Airfryer - Bäst i test: Här är de bästa luftfritöserna år 2024

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 28, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Airfryer - Bäst i test: Här är de bästa luftfritöserna år 2024

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Cosori Premium Airfryer har blivit utvald som airfryer bäst i test hos anbefaler.com.

Cosori Premium hyllas för sin enastående matlagningsprestanda, mångsidiga matlagningsalternativ och användarvänliga funktioner som konsekvent levererar snabba, läckra och krispiga resultat.

Dock kan olika personer, beroende på deras behov, finna olika aspekter av luftfritöser viktigast. För att hjälpa dig göra ett välgrundat beslut har vi skapat en tabell med de 18 bästa luftfritöserna i test för en snabb översikt. Du kan också läsa de djupgående recensionerna nedan.

Senast ändrad:

Den 24/01/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa airfryers med Ninja Foodi Max AF400, en dubbel airfryer med hög kapacitet, Sage SOV 860BSS4GUK1, en av marknadens bästa modeller som fungerar som en mångsidig köksmaskin för olika typer av matlagning samt Instant pot Vortex Plus 6 In 1, en testvinnare på flera olika mediesidor.

Tidigare ändringar:

10. november 2023

Den 10/11/2023 uppdaterade vi vår artikel över marknadens bästa airfryers med Cosori Premium II Plus, en stor modell med 11 funktioner och speciell ADAPTIQ-teknik för snabb tillagning.

26. juli 2023

Vi har ägnat början av år 2023 åt att uppdatera produktrecensionerna av Cosori Premium, Philips HD9650/90 XXL Avance, Ninja AG551UK, Ninja AF160UK, Philips HD9867/90. Vi har därför granskat de senaste expert- och användarrecensionerna för att kunna erbjuda dig den mest aktuella och uppdaterade informationen.

Cosori Premium och Ninja AG551UK är två airfryers som har fått mycket beröm av såväl experter som användare, varav den sistnämnda även är utsedd till testvinnare på Which.co.uk och ”Redaktörens val” på TechAdvisor samt rekommenderas av både Bbcgoodfood.com och TechRadar.com. Philips HD9650/90 XXL Avance blev testvinnare på T3.com år 2021.

28. mars 2023

Vi har flyttat Tefal Easy Fry Deluxe EY401D till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

8. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av airfryers i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

3. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 18 bästa airfryers i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda airfryers

5 saker att tänka på innan du köper airfryer

 • Kapacitet

  Hur många liter som ryms i en airfryer beror på behållarens volym. Airfryers – eller luftfritöser – finns i många olika storlekar, varav de minsta modellerna rymmer mellan en och tre liter. En liten airfryer är bra om du vill använda din apparat för att laga mat till endast en person, men om du däremot behöver laga mat till en familj eller en grupp vänner bör du överväga en större modell som rymmer mellan tre och 5,5 liter.

  Det finns även ännu större airfryers som rymmer sex liter, eller till och med mer. Vissa airfryers har dessutom två korgar så att du kan tilllaga två olika saker samtidigt. Innan du väljer en airfryer bör du fundera på hur stor kapacitet du behöver samt vad du främst vill använda den till.

 • Effekt

  Airfryers använder cirka 800 till 1500 W, så det är viktigt att välja en modell som dina eluttag klarar av. För mindre modeller bör du räkna med en effekt på cirka 800 W om den rymmer en liter, och upp till drygt 1000 W om den rymmer två liter. Effekten hos medelstora airfryers ligger på omkring 1300-1500 W, och för större varianter med mycket stor kapacitet bör effekten ligga på minst 1700 W. Notera att airfryers med högre effekt kan nå högre temperaturer och därmed tillaga maten snabbare.

 • Funktioner

  Airfryers kommer med olika program och funktioner, och det är därför viktigt att välja en modell som erbjuder de egenskaper du har användning av till din matlagning; om du till exempel är vegan behöver du kanske inte en modell med särskilda funktioner för tillagning av kött.

  En annan funktion att tänka på är maskinens temperaturkontroll eftersom vissa airfryers har en konstant tillagningstemperatur, medan andra låter dig kontrollera temperaturen manuellt. Detta kan vara fördelaktigt om du vill att maskinen ska tillaga mat som nuggets eller pommes frites. Tänk även på vilken typ av timer du vill ha på din airfryer. Vissa modeller har digitala timers, medan andra har manuella, varav de digitala ger en mer exakt avläsning av tiden.

  Till slut anser vi även att det är värt att nämna att alla airfryers behöver rengöras efter varje användning, och det kan därför vara bra att välja en modell med komponenter som tål att diskas i diskmaskin – något de flesta airfryers på marknaden idag faktiskt har.

 • Pris

  Dyrare alternativ kostar cirka 3 400 kronor, eller mer, och har en konstruktion av mycket hög kvalitet. De har vanligtvis unika funktioner som gör matlagningen enklare för användaren, och är lämpliga för tillagning av stora mängder mat. Det billigare alternativen kostar cirka 660 kronor och är generellt sett optimala för enklare matlagning, eftersom de har färre funktioner och en enklare konstruktion.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är alltid en bra idé att läsa på om vad tidigare kunder har tyckt om olika modeller eftersom det kan ge användbar information om användarvänligheten hos en viss modell, samt om dess funktioner och effektivitet.
  Expertrecensioner är också bra att läsa, eftersom de istället går in mer på djupet om tekniska specifikationer och jämförelser mellan olika modeller på marknaden. Både kund- och expertomdömen finns inkluderade i vår guide för att göra ditt val så välgrundat som möjligt.

arrow-more

ONYX Cookware™ airfryer - kompakt airfryer med unik luftteknik

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på ONYX Cookware™ airfryer:

 • Effektiv cirkulation av varmluft tack vare dess unika teknologi
 • Varierande och multifunktionell matlagning
 • Fem liters kapacitet i en kompakt design

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar ONYX Cookware™ airfryer till dig som söker en modell med en relativt hög kapacitet då dess behållare har en maxvolym på fem liter, vilket är tillräckligt stort för att du ska kunna laga flera olika maträtter.

Den effektiva cirkulationen av varmluft garanterar jämn tillagning, som du dessutom kan följa och kontrollera med hjälp av den smarta displayen. Korgen i Onyx airfryer är belagd med en non-stick-yta för enkel rengöring. En nackdel är dock att denna modell endast finns att köpa direkt via Onyx egna webbplats.

Fördelar

 • Användarvänlig digital display
 • Effektiv och enkel att använda
 • Jämn värmefördelning
 • Åtta olika program
 • Behållare med slitstark non-stick-beläggning

Nackdelar

 • Finns endast att köpa via tillverkarens egen webbplats

Specifikationer

 • Kapacitet: 5 L
 • Effekt: 1500 W
 • Vikt: 4,3 kg
 • Mått: 27 x 28 x 31 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja Foodi Max AF400:

 • Total kapacitet på 9,5 liter
 • DualZone-teknik som synkroniserar tillagningstiderna
 • Sex tillagningsfunktioner

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget anser vi att airfryern Ninja Foodi Max AF400 är ett utmärkt val för större familjer eller dig som ofta arrangerar middagsbjudningar. Den stora kapaciteten på 9,5 liter, fördelat på två lådor på 4,75 liter var, gör det möjligt att snabbt och enkelt tillaga stora måltider. Detta gör airfryern till ett perfekt val för familjesammankomster eller för att förbereda måltider för hela veckan. Vidare har apparatens mångsidighet med sex olika tillagningsfunktioner imponerat stort på oss.

Vi tycker att Dual Zone-tekniken är särskilt praktisk eftersom den möjliggör tillagning av olika rätter samtidigt vid varierande temperaturer och tider. Detta sparar inte bara tid utan tillgodoser också familjens olika matpreferenser. Trots den något korta strömkabeln – en typisk olägenhet hos Ninja:s airfryers – anser vi inte att detta nämnvärt försämrar apparatens omfattande användbarhet. Vi tror inte heller att kabeln kommer att utgöra ett större problem i moderna kök och att enhetens övergripande design och kraft kompenserar mer än väl för denna smärre nackdel.

Fördelar

 • Användarvänlig kontrollpanel och tydliga knappar
 • Kraftfull drift
 • Diskmaskinssäkra komponenter
 • Enkel justering av temperatur och tid
 • Glidfria tassar

Nackdelar

 • Utrymmeskrävande design
 • Strömkabeln är något kort

Specifikationer

 • Kapacitet: 9,5 l
 • Effekt: 2470 W
 • Vikt: 8,8 kg
 • Mått: 41,5 x 32,5 x 27 cm
 • Automatisk avstängning
 • Manuellt/digitalt: Digital
 • Timer

Cosori Premium Airfryer - bäst i test airfryer med prisbelönt design

Airfryer bäst i test hos Anbefaler.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cosori Premium Airfryer :

 • Snabb tillagning med upp till 90 % mindre fett än traditionell fritering
 • 11 förprogrammerade inställningar anpassade till olika rätter
 • Erbjuder 100 välsmakande och unika recept för luftfriter

Konsumentmagasinets omdöme

Cosori Premium airfryer är bäst i test hos Anbefaler.com. Med 11 måltidsprogram, en imponerande kapacitet på 5,5 liter, användarvänliga tillagningsfunktioner samt förinställda temperaturer och tider för olika rätter är denna Cosori-modell verkligen en airfryer som förtjänar att hyllas. Som många användare på Amazon intygade är det en fantastisk och lättanvänd maskin som vi tycker förtjänar en hög plats på vår lista. Denna airfryer utsågs till ‘bäst i test air fryer’ av flera testpaneler.

Eftersom energipriserna för tillfället stiger är det ett bra och mycket användarvänligt alternativ att byta till en airfryer som denna eftersom den gör det möjligt för dig att tillaga en mängd olika rätter till dina vänner och din familj. Cosori Premium tillhör dock en något högre prisklass och har en relativt hög ljudnivå, men dess många fördelar samt de testresultat som vi tagit del av anser vi kompensera dess kostnad.

Fördelar

 • Snabblagningsfunktion gör maten spröd och välsmakande
 • Möjlighet att förvärma samt hålla maten varm
 • Enkel att rengöra i både vask och diskmaskin
 • Platsbesparande
 • Digital LED-display

Nackdelar

 • Tillhör en hög prisklass
 • Ingen automatisk avstängning

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,5 L
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 5,4 kg
 • Mått: 32 x 30 x 30 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer

Onyx Airfryer 8L - fritös, konvektionsugn och mikrovågsugn i ett

Marknadens bästa rymliga airfryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Airfryer 8L:

 • Stor kapacitet på åtta liter
 • Multifunktionell användning med olika inställningar
 • Teknik för High-Speed luftcirkulering

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget anser vi att Onyx Airfryer 8L är en anmärkningsvärd köksapparat som erbjuder multifunktionalitet, effektiv matlagning och användarvänliga funktioner, levererade i en hållbar och lättunderhållen design. Dess unika kombination av fritös, konvektionsugn och mikrovågsugn säkerställer jämn värmefördelning för perfekt krispiga och jämnt tillagade måltider.

Den enda nackdelen är den digitala pekskärmen som kan vara känslig för fingeravtryck. Detta är dock en mindre nackdel med tanke på den modernt designade airfryern, och vi är övertygade om att Onyx 8L kan passa in i vilket kök som helst och på det hela taget är Onyx Airfryer en riktigt bra köksapparat. Med sin imponerande kapacitet på åtta liter, effektiva värmefördelning och mångsidiga funktioner anser vi att den är ett av marknadens bästa alternativ till en större familj och till dig som älskar att laga mat.

Fördelar

 • Bra värmefördelning
 • Kombinerar fritös, konvektionsugn och mikrovågsugn i ett
 • Automatisk avstängningsfunktion och inbyggd timer
 • Åtta förprogrammerade lägen
 • Anti-slip fötter
 • Diskmaskinssäker frityrkorg

Nackdelar

 • Den digitala pekskärmen kan vara känslig för fingeravtryck

Specifikationer

 • Kapacitet: 8 l
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 6 kg
 • Mått: 30 x 31 x 34 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
Läs mer om Onyx Airfryer 8L

Instant pot Vortex Plus 6-In-1 - Bästa airfryer för kalorisnål matlagning

Testvinnande airfryer på flera mediesidor

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Instant pot Vortex Plus 6-In-1:

 • OdourErase-teknik för minskat matos
 • Sex förinställda program
 • Låda med fönster för enkel övervakning

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget erbjuder airfryern Vortex Plus 6 In 1 många användarvänliga funktioner. Den är bland annat utrustad med invändig belysning, en rymlig låda med non stick-beläggning och ett intuitivt touchgränssnitt som gör det enkelt att förbereda måltider.

Trots att airfryerna utsida är mottaglig för fingeravtryck och att den inte levereras med detaljerade instruktioner, anser vi att dess övergripande kvalitet står sig väl i jämförelse med dessa mindre problem. Som en av de mest lovordade och testvinnande modellerna på olika webbplatser över hela internet anser vi att den förtjänar en hög placering på vår topplista. Eftersom Vortex Plus 6 In 1, enligt TechRadar, är den arifryer på marknaden som kräver minst matfett vid tillagning, anser vi att den är en utmärkt lösning för dig som vill laga kalorisnålt. Du behövs till exempel endast två teskedar matfett för 450 gram hemmagjorda pommes och ingen olja för kycklingvingar eller frysta livsmedel.

Fördelar

 • Två invändiga lampor
 • Användarvänligt touchgränssnitt
 • Tyst och odörfri
 • Inbyggd förvärmning
 • Rymlig non-stick-insida

Nackdelar

 • Ytan är mottaglig för fingeravtryck
 • Saknar detaljerade instruktioner

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,7 l
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 5,1 kg
 • Mått: 30 x 33 x 38 cm
 • Automatisk avstängning
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer

Onyx Cookware™ 4L - bästa billiga airfryer

Mest praktiska airfryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Cookware™ 4L:

 • Praktiska och platsbesparande dimensioner
 • Multifunktionell matlagning med sju förinställda program
 • Korg med non-stick-beläggning 

Konsumentmagasinets omdöme

Onyx Cookware™ 4L är en lättanvänd och praktisk köksapparat med en kompakt design som enkelt får plats på alla bänkskivor. Trots sin mindre design, vilket innebär att vissa kanske kallar den en liten airfryer, har den en stor kapacitet som gör att du kan laga ännu större måltider i den. Touchdisplayen gör det enkelt att välja mellan de 7 förinställda programmen eller att själv ställa in tid och temperatur.

Den största skillnaden mellan denna modell och 5L är att Onyx Cookware™ har flyttat displayens placering från sidan till toppen. Vissa anser att det är en nackdel att man bara kan köpa produkten direkt från Onyx Cookware™ webbplats, men samtidigt bekräftar recensionerna på Trustpilot att deras leverans är snabb och kundservice är mycket pålitlig, så vi tror inte att detta är ett stort problem.

Fördelar

 • Digital touch-display
 • Medföljande fusklapp för enkel användning
 • Diskmaskinssäker korg
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Apparatens fötter har glidskydd

Nackdelar

 • Utan timerfunktion

Specifikationer

 • Kapacitet: 4 L
 • Effekt: 1200 W
 • Vikt: 3,4 kg
 • Mått: 24 x 24 x 31 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Automatisk avstängning

Sage SOV 860 BSS - mångsidig airfryer för olika typer av matlagning

Bästa airfryer med ugnsfunktion

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage SOV 860 BSS:

 • Multifunktionell
 • Element iQ-system
 • Digital PID-temperaturreglering

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget anser vi att airfryern Sage SOV 860 BSS är en av de bästa modellerna på marknaden. Vi tycker att dess multifunktionella drift, som inkluderar elva tillagningsfunktioner – allt från fritering till bakning och grillning – gör den till en mångsidig hjälpreda i köket. Vidare är vi imponerade av airfryerns varmluftsteknik som förkortar tillagningstiden avsevärt, liksom dess Element iQ-system som ger exakt och jämn tillagning.

Vi är medvetna om att airfryern Sage SOV 860 BSS tillhör en högre prisklass, men vi ser detta som en återspegling av dess premiumkvalitet och avancerade funktionalitet snarare än som en nackdel. Enligt oss motiveras investeringen av apparatens exceptionella prestanda och den bekvämlighet den tillför matlagningen i vardagen. Airfryerns förmåga att ersätta flera köksapparater och dess konsekventa matlagningsresultat gör den till ett förstahandsval för både matlagningsentusiaster och upptagna hushåll.

Fördelar

 • Praktisk LCD-display
 • Invändig ugnsbelysning
 • Korta tillagningstider
 • Snabbare och mer kostnadseffektiv än en vanlig ugn

Nackdelar

 • I en högre prisklass
 • Besvärligt att hålla insidan ren

Specifikationer

 • Kapacitet: 22 l
 • Effekt: 2400 W
 • Vikt: 13 kg
 • Mått: 47 x 28 x 37 cm
 • Manuellt/digitalt: Manuell
 • Timer

Cosori Premium II Plus - Tystgående modell med 11 funktioner

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cosori Premium II Plus:

 • 11 matlagningsfunktioner
 • "Clear-Cook"-fönster
 • ADAPTIQ-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår omfattande forskning anser vi att Cosori Premium II Plus frityrkokare verkligen höjer ribban för köksapparater. Den stora kapaciteten på 6,2 liter är en välsignelse för familjer, med plats för 3-6 personer samtidigt som de 11 tillagningsfunktionerna hjälper dig att effektivisera den kulinariska processen. Integrationen med VeSync-appen är en höjdpunkt, vilket gör det enkelt att spåra och anpassa recept.

Vi måste dock påpeka att pekskärmen drar till sig fingeravtryck, vilket är vanligt bland pekskärmsapparater. Denna lilla olägenhet kompenseras dock av den övergripande rengöringsvänligheten. En snabb avtorkning med en trasa är allt som krävs för att bibehålla dess eleganta utseende. Enligt vår uppfattning kombinerar Cosori Premium II Plus funktionalitet med användarvänlig design och funktioner.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Låg ljudnivå
 • Idéer till recept och ytterligare funktioner via VeSync-appen
 • Lutande pekskärm för enkel kontroll
 • Stor kapacitet för familjer

Nackdelar

 • Pekskärm känslig för fingeravtryck
 • Saknar timer

Specifikationer

 • Kapacitet: 6,2 L
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 5,7 kilo
 • Mått: 37,2 x 30 x 32,1 cm
 • Manuellt/digitalt: Digital
 • Automatisk avstängning

Philips HD9650/90 XXL Avance - airfryer med Twin Turbo Star-teknik för ännu mindre fetthalt

Bästa airfryer i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HD9650/90 XXL Avance:

 • Turbo Star-tekniken avlägsnar fett från maten
 • Familjevänlig kapacitet för sex portioner
 • Diskmaskinsäker Quick Clean-korg

Konsumentmagasinets omdöme

Philips luftfritös HD9650/90 är försedd med Turbo Star-teknik som tar bort fett från maten och rengörs snabbt tack vare den användarvänliga korgen samt har tillräckligt med plats för sex portioner; egenskaper som utmärker en mycket funktionell och rymlig airfryer. Vi måste dock nämna några nackdelar, såsom dess skrymmande och tunga design och något höga ljudnivå.

Förutom sina högkvalitativa egenskaper har Philips HD9650/90 XXL Avance en mycket hög kapacitet för att vara en airfryer med en endast en låda, vilket gör att den tillhör en något dyrare prisklass. Bortsett från att det är en dyrare modell bland de vi granskat har den enastående och testvinnande resultat från experter över hela webben, och därför tyckte vi att den förtjänade en hög plats på vår lista.

Fördelar

 • Varmhållningsfunktion
 • Quick Clean-korg
 • Multifunktionell modell
 • Fem förinställda program

Nackdelar

 • Tar upp ganska mycket plats
 • Tung konstruktion

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,3 L
 • Effekt: 2225 W
 • Vikt: 8,1 kg
 • Mått: 43,3 x 32,2 x 31,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Manuellt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Ninja AG551UK - airfryer med högkvalitativ konstruktion

Bästa multifunktionella airfryern

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja AG551UK:

 • Två-i-ett - grill och airfryer
 • Unik Cyclonic Air-teknik
 • Mångsidig matlagning med sex program

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Ninja AG551UK är ett bra alternativ för alla som letar efter en praktiskt airfryer med flera olika funktioner för sin matlagning. Den levereras med en smart matlagningstermometer som låter airfryern kontrollera temperaturen på din mat så att den kan anpassa tillagningstiden och på så sätt optimera tillagningen. Modellen har dessutom en effekt på 2460 W, vilket gör att den har den högsta effekten bland alla de modeller vi har undersökt. Den höga effekten är mycket uppskattad av användarna som berättar att man kan göra frukost på drygt tio minuter.

Förutom luftfritering kan den här modellen även baka, steka, dehydratisera och återuppvärma mat. Den har utsetts till testvinnare i flera olika tester och fått mycket beröm och rekommendationer från dess många användare, vilket är anledningen till varför vi rankade den mycket högt i vår lista. Vad du måste ta hänsyn till om du överväger att investera i en i Ninja AG551UK är att det är en tyngre modell som saknar förvaring till dess sladdar, vilket annars är en praktiskt egenskap hos den här typen av köksredskap.

Fördelar

 • 2 460 W effekt möjliggör korta matlagningstider
 • De avtagbara delarna är diskmaskinsäkra
 • Högkvalitativ konstruktion
 • Program för dehydratisering

Nackdelar

 • Saknar sladdförvaring
 • Något tyngre modell

Specifikationer

 • Kapacitet: 3,8 L
 • Effekt: 2460 W
 • Vikt: 10,8 kg
 • Mått: 39 x 41 x 27 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
Läs mer om Ninja AG551UK

Ninja AF160UK - bästa airfryer i test

Lämplig för snabb matlagning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja AF160UK:

 • Unik Max Crisp-teknik
 • Automatisk justering av fläkten
 • Upp till 50 % snabbare än traditionella ugnar

Konsumentmagasinets omdöme

Den här digitala airfryer:n gör det enkelt att anpassa tillagningstider och temperaturer för olika typer av maträtter, samtidigt som de tillagas effektivt och utan större ansträngning av dig. Tack vare Max Crisp-läget kommer AF160UK att tillaga kycklingvingar och pommes frites på nolltid, och fungerar även utmärkt för att tillaga frysta livsmedel.

Som vi nämnde i sektionen ovan är flera olika testsidor nöjda med de snabba matlagningsresultaten som den här modellen erbjuder, vilket är anledningen till att vi inkluderade den i vår lista som en rekommendation till alla som vill ha effektiv och smidig matlagning. Trots modellens stora kapacitet på 5,2 liter, vilket är en genomsnittligt stolek på en airfryer som passar en medelstor familj, tyckte vissa användare att korgens diameter var något liten, så se till att ta hänsyn till detta om du har för avsikt att tillaga stora mängder mat.

Fördelar

 • Kompakt storlek
 • Snabb uppvärmning
 • Extra stor korg
 • Avtagbar bricka
 • Program för dehydratisering

Nackdelar

 • Något högljudd jämfört med andra modeller på marknaden
 • Inte lämplig för att tillaga pizza

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,2 L
 • Effekt: 1750 W
 • Mått: 25 x 32 x36 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 5 kg
Läs mer om Ninja AF160UK

Philips HD9867/90 - Philips airfryer xxl airfryer med Smart Sensing-teknik

Konsumentmagasinet recommends

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HD9867/90:

 • XXL-kapacitet - rymmer upp till 1,4 kilogram mat
 • Smart detektionsteknik
 • Rapid Air-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Även om HD9867/90 har liknande egenskaper som de andra Philips-modellerna när det gäller funktioner, effekt och kapacitet, har den här modellen ett något högre pris och manuell hantering. Det som då gör den här modellen speciell är dess Smart Sensing-teknik som automatiskt anpassar sig efter din matlagning.

Tack vare dess förmåga att automatiskt reglera tid och temperatur under matlagningen kommer den att ge bekvämlighet och underlätta ditt arbetet i ditt kök och därför tycker vi att den förtjänar en plats på vår lista och anser att den är ett lämpligt alternativ för dem som är villiga att betala ett lite högre pris för en praktisk airfryer med smarta och användarvänliga funktioner.

De små nackdelarna vi snubblade över under vår undersökning var att några av användarna inte uppskattade rengöringen av värmeelementet eftersom de ansåg att det var en ganska tidskrävande process. Liksom andra Philips-airfryer:s av nyare modeller har den dessutom en skrymmande design som tar upp mer plats, så se till att mäta ditt tillgängliga utrymme i ditt kök innan du genomför ett köp.

Fördelar

 • Fem smarta förinställda program
 • Exklusiv design
 • Praktiska och användarvänliga funktioner
 • Perfekt för större familjer

Nackdelar

 • Skrymmande design vilket kräver större bänkskiva

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,3 L
 • Effekt: 2225 W
 • Vikt: 7,9 kg
 • Manuellt/digitalt: Manuellt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 32,2 x 43,3 x 31,6 cm

Caso AF 200 - stor airfryer med hög kapacitet

Bästa enkla airfryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Caso AF 200:

 • Inredning i rostfritt stål
 • Teknik för stora volymer
 • Praktisk och rymlig korg

Konsumentmagasinets omdöme

Caso AF 200 är ett bra alternativ för dig som söker användarvänliga funktioner och praktiska egenskaper. Med en anmärkningsvärd storlek och en kapacitet på 2,5 kg är den lämplig för stora hushåll och underhållande gäster. Apparaten använder varm luft med en touch av olja och garanterar hälsosammare måltider med sin snabba varmluftscirkulation som garanterar utmärkta resultat. Du kan ställa in timern och temperaturen inom ett brett intervall, vilket ger mångsidighet. LCD-displayen och touchkontrollerna gör den lätt att använda, och säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och ett lås ger extra bekvämlighet. Även om den har ett lite svagt pipljud gör Caso AF 200:s fördelar, inklusive dess stora kapacitet och användarvänlighet, den till en värdefull investering.

Fördelar

 • Hög kapacitet på 2,5 kilogram
 • Utrustad med en otroligt snabb varmluftscirkulation
 • Temperaturintervall på 60-200 °C
 • Sex automatiska program
 • LCD-display och High End Sensor Touch-kontroll

Nackdelar

 • Har ett något svagt pip-ljud

Specifikationer

 • Kapacitet: 2,5 L
 • Effekt: 1200 W
 • Vikt: 5,6 kg
 • Mått: 28 x 33,5 x 31,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
Läs mer om Caso AF 200

Fritel SnackTastic 4202 - kompakt airfryer

Bästa airfryer för små hushåll

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fritel SnackTastic 4202:

 • Kompakt konstruktion för alla bänkskivor
 • Handtag med Cool Touch
 • Komponenterna tål diskmaskin

Konsumentmagasinets omdöme

Fritel SnackTastic är ett bra kompakt alternativ för personer eller par som behöver laga mat till en eller två personer. Med en kapacitet på två liter lämpar den sig bäst för mindre portioner. Den här luftfritösen erbjuder ett hälsosammare matlagningsalternativ med upp till 80 procent mindre fett än traditionella metoder och minimerar obehagliga lukter under användning. Den praktiska kompakta storleken gör att den enkelt passar in i alla kök, oavsett om den står på bänken eller i ett skåp. Den kombinerade låd- och korgdesignen optimerar utrymmet och den diskmaskinssäkra korgen garanterar enkel rengöring. Även om den saknar display, möjliggör den praktiska timerfunktionen exakta tillagningstider från 1 till 60 minuter, och den manuella temperaturjusteringen ger kontroll från 80 till 200 °C. På det hela taget tycker vi att Fritel SnackTastic är en praktisk och effektiv luftfritös för småskalig matlagning.

Fördelar

 • Justerbar tid
 • Enkel rengöring
 • Använder upp till 80% mindre fett
 • Praktisk timerfunktion
 • Enkel att hantera och användarvänlig

Nackdelar

 • Har ingen display

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Effekt: 1000 W
 • Vikt: 2,5 kg
 • Mått: 21 x 26 x 32 cm
 • Vikt: 2,5 kg
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Manuellt/digitalt: Manuellt

Ninja AF300UK - stor bäst i test airfryer med två lådor

Bäst i test airfryer med möjlighet till dubbel tillagning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja AF300UK:

 • Två separata lådor
 • Unik SYNC-funktion
 • Brett temperaturintervall på 40-240 grader

Konsumentmagasinets omdöme

Med de två separata lådorna som Ninja AF300UK erbjuder kan du snabbt laga två olika måltider eller för att laga mer av samma rätt på en gång. Den är modellen är ett utmärkt alternativ för matlagningsentusiaster då den har en användarvänlig digital kontrollpanel, diskmaskinssäkra korgar och kräver lite eller ingen olja. Med alla dessa fördelaktiga egenskaper tyckte vi därför att den förtjänade en plats på den här listan.

Som de flesta experttester har noterat är det en något tyngre och klumpigare modell jämfört med andra airfryers på marknaden, främst på grund av den dubbla korgkonstruktionen. Trots de hyfsat stora lådorna kommer du tyvärr inte att kunna tillaga större livsmedel, till exempel en hel kyckling. Däremot tycker vi, med alla för- och nackdelar i åtanke, att de positiva väger tyngre. Därför avslutar vi med Techhut konstaterande som säger att “den här modellen är tillräckligt stor för att mätta en hel familj och tillräckligt enkel att använda för nästan vem som helst”.

Fördelar

 • Digital och användarvänlig kontrollpanel
 • Enkel rengöringsprocess
 • Krispiga matlagningsresultat
 • Korgarna tål diskmaskin
 • Det krävs endast lite, eller ingen, extra olja
 • Funktionen för tillagning av frysta livsmedel är snabb

Nackdelar

 • Stora ingredienser och livsmedel passar inte i lådorna
 • Klumpig och något tung konstruktion

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,6 L
 • Effekt: 2400 W
 • Vikt: 8,2 kg
 • Mått: 37,5 x 31,5 x 35 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
Läs mer om Ninja AF300UK

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL - airfryer med diskmaskinsäker korg

Mest prisvärda airfryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OBH Actifry Genius 1,7 kg XL:

 • Dual motion-teknik med nio förinställda program
 • Lämplig för upp till åtta portioner
 • "Min ActiFry-app" med 300 recept

Konsumentmagasinets omdöme

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frys är ett bra alternativ för dem som söker en luftfrys med större kapacitet och superenkel matlagning med avancerade funktioner. Med sin Dual motion-teknik och nio förinställda program och app med 300 recept erbjuder den användarvänlighet och mångsidighet. Maskinen har fått beröm för sitt användarvänliga gränssnitt och högkvalitativa material från välrenommerade källor.

OBH Actifry Genius har en stor storlek som gör att upp till 8 portioner kan tillagas samtidigt, vilket gör den lämplig för familjer. Den ger ett fettsnålt tillagningsalternativ, vilket bidrar till att minska onödig fettförbrukning. Även om luftfrysaren kan vara lite skrymmande, står den ut som ett klassiskt och pålitligt val på marknaden för luftfrysning. Dessutom erbjuder den ett prisvärt alternativ jämfört med andra modeller.

Med tanke på dess bekvämlighet och mångsidiga funktioner tycker vi att OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frysen är ett bra alternativ för dem som söker en effektiv och pålitlig luftfrys för sina matlagningsbehov.

Fördelar

 • Snabb och jämn uppvärmning
 • Hög kapacitet på 1,7 kg
 • Diskmaskinsäker korg
 • Lätt att hantera
 • Digital display

Nackdelar

 • Tar ganska mycket plats

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Effekt: 1500 W
 • Vikt: 7 kg
 • Mått: 38 x 48,9 x 29,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D - airfryer med Air Pulse-teknik

Bästa airfryer för medelstora familjer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Easy Fry Deluxe EY401D :

 • 3D Air Pulse-teknik
 • XL-kapacitet
 • Hölje i rostfritt stål med stor digital kontrollpanel

Konsumentmagasinets omdöme

I vår omfattande bedömning av Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har vi granskat feedback från välrenommerade källor, och våra slutsatser överensstämmer med deras. För det första tycker vi att den här fritösen utmärker sig för sin användarvänlighet och problemfria rengöring – egenskaper som vi verkligen uppskattar. Dessutom säkerställer Air Pulse-tekniken att maten uppnår den eftertraktade balansen mellan att vara krispig på utsidan och mjuk på insidan. För det andra visar det stora utbudet av förinställda program, från pizza till biff, hur mångsidig denna fritös är för dina kulinariska strävanden. Men å andra sidan är en mindre hicka som vi har märkt att tillbehör måste köpas separat. Men med tanke på fritösens expansiva kapacitet på 4,2 liter och det konsekventa berömmet för dess prestanda känns detta som en liten kompromiss. Slutligen bör potentiella köpare väga apparatens större dimensioner mot deras köksutrymme, men vi tror att dess många fördelar gör det till ett bra alternativ för många hushåll som söker hälsosammare matlagningsalternativ.

Fördelar

 • De löstagbara komponenterna tål maskindisk
 • Timerfunktion
 • Många förinställda program
 • Kan användas till mer än bara fritering

Nackdelar

 • Kräver tillbehör som ska beställas separat

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,2 L
 • Effekt: 1500 W
 • Mått: 27,8 x 33,8 x 33,3 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 4,5 kg

Cosori Pro - airfryer med ljudnivå på endast 55 decibel

Bland de bäst designade air fryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cosori Pro:

 • Nio förinställda matprogram
 • App med hundratals recept
 • Överlägsen Air Crisp-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

På Konsumentmagasinet fångar Cosori Pro snabbt vår uppmärksamhet, särskilt om estetik är av största vikt.  För det första kompletterar dess moderna design dess rejäla kapacitet och balanserar funktionalitet med stil. Vi uppskattar det kompakta fotavtrycket som ger extra utrymme i köket, en välsignelse för dem med utrymmesbegränsningar. För det andra ger dess nio förinställda matprogram och inkluderingen av VeSync-appen en bred kulinarisk horisont. Å andra sidan är en mindre nackdel som vi noterade att glaskontrollen lätt märks. Men med tanke på de imponerande funktionerna som Air Crisp-teknik, snabba tillagningstider och hälsomedveten matlagning, bleknar detta lilla estetiska problem i jämförelse. Slutligen anser vi att Cosori Pro, med sin enkla rengöring och tysta drift, är ett bra alternativ för dem som prioriterar design och effektivitet.

Fördelar

 • Kombinerar modern design med rejäl kapacitet
 • Lagar maten 1,5 gånger snabbare än en ugn
 • Ljudnivå på endast 55 decibel
 • Enkel att rengöra
 • Temperaturkapacitet på 230 grader

Nackdelar

 • Lätt att kontrollera märken i glas

Specifikationer

 • Kapacitet: 4,7 L
 • Effekt: 1500 w
 • Vikt: 4,54 kg
 • Mått: 27,4 x 30,2 x 27,2 cm
 • Manuellt/digitalt: Digital
 • Timer
Läs mer om Cosori Pro

Tester och recensioner av airfryers som används i artikeln

Expert- och testkällor

Forbes.com

Forbes.com är en välrenommerad affärs- och finanstidning som därutöver även tillhandahåller produktrecensioner. Deras testmetod är grundlig och fokuserar på produkternas kvalitet, funktionalitet och övergripande värde. Forbes.com erbjuder djupgående, analytiska recensioner som hjälper deras läsare att fatta välgrundade köpbeslut inom olika produktkategorier.

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa airfryers här.

TheSpruceEats.com

TheSpruceEats.com är en webbplats med fokus på matlagning. Webbplatsen erbjuder recensioner av köksapparater och köksredskap. Deras testmetodik betonar prestanda, användarvänlighet och praktisk användning i vardaglig matlagning. De erbjuder värdefulla insikter till deras läsare i fråga om hur köksprodukter kan förbättra matlagningen i hemmet.

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa airfryers här.

Bonappetit.com

Bonappetit.com är en webbplats med fokus på matlagning. Webbplatsen är känd för sina recept, mattrender och restaurangguider. När Bonappetit.com testar produkter, i synnerhet köksapparater och köksredskap, kombinerar de praktiska tester i köksmiljöer med expertutlåtanden från kockar och matskribenter. De erbjuder sina läsare genuina, beprövade insikter och rekommendationer som kan hjälpa dem att göra välgrundade köpbeslut.

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa airfryers här.

Engadget

Engadget.com är en teknikinriktad nyhetssida och blogg som bevakar de senaste teknikprylarna och hemelektroniken. Engadget.com erbjuder även recensioner och analyser som håller läsarna uppdaterade.

Instant pot Vortex Plus 6 In 1

Testad den: 11/11/2022

Du kan ta del av deras test här.

Råd & Rön

Råd & Rön, det vill säga Sveriges konsumentråd, genomför tester av olika produkter som konsumenter använder i vardagen. I den här artikeln har vi använt oss av ett test där de granskat 19 fritöser och bedömt modellerna på flera olika testpunkter.

Du kan läsa mer om testet här. För att du ska få tillgång till hela testet behöver du dock vara betalande prenumerant eller alternativt köpa tillgång till den enskilda undersökningen.

Daily Mail

Daily Mail är en brittisk tabloidtidning från år 1896 som publiceras dagligen och är Storbritanniens näst mest sålda sådana. De skriver om både nyheter, sport och underhållning, men även om en del konsumentämnen. De har bland annat testat en airfryer från Tefal, du kan läsa mer om det här.

Dinside.no

En norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen, men som huvudsakligen behandlar motor, data, mobil och bostad. Hemsidan har testat en airfryer från Philips, som du kan läsa mer om här.

Goodhousekeeping.co.uk

Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. De har inte genomfört något enskilt test av fritöser, men webbplatsen testar regelbundet olika sorters köksprodukter. Du kan ta del av deras test av marknadens bästa airfryers här.

T3

T3.com är en webbtidning som ger intressant och pålitligt information till teknikentusiaster runt om i världen. De erbjuder nyheter, recensioner, råd och köpguider som hjälper läsarna att fatta medvetna beslut när de ska köpa de senaste och bästa produkterna på marknaden.

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
Du kan se testet här.
Testad: 22/08/2022

Smartson.se

Smartson.se är svensk testsida som testar olika konsumentprodukter, och särskilt unikt med denna resurs är att konsumenterna själva kan hjälpa till med att prova och recensera produkter. Smartson.se har bland annat testat en airfryer från Tefal, som du kan läsa mer om här.

Testberichte.de

Den här tyska hemsidan samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem, varpå sidan sedan ger ett eget utlåtande samt ett totalbetyg. Testberichte.de har bland annat av granskat airfryers från både Philips och Caso, som du kan läsa mer om här.

The Independent

Denna tidning är en av de största och mest omfattande i Storbritannien. De skriver bland annat om både inrikes och utrikes nyheter, sport, politik, och konsumentämnen. I en undersökning har tidningen provat nio olika airfryers och du kan läsa mer om det här.

TechAdvisor

TechAdvisor.com är en onlineresurs för tekniska råd och recensioner. På webbplatsen finns objektiva recensioner och användbara råd om alla de senaste prylarna; från smartphones och surfplattor, till bärbara datorer, TV- och hushållsapparater.

Ninja AG551UK
Testad: 02/11/2022
Du kan se testet här.

Trustedreviews.com

Den här hemsidan publicerar dagligen detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. De har bland annat testat en airfryer från Philips och skrivit en utförlig recension som du kan läsa här.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 23: 10/12/2022

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Testad: 06/12/2019

Ninja Foodi Max AF400 – Du kan läsa deras recension här.

Which.co.uk

Detta är Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter. Which? är skapad för konsumenter och har som målsättning att göra skillnad för dem. De provar regelbundet olika produkter för hushållet; detta test handlar till exempel om en airfryer från Tefal. Observera att du behöver vara betalande prenumerant för att få  full tillgång till undersökningen.

Which.co.uk är en informativ webbplats som skapats för att ge brittiska konsumenter information om en rad olika produkter, tjänster och konsumenträttigheter. De erbjuder objektiva råd för att hjälpa dig som konsument att fatta välgrundade beslut.

Ninja AG551UK
Du kan se testet här.
Testad: december 2020

Techradar

Techradar är en ledande webbplats för tekniska nyheter och recensioner som erbjuder aktuella information om bärbara datorer, mobiler, TV-apparater, digitalkameror och mycket mer. De testar även köksapparater, däribland Ninja AG551UK som de bedömt utifrån design, prestanda, tillagningstid och smak.

Ninja AG551UK
Du kan se testet här.
Testad: 31/08/2021

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Testad: 16/12/2022

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 02/12/2021

Instant pot Vortex Plus 6 In1

Testad den: 16/12/2022

Du kan ta del av deras test här.

Realhomes

Realhomes är en tidning och hemsida som hjälper dig att förbättra ditt hem och erbjuder ett brett utbud av ämnesområden och recensioner av hushållsapparater och köksprylar, samt tester baserade på många olika kriterier.

Cosori Premium
Du kan se testet här.
Uppdaterad: 09/12/2022

Ninja AF300UK.
Du kan se testet här.
Testad: 23/11/2021

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är en online-resurs som innehåller omfattande guider, recensioner och rådgivning för konsumenter som vill köpa elektroniska produkter och tjänster. Experterna på expertreviews.co.uk har många års erfarenhet av att undersöka de senaste digitala trenderna och nyheterna och kan därför ge värdefulla upplysningar om vilka produkter som bäst passar kundens behov.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 22/06/2021

Idealhome.co.uk 

Idealhome.co.uk är ett brittiskt hem- och livsstilsmagasin som fokuserar på idéer och inredning för hemmet.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 14/12/2022

Ninja Foodi Max AF400

Du kan läsa deras recension här.

Instant pot Vortex Plus 6 In 1

Testad den: 14/12/2022

Du kan ta del av deras test här.

 

 

 

Tek.no

Tek.no är en norsk webbplats för teknik och livsstil som erbjuder expertis, nyheter och recensioner om de senaste prylarna och trenderna samt andra kreativt innehåll.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 10/12/2022

Homesandgardens

Homesandgardens är en livsstilstidning med syfte att erbjuda sina läsare de hjälpmedel och vägledning de behöver för att välja rätt produkter för sitt hem. De täcker ett brett urval av ämnen och genomför tester av olika produkter för att skapa en bättre inblick i deras egenskaper och funktionalitet.

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Uppdaterad: 13/12/2022

Instant pot Vortex Plus 6 In 1

Testad den: 14/12/2022

Du kan ta del av deras test här.

Anbefaler.com

Anbefaler.com är en hemsida där du kan hitta och jämföra de bästa produkterna i en specifik kategori. Oavsett om du letar efter det bästa larmsystemet för hemmet eller om du behöver förse ditt team med den senaste utrustningen är Anbefaler.com en mycket hjälpsam resurs. Deras användarvänliga hemsida gör det möjligt att läsa detaljerade produktrecensioner och jämförelsetabeller, så att du som konsument kan fatta medvetna köpbeslut.

Cosori Premium
Du kan se testet här.

BBCgoodfood

BBCgoodfood är en hemsida som skapats av British Broadcasting Corporation och som har för avsikt att ge hobbykockar enkla recept och måltidsidéer samt recensioner av olika köksredskap.

Cosori Premium
Du kan se testet här.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Advance
Du kan se testet här.
Testad: 04/03/2021

Ninja AG551UK
Du kan se testet här.

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Testad: 18/11/2022

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa airfryers här.

 

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping har tagit världen med storm tack vare den effektiva produktjämförelsen. Med hjälp av Google Shopping kan du snabbt och smidigt söka efter produkter och jämföra olika återförsäljare för att hitta bästa möjliga erbjudande. Produktkategorierna är nästintill oändliga – oavsett vad du letar efter är det högst sannolikt att du kan hitta det på Google Shopping.

Du kan läsa användarrecensionerna av Ninja Foodi Max AF400 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Sage SOV860BSS4GUK1 här.

Amazon

Amazon är ett e-handels- och molndataföretag som grundades år 1994 av Jeff Bezos. Det är världens största detaljhandel på nätet och erbjuder ett stort utbud av produkter med allt från böcker och matvaror, till digitala nedladdningar.

Cosori Premium
Du kan se användarrecensionerna här.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance
Du kan se användarrecensionerna här.

Ninja AG551UK
Du kan se användarrecensionerna här.

Ninja AF300UK
Du kan se användarrecensionerna här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Ninja Foodi Max AF400 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Sage SOV860BSS4GUK1 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Instant pot Vortex Plus 6 In 1 här.

Trustpilot.com

Trustpilot Group är ett danskt konsumentföretag som driver en webbplats med omdömen om företag från hela världen. Webbplatsen grundades i Danmark år 2007 och varje månad publiceras cirka en miljon nya recensioner. Webbplatsen erbjuder även freemium-tjänster till företag.

Du kan läsa användarrecensioner för Onyx Cookware™ här.

FAQ

Vilken airfryer är bäst i test?
Ninja AF160UK utmärker sig som en av de bästa luftfritöserna på grund av dess exceptionella matlagningsprestanda, mångsidiga matlagningsalternativ och användarvänliga funktioner som konsekvent levererar läckra och krispiga resultat. Du kan läsa vår fullständiga översikt över bästa i test-artiklar enligt olika behov.
Hur har man testat apparaterna?
Airfryers bedöms baserat på hur snabbt de värms upp samt hur jämnt de tillagar maten. Man bedömer även användarvänligheten och hur enkla de är att hantera och rengöra. Slutligen tittar man även på energiförbrukningen.
Hur väljer jag rätt modell?
För att hitta en modell som passar bra till just dina behov bör du titta på maskinens kapacitet och vilka funktioner den erbjuder. Ta även reda på om den har en inbyggd timer och hur stort temperaturspann den har.
Vilken är den bästa budget airfryer?
Onyx Cookware™ är den bästa budget airfryer - billig, kompakt och platsbesparande köksapparat med en volym på fyra liter och en bas på 24x24 centimeter. Korgkapaciteten gör den till ett lämpligt val för dem med små köksutrymmen som vill tillaga större mängder mat på kort tid.

Att välja rätt luftfritös för dina behov

Att välja den luftfritös som bäst kommer att passa dina behov och önskemål är viktigare än att helt enkelt köpa den bästa luftfritösen enligt testet. Därför har vi presenterat olika typer av luftfritöser som har presterat bra i tester och den bästa övergripande. Men för att besluta vilken luftfritös som är bäst för dig och dina behov finns det flera faktorer att beakta.

Den första överväganden är din livsstil och hushållsstorlek. Om du bor ensam eller med en partner kan en mindre luftfritös med en kapacitet på 2 till 3 liter vara idealisk. Dessa kompakta modeller tar upp mindre bänkyta och räcker för att laga enskilda portioner eller små måltider. Å andra sidan kan större familjer dra nytta av luftfritöser med en kapacitet på 5 liter eller mer, vilket säkerställer att du kan laga tillräckligt med mat för alla i en omgång. Dessutom kan du informera dig om energieffektiviteten hos airfryer, eftersom detta är viktigt för de flesta användare.

En annan avgörande aspekt att utvärdera är dina matlagningspreferenser. Om du föredrar bekvämligheten med att baka, rosta och grilla förutom luftfritering kan en multifunktionell luftfritösugn vara det bästa alternativet för dig. Dessa mångsidiga apparater erbjuder olika matlagningsalternativ utöver luftfritering och gör det möjligt att laga en mängd olika rätter med lätthet.

För dem som främst föredrar luftfritering och vill ha en enkel och okomplicerad upplevelse kan en korgstil luftfritös vara det bästa valet. De är vanligtvis lätta att använda och rengöra, vilket gör dem perfekta för nybörjare och personer som vill ha en problemfri matlagning.

Ta även hänsyn till dina kostval. Om du är hälsoinriktad och vill minimera användningen av olja bör du leta efter luftfritöser med avancerade funktioner som justerbar temperaturkontroll och matlagningsförinställningar, vilka kan hjälpa dig att uppnå önskat resultat med minimal olja. Å andra sidan, om du njuter av enstaka godsaker kan en modell som klarar av att fritera favoriter som krispiga pommes frites vara ett bra val.

Sammanfattningsvis beror valet av rätt luftfritös på din hushållsstorlek, matlagningspreferenser och kostbehov. Fundera noggrant på dessa faktorer för att hitta den perfekta luftfritös som passar din livsstil och kulinariska ambitioner. Oavsett om du är en ensam matlagare, en upptagen förälder eller en ivrig bagare finns det en luftfritös som är skräddarsydd för att passa din kulinariska resa.

Från Pommes till Bakverk: Mästra Konsten att Tillaga Allt med en Luftfritös

Luftfritöser är ett hälsosammare alternativ till traditionella djupfritöser, eftersom de tillagar maten med varm luft istället för stora mängder olja. Även om detta är modern teknologi innebär det inte att du inte kan tillaga traditionella recept med dem. Oavsett om du vill tillaga fläskkotletterkycklinglår eller lax, eller föredrar att steka pommes frites eller bacon, har vi tips om hur du tillagar dem med en luftfritös. Förutom att fritera och laga mat kan du också baka med en luftfritös.

Om du behöver mer information om vad luftfritöser är, hur de fungerar, hur du underhåller dem och annan relaterad information, läs vår guide om airfryers.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Philips HD9240 Airfryer XL

Philips HD9741/10 Airfryer Avance

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta