Robotgräsklippare bäst i test - Guide till de bästa robotgräsklipparna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: mars 17, 2023.
Robotgräsklippare bäst i test - Guide till de bästa robotgräsklipparna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I detta test av robotgräsklippare har vi samlat flera testvinnande robotgräsklippare. Vi har undersökt recensioner och tester från en rad olika skandinaviska konsumentorganisationer och större medier, så att du enkelt kan få en överblick över vilka maskiner experterna anser vara de bästa på marknaden.

Pris och kvalitet är saker som ofta hänger ihop, men det gäller inte alltid, och flera av de billigare robotgräsklippare klarar sig faktiskt bättre än de dyrare modellerna. Med hjälp från experten Samuel Ringgard Davey reder vi ut vad som är viktigast att tänka på när du köper ny robotgräsklippare.

Sist i artikeln hittar du en lista över de källor som vi har använt, om du själv skulle vilja läsa mer.

De 8 bästa robotgräsklipparna i testguiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

5 saker att tänka på innan du köper robotgräsklippare

 • Yta
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Pris
 • Användar- och expertrecensioner

arrow-more

Robomow RK1000 - robotgräsklippare med 4 svängbara blad

Konsumentmagasinet rekommenderar
 • check Testvinnare hos Råd & Rön
 • check Testvinnare av dansk oberoende testpanel
 • check Hög betygsättning av 4,6/5 stjärnor på Robot Maniak

Se priser och erbjudande på Robomow RK1000 här:

 • Smart navigationssystem
 • Kontrollpanel med högupplöst pekskärm
 • Självrengörande funktion

Robomow RK1000 är utrustad med ett smart navigationssystem som gör att den sömlöst kan manövrera runt på gräsmattan för en perfekt, jämn klippning. På så vis kan du luta dig tillbaka och slappna av medan din Robomow tar hand om klippningen och garanterar ett fantastiskt resultat varje gång.

Recension: En detaljerad recension av Robomow RK1000

10 cm maximal klipphöjd
Robomow RK1000 har en klippbredd på 21 cm, vilket är bredare än marknadsgenomsnittet på 18 cm. Detta är särskilt praktiskt när du har ett större klippområde eller vill ha en snabbare klippningsprocess. Den behöver färdas mindre än liknande robotgräsklippare för att klippa en större yta.

Den kan enkelt hantera högre gräs med sin maximala klipphöjd på 10 cm, vilket återigen är betydligt högre än genomsnittet på 6 cm på andra liknande robotgräsklippare. Den höga maximala klipphöjden gör den till ett bra alternativ när du inte själv har möjlighet att klippa gräsmattan regelbundet.

Touchskärm med hög upplösning
En utmärkande egenskap hos den här modellen är den snygga kontrollpanelen med högupplöst touchskärm som ger dig tydligare kontroll över din Robomow. Systemet är mycket användarvänligt så gräsklipparen är redo att börja arbeta med bara ett par tryckningar.

Laddningstiden är också imponerande kort – 45 minuter – medan batteritiden ligger på imponerande 90 minuter. Med sina 10,5 kg är Robomow RK1000 inte heller alltför tung att flytta runt. Den arbetar relativt tyst med 64 dB, vilket gör den till ett gynnsamt alternativ för dem som vill ha minimal ljudstörning under klippningen.

Lutningar inget problem
Robomow RK1000 har en rekommenderad areastorlek på upp till 1000 m². Men beroende på faktorer som gräsets höjd och täthet, omgivningstemperatur, lutningar och många andra kan den siffran ändå vara högre. Dessutom kan den hantera en lutning på upp till 45 %, vilket är mycket större än liknande produkter som endast har en lutningskapacitet på upp till 20 %.Robomows kraftfulla motor gör den till ett smart alternativ för husägare som bor i kuperad terräng.

Vad säger användare och experter om Robomow RK1000?

Både experter och användare har testat Robomow RK1000 och den har fått höga poäng och positiva omdömen. Experter har funnit att robotgräsklipparen är “riktigt bra för stora gräsmattor” och “bra på att hantera hinder”. Användarnas recensioner är lika positiva, och många anger att Robomow RK1000 är “det bästa de någonsin har köpt”. En kund upplevde dessutom att denna modell är “bland de mindre högljudda”.

Konsumentmagasinets omdöme

Robomow RK1000 är en högkvalitativ modell med ett antal intressanta funktioner, såsom möjligheten att klippa mycket nära kanterna och ett stöldskyddat säkerhetssystem med fyrsiffrig pinkod. Det finns dock ingen appanslutning, så du kan inte styra Robomow från din telefon. Slutligen var vår favoritfunktion lyft- och lutningssensorn, som automatiskt stoppar bladen om barn försöker lyfta robotgräsklipparen.

Fördelar

 • Kan klippa mycket nära kanter
 • Klippsystem med 4 svängbara blad
 • Säkerhetssystem med 4-siffrig pinkod
 • Sensor för lyftning och lutning
 • Nödstopp
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Saknar app-anslutning

Stihl RMI 632 - robotgräsklippare med anpassningsbar lutningshastighet

Bästa robotgräsklippare för stora gräsmattor
 • check Testvinnare av dansk oberoende testpanel
 • check Bästa köpet-utmärkelse hos GardenersWorld - med ett högt betyg på 4,8/5 stjärnor
 • check TrustedReviews höga rekommendation - 5/5 stjärnor
 • check 4,9/5 stjärnor på Google Shopping

Se priser och erbjudande på Stihl RMI 632 här:

 • Kraftfull prestanda för stora gräsmattor på upp till 3000 m².
 • Hjul med traktionsmönster
 • iMOW robotgräsklippare med drivning

Stihl RMI 632 är en högkvalitativ robotgräsklippare som drivs av Stihls iMOW-robotdrift, vilket gör att klipparen kan klippa i uppförsbackar med precision. Modellerna i RMI 6-serien kan klippa gräsmattor med en lutning på upp till 45 grader.

Recension: En detaljerad recension av Stihl RMI 632

Hanterar 3000 m² med lätthet
Stihl RMI 632 är ett utmärkt val för dem som letar efter en robotgräsklippare med exceptionell kapacitet när det gäller att klippa mycket stora ytor. Den rekommenderade klippytan för den här gräsklipparen är cirka 3000 m², vilket är långt över den genomsnittliga robotgräsklipparen på marknaden. Den har en överlägsen klippbredd på 28 cm, vilket är relativt oöverträffat av många liknande robotgräsklippare.

Hjul med unikt mönster
RMI 632:s hjul har ett unikt dragmönster som lämpar sig för mycket bra prestanda i olika terräng och branta lutningar. På grund av det mönstret har de också en självrengörande egenskap. Den adaptiva lutningshastigheten ger en mer exakt klippning i backar. Den integrerade lutningssensorn analyserar ständigt klipparens position och kan anpassa hastigheten därefter.

Smart dockning
RMI 632 har också en mycket tysta ljudnivå på 59 dB, vilket är ett par dB lägre än den genomsnittliga robotgräsklipparen. Den behöver laddas efter 90 minuters användning. RMI 632 har en automatisk returfunktion för att komma tillbaka till dockningsstationen, som är gräsklipparens hem men också laddar den samtidigt. Gräsklipparen kan också upptäcka regn vilket automatiskt stoppar klippningen och får maskinen att återvända till sin dockningsstation.

Vad säger experter om Stihl RMI 632?

Robotgräsklipparen Stihl RMI 632 har fått höga betyg av experter. De har gett roboten höga betyg för dess prestanda på ojämna gräsmattor och sluttningar och för dess förmåga att hantera olika typer av terräng. RMI 632 får också beröm för sin förmåga att klippa snyggt och jämnt samt för sin förmåga att hantera högt och fuktigt gräs.

Konsumentmagasinets omdöme

Stihls robotgräsklippare RMI 632 är gjord med tanke på större trädgårdar, men den har också några geniala funktioner. Kontrollpanelen med en integrerad och ljusstark display används på alla STIHL iMOW® robotgräsklippare för enkel inställning, manuell styrning och snabb visning av maskininformation.

Den kontrastrika displayen gör att kontrollpanelen kan användas även i solljus. Den enda nackdelen är den begränsade placeringen av laddningsstationen, och för att uppnå ett perfekt resultat måste du klippa gräset runt laddsystemet manuellt. Om du har en stor trädgård att ta hand om är detta definitivt en av de bästa robotgräsklipparna som finns.

Fördelar

 • Anpassningsbar lutningshastighet
 • Dynamisk klippning i uppförsbackar
 • Intelligent laddningssystem
 • Smart mulching klippdäck
 • Avtagbar kontrollpanel
 • Begränsad placering av laddningsstation

Nackdelar

 • Gräset runt stationen måste trimmas manuellt

Husqvarna Automower 310 Mark II - robotgräsklippare med app-anslutning

Bästa gräsklippare med smart drift
 • check Testvinnare på PriceRunner - med högt betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check 8.3/10 total testresultat på 'Best Robot Lawm Mower'

Se priser och erbjudande på Husqvarna Automower 310 Mark II här:

 • Smartphone-anslutning med Automower Connect@HOME
 • Systematisk klippning av passager
 • Sensorer för lyftning och vältning

Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare som ansluts till din smartphone via Automower® Connect@HOME. Denna Bluetooth-lösning ger dig fullständig kontroll över gräsklipparen, så att du snabbt kan skicka kommandon för att starta, stoppa och parkera samt inspektera och justera inställningar med hjälp av telefonen. Kommunikationen är stabil på upp till 30 meters avstånd.

Recension: En detaljerad recension av Husqvarna Automower 310 Mark II

Smala passager
Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare är en av de smartaste och mest moderna modellerna på marknaden. En av dess många bra funktioner är systematisk passage-klippning, som ger utmärkta klippresultat i smala passager genom att automatiskt byta klippmönster.

Jobbar tyst
Med en bredd på 22 cm har denna modell en större klippbredd än de flesta robotgräsklippare, vilket gör att den kan täcka mer mark på kortare tid. Det är också en av de tystaste robotgräsklipparna som finns, med en ljudnivå på bara 59 dB. Den rekommenderade ytan för den här produkten är 1000 m². Slutligen tar uppladdningen bara 60 minuter och batteritiden är sedan 70 minuter.

Väderbeständig
Husqvarna Automower 310 Mark II är utrustad med stora hjul med grovt mönster som ger utmärkt dragkraft även om ytan är hal. Den klarar lätt av backar med upp till 40 % lutning. Den kan till och med användas i regn eftersom gräsklipparen också är väderbeständig och byggd för att klara det hårda nordiska klimatet.

Vad säger användare och experter om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare har testats av experter och användare, och majoriteten av feedback ger den höga betyg. I synnerhet uppskattar användarna den enkla installationen och byggkvaliteten, som gör den till ett hållbart alternativ. Dessutom prisas robotgräsklipparen för sin förmåga att hantera de flesta typer av ytor väl och för den minskade mängd arbete som den kräver av användaren.

Konsumentmagasinets omdöme

Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare är riktigt enkel att ställa in och fungerar effektivt redan från början. Den har en mängd smarta funktioner som frostskydd, vädertimer, olika profiler m.m. Fler alternativ till anslutning förutom via Bluetooth hade varit ett bra tillägg. Mark II är optimal för komplexa, medelstora trädgårdar.

Fördelar

 • Frostskydd
 • Profiler för olika platser
 • Väderskydd
 • Kan tvättas med trädgårdsslang
 • Superlätt att sätta upp

Nackdelar

 • Ingen automatisk uppdateringsfunktion
 • Endast anslutning via Bluetooth i standardutgåvan

Robomow RC304U - robotgräsklippare til alla typer av gräsmattor

Bra praktisk robot gräsklippare
 • check Bra betyg från Råd & Rön

Se priser och erbjudande på Robomow RC304U här:

 • Utmärkt prestanda på alla typer av gräsmattor
 • Kan klippa en jämn gräsmatta på upp till 1000 m2
 • Bluetooth och smartphone-app

Robomow RC304U har testats av två skandinaviska expertgrupper från Råd & Rön. Testpanelerna har övervägande positiva synpunkter om Robomow RC304U, och modellen får därför ett bra betyg av testpanelerna.

Recension: En detaljerad recension av Robomow RC304U

Tar sig lätt fram i hela trädgården
För att konsumenten ska få slippa all manuell gräsklippning är Robomow RC304U utformad för att klara att klippa gräset i hela trädgården. Modellen kan klippa gräset 15-60 mm långt, vilket innebär att den här gräsklipparen klarar av ett relativt högt gräs, och du kan själv ställa in hur kort du vill att Robomow RC304U klipper gräset.

Om man har en ojämn och/eller sluttande gräsmatta kan man glädja sig åt att Robomow RC304U är gjord för att kunna köra i en lutning på upp till 36 %, eller 20 grader.

Gjord för en stor trädgård
Som konsument kan man få nytta av Robomow RC304U oavsett om man har en stor eller liten gräsmatta. Tillverkaren rekommenderar inte att man använder gräsklipparen på gräsmattor som är större än 500 m2, men om man har en plan gräsmatta utan hinder och sänkor kan Robomow RC304U klippa gräset på ytor upp till 1000 m2,  alltså en dubbelt så stor yta.

Robomow RC304U har en klippbredd på 28 cm och modellen klipper alltså gräset i breda sektioner åt gången. Den här gräsklipparen kommer dessutom åt gräs som är utanför hjulen, vilket innebär att även kanterna på gräsmattan blir klippta.

Kontrollera gräsklipparen med en app
Robomow RC304U har en kraftfull DC-klippmotor som gör att man kan använda modellen på alla typer av gräs.

Modellen har ett 26 V Litiumbatteri som kan laddas i den medföljande basstationen när man inte använder gräsklipparen, och laddningen tar ungefär 50 minuter. Robomow RC304U är dessutom på många sätt en högteknologisk robotgräsklippare och därför kan man bland annat kontrollera modellen via en app.

Appen är gratis och behöver bara laddas ner till mobilen. Därefter kan man använda appen för att starta och stänga av robotgräsklipparen, justera inställningar samt hålla koll på rörelser och driftstatus. Robomow RC304U mäter 63 cm x 46 cm x 21 cm och väger 18 kg.

Fördelar

 • Klipper gräset till en längd på 15-60 mm
 • Kan klare skråninger på 36 procent
 • Klarar en lutning på upp till 36 %
 • Stark DC-klippmotor
 • Kan kontrolleras via en app

Nackdelar

 • Kan vara svårt att rengöra
 • Stöldskyddet kunde vara tydligare

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Bosch Indego M+ 700 - kartlägger din trädgård på egen hand

Bästa robotgräsklippare för allround-användning
 • check Testvinnare av dansk oberoende testpanel
 • check Högt betyg på 4,6/5 stjärnor på Robot Maniac

Se priser och erbjudande på Bosch Indego M+ 700 här:

 • SmartMowing avgör väderförhållanden
 • Klarar av alla typer av användning
 • LogiCut-funktionen - för de bästa rutterna

Nästa produkt på listan är det älskade premiumvalet Indego M+ 700 från märket Bosch. Den här robotgräsklipparen har recenserats hos Which.co.uk där den har mottagit ett ganska högt betyg på 77 %, så det här är sannerligen en maskin som du kan lita på för effektiv gräsklippning alla dagar i veckan.

Mer om Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700 är en smart robotgräsklippare som gör allt jobb åt dig så att du kan luta dig tillbaka och koppla av. Med hjälp av nätverksuppkopplingen kommer du att ha möjligheten att få full kontroll över din gräsklippare var du än befinner dig, och tack vare robotgräsklipparens ”Indego BorderCut” funktion kommer gräsmattans kantar först att klippas så att du får en snygg och jämn finish.

Bosch Indego M+ 700 är duktig på att hantera smala gångar och kommer att ge ett imponerande resultat som bara en lyxig robotgräsklippare kan. Med tre roterande blad och en hastighet på 40 cm per sekund utför den jobbet snabbt och smidigt.

Jämfört med andra robotgräsklippare på marknaden är Bosch Indego M+ 700 en aning dyr, men när du tittar på funktionerna går det att förstå varför. Den här robotgräsklipparen är ett äkta premiumval som automatiskt kartlägger din trädgård för att själv skapa en plan för gräsklippningen. Så länge den totala storleken inte överstiger 700 m2 kommer gräsklipparen även att klara av upp till hela tre trädgårdsytor.

Fördelar

 • Inbyggd stötsensor
 • Snygg finish på platta gräsmattor
 • Lätt att programmera och att installera
 • Mycket tystlåten och navigerar väl
 • 3 vassa svängbara blad

Nackdelar

 • Inte idealisk för högre gräs

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Gardena Sileno City 500 - optimal för mindre trädgårdar

Bästa robotgräsklipparen för små trädgårdar
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4/4 stjärnor hos ExpertReviews
 • check 4/5 stjärnor på M3

Se priser och erbjudande på Gardena Sileno City 500 här:

 • Automatisk justering av klipptiden
 • Klipper effektivt små och komplexa gräsmattor
 • Användarvänlig installation och drift

Gardena Sileno City 500 är ett bra alternativ för dig som har en mindre trädgård. Det här är nämligen en relativt kompakt robotgräsklippare som klarar av en arbetsyta på upp till 500 kvadratmeter. Modellen kan även hantera lutningar på upp till 25 % och har därmed inga problem med eventuella backar i trädgården. Eftersom att Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett litiumjonbatteri är gräsklipparen dessutom effektiv. Modellen har nämligen en drifttid på ungefär 65 minuter per laddning samt en laddningstid på 60 minuter.

Recension: En detaljerad recension av Gardena Sileno City 500

Enkel installation
Gardena Sileno City 500 är en användarvänlig robotgräsklippare som är enkel att installera och komma igång med. Gräsklipparen har nämligen en skärm med menyer som hjälper användaren genom alla inställningar.När man har gjort detta kan man även ställa in klippdagar och klipptider.

Man kan alltså själv bestämma när Gardena Sileno City 500 ska klippa gräset och när den ska vara i laddstationen. Modellen kan även förses med en pinkod. Tack vare denna säkerhetsfunktion kan gräsklipparen bara startas av personer som känner till pinkoden.

Modell med SensorCut-system
Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett intelligent SensorCut-system som kan avgöra hur långt gräset är. Tack vare detta system klipps gräset på ett så jämnt och optimalt sätt som möjligt. SensorCut-systemet gör även att man slipper ränder och märken på gräsmattan.

Den här robotgräsklipparen är dessutom tystgående med en ljudnivå på bara 58 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB. Den här gräsklipparen väsnas därmed inte särskilt mycket.När Gardena Sileno City 500 klipper gräset sprider den ut gräsklippet direkt på gräsmattan. Eftersom att detta fungerar som en naturlig typ av gödsel slipper man därmed gödsla gräsmattan själv.

Fördelar

 • Lämplig för mindre trädgårdar
 • Med SensorCut-system
 • Gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt
 • Klarar av en lutning på upp till 25 %

Nackdelar

 • Utan hinderdetektering

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Worx Landroid M500 WR141E - robotgräsklippar med WiFi

Bäst för medelstora trädgårdar
 • check GardeningETC silverpris - med 4/5 stjärnor
 • check ExpertReviews pris för bästa köp - med högt betyg 5/5

Se priser och erbjudande på Worx Landroid M500 WR141E här:

 • WiFi-anslutning till Worx Landroid-appen
 • Självnivellerande klippdäck
 • Vredesratten och LCD-displayen

Den smidiga och effektiva robotgräsklipparen Landroid M500 WR141E från märket Worx gör det lättare än någonsin att njuta av en vacker nyklippt gräsmatta utan att du själv behöver anstränga dig. I ett test som utfördes i augusti 2020 av Which.co.uk lyckades Worx Landroid M500 WR141E att imponera, och robotgräsklipparen har dessutom mottagit ganska generösa kundomdömen hos Amazon.

Mer om Worx Landroid M500 WR141E

För dig som är i behov av en gräsklippare som smidigt klipper ytor på upp till 500 m2 kommer Worx Landroid M500 WR141E att göra susen. Den här robotgräsklipparen är enkel att ställa in för en skräddarsydd schemaläggning så att maskinen enbart arbetar under just de tiderna som passar dig.

Inte är robotgräsklipparen heller snål när det kommer till uppladdningsalternativen. Batteriet som ingår fungerar tillsammans med alla produkter från Worx som har ett 20V batteri. Med detta i åtanke blir det därför möjligt att använda samma batteri till flera olika produkter. Självfallet kan du även smidigt ladda upp batteriet när det behövs med en rimlig uppladdningstid.

När du satsar på Worx Landroid M500 WR141E kan du förvänta dig många innovativa funktioner såsom en intelligent schemaläggning och navigering. Resultatet blir en effektiv gräsklippare som står ut i mängden bland ett stort antal andra robotgräsklippare på marknaden – och inte får vi heller glömma att nämna funktionen ”Cut to Edge” som ser till så att Worx Landroid M500 WR141E inte lämnar några kanter oklippta.

En aspekt av Worx Landroid M500 WR141E som utan tvekan kommer att uppskattas är faktumet att produkten använder sig av samma teknologi som elbilar, och kommer därför att vara förvånansvärt tystlåten. Du kan utan problem ansluta robotgräsklipparen till WiFi, och med hjälp av en pinkod ser du till så att gräsklipparen är registrerad och därför blir svårare att stjäla. När allt är sagt och gjort är detta en högkvalitativ och smidig maskin som du inte vill gå miste om.

Fördelar

 • Automatisk planering och navigering
 • Effektiv klippning och smidig hantering av backar
 • Kör tystlåtet
 • Kan manövreras med hjälp av röststyrning

Nackdelar

 • Installationen tar lite tid

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Einhell Freelexo 600 BT robotgräsklippar - många funktioner via apphantering

Prisvärd robotgräsklippare för de flesta trädgårdar

Se priser och erbjudande på Einhell Freelexo 600 BT robotgräsklippar här:

 • Gräsklippning på flera hektar för komplexa trädgårdar
 • Automatisk laddning
 • Stöt-, lutnings- och lyftsensorer

Letar du efter en händig robotgräsklippare som kommer med många effektiva funktioner och som helt enkelt gör sitt jobb väl ute i trädgården? Einhell Freelexo 600 BT är ett ypperligt val från märket Einhell som du inte vill gå miste om. Robotgräsklipparen har imponerande kundomdömen hos Amazon för att inte tala om den positiva recensionen från Testberichte.

Mer om Einhell Freelexo 600 BT robotgräsklippar

Njut av en nyklippt gräsmatta med en robotgräsklippare som är riktigt smidig att använda. Dess Power X-Change-batteri kan dras nytta av till andra varor inom Power X-Change kategorin, så det är lätt som en plätt att byta batteriet mellan olika produkter.

Det är med hjälp av en applikation som du styr gräsklipparen, och du kan ställa in den så att maskinen klarar av ett stort antal klippzoner. Få dessutom en skräddarsydd upplevelse då du själv ställer in när gräsklipparen ska börja arbeta.

För att allting ska gå lätt och smidigt till kommer Einhell Freelexo 600 med en händig säkerhetssensor som håller reda på om maskinen antingen lyfts upp, välter eller kör på någonting. Den kör även själv tillbaka till laddningsstationen när det behövs.

Ha i åtanke att batteri- och laddningsstation inte ingår, så dessa måste köpas separat. Med alla fördelarna i åtanke kommer Einhell Freelexo 600 BT trots detta att bjuda på äkta valuta för pengarna.

Fördelar

 • Praktiskt bärhandtag
 • Klarar av ojämna ytor
 • Programmerbara zoner
 • Regnsensor
 • Intuitiv knappsats

Nackdelar

 • Batteri- och laddningsstation köps separat

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av robotgräsklipparna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Det ansedda svenska konsumentmagasinet Råd & Rön är Sveriges största oberoende testmagasin som testar och jämför olika populära produkter. Magasinet offentliggjorde i mars 2014 ett stort test av fyra olika robotgräsklippare. Testet är mer objektivt än de flesta andra tester vi har sett, på det sätt att det inte finns några subjektiva beskrivningar av varje modell, utan endast betyg på de testade områden samt ett samlat betyg. Du kan se hela Råd & Rön– testet online, men var uppmärksam på att det krävs ett betalabonnemang för full tillgång.

M3.se

Magasinet M3.se hör till den svenska sidan av det internationella IT-nätverket IDG, och i juli 2016 gjorde man ett helt nytt test av de mest intressanta modellerna av nyare robotgräsklippare. Var uppmärksam på att testet är fördelat över flera sidor och att länken till de efterföljande sidorna är en aning gömda bland det övriga innehållet. Du kan se de testade modellerna här.

Hus & Hem

Det svenska magasinet Hus & Hem ägs av Egmont-koncernen, som enbart i Sverige har 300 medarbetare. Magasinet sysslar med allt som rör hus och hem (såsom namnet påvisar) och säljs först och främst som ett tryckt magasin. En del av innehållet finns online och i juni 2015 publicerade magasinet en artikel där man testade sex populära robotgräsklippare. Du kan se testet av robotgräsklippare här, och det är fritt tillgänglig.

BT

Den danska tidningen BT är en av Danmarks största tidningar och deras nyhetssida besöks varje månad av ca. två miljoner danskar och personer från andra länder. I juni 2014 gick tidningen ihop med INPUT, Danmarks störta online gadgetmagasin, för att testa robotgräsklippare, och det resulterade i en bra och informativt video-test.

Du kan se videon gratis här.

Aftonbladet.se

Sveriges största nättidning har varje dag 3.5 miljoner läsare och i maj 2014 publicerade tidningen en artikel med goda råd samt ett test av sex av de mest populära robotgränsklippare i Sverige. Här kan du läsa hela artikeln gratis.

Theindependent.co.uk

The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De skriver om ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men det finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat nio olika robotgräsklippare. Klicka på den här länken för att läsa mer.

T3.com

Det amerikanska teknikmagasinet T3.com skriver nyheter, artiklar och guider om allt som har med teknik och elektronik att göra. De recenserar även en mängd olika produkter och har till exempel provat modellen MCCULLOCH ROB R1000 i ett stort test av sju olika robotgräsklippare. Du kan läsa hela undersökningen här.

Which.co.uk

Which är en icke vinstdrivande organisation som hjälper dig som besökare att hitta de bästa produkterna samtidigt som du skyddar dig själv mot bedrägeri.

Du kan se Worx Landroid M500 WR141E recensionen genom att klicka här
Du kan se Bosch Indego M+ 700 recensionen genom att klicka här
Du kan se Bosch Indego 400 Connect recensionen genom att klicka här

Testberichte

Den tyska sidan Testberichte testar produkter inom många olika kategorier så att du ska kunna få tag på de mest högkvalitativa varorna från de bästa återförsäljarna.

Du kan se Einhell Freelexo 600 BT recensionen genom att klicka här

Gardener's World

Gardener’s World är en populär trädgårdstidning och webbplats som ger råd och inspiration till trädgårdsmästare på alla nivåer. Som en del av deras innehåll granskar de olika trädgårdsprodukter och verktyg, inklusive robotgräsklippare. I en av deras senaste recensioner testade de robotgräsklipparen Stihl RMI 632 och gav den sitt pris “Best Buy”, där de berömde dess stora värde och imponerande finish. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippning, det lättanvända gränssnittet och förmågan att hantera komplexa trädgårdslayouter. På det hela taget är Gardener’s World en pålitlig resurs för trädgårdsmästare som söker expertråd om de senaste trädgårdsprodukterna och trenderna.

Se testresultaten här.

TrustedReviews

Trusted Reviews är en webbplats som ger djupgående recensioner och köpråd för olika konsumentelektronikprodukter, hushållsapparater och andra produkter. De testade nyligen gräsklipparen Stihl iMow RMI och rekommenderade starkt dess imponerande förmåga att hantera stora gräsmattor. I recensionen lyftes gräsklipparens effektivitet, smarta teknikfunktioner och intuitiva kontroller fram. Enligt Trusted Reviews är Stihl iMow RMI ett utmärkt val för husägare med stora gräsmattor som vill ha en pålitlig och lättanvänd robotgräsklippare.

Se testresultaten här.

 

PriceRunner

PriceRunner har testat Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare och utsett den till “bäst i testet” på grund av dess intelligenta funktioner, enkla programmerbarhet och pålitliga prestanda på normala gräsmattor. I recensionen berömdes gräsklipparens förmåga att hantera komplex terräng och hinder, den effektiva klippförmågan och det användarvänliga gränssnittet. PriceRunners recension drar slutsatsen att Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare av högsta kvalitet som är perfekt för alla som letar efter ett pålitligt och effektivt sätt att sköta en normalstor gräsmatta.

Se testresultaten här.

Best Robotic Lawn Mower

“Best Robot Lawn Mower” är en webbplats som granskar och ger information om robotgräsklippare. I en av deras senaste recensioner testade de Husqvarna Automower 310 Mark II och berömde dess exceptionella terrängförmåga, sofistikerade programvara och användarvänlighet. I recensionen framhölls gräsklipparens förmåga att hantera komplex terräng, inklusive branta sluttningar, och den exakta klippförmågan. I recensionen berömdes också gräsklipparens mjukvara, som möjliggör enkel programmering och anpassning. Enligt “Best Robot Lawn Mower” är Husqvarna Automower 310 Mark II ett utmärkt val för alla som letar efter en robotgräsklippare av hög kvalitet som är pålitlig, effektiv och lätt att använda.

Se recensionen här.

 

Robot Maniak

“Robot Maniak” är en webbplats med information och recensioner om olika robotar, bland annat robotgräsklippare. Nyligen testade de två populära modeller, Bosch Indego M+ 700 och Robomow RK1000. I recensionen lyftes de båda modellernas olika funktioner och möjligheter fram.

Se Bosch Indego M+ 700 testresultat här.
Se Robomow RK1000 testresultat här.

ExpertReviews

“Expert Reviews” är en webbplats som tillhandahåller djupgående recensioner och analyser av ett stort antal konsumentprodukter, inklusive trädgårdsredskap och utrustning. De granskade nyligen Gardena Sileno City robotgräsklippare och berömde dess förmåga att hantera komplexa trädgårdsformer och användarvänliga design. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippförmåga, tysta drift och förmåga att navigera i trånga utrymmen och komplex terräng. De har också recenserat gräsklipparen Worx Landroid M500 och gett den utmärkelsen “Best buy award” och berömt dess förmåga att klippa gräs till perfektion.

Se Gardena Sileno Citys recension här.

Se Worx Landroid M500 WR141E granskning här.

GardeningETC

GardeningETC är en webbplats som ger information och råd om trädgårdsarbete, landskapsarkitektur och andra utomhusrelaterade ämnen. Nyligen testade de robotgräsklipparen Worx Landroid M500 och berömde dess tysta drift och tidsbesparande funktioner. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippförmåga, användarvänliga gränssnitt och förmåga att navigera i komplex terräng.

Se testresultaten här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst som tillhandahålls av Google och som gör det möjligt för användare att söka efter och jämföra priser på produkter från olika återförsäljare på nätet. Den erbjuder en plattform där användare kan hitta de bästa erbjudandena på produkter som de vill köpa och läsa recensioner och betyg från andra kunder som har köpt samma produkt. Användarnas betyg på Google Shopping hjälper kunderna att fatta välgrundade beslut om de produkter de vill ha, eftersom de ger en inblick i kvaliteten och tillförlitligheten hos en produkt och den återförsäljare som säljer den.

Se Stihl RMI 632 användaromdömen här.

Se Garden Silenio 500 användaromdömen här.

Vanliga frågor

Vilken robotgräsklippare är bäst i test?
Robomow RS615U och MCCULLOCH ROB R1000
Hur har man testat robotgräsklipparna?
Robotgräsklipparna har bedömts baserat på hur bra de klipper gräsmattor med olika typer av utmaningar. Man har även tittat på maskinernas användarvänlighet, batteritid, energiförbrukning och ljudnivå.
När på året ska man börja klippa gräsmattan?
I regel kan man börja klippa gräsmattan någon gång i maj när gräset börjar växa igen. Allt beror egentligen på när temperaturen i marken kommer upp i 7-8 grader.

Vad är en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en autonom klippmaskin som används för att klippa gräs på en gräsmatta. Den är programmerad för att klippa gräset på ett visst sätt, beroende på inställningarna som gjorts av användaren. Robotgräsklipparen är utrustad med sensorer som gör att den kan navigera runt på gräsmattan och undvika hinder, och den går tillbaka till sin laddningsstation när den behöver laddas.

En robotgräsklippare är ett populärt alternativ till en vanlig gräsklippare, eftersom den sparar tid och ansträngning för användaren. Dessutom är den tyst och miljövänlig, eftersom den drivs av ett batteri istället för bensin. Robotgräsklippare finns i olika modeller och prisklasser, och användaren kan välja en som passar deras behov och budget.

Vilka fördelar finns det med en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en innovativ produkt som kan göra din trädgårdsarbete mycket enklare och bekvämare. Här är några fördelar med att använda en robotgräsklippare:

1. Sparar tid och ansträngning: Du behöver inte längre spendera timmar på att klippa gräset manuellt eller betala någon annan för att göra det. Med en robotgräsklippare kan du enkelt ställa in en tidsplan och låta den göra jobbet åt dig.

2. Bättre för miljön: En robotgräsklippare är vanligtvis batteridriven och har en hög energieffektivitet. Detta innebär att den inte förbrukar mycket el och inte släpper ut skadliga avgaser som en traditionell gräsklippare.

3. Snyggare gräsmatta: En robotgräsklippare klipper gräset jämnt och regelbundet, vilket resulterar i en jämnare och snyggare gräsmatta. Dessutom har den en mulchfunktion, vilket innebär att grässtråna klipps i mycket små bitar som sedan fungerar som naturligt gödningsmedel för gräsmattan.

4. Säkerhet: Genom att använda en robotgräsklippare minskar du risken för skador och olyckor. Du behöver inte längre oroa dig för att skära dig på ett vass blad eller trampa på en sten och snubbla.

5. Långsiktig besparing: Även om en robotgräsklippare kan vara en stor investering från början, kan den på lång sikt spara dig pengar på grund av mindre arbete och mindre slitage på gräsklipparen.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Gardena Sileno City 250

Robomow RX20U

Robomow RS615U

Bosch Indego 400 Connect robotgräsklippar 

ROBOMOW RC308U

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta