Helautomatisk Espressomaskin Test 2020 – Se experternas favoriter – Bäst i Test guide

0

Den här artikeln handlar om tester av helautomatiska espressomaskiner. I artikeln får du en överblick över marknadens bästa helautomatiska espressomaskiner enligt en mängd olika testresultat.

Det rör sig om 16 olika helautomatiska espressomaskiner, och de har alla bedömts i officiella granskningar hos olika expertkällor. För ett mer nyanserat urval har vi inkluderat maskiner från olika märken, nämligen DeLonghi, Philips, Melitta, Siemens och Sage.

I artikeln har vi bland annat undersökt tester från konsumentorganisationerna Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, testmagasinen/testsajterna Stiftung Warentest (Test.de), ETM Testmagazin, Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk, kaffesajterna Coffeeness.de och Coffeenation.co samt tidningarna Berlingske Tidende och Frankfurter Allgemeine.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det en lista med länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln om helautomatiska espressomaskiner innehåller:

🔸 Överblick över 16 olika helautomatiska espressomaskiner
🔸 Information om vad en helautomatisk espressomaskin är
🔸 Skillnader mellan olika typer av espressomaskiner Information om koffein
🔸 Genomgång av de tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkterna själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att konsumenten lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


DeLonghi Ecam 21.117.B

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
DeLonghi Ecam 21.117.B Helautomatisk espressomaskin
Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 990,00 Kr. 0,00 Kr. 2 990,00 Kr. Läs mer
2 990,00 Kr. 0,00 Kr. 2 990,00 Kr. Läs mer
2 990,00 Kr. 0,00 Kr. 2 990,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en bra och robust helautomatisk espressomaskin som både ser fin ut och har många funktioner. DeLonghi Ecam 21.117.B är även ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en lite billigare modell.

DeLonghi Ecam 21.117.B har granskats i ett omfattande test av espressomaskiner hos konsumentorganisationen Råd & Rön. De provade och bedömde DeLonghi Ecam 21.117.B utifrån olika testpunkter, och eftersom att modellen klarar sig riktigt bra utses den till testvinnare av de svenska experterna.

Längst ner i den här artikeln hittar du en direktlänk till Råd & Röns hemsida, och där kan du läsa hela deras undersökning. Observera dock att man måste betala en avgift för att kunna läsa testet.

Justerbar och helautomatisk modell 

DeLonghi Ecam 21.117.B är en helautomatisk espressomaskin, vilket innebär att den här modellen klarar av det mesta själv. DeLonghi Ecam 21.117.B har nämligen en inbyggd mjölkskummare samt en integrerad kaffekvarn, och modellen kan därför brygga många olika typer av kaffe.

Man kan därmed göra kaffedrycker med mjölk, till exempel cappuccino, latte och macchiato, men man kan även avnjuta en kopp mörk espresso. Det här är dessutom en helautomatisk espressomaskin som ger användaren många valmöjligheter. Man kan nämligen själv bestämma hur kaffet ska malas i kvarnen utifrån 13 inställningar, och man man även välja mellan tre olika bryggtemperaturer.

Cappuccinosystem

Kvarnens 13 olika inställningar gör att man kan få en stark eller mild arom, och man kan även välja mängden kaffe. Man kan dessutom välja om man vill använda egenvalda kaffebönor eller färdigmalet kaffe i maskinen.

DeLonghi Ecam 21.117.B har en större bönbehållare på 250 gram och en vattentank på 1,8 liter, och med sitt cappuccinosystem kan den här helautomatiska espressomaskinen från DeLonghi dessutom skapa mjölkskum till kaffet. Detta system kombinerar ånga, luft och mjölk, vilket resulterar i ett både krämigt och fylligt mjölkskum.

Sköter rengöringen själv

DeLonghi Ecam 21.117.B har ett automatiskt rengöringsprogram som håller maskinen ren och fräsch, och detta är särskilt viktigt när mjölk är involverat. För att maskinen ska förbli effektiv har den även ett avkalkningsprogram som sköter avkalkningen.

DeLonghi Ecam 21.117.B kan brygga två koppar samtidigt, och modellen är en miljövänlig espressomaskin med en energisparfunktion samt automatisk avstängning. Både kaffebehållaren och vattentanken har dessutom indikatorer som visar när de börjar vara tomma.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 21.117.B
🔵 Testvinnande helautomatisk espressomaskin
🔵 Cappuccinosystem ger ett krämigt mjölkskum
🔵 Kaffekvarn med 13 inställningar
🔵 Överkomligt pris och bra storlek
🔵 Automatiska program för såväl rengöring som avkalkning


Philips HD8821/01

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

PHILIPS HD8821-01 Helautomatisk espressomaskin 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 148,00 Kr. 0,00 Kr. 4 148,00 Kr. Läs mer
4 472,00 Kr. 0,00 Kr. 4 472,00 Kr. Läs mer
4 472,00 Kr. 0,00 Kr. 4 472,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en espressomaskin med både mjölkskummare och kaffekvarn, och som vill känna dig som en barista i ditt eget hem.

 Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett stort test av espressomaskiner, och där provades och bedömdes Philips HD8821/01, samt en mängd andra modeller, utifrån olika aspekter – bland annat kaffekvalitet, användarvänlighet, rengöring och design.

I testet framkommer att Philips HD8821/01 är en otroligt bra espressomaskin, och den danska expertpanelen belönar de fina resultaten med att utnämna modellen till testvinnare.

Längst ner i artikeln finns en direktlänk till Tænks hemsida, och där kan du läsa hela deras test. Observera dock att man måste betala en avgift för att kunna läsa undersökningen.

Barista i sitt eget kök

Philips HD8821/01 är även ett bra alternativ för konsumenten som vill ha kvalitetskaffet man får på kaffebarer utan att behöva göra särskilt mycket själv. Philips HD8821/01 är nämligen en helautomatisk espressomaskin som klarar det mesta själv.

De många valmöjligheterna hos modellen ger konsumenten en riktig baristakänsla, och Philips HD8821/01 är utrustad med både mjölkskummare och kaffekvarn. Detta innebär att modellen kan göra både en mörk espresso och kaffedrycker med mjölk, till exempel cappuccino och macchiato, och mjölkskummaren skapar då ett silkeslent och krämigt skum.

För tedrickare finns även möjligheten att få ut enbart hett vatten ur maskinen.

Kaffekvarn med många inställningar

Philips HD8821/01 har som sagt även en kaffekvarn. Den är keramisk och gör att man kan mala kaffebönorna och använda precis den bönblandning man själv vill ha. Kaffekvarnen har flera inställningar för justering av malningsgraden för bönorna, och beroende på hur fin- eller grovmalda kaffebönorna är kan konsumenten få fram olika aromer i kaffet.

En smart extrafunktion hos Philips HD8821/01 är minnesfunktionen. Den gör nämligen att man inte behöver ställa in malningsgraden varje gång, utan man kan snabbt få kaffet precis som man vill ha det.

Skölj- och avkalkningsprogram

Philips HD8821/01 är en av marknadens rymligare modeller med en vattentank på 1,8 liter samt en bönbehållare med en kapacitet på 250 gram kaffebönor. Bönorna mals sedan i maskinens keramiska och justerbara kaffekvarn.

Philips HD8821/01 styrs via kontrollpanelen högst upp, och där kan man välja mellan olika kaffesorter. Panelen är mycket intuitiv och överskådlig, och det krävs bara ett fåtal knapptryck innan man får sitt kaffe. Vad gäller rengöringen är Philips HD8821/01 utrustad med både ett automatiskt sköljprogram och avkalkningsprogram, men inte något automatiskt rengöringsprogram.

Detta innebär att man kan behöva rengöra modellen manuellt, men eftersom att både bryggenheten och vattenbehållaren är löstagbara är det enkelt att rengöra dem. 

Utvalda fördelar med Philips HD8821/01
🔵 Testvinnande helautomatisk espressomaskin
🔵 Möjlighet att skumma mjölk som en äkta barista
🔵 Bra till både espresso, kaffedrycker med mjölk samt te
🔵 Keramisk kaffekvarn med flera inställningar
🔵 Skölj- och avkalkningsprogram


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk 
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de 
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 599,00 Kr. 0,00 Kr. 3 599,00 Kr. Läs mer
3 599,00 Kr. 0,00 Kr. 3 599,00 Kr. Läs mer
3 690,00 Kr. 0,00 Kr. 3 690,00 Kr. Läs mer
3 951,00 Kr. 0,00 Kr. 3 951,00 Kr. Läs mer

 

Den här modellen passar dig som vill ha en espressomaskin som inte tar särskilt mycket plats och som är mycket enkel att använda.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har testats av tre olika expertpaneler – Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk samt den tyska kaffesajten Coffeeness.de.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk får beröm i alla tre granskningarna och får även riktigt fina betyg. Sammanfattat är det här en kompakt, robust och hållbar modell som är utformad för en hektisk vardagsanvändning.

Liten och platsbesparande modell

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har en liten och kompakt design och tillhör marknadens mindre espressomaskiner. Modellen tar därför inte särskilt mycket plats, vilket gör den till ett bra alternativ om man bara har lite utrymme till övers i köket. Detta innebär även att modellen inte har den största kapaciteten för varken vatten eller bönor, utan maskinen rymmer 1,2 liter vatten och 125 gram kaffebönor. Observera att den här modellen inte är kompatibel med färdigmalda bönor.

Trots den mindre storleken är Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk fortfarande en helautomatisk espressomaskin med både inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn. Detta innebär att Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk kan brygga både espresso med en mjuk och rund crema samt kaffedrycker med mjölk, som får ett lätt och luftigt mjölkskum.

Lätt att använda

Experterna från Coffeeness.de skriver att Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk är perfekt i hem där max två personer kommer att använda maskinen. Modellen får mycket beröm av experterna, men de framhäver särskilt den snygga designen och den enkla användningen som de största fördelarna med maskinen.

Experterna förklarar nämligen att det här är en smart liten modell som gör otroligt gott kaffe. Kontrollpanelen är även minimalistisk och intuitiv att använda, vilket gör maskinen oerhört enkel att förstå och använda.

Experterna nämner inte många nackdelar med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, men de påpekar avslutningsvis att modellen är lite väl liten vad gäller kapaciteten samt att vattentanken kan krångla lite ibland.

Auto Cappuccinatore-system

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har både en display med LED-symboler och ett vred som används för att anpassa kaffet, vilket gör processen väldigt enkel.

Här kan man justera kaffestyrkan utifrån tre olika nivåer samt programmera maskinen utifrån vattenhårdheten. Vridreglaget används även med funktionen Auto Cappuccinatore, som är ett system som förbereder både varm mjölk och varmt vatten samt skummar mjölk.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har dessutom en smart koppvärmare, som håller kaffet varmt längre, samt ett automatiskt rengöringsprogram som ser till att hålla maskinen ren och fräsch.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk 
🔵 Liten och kompakt helautomatisk espressomaskin 
🔵 Bra alternativ för hem med två personer 
🔵 Får beröm för sin användarvänlighet 
🔵 Många individuella valmöjligheter 
🔵 Auto Cappuccinatore-system skapar ett bra mjölkskum


Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de
✅ Rekommenderas av den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine

 Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 217,00 Kr. 0,00 Kr. 5 217,00 Kr. Läs mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Läs mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Läs mer
6 921,00 Kr. 0,00 Kr. 6 921,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som inte har så mycket utrymme i köket, men som ändå vill ha en helautomatisk espressomaskin. Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) är nämligen liten och kompakt, men modellen har fortfarande många funktioner och möjligheter att brygga gott kaffe.

 Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har granskats av två olika tyska testpaneler, en från kaffesajten Coffeeness.de och en från tidningen Frankfurter Allgemeine, som har granskat modellen utifrån flera testpunkter och därefter gjort en övergripande bedömning.

De tyska experterna är förtjusta i Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) och ger modellen mycket beröm. De anser att den här modellen är en riktigt bra espressomaskin som både maler kaffebönorna, framställer en fyllig espresso och skummar mjölk till kaffedrycker som cappuccino, latte och macchiato.

Kompakt och helautomatisk modell

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) är både liten och kompakt, men den är fortfarande en helautomatisk espressomaskin som sköter det mesta själv. Användaren behöver alltså inte göra särskilt mycket manuellt, och experterna förklarar att Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) utmärker sig på flera olika testpunkter.

Till att börja med lägger de märke till den kompakta designen. Det här är alltså en liten modell som inte tar särskilt mycket plats, vilket gör den till ett perfekt alternativ för konsumenten med ett mindre kök.

Utomordentligt mjölkskum

Experterna berömmer bland annat Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) för den smarta designen, men i sin bedömning lägger de även stor vikt vid att den här modellen brygger riktigt bra kaffe – särskilt när det kommer till mjölkskummet, för det är där Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) verkligen briljerar.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har nämligen en inbyggd mjölkskummare och ett mjölksystem som inte kräver någon mjölkbehållare. Detta system kan verkligen framställa ett fint och krämigt mjölkskum som gör att kaffedryckerna med mjölk blir riktigt bra.

En anledning till att själva kaffet också blir så gott är att maskinen har ett innovativt värmesystem, SensoFlow, som säkerställer att uppvärmningen går mycket snabbt och att temperaturen därefter hålls stabil. Det här är dessutom en snabb espressomaskin med en kort bryggtid.

Enkel att använda

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) är en av marknadens mer användarvänliga espressomaskiner, vilket även experterna noterar. De beskriver modellen som lätt att använda och enkel att kontrollera.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har även en One Touch-funktion som säkerställer en enkel bryggprocess. Med den kan man nämligen brygga sitt kaffe med en enda knapptryckning, oavsett om man vill ha espresso eller en kaffedryck med mjölk. Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har även en integrerad kaffekvarn med justerbar malningsgrad, och eftersom att malningsgraden påverkar kaffets smak kan man därmed få kaffet precis som man vill ha det.

Som en extra bonus har den här modellen både ett automatiskt rengöringsprogram och ett avkalkningsprogram. Dessa program säkerställer att maskinen alltid hålls ren, kalkfri och effektiv.

I bedömningen av Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) nämner experterna nästan bara fördelar, men de påpekar även att modellen inte är särskilt tyst och att en vattentank på 1,4 liter är en gnutta för liten.

Utvalda fördelar med Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)
🔵
 
Liten och helautomatisk modell – perfekt i ett litet kök
🔵
 Brygger gott kaffe med bra mjölkskum 
🔵
 Snabb uppvärmning och stabil temperatur med SensoFlow 
🔵
 Användarvänlig modell med One Touch 
🔵
 Har både mjölkskummare och kaffekvarn


Melitta Caffeo Passione One Touch

✅ Bra betyg hos tyska Haus Garten Test 
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet ETM Testmagazin 
✅ Bra betyg hos Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione One Touch

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 413,00 Kr. 0,00 Kr. 6 413,00 Kr. Läs mer
6 991,00 Kr. 0,00 Kr. 6 991,00 Kr. Läs mer
6 991,00 Kr. 0,00 Kr. 6 991,00 Kr. Läs mer
6 992,00 Kr. 0,00 Kr. 6 992,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en helautomatisk espressomaskin som inte kostar skjortan samt dig som inte har så mycket utrymme i köket.

Melitta Caffeo Passione One Touch har nämligen en kompakt design och tar därför inte upp särskilt mycket plats, och modellen kan enkelt brygga kaffe som är anpassat efter individuella önskemål. 

Melitta Caffeo Passione One Touch har testats av tre olika expertkällor, två tyska och en svensk, och eftersom att modellen överlag är bra och välfungerande får den bra betyg av alla tre källor.

Källorna som granskat modellen är den tyska hus- och trädgårdssajten Haus Garten Test, det tyska testmagasinet ETM Testmagazin samt den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön, och alla har bedömt Melitta Caffeo Passione One Touch utifrån olika testpunkter.

Liten modell till ett överkomligt pris

Jämfört med andra helautomatiska espressomaskiner på marknaden tar den lilla och billigare modellen Melitta Caffeo Passione One Touch inte upp särskilt mycket utrymme, och modellen är därför perfekt i ett mindre kök. Dess lilla storlek innebär dock även att Melitta Caffeo Passione One Touch har en liten vattentank med en kapacitet på 1,2 liter samt en mindre bönbehållare med en kapacitet på 125 gram.

Även om det här är en mindre och billigare modell har man dock inte snålat på varken funktioner eller kvalitet. Melitta Caffeo Passione One Touch har nämligen både modern teknik, mjölkskummare samt förmågan att själv mala kaffebönor.

Melitta Best Aroma System 

Hos Melitta Caffeo Passione One Touch har tillverkaren lagt ett stort fokus på att kaffebönorna i bönbehållaren ska skyddas på bästa möjliga sätt för att bevara smak och arom. Melitta Caffeo Passione One Touch är därför utrustad med Melitta Best Aroma System, ett system som ger ett extra bra skydd åt bönorna. Melitta Caffeo Passione One Touch har även en annan funktion som skyddar kaffebönorna ytterligare, nämligen “böna-till-kopp”-funktionen. Denna funktion ser till att bara de kaffebönor som behövs för det valda kaffet mals medan resten av bönorna förblir förseglade.

Välj din kaffesort med One Touch

Melitta Caffeo Passione One Touch kan brygga många olika typer av kaffe, både mörk espresso och kaffe med mjölk. Modellen har därmed även en mjölkskummare, vilket öppnar upp för många andra alternativ utöver espresso – till exempel latte macchiato, café crème, cappuccino, ristretto och lungo.

Med One Touch väljer man enkelt sin kaffesort med en enda knapptryckning på färgdisplayen, och där kan man även välja mellan olika förinställa kaffespecialiteter. Utöver detta finns det tre olika alternativ för koppstorlek – liten, medium eller stor.

Melitta Caffeo Passione One Touch är även utrustad med modern teknik som gör att du kan ladda ner en app som hör till modellen och få hjälp samt tips och tricks för ett bättre kaffe. Den här modellen har dessutom en automatisk rengörings- och avkalkningsfunktion.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Passione One Touch
🔵
 
Kompakt design som gör modellen perfekt för det lilla köket
🔵
 
Melitta Best Aroma System bevarar och skyddar kaffebönorna
🔵
 
Helautomatisk modell som både maler bönorna och skummar mjölken
🔵
 
Kan brygga många olika kaffesorter med One Touch
🔵
 
Tillhörande app och automatiskt rengöringsprogram


Melitta Caffeo Barista

✅ Toppbetyg hos den danska tidningen Berlingske Tidende
✅ Toppbetyg hos testsajten Trustedreviews.com
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 5 av 5 stjärnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
✅ Bra betyg hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk

Melitta caffeo barista Helautomatisk espressomaskin

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
9 990,00 Kr. 0,00 Kr. 9 990,00 Kr. Läs mer
9 990,00 Kr. 0,00 Kr. 9 990,00 Kr. Läs mer
9 990,00 Kr. 0,00 Kr. 9 990,00 Kr. Läs mer
10 417,00 Kr. 0,00 Kr. 10 417,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill uppleva en äkta baristakänsla hemma och som vill ha en espressomaskin som erbjuder många alternativ för anpassning av kaffet.

Melitta Caffeo Barista har testats av fem olika expertpaneler: konsumentorganisationen Råd & Rön, den danska tidningen Berlingske Tidende, testsajterna Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk samt brittiska Good Housekeeping Institute.

Samtliga expertpaneler tycker mycket bra om Melitta Caffeo Barista, och modellen får toppbetyg från alla panelerna.

Barista i sitt eget hem 

Melitta Caffeo Barista är designad för att konsumenten ska känna sig som en barista i sitt eget hem. Därför är den här modellen helautomatisk och har många olika funktioner som gör att man kan brygga kaffe av samma kvalitet som det man får på kaffebaren.

Experterna verkar eniga om att det här är en bra och robust modell, och de förklarar att kaffet som Melitta Caffeo Barista brygger har en riktigt fin smakbalans. Designen får inte särskilt mycket beröm, men experterna bedömer att den här modellen är enkel att använda när man väl satt sig in i systemet. Maskinen har nämligen en touchdisplay med tydliga symboler, vilket gör det enkelt att knappa in önskemålen.

Den här modellen erbjuder även många olika valmöjligheter som låter dig anpassa kaffet efter dina egna preferenser.

Skyddar bönorna

Hos Melitta Caffeo Barista ligger fokus på kaffebönorna samt skyddet av dem, och därför har modellen ett Aromasafe-lock som skyddar bönornas aromämnen.

“Böna-till-kopp”-funktionen gör även att modellen bara tar de bönor som ska användas just nu, vilket innebär att resterande kaffebönor förblir förseglade och beskyddade.

För att kaffet ska få bästa möjliga smak har Melitta Caffeo Barista även en Automatic Bean Select-funktion, vilken gör att modellen själv kan välja mellan två olika typer av kaffebönor beroende på vilken typ av kaffe man valt.

Enkelt val med One Touch

Melitta Caffeo Barista är som sagt enkel att använda när man väl lärt sig systemet, och med One Touch-funktionen får man snabbt sitt valda kaffe med en enda knapptryckning. Eftersom att Melitta Caffeo Barista både har en integrerad kaffekvarn och mjölkskummare med flera inställningar erbjuder modellen även många olika valmöjligheter för kaffet.

En smart bonusfunktion hos Melitta Caffeo Barista är My Coffee Memory, vilket är en minnesfunktion som bland annat kommer ihåg bryggtemperatur, kaffestyrka, mängd kaffe/mjölk samt mjölkskum. Detta innebär att man inte behöver knappa in allt på nytt varje gång, och My Coffee Memory rymmer upp till fyra unika profiler.

Rengöringen av Melitta Caffeo Barista sköts automatiskt. Modellen indikerar själv när det är dags för rengöring eller avkalkning, och då behöver man bara köra programmet.

Experterna avslutar sin bedömning av Melitta Caffeo Barista med slutsatsen att man inte ska köpa Melitta Caffeo Barista för dess utseende, men däremot för den mycket höga kvaliteten på kaffet.

 Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Barista
🔵
 
Ger en stark baristakänsla 
🔵
 Många olika valmöjligheter för ett individanpassat kaffe 
🔵
 Aromasafe-locket ger ett bra skydd för kaffebönorna 
🔵
 One Touch-modell som brygger kaffet med en knapptryckning 
🔵
 My Coffee Memory-funktionen kommer ihåg de valda inställningarna 


 DeLonghi Ecam 510.55 M

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

DeLonghi Ecam 510.55 M

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 187,00 Kr. 0,00 Kr. 8 187,00 Kr. Läs mer
8 187,00 Kr. 0,00 Kr. 8 187,00 Kr. Läs mer
8 187,00 Kr. 0,00 Kr. 8 187,00 Kr. Läs mer
8 512,00 Kr. 0,00 Kr. 8 512,00 Kr. Läs mer
9 168,00 Kr. 0,00 Kr. 9 168,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en helautomatisk espressomaskin som kräver otroligt lite manuellt arbete och som har många funktioner.

 Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett omfattande test av espressomaskiner från olika märken, och där provade de modellerna på olika testpunkter för att komma fram till vilka modeller som är bäst. En modell som ingick i undersökningen är DeLonghi Ecam 510.55 M, och experterna är så förtjusta i modellen att de utser den till testvinnare.

Mycket lite manuellt arbete

DeLonghi Ecam 510.55 M är en helautomatisk espressomaskin, vilket betyder att man inte behöver göra särskilt mycket manuellt arbete för att få en god kopp kaffe. Det enda man faktiskt måste göra själv är att fylla på vatten och kaffebönor i maskinen.

Den här espressomaskinen är dessutom en stor modell med en hög kapacitet. Vattentanken rymmer hela 2 liter och bönbehållaren rymmer 250 gram kaffebönor. Observera att den här modellen inte är kompatibel med färdigmalda bönor.

Med eller utan mjölk

DeLonghi Ecam 510.55 M är en mycket mångsidig espressomaskin med både mjölkskummare och kaffekvarn. Modellen har även en böna-till-kopp-funktion som gör att maskinen enbart maler de kaffebönor som ska användas här och nu. Därmed lämnas resterande bönor kvar hela i behållaren, där aromen och smaken skyddas.

DeLonghi Ecam 510.55 M kontrolleras via en enkel och lättillgänglig touchdisplay. Där väljer man den kaffesort man vill ha, och eftersom att modellen har en mjölkskummare kan man välja såväl en mörk espresso som en kaffedryck med mjölk.

Mjölkskummaren kan med fördel användas till drycker som cappuccino, latte eller macchiato.

LatteCrema-system

DeLonghi Ecam 510.55 M är gjord för att kunna framställa ett perfekt mjölkskum, och på displayen finns en meny som öppnar upp för många tillval och möjligheter. Här kan man bland annat justera kaffe- och vattenmängden för att få kaffet precis som man vill ha det, och det finns även en minnesfunktion som sparar de valda inställningarna så att man snabbt kan få fram dem igen. Om man vill ha kaffe med mjölk finns även LatteCrema-systemet, som skapar ett mjukt och krämigt mjölkskum med rätt temperatur och som är designat för att ge en optimal blandning av kaffe och mjölk.

Rengöringen av DeLonghi Ecam 510.55 M sköts också med några knapptryckningar. Modellen har nämligen ett automatiskt rengöringsprogram som håller hygiennivån på topp. Den har även ett avkalkningsprogram som gör maskinen effektivare och förlänger dess livslängd.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 510.55 M
🔵
 Stor och rymlig helautomatisk modell som sköter det mesta själv
🔵
 
Böna-till-kopp-funktionen bevarar bönornas arom
🔵
 
Kontrolleras via en användarvänlig touchdisplay
🔵
 
Minnesfunktion
🔵 
Fint mjölkskum med LatteCrema-systemet


 Melitta Caffeo CI

✅ Testvinnare hos tidningen Aftonbladet.se
✅ 4 av 5 stjärnor hos tekniksajten Techradar.com
✅ Rekommenderas av kaffesajten Coffeenation.com
✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos det tyska testmagasinet Stiftung Warentest
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de

Melitta Caffeo CI

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 949,00 Kr. 0,00 Kr. 5 949,00 Kr. Läs mer
6 052,00 Kr. 0,00 Kr. 6 052,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha många valmöjligheter för att få kaffet precis som du vill ha det.

Melitta Caffeo CI har testats av hela sex olika expertpaneler – nämligen tidningen Aftonbladet.se, tekniksajten Techradar.com, kaffesajterna Coffeenation.co och Coffeeness.de, det danska konsumentrådet Tænk samt testmagasinet Stiftung Warentest.

Samtliga källor har granskat Melitta Caffeo CI utifrån flera testpunkter, och alla sex kommer fram till att det här är en oerhört välfungerande espressomaskin.

Få en personlig kaffeupplevelse

Melitta Caffeo CI är gjord för att tillgodose alla olika preferenser konsumenterna kan ha när det gäller deras kaffe. Melitta Caffeo CI är en helautomatisk espressomaskin med funktionen My Coffee, som gör att man kan skapa upp till fyra unika användarprofiler.

I dessa profiler kan man själv justera bland annat kaffestyrka, temperatur, mjölk, kaffemängd, vattenmängd och mjölkskum. När man sparar dessa inställningar i sin egen profil kommer modellen ihåg dem, och när man sedan väljer profilen kommer även inställningarna fram.

Bra skydd för bönorna

Böna-till-kopp-funktionen hos Melitta Caffeo CI gör att maskinen tar extra bra hand om kaffebönorna. Funktionen gör nämligen att bara de bönor som ska användas till den aktuella bryggningen mals medan resterande bönor lämnas kvar hela och väl skyddade i behållaren, vilket bevarar både arom och smak. Experterna är väldigt förtjusta i just den här funktionen, och efter att ha provat modellen förklarar de att kaffet är mycket gott och att konsumenten har riktigt många valmöjligheter.

Eftersom att modellen både maler kaffebönorna själv och har en mjölkskummare kan den göra både espresso och kaffe med mjölk och mjölkskum. Experterna berömmer även kvaliteten av mjölkskummet, och de berättar att kaffekvaliteten överlag är den största fördelen med Melitta Caffeo CI.

Enkel att använda

De olika testpanelerna är även förtjusta i att Melitta Caffeo CI är otroligt enkel att använda – man kan nämligen snabbt få det kaffe man vill ha utan besvär.

I de olika undersökningarna får modellen även beröm för att vara miljövänlig, och den har dessutom en energisparfunktion. Enkel rengöring är också ett nyckelord för Melitta Caffeo CI, och för att förhindra bakterietillväxt sköljer modellen mjölksystemet efter varje användning.

Experterna avslutar sin bedömning med att det inte finns många nackdelar med Melitta Caffeo CI. Modellen är dock lite dyr och har en ganska stor och lite klumpig design.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo CI
🔵 My Coffee-funktion med upp till fyra unika användarprofiler
🔵
 Böna-till-kopp-funktionen ger ett bättre skydd för kaffebönorna
🔵
 Miljövänlig och enkel att använda
🔵
 Noggrann rengöring av mjölksystemet
🔵 Många valmöjligheter ger ett personligt kaffe – man kan justera både vatten, temperatur, kaffe och mjölk


 DeLonghi Ecam 44.660.B

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ 4 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

DeLonghi Ecam 44.660.B

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 588,00 Kr. 0,00 Kr. 6 588,00 Kr. Läs mer
6 590,00 Kr. 0,00 Kr. 6 590,00 Kr. Läs mer
6 590,00 Kr. 0,00 Kr. 6 590,00 Kr. Läs mer
6 590,00 Kr. 0,00 Kr. 6 590,00 Kr. Läs mer
7 667,00 Kr. 0,00 Kr. 7 667,00 Kr. Läs mer
7 990,00 Kr. 0,00 Kr. 7 990,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en helautomatisk espressomaskin som gör riktigt bra mjölkskum. Den passar även dig som vill ha en rymlig modell med många användbara funktioner och valmöjligheter.

Både den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön och den internationella testsajten Trustedreviews.com har provat och bedömt modellen DeLonghi Ecam 44.660.B utifrån testpunkter som användarvänlighet, design och kaffekvalitet. DeLonghi Ecam 44.660.B klarar sig riktigt bra i båda undersökningarna och utnämns till och med till testvinnare hos Råd & Rön.

Utformad för att kunna göra det mesta själv

DeLonghi Ecam 44.660.B är designad för att kunna brygga precis den kopp kaffe som konsumenten vill ha – och helt problemfritt.

Modellen är nämligen helautomatisk och har både en inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare, vilket innebär att maskinen klarar det mesta själv och att man inte behöver göra särskilt mycket manuellt. Det här är en modell med en stor vattentank på 2 liter och en rymlig bönbehållare med en kapacitet på 400 gram. Utöver hela bönor kan man dessutom använda färdigmalet kaffe i den här modellen.

Hög kvalitet och lätt att använda

Experter berömmer DeLonghi Ecam 44.660.B för att vara en riktigt bra espressomaskin som både är robust och brygger gott kaffe. Enligt experterna framställer modellens mjölkskummare dessutom ett rikt, tjockt och silkeslent skum som sedan används för att skapa den perfekta latten, cappuccinon eller macchiaton. Man kan dock även njuta av en kopp mörk espresso om man hellre vill det.

Experterna noterar även att den här modellen är enkel att använda. Den har en överskådlig touchdisplay högst upp som hjälper användaren förstå och välja bland de många alternativen.

Många valmöjligheter

Displayen på DeLonghi Ecam 44.660.B ger användaren många olika valmöjligheter för att man ska få ett personligt kaffe – man kan bland annat välja mellan olika kaffestyrkor som gör det färdiga kaffet milt eller mer intensivt. Man kan även programmera modellen utifrån vattenhårdhet, vilket gör att alla miljöer kan få samma goda smak.

Modellen kan dessutom brygga två koppar samtidigt, och den fyrkantiga designen gör att den är väldigt lätt att placera på köksbänken. Maskinen kan även ställas in på 16 olika språk och har en automatisk avstängningsfunktion. Som en sista bonus får modellen även beröm för att vara väldigt tyst, vilket gör den perfekt för morgonkaffet.

Utvalda fördelar med DeLonghi Ecam 44.660.B 
🔵
 
Stor och rymlig modell
🔵
 Robust modell som är bra på att skumma mjölk 
🔵
 Användarvänlig espressomaskin med touchdisplay
🔵
 Många valmöjligheter för ett personligt kaffe
🔵
 Tyst modell


 Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC)

✅ 5 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk
✅ Rekommenderas av kaffesajten Coffeenation.co

Siemens EQ. 9 Connect

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
16 790,00 Kr. 0,00 Kr. 16 790,00 Kr. Läs mer
16 790,00 Kr. 0,00 Kr. 16 790,00 Kr. Läs mer
19 895,00 Kr. 0,00 Kr. 19 895,00 Kr. Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en exklusiv espressomaskin med många funktioner och den senaste tekniken.

 Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) har testats av två olika expertpaneler – nämligen det danska matmagasinet för män Gastromand.dk samt kaffesajten Coffeenation.co, som skriver recensioner av olika kaffebryggare och espressomaskiner samt tillbehör för kaffebryggning.

Båda expertpanelerna är förtjusta i den här modellen och den får därför riktigt fina omdömen.

Bra för hemmabaristan

Experterna noterar att Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) verkar vara en gedigen och kraftfull espressomaskin.

Den här modellen från Siemens är nämligen en stor helautomatisk espressomaskin med en vattentank på 2,3 liter och en bönbehållare på 250 gram, och den klarar i stort sett all bryggning utan att det krävs något manuellt arbete från användaren.

Det här är en maskin med både mjölkskummare och kaffekvarn, vilket innebär att man har väldigt många valmöjligheter för ett mer individanpassat kaffe. Modellen är mycket användarvänlig och kontrolleras via en TFT-färgdisplay där man kan välja alla kaffedrycker med hjälp av ett vridreglage.

Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) har ytterligare en funktion för just hemmabaristan – Barista Mode. Den här funktionen ger användaren ännu fler valmöjligheter för att individanpassa bryggningen, och den låter en bland annat välja specifik temperatur, hur många procent mjölk kaffet ska innehålla, styrka samt intensitet.

Hög stabilitet med SensoFlow

Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) får även beröm av experterna just för att den ger användaren så många valmöjligheter. Detta märks även i de grundläggande valen, och modellen har flera grundinställningar: ristretto, espresso, macchiato, café crème och cafe latte. Experterna tycker sedan att det är mycket användbart att utöver detta kunna justera styrka, storlek, intensitet och temperatur själv.

Oavsett kaffevariant säkerställer SensoFlow-systemet i Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) att bryggningen går snabbt och att temperaturen hålls jämn och stabil.

Den här maskinen har som sagt en inbyggd kaffekvarn och en mjölkskummare, men modellen levereras även med en mjölkbehållare. Detta innebär att man kan hälla mjölken direkt i behållaren och sedan ställa den i kylen efter användning.

Modern teknik

En av de första sakerna experterna lägger märke till är att Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) är en mycket modern espressomaskin som har anammat den senaste tekniken – modellen har nämligen inbyggd wifi. Experterna har provat wifi-funktionen, och till deras överraskning är det mycket enkelt att ansluta modellen och börja använda den med telefonen via appen Home Connect.

Appen ger användaren fler variationsmöjligheter, och där kan man bland annat välja mellan 18 andra kafferecept. Vid festliga tillställningar kan man även skapa en lista med gästernas specifika önskemål för att de ska bryggas en efter en.

Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) har dessutom en automatisk rengöringsfunktion som sköljer igenom maskinen varje gång den startas eller stängs av.

Experterna hittar inte många nackdelar med den här maskinen. Det rör sig faktiskt bara om en riktig nackdel – nämligen det höga priset.

Utvalda fördelar med Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC)
🔵
 
Med Barista Mode för kaffeentusiasten
🔵
 Display med enkla kontroller 
🔵
 SensoFlow säkerställer en hög stabilitet 
🔵
 Modell med både kaffekvarn, mjölkskummare och mjölkbehållare.
🔵
 Kan anslutas till wifi och har en tillhörande app


 Sage The Oracle (BES980UK)

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Berlingske Tidende
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

Sage The Oracle (BES980UK)

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Den här espressomaskinen passar dig som vill ha en högkvalitativ espressomaskin och är något av en gadget-nörd. Den här modellen har nämligen väldigt många intressanta funktioner.

Sage The Oracle (BES980UK) har testats av både den internationella testsajten Trustedreviews.com och den danska tidningen Berlingske Tidende. Trustedreviews.com har gjort en enkom granskning av Sage The Oracle (BES980UK), medan Berlingske Tidende har genomfört ett test av  fem olika espressomaskiner där bland annat Sage The Oracle (BES980UK) ingick.

Gemensamt för båda testpanelerna är att de tycker väldigt bra om modellen och ger den ett högt totalbetyg.

Riktigt bra kaffe

Sage The Oracle (BES980UK) är en helautomatisk espressomaskin som både har en kaffekvarn och mjölkskummare för att kunna erbjuda en fullständig espressoupplevelse. Det här är även en stor och rymlig modell med en vattentank på 2,5 liter och en bönbehållare med en kapacitet på 280 gram.

Modellen kan brygga såväl mörk espresso som kaffedrycker med mjölk, och experterna anser att smaken på kaffet – särskilt espresson – är riktigt bra. De förklarar att den är både syrlig och lagom bitter, och smaken har en otroligt bra balans som gör att man kan känna av många olika smaknyanser.

Många individuella valmöjligheter

Experterna har även provat och bedömt mjölkskummet hos Sage The Oracle (BES980UK). Här är de också mycket nöjda, och de berättar att mjölkskummet är så välgjort att kaffet får en riktigt god och krämig konsistens. Experterna säger även att detaljnivån är hög och att modellen dessutom är väldigt enkel att använda. De betonar att det här är en modell med många valmöjligheter och inställningar, vilka man väljer och ändrar via en display.

Sage The Oracle (BES980UK) är framtagen för konsumenten som vill kunna anpassa sitt kaffe mycket och tycker om individuella valmöjligheter. Man kan nämligen antingen låta maskinen välja automatiskt eller byta till manuellt läge och själv agera barista, varpå man till exempel kan välja mellan hela 45 inställningar i kaffekvarnen.

Temperaturkontroll

Sage The Oracle (BES980UK) är utformad för att bryggprocessen ska vara enkel och tydlig samt för att upprätthålla optimala förhållanden för ett gott kaffe. Här är temperaturen väsentlig och därför använder sig modellen av PID temperaturkontroll, som säkerställer att temperaturen är jämn under hela bryggningen.

Sage The Oracle (BES980UK) har även en uppvärmningsfunktion som värmer upp koppen i förväg. Detta gör att kaffet hålls varmt längre, och man kan även brygga två koppar samtidigt. Regelbunden rengöring gör att Sage The Oracle (BES980UK) hålls ren, fräsch och effektiv, och modellen indikerar själv på displayen när det är dags för rengöring.

Experterna avslutar sin bedömning av Sage The Oracle (BES980UK) med att berätta att det i stort sett bara finns fördelar med den här modellen. Den är dock mycket dyr, och priset är därmed en nackdel.

 Utvalda fördelar med Sage The Oracle (BES980UK) 
🔵
 
Rymlig helautomatisk espressomaskin 
🔵
 Framställer gott kaffe och mjölkskum
🔵 Enkel att använda
🔵
 Många inställningar – perfekt för kaffenörden
🔵
 PID temperaturkontroll ger ett välbryggt kaffe


Vad är en helautomatisk espressomaskin?

Baserat på information från den danska kaffesajten Rigtigkaffe.dk samt bloggen kaffe-blog.dk kommer vi här att berätta mer om vad en helautomatisk espressomaskin egentligen är. Du som konsument har kanske hört uttrycken “helautomatisk espressomaskin”, “automatisk espressomaskin” och “halvautomatisk espressomaskin”, och här förklarar vi skillnaden på de olika maskinerna.

Helautomatisk espressomaskin

Vad ar en helautomatisk espressomaskin

En helautomatisk espressomaskin är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en espressomaskin som sköter så gott som allting själv, och som därmed inte kräver särskilt mycket manuellt arbete från användaren.

Bryggprocessen i en helautomatisk espressomaskin sker med en inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare, ochvissa modeller har även ett helt mjölksystem. Detta innebär att maskinen kan brygga både en mörk espresso och kaffe med mjölk, till exempel cappuccino, latte och macchiato. Helautomatiska modeller har ofta en slang för mjölken som antingen placeras direkt i mjölkkartongen eller en behållare, och vissa modeller levereras även med en mjölkkanna. Därefter värms mjölken upp, skummas och skickas sedan ned i koppen tillsammans med kaffet. Vissa modeller har bara en inställning för mjölkskummet medan andra låter användaren justera skummet samt välja tjocklek.

Med bara ett par knapptryckningar på maskinens display kan man därmed få den kaffedryck med mjölk man vill ha, och vanligtvis finns det även många anpassningsmöjligheter och inställningar.

Eftersom att en helautomatisk espressomaskin har ett automatiskt mjölksystem finns det många alternativ för kaffedrycker med mjölk. En vanlig automatisk espressomaskin kan däremot oftast bara göra kaffe och espresso. Kaffekvarnen erbjuder också justeringsmöjligheter. Helautomatiska espressomaskiner har nämligen oftast en inbyggd kvarn som låter användaren justera malningsgraden, vilket ger olika smaknyanser i det färdiga kaffet.

Slutligen har en helautomatisk espressomaskin ofta en automatisk rengöringsfunktion, och maskinen kan ofta själv indikera när det är dags för rengöring, påfyllning, filterbyte och liknande. De helautomatiska modellerna har ofta flera rengöringssystem samt en avkalkningsfunktion

Vissa helautomatiska espressomaskiner har även ett manuellt läge som man kan starta om man vill göra delar av bryggningsprocessen själv. Många modeller erbjuder dock inte någon manuell bryggning.

Eftersom att helautomatiska espressomaskiner kan göra så mycket kostar de även mer än andra typer av espressomaskiner, och många avancerade modeller kan komma upp i över 15 000 kronor.

Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en espressomaskin som kan brygga kaffe och espresso. Den här typen av maskin är perfekt för konsumenten som vill kunna brygga enkelt kaffe utan att behöva göra särskilt mycket själv.

En automatisk espressomaskin har en kaffekvarn och ofta även en mjölkskummare, men den kan inte brygga lika många olika kaffedrycker med mjölk som en helautomatisk espressomaskin. Den kan heller inte sköta bryggningen med bara ett fåtal knapptryckningar, och detta är den största skillnaden mellan de två varianterna.

Kaffekvarnen maler bönorna för att kaffet alltid ska serveras färskt, och bryggningsprocessen börjar sedan med att de utvalda kaffebönorna skickas ner i bryggenheten. Här genomgår kaffet en automatisk tampning, varefter vattnet rinner genom kaffet och sedan kommer espresson ut som kaffe. Man kan ofta själv välja hur starkt man vill att kaffet ska vara.

De automatiska espressomaskinerna har en display där man väljer vilket kaffe man vill ha, och de flesta automatiska espressomaskiner har även ett automatiskt rengöringsprogram. Detta behöver man bara starta, och sedan sköter maskinen rengöringen själv.

En automatisk espressomaskin passar ofta bäst till konsumenten som inte vill göra särskilt mycket manuellt och som föredrar att dricka espresso. Dessa maskiner är dessutom betydligt billigare än en helautomatisk espressomaskin.

Halvautomatisk espressomaskinkaffebonner

En halvautomatisk espressomaskin är ett bra alternativ för konsumenten som vill göra kaffebryggningen till en upplevelse och göra stora delar av processen själv. Här är det manuella arbetet i fokus, och den här typen av maskiner har varken kaffekvarn eller mjölkskummare. Vissa kallar därför halvautomatiska espressomaskiner för manuella espressomaskiner.

Man måste alltså mala kaffebönorna och sätta dem i filtret, pressa kaffet med en “tamper” och sedan sätta filtret i maskinen. Därefter startar man vattnet och espresson rinner ner i koppen.

Tampningen är en mycket viktig del i kaffebryggningen på en halvautomatisk espressomaskin, och den har stor betydelse för resultatet. Det är nämligen då man säkerställer att vattnet rinner genom kaffet med rätt hastighet. Om det tar för länge för vattnet att rinna igenom blir kaffet bittert, och om det går för snabbt får man ett svagt kaffe.

Det kan låta lite krångligt, men en halvautomatisk espressomaskin kan också ge ett riktigt gott och anpassat kaffe med en perfekt crema eller arom.

Man bör tänka på att en halvautomatisk espressomaskin även kräver en del extrautrustning för att bryggningen ska bli riktigt bra. Man behöver bland annat en espressokvarn och en tamper samt en mjölkskummare för kaffedrycker med mjölk.

En fördel med en halvautomatisk espressomaskin är dessutom att den inte är i närheten lika dyr som en helautomatisk maskin, utan man får utan problem en halvautomatisk espressomaskin för några tusen kronor.

I korta drag: Vilken modell ska jag välja?

Kort sagt förklarar Kaffe-blog.dk att man borde välja en helautomatisk espressomaskin om man inte vill göra det manuella arbetet själv, samt om man vill kunna brygga många olika kaffedrycker med mjölk med bara ett par knapptryckningar på displayen.

Om man vill ha ett billigare alternativ till en helautomatisk espressomaskin och inte har något behov av att dricka många olika kaffedrycker med mjölk borde man istället välja en automatisk espressomaskin. Den här varianten är ett särskilt bra alternativ för espressodrickaren.

Om man däremot är en kaffeentusiast och vill brygga kaffet manuellt är en halvautomatisk modell det bästa alternativet. Dessa maskiner ger nämligen användaren stora möjligheter att själv påverka bryggprocessen.


Information om hur kaffet påverkar din kropp

 Så här påverkas din kropp av koffeinet i kaffet

Många dricker morgonkaffet i hopp om att piggna till och känna sig mer redo för dagens arbete, eller kanske sent på kvällen för att hålla sig vaken och klar i huvudet när man måste komma ikapp med jobbet. Det är koffeinet i kaffet som ger den här uppiggande effekten, och baserat på en artikel från danska Dr.dkförklarar vi här nedanför hur koffein egentligen påverkar kroppen.

Samma effekt som amfetamin

I grova drag delar koffein många egenskaper med det farliga ämnet amfetamin, i och med att båda ämnena stimulerar och har en uppiggande effekt på kroppen. Det är förstås en stark jämförelse eftersom koffein inte innehåller några av de skadliga ämnena som finns i amfetamin.

Den uppiggande effekten av koffein gör därför att morgonkaffet får kroppen att kännas frisk och mer aktiv, eller att man inte somnar så lätt på kvällen.

Detta kan dock även vara ett problem, och eftersom att koffein kan hålla kroppen vaken i flera timmar bör många människor inte dricka kaffe efter middagen. Utöver sömnlöshet finns det även andra negativa effekter av koffein – det har nämligen sammankopplats med ett förhöjt blodtryck.

Kaffe är nog en av de främsta källorna till koffein, men även energidrycker, till exempel Red bull, innehåller koffein.

Vad händer med koffeinet i kroppen?

När man får i sig koffein, till exempel från kaffe, absorberar blodet koffeinet och fördelar det sedan i hela kroppen. Man vaknar dock inte till av kaffet på en gång, utan det tar ungefär en halvtimme från det att du får i dig koffein till att du märker av störst effekt. Effekten minskar sedan gradvis, och efter 3-7 timmar har mängden halverats. Eftersom att koffeinet tar lång tid på sig att lämna kroppen är det även klart att det kan leda till sömnlöshet om man dricker kaffe sent på dagen. 

Du kan inte dricka för mycket kaffe

Ibland hörs skräckhistorier om att folk har dött efter att ha druckit för mycket kaffe, men det stämmer dock inte riktigt. Experter fastslår nämligen att det inte är farligt att dricka mycket kaffe och förklarar att man inte behöver oroa sig för en “överdos” även om man dricker flera koppar om dagen. Enligt många studier finns det till och med belägg för att det kan vara gynnsamt och hälsofrämjande att dricka några koppar kaffe om dagen.

Experterna förklarar att koffein inte leder till några giftiga effekter på kroppen hos en vuxen så länge koffeinmängden inte överstiger 400 mg per dag. De uppskattar även att man måste dricka runt 80-100 koppar kaffe per dag för att det ska ha en dödlig utgång, och då måste kopparna dessutom drickas direkt efter varandra.

Livsmedelsverket har dock andra riktlinjer för gravida, vilket du kan läsa mer om på Livsmedelsverkets hemsida.


Helautomatisk espressomaskin test – använda källor samt länkar 

Aftonbladet.se 🇸🇪

Aftonbladet.se är en av Sveriges mest lästa tidningar. Den publiceras dagligen och skriver om både nyheter och underhållning. Aftonbladet.se behandlar dock även konsumentrelaterade ämnen, och här har tidningen testat espressomaskinen Melitta Caffeo CI. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Berlingske Tidende 🇩🇰

Berlingske Tidende är Danmarks äldsta tidning som fortfarande finns kvar. Tidningen startades 1749 och publiceras fortfarande dagligen. Berlingske Tidende har huvudavsnitt om bland annat in- och utland, affärer, sport, kultur och debatt, och tidningen har även en hemsida som fokuserar på bland annat konsumentliv och livsstil. Här har de testat fem olika espressomaskiner. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Coffeenation.co 🇬🇧

Coffeenation.co är en kaffesajt som bland annat testar kaffebryggare, espressomaskiner och tillbehör för kaffebryggning, och här har Coffeenation.co provat två olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo CI.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC).


Coffeeness.de 🇩🇪

Coffeeness.de är en tysk hemsida som handlar om kaffe. De benämner sig själva som en kaffeblogg och skriver om alla aspekter av kaffe, vilket även inkluderar espressomaskiner och kaffebryggare. Här har Coffeeness.de provat fyra olika modeller.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo CI.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Philips Saeco Incanto HD8914/01.


ETM Testmagazin 🇩🇪

ETM Testmagazin är ett tyskt testmagasin som granskar ett brett utbud av konsumentprodukter inom hushåll, teknik och fritid. Här har ETM Testmagazin provat espressomaskinen Melitta Caffeo Passione One Touch. Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du måste vara prenumerant för att få full tillgång till de specifika testresultaten. 


Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen granskar elektroniska produkter som den vanliga konsumenten använder i hemmet, och de fokuserar framför allt på TV, dator, mobiltelefoner och köksprodukter. Här har Expertreviews.co.uk provat två olika espressomaskiner. Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo Barista.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage Oracle Touch.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det danska konsumentrådet Tænk behandlar alla tänkbara aspekter av det danska konsumentlivet, vilket även inkluderar noggranna tester av olika konsumentprodukter. Den här gången handlar det om en granskning av 38 olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du antingen måste prenumerera eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.


Frankfurter Allgemeine 🇩🇪

Frankfurter Allgemeine Zeitung är en tysk tidning som i vardagligt tal bara kallas FAZ. Frankfurter Allgemeine är en av Tysklands stora tidningar, men de har även en mycket stor upplaga utanför Tyskland. Tidningen skriver om både nyheter, sport och industri, och de gör även plats för konsumentämnen. Här har Frankfurter Allgemeine provat espressomaskinen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Klicka på den här länken för att läsa mer.


Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand är en dansk tidning som riktar sig till män och skriver ur ett manligt perspektiv. De behandlar allt som rör gastronomi, vilket innefattar bland annat mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand har här testat espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC). Klicka på den här länken för att läsa mer.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både kunskap, information och bedömningar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter. Good Housekeeping Institute utför nya tester lite eftersom, och de bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har Good Housekeeping Institute provat espressomaskinen Melitta Caffeo Barista. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Haus Garten Test 🇩🇪

Haus Garten Test är en tysk tidskrift som handlar om bostad, kök, hus och trädgård. Haus Garten Test utför dessutom en mängd tester av konsumentprodukter för hus och trädgård, och här har de provat espressomaskinen Melitta Caffeo Passione One Touch.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att bara prenumeranter får full tillgång till de specifika testresultaten.


Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no är en stor norsk konsumentsajt som utför en rad konsumenttester av produkter inom både hus, hem, trädgård, bil, teknik, mode och hälsa. Här har Klikk.no provat espressomaskinen Siemens EQ. 6 Te607203rw i en undersökning med fem andra modeller. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Råd & Rön 🇸🇪

Konsumentorganisationen Råd & Rön behandlar flera aspekter av det svenska konsumentlivet, och detta inkluderar även tester av olika konsumentprodukter. Här har Råd & Rön provat 31 olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du antingen måste prenumerera eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.


Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪

Stiftung Warentest är ett testmagasin från Tyskland som genomför granskningar av olika konsumentprodukter, och de finns även online på hemsidan Test.de. Här har Stiftung Warentest provat olika espressomaskiner. Klicka på den här länken för att läsa mer. 


Techradar.com 🇬🇧

Techradar.com är en internationell tekniksajt som handlar om utvecklingen i teknikvärlden. Techradar.com skriver om nyheter, trender och guider samt testar olika elektroniska produkter, och här har de provat två olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo CI.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage Oracle Touch.


Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat fyra olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Melitta Caffeo Barista.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av DeLonghi Ecam 44.660.B.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage The Oracle (BES980UK).

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Sage Oracle Touch.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse