Personvåg bäst i test – Guide till bästa badrumsvågarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I denna artikel har Konsumentmagasinet.se gått igenom en rad kända tester av personvågar för att guida dig genom de bästa personvågarna på marknaden just nu.

Personvågar idag kan mäta betydligt mer än bara kroppsvikt. Många modeller kan dessutom mäta BMI, muskelmassa och fettprocent och därmed ge en bra helkroppsanalys. Oftast är badrumsvågar utrustade med trådlös uppkoppling, så att du kan koppla din personvåg till din smartphone och därmed hålla koll på dina framsteg på ett enkelt sätt.

Det viktigaste med en personvåg är dock fortfarande att den mäter på ett exakt sätt. Många av de tester vi har gått igenom pekar på att detta ofta förblir ett stort problem och att många personvågar ger långt ifrån trovärdiga mätningar.

Om du vill gå igenom en viktminskningsprocess med löpande mätningar är det viktigt att välja en personvåg som man vet är exakt i sina mätningar. Nedan går vi igenom en rad personvågar som alla är testvinnare och som har utmärkt sig på precision och korrekta mätningar.

Längst ner i artikeln hittar du en presentation av de tester som vi har gått igenom, tillsammans med källhänvisning till deras respektive magasin och webbsajter.

Detta test av personvågar innehåller: 

🔸 En genomgång av de bästa personvågarna på marknaden just nu
🔸 En full översikt över de olika personvågar som har vunnit tester
🔸 En genomgång av alla de källor – inklusive länkar – till alla de tester vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från olika opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Beurer BF 700

Konsumentmagasinet rekommenderar

✅ Testvinnare hos svenska Råd & Rön

Vår-rekommendationbeurer-bf-700

.
Hos svenska Råd & Rön fick denna modell en första plats. Här var det vågens helhetsintryck, kvalitet och användarvänlighet som imponerade.

Denna våg från Beurer kan naturligtvis mäta din vikt, och därutöver även mäta ditt BMI, din kroppsvätska, ben- och muskelmassa. Vågen har en maximal kapacitet på 180 kg och har dessutom en praktisk Bluetooth-funktion, som gör att du kan överföra all data till din smartphone. Därmed har du alltid kontroll över dina mätningar och utvecklingen av dina siffror, samtidigt som du enkelt kan hålla koll på tidigare mätningar och siffror. Bluetooth-funktionen är kompatibel med både iPhone 4S och uppåt, samt med Android-telefoner med Bluetooth 4.0 och senare versioner.

Modellen kan spara uppgifter för upp till 8 personer och den känner automatiskt igen de olika användarna, när någon av dessa står på vågen. För att göra de olika mätningarna ännu mer exakta, så är det fullt möjligt att ställa in vågen till fem olika aktivitetsnivåer, från ingen aktivitet alls till mycket hög fysisk aktivitet. Därmed kan du ställa in din egen individuella aktivitetsnivå och få ännu mer precisa mätningar.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan störa implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

Upp till 8 olika användarprofiler
Mäter ditt BMI
Mäter din kroppsvätska
Mäter benmassan
Mäter muskelmassan
Kapacitet på upp till 180 kg
 Bluetooth-funktion
Fem års garanti

Här kan du se en kort presentation av Beurer BF 700:


Withings Body Cardio 

Bästa personvåg för kroppsanalys

4 av 5 möjliga stjärnor hos The Guardian
“Editor’s Choice” hos PCMag.com
Rekommenderad av TheGoodBody.com

Kundfavorit-toppbetygWithings Body Cardio badevaegt

Enligt producenten får du med denna personvåg inte bara viktmätning, utan även en helkroppsanalys och därmed, enligt Withings själva, världens mest avancerade personvåg. Trots att denna våg klarar av många saker hävdar den brittiska tidningen The Guardian att den är otroligt användarvänlig. Vågen är mycket enkel att använda och vågens mätningar presenteras enkelt och överskådligt på displayen.

Vågen mäter naturligtvis din kroppsvikt, och därutöver kan du även läsa av fett-, muskel- och benmassa, samt BMI. Dessutom mäter denna modell från Withings din hjärtrytm (antal slag per minut), och pulshastighet. Kolesterol, blodtryck och livsstilsfaktorer påverkar din pulshastighet och därför betraktas mätningen av pulshastigheten som ett sätt att ge dig en bild av tillståndet på dina hjärtkärl, samt risken för att ha eller utveckla högt blodtryck.

Withings personvåg har även en Bluetooth-funktion som gör det enkelt att spara alla dina mätningar på din mobil. Det krävs bara att du laddar ner appen ”Health Mate”, som därefter kan spara all din data och mätningar och därmed göra det busenkelt att följa din utveckling. Appen ser till att presentera siffrorna i överskådliga grafer och kan (om man vill) agera som en personlig tränare som bryter ner dina stora mål till mindre delmål.

Kroppsvågen från Withings kan användas av upp till 8 personer. Vågen känner själv igen olika användarprofiler och synkroniserar de olika mätningarna till den rätta användarens konto. Vågen kan därför enkelt användas av hela familjen. Den har en kapacitet på 180 kg och mäter med en precision på +/- 100 gram. Vågenheten kan också fritt ställas in till att visa antingen kilo, stone eller pound. Batteriet är ett uppladdningsbart litium-ion batteri som håller upp till 12 månader, beroende såklart på hur ofta vågen används. När batteriet är tomt kan du ladda det med den medföljande USB-kabeln.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

Mätning av BMI
Vågen ger dig en komplett kroppsanalys
Vågen upplyser dig om dina hjärtkärls hälsotillstånd
Kapacitet på upp till 180 kilo
Kan minnas upp till 8 användarprofiler
Mycket användarvänlig
Bluetooth-funktion
Den mest avancerade personvågen på marknaden


Beurer BG 13

Bästa personvåg för precision

Testvinnare hos tyska Stiftung Warentest

Bäst-för-prisetbeurer-bg-13

.
Personvågen Beurer BG 12 mäter din kroppsvikt, kroppsfett, kroppsvätskenivå, muskelmassa och BMI. Den har en precision på 0.1% för kroppsfett, vattenmängd i kroppen och muskelmassa, och en precision på +/- 100 gram för kroppsvikt och benmassa.

Tysklands största och mest kända testmagasin, Stiftung Warentest, genomförde ett stort test av personvågar där Beurer BG 13 utsågs till testvinnare. Totalt testade Stiftung Warentest 19 olika personvågar som bl.a. bedömdes på precision, användarvänlighet, vågens stabilitet, halkskydd och hållbarhet. Modellen från Beurer utmärkte sig speciellt på användarvänlighet och hållbarhet. Modellen fick också ett bra betyg för sin precision och klarade sig på det hela taget bra på alla parametrar, vilket ledde till att modellen blev testvinnare.

Vågen har en kapacitet på 150 kg och du kan enkelt byta mellan kilo, stone och pound om du så önskar. Modellen kan lagra upp till 10 användarprofiler och ställas in på 5 olika aktivitetsnivåer.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

Sparar data för upp till 10 användarprofiler
Stor precision
Mätning av kroppsfett
Mätning av kroppsvätskenivå
Mätning av muskelmassan
Mätning av benmassan
Mätning av BMI
Fem års garanti

Här kan du se en kort presentationsvideo om Beurer BG 13:


QardioBase 2 

Bästa personvåg i premiumklassen

4,5 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk
Utsedd till ”Editors Choice” hos brittiska PCmag.com
Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent

QardioBase 2

.
QardioBase 2 har provats och recenserats av tre olika expertkällor, nämligen The Independent, PCmag.com och Techadvisor.co.uk. Alla experter tycker otroligt bra om QardioBase 2 och ger modellen ett bra betyg.

Experterna förklarar att de största fördelarna med den här modellen är att den kan mäta BMI och har ett uppladdningsbart batteri. De tre experterna hittar dock även ett par nackdelar. De skriver att det sämsta med den här vågen är priset och att andra familjemedlemmar kan se ens vikt och andra mätningar.

Trådlös våg med WiFi och Bluetooth

QardioBase 2 är en trådlös våg med en elegant design som passar in hemma hos de allra flesta, både i badrummet och i andra rum.

Eftersom att den här vågen använder både WiFi och Bluetooth för att kommunicera med användarens smartphone är modellen enkel att använda. Detta innebär även att man har möjlighet att hålla koll på sina mätningar och framsteg.

Med QardioBase 2 kan man göra en hel kroppsanalys. Vågen kan nämligen mäta din vikt samt räkna ut både ditt BMI och din kompletta kroppssammansättning.

Praktisk våg med unika funktioner

En unik funktion hos QardioBase 2 är att den kan ge användaren feedback i form av smileys istället för siffror. Denna feedback visas om man har nått ett specifikt mål eller missat det.

Vågen har dessutom haptisk feedback med vibrationer som anger när en mätning är färdig. Detta är en fördel för användare som har svårt att se på skärmen när mätningen är klar.

Eftersom att det uppladdningsbara batteriet har en batteritid på upp till 12 månader behöver man inte byta batterier i vågen hela tiden.

Den här vågen har en maximal kapacitet på 180 kg.

Graviditetsläge och flera användare

När man köper QardioBase 2 får man en våg som har ett speciellt läge för gravida. Med detta läge kan man följa framstegen vecka för vecka och även lägga till bilder om man vill.

QardioBase 2 är dessutom designad för hela familjen och kan därför användas av flera olika användare i samma hushåll. Vågen känner automatiskt igen olika användare och blandar därför inte ihop mätningarna för olika personer.

Den här vågen ansluts automatiskt till den tillhörande Qardio-appen. Appen är gratis och finns tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Utvalda fördelar med QardioBase 2:

Följ statistik och framsteg i Qardio-appen
Kapacitet på upp till 180 kg
Kan användas av flera personer
Graviditetsläge
Haptisk feedback
Helkroppsanalys som bland annat räknar ut ditt BMI
Uppladdningsbart batteri med en batteritid på upp till 12 månader


Personvågar bäst i test – Dessa källor har vi använt:

gif

The Guardian 🇬🇧
Den brittiska tidningen The Guardian genomförde en kritisk genomgång av Withings Body Cardio kroppsvåg. De testade vågens olika funktioner, dess precision, användarvänlighet samt dess bluetooth-funktion och tillhörande app. Resultatet blev att vågen fick fyra av fem möjliga stjärnor och speciellt dess användarvänlighet, precision samt de många möjligheterna för kroppsanalys lyftes fram i testet. Du kan läsa hela testet här.

PCMag.com 🇺🇸
Det amerikanska onlinemagasinet PCMag genomför konsumenttester av i stort sett all elektronik till hemmet och de genomförde ett grundligt test av Withings Body Cardio personvåg. Vågen fick utmärkelsen ”Editor’s Choice”, vilket är det bästa som kan uppnås. Vågen bedömdes bl.a. på designen, användarvänligheten, kvaliteten samt den tillhörande appen. Du kan läsa hela testet här.

TheGoodBody.com 🇺🇸
The Good Body är ett onlinemagasin som sysslar med allt som har med hälsa och kroppen att göra. Deras huvudämnen är smärtbehandling, fitness, sömnoptimering, hälsa och wellness. The Good Body genomförde ett test av personvågen från Withings och gav den en solklar rekommendation. Både vågens kvalitet, design, tillhörande app samt precision testades och alla dessa punkter fick höga betyg. Du kan läsa hela testet här.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest är Tysklands största och mest kända konsumentorganisation och deras tester är kända för att grundligt genomföras, med exakta bedömningar. De genomförde en genomgång av inte mindre än 19 olika personvågar, där modellen Beurer BG 13 kröntes som testvinnare. En av testets viktigaste slutsatser var att långt ifrån alla vågarna tillhandahåller precisa och trovärdiga mätningar. Är man därför ute efter en viktminskningsprocess, med löpande vägningar, så är det viktigt att utgå från en våg som har bevisat att den väger exakt. Stiftung Warentest har värderat de olika vågarna i testet utifrån kriterierna precision, användarvänlighet, stabilitet, halkskydd och hållbarhet.

Du kan läsa hela testet här. Var uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till innehållet där.

Haus & Garten 🇩🇪 
Den här tyska hus- och trädgårdstidningen behandlar allt inom trädgård, hushåll och konsumentämnen. Ibland testar tidningen även produkter och de har bland annat provat personvågen Caso BS1. Du kan läsa hela undersökningen här. Observera att man måste betala för att få tillgång till hela artikeln.

Politiken 🇩🇰
Politiken är en dansk tidning. De har låtit en domarpanel bestående av en civilingenjör och en designer testa och bedöma ett antal olika personvågar. De undersökte vågarnas förmåga att ge stabila och noggranna mätningar och bedömde även deras design. Du kommer åt artikeln här. Observera att du behöver en prenumeration för att få tillgång till hela innehållet.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Caso BS1

 Testvinnare hos tyska Haus & Garten
✅ Testvinnare hos danska Politiken

Caso BS1

.
Denna personvåg från Caso är en digital våg med en mycket elegant design. Hela vågen är glansigt vit och när man kliver upp på vågen visas vikten med stora röda siffror. Den digitala displayen är inbäddad i den glansiga ytan och sitter därmed nere i själva vågen. Tillsammans med den vita glansiga ytan ger detta ett tidlöst och enkelt intryck, och själva ytan på vågen består av en 6 mm tjock platta av säkerhetsglas.

Personvågen utmärker sig i tester med sin snygga och enkla design, men även genom att ge mycket noggranna och stabila vägningar – även när den står på en matta. Modellens maxkapacitet är 200 kg och den visar vikten med ett intervall på 0,1 kg. Den kompakta och eleganta designen gör att vågen enkelt kan förvaras i ett skåp eller en låda, men det gör även att den kan stå framme utan att dra särskilt mycket uppmärksamhet till sig.

Till skillnad från många populära personvågar på marknaden kan den här modellen “bara” mäta din vikt. Detta behöver dock inte vara en nackdel. Om du bara är intresserad av att veta din vikt i kilo finns det ingen anledning att investera i en av de mer avancerade vågarna som ofta är betydligt dyrare.

Caso BS1 startar automatiskt när du ställer dig på den stänger automatiskt av sig när du är färdig. Vågen har både en batteriindikator och en indikator för överbelastning. Sammantaget är Caso BS1 en otroligt elegant och stabil kroppsvåg som i sin enkelhet ger noggranna vägningar med en snygg design.

Därför rekommenderas denna modell:

Elegant design i vit högglans
Lättläst LED-display med stora siffror
Stabila och noggranna vägningar
Överbelastnings- och batteriindikator
Automatisk start och avstängning
Kapacitet på 200 kg
Väger med intervaller på 0,1 kg


Nokia Body Cardio

Bästa personvåg med gravid- och babyläge

✅ Testvinnare hos den stora amerikanska tekniksajten Stuff.tv
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk
✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent
✅ 4 av 5 stjärnor hos den brittiska tidningen The Guardian
✅ Utsedd till ”Editors Choice” hos PCmag.com
✅ Rekommenderas av TheGoodBody.com

Nokia Body Cardio

.
Nokia Body Cardio har granskats och recenserats av sju olika expertkällor och fått bra betyg hos alla sju. Experterna tycker framförallt bra om att vågen ger konsekventa resultat samt att den har en attraktiv design och en lång batteritid.

En av de största nackdelarna med Nokia Body Cardio är att den är ganska dyr jämfört med andra personvågar på marknaden. Experterna anser dock att modellen är värd pengarna om man vill ha en användarvänlig och funktionell våg som ger exakta resultat.

Avancerad WiFi-våg

Nokia Body Cardio är en avancerad våg med WiFi och Bluetooth som mäter både vikt, kroppssammansättning och puls. Med den här vågen har man därmed möjlighet att förbättra sin hälsa och hålla koll på hur kroppen mår.

Nokia Body Cardio är dock inte bara en vanlig våg utan kan även mäta BMI, kroppsfett och vattenmängd samt muskel- och benmassa. Tack vare detta kan man få en uppfattning om hur kroppen har det och vad man kan förbättra.

Man kan dessutom övervaka sin puls över en längre tid och på så vis få en bättre förståelse för sin kondition. Vågen har en maxkapacitet på 180 kg och stänger av automatiskt när man inte använder den längre.

Synkroniseras med Nokia Health Mate-appen

När man ställer sig på vågen skickas all information automatiskt till Nokia Health Mate-appen via WiFi. I appen kan man se olika mönster, skapa mål och få motivation.

Om flera personer i hushållet vill använda Nokia Body Cardio är inte det heller några problem. Vågen kan nämligen känna igen och mäta upp till åtta olika användare, och den kan alltså användas av flera personer samtidigt.

Med den här vågen kan man även få en lokal väderprognos när man väger sig. Om man aktiverar stegräknaren i appen eller använder en aktivitetsmätare från Nokia kan vågen dessutom visa hur många steg man har tagit under gårdagen.

Stabil design och uppladdningsbart batteri

Nokia Body Cardio är en väldigt tunn och stabil våg som fungerar optimalt oavsett vad för underlag den står på. Man kan därför flytta på vågen och ändå få exakta mätningar.

Den här personvågen har dessutom ett uppladdningsbart batteri med en batteritid på upp till ett år. Eftersom att batteriet redan är laddat när man köper vågen kan man börja använda den på en gång.

Nokia Body Cardio har även ett gravidläge som gör att man kan få stöd under graviditeten i form av personliga viktkontroller och hälsotips. Personvågen har även ett babyläge som gör att man kan få lika exakta mätningar när man väger ett barn.

Utvalda fördelar med Nokia Body Cardio:

Mäter kroppssammansättning
Kan ge information om hjärthälsan
Gravid- och babyläge
Kapacitet på upp till 180 kg
Kan spara upp till åtta olika användarprofiler
Håll koll på personlig data i Nokia Health Mate-appen
Batteritid på upp till ett år


Fitbit Aria 2

4 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk
Rekommenderas av amerikanska Wareable.com
Betyget ”Excellent” hos den brittiska tekniksajten PCmag.com
✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent

Fitbit Aria 2

.
Fitbit Aria 2 har granskats av både amerikanska och brittiska experter, och alla verkar eniga om att den här personvågen är både användarvänlig, funktionell och praktisk. Enligt experterna är den här vågen perfekt i fitness-sammanhang och för viktnedgång, och modellen får därför ett bra betyg hos alla källor.

Experterna anmärker dock på att vågen inte kan göra lika mycket som många andra modeller på marknaden. Man bör därför undersöka om den har alla funktioner man behöver innan man köper den här modellen. Fitbit Aria 2 har dock oftast gott om funktioner för dem som bara vill ha en personvåg.

Enkel uppstart och minimalistisk design

Fitbit Aria 2 har en minimalistisk design som passar in i de flesta badrum. Vågen har en bakbelyst LCD-skärm som visar all information man behöver veta. Tack vare vågens tunna och minimalistiska design är det dessutom lätt att ta med den till ett annat rum om det skulle behövas.

Det är dessutom enkelt att sätta upp och ansluta vågen, och genom att använda Fitbit-appen och Bluetooth kan man följa processen på sin telefon. Vågen kan därför börja användas på nolltid, och när man väger sig synkas all information och statistik automatiskt via WiFi.

Få en överblick över kroppen


Fitbit Aria 2 kan hjälpa användaren att nå olika mål och skapa en överblick över hur kroppen mår. Vågen mäter bland annat vikt, fettprocent och muskelmassa, och beroende på vilken utgångspunkt man har kan man välja antingen normalläget eller Lean mode.

När vågen har räknat ut vikt och fettprocent visar den det på skärmen. Den räknar sedan ut BMI och annan statistik och presenterar informationen i diagram.

Fitbit Aria 2 har en maximal kapacitet på 180 kg och kan visa vikten i både kilogram, pund och stone. När man köper vågen ingår det tre AA-batterier som gör att man kan komma igång med användningen på en gång.

Följ med i Fitbit-appen

Fitbit Aria 2 synkroniseras automatiskt med Fitbit-appen, och om man vill kan man därför både hålla koll och skapa nya mål i appen. I appen kan man även se statistik och olika diagram över de framsteg man gör.

Den här vågen kan dessutom användas av åtta olika personer samtidigt, vilket innebär att hela familjen kan använda vågen utan att störa varandras mätningar. Information om din vikt, fettprocent m.m. är bara tillgänglig för dig och delas alltså inte med de andra användarna.

Utvalda fördelar med Fitbit Aria 2:

Följ statistik och framsteg i Fitbit-appen
Kapacitet på upp till 180 kg
Kan spara upp till åtta olika användarprofiler
Räknar ut BMI
Mäter bland annat vikt, fettprocent och muskelmassa
Minimalistisk design
Ingen annan kan se dina värden


Tanita RD901

tanita-rd901

.
Observera, Tanita RD901 har blivit ersatt med Tanita RD953S, då förstnämnda modell har utgått ur produktion.

Tanita RD901 mäter inte bara din vikt, utan genomför även en helhets analys av din kropp och på denna sida är den utan tvivel en av de mest avancerade personvågarna. Personvikten kan göra upp till tio olika mätningar, där den exempelvis mäter fettprocent, kroppsvätskeprocent, BMI och muskelmassa. Vågen gör också en värdering av din hälsonivå i relation till bukfettet och den kan också hjälpa dig med att bestämma ett rekommenderat dagligt kaloriintag. Därmed får man en mycket mer nyanserad bild av sitt kroppstillstånd än genom att bara använda en vanlig våg.

Trots den stora mängden funktioner, så har Tanita sett till att användarvänligheten ändå är i topp. Personvågen använder ett färgsystem, så att man lätt kan läsa vilket hälsotillstånd man i nuläget befinner sig i. Lyser vågen grönt, betyder det att du är sund och att dina mätningar är bra. Gul betyder att du bör vara uppmärksam på ditt hälsotillstånd medan rött indikerar att du aktivt bör ta tag i problemet. Modellen har en kapacitet att mäta upp till 200 kilo, vilket är väsentligt mer än de flesta andra vågarna.

Personvågen från Tanita kan även kommunicera med din iPhone och iPad. För att göra så måste man ladda ner den kostnadsfria appen ”Health Planet” och därefter är personvågen redo att kommunicera med din telefon eller med din padda, via bluetooth. Personvågen är dock inte kompatibel med Android. Via appen kommer du ha en enkel och överskådlig överblick över dina mätningar, där du kan följa dina framsteg eller bakslag på en samlad plats. Appen sparar nämligen alla dina siffror och mätningar, så att det är möjligt att gå till tidigare resultat och den kan också skapa diagram och grafer över din utveckling.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift. 

Därför rekommenderas denna modell:

Mycket exakt viktmätning
Inbyggd BMI-mätning
Inbyggd mätning av fettprocent
Mätning av kroppsvätskor
Maximal vikt på 200 kg
Inbyggd mätning av muskelmassan
Bluetooth-funktion till iPhone och iPad
Atletikerfunktion
Tre års garanti


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka personvågar är bäst i test?

Beurer BF 700, Withings Body Cardio, Beurer BG 13, Tanita RD901, Caso BS1, Nokia Body Cardio, Fitbit Aria 2 och QardioBase 2

🤓 Hur har man testat personvågarna?

Personvågarna har bedömts baserat på deras precision och känslighet när man väger sig. Experterna har dessutom tittat på vågarnas analys av kroppsfett samt deras användarvänlighet och miljöpåverkan.

🤔 När på dygnet ska jag väga mig för att få en så exakt mätning som möjligt?

Rekommendationen är att väga sig på morgonen efter att man har gått på toaletten. Eftersom att du precis genomgått en naturlig period av fasta när du vaknar får du då ett mer exakt resultat. Studier har dessutom visar att vikten varierar minst mitt i veckan.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta