Nästrimmer – Bäst i test: Så väljer du rätt nästrimmer

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om nästrimmers som har fått bra betyg i olika experttester.

Här har vi valt ut tre olika modeller som hör till experternas favoriter.

Vi börjar med att gå igenom varje produkt var för sig. Där berättar vi både vad experterna har sagt och vad apparaterna kan göra för något. 

För att skapa en bredare översikt ingår det modeller från olika märken i den här testartikeln. Du hittar närmare bestämt modeller från Philips, Panasonic och BaByliss.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller
🔸 Överblick över marknadens tre bästa nästrimmers
🔸 Genomgång av hur man använder en nästrimmer
🔸 Information om hur man rengör en nästrimmer
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat produkterna själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över utbudet på marknaden.

Nästrimmer test 2023 – Här är experternas tre favoritmodeller

Här nedanför hittar du en genomgång av de nästrimmers som har fått bäst omdömen hos olika framstående expertkällor. Vid de gröna rutorna under produktnamnen hittar du en översikt över vilka experter som har testat modellerna samt vilka betyg produkterna har fått.

Vi visar dig både testvinnare och andra modeller som har fått höga betyg och beröm. På så vis får du en nyanserad överblick över vilka produkter som har klarat sig bäst. Det finns även en prisjämförelse för varje modell. Där kan du snabbt och tydligt se vilka återförsäljare som är billigast och var du kan hitta bra erbjudanden på nästrimmern.


Panasonic ER-GN30

Bästa nästrimmer i test

Bäst i test hos testmagasinet Moo.review
4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techgearlab.com
Utnämnd till ”Bra och prisvärt nästrimmerval” hos teknikmagasinet T3.com 

Panasonic ER-GN30 har bedömts av tre olika expertpaneler, närmare bestämt Moo.review och de två teknikmagasinen Techgearlab.com och T3.com. Produkten fick fina betyg av alla experter och blev utnämnd till testvinnare i en av undersökningarna.

Techgearlab.com gav modellen 4,5 av 5 stjärnor och framhäver framförallt hur enkel den är att använda. Den är även enkel att rengöra, och utöver det har trimmern en lång batteritid och ett överkomligt pris. T3.com menar dessutom att man får mycket valuta för pengarna med den här nästrimmern eftersom att den även kan trimma öronhår och skäggkonturer. 

Moo.review blev så imponerade av den här trimmern att de utsåg den till testvinnare i ett test av 19 olika modeller. De motiverar  detta med orden ”Easy to clean, easy to use, this nose hair trimmer just checks so many boxes … Highly recommended”.

Många användningsområden

Panasonic ER-GN30 är ett bra alternativ om du vill ha hög kvalitet för ett överkomligt pris. Den har nämligen alla basfunktioner och kan användas på både näshår, ögonbryn, öronhår och skägg. Bladen är självslipande, och den så kallade Dual Edge Blade-tekniken ser till att huden inte blir irriterad av trimningen. 

Trimmern har en mycket lång batteritid på upp till 80 minuter på ett batteri. Den kan därför utan problem användas till många trimningar innan det är dags att byta batteri. Genom att använda ett litiumbatteri kan trimmern användas i så mycket som fyra timmar.

Vattentät och lätt att rengöra

Panasonic ER-GN30 är en vattentät nästrimmer som kan tas med in i duschen. Tack vare den speciella Vortex-tekniken behöver man dessutom bara skölja av trimmerhuvudet i varmvatten och starta den för att rengöra maskinen. Detta gör att vatten sugs in genom maskinen och tar bort hårresterna. 

Det följer dessutom med en borste som gör det enkelt att borsta bort lösa hårstrån efter en trimning. 

Specifikationer för Panasonic ER-GN30 – basfakta
🔴 Märke: Panasonic
🔴 Typ: Nästrimmer
🔴 Färg: Svart/grå
🔴 Flera längdinställningar: Ja
🔴 Sladdlös: Ja
🔴 Vattentät: Ja
🔴 Vikt: 85 gram

Fördelar med Panasonic ER-GN30
 Mycket valuta för pengarna
 Vattentät
 Med eget rengöringssystem
 Mycket lång batteritid
 Dual Edge Blade-teknik som skyddar huden


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer

Bästa nästrimmer i premiumklassen

✅ Nominerad till bästa nästrimmer hos teknikmagasinet T3.com
✅ Bra betyg hos testmagasinet Reviewsradar.com
✅ Utsedd till bra 3-i-1 nästrimmer hos mansmagasinet Gq-magazine.co.uk
BaByliss for Men 3-in-1

BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer har recenserats av tre olika expertpaneler. Dessa inkluderar teknikmagasinet T3.com, testmagasinet Reviewsradar.com och mansmagasinet Gq-magazine.co.uk. Alla experter blev imponerade av den här modellen och gav den därför fina betyg.

T3.com framhäver att de tre utbytbara huvudena gör detta till en riktigt mångsidig nästrimmer. Det är dessutom en fördel att den har en liten och kompakt utformning som är enkel att ta med på språng. Reviewsradar.com tillägger även att modellen är både snabb, säker och enkel att rengöra.

Gq-magazine.co.uk blev också förtjusta i den här nästrimmern, framförallt på grund av dess precision och trimningskvalitet. De skriver även att de medföljande huvudena ”makes this the perfect device to touch up your sideburns and shape your moustache.”

Bra för finjusteringar

En stor fördel med BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer är att man får hela tre funktioner i en produkt. Det går nämligen att byta mellan olika huvuden beroende på om man vill trimma näshåren, skägget, ögonbrynen, polisongerna  eller öronhåret. 

Rent storleksmässigt är den dessutom mindre än en skäggtrimmer. Det blir därför enklare att komma åt att finjustera skägget på ställen som annars är svåra att nå. 

Allt i ett paket

BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer levereras med både ett vertikalt trimmerhuvud för ögonbryn och mustasch, en kamguide med två längdinställningar, en minitrimmer för öronhår och en roterande trimmer för näshåren. Som konsument får man alltså många funktioner samlade i en och samma produkt.

Alla trimmerhuvuden kan rengöras under rinnande vatten. Trimmern är dock inte vattentät och kan därför inte tas med in i duschen. Produkten kommer med tre års garanti.

Specifikationer för BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer – basfakta
🔴 Märke: BaByliss
🔴 Typ: Nästrimmer
🔴 Färg: Silver
🔴 Flera längdinställningar: Ja
🔴 Sladdlös: Ja
🔴 Vattentålig: Nej

Fördelar med BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer
 Kompakt design
 Många användningsområden
 Medföljande kamguide
 Tre utbytbara huvuden
 Bra för finjusteringar


Philips NT3160/10

Bästa nästrimmer för priset

Bäst i test hos teknikmagasinet T3.com
Bra betyg hos det brittiska testmagasinet Uk.bestreview.guide
5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Appliancereviewer.co.uk

Philips NT3160/10 har varit med i tester hos teknikmagasinet T3.com samt de brittiska testmagasinen Uk.bestreview.guide och Appliancereviewer.co.uk. Modellen fick mycket beröm hos alla källor.

T3.com har testat den här nästrimmern tillsammans med sex andra modeller och blev då så imponerade att de utsåg den till testvinnare. Detta motiveras med att trimmern är vattentät och bekväm att använda samt att den även kan användas för att trimma ögonbrynen, vilket är en stor fördel.

Experterna från Appliancereviewer.co.uk blev också förtjusta i den här modellen. De tillägger bland annat att den har ett fördelaktigt pris, att batteriet håller för många användningar och att det inte förekommer någon smärta i samband med trimningen. De sammanfattar sin bedömning av produkten på följande sätt: ”A fabulous price and everything you could possibly want from a dedicated nose hair trimmer without going overboard”.

Skonsam mot hud och hår

Philips NT3160/10 är ett bra alternativ för konsumenter som värderar komfort. Den här produkten har nämligen ett mjukt handtag som ligget bra i handen, och de roterande bladen ger en nära och effektiv trimning utan att slita i huden eller håren. 

Den så kallade ProtecTube-tekniken ser dessutom till att skydda huden mot irritation. Denna teknik innebär att bladen är belagda med ett tunt hölje som skyddar utan att försämra skärpan. Modellen är dessutom vattentät och kan därför utan problem användas i duschen.

Fungerar även på öronhår och ögonbryn

Philips NT3160/10 är en mångsidig nästrimmer som även kan användas i öronen och på ögonbrynen. Huvudet kan nämligen lutas i exakt den vinkel man behöver, och det finns tre olika längdinställningar. Det ingår dessutom två kammar till ögonbrynen på 3 respektive 5 millimeter. 

Som en bonus får man en bärpåse som är perfekt om man vill ta med apparaten på semestern. Påsen är även praktisk om man helt enkelt behöver mer utrymme för att förvara de inkluderade kammarna och extra batterier.

Specifikationer för Philips NT3160/10 – basfakta
🔴 Märke: Philips
🔴 Typ: Nästrimmer
🔴 Färg: Svart
🔴 Flera längdinställningar: Ja
🔴 Sladdlös: Ja
🔴 Vattentät: Ja
🔴 Vikt: 120 gram

Fördelar med Philips NT3160/10
 Mjukt handtag för en bättre komfort
 Kan även användas på ögonbryn
 Vattentät
 Tre längdinställningar
 Lång batteritid


Så här använder du din nästrimmer

Baserat på expertinformation från Atomkeep.com och Ruggedstandard.com berättar vi här hur du använder din nästrimmer på bästa sätt:

🌀 Välj rätt verktyg: Det finns flera sätt att trimma näshår. Bestäm dig för om du vill använda en elektrisk nästrimmer, som produkterna i den här artikeln, eller en manuell. En fördel med en elektrisk trimmer är att den kan användas med en hand, vilket gör arbetet betydligt enklare.
🌀 Hitta ett bra ställe: Det är viktigt att du kan se vad du gör när du trimmar näshåren. Välj därför en plats som är väl upplyst och där det finns en klar spegel.
🌀 Rengör näsan: Innan du börjar trimningsprocessen är det en bra idé att rengöra näsan för att få bort all smuts. Håll näsan under rinnande vatten och torka sedan med en fuktig trasa.
🌀 Trimma med långsamma rörelser: När du trimmar är det viktigt att du arbetar långsamt så att du inte skär dig. Börja med de längsta håren längst ner och arbeta dig uppåt mot de kortare håren längre upp. Se till att bara klippa bort överflödigt näshår.
🌀 Finjustera: Om det behövs kan du trycka näsan uppåt så att näsborrarna öppnas mer. Klipp försiktigt bort utstickande hårstrån för ett extra fint resultat. 
🌀 Skölj näsan: Rengör näsan igen efter trimningen så att du undviker att andas in små lösa hår.


Så här rengör du din nästrimmer

Efter att du har använt nästrimmern är det viktigt att du rengör den. Detta förhindrar att hårrester klumpar ihop sig i trimmern och förstör apparaten.

Baserat på expertinformation från Laopinion.com delar vi här med oss av ett par rengöringstips och tricks för nästrimmern:

1) Stäng av apparaten och skruva lös huvudet. Här brukar det samlas en del hår.
2) Se till att ta bort alla lösa hårstrån från trimmerhuvudet. 
3) Rengör huvudet under rinnande varmt vatten.
4) Torka försiktigt av toppen med en bomullspinne doppad i alkohol för att döda eventuella bakterier.
5) Låt apparaten lufttorka tills all fukt har försvunnit.
6) Skruva fast huvudet och eventuellt säkerhetslock på trimmern. 
7) Din nästrimmer är nu klar att användas igen.


FAQ – Vanliga frågor

🤔 Vilken nästrimmer ska jag välja?

Du bör välja den nästrimmer som passar bäst till dina individuella behov. Fundera till exempel på om du klarar dig med en enkel modell eller om du vill ha en mer avancerad trimmer som även kan användas till skägg, ögonbryn och öron. Du kan även välja något välkänt kvalitetsmärke till exempel Philips eller Panasonic. Dessa brukar dock vara dyrare. Det kan därför vara värt att överväga om ett billigare märke täcker dina behov. Här kan du med fördel läsa experternas tester för att förbereda dig inför shoppingrundan.

🧐 Vad ska jag titta efter hos en nästrimmer?

Om du är på jakt efter en ny nästrimmer är det en bra idé att undersöka olika experttester. På så vis får du en bättre uppfattning om vilka modeller som fungerar bra samt vilka stora för- och nackdelar man ska vara uppmärksam på. Du bör även titta efter användningsområden, antal längdinställningar, inkluderade tillbehör, skonsamhet mot huden, vattentäthet och pris.

🤓 Hur har experterna testat produkterna?

I ett test av nästrimmers brukar experterna undersöka ett antal olika områden. De tittar till exempel på hur bladen är utformade eftersom att detta påverkar både hygien, komfort och smärta under användning. De bedömer även användningsmöjligheterna, till exempel om trimmern kan användas på skägg, ögonbryn och i öronen, samt kvaliteten på själva trimningen. Andra faktorer som ljudnivå, rengöring och batteritid påverkar också det slutliga omdömet.


Dessa källor har vi använt i vår testartikel om nästrimmers

Appliancereviewer.co.uk 🇬🇧
Appliancereviewer.co.uk är ett brittiskt testmagasin som utför tester och recenserar olika produkter för hemmet. Den här gången har de provat olika nästrimmers i ett test som bland annat inkluderade modellen Philips NT3160/10 . Du kan läsa testet i sin helhet här.

Gq-magazine.co.uk 🇬🇧
Gq-magazine.co.uk är ett brittiskt magasin för män som skriver om nyheter inom sport, kultur och underhållning. De genomför även tester av produkter för män, och den här gången gäller det ett test av tolv olika nästrimmers. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer. Du hittar hela testet hos Gq-magazine.co.uk.

Moo.review 🇺🇸
Moo.review är ett testmagasin som skriver recensioner av många olika produkter, mestadels produkter för hem, badrum och kök. Här har experterna recenserat nästrimmern Panasonic ER-GN30. Du kan läsa hela testet hos Moo.review.

Reviewsradar.com 🇺🇸
Reviewsradar.com är en internationell hemsida som skriver recensioner av olika produkter för hem, kök och trädgård. De fokuserar även på produkter inom personvård, och den här gången har Reviewsradar.com recenserat 18 olika nästrimmers. Detta test inkluderade bland annat modellen BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer. Du hittar testet i sin helhet här.

T3.com 🇺🇸
Det amerikanska teknikmagasinet T3.com levererar nyheter, artiklar, guider och tester om allt som har med elektronik att göra. Här har de genomfört ett stort test av marknadens bästa nästrimmers, där de bland annat provade Philips NT3160/10, Panasonic ER-GN30 och BaByliss for Men 3-in-1 Hygienic Trimmer. Du kan läsa hela testet här.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com är en hemsida som fokuserar på teknisk utrustning för konsumenter. Detta inkluderar även produkter för personvård, och här har experterna tittat närmare på elva olika nästrimmers, bland annat Panasonic ER-GN30. Du kan läsa hela testet hos Techgearlab.com.

Uk.bestreviews.guide 🇬🇧
Uk.bestreviews.guide är en brittisk hemsida som recenserar och jämför produkter inom hem, trädgård, kläder och elektronik. Här har de provat tio olika nästrimmers, bland annat modellen Philips NT3160/10. Du kan läsa testet i sin helhet hos Uk.bestreviews.guide.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du känner dig inspirerad av den här artikeln och vill veta mer om dina möjligheter inom hårtrimning kan du med fördel läsa vår generella artikel Skäggtrimmer test. Där har vi skapat en översikt över de skäggtrimmers som experterna anser vara bäst.

Du kan även ta en titt på artikeln Rakapparat test. Där har vi använt recensioner från både experter och konsumenter för att hitta marknadens bästa rakapparater. 

Slutligen vill vi tipsa om Konsumentmagasinets stora artikel Hårtrimmer test. I den artikeln får du en allmän översikt över marknadens bästa hårtrimmers. Dessa har fått positiva omdömen från olika expertpaneler samt från konsumenter som använder produkterna i vardagen.

Les också: Elektrisk tandborste test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta