Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Nästrimmer - Bäst i test: Så väljer du rätt nästrimmer

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 26, 2024.

Nästrimmer - Bäst i test: Så väljer du rätt nästrimmer

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Den här artikeln handlar om nästrimmers som har fått bra betyg i olika experttester.

Här har vi valt ut tre olika modeller som hör till experternas favoriter.

Vi börjar med att gå igenom varje produkt var för sig. Där berättar vi både vad experterna har sagt och vad apparaterna kan göra för något. 

För att skapa en bredare översikt ingår det modeller från olika märken i den här testartikeln. Du hittar närmare bestämt modeller från Philips, Panasonic och BaByliss.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller

 • Överblick över marknadens tre bästa nästrimmers
 • Genomgång av hur man använder en nästrimmer
 • Information om hur man rengör en nästrimmer
 • Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat produkterna själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över utbudet på marknaden.

Nästrimmer test 2024 – Här är experternas tre favoritmodeller

Här nedanför hittar du en genomgång av de nästrimmers som har fått bäst omdömen hos olika framstående expertkällor. Vid de gröna rutorna under produktnamnen hittar du en översikt över vilka experter som har testat modellerna samt vilka betyg produkterna har fått.

Vi visar dig både testvinnare och andra modeller som har fått höga betyg och beröm. På så vis får du en nyanserad överblick över vilka produkter som har klarat sig bäst. Det finns även en prisjämförelse för varje modell. Där kan du snabbt och tydligt se vilka återförsäljare som är billigast och var du kan hitta bra erbjudanden på nästrimmern.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Panasonic ER-GN30

 • check Bäst i test hos testmagasinet Moo.review
 • check 4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techgearlab.com
 • check Utnämnd till ”Bra och prisvärt nästrimmerval” hos teknikmagasinet T3.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Panasonic ER-GN30:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Mycket valuta för pengarna
 • Vattentät
 • Med eget rengöringssystem
 • Mycket lång batteritid
 • Dual Edge Blade-teknik som skyddar huden

Panasonic ER-GN30 har bedömts av tre olika expertpaneler, närmare bestämt Moo.review och de två teknikmagasinen Techgearlab.com och T3.com. Produkten fick fina betyg av alla experter och blev utnämnd till testvinnare i en av undersökningarna.

Techgearlab.com gav modellen 4,5 av 5 stjärnor och framhäver framförallt hur enkel den är att använda. Den är även enkel att rengöra, och utöver det har trimmern en lång batteritid och ett överkomligt pris. T3.com menar dessutom att man får mycket valuta för pengarna med den här nästrimmern eftersom att den även kan trimma öronhår och skäggkonturer. 

Moo.review blev så imponerade av den här trimmern att de utsåg den till testvinnare i ett test av 19 olika modeller. De motiverar  detta med orden ”Easy to clean, easy to use, this nose hair trimmer just checks so many boxes … Highly recommended”.

Recension: En detaljerad recension av Panasonic ER-GN30

Många användningsområden

Panasonic ER-GN30 är ett bra alternativ om du vill ha hög kvalitet för ett överkomligt pris. Den har nämligen alla basfunktioner och kan användas på både näshår, ögonbryn, öronhår och skägg. Bladen är självslipande, och den så kallade Dual Edge Blade-tekniken ser till att huden inte blir irriterad av trimningen. 

Trimmern har en mycket lång batteritid på upp till 80 minuter på ett batteri. Den kan därför utan problem användas till många trimningar innan det är dags att byta batteri. Genom att använda ett litiumbatteri kan trimmern användas i så mycket som fyra timmar.

Vattentät och lätt att rengöra

Panasonic ER-GN30 är en vattentät nästrimmer som kan tas med in i duschen. Tack vare den speciella Vortex-tekniken behöver man dessutom bara skölja av trimmerhuvudet i varmvatten och starta den för att rengöra maskinen. Detta gör att vatten sugs in genom maskinen och tar bort hårresterna. 

Det följer dessutom med en borste som gör det enkelt att borsta bort lösa hårstrån efter en trimning. 

BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer

 • check Nominerad till bästa nästrimmer hos teknikmagasinet T3.com
 • check Bra betyg hos testmagasinet Reviewsradar.com
 • check Utsedd till bra 3-i-1 nästrimmer hos mansmagasinet Gq-magazine.co.uk

Dagens bästa priser och erbjudanden på BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Kompakt design
 • Många användningsområden
 • Medföljande kamguide
 • Tre utbytbara huvuden
 • Bra för finjusteringar

BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer har recenserats av tre olika expertpaneler. Dessa inkluderar teknikmagasinet T3.com, testmagasinet Reviewsradar.com och mansmagasinet Gq-magazine.co.uk. Alla experter blev imponerade av den här modellen och gav den därför fina betyg.

T3.com framhäver att de tre utbytbara huvudena gör detta till en riktigt mångsidig nästrimmer. Det är dessutom en fördel att den har en liten och kompakt utformning som är enkel att ta med på språng. Reviewsradar.com tillägger även att modellen är både snabb, säker och enkel att rengöra.

Gq-magazine.co.uk blev också förtjusta i den här nästrimmern, framförallt på grund av dess precision och trimningskvalitet. De skriver även att de medföljande huvudena ”makes this the perfect device to touch up your sideburns and shape your moustache.”

Recension: En detaljerad recension av BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer

Bra för finjusteringar

En stor fördel med BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer är att man får hela tre funktioner i en produkt. Det går nämligen att byta mellan olika huvuden beroende på om man vill trimma näshåren, skägget, ögonbrynen, polisongerna  eller öronhåret.

Rent storleksmässigt är den dessutom mindre än en skäggtrimmer. Det blir därför enklare att komma åt att finjustera skägget på ställen som annars är svåra att nå.

Allt i ett paket

BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer levereras med både ett vertikalt trimmerhuvud för ögonbryn och mustasch, en kamguide med två längdinställningar, en minitrimmer för öronhår och en roterande trimmer för näshåren. Som konsument får man alltså många funktioner samlade i en och samma produkt.

Alla trimmerhuvuden kan rengöras under rinnande vatten. Trimmern är dock inte vattentät och kan därför inte tas med in i duschen. Produkten kommer med tre års garanti.

FAQ

Vilken nästrimmer ska jag välja?
Du bör välja den nästrimmer som passar bäst till dina individuella behov. Fundera till exempel på om du klarar dig med en enkel modell eller om du vill ha en mer avancerad trimmer som även kan användas till skägg, ögonbryn och öron. Du kan även välja något välkänt kvalitetsmärke till exempel Philips eller Panasonic. Dessa brukar dock vara dyrare. Det kan därför vara värt att överväga om ett billigare märke täcker dina behov. Här kan du med fördel läsa experternas tester för att förbereda dig inför shoppingrundan.
Vad ska jag titta efter hos en nästrimmer?
Om du är på jakt efter en ny nästrimmer är det en bra idé att undersöka olika experttester. På så vis får du en bättre uppfattning om vilka modeller som fungerar bra samt vilka stora för- och nackdelar man ska vara uppmärksam på. Du bör även titta efter användningsområden, antal längdinställningar, inkluderade tillbehör, skonsamhet mot huden, vattentäthet och pris.
Hur har experterna testat produkterna?
I ett test av nästrimmers brukar experterna undersöka ett antal olika områden. De tittar till exempel på hur bladen är utformade eftersom att detta påverkar både hygien, komfort och smärta under användning. De bedömer även användningsmöjligheterna, till exempel om trimmern kan användas på skägg, ögonbryn och i öronen, samt kvaliteten på själva trimningen. Andra faktorer som ljudnivå, rengöring och batteritid påverkar också det slutliga omdömet.

Så här använder du din nästrimmer

Baserat på expertinformation från Atomkeep.com och Ruggedstandard.com berättar vi här hur du använder din nästrimmer på bästa sätt:

 Välj rätt verktyg: Det finns flera sätt att trimma näshår. Bestäm dig för om du vill använda en elektrisk nästrimmer, som produkterna i den här artikeln, eller en manuell. En fördel med en elektrisk trimmer är att den kan användas med en hand, vilket gör arbetet betydligt enklare.
 Hitta ett bra ställe: Det är viktigt att du kan se vad du gör när du trimmar näshåren. Välj därför en plats som är väl upplyst och där det finns en klar spegel.
 Rengör näsan: Innan du börjar trimningsprocessen är det en bra idé att rengöra näsan för att få bort all smuts. Håll näsan under rinnande vatten och torka sedan med en fuktig trasa.
 Trimma med långsamma rörelser: När du trimmar är det viktigt att du arbetar långsamt så att du inte skär dig. Börja med de längsta håren längst ner och arbeta dig uppåt mot de kortare håren längre upp. Se till att bara klippa bort överflödigt näshår.
 Finjustera: Om det behövs kan du trycka näsan uppåt så att näsborrarna öppnas mer. Klipp försiktigt bort utstickande hårstrån för ett extra fint resultat. 
 Skölj näsan: Rengör näsan igen efter trimningen så att du undviker att andas in små lösa hår.

Så här rengör du din nästrimmer

Efter att du har använt nästrimmern är det viktigt att du rengör den. Detta förhindrar att hårrester klumpar ihop sig i trimmern och förstör apparaten.

Vi delar här med oss av ett par rengöringstips och tricks för nästrimmern:

1) Stäng av apparaten och skruva lös huvudet. Här brukar det samlas en del hår.
2) Se till att ta bort alla lösa hårstrån från trimmerhuvudet.
3) Rengör huvudet under rinnande varmt vatten.
4) Torka försiktigt av toppen med en bomullspinne doppad i alkohol för att döda eventuella bakterier.
5) Låt apparaten lufttorka tills all fukt har försvunnit.
6) Skruva fast huvudet och eventuellt säkerhetslock på trimmern.
7) Din nästrimmer är nu klar att användas igen.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta