Skidhandskar (Bäst i test): Här är de bästa skidhandskarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Riktiga skidhandskar gör dagen på fjället och snön mycket roligare. Ordentliga skidhandskar skyddar dig inte enbart mot vind och kyla. De ger dig även ett bättre grepp om dina skidstavar. 

Vi på Konsumentmagasinet tycker att alla skidåkare borde skaffa sig rejäla och bekväma skidhandskar. Vi vill även göra det lättare för dig att hitta rätt i den stora djungeln av skidhandskar. Därför har vi letat reda på några av de bästa skidhandskarna på marknaden och jämfört dessa med varandra för att du ska kunna hitta ett par som passar just dig.

Du måste tänka på detta innan du köper skidhandskar:

green-elm Bra andningsförmåga. Trots att du självfallet vill att din skidhandske ska hålla dig varm är det samtidigt gynnsamt om den har en god andningsförmåga så att det inte blir fuktigt eller känns obehagligt inuti handsken.
green-elm Vattentäthet. Inte är det någon hemlighet att snö och is lätt ser till så att våra kläder blir blöta. Genom att välja en vattentät skidhandske säkerställer du att inget vatten tränger in i handsken, och du håller dig på så sätt torr och bekväm.
green-elm Justerbarhet. För att du ska få den perfekta passformen är det av yttersta vikt att skidhandsken går att justera vid handleden med hjälp av exempelvis ett kardborreband.
green-elm Snygg design. Fräcka designval kanske inte är den viktigaste punkten som du bör ta hänsyn till, men visst känns det härligt att ge dig ut på skidäventyret i stil. En snygg design kan då göra susen, och lyckligtvis nog finns det en lång rad valmöjligheter.

arrow-more


Hestra army leather Gore-tex Skidhandskar – getskinnshandskar med bra passform

Det bästa premiumvalet

 

Introduktion

Hestra Army Leather Gore-tex Skidhandskar är vårt premiumval i detta test. Här har du några otroligt lyxiga och snygga skidhandskar herr av riktigt hög kvalitet. Just dessa Hestra skidhandskar är riktigt populära bland skidåkare världen över och har vunnit flera tester. De är bland annat tillverkade av getskinn som är ett riktigt bekvämt material.

Om Hestra army leather Gore-tex Skidhandskar

Något som gör denna handske så älskad är hur vattentät den är. Den är bland annat utrustad med GORE-TEX®-membran, vilket gör den ännu mer vattentät än många andra skidhandskar på marknaden. Detta membran hjälper även till att ventilera handsken på ett effektivt sätt.

Skaftet på denna modell är extra långt, vilket gör det möjligt för dig att dra upp det över jackärmen. Denna funktion ger dig ett ännu bättre skydd från väder och vind. Om du hittar dessa handskar på en skidhandskar rea ska du absolut passa på att köpa dem. 

Fördelar

 • Extra långt skaft
 • Handflata av getskinn
 • Riktigt vattentät

Nackdelar

 • För dyra för vissa

Specifikationer

Från märket Hestra army
Material handrygg: Hestra Triton
Material (handflata): Impregnerat getskinn
Membran: GORE-TEX®
3-fingermodell
Foder: Fiberfill


Reusch Sophia GTX – varma skidhandskar med GORE-TEX membran för optimal värme

Klassisk design fullspäckad med moderna funktioner

 

Introduktion

Reusch Sophia Gtx är en högkvalitativ skidvante i vårt test av skidhandskar. Just denna modell är en dammodell, men fungerar även bra som unisex. Den här damvanten är utrustad med massvis av teknologi och funktioner. Den är bland annat försedd med vattentätt och ventilerande GORE-TEX®.

Om Reusch Sophia gtx

Vanten är väl fodrad med materialet TecFill™, som är både kompakt och lätt. Denna typ av foder håller fingrarna och händerna varma under en hel dag i skidbacken. Om du vill ha extra varma skidvantar är dessa helt klart värda att investera i. De är faktiskt varmare än riktigt varma skidvantar.

Det är en stilren vante i svart. Eftersom den är så neutral passar den i stort sett vilka skidkläder som helst. Med hjälp av kardborrebanden i handlederna kan du på ett enkelt sätt justera vantarna så att de sitter perfekt på dina händer.

Fördelar

 • Håller värmen riktigt bra
 • Snygg och stilren vante
 • Många smarta funktioner
Nackdelar

 • Sämre rörlighet och precision än en handske

Specifikationer

Från märket Reusch
Material: 90 % polyester, 10 % polyuretan
Foder: TecFill™
GORE-TEX® membran
Unisex-handske
Kardborreband vid handleden


Hestra army Leather Heli Röda skidvantar – isolerade med värmande G-loft

Högkvalitativ modell

Introduktion

Hestra army Leather Heli Skidhandskar är de flestas favorit från märket Hestra. Dessa skidhandskar Hestra är av riktigt hög kvalitet och är sprängfyllda med smarta funktioner och högkvalitetsmaterial.

Om Hestra army Leather Heli Röda Skidhandskar

Handflatan på handsken är tillverkad av impregnerat getskinn medan handryggen är tillverkad av Triton nylon som är både tåligt och tätt. Fodret består av materialet G-loft som är ett mycket tunt polyesterfiber. Denna typ av fiber hjälper till att hålla värmen även när det är blött. De här skidhandskarna har extra långa snöskydd som går upp en bit utanpå ärmarna av din jacka. Handskarna är även utrustade med snölås som förhindrar snö från att komma in. Handsken har dessutom en löstagbar insida.

Just denna handske har en lysande röd färg som syns riktigt bra i backen. Förutom att synas bra är dessa handskar också riktigt snygga. Detta är skidhandsken för dig som vill kunna klara dig i riktigt hårda väderförhållanden. Med alla dess funktioner är den svårslagen. 

Fördelar

 • Snölås och snöskydd
 • Löstagbar insida
 • Syns bra i snön
Nackdelar

 • Inte ett bra val för veganer

Specifikationer

Från märket Hestra army
Material (handrygg): 100 % Triton nylon
Material (handflata): 100 % Impregnerat getskinn
Isolering: G-loft
Löstagbar insida
Utrustad med snölås


Hestra army Leather Fall Line Skidhandskar – framställda i vattenbeständigt impregnerat läder

Äkta lädermodell

 

Introduktion

Hestra Leather Fall Line är en läcker läderhandske för herrar. Lädret ger handsken en lyxig touch. Som om inte detta vore nog är lädret även impregnerat. Detta ser till så att lädret skyddar dig och dina händer ännu bättre.

Om Hestra army Leather Fall Line Skidhandskar

Hestra army Leather Fall Line Skidhandskar har en handflata som är försedd med extra läder, vilket gör den ännu mer slitstark. Som med alla typer av läderprodukter är det viktigt att rengöra dem och sköta dem väl. Dessa handskar kan hålla i en hel evighet, bara du tar väl hand om dem.

Dessa läderhandskar är fodrade med en mycket mjuk typ av polyester. Fodret håller händerna varma trots väder och vind, även när förhållandena är riktigt tuffa. Dessa skidhandskar är några av de dyraste på denna lista, men med tanke på hur länge de kan hålla så är det en riktigt bra investering för alla skidälskare.

Fördelar

 • Håller i evigheter
 • Impregnerat läder
 • Snygga och lyxiga
Nackdelar

 • Kräver en del underhåll

Specifikationer

Från Hestra army
Material: Impregnerat läder
Fodring: 100 % Polyester
Kommer med kardborrelås
Karbiner
Neoprenmudd


Cairn Augusta C-Tex Skidhandskar dam – billiga handskar med effektiv Thinsulate isolering

Sköna allround-handskar

 

Introduktion

Cairn Augusta C-Tex är en snygg och stilren skidhandske för damer. Det som gör denna handske unik är Cairns eget C-Tex-membran. Detta membran är vattentätt och släpper ut fukt för att hålla händerna torra.

Om Cairn Augusta C-Tex Skidhandskar

Insidan är fodrad med ett skönt lager av fleece som vi tycker är riktigt mjukt och härligt. Handsken är även fodrad med Thinsulate, vilket gör den ännu varmare att ha på sig under de kalla vinterdagarna.

Denna handske har ett långt skaft som kan justeras. Den är även utrustad med ett spänne vid handleden för en bättre passform. Om du letar efter en billig och snygg damhandske kan detta absolut vara skidhandsken för dig och ditt skidåkande. 

Fördelar

 • Bra allround-handske
 • Bra andningsförmåga och vattentäthet
 • Relativt billig
Nackdelar

 • Lite mindre rörlig jämfört med andra handskar

Specifikationer

Från märket Cairn
Utsida: 100 % polyester
Fodring: 100 % polyester
Handflata: PU
Långt justerbart skaft
Justerbart spänne vid handleden


Vad du ska hålla utkik efter när du letar efter skidvantar

När du ger dig ut på jakt efter de perfekta skidhandskarna är det viktigt att du vet vad du ska hålla utkik efter. Det kan även vara bra att känna till de olika alternativen som finns, både när det kommer till material och funktioner. Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt handske på den stora marknaden.

Det kan vara lika svårt att hitta den rätta handsken som att hitta de perfekta slalomskidorna, twintip-skidorna eller den perfekta motionscykeln. Här har vi samlat mycket nyttig information som kommer att kunna vägleda dig i ditt val av skidhandske, så att du kan få precis den handsken som du vill ha.

Olika typer av isolering

När det pratas om isolering och foder brukar det handla om två typer. Den ena typen är dun, medan den andra är syntet. Om du vill ha en handske med så bra värmeegenskaper som möjligt är en dunhandske att föredra. Dun håller nämligen värmen mycket bättre än syntetiska material gör. Nackdelen med dun är att det är dyrare än syntet. Det torkar även långsammare.

Syntetmaterialen är mycket billigare än dun, vilket gör handskar med syntetisolering riktigt billiga. Om du letar efter handskar till ett lägre pris ska du alltså titta efter några som är fodrade med syntetiska material. Syntetisk isolering torkar riktigt fort, vilket är trevligt om du åker skidor i ett fuktigare klimat. Syntetmaterial är som sagt sämre på att hålla värmen än dun.

Att välja rätt storlek

Storleken och passformen på handsken är otroligt viktig. En handske som inte sitter som den ska kan vara både obekväm och i vägen när du ska åka skidor. En för liten eller för stor handske kan påverka skyddet och tätheten. En allt för stor handske kommer att vara i vägen och göra det svårare för dig att hålla fast i saker. En för stor handske kommer heller inte att sluta helt tätt runt dina handleder, utan kommer tyvärr att släppa in både kall luft och snö. 

En för liten handske kommer att göra det svårare för dig att röra på dina fingrar. Oftast är för små handskar även för korta, vilket gör att snö kan komma in under kläderna och kyla ner dig. Se därför alltid till att välja en handske som sitter perfekt. Det är då den fungerar som bäst. När du väljer storlek på din handske ska du vara lika noggrann som när du väljer skidhjälm eller cykelhjälm. Du skulle ju aldrig köpa en cykelhjälm som inte satt bra, eller hur?

Du kan mäta dina händer för att lättare hitta den storleken som passar dig. Mät längden från toppen av pekfingret till längst ned på din handflata. Mät sedan bredden ca en cm under fingrarnas bas.

Vattentäthet och andningsförmåga

Många skidhandskar är både vattentäta och kan andas bra, detta med hjälp av smart teknologi och material av hög kvalitet. Dessa två egenskaper är viktiga för att du ska kunna hålla dig varm och torr, så se till att dina skidhandskar både kan andas och att de är så vattentäta som möjligt.

Ett exempel på ett bra material som både andas och håller fukt ute är Gore-Tex®. Det är en teknologi som används i riktigt många skidvantar och av många olika märken. Det finns dock många andra typer av material och teknologier som hjälper till att skydda mot fukt. Ett par exempel är Marmot MemBrain® och The North Face HyVent®. Dessa är oftast billigare än Gore-Tex®.

Andra egenskaper och funktioner

Ibland kan det vara värt att hålla utkik efter handskar med andra egenskaper och funktioner. Vissa skidåkare föredrar skidvantar med extra lång skaftlängd, medan andra hellre vill ha handskar med ett kortare skaft. Om du vill få ett bättre skydd ska du välja långa skaft. Om du vill kunna röra på dig lättare ska du välja korta skaft.

Handskar försedda med hakar eller remmar är alltid trevliga, då de hjälper dig att hålla reda på handskarna när du har tagit av dem. Om du vill skulle du kunna skaffa dig skidhandskar med inbyggda handvärmare. Dessa drivs med batterier och kan vara bra i riktigt låga temperaturer. Denna typ av handske kan dock kosta en del, så förvänta dig att spendera ett par tusenlappar om du vill åt denna funktion.

Källor: rei.com, skis.com och salomon.com


Handskar vs vantar – Vad är bäst för skidåkning?

I detta test har du sett både handskar och vantar. Men vad är egentligen bäst för skidåkning? Det beror lite på vad du tycker är viktigast och vad du känner dig bekvämast med. Båda typerna har sina egna för- och nackdelar. Vi har samlat några för- och nackdelar åt dig så att du lättare kan ta reda på vad som passar dig.

Handskar: För- och nackdelar

När det kommer till rörlighet är handskarna mycket bättre än vantarna. En vante har en ficka för tummen och en stor ficka för resten av fingrarna. Handskar har fickor för varje finger. Detta gör alltså att du lättare kan röra dina fingrar när du bär en skidhandske. Om du lätt vill kunna dra åt en dragkedja, hålla i din telefon eller kamera eller öppna ett godispapper på språng är det alltså handskar du ska skaffa dig. 

En nackdel med handskar är att de är sämre på att hålla värmen än vantar. Detta beror bland annat på att det inte finns lika mycket plats för luft i en handske som i en vante.

Vantar: För- och nackdelar

Vantar är som sagt mycket varmare att ha på sig än handskar, då de rymmer mycket mer luft. Den varma luften kan lätt cirkulera mellan dina fingrar så att alla fingrarna kan dela på värmen. Vanten är det perfekta valet för dig som föredrar extra värme före rörlighet. I varmare väder kan en vante dock bli för varm. Tyvärr är det ganska svårt att greppa saker med vantar på händerna. Att dra i en dragkedja kan vara näst intill omöjligt. 

Källor: newtoski.com och freethepowder.com

 

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
GearLab

För recensioner som hjälper dig i jakten på de perfekta produkterna kan det vara GearLab som du vill vända dig till. Den här sajten recenserar utrustning i form av kläder för kvinnor och män, cykelrelaterade produkter, snörelaterade prylar, paddel, fitness och mycket mer.

Du kan se Hestra army leather Gore-tex Skidhandskar kundomdömena genom att klicka här

Google shopping

Google Shopping är den ultimata tjänsten för dig som vill se till så att du får de bästa produkterna till det billigaste priset. Google Shopping tillåter dig att söka efter en typ av vara som du föredrar, och sedan kan du jämföra varans priser mellan en lång rad återförsäljare så att du får en perfekt deal.

Du kan se Hestra army Leather Heli Röda Skidhandskar kundomdömena genom att klicka här

REI

REI är en sajt som bjuder dig på högklassig utrustning och kläder, expertråd, hyrutrustning, inspirerande berättelser om livet utomhus och mycket mer. Om du är intresserad av att börja ta del av diverse utomhusaktiviteter kan det därför vara värt att ta en tur över till REI.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Skis

Skis är en butik på nätet som erbjuder skidutrustning till både män och kvinnor. Här finner du passande utrustning oavsett om du är en nybörjare eller en expert, och visst kan du välja mellan en lång rad olika högkvalitativa märken.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Salomon

Är du redo att ge dig ut på utomhusaktiviteter såsom skidåkning, snowboarding, hiking eller någonting helt annat? Då krävs det rätt utrustning, och hos Salomon finner du ett brett urval av sportutrustning, kläder, hjälmar, handskar och allt annat som du kan tänkas behöva.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

New To Ski

New To Ski är en sajt som ger dig praktiska tips om du antingen är en nybörjare eller mer erfaren inom världen av skidåkning. Läs guider eller kika på produktrecensioner så att du kan komma i gång med skidåkning i stil.

Artikeln uppdaterades senast: 29 december 2020
Läs hela artikeln här

Free the Powder

Free the Powder är en webbutik som säljer sina egna skidhandskar, men även vantar, t-shirts och kepsar av olika slag. Om du är intresserad av Mountain Biking kommer du dessutom att kunna få tillgång till handskar som lämpar sig för just den här aktiviteten.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Fråga: Vilka skidhandskar är bäst?
Svar: De som ger dig den bästa värmen, rörligheten och skyddet för din sport.
Fråga: Hur väljer jag skidhandskar?
Svar: Välj de skidhandskarna som passar dina egna behov och din prisklass.
Fråga: Ska skidhandskar sitta tätt eller löst?
Svar: De ska sitta lagom tätt för att fungera optimalt. Mät alltid händerna först och välj sedan en storlek som passar dina mått.

4F Svarta Herr Skidhandskar – sportig design med vattentäthet och andningsförmåga

Introduktion

4F Skidhandskar är några av de bästa herrhandskarna på marknaden. Det som får dessa skidhandskar att stå ut från mängden är kvaliteten och det låga priset. Denna handske är försedd med kardborrelås som gör att du lätt kan få handsken att sitta som den ska på din hand. Denna skidhandske är även försedd med karbinhake så att du snabbt och enkelt kan fästa handskarna i varandra när du inte ska använda dem mer. 

Om 4F Svarta Herr Skidhandskar

Denna modell har en putspanel som du kan använda för att rengöra dina skidglasögon med. Med dessa handskar kan du alltså snabbt och enkelt putsa bort både snö och smuts. Det är en riktigt fiffig extrafunktion, tycker vi. Dessa handskar är även isolerade med 3M™ Thinsulate™ isolering och NeoDry membran som ser till att dina händer och fingrar hålls torra och varma hela dagen.

Vi på Konsumentmagasinet valde just denna handske till vår personliga favorit eftersom den är av hög kvalitet trots att den har en liten prislapp. Att betala en liten summa pengar för god kvalitet är såklart alltid ett jättestort plus. Vi är säkra på att du också kan hålla med om detta. Om du vill ha ett par riktigt bra handskar till en billig peng kan vi varmt rekommendera detta par. 

Fördelar

 • Lågt pris
 • Putspanel för skidglasögon
 • Stilren design
Nackdelar

 • Färre funktioner än de lite dyrare handskarna

Specifikationer

Från märket 4F
Färg: Svart
Isolering: 3M™ Thinsulate™ isolering och NeoDry membran
Material: Polyester
Kardborrelås
Utrustad med putspanel


Outhorn Victor, Herr, Svart, Skidhandskar – 100 % polyester och god andningsförmåga

Introduktion

Outhorn Victor skidhandskar är de billigaste handskarna i vårt test. Vi vet att inte alla personer har råd att köpa handskar för fyrsiffriga belopp. Därför har vi letat fram den här handsken, så att även du som har ont om pengar kan skaffa dig ett par trevliga skidhandskar. 

Om Outhorn Victor, Herr, Svart, Skidhandskar

För att vara ett budgetalternativ är detta faktiskt en riktigt trevlig handske som håller värmen och andas bra. Den är utrustad med en handledsrem som gör det möjligt för dig att ha handsken hängandes på armen när du behöver ta av den, till exempel när du ska fotografera eller liknande. 

Det är i grund och botten en budgetversion med få extra funktioner, men det är en fantastisk handske för dig som bara behöver ett par skidhandskar att börja med. Dessa billiga skidhandskar är även perfekta för dig som inte har så mycket pengar att spendera på skidutrustning. 

Fördelar

 • Riktigt lågt pris
 • Bra rörlighet
 • Praktiska handledsremmar
Nackdelar

 • Material av lite lägre kvalitet

Specifikationer

Från märket Outhorn
Färg: Svart
Material: Polyester
Membran: Hydropile
Utrustad med handledsrem
Vattenpelartryck: 1.000 mm


4F NeoDry Skidhandskar – ventilerande och vattentäta med NeoDry membran

 

Introduktion

Här har du en trevlig skidhandske med en snygg och sportig design. Den gula färgen är livfull och väcker skidåkningslusten inom oss. Det är en relativt billig skidhandske som de allra flesta har råd med. De är utmärkta skidhandskar till längdåkning och utförsåkning. 

Om 4F NeoDry Skidhandskar

Vi på Konsumentmagasinet tycker att denna handske har en riktigt bra passform. Vi upplever även att den klarar av att hålla händerna torra och varma på ett bra sätt. Dessa skidhandskar är samtidigt otroligt vattentäta, vilket är viktigt när det kommer till skidåkning. 

Handsken kan justeras med hjälp av kardborren runt handleden. Den här modellen är även utrustad med både fingerskydd, 3M Thinsulate och Neodry-membran. Fingerskyddet förhindrar slitskador från snö och liknande på handsken. Överlag är detta en mycket trevlig handske som sitter bra och gör det en skidhandske ska.

Fördelar

 • Fingerskydd
 • Andas bra och är vattentät
 • Sportig design
Nackdelar

 • Ganska få funktioner jämfört med andra handskar

Specifikationer

Från märket 4F
Foder och handrygg: 100 % polyester
Handflata: 100 % polyuretan
Isolering: Thindulate
Utrustad med fingerskydd
Kardborrejustering runt handlederna

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta