Om oss

Kort om Konsumentmagasinet

Konsumentmagasinet är ett onlinemagasin för konsumenter. Vårt mål är att hjälpa våra läsare med inspiration och rådgivning när det kommer till att hitta rätt produkt till rätt pris. Vi gör detta genom att skapa noggrant utarbetat innehåll om konsumentvaror inom elektronik, hus/trädgård, sport och fritid.  

Vem ligger bakom Konsumentmagasinet? 

Konsumentmagasinet är idag en del av det digitala mediebolaget Obsidian Media. Vi är ett danskt företag med huvudkontor i Århus. 

Obsidian Media ApS
Bødker Balles Gård 15B
8000 Aarhus
CVR: 40483667
kontakt@obsidianmedia.dk  

Vår vision är både enkel och ambitiös: vi vill vara de bästa konsumentmagasin. Detta innebär att vi vill vara konsumenternas föredragna plattform när de vill hitta information om konsumentvaror.

Vi arbetar målinriktat för att optimera och uppdatera våra medier. Vi strävar alltid efter att skapa maximalt värde för våra läsare genom noggrann efterforskning om de ämnen vi berör i våra artiklar.

Vårt uppdrag är därmed att hjälpa konsumenter med inspiration och användbar kunskap som gör det lättare att hitta en produkt som matchar deras behov och budget. 

Du når oss via ovanstående e-postadress om du har några frågor, kommentarer, ris/ros eller andra funderingar. Vi svarar så fort vi kan, men det kan ta upp till sju arbetsdagar. 

Redaktionella riktlinjer, samarbetspartners och annonser

Vi är ett annonsfinansierat mediehus, och vi länkar till utvalda samarbetspartners för de produkter och tjänster som vi marknadsför i våra guider. Det fungerar genom den så kallade ”affiliate marketing”-modellen. Detta innebär att vi hänvisar våra läsare vidare till våra partners, och om de då köper produkten blir vi belönade med en mindre provision.

Detta är vår modell. Vi är väldigt öppna med det eftersom att den finansierar vårt arbete med att framställa bra och givande konsumentguider online. Detta innebär också att vi är både ambassadörer och en slags ”säljare” för våra partners, i och med att vi har ett ekonomiskt intresse. Med det sagt är det viktigt att förtydliga att vi först och främst försöker skapa värde och ett bra innehåll för våra läsare, vilket också är uppenbart i våra artiklar. 

Det är även viktigt att nämna att vi inte testar produkterna själva. Vi använder istället en komplicerad datainsamling och efterforskning för att samla externa tester, kundomdömen och priser på ett och samma ställe. Du behöver därför inte leta längre. 

Hur hittar vi de bästa produkterna? 

Många av våra artiklar är konsumentguider som handlar om hur du som kund hittar den bästa produkten för dina behov. Detta ställer höga krav på vårt arbete, och vår viktigaste uppgift är att identifiera marknadens bästa produkter för olika behov. 

För närvarande är det inte möjligt för oss att testa alla produkter själva. Vi vill därför skapa värde genom att samla all information på ett ställe och jämföra produkterna med varandra baserat på olika specifikationer och egenskaper. 

När vi beslutar vilka produkter som ska vara med i artikeln, och vilka som ska rekommenderas/framhävas, samlar vi omdömen från andra tester och experter inom området: 

  • Officiella konsumentorganisationer som svenska Råd & Rön, det danska konsumentrådet TÆNK, norska ForbrukerRådet, brittiska Which, amerikanska ConsumerReports och många andra. 
  • Officiella tester från större medier som Politiken, Jyllands-posten, NY Times, BBC och många fler 
  • Expertråd från medier inom den aktuella produktnischen, till exempel Flatpanels, BoBedre, T3 Magazine, KitchenArena, TechGearLab, GoodHouseKeeping etc.

Dessa expertråd jämförs även med konsumenternas åsikt om produkten. Vi samlar användarrecensioner från nätbutiker som Amazon, Coop, Elgiganten, Power, Whiteaway och Matas, där kunderna själva har recenserat produkten. 

Ovanstående information kombineras även med en massa efterforskning bestående av samtal med stora återförsäljare och leverantörer samt granskningar av onlineportaler, YouTube-recensioner och diverse forum. Baserat på allt detta kan vi sedan rekommendera produkter som vi menar har klarat sig bäst i test. 

Med test menar vi därmed både officiella tester och ”det ultimata testet”, vilket ju är konsumenternas egna omdömen. Vi anser att kombinationen av allt detta skapar en korrekt bild av de produkter som vi bedömer ger våra läsare mest valuta för pengarna. 

För att skapa ännu mer värde för pengarna sammanställer vi även en prisjämförelse för varje produkt. Där kan våra läsare se vilken butik som säljer produkten billigast. 

Våra två forskningsansvariga, Maria och Vladimir, står för det dagliga arbetet med att leta upp information om produkter. 

Reservation 

Vi Konsumentmagasinet och Obsidian Media reserverar oss för felskrivningar och felaktig information om de produkter och tjänster vi lyfter fram på våra webbplatser. Även om vi spenderar väldigt mycket tid på efterforskning och kvalitetssäkring kan det uppstå fel i våra artiklar. Vi rekommenderar alltid att du som läsare/kund kontrollerar produktinformationen hos återförsäljaren eller leverantören av produkten.

Det är också värt att nämna att vi under 2020 har förvärvat och tagit över ett antal hemsidor som handlar om konsumentvaror. Vi jobbar fortfarande på att gå igenom dessa för att upptäcka eventuella problem och felaktig information.