Övervakningskamera bäst i test – De bästa övervakningskamerorna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 4, 2023.
Övervakningskamera bäst i test – De bästa övervakningskamerorna enligt experterna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

När det handlar om säkerhet i hemmet kan man aldrig vara nog försiktig, och om du vill garantera bästa möjliga säkerhet för både dig själv och din egendom är det klokt att investera i en eller flera övervakningskameror.

Vi har undersökt marknaden av övervakningskameror och hittat de åtta mest populära modellerna enligt experter – för både utom- och inomhusbruk. Vi presenterar produkterna var för sig samt tittar närmre på deras för- och nackdelar, design och pris.

Vi hjälper dig även att jämföra de olika övervakningskamerorna för att du ska kunna hitta en produkt som passar dig och dina behov, samt avslutar artikeln med att redovisa om några andra högteknologiska produkter som kanske också kan vara av intresse för dig.

De 8 bästa övervakningskameror i testguiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Jämförelse av de 8 bästa övervakningskameror

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper övervakningskamera

 • Videokvalitet och upplösning

  Bättre videokvalitet och högre upplösning skapar mer detaljerat material, vilket gör det enklare för dig att identifiera personer, föremål och aktiviteter. En kameras upplösning avser antalet pixlar i kamerans bildsensor, och den lägsta sådana du bör överväga är 720 pixlar (1280 x 720) som främst lämpar sig för övervakning inomhus med låg till medelhög aktivitetsnivå. Standardupplösningen för de flesta övervakningskameror är 1080 pixlar (1920 x 1080) eftersom den balanserar bildkvaliteten med belastningen på lagringsutrymmet mycket väl, och är därför lämplig för de flesta tillämpningar både inom- och utomhus. Den högsta upplösningen för övervakningskameror är 4K (3840 x 2160) som har bra förmåga att fånga även mindre detaljer, och passar därför bra för stora områden med hög aktivitetsnivå.

  Innan du väljer en övervakningskamera med högre upplösning, bör du vara medveten att även dessa har nackdelar. De kräver bland annat mer lagringsutrymme, eftersom det högre upplösta materialet tar upp mer minne, och är dyrare, eftersom de kräver mer avancerad hårdvara och teknik. Valet av upplösning bör därför baseras på dina specifika behov av kameran, samtidigt som du också ska ta hänsyn till faktorer som apparatens storlek, aktivitetsnivån på det område som ska övervakas, den detaljnivå som krävs, ditt tillgängliga lagringsutrymme samt din budget.

 • Funktioner

  För att säkerställa optimal prestanda är det viktigt att välja en övervakningskamera som är försedd med de funktioner som är nödvändiga för dina ändamål.

  En funktion som många anser är viktig hos övervakningskameror är rörelsedetektering, eftersom kameran då kan upptäcka rörelser och varna användaren om dem. Rörelsedetektering är särskilt fördelaktigt för de som vill övervaka eventuell aktivitet utanför sitt hem eller företag, och kan hjälpa till att identifiera potentiella hot. Om man har tänkt placera sin övervakningskamera utomhus kan det även vara fördelaktigt att dess konstruktion är vattentät, för att garantera att den fungerar även i extrema väderförhållanden, som regn och snö. En vattentät konstruktion är särskilt viktigt om din övervakningskamera kommer att vara helt oskyddad. Mörkerseende är en annan bra funktion, eftersom din kamera då kan fånga tydliga bilder även i svagt ljus eller helt mörka förhållanden. Det är särskilt användbart för övervakning av utomhusområden på natten.

  En övervakningskamera med inbyggda sirener och strålkastare avger ett högt larm eller kastar ett starkt ljus när den upptäcker rörelse, vilket kan avskräcka potentiella inkräktare och dra uppmärksamhet till det område som övervakas och är därför också praktiska funktioner. Sist, men inte minst, är det viktigt att välja en övervakningskamera med bred bildvinkel, oavsett vilket ändamål man har med enheten. En kameras bildvinkel avser det område som kameran fångar på bild, och ju större detta område är, desto mer omfattande område kan övervakas. En bredare bildvinkel kan dessutom bidra till att minska antalet kameror som behövs för att täcka ett stort område, och kan alltså vara mer kostnadseffektivt.

 • Strömkälla

  Det finns flera anslutningsmöjligheter för övervakningskameror med till exempel WiFi- eller Bluetooth, oavsett om de drivs på ström eller batterier. Vilken sorts drift din kamera ska ha beror på dina specifika behov, och du bör därför ta hänsyn till faktorer som tillgång till strömkälla, avstånd och tillförlitlighet. Batteridrivna kameror är mer flexibla, enklare att installera och är ofta försedda med avancerade funktioner som ansiktsigenkänning, aktivitetszoner och användarvänliga appar för fjärrvisning av filmsekvenser. De kräver dessutom inga sladdar, vilket gör dem lämpliga för platser där det är svårt att dra kablar.

  Batteridrivna övervakningskameror har dock en sämre hållbarhet än de med sladd, eftersom de kräver regelbundna batteribyten. Övervakningskameror med sladd är generellt sett mer tillförlitliga och har en konstant strömkälla. De erbjuder dessutom kontinuerlig inspelning till en lokal enhet, vilket eliminerar avgifter för molnlagring samt oro för eventuella cyberintrång. Nackdelen med övervakningskameror med sladd är att de är oflexibla på grund av just sladden, vilket även gör dem mer krävande att installera än deras batteridrivna motsvarigheter.

 • Pris

  Priserna för övervakningskameror varierar kraftigt: det finns billiga modeller som fungerar på samma sätt som en webbkamera, samtidigt som det finns dyra modeller som är utrustade med avancerade funktioner som rörelsedetektering och mörkerseende. Den främsta faktorn som bestämmer en kameras pris är antalet funktioner som den tillhandahåller: billigare modeller har vanligtvis färre funktioner och sämre bildkvalitet, medan dyrare modeller erbjuder ett bredare utbud av funktioner, till exempel videofunktioner med högre upplösning, mörkerseende och möjlighet att skicka varningar till mobila enheter eller datorer. Övervakningskameror finns att köpa i ett prisintervall på cirka 300 till 3000 kronor.

 • Användar- och expertrecensioner

  När du bestämmer dig för vilken övervakningskamera du ska köpa kan användar- och expertrecensioner vara en värdefull informationskälla då de kan ge insikt om en specifikt kameras prestanda, användarvänlighet och tillförlitlighet. De kan också belysa eventuella problem eller begränsningar som kanske inte framkommer genom kamerans specifikationer, samt erbjuder ett opartiskt perspektiv från tidigare erfarenheter av produkten. Användarrecensioner ger särskilt värdefull återkoppling om faktorer som funktioner och installation, videokvalitet och eventuella problem som uppstått vid användning av kameran. I den här artikeln har vi inkluderat både användar- och expertrecensioner av övervakningskamerornas olika funktioner samt lyft fram vikten av rörelsedetektering, en vattentät konstruktion, mörkerseende, tvåvägsljud, inbyggda sirener, strålkastare och en bred bildvinkel.

arrow-more

Nexsmart Vision2  - övervakningskamera med rörelsesensor för utomhusbruk

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nexsmart Vision2 :

 • Full HD-kvalitet med 1080 pixlar och mörkerseende
 • Inbyggd intelligent rörelsedetektering
 • IP65 vind- och vattentät

Fördelar

 • Enkel att installera
 • Utrustad med mikrofon och högtalare
 • Full HD-kvalitet med 1080 pixlar
 • Mörkersyn på upp till 40 meters avstånd
 • Robust och vattentålig konstruktion
 • Kan användas både inom- och utomhus oavsett väder

Nackdelar

 • Bildvinkeln kunde varit större

Nexsmart Vision 2 är en innovativ övervakningskamera som är försedd med flera smarta funktioner och har en otroligt tålig konstruktion. Om du letar efter en övervakningskamera som kan hålla koll på ditt hem i ur och skur kan en Nexsmart Vision2 vara något för dig.

Recension: En detaljerad recension av Nexsmart Vision2 

Specifikationer

 • Bildvinkel: 101 °
 • Upplösning: 1080 p
 • Mått: 6 x 6 x 16,2 cm
 • Strömkälla: Sladd
 • Mörkerseende

Hjälper dig att övervaka både inom- och utomhus
Denna övervakningskamera från Nexsmart fungerar lika bra inomhus som utomhus, vilket ger dig mycket mer frihet när det kommer till installation och val av placering. Du skulle till exempel kunna sätta upp en Nexsmart Vision2 utanför ditt garage eller din verkstad för att slippa eventuella inkräktare, men du skulle också kunna använda den inne i ditt hem där den kan övervaka dina ägodelar, husdjur eller barn.

Nexsmart är kända för sina lättinstallerade övervakningskameror, och Nexsmart Vision2 är inget undantag. Denna kamera kan installeras och konfigureras på endast 60 sekunder – att denna modell är mycket uppskattad för sin användarvänlighet och sin enkla installationsprocess är alltså inget konstigt!

Nexsmart Vision2 kan alltid nås från din telefon, oavsett var du befinner dig i världen; om du är på semester kan du alltid titta till ditt hem då och då för att försäkra dig om att allt är som det ska. En övervakningskamera som denna kan alltså hjälpa dig att slappna av och njuta mer när du inte befinner dig på hemmaplan.

Med sina 1080 pixlar och Full HD-bildkvalitet kan Nexsmart Vision2 se precis allt som sker hemma hos dig. Materialet sparas antingen på ett SD-kort eller i en molntjänst för att du alltid ska ha tillgång till det när du vill.

Tål både vandalism, väder och vind
Om du är ute efter en övervakningskamera som kan klara av allt från dåligt väder till envisa inbrottstjuvar, är Nexsmart Vision2 kameran för dig – den tål nämligen både oväder och inkräktares eventuella vandalism.

När du installerar Nexsmart Vision2 kan du därför känna dig extra trygg, eftersom du vet att du alltid kommer att ha full koll på ditt hem, dina värdesaker, djur, barn eller vad det nu är du vill skydda.

Nexsmart Vision2 har ett riktigt bra mörkerseende som låter dig se på ett avstånd på hela 40 meter även i mörkret. En kamera med högkvalitativ mörkersyn är alltid att föredra, eftersom de flesta inbrott faktiskt sker under nattetid.

En av de få nackdelarna med denna övervakningskamera är dess något begränsade bildvinkel som hade kunnat vara något större för att man skulle få ännu bättre sikt och övervakning. Bortsett från det är Nexsmart Vision2 en fantastisk och funktionell övervakningskamera.

Mer om Nexsmart Vision2 

Specifikationer

 • Bildvinkel: 101 °
 • Upplösning: 1080 p
 • Mått: 6 x 6 x 16,2 cm
 • Strömkälla: Sladd
 • Mörkerseende

Arlo Pro 3 - bästa övervakningskamera enligt flera pålitliga källor

Övervakningskamera bäst i test
 • check Testvinnare på teknikmagasinet Techhive.com
 • check Utsedd till ”Editor’s Choice” på teknikmagasinet Pcmag.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet T3.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Techradar.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Arlo Pro 3:

 • Flexibel, trådlös övervakningskamera med 2K-videokvalitet
 • Fullständig tvåvägskommunikation
 • Automatisk zoom och spårning av skarpa detaljer

Fördelar

 • Lämplig för användning både inom- och utomhus
 • Snygg design
 • Försedd med otroligt många funktioner

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Arlo Pro 3 är den perfekta övervakningskameran för dig som vill ha en kamera försedd med de viktigaste funktionerna för att uppnå en ordentlig övervakning av ditt hem. Modellen är en av experternas absoluta favoriter, vilket bekräftas av de höga betyg den har fått i sex olika experttester –  tester närmare bestämt utförda av Techhive.com, Pcmag.com, Digitaltrends.com, Cnet.com, T3.com och Techradar.com.

Recension: En detaljerad recension av Arlo Pro 3

Specifikationer

 • Bildvinkel: 120 °
 • Upplösning: 1080 p
 • Mått: 126 x 60 x 57 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Optimal övervakning både inne och ute
Arlo Pro 3 kan göra mycket och är helt klart gjord för de som vill ha ut det mesta av sin övervakningskamera. Den har en liten och elegant design som inte drar särskilt mycket uppmärksamhet till sig, och är dessutom väldigt enkel att montera upp på väggen. Du kan använda övervakningskameran både inne och ute beroende på dina preferenser och behov.

Denna övervakningskamera har möjlighet till Wi-Fi-anslutning, och är därför riktigt modern och utrustad med den senaste tekniken. Den har dessutom en tillhörande app för att du ska kunna hålla koll på övervakningen direkt från din telefon, även när du inte är hemma. Modellen har ytterligare bra funktioner, däribland en tvåvägskommunikation med inbyggd mikrofon som gör att du kan prata med personer som står framför kameran.

Du får här en mycket hög upplösning på 2560 x 1440, vilket säkerställer att bilderna som fångas är av högsta kvalitet – detsamma gäller även videon som har en 2K-upplösning. Arlo Pro 3 är alltså utrustad med väldigt avancerad teknik som möjliggör att bilder och video i färg, vilket i sin tur gör detaljerna i materialet tydligare. Det är särskilt fördelaktigt när man till exempel behöver identifiera personer i sitt material.

Strålkastare och rörelsesensor
Arlo Pro 3 har ännu fler spännande och praktiska funktioner! Det finns bland annat en inbyggd strålkastare som tänds om rörelsesensorn registrerar aktivitet i det övervakade området, och vid behov kan du även zooma in för att ta en närmare titt på bilden. Kameran erbjuder nämligen en zoom som kan förstora inspelningen 12 gånger.

Modellen har även en inbyggd siren som börjar tjuta om det sker en överträdelse, och det finns många möjligheter till kommunikation med det smarta hemmet; kameran är bland annat kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistent och Apple HomeKit.

Övervakningskameran är mycket hållbar och tål i princip alla väderförhållanden, vilket innebär att dåligt väder inte kommer att påverka dess prestanda. Kameran är visserligen väldigt dyr, men i detta fallet motsvarar priset verkligen den kvalitet du får. Modellen finns även att köpa i ett set med flera övervakningskameror som då bildar ett helt system.

Sett på det stora hela är Arlo Pro 3 en mycket praktisk övervakningskamera försedd med alla funktioner som du kan tänkas behöva för både inom- och utomhusbruk. Detta inkluderar bland annat tvåvägskommunikation, hög inspelningskvalitet, Wi-Fi-anslutning, en tillhörande app, rörelsesensor, strålkastare och mycket annat.

Vad säger användare och experter om Arlo Pro 3?

Pcmag.com utsåg modellen till “Editors’ Choice” och hyllade särskilt dess sladdlösa konstruktion samt att den har en fantastisk 2K videokvalitet, en inbyggd strålkastare och en intelligent rörelsesensor. Experterna noterade även att enheten har mörkerseende med färg, att den är enkel att installera samt att den är kompatibel med många smart-tjänster.

Pcmag.com påpekar dock att den är ganska dyr och att vissa funktioner bara är tillgängliga med en prenumeration, men de väljer ändå att sammanfatta upplevelsen enligt följande: ”Arlo Pro 3 is a wireless indoor/outdoor camera system that delivers stunning 2K video and is loaded with features”.

Cnet.com har, precis som Pcmag.com, utnämnt den till “Editors’ Choice”. De berömmer i princip samma punkter som de andra expertkällorna, det vill säga den fina 2K-videokvaliteten, den praktiska kompatibiliteten med smart-tjänster och de många användbara funktionerna, men var därutöver även imponerade av modellens siren och snabba larm.

Även T3.com är överens med resten av experterna, och beskriver modellen som en avancerad och smart övervakningskamera. De menar dock att dess många funktioner kan vara för mycket av det goda för vardagliga brukare.

Mer om Arlo Pro 3

Specifikationer

 • Bildvinkel: 120 °
 • Upplösning: 1080 p
 • Mått: 126 x 60 x 57 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Arlo Ultra - övervakningskamera med Wi-Fi-anslutning och 4K-videokvalitet

Bästa set av övervakningskameror
 • check Utsedd till ”Editor’s Choice” på teknikmagasinet Pcmag.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Techradar.com
 • check 4,5/5 stjärnor på teknikmagasinet Tomsguide.com
 • check Testvinnare på teknikmagasinet T3.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Arlo Ultra:

 • Flexibel magnetisk laddning
 • Mycket klar bild tack vare 4K-videokvaliteten
 • Rörelsedetektering och inbyggd smart siren

Fördelar

 • Möjlighet till WiFi-anslutning
 • Batteri- eller nätdrift
 • Röststyrning
 • Försedda med avancerad teknik
 • Fantastiska inspelningar med 4K-videokvalitet
 • Synfält på 180 grader

Nackdelar

 • Vissa funktioner kräver en prenumeration

Arlo Ultra är det bästa setet övervakningskameror för dig som vill ha produkter av toppkvalitet; det är ett premiumalternativ med en otaliga funktioner. Setet har dessutom varit med i fyra olika experttester varav alla fyra paneler var mycket imponerade av det. Expertkällorna är närmre bestämt Pcmag.com, Techradar.com, Tomsguide.com och T3.com, som alla bedömde övervakningskamerornas bild- och videokvalitet, montering, tillhörande app, användarvänlighet och funktioner.

Recension: En detaljerad recension av Arlo Ultra

Specifikationer

 • Bildvinkel: 150 °
 • Upplösning: 3840x2160 (4K) p
 • Mått: 8,9 x 5,2 x 7, cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Ordentlig övervakningskamera
Arlo Ultra anses av många experter vara det bästa setet av övervakningskameror på marknaden då det erbjuder optimal övervakningen av hela ditt hem. Det är ett trådlöst system som antingen kan köras på batteri eller på ström från ett eluttag. Batterierna räcker i flera månader, så om du föredrar ett helt trådlöst system är det väl värt att notera att du inte behöver byta dem särskilt ofta.

Du får med Arlo Ultra ett avancerat och omfattande system av hög kvalitet, som bland annat erbjuder  videoinspelning i 4K, det vill säga den marknadsledande kvaliteten för den här typen av produkt. Du kommer alltså att få mycket klara bilder där du kan se alla detaljer – både under dagen och natten eftersom kameran fångar färger även med sitt mörkerseende. Med Arlo Ultra får du dessutom övervakningskameror med zoom.

Systemet är lätt att installera trots det avancerade innehållet, och du kan placera det i princip var du vill, oavsett om det är inom- eller utomhus. Observera dock att övervakningskamerorna tar en del plats, så om du vill att de ska vara dolda bör du därför välja placering med omsorg.

På grund av de många funktioner och den avancerade tekniken Arlo Ultra är försett med är det ett relativt dyrt set av övervakningskameror, men eftersom det är ett högkvalitativt system som erbjuder allt det du kan tänka dig, anser vi att investeringen är väl värd.

Bildvinkel på 180 grader
Övervakningskamerorna i setet Arlo Ultra erbjuder ett brett panoramiskt synfält på hela 180 grader, vilket innebär att du kan får ett stort område övervakat. Under natten kommer en strålkastare att starta om sensorn registrerar aktivitet som tenderar att ha en avskräckande effekt på eventuella inkräktare.

Setet har möjlighet till Wi-Fi-anslutning och har en tillhörande app vilket innebär att du kan hålla koll på övervakningen direkt från din mobil. Det erbjuder även tvåvägskommunikation där du kan tala med de som står framför någon av kamerorna, och tack vare den avancerade Noise Cancelling-tekniken kommer du att slippa störningar och oljud i samtalen.

Det finns även möjlighet till kommunikation med smarta assistenter som Amazon Alexa och Google Assistent, och som pricken över i:et är enheterna i Arlo Ultra riktigt eleganta och stilrena som inte kommer att störa din inredning. För att sammanfatta Arlo Ultra är det ett exklusivt set av övervakningskameror som ger dig ordentlig övervakning av högsta standard.

Vad säger användare och experter om Arlo Ultra?

Techradar.com skriver att Arlo Ultra är ett väldigt dyrt set av övervakningskameror, men att du får en otroligt hög bildkvalitet och många användbara funktioner för priset. De berömde även den tillhörande appen, som de menar har en väldigt intelligent design, den enkla installationen tack vare den magnetiska monteringen, samt den inbyggda strålkastaren som lyser upp hela det övervakade området.

Techradar.com avslutar bedömningen enligt följande: ”If you’re willing to spend the money, you’ll love the excellent image quality that Arlo Ultra offers. Footage is fantastically detailed, and is available in color both during the day and night”.

Tomsguide.com var särskilt imponerade av kamerornas videokvalitet i dagsljus, den omfattande och användarvänliga mjukvaran samt den höga ljudkvaliteten. De betonar även möjligheten att välja video i färg även när kameran filmar i mörker, till exempel under nattetid. Experterna på Tomsguide.com sammanfattar setet som marknadens bästa trådlösa set av övervakningskameror, och menar att det helt klart är värt investeringen.

T3.com är eniga med resten av experterna, och även de beskriver setet som det bästa i sin prisklass. Experterna från T3.com blev särskilt förtjusta i det kraftfulla batteriet, den breda bildvinkeln på 180 grader, röststyrningen, toleransen mot alla väderförhållanden samt kompatibiliteten med andra smarta enheter.

Mer om Arlo Ultra

Specifikationer

 • Bildvinkel: 150 °
 • Upplösning: 3840x2160 (4K) p
 • Mått: 8,9 x 5,2 x 7, cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Arlo Pro 3 Floodlight - övervakningskamera för både inom- och utomhusbruk

Bästa alternativ för stora övervakningsområden
 • check Utsedd till ”Editor’s Choice” på teknikmagasinet Pcmag.com
 • check Utsedd till ”Editor’s Choice” på teknikmagasinet Cnet.com
 • check Rekommenderas av TechRadar med ett högt betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check 4/5 stjärnor på Tom's Guide

Dagens bästa priser och erbjudanden på Arlo Pro 3 Floodlight:

 • Strålkastare med 2000 - 3000 lumen som täcker stora områden
 • Avancerad Arlo Secure up-app
 • Många funktioner för optimal övervakning

Fördelar

 • Toppbetyg i flera tester av övervakningskameror
 • Snabb, trådlös installation
 • Vattentålig och väderbeständig konstruktion
 • För både inom- och utomhusbruk
 • Kompatibel med smart-assistenter
 • Optimal belysning med stark strålkastare

Nackdelar

 • En del av funktionerna kräver en prenumeration

Arlo Pro 3 Floodlight är övervakningskameran för dig som inte har något emot att lägga pengar på en högkvalitativ produkt eller om du är ute efter en kamera med ordentlig strålkastare. Modellen är en av experternas största favoriter, och har med det sagt blivit utsedd till “Editor’s Choice” hos både Pcmag.com och Cnet.com, samt fått goda omdömen av Techradar.com och Digitaltrends.com.

Recension: En detaljerad recension av Arlo Pro 3 Floodlight

Specifikationer

 • Bildvinkel: 130 °
 • Upplösning: 2K p
 • Mått: 21,9 x 7,8 x 19,1 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Robust modell som erbjuder allt man kan tänka sig
Arlo Pro 3 Floodlight är gjord för de som vill ha en av det bästa övervakningskamerorna på marknaden. Rent fysiskt är det en något större modell, men med rätt placering och montering kan du fortfarande hålla övervakningskameran dold om så önskas.

Arlo Pro 3 Floodlight erbjuder i princip allt du kan tänkas behöva hos en övervakningskamera, den är till exempel väldigt robust, och tar därför inte skada av utomhusbruk där den kan utsättas för dåligt väder. Det är alltså en modell för både inom- och utomhusbruk.

En av de största fördelarna med denna produkt är kvaliteten på inspelningarna. Man märker tydligt att Arlo har arbetat hårt för att skapa en kamera med så bra upplösning som möjligt, mer exakt på 2560 x 1440, vilket är väldigt högt jämfört med konkurrenterna. Som ytterligare en bonus kan du zooma och filma i 2K-kvalitet, vilket ger dig knivskarpa inspelningar.

Priset även för denna Arlo-produkt är något högre än genomsnittet, men precis som med de andra modellerna från samma tillverkare får du en extremt högkvalitativ produkt för pengarna.

Rörelsesensor, strålkastare och kommunikationsmöjligheter
Arlo Pro 3 Floodlight är försedd med toppmodern teknik och erbjuder därmed många kommunikationsmöjligheter – både tvåvägskommunikation med personer framför kameran och kommunikation mellan kameran och smarta assistenter som Amazon Alexa och Google Assistent.

Övervakningskameran är även utrustad med en vass rörelsesensor som tänder en strålkastare när den registrerar aktivitet. Denna strålkastare har ett kraftigt ljus som kan avskräcka tjuven samtidigt som det ger dig en bättre överblick av övervakningen.

Modellen har ett specialdesignat mörkerseende med Night Color Vision, som ger bättre bilder i mörker. Hela systemet är Wi-Fi-baserat med en trådlös anslutning, samt har en tillhörande app. Designen är diskret men elegant, och om du placerar kameran inomhus kommer du knappt att lägga märke till den.

Produkten har ett synfält på 160 grader, vilket innebär att kameran övervakar ett stort område åt dig där du väljer att sätta upp den. Sett på det stora hela är Arlo Pro 3 Floodlight den bästa övervakningskameran för dig som vill ha en högteknologisk och avancerad enhet som erbjuder allt du kan tänkas behöva för en ordentlig övervakning.

Vad säger användare och experter om Arlo Pro 3 Floodlight?

Pcmag.com skriver att kameran är en fantastisk produkt och berömmer framförallt den skarpa 2K-upplösningen, det smarta mörkerseendet i färg, de intelligenta rörelsedetekteringarna samt möjligheten till röststyrning. I deras test noterar de även att kamerans installation och montering var mycket enkel, samt att dess zoom och spårning fungerar utan problem. Deras sammanfattning av Arlo Pro 3 Floodlight lyder: ”The Arlo Pro 3 Floodlight Camera is an excellent choice for DIY homeowners looking to monitor activities around the outside of the home.”

Samtidigt påstår Cnet.com att Arlo Pro 3 Floodlight är den bästa kamera de någonsin har testat, och motiverar detta med produktens användbara funktioner och allmänt höga kvalitet. De noterade, precis som Pcmag.com, att installationen av enheten var mycket enkel samt att den tillhörande appen är mycket användarvänlig. Cnet.com berömmer även kamerans design, och drar slutsatsen att det här är en övervakningskamera som är väl värd dess pris tack vare dess övergripande höga kvalitet.

Digitaltrends.com blev också imponerade av Arlo Pro 3 Floodlight och hyllade bland annat bildvinkeln på 160 grader, den starka strålkastaren som lyser upp hela det övervakade området riktigt bra samt den inbyggda rörelsesensorn. Derar slutsats lyder: ”Don’t waste your money buying several different security devices for your yard. This one has it all”.

Mer om Arlo Pro 3 Floodlight

Specifikationer

 • Bildvinkel: 130 °
 • Upplösning: 2K p
 • Mått: 21,9 x 7,8 x 19,1 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Ring Stick Up Cam - övervakningskamera med Wi-Fi för utomhusbruk

Mest prisvärda övervakningskamera
 • check Toppbetyg på konsument- och testmagasinet Which.co.uk
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Techhive.com
 • check Utsedd till ”Editor’s Choice” på teknikmagasinet Pcmag.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ring Stick Up Cam:

 • Justerbar rörelsekänslighet
 • Integrering av Ring Ecosystem och kommunikationsmöjligheter med Amazon Alexa
 • Live View-funktion med den tillhörande Ring-appen

Fördelar

 • Mångsidiga monteringsalternativ
 • Effektivt identifiering av människor
 • Wi-Fi-anslutning och trådlös drift
 • Både för inom- och utomhusbruk
 • Tvåvägskommunikation samt kompatibel med Amazon Alexa

Nackdelar

 • Inget stöd för Apple HomeKit eller Google Assistant

Ring Stick Up Cam är en bra övervakningskamera för dig som är ute efter ett billigare alternativ, men som samtidigt inte vill välja bort de moderna funktionerna. Den är dessutom batteridriven, vilket är fördelaktigt för dig som föredrar en trådlös drift framför en sladdburen. Modellen har testats av tre olika expertkällor, närmre bestämt Which.co.uk, Techhive.com och Pcmag.com, vars experter bedömde produkten på testpunkter som allmän kvalitet, upplösning, användarvänlighet, design, pris och funktioner. Baserat på dessa kriterier var alla tre källor överens om att det här är ett riktigt bra övervakningskamera.

Recension: En detaljerad recension av Ring Stick Up Cam

Specifikationer

 • Bildvinkel: 110 °
 • Upplösning: 1920 x 1080 p
 • Mått: 6 x 9,7 x 6 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Prisvärd kamera med sladdlös drift och massor av tekniska funktioner
Det finns många fördelar med Ring Stick Up Cam – inte minst dess pris, som är betydligt billigare än många andra alternativ på marknaden.

Med tanke på dess budgetvänliga pris är övervakningskameran utrustad med överraskande högkvalitativ och avancerad teknik, och den enda märkvärdiga nackdelen är egentligen dess något sämre upplösning, som trots allt är på 1080 pixlar. Det är alltså fortfarande en bra upplösning som ger detaljerat material utan brus.

Du kommer att kunna hitta samma moderna teknik hos Ring Stick Up Cam som hos dyrare modeller, den är till exempel helt trådlös – både Wi-Fi-anslutningen och dess strömkälla som är batterier – vilket är mycket praktiskt eftersom att du då inte behöver placera kameran i närheten av ett eluttag. Övervakningskameran kommer inte heller att påverkas av eventuella strömavbrott tack vare dess trådlösa drift. Det enda du måste tänka på är att byta batterier regelbundet.

Om du är intresserad av ett set med övervakningskameror har du möjlighet att köpa två eller fler för att sedan koppla dem samman.

Modern teknikstandard
Ring Stick Up Cam tar inte upp mycket utrymme, och är därför smart om du vill ha en dold övervakningskamera som inte drar till sig mycket uppmärksamhet. Du kan dessutom använda den både inom- och utomhus, beroende på vilka behov du har.

Övervakningskameran är försedd med tvåvägskommunikation som gör att du kan prata med personer framför kameran, och detta kan spelas in med både ljud och bild. Enheten filmar både dag och natt, och är utrustad med ett speciellt mörkerseende som används på natten.

Ring Stick Up Cam kan kommunicera med flera mottagare – till exempel din telefon via en app, där du får alla nödvändiga aviseringar, och med den smarta assistenten Amazon Alexa. Kameran och dess många allmänna hantering är mycket användarvänlig, och den är utöver detta väldigt enkel att montera upp och komma igång med.

Kort sagt är Ring Stick Up Cam en prisvärd och trådlös modell som är försedd med modern teknik.

Vad säger användare och experter om Ring Stick Up Cam?

Techhive.com menar att du med Ring Stick Up Cam får en enhet som är både pålitlig och budgetvänlig. Experterna berättar att mörkerseendet fungerar problemfritt och att dess inbyggda strålkastare också är riktigt bra. De upptäckte även att kameran är kompatibel med andra produkter från Rings produktserie för hemsäkerhet, vilket är fördelaktigt för att skapa ett riktigt säkert hemmaskydd. Techhive.com noterade att denna kamera förmodligen inte är den mest avancerade på marknaden, men menade att den trots det erbjuder många bra funktioner. Deras sammanfattning av  av Ring Stick Up Cam lyder: ”Colors were vivid, its night vision was impressive and the camera had no problem sending motion alerts and recording motion-triggered events”.

Pcmag.com lyfter också fram många fördelar med Ring Stick Up Cam, däribland den inbyggda sirenen, den enkla installationen, röststyrningen samt att enheten är helt sladdlös. De noterar dock att priset är lite högt, men i att du i gengäld får en utmärkt och multifunktionell kamera med bra prestanda och hög upplösning.

Mer om Ring Stick Up Cam

Specifikationer

 • Bildvinkel: 110 °
 • Upplösning: 1920 x 1080 p
 • Mått: 6 x 9,7 x 6 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Ring SpotLight - tålig övervakningskamera för utomhusbruk med stark strålkastare

Mest praktiska övervakningskamera
 • check Utsedd till ”Editor’s Choice” på teknikmagasinet Techhive.com
 • check 4,5/5 stjärnor på testmagasinet Trustedreviews.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Pcmag.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet T3.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ring SpotLight:

 • Övervakningskamera med full HD-upplösning i kompakt storlek
 • Inbyggda LED-ljuslister och en högljudd siren
 • Snabblåsbart batteripaket

Fördelar

 • Kompakt storlek – många användningsområden
 • Med batteri- och nätdrift
 • Skarp strålkastare
 • Många bra funktioner
 • Inspelning med rörelsesensor
 • Högljudd siren
 • Kompatibel med Amazon Alexa och IFTTT

Nackdelar

 • Endast en direktsändning åt gången

Ring SpotLight är en utmärkt övervakningskameran för dig som gillar dess tillverkare, Ring, och vill ha en mycket effektiv produkt som är försedd med en stark strålkastare.

Recension: En detaljerad recension av Ring SpotLight

Specifikationer

 • Bildvinkel: 140 °
 • Upplösning: 1920 x 1080 p
 • Mått: 12,6 x 6,91 x 7,59 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Liten och användarvänlig
Ring SpotLight är en mycket kompakt övervakningskamera och är därför enkel att dölja vilket innebär att den kan placera den var du vill – utan att den stör dig. Den lämpar sig både för inom- och utomhusbruk då den är tillräckligt robust för att tåla dåligt väder. Monteringen är mycket hållbar men ändå enkel att sätta upp.

Om du vill är ute efter ett set med övervakningskameror för att få ytterligare övervakning, är det möjligt att köpa flera enheter för att parkoppla dessa. På så vis kan du övervaka hela din egendom och känna dig lugn även när du inte är hemma.

Ring SpotLight erbjuder dig att välja strömkälla, vilket innebär att du kan välja mellan nät- och batteridrift. Batterilösningen är smart om du kommer ihåg att kontrollera batterinivån med jämna mellanrum eftersom du då inte behöver placera övervakningskameran i närheten av ett eluttag och den kommer inte heller att påverkas av eventuella strömavbrott. Batteriet bör dessutom hålla i flera månader innan det måste bytas.

Du har även en trådlös Wi-Fi-anslutning med övervakningskameran eftersom hela systemet är nätverksbaserat. Produkten är relativt enkel att både att installera och använda – du behöver alltså inte vara ett teknikgeni för att ta del av dess många fördelar.

Fokus på belysning och siren
Ring SpotLight är inte en billig övervakningskamera, men eftersom du får en produkt av hög kvalitet  och många funktioner är den helt klart värd investeringen. Kameran har bland annat en känslig rörelsesensor med integrerad belysning samt en extra stark strålkastare, som utgör en av modellens främsta funktioner.

Den har en videokvalitet på 1080 pixlar – vilket är bra, men samtidigt inte bäst – och filmar dygnet runt tack vare ett speciellt mörkerseende som utnyttjas på natten. Om kameran registrerar aktivitet får du en avisering om det direkt till din telefon med all tillgänglig information.

Om det skulle komma en inkräktare utlöses dessutom ett larm med en siren, med en ljudnivå på 110 decibel, för att skrämma iväg personen. Enheten filmar med en bildvinkel på 140 grader, är försedd med tvåvägskommunikation samt är kompatibel med smart-tjänster som Amazon Alexa och IFTTT.

Sett på det stora hela är Ring SpotLight en utmärkt övervakningskameran för dig som vill ha en modell försedd med en stark strålkastare, många kommunikationsmöjligheter, användbara funktioner och en högljudd siren.

Vad säger användare och experter om Ring SpotLight?

Modellen har testats av fem olika expertpaneler: Techhive.com, Pcmag.com och T3.com, Goodhousekeeping.com och Trustedreviews.com, varav alla gav den extremt höga betyg och fina omdömen.

Goodhousekeeping.com bedömde kameran baserat på dess användarvänlighet, design, prestanda och instruktioner, och gjorde bra ifrån sig på alla aspekter. Modellen fick ett betyg på 3,5/5 för dess design, och 4/5 för alla de andra nämnda kriterierna.

Experterna delade ut ett övergripande betyg på 79 av 100 poäng, vilket är riktigt bra. De betonar framförallt övervakningskamerans utmärkta video- och ljudkvalitet, som fungerar problemfritt under både dag och natt, samt den justerbara rörelsesensorn. Experterna på Goodhousekeeping.com sammanfattar deras upplevelse av Ring SpotLight enligt följande: ”The ideal outdoor Wi-Fi security camera. Simple to use, it offers great battery life, clear video and even some added bonuses such as the floodlight and the siren”.

Trustedreviews.com berömmer i första hand modellens starka LED-strålkastare och den enkla monteringen. De noterar även att videokvaliteten är riktigt hög och att aviseringarna fungerar väldigt bra. De menar dock att appen hade kunnat vara bättre då det är lite svårt att hitta gamla inspelningar, men generellt sätt anser även experterna på Trustedreviews.com att Ring SpotLight är en utmärkt kamera.

Pcmag.com har också positiv inställning till modellen, och påpekar precis som de andra expertkällorna att videokvaliteten är otroligt skarp samt att röststyrningen gör det enkelt att kontrollera enheten. De var även imponerade av den högljudda sirenen samt att enheten är helt sladdlös.

Mer om Ring SpotLight

Specifikationer

 • Bildvinkel: 140 °
 • Upplösning: 1920 x 1080 p
 • Mått: 12,6 x 6,91 x 7,59 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Mörkerseende

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Netatmo Presence - vattentålig övervakningskameran

Bästa övervakningskamera för utomhusbruk
 • check 82/100 poäng på gadgetmagasinet Mightygadget.co.uk
 • check 75/100 poäng på hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com
 • check 5/5 stjärnor på teknikmagasinet Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Techhive.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Pcmag.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Netatmo Presence:

 • Inspelning dygnet runt i HD-kvalitet
 • Konstruktion av slitstarkt, vattentätt aluminium för utomhusbruk
 • Funktioner, uppdateringar och lagring är gratis

Fördelar

 • Integrerad smart strålkastare
 • Omedelbara aviseringar till din telefon
 • Intelligent rörelsesensor
 • Enkel att montera upp
 • Stark strålkastare

Nackdelar

 • Något skrymmande konstruktion

Netatmo Presence är övervakningskameran för dig som letar efter en modell som tål extrema väderförhållanden och som har fått goda omdömen av experter.

Modellen är nämligen en av experternas absoluta favoriter och har fått höga betyg av inte mindre än fem olika expertpaneler, som alla är marknadsledande inom sina respektive områden. Expertkällorna inkluderar Mightygadget.co.uk, Goodhousekeeping.com, Techradar.com, Techhive.com och Pcmag.com. I undersökningarna har experterna bedömt modellen baserat dess bild- och videokvalitet, tillhörande app, funktioner, design, användarvänlighet och pris.

Recension: En detaljerad recension av Netatmo Presence

Specifikationer

 • Bildvinkel: 100 °
 • Upplösning: 1920 x 1080 p
 • Mått: 5 x 20 x 11 cm
 • Strömkälla: Sladd
 • Mörkerseende

Hölje av hållbart aluminium
Det finns många fördelar med Netatmo Presence, men dess hållbarhet är nog en av de främsta – till skillnad från dess konkurrenter är den skyddad mot väder och vind tack vare aluminiumhöljet. Den har därför inga problem med varken regn eller snö.

Den här övervakningskameran filmar bara när den upptäcker en rörelse, vilket innebär att det är rörelsesensorn som avgör när kameran startar. Denna rörelsesensor är mycket intelligent och försedd med avancerad teknik som kan skilja på människor och djur och andra föremål, till exempel bilar.

Om övervakningskameran registrerar aktivitet får du en avisering i den tillhörande appen, där du även kan titta på inspelningarna, för att du ska kunna se vad det är som händer. Du kan även titta på äldre inspelningar. När du får en avisering i din telefon kan du till och med lyssna på aktiviteten som äger rum framför kameran, eftersom enheten har en inbyggd mikrofon.

Enheten filmar i en upplösning på 1080 pixlar, vilket är bra – men inte det absolut bästa. Netatmo Presence ligger i en något högre prisklass, men är värd investeringen eftersom du får mycket valuta för pengarna.

Ute och inne i ljus och mörker
Netatmo Presence är väldigt mångsidig och kan monteras upp både inom- och utomhus; den är i första hand tänkt som en övervakningskamera för utomhusbruk, där den kan filma när som helst på dygnet – oavsett om det är ljust eller mörkt.

När det är mörkt använder kameran sitt speciella mörkerseendet, och om den upptäcker någon aktivitet tänds en kraftig strålkastare med LED-lampa. Strålkastaren är dessutom tillräckligt stark för att du ska kunna använda den som vanlig belysning, till exempel när du kommer hem sent på kvällen.

Modellen är trådlös, har ett Wi-Fi-baserat system och är väldigt enkel att installera – det tar bara några få minuter. Dess användarvänlighet är i toppklass och det krävs inte något abonnemang för att utnyttja alla funktioner – du behöver endast ström och en Wi-Fi-anslutning för att komma igång.

Kameran har ett synfält på 100 grader, vilket är helt okej, och kräver inte någon basstation. Kort sagt är Netatmo Presence en robust och hållbar övervakningskamera med bra funktioner, stark strålkastare och en mycket intelligent rörelsesensor.

Vad säger användare och experter om Netatmo Presence?

Goodhousekeeping.com gav Netatmo Presence ett bra övergripande betyg på 75 av 100 möjliga poäng, och delbetyg på 3,5/5 för dess användarvänlighet och design, samt 4/5 för dess allmänna prestanda och funktioner.

Experterna på Goodhousekeeping.com påpekar att appen är enkel att använda, och blev väldigt imponerade av rörelsesensorns förmåga att skilja på människor och djur och andra föremål. Deras sammanfattning av Netatmo Presence lyder: ”Simple to use and easy to install, the camera captures clear and sharp video both during the day and at night”.

Techradar.com tillägger att konstruktionen är robust och klarar därför av de flesta väderförhållanden. De menar även att installationen av kameran är otroligt enkelt tack vare den användarvänliga appen, samt att kameran är försedd med mycket avancerad teknik för bildigenkänning. Experterna saknar dock en ethernet-port samt tycker att produkten är något dyr, men anser ändå att det är en otroligt avancerad enhet som ger dig hög kvalitet för pengarna.

Techhive.com berömmer framför allt Netatmo Presences höga upplösning samt dess starka strålkastar som du kan justera efter behov. En annan stor fördel de la märke till är att du inte behöver betala för något abonnemang för att få tillgång till dina inspelningar, vilket annars är annars ganska vanligt hos många konkurrerande modeller. Techhive.com menar alltså att modellen snabbt betalar av sig, trots att den har ett lite högre inköpspris.

Mer om Netatmo Presence

Specifikationer

 • Bildvinkel: 100 °
 • Upplösning: 1920 x 1080 p
 • Mått: 5 x 20 x 11 cm
 • Strömkälla: Sladd
 • Mörkerseende

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Netatmo Welcome - övervakningskamera med tilltalande design

Bästa övervakningskamera för inomhusbruk
 • check 4/5 stjärnor på testmagasinet Trustedreviews.com
 • check 4/5 stjärnor på teknikmagasinet Techradar.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Netatmo Welcome:

 • Smart teknik för ansiktsigenkänning
 • Diskret och kompakt design
 • Anpassade aviseringar och inspelningar

Fördelar

 • Anpassade aviseringar och inspelningar
 • Funktion för larmdetektering
 • Utformad för inomhusbruk
 • Avancerad app

Nackdelar

 • Ingen tvåvägskommunikation

Netatmo Welcome är övervakningskameran för dig som vill ha en snygg och stilren modell för inomhusbruk.

Modellen har testats av fyra olika expertkällor: Trustedreviews.com, Which.co.uk, Techradar.com och Tomsguide.com, som har tittat närmare på produktens inspelningskvalitet, funktioner, app, teknik, design, användarvänlighet och säkerhet. Alla expertkällor var efter utförandet av deras tester överens  om att Netatmo Welcome är ett gedigen övervakningskamera.

Recension: En detaljerad recension av Netatmo Welcome

Specifikationer

 • Bildvinkel: 130 °
 • Upplösning: 1920x1080 p
 • Mått: 4,5 x 11,5 x 4,5 cm
 • Strömkälla: Ström över Ethernet (PoE)

Elegant cylinderformad konstruktion
Netatmo Welcome är en övervakningskamera för dig som värderar produkters utseende och design då den är väldigt snygg med sin moderna, cylinderformade konstruktion. Produkten är 15,5 centimeter hög med en diameter på 4,5 centimeter, och tar därför inte heller upp särskilt mycket plats.

Observera dock att det här är övervakningskamera för inomhusbruk som inte är vattentålig. Om du letar efter en enhet att placera ute bör du istället titta på vattentåliga modeller, vilket Netatmo också erbjuder.

Modellen säljs inte som ett set utan endast för sig, men om du är intresserad av ett set av övervakningskameror är det möjligt att köpa fler enheter separat för att sedan ansluta dem till samma app. Fördelen med ett system bestående av flera enheter är att du få en mer komplett övervakning av hela ditt hem.

Priset för en kamera av denna modell är inte det lägsta, men det är inte heller det dyraste. Produkten är Wi-Fi-baserad och styrs till stor del via dess tillhörande app. Modellen är dessutom mångsidig och försedd med många funktioner, samtidigt som den är enkel att hantera och mycket användarvänlig.

Bäst ovanför dörren
Om du vill ha ut så mycket som möjligt av Netatmo Welcome bör du placera den ovanför en dörr eftersom den då kan registrera när personer går in och ut ur huset, vilket den kommer att avisera dig om på en gång. Modellen har dessutom en intelligent ansiktsigenkänning som känner igen alla inmatade familjemedlemmar, vilket gör det möjligt för dig att välja om du bara vill motta aviseringar om främmande ansikten eller om du vill få det om alla.

Netatmo Welcome har en utmärkt videokvalitet på 1080 pixlar, vilket är tillräckligt för de allra flesta  – särskilt när det gäller inspelningar inomhus. Inspelningarna lagras på det medföljande MicroSD-kortet och om du har ett abonnemang kan du även spara dem i din föredragna molntjänst.

Om det är mörkt i hemmet tänds en strålkastare när kameran registrerar aktivitet, och den använder mörkerseende för att filma i mörker. Övervakningskamera är även utrustad med mikrofon, så att du också kan höra vad som händer. Observera att modellen endast filmar när den upptäcker aktivitet i rummet.

Modellen är dessutom kompatibel med den smarta assistenten Google Assistent. Sett på det stora hela är Netatmo Welcome en riktigt snygg produkt jämfört med många andra övervakningskameror för inomhusbruk, och är därutöver försedd med en intelligent sensor och en avancerad app.

Vad säger användare och experter om Netatmo Welcome?

Trustedreviews.com blev förtjusta i kameran tack vare dess intelligenta ansiktsigenkänning och användarvänliga app. De noterade även att privatinställningarna är utmärka samt uppskattade att man inte behöver betala för något abonnemang för att få full tillgång till sitt inspelade material.

En nackdel som Trustedreviews.com upptäckte hos Netatmo Welcome är att du inte kan stänga av strålkastaren, men sammanfattade ändå modellen enligt följande: ”Its combination of clever technology, thoughtful design and the ’no strings attached’ approach makes it one of the best options out there”.

Techradar.com anser att det här är en oerhört snygg produkt med en väldigt elegant design, och blev även imponerade av den inbyggda röstassistenten. De noterade även att priset för denna övervakningskamera är något mer budgetvänligt än för många andra modeller, utan att det påverkar funktioner som videokvalitet eller den tillhörande appen – som experterna dessutom var mycket nöjda med.

Tomsguide.com berömde ansiktsigenkänningen hos Netatmo Welcome som gör det möjligt att skapa individuella profiler om ni är flera personer i hushållet. De påpekade även att kameran har en väldigt kompakt design och att den inte gör särskilt mycket väsen av sig, vilket alltid är ett plus! Avslutningsvis hyllade Tomsguide.com övervakningskamerans enkla installation och yttersta användarvänlighet.

Mer om Netatmo Welcome

Specifikationer

 • Bildvinkel: 130 °
 • Upplösning: 1920x1080 p
 • Mått: 4,5 x 11,5 x 4,5 cm
 • Strömkälla: Ström över Ethernet (PoE)

Tester och recensioner av övervakningskameror som används i artikeln

Expert- och testkällor

Androidcentral.com

Androidcentral.com är ett magasin och forum för alla Androidanvändare där man kan hitta köpguider, informativa artiklar, funktioner, tips, videor och tester av Androidprodukter. Experterna har bland annat genomfört ett test av övervakningskameran Xiaomi Mi Home Security Camera 360, och gav den ett mycket fint omdöme. Bedömningen baserades på kriterier som produktens allmänna kvalitet, bildupplösning, funktioner, användarvänlighet, tillhörande app, pris, design, säkerhet och användning.

Testet utfördes i september 2018 och du kan ta del av det här.

Cnet.com

Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin som guidar sina läsare genom djungeln av teknikprodukter med hjälp av artiklar, blogginlägg, videor, guider, tips, recensioner och tester. Experterna på Cnet.com har bland annat genomfört två tester av övervakningskameror där de provade modellerna Arlo Pro 3 och Arlo Pro 3 Floodlight där de bedömdes på inspelningskvalitet, användarvänlighet, funktioner, kompatibilitet, användbarhet, tillhörande app och hantering. Experterna var överlag mycket förtjusta i båda modellerna.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes i oktober 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes i juli 2020 och du kan ta del av det här.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com är ett amerikanskt magasin som behandlar ämnen som teknik och livsstil med nyheter och informativa artiklar. De lägger stort fokus på den teknologiska aspekten. Experterna publicerar även guider, podcasts, videor, recensioner och tester, och har bland annat testat övervakningskamerorna Arlo Pro 3 och Arlo Pro 3 Floodlight. I detta test bedömdes produkternas övergripande kvalitet, användarvänlighet, teknik, tillhörande app, funktioner och användbarhet.

Testet av Arlo Pro 3 uppdaterades år 2021 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes i juni 2020 och du kan ta del av det här.

Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping Institute

Goodhousekeeping.com är ett brittiskt hushållsmagasin som skriver om allt rörande hem och trädgård; det kan alltså handla om allt från trädgårdsredskap och köksapparater till moderna och smarta teknikapparater. Experterna genomför tester inom de olika kategorierna, och varje bedöms i slutändan med ett betyg mellan 0 och 100. De har bland annat testat övervakningskamerorna Ring SpotLight och Netatmo Presence, varav båda modellerna var uppskattade och mottog mycket beröm.

Testet av Ring SpotLight utfördes i mars 2018 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Presence utfördes i juli 2017 och du kan ta del av det här.

Mightygadget.co.uk

Mightygadget.co.uk är ett brittiskt teknikmagasin som specificerar sig på olika teknikapparater samt strävar efter att vara britternas förstahandsval när de söker efter information om teknik. Magasinet skriver om allt från telefoner till spel, tv-apparater till konsumentelektronik. De har bland annat utfört ett test av övervakningskameran Netatmo Presence som bedömdes baserat på pris, design, kvalitet, bilder, app, funktioner, säkerhet och användbarhet. Modellen fick mycket bra omdöme och recensionen är överlag väldigt positiv inställd.

Testet av Netatmo Presence utfördes i april 2019 och du kan ta del av det här.

Pcmag.com / Uk.pcmag.com

Pcmag.com är ett internationellt teknik- och datormagasin med ett antal systermagasin, till exempel uk.pcmag.com. Experterna arbetar med trender, nyheter, guider, råd, tips, videor, recensioner och utför tester av olika elektronikprodukter för vardagliga konsumenter. De har bland annat utfört ett test bestående av flera olika övervakningskameror, närmare bestämt Arlo Pro 3, Arlo Pro 3 Floodlight, Ring Stick Up Cam (Battery), Arlo Ultra, Ring SpotLight, Netatmo Presence och Google Nest Cam IQ Smart. Bedömningarna baserades på kriterier som produkternas allmänna kvalitet, användarvänlighet, tillhörande app, funktioner och användbarhet.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes i november 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes i juli 2020 och du kan ta del av det här.

Testet av Ring Stick Up Cam (Battery) utfördes i maj 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Ultra utfördes i maj 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Ring SpotLight utfördes i juli 2018 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Presence utfördes i april 2017 och du kan ta del av det här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes i juni 2019 och du kan ta del av det här.

Techhive.com

Techhive.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på allt du behöver för ditt smarta hem – det gäller allt från smart belysning till säkerhetslösningar och underhållning. Experterna erbjuder råd för läsarna innan de investerar i en produkt, bland annat i deras test av övervakningskameror där de har provat modellerna Arlo Pro 3, Ring Stick Up Cam (Battery), Ring SpotLight och Netatmo Presence.

Testet av Arlo Pro 3 uppdaterades i januari 2021 och du kan ta del av det här.

Testet av Ring Stick Up Cam (Battery) utfördes i april 2021 och du kan ta del av det här.

Testet av Ring SpotLight utfördes i maj 2018 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Presence utfördes i november 2016 och du kan ta del av det här.

Techradar.com

Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin med ett flertal regionala avdelningar. Magasinet lägger mycket fokus på nyheter, trender, artiklar, råd, vägledning, guider och tester och har som mål att erbjuda sina läsare en bättre insikt i teknikens värld. De har bland annat testat övervakningskameror, där de betygsatte produkterna baserat på deras kvalitet, pris, design, användarvänlighet, funktioner och användbarhet.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes i november 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Pro 3 Floodlight utfördes i oktober 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Ultra utfördes i februari 2021 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Presence utfördes i mars 2017 och du kan ta del av det här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes i november 2017 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes i november 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Xiaomi Mi Home Security Camera 360 utfördes i januari 2019 och du kan ta del av det här.

Tomsguide.com

Tomsguide.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på allt som har med teknik att göra. Experterna på sidan utför många olika tester av elektroniska konsumentprodukter, som kan vara fördelaktiga att ta del av för de konsumenter som är ute efter nya produkter. Tomsguide.com har bland annat testat flera olika övervakningskameror där de bedömt produkternas upplösning, säkerhet, tillhörande app, användarvänlighet, funktioner och kommunikation.

Testet av Arlo Ultra utfördes i februari 2021 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes i september 2019 och du kan ta del av det här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är ett brittiskt testmagasin som fokuserar på djupgående laboratorietester av olika konsumentprodukter. Experterna strävar alltid efter att leverera en helt opartisk recension så att läsarna får veta om de borde investera i produkten eller inte. Här rör det sig om tester av övervakningskamerorna Ring SpotLight, Google Nest Cam IQ Smart och Netatmo Welcome. I undersökningarna bedömde experterna bland annat bildkvalitet, design, pris, kvalitet, användarvänlighet och funktioner.

Testet av Ring SpotLight utfördes: April 2020
Du kan se testet här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes: April 2018
Du kan se testet här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes: April 2016
Du kan se testet här.

T3.com

T3.com är en av marknadens största teknikmagasin där du kan ta del av massor av information, nyheter, trender, guider, fakta, tips och recensioner som har med teknik att göra. Experterna genomför både stora och små tester, samt i vissa fall även egna tester av specifika produkter. De har bland annat utfört några undersökningar av övervakningskameror, där de bedömde produkterna baserat på deras design, bildkvalitet, säkerhet, funktioner, pris, användarvänlighet och tillhörande app.

Testet av Arlo Pro 3 utfördes i juni 2020 och du kan ta del av det här.

Testet av Arlo Ultra utfördes år 2019 och du kan ta del av det här.

Testet av Ring SpotLight utfördes i september 2019 och du kan ta del av det här.

Which.co.uk

Which.co.uk är Storbritanniens största konsumentmagasin som guidar konsumenter till att genomföra mer välgrundade köp. Experterna genomför ett stort antal oberoende och opartiska tester i laboratorium, och har bland annat testat flera olika övervakningskameror. De har då bedömt produkterna på des bildupplösning, funktioner, kvalitet, funktionalitet, design, tillhörande app och användarvänlighet.

Observera att Which.co.uk är en källa som du måste vara betalande prenumerant för att ta del av; du kan antingen köpa tillgång till enskilda tester, eller betala för en fullständig prenumeration. 

Testet av Ring Stick Up Cam (Battery) utfördes i juni 2020 och du kan ta del av det här.

Testet av Google Nest Cam IQ Smart utfördes i juni 2018 och du kan ta del av det här.

Testet av Netatmo Welcome utfördes i april 2016 och du kan ta del av det här.

FAQ

Vilka övervakningskameror är bäst i test?
Det finns många bra övervakningskameror på marknaden, men de vi tycker utmärker sig mest och som vi har valt att inkludera i vår artikel är Nexsmart Vision2 , Arlo Pro 3 Floodlight, Ring Stick Up Cam (Battery), Arlo Ultra, Ring SpotLight, Netatmo Presence, Google Nest Cam IQ Smart, Netatmo Welcome och Xiaomi Mi Home Security Camera 360. Alla dessa modeller har dessutom fått höga betyg i en rad olika tester utförda av experter.
Hur har övervakningskamerorna testats?
I jakten på den bästa övervakningskameran har experterna bedömt modellerna baserat på deras övergripliga kvalitet, upplösning, bild- och videokvalitet, säkerhet, funktioner, teknik och design. De har även tittat på huruvida de har en tillhörande app och vad de kostar, samt användarvänligheten, kommunikationen, anslutningsmöjligheter och allmänna användbarhet.
Vad ska jag titta efter när jag ska välja övervakningskamera?
Innan du köper en övervakningskamera bör du ha vissa kriterier i åtanke, men viktigast av allt är att basera valet på dina egna preferenser och behov. Du bör fundera på hur och var du vill använda kameran, samt på dess inspelningskvalitet, säkerhet, anslutningsmöjligheter, funktioner, användarvänlighet och om den har en tillhörande app. Slutligen är pris, design, bildvinkel, belysning och lagring av data också viktiga punkter att ha med i avgörandet. Observera att vissa av dessa punkter kan vara svåra att undersöka på egen hand, och det kan därför vara en bra idé att läsa expertrecensioner av den specifika modell du överväger att köpa. Du hittar länkar till de experttester som vi har inkluderat i vår artikel i de sista avsnittet.

Köpguide: Tips och råd när du ska köpa en övervakningskamera

Det finns ett hav av övervakningskameror på marknaden idag, och det kan därför vara svårt att veta vilken just du välja. Nedan går vi igenom de främsta sakerna du bör tänka på för att hitta den bästa övervakningskameran för just dig och dina behov.

Användning

Vad ska du använda kameran till? Vill du hålla koll på vad hunden eller katten gör när du är på jobbet, eller vill du skydda din egendom mot inkräktare dygnet runt?

Inom- eller utomhusbruk?

Fundera på om du ska övervaka ett område inne i ditt hushåll eller utanför det. Om det är det sistnämnda bör du välja en modell som tål alla väderförhållanden.

Wi-Fi

De flesta moderna övervakningskameror använder hemmets Wi-Fi, och det är helt enkelt en smakfråga om du egentligen tycker de funktioner som möjliggörs med denna uppkoppling är användbara eller inte. Om du vill utnyttja kamerans Wi-Fi-anslutning bör du placeras den i närheten av din router. Du bör dock vara medveten om att utifall det sker några avbrott i ditt nätverk, kommer även videoinspelningen att avbrytas.

Trådlös kamera samt batteridrift

Även om en övervakningskamera benämns som “trådlös” eller “wireless” i dess beskrivning, kan den behöva ström från ett eluttag då det i vissa fall endast innebär att Wi-Fi-anslutningen är trådlös. Modeller som drivs av batterier är praktiska eftersom att de inte kräver någon sladd, men medför kontinuerliga byten av batterierna för att undvika att kameran stängs av.

Inspelning

Vissa modeller kan spela in hela tiden och visa dig videon live, medan andra börjar filma först när de upptäcker en rörelse.

Placering

Vill du kunna flytta runt på kameran, eller ska den sitta fast på ett och samma ställe?

App

Vill du kunna titta på inspelningarna direkt via en app i mobilen, eller kan du vänta?

Upplösning

Behöver du en hög upplösning eller duger det med en lite lägre? Tänk på att ju högre upplösning, desto högre pris.

Bildvinkel

Hur stor bildvinkel vill du att kameran ska filma? Vissa enheter har en bildvinkel på 360 grader, medan andra endast kan filma 180 grader eller mindre.

Belysning

Vissa system har en inbyggd strålkaster som slås på om kameran registrerar rörelser när det är mörkt.

Kommunikation

Vill du ha en modell som kan kommunicera med andra enheter i ditt smarta hem eller med smart-tjänster som Amazon Alexa eller Google Assistent?

Lagring

Vissa kameror sparar dina inspelningar i olika molntjänster, några kräver någon form av lokal lagring, till exempel ett minneskort, medan andra erbjuder båda alternativen.

Uppsättning med flera enheter

Behöver du mer än en kamera? Med vissa system får du ett paket som innehåller flera kameror, och med andra kan du köpa flera stycken separat och ansluta dem tillsammans.

Funktioner

De mest avancerade kamerorna kommer med oändligt många funktioner och det är egentligen upp till dig att komma fram till vad du faktiskt behöver. Dock rekommenderar vi dig att inte välja bort funktioner som mörkerseende, rörelsesensorer, larm och sirener eftersom dessa är användbara till nästan alla ändamål. Andra bra funktioner är tvåvägskommunikation, ansiktsigenkänning och aktivitetszoner.

Design

Övervakningskameror är generellt sett konstruerade för att smälta in i deras omgivning, men om du ska ha kameran utomhus kan det faktiskt vara en fördel om den syns då den då kan skrämma bort eventuella inkräktare. Det finns dock även risk att ett synligt säkerhetssystem lockar till sig tjuvar, eftersom att det kan antyda att du äger mycket av värde och att det är det du försöker skydda.

Om du köper en kamera för inomhusbruk är det viktigt att du tycker om designen och att modellen inte drar till sig för mycket uppmärksamhet. Ju mindre storlek, desto mindre kommer du att lägga märke till den.

Säkerhet

Säkerheten är något som du inte absolut inte ska kompromissa med – om du blir hackad kan brottet bli en väldigt obehaglig upplevelse. Välj därför en modell med ett bra inbyggt mjukvaruskydd där du kan ändra lösenord samt kryptera datan.

Pris

Vad är din budget och vad är du villig att betala för din övervakningskamera? Börja alltid med att ta reda på vad du behöver, eftersom en övervakningskamera inte är en billig investering. Tänk även på att mer avancerad teknik och fler funktioner i regel innebär ett högre pris.

Priserna för en övervakningskamera varierar från endast några hundralappar till flera tusen kronor.

Har du tur kan du hitta en välfungerande produkt till ett lågt pris – precis som experterna menar innebär inte alltid ett högre pris bättre kvalitet. Det lönar sig alltså att läsa expertrecensioner, och de vi har inkluderat i vår artikel hittar du längst ner i det sista avsnittet.

Om du vill ha fler tips och mer information kan du läsa köpguider hos olika teknik- och testmagasin, till exempel på Cnet.com och Which.co.uk.

Varför ska jag investera i en övervakningskamera?

En övervakningskamera är inte en billig investering, så varför borde du egentligen överväga att köpa en? Den frågan svarar vi på här.

Fördelar med en övervakningskamera:

Skrämmer bort tjuvar: När tjuven ser att du har installerat ett övervakningssystem vet hen att inbrottet kommer att övervakas och spelas in. Du kommer därför att ha bevis på vad som har hänt, och det finns dessutom stor chans att tjuven går att identifiera, vilket kommer att skrämma bort dem.

Sinnesfrid: En övervakningskamera kan ge dig sinnesfrid när du inte är hemma. Med de modeller som har en tillhörande app kan du alltid se om allt är som det ska, och du behöver därför aldrig oroa dig för objudna gäster.

Håll koll på djur och barn: Med en övervakningskamera kan du hålla koll på djur och barn i hemmet även när du inte är där för att vara säker på att alla har det tryggt och säkert. Ett övervakningssystem kan ibland fungera som en slags barnvakt.

Säkert hem: Om du har en kamera med ansiktsigenkänning kan du i vissa appar få en avisering när barnets ansikte upptäcks för att du ska få veta att hen har kommit hem säkert.

Komplement: Om du verkligen vill säkra ditt hem mot inbrott rekommenderar experterna att du kombinerar övervakningskameran med ett riktigt bra larmsystem eftersom skyddet då blir ännu starkare. En övervakningskamera är dock en bra start!

Nackdelar med en övervakningskamera:

Ditt privatliv: Allt som filmas riskeras att lagras på internet för alltid, eftersom att innehållet oftast spelas in via Wi-Fi och sparas i en molntjänst. Du kan minimera obehagskänslorna genom att inte sätta upp kameror i allt för privata utrymmen, som i badrum och sovrum.

Grannens privatliv: Undvik att filma i riktning mot dina grannar eftersom att du inte får filma någon annans egendom utan tillåtelse – i värsta fall kan du bli anmäld. Du får heller inte filma eller spela in samtal utan de deltagandes samtycke; det är alltså hårfin gräns mellan att känna sig säker och att invadera andras privatliv.

Inte någon garanti: En övervakningskamera är inte någon garanti för att du ska slippa inbrott. När du “tillkännager” att du har övervakning i hemmet kan tjuven i värsta fall tro att du har det för att skydda dina många värdesaker i hemmet, och då utgör kamerorna istället en anledning för tjuven att välja ditt hem. Detta är dock inte heller någon fakta, eftersom den på samma sätt kan skrämma bort inkräktare.

Om du vill lära dig mer om både för- och nackdelar med övervakningssystem kan du läsa vidare på Usnews.com.

Så undviker du att ditt övervakningssystem blir hackat

Tanken är att en övervakningskamera ska öka skyddet och tryggheten – inte försämra. Det finns dock flera faktorer som kan påverka säkerheten hos själva kameran, och om den är dålig riskerar du att bli hackad.

Vad händer om jag blir hackad?

Om din övervakningskamera blir hackad kan inkräktaren få tillgång till dina inspelningar samt ta full kontroll över kameran. Den skyldige kan då fjärrstyra kameran, röra den och ställa in den mitt framför näsan på dig – om kameran har tvåvägskommunikation kan personen till och med prata med dig. Hackaren får alltså full visuell tillgång till ditt hem.

Personen kan till och med påverka andra enheter, som din dator och telefon, om de är uppkopplade på samma Wi-Fi-nätverk som övervakningskameran.

Det kan dock vara svårt att veta om du har blivit hackad, men om du misstänker att du blivit det bör du genast stänga av kameran och frånkoppla dess strömkälla – på så sätt har hackaren inte längre tillgång till kameran. Det vanligaste sättet att upptäcka att du har blivit hackad är att något i inställningarna har ändrats.

Så undviker du att bli hackad

Det finns många olika sätt för hackare att ta sig in i din övervakningskamera, varav det enklaste är om du har ett svagt lösenord eller användarnamn. Om du inte har valt ett eget användarnamn och lösenord kan kameran ha standardinställningar som är relativt enkla för hackaren att gissa, och det är därför viktigt att du ställer in ett eget lösenord, som inte är för uppenbart och som består av både stora och små bokstäver samt siffror och specialtecken.

Försäkra dig även om att övervakningssystemet bara skickar krypterad data, annars kan en eventuell hackare enkelt se datan av exempelvis ditt lösenord.

Om du inte brukar uppdatera din mjukvara regelbundet bör du börja gör det då du annars riskerar att hamna i farozonen. Kom alltså ihåg att med jämna mellanrum uppdatera systemet för din övervakningskamera, och glöm inte heller den tillhörande appen.

Om du har känslig data liggandes på din övervakningskamera är det bäst att radera den manuellt för att säkerställa att eventuella inkräktare inte får tag i materialet.

Ett annat sätt att skydda sig mot hackare är att välja övervakningskamera med omsorg; undvik modeller som är orimligt billiga och tillverkare som du aldrig tidigare har hört talas om. Du bör dessutom läsa expertrecensioner, eftersom experter brukar testa produkternas säkerhet som en del i deras bedömning, och menar att alltför billiga modeller tenderar att ha dåliga säkerhetslösningar. Du hittar länkar till alla expertrecensioner som är inkluderade i denna artikel i det sista avsnittet.

Du kan läsa mer om säkerhetsaspekten av en övervakningskamera på konsument- och testmagasinet hemsida Which.co.uk.

Hur testar experterna övervakningskameror?

Undrar du hur experterna bedömer de produkter som de testar? Det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk, som är en av de största aktörerna inom branschen, förklarar enligt följande hur de gick tillväga i sitt test av övervakningskameror:

Bild- och videokvalitet: Experterna tittade närmare på inspelningskvaliteten i fullt dagsljus, artificiellt ljus och mörker. De undersökte även aspekter som korniga bilder, färger, detaljer, fokus och ljusnivå.

Rörelsesensor: Experterna har mätt hur effektiva och känsliga rörelsesensorerna är; en bra sensor ska kunna upptäcka människor utan att störas av mindre detaljer, till exempel en gråsparv som flyger förbi.

Aviseringar: De tittade närmare på hur bra kameran är på att skicka aviseringar om registrerad aktivitet som kan ske via en tillhörande app, meddelanden eller mail.

Användarvänlighet: Användarvänligheten hos de olika övervakningskamerorna undersökdes också, och experterna fokuserade då främst på hur enkel eller svår kameran är att montera upp och använda. Appens användarvänlighet räknades också in i den slutgiltiga bedömningen.

Säkerhet: Experterna undersökte även säkerhetslösningarna och tittade på hur allvarligt de olika modellernas tillverkare ser på personuppgiftslagar.

Which.co.uk förklarar att bild- och videokvaliteten, sensorerna och aviseringsfunktionerna står för 70 % av det totala betyget, medan användarvänligheten och säkerheten står för de resterande 30 %.

Läs även vår artikel om dashcams om du av säkerhetsskäl vill kunna övervaka området framför din bil.

Läs även: Metalldetektor bäst i test

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Nexsmart Watch

Xiaomi Mi Home Security Camera 360  - övervakningskamera med ljud- och rörelsedetektering

Google Nest Cam IQ Smart - övervakningskamera med smart assistent

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta