Airfryer – bäst i test: Guide till de bästa luftfritöserna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Innehåll

Airfryers är ett sundare alternativ till traditionella fritöser, som använder en stor mängd olja för tillagning. Istället tillagar airfryers maten med hjälp av varmluft och betydligt mindre olja än traditionella fritöser.

Observera att det är skillnad på ”airfryer” och ”actifry”. Airfryer är den allmänna termen för fritöser som använder varmluft och mindre olja, medan Actifry är en teknik som framtagits av Tefal.

Vi har letat fram marknadens bästa airfryers enligt recensioner, experter och konsumenter med målet att hjälpa dig välja den airfryer som passar bäst för just dina behov. Vi har dessutom hittat de bästa priserna och satt ihop en köpguide så att du kan känna dig säker på att du väljer rätt modelll.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en airfryer?

Kapacitet
Hur många liter som ryms i en airfryer beror på behållarens volym. Airfryers – eller luftfritöser – finns i olika storlekar, och de mindre rymmer vanligtvis mellan 1 och 3 liter. En mindre storlek är bra om du vill använda din airfryer för att laga mat till endast en person. Om du däremot vill laga mat till en familj eller en grupp vänner bör du överväga en större storlek som rymmer mellan 3 och 5,5 liter. De allra största modellerna kan till och med rymma 6 liter eller mer. Vissa airfryers har till och med två korgar så att du kan laga två olika saker samtidigt. Innan du väljer en airfryer bör du fundera på hur mycket utrymme du behöver och vad du vill använda den till. 

Effekt
Airfryers använder cirka 800 till 1500 W, så det är viktigt att du väljer en modell som dina eluttag klarar av. För mindre airfryers kan du räkna med en effekt på cirka 800 W för en liter och upp till drygt 1000 W för två liter. Effekten hos medelstora airfryers ligger på omkring 1300-1500 W, och för större luftfritöser av mer traditionell stil med stor matlagningskapacitet bör du leta efter ett antal W på 1700 eller mer. Luftfrysare med högre wattantal kan nå högre temperaturer och tillaga maten snabbare.

Funktioner
Airfryers kommer med olika förinställningar och alternativ, så det är viktigt att välja en modell som har de funktioner du behöver för att förenkla matlagningsprocessen. Om du till exempel är vegan kanske du inte behöver en modell med särskilda funktioner för tillagning av kött. En annan funktion att tänka på är maskinens temperaturkontroll. Vissa airfryers har en inställd tillagningstemperatur, medan andra låter dig kontrollera temperaturen manuellt. Detta kan vara viktigt om du vill att maskinen ska tillaga mat som nuggets eller pommes frites. Tänk även på vilken typ av timer du vill ha på din airfryer. Vissa modeller har digital tidtagning, medan andra har manuella timers. Digitala timers ger en mer exakt avläsning av tiden. Slutligen behöver alla airfryers rengöras efter varje användning, och de flesta luftfritöser har delar som kan diskas i maskin.

Pris
Dyrare alternativ kostar cirka 3 400 kronor eller mer, och har en konstruktion av högre kvalitet. De har vanligtvis unika funktioner som gör matlagningen enklare, till exempel ytterligare smarta funktioner, och är lämpliga för tillagning av stora mängder mat. Det billigare alternativet kostar cirka 660 kronor och är i allmänhet optimalt för lättare matlagning, eftersom de har färre funktioner och en enklare konstruktion.

Kund- och expertomdömen
Det är alltid en bra idé att läsa om på vad tidigare kunder har tyckt om olika modeller. Kundrecensioner kan ge värdefull insikt om användarvänligheten hos en viss airfryer, samt om dess funktioner och effektivitet. Expertrecensioner kan gå in mer på djupet om tekniska specifikationer och jämförelser mellan olika modeller på marknaden. Både kund- och expertomdömen finns inkluderade i vår testguide för att hjälpa dig bestämma vilken airfryer som är rätt för dig.

arrow-moreONYX Airfryer – kompakt modell med unik luftteknologi

Mycket för pengarna

✅ Fri frakt
✅ 5 års garanti
✅ 100 dagars returrätt
Onyx Cookware Airfryer

För dig som gärna lagar mat utan överflödig olja bör du överväga en airfryer från Onyx. Denna airfryer har en unik teknologi som ser till att varmluft cirkulerar jämnt och effektivt för optimal tillagning. 

Trots sin kompakta design är den utrustad med en behållare som kan rymma upp till fem liter, tillsammans med en automatisk avstängningsfunktion.

 • Snabb luftcirkulation med unik teknologi
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • 5 liters kapacitet i en kompakt design


Redaktionens bedömning

Vi rekommenderar Onyx airfryer till dig som söker en modell med medelhög till hög kapacitet. Själva behållaren har en maxvolym på fem liter, vilket ger stort utrymme att laga olika typer av rätter. Den snabba luftcirkulation garanterar en jämn tillagning, som du dessutom kan följa och kontrollera med hjälp av den smarta displayen.

Onyx airfryer är utrustad med en non-stick-effekt för enkel rengöring. En nackdel är dock att denna modell endast finns att köpa direkt via Onyx egen webbutik.

 

Fördelar

 • Användarvänlig digital display
 • Effektiv och enkel att använda
 • Jämn värmefördelning
 • Åtta olika program
 • Behållare med slitstark non-stick-effekt
Nackdelar

 • Finns endast att köpa via tillverkarens egen webbutik

Att tänka på innan du köper Onyx airfryer

Stor kapacitet i kompakt design

Onyx airfryer har en smidig design som inte tar upp mycket plats på köksbänken. Invändigt utnyttjas utrymmet optimalt, med en korg som har en maxkapacitet på totalt fem liter. Detta är därför en medelstor till stor airfryer jämfört med övriga modeller på listan.

Behållaren är lätt att rengöra tack vare non-stick-beläggningen. På så vis finns ingen risk att maten bränns fast i botten. Behållaren tål även att rengöras i diskmaskin och själva airfryern kan torkas av med en fuktig trasa innan den är redo att användas igen.

Onyx Airfryer Skuffe

Smart digital display och effektiv luftcirkulation

Tack vare maskinens åtta olika program finns många möjligheter att tillaga olika rätter. Onyx airfryer är därför både mångsidig och enkel att använda för alla.

Med en effekt på 1500 W har denna airfryer en snabb och enkel användning, och med hjälp av den digitala displayen kan du själv ställa in och hålla koll på tiden och tillagningen. Temperaturen kan nå upp till 200 °C, och den unika teknologin säkerställer en optimal värmefördelning genom luftcirkulation.

När tillagningen är klar har maskinen en automatisk avstängningsfunktion som förhindrar bränd mat, slöseri med elektricitet samt brandrisk. Detta tillför en extra trygghet om du exempelvis gör annat i köket medan airfryern tar hand om krispiga potatisklyftor eller en perfekt tillagad köttbit.

Utvalda specifikationer:

Kapacitet: 5 liter

Effekt: 1500 W

Maximal temperatur: 200 °C


Cosori Premium – Airfryer med enkel rengöring

Vår rekommendation

✅ Bäst i test 2022 av Teknikguide.se och Anbefaler.com
✅ No. 1 Best Seller av Amazon
✅ Red Dot Design Award 2019
✅ 30 dagar öppet köp + Fri frakt i hela Sverige

Cosori Premium är en av världens bäst säljande airfryers och i en klass för sig. Bland annat har denna varmluftsfritös blivit utsedd till bäst i test av välrenommerade norska tekguide.no, som skriver att Cosori Premium är en komplett airfryer med alla funktioner man kan önska och mer därtill.

Enastående design i en praktisk förpackning

Med Cosori Premium får du en stilren och prisbelönt airfryer tillverkat av robusta material. Bland annat har denna varmluftsfritös vunnit det hyllade Red Dot Design Award, en årlig internationell designutmärkelse som delas ut av en jury till produkter som visar upp god formgivning. Tack vare en vinklad pekskärm har du som användare möjlighet att smidigt styra alla funktioner, oftast med bara ett enda tryck med ditt finger. För sin storleksklass har Cosori Premium dessutom en väl tilltagen kapacitet på hela 2,2 kg. Inte illa för en till synes nätt och smidig varmluftsfritös.

En uppsjö av smarta inställningar

För att se till att du får ut mesta möjliga av din matlagning kommer Cosori Premium med hela elva stycken förhandsinställningar som förenklar din vardag. Bland annat har den en snabblagningsfunktion som gör din mat knaprig och god betydligt snabbare än den tid det skulle ta med en traditionell ugn hemma. Utöver detta erbjuder denna varmluftsfritös även möjligheten att förvärma maten och hålla maten varm när behovet uppstår genom några få tryck på displayen. Den kommer även med en smart funktion som säger till när det är dags att antingen vända på maten eller skaka om matbehållaren.

Lätt att använda – lätt att rengöra

Ingen tycker om att ta hand om disken längre än nödvändigt efter en god middag. Som tur är är lådorna på airfryern Cosori Premium utformade med en non-stick-beläggning som gör att matrester inte fastnar lika lätt på varmluftsfritösen. Därmed kan du enkelt diska matbehållarna för hand. Det går även alldeles utmärkt att rengöra  behållarna i en diskmaskin; det är bara att ställa in dem och sätta igång ett diskprogram. Ett annat smart knep som många använder för att minska mängden disk är att använda aluminiumfolie eller smörpapper när det är dags att använda airfryern.

Fördelar

 • En av världens bäst säljande airfryers
 • Vinnare av Red Dot Design Award
 • Snabblagningsfunktion gör maten spröd och välsmakande
 • Möjlighet att förvärma och hålla maten varm
 • Enkel att rengöra i diskho och diskmaskin
Nackdelar

 • Hög prisklass

Utvalda specifikationer
Kapacitet: 2,2 kg / 5,5 L
90% mindre fett
Snabbare tillagningstid
Förhandsinställningar: 11 st.
2 års garanti


Ninja AG551UK – smart airfryer

Bästa smarta valet

Ninja AG551UK

Den viktigaste egenskapen hos Ninja AG551UK är att den har en digital matlagningssond. Detta gör att du kan tillaga din mat perfekt varje gång, utan att behöva oroa dig för att den ska bli över- eller understekt. Du behöver alltså inte använda en manuell termometer eller förlita dig på förinställningar.

 • Utnämnd till testvinnare på which.co.uk
 • Digital matlagningssond
 • Cyklonisk luftteknik

Recension: En detaljerad recension av Ninja AG551UK

2460 W effekt
Om du letar efter en högpresterande luftfritös som även kan tackla mer komplicerade maträtter måste du kolla in Ninja AG551UK. Med en effekt på 2460 W klarar den dessutom av tjockare kött- eller fiskfiléer. Denna modell är mer kraftfull än de flesta airfryers när det gäller temperatur, och når upp till 260 grader för perfekt tillagad mat varje gång.

Cyklonisk luftteknik
Den här kraftfulla apparaten har Cyclonic Air Technology, som ser till att maten tillagas snabbt och jämnt utan att du behöver vända den. Ninja AG551UK erbjuder många alternativ, och är utrustad med funktioner för grillning, luftfritering, stekning, bakning, torkning och återuppvärmning samt olika temperaturkontroller. Kontrollpanelen är intuitiv och enkel, och programmeringen av apparaten är inte alltför komplicerad. Med enkla touchscreen-kontroller kan du snabbt välja ett program och välja mellan förinställda tillagningstemperaturer eller ställa in dina egna.

Stor korg och grillplatta
AG551UK har också en hyfsat stor kapacitet, vilket innebär att du kan laga mycket mat på en gång. Mata enkelt vänner och familj med en stor kapacitet 3,8 liters kokgryta, 3,8 liters Crisper Basket och en generös 740 cm² stor grillplatta – perfekt för upp till 6 personer.

Vad säger användare och experter om Ninja AG551UK?

Användarnas betyg av Ninja AG551UK luftfritös är otroligt höga, med ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 hos Amazon. Tidigare kunder älskar luftfritösen för dess kraftfulla prestanda och konstaterar att det är ett av de bästa köpen de någonsin gjort. Testresultaten från Which.co.uk har också gett luftfritösen ett högt betyg och utsett den till testvinnare. De berömmer Ninjas airfryer för sitt breda utbud av funktioner och sin höga matlagningsprestanda.

FÖRDELAR

 • Effekt på 2460 W förkortar matlagningstiden
 • Avtagbara delar som är diskmaskinsäkra
 • Lättanvänd och mångsidig
 • Hög byggkvalitet
NACKDELAR

 • Saknar sladdförvaring
 • Något tyngre modell

Konsumentmagasinets bedömning

Vi tycker att Ninja AG551UK airfryer är ett bra val för den som letar efter en smart airfryer. Den har alla funktioner du kan önska, plus extrafunktioner som du inte ens visste att du behövde. En nackdel är dock att maskinen är en aning tung och saknar sladdförvaring, men överlag är detta en mycket önskvärd produkt för dig som vill ha en smart köksmaskin som klarar alla möjliga utmaningar i köket.

Specifikationer:

Kapacitet: 3,8 L
Effekt: 2460 W
Max. temperatur: 260 grader
Storlek: 27 x 39 x 41 cm
Vikt: 10 kg


Ninja AF160UK – luftfritös med snabb hastighet

Bästa valet för maximal matlagningshastighet

Ninja AF160UK

Den framstående egenskapen hos Ninja AF160UK är dess Max Crisp-teknologi. Hastigheten hos denna funktion lär ta dig med storm. Airfryern tillagar maten mycket snabbt vid 450 grader, vilket ger maten en perfekt krispig yta dubbelt så snabb som en traditionell ugn.

 • Utnämnd till testvinnare på goodhousekeeping.com
 • Max Crisp-teknik
 • Kompakt storlek

Omdöme: En detaljerad recension av Ninja AF160UK

Kompakt storlek
Ninja AF160UK airfryer är en köksmaskin i toppklass. Den har en kapacitet på 5,2 liter, vilket är större än den genomsnittliga luftfrysaren på marknaden. Den är av relativt liten storlek, vilket lämnar mycket utrymme på din bänkskiva. Med sin vikt på 5 kilo är detta en medeltung airfryer jämfört med liknande modeller. Ninja AF160UK luftfritös säljs till ett medelhögt pris jämfört med andra airfryers på marknaden.

Tillagning i 240 grader
Dessutom har den en kraftfull motor på 1750 W, vilket gör den till en av de mest kraftfulla luftfrysarna som finns på marknaden. Maxtemperaturen på 240 grader är också högre än industristandarden. Dessa funktioner, plus den extra stora korgen som också tål diskmaskin, gör Ninja AF160UK till ett utmärkt val om du vill skapa stora mängder mat snabbt och effektivt.

Enkel att rengöra
När Ninja AF160UK startas har den en av de snabbaste uppvärmningstiderna, vilket gör att den kan användas nästan omedelbart. Ninja AF160UK har också en praktisk torkningsfunktion som snabbt kan torka färsk frukt, grönsaker och örter. Brickan är avtagbar, vilket gör den lättare att rengöra, och faller inte ut ur korgen när den vänds upp och ner, vilket underlättar matlagningen och serveringen.

Vad säger användare och experter om Ninja AF160UK?

Ninja AF160UK är en testvinnare på goodhousekeeping.com, där testarna upplevt att den var mångsidig och välgjord. De ger den höga poäng för prestanda, användarvänlighet och rengöring och berömmer att den har ett litet fotavtryck, vilket är utmärkt för kök med begränsat diskutrymme. Användarnas betyg på Amazon återspeglar dessa resultat, med 4,7 av 5 stjärnor som ges. De flesta användare uppskattar maskinens prestanda och mångsidighet samt dess enkla rengöring. Några få noterar att Ninja AF160UK är en aning dyr, men de flesta anser att den är värd sitt pris.

FÖRDELAR

 • Automatisk justering av fläkten
 • Snabb uppvärmning
 • Extra stor korg
 • Avtagbar bricka
 • Funktion för torkning
NACKDELAR

 • Med vissa program kan maten bli överstekt
 • Kan lukta plast vid de första användningarna

Konsumentmagasinets bedömning

Ninja AF160UK airfryer tillagar mat snabbt och jämnt, med minimalt med krångel och kladd. Det kan finnas en lukt i början, men den försvinner efter några användningstillfällen. De olika avtagbara delarna gör den lätt att rengöra, och den övergripande konstruktionen av den här luftfrysaren gör den otroligt användarvänlig. Detta är en mycket rekommenderad modell för dig som vill ha en snabb och smidig matlagning utan krångel. 

Specifikationer:

kapacitet: 5,2 L
effekt: 1750 W
max. temperatur: 240 grader Celsius
storlek: 36x 25 x 32 cm
vikt: 5 kg


Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance – luftfritös i premiumklassen

Bästa premium-airfryern

✅ Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos tyska testmagasinet Testberichte.de
✅ 4 av 5 stjärnor hos amerikanska teknikmagasinet T3.com
✅ 3 av 5 stjärnor hos amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
✅ 9,4 av 10 stjärnor hos amerikanska magasinet Healthfryers.com
✅ 65 av 100 poäng hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance

 

i samarbete med PriceRunner

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har testats och recenserats av sex olika expertkällor: det danska konsumentrådet Tænk, Testberichte.de, T3.com, Cnet.com, Healthfryers.com och Which.co.uk.

Den här airfryern gick hem hos alla experter och fick bland annat beröm för sin effektiva tillagning och stora storlek. Experterna var däremot inte lika förtjusta i att Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance väsnas mer än andra modeller.

Experterna: Problemfri tillagning
Experterna berättar att Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance är en bra airfryer som gör det enkelt att tillaga olika typer av råvaror. T3.com skriver till exempel att modellen är både ”snabb och effektiv” och att man därför får ”en problemfri tillagning”.

Dessa iakttagelser backas även upp av experterna från Testberichte.de och Cnet.com. De berömmer dessutom modellen för den höga kapaciteten som gör att man kan tillaga stora mängder mat på en gång. De noterar dock även att Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance är så pass stor att det kan vara svårt att göra plats för den i köket. Experterna påpekar även att maskinen är ganska dyr.

Healthfryers.com framhäver att Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har en ”otroligt elegant design”. En annan fördel är att modellen är enkel att rengöra. De är däremot inte lika nöjda med ljudnivån eftersom att maskinen låter ganska mycket.

Nyttig fritering
Med Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har man möjlighet att fritera mat på ett nyttigare sätt. Den här airfryern använder varmluft för att steka maten med antingen lite olja eller ingen olja alls.

Modellen har nämligen en Twin TurboStar-teknik som ser till att den heta luften virvlar runt inuti airfryern. Detta gör att maten blir krispig på utsidan och saftig inuti.

På den digitala displayen hittar man fem förinställda program. Där kan man med en enkel knapptryckning välja om man vill tillaga pommes frites, kött, fisk eller kyckling. Med QuickControl-vredet kan man dessutom ställa in både tillagningstid och temperatur om man vill justera detta manuellt.

Multifunktionell airfryer
Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance är en multifunktionell airfryer som kan användas till annat än bara stekning. Den kan nämligen även grilla, baka och rosta mat. I appen kan man dessutom hitta både recept och goda råd.

Med Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance får man även tillgång till en varmhållningsfunktion. Tack vare denna kan man vänta lite med att servera maten. Den här funktionen håller nämligen maten varm i upp till 30 minuter.

Korgen har en kapacitet på 1,4 kg och rymmer därmed stora mängder mat. QuickClean-korgen har dessutom ett non-stick-nät som kan köras i  diskmaskinen. Alla andra löstagbara delar tål också maskindisk.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance mäter 31,5 cm (H) x 32,1 cm (B) x 43,3 cm (D) och väger 7,99 kg.

Fördelar

 • Twin TurboStar-teknik
 • Varmhållningsfunktion
 • QuickClean-korg
 • Multifunktionell modell
 • Fem förinställda program
Nackdelar

 • Tar upp ett ganska stort utrymme
 • Använder mycket ström
 • Tung

Utvalda specifikationer
Vikt: 7,99 kg
Kapasitet: 7,3 liter
Effekt: 2225 Watt
Timerfunktion
Inställningar: 5 st


PHILIPS HD9867/90 Fritös

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

PHILIPS HD9867/90 Fritös

 

Den här airfryern från PHILIPS är ett utmärkt val om du vill ha ett köksredskap med bra funktioner, hög prestanda och en design som ser smart ut på köksbänken. PHILIPS har nämligen lagt ner mycket eftertanke i utformningen av den här modellen. Detta gör nästan att matlagningen blir till något vackert. Modellen har fått toppbetyg av det danska konsumentrådet Tænk i deras test av airfryers. Detta innebär att den är ett bra val för dig som vill fritera mat på ett smart och hälsosamt sätt. I granskningen fick den framförallt beröm för sin höga säkerhetsnivå och ännu högre byggkvalitet.

Unik och smart matlagning
Den här airfryern är verkligen i en klass för sig. Under- eller överstekt mat och sladdriga pommes frites är nu ett minne blott. PHILIPS HD9867/90 har en ny och unik Smart Sensing-teknik som kan justera både tid och temperatur automatiskt så att du får perfekt tillagad mat varje gång. Tack vare den här tekniken slipper du testa om maten är färdig genom att smaka eller sticka den med en gaffel. När du väljer Smart Sensing-programmet sätter maskinen igång tillagningen medan du kan vänta med spänning på att maten ska bli klar.

Bättre matlagningsresultat
PHILIPS HD9867/90 kan förbättra din matlagning. Den har till exempel en smart Rapid Air-teknik som gör att luftflödet genom maskinen är upp till sju gånger snabbare än i andra maskiner. Den har även en stjöstjärnedesign som också bidrar till en jämnare tillagning och ett mer krispigt resultat.

Tack vare maskinens fettreduceringsteknik kan du dessutom njuta av maten med gott samvete. Den här tekniken fångar nämligen upp överflödigt fett så att du inte får i dig mer än nödvändigt, vilket gör det enklare att äta nyttigt. Den gör nämligen att du får i dig mindre fett från råvaror som vanligtvis innehåller väldigt mycket fett. Detta är smart om du försöker gå ner i vikt eller om du helt enkelt vill försöka leva lite mer hälsosamt. Detta gör PHILIPS HD9867/90 till en bra partner i kampen om en sundare vardag.

PHILIPS HD9867/90 vs. marknaden
PHILIPS HD9867/90 skiljer sig från andra airfryers på marknaden genom att den är större än de flesta andra modeller. Detta märks bland annat på mängden mat den kan tillaga på en gång. I gengäld märks det dock även på priset. En annan sak som skiljer modellen från andra alternativ på marknaden är den unika Smart Sensing-tekniken. Denna nya och unika teknik gör att du slipper besväret med att titta till maten under tillagningen. Maskinen justerar nämligen både tid och temperatur automatiskt.

En annan smart funktion som sticker ut hos denna airfryer är att den har en inställbar knapp som gör att man kan laga sin favoriträtt med en enda knapptryckning. Detta gör det superenkelt att laga din favoritmat helt utan krångel.

Fördelar

 • Smart Sensing-teknik
 • Fem smarta förinställda program
 • Effekt på 2 225 watt
 • Rapid Air-teknik
 • Enkel rengöring
 • Exklusiv design
Nackdelar

 • Hög prisklass

Utvalda specifikationer 
Kapacitet: 7,30 liter
Effekt: 2225 watt
Antal program: 5
Timerfunktion


Caso AF 200

✅ Toppbetyg hos tyska testberichte.de

Bäst-för-prisetCaso AF 200

Den tyska testsajten testberichte.de har provat ett urval av airfryers, bland annat modellen Caso AF 200. Märket är mindre välkänt i hemmen, men det håller en hög kvalitet och de tyska experterna ger modellen en topplacering i testet.

Mycket rymlig modell
Storleken är bland det mest anmärkningsvärda med Caso AF 200, och den har en kapacitet på hela 2,5 kg. Detta innebär att du kan laga riktigt mycket mat åt gången med Caso AF 200, till exempel mer än tio portioner pommes frites.

Caso AF 200 passar därför i stora hushåll och när man får gäster, och barn i synnerhet kommer att älska de hemlagade pommes fritesen. Caso AF 200 använder sig av varmluft för att fritera ingredienserna och man tillsätter bara en gnutta olja, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att pommes fritesen är onyttiga.

För bästa möjliga resultat är Caso AF 200 utrustad med en otroligt snabb varmluftscirkulation.

Ställ in timer och temperatur
För en så mångsidig användning som möjligt kan man ställa in timer och temperatur på Caso AF 200. Man väljer temperatur med 5 graders intervall från 60-200 grader, vilket är ett mycket brett temperaturspann. Timern kan ställas in på 1-60 minuter.

Caso AF 200 har dessutom sex automatiska program för specifika ingredienser. Alla dessa inställningar gör att valmöjligheterna är många på Caso AF 200, och modellen har även automatisk avstängning för en extra säkerhet.

LCD-display och touch-kontroll
Caso AF 200 liknar en stor rund kula där korgen sitter längst ner och panelen ovanför. Högst upp i mitten sitter displayen, och knapparna där under används för att kontrollera maskinen.

Displayen är en LCD-display som visar tid och temperatur, och knapparna har High End Sensor Touch-kontroll. Här kan man även låsa maskinen så att man inte råkar ändra processen medan den är igång. Säkerhetslåset ser dessutom till att inga barn skadas.

Modellen är även isolerad och värmebeständig, vilket gör att värmen invändigt hålls jämn och stabil medan utsidan förblir sval. Insidan består av rostfritt stål och är gjord för att vara enkel att rengöra.

Fördelar

 • Hög kapacitet på 2,5 kilo
 • Utrustad med en otroligt snabb varmluftscirkulation
 • Man kan ställa in temperaturen på 60-200 grader
 • Sex automatiska program
 • LCD-display och High End Sensor Touch-kontroll
Nackdelar

 • Har ett aningen svagt pip

Utvalda specifikationer:
Effekt. 1400 watt
Kapacitet: 2,5 kg
Vikt: 4,95 kg

Här kan du se en kort introduktionsvideo för Caso AF 200:


Fritel SnackTastic 4202

✅ Utsedd till ”Bra Köp” hos det danska konsumentrådet Tænk

Fritel SnackTastic 4202

Fritel SnackTastic 4202 har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk och fick då utmärkelsen ”Bra Köp”. Experterna kom fram till detta efter att de provat modellen och upptäckt att den klarar sig bra på de olika testpunkterna. Dessa inkluderade bland annat användarvänlighet, kvalitet, prestanda och design.
Lämplig för små portioner
Fritel SnackTastic 4202 har en kapacitet på två liter och är därmed lämplig för mindre portioner. Den här airfryern är därför perfekt om man vill laga mat till en eller två personer. Airfryern gör det möjligt att laga mer hälsosam mat oavsett om du steker, bakar eller grillar.

Den här modellen använder nämligen en begränsad mängd fett i matlagningen. Den använder till exempel upp till 80 procent mindre fett än en vanlig fritös. Detta är inte bara nyttigare utan gör även att det inte sprids någon otrevlig lukt i köket.

Kompakt airfryer
Med Fritel SnackTastic 4202 får man en kompakt airfryer som är lätt att göra plats för i köket. Den kan utan problem lämnas framme på köksbänken om man vill ha den där. Om man istället vill gömma undan modellen bör det även vara enkelt att hitta plats för den i ett köksskåp

Fritel SnackTastic 4202 har en kombinerad låda och korg som ser till att utrymmet utnyttjas på ett optimalt sätt. När man har använt airfryern är det dessutom enkelt att rengöra den. Man kan nämligen köra korgen i diskmaskinen.

Airfryer med timerfunktion
Fritel SnackTastic 4202 har en praktisk timerfunktion som kan ställas in på 0 till 60 minuter. Den kan därför anpassas till olika rätter.

Utöver tiden kan man även ställa in temperaturen. Dessa inställningar sträcker sig från 80 till 200 grader och gör det möjligt att tillaga maten precis som man vill ha den.

Fritel SnackTastic 4202 mäter 32 cm (H) x 21 cm (B) x 26 cm (D) och väger 3 kg.

Fördelar

 • Justerbar tid
 • Justerbar temperatur
 • Kompakt modell
 • Enkel rengöring
 • Använder upp till 80% mindre fett
Nackdelar

 • Har ingen display
 • Lämpar sig främst till 1-2 personer

Utvalda specifikationer
Kapacitet: 2 liter
Effekt: 1000 watt
Timerfunktion


OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-fritös

✅ 3,5 av 5 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Techradar.com
✅ Bra betyg hos Råd & Rön

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-fritös

 

Det här är en klassisk airfryer som lever upp till sitt goda rykte. Actifry Genius från OBH Nordica har fått mycket beröm i Råd & Röns test av luftfritöser, framförallt på grund av modellens hanterbarhet. Detta innebär att Actifryern är enkel att kontrollera och hantera under matlagningen. Man behöver alltså inte slösa tid på att bläddra bland märkliga inställningar. Dessa fördelar kommer dessutom till ett väldigt fördelaktigt pris. Den här modellen är nämligen billigare än vissa andra alternativ på marknaden.

Superenkel matlagning
En sak som Techradar.com berömmer i sin recension av Actifry Genius är maskinens användarvänlighet. De skriver att den är enkel att använda och kontrollera. Det finns inga konstiga eller mystiska knappar som pekar åt alla möjliga håll, vilka annars kan göra att man ger upp innan man ens har kommit igång med matlagningen. Man behöver istället bara sätta maten i skålen, välja program och trycka på start. Så enkelt är det!

Råd & Rön berömmer även OBH Actifry Genius för dess goda kvalitetsintryck. Detta innebär att de material som maskinen är tillverkad av verkar hålla en riktigt hög kvalitet. Det är en försäkran för dig som konsument att maskinen inte kommer att gå sönder på en gång. Den kan alltså användas länge. Experterna berömmer även den höga säkerhetsnivån. Detta är betryggande eftersom att man inte gärna vill hamna i en dålig situation på grund av att man var sugen på pommes frites.

Stor airfryer
Med en storlek på 26x33x48 centimeter är det här en ganska stor spelare jämfört med andra modeller på marknaden. Detta märks även på mängden mat som kan tillagas i maskinen på en gång. Det ryms nämligen upp till 1,7 kg mat, vilket motsvarar ungefär 8 portioner. Detta gör att man kan mätta hela familjen på en gång och att man slipper laga maten i flera omgångar.

När man använder en airfryer kan man tillaga mat som vanligtvis dryper av fett på ett mer fettsnålt sätt. Med den här tekniken kan man därför undvika att äta för mycket fett under middagen.

OBH Actifry Genius vs. marknaden
Den här airfryern skiljer sig från andra modeller på marknaden genom att vara en av klassikerna inom luftfritering. Den har en klassisk design som man vet fungerar. Om du inte vill välja något du inte riktigt är säker på är det här därför ett bra alternativ. En annan sak som gör att den här airfryern sticker ut är att den är superenkel att använda och billigare än vissa andra modeller.

Om du vill ha en billig klassiker är därför OBH Actifry Genius ett bra val.

Fördelar

 • Hög kapacitet på 1,7 kg
 • Nio smarta tillagningsprogram
 • Diskmaskinsäker behållare
 • Lätt att hantera
 • Digital display
Nackdelar

 • Tar upp en ganska stor plats i köket

Utvalda specifikationer
Effekt: 1500 watt
Timerfunktion
Kapacitet: 1,7 kg


Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de
✅ 66 av 100 poäng hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

Obs! Tefal Easy Fry Deluxe EY401D är tyvärr ute ur produktion. Vi har därför ersatt pristabellen med OBH Nordica Easy Fry Deluxe, som är en liknande modell. Produkttexten handlar dock fortfarande om Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk, tyska Testberichte.de och brittiska Which.co.uk. Den här airfryern gick hem hos de tre expertkällorna och fick i slutändan bra betyg i två undersökningar och ett betyg på 66 av 100 poäng i den tredje.

Detta motiveras bland annat med att modellen är enkel att använda och lätt att rengöra. Experterna är däremot inte lika förtjusta i att Tefal Easy Fry Deluxe EY401D tar upp en hel del plats på bänken eller i skåpet.

Experterna: Användarvänlig airfryer som är lätt att rengöra
Enligt experterna från Testberichte.de är Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en bra airfryer som täcker behoven för de flesta. De skriver till exempel att den här modellen ”möjliggör en fettfri eller fettsnål tillagning av många olika rätter”, vilket är en stor fördel.

Testberichte.de framhäver även att Tefal Easy Fry Deluxe EY401D är både användarvänlig och enkel att rengöra. Detta är två fördelar som experterna är väldigt glada över. Just dessa gör nämligen att maskinen är bekväm att använda i en hektisk vardag.

Trots att experterna i allmänhet tycker bra om Tefal Easy Fry Deluxe EY401D nämner de även att modellen är ganska stor och skrymmande. Man bör därför vara säker på att man har tillräckligt med förvaringsutrymme i köket. För vissa kan det även räcka med en mindre airfryer.

Njut av fettfri eller fettsnål mat
Med Tefal Easy Fry Deluxe EY401D får du en airfryer som tillagar maten med endast lite olja eller ingen olja alls. Den har en kapacitet på upp till 4,2 liter och är därmed en av marknadens större modeller. Utöver fritering kan man även steka, grilla och baka i den här airfryern.

Air Pulse-tekniken skapar ett varmt luftflöde som säkerställer att maten blir krispig på utsidan och mjuk inuti. Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har hela åtta förinställda program.

Dessa program är till för pommes frites, kött, räkor, tårta, pizza, fisk, grill och stek. Det finns alltså goda möjligheter att tillaga olika typer av mat i den här maskinen. Temperaturen kan dessutom justeras mellan 80 och 200 grader.

Lättrengjord airfryer med timerfunktion
Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har en timerfunktion på 60 minuter. Detta säkerställer att maskinen stänger av automatiskt efter en timme.

Sist men inte minst har Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en löstagbar korg med non-stick-beläggning. Detta innebär att korgen är enkel att rengöra efter att du använt airfryern. Alla löstagbara delar kan dessutom köras i diskmaskinen.

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D mäter 27,8 cm (H) x 33,3 cm (B) x 32,85 cm (D) och väger 4,5 kg.

Fördelar

 • Löstagbara delar tål maskindisk
 • Timerfunktion
 • Flera förinställda program
 • Kan användas till mer än bara fritering
 • Air Pulse-teknik
Nackdelar

 • Kräver tillbehör som kan beställas separat

Utvalda specifikationer:
Effekt: 1500 watt
Timerfunktion
Vikt: 4,5 kg
Kapacitet: 1,2 kg


Vad är en airfryer?

Hewise.com skriver att en airfryer i grunden är en köksmaskin som tillagar ingredienser genom att cirkulera varmluft med hjälp av en mekanisk fläkt med hög hastighet. Detta tillagar maten med en exakt och jämn temperatur och garanterar en knaprig yta. Här tillsätts sedan lite olja, ofta bara en enda sked, och maten tillagas i en korg över en droppbricka. Man kan själv ställa in timer och temperatur efter vilken typ av mat det handlar om.

Det finns många olika typer av olja i affären och man kan egentligen använda alla, men olivolja, rapsolja och solrosolja sägs ofta fungera bäst i airfryers. Man kan även använda en olja med smak om man är ute efter en specifik smakvariant.

De olika modellerna rymmer olika mycket, men en kapacitet på 1 kg eller mer är vanligt. Man kan alltså utan problem laga en måltid till en hel familj i en airfryer, och vissa modeller rymmer faktiskt över 2 kg mat.

Vissa modellen sköter hela arbetet själv, medan andra kräver att man skakar om behållaren för att oljan ska täcka ingredienserna. Oftast är det inte nödvändigt att förvärma maskinen, och många moderna modeller har löstagbara delar som kan köras i diskmaskin.

De flesta modellerna har även ett internt kylsystem som kyler ner airfryern direkt efter användning då maskinen kan bli extremt varm under användningen – upp till 200 grader.

Som en extra bonus kommer en airfryer inte att smutsa ner i köket. Det förekommer inga oljestänk och luften i köket hålls fri från matos.

airfryer

Hälsosamt och säkert alternativ

Metoden i en airfryer är en hälsosam kontrast till traditionella fritöser som tillagar maten med stora mängder olja. Man kan enkelt minska fettmängden med ca 80 % genom att använda en airfryer.

Att tillaga pommes frites i en airfryer har blivit särskilt populärt eftersom att man då får en fetthalt på under 3 %. Som jämförelse innehåller samma rätt tillagad i en vanlig ugn 9 % fett, i en mikrovågsugn 13 % fett och i en fritös 14 % fett, så det är definitivt en märkbar skillnad.

airfryer-mad

Man kan, utöver pommes frites, även tillaga många andra typer av mat i de flesta airfryers. Det kan till exempel vara kyckling, kött, fisk, grönsaker, bakverk och soppor. Man kan även krydda maten i airfryern med de kryddor och örter man vill ha.

Att använda en airfryer är dessutom en säker tillagningsmetod. Het olja som skvätter kan snabbt ge upphov till brännskador för användaren, men när man inte använder mycket olja kan den heller inte skvätta. De flesta airfryers är dessutom stängda under tillagningen och relativt svala på utsidan, vilket innebär att man inte kommer att bränna sig av misstag.


Actifry eller airfryer?

Det kan vara svårt att skilja på begreppen ”actifry” och ”airfryer”.

Airfryer är samlingsnamnet för alla modeller som använder varmluft och en gnutta olja, medan Actifry är en teknik som skapades av Tefal 2007. Därför kallas många airfryers från Tefal just “Tefal Actifry”, och över åtta miljoner familjer världen över har en modell från Tefal Actifry.

Andra märken – till exempel Philips – har också en egen teknik. Philips har Rapid Air-tekniken som garanterar den bästa möjliga kombinationen av cirkulation av varmluft, en matsked olja och värmeelementet.

Om du vill läsa en hel artikel om Tefal Actifry kan du läsa vårt Tefal Actifry test. Där hittar du en grundlig genomgång av den här modellen.


Vad ska man tänka på när man köper en airfryer?

Baserat på en artikel från den brittiska konsumentsajten which.co.uk listar vi här några tips på vad man bör tänka på innan man köper en airfryer:

📏 Storlek/kapacitet:
Hur många personer ska airfryern laga mat till? De minsta har en kapacitet på ca 800 gram, vilket räcker till ungefär fyra portioner pommes frites, medan de största kan rymma över 1 700 gram, vilket motsvarar ungefär åtta portioner pommes frites. Ju högre kapaciteten är, desto mer utrymme kommer airfryern behöva.

💰 Pris:
Priset på airfryers varierar kraftigt. Det finns både modeller som kostar några hundra kronor och de som kostar ett par tusen kronor, från såväl kända som okända märken. Tänk på att de billigare modellerna ofta har en lägre kapacitet och många av dem kommer även att laga mat av sämre kvalitet. Dyra modeller kan dock också ha brister, så läs gärna tester av modellerna innan du köper någon.

⏱ Timer:
De flesta airfryers har en digital timer men vissa har en manuell. Vilket man föredrar är en smaksak, men en digital timer ger ofta en bättre översikt.

🌡 Temperatur:
Man kan ställa in temperaturen efter vilket typ av mat man lagar. Vissa modeller kan ställas så lågt som 30 grader, men ett vanligt temperaturspann är ca 80-200 grader. Observera även intervallerna – många modeller har fem graders intervaller.

🍟 Airfryer eller fritös:
Man bör även fundera på om man vill ha en airfryer eller en traditionell fritös. Fördelarna med en airfryer är att man får en mycket lägre fetthalt i maten och slipper fettdrypande pommes frites och kraftigt matos. Om man däremot vill ha pommes frites som smakar mer som de på hamburgerstället kan en traditionell fritös bättre uppfylla förväntningarna.

Här kan du se en kort video som visar ett enkelt sätt att göra hälsosamma pommes frites i din airfryer:

Läs också: Elcykel test-översikt – de 12 bästa elcyklarna


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken airfryer är bäst?

Philips HD9240 Airfryer XL

🤓 Hur har man testat maskinerna?

Fritöserna har bedömts baserat på hur snabbt de blir varma och hur jämnt de tillagar maten. Man har även bedömt användarvänligheten och hur enkla fritöserna är att använda och rengöra. Slutligen har man tittat på energiförbrukningen.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar bra till just dina behov bör du titta på maskinens kapacitet. Ta även reda på om den har en inbyggd timer och hur stort temperaturspann den har.


Airfryer test – dessa källor har vi använt: 

Det danska konsumentrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk genomför noggranna tester och jämförelser av vardags- och konsumentprodukter. Här har det testat 12 fritöser i alla prisklasser från både kända och mindre kända märken.

Du kan läsa mer om testet här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.


Det svenska konsumentrådet Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön, det svenska konsumentrådet, genomför också tester av olika produkter som konsumenterna använder i vardagen. För den här artikeln har vi undersökt ett test där de granskat 19 fritöser och bedömt modellerna på olika testpunkter.

Du kan läsa mer om testet här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.


Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail är en brittisk tabloidtidning från 1896 som publiceras dagligen och är Storbritanniens näst mest sålda. De skriver om både nyheter, sport och underhållning, men även konsumentämnen har en plats i tidningen. Här har de testat en airfryer från Tefal. Du kan läsa mer här.


Dinside.no 🇳🇴
En norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen, men som huvudsakligen behandlar motor, data, mobil och bostad. Här har sajten testat en airfryer från Philips. Du kan läsa mer här.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. De har inte genomfört något enkom test av fritöser, men sajten har regelbundet provat ett urval av olika köksprodukter. Här handlar det om ett test av en airfryer från Tefal. Du kan läsa mer här.


Smartson.se 🇸🇪
En svensk testsajt som testar olika konsumentprodukter. Konsumenterna själva kan dessutom också hjälpa till med att prova och recensera produkter. Här har smartson.se testat en airfryer från Tefal. Du kan läsa mer här.


Testberichte.de 🇩🇪
Den här tyska hemsidan samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem, varpå sajten skapar ett eget utlåtande och ger ett totalbetyg. Här handlar det om granskningar av airfryers från både Philips och Caso. Du kan läsa mer här.


The Independent 🇬🇧
Tidningen är en av de största och mest omfattande brittiska tidningarna. De skriver bland annat om nyheter, sport, politik och utland, men konsumentämnen har också en plats i tidningen. I den här undersökningen har tidningen provat nio airfryers. Du kan läsa mer här.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Den här hemsidan publicerar dagligen detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. Här har de testat en airfryer från Philips och skrivit en utförlig recension. Du kan läsa mer här.


Which.co.uk 🇬🇧
Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter. Which? finns till för konsumenterna och målet är att göra en skillnad för konsumenterna. Which? provar regelbundet olika produkter för hushållet och här handlar det om ett test av en airfryer från Tefal. Du kan läsa mer här, men det krävs en prenumeration för att få full tillgång till undersökningen.


Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Förutom testerna här ovanför har vi även läst kundomdömen på amazon.co.uk. Vi har tittat närmare på ett par airfryers och undersökt vad de vanliga konsumenterna tycker om modellerna.


Läs också: Japanska knivar test-översikt, kaffebryggare test-översikt, kastrull testguide och stekepanne test-guide.


Tidigare recenserade produkter som utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Philips HD9240 Airfryer XL

 

philips-hd-9240-90-airfryer-xl

Obs! Eftersom Philips HD9240 Airfryer XL är ur produktion har vi ersatt pristabellen med Philips HD9260, som är en ny och förbättrad modell.

Det danska konsumentrådet Tænk har provat 12 fritöser, både traditionella fritöser och hälsosammare airfryers. I testet ingick bland annat airfryern Philips HD9240 Airfryer XL som undersöktes på flera testpunkter. Tænk gjorde bedömningen att Philips HD9240 Airfryer XL är en så bra modell att den korades till testvinnare.

Fettsnåla och goda pommes frites
Philips HD9240 Airfryer XL ger en nyttigare fritering av ingredienser – särskilt pommes frites – med sin unika Rapid Air-teknik. Den här tekniken kombinerar cirkulerande varmluft med ett grillelement, vilket ger både goda och spröda rätter.

Det är därmed främst varmluft som används för tillagningen och man tillsätter bara en enda sked olja, vilket är ungefär 80 % mindre än i normala fritöser.

Korgen har en maxkapacitet på 1 200 gram, och till detta räcker det alltså med en sked olja. Fetthalten blir således bara några procent, men smaken framhävs eftersom att särskilt pommes frites inte blir lika genomvåta av fett, och de blir krispiga istället för slappa.

Intelligenta sensorer
För att skapa bästa möjliga resultat i Philips HD9240 Airfryer XL är modellens teknik försedd med sensorer som själv bedömer om rätten är färdig.

Modellen har även en timerfunktion på den digitala touch-skärmen, där man kan välja både tid och temperatur.

När man har ställt in maskinen sköter den så gott som sig själv och den digitala skärmen gör det enkelt för användaren att hålla ett öga på var i processen man är.

För ytterligare komfort signalerar Philips HD9240 Airfryer XL när den är klar att användas, och den automatiska avstängningen gör maskinen säker och ser till att maten inte tillagas för länge.

Robust och halksäker
Philips HD9240 Airfryer XL är ingen lättviktare och med sina 7 kg hör den till de tyngre modellerna. Den höga vikten ger dock även styrka och robusthet.

Philips HD9240 Airfryer XL är dessutom försedd med halksäkra fötter med anti-slip som gör att den står helt still på köksbänken.

För att säkerställa en hög hygiennivå har Philips HD9240 Airfryer XL ett bra luftfilter som förhindrar att hela köket fylls av matos.

Korgen kan köras i diskmaskinen, och delarna är försedda med en non stick-beläggning som hindrar matrester och olja från att fastna.

Förutom korgen till pommes frites följer det med en Philips grillpanna, som med fördel kan användas för att tillaga kött, samt ett recepthäfte med inspiration, tips och tricks.

Philips HD9240 Airfryer XL mäter 30 cm (H) x 32 cm (B) x 43 cm (D) och väger 7 kg.

Fördelar

 • Med Rapid Air-teknik
 • Använder 80 % mindre fett än normala fritöser
 • Sensorer bedömer maten
 • Med halkfria fötter
 • Non stick-beläggning
Nackdelar

 • Kräver lite övning för att användas på ett praktiskt sätt

Utvalda specifikationer:
Vikt: 7,6 kg
Kapacitet: 1,2 kg
Effekt 1900 watt
38,9 x 38,9 x 38,8 centimeter

Här kan du se en genomgång av Airfryern från Philips. Videon är gjord av Kitchenone:


Cosori Pro – Airfryer med ljudnivå på endast 55 decibel

✅ Testvinner 2022 av Anbefaler.com
✅ 30 dagar öppet köp + Fri frakt i hela Sverige

Airfryer-cosori-pro-600x600

Om du är på jakt efter en varmluftsfritös som erbjuder både modern design och rejäl kapacitet är Cosori Pro modellen du ska titta närmare på. På kort tid har Cosori Pro blivit en av Europas mest populära luftfritöser. Bland annat erbjuder airfryern nio förinställda matprogram – och du kan båda förvärma maten och hålla den varm när behovet uppstår i köket.

En airfryer för stora som små middagssällskap

Cosori Pro är en airfryer som är kompakt och därmed ger dig mer plats i köket jämfört med många konkurrenter. Trots detta har den en imponerande kapacitet på 4,7 liter, tillräckligt för att laga en god middag för fyra personer. Samtidigt som den upptar lite plats på din köksbänk kan den hjälpa dig att förbereda en ansenlig mängd mat till både vänner och familj vid behov. Denna varmluftsfritös levereras med nio olika färdigprogrammerade matlagningsprogram. Med ett enkelt tryck med fingret kan du enkelt justera temperatur eller tid på den maträtt du för tillfället lagar. På köpet får du även ett spännande recepthäfte som innehåller 30 unika recept som du enkelt kan laga hemma. Oavsett om det är skaldjur, bacon, pommes frites, grönsaker, fryst mat, kyckling eller nötkött som du har placerat i din airfryer kommer det bli smakrikt och gott. Du får även tillgång till en egenutvecklad app vid namn VeSync som ger dig åtkomst till ett hundratal recept speciellt anpassade till en Cosori Pro airfryer.

Tillaga hälsosam mat med ett knapptryck

I en Cosori Pro säkerställer du enkelt att maten tillagas jämnt och därmed även blir både gyllenbrun och krispig genom den så kallade Air Crisp-tekniken. Samtidigt går det snabbt att laga sin mat. Cosori Pro är 20 procent snabbare än likvärdiga airfyer-modeller när det kommer till förvärmning och den tillagar maten 1,5 gånger snabbare jämfört med en traditionell ugn i ett kök. Temperaturkapaciteten på 230 grader celsius är marknadsledande och är en bidragande orsak till den korta tillagningstiden och den krispiga konsistensen som är slutresultatet. Varmluftsfritösen har nio stycken inbyggda matlagningsfunktioner som alla är utformade med användarvänlighet i fokus med program som är enkla att både förstå och att välja. Maten är trots sin krispighet dessutom väldigt hälsosam. Eftersom du använder mindre fett vid matlagningen kan du med gott samvete äta gott. Maten får samma goda smak som man är van vid men med betydligt mindre olja eller ingen olja alls. Passa på att bjuda släkt och vänner på välsmakande och populära rätter likt kycklingvingar, vårrullar eller varför inte klassikern pommes frites!

Högteknologisk produkt som passar i alla kök

Med en Cosori Pro är du garanterad en av marknadens bästa airfryers som man kan få till sitt kök. Den har inte bara många olika funktioner utan erbjuder även en reducerad volym vid användning där hemma. En varmluftsfritös av märket Cosori Pro har en ljudnivå på endast 55 decibel vilket är bland det lägsta som du kan hitta på marknaden idag när man jämför med andra modeller som har en likvärdig kapacitet. Varmluftsfritösen olika delar är tillverkade i material som är icke-häftande. Denna non-stick-beläggning innebär att det är enkelt att rengöra sin Cosori Pro på diskbänken eller i diskmaskinen. De tillhörande korgarna korgarna och lådorna kan tvättas på bara några få sekunder och det går även bra att ställa dem med andra köksredskap i diskmaskinen.

Fördelar

 • Kombinerar modern design med rejäl kapacitet
 • Lagar maten 1,5 gånger snabbare än en ugn
 • Ljudnivå på endast 55 decibel
 • Enkel att rengöra
 • Temperaturkapacitet på 230 grader
Nackdelar

 • Inte kompatibel med Appen

Utvalda specifikationer

Matprogram: 9 st
Material: Borstad metall
Kapacitet: 4,7 L
Recepthäfte som innehåller 30 unika recept 
90% mindre fett


Philips HD9741/10 Airfryer Avance

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos den norska tv-kanalen TV2.no
✅ 3 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
✅ 72 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute

Philips HD9741/10 Airfryer Avance

Philips HD9741/10 Airfryer Avance har testats och recenserats av fyra expertkällor. Dessa inkluderar det danska konsumentrådet Tænk, TV2.no, Cnet.com och Good Housekeeping Institute. Experterna tyckte bra om den här airfryern och gav produkten mycket beröm i sina respektive recensioner. De hittade dock ett par nackdelar också.

Experterna: Enkel att använda
Enligt experterna är Philips HD9741/10 Airfryer Avance en airfryer som fungerar bra med både frysta och färska råvaror. Experterna från TV2.no skriver till exempel att den här modellen har flera inbyggda program som gör den enkel att använda. De menar dock ändå att den kan vara lite förvirrande till en början.

Detta backas upp av experterna från Cnet.com, och de förklarar även att Philips HD9741/10 Airfryer Avance är användarvänlig. Det går därför både snabbt och enkelt att tillaga olika råvaror. De framhäver att den här modellen är särskilt bra på att ”värma upp fryst mat som pizzabullar och mozzarellasticks”. Experterna är däremot inte lika förtjusta i det höga priset.

Good Housekeeping Institute har också testat Philips HD9741/10 Airfryer Avance. Experterna därifrån berättar att modellen har flera praktiska funktioner, till exempel en timer. De nämner dock även att den inte är särskilt bra på att tillaga räkor.

Innovativ teknik
Med Philips HD9741/10 Airfryer Avance får man en airfryer som gör det mer hälsosamt att äta friterat. Tack vare innovativa tekniker som Twin TurboStar minskas mängden mättat fett. Produkten använder nämligen het luft för att kunna tillaga maten med bara lite olja eller ingen olja alls. Utöver fritering går det även att steka, baka, grilla och värma mat i airfryern.

Philips HD9741/10 Airfryer Avance är dessutom en ganska kompakt modell med en kapacitet på 0,8 kg. Den är därför lagom för att tillaga upp till tre portioner mat på en gång. Storleken gör det samtidigt enklare att få plats med airfryern på bänken eller i ett skåp.

Den här modellen är även försedd med en Rapid Air-teknik. Denna teknik skapar ett sju gånger snabbare luftflöde och gör på så vis att maten får en krispigare yta. Philips HD9741/10 Airfryer Avance är dessutom 1,5 gånger snabbare än en vanlig ugn.

Flera förinställda program
Philips HD9741/10 Airfryer Avance har en digital display där man kan välja mellan fyra förinställda program. Med en enkel knapptryckning kan man därför tillaga antingen pommes frites, kött, fisk eller kyckling.

Om man vill ställa in airfryern manuellt kan man göra detta med QuickControl-vredet. Temperaturen kan där justeras mellan 80 och 200 grader.

När man är färdig med Philips HD9741/10 Airfryer Avance går det att köra alla löstagbara delar i diskmaskinen. QuickClean-korgen har dessutom en non-stick-beläggning. Sist men inte minst har den här airfryern ett stänkfritt lock.

Philips HD9741/10 Airfryer Avance mäter 28 cm (H) x 26,6 cm (B) x 36,5 cm (D) och väger 5,3 kg.

Fördelar

 • Rapid Air-teknik
 • Twin TurboStar-teknik
 • Enkel rengöring
 • QuickClean-korg med non-stick-beläggning
 • Stänkfritt lock
Nackdelar

 • Låg kapacitet

Utvalda specifikationer:
Vikt: 5,7 kg
Effekt: 1500 watt
Mål: 346 x 346 x 359 mm
Kapacitet: 0,8 kg

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta