Stort stekpanna test-översikt: Hitta marknadens bästa stekpanna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I den här artikeln får du en stor översikt över var du kan hitta den bästa stekpannan på marknaden.

Vår testartikel om stekpannor är uppbyggd för att guida dig genom de sex bästa modellerna som har lyfts fram av experter i olika tester. Vi börjar med att gå igenom vad produkterna kan göra och hur de fungerar. Därefter berättar vi vad experterna egentligen har skrivit om varje modell.

Innan du bestämmer dig för vilken stekpanna du vill ha bör du ta ställning till punkterna här nedanför. Dessa kommer att ge dig en bättre grund att stå på när du ska besluta vilken typ av stekpanna som är bäst för dig:

✔ Storlek: Den bästa stekpannan behöver inte nödvändigtvis vara stor. Eftersom att storleken kan variera bör du fundera på vad du behöver. Små stekpannor blir varma snabbt och är lättare att hantera, men de rymmer förstås inte lika mycket. De större varianterna är tyngre men har i gengäld en högre kapacitet.
✔ Material: Ta reda på vad modellen är tillverkad av. Materialet kan påverka både matlagningen, utseendet och hanteringen.
✔ Funktioner: Stekpannor brukar inte ha särskilt många funktioner eller utmärkande egenskaper, men non-stick är alltid en fördel. En non-stick-beläggning ser till att maten inte bränner fast lika lätt och underlättar även rengöringen.
✔ Rengöring: Välj gärna en stekpanna som tål maskindisk. På så vis slipper du diska den för hand. En modell med non-stick kommer också att vara lättare att rengöra. Observera dock att maskindisk inte är bra för kvaliteten på lång sikt.
✔ Pris: Priset varierar kraftigt mellan olika modeller. Bestäm dig för en budget och välj sedan en stekpanna som hamnar inom rätt priskategori. Enligt experterna är den dyraste modellen inte nödvändigtvis bäst. Det är därför bra att läsa några experttester av stekpannor – du hittar länkar till alla undersökningar längst ner i den här artikeln.
✔ Värmekällor: Ta även reda på vilka typer av spisar din utvalda stekpanna är kompatibel med. Många modeller kan användas på både el, gas och induktion.

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat några produkter själva. Vi samlar helt enkelt in resultaten från opartiska tester, och dessa har sedan legat till grund för den här testartikeln om stekpannor.


ONYX Stekpanna – bästa non stick stekpanna

Vår rekommendation + bäst för priset

Bästa non stick stekpanna
Med patenterad non stick teknik
Hög valuta för pengarna: Inga dyra mellanhänder
5 års garanti
ONYX Stekpanna

 

ONYX Stekpanna är en av konsumenternas absoluta favoriter, och modellen har fått riktigt fina omdömen. Stekpannan har förvisso inte testats av experter, men vi menar att den höga statusen bland användarna gör att den ändå är värd ett omnämnande i den här testartikeln om stekpannor.

Användarna har haft möjlighet att använda stekpannan flera gånger under en längre period, och de vet därför vad som fungerar bra och vad som inte fungerar lika bra. Generellt sett är de väldigt imponerade av vad stekpannan kan göra, och modellen har därför fått mycket beröm.

Det här är dessutom en väldigt modern stekpanna som man inte kan bortse från. Den är tillverkad enligt den senaste vetenskapen och har både en non-stick-beläggning och patenterade tekniker.

Hög kapacitet och Tri-Ply-teknik

ONYX Stekpanna har en diameter på 26 centimeter och är därmed en stor produkt med en hög kapacitet. Den här modellen passar därför bra i stora hushåll och i hem där man föredrar att laga större mängder mat. Den har en fin och elegant design och är försedd med en PFOA-fri non-stick-beläggning. Denna beläggning underlättar rengöringen och är dessutom tillräckligt robust för att man ska kunna använda metallredskap.

Stekpannan fungerar på alla typer av spisar och hällar, inklusive induktion och gas. Om man önskar en ännu enklare rengöring kan stekpannan diskas i maskin, och den tål dessutom mycket höga temperaturer på upp till 250 grader. Den kan därför även köras i ugnen.

Den här modellen är som sagt tillverkad med en patenterad teknik. Det rör sig närmare bestämt om ett speciellt hybridformat som består av tre lager: ett lager magnetiskt rostfritt stål, ett lager aluminium och ett lager av non-stick-beläggningen som vi nämnde tidigare. Tillsammans bildar dessa Tri-Ply-tekniken, som även inkluderar en laseretsning som skapar små toppar och dalar i stekpannan. Detta system gör att man får bästa möjliga tillagning och en bra non-stick-funktion.

Stekpanna som går hem hos användarna

ONYX Stekpanna har som sagt inte varit med i några experttester, men den är å andra sidan väldigt populär bland konsumenter. Ägarna av den här produkten är väldigt nöjda med tillagningsförmågorna, och flera personer kommenterar även den enkla rengöringen och den fina designen. En användare avslutar till och med sin recension med ”Bästa stekpannan jag någonsin haft”.

Den här modellen är ett bra alternativ om du vill ha en väldigt modern stekpanna med modern teknik och non-stick som kan användas på induktion.

Fördelar

 • Modern produkt med patenterad teknik
 • Robust non-stick-beläggning
 • Kan användas med induktion och gas
Nackdelar

 • Ingen värmeindikator

Utvalda specifikationer
Hög kapacitet
Non-stick-beläggning
Kan användas med el, induktion och gas
Patenterad Tri-Ply-utformning med tre lager


ONYX Sauterpanna – bästa stekpannan med hög kant som ger mest valuta för pengarna

Du får mycket kvalitet för pengarna
Kan användas på alla typer av spisar
Med den patenterade Tri-Ply-tekniken med non-stick
100 dagars returrätt

ONYX Sauterpanna

 

ONYX Sauterpanna är ett bra alternativ om du är ute efter en stekpanna med höga kanter där du får mycket valuta för pengarna. Priset är nämligen ganska lågt med tanke på vilken kvalitet man får. Här får du en bra sauterpanna med många användningsmöjligheter.

Till skillnad från många av konkurrenterna har ONYX Sauterpanna inte varit med i något experttest av stekpannor. På grund av den höga kvaliteten och den moderna tekniken har vi dock valt att inkludera modellen ändå. Det här är dessutom en favorit hos personer som har köpt stekpannan och använder den varje dag. Användarna är nämligen imponerade av funktionaliteten, som de menar är väldigt hög.

Mångsidig stekpanna med den patenterade Tri-Ply-tekniken

ONYX Sauterpanna är ett bra val för konsumenter som vill ha en sauterpanna istället för en vanligt stekpanna. En sauterpanna har högre kanter, vilket gör att den kan användas både till normal stekning och sautering av grönsaker och annat. Med en diameter på 26 centimeter har pannan en hög kapacitet. Den tål även maskindisk och är dessutom ugnsfast upp till 250 grader.

Sauterpannan kan användas på alla typer av spisar och hällar – inklusive el, induktion och gas – och den har en både robust, enkel och elegant design. Med den här modellen vill vi till att börja med framhäva den patenterade Tri-Ply-tekniken, som består av en laseretsning på ytan och tre lager i själva konstruktionen. Det första lagret är ett yttre lager av rostfritt stål, som gör det möjligt att använda pannan på alla typer av spisar. Det andra lagret består av aluminium, som bidrar med en jämn värmefördelning, och det tredje lagret med non-stick-beläggningen ser till att maten inte bränner fast.

Laseretsningen har skapat små förhöjningar i ytan som gör det möjligt att få en bra stekyta och en effektiv non-slip-funktion.

Användarna: Enkel rengöring och bra stekförmåga

ONYX Sauterpanna är som sagt en användarfavorit, men den har inte varit med i några experttester. Användarna är väldigt imponerade av stekpannan, och de berömmer bland annat non-stick-beläggningen, designen och rengöringen.

Den här modellen är ett bra alternativ om du vill ha mycket valuta för pengarna och är ute efter en mångsidig sauterpanna med den mest moderna tekniken.

Om du har blivit nyfiken på köksutrustning som ökar mångsidigheten i köket vill vi även tipsa om Konsumentmagasinets testartikel om sous vide. Där hittar du marknadens bästa sous vide-maskiner samt information om hur du får bäst resultat.

Fördelar

 • Du får mycket kvalitet för pengarna
 • Kan användas på alla typer av spisar
 • Med den patenterade Tri-Ply-tekniken med non-stick
Nackdelar

 • Ingen värmeindikator

Utvalda specifikationer
Läcker sauterpanna med hög kapacitet
Enkel rengöring tack vare non-stick och maskindisk
Modern Tri-Ply-teknik
Konstruktionen i tre lager som ger bättre resultat


Greenpan Barcelona Stekpanna – Bäst i test stekpanna i en stor undersökning hos det danska konsumentrådet Tænk

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
Keramisk Infinity non-stick-beläggning
Fri från kemikalier

Greenpan Barcelona Stekpanna

 

 

Greenpan Barcelona Stekpanna har granskats av det danska konsumentrådet Tænk. Modellen var med i ett stort test av stekpannor där experterna letade efter marknadens bästa stekpanna. De danska experterna provade totalt 16 modeller från flera olika märken. De testade bara stekpannor med non-stick-beläggning.

Det danska konsumentrådet tittade på flera olika faktorer, och dessa låg sedan till grund för det slutgiltiga betyget. Experterna undersökte bland annat hållbarheten och värmefördelningen samt hur bra non-stick-beläggningen fungerar. Tænk menar att Greenpan Barcelona Stekpanna klarade sig imponerande bra i undersökningen, och den här modellen utsågs därför till bäst i test. Detta innebär att den var bäst av alla produkter de testade.

Nyttigare matlagning och utan kemikalier

Greenpan Barcelona Stekpanna är en fin och elegant stekpanna med en diameter på 28 centimeter. Den har därmed en hög kapacitet och kan alltså användas för att laga mycket mat på en gång. Stekpannan är tillverkad av aluminium och har även den unika keramiska non-stick-beläggningen Infinity. Den ser till att maten inte fastnar eller bränns lika lätt.

Infinity-beläggningen gör även att man kan använda betydligt mindre stekfett, vilket resulterar i en mer hälsosam matlagning. På tal om hälsa har tillverkaren även fokuserat på konsumentens miljö och hälsa. Produkten är nämligen fri från både PFOA, PFAS, kadmium och bly. Man utsätts därför inte för lika mycket kemikalier när man är i köket.

Produkten är dessutom gjord för att tåla väldigt höga temperaturer och är därför ugnssäker. Den är kompatibel med både el-, gas- och induktionshällar. Stekpannan tål däremot inte maskindisk. Non-stick-beläggningen gör dock att rengöringen blir betydligt enklare.

Experterna: Imponerande testvinnare

Greenpan Barcelona Stekpanna har som sagt granskats av det danska konsumentrådet Tænk i ett stort test av stekpannor. Modellen klarade sig riktigt bra, utnämndes till testvinnare och vann därmed över 15 konkurrenter. Sammanfattningsvis utsågs stekpannan till testvinnare eftersom att den är lätt samt att den har en otroligt bra beläggning och hållbarhet.

Den här modellen är ett bra alternativ för dig som vill ha en prisvärd testvinnare som är fri från kemikalier och som tillagar nyttigare mat.

Fördelar

 • Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
 • Keramisk Infinity non-stick-beläggning
 • Fri från kemikalier
Nackdelar

 • Botten av pannan blir snabbt brun

Utvalda specifikationer
Hög kapacitet
Infinity non-stick
Fri från kemikalier
Kan användas på alla typer av spisar


WMF PermaDur Premium – Klassad som ”bra stekpanna” i ett test där det danska konsumentrådet Tænk utsåg den bästa stekpannan

WMF PermaDur Premium

 

 

WMF PermaDur Premium har varit med i ett stort test av stekpannor hos det danska konsumentrådet Tænk. Syftet med undersökningen var att hitta marknadens bästa stekpanna. Totalt ingick 16 produkter från flera olika märken, och alla dessa hade en non-stick-beläggning.

Tænk har bedömt alla 16 modeller baserat på specifika testpunkter, till exempel kvaliteten på non-stick-beläggningen, värmefördelningen och hållbarheten. Baserat på dessa punkter kom de sedan fram till ett slutgiltigt omdöme för varje stekpanna, och WMF PermaDur Premium fick i slutändan omdömet ”bra”. Detta är ett toppbetyg som gör att modellen hamnar på andra plats i det omfattande testet.

Triple Layer non-stick och matlagning på alla typer av spisar

WMF PermaDur Premium är skapad av det världsberömda märket WMF, som tillverkar högkvalitativa köksprodukter. Den här stekpannan har en bra storlek med en diameter på 28 centimeter. Man kan därför tillaga stora mängder mat på en gång.

Stekpannan har en enkel design och är kompatibel med alla typer av spisar – både induktion, el och gas. Den har dessutom en unik Triple Layer PermaDur-beläggning som fyller flera syften: man behöver inte använda lika mycket stekfett, maten bränner inte fast lika lätt och rengöringen går lättare.

Modellen tål dessutom ugnstillagning på upp till 70 grader. Den kan däremot inte köras i diskmaskinen.

Fin andraplacering av experterna

WMF PermaDur Premium har som sagt granskats av experter från det danska konsumentrådet Tænk i ett stort test av stekpannor. Experterna har provat 16 olika stekpannor för att ta reda på vilken modell som är bäst. I slutändan kom de fram till att den här stekpannan från WMF förtjänar en andraplacering i testet. Den fina placeringen beror bland annat på att stekpannan har en riktigt bra värmefördelning och hållbarhet. Den känns nämligen väldigt robust när man använder den.

Den här modellen är ett bra val om du vill ha hög kvalitet och en unik Triple Layer non-stick-beläggning.

Fördelar

 • Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
 • Triple Layer non-stick-beläggning
 • Kompatibel med alla spisar
Nackdelar

 • Begränsad användning i ugnen

Utvalda specifikationer
Enkel och fin stekpanna
Kvalitetsmärke
Triple Layer non-stick
Kan användas på spisar med el, gas och induktion


EVA Trio Stekpanna – Betyg på 73 av 100 i det danska konsumentrådet Tænks stora stekpannetest

Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Budgetvänligt alternativ
Tålig stekpanna med non-stick-beläggning

 

EVA Trio Stekpanna

 

 

 

EVA Trio Stekpanna har varit med i ett stort test av stekpannor hos det danska konsumentrådet Tænk. Tænk testade sammanlagt 16 olika modeller med non-stick-beläggning för att hitta marknadens bästa stekpanna.

För att ta reda på detta har alla produkter bedömts baserat på tre huvudsakliga aspekter: värmefördelning, hållbarhet och kvalitet på non-stick-beläggningen. I dessa undersökningar har de danska experterna kommit fram till att EVA Trio Stekpanna fungerar riktigt bra. Den fick nämligen ett högt betyg på 73 av 100 poäng. Detta är faktiskt tillräckligt högt för att modellen skulle säkra en tredjeplacering i det övergripande testet.

Dansk klassiker med ett bra pris

EVA Trio Stekpanna är en dansk klassiker inom köksutrustning, och den här varianten har en hög kapacitet tack vare en diameter på 28 centimeter. Stekpannan är gjord av polerat rostfritt stål och är därför både hållbar och robust på en och samma gång. Den glansiga silverfärgade ytan skapar dessutom ett riktigt elegant och stilrent utseende.

Priset är lågt och budgetvänligt, och man får därför väldigt mycket för pengarna. Botten är försedd med en keramisk non-stick-beläggning som ser till att maten inte fastnar lika lätt eller bränns vid. Beläggningen underlättar även diskningen och gör dessutom att stekpannan tål höga temperaturer – faktiskt ända upp till 400 grader.

EVA Trio Stekpanna är alltså ugnsfast och kan användas på både el-, gas- och induktionsspisar. Stekpannan är väldigt slittålig och gjord för att användas varje dag. Den rostfria ytan gör även att man slipper rostfläckar, något som annars skulle kunna förstöra både utseendet och funktionaliteten.

Experterna: Välfungerande modell som får toppbetyg

EVA Trio Stekpanna har som sagt varit med i det danska konsumentrådet Tænks stora test av stekpannor, där de bedömde sammanlagt 16 produkter. Experterna tyckte väldigt bra om EVA Trio och gav i slutändan modellen ett betyg på 73 av 100 poäng. Detta var tillräckligt för att modellen skulle hamna på tredje plats i hela undersökningen. Det fina betyget motiverades bland annat med att stekpannan har en riktigt bra non-stick-beläggning och en bra hållbarhet.

Den här modellen är ett bra val om du vill ha en tålig stekpanna med non-stick och ett budgetvänligt pris.

Fördelar

 • Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
 • Budgetvänligt alternativ
 • Tålig stekpanna med non-stick-beläggning
Nackdelar

 • Kan inte köras i diskmaskinen

Utvalda egenskaper
Klassisk Eva Trio-design
Snygg design med polerat rostfritt stål
Budgetvänlig
Non-stick-beläggning


Scanpan Classic Stekpanna – Nominerad till bästa stekpanna hos T3.com

Scanpan Classic Stekpanna

 

 

Scanpan Classic Stekpanna har testats av det brittiska teknikmagasinet T3.com i ett stekpannetest där de bedömde flera olika modeller. T3.com fokuserar på teknik och förser sina läsare med både nyheter och information om den tekniska utvecklingen. Detta inkluderar även tester av olika elektroniska konsumentprodukter.

I det här testet av stekpannor har experterna bedömt de olika produkterna baserat på deras funktionalitet, användbarhet, rengöring och non-stick-beläggning. De har även tittat på stekpannornas design och pris. Observera att testet bara inkluderade produkter med non-stick-beläggning.

Var och en av modellerna har alltså bedömts baserat på dessa kriterier, och det gäller även modellen Scanpan Classic. Experterna tyckte i allmänhet bra om den här stekpannan och gav den därför mycket beröm. Den fick även en fin placering bland de 13 bästa stekpannorna på marknaden.

Miljövänlig stekpanna som kan användas med metallredskap

Scanpan Classic Stekpanna har en lite lägre kapacitet än många av dess konkurrenter, men den har ändå en diameter på 24 centimeter. Stekpannan har en enkel design och är utformad med fokus på miljövänlighet. Den är nämligen tillverkad av PFOA-fritt aluminium med Green Tek, vilket innebär att produkten är fri från kemikalier.

Det här är dessutom en robust och hållbar modell med en lika tålig non-stick-beläggning av keramisk titan. Denna tål nämligen alla typer av redskap, även de som är gjorda av metall. En annan fördel med beläggningen är att det inte krävs i närheten lika mycket stekfett som annars.

Stekpannan är kompatibel med el- och gasspisar men fungerar inte med induktion. Den är dessutom ugnsfast och tål då temperaturer på upp till 260 grader.  Rengöring i diskmaskin rekommenderas inte.

Experterna: Fin och lätt stekpanna som är enkel att hantera

Scanpan Classic Stekpanna har som sagt testats av det brittiska teknikmagasinet T3.com, som i slutändan placerade den här modellen bland marknaden 13 bästa stekpannor. Deras kortfattade sammanfattning av bedömningen lyder: ”Lightweight, non stick, and good-looking to boot”.

Experterna hade mycket positivt att säga om den här produkten, till exempel att den har en fin design och en låg vikt. De förklarar att den låga vikten gör att stekpannan fungerar särskilt bra till pannkakor, och de menar att den känns ”light as a feather”.

Utöver detta berättar experterna att stekpannan är enkel att hantera samt att ”stay cool”-handtaget ser bra ut samtidigt som det gör att man inte bränner sig. De framhäver även att den har en bra non-stick-beläggning, som dessutom är så robust att den kan användas med alla typer av redskap – även metallredskap. Stekpannan har även Green Tek, vilket innebär att den är fri från kemikalier. Den är dessutom ugnssäker upp till en temperatur på 260 grader. T3.com nämner bara en enda nackdel, nämligen att priset är lite väl högt.

Den här modellen är ett bra val om du vill ha en miljövänlig stekpanna utan kemikalier och med en non-stick-beläggning av keramisk titan.

Fördelar

 • Bland de 13 bästa stekpannorna enligt det brittiska teknikmagasinet T3.com
 • Fri från kemikalier
 • Keramisk titanbeläggning med non-stick
Nackdelar

 • Handtaget har begränsad hållbarhet

Utvalda specifikationer
Fin och enkel
Miljövänlig och kemikaliefri
Kan användas med metallredskap
Keramisk titanbeläggning med non-stick


Vilken stekpanna är bäst?

För en högkvalitativ stekpanna som kommer att finnas där för dig under en lång tid framöver är det en god idé att vända dig till en modell med en non-stick beläggning. På så vis bränns inte mat fast i stekpannan lika lätt, och detta ser bland annat till så att stekpannans livslängd förlängs. Det är även gynnsamt om du väljer en stekpanna med ett ergonomiskt handtag för enkelhetens skull, och det får gärna gå att dra nytta av utrustningen på alla sorters spisar.

Olika stekpannor kommer i olika storlekar, så välj en passande modell utefter hur stora dina spisplattor är samt hur stort ditt förvaringsutrymme är i köket. Om du är någon som enbart lagar lite mindre måltider till dig själv kan det räcka med en liten stekpanna medan stora familjer säkerligen uppskattar aningen större stekpannor.

Robusta material är ett måste, och det är vanligt att stekpannor kommer i gjutjärn, rostfritt stål samt diverse beläggningar för att säkerställa att mat inte fastnar i bottnen. Även aluminium är ett ofta förekommande material tillsammans med en ytbeläggning av teflon. Rostfritt stål är inte särskilt duktigt på att leda värme, och därför har dessa stekpannor ofta en ”sandwich-sula”, vilket syftar på att botten är uppgjord av ett flertal lager. På så sätt fördelar sig värmen jämnt samtidigt som stekpannan förblir robust. När du väljer stekpanna bör du ha alla dessa ovannämnda punkter i åtanke och se till så att du verkligen får det bästa av de bästa.

Hur varm blir en stekpanna?

Hur varm en stekpanna kan bli beror delvist på vilken typ av stekpanna du väljer och vilken värme du vrider upp till på spisen. Man brukar säga att omkring 170–180 grader är en bra stektemperatur, men det kan variera en aning beroende på vad du steker. En punkt som du dock alltid bör komma ihåg är att stekpannan inte ska hettas upp över 220 grader. Vid för höga temperaturer kommer maten självfallet även snabbt att bränna fast i stekpannan, så det gäller att steka din mat på måttlig temperatur.

Hur länge håller en stekpanna?

Det är fullt möjligt att en stekpanna håller i sex-sju år, men då gäller det att du tar hand om den väl och att du har satsat på en stekpanna som är tillverkad av högkvalitativa material. Det som kan förkorta stekpannans livslängd är om du steker på för hög värme eller ofta låter mat bränna fast i stekpannan. Om non-stick effekten inte längre fungerar som den ska är detta en indikering på att det är dags att beställa en ny stekpanna.

Hur kan du då gå tillväga för att se till så att du förlänger stekpannans livslängd? Som tidigare nämnt är det av yttersta vikt att du inte steker på en för hög värme, utan att du håller dig till måttlig värme så att du inte sliter ut stekpannan. Se samtidigt till så att du väljer de rätta redskapen att använda tillsammans med stekpannan. Metallredskap kan resultera i repor, så det är bäst att vända dig till antingen plast- eller träredskap.

När det kommer till att hålla rent din stekpanna är det värt att hålla på minnet hur diskmaskinen med tiden kan slita på stekpannans yta, och därför kommer du att tacka dig själv om du lägger lite tid på att istället diska din stekpanna för hand. Belagda stekpannor är ganska enkla att få rena, så det är inte alltför tidskrävande. Sist men inte minst bör du inte stapla flera stekpannor ovanpå varandra då en stekpanna lätt kan repa den som har placerats undertill.


Källor och referenser

Animated GIFHär hittar du information om våra källor och länkar till de undersökningar vi har använt i den här testartikeln om stekpannor.

Användarrecensioner 🇸🇪

Alla modeller i den här artikeln har inte testats av experter. Vi har därför även tittat närmare på vad användarna har skrivit i sina recensioner av några av produkterna:

Läs mer om användarnas erfarenheter av ONYX Stekpanna hos Onyxcookware.se

Läs mer om användarnas erfarenheter av ONYX Sauterpanna hos Onyxcookware.se 

Det danska konsumentrådet Tænk 🇩🇰

Det danska konsumentrådet Tænk arbetar med flera aspekter av danskarnas konsumentliv. Detta omfattar bland annat tester av konsumentprodukter. Den här gången rör det sig om en granskning av stekpannor med non-stick-beläggning. Flera av produkterna i den här artikeln var med i denna undersökning.

Du kan läsa hela testet på Tænks hemsida. Observera dock att detta inte är ett kostnadsfritt test och att du därför behöver en prenumeration för att få full tillgång till resultaten. Det går även att köpa tillgång till enskilda undersökningar.

T3.com 🇬🇧

T3.com är ett brittiskt teknikmagasin som skriver artiklar om nyheter och trender inom den tekniska världen. Detta inkluderar även tester av olika elektroniska produkter, och här har de provat marknadens bästa non-stick-stekpannor. Detta test inkluderade bland annat  modellen Scanpan Classic Stekpanna. Du kan läsa mer om testet hos T3.com.


Läs också: Airfryer test-översikt, Japanska knivar test-översikt, kaffebryggare test-översikt, kastrull testguide och Elcykel test-översikt – de 12 bästa elcyklarna


FAQ – allt du behöver veta om marknadens bästa stekpannor

🤩 Hur väljer vi ut produkterna i artikeln?

För att komma fram till vilka stekpannor som är bäst på marknaden har vi sökt igenom både magasin, tidningar och hemsidor efter de mest professionella och relevanta experttesterna. Vi har gjort detta för att skapa en så bra överblick som möjligt för våra läsare. Du kan se resultatet på ett lättöverskådligt sätt i den här testartikeln om stekpannor.

🧐 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny stekpanna?

När du är på jakt efter den bästa stekpannan för dina behov är det bäst att söka hjälp i ett professionellt stekpannetest. Du hittar länkar till de tester vi har använt i avsnittet Källor och referenser. Det finns dock även saker som du kan komma fram till själv. Detta kan till exempel vara storlek (behöver du en liten eller stor modell?), material (föredrar du till exempel aluminium framför rostfritt stål?), egenskaper/funktioner (har modellen en non-stick-beläggning?), rengöring (tål den maskindisk eller är den non-stick?), pris (hur mycket vill du betala?) samt värmekällor (kan modellen användas med el, gas, induktion eller alla tre?).

🤓 Kan jag använda metallredskap om min stekpanna har en non-stick-beläggning?

Alla stekpannor i den här testartikeln har en non-stick-beläggning. Detta innebär att maten inte fastnar lika lätt. Beläggningen kan dock vara lite känslig, och därför brukar redskap av trä, silikon eller plast vara säkrast. Metallredskap, å andra sidan, kan i vissa fall förstöra beläggningen om man inte är försiktig. Flera av modellerna i den här artikeln är dock gjorda för att kunna användas med redskap av metall också.

😉 Hur tar jag hand om min stekpanna på bästa sätt?

Stekpannan får en längre livslängd om du diskar den för hand istället för att köra den i diskmaskinen. Den håller även längre om du inte utsätter den för alltför höga temperaturer.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta