Helautomatisk espressomaskin bäst i test – Här är experternas favoriter

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Den här artikeln handlar om helautomatiska espressomaskiner. I artikeln får du en överblick över marknadens bästa helautomatiska espressomaskiner baserat på en sammanställning av olika testresultat.

I denna artikel tittar vi närmre på 12 olika helautomatiska espressomaskiner, som alla har bedömts i officiella granskningar hos olika expertkällor. För ett mer nyanserat urval har vi inkluderat maskiner från olika märken, nämligen DeLonghi, Philips, Melitta, Siemens och Sage.

I artikeln har vi bland annat undersökt tester från konsumentorganisationerna Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, testmagasinen/testsajterna Stiftung Warentest (Test.de), ETM Testmagazin, Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk, kaffesajterna Coffeeness.de och Coffeenation.co samt tidningarna Berlingske Tidende och Frankfurter Allgemeine.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det en lista med länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln om helautomatiska espressomaskiner innehåller:

🔸 Överblick över 12 olika helautomatiska espressomaskiner
🔸 Information om vad en helautomatisk espressomaskin är
🔸 Skillnader mellan olika typer av espressomaskiner Information om koffein
🔸 Genomgång av de tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkterna själva. Vi samlar istället resultaten från opartiska tester för att konsumenten lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Vad bör du tänka på innan du köper en helautomatisk espressomaskin?

Storlek
Fundera över hur mycket utrymme du har på köksbänken för din espressomaskin, samt hur pass tung du tål att den är, så att du kan avgöra om du kommer vilja flytta runt den eller inte. Helautomatiska espressomaskiner väger vanligtvis mellan fem och tio kilo och kan vara upp till 65 cm långa och 50 cm höga. Om du tänker förvara maskinen på bänkskivan behöver du se till att du har tillräckligt med utrymme, eftersom dessa maskiner har kaffekvarn, bönbehållare och vattenbehållare i en och samma maskin. Och om du vill förvara den i ett skåp bör du välja en maskin som inte är högre än 30 cm. 

Användarvänlighet och rengöring
Generellt passar de flesta helautomatiska espressomaskiner bra för nybörjare eftersom de är mycket lätta att styra med enkel knapplayout och funktionalitet. Men precis som alla typer av kaffemaskiner behöver de rengöras regelbundet för att fungera ordentligt. Vissa helautomatiska espressomaskiner har en funktion för inbyggd rengöring som automatiskt rengör maskinen åt dig. Andra modeller kräver ytterligare underhåll, till exempel regelbunden avkalkning eller manuell rengöring av mjölkskummare, vattenbehållare och espressoutlopp. Läs helst på om alla krav för rengöring av din helautomatiska espressomaskin innan du gör ditt köp.

Extra funktioner
Vissa automatiska espressomaskiner har inbyggd mjölkskummare och val för enkel eller dubbel shot. Andra har en inbyggd kaffekvarn för nymalet kaffe eller en funktion för att brygga te eller varm choklad. Du kan också hitta maskiner med manuella inställningar för dryckesstorlek som dessutom kan sparas för nästa användning. Det finns även koppvärmare och avtagbara droppskydd för enkel rengöring. Dessa är exempel på användarvänliga funktioner som gör din kaffebryggning enklare. 

Pris
När du väljer en helautomatisk espressomaskin är priset en viktig faktor. De dyraste modellerna kostar runt 20 000 kronor och har olika funktioner, såsom ett bryggtryck på upp till 15 bar, automatiskt rengöringssystem och andra användarvänliga tillbehör. Budgetalternativen kostar runt 1000 kronor och är vanligtvis tillverkade av material av lägre kvalitet och innehåller inte lika många funktioner som vissa avancerade modeller, men kan ändå räcka gott och väl för daglig användning.

Användar- och expertrecensioner
Användarrecensioner kan bidra med information om hur lätt maskinen är att använda, hur pass bra den brygger kaffe och om den motsvarade andra personers förväntningar. Expertrecensioner kan ge dig djupare information om maskinens funktioner och hur väl den presterar jämfört med liknande modeller i testet.

arrow-more

 


Aiviq Appliances AEM101-S – Automatisk espressomaskin – mycket justerbar modell

Vår rekommendation

Sense Appliances SEM07S

Denna modell är för dig som vill ha en prisvärd espressomaskin med en stor 7-tums pekskärm. Pekskärmen gör det enkelt att navigera och styra maskinens alla funktioner. Den har även en inbyggd mjölkskummare så att du förutom espresso kan brygga både latte och cappuccino.

  • Minimalistisk design
  • Stor 7-tums pekskärm
  • Automatisk mjölkskummare

Vad bör du tänka på innan du köper Aiviq Appliances AEM101-S?

Enkel navigering
Den här automatiska espressomaskinen från Aiviq Appliances är relativt enkel att använda och styra, eftersom det är en av få espressomaskiner med en så stor skärm. Med pekskärmen kan du ändra temperatur och mängden skum för att skapa ditt favoritkaffe. Mekanismen hos den smarta och justerbara kaffekvarnen gör att du kan justera kaffets finhetsgrad utefter dina preferenser, vilket garanterar att du får precis rätt mängd koffein. Denna maskin kan brygga både espresso, americano, cappuccino, latte, macchiato, latte macchiato och flat white, vilket är utmärkt för restauranger eller personer som bara älskar att experimentera med olika typer av kaffe. Espressomaskinen levereras med en bruksanvisning som är lätt att följa. Om du vill hålla skummad mjölk varm under längre stunder kan du välja att köpa till en separat termos i rostfritt stål.

Automatisk mjölkskummare
Denna modell har en helautomatisk mjölkskummare med en mängd inställningar för att göra många olika kaffedrycker. Du kan anpassa bryggmekanismen efter dina egna preferenser så att du alltid får en fantastisk kopp kaffe. Dessutom har du möjlighet att spara och justera inställningarna för dina favoritdrycker. Jämfört med liknande maskiner på marknaden ger AEM101-S stort värde för pengarna och går garanterat hem även hos den mest kräsna kaffeälskaren.

FÖRDELAR

  • Justerbar, exakt espressokvarn
  • Smarta funktioner
  • Tillverkad av högkvalitativa komponenter
  • Möjlighet till skräddarsydda inställningar för egna kaffedrycker
  • Lägre prisklass
NACKDELAR

  • Behållaren för espressobönor en aning liten

Bedömning

Baserat på våra tester vill vi rekommendera Aiviq Appliances AEM101-S espressomaskin till alla som vill göra läckra kaffedrycker med minimal ansträngning. Den enda nackdelen är att behållaren för bönor inte är särskilt stor, men det är ett litet pris att betala för en i övrigt fantastisk maskin som erbjuder stort värde för priset.

Specifikationer:
Effekt: 1250 W
Kapacitet för vattentank: 1,8 liter
Kapacitet för bönbehållare: 160 g
Mått (LxBxH): 46,3×28,3×36,5
Vikt: 13 kg


DeLonghi Ecam 21.117.B – helautomatisk espressomaskin med Cappuccinosystem

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
DeLonghi Ecam 21.117.B Helautomatisk espressomaskin

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en bra och robust helautomatisk espressomaskin som både ser fin ut och har många funktioner. DeLonghi Ecam 21.117.B är även ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en lite billigare modell.

DeLonghi Ecam 21.117.B har granskats i ett omfattande test av espressomaskiner hos konsumentorganisationen Råd & Rön. De provade och bedömde DeLonghi Ecam 21.117.B utifrån olika testpunkter, och eftersom att modellen klarar sig riktigt bra utses den till testvinnare av de svenska experterna.

Längst ner i den här artikeln hittar du en direktlänk till Råd & Röns hemsida, där du kan läsa hela deras undersökning. Observera dock att man måste betala en avgift för att kunna läsa testet.

Justerbar och helautomatisk modell 

DeLonghi Ecam 21.117.B är en helautomatisk espressomaskin, vilket innebär att den här modellen klarar av det mesta själv. DeLonghi Ecam 21.117.B har nämligen en inbyggd mjölkskummare samt en integrerad kaffekvarn, och modellen kan därför brygga många olika typer av kaffe.

Man kan därmed göra kaffedrycker med mjölk, till exempel cappuccino, latte och macchiato, men man kan även avnjuta en kopp mörk espresso. Det här är dessutom en helautomatisk espressomaskin som ger användaren många valmöjligheter. Man kan nämligen själv bestämma hur kaffet ska malas i kvarnen utifrån 13 inställningar, och man man även välja mellan tre olika bryggtemperaturer.

Cappuccinosystem

Kvarnens 13 olika inställningar gör att man kan få en stark eller mild arom, och man kan även välja mängden kaffe. Man kan dessutom välja om man vill använda egenvalda kaffebönor eller färdigmalet kaffe i maskinen.

DeLonghi Ecam 21.117.B har en större bönbehållare på 250 gram och en vattentank på 1,8 liter, och med sitt cappuccinosystem kan den här helautomatiska espressomaskinen från DeLonghi dessutom skapa mjölkskum till kaffet. Detta system kombinerar ånga, luft och mjölk, vilket resulterar i ett både krämigt och fylligt mjölkskum.

Sköter rengöringen själv

DeLonghi Ecam 21.117.B har ett automatiskt rengöringsprogram som håller maskinen ren och fräsch, och detta är särskilt viktigt när mjölk är involverat. För att maskinen ska förbli effektiv har den även ett avkalkningsprogram som sköter avkalkningen.

DeLonghi Ecam 21.117.B kan brygga två koppar samtidigt, och modellen är en miljövänlig espressomaskin med en energisparfunktion samt automatisk avstängning. Både kaffebehållaren och vattentanken har dessutom indikatorer som visar när de börjar vara tomma.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 21.117.B:
 Testvinnande helautomatisk espressomaskin
Cappuccinosystem ger ett krämigt mjölkskum
Kaffekvarn med 13 inställningar
Överkomligt pris och bra storlek
Automatiska program för såväl rengöring som avkalkning


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk – helautomatisk kaffemaskin med mjölkskummare

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk 
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de 
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk 

.
Den här bra kaffemaskin passar dig som vill ha en espressomaskin som inte tar särskilt mycket plats och som är mycket enkel att använda.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har testats av tre olika expertpaneler – Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk samt den tyska kaffesajten Coffeeness.de.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk får beröm i alla tre granskningarna och får även riktigt fina betyg. Sammanfattat är det här en kompakt, robust och hållbar modell som är utformad för en hektisk vardagsanvändning.

Liten och platsbesparande modell

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har en liten och kompakt design och tillhör marknadens mindre espressomaskiner. Modellen tar därför inte särskilt mycket plats, vilket gör den till ett bra alternativ om man bara har lite utrymme till övers i köket. Detta innebär även att modellen inte har den största kapaciteten för varken vatten eller bönor, utan maskinen rymmer 1,2 liter vatten och 125 gram kaffebönor. Observera att den här modellen inte är kompatibel med färdigmalda bönor.

Trots den mindre storleken är Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk fortfarande en helautomatisk espressomaskin med både inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn. Detta innebär att Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk kan brygga både espresso med en mjuk och rund crema samt kaffedrycker med mjölk, som får ett lätt och luftigt mjölkskum.

Lätt att använda

Experterna från Coffeeness.de skriver att Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk är perfekt i hem där max två personer kommer att använda maskinen. Modellen får mycket beröm av experterna, men de framhäver särskilt den snygga designen och den enkla användningen som de största fördelarna med maskinen.

Experterna förklarar nämligen att det här är en smart liten modell som gör otroligt gott kaffe. Kontrollpanelen är även minimalistisk och intuitiv att använda, vilket gör maskinen oerhört enkel att förstå och navigera.

Experterna nämner inte många nackdelar med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, men de påpekar avslutningsvis att modellen är lite väl liten vad gäller kapaciteten samt att vattentanken kan krångla lite ibland.

Auto Cappuccinatore-system

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk automatisk espressomaskin har både en display med LED-symboler och ett vred som används för att anpassa kaffet, vilket gör processen väldigt enkel.

Här kan man justera kaffestyrkan utifrån tre olika nivåer samt programmera maskinen utifrån vattenhårdheten. Vridreglaget används även med funktionen Auto Cappuccinatore, som är ett system som förbereder både varm mjölk och varmt vatten samt skummar mjölk.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har dessutom en smart koppvärmare, som håller kaffet varmt längre, samt ett automatiskt rengöringsprogram som ser till att hålla maskinen ren och fräsch.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk: 
 Liten och kompakt helautomatisk espressomaskin 
 Bra alternativ för hem med två personer 
 Får beröm för sin användarvänlighet 
 Många individuella valmöjligheter 
 Auto Cappuccinatore-system skapar ett bra mjölkskum


Melitta Caffeo Passione One Touch – espressomaskin med mjölkskummare

✅ Bra betyg hos tyska Haus Garten Test 
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet ETM Testmagazin 
✅ Bra betyg hos Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione One Touch

 

.
Den här bra espressomaskinen passar dig som vill ha en helautomatisk espressomaskin som inte kostar skjortan samt dig som inte har så mycket utrymme i köket.

Melitta Caffeo Passione One Touch har nämligen en kompakt design och tar därför inte upp särskilt mycket plats, och modellen kan enkelt brygga kaffe som är anpassat efter individuella önskemål. 

Melitta Caffeo Passione One Touch har testats av tre olika expertkällor, två tyska och en svensk, och eftersom att modellen överlag är bra och välfungerande får den bra betyg av alla tre källor.

Källorna som granskat modellen är den tyska hus- och trädgårdssajten Haus Garten Test, det tyska testmagasinet ETM Testmagazin samt den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön, och alla har bedömt Melitta Caffeo Passione One Touch utifrån olika testpunkter.

Liten modell till ett överkomligt pris

Jämfört med andra helautomatiska espressomaskiner på marknaden tar den lilla och billigare modellen Melitta Caffeo Passione One Touch inte upp särskilt mycket utrymme, och modellen är därför perfekt i ett mindre kök. Dess lilla storlek innebär dock även att Melitta Caffeo Passione One Touch har en liten vattentank med en kapacitet på 1,2 liter samt en mindre bönbehållare med en kapacitet på 125 gram.

Även om det här är en mindre och billigare modell har man dock inte snålat på varken funktioner eller kvalitet. Melitta Caffeo Passione One Touch har nämligen både modern teknik, mjölkskummare samt förmågan att själv mala kaffebönor.

Melitta Best Aroma System 

Hos Melitta Caffeo Passione One Touch har tillverkaren lagt ett stort fokus på att kaffebönorna i bönbehållaren ska skyddas på bästa möjliga sätt för att bevara smak och arom. Melitta Caffeo Passione One Touch är därför utrustad med Melitta Best Aroma System, ett system som ger ett extra bra skydd åt bönorna. Melitta Caffeo Passione One Touch har även en annan funktion som skyddar kaffebönorna ytterligare, nämligen “böna-till-kopp”-funktionen. Denna funktion ser till att bara de kaffebönor som behövs för det valda kaffet mals medan resten av bönorna förblir förseglade.

Välj din kaffesort med One Touch

Melitta Caffeo Passione One Touch kan brygga många olika typer av kaffe, både mörk espresso och kaffe med mjölk. Modellen har därmed även en mjölkskummare, vilket öppnar upp för många andra alternativ utöver espresso – till exempel latte macchiato, café crème, cappuccino, ristretto och lungo.

Med One Touch väljer man enkelt sin kaffesort med en enda knapptryckning på färgdisplayen, och där kan man även välja mellan olika förinställda kaffespecialiteter. Utöver detta finns det tre olika alternativ för koppstorlek – liten, medium eller stor.

Melitta Caffeo Passione One Touch är även utrustad med modern teknik som gör att du kan ladda ner en app som hör till modellen och få hjälp samt tips och tricks för ett bättre kaffe. Den här modellen har dessutom en automatisk rengörings- och avkalkningsfunktion.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Passione One Touch:
 
Kompakt design som gör modellen perfekt för det lilla köket
 
Melitta Best Aroma System bevarar och skyddar kaffebönorna
 
Helautomatisk modell som både maler bönorna och skummar mjölken
 
Kan brygga många olika kaffesorter med One Touch
 
Tillhörande app och automatiskt rengöringsprogram


 DeLonghi Ecam 510.55 M – espressomaskin med kvarn

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

DeLonghi Ecam 510.55 M

 

 

Den här espressomaskinen med kvarn passar dig som vill ha en helautomatisk espressomaskin som kräver otroligt lite manuellt arbete och som har många funktioner.

 Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett omfattande test av espressomaskiner från olika märken, och där provade de modellerna på olika testpunkter för att komma fram till vilka modeller som är bäst. En modell som ingick i undersökningen är DeLonghi Ecam 510.55 M, och experterna är så förtjusta i modellen att de utser den till testvinnare.

Mycket lite manuellt arbete

DeLonghi Ecam 510.55 M är en helautomatisk espressomaskin, vilket betyder att man inte behöver göra särskilt mycket manuellt arbete för att få en god kopp kaffe. Det enda man faktiskt måste göra själv är att fylla på vatten och kaffebönor i maskinen.

Den här espressomaskinen är dessutom en stor modell med en hög kapacitet. Vattentanken rymmer hela 2 liter och bönbehållaren rymmer 250 gram kaffebönor. Observera att den här modellen inte är kompatibel med färdigmalda bönor.

Med eller utan mjölk

DeLonghi Ecam 510.55 M är en mycket mångsidig espressomaskin med både mjölkskummare och kaffekvarn. Modellen har även en böna-till-kopp-funktion som gör att maskinen enbart maler de kaffebönor som ska användas här och nu. Därmed lämnas resterande bönor kvar hela i behållaren, där aromen och smaken skyddas.

DeLonghi Ecam 510.55 M kontrolleras via en enkel och lättillgänglig touchdisplay. Där väljer man den kaffesort man vill ha, och eftersom att modellen har en mjölkskummare kan man välja såväl en mörk espresso som en kaffedryck med mjölk.

Mjölkskummaren kan med fördel användas till drycker som cappuccino, latte eller macchiato.

LatteCrema-system

DeLonghi Ecam 510.55 M är gjord för att kunna framställa ett perfekt mjölkskum, och på displayen finns en meny som öppnar upp för många tillval och möjligheter. Här kan man bland annat justera kaffe- och vattenmängden för att få kaffet precis som man vill ha det, och det finns även en minnesfunktion som sparar de valda inställningarna så att man snabbt kan få fram dem igen. Om man vill ha kaffe med mjölk finns även LatteCrema-systemet, som skapar ett mjukt och krämigt mjölkskum med rätt temperatur och som är designat för att ge en optimal blandning av kaffe och mjölk.

Rengöringen av DeLonghi Ecam 510.55 M sköts också med några knapptryckningar. Modellen har nämligen ett automatiskt rengöringsprogram som håller hygiennivån på topp. Den har även ett avkalkningsprogram som gör maskinen effektivare och förlänger dess livslängd.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 510.55 M:
 Stor och rymlig helautomatisk modell som sköter det mesta själv
 
Böna-till-kopp-funktionen bevarar bönornas arom
 
Kontrolleras via en användarvänlig touchdisplay
 
Minnesfunktion
 
Fint mjölkskum med LatteCrema-systemet


 DeLonghi Ecam 44.660.B

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ 4 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

DeLonghi Ecam 44.660.B

.
Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en helautomatisk espressomaskin som gör riktigt bra mjölkskum. Den passar även dig som vill ha en rymlig modell med många användbara funktioner och valmöjligheter.

Både den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön och den internationella testsajten Trustedreviews.com har provat och bedömt modellen DeLonghi Ecam 44.660.B utifrån testpunkter som användarvänlighet, design och kaffekvalitet. DeLonghi Ecam 44.660.B klarar sig riktigt bra i båda undersökningarna och utnämns till och med till testvinnare hos Råd & Rön.

Utformad för att kunna göra det mesta själv

DeLonghi Ecam 44.660.B är designad för att kunna brygga precis den kopp kaffe som konsumenten vill ha – och helt problemfritt.

Modellen är nämligen helautomatisk och har både en inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare, vilket innebär att maskinen klarar det mesta själv och att man inte behöver göra särskilt mycket manuellt. Det här är en modell med en stor vattentank på 2 liter och en rymlig bönbehållare med en kapacitet på 400 gram. Utöver hela bönor kan man dessutom använda färdigmalet kaffe i den här modellen.

Hög kvalitet och lätt att använda

Experter berömmer DeLonghi Ecam 44.660.B för att vara en riktigt bra espressomaskin som både är robust och brygger gott kaffe. Enligt experterna framställer modellens mjölkskummare dessutom ett rikt, tjockt och silkeslent skum som sedan används för att skapa den perfekta latten, cappuccinon eller macchiaton. Man kan dock även njuta av en kopp mörk espresso om man hellre vill det.

Experterna noterar även att den här modellen är enkel att använda. Den har en överskådlig touchdisplay högst upp som hjälper användaren förstå och välja bland de många alternativen.

Många valmöjligheter

Displayen på DeLonghi Ecam 44.660.B ger användaren många olika valmöjligheter för att man ska få ett personligt kaffe – man kan bland annat välja mellan olika kaffestyrkor som gör det färdiga kaffet milt eller mer intensivt. Man kan även programmera modellen utifrån vattenhårdhet, vilket gör att alla miljöer kan få samma goda smak.

Modellen kan dessutom brygga två koppar samtidigt, och den fyrkantiga designen gör att den är väldigt lätt att placera på köksbänken. Maskinen kan även ställas in på 16 olika språk och har en automatisk avstängningsfunktion. Som en sista bonus får modellen även beröm för att vara väldigt tyst, vilket gör den perfekt för morgonkaffet.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 44.660.B: 
 
Stor och rymlig modell
 Robust modell som är bra på att skumma mjölk 
 Användarvänlig espressomaskin med touchdisplay
 Många valmöjligheter för ett personligt kaffe
 Tyst modell


 Sage The Oracle (BES980UK)

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Berlingske Tidende
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

Sage The Oracle (BES980UK)

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en högkvalitativ espressomaskin och är något av en prylnörd. Den här modellen har nämligen väldigt många intressanta funktioner.

Sage The Oracle (BES980UK) har testats av både den internationella testsajten Trustedreviews.com och den danska tidningen Berlingske Tidende. Trustedreviews.com har gjort en enkom granskning av Sage The Oracle (BES980UK), medan Berlingske Tidende har genomfört ett test av  fem olika espressomaskiner där bland annat Sage The Oracle (BES980UK) ingick.

Gemensamt för båda testpanelerna är att de tycker väldigt bra om modellen och ger den ett högt totalbetyg.

Fantastiskt kaffe

Sage The Oracle (BES980UK) är en helautomatisk espressomaskin som både har en kaffekvarn och mjölkskummare för att kunna erbjuda en fullständig espressoupplevelse. Det här är även en stor och rymlig modell med en vattentank på 2,5 liter och en bönbehållare med en kapacitet på 280 gram.

Modellen kan brygga såväl mörk espresso som kaffedrycker med mjölk, och experterna anser att smaken på kaffet – särskilt espresson – är riktigt bra. De förklarar att den är både syrlig och lagom bitter, och smaken har en otroligt bra balans som gör att man kan känna av många olika smaknyanser.

Många individuella valmöjligheter

Experterna har även provat och bedömt mjölkskummet hos Sage The Oracle (BES980UK). Här är de också mycket nöjda, och de berättar att mjölkskummet är så välgjort att kaffet får en riktigt god och krämig konsistens. Experterna säger även att detaljnivån är hög och att modellen dessutom är väldigt enkel att använda. De betonar att det här är en modell med många valmöjligheter och inställningar, vilka man väljer och ändrar via en display.

Sage The Oracle (BES980UK) är framtagen för konsumenten som vill kunna anpassa sitt kaffe mycket och tycker om individuella valmöjligheter. Man kan nämligen antingen låta maskinen välja automatiskt eller byta till manuellt läge och själv agera barista, varpå man till exempel kan välja mellan hela 45 inställningar i kaffekvarnen.

Temperaturkontroll

Sage The Oracle (BES980UK) är utformad för att bryggprocessen ska vara enkel och tydlig samt för att upprätthålla optimala förhållanden för ett gott kaffe. Här är temperaturen väsentlig och därför använder sig modellen av PID temperaturkontroll, som säkerställer att temperaturen är jämn under hela bryggningen.

Sage The Oracle (BES980UK) har även en uppvärmningsfunktion som värmer upp koppen i förväg. Detta gör att kaffet hålls varmt längre, och man kan även brygga två koppar samtidigt. Regelbunden rengöring gör att Sage The Oracle (BES980UK) hålls ren, fräsch och effektiv, och modellen indikerar själv på displayen när det är dags för rengöring.

Experterna avslutar sin bedömning av Sage The Oracle (BES980UK) med att berätta att det i stort sett bara finns fördelar med den här modellen. Den är dock mycket dyr, och priset är därmed en nackdel.

 Utvalda fördelar med Sage The Oracle (BES980UK): 
 
Rymlig helautomatisk espressomaskin 
 Framställer gott kaffe och mjölkskum
 Enkel att använda
 Många inställningar – perfekt för kaffenörden
 PID temperaturkontroll ger ett välbryggt kaffe


Melitta Barista T Smart

Testvinnare hos Råd & Rön
5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk

Melitta Barista T Smart

 

Melitta Barista T Smart har testats och recenserats av både Råd & Rön och det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk. Den här espressomaskinen går hem hos båda expertkällorna och blir i slutändan testvinnare i en av undersökningarna medan den får ett betyg på 5 av 5 stjärnor i den andra.

De fina betygen motiveras bland annat med att maskinen är flexibel och att kaffet smakar bra. Experterna är däremot inte lika nöjda med energiförbrukningen och priset.

Experterna: Genial helautomatisk espressomaskin

Enligt experterna är Melitta Barista T Smart en bra espressomaskin som passar fint till de flesta behov. Expertreviews.co.uk skriver till exempel att det här är en genial espressomaskin som är väldigt flexibel.

Experterna framhäver även att Melitta Barista T Smart är enkel att rengöra och underhålla och förklarar att man därför slipper slösa en massa tid på underhåll. De berättar dessutom att maskinen har flera smarta funktioner.

Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om den här espressomaskinen nämner de även att den är ganska dyr och stor, vilket kan vara värt att ha i åtanke.

Espressomaskin med många valmöjligheter

Melitta Barista T Smart är en helautomatisk espressomaskin som sköter hela bryggningen efter en enkel knapptryckning. Maskinen har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 270 gram kaffebönor.

Tack vare en inbyggd mjölkskummare kan maskinen brygga 18 olika kaffedrycker både med och utan mjölk. Maskinen kontrolleras antingen via kontrollpanelen på fronten eller via Melitta Connect-appen.

Det går dessutom att justera allt från kaffestyrka till kaffemängd samt välja om man vill använda färdigmalet kaffe eller hela bönor. Med den här maskinen kan man alltså få kaffet precis som man vill ha det.

Om man skulle glömma bort att stänga av maskinen efter att man har använt den behöver man dessutom inte oroa sig. Maskinen stänger nämligen av automatiskt om man inte använder den.

Funktionell espressomaskin

Melitta Barista T Smart är en funktionell espressomaskin med flera praktiska funktioner. Maskinen är bland annat utrustad med något som kallas för My Coffee Memory. Detta innebär att upp till fyra personer kan spara inställningarna för sitt favoritkaffe. Med Double-Cup-funktionen kan man dessutom brygga alla kaffevarianter åt två personer på en gång.

Tack vare automatiska rengörings- och avkalkningsprogram är det enkelt att rengöra maskinen. Både mjölksystemet och bryggenheten är dessutom löstagbara för att underlätta rengöringen.

Utvalda fördelar med Melitta Barista T Smart:
 My Coffee Memory
 18 olika kaffevarianter
 Justerbara inställningar
 Double Cup-funktion
 Automatiska rengörings- och avkalkningsprogram

I den här videon från Melitta kan du se en presentation av Melitta Barista T Smart:


Philips Series 2200 EP2231

Utsedd till “Bra Köp” hos Råd & Rön

Philips Series 2200 EP2231

 

 

Philips Series 2200 EP2231 har testats av konsumentorganisationen Råd & Rön och fått utmärkelsen “Bra Köp” av experterna. Detta motiveras bland annat med att mjölkskummaren fungerar bra och att maskinen har praktiska funktioner. Experterna är däremot inte lika nöjda med energiförbrukningen.

Snabb och enkel kaffebryggning

Philips Series 2200 EP2231 är en helautomatisk espressomaskin som kan brygga en kopp kaffe med en enkel knapptryckning. Maskinen sköter hela arbetet medan användaren inte behöver göra något alls.

Bönbehållaren rymmer 275 gram kaffebönor och vattenbehållaren har en kapacitet på 1,8 liter. Maskinen har dessutom en mjölkskummare och kan därför brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Med Philips Series 2200 EP2231 kan man därför göra allt från svart kaffe och espresso till cappuccino.

Om man inte använder espressomaskinen på en viss tid stänger den av automatiskt. Detta motverkar onödig elförbrukning och innebär även att man slipper fundera på om man stängde av maskinen eller inte.

Justerbara inställningar

Philips Series 2200 EP2231 har flera justerbara inställningar som gör det möjligt att brygga kaffet precis som man vill ha det. Med My Coffee Choice kan man till exempel välja vilken styrka och kaffemängd man föredrar.

Den keramiska kaffekvarnen är dessutom försedd med 12 olika inställningar och kan därmed också anpassas efter behov och preferenser. Bönorna kan därför malas till ett fint pulver eller mer grovmalet kaffe.

Med hjälp av aromextraheringssystemet hittar maskinen en optimal balans mellan aromextrahering och bryggtemperatur varje gång. Tack vare detta får man en mer aromatisk och välsmakande kopp kaffe.

Enkel rengöring

Rengöringen av Philips Series 2200 EP2231 går både snabbt och enkelt. Detta beror bland annat på att maskinen har flera löstagbara delar som tål att köras i diskmaskinen. Bryggenheten är också löstagbar. Denna ska dock bara rengöras och torkas av med en fuktig trasa.

Sist men inte minst har Philips Series 2200 EP2231 ett AquaClean-filter som ser till att man inte behöver avkalka maskinen manuellt hela tiden. Tack vare detta behöver maskinen nämligen avkalkas först när den har bryggt ungefär 5000 koppar.

Utvalda fördelar med Philips Series 2200 EP2231:
 Keramisk kaffekvarn
 Mjölkskummare
 Enkel rengöring
 Automatisk avstängning
 My Coffee Choice

I den här videon från Philips kan du se en presentation av Philips Series 2200 EP2231:


Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Toppbetyg hos Råd & Rön
73 av 100 poäng hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
4.3 av 5 stjärnor hos det tyska testmagasinet Chip.de
Rekommenderas av de tyska kaffeexperterna från Coffeeness.de

Siemens EQ.9 Plus Connect s500

 

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 har testats av fyra olika expertkällor: Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de och Coffeeness.de. Espressomaskinen går hem hos samtliga experter och får mycket beröm i alla recensioner.

Experterna skriver bland annat att maskinen har många praktiska funktioner och att den brygger en välsmakande kopp kaffe. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Siemens EQ.9 Plus Connect s500 nämner de även att maskinen kostar rätt mycket.

Experterna: Hållbar espressomaskin av hög kvalitet

Enligt experterna är Siemens EQ.9 Plus Connect s500 en pålitlig kaffebryggare, och Coffeeness.de beskriver modellen som både hållbar och högkvalitativ. I deras recension kan vi även läsa att den här modellen skulle ha varit marknadens bästa om den bara vore lättare att rengöra.

Experterna framhäver även att Siemens EQ.9 Plus Connect s500 brygger gott kaffe och att den är ganska tystgående. Man bör dock ta hänsyn till att priset är rätt högt.

Anpassa kaffet till olika preferenser

Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 får man en helautomatisk espressomaskin som brygger kaffe med en enkel knapptryckning. Om man vill anpassa kaffet går det dessutom att justera både kaffestyrkan och bönornas malningsgrad.

Eftersom att maskinen har en inbyggd mjölkskummare kan den dessutom brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Den kan även brygga upp till två koppar kaffe på en gång om man snabbt vill göra kaffe åt sig själv och en annan person.

Den löstagbara vattenbehållaren har en kapacitet på 2,3 liter och bönbehållaren rymmer upp till 290 gram kaffebönor.

Enkla kontroller

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 är enkel att komma igång med och kan antingen styras manuellt på själva maskinen eller via en app. Man kan alltså fjärrstyra maskinen om man föredrar det.

Om man skulle glömma bort att stänga av espressomaskinen behöver man dessutom inte oroa sig. Den här modellen stänger nämligen av automatiskt efter en viss tid. För att man ska kunna brygga sitt favoritkaffe på nolltid kan man även lägga till sina egna favoritvarianter direkt på menyn. 

Tack vare ett helautomatiskt rengörings- och avkalkningssystem sköts även rengöringen automatiskt på den här modellen. Man behöver därför bara rengöra själva bryggenheten och droppbrickan manuellt.

Utvalda fördelar med Siemens EQ.9 Plus Connect s500:
 Enkel rengöring
Automatisk avstängning
Justerbara inställningar
Mjölkskummare
Enkla kontroller

I den här videon från Siemens kan du se en presentation av Siemens EQ.9:


Melitta Caffeo Barista

✅ Toppbetyg hos den danska tidningen Berlingske Tidende
✅ Toppbetyg hos testsajten Trustedreviews.com
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 5 av 5 stjärnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
✅ Bra betyg hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk

Melitta caffeo barista Helautomatisk espressomaskin

 

i samarbete med PriceRunner

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill uppleva en äkta baristakänsla hemma och som vill ha en espressomaskin som erbjuder många alternativ för anpassning av kaffet.

Melitta Caffeo Barista har testats av fem olika expertpaneler: konsumentorganisationen Råd & Rön, den danska tidningen Berlingske Tidende, testsajterna Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk samt brittiska Good Housekeeping Institute.

Samtliga expertpaneler tycker mycket bra om Melitta Caffeo Barista, och modellen får toppbetyg från alla panelerna.

Barista i sitt eget hem 

Melitta Caffeo Barista är designad för att konsumenten ska känna sig som en barista i sitt eget hem. Därför är den här modellen helautomatisk och har många olika funktioner som gör att man kan brygga kaffe av samma kvalitet som det man får på kaffebaren.

Experterna verkar eniga om att det här är en bra och robust modell, och de förklarar att kaffet som Melitta Caffeo Barista brygger har en riktigt fin smakbalans. Designen får inte särskilt mycket beröm, men experterna bedömer att den här modellen är enkel att använda när man väl satt sig in i systemet. Maskinen har nämligen en touchdisplay med tydliga symboler, vilket gör det enkelt att knappa in önskemålen.

Den här modellen erbjuder även många olika valmöjligheter som låter dig anpassa kaffet efter dina egna preferenser.

Skyddar bönorna

Hos Melitta Caffeo Barista ligger fokus på kaffebönorna samt skyddet av dem, och därför har modellen ett Aromasafe-lock som skyddar bönornas aromämnen.

“Böna-till-kopp”-funktionen gör även att modellen bara tar de bönor som ska användas just nu, vilket innebär att resterande kaffebönor förblir förseglade och beskyddade.

För att kaffet ska få bästa möjliga smak har Melitta Caffeo Barista även en Automatic Bean Select-funktion, vilken gör att modellen själv kan välja mellan två olika typer av kaffebönor beroende på vilken typ av kaffe man valt.

Enkelt val med One Touch

Melitta Caffeo Barista är som sagt enkel att använda när man väl lärt sig systemet, och med One Touch-funktionen får man snabbt sitt valda kaffe med en enda knapptryckning. Eftersom att Melitta Caffeo Barista både har en integrerad kaffekvarn och mjölkskummare med flera inställningar erbjuder modellen även många olika valmöjligheter för kaffet.

En smart bonusfunktion hos Melitta Caffeo Barista är My Coffee Memory, vilket är en minnesfunktion som bland annat kommer ihåg bryggtemperatur, kaffestyrka, mängd kaffe/mjölk samt mjölkskum. Detta innebär att man inte behöver knappa in allt på nytt varje gång, och My Coffee Memory rymmer upp till fyra unika profiler.

Rengöringen av Melitta Caffeo Barista sköts automatiskt. Modellen indikerar själv när det är dags för rengöring eller avkalkning, och då behöver man bara köra programmet.

Experterna avslutar sin bedömning av Melitta Caffeo Barista med slutsatsen att man inte ska köpa Melitta Caffeo Barista för dess utseende, men däremot för den mycket höga kvaliteten på kaffet.

 Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Barista:
 
Ger en stark baristakänsla 
 Många olika valmöjligheter för ett individanpassat kaffe 
 Aromasafe-locket ger ett bra skydd för kaffebönorna 
 One Touch-modell som brygger kaffet med en knapptryckning 
 My Coffee Memory-funktionen kommer ihåg de valda inställningarna


Vad är en helautomatisk espressomaskin?

Baserat på information från den danska kaffesajten Rigtigkaffe.dk samt bloggen kaffe-blog.dk kommer vi gå igenom vad en helautomatisk espressomaskin egentligen är. Du som konsument har kanske hört uttrycken “helautomatisk espressomaskin”, “automatisk espressomaskin” och “halvautomatisk espressomaskin”, och här förklarar vi skillnaden på de olika maskinerna.

Helautomatisk espressomaskin

Vad ar en helautomatisk espressomaskin

En helautomatisk espressomaskin är ett bra alternativ för dig som vill ha en espressomaskin som sköter så gott som allting själv, och som därmed inte kräver särskilt mycket manuellt arbete från användaren.

Bryggprocessen i en helautomatisk espressomaskin sker med en inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare, och vissa modeller har även ett helt mjölksystem. Detta innebär att maskinen kan brygga både en mörk espresso och kaffe med mjölk, till exempel cappuccino, latte och macchiato. Helautomatiska modeller har ofta en slang för mjölken som antingen placeras direkt i mjölkkartongen eller en behållare, och vissa modeller levereras även med en mjölkkanna. Därefter värms mjölken upp, skummas och skickas sedan ned i koppen tillsammans med kaffet. Vissa modeller har bara en inställning för mjölkskummet medan andra låter användaren justera skummet samt välja tjocklek.

Med bara ett par knapptryckningar på maskinens display kan man därmed få den kaffedryck med mjölk man vill ha, och vanligtvis finns det även många anpassningsmöjligheter och inställningar.

Eftersom att en helautomatisk espressomaskin har ett automatiskt mjölksystem finns det många alternativ för kaffedrycker med mjölk. En vanlig automatisk espressomaskin kan däremot oftast bara göra kaffe och espresso. Kaffekvarnen erbjuder också justeringsmöjligheter. Helautomatiska espressomaskiner har nämligen oftast en inbyggd kvarn som låter användaren justera malningsgraden, vilket ger olika smaknyanser i det färdiga kaffet.

Slutligen har en helautomatisk espressomaskin ofta en automatisk rengöringsfunktion, och maskinen kan ofta själv indikera när det är dags för rengöring, påfyllning, filterbyte och liknande. De helautomatiska modellerna har ofta flera rengöringssystem samt en avkalkningsfunktion

Vissa helautomatiska espressomaskiner har även ett manuellt läge som man kan starta om man vill göra delar av bryggningsprocessen själv. Många modeller erbjuder dock inte någon manuell bryggning.

Eftersom att helautomatiska espressomaskiner kan göra så mycket kostar de även mer än andra typer av espressomaskiner, och många avancerade modeller kan komma upp i över 15 000 kronor.

Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en espressomaskin som kan brygga kaffe och espresso. Den här typen av maskin är perfekt för konsumenten som vill kunna brygga enkelt kaffe utan att behöva göra särskilt mycket själv.

En automatisk espressomaskin har en kaffekvarn och ofta även en mjölkskummare, men den kan inte brygga lika många olika kaffedrycker med mjölk som en helautomatisk espressomaskin. Den kan heller inte sköta bryggningen med bara ett fåtal knapptryckningar, och detta är den största skillnaden mellan de två varianterna.

Kaffekvarnen maler bönorna för att kaffet alltid ska serveras färskt, och bryggningsprocessen börjar sedan med att de utvalda kaffebönorna skickas ner i bryggenheten. Här genomgår kaffet en automatisk tampning, varefter vattnet rinner genom kaffet och sedan kommer espresson ut som kaffe. Man kan ofta själv välja hur starkt man vill att kaffet ska vara.

De automatiska espressomaskinerna har en display där man väljer vilket kaffe man vill ha, och de flesta automatiska espressomaskiner har även ett automatiskt rengöringsprogram. Detta behöver man bara starta, och sedan sköter maskinen rengöringen själv.

En automatisk espressomaskin passar ofta bäst till konsumenten som inte vill göra särskilt mycket manuellt och som föredrar att dricka espresso. Dessa maskiner är dessutom betydligt billigare än en helautomatisk espressomaskin.

Halvautomatisk espressomaskinkaffebonner

En halvautomatisk espressomaskin är ett bra alternativ för konsumenten som vill göra kaffebryggningen till en upplevelse och göra stora delar av processen själv. Här är det manuella arbetet i fokus, och den här typen av maskiner har varken kaffekvarn eller mjölkskummare. Vissa kallar därför halvautomatiska espressomaskiner för manuella espressomaskiner.

Man måste alltså mala kaffebönorna och sätta dem i filtret, pressa kaffet med en “tamper” och sedan sätta filtret i maskinen. Därefter startar man vattnet och espresson rinner ner i koppen.

Tampningen är en mycket viktig del i kaffebryggningen på en halvautomatisk espressomaskin, och den har stor betydelse för resultatet. Det är nämligen då man säkerställer att vattnet rinner genom kaffet med rätt hastighet. Om det tar för länge för vattnet att rinna igenom blir kaffet bittert, och om det går för snabbt får man ett svagt kaffe.

Det kan låta lite krångligt, men en halvautomatisk espressomaskin kan också ge ett riktigt gott och anpassat kaffe med en perfekt crema eller arom.

Man bör tänka på att en halvautomatisk espressomaskin även kräver en del extrautrustning för att bryggningen ska bli riktigt bra. Man behöver bland annat en espressokvarn och en tamper samt en mjölkskummare för kaffedrycker med mjölk.

En fördel med en halvautomatisk espressomaskin är dessutom att den inte är i närheten lika dyr som en helautomatisk maskin, utan man får utan problem en halvautomatisk espressomaskin för några tusen kronor.

I korta drag: Vilken modell ska jag välja?

Kort sagt förklarar Kaffe-blog.dk att man borde välja en helautomatisk espressomaskin om man inte vill göra det manuella arbetet själv, samt om man vill kunna brygga många olika kaffedrycker med mjölk med bara ett par knapptryckningar på displayen.

Om man vill ha ett billigare alternativ till en helautomatisk espressomaskin och inte har något behov av att dricka många olika kaffedrycker med mjölk borde man istället välja en automatisk espressomaskin. Den här varianten är ett särskilt bra alternativ för espressodrickaren.

Om man däremot är en kaffeentusiast och vill brygga kaffet manuellt är en halvautomatisk modell det bästa alternativet. Dessa maskiner ger nämligen användaren stora möjligheter att själv påverka bryggprocessen.


Information om hur kaffet påverkar din kropp

 Så här påverkas din kropp av koffeinet i kaffet

Många dricker morgonkaffet i hopp om att piggna till och känna sig mer redo för dagens arbete, eller kanske sent på kvällen för att hålla sig vaken och klar i huvudet när man måste komma ikapp med jobbet. Det är koffeinet i kaffet som ger den här uppiggande effekten, och baserat på en artikel från danska Dr.dk förklarar vi här nedanför hur koffein egentligen påverkar kroppen.

Samma effekt som amfetamin

I grova drag delar koffein många egenskaper med det farliga ämnet amfetamin, i och med att båda ämnena stimulerar och har en uppiggande effekt på kroppen. Det är förstås en stark jämförelse eftersom koffein inte innehåller några av de skadliga ämnena som finns i amfetamin.

Den uppiggande effekten av koffein gör därför att morgonkaffet får kroppen att kännas frisk och mer aktiv, eller att man inte somnar så lätt på kvällen.

Detta kan dock även vara ett problem, och eftersom att koffein kan hålla kroppen vaken i flera timmar bör många människor inte dricka kaffe efter middagen. Utöver sömnlöshet finns det även andra negativa effekter av koffein – det har nämligen sammankopplats med ett förhöjt blodtryck.

Kaffe är nog en av de främsta källorna till koffein, men även energidrycker, till exempel Red bull, innehåller koffein.

Vad händer med koffeinet i kroppen?

När man får i sig koffein, till exempel från kaffe, absorberar blodet koffeinet och fördelar det sedan i hela kroppen. Man vaknar dock inte till av kaffet på en gång, utan det tar ungefär en halvtimme från det att du får i dig koffein till att du märker av störst effekt. Effekten minskar sedan gradvis, och efter 3-7 timmar har mängden halverats. Eftersom att koffeinet tar lång tid på sig att lämna kroppen är det även klart att det kan leda till sömnlöshet om man dricker kaffe sent på dagen. 

Du kan inte dricka för mycket kaffe

Ibland hörs skräckhistorier om att folk har dött efter att ha druckit för mycket kaffe, men det stämmer dock inte riktigt. Experter fastslår nämligen att det inte är farligt att dricka mycket kaffe och förklarar att man inte behöver oroa sig för en “överdos” även om man dricker flera koppar om dagen. Enligt många studier finns det till och med belägg för att det kan vara gynnsamt och hälsofrämjande att dricka några koppar kaffe om dagen.

Experterna förklarar att koffein inte leder till några giftiga effekter på kroppen hos en vuxen så länge koffeinmängden inte överstiger 400 mg per dag. De uppskattar även att man måste dricka runt 80-100 koppar kaffe per dag för att det ska ha en dödlig utgång, och då måste kopparna dessutom drickas direkt efter varandra.

Livsmedelsverket har dock andra riktlinjer för gravida, vilket du kan läsa mer om på Livsmedelsverkets hemsida.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 


Melitta Caffeo CI

✅ Testvinnare hos tidningen Aftonbladet.se
✅ 4 av 5 stjärnor hos tekniksajten Techradar.com
✅ Rekommenderas av kaffesajten Coffeenation.com
✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos det tyska testmagasinet Stiftung Warentest
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de

Melitta Caffeo CI

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha många valmöjligheter för att få kaffet precis som du vill ha det.

Melitta Caffeo CI har testats av hela sex olika expertpaneler – nämligen tidningen Aftonbladet.se, tekniksajten Techradar.com, kaffesajterna Coffeenation.co och Coffeeness.de, det danska konsumentrådet Tænk samt testmagasinet Stiftung Warentest.

Samtliga källor har granskat Melitta Caffeo CI utifrån flera testpunkter, och alla sex kommer fram till att det här är en oerhört välfungerande espressomaskin.

Få en personlig kaffeupplevelse

Melitta Caffeo CI är gjord för att tillgodose alla olika preferenser konsumenterna kan ha när det gäller deras kaffe. Melitta Caffeo CI är en helautomatisk espressomaskin med funktionen My Coffee, som gör att man kan skapa upp till fyra unika användarprofiler.

I dessa profiler kan man själv justera bland annat kaffestyrka, temperatur, mjölk, kaffemängd, vattenmängd och mjölkskum. När man sparar dessa inställningar i sin egen profil kommer modellen ihåg dem, och när man sedan väljer profilen kommer även inställningarna fram.

Bra skydd för bönorna

Böna-till-kopp-funktionen hos Melitta Caffeo CI gör att maskinen tar extra bra hand om kaffebönorna. Funktionen gör nämligen att bara de bönor som ska användas till den aktuella bryggningen mals medan resterande bönor lämnas kvar hela och väl skyddade i behållaren, vilket bevarar både arom och smak. Experterna är väldigt förtjusta i just den här funktionen, och efter att ha provat modellen förklarar de att kaffet är mycket gott och att konsumenten har riktigt många valmöjligheter.

Eftersom att modellen både maler kaffebönorna själv och har en mjölkskummare kan den göra både espresso och kaffe med mjölk och mjölkskum. Experterna berömmer även kvaliteten av mjölkskummet, och de berättar att kaffekvaliteten överlag är den största fördelen med Melitta Caffeo CI.

Enkel att använda

De olika testpanelerna är även förtjusta i att Melitta Caffeo CI är otroligt enkel att använda – man kan nämligen snabbt få det kaffe man vill ha utan besvär.

I de olika undersökningarna får modellen även beröm för att vara miljövänlig, och den har dessutom en energisparfunktion. Enkel rengöring är också ett nyckelord för Melitta Caffeo CI, och för att förhindra bakterietillväxt sköljer modellen mjölksystemet efter varje användning.

Experterna avslutar sin bedömning med att det inte finns många nackdelar med Melitta Caffeo CI. Modellen är dock lite dyr och har en ganska stor och lite klumpig design.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo CI:
 My Coffee-funktion med upp till fyra unika användarprofiler
 Böna-till-kopp-funktionen ger ett bättre skydd för kaffebönorna
 Miljövänlig och enkel att använda
 Noggrann rengöring av mjölksystemet
 Många valmöjligheter ger ett personligt kaffe – man kan justera både vatten, temperatur, kaffe och mjölk


Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de
✅ Rekommenderas av den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine

 Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Den här espressomaskinen passar dig som inte har så mycket utrymme i köket, men som ändå vill ha en helautomatisk espressomaskin. Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) är nämligen liten och kompakt, men modellen har fortfarande många funktioner och möjligheter att brygga gott kaffe.

 Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har granskats av två olika tyska testpaneler, en från kaffesajten Coffeeness.de och en från tidningen Frankfurter Allgemeine, som har granskat modellen utifrån flera testpunkter och därefter gjort en övergripande bedömning.

De tyska experterna är förtjusta i Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) och ger modellen mycket beröm. De anser att den här modellen är en riktigt bra espressomaskin som både maler kaffebönorna, framställer en fyllig espresso och skummar mjölk till kaffedrycker som cappuccino, latte och macchiato.

Kompakt och helautomatisk modell

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) är både liten och kompakt, men den är fortfarande en helautomatisk espressomaskin som sköter det mesta själv. Användaren behöver alltså inte göra särskilt mycket manuellt, och experterna förklarar att Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) utmärker sig på flera olika testpunkter.

Till att börja med lägger de märke till den kompakta designen. Det här är alltså en liten modell som inte tar särskilt mycket plats, vilket gör den till ett perfekt alternativ för konsumenten med ett mindre kök.

Utomordentligt mjölkskum

Experterna berömmer bland annat Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) för den smarta designen, men i sin bedömning lägger de även stor vikt vid att den här modellen brygger riktigt bra kaffe – särskilt när det kommer till mjölkskummet, för det är där Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) verkligen briljerar.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har nämligen en inbyggd mjölkskummare och ett mjölksystem som inte kräver någon mjölkbehållare. Detta system kan verkligen framställa ett fint och krämigt mjölkskum som gör att kaffedryckerna med mjölk blir riktigt bra.

En anledning till att själva kaffet också blir så gott är att maskinen har ett innovativt värmesystem, SensoFlow, som säkerställer att uppvärmningen går mycket snabbt och att temperaturen därefter hålls stabil. Det här är dessutom en snabb espressomaskin med en kort bryggtid.

Enkel att använda

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) är en av marknadens mer användarvänliga espressomaskiner, vilket även experterna noterar. De beskriver modellen som lätt att använda och enkel att kontrollera.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har även en One Touch-funktion som säkerställer en enkel bryggprocess. Med den kan man nämligen brygga sitt kaffe med en enda knapptryckning, oavsett om man vill ha espresso eller en kaffedryck med mjölk. Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har även en integrerad kaffekvarn med justerbar malningsgrad, och eftersom att malningsgraden påverkar kaffets smak kan man därmed få kaffet precis som man vill ha det.

Som en extra bonus har den här modellen både ett automatiskt rengöringsprogram och ett avkalkningsprogram. Dessa program säkerställer att maskinen alltid hålls ren, kalkfri och effektiv.

I bedömningen av Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) nämner experterna nästan bara fördelar, men de påpekar även att modellen inte är särskilt tyst och att en vattentank på 1,4 liter är en gnutta för liten.

Utvalda fördelar med Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW):
 
Liten och helautomatisk modell – perfekt i ett litet kök
 Brygger gott kaffe med bra mjölkskum 
 Snabb uppvärmning och stabil temperatur med SensoFlow 
 Användarvänlig modell med One Touch 
 Har både mjölkskummare och kaffekvarn

 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka helautomatiska espressomaskiner är bäst i test?

Melitta Barista T Smart, DeLonghi Ecam 21.117.B, Melitta Caffeo Barista, DeLonghi Ecam 510.55 M, Melitta Caffeo CI, DeLonghi Ecam 44.660.B och Sage The Oracle (BES980UK)

🤓 Hur testas espressomaskinerna?

Espressomaskiner bedöms bland annat baserat på användarvänlighet, vilket till exempel inkluderar påfyllning, rengöring och finjustering av inställningar. Man undersöker även temperaturen och kvaliteten hos espresson samt hur enhetligt resultatet blir om man brygger flera koppar efter varandra. Man testar dessutom mjölkskumningen och bedömer slutligen energiförbrukningen hos maskinerna.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Helautomatisk espressomaskin test – använda källor samt länkar 

Aftonbladet.se 🇸🇪
Aftonbladet.se är en av Sveriges mest lästa tidningar. Den publiceras dagligen och skriver om både nyheter och underhållning. Aftonbladet.se behandlar dock även konsumentrelaterade ämnen, och här har tidningen testat espressomaskinen Melitta Caffeo CI. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Berlingske Tidende 🇩🇰
Berlingske Tidende är Danmarks äldsta tidning som fortfarande finns kvar. Tidningen startades 1749 och publiceras fortfarande dagligen. Berlingske Tidende har huvudavsnitt om bland annat in- och utland, affärer, sport, kultur och debatt, och tidningen har även en hemsida som fokuserar på bland annat konsumentliv och livsstil. Här har de testat fem olika espressomaskiner. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Coffeenation.co 🇬🇧
Coffeenation.co är en kaffesajt som bland annat testar kaffebryggare, espressomaskiner och tillbehör för kaffebryggning, och här har Coffeenation.co provat två olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo CI.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC).

Coffeeness.de 🇩🇪
Coffeeness.de är en tysk hemsida som handlar om kaffe. De benämner sig själva som en kaffeblogg och skriver om alla aspekter av kaffe, vilket även inkluderar espressomaskiner och kaffebryggare. Här har Coffeeness.de provat fyra olika modeller.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo CI.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Philips Saeco Incanto HD8914/01.

Coffeeness.de har även testat Siemens EQ.9 Plus Connect s500 och rekommenderar i slutändan modellen till sina läsare. Du kan läsa hela recensionen här.

ETM Testmagazin 🇩🇪
ETM Testmagazin är ett tyskt testmagasin som granskar ett brett utbud av konsumentprodukter inom hushåll, teknik och fritid. Här har ETM Testmagazin provat espressomaskinen Melitta Caffeo Passione One Touch. Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du måste vara prenumerant för att få full tillgång till de specifika testresultaten. 

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen granskar elektroniska produkter som den vanliga konsumenten använder i hemmet, och de fokuserar framför allt på TV, dator, mobiltelefoner och köksprodukter. Här har Expertreviews.co.uk provat två olika espressomaskiner. Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo Barista.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage Oracle Touch.

Expertreviews.co.uk har även testat och recenserat Melitta Barista T Smart och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk behandlar alla tänkbara aspekter av det danska konsumentlivet, vilket även inkluderar noggranna tester av olika konsumentprodukter. Den här gången handlar det om en granskning av 38 olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du antingen måste prenumerera eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.

Frankfurter Allgemeine 🇩🇪
Frankfurter Allgemeine Zeitung är en tysk tidning som i vardagligt tal bara kallas FAZ. Frankfurter Allgemeine är en av Tysklands stora tidningar, men de har även en mycket stor upplaga utanför Tyskland. Tidningen skriver om både nyheter, sport och industri, och de gör även plats för konsumentämnen. Här har Frankfurter Allgemeine provat espressomaskinen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Klicka på den här länken för att läsa mer.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand är en dansk tidning som riktar sig till män och skriver ur ett manligt perspektiv. De behandlar allt som rör gastronomi, vilket innefattar bland annat mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand har här testat espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC). Klicka på den här länken för att läsa mer.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både kunskap, information och bedömningar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter. Good Housekeeping Institute utför nya tester lite eftersom, och de bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har Good Housekeeping Institute provat espressomaskinen Melitta Caffeo Barista. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Haus Garten Test 🇩🇪
Haus Garten Test är en tysk tidskrift som handlar om bostad, kök, hus och trädgård. Haus Garten Test utför dessutom en mängd tester av konsumentprodukter för hus och trädgård, och här har de provat espressomaskinen Melitta Caffeo Passione One Touch.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att bara prenumeranter får full tillgång till de specifika testresultaten.

Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no är en stor norsk konsumentsajt som utför en rad konsumenttester av produkter inom både hus, hem, trädgård, bil, teknik, mode och hälsa. Här har Klikk.no provat espressomaskinen Siemens EQ. 6 Te607203rw i en undersökning med fem andra modeller. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön behandlar flera aspekter av det svenska konsumentlivet, och detta inkluderar även tester av olika konsumentprodukter. Här har Råd & Rön provat 31 olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du antingen måste prenumerera eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.

Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪
Stiftung Warentest är ett testmagasin från Tyskland som genomför granskningar av olika konsumentprodukter, och de finns även online på hemsidan Test.de. Här har Stiftung Warentest provat olika espressomaskiner. Klicka på den här länken för att läsa mer. 

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com är en internationell tekniksajt som handlar om utvecklingen i teknikvärlden. Techradar.com skriver om nyheter, trender och guider samt testar olika elektroniska produkter, och här har de provat två olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo CI.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage Oracle Touch.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat fyra olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo Barista.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av DeLonghi Ecam 44.660.B.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage The Oracle (BES980UK).

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage Oracle Touch.

Chip.de 🇩🇪
Det tyska testmagasinet Chip.de testar och recenserar en mängd olika konsumentprodukter inom elektronik och teknik. De har till exempel provat Siemens EQ.9 Plus Connect s500 och gett maskinen ett betyg på 4,3 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största testmagasin. De vill hjälpa sina läsare att välja de bästa produkterna på marknaden och recenserar därför många olika konsumentprodukter. Which.co.uk har bland annat granskat espressomaskinen Siemens EQ.9 Plus Connect s500. Om du vill läsa hela deras recension hittar du den här. Observera dock att du behöver en prenumeration för att få full tillgång till de specifika testresultaten.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt espressomaskin för dina behov i den här artikeln har vi på Konsumentmagasinet ett flertal andra artiklar som också kan vara av intresse.

Du kan till exempel få en överblick över testvinnande espressomaskiner på marknaden i vår mer generella artikel Espressomaskin test.

Vi har även många artiklar där vi fokuserar på en specifik tillverkare, till exempel följande: DeLonghi Magnifica test, Siemens espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test, Smeg espressomaskin test och Krups espressomaskin test.

När det gäller espressomaskiner finns det dock ett märke som sticker ut från mängden med sina många testvinnande och högkvalitativa maskiner. Det rör sig självklart om det australiska märket Breville, som även kallas för Sage.

På grund av detta har vi ett antal djupgående artiklar om olika modeller från Sage, bland annat Sage the Bambino PlusSage Barista Touch och Sage the Oracle. Alla dessa modeller har blivit höjda till skyarna av både experter och konsumenter.

Om du tror att en vanlig kaffebryggare är ett bättre alternativ för dig kan vi hjälpa dig med det valet också.

Du kan till exempel läsa våra generella artiklar Kaffebryggare test och Kaffebryggare med kvarn test. Båda dessa artiklar innehåller testvinnande modeller och spännande fakta om kaffe, koffein, kroppen och mycket annat.

I den här kategorin har vi också ett antal märkesspecifika artiklar. Här kan vi till exempel tipsa om KitchenAid kaffebryggare test, Moccamaster test, Siemens kaffemaskin test, Bosch kaffebryggare test och Wilfa kaffebryggare test.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta