Bästa Bärsele: Så väljer du rätt bärsele och bärsjal enligt oss

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i test: Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att bära runt sitt barn i en bärsele. Detta innebär även att utbudet av bärselar och bärsjalar bara har ökat. Idag kan det därför vara svårt att hitta rätt modell för just dina behov.

Till den här artikeln har vi tagit en närmare titt på bärselar som har granskats av olika expertkällor. Experterna har provat bärselarna och bedömt de olika modellernas funktioner och specifikationer.

Vi har gått igenom dessa granskningar och sammanställt ett urval av marknadens bästa bärselar. I den här artikeln får du därför en överblick över olika bärselar och kan därmed lättare komma fram till vilken modell som är värd att lägga pengar på.

Den här artikeln om bärselar innehåller:

Genomgång av bärselar från olika tillverkare
Information om hur man använder en bärsele
Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Om du vill läsa mer om de olika undersökningarna hittar du länkar till alla recensioner längst ner i artikeln.


Ergobaby Omni 360 All in One

✅ Testvinnare hos Aftenposten.no
✅ 5 av 6 stjärnor hos Klikk.no

Ergobaby Omni 360 Baby Carrier All in One

 

.
Ergobaby Omni 360 All in One har granskats av de två norska expertkällorna Aftenposten.no och Klikk.no. Eftersom att båda experterna tycker bra om den här bärselen får den ett betyg på 5 av 6 stjärnor i en av granskningarna och utses till testvinnare i den andra.

Aftenposten.no tycker framförallt bra om modellens ergonomi och kvalitet. Klikk.no är däremot mest imponerade av selens alla justeringsmöjligheter samt att den är lätt att använda.

Med Ergobaby Omni 360 All in One har tillverkaren fokuserat på att skapa en bärsele som passar både män och kvinnor. De har dessutom lagt fokus på att föräldrarna snabbt och enkelt ska kunna ta med barnet ut.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. Aftenposten.no påpekar dock att det är lite svårt att stänga selen, och Klikk.no är lite besvikna över att det inte följer med några tvättinstruktioner.

Bärsele med fyra bärpositioner för olika åldrar

Ergobaby Omni 360 All in One kan justeras till både nyfödda och barn som är upp till 36 månader gamla. Selen har dock en viktgräns på 15 kg.

Med den här bärselen behöver man dessutom inte något spädbarnsinlägg för att använda den till ett spädbarn. Man kan helt enkelt justera selen till barnets storlek.

Ergobaby Omni 360 All in One har fyra olika bärpositioner. Selen kan nämligen bäras på magen med barnet vänt antingen mot dig eller bort från dig, på ryggen och på höften. Med den här bärselen har man alltså flera valmöjligheter för hur man vill bära sitt barn.

Experterna från Aftenposten.no tycker otroligt bra om de olika bärpositionerna och skriver att selen är väldigt bekväm för användaren.

Experternas kommentar: Kvalitetssele med fokus på ergonomi

Ergobaby Omni 360 All in One är tillverkad av högkvalitativt linne med en stoppning av 100 % bomull. Detta innebär både att selen är hållbar och att den kan köras i tvättmaskinen.

Oavsett vilken bärposition man använder får barnet alltid en ergonomisk sittställning i den här selen. Ergobaby Omni 360 All in One tar nämligen hänsyn till barnets kroppsbyggnad.

Klikk.no förklarar att barnet sitter riktigt bra i selen och att benen placeras optimalt. Experterna från Aftenposten.se verkar hålla med om detta och skriver även de att alla sittpositioner ger barnet en optimal komfort.

Kan anpassas till den vuxna

Ergobaby Omni 360 All in One har breda och vadderade axelremmar som kan anpassas till bärpositionen.

Bärselen har dessutom ett justerbart midjebälte som kan anpassas till användaren. Klikk.no skriver bland annat att den här selen därför är perfekt för att både mamma och pappa ska kunna använda den.

Både axelremmarna och bältet är dessutom utformade för att vara skonsamma mot ryggen hos den som bär selen. Ergobaby Omni 360 All in One fördelar nämligen barnets vikt på bästa möjliga sätt. Användaren kan därför bära barnet under längre perioder utan smärtor eller obehag.

Utvalda fördelar med Ergobaby Omni 360 All in One:
Fyra bärpositioner
Kan användas till nyfödda och barn upp till 36 månader
Selen kan anpassas till användaren
Slittålig och hållbar bärsele
Fokus på ergonomi

I den här videon från Ergobaby kan du se hur man använder Ergobaby Omni 360 All in One:


BabyBjörn One Air

4,5 av 5 stjärnor hos den amerikanska hemsidan Madeformums.com

BabyBjörn One Air 

 

.
BabyBjörn One Air har granskats av amerikanska Madeformums.com och får i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor.

Experterna tycker särskilt bra om modellens design samt att det är lätt för barnet att sova i selen. De är dock inte lika nöjda över det faktum att selen känns ganska tung ju mer barnet växer.

Bekväm bärsele av luftigt och svalt nättyg

BabyBjörn One Air kan användas från födseln tills barnet är ungefär tre år gammalt. Den här bärselen har nämligen två olika höjdlägen. Eftersom att det högsta läget fungerar som ett inbyggt stöd för spädbarn kan man använda selen till nyfödda barn. Maxvikten för selen är 15 kg.

Eftersom att BabyBjörn One Air är gjord av ett luftigt nättyg behöver man inte oroa sig för att barnet blir för varmt. Nättyget ser dessutom till att det är bekvämt att ha på sig selen oavsett om man bär barnet på magen eller ryggen.

Det svala nättyget har dock ännu fler praktiska egenskaper. Det är nämligen både mjukt, ventilerande och hållbart. Tyget torkar dessutom snabbt efter att man har kört selen i tvättmaskinen.

Experterna från Madeformums.com skriver faktiskt att just nättyget är en av de största fördelarna med den här bärselen. De förklarar att både barnet och den vuxna ofta kan bli för varma med en bärsele, men att nättyget gör att man slipper detta problem.

Fyra olika bärpositioner

Madeformums.com förklarar att BabyBjörn One Air är lätt att använda. De skriver även att detta både beror på att selen är lätt att ta på och att den kan bäras på fyra olika sätt.

Med den här selen kan du nämligen bära barnet på magen vänt mot dig i två olika höjder, på magen vänt bort från dig samt på ryggen.

Bärselen har även ett inbyggt nackstöd som kan fällas ner när barnet inte längre behöver något stöd för nacken. Nackstödet är dessutom enkelt att justera och anpassa till barnet.

Experternas kommentar: Ergonomisk bärsele

Enligt experterna är BabyBjörn One Air ergonomiskt utformad. Eftersom att man kan justera bredden på sätet kan man nämligen skapa en så bra sittställning som möjligt för barnets höfter.

Axelremmarna har extra mycket vaddering för att det ska vara så bekvämt som möjligt att bära selen. Det breda midjebältet ser dessutom till att barnets vikt fördelas jämnt för att skydda ryggen hos den som bär barnet.

Madeformums.com nämner även att bärselen är fantastisk både när man är ute på språng och när man är hemma. Experterna skriver till exempel att bärselen var en stor hjälp i början eftersom att barnet hade lätt för att somna i den. Den här bärselen är dessutom perfekt för den vuxna eftersom att den ergonomiska designen gör att man inte får ont i ryggen.

Utvalda fördelar med BabyBjörn One Air:
Ergonomisk bärsele
Fyra olika bärpositioner
Inbyggt nackstöd
Luftigt och ventilerande nättyg
Kan användas från spädbarnstiden tills barnet är ungefär tre år

I den här videon från BabyBjörn kan du se hur man använder BabyBjörn One Air:


Ergobaby Omni 360

”Bästa bärsele 2019” enligt Which.co.uk – Englands största testmagasin

Ergobaby Omni 360

 

 

 


Englands största testmagasin, Which.co.uk, har genomfört ett test av marknadens fem bästa bärselar 2019. I denna undersökning hittar vi bland annat modellen Ergobaby Omni 360 som får utmärkelsen “Bästa bärsele 2019”.

Experterna från Which.co.uk skriver att de framförallt är imponerade av modellens fyra bärpositioner samt att selen är ergonomiskt utformad. De tycker dock mindre bra om att bärselen kan vara lite svår att ta på sig ibland.

Från nyfödd till ungefär tre år

Ergobaby Omni 360 kan användas från födseln fram tills barnet är ungefär tre år gammalt. Maxvikten för den här selen är 20 kg. Med Ergobaby Omni 360 behöver man dessutom inget spädbarnsinlägg.

Med den här selen kan du bära barnet på fyra olika sätt: på magen vänt mot dig, på magen vänt bort från dig, på höften eller på ryggen. Barnet får dessutom en ergonomisk sittställning oavsett hur du väljer att bära selen. Barnet placeras nämligen i en M-formad position i alla lägen, vilket är en optimal sittställning för barnets höftutveckling.

Man kan dessutom justera sätet så att det passar till barnets storlek, och på så vis kan man även komma fram till vilken bärposition som passar bäst.

Experternas kommentar: Enkel och individuell anpassning av bärselen

En sak som experterna från Which.co.uk är särskilt positiva till är att man kan anpassa bärselen efter behov. De skriver till exempel att man kan kryssa i alla rutor som gäller för en ergonomiskt utformad bärsele.

Ergobaby Omni 360 har bland annat breda och vadderade axelremmar som även kan korsas. Dessa remmar är lätta att justera så att selen sitter perfekt på både mamma och pappa. Axelremmarna ser dessutom till att barnets vikt fördelas jämnt och bekvämt på axlarna.

Den här bärselen har även ett midjebälte som också är brett och vadderat. Även midjebältet kan enkelt anpassas till olika användare. Bältet ger dessutom ett bra stöd för ländryggen och ser till att vikten inte bara ligger på axlarna.

Stötdämpande nackstöd och babyhuva

Ergobaby Omni 360 är försedd med ett stötdämpande och fällbart stöd för barnets huvud och nacke. Detta ser till att barnet alltid sitter bekvämt och får tillräckligt mycket stöd.

Bärselen har dessutom en babyhuva som skyddar barnet mot sol och vind. Denna huva kan även användas för att helt enkelt gömma undan barnet lite.

När det är dags att tvätta bärselen kan den köras i tvättmaskinen på 30 grader. Man bör dock inte torka selen i torktumlaren.

När man köper Ergobaby Omni 360 ingår det även en löstagbar förvaringsväska.

Utvalda fördelar med Ergobaby Omni 360:
Fyra olika bärpositioner
Ergonomisk för både barn och vuxen
Både midjebälte och axelremmar kan justeras
Justerbart säte
Kan användas från spädbarnstiden tills barnet är ungefär tre år

I den här videon från Ergobaby kan du se hur man bär barnet på magen med Ergobaby Omni 360:


Här kan du även se en video som visar hur man bär barnet på ryggen med Ergobaby Omni 360. Även denna video är gjord av Ergobaby:


BabyBjörn Baby Carrier One

Utsedd till ”Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
4,5 av 5 stjärnor hos den amerikanska hemsidan Madeformums.com
4 av 5 stjärnor hos brittiska Motherandbaby.co.uk

BabyBjörn Baby Carrier One

 

 

.
BabyBjörn Baby Carrier One har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Which.co.uk, Madeformums.com och Motherandbaby.co.uk.

Eftersom att alla experter tycker om den här bärselen får modellen en utnämning till “Best Buy” samt betyg på 4,5 av 5 stjärnor respektive 4 av 5 stjärnor.

Experterna förklarar att bärselen är både ergonomisk och enkel att använda. En annan fördel för användaren är att selen fördelar barnets vikt jämnt.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. Which.co.uk nämner dock att selen är ganska dyr. Enligt Motherandbaby.co.uk kan det dessutom ta lite tid att vänja sig vid att ta på sig bärselen.

För nyfödda och barn upp till tre år

Med hjälp av ett spädbarnsinlägg kan BabyBjörn Baby Carrier One användas ända från födseln. Selen kan sedan användas fram tills barnet är ungefär tre år. Maxvikten för den här bärselen är dock 15 kg.

BabyBjörn Baby Carrier One har ett extra högt nackstöd som kan fällas ner när barnet har fått tillräckligt starka muskler i nacken. Det är dessutom enkelt att justera nackstödet för att anpassa selen i takt med att barnet växer.

Den här bärselen är tillverkad av barnvänliga material som är säkra för barnets hud. Materialen är giftfria och uppfyller kraven för Oeko-Tex Standard 100. Selen kan dessutom maskintvättas i 40 grader. Den bör däremot inte torkas i torktumlaren.

Experternas kommentar: Ergonomisk bärsele

Enligt experterna är BabyBjörn Baby Carrier One ergonomiskt utformad för både barnet och den vuxna som bär.

Man kan till exempel justera bredden på sittytan i selen för att barnet ska sitta på ett sätt som är bra för höfterna. Experterna från Motherandbaby.co.uk skriver även att de har använt den här bärselen mycket eftersom att den är bekväm för både barnet och den vuxna.

Axelremmarna har dessutom en extra tjock vaddering som ger användaren en optimal bärkomfort. BabyBjörn Baby Carrier One har även ett brett midjebälte som ser till att barnets vikt fördelas jämnt. Detta skyddar ländryggen hos den som bär, vilket experterna från Madeformums.com tycker otroligt bra om. De skriver nämligen att man kan ha på sig den här bärselen länge utan att känna av det i ryggen alls.

Fyra olika bärpositioner

Med BabyBjörn Baby Carrier One kan man välja mellan fyra olika bärpositioner. Barnet kan bland annat sitta på din mage vänd mot dig i två olika höjdlägen. För nyfödda barn ska man använda det högsta läget. Du kan även bära barnet på magen vänt bort från dig eller på ryggen.

Om du har placerat barnet på magen men vill flytta selen till ryggen är det dessutom enkelt att ändra bärposition medan barnet fortfarande sitter i selen. Man kan nämligen helt enkelt vrida på selen när man har den på sig.

Utvalda fördelar med BabyBjörn Baby Carrier One:
Fyra olika bärpositioner
Selen kan flyttas från magen till ryggen medan barnet sitter i den
Ergonomisk för både barnet och den som bär
Tillverkad av barnvänliga material
Inbyggt nackstöd

I den här videon från BabyBjörn kan du se hur man använder BabyBjörn Baby Carrier One:


Ergobaby Aura Barsjäl

Toppbetyg hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
4,5 av 5 stjärnor hos den amerikanska hemsidan Madeformums.com

Ergobaby Aura Baby Wrap

 

.
Ergobaby Aura Bärsjal har testats och recenserats av det stora testmagasinet Which.co.uk och den amerikanska hemsidan Madeformums.com. Bärsjalen får fina betyg i båda undersökningarna.

Experterna från Which.co.uk tycker särskilt bra om det mjuka tyget och att sjalen är bekväm för barnet. Madeformums.com verkar också hålla med om detta, men de framhäver även att det är praktiskt att sjalen kan tvättas i tvättmaskinen.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Ergobaby Aura Bärsjal. Båda källorna påpekar dock att den här bärsjalen är ganska dyr jämfört med liknande produkter.

Experternas kommentar: Bra för nybörjare

Båda expertkällorna är förtjusta i hur enkel Ergobaby Aura Bärsjal är att knyta. De förklarar därför att den här modellen är lämplig för nybörjare. Madeformums.com skriver till exempel att det är enkelt att bära runt på sitt barn eftersom att den här bärsjalen är lätt att hantera och knyta.

Att Ergobaby Aura Bärsjal är så lätt att knyta beror på den tvåfärgade kantsömmen som gör det enkelt att hitta mitten och kanterna av sjalen. Tack vare detta kan man snabbt lära sig att knyta sjalen på rätt sätt. En annan sak som underlättar för nybörjare är att den här bärsjalen är elastisk.

Sjalen är dessutom tunn. Den är därmed svalare än många andra modeller och rekommenderas därför framförallt för sommaranvändning.

Mjuk bärsjal för både små och lite större barn

Ergobaby Aura Bärsjal har en storlek som passar de flesta och kan användas till både små och lite större barn. Den här sjalen fungerar nämligen för barn som väger mellan 3,6 och 13,6 kg, vilket innebär att sjalen kan användas från födseln tills barnet är ungefär tre år.

Sjalen är tillverkad av 100 % viskos som är gjord av en blandning av eucalyptus och acacia. Detta innebär både att sjalen är luftig, att den ger ett bra stöd för barnet och att den känns mjuk och behaglig mot barnets hud.

Ergobaby Aura Bärsjal har ett mått på 490 x 53,4 cm. Sjalen kan därför justeras så att den sitter perfekt på den vuxnas kropp.

Optimalt stöd och integrerad förvaringspåse

Ergobaby Aura Bärsjal ger barnet ett optimalt stöd och kan därför utan problem användas under längre perioder. Experterna från Madeformums.com skriver till exempel att sjalen ger ett bra stöd åt både den vuxna och barnet. De nämner även att barnet till och med kan somna i sjalen.

Den här bärsjalen har dessutom en integrerad förvaringspåse som man kan vika in sjalen i när man inte använder den. Sjalen tål slutligen att maskintvättas i 30 grader.

Utvalda fördelar med Ergobaby Aura Bärsjal:
Integrerad förvaringspåse
Mjukt material
Enkel att knyta
Tål maskintvätt
Ger bra stöd åt både barnet och den vuxna

I den här videon från Ergobaby kan du se hur man använder Ergobaby Aura Bärsjal:


Hur använder man en bärsele?

Oavsett om du använder en bärsele eller en bärsjal är det viktigt att du tar reda på hur du ska göra för att bära ditt barn på ett både säkert och bekvämt sätt. Här nedanför går vi igenom de viktigaste punkterna för både bärselar och bärsjalar. Vi berättar även vad du måste veta för att kunna bära ditt barn på rätt sätt. Om du funderar på att köpa en bärsele eller bärsjal är det bra att känna till följande information:

När kan jag börja bära mitt barn i en bärsele?

Hvor laenge kan mit barn sidde i en baereseleDe flesta bärselar kan användas ända från födseln. Många föräldrar väljer dock att börja med en bärsjal för att sedan byta till en vanlig bärsele när barnet är äldre. Tänk dessutom på att selen eller sjalen som du väljer ska ha ett bra huvud- och nackstöd. Detta är nämligen otroligt viktigt för ett nyfött barn som inte kan hålla upp huvudet själv ännu.

Bärselar används vanligtvis fram tills barnet är ungefär ett år, men idag finns det faktiskt många modeller som kan användas ända tills barnet är tre eller fyra år. Eftersom att detta snabbt kan bli tungt är det dock viktigt att du skyddar din rygg så mycket som möjligt. Se därför till att bärselen har vadderade band och remmar samt att den fördelar vikten jämnt och ger stöd åt ryggen.

Hur länge kan mitt barn sitta i en bärsele?

I början bör barnet inte sitta i bärselen längre än 20 minuter åt gången. I takt med att barnet växer kan du dock använda selen under längre perioder. Eftersom att både bärselar och -sjalar låser barnet i en och samma ställning bör du dock aldrig låta dem sitta i selen för länge. Om de sitter för länge kan detta nämligen till slut belasta barnets ryggrad, som faktiskt mår bättre av att stå, sitta och ligga själv.

Hur placerar jag mitt barn i selen på ett säkert sätt?

Det är viktigt att tänka på säkerheten när man sätter sitt barn i bärselen. Här hittar du några tips på vad du bör tänka på för att ditt barn ska sitta både säkert och bekvämt i selen.

Luftvägarna: Se till att ditt barn alltid har fria luftvägar genom att hålla upp barnets haka från bröstet. Det ska även finnas utrymme för luft att cirkulera runt barnets ansikte. Placera barnet högt upp på ditt bröst så att du når att ge dem en puss på huvudet. Detta gör även att du kan hålla koll på deras andning och se till att barnet håller en upprätt ställning.

Kroppsställning: Det är viktigt att barnets ryggrad får tillräckligt mycket stöd och att deras ben inte bara hänger och dinglar. Barnets knän bör placeras högre upp än rumpan och vara något böjda. Detta är känt som en “M-position” eller “grodposition” och är en ergonomisk ställning för barnet.

Komfort: Det är viktigt att tänka på både barnets komfort och din egen. Träna på alla bärpositioner tillsammans med din partner eller en vän för att komma fram till vad som är mest bekvämt för dig och ditt barn.

Säkerhet: Kontrollera även att hålen för barnets ben är tillräckligt små för att barnet inte ska kunna glida ur selen. För att du inte ska tappa ditt barn bör du även välja en bärsele som du snabbt och enkelt kan ta på och av.

Hur ska barnet sitta i selen?

Det kan vara svårt att komma fram till om man ska bära sitt barn vänt mot sig på magen, vänt utåt på magen eller på ryggen. Hur barnet sitter i selen är dock viktigt, och en felaktig ställning kan faktiskt leda till både höft- och ryggproblem.

På magen vänt utåt

Om du tänker bära ditt barn på magen vänt bort från dig är det viktigt att barnet har tillräcklig kontroll över huvudet och nacken. Detta händer i regel när barnet är ungefär fyra månader, men det kan även dröja betydligt längre. Du bör dock följa tillverkarens instruktioner för bärselen om de har andra rekommendationer. Tänk även på att ditt barn bombarderas med intryck i den här bärpositionen, så bär dem inte på detta vis för länge.

Hvordan skal mit barn vende i baereselenPå magen vänt mot dig

Att bära barnet vänt mot dig är bäst för de allra minsta som fortfarande inte kan hålla upp huvudet själva. Denna ställning är även bäst för barnets höfter. Du som förälder har dessutom en bättre möjlighet att få ögonkontakt och skapa trygghet för ditt barn i den här bärpositionen.

På ryggen

Om du vill bära ditt barn på ryggen behöver du en sele som kan ge ett optimalt stöd åt barnets rygg. Bärselen ska även kunna anpassas i takt med att barnet växer. Om ditt barn växer snabbt är det bäst att hitta en justerbar sele som du då kan använda längre. Även denna bärposition bör dock vänta tills barnet kan hålla upp huvudet själv.

Om du vill läsa fler goda råd om bärselar och bärsjalar kan du klicka in på den här artikeln från Which.co.uk eller den här artikeln från Femina.dk.


Andra relevanta källor och tester

Om du är på jakt efter fler praktiska tillbehör till ditt barn kan du läsa våra tester av skötbäddar och sittvagnar.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka bärselar är bäst i test?

Ergobaby Omni 360 All in One, Ergobaby Omni 360, Cybex Maira Click och BabyBjörn Baby Carrier One

Hur har man testat bärselarna?

Bärselarna har bedömts baserat på deras säkerhet, hållbarhet, ergonomi, användarvänlighet och innehåll av skadliga kemikalier. Man har även bedömt etiketter och instruktioner samt hur selarna faktiskt är att använda i praktiken.

Hur använder man en bärsele?

För att selen ska ge ett optimalt stöd är det viktigt att barnet sitter tätt mot den vuxna. När barnet placeras i bärselen ska barnets hjässa vara i höjd med den vuxnes nyckelben. Du ska även se till att du alltid kan se barnets ansikte och att barnet har en naturlig sittställning. Barnet ska sitta lite som en groda, med ryggen böjd i ett C, och benen ska inte hänga och dingla.


Genomgång av testkällor

Aftenposten.no
Den norska tidningen Aftenposten.no publicerade 2015 en artikel där de provade sex olika bärselar. De granskade bärselarnas funktioner och specifikationer och bedömde hur varje modell var att använda. Aftenposten.no testade bland annat bärselen Ergobaby Omni 360 All in One och utsåg i slutändan modellen till testvinnare. Du kan läsa hela recensionen här.


Klikk.no
Den norska konsumentsajten Klikk.no ägs av danska Egmont. De skriver om allt mellan himmel och jord och recenserar även olika produkter. Klikk.no har till exempel testat och recenserat bärselen Ergobaby Omni 360 All in One och gett modellen ett betyg på 5 av 6 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.


Madeformums.com
Den amerikanska hemsidan Madeformums.com skriver om allt som har med föräldrar, barn, babyutrustning och födsel att göra. På Madeformums.com kan man hitta mängder av artiklar, goda råd och guider för föräldrar. Utöver detta recenserar de även olika produkter för barn och spädbarn. Madeformums.com har till exempel provat och recenserat många olika bärselar, bland annat Ergobaby Aura Bärsjal, BabyBjörn Baby Carrier One, BabyBjörn One Air och Ergobaby Original. Du kan klicka på de olika produktnamnen för att komma till den aktuella recensionen.


Motherandbaby.co.uk
Den brittiska hemsidan Motherandbaby.co.uk skriver om allt som har med barn och föräldrar att göra. På deras hemsida kan man därför hitta goda råd, tips och tricks samt guider för den som är gravid, försöker bli gravid eller redan har barn. Motherandbaby.co.uk testar och recenserar även olika produkter och har till exempel provat de tre bärselarna Ergobaby Original, BabyBjörn Baby Carrier One och Stokke MyCarrier. Du kan läsa hela recensionerna genom att klicka på produktnamnen.


Mumii.co.uk
Den brittiska hemsidan Mumii.co.uk är en plats för alla föräldrar. Här kan man hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna och hitta både guider och goda råd om barn och föräldraskap. Mumii.co.uk testar och recenserar även bärselar och andra produkter. De har bland annat provat bärselen Cybex Maira Click och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.


Todaysparent.com
Det kanadensiska magasinet Todaysparent.com skriver artiklar om graviditet, barn, spädbarn och goda råd för föräldrar. Utöver att skriva om barn och föräldraskap testar de även olika produkter. De har bland annat granskat bärselen Stokke MyCarrier, och modellen får i slutändan en rekommendation av experterna. Du kan läsa hela recensionen här.


Which.co.uk
Det brittiska testmagasinet Which.co.uk provar konsumentprodukter dagligen och presenterar sedan resultaten för konsumenterna. Which.co.uk har till exempel genomfört ett test av fem av marknadens bästa bärselar 2019. I undersökningen ingick bland annat BabyBjörn Baby Carrier One, Cybex Maira Click och Ergobaby Omni 360. Detta test hittar du här.

Which.co.uk har även recenserat andra bärselar, till exempel Stokke MyCarrier och Ergobaby Aura Bärsjal. Du kan läsa dessa recensioner genom att klicka på produktnamnen.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Stokke MyCarrier

Rekommenderas av det kanadensiska magasinet Todaysparent.com
Bra betyg hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
3 av 5 stjärnor hos den brittiska hemsidan Motherandbaby.co.uk

Stokke MyCarrier

 

.
Bärselen Stokke MyCarrier har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Todaysparent.com, Which.co.uk och Motherandbaby.co.uk. Den här modellen blir omtyckt och får fina betyg i alla tre undersökningar.

Experterna från Todaysparent.com tycker framförallt bra om den här selen eftersom att den är ergonomiskt utformad. Which.co.uk menar däremot att den största fördelen med selen är dess många anpassningsmöjligheter. Detta är något som Motherandbaby.co.uk också verkar hålla med om, men de nämner även att selen kan köras i tvättmaskinen.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Stokke MyCarrier. De påpekar dock att selen är ganska dyr samt att den har många remmar och band som gör att den kan kännas lite besvärlig i början.

Experternas kommentar: Ergonomiskt utformad bärsele

Stokke MyCarrier är en ergonomisk bärsele som kan ställas in så att den passar på både mamma och pappa. Selen kan även justeras i takt med att barnet växer.

Bärselen är gjord på ett sätt som gör att barnet sitter rätt och säkert i alla bärpositioner. Barnet har alltså alltid en ergonomisk sittställning och ett optimalt stöd. Detta är något som experterna från Todaysparent.com är särskilt positiva till. De förklarar bland annat att barnets ben hamnar i en ergonomisk position.

Stokke MyCarrier har dessutom en justerbar sele som ser till att barnets vikt fördelas så jämnt som möjligt. Bärselen har även en mjuk bomullsvaddering som gör att den är bekväm för både barnet och den vuxna.

Experterna från Which.co.uk skriver bland annat att bärselen är bekväm och stöttande. De nämner även att den kan användas av de flesta föräldrar. Selen har dessutom ett midjebälte som ger stöd åt ländryggen hos den som bär.

Bärsele som växer med barnet

Stokke MyCarrier är en bärsele som växer med barnet. Den här selen kan nämligen användas från det att barnet är ungefär fyra veckor fram till tre års ålder.

Med den här bärselen kan man bära sitt barn på två olika sätt på magen samt i en sittställning på ryggen. Oavsett hur man väljer att placera barnet kommer dock både barnet och den vuxna att vara bekväma.

När man köper Stokke MyCarrier får man en separat föräldrasele, magsele och ryggsele. Detta gör att man får en bra ergonomi i alla olika bärpositioner.

Flera justeringsmöjligheter och ett mjukt huvudstöd

Enligt experterna är Stokke MyCarrier en bärsele med en rad justeringsmöjligheter. Eftersom att man kan göra alla nödvändiga justeringar själv är det dessutom enkelt och säkert att placera barnet i selen. Det är även enkelt att välja den bärposition som passar bäst. Stokke MyCarrier har dessutom ett mjukt huvudstöd som låter barnet titta åt sidan.

Textilierna i den här bärselen är godkända enligt Oeko-Tex, och man kan därför lita på att alla material är barnvänliga. Alla komponenter uppfyller dessutom både amerikanska och europeiska säkerhetsstandarder. Barnet kommer alltså att sitta säkert i den här selen.

Utvalda fördelar med Stokke MyCarrier:
Kan användas från fyra veckor upp till tre år
Mjukt huvudstöd
Ergonomisk utformad
Flera justeringsmöjligheter
Flera olika selar

I dessa videopresentationer från Stokke kan du se hur du använder Stokke MyCarrier i de tre olika bärpositionerna:

Med barnet på magen vänt mot dig:


Med barnet på magen vänt bort från dig:


På ryggen:


Cybex Maira Click

✅ Utsedd till ”Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
✅ 4 av 5 stjärnor hos den brittiska hemsidan Mumii.co.uk

Cybex Maira Click

 

 


Cybex Maira Click har granskats av de två brittiska expertkällorna Which.co.uk och Mumii.co.uk. I dessa två undersökningar får modellen en utnämning till “Best Buy” respektive ett betyg på 4 av 5 stjärnor.

Båda expertkällorna tycker framförallt bra om att det är enkelt att ta av och på bärselen. Utöver detta framhäver Which.co.uk att bärselen har ett bra nackstöd medan Mumii.co.uk skriver att det är praktiskt att selen kan bäras på tre olika sätt.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. Which.co.uk påpekar dock att selen är ganska dyr och skriver att detta är något man bör vara medveten om som konsument.

Experternas kommentar: Enkelt klicksystem och multifunktionellt huvudstöd

Båda expertkällorna nämner att en av de största fördelarna med Cybex Maira Click är modellens enkla klicksystem.

Cybex Maira Click säkras med hjälp av ett klicksystem, och enligt experterna gör detta system att selen är lätt att både ta av och sätta på. Klicksystemet gör dessutom att man kan anpassa selen till olika användare.

Den här modellen är även försedd med en sittyta som går att justera i både bredd- och höjdled. Bärselen har dessutom ett justerbart och multifunktionellt huvudstöd som gör att man kan anpassa selen i takt med att barnet växer.

Den här bärselen är tillverkad av ett diagonalt elastiskt tyg som ger stöd åt barnets naturligt rundade rygg. Selen kan anpassas till nyfödda och användas tills barnet är ungefär tre år. Cybex Maira Click har en maxvikt på 15 kg.

Tre olika bärpositioner

Med Cybex Maira Click kan man bära sitt barn på tre olika sätt: på ryggen, på magen eller på höften.

Detta gör att användaren alltid kan använda den position som är mest bekväm. Cybex Maira Click har även vadderade axelremmar som ger en optimal komfort i alla bärpositioner, oavsett om man har remmarna korsade eller parallellt.

Bröstremmen och midjebältet ger dessutom en extra komfort som gör det möjligt att bära barnet under längre perioder. Midjebältet fördelar till exempel barnets vikt jämnt för att man inte ska få ont i ryggen.

Bekväm bärsele med säker låsning

Cybex Maira Click ger en optimal bärkomfort för den vuxna och en hälsosam sittställning för barnet. Den här bärselen stödjer nämligen den naturliga M-positionen som främjar en hälsosam utveckling av barnets höfter. Cybex Maira Click är därför godkänd av International Hip Dysplasia Institute.

Den här bärselen har dessutom en säker låsmekanism som förbättrar säkerheten när man bär barnet. Tack vare den här mekanismen kan man helt enkelt låsa selen för att säkerställa att inga spännen går upp.

När det är dags att tvätta Cybex Maira Click kan selen köras i tvättmaskinen på 30 grader.

Utvalda fördelar med Cybex Maira Click:
Utrustad med en låsningsmekanism
Tre olika bärpositioner
Multifunktionellt huvudstöd
Sittyta med justerbar höjd och bredd
Tillverkad av ett diagonalt elastiskt tyg

I den här videon från Cybex kan du sen hur man använder Cybex Maira Click:

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta