Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Brödkniv bäst i test: De bästa brödknivarna till köket

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 25, 2024.

Brödkniv bäst i test: De bästa brödknivarna till köket

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

För att effektivt skära bröd är det viktigt att du har en brödkniv i köket med just en taggig egg som ser till så att du på sekunder får perfekt skurna brödskivor till frukosten eller fikan.

Alla brödknivar är dock inte framställda på samma högkvalitativa vis, och för att se till så att du hittar en kniv som fungerar väl och behåller sin skärpa finner du nedan en brödkniv test topplista. Med hjälp av expertrecensioner och kundomdömen har vi sammanställt en lista över några av de bästa brödknivarna på marknaden!

Tips och råd när du köper en brödkniv:

 • Skärpa: Skärpan och den taggiga eggen är ett måste när det kommer till just brödknivar. En limpa är svår att ta sig igenom utan en väl tillverkad kniv med en egg som är specifikt framtagen för att kunna skära bröd.
 • Hållbarhet: I vårt brödkniv test kommer du enbart att stöta på knivar som är gjorda i hållbara material. Då knivar kan bli en aning dyra är det självfallet av yttersta vikt att de håller under en lång tid framöver.
 • Ergonomi: Ett obekvämt handtag ser inte bara till så att det blir obehagligt att skära bröd, utan i värsta fall kan det leda till osäker hantering. Beställ därför alltid en kniv med ett komfortabelt ergonomiskt handtag.
 • Design: Att kniven ser snygg ut är kanske inte det första som du ska tänka på när du väljer kniv, men det kan ändå vara en god idé att säkerställa att kniven som du väljer faktiskt passar in i ditt kök när det kommer till stil, form och färg. Alla knivarna i vårt brödkniv test har lyckligtvis nog en fräck design som utan tvekan kommer att uppskattas.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Kniv Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv - patenterad sammansättning för skärpa och hållbarhet

Redaktionens val

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 100 dagars returrätt
 • check 5 års garanti
 • check Hög valuta för pengarna: Inga dyra mellanhänder

Dagens bästa priser och erbjudanden på ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • HRC 64
 • Lättviktig
 • Ergonomisk

Nackdelar

 • Ganska dyr

Först ut har vi en utomordentligt snygg kniv från det mycket kända märket ONYX. Produkten vid namn Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv kombinerar de bästa av två världar med hjälp av en hybridsammansättning av keramik och stål i eggen. Med en kärna av stål, ett halksäkert handtag i glasfiber och faktumet att kniven tål att maskindiskas finns det mycket att älska hos ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv.

Om ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv

Vid beställning av ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv kan du förvänta dig många schyssta villkor som du definitivt inte vill gå miste om. Utöver att du får en högkvalitativ kniv som du kan lita på får du även njuta av en 100 dagars returrätt och en fem års garanti.

Det absolut viktigaste som bör påpekas när det är tal kring just ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv är den patenterade hybridsammansättningen av keramik och stål som du finner i eggen, och dessa materialval har resulterat i en fräck brödkniv som både är robust och håller sin skärpa under en lång tid.

Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv - riktigt skarp utan skarvar

Mest populära brödkniven från Global

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Dra nytta av den för att antingen skära bröd eller större grönsaker
 • Framställd utan skarvar
 • Excellent skärpa

Nackdelar

 • Stålhandtaget kan upplevas som en aning obekvämt

Vår brödkniv test topplista fortsätter med Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv, en produkt som alltid är mycket uppskattad och för närvarande är Globals mest populära brödkniv. Hos Bagaren Och Kocken har den ett kundomdöme på hela 4,9 av 5 stjärnor, och det finns många goda skäl till att kniven har blivit så älskad.

Om Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv

Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv är en excellent kniv till köket som gör susen när du antingen ska skära upp limpor eller till och med större grönsaker. Kniven är tillverkad av stål och har en total längd på 34 cm med en bladlängd som ligger på 22 cm. Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv är framställd utan skarvar och är gjord för att fungera väl både när du ska skära bröd och när det är dags att skära upp större grönsaker.

Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ - rostfritt stålblad och lönnhåndtag

Bra kniv med tidlös design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Bekvämt lönnhandtag
 • Utmärkt för att skära både mjukt och krispigt bröd
 • Rostfritt stålblad

Nackdelar

 • Måste tvättas försiktigt på grund av lönnhandtaget

Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ är nästa produkt på vår brödkniv test topplista, och det finns många positiva aspekter som just den här kniven har att bjuda på. Brödknivens kundomdömen ligger just nu på 4,9 av 5 stjärnor hos Bagaren Och Kocken – och det är inte för intet. När det är dags att baka blir det här den perfekta kniven att ta fram, och det gäller både när det är dags för att skära bröd och kakor.

Om Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ

Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ är en fröjd för ögat med sitt lönnträhandtag, och den är lika mycket av en fröjd att använda. Knivbladet är framställt i rostfritt stål, och den tandade eggen gör den här produkten till ett perfekt verktyg när du vill skära bröd eller kakor. Den är med andra ord en bagares drömkniv. Kom dock ihåg att kniven bör handdiskas istället för att maskindiskas på grund av lönnhandtaget.

5 saker att tänka på innan du köper kniv

 • Handtag

  Knivhandtaget påverkar hur pass lätt kniven är att hantera och hur den känns i handen. Ett för långt handtag gör det svårt att hålla balansen, medan ett för kort handtag kan kännas mindre behagligt att greppa. Det är viktigt att hålla handtaget i gott skick. För alla knivar av hög kvalitet rekommenderas handdisk. Trähandtag är dyrare och svårare att underhålla än handtag av plast och rostfritt stål, men de flesta nyare knivar med trähandtag är utrustade med en lätt, genomskinlig plastfilm för bättre hållbarhet.

 • Material

  Kvaliteten på det stål som används i knivblad är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att bedöma knivens skärpa och motståndskraft mot rost och korrosion. Brödknivar är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller stål med hög kolhalt. Bladet i kolstål håller kniven vassare längre, men är även dyrare. Rostfritt stål är ett bra val för dig som vill ha ett ekonomiskt alternativ.

 • Längd

  Brödkniven ska vara tillräckligt lång för att möjliggöra enkla skärrörelser. Knivbladets längd bör helst vara mellan 18 och 25 cm. Du kan skära igenom bröd lättare med ett längre blad, utan att utöva alls mycket tryck. Bladets längd har även betydelse för hur välbalanserad kniven är och dess förmåga att göra mer exakta skärningar.

 • Pris

  De dyraste knivarna startar på cirka 1500 kronor. Majoriteten av premiumknivarna är tillverkade av högkolstål som är mycket hållbart och vasst, men har ofta ett tandat blad, vilket är svårare att vässa. Budgetalternativen ligger på mellan 200 och 300 kronor och består vanligtvis av keramiskt eller rostfritt stål. Kvaliteten på bladet blir inte lika bra som hos premiumaternativen, men det behåller ändå sin skärpa under lång tid.

 • Kund- och expertomdömen

  Innan du köper en brödkniv är det en bra idé att läsa vad andra har sagt om den. Användarrecensioner kan hjälpa dig att avgöra hur väl produkten fungerar och hur pass nöjda de är med knivens skärpa, användarvänlighet eller andra faktorer. Recensioner från experter och professionella kockar kan berätta mycket mer om kniven, till exempel hur vass den är och hur bra den fungerar jämfört med andra modeller. Detta beror på att de ofta har erfarenhet av olika märken och gemensamma egenskaper.

arrow-more

FAQ

Vilken brödkniv är bäst?
Den mest effektiva typen av brödkniv har färre och djupare tandningar tillsammans med ett ergonomiskt skaft som gör den komfortabel att hålla i.
Vad ska man tänka på när man väljer brödkniv?
Hållbarhet, långlivad skärpa, en robust tandad egg och en längd på omkring 25 cm är rekommenderat om du är ute efter en högkvalitativ brödkniv.
Hur slipar man en brödkniv?
Den bästa lösningen är att satsa på en keramisk slipstång.
Vad är skillnaden mellan en brödkniv och en bagarkniv?
Ta en titt på knivbladets spets. En bagarkniv kommer att vara bredare än en brödkniv.

Hur du väljer en brödkniv

Tandningen är en av de viktigaste aspekterna när du väljer den bästa brödkniven till ditt kök, och det som du bör hålla extra utkik efter är särskilt knivar med färre och djupare tandningar som dessutom är spetsiga. Glöm heller inte att en brödkniv på omkring 25 cm i längd brukar vara optimal, men detta är lite av en smaksak, så satsa på just det som passar dig. En brödkniv bäst i test topplista kan göra susen för en enkel överblick av de bästa knivarna.

För att skydda dina knivar mellan användningarna rekommenderar vi att köpa till ett knivställ.

Glöm heller inte att ta en titt på japanska knivar bäst i test för att helt säkert få tag på de mest effektiva knivarna på marknaden. Även specifikt kockknivar kan bli ett underbart tillskott till köket, så ta en tur över till en kockkniv topplista

Vad du bör ha i åtanke när du köper en brödkniv

Med hjälp av ett brödkniv test kan du få en översikt av några av de bästa brödknivarna på marknaden, men vad är det egentligen som gör en kniv högkvalitativ och vad bör du ha i åtanke när du väljer din kniv? En av de viktigaste aspekterna hos en brödkniv är självfallet att den ska kunna skära väl, och ett måste är då en tandad egg.

Du ska dock se till så att du också beställer en brödkniv som är tillverkad av robusta och hållbara material som ser till så att kniven inte förlorar sin skärpa för snabbt. För säkerhetens samt bekvämlighetens skull bör kniven också ha ett ergonomiskt handtag som är komfortabelt att greppa tag i.

Ta en tur över till Kitchn för fler råd kring vad du bör tänka på innan du köper en brödkniv. Om det inte endast är en enda kniv som du är ute efter – utan ett helt set till ditt kök – är det väl värt att kika på köksknivar set, och varför inte även ta en titt på ett stekpanna test.

Hur du slipar en brödkniv

Att slipa brödkniv är lyckligtvis nog inte någonting som du kommer att behöva göra särskilt ofta då du mer sällan drar nytta av den här typen av kniv jämfört med en kockkniv som används vid matlagning. Om du dock känner att din brödkniv börjar bli en aning slö kan du vända dig till slipning med en keramisk slipstång – ett effektivt verktyg då slipning av brödknivar annars kan bli komplicerat. 

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta