Robotgräsklippare Testoversikt – Läs om de bästa modellerna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I detta test av robotgräsklippare har vi samlat flera testvinnande robotgräsklippare. Vi har undersökt recensioner och tester från en rad olika skandinaviska konsumentorganisationer och större medier, så att du enkelt kan få en överblick över vilka maskiner experterna anser vara de bästa på marknaden.

Pris och kvalitet är saker som ofta hänger ihop, men det gäller inte alltid, och flera av de billigare robotgräsklippare klarar sig faktiskt bättre än de dyrare modellerna.

Sist i artikeln hittar du en lista över de källor som vi har använt, om du själv skulle vilja gå i djupet och läsa mer.

I den här artikeln får du:

🔸 Överblick över testvinnande robotgräsklippare 
🔸 Goda råd att överväga inför köp av robotgräsklippare
🔸 Genomgång av alla de test som vi har undersökt


Robomow RC304U – Bästa robotgräsklippar + vår rekommendation

✅ Bra betyg från det danska konsumentrådet Tænk
✅ Bra betyg från Råd & Rön

 

.
Robomow RC304U har testats av två skandinaviska expertgrupper från Råd & Rön respektive det danska konsumentrådet Tænk.

Båda testpanelerna har övervägande positiva synpunkter om Robomow RC304U, och modellen får därför ett bra betyg av båda testpanelerna.

Tar sig lätt fram i hela trädgården

För att konsumenten ska få slippa all manuell gräsklippning är Robomow RC304U utformad för att klara att klippa gräset i hela trädgården. Modellen kan klippa gräset 15-60 mm långt, vilket innebär att den här gräsklipparen klarar av ett relativt högt gräs, och man ställer själv in hur kort man vill att Robomow RC304U klipper gräset.

Om man har en ojämn och/eller sluttande gräsmatta kan man glädja sig åt att Robomow RC304U är gjord för att kunna köra i en lutning på upp till 36 %, eller 20 grader.

Gjord för en stor trädgård

Som konsument kan man få nytta av Robomow RC304U oavsett om man har en stor eller liten gräsmatta. Tillverkaren rekommenderar inte att man använder gräsklipparen på gräsmattor som är större än 500 m2, men om man har en plan gräsmatta utan hinder och sänkor kan Robomow RC304U klippa gräset på ytor upp till 1000 m2,  alltså en dubbelt så stor yta.

Robomow RC304U har en klippbredd på 28 cm och modellen klipper alltså gräset i breda sektioner åt gången. Den här gräsklipparen kommer dessutom åt gräs som är utanför hjulen, vilket innebär att även kanterna på gräsmattan blir klippta.

Kontrollera gräsklipparen med en app

Robomow RC304U har en kraftfull DC-klippmotor som gör att man kan använda modellen på alla typer av gräs.

Modellen har ett 26 V Litiumbatteri som kan laddas i den medföljande basstationen när man inte använder gräsklipparen, och laddningen tar ungefär 50 minuter. Robomow RC304U är dessutom på många sätt en högteknologisk robotgräsklippare och därför kan man bland annat kontrollera modellen via en app.

Appen är gratis och behöver bara laddas ner till mobilen. Därefter kan man använda appen för att starta och stänga av robotgräsklipparen, justera inställningar samt hålla koll på rörelser och driftstatus.

Robomow RC304U mäter 63 cm x 46 cm x 21 cm och väger 18 kg.

Fördelar med Robomow RC304U:
Kan användas på alla typer av gräsmattor
Klipper gräset till en längd på 15-60 mm
Kan klare skråninger på 36 procent
Klarar en lutning på upp till 36 %
Klarar att klippa en jämn gräsmatta på upp till 1000 m2
Stark DC-klippmotor
Kan kontrolleras via en app

Här kan du se en video där den danska återförsäljaren Roboteksperten.dk visar hur man installerar Robomow RC-modellerna:


Bosch Indego M+ 700 robotgräsklippar  

Bästa premiumval

Sverige Bosch Indego M+ 700

 

Introduktion

Nästa produkt på listan är det älskade premiumvalet Indego M+ 700 från märket Bosch. Den här robotgräsklipparen har recenserats hos Which.co.uk där den har mottagit ett ganska högt betyg på 77 %, så det här är sannerligen en maskin som du kan lita på för effektiv gräsklippning alla dagar i veckan.

Om Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700 är en smart robotgräsklippare som gör allt jobb åt dig så att du kan luta dig tillbaka och koppla av. Med hjälp av nätverksuppkopplingen kommer du att ha möjligheten att få full kontroll över din gräsklippare var du än befinner dig, och tack vare robotgräsklipparens ”Indego BorderCut” funktion kommer gräsmattans kantar först att klippas så att du får en snygg och jämn finish.

Bosch Indego M+ 700 är duktig på att hantera smala gångar och kommer att förse dig med ett imponerande resultat som bara en lyxig robotgräsklippare kan bjuda på. Med tre roterande blad och en hastighet på 40 cm per sekund blir jobbet utfört snabbt och smidigt.

Bosch Indego M+ 700 vs marknaden

Jämfört med andra robotgräsklippare på marknaden är Bosch Indego M+ 700 en aning dyr, men det som du får är onekligen valuta för pengarna. Den här robotgräsklipparen är ett äkta premiumval som automatiskt kartlägger din trädgård för att själv skapa en gräsklippningsplan. Så länge den totala storleken inte överstiger 700 m2 kommer gräsklipparen även att klara av upp till hela tre trädgårdsytor.

Fördelar

 • Snygg finish på platta gräsmattor
 • Lätt att programmera och att installera
 • Mycket tystlåten och navigerar väl
Nackdelar

 • Maskinen har en tendens att undvika backar och mycket högt gräs

Specifikationer

 • Kommer med tre roterande blad
 • Klarar upp till tre trädgårdsytor
 • Har en uppladdningstid på en timme
 • Nätverksuppkoppling för att kontrollera gräsklipparen var du än är
 • Utrustad med en Indego BorderCut funktion
 • Kartlägger din trädgård på egen hand


Gardena Sileno City 500

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Gardena Sileno City 500

 

.
Gardena Sileno City 500 har provats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk och får i slutändan ett bra betyg i deras undersökning.

Experterna från det danska konsumentrådet tycker framförallt bra om modellens effektiva gräsklippning. De skriver till exempel att det här är en effektiv robotgräsklippare som är enkel att komma igång med.

Tænk hittar inte särskilt många nackdelar med Gardena Sileno City 500. De påpekar dock att modellen inte har lika lätt för att hitta tillbaka till laddstationen som många andra robotgräsklippare. Med den här modellen måste man nämligen använda en guidekabel.

Lämplig för mindre trädgårdar

Gardena Sileno City 500 är ett bra alternativ för dig som har en mindre trädgård. Det här är nämligen en relativt kompakt robotgräsklippare som klarar av en arbetsyta på upp till 500 kvadratmeter.

Modellen kan även hantera lutningar på upp till 25 % och har därmed inga problem med eventuella backar i trädgården.

Eftersom att Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett litiumjonbatteri är gräsklipparen dessutom effektiv. Modellen har nämligen en drifttid på ungefär 65 minuter per laddning samt en laddningstid på 60 minuter.

Enkel installation

Gardena Sileno City 500 är en användarvänlig robotgräsklippare som är enkel att installera och komma igång med. Gräsklipparen har nämligen en skärm med menyer som hjälper användaren genom alla inställningar.

När man har gjort detta kan man även ställa in klippdagar och klipptider. Man kan alltså själv bestämma när Gardena Sileno City 500 ska klippa gräset och när den ska vara i laddstationen.

Modellen kan även förses med en pinkod. Tack vare denna säkerhetsfunktion kan gräsklipparen bara startas av personer som känner till pinkoden.

Modell med SensorCut-system

Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett intelligent SensorCut-system som kan avgöra hur långt gräset är. Tack vare detta system klipps gräset på ett så jämnt och optimalt sätt som möjligt. SensorCut-systemet gör även att man slipper ränder och märken på gräsmattan.

Den här robotgräsklipparen är dessutom tystgående med en ljudnivå på bara 58 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB. Den här gräsklipparen väsnas därmed inte särskilt mycket.

När Gardena Sileno City 500 klipper gräset sprider den ut gräsklippet direkt på gräsmattan. Eftersom att detta fungerar som en naturlig typ av gödsel slipper man därmed gödsla gräsmattan själv.

Specifikationer för Gardena Sileno City 500:
🔴 Höjd: 23 cm
🔴 Bredd: 38 cm
🔴 Djup: 55 cm
🔴 Vikt: 7,4 kg
🔴 Ljudnivå: 58 dB
🔴 Arbetsyta: 500 m2
🔴 Klippbredd: 16 cm
🔴 Klipphöjd: 25-50 mm
🔴 Maximal lutning: 25 %
🔴 Drifttid på en laddning: 65 minuter
🔴 Laddningstid: 60 minuter
🔴 Kan styras från en app på telefonen: Nej 

Fördelar med Gardena Sileno City 500:
Lämplig för mindre trädgårdar
Enkel att installera och komma igång med
Med SensorCut-system
Gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt
Klarar av en lutning på upp till 25 %

I den här videon från Roboteksperten.dk kan du se en presentation av Gardena Sileno City 500: 


Worx Landroid M500 WR141E robotgräsklippar 

En välfungerande robot

Worx Landroid M500 WR141E robotgräsklippar

 

Introduktion

Den smidiga och effektiva robotgräsklipparen Landroid M500 WR141E från märket Worx gör det lättare än någonsin att njuta av en vacker nyklippt gräsmatta utan att du själv behöver anstränga dig. I ett test som utfördes i augusti 2020 av Which.co.uk lyckades Worx Landroid M500 WR141E att imponera, och robotgräsklipparen har dessutom mottagit ganska generösa kundomdömen hos Amazon.

Om Worx Landroid M500 WR141E

För dig som är i behov av en gräsklippare som smidigt klipper ytor på upp till 500 m2 kommer Worx Landroid M500 WR141E att göra susen. Den här robotgräsklipparen är enkel att ställa in för en skräddarsydd schemaläggning så att maskinen enbart arbetar under just de tiderna som passar dig.

Inte är robotgräsklipparen heller snål när det kommer till uppladdningsalternativen. Batteriet som ingår fungerar tillsammans med alla produkter från Worx som har ett 20V batteri. Med detta i åtanke blir det därför möjligt att använda samma batteri till flera olika produkter. Självfallet kan du även smidigt ladda upp batteriet när det behövs med en rimlig uppladdningstid.

Worx Landroid M500 WR141E vs marknaden

När du satsar på Worx Landroid M500 WR141E kan du förvänta dig många innovativa funktioner såsom en intelligent schemaläggning och navigering. Resultatet blir en effektiv gräsklippare som står ut i mängden bland ett stort antal andra robotgräsklippare på marknaden – och inte får vi heller glömma att nämna funktionen ”Cut to Edge” som ser till så att Worx Landroid M500 WR141E inte lämnar några kanter oklippta.

En aspekt av Worx Landroid M500 WR141E som utan tvekan kommer att uppskattas är faktumet att produkten använder sig av samma teknologi som elbilar, och kommer därför att vara förvånansvärt tystlåten. Du kan utan problem ansluta robotgräsklipparen till WiFi, och med hjälp av en pinkod ser du till så att gräsklipparen är registrerad och därför blir svårare att stjäla. När allt är sagt och gjort är detta en högkvalitativ och smidig maskin som du inte vill gå miste om.

Fördelar

 • Effektiv klippning och smidig hantering av backar
 • Lätt att använda och att programmera
 • Kör tystlåtet
Nackdelar

 • Maskinen har vissa svårigheter med att undvika hinder

Specifikationer

 • Kan kopplas till WiFi
 • Kan registreras med en pinkod
 • Rekommenderas till ytor på upp till 500 m2
 • Kommer med en Cut to Edge funktion
 • Använder sig av batteriet 20V 2.0Ah
 • Motorn kör på samma teknologi som elbilar


Einhell Freelexo 600 BT robotgräsklippar – många funktioner via apphantering

Einhell Freelexo 600 BT

 

Introduktion

Letar du efter en händig robotgräsklippare som kommer med många effektiva funktioner och som helt enkelt gör sitt jobb väl ute i trädgården? Einhell Freelexo 600 BT är ett ypperligt val från märket Einhell som du inte vill gå miste om. Robotgräsklipparen har imponerande kundomdömen hos Amazon för att inte tala om den positiva recensionen från Testberichte.

Om Einhell Freelexo 600 BT

Njut av en nyklippt gräsmatta med en robotgräsklippare som är riktigt smidig att använda. Dess Power X-Change-batteri kan dras nytta av till andra varor inom Power X-Change kategorin, så det är lätt som en plätt att byta batteriet mellan olika produkter.

Det är med hjälp av en applikation som du styr gräsklipparen, och du kan ställa in den så att maskinen klarar av ett stort antal klippzoner. Få dessutom en skräddarsydd upplevelse då du själv ställer in när gräsklipparen ska börja arbeta.

Einhell Freelexo 600 BT vs marknaden

För att allting ska gå lätt och smidigt till kommer Einhell Freelexo 600 med en händig säkerhetssensor som håller reda på om maskinen antingen lyfts upp, välter eller kör på någonting. Den kör även själv tillbaka till laddningsstationen när det behövs.

Ha i åtanke att batteri- och laddningsstation inte ingår, så dessa måste köpas separat. Med alla fördelarna i åtanke kommer Einhell Freelexo 600 BT trots detta att bjuda på äkta valuta för pengarna.

Fördelar

 • Klarar av ojämna ytor
 • Programmerbara zoner
 • Regnsensor
Nackdelar

 • Batteri- och laddningsstation köps separat

Specifikationer

 • Från märket Einhell
 • Rekommenderas till gräsmattor på upp till 600 m2
 • Utrustad med regnsensor
 • Kommer med säkerhetssensor
 • Kan styras via en applikation i mobilen
 • Justerbar klipphöjd


Robomow RX20U – Billigste

 • 8 av 10 stjärnor från Techpulse.be

Robomow-RX20U-robotgräsklippare

 

 

.
Robomow RX20U har testats av den belgiska tekniksajten Techpulse.be som har tittat närmare på vad modellen kan göra och hur den presterar.

Expertpanelen från Techpulse.be menar att Robomow RX20U är en otroligt välfungerande robotgräsklippare och modellen får därför toppbetyg av experterna.

Mindre modell till en mindre trädgård

Robomow RX20U är inte den största robotgräsklipparen på marknaden och den kan heller inte klippa några större gräsmattor. Den rekommenderade klippytan för modellen är 300 m2, vilket fortfarande är en hyfsad storlek, och då har man även tagit hänsyn till att gräsmattan kan vara ojämn med kanter, backar och hinder. Om trädgården däremot är fyrkantig samt helt jämn och plan, kan gräsklipparen kanske klara av en större yta.

Eftersom Robomow RX20U inte kan klippa några större områden har den även en prislapp i den billigare delen av prisskalan skalan.

Effektivt och kraftfullt klippsystem

Robomow RX20U är utformad för att kunna hantera även en ojämn trädgård och modellen fungerar för alla typer av gräs. Klippbredden på 18 cm är inte särskilt stor men formen på gräsklipparen ser i gengäld till att modellen kommer in i hörnor och på andra svåråtkomliga ställen.

När Robomow RX20U kör kan den även registrera om det finns något hinder på vägen, varpå den väljer en ny rutt.

Robomow RX20U klipper dessutom bredare än hjulbredden, vilket innebär att modellen kommer åt att klippa gräset ordentligt även i kanterna av gräsmattan. Man kan själv välja hur högt gräset ska klippas eftersom att Robomow RX20U har en justerbar klipphöjd på 15 – 45 mm.

Säker modell som kan kontrolleras från mobilen

Eftersom att Robomow RX20U klipper gräset med vassa knivar är modellen utvecklad för att vara säker att använda. Knivarna stannar helt om man lyfter upp roboten men även om man bara tippar den.

Robomow RX20U är både barnsäker och stöldsäker, och man kan dessutom förse modellen med en pinkod som man måste knappa in för att kunna starta gräsklipparen.

Ett stort plus, som gör användningen av Robomow RX20U ännu mer bekväm, är att man inte längre behöver gå ut för att ställa in klippningen på själva gräsklipparen, det kan göras med en app från både telefonen och surfplattan. Vid köp ingår även en laddstation till Robomow RX20U.

Robomow RX20U mäter 53 cm x 42 cm x 30 cm och väger 12 kg.

Fördelar med Robomow RX20U:
Mindre robotgräsklippare med ett klippområde på 300 m2
Billig modell
Kommer enkelt åt i hörnor och vrår
Känner av hinder på vägen
Justerbar klipphöjd
Säker modell med barnlås och stöldskydd
Kan kontrolleras via en telefon eller surfplatta

I den här videon från Robomow får du veta mer om modellen RX20:


Gardena Sileno City 250

Toppbetyg hos Råd & Rön

Gardena Sileno City 250

 

.
Gardena Sileno City 250 har granskats av Råd & Rön i ett stort test av robotgräsklippare och får i slutändan toppbetyg av de svenska experterna.

Experterna motiverar betyget med att den här modellen är både effektiv och användarvänlig. De nämner dessutom inte några nackdelar alls med den här robotgräsklipparen.

För den mindre trädgården

Gardena Sileno City 250 är utformad för en mindre trädgård och har därför bara en arbetsyta på 250 kvadratmeter. Detta är givetvis något som man bör ta hänsyn till om man funderar på att köpa den här modellen.

Den här robotgräsklipparen kan dock klara av en lutning på upp till 25 %. Man behöver därför inte oroa sig för att gräsklipparen inte ska fungera ordentligt i backar och sluttningar.

Gardena Sileno City 250 har ett svängbart bakhjul som gör det lättare för robotgräsklipparen att ta sig runt överallt. Detta är en extra stor fördel i trånga passager.

Man kan även själv ställa in vilka dagar och tider modellen ska klippa gräset. Gräsklipparen kommer då bara att klippa gräset på de förutbestämda tidpunkterna.

Tystgående modell med SensorCut

Med Gardena Sileno City 250 blir man inte störd av gräsklippningen. Den här modellen har nämligen en låg ljudnivå på 58 dB och väsnas därmed mindre än en normal konversation mellan två personer.

Gardena Sileno City 250 har dessutom ett SensorCut-system som ger rena klipp. Detta innebär att modellen klipper gräset jämnt och enhetligt utan att lämna några ränder på gräsmattan.

Den här robotgräsklipparen har en drifttid på ungefär 65 minuter och en laddningstid på 60 minuter. Om batteriet tar slut mitt i en klippning kör gräsklipparen automatiskt tillbaka till laddstationen. Den återvänder även till laddstationen automatiskt när gräsmattan är färdigklippt.

Enkel rengöring och stöldskydd

Gardena Sileno City 250 är enkel att rengöra eftersom att man kan spola bort både smuts och gräs från gräsklipparen med en trädgårdsslang. Det går därmed både snabbt och enkelt att rengöra den här modellen.

Den här robotgräsklipparen är dessutom stöldskyddad och kan låsas med en pinkod. Med den här låsningen blir det svårare att stjäla och använda gräsklipparen om man inte känner till pinkoden.

Sist men inte minst har Gardena Sileno City 250 en kollisionssensor som gör att gräsklipparen kan undvika olika föremål och hinder. Tack vare detta behöver man inte vakta robotgräsklipparen hela tiden.

Specifikationer för Gardena Sileno City 250:
🔴 Höjd: 23 cm
🔴 Bredd: 38 cm
🔴 Djup: 55 cm
🔴 Vikt: 7,3 kg
🔴 Ljudnivå: 58 dB
🔴 Arbetsyta: 250 m2
🔴 Klippbredd: 16 cm
🔴 Klipphöjd: 25-50 mm
🔴 Maximal lutning: 25 %
🔴 Drifttid på en laddning: 65 minuter
🔴 Laddningstid: 60 minuter
🔴 Kan styras från en app på telefonen: Nej 

Fördelar med Gardena Sileno City 250:
Utrustad med SensorCut
Stöldskydd med pinkod
Enkel rengöring
Lämplig för mindre trädgårdar
Klarar av en lutning på upp till 25 %

I den här videon från Gardena kan du se en presentation av Gardena Sileno City 250:


Goda råd vid köp av robotgräsklippare💡

En robotgräsklippare är både ekonomisk i drift och miljövänlig. Men även om den inte för lika mycket oväsen som en vanlig gräsklippare, är den inte helt ljudlös. Det här kan vara ett problem eftersom en robotgräsklippare ska köra ganska många timmar för att hålla gräsmattan fin. Bor du på landet, eller har längre avstånd till närmsta grannen, behöver inte du ta hänsyn till ljudnivån när du väljer modell och är därmed mer fri i ditt val.

Bor du däremot så att du har grannarna nära, grannar som dessutom tillbringar mycket tid ute i trädgården på andra sidan häcken, bör du ta med ljudnivån i dina övervägningar. De flesta robotgräsklippare går dock att programmera så att planklippningen eventuellt kan genomföras under de timmar som grannarna är borta.

Har du en liten trädgård så är en liten modell bra
Har du en liten gräsmatta (500 kvadratmeter eller mindre), kan du med fördel på små robotgräsklippare med begränsad kapacitet. Här kan det gå att spara tusentals kronor på priset utan att kvaliteten försämras. Även de mindre modellerna klarar sig utmärkt i de tester vi har tittat på.

Enkel att skydda från stöld
Om du tror att det kan finnas risk för stölder bör du gå på de modeller som har inbyggd stöldmärkning. Det finns flera olika sätt att stöldmärka och det enklaste sättet är ett kodlås på skärmen. Utan koden kan maskinen inte användas och blir därmed värdelös. Det finns dock smartare lösningar på problemet med t.ex. alarm och andra förebyggande åtgärder. Så det är fråga om ekonomi och riskvärdering när du avgör hur mycket extra du är villig att betala för dessa funktioner.

Detta här viktigt att komma ihåg
Man ska ha klart för sig att roboten inte alltid kommer kunna lösa uppgiften helt självt. Om gräset är för högt behövs det en riktig gräsklippare som komplement, och vissa modeller har generellt svårt att nå ut i kanterna. Det finns dock robotgräsklipparen som har särskilda funktioner för kantklippning, något som löser en del av problemet.

Var även förberedd på att det inledningsvis kommer att behövas några timmar för att installera roboten. Själva programmeringen är i regel snabbt avklarad men det ska även läggas ner styrningskablar runt gräsmattans kanter, något som kan ta lite tid. Lyckligtvis behöver du bara göra det en gång och sedan kan du njuta av dina lediga dagar, försäkrad om att roboten fixar gräsmattan åt dig.


Tidigare granskade produkter – har nu upphört

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har markerat. Det har inte varit möjligt för oss att identifiera återförsäljare av dessa modeller, men vi har behållit dem i artikeln om informationen gynnar dig som läsare.


Robomow RS615U

Bäst i test

 • Bäst i test hos det danska konsumentrådet Tænk
Robomow RS615U

.Vid en granskning av en mängd olika robotgräsklippare har en expertpanel från det danska konsumentrådet Tænk undersökt, provat och bedömt modellen Robomow RS615U utifrån olika uppgifter och kriterier.

Robomow RS615U klarar sig riktigt bra i undersökningen, och modellen får därför den fina stämpeln “Bäst i test” av de danska experterna.

Till den stora trädgården

Robomow RS615U är en stor och kraftfull robotgräsklippare som är framtagen för konsumenten som har en stor trädgård att hålla efter, men som inte vill spendera sin lediga tid på att klippa gräset.

Robomow RS615U klarar utan problem av en trädgård på 1600 m2, vilket är mycket, och modellen är även gjord för att kunna hantera hinder och ojämnheter under klippningen. Robomow RS615U kan dessutom klippa gräset i en lutning på upp till 36 %, eller 20 grader.

Om man däremot har en jämn, plan och fyrkantig trädgård utan för många hinder, klarar Robomow RS615U av en yta större än 1600 m2. Under sådana förhållanden kan modellen faktiskt klippa en gräsmatta på upp till 3000 m2.

Klipper brett

En av anledningarna till att den här robotgräsklipparen klarar av att klippa så stora områden är modellens bredd. Robomow RS615U har nämligen en klippbredd på 56 cm, vilket är väldigt mycket.

Robomow RS615U kan dessutom klippa bredare än modellens hjulbredd, vilket förhindrar att gräset lämnas oklippt i kanterna. Man kan själv ställa in hur man vill ha sin gräsmatta klippt, och Robomow RS615U kan klippa ner gräset till mellan 20 och 80 mm.

Robomow RS615U är utvecklad för att kunna klippa alla typer av gräsmattor och har därför en kraftig DC-klippmotor, som även gör att sensorerna på Robomow RS615U kan känna av och undvika hinder efter vägen.

Kontrollera Robomow RS615U med mobilen

Robomow RS615U är försedd med regnsensorer och tack vare en tillhörande app behöver konsumenten aldrig gå ut i kallt väder för att justera inställningarna på robotgräsklipparen. När man har laddat ner appen kan man nämligen både starta och stänga av gräsklipparen samt hålla koll på drift och inställningar via appen.

Robomow RS615U går på batteri och levereras med en laddstation där batteriet kan laddas när gräsklipparen inte är i bruk. En laddning tar knappt två timmar.

Robomow RS615U mäter 73,5 cm x 66 cm x 31 cm och väger 30 kg.

Fördelar med Robomow RS615U:
 Stor robotgräsklippare
Rekommenderas till en yta på 1600 m2, men kan klara av upp till 3000 m2
Kan hantera en lutning på 36 %
Klippbredd på 56 cm
Sensorer som upptäcker hinder
Utrustad med regnsensorer
Kan kontrolleras med hjälp av en tillhörande app

Här kan du se en allmän presentations-/reklamvideo för Robomow RS-modellerna. Robomow släppte den här videon 2016 men den är relevant även för de nyare modellerna:


Bosch Indego 400 Connect robotgräsklippar 

En av de bästa på marknaden

Bosch Indego 400 Connect

Introduktion

Även nästa robotgräsklippare är en högkvalitativ variant från märket Bosch. Indego 400 Connect är en äkta lyxgräsklippare som lyckades att få ett imponerande betyg på 85 % vid ett test som utfördes av Which.co.uk. Om du bara nöjer dig med det bästa av det bästa är detta den perfekta robotgräsklipparen för dig.

Om Bosch Indego 400 Connect

Här har vi en snygg lyxgräsklippare som är duktig på att klippa alla typer av gräs. Den klarar av hinder och ojämn mark utan problem, och med tanke på hur enkel maskinen är att installera slipper du långa och jobbiga processer.

Som om detta inte vore nog är Bosch Indego 400 Connect mycket anpassningsbar via en medföljande applikation, och gräsklipparen rör sig tystlåtet över gräsmattan. Maskinen rekommenderas att använda på en gräsmatta med en yta på upp till 400 m2.

Bosch Indego 400 Connect vs marknaden

Utöver de många ovannämnda fördelarna som gör den här maskinen till en imponerande robotgräsklippare finns det även ett antal funktioner som får den att stå ut i mängden. Du kan bland annat förvänta dig det innovativa Logicut navigeringssystemet, en automatisk kalenderfunktion tillsammans med möjligheten att kontrollera gräsklipparen på distans.

Fördelar

 • Kan hantera alla grässorter
 • Klarar av hinder och ojämnt gräs väl
 • Lätt att installera
Nackdelar

 • Begränsade höjdinställningar när det kommer till klippning

Specifikationer

 • Från märket Bosch
 • Rekommenderas på en gräsmatta med en yta på upp till 4002
 • Kommer med ett Logicut navigeringssystem
 • Har en automatisk kalenderfunktion
 • Kan kontrolleras på distans
 • Medföljande applikation


ROBOMOW RC308U

Toppbetyg hos den framstående tekniktidningen M3

rc312u-robomow


Den stora tekniktidningen M3 genomförde i november 2016 ett stort test av 11 olika robotgräsklippare. Här var Robomow RC308U en av de modeller som toppade listan över de bästa modellerna.

Så gott som varje gång det görs någon form av test av robotgräsklippare i Europa och USA, där Robomow ingår, är det så gott som säkert att de toppar listan som de bästa på marknaden. Med mer än 20 års erfarenhet av tillverkning av robotgräsklippare, kan Robomow anses vara bland de absolut ledande varumärkena i världen.

Stilren modell som levererar toppkvalitet

Den här modellen har en elegant design, men förutom att vara elegant är dess klippförmåga även i toppklass. Modellen får bland annat beröm för att vara utrustad med ett blad som når ända ut till robotens yttersta kanter. Detta innebär att den kan klippa ända ut i kanterna av gräsmattan och du slipper därmed att gå efter med en grästrimmer. Det är värt att påpeka att denna funktion finns hos i stort sett alla nya Robomow-modeller på marknaden

RC 308U har ett kraftfullt litiumbatteri som kör i ca. 70 minuter per laddning. När batterinivån är låg, vänder gräsklipparen själv tillbaka till laddstationen.

Det följer med kablar som du kan placera i trädgården för att avgränsa robotgräsklipparens arbetsyta, så att du kan vara säker på att den bara klipper gräset där du vill. Det ingår 200 m kabel och 250 peggar, som gör det enkelt att avgränsa området exakt.

Stort fokus på säkerhet

Hos RC 308U finns det ett stort fokus på säkerhet. Om roboten stöter på något under arbetet, stannar bladen omedelbart, och roboten kör automatisk åt andra hållet.

Om någon lyfter roboten, stannar bladen ögonblickligen. Skärbladen är även placerade extra högt upp, vilket minskar risken för olyckor ytterligare.

Även när det gäller stöldskydd är modellerna från Robomow bland marknadens absolut bästa. Du har möjlighet att låsa robotgräsklipparen med en personlig pinkod och därmed försäkra dig om att ingen annan kan använda den utan att först mata in koden.

Det inbyggda larmsystemet skickar ett meddelande till din telefon om någon flyttar på robotgräsklipparen, så du får veta med detsamma om den blir stulen.

Bra till den medelstora gräsmattan

Den här modellen lämpar sig bäst till gräsmattor med en storlek på upp till 1500 m2. Om du har en större gräsmatta bör du titta på några av de andra modellerna vi har presenterat i den här artikeln.
En av fördelarna med den här modellen är att den är mycket lätt att kontrollera. Som hos de flesta av Robomows nya modeller, kan du styra den genom en app direkt från din smartphone eller surfplatta.
Du kan även enkelt ställa in personliga klippinställningar genom appen och läsa av programstatus samt andra schemalagda klipptider.

Det finns också en inbyggd regnsensor som gör att robotgräsklipparen automatiskt kör tillbaka till laddstationen om det börjar regna. Den börjar sedan klippa igen när det slutat regna.

Fördelar med Robomow RC 308U:
Inbyggd regnsensor
Optimalt stöldskydd med larm och pinkod
Beröms för sin klippförmåga
Kan styras direkt från din smartphone eller surfplatta
Starkt lithiumbatteri

 


Wolfgarten Loopo M1000

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Toppbetyg hos Råd & Rön

Wolfgarten Loopo M1000

.
Wolfgarten Loopo M1000 har granskats av både svenska och danska expertkällor, nämligen Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Båda dessa källor har genomfört en undersökning av robotgräsklippare där experterna bedömde alla modeller på flera olika testpunkter.

Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk tycker bra om Wolfgarten Loopo M1000. De skriver till exempel att det här är en effektiv modell med flera praktiska funktioner. Den här robotgräsklipparen får därför toppbetyg i en undersökning och bra betyg i den andra.

Varken de svenska eller de danska experterna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. Båda källorna skriver dock att den är tyngre än många andra robotgräsklippare och att den därmed kan vara svårare att bära.

För stora och medelstora trädgårdar

Wolfgarten Loopo M1000 har en arbetsyta på upp till 1000 kvadratmeter och är därför ett bra alternativ för dig med en stor eller medelstor trädgård.

Den här robotgräsklipparen klarar dessutom av en lutning på upp till 36 % och hindras därmed inte av att marken sluttar. Det gör alltså inget om du har backar eller kullar i trädgården.

Wolfgarten Loopo M1000 har en drifttid på 45-50 minuter och en laddningstid på ungefär 50-70 minuter. När gräsklipparen har klippt hela gräsmattan kör den dessutom automatiskt tillbaka till sin laddstation.

Den här modellen är även utrustad med en regnsensor som ser till att robotgräsklipparen inte fastnar i regnet. Om det börjar regna återvänder gräsklipparen därför till laddstationen på en gång. Om den redan är i laddstationen kommer den istället att stanna där om det regnar när det är dags att klippa gräset.

Intelligent sensornavigation

Med Wolfgarten Loopo M1000 kan man lita på att robotgräsklipparen klarar av gräsklippningen helt själv. Den här modellen har nämligen ett smart navigationssystem som använder sensorer för att se till att gräsklipparen inte kör över samma ställe flera gånger. Gräsklipparen vet dessutom precis hur och när den ska klippa gräset.

Wolfgarten Loopo M1000 har dock flera andra praktiska funktioner också. Tack vare MultiZon-systemet kan gräsklipparen till exempel klippa gräset på flera områden som ligger en bit bort ifrån varandra. Modellen har även en Smart Mow-funktion som ser till att kanterna av gräsmattan klipps effektivt.

Den här robotgräsklipparen lämnar dessutom gräsklippet på gräsmattan och gödslar på så vis gräset samtidigt som den klipper det. Tack vare detta slipper användaren gödsla gräsmattan själv.

Inbyggt larmsystem och Bluetooth

Wolfgarten Loopo M1000 är försedd med Bluetooth och kan därmed inte bara kontrolleras direkt på enheten. Tack vare detta kan man nämligen styra gräsklipparen från en mobiltelefon om man hellre vill det.

Den här modellen har dessutom en barnspärr samt en funktion som stänger av motorn automatiskt om gräsklipparen lyfts från marken. Tack vare barnspärren kan robotgräsklipparen utan problem vara i närheten av barn när den är avstängd. Det är heller inga problem att flytta runt på gräsklipparen vid behov.

Specifikationer för Wolfgarten Loopo M1000:
🔴 Höjd: 21 cm
🔴 Bredd: 46 cm
🔴 Djup: 63 cm
🔴 Vikt: 11,1 kg
🔴 Ljudnivå: 69 dB
🔴 Arbetsyta: 1000 m2
🔴 Klippbredd: 28 cm
🔴 Klipphöjd: 15-60 mm
🔴 Maximal lutning: 36 %
🔴 Drifttid på en laddning: 45-50 minuter
🔴 Laddningstid: 50-70 minuter
🔴 Kan styras från en app på telefonen: Ja

Fördelar med Wolfgarten Loopo M1000:
Utrustad med regnsensor
Lämplig för stora och medelstora gräsmattor
Utrustad med barnspärr
Klarar en lutning på 36 %
Intelligent sensornavigation

I den här videon från Wolfgarten kan du se en presentation av Wolfgarten Loopo M1000:


MCCULLOCH ROB R1000

Bästa robotgräsklippare i mellanprisklassen enligt T3.com

MCCULLOCH ROB R1000

 

.
MCCULLOCH ROB R1000 är en effektiv robotgräsklippare som har granskats av magasinet T3.com. Experterna därifrån kommer i slutändan fram till att den här modellen är bäst i mellanprisklassen.

Experterna tycker framförallt bra om stöldskyddet hos den här robotgräsklipparen. De uppskattar även att man kan ställa in vilka dagar och tider man vill att modellen ska klippa gräset.

Experterna från T3.com hittar inte särskilt många nackdelar med MCCULLOCH ROB R1000. De är dock lite besvikna över att gräsklipparen bara kan arbeta i en zon och att den inte har särskilt många funktioner.

Lämplig för stora och medelstora trädgårdar

Den här robotgräsklipparen är utformad för gräsmattor med en yta på upp till 1000 kvadratmeter. Den klarar även av sluttningar med en lutning på upp till 25 %. Den fungerar automatiskt men kan även programmeras utifrån olika begränsningar vid behov.

Modellen har dessutom ett automatiskt laddningssystem som ser till att batteriet laddas i den medföljande laddstationen. Laddstationen ska bara anslutas till ett vanligt eluttag.

Den här robotgräsklipparen klipper gräset med tre justerbara knivblad. Dessa kan ställas in på olika sätt beroende på vad man vill ha för klipphöjd och klippbredd.

Intelligenta sensorer och kraftfullt batteri

MCCULLOCH ROB R1000 har flera intelligenta sensorer, till exempel en lyftsensor som ser till att motorn stannar omedelbart om robotgräsklipparen lyfts upp. Denna sensor förbättrar därmed säkerheten hos den här modellen.

Robotgräsklipparen har dessutom ett kraftfullt och energibesparande litiumjonbatteri. Tack vare detta har gräsklipparen en drifttid på ungefär 65 minuter och en laddningstid på ungefär 50 minuter.

MCCULLOCH ROB R1000 har även ett inbyggt stöldskydd och kan låsas med en pinkod. Stöldskyddet gör det svårare att stjäla modellen eftersom att ett larm går av om enheten flyttas från basen.

Genom att mata in en personlig pinkod kan man även se till att gräsklipparen inte kan användas av någon som inte känner till koden. Detta fungerar både som ett extra stöldskydd och som en barnspärr.

Tystgående och vattentät modell som går på schema

MCCULLOCH ROB R1000 är en tystgående robotgräsklippare med en ljudnivå på 59 dB. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB väsnas den här modellen därmed inte särskilt mycket.

Den här modellen kan dessutom användas när det regnar tack vare en vattentät sköld. Denna sköld skyddar enheten från fukt och vatten och ser därmed till att gräset kan klippas även när det är blött ute.

Sist men inte minst har MCCULLOCH ROB R1000 en minnesfunktion som gör att man kan ställa in vilka dagar och tider gräsklipparen ska arbeta. Den här robotgräsklipparen klipper då gräset på de tider som man har lagt in i schemat.

Specifikationer för MCCULLOCH ROB R1000:
🔴 Höjd: 25,7 cm
🔴 Bredd: 43,7 cm
🔴 Djup: 58,6 cm
🔴 Vikt: 7 kg
🔴 Ljudnivå: 59 dB
🔴 Arbetsyta: 1000 m2
🔴 Klippbredd: 17 cm
🔴 Klipphöjd: 20-50 mm
🔴 Maximal lutning: 25 %
🔴 Drifttid på en laddning: 65 minuter
🔴 Laddningstid: 50 minuter
🔴 Kan styras från en app på telefonen: Nej

Fördelar med MCCULLOCH ROB R1000:
Kan klippa gräset när det regnar
Utrustad med ett kraftfullt litiumjonbatteri och intelligenta sensorer
Arbetsyta på upp till 1000 kvadratmeter
Med pinkod och stöldskydd
Med minnesfunktion

I den här videon från MCCULLOCH kan du se en presentation av MCCULLOCH ROB R1000:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka robotgräsklippare har fått bäst omdömen i tester?

Robomow RS615U och MCCULLOCH ROB R1000

🤓 Hur har man testat robotgräsklipparna?

Robotgräsklipparna har bedömts baserat på hur bra de klipper gräsmattor med olika typer av utmaningar. Man har även tittat på maskinernas användarvänlighet, batteritid, energiförbrukning och ljudnivå.

🤔 När på året ska man börja klippa gräsmattan?

I regel kan man börja klippa gräsmattan någon gång i maj när gräset börjar växa igen. Allt beror egentligen på när temperaturen i marken kommer upp i 7-8 grader.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Råd & Rön 🇸🇪

Det ansedda svenska konsumentmagasinet Råd & Rön är Sveriges största oberoende testmagasin som testar och jämför olika populära produkter. Magasinet offentliggjorde i mars 2014 ett stort test av fyra olika robotgräsklippare. Testet är mer objektivt än de flesta andra tester vi har sett, på det sätt att det inte finns några subjektiva beskrivningar av varje modell, utan endast betyg på de testade områden samt ett samlat betyg. Du kan se hela Råd & Rön– testet online, men var uppmärksam på att det krävs ett betalabonnemang för full tillgång.

M3.se 🇸🇪

Magasinet M3.se hör till den svenska sidan av det internationella IT-nätverket IDG, och i juli 2016 gjorde man ett helt nytt test av de mest intressanta modellerna av nyare robotgräsklippare. Var uppmärksam på att testet är fördelat över flera sidor och att länken till de efterföljande sidorna är en aning gömda bland det övriga innehållet. Du kan se de testade modellerna här.

Tænk.dk 🇩🇰

Det danska konsumentrådet Tænk är en av de mest objektiva källor som finns att tillgå när det gäller test av konsumentvaror. Som privatperson kan man prenumerera på tidningen och Tænk citeras dessutom ofta i danska- såväl som utländska medier.

Producenterna brukar skylta med eventuella höga betyg från magasinet då de flesta anser att det är en trovärdig kvalitetsstämpel av produkter. Trovärdigheten har också utan tvekan att göra med att magasinet har täta kontakter med danska konsumentmyndigheten – Forbrugerstyrelsen.

2014 testade Tænk 12 robotgräsklippare, och resultaten publicerades i deras tryckta upplaga av maj-numret. I onlineutgåvan av Tænk kan du läsa en informativ artikel om robotgräsklippare, och i artikeln hittar du även en länk till själva testet. Du måste dock betala för att kunna läsa testet.

Det danska konsumentrådet Tænk har även genomfört ett stort test av robotgräsklippare från olika märken och prisklasser. I denna undersökning provade de bland annat modellerna Wolfgarten Loopo M1000 och Gardena Sileno City 500. Du kan läsa hela undersökningen här.

Hus & Hem 🇸🇪

Det svenska magasinet Hus & Hem ägs av Egmont-koncernen, som enbart i Sverige har 300 medarbetare. Magasinet sysslar med allt som rör hus och hem (såsom namnet påvisar) och säljs först och främst som ett tryckt magasin. En del av innehållet finns online och i juni 2015 publicerade magasinet en artikel där man testade sex populära robotgräsklippare. Du kan se testet av robotgräsklippare här, och det är fritt tillgänglig.

BT 🇩🇰

Den danska tidningen BT är en av Danmarks största tidningar och deras nyhetssida besöks varje månad av ca. två miljoner danskar och personer från andra länder. I juni 2014 gick tidningen ihop med INPUT, Danmarks störta online gadgetmagasin, för att testa robotgräsklippare, och det resulterade i en bra och informativt video-test.

Du kan se videon gratis här.

Aftonbladet.se 🇸🇪

Sveriges största nättidning har varje dag 3.5 miljoner läsare och i maj 2014 publicerade tidningen en artikel med goda råd samt ett test av sex av de mest populära robotgränsklippare i Sverige. Här kan du läsa hela artikeln gratis.

SFT 🇩🇪

Den stora tyska tidningen har genomfört ett grundligt test av Robomow RC312U där testpanelen var mycket exalterade över dess klippförmåga och kvalitet.

Testet finns inte online eftersom det bara publicerades i den fysiska tidningen. Du kan dock läsa hela artikeln på Robomows hemsida, eftersom företaget har scannat in testet till sin sajt. Du kan läsa testet gratis här.

Selber Machen 🇩🇪

Den tyska gör det själv-tidningen testade i september 2016 Robomow RC312U, som fick stort beröm av deras testpanel, både för dess design, bra batteri, app, och klippresultat.
Testet finns dessvärre inte online men det går att läsa i Selber Machens tidning från september 2016.

Theindependent.co.uk 🇬🇧

The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De skriver om ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men det finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat nio olika robotgräsklippare. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Techpulse.be 🇧🇪

En belgisk tekniksajt som behandlar nya produkter och innovation i teknikvärlden. Sajten skriver om nyheter, trender och teknisk vetenskap. Emellanåt utför de även tester och här har de gjort en undersökning av robotgräsklippare från Robomow. Klicka på den här länken för att läsa mer.

T3.com 🇺🇸
Det amerikanska teknikmagasinet T3.com skriver nyheter, artiklar och guider om allt som har med teknik och elektronik att göra. De recenserar även en mängd olika produkter och har till exempel provat modellen MCCULLOCH ROB R1000 i ett stort test av sju olika robotgräsklippare. Du kan läsa hela undersökningen här.

Which.co.uk

Which är en icke vinstdrivande organisation som hjälper dig som besökare att hitta de bästa produkterna samtidigt som du skyddar dig själv mot bedrägeri.

Du kan se Worx Landroid M500 WR141E recensionen genom att klicka här
Du kan se Bosch Indego M+ 700 recensionen genom att klicka här
Du kan se Bosch Indego 400 Connect recensionen genom att klicka här

Amazon

Amazon är en e-handelstjänst som tillåter dig som konsument att beställa produkter inom en lång rad olika kategorier.

Du kan se Worx Landroid M500 WR141E kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Einhell Freelexo 600 BT kundomdömena genom att klicka här

Testberichte

Den tyska sidan Testberichte testar produkter inom många olika kategorier så att du ska kunna få tag på de mest högkvalitativa varorna från de bästa återförsäljarna.

Du kan se Einhell Freelexo 600 BT recensionen genom att klicka här

 

Läs ocksa: Här är marknadens bästa AC-enheter, Robotdammsugare Test-översikt och Avfuktare test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta