Blender bäst i test – Guide till bästa blenders & mixers

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Om du är på jakt efter en ny blender kan det vara svårt att bestämma sig för vilken man ska välja att investera i. Även om en blender har en ganska enkel konstruktion så är det stor skillnad på prestanda och pris hos olika modeller på marknaden. Läs mer här och få en överblick över vilken blender som har klarat sig bäst på nätets många testsidor.

Blendern är ett mycket allsidigt köksredskap och kanske den köksmaskin som oftast står längst fram i skåpet eller permanent på köksbänken. Funktionen är relativt simpel: Botten av behållaren är utrustad med roterande knivar som både krossar, hackar och blandar ingredienser.

Ändå kan det vara en stor skillnad på maskinernas prestanda där primärt motorkraften är essentiell. Det finns också en lång rad andra parametrar som spelar en viktig roll när blendern ska användas. I denna artikel ser vi lite närmare på några populära modeller som har testats och fått positiv kritik av konsumentmagasin och olika tidningar.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Genomgång av testvinnande blenders
🔸 Goda råd inför valet av en ny blender
🔸 Genomgång av de testkällor vi har använt i artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en blender?

Effekt:
Den viktigaste skillnaden mellan en premiumblender och en standardblender är hur stor kraft den har. Effekten hos standardmodeller varierar mellan 300 W och 500 W, medan blenders i premiumklassen kan ha en effekt på 1 000 W eller mer. Vissa blenders har dock bara ett enda hastighetsalternativ, vilket ibland räcker. Det är bra att veta om att en högre effekt inte alltid leder till bättre konsistens och textur, utan detta avgörs till stor del av kvaliteten på mixerns knivblad och övergripande konstruktion.

Storlek och kapacitet:
När du köper en blender bör du välja en modell med rätt storlek och kapacitet. Detta påverkar hur stor volym du kan mixa på en gång. Du bör även fundera över vilken typ av mat du planerar att tillreda med din mixer samt hur pass mycket plats du har i ditt kök. Vissa blenders har kapacitet för större volymer (2 liter och mer), medan andra är perfekta för mindre portioner (max 0,5 liter). En annan detalj att tänka på var dina eluttag är placerade i köket; vissa blenders har extra lång sladd, och det finns till och med trådlösa modeller. För dig som vill ha extra stor rörlighet i köket bör du överväga något av dessa alternativ.

Användarvänlighet och skötsel:
Innan du köper din blender bör du fundera över hur pass enkelt det är att använda och underhålla den modell du väljer. Vissa mixers är lättare att använda än andra, och för de flesta personer räcker mellan tre och fem hastigheter. Du som vill ha ännu mer kontroll över hastigheten bör välja en modell med många valmöjligheter. Vissa blenders har tryckbara knappar eller strömbrytare, medan andra är utrustade med vridbara rattar. Premiumblenders kan till och med ha touch-funktioner. Det kan vara enkelt eller svårt att rengöra en mixer, beroende på typ och design. Olika konstruktion gör vissa blenders svårare att rengöra än andra. Hos de flesta blenders räcker ungefär en minuts körning med diskmedel och vatten för att få bort de flesta matrester.

Pris:
För de allra flesta är priset på en blender en avgörande faktor vid köp. Mixers finns i alla prisklasser, där den dyraste kostar cirka 20 000 kronor. En stor fördel med det dyrare alternativet är att det utrustats med en 2000 ml behållare och en effekt på 1000 W. Den har också ett större antal hastighets- och programval, samt andra funktioner såsom BPA-fri behållare och iskross. Budgetalternativet däremot kostar cirka 200 kronor, och kan exempelvis ha en behållare som rymmer 500 ml och effekt på 250 W. Dessa billigare varianter har dessutom färre funktioner, som i många fall ändå kan räcka. 

Användar- och expertrecensioner:
Åsikter från tidigare användare om olika blenders varierar mycket, exempelvis när det gäller användarvänlighet, funktioner, kvalitet och design. Experter fokuserar ofta på andra saker i sina recensioner och kan gå in mer på djupet om inställningar och tekniska egenskaper. Både användare och experter kan ge värdefull information när du försöker välja vilken blender du ska köpa.

arrow-more


Magimix Le Blender / 11610

Konsumentmagasinet rekommenderar

Testvinnare hos danska Tænk.dk
Testvinnare hos Råd & Rön

Bästa-testvinnare

Magimix Le Blender

Magimix Le Blender

 

.
Både det danska konsumentrådet Tænk.dk och svenska Råd & Rön ger Magimix Le Blender /11610 toppbetyg i deras test där båda testade 22 olika blenders. Magimix är känd för att tillverka några av marknadens bästa hushållsapparater. Detta lever även denna blender upp till då den lovprisas för sin kvalitet och prestanda.

En av de få nackdelar som båda pekar på är rengöringen av själva kniven, som inte tål maskindisk. Detta gäller dock de flesta knivarna på marknaden. Å andra sidan så är dom också eniga i att användningen är mycket bra och att den är väl lämpad för både vänster- och högerhänta. Båda testmagasin är också överens om att blendern är mycket bra på krossa is och att blanda smoothies och att den är väldigt tystgående.

Blendern är utrustad med en glaskanna som har en kapacitet på 1,8 liter. Kannan tål maskindisk.

Den har 5 hastigheter och 4 olika program för tillberedning av smoothies, efterrätter, soppor eller iskrossning. Motorn har en effekt på hela 1200 watt vilket ger den tillräckligt med kraft för att klara det mesta du utsätter den för.


Vitamix Ascent A3500i

Bästa blender enligt tester

80 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute
4.5 av 5 stjärnor hos det brittiska magasinet BBCgoodfood.com
3.5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
Rekommenderas av det amerikanska magasinet Bloomberg.com
Rekommenderas av det amerikanska magasinet Businessinsider.com
Rekommenderas av det amerikanska teknikmagasinet T3.com

Kundfavorit-toppbetygVitamix A3500I Ascent

.
Vitamix Ascent A3500i har testats och recenserats av sex olika expertkällor: Good Housekeeping Institute, BBCgoodfood.com, Cnet.com, Bloomberg.com, Businessinsider.com och T3.com.

Experterna tycker framförallt bra om mångsidigheten och de enkla kontrollerna hos den här blendermodellen, och i slutändan får den fina betyg hos alla källor. Flera av experterna anmärker dock på att maskinen är ganska dyr.

Experterna: Mångsidig blender för många ändamål

Enligt de sex expertkällorna som har testat Vitamix Ascent A3500i är det här en blender med bra funktioner som kan användas till många uppgifter i köket. Experterna från Good Housekeeping Institute framhäver till exempel att blendern tål maskindisk och att den har en hög kapacitet.

Experterna berättar även att prestandan lever upp till deras förväntningar och att bendern klarade sig bra i flera olika tester. Detta är något som både Businessinsider.com och Bloomberg.com också verkar hålla med om. De påpekar dock att det var svårt att få jämnt hackade nötter.

Experterna från BBCgoodfood.com framhäver bland anant att blenderns mångsidighet och många hastighetslägen gör att den fungerar utmärkt i köket.

Designen lyfts dessutom fram som en fördel av både Cnet.com och T3.com. Utformningen gör nämligen inte bara att blendern ser bra ut på bänken, den underlättar även användningen och rengöringen. Vissa experter nämner dock att Vitamix Ascent A3500i är väldigt dyr.

Praktiska funktioner

Vitamix Ascent A3500i har flera praktiska funktioner. Via skärmen kan man till exempel justera hastigheten och pulsfunktionen för att anpassa mixningen till de ingredienser man använder.

Den här blendermodellen har även en inbyggd Self-detect-teknik och mikrochip i botten av kannan. Detta gör att blendern kan användas med flera olika kannor och att programmen automatiskt anpassas till kannan som används.

Blendern är dessutom säker och startar bara om kannan är placerad på rätt sätt. Eftersom att alla kannor tål maskindisk slipper man även diska dem för hand.

Enkla kontroller`unktioner. Där finns till exempel en inbyggd timer som gör att man kan ställa in hur länge blendern ska gå. När man använder timerfunktionen behöver man alltså inte övervaka blendern hela tiden.

När man köper Vitamix Ascent A3500i ingår det en kanna på 2 liter. Om man vill ha fler kannor måste dessa köpas separat.

Specifikationer för Vitamix Ascent A3500i:
🔴 Watt: 1 600
🔴 Antal hastighetslägen: 5
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Kapacitet: 2 liter

Utvalda fördelar med Vitamix Ascent A3500i:
Self-detect-teknik
Inbyggd timer
Fem förinställda program
Justerbar hastighet och pulsfunktion
Kanna på 2 liter

Här kan du se en kort presentationsvideo för Vitamix Ascent A3500i:


Blendtec Designer 625

Bästa blender med klassisk design

✅ 6 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk
✅ 4 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com

Blendtec Designer 625

.
Blendtec Designer 625 har testats av två olika källor och båda två är förtjusta i modellen. Det handlar om Gastromand.dk, en dansk matsajt för män, och det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com.

Blendtec Designer 625 har granskats utifrån åtskilliga testpunkter och modellen får enbart toppbetyg.  Gastromand.dk säger dessutom att modellen klarar av att mixa “ALLT som man sätter i den”

Kraftfull blender med en motor i världsklass

Blendtec Designer 625 har en väldigt klassisk design, med motor och kontrollpanel längst ner samt en genomskinlig löstagbar kanna ovanpå. Modellen är utformad för att kunna mixa alla sorters ingredienser, vilket experterna verkligen anser att tillverkaren lyckats med – det finns så gott som ingen ingrediens som Blendtec Designer 625 inte klarar av.

Resultatet blir en slät och krämig dryck, och man kan med fördel använda Blendtec Designer 625 för att göra både smoothie och soppa samt krossa is. Modellen kan nämligen hantera både varma och kalla ingredienser.

För att kunna mixa även hårda frukter och grönsaker har Blendtec Designer 625 extra kraftiga knivar, som dessutom klarar av nötter och frön.

Motorn är stark med en effekt på 1550 watt, och Blendtec Designer 625 har fyra olika inställningar för att framställa olika sorters flytande kost – soppa, is, juice eller smoothie. Man lägger helt enkelt i de ingredienser man vill ha och trycker sedan på den inställning man föredrar. Man kan även själv välja hastighet utifrån sex olika intervaller.

blendtec625 anmeldelseExperterna konstaterar även att Blendtec Designer 625 är en riktigt snabb blender som på kort tid skapar en dryck med en bra konsistens. De noterar till exempel att det bara tar några sekunder att krossa is och under 20 sekunder att mixa en smoothie.

Blendtec Designer 625 är därmed enkel att använda, och modellens touchskärm har bara ett fåtal knappar man måste tänka på.

Experterna kommenterar även detta, och de anser Blendtec Designer 625 vara väldigt lätt att använda. När man är klar med blendern kan kannan köras i diskmaskinen och kontrollpanelen behöver bara torkas av med en trasa. Blendtec Designer 625 har för övrigt en rymlig kanna med en kapacitet på 2,7 liter, som dessutom är tillverkad av BPA-fri plast.

Här kan du se en kort presentationsvideo för blendern:


MyBlend 3 

Bästa portabla blender

 

För dig som söker en lättanvänd blender är My Blend 3 ett smart val. Den är perfekt för att blanda ihop smoothies på språng eftersom den är sladdlös och inte kräver några uttag eller förlängningar.

 • Trådlös blender
  Många färgval
  Batterikapacitet: 4000mAh

Recension och omdöme av MyBlend 3:

MyBlend 3 blender är ett riktigt bra mixer för att blanda ihop smoothies när du är på språng. Den har en kapacitet på 500 ml, vilket räcker för flera portioner på en gång, och den finns i flera läckra färger som piggar upp vardagen. Bladen är tillverkade av 304 rostfritt stål för maximal hållbarhet och prestanda, och 7V-motorn är tillräckligt kraftfull för att med lätthet krossa fryst frukt och is. MyBlend 3 är också enkel att underhålla: du kan snabbt köra mixern med vatten och lite diskmedel, och sedan skölja av med kallt vatten. Denna modell har dessutom ett drickvänligt lock och är tillverkad av BPA-fri plast, vilket definitivt är ett plus.

FÖRDELAR

 • Stilren design
 • USB-C-kabel ingår
 • BPA-fri plast
 • Blad i rostfritt stål
 • Enkel att rengöra
NACKDEL

 • Större kapacitet hade varit en fördel

Redaktionens omdöme:

MyBlend 3 är en av de snyggast designade smoothie-blenders vi har testat. Denna mixer är verkligen attraktiv, lätt och bärbar. Den har en läcker design som är lätt att underhålla, och en tillhörande USB-C-kabel för att ladda batteriet som har en kapacitet på 4000 mAh. Den enda nackdelen är att kapaciteten hade kunnat vara större, men i allmänhet tycker vi att denna modell presterar riktigt bra, särskilt med tanke på priset. 

Specifikationer:
kapacitet: 500 ml 
vikt: 664 g
4000 mAh 
motor: 7 V
material: BPA-fri plast + blad i 304 rostfritt stål
höjd: 25 cm
diameter: 8,5 cm  


Braun JB 3060

Bästa blender i allround-modell

Testvinnare hos danska Tænk.dk

Braun JB 3060

Braun JB 3060

Braun JB 3060 befinner sig prismässigt i mellanklassen men är ändå en av tre blenders som det danska konsumentrådet Tænk.dk har korat som ”Bäst i test”, även om nästan hälften av de 22 testade blenders är dyrare än denna modell från Braun. Tænk.dk drar slutsatsen att Braun JB 3060´s ljudnivå ligger lite över medel men framhäver också maskinens användarvänlighet och säkerhet. Maskinen utmärker sig även genom att den enkelt kan plockas isär och alla delar tål maskindisk.

Toppmodell enligt danska Forbrugerrådet Tænk

Den mest betydande parametern för utmärkelsen är dock själva blenderförmågan. Tænk.dk ger Braun JB 3060 toppbetyg när det gäller krossning av is och till att blanda smoothies. Krossning av is skapar speciellt problem för en del av de andra modellerna.

Blendern är utrustad med en kniv i rostfritt stål som är enkel att montera ner och rengöra efter användning. Det rekommenderas att rengöra den under rinnande vatten.

Själva kannan har en kapacitet på 1.75 liter och kan rengöras i diskmaskinen efter användning. Modellen är utrustad med 5 hastigheter, inklusive puls och turbofunktion.


Kitchenaid Artisan 5KSB5553

Bästa blender i premiuklassen

Testvinnare hos danska Politiken.dk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

 

Den danska tidningen Politiken fick hjälp av 2 kockar när de testade 10 olika blenders och här blev Kitchenaid Artisan 5KSB5553 den klara vinnaren. Blendern klarade av alla uppgifter utan problem. De olika blenders blev bland annat testade för hur bra de var på att göra soppa, krossa is och pesto, de blev även testade för en rad parametrar som användarvänlighet, ljudnivå med mera.

Speciellt dennas förmåga att krossa is imponerade domarna. Den kraftiga motorn visar inga tecken på överbelastning och samma iakttagelse gäller när det kommer till att göra pesto. Båda dessa discipliner ger en bra indikation på prestandan då billigare och mindre kraftiga blenders kan ha en tendens att fastna med knivarna under arbetet.

Blendern har en motor på 550 watt som både är stark och tystgående. Motorn är utrustad med en intelligent hastighetskontroll. Den har 5 olika hastigheter som tillsammans med pulsfunktionen ger 10 olika kombinationsmöjligheter. Glaskannan rymmer 1,5 liter och tål maskindisk.


Goda råd vid val av blender🌪

Som framgår av artikeln så är pris och effekt (motorns watt) inte helt rättvisande för hur bra en blender är, även om de bästa ligger i den övre delen av prisskalan.BLENDER

Om du redan vet att blendern framför allt ska användas till att blanda relativt mjuka och flytande ingredienser så kan du oftast nöja dig med en relativt billig modell. Ska den däremot användas till att hantera is och större klumpar av frusna bär eller grönsaker så räcker oftast inte en billigare modell till. Här bör du gå efter en av de lite kraftigare och dyrare modeller, eventuellt med utgångspunkt i denna artikel. Annars riskerar du att blendern stannar mitt i arbetet och du blir tvungen att hela tiden övervaka processen.

Om blendern stannar så är det viktigt att snabbt stänga av den och manuellt röra och lossa fastlåsta klumpar, annars kan motorn överhettas.

En annan viktig parameter kan vara rengöringen. Om blendern ska användas ofta så är det viktigt att det är enkelt att montera av delarna. Vissa blenders har inte möjlighet till detta och inta alla blenders tål maskindisk.

Det är också en rätt stor skillnad på hur mycket de väsnas. Oftast är de dyrare modellerna mer tystgående och komfortabla. Om ljudnivån är viktig för dig så bör du se till att den valda modellen uppfyller dina krav. Det är alltid en bra idé att kika igenom tillgängliga tester noga, samtidigt som du kan hitta alla egenskaper och teknisk data direkt på producenternas hemsida.

Om du vill ha en blender för att kunna göra juice och smoothies kanske du även vill läsa vårt smoothie mixer test. Där har vi samlat de smoothie-mixrar som får bäst recensioner av kritikerna. Du kan även läsa vårt råsaftcentrifug test, där vi tar en närmare titt på marknadens bästa råsaftcentrifuger.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


KitchenAid Artisan High Performance Blender

 

KitchenAid Artisan High Performance blender

 

KitchenAid Artisan High Performance Blender har testats och recenserats av både Trustedreviews.com och Good Housekeeping Institute. Den här blendermodellen gick hem hos båda dessa expertkällor och fick i slutändan betyg på 4 av 5 stjärnor respektive 80 av 100 poäng.

De fina betygen motiveras bland annat med att blendern är mångsidig och att den har en fin design. Experterna är däremot inte lika nöjda med priset hos KitchenAid Artisan High Performance Blender. De påpekar nämligen att blendern är ganska dyr.

Experterna: Effektiv och mångsidig blender

Enligt de två expertkällorna som har testat KitchenAid Artisan High Performance Blender är det här en väldigt fin och kraftfull blender.

Experterna från Trustedreviews.com skriver till exempel att blendern är väldigt mångsidig och att den kan användas till en mängd olika ändamål i köket. De framhäver även att blendern arbetar snabbt och att den kan hantera både mjuka och mer krävande ingredienser.

Good Housekeeping Institute har också provat KitchenAid Artisan High Performance Blender. I deras recension kan vi bland annat läsa att blendern kan hantera både varma och kalla ingredienser samt att den är enkel att rengöra. Experterna framhäver även att blendern uppnår goda resultat på bara några få sekunder.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här blendermodellen. De påpekar dock att den är väldigt dyr och att det inte finns några förinställda program.

Kraftfull blender

KitchenAid Artisan High Performance Blender är en kraftfull blender med en motoreffekt på 1800 watt.

Tack vare den effektiva motorn kan blendern hantera många olika ingredienser, till exempel kärnor, grönsaker, is och nötter. Med den här modellen kan man därför göra allt från puréer och såser till smoothies och efterrätter. Blendern kan dessutom användas med både varma och kalla ingredienser.

KitchenAid Artisan High Performance Blender har dessutom en specialdesignad stålkniv med blad som krossar de flesta ingredienser. Den här blendern kan därför mixa det mesta utan att man får några problem med klumpar eller liknande.

På fronten av blendern finns det två knappar och ett kontrollvred som används för att styra maskinen. Knapparna används för att starta och stänga av maskinen samt kontrollera pulsfunktionen medan kontrollvredet styr hastigheten. Det finns totalt nio olika hastighetsinställningar.

Rymlig blender och enkel rengöring

KitchenAid Artisan High Performance Blender har en rymlig kanna med en kapacitet på 1,75 liter. Med den här modellen kan man alltså utan problem förbereda mat eller dryck till hela familjen. Kannan är dessutom BPA-fri och har även mängdmarkeringar som gör det enkelt att mäta upp de olika ingredienserna.

När man använder blendern förseglas locket helt. Det går dock fortfarande att tillsätta nya ingredienser. Sist men inte minst är KitchenAid Artisan High Performance Blender enkel att rengöra. Många av blenderns löstagbara delar kan nämligen köras i diskmaskinen.

Specifikationer för KitchenAid Artisan High Performance Blender:
🔴 Watt: 1 800
🔴 Antal hastighetslägen: 9
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Kapacitet: 1,75 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan High Performance Blender:
Motoreffekt på 1 800 watt
Nio hastighetslägen
Löstagbara delar tål maskindisk
Enkla kontroller
Kanna med mängdmarkeringar

 


Vitamix Professional 750

✅ Rekommenderas av den engelska tidningen Theindependent.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 stjärnor hos Techgearlab.com
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos brittiska Goodhousekeeping.com

Vitamix_Pro_750_blender

.
Vitamix Professional 750 har testats av fyra olika testpaneler så det är ingen tvekan om att samtliga aspekter hos modellen har granskats noggrant.

Testpanelerna som har provat blendern kommer från Theindependent.co.uk, testsajterna Goodhousekeeping.com och Trustedreviews.com samt tekniksajten Techgearlab.com.

Alla verkar eniga om att Vitamix Professional 750 är en otroligt välfungerande blender, och modellen får enbart toppbetyg.

Vitamix Professional 750 ser ut som en klassisk blender med motor och kontrollpanel längst ner och den löstagbara, genomskinliga kannan ovanpå. Modellen är dock även väldigt elegant och väger mycket.

Kraftfull blender för daglig användningvitamix-blender

Experterna menar att Vitamix Professional 750 är ett bra val för konsumenten som är ute efter en kraftfull blender som ska användas varje dag eller en blender för hela familjen. Modellen är ganska dyr, men motorn på 1400 watt är stark och kannan rymmer hela 1,9 liter, vilket gör att modellen passar för en hel familj samt när man får gäster.

Vitamix Professional 750 är en mångsidig blender som kan användas till flera olika ändamål.

Experterna förklarar att modellen kan krossa både is och frysta bär, mixa stora bitar frukt och grönsaker samt mixa hårda nötter.

En av marknadens snabbaste modeller

Enligt experterna tillhör den här modellen både marknadens största och snabbaste blenders, och man får en slät och krämig dryck på bara ett par sekunder.

Vitamix Professional 750 är försedd med fem smarta förprogrammerade inställningar för att göra en perfekt soppa, smoothie, puré eller glassdessert. Därutöver har den även ett smart rengöringsprogram där man bara behöver hälla hett vatten i kannan, tillsätta diskmedel och starta programmet för att modellen ska rengöra sig själv efter användning. Detta tar ungefär en halv minut och sedan kan vattnet hällas ut och kannan torkas av.

Här kan du se Vitamix egna presentationsvideo för blendern:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka blender / mixer är bäst i test?

Blendtec Designer 625, Vitamix Professional 750, Braun JB 3060, Magimix Le Blender / 11610 och Kitchenaid Artisan 5KSB5553

🤓 Hur testas blendrar?

Blendrarna har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.

🤔 Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.


Test av blender – Dessa tester har vi genomgått:

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk.dk genomförde 2014 ett test av 14 olika blenders. I testet la man speciellt mycket vikt på blenderns förmåga att göra klumpfria smoothies, och även krossning av is var en tung parameter. Andra viktiga parametrar var användarvänlighet och ljudnivå. De har dock testat och undersökt flera andra specifika parametrar. Du kan själv läsa hela testet på Tænk.dk, men var uppmärksam på att det krävs ett abonnemang för att få obegränsad åtgång. Man kan även köpa testet för ett mindre belopp.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön testade 2013 22 olika blenders. Testet är ganska nyanserat och uppdelat i huvudområdena blandning, användarvänlighet, kvalitet och ljudnivå. Varje huvudområde är indelat i en rad mer specifika underområden och du kan se en specifik bedömning av varje produkt. Du kan läsa hela Råd & Röns test online, men det kräver dock ett abonnemang.

Klikk.no 🇳🇴
Det norska magasinet Klikk.no har i samarbete med kokboksförfattaren Jan Iver Nykvist testat 9 olika modeller. Han har speciellt lagt fokus på blenderns motor, som enligt hans erfarenhet är avgörande för ett bra resultat. Enligt Jan Iver Nykvist är det speciellt frusna bär som skapar problem för de billigare modellerna. De kan ha en tendens till att fastna och överhettas om det inte är tillräckligt med kraft i motorn. Artikeln är helt gratis och kan läsas här.

Bergens Tidende 🇳🇴
2015 publicerade den norska tidningen Bergens Tidende ett test med 6 populära modeller. Testet visar med all tydlighet att det varken är priset eller effekten som är avgörande för ett bra resultat. Modellerna i testet är inte bland de billigaste men det är ändå en stor skillnad på priserna. Du kan läsa artikeln helt gratis på tidningens hemsida.

Politiken 🇩🇰
Den danska tidningen Politiken publicerade 2013 en artikel där de testade 10 olika modeller i alla olika prisklasser och märken. Testet gjordes i samarbete med Christian Fentz och Martin Webb som båda är utbildade kockar och dessutom lärare på Hotell och Restaurant skolan i Köpenhamn. De 10 modellerna blev testade tillsammans med skolans elever och resultatet visar ett samband mellan pris och resultat, men att priset inte alltid är kopplat till kvalitet. Du kan läsa hela artikeln på tidningens hemsida, men det kräver att du har ett abonnemang.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Den stora brittiska konsumenttidningen Good Housekeeping Institute har låtit sina produktexperter prova Vitamix Professional 750. I granskningen får blendern 4,5 av 5 stjärnor och testpanelen har skapat en översikt över modellens för- och nackdelar. Du kan läsa hela deras recension här.

Good Housekeeping Institute har även testat och recenserat Vitamix Ascent A3500i och KitchenAid Artisan High Performance Blender.

Du kan läsa hela recensionen av Vitamix Ascent A3500i här.

Du kan läsa hela recensionen av KitchenAid Artisan High Performance Blender här.

Dinside.no 🇳🇴
Den stora norska nyhetssajten Dinside.no testar ofta olika produkter och har även en egen sektion för produkttester – Testpilot. Här låter tidningen olika konsumenter, som de kallar för testpiloter, prova produkterna, och tidningen har bland annat testat Wilfa Raw Fuel.

I undersökningen har tio testpersoner provat blendern, och i slutändan rekommenderar samtliga testpiloter produkten och ger den ett sammanställt betyg på 9,4 av 10 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.

Teknisk Ukeblad 🇳🇴
En norsk veckotidning med fokus på teknik. De förser huvudsakligen det norska folket med tekniknyheter men genomför även produkttester emellanåt.

En av tidningens journalister har provat blendern Wilfa Raw Fuel och sedan skrivit en mycket detaljerad artikel som tar upp modellens för- och nackdelar. Du kan läsa hela recensionen på Teknisk Ukeblads hemsida.

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com är en amerikansk tekniktidning som behandlar många olika områden inom teknikvärlden. Här finns både nyheter, guider, artiklar, tester, forum och videor, och Cnet.com har bland annat provat Blendtec Designer 625. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Cnet.com har även testat Vitamix Ascent A3500i och gett modellen ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand är en dansk tidning som riktar sig till män och skriver ur ett manligt perspektiv. De behandlar allt som rör gastronomi, och det kan handla om allt från mattrender, recept, restauranger och kokböcker till köksredskap. Gastromand har här testat Blendtec Designer 625  och du kan läsa hela bedömningen här.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com är en internationell tekniksajt, med huvudkontor i USA, som i första hand provar, testar och bedömer olika konsumentprodukter inom elektronik och teknik. Techgearlab.com ser till att skriva objektiva och noggranna recensioner som konsumenterna lätt ska kunna förstå och använda som en guide till nya produkter. Här har Techgearlab.com provat blendern Vitamix Professional 750. Om du vill läsa mer hittar du hela recensionen på deras hemsida.

Theindependent.co.uk 🇬🇧
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. Den behandlar ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men där finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat olika blenders och hittat de tio bästa modellerna. Klicka på den här länken för att läsa hela undersökningen på deras hemsida.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com är en brittisk testportal som utför en mängd expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att ge sina besökare den bästa och mest aktuella kunskapen om produkterna och se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat Vitamix Professional 750. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Trustedreviews.com har även testat KitchenAid Artisan High Performance Blender och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

BBCgoodfood.com 🇬🇧
Det brittiska magasinet BBCgoodfood.com skriver om allt som har med mat att göra och tillhandahåller både recept, guider och recensioner av olika köksprodukter. De har bland annat provat blendermodellen Vitamix Ascent A3500i och gett den ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Bloomberg.com 🇺🇸
Bloomberg.com är ett amerikanskt magasin som specialiserar sig på finansvärlden. De skriver dock även recensioner av olika konsumentprodukter och har bland annat testat blendermodellen Vitamix Ascent A3500i. Denna granskning slutade med att modellen fick en rekommendation av experterna. Om du vill läsa hela deras recension hittar du den här.

Businessinsider.com 🇺🇸
Det amerikanska magasinet Businessinsider.com behandlar nyheter från både in- och utland. De utför även tester och skriver recensioner av olika konsumentprodukter. Businessinsider.com har till exempel provat Vitamix Ascent A3500i och rekommenderar i slutändan blendermodellen till sina läsare. Du kan läsa hela recensionen här.

T3.com 🇺🇸
Det amerikanska teknikmagasinet T3.com förser sina läsare med teknikrelaterade artiklar, guider och goda råd. De testar även konsumentprodukter och har till exempel granskat några av marknadens bästa blendermodeller. I undersökningen provade de bland annat modellen Vitamix Ascent A3500i. Du kan läsa hela recensionen här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta