Tvättmaskin med torktumlare (Bäst i test) – Läs vår guide

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: mars 31, 2023.
Tvättmaskin med torktumlare (Bäst i test) – Läs vår guide

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Om du inte har plats för både tvättmaskin och torktumlare hemma kan en tvättmaskin med torktumlare vara lösningen. En kombimaskin är ett mycket bra alternativ till två separata maskiner, särskilt för små hushåll som ibland behöver torktumla tvätt men som inte har plats för en separat torktumlare. Konsumentmagasinet har tittat närmare på några av marknadens bästa modeller och här nedanför hittar du en genomgång av de modeller som presterar bäst i test.

De 4 bästa tvättmaskiner i testguiden 2023:

Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare - dualCare system, SensiCare system och AquaStop

Bästa tvättmaskin med torktumlare i test
 • check Betyg på 4,2/5 hos Google Shopping

Se priser och erbjudande på Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare här:

 • DualCare System
 • Spara 40 L vatten med SteamCare-systemet med FreshScent
 • Care-trumma med ett förbättrat kuddliknande mönster

Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare är vitvaran som förenklar både tvätt- och torkprocessen avsevärt. Du kan ta del av en lång rad händiga funktioner såsom ett DualCare System, ett SensiCare system samt AquaStop. Maskinens tvättkapacitet ligger på 8 kg medan dess torkkapacitet är 5 kg. Få skinande rena kläder med en prisvärd tvättmaskin med inbyggd torktumlare.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux EW7W5468E6

Automatisk programjustering
Med vitvarans SensiCare system tvättas dina kläder precis så länge som det behövs. De vägs nämligen innan maskinen startar och programmet justeras därefter till ett lämpligt läge. Resultatet blir kläder som håller längre, och du slipper att oroa dig för huruvida du har valt rätt program eller inte.

DualCare-system
Olika klädesmaterial behöver olika sorters program, och därför är Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare utrustad med ett DualCare-system som har anpassade program. Se till så att dina kläder både tvättas och torkas vid den rätta temperaturen.

Vad säger användare och experter om Electrolux EW7W5468E6?

Konsumenterna som har provat på Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare har mycket gott att säga om vitvaran. Faktum är att den för närvarande har ett betyg på 4,2 av 5 hos Google Shopping, och kunderna lyfter bland annat fram det stora antalet program samt hur smidigt maskinen både tvättar och torkar kläder i olika material.

Konsumentmagasinets omdöme

Hos Konsumentmagasinet rekommenderar vi Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare till dig som vill tvätta och torka dina kläder med omsorg. Vitvaran har utrustats med en lång rad program såsom Eco 40–60, bomull, syntet, centrifugering, sköljning, anti-allergi-ånga och fler därtill. För bättre koll på tvätt- och torkprocessen kan du även få en notis på din mobil när tvätten är klar.

Fördelar

 • Tvätt och torkning energiklass A
 • Mycket mångsidig
 • Riktigt bra viktbelastningsfunktion
 • Meddelar på telefon när tvätten är klar
 • Stor valuta för pengarna

Nackdelar

 • Torkning kan ta lite längre tid

LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare - 6 Motion Direct Drive teknik, effektiv ångfunktion och medföljande applikation

Bästa tvättmaskin med torktumlare med stilren design
 • check Betyg på 4,6/5 hos Google Shopping

Se priser och erbjudande på LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare här:

 • TurboWash-teknik använder 3D-munstycken
 • Ångfunktion tar bort 99 % av allergener
 • Applikationen LG SmartThinQ ingår

Det är inte för intet som LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare har hamnat på topplistan. Med sin kompakta design får den plats i de flesta hemmen trots att den fortfarande klarar av att tvätta upp till 7 kg samt att torka upp till 5 kg. Inverter Direct Drive tekniken resulterar i en tystlåten motor, och med en ångfunktion avlägsnas 99 % av allergener.

Recension: En detaljerad recension av LG F2DV707S2WS

Undvik långa väntetider
För att snabbt och effektivt tvätta dina plagg kommer LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare med en TurboWash-funktion. Vatten sprayas på tyget i två minuter, och kläderna görs då extra rena med lägre energiförbrukning än vanligt.

Sex trumrörelser
Ett ypperligt resultat kan du uppnå tack vare vitvarans 6 Motion Direct Drive teknik. Sex olika trumrörelser används beroende på vilket program du väljer, och sedan anpassar sig trumrörelserna utefter vad som behövs för att se till så att du får skinande rena kläder.

Vad säger användare och experter om LG F2DV707S2WS?

Efter 320+ omdömen har LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping. Det är därför möjligt att påstå att konsumenterna uppskattar maskinens kompakta design, flera olika program och den medföljande applikationen som förenklar både tvätt- och torkningsprocessen.

Konsumentmagasinets omdöme

LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare lämpar sig för dig som har begränsat med utrymme och därför eftersöker en tvättmaskin med torktumlare i ett mer kompakt format. Tack vare applikationen LG SmartThinQ är det fullt möjligt att styra maskinen på distans, och med 6 Motion Direct Drive har maskinen anpassade trumrörelser så att plaggen tvättas på dina villkor. Välj mellan bland annat skonsamma program, snabbprogram eller anti-allergiprogram beroende på vad just dina kläder behöver.

Fördelar

 • Lätt att installera
 • Många program att använda när du är ansluten via Wi-Fi
 • Kompatibel med TWINWash Mini
 • Snabbt och bekvämt
 • Bra pris/kvalitetsförhållande

Nackdelar

 • Ibland kan vatten fastna i gummitätningen

Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare - tystlåten motor, energiklass C samt Wash & Dry 60° program

Bästa tvättmaskin med torktumlare i tystgående modell
 • check Betyg på 4,7/5 hos Google Shopping

Se priser och erbjudande på Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare här:

 • Ett snabbt 15-program
 • WashDry60 alternativ
 • Tyst och energieffektiv EcoSilence Drive

För en tystlåten vitvara som ger dig lugn och ro kan Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare effektivt tvätta och torka dina plagg. Tvätta upp till 8 kg per gång och justera programmen på en lättläst LED-display. Via displayen ser du vilket program som är igång samt hur mycket tvättmedel du bör använda.

Recension: En detaljerad recension av Bosch Serie 4 WNA134L0SN

Wash & Dry 60
Har du en liten mängd kläder som behöver tvättas? Se då till så att du både sparar tid och elförbrukning. Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare har ett Wash & Dry 60° program som klarar av upp till 1 kg kläder i material såsom linne eller bomull.

Tystlåtenhet
Med sin EcoSilence Drive-motor kan du förvänta dig tystlåtenhet vid användning av Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare. Motorn har dessutom en garanti på 10 år så att du ska kunna dra nytta av maskinen under en lång tid framöver.

Läs även vår guide om Bosch torktumlare om du vill läsa mer om de bästa torktumlarna från Bosch.

Vad säger användare och experter om Bosch Serie 4 WNA134L0SN?

Efter 40+ kundomdömen har Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare ett genomsnittligt betyg på imponerande 4,7 av 5. Tack vare sin utmärkta tvättkapacitet, låga ljudnivå, stora antal program och lättanvändhet har konsumenterna mycket gott att säga om maskinen, och vi har därför utsett vitvaran till det bästa tysta valet.

Konsumentmagasinets omdöme

Hos Konsumentmagasinet rekommenderar vi Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare till dig som vill ha en tystlåten maskin med utmärkta funktioner. Maskinen använder bland annat en ActiveWater Plus-teknik som justerar programmet för att nyttja en lämplig vattenmängd. Samtidigt ingår ett smidigt programreglage tillsammans med ett särskilt program för mindre mängder tvätt.

Fördelar

 • Många olika program
 • Hög kvalitet för pengarna
 • Lämnar inte tvätten skrynklig
 • Tvättar tyst och snabbt
 • Utmärkt torkresultat

Nackdelar

 • Vatteninloppsslangen är lite kort

Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare - 20+ år livslängd, AddLoad-funktion och PerfectCare-teknik

Bästa tvättmaskin med torktumlare med smarta funktioner
 • check Betyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping
 • check Betyg på 4,4 av 5 hos Amazon

Se priser och erbjudande på Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare här:

 • AddLoad-funktion
 • PerfectCare-teknik
 • Testad för konstant prestanda i 10 000 timmar

Nästsist på listan har vi det ekonomiskt utmärkta valet Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare. Med en effektiv AddLoad-funktion och en PerfectCare-teknik får du optimala resultat, och det är fullt möjligt att tvätta upp till 8 kg tvätt samt att torka upp till 5 kg kläder.

Recension: En detaljerad recension av Miele WTD 163 WCS

Tvättmaskin som håller länge
Det är vanligt att tvättmaskiner testas i några tusen timmar, men Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare har provats på i hela 10 000 timmar för att säkerställa långvarig drift. Njut därför av maskinen i tiotals år utan problem.

Kapacitet
Det är viktigt att kontrollera en tvättmaskins kapacitet för att ta reda på hur mycket du kan tvätta och torka på samma gång. Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare kan tvätta upp till 8 kg kläder och därefter torka upp till 5 kg kläder på en och samma gång.

Vad säger användare och experter om Miele WTD 163 WCS?

Konsumenter har lämnat en lång rad positiva omdömen, och just därför ligger vitvaran på 4,4 av 5 stjärnor hos Amazon samt på 4,8 av 5 stjärnor hos Google Shopping. För hög kvalitet till ett rimligt pris är Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare en smart lösning som kunderna uppskattar.

Konsumentmagasinets omdöme

För konsumenter som tycker om intelligenta och långlivade tvättmaskiner med torktumlare kan vi rekommendera den här vitvaran. Den har bland annat skonsam tvätt för alla sorters tyger, ett snabbprogram som är mer ekonomiskt, ett särskilt program som avlägsnar ludd samt ett program som är extra försiktig med konstgjorda fibrer.

Fördelar

 • Skonsam tvätt av alla tyger
 • Snabbt och ekonomiskt
 • Specialprogram mot ludd
 • Särskild omsorg för konstgjorda fibrer

Nackdelar

 • Kan ha problem med att ansluta till Android-telefoner

Tester och recensioner av tvättmaskiner som används i artikeln

Expert- och testkällor

Test-Vaskemaskine

Test-Vaskemaskine är en dansk jämförelsesajt där du kan jämföra tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner och dammsugare. Kika på en topplista över de bästa alternativen eller läs om varje individuell vitvara för att ta reda på specifikationerna samt vad konsumenter tycker om produkterna.

Du kan läsa alla recensioner av Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare här

Trusted Reviews

Trusted Reviews bjuder dig på opartisk och oberoende rådgivning om vad du bör köpa, och på den här sajten finner du produktrecensioner av flera olika slag. Kika även på topplistor, guider och diverse rabattkoder för att få tag på varor till ett bra pris omedelbart. Trusted Reviews grundades år 2004 och drivs av expertrecensenter.

Du kan läsa recensionen av Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare här

Recensionen uppdaterades senast: 28 februari 201

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en handelstjänst på nätet där du kan beställa varor inom diverse produktkategorier. Med 12+ miljoner varor att välja mellan kan du få tag på dina favoritprylar oavsett om du eftersöker möbler, kläder, trädgårdsredskap, kontorsutrustning, skönhetsprodukter, fordon eller någonting helt annat.

Du kan läsa alla recensioner av Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare här

Råd & Rön

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön har testat åtta olika tvättmaskiner med torktumlare vad gäller deras tvättförmåga och torkförmåga. Du kan läsa undersökningen här. Observera dock att du behöver en betald prenumeration för att kunna läsa hela innehållet.

Testberichte.de

Den här tyska webbplatsen samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem. Utifrån detta skapar sajten sedan en egen professionell åsikt och produkten från ett samlat betyg. Du kan läsa mer här.

ETM Magazine

ETM är ett tyskt testmagasin som genomför undersökningar av produkter i kategorierna hushållsprodukter, teknik och fritid. Du kan läsa deras granskning av Samsung WD80K5400OW/EG här.

Testsieger.de

Testsieger är en tysk testsajt som samlar och korsrefererar olika testmaterial. Utifrån detta skapar de sedan en samlad och unik bedömning av produkterna. Du kan läsa mer här.

Vanliga frågor

Vilka tvättmaskiner med torktumlare har fått bäst omdömen?
Samsung WD80K5400OW/EG
Hur testas tvättmaskinerna med torktumlare?
Maskinerna bedöms baserat på deras förmåga att tvätta, skölja och centrifugera. Man tittar även på vatten- och strömförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.
Vilken energiklass ska jag välja?
Energiskalan för tvättmaskiner går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla maskiner på den svenska marknaden tillhör klass A eller bättre. Om du vill ha en energisnål tvättmaskin förklarar de även att du bör titta på både energiklassen och den årliga energiförbrukningen. Hos tvättmaskiner beräknas den årliga förbrukningen på att man kör maskinen 220 gånger per år.

För- och nackdelar med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare

Det finns både fördelar och nackdelar med att köpa en tvättmaskin med torktumlare. Det viktigaste man bör tänka på innan köp är hur stort hushållet är och vad man har för behov. Om du sällan torkar tvätt i maskin och även har det lite trångt hemma kan en kombimaskin vara en väldigt bra lösning som sparar mycket utrymme.

Om du däremot behöver torka mycket kläder och både har plats hemma och tillräcklig budget är en separat tvättmaskin och torktumlare oftast en mer effektiv lösning. I en kombinerad maskin är tvättförmågan ofta lika bra som hos en vanlig tvättmaskin medan effekten av torkningen är desto sämre.

Fördelar med en tvättmaskin med torktumlare:

Plats: I och med att både tvättmaskin och torktumlare är kombinerat i en maskin sparar man givetvis mycket utrymme på att bara behöva göra plats för en maskin istället för två.

Pris: En kombimaskin är ofta betydligt billigare än om man skulle köpa både en tvättmaskin och en torktumlare.

Nackdelar med en tvättmaskin med torktumlare:

Energiförbrukning: Kombimaskinerna hör i allmänhet inte till marknadens mest energieffektiva maskiner, vilket även återspeglas i deras energimärkning. Ofta kan man dock hitta modeller där själva tvättenheten är märkt med energiklass A+++, vilket är det bästa som kan uppnås, men där torkenheten drar ner den samlade märkningen. Det beror ofta på att kombimaskiner använder sig av kallt vatten för kondenseringen, vilket kan göra att vattenförbrukningen för en torkning blir betydligt högre än vattenförbrukningen för en tvättning. Detta ger dessutom en hög samlad energiförbrukning.

Kapacitet: Om du har ett stort hushåll med ett stort behov av att tvätta och torka kläder kan det vara svårt för en kombimaskin att uppfylla dina behov, åtminstone om du använder torkenheten lika mycket som du tvättar. Det största problemet med en kombimaskin är ofta att torkkapaciteten är betydligt lägre än tvättkapaciteten, vilket gör att man måste torka kläderna i två omgångar om man tvättar en full maskin. Den mindre torkkapaciteten beror på att en torktumlare behöver en betydligt större trumma än en tvättmaskin för att ta hand om samma mängd tvätt.

Effektivitet: Torkeffekten hos en kombimaskin är sällan lika bra som i en vanlig torktumlare, vilket gör att det ofta kommer vara kvar lite mer fukt i kläderna efter torkningen.

Om du funderar på att köpa en helt vanlig tvättmaskin eller torktumlare kan du läsa Konsumentmagasinets stora tvättmaskinstest eller torktumlartest. Där hittar du en genomgång av de modeller som är bäst och mest prisbelönta inom sina respektive kategorier på marknaden.

Läs även: Miele tvättmaskin (Bäst i test)

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare

AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare

Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare

LG F1496AD3

Bosch WVH28420SN

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta