Robotgräsklippare - Bäst i test: Guide till de bästa robotgräsklipparna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 16, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Robotgräsklippare - Bäst i test: Guide till de bästa robotgräsklipparna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Husqvarna Automower 310 Mark II har blivit utvald som bäst i test robotgräsklippare med smart drift.

I denna testguide av robotgräsklippare har vi samlat flera testvinnande modeller. Vi har tagit del av recensioner och tester från såväl skandinaviska konsumentorganisationer som större medier för att du ska få en tydlig överblick av vilka robotgräsklippare som är bäst enligt sakkunniga experter.

Med hjälp av experten Samuel Ringgard Davey kommer vi dessutom att gå igenom vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa en ny robotgräsklippare.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av de inkluderade produkternas specifikationer och funktioner för att förse våra läsare med detaljerade jämförelser. Vi har därför även valt att utöka vår artikel med en jämförelsetabell som ger en djupgående överblick av viktiga produktfunktioner och specifikationer, samt användar- och expertrecensioner. Syftet med jämförelsetabellen är att ge våra läsare en grundlig och omfattande förståelse av robotgräsklipparna i vår artikel, för att de ska kunna fatta ett mer informerat och välgrundat köpbeslut.

Tidigare ändringar:

15. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 10 bästa robotgräsklipparna i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda robotgräsklipparna

5 saker att tänka på innan du köper robotgräsklippare

 • Räckvidd

  Robotgräsklippare kan delas in i tre kategorier som baserar på deras avsedda räckvidd, det vill säga hur stora ytor de kan hantera. Modeller med mindre räckvidd, vanligtvis upp till 600 kvadratmeter, erbjuder smart och smidig funktionalitet. Dessa modeller kan vanligtvis ta sig in i trånga och smala utrymmen. Gräsklippare med medelstor räckvidd – ungefär 1 000 till 1 500 kvadratmeter – har en längre drifttid och bättre kapacitet för ojämn terräng och lutningar.

  Har du en trädgård på över 2 000 kvadratmeter behöver du en robotgräsklippare med stor klippbredd och högkvalitativa knivblad. Har du en ojämn gräsmatta, till exempel med många sluttningar, menar experten Samuel Ringgard Davey att du dessutom bör välja en modell som garanterat kan hantera dessa typer av underlag.

 • Kapacitet

  Den genomsnittliga batteritiden för en robotgräsklippare är cirka 100 minuter. Dessa modeller är vanligtvis utrustade med en automatisk retur- och laddningsfunktion, vilket innebär att du slipper hålla koll på att ladda enheten manuellt.

  Beroende på hur stor räckvidd gräsklipparen har tenderar batteritiden liksom klippbredden att variera. Därutöver används även olika knivblad för olika bredder, som i sin tur kan justeras i höjdled. En gräsklippare med högt inställda blad är att föredra för trädgårdar med mer sluttningar och gupp.

  Om trädgårdens mark är ojämn är det även viktigt att ta hänsyn till enhetens hjul eftersom kraften i dessa spelar en viktig roll när det gäller att förflytta sig upp och ner för backar. De är även avgörande för att gräsklipparens ska kunna ge konsekventa klippresultat.

 • Funktioner

  Om din trädgård består av flera smala passager och trånga utrymmen samt är utsmyckad med många hinder behöver du en gräsklippare med utmärkta sensoriska egenskaper och som har stor rörelsevariation. Har du däremot en mycket stor trädgård bör du överväga en stor gräsklippare med lång drifttid. Eftersom större ytor tar längre tid att klippa bör du även värdesätta väderbeständiga egenskaper.

  Olika gräsklippare har olika anslutningsmöjligheter; vissa styrs manuellt, medan andra styrs via bluetooth och WiFi eller med en app. När du ska välja hur du vill styra din robotgräsklippare bör du tänka på dina preferenser och behov samt hur mycket tid du har.

  Det finns även nödvändiga säkerhetsfunktioner hos robotgräsklippare som ska övervägas – allt från barnsäkra funktioner till sådana som förebygger stöld. Det kan till exempel vara funktioner som aktiveras när du inte befinner dig i närheten av din enhet, eller automatisk avstängning när enheten lyfts upp.

 • Pris

  De dyraste robotgräsklipparna kostar mellan 20 000 och 30 000 kronor – i vissa fall mer. Dessa har vanligtvis en högkvalitativ konstruktion och lång drifttid samt är utrustade med flertalet sensorer. De erbjuder dessutom unika funktioner som gör dem mer anpassnings- och programmerbara.

  De mer prisvärda robotgräsklipparna kostar cirka 4 000 kronor. Dessa är generellt sett lämpade för mindre ytor samt erbjuder färre funktioner och har en enklare konstruktion. Deras batteritid, klippbredd och förmåga att ta sig an backar är i regel lägre än de avancerade modellerna.

 • Användar- och expertrecensioner

  Vi rekommenderar alltid att ta del av tidigare konsumenters erfarenheter av en viss robotgräsklippare. Dessa omdömen kan återberätta hur enheten fungerar i praktiken och om dess prestanda fungerar korrekt.

  Vi rekommenderar även att ta del av expertutlåtanden. Dessa fastställer exakt hur väl gräsklipparna fungerar under mer extrema förhållanden, jämför dem mot varandra och ser hur de står sig i förhållande till föregångare eller andra alternativ på marknaden.

  Vi har inkluderat såväl användar- som expertrecensioner i denna artikel för att hjälpa dig i valet av robotgräsklippare.

arrow-more

Stihl RMI 422 - robotgräsklippare med anpassningsbar lutningshastighet

Bästa robotgräsklippare för stora gräsmattor

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Stihl RMI 422:

 • Kraftfull prestanda för stora gräsmattor på upp till 800 m².
 • Hjul med traktionsmönster
 • iMOW robotgräsklippare med drivning

Konsumentmagasinets omdöme

Stihls robotgräsklippare RMI 422 är gjord med tanke på större trädgårdar, men den har också några geniala funktioner. Kontrollpanelen med en integrerad och ljusstark display används på alla STIHL iMOW® robotgräsklippare för enkel inställning, manuell styrning och snabb visning av maskininformation.

Den kontrastrika displayen gör att kontrollpanelen kan användas även i solljus. Den enda nackdelen är den begränsade placeringen av laddningsstationen, och för att uppnå ett perfekt resultat måste du klippa gräset runt laddsystemet manuellt. Om du har en stor trädgård att ta hand om är detta definitivt en av de bästa robotgräsklipparna som finns.

Fördelar

 • Anpassningsbar lutningshastighet
 • Dynamisk klippning i uppförsbackar
 • Intelligent laddningssystem
 • Smart mulching klippdäck
 • Avtagbar kontrollpanel
 • Begränsad placering av laddningsstation

Nackdelar

 • Gräset runt stationen måste trimmas manuellt

Stihl RMI 422 är en högkvalitativ robotgräsklippare som drivs av Stihls iMOW-robotdrift, vilket gör att klipparen kan klippa i uppförsbackar med precision. Modellerna i RMI 6-serien kan klippa gräsmattor med en lutning på upp till 45 grader.

Recension: En detaljerad recension av Stihl RMI 422

Specifikationer

 • Räckvidd: 800 m²
 • Klippbredd: 20 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 62 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9 kg

Hanterar 800 m² med lätthet
Stihl RMI 632 är ett utmärkt val för dem som letar efter en robotgräsklippare med exceptionell kapacitet när det gäller att klippa mycket stora ytor. Den rekommenderade klippytan för den här gräsklipparen är cirka 800 m², vilket är långt över den genomsnittliga robotgräsklipparen på marknaden. Den har en överlägsen klippbredd på 20 cm, vilket är relativt oöverträffat av många liknande robotgräsklippare.

Hjul med unikt mönster
Stihl RMI 422 hjul har ett unikt dragmönster som lämpar sig för mycket bra prestanda i olika terräng och branta lutningar. På grund av det mönstret har de också en självrengörande egenskap. Den adaptiva lutningshastigheten ger en mer exakt klippning i backar. Den integrerade lutningssensorn analyserar ständigt klipparens position och kan anpassa hastigheten därefter.

Smart dockning
Stihl RMI 422 har också en mycket tysta ljudnivå på 49 dB, vilket är ett par dB lägre än den genomsnittliga robotgräsklipparen. Den behöver laddas efter 90 minuters användning. RMI 422 har en automatisk returfunktion för att komma tillbaka till dockningsstationen, som är gräsklipparens hem men också laddar den samtidigt. Gräsklipparen kan också upptäcka regn vilket automatiskt stoppar klippningen och får maskinen att återvända till sin dockningsstation.

Vad säger experter om Stihl RMI 422?

Robotgräsklipparen Stihl RMI 422 har fått höga betyg av experter. De har gett roboten höga betyg för dess prestanda på ojämna gräsmattor och sluttningar och för dess förmåga att hantera olika typer av terräng. Stihl RMI 422 får också beröm för sin förmåga att klippa snyggt och jämnt samt för sin förmåga att hantera högt och fuktigt gräs.

Mer om Stihl RMI 422

Specifikationer

 • Räckvidd: 800 m²
 • Klippbredd: 20 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 62 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9 kg

Husqvarna Automower 310 Mark II - bäst i test robotgräsklippare med app-anslutning

Bäst i test robotgräsklippare med smart drift

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Husqvarna Automower 310 Mark II:

 • Smartphone-anslutning med Automower Connect@HOME-appen
 • Systematisk klippning av passager
 • Sensorer för lyftning och vältning

Konsumentmagasinets omdöme

Husqvarna Automower 310 Mark II bäst i test robotgräsklippare är riktigt enkel att ställa in och fungerar effektivt redan från början. Den har en mängd smarta funktioner, bland annat frostskydd och väderskydd, samt erbjuder olika profiler. Husqvarna Automower Mark II är optimal för komplexa, medelstora trädgårdar.

Något vi saknar hos Husqvarna Automower 310 Mark II är flera anslutningmöjligheter än bara Bluetooth.

Fördelar

 • Frostskydd
 • Olika profiler för olika platser
 • Väderskydd
 • Kan tvättas med trädgårdsslang
 • Mycket enkel installation

Nackdelar

 • Ingen automatisk uppdateringsfunktion
 • Endast Bluetooth-anslutning

Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare som ansluts till din smartphone via Automower® Connect@HOME-appen. Denna Bluetooth-lösning ger dig fullständig kontroll över gräsklipparen, så att du snabbt kan skicka kommandon för att starta, stoppa och parkera samt inspektera och justera inställningar med hjälp av telefonen. Kommunikationen är stabil på upp till 30 meters avstånd.

Recension: En detaljerad recension av Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 22 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 40 %
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9,4 kg

Smala passager
Husqvarna Automower 310 Mark II är en av de smartaste och mest moderna robotgräsklipparna på marknaden idag. En av dess många utmärkande funktioner är den systematiska passage-klippningen, som ger perfekta klippresultat i smala passager genom att automatiskt byta klippmönster.

Jobbar tyst
Med en bredd på 22 centimeter har denna modell en större klippbredd än de flesta andra robotgräsklippare, vilket gör att den kan hantera större ytor på kortare tid. Det är också en av de tystaste robotgräsklipparna, med en ljudnivå på bara 59 dB. Den angivna räckvidden för den här produkten är 1 000 kvadratmeter; uppladdningen tar bara 60 minuter medan drifttiden är på 70 minuter.

Väderbeständig
Husqvarna Automower 310 Mark II är utrustad med stora hjul med grovt mönster som ger utmärkt dragkraft även om ytan är hal. Den klarar utan problem av backar med upp till 40 % lutning. Den kan till och med användas i regn eftersom gräsklipparen också är väderbeständig och byggd för att klara det hårda nordiska klimatet.

Vad säger användare och experter om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Husqvarna Automower 310 Mark II har testats av både experter och användare, varav majoriteten verkar vara imponerade. Användarna uppskattar särskilt robogräsklipparens enkla installation och byggkvalitet, som gör den till ett hållbart alternativ. De lovordar även enhetens förmåga att hantera de flesta typer av ytor väl samt för den minskade mängd arbete som den kräver av användaren.

Mer om Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 22 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 40 %
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9,4 kg

Bosch Indego M+ 700 - bäst i test robotgräsklippare med automatisk kartläggning

Bäst i test robotgräsklippare för allround-användning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Indego M+ 700:

 • SmartMowing som avgör väderförhållanden
 • Klarar av alla typer av användning
 • LogiCut-funktionen för optimala rutter

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch Indego M+ 700 är en bäst i test robotgräsklippare med utmärkt prestanda som förser dig med bekvämlighet och precision i din gräsklippning. Enheten är fjärrstyrd och har en “Indego BorderCut”-funktion som säkerställer rena kanter; samtidigt ökar den inbyggda stötsensorn, den tysta driften och de mycket vassa och roterande knivarna robotens funktionalitet ytterligare.

Bosch Indego M+ 700 utför en automatiskt kartläggning av din trädgård och kan totalt hantera upp till tre trädgårdsområden på cirka 700 kvadratmeter – bara detta faktum gör den till en smart investering. Modellen har dock svårt att hantera längre gräs, vilket innebär att man ibland kan behöva klippa gräset manuellt innan robotgräsklipparen kan sättas i arbete för att garantera optimala resultat.

Fördelar

 • Inbyggd stötsensor
 • Snygga resultat på plana gräsmattor
 • Enkel att programmera och installera
 • Mycket tystlåten och utmärkt navigering
 • Tre vassa och roterande blad

Nackdelar

 • Inte idealisk för högre gräs

Bosch Indego M+ 700 är en smart robotgräsklippare som gör hela jobbet åt dig – du kan med andra ord luta dig tillbaka och koppla av. WiFi-anslutningen ger dig möjlighet att styra din gräsklippare var du än befinner dig, medan enhetens ”Indego BorderCut”-funktion säkerställer att gräsmattans kanter inte missas så att du alltid får en snygg och jämn finish.

Mer om Bosch Indego M+ 700

Specifikationer

 • Räckvidd: 700 m²
 • Klippbredd: 19 cm
 • Min. klipphöjd: 3 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 27 %
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Drifttid: 60 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,6 kg

Bosch Indego M+ 700 hanterar smala passager utan problem och ger imponerande resultat som bara en avancerad robotgräsklippare kan. Med tre roterande blad och en hastighet på 40 centimeter per sekund utför den jobbet snabbt och smidigt.

Jämfört med andra robotgräsklippare på marknaden är Bosch Indego M+ 700 relativt dyr – något som dess utmärkta funktionalitet emellertid väger upp för. Den här robotgräsklipparen är ett utmärkt premiumalternativ som automatiskt kartlägger din trädgård för att själv skapa en plan för gräsklippningen. Så länge den totala ytan gräsklipparen ska arbeta på inte överstiger 700 kvadratmeter kommer roboten att klara av upp till hela tre trädgårdsytor.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Gardena Sileno City 500 - utmärkt robotgräsklippare för mindre trädgårdar

Bästa robotgräsklipparen för mindre trädgårdar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gardena Sileno City 500:

 • Automatisk justering av klipptiden
 • Klipper små och komplexa gräsmattor mycket effektivt
 • Användarvänlig installation och drift

Konsumentmagasinets omdöme

Gardena Sileno City 500 är en effektiv och användarvänlig robotgräsklippare för mindre trädgårdar på upp till 500 kvadratmeter. Det smarta SensorCut-systemet garanterar en jämn och optimal gräsklippning, medan den automatiska gödslingen besparar ditt manuella arbete ytterligare.

Med en drifttid på 65 minuter och en uppladdningstid på 60, samt förmågan att köra på lutningar på upp till 25 %, erbjuder den här modellen optimal bekvämlighet och anpassning. Även om gräsklipparen saknar hinderdetektering kan placering av tillfälliga avgränsningar eller markeringar hjälpa till att guida enheten runt potentiella hinder, vilket garanterar smidig drift.

Fördelar

 • Lämplig för mindre trädgårdar
 • Med SensorCut-system
 • Gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt
 • Klarar av lutningar på upp till 25 %

Nackdelar

 • Utan hinderdetektering

 

 

Recension: En detaljerad recension av Gardena Sileno City 500

Specifikationer

 • Räckvidd: 500 m²
 • Klippbredd: 16 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 65 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,3 kg

Enkel installation
Gardena Sileno City 500 är en användarvänlig robotgräsklippare som är enkel att installera och komma igång med. Gräsklipparen har en skärm med tydliga instruktioner som hjälper användaren navigera genom alla inställningar, till exempel klippdagar och klipptider. Man kan alltså själv bestämma när Gardena Sileno City 500 ska klippa gräset och när den ska befinna sig i uppladdningsstationen.

Modellen kan även förses med en pinkod, vilket säkerställer att endast de som känner till denna kod kan starta enheten.

Modell med SensorCut-system
Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett intelligent SensorCut-system som avgör hur långt gräset är. Tack vare detta system klipps gräset på ett så konsekvent och optimalt sätt som möjligt. SensorCut-systemet gör även att man slipper ränder och märken på gräsmattan.

Vidare är den här robotgräsklipparen mycket tystgående, med en ljudnivå på bara 58 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB – gräsklipparen väsnas med andra ord inte särskilt mycket.

När Gardena Sileno City 500 klipper gräset sprider den ut gräsklippet direkt på gräsmattan. Detta fungerar som ett naturligt gödsel, vilket ytterligare underlättar manuellt arbete.

Mer om Gardena Sileno City 500

Specifikationer

 • Räckvidd: 500 m²
 • Klippbredd: 16 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 65 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,3 kg

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Worx Landroid M500 WR141E - robotgräsklippar med WiFi-anslutning

Bästa robotgräsklippare för medelstora trädgårdar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Worx Landroid M500 WR141E :

 • WiFi-anslutning till Worx Landroid-appen
 • Självnivellerande hjul
 • Vredesratt och LCD-display

Konsumentmagasinets omdöme

Worx Landroid M500 WR141E är en innovativ och effektiv robotgräsklippare – perfekt för dig som vill ha en välskött gräsmatta utan extra ansträngning. Gräsklipparen kan jobba på en yta upp till 500 kvadratmeter, och tack vare den smarta schemaläggningen, navigeringen och funktionen “Cut to Edge” ger tillhandahåller den effektiv prestanda – även på lutande underlag.

Samtidigt säkerställer den tysta driften, kompatibiliteten med andra Worx 20V-batteriprodukter och möjlighet till röststyrning optimal användarvänlighet. Även om installationsprocessen kan upplevas som något komplicerad, är det viktigt att följa den detaljerade guiden för att uppnå en smidig och felfri installation. På så sätt kommer du garanterat att dra full nytta av gräsklipparens många användbara och praktiska funktioner.

Fördelar

 • Automatisk planering och navigering
 • Effektiv klippning och smidig hantering av backar
 • Låg ljudnivå
 • Möjlighet för röststyrning

Nackdelar

 • Installationen kan ta lite tid

För dig som är i behov av en gräsklippare som smidigt klipper ytor på upp till 500 kvadratmeter kommer Worx Landroid M500 WR141E att göra susen. Den här robotgräsklipparen är enkel att ställa in för en skräddarsydd schemaläggning så att maskinen enbart är i drift när det passar dig.

Mer om Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Räckvidd: 500 m²
 • Klippbredd: 18 cm
 • Min. klipphöjd: 3 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 67 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 50 min
 • Vikt: 9 kg

Robotgräsklipparen Worx Landroid M500 WR141E är mycket mångsidig vad gäller uppladdning av batteriet eftersom det fungerar tillsammans med alla produkter från Worx som har ett likadant 20V-batteri. Detta innebär att man kan använda samma batteri till flera olika produkter. Själva uppladdningen av batteriet tar därutöver inte särskilt lång tid – något som ytterligare ökar den bekväma användningen av denna enhet.

Med Worx Landroid M500 WR141E kan du förvänta dig många innovativa funktioner, däribland intelligent schemaläggning och navigering. Resultatet blir en effektiv gräsklippare som utmärker sig bland ett stort antal andra robotgräsklippare på marknaden. Vi vill även framhålla funktionen ”Cut to Edge” som säkerställer att gräsklipparen inte lämnar några kanter oklippta.

En annan detalj hos Worx Landroid M500 WR141E som utan tvekan kommer att uppskattas är faktumet att produkten använder sig av samma teknologi som elbilar, vilket gör dess drift förvånansvärt tystlåten. Man kan dessutom ansluta robotgräsklipparen till WiFi samt låsa och registrera enheten med en pinkod för att förebygga stöld.

Sammantaget är Worx Landroid M500 WR141E en högkvalitativ och praktisk robotgräsklippare som du inte vill gå miste om.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Einhell Freelexo 600 BT - app-styrd robotgräsklippare med många funktioner

Mest prisvärda robotgräsklippare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Einhell Freelexo 600 BT:

 • Gräsklippning på flera hektar för komplexa trädgårdar
 • Automatisk laddning
 • Stöt-, lutnings- och lyftsensorer

Konsumentmagasinets omdöme

Einhell Freelexo 600 BT är ett pålitlig och användarvänlig robotgräsklippare för automatisk gräsklippning. Med batterisystemet Power X-Change, den användarvänliga appen och säkerhetssensorerna erbjuder den både effektivitet och säkerhet. Dess design inkluderar ett bekvämt handtag, adaptiva funktioner för ojämna ytor, anpassningsbara zoner, en regnsensor och ett användarvänligt tangentbord.

Observera att du måste köpa batteri och laddningsstation separat, vilket kan upplevas som något opraktiskt. Om detta inte är ett problem för dig rekommenderar vi att köpa ett kompatibelt Power X-Change-batteri och en laddningsstation för en smidig integrering med andra Einhell-produkter.

Fördelar

 • Praktiskt bärhandtag
 • Klarar av ojämna ytor
 • Programmerbara zoner
 • Regnsensor
 • Intuitiv knappsats

Nackdelar

 • Batteri- och laddningsstation köps separat

Med robotgräsklipparen Einhell Freelexo 600 BT kan du njuta av en nyklippt gräsmatta och användarvänlig drift. Enhetens Power X-Change-batteri kan dras nytta av till andra varor inom Power X-Change kategorin, vilket gör det smidigt att byta batteriet mellan olika produkter.

Mer om Einhell Freelexo 600 BT

Specifikationer

 • Räckvidd: 600 m²
 • Klippbredd: 18 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 59,4 dB
 • Vikt: 15,7 kg
 • Drifttid: ?
 • Uppladdningstid: ?

Einhell Freelexo 600 BT styrs genom den tillhörande appen där du även kan ställa in enheten så att den klarar av ett stort antal klippzoner. Användningen blir på så sätt anpassad efter dina egna behov eftersom du själv väljer när, hur och var gräsklipparen ska arbeta.

För att allting ska gå lätt och smidigt kommer Einhell Freelexo 600 med en händig säkerhetssensor som håller reda på om maskinen antingen lyfts upp, välter eller kör på någonting. Den kör även själv tillbaka till laddningsstationen när det behövs.

Tänk på att batteri- och laddningsstation inte ingår, utan att dessa komponenter måste köpas till separat. Trots denna smärre olägenhet anser vi att fördelarna som Einhell Freelexo 600 BT erbjuder ger enheten en otroligt prisvärdhet.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Robomow RK1000 - bäst i test robotgräsklippare med fyra roterande blad

Robotgräsklippare bäst i test hos Råd & Rön

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Robomow RK1000:

 • Smart navigationssystem
 • Kontrollpanel med högupplöst touchdisplay
 • Självrengörande funktion

Konsumentmagasinets omdöme

Robomow RK1000 är en högkvalitativ bäst i test robotgräsklippare hos Råd & Rön, som kommer med ett antal intressanta funktioner. Den kan bland annat klippa mycket nära kanter, har ett stöldskyddat säkerhetssystem med fyrsiffrig pinkod och stängs av automatiskt om den lyfts upp. Den sistnämnda funktionen är särskilt viktig om man har lekande och nyfikna barn i trädgården.

Robomow RK1000 erbjuder emellertid ingen appanslutning, vilket innebär att man inte kan styra enheten från sin telefon.

Fördelar

 • Kan klippa mycket nära kanter
 • Klippsystem med fyra roterande blad
 • Säkerhetssystem med fyrasiffrig pinkod
 • Sensorer för lyftning och lutning
 • Nödstopp
 • Lång drifttid

Nackdelar

 • Saknar app-anslutning

Robomow RK1000 är utrustad med ett smart navigationssystem som gör att enheten smidigt kan manövrera runt på gräsmattan för en perfekt och jämn klippning. Du kan med andra ord luta dig tillbaka och slappna av medan din Robomow tar hand om klippningen och garanterar ett fantastiskt resultat varje gång.

Recension: En detaljerad recension av Robomow RK1000

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 21 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 10 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 50 min
 • Uppladdningstid: 120 min
 • Vikt: 10,5 kg

Maximal klipphöjd på tio centimeter
Robomow RK1000 har en klippbredd på 21 centimeter, vilket är bredare än marknadsgenomsnittet som ligger på 18 centimeter. Detta är särskilt praktiskt när du har ett större klippområde eller vill ha en snabbare drift eftersom den behöver färdas mindre än liknande robotgräsklippare för att klippa samma yta.

Robotgräsklipparen kan enkelt hantera högre gräs tack vare dess maximala klipphöjd på tio centimeter, vilket återigen är betydligt högre än genomsnittet på sex centimeter. Den höga maximala klipphöjden gör den till ett bra alternativ när du inte själv har möjlighet att klippa gräsmattan regelbundet.

Touchdisplay med hög upplösning
En utmärkande egenskap hos den här modellen är den snygga kontrollpanelen med högupplöst touchdisplay som ger dig tydligare kontroll över din Robomow. Systemet är mycket användarvänligt så gräsklipparen är redo att börja arbeta med bara ett par tryckningar.

Laddningstiden är också imponerande kort: endast 45 minuter! Vidare ligger batteritiden på imponerande 90 minuter. Robomow RK1000 väger endast 9,5 kilogram och är därmed inte alltför tung att flytta runt. Den arbetar relativt tyst, med en ljudnivå 64 dB, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha så få störningsmoment under klippningen.

Utmärkt hantering av lutningar
Robomow RK1000 har en rekommenderad räckvidd på upp till 1000 kvadratmeter, men beroende på faktorer som gräsets höjd och täthet, omgivningstemperatur, lutningar och många andra kan den siffran trots allt vara högre. Gräsklipparen kan dessutom hantera en lutning på upp till 45 %, vilket är mycket högre än liknande modeller som endast har en lutningskapacitet på upp till 20 %. Robomows kraftfulla motor gör den till ett smart alternativ för husägare som bor i kuperad terräng.

Vad säger användare och experter om Robomow RK1000?

Såväl experter som användare som har testat Robomow RK1000 har varit nöjda med produkten. Experterna menar att robotgräsklipparen är “riktigt bra för stora gräsmattor” och “bra på att hantera hinder”, medan användarna framhåller att Robomow RK1000 är “det bästa de någonsin har köpt”. En användare skriver dessutom att modellen är “bland de mindre högljudda”.

Mer om Robomow RK1000

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 21 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 10 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 50 min
 • Uppladdningstid: 120 min
 • Vikt: 10,5 kg

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gardena Sileno Minimo 250:

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår omfattande granskning av Gardena Sileno Minimo 250 anser vi att den framstår som en optimal lösning för husägare med mindre trädgårdar som söker en problemfri lösning för underhåll av gräsmattan. Dess SensorCut-system säkerställer en exakt och enhetlig klippning utan att lämna fula ränder på gräsmattan, vilket är ett vanligt problem bland användare. Tillägget av en stöldskyddad PIN-kod förbättrar säkerheten, en värdefull funktion för sinnesfrid. Den enkla rengöringen och förmågan att hantera lutningar på upp till 25% gör den exceptionellt mångsidig för varierande trädgårdslandskap. Även om den saknar GPS eller fjärrstyrningsfunktioner gör dess prestanda inom viktiga områden som klippeffektivitet, säkerhet och enkelt underhåll den till ett övertygande val. För dem som prioriterar en pålitlig, användarvänlig robotgräsklippare för mindre utrymmen erbjuder Gardena Sileno Minimo 250 betydande fördelar, vilket gör den till ett rekommenderat alternativ trots dess begränsningar.

Fördelar

 • Utrustad med SensorCut
 • Stöldskydd med pinkod
 • Enkel rengöring
 • Lämplig för mindre trädgårdar
 • Klarar av en lutning på upp till 25 %

Nackdelar

 • Saknar GPS eller fjärrstyrning

Gardena Sileno Minimo 250 har granskats av Råd & Rön i ett stort test av robotgräsklippare och får i slutändan toppbetyg av de svenska experterna. Experterna motiverar betyget med att den här modellen är både effektiv och användarvänlig. De nämner dessutom inte några nackdelar alls med den här robotgräsklipparen.

Recension: En detaljerad recension av Gardena Sileno Minimo 250

Specifikationer

 • Räckvidd: 250 m²
 • Klippbredd: 16 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 4.5 cm
 • Max. lutning: 25 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 6,1 kg

För den mindre trädgården
Gardena Sileno Minimo 250 är utformad för en mindre trädgård och har därför bara en arbetsyta på 250 kvadratmeter. Detta är givetvis något som man bör ta hänsyn till om man funderar på att köpa den här modellen. Den här robotgräsklipparen kan dock klara av en lutning på upp till 25 %. Man behöver därför inte oroa sig för att gräsklipparen inte ska fungera ordentligt i backar och sluttningar.

Gardena Sileno Minimo 250 har ett svängbart bakhjul som gör det lättare för robotgräsklipparen att ta sig runt överallt. Detta är en extra stor fördel i trånga passager.Man kan även själv ställa in vilka dagar och tider modellen ska klippa gräset. Gräsklipparen kommer då bara att klippa gräset på de förutbestämda tidpunkterna.

Tystgående modell med SensorCut
Med Gardena Sileno Minimo 250 blir man inte störd av gräsklippningen. Den här modellen har nämligen en låg ljudnivå på 58 dB och väsnas därmed mindre än en normal konversation mellan två personer. Gardena Sileno Minimo 250 har dessutom ett SensorCut-system som ger rena klipp. Detta innebär att modellen klipper gräset jämnt och enhetligt utan att lämna några ränder på gräsmattan.

Den här robotgräsklipparen har en drifttid på ungefär 70 minuter och en laddningstid på 75 minuter. Om batteriet tar slut mitt i en klippning kör gräsklipparen automatiskt tillbaka till laddstationen. Den återvänder även till laddstationen automatiskt när gräsmattan är färdigklippt.

Enkel rengöring och stöldskydd
Gardena Sileno Minimo 250 är enkel att rengöra eftersom att man kan spola bort både smuts och gräs från gräsklipparen med en trädgårdsslang. Det går därmed både snabbt och enkelt att rengöra den här modellen.Den här robotgräsklipparen är dessutom stöldskyddad och kan låsas med en pinkod. Med den här låsningen blir det svårare att stjäla och använda gräsklipparen om man inte känner till pinkoden.

Sist men inte minst har Gardena Sileno Minimo 250 en kollisionssensor som gör att gräsklipparen kan undvika olika föremål och hinder. Tack vare detta behöver man inte vakta robotgräsklipparen hela tiden.

Mer om Gardena Sileno Minimo 250

Specifikationer

 • Räckvidd: 250 m²
 • Klippbredd: 16 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 4.5 cm
 • Max. lutning: 25 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 6,1 kg

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Robomow RK3000 Pro - stor robotgräsklippare för stora trädgårdar

Dagens bästa priser och erbjudanden på Robomow RK3000 Pro:

Konsumentmagasinets omdöme

Robomow RK3000 Pro är en robust och kraftfull robotgräsklippare som är utformad för stora trädgårdar; den klarar att arbeta på upp till 3 000 kvadratmeter platt terräng samt 1 000 kvadratmeter med 30 % lutning. Dess klippbredd på 42 centimeter möjliggör effektiv skötsel av din gräsmatta, medan den justerbara klipphöjden anpassar sig efter olika grästyper.

Modellen är utrustad med hinderdetekterande sensorer, regnsensorer och en användarvänlig app för bekväm styrning – faktorer som alla bidrar till den pålitliga och högpresterande gräsklippningen. Robomow RK3000 Pro är batteridriven och levereras med en laddningsstation. Kort sagt är det ett smart val för dem som söker en enhet för professionell och ansträngningslös gräsklippning.

Fördelar

 • Stor robotgräsklippare
 • Räckvidd på 3000 kvadratmeter platt mark
 • Kan hantera en lutning på 30 %
 • Klippbredd på 42centimeter
 • Sensorer som upptäcker hinder
 • Utrustad med regnsensorer
 • Kan kontrolleras med hjälp av en tillhörande app

Nackdelar

 • Högre pris

 

 

Recension: En detaljerad recension av Robomow RK3000 Pro

Specifikationer

 • Räckvidd: 3000 m²
 • Klippbredd: 42 cm
 • Min. klipphöjd: 20 mm
 • Max. klipphöjd: 100 mm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 80 min
 • Vikt: 11,5 kg

Klipper brett
En av anledningarna till att den här robotgräsklipparen klarar av att klippa så stora områden är modellens bredd; Robomow RK3000 Pro har nämligen en klippbredd på hela 42 centimeter. Enheten kan dessutom klippa bredare än modellens hjulbredd, vilket förhindrar att gräset lämnas oklippt i kanterna.

Man kan själv ställa in hur man vill ha sin gräsmatta klippt, och Robomow RK3000 Pro kan klippa gräset till allt från 20 till 100 millimeter. Robomow RK3000 Pro är utvecklad för att kunna hantera alla typer av gräsmattor och har därför en kraftig DC-klippmotor, som även gör att sensorerna på Robomow Robomow RK3000 Pro kan känna av och undvika hinder efter vägen.

Kontrolleras med mobilen
Robomow RK3000 Pro är försedd med regnsensorer och tack vare en tillhörande app behöver användaren aldrig gå ut i kallt väder för att justera inställningarna på robotgräsklipparen. När man har laddat ner appen kan man nämligen både starta och stänga av gräsklipparen samt hålla koll på drift och inställningar via appen.

Robomow Robomow RK3000 Pro går på batteri och levereras med en laddstation där batteriet kan laddas när gräsklipparen inte är i bruk. En laddning tar knappt två timmar.

Mer om Robomow RK3000 Pro

Specifikationer

 • Räckvidd: 3000 m²
 • Klippbredd: 42 cm
 • Min. klipphöjd: 20 mm
 • Max. klipphöjd: 100 mm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 80 min
 • Vikt: 11,5 kg

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Indego XS 300 robotgräsklippar :

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår djupgående granskning av Bosch Indego XS 300 drar vi slutsatsen att den är ett utmärkt val för husägare som letar efter en robust och effektiv lösning för underhåll av gräsmattan. Denna modells förmåga att hantera alla typer av gräs, navigera hinder och hantera ojämn terräng tar effektivt itu med betydande landskapsutmaningar. Den enkla installationen är en betydande fördel, vilket gör den tillgänglig även för dem som inte är tekniskt lagda. Även om den har begränsade höjdinställningar för klippning, mildras denna nackdel av dess övergripande prestanda och anpassningsförmåga till olika gräsmatteförhållanden. Vi anser att Bosch Indego XS 300:s styrkor inom mångsidighet och användarvänlighet gör den till ett övertygande alternativ för dem som söker en pålitlig robotgräsklippare. Dess förmåga att leverera en konsekvent och välskött gräsmatta, i kombination med dess enkla installation, ger ett betydande värde och positionerar den som ett rekommenderat val för små till medelstora trädgårdar.

Fördelar

 • Kan hantera alla grässorter
 • Klarar av hinder och ojämnt gräs väl
 • Lätt att installera

Nackdelar

 • Begränsade höjdinställningar när det kommer till klippning

Även nästa robotgräsklippare är en högkvalitativ variant från märket Bosch. Indego XS 300 är en äkta lyxgräsklippare som lyckades att få ett imponerande betyg på 85 % vid ett test som utfördes av Which.co.uk. Om du bara nöjer dig med det bästa av det bästa är detta den perfekta robotgräsklipparen för dig.

Mer om Bosch Indego XS 300 robotgräsklippar 

Specifikationer

 • Räckvidd: 300 m2
 • Klippbredd: 19 cm
 • Min. klipphöjd: 30 mm
 • Max. klipphöjd: 50 mm
 • Max. lutning: 27 %
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Drifttid: 45 min
 • Uppladdningstid: 45 min
 • Vikt: 8 kg

Här har vi en snygg lyxgräsklippare som är duktig på att klippa alla typer av gräs. Den klarar av hinder och ojämn mark utan problem, och med tanke på hur enkel maskinen är att installera slipper du långa och jobbiga processer.

Som om detta inte vore nog är Bosch Indego XS 300 mycket anpassningsbar via en medföljande applikation, och gräsklipparen rör sig tystlåtet över gräsmattan. Maskinen rekommenderas att använda på en gräsmatta med en yta på upp till 300 m2.

Utöver de många ovannämnda fördelarna som gör den här maskinen till en imponerande robotgräsklippare finns det även ett antal funktioner som får den att stå ut i mängden. Du kan bland annat förvänta dig det innovativa Logicut navigeringssystemet, en automatisk kalenderfunktion tillsammans med möjligheten att kontrollera gräsklipparen på distans.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av robotgräsklipparna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Det välrenommerade svenska konsumentmagasinet Råd & Rön är Sveriges största oberoende testmagasin som testar och jämför olika populära produkter. Magasinet publicerade i mars 2014 ett stort test av fyra olika robotgräsklippare. Testet är mer objektivt än de flesta andra tester vi har tagit del av, på det sätt att det inte finns några subjektiva beskrivningar av varje modell, utan endast betyg på de testade områden samt ett samlat betyg.

Du kan läsa hela testet här. Observera att du behöver vara betalande prenumerant för att få full tillgång till artikeln. 

M3.se

Magasinet M3.se hör till den svenska sidan av det internationella IT-nätverket IDG. I juli 2016 gjorde man ett helt nytt test av de mest innovativa modellerna av nyare robotgräsklippare.

Du kan läsa hela testet här. Observera att testet är uppdelat på flera sidor och  att länken till de efterföljande sidorna är en aning gömda bland det övriga innehållet.

Hus & Hem

Det svenska magasinet Hus & Hem ägs av Egmont-koncernen, som enbart i Sverige har 300 medarbetare. Magasinet sysslar med allt som rör hus och hem (såsom namnet påvisar) och säljs först och främst som ett tryckt magasin, men en del av innehållet finns även online. I juni 2015 publicerade magasinet en artikel där man testade sex populära robotgräsklippare.

Du kan läsa hela testet här.

BT

BT är en av Danmarks största tidningar med en tillhörande nyhetssida. Denna sida har cirka två miljoner besökare varje månad – såväl danskar som av andra nationaliteter. I juni 2014 gick tidningen ihop med INPUT, det vill säga Danmarks störta gadgetmagasin på nätet, för att testa robotgräsklippare. Detta samarbete resulterade i ett informativt video-test.

Du kan se hela test-videon här.

Aftonbladet.se

Aftonbladet är Sveriges största nättidning och har cirka 3.5 miljoner läsare varje dag. I maj 2014 publicerade man en artikel med rekommendationer och ett test av sex av de mest populära robotgränsklippare i Sverige.

Du kan läsa hela testet här.

Theindependent.co.uk

The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De publicerar innehåll om ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men har även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har granskat nio olika robotgräsklippare. K

Du kan läsa hela testet här.

T3.com

Det amerikanska teknikmagasinet T3.com publicerar nyheter, artiklar och guider om allt som har med teknik och elektronik att göra. De recenserar även en mängd olika produkter, bland annat just robotgräsklippare. T3.com har genomfört ett test bestående av sju olika robotgräsklippare, däribland modellen MCCULLOCH ROB R1000.

Du kan läsa hela testet här.

Which.co.uk

Which är en icke-kommersiell organisation som vill hjälpa läsarna att hitta de bästa produkterna inom en rad olika kategorier. De skyddar även läsarna mot bedrägeri.

Du kan läsa deras recension av Worx Landroid M500 WR141E recensionen här.
Du kan läsa deras recension av Bosch Indego M+ 700 här.

Testberichte

Den tyska sidan Testberichte testar produkter inom en rad olika kategorier för att deras läsare ska kunna få tag på de mest högkvalitativa varorna från de bästa återförsäljarna.

Du kan läsa deras recension av Einhell Freelexo 600 BT här.

Gardener's World

Gardener’s World är en populär trädgårdstidning och webbplats som tillhandahåller råd och inspiration till trädgårdsentusiaster på alla nivåer. Som en del av deras innehåll granskar de olika trädgårdsprodukter och verktyg, inklusive robotgräsklippare.

I en av deras senaste recensioner testade de robotgräsklipparen Stihl RMI 632 och utsåg den till “Best Buy”. De berömde dess prisvärdhet och imponerande finish. I recensionen framhölls även gräsklipparens effektiva klippning, det användarvänliga gränssnittet och dess förmåga att hantera komplexa trädgårdslayouter.

Sammantaget är Gardener’s World en pålitlig resurs för trädgårdsmästare som söker expertråd om de senaste trädgårdsprodukterna och trenderna.

Du kan läsa deras recension av Stihl RMI 632 här.

TrustedReviews

Trusted Reviews är en webbplats som tillhandahåller djupgående recensioner och köpråd för diverse konsumentelektronik, till exempel hushållsapparater. De testade nyligen gräsklipparen Stihl iMow RMI och lovordade dess imponerande förmåga att hantera stora gräsmattor. I recensionen lyftes gräsklipparens effektivitet, smarta teknikfunktioner och intuitiva kontroller fram. Enligt Trusted Reviews är Stihl iMow RMI en utmärkt robotgräsklippare för husägare med stora gräsmattor som vill ha en pålitlig och användarvänlig robotgräsklippare.

Du kan läsa deras recension av Stihl iMow RMI här.

 

PriceRunner

PriceRunner har testat Husqvarna Automower 310 Mark II robotgräsklippare och utsett den till “Bäst i test” tack vare dess intelligenta funktioner, smidiga programmering och pålitliga prestanda på genomsnittliga gräsmattor. I recensionen berömdes gräsklipparens förmåga att hantera komplex terräng och hinder, den effektiva klippförmågan och det användarvänliga gränssnittet.

Sammantaget menar PriceRunner att Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare av högsta kvalitet som är perfekt för alla som letar efter ett pålitligt och effektivt sätt att sköta en normalstor gräsmatta.

Du kan läsa deras recension av Husqvarna Automowe 310 Mark II här.

Best Robotic Lawn Mower

Best Robot Lawn Mower är en webbplats som granskar och tillhandahåller pålitligt information om robotgräsklippare. I en av deras senaste recensioner testade de Husqvarna Automower 310 Mark II som de berömde för dess exceptionella terrängförmåga, sofistikerade programvara och användarvänlighet. I recensionen framhölls gräsklipparens förmåga att hantera komplex terräng, inklusive branta sluttningar, och den exakta klippförmågan. Vidare berömde man gräsklipparens mjukvara, som möjliggör enkel programmering och anpassning.

Enligt Best Robot Lawn Mower är Husqvarna Automower 310 Mark II ett utmärkt alternativ för alla som letar efter en robotgräsklippare av hög kvalitet som är pålitlig, effektiv och enkel att använda.

Du kan läsa deras recension av Husqvarna Automower 310 Mark II här.

 

Robot Maniak

Robot Maniak är en webbplats med information och recensioner om olika robotar, bland annat just robotgräsklippare. Nyligen testade de två populära modeller: Bosch Indego M+ 700 och Robomow RK1000. I recensionen framhölls modellernas funktionalitet och prestanda.

Du kan läsa deras recension av Bosch Indego M+ 700 här.
Du kan läsa deras recension av Robomow RK1000 här.

ExpertReviews

Expert Reviews är en webbplats som tillhandahåller djupgående recensioner och analyser av ett stort antal konsumentprodukter, inklusive trädgårdsredskap och trädgårdsutrustning. De granskade nyligen Gardena Sileno City robotgräsklippare och berömde dess förmåga att hantera komplexa trädgårdsformer och användarvänliga design.

I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippförmåga, tysta drift och förmåga att navigera i trånga utrymmen och komplex terräng. De har även recenserat gräsklipparen Worx Landroid M500 som de utsåg till “Best buy” och berömde för dess förmåga att klippa gräs till perfektion.

Du kan läsa deras recension av Gardena Sileno Citys här.
Du kan läsa deras recension av Worx Landroid M500 WR141E här.

GardeningETC

GardeningETC är en webbplats som tillhandahåller information och råd om trädgårdsarbete, landskapsarkitektur och andra utomhusrelaterade ämnen. Nyligen testade de robotgräsklipparen Worx Landroid M500 och berömde dess tysta drift och tidsbesparande funktioner. I recensionen framhölls gräsklipparens effektiva klippning, användarvänliga gränssnitt och förmåga att navigera i komplex terräng.

Du kan läsa deras recension av Worx Landroid M500 här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst som tillhandahålls av Google och som gör det möjligt för användare att söka efter och jämföra priser på produkter från olika återförsäljare på nätet. Tjänsten gör det möjligt för användare att hitta de bästa erbjudandena på produkter som de vill köpa och läsa recensioner och betyg från tidigare konsumenter av samma produkt.

Användarbetygen på Google Shopping hjälper potentiella konsumenter att fatta välgrundade beslut om de produkter de vill ha, eftersom de ger en inblick i kvaliteten och tillförlitligheten hos produkten och återförsäljaren i fråga.

Du kan läsa användarrecensionerna av Stihl RMI 632 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Garden Silenio 500 här.

FAQ

Vilken robotgräsklippare är bäst i test?
Robotgräsklipparna Robomow RS615U och MCCULLOCH ROB R1000 är bäst i test.
Hur har man testat robotgräsklipparna?
Robotgräsklipparna har bedömts baserat på deras prestanda, det vill säga hur bra de klipper gräsmattor med olika typer av utmaningar. Man granskar även enheternas användarvänlighet, drifttid, energiförbrukning och ljudnivå.
När på året ska man börja klippa gräset?
I regel kan man börja klippa gräsmattan någon gång i maj när gräset börjar växa igen. Allt beror egentligen på när temperaturen i marken kommer upp i 7-8 °C.

Vad är en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en självgående maskin som används för att klippa gräset på en gräsmatta. Den kan programmeras av användaren för att klippa gräset så som denne vill.

Robotgräsklipparen är utrustad med sensorer som gör att den kan navigera runt på gräsmattan och undvika hinder. Det är även dessa sensorer som leder den tillbaka till laddningsstationen när enheten behöver laddas.

Robotgräsklippare har blivit ett populärt alternativ till den vanliga gräsklipparen – främst eftersom den sparar både tid och ansträngning från användaren. Den är dessutom tystlåten och miljövänlig eftersom den drivs på strömmen från ett batteri snarare än bensin. Robotgräsklippare finns i olika modeller och prisklasser, vilket innebär att man garanterat kan hitta en som passar ens behov och budget.

Vad är fördelarna med robotgräsklippare?

Robotgräsklipparen är en innovativ produkt som kan underlätta ditt trädgårdsarbete väsentligt. Nedan följer några av fördelarna med att använda en robotgräsklippare:

 • Sparar tid och ansträngning: Du behöver inte längre spendera timmar på att klippa gräset manuellt eller betala någon annan för att göra det. Med en robotgräsklippare kan du enkelt ställa in ett schema och låta den göra jobbet åt dig.
 • Bättre för miljön: En robotgräsklippare är vanligtvis batteridriven och har en hög energieffektivitet. Detta innebär att den inte förbrukar mycket el och inte släpper ut skadliga avgaser som en traditionell, bensindriven gräsklippare.
 • Snyggare gräsmatta: En robotgräsklippare klipper gräset jämnt och regelbundet, vilket resulterar i en jämnare och snyggare gräsmatta. Den har dessutom en mulchfunktion, vilket innebär att grässtråna klipps i mycket små bitar som sedan fungerar som naturligt gödningsmedel för gräsmattan.
 • Säkerhet: Genom att använda en robotgräsklippare minskar du risken för skador och olyckor. Du behöver inte längre oroa dig för att skära dig på ett vass blad eller trampa på en sten och snubbla.
 • Långsiktig besparing: Även om robotgräsklippare tenderar att vara kostsamma vid inköp kan de på lång sikt vara ekonomiskt fördelaktiga på grund av det reducerade arbetet och minskade slitaget.

Att tänka på innan du köper en robotgräsklippare

 • Hur stor är din trädgård? Det är viktigt att välja en robotgräsklippare som kan hantera utformningen av din gräsmatta och som klarar av att klippa hela din yta. Om du har flera gräsmattor som inte är sammankopplade, på till exempel på fram- och baksidan av ditt hus, bör du fundera på om du föredrar att fortsätta klippa en av gräsmattorna själv eller om du kanske kan koppla ihop de två gräsmattorna så att roboten kan göra allt arbete. I sådana fall bör du välja en robotgräsklippare som klarar av den sammanlagda ytan på båda gräsmattorna.
 • Hur platt är din trädgård? Om marken i din trädgård är ojämn, med till exempel sluttningar och upphöjningar, är det viktigt att välja en robotgräsklippare som klarar av dessa höjdskillnader utan att fastna. Om du har en väldigt ojämn gräsmatta kan det även vara nödvändigt att få gräsmattan utjämnad innan du investerar i en robotgräsklippare eftersom små hål kan göra att roboten fastnar eller att knivarna går i marken och skadas.
 • Vilken teknik föredrar du? De flesta moderna robotgräsklippare är utrustade med en app som gör att du kan styra robotens drift direkt i din mobil. Detta innebär att du kan sitta på din uteplats och på håll ställa in var, hur och när du vill att roboten ska vara aktiv. Vissa robotgräsklippare är mer simpla och kräver att du programmerar dem direkt på deras display. Robotgräsklippare kan vara utrustade med olika typer av teknik som hjälper dem att utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt. Det kan till exempel vara GPS-styrning, som hjälper robotgräsklipparen att kartlägga din trädgård så att den inte glömmer att klippa någonstans. De flesta robotgräsklippare är utrustade med sensorer som hjälper dem att undvika hinder på gräsmattan. Detta kan vara fördelaktigt om du till exempel glömmer att flytta en fotboll från gräsmattan.
 • Har du många träd och rabatter? Om du har stora träd i din trädgård som ibland tappar grenar och kvistar bör du helst se till att plocka bort dessa innan du sätter din robotgräsklippare i drift. Annars kan de förstöra robotgräsklipparens blad. Om du har många rabatter i gräsmattan eller många mindre vrår kan det vara svårt för robotgräsklipparen att memorera allt. Kontrollera med din återförsäljare vilken typ av robotgräsklippare som är bäst lämpad för just din trädgård.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Robomow RC304U - robotgräsklippare til alla typer av gräsmattor

Robomow RX20 Pro

ROBOMOW RC308U

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta