Bästa IPL för hemmabruk - Vår syn på de 7 bästa IPL-hårborttagningen

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 7, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Bästa IPL för hemmabruk - Vår syn på de 7 bästa IPL-hårborttagningen

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Letar du efter ett smidigare sätt att bli av med oönskat hår?

IPL-hårborttagning hemma är det bästa sättet att bli av med hår eftersom det är snabbt, enkelt och smärtfritt. Genom IPL kan du uppleva alla fördelar med professionell hårborttagning hemma. Och eftersom behandlingen är permanent behöver du aldrig oroa dig för oönskad hårväxt igen.

Det finns många olika alternativ inom IPL hårborttagning hemma och det kan vara svårt att veta vilken produkt som passar dig bäst.

Vi är här för att göra valet lite lättare. I den här artikeln kommer vi att guida dig genom de bästa alternativen för IPL hårborttagning som finns på marknaden, med målet att hjälpa dig bestämma vilket alternativ som är rätt för dig.

Senast ändrad: 24. mars 2023

Vi har flyttat Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

25. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av IPL hemma i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa ipl hemma i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda ipl hemma

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper ipl

 • Antal blixtar

  Livslängden för en IPL-hårborttagningsapparat bestäms av det maximala antalet interna blixtar som den kan producera innan den slutar fungera. Vanligtvis har dessa apparater en livslängd på 250 000 blixtar, vilket motsvarar cirka tio års användning. Antalet blixtar som krävs för behandling varierar beroende på vilket område som ska behandlas. Till exempel kan behandling av ansiktet kräva mellan en och tio blixtar, medan armhålorna och bikinilinjen kan kräva cirka fem blixtar på varje sida. Å andra sidan kräver behandling av hela kroppen cirka 600 blixtar, medan två sessioner per arm kanske bara kräver 40 blixtar. Antalet behandlingar som krävs för ett underben varierar mellan 60 och 100. Ju större antal blixtar en apparat har, desto längre blir apparatens livslängd. Apparater med över 400 000 eller 500 000 cykler kan till exempel avlägsna hår i mer än 20 år.

 • Fönsterstorlek

  Fönsterstorleken för en IPL-hårborttagningsenhet avser storleken på det område som enheten kan behandla i en puls. IPL-enheter finns med olika fönsterstorlekar, där de vanligaste ligger mellan 2 cm² och 7 cm². Mindre fönsterstorlekar, till exempel 2 cm², är optimala för att behandla mindre fokusområden, till exempel överläppen, armhålorna och bikinilinjen. De är också lämpliga för precisa behandlingar, som att forma ögonbryn eller behandla enskilda ansiktshår. Större fönsterstorlekar, t.ex. 4 – 7 cm², täcker en större yta i en puls och lämpar sig bättre för större områden på kroppen, t.ex. ben, bröst och rygg. De kan täcka större områden snabbare och effektivare, vilket minskar behandlingstiden.

 • Ytterligare tillbehör

  Hos IPL-apparater är ytterligare funktioner viktiga för att förbättra användarupplevelsen, säkerheten och resultatet. Dessa funktioner gör apparaterna mer anpassningsbara och användarvänliga, vilket ökar deras effektivitet och allmänna användbarhet. En av de värdefulla funktionerna i IPL-apparater är kylfunktionen, som hjälper till att minska obehag och rodnad som orsakas av ljuspulser med hög energi. IPL-apparater med kylfunktion rekommenderas särskilt för användare med låg smärttolerans eller känslig hud. Automatisk justering av ljusintensiteten är en annan användbar funktion som justerar intensiteten av ljuspulserna utifrån användarens hudton och hårfärg, vilket garanterar optimala resultat för användare med olika hudtoner och hårfärger. Säkerhetsfunktioner, som hudtonsensorer och säkerhetslås, säkerställer en säker och effektiv användning av apparaten. En användarvänlig design med ett bekvämt grepp är också viktig, särskilt för förstagångsanvändare. IPL-apparater med fästen ger mer exakta och målinriktade resultat, medan apparater med större behandlingsområden täcker fler ytor på kortare tid. Det är viktigt att överväga behandlingsområdet utifrån användarens behandlingsbehov.

 • Pris

  När man överväger dyrare IPL-hårborttagningsenheter som kostar omkring 5000 kronor eller mer är det viktigt att notera att dessa enheter ofta har extra funktioner som kan förbättra användarupplevelsen, öka säkerheten och säkerställa optimala resultat. Dessa funktioner kan inkludera ett högre antal blixtar, fästen för olika kroppsområden och automatisk justering av ljusintensiteten baserat på hudton och hårfärg. Däremot kan budgetvänliga IPL-hårborttagningsapparater som kostar mellan 1500-2000 kronor ha färre extrafunktioner, men de ger ändå effektiva hårborttagningsresultat. De kan dock kräva mer tid för att täcka större kroppsområden och kan vara mindre ergonomiska eller bekväma att hantera. Sammantaget är det viktigt att väga samman funktioner och pris på IPL-hårborttagningsapparater för att hitta det lämpligaste alternativet för dina behov och din budget.

 • Användar- och expertrecensioner

  För att få en heltäckande förståelse för en produkt är det lämpligt att beakta både användar- och expertrecensioner. Därför har vi inkluderat båda typerna av recensioner i vår artikel för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Användarrecensioner kan ge värdefull information om apparatens effektivitet, eventuella hudirritationer och den tid det tog att se resultat. Å andra sidan erbjuder expertrecensioner en detaljerad analys av apparatens prestanda, utförd av yrkesverksamma personer med omfattande erfarenhet och expertis inom området. De ger en opartisk utvärdering av apparatens egenskaper och funktioner samt dess styrkor och svagheter.

arrow-more

Comforth Permanent IPL maskin - IPL hemma för alla hudtyper

 • check 4,6/5 stjärnor på Trustpilot

Dagens bästa priser och erbjudanden på Comforth Permanent IPL maskin:

 • Kliniskt testad teknologi för alla hudtyper
 • Minskad hårväxt efter bara två användningar
 • Riskfri 90-dagars nöjdhetsgaranti

Konsumentmagasinets omdöme

Baserat på våra undersökningar kan vi konstatera att Comforth IPL maskin är ett effektivt val för att avlägsna oönskad hårväxt från hela kroppen. Vi ser det dock som en brist att produkten inte optimerats för att ta bort hår på de mörkaste hudtonerna eller på grått och rött hår.

Maskinen fungerar dock utmärkt på personer med ljusare hudtyper och är därför ett bra val för dig som faller inom denna kategori. Överlag är detta en högkvalitativ och användarvänlig produkt med effektiv teknologi som efterlämnar en slät och silkeslen hud.

Fördelar

 • Minskad hårväxt efter bara två användningar
 • Enkel användning
 • Snabba och effektiva resultat
 • Levereras med speciella skyddsglasögon
 • Tydliga instruktioner

Nackdelar

 • Kan ha svårare att avlägsna hår på de mörkaste hudtonerna
 • Fungerar mindre effektivt på ljust, grått och rött hår

IPL-tekniken som används i den här modellen är kliniskt testad för alla hudtyper. Produkten passar dig som vill uppnå långvariga resultat med en IPL hårborttagningsmaskin av högsta kvalitet som utrustats med de mest avancerade och effektiva metoderna för hårborttagning på hela kroppen.

Recension: En detaljerad recension av Comforth Permanent IPL maskin

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 600000
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 0,35 kg
 • Ljusarea: 3,3 cm

Högkvalitativ IPL hemma
Den här modellen kan leverera upp till 600 000 blixtar och garanterar dig en snabb hårborttagning på mellan 5-20 minuter beroende på kroppsområde. Den har även 10 års garanti, vilket gör den till ett mycket pålitligt alternativ. Om du inte är nöjd med resultatet efter 90 dagar kan du lämna tillbaka den mot full återbetalning.

På så vis kan du själv se om produkten passar din hårtyp innan du fattar ditt köpbeslut. Produkten är FDA- och CE-certifierad vilket innebär att dess fördelar överväger riskerna då den godkänts för försäljning och användning inom EES-området. ROHS- och FCC-certifikatet bekräftar även att produkten är fri från skadliga ämnen och att den uppfyller reglerade gränsvärden för joniserande strålning.

Ögonskydd och 5 styrkenivåer
När du använder ljuspulstekniken skyddas dina ögon genom de medföljande specialglasögonen. Produkten har utformats med 5 styrkenivåer, så att du kan hitta den perfekta nivån för din hud. Produkten passar alla hudtyper och avlägsnar effektivt hår från stora områden såsom ben, armar, rygg och bröst.

Den har också ett automatiskt läge, så att den blinkar när maskinen rör sig över huden. Eftersom den använder IPL-teknik för att bryta ned hårsäcken kan den även hjälpa till med inåtväxande hår och röda utslag efter rakning.

Mer om Comforth Permanent IPL maskin

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 600000
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 0,35 kg
 • Ljusarea: 3,3 cm

IVISKIN G3 IPL-Hårborttagare - Hårborttagare med en livslängd på 20 år

Dagens bästa priser och erbjudanden på IVISKIN G3 IPL-Hårborttagare:

 • 900 000 ljuspulser
 • IceShield-funktion som kyler huden
 • Fungerar på hela kroppen

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är IVISKIN G3 IPL-hårborttagare en mycket användarvänlig apparat med en praktisk LED-display och fem justerbara pulsnivåer. Dess IceShield-funktion ger en svalkande känsla vilket gör hårborttagningen bekvämare, och med 900 000 ljuspulser erbjuder den lång livslängd och överträffar de flesta andra IPL-apparater på marknaden vad beträffar resultat. Ljusfönstret är mindre än på vissa andra modeller vilket gör behandlingen av större områden mer tidskrävande, men enheten fungerar perfekt för att effektivt hantera mindre områden på kroppen. Baserat på våra efterforskningar anser vi att IVISKIN G3 är ett riktigt bra alternativ till andra hårborttagningsapparater för hårborttagning som Philips Lumea.

Fördelar

 • Användarvänlig design
 • Praktisk LED-display
 • Fem ljuspulsnivåer
 • IceShield-funktion som kyler huden
 • 900 000 ljuspulser

Nackdelar

 • Ljusfönstret är lite litet vid behandling av större områden

IVISKIN G3 IPL-hårborttagare är en imponerande hårborttagningsenhet som är utrustad med hela 900 000 ljuspulser, vilket innebär en förväntad livslängd på över 20 år. Detta skiljer IVISKIN G3 från många konkurrerande IPL-enheter på marknaden som vanligtvis endast är utrustade med 250 000 ljuspulser. Faktum är att enheten till och med överträffar sin systerenhet IVISKIN G4 genom att erbjuda 300 000 ljuspulser mer än G4-modellen. 

En detaljerad recension av IVISKIN G3 IPL-hårborttagare

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 900000
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Ljusarea: 3,3 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Vikt: 250g

Fem ljuspulsniåver
IVISKIN G3 erbjuder fem olika ljuspulsnivåer för att garantera effektiva resultat för olika hudtoner och hårtyper. De olika nivåerna gör att du kan anpassa din hårborttagning efter dina behov för att säkerställa optimalt resultat. Med varje pulsnivå ökar effektiviteten, så det kan vara bra att börja med en låg nivå för att försäkra dig om att din hud klarar av behandlingen innan du fortsätter till nästa. 

Utformad med komfort och bekvämlighet i åtanke
IVISKIN G3 är utrustad med en unik IceShield-funktion som kyler huden under behandlingen och garanterar en bekväm och smärtfri upplevelse. Resultaten syns efter bara 12 veckors konsekvent användning och hjälper dig att uppnå slät, hårfri hud. IceShield-funktionen är särskilt användbar för dig som är ny med IPL-hårborttagning och för dig med känslig hud. 

Riskfri investering
IVISKIN erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti om du inte är helt nöjd efter 12 veckors användning. Med IVISKIN kan du alltså känna dig trygg med att investera i din skönhet med vetskap om ett riskfritt köp.

Mer om IVISKIN G3 IPL-Hårborttagare

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 900000
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Ljusarea: 3,3 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Vikt: 250g

Philips Lumea Prestige BRI947 IPL maskin - IPL hemma med upp till 85 % mindre hår efter tre behandlingar

 • check Platinum Award på T3.com
 • check ExpertReviews utmärkelse "bästa köp" - med högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Wearebodybeautiful.com
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Lumea Prestige BRI947 IPL maskin :

 • Unikt designade tillbehör
 • Passar många olika hår- och hudtyper
 • Gratis Lumea-app med personliga tips för hårborttagning

Konsumentmagasinets omdöme

Detta är världens första IPL hemma med böjda tillbehör, så om du söker unika egenskaper hos din produkt är denna modell definitivt värd att titta på. Några av de nackdelar vi stötte på i vår undersökning är att app-funktionen hade kunnat vara bättre samt att detta är en något tyngre modell på grund av det uppladdningsbara batteriet.

Fördelar

 • Skonsam och effektiv mot huden
 • Fyra kroppstillbehör
 • Anpassas för att passa alla delar av kroppen
 • Snabb uppladdning
 • Tystgående
 • Enkel rengöring

Nackdelar

 • Lite tung 
 • Appen fungerar inte på vissa telefoner

Philips Lumea Prestige är en IPL maskin som på köpet ger dig en gratis Lumea-app för personliga tips om hårborttagning. Detta hjälper dig att skräddarsy din hårborttagningsupplevelse efter dina specifika behov. Produkten är utformad för effektiv hårborttagning i armhålorna, längs bikinilinjen, på kroppen och i ansiktet.

Recension: En detaljerad recension av Philips Lumea Prestige BRI947 IPL

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 250000
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 0,8 kg
 • Ljusarea: 4 cm

Fyra olika kroppstillbehör
Den här modellen har unikt formade och böjda tillbehör för varje kroppsområde, vilket gör den till ett mycket effektivt och säkert alternativ för ett brett spektrum av hår- och hudtyper. Den ger en exakt positionering som perfekt täcker huden från alla vinklar.

En touch-up-trimmerpenna ingår också, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för säker behandling av ansiktshår på överläppen, hakan, kinderna och andra känsliga områden. Detta hjälper dig snabbt och smärtfritt att avlägsna även de finaste hårstråna i ansiktet. Det extra inbyggda ljusfiltret gör den till ett säkrare alternativ för behandling av ansiktshår.

Design med eller utan sladd
Med sitt kompakta och bekväma handtag är denna IPL maskin mycket lätt att använda. Den har också ett integrerat säkerhetssystem som förhindrar oavsiktliga ljussignaler, vilket gör den säker och enkel att använda även för nybörjare.

Den avlägsnar oönskat hår i upp till 8 veckor. En ytterligare fördel med denna Lumea-enhet är att den har både sladd och trådlös funktion. Du kan alltså välja mellan full rörlighet och en IPL hårborttagning utan avbrott.

Vad säger användare och experter om Philips Lumea Prestige BRI947?

Tillsammans med Braun Silk-expert Pro fick den här modellen en platinumutmärkelse på T3.com för sin smärtfria hårborttagning i hemmet, med ett antal smarta funktioner som skiljer den från mängden. Den fick dessutom ett högt betyg på Wearebodybeautiful.com, särskilt för sin oöverträffade komfort i och med den ergonomiska pistoldesignen.

Baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner på olika webbplatser har den fått 4,4 i övergripande betyg och 4,5 på Amazon, där användare särskilt lyfter fram produktens olika tillbehör och övergripande snabba hårborttagning.

Mer om Philips Lumea Prestige BRI947 IPL maskin

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 250000
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 0,8 kg
 • Ljusarea: 4 cm

IVISKIN G4 IPL-Hårborttagare - Ett ergonomiskt utformat alternativ till hårborttagning

Dagens bästa priser och erbjudanden på IVISKIN G4 IPL-Hårborttagare:

 • Nio olika pulsenivåer
 • Unik IceShield-kylfunktion
 • 100 % smärtfri behandling

Konsumentmagasinets omdöme

IVISKIN G4 IPL Hair Remover är en imponerande hårborttagningsenhet som ger resultat efter bara tre veckors användning. Den är utformad för att användas på hela kroppen utom i ansiktet, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för att ta bort oönskat hår. Det som skiljer den här hårborttagaren åt är dess IceShield-funktion som är utformad för att säkerställa skonsam behandling för alla hudtyper. Apparaten är konstruerad med nio effektsteg, vilket säkerställer att den kan anpassas efter individuella behov för långvarig effekter. Även om modellen kommer till en högre prislapp gör de imponerande resultaten, de långvariga effekterna och det stora ergonomiska handtaget enheten värd investeringen. Om du är på jakt efter en ergonomiskt utformad hårborttagare anpassad till både nybörjare och proffs inom IPL-hårborttagning, kan du genom att satsa på G4 spara pengar i det långa loppet genom att eliminera behovet av kostsamma salongsbehandlingar eller engångsrakhyvlar och rakkräm. 

Fördelar

 • Imponerande resultat efter bara tre veckor
 • Långvarig effekt
 • Nio pulsnivåer
 • Skonsam för huden
 • Unik IceShield-kylfunktion

Nackdelar

 • Högre prisklass

IVISKIN G4 IPL-hårborttagare är imponerande nog utrustad med nio olika pulsnivåer vilket är nästan dubbelt så mycket som marknadens genomsnitt på tre till fem. Med sitt breda utbud av pulsnivåer kan den här hårborttagaren enkelt anpassas efter olika människors smärtolerans, vilket gör enheten till ett toppval för skräddarsydd hårborttagning.

En detaljerad recension av IVISKIN G4 IPL-hårfjerner

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 600000
 • Antal hastighetsinställningar: 9
 • Ljusarea: 3 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Vikt: 380 g

Oöverträffad hållbarhet och långvarig hårborttagning
IVISKIN G4 IPL-hårborttagaren är utrustad med 600 000 ljuspulser, vilket ger över 10 års förväntad livslängd. Detta är mer än dubbelt så högt som marknadsgenomsnittet för hårborttagningsenheter på 250 000 ljuspulser. Förutom sin exceptionella hållbarhet har IVISKIN G4 även nio olika ljuspulsnivåer, vilket gör att du kan anpassa intensiteten i behandlingen utifrån dina individuella behov och din komfort, vilket garanterar en personanpassad hårborttagning.

OBS: Likt andra IPL-hårborttagare har IVISKIN G4 svårt att hantera blont, vitt, grått eller rött hår, eftersom lasern har svårt att effektivt identifiera dessa ljusfrekvenser.

Innovativ IceShield-teknik: Bekväm hårborttagning för hela kroppen
Precis som IVISKINS G3-modell är IVISKIN G4 IPL-hårborttagare utrustad med den unika IceShield-funktionen som kyler huden under behandlingen, vilket avsevärt minskar obehag och irritation. Denna avancerade teknik garanterar smärtfri och behaglig hårborttagning för hela kroppen.  IVISKIN G4 är lämplig att använda på hela kroppen utom ansiktet och du bör se tydliga resultat efter bara 12 veckors regelbunden användning.

100 % nöjdhet eller pengarna tillbaka
Slutligen erbjuder IVISKIN en pengarna-tillbaka-garanti om du inte är helt nöjd med resultatet efter 12 veckors användning. Eftersom din tillfredsställelse är IVISKINs högsta prioritet kan du vara trygg med att de har designat en apparat för hårborttagning som är behaglig och som ser till att din hud inte blir lika varm som av andra hårborttagningsenheter med IPL-teknik, tack vare IVISKINs innovativa kylsystem. 

Mer om IVISKIN G4 IPL-Hårborttagare

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 600000
 • Antal hastighetsinställningar: 9
 • Ljusarea: 3 cm
 • Strömkälla: Batteri
 • Vikt: 380 g

Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 - snabb och effektiv IPL hemma

 • check 4,5/5 stjärnor på Wearebodybeautiful.com
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 :

 • Skin Pro-teknik - anpassar sig automatiskt till hudtonen
 • Precisionshuvud och känsligt läge för känsliga områden
 • Kliniskt testad och dermatologiskt certifierad

Konsumentmagasinets omdöme

Denna effektiva IPL hårborttagning hemma är utrustad med tre intensitetsnivåer så att du kan anpassa din hårborttagning. Dessutom garanterar den långa sladden att du utan problem kan komma åt kroppens alla områden.

Den enda nackdelen är att denna produkt inte är bäst lämpad för personer med de allra ljusaste hudtonerna eller för dem med åderbråck. Men överlag är produkten en lättanvänd modell som dessutom är budgetvänlig.

Fördelar

 • Mycket praktisk och intuitiv användning
 • Blixtarna kommer i snabb följd
 • Levereras med Venus Divine Sensitive-rakapparat
 • Sensor med UV-skydd

Nackdelar

 • Inte optimal för personer med de ljusaste hudtonerna

Den här modellen anpassar sig automatiskt till din hudton och kommer med ett precisionsfäste för mer exakta resultat. Det är en IPL hårborttagningsmaskin som är perfekt för dig som söker en budgetvänlig men säker hårborttagningslösning.

Recension: En detaljerad recension av Braun Silk Expert Pro 3 PL3132

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 300000
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 1,01 kg
 • Ljusarea: 3 cm

Snabb behandling
När den här hårborttagningsmaskinen från Braun används på kroppen kan du snabbt och effektivt se resultat. På så lite som 9 minuter kan du ha fått båda benen helt silkeslena. Dessutom har den en SensoAdapt-hudtonsensor som säkerställer den tryggaste och mest effektiva IPL hemma.

Produkten anpassar sig till din hudton och ger dig samtidigt UV-skydd. Den levereras med ett rakblad och en förvaringsväska samt med en lång sladd för enkel manövrering. Lampans långa livstid gör att den här produkten kan vara med dig länge.

Synligt mindre hår på bara 4 veckor
När den här IPL maskin används i ansiktet kan du se långvariga resultat. Du kan behöva ha lite tålamod innan du ser resultaten, men efter en tid behöver du bara använda den ungefär en gång varannan vecka för att bibehålla resultaten. Med sin kompakta design är den dessutom lätt att hantera och underhålla.

Produkten har två skonsamma lägen och enkla kontroller vilket gör den optimal för nybörjare och för dem med mer känslig hud.

Vad säger användare och experter om Braun Silk Expert Pro 3 PL3012?

Braun Silk Expert Pro 3 IPL har fått ett högt betyg på 4,4 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker, samt 4,4 på Amazon. Produkten hyllas för sitt pris, sin enkla användning och sin kompakta design. Den fick också ett högt betyg på wearebodybeautiful.com där den prisas för sin snabba hårborttagningstid och sina långvariga blixtar.

Mer om Braun Silk Expert Pro 3 PL3132

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 300000
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 1,01 kg
 • Ljusarea: 3 cm

Beurer IPL 10000+ SalonPro - IPL hårborttagning med stor ljusyta

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer IPL 10000+ SalonPro:

 • Professionell och långvarig IPL hårborttagning hemma
 • Snabb applicering med XXL-ljusområdet
 • Inbyggt UV-filter som skyddar huden

Konsumentmagasinets omdöme

Produktens långvariga konstruktion och kraftfulla prestanda gör den till ett utmärkt verktyg för att snabbt och effektivt avlägsna hår från roten. En stor nackdel är att den inte lämpar sig för de mörkaste hudtonerna eller för mycket ljust hår, men bortsett från det är det en högpresterande produkt. Om din budget tillåter är den definitivt värd att testa.

Fördelar

 • Bekväm att använda
 • Kliniskt testad och säker för hemmabruk
 • Extra snabb behandling
 • Lämplig för hela kroppen
 • Långvarig konstruktion

Nackdelar

 • Hög prisklass
 • Mindre effektiv på mörkare hudtoner eller mycket ljust hår
 • Svår att använda på mindre kroppsområden

Denna IPL hårborttagningsmaskin har ett inbyggt UV-filter som skyddar huden under din hårborttagning, vilket gör det till ett säkert alternativ även för hårborttagning i ansiktet. Denna IPL maskin är perfekt för den som vill ha en professionell och långvarig hårborttagning av hela kroppen, inklusive ansiktet.

Recension: En detaljerad recension av Beurer IPL 10000+ SalonPro

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 250000
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 1,3 kg
 • Ljusarea: 7 cm

Snabb IPL hårborttagning hemma
Denna IPL hårborttagningsmaskin är utrustad med en automatisk sensor som känner av din unika hudton, vilket garanterar en trygg användning. Denna funktion är viktig eftersom IPL-enheter kan vara skadliga om de inte används på rätt sätt. Beurer IPL 10000+ SalonPro har testats kliniskt och är säker för hemmabruk.

Denna modell har ett XXL-ljusområde och en ljusyta på 7 cm2, vilket gör den tillräckligt stor för att täcka hela kroppen på bara 26 minuter. Detta är mycket snabbare än andra IPL-apparater på marknaden. Den har 6 olika energinivåer och efter bara 3-4 användningar minskar hårväxten synligt.

Lång livslängd
En annan positiv egenskap hos denna IPL-hårborttagare från Beurer är att du inte behöver byta ut patroner under hela produktens livslängd. Den levereras dessutom med ett precisionstillbehör så att du enkelt och noggrant kan rikta in dig på specifika kroppsområden. Den är placerad i en högre prisklass, men för dig som vill ha en effektiv och högpresterande modell kan denna hårborttagningsmaskin vara en bra investering.

Vad säger användare om Beurer IPL 10000+ SalonPro?

Användarnas betyg är 4,2 baserat på samlade recensioner från Google, där användarna uppger att produkten hjälp till att ljusa upp håret och, efter en tid av konsekvent användning, avlägsna det helt.

Några av användarna upplevde att det är lite svårt att använda produkten på mindre områden på grund av den stora ljusytan, vilket dock är en fördel för den som snabbt och effektivt vill avlägsna hår på större kroppsytor.

Mer om Beurer IPL 10000+ SalonPro

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 250000
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 1,3 kg
 • Ljusarea: 7 cm

Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124 IPL maskin - IPL hårborttagning för hemmabruk

 • check Högt betyg på Wearebodybeautiful.com
 • check Platinumutmärkelse på T3.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124 IPL maskin:

 • 10 olika intensitetsnivåer
 • SensoAdaptTM hudsensor (med UV-skydd)
 • Precisionshuvuden för alla kroppsdelar

Konsumentmagasinets omdöme

Denna IPL hårborttagningsmaskin bekämpar effektivt hår på bröstet, ryggen, armarna, magen och benen, och är därför ett utmärkt val för både män och kvinnor. Vi upplevde att det kan ta lite tid att vänja sig vid produkten och att den inte lämpar sig för ljusare hår, precis som de flesta IPL-enheter. Överlag tycker vi att den definitivt är värd investeringen!

Fördelar

 • Täcker snabbt stora områden
 • 2 huvudstorlekar som enkelt når svåra områden
 • I princip helt smärtfri att använda
 • Minskar mängden hår efter första användningen

Nackdelar

 • Kan ta lite tid att vänja sig vid

Denna IPL maskin har 10 olika intensitetsnivåer, vilket gör det lättare att anpassa hårborttagningen efter dina specifika behov. Produkten använder pulser av ljus för att rikta in sig på håret vid roten, vilket hjälper till att förhindra att håret växer tillbaka. Den använder sig av en kliniskt beprövad metod för långsiktig hårborttagning.

Recension: En detaljerad recension av Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124 IPL

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 400000
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 1,1 kg
 • Ljusarea: 4 cm

Intensivt pulserande ljus
Pro 5 har 400 000 blixtar för intensivt pulserande ljus, vilket ger långvariga resultat. Detta innebär också att den täcker stora områden snabbt för en tidseffektiv hårborttagning. Ljuspulserna levereras på så vis att de permanent minskar hårväxten redan efter 4 veckor.

Precisionsfästet ger dig en exakt och noggrann hårborttagning även på små och svåråtkomliga kroppsdelar såsom vrister, armbågar, knän osv. Ytterligare en stor bonus är Venus Extra Smooth Razor som följer med den här modellen för ännu finare och mer exakt hårborttagning. Rakhyveln har fem blad som ger en nära och bekväm rakning. Den är även vattentät och säker att använda i duschen.

UV-skydd och snabb användning
En annan bra egenskap hos den här modellen är SensoAdaptTM-hudsensor som ser till att du alltid är skyddad när du använder den. Sensorn anpassar sig till din hudtyp och ser till att IPL-strålningen alltid är på rätt nivå för din hud.

Tillsammans med ett UV-skydd kan du tryggt använda den i vetskap om att du är skyddad från solens skadliga strålar. Med denna produkt kan du avlägsna hår på bara 5 minuter för ben och 3 minuter för armar. Den kommer i en praktisk resväska så att du enkelt kan ta med dig den på resan eller för smidig förvaring hemma.

Vad säger användare och experter om Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124?

Den här modellen har fått en platinumutmärkelse på T3.com för sin användarvänlighet och för möjligheten att välja mellan stämpel- eller glidrörelse. Den fick också högt betyg på Wearebodybeautiful.com, särskilt för sin säkra plug-and-go-design och för sin snabba användning. Enligt Googles analys av kundomdömen på olika webbplatser får den 4,7 i helhetsbetyg och 4,5 på Amazon, där användarna särskilt lyft fram produktens smidiga design och enkla hantering.

Mer om Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124 IPL maskin

Specifikationer

 • Antal ljuspulser: 400000
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Strömkälla: Strömkabel
 • Vikt: 1,1 kg
 • Ljusarea: 4 cm

Tester och recensioner av ipl hemma som används i artikeln

Expert- och testkällor

T3

T3.com är en internationell tekniktidning som regelbundet testar konsumentprodukter inom elektronik. 

Granskningen av Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 är uppdaterad: juni 2021

Läs testet här

Wearebodybeautiful.com

Wearebodybeautiful.com är ett internationellt testmagasin för hudvård där experter har tittat närmare på olika lasrar för hårborttagning:

Granskningen av Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 är uppdaterad: februari 2021
Testet uppdaterades i februari 2014. Läs testet här.

Granskningen av Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 är uppdaterad: juni 2021
Läs testet här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en internationell marknadsplats där du kan hitta allt från filmer och musik till trädgårdsredskap, böcker, kläder, smycken och köksredskap. Som köpare kan du själv lämna recensioner om olika produkter som du köpt.

Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 omdömen hittades: april 2022

Läs recensionerna här

Philips Lumea Advanced BRI921 omdömen hittades: april 2022

Läs recensionerna här

FAQ

Hur fungerar IPL hårborttagning?
Intense Pulsed Light (IPL) är en populär teknik för hårborttagning som använder intensivt pulserande ljus för att ta bort oönskat hår. IPL hårborttagning betraktas ofta som ett mildare och mer skonsamt alternativ till andra former av hårborttagning, såsom vaxning, rakning och pincett. IPL hårborttagning kan användas på alla områden av kroppen där oönskade hårstrån förekommer.
Vilken IPL maskin är bäst?
När du köper en IPL-apparat bör du ta hänsyn till de olika inställningar som finns tillgängliga. Vissa enheter har fler alternativ än andra, vilket innebär att de kan vara mer mångsidiga och effektiva. Välj en enhet med många olika inställningar så att du kan skräddarsy din behandling efter dina specifika behov.
Vad ska jag tänka på innan jag köper en IPL maskin?
IPL hårborttagningsenheter kan variera kraftigt i pris, funktion och kvalitet. Det är viktigt att du gör dina egna efterforskningar innan du köper en IPL hårborttagningsenhet för att försäkra dig om att du får den bästa möjliga produkten för dina behov.

Vad är IPL hårborttagning?

Hårborttagning med IPL är en populär metod för hårborttagning som använder intensivt pulserande ljus för att ta bort oönskat hår. IPL hårborttagning anses ofta vara ett skonsammare alternativ till traditionella metoder för hårborttagning såsom vaxning, epilator, rakning och pincett. IPL hårborttagning kan utföras på kroppens alla områden där oönskad hårväxt förekommer.

IPL hårborttagning fungerar genom att rikta in sig på pigmentet i hårsäcken genom pulseringar av intensivt ljus. Ljusenergin absorberas av pigmentet i hårsäcken och omvandlas till värme. Denna värme förstör hårsäcken, vilket förhindrar framtida hårväxt. Hårborttagningsbehandlingar genom IPL utförs vanligtvis under ett antal tillfällen med 4-6 veckors mellanrum. IPL hårborttagning är ett populärt val för många eftersom det är relativt prisvärt, skonsamt och effektivt.

Vad bör jag veta om innan jag väljer IPL hårborttagning?

Det finns några saker att tänka på innan du bokar din första hårborttagningsbehandling med IPL. För det första är IPL hårborttagning inte lämplig för alla. Om du har en mycket mörk hudton eller mycket ljusa hårstrån kanske IPL hårborttagning inte är det bästa alternativet för dig, eftersom ljustekniken inte fungerar lika effektivt på dessa hud- och hårtoner.

För det andra kan hårborttagningsbehandlingar med IPL orsaka tillfälliga biverkningar såsom rodnad, svullnad och obehag. Prata gärna med din läkare eller dermatolog innan du bokar en IPL hårborttagning för att försäkra dig om att metoden är rätt val för dig.

Använd inte heller IPL hårborttagning:

 • Nära ögonen (överläppen är okej).
 • På tatueringar eller pigmenterade områden, inklusive födelsemärken.
 • I genitalområdet (bikinilinjen är oftast okej).

Fungerar IPL hemma?

Om du överväger IPL hårborttagning är det viktigt att välja en apparat som är särskilt utformad för hemmabruk. IPL enheter för hemmabruk är mycket svagare än professionella apparater och kommer inte att ge dig samma resultat. IPL-enheter som är utformade för professionell användning kan vara mycket farliga om de används hemma, så det är viktigt att se till att du använder rätt enhet.

När du väljer en IPL-enhet bör du också tänka på de olika inställningar som finns. Vissa enheter har fler inställningar än andra, vilket innebär att de kan vara mer mångsidiga och effektiva. Välj en apparat med många olika inställningar så att du kan anpassa dina behandlingar till dina specifika behov.

Det är också viktigt att läsa instruktionerna noggrant innan du använder en IPL-enhet. IPL-apparater är säkra att använda när de används på rätt sätt, men de kan orsaka brännskador eller andra skador om de används felaktigt. Se till att du förstår hur du ska använda apparaten innan du påbörjar behandlingarna.

När du använder en IPL hårborttagare hemma tar det cirka 5-20 minuter per tillfälle. En IPL hårborttagare för hemmabruk tar bort cirka 20 % av hårstråna vid varje tillfälle. Detta innebär att det behövs minst 5-8 behandlingar, även om detta varierar från person till person.

Hur länge håller IPL hårborttagning?

IPL hårborttagning är en halvpermanent metod för hårborttagning som använder ljuspulser för att bryta ner hårsäckarna. Behandlingen sker vanligtvis vid 5-8 tillfällen med 4-6 veckors mellanrum. Efter den första behandlingen behövs i bästa fall bara underhållsbehandlingar en eller två gånger per år för att behålla resultaten över tid.

Detta innebär att IPL hårborttagning på sikt både kan spara tid och pengar jämfört med andra hårborttagningsmetoder, eftersom den praktiskt taget är permanent. Du kommer inte att behöva raka, vaxa eller pincera ditt kroppsbehåring någonsin mer.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta