Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bästa tvättmaskin med torktumlare – Guide till de bästa modellerna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 8, 2024.

Bästa tvättmaskin med torktumlare – Guide till de bästa modellerna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Bosch WNA144L9SN är utsedd till tvaettmaskin med torktumlare bäst i test hos oberoende dansk testpanel.

Om du inte har plats för både tvättmaskin och torktumlare hemma kan en kombimaskin vara lösningen för dig. En kombimaskin är ett mycket bra alternativ till två separata maskiner, särskilt för mindre hushåll som har behov av att torktumla tvätt men som inte har plats för en separat torktumlare.

Vi på Konsumentmagasinet har tittat närmare på några av marknadens bästa modeller och sammanställt en lista av dem.

Senast ändrad:

Den 07/11/2023 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa tvättmaskiner/torktumlare med två testvinnande, funktionsspäckade modeller som passar de flesta hushållsbehov: Bosch WNA144L9SN och Siemens WN44A1L9DN.

Tidigare ändringar:

5. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av tvättmaskiner med torktumlare i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

31. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Tvättmaskin med torktumlare Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda tvättmaskiner med torktumlare

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Bosch WNA144L9SN - Funktionsspäckad tvättmaskin/torktumlare från Bosch

Tvaettmaskin med torktumlare bäst i test hos oberoende dansk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos oberoende dansk testpanel
 • check 4,3/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch WNA144L9SN:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • ActiveWater Plus-automatik
 • Mindre skrynklor med ångfunktionen Iron Assist
 • Skonsam mot textilier tack vare AutoDry-sensor

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch WNA144L9SN är kåret tvaettmaskin med torktumlare bäst i test hos oberoende dansk testpanel. Efter vår grundliga analys av Bosch WNA144L9SN kan vi dra slutsatsen att den står som en förebild för effektivitet, användarvänlighet och funktionsspäckad design i kategorin tvättmaskin/torktumlare. Vi är särskilt imponerade av ActiveWater Plus-tekniken, som säkerställer optimal vattenanvändning anpassad till laststorlek och tygtyp. Ångfunktionen Iron Assist har även den varit en klar favorit, eftersom den avsevärt minskar den tid vi lägger på strykning.

Våra efterforskningar visade att den automatiska torkningen tenderar att lämna kläderna något fuktiga, men detta lilla problem åtgärdas enkelt med maskinens manuella torkningsalternativ, som låter dig finjustera torkprocessen efter dina exakta behov. I slutändan gör mångsidigheten, i kombination med den tysta driften av EcoSilence Drive-motorn och det robusta skyddet mot vattenskador, Bosch WNA144L9SN till en apparat som vi tror kommer att uppfylla de flesta hushålls behov på ett utmärkt sätt.

Fördelar

 • Korta tvätt- och torkalternativ
 • Skonsam och effektiv VarioDrum tvättrumma
 • AntiVibration-design
 • Stor och användarvänlig LED-display
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Automatisk torkning lämnar kläderna lätt blöta

Bosch WNA144L9SN har ActiveWater Plus-teknik som anpassar tvättprogrammet och optimerar vattenanvändning, så att även de minsta lasterna blir rena utan att en droppe går till spillo. Den smarta sensortekniken mäter volym och tygtyp på din tvätt och justerar vattnet exakt för en grundlig tvätt.

En detaljerad recension av Bosch WNA144L9SN

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 9 kilo
 • Torkkapacitet: 6 kilo
 • Energiklassificering: E
 • Ljudnivå: 69 dB
 • Centrifugeringshastighet: 1400 rpm
 • Mått: 85 x 59 x 60 cm
 • sensorteknik
 • Ångfunktion

Enkelt programval i kombination med AutoDry-funktionalitet

Bosch WNA144L9SN sticker ut med sin mångfald av tvätt- och torkalternativ, som tillgodoser olika tvättbehov. Det intuitiva vredet ger dig tillgång till en mängd olika tvättprogram och specialinställningar, inklusive förinställda torkprogram som är skräddarsydda för de vanligaste typerna av tvätt. Du kan starta en tvättcykel på egen hand eller para ihop den med torkfunktionen för en sömlös rutin.

Det är dock maskinens AutoDry-teknik som ger torkningen en ny nivå av precision. Genom att känna av fuktnivåer säkerställer den att dina kläder torkas till exakt den torrhetsnivå du föredrar, samtidigt som tygerna behandlas med yttersta omsorg för att förhindra krympning.

Mindre strykning

För dig som fruktar att stryka kommer ångfunktionen Iron Assist och räddar dagen. Denna funktion minskar rynkor, vilket gör strykningen till en mindre syssla samtidigt som dina kläder torkas lika effektivt som de tvättas. Och om du glömmer att lägga till en strumpa är Reload-funktionen din räddning, så att du kan pausa mitt i cykeln för att lägga till förbisedda föremål och se till att inget plagg lämnas kvar. Med en generös kapacitet på 9 kilo för tvätt och 6 kilo för torkning, i kombination med en robust centrifugeringshastighet på 1400 rpm, är denna tvättmaskin/torktumlare utrustad för att hantera stora laster med lätthet.

Snabba tvätt- och torkprogram

Som vi alla vet är tid en viktig faktor när man gör hushållssysslor, och att få tvätten gjord snabbt är säkert en av de saker vi alla strävar efter. Bosch förstår detta och har integrerat ett snabbt Wash & Dry 60′-program, perfekt för 1 kilo lätt smutsiga kläder, vilket ger ren och torr tvätt på bara en timme. För dig som har riktigt bråttom finns Super Quick 15-programmet och SpeedPerfect-alternativen som påskyndar tvättprocessen utan att kompromissa med renheten.

En extra bekvämlighet är den användarvänliga LED-displayen som inte bara guidar dig genom varje program utan också rekommenderar optimal tvättmedelsdos.

Vad säger användare om Bosch WNA144L9SN?

Bosch WNA144L9SN er kåret tvaettmaskin med torktumlare bäst i test hos oberoende dansk testpanel. Den allmänna uppfattningen bland användare är att de är mycket nöjda med användarvänligheten och den exceptionella kvaliteten på både tvätt- och torkresultat. Användarna har betonat de intuitiva programmens bekvämlighet och deras effektivitet, särskilt med skrymmande föremål som handdukar och lakan.

Snabbprogrammen har även det visat sig vara en utmärkande funktion som har fått beröm för att leva upp till sitt löfte att ge utmärkt rengöring på rekordtid. Många har uttryckt en positiv överraskning över maskinens tystgående drift, en funktion som sticker ut i den bullriga världen av hushållsapparater. Pricken över i:et för många är att den här tvättmaskinen/torktumlaren är mycket prisvärd, med en god balans mellan förstklassig funktionalitet och ett rimligt pris.

Mer om Bosch WNA144L9SN

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 9 kilo
 • Torkkapacitet: 6 kilo
 • Energiklassificering: E
 • Ljudnivå: 69 dB
 • Centrifugeringshastighet: 1400 rpm
 • Mått: 85 x 59 x 60 cm
 • sensorteknik
 • Ångfunktion
Läs mer om Bosch WNA144L9SN

Electrolux EW7W5468E6 - kombimaskin med DualCare, SensiCare och AquaStop

Bäst för skonsam tvätt och torktumling

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux EW7W5468E6 :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • DualCare-system för skonsam vård av alla typer av textiler
 • Tack vare SteamCare med FreshScent kan du spara upp till 40 l vatten
 • Care-trumma med ett förbättrat kuddliknande mönster

Konsumentmagasinets omdöme

Vi tycker att Electrolux EW7W5468E6 är en utmärkande kombimaskin tack vare dess SensiCare-system och teknik som justerar tvättiden baserat på lastens vikt. Detta säkerställer inte bara optimal rengöring, utan reducerar även slitaget på dina kläder. Vidare är maskinen utrustad med ett DualCare-system som levererar precis rätt tvätt- och torktemperaturer för den aktuella lasten – något som säkerställer den skonsamma behandlingen av dina textilier ytterligare.

Trots att en del användare menar att torktumlingen tar för lång tid, anser vi att maskinens många specialprogram kompenserar för denna mindre olägenhet. Electrolux EW7W5468E6 erbjuder allt från miljövänliga cykler till allergivänliga ångalternativ. En annan faktor som kompenserar den något längre drifttiden är den moderna styrningen som bland annat skickar aviseringar direkt till din telefon när tvätten är klar.

Sammantaget anser vi att Electrolux EW7W5468E6 är en perfekt kombimaskin för dig som prioriterar precision, klädvård och modern teknik i din tvättning och torktumling.

Fördelar

 • Mycket mångsidig
 • Riktigt bra viktbelastningsfunktion
 • Meddelar på telefon när tvätten är klar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Torktumlingen tar lite längre tid

Electrolux EW7W5468E6 är en tvättmaskin med torktumlare som kommer att förenkla dina tvätt- och torktumlingsrutiner avsevärt. Maskinen kommer med en lång rad användbara funktioner, bland annat DualCare, SensiCare och AquaStop, och har en tvättkapacitet på åtta kilogram samt en torkkapacitet på fem.

Med Electrolux EW7W5468E6 får du en prisvärd tvättmaskin med torktumlare som kommer att göra dina kläder skinande rena.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux EW7W5468E6

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 8 kg
 • Oljud: 76 db
 • Centrifugeringshastighet: 1600 rpm
 • Energiklassificering: D
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 84,7 x 59,7 x 55,1 cm
 • Appkompatibel
 • sensorteknik
 • Ångfunktion
 • Ljudnivå: 76 db

Automatisk programjustering
Electrolux EW7W5468E6 är utrustad med ett SensiCare-system som säkerställer att dina kläder tvättas precis så länge som det behövs. Systemet ser nämligen till att innehållet vägs innan maskinen startar och justerar därefter programmet till ett lämpligt läge. Resultatet av detta blir mindre slitage på dina kläder, och utöver det slipper du oroa dig över huruvida du har valt rätt program eller inte.

DualCare-system
Olika textiler kräver olika sorters rengöring – därför är Electrolux EW7W5468E6 utrustad med ett DualCare-system som erbjuder anpassade program och garanterar att dina kläder både tvättas och torkas vid rätt temperatur.

Mer om Electrolux EW7W5468E6

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 8 kg
 • Oljud: 76 db
 • Centrifugeringshastighet: 1600 rpm
 • Energiklassificering: D
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 84,7 x 59,7 x 55,1 cm
 • Appkompatibel
 • sensorteknik
 • Ångfunktion
 • Ljudnivå: 76 db

Siemens WN44A1L9DN - Tvättmaskin med energiklass C

Bäst i test enligt oberoende dansk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos oberoende dansk testpanel

Dagens bästa priser och erbjudanden på Siemens WN44A1L9DN:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • WaterPerfect Plus-teknik
 • Tidsbesparande speedPack L-funktioner
 • Automatisk rengöring av kondensorn

Konsumentmagasinets omdöme

Vår utvärdering av Siemens WN44A1L9DN visar att enheten förkroppsligar syntesen av teknik och bekvämlighet. Maskinens waterPerfect Plus-teknik imponerar på oss med sin förmåga att optimera vattenanvändningen, vilket gör den till ett enastående alterantiv när det gäller ekonomisk drift, medan de intelligenta autoDry-sensorerna är ett bevis på Siemens engagemang för tygvård.

Vi måste erkänna att bomullsprogrammets torktid, som sträcker sig till 3 timmar och 30 minuter, kan ses som en liten olägenhet. Denna förlängda tid är dock en återspegling av den omsorg som läggs på att bevara kvaliteten och livslängden på dina plagg, och är en vanlig tid att förvänta sig. De många olika alternativen för snabbtvätt och torktumling gör att det finns gott om flexibilitet för att passa in i ditt hektiska schema. Vi tror att den här modellen säkerställer god tygvård och har användarvänliga funktioner, vilket gör den till ett prisvärt val för moderna hushåll.

Fördelar

 • Hållbar och tyst borstlös iQdrive-motor
 • Sensor för obalans och automatisk skumdetektering
 • Skydd mot vattenskador
 • easyClean-fack för rengöringsmedel

Nackdelar

 • Bomullsprogrammet (endast torkning) tar 3 timmar och 30 minuter att slutföra

I hjärtat av Siemens WN44A1L9DN prestanda ligger de innovativa speedPack L-funktionerna, utformade för att omdefiniera tvättdagen. Med programmet Wash & Dry 60′ kan du tvätta och torka 1 kilo tvätt på en timme, medan tvättprogrammet Super 15′ på ett imponerande sätt tvättar 2 kilo tvätt på 15 minuter. För vardagstvätt gör varioSpeed-funktionen att du kan påskynda tvättprocessen. Den här tvättmaskinen är rätt val för dig som söker tidsbesparande alternativ och vill tvätta effektivt och ändå ändamålsenligt.

En detaljerad recension av Siemens WN44A1L9DN

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 9 kilo
 • Torkkapacitet: 6 kilo
 • Energiklassificering: C
 • Ljudnivå: 69 dB
 • Centrifugeringshastighet: 1400 rpm
 • Mått: 84,8 x 59 x 59,8 cm
 • sensorteknik
 • Ångfunktion

Välkänd kvalitet

När det gäller att jonglera med kraven i det moderna livet delar tvättmaskinen/torktumlaren Siemens WN44A1L9DN rampljuset med sin motsvarighet Bosch WNA144L9SN, med liknande funktioner och prissättning. För dig som föredrar märket Siemens eller har tidigare positiva erfarenheter av det, erbjuder den här maskinen välbekant kvalitet med ett pålitligt namn. Med sin waterPerfect Plus-teknik, som liknar Boschs ActiveWater Plus, säkerställer den optimal vattenförbrukning för varje tvätt, stor som liten, vilket gör den till ett miljömedvetet val utan att offra prestanda.

Smart torkning

Siemens WN44A1L9DN briljerar med sina intelligenta autoDry-sensorer som noggrant övervakar tvättens temperatur och luftfuktighet, vilket effektivt förhindrar överhettning och den fruktade övertorkningen. Kontentan är att dina kläder behandlas varsamt, med färre veck och lägre energiförbrukning.

Utformad för familjeliv

Siemens WN44A1L9DN har en tvättkapacitet på 9 kilo och en torkkapacitet på 6 kilo och är ett optimalt val för familjer. Centrifugeringshastigheten på 1400 rpm, den robusta och tysta iQdrive-motorn och den skonsamma waveDrum-trumman arbetar alla i harmoni för att ge en tyst och effektiv tvättupplevelse. Dessutom förenklar en automatisk rengöringskondensor och ett EasyClean tvättmedelsfack underhållet, vilket gör denna tvättmaskin/torktumlare till ett användarvänligt alternativ i hemmet.

Mer om Siemens WN44A1L9DN

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 9 kilo
 • Torkkapacitet: 6 kilo
 • Energiklassificering: C
 • Ljudnivå: 69 dB
 • Centrifugeringshastighet: 1400 rpm
 • Mått: 84,8 x 59 x 59,8 cm
 • sensorteknik
 • Ångfunktion

LG F2DV707S2WS - kombimaskin med 6 Motion Direct Drive-teknik, effektiv ångfunktion och tillhörande app

Bästa kompakta kombimaskin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på LG F2DV707S2WS:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • TurboWash-teknik med 3D-munstycken
 • Ångfunktion som avlägsnar 99 % av allergener
 • Tillhörande app: LG SmartThinQ

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att LG’s F2DVV707S2WS är utformad för vardagsbehov vad gäller tvättning och torktumling. Vi uppskattar maskinens smala design som passar även i begränsade utrymmen. Möjligheten att integrera maskinen med diskhon är en annan platsbesparande lösning som vi vill betona.

Den fördröjda starten möjliggör planering av dina sysslor samt främjar smart energieffektivitet. För dig som jonglerar ett hektiskt schema eller har barn är TURBO Wash ett fördelaktigt program eftersom det tvättar dina kläder på under en timme.

Medan en del användare menar att torkningen tar relativt lång tid, tycker vi att dess utmärkta funktionalitet kompenserar för detta. Maskinen är bland annat kompatibel med SmartThingQ-appen och tillhandahåller en kapacitet som är tillräcklig för hushåll på två till fyra medlemmar. Den erbjuder dessutom en ångfunktion som avlägsnar allergener.

Sammantaget anser vi att LG F2DVV707S2WS är en prisvärd och funktionell kombimaskin för dig med ett normalstort hushåll.

Fördelar

 • Enkel att installera
 • Många program att välja mellan
 • Kompatibel med TWINWash Mini
 • Snabb och bekväm användning
 • Bra pris- och kvalitetsförhållande

Nackdelar

 • Torktumlingen tar relativt lång tid

Det är inte för intet som LG F2DV707S2WS har hamnat på vår topplista; med sin kompakta design får den plats i de flesta hushåll, trots att den fortfarande klarar av att tvätta upp till sju kilogram samt att torka upp till fem. Inverter Direct Drive-tekniken resulterar i en tystlåten motor, och genom ångfunktionen avlägsnas 99 % av allergener.

Recension: En detaljerad recension av LG F2DV707S2WS

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 7 kg
 • Ljudnivå: 72 db
 • Centrifugeringshastighet: 1200 rpm
 • Energiklassificering: E
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 85 x 60 x 47,5 cm
 • Appkompatibel
 • sensorteknik
 • Ångfunktion

Undvik långa väntetider
För att snabbt och effektivt tvätta dina plagg kommer LG F2DV707S2WS med en TurboWash-funktion där kläderna sprayas ner med vatten vilket gör dem rena med en lägre energiförbrukning än vanligt.

Sex trumrörelser
Tack vare maskinen 6 Motion Direct Drive-teknik kommer du att uppnå utmärkta tvätt- och torkresultat. Tekniken innebär sex olika trumrörelser, som justeras beroende på vilket program du väljer, för att sedan anpassa sig efter vad som behövs för du ska få skinande rena kläder.

Mer om LG F2DV707S2WS

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 7 kg
 • Ljudnivå: 72 db
 • Centrifugeringshastighet: 1200 rpm
 • Energiklassificering: E
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 85 x 60 x 47,5 cm
 • Appkompatibel
 • sensorteknik
 • Ångfunktion
Läs mer om LG F2DV707S2WS

Bosch Serie 4 WNA134L0SN - maskin i energiklass C med tystlåten motor och Wash & Dry 60°-program

Mest ljudlösa modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Serie 4 WNA134L0SN:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Tyst och energieffektiv EcoSilence Drive
 • Speciellt utvecklade tvättprogram för olika textiler
 • Effektiv tvätt och torkning på bara 60 minuter

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att en central aspekt för Bosch Serie 4 WNA134L0SN:s funktionalitet är dess unika “Tvätta & torka 60 °C”-program. Detta program hanterar mindre tvättlaster mycket smidigt, samtidigt som det säkerställer optimal energi- och tidseffektivitet. En annan anmärkningsvärd aspekt är EcoSilence Drive-motorn som, förutom att levererar en anmärkningsvärd tyst drift, kommer med en garanti på tio år – något som understryker Bosch:s engagemang för hållbarhet och användarnas belåtenhet.

Trots att den kortare avloppsslangen kan utgöra en något krånglig installation, kompenserar maskinens funktionalitet för detta – inte minst dess ActiveWater Plus-teknik. Denna teknik optimerar vattenanvändningen baserat på tvättlastens storlek och typ och säkerställer på så sätt maximal vatteneffektivitet i linje med moderna besparingsinsatser. Det breda programutbudet och den intuitiva kontrollen bidrar till maskinens användarvänlighet samt tillgodoser varierande tvättbehov.

Vi anser att kombimaskinen WNA134L0SN från Bosch kombinerar innovation, tillförlitlighet och mångsidighet, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som inte nöjer sig med vilken maskin som helst.

Fördelar

 • Många olika program
 • Bra kvalitet för pengarna
 • Lämnar inte tvätten skrynklig
 • Tyst och snabb drift
 • Utmärkt torkresultat

Nackdelar

 • Vattenslangen är något kort

Är du ute efter en tystlåten tvättmaskin med torktumlare som ger dig lugn och ro är Bosch Serie 4 WNA134L0SN maskinen för dig. Den både tvättar och torktumlar effektivt, och har en tvättkapacitet på åtta kilogram. Modellen erbjuder flera justera program som du kan välja mellan på den lättlästa LED-displayen där du även kan ta del av annan information, till exempel hur mycket tvättmedel du bör använda.

Recension: En detaljerad recension av Bosch Serie 4 WNA134L0SN

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 8 kg
 • Ljudnivå: 70 db
 • Centrifugeringshastighet: 1400 rpm
 • Energiklassificering: C
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 84,8 x 60 x 59 cm
 • Ångfunktion

Wash & Dry 60°
Har du en liten mängd kläder som du behöver tvätta? Med Bosch Serie 4 WNA134L0SN kan du se till att spara både tid och el genom att använda Wash & Dry 60°-programmet som tvättar upp till ett kilogram kläder i olika material, såsom linne eller bomull.

Tystlåtenhet
Med sin EcoSilence Drive-motor kan du förvänta dig en tyst drift; motorn har dessutom en garanti på tio år vilket innebär att du kommer dra nytta av maskinen under en lång tid framöver.

Läs även vår guide om Bosch-torktumlare om du vill ta del av de bästa torktumlarna från Bosch.

Vad säger användare och experter om Bosch Serie 4 WNA134L0SN?

Efter över 40 användarrecensioner har Bosch Serie 4 WNA134L0SN fått ett genomsnittligt betyg på imponerande 4,8/5. Tack vare maskinens utmärkta tvättkapacitet, låga ljudnivå, stora programutbud och optimala användarvänlighet har konsumenterna mycket gott att säga om den.

Mer om Bosch Serie 4 WNA134L0SN

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 8 kg
 • Ljudnivå: 70 db
 • Centrifugeringshastighet: 1400 rpm
 • Energiklassificering: C
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 84,8 x 60 x 59 cm
 • Ångfunktion

Miele WTD 163 WCS - modell med lång hållbarhet, AddLoad-funktion och PerfectCare-teknik

Mest funktionella modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Miele WTD 163 WCS:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • DirectSensor-styrning och finsk kontrollpanel
 • AddLoad-funktionen tillåter dig att lägga till mer tvätt trots att cykeln är påbörjad
 • Miele @ Home-app för smart anslutning och styrning

Konsumentmagasinets omdöme

Efter noggrann granskning av Miele WTD 163 WCS är vi redo att sammanfatta dess utmärkande funktioner och fördelar. Först och främst vill vi framhålla maskinens exceptionella hållbarhet. Miele WTD 163 WCS har genomgått ett rigoröst test som varade i 10 000 timmar och etablerade sig som ett exemplar för lång livslängd och orubbad tillförlitlighet. Vad gäller modellens praktiska specifikationer har den kapacitet att tvätta hela åtta kilogram och torka upp till fem kilogram. Detta gör maskinen lämplig för flera olika hushåll av varierande storlek.

Trots att kombimaskinens tekniska framsteg är lovvärda, menar en del användare att gränssnittet med den tillhörande appen kräver en viss tillvänjningsperiod. Vi anser emellertid att denna tillvänjning är rimlig med tanke på maskinens omfattande programutbud. Miele WTD 163 WCS erbjuder alla program du kan tänka dig – oavsett om du vill ta hand om känsliga tyger, utnyttja en effektiv snabbtvätt, avlägsna ludd eller behandla syntetiska material.

Enligt oss erbjuder denna kombimaskin en utmärkt kombination av robusthet, funktionalitet och mångsidighet.

Fördelar

 • Testad för konstant prestanda i 10 000 timmar
 • Skonsam tvätt av alla textiler
 • Snabb och ekonomisk
 • Specialprogram mot ludd
 • Särskilt skonsam mot konstgjorda fibrer

Nackdelar

 • Appen kan vara något svår att lära sig

Nästa tvättmaskin med torktumlare är det ekonomiskt utmärkta alternativet, nämligen Miele WTD 163 WCS. Maskinen har en tvättkapacitet på åtta kilogram och en torkkapacitet på fem, och med den effektiva AddLoad-funktionen och PerfectCare-tekniken får du garanterat alltid optimala resultat.

Recension: En detaljerad recension av Miele WTD 163 WCS

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 8 kg
 • Ljudnivå: 71 db
 • Centrifugeringshastighet: 1500 rpm
 • Energiklassificering: A
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 85 x 59,6 x 63,7 cm
 • Appkompatibel
 • sensorteknik
 • Ångfunktion

Tvättmaskin med lång hållbarhet
Det är vanligt att tvättmaskiner testas i några tusen timmar, men Miele WTD 163 WCS har testats i hela 10 000 för att säkerställa långvarig drift. Det är alltså en maskin med otroligt lång hållbarhet som du kommer att kunna använda i många år framöver.

Kapacitet
Det är viktigt att kontrollera en tvättmaskins kapacitet för att ta reda på hur mycket du kan tvätta och torka i samma session; Miele WTD 163 WCS kan tvätta upp till åtta kilogram kläder och därefter torktumla upp till fem kilogram.

Vad säger användare och experter om Miele WTD 163 WCS?

Användarna av Miele WTD 163 WCS har lämnat en lång rad positiva omdömen; dess höga betyg på Amazon och på Google Shopping är alltså inga konstigheter. Miele WTD 163 WCS en smart tvättmaskin med torktumlare av hög kvalitet till ett rimligt pris, vilket dess tidigare användare kan intyga.

Mer om Miele WTD 163 WCS

Specifikationer

 • Tvättkapacitet: 8 kg
 • Ljudnivå: 71 db
 • Centrifugeringshastighet: 1500 rpm
 • Energiklassificering: A
 • Torkkapacitet: 5 kg
 • Mått: 85 x 59,6 x 63,7 cm
 • Appkompatibel
 • sensorteknik
 • Ångfunktion

Dagens bästa priser och erbjudanden på AEG L7WBE846G:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • ProSense-teknik
 • Funktion för fördröjd start
 • Skydd mot översvämning för att förhindra läckage

Konsumentmagasinets omdöme

Kombimaskinen AEG L7WBE846G lämpar sig för dig som vill ha en utrymmesbesparande två-i-ettlösning. Med den här maskinen kan du tvätta åtta kilogram och därefter torka fem kilogram kläder i en och samma maskin. AEG L7WBE846G erbjuder tyst drift, intelligens och en Woolmark Blue-certifiering samt enkel installation och användarvänlighet.

Fördelar

 • Snabb och enkel installation
 • Användarvänlig
 • Fräsch doft på kläder efter tvätt
 • Möjlighet att tvätta och torka kläder på bara 20 minuter

Nackdelar

 • Det ekologiska programmet är något lång – 5,5 timmar

Kombimaskinen AEG L7WBE846G använder sig av en DualSense-teknologi för att säkerställa att programmet, trumrörelsen och temperaturen justeras baserat på vad dina kläder behöver. Maskinen kan tvätta åtta kilogram kläder i taget samt torka fem kilogram. Tack vare den kolborstfria motorn förblir maskinen tystlåten.

Recension: En detaljerad recension av AEG L7WDB861G

Hur mycket du kan tvätta på samma gång
Tänk på hur stor din familj är och hur många plagg som behöver tvättas för att få tag på en tvättmaskin med optimal kapacitet. Just AEG L7WBE846G Tvättmaskin med torktumlare kan tvätta upp till 8 kg i taget samt torka upp till 5 kg tvätt.

Hur lång tid det tar att tvätta
Beroende på vilka material du ska tvätta samt vilka egenskaper du föredrar har AEG L7WBE846G Tvättmaskin med torktumlare flera olika program att välja mellan. Det lite snabbare programmet tar omkring en timme medan det långa Ecowash-programmet tar ett antal timmar.

Vad säger användare och experter om AEG L7WBE846G?

Med över 110 omdömen på Google Shopping har kombimaskinen fått AEG L7WBE846G ett sammanlagt betyg på 4,5/5 stjärnor. Maskinen är mycket omtyckt och lovordas för sin kombinerade tvätt- och torkdrift som erbjuder allt från snabbprogram på knappt en timme, till ekoprogram på cirka 5,5 timmar.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux EW9W7449S9:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • DelicateCare system med värmepump
 • Sidenplagg kommer ut ur maskinen med upp till 50 % mindre skrynklor
 • SensiCare förhindrar att kläderna tvättas för länge

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar kombimaskinen Electrolux EW9W7449S9 till dig som bara nöjer dig med det allra bästa. Här får du både en tvättmaskin och torktumlare i ett modernt paket, med bland annat justerbara fötter, en värmeväxlare, ett silkesprogram, ett ullprogram samt en funktion för fördröjd start.

Fördelar

 • Dubbelfilter vid luckan
 • Snabb drift
 • Snygg design
 • Högkvalitativ maskin

Nackdelar

 • I en högre prisklass

Nästa på tur är premiumalternativet Electrolux EW9W7449S9. Den här frontmatade kombimaskinen ingår i serien PerfectCare och har flera inbyggda funktioner, bland annat FreshScent, SensiCare och SteamCare. Maskinen har en tvättkapacitet på nio kilogram samt en torkkapacitet på sex kilogram.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux EW9W7449S9

Energiklass A till C
Genom att välja en tvättmaskin med en energiklass mellan A och C kan du säkerställa att du sparar pengar. Electrolux EW9W7449S9 Tvättmaskin med torktumlare har energiklass D och är därför ett ypperligt val för dig som inte vill lägga stora summor på elräkningen.

Program och funktioner
För att dina kläder ska tas omhand på ett lämpligt sätt krävs det att din tvättmaskin har ett flertal program och funktioner – någonting som Electrolux EW9W7449S9 Tvättmaskin med torktumlare kan erbjuda. Dra nytta av bland annat FreshScent, SensiCare och SteamCare för bästa möjliga resultat.

Vad säger användare och experter om Electrolux EW9W7449S9?

Användare och experter uppskattar den högkvalitativa premiummaskinen Electrolux EW9W7449S9 . Maskinen har fått höga betyg på flera webbplatser, till exempel 5/5 stjärnor på Google Shopping och 4,3/5 stjärnor på Test-vaskemaskine. Maskinen framhålls för sin energiklass, rymliga kapacitet och breda programutbud.

5 saker att tänka på innan du köper tvättmaskin med torktumlare

 • Storlek och kapacitet

  Hushållets storlek, hur mycket du tvättar varje vecka samt det tillgängliga utrymmet är avgörande faktorer när du ska välja vilken tvättmaskin med torktumlare som passar bäst för ditt hem. För mindre hushåll, som tvättar relativt lite per vecka, räcker det med en tvättkapacitet på sju kilogram och en torkkapacitet på fyra. Större hushåll, som även har större tvättbehov, bör däremot satsa på en modell med en tvättkapacitet på åtta eller nio kilogram och en torkkapacitet på fem till sex kilogram.

  När du mäter ditt tillgängliga utrymme rekommenderas det att addera cirka 2,5 centimeter till varje sida samt att du säkerställer att det finns tillräckligt med utrymme för att locket eller dörren ska kunna öppnas.

 • Program och funktioner

  De flesta tvättmaskiner med torktumlare kan tvätta vanliga material som bomull samt syntetiska tyger som polyester och viskos. Har du däremot många plagg som kräver särskilt underhåll, till exempel känsliga ull- eller silkesplagg, bör du leta efter en modell med brett utbud av specialprogram.

  Det finns till exempel QuickWash-program, som gör det möjligt för dig att fräscha upp dina kläder på bara 15-30 minuter, och sensorteknik som automatiskt ställer in cyklar beroende på laddningen. Det finns även DualCare-program som garanterar optimal tvättemperatur, ångprogram för mindre centrifugering efter tvättcykeln samt automatiska doseringssystem.

  Se till att kontrollera vilka program och funktioner du kommer att ha mest användning av, och välj sedan en modell som är försedd med dessa. Glöm inte att ju fler funktioner och program en maskin har, desto mer kommer den att kosta.

 • Energieffektivitet

  Energieffektiviteten för tvättmaskiner och torktumlare sträcker sig på en skala från A till E, där A är bäst. Då denna skala nyligen har kalibrerats är det är värt att notera att produkter som tidigare varit märkta med A eller A+++, numera är märkta med C, D eller E. Detta på grund av de förbättrade teststandarder och mer omfattande utvärderingskriterier. Vi rekommenderar att välja en kombimaskin som tillhör klass D som lägst. Om du däremot främst kommer att använda maskinen för att tvätta och mer sällan för att torktumla bör du välja en i klass A, B eller C.

  Förutom energimärkning är det viktigt att ta hänsyn till en maskins funktioner då även dessa kan påverka energieffektiviteten. En del kombimaskiner erbjuder eko-program eller korta tvättcykler som bidrar till energibesparingar. Andra har automatiska viktsensor som justerar tvätt- och torktiden baserat på lastens storlek snarare än på en förutbestämd tid. Även detta optimerar cykelns längd och säkerställer en energieffektiv drift.

 • Pris

  När du ska välja en kombinerad torktumlare och tvättmaskin är det viktigt att bestämma vilka funktioner du prioriterar samt att sätta en budget.

  De mest avancerade kombimaskinerna kostar över 10 000 kronor. Dessa är vanligtvis utrustade med touchdisplayer och erbjuder överlägsen energi- och vatteneffektivitet. De har dessutom och en rad användarvänliga funktioner. Budgetvänliga modeller kostar mellan 3 500 och 4 500 kronor. Dessa erbjuder färre extrafunktioner och inställningar, men är tillräckliga för vardagliga tvättbehov.

 • Användar- och expertomdömen

  För att du garanterat ska investera i en tvättmaskin med torktumlare som passar dina behov har vi inkluderat både användar- och expertrecensioner i vår guide. Användarrecensioner erbjuder information om hur en viss modells presterar i det vardagliga livet, hur enkel den är att installera och om tidigare konsumenter har upplevt några eventuella problem med den. Expertrecensioner ger däremot grundligare information om funktioner, avslöjar jämförelser mellan konkurrerande modeller samt hjälper dig att avgöra vilken typ av kombimaskin som passar bäst för dina behov.

arrow-more

FAQ

Vilka tvättmaskiner med torktumlare har fått bäst omdömen?
Den kombimaskin som har fått bäst omdömen är Samsung WD80K5400OW/EG.
Hur testas tvättmaskinerna med torktumlare?
Maskinerna bedöms baserat på deras tvätt- och tork-förmåga samt sköljning och centrifugering. Man tittar även på deras vatten- och energiförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.
Vilken energimärkning bör en tvättmaskin med torktumlare ha?
Energiskalan för tvättmaskiner med torktumlare går från A+++ till E, där A+++ är bäst och E sämst. Energimyndigheten berättar att tvättenheten i alla kombimaskiner på den svenska marknaden tillhör klass A eller bättre, men att du även bör vara uppmärksam på den årliga samlade energiförbrukningen för att säkert hitta en energisnål tvättmaskin med torktumlare. Hos tvättmaskiner med torktumlare beräknas den årliga förbrukningen på att man kör maskinen 220 gånger per år.

För- och nackdelar med en tvättmaskin med torktumlare

Det finns både fördelar och nackdelar med en tvättmaskin med torktumlare. Det första man bör tänka på innan ett köp är hur stort hushållet man har samt vad det har för behov. Om du sällan torktumlar din tvätt – men ändå har behov för det en gång emellan – och har det lite trångt hemma, kan en kombimaskin vara en väldigt bra lösning som sparar mycket utrymme.

Om du däremot torktumlar mycket tvätt, har tillräckligt med plats och en tillräckligt stor budget för är en separat tvättmaskin och torktumlare är det förmånligare en mer effektiv lösning. En tvättmaskin med torktumlare har i princip lika bra tvättförmåga som en vanlig tvättmaskin, medan torktumlingen är desto sämre.

Fördelar med en tvättmaskin med torktumlare

 • Platsbesparande

I och med att både tvättmaskin och torktumlare är kombinerat i en maskin sparar man givetvis mycket utrymme på att bara behöva göra plats för en maskin istället för två.

 • Pris

En kombimaskin är ofta betydligt billigare än om man skulle köpa både en tvättmaskin och en torktumlare.

Nackdelar med en tvättmaskin med torktumlare

 • Energiförbrukning

Kombimaskinerna hör i allmänhet inte till marknadens mest energieffektiva maskiner, vilket även återspeglas i deras energimärkning. Man kan dock hitta modeller där själva tvättenheten tillhör energiklass A+++, det vill säga den bästa, men där torkenheten drar ner den samlade märkningen. Det beror ofta på att kombimaskiner använder sig av kallt vatten för kondenseringen, vilket gör vattenförbrukningen för en torkning betydligt högre än vattenförbrukningen för en tvättning. Det ger dessutom en högre total energiförbrukning.

 • Kapacitet

Om du har ett stort hushåll med ett stort behov av att tvätta och torka kläder kan det vara svårt för en kombimaskin att uppfylla dina behov – åtminstone om du använder torkenheten lika mycket som tvättenheten. Det största problemet med en kombimaskin är ofta att torkkapaciteten är betydligt lägre än tvättkapaciteten, vilket gör att man måste torka kläderna i två omgångar om man tvättar en full maskin. Den mindre torkkapaciteten beror på att en torktumlare behöver en betydligt större trumma än en tvättmaskin för att ta hand om samma mängd tvätt.

 • Effektivitet

Torkeffekten hos en tvättmaskin med torktumlare är sällan lika bra som hos en vanlig torktumlare, vilket innebär att kläderna ofta kommer att komma ut något fuktiga och inte helt torra.

Om du inte är intresserad av en kombimaskin, utan istället har funderingar på en helt vanlig tvättmaskin eller torktumlare kan du läsa våra stora test av respektive maskin. Där hittar du en genomgång av de modeller som är bäst och mest prisbelönta inom sina respektive kategorier på marknaden.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta