Airfryers - Bäst i test: Guide till de bästa airfryers & luftfritöserna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 6, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Airfryers - Bäst i test: Guide till de bästa airfryers & luftfritöserna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Airfryers är ett sundare alternativ till traditionella fritöser, eftersom de tillagar mat med hjälp av varmluft istället för med stora mängder olja. Observera att det är skillnad på “airfryer” och “actifry”; airfryer är den allmänna termen för fritöser som tillagar mat med varmluft och små mängder olja, medan Actifry är en teknik som framtagits av Tefal.

Vi har tagit fram marknadens bästa airfryers enligt recensioner av både experter och användare med målet att hjälpa dig att hitta en produkt som passar bäst för just dina behov. Vi har dessutom letat upp de bästa priserna och sammanställt en köpguide för att du ska känna dig säker på att du väljer rätt modell.

Senast ändrad: 26. juli 2023

Vi har ägnat början av år 2023 åt att uppdatera produktrecensionerna av Cosori Premium, Philips HD9650/90 XXL Avance, Ninja AG551UK, Ninja AF160UK, Philips HD9867/90. Vi har därför granskat de senaste expert- och användarrecensionerna för att kunna erbjuda dig den mest aktuella och uppdaterade informationen.

Cosori Premium och Ninja AG551UK är två airfryers som har fått mycket beröm av såväl experter som användare, varav den sistnämnda även är utsedd till testvinnare på Which.co.uk och ”Redaktörens val” på TechAdvisor samt rekommenderas av både Bbcgoodfood.com och TechRadar.com. Philips HD9650/90 XXL Avance blev testvinnare på T3.com år 2021.

28. mars 2023

Vi har flyttat Tefal Easy Fry Deluxe EY401D till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

8. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av airfryers i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 14 bästa airfryers i test-guiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda airfryers

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper airfryer

 • Kapacitet

  Hur många liter som ryms i en airfryer beror på behållarens volym. Airfryers – eller luftfritöser – finns i många olika storlekar, varav de minsta modellerna rymmer mellan en och tre liter. En liten airfryer är bra om du vill använda din apparat för att laga mat till endast en person, men om du däremot behöver laga mat till en familj eller en grupp vänner bör du överväga en större modell som rymmer mellan tre och 5,5 liter.

  Det finns även ännu större airfryers som rymmer sex liter, eller till och med mer. Vissa airfryers har dessutom två korgar så att du kan tilllaga två olika saker samtidigt. Innan du väljer en airfryer bör du fundera på hur stor kapacitet du behöver samt vad du främst vill använda den till.

 • Effekt

  Airfryers använder cirka 800 till 1500 W, så det är viktigt att välja en modell som dina eluttag klarar av. För mindre modeller bör du räkna med en effekt på cirka 800 W om den rymmer en liter, och upp till drygt 1000 W om den rymmer två liter. Effekten hos medelstora airfryers ligger på omkring 1300-1500 W, och för större varianter med mycket stor kapacitet bör effekten ligga på minst 1700 W. Notera att airfryers med högre effekt kan nå högre temperaturer och därmed tillaga maten snabbare.

 • Funktioner

  Airfryers kommer med olika program och funktioner, och det är därför viktigt att välja en modell som erbjuder de egenskaper du har användning av till din matlagning; om du till exempel är vegan behöver du kanske inte en modell med särskilda funktioner för tillagning av kött.

  En annan funktion att tänka på är maskinens temperaturkontroll eftersom vissa airfryers har en konstant tillagningstemperatur, medan andra låter dig kontrollera temperaturen manuellt. Detta kan vara fördelaktigt om du vill att maskinen ska tillaga mat som nuggets eller pommes frites. Tänk även på vilken typ av timer du vill ha på din airfryer. Vissa modeller har digitala timers, medan andra har manuella, varav de digitala ger en mer exakt avläsning av tiden.

  Till slut anser vi även att det är värt att nämna att alla airfryers behöver rengöras efter varje användning, och det kan därför vara bra att välja en modell med komponenter som tål att diskas i diskmaskin – något de flesta airfryers på marknaden idag faktiskt har.

 • Pris

  Dyrare alternativ kostar cirka 3 400 kronor, eller mer, och har en konstruktion av mycket hög kvalitet. De har vanligtvis unika funktioner som gör matlagningen enklare för användaren, och är lämpliga för tillagning av stora mängder mat. Det billigare alternativen kostar cirka 660 kronor och är generellt sett optimala för enklare matlagning, eftersom de har färre funktioner och en enklare konstruktion.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är alltid en bra idé att läsa på om vad tidigare kunder har tyckt om olika modeller eftersom det kan ge användbar information om användarvänligheten hos en viss modell, samt om dess funktioner och effektivitet.
  Expertrecensioner är också bra att läsa, eftersom de istället går in mer på djupet om tekniska specifikationer och jämförelser mellan olika modeller på marknaden. Både kund- och expertomdömen finns inkluderade i vår guide för att göra ditt val så välgrundat som möjligt.

arrow-more

ONYX Cookware™ airfryer - kompakt modell med unik luftteknik

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Fri frakt
 • check Bra resultat i redaktörernas test
 • check 100 dagars returrätt

Dagens bästa priser och erbjudanden på ONYX Cookware™ airfryer:

 • Effektiv cirkulation av varmluft tack vare dess unika teknologi
 • Varierande och multifunktionell matlagning
 • Fem liters kapacitet i en kompakt design

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar ONYX Cookware™ airfryer till dig som söker en modell med en relativt hög kapacitet då dess behållare har en maxvolym på fem liter, vilket är tillräckligt stort för att du ska kunna laga flera olika maträtter.

Den effektiva cirkulationen av varmluft garanterar jämn tillagning, som du dessutom kan följa och kontrollera med hjälp av den smarta displayen. Korgen i Onyx airfryer är belagd med en non-stick-yta för enkel rengöring. En nackdel är dock att denna modell endast finns att köpa direkt via Onyx egna webbplats.

Fördelar

 • Användarvänlig digital display
 • Effektiv och enkel att använda
 • Jämn värmefördelning
 • Åtta olika program
 • Behållare med slitstark non-stick-beläggning

Nackdelar

 • Finns endast att köpa via tillverkarens egen webbplats

För dig som gärna lagar mat utan att använda överdrivet mycket olja bör du överväga en airfryer från Onyx. Just denna airfryer har en unik teknologi som ser till att varmluften cirkulerar jämnt och effektivt som säkerställer optimal tillagning. Trots sin kompakta design är den utrustad med en behållare som rymmer upp till fem liter, tillsammans med en automatisk avstängningsfunktion.

Recension: En detaljerad recension av ONYX Cookware™

Specifikationer

 • Kapacitet: 5 L
 • Effekt: 1500 W
 • Vikt: 4,3 kg
 • Mått: 27 x 28 x 31 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Stor kapacitet i kompakt design
ONYX Cookware™ airfryer har en praktiskt design som inte tar upp mycket plats på köksbänken, men invändigt utnyttjas utrymmet optimalt då dess korg har en maxkapacitet på totalt fem liter. Detta är därför en relativt stor airfryer jämfört med många andra modeller på vår lista.

Korgen är lätt att rengöra tack vare non-stick-beläggningen som även ser till att det inte finns någon risk att maten bränner fast i botten. Korgen tål även att diskas i diskmaskin och själva maskinen kan torkas av med en fuktig trasa.

Smart digital display och effektiv luftcirkulation
Tack vare maskinens åtta olika program är det möjligt att tillaga flera olika sorters maträtter. ONYX Cookware™ airfryer är alltså både mångsidig och enkel att använda för alla.

Med en effekt på 1500 W har denna airfryer en snabb och enkel användning, och med hjälp av den digitala displayen kan du själv ställa in och hålla koll på tiden och tillagningen. Airfryern kan nå en temperatur på 200 °C, och den unika teknologin säkerställer en optimal värmefördelning genom luftcirkulation.

När tillagningen är klar har maskinen en automatisk avstängningsfunktion som förhindrar att maten bränns, ser till så att maskinen inte drar onödig elektricitet samt förebygger brandrisk. Detta tillför en extra trygghet om du exempelvis gör annat i köket medan airfryern tillagar krispiga potatisklyftor eller en köttbit.

Mer om ONYX Cookware™ airfryer

Specifikationer

 • Kapacitet: 5 L
 • Effekt: 1500 W
 • Vikt: 4,3 kg
 • Mått: 27 x 28 x 31 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Cosori Premium - airfryer med prisbelönt design

Airfryer - Bäst i test hos Anbefaler.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test år 2022 hos Anbefaler.com
 • check Utnämnd till "Årets köksapparat" i Norge av Elektronikkbransjen.no
 • check Få 40% på tillbehör med rabattkoden "konsumentmagasinet40"
 • check Högt betyg med 4,5/5 stjärnor på BBCgoodfood
 • check 4,5/5 på Realhomes
 • check 4,8/5 på Amazon
 • check 4,7/5 på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cosori Premium:

 • Snabb tillagning med upp till 90 % mindre fett än traditionell fritering
 • 11 förprogrammerade inställningar anpassade till olika rätter
 • Erbjuder 100 välsmakande och unika recept för luftfriter

Konsumentmagasinets omdöme

Med 11 måltidsprogram, en imponerande kapacitet på 5,5 liter, användarvänliga tillagningsfunktioner samt förinställda temperaturer och tider för olika rätter är denna Cosori-modell verkligen en airfryer som förtjänar att hyllas. Som många användare på Amazon intygade är det en fantastisk och lättanvänd maskin som vi tycker förtjänar en hög plats på vår lista.

Eftersom energipriserna för tillfället stiger är det ett bra och mycket användarvänligt alternativ att byta till en airfryer som denna eftersom den gör det möjligt för dig att tillaga en mängd olika rätter till dina vänner och din familj. Cosori Premium tillhör dock en något högre prisklass och har en relativt hög ljudnivå, men dess många fördelar samt de testresultat som vi tagit del av anser vi kompensera dess kostnad.

Fördelar

 • Snabblagningsfunktion gör maten spröd och välsmakande
 • Möjlighet att förvärma samt hålla maten varm
 • Enkel att rengöra i både vask och diskmaskin
 • Platsbesparande
 • Digital LED-display

Nackdelar

 • Tillhör en hög prisklass
 • Ingen automatisk avstängning

Med Cosori Premium får du en stilren och prisbelönt airfryer tillverkat av robusta material. Denna airfryer har bland annat vunnit Red Dot Design Award: en årlig internationell designutmärkelse som delas ut till produkter med snygg konstruktion av en specifik jury.

Recension: En detaljerad recension av Cosori Premium

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,5 L
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 5,4 kg
 • Mått: 32 x 30 x 30 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer

Snygg design i en praktisk utstyrsel
Tack vare en vinklad pekskärm har du som användare möjlighet att smidigt styra alla funktioner, oftast med bara ett enda touch-tryck. För sin storleksklass har Cosori Premium dessutom en bra kapacitet på hela 2,2 kilogram, vilket inte är illa för en till synes nätt och smidig airfryer.

En uppsjö av smarta inställningar
För att se till att du får ut mesta möjliga av din matlagning kommer Cosori Premium med hela elva stycken förhandsinställningar som förenklar din vardag; bland annat har den en snabblagningsfunktion som gör din mat knaprig och god på betydligt kortare tid än den vad det skulle tagit med en traditionell ugn.

Utöver detta erbjuder denna airfryer även möjligheten att förvärma maten samt hålla maten varm när det behövs. Den kommer även med en smart funktion som säger till när det är dags att antingen vända på innehållet eller skaka om korgen.

Lätt att använda – lätt att rengöra
Det finns nog ingen som tycker om att diska längre än nödvändigt efter en god middag, och därför är det ju mycket smidigt att korgarna i airfryern Cosori Premium är utrustade med en non-stick-beläggning som hindrar matrester från att bränna fast. Du kan allstå enkelt diska dessa för hand.

Det går även alldeles utmärkt att diska korgarna i en diskmaskin; det är bara att ställa in dem och sätta igång ett diskprogram. Ett annat smart knep som många använder för att minska mängden disk är att använda aluminiumfolie eller smörpapper när de använder airfryern.

Vad säger användare och experter om Cosori Premium?

Cosori är ett populärt varumärke för airfryer:s runt om i hela världen, vilket testresultaten av den här modellen bekräftar. Cosori Premium fick en testvinnande utmärkelse på Anbefaler tack vare dess “förinställda matprogram, praktiska funktioner och värde för pengarna”. De uppskattade även att man kan värma korgen i förväg till 205 °C på endast fem minuter, samt hålla maten varm i upp till 60 minuter.

Modellen fick också mycket bra omdöme av expertwebblatserna Realhomes och Bbcgoodfood med betyget 4,5/5. De sa att aifryern tillagade “utsökta krispiga potatisklyftor från grunden och tillagade frysta pommes frites tills de var perfekt krispiga”.

Testare från sajterna tillagade också kycklingvingar, blomkålsvingar, nachos och 1,8 kg kyckling på den förinställda inställningen, och blev nöjda med det smakrika och krispiga resultatet.

Det som verkligen skiljer den här modellen från andra är användarbetyget 4,8/5 på Amazon baserat på över 10 000 recensioner. Användarna gillade bland annat allt det saftiga och snabba resultatet de fick när de lagade lammkotletter, lax och kycklingspett i maskinen. Andra kommentarer visade uppskattning för den enkla kontrollpanelen, funktionen att värma saker i förväg och designen som är enkel att rengöra. Några få nämnde dock att de ogillade det faktum att du inte kan laga flera saker samtidigt i airfryern.

Mer om Cosori Premium

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,5 L
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 5,4 kg
 • Mått: 32 x 30 x 30 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer

Onyx Airfryer 8L - fritös, konvektionsugn och mikrovågsugn i ett

Marknadens bästa rymliga airfryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Airfryer 8L:

 • Stor kapacitet på åtta liter
 • Multifunktionell användning med olika inställningar
 • Teknik för High-Speed luftcirkulering

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget anser vi att Onyx Airfryer 8L är en anmärkningsvärd köksapparat som erbjuder multifunktionalitet, effektiv matlagning och användarvänliga funktioner, levererade i en hållbar och lättunderhållen design. Dess unika kombination av fritös, konvektionsugn och mikrovågsugn säkerställer jämn värmefördelning för perfekt krispiga och jämnt tillagade måltider.

Den enda nackdelen är den digitala pekskärmen som kan vara känslig för fingeravtryck. Detta är dock en mindre nackdel med tanke på den modernt designade airfryern, och vi är övertygade om att Onyx 8L kan passa in i vilket kök som helst och på det hela taget är Onyx Airfryer en riktigt bra köksapparat. Med sin imponerande kapacitet på åtta liter, effektiva värmefördelning och mångsidiga funktioner anser vi att den är ett av marknadens bästa alternativ till en större familj och till dig som älskar att laga mat.

Fördelar

 • Bra värmefördelning
 • Kombinerar fritös, konvektionsugn och mikrovågsugn i ett
 • Automatisk avstängningsfunktion och inbyggd timer
 • Åtta förprogrammerade lägen
 • Anti-slip fötter
 • Diskmaskinssäker frityrkorg

Nackdelar

 • Den digitala pekskärmen kan vara känslig för fingeravtryck

Med en imponerande kapacitet på åtta liter kan du med den här airfryern från Onyx enkelt laga stora måltider för både familj och vänner. Onyx klarar av både större middagssällskap och att förbereda matlådor inför veckan. Den här airfryern hanterar matlagning för upp till sex personer per omgång, med en tilltagen kapacitet som motsvarar plats för en hel kyckling, cirka 23 kycklingvingar eller två påsar med frysta pommes frites. 

En detaljerad recension av Onyx Airfryer 8L

Specifikationer

 • Kapacitet: 8 l
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 6 kg
 • Mått: 30 x 31 x 34 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Effektivt värmesystem och värmefördelning
Onyx Airfryer 8L är utrustad med High-speed luftcirkulering vilket garanterar perfekt tillagad mat utan eller med minimalt behov av olja. Onyx Airfryer kräver jämförelsevis 80 % mindre olja än en traditionell konvektionsugn och 99 % mindre än en traditionell fritös. Denna revolutionerande funktion gör att du kan njuta av samma krispiga, läckert friterade mat som tidigare, men i nyttigare utförande.

TIPS: Många vet att en airfryer kan användas för att tillaga pommes frites och chicken nuggets, men visste du att du också kan göra en mängd andra maträtter i en airfryer? Du kan till exempel använda Onyx Airfryer för att laga:

 • Tortillachips på 6 minuter – 160 °C
 • Krispig broccoli på 6 minuter – 200 °C.
 • Bacon på 6 minuter – 180 °C
 • Grilla majs på 15 minuter – 190 °C

Det effektiva värmesystemet ser till att temperaturen stiger snabbt och förblir jämn under hela tillagningsprocessen. Med en effekt på 1700 W, jämfört med marknadsgenomsnittet mellan 1300 till 1500 W, är Onyx Airfryer konstruerad för att leverera snabb och pålitlig värmestabilitet.

Anpassningsbar matlagningsupplevelse
Onyx Airfryer är dessutom konstruerad med din bekvämlighet i åtanke och är utrustad med automatisk avstängning och en inbyggd timer för att förhindra överkokning. Den har också åtta förprogrammerade matlagningsprogram anpassade efter olika rätter, vilket förenklar användandet. För dig som vill ha mer kontroll över din matlagning är det självklart också möjligt att ställa in airfryern manuellt genom att justera temperaturen mellan 80-200 grader och ställa in timern från 1-60 minuter i steg om 1 minut. 

Non-stick och diskmaskinssäker
Onyx Airfryers frityrkorg är tillverkad med hållbar non-stick-beläggning, vilket garanterar att din mat inte fastnar i korgen och gör den samtidigt enklare att rengöra efter användning. Faktum är att hela korgen inklusive handtaget är diskmaskinssäker, vilket ytterligare förenklar rengöringsprocessen. Att underhålla din airfryer är alltså enkelt, så att du kan fokusera mer på att njuta av dina läckra, hälsosamma måltider.

Det som skiljer Onyx 8L från resten av airfryer-marknaden samt andra airfyrers från Onyx är förhållandet mellan pris och kapacitet. Onyx 8L är utrustad med en frityrkorg stor nog åt en familj, vilket tillsammans med alla andra funktioner ger fantastiska resultat och gör det enkelt att laga stora mängder mat. 

Mer om Onyx Airfryer 8L

Specifikationer

 • Kapacitet: 8 l
 • Effekt: 1700 W
 • Vikt: 6 kg
 • Mått: 30 x 31 x 34 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Ninja AF300UK - stor airfryer med två lådor

Bäst i test airfryer med möjlighet till dubbel tillagning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test på Testhut
 • check Testvinnare på Idealhome.co.uk
 • check Topp-poäng på Tek.no
 • check Redaktionens val på TechRadar - med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check TrustedReviews rekommendation - med ett betyg 5/5 stjärnor
 • check Bästa köp enligt ExpertReviews - med ett betyg på 5/5 stjärnor
 • check 5/5 på Bbcgoodfood
 • check 5/5 på Realhomes

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja AF300UK:

 • Två separata lådor
 • Unik SYNC-funktion
 • Brett temperaturintervall på 40-240 grader

Konsumentmagasinets omdöme

Med de två separata lådorna som Ninja AF300UK erbjuder kan du snabbt laga två olika måltider eller för att laga mer av samma rätt på en gång. Den är modellen är ett utmärkt alternativ för matlagningsentusiaster då den har en användarvänlig digital kontrollpanel, diskmaskinssäkra korgar och kräver lite eller ingen olja. Med alla dessa fördelaktiga egenskaper tyckte vi därför att den förtjänade en plats på den här listan.

Som de flesta experttester har noterat är det en något tyngre och klumpigare modell jämfört med andra airfryers på marknaden, främst på grund av den dubbla korgkonstruktionen. Trots de hyfsat stora lådorna kommer du tyvärr inte att kunna tillaga större livsmedel, till exempel en hel kyckling. Däremot tycker vi, med alla för- och nackdelar i åtanke, att de positiva väger tyngre. Därför avslutar vi med Techhut konstaterande som säger att “den här modellen är tillräckligt stor för att mätta en hel familj och tillräckligt enkel att använda för nästan vem som helst”.

Fördelar

 • Digital och användarvänlig kontrollpanel
 • Enkel rengöringsprocess
 • Krispiga matlagningsresultat
 • Korgarna tål diskmaskin
 • Det krävs endast lite, eller ingen, extra olja
 • Funktionen för tillagning av frysta livsmedel är snabb

Nackdelar

 • Stora ingredienser och livsmedel passar inte i lådorna
 • Klumpig och något tung konstruktion

Med ett brett temperaturintervall på 40-240 °C kan Ninja AF300UK airfryer tina eller fritera vilken mat som helst och med dess sex inställningar olika inställningar och dubbla korgar är det möjligt att tillaga exempelvis kött på den ena sidan och dessert på den andra. Denna airfryer är alltså ett utmärkt alternativ för dem som vill arbeta effektivt i köket.

Recension: En detaljerad recension av Ninja AF300UK

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,6 L
 • Effekt: 2400 W
 • Vikt: 8,2 kg
 • Mått: 37,5 x 31,5 x 35 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Effekt på 2400 W
Ninja AF300UK airfryer är en högpresterande apparat som sticker ut från mängden både när det gäller specifikationer och funktioner. Den har en imponerande effektkapacitet på 2400 W, vilket är högre än den genomsnittliga airfryern på marknaden (som brukar ligga i ett intervall mellan 700 och 1500 W). Dessutom har den två separata lådor med avtagbara krisp-plattor med non-stick-beläggning som ger dig en total kapacitet på 7,6 liter – vilket generellt sett rymmer 500 gram sötpotatispommes eller ett kilogram kyckling.

Inställning för maximal krispighet för snabb stekning
Airfryern har också olika inställningar, exempelvis ett program som ger maximal krispighet för perfekt tillagade fiskpinnar, scampi & vegetariska nuggets, och ett annat som värmer upp rester igen. Andra användbara funktioner är rostnings-programmet som fungerar som en ugn, och baknings-programmet som passar bra till kakor och brownies. Dessutom kan den torka frukt och grönsaker genom att långsamt extrahera vattnet ur livsmedlen, så att de håller längre och smakar gott.

Till sist är det även värt att nämna att det även finns en synkroniserings- eller matchningsknapp så att du antingen kan tillaga samma mat samtidigt, eller synkronisera olika maträtter om de kräver olika tid, temperaturer eller program, för att tillaga dem tillsammans. Med 15 recept i den medföljande boken har du möjlighet att laga de mest vanliga rätterna till lunch och middag.

Till ett mycket förmånligt pris är Ninja AF300UK airfryer en fantastisk köksapparat och med dess rymliga kapacitet, höga effekt och breda utbud av inställningar kan du enkelt laga mat i restaurangstil i ditt eget hem.

Vad säger användare och experter om Ninja AF300UK?

Ninja AF300UK airfryer är en av de mest högt värderade köksmaskinerna som finns, med utmärkta recensioner från både användare och experter. Enligt Googles sammanställning av användarrecensioner och Amazon har airfryern ett imponerande betyg på 4,8/5. Många nämnde sin tillfredsställelse när de tillagade korv, fryst fisk, panerad kyckling, köttbullar i tomatsås och så vidare, vilket bekräftar airfryerns mångsidighet och anpassningsförmåga.

Tester från en rad olika expertkällor gav också utmärkta betyg till airfryer:n, där Testhut och Idealhome förklarade den som “bäst i test” tack vare dess förmåga att tillaga två olika rätter på två olika sätt. Airfryern är också en favorit på den norska testsajten Tek.no, där det anges att du kan “tillaga broccoli i 160 grader i fem minuter i den ena lådan, och pommes frites i 200 grader i 15 minuter i den andra, samtidigt”. De ogillade dock att det inte finns någon signal när det är dags att vända på maten.

Bland andra utmärkta resultat vill vi också lyfta fram dess betyg på 5/5 stjärnor från de kända hemsidorna Techradar, Bbcgoodfood, Trustedreviews, Expertreviews och Realhomes.  Några av de saker som dessa sidor testade att tillaga var blomkålsvingar, kryddiga potatisklyftor, kycklingsstrimplor, hamburgare, majskolvar, fläskkorvar, med mera. Resultatet var positivt och allt blev jämnt tillagat med en krispig yta.

Mer om Ninja AF300UK

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,6 L
 • Effekt: 2400 W
 • Vikt: 8,2 kg
 • Mått: 37,5 x 31,5 x 35 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Philips HD9650/90 XXL Avance - airfryer med Twin Turbo Star-teknik för ännu mindre fetthalt

Bästa airfryer i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på tyska Testberichte.de
 • check 4/5 stjärnor på amerikanska T3.com
 • check 4,5/5 Bbcgoodfood
 • check Testvinnare år 2021 på T3.com
 • check 4,7/5 Google Shopping
 • check 4,5/5 Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HD9650/90 XXL Avance:

 • Turbo Star-tekniken avlägsnar fett från maten
 • Familjevänlig kapacitet för sex portioner
 • Diskmaskinsäker Quick Clean-korg

Konsumentmagasinets omdöme

Philips luftfritös HD9650/90 är försedd med Turbo Star-teknik som tar bort fett från maten och rengörs snabbt tack vare den användarvänliga korgen samt har tillräckligt med plats för sex portioner; egenskaper som utmärker en mycket funktionell och rymlig airfryer. Vi måste dock nämna några nackdelar, såsom dess skrymmande och tunga design och något höga ljudnivå.

Förutom sina högkvalitativa egenskaper har Philips HD9650/90 XXL Avance en mycket hög kapacitet för att vara en airfryer med en endast en låda, vilket gör att den tillhör en något dyrare prisklass. Bortsett från att det är en dyrare modell bland de vi granskat har den enastående och testvinnande resultat från experter över hela webben, och därför tyckte vi att den förtjänade en hög plats på vår lista.

Fördelar

 • Varmhållningsfunktion
 • Quick Clean-korg
 • Multifunktionell modell
 • Fem förinställda program

Nackdelar

 • Tar upp ganska mycket plats
 • Tung konstruktion

Healthfryers.com berättar att Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har en “otroligt elegant design” samt att den är mycket enkel att rengöra. De är däremot inte lika nöjda med dess ljudnivå eftersom att maskinen tenderar att låta ganska mycket under drift.

Recension: En detaljerad recension av Philips HD9650/90 XXL Avance

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,3 L
 • Effekt: 2225 W
 • Vikt: 8,1 kg
 • Mått: 43,3 x 32,2 x 31,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Manuellt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Nyttig fritering
Med Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har man möjlighet att fritera mat på ett nyttigt sätt tack vare att modellen använder varmluft för att tillaga maten med antingen lite eller ingen olja alls. Modellen är dessutom försedd med Twin Turbo Star-teknik som säkerställer att den varma luften cirkulerar runt i hela airfryern vilket gör maten krispig på utsidan och saftig inuti.

På den digitala displayen hittar man fem förinställda program så att man med en enda knapptryckning kan välja om man vill tillaga pommes frites, kött, fisk eller kyckling. Med QuickControl-reglaget kan man dessutom ställa in både tillagningstid och temperatur om man skulle vill justera detta manuellt.

Multifunktionell airfryer
Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance är en multifunktionell airfryer som kan användas till annat än bara fritering, den kan nämligen även grilla, baka och rosta mat. I den tillhörande appen kan man dessutom hitta både recept och goda råd för sin matlagning.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance erbjuder också en varmhållningsfunktion, och tack vare denna kan man vänta med att servera maten om det skulle behövas då den här funktionen håller maten varm i upp till 30 minuter. Quick Clean-korgen har en kapacitet på 1,4 kilogram och rymmer därmed stora mängder mat och är utrustad med ett non-stick-belagt galler som kan diskas i diskmaskinen. Alla andra löstagbara komponenter tål också maskindisk.

Vad säger användare och experter om Philips HD9650-90 XXL  Avance?

Philips luftfritös är högt rankad av både användare och experter och enligt Googles sammanställning av recensioner har den 4,7/5 stjärnor och på Amazon har den 4,5/5. De fokuserade främst på produktens positiva egenskaper som dess snabba uppvärmningstid, högkvalitativa konstruktions och stora kapacitet som möjliggör att laga mat även till fester och familjesammankomster.

Modellen fick även ett högt betyg på 4,5/5 på den tyska testsidan Testberichte, som var mycket förtjusta i den praktiska matlagningskorgen som kan dras ut helt och hållet samt fyllas ända upp till kanten. Modellen blev också Testvinnare år 2021 på T3, som bland annat uppskattade dess förmåga att tillaga stora mängder mat, så som pommes frites, kycklinglår och vårrullar; alla med välsmakande och krispiga resultat. T3 uppgav också att du kan tillaga en hel kyckling med Philips HD9650/90 XXL Avance, vilket bevisar dess stora kapacitet.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance har också testats och recenserats av Healthfryers och Bbcgoodfood som båda gillade Philips fettborttagnings-teknik samt tillagningsresultatet av lammkotletter som de lyckades göra på bara tolv minuter på 200 grader.

Mer om Philips HD9650/90 XXL Avance

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,3 L
 • Effekt: 2225 W
 • Vikt: 8,1 kg
 • Mått: 43,3 x 32,2 x 31,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Manuellt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Onyx Cookware™ 4L - kompakt airfryer med rymlig korg

Mest praktiska val

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Cookware™ 4L:

 • Praktiska och platsbesparande dimensioner
 • Multifunktionell matlagning med sju förinställda program
 • Korg med non-stick-beläggning 

Konsumentmagasinets omdöme

Onyx Cookware™ 4L är en användarvänlig och praktisk köksapparat med en kompakt design som enkelt kan placeras på vilken bänkskiva som helst. Trots dess mindre konstruktion har airfryern en stor kapacitet, vilket gör det möjligt att laga även större måltider i den. Dess touch-display gör det enkelt att välja mellan de sju förinställda programmen eller att ställa in tid och temperatur själv.

Det som framför allt skiljer denna modell från 5L-modellen är att Onyx Cookware™ har flyttat displayens placering från sidan till ovansidan. Vissa anser att det är en nackdel att du bara kan köpa produkten direkt från Onyx Cookware™ hemsida, men samtidigt bekräftar recensionerna på Trustpilot att deras leverans är snabb och att kundservicen mycket pålitlig, så egentligen tycker vi inte att det är något större problem.

Fördelar

 • Digital touch-display
 • Medföljande fusklapp för enkel användning
 • Diskmaskinssäker korg
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Apparatens fötter har glidskydd

Nackdelar

 • Utan timerfunktion

Denna airfryer från Onyx Cookware™ är en kompakt och platsbesparande köksapparat med en volym på fyra liter och en bas på 24×24 centimeter. Korgkapaciteten gör den till ett lämpligt val för dem som har små köksutrymmen och som vill tillaga större mängder mat på kort tid.

Recension: En detaljerad recension av Onyx Cookware™ Air Fryer - 4L

Specifikationer

 • Kapacitet: 4 L
 • Effekt: 1200 W
 • Vikt: 3,4 kg
 • Mått: 24 x 24 x 31 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Automatisk avstängning

Bra kapacitet i små dimensioner
Onyx Cookware™ airfryer har en korg med non-stick-beläggning, vilket gör den enkel att rengöra och använda för tillagning av en mängd olika rätter. Det är en mångsidig apparat som kan användas både som en ugn eller till fritering, vilket gör att du kan använda den till olika ändamål och tillaga hälsosamma måltider utan stora mängder olja.

Efter användningen kan du bara torka av korgen med en fuktig trasa eller svamp, eller lägga den i diskmaskinen om du vill spara tid. Hela korgen, inklusive handtaget, är nämligen diskmaskinssäkert, vilket gör rengöringen och underhållet av hela apparaten mycket enkelt och smidigt. Airfryern är dessutom försedd med glidskydd på dess fötter så att den står stabilt på köksbänken, även om du behöver flytta på den.

Användarvänlig design
Med den digitala touch-displayen kan du enkelt välja vilka inställningar du önskar att använda. De sju förinställda programmen och airfryerns medföljande fusklapp gör det enkelt att tillaga dina favoriträtter med minimal ansträngning, även för personer som inte har mycket erfarenhet i köket.

Du kan bland annat välja ett program för pommes frites eller kyckling, eller ställa in apparaten efter egenvalda temperaturer och tillagningstider med hjälp av fusklappen där du hittar 20 av de mest populära rätterna att tillaga i en airfryer.Dessutom ser den automatiska avstängningsfunktionen till att fritösen stängs av när matlagningen är klar, så att du inte behöver oroa dig för att maten ska bli överkokt eller brännas.

Skillnaden mellan denna modell och Onyx Cookware™ 5L är att den digitala displayen har flyttats från airfryerns framsida till ovansida. Detta är ganska praktiskt om du kommer att använda airfryern när du står bredvid köksbänken, men om dina köksskåp är lågt placerade kan du behöva flytta den till en mer öppen yta för att få bättre åtkomst till displayen.

Vad säger användare om Onyx Cookware™ Air Fryer - 4L?

Onyx Cookware™ har 4,6/5 stjärnor på Trustpilot.com och användarna är generellt sett mycket nöjda med återförsäljarens snabba leverans och kundservice. En av användarna uppgav till och med att Onyx™ erbjuder “exceptionell kundsupport”.

Mer om Onyx Cookware™ 4L

Specifikationer

 • Kapacitet: 4 L
 • Effekt: 1200 W
 • Vikt: 3,4 kg
 • Mått: 24 x 24 x 31 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Automatisk avstängning

Ninja AG551UK - airfryer med högkvalitativ konstruktion

Bästa multifunktionella airfryern

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på Which.co.uk
 • check Redaktionens val på TechAdvisor - med ett högt betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check Rekommenderas av TechRadar - med ett betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check 5/5 på Bbcgoodfood
 • check 4,8 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja AG551UK:

 • Två-i-ett - grill och airfryer
 • Unik Cyclonic Air-teknik
 • Mångsidig matlagning med sex program

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Ninja AG551UK är ett bra alternativ för alla som letar efter en praktiskt airfryer med flera olika funktioner för sin matlagning. Den levereras med en smart matlagningstermometer som låter airfryern kontrollera temperaturen på din mat så att den kan anpassa tillagningstiden och på så sätt optimera tillagningen. Modellen har dessutom en effekt på 2460 W, vilket gör att den har den högsta effekten bland alla de modeller vi har undersökt. Den höga effekten är mycket uppskattad av användarna som berättar att man kan göra frukost på drygt tio minuter.

Förutom luftfritering kan den här modellen även baka, steka, dehydratisera och återuppvärma mat. Den har utsetts till testvinnare i flera olika tester och fått mycket beröm och rekommendationer från dess många användare, vilket är anledningen till varför vi rankade den mycket högt i vår lista. Vad du måste ta hänsyn till om du överväger att investera i en i Ninja AG551UK är att det är en tyngre modell som saknar förvaring till dess sladdar, vilket annars är en praktiskt egenskap hos den här typen av köksredskap.

Fördelar

 • 2 460 W effekt möjliggör korta matlagningstider
 • De avtagbara delarna är diskmaskinsäkra
 • Högkvalitativ konstruktion
 • Program för dehydratisering

Nackdelar

 • Saknar sladdförvaring
 • Något tyngre modell

Den främsta egenskapen hos Ninja AG551UK är att den har en digital matlagningstemometer som gör att du kan tillaga din mat precis så som du vill varje gång, utan att behöva oroa dig för att den ska bli över- eller understekt. Du behöver alltså inte använda en manuell termometer eller förlita dig på förinställningar.

Recension: En detaljerad recension av Ninja AG551UK

Specifikationer

 • Kapacitet: 3,8 L
 • Effekt: 2460 W
 • Vikt: 10,8 kg
 • Mått: 39 x 41 x 27 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Effekt på 2460 W
Om du letar efter en högpresterande luftfritös som även kan tackla mer komplicerade maträtter bör du överväga Ninja AG551UK eftersom den har en effekt på 2460 W som klarar av att tillaga även tjockare kött- eller fiskfiléer. Denna modell är mer kraftfull än de flesta airfryers när det gäller temperatur, och når upp till 260 grader för perfekt tillagad mat varje gång.

Cyklonisk luftteknik
Den här kraftfulla apparaten har Cyclonic Air -teknin, som ser till att maten tillagas snabbt och jämnt utan att du behöver själv behöver vända på den. Ninja AG551UK erbjuder många funktioner och är utrustad med program för grillning, luftfritering, stekning, bakning, dehydratisering och återuppvärmning samt olika temperaturkontroller.

Kontrollpanelen är modern och enkel, och programmeringen av apparaten är inte alltför komplicerad vilket gör den relativt användarvänlig för alla. Med enkla touchskärmskontroller kan du snabbt välja ett program och mellan förinställda tillagningstemperaturer eller ställa in dina egna.

Stor korg och grillplatta
AG551UK har en hyfsat stor kapacitet, vilket innebär att du kan laga mycket mat på en gång till både vänner och familj. Modellen har en 3,8 liters kokgryta, 3,8 liters Crisper Basket och en generös 740 kvadratcentimeters stor grillplatta – perfekt för matlagning upp till sex personer.

Vad säger användare och experter om Ninja AG551UK?

Enligt användarnas recensioner har airfryern fått ett imponerande betyg på 4,8/5 på Amazon, baserat på över 5 000 lämnade omdömen. Det som kunderna gillade mest var hur effektiv airfryern var när den tillagade en hel frukost, bestående utav bland annat stekta ägg, champinjoner, tomater, rostade rotfrukter, och pizza.

Modellen blev även utsedd till testvinnare på Which.co.uk tack vare dess intuitiva och tydliga kontrollpanel samt dess förmåga att tillaga knapriga pommes frites och kött. Den valdes också till redaktörens val hos Techadvisor och fick betyget 5/5 på Bbcgoodfood, som båda berömde dess Smart Cooking-system och digitala matlagningstermometer som gör det enkelt att grilla stora köttbitar på ett hälsosamt sätt.

Slutligen gav Techradar Ninja AG551UK 4/5 för sin förmåga att göra stekt frukost bestående av korv, champinjoner och bacon på mindre än tolv minuter, men konstaterade att dess skrymmande design passar bäst för stora arbetsytor.

Mer om Ninja AG551UK

Specifikationer

 • Kapacitet: 3,8 L
 • Effekt: 2460 W
 • Vikt: 10,8 kg
 • Mått: 39 x 41 x 27 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Ninja AF160UK - bästa airfryer i test

Lämplig för snabb matlagning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på Goodhousekeeping
 • check Testvinnare på Bbcgoodfood
 • check Toppbetyg på Homesandgardens
 • check TrustedReviews rekommendation med 5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 på Techradar
 • check 4,7/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja AF160UK:

 • Unik Max Crisp-teknik
 • Automatisk justering av fläkten
 • Upp till 50 % snabbare än traditionella ugnar

Konsumentmagasinets omdöme

Den här digitala airfryer:n gör det enkelt att anpassa tillagningstider och temperaturer för olika typer av maträtter, samtidigt som de tillagas effektivt och utan större ansträngning av dig. Tack vare Max Crisp-läget kommer AF160UK att tillaga kycklingvingar och pommes frites på nolltid, och fungerar även utmärkt för att tillaga frysta livsmedel.

Som vi nämnde i sektionen ovan är flera olika testsidor nöjda med de snabba matlagningsresultaten som den här modellen erbjuder, vilket är anledningen till att vi inkluderade den i vår lista som en rekommendation till alla som vill ha effektiv och smidig matlagning. Trots modellens stora kapacitet på 5,2 liter, vilket är en genomsnittligt stolek på en airfryer som passar en medelstor familj, tyckte vissa användare att korgens diameter var något liten, så se till att ta hänsyn till detta om du har för avsikt att tillaga stora mängder mat.

Fördelar

 • Kompakt storlek
 • Snabb uppvärmning
 • Extra stor korg
 • Avtagbar bricka
 • Program för dehydratisering

Nackdelar

 • Något högljudd jämfört med andra modeller på marknaden
 • Inte lämplig för att tillaga pizza

Den främsta egenskapen hos Ninja AF160UK är dess Max Crisp-teknik och dess hastighet som lär ta dig med storm då den tillagar mat mycket snabbt vid 450 °C, vilket skapar en perfekt krispig yta dubbelt så snabb som en traditionell ugn hade gjort.

Recension: En detaljerad recension av Ninja AF160UK

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,2 L
 • Effekt: 1750 W
 • Mått: 25 x 32 x36 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 5 kg

Kompakt storlek
Ninja AF160UK airfryer är en köksapparat i toppklass med en kapacitet på 5,2 liter, vilket är större än den genomsnittliga storleken på airfryers på marknaden. Dess konstruktion är relativt kompakt, och tar därför inte upp allt för mycket plats på din bänkskiva. Med sin vikt på fem kilogram är detta en relativt tung airfryer som säljs till ett medelhögt pris.

Tillagning i 240 °C
Denna modell har en kraftfull motor på 1750 W, vilket gör den till en av de mest kraftfulla airfryers som finns på marknaden. Maxtemperaturen på 240 °C är också högre än genomsnittet. Tack vare dessa egenskaper, plus den extra stora korgen som även tål att diskas i diskmaskin, är Ninja AF160UK ett utmärkt alternativ om du vill tillaga stora mängder mat snabbt och smidigt.

Enkel att rengöra
När Ninja AF160UK startas har den en av de snabbaste uppvärmningstiderna på marknaden, vilket innebär att den kan användas nästan omedelbart. Ninja AF160UK har också ett praktisk dehydratiseringsprogram som kan torka färsk frukt, grönsaker och örter. Droppbrickan dessutom är avtagbar, och är därför mycket enkel att rengöra, och faller inte ut ur korgen när den vänds upp och ner, vilket underlättar både själva matlagningen och serveringen.

Vad säger användare och experter om Ninja AF160UK?

Ninja AF160UK är en populär produkt bland både experter och användare och enligt Goodhousekeeping och Bbcgoodfood är den en solklar testvinnare tack vare dess användarvänlighet och fantastiska resultat med sin non-stick-belagda korg, som dessutom också tål att diskas i diskmaskin. De uppgav även att modellen ger “krispiga och jämnt tillagade frysta pommes frites och hemlagade pommes frites, samt kycklingvingar som var saftiga på insidan”.

Trustedreviews gav luftfrysaren 5/5 i betyg på grund av dess passande kapacitet för familjer och förmåga att snabbt nå högre temperaturer. Samtidigt berömde Techradar dess förmåga att förvandla råa potatisar till krispiga gyllene hemlagade pommes frites på bara 20 minuter.

Slutligen gav Amazons och Googles sammanställning av användarrecensioner ett genomsnittsbetyg på 4,7/5 stjärnor. Kunderna uppskattade framförallt den enkla rengöringen och den exakta temperaturkontrollen som tillät dem att tillaga kycklingbröst, skaldjur, bröd, pommes frites och grönsaker. Dock upplevde några mindre lyckade resultat när de lagade pizza i airfryern.

Mer om Ninja AF160UK

Specifikationer

 • Kapacitet: 5,2 L
 • Effekt: 1750 W
 • Mått: 25 x 32 x36 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 5 kg

Philips HD9867/90 - airfryer med Smart Sensing-teknik

Konsumentmagasinet recommends

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,8/5 på Google Shopping
 • check 4,5/5 på Amazon
 • check 4/5 på Tom's Guide
 • check 4/5 på T3

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips HD9867/90:

 • XXL-kapacitet - rymmer upp till 1,4 kilogram mat
 • Smart detektionsteknik
 • Rapid Air-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Även om HD9867/90 har liknande egenskaper som de andra Philips-modellerna när det gäller funktioner, effekt och kapacitet, har den här modellen ett något högre pris och manuell hantering. Det som då gör den här modellen speciell är dess Smart Sensing-teknik som automatiskt anpassar sig efter din matlagning.

Tack vare dess förmåga att automatiskt reglera tid och temperatur under matlagningen kommer den att ge bekvämlighet och underlätta ditt arbetet i ditt kök och därför tycker vi att den förtjänar en plats på vår lista och anser att den är ett lämpligt alternativ för dem som är villiga att betala ett lite högre pris för en praktisk airfryer med smarta och användarvänliga funktioner.

De små nackdelarna vi snubblade över under vår undersökning var att några av användarna inte uppskattade rengöringen av värmeelementet eftersom de ansåg att det var en ganska tidskrävande process. Liksom andra Philips-airfryer:s av nyare modeller har den dessutom en skrymmande design som tar upp mer plats, så se till att mäta ditt tillgängliga utrymme i ditt kök innan du genomför ett köp.

Fördelar

 • Fem smarta förinställda program
 • Exklusiv design
 • Praktiska och användarvänliga funktioner
 • Perfekt för större familjer

Nackdelar

 • Skrymmande design vilket kräver större bänkskiva

Den här airfryern är verkligen i en klass för sig; under- eller överstekt mat och sladdriga pommes frites är nu ett minne blott. PHILIPS HD9867/90 har en ny och unik Smart Sensing-teknik som justerar både tid och temperatur automatiskt så att du får perfekt tillagad mat vid varje användning.

Recension: En detaljerad recension av PHILIPS HD9867/90

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,3 L
 • Effekt: 2225 W
 • Vikt: 7,9 kg
 • Manuellt/digitalt: Manuellt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 32,2 x 43,3 x 31,6 cm

Unik och smart matlagning
Tack vare tekniken denna modell erbjuder slipper du testa om maten är färdig genom att smaka eller sticka den med en gaffel. När du väljer Smart Sensing-programmet sätter maskinen istället igång den anpassade tillagningen så att du kan slappna av och vänta med spänning på att maten ska bli klar.

Bättre matlagningsresultat
PHILIPS HD9867/90 kan förbättra din matlagning avsevärt med bland annat dess Rapid Air-teknik som gör att luftflödet genom maskinen är upp till sju gånger snabbare än i andra modeller. Den har även en konstruktion som en sjöstjärna som även den bidrar till en jämnare tillagning och ett mer krispigt resultat.

Tack vare maskinens fettreduceringsteknik kan du dessutom njuta av maten med gott samvete eftersom den här tekniken fångar upp överflödigt fett så att du inte får i dig mer än nödvändigt. Den gör nämligen att fettnivån i råvaror som vanligtvis innehåller väldigt mycket fett reduceras vilket kan vara fördelaktigt om du försöker gå ner i vikt eller bara helt enkelt vill försöka leva lite mer hälsosamt. PHILIPS HD9867/90 är alltså en bra partner i kampen om en sundare vardag.

PHILIPS HD9867/90 skiljer sig från andra airfryers på marknaden på grund av dess storlek som är större än de flesta andra modeller, vilket bland annat märks på mängden mat den kan tillaga på en enda gång. I gengäld märks det dock även på priset.

En annan sak som skiljer denna modell från andra alternativ på marknaden är den unika Smart Sensing-tekniken som gör att du slipper besväret med att vakta maten under hela tillagningen; maskinen justerar nämligen både tid och temperatur automatiskt. En annan smart egenskap är dess inställbara knapp som gör att man kan laga sin favoriträtt med en enda knapptryckning.

Vad säger användare om PHILIPS HD9867/90

Modellen har fått ett betyg på 4,8/5 baserat på recensioner från olika webbutiker där användarna bland annat lyfter fram förmågan att tillaga mycket mat, utan att behöva tillaga flera satser, vilket sparar både tid och arbete. En användare uppgav att dess stora kapacitet på 7,3 liter gjorde att han kunde tillaga en hel kyckling som, även om det tog lite tid, visade sig vara “mör och saftig”.

Mer om Philips HD9867/90

Specifikationer

 • Kapacitet: 7,3 L
 • Effekt: 2225 W
 • Vikt: 7,9 kg
 • Manuellt/digitalt: Manuellt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 32,2 x 43,3 x 31,6 cm

Caso AF 200 - stor airfryer med hög kapacitet

Bästa enkla airfryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg hos tyska testberichte.de
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Caso AF 200:

 • Inredning i rostfritt stål
 • Teknik för stora volymer
 • Praktisk och rymlig korg

Konsumentmagasinets omdöme

Caso AF 200 är ett bra alternativ för dig som söker användarvänliga funktioner och praktiska egenskaper. Med en anmärkningsvärd storlek och en kapacitet på 2,5 kg är den lämplig för stora hushåll och underhållande gäster. Apparaten använder varm luft med en touch av olja och garanterar hälsosammare måltider med sin snabba varmluftscirkulation som garanterar utmärkta resultat. Du kan ställa in timern och temperaturen inom ett brett intervall, vilket ger mångsidighet. LCD-displayen och touchkontrollerna gör den lätt att använda, och säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning och ett lås ger extra bekvämlighet. Även om den har ett lite svagt pipljud gör Caso AF 200:s fördelar, inklusive dess stora kapacitet och användarvänlighet, den till en värdefull investering.

Fördelar

 • Hög kapacitet på 2,5 kilogram
 • Utrustad med en otroligt snabb varmluftscirkulation
 • Temperaturintervall på 60-200 °C
 • Sex automatiska program
 • LCD-display och High End Sensor Touch-kontroll

Nackdelar

 • Har ett något svagt pip-ljud

Den tyska testsajten testberichte.de har provat ett urval av airfryers, bland annat modellen Caso AF 200. Märket är inte det  mest välkända, men håller trots det en hög kvalitet och de tyska experterna gav därför modellen en topplacering i sitt test.

Recension: En detaljerad recension av Caso AF 200

Specifikationer

 • Kapacitet: 2,5 L
 • Effekt: 1200 W
 • Vikt: 5,6 kg
 • Mått: 28 x 33,5 x 31,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Mycket rymlig modell
Storleken är bland det mest anmärkningsvärda med Caso AF 200, samt dess kapacitet på hela 2,5 kilogram som gör det möjligt för dig att laga stora mängder mat, till exempel mer än tio portioner pommes frites.

Caso AF 200 passar alltså i stora hushåll och för de som ofta har middagsgäster på besök, och barn i synnerhet kommer att älska de hemlagade pommes fritesen man kan laga med denna apparat. Caso AF 200 använder sig av varmluft för att fritera ingredienserna och man behöver endast tillsätta en gnutta olja, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att maten är ohälsosam.

För bästa möjliga resultat är Caso AF 200 dessutom utrustad med en otroligt snabb varmluftscirkulation.

Ställ in timer och temperatur
För en så mångsidig användning som möjligt kan man ställa in timer och temperatur på Caso AF 200. Temperaturen går att ställa in mellan ett intervall på 60-200 °C med 5 °C skillnad för varje steg, vilket är ett mycket brett temperaturspann. Timern kan ställas in på mellan 1-60 minuter.

Caso AF 200 har dessutom sex automatiska program för specifika ingredienser vilket gör att valmöjligheterna är många på Caso AF 200. Som pricken över i:et har apparaten även automatisk avstängning som tillför extra säkerhet.

LCD-display och touch-kontroll
Caso AF 200 liknar en stor rund kula där korgen sitter längst ner och panelen ovanför. Högst upp i mitten sitter displayen, och knapparna som är placerade nedanför denna används för att kontrollera apparaten.

Airfryern har en LCD-display som visar tid och temperatur, och knapparna är utrustade med High End Sensor Touch-kontroll. Man kan låsa reglagen så att man inte råkar ändra processen medan den är igång samt att säkerhetslåset säkerställer  att inga barn skadas.

Modellen är isolerad och värmebeständig, vilket gör att värmen invändigt hålls jämn och stabil medan dess utsida förblir sval. Insidan består av rostfritt stål och är framtagen för att vara enkel att rengöra.

Mer om Caso AF 200

Specifikationer

 • Kapacitet: 2,5 L
 • Effekt: 1200 W
 • Vikt: 5,6 kg
 • Mått: 28 x 33,5 x 31,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Fritel SnackTastic 4202 - kompakt airfryer

Bästa airfryer för små hushåll

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fritel SnackTastic 4202:

 • Kompakt konstruktion för alla bänkskivor
 • Handtag med Cool Touch
 • Komponenterna tål diskmaskin

Konsumentmagasinets omdöme

Fritel SnackTastic är ett bra kompakt alternativ för personer eller par som behöver laga mat till en eller två personer. Med en kapacitet på två liter lämpar den sig bäst för mindre portioner. Den här luftfritösen erbjuder ett hälsosammare matlagningsalternativ med upp till 80 procent mindre fett än traditionella metoder och minimerar obehagliga lukter under användning. Den praktiska kompakta storleken gör att den enkelt passar in i alla kök, oavsett om den står på bänken eller i ett skåp. Den kombinerade låd- och korgdesignen optimerar utrymmet och den diskmaskinssäkra korgen garanterar enkel rengöring. Även om den saknar display, möjliggör den praktiska timerfunktionen exakta tillagningstider från 1 till 60 minuter, och den manuella temperaturjusteringen ger kontroll från 80 till 200 °C. På det hela taget tycker vi att Fritel SnackTastic är en praktisk och effektiv luftfritös för småskalig matlagning.

Fördelar

 • Justerbar tid
 • Enkel rengöring
 • Använder upp till 80% mindre fett
 • Praktisk timerfunktion
 • Enkel att hantera och användarvänlig

Nackdelar

 • Har ingen display

Fritel SnackTastic 4202 har en kapacitet på två liter och är därmed lämplig för mindre portioner och utgör alltså ett utmärkt alternativ för de som endast. behöver laga mat till en eller två personer. Airfryern lagar mer hälsosam mat oavsett om du friterar, bakar eller grillar.

Recension: En detaljerad recension av Fritel SnackTastic 4202

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Effekt: 1000 W
 • Vikt: 2,5 kg
 • Mått: 21 x 26 x 32 cm
 • Vikt: 2,5 kg
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Manuellt/digitalt: Manuellt

Lämplig för små portioner
Den här modellen använder en begränsad mängd fett i matlagningen – upp till 80 procent mindre fett än en vanlig fritös. Detta gör inte bara maten mer hälsosam utan orsakar dessutom ingen otrevlig os i köket vid användning.

Kompakt airfryer
Med Fritel SnackTastic 4202 får man en kompakt airfryer som är mycket enkel att göra plats för i köket och kan därför utan problem lämnas framme på köksbänken. Om man istället vill gömma undan modellen är det även enkelt att hitta plats för den i ett köksskåp eller annan förvaring.

Fritel SnackTastic 4202 har en kombinerad låda och korg som ser till att utrymmet utnyttjas på ett optimalt sätt. När man har använt airfryern är det dessutom enkelt att rengöra den eftersom man kan diska korgen i diskmaskin.

Airfryer med timerfunktion
Fritel SnackTastic 4202 har en praktisk timerfunktion som kan ställas in från 1 till 60 minuter vilket innebär att man kan anpassas den efter olika rätter och dess individuella tillagningstider.

Utöver tiden kan man även ställa in temperaturen manuellt från 80 till 200 °C vilket möjliggör tillagning av maten precis som man vill ha den.

Fritel SnackTastic 4202 mäter 32 (H) x 21 (B) x 26 (D) centimeter och väger 3 kilogram.

Mer om Fritel SnackTastic 4202

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Effekt: 1000 W
 • Vikt: 2,5 kg
 • Mått: 21 x 26 x 32 cm
 • Vikt: 2,5 kg
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Manuellt/digitalt: Manuellt

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL - airfryer med diskmaskinsäker korg

Mest prisvärda alternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bra betyg av Råd & Rön

Dagens bästa priser och erbjudanden på OBH Actifry Genius 1,7 kg XL:

 • Dual motion-teknik med nio förinställda program
 • Lämplig för upp till åtta portioner
 • "Min ActiFry-app" med 300 recept

Konsumentmagasinets omdöme

OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frys är ett bra alternativ för dem som söker en luftfrys med större kapacitet och superenkel matlagning med avancerade funktioner. Med sin Dual motion-teknik och nio förinställda program och app med 300 recept erbjuder den användarvänlighet och mångsidighet. Maskinen har fått beröm för sitt användarvänliga gränssnitt och högkvalitativa material från välrenommerade källor.

OBH Actifry Genius har en stor storlek som gör att upp till 8 portioner kan tillagas samtidigt, vilket gör den lämplig för familjer. Den ger ett fettsnålt tillagningsalternativ, vilket bidrar till att minska onödig fettförbrukning. Även om luftfrysaren kan vara lite skrymmande, står den ut som ett klassiskt och pålitligt val på marknaden för luftfrysning. Dessutom erbjuder den ett prisvärt alternativ jämfört med andra modeller.

Med tanke på dess bekvämlighet och mångsidiga funktioner tycker vi att OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-frysen är ett bra alternativ för dem som söker en effektiv och pålitlig luftfrys för sina matlagningsbehov.

Fördelar

 • Snabb och jämn uppvärmning
 • Hög kapacitet på 1,7 kg
 • Diskmaskinsäker korg
 • Lätt att hantera
 • Digital display

Nackdelar

 • Tar ganska mycket plats

Det här är en klassisk airfryer som lever upp till sitt goda rykte. Actifry Genius från OBH Nordica har nämligen fått mycket beröm i Råd & Röns test av airfryers framförallt tack vare dess användarvänlighet eftersom de ansåg att den är enkel att kontrollera och hantera under hela användningen. Man behöver alltså inte slösa tid på att bläddra bland märkliga inställningar. Dessa fördelaktiga egenskaper kommer dessutom till ett mycket bra pris vilket gör den här modellen till ett billigare alternativ jämför med många andra modeller på marknaden.

Recension: En detaljerad recension av OBH Actifry Genius 1,7 kg XL-fritös

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Effekt: 1500 W
 • Vikt: 7 kg
 • Mått: 38 x 48,9 x 29,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Superenkel matlagning
En sak som Techradar.com berömmer i sin recension av Actifry Genius är maskinens användarvänlighet. De skriver att den är enkel att både använda och kontrollera eftersom den inte har några konstiga eller mystiska knappar som pekar åt alla möjliga håll, vilka annars kan orsaka förvirringar. Man behöver istället bara sätta maten i skålen, välja program och trycka på start – så enkelt är det!

Råd & Rön berömmer OBH Actifry Genius för dess goda enhetliga kvalitet tack vare materialen den är tillverkad av som tycks hålla en riktigt hög kvalitet. Det är en försäkran för dig som konsument att maskinen inte kommer att gå sönder efter bara en användning utan kommer snarare att kunna användas i lång tid framöver. Experterna berömmer även den höga säkerhetsnivån som är betryggande eftersom att man inte gärna hamnar i en knepig  situation på grund av att man var sugen på pommes frites.

Stor airfryer
Med en storlek på 26x33x48 centimeter är det här en ganska stor airfryer jämfört med andra modeller på marknaden, vilket även märks på mängden mat som kan tillagas i maskinen på en gång. Airfryern ryms nämligen upp till 1,7 kilogram mat, vilket motsvarar ungefär åtta portioner, och kan alltså mätta en hel familjen på en gång samt säkerställer att man slipper laga maten i flera satser. När man använder en airfryer kan man tillaga mat som vanligtvis är dränkta i fett på ett mer fettsnålt sätt, och tack vare detta kan man därför undvika att äta onödigt mycket fett.

Den här airfryern skiljer sig från andra modeller på marknaden eftersom den är en av klassikerna inom luftfritering; den har en klassisk konstruktion som man vet garanterat fungerar. Om du inte vill välja en modell som du inte känner dig säker på, är därför denna ett bra alternativ. En annan sak som gör att den här airfryern unik är att den är mycket enkel att använda samt är billigare än många andra modeller. Om du vill ha en prisvärd klassiker är alltså OBH Actifry Genius ett bra alternativ för dig.

Mer om OBH Actifry Genius 1,7 kg XL

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 kg
 • Effekt: 1500 W
 • Vikt: 7 kg
 • Mått: 38 x 48,9 x 29,5 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D - airfryer med Air Pulse-teknik

Bästa alternativ för medelstora familjer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bra betyg på tyska Testberichte.de
 • check 4,5/5 på Google Shopping
 • check 4,5/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Easy Fry Deluxe EY401D :

 • 3D Air Pulse-teknik
 • XL-kapacitet
 • Hölje i rostfritt stål med stor digital kontrollpanel

Konsumentmagasinets omdöme

I vår omfattande bedömning av Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har vi granskat feedback från välrenommerade källor, och våra slutsatser överensstämmer med deras. För det första tycker vi att den här fritösen utmärker sig för sin användarvänlighet och problemfria rengöring – egenskaper som vi verkligen uppskattar. Dessutom säkerställer Air Pulse-tekniken att maten uppnår den eftertraktade balansen mellan att vara krispig på utsidan och mjuk på insidan. För det andra visar det stora utbudet av förinställda program, från pizza till biff, hur mångsidig denna fritös är för dina kulinariska strävanden. Men å andra sidan är en mindre hicka som vi har märkt att tillbehör måste köpas separat. Men med tanke på fritösens expansiva kapacitet på 4,2 liter och det konsekventa berömmet för dess prestanda känns detta som en liten kompromiss. Slutligen bör potentiella köpare väga apparatens större dimensioner mot deras köksutrymme, men vi tror att dess många fördelar gör det till ett bra alternativ för många hushåll som söker hälsosammare matlagningsalternativ.

Fördelar

 • De löstagbara komponenterna tål maskindisk
 • Timerfunktion
 • Många förinställda program
 • Kan användas till mer än bara fritering

Nackdelar

 • Kräver tillbehör som ska beställas separat

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har testats och bedömts av tyska Testberichte.de och brittiska Which.co.uk och gick hem hos båda källorna som i slutändan gav den mycket bra betyg. De motiverar sina omdömen genom att förklara att modellen bland annat är enkel att både använda och rengöra. Experterna är däremot inte lika förtjusta i att Tefal Easy Fry Deluxe EY401D tar upp en hel del plats på köksbänken eller i förvaringsutrymmen.

Recension: En detaljerad recension av Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,2 L
 • Effekt: 1500 W
 • Mått: 27,8 x 33,8 x 33,3 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 4,5 kg

Njut av fettfri eller fettsnål mat
Med Tefal Easy Fry Deluxe EY401D får du en airfryer som tillagar maten med endast lite  eller ingen olja alls. Den har en kapacitet på upp till 4,2 liter och är därmed en av marknadens större modeller. Utöver fritering kan man även steka, grilla och baka i den här airfryern.

Air Pulse-tekniken skapar ett varmt luftflöde som säkerställer att maten blir krispig på utsidan och saftig inuti. Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har hela åtta förinställda program som är till för pommes frites, kött, räkor, tårta, pizza, fisk, grill och stek vilket innebär att denna apparat har goda möjligheter att tillaga flera olika typer av mat. Temperaturen kan dessutom justeras från 80 och 200 °C.

Lättrengjord airfryer med timerfunktion
Tefal Easy Fry Deluxe EY401D har en timerfunktion på 60 minuter som även säkerställer att maskinen stängs av automatiskt efter en timme.

Sist men inte minst har Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en löstagbar korg med non-stick-beläggning vilket innebär att korgen är enkel att rengöra efter att du använt airfryern. Precis som korgen kan alla andra löstagbara delar kan också diskas i diskmaskinen.

Tefal Easy Fry Deluxe EY401D mäter 27,8 (H) x 33,3 (B) x 32,85 (D) centimeter och väger 4,5 kilogram.

Vad säger användare och experter om Tefal Easy Fry Deluxe EY401D?

Enligt experterna från Testberichte.de är Tefal Easy Fry Deluxe EY401D en bra airfryer som täcker behoven för de flesta hushåll. De skriver till exempel att den här modellen “möjliggör en fettfri eller fettsnål tillagning av många olika rätter”, vilket är en stor fördel om man vill äta mer hälsosamt.

Testberichte.de belyser även att Tefal Easy Fry Deluxe EY401D är både användarvänlig och enkel att rengöra. Detta är två fördelar som experterna uppskattar väldigt mycket eftersom de gör produkten praktiskt att använda även i en hektisk vardag.

Trots att experterna i allmänhet tycker bra om Tefal Easy Fry Deluxe EY401D nämner de att modellen är ganska stor och skrymmande. Man bör därför vara säker på att man har tillräckligt med förvaringsutrymme i köket innan man beslutar sig för att köpa den modell, annars kan det för vissa räcka med en mindre airfryer.

Mer om Tefal Easy Fry Deluxe EY401D

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,2 L
 • Effekt: 1500 W
 • Mått: 27,8 x 33,8 x 33,3 cm
 • Manuellt/digitalt: Digitalt
 • Timer
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 4,5 kg

Cosori Pro - airfryer med ljudnivå på endast 55 decibel

Bland de bäst designade air fryer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinner 2022 av Anbefaler.com
 • check Högt betyg av 5/5 stjärnor på BBCgoodfood
 • check 4,7/5 stjärnor hos Amazon
 • check 30 dagar öppet köp + Fri frakt i hela Sverige

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cosori Pro:

 • Nio förinställda matprogram
 • App med hundratals recept
 • Överlägsen Air Crisp-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

På Konsumentmagasinet fångar Cosori Pro snabbt vår uppmärksamhet, särskilt om estetik är av största vikt.  För det första kompletterar dess moderna design dess rejäla kapacitet och balanserar funktionalitet med stil. Vi uppskattar det kompakta fotavtrycket som ger extra utrymme i köket, en välsignelse för dem med utrymmesbegränsningar. För det andra ger dess nio förinställda matprogram och inkluderingen av VeSync-appen en bred kulinarisk horisont. Å andra sidan är en mindre nackdel som vi noterade att glaskontrollen lätt märks. Men med tanke på de imponerande funktionerna som Air Crisp-teknik, snabba tillagningstider och hälsomedveten matlagning, bleknar detta lilla estetiska problem i jämförelse. Slutligen anser vi att Cosori Pro, med sin enkla rengöring och tysta drift, är ett bra alternativ för dem som prioriterar design och effektivitet.

Fördelar

 • Kombinerar modern design med rejäl kapacitet
 • Lagar maten 1,5 gånger snabbare än en ugn
 • Ljudnivå på endast 55 decibel
 • Enkel att rengöra
 • Temperaturkapacitet på 230 grader

Nackdelar

 • Lätt att kontrollera märken i glas

Om du är på jakt efter en varmluftsfritös som erbjuder både modern design och rejäl kapacitet är Cosori Pro modellen du ska titta närmare på. På kort tid har Cosori Pro blivit en av Europas mest populära luftfritöser. Bland annat erbjuder airfryern nio förinställda matprogram – och du kan båda förvärma maten och hålla den varm när behovet uppstår i köket.

Recension: En detaljerad recension av Cosori Pro

Specifikationer

 • Kapacitet: 4,7 L
 • Effekt: 1500 w
 • Vikt: 4,54 kg
 • Mått: 27,4 x 30,2 x 27,2 cm
 • Manuellt/digitalt: Digital
 • Timer

En airfryer för stora som små middagssällskap
Cosori Pro är en airfryer som är kompakt och därmed ger dig mer plats i köket jämfört med många konkurrenter. Trots detta har den en imponerande kapacitet på 4,7 liter, tillräckligt för att laga en god middag för fyra personer. Samtidigt som den upptar lite plats på din köksbänk kan den hjälpa dig att förbereda en ansenlig mängd mat till både vänner och familj vid behov. Denna varmluftsfritös levereras med nio olika färdigprogrammerade matlagningsprogram.

Med ett enkelt tryck med fingret kan du enkelt justera temperatur eller tid på den maträtt du för tillfället lagar. På köpet får du även ett spännande recepthäfte som innehåller 30 unika recept som du enkelt kan laga hemma. Oavsett om det är skaldjur, bacon, pommes frites, grönsaker, fryst mat, kyckling eller nötkött som du har placerat i din airfryer kommer det bli smakrikt och gott. Du får även tillgång till en egenutvecklad app vid namn VeSync som ger dig åtkomst till ett hundratal recept speciellt anpassade till en Cosori Pro airfryer.

Tillaga hälsosam mat med ett knapptryck
I en Cosori Pro säkerställer du enkelt att maten tillagas jämnt och därmed även blir både gyllenbrun och krispig genom den så kallade Air Crisp-tekniken. Samtidigt går det snabbt att laga sin mat. Cosori Pro är 20 procent snabbare än likvärdiga airfyer-modeller när det kommer till förvärmning och den tillagar maten 1,5 gånger snabbare jämfört med en traditionell ugn i ett kök. Temperaturkapaciteten på 230 grader celsius är marknadsledande och är en bidragande orsak till den korta tillagningstiden och den krispiga konsistensen som är slutresultatet.

Varmluftsfritösen har nio stycken inbyggda matlagningsfunktioner som alla är utformade med användarvänlighet i fokus med program som är enkla att både förstå och att välja. Maten är trots sin krispighet dessutom väldigt hälsosam.

Eftersom du använder mindre fett vid matlagningen kan du med gott samvete äta gott. Maten får samma goda smak som man är van vid men med betydligt mindre olja eller ingen olja alls. Passa på att bjuda släkt och vänner på välsmakande och populära rätter likt kycklingvingar, vårrullar eller varför inte klassikern pommes frites!

Högteknologisk produkt som passar i alla kök
Med en Cosori Pro är du garanterad en av marknadens bästa airfryers som man kan få till sitt kök. Den har inte bara många olika funktioner utan erbjuder även en reducerad volym vid användning där hemma. En varmluftsfritös av märket Cosori Pro har en ljudnivå på endast 55 decibel vilket är bland det lägsta som du kan hitta på marknaden idag när man jämför med andra modeller som har en likvärdig kapacitet. Varmluftsfritösen olika delar är tillverkade i material som är icke-häftande.

Denna non-stick-beläggning innebär att det är enkelt att rengöra sin Cosori Pro på diskbänken eller i diskmaskinen. De tillhörande korgarna korgarna och lådorna kan tvättas på bara några få sekunder och det går även bra att ställa dem med andra köksredskap i diskmaskinen.

Mer om Cosori Pro

Specifikationer

 • Kapacitet: 4,7 L
 • Effekt: 1500 w
 • Vikt: 4,54 kg
 • Mått: 27,4 x 30,2 x 27,2 cm
 • Manuellt/digitalt: Digital
 • Timer

Tester och recensioner av airfryers som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Råd & Rön, det vill säga Sveriges konsumentråd, genomför tester av olika produkter som konsumenter använder i vardagen. I den här artikeln har vi använt oss av ett test där de granskat 19 fritöser och bedömt modellerna på flera olika testpunkter.

Du kan läsa mer om testet här. För att du ska få tillgång till hela testet behöver du dock vara betalande prenumerant eller alternativt köpa tillgång till den enskilda undersökningen.

Daily Mail

Daily Mail är en brittisk tabloidtidning från år 1896 som publiceras dagligen och är Storbritanniens näst mest sålda sådana. De skriver om både nyheter, sport och underhållning, men även om en del konsumentämnen. De har bland annat testat en airfryer från Tefal, du kan läsa mer om det här.

Dinside.no

En norsk konsumentsajt som skriver allmänt om konsumentämnen, men som huvudsakligen behandlar motor, data, mobil och bostad. Hemsidan har testat en airfryer från Philips, som du kan läsa mer om här.

Goodhousekeeping.co.uk

Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. De har inte genomfört något enskilt test av fritöser, men webbplatsen testar regelbundet olika sorters köksprodukter. Hemsidan har till exempel testat en airfryer från Tefal, som du kan läsa mer om här.

T3

T3.com är en webbtidning som ger intressant och pålitligt information till teknikentusiaster runt om i världen. De erbjuder nyheter, recensioner, råd och köpguider som hjälper läsarna att fatta medvetna beslut när de ska köpa de senaste och bästa produkterna på marknaden.

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90
Du kan se testet här.
Testad: 22/08/2022

Smartson.se

Smartson.se är svensk testsida som testar olika konsumentprodukter, och särskilt unikt med denna resurs är att konsumenterna själva kan hjälpa till med att prova och recensera produkter. Smartson.se har bland annat testat en airfryer från Tefal, som du kan läsa mer om här.

Testberichte.de

Den här tyska hemsidan samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem, varpå sidan sedan ger ett eget utlåtande samt ett totalbetyg. Testberichte.de har bland annat av granskat airfryers från både Philips och Caso, som du kan läsa mer om här.

The Independent

Denna tidning är en av de största och mest omfattande i Storbritannien. De skriver bland annat om både inrikes och utrikes nyheter, sport, politik, och konsumentämnen. I en undersökning har tidningen provat nio olika airfryers och du kan läsa mer om det här.

TechAdvisor

TechAdvisor.com är en onlineresurs för tekniska råd och recensioner. På webbplatsen finns objektiva recensioner och användbara råd om alla de senaste prylarna; från smartphones och surfplattor, till bärbara datorer, TV- och hushållsapparater.

Ninja AG551UK
Testad: 02/11/2022
Du kan se testet här.

Trustedreviews.com

Den här hemsidan publicerar dagligen detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. De har bland annat testat en airfryer från Philips och skrivit en utförlig recension som du kan läsa här.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 23: 10/12/2022

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Testad: 06/12/2019

Which.co.uk

Detta är Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter. Which? är skapad för konsumenter och har som målsättning att göra skillnad för dem. De provar regelbundet olika produkter för hushållet; detta test handlar till exempel om en airfryer från Tefal. Observera att du behöver vara betalande prenumerant för att få  full tillgång till undersökningen.

Which.co.uk är en informativ webbplats som skapats för att ge brittiska konsumenter information om en rad olika produkter, tjänster och konsumenträttigheter. De erbjuder objektiva råd för att hjälpa dig som konsument att fatta välgrundade beslut.

Ninja AG551UK
Du kan se testet här.
Testad: december 2020

Techradar

Techradar är en ledande webbplats för tekniska nyheter och recensioner som erbjuder aktuella information om bärbara datorer, mobiler, TV-apparater, digitalkameror och mycket mer. De testar även köksapparater, däribland Ninja AG551UK som de bedömt utifrån design, prestanda, tillagningstid och smak.

Ninja AG551UK
Du kan se testet här.
Testad: 31/08/2021

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Testad: 16/12/2022

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 02/12/2021

Realhomes

Realhomes är en tidning och hemsida som hjälper dig att förbättra ditt hem och erbjuder ett brett utbud av ämnesområden och recensioner av hushållsapparater och köksprylar, samt tester baserade på många olika kriterier.

Cosori Premium
Du kan se testet här.
Uppdaterad: 09/12/2022

Ninja AF300UK.
Du kan se testet här.
Testad: 23/11/2021

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är en online-resurs som innehåller omfattande guider, recensioner och rådgivning för konsumenter som vill köpa elektroniska produkter och tjänster. Experterna på expertreviews.co.uk har många års erfarenhet av att undersöka de senaste digitala trenderna och nyheterna och kan därför ge värdefulla upplysningar om vilka produkter som bäst passar kundens behov.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 22/06/2021

Idealhome.co.uk 

Idealhome.co.uk är ett brittiskt hem- och livsstilsmagasin som fokuserar på idéer och inredning för hemmet.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 14/12/2022

Tek.no

Tek.no är en norsk webbplats för teknik och livsstil som erbjuder expertis, nyheter och recensioner om de senaste prylarna och trenderna samt andra kreativt innehåll.

Ninja AF300UK
Du kan se testet här.
Testad: 10/12/2022

Homesandgardens

Homesandgardens är en livsstilstidning med syfte att erbjuda sina läsare de hjälpmedel och vägledning de behöver för att välja rätt produkter för sitt hem. De täcker ett brett urval av ämnen och genomför tester av olika produkter för att skapa en bättre inblick i deras egenskaper och funktionalitet.

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Uppdaterad: 13/12/2022

Anbefaler.com

Anbefaler.com är en hemsida där du kan hitta och jämföra de bästa produkterna i en specifik kategori. Oavsett om du letar efter det bästa larmsystemet för hemmet eller om du behöver förse ditt team med den senaste utrustningen är Anbefaler.com en mycket hjälpsam resurs. Deras användarvänliga hemsida gör det möjligt att läsa detaljerade produktrecensioner och jämförelsetabeller, så att du som konsument kan fatta medvetna köpbeslut.

Cosori Premium
Du kan se testet här.

BBCgoodfood

BBCgoodfood är en hemsida som skapats av British Broadcasting Corporation och som har för avsikt att ge hobbykockar enkla recept och måltidsidéer samt recensioner av olika köksredskap.

Cosori Premium
Du kan se testet här.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Advance
Du kan se testet här.
Testad: 04/03/2021

Ninja AG551UK
Du kan se testet här.

Ninja AF160UK
Du kan se testet här.
Testad: 18/11/2022

 

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är ett e-handels- och molndataföretag som grundades år 1994 av Jeff Bezos. Det är världens största detaljhandel på nätet och erbjuder ett stort utbud av produkter med allt från böcker och matvaror, till digitala nedladdningar.

Cosori Premium
Du kan se användarrecensionerna här.

Philips HD9650/90 Airfryer XXL Avance
Du kan se användarrecensionerna här.

Ninja AG551UK
Du kan se användarrecensionerna här.

Ninja AF300UK
Du kan se användarrecensionerna här.

Trustpilot.com

Trustpilot Group är ett danskt konsumentföretag som driver en webbplats med omdömen om företag från hela världen. Webbplatsen grundades i Danmark år 2007 och varje månad publiceras cirka en miljon nya recensioner. Webbplatsen erbjuder även freemium-tjänster till företag.

Du kan läsa användarrecensioner för Onyx Cookware™ här.

FAQ

Vilken airfryer är bäst?
Det är svårt att ge ett exakt svar på vilken airfryer som är bäst eftersom det främst beror på ens egna preferenser och behov. Det kan vara bra att läsa recensioner från andra användare och specifikationer för att kunna jämföra olika modeller och på så sätt hitta en airfryer som passar dina behov. Det är också viktigt att tänka på apparatens storlek, funktionalitet och pris. Du bör välja en säker och kvalitativ airfryer från en pålitlig återförsäljare.
Hur har man testat apparaterna?
Airfryers bedöms baserat på hur snabbt de värms upp samt hur jämnt de tillagar maten. Man bedömer även användarvänligheten och hur enkla de är att hantera och rengöra. Slutligen tittar man även på energiförbrukningen.
Hur väljer jag rätt modell?
För att hitta en modell som passar bra till just dina behov bör du titta på maskinens kapacitet och vilka funktioner den erbjuder. Ta även reda på om den har en inbyggd timer och hur stort temperaturspann den har.

Vad är en airfryer?

Hewise.com skriver att en airfryer i grund och botten är en köksmaskin som tillagar mat genom att sprida varmluft med hjälp av en mekanisk fläkt som körs på en mycket hög hastighet. Denna teknik tillagar maten med en exakt och jämn temperatur och skapar en krispig yta på flera sorters livsmedel. Ibland behöver man tillsätta lite olja – ofta bara en matsked. Maten tillagas i en korg som är placerad ovanpå en så kallad droppbricka och man kan själv ställa in tid och temperatur beroende på vilken typ av mat man lagar.

Det finns många olika typer av oljor i affären, och man kan egentligen använda alla, men olivolja, rapsolja och solrosolja sägs fungera bäst i airfryers. Man kan även använda en smaksatt olja om man är ute efter en unik smakupplevelse.

Det finns flera olika storlekar på airfryers, men en kapacitet på ett kilogram eller mer brukar vara tillräckligt för ett normalstort hushåll. Om man behöver ytterligare större kapacitet finns det modeller som rymmer över två kilogram mat; man kan alltså utan problem laga en måltid åt en hel familj i en airfryer.

Vissa modellen sköter hela arbetet själv, medan andra kräver att man skakar om behållaren för att oljan ska täcka hela innehållet. Oftast är det inte nödvändigt att förvärma maskinen, och många moderna modeller har även löstagbara delar som kan diskas i diskmaskin.

De flesta modellerna har även ett internt kylsystem som kyler ner airfryern direkt efter användning då maskinen kan bli extremt varm under användningen – upp till 200 °C.

En annan fördel med en airfryer är att den inte kommer att smutsa ner i köket, vilket en vanlig fritös tenderar att göra, eftersom det inte förekommer oljestänk och luften hålls fri från matos.

Hälsosamt och säkert alternativ
Att laga mat i en airfryer är ett mycket hälsosamt alternativ till att laga mat med traditionella fritöser eftersom de kräver stora mängder olja. Man kan enkelt minska fettmängden med cirka 80 % genom att använda en airfryer.

Att tillaga pommes frites i en airfryer har blivit särskilt populärt eftersom att man då får en fetthalt på under 3 %, samtidigt som man hade fått en fetthalt på 9 % om man tillagat dem i en ugn, 13 % i en mikrovågsugn och 14 % i en fritös. Det är alltså en märkbar skillnad!

Man kan, utöver pommes frites, även tillaga många andra typer av mat i de flesta airfryers, till exempel kycklinglår, kött, fisk, grönsaker, kotletter, bakverk och soppor. Man kan dessutom enkelt smaksätta maten man tillagar i sin airfryer med de kryddor man tycker om.

En airfryer erbjuder även säker användning till skillnad från en traditionell fritös; het olja som skvätter kan snabbt ge upphov till brännskador för användaren, men eftersom en airfryer knappt använder någon olja under driften finns det inget att skvätta. De flesta airfryers är dessutom stängda under tillagningen och relativt svala på utsidan, vilket innebär att man inte heller kommer att bränna sig av misstag.

Actifry eller airfryer?

Det kan vara svårt att skilja på begreppen ”actifry” och ”airfryer”.

Airfryer är samlingsnamnet för alla apparater som tillagar mat med varmluft och en liten mängd olja, medan Actifry är en teknik som skapades av Tefal år 2007 – vilket är anledningen till varför många airfryers från Tefal kallas för just “Tefal Actifry”. Dessa modeller är mycket välkända och används av över åtta miljoner hushåll världen över.

Andra märken, till exempel Philips, har också skapat egna tekniker. Philips har tagit fram den så kallade Rapid Air-tekniken som garanterar bästa möjliga kombination av varmluftscirkulationen, oljan och värmeelementet.

Om du vill läsa en hel artikel om Tefal Actifry kan du läsa vårt Tefal Actifry test där du vi har sammanställt en detaljerad genomgång av modellen.

Vad ska man tänka på när man köper en airfryer?

Baserat på en artikel från den brittiska konsumentsajten which.co.uk listar vi här några rekommendationer på vad man bör tänka på innan man köper en airfryer:

Storlek/kapacitet:
Hur många personer ska airfryern laga mat till? De minsta har en kapacitet på cirka 800 gram, vilket räcker till ungefär fyra portioner pommes frites, medan de största rymmer över 1 700 gram, vilket motsvarar ungefär åtta portioner pommes frites. Tänk på att ju högre kapaciteten är, desto mer plats kommer airfryern att ta.

Pris:
Priset på airfryers varierar kraftigt – det finns modeller som endast kostar några hundralappar och de som kostar flera tusen kronor, från såväl kända som okända märken. Tänk på att de billigaste modellerna ofta har en lägre kapacitet samt kommer att laga mat av sämre kvalitet. Dyra modeller kan dock också ha brister, så läs gärna tester av flera modeller innan du tar ett beslut.

Timer:
De flesta airfryers har idag en digital timer, men det finns även vissa med en manuell. Vilken av dessa två varianterna man föredrar är en smaksak, men en digital timer ger ofta bättre översikt och kontroll över processen.

Temperatur:
På en airfryer kan man ställa in temperaturen efter vilket typ av mat man lagar. Vissa modeller kan ställas in på så lågt som 30 °C, men det vanligaste temperaturspannet är mellan 80-200 °C. Observera även stegen i intervallerna, de flesta modeller har fem graders skillnad mellan varje steg, men det kan variera.

Airfryer eller fritös:
Till sist bör du även fundera på om du faktiskt vill ha en airfryer, eller om en traditionell fritös kanske kommer att passa dig bättre. Fördelarna med en airfryer är att man får en mycket lägre fetthalt i maten och slipper fettiga pommes frites och kraftigt matos, men om man vill ha pommes frites som smakar precis som de som serveras på hamburgerrestaurang, uppfyller kanske en traditionell fritös de önskemålen bättre.

Här kan du se en kort video som går igenom hur du enkelt tillagar hälsosamma pommes frites i din airfryer:

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Philips HD9240 Airfryer XL

Philips HD9741/10 Airfryer Avance

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta