Bästa IPL hemma – Den bästa IPL hårborttagning hemma

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Letar du efter ett smidigare sätt att bli av med oönskat hår?

IPL hemma är det bästa sättet att bli av med hår eftersom det är snabbt, enkelt och smärtfritt. Genom IPL kan du uppleva alla fördelar med professionell laserhårborttagning hemma. Och eftersom behandlingen är permanent behöver du aldrig oroa dig för oönskad hårväxt igen.

Det finns många olika alternativ inom IPL hårborttagning hemma och det kan vara svårt att veta vilken produkt som passar dig bäst.

Vi är här för att göra valet lite lättare. I den här artikeln kommer vi att guida dig genom de bästa alternativen för IPL hårborttagning som finns på marknaden, med målet att hjälpa dig bestämma vilket alternativ som är rätt för dig.

Vad bör du tänka på innan du köper IPL hårborttagning?

 • Strömkälla – Om du prioriterar rörelsefrihet under din IPL-hårborttagning bör du välja en modell med ett uppladdningsbart batteri. Detta alternativ är framför allt praktiskt då du kan använda hårborttagningsmaskinen var du vill, och så fort batteriet är slut kan du bara ladda det med den medföljande kabeln. Vägganslutna IPL-enheter kräver däremot att du har tillgång till eluttag. På så vis har du mindre rörelsefrihet, men du behöver inte oroa dig för att batteriet ska ta slut.
 • Inställning av ljusintensitet – Antalet justerbara inställningar för ljusintensitet garanterar att du kan anpassa IPL-hårborttagningsenheten till just din hudtyp, känslighet eller valt behandlingsområde. Genom att välja rätt ljusintensitet undviker du sveda eller andra obehagliga känslor under din hårborttagning. Dessutom finns endast ett fåtal IPL-enheter som lämpar sig för blonda, vita, gråa, röda och orange hårstrån, så det är viktigt att du väljer rätt produkt och intensitetsinställning om du faller under denna kategori.
 • Hållbarhet och säkerhet Hållbarheten mäts med ljusblixtar, vilket påverkar hur länge du kan använda produkten. Det vanligaste antalet blixtar hos en IPL-enhet är cirka 250 000 vilket motsvarar en produktlivstid på cirka 20 år. Vissa avancerade modeller kan ha upp till 600 000 blixtar vilket ger en livslängd på över 20 år. De säkerhetsfunktioner som vissa IPL-produkter har innefattar sensorer som skyddar ögonen från det utsända ljuset vid kontakt med huden, analys av hudton för optimal anpassning till din hudtyp, kylfunktion för smärtfri behandling osv.
 • Pris De dyraste och mest avancerade IPL-produkterna kostar runt 5000 kronor. De har vanligtvis ett högre antal blixtar och inkluderar användarvänliga funktioner, till exempel olika fästhuvuden för olika delar av kroppen. Budgetvänliga alternativ kostar runt 1500-2500 SEK men de har kanske inte de extra funktioner som avancerade modeller har, och deras design är kanske inte lika lätthanterlig. Vissa äldre modeller kan vara något billigare men har inte lika många funktioner, så fundera noga över dina faktiska behov och vilken typ av funktioner du prioriterar hos din IPL-produkt.
 • Användar- och expertrecensioner – Både användar- och expertrecensioner kan hjälpa dig bestämma huruvida en viss IPL-hårborttagningsenhet är rätt för dig eller inte. Användare kan berätta hur väl produkten fungerat för dem, om de upplevt några hudirritationer och hur lång tid det tog för dem att se resultat. Experter kan ge djupare insikt om egenskaperna hos en viss modell jämfört med marknaden i allmänhet, huruvida den är värd priset och hur pass bra den fungerat i olika tester.

arrow-more


Comforth Permanent IPL maskin – IPL hemma på alla hudtyper

Vår Rekommendation

✅ 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
✅ 90 dagars 100% nöjdhetsgaranti
✅ Fungerar på vilken kroppsdel ​​som helst

 

Comforth IPL hårfjerner

IPL-tekniken som används i den här modellen är kliniskt testad och 100 % säker för alla hudtyper. Produkten passar dig som vill uppnå långvariga resultat med en IPL hårborttagningsmaskin av högsta kvalitet som utrustats med de mest avancerade och effektiva metoderna för hårborttagning på hela kroppen.

 • Kliniskt testad och 100 % säker teknik
 • 10 års garanti
 • FDA-, CE-, ROHS- och FCC-certifierad


Vad bör du tänka på innan du köper Comforth IPL maskin? 

Högsta kvalitet IPL laser hemma
Den här modellen kan leverera upp till 600 000 blixtar och garanterar dig en snabb hårborttagning på mellan 5-20 minuter beroende på kroppsområde. Den har även 10 års garanti, vilket gör den till ett mycket pålitligt alternativ. Om du inte är nöjd med resultatet efter 90 dagar kan du lämna tillbaka den mot full återbetalning. På så vis kan du själv se om produkten passar din hårtyp innan du fattar ditt köpbeslut. Den är FDA- och CE-certifierad vilket innebär att dess fördelar överväger riskerna då den godkänts för försäljning och användning inom EES-området. ROHS- och FCC-certifikatet bekräftar även att produkten är fri från skadliga ämnen och att den uppfyller reglerade gränsvärden för joniserande strålning.

Ögonskydd och 5 styrkenivåer
När du använder ljuspulstekniken skyddas dina ögon genom de medföljande specialglasögonen. Produkten har utformats med 5 styrkenivåer, så att du kan hitta den perfekta nivån för din hud. Produkten passar alla hudtyper och avlägsnar effektivt hår från stora områden såsom ben, armar, rygg och bröst. Den har också ett automatiskt läge, så att den blinkar när maskinen rör sig över huden. Eftersom den använder IPL-teknik för att bryta ned hårsäcken kan den även hjälpa till med inåtväxande hår och röda utslag efter rakning.

Comforth IPL hårfjerner in use

Fördelar

 • Minskad hårväxt efter bara 2 användningar
 • Enkel användning
 • Snabba och effektiva resultat
 • Levereras med speciella skyddsglasögon
 • Tydliga instruktioner
Nackdelar

 • Kan ha svårt att avlägsna hår på de mörkaste hudtonerna
 • Fungerar mindre effektivt på ljust, grått och rött hår

Bedömning

Baserat på våra efterforskningar kan vi konstatera att Comforth IPL laser maskin är ett effektivt val för att avlägsna oönskad hårväxt från hela kroppen. Vi ser det dock som en brist att produkten inte optimerats för att ta bort hår på de mörkaste hudtonerna eller på grått och rött hår. Den fungerar dock utmärkt på personer med ljusare hudtyper och är därför ett bra val för dig som faller inom denna kategori. Överlag är det en högkvalitativ och användarvänlig produkt med en effektiv teknologi som efterlämnar en slät och silkeslen hud.

Specifikationer:
Antal ljuspulser: 600.000
Hastighetssteg: 5
Strömkälla: Strömkabel


Philips Lumea Prestige BRI947 IPL laser maskin – IPL hemma med upp till 85 % mindre hår efter 3 behandlingar

Bästa premiumvalet

✅ 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
✅ 4,5/5 stjärnor på Amazon
✅ Platinum Award på T3.com
✅ 4,9/5 stjärnor på Wearebodybeautiful.com

Philips Lumea Prestige är en IPL maskin som på köpet ger dig en gratis Lumea-app för personliga tips om hårborttagning. Detta hjälper dig att skräddarsy din hårborttagningsupplevelse efter dina specifika behov. Produkten är utformad för effektiv hårborttagning i armhålorna, längs bikinilinjen, på kroppen och i ansiktet.

 • Unikt designade tillbehör
 • Passar många olika hår- och hudtyper
 • Gratis Lumea-app med personliga tips för hårborttagning

Vad bör du tänka på innan du köper Philips Lumea Prestige BRI947?

4 kroppsdelar
Den här modellen har unikt formade och böjda tillbehör för varje kroppsområde, vilket gör den till ett mycket effektivt och säkert alternativ för ett brett spektrum av hår- och hudtyper. Den ger en exakt positionering som perfekt täcker huden från alla vinklar. En touch-up-trimmerpenna ingår också, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för säker behandling av ansiktshår på överläppen, hakan, kinderna och andra känsliga områden. Detta hjälper dig snabbt och smärtfritt att avlägsna även de finaste hårstråna i ansiktet. Det extra inbyggda ljusfiltret gör den till ett säkrare alternativ för behandling av ansiktshår.

Design med eller utan sladd
Med sitt kompakta och bekväma handtag är denna IPL maskin mycket lätt att använda. Den har också ett integrerat säkerhetssystem som förhindrar oavsiktliga ljussignaler, vilket gör den säker och enkel att använda även för nybörjare. Den avlägsnar oönskat hår i upp till 8 veckor. En ytterligare fördel med denna Lumea-enhet är att den har både sladd och trådlös funktion. Du kan alltså välja mellan full rörlighet och en IPL hårborttagning utan avbrott.

Fördelar

 • Skonsam och effektiv mot huden
 • 4 kroppstillbehör
 • Enkel användning
 • Snabb uppladdning
 • Tystgående
 • Enkel rengöring
Nackdelar

 • Lite tung 
 • Appen fungerar inte på vissa telefoner

Vad säger användare och experter om Philips Lumea Prestige BRI947?

Tillsammans med Braun Silk-expert Pro fick den här modellen en platinumutmärkelse på T3.com för sin smärtfria hårborttagning i hemmet, med ett antal smarta funktioner som skiljer den från mängden. Den fick dessutom ett högt betyg på Wearebodybeautiful.com, särskilt för sin oöverträffade komfort i och med den ergonomiska pistoldesignen. Baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner på olika webbplatser har den fått 4,5 i övergripande betyg och 4,5 på Amazon, där användare särskilt lyfter fram produktens olika tillbehör och övergripande snabba hårborttagning.

Bedömning

Detta är världens första IPL hemma med böjda tillbehör, så om du söker unika egenskaper hos din produkt är denna modell definitivt värd att titta på. Några av de nackdelar vi stötte på i vår undersökning är att app-funktionen hade kunnat vara bättre samt att detta är en något tyngre modell på grund av det uppladdningsbara batteriet.

Specifikationer:
Antal ljuspulser: 250.000
Hastighetssteg: 5
Strömkälla: Strömkabel/Batteri
Vikt: 1 kg


Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 – Snabb och effektiv IPL hemma

Bäst för priset

✅ 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
✅ 4,5/5 stjärnor på Amazon
✅ 4,5/5 stjärnor på Wearebodybeautiful.com

 

Den här modellen anpassar sig automatiskt till din hudton och kommer med ett precisionsfäste för mer exakta resultat. Det är en IPL hårborttagningsmaskin som är perfekt för den som söker en budgetvänlig men säker hårborttagningslösning.

 • Precisionsfäste
 • Anpassar sig till hudtonen före varje blixt
 • Kompakt design för enkel hantering

Vad bör du tänka på innan du köper Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 IPL hemma?

Snabb behandling
När den här hårborttagningsmaskinen från Braun används på kroppen kan du snabbt och effektivt se resultat. På så lite som 9 minuter kan du ha fått båda benen helt silkeslena. Dessutom har den en SensoAdapt-hudtonsensor som säkerställer den tryggaste och mest effektiva IPL hemma. Produkten anpassar sig till din hudton och ger dig samtidigt UV-skydd. Den levereras med ett rakblad och en förvaringsväska samt med en lång sladd för enkel manövrering. Lampans långa livstid gör att den här produkten kan vara med dig länge.

Synligt mindre hår på bara 4 veckor
När den här IPL maskin används i ansiktet kan du se långvariga resultat. Du kan behöva ha lite tålamod innan du ser resultaten, men efter en tid behöver du bara använda den ungefär en gång varannan vecka för att bibehålla resultaten. Med sin kompakta design är den dessutom lätt att hantera och underhålla. Den har en fjäderlätt design på bara 260 g som känns välbalanserad i handen. Produkten har 2 skonsamma lägen och enkla kontroller vilket gör den optimal för nybörjare och för dem med mer känslig hud. Den här modellen ligger i en lägre prisklass, vilket gör den till ett lättillgängligt alternativ för de allra flesta.

Fördelar

 • Snabb och effektiv IPL hemma
 • Lång livslängd hos lampan
 • 3 intensitetsnivåer
 • Lång sladd
 • Levereras med rakblad och förvaringsväska
Nackdelar

 • Kan vara mindre effektiv på de allra ljusaste hudtonerna
 • Olämplig för kvinnor med åderbråck

Vad säger användare och experter om Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 permanent hårborttagning hemma?

Braun Silk Expert Pro 3 IPL har fått ett högt betyg på 4,6 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker, samt 4,5 på Amazon. Produkten hyllas för sitt låga pris, sin enkla användning och sin kompakta design. Den fick också ett högt betyg på wearebodybeautiful.com där den prisas för sin snabba hårborttagningstid och sina långvariga blixtar.

Bedömning

Denna effektiva laser hårborttagning hemma kommer med tre intensitetsnivåer så att du kan anpassa din hårborttagning. Dessutom garanterar den långa sladden att du utan problem kan komma åt kroppens alla områden. Den enda nackdelen är att denna produkt inte är bäst lämpad för kvinnor med de allra ljusaste hudtonerna eller för dem med åderbråck. Men överlag är produkten en lättanvänd modell som dessutom är budgetvänlig.

Specifikationer:
Antal ljuspulser: 300000
Hastighetssteg: 3
Strömkälla: Strömkabel
Vikt: 260g


Beurer IPL 10000+ SalonPro – IPL hårbortagning med stor ljusyta

Bästa salongskvalitet

✅ 4,1/5 stjärnor på Google Shopping
✅ 4/5 stjärnor på Amazon

Denna IPL hårborttagningsmaskin har ett inbyggt UV-filter som skyddar huden under din hårborttagning, vilket gör det till ett säkert alternativ även för hårborttagning i ansiktet. Denna IPL maskin är perfekt för den som vill ha en professionell och långvarig hårborttagning av hela kroppen, inklusive ansiktet.

 • Professionell och långvarig laser hårborttagning hemma
 • Automatisk sensor för individuell hudtonsanpassning
 • Inbyggt UV-filter som skyddar huden

Vad bör du tänka på innan du köper Beurer IPL 10000+ SalonPro?

Snabb laser hårborttagning hemma
Denna IPL hårborttagningsmaskin är utrustad med en automatisk sensor som känner av din unika hudton, vilket garanterar en trygg användning. Denna funktion är viktig eftersom IPL-enheter kan vara skadliga om de inte används på rätt sätt. Beurer IPL 10000+ SalonPro har testats kliniskt och är säker för hemmabruk. Denna modell har ett XXL-ljusområde och en ljusyta på 7 cm2, vilket gör den tillräckligt stor för att täcka hela kroppen på bara 26 minuter. Detta är mycket snabbare än andra IPL-apparater på marknaden. Den har 6 olika energinivåer och efter bara 3-4 användningar minskar hårväxten synligt.

Lång livslängd
En annan positiv egenskap hos denna IPL-hårborttagare från Beurer är att du inte behöver byta ut patroner under hela produktens livslängd. Den levereras dessutom med ett precisionstillbehör så att du enkelt och noggrant kan rikta in dig på specifika kroppsområden. Den är placerad i en högre prisklass, men för dig som vill ha en effektiv och högpresterande modell kan denna hårborttagningsmaskin vara en bra investering.

Fördelar

 • Bekväm att använda
 • Kliniskt testad och säker för hemmabruk
 • Extra snabb behandling
 • Lämplig för hela kroppen
 • Långvarig konstruktion
Nackdelar

 • Hög prisklass
 • Mindre effektiv på mörkare hudtoner eller mycket ljust hår
 • Svår att använda på mindre kroppsområden

Vad säger användare och experter om Beurer IPL 10000+ SalonPro?

Användarnas betyg är 4,1 baserat på samlade recensioner från Google samt 4 på Amazon, där användarna uppger att produkten hjälp till att ljusa upp håret och, efter en tid av konsekvent användning, avlägsna det helt. Några av användarna upplevde att det är lite svårt att använda produkten på mindre områden på grund av den stora ljusytan, vilket dock är en fördel för den som snabbt och effektivt vill avlägsna hår på större kroppsytor.

Bedömning

Produktens långvariga konstruktion och kraftfulla prestanda gör den till ett utmärkt verktyg för att snabbt och effektivt avlägsna hår från roten. En stor nackdel är att den inte lämpar sig för de mörkaste hudtonerna eller för mycket ljust hår, men bortsett från det är det en högpresterande produkt. Om din budget tillåter är den definitivt värd att testa.

Specifikationer:
Antal ljuspulser: 250.000
Hastighetssteg: 6
Strömkälla: Strömkabel
Vikt: 1,3 kg


Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124 IPL maskin – IPL laser apparat för hemmabruk

Bäst omdömen

✅ 4,1/5 stjärnor på Google Shopping
✅ 4/5 stjärnor på Amazon
✅ 4/7 stjärnor på Amazon

Denna IPL maskin har 10 olika intensitetsnivåer, vilket gör det lättare att anpassa hårborttagningen efter dina specifika behov. Produkten använder pulser av ljus för att rikta in sig på håret vid roten, vilket hjälper till att förhindra att håret växer tillbaka. Den använder sig av en kliniskt beprövad metod för långsiktig hårborttagning.

 • 10 olika intensitetsnivåer
 • SensoAdaptTM hudsensor (med UV-skydd)
 • Precisionshuvud för mindre områden

Vad bör du tänka på innan du köper Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124?

Intensivt pulserande ljus
Pro 5 har 400 000 blixtar för intensivt pulserande ljus, vilket ger långvariga resultat. Detta innebär också att den täcker stora områden snabbt för en tidseffektiv hårborttagning. Ljuspulserna levereras på så vis att de permanent minskar hårväxten redan efter 4 veckor. Precisionsfästet ger dig en exakt och noggrann hårborttagning även på små och svåråtkomliga kroppsdelar såsom vrister, armbågar, knän osv. Ytterligare en stor bonus är Venus Extra Smooth Razor som följer med den här modellen för ännu finare och mer exakt hårborttagning du ibland kan behöva göra. Rakhyveln har fem blad som ger en nära och bekväm rakning. Den är även vattentät och säker att använda i duschen.

UV-skydd och snabb användning
En annan bra egenskap hos den här modellen är SensoAdaptTM-hudsensor som ser till att du alltid är skyddad när du använder den. Sensorn anpassar sig till din hudtyp och ser till att IPL-strålningen alltid är på rätt nivå för din hud. Tillsammans med ett UV-skydd kan du tryggt använda den i vetskap om att du är skyddad från solens skadliga strålar. Med denna produkt kan du avlägsna hår på bara 5 minuter för ben och 3 minuter för armar. Den kommer i en praktisk resväska så att du enkelt kan ta med dig den på resan eller för smidig förvaring hemma.

Fördelar

 • Täcker snabbt stora områden
 • 2 huvudstorlekar som enkelt når svåra områden
 • I princip helt smärtfri att använda
 • Minskar mängden hår efter första användningen
Nackdelar

 • Kan ta lite tid att vänja sig vid
 • Inte lämplig för användning på ljusblont, rött, grått och vitt hår

Vad säger användare och experter om Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL5124?

Den här modellen har fått en platinumutmärkelse på T3.com för sin användarvänlighet och för möjligheten att välja mellan stämpel- eller glidrörelse. Den fick också högt betyg på Wearebodybeautiful.com, särskilt för sin säkra plug-and-go-design och för sin snabba användning. Enligt Googles analys av kundomdömen på olika webbplatser får den 4,6 i helhetsbetyg och 4,5 på Amazon, där användarna särskilt lyft fram produktens smidiga design och enkla hantering.

Bedömning

Denna IPL hårborttagningsmaskin bekämpar effektivt hår på bröstet, ryggen, armarna, magen och benen, och är därför ett utmärkt val för både män och kvinnor. Vi upplevde att det kan ta lite tid att vänja sig vid produkten och att den inte lämpar sig för ljusare hår, precis som de flesta IPL-enheter. Överlag tycker vi att den definitivt är värd investeringen!

Specifikationer:
Antal ljuspulser: 400 000
Hastighetssteg: 10
Strömkälla: Strömkabel
Vikt: 1,1 kg


Vad är IPL hårborttagning?

Hårborttagning med IPL är en populär metod för hårborttagning som använder intensivt pulserande ljus för att ta bort oönskat hår. IPL hårborttagning anses ofta vara ett skonsammare alternativ till traditionella metoder för hårborttagning såsom vaxning, rakning och pincett. IPL hårborttagning kan utföras på kroppens alla områden där oönskad hårväxt förekommer.

IPL hårborttagning fungerar genom att rikta in sig på pigmentet i hårsäcken genom pulseringar av intensivt ljus. Ljusenergin absorberas av pigmentet i hårsäcken och omvandlas till värme. Denna värme förstör hårsäcken, vilket förhindrar framtida hårväxt. Hårborttagningsbehandlingar genom IPL utförs vanligtvis under ett antal tillfällen med 4-6 veckors mellanrum. IPL hårborttagning är ett populärt val för många eftersom det är relativt prisvärt, skonsamt och effektivt.

Vad bör jag veta om innan jag väljer IPL hårborttagning?

Det finns några saker att tänka på innan du bokar din första hårborttagningsbehandling med IPL. För det första är IPL hårborttagning inte lämplig för alla. Om du har en mycket mörk hudton eller mycket ljusa hårstrån kanske IPL hårborttagning inte är det bästa alternativet för dig, eftersom ljustekniken inte fungerar lika effektivt på dessa hud- och hårtoner.

För det andra kan hårborttagningsbehandlingar med IPL orsaka tillfälliga biverkningar såsom rodnad, svullnad och obehag. Prata gärna med din läkare eller dermatolog innan du bokar en IPL hårborttagning för att försäkra dig om att metoden är rätt val för dig.

Använd inte heller IPL hårborttagning:

 • Nära ögonen (överläppen är okej).
 • På tatueringar eller pigmenterade områden, inklusive födelsemärken.
 • I genitalområdet (bikinilinjen är oftast okej).

Funkar IPL hemma?

Om du överväger IPL hårborttagning är det viktigt att välja en apparat som är särskilt utformad för hemmabruk. IPL enheter för hemmabruk är mycket svagare än professionella apparater och kommer inte att ge dig samma resultat. IPL-enheter som är utformade för professionell användning kan vara mycket farliga om de används hemma, så det är viktigt att se till att du använder rätt enhet.

När du väljer en IPL-enhet bör du också tänka på de olika inställningar som finns. Vissa enheter har fler inställningar än andra, vilket innebär att de kan vara mer mångsidiga och effektiva. Välj en apparat med många olika inställningar så att du kan anpassa dina behandlingar till dina specifika behov.
Det är också viktigt att läsa instruktionerna noggrant innan du använder en IPL-enhet. IPL-apparater är säkra att använda när de används på rätt sätt, men de kan orsaka brännskador eller andra skador om de används felaktigt. Se till att du förstår hur du ska använda apparaten innan du påbörjar behandlingarna. 

När du använder en IPL hårborttagare hemma tar det cirka 5-20 minuter per tillfälle. En IPL hårborttagare för hemmabruk tar bort cirka 20 % av hårstråna vid varje tillfälle. Detta innebär att det behövs minst 5-8 behandlingar, även om detta varierar från person till person.

Hur länge håller IPL hårborttagning?

IPL hårborttagning är en halvpermanent metod för hårborttagning som använder ljuspulser för att bryta ner hårsäckarna. Behandlingen sker vanligtvis vid 5-8 tillfällen med 4-6 veckors mellanrum. Efter den första behandlingen behövs i bästa fall bara underhållsbehandlingar en eller två gånger per år för att behålla resultaten över tid. Detta innebär att IPL hårborttagning på sikt både kan spara tid och pengar jämfört med andra hårborttagningsmetoder, eftersom den praktiskt taget är permanent. Du kommer inte att behöva raka, vaxa eller pincera ditt kroppsbehåring någonsin mer.

Läs även: Test: Philips Lumea, De bästa rakapparaterna och Hårtrimmer: bäst i test.


FAQ

Hur fungerar IPL hårborttagning?
Intense Pulsed Light (IPL) är en populär teknik för hårborttagning som använder intensivt pulserande ljus för att ta bort oönskat hår. IPL hårborttagning betraktas ofta som ett mildare och mer skonsamt alternativ till andra former av hårborttagning, såsom vaxning, rakning och pincett. IPL hårborttagning kan användas på alla områden av kroppen där oönskade hårstrån förekommer.
Vilken IPL maskin är bäst?
När du köper en IPL-apparat bör du ta hänsyn till de olika inställningar som finns tillgängliga. Vissa enheter har fler alternativ än andra, vilket innebär att de kan vara mer mångsidiga och effektiva. Välj en enhet med många olika inställningar så att du kan skräddarsy din behandling efter dina specifika behov.
Vad ska jag tänka på innan jag köper en IPL maskin?
IPL hårborttagningsenheter kan variera kraftigt i pris, funktion och kvalitet. Det är viktigt att du gör dina egna efterforskningar innan du köper en IPL hårborttagningsenhet för att försäkra dig om att du får den bästa möjliga produkten för dina behov.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på
både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos
både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden
och undersökt alla relevanta källor.
Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och
tester:
T3

T3.com är en internationell tekniktidning som regelbundet testar konsumentprodukter inom elektronik. 

Granskningen av Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 är uppdaterad: juni 2021

Läs testet här

Google Shopping

Google är en av världens största sökmotorer med ett stort antal användare. En av tjänsterna är insamling av användarrecensioner runt om i världen, och här gäller följande:

Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 omdömen hittades: april 2022

Läs recensionerna här

Recensioner av Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 har hittats: april 2022

Läs recensionerna här

Recensioner av Philips Lumea Advanced BRI921 finns: april 2022

Läs recensionerna här

Recensioner av Braun Silk Expert Pro 3 PL3132 finns: april 2022

Läs recensionerna här

Recensioner av Philips Lumea Advanced 5C1994 finns: april 2022

Läs recensionerna här

Amazon

Amazon är en internationell marknadsplats där du kan hitta allt från filmer och musik till trädgårdsredskap, böcker, kläder, smycken och köksredskap. Som köpare kan du själv lämna recensioner om olika produkter som du köpt.

Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 omdömen hittades: april 2022

Läs recensionerna här

Philips Lumea Advanced BRI921 omdömen hittades: april 2022

Läs recensionerna här

Wearebodybeautiful.com

Wearebodybeautiful.com är ett internationellt testmagasin för hudvård där experter har tittat närmare på olika lasrar för hårborttagning:

Granskningen av Braun Silk Expert Pro 3 PL3012 är uppdaterad: februari 2021
Testet uppdaterades i februari 2014. Läs testet här.

Granskningen av Braun Silk Expert Pro 5 PL5124 är uppdaterad: juni 2021
Läs testet här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta