Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Crosstrainer - Bäst i test: Guide till de bästa crosstrainers

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 8, 2024.

Crosstrainer - Bäst i test: Guide till de bästa crosstrainers

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Crosstrainer är en relativt ny typ av träningsmaskin som under de senaste åren tagit gymmen med storm. Många privatpersoner har bestämt sig för att investera i en crosstrainer att ha hemma, istället för den gamla motionscykeln. Detta hänger naturligtvis ihop med att en crosstrainer aktiverar hela kroppen och därmed är otroligt effektiv till både konditionsträning och kaloriförbränning.

I detta test av crosstrainers tittar vi närmare på de bästa crosstrainers som finns på marknaden just nu. Vi täcker en bred prisskala så att alla, oavsett budget, kan komma igång med motioneringen. I bedömningen tar vi bl.a. avstamp i officiella, oberoende tester och diverse konsumentrecensioner. Sist i artikeln har vi en liten guide med ett par bra tips om hur du väljer rätt crosstrainer baserat på dina behov, och slutligen går vi in på varför crosstrainers är så bra för konditionsträning och viktnedgång.

Senast ändrad:

Vi har lagt till Gymstick GX6.0 Cross Trainer på andra plats i vår artikel över marknadens bästa cross trainers, ett bra val för alla som söker träning med låg belastning som är skonsam mot lederna men kraftfull i prestanda.

Tidigare ändringar:

29. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av crosstrainers i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

24. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Crosstrainer Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda crosstrainers

SOLE E35 crosstrainer - crosstrainer med pulsbälte, fläktar och högtalarsystem

Bästa justerbara crosstrainer enligt T3.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Rekommenderas av Topfitnessmag.com
 • check Testvinnare hos svenska Bäst-i-test.se
 • check Rankas som ”Best Buy” i USA
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på SOLE E35 crosstrainer:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Unika pedaler och rörelser utformade i samarbete med fysioterapeut
 • Inkluderat pulsbälte, fläktar och högtalarsystem
 • Inbyggd Bluetooth

Fördelar

 • Stor LCD-display
 • Många extra möjligheter för inställningar och anpassningar
 • Motståndsnivån är justerbar på handtaget
 • Glidande och tysta rörelser under träningen
 • Tung professionell modell med hög stabilitet

Nackdelar

 • Stor maskin som kräver relativt hög takhöjd

Det amerikanska magasinet Top Fitness Magazine har i stort sett bara positivt att säga om denna modell, efter att den testades och därefter kröntes som ”Best Buy” i flera amerikanska recensioner. Detsamma gäller för övrigt hos svenska testlaboratoriet Bäst-i-test.se, som 2016 testade 17 olika populära crosstrainers. Här fick modellen toppbetyg med 10 av 10 möjliga poäng, något som gav ”Testvinnare”- betyget.

SOLE E35 hör till den relativt dyra halvan av crosstrainers för hemmabruk. Med det är fortfarande tal om en modell som definitivt hör till kvalitetsmaskinerna på gymmet och till ett särskilt konkurrenskraftigt pris. Faktiskt så är den här modellen på många sätt bättre än gymmens genomsnittliga crosstrainers, på så sätt att den erbjuder väldigt många möjligheter för justeringar och inställningar. Exempelvis kan rampvinkeln ställas in, så att olika delar av benmuskulaturen tränas optimalt.

Mer om SOLE E35 crosstrainer

Specifikationer

 • Vikt: 105 kg
 • Motståndsnivåer: 20
 • Max. användarvikt: 170 kg
 • Träningsschema: 10
 • Mått: 209 x 79 x 170 cm

Är du seriös med din träning och målet är kaloriförbrukning, konditionsträning eller viktnedgång, kan den lilla extra investeringskostnaden med SOLE E3 löna sig. Utöver många motståndsnivåer, träningsprogram och allmänna standardfunktioner får du både pulsmätning via handtagen och eventuellt via medföljande pulsbälte. Det finns också inbyggda fläktar för de hårda träningspassen och högtalare så att du kan ansluta din mobiltelefon, MP3-spelare eller liknande och få ett bra stereoljud som hjälper med att hålla tempot uppe.

Pedalerna är utformade i sammarbete med fysioterapeuter, något som resulterar i en liten tvågraders vinkel, som reducerar belastningen på anklarna och knäna. Pedalerna är dessutom utrustade med hjul och spår som gör att de glider ganska ljudlöst. Generellt talar vi om en stor och relativt tung professionell modell och den reducerade flyttbarheten är en få nackdelar som lyfts fram av Bäst-i-test.se. Dess extra vikt ger dock ökad stabilitet och är knappast någon större nackdel i praktiken.

Crosstrainer GX6.0 Gymstick - Crosstrainer med utrymmeseffektiv design

Bra och mångsidig crosstrainer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Crosstrainer GX6.0 Gymstick:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Datoriserat magnetiskt motstånd
 • Mångsidiga träningsprogram
 • Hjärtfrekvensövervakning

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår mening är Gymstick GX6.0 Cross Trainer ett kraftpaket för fitness som erbjuder en mängd fördelar. Först och främst, oavsett om du är nybörjare eller en avancerad fitnessentusiast, säkerställer de 16 motståndsnivåerna att du kan finjustera din träningsintensitet för att matcha din fitnessnivå. Denna anpassningsförmåga förbättras ytterligare genom införandet av Bluetooth-anslutning, vilket möjliggör integration med populära fitnessappar som Kinomap och Swift.

När det gäller kravet på ett specialiserat pulsbälte tror vi att denna nackdel kan vändas till en fördel. Även om det är en extra investering ger det ett lager av precision till din träning, så att du kan övervaka din hjärtfrekvens exakt. Den här funktionen överensstämmer med GX6.0: s engagemang för skräddarsydda träningsupplevelser.

Fördelar

 • Erbjuder ett mångsidigt utbud av motståndsnivåer
 • Stödjer Bluetooth-
 • Utrymmesvänlig design
 • Tillgänglig för ett brett spektrum av användare

Nackdelar

 • Specialanpassat pulsbälte krävs

Om du återhämtar dig från en skada eller hanterar ledproblem vet du hur viktigt det är att hitta träningsalternativ med låg belastning som fortfarande ger resultat, och det är där Gymstick GX6.0 Cross Trainer briljerar. Träningsmaskinen är utrsutad med hjärtfrekvensövervakning vilket inte bara ett tjusigt tillägg; utan kan verkligen påverka dina träningspass. Verktyget låter dig utföra kontrollerade, säkra övningar som minimerar belastningen på dina leder samtidigt som du får betydande fördelar för din hjärt-kärlhälsa.

Recension: En detaljerad recension av Crosstrainer GX6.0 - Gymstick

Specifikationer

 • Mått: 140 x 55 x 164 cm
 • Motståndsnivåer: 16
 • Träningsschema: 17
 • Vikt: 58 kilo
 • Max. användarvikt: 120 kilo

Mångsidig träning direkt i hemmet

Med inbyggt datoriserat magnetiskt motstånd ger denna crosstrainer precision och variation i din träning, lite som att ha en personlig tränare till hands. Det är vad GX6.0 erbjuder med sina 16 motståndsnivåer och sitt imponerande utbud av 17 olika träningsprogram. Varje program är utformat för att tillgodose olika fitnessmål och nivåer, vilket gör det lämpligt oavsett om du tar ditt första steg in i fitness eller pressar gränserna för din atletiska skicklighet. De många olika programmen innebär att varje träningspass kan bli en ny utmaning, vilket håller din rutin fräsch och spännande.

Smart teknik möter kompakt design

En av de utmärkande funktionerna i crosstrainern är dess stöd för Bluetooth. Detta gör att du kan parkoppla crosstrainern med fitnessappar som Kinomap och Swift, vilket ger roliga och interaktiva träningspass direkt i vardagsrummet. Maskinens kompakta storlek, med framhjul för enkel förflyttning, innebär att den passar perfekt i ditt hem utan att ta upp för mycket utrymme.

Dessutom är hållbarhet nyckeln till GX6.0. Den är byggd för att hålla länge, med stöd för upp till 120 kilo, vilket gör den till ett pålitligt val för regelbunden användning. Dessutom är den lämplig för lågintensiv konditionsträning, vilket minskar belastningen på dina leder samtidigt som du får ett bra träningspass.

Tips: Vi rekommenderar att du utnyttjar GX6.0:s stöd för Bluetooth fullt ut för att ansluta till träningsappar och lyfta din hemmaträning till en ny nivå av interaktivitet och personalisering.

Mer om Crosstrainer GX6.0 Gymstick

Specifikationer

 • Mått: 140 x 55 x 164 cm
 • Motståndsnivåer: 16
 • Träningsschema: 17
 • Vikt: 58 kilo
 • Max. användarvikt: 120 kilo

Abilica Premium FC BT - crosstrainer för mer avancerad träning

Bästa crosstrainer för avancerad träning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Abilica Premium FC BT :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Maximal användarvikt på 200 kg
 • Apparna iConsole+ och Fit Hi Way
 • Pedaler kan ställas in på fem olika nivåer

Konsumentmagasinets omdöme

Crosstrainern Abilica Premium FC BT har en lättläst display och robusta PVC-transporthjul som gör den till ett bra val för avancerade användare. Den enda förbättringspotentialen hos denna crosstrainer är att den saknar inbyggd flaskhållare. Trots denna lilla nackdel är denna crosstrainer en högpresterande träningspartner som vi verkligen rekommenderar.

Fördelar

 • Robust och stabil konstruktion
 • Robusta transporthjul i PVC
 • Pulsmätare
 • Lättläst display

Nackdelar

 • Saknar inbyggd flaskhållare

Crosstrainern Abilica Premium FC BT passar särskilt bra för dig som redan är vältränad och relativt van vid crosstrainers. Den här Abilica-modellen har en enkel men robust design som klarar en maximal användarvikt på 200 kg.

Mer om Abilica Premium FC BT

Specifikationer

 • Motståndsnivåer: 32
 • Max. användarvikt: 200 kg
 • Träningsschema: 14
 • Vikt: 72 kg
 • Mått: 65 x 183 x 170 cm

Crosstrainern Abilica Premium FC BT har en steglängd på 51 cm. Du kan justera motståndet på 32 olika nivåer. Pedalerna på Abilica kan dessutom ställas in på fem olika nivåer för att göra dem mer bekväma för olika personer. Det breda utbudet av funktioner och program gör detta till en mångsidig träningsmaskin som kan användas för en mängd olika träningsrutiner.

De 14 träningsprogrammen gör att du kan variera din träning så att den blir roligare. Premium FC BT kommer med apparna Fit Hi Way och iConsole+ som gör att du kan följa dina framsteg och få tillgång till träningsprogram online. Tack vare pulsmätaren kan du säkerställa att du alltid tränar inom din målpulszon.

ATHLETE C55 crosstrainer - kondition och styrketräning i en och samma maskin

Bästa crosstrainer för hemmabruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på ATHLETE C55 crosstrainer:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd
 • Användarvänlig design idealisk för hemmabruk
 • Lätt att flytta med eftersom den är utrustad med transporthjul

Fördelar

 • Solid och stabil
 • Trådlös pulsmottagare
 • Mycket elegant design
 • Smidig rörlighet
 • Flera motståndsnivåer att välja mellan

Nackdelar

 • Utan bluetooth och avancerade funktioner

Nästa crosstrainer som du inte vill gå miste om är ett budgetval för dig som vill ha en effektiv maskin utan att behöva betala särskilt mycket. Det är värt att påpeka hur ATHLETE C55 från märket Titan Life har vunnit ”det bästa budgetvalet” i ett test som utfördes år 2019. Kunderna verkar utan tvekan hålla med om detta och har visat sitt stöd i form av en hel uppsjö av positiva kundomdömen.

Mer om ATHLETE C55 crosstrainer

Specifikationer

 • Motståndsnivåer: 32
 • Max. användarvikt: 120 kg
 • Träningsschema: 12
 • Vikt: 55 kg
 • Mått: 72 x 169 x 156 cm

Utöver det billiga priset, vad är det egentligen som är så lockande med just ATHLETE C55? Här har vi en crosstrainer som kommer att fullända hemmagymmet med hjälp av sin effektiva steglängd på 40 cm samt ett komfortabelt mellanrum mellan pedalerna som tillsammans resulterar i mycket god rörlighet utan att det känns udda.

För att skräddarsy träningspassen så att de blir rätt för dig kan du välja mellan olika motståndsnivåer. Det är upp till dig om du vill ta det lugnt utan att anstränga dig särskilt mycket eller om du är ute efter en äkta utmaning. Det här är en av de många fördelarna med ATHLETE C55: det är en crosstrainer som passar de flesta.

Med en handpulssensor på crosstrainerns armstänger håller du lätt reda på din puls, men detta är inte det enda som du kan kontrollera under träningens gång. Glöm inte att det också finns en display som tillåter dig att kontrollera tiden som du har använt din crosstrainer, distans, hur många kalorier du har förbrukat och dylikt.

Glöm heller inte att ATHLETE C55 väger 55 kg, klarar av en vikt på upp till 120 kg samt att du gynnas av att beställa ett golvskydd separat. På så sätt säkerställer du att det aldrig blir några repor i golvet vid användning av ATHLETE C55 eller någon annan crosstrainer.

CR30 crosstrainer - perfekt crosstrainer för hemmabruk

Mycket crosstrainer för pengarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på CR30 crosstrainer:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Kompakt och stabil
 • 12 träningsprogram
 • Inbyggd pulsmätare
 • Ganska billigt pris

Nackdelar

 • Står inte helt still vid användning, golvskydd rekommenderas

Letar du efter den rätta crosstrainern för ditt hem? Vill du lägga vantarna på en maskin som både är billig, snygg och guidar dig på rätt väg så att du inom kort kan få njuta av de där perfekta träningspassen? Välj då CR30 från märket Master Fitness! Med en stor display som håller koll på allt som du har åstadkommit, möjligheten att välja mellan ett stort antal program och helt enkelt den sköna känslan av att dra nytta av maskinen blir träningspassen utomordentligt spännande.

Mer om CR30 crosstrainer

Specifikationer

 • Motståndsnivåer: 16
 • Max. användarvikt: 150 kg
 • Träningsschema: 24
 • Vikt: 62 kg
 • Mått: 59 x 158 x 166 cm

Få den där äkta gymkänslan utan att ens behöva ge dig av till gymmet. Med en CR30 i ditt hem får du ta del av en högkvalitativ maskin med bakhjulsdrift som ser till så att crosstrainern blir kompakt och skön att använda. Du har så många som 12 olika program att välja mellan, vilket betyder att du kan sikta på de lite lugnare programmen vissa dagar medan du verkligen tar i andra dagar.

Framför dig på crosstrainern har du en stor display som tydligt syns under hela träningspasset. Inte agerar denne display enbart som motivation, utan du får också tillgång till händig info som kan hjälpa dig på traven. Tid, distans, hastighet och puls är bara några exempel på vad crosstrainern mäter medan du använder den. På så sätt kan du verkligen ta tag i din träning på rätt vis!

Jämfört med många andra crosstrainers på marknaden ligger CR30 ganska billigt till, men trots detta har det inte slarvats eller snålats med kvaliteten. Det finns som sagt 12 program att välja mellan, och den stora displayen ser till så att du alltid tydligt har en översikt av ditt träningspass. Allt som du kan behöva beställa separat är ett golvskydd, och sedan är du redo att dra nytta av CR30 närsomhelst!

C50-R PERFORMANCE - tystgående crosstrainer

Bäst för allsidig träning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på C50-R PERFORMANCE:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Uppföljning av prestanda med iConsole + utbildningsprogram
 • Inbyggda ergometerkontroller och 20 program
 • Ergonomisk utformning garanterar en naturlig hållning

Fördelar

 • Stora, stabila pedaler
 • Kan anslutas till Bluetooth
 • Robust konstruktion
 • Ganska tystlåten
 • Lätt att flytta runt och förvara med transporthjul

Nackdelar

 • Motståndet kan endast justeras från konsolen

C50-R PERFORMANCE må kanske inte hamna högst upp på listan, men trots detta har den nog med fördelar för att vara värd sitt pris. Den här crosstrainern kommer från märket Tunturi Fitness, och det finns imponerande nog 20 olika träningsprogram att välja mellan, så inte är det snålt med valmöjligheter. Detta ser till så att du kan träna på dina egna villkor, och då crosstrainern befinner sig hemma hos dig slipper du att ta dig till gymmet för att träna. Riktigt smidigt, helt enkelt!

Mer om C50-R PERFORMANCE

Specifikationer

 • Motståndsnivåer: 32
 • Max. användarvikt: 135 kg
 • Träningsschema: 20
 • Vikt: 58,3 kg
 • Mått: 67 x 164 x 144 cm

C50-R PERFORMANCE är en crosstrainer som väger 58,3 kg och klarar av en maximal användarvikt på 120 kg. Den kommer utrustad med transporthjul så att det ska vara lätt att flytta på maskinen när det väl behövs. Glöm heller inte den händiga handpulssensorn som håller koll på din puls, och det ingår även trådlös pulsmottagning – men pulsbältet behöver du köpa separat.

När du ställer dig på crosstrainern möts du av en liten skärm framför dig, och den här smarta displayen säkerställer att du lättare kan hålla koll på dina träningspass. Den ger dig nämligen en översikt över hur länge du har använt din crosstrainer, hur långt du har kommit, vad din hastighet är för tillfället, hur många kalorier du har bränt och mer därtill.

C50-R PERFORMANCE är en relativt ordinär crosstrainer när man jämför den med andra modeller på marknaden, men det som får maskinen att skina lite extra är de tidigare nämnda 20 träningsprogrammen som tillåter dig att skräddarsy dina pass så att de blir så utmanande som du föredrar. För att vara på den säkra sidan, beställ gärna ett golvskydd separat som du lägger under maskinen. Då slipper du risken av att repa golvet.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

C65 crosstrainer - liten, men full av funktionalitet

Bästa crosstrainer för små utrymmen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på C65 crosstrainer:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Praktiska, rymdbesparande dimensioner för begränsade utrymmen
 • Unikt "drivkraftssystem
 • 10 förinställda träningsprogram av 21 möjliga

Fördelar

 • Stabil trots sin kompakta design
 • Lätt och praktisk design
 • 40 cm i steglängd
 • Lätt att flytta och förvara
 • Hög maxvikt för användaren på 130 kg

Nackdelar

 • Ingen hållare för varken mobil, surfplatta eller vattenflaska
 • Display utan blixtnedslag

Vem säger att en effektiv crosstrainer behöver ta plats? C65 från märket Titan Life är prov på att du kan få en riktigt robust träningsmaskin utan att den ser stor och klumpig ut. Även om svänghjulet bara väger 6 kg ser crosstrainerns förträffliga drivkraftssystem till så att det känns som 11 kg. Resultatet blir ett härligt utmanande träningspass samtidigt som maskinen förblir lättviktig.

Mer om C65 crosstrainer

Specifikationer

 • Motståndsnivåer: 16
 • Max. användarvikt: 130 kg
 • Träningsschema: 21
 • Vikt: 45 kg
 • Mått: 78 x 156 x 166 cm

För bekvämlighetens skull har C65 40 cm i steglängd, så visst finns det gott om plats att röra sig på. Med 21 imponerande program får du träningspass som blir passande för dig utan att du behöver kompromissa. När startskottet väl har avfyrats kan du ta hjälp av den smarta displayen som håller koll på distans, puls, tid, hastighet, motstånd, varv per minut, watt samt hur många kalorier du har bränt. Detta gör det lättare för dig att sätta upp klara mål som du kan följa för att optimera dina träningstillfällen.

Det finns många crosstrainers på marknaden, så vad får C65 att stå ut i mängden? En viktig punkt är självfallet den lätta vikten på 52 kg tillsammans med det aningen mindre utseendet. Det är lätt att träningsmaskiner ser stora och klumpiga ut, men detta har C65 lyckats att undvika.

4 STAVAR PULS crosstrainer - utmärkt för träning i alla hushåll

Bra prisvärd crosstrainer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på 4 STAVAR PULS crosstrainer:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Smidig och tyst remöverföring
 • Stor, lättläst LCD-display med olika funktioner
 • Motståndskontroll i flera nivåer

Fördelar

 • Mycket tystlåten
 • Gummibeklädd undersida för extra stabilitet och golvskydd
 • Lätt att montera
 • Har möjligheten att mäta din puls
 • Stora, bekväma paddlar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Funktioner och design lämpar sig bättre för nybörjare

Sist men inte minst har vi nått CROSSTRAINER 4 STAVAR PULS, en träningsmaskin som håller hög standard och utan tvekan kommer att passa in i de flesta hemmen. Crosstrainern kommer från märket VidaXL och kan beställas till ett förvånansvärt lågt pris, så om du har en ganska tajt budget kan det här vara just den crosstrainern som blir rätt för dig.

Mer om 4 STAVAR PULS crosstrainer

Specifikationer

 • Motståndsnivåer: ?
 • Max. användarvikt: 100 kg
 • Träningsschema: ?
 • Vikt: 26,19 kg
 • Mått: 55 x 155 x 110 cm

CROSSTRAINER 4 STAVAR PULS bjuder på ett antal motståndsnivåer som gör träningen mer utmanande för dig, och på så vis kan du bygga upp styrka medan du justerar motståndet efterhand. Med en smart LCD-skärm är det inga svårigheter att hålla reda på kaloriförbrukning, avstånd, hastighet eller tid – och du kan till och med mäta din puls. CROSSTRAINER 4 STAVAR PULS är ganska tystlåten, någonting som uppskattas av många användare.

Den gummerade undersidan är en del av crosstrainern som definitivt måste få ta emot lite beröm då detta både skyddar ditt golv samt ser till så att crosstrainern står mer stabilt. Inbyggda hjul ser samtidigt till så att du kan flytta maskinen när det väl behövs. När allt kommer till kritan finns det därför mer än några få punkter som har resulterat i att denna crosstrainer har hamnat på topplistan.

5 saker att tänka på innan du köper crosstrainer

 • Funktioner

  Många crosstrainers har inbyggda träningsprogram som hjälper dig att variera din träning och utmana dig själv när du blir starkare. Om du vill ha olika träningspass varje dag eller gillar att utmana dig själv är det bäst att välja en crosstrainer med fler program och motståndsnivåer. Crosstrainers kan ha ett fåtal träningsprogram, vilket kan räcka för nybörjare. Professionella maskiner däremot har ofta olika inbyggda motivationsprogram som är utformade för att hjälpa användarna att följa sina framsteg och prestationer. Vissa har också displayer som visar din puls, hastighet och tillryggalagd sträcka. Andra användbara funktioner är hållare för surfplattor och flaskor, justerbara fotremmar och transporthjul för enkel förflyttning. Vissa crosstrainers kan innehålla en pulsmätare, som kan hjälpa till med viktminskningsmålen och bidra till att hålla användarens puls inom ett förutbestämt intervall. Genom att ta dig tid att hitta en crosstrainer med de funktioner som är viktiga för dig kan du vara säker på att hitta en som uppfyller dina behov och hjälper dig att nå dina träningsmål.

 • Steglängd

  Längden mellan pedalerna på en elliptisk maskin när de är på sitt bredaste avstånd från varandra kallas för steglängd. Genom att ha en justerbar steglängd är moderna modeller mycket mer mångsidiga. Om steglängden är för kort kan det kännas obekvämt under träningspasset, men om steglängden är för lång kan det hända att du sträcker dig för långt eller sträcker dig bara för att slutföra varje pedalrotation. Du kommer att känna dig bekväm och naturlig om steglängden är korrekt. Leta efter de som har en steglängd på 35 till 55 cm. Ju längre steget är, desto smidigare och mer flytande blir det.

 • Maximal användarvikt

  Maximal användarvikt är den maximala vikt som maskinen är konstruerad för att klara av att bära på ett säkert sätt. De flesta crosstrainers har en maximal användarvikt på cirka 150 kg. Vissa maskiner kan dock ha en högre eller lägre maximal användarvikt. Det är viktigt att kontrollera maskinens specifikationer innan du köper. Om du är på den tunga sidan, kontrollera den rekommenderade användarvikten – vissa har en gräns på endast 90-100 kg. Du kan behöva en annan modell om du eller någon annan som använder maskinen överskrider maxviktsgränsen.

 • Pris

  Priset för de mer budgetvänliga alternativen startar på cirka 3000 kronor. Dessa har vanligtvis färre funktioner och inställningsmöjligheter, samt lägre byggkvalitet och stabilitet. I den dyrare prisklassen finns crosstrainers med ett pris på runt 20 000 kronor och uppåt. Dessa modeller är av bättre kvalitet, är mer stabila, har större informationsskärmar, fler förinställda program och bättre inställningar för lutning.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är alltid en bra idé att titta på vad tidigare kunder har att säga om specifika crosstrainers, och hur effektivt de fungerat för dem. Användarrecensioner kan ge insikt om huruvida en viss modell lever upp till sin utlovade hållbarhet och användarvänlighet. Expertrecensioner kan fastställa mer exakt hur väl crosstrainers fungerar under mer extrema förhållanden, jämföra olika modeller mot varandra och se hur de står sig i förhållande till tidigare modeller eller marknaden. Båda typer av recensioner finns med i vår testguide med förhoppningen om att göra ditt val lite enklare.

arrow-more

FAQ

Vilken crosstrainer är bäst i test?
Det finns en mängd olika modeller av crosstrainers på marknaden och det är svårt att säga vilken som är den absolut bästa. Det beror helt enkelt på vilka behov du har och vilka faktorer som du prioriterar mest.
Hur testas en crosstrainer?
En crosstrainer bedöms baserat på användarvänlighet, inbyggda program och inställningar samt byggkvaliteten.
Lönar det sig alltid att köpa en dyrare crosstrainer?
Det finns argument både för och emot detta. Om du vill ha en crosstrainer som håller samma kvalitet och komfortnivå som träningsmaskinerna på gymmet bör du vara beredd på att leta i den dyrare priskategorin. En billigare modell kan dock fungera lika bra, och det viktigaste är ändå att du får ordentligt med motion. Tänk dock på att träningsglädjen tenderar att stiga om utrustningen är i toppklass. En gedigen investering kan därför vara den sista knuffen du behöver för att uppnå dina mål.

Vad är en crosstrainer bra för?

En crosstrainer är en träningsmaskin som är bra för att träna flera olika muskelgrupper och förbättra din kondition. Här är några av de fördelar och vad en crosstrainer kan vara bra för:

 1. Kardiovaskulär träning: Crosstrainer är utmärkta för att förbättra din kardiovaskulära kondition. De ger en effektiv träning som ökar din hjärtfrekvens och förbättrar lungkapaciteten. Det kan hjälpa dig att förbättra din uthållighet och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
 2. Låg belastning: Crosstrainers är skonsamma mot lederna eftersom de har en låg påverkan. Detta gör dem lämpliga för personer med knä- eller höftproblem eller de som vill undvika överbelastningsskador som kan uppstå med högintensiv löpning eller hoppträning.
 3. Helkroppsträning: När du använder en crosstrainer aktiverar du både din överkropp och din underkropp. Du tränar benmusklerna, rumpmuskulaturen, ryggmusklerna, axlarna och armarna samtidigt. Det gör crosstrainer till en effektiv träningsmaskin för att bygga och stärka musklerna i hela kroppen.
 4. Kaloriförbränning: Crosstrainers kan hjälpa dig att bränna kalorier effektivt. Eftersom de involverar flera muskelgrupper samtidigt, ökar de din totala kaloriförbränning, vilket kan vara fördelaktigt om du försöker gå ner i vikt eller bibehålla en hälsosam vikt.
 5. Förbättrad balans och koordination: Användning av crosstrainer kräver en viss grad av balans och koordination, särskilt om maskinen har rörliga handtag. Detta kan hjälpa till att förbättra din kroppsuppfattning och din förmåga att koordinera rörelser.
 6. Anpassningsbar träning: De flesta crosstrainers har justerbara motståndsnivåer och program, vilket gör det möjligt att anpassa din träning efter din fitnessnivå och träningsmål. Du kan välja mellan olika intensiteter och träningsprogram för att utmana dig själv.

Sammanfattningsvis är en crosstrainer en allsidig träningsmaskin som kan vara bra för att förbättra din kardiovaskulära hälsa, bygga och stärka muskler i hela kroppen, och bränna kalorier. Det är också skonsamt mot lederna, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med skaderisk eller ledproblem.

Vilken crosstrainer ska jag välja?

Priset är, som med allt annat, en väsentlig del när du ska välja crosstrainer. Om du söker efter komfort och kvalitet på samma nivå som de crosstrainers du hittar på gymmet, måste du vara beredd på att den önskvärda modellen kommer att finnas bland de dyrare i denna genomgång.

Crosstrainers som är billigare än de som finns på gymmet kan vara minst lika bra och effektiva – huvudsaken är att du kan träna på ett bra sätt. Vår erfarenhet visar dock på att lusten att köra igång hänger ganska tät ihop med bra utrusning, och en extra investering kan vara det som gör att du hittar lusten att fortsätta med träningen. Har du satt upp några specifika mål, kan en investering i en bra crosstrainer vara det som får igång dig på allvar.

Design och färger kan vara viktiga parametrar för vissa, men det är självklart viktigare att titta på andra mer väsentliga parametrar för din dagliga träning. Oftast står crosstrainern ändå inte mitt i rummet, utan kanske i gästrummet eller någon annanstans i hemmet. I en mindre lägenhet är vardagsrummet kanske den optimala lösningen, och i så fall bör du tänka ett varv till angående modellens rörlighet. Här kan en lättare modell eller en modell med transportshjul vara det bästa alternativet.

De flesta crosstrainers är utrustade med många olika program och andra valmöjligheter. Det kan t.ex. vara crosstrainers som har pulsprogram eller ger möjligheten att koppla in pulsmätaren du är van att använda.

Varför har crosstrainers blivit så populära?

Mätningar visar att långdistansskidåkning är en av de idrottsgrenar där utövarna använder allra mest energi. Det beror på att hela kroppen är i gång och alla musklerna används. De flesta har dock inte möjligheten att ta en skidtur efter jobbet, och crosstrainern är därför ett riktigt bra alternativ. Den stimulerar nämligen kroppen på samma sätt där armar, ben och resten av kroppen används. Detta ökar kaloriförbränningen och kan också få pulsen upp under loppet av ett ögonblick. Är du ute efter en förbättrad kondition och/eller viktnedgång, är crosstrainern det perfekta redskapet.

Samtidigt utmärker sig crosstrainern med att kroppen inte belastas på ett osunt sätt. Löpning är en utmärkt motion, som dock inte sällan resulterar i överbelastningsskador. Det beror på att kroppen helt enkelt inte är byggd för de hårda nedtrampningar som sker när man springer på asfalt eller betong. Den typen av problem uppstår inte när du tränar med glidande rörelser på en crosstrainer, där fotställningen och även höjden kan ställas in så de blir optimala.

Många använder specifikt crosstrainern under vintern, vilket kanske är roligare än att gå och springa ute i snön och kylan. Fördelen är dessutom att man kan läsa en bok eller titta på något program på TV:n samtidigt som hälsan förbättras och de extra kilona förbränns.

Med crosstrainern motionerar du hela kroppen

Danska journalisten Birgitte Nymann har skrivit hela 23 böcker om kost och motion. Hon berättar i en intervju i tidningen Ute och Hemma varför crosstrainern är så bra för att gå ner i vikt.

Som tidigare nämnts så är längdskidåkning en av de träningsformer där du förbränner mest energi per minut och snabbast förbättrar din kondition. En crosstrainer liknar längdskidåkning i rörelserna du gör. Du belastar både ben och armar samtidigt, vilket enligt Birgitte Nymann ger en skyhög energiförbrukning.

För att få ut det mesta av din träning på crosstrainern kan du använda olika typer av intervallträning, som HIIT. Du kan läsa mer om detta och andra tips och tricks för att få bästa resultat på Konsumentmagasinet.se, där du kan läsa om trappmaskiner.

En crosstrainer kan ses som en kombination av en stegmaskin och en konditionscykel. Detta ger möjlighet till riktigt bra konditionsträning, eftersom du aktiverar många av kroppens muskler på en och samma gång.

Den är också bra för rehabilitering om du t.ex. har skador:

Crosstrainer är också riktigt bra om du har skador du måste ta hänsyn till. Detta beror på att det är en mycket mild träningsform där du får möjlighet att aktivera hela kroppen. Din kropp får ingen vertikal belastining genom dina leder, såsom andra sorters träning gör, som t.ex. löpning. Detta beror på att crosstrainern gör så att du har fötterna i rörelse med pedalerna medan du är aktiv, så att du inte belastar dina leder i onödan.

Bra träningsråd:

Det svenska hälsomagasinet iForm, som är specialiserat på allt som har med träning att göra, skriver positivt om crosstrainers och hur man kan använda dem på bästa sätt. Eftersom en crosstrainer är en blandning av löpband, stegmaskin och konditionscykel, får du alla fördelarna i en och samma maskin. Som tidigare nämnts är en crosstrainer ett väldigt bra redskap för dig som har någon typ av skada, men som ändå vill fortsätta att ta hand om dig själv och träna. I och med det faktum att fötterna aldrig lämnar pedalerna, som man gör när man är ute och springer, skapas det ingen tung belastning på dina knän och leder.

Ett bra sätt att hålla dig i form på en crosstrainer är ett så kallad intervallpass, där du ökar farten och sänker den i intervaller, och på så sätt aldrig låter kroppen komma in i sin comfort zone, vilket bränner fettet på det absolut bästa sättet. Börja med 10 minuters uppvärmning, och börja sedan köra så snabbt du kan i en minut och sedan sänker du farten i en minut. Upprepa i 5-6 omgångar. Du kan läsa iForms artikel här helt gratis.

Önskar du läsa fler bra träningsråd, har den kända hälsocoachen Chris MacDonald skrivit en artikel tillsammans med den stora och väletablerade danska tidningen Politiken.dk, där du kan läsa en del av hans bästa råd. Här finns det både bra råd till träning generellt sett, men även varför han tycker att crosstrainern är ett bra val när det gäller motion. Du kan läsa hela artikeln här.

Såhär använder du en crosstrainer på bästa sätt:

Löptränaren Christian Madsen har i sammarbete med fitnessmagasinet iform.dk skrivit en artikel som tittar närmare på hur du tränar rätt med din crosstrainer. Du kan läsa hela artikeln hos iform här.

Han nämner bl.a. att om man ska ha den mest optimala effekten, är det viktigt att även använda dina armar aktivt. Att du kan använda både armar och ben samtidigt är nämligen en av de positiva bitarna med maskinen, då aktiveringen av flera muskelgrupper samtidigt gör att du kan få upp pulsen mycket högre än normalt.

Christian Madsen ger dessutom en rad tips på effektiva träningsprogram i artikeln.

En annan bra grej att komma ihåg är att variera träningen på crosstrainern, så att du inte alltid gör samma rörelser. Iform.dk har skrivit en artikel där de ger andra råd om hur du kan uppnå varierad träning. Läs mer här.

Men det finns också andra träningsredskap som kan vara lika effektiva som crosstrainer, även om de kanske inte är lika kända. En av dessa är airtracks. Airtracks är en form av träningsutrustning som används för gymnastik, cheerleading och andra träningsformer där man behöver en mjuk och stabil träningsyta. Airtracks är också ett utmärkt alternativ för långdistansskidåkning, eftersom det kan hjälpa till att träna upp musklerna och förbättra konditionen.

Läs också: Roddmaskin test-översikt, SUP Brädor testguide, massagepistol översikt och löpband guide.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta