Bästa sängen 2021 – Stort test av sängar

Senest opdateret den Artikeln är en annons 0

Det kan kännas överväldigande att köpa en ny säng, då det finns så många att välja mellan. Marknaden för sängar är något av en djungel, då det finns tusentals olika sängar, som naturligtvis inte direkt underlättar valet. I denna guide kommer vi komma in på några saker du bör tänka på, innan du köper en säng.

Vi kommer även bidra med fyra alternativ på vad vi själva anser som riktigt bra sängar.

Vi människor tillbringar i snitt 26 år av våra liv i sängen. Därför är det viktigt att välja den bästa sängen, eftersom din sömns kvalitet påverkar ditt liv på så många sätt. Sover du dåligt under natten, kan det påverka hela dagen efter.
Du kommer vara mindre fokuserad under dagtimmarna och känna dig konstant trött. Sover du däremot bra om nätterna, kommer du uppleva att du har fullt av energi under dagen, vilket definitivt kommer förbättra din livskvalitet.

Vilken säng ska jag välja?  

Det är viktigt att förstå att det inte bara finns en säng som är bäst för precis alla. Den bästa sängen för dig beror i stor del på din kroppsbyggnad, samt vilka krav du ställer på din säng.Bedste seng

Alla kroppar är olika och har olika behov, vilket måste tas med i beräkningen när man ska välja sin nya säng. Vi kommer nu att gå igenom några av de sakerna du bör vara uppmärksam på innan du köper din nya säng. Vi hoppas på att våra råd kan hjälpa dig med att välja den säng som är bäst för just dig.

Är du liten och rund, kommer du generellt sätt behöva en hårdare madrass, i jämförelse med om du är lång och smal; där du i stället kan njuta av en mjukare madrass.

Den ansedda danska tidningen Politiken.dk har intervjuat kiropraktorn Michael Randsøe, från Herlev Kiropraktor Center, som har många års erfarenhet av rådgivning av inköp av ny säng.

Han ger här ett par bra råd kring några av de viktigaste sakerna du bör vara uppmärksam på. Vi har kikat närmare på några av de råd han ger.


Zoner är viktiga:
Har man vissa kroppsformer, som t.ex. en rundare rygg eller bredare höfter, så rekommenderas det att man köper en madrass med inbyggd zonindelning.Senge boxmadras-min

Orsaken till att det är viktigt med zonindelning är att ryggraden ska kunna ligga rätt medan du sover, då detta kan hjälpa med att avvärja framtida ryggproblem. Genom att dina höfter exempelvis kan sjunka ner lite i madrassen, jämförelsevis med resten av kroppen, så påverkar detta att din ryggrad kommer ligga i rätt position under hela natten.

Här rekommenderas det då att köpa en toppmadrass i minneskum, då dessa formas efter din kropp och därmed ger dig hög avlastning.


Välj den rätta toppmadrassen:
Det räcker inte med att bara ha fokus på rätt madrass, det är minst lika viktigt att hitta en passande toppmadrass. Det är toppmadrassen som ligger överst i sängen och därmed också den din kropp kommer vara i kontakt med, natten igenom. Därför är det mycket viktigt att du väljer en toppmadrass som passar för din kroppstyp.

Konsumentmagasinet rekommenderar två olika material hos toppmadrassen:

1: Latex utvecklas av gummiträd och skapar en typ av toppmadrass med hög fasthet. Genom att välja latex får du en toppmadrass som optimalt skapar en god nattsömn. Du får högt stöd, då den är tvådimensionell och samtidigt är madrassen även mycket tryckavlastande.

Latex har också den fördelen att den är både allergivänlig och mycket andningsbar, vilket betyder att materialet inte påverkas av din kroppsvärme. Detta gör att en latex-toppmadrass är mycket behaglig att sova på, även under sommaren.

2: Minneskum justerar sig efter kroppens vikt och formas efter kroppens form, med hjälp av kroppens egen värme. Minneskum blir mjukare när den värms av kroppen, vilket tillåter att din kropp sjunker ner i madrassen i de områden där den är extra belastad, såsom vid höfter och skulderblad.

Detta gör att man ligger i en mer fastlås position, något som skapar riktigt bra sömnbekvämlighet för många människor. Det rekommenderas att folk med ryggproblem använder sig av en toppmadrass med minneskum.

Med minneskum får du alltså en tryckavlastande toppmadrass som ger avlastning med hjälp av din kroppsvärme, då den formar sig efter kroppen. När du sjunker ner i madrassen, ligger du lugnare om natten och rör dig mindre. Toppmadrassen anpassar sig därmed till din kroppsställning.


Vilken säng rekommenderas?

Vi har här valt att lyfta fram olika sängar som Konsumentmagasinet rekommenderar, på grund av hög kvalitet samt bra pris. Alla sängar är dansk producerade.


Emma säng – Prisvärd säng

Bäst for priset och Konsumentmagasinet’s rekommendation

✅ Utomordentligt prisvärd säng i snygg skandinavisk design
Butik Pris

Annoncer

7.998,00 Läs mer

En högkvalitativ säng behöver inte kosta skjortan. Genom att satsa på Emma sängen får man tillgång till utomordentlig skandinavisk design som imponerar i alla sovrum. Som om detta inte vore nog får man dessutom fri frakt med leverans som sker hela vägen till ens dörr när man beställer Emma sängen.

För att man ska vara säker på att man får den bästa möjliga sängen utefter ens individuella behov har man alltid en provperiod som varar i 100 dagar. Under den här perioden får man fritt testa på Emma sängen, och om man skulle ångra köpet får man alla pengarna tillbaka. Emma sängen erbjuds just nu hos Emma där dess pris har reducerats med 60 %. Därför kan man få storlek 180 x 200 för 9 998 kronor, nedsatt från 24 998 kronor.

Madrassen och dess struktur
Emma sängen kommer utrustad med en tjock madrass som inte bara är följsam, utan dessutom bjuder på riktigt hög komfort. För att visa prov på den höga kvaliteten får man vid beställning hos Emma en 10 års garanti på själva madrassen tillsammans med en 5 års garanti på sängramen.

Den redan bekväma sängen görs ännu mer komfortabel med hjälp av den eleganta klädseln som pryder madrassen och sänggaveln. För att se till så att det är lätt som en plätt att både lägga sig i sängen och att ta sig upp igen är det hela 60 cm från golvet till toppen av madrassen.

Mer om bäddmadrassen
Emma sängens madrass har en klädsel som består av 98 % polyester och 2 % elastan. Man kan alltid lita på hög komfort när man lägger sig ner i den här sängen, och tack vare väl utvalda material formar sig madrassen efter ens kropp för att ge ett passande stöd under hela natten.

Speciella egenskaper och funktioner
Om man vill tänka lite extra på omvärlden är Emma sängen ett ypperligt val då den är 100 % vegansk och inte består av något material som är baserat på eller testat på djur. Med den hållbara EmmaFlex sängramen tillsammans med metallkonstruktionen är detta en säng som verkligen håller.

Emma sängen är tillgänglig i följande storlekar:

🔴140 x 200
🔴160 x 200
🔴180 x 200

Emma sängen är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium/Fast
🔴Fast

Du kan läsa mer om de olika Emma sängarna här.


24SJU Skymning Kontinentalsäng

24SJU Skymning Kontinentalsäng

 

Ta ditt sovrum till nästa nivå och välj 24SJU Skymning Kontinentalsäng i antingen en sand, marin, ljusgrå eller mörkgrå färg beroende på vad som blir snyggt i just ditt hem. Den svensktillverkade kontinentalsängen säljs till ett konkurrenskraftigt pris och ser till så att du får tag på äkta kvalitet som du kan vara stolt över.

Madrassen och dess struktur
Madrassen som ingår vid beställning av 24SJU Skymning Kontinentalsäng är en pocketresårmadrass, och detta anses vara optimalt för att bjuda på en så effektiv tryckavlastning som möjligt. Hur fast madrassen är varierar dessutom då den är uppdelad i olika zoner: där kroppen gynnas av ett fastare eller mjukare stöd är madrassen anpassad för att förse dig med just det stödet som du behöver.

Mer om bäddmadrassen
Tillsammans med denne kontinentalsäng ingår en bäddmadrass som är 9 cm hög. På så sätt har du ytterligare stöd och komfort under dig varje natt. Ett tillbehör till som ingår är en gavel som är knappad, vilket förser den med en lite extra exklusiv look. En gavel är A och O för att se till så att sängen ser mer ut som en helhet, och samtidigt har du någonting skönt att luta dig tillbaka mot som också skyddar väggen bakom sängen. Sist men inte minst ingår även sängben som sannerligen gör kontinentalsängen riktigt fräck och tilltalande.

Speciella egenskaper och funktioner
När du beställer 24SJU Skymning Kontinentalsäng får du ta del av en 25 års garanti på ram- och resårbrott så att du alltid garanterat har en säng som finns där för dig under många år framöver. Värt att veta är också att sängen är svensktillverkad, och mer specifikt gjord i Småland, så din kontinentalsäng är inte långt borta. 

24SJU Skymning Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴160 x 200
🔴180 x 200

24SJU Skymning Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium / Fast
🔴Fast


Hästens Herlewing Kontinentalsäng 

Bästa premiumval

Hästens Herlewing Kontinentalsäng 

För dig som vill ha det allra bästa och mest exklusiva är det Hästens Herlewing Kontinentalsäng som gäller. Här får du en lång rad valmöjligheter när det kommer till designen, och du kan bland annat förvänta dig att kunna välja mellan hela 12 olika färger. Sängen kommer därtill i ett stort antal storlekar, så inte spelar det någon roll om du föredrar en liten enkelsäng eller en stor dubbelsäng.

Madrassen och dess struktur
Den riktigt lyxiga Hästens Herlewing Kontinentalsäng blir den fulländande detaljen i ditt sovrum som ser till så att du slipper rygg- och nackbesvär. Sjunk ner i en säng med antingen fast eller medium fasthet och känn hur madrassen formar sig efter din kropp för att ge dig just det stödet som blir optimalt för dig. Inuti sängen finner du tre kombinerade fjädringssystem som jobbar tillsammans för att leverera en säng till dig som du verkligen kan imponeras av.

Mer om bäddmadrassen
För att fullända kontinentalsängen kommer den med en bekväm bäddmadrass vars överdrag kan tas av för att tvättas om det behövs. Den bekväma bäddmadrassen är sannerligen A och O för en optimal säng som bjuder dig på ett komfortabelt underlag varje natt. Glöm dock inte att köpa ett lakan och andra sängkläder separat så att hygien alltid tas hänsyn till.

Speciella egenskaper och funktioner
Hästens Herlewing Kontinentalsäng är framställd med en ram av massiv furu. Den här robusta och hållbara ramen är dock endast kronan på verket. Ytterligare material som du kan förvänta dig är stålfjädrar inom madrassen tillsammans med stoppning samt bolster av tagel, lin, ull och bomull. Olika sängben kan köpas till så att du får en stil som passar i just ditt sovrum.

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴90 x 200
🔴90 x 210
🔴105 x 200
🔴105 x 210
🔴120 x 200
🔴120 x 210
🔴140 x 200
🔴140 x 210
🔴160 x 200
🔴160 x 210
🔴180 x 200
🔴180 x 210
🔴210 x 200
🔴210 x 210

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast


Ekens Essens Ställbar Säng – Utmärkt ligg- och sittkomfort

Ekens Essens Ställbar Säng

Butik Pris

Annoncer

26.365,00 Läs mer

 

Nästa innovativa produkt i vår topplista är Ekens Essens Ställbar Säng, och såsom namnet antyder får du här en säng med en ställbar funktion. Höj och sänk sängen både bakom ryggen och under fötterna med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. På så vis väljer du själv om du vill sitta upp för att exempelvis läsa en bok eller ligga ner för en god natts sömn.”]

Madrassen och dess struktur
Det är en 5-zonad pocketmadrass som du får när du beställer Ekens Essens Ställbar Säng, och vad detta betyder är först av allt att fjädrarna inom madrassen ligger i små individuella fickor, så kallade pockets. Det betyder dock även att madrassen är uppdelad i fem zoner där vissa zoner är hårdare medan andra är mjukare. Syftet är att ge det mest optimala stödet under hela kroppen.

Mer om bäddmadrassen
Tillsammans med den här sängen ingår Softex Trens Bäddmadrass som kommer att göra susen varje natt. Det finns även sannerligen många valmöjligheter när du satsar på Ekens Essens Ställbar Säng, och inte minst när det gäller färgerna och storlekarna. Den här produkten kan både beställas som en liten enkelsäng och en stor dubbelsäng – för att inte nämna de många färgerna: sten, hav, sand, mossa, granit och bark.

Speciella egenskaper och funktioner
Den särskilt egenskapen hos den här sängen som är väl värd att belysa är självfallet den ställbara funktionen, och då en trådlös fjärrkontroll ingår är det lätt som en plätt att justera sängen när det behövs. Även 25 års garantin på ram- och fjäderbrott är ett stort plus när du satsar på Ekens Essens Ställbar Säng då du kan lita på att sängen verkligen håller.

Storlekar och fastheten

Ekens Essens Ställbar Säng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴80 x 200
🔴90 x 200
🔴90 x 210
🔴105 x 200
🔴105 x 210
🔴120 x 200
🔴160 x 200
🔴180 x 200
🔴180 x 210
🔴210 x 200
🔴210 x 210

Ekens Essens Ställbar Säng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast


24SJU Skymning Ramsäng – en ramsäng till ett konkurrenskraftigt pris

24SJU Skymning Ramsäng

Butik Pris

Annoncer

6.995,00 Läs mer

 

En ordentlig säng behöver inte alltid kosta skjortan, och detta är fallet för 24SJU Skymning Ramsäng. Produkten finns att välja som antingen en enkelsäng eller dubbelsäng i många olika storlekar, och det är upp till dig om du föredrar färgen ljusgrå, mörkgrå, mörkblå eller beige. Satsa på den varianten som blir mest passande i ditt sovrum och få en billig ramsäng som gör sitt jobb väl.

Madrassen och dess struktur
24SJU Skymning Ramsäng är utrustad med en pocketmadrass där varje fjäder ligger i en egen pocket för bekvämlighetens och det optimala stödets skull. Madrassen är dessutom anpassad för att ge dig precis det stödet som du behöver under bland annat midjan, nacken, höfterna och axlarna tack vare faktumet att madrassen är uppdelad i olika zoner. Här har vi verkligen kvalitet på hög nivå.

Mer om bäddmadrassen
Bäddmadrassen som ingår när du beställer den här ramsängen är den så kallade BM1 bäddmadrassen. Denne ser till så att du får ett ordentligt stöd under dig för härlig sömn när du behöver det som mest. Här har vi allt som allt en ramsäng som blir passande i både klassiska och moderna sovrum utan att du behöver tömma ut hela plånboken.

Speciella egenskaper och funktioner
Det är med hjälp av den kroppsanpassade fjädringen som 24SJU Skymning Ramsäng lyckas att bli en utomordentligt skön säng som du inte vill gå miste om. För att säkerställa att sängen håller under en lång tid framöver är det också en 25 års garanti på ram- och resårbrott som gäller.

Storlekar och fastheten

24SJU Skymning Ramsäng är tillgänglig i följande storlekar:

🔴80 x 200
🔴90 x 200
🔴105 x 200
🔴120 x 200
🔴140 x 200
🔴160 x 200
🔴180 x 200
🔴210 x 200

24SJU Skymning Ramsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast


Amore kontinentalsäng – Säng med sänggavel

✅ Lyxigt utseende med fantastiskt bekväm sammet

Kontinentalsäng Amore

i samarbete med PriceRunner

Om det är lyx och elegans som lockar en finns det knappast något bättre val än kontinentalsäng Amore. Här får man en förvånansvärt billig svensktillverkad säng som pryds av grått sammet och bjuder på en mycket bekväm upplevelse. Både en bäddmadrass, mellanmadrass, ben och huvudgavel ingår, så här får man det mesta som behövs utan att det gör ont i plånboken. Kontinentalsängen Amore kan man beställa hos Sängjätten där priset just nu är reducerat med 50 %. Köp därför storlek 180 x 200 för endast 14 995 kronor istället för originalpriset 29 995 kronor.

Vid köp av kontinentalsäng Amore kan man förvänta sig avgiftsfria samt räntefria betalningar. Den 100 dagars provperioden som Sängjätten bjuder på är även ett stort plus. Om sängen inte lever upp till ens förväntningar kan man inom dessa 100 dagar få sina pengar tillbaka och Sängjätten hämtar då upp sängen igen helt gratis.

Madrassen och dess struktur
Kontinentalsängen Amore har en vändbar mellanmadrass, och detta resulterar i att madrassens båda sidor slits ut jämt. Underbädden av bonellresår garanterar även komfort, och med sängens lyxiga utseende som ett stort plus får man här ett fulländat sängpaket som man alltid kommer att vilja ha ståendes i sovrummet. Mellanmadrassen är tillverkad i 5-zons pocketresår och anpassar sig därför efter ens kropp.

Mer om bäddmadrassen
Vid köp av ett sängpaket är bäddmadrassen det översta lagret som ger extra komfort och stöd. För att få en så komfortabel upplevelse som möjligt är kontinentalsängen Amores bäddmadrass tillverkad med en latexkärna samtidigt som den är pikerad och kuvertsydd. Med en höjd på 66 cm är kontinentalsängen Amore ganska maffig, och detta ser till så att man enkelt kan ta sig upp från sängen och lägga sig ner utan att behöva böja sig alltför mycket.

Speciella egenskaper och funktioner
Kontinentalsäng Amore är ett ypperligt val för de som föredrar att sova på ryggen eller sidan. En av anledningarna till varför detta är fallet har att göra med mellanmadrassen av zonindelad 5-zons pocketresår. Detta är en typ av madrass som är indelad i olika zoner som antingen är mjuka eller fasta beroende på vilken del av sängen det är tal om. Man får därför en skräddarsydd upplevelse med högsta möjliga komfort.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsäng Amore är tillgänglig i följande storlek:

🔴180 x 200

Kontinentalsäng Amore är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium/Fast
🔴Fast


TYYNI kontinentalsäng – Kvalitetssäng

✅ Stilren skandinavisk design med dubbelfjädring

Kontinentalsäng TYYNI

Butik Pris

Annoncer

23.735,00 Läs mer

.
Den eleganta kontinentalsängen TYYNI från varumärket Matri är ett vackert sängpaket som blir passande för att fullända inredningen i en majoritet av sovrum. Med sin snygga skandinaviska design är detta en säng som blir en fröjd för ögat samtidigt som den dubbla fjädringen bjuder på komfort som aldrig förr. Som grädden på moset är detta en ganska hög säng på 58 cm för att säkerställa att det blir lätt att både lägga sig i och att ta sig upp från sängen.

Kontinentalsäng TYYNI finns att köpa hos Solhem Inredning där det är möjligt att beställa storleken 180 x 200 för 23 735 kronor. Solhem Inredning erbjuder därtill hemleverans både mitt på dagen och under kvällen tillsammans med 30 dagars öppet köp. Om man ångrar sin beställning inom dessa dagar får man pengarna tillbaka, så man kan lita på att hela processen blir mycket smidig.

Madrassen och dess struktur
Mellanmadrassen är den delen av kontinentalsäng TYYNI som imponerar som mest. Den innehåller nämligen pocketfjädring, vilket betyder att varje individuell fjäder innesluts i en robust tygpåse. Resultatet blir inte bara en madrass som håller längre, utan även ökad komfort. Stoppningen av jutelatex är enbart ett stort plus.

Utöver detta är det väl värt att nämna den hållbara sängramen och ribborna som är framställda i obehandlat trä. När allt kommer till kritan imponerar alla delar av sängen när det gäller kvalitet och hållbarhet.

Mer om bäddmadrassen
Bäddmadrassen kommer med ett överdrag som lätt kan tas av med hjälp av ett blixtlås. På så sätt kan man säkerställa att ens säng alltid är ren och skön alla dag i veckan. Överdraget i fråga är framställt i bomullsväv-polyesterväv för bekvämlighetens skull, och detta tyg är Oeko-tex-certifierat. Det här agerar som en garanti på att det inte finns ohälsosamma kemikalier i tyget.

Speciella egenskaper och funktioner
Kontinentalsängen TYYNI kan skryta med sin dubbelfjädring som bjuder på extra komfort samtidigt som alla delar av kroppen får det stöd som den behöver. Med hjälp av ventilerad jutelatexstoppning ser sängen även till så att fukt stöts bort för att bjuda på den optimala upplevelsen varje natt. Med andra ord finns det mycket att älska hos kontinentalsängen TYYNI.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande storlek:

🔴180 x 200

Kontinentalsäng TYYNI är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Fast

Du kan läsa mer om de olika TYYNI sängarna här.


En fel säng kan förvärra dina ryggproblem:

DanskaPolitiken.dk skriver att i Danmark är det ca 20% av befolkningen som sover dåligt och t.o.m. förvärrar sina ryggproblem. Detta kan säkerligen stämma även här i Sverige.For kort seng kan give rygproblemer

viktigt själva sängen är för vårt välmående. Det kan visa sig på sömnen och ryggen, om vi inte är uppmärksamma på att välja en säng som passar för oss. Tom Bendix, som är professor och leder forskningsenheten vid Vetenskapliga centrum för Reumatologi och Ryggsjukdomar på Glostrup Hospital, berättar för Politiken om vikten av att välja en bra säng.

““Det spelar definitivt roll vilken säng man väljer, något de olika undersökningarna tyder på; även om man ska vara försiktig med att komma med slutgiltigt budskap när det kommer till ryggproblem

Han fortsätter att utala sig:
»Det är klart att en vanlig madrass inte håller för evigt. Även om det kan vara svårt att säga något definitivt om hur en dålig madrass kan påverka folk med ryggproblem, så är detta något som säger sig självt att det definitivt kan förvärra en dålig rygg, utan att ha gjort en större undersökning«

Kiropraktorn Michadel Randsøe:
»Sängen är den möbeln du bör ställa det absolut största kravet på där hemma. Ska du byta hem, prioritera sängen och sitt på vad som helst under dagen. Det är inte lika farligt att sitta på en gammal och sliten soffa, som det är att sova på en billig och dålig säng«,

Därmed råder det inga tvivel på att sängen faktiskt spelar en stor roll i våra liv. Med den bäst anpassade sängen, kan du vara med och minska risken för ryggsmärtor och du kommer att uppleva en vardag där du känner dig frisk och väl utvilad.


Det ska finnas tillräckligt med plats i sängen:Der skal være plads i sengen
DanskaTV2 har på sin hemsida intervjuat fysioterapeuten Mark Abildhage, som berättar att det är mycket viktigt att ens säng inte är allt för liten. Du sover bättre om du har tillräckligt med plats. Din säng behöver minst vara 90 cm bred och med 20-30 cm utrymme på varje sida, så att du kan sträcka ut dig.


FAQ

Vilka sängar rekommenderas?
Emma, Amore, Monza
Kan det löna sig att köpa en dyr madrass?
När det gäller madrasser och sängar kan det mycket väl löna sig att investera i något ordentligt. Tänk dock på att prisklass och kvalitet inte alltid följs åt till 100 %. I regel bör man dock undvika att köpa den billigaste madrassen man kan hitta eftersom att varken garanti eller komfort brukar hålla särskilt hög nivå hos dessa produkter.
Hur många timmar sömn behöver man?
Rekommendationen för vuxna är 7-9 timmar sömn varje natt. Även om vi inte medvetet märker av något arbetar hjärnan medan vi sover. Under natten genomgår kroppen samma sömncykel fyra eller fem gånger. Varje cykel varar 90-120 minuter och består av 4 sömnstadier som alla är väsentliga för våra bestyr under de vakna timmarna.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Viking Engaholm Kontinentalsäng 

Bäst värde

 

Kontinentalsängen som kommer härnäst på vår topplista är den älskade Viking Engaholm Kontinentalsäng. Den stilrena designen tillsammans med färgen vid namn ”kol” är ett äkta framgångsrecept som ser till så att sängen ser underbar ut i alla sorters sovrum – både klassiska och moderna. Då har vi inte ens nämnt det konkurrenskraftiga priset som bara gör allting ännu bättre.

Madrassen och dess struktur

Viking Engaholm Kontinentalsäng kommer med en träram i gran som är utrustad med resårfjädring för optimal tryckavlastning. I mellanmadrassen möts du sedan av pocketresår, vilket betyder att varje fjäder är inlindad i sin egen ficka. Du kan här förvänta dig en höjd på 13 cm och en säng som verkligen ger valuta för pengarna. Din kropp får njuta av både stöd och komfort som bidrar till en god natts sömn som du verkligen inte vill gå miste om.

Mer om bäddmadrassen

Med kontinentalsängen får du också en bäddmadrass som kommer med en höjd på 8 cm. Inuti denne bäddmadrass finner du perforerad polyeterskum som låter din kropp sjunka ner och få det där perfekta stödet där det behövs. Ha dock i åtanke att gavel och ben inte ingår i paketet, så dessa behöver du beställa separat.

Speciella egenskaper och funktioner

Några av de många egenskaperna som får Viking Engaholm Kontinentalsäng att stå ut i mängden är den snygga designen tillsammans med faktumet att sängen är svensktillverkad, men det finns också andra fördelar som gör det möjligt för dig att alltid känna dig trygg: en 25 års garanti på ram- och fjäderbrott. Med andra ord finns sängen där för dig i flera år för att fullända ditt sovrum!

Storlekar och fastheten

Viking Engaholm Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

🔴180 x 200

Viking Engaholm Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

🔴Medium
🔴Medium / Fast
🔴Fast


Ställbar säng Monza

✅ Enkelt ställbar säng med medföljande fjärrkontroll

Ställbar säng Monza


Monza är en ställbar säng från varumärket MiDormani som passar väl in i de flesta hemmen. Den här sängen levereras tillsammans med en fjärrkontroll som man kan använda för att höja eller sänka vissa delar av sängen för att hitta ett passande läge. Om man beställer en ställbar säng Monza som har storleken 160 x 200 eller större kan man justera högersidan och vänstersidan oberoende av varandra.

Med räntefria och avgiftsfria betalningar är det garanterat att man hos Sängjätten enbart behöver betala för själva sängen, och just nu har Monzas pris reducerats med cirka 23 %. Detta betyder att man kan köpa sängen i storlek 180 x 200 för så lite som 27 995 kronor, reducerat från originalpriset 36 395 kronor. För att vara säker på att sängen passar en perfekt får man en 100 dagars provperiod, och om man sedan vill att sängen hämtas upp och lämnas tillbaka igen görs detta kostnadsfritt.

Madrassen och dess struktur

Mellanmadrassen som ingår i sängpaketet ”ställbar säng Monza” är en madrass med 3-zonspocket. Vad detta syftar på är att sängen är indelad i olika zoner där vissa är mer mjuka medan andra är mer fasta. Vid huvudet vill man kanske exempelvis att det ska vara mjukare medan midjan gynnas av ett fastare stöd.

Mer om bäddmadrassen

Bäddmadrassen som man får vid beställning av den ställbara sängen Monza går under namnet ”Latex Split”, och den sista delen av namnet syftar på att madrassen är delad högst upp. Detta tillåter en att justera båda sidorna av sängen oberoende av varandra för att både personen på högersidan och vänstersidan ska få det läget som de föredrar. Det yttre tyget kan även avlägsnas när man vill tvätta av det.

Speciella egenskaper och funktioner

För att få en säng med två motorer gäller det att beställa den ställbara sängen Monza i storleken 160 x 200 eller större. Då är det fullt möjligt att höja eller sänka de två sidorna oberoende av varandra. Kom även ihåg att Sängjätten erbjuder en ram- och resårbrottsgaranti på 25 år.

Storlekar och fastheten

Den ställbara sängen Monza är tillgänglig i följande storlekar:

  • 100 x 200
  • 120 x 200
  • 140 x 200
  • 160 x 200
  • 180 x 200
  • 200 x 200

Den ställbara sängen Monza är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:

  • Medium
  • Medium/Fast
  • Fast