Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Stekpanna - Bäst i test: Marknadens bästa stekpannor enligt konsumenter

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD juni 24, 2024.

Stekpanna - Bäst i test: Marknadens bästa stekpannor enligt konsumenter

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Scanpan CTX 28 cm är utsedd till bäst i test i aftonbladet.

I den här testguiden erbjuder vi dig en översikt av de bästa stekpannorna på marknaden just nu.

Vi går igenom sju olika modeller som har fått goda omdömen av experter i olika produkttester, och går igenom deras unika produktspecifikationer och användningsområden för att till sist dela med oss av experternas utlåtande om varje modell.

Innan du bestämmer dig för vilken stekpanna du ska köpa finns det några aspekter att ha i åtanke för att få bra förståelse för vilken typ av stekpanna som passar bäst för dig och dina behov.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med två exceptionella nyheter: den ugnsfasta ”Eva Solo Trio 28 cm” och den nybörjarvänliga ”Fiskars All Steel 28cm”.

Tidigare ändringar:

7. mars 2024

Vi har uppdaterat den här artikeln med två fantastiska nyutkomna produkter: den ugnsskra stekpannan Eva Solo Trio 28 cm och den nybörjarvänliga Fiskars All Steel 28 cm.

6. februari 2024

Vi har utökat vår artikel till att omfatta stekpannan Tefal Easy Chef, en revolutionerande kökslösning för dig med ett mysigt kök som erbjuder enkel tillagning och smidig rengöring.

5. februari 2024

Den 05/02/2024 uppdaterade vi vår artikel över marknadens bästa stekpannor med pannan Satake 28 cm – en stekpanna med speciell Honeycomb non-stick beläggning.

11. januari 2024

Vi har uppdaterat vår artikel genom att placera den ergonomiskt utformade stekpannan Scanpan CTX 28 cm på andra plats i vår topplista.

11. januari 2024

Vi har uppdaterat vår artikel genom att placera den ergonomiskt utformade stekpannan Scanpan CTX 28 cm på andra plats i vår topplista.

18. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av stekpannor i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

13. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Stekpanna Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda stekpannor

ONYX Cookware™ Stekpanna - med hybridteknologi för perfekt stekyta

Bland marknadens bästa non-stick stekpannor

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testad av redaktörerna: goda erfarenheter

Dagens bästa priser och erbjudanden på ONYX Cookware™ Stekpanna:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Unik patenterad non-stick-beläggning
 • Tri-Ply - högkvalitativ konstruktion i tre skikt
 • Lämplig för alla typer av spishällar

Konsumentmagasinets omdöme

Efter att ha gjort vår egen granskning av ONYX Cookware-stekpanna har vi kommit fram till att den är ett bra alternativ för alla som letar efter en pålitlig non-stick-panna av hög kvalitet som inte kostar skjortan, och därför förtjänare den sin plats på listan över bästa stekpannor. Tack vare dess innovativa Tri-Ply-teknik och en rad olika storlekar som passar för allt från enskilda måltider till stora familjesammankomster, är den utformad för att möta alla kulinariska utmaningar du utsätter den för. Det som särskiljer den här pannan är dess patenterade non-stick-beläggning som är anmärkningsvärt lätt att rengöra och tillräckligt hållbar för att hantera metallredskap, vilket förbättrar både dess funktionalitet och bekvämligheten för dig. Även om den är lite tyngre och inte idealisk för extremt höga temperaturer, överskuggas dessa mindre nackdelar av dess mångsidighet över alla typer av värmekällor och dess diskmaskinsvänliga design som gör den till ett värdefullt tillskott i alla kök. Detta upprepas frekvent i konsumentrecensioner, där användare lyfter fram pannans goda kvalitet, innovativa design och fantastiska värde.

Sammantaget rekommenderas ONYX Cookware stekpanna starkt för alla som är ute efter en non-stick stekpanna som kombinerar effektivitet med bekvämlighet.

Fördelar

 • Modern produkt med patenterad teknik
 • Tål att diskas i diskmaskin
 • Kan användas på alla sorters spishällar
 • Ugnssäker vid upp till 260 °C
 • Skraplös yta

Nackdelar

 • Ej lämplig för höga temperaturer (>200 grader)
 • Tung stekpanna

ONYX Cookware™ stekpanna är en favorit bland användare och har därför fått riktigt fina omdömen. Stekpannan har däremot inte testats av experter, men vi anser att dess populäritet bland användare gör den värd att ta med i denna testguide ändå.

Många har testat stekpannan flera gånger under en längre period, och vet därför vad som fungerar bra och mindre bra. Generellt sett är användare väldigt imponerade av stekpannan, och ger därför modellen mycket beröm.
ONYX Cookware™ stekpanna är dessutom en väldigt modern stekpanna.

Vad säger användare och experter om ONYX Cookware™?

ONYX Cookware™ stekpanna har som sagt inte varit med i några experttester, men är väldigt populär bland användare som är speciellt nöjda med dess tillagningsprestanda samt den enkla rengöringen och fina designen.

En användare avslutar till och med sin recension med att säga “bästa stekpannan jag någonsin haft”. Vi anser att denna stekpanna är ett bra alternativ för dig som vill ha en högkvalitativ produkt med modern teknik och non-stick som kan användas även på induktion.

Mer om ONYX Cookware™ Stekpanna

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Material: Rostfritt stål, aluminium
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av beläggning: PTFE, keramik

ONYX Cookware™ stekpanna har en diameter på 26 centimeter och är därmed en relativ stor produkt med hög kapacitet, vilket gör att den passar bra i stora hushåll och i hem där man föredrar att laga större mängder mat.

När det gäller non-stick-beläggningen på denna stekpanna kan du välja mellan en klassisk PTFE-beläggning och en keramisk beläggning. PTFE-beläggningen innehåller diamantdamm som tillför extra hållbarhet och styrka, medan den keramiska beläggningen har tillverkats med naturliga material från lera och sand.

Non-stick-beläggningen underlättar rengöringen och är dessutom tillräckligt robust för att man ska kunna använda metallredskap. Stekpannan fungerar på alla typer av spisar och hällar, inklusive induktion och gas. Om man önskar en ännu enklare rengöring kan stekpannan diskas i maskin, och är därutöver även ugnssäker – följ dock alltid bruksanvisningen vad gäller maximal uppvärmningstemperatur.

Den här modellen är som sagt tillverkad med en patenterad teknik, närmare bestämt med ett speciellt hybridformat som består av tre lager: ett lager i magnetiskt rostfritt stål, ett lager i aluminium och ett lager med non-stick-beläggningen som vi nämnt tidigare.

Tillsammans bildar dessa tre lager en så kallad Tri-Ply-teknik, som även inkluderar en laseretsning som skapar små toppar och dalar i stekpannan, vilket möjliggör optimal tillagning för dig samt bästa möjliga non-stick-yta.

Scanpan CTX 28 cm - stekpanna med ergonomisk design

Bäst i test i Aftonbladet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test av Aftonbladet
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Scanpan CTX 28 cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Ugnssäker upp till 260 °C
 • Kan användas på alla spishällar
 • Non-stick-beläggning av stratanium

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss framstår stekpannan Scanpan CTX som ett utmärkt alternativ när det gäller kokkärl, inte minst för dig som värdesätter effektivitet och mångsidighet i dina köksredskap. Vi uppskattar stekpannans non-stick-beläggning som inte bara möjliggör enkel rengöring, utan också underlättar en rad olika tillagningsmetoder, från stekning till sautering, utan att kompromissa med matens kvalitet eller smak. Kompatibiliteten med alla typer av spishällar, inklusive induktionshällar, gör den dessutom till ett mångsidigt tillskott i alla kök.

Trots att stekpannan är relativt dyr anser vi att dess hållbarhet och multifunktionalitet kompenserar för detta. Vi anser att Scanpan CTX är en användbar stekpanna för såväl nybörjare som erfarna kockar eftersom den kombinerar prestanda, användarvänlighet och elegant design.

Fördelar

 • Non-stick-beläggning för enkel rengöring
 • Fungerar effektivt på alla typer av spishällar
 • Lämplig för olika tillagningsmetoder – från fräsning till sautering
 • Ergonomisk design

Nackdelar

 • Högre prisklass

Om du vill uppgradera eller byta ut dina köksredskap är stekpannan Scanpan CTX ett utmärkt komplement. Stekpannan är mångsidig och passar alla värmekällor, inklusive induktionshällar, vilket innebär att den tillgodoser alla dina tänkbara kulinariska behov och preferenser.

Recension: En detaljerad recension av Scanpan CTX 28 cm

Specifikationer

 • Material: Aluminium, rostfritt stål
 • Typ av beläggning: Non-stick beläggning av stratanium
 • Diameter: 28 cm
 • Vikt: 1,39 kg

Mångsidig matlagning

Scanpan CTX utmärker sig från många andra stekpannor tack vare dess ugnssäkra kapacitet upp till 260 °C. Detta ger dig en högre tröskel för kulinarisk utforskning. Tack vare den ugnssäkra designen kan du enkelt övergå från spishäll till ugn och på så sätt bredda dina matlagningstekniker. Vidare är stekpannan ergonomiskt utformad med ett bekvämt, nitat handtag som håller sig kallt – något som garanterar säker och bekväm användning. Designen minskar således risken för brännskador avsevärt, vilket gör matlagningen ännu mer njutbar.

Avancerade non-stick-funktioner

Stekpannan Scanpan CTX har en konstruktion bestående av fem lager. Denna konstruktion, som kombinerar aluminium för värmeledning med stål för hållbarhet och kompatibilitet med induktionshällar, säkerställer en robust och mångsidig stekpanna som passar i alla kök. Vidare anser vi att non-stick-beläggningen av stratanium är en annan utmärkande egenskap. Denna slitstarka beläggning gör att du kan använda metallredskap utan att stekpannan skadas, vilket garanterar hållbarhet och underlättar rengöringen.

Sist, men inte minst, kan stekpannan Scanpan CTX användas utan matfett, vilket är en banbrytande detalj. Den non-stick-belagda ytan gör det möjligt att laga mat med minimalt eller inget tillsatt fett, vilket främjar hälsosammare matlagning.

Observera: Förbättra dina matlagningstekniker genom att använda vattenbaserad sautering eller buljonger och juicer. Detta är en metod som drar maximal nytta av Stratanium-non-stick-beläggningen på stekpannan, samtidigt som den låter komplexa smaker utvecklas utan att bränna fast. Tack vare stekpannans non-stick-egenskaper kan du med den här metoden tillaga en rad olika kreativa maträtter.

Vad säger användare om Scanpan CTX 28 cm?

Selvom Scanpan CTX stegepanden er dyrere end mange andre muligheder, roser brugerne dens nemme rengøring og førsteklasses funktioner. Mange fremhæver også, hvordan stegepandens non-stick belægning forenkler rengøringsprocessen, og at det normalt ikke tager mere end 15 sekunder at få det rent.

En bruger efterlod følgende kommentar: “Dette er en dyr stegepande, ingen tvivl om det, men dens nemme rengøring og fremragende tilberedningsegenskaber gør den pengene værd.” Andre brugere understreger, at gryden er holdbar, hvilket er en positiv kontrast til andet non-stick køkkengrej, der hurtigt forringes ved regelmæssig brug.

Mer om Scanpan CTX 28 cm

Specifikationer

 • Material: Aluminium, rostfritt stål
 • Typ av beläggning: Non-stick beläggning av stratanium
 • Diameter: 28 cm
 • Vikt: 1,39 kg

Tefal Easy Chef 28 cm - lätt stekpanna

Bäst i test av svensk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bäst i test" enligt oberoende svensk testpanel
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,1/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Easy Chef 28 cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Tillverkad av slitstark aluminium
 • Induktionsbas med termofusion
 • Lätt att rengöra

Konsumentmagasinets omdöme

Tefal Easy Chef 28cm stekpanna förtjänar verkligen sina utmärkelser som en testvinnande produkt, prisad för sin mångsidighet och användarvänliga design. Vi instämmer i experternas bedömning att detta är ett praktiskt tillskott till alla kök, särskilt för dig som är en upptagen kock som söker bekvämlighet och effektivitet. Dess lätta men ändå rymliga design skapar en balans mellan enkel hantering och matlagningskapacitet, medan den slitstarka aluminiumkonstruktionen och titanförstärkta non-stickbeläggningen säkerställer lång livslängd och reptålighet.

Ett potentiellt problem kan vara att stekpannan kan upplevas som djup på reklambilder, medan den i själva verket erbjuder en design med bredare matlagningsyta som passar för olika rätter. Sammantaget anser vi att detta är en värdefull investering för alla som söker en pålitlig och mångsidig stekpanna som förenklar köksarbete utan att kompromissa med kvalitet.

Fördelar

 • Lätt att rengöra, även efter att maten har bränts
 • Balans mellan att vara lätt för enkel hantering och tillräckligt stor för olika matlagningsbehov
 • Väl lämpad för en rad olika rätter
 • Bra non-stick-yta

Nackdelar

 • Pannan kan se djupare ut i reklambilder

Om du befinner dig i ett ombonat kök utan lyxen att ha tillgång till en diskmaskin, föreställ dig en värld där rengöring är så enkelt som genom en snabb torkning. Tefal Easy Chef stekpanna med non-stick yta, gör matlagningen enkel och låter dig rengöra den med bara ett svep, vilket effektiviserar din köksrutin utan att kompromissa med utrymme eller tid.

Recension: En detaljerad recension av Tefal Easy Chef 28 cm

Specifikationer

 • Material: Aluminium
 • Typ av beläggning: Titan
 • Diameter: 28 cm
 • Tjocklek: ?
 • Vikt: 1 kg

Smart värmeteknik

Låt oss först fördjupa oss i den teknik som skiljer Tefal Easy Chef-stekpannan från dess motsvarigheter. Induktionsbasen Thermo-Fusion är en stor förändring om du värdesätter effektivitet i köket. Den säkerställer snabb uppvärmning och jämn temperaturfördelning, vilket gör den lämplig för användning på induktionshällar. Detta innebär att dina måltider tillagas jämnare, vilket minskar risken för ojämna tillagningsresultat. Dessutom förhöjer Thermo-Signal-tekniken din matlagningsupplevelse genom att ändra färg när pannan når optimal temperatur. Den här funktionen hjälper dig att uppnå önskat tillagningsresultat varje gång, så att du inte längre behöver gissa när pannan är klar för användning.

Lätt och hållbar design

För det andra förtjänar designen och materialkvaliteten hos denna stekpanna uppmärksamhet. Med en vikt på endast ett kilo är dess lätta design ett bevis på den bekvämlighet den erbjuder, vilket gör den lämplig för vardagliga matlagningsuppgifter. Pannans konstruktion av slitstarkt aluminium i kombination med en non-stick-beläggning garanterar lång livslängd och enkel användning. Vi gillar den titanförstärkta non-stick-beläggningen förstärkt med titanpartiklar som gör, inte bara ytan exceptionellt reptålig jämfört med vanliga non-stick-ytor, utan som också bidrar till pannans övergripande hållbarhet.

 

OBS: För många non-stick-pannor, inklusive de med avancerade beläggningar som Tefal Easy Chef, gäller att om pannan repas eller non-stick-beläggningen börjar flagna eller försämras avsevärt, kan dess prestanda äventyras. I sådana fall rekommenderar vi att du slutar använda pannan och överväger att byta ut den för att garantera både säkerheten och integriteten i din matlagning.

Hälsosam stekpanna

Europeiska och amerikanska folkhälsomyndigheter har bekräftat att PTFE är ett icke-reaktivt ämne utan negativa hälsoeffekter. Tefal var först med att använda PTFE som huvudkomponent i sina non-stick-beläggningar, vilket gör deras stekpannor idealiska för matlagningsentusiaster som vill känna sig trygga med en produkt som prioriterar hälsa.

Vad säger användare och experter om Tefal Easy Chef 28 cm?

Tefal Easy Chef stekpanna har fått beröm från både användare och experter för sin mångsidiga design, hållbarhet och exceptionella non-stick prestanda. Kunderna uppskattar dess praktiska storlek och vikt, vilket gör den till ett perfekt val för en mängd olika matlagningsuppgifter. En användare kommenterade: “Den går att torka ren även när maten är bränd – bra storlek och inte för tung”, och framhöll pannans enkla underhåll och användarvänliga design.

Mer om Tefal Easy Chef 28 cm

Specifikationer

 • Material: Aluminium
 • Typ av beläggning: Titan
 • Diameter: 28 cm
 • Tjocklek: ?
 • Vikt: 1 kg

Eva Solo Trio 28cm - bra ugnsfast stekpanna

Ett mycket bra och hållbart alternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Eva Solo Trio 28cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Handtag med bekvämt grepp som förblir svalt
 • Unik induktionsteknik
 • Ugnsfast konstruktion

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är stekpannan Eva Solo Trio ett utmärkt kokkärl för alla typer av matlagning. Stekpannans utmärkande egenskaper, däribland dess Slip-Let-beläggning, bidrar till en hälsosammare matlagning och gör den enkel att använda. Den jämnt uppvärmda stekytan och de höga kanterna gör dessutom pannan idealisk för olika tillagningsmetoder, inklusive – men inte begränsat till – wokning. Stekpannan är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål och aluminium, vilket utlovar en imponerande slitstyrka och lång livslängd. Att den tål maskindisk ökar dess praktiska användbarhet ytterligare och förenklar rengöringen efter matlagningen.

En liten nackdel med stekpannan Eva Solo Trio är handtagets komfort. Det är dock viktigt att notera att handtagets längd och stadga säkerställer en säker och stabil hantering, vilket uppväger eventuella obehag. Vi anser att denna aspekt gör det möjligt att fokusera på matlagningen snarare än på hanteringen, vilket garanterar utsökta resultat.

Fördelar

 • Extra stark beläggning
 • Enkel att rengöra
 • Motståndskraftig mot repor
 • Multifunktionell

Nackdelar

 • Handtaget kunde vara bekvämare

Stekpannan Eva Solo Trio är tillverkad av aluminium och garanterar effektiv värmefördelning. Denna detalj är viktig om du värdesätter exakt temperaturkontroll och konsekventa resultat i din matlagning, oavsett om du är hemma- eller professionell kock.

Recension: En detaljerad recension av Eva Solo Trio 28cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6,2 mm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Stekpannan Eva Solo Trio har en Slip-Let non-stickbeläggning som minskar behovet av fetter eller oljor, vilket främjar en hälsosammare matlagning. De rundade kanterna på pannan underlättar dessutom hanteringen av stekspadar och skedar, så att du smidigt kan röra om och vända i maten. En av de viktigaste egenskaperna hos denna stekpanna är emellertid dess jämna värmefördelning. Oavsett var i pannan du placerar maten kommer den att tillagas på ett enhetligt sätt, vilket resulterar i perfekt tillagade måltider vid varje användning.

Stekpannan har ett långt, robust handtag, vilket kan vara fördelaktigt för dig som värdesätter komfort i köket. Denna design möjliggör bekväm och problemfri användning, och säkerställer att du kan fokusera på dina kulinariska skapelser utan distraktion. Den stora stekytan och de höga kanterna gör stekpannan till ett mångsidigt verktyg i köket. Även om den är särskilt bra för att förbereda asiatiska wokrätter, sträcker sig dess kapacitet långt bortom. Den klarar allt, oavsett om det handlar om att steka köttbitar, fisk eller olika sorters grönsaker. För optimal användarvänlighet tål pannan maskindisk, något som förbättrar dess praktiska egenskaper ytterligare och gör rengöringen till en barnlek.

Tips: Genom att försiktigt värma en blandning av vatten och aromatiska örter, till exempel rosmarin eller lavendel, i stekpannan Eva Solo Trio Pan kan du skapa en naturlig doftspridare. Denna metod drar nytta av pannans jämna värmefördelning för att mjukt släppa ut dofterna i ditt kök och på så sätt berika utrymmet med härliga aromer. Matlagning handlar inte bara om smak, utan också om att skapa en lugnande och uppfriskande atmosfär.

Mer om Eva Solo Trio 28cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6,2 mm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

ONYX Cookware™ Sauterpanna - högkvalitativ sauterpanna med hög kant

Bästa stekpanna med hög kant

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testad av experter som har goda erfarenheter av modellen

Dagens bästa priser och erbjudanden på ONYX Cookware™ Sauterpanna:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Sauterpanna av professionell kvalitet
 • Speciell beläggning med sexkantig design
 • Jämn värmefördelning

Konsumentmagasinets omdöme

I vår utvärdering av ONYX Sauté Pan har vi kommit fram till att detta är en mångsidig och effektiv stekpanna, särskilt för dig som gillar att använda olika matlagningstekniker, allt från att sautera grönsaker till att steka kött. De höga kanterna och den rymliga kapaciteten på 3,7 liter underlättar inte bara tillagningen av större måltider utan gör det också möjligt att använda andra tillagningsmetoder än bara stekning. Tack vare Tri-Ply-tekniken har pannan anmärkningsvärda non-stick-egenskaper, vilket minimerar behovet av ytterligare fett och samtidigt förenklar rengöringsprocessen. Även om avsaknaden av värmeindikator och kravet på att byta ut pannan om beläggningen skadas är nackdelar, gör dess avancerade funktioner och anpassningsförmåga till alla typer av spisar den till ett bra val för dig som vill höja dina färdigheter i köket med en anpassningsbar sauterpanna.

Fördelar

 • Lämplig för mångsidiga rätter
 • Välj mellan PTFE eller keramisk non-stick-beläggning
 • Skikt av rostfritt stål för att kunna användas på alla spishällar
 • Konstruktion med den patenterade Tri-Ply-tekniken
 • Praktiska höga kanter

Nackdelar

 • Ingen värmeindikator
 • Om beläggningen är skadad måste pannan bytas ut

ONYX Cookware™ sauterpanna är ett bra alternativ för dig som är ute efter en stekpanna med hög kant där du får mycket valuta för pengarna; priset är nämligen relativt lågt med tanke på den höga kvalitet man får. Du får alltså en bra sauterpanna med många användningsområden.

Till skillnad från många av konkurrenterna har ONYX Cookware™ sauterpanna inte varit med i något experttest av stekpannor, men tack vare dess höga kvalitet och moderna teknik har vi valt att ändå inkludera den i vår guide. Modellen är dessutom en favorit hos många tidigare konsumenter som använder den varje dag och är imponerade av dess höga funktionalitet.

Vad säger användare om ONYX Cookware™ Sauterpanna?

ONYX Cookware™ sauterpanna är som sagt en favorit bland dess användare, men har ännu inte varit med i några experttester. Användarna är särskilt imponerade av stekpannans non-stick-beläggning, design och enkla rengöring. Den här modellen är alltså ett bra alternativ för dig som vill ha stort värde för pengarna och är ute efter en mångsidig sauterpanna med den mest moderna tekniken på marknaden.

Om du är nyfiken på annan köksutrustning som ökar mångsidigheten i köket vill vi även tipsa om vår testartikel om sous vide där du kan läsa om marknadens bästa sous vide-maskiner samt information om hur du använder dem för att uppnå bästa resultat.

Mer om ONYX Cookware™ Sauterpanna

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Bottentjocklek: 74 mm mm
 • Vikt: 1,9 kg
 • Typ av beläggning: Keramik, PTFE

ONYX Cookware™ sauterpanna är ett bra val för konsumenter som vill ha en sauterpanna istället för en vanlig stekpanna. En sauterpanna har högre kanter, vilket gör att den kan användas både till normal stekning och sautering av grönsaker – och mycket annat. Med en diameter på 26 centimeter har pannan en hög kapacitet. Den tål dessutom att diskas i diskmaskin och är därutöver även ugnsfast – var dock noga med att följa bruksanvisningen vad gäller maximal ugnstemperatur.

Sauterpannan kan användas på alla typer av spisar och hällar – inklusive el, induktion och gas – och den har en robust, enkel och elegant design. Vi vill även betona att dess konstruktion är av den patenterade Tri-Ply-tekniken, då den består av en laseretsning på ytan och tre lager i själva konstruktionen. Det första lagret är det yttre laget och är tillverkat i rostfritt stål; det är detta lager som gör det möjligt att använda stekpannan på alla typer av spisarhällar.

Det andra lagret består av aluminium, som bidrar till stekpannans jämna värmefördelning, och det tredje är non-stick-beläggningen som ser till att maten inte bränner fast i bottnen. Med hjälp av laseretsningen har stekpannans yta små förhöjningar som skapar en bra stekyta på maten samt en effektiv non-stick-beläggning.

Fiskars All Steel 28cm - utmärkt non-stick-stekpanna för nybörjaren i köket

Bra stekpanna för vardagsbruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fiskars All Steel 28cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Reptålig och non-stick Ceratec-beläggning
 • Praktisk mätskala på insidan
 • Tjock bas i tre lager

Konsumentmagasinets omdöme

Stekpannan Fiskars All Steel är en bra produkt med många fördelar. Stekpannan är motståndskraftig mot repor, enkel att hantera, fördelar värmen jämnt för stekning, tål maskindisk och är ugnsfast upp till 240 °C. Den enda nackdelen är att handtaget är något otympligt, vilket kan kräva vissa tillvänjningstid. Sammantaget anser vi däremot att Fiskars gjort en högkvalitativ stekpanna som utgör ett bra komplement till alla kök.

Fördelar

 • Den jämna värmefördelningen garanterar perfekt stekning
 • Tål maskindisk
 • Ugnsfast upp till 240 °C
 • Motståndskraftig mot repor
 • Den lätta konstruktionen gör den enkel att hantera

Nackdelar

 • Handtaget är något otympligt

Om du brinner för att få till den perfekta köttbiten, med den där läckra stekytan som förhöjer varje måltid, är stekpannan Fiskars All Steel slip-easy utformad för dig. Stekpannans hållbara konstruktion i rostfritt stål och innovativa beläggning gör den inte bara enkel att använda, utan förhöjer också smaken på maten. Med den här pannan blir varje kulinarisk skapelse bättre än den förra.

Recension: En detaljerad recension av Fiskars All Steel 28cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6 mm
 • Vikt: 1,6 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Enkelt underhåll

Stekpannan Fiskars All Steel är perfekt att ge bort som inflyttningspresent eller till dig som gillar god mat men som inte vill investera i dyr utrustning. Priset är mycket rimligt och stekpannan är enkel att arbeta med. Den tål dessutom maskindisk och är enkel att underhålla. För den ständigt utmattade studenten är Fiskars All Steel alltså ett värdefullt tillskott i köket.

Tilltalande design

Stekpannan Fiskars All Steel har en botten i tre lager som fördelar värmen jämnt och bra. Den är dessutom ugnsfast upp till 240 °C. Trots att stekpannan tål extremt höga temperaturer blir handtaget aldrig varmt, vilket underlättar tillagningen av utsökta måltider. Vidare är pannans konstruktion av rostfritt stål snygg och modern, medan dess beläggning gör rengöringen superenkel. Det enda du behöver göra är att använda en svamp med ett milt diskmedel, varefter alla matrester avlägsnas.

Tips: Omvandla Fiskars All Steels otympliga handtag till en kulinarisk fördel. Använd ett handtagsskydd i silikon för att få extra grepp, men också som en provisorisk värmeindikator. Eftersom stekpannans handtag aldrig blir varmt håller sig silikonöverdraget också svalt. När pannan når temperaturer för ugnsanvändning, det vill säga 240 °C, kommer överdraget däremot att värmas upp något. Denna subtila förändring kan fungera som en smart, taktil signal om att din panna är perfekt förvärmd för stekning eller bakning.

Mer om Fiskars All Steel 28cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6 mm
 • Vikt: 1,6 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Eva Solo Trio 28 cm - stekpanna som kan användas i ugn

Bästa ugnssäkra stekpannan

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Eva Solo Trio 28 cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Handtag med ett bekvämt "stay-cool”-grepp
 • Unik induktionsteknik
 • Ugnsfast konstruktion

Konsumentmagasinets omdöme

Med Eva Solo Eva Trio är vi särskilt imponerade av dess Slip-Let keramiska beläggning, som tål temperaturer upp till 400 °C, vilket gör stekpannan ugnssäker. Denna funktion sticker ut bland de andra stekpannorna på den här listan och ger optimal stekyta för kött och andra ingredienser. Pannan kombinerar slitstyrka, enkel rengöring och reptålighet i en klassisk, elegant design som Eva Solo är känd för. Även om handtagets komfort och det begränsade urvalet av storlekar är smärre nackdelar, gör den övergripande prestandan, inklusive den jämna värmefördelningen, denna stekpanna till ett bra val för dig som letar efter en högkvalitativ, multifunktionell panna som utmärker sig vid tillagning vid höga temperaturer.

Fördelar

 • Extra slitstark non-stick-beläggning
 • Enkel rengöring
 • Reptålig
 • Multifunktionell

Nackdelar

 • Handtaget kunde vara bekvämare

Stekpannan Eva Solo Trio Pan är tillverkad av aluminium och garanterar en effektiv värmefördelning, oavsett om du är en hemmafixare eller professionell kock. Detta är särskilt viktigt om du värdesätter exakt temperaturkontroll och konsekventa resultat för dina kulinariska kreationer.

Recension: En detaljerad recension av Eva Solo Trio 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6,2 mm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Stekpannan Eva Solo Trio har en unik non-stick-beläggning på insidan som kallas för ”Slip-Let”. Denna beläggning minskar behovet av fetter eller oljor och gör matlagningen mer hälsosam. Stekpannans rundade kanter underlättar dessutom hanteringen av stekspadar och slevar, vilket gör det enkelt att röra om och vända på maten. En av stekpannans främsta kvaliteter är dess jämna värmefördelning. Var i pannan du än placerar maten blir den jämnt tillagad, vilket garanterar utsökta måltider efter varje användning.

För dig som värdesätter komfort i köket har stekpannan ett långt, robust handtag. Denna designaspekt möjliggör bekväm och problemfri användning, vilket säkerställer att du kan fokusera på dina kulinariska skapelser utan distraktioner. Vidare gör stekpannans stora yta och höga kanter den till ett mångsidigt verktyg i köket. Den är särskilt bra för tillagning av asiatiska wokrätter, men kan såklart även användas till mycket mer, oavsett om du vill steka kött, fisk eller grönsaker. För din bekvämlighet är stekpannan diskmaskinssäker, vilket gör den ännu mer praktisk och lätthanterlig.

Tips: Genom att försiktigt värma en blandning av vatten och aromatiska örter, till exempel rosmarin eller lavendel, i stekpannan Eva Solo Trio Pan kan du skapa en naturlig doftspridare. Denna metod utnyttjar pannans jämna värmefördelning för att varsamt sprida dofterna i köket, vilket potentiellt kan berika matlagningen med härliga aromer och göra din kulinariska erfarenhet till mer än bara smak, utan även till en lugnande eller uppfriskande atmosfär.

Mer om Eva Solo Trio 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6,2 mm
 • Vikt: 1,5 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Satake frying pan - 28 cm - med speciell Honeycomb non-stick beläggning

Bra non-stick stekpanna i gjutjärn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,7/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Satake frying pan - 28 cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Tillverkad av lättviktsgjutjärn
 • Tål metallverktyg
 • Speciell honeycomb non-stick beläggning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi är övertygade om att Satake-stekpannan är ett smart val om du vill uppnå professionella matlagningsresultat hemma. Den balanserar de traditionella fördelarna med gjutjärn med den moderna bekvämligheten med lättviktsdesign. Den lägre vikten, jämfört med konventionella gjutjärnspannor, gör den exceptionellt användarvänlig, utan att kompromissa med värmefördelning och bibehållen värme. Även om den inte är ugnssäker anser vi att denna egenskap vägs upp av den överlägsna non-stick-prestandan, mångsidigheten på olik spisplattor och den enkla hanteringen och förvaringen.

Vi har funnit att dess specifika design, särskilt de stekspadevänliga kanterna och den speciella honeycomb non-stick ytan gör matlagning och rengöring till en barnlek. Mat som stekt potatis, ägg och pannkakor tillagas vackert och glider lätt av pannan.

Fördelar

 • Diskmaskinssäker
 • Enkel förvaring med praktisk upphängningsögla
 • Olja/smör fördelas jämnt
 • Hållbart handtag i rostfritt stål
 • Snabb uppvärmningstid

Nackdelar

 • Ej ugnssäker

Satake stekpanna skiljer sig från mängden med andra unika non-stick Honeycomb Whiteford Xylan-beläggning. Denna patenterade beläggning, med sin distinkta knottriga struktur, ser till att allt från kött till fisk och grönsaker får en perfekt stekyta utan att fastna.

Recension: En detaljerad recension av Satake frying pan

Specifikationer

 • Material: Gjutjärn
 • Diameter: 26 cm
 • Typ av beläggning: Non-stick med Honeycomb-struktur
 • Tjocklek: 1,5 mm
 • Vikt: 1,6 kg

Lättviktskonstruktion i gjutjärn

Om du vill ha ett köksredskap som är tillverkat av lättviktsgjutjärn – vilket innebär att du får en stekyta som liknar traditionella gjutjärnspannor men utan samma tyngd, kan Satake vara rätt val. Detta är en fördel för dig som tycker att vanliga gjutjärnspannor är svåra att manövrera. Dessutom säkerställer dess design jämn värmefördelning.

Perfekt storlek för mångsidig matlagning

Med en diameter på 28 cm är den här pannan perfekt i storlek. Den är tillräckligt stor för att rymma en mängd olika rätter, från biffar till stora grönsaksrätter, utan att bli överfull. Oavsett om du lagar mat till dig själv eller förbereder en måltid för familjen kommer storleken inte att kännas begränsande. Det faktum att den tål metallverktyg och kan diskas i maskin (även om vi rekommenderar handdisk och omedelbar torkning för att bevara dess kvalitet) gör den ännu mer tilltalande.

Lämplig för de flesta kök

Satake stekpanna är dessutom kompatibel med alla spishällar: induktion, gas, glas och keramik. Den praktiska upphängningsöglan underlättar förvaring, och stekpannan främjar fettsnål stekning genom att olja lägger sig i fördjupningarna, vilket förhindrar överhettning och ger en jämn tillagning med minimalt med fett.

Vad säger användare om Satake frying pan?

Användare är förtjusta i Satake-stekpannans lätta vikt, vilket är en klar fördel jämfört med traditionella gjutjärnspannor. Pannans design, särskilt runt kanterna, kanske inte är idealisk för att flippa mat i luften, men användare finner att en stekspade fungerar anmärkningsvärt bra även den, vilket säkerställer en smidig och effektiv tillagningsprocess.

När det gäller prestanda utmärker sig Satake-stekpannan med vissa livsmedel, enligt användarnas feedback. Stekt potatis blir till exempel perfekt krispig, medan stekta ägg och pannkakor enkelt glider av pannan tack vare dess non-stick-yta.

Mer om Satake frying pan - 28 cm

Specifikationer

 • Material: Gjutjärn
 • Diameter: 26 cm
 • Typ av beläggning: Non-stick med Honeycomb-struktur
 • Tjocklek: 1,5 mm
 • Vikt: 1,6 kg

Fiskars All Steel 28 cm - utmärkt non-stick-stekpanna för nybörjarkocken

Utmärkt stekpanna för vardagsbruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fiskars All Steel 28 cm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Reptålig Ceratec-non-stick-beläggning
 • Praktisk mätskala på insidan
 • Tjock bas med tre lager

Konsumentmagasinets omdöme

Fiskars All Steel är en utmärkt stekpanna med många fördelar. Stekpannan är reptålig, enkel att hantera och flytta samt kan diskas i diskmaskin. Den fördelar dessutom värmen jämnt, vilket möjliggör perfekt stekning, och är ugnsfast i upp till 240 °C. Stekpannans enda nackdel är dess något otympliga handtag som kan vara svårt att vänja sig vid. Sammantaget anser vi emellertid att detta är en bra Fiskars-stekpanna och ett utmärkt tillskott i alla kök.

Fördelar

 • Den jämna värmefördelningen garanterar perfekt stekning
 • Kan diskas i diskmaskin
 • Ugnsfast i upp till 240 °C
 • Motståndskraftig mot repor
 • Den lätta konstruktionen gör den enkel att hantera och flytta

Nackdelar

 • Handtaget är något otympligt

Om du vill tillaga en utsökt köttbit med härlig stekyta är stekpannan Fiskars All Steel något för dig. Stekpannans hållbara konstruktion i rostfritt stål med innovativ beläggning är inte bara användarvänlig, utan förhöjer också matens smak. Med den här stekpannan blir varje kulinarisk skapelse bättre än den förra.

Recension: En detaljerad recension av Fiskars All Steel 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6 mm
 • Vikt: 1,6 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Enkelt underhåll

Stekpannan Fiskars All Steel är perfekt som en inflyttningspresent eller till dig som gillar god mat, men som inte vill köpa ett kokkärl som kostar skjortan. Stekpannan är prisvärd och smidig att arbeta med. Den är också diskmaskinssäker och enkel att underhålla, vilket gör den perfekt för den ständigt utmattade studenten.

Tilltalande design

Stekpannan Fiskars All Steel har en botten bestående av tre lager som fördelar värmen jämnt och effektivt. Den kan användas i ugnen i upp till 240 °C och har ett handtag som aldrig värms upp, trots att det utsätts för extremt höga temperaturer. Detta gör det otroligt enkelt att laga utsökta måltider i köket.

Det rostfria stålet ger stekpannan en elegant och modern design som passar i de flesta kök, samtidigt som beläggningen underlättar rengöringen. Du behöver bara använda en svamp och milt diskmedel för att få bort alla matrester.

Tips: Omvandla stekpannans otympliga handtag till en kulinarisk fördel genom att använda ett silikonöverdrag för att få ett extra bra grepp och en tillfällig värmeindikator. Eftersom handtaget aldrig blir varmt kan silikonöverdraget hålla sig svalt längre, men när pannan når ugnstemperatur – maximalt 240 °C – kommer överdraget att värmas upp något. Denna subtila förändring kan fungera som en smart, taktil indikation på att pannan är ordentligt förvärmd för stekning eller bakning.

Mer om Fiskars All Steel 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Tjocklek: 6 mm
 • Vikt: 1,6 kg
 • Typ av beläggning: Keramisk

Greenpan Barcelona - stekpanna med extra tjockt aluminiumhölje

Bästa keramikstekpannan för större portioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjerner Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Greenpan Barcelona:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Modern induktionsteknik med extra tjockt aluminiumhölje
 • Non-stick-beläggning och reptålig yta
 • Praktisk hög kapacitet

Konsumentmagasinets omdöme

Vi har analyserat Greenpan Barcelona baserat på externa tester, användarrecensioner, specifikationer och funktioner. Det vi landar i är tre viktiga egenskaper som särskiljer stekpannan från andra pannor i samma klass. För det första säkerställer den keramiska non-stick-ytan att maten släpper utan ansträngning, vilket gör matlagning och rengöring till en barnlek. För det andra gör stekpannans generösa kapacitet att du kan laga stora mängder mat på en gång vilket är perfekt för att förbereda måltider för olika större sammankomster. Slutligen ger det ergonomiska handtaget ett bekvämt grepp under matlagningen.

Nackdelarna med stekpannan är dock att den inte tål maskindisk och att den inte heller är kompatibel med induktionshällar, vilket kan vara en begränsning för vissa. Trots dessa nackdelar rekommenderar vi fortfarande Greenpan Barcelona som den bästa keramiska stekpannan för dig som letar efter en mångsidig stekpanna med hög kapacitet som är lätt att använda.

Fördelar

 • Keramisk non-stick-beläggning
 • Ugnssäker
 • Finns i flera storlekar
 • Fungerar effektivt på alla sorters spishällar
 • Robust och bekvämt handtag i rostfritt stål

Nackdelar

 • Tål inte att diskas i diskmaskin

Stekpannan Greenpan Barcelona är snygg och elegant med en diameter på 28 centimeter, vilket innebär att den har en hög kapacitet och kan alltså användas för att laga stora mängder mat på en gång. Stekpannan är tillverkad av aluminium och har även en unik keramisk non-stick-beläggning som kallas för “Infinity”. Denna beläggning säkerställer att maten inte fastnar i stekpannans botten eller bränns lika lätt.

Mer om Greenpan Barcelona

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Aluminum
 • Vikt: 1,4 kg
 • Typ av beläggning: Keramik

Tack vare Infinity-beläggningen som täcker Greenpan Barcelonas yta behöver man inte använda mycket stekfett alls, vilket resulterar i en mer hälsosam matlagning. Tillverkaren av denna modell har fokuserat mycket på konsumentens miljö och hälsa, och har därför gjort produkten mycket tålig av höga temperaturer – till och med i ugn.

Stekpannan Greenpan Barcelona är kompatibel med både el-, gas- och induktionshällar, men tål inte att diskas i diskmaskin. Dock anser vi inte att det är något problem eftersom dess högkvalitativa non-stick-beläggning gör rengöringen av produkten mycket enkel. Den här modellen är ett bra alternativ för dig som vill ha en prisvärd och testvinnande stekpanna som är fri från skadliga kemikalier och som tillagar mat på ett hälsosamt sätt.

7 saker att tänka på innan du köper stekpanna

 • Storlek

  Den bästa stekpannan behöver inte nödvändigtvis vara den största. Stekpannor kommer i mycket varierande storlekar som passar till olika ändamål, och därför bör du fundera på vad just du ska använda din stekpanna till. Små stekpannor blir snabbt varma och är enklare att hantera, men rymmer förstås inte lika mycket som stora varianter. De större stekpannorna är tyngre, men har i gengäld en högre kapacitet.

 • Material

  Det finns ett brett utbud av material och beläggningar för stekpannor. Non-stick-pannor är mycket enkla att rengöra samt anses generellt sett vara ett hälsosammare alternativ eftersom man inte behöver tillsätta lika mycket stekfett vid tillagning. Stekpannor av naturliga material är bra för matlagning i höga temperaturer och passar därför utmärkt att använda för att bland annat steka kött.
  Det finns även stekpannor i aluminium som har bra värmeledningsförmåga, men som inte lämpar sig för induktionshällar, samt i rostfritt stål som fungerar på alla spishällar och är korrosionsbeständigt, men som inte är jättebra på att jämnt fördela värmen. Det finns också stekpannor i olika kombinationer av metaller, till exempelvis just aluminium och rostfritt stål, som erbjuder fördelarna med båda materialen.

 • Typ av beläggning

  Non-stick-beläggningar är utformade för att minska friktionen mellan pannan och maten, vilket gör det enklare att både tillaga mat i stekpannan och rengöra den. Det finns flera olika typer av non-stick-beläggningar, bland annat PTFE, keramik och emalj. När du väljer en stekpanna med non-stick-beläggning bör du ta hänsyn till produktens värmebeständighet samt hur enkel den är att rengöra; PTFE-beläggningar är mycket enkla att rengöra, men naturliga beläggningar på exempelvis kolstål ger högre värmetolerans.
  Dagens PTFE-beläggningar är inte farliga och utvecklas ständigt – vissa tillverkar adderar till exempel tillsatser som titan eller diamanter för att öka hållbarheten. Keramiska non-stick-beläggningar är ett annat bra alternativ som tillverkas av helt giftfria och naturliga ämnen som inte avger skadliga ångor vid eventuell överhettning. Emaljerade stekpannor har en gjutjärnskärna med en emaljbeläggning som är bunden på både in- och utsidan, vilket ger produkten hög värmetolerans, kompatibilitet med alla kokplattor (inklusive induktionshällar) och utmärkt värmehållning. Emaljerade stekpannor är dessutom icke-reaktiva och ugnssäkra.

 • Tjocklek

  Tjockleken på en stekpanna påverkar dess uppvärmningshastighet, värmehållning och allmänna hållbarhet, och mäts vanligtvis i millimeter. Tjockare stekpannor tar längre tid att uppnå önskade temperaturer, men är bättre på att behålla värmen när den väl är uppnådd. Att välja en tjockare stekpanna är generellt sett det smartaste valet eftersom den dessutom är mindre känslig för bucklor och slitage. Tjockleken på stekpannor kan variera från 35 millimeter på en panna med en diameter på 160 millimeter, till 50 millimeter på en panna med en diameter på 500 millimeter.

 • Kemikalier

  Vissa stekpannor innehåller fluorider, vilket kan vara skadligt för både hälsan och miljön, och även om flera av de vanligaste skadliga kemikalierna är olagliga i Skandinavien, exempelvis PFOA och PFOS, förekommer det ändå skadliga ämnen som fortfarande är lagliga. Stekpannor med vissa non-stick-beläggningar, bland annat PTFE, Teflon och Tefal, innehåller ofta PFAS för att uppnå deras vatten- och fettavvisande egenskaper. Om du vill undvika produkter med detta ämne bör du leta efter produkter som är märkta med “PFC-fri”, “PFAS-fri”, “fluorfri” och “fluorkarbonfri”. Det finns även “PFOA-fri”- och “PFOS-fri”-märkningar, men dessa garanterar inte inte att du undviker alla miljöskadliga fluoriner, utan endast de som redan är olagliga i Skandinavien – produkterna kan alltså fortfarande innehålla PFAS.

 • Pris

  Normal sett är billigare stekpannor tillverkade av mindre hållbara material och tenderar att ha en kortare livslängd, vilket innebär att de kommer att behöva bytas ut oftare. Dyrare stekpannor brukar vara av högre kvalitet och är oftast tillverkade av högkvalitativa material som tål konsekvent användning. De dyrare stekpannorna kostar runt 1 500 kronor, och är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål, medan budgetalternativen kostar cirka 150-300 kronor. När du ska bestämma hur mycket du är villig att spendera är det viktigt att balansera kvalitet och budget för att garantera att du får en stekpannan som håller i flera år utan problem.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner ger dig en inblick i andra konsumenters praktiska erfarenheter, medan expertrecensioner erbjuder tekniska utvärderingar av produkter. Genom att ta hänsyn till båda typerna av recensioner får du bättre förståelse för stekpannans funktionalitet, hållbarhet och användarvänlighet. Dessutom hjälper recensioner till att identifiera eventuella problem eller nackdelar som kanske inte framgår i produktbeskrivningen. Kort sagt kan informationen som du finner i både användar- och expertrecensioner hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut så att du väljer en stekpanna som uppfyller dina behov och preferenser.

arrow-more

FAQ

Hur har vi valt ut produkterna i artikeln?
För att komma fram till vilka stekpannor som är bäst på marknaden har vi gått igenom flera olika källor, allt från tidningar till hemsidor, för att leta upp de mest professionella och relevanta experttesterna. Detta gör vi för att att skapa en så bra överblick av alla produkter som möjligt för våra läsare. Vårt mål är att du enkelt ska kunna ta del av en tydlig översikt av de bästa stekpannorna på marknaden för att få en uppfattning om de olika produkterna med ärliga omdömen och beskrivningar.
Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en ny stekpanna?
När du är på jakt efter en ny stekpanna som passar dig och dina behov är det en smart idé att börja med att läsa igenom några professionellt utförda tester av stekpannor. Du hittar länkar till de tester vi har använt i avsnittet "Källor och referenser". Förutom detta finns det även faktorer som du bör tänka på själv, till exempel storlek (behöver du en liten eller stor stekpanna?), material (föredrar du aluminium eller rostfritt stål?), egenskaper (har modellen en non-stick-beläggning?), rengöring (tål den maskindisk?), pris (hur mycket är du villig att betala?) samt vilken spishäll du har (kan modellen användas på el-, gas- eller induktionshäll – eller kanske till och med på alla tre?).
Kan jag använda metallredskap om min stekpanna har en non-stick-beläggning?
Alla stekpannor i den här testartikeln har en non-stick-beläggning som gör att maten inte bränner fast i stekpannans botten lika lätt. Non-stick-beläggningar kan dock vara känsliga, och därför brukar redskap av trä, silikon eller plast vara de bästa alternativen, eftersom att metallredskap kan förstöra beläggningen om man inte är försiktig. Flera av modellerna i den här artikeln är dock skapade för att kunna användas med redskap av metall också.
Hur tar jag hand om min stekpanna på bästa sätt?
Stekpannan får en längre livslängd om du diskar den för hand istället för i diskmaskin. Den håller även längre om du inte utsätter den för alltför höga temperaturer.

Vilken stekpanna är bäst?

För en högkvalitativ stekpanna som du kommer att kunna använda under en lång tid framöver är det en bra idé att överväga en stekpanna med non-stick beläggning. I en sådan stekpanna bränns inte maten fast lika lätt, vilket inte minst ser till att stekpannans hållbarhet förlängs.

Det är även smart att välja en stekpanna med ett ergonomiskt handtag för enkelhetens och bekvämlighetens skull. En annan fördelaktig egenskap hos en stekpanna är om den går att använda på alla sorters spishällar.

Stekpannor kommer i varierande storlekar, och därför bör du välja en passande modell utefter storleken på dina spisplattor och ditt förvaringsutrymme i köket. Om du bor själv och endast lagar mindre portioner räcker det förmodligen med en liten stekpanna, medan stora familjer säkerligen drar nytta av en större variant.

Robusta material är ett måste när du ska köpa en ny stekpanna; de vanligaste materialen är gjutjärn och rostfritt stål med diverse beläggningar som säkerställer att mat inte bränner fast i bottnen.

Rostfritt stål har inte särskilt god värmeledningsförmåga, och därför har dessa stekpannor ofta en ”sandwich-botten”, vilket innebär att deras botten är konstruerad av ett flertal lager. På så sätt fördelar sig värmen jämnt samtidigt som stekpannan förblir robust. Förutom stekpannor i gjutjärn och rostfritt stål är de även vanligt med stekpannor i aluminium med en ytbeläggning av teflon.

Om du vill välja rätt stekpanna bör du ta hänsyn till alla punkter vi nämner ovan för att garanterat välja en bra och högkvalitativ produkt.

Hur varm blir en stekpanna?

Hur varm en stekpanna kan bli beror på vilken typ av stekpanna du har samt vilken temperatur du har på spisen. Man brukar säga att omkring 170–180 °C är en bra stektemperatur, men det varierar såklart beroende på vad du steker.

En stekpanna bör dock aldrig överskrida en temperatur på över 220 °C då det kan vara skadligt för produkten. Vid för höga temperaturer kommer maten dessutom att brännas fast i stekpannan, så det gäller att vara varsam och använda måttliga temperaturer.

Hur lång hållbarhet har en stekpanna?

Det är fullt möjligt att en stekpanna håller i sex-sju år, men då gäller det att du tar hand om den ordentligt samt att du har investerat i en stekpanna som är tillverkad av högkvalitativa material.

Det som kan förkorta en stekpannas livslängd är att steka med den på för hög värme eller ofta låta mat bränna fast i dess botten. Om non-stick effekten inte längre fungerar som den ska är detta en indikering på att det är dags att investera i en ny stekpanna.

Hur kan du då gå tillväga för att säkerställa en lång hållbarhet för din stekpanna? Som vi tidigare nämnt är det ytterst viktigt att du inte steker på för hög värme, utan håller dig till måttliga och hanterbara temperaturer.

Se också till så att du använder rätt redskap med din stekpanna. Metallredskap tenderar att orsaka repor i beläggningen, så det bästa alternativet är oftast att använda kökredskap i antingen plast eller trä.

När det kommer till att hålla din stekpanna ren är det alltid bäst att diska den för hand, oavsett vilket material den är gjord av. Att diska stekpannor i diskmaskin kommer med tiden att slita på stekpannans yta och därmed försämra dess hållbarhet. Belagda stekpannor är relativt enkla att få rena efter användning, och är alltså inte särskilt tidskrävande.

Sist, men inte minst, bör du aldrig stapla flera stekpannor på varandra då den övre stekpannan kommer att repa den undre.

Vilken typ av stekpannor finns det och i vilket material tillverkas de?

Det finns olika typer av stekpannor som kommer i olika material. Här är några vanliga typer:

 • Rostfritt stål: Stekpannor tillverkade av rostfritt stål är hållbara och tåliga. De är bra för att skapa en jämn värmefördelning och fungerar väl för stekning och bryning.
 • Aluminium: Aluminiumstekpannor är lätta och har en snabb uppvärmningstid. De är prisvärda och fungerar bra för lättare matlagning.
 • Gjutjärn: Gjutjärnsstekpannor är tunga och robusta. De behåller värmen mycket bra och är idealiska för stekning av kött och maträtter som behöver en jämn och hög värme.
 • Keramik: Keramiska stekpannor har en non-stick beläggning som gör det enklare att steka med minimal användning av olja. De är också lätta att rengöra.
 • Non-stick-belagd: Dessa stekpannor har en speciell beläggning som förhindrar maten från att fastna. De är bra för stekning av ömtåliga livsmedel som ägg och fisk.
 • Koppar: Kopparstekpannor har utmärkt värmekonduktivitet, vilket ger snabb och jämn uppvärmning. De används ofta av professionella kockar.

Kom ihåg att det bästa materialet beror på dina matlagningspreferenser och behov. Var noga med att välja en stekpanna som passar din spis och matlagningsteknik.

Vad ska jag göra om jag repar min non-stick stekpanna?

Om du har repat din non-stick stekpanna, kan du följa dessa steg för att hantera situationen:

 • Sluta använda stekpannan: När du märker att din non-stick beläggning har blivit repad, sluta använda den omedelbart. Att fortsätta använda den kan leda till att reporna fördjupas och att små partiklar kan lossna och hamna i maten.
 • Undvik metallredskap: Se till att använda endast trä-, plast- eller silikonredskap när du lagar mat i din non-stick stekpanna. Metallredskap kan orsaka skador på beläggningen och förvärra reporna.
 • Rengör försiktigt: När du rengör pannan, undvik att använda hårda skurmedel eller skrubborstar, eftersom de kan skada beläggningen ytterligare. Använd istället en mjuk svamp eller disktrasa med mild diskmedel och varmt vatten för att försiktigt rengöra pannan.
 • Undvik överhettning: Se till att inte överhettar stekpannan när du lagar mat. Överhettning kan försvaga non-stick beläggningen och göra den mer benägen att skadas.
 • Kontakta tillverkaren: Om reporna är allvarliga och påverkar stekpannans prestanda, kan du överväga att kontakta tillverkaren för att se om garantin täcker eventuella defekter eller om det finns några rekommendationer för reparation eller utbyte.

Kom ihåg att non-stick beläggningen med tiden kan slitas bort, oavsett hur väl du sköter om den. Om reporna blir för omfattande och börjar påverka matlagningsresultatet, kan det vara dags att överväga att köpa en ny stekpanna.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta