Test-översikt: Här är de bästa sängen i test

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

 

Det kan kännas överväldigande att köpa en ny säng, då det finns så många att välja mellan. Marknaden för sängar är något av en djungel, då det finns tusentals olika sängar, som naturligtvis inte direkt underlättar valet. I denna guide kommer vi komma in på några saker du bör tänka på, innan du köper en säng.

Vi kommer även bidra med fyra alternativ på vad vi själva anser som riktigt bra sängar.

Vi människor tillbringar i snitt 26 år av våra liv i sängen. Därför är det viktigt att välja den bästa sängen, eftersom din sömns kvalitet påverkar ditt liv på så många sätt. Sover du dåligt under natten, kan det påverka hela dagen efter.

Du kommer vara mindre fokuserad under dagtimmarna och känna dig konstant trött. Sover du däremot bra om nätterna, kommer du uppleva att du har fullt av energi under dagen, vilket definitivt kommer förbättra din livskvalitet.

Du måste tänka på detta innan du köper en säng:

 • Hårdhet: Hårdheten och strukturen på själva madrassen påverkar din sömn till en hög grad. För att du ska kunna få precis rätt stöd ska du se till att välja en säng med en passande hårdhet. Vi är alla olika och har olika behov när det kommer till hårdhet och stöd under sömnen.
 • Priset: Hur mycket sängen kostar kan ha en viss påverkan på komforten och hållbarheten, men visst finns det högkvalitativa modeller inom alla olika prisklasser. Priset bör därför inte vara den avgörande faktorn när du väljer säng, utan du ska främst titta på vad varje individuell säng erbjuder och huruvida egenskaperna passar dig eller inte.
 • Bäddmadrass: Rätt bäddmadrass är minst lika viktig som rätt madrass. Ett par exempel på olika typer av bäddmadrasser är minnesskum madrasser och latexmadrasser. De olika typerna av bäddmadrasser har sina egna unika egenskaper. Bäddmadrasser med minnesskum är ofta bra för personer med ryggproblem medan latexmadrasser passar bra till allergiker.
 • Typer: Sängar kan komma i flera olika format. För dig med en tajtare budget som är ute efter den där klassiska sängen kan en ramsäng vara att föredra. Om du å andra sidan vill prova på en riktigt maffig säng med både resårbotten, madrass och ofta även en bäddmadrass är det en kontinentalsäng som gäller.

Recensioner och tester: Både experter och konsumenter vet vad de talar om, så för att se till så att du får tillgång till en säng som lever upp till alla dina krav rekommenderas det att du läser igenom rikligt med recensioner och tester.


Vilken säng rekommenderas?

Vi har här valt att lyfta fram olika sängar som Konsumentmagasinet rekommenderar, på grund av hög kvalitet samt bra pris. Alla sängar är dansk producerade.


Emma säng – Prisvärd säng

Konsumentmagasinet’s rekommendation

✅ Madrassen er bäst i test – Testfakta 2021
✅ 100 nätters provsömn
✅ 10 års garanti
✅ Använd koden ”ASNRL5” för 5 % rabatt

En högkvalitativ säng behöver inte kosta skjortan. Genom att satsa på Emma sängen får man tillgång till utomordentlig skandinavisk design som imponerar i alla sovrum. Som om detta inte vore nog får man dessutom fri frakt med leverans som sker hela vägen till ens dörr när man beställer Emma sängen.

För att man ska vara säker på att man får den bästa möjliga sängen utefter ens individuella behov har man alltid en provperiod som varar i 100 dagar. Under den här perioden får man fritt testa på Emma sängen, och om man skulle ångra köpet får man alla pengarna tillbaka. Emma sängen erbjuds just nu hos Emma där dess pris har reducerats med 60 %. Därför kan man få storlek 180 x 200 för 9 998 kronor, nedsatt från 24 998 kronor.

Madrassen och dess struktur
Emma sängen kommer utrustad med en tjock madrass som inte bara är följsam, utan dessutom bjuder på riktigt hög komfort. För att visa prov på den höga kvaliteten får man vid beställning hos Emma en 10 års garanti på själva madrassen tillsammans med en 5 års garanti på sängramen.

Den redan bekväma sängen görs ännu mer komfortabel med hjälp av den eleganta klädseln som pryder madrassen och sänggaveln. För att se till så att det är lätt som en plätt att både lägga sig i sängen och att ta sig upp igen är det hela 60 cm från golvet till toppen av madrassen.

Mer om bäddmadrassen
Emma sängens madrass har en klädsel som består av 98 % polyester och 2 % elastan. Man kan alltid lita på hög komfort när man lägger sig ner i den här sängen, och tack vare väl utvalda material formar sig madrassen efter ens kropp för att ge ett passande stöd under hela natten.

Speciella egenskaper och funktioner
Om man vill tänka lite extra på omvärlden är Emma sängen ett ypperligt val då den är 100 % vegansk och inte består av något material som är baserat på eller testat på djur. Med den hållbara EmmaFlex sängramen tillsammans med metallkonstruktionen är detta en säng som verkligen håller.

Fördelar

 • Leveranstid: 2-6 arbetsdagar
 • Miljömärkt av OEKO-TEX
 • inkl. sängram, sänggavel och madrass
Nackdelar

 • Fås i endast en färg

Emma sängen är tillgänglig i följande storlekar:

🔴140 x 200
🔴160 x 200
🔴180 x 200

Emma sängen är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium/Fast
🔴Fast

Utvalda specifikationer
Miljömärkt av OEKO-TEX
10 års garanti
Sängklädsel: 100% polyester
Sänggavelklädsel: 100% polyester med skumfyllning

Du kan läsa mer om de olika Emma sängarna här.


Bedre Nætter Haven Original Kontinentalsäng

Best för priset

✅ Bäst i test – Testfakta 2021
✅ 4.7/5 stjärnor baserat på över 2900 recensioner på TrustPilot
✅ Svanenmärkning och OEKO-TEX-certifierade material
✅ 100 dagars provperiod och leverans inom 2-8 arbetsdagar

Haven Original har röstats fram av Testfakta som bäst i test. Sängen är en kontinentalsäng i dansk design med fokus på ergonomi och komfort. Den består av tre lager med sju komfortzoner och har tillverkats av hållbara material. Du kan skräddarsy modellen med fem färger och fyra olika sorters sängramar.

 • Modern design
 • Hållbara material
 • 7 komfortzoner

Recension och analys av Haven Kontinentalsäng

Haven Original är en klassisk kontinentalsäng bestående av tre lager. Sängbotten är en resårbotten med pocketfjädrar. De inramas av en solid träram i svenskt furu. Sängens överdrag har tillverkats av textil från återvunna plastflaskor för bättre hållbarhet.

Ovanpå följer en resårmadrass med pocketfjädrar som delats in i sju olika komfortzoner. Detta säkerställer att din kropp får rätt stöd i allt från rygg till fötter. Sängfjädrarna omges av en Svanenmärkt latexfilt som gör sängfjädrarna mer rörliga. Denna Svanenmärkta latex är unik i branschen. 

Du har möjlighet att välja mellan tre olika hårdhetsgrader och därmed få rätt stöd för din kroppsvikt och kroppsbyggnad. Om du sover tillsammans med en partner kan ni på båda sidor välja olika hårdhetsgrad på madrassen om ni har olika individuella behov.

Kontinentalsängens översta lager är en bäddmadrass med en kärna bestående av syntetiskt Pulse-latex. Den tillverkas med SonoCore-metoden, som ger bäddmadrassen en jämn och elastisk yta. Bäddmadrassens täcks sedan med ett slitstarkt överdrag.

Sängen finns i fem neutrala färger och kan kombineras med fyra modeller av sängben. På så sätt kan du designa din egen säng utefter vad som passar bäst hemma hos dig. Oavsett vilken färg du väljer har sängen ett nordisk utseende med stilrena och tidlösa former.

Totalt har denna kontinentalsäng en höjd på 64 cm. En något högre höjd kan vara en fördel om du är äldre, om du har svårt att gå eller ibland har svårt att ta dig in och upp ur sängen.

Vad säger konsumenter och experter om Haven Original Kontinentalsäng?

Haven Original Kontinentalsäng har testats av Testfakta, som röstade fram sängen som vinnare i testet. Den fick 8,38 av 10 poäng, bland annat baserat på ergonomiska egenskaper, designkvalitet och bäddmadrassen. 

Vi noterar även att Haven Original har fått goda recensioner från kunder som köpt produkten och själva provat den hemma. Hos dessa kunder är genomsnittet 4,5 av 5 på totalt 35 produktrecensioner, varav de allra flesta är 5-stjärniga och nästan ingen är missnöjd. Detta trots att förväntningarna uppenbarligen har varit höga, då sängen har vunnit det ovannämnda testet och dessutom placerar sig i en medelhög till hög prisklass. 

På den negativa sidan har Haven Original fått betydligt färre recensioner, men det bör nämnas att det funnits vissa tvivel om objektiviteten hos Testfakta-testet, som finansierats av Bedre Nætter själva. Mer produktspecifikt upplever även flera kunder att den övre madrassen glider lite.

Redaktionens omdöme

Sängen har testats av Testfakta, som utsåg den till vinnare. Även om testet finansierades av Bedre Nætter själva tyder utmärkelsen på en säng av hög kvalitet med fokus på ergonomi. Vid kundomdömen har Haven Original har fått betyget 4,5. Dessutom har Bedre Nætter som varumärke fått 4,7 stjärnor på Trustpilot, vilket bevisar att deras kunder är mycket nöjda med produkterna. 

Du erbjuds 100 nätter för att själv prova sängen, under vilka du kan skicka tillbaka den utan kostnad om den inte skulle uppnå dina förväntningar. Dessutom får du 25 års garanti på fjäder och sängram. Kombinationen av uppvisat god kundservice och positiva kundomdömen gör att vi rekommenderar Haven Original.

Fördelar

 • Dansk design
 • 7 komfortzoner
 • Hållbara material
 • Flera designmöjligheter
Nackdelar

 • Hög prisklass
 • Bäddmadrassen kan upplevas glidig

Sängen finns i följande storlekar:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Emma Kontinentalsäng – med elegant design och hotellkänsla

Bästa testvinnare

✅ Madrassen er bäst i test – Testfakta 2021
✅ 100 nätters provsömn
✅  10 års garanti
✅ Använd koden ”ASNRL5” för 5 % rabatt
Emma Kontinentalsäng

Emma Kontinentalsäng är en lyxig säng som ger dig den där fantastiska hotellkänslan hemma i ditt eget sovrum. Emma kontinentalsäng har fått hela 4,82/5 stjärnor bland kundomdömena på Emma.dk. 

Fantastisk komfort
Emma kontinentalsäng är en säng utöver det vanliga. Den har hela 7 olika komfortzoner som alla hjälper din kropp till rätt position under sömnen. När du sover i en bra position, kommer dina muskler och leder att avlastas och du kommer känna dig mindre öm när du vaknar upp nästa dag. Du kommer även känna dig mer utvilad, eftersom du inte längre vaknar upp med smärtor eller stelhet.

När du köper en Emma Kontinentalsäng får du en ram, en pikérad gavel, en madrass och toppmadrass. Du får alltså allt du behöver för att kunna förbättra din sömn drastiskt. Som om inte detta vore nog, erbjuds du även 10 års garanti, samt 100 dagars provsömn. 

En säng med lyxig känsla
Den här sängen är genomtänkt in i minsta detalj, vilket är något som märks i både materialen och utformningen. De 7 komfortzonerna och de 4 separata lagren skulle kunna ge dig den sömn du drömmer om. 

Fördelar

 • Ergonomisk madrass med 7 komfortzoner
 • Ram, gavel, madrass och toppmadrass inkluderas
 • Fås i tre storlekar
Nackdelar

 • Fås i endast en färg

Utvalda specifikationer
Storlekar: 140×200, 160×200 och 180×200
Färg: Mörkgrå
Pikérad sänggavel
10 års garanti
100 dagars provsömn
4 lagers struktur


Hästens Herlewing Kontinentalsäng – bra säng för ryggen

Bästa premiumval

Hästens Herlewing Kontinentalsäng 

 

För dig som vill ha det allra bästa och mest exklusiva är det Hästens Herlewing Kontinentalsäng som gäller. Här får du en lång rad valmöjligheter när det kommer till designen, och du kan bland annat förvänta dig att kunna välja mellan hela 12 olika färger. Sängen kommer därtill i ett stort antal storlekar, så inte spelar det någon roll om du föredrar en liten enkelsäng eller en stor dubbelsäng.

Madrassen och dess struktur
Den riktigt lyxiga Hästens Herlewing Kontinentalsäng blir den fulländande detaljen i ditt sovrum som ser till så att du slipper rygg- och nackbesvär. Sjunk ner i en säng med antingen fast eller medium fasthet och känn hur madrassen formar sig efter din kropp för att ge dig just det stödet som blir optimalt för dig. Inuti sängen finner du tre kombinerade fjädringssystem som jobbar tillsammans för att leverera en säng till dig som du verkligen kan imponeras av.

Mer om bäddmadrassen
För att fullända kontinentalsängen kommer den med en bekväm bäddmadrass vars överdrag kan tas av för att tvättas om det behövs. Den bekväma bäddmadrassen är sannerligen A och O för en optimal säng som bjuder dig på ett komfortabelt underlag varje natt. Glöm dock inte att köpa ett lakan och andra sängkläder separat så att hygien alltid tas hänsyn till.

Speciella egenskaper och funktioner
Hästens Herlewing Kontinentalsäng är framställd med en ram av massiv furu. Den här robusta och hållbara ramen är dock endast kronan på verket. Ytterligare material som du kan förvänta dig är stålfjädrar inom madrassen tillsammans med stoppning samt bolster av tagel, lin, ull och bomull. Olika sängben kan köpas till så att du får en stil som passar i just ditt sovrum.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Unikt tredubbelt fjädringssystem
 • Naturmaterial
 • Hög komfort
Nackdelar

 • Hög prisklass

Utvalda specifikationer

Producent: Hästens
Typ: kontinentalsäng
Material, överdrag: Bomull
Material, ram: Tall
Med gavel: Nej
Med ben: Nej
Med bäddmadrass: Ja, välj mellan 4 typer
Fasthet: välj mellan 4 typer

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴90 x 200
🔴90 x 210
🔴105 x 200
🔴105 x 210
🔴120 x 200
🔴120 x 210
🔴140 x 200
🔴140 x 210
🔴160 x 200
🔴160 x 210
🔴180 x 200
🔴180 x 210
🔴210 x 200
🔴210 x 210

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast


Amore kontinentalsäng – Säng med sänggavel

✅ Lyxigt utseende med fantastiskt bekväm sammet

Kontinentalsäng Amore

 

Om det är lyx och elegans som lockar en finns det knappast något bättre val än kontinentalsäng Amore. Här får man en förvånansvärt billig svensktillverkad säng som pryds av grått sammet och bjuder på en mycket bekväm upplevelse. Både en bäddmadrass, mellanmadrass, ben och huvudgavel ingår, så här får man det mesta som behövs utan att det gör ont i plånboken. Kontinentalsängen Amore kan man beställa hos Sängjätten där priset just nu är reducerat med 50 %. Köp därför storlek 180 x 200 för endast 14 995 kronor istället för originalpriset 29 995 kronor.

Vid köp av kontinentalsäng Amore kan man förvänta sig avgiftsfria samt räntefria betalningar. Den 100 dagars provperioden som Sängjätten bjuder på är även ett stort plus. Om sängen inte lever upp till ens förväntningar kan man inom dessa 100 dagar få sina pengar tillbaka och Sängjätten hämtar då upp sängen igen helt gratis.

Madrassen och dess struktur
Kontinentalsängen Amore har en vändbar mellanmadrass, och detta resulterar i att madrassens båda sidor slits ut jämt. Underbädden av bonellresår garanterar även komfort, och med sängens lyxiga utseende som ett stort plus får man här ett fulländat sängpaket som man alltid kommer att vilja ha ståendes i sovrummet. Mellanmadrassen är tillverkad i 5-zons pocketresår och anpassar sig därför efter ens kropp.

Mer om bäddmadrassen
Vid köp av ett sängpaket är bäddmadrassen det översta lagret som ger extra komfort och stöd. För att få en så komfortabel upplevelse som möjligt är kontinentalsängen Amores bäddmadrass tillverkad med en latexkärna samtidigt som den är pikerad och kuvertsydd. Med en höjd på 66 cm är kontinentalsängen Amore ganska maffig, och detta ser till så att man enkelt kan ta sig upp från sängen och lägga sig ner utan att behöva böja sig alltför mycket.

Speciella egenskaper och funktioner
Kontinentalsäng Amore är ett ypperligt val för de som föredrar att sova på ryggen eller sidan. En av anledningarna till varför detta är fallet har att göra med mellanmadrassen av zonindelad 5-zons pocketresår. Detta är en typ av madrass som är indelad i olika zoner som antingen är mjuka eller fasta beroende på vilken del av sängen det är tal om. Man får därför en skräddarsydd upplevelse med högsta möjliga komfort.

Fördelar

 • Hög komfort
 • Sammetsmaterial
 • 5 komfortzoner
 • Elegant design
Nackdelar

 • Sänggavel beställs separat

Kontinentalsäng Amore är tillgänglig i följande storlek:

🔴180 x 200

Kontinentalsäng Amore är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium/Fast
🔴Fast

Utvalda specifikationer
Färg: Ljusgrå
Material: sammet
Resårmadrass: 19cm träram med bonellresårer
Vändbar high lux 16cm 5 zons pocket resårmadrass
Mätt säng: 180x200x78 cm


Ekens Essens Ställbar Säng – Utmärkt ligg- och sittkomfort

Ekens Essens Ställbar Säng

 

 

Nästa innovativa produkt i vår topplista är Ekens Essens Ställbar Säng, och såsom namnet antyder får du här en säng med en ställbar funktion. Höj och sänk sängen både bakom ryggen och under fötterna med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. På så vis väljer du själv om du vill sitta upp för att exempelvis läsa en bok eller ligga ner för en god natts sömn.”]

Madrassen och dess struktur
Det är en 5-zonad pocketmadrass som du får när du beställer Ekens Essens Ställbar Säng, och vad detta betyder är först av allt att fjädrarna inom madrassen ligger i små individuella fickor, så kallade pockets. Det betyder dock även att madrassen är uppdelad i fem zoner där vissa zoner är hårdare medan andra är mjukare. Syftet är att ge det mest optimala stödet under hela kroppen.

Mer om bäddmadrassen
Tillsammans med den här sängen ingår Softex Trens Bäddmadrass som kommer att göra susen varje natt. Det finns även sannerligen många valmöjligheter när du satsar på Ekens Essens Ställbar Säng, och inte minst när det gäller färgerna och storlekarna. Den här produkten kan både beställas som en liten enkelsäng och en stor dubbelsäng – för att inte nämna de många färgerna: sten, hav, sand, mossa, granit och bark.

Speciella egenskaper och funktioner
Den särskilt egenskapen hos den här sängen som är väl värd att belysa är självfallet den ställbara funktionen, och då en trådlös fjärrkontroll ingår är det lätt som en plätt att justera sängen när det behövs. Även 25 års garantin på ram- och fjäderbrott är ett stort plus när du satsar på Ekens Essens Ställbar Säng då du kan lita på att sängen verkligen håller.

Pros

 • Kostnadsfri hemleverans
 • FSC och OEKO-TEX certifierad
 • Modern skandinavisk design
Cons

 • 6-8 veckors leveranstid
 • Sängben ingår inte

Utvalda specifikationer
20 års garanti på ram- och resårbrott
5 års garanti på motor
Övre Stopping: Polyeter
Ram: Träram (16 cm)
Höjd: Ca 36,5 cm (utan ben och bäddmadrass)
Handkontroll: Trådlös bluetooth handkontroll ingår
FSC-märkt
OEKO-TEX märkt
Kulör: 6

Ekens Essens Ställbar Säng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴80 x 200
🔴90 x 200
🔴90 x 210
🔴105 x 200
🔴105 x 210
🔴120 x 200
🔴160 x 200
🔴180 x 200
🔴180 x 210
🔴210 x 200
🔴210 x 210

Ekens Essens Ställbar Säng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast


24SJU Skymning Kontinentalsäng

24SJU Skymning Kontinentalsäng

 

 

Ta ditt sovrum till nästa nivå och välj 24SJU Skymning Kontinentalsäng i antingen en sand, marin, ljusgrå eller mörkgrå färg beroende på vad som blir snyggt i just ditt hem. Den svensktillverkade kontinentalsängen säljs till ett konkurrenskraftigt pris och ser till så att du får tag på äkta kvalitet som du kan vara stolt över.

Madrassen och dess struktur
Madrassen som ingår vid beställning av 24SJU Skymning Kontinentalsäng är en pocketresårmadrass, och detta anses vara optimalt för att bjuda på en så effektiv tryckavlastning som möjligt. Hur fast madrassen är varierar dessutom då den är uppdelad i olika zoner: där kroppen gynnas av ett fastare eller mjukare stöd är madrassen anpassad för att förse dig med just det stödet som du behöver.

Mer om bäddmadrassen
Tillsammans med denne kontinentalsäng ingår en bäddmadrass som är 9 cm hög. På så sätt har du ytterligare stöd och komfort under dig varje natt. Ett tillbehör till som ingår är en gavel som är knappad, vilket förser den med en lite extra exklusiv look. En gavel är A och O för att se till så att sängen ser mer ut som en helhet, och samtidigt har du någonting skönt att luta dig tillbaka mot som också skyddar väggen bakom sängen. Sist men inte minst ingår även sängben som sannerligen gör kontinentalsängen riktigt fräck och tilltalande.

Speciella egenskaper och funktioner
När du beställer 24SJU Skymning Kontinentalsäng får du ta del av en 25 års garanti på ram- och resårbrott så att du alltid garanterat har en säng som finns där för dig under många år framöver. Värt att veta är också att sängen är svensktillverkad, och mer specifikt gjord i Småland, så din kontinentalsäng är inte långt borta.

 

24SJU Skymning Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴160 x 200
🔴180 x 200

24SJU Skymning Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium / Fast
🔴Fast


24SJU Skymning Ramsäng – en ramsäng till ett konkurrenskraftigt pris

24SJU Skymning Ramsäng

 

En ordentlig säng behöver inte alltid kosta skjortan, och detta är fallet för 24SJU Skymning Ramsäng. Produkten finns att välja som antingen en enkelsäng eller dubbelsäng i många olika storlekar, och det är upp till dig om du föredrar färgen ljusgrå, mörkgrå, mörkblå eller beige. Satsa på den varianten som blir mest passande i ditt sovrum och få en billig ramsäng som gör sitt jobb väl.

Madrassen och dess struktur
24SJU Skymning Ramsäng är utrustad med en pocketmadrass där varje fjäder ligger i en egen pocket för bekvämlighetens och det optimala stödets skull. Madrassen är dessutom anpassad för att ge dig precis det stödet som du behöver under bland annat midjan, nacken, höfterna och axlarna tack vare faktumet att madrassen är uppdelad i olika zoner. Här har vi verkligen kvalitet på hög nivå.

Mer om bäddmadrassen
Bäddmadrassen som ingår när du beställer den här ramsängen är den så kallade BM1 bäddmadrassen. Denne ser till så att du får ett ordentligt stöd under dig för härlig sömn när du behöver det som mest. Här har vi allt som allt en ramsäng som blir passande i både klassiska och moderna sovrum utan att du behöver tömma ut hela plånboken.

Speciella egenskaper och funktioner
Det är med hjälp av den kroppsanpassade fjädringen som 24SJU Skymning Ramsäng lyckas att bli en utomordentligt skön säng som du inte vill gå miste om. För att säkerställa att sängen håller under en lång tid framöver är det också en 25 års garanti på ram- och resårbrott som gäller.

Fördelar

 • Kroppsanpassande fjädring
 • Fås i 4 olika färger
 • 25 års garanti på ram och fjäderbrott
Nackdelar

 • Sängben beställs separat

Utvalda specifikationer

BM1 bäddmadrass ingår

24SJU Skymning Ramsäng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴80 x 200
🔴90 x 200
🔴105 x 200
🔴120 x 200
🔴140 x 200
🔴160 x 200
🔴180 x 200
🔴210 x 200

24SJU Skymning Ramsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast


TYYNI kontinentalsäng – Kvalitetssäng

✅ Stilren skandinavisk design med dubbelfjädring

Kontinentalsäng TYYNI

.
Den eleganta kontinentalsängen TYYNI från varumärket Matri är ett vackert sängpaket som blir passande för att fullända inredningen i en majoritet av sovrum. Med sin snygga skandinaviska design är detta en säng som blir en fröjd för ögat samtidigt som den dubbla fjädringen bjuder på komfort som aldrig förr. Som grädden på moset är detta en ganska hög säng på 58 cm för att säkerställa att det blir lätt att både lägga sig i och att ta sig upp från sängen.

Kontinentalsäng TYYNI finns att köpa hos Solhem Inredning där det är möjligt att beställa storleken 180 x 200 för 23 735 kronor. Solhem Inredning erbjuder därtill hemleverans både mitt på dagen och under kvällen tillsammans med 30 dagars öppet köp. Om man ångrar sin beställning inom dessa dagar får man pengarna tillbaka, så man kan lita på att hela processen blir mycket smidig.

Madrassen och dess struktur
Mellanmadrassen är den delen av kontinentalsäng TYYNI som imponerar som mest. Den innehåller nämligen pocketfjädring, vilket betyder att varje individuell fjäder innesluts i en robust tygpåse. Resultatet blir inte bara en madrass som håller längre, utan även ökad komfort. Stoppningen av jutelatex är enbart ett stort plus.

Utöver detta är det väl värt att nämna den hållbara sängramen och ribborna som är framställda i obehandlat trä. När allt kommer till kritan imponerar alla delar av sängen när det gäller kvalitet och hållbarhet.

Mer om bäddmadrassen
Bäddmadrassen kommer med ett överdrag som lätt kan tas av med hjälp av ett blixtlås. På så sätt kan man säkerställa att ens säng alltid är ren och skön alla dag i veckan. Överdraget i fråga är framställt i bomullsväv-polyesterväv för bekvämlighetens skull, och detta tyg är Oeko-tex-certifierat. Det här agerar som en garanti på att det inte finns ohälsosamma kemikalier i tyget.

Speciella egenskaper och funktioner
Kontinentalsängen TYYNI kan skryta med sin dubbelfjädring som bjuder på extra komfort samtidigt som alla delar av kroppen får det stöd som den behöver. Med hjälp av ventilerad jutelatexstoppning ser sängen även till så att fukt stöts bort för att bjuda på den optimala upplevelsen varje natt. Med andra ord finns det mycket att älska hos kontinentalsängen TYYNI.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Sängben ingår i priset
 • Bra material
Nackdelar

 • 3-4 veckors leveranstid

Utvalda specifikationer

Dubbelt fjädringssystem
Ventilerande klädsel av jutelatex
Överdrag: OEKO-TEX-certifierad bomull
Sängram: Obehandlat FSC-märkt trä
Sängben, material: Björkträ
Sängben, höjd: 10 cm
Höjd inkl. sängben: 58 cm

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande storlek:

🔴180 x 200

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast

Du kan läsa mer om de olika TYYNI sängarna här.


Vilken säng ska jag välja?  

Det är viktigt att förstå att det inte bara finns en säng som är bäst för precis alla. Den bästa sängen för dig beror i stor del på din kroppsbyggnad, samt vilka krav du ställer på din säng.Bedste seng

Alla kroppar är olika och har olika behov, vilket måste tas med i beräkningen när man ska välja sin nya säng. Vi kommer nu att gå igenom några av de sakerna du bör vara uppmärksam på innan du köper din nya säng. Vi hoppas på att våra råd kan hjälpa dig med att välja den säng som är bäst för just dig.

Är du liten och rund, kommer du generellt sätt behöva en hårdare madrass, i jämförelse med om du är lång och smal; där du i stället kan njuta av en mjukare madrass.

Den ansedda danska tidningen Politiken.dk har intervjuat kiropraktorn Michael Randsøe, från Herlev Kiropraktor Center, som har många års erfarenhet av rådgivning av inköp av ny säng.

Han ger här ett par bra råd kring några av de viktigaste sakerna du bör vara uppmärksam på. Vi har kikat närmare på några av de råd han ger.


Zoner är viktiga:
Har man vissa kroppsformer, som t.ex. en rundare rygg eller bredare höfter, så rekommenderas det att man köper en madrass med inbyggd zonindelning.Senge boxmadras-min

Orsaken till att det är viktigt med zonindelning är att ryggraden ska kunna ligga rätt medan du sover, då detta kan hjälpa med att avvärja framtida ryggproblem. Genom att dina höfter exempelvis kan sjunka ner lite i madrassen, jämförelsevis med resten av kroppen, så påverkar detta att din ryggrad kommer ligga i rätt position under hela natten.

Här rekommenderas det då att köpa en toppmadrass i minneskum, då dessa formas efter din kropp och därmed ger dig hög avlastning.


Välj den rätta toppmadrassen:
Det räcker inte med att bara ha fokus på rätt madrass, det är minst lika viktigt att hitta en passande toppmadrass. Det är toppmadrassen som ligger överst i sängen och därmed också den din kropp kommer vara i kontakt med, natten igenom. Därför är det mycket viktigt att du väljer en toppmadrass som passar för din kroppstyp.

Konsumentmagasinet rekommenderar två olika material hos toppmadrassen:

1: Latex utvecklas av gummiträd och skapar en typ av toppmadrass med hög fasthet. Genom att välja latex får du en toppmadrass som optimalt skapar en god nattsömn. Du får högt stöd, då den är tvådimensionell och samtidigt är madrassen även mycket tryckavlastande.

Latex har också den fördelen att den är både allergivänlig och mycket andningsbar, vilket betyder att materialet inte påverkas av din kroppsvärme. Detta gör att en latex-toppmadrass är mycket behaglig att sova på, även under sommaren.

2: Minneskum justerar sig efter kroppens vikt och formas efter kroppens form, med hjälp av kroppens egen värme. Minneskum blir mjukare när den värms av kroppen, vilket tillåter att din kropp sjunker ner i madrassen i de områden där den är extra belastad, såsom vid höfter och skulderblad.

Detta gör att man ligger i en mer fastlås position, något som skapar riktigt bra sömnbekvämlighet för många människor. Det rekommenderas att folk med ryggproblem använder sig av en toppmadrass med minneskum.

Med minneskum får du alltså en tryckavlastande toppmadrass som ger avlastning med hjälp av din kroppsvärme, då den formar sig efter kroppen. När du sjunker ner i madrassen, ligger du lugnare om natten och rör dig mindre. Toppmadrassen anpassar sig därmed till din kroppsställning.


En fel säng kan förvärra dina ryggproblem:

DanskaPolitiken.dk skriver att i Danmark är det ca 20% av befolkningen som sover dåligt och t.o.m. förvärrar sina ryggproblem. Detta kan säkerligen stämma även här i Sverige.For kort seng kan give rygproblemer

viktigt själva sängen är för vårt välmående. Det kan visa sig på sömnen och ryggen, om vi inte är uppmärksamma på att välja en säng som passar för oss. Tom Bendix, som är professor och leder forskningsenheten vid Vetenskapliga centrum för Reumatologi och Ryggsjukdomar på Glostrup Hospital, berättar för Politiken om vikten av att välja en bra säng.

““Det spelar definitivt roll vilken säng man väljer, något de olika undersökningarna tyder på; även om man ska vara försiktig med att komma med slutgiltigt budskap när det kommer till ryggproblem

Han fortsätter att utala sig:
»Det är klart att en vanlig madrass inte håller för evigt. Även om det kan vara svårt att säga något definitivt om hur en dålig madrass kan påverka folk med ryggproblem, så är detta något som säger sig självt att det definitivt kan förvärra en dålig rygg, utan att ha gjort en större undersökning«

Kiropraktorn Michadel Randsøe:
»Sängen är den möbeln du bör ställa det absolut största kravet på där hemma. Ska du byta hem, prioritera sängen och sitt på vad som helst under dagen. Det är inte lika farligt att sitta på en gammal och sliten soffa, som det är att sova på en billig och dålig säng«,

Därmed råder det inga tvivel på att sängen faktiskt spelar en stor roll i våra liv. Med den bäst anpassade sängen, kan du vara med och minska risken för ryggsmärtor och du kommer att uppleva en vardag där du känner dig frisk och väl utvilad.


Det ska finnas tillräckligt med plats i sängen:Der skal være plads i sengen
Danska TV2 har på sin hemsida intervjuat fysioterapeuten Mark Abildhage, som berättar att det är mycket viktigt att ens säng inte är allt för liten. Du sover bättre om du har tillräckligt med plats. Din säng behöver minst vara 90 cm bred och med 20-30 cm utrymme på varje sida, så att du kan sträcka ut dig.


FAQ

Vilka sängar rekommenderas?
Emma, Amore, Monza
Kan det löna sig att köpa en dyr madrass?
När det gäller madrasser och sängar kan det mycket väl löna sig att investera i något ordentligt. Tänk dock på att prisklass och kvalitet inte alltid följs åt till 100 %. I regel bör man dock undvika att köpa den billigaste madrassen man kan hitta eftersom att varken garanti eller komfort brukar hålla särskilt hög nivå hos dessa produkter.
Hur många timmar sömn behöver man?
Rekommendationen för vuxna är 7-9 timmar sömn varje natt. Även om vi inte medvetet märker av något arbetar hjärnan medan vi sover. Under natten genomgår kroppen samma sömncykel fyra eller fem gånger. Varje cykel varar 90-120 minuter och består av 4 sömnstadier som alla är väsentliga för våra bestyr under de vakna timmarna.

Läs också: Ställbar säng
Läs också: Tyngdtäcke

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Viking Engaholm Kontinentalsäng 

Bäst värde

 

Kontinentalsängen som kommer härnäst på vår topplista är den älskade Viking Engaholm Kontinentalsäng. Den stilrena designen tillsammans med färgen vid namn ”kol” är ett äkta framgångsrecept som ser till så att sängen ser underbar ut i alla sorters sovrum – både klassiska och moderna. Då har vi inte ens nämnt det konkurrenskraftiga priset som bara gör allting ännu bättre.

Madrassen och dess struktur

Viking Engaholm Kontinentalsäng kommer med en träram i gran som är utrustad med resårfjädring för optimal tryckavlastning. I mellanmadrassen möts du sedan av pocketresår, vilket betyder att varje fjäder är inlindad i sin egen ficka. Du kan här förvänta dig en höjd på 13 cm och en säng som verkligen ger valuta för pengarna. Din kropp får njuta av både stöd och komfort som bidrar till en god natts sömn som du verkligen inte vill gå miste om.

Mer om bäddmadrassen

Med kontinentalsängen får du också en bäddmadrass som kommer med en höjd på 8 cm. Inuti denne bäddmadrass finner du perforerad polyeterskum som låter din kropp sjunka ner och få det där perfekta stödet där det behövs. Ha dock i åtanke att gavel och ben inte ingår i paketet, så dessa behöver du beställa separat.

Speciella egenskaper och funktioner

Några av de många egenskaperna som får Viking Engaholm Kontinentalsäng att stå ut i mängden är den snygga designen tillsammans med faktumet att sängen är svensktillverkad, men det finns också andra fördelar som gör det möjligt för dig att alltid känna dig trygg: en 25 års garanti på ram- och fjäderbrott. Med andra ord finns sängen där för dig i flera år för att fullända ditt sovrum!

Storlekar och fastheten

Viking Engaholm Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

🔴180 x 200

Viking Engaholm Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium / Fast
🔴Fast


Ställbar säng Monza

✅ Enkelt ställbar säng med medföljande fjärrkontroll

Ställbar säng Monza


Monza är en ställbar säng från varumärket MiDormani som passar väl in i de flesta hemmen. Den här sängen levereras tillsammans med en fjärrkontroll som man kan använda för att höja eller sänka vissa delar av sängen för att hitta ett passande läge. Om man beställer en ställbar säng Monza som har storleken 160 x 200 eller större kan man justera högersidan och vänstersidan oberoende av varandra.

Med räntefria och avgiftsfria betalningar är det garanterat att man hos Sängjätten enbart behöver betala för själva sängen, och just nu har Monzas pris reducerats med cirka 23 %. Detta betyder att man kan köpa sängen i storlek 180 x 200 för så lite som 27 995 kronor, reducerat från originalpriset 36 395 kronor. För att vara säker på att sängen passar en perfekt får man en 100 dagars provperiod, och om man sedan vill att sängen hämtas upp och lämnas tillbaka igen görs detta kostnadsfritt.

Madrassen och dess struktur

Mellanmadrassen som ingår i sängpaketet ”ställbar säng Monza” är en madrass med 3-zonspocket. Vad detta syftar på är att sängen är indelad i olika zoner där vissa är mer mjuka medan andra är mer fasta. Vid huvudet vill man kanske exempelvis att det ska vara mjukare medan midjan gynnas av ett fastare stöd.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrassen som man får vid beställning av den ställbara sängen Monza går under namnet ”Latex Split”, och den sista delen av namnet syftar på att madrassen är delad högst upp. Detta tillåter en att justera båda sidorna av sängen oberoende av varandra för att både personen på högersidan och vänstersidan ska få det läget som de föredrar. Det yttre tyget kan även avlägsnas när man vill tvätta av det.

Speciella egenskaper och funktioner

För att få en säng med två motorer gäller det att beställa den ställbara sängen Monza i storleken 160 x 200 eller större. Då är det fullt möjligt att höja eller sänka de två sidorna oberoende av varandra. Kom även ihåg att Sängjätten erbjuder en ram- och resårbrottsgaranti på 25 år.

Storlekar och fastheten

Den ställbara sängen Monza är tillgänglig i följande storlekar:

 • 100 x 200
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 200 x 200

Den ställbara sängen Monza är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

 • Medium
 • Medium/Fast
 • Fast

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Testfakta.dk

Testfakta.dk är en oberoende grupp av danska test- och forskningsföretag som specialiserar sig på laboratorietester och produktgranskning. Testfakta har testat Bedre Nætter Haven Original Kontinentalsäng mot ersättning från Bedre Nætter. Även om testet har kritiserats av BT-journalister kan vi konstatera att testet utfördes av professionella specialister och laboratorietekniker.

Läs det danska testet av Haven Original Kontinentalsäng här.

Sängen testades: 27 september 2021

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta