Robotgräsklippare - Bäst i test: Guide till de bästa robotgräsklipparna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 15, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Robotgräsklippare - Bäst i test: Guide till de bästa robotgräsklipparna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I detta test-guide av robotgräsklippare har vi samlat flera testvinnande robotgräsklippare. Vi har undersökt recensioner och tester från en rad olika skandinaviska konsumentorganisationer och större medier, så att du enkelt kan få en överblick över vilka maskiner experterna anser vara de bästa robotgräsklippare.

Med hjälp från experten Samuel Ringgard Davey reder vi ut vad som är viktigast att tänka på när du köper ny robotgräsklippare.

Senast ändrad: 20. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av robotgräsklipparna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa robotgräsklipparna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda robotgräsklipparna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper robotgräsklippare

 • Yta

  Robotgräsklippare kan delas in i tre kategorier, uppdelade efter den rekommenderade ytan som ska klippas. Mindre modeller är optimala för en yta på upp till 600 kvadratmeter. En sådan storlek ger smartare och smidigare robotgräsklippare som kan ta sig in i trånga och smala utrymmen. Gräsklippare för medelstora ytor, ungefär 1000 till 1500 kvadratmeter, har vanligtvis en längre batteritid och bättre kapacitet för ojämn terräng och lutningar. För trädgårdar på över 2000 m² behöver du en robotgräsklippare med större klippbredd och bättre klippblad. Enligt experten Samuel Ringgard Davey bör du dessutom välja en robotgräsklippare som klarar sluttningar ifall du har en gräsmatta med stora nivåskillnader.

 • Kapacitet

  En robotgräsklippares normala batteritid är cirka 100 minuter. Dessa maskiner har en automatisk retur- och laddningsfunktion, så att du slipper ladda dem manuellt. Beroende på hur stor yta gräsklipparen är gjord för kan batteritiden variera liksom klippbredden. Olika klippblad används för olika bredder på gräsklipparen. Robotgräsklippare kan justera höjden på skärbladen. En högre maximal höjd är att föredra för trädgårdar med mer sluttningar och gupp. Om det finns en lutning spelar kraften och hjulen en viktig roll när det gäller att förflytta sig upp och ner för backar och samtidigt ge samma klippresultat.

 • Funktioner

  Antag att du har många smala passager, föremål i vägen och trånga utrymmen. I det fallet kan du behöva en gräsklippare med utmärkta sensoriska egenskaper och stor variation i rörelser. Å andra sidan kanske du vill överväga en större gräsklippare med längre batteritid för större trädgårdar. Större ytor behöver längre tid för att klippas, så väderbeständiga robotgräsklippare skulle vara rätt väg att gå. Beroende på dina preferenser, vanor och din tid i hemmet har gräsklipparna olika anslutningsmöjligheter; vissa är endast manuellt styrda, medan andra har alternativ som Bluetooth eller wi-fi och appar. Det finns också skillnader i säkerhetsnivån mot stöld hos robotgräsklippare att ta hänsyn till, beroende på om du befinner dig i närheten av gräsklipparen eller inte. Om du har barn kommer du också att leta efter en gräsklippare som stannar automatiskt när den lyfts upp.

 • Pris

  De dyrare modellerna kostar mellan 20 000 och 30 000 kronor eller mer, och har oftast högre kvalitetskonstruktion, längre batteritid och ett större antal sensorer. De har vanligtvis ytterligare unika smarta funktioner som gör dem mer justerbara och programmerbara. De mer prisvärda alternativen kostar cirka 4000 kronor och är i allmänhet optimala för mindre ytor, har färre funktioner och enklare konstruktion. Batteritid, klippbredd och förmågan att ta sig an backar är i allmänhet lägre.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är värt att titta på vad tidigare kunder har att säga om en viss robotgräsklippare och hur effektivt den fungerat för dem. Kundomdömen kan berätta om hur lätt enheten är att använda och om dess funktioner fungerar korrekt. Expertrecensioner fastställer exakt hur väl gräsklipparna fungerar under mer extrema förhållanden, jämför dem mot varandra och ser hur de står sig i förhållande till föregångare eller marknaden. Användar- och expertrecensioner finns med nedan för att hjälpa dig att bestämma dig för vilken gräsklippare du ska köpa.

arrow-more

Husqvarna Automower 310 Mark II - robotgräsklippare med app-anslutning

Bästa robotgräsklippare med smart drift

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på PriceRunner - med högt betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check 8.3/10 total testresultat på 'Best Robot Lawm Mower'

Dagens bästa priser och erbjudanden på Husqvarna Automower 310 Mark II:

 • Smartphone-anslutning med Automower Connect@HOME
 • Systematisk klippning av passager
 • Sensorer för lyftning och vältning

Konsumentmagasinets omdöme

Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare är riktigt enkel att ställa in och fungerar effektivt redan från början. Den har en mängd smarta funktioner som frostskydd, vädertimer, olika profiler m.m. Fler alternativ till anslutning förutom via Bluetooth hade varit ett bra tillägg. Mark II är optimal för komplexa, medelstora trädgårdar.

Fördelar

 • Frostskydd
 • Profiler för olika platser
 • Väderskydd
 • Kan tvättas med trädgårdsslang
 • Superlätt att sätta upp

Nackdelar

 • Ingen automatisk uppdateringsfunktion
 • Endast anslutning via Bluetooth i standardutgåvan

Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare som ansluts till din smartphone via Automower® Connect@HOME. Denna Bluetooth-lösning ger dig fullständig kontroll över gräsklipparen, så att du snabbt kan skicka kommandon för att starta, stoppa och parkera samt inspektera och justera inställningar med hjälp av telefonen. Kommunikationen är stabil på upp till 30 meters avstånd.

Recension: En detaljerad recension av Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Klipparea *: 1000 m²
 • Skärbredd: 22 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 5 cm
 • Maxlutning: 40 %
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9,4 kg

Smala passager
Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare är en av de smartaste och mest moderna modellerna på marknaden. En av dess många bra funktioner är systematisk passage-klippning, som ger utmärkta klippresultat i smala passager genom att automatiskt byta klippmönster.

Jobbar tyst
Med en bredd på 22 cm har denna modell en större klippbredd än de flesta robotgräsklippare, vilket gör att den kan täcka mer mark på kortare tid. Det är också en av de tystaste robotgräsklipparna som finns, med en ljudnivå på bara 59 dB. Den rekommenderade ytan för den här produkten är 1000 m². Slutligen tar uppladdningen bara 60 minuter och batteritiden är sedan 70 minuter.

Väderbeständig
Husqvarna Automower 310 Mark II är utrustad med stora hjul med grovt mönster som ger utmärkt dragkraft även om ytan är hal. Den klarar lätt av backar med upp till 40 % lutning. Den kan till och med användas i regn eftersom gräsklipparen också är väderbeständig och byggd för att klara det hårda nordiska klimatet.

Vad säger användare och experter om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare har testats av experter och användare, och majoriteten av feedback ger den höga betyg. I synnerhet uppskattar användarna den enkla installationen och byggkvaliteten, som gör den till ett hållbart alternativ. Dessutom prisas robotgräsklipparen för sin förmåga att hantera de flesta typer av ytor väl och för den minskade mängd arbete som den kräver av användaren.

Mer om Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Klipparea *: 1000 m²
 • Skärbredd: 22 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 5 cm
 • Maxlutning: 40 %
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9,4 kg

Bosch Indego M+ 700 robotgräsklippare - kartlägger din trädgård på egen hand

Bästa robotgräsklippare för allround-användning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare av dansk oberoende testpanel
 • check Högt betyg på 4,6/5 stjärnor på Robot Maniac

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Indego M+ 700 robotgräsklippare:

 • SmartMowing avgör väderförhållanden
 • Klarar av alla typer av användning
 • LogiCut-funktionen - för de bästa rutterna

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch Indego M+ 700 är en robotgräsklippare med utmärkt prestanda som förser dig med bekvämlighet och precision i din gräsklippning. Enheten är fjärrstyrd och har en “Indego BorderCut”-funktion som säkerställer rena kanter; samtidigt ökar den inbyggda stötsensorn, den tysta driften och de mycket vassa roterande knivarna robotens funktionalitet ytterligare.

Bosch Indego M+ 700 utför en automatiskt kartläggning av din trädgård och kan totalt hantera upp till tre trädgårdsområden på cirka 700 kvadratmeter – bara detta faktum gör den till en smart investering. Modellen har dock svårt för hantering av längre gräs, vilket kan innebära att man måste klippa gräset manuellt innan robotgräsklipparen kan sättas i arbete för att garantera optimala resultat.

Fördelar

 • Inbyggd stötsensor
 • Snygg finish på platta gräsmattor
 • Lätt att programmera och att installera
 • Mycket tystlåten och navigerar väl
 • 3 vassa svängbara blad

Nackdelar

 • Inte idealisk för högre gräs

Bosch Indego M+ 700 är en smart robotgräsklippare som gör allt jobb åt dig så att du kan luta dig tillbaka och koppla av. Med hjälp av nätverksuppkopplingen kommer du att ha möjligheten att få full kontroll över din gräsklippare var du än befinner dig, och tack vare robotgräsklipparens ”Indego BorderCut” funktion kommer gräsmattans kantar först att klippas så att du får en snygg och jämn finish.

Mer om Bosch Indego M+ 700 robotgräsklippare

Specifikationer

 • Klipparea *: 700 m²
 • Skärbredd: 19 cm
 • klipphöjd (min) *: 3 cm
 • klipphöjd (max) *: 5 cm
 • Maxlutning: 27 %
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Drifttid: 60 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,6 kg

Bosch Indego M+ 700 är duktig på att hantera smala gångar och kommer att ge ett imponerande resultat som bara en lyxig robotgräsklippare kan. Med tre roterande blad och en hastighet på 40 cm per sekund utför den jobbet snabbt och smidigt.

Jämfört med andra robotgräsklippare på marknaden är Bosch Indego M+ 700 en aning dyr, men när du tittar på funktionerna går det att förstå varför. Den här robotgräsklipparen är ett äkta premiumval som automatiskt kartlägger din trädgård för att själv skapa en plan för gräsklippningen. Så länge den totala storleken inte överstiger 700 m2 kommer gräsklipparen även att klara av upp till hela tre trädgårdsytor.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Gardena Sileno City 500 - optimal robotgräsklippare för mindre trädgårdar

Bästa robotgräsklipparen för små trädgårdar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4/4 stjärnor hos ExpertReviews
 • check 4/5 stjärnor på M3

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gardena Sileno City 500:

 • Automatisk justering av klipptiden
 • Klipper effektivt små och komplexa gräsmattor
 • Användarvänlig installation och drift

Konsumentmagasinets omdöme

Gardena Sileno City 500 är en effektiv och användarvänlig robotgräsklippare för mindre trädgårdar på upp till 500 kvadratmeter. Det smarta SensorCut-systemet garanterar en jämn och optimal gräsklippning, medan den automatiska gödslingen besparar ditt manuella arbete ytterligare. Med en drifttid på 65 minuter och en uppladdningstid på 60, samt förmågan att köra på lutningar på upp till 25 %, erbjuder den här modellen utmärkt bekvämlighet och anpassningsbarhet. Även om gräsklipparen saknar hinderdetektering kan placering av tillfälliga avgränsningar eller markeringar hjälpa till att guida enheten runt potentiella hinder, vilket garanterar smidig gräsklippning.

Fördelar

 • Lämplig för mindre trädgårdar
 • Med SensorCut-system
 • Gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt
 • Klarar av en lutning på upp till 25 %

Nackdelar

 • Utan hinderdetektering

 

 

Recension: En detaljerad recension av Gardena Sileno City 500

Specifikationer

 • Klipparea *: 500 m²
 • Skärbredd: 16 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 5 cm
 • Maxlutning: 35 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 65 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,3 kg

Enkel installation
Gardena Sileno City 500 är en användarvänlig robotgräsklippare som är enkel att installera och komma igång med. Gräsklipparen har nämligen en skärm med menyer som hjälper användaren genom alla inställningar.När man har gjort detta kan man även ställa in klippdagar och klipptider.

Man kan alltså själv bestämma när Gardena Sileno City 500 ska klippa gräset och när den ska vara i laddstationen. Modellen kan även förses med en pinkod. Tack vare denna säkerhetsfunktion kan gräsklipparen bara startas av personer som känner till pinkoden.

Modell med SensorCut-system
Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett intelligent SensorCut-system som kan avgöra hur långt gräset är. Tack vare detta system klipps gräset på ett så jämnt och optimalt sätt som möjligt. SensorCut-systemet gör även att man slipper ränder och märken på gräsmattan.

Den här robotgräsklipparen är dessutom tystgående med en ljudnivå på bara 58 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB. Den här gräsklipparen väsnas därmed inte särskilt mycket.När Gardena Sileno City 500 klipper gräset sprider den ut gräsklippet direkt på gräsmattan. Eftersom att detta fungerar som en naturlig typ av gödsel slipper man därmed gödsla gräsmattan själv.

Mer om Gardena Sileno City 500

Specifikationer

 • Klipparea *: 500 m²
 • Skärbredd: 16 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 5 cm
 • Maxlutning: 35 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 65 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,3 kg

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Worx Landroid M500 WR141E - robotgräsklippar med WiFi

Bästa robotgräsklippare för medelstora trädgårdar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check GardeningETC silverpris - med 4/5 stjärnor
 • check ExpertReviews pris för bästa köp - med högt betyg 5/5

Dagens bästa priser och erbjudanden på Worx Landroid M500 WR141E :

 • WiFi-anslutning till Worx Landroid-appen
 • Självnivellerande klippdäck
 • Vredesratten och LCD-displayen

Konsumentmagasinets omdöme

Worx Landroid M500 WR141E är en innovativ och effektiv robotgräsklippare för dig som vill ha en välskött gräsmatta utan extra ansträngning. Enheten kan jobba på en 500 kvadratmeter stor yta, och tack vare den smarta schemaläggningen, navigeringen och funktionen “Klipp till kanten” ger den här gräsklipparen effektiv prestanda – även på lutande underlag. Samtidigt säkerställer den tysta driften, kompatibiliteten med andra Worx 20V-batteriprodukter och röststyrningsmöjligheterna optimal användarvänlighet. Även om installationsprocessen kan ta lite tid, bör du se till att följa den detaljerade guiden för att uppnå en smidig och ordentlig installation. På så sätt kommer du garanterat att dra full nytta av dess många användbara och praktiska funktioner.

Fördelar

 • Automatisk planering och navigering
 • Effektiv klippning och smidig hantering av backar
 • Kör tystlåtet
 • Kan manövreras med hjälp av röststyrning

Nackdelar

 • Installationen tar lite tid

För dig som är i behov av en gräsklippare som smidigt klipper ytor på upp till 500 m2 kommer Worx Landroid M500 WR141E att göra susen. Den här robotgräsklipparen är enkel att ställa in för en skräddarsydd schemaläggning så att maskinen enbart arbetar under just de tiderna som passar dig.

Mer om Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Klipparea *: 500 m²
 • Skärbredd: 18 cm
 • klipphöjd (min) *: 3 cm
 • klipphöjd (max) *: 6 cm
 • Maxlutning: 35 %
 • Ljudnivå: 67 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 50 min
 • Vikt: 9 kg

Inte är robotgräsklipparen heller snål när det kommer till uppladdningsalternativen. Batteriet som ingår fungerar tillsammans med alla produkter från Worx som har ett 20V batteri. Med detta i åtanke blir det därför möjligt att använda samma batteri till flera olika produkter. Självfallet kan du även smidigt ladda upp batteriet när det behövs med en rimlig uppladdningstid.

När du satsar på Worx Landroid M500 WR141E kan du förvänta dig många innovativa funktioner såsom en intelligent schemaläggning och navigering. Resultatet blir en effektiv gräsklippare som står ut i mängden bland ett stort antal andra robotgräsklippare på marknaden – och inte får vi heller glömma att nämna funktionen ”Cut to Edge” som ser till så att Worx Landroid M500 WR141E inte lämnar några kanter oklippta.

En aspekt av Worx Landroid M500 WR141E som utan tvekan kommer att uppskattas är faktumet att produkten använder sig av samma teknologi som elbilar, och kommer därför att vara förvånansvärt tystlåten. Du kan utan problem ansluta robotgräsklipparen till WiFi, och med hjälp av en pinkod ser du till så att gräsklipparen är registrerad och därför blir svårare att stjäla. När allt är sagt och gjort är detta en högkvalitativ och smidig maskin som du inte vill gå miste om.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Einhell Freelexo 600 BT - robotgräsklippare med många funktioner via app-hantering

Bästa robotgräsklipparen för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Einhell Freelexo 600 BT:

 • Gräsklippning på flera hektar för komplexa trädgårdar
 • Automatisk laddning
 • Stöt-, lutnings- och lyftsensorer

Konsumentmagasinets omdöme

Einhell Freelexo 600 BT robotgräsklippare är ett pålitlig och användarvänlig modell för automatisk gräsklippning. Med batterisystemet Power X-Change, en användarvänlig app och en säkerhetssensor erbjuder den både effektivitet och säkerhet. Dess design inkluderar ett bekvämt handtag, adaptiva funktioner för ojämna ytor, anpassningsbara zoner, en regnsensor och ett användarvänligt tangentbord. Notera dock att du måste köpa batteri och laddningsstation separat, vilket kan falla som en nackdel för vissa. Om så dock inte är fallet för dig, rekommenderar vi att köpa ett kompatibelt Power X-Change-batteri och en laddningsstation för en smidig integrering med andra Einhell-produkter.

Fördelar

 • Praktiskt bärhandtag
 • Klarar av ojämna ytor
 • Programmerbara zoner
 • Regnsensor
 • Intuitiv knappsats

Nackdelar

 • Batteri- och laddningsstation köps separat

Njut av en nyklippt gräsmatta med en robotgräsklippare som är riktigt smidig att använda. Dess Power X-Change-batteri kan dras nytta av till andra varor inom Power X-Change kategorin, så det är lätt som en plätt att byta batteriet mellan olika produkter.

Mer om Einhell Freelexo 600 BT

Specifikationer

 • Klipparea *: 600 m²
 • Skärbredd: 18 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 6 cm
 • Maxlutning: 35 %
 • Ljudnivå: 59,4 dB
 • Vikt: 15,7 kg
 • Drifttid: ?
 • Uppladdningstid: ?

Det är med hjälp av en applikation som du styr gräsklipparen, och du kan ställa in den så att maskinen klarar av ett stort antal klippzoner. Få dessutom en skräddarsydd upplevelse då du själv ställer in när gräsklipparen ska börja arbeta.

För att allting ska gå lätt och smidigt till kommer Einhell Freelexo 600 med en händig säkerhetssensor som håller reda på om maskinen antingen lyfts upp, välter eller kör på någonting. Den kör även själv tillbaka till laddningsstationen när det behövs.

Ha i åtanke att batteri- och laddningsstation inte ingår, så dessa måste köpas separat. Med alla fördelarna i åtanke kommer Einhell Freelexo 600 BT trots detta att bjuda på äkta valuta för pengarna.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Robomow RK1000 - robotgräsklippare med 4 svängbara blad

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos Råd & Rön
 • check Testvinnare av dansk oberoende testpanel
 • check Hög betygsättning av 4,6/5 stjärnor på Robot Maniak

Dagens bästa priser och erbjudanden på Robomow RK1000:

 • Smart navigationssystem
 • Kontrollpanel med högupplöst pekskärm
 • Självrengörande funktion

Konsumentmagasinets omdöme

Robomow RK1000 är en högkvalitativ modell med ett antal intressanta funktioner, såsom möjligheten att klippa mycket nära kanterna och ett stöldskyddat säkerhetssystem med fyrsiffrig pinkod. Det finns dock ingen appanslutning, så du kan inte styra Robomow från din telefon. Slutligen var vår favoritfunktion lyft- och lutningssensorn, som automatiskt stoppar bladen om barn försöker lyfta robotgräsklipparen.

Fördelar

 • Kan klippa mycket nära kanter
 • Klippsystem med 4 svängbara blad
 • Säkerhetssystem med 4-siffrig pinkod
 • Sensor för lyftning och lutning
 • Nödstopp
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Saknar app-anslutning

Robomow RK1000 är utrustad med ett smart navigationssystem som gör att den sömlöst kan manövrera runt på gräsmattan för en perfekt, jämn klippning. På så vis kan du luta dig tillbaka och slappna av medan din Robomow tar hand om klippningen och garanterar ett fantastiskt resultat varje gång.

Recension: En detaljerad recension av Robomow RK1000

Specifikationer

 • Klipparea *: 1000 m²
 • Skärbredd: 21 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 10 cm
 • Maxlutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 50 min
 • Uppladdningstid: 120 min
 • Vikt: 10,5 kg

10 cm maximal klipphöjd
Robomow RK1000 har en klippbredd på 21 cm, vilket är bredare än marknadsgenomsnittet på 18 cm. Detta är särskilt praktiskt när du har ett större klippområde eller vill ha en snabbare klippningsprocess. Den behöver färdas mindre än liknande robotgräsklippare för att klippa en större yta.

Den kan enkelt hantera högre gräs med sin maximala klipphöjd på 10 cm, vilket återigen är betydligt högre än genomsnittet på 6 cm på andra liknande robotgräsklippare. Den höga maximala klipphöjden gör den till ett bra alternativ när du inte själv har möjlighet att klippa gräsmattan regelbundet.

Touchskärm med hög upplösning
En utmärkande egenskap hos den här modellen är den snygga kontrollpanelen med högupplöst touchskärm som ger dig tydligare kontroll över din Robomow. Systemet är mycket användarvänligt så gräsklipparen är redo att börja arbeta med bara ett par tryckningar.

Laddningstiden är också imponerande kort – 45 minuter – medan batteritiden ligger på imponerande 90 minuter. Med sina 10,5 kg är Robomow RK1000 inte heller alltför tung att flytta runt. Den arbetar relativt tyst med 64 dB, vilket gör den till ett gynnsamt alternativ för dem som vill ha minimal ljudstörning under klippningen.

Lutningar inget problem
Robomow RK1000 har en rekommenderad areastorlek på upp till 1000 m². Men beroende på faktorer som gräsets höjd och täthet, omgivningstemperatur, lutningar och många andra kan den siffran ändå vara högre. Dessutom kan den hantera en lutning på upp till 45 %, vilket är mycket större än liknande produkter som endast har en lutningskapacitet på upp till 20 %.Robomows kraftfulla motor gör den till ett smart alternativ för husägare som bor i kuperad terräng.

Vad säger användare och experter om Robomow RK1000?

Både experter och användare har testat Robomow RK1000 och den har fått höga poäng och positiva omdömen. Experter har funnit att robotgräsklipparen är “riktigt bra för stora gräsmattor” och “bra på att hantera hinder”. Användarnas recensioner är lika positiva, och många anger att Robomow RK1000 är “det bästa de någonsin har köpt”. En kund upplevde dessutom att denna modell är “bland de mindre högljudda”.

Mer om Robomow RK1000

Specifikationer

 • Klipparea *: 1000 m²
 • Skärbredd: 21 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 10 cm
 • Maxlutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 50 min
 • Uppladdningstid: 120 min
 • Vikt: 10,5 kg

Robomow RS635 Pro S - stor robotgräsklippare för stora trädgårdar

Robomow RS635 Pro S

Konsumentmagasinets omdöme

Robomow RS615 Pro S är en robust och kraftfull robotgräsklippare som är utformad för stora trädgårdar; den klarar att arbeta på upp till 3 600 kvadratmeter platt terräng samt 1 600 kvadratmeter med 36 % lutning. Dess klippbredd på 56 centimeter möjliggör effektiv skötsel av din gräsmatta, medan den justerbara klipphöjden anpassar sig efter olika grästyper. Modellen är utrustad med hinderdetekterande sensorer, regnsensorer och en användarvänlig app för bekväm styrning – faktorer som alla bidrar till den pålitliga och högpresterande gräsklippningen. Robomow RS615 Pro S är batteridriven och levereras med en laddningsstation. Kort sagt är det ett smart val för dem som söker en enhet för professionell och ansträngningslös gräsklippning.

Fördelar

 • Stor robotgräsklippare
 • Rekommenderas till en yta på 3600 m2
 • Kan hantera en lutning på 36 %
 • Klippbredd på 56 cm
 • Sensorer som upptäcker hinder
 • Utrustad med regnsensorer
 • Kan kontrolleras med hjälp av en tillhörande app

 

 

Recension: En detaljerad recension av Robomow RS615 Pro S

Specifikationer

 • Klipparea *: 3600 m²
 • Skärbredd: 56 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 8 cm
 • Maxlutning: 36 %
 • Ljudnivå: 74 dB
 • Drifttid: 100 min
 • Uppladdningstid: 110 min
 • Vikt: 20 kg

Klipper brett
En av anledningarna till att den här robotgräsklipparen klarar av att klippa så stora områden är modellens bredd. Robomow RS615 Pro S har nämligen en klippbredd på 56 cm, vilket är väldigt mycket. Robomow RS615 Pro S kan dessutom klippa bredare än modellens hjulbredd, vilket förhindrar att gräset lämnas oklippt i kanterna.

Man kan själv ställa in hur man vill ha sin gräsmatta klippt, och Robomow RS615 Pro S kan klippa ner gräset till mellan 20 och 80 mm.Robomow RS615 Pro S är utvecklad för att kunna klippa alla typer av gräsmattor och har därför en kraftig DC-klippmotor, som även gör att sensorerna på Robomow RS615 Pro S kan känna av och undvika hinder efter vägen.

Kontrollera Robomow RS615 Pro S med mobilen
Robomow RS615 Pro S är försedd med regnsensorer och tack vare en tillhörande app behöver konsumenten aldrig gå ut i kallt väder för att justera inställningarna på robotgräsklipparen. När man har laddat ner appen kan man nämligen både starta och stänga av gräsklipparen samt hålla koll på drift och inställningar via appen.

Robomow RS615 Pro S går på batteri och levereras med en laddstation där batteriet kan laddas när gräsklipparen inte är i bruk. En laddning tar knappt två timmar. Robomow RS615 Pro S mäter 73,5 cm x 66 cm x 31 cm och väger 20 kg.

Mer om Robomow RS635 Pro S

Specifikationer

 • Klipparea *: 3600 m²
 • Skärbredd: 56 cm
 • klipphöjd (min) *: 2 cm
 • klipphöjd (max) *: 8 cm
 • Maxlutning: 36 %
 • Ljudnivå: 74 dB
 • Drifttid: 100 min
 • Uppladdningstid: 110 min
 • Vikt: 20 kg

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av robotgräsklipparna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Det ansedda svenska konsumentmagasinet Råd & Rön är Sveriges största oberoende testmagasin som testar och jämför olika populära produkter. Magasinet offentliggjorde i mars 2014 ett stort test av fyra olika robotgräsklippare. Testet är mer objektivt än de flesta andra tester vi har sett, på det sätt att det inte finns några subjektiva beskrivningar av varje modell, utan endast betyg på de testade områden samt ett samlat betyg. Du kan se hela Råd & Rön– testet online, men var uppmärksam på att det krävs ett betalabonnemang för full tillgång.

M3.se

Magasinet M3.se hör till den svenska sidan av det internationella IT-nätverket IDG, och i juli 2016 gjorde man ett helt nytt test av de mest intressanta modellerna av nyare robotgräsklippare. Var uppmärksam på att testet är fördelat över flera sidor och att länken till de efterföljande sidorna är en aning gömda bland det övriga innehållet. Du kan se de testade modellerna här.

Hus & Hem

Det svenska magasinet Hus & Hem ägs av Egmont-koncernen, som enbart i Sverige har 300 medarbetare. Magasinet sysslar med allt som rör hus och hem (såsom namnet påvisar) och säljs först och främst som ett tryckt magasin. En del av innehållet finns online och i juni 2015 publicerade magasinet en artikel där man testade sex populära robotgräsklippare. Du kan se testet av robotgräsklippare här, och det är fritt tillgänglig.

BT

Den danska tidningen BT är en av Danmarks största tidningar och deras nyhetssida besöks varje månad av ca. två miljoner danskar och personer från andra länder. I juni 2014 gick tidningen ihop med INPUT, Danmarks störta online gadgetmagasin, för att testa robotgräsklippare, och det resulterade i en bra och informativt video-test.

Du kan se videon gratis här.

Aftonbladet.se

Sveriges största nättidning har varje dag 3.5 miljoner läsare och i maj 2014 publicerade tidningen en artikel med goda råd samt ett test av sex av de mest populära robotgränsklippare i Sverige. Här kan du läsa hela artikeln gratis.

Theindependent.co.uk

The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De skriver om ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men det finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat nio olika robotgräsklippare. Klicka på den här länken för att läsa mer.

T3.com

Det amerikanska teknikmagasinet T3.com skriver nyheter, artiklar och guider om allt som har med teknik och elektronik att göra. De recenserar även en mängd olika produkter och har till exempel provat modellen MCCULLOCH ROB R1000 i ett stort test av sju olika robotgräsklippare. Du kan läsa hela undersökningen här.

Which.co.uk

Which är en icke vinstdrivande organisation som hjälper dig som besökare att hitta de bästa produkterna samtidigt som du skyddar dig själv mot bedrägeri.

Du kan se Worx Landroid M500 WR141E recensionen genom att klicka här
Du kan se Bosch Indego M+ 700 recensionen genom att klicka här
Du kan se Bosch Indego 400 Connect recensionen genom att klicka här

Testberichte

Den tyska sidan Testberichte testar produkter inom många olika kategorier så att du ska kunna få tag på de mest högkvalitativa varorna från de bästa återförsäljarna.

Du kan se Einhell Freelexo 600 BT recensionen genom att klicka här

Gardener's World

Gardener’s World är en populär trädgårdstidning och webbplats som ger råd och inspiration till trädgårdsmästare på alla nivåer. Som en del av deras innehåll granskar de olika trädgårdsprodukter och verktyg, inklusive robotgräsklippare. I en av deras senaste recensioner testade de robotgräsklipparen Stihl RMI 632 och gav den sitt pris “Best Buy”, där de berömde dess stora värde och imponerande finish. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippning, det lättanvända gränssnittet och förmågan att hantera komplexa trädgårdslayouter. På det hela taget är Gardener’s World en pålitlig resurs för trädgårdsmästare som söker expertråd om de senaste trädgårdsprodukterna och trenderna.

Se testresultaten här.

TrustedReviews

Trusted Reviews är en webbplats som ger djupgående recensioner och köpråd för olika konsumentelektronikprodukter, hushållsapparater och andra produkter. De testade nyligen gräsklipparen Stihl iMow RMI och rekommenderade starkt dess imponerande förmåga att hantera stora gräsmattor. I recensionen lyftes gräsklipparens effektivitet, smarta teknikfunktioner och intuitiva kontroller fram. Enligt Trusted Reviews är Stihl iMow RMI ett utmärkt val för husägare med stora gräsmattor som vill ha en pålitlig och lättanvänd robotgräsklippare.

Se testresultaten här.

 

PriceRunner

PriceRunner har testat Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare och utsett den till “bäst i testet” på grund av dess intelligenta funktioner, enkla programmerbarhet och pålitliga prestanda på normala gräsmattor. I recensionen berömdes gräsklipparens förmåga att hantera komplex terräng och hinder, den effektiva klippförmågan och det användarvänliga gränssnittet. PriceRunners recension drar slutsatsen att Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare av högsta kvalitet som är perfekt för alla som letar efter ett pålitligt och effektivt sätt att sköta en normalstor gräsmatta.

Se testresultaten här.

Best Robotic Lawn Mower

“Best Robot Lawn Mower” är en webbplats som granskar och ger information om robotgräsklippare. I en av deras senaste recensioner testade de Husqvarna Automower 310 Mark II och berömde dess exceptionella terrängförmåga, sofistikerade programvara och användarvänlighet. I recensionen framhölls gräsklipparens förmåga att hantera komplex terräng, inklusive branta sluttningar, och den exakta klippförmågan. I recensionen berömdes också gräsklipparens mjukvara, som möjliggör enkel programmering och anpassning. Enligt “Best Robot Lawn Mower” är Husqvarna Automower 310 Mark II ett utmärkt val för alla som letar efter en robotgräsklippare av hög kvalitet som är pålitlig, effektiv och lätt att använda.

Se recensionen här.

 

Robot Maniak

“Robot Maniak” är en webbplats med information och recensioner om olika robotar, bland annat robotgräsklippare. Nyligen testade de två populära modeller, Bosch Indego M+ 700 och Robomow RK1000. I recensionen lyftes de båda modellernas olika funktioner och möjligheter fram.

Se Bosch Indego M+ 700 testresultat här.
Se Robomow RK1000 testresultat här.

ExpertReviews

“Expert Reviews” är en webbplats som tillhandahåller djupgående recensioner och analyser av ett stort antal konsumentprodukter, inklusive trädgårdsredskap och utrustning. De granskade nyligen Gardena Sileno City robotgräsklippare och berömde dess förmåga att hantera komplexa trädgårdsformer och användarvänliga design. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippförmåga, tysta drift och förmåga att navigera i trånga utrymmen och komplex terräng. De har också recenserat gräsklipparen Worx Landroid M500 och gett den utmärkelsen “Best buy award” och berömt dess förmåga att klippa gräs till perfektion.

Se Gardena Sileno Citys recension här.

Se Worx Landroid M500 WR141E granskning här.

GardeningETC

GardeningETC är en webbplats som ger information och råd om trädgårdsarbete, landskapsarkitektur och andra utomhusrelaterade ämnen. Nyligen testade de robotgräsklipparen Worx Landroid M500 och berömde dess tysta drift och tidsbesparande funktioner. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippförmåga, användarvänliga gränssnitt och förmåga att navigera i komplex terräng.

Se testresultaten här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst som tillhandahålls av Google och som gör det möjligt för användare att söka efter och jämföra priser på produkter från olika återförsäljare på nätet. Den erbjuder en plattform där användare kan hitta de bästa erbjudandena på produkter som de vill köpa och läsa recensioner och betyg från andra kunder som har köpt samma produkt. Användarnas betyg på Google Shopping hjälper kunderna att fatta välgrundade beslut om de produkter de vill ha, eftersom de ger en inblick i kvaliteten och tillförlitligheten hos en produkt och den återförsäljare som säljer den.

Se Stihl RMI 632 användaromdömen här.

Se Garden Silenio 500 användaromdömen här.

FAQ

Vilken robotgräsklippare är bäst i test?
Robomow RS615U och MCCULLOCH ROB R1000
Hur har man testat robotgräsklipparna?
Robotgräsklipparna har bedömts baserat på hur bra de klipper gräsmattor med olika typer av utmaningar. Man har även tittat på maskinernas användarvänlighet, batteritid, energiförbrukning och ljudnivå.
När på året ska man börja klippa gräsmattan?
I regel kan man börja klippa gräsmattan någon gång i maj när gräset börjar växa igen. Allt beror egentligen på när temperaturen i marken kommer upp i 7-8 grader.

Vad är en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en autonom klippmaskin som används för att klippa gräs på en gräsmatta. Den är programmerad för att klippa gräset på ett visst sätt, beroende på inställningarna som gjorts av användaren. Robotgräsklipparen är utrustad med sensorer som gör att den kan navigera runt på gräsmattan och undvika hinder, och den går tillbaka till sin laddningsstation när den behöver laddas.

En robotgräsklippare är ett populärt alternativ till en vanlig gräsklippare, eftersom den sparar tid och ansträngning för användaren. Dessutom är den tyst och miljövänlig, eftersom den drivs av ett batteri istället för bensin. Robotgräsklippare finns i olika modeller och prisklasser, och användaren kan välja en som passar deras behov och budget.

Vilka fördelar finns det med en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en innovativ produkt som kan göra din trädgårdsarbete mycket enklare och bekvämare. Här är några fördelar med att använda en robotgräsklippare:

1. Sparar tid och ansträngning: Du behöver inte längre spendera timmar på att klippa gräset manuellt eller betala någon annan för att göra det. Med en robotgräsklippare kan du enkelt ställa in en tidsplan och låta den göra jobbet åt dig.

2. Bättre för miljön: En robotgräsklippare är vanligtvis batteridriven och har en hög energieffektivitet. Detta innebär att den inte förbrukar mycket el och inte släpper ut skadliga avgaser som en traditionell gräsklippare.

3. Snyggare gräsmatta: En robotgräsklippare klipper gräset jämnt och regelbundet, vilket resulterar i en jämnare och snyggare gräsmatta. Dessutom har den en mulchfunktion, vilket innebär att grässtråna klipps i mycket små bitar som sedan fungerar som naturligt gödningsmedel för gräsmattan.

4. Säkerhet: Genom att använda en robotgräsklippare minskar du risken för skador och olyckor. Du behöver inte längre oroa dig för att skära dig på ett vass blad eller trampa på en sten och snubbla.

5. Långsiktig besparing: Även om en robotgräsklippare kan vara en stor investering från början, kan den på lång sikt spara dig pengar på grund av mindre arbete och mindre slitage på gräsklipparen.

Saker att tänka på innan du köper en robotgräsklippare

 • Hur stor din trädgård är: Det är viktigt att du köper en robotgräsklippare som passar din gräsmatta och som klarar av att klippa hela din trädgårdsyta. Om du har flera gräsmattor som inte är sammankopplade, till exempel på fram- och baksidan av ditt hus, bör du fundera på om du föredrar att fortsätta klippa en av gräsmattorna själv eller om du kanske kan koppla ihop de två gräsmattorna så att roboten kan göra allt arbete. I sådana fall bör du välja en robotgräsklippare som klarar av den sammanlagda ytan på båda gräsmattorna.
 • Hur platt din trädgård är: Om din trädgård varierar i höjd och terrängskillnader, är det viktigt att du väljer en robotgräsklippare som klarar av backarna utan att fastna. Om du har en väldigt ojämn gräsmatta kan det också vara nödvändigt att få gräsmattan jämnad innan du skaffar en robotgräsklippare, eftersom små hål kan göra att roboten fastnar eller att knivarna går i marken och skadas.
 • Teknik: Många moderna robotgräsklippare är utrustade med en app som gör att du kan styra robotens funktioner direkt i din mobil. På så vis kan du sitta på din uteplats och på håll ställa in var, hur och när du vill att roboten ska vara aktiv. Vissa robotgräsklippare är enklare och kräver att du ställer in dem direkt på robotens display. Robotgräsklippare kan vara utrustade med olika typer av teknik som hjälper dem att utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt, som till exempel GPS-styrning, som hjälper robotgräsklipparen att kartlägga din trädgård så att den inte glömmer att klippa någonstans. De flesta robotgräsklippare är också utrustade med sensorer som hjälper dem att undvika hinder på gräsmattan. Detta kan vara en fördel om du till exempel glömmer att flytta en fotboll från gräsmattan.
 • Träd och rabatter: Om du har många stora träd i din trädgård som ibland släpper grenar och kvistar bör du helst ta bort dessa innan du startar din robotgräsklippare, eftersom de annars kan förstöra robotgräsklipparens blad. Om du har många rabatter i gräsmattan eller många små vrår kan det vara svårt för robotgräsklipparen att få in allt. Kontrollera med din återförsäljare vilken typ av robotgräsklippare som är bäst lämpad för just din trädgård.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Stihl RMI 632 - robotgräsklippare med anpassningsbar lutningshastighet

Robomow RC304U - robotgräsklippare til alla typer av gräsmattor

Gardena Sileno City 250

Robomow RX20 Pro

Bosch Indego 400 Connect robotgräsklippar 

ROBOMOW RC308U

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta