Tvättmaskin med torktumlare test – Hitta de bästa modellerna här

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Bäst i Test guide: Om du inte har plats för både tvättmaskin och torktumlare hemma kan en tvättmaskin med torktumlare vara lösningen. En kombimaskin är ett mycket bra alternativ till två separata maskiner, särskilt för små hushåll som ibland behöver torktumla tvätt men som inte har plats för en separat torktumlare. Konsumentmagasinet har tittat närmare på några av marknadens bästa modeller och här nedanför hittar du en genomgång av de modeller som presterar bäst i test.

I den här artikeln får du:

🔸 Överblick över de bästa tvättmaskinerna med torktumlare
🔸 Information om för- och nackdelar med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare
🔸 En genomgång av de tester vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare – DualCare system, SensiCare system och AquaStop

Redaktörens val

Betyg på 4,2 av 5 hos Google Shopping

Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare är vitvaran som förenklar både tvätt- och torkprocessen avsevärt. Du kan ta del av en lång rad händiga funktioner såsom ett DualCare System, ett SensiCare system samt AquaStop. Maskinens tvättkapacitet ligger på 8 kg medan dess torkkapacitet är 5 kg. Få skinande rena kläder med en prisvärd tvättmaskin med inbyggd torktumlare.

 • DualCare System
 • Spara 40 L vatten med SteamCare-systemet med FreshScent
 • Care-trumma med ett förbättrat kuddliknande mönster

Var medveten om följande innan du köper Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare

Automatisk programjustering

Med vitvarans SensiCare system tvättas dina kläder precis så länge som det behövs. De vägs nämligen innan maskinen startar och programmet justeras därefter till ett lämpligt läge. Resultatet blir kläder som håller längre, och du slipper att oroa dig för huruvida du har valt rätt program eller inte.

DualCare-system

Olika klädesmaterial behöver olika sorters program, och därför är Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare utrustad med ett DualCare-system som har anpassade program. Se till så att dina kläder både tvättas och torkas vid den rätta temperaturen.

Vad säger konsumenter och experter om Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare?

Konsumenterna som har provat på Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare har mycket gott att säga om vitvaran. Faktum är att den för närvarande har ett betyg på 4,2 av 5 hos Google Shopping, och kunderna lyfter bland annat fram det stora antalet program samt hur smidigt maskinen både tvättar och torkar kläder i olika material.

Fördelar

 • Tvätt och torkning energiklass A
 • Mycket mångsidig
 • Riktigt bra viktbelastningsfunktion
 • Meddelar på telefon när tvätten är klar
 • Stor valuta för pengarna
Nackdelar

 • Torkning kan ta lite längre tid

Konsumentmagasinets bedömning

Hos Konsumentmagasinet rekommenderar vi Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare till dig som vill tvätta och torka dina kläder med omsorg. Vitvaran har utrustats med en lång rad program såsom Eco 40–60, bomull, syntet, centrifugering, sköljning, anti-allergi-ånga och fler därtill. För bättre koll på tvätt- och torkprocessen kan du även få en notis på din mobil när tvätten är klar.

Specifikationer:

Från märket Electrolux
Vikt på 67 kg
8 kg tvättkapacitet
5 kg torkkapacitet
Energiförbrukning på 47 kW/h
 Energiklass D


Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare – 6th SENSE teknologi, SteamCare och Freshcare+

Bäst till priset

Betyg på 4 av 5 hos Google Shopping
Betyg på 8,1 av 10 hos Reevoo
Betyg på 4 av 5 inom ett experttest hos Trusted Reviews

För hög kvalitet till ett rimligt pris är Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare väl värd att prova på. Vitvaran bjuder på flera program och egenskaper såsom 3DRY Teknologi med ett tredimensionellt luftflöde under torkningen samt ett snabbt 45-minutersprogram som både tvättar och torkar dina kläder under den här tiden. Även SteamCare och Freshcare+ är utomordentliga funktioner som du inte vill gå miste om.

 • 6th SENSE teknologi för fukt
 • 10 års motorgaranti
 • Luckan öppnas direkt när den är klar

Var medveten om följande innan du köper Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare

Styr torkningen var du än befinner dig

Tvättmaskinens 6th SENSE live-egenskap gör det lätt att reglera och att se över hela torkprocessen utan att ens behöva vara hemma. Ladda ner applikationen i mobilen och styr maskinen på distans. Detta är ett ypperligt sätt att säkerställa att du får rena och torra kläder på dina villkor.

Luftar och mjukar upp tvätten

När kläderna har tvättats klart ingår en FreshCare+ funktion som säkerställer att plaggen doftar ljuvligt och att skrynklor undviks. Funktionen ser nämligen till så att kläderna tumlas i regelbundna intervaller samtidigt som ånga mjukar upp kläderna. I en hel dag kan du sedan njuta av väldoftande kläder.

Vad säger konsumenter och experter om Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare?

Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare uppskattas av kunder världen över, vilket speglas i omdömena som har lämnats hos bland annat Google Shopping och Reevoo. Hos Google Shopping ligger det genomsnittliga betyget just nu på 4 av 5 stjärnor medan det hos Reevoo ligger på 8,1 av 10. Tystlåtenheten och resultatet som bjuder på väldoftande kläder utan veck är några av egenskaperna som lyfts fram.

Fördelar

 • Programmen är inte komplicerade
 • Barnlås
 • Displayen är lätt att läsa
 • Bra rengöringsprestanda
Nackdelar

 • Låg centrifugeringshastighet för blandad tvätt
 • Bullret när programmet slutar är lite högt

Konsumentmagasinets bedömning

Har du en tajt budget men vill ändå lägga vantarna på en utmärkt tvättmaskin? Då rekommenderar vi Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare. Maskinen har energiklass D, ett inbyggt barnlås samt en display som är smidig att använda. Njut av din vitvara i många år framöver tack vare dess 10 års motorgaranti, och med en lång rad program kan du se till så att kläderna tvättas och torkas efter dina behov.

Specifikationer:

Från märket Whirlpool
Energiklass D
Vikt på 66 kg
Energiförbrukning på 63 kW/h
3Dry Teknologi
SteamCare och Freshcare+ ingår

 


LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare – 6 Motion Direct Drive teknik, effektiv ångfunktion och medföljande applikation

Det mest eleganta valet

Betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping

Det är inte för intet som LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare har hamnat på topplistan. Med sin kompakta design får den plats i de flesta hemmen trots att den fortfarande klarar av att tvätta upp till 7 kg samt att torka upp till 5 kg. Inverter Direct Drive tekniken resulterar i en tystlåten motor, och med en ångfunktion avlägsnas 99 % av allergener.

 • TurboWash-teknik använder 3D-munstycken
 • Ångfunktion tar bort 99 % av allergener
 • Applikationen LG SmartThinQ ingår

Var medveten om följande innan du köper LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare

Undvik långa väntetider

För att snabbt och effektivt tvätta dina plagg kommer LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare med en TurboWash-funktion. Vatten sprayas på tyget i två minuter, och kläderna görs då extra rena med lägre energiförbrukning än vanligt.

Sex trumrörelser

Ett ypperligt resultat kan du uppnå tack vare vitvarans 6 Motion Direct Drive teknik. Sex olika trumrörelser används beroende på vilket program du väljer, och sedan anpassar sig trumrörelserna utefter vad som behövs för att se till så att du får skinande rena kläder.

Vad säger konsumenter och experter om LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare?

Efter 320+ omdömen har LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping. Det är därför möjligt att påstå att konsumenterna uppskattar maskinens kompakta design, flera olika program och den medföljande applikationen som förenklar både tvätt- och torkningsprocessen.

Fördelar

 • Lätt att installera
 • Många program att använda när du är ansluten via Wi-Fi
 • Kompatibel med TWINWash Mini
 • Snabbt och bekvämt
 • Bra pris/kvalitetsförhållande
Nackdelar

 • Ibland kan vatten fastna i gummitätningen

Konsumentmagasinets bedömning

LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare lämpar sig för dig som har begränsat med utrymme och därför eftersöker en tvättmaskin med torktumlare i ett mer kompakt format. Tack vare applikationen LG SmartThinQ är det fullt möjligt att styra maskinen på distans, och med 6 Motion Direct Drive har maskinen anpassade trumrörelser så att plaggen tvättas på dina villkor. Välj mellan bland annat skonsamma program, snabbprogram eller anti-allergiprogram beroende på vad just dina kläder behöver.

Specifikationer:

 Från märket LG
 Tvättkapacitet på 7 kg
 Torkkapacitet på 5 kg
 Ångprogram
 6 Motion Direct Drive teknik


Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare – tystlåten motor, energiklass C samt Wash & Dry 60° program

Det bästa tysta valet

Betyg på 4,7 av 5 hos Google Shopping
Testvinnare hos T

För en tystlåten vitvara som ger dig lugn och ro kan Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare effektivt tvätta och torka dina plagg. Tvätta upp till 8 kg per gång och justera programmen på en lättläst LED-display. Via displayen ser du vilket program som är igång samt hur mycket tvättmedel du bör använda.

 • Ett snabbt 15-program
 • WashDry60 alternativ
 • Tyst och energieffektiv EcoSilence Drive

Var medveten om följande innan du köper Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare

Wash & Dry 60°

Har du en liten mängd kläder som behöver tvättas? Se då till så att du både sparar tid och elförbrukning. Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare har ett Wash & Dry 60° program som klarar av upp till 1 kg kläder i material såsom linne eller bomull.

Tystlåtenhet

Med sin EcoSilence Drive-motor kan du förvänta dig tystlåtenhet vid användning av Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare. Motorn har dessutom en garanti på 10 år så att du ska kunna dra nytta av maskinen under en lång tid framöver.

Vad säger konsumenter och experter om Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare?

Efter 40+ kundomdömen har Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare ett genomsnittligt betyg på imponerande 4,7 av 5. Tack vare sin utmärkta tvättkapacitet, låga ljudnivå, stora antal program och lättanvändhet har konsumenterna mycket gott att säga om maskinen, och vi har därför utsett vitvaran till det bästa tysta valet.

Fördelar

 • Många olika program
 • Hög kvalitet för pengarna
 • Lämnar inte tvätten skrynklig
 • Tvättar tyst och snabbt
 • Utmärkt torkresultat
Nackdelar

 • Vatteninloppsslangen är lite kort

Konsumentmagasinets bedömning

Hos Konsumentmagasinet rekommenderar vi Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare till dig som vill ha en tystlåten maskin med utmärkta funktioner. Maskinen använder bland annat en ActiveWater Plus-teknik som justerar programmet för att nyttja en lämplig vattenmängd. Samtidigt ingår ett smidigt programreglage tillsammans med ett särskilt program för mindre mängder tvätt.

Specifikationer:

Från märket Bosch
Vikt på 71 kg
8 kg tvättkapacitet
Energiförbrukning: 63 kW/h
Energiklass C
Centrifugeringshastighet på 1 400 varv/min


Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare – 20+ år livslängd, AddLoad-funktion och PerfectCare-teknik

Det ekonomiskt bästa valet

Betyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping
Betyg på 4,4 av 5 hos Amazon

Nästsist på listan har vi det ekonomiskt utmärkta valet Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare. Med en effektiv AddLoad-funktion och en PerfectCare-teknik får du optimala resultat, och det är fullt möjligt att tvätta upp till 8 kg tvätt samt att torka upp till 5 kg kläder.

 • AddLoad-funktion
 • PerfectCare-teknik
 • Testad för konstant prestanda i 10 000 timmar

Var medveten om följande innan du köper Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare

Tvättmaskin som håller länge

Det är vanligt att tvättmaskiner testas i några tusen timmar, men Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare har provats på i hela 10 000 timmar för att säkerställa långvarig drift. Njut därför av maskinen i tiotals år utan problem.

Kapacitet

Det är viktigt att kontrollera en tvättmaskins kapacitet för att ta reda på hur mycket du kan tvätta och torka på samma gång. Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare kan tvätta upp till 8 kg kläder och därefter torka upp till 5 kg kläder på en och samma gång.

Vad säger konsumenter och experter om Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare?

Konsumenter har lämnat en lång rad positiva omdömen, och just därför ligger vitvaran på 4,4 av 5 stjärnor hos Amazon samt på 4,8 av 5 stjärnor hos Google Shopping. För hög kvalitet till ett rimligt pris är Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare en smart lösning som kunderna uppskattar.

Fördelar

 • Skonsam tvätt av alla tyger
 • Snabbt och ekonomiskt
 • Specialprogram mot ludd
 • Särskild omsorg för konstgjorda fibrer
Nackdelar

 • Kan ha problem med att ansluta till Android-telefoner

Konsumentmagasinets bedömning

För konsumenter som tycker om intelligenta och långlivade tvättmaskiner med torktumlare kan vi rekommendera den här vitvaran. Den har bland annat skonsam tvätt för alla sorters tyger, ett snabbprogram som är mer ekonomiskt, ett särskilt program som avlägsnar ludd samt ett program som är extra försiktig med konstgjorda fibrer.

Specifikationer:

Från märket Miele
Vikt på 94 kg
Tvättkapacitet på 8 kg
Torkkapacitet på 5 kg
Energiförbrukning på 47 kW/h
Energiklass D

 


För- och nackdelar med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare

Det finns både fördelar och nackdelar med att köpa en tvättmaskin med torktumlare. Det viktigaste man bör tänka på innan köp är hur stort hushållet är och vad man har för behov. Om du sällan torkar tvätt i maskin och även har det lite trångt hemma kan en kombimaskin vara en väldigt bra lösning som sparar mycket utrymme.

Om du däremot behöver torka mycket kläder och både har plats hemma och tillräcklig budget är en separat tvättmaskin och torktumlare oftast en mer effektiv lösning. I en kombinerad maskin är tvättförmågan ofta lika bra som hos en vanlig tvättmaskin medan effekten av torkningen är desto sämre.

Fördelar med en tvättmaskin med torktumlare:

Plats: I och med att både tvättmaskin och torktumlare är kombinerat i en maskin sparar man givetvis mycket utrymme på att bara behöva göra plats för en maskin istället för två.

Pris: En kombimaskin är ofta betydligt billigare än om man skulle köpa både en tvättmaskin och en torktumlare.

Nackdelar med en tvättmaskin med torktumlare:

Energiförbrukning: Kombimaskinerna hör i allmänhet inte till marknadens mest energieffektiva maskiner, vilket även återspeglas i deras energimärkning. Ofta kan man dock hitta modeller där själva tvättenheten är märkt med energiklass A+++, vilket är det bästa som kan uppnås, men där torkenheten drar ner den samlade märkningen. Det beror ofta på att kombimaskiner använder sig av kallt vatten för kondenseringen, vilket kan göra att vattenförbrukningen för en torkning blir betydligt högre än vattenförbrukningen för en tvättning. Detta ger dessutom en hög samlad energiförbrukning.

Kapacitet: Om du har ett stort hushåll med ett stort behov av att tvätta och torka kläder kan det vara svårt för en kombimaskin att uppfylla dina behov, åtminstone om du använder torkenheten lika mycket som du tvättar. Det största problemet med en kombimaskin är ofta att torkkapaciteten är betydligt lägre än tvättkapaciteten, vilket gör att man måste torka kläderna i två omgångar om man tvättar en full maskin. Den mindre torkkapaciteten beror på att en torktumlare behöver en betydligt större trumma än en tvättmaskin för att ta hand om samma mängd tvätt.

Effektivitet: Torkeffekten hos en kombimaskin är sällan lika bra som i en vanlig torktumlare, vilket gör att det ofta kommer vara kvar lite mer fukt i kläderna efter torkningen.

Om du funderar på att köpa en helt vanlig tvättmaskin eller torktumlare kan du läsa Konsumentmagasinets stora tvättmaskinstest eller torktumlartest. Där hittar du en genomgång av de modeller som är bäst och mest prisbelönta inom sina respektive kategorier på marknaden.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Få ett bra erbjudande på dina favoritprodukter genom att först jämföra priser mellan olika återförsäljare. Google Shopping är en jämförelsetjänst där du söker efter varor inom nästintill vilken kategori som helst för att jämföra priser och få en bra deal.

Du kan läsa alla recensioner av Electrolux EW7W5468E6 Tvättmaskin med torktumlare här

Du kan läsa alla recensioner av Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare här

Du kan läsa alla recensioner av Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare här

Du kan läsa alla recensioner av LG F2DV707S2WS Tvättmaskin med torktumlare här

Du kan läsa alla recensioner av Bosch Serie 4 WNA134L0SN Tvättmaskin med torktumlare här

Du kan läsa alla recensioner av Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare här

Du kan läsa alla recensioner av AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare här

Reevoo

Reevoo är en sajt som samlar produktrecensioner och betyg från konsumenter på en och samma plats. Få reda på vad kunderna tycker om olika varor inom produktkategorier såsom bil, detaljhandel, resor och finans för att kunna lägga vantarna på varor som uppfyller dina kvalitetskrav.

Du kan läsa alla recensioner av Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare här

Trusted Reviews

Trusted Reviews bjuder dig på opartisk och oberoende rådgivning om vad du bör köpa, och på den här sajten finner du produktrecensioner av flera olika slag. Kika även på topplistor, guider och diverse rabattkoder för att få tag på varor till ett bra pris omedelbart. Trusted Reviews grundades år 2004 och drivs av expertrecensenter.

Du kan läsa recensionen av Whirlpool FWDG 861483E WV EU N Tvättmaskin med torktumlare här

Recensionen uppdaterades senast: 28 februari 201

Test-Vaskemaskine

Test-Vaskemaskine är en dansk jämförelsesajt där du kan jämföra tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner och dammsugare. Kika på en topplista över de bästa alternativen eller läs om varje individuell vitvara för att ta reda på specifikationerna samt vad konsumenter tycker om produkterna.

Du kan läsa alla recensioner av Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare här

Amazon

Amazon är en handelstjänst på nätet där du kan beställa varor inom diverse produktkategorier. Med 12+ miljoner varor att välja mellan kan du få tag på dina favoritprylar oavsett om du eftersöker möbler, kläder, trädgårdsredskap, kontorsutrustning, skönhetsprodukter, fordon eller någonting helt annat.

Du kan läsa alla recensioner av Miele WTD 163 WCS Tvättmaskin med torktumlare här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare – DualSense-teknologi, ProSense-teknik och NonStop-program

Utmärkt för tvätt och tork i samma maskin

 

 

AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare använder sig av en DualSense-teknologi för att säkerställa att programmet, trumrörelsen och temperaturen justeras baserat på vad dina kläder behöver. Maskinen kan tvätta 8 kg kläder i taget samt torka 4 kg, och tack vare den kolborstfria motorn förblir maskinen tystlåten.

 • ProSense-teknik
 • Möjlighet till uppskjuten start
 • Skydd mot översvämning för att förhindra läckage

Var medveten om följande innan du köper AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare

Hur mycket du kan tvätta på samma gång

Tänk på hur stor din familj är och hur många plagg som behöver tvättas för att få tag på en tvättmaskin med optimal kapacitet. Just AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare kan tvätta upp till 8 kg i taget samt torka upp till 4 kg tvätt.

Hur lång tid det tar att tvätta

Beroende på vilka material du ska tvätta samt vilka egenskaper du föredrar har AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare flera olika program att välja mellan. Det lite snabbare programmet tar omkring en timme medan det långa Ecowash-programmet tar ett antal timmar.

Vad säger konsumenter och experter om AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare?

Hos Google Shopping har kunder som tidigare provat på AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare gett den ett sammanlagt betyg på 4,5 av 5 efter 110+ omdömen. Vitvaran är en omtyckt maskin som kombinerar tvätt och tork med allt från ett program på mindre än en timme till ett Ecowash program på 5,5 timmar.

Fördelar

 • Snabb och enkel installation
 • Lätt att använda
 • Frisk doft på kläder efter tvätt
 • Möjlighet att tvätta och torka kläder på 60 min
Nackdelar

 • Inget 30 minuters snabbtvättprogram
 • Ecowash är lite lång (upp till 5,5 timmar)

Konsumentmagasinets bedömning

AEG L7WDB861G Tvättmaskin med torktumlare lämpar sig för alla som vill spara på det begränsade utrymmet genom att ha en 2-i-1 lösning. Tvätta upp till 8 kg och torka därefter upp till 4 kg kläder i en och samma maskin. Förvänta dig tystlåtenhet, intelligens och en Woolmark Blue certifiering med en enkel installation samt lättanvändhet.

Specifikationer:

Från märket AEG
Tvättkapacitet på 8 kg
Torkkapacitet på 4 kg
Vikt på 69,5 kg
Energiförbrukning på 180 kW/h
Energiklass E


Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare – lyxprodukt med bland annat FreshScent, SteamCare och SensiCare

 

 

Näst på listan har vi det lyxiga premiumvalet Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare. Den här frontmatade tvättmaskinen ingår i serien PerfectCare och har flera inbyggda funktioner såsom FreshScent, SensiCare och SteamCare. Vitvaran har en tvättkapacitet på 9 kg samt en torkkapacitet på 6 kg.

 • DelicateCare system med värmepump
 • Sidenplagg kommer ut ur maskinen med upp till 50 % mindre skrynklor
 • SensiCare förhindrar att kläderna tvättas för länge

Var medveten om följande innan du köper Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare

Energiklass A till C

Genom att välja en tvättmaskin med en energiklass mellan A och C kan du säkerställa att du sparar pengar. Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare har energiklass C och är därför ett ypperligt val för dig som inte vill lägga stora summor på elräkningen.

Program och funktioner

För att dina kläder ska tas omhand på ett lämpligt sätt krävs det att din tvättmaskin har ett flertal program och funktioner – någonting som Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare kan erbjuda. Dra nytta av bland annat FreshScent, SensiCare och SteamCare för bästa möjliga resultat.

Vad säger konsumenter och experter om Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare?

Konsumenter och experter uppskattar den högkvalitativa premiumprodukten Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare. Maskinen har ett perfekt genomsnittligt kundbetyg på 5 av 5 hos Google Shopping samt ett imponerande betyg på 4,3 av 5 hos Test-vaskemaskine. Några av de olika fördelarna som lyfts fram är energiklassen, den stora kapaciteten och de många programmen.

Fördelar

 • Dubbelfilter vid luckan
 • Snabb
 • Vacker design
 • Hög kvalitet
Nackdelar

 • Inom en högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Konsumentmagasinet rekommenderar Electrolux EW9W7449S8 Tvättmaskin med torktumlare till dig som bara nöjer dig med den allra bästa premiumprodukten. Här får du både en tvättmaskin och torktumlare i ett modernt paket som bland annat har utrustats med justerbara fötter, en värmeväxlare, ett silkesprogram, ett ullprogram samt en tidsinställd start.

Specifikationer:

Från märket Electrolux
Energiklass C
Tvättkapacitet på 9 kg
Torkkapacitet på 6 kg
Från serien PerfectCare
Program såsom SteamCare och SensiCare ingår

 


LG F1496AD3

 Toppbetyg hos Testsieger.de
✅ Bra kundomdömen

LG F1496AD3

Kombimaskinen från LG har fått toppbetyg hos den tyska nättidningen Testsieger och är även ytterst populär bland konsumenterna. Modellen får beröm av både Testsieger och användarna för sin tvättförmåga och för att den tvättar otroligt tyst.

Modellen har en väldigt bra energimärkning. Själva tvättenheten befinner sig i energiklass A (A+++ -10 på den gamle energimærkning), vilket innebär att maskinen vid tvätt drar 10 % mindre energi än vad som krävs för att placeras i klass A (A+++ på den gamle energimærkning). Maskinens torkenhet befinner sig i energiklass B, vilket är ganska rimligt för en sådan här typ av kombimaskin.

Modellens lucka och kontrollpanel är utformade i krom, vilket ger maskinen ett snyggt och modernt utseende. Med kontrollknappen väljer du vilket tvätt- eller torkprogram du vill köra och en display visar detaljer om såväl val av program som programförlopp.

Tvätt

Tvättkapaciteten är 8 kg och maskinen har totalt 13 olika tvättprogram. Förutom standardprogrammet för bomull finns bland annat program för syntet, handtvätt, ylle, snabbtvätt 30 minuter, Baby Care och Outdoor. Du kan dessutom välja ett “Non stop-program”, vilket innebär att maskinen både tvättar och torkar kläderna utan uppehåll.

Under tvättning använder sig maskinen av sex olika tvättrörelser, vilket gör att dina kläder tvättas extra skonsamt och blir extra rena. De olika rörelserna ser till att tvätten slungas och rör sig på olika sätt, vilket resulterar i en mer noggrann tvättning samtidigt som slitaget hålls nere på ett minimum.

Maskinen väger dessutom din tvätt och anpassar sedan både vattenmängd, tid och energi till den aktuella tvätten för att undvika onödigt slöseri av resurser.

Man har även möjlighet att välja till en “Medic rinse”, vilket är en sista sköljning av tvätten i 40-gradigt vatten som ska säkerställa att inga tvättmedelsrester lämnas kvar i kläderna. Detta tillval är särskilt bra för allergiker och personer med känslig hud.

Det går dessutom att använda sig av funktionen “senarelagd tvättid” där du kan ställa in starttiden för tvättprogrammet så att tvätten blir färdig när du vill. Man kan antingen enbart tvätta eller köra en tvätt med efterföljande torkning. På så vis kan man till exempel ha nytvättade och torra kläder när man kliver upp på morgonen eller kommer hem från jobbet.

Tork

Torkkapaciteten är 4 kg och därför är det viktigt att tänka på att man heller inte kan tvätta mer än så om man vill köra tvättning och torkning utan uppehåll. Detta beror på att trumman behöver mer utrymme för att torka tvätten än den behöver för själva tvättningen.

Man kan enkelt välja vilket torkprogram man vill köra sin tvätt i och vid behov kan man även ställa in längden på torkningen för att få ett mer eller mindre torrt resultat. Om tvätten ska strykas direkt efter torkningen kan man välja inställningen “Iron Dry” som lämnar en lämplig mängd fukt i tvätten, vilket sedan underlättar strykningen. Om man väljer ett av de automatiska torkprogrammen mäts fuktnivån av sensorer som automatiskt anpassar tiden för torkningen.

Motor, trumma och teknik

Maskinen har en så kallad skontrumma som orsakar minimalt med slitage på dina kläder. Upprepade turer i både tvättmaskin och torktumlare kan snabbt sätta sina spår på kläder, men LGs extra skonsamma trumma påverkar kläderna så lite som möjligt. Den skonsamma trumman gör dessutom att färgerna bevaras bättre och att kläderna sedan är lättare att stryka.

Motorn är en Direct Drive-motor som LG ger tio års garanti på. Direct Drive betyder att motorn sitter fast på trumman, vilket ger mindre vibrationer och en betydligt tystare drift. Motorn är dessutom borstlös och har heller ingen drivrem. Eftersom att motorn varken har drivrem eller kolborstar har maskinen även en betydligt längre livslängd än många äldre tvättmaskiner.

Kombimaskinen har förutom Direct Drive-motorn även LGs 6 Motion Direct Drive. Det innebär att maskinen kan göra sex olika tvättrörelser istället för bara en, vilket ofta är fallet med tvättmaskiner. De sex olika rörelserna gör att maskinen kan anpassa tvättningen mycket effektivt och skonsamt utifrån vilket program man väljer.

Modellen är utrustad med Smart Diagnosis som gör att maskinen själv kan utföra en felsökning och skicka resultatet till LGs servicecenter. Om du installerar appen LG Smart Laundry på din smartphone kan du snabbt och enkelt göra en felsökning direkt på maskinen. Via appen är det möjligt att genomföra en felsökning som ger dig tips och lösningar till felen på maskinen. Appen kan laddas ner gratis till både Android och iPhone, och här nedanför kan du se hur systemet fungerar.

Utvalda fördelar med LG F1496AD3:
Tvättenhet med energimärkning A (A+++ -10 på den gamle energimærkning)
 Möjlighet till automatisk felsökning via LGs app
 Sex olika tvättrörelser som anpassas efter tvätt- och tygsort
 Viktregistrering som anpassar vatten- och energiförbrukningen
 Skontrumma som minimerar slitaget på kläderna

Så här fungerar LG Smart Diagnosis:


Bosch WVH28420SN

 Testvinnare hos Råd & Rön

Bosch WVH28420SN

Den här modellen från Bosch har en mycket bra tvättförmåga och energimärkning. Kombimaskinen befinner sig nämligen i energiklass A, vilken är den bästa klassen för den här typen av maskiner. Modellens årliga energiförbrukning uppskattas till 952 kWh och den årliga vattenförbrukningen till 10 200 liter.

Sett till utseende och inställningar liknar den här modellen en vanlig tvättmaskin. Det finns bara lite fler alternativ på kontrollpanelen. Bosch har däremot gjort det enkelt att skilja de olika funktionerna åt genom att tvättfunktionerna står i svart text och torkfunktionerna i röd. Man kan välja mellan flera olika språk på maskinen och alla nordiska språk finns med.

Displayen hjälper dig använda maskinen. Den visar till exempel hur mycket kläder man kan köra på de olika programmen och givetvis även hur långt in i programmet man är.

Tvätt

Maskinens tvättkapacitet är 7 kg, vilket motsvarar ungefär 45 T-shirts i storlek large. Den här modellen passar därmed även till större hushåll.

Maskinen har tvättklass A och förutom standardtvätt har modellen flera specialprogram som luddsköljning, ylle, fintvätt, kortprogram och ett “supersnabbt” program som bara tar 15 minuter. Det finns även ett särskilt program för sex olika typer av fläckar. Maskinen har ingen ångfunktion som hjälper till att lösa upp smuts under normal tvättning. Den har dock ett enkom ångprogram som kan användas för att fräscha upp kläder eller användas på mycket skrynkliga kläder.

Maskinen har också inställningen Non Stop tvätt och tork som innebär att man kan välja ett program där maskinen går direkt från tvätt till torkning utan att man behöver göra något. Det går även att ställa in tvättningen med en fördröjd programstart upp till 24 timmar i förväg. På så vis kan man se till att tvätten är redo när man själv är det.

Modellens lucköppning är dessutom större än normalt, vilket gör att även större saker som filtar och kuddar kan sättas in i maskinen utan problem.

Tork

Maskinens torkkapacitet är 4 kg, vilket motsvarar ungefär 20 blöta T-shirts. Torkkapaciteten är alltså något lägre än tvättkapaciteten. Detta innebär att man inte kan tvätta mer än 4 kg kläder i maskinen om man hade tänkt köra torkningen direkt efteråt. Om man tvättar mer än 4 kg måste man alltså dela upp tvätten om man även vill torka den i maskinen.

Modellen är utrustad med sensorstyrd torkning, vilket innebär att maskinen automatiskt avslutar torkningen när tvätten är torr. På så vis sparar man både ström och sliter mindre på kläderna i och med att de inte torkas onödigt länge.

En speciell kondenseringsteknik säkerställer att det inte förbrukas något vatten under torkningen. Kondensorn är dessutom självrengörande, vilket innebär att maskinen själv rengör kondensorn under torkningen och på så vis garanterar en effektiv torkning med en låg energiförbrukning.

Motor, trumma och teknik

Bosch WVH28420SN är utrustad med en så kallad skontrumma som ser till att tvätta och torka dina kläder så skonsamt som möjligt. Förutom att motorn är borstlös och kommer med tio års garanti är den dessutom försedd med Boschs EcoSilence Drive, vilket gör att motorn är ovanligt tyst och energisnål.

Under tvätten säkerställer den speciella funktionen ActiveWater™Plus att vattenmängden automatiskt anpassas till mängden tvätt som är i maskinen. På så vis slipper du en onödigt hög vattenförbrukning när du tvättar mindre mängder kläder. En annan teknik, VarioPerfect, säkerställer samtidigt att även energi- och tidsförbrukning anpassas till den aktuella tvätten.

Observera att den exakta testvinnaren Bosch WVH28540SN inte tillverkas längre och har ersatts av Bosch WVH28420SN som är en ny och förbättrad version av samma modell.

Utvalda fördelar med Bosch WVH28420SN:
Användarvänlig panel och display med färgkoder
VarioPerfect: Energi- och tidsoptimering av tvättprogram
Senarelägg tvättstarten med upp till 24 timmar
Fläckprogram för sex olika typer av fläckar
EcoSilence Drive: Energisnål och tyst motorteknik


Samsung WD80K5400OW/EG

 Toppbetyg hos Testberichte.de
✅ Toppbetyg hos ETM Magazine

Samsung WD80K5400OW-EG

.
Den här modellen från Samsung är en effektiv tvättmaskin med torktumlare som imponerar i tester. Modellens olika tvätt- och torkprogram kan användas var för sig eller i kombination med varandra.

Tvätt

Maskinen har en tvättkapacitet på 8 kg och den har åtta olika tvättprogram: bomull, syntet, ylle, intensiv, ytterkläder, energisparande, snabbtvätt och mix. Maskinen har dessutom flera smarta specialprogram och tillval, till exempel förtvättsprogrammet Bubble Soak™ för särskilt envisa fläckar. Programmet blötlägger tvätten i tvättmedelsskum innan själva tvätten och därmed slipper du göra det själv. Maskinen har även en funktion som kallas Air Wash som använder sig av luft för att rengöra ömtåliga material och känsliga tyger. Om man vill få bort lukt av till exempel tobaksrök från kläderna finns det även ett program utformat för att avlägsna just lukter.

Den här maskinen kan dessutom tvätta kläderna helt rena vid mycket låga temperaturer. Modellen har nämligen en funktion som Samsung kallar för Eco Bubble™, vilket är en teknik där luftbubblor skummar upp tvättmedlet och på så vis gör att det lättare tränger in i kläderna.

Luckan till AddWash-funktionen.

En speciell funktion hos den här modellen är “AddWash”. I själva luckan till maskinen finns det en liten extra lucka som gör att man kan pausa en pågående tvätt, öppna luckan och lägga i mer tvätt i maskinen. Om man upptäcker att man missat en strumpa efter att man startat tvätten går det alltså att lägga in den i efterhand.

Modellen har även funktionen fördröjd start som gör det möjligt att skjuta upp tvättstarten med upp till 19 timmar. På så vis kan tvätten vara färdig när det passar dig.

Modellen centrifugerar med 1400 varv per minut och är i centrifugeringsklass A. Centrifugeringsklassen anges på en skala från A till G, där A är bäst, som avgör hur mycket fukt som återstår i tvätten efter avslutat program. Ju bättre centrifugeringsklass, desto lägre fuktnivå.

Tork

När det kommer till torkning har maskinen en kapacitet på 6 kg, vilket är något lägre än vid tvätt. Om man vill tvätta och torka utan något uppehåll är det därför viktigt att inte fylla tvättmaskinen med mer än 6 kg från början.

Man kan välja mellan automatisk och manuell torkning. Vid manuell torkning väljer man själv en torktid på mellan 30 och 270 minuter som kan ställas in i steg om 30 minuter. Torkningen kan köras direkt efter avslutat tvättprogram om man så önskar och modellen kan dessutom torka med både kall och varm luft. Till skillnad från vanliga torktumlare använder sig den här modellen av vatten för torkningen. Enligt tillverkaren behöver man dock inte rengöra varken filter eller kondensor.

Motor, trumma och teknik

Maskinen har en så kallad Digital Inverter Motor som är borstlös och tekniken i motorn sänker energiförbrukningen och förlänger maskinens livslängd.

Samsung kallar trumman i den här modellen för Diamond Drum, vilket beror på att trumman har små diamantformade fördjupningar som gör att den tvättar kläderna extra skonsamt. De diamantformade groparna har även extra små vattenhål som gör att tvätten inte fastnar i trumman och skadas. Den här trumman orsakar därmed minimalt med slitage på dina kläder.

Det rekommenderas att rengöra trumman efter ca 40 tvättar, vilket man enkelt gör med det automatiska rengöringsprogrammet som tar omkring två timmar. Programmet rengör trumman vid 70 grader och ser till att lösa upp tvättmedelsrester, avlagringar och bakterier. Det sköljer även bort eventuellt ludd ur trumman.

Om det skulle uppstå något fel med maskinen kommer LED-skärmen att visa olika symboler beroende på felet. Med SmartCheck-appen, som kan laddas ner gratis till både Android och iPhone, är det möjligt att göra en felsökning utifrån symbolen som skärmen visar. I appen får du tips på hur du kan åtgärda felet på maskinen.

Kombimaskinen har även en barnspärr, vilket förhindrar att barnen kommer till skada eller att maskinen används oavsiktligt. Kombimaskinen har også børnesikring, så man ikke risikerer utilsigtet brug eller at børnene kommer til skade.

Utvalda fördelar med Samsung WD80K5400OW/EG:
Möjlighet att lägga i mer tvätt under pågående program med AddWash-funktionen
Förtvättsprogrammet Bubble Soak™
Skonsam DiamondDrum-trumma
Möjlighet till enkel felsökning via Samsungs app
Automatiskt rengöringsprogram för trumman

Här kan du se hur Samsungs AddWash-funktion fungerar:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka tvättmaskiner med torktumlare har fått bäst omdömen?

Samsung WD80K5400OW/EG

🤓 Hur testas tvättmaskinerna med torktumlare?

Maskinerna bedöms baserat på deras förmåga att tvätta, skölja och centrifugera. Man tittar även på vatten- och strömförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för tvättmaskiner går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla maskiner på den svenska marknaden tillhör klass A eller bättre. Om du vill ha en energisnål tvättmaskin förklarar de även att du bör titta på både energiklassen och den årliga energiförbrukningen. Hos tvättmaskiner beräknas den årliga förbrukningen på att man kör maskinen 220 gånger per år.


Tvättmaskin med torktumlare test – dessa källor har vi gått igenom:

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön har testat åtta olika tvättmaskiner med torktumlare vad gäller deras tvättförmåga och torkförmåga. Du kan läsa undersökningen här. Observera dock att du behöver en betald prenumeration för att kunna läsa hela innehållet.

Testberichte.de 🇩🇪
Den här tyska webbplatsen samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem. Utifrån detta skapar sajten sedan en egen professionell åsikt och produkten från ett samlat betyg. Du kan läsa mer här.

ETM Magazine 🇩🇪
ETM är ett tyskt testmagasin som genomför undersökningar av produkter i kategorierna hushållsprodukter, teknik och fritid. Du kan läsa deras granskning av Samsung WD80K5400OW/EG här.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger är en tysk testsajt som samlar och korsrefererar olika testmaterial. Utifrån detta skapar de sedan en samlad och unik bedömning av produkterna. Du kan läsa mer här.

Kundomdömen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Marknaden för tvättmaskiner, torktumlare och kombimaskiner är stor och bara utvalda modeller ingår i de olika undersökningarna. Det betyder inte att de modeller som inte granskas är sämre – de har helt enkelt bara inte testats.

Vi på Konsumentmagasinet har därför även läst kundomdömen för att ta reda på vad konsumenterna själva tycker om produkterna. Fördelen med dessa recensioner är att de oftast baseras på en längre användningsperiod. Nackdelen med de officiella testerna är att produkterna i regel provas under en mycket kort tid och de testar bara produkternas olika funktioner en eller ett par gånger. Konsumenterna har däremot möjlighet att bedöma produktens egenskaper under en längre tid.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta