Personvågar Test 2019 – Se de bästa testvinnande personvågar – Bäst i Test guide

0

I denna artikel har Konsumentmagasinet.se gått igenom en rad kända tester av personvågar för att hitta de bästa personvågarna på marknaden just nu.

Personvågar idag kan mäta betydligt mer än bara vikt. Många modeller kan också mäta ditt BMI, din muskelmassa och fettprocent och därmed ge dig en helkropps analys. Oftast är dessa också utrustade med trådlös förbindelse, så att du kan koppla din personvåg med din smartphone och därmed hålla koll på dina framgångar/förluster på ett enkelt sätt.

Det viktigaste med en personvåg är dock fortfarande att den kan mäta på ett exakt sätt. Många av de tester vi har gått igenom pekar på att detta ofta förblir ett stort problem och att många personvågar producerar långt ifrån trovärdiga mätningar.

Önskar man gå igenom en viktminskningsprocess med löpande mätningar, så är det viktigt att gå efter en personvåg som man vet är precis rätt i sina mätningar. Nedan går vi igenom en rad personvågar som alla är testvinnare och som har utmärkt sig på precision och korrekta mätningar.

Längst ner i artikeln hittar du en presentation av de tester som vi har gått igenom, tillsammans med källhänvisning till deras respektive magasin och webbsajter.

I detta personvågs test får du: 
🔸 En genomgång av de bästa personvågarna på marknaden just nu
🔸 En full översikt över de olika personvågarna som har vunnit något test
🔸 En genomgång av alla de källor – inklusive länkar – till alla de tester vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Beurer BF 700

Testvinnare hos svenska Råd & Rön
Testvinnare hos danska Tænk

beurer-bf-700

 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
517,00 Kr. 0,00 Kr. 517,00 Kr. Läs mer
548,00 Kr. 0,00 Kr. 548,00 Kr. Läs mer
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Läs mer
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Läs mer

 

I Tænks stora genomgång av personvågar fick Beurer BF 700 en delad första plats tillsammans med Tanita RD901. Personvågen utmärkte sig med stor precision och känslighet i sina mätningar och modellens användarvänlighet lyftes även fram i testet. Hos svenska Råd & Rön fick denna modell en första plats. Här var det vågens helhetsintryck, kvalitet och användarvänlighet som imponerade.

Vågen från Beurer kan naturligtvis mäta din vikt, och därutöver även mäta ditt BMI, din kroppsvätska, ben- och muskelmassa. Vågen har en maximal kapacitet på 180 kg och den har en praktisk bluetooth-funktion, där den kan överföra all data till din mobil. Därmed har du alltid kontroll över dina mätningar och utvecklingen av dina siffror och du kan också enkelt hålla koll på tidigare mätningar och siffror. Bluetooth-funktionen är kompatibel med både iPhone 4S och uppåt, samt med Android-telefoner med bluetooth 4.0 och senare versioner.

Modellen kan spara uppgifter för upp till 8 personer och den känner automatiskt igen de olika användarna, när någon av dessa står på vågen. För att göra de olika mätningarna ännu mer exakta, så är det fullt möjligt att ställa in vågen till fem olika aktivitetsnivåer, från ingen aktivitet alls till mycket hög fysisk aktivitet. Därmed kan du ställa in din egen individuella aktivitetsnivå och få ännu mer precisa mätningar.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Upp till 8 olika användarprofiler
🔵 Mäter ditt BMI
🔵 Mäter din kroppsvätska
🔵 Mäter benmassan
🔵 Mäter muskelmassan
🔵 Kapacitet på upp till 180 kg
🔵 Bluetooth-funktion
🔵 Fem års garanti

Här kan du se en kort presentation av Beurer BF 700:

https://www.youtube.com/watch?v=sV9Qe1GMvWU

Beurer BF 800

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
Toppbetyg hos danska Tænk

beurer-bf-800

 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 202,00 Kr. 0,00 Kr. 1 202,00 Kr. Läs mer
1 565,00 Kr. 0,00 Kr. 1 565,00 Kr. Läs mer
1 575,00 Kr. 0,00 Kr. 1 575,00 Kr. Läs mer

 

Denna personvåg från Beurer är skapad i säkerhetsglas och har en blå LCD-display med lysande siffror. Beurer BF 800 klarade sig riktigt bra i danska Tænks stora test av personvågar, där den utmärkte sig på användarvänlighet och bra bluetooth-förbindelse. Vågen kan nämligen via bluetooth kopplas till din smartphone, så att du enkelt kan spara och kolla på de olika mätningarna i din mobil.

Vågen från Beurer mäter inte bara din vikt, utan även din kroppsvätskenivå, kroppsfett, muskelmassa, benmassa och BMI, och den kan även mäta din BMR och AMR, som är din grundläggande ämnesomsättning samt omsättningen i kalorier.

Vågen har ett minne för upp till 8 användare och den känner igen varje enskild användare. Vågen har en kapacitet på 180 kg och den mäter med en precision på 0,1% för kroppsvikten och kroppsvätskenivån, samt muskelmassan med en precision på +/- 100 gram. Det är också möjligt att byta mellan kilo, stone och pound, om man nu önskar detta.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Mätning av BMI
🔵 Kapacitet på upp till 180 kg
🔵 Minne för upp till 8 användare, med automatiskt igenkänning av användaren
🔵 Mätning av kroppsfett
🔵 Mätning av benmassan
🔵 Mätning av kroppsvätskenivån
🔵 Bluetooth-funktion
🔵 Fem års garanti

Här kan du se en kort presentation av Beurer BF 800:

https://www.youtube.com/watch?v=p9w1XWSgJig

Withings Body Cardio 

4 av 5 möjliga stjärnor hos The Guardian
“Editor’s Choice” hos PCMag.com
Rekommenderad av TheGoodBody.com

Withings Body Cardio badevaegt

 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 450,00 Kr. 0,00 Kr. 1 450,00 Kr. Läs mer
1 605,00 Kr. 0,00 Kr. 1 605,00 Kr. Läs mer
2 375,00 Kr. 0,00 Kr. 2 375,00 Kr. Läs mer

 

Enligt producenten får du med denna personvåg inte bara viktmätning, utan en helkropps analys och därmed, enligt Withings själva, världens mest avancerade personvåg. Trots att vågen kan otroligt många saker, hävdar den brittiska tidningen The Guardian i deras test att den är otroligt användarvänlig. Den är mycket enkel att använda och vågens mätningar presenteras enkelt och överskådligt på displayen.

Vågen mäter naturligtvis din kroppsvikt, och därutöver får du också besked om din fett-, muskel- och benmassa, tillsammans med ditt BMI. Därutöver mäter denna modell från Withings också din hjärtrytm (antal slag per minut), och pulsvåghastighet. Kolesterol, blodtryck och livsstilsfaktorer påverkar din pulsvåghastighet och därför betraktas mätningen av pulsvåghastigheten som ett sätt att ge dig en bild av dina hjärtkärls tillstånd, samt risken för att ha eller utveckla högt blodtryck.

Withings har också en bluetooth-funktion som gör det enkelt att spara alla dina mätningar på din mobil. Det krävs bara att du laddar ner appen ”Health Mate”, som därefter kommer att spara all din data och mätningar och därmed göra det enkelt för dig att överskådligt följa din egen utveckling. Appen ser till att ställa alla siffrorna i överskådliga grafer och den kan (om man så önskar) agera som en personlig tränare som bryter ner dina stora mål till mindre delmål.

Personvågen från Withings kan användas av upp till 8 personer. Vågen känner själv igen de olika användarprofiler och synkroniserar också de olika mätningarna till den rätta användarens konto. Vågen kan därför enkelt användas av hela familjen. Den har en kapacitet på 180 kg och mäter med en precision på +/- 100 gram. Vågenheten kan också fritt ställas in till att visa kilo, stone eller pound, om man så önskar. Batteriet är ett uppladdningsbart litium-ion batteri som håller upp till 12 månader, beroende såklart på hur ofta vågen används. När batteriet är nästintill dött, så kan man ladda upp det igen med den medföljande USB-kabeln.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Mätning av BMI
🔵 Vågen ger dig en komplett kroppsanalys
🔵 Vågen upplyser dig om dina hjärtkärls hälsotillstånd
🔵 Kapacitet på upp till 180 kilo
🔵 Kan minnas upp till 8 användarprofiler
🔵 Mycket användarvänlig
🔵 Bluetooth-funktion
🔵 Den mest avancerade personvågen på marknaden


Beurer BG 13

Testvinnare hos tyska Stiftung Warentest

beurer-bg-13

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
388,00 Kr. 0,00 Kr. 388,00 Kr. Läs mer
388,00 Kr. 0,00 Kr. 388,00 Kr. Läs mer
388,00 Kr. 0,00 Kr. 388,00 Kr. Läs mer
488,00 Kr. 0,00 Kr. 488,00 Kr. Läs mer

 

Personvågen Beurer BG 12 mäter din kroppsvikt, kroppsfett, kroppsvätskenivå, muskelmassa och BMI. Den har en precision på 0.1% för kroppsfettet, vattnet i kroppen och muskelmassan och en precision på +/- 100 gram för kroppsvikten och benmassan.

Tysklands största och mest kända testmagasin, Stiftung Warentest, genomförde ett stort test av personvågar där Beurer BG 13 blev testvinnare. Totalt testade Stiftung Warentest 19 olika personvågar som bl.a. bedömdes på precision, användarvänlighet, vågens stabilitet, halkskydd och hållbarhet. Modellen från Beurer utmärkte sig speciellt på användarvänlighet och hållbarhet. Modellen fick också ett bra betyg för sin precision och klarade sig på det hela taget bra på alla parametrar, vilket såklart ledde till att modellen blev testvinnare.

Vågen har en kapacitet på 150 kg och man kan enkelt byta mellan kilo, stone och pound, om man så önskar. Modellen kan lagra upp till 10 användarprofiler och den kan ställas in på 5 olika aktivitetsnivåer.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Sparar data för upp till 10 användarprofiler
🔵 Stor precision
🔵 Mätning av kroppsfett
🔵 Mätning av kroppsvätskenivå
🔵 Mätning av muskelmassan
🔵 Mätning av benmassan
🔵 Mätning av BMI
🔵 Fem års garanti

Här kan du se en kort presentationsvideo om Beurer BG 13:

https://www.youtube.com/watch?v=ED3frvD57uE

Tanita RD901

 Testvinnare hos danska Tænk

tanita-rd901

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 225,00 Kr. 0,00 Kr. 2 225,00 Kr. Läs mer
2 225,00 Kr. 0,00 Kr. 2 225,00 Kr. Läs mer
2 225,00 Kr. 0,00 Kr. 2 225,00 Kr. Läs mer
2 325,00 Kr. 0,00 Kr. 2 325,00 Kr. Läs mer

 

Observera, Tanita RD901 har blivit ersatt med Tanita RD953S, då förstnämnda modell har utgått ur produktion.

Det danska konsumentmagasinet Tænk genomförde ett grundligt test av 16 olika personvågar, och här fick modellen Tanita RD901 en delad första plats, tillsammans med modellen Beurer BT700. Personvågen utmärker sig bl.a. genom sin design, sin användarvänlighet och genom att leverera mycket exakta mätningar.

Tanita RD901 mäter inte bara din vikt, utan genomför även en helhets analys av din kropp och på denna sida är den utan tvivel en av de mest avancerade personvågarna. Personvikten kan göra upp till tio olika mätningar, där den exempelvis mäter fettprocent, kroppsvätskeprocent, BMI och muskelmassa. Vågen gör också en värdering av din hälsonivå i relation till bukfettet och den kan också hjälpa dig med att bestämma ett rekommenderat dagligt kaloriintag. Därmed får man en mycket mer nyanserad bild av sitt kroppstillstånd än genom att bara använda en vanlig våg.

Trots den stora mängden funktioner, så har Tanita sett till att användarvänligheten ändå är i topp. Personvågen använder ett färgsystem, så att man lätt kan läsa vilket hälsotillstånd man i nuläget befinner sig i. Lyser vågen grönt, betyder det att du är sund och att dina mätningar är bra. Gul betyder att du bör vara uppmärksam på ditt hälsotillstånd medan rött indikerar att du aktivt bör ta tag i problemet. Modellen har en kapacitet att mäta upp till 200 kilo, vilket är väsentligt mer än de flesta andra vågarna.

Personvågen från Tanita kan även kommunicera med din iPhone och iPad. För att göra så måste man ladda ner den kostnadsfria appen ”Health Planet” och därefter är personvågen redo att kommunicera med din telefon eller med din padda, via bluetooth. Personvågen är dock inte kompatibel med Android. Via appen kommer du ha en enkel och överskådlig överblick över dina mätningar, där du kan följa dina framsteg eller bakslag på en samlad plats. Appen sparar nämligen alla dina siffror och mätningar, så att det är möjligt att gå till tidigare resultat och den kan också skapa diagram och grafer över din utveckling.

Personvågen utmärkte sig i Tænks test, speciellt på grund av sin känslighet och precision. Mellan 0-100 kg mäter vågen med en precision av +/- 50 gram. Mellan 100-200 kg ligger precisionen på ca +/- 100 gram. Modellen har ett inbyggt minne för upp till 4 personer och det är också möjligt att göra en atletmätning, för de som är särskilt aktiva. Personvågen har också en gästfunktion, där det är möjligt att göra en vägning och kroppsanalys utan att den nödvändigtvis behövs kopplas till en användarprofil.

OBS! Personer med pacemaker eller andra elektroniska implantat bör inte använda denna våg, då den skickar ut en elektrisk signal som kan förstöra implantatens drift. 

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Mycket exakt viktmätning
🔵 Inbyggd BMI-mätning
🔵 Inbyggd mätning av fettprocent
🔵 Mätning av kroppsvätskor
🔵 Maximal vikt på 200 kg
🔵 Inbyggd mätning av muskelmassan
🔵 Bluetooth-funktion till iPhone och iPad
🔵 Atletikerfunktion
🔵 Tre års garanti


Caso BS1

 Testvinnare hos tyska Haus & Garten
✅ Testvinnare hos danska Politiken

Caso BS1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
675,00 Kr. 0,00 Kr. 675,00 Kr. Läs mer
675,00 Kr. 0,00 Kr. 675,00 Kr. Läs mer
775,00 Kr. 0,00 Kr. 775,00 Kr. Läs mer

 

Personvågen från Caso är en digital våg med en mycket elegant design. Hela vågen är högglansigt vit och när man kliver upp på vågen visas vikten med stora röda siffror. Den digitala displayen är inbäddad i den högglansiga ytan och sitter därmed nere i själva vågen. Tillsammans med den vita glansen ger detta ett tidlöst och enkelt intryck, och själva ytan på vågen består av en 6 mm tjock platta av säkerhetsglas.

Personvågen utmärker sig i tester med sin snygga och enkla design, men även genom att ge mycket noggranna och stabila vägningar – även när den står på en matta. Modellens maxkapacitet är 200 kg och den visar vikten med ett intervall på 0,1 kg. Den kompakta och eleganta designen gör att vågen enkelt kan förvaras i ett skåp eller en låda, men det gör även att den kan stå framme utan att dra särskilt mycket uppmärksamhet till sig.

Till skillnad från många populära personvågar på marknaden kan den här modellen “bara” mäta din vikt. Detta behöver dock inte vara en nackdel. Om man bara vill veta sin vikt i kg finns det ingen anledning att investera i en av de mer avancerade vågarna som ofta är betydligt dyrare.

Caso BS1 startar automatiskt när du ställer dig på den och när du är färdig stänger den automatiskt av. Vågen har både en batteriindikator och en indikator för överbelastning. Sammantaget är Caso BS1 en otroligt elegant och stabil personvåg som i sin enkelhet ger noggranna vägningar med en snygg design.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Elegant design i vit högglans
🔵 Lättläst LED-display med stora siffror
🔵 Stabila och noggranna vägningar
🔵 Överbelastnings- och batteriindikator
🔵 Automatisk start och avstängning
🔵 Kapacitet på 200 kg
🔵 Väger med intervaller på 0,1 kg


Personvågar Test – Dessa källor har vi använd:

gif

Forbrugerådet Tænk 🇩🇰
Det svenska konsumentmagasinet Råd & Rön genomförde ett grundligt test av personvågar med kroppsanalys, där de gick igenom 12 modeller. Testkandidaterna värderades bl.a. på användarvänlighet, precision och design och som många av de andra testerna vi har gått igenom, påpekar Råd & Rön att en stor del av alla vågar inte levererar exakta mätningar.

Du kan läsa testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få tillgång till hela testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Det danska konsumentmagasinet Tænk testade 16 olika personvågar med kroppsanalys. Vågarna bedömdes utifrån kvalitet, med bl.a. precision, känslighet, kvaliteten på kroppsfettsanalysen, användarvänligheten samt en miljövärdering. Tænk:s test visade på att de flesta personvågarna kan sina grundläggande funktioner med att enkelt väga, men att kvaliteten av vägningarna skiljer sig markant när deras precision och känslighet testas.

Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till artikelns innehåll

The Guardian 🇬🇧
Den brittiska tidningen The Guardian genomförde en kritisk genomgång av Withings Body Cardio personvåg. De testade vågens olika funktioner, dess precision, användarvänlighet samt dess bluetooth-funktion och tillhörande app. Resultatet blev att vågen fick fyra av fem möjliga stjärnor och speciellt dess användarvänlighet, precision samt de många möjligheterna för kroppsanalys lyftes fram i testet. Du kan läsa hela testet här.

PCMag.com 🇺🇸
Det amerikanska onlinemagasinet PCMag genomför konsumenttester av i stort sett all elektronik till hemmet och de genomförde ett grundligt test av Withings Body Cardio personvåg. Vågen fick utmärkelsen ”Editor’s Choice”, vilket är det bästa som kan uppnås. Vågen bedömdes bl.a. på designen, användarvänligheten, kvaliteten samt den tillhörande appen. Du kan läsa hela testet här.

TheGoodBody.com 🇺🇸
The Good Body är ett onlinemagasin som sysslar med allt som har med hälsa och kroppen att göra. Deras huvudämnen är smärtbehandling, fitness, sömnoptimering, hälsa och wellness. The Good Body genomförde ett test av personvågen från Withings och gav den en solklar rekommendation. Både vågens kvalitet, design, tillhörande app samt precision testades och alla dessa punkter fick höga betyg. Du kan läsa hela testet här.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest är Tysklands största och mest kända konsumentorganisation och deras tester är kända för att grundligt genomföras, med exakta bedömningar. De genomförde en genomgång av inte mindre än 19 olika personvågar, där modellen Beurer BG 13 kröntes som testvinnare. En av testets viktigaste slutsatser var att långt ifrån alla vågarna tillhandahåller precisa och trovärdiga mätningar. Är man därför ute efter en viktminskningsprocess, med löpande vägningar, så är det viktigt att utgå från en våg som har bevisat att den väger exakt. Stiftung Warentest har värderat de olika vågarna i testet utifrån kriterierna precision, användarvänlighet, stabilitet, halkskydd och hållbarhet.

Du kan läsa hela testet här. Var uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till innehållet där.

Haus & Garten 🇩🇪 
Den här tyska hus- och trädgårdstidningen behandlar allt inom trädgård, hushåll och konsumentämnen. Ibland testar tidningen även produkter och de har bland annat provat personvågen Caso BS1. Du kan läsa hela undersökningen här. Observera att man måste betala för att få tillgång till hela artikeln.

Politiken 🇩🇰
Politiken är en dansk tidning. De har låtit en domarpanel bestående av en civilingenjör och en designer testa och bedöma ett antal olika personvågar. De undersökte vågarnas förmåga att ge stabila och noggranna mätningar och bedömde även deras design. Du kommer åt artikeln här. Observera att du behöver en prenumeration för att få tillgång till hela innehållet.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse