Kastrull bäst i test: Marknadens 7 bästa kastruller och grytor

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I den här artikeln finns en testöversikt över marknadens fyra bästa kastruller för induktionshäll. Dessa kastruller är noggrant utvalda av experter, som genom grundliga tester har kommit fram till vilka modeller som är bäst.

Innan du köper nya kastruller bör du fundera på följande punkter:

🔸 Storlek: Hur stor ska kastrullen vara?
🔸 Material: Vilket material är kastrullen tillverkad av?
🔸 Lock: Finns det ett genomskinligt glaslock eller är locket gjort av samma material som kastrullen?
🔸 Funktioner: Vill du ha en enkel kastrull eller en med funktioner som underlättar matlagningen?
🔸 Disk: Är kastrullen lätt att rengöra, och tål den maskindisk?

Artikeln är uppbyggd så att du får en kort genomgång av vad kastrullerna har för egenskaper samt vad experterna tycker om de olika modellerna.

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva, utan vi sammanställer resultaten från opartiska tester.

Produkter


ONYX Kastrull – Bästa kastrull

Konsumentmagasinets rekommendation

✅ Storsäljare och användarfavorit med slittålig konstruktion
✅ Billig kastrull – Mest värde för pengarna
✅ Non-stick-teknik
✅ 100 dagars returrätt

 

ONYX Kastrull storsäljare och användarfavorit med slittålig konstruktion

 

ONYX Kastrull har ännu inte varit med i några experttester, men eftersom att det rör sig om en användarfavorit och storsäljare har vi ändå valt att inkludera modellen. Användarna är väldigt imponerade av denna kastrull, och uppger att de haft positiva erfarenheter av den här kastrullen i vardagen – både vad gäller hållbarhet, funktionalitet, rengöring och användbarhet.

Därför bör du köpa den här modellen:
💠 Användarfavorit
💠 Non-stick-beläggning som underlättar rengöringen
💠 Slittåligt och robust material

Hållbar kastrull

ONYX Kastrull är ett bra alternativ för dig som vill ha en kastrull som verkligen är hållbar. Den här modellen har utrustats med en robust non-stick-beläggning som gör att maten inte bränner fast. Denna beläggning skadas dessutom inte av upprepad användning – inte ens om du använder metallredskap.

Kastrullen har en stor kapacitet på fem liter och är kompatibel med alla typer av spisar. Den tål maskindisk och är även ugnsfast upp till 250 grader.

Kundbetyg: ”Fantastisk produkt”

Tidigare kunder är imponerade av den här kastrullen, och mycket av berömmet handlar om att den är enkel att använda och rengöra samt att resultaten blir riktigt bra. En användare beskriver sin upplevelse så här: ”Förmodligen den bästa kastrull jag använt.” I en annan recension kan vi även läsa att den är lätt att använda och att rengöra.

Den här modellen är ett bra alternativ om du har en lite större budget och värderar en bra non-stick-beläggning.

Fördelar

 • Fungerar på alla typer av spis
 • Skadas inte av metallredskap
 • Non-stick-beläggning i hög kvalitet
Nackdelar

 • Lock ingår ej

Utvalda specifikationer
Mycket hållbar
Non-stick
Tål maskindisk
Kan användas i ugnen


Gastrotools Gryta – 4L – Högkvalitativ gryta i tidlös design och kemikaliefri matlagning.

Bästa användarvänliga valet

Gastrotools Gryta - 4L

Gryta 4L Gastrotools är en högkvalitativ gryta i mattsvart emalj med en unik oljeabsorberande effekt. Den är perfekt för alla kockar som letar efter en gryta med en naturlig nonstick-effekt helt utan kemikalier, vilket säkerställer att maten inte bränns.

 • Tillverkad av mattsvart emalj med en unik oljeabsorberande effekt
 • Kan användas på alla värmekällor
 • Högkvalitativ nonstick-yta

Omdöme: En detaljerad recension av Gryta 4L

Kan användas på alla värmekällor
Denna gryta är tillverkad av tjocka, robusta material som gör den idealisk för alla värmekällor, inklusive keramikhällar, induktionsspisar och ugn. Tre lager TOMATEC®-emalj ger en robust struktur av rostfritt stål som kan användas på alla värmekällor. Botten på 4,3 mm är lite tjockare än vissa andra grytor på marknaden men ger utmärkt styrka som säkerställer att grytan klarar höga temperaturer och tung användning.

Nonstick-yta av hög kvalitet
En kastrull med nonstick-beläggning bör vara en stapelvara i varje kocks kök, från nybörjare till den mest professionella. Nonstick-ytan på Gastrotools Gryta 4L är tillverkad av en solid konstruktion som är motståndskraftig mot repor och värme, vilket gör den till ett hållbart alternativ jämfört med andra material. Detta gör det lättare att laga lätta måltider som annars skulle kunna fastna i grytan. Dessa material är även ett hälsosammare alternativ på grund av den minimala mängd olja du behöver för att laga mat med dem och ett lätt snabbt sätt att laga mat. Nonstick-emaljerat gjutjärn som används för konstruktion är fritt från PFOA- och PFOS-kemikalier, vilket gör det till ett hälsosammare val och icke-reaktivt, och på så vis säkert att använda med sura ingredienser.

FÖRDELAR

 • Nonstick-yta
 • Snabb värmefördelning
 • Kondensvatten rinner lätt av genom lockets inre ringar
 • Lätt att underhålla
 • Mångsidig kapacitet
NACKDELAR

 • Handtaget kan bli för varmt under användning

Konsumentmagasinets bedömning

Gryta 4L är en utmärkt gryta som har många funktioner som gör matlagningen enklare. Nonstick-effekten är fantastisk och den snabba värmefördelningen gör att maten inte fastnar eller bränns. Kondensvattnet rinner lätt av genom lockets inre ringar, vilket gör den mycket lätt att rengöra. Vi rekommenderar den här grytan till alla som älskar användarvänlig design och naturlig matlagning utan skadliga kemikalier.

Specifikationer:

Kapacitet: 3,9 L
Material: Mattsvart emalj
Färg: Svart


ONYX Kastrullset – Bästa kastrullset

✅ Slittåliga kastruller för induktion och storsäljare bland konsumenter
✅ Billiga kastruller – Mest valuta för pengarna
✅ Non-stick-teknik
✅ 5 års garanti

ONYX Grytset slittåliga kastruller för induktion och storsäljare bland konsumenter

ONYX Grytset har inte testats av några expertkällor. Vi har dock valt att inkludera dessa kastruller i artikeln ändå eftersom att det rör sig om en storsäljare och en favorit bland konsumenterna. Användarna är väldigt imponerade av kastrullernas förmågor, och deras erfarenheter kommer från upplevelser i vardagen. 

Därför bör du köpa dessa kastruller:
💠 Storsäljare och favorit bland användarna
💠 Non-stick-beläggning som underlättar rengöringen
💠 Väldigt tåliga material

Slittålig non-stick-beläggning

En av de bästa egenskaperna hos det här grytsetet från ONYX är den PFOA-fria non-stick-beläggningen, som ser till att maten inte bränner fast. Den underlättar dessutom disken och förlänger även kastrullens livslängd. Non-stick-beläggningen är väldigt slittålig och skadas därför inte ens av en hårdhänt behandling med metallredskap.

Setet består av en såsgryta och en kastrull på 24 centimeter, och båda dessa fungerar med både induktion och andra värmekällor. De tål även maskindisk samt ugnstemperaturer på upp till 250 grader.

Kundbetyg: ”Lever upp till förväntningarna”

Som vi nämnde tidigare är ONYX Grytset en storsäljare och en favorit bland användarna, och dessa kastruller har fått mycket beröm. En användare uttrycker till exempel att produkten motsvarar deras förväntningar, och de flesta verkar tycka att kastrullerna är lätta att använda och att de ger ett bra resultat. Den enkla rengöringen är också något som lyfts fram i recensioner.

Den här modellen är ett bra alternativ för dig som vill ha flera kastruller som är tillverkade av ett slittåligt material.

Fördelar

 • Favorit bland konsumenterna
 • Praktisk non-stick-beläggning
 • Kan användas både på induktion och andra värmetyper
Nackdelar

 • Lock till kastrullerna i settet ingår ej

Utvalda specifikationer
Set med två kastruller
Non-stick-beläggning
Slittåligt material
Tål maskindisk


Le Creuset 3Ply Kastrull med lock – populärt val från ett välkänt märke

Premiumval

Le Creuset 3Ply Kastrull med lock

 

 

Denna 3Ply Kastrull med lock från Le Creuset har ännu inte deltagit i några experttester. Trots detta har vi ändå valt att ta med denna kastrull, då den är otroligt populär bland de som har använt den. Den har fått ett riktigt bra betyg på hela 4,9/5 stjärnor. Några saker som gör denna kastrull så populär är den snygga designen, uppvärmningsförmågan och den höga kvaliteten.

Pålitlig och tålig kastrull

Le Creusets 3Ply Kastrull med lock är en riktigt tålig, stabil och pålitlig kastrull. Denna kastrull är tillverkad av rostfritt stål. Det rostfria stålet ger kastrullen sitt vackra och stiliga uttryck, samtidigt som det gör den riktigt slitstark och tålig. Inuti det rostfria stålet finns även en kärna av aluminium. Denna kärna ser till att värmen fördelas jämnt, vilket underlättar matlagningen enormt.

Den här kastrullen har en diameter på 16cm och en kapacitet på 1,9 L. Ett smart lock medföljer alltid denna modell. Kastrullen är ugnssäker upp till 220°C och tål även maskindisk.

Le Creusets 3Ply Kastrull vs. marknaden

De som har köpt och använt denna kastrull ger den mycket beröm för sin stilrena design och sin höga kvalitet. De flesta användare prisar den för sin jämna uppvärmningsförmåga och sin praktiska utformning. Den får även beröm för att vara riktigt stabil och tålig.

Denna kastrull är ett bra alternativ för dig som vill ha en kastrull med hög värmetålighet och livslång garanti.

Fördelar

 • Stilig design
 • Livstidsgaranti
 • Jämn värmefördelning
 • Ugnssäker
Nackdelar

 • Hög prisnivå
 • Kan vara för tung för att hälla ur med en hand

Utvalda specifikationer
16 cm
Rostfritt stål
190 cl volym
Kan hettas upp till 220 grader


Fiskars Functional Form kastrull – 4 av 6 stjärnor i ett norskt test av kastruller för induktionshäll

Billig kastrull

Fiskars Functional Form kastrull 4 av 6 stjärnor i ett norskt test av kastruller för induktion

 

Fiskars Functional Form har varit med i en stor undersökning av kastruller för induktion hos det norska testmagasinet Klikk.no. Modellen fick då ett riktigt högt betyg på 4 av 6 stjärnor. Experterna har bedömt alla kastruller baserat på specifika testpunkter, och de menar att den här modellen klarade sig otroligt bra.

Därför bör du köpa den här modellen:
💠 Toppbetyg hos ett stort testmagasin i Norge
💠 Härdat glaslock
💠 Avhällningsfunktion samt ång- och kokreglering

Bra kontroll över matlagningen

Fiskars Functional Form kastrull är gjord för upptagna konsumenter som vill att matlagningen ska vara enkel. Kastrullen rymmer fem liter och är tillverkad av rostfritt stål. Den blir varm snabbt och har både en smart avhällningsfunktion samt ång- och kokreglering. Man får därmed en bättre överblick över matlagningen och ett lättare arbetsflöde. Översikten blir dessutom ännu bättre tack vare det genomskinliga locket av härdat glas.

Modellen tål maskindisk och är ugnsfast upp till 150 grader. Det finns även en silikonkant på locket som gör att tillagningen blir tystare.

Experterna: Trevlig upplevelse

Fiskars Functional Form är en favorit hos det norska testmagasinet Klikk.no, som har gett modellen ett betyg på 4 av 6 stjärnor. Experterna framhäver i första hand att det här är en trevlig och välfungerande kastrull. De förklarar även att det finns många hål i locket som gör det möjligt att hälla av vattnet utan att lyfta på locket. Handtagen är dessutom bekväma tack vare en beläggning som gör att de inte blir för varma. 

Den här modellen är ett bra alternativ om du vill ha en budgetvänlig kastrull med bra kontroll över matlagningen.

Fördelar

 • Generös rymlighet på 5 liter
 • Hållbart rostfritt stål
 • Genomskinligt lock i härdat glas ger överblick av maten
Nackdelar

 • Har inte non-stick-beläggning

Utvalda specifikationer
Härdat lock
Avhällningsfunktion
Ång- och kokreglering
Tyst kokning


GreenPan Cambridge Kastrull – prisvärd

GreenPan Cambridge Kastrull

 

 

GreenPan Cambridge Kastrull har testats av den brittiska grenen av den amerikanska testtidningen Good Housekeeping. I detta test fick kastrullen 81/100 poäng, vilket är ett riktigt bra betyg. I testet testades tre olika kastruller och en stekpanna från GreenPan Cambridge-serien. Experterna testade bland annat kastrullernas och stekpannans uppvärmningsfunktion och tålighet.

Thermolon Infinity non stick-beläggning

Denna kastrull är försedd med en diamantförstärkt Thermolon Infinity non stick-beläggning. Denna extra slitstarka keramiska non stick beläggning ser till att maten inte bränns fast, vilket både gör din mat godare och rengöringen enklare. Denna typ av beläggning ser även till att kastrullen värms upp fortare.

Kastrullen kan användas på alla typer av värmekällor. Den kan även användas i ugn i upp till 180 °C. Den har en diameter på 16cm och en kapacitet på 1,6l.

GreenPan Cambruge Kastrull vs. marknaden

GreenPan Cambridge får mycket från experterna, speciellt när det kommer till uppvärmningen. Uppvärmningen är snabb och jämn på de allra flesta typer av hällar. Kastrullen får även beröm för sin Thermolon Infinity non stick-beläggning som förhindrar att maten bränns och på så vis gör rengöringen lättare.

Den här kastrullen är ett bra alternativ för dig som letar efter en kastrull med en effektiv non stick-beläggning.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Tål maskindisk
 • Lätt och bekväm i handen
 • Prisvärd
Nackdelar

 • Non stick-beläggningen slits bort efter användning
 • Långsam att värma upp på induktionshäll

Utvalda specifikationer
Non-stick-beläggning
12 cm i diameter
Kapacitet på 1,6 liter
Extra tjock botten


WMF Function 4 Kastrull – bra omdöme från Test.de i ett test av 16 kastruller för induktion

WMF Function 4 Kastrull bra omdöme från Test.de i ett test av 16 kastruller för induktion

 

 

WMF Function 4 Kastrull har varit med i en undersökning av 16 olika kastruller för induktion hos det tyska testmagasinet Test.de. Experterna bedömde bland annat funktionalitet, strömförbrukning och hantering, och baserat på dessa punkter delade de sedan ut ett slutligt omdöme. Bedömningen för WMF Function 4 lyder att den är bra och välfungerande.

Därför bör du köpa den här modellen:
💠 Bra omdöme hos ett stort testmagasin i Tyskland
💠 Multifunktionellt lock
💠 Robust Cromargan rostfritt stål

Cromargan rostfritt stål och TransTherm universalbotten

WMF Function 4 är produkten av flera patenterade system, och tillsammans skapar dessa en hög effekt, en lång livslängd och en enkel matlagning. Det rör sig närmare bestämt om en utformning i Cromargan rostfritt stål och en TransTherm universalbotten. Kastrullen har en tjock botten som fungerar med alla värmekällor, och den är dessutom enkel att underhålla.

Tillverkaren har fokuserat på det multifunktionella locket i glas med silikonkant. Man får därför en enkel avhällning av vatten och en intelligent kokning oavsett om man använder mycket eller lite vatten. Silikonmaterialet gör även att man inte behöver några grytlappar.

Experterna: ”Allmänt välpresterande kastrull”

WMF Function 4 har som sagt varit med i ett stort test av kastruller för induktion hos det tyska testmagasinet Test.de. De tyska experterna bedömde alla modeller baserat på samma testpunkter: funktionalitet i samband med matlagning, strömförbrukning och hantering. WMF Function 4 fick höga poäng på alla tre punkter och tilldelades därför utmärkelsen ”bra”.

Den här modellen är ett bra alternativ om du vill ha en premiumkastrull med modern teknik.

Fördelar

 • Multifunktionellt lock
 • Rostfritt kvalitetsstål
 • Många goda egenskaper
Nackdelar

 • Hålen i locket hade kunnat vara större

Utvalda specifikationer
Patenterat Cromargan rostfritt stål
Patenterad TransTherm universalbotten
Glaslock med silikonkant
Fungerar bra till alla typer av kokning


Eva Trio Kastrull – perfekt kastrull av mindre storlek

Eva Trio Kastrull

 

 

Denna lilla och smidiga kastrull från Eva Trio har inte testats i ett experttest, men är ändå värd att nämna på grund av de positiva kommentarerna den har fått från användarna som har köpt den. Just denna kastrull har fått hela 4,8/5 stjärnor av användarna. Några positiva egenskaper som nämns i kommentarerna är dess praktiska storlek, effektiva uppvärmningsförmåga samt hur stabil och pålitlig den är när den används.

Smart 3-lagerskonstruktion

Denna kastrull från Eva Trio är tillverkad med en 3-lagerskonstruktion. Kastrullen är uppbyggd av rostfritt stål med en kärna av aluminium i mitten. Denna typ av konstruktion ger en mer effektiv och jämn värmefördelning, vilket leder till ett bättre resultat vid matlagning.

Denna kastrull kan användas på alla typer av värmekällor och hällar. Kastrullen klarar av att diskas i diskmaskin. Diametern är 13cm och kapaciteten är 1,1l.

Användarna: Smidig och lätt

Användarna rosar denna lilla kastrull för sin smidiga storlek, lätta vikt och praktiska design. Andra positiva egenskaper som nämns är hur stabil den är, samt att mat inte bränner fast i botten av den. De som har testat denna kastrull har fått goda resultat vid bland annat tillagning av såser, äggkokning och grötkokning.
Den här kastrullen är det bästa alternativet för dig som är singel eller letar efter en extra liten och smidig kastrull.

Fördelar

 • Lätt att rengöra
 • Elegant design
 • Prisvärd
 • Passar alla värmekällor
Nackdelar

 • Liten storlek, bäst för singlar
 • Handtaget blir riktigt varmt

Utvalda specifikationer
Tål att köras i diskmaskin
Rostfritt stål
1,1 liter
13 diameter


Hur får man bort bränt i en kastrull?

Självfallet är det regelbunden diskning som gäller om du använder din kastrull flitigt, men ibland kan oturen vara framme och mat bränns fast i botten. Då räcker det inte alltid med varmt vatten och diskmedel, men lyckligtvis nog finns det vissa metoder som du kan tillämpa för att återigen få en ren och fin kastrull.

Om du har ett paket sockerbitar ståendes i skafferiet kan du gnugga kastrullbottnen med en sockerbit för att lösa upp den brända smutsen. Om det inte finns något socker hemma kan du istället täcka bottnen med ett tunt lager bakpulver. Häll i ytterst lite vatten, sätt på locket och vänta därefter i cirka åtta timmar. Nu är det bara att diska kastrullen, och därefter är den förhoppningsvis skinande ren igen.

Andra tillvägagångssätt som du kan prova på är att hälla Coca Cola i kastrullbottnen, och när du har låtit detta koka i ett antal minuter ska det vara möjligt att diska bort det som satt sig fast. Om du inte har tillgång till några av de ovannämnda produkterna har du säkerligen tvättmedel hemma, och även detta kan du dra nytta av. Häll 1 dl vatten och 2 tsk tvättmedel i kastrullen, vänta i åtta timmar och sen kommer resultaten att tala för sig själva!

Vilken kastrull ska jag köpa?

Det finns flera funktioner och egenskaper som gör en kastrull särskilt gynnsam före, under och efter matlagningsprocessen, och dessa bör du ha i åtanke för att underlätta för dig i köket. Att exempelvis diska förhand är ingen höjdare om du har en diskmaskin tillgänglig, så kontrollera gärna att kastrullen klarar av att köras i diskmaskinen. Det är även ett plus om kastrullen kan användas i ugnen och har en non-stick beläggning som hindrar mat från att fastna i bottnen.

Kastruller finns att beställa i en rad olika storlekar, så du bör tänka över vilken storlek du är i behov av. Hur mycket mat brukar du laga per matlagningstillfälle? Hur stora är dina spisplattor? Hur stort förvaringsutrymme har du att jobba med? Ta hänsyn till detta innan du väljer din kastrull, och se samtidigt till så att garantipolicyn är gynnsam för dig.

Jämn värmefördelning är ett måste, och då gäller det att du vänder dig till en kastrull som är framställd i högkvalitativa material som vet var skåpet ska stå. Lyckligtvis nog gäller detta för alla de olika kastrullsmodellerna i vår topplista, så ta gärna en titt på de olika valmöjligheterna inom ett flertal olika prisklasser och få tag på en kastrull som passar dig som handen i handsken.

Vad är en kastrull gjord av?

Materialen som en kastrull är tillverkad av kan variera, men i de flesta fallen är dessa redskap gjorda av aluminium eller rostfritt stål. De kan dessutom ha en beläggning av teflon eller andra material som hjälper till att säkerställa att kastrullen förblir så robust som möjligt. Kastruller är ofta utrustade med handtag som omges av plast för att skydda dig mot värmen, och tillsammans med kastrullen får du ett lock i glas eller rostfritt stål.

Det finns både för- och nackdelar med olika materialval. Aluminiumkastrullerna är inte särskilt enkla att hålla rena, men de blir varma ganska fort. Tvärtom tar det en lite längre tid för de rostfria kastrullerna att värmas upp, men de är enklare att rengöra efter användning. När det kommer till vikten är aluminiummodellerna lättviktiga, så när allt kommer till kritan är valet av material lite av en smaksak. Väg fördelarna och nackdelarna mot varandra så att du kan se till så att du får den kastrullen som känns rätt för dig.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vårt mål är att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Amazon

Vissa av produkterna har inte testats i något experttest. Vi har därför valt att kika närmare på vad användarna har sagt och tyckt om dem. Amazon är ett e-handelsföretag som konsumenter kan granska produkter.

Du kan läsa mer om användarnas erfarenheter av Le Creuset 3Ply Kastrull med lock här

Google Shopping

Google Shopping är en smidig tjänst där du som konsument kan jämföra priser mellan produkter och försäljare

Du kan läsa mer om användarnas erfarenheter av Eva Trio Kastrull här
Du kan läsa mer om användarnas erfarenheter av Le Creuset 3Ply Kastrull med lock här

Good Housekeeping UK

Good Housekeeping är ett testmagasin som har testat och granskat produkter i över 134 år.  Good Housekeeping UK, som är den brittiska versionen av hemsidan, har utfört tester av flera olika kastruller. 

Vi har läst deras kastrulltest för att hitta experternas åsikt. 

Artikeln uppdaterades senast: 8. Juli 2019
Läs hela artikeln här

Användarrecensioner

Alla modeller i den här artikeln har inte testats av experter. Vi har därför även tittat närmare på vad användarna har skrivit i sina recensioner av vissa av produkterna:

Du kan du kan läsa mer om köparnas erfarenheter av ONYX Kastrull hos Onyxcookware.se.

Du kan läsa mer om köparnas erfarenheter av ONYX Grytset hos Onyxcookware.se.

Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪

Stiftung Warentest är ett tyskt testmagasin som genomför granskningar av olika konsumentprodukter. Stiftung Warentest har även en onlinesektion i form av hemsidan Test.de.  Den här gången har experterna testat marknadens bästa kastruller, bland annat modellen WMF Function 4. Läs mer om alla testade kastruller för induktion här.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no är ett stort norskt testmagasin som genomför konsumenttester. Detta inkluderar tester av produkter inom både hus, hem, trädgård, bil, teknik, mode och hälsa. Här har Klikk.no genomfört en granskning av marknaden bästa kastruller där de bland annat provade Fiskars Functional Form kastrull. Du kan läsa hela testet hos Klikk.no.


Läs också: Airfryer test-översikt, Japanska knivar test-översikt, kaffebryggare test-översikt och stekepanne test-guide.


FAQ – allt du behöver veta om kastruller för induktion

Hur väljer vi ut produkterna i artikeln?🤩

För att hitta de bästa kastrullerna för induktion, och skapa den bästa möjliga översikten för konsumenterna, har vi gått igenom både tidningar, magasin och hemsidor för att hitta de mest professionella och relevanta testerna. Vi har där undersökt vilka modeller som har testats, till exempel kastruller från Fiskars och ONYX.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny kastrull för induktion?🤔

När du väljer en ny kastrull bör du ha följande saker i åtanke: Storlek, material (både kastrullen och locket), botten (tjock eller normal), rengöring (diskmaskinssäker, non-stick), pris, funktionalitet (kan den användas med induktion) och andra egenskaper (till exempel om det finns anordningar som gör att vattnet inte kokar över, att ångan kommer ut lättare, att det blir lättare att hälla av vatten etc.).

Vilket märke ska jag välja om jag vill ha nya kastruller?🧐

Det finns många bra märken att välja mellan när du vill ha kastruller för induktion, och det finns även många olika priskategorier. Om du vill ha en högkvalitativ kastrull som håller i många år kan du till exempel välja en modell från Fiskars, ONYX eller WMF.

Var kan jag läsa mer?😎

Om du har blivit nyfiken på mer innovation i köket kanske du även vill läsa Konsumentmagasinets artikel om sous vide. Där hittar du både testvinnande produkter och information om du hur får bäst resultat när du tillagar mat med sous vide-metoden.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta