Blender - Bäst i test: Här är konsumenternas bästa mixers & blenders

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: april 9, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Hoppa direkt till produkterna Blender - Bäst i test: Här är konsumenternas bästa mixers & blenders

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Bosch VitaBoost MMBH6P6B är utsedd till bäst i test blender hos pricerunner.

Om du är på jakt efter en ny blender kan det vara svårt att veta vilken som är mest värd att investera i. Även om en blender har en ganska enkel konstruktion så är det stor skillnad på prestanda och pris hos olika modeller på marknaden. Läs mer här och få en överblick över vilken blender som har klarat sig bäst på olika testsidor.

Blendern är ett mycket allsidigt köksredskap och kanske den köksmaskin som oftast står längst fram i skåpet eller permanent på köksbänken. Funktionen är relativt simpel: botten av behållaren är utrustad med roterande knivar som både krossar, hackar och blandar ingredienser.

Ändå kan det vara en stor skillnad på maskinernas prestanda där primärt motorkraften är essentiell. Det finns också en lång rad andra parametrar som spelar en viktig roll när blendern ska användas. I denna artikel ser vi lite närmare på några bäst i test blenders som har testats och fått positiv kritik av konsumentmagasin och olika tidningar.

Senast ändrad:

Den 11/01/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa mixrar genom att lägga till Nutribullet Pro, en kraftfull mixer för smoothies på språng, och Ninja Foodi CB350EU, en mångsidig tre-i-ett-mixer med sex förinställda program.

Tidigare ändringar:

4. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av blenders i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

30. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Blender Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda blenders

Bosch VitaBoost MMBH6P6B - kraftfull bäst i test blender för större familjer

Bäst i test blender hos Pricerunner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch VitaBoost MMBH6P6B:

 • Stor kapacitet på 2,5 liter, idealisk för större mängder
 • Snabba resultat med över 30 000 varv/minut
 • Utrustad med sex knivblad

Konsumentmagasinets omdöme

Bosch VitaBoost bäst i test mixer är en kraftfull maskin på 1600 watt som garanterat ger jämna och snabba resultat. Den är lätt att använda; med en enda knapptryckning och dess många funktioner tillsammans med den kraftfulla motorn krossar den tuffa ingredienser på nolltid. Mixern har dock några nackdelar, och en av dem är att plastbehållaren tenderar att absorbera lukt över tid. Dessutom är den inte riktigt lämplig för mindre portioner eftersom ingredienserna hamnar på kanterna och mixern då blir tom.

Däremot, på grund av mixerns höga effekt och kapacitet, användbara förprogrammerade inställningar och goda recensioner från expert- och användaromdömen, tror vi att detta är ett bra val för de flesta hushåll, vilket är anledningen till att vi tog med den på vår lista och rekommenderar den till dig som är ute efter en högkvalitativ mixerstav.

Fördelar

 • Lätt att hantera
 • Automatiskt program för rengöring
 • Blandar även hårda och stora ingredienser väl
 • Tack vare motorn på 1600 watt får man jämna resultat snabbt
 • Smidiga och snabba resultat

Nackdelar

 • Plastkoppen tenderar att absorbera lukt
 • Inte lämplig för små portioner

Den här mixern från Bosch är en kraftfull och snabb apparat som kan komma upp i 30 000 varv per minut vilket gör det möjligt för dig att laga dina favoritrecept snabbt och med minimal ansträngning. Mixern är det perfekta valet för större familjer som på kort tid behöver förbereda stora mängder mat, till exempel smoothies, juicer, varma soppor och krämer. Den här modellen kommer att uppfylla din krav för en mixer utan att göra uppoffringar i fråga om prestanda.

Recension: En detaljerad recension av Bosch VitaBoost MMBH6P6B

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Ström: 1600 W
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Kontrolltyp: Rattkontroll/flippomkopplare
 • Pulsfunktion
 • Mått (BxDxH): 20 x 22,5 x 50 cm
 • Vikt: 5,36 kg
 • Antal program: 6
 • Material: Plast

Motor med en hastighet på upp till 45 000 varv per minut
Den här kraftfulla apparaten är utrustad med sex knivblad, så att du har all den kraft och variation du behöver för att laga dina favoritrecept. Mixern har dessutom en vridbar hastighetsväljare som gör att du har full kontroll över textur och blandning. Motorn har en kraftfull effekt på 1 600 watt och en motorhastighet på upp till 45 000 varv per minut.

På grund av den höga effekten har den inga problem med att mixa allt från krämiga texturer som smoothies, glass, soppor, barnpuréer till hårdare ingredienser som nötter eller is.

Stor behållare på 2,5 liter
En annan bekvämlighet med denna mixer är den stora två-liters behållaren som är tillverkad av Tritan-material som är BPA-fritt, vilket gör den säker för livsmedelsberedning. Kapaciteten är större jämfört med marknadens genomsnitt och kommer att kunna användas för att mixa frukter, cocktails eller smoothies för sex eller fler personer.

VitaBoost levereras med sex förprogrammerade inställningar; smoothies, soppor, såser, is och shake. Modellens sjätte program är en automatiskt rengöringsfunktion som gör det möjligt att enkelt rengöra bladen, vilket gör att din mixer hålls i toppskick. Addera bara lite vatten och diskmedel i kannan, tryck på knappen, så rengörs den snabbt och enkelt.

Vad säger användare och experter om Bosch VitaBoost MMBH6P6B? 

VitaBoost fick ett pris som bäst i test på Pricerunner som konstaterade att detta är ”en mixer utrustad med många olika funktioner som gör det möjligt för att användaren att göra allt från att mixa kalla soppor och smoothies, till att använda specialprogram för exempelvis såser”. De nämnde dock att den har en hög ljudnivå som eventuellt kan väcka dina grannar tidigt på morgonen.

Vi vill också nämna att mixern fick en bra recension på Testfamilien.dk som testade den i fyra veckor och betygsatte den utifrån användningsvärde, hållbarhet, pris och kvalitet. De var nöjda med alla aspekter och sa att den var stabil och mycket kraftfull när de mixade frysta bär och andra frukter till frukost.

Enligt användaromdömen på olika webbshoppar har mixern fått ett imponerande betyg på 4,8/5 och 4,5/5 på Amazon. De uppmärksammade den enorma kannan, den robusta konstruktionen, den snabba prestandan och de homogena och krämiga blandningar som de fick som resultat när de använde den.

Mer om Bosch VitaBoost MMBH6P6B

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Ström: 1600 W
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Kontrolltyp: Rattkontroll/flippomkopplare
 • Pulsfunktion
 • Mått (BxDxH): 20 x 22,5 x 50 cm
 • Vikt: 5,36 kg
 • Antal program: 6
 • Material: Plast

Nutribullet Pro - kraftfull och användarvänlig mixer

Bästa mixern för smoothies på språng

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nutribullet Pro:

 • Effekt på 900 watt
 • Turbo-extraktionsblad
 • Portabel design

Konsumentmagasinets omdöme

Trots att mixern endast har en hastighetsinställning tycker vi att den förenklar användningen utan att kompromissa med varken kraft eller effektivitet. Mixerns anmärkningsvärda förmåga att pulverisera en mängd olika ingredienser – från seg grönkål till frysta frukter och nötter – till släta, jämnt mixade blandningar, bevisar apparatens höga prestanda.

Fördelar

 • BPA-fria plastmuggar av hög kvalitet
 • Lämplig för shakes
 • Enkel att rengöra
 • Kan hantera varma ingredienser
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Endast en hastighetsinställning
 • Inte lämplig för stora portioner

Mixern Nutribullet Pro levereras med extraktionsblad i rostfritt stål som, med hjälp av en revolutionerande cyklonisk rörelse, enkelt bryter ner även de tuffaste ingredienserna. Turbo-extraktionsbladen snurrar 25 000 gånger per minut och säkerställer att alla ingredienser blandas smidigt – allt från nötter till frysta frukter.

Recension: En detaljerad recension av Nutribullet Pro

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Effekt: 900 W
 • Antal program: 2
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Mått: 14 x 37 x 17 cm
 • Vikt: 1,7 kg

Kraftfull och effektiv mixning

Mixern Nutribullet Pro konkurrerar med avancerade mixrar från varumärken som Vitamix och Blendtec, men erbjuder samma prestanda till ett mer konkurrenskraftigt pris. Mixern är utrustad med en motor på 900 watt, vilket gör den både snabbare och starkare än dess föregångare som hade en motor på 600 watt. Mixerns utmärkande kapacitet är att den problemfritt kan mixa hela och fylliga livsmedel som nötter, frön, hårda frukter och grönkål. Det enda du behöver göra är att ladda apparaten, trycka, vrida och voilà – den är igång med att skapa näringsrika shakes och smoothies.

Slitstark och praktisk design

Det vi särskilt uppskattar med mixern Nutribullet Pro är de högkvalitativa och BPA-fria plastbehållarna. De är inte bara slitstarka, utan också otroligt robusta. Eftersom basstationen är enkel att rengöra med bara en fuktig trasa och milt rengöringsmedel är mixern ett praktiskt val för daglig användning.

Trots att vi gillar Nutribullet Pro för dess effektivitet och kraft, är det viktigt att notera att den är utformad för maximalt två portioner. Detta innebär att den är kompakt och bärbar, vilket gör den idealisk för små, snabba förberedelser, men inte för stora portioner.

Vad säger användare och experter om Nutribullet Pro?

Efter noggrann granskning av ett flertal recensioner kan vi konstatera att mixern Nutribullet Pro utmärker sig både vad gäller prestanda och användarvänlighet. TheSpruceEats.com skriver att mixern utan problem kan mixa en blandning av bär, grönkål, frysta bananer och jordnötssmör på knappt 60 sekunder.

HomesAndGardens.com berömmer mixern Nutribullet Pro för dess praktiska drickslock som smidigt klickas på plats. Experterna menar att detta gör mixern idealisk för att bära med sig i väskan utan att behöva oroa sig för spill. Användarna framhåller mixerns snabba och enkla rengöringsprocess – det är bara att skölja och torka. Detta, i kombination med dess kapacitet att mixa ingredienser till otroligt jämna konsistenser, förstärker dess position som ett toppval på marknaden för både effektivitet och användarvänlighet.

Mer om Nutribullet Pro

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Effekt: 900 W
 • Antal program: 2
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Mått: 14 x 37 x 17 cm
 • Vikt: 1,7 kg

MyBlend 3 - smart blender att ta med sig i farten

Bästa blender i portabel storlek

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på MyBlend 3:

 • Sladdlös design idealisk för smoothies när du är på språng
 • Mycket kraft för att krossa is och frusen frukt
 • Praktiskt drickbart lock

Konsumentmagasinets omdöme

MyBlend 3 är en av de snyggast designade smoothie-blenders vi har testat. Denna mixer är verkligen attraktiv, lätt och bärbar. Den har en läcker design som är lätt att underhålla, och en tillhörande USB-C-kabel för att ladda batteriet som har en kapacitet på 4000 mAh. Den enda nackdelen är att kapaciteten hade kunnat vara större, men i allmänhet tycker vi att denna modell presterar riktigt bra, särskilt med tanke på priset.

Fördelar

 • Stilren design
 • USB-C-kabel ingår
 • BPA-fri plast
 • Blad i rostfritt stål
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Större kapacitet hade varit en fördel

För dig som söker en lättanvänd blender är My Blend 3 ett smart val. Den är perfekt för att blanda ihop smoothies på språng eftersom den är sladdlös och inte kräver några uttag eller förlängningar.

Mer om MyBlend 3

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,5 L
 • Vikt: 664 g
 • Material: BPA-fri plast + blad i rostfritt stål
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Ström: 7 V
 • Kontrolltyp: Knappar
 • Mått (BxDxH): 25 cm / 8,5 Ø cm

MyBlend 3 blender är ett riktigt bra mixer för att blanda ihop smoothies när du är på språng. Den har en kapacitet på 500 ml, vilket räcker för flera portioner på en gång, och den finns i flera läckra färger som piggar upp vardagen. Bladen är tillverkade av 304 rostfritt stål för maximal hållbarhet och prestanda, och 7V-motorn är tillräckligt kraftfull för att med lätthet krossa fryst frukt och is.

MyBlend 3 är också enkel att underhålla: du kan snabbt köra mixern med vatten och lite diskmedel, och sedan skölja av med kallt vatten. Denna modell har dessutom ett drickvänligt lock och är tillverkad av BPA-fri plast, vilket definitivt är ett plus.

Läs mer om MyBlend 3

Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU - mångsidig mixer med sex förinställda program

Konsumentmagasinets rekommendation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU:

 • Tre funktioner i ett format
 • Smart Torque-motor på 1 200 watt
 • Auto-iQ-läge med sex förinställda program

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår omfattande analys av mixern Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU kan vi konstatera att den framstår som en mångsidig och kraftfull apparat bland konkurrenterna. Vi anser att mixerns förmåga att hantera en mängd olika uppgifter – från att mixa smoothies och knåda deg, till att krossa is till en snöliknande konsistens – gör den till ett nästan oumbärligt köksverktyg.

Trots att Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU tenderar att vara något högljudd under drift, anser vi att denna mindre nackdel kompenseras av dess exceptionella prestanda. Mixern arbetar kraftfullt och effektivt, vilket gör att en något högre ljudnivå är ett lågt pris att betala för den bekvämlighet och kvalitet som den erbjuder. Den robusta mixningen, i kombination med det användarvänliga gränssnittet och bekvämligheten med diskmaskinssäkra komponenter, gör den verkligen tilltalande. Vidare erbjuder dess tre-i-ett-funktionalitet mångsidighet och effektivitet när det gäller att leverera jämna, konsekventa resultat – oavsett ingrediensernas karaktär. Detta ger den en välförtjänt topplacering i vår lista av marknadens bästa mixrar.

Fördelar

 • Mångsidig användning
 • Diskmaskinssäkra tillbehör
 • Tio hastighetsinställningar
 • Snygg design
 • Mycket vassa blad som effektivt skär igenom frukt och is

Nackdelar

 • Något högljudd
 • Plastigt, men robust hölje

Mixern Ninja Foodi 3-i-1 CB350EU har en SmartTorque-motor med en robust effekt på 1 200 watt. Den har dessutom ett högt varvtal som säkerställer att även de tuffaste ingredienserna mixas. Mixern levererar jämna blandningar utan igensättning eller avbrott – oavsett om det bearbetar stora frukter eller kompakta grönsaker.

Recension: En detaljerad recension av Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU

Specifikationer

 • Kapacitet: 2100 ml
 • Effekt: 1200 W
 • Antal program: 6
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått: 21,4 x 37 x 20,8 cm
 • Vikt: 3,7 kg

Mångsidig tre-i-ett-funktionalitet

Mixern Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU är ett kraftpaket för köket som med sin mångsidighet är särskilt användbar för familjer som älskar att experimentera. Den multifunktionella designen inkluderar:

En stor behållare på 2,1 liter som kan användas till allt från smoothies till degknådning. Detta gör mixern lämplig för att baka såväl som att skapa drycker.

En kopp på 700 milliliter som är perfekt för enstaka portioner. Du kan blanda sammetslena såser och ta med smoothies på språng med det läckagesäkra locket.

En mindre behållare på 400 milliliter som är hemligheten bakom snabba, utsökta dippsåser och bredbara pålägg.

Smarta och intuitiva funktioner

Mixern Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU erbjuder unika funktioner. I det manuella läge kan du välja mellan tio hastigheter som ger dig exakt kontroll i upp till 60 sekunder. Det som verkligen utmärker mixern är emellertid dess Auto-iQ-läge som med sex förinställda program – ”Blender”, “Crush”, “Mix”, “Puree”, “Chop” och “PowerMix” – eliminerar eventuella gissningar. Programmen är speciellt utformade för olika ingredienser, vilket garanterar optimala resultat med minimal ansträngning från din sida.

Slutligen ser den omarbetade basen med ett nytt reglage inte bara snygg ut, utan förbättrar också användningen. Denna designuppdatering gör hanteringen av apparaten mer intuitiv.

Vad säger användare och experter om Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU?

Efter att ha tagit del av olika granskningar och recensioner kan vi konstatera att mixern Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU lovordas av både experter och användare för sin exceptionella funktionalitet. I TechRadar.com:s granskning testades mixerns ”Blend”-läge, och resultatet blev en perfekt flytande smoothie på spenat, ananas, yoghurt, äppeljuice och banan. I granskningen testade panelen även att skapa en smoothiebowl, vilket Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU klarade på bara 30 sekunder med det dedikerade tillbehöret. Detta understryker mixerns effektivitet och mångsidighet när det gäller att hantera en mängd olika uppgifter.

Användarna framhåller mixerns förmåga att, utan problem, pulverisera även de tuffaste ingredienserna – från frysta frukter till bladgrönsaker – till släta, krämiga blandningar på nolltid. Både experter och användare lyfter fram det hållbara plasthöljet, som kombinerar en robust konstruktion med en elegant design.

Mer om Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU

Specifikationer

 • Kapacitet: 2100 ml
 • Effekt: 1200 W
 • Antal program: 6
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått: 21,4 x 37 x 20,8 cm
 • Vikt: 3,7 kg

Magimix Le Blender / 11610 - Tyst blender bäst i test

Rekommenderas av PriceRunner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Magimix Le Blender / 11610:

 • 4 i 1-design med mångsidigt förinställt automatiskt program
 • Turbo Pulse-program för de mest krämiga strukturerna
 • Inställning för automatisk rengöring

Fördelar

 • Värmebeständig glaskanna
 • Tyst drift
 • Håller temperaturen så att inga näringsämnen går förlorade
 • Kan demonteras helt och hållet för att rengöras

Nackdelar

 • En lite tung kanna

Svenska Råd & Rön ger Magimix Le Blender /11610 toppbetyg i deras test där testade 22 olika blenders. Magimix är känd för att tillverka några av marknadens bästa hushållsapparater. Detta lever även denna blender upp till då den lovprisas för sin kvalitet och prestanda.

Mer om Magimix Le Blender / 11610

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,8 L
 • Vikt: 4,8 g
 • Material: Plast, glas
 • Antal program: 4
 • Antal hastighetsinställningar: 4
 • Ström: 1300 W
 • Mått (BxDxH): 16,5 x 16,5 x 40,5 cm
 • Kontrolltyp: Knappar

En av de få nackdelar som båda pekar på är rengöringen av själva kniven, som inte tål maskindisk. Detta gäller dock de flesta knivarna på marknaden. Å andra sidan så är dom också eniga i att användningen är mycket bra och att den är väl lämpad för både vänster- och högerhänta. Testmagasin är också överens om att blendern är mycket bra på krossa is och att blanda smoothies och att den är väldigt tystgående.

Blendern är utrustad med en glaskanna som har en kapacitet på 1,8 liter. Kannan tål maskindisk. Den har 5 hastigheter och 4 olika program för tillberedning av smoothies, efterrätter, soppor eller iskrossning. Motorn har en effekt på hela 1200 watt vilket ger den tillräckligt med kraft för att klara det mesta du utsätter den för.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Blendtec Total Blender Classic - en allmänt bra blender bäst i test

Mixer - Bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Blendtec Total Blender Classic :

 • Många olika funktioner, bland annat manuell 10-växlad manuell styrning
 • Automatiska avstängningsfunktioner
 • Användarvänlig LCD-display

Konsumentmagasinets omdöme

Den här Blendtec-modellen är definitivt en av de mest imponerande apparaterna i sin kategori. Den har inte bara åtta års garanti på motorn, en diskmaskinssäker mixerkanna och en stabil bas, utan är också tillräckligt kraftfull för att mixa hårda ingredienser. En nackdel som användarna noterade med den här produkten var att den kan vara lite högljudd på grund av den höga effekten.

Några användare noterade också att att plastbehållaren riskerar att bli fläckig med tiden om du blandar mycket såser och använder ingredienser som chilipeppar och tomater, som kan orsaka orangeröd missfärgning. Sett på det stora hela däremot, tack vare mixerns exceptionella testvinnande resultat och höga betyg på nätet, rankar vi den högt på vår lista då vi anser att det är en effektiv och pålitlig maskin som bör uppfylla dina krav i köket i många år framöver.

Fördelar

 • Kannan till mixern är diskmaskinssäker
 • Automatisk avstängning som förhindrar överhettning
 • Lättläst LCD-display
 • Garanti på motorn i åtta år
 • Stabil på bänkskivan

Nackdelar

 • Bullrig på grund av den kraftfulla motorn
 • Plastbehållaren kan få fläckar med tiden

Blendtec Total Blender Classic erbjuder många olika funktioner för att få den perfekta mixen av ingredienser utan att du behöver oroa dig för att mixa för mycket. Den här kraftfulla mixern styrs manuellt med tio hastigheter och sex förprogrammerade cykler, vilket ger dig total kontroll över användningen. Oavsett om du gör smoothies, soppor, dippar eller krossar is ger den här multifunktionella mixern jämna resultat med en enda knapptryckning.

Recension: En detaljerad recension av Blendtec Total Blender Classic

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1560 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Vikt: 4 kg
 • Antal program: 6
 • Material: Stål, glas
 • Kontrolltyp: Knappar
 • Mått (BxDxH): 20,3 x 17,8 x 38,1 cm

Upplyst LCD-timerdisplay och tio hastighetsinställningar
Tack vare en kapacitet på 1,8 liter är den här mixern ett utmärkt val för hushåll på tre till fyra personer som ofta förbereder blandade drycker, dippar, soppor och såser. Motorn på 1 560 watt driver enkelt igenom alla ingredienser och ser därför till att du kan blanda dina favoritsmaker på nolltid. Som vi tidigare har nämnt har mixern tio hastighetsinställningar som gör det möjligt att åstadkomma olika resultat.

Till exempel kan du göra en lätt smoothie på den högsta hastigheten, en sås på en medelhastighet eller en guacamole-dipp på en låg hastighet. Den har också en LCD-display och touchknappar, samt ett automatiska rengöringsprogram som gör den övergripande användningen av apparaten mycket enkel och tidseffektiv.

Sex mixningsfunktioner och en pulsknapp
Den här kraftfulla mixern är utformad för att hantera nästan alla mixeruppgifter du kan tänka dig och har därmed sex förprogrammerade inställningar – Smoothie, Juice, Hot Soup, Batter, Ice Cream och Ice Crush. En annan bra funktion är pulsknappen som kan användas när du behöver korta kraftiga stötar med optimal hastighet.

Den är bra att använda för att uppnå tjock konsistens, tina frysta ingredienser och för att hantera livsmedel av större storlek. Dessutom kan den värma upp soppor och drycker genom bladets friktionsvärme på sex minuter, eller mindre. När du är klar med att mixa stängs apparaten automatiskt av och förhindrar på så sätt att mixern överhettas. Oavsett om du gör dagliga smoothies eller underhåller gäster med en iskall dryck en varm sommardag, kommer den här högpresterande mixern att underlätta för din matlagning.

Vad säger användare och experter om Blendtec Total Blender Classic?

Bland användarna har mixern fått ett betyg på 4,7/5 på Amazon tillsammans med Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker. Användarna har bland annat nämnt att mixern “blandar grönkål och chiafrön felfritt”, “blandar allting perfekt för en smoothie” och är “otroligt lätt att rengöra”.

Dessutom är produkten näst bäst i test på Nymag, där den fick ett särskilt pris; Bästa mixer i budgetklassen. Den var tredje bäst i testet på Tomsguide som konstaterade att det är den bästa mixern för smoothies då den “är exceptionellt skicklig på att mixa frysta bär, bananer, proteinpulver och is”.

Mer om Blendtec Total Blender Classic

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1560 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Vikt: 4 kg
 • Antal program: 6
 • Material: Stål, glas
 • Kontrolltyp: Knappar
 • Mått (BxDxH): 20,3 x 17,8 x 38,1 cm

Vitamix Explorian E310 - bra bäst i test mixer för små mängder

Bästa kompakta Vitamix-blender

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Vitamix Explorian E310 :

 • Perfekt för att blanda medelstora partier för små familjemåltider
 • Ultravassa blad av rostfritt stål
 • Variabelt varvtal + puls

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Explorian E310 ett bra val för dem som söker en kraftfull men ändå visuellt tilltalande mixer. Den gör ett snabbt jobb med smoothies då den mixar dem på mindre än en minut och är samtidigt stabil under hela tiden. Den här mixern har dock inga förprogrammerade inställningar som vissa andra modeller som finns på marknaden har, så du måste förlita dig på den manuella styrningen.

Dessutom kan dess nedre icke-avtagbara blad i botten göra det svårare att rengöra varje hörn, men som vi nämnde bör detta inte vara ett problem tack vare den självrengörande funktionen. Sammanfattningsvis, är det som Tomsguide konstaterade, en utmärkt modell för mindre portioner med dess kapacitet på 1,4 liter. Eftersom den utmärkte sig i många tester på internet tycker vi att den förtjänar en plats på vår lista.

Fördelar

 • Visuellt tilltalande
 • Gör smoothies på mindre än en minut
 • Står stabilt när den mixar
 • Bra konstruktionskvalitet
 • Uppvärmning av bladets friktion

Nackdelar

 • Inga förprogrammerade inställningar
 • Icke-avtagbara blad

Den här kraftfulla mixern kan göra alla typer av blandningar; allt från smoothies och såser till soppor och puréer, tack vare dess rattutformade kontroll med tio hastigheter. Explorian E31 tar inte heller upp mycket disk- eller förvaringsutrymme. Den är i perfekt storlek för ett hushåll på en till tre personer som letar efter en manuell mixer av hög kvalitet.

Recension: En detaljerad recension av Vitamix Explorian E310

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,4 L
 • Ström: 1400 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Antal program: 4
 • Kontrolltyp: Tryckknappar
 • Pulsfunktion
 • Mått (BxDxH): 20 x 28 x 45,7 cm
 • Vikt: 4,76 kg
 • Material: Tritan (BPA-fri plast)

Passar för medelstora portioner och tillagning av omfattande recept
Den här otroliga apparaten har en effekt på 1 200 watt, vilket gör att den enkelt kan mixa hårda och mjuka ingredienser. Dess behållare på 1,4 liter är perfekt för att göra medelstora portioner och servera tre till fem personer på en gång. Du kan exempelvis göra dina egna bredbara pålägg, som hummus eller jordnötssmör av nötter och frön – vilket ger dig en fantastisk möjlighet att prova unika recept!

Med en innovativ pulsfunktion som ger extra styrning och precision kan du dessutom enkelt hacka ingredienser eller knåda degar. Modellen kan också hantera varma vätskor (framförallt soppor), vilket är nödvändigt för en hälsosam matlagning.

Stabil med en självrengörande behållare
Mixern tillhandahåller även en självrengöringsfunktion – något som är väldigt uppskattat. Du behöver bara en droppe diskmedel och varmt vatten för att få den här mixern i toppskick inför nästa användning. Apparaten har även en kraftig bas som garanterar att den inte kommer att röra på sig eller vibrera under användning.

Med den här modellen kan du dock inte göra “walk-away”-mixning eftersom det inte finns några automatiska programinställningar, vilket finns på vissa andra modeller. Trots detta är dess manuella styrning och enkla funktioner ett säkert kort för daglig användning, även för nybörjare inom mixning.

Vad säger användare och experter om Vitamix Explorian E310? 

Överlag har Bosch VitaBoost MMBH6P6B-mixer fått höga betyg av både användare och expertrecensioner, vilket gör den till ett bra val för dem som letar efter en bra manuell mixer. GoodHousekeeping har utsett mixern till testvinnare och berömt den användarvänliga kontrollern, samt dess förmåga att enkelt mala kaffebönor och vispa upp milkshakes och margaritas på bara några sekunder.

Recensenter på Nymag föredrog mixerns manuella styrning framför mixermodeller med touchskärm, och Tom’s Guide gav den 4/5 stjärnor och kommenterade att den producerar “skummande, fylliga smoothies utan kvarvarande bitar eller felaktig konsistens med bara lite övning”. Google har sammanställt användarrecensioner från olika nätbutiker med ett imponerande betyg på 4,6/5. Amazon-användare har betygsatt mixern med 4,7/5 och noterat dess användarvänlighet och mångsidighet.

Mer om Vitamix Explorian E310

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,4 L
 • Ström: 1400 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Antal program: 4
 • Kontrolltyp: Tryckknappar
 • Pulsfunktion
 • Mått (BxDxH): 20 x 28 x 45,7 cm
 • Vikt: 4,76 kg
 • Material: Tritan (BPA-fri plast)

Sage The Fresh & Furious - en lättviktig och användarvänlig bäst i test mixer

Den perfekta mixern för smoothies

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Fresh & Furious:

 • Speciellt Kinetix-bladssystem för kraftfull mixning
 • Fem hastighetsinställningar för omedelbara smoothies
 • 9 kontroller av arbetsuppgifter och timer

Konsumentmagasinets omdöme

Allt som allt är Sage The Fresh & Furious en bra mixer för framförallt såser och smoothies då den kan åstadkomma ett otroligt slätt resultat. En av den här mixerns främsta fördelar är dess förmåga att krossa is, vilket gör den till ett bra köksredskap att ha när man ska förbereda iskalla godsaker på sommaren. Den är dock inte byggd för att hantera heta vätskor, så du måste kyla dina ingredienser innan du lägger dem i mixern.

Den är dessutom ganska högljudd när du mixar frusen frukt, även om den inte behöver manuellt arbete för att köras. Eftersom den här mixern har fått ett bra omdöme av både experter och användare, och eftersom vår bedömningsprocess också avslöjade många fördelar och användbara funktioner, beslutade vi oss för att ta med den på vår lista då vi betraktar den som ett användbart hjälpmedel för dem som är intresserade av att göra hälsosamma smoothies.

Fördelar

 • Lämplig för att göra såser och smoothies med slätt resultat
 • Bra förmåga att krossa is
 • Självrengöringsfunktion som fungerar bra
 • Skarpa blad som hanterar frysta föremål bra

Nackdelar

 • Kan inte hantera varma vätskor
 • Ganska högljudd när man mixar frusen frukt

Med sina nio one touch-program och fem hastighetsinställningar kan du kvickt skapa smoothies som garanterat kommer att uppfylla alla dina cravings. Sage Fresh & Furious är utformad för maximal effektivitet och smidighet, utan att förlora kraft och prestanda.

Recension: En detaljerad recension av Sage The Fresh & Furious

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,5 L
 • Ström: 1300 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Kontrolltyp: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (BxDxH): 21,6 x 17,6 x 43,9 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Material: Plast
 • Antal program: 9

Speciellt Kinetix-bladssystem
Sage The Fresh & Furious är en kraftfull blender som är utformad med bekvämlighet och mångsidighet i åtanke. Den är utrustad med Special Kinetix bladsystem som kombinerar funktionaliteten hos en mixer med funktionerna hos en matberedare för optimal prestanda.

Med sin behållare på 1,5 liter kan den hantera upp till sex glas på 330 ml i ett enda svep, och tack vare de slitstarka bladen i rostfritt stål som håller sig vassa, kommer dess blenderförmåga inte att försämras på lång tid. Den har fem hastighetsinställningar, som var och en kallas efter den uppgift den utför bäst, från den långsammaste till den snabbaste: mixa, hacka, blanda, purera och göra flytande.

Användarvänligt öppningssystem
Dessutom har mixern en lättöppnad konstruktion med hjälp av ett lock som är lätt att öppna samtidigt som den ser till att det förblir ordentligt stängt under drift. För ytterligare bekvämlighet finns det fem förinställda program tillgängliga så att du inte behöver experimentera själv – välj mellan auto-clean, grön smoothie, ice crush, vanlig smoothie eller soppa.

Vad säger användare och experter om Sage The Fresh & Furious?

Techradar konstaterade att detta är en “kompakt mixer som fungerar utmärkt, och som dessutom är prisvärd” och gav den ett betyg på 4,5/5. De var inte bara nöjda med resultaten de fick när de gjorde grön smoothie och majonnäs, utan uppskattade också den automatiska rengöringsfunktionen som blev färdig på bara sextio sekunder.

Enligt Googles användarrecensioner från olika webbshoppar har den här mixern ett imponerande betyg på 4,6/5 stjärnor där kunderna säger att dess “automatiska rengöringsfunktion är fantastisk eftersom det lämnar både kannan och locket rena”. På Amazon fick den 4,5/5 stjärnor där användarna kommenterade att den är prisvärd och “kraftfull när den blandar både grönsaker och frukter”.

Mer om Sage The Fresh & Furious

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,5 L
 • Ström: 1300 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Kontrolltyp: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (BxDxH): 21,6 x 17,6 x 43,9 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Material: Plast
 • Antal program: 9

Dagens bästa priser och erbjudanden på Vitamix Ascent A3500i:

 • Unik självdetekteringsteknik
 • Idealisk för alla typer av texturer - från salsasåser till mjuka puréer
 • Byggd för att hålla länge

Fördelar

 • Universellt verktyg för olika recept
 • Inbyggd timer
 • Fem förinställda program
 • Justerbar hastighet och pulsfunktion
 • Kanna på 2 liter

Nackdelar

 • Högre prisklass

Vitamix Ascent A3500i har testats och recenserats av sex olika expertkällor: Good Housekeeping Institute, BBCgoodfood.com, Cnet.com, Bloomberg.com, Businessinsider.com och T3.com. Experterna tycker framförallt bra om mångsidigheten och de enkla kontrollerna hos den här blendermodellen, och i slutändan får den fina betyg hos alla källor. Flera av experterna anmärker dock på att maskinen är ganska dyr.

Recension: En detaljerad recension av Vitamix Ascent A3500i

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Ström: 1400 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Antal program: 5
 • Kontrolltyp: Beröring
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (BxDxH): 20,3 x 27,9 x 43,1 cm
 • Vikt: 8,3 kg
 • Material: Plast, rostfritt stål

Praktiska funktioner
Vitamix Ascent A3500i har flera praktiska funktioner. Via skärmen kan man till exempel justera hastigheten och pulsfunktionen för att anpassa mixningen till de ingredienser man använder. Den här blendermodellen har även en inbyggd Self-detect-teknik och mikrochip i botten av kannan.

Detta gör att blendern kan användas med flera olika kannor och att programmen automatiskt anpassas till kannan som används. Blendern är dessutom säker och startar bara om kannan är placerad på rätt sätt. Eftersom att alla kannor tål maskindisk slipper man även diska dem för hand.

Enkla kontroller`unktioner
Där finns till exempel en inbyggd timer som gör att man kan ställa in hur länge blendern ska gå. När man använder timerfunktionen behöver man alltså inte övervaka blendern hela tiden. När man köper Vitamix Ascent A3500i ingår det en kanna på 2 liter. Om man vill ha fler kannor måste dessa köpas separat.

Vad säger experter om Vitamix Ascent A3500i?

Enligt de sex expertkällorna som har testat Vitamix Ascent A3500i är det här en blender med bra funktioner som kan användas till många uppgifter i köket. Experterna från Good Housekeeping Institute framhäver till exempel att blendern tål maskindisk och att den har en hög kapacitet.

Experterna berättar även att prestandan lever upp till deras förväntningar och att bendern klarade sig bra i flera olika tester. Detta är något som både Businessinsider.com och Bloomberg.com också verkar hålla med om. De påpekar dock att det var svårt att få jämnt hackade nötter.

Experterna från BBCgoodfood.com framhäver bland anant att blenderns mångsidighet och många hastighetslägen gör att den fungerar utmärkt i köket.

Designen lyfts dessutom fram som en fördel av både Cnet.com och T3.com. Utformningen gör nämligen inte bara att blendern ser bra ut på bänken, den underlättar även användningen och rengöringen. Vissa experter nämner dock att Vitamix Ascent A3500i är väldigt dyr.

Mer om Vitamix Ascent A3500i

Specifikationer

 • Kapacitet: 2 L
 • Ström: 1400 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Antal program: 5
 • Kontrolltyp: Beröring
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (BxDxH): 20,3 x 27,9 x 43,1 cm
 • Vikt: 8,3 kg
 • Material: Plast, rostfritt stål

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Blendtec Designer 625 - blender med blad i rostfritt stål

Utmärkt praktisk blender

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Blendtec Designer 625:

 • Ett brett utbud av praktiska funktioner
 • Användarvänlig smart touch-manövrering
 • Elegant och kompakt design för mindre kök

Fördelar

 • Lätt att använda och underhålla
 • Spaceous-kanna på 2,5 liter
 • Mätindikator på kannan
 • Blad i rostfritt stål

Nackdelar

 • Högre prisklass

Blendtec Designer 625 har testats av två olika källor och båda två är förtjusta i modellen. Det handlar om Gastromand.dk, en dansk matsajt för män, och det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com. Blendtec Designer 625 har granskats utifrån åtskilliga testpunkter och modellen får enbart toppbetyg.  Gastromand.dk säger dessutom att modellen klarar av att mixa “ALLT som man sätter i den”

Mer om Blendtec Designer 625

Specifikationer

 • Kapacitet: 2,5 L
 • Ström: 1560 W
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Kontrolltyp: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (BxDxH): 18 x 23,5 x 39 cm
 • Vikt: 4,2 kg
 • Material: Plast, rostfritt stål
 • Antal program: 4

Blendtec Designer 625 har en väldigt klassisk design, med motor och kontrollpanel längst ner samt en genomskinlig löstagbar kanna ovanpå. Modellen är utformad för att kunna mixa alla sorters ingredienser, vilket experterna verkligen anser att tillverkaren lyckats med – det finns så gott som ingen ingrediens som Blendtec Designer 625 inte klarar av.

Resultatet blir en slät och krämig dryck, och man kan med fördel använda Blendtec Designer 625 för att göra både smoothie och soppa samt krossa is. Modellen kan nämligen hantera både varma och kalla ingredienser. För att kunna mixa även hårda frukter och grönsaker har Blendtec Designer 625 extra kraftiga knivar, som dessutom klarar av nötter och frön.

Motorn är stark med en effekt på 1550 watt, och Blendtec Designer 625 har fyra olika inställningar för att framställa olika sorters flytande kost – soppa, is, juice eller smoothie. Man lägger helt enkelt i de ingredienser man vill ha och trycker sedan på den inställning man föredrar. Man kan även själv välja hastighet utifrån sex olika intervaller.

Experterna konstaterar även att Blendtec Designer 625 är en riktigt snabb blender som på kort tid skapar en dryck med en bra konsistens. De noterar till exempel att det bara tar några sekunder att krossa is och under 20 sekunder att mixa en smoothie. Blendtec Designer 625 är därmed enkel att använda, och modellens touchskärm har bara ett fåtal knappar man måste tänka på.

Experterna kommenterar även detta, och de anser Blendtec Designer 625 vara väldigt lätt att använda. När man är klar med blendern kan kannan köras i diskmaskinen och kontrollpanelen behöver bara torkas av med en trasa. Blendtec Designer 625 har för övrigt en rymlig kanna med en kapacitet på 2,7 liter, som dessutom är tillverkad av BPA-fri plast.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

5 saker att tänka på innan du köper blender

 • Effekt

  Den viktigaste skillnaden mellan en premiumblender och en standardblender ligger i hur pass kraftfull den är. Effekten hos standardmodeller varierar mellan 300 W och 500 W, medan blenders i premiumklassen kan ha en effekt på 1 000 W eller mer. Vissa blenders har dock bara ett enda hastighetsalternativ, vilket ibland räcker. Det är bra att veta om att en högre effekt inte alltid leder till bättre konsistens och textur, utan detta avgörs till stor del av kvaliteten på mixerns knivblad och köksmaskinens övergripande konstruktion.

 • Storlek och kapacitet

  När du köper en blender bör du välja en modell med passande storlek och kapacitet. Detta påverkar hur stor volym du kan mixa på en gång. Du bör även fundera över vilken typ av mat du planerar att tillreda med din mixer samt hur pass mycket plats du har hemma i köket. Vissa blenders har kapacitet för större volymer (2 liter och mer), medan andra är perfekta för mindre portioner (max 0,5 liter). En annan detalj att tänka på är var dina eluttag är placerade i köket; vissa blenders har extra lång sladd, och det finns till och med trådlösa modeller. För dig som vill ha extra stor flexibilitet i köket bör du överväga något av dessa alternativ.

 • Användarvänlighet och skötsel

  Innan du köper din blender bör du fundera över hur pass enkel den är att använda och underhålla. Vissa blenders är lättare att använda än andra, och för de flesta personer räcker mellan tre och fem hastigheter gott och väl. Du som vill ha ännu mer kontroll över hastigheten bör välja en modell med många valmöjligheter. Vissa blenders har tryckbara knappar eller strömbrytare, medan andra är utrustade med vridbara rattar. Premiumblenders kan till och med ha touch-funktioner. Det kan vara enkelt eller svårt att rengöra en mixer, beroende på typ och design. Olika konstruktion gör vissa blenders svårare att rengöra än andra. Hos de flesta blenders räcker ungefär en minuts körning med diskmedel och vatten för att få bort de flesta matrester.

 • Pris

  För de allra flesta konsumenter är priset en av de mest avgörande faktorerna. Blenders finns i alla prisklasser, där den dyraste kostar cirka 20 000 kronor. En stor fördel med det dyrare alternativet är att det utrustats med en 2000 ml behållare och en effekt på 1000 W. Den har också ett större antal hastighets- och programval, samt andra funktioner såsom BPA-fri behållare och iskross. Budgetalternativet däremot kostar cirka 200 kronor, och kan exempelvis ha en behållare som rymmer 500 ml och effekt på 250 W. Dessa billigare varianter har dessutom färre funktioner, som i många fall ändå kan räcka.

 • Användar- och expertrecensioner

  Åsikter från tidigare användare om olika blenders varierar mycket, exempelvis när det gäller användarvänlighet, funktioner, kvalitet och design. Experter fokuserar ofta på andra saker i sina recensioner och kan gå in mer på djupet om inställningar och tekniska egenskaper. Både användare och experter kan ge värdefull information när du försöker välja vilken blender du ska köpa.

arrow-more

Tester och recensioner av blenders som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Råd & Rön testade 2013 22 olika blenders. Testet är ganska nyanserat och uppdelat i huvudområdena blandning, användarvänlighet, kvalitet och ljudnivå. Varje huvudområde är indelat i en rad mer specifika underområden och du kan se en specifik bedömning av varje produkt. Du kan läsa hela Råd & Röns test online, men det kräver dock ett abonnemang.

Klikk.no

Det norska magasinet Klikk.no har i samarbete med kokboksförfattaren Jan Iver Nykvist testat 9 olika modeller. Han har speciellt lagt fokus på blenderns motor, som enligt hans erfarenhet är avgörande för ett bra resultat. Enligt Jan Iver Nykvist är det speciellt frusna bär som skapar problem för de billigare modellerna. De kan ha en tendens till att fastna och överhettas om det inte är tillräckligt med kraft i motorn. Artikeln är helt gratis och kan läsas här.

Bergens Tidende

2015 publicerade den norska tidningen Bergens Tidende ett test med 6 populära modeller. Testet visar med all tydlighet att det varken är priset eller effekten som är avgörande för ett bra resultat. Modellerna i testet är inte bland de billigaste men det är ändå en stor skillnad på priserna. Du kan läsa artikeln helt gratis på tidningens hemsida.

Politiken

Den danska tidningen Politiken publicerade 2013 en artikel där de testade 10 olika modeller i alla olika prisklasser och märken. Testet gjordes i samarbete med Christian Fentz och Martin Webb som båda är utbildade kockar och dessutom lärare på Hotell och Restaurant skolan i Köpenhamn. De 10 modellerna blev testade tillsammans med skolans elever och resultatet visar ett samband mellan pris och resultat, men att priset inte alltid är kopplat till kvalitet. Du kan läsa hela artikeln på tidningens hemsida, men det kräver att du har ett abonnemang.

Good Housekeeping Institute

Den stora brittiska konsumenttidningen Good Housekeeping Institute har låtit sina produktexperter prova Vitamix Professional 750. I granskningen får blendern 4,5 av 5 stjärnor och testpanelen har skapat en översikt över modellens för- och nackdelar. Du kan läsa hela deras recension här.

Good Housekeeping Institute har även testat och recenserat Vitamix Ascent A3500i och KitchenAid Artisan High Performance Blender.

Du kan läsa hela recensionen av Vitamix Ascent A3500i här.

Du kan läsa hela recensionen av KitchenAid Artisan High Performance Blender här.

Dinside.no

Den stora norska nyhetssajten Dinside.no testar ofta olika produkter och har även en egen sektion för produkttester – Testpilot. Här låter tidningen olika konsumenter, som de kallar för testpiloter, prova produkterna, och tidningen har bland annat testat Wilfa Raw Fuel.

I undersökningen har tio testpersoner provat blendern, och i slutändan rekommenderar samtliga testpiloter produkten och ger den ett sammanställt betyg på 9,4 av 10 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.

Teknisk Ukeblad

En norsk veckotidning med fokus på teknik. De förser huvudsakligen det norska folket med tekniknyheter men genomför även produkttester emellanåt.

En av tidningens journalister har provat blendern Wilfa Raw Fuel och sedan skrivit en mycket detaljerad artikel som tar upp modellens för- och nackdelar. Du kan läsa hela recensionen på Teknisk Ukeblads hemsida.

Cnet.com

Cnet.com är en amerikansk tekniktidning som behandlar många olika områden inom teknikvärlden. Här finns både nyheter, guider, artiklar, tester, forum och videor, och Cnet.com har bland annat provat Blendtec Designer 625. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Cnet.com har även testat Vitamix Ascent A3500i och gett modellen ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Gastromand.dk

Gastromand är en dansk tidning som riktar sig till män och skriver ur ett manligt perspektiv. De behandlar allt som rör gastronomi, och det kan handla om allt från mattrender, recept, restauranger och kokböcker till köksredskap. Gastromand har här testat Blendtec Designer 625  och du kan läsa hela bedömningen här.

Techgearlab.com

Techgearlab.com är en internationell tekniksajt, med huvudkontor i USA, som i första hand provar, testar och bedömer olika konsumentprodukter inom elektronik och teknik. Techgearlab.com ser till att skriva objektiva och noggranna recensioner som konsumenterna lätt ska kunna förstå och använda som en guide till nya produkter. Här har Techgearlab.com provat blendern Vitamix Professional 750. Om du vill läsa mer hittar du hela recensionen på deras hemsida.

Theindependent.co.uk

The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. Den behandlar ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men där finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat olika blenders och hittat de tio bästa modellerna. Klicka på den här länken för att läsa hela undersökningen på deras hemsida.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en brittisk testportal som utför en mängd expertundersökningar och tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att ge sina besökare den bästa och mest aktuella kunskapen om produkterna och se till att de är välinforme…för att läsa mer.

Trustedreviews.com har även testat KitchenAid Artisan High Performance Blender och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

Du kan läsa deras recension Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU här.

 

BBCgoodfood.com

Det brittiska magasinet BBCgoodfood.com skriver om allt som har med mat att göra och tillhandahåller både recept, guider och recensioner av olika köksprodukter. De har bland annat provat blendermodellen Vitamix Ascent A3500i och gett den ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Bloomberg.com

Bloomberg.com är ett amerikanskt magasin som specialiserar sig på finansvärlden. De skriver dock även recensioner av olika konsumentprodukter och har bland annat testat blendermodellen Vitamix Ascent A3500i. Denna granskning slutade med att modellen fick en rekommendation av experterna. Om du vill läsa hela deras recension hittar du den här.

Businessinsider.com

Det amerikanska magasinet Businessinsider.com behandlar nyheter från både in- och utland. De utför även tester och skriver recensioner av olika konsumentprodukter. Businessinsider.com har till exempel provat Vitamix Ascent A3500i och rekommenderar i slutändan blendermodellen till sina läsare. Du kan läsa hela recensionen här.

Which.co.uk

Which.co.uk är en ledande webbplats för konsumentrådgivning som erbjuder objektiva recensioner av produkter och information för att hjälpa konsumenter att göra smartare val när de handlar.

Du kan se testet på Sage The Fresh & Furious här.

Testad: Nov 2018

Testfamilien.dk

Testfamilien.dk är en unik webbplats som ger konsumenterna objektiv information om de bästa produkterna på marknaden. De har granskat Bosch VitaBoost MMBH6P6B baserat på användningsvärde, hållbarhet, pris och kvalitet.

Du kan se recensionen här.

Testad: 03/06/2019

Nymag

Nymag.com är webbplatsen för New York Magazine; den berömda tidningen som informerar och underhåller sina läsare med nyheter, kultur, politik, mode, restauranger och produktrecensioner.

Här kan du se deras text på de bästa mixarna.

Tomsguide

Tomsguide.com är en pålitlig online-resurs för teknik- och produktrecensioner, nyheter med mera. Tomsguide ger sina läsare objektiva råd, med oberoende och sakliga utvärderingar av hundratals produkter varje år. Allt från mobila enheter, bärbara datorer, surfplattor, spelkonsoler, köksmaskiner och mycket mer.

Här kan du se deras test på de bästa mixarna 2022.

Senast uppdaterad: 15/12/2022

Techradar

Techradar är en teknisk onlineresurs för konsumenter som vill hålla sig uppdaterade om de senaste produkterna och nyheterna på marknaden. De tar upp allt från smartphones, datorer och tillbehör till uppkopplade hemutrustning, till spelkonsoler och audiovisuella system.

Du kan se deras test av Sage The Fresh & Furious här.

Du kan läsa deras recension Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU här.

Testad: 12/08/2021

PriceRunner

PriceRunner har nyligen genomfört ett test av olika mixermodeller för att fastställa de bästa alternativen för konsumenterna. Testet baserades på funktionalitet, prestanda och användarvänlighet.
Efter omfattande tester utsågs Bosch Vitaboost High Performance Blender till testvinnare. Den här mixern fick mycket beröm för sin kraftfulla motor, stora kapacitet och förmåga att hantera tuffa ingredienser. Den fick också höga poäng för sitt användarvänliga gränssnitt och sin lättstädade design. En annan blender som fick höga poäng i testet var Magimix Le Blender, som fick toppbetyget 4,5/5 stjärnor. Den här mixern noterades för sin robusta konstruktion, mångsidiga funktioner och tysta drift. Den fick också beröm för sin snygga design och användarvänliga kontroller.

Se hela testet här.

Good House Keeping

Good Housekeeping är en webbplats som ger tips och råd om en rad olika ämnen som rör hem och livsstil. De utför också produkttester för att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut.

Nyligen testade Good Housekeeping en rad olika mixers för att avgöra vilka modeller som var bäst när det gäller prestanda, användarvänlighet och hållbarhet.

Se hela testet här.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk är en brittisk webbplats vars innehåll omfattar renovering, inredning och produktrecensioner. De testar produkter i verkliga hemmiljöer och tar hänsyn till faktorer som design, funktionalitet och prisvärdhet. Deras recensioner är uppskattade för att ge praktiska råd och rekommendationer för husägare som vill uppgradera sina bostadsutrymmen.

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa mixrar här.

HomesAndGardens.com

HomesAndGardens.com täcker ett brett spektrum av ämnen – allt från inredning till trädgårdsskötsel. Detta inkluderar även recensioner av produkter för hem och trädgård. De testar produkter med fokus på design, funktionalitet och användbarhet för moderna hem och trädgårdar. Deras recensioner kombinerar praktiska med estetiska överväganden, vilket gör dem värdefulla för inredningsintresserade.

Du kan läsa deras recension NutriBullet Pro här.

Telegraph.co.uk

Telegraph.co.uk är en brittisk nyhetssida som även erbjuder produktrecensioner. De utvärderar produkter genom experttester, med fokus på kvalitet, funktionalitet och verklig användning. Telegraph.co.uk:s recensioner är uppskattade för sitt balanserade perspektiv, där de blandar expertinsikter med praktiska konsumentbehov.

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa mixrar här.

TheSpruceEats.com

TheSpruceEats.com är en matinriktad webbplats som erbjuder recensioner av köksapparater och köksredskap. De testar produkter i verkliga scenarier för att bedöma prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Deras recensioner är användbara för hemmakockar som letar efter praktiska, pålitliga råd om köksprodukter.

Du kan ta del av deras test av marknadens bästa mixrar här.

Du kan läsa deras recension Vitamix Ascent A3500i här

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är ett amerikanskt teknik- och e-handelsföretag som grundades 1994 av Jeff Bezos. Det började ursprungligen som en bokhandel på nätet, men erbjuder idag ett stort utbud av produkter; allt från matvaror till elektronik, streamingtjänster till molntjänster och modekläder till onlinespel.

Blendtec Total Blender Classic – Du kan se recensionerna här.

Bosch VitaBoost MMBH6P6B – Du kan se recensionerna här.

Vitamix Explorian E310 – Du kan se recensionerna här.

Sage The Fresh & Furious – Du kan se recensionerna här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Nutribullet Pro här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU här.

Google Shopping

Du kan läsa användarrecensionerna av Nutribullet Pro här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Ninja Foodi 3-in-1 CB350EU här.

FAQ

Vilken blender är bäst i test?
Bosch VitaBoost är en bäst i test mixer, med en kraftfull motor på 1600 watt, ger snabba och jämna resultat med en enkel knapptryckning. Den har många användbara funktioner, men plastbehållaren kan absorbera lukt över tid och den är mindre lämplig för små portioner. Med hög effekt, förprogrammerade inställningar och positiva recensioner är den ändå ett utmärkt val för de flesta hem och rekommenderas för högkvalitativ mixning.
Hur testas blenders?
Alla blenders på listan har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.
Vilken typ av blender ska jag välja?
Det finns tre olika typer av blenders att välja mellan: först och främst finns den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblenders som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.

Goda råd när du väljer din blender

Som framgår av artikeln så är pris och effekt (motorns watt) inte helt rättvisande för hur bra en blender är, även om de bästa ligger i den övre delen av prisskalan.

Om du redan vet att blendern framför allt ska användas till att blanda relativt mjuka och flytande ingredienser så kan du oftast nöja dig med en relativt billig modell. Ska den däremot användas till att hantera is och större klumpar av frusna bär eller grönsaker så räcker oftast inte en billigare modell till. Här bör du gå efter en av de lite kraftigare och dyrare modeller, eventuellt med utgångspunkt i denna artikel. Annars riskerar du att blendern stannar mitt i arbetet och du blir tvungen att hela tiden övervaka processen.

Om blendern stannar så är det viktigt att snabbt stänga av den och manuellt röra och lossa fastlåsta klumpar, annars kan motorn överhettas.

En annan viktig parameter kan vara rengöringen. Om blendern ska användas ofta är det viktigt att det är enkelt att montera av delarna. Vissa blenders har inte möjlighet till detta och inte alla blenders tål maskindisk.

Det är också en rätt stor skillnad på hur mycket de väsnas. Oftast är de dyrare modellerna mer tystgående och komfortabla. Om ljudnivån är viktig för dig så bör du se till att den valda modellen uppfyller dina krav. Det är alltid en bra idé att kika igenom tillgängliga tester noga, samtidigt som du kan hitta alla egenskaper och teknisk data direkt på producenternas hemsida.

Om du vill ha en blender för att kunna göra juice och smoothies kanske du även vill läsa vårt smoothie mixer test. Där har vi samlat de smoothie-mixrar som får bäst recensioner av kritikerna. Du kan även läsa vårt råsaftcentrifug test, där vi tar en närmare titt på marknadens bästa råsaftcentrifuger.

Vad är skillnaden mellan en blender och en juicepress?

En blender är en köksmaskin som är utformad för att blanda, purera eller hacka ingredienser. När du använder en blender behåller du hela ingrediensen, inklusive dess fibrer. Om du t.ex. mixar en hel frukt får du en smoothie som innehåller både juice och fruktkött.

En juicepress, å andra sidan, tar saften från frukt och grönsaker genom att separera saften från fasta material som fruktkött, frön och skal. Här får du bara vätskan utan de fasta ämnena. Det innebär att när du juicar en frukt får du bara juicen, medan fruktköttet och andra fasta ämnen kasseras eller kan användas för andra ändamål.

Du kan också läsa vår artikel om juicepressar, där vi tittar närmare på en av de bästa juicepressarna på marknaden, enligt testresultat från en lång rad olika tester. I artikeln hittar du också ett antal juicerecept på hälsosamma och välsmakande juicer som är fullproppade med både vitaminer och mineraler.

Du kan också läsa vår artikel om slow juicers, där vi har samlat alla de bästa slow juicers på marknaden enligt olika experttester. Du hittar också en stor vitaminöversikt i den här artikeln, så att du kan se vilka vitaminer de olika frukterna och grönsakerna innehåller. I artikeln hittar du naturligtvis också prisjämförelser av de olika modellerna, så att du enkelt och snabbt kan få en översikt över de billigaste återförsäljarna.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta