Brödkniv testöversikt: De bästa brödknivar för köket

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

För att effektivt skära bröd är det viktigt att du har en brödkniv i köket med just en taggig egg som ser till så att du på sekunder får perfekt skurna brödskivor till frukosten eller fikan. 

Alla brödknivar är dock inte framställda på samma högkvalitativa vis, och för att se till så att du hittar en kniv som fungerar väl och behåller sin skärpa finner du nedan en brödkniv test topplista. Med hjälp av expertrecensioner och kundomdömen har vi sammanställt en lista över några av de bästa brödknivarna på marknaden!

Du måste tänka på detta innan du köper en brödkniv:

green-elmProduct specification Skärpa: Skärpan och den taggiga eggen är ett måste när det kommer till just brödknivar. En limpa är svår att ta sig igenom utan en väl tillverkad kniv med en egg som är specifikt framtagen för att kunna skära bröd.
green-elmHållbarhet: I vårt brödkniv test kommer du enbart att stöta på knivar som är gjorda i hållbara material. Då knivar kan bli en aning dyra är det självfallet av yttersta vikt att de håller under en lång tid framöver.
green-elmErgonomi: Ett obekvämt handtag ser inte bara till så att det blir obehagligt att skära bröd, utan i värsta fall kan det leda till osäker hantering. Beställ därför alltid en kniv med ett komfortabelt ergonomiskt handtag.
green-elmDesign: Att kniven ser snygg ut är kanske inte det första som du ska tänka på när du väljer kniv, men det kan ändå vara en god idé att säkerställa att kniven som du väljer faktiskt passar in i ditt kök när det kommer till stil, form och färg. Alla knivarna i vårt brödkniv test har lyckligtvis nog en fräck design som utan tvekan kommer att uppskattas.

ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv – patenterad sammansättning för skärpa och hållbarhet

Redaktionens val

✅ 100 dagars returrätt
✅ 5 års garanti
✅ Hög valuta för pengarna: Inga dyra mellanhänder

KERAMIK-STÅL-HYBRID ONYX™ BRÖDKNIV 20CM

 

Introduktion
Först ut har vi en utomordentligt snygg kniv från det mycket kända märket ONYX. Produkten vid namn Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv kombinerar de bästa av två världar med hjälp av en hybridsammansättning av keramik och stål i eggen. Med en kärna av stål, ett halksäkert handtag i glasfiber och faktumet att kniven tål att maskindiskas finns det mycket att älska hos ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv.

Om ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv
Vid beställning av ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv kan du förvänta dig många schyssta villkor som du definitivt inte vill gå miste om. Utöver att du får en högkvalitativ kniv som du kan lita på får du även njuta av en 100 dagars returrätt och en fem års garanti.

Det absolut viktigaste som bör påpekas när det är tal kring just ONYX Keramik-Stål-Hybrid Brödkniv är den patenterade hybridsammansättningen av keramik och stål som du finner i eggen, och dessa materialval har resulterat i en fräck brödkniv som både är robust och håller sin skärpa under en lång tid.

Fördelar 

 • HRC 64
 • Lättviktig
 • Ergonomisk
Nackdelar

 • Ganska dyr

Specifikationer:

Från märket ONYX
En kärna av stål och plätering i titan
Kan maskindiskas
Ergonomiskt framställt handtag
Egg med HRC på 64
Vikt på 250 gram


QKnives Original Series Japansk Brödkniv – hårdare än europeiska knivar på 62 HrC

Bra mångsidigt val av kockkniv

✅ Nöjdhetsgaranti eller pengarna tillbaka
✅ 100 dagars returrätt
✅ Använd rabattkoden GRKK2022 och få en örtkniv gratis vid köp över 1000 kr (värde 599 kr)

Introduktion
QKnives Original Series Japansk Brödkniv är ett verktyg som gör stor skillnad i ditt kök, och särskilt tack vare sin hårdhet på 62 HrC. Då många knivar i Europa ligger på omkring 50 – 55 HrC kan du förvänta dig en riktigt uppskattad hållbarhet och skärpa som inte försvinner i första taget. Dra nytta av QKnives Original Series Japansk Brödkniv för att antingen skära upp bröd eller råvaror med hala ytor som kräver en tandad egg.

Om QKnives Original Series Japansk Brödkniv
Just den här kniven i vår brödkniv test topplista har 67 lager kolstål, och då den har smitts enligt Damaskusmetoden är det en garanti att du får avnjuta en utomordentligt snygg look. Det är dock inte bara knivbladet som kommer i en snygg design, utan det vackra skaftet i pakkaträ är härligt att titta på. Tack vare skaftets vattenavvisande egenskaper kan du skära upp våta frukter och grönsaker utan oro.

Fördelar 

 • 67 lager kolstål smitt efter Damaskusmetoden
 • 62 HrC på Rockwellskalan
 • Handformat skaft i pakkaträ
Nackdelar

 • Ganska dyrt

Specifikationer:

 Från märket QKnives
67 lager kolstål
Smitt enligt Damaskusmetoden
Skaft i pakkaträ
Totallängd på 33 cm
Knivblad på 20,5 cm


Yaxell 23 cm Zen Brödkniv – 37 lager rostfritt stål och damaskus-mönster

Det bästa premiumvalet

Yaxell Zen Brödkniv 23 cm

 

Introduktion
Vi fortsätter vårt brödkniv test med 23 cm Zen Brödkniv från märket Yaxell. Här har vi en kniv med kundomdömen på imponerande 5/5 stjärnor hos Bagaren Och Kocken. Den här produkten är ett ypperligt val för dig som letar efter en äkta premiumprodukt som garanterat kommer att hålla under många år framöver och kännas fantastisk att använda.

Om Yaxell 23 cm Zen Brödkniv
Yaxell 23 cm Zen Brödkniv kan utan problem garantera sin hållbarhet genom den robusta designen med så många som 37 lager rostfritt stål. Handtaget i mikarta med nitar förser sedan kniven med ett stiligt och lyxigt utseende – för att inte tala om hur bekvämt det är att hålla i. En del av bladet bankas dessutom så att brödkniven får det där läckra damaskus-mönstret som ser till så att produkten inte bara är mycket användbar, utan också snygg att titta på.

Fördelar 

 • 37 lager rostfritt stål
 • 18 lager hårt och mjukt stål
 • Handtag är gjort av svart mikarta
Nackdelar

 • Lite dyrare än vissa andra liknande knivar

Specifikationer:

 Från märket Yaxell
23 cm lång
Tillverkad i 37 lager rostfritt stål
Damaskus-mönster
18 lager hårt och mjukt stål
Taggig design passande för att skära upp bröd


Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv – riktigt skarp utan skarvar

Mest populära brödkniven från Global

Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad

 

Introduktion
Vår brödkniv test topplista fortsätter med Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv, en produkt som alltid är mycket uppskattad och för närvarande är Globals mest populära brödkniv. Hos Bagaren Och Kocken har den ett kundomdöme på hela 4,9 av 5 stjärnor, och det finns många goda skäl till att kniven har blivit så älskad.

Om Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv
Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv är en excellent kniv till köket som gör susen när du antingen ska skära upp limpor eller till och med större grönsaker. Kniven är tillverkad av stål och har en total längd på 34 cm med en bladlängd som ligger på 22 cm. Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv är framställd utan skarvar och är gjord för att fungera väl både när du ska skära bröd och när det är dags att skära upp större grönsaker.

Fördelar 

 • Dra nytta av den för att antingen skära bröd eller större grönsaker
 • Framställd utan skarvar
 • Excellent skärpa
Nackdelar

 • Stålhandtaget kan upplevas som en aning obekvämt

Specifikationer:

Från märket Global
Tillverkad utan skarvar
Kan användas till både bröd och grönsaker
Total längd på 34 cm
Bladlängd på 22 cm
Utrustad med en tandad egg


QKnives Bright Series Japansk Brödkniv – 67 lager kolstål och bekvämt handtag

Bästa premium design och känsla

✅ Nöjdhetsgaranti eller pengarna tillbaka
✅ 100 dagars returrätt
✅ Använd rabattkoden GRKK2022 och få en örtkniv gratis vid köp över 1000 kr (värde 599 kr)

 

Japansk brödkniv - Bright Series

Introduktion
Inom Bright Series kommer en stilig japansk brödkniv från märket QKnives bli ett underbart tillskott i ditt kök. Skär upp limpor eller nyttja den tandade eggen för att få ett bra grepp om råvaror med mer hala ytor. Meloner och stora grönsaker kan med enkelhet skäras upp med den här högkvalitativa kniven, så den hjälper dig i köket på flera sätt och vis.

Om QKnives Bright Series Japansk Brödkniv
Med sitt imponerande HrC på 62 enligt Rockwellskalan kan du vara helt säker på att du får äkta kvalitet när du satsar på QKnives Bright Series Japansk Brödkniv. Det 67 lager kolstålet är självfallet även ett stort plus, för att inte tala om den vackra designen till följd av att kniven har smitts enligt Damaskusmetoden.

Att dra nytta av QKnives Bright Series Japansk Brödkniv är bekvämt och enkelt då handtaget har en ergonomisk design och dessutom är tillverkat av tysklönn som verkligen kommer att hålla. Om du vill få den där äkta premiumkänslan är det här en kniv som du definitivt vill vända dig till.

Fördelar 

 • 67 lager kolstål
 • Handformat handtag av tysklönn
 • Smitt enligt Damaskusmetoden
Nackdelar

 • Ganska dyr

Specifikationer:

 Från märket QKnives
Smidd enligt Damaskusmetoden
Brödkniv, men kan även användas till exempelvis meloner eller fläsk
67 lager kolstål
HrC på 62


Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ – rostfritt stålblad och lönnhåndtag

Bra kniv med tidlös design

Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ

 

Introduktion
Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ är nästa produkt på vår brödkniv test topplista, och det finns många positiva aspekter som just den här kniven har att bjuda på. Brödknivens kundomdömen ligger just nu på 4,9 av 5 stjärnor hos Bagaren Och Kocken – och det är inte för intet. När det är dags att baka blir det här den perfekta kniven att ta fram, och det gäller både när det är dags för att skära bröd och kakor.

Om Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ
Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ är en fröjd för ögat med sitt lönnträhandtag, och den är lika mycket av en fröjd att använda. Knivbladet är framställt i rostfritt stål, och den tandade eggen gör den här produkten till ett perfekt verktyg när du vill skära bröd eller kakor. Den är med andra ord en bagares drömkniv. Kom dock ihåg att kniven bör handdiskas istället för att maskindiskas på grund av lönnhandtaget.

Fördelar 

 • Bekvämt lönnhandtag
 • Utmärkt för att skära både mjukt och krispigt bröd
 • Rostfritt stålblad
Nackdelar

 • Måste tvättas försiktigt på grund av lönnhandtaget

Specifikationer:

 Från märket Victorinox
Kniv till bröd och kakor
Tandad egg
Tillverkad i rostfritt stål
Handtag i lönnträ
Bör handdiskas


Mareld Brödkniv 20 cm. Sandelträ – i en vacker nordisk design

För dig som vill ha vacker nordisk design

Mareld Brödkniv 20 cm. Sandelträ

 

Introduktion
I en vacker nordisk design kommer Mareld Brödkniv 20 cm. Sandelträ som nästa produkt i vår brödkniv test topplista. Det här verktyget är väl värt att introducera i köket om du ofta skär upp brödbitar och limpor. Den tandade eggen gör nämligen under när det kommer till det här ändamålet, så ta tillfället i akt och satsa på en kniv som vet var skåpet ska stå.

Om Mareld Brödkniv 20 cm. Sandelträ
Med ett kundbetyg på 4,5 av 5 stjärnor hos Bagaren Och Kocken är det säkert att påstå att det finns mycket att älska hos den här kniven. Verktyget är tillverkat i slitstarkt stål och kommer därför att behålla sin skärpa under en lång tid framöver.

Det vackra sandelträhandtaget är bara pricken över i:et för dig som är ute efter en underbar design. Allt detta och mycket mer säkerställer att Mareld Brödkniv 20 cm. Sandelträ blir fantastisk att använda i köket.

Fördelar 

 • Tillverkad av hållbart stål
 • Mycket skarp och precis
 • Gjord i Sverige
Nackdelar

 • Vissa anser att handtaget inte är särskilt bekvämt

Specifikationer:

Från märket Mareld
Handtag i sandelträ
Framställd i stål
Nordisk design
Längd på 20 cm
Bör handdiskas


Surodu 20 cm Brödkniv – tillverkad i VG-10 rostfritt stål som håller

Det bästa budgetvalet

Surodu 20 cm Brödkniv

 

Introduktion
Surodu 20 cm Brödkniv är nästa produkt i vår brödkniv test topplista, och här har vi mångsidig utrustning när det kommer till användningsområden. Trots att det är tal om en brödkniv kan den nämligen även skära igenom stek och andra råvaror som kräver en rejäl kniv. Förvänta dig inte bara robusta material, utan det billiga priset ger dig någonting ytterligare att se fram emot.

Om Surodu 20 cm Brödkniv
Hållbarheten hos den högkvalitativa Surodu 20 cm Brödkniv kommer från det japanska knivstålet VG-10 som den är tillverkad av. Få på så sätt en imponerande kniv utan att behöva betala skjortan för att få tag på utmärkt utrustning.

För utseendets och den smidiga förvaringens skull får du kniven i en snygg gåvoask som öppnas upp med hjälp av ett magnetiskt lock. När allt är sagt och gjort finns det mycket att älska hos den här kniven oavsett om du fokuserar på hårdheten på hela 60 HrC, den händiga tandade eggen eller det snygga utseendet.

Fördelar 

 • Kniven tenderar att vara skarp under en lång tid
 • Bladlängd på hela 20 cm
 • Hårdheten ligger på 60 HrC
Nackdelar

 • Garantin på ett år är kortare än vad vissa andra liknande modeller har

Specifikationer:

Från märket Surodu
Total längd på 34 cm
Blad med en längd på 20 cm
67 lager stål
Mottas i en gåvoask
Kan användas till både bröd och exempelvis kött


Hur du väljer en brödkniv

Tandningen är en av de viktigaste aspekterna när du väljer den bästa brödkniven till ditt kök, och det som du bör hålla extra utkik efter är särskilt knivar med färre och djupare tandningar som dessutom är spetsiga. Glöm heller inte att en brödkniv på omkring 25 cm i längd brukar vara optimal, men detta är lite av en smaksak, så satsa på just det som passar dig. En brödkniv bäst i test topplista kan göra susen för en enkel överblick av de bästa knivarna.

Glöm heller inte att ta en titt på japanska knivar bäst i test för att helt säkert få tag på de mest effektiva knivarna på marknaden. Även specifikt kockknivar kan bli ett underbart tillskott till köket, så ta en tur över till en kockkniv topplista.

Vad du bör ha i åtanke när du köper en brödkniv

Med hjälp av ett brödkniv test kan du få en översikt av några av de bästa brödknivarna på marknaden, men vad är det egentligen som gör en kniv högkvalitativ och vad bör du ha i åtanke när du väljer din kniv? En av de viktigaste aspekterna hos en brödkniv är självfallet att den ska kunna skära väl, och ett måste är då en tandad egg.

Du ska dock se till så att du också beställer en brödkniv som är tillverkad av robusta och hållbara material som ser till så att kniven inte förlorar sin skärpa för snabbt. För säkerhetens samt bekvämlighetens skull bör kniven också ha ett ergonomiskt handtag som är komfortabelt att greppa tag i.

Ta en tur över till Kitchn för fler råd kring vad du bör tänka på innan du köper en brödkniv. Om det inte endast är en enda kniv som du är ute efter – utan ett helt set till ditt kök – är det väl värt att kika på köksknivar set, och varför inte även ta en titt på ett stekpanna test.

Hur du slipar en brödkniv

Att slipa brödkniv är lyckligtvis nog inte någonting som du kommer att behöva göra särskilt ofta då du mer sällan drar nytta av den här typen av kniv jämfört med en kockkniv som används vid matlagning. Om du dock känner att din brödkniv börjar bli en aning slö kan du vända dig till slipning med en keramisk slipstång – ett effektivt verktyg då slipning av brödknivar annars kan bli komplicerat. 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Bagaren Och Kocken

För en webbutik med allt du kan tänkas behöva till köket finns det mycket att kika på hos Bagaren Och Kocken. På den här sajten kan du beställa bland annat köksmaskiner, köksknivar, baktillbehör, heminredning och mer därtill. Webbshoppen erbjuder dessutom fri frakt vid köp över 500 kronor tillsammans med öppet köp under ett års tid.

Du kan se Yaxell 23 cm Zen Brödkniv kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Global G-9 22 cm Tandad Brödkniv kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Victorinox Bröd/Bagarkniv 26 cm Rosenträ kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Mareld Brödkniv 20 cm. Sandelträ kundomdömena genom att klicka här

Andra källor

Good Housekeeping

Good Housekeeping är en sajt som bjuder dig på information, tips och råd kring allting som har att göra med hushållning. Hitta inspiration i form av recept, hemidéer och skönhetstips eller lägg vantarna på högkvalitativ utrustning för hemmet genom att kika närmare på deras produktrecensioner.

Artikeln uppdaterades senast: 13 april 2021
Läs hela artikeln här

Kitchn

På webbsajten Kitchn får du tillgång till tips, råd och guider som hjälper dig med diverse sysslor i hemmet såsom organisering, rengöring, matlagning och mer därtill. Få också tillgång till ett stort antal recept tillsammans med produktrecensioner så att du lätt kan lägga vantarna på den bästa möjliga köksutrustningen.

Artikeln uppdaterades senast: 6 april 2021
Läs hela artikeln här

Knives And Tools

Knives And Tools är en webbutik med mer än 13 000 produkter inom kategorierna köksknivar, stekpannor, ytterligare matlagningsutrustning, fickknivar, ficklampor, utomhusverktyg och mer därtill.

Artikeln uppdaterades senast: 29 augusti 2017
Läs hela artikeln här

 

FAQ

Vilken brödkniv är bäst?
Den mest effektiva typen av brödkniv har färre och djupare tandningar tillsammans med ett ergonomiskt skaft som gör den komfortabel att hålla i.
Vad ska man tänka på när man väljer brödkniv?
Hållbarhet, långlivad skärpa, en robust tandad egg och en längd på omkring 25 cm är rekommenderat om du är ute efter en högkvalitativ brödkniv.
Hur slipar man en brödkniv?
Den bästa lösningen är att satsa på en keramisk slipstång.
Vad är skillnaden mellan en brödkniv och en bagarkniv?
Ta en titt på knivbladets spets. En bagarkniv kommer att vara bredare än en brödkniv.


Denne side er anmeldt af: Michael S. Toft Rating 5/5

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta