Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Robotgräsklippare - Bäst i test: Guide till de bästa robotgräsklipparna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 20, 2024.

Robotgräsklippare - Bäst i test: Guide till de bästa robotgräsklipparna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Bosch Indego M+ 700 är utsedd till bäst i test robotgräsklippare anpassad för allround-användning.

I denna testguide av robotgräsklippare har vi samlat flera testvinnande modeller. Vi har tagit del av recensioner och tester från såväl skandinaviska konsumentorganisationer som större medier för att du ska få en tydlig överblick av vilka robotgräsklippare som är bäst enligt sakkunniga experter.

Med hjälp av experten Samuel Ringgard Davey kommer vi dessutom att gå igenom vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa en ny robotgräsklippare.

Senast ändrad:

Vi har inkluderat Husqvarna Automower 550 EPOS och Segway Navimow H1500E i vår artikel över marknadens bästa robotgräsklippare, två produkter som erbjuder unika funktioner som trådlös drift med integrerad GPS.

Tidigare ändringar:

20. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av de inkluderade produkternas specifikationer och funktioner för att förse våra läsare med detaljerade jämförelser. Vi har därför även valt att utöka vår artikel med en jämförelsetabell som ger en djupgående överblick av viktiga produktfunktioner och specifikationer, samt användar- och expertrecensioner. Syftet med jämförelsetabellen är att ge våra läsare en grundlig och omfattande förståelse av robotgräsklipparna i vår artikel, för att de ska kunna fatta ett mer informerat och välgrundat köpbeslut.

15. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Robotgräsklippare Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda robotgräsklipparna

Husqvarna Automower 550 EPOS - robotgräsklippare som är lätt att konfigurera

Den bästa robotgräsklipparen överlag

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Husqvarna Automower 550 EPOS:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • EPOS-teknik
 • Vädertimer
 • Automatisk laddning

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår mening är Husqvarna Automower 550 EPOS en enastående produkt på marknaden för robotgräsklippare. Dess avancerade EPOS-teknik sätter en ny standard genom att tillhandahålla exakta virtuella gränser utan behov av fysiska kablar, en betydande fördel för trädgårdsentusiaster. Dess kompatibilitet med smarta hemsystem förbättrar användarvänligheten och kontrollen, vilket gör den exceptionellt användarvänlig. Robotgräsklipparens justerbara klipphöjd bidrar ytterligare till dess användarvänliga design.

Med sin robusta stötfångare är gräsklipparens tålighet anmärkningsvärd. Även om den ligger i en högre priskategori uppmuntrar vi potentiella köpare att överväga det långsiktiga värde den erbjuder. Kombinationen av avancerad teknik, hållbarhet och användarvänlighet vid underhåll av gräsmattan gör den till en värdefull investering. Kort sagt, trots sitt premiumpris är Husqvarna Automower 550 EPOS en symbol för innovation och funktionalitet, och ett klokt köp för dem som söker kvalitet och bekvämlighet i gräsmatteskötseln.

Fördelar

 • Ger exakta virtuella gränser utan behov av fysiska avgränsningar
 • Kompatibel med olika smarta hemenheter
 • Möjliggör enkla justeringar av klipphöjd
 • Byggd för att vara stöttålig, vilket ökar hållbarheten

Nackdelar

 • Högre prisklass

Om du har fysiska begränsningar som gör manuell gräsklippning till en utmaning är Husqvarna Automower 550 EPOS rätt partner för dig. Den här robotgräsklipparen hittar intelligent tillbaka till sin laddstation för automatisk laddning, så att du kan njuta av en välskött gräsmatta utan att behöva lyfta ett finger.

Recension: En detaljerad recension av Husqvarna Automower 550 EPOS

Specifikationer

 • Räckvidd: 10000 m2
 • Klippbredd: 24 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Drifttid: 210 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 13,8 kg

Avancerat avgränsningssystem

Den här gräsklipparen från Husqvarna använder EPOS-teknik, vilket utnyttjar satellitsystem för att skapa virtuella gränser med otrolig precision, ned till 2-3 cm, någonting som eliminerar behovet av fysiska avgränsningar. Denna banbrytande teknik förbättrar inte bara hållbarheten utan möjliggör också mer flexibel programmering.

Det högpresterande batteriet ger dessutom imponerande 210 minuters drift per laddning och laddas helt på bara 60 minuter. Det som också gör gräsklipparen Husqvarna Automower 550 EPOS unik är dess förmåga att hantera flera separata zoner, var och en med anpassade inställningar, scheman och tillfälliga undantagsområden, vilket ger en nivå av effektivitet och anpassning som är en bit över resten.

Säkerhet och hållbarhet

Om du bryr dig om säkerhet och effektivitet vid underhåll av gräsmattan är Husqvarna Automower 550 EPOS utformad med dig i åtanke. Varningslamporna ser till att du kan känna dig trygg när du använder robotgräsklipparen på natten, och dess Weather Timer justerar smart gräsklippningen för att matcha gräsets tillväxt och väderförhållandena.

När det gäller robotgräsklipparens kapacitet i besvärlig terräng har den en funktion för lutningshantering på 45% som garanterar bra grepp även i hala backar. Installationsprocessen är enkel med den anpassningsbara laddstationen som ger konsekvent dockning. Den är inte bara effektiv, utan är också robost konstruerad, med en slitstark stötfångare i gummi framtill.

Smarta anslutningsmöjligheter

Slutligen lägger den här gräsklipparen stor vikt vid anslutningsmöjligheter och användarvänlighet. Den kan enkelt anslutas till smarta hemenheter som Amazon Alexa och Google Home. Möjligheten att helt hantera gräsklipparens inställningar och tidtabeller via Automower Connect-applikationen representerar ett betydande framsteg inom gräsklipparteknik.

Tips: För att få ut mesta möjliga av din Husqvarna Automower 550 EPOS föreslår vi att du använder appDrive-funktionen. Den är utformad för att anpassa gräsklipparens drift till din trädgårds specifika layout, vilket säkerställer att den fungerar perfekt för just dig.

Mer om Husqvarna Automower 550 EPOS

Specifikationer

 • Räckvidd: 10000 m2
 • Klippbredd: 24 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Drifttid: 210 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 13,8 kg

Stihl RMI 422 - robotgräsklippare med anpassningsbar lutningshastighet

Bästa robotgräsklippare för stora gräsmattor

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bästa köpet-utmärkelse hos GardenersWorld - med ett högt betyg på 4,8/5 stjärnor
 • check TrustedReviews höga rekommendation - 5/5 stjärnor

Dagens bästa priser och erbjudanden på Stihl RMI 422:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Kraftfull prestanda för stora gräsmattor på upp till 800 m².
 • Hjul med traktionsmönster
 • iMOW robotgräsklippare med drivning

Konsumentmagasinets omdöme

Stihls robotgräsklippare RMI 422 är gjord med tanke på större trädgårdar, men den har också några geniala funktioner. Kontrollpanelen med en integrerad och ljusstark display används på alla STIHL iMOW® robotgräsklippare för enkel inställning, manuell styrning och snabb visning av maskininformation.

Den kontrastrika displayen gör att kontrollpanelen kan användas även i solljus. Den enda nackdelen är den begränsade placeringen av laddningsstationen, och för att uppnå ett perfekt resultat måste du klippa gräset runt laddsystemet manuellt. Om du har en stor trädgård att ta hand om är detta definitivt en av de bästa robotgräsklipparna som finns.

Fördelar

 • Anpassningsbar lutningshastighet
 • Dynamisk klippning i uppförsbackar
 • Intelligent laddningssystem
 • Smart mulching klippdäck
 • Avtagbar kontrollpanel
 • Begränsad placering av laddningsstation

Nackdelar

 • Gräset runt stationen måste trimmas manuellt

Stihl RMI 422 är en högkvalitativ robotgräsklippare som drivs av Stihls iMOW-robotdrift, vilket gör att klipparen kan klippa i uppförsbackar med precision. Modellerna i RMI 6-serien kan klippa gräsmattor med en lutning på upp till 45 grader.

Recension: En detaljerad recension av Stihl RMI 422

Specifikationer

 • Räckvidd: 800 m²
 • Klippbredd: 20 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 62 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9 kg

Hanterar 800 m² med lätthet
Stihl RMI 632 är ett utmärkt val för dem som letar efter en robotgräsklippare med exceptionell kapacitet när det gäller att klippa mycket stora ytor. Den rekommenderade klippytan för den här gräsklipparen är cirka 800 m², vilket är långt över den genomsnittliga robotgräsklipparen på marknaden. Den har en överlägsen klippbredd på 20 cm, vilket är relativt oöverträffat av många liknande robotgräsklippare.

Hjul med unikt mönster
Stihl RMI 422 hjul har ett unikt dragmönster som lämpar sig för mycket bra prestanda i olika terräng och branta lutningar. På grund av det mönstret har de också en självrengörande egenskap. Den adaptiva lutningshastigheten ger en mer exakt klippning i backar. Den integrerade lutningssensorn analyserar ständigt klipparens position och kan anpassa hastigheten därefter.

Smart dockning
Stihl RMI 422 har också en mycket tysta ljudnivå på 49 dB, vilket är ett par dB lägre än den genomsnittliga robotgräsklipparen. Den behöver laddas efter 90 minuters användning. RMI 422 har en automatisk returfunktion för att komma tillbaka till dockningsstationen, som är gräsklipparens hem men också laddar den samtidigt. Gräsklipparen kan också upptäcka regn vilket automatiskt stoppar klippningen och får maskinen att återvända till sin dockningsstation.

Vad säger experter om Stihl RMI 422?

Robotgräsklipparen Stihl RMI 422 har fått höga betyg av experter. De har gett roboten höga betyg för dess prestanda på ojämna gräsmattor och sluttningar och för dess förmåga att hantera olika typer av terräng. Stihl RMI 422 får också beröm för sin förmåga att klippa snyggt och jämnt samt för sin förmåga att hantera högt och fuktigt gräs.

Mer om Stihl RMI 422

Specifikationer

 • Räckvidd: 800 m²
 • Klippbredd: 20 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 62 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9 kg

Husqvarna Automower 310 Mark II - bäst i test robotgräsklippare med app-anslutning

Bästa robotgräsklippare med smartdrift

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check TechAdvisor Redaktörens val - med ett högt betyg på 4,5/5 stjärnor

Dagens bästa priser och erbjudanden på Husqvarna Automower 310 Mark II:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Smartphone-anslutning med Automower Connect@HOME-appen
 • Systematisk klippning av passager
 • Sensorer för lyftning och vältning

Konsumentmagasinets omdöme

Husqvarna Automower 310 Mark II förtjänar verkligen sin plats som en av de bästa robotgräsklipparna på marknaden, och vi kan enkelt se varför den blivit utsedd till testvinnare. Vi uppskattar dess systematiska klippsystem som ger effektiv klippning i trånga utrymme samt dess 22 cm klippbredd, vilket möjliggör effektivt underhåll av gräsmattan. Trots mindre brister, som avsaknad av automatiska uppdateringar och begränsad Bluetooth-anslutning, väger prestandan upp dessa upp med råge. Gräsklipparens anpassningsförmåga till olika terränger, dess väderbeständiga design som lämpar sig för tuffa klimat och dess förmåga att hantera sluttningar på upp till 40% gör den till ett robust val. Trots nackdelarna rekommenderar vi Husqvarna Automower 310 Mark II som en modell som passar bäst för husägare med komplexa, kuperade eller stora trädgårdar på upp till 1000 m² som värdesätter tyst, effektiv gräsklippning och som är bekväma med att använda Bluetooth för att styra gräsklipparen.

Fördelar

 • Frostskydd
 • Olika profiler för olika platser
 • Väderskydd
 • Kan tvättas med trädgårdsslang
 • Mycket enkel installation

Nackdelar

 • Ingen automatisk uppdateringsfunktion
 • Endast Bluetooth-anslutning

Husqvarna Automower 310 Mark II är en robotgräsklippare som ansluts till din smartphone via Automower® Connect@HOME-appen. Denna Bluetooth-lösning ger dig fullständig kontroll över gräsklipparen, så att du snabbt kan skicka kommandon för att starta, stoppa och parkera samt inspektera och justera inställningar med hjälp av telefonen. Kommunikationen är stabil på upp till 30 meters avstånd.

Recension: En detaljerad recension av Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 22 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 40 %
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9,4 kg

Smala passager
Husqvarna Automower 310 Mark II är en av de smartaste och mest moderna robotgräsklipparna på marknaden idag. En av dess många utmärkande funktioner är den systematiska passage-klippningen, som ger perfekta klippresultat i smala passager genom att automatiskt byta klippmönster.

Jobbar tyst
Med en bredd på 22 centimeter har denna modell en större klippbredd än de flesta andra robotgräsklippare, vilket gör att den kan hantera större ytor på kortare tid. Det är också en av de tystaste robotgräsklipparna, med en ljudnivå på bara 59 dB. Den angivna räckvidden för den här produkten är 1 000 kvadratmeter; uppladdningen tar bara 60 minuter medan drifttiden är på 70 minuter.

Väderbeständig
Husqvarna Automower 310 Mark II är utrustad med stora hjul med grovt mönster som ger utmärkt dragkraft även om ytan är hal. Den klarar utan problem av backar med upp till 40 % lutning. Den kan till och med användas i regn eftersom gräsklipparen också är väderbeständig och byggd för att klara det hårda nordiska klimatet.

Vad säger användare och experter om Husqvarna Automower 310 Mark II?

Experterna fram den effektiva klippprestandan, och nämner särskilt spiralklippningsfunktionen som riktar in sig på områden som behöver extra uppmärksamhet, även om de påpekar att avsaknaden av GSM- eller Wi-Fi-anslutning är mindre nackdelar. Trots att den kräver lite ansträngning vid första installationstillfället och saknar ytterligare funktioner, ger TechAdvisor den 4,5/5 stjärnor och rekommenderar den för dess utmärkta kärnfunktioner. Konsumentfeedback på Google Shopping upprepar denna känsla och berömmer dess enkla installation, slitstarka konstruktion, användarvänlighet och anpassningsförmåga till olika arbetsförhållanden, vilket bidrar till dess övergripande höga betyg på 4,6/5 stjärnor.

Mer om Husqvarna Automower 310 Mark II

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 22 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 40 %
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Drifttid: 70 min
 • Uppladdningstid: 60 min
 • Vikt: 9,4 kg

Segway Navimow H1500E - robotgräsklippare som hanterar olika gräsförhållanden

Bra smart robotgräsklippare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check TechAdvisor-redaktionens val - med 4,5/5 stjärnor i betyg

Dagens bästa priser och erbjudanden på Segway Navimow H1500E:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Slumpmässig klippväg
 • Olika anslutningsmöjligheter
 • GPS och VisionFence kamerateknik

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår uppfattning revolutionerar Segway Navimow H1500E världen av robotgräsklippare genom att frigöra användare från de traditionella begränsningarna med begränsningskablar, tack vare sin imponerande GPS-baserade navigering. Dess mångsidiga anslutningsmöjligheter, inklusive 4G, Wi-Fi och Bluetooth, förbättrar kontrollen och säkerheten med den extra fördelen av ett stöldskyddssystem, vilket vi tycker är mycket betryggande. Maskinens automatiska schemaläggning kompletterar sömlöst upptagna livsstilar och erbjuder en handsfree men ändå oklanderlig upplevelse av gräsmatteskötsel.

Även om den kräver en rimlig mängd öppet utrymme för optimal prestanda, kompenserar den exakta klippbredden på 21 cm för detta genom att effektivt manövrera genom trånga trädgårdsutrymmen. I grund och botten ser vi Navimow H1500E som en tekniskt avancerad robotgräsklippare som kombinerar den senaste tekniken med praktiska egenskaper, vilket gör gräsklippningen inte bara enkel utan också intelligent och säker.

Fördelar

 • Utformad för användarvänlighet med anpassningsbara kartor
 • Möjliggör kontroll och kommunikation via 4G, Wi-Fi eller Bluetooth
 • Utrustad med ett antisladdsystem
 • Ger möjlighet att förprogrammera gräsklippning vid bestämda tidpunkter

Nackdelar

 • Behöver tillräckligt med utrymme runt sig för att fungera optimalt.

Robotgräsklipparen Segway Navimow H1500E använder ett VisionFence-kamerasystem och GPS-teknik, vilket gör att den kan manövrera självständigt över gräsmattan och skickligt undvika hinder utan krav på avgränsande kablar. Om du har en trädgård med olika hinder som möbler, träd eller dekorationer är den här robotgräsklipparen kanske rätt val för dig.

Recension: En detaljerad recension av Segway Navimow H1500E

Specifikationer

 • Räckvidd: 1500 m2
 • Klippbredd: 21 cm
 • Min. klipphöjd: 3 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 54 dB
 • Drifttid: 180 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 15,9 kg

Navigationsfunktioner

Det är alltid av ytterst viktigt att ha kontroll över och ett starkt skydd för din robotgräsklippare. För att du ska kunna ha kontroll hela tiden, även när du inte är i närheten av enheten, erbjuder Segway Navimow H1500E en rad olika anslutningsmöjligheter via 4G, Wi-Fi eller Bluetooth. Robotgräsklipparen har dessutom ett integrerat stöldskyddssystem för att säkra din investering. Med hjälp av anslutningsmöjligheterna kan Navimow H1500E enkelt lokaliseras och skyddas, en funktion som verkligen sticker ut.

Smart drift och noggrann skötsel av gräsmattan

Enligt vår uppfattning spelar de automatiserade aspekterna av en robotgräsklippare en avgörande roll för att förbättra användarvänligheten och främja gräsmattans skötsel, och Navimow H1500E presterar beundransvärt. Till att börja med erbjuder robotgräsklipparen automatisk schemaläggning, så att du kan ställa in specifika tider drifttider, vilket säkerställer att gräsklippningen enkelt kan integreras i din dagliga rutin snarare än tvärtom. Genom att använda ett slumpmässigt klippmönster undviker gräsklipparen dessutom att skapa repetitiva däckspår och säkerställer en enhetlig och visuellt tilltalande gräsklippning genom att ändra sin bana under varje klippning.

Banbrytande kraftpaket

Navimow H1500E har en berömvärd klippbredd på 21 cm, vilket skapar en balans mellan effektivitet och manövrerbarhet, särskilt i trängre utrymmen eller för komplexa trädgårdslayouter. Med en laddningstid på 270 minuter visar gräsklipparen dessutom en hänsynsfull anpassning till praktiska användningsmönster. Drifttiden på 180 minuter utlovar god prestanda.

Tips: För att förlänga livslängden och effektiviteten hos din Segway Navimow H1500E, se till att utnyttja dess smart-anslutning för rutinmässiga firmware-uppgraderingar. Använd dessutom automatiserad schemaläggning för att undvika solens starkaste timmar, eftersom de kan ha en negativ effekt på din gräsmattas hälsa.

Vad säger användare och experter om Segway Navimow H1500E?

Recensenter på  TechAdvisor berömmer Segway Navimow H1500E för dess uppfinningsrika design, särskilt det faktum att den inte kräver en vajer som avgränsar området som ska klippas, en egenskap som skiljer den från många rivaler. Recensenterna berömmer dess användarvänlighet och den minskade komplexiteten i enhetens kartläggning jämfört med konventionella robotgräsklippare.

Mer om Segway Navimow H1500E

Specifikationer

 • Räckvidd: 1500 m2
 • Klippbredd: 21 cm
 • Min. klipphöjd: 3 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 54 dB
 • Drifttid: 180 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 15,9 kg

Bosch Indego M+ 700 - bäst i test och med automatisk kartläggning

Bäst i test robotgräsklippare anpassad för allround-användning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare enligt dansk oberoende testpanel
 • check Det bästa för stadsträdgårdar på T3.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Indego M+ 700:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • SmartMowing som avgör väderförhållanden
 • Klarar av alla typer av användning
 • LogiCut-funktionen för optimala rutter

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch Indego M+ 700 är robotgräsklippare med utmärkt prestanda som förser dig med bekvämlighet och precision i din gräsklippning. Enheten är fjärrstyrd och har en “Indego BorderCut”-funktion som säkerställer rena kanter; samtidigt ökar den inbyggda stötsensorn, den tysta driften och de mycket vassa och roterande knivarna robotens funktionalitet ytterligare.

Bosch Indego M+ 700 utför en automatiskt kartläggning av din trädgård och kan totalt hantera upp till tre trädgårdsområden på cirka 700 kvadratmeter – bara detta faktum gör den till en smart investering. Modellen har dock svårt att hantera längre gräs, vilket innebär att man ibland kan behöva klippa gräset manuellt innan robotgräsklipparen kan sättas i arbete för att garantera optimala resultat.

Fördelar

 • Inbyggd stötsensor
 • Snygga resultat på plana gräsmattor
 • Enkel att programmera och installera
 • Mycket tystlåten och utmärkt navigering
 • Tre vassa och roterande blad

Nackdelar

 • Inte idealisk för högre gräs

Bosch Indego M+ 700 är en smart robotgräsklippare som gör hela jobbet åt dig – du kan med andra ord luta dig tillbaka och koppla av. WiFi-anslutningen ger dig möjlighet att styra din gräsklippare var du än befinner dig, medan enhetens ”Indego BorderCut”-funktion säkerställer att gräsmattans kanter inte missas så att du alltid får en snygg och jämn finish.

Mer om Bosch Indego M+ 700

Specifikationer

 • Räckvidd: 700 m²
 • Klippbredd: 19 cm
 • Min. klipphöjd: 3 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 27 %
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Drifttid: 60 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,6 kg

Bosch Indego M+ 700 hanterar smala passager utan problem och ger imponerande resultat som bara en avancerad robotgräsklippare kan. Med tre roterande blad och en hastighet på 40 centimeter per sekund utför den jobbet snabbt och smidigt.

Jämfört med andra robotgräsklippare på marknaden är Bosch Indego M+ 700 relativt dyr – något som dess utmärkta funktionalitet emellertid väger upp för. Den här robotgräsklipparen är ett utmärkt premiumalternativ som automatiskt kartlägger din trädgård för att själv skapa en plan för gräsklippningen. Så länge den totala ytan gräsklipparen ska arbeta på inte överstiger 700 kvadratmeter kommer roboten att klara av upp till hela tre trädgårdsytor.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Gardena Sileno City 600 - Användarvänligt utformad robotgräsklippare för trädgårdar upp till 600 m2

Det mest praktiska valet för medelstora trädgårdar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,3/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gardena Sileno City 600:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Automatisk justering av klipptiden
 • Klipper små och komplexa gräsmattor mycket effektivt
 • Användarvänlig installation och drift

Konsumentmagasinets omdöme

Gardena SILENO City 600 har lyfts fram i vår artikel tack vare sina praktiska funktioner som gör gräsklipparen enkel att använda utan onödig komplexitet. Modellen har exakt den funktionalitet som gör att den kan hantera upp till 600 m² och du kan enkelt styra den via Gardena-appen. Dessutom har robotgräsklipparen en vattentät design som säkerställer prestanda under alla väderförhållanden, så att du kan använda den året runt. Samtidigt säkerställer gräsklipparens automatiska laddningssystem att den alltid är redo för gräsmattan, så att du inte behöver tänka på mycket – och istället kan ägna din tid åt något annat.

Även om SILENO City 600 inte har hinderdetektering eller en smart Wi-Fi-anslutning som många premiummodeller, presterar gräsklipparen fortfarande mycket bra. Detta beror främst på modellens CorridorCut-teknik, som gör att den enkelt kan manövrera runt smala utrymmen, och dess intelligenta SensorControl, som justerar klippningen efter hur gräset växer. Så även om den inte har de mer avancerade funktionerna är du ändå garanterad en effektiv och intelligent gräsklippare.

Fördelar

 • Anpassningsbar till varierad terräng med upp till 35 graders lutning
 • Enkel installation och användning
 • Tyst drift vid 57 dB
 • Automatisk schemaläggning av program

Nackdelar

 • Ingen hinderdetektering
 • Ingen WiFi-anslutning

Köp om: Du är en husägare med en medelstor trädgård på upp till 600 m² och prioriterar enkel användning, enkel kontroll och enkel planering.

Recension: En detaljerad recension av Gardena Sileno City 500

Specifikationer

 • Räckvidd: 600 m²
 • Klippbredd: 16 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 65 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,3 kg

Enkel installation
Gardena Sileno City 600 är en användarvänlig robotgräsklippare som är enkel att installera och komma igång med. Gräsklipparen har en skärm med tydliga instruktioner som hjälper användaren navigera genom alla inställningar, till exempel klippdagar och klipptider. Man kan alltså själv bestämma när Gardena Sileno City 600 ska klippa gräset och när den ska befinna sig i uppladdningsstationen.

Modellen kan även förses med en pinkod, vilket säkerställer att endast de som känner till denna kod kan starta enheten.

Modell med SensorCut-system
Gardena Sileno City 500 är utrustad med ett intelligent SensorCut-system som avgör hur långt gräset är. Tack vare detta system klipps gräset på ett så konsekvent och optimalt sätt som möjligt. SensorCut-systemet gör även att man slipper ränder och märken på gräsmattan.

Vidare är den här robotgräsklipparen mycket tystgående, med en ljudnivå på bara 57 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB – gräsklipparen väsnas med andra ord inte särskilt mycket.

När Gardena Sileno City 600 klipper gräset sprider den ut gräsklippet direkt på gräsmattan. Detta fungerar som ett naturligt gödsel, vilket ytterligare underlättar manuellt arbete.

Mer om Gardena Sileno City 600

Specifikationer

 • Räckvidd: 600 m²
 • Klippbredd: 16 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 5 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 57 dB
 • Drifttid: 65 min
 • Uppladdningstid: 75 min
 • Vikt: 7,3 kg

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Worx Landroid M500 WR141E - robotgräsklippar med WiFi-anslutning

Bästa robotgräsklippare för medelstora trädgårdar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på Gardeningetc.com
 • check 4/5 stjärnor på Realhomes.com
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Worx Landroid M500 WR141E :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • WiFi-anslutning till Worx Landroid-appen
 • Självnivellerande hjul
 • Vredesratt och LCD-display

Konsumentmagasinets omdöme

Worx Landroid M500 WR141E är en innovativ och effektiv robotgräsklippare – perfekt för dig som vill ha en välskött gräsmatta utan extra ansträngning. Gräsklipparen kan jobba på en yta upp till 500 kvadratmeter, och tack vare den smarta schemaläggningen, navigeringen och funktionen “Cut to Edge” ger tillhandahåller den effektiv prestanda – även på lutande underlag.

Samtidigt säkerställer den tysta driften, kompatibiliteten med andra Worx 20V-batteriprodukter och möjlighet till röststyrning optimal användarvänlighet. Även om installationsprocessen kan upplevas som något komplicerad, är det viktigt att följa den detaljerade guiden för att uppnå en smidig och felfri installation. På så sätt kommer du garanterat att dra full nytta av gräsklipparens många användbara och praktiska funktioner.

Fördelar

 • Automatisk planering och navigering
 • Effektiv klippning och smidig hantering av backar
 • Låg ljudnivå
 • Möjlighet för röststyrning

Nackdelar

 • Installationen kan ta lite tid

För dig som är i behov av en gräsklippare som smidigt klipper ytor på upp till 500 kvadratmeter kommer Worx Landroid M500 WR141E att göra susen. Den här robotgräsklipparen är enkel att ställa in för en skräddarsydd schemaläggning så att maskinen enbart är i drift när det passar dig.

Mer om Worx Landroid M500 WR141E

Specifikationer

 • Räckvidd: 500 m²
 • Klippbredd: 18 cm
 • Min. klipphöjd: 3 cm
 • Max. klipphöjd: 6 cm
 • Max. lutning: 35 %
 • Ljudnivå: 67 dB
 • Drifttid: 90 min
 • Uppladdningstid: 50 min
 • Vikt: 9 kg

Robotgräsklipparen Worx Landroid M500 WR141E är mycket mångsidig vad gäller uppladdning av batteriet eftersom det fungerar tillsammans med alla produkter från Worx som har ett likadant 20V-batteri. Detta innebär att man kan använda samma batteri till flera olika produkter. Själva uppladdningen av batteriet tar därutöver inte särskilt lång tid – något som ytterligare ökar den bekväma användningen av denna enhet.

Med Worx Landroid M500 WR141E kan du förvänta dig många innovativa funktioner, däribland intelligent schemaläggning och navigering. Resultatet blir en effektiv gräsklippare som utmärker sig bland ett stort antal andra robotgräsklippare på marknaden. Vi vill även framhålla funktionen ”Cut to Edge” som säkerställer att gräsklipparen inte lämnar några kanter oklippta.

En annan detalj hos Worx Landroid M500 WR141E som utan tvekan kommer att uppskattas är faktumet att produkten använder sig av samma teknologi som elbilar, vilket gör dess drift förvånansvärt tystlåten. Man kan dessutom ansluta robotgräsklipparen till WiFi samt låsa och registrera enheten med en pinkod för att förebygga stöld.

Sammantaget är Worx Landroid M500 WR141E en högkvalitativ och praktisk robotgräsklippare som du inte vill gå miste om.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Robomow RK1000 - bäst i test robotgräsklippare med fyra roterande blad

Bäst i test i både dansk och svensk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test hos oberoende svensk testpanel
 • check Testvinnare enligt dansk oberoende testpanel
 • check 4,2/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,1/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Robomow RK1000:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Smart navigationssystem
 • Kontrollpanel med högupplöst touchdisplay
 • Självrengörande funktion

Konsumentmagasinets omdöme

Robomow RK1000 är en högkvalitativ bäst i test robotgräsklippare hos dansk och svensk testpanel, som kommer med ett antal intressanta funktioner. Den kan bland annat klippa mycket nära kanter, har ett stöldskyddat säkerhetssystem med fyrsiffrig pinkod och stängs av automatiskt om den lyfts upp. Den sistnämnda funktionen är särskilt viktig om man har lekande och nyfikna barn i trädgården.

Robomow RK1000 erbjuder emellertid ingen appanslutning, vilket innebär att man inte kan styra enheten från sin telefon.

Fördelar

 • Kan klippa mycket nära kanter
 • Klippsystem med fyra roterande blad
 • Säkerhetssystem med fyrasiffrig pinkod
 • Sensorer för lyftning och lutning
 • Nödstopp
 • Lång drifttid

Nackdelar

 • Saknar app-anslutning

Robomow RK1000 är utrustad med ett smart navigationssystem som gör att enheten smidigt kan manövrera runt på gräsmattan för en perfekt och jämn klippning. Du kan med andra ord luta dig tillbaka och slappna av medan din Robomow tar hand om klippningen och garanterar ett fantastiskt resultat varje gång.

Recension: En detaljerad recension av Robomow RK1000

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 21 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 10 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 50 min
 • Uppladdningstid: 120 min
 • Vikt: 10,5 kg

Maximal klipphöjd på tio centimeter
Robomow RK1000 har en klippbredd på 21 centimeter, vilket är bredare än marknadsgenomsnittet som ligger på 18 centimeter. Detta är särskilt praktiskt när du har ett större klippområde eller vill ha en snabbare drift eftersom den behöver färdas mindre än liknande robotgräsklippare för att klippa samma yta.

Robotgräsklipparen kan enkelt hantera högre gräs tack vare dess maximala klipphöjd på tio centimeter, vilket återigen är betydligt högre än genomsnittet på sex centimeter. Den höga maximala klipphöjden gör den till ett bra alternativ när du inte själv har möjlighet att klippa gräsmattan regelbundet.

Touchdisplay med hög upplösning
En utmärkande egenskap hos den här modellen är den snygga kontrollpanelen med högupplöst touchdisplay som ger dig tydligare kontroll över din Robomow. Systemet är mycket användarvänligt så gräsklipparen är redo att börja arbeta med bara ett par tryckningar.

Laddningstiden är också imponerande kort: endast 45 minuter! Vidare ligger batteritiden på imponerande 90 minuter. Robomow RK1000 väger endast 9,5 kilogram och är därmed inte alltför tung att flytta runt. Den arbetar relativt tyst, med en ljudnivå 64 dB, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha så få störningsmoment under klippningen.

Utmärkt hantering av lutningar
Robomow RK1000 har en rekommenderad räckvidd på upp till 1000 kvadratmeter, men beroende på faktorer som gräsets höjd och täthet, omgivningstemperatur, lutningar och många andra kan den siffran trots allt vara högre. Gräsklipparen kan dessutom hantera en lutning på upp till 45 %, vilket är mycket högre än liknande modeller som endast har en lutningskapacitet på upp till 20 %. Robomows kraftfulla motor gör den till ett smart alternativ för husägare som bor i kuperad terräng.

Vad säger användare och experter om Robomow RK1000?

Såväl experter som användare som har testat Robomow RK1000 har varit nöjda med produkten. Experterna menar att robotgräsklipparen är “riktigt bra för stora gräsmattor” och “bra på att hantera hinder”, medan användarna framhåller att Robomow RK1000 är “det bästa de någonsin har köpt”. En användare skriver dessutom att modellen är “bland de mindre högljudda”.

Mer om Robomow RK1000

Specifikationer

 • Räckvidd: 1000 m²
 • Klippbredd: 21 cm
 • Min. klipphöjd: 2 cm
 • Max. klipphöjd: 10 cm
 • Max. lutning: 45 %
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Drifttid: 50 min
 • Uppladdningstid: 120 min
 • Vikt: 10,5 kg

5 saker att tänka på innan du köper robotgräsklippare

 • Räckvidd

  Robotgräsklippare kan delas in i tre kategorier som baserar på deras avsedda räckvidd, det vill säga hur stora ytor de kan hantera. Modeller med mindre räckvidd, vanligtvis upp till 600 kvadratmeter, erbjuder smart och smidig funktionalitet. Dessa modeller kan vanligtvis ta sig in i trånga och smala utrymmen. Gräsklippare med medelstor räckvidd – ungefär 1 000 till 1 500 kvadratmeter – har en längre drifttid och bättre kapacitet för ojämn terräng och lutningar.

  Har du en trädgård på över 2 000 kvadratmeter behöver du en robotgräsklippare med stor klippbredd och högkvalitativa knivblad. Har du en ojämn gräsmatta, till exempel med många sluttningar, menar experten Samuel Ringgard Davey att du dessutom bör välja en modell som garanterat kan hantera dessa typer av underlag.

 • Kapacitet

  Den genomsnittliga batteritiden för en robotgräsklippare är cirka 100 minuter. Dessa modeller är vanligtvis utrustade med en automatisk retur- och laddningsfunktion, vilket innebär att du slipper hålla koll på att ladda enheten manuellt.

  Beroende på hur stor räckvidd gräsklipparen har tenderar batteritiden liksom klippbredden att variera. Därutöver används även olika knivblad för olika bredder, som i sin tur kan justeras i höjdled. En gräsklippare med högt inställda blad är att föredra för trädgårdar med mer sluttningar och gupp.

  Om trädgårdens mark är ojämn är det även viktigt att ta hänsyn till enhetens hjul eftersom kraften i dessa spelar en viktig roll när det gäller att förflytta sig upp och ner för backar. De är även avgörande för att gräsklipparens ska kunna ge konsekventa klippresultat.

 • Funktioner

  Om din trädgård består av flera smala passager och trånga utrymmen samt är utsmyckad med många hinder behöver du en gräsklippare med utmärkta sensoriska egenskaper och som har stor rörelsevariation. Har du däremot en mycket stor trädgård bör du överväga en stor gräsklippare med lång drifttid. Eftersom större ytor tar längre tid att klippa bör du även värdesätta väderbeständiga egenskaper.

  Olika gräsklippare har olika anslutningsmöjligheter; vissa styrs manuellt, medan andra styrs via bluetooth och WiFi eller med en app. När du ska välja hur du vill styra din robotgräsklippare bör du tänka på dina preferenser och behov samt hur mycket tid du har.

  Det finns även nödvändiga säkerhetsfunktioner hos robotgräsklippare som ska övervägas – allt från barnsäkra funktioner till sådana som förebygger stöld. Det kan till exempel vara funktioner som aktiveras när du inte befinner dig i närheten av din enhet, eller automatisk avstängning när enheten lyfts upp.

 • Pris

  De dyraste robotgräsklipparna kostar mellan 20 000 och 30 000 kronor – i vissa fall mer. Dessa har vanligtvis en högkvalitativ konstruktion och lång drifttid samt är utrustade med flertalet sensorer. De erbjuder dessutom unika funktioner som gör dem mer anpassnings- och programmerbara.

  De mer prisvärda robotgräsklipparna kostar cirka 4 000 kronor. Dessa är generellt sett lämpade för mindre ytor samt erbjuder färre funktioner och har en enklare konstruktion. Deras batteritid, klippbredd och förmåga att ta sig an backar är i regel lägre än de avancerade modellerna.

 • Användar- och expertrecensioner

  Vi rekommenderar alltid att ta del av tidigare konsumenters erfarenheter av en viss robotgräsklippare. Dessa omdömen kan återberätta hur enheten fungerar i praktiken och om dess prestanda fungerar korrekt.

  Vi rekommenderar även att ta del av expertutlåtanden. Dessa fastställer exakt hur väl gräsklipparna fungerar under mer extrema förhållanden, jämför dem mot varandra och ser hur de står sig i förhållande till föregångare eller andra alternativ på marknaden.

  Vi har inkluderat såväl användar- som expertrecensioner i denna artikel för att hjälpa dig i valet av robotgräsklippare.

arrow-more

FAQ

Vilken robotgräsklippare är bäst i test?
Robotgräsklipparna Robomow RS615U och MCCULLOCH ROB R1000 är bäst i test.
Hur har man testat robotgräsklipparna?
Robotgräsklipparna har bedömts baserat på deras prestanda, det vill säga hur bra de klipper gräsmattor med olika typer av utmaningar. Man granskar även enheternas användarvänlighet, drifttid, energiförbrukning och ljudnivå.
När på året ska man börja klippa gräset?
I regel kan man börja klippa gräsmattan någon gång i maj när gräset börjar växa igen. Allt beror egentligen på när temperaturen i marken kommer upp i 7-8 °C.

Vad är en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en självgående maskin som används för att klippa gräset på en gräsmatta. Den kan programmeras av användaren för att klippa gräset så som denne vill.

Robotgräsklipparen är utrustad med sensorer som gör att den kan navigera runt på gräsmattan och undvika hinder. Det är även dessa sensorer som leder den tillbaka till laddningsstationen när enheten behöver laddas.

Robotgräsklippare har blivit ett populärt alternativ till den vanliga gräsklipparen – främst eftersom den sparar både tid och ansträngning från användaren. Den är dessutom tystlåten och miljövänlig eftersom den drivs på strömmen från ett batteri snarare än bensin. Robotgräsklippare finns i olika modeller och prisklasser, vilket innebär att man garanterat kan hitta en som passar ens behov och budget.

Vad är fördelarna med robotgräsklippare?

Robotgräsklipparen är en innovativ produkt som kan underlätta ditt trädgårdsarbete väsentligt. Nedan följer några av fördelarna med att använda en robotgräsklippare:

 • Sparar tid och ansträngning: Du behöver inte längre spendera timmar på att klippa gräset manuellt eller betala någon annan för att göra det. Med en robotgräsklippare kan du enkelt ställa in ett schema och låta den göra jobbet åt dig.
 • Bättre för miljön: En robotgräsklippare är vanligtvis batteridriven och har en hög energieffektivitet. Detta innebär att den inte förbrukar mycket el och inte släpper ut skadliga avgaser som en traditionell, bensindriven gräsklippare.
 • Snyggare gräsmatta: En robotgräsklippare klipper gräset jämnt och regelbundet, vilket resulterar i en jämnare och snyggare gräsmatta. Den har dessutom en mulchfunktion, vilket innebär att grässtråna klipps i mycket små bitar som sedan fungerar som naturligt gödningsmedel för gräsmattan.
 • Säkerhet: Genom att använda en robotgräsklippare minskar du risken för skador och olyckor. Du behöver inte längre oroa dig för att skära dig på ett vass blad eller trampa på en sten och snubbla.
 • Långsiktig besparing: Även om robotgräsklippare tenderar att vara kostsamma vid inköp kan de på lång sikt vara ekonomiskt fördelaktiga på grund av det reducerade arbetet och minskade slitaget.

Att tänka på innan du köper en robotgräsklippare

 • Hur stor är din trädgård? Det är viktigt att välja en robotgräsklippare som kan hantera utformningen av din gräsmatta och som klarar av att klippa hela din yta. Om du har flera gräsmattor som inte är sammankopplade, på till exempel på fram- och baksidan av ditt hus, bör du fundera på om du föredrar att fortsätta klippa en av gräsmattorna själv eller om du kanske kan koppla ihop de två gräsmattorna så att roboten kan göra allt arbete. I sådana fall bör du välja en robotgräsklippare som klarar av den sammanlagda ytan på båda gräsmattorna.
 • Hur platt är din trädgård? Om marken i din trädgård är ojämn, med till exempel sluttningar och upphöjningar, är det viktigt att välja en robotgräsklippare som klarar av dessa höjdskillnader utan att fastna. Om du har en väldigt ojämn gräsmatta kan det även vara nödvändigt att få gräsmattan utjämnad innan du investerar i en robotgräsklippare eftersom små hål kan göra att roboten fastnar eller att knivarna går i marken och skadas.
 • Vilken teknik föredrar du? De flesta moderna robotgräsklippare är utrustade med en app som gör att du kan styra robotens drift direkt i din mobil. Detta innebär att du kan sitta på din uteplats och på håll ställa in var, hur och när du vill att roboten ska vara aktiv. Vissa robotgräsklippare är mer simpla och kräver att du programmerar dem direkt på deras display. Robotgräsklippare kan vara utrustade med olika typer av teknik som hjälper dem att utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt. Det kan till exempel vara GPS-styrning, som hjälper robotgräsklipparen att kartlägga din trädgård så att den inte glömmer att klippa någonstans. De flesta robotgräsklippare är utrustade med sensorer som hjälper dem att undvika hinder på gräsmattan. Detta kan vara fördelaktigt om du till exempel glömmer att flytta en fotboll från gräsmattan.
 • Har du många träd och rabatter? Om du har stora träd i din trädgård som ibland tappar grenar och kvistar bör du helst se till att plocka bort dessa innan du sätter din robotgräsklippare i drift. Annars kan de förstöra robotgräsklipparens blad. Om du har många rabatter i gräsmattan eller många mindre vrår kan det vara svårt för robotgräsklipparen att memorera allt. Kontrollera med din återförsäljare vilken typ av robotgräsklippare som är bäst lämpad för just din trädgård.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta