Testöversikt: De bästa övervakningskamerorna enligt experterna

Senest opdateret den 0

Man kan aldrig vara nog försiktig. Om du vill ha bästa möjliga säkerhet för både dig själv och din egendom kan det vara en bra idé att investera i en övervakningskamera.

Vi har undersökt marknaden och hittat nio populära modeller som experterna anser vara bäst. Bland dessa finns både modeller för utomhusbruk och kameror som ska användas inomhus. Vi presenterar produkterna var för sig och berättar om både fördelar, nackdelar, design och pris. 

Vi hjälper dig även att jämföra de olika modellerna så att du kan välja rätt kamera för ditt ändamål. I det sista avsnittet hittar du inspiration om andra högteknologiska produkter som kanske också kan vara av intresse.

Att tänka på innan du köper en övervakningskamera:
🔸 Användning: Vill du använda kameran som skydd mot stöld och inbrott eller vill du bara hålla koll på katten eller barnen? Lägg märke till att olika modeller kan vara skräddarsydda för olika ändamål. 
🔸 Ute eller inne: Vissa modeller är gjorda för utomhusbruk medan andra ska användas inomhus.
🔸 Upplösning: Hur bra kvalitet vill du ha på bilder och video?
🔸 Säkerhet: Är säkerheten i ordning? Är du skyddad mot eventuella hackerattacker mot din utrustning?
🔸 Funktioner: Vad för funktioner behöver du? Det finns till exempel mörkerseende, rörelsesensorer, larm, siren, tvåvägskommunikation och ansiktsigenkänning.
🔸 App: De flesta modeller har en tillhörande app. Ska appen vara enkel eller avancerad?
🔸 Belysning: Föredrar du en kamera som kan kan tända en lampa vid upptäckt aktivitet?
🔸 Kommunikation: Vill du att din övervakningskamera ska kunna kommunicera med andra smarta enheter och tjänster, till exempel Google Assistent och Amazon Alexa?
🔸 Pris: Priset brukar bero på kamerans typ, funktioner, upplösning, märke och kommunikationsmöjligheter, så du får ofta vad du betalar för.
Flera av punkterna här ovanför kan vara svåra att undersöka på egen hand. Det kan därför vara en bra idé att utgå från experternas recensioner. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.

Övervakningskamera test innehåller:
🔸 Överblick över marknadens nio bästa enheter, enligt experterna
🔸 Genomgång av vad experterna anser om varje modell
🔸 Information om vad de olika enheterna kan göra
🔸 Köpguide där du kan lära dig mer inför köpet
🔸 Anledningar till att skaffa hemövervakning
🔸 Tips på hur du undviker att bli hackad
🔸 Information om hur experterna genomför sina tester
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat
🔸 Tips på andra relevanta tester och artiklar
Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.


Arlo Pro 3 – Vår rekommendation

Testvinnare hos teknikmagasinet Techhive.com
Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Pcmag.com
Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Digitaltrends.com
Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Pcmag.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet T3.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
Fantastisk 2K HDR-video
Integrerad spotlight
Intelligent rörelsesensor

Arlo Pro 3

Butik Pris

Annoncer

 

Arlo Pro 3 är den bästa övervakningskameran för dig som vill ha allt du behöver för en komplett övervakning av hemmet.

Modellen är en av experternas absoluta favoriter, och den har fått höga betyg i inte mindre än sex olika experttester. Det rör sig närmare bestämt om tester av övervakningskameror hos Techhive.com, Pcmag.com, Digitaltrends.com, Cnet.com, T3.com och Techradar.com. Kameran fick en topplacering hos alla källor.

Pcmag.com utsåg modellen till Editors’ Choice. De framhäver i synnerhet att den är sladdlös samt att den har en fantastisk 2K videokvalitet, en inbyggd spotbelysning och en intelligent rörelsesensor. Experterna noterar även att enheten har mörkerseende med färg, att den är lätt att installera samt att den är kompatibel med många smart-tjänster. De påpekar dock att den är ganska dyr och att vissa funktioner bara är tillgängliga med en prenumeration. Pcmag.com sammanfattar upplevelsen så här: ”Arlo Pro 3 is a wireless indoor/outdoor camera system that delivers stunning 2K video and is loaded with features”.

Cnet.com tillhör också de experter som har utmänt Arlo Pro 3 till Editors’ Choice. De framhäver i mångt och mycket samma punkter som andra källor, till exempel den fina 2K-kvaliteten, kompatibiliteten med smart-tjänster och de många funktionerna. Experterna berömmer även sirenen och de snabba larmen. Priset är dock inte direkt det lägsta.

T3.com verkar vara eniga med resten av experterna, och de beskriver modellen som ett avancerat och smart säkerhetssystem på ett enkelt vis. De många funktionerna kan dock vara för mycket av det goda för vissa konsumenter.

Förträfflig övervakning både inne och ute

Arlo Pro 3 kan göra mycket och är helt klart gjord för kräsna konsumenter. Kameran har en liten och elegant design som inte gör så mycket väsen av sig, och den är lätt att montera på väggen. Du kan använda övervakningskameran utomhus eller inomhus beroende på dina preferenser och behov.

Det här är en övervakningskamera med wifi, och den är därför väldigt modern och utrustad med den senaste tekniken. Här får du även en övervakningskamera med app. Du kan därför hålla koll på övervakningen direkt från din telefon när du inte är hemma.

Modellen har flera bra funktioner, till exempel en tvåvägskommunikation med inbyggd mikrofon som gör att du kan prata med personer som står framför kameran.

Du får här en mycket hög upplösning på 2560 x 1440, så du kan vara säker på att få bilder av högsta kvalitet. Detsamma gäller även videon med 2K-upplösning. Det är väldigt avancerat, och både bilder och video är i färg. Det gör att detaljer syns tydligare och att det blir lättare att känna igen personer.

Med belysning och sensor

Arlo Pro 3 har flera spännande funktioner. Det finns bland annat en inbyggd spotbelysning som tänds om rörelsesensorn registrerar något som rör sig i området.

Vid behov kan du även zooma in för att ta en närmare titt på bilden, för det här är en övervakningskamera med zoom. Kameran har 12 gånger zoom.

Modellen har en inbyggd siren som börjar tjuta om det sker en överträdelse, och det finns många möjligheter till kommunikation med det smarta hemmet. Enheten är kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistent och Apple HomeKit.

Produkten är mycket hållbar och väderbeständig, så det kommer inte att hända något med den även om det är vinter eller dåligt väder. Priset är inte direkt lågt, men här får du verkligen mycket kvalitet och många funktioner för dina pengar. Modellen finns även tillgänglig som ett set med övervakningskameror som bildar ett helt system.

Sammantaget är Arlo Pro 3 en fin liten övervakningskamera för utomhusbruk som har allt du behöver. Det inkluderar tvåvägskommunikation, hög inspelningskvalitet, wifi, app, rörelsesensor, belysning och mycket annat.

Specifikationer för Arlo Pro 3 – basfakta
🔴 Tillverkare: Arlo
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Ja
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Upplösning, max: 2560 x 1440
🔴 Videokvalitet: 2K
🔴 Bredd: 5,2 cm
🔴 Djup: 7,84 cm
🔴 Höjd: 8,9 cm
🔴 Vikt: 316 gram

Fördelar med Arlo Pro 3
Testvinnare i test av övervakningskameror
Snygg design
För både utomhus-och inomhusbruk
Massor av funktioner
Det högteknologiska valet


Xiaomi Mi Home Security Camera 360 – Bäst för priset

4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Gadgets.ndtv.com
4 av 5 stjärnor hos Androidmagasinet Androidcentral.com
360 graders rotation
Infrarött mörkerseende

Xiaomi Mi Home Security Camera 360

Butik Pris

Annoncer

 

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 är den bästa övervakningskameran för dig som letar efter en prisvärd lösning för övervakning inomhus.

Modellen har varit med i tester av övervakningskameror hos tre olika expertkällor, närmare bestämt teknikmagasinen Techradar.com, Gadgets.ndtv.com och Androidcetral.com. Alla experter blev imponerade av produkten och den fick absoluta toppbetyg i alla undersökningar.

Techradar.com framhäver många fördelar med modellen – till exempel det infraröda mörkerseendet och rotationen som gör att den kan filma 360 grader. Nattinspelningarna blir otroligt skarpa, och rörelsesensorn fungerar också riktigt bra. Slutligen har kameran en väldigt gedigen konstruktion och en användarvänlighet i toppklass. Experterna sammanfattar upplevelsen så här: ”What makes the Mi Home Security Camera stand out is the ease of using it … It is well built and looks discreet when mounted on a wall”.

Gadgets.ndtv.com är också positiva till modellen, och de betonar framförallt att enheten har en utmärkt ljudkvalitet. Den är även otroligt enkel att installera, och designen är också ganska tilltalande. Sammantaget menar experterna att det här är en mycket välfungerande kamera som levererar ordentliga inspelningar med hög kvalitet.

Liten, smart och billig

Om du föredrar en budgetvänlig hemövervakning är Xiaomi Mi Home Security Camera 360 det perfekta valet för dig. Modellen kostar mindre än de flesta konkurrenter på marknaden, och den är därför tillgänglig för alla konsumenter – oavsett vad du har för budget.

När priset är så mycket lägre finns det givetvis vissa funktioner som du måste vara utan. Kameran fungerar till exempel bara för inomhusbruk eftersom att den inte är vattentät. Tillverkaren rekommenderar därför inte att man monterar kameran utomhus som en slags dold övervakningskamera, för om den blir blöt kan den gå sönder. Ett litet tak eller en täckt altan är oftast inte tillräckligt.

Du får inte en lika avancerad rörelsesensor som hos de flesta andra konkurrenter, och det här är heller inte någon övervakningskamera med zoom. I gengäld får du en liten och snygg design som är både elegant och neutral. Det är smart när du ska placera kameran inomhus.

Användarvänlig app och bra kvalitet

Du får här en bra upplösning på 1080 pixlar, och det är faktiskt en vanlig upplösning även bland dyrare kameror. Kvaliteten på inspelningarna är därför inte något som du måste kompromissa med, och detsamma gäller även den tillhörande appen. Övervakningskamera wifi innebär att det mesta av installationen och användningen sker via appen. Det är även där du justerar kamerans inställningar. Appen är dock väldigt användarvänlig, så du måste inte vara något tekniksnille för att få glädje av den här produkten.

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 bjuder även på ett par funktioner som inte finns hos konkurrenterna, till exempel ett roterande huvud som gör att du kan filma i 360 grader runt kameran. Det vill säga runt i hela rummet. Detta är en klar fördel över de flesta konkurrerande produkter. Rörelsen är nästan helt ljudlös tack vare den tystgående motorn.

Kameran har en trådlös anslutning samt en smart tvåvägskommunikation, som gör att du kan prata med personer i huset via appen och den inbyggda mikrofonen. Enheten kan filma i både upplysta och mörka miljöer, och i mörker använder den mörkerseende med infraröd teknik.

Sammantaget är Xiaomi Mi Home Security Camera 360 den bästa övervakningskameran för dig som letar efter en billig och användarvänlig inomhusmodell med ett roterande huvud. 

Specifikationer för Xiaomi Mi Home Security Camera 360 – basfakta
🔴 Tillverkare: Xiaomi
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Nej, bara för inomhusbruk
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Videokvalitet: 1080 pixlar
🔴 Bredd: 7,8 cm
🔴 Djup: 7,8 cm
🔴 Höjd: 11,8 cm
🔴 Vikt: 239 gram

Fördelar med Xiaomi Mi Home Security Camera 360
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Prisvärt alternativ för inomhusbruk
Liten och smart
Användarvänlig
360 graders roterande huvud


Arlo Ultra – Bästa premiumval

Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Pcmag.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Tomsguide.com
Testvinnare hos teknikmagasinet T3.com
Otaliga funktioner
Möjlighet att fånga nattvideo i färg
Omfattande täckning
Enkel mjukvara

Arlo Ultra

Butik Pris

Annoncer

 

Arlo Ultra är den bästa övervakningskameran för dig som vill ha absolut toppkvalitet. Här rör det sig om ett premiumval med en otalig mängd funktioner.

Modellen har varit med i fyra olika experttester och imponerade stort på alla experter i panelerna. Expertkällorna inkluderar teknikmagasinen Pcmag.com, Techradar.com, Tomsguide.com och T3.com. Alla har granskat testpunkter som bild- och videokvalitet, montering, app, användarvänlighet och funktioner i sina respektive tester av övervakningskameror.

Techradar.com skriver att det här är en väldigt dyr kamera men att du får en otroligt hög bildkvalitet för priset. Modellen är dessutom fullpackad med bra funktioner. Den får särskilt mycket beröm för den tillhörande appen, som experterna menar har en väldigt intelligent design. Installationen är enkel tack vare den magnetiska monteringen, och den inbyggda strålkastaren lyser upp området otroligt bra. Experternas slutsats lyder: ”If you’re willing to spend the money, you’ll love the excellent image quality that Arlo Ultra offers. Footage is fantastically detailed, and is available in color both during the day and night”.

Tomsguide.com blev särskilt imponerade av videokvaliteten i dagsljus, den omfattande och användarvänliga mjukvaran samt den höga ljudkvaliteten. De framhäver även möjligheten att välja färgvideo när kameran filmar i mörker. Experterna beskriver modellen som marknadens bästa sladdlösa övervakningskamera, och de menar att den helt klart är värd investeringen.

T3.com verkar vara eniga med resten av experterna, och även de beskriver modellen som den bästa i sin klass. Experterna från T3.com blev särskilt förtjusta i det kraftfulla batteriet, det breda synfältet på 180 grader, röststyrningen, motståndskraften mot väder och vind samt kompatibiliteten med andra smarta enheter.

Rejäl krabat

Arlo Ultra är något av ett monster bland övervakningskameror, och här får du den ultimata övervakningen av hemmet. Det här är ett trådlöst system som antingen kan köras på batteri eller på ström från ett eluttag. Batterierna räcker i flera månader, så du behöver inte byta dem särskilt ofta.

Du får här ett avancerat och omfattande system av hög kvalitet, och det inkluderar till exempel videoinspelning i 4K. Det är en otroligt hög bildkvalitet, som helt klart är marknadsledande för den här typen av produkt. Du kommer därför att få knivskarpa bilder där du kan se alla detaljer. Det gäller både under dagen och natten, och kameran fångar dessutom färger med mörkerseendet. Med den här enheten får du dessutom en övervakningskamera med zoom.

Systemet är lätt att installera trots det avancerade innanmätet, och du kan placera det var du vill. Kameran fungerar både inomhus och utomhus. Produkten tar dock en del plats. Om du vill att övervakningskameran ska vara dold måste du därför välja placering med omsorg.

Vi ska inte hymla med att modellen är ganska dyr – det rör sig ändå om det mest exklusiva valet. I gengäld får du dock ett övervakningssystem som fungerar som en dröm.

Synfält på 180 grader

Arlo Ultra erbjuder ett brett panoramiskt synfält på hela 180 grader, och du kan därför se väldigt mycket av området. Under natten kommer ett belysningssystem att starta om sensorn registrerar aktivitet, och det har då en avskräckande effekt på objudna gäster.

Modellen är wifi-baserad och har många kommunikationsalternativ. Det här är en övervakningskamera med app, och du kan därför hålla koll på övervakningen direkt från mobilen. Du får även en tvåvägskommunikation där du kan tala med personer utanför, och tack vare den avancerade Noise Cancelling-tekniken kommer du att slippa störningar och oljud i samtalen.

Det finns även möjlighet till kommunikation med Amazon Alexa och Google Assistent. Du får dessutom en riktigt fin och stilren enhet som utstrålar en enkel elegans.

Sammantaget är Arlo Ultra det exklusiva premiumvalet som ger dig ett komplett övervakningssystem med högsta standard.

Specifikationer för Arlo Ultra – basfakta
🔴 Tillverkare: Arlo
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Ja
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Upplösning, max: 2560 x 1440
🔴 Videokvalitet: 4K
🔴 Bredd: 18,5 cm
🔴 Djup: 37 cm
🔴 Höjd: 24,5 cm
🔴 Vikt: 3,8 kg

Fördelar med Arlo Ultra
Testvinnare i test av övervakningskameror
Batteri eller nätdrift
Avancerad modell
Fantastiska 4K-inspelningar
Synfält på 180 grader


Arlo Pro 3 Floodlight – det bästa valet med strålkastare

Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Pcmag.com
Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Cnet.com
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Digitaltrends.com
4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
Mörkerseende i färg
Synfält på 160 grader
Behöver inte någon basstation

Arlo Pro 3 Floodlight

Butik Pris

Annoncer

 

Arlo Pro 3 Floodlight är den bästa övervakningskameran för dig som inte har något emot att lägga mer pengar på ett exklusivt val. Om du är ute efter en riktig strålkastare har du kommit till rätt ställe.

Modellen är en av experternas stora favoriter, och den har bland annat utnämnts till redaktionens val hos de två teknikmagasinen Pcmag.com och Cnet.com. Techradar.com och Digitaltrends.com blev också förtjusta i den här kameran.

Pcmag.com skriver att kameran är utmärkt, och de berömmer framförallt den vassa 2K-upplösningen, det smarta mörkerseendet i färg, de intelligenta rörelsevarningarna samt möjligheten till röststyrning. Installationen och monteringen gick väldigt enkelt i testet, och experterna påpekar att både zoom och spårning fungerar riktigt bra. Deras sammanfattning lyder: ”The Arlo Pro 3 Floodlight Camera is an excellent choice for DIY homeowners looking to monitor activities around the outside of the home.”

Cnet.com menar att det här är den bästa kamera de någonsin har testat. Som motivering berättar de att både funktionerna och den allmänna kvaliteten är förstklassiga. Det är även lätt att installera enheten och att hitta rätt i den tillhörande appen. Designen får också beröm av experterna, och deras slutsats blev att du här får en riktigt hög kvalitet för priset.

Digitaltrends.com blev också förtjusta i den här modellen. De berömmer bland annat synfältet på 160 grader och den starka strålkastaren, som lyser upp området riktigt bra. Experterna framhäver även den inbyggda rörelsesensorn. Derar slutsats lyder: ”Don’t waste your money buying several different security devices for your yard. This one has it all”.

Robust modell som har allt

Arlo Pro 3 Floodlight är gjord för konsumenter som vill ha något av det bästa marknaden har att erbjuda. Rent fysiskt är det här en något större modell, men med rätt placering kan du fortfarande hålla övervakningskameran dold om du vill det. 

Med den här produkten får du allt du kan önska dig. Kameran är till exempel väldigt robust, och den tar därför inte skada av att placeras utomhus där den kan utsättas för dåligt väder. Här får du alltså en övervakningskamera för både utomhusbruk och inomhusbruk.

En av de största höjdpunkterna med enheten är kvaliteten på inspelningarna. Arlo har arbetat för att ge dig en så bra upplösning som möjligt, och den ligger därför på 2560 x 1440. Det är väldigt högt jämfört med konkurrenterna. Som en bonus kan du filma i 2K-kvalitet, vilket ger dig knivskarpa inspelningar, och det här är dessutom en övervakningskamera med zoom.

Priset ligger lite högre upp i skalan, men du får även en extremt hög kvalitet för pengarna.

Sensor, belysning och kommunikation

Arlo Pro 3 Floodlight har ett toppmodernt innanmäte. Där finns bland annat många kommunikationsmöjligheter – både tvåvägskommunikation med andra personer och kommunikation mellan kameran och smarta tjänster som Amazon Alexa och Google Assistent.

Du får även en vass rörelsesensor som tänder en strålkastare när den registrerar aktivitet. Med den här enheten har man fokuserat extra mycket på belysningen. Här får du därför ett kraftigt ljus som kan avskräcka tjuven samtidigt som det ger dig en bättre överblick.

Modellen har ett specialdesignat mörkerseende med Night Color Vision, som ger bättre bilder i mörker. Hela systemet är wifi-baserat med en trådlös anslutning, och det här är även en övervakningskamera med app.

Designen är diskret men elegant, och om du placerar kameran inomhus kommer du knappt att lägga märke till den. Produkten har ett synfält på 160 grader och visar dig därför ett stort område där du sätter upp den.

Sammantaget är Arlo Pro 3 Floodlight den bästa övervakningskameran för dig som vill ha en högteknologisk och exklusiv enhet med allt du behöver för en optimal övervakning.

Specifikationer för Arlo Pro 3 Floodlight – basfakta
🔴 Tillverkare: Arlo
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Ja
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Upplösning, max: 2560 x 1440
🔴 Videokvalitet: 2K
🔴 Bredd: 22 cm
🔴 Djup: 19 cm
🔴 Vikt: 650 gram

Fördelar med Arlo Pro 3 Floodlight
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Har allt du behöver
För både inomhus-och utomhusbruk
Kompatibel med smart-tjänster
Förbättrad belysning med strålkastare


Ring Stick Up Cam (Battery) – den perfekta övervakningskameran med wifi för utomhusbruk

Toppbetyg hos konsument- och testmagasinet Which.co.uk
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techhive.com
Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Pcmag.com
Fantastiska aviseringar
För både utomhus-och inomhusbruk
Lätt att komma igång med

Ring Stick Up Cam Battery

Butik Pris

Annoncer

 

Ring Stick Up Cam (Battery) är den bästa övervakningskameran för dig som är ute efter ett billigare alternativ där du inte behöver gå miste om moderna egenskaper. Perfekt om du föredrar batteridrift framför nätdrift.

Modellen har testats av tre olika expertkällor: konsumentmagasinet Which.co.uk samt teknikmagasinen Techhive.com och Pcmag.com. Experterna granskade testpunkter som allmän kvalitet, upplösning, användarvänlighet, design, pris och funktioner. Baserat på dessa kriterier kom alla tre källor fram till att det här är ett riktigt bra alternativ.

Techhive.com menar att du här får en apparat som är både pålitlig och budgetvänlig. Experterna berättar att nattfunktionen fungerar riktigt fint och att belysningen också är bra. En annan fördel är kompatibiliteten med andra produkter från Rings produktserie för hemsäkerhet. Kameran är kanske inte den mest sofistikerade på marknaden, men Techhive.com noterar att den har väldigt många bra egenskaper. Deras slutsats lyder: ”Colors were vivid, its night vision was impressive and the camera had no problem sending motion alerts and recording motion-triggered events”.

Pcmag.com lyfter också fram många fördelar – till exempel den inbyggda sirenen, den enkla installationen, röststyrningen samt att enheten är helt sladdlös. De nämner även att priset är lite högt, men i gengäld menar experterna att du får en utmärkt och mångsidig kamera med bra prestanda och en hög upplösning.

Prisvärd kamera med massor av teknik och batteri

Det finns många fördelar med Ring Stick Up Cam (Battery). Det gäller inte minst priset, som är mer överkomligt än hos marknadsledarna.

Trots att priset inte är särskilt högt har man dock inte snålat med tekniken. Du får gå ner lite i upplösning jämfört med de bästa konkurrenterna, men du får ändå en videokvalitet på 1080 pixlar. Det är fortfarande en bra upplösning som ger detaljerade bilder utan brus.

Du kommer även att hitta samma teknikinnehåll som hos dyrare modeller, och det här är till exempel en övervakningskamera med wifi. Anslutningen är trådlös, och modellen går dessutom på batteri. Det är supersmart eftersom att du inte måste placera kameran i närheten av ett eluttag. Övervakningskameran påverkas dessutom inte av eventuella strömavbrott. Du måste bara komma ihåg att byta batterier då och då.

Om du vill ha ett set med övervakningskameror måste du köpa två stycken.

Modern teknikstandard

Ring Stick Up Cam (Battery) tar inte så stor plats, och den är därför smart om du vill ha en dold övervakningskamera som inte syns tydligt. Det gäller både utomhus och inne i huset, för enheten kan placeras på båda ställena beroende på vilka behov du har.

Du får en modern tvåvägskommunikation som gör att du kan tala med personer framför kameran, och modellen har även inspelning och mikrofon. Enheten filmar både dag och natt, och det finns ett speciellt mörkerseende för de mörka timmarna. 

Övervakningskameran kan kommunicera med flera mottagare – till exempel din telefon via en app, där du får alla nödvändiga aviseringar, och med smart-tjänsten Amazon Alexa. Som en bonus är modellen användarvänlig, och den är väldigt enkel att sätta upp och komma igång med.

Sammantaget är Ring Stick Up Cam (Battery) en prisvärd och batteridriven modell där du inte går miste om den moderna tekniken.

Specifikationer för Ring Stick Up Cam (Battery) – basfakta
🔴 Tillverkare: Ring
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Ja
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Videokvalitet: 1080 pixlar
🔴 Bredd: 6 cm
🔴 Djup: 6 cm
🔴 Höjd: 10 cm
🔴 Vikt: 454 gram

Fördelar med Ring Stick Up Cam (Battery)
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Överkomligt pris
Batteridriven
För placering utomhus eller inomhus
Tvåvägskommunikation och kompatibel med Amazon Alexa


Ring SpotLight – kraftfull kamera för utomhusbruk med stark belysning

Utsedd till ”Editor’s Choice” hos teknikmagasinet Techhive.com
79 av 100 poäng hos hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com
4,5 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pcmag.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet T3.com
Inspelning med rörelsesensor
Högljudd siren
Fungerar med Alexa och IFTTT

Ring SpotLight

Butik Pris

Annoncer

 

Ring SpotLight är kanske den bästa övervakningskameran för dig som är fäst vid Ring som tillverkare och vill ha mycket kraft och en stark belysning. 

Modellen har testats av så många som fem olika expertpaneler. Undersökningarna tog plats hos teknikmagasinen Techhive.com, Pcmag.com och T3.com, hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Produkten fick extremt höga betyg och fina recensioner överallt.

Goodhousekeeping.com har bedömt kameran på testpunkter som användarvänlighet, design, prestanda och instruktioner, och den klarade sig i allmänhet bra. På designpunkten fick den ett betyg på 3,5 av 5, och de andra tre kriterierna landade på 4 av 5. Experterna delade ut ett totalbetyg på 79 av 100 poäng, vilket är riktigt bra. De framhäver i synnerhet den utmärkta video- och ljudkvaliteten, som fungerar oklanderligt både dag och natt, samt den justerbara rörelsesensorn. Experterna sammanfattar upplevelsen så här: ”The ideal outdoor wi-fi security camera. Simple to use, it offers great battery life, clear video and even some added bonuses such as the floodlight and the siren”.

Trustedreviews.com berömmer i första hand den starka LED-strålkastaren och den enkla installationen. De noterar även att inspelningskvaliteten är riktigt hög och att aviseringarna fungerar väldigt bra. Appen hade kunnat vara bättre, och det kan vara lite svårt att hitta gamla inspelningar, men experterna menar i allmänhet att det här är en utmärkt kamera.

Pcmag.com är också positivt inställda till modellen. De framhäver att videokvaliteten är otroligt skarp och att röststyrningen gör det enkelt att kontrollera enheten. Experterna blev även imponerade av den högljudda sirenen och skriver dessutom att det är smart att enheten är sladdlös.

Liten och användarvänlig

Ring SpotLight tar inte stor plats. Här får du därför en övervakningskamera som är lätt att dölja och som du kan placera var du vill. Den fungerar både inomhus och utomhus, och modellen är tillräckligt robust för att tåla dåligt väder. Monteringen är fast men ändå enkel att sätta upp.

Om du vill ha ett set med övervakningskameror för att få mer kontroll kan du köpa flera enheter. På så vis kan du övervaka all din egendom och få mer sinnesfrid när du inte är hemma.

Här får du en modell där du har lyxen att välja mellan nätdrift och batteridrift. Batterilösningen är smart om du kommer ihåg att kontrollera batterinivån med jämna mellanrum. Batteriet brukar dock hålla i flera månader innan det måste bytas. Med batteridrift behöver du inte något eluttag i närheten, och kameran kommer inte att påverkas av eventuella strömavbrott.

Du får även en trådlös anslutning med övervakningskameran över wifi, för hela systemet är wifi-baserat. Produkten är dock ganska enkel – både att installera och använda – så du behöver inte vara tekniskt lagd för att få glädje av den.

Fokus på belysning och siren

Ring SpotLight är inte direkt billig, men då får du även massor av kvalitet och funktioner för priset. Kameran har till exempel en känslig rörelsesensor med integrerad belysning, och den extra starka belysningen är faktiskt en av höjdpunkterna hos den här modellen.

Den har en videokvalitet på 1080 pixlar, vilket är utmärkt men inte allra bäst, och enheten filmar dygnet runt. På natten använder den ett speciellt mörkerseende. Om systemet registrerar aktivitet får du en avisering om det direkt på din telefon, eftersom att modellen är en övervakningskamera med app. I appen får du information om aktiviteten.

Om det skulle komma en inkräktare utlöses ett larm med en siren som skrämmer iväg personen. Sirenen har en hög ljudnivå på 110 decibel.

Produkten filmar ett synfält på 140 grader, vilket också är bra, och den har även en tvåvägskommunikation. Kameran är dessutom kompatibel med smart-tjänster som Amazon Alexa och IFTTT.

Sammantaget är Ring SpotLight den bästa övervakningskameran för dig som vill ha en stark belysning, många kommunikationsmöjligheter, användbara funktioner och en högljudd siren.

Specifikationer för Ring SpotLight – basfakta
🔴 Tillverkare: Ring
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Ja
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Videokvalitet: 1080 pixlar
🔴 Bredd: 6,9 cm
🔴 Djup: 7,6 cm
🔴 Höjd: 12,6 cm
🔴 Vikt: 500 gram

Fördelar med Ring SpotLight
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Liten storlek – stor användarvänlighet
Med batteri och nätdrift
Vass belysning
Många bra funktioner


Netatmo Presence – den vattentäta övervakningskameran

82 av 100 poäng hos gadgetmagasinet Mightygadget.co.uk
75 av 100 poäng hos hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com
5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techhive.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pcmag.com
Lokal videolagring
Använder mobila och webbaserade appar
Avancerad rörelsesensor som känner igen djur, bilar och personer

Netatmo Presence

Butik Pris

Annoncer

3.299,00 Läs mer

 

Netatmo Presence är den bästa övervakningskameran för dig som letar efter en modell som har fått experternas godkännande och som tål extrema väderförhållanden.

Modellen är en av experternas absoluta favoriter. Den har fått höga betyg av inte mindre än fem expertpaneler, som alla är marknadsledande inom sina respektive områden. Expertkällorna inkluderar gadgetmagasinet Mightygadget.co.uk, hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com och teknikmagasinen Techradar.com, Techhive.com och Pcmag.com. I undersökningarna har experterna bedömt modellen baserat på testpunkter som bild- och videokvalitet, app, funktioner, design, användarvänlighet och pris.

Goodhousekeeping.com utdelade ett fint totalbetyg på 75 av 100 poäng, för de menar att kameran presterar riktigt bra. Modellen fick även delbetyg på 3,5 av 5 för både användarvänlighet och design, och 4 av 5 för allmän prestanda och instruktioner. Experterna påpekar att appen är enkel och lätt att använda, och de blev väldigt imponerade av rörelsesensorns förmåga att skilja på människor, djur och andra föremål. Slutsatsen lyder: ”Simple to use and easy to install, the camera captures clear and sharp video both during the day and at night”.

Techradar.com tillägger att konstruktionen är robust och att den klarar av de flesta väderförhållanden. Installationen går otroligt enkelt tack vare den användarvänliga appen, och kameran har även en väldigt sofistikerad teknik för bildigenkänning. Experterna saknar en ethernet-port, och priset ligger ganska högt, men de menar ändå att det här är en otroligt avancerad enhet som ger dig mycket kvalitet för pengarna.

Techhive.com framhäver i synnerhet den höga upplösningen och den starka strålkastaren som du kan ställa in efter behov. En annan stor fördel är att du inte behöver betala för något abonnemang för att få tillgång till dina inspelningar. Det är annars ganska vanligt hos många konkurrerande modeller. Experterna menar därför att modellen snabbt betalar av sig, trots att den har ett lite högre pris.

Hölje av hållbart aluminium

Det finns många fördelar med Netatmo Presence, men hållbarheten är nog en av de främsta. Till skillnad från de flesta konkurrenter är kameran skyddad mot väder och vind tack vare aluminiumhöljet den är inbyggd i. Den har därför inga problem med  varken regn eller snö.

Den här modellen filmar bara när den upptäcker en rörelse, och det är därför rörelsesensorn som avgör när kameran startar. Här rör det sig om en väldigt intelligent rörelsesensor som kan skilja på människor, djur och föremål – till exempel bilar.

Om övervakningskameran registrerar aktivitet får du en avisering i den tillhörande appen, där du även kan titta på inspelningarna. Där kan du både se vad som sker just nu och titta på äldre inspelningar. När du får en avisering på telefonen kan du till och med höra vad som sker framför kameran, för det här är en övervakningskamera med mikrofon.

Enheten filmar i en upplösning på 1080 pixlar, vilket är bra utan att vara direkt imponerande. Priset ligger lite högre i skalan, men då får du även mycket valuta för pengarna.

Ute och inne i ljus och mörker

Netatmo Presence är väldigt mångsidig och kan till exempel monteras både inomhus och utomhus. Den är i första hand tänkt som en övervakningskamera för utomhusbruk, där den kan filma när som helst på dygnet – oavsett om det är ljust eller mörkt.

När det är mörkt använder kameran det speciella mörkerseendet, och om den upptäcker någon aktivitet tänds även en kraftig LED-lampa. Lampan är tillräckligt stark för att du även ska kunna använda den som vanlig belysning – till exempel när du kommer hem sent på kvällen.

Modellen är trådlös, wifi-baserad och väldigt enkel att installera. Det tar bara en liten stund, och användarvänligheten är i toppklass. Det krävs inte något abonnemang, och du behöver faktiskt bara ström och en wifi-anslutning för att komma igång.

Kameran har ett synfält på 100 grader, vilket är helt okej, och det krävs inte någon basstation. 

Sammantaget är Netatmo Presence ett robust och hållbart val med bra funktioner, stark belysning och en intelligent rörelsesensor.

Specifikationer för Netatmo Presence – basfakta
🔴 Tillverkare: Netatmo
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Ja
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Videokvalitet: 1080 pixlar
🔴 Bredd: 5 cm
🔴 Djup: 11 cm
🔴 Höjd: 20 cm
🔴 Vikt: 960 gram

Fördelar med Netatmo Presence
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Inbyggd i tåligt aluminiumhölje
Intelligent rörelsesensor
Användarvänlig
Stark belysning


Google Nest Cam IQ Smart – övervakningskamera med smart assistent

78 av 100 poäng hos konsument- och testmagasinet Which.co.uk
Toppbetyg hos teknikmagasinet Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pcmag.com
9,2 av 10 poäng hos säkerhetsmagasinet Security.org
Snygg design
Inbyggd virtuell assistent
Fungerar med andra smarta enheter i hemmet

Google Nest Cam IQ Smart

i samarbete med PriceRunner

 

 

Google Nest Cam IQ Smart är den bästa övervakningskameran för dig som svär vid Googles smarta lösningar och som vill ha massor av funktioner och en smart assistent.

Övervakningskameran har bedömts i tester hos fem olika expertkällor: konsumentmagasinet Which.co.uk, testmagasinet Trustedreviews.com, säkerhetsmagasinet Security.org samt teknikmagasinen Techradar.com och Pcmag.com. Alla expertpaneler blev imponerade av produkten och gav den mängder av beröm i sina respektive recensioner.

Techradar.com blev hänförda av den vackra och iögonfallande designen och den solida konstruktionen. De framhäver även den sofistikerade ansiktsigenkänningen och den utmärkta bild- och ljudkvaliteten. Experterna menar att det här är en av marknadens mest avancerade övervakningskameror, och den tillhörande appen är dessutom mångsidig och enkel att använda. De sammanfattar sin upplevelse så här: ”The Google Nest Cam IQ Smart takes technology to the next level by building further intelligence into a security camera. This device doesn’t just record footage, it also tries to make sense of it for you”.

Trustedreviews.com har gett modellen ett bra betyg, och de framhäver i synnerhet att bildkvaliteten är i toppklass. De menar även att det är väldigt smart att sensorn kan följa personer som rör sig i rummet tack vare superzoom-funktionen. Ansiktsigenkänningen är också helt makalös, skriver experterna. Du måste dock ha ytterligare abonnemangstjänster för att kunna utnyttja kamerans funktioner till fullo.

Pcmag.com verkar hålla med resten av experterna. Bland fördelarna nämner de att sensorn kan fånga upp både ljud och rörelser, samt att ljudsensorn kan skilja på människor och djur. Modellen är dessutom otroligt enkel att installera, och den är kompatibel med ett flertal smarta enheter, vilket är ett stort plus.

Snygg och elegant

Google Nest Cam IQ Smart finns både för utomhusbruk och inomhusbruk. Här beskriver vi modellen som ska användas inomhus.

Det första du lägger märke till hos enheten är den vackra och eleganta designen, som vi känner igen från många andra av Googles produkter. Stilen är diskret och elegant, och när enheten ska placeras inomhus måste den ha en fin design. Det är svårt att hålla övervakningskameran helt dold inomhus.

Om du är ute efter ett set med övervakningskameror kan du köpa flera enheter från Google och sammankoppla dem. Du får då en komplett övervakning av hela hemmet.

Eftersom att det här är en kamera för inomhusbruk har den inte lika hög upplösning som många modeller som är gjorda för att användas utomhus. Videokvaliteten ligger dock på 1080 pixlar, vilket fortfarande är bra. Bilder och video blir bättre inomhus, så du kan räkna med att få högkvalitativa inspelningar.

Priset är inte direkt lågt, men mer överkomligt än hos många av konkurrenterna. Det här är en övervakningskamera med wifi, och det är över wifi all kommunikation sker.

Massor av funktioner

Eftersom att det rör sig om en Google-produkt är förväntningarna höga när det kommer till funktionerna. Google Nest Cam IQ Smart lever också upp till dessa förväntningar. Du får här en övervakningskamera med zoom som låser fast på personen och följer med när hen rör sig genom rummet. Kameran har upp till 12 gånger zoom och en 4K-sensor.

Modellen är dessutom en övervakningskamera med app, och du får aviseringar på en gång om rörelsesensorn registrerar aktivitet när du inte är hemma. Sensorn är tillräckligt intelligent för att kunna avgöra om det är en person eller ett husdjur som rör sig.

I appen kan du bland annat se vad som händer just nu. Du kan dock även leta fram äldre inspelningar om du skulle ha missat en avisering. Historiken visar de tre senaste timmarna. Du får ett synfält på 130 grader, vilket är bra men inte bäst, och när det är mörkt finns det en inbyggd belysning som tänds om något rör sig.

Utöver själva övervakningen får du även tillgång till kommunikation med smart-tjänsten Google Assistent, som kan hjälpa dig med frågor och uppgifter. Eftersom att enheten är en övervakningskamera med mikrofon får du även en tvåvägskommunikation. Via appen kan du därför föra samtal med personer framför kameran.

Sammantaget är Google Nest Cam IQ Smart det bästa toppmoderna inomhusvalet, som ger dig valuta för pengarna när det gäller funktioner, design och anslutning.

Specifikationer för Google Nest Cam IQ Smart – basfakta
🔴 Tillverkare: Google
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Det finns en variant för utomhusbruk och en för inomhusbruk
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Upplösning, max: 1920 x 1080
🔴 Videokvalitet: 1080 pixlar
🔴 Bredd: 7,4 cm
🔴 Djup: 7,4 cm
🔴 Höjd: 12,4 cm
🔴 Vikt: 357 gram

Fördelar med Google Nest Cam IQ Smart
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Fantastiskt snygg design
För inomhusbruk
Avancerad app
Massor av funktioner och smarta möjligheter


Netatmo Welcome – övervakningskamera med läcker design

4 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Tomsguide.com
71 av 100 poäng hos konsument- och testmagasinet Which.co.uk
Smart ansiktsigenkänning 
Inga abonnemangsavgifter
Inbyggd röstassistent

Netatmo Welcome

Butik Pris

Annoncer

2.299,00 Läs mer

 

Netatmo Welcome är den bästa övervakningskameran för dig som vill ha en snygg och elegant modell för inomhusbruk.

Modellen har testats av fyra olika expertkällor, närmare bestämt testmagasinet Trustedreviews.com, konsumentmagasinet Which.co.uk och teknikmagasinen Techradar.com och Tomsguide.com. De har tittat närmare på kriterier som inspelningskvalitet, funktioner, app, teknik, design, användarvänlighet och säkerhet, och i slutändan kom alla fram till att det här är ett gediget val.

Trustedreviews.com blev förtjusta i kameran och framhäver i första hand den intelligenta ansiktsigenkänningen och den användarvänliga appen. Experterna noterar även att privatinställningarna är utmärka. En annan stor bonus är att du inte behöver betala för något abonnemang för att få full tillgång till ditt innehåll. Ett litet minus är att du inte kan stänga av strålkastaren, men i slutändan kom Trustedreviews fram till följande slutsats: ”Its combination of clever technology, thoughtful design and the ’no strings attached’ approach makes it one of the best options out there”.

Techradar.com menar först och främst att det här är en oerhört snygg produkt med en väldigt elegant design. De blev även imponerade av den inbyggda röstassistenten, och priset ligger dessutom i den bättre änden av skalan. Videokvaliteten är utmärkt, skriver experterna, och detsamma gäller även den tillhörande appen.

Tomsguide.com berömmer ansiktsigenkänningen, som gör det möjligt att skapa individuella profiler om ni är flera personer i hushållet. De påpekar även att kameran har en väldigt kompakt design och att den inte gör särskilt mycket väsen av sig, vilket är ett plus. Slutligen är installationen väldigt enkel, och modellen har en användarvänlighet i toppklass.

Elegant cylinderdesign

Netatmo Welcome är särskilt bra för dig som lägger mycket värde i utseende och estetik. Det här är en väldigt vacker modell med en modern cylinderformad design. Produkten är 15,5 centimeter hög med en diameter på 4,5 centimeter, så den kräver inte särskilt mycket utrymme.

Observera att det här är en inomhuskamera som inte är vattentät. Om du är ute efter en övervakningskamera för utomhusbruk kan du istället titta på mer vattentäta modeller från Netatmo.

Eftersom att modellen inte säljs som ett set kan du använda kameran ensam, men du kan även köpa fler enheter och ansluta dem till samma app. Priset för varje kamera är inte direkt lågt, men modellen är heller inte dyrast på marknaden. Med flera enheter kan du få en komplett övervakning av hemmet.

Produkten är wifi-baserad och styrs till stor del via appen. Modellen är omfattande och erbjuder många möjligheter, men den är även gjord för att vara användarvänlig.

Bäst ovanför dörren

Om du vill ha ut så mycket som möjligt av Netatmo Welcome bör du placera den ovanför dörren. Den registrerar då när personer går in i huset och meddelar dig på en gång. Modellen har en intelligent ansiktsigenkänning som kan känna igen alla inmatade familjemedlemmar. Du kan därför välja att bara få aviseringar om någon annan person kommer in genom dörren.

Du får här en utmärkt videokvalitet på 1080 pixlar. Det är tillräckligt för de allra flesta, särskilt när det gäller inspelningar inomhus. Inspelningarna lagras på det inkluderade MicroSD-kortet. Med ett abonnemang kan du dock även spara dem i din föredragna molntjänst.

Om det är mörkt i hemmet tänds en lampa när kameran registrerar aktivitet, och den använder mörkerseende för att filma i mörker. Observera att modellen bara filmar när den upptäcker aktivitet i rummet.

Utöver videoinspelning är det här en övervakningskamera med mikrofon, så du kan även höra vad som händer. Modellen är dessutom kompatibel med smart-tjänsten Google Assistent.

Sammantaget är Netatmo Welcome en designpärla bland övervakningskameror för inomhusbruk, och den har en intelligent sensor och en avancerad app.

Specifikationer för Netatmo Welcome – basfakta
🔴 Tillverkare: Netatmo
🔴 Typ: Övervakningskamera
🔴 Övervakningskamera med wifi: Ja
🔴 Övervakningskamera med app: Ja
🔴 Övervakningskamera för utomhusbruk: Nej, bara för inomhusbruk
🔴 Rörelsesensor: Ja
🔴 Upplösning, max: 1920 x 1080
🔴 Videokvalitet: 1080 pixlar
🔴 Diameter: 4,5 cm
🔴 Höjd: 15,5 cm
🔴 Vikt: 730 gram

Fördelar med Netatmo Welcome
Toppbetyg i test av övervakningskameror
Kamera för inomhusbruk
Elegant design
Intelligent ansiktsigenkänning
Avancerad app


Köpguide: Tänk på detta när du köper en ny övervakningskamera

Marknaden kryllar av olika modeller, men vilken ska du välja? Här berättar vi vad du bör ha i åtanke för att hitta den bästa övervakningskameran för dig.

Användning
Vad vill du använda produkten till? Vill du hålla koll på vad hunden eller katten gör när du är på jobbet, eller vill du skydda din egendom mot inkräktare dygnet runt?

Övervakningskamera för inomhus- eller utomhusbruk?
Fundera på om övervakningen ska ske inne i huset eller utomhus. Om du vill ha en kamera utomhus måste du välja en modell som tål vädret.

Övervakningskamera med wifi
De flesta modeller använder hemmets wifi, och det är helt enkelt en smakfråga om du tycker om det eller inte. Tänk därför på att kameran ska placeras i närheten av routern. Om det sker några avbrott i nätverket kommer även videoinspelningen att avbrytas.

Trådlös kamera och batteridrift
Även om en kamera benämns som ”trådlös” eller ”wireless” i beskrivningen kan den ändå behöva ström från ett eluttag. Det är i dessa fall kommunikationen med internet som är trådlös. Modeller med batteri är smarta eftersom att de inte kräver någon sladd, men då måste du även byta batteri med jämna mellanrum för att undvika att kameran stänger av.

Inspelning
Vissa modeller kan spela in hela tiden och visa dig videon live, medan andra börjar filma först när de upptäcker en rörelse.

Placering
Vill du kunna flytta runt på enheten eller ska den bara sitta fast på ett och samma ställe?

App
Vill du kunna titta på inspelningarna på en gång via en app i mobilen, eller kan du vänta?

Upplösning
Behöver du en hög upplösning eller duger det med en lite lägre? Ju högre upplösning, desto högre pris.

Synfält
Hur stort synfält vill du att kameran ska filma? Vissa enheter har ett synfält på så mycket som 360 grader medan andra kan filma 180 grader eller mindre.

Belysning
Vissa system har en inbyggd spotbelysning som startar om kameran registrerar rörelser när det är mörkt.

Kommunikation
Vill du ha en modell som kan kommunicera med andra enheter i det smarta hemmet eller med smart-tjänster som Amazon Alexa eller Google Assistent?

Lagring
Vissa kameror sparar dina inspelningar i olika molntjänster medan andra kräver någon form av lokal lagring, till exempel ett minneskort. Vissa modeller erbjuder båda alternativen. 

Set med flera övervakningskameror
Behöver du mer än en kamera? Med vissa system får du ett helt paket som innehåller flera kameror. Annars kan du köpa flera stycken och ansluta dem.

Funktioner
De mest avancerade kamerorna kommer med oändligt många funktioner. Det är upp till dig att komma fram till vad du behöver, men vissa funktioner bör du inte välja bort. Det gäller till exempel mörkerseende, rörelsesensor, larm och siren. Det kan även vara bra med tvåvägskommunikation, ansiktsigenkänning och aktivitetszoner.

Design
Övervakningskameror är gjorda för att smälta in i omgivningen, men om du ska ha kameran utomhus kan det vara en fördel om den syns. Kameran kan då skrämma bort tjuvar. Det finns dock även en risk att säkerhetssystemet lockar till sig tjuvar, eftersom att det kan antyda att du äger mycket av värde.

Om du köper en kamera för inomhusbruk är det viktigt att du tycker om designen och att modellen inte drar till sig för mycket uppmärksamhet. Ju mindre storlek, desto mindre kommer du att märka den.

Säkerhet
Säkerheten är något som du inte bör kompromissa med, för om du blir hackad kan brottet bli en väldigt obehaglig upplevelse. Välj därför en modell med ett bra inbyggt mjukvaruskydd där du kan ändra lösenord och kryptering. 

Pris
Hur stor är din budget och vad vill du betala? I regel innebär ett högre pris mer teknik och fler funktioner. Börja alltid med att ta reda på vad du behöver, för en övervakningskamera är inte direkt någon billig investering.

Priserna varierar från några hundralappar till flera tusen kronor.

Du kan mycket väl ha turen att hitta en välfungerande produkt till ett lågt pris, och experterna betonar även att priset inte alltid indikerar hur bra kvalitet du får. Här är det bra att läsa experternas recensioner, och de hittar du längst ner i artikeln.

Om du vill ha fler tips och mer information kan du läsa köpguider hos teknikmagasinet Cnet.com och konsument- och testmagasinet Which.co.uk.


Varför ska jag skaffa en övervakningskamera?

En övervakningskamera är inte någon billig investering, så varför borde du överväga att skaffa en? Det svarar vi på här.

Fördelar med en övervakningskamera

 • Skrämmer bort tjuvar: När tjuven ser att du har installerat ett övervakningssystem vet hen att inbrottet kommer att övervakas och spelas in. Du kommer därför att ha bevis på vad som har hänt, och det finns en stor chans att tjuven går att känna igen. Det kommer att skrämma bort de flesta inbrottstjuvar.
 • Sinnesfrid: En övervakningskamera kan ge dig sinnesfrid när du inte är hemma. Med den tillhörande appen kan du alltid se om allt är som det ska, och du behöver därför inte oroa dig för objudna gäster.
 • Håll koll på djur och barn: Med en övervakningskamera kan du hålla koll på djur och barn i hemmet även när du inte är där. Du kan då vara säker på att alla har det bra. Ett övervakningssystem kan även fungera som en slags babyvakt.
 • Säkert hemma: Om du har en kamera med ansiktsigenkänning kan du i vissa appar få en avisering när barnets ansikte upptäcks. Då vet du att hen har kommit hem säkert.
 • Komplement: Om du verkligen vill säkra ditt hem mot inbrott rekommenderar experterna att du kombinerar övervakningskameran med ett riktigt larmsystem. Då har du ett mycket bättre skydd, men kameran är en bra start.

Nackdelar med en övervakningskamera

 • Ditt privatliv: Allt som filmas kan i princip bli kvar på internet för alltid, eftersom att det ofta spelas in via wifi och sparas i molnet. Du kan minimera obehagskänslorna genom att inte sätta upp kameror i allt för privata utrymmen, som badrum och sovrum. 
 • Grannens privatliv: Undvik att filma i riktning mot grannen, för du får inte filma deras egendom. Du kan i värsta fall bli anmäld. Du får heller inte filma eller spela in samtal utan personernas samtycke, så det är en hårfin gräns mellan att känna sig säker och att invadera andras privatliv.
 • Inte någon garanti: En övervakningskamera är inte någon garanti för att du slipper inbrott. När du ”tillkännager” att du har övervakning i hemmet kan tjuven även tro att det beror på att du har mycket värdesaker. Kameran kan då vara en anledning för tjuven att välja ditt hem istället för grannens. Å andra sidan kan den även skrämma bort inkräktare, som vi nämnde tidigare.

Om du vill veta mer om fördelar och nackdelar med övervakningssystem kan du läsa mer hos Usnews.com.


Så undviker du att övervakningssystemet blir hackat

Tanken är att en övervakningskamera ska öka skyddet och tryggheten – inte försämra den. Det finns dock flera faktorer som kan påverka säkerheten hos själva kameran, och om säkerheten är dålig kan du bli hackad.

Vad händer om jag blir hackad?

Om kameran blir hackad kan inkräktaren både få tillgång till dina inspelningar och få full kontroll över kameran. Den skyldige kan då fjärrstyra kameran, röra den och ställa in den mitt framför näsan på dig. Om kameran har tvåvägskommunikation kan personen till och med prata med dig. Hackaren får full visuell tillgång till ditt hem. 

Personen kan till och med påverka andra enheter, som dator och telefon, om de är uppkopplade på samma hemnätverk som kameran.

Det kan vara svårt att veta om du har blivit hackad. Om du misstänker att du blivit det bör du stänga av kameran och ta bort strömkällan. På så vis kan hackaren inte längre få tillgång till kameran. Ofta får du bara reda på om du blivit hackad om du ser att något har ändrats i inställningarna.

Så undviker du att bli hackad

Det finns många olika sätt för hackare att ta sig in i din övervakningskamera. Det lättaste sättet för dem är om du har ett svagt lösenord eller användarnamn. Om du inte har valt ett eget användarnamn och lösenord kan kameran ha standardinställningar som är enkla att gissa. Det är därför viktigt att du ställer in ett eget lösenord, som inte är för uppenbart och som består av både stora bokstäver, små bokstäver och siffror.

Försäkra dig även om att övervakningssystemet bara skickar krypterad data, för utan kryptering kan hackare se lösenordet när det skickas.

Om du inte har för vana att uppdatera din mjukvara kan du vara i farozonen. Kom därför ihåg att uppdatera systemet med jämna mellanrum. Det gäller även den tillhörande appen.

Om du har känslig data liggande är det bäst att radera den manuellt. Då kan du åtminstone vara säker på att eventuella inkräktare inte får tag i känsliga inspelningar.

Ett annat sätt att skydda sig mot hackare är att välja kameramodell med omsorg. Undvik modeller som är väldigt billiga och som du aldrig har hört talas om. Experterna förklarar att de kan ha dåliga säkerhetslösningar. Du bör därför läsa experternas recensioner, för de brukar nästan alltid testa säkerheten som en del i bedömningen. Du hittar länkar till alla undersökningar längst ner i artikeln.

Du kan läsa mer om säkerhetsaspekten hos konsument- och testmagasinet Which.co.uk.


Hur testar experterna övervakningskameror?

Undrar du hur experterna bedömer de produkter som de testar? Det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk, som är en av de största aktörerna inom branschen, förklarar här hur de har gått tillväga i sitt test av övervakningskameror.

 • Bild- och videokvalitet: Experterna tittade närmare på inspelningskvaliteten i fullt dagsljus, artificiellt ljus och mörker. De undersökte även aspekter som korniga bilder, färger, detaljer, fokus och ljusnivå. Bedömningen utfördes av en hel panel av experter. 
 • Rörelsesensor: Experterna har mätt hur effektiv och känslig rörelsesensorn är. En bra sensor ska kunna upptäcka människor utan att störas av varenda liten detalj, till exempel en gråsparv som flyger förbi.
 • Aviseringar: Man har tittat närmare på hur bra kameran är på att skicka aviseringar om registrerad aktivitet. Det kan ske via appen, meddelanden eller mail.
 • Användarvänlighet: Användarvänligheten har också undersökts, och experterna fokuserade då på hur lätt eller svår kameran är att sätta upp och använda. Appens användarvänlighet räknades också in i bedömningen.
 • Säkerhet: Which.co.uk har undersökt säkerhetslösningarna och tittat på hur allvarligt tillverkaren ser på personuppgiftslagar.

Which.co.uk förklarar slutligen att bild- och videokvaliteten, sensorn och aviseringar står för 70 procent av det totala betyget, medan användarvänligheten och säkerheten står för resterande 30 procent.

Du kan läsa mer om testutförandet hos Which.co.uk.


FAQ

🤩 Vilka övervakningskameror är bäst i test?

Det finns många bra modeller på marknaden, och i vår testartikel om övervakningskameror har vi presenterat nio modeller som har fått ofattbart höga betyg i experternas tester. Det rör sig om Arlo Pro 3, Arlo Pro 3 Floodlight, Ring Stick Up Cam (Battery), Arlo Ultra, Ring SpotLight, Netatmo Presence, Google Nest Cam IQ Smart, Netatmo Welcome och Xiaomi Mi Home Security Camera 360.

🤔 Hur har övervakningskamerorna testats?

I jakten på den bästa övervakningskameran har experterna bedömt modellerna baserat på testpunkter som allmän kvalitet, upplösning, bild- och videokvalitet, säkerhet, funktioner, teknik, design, app, pris, användarvänlighet, kommunikation, kompatibilitet och användbarhet.

🧐 Vad ska jag titta efter när jag väljer en övervakningskamera?

Innan du köper en övervakningskamera bör du ha vissa kriterier i åtanke. Du bör först och främst basera valet på dina egna preferenser och behov. Fundera på hur du vill använda kameran och i vilket syfte. Fundera även på inspelningskvalitet, säkerhet, kompatibilitet, funktioner, användarvänlighet och app, samt om du vill ha en övervakningskamera för utomhus- eller inomhusbruk. Slutligen är pris, design, synfält, belysning och lagring av data viktiga punkter att ha med i beräkningen. Vissa av dessa punkter kan vara svåra att undersöka på egen hand. Det kan därför vara en bra idé att läsa experternas kommentarer. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.


Genomgång av källor och tester

testkilderAndroidcentral.com
Androidcentral.com är ett magasin och forum för alla Androidanvändare. Här hittar du köpguider, förklarande artiklar, funktioner, tips, videor och tester av Androidprodukter. Experterna har till exempel genomfört ett test av övervakningskameran Xiaomi Mi Home Security Camera 360, som i slutändan fick en fin recension. Bedömningen baserades på kriterier som generell kvalitet, bildupplösning, funktioner, användarvänlighet, app, pris, design, säkerhet och användning.

Testet utfördes: September 2018

Du kan se testet här.

Cnet.com
Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin som guidar sina läsare genom teknikdjungeln med hjälp av artiklar, bloggar, videor, guider, tips, recensioner och tester. Här har experterna genomfört två tester av övervakningskameror där de provade modellerna Arlo Pro 3 och Arlo Pro 3 Floodlight. De bedömde bland annat inspelningskvalitet, användarvänlighet, funktioner, kompatibilitet, användbarhet, app och hantering. Experterna blev förtjusta i båda modellerna.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes: Oktober 2019

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes: Juli 2020

Du kan se testet här.

Digitaltrends.com
Digitaltrends.com är ett amerikanskt magasin som behandlar teknik, nyheter, livsstil och information, med ett stort fokus på den teknologiska aspekten. Experterna ger ut nyheter, artiklar, guider, podcaster, videor, recensioner och tester. Här rör det sig om tester av övervakningskamerorna Arlo Pro 3 och Arlo Pro 3 Floodlight, där man bland annat bedömde generell kvalitet, användarvänlighet, teknik, app, funktioner och användbarhet.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes/uppdaterades: 2021

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes: Juni 2020

Du kan se testet här.

Gadgets.ndtv.com
Gadgets.ndtv.com är ett internationellt teknik- och gadgetmagasin. De förser sina besökare med nyheter, artiklar, trender, instruktioner, guider, videor, bloggar och tester av både telefoner, bärbara datorer, datorer, spel och andra prylar. Här har experterna genomfört ett test av övervakningskameran Xiaomi Mi Home Security Camera 360, där de bedömde kriterier som pris, design, kvalitet, app, bilder, funktioner, användarvänlighet och användbarhet. De blev väldigt nöjda och gav i slutändan modellen en fin recension.

Testet utfördes: Maj 2019

Du kan se testet här.

Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping Institute
Goodhousekeeping.com är ett brittiskt hushållsmagasin som skriver om allt för huset, trädgården och hushållet. Det kan handla om allt från trädgårdsredskap och köksapparater till moderna och smarta teknikprylar. Experterna genomför tester inom de olika kategorierna, och varje produkt får i slutändan ett betyg mellan 0 och 100 poäng. Här gäller det tester av övervakningskamerorna Ring SpotLight och Netatmo Presence. Båda modellerna fick mycket beröm.

Testet av Ring SpotLight utfördes: Mars 2018

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Presence utfördes: Juli 2017

Du kan se testet här.

Mightygadget.co.uk
Mightygadget.co.uk är ett brittiskt gadgetmagasin som strävar efter att vara britternas förstahandsval när de söker efter information om teknik och prylar. Magasinet skriver om allt från gadgets och telefoner till spel, tv-apparater och konsumentelektronik. Här gäller det ett test av övervakningskameran Netatmo Presence. Experterna bedömde modellen baserat på testpunkter som pris, design, kvalitet, bilder, app, funktioner, säkerhet och användbarhet. Recensionen är övervägande positiv.

Testet utfördes: April 2019

Du kan se testet här.

Pcmag.com / Uk.pcmag.com
Pcmag.com är ett internationellt teknik- och datormagasin med ett antal regionala underavdelningar, till exempel uk.pcmag.com. Experterna arbetar med trender, nyheter, guider, råd, tips, videor, recensioner och tester av olika elektroniska konsumentprodukter. Här gäller det flera tester av övervakningskameror, närmare bestämt av modellerna Arlo Pro 3, Arlo Pro 3 Floodlight, Ring Stick Up Cam (Battery), Arlo Ultra, Ring SpotLight, Netatmo Presence och Google Nest Cam IQ Smart. Bedömningarna grundades på kriterier som allmän kvalitet, användarvänlighet, app, funktioner och användbarhet.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes: November 2019

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes: Juli 2020

Du kan se testet här.

Testet av Ring Stick Up Cam (Battery) utfördes: Maj 2019

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Ultra utfördes: Maj 2019

Du kan se testet här.

Testet av Ring SpotLight utfördes: Juli 2018

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Presence utfördes: April 2017

Du kan se testet här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes: Juni 2019

Du kan se testet här.

Security.org
Security.org är ett amerikanskt magasin som skriver om säkerhet, och de behandlar huvudsakligen teknologiska säkerhetslösningar. Magasinet hjälper sina läsare genom att förenkla både hemsäkerhet och personlig säkerhet. Med hjälp av banbrytande forskning försöker experterna utbilda läsarna så bra som möjligt. Det moderna smarta hemmet är ett av magasinets främsta ämnen, och i samband med det har de genomfört ett test av övervakningskameran Google Nest Cam IQ Smart. De bedömde modellen baserat på kriterier som säkerhet, kvalitet, användarvänlighet, användbarhet och funktioner, och kameran fick i slutändan en positiv recension.

Testet utfördes/uppdaterades: Oktober 2020

Du kan se testet här.

Techhive.com
Techhive.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på allt du behöver för ditt framtida smarta hem. Det gäller allt från smart belysning till säkerhetslösningar och underhållning. Experterna ger läsarna råd innan de köper en produkt, och i det sammanhanget har Techhive.com genomfört flera tester av övervakningskameror. Här har de provat modellerna Arlo Pro 3, Ring Stick Up Cam (Battery), Ring SpotLight och Netatmo Presence.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes/uppdaterades: Januari 2021

Du kan se testet här.

Testet av Ring Stick Up Cam (Battery) utfördes: April 2021

Du kan se testet här.

Testet av Ring SpotLight utfördes: Maj 2018

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Presence utfördes: November 2016

Du kan se testet här.

Techradar.com
Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin med ett antal regionala avdelningar. Magasinet fokuserar på nyheter, trender, artiklar, funktioner, råd, vägledning, guider och tester. Deras mål är att läsarna ska få bättre koll på teknikens värld. Här gäller det ett flertal granskningar av övervakningskameror, där experterna betygsatte produkterna baserat på testpunkter som kvalitet, pris, design, användarvänlighet, funktioner och användbarhet.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes: November 2019

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes: Oktober 2019

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Ultra utfördes: Februari 2021

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Presence utfördes: Mars 2017

Du kan se testet här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes: November 2017

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes: November 2019

Du kan se testet här.

Testet av Xiaomi Mi Home Security Camera 360 utfördes: Januari 2019

Du kan se testet här.

Tomsguide.com
Tomsguide.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på allt som har med teknik att göra. Experterna utför till exempel många olika tester av elektroniska konsumentprodukter, och deras recensioner kan sedan vara till hjälp för läsarna när de ska köpa en ny produkt. Här har Tomsguide.com genomfört flera kameratester där de utgick från kriterier som upplösning, säkerhet, app, användarvänlighet, funktioner och kommunikation.

Testet av Arlo Ultra utfördes: Februari 2021

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes: September 2019

Du kan se testet här.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com är ett brittiskt testmagasin som fokuserar på djupgående laboratorietester av olika konsumentprodukter. Experterna strävar alltid efter att leverera en helt opartisk recension så att läsarna får veta om de borde investera i produkten eller inte. Här rör det sig om tester av övervakningskamerorna Ring SpotLight, Google Nest Cam IQ Smart och Netatmo Welcome. I undersökningarna bedömde experterna bland annat bildkvalitet, design, pris, kvalitet, användarvänlighet och funktioner.

Testet av Ring SpotLight utfördes: April 2020

Du kan se testet här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes: April 2018

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes: April 2016

Du kan se testet här.

T3.com
T3.com är en av marknadens största teknikmagasin och -universum. Här kan du som konsument hitta massor av information, nyheter, trender, guider, fakta, tips och recensioner som har med teknik att göra. Experterna genomför både stora, mer allmänna tester och solotester av utvalda produkter. Här har de utfört ett par undersökningar av övervakningskameror, och de bedömde produkterna baserat på testpunkter som design, bildkvalitet, säkerhet, funktioner, pris, användarvänlighet och app.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes: Juni 2020

Du kan se testet här.

Testet av Arlo Ultra utfördes: 2019

Du kan se testet här.

Testet av Ring SpotLight utfördes: September 2019

Du kan se testet här.

Which.co.uk
Which.co.uk är Storbritanniens största konsumentmagasin, och de jobbar för att guida konsumenterna till bättre val. Experterna genomför därför ett stort antal oberoende och opartiska laboratorietester. Här gäller det ett antal tester av övervakningskameror, där de bland annat har tittat på upplösning, möjligheter, kvalitet, funktioner, design, app och användarvänlighet.

Observera att Which.co.uk är en betalkälla. Du kan köpa tillgång till enskilda tester eller betala för en prenumeration. 

Testet av Ring Stick Up Cam (Battery) utfördes: Juni 2020

Du kan se testet här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes: Juni 2018

Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes: April 2016

Du kan se testet här.


Andra relevanta tester och artiklar

I vår testartikel om övervakningskameror har vi tittat närmare på nio av marknadens mest välfungerande modeller, enligt experterna.

 

Denne side er anmeldt af: Marwin Lundberg Rating 5/5