Massagepistol - Bäst i test: Guide till de bästa massagepistolerna för ömma muskler

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 28, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Massagepistol - Bäst i test: Guide till de bästa massagepistolerna för ömma muskler

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Flowgun Go 2.0 har blivit utvald som "bäst i test" enligt testat.nu och inspecto.se.

Massagepistoler har blivit en otroligt populärt apparat att ha i hemmet; förr var de så passa dyra att de bara användes av sjukgymnaster och på sjukhus, men idag har priserna reducerats och apparaterna har därmed blivit tillgängliga även för vanliga konsumenter. Massagepistoler är praktiska för alla, och fungerar genom knådande och upprepade slag mot muskeln – med andra ord slagterapi. Du kan själv bestämma om du vill ha mjuk eller intensiv massage genom att välja mellan vibrerande, roterande eller kraftfullt pulserande massage.

Vi har samlat några massagepistoler från olika märken som vi utnämnt till de absolut bästa alternativen på marknaden, baserat på både tester och expertomdömen. Vi granskar varje modell individuellt för att kunna ge dig en ordentlig översikt av deras för- och nackdelar samt gör prisjämförelser för du ska hitta produkterna till de bästa priserna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av massagepistolerna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

10. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 10 bästa massagepistolerna i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda massagepistolerna

5 saker att tänka på innan du köper massagepistol

 • Batteritid

  Batteritiden är särskilt viktig för personer som vill använda massagepistolen i längre sessioner, exempelvis terapeuter och elitidrottare. Vi rekommenderar generellt att välja en modell som håller i minst 60 minuter på en laddning. Vissa massagepistoler kommer med två batterier så att du snabbt kan byta och ladda det ena medan du använder det andra, vilket uppskattas av många, medan andra, mer högkvalitativa modeller, har en batteritid på över 5 timmar. Om man väljer en massagepistol med sladd behöver man inte bekymra sig alls över produktens batteritid, men man bör istället ha i åtanke att dess flexibilitet begränsas.

 • Hastighetsinställningar

  De flesta massagepistoler har ett intervall på mellan 2 000 till 3 200 RPM och mellan två och fem justerbara hastigheter, så att du kan anpassa intensiteten på massagen efter dina behov och preferenser. Massagepistolens amplitud är också avgörande och avser djupet hos massagehuvudets rörelse – med andra ord är det alltså skillnaden mellan lätt och djup massage. Ju längre massagehuvudet färdas (mäts vanligtvis i millimeter), desto mer kraft appliceras på musklerna. Alla muskelgrupper tål inte samma tryck, och därför är olika inställningar och program viktiga egenskaper hos en massagepistol. Du bör till exempel använda en lägre inställning på mer känsliga områden på kroppen, som vaderna, och högre tryck på större muskler, som hamstringsmuskeln.

 • Anpassningsmöjligheter

  När du väljer en massagepistol är det bra att tänka på hur pass anpassningsbar den är, så att du kan skräddarsy din massage efter dina personliga behov och preferenser. Massagepistoler har olika tillbehör som du kan använda för olika kroppsdelar och därför bör du överväga en modell som har medföljande tillbehör för bland annat armar, ben och fötter.

  De flesta massagepistoler idag har minst fyra tillbehör, vilket räcker för de flesta som vill använda apparaten till vardagliga behov. Ett “bullet”-huvud är till exempel perfekt för att massera en mycket fokuserad triggerpunkt, som trapeziusmuskeln (axelområdet), medan ett gaffelhuvud passat bra till bland annat vaderna eller hamstringsmusklerna. Det mest vanliga massagehuvudet är det kulformade som kommer i varierande storlekar som passar olika bra för olika ändamål; på sätesmusklerna rekommenderas det till exempel att använda ett relativt stort sådant. På känsliga områden av kroppen bör man alltid använda mjuka massagehuvuden.

 • Pris

  Massagepistoler förekommer i flera olika prisklasser. De dyraste varianterna kostar cirka 6 000 kronor och har ofta mellan fem till sex intensitetsnivåer samt olika medföljande tillbehör, och lämpar sig därför särskilt till dig som är mycket intresserad av massageterapi. Vissa har även en OLED-skärm och är trådlösa, vilket ger dig flexibel användning även om du inte befinner i närheten av ett eluttag. De budgetvänliga alternativen har inte lika många funktioner, är vanligtvis sladdburna och har endast två till tre olika medföljande tillbehör och program. Däremot kan priset vara så lågt som 250 kronor, vilket är väldigt mycket billigare än de dyrare alternativen.

 • Användar- och expertrecensioner

  Att läsa användar- och expertrecensioner är alltid en bra idé för att säkerställa att du gör rätt val. Tidigare användare kan erbjuda information om batteriets livslängd, laddningstid och andra faktorer hos en specifik massagepistol, såsom dess användarvänlighet och service hos leverantören. Experter brukar gå in mer i detalj på produktens hastighet, amplitud och andra funktioner som vardagliga användare förmodligen inte lägger märke till. De utför dessutom ofta jämförelser mellan olika modeller och deras föregångare, eller andra jämförbara alternativ på marknaden. Ibland ger även professionella fysioterapeuter recensioner av specifika massagepistoler, vilket definitivt kan vara till användbar hjälp.

arrow-more

Flowgun Go 2.0 - "Bäst i test"-massagepistol med fem vibrationer

"Bäst i test" enligt Testat.nu och Inspecto.se

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowgun Go 2.0:

 • Ergonomiskt konstruktion
 • Fem olika vibrationsnivåer
 • Kraftfull men tyst drift

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår omfattande granskning av Flowgun Go 2.0 kan vi konstatera att det är en utmärkt massagepistol, särskilt omtyckt av idrottare och grupper med aktiv livsstil. Massagepistolen är ett fantastiskt verktyg för dig som vill förbättra din återhämtning.

Massagepistolen Flowgun Go 2.0 är erkänd av en rad olika testpaneler och lovordas av många användare. Detta, i kombination med dess utmärkelser som utmärkelser som “Bäst i test” och “Bästa massagepistol”, understryker dess överlägsna kvalitet och effektivitet. Det som skiljer den här massagepistolen från andra modeller är dess prisvärdhet och breda utbud av funktioner. Enheten kan leverera upp till 2 800 slag per minut i fem intensitetsnivåer och är utrustad med sex anpassningsbara massagehuvuden, vilket garanterar personlig muskelavlastning och avslappning efter intensiva träningspass eller långa arbetsdagar.

Trot att massagepistolens batteritid på fem timmar kan upplevas som något begränsande, anser vi att dess snabba uppladdning kompenserar för detta genom att möjliggöra omedelbar användning, när och var som helst. Om du är på jakt efter en prisvärd massagepistol som levererar effektiv muskelåterhämtning är Flowgun Go 2.0 produkten för dig.

Fördelar

 • Kompakt och lätt
 • Upp till 2 800 slag per minut
 • Sex utbytbara massagehuvuden
 • 100-dagars "nöjd kund"-garanti och fri frakt

Nackdelar

 • Något kort batteritid

Märket Flowlife erbjuder flera utmärkta massagepsitoler på marknaden, varav Flowgun Go 2.0 är en av dem – och att säga att den är populär är en underskattning. Denna massagepistol är av utomordentligt hög kvalitet och kommer med många tillbehör och funktioner utan att kosta skjortan.

På Google Shopping har Flowgun Go 2.0 ett användarbetyg på hela 4,8/5 stjärnor, och som om detta inte vore nog har den blivit utsedd till “Bäst i test”, “Bästa köp” och “Bästa massagepistol” på Testvinnarna.se, Inspekto.se och Hemfakta.se.

Recension: En detaljerad recension av Flowgun Go 2.0

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 0,9 kg
 • Kraft: 30 W
 • Batteritid: 5 t
 • Amplitud: 10 mm
 • Antal tillbehör: 6

Bra att veta om Flowgun Go 2.0
Till ett överkomligt pris får du en massagepistol som erbjuder fem vibrationsnivåer och har sex olika medföljande massagehuvuden. Flowgun Go 2.0 är enkel att använda för att lindra ömma muskler och slappna av efter en stressig dag. Genom att använda denna massagepistol, som erbjuder upp till 2 800 slag per minut, i tio minuter varje dag kan du göra under för både kropp och själ.

Vad är det då egentligen som får just Flowgun Go 2.0 att sticka ut lite extra jämfört med andra högkvalitativa massagepistoler? En av dess främsta fördelar är värdet du får för pengarna: upp till 2 800 stötar per minut, sex olika massagehuvuden, fem olika vibrationsnivåer att välja mellan samt ett praktiskt fodral som du kan förvara hela utrustningen i.

Oavsett om du föredrar långsamma eller snabba stötar finns det ett passande program för dig, och med de utbytbara massagehuvudena kan du säkerställa att du använder rätt tillbehör för dina ömma muskler.

En annan fördel med denna massagepistol är dess snabba uppladdningstid på endast tre timmar, som möjliggör fem timmars användning innan den behöver laddas igen – vilket absolut är tillräckligt för en ordentlig massagesession.

Om du väljer att investera i en Flowgun Go 2.0 redan idag ingår det, förutom själva massagepistolen, som sagt även sex olika massagehuvuden. Du får bland annat ett kulformat, ett platt och ett som är format precis som en gaffel. Du får även en laddare samt ett praktiskt fodral där du kan förvara apparaten och dess många komponenter i.

Flowgun Go 2.0 är alltså en mycket bra apparat som dessutom går att packa med sig om man ska iväg på semester eller dylikt. Det är alltid fördelaktigt att ha en välfungerande massagepistol nära tillhands för att kunna ta väl hand om sina muskler.

Mer om Flowgun Go 2.0

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 0,9 kg
 • Kraft: 30 W
 • Batteritid: 5 t
 • Amplitud: 10 mm
 • Antal tillbehör: 6
Läs mer om Flowgun Go 2.0

Trend Rehab massagepistol - Ökad rörlighet och design i toppklass

Bäst för snabb återhämtning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Trend Rehab massagepistol:

 • Många olika funktioner för snabb återhämtning
 • Program för pulsering och slag
 • Unik konstruktion och storlek för att passa olika muskler

Konsumentmagasinets omdöme

Vi blev mycket imponerade av denna massagepistol eftersom den bidrar till att minska stela och ömma muskler samt förbättrar ens rörlighet före uppvärmning. Vi ser dessutom den snygga designen och de högkvalitativa materialen den är konstruerad i som ett stort plus.

Den enda nackdelen vi kunde hitta hos Trend Rehab massagepistol var dess batteritid då den hade kunnat vara något bättre. Däremot är detta överlag en mångsidig massagepistol som vi rekommenderar till de som vill påskynda sin återhämtning efter träning på ett effektivt sett.

Med koden “Trendmassage” får du 20 % rabatt på Trend Rehabs hemsida!

Fördelar

 • Hjälper till att motverka stela och ömma muskler
 • Optimal för uppvärmning av musklerna
 • Snygg design
 • Tillverkad i högkvalitativa material
 • Du får 20 % rabatt på Trend Rehabs hemsida med koden "Trendmassage"

Nackdelar

 • Battertiden kunde varit längre

Trend Rehab massagepistol är ett perfekt alternativ för personer som vill påskynda sin återhämtning efter träning tack vare de sex olika massagehuvudena som erbjuder olika sorters massageformer som kan hjälpa till att lindra spänningar och stramhet i musklerna.

Mer om Trend Rehab massagepistol

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1,2 kg
 • Amplitud: 10 mm
 • Antal tillbehör: 6
 • Kraft: 28 W
 • Batteritid: ?

Trend Rehab massagepistol är en behaglig, kompakt och relativt tystgående massagepistol som är perfekt för dig som vill ha intensiv massage. Den har fem intensitetsnivåer att välja mellan, samt två olika program – pulsering och slag – som hjälper till att cirkulera blodflödet och minska inflammation. Stimuleringen på 55 Hz och amplituden på 10 millimeter gör den till ett utmärkt val för dig som behöver en intensiv massage.

Modellen har sex olika medföljande munstycken som ger lindring av olika muskeltyper. Med en ljudnivå på endast 55 dB är den dessutom mycket tyst, så att du kan använda den utan att störa andra i din närhet. Sist, men inte minst, är Trend Rehab massagepistol mycket prisvärd jämfört med andra liknande produkter på marknaden.

Flowlife Flowgun Pocket - kompakt massagepistol med 3 200 slag per minut

Mest användarvänliga massagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowlife Flowgun Pocket:

 • Hög prestanda och kraftfull design i fickformat
 • Exakta slag med starka vibrationer
 • Anpassningsbar massage med de 4 medföljande massagehuvudena

Konsumentmagasinets omdöme

Massagepistol Flowgun Pocket erbjuder exceptionell bekvämlighet och anpassar sig efter dina behov, trots dess mindre format. Enhetens kompakta och resevänliga storlek, tillsammans med dess medföljande förvaringsfodral, gör den enkel att ta med var du vill.

Med den här massagepistolen kan du anpassa din massage efter dina preferenser. Den levereras med fyra olika massagehuvuden och erbjuder tre vibrationsnivåer. Detta innebär att du kan justera intensiteten i din massage – upp till kraftfulla 3 200 stötar per minut.

Trots att Flowgun Pocket erbjuder färre inställningar än vissa större massagepistoler, anser vi att dess simpla design gör den mer användarvänlig. Genom att fokusera på de viktigaste inställningarna minskar enheten komplexiteten och ger en mer användarvänlig upplevelse. Vi anser att massagepistolen Flowgun Pocket gör det enkelt för dig att hitta lämpliga inställningar för dina behov, vilket gör att den främjar behaglig massage.

Fördelar

 • Relativt tystlåten
 • Liten och enkel att hantera
 • Lång batteritid
 • Lättviktig
 • 3 200 stötar per minut

Nackdelar

 • Erbjuder färre inställningar än vissa andra massagepistoler

Nästa massagepistol på listan kommer också från märket Flowlife, men den här gången är det en pocket-variant, det vill säga  en mindre och lättare produkt som kan förvaras och transporteras utan att ta upp större plats. Låt dig dock inte luras av dess storlek – FlowGun Pocket är en mycket kraftfull modell med hela 3 200 stötar i minuten, vilket är riktigt imponerande!

Mer om Flowlife Flowgun Pocket

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,5 kg
 • Kraft: 100,8 W
 • Batteritid: 4 t
 • Amplitud: 8 mm
 • Antal tillbehör: 4

Flowgun Pocket från Flowlife är det perfekta valet för dig som vill ha en portabel massagepistol som är lättviktig och som inte tar upp för mycket plats vid förvaring. Den är utmärkt att använda när du vill öka din blodcirkulation, lindra ömma muskler och när du känner dig spänd efter en stressig dag.

Det ingår fyra massagehuvuden som du kan skifta mellan för att få den massageupplevelse som passar dig bäst, och som pricken över i:et har du dessutom tre vibrationsnivåer att välja mellan vilket innebär att du själv kan välja om du vill köra en långsam inställning eller maximera med till 3 200 stötar per minut. Bara för att massagepistolen är liten betyder det inte att den inte är kraftfull!

Om du jämför Flowgun Pocket med flera andra massagepistoler på marknaden kommer du snabbt att märka att den som skiljer den åt är dess storlek. Flowgun Pocket har nämligen tagits fram som en minivariant av märket Flowlife’s större massagepistoler för att ge användaren tillgång till en produkt som är både enkel att transportera och förvara.

Trots de många fördelarna med Flowgun Pocket har den även några mindre bra egenskaper, till exempel har den jämfört med andra modeller relativt få vibrationsprogrammen samt ett mindre antal massagehuvuden. Däremot är Flowgun Pocket ganska billig, och med dess fickformat är den mycket praktiskt, så

Med Flowgun Pocket får du fyra olika massagehuvuden som du kan skifta mellan för att anpassa din massage efter dina önskemål och behov. Kanske föredrar du att massera med detta platta huvudet, eller föredrar du hellre det smala och spetsiga? Eller varför inte det kulformade eller gaffelformade? Oavsett vilket du gillar bäst är de alla tillverkade av högkvalitativa material för att erbjuda dig massage av hög kvalitet.

Som vi tidigare nämnt erbjuder denna modell även tre olika vibrationsprogram, vilket innebär att du tack vare dessa kan skräddarsy din massagesession ännu mer. Maximalt kan massagepistolen komma upp i 3 200 stötar per minut. Sist, men inte minst, ingår ett stilrent fodral med handtag där du kan förvara din massagepistol tillsammans med dess tillbehör och laddare.

TheraGun Mini - tystgående och kompakt massagepistol

Bästa kompakta massagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TheraGun Mini:

 • Lätt och bekvämt alternativ i fickformat
 • Kompakt massagepistol med en kraftfull borstlös motor
 • Tyst i drift tack vare QuietForce-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Om du är på jakt efter en massagepistol som kombinerar bärbarhet med effektiv prestanda, kan TheraGun Mini vara något för dig. Den här massagepistolen har en kompakt design och en tyst drift, vilket gör den till en utmärkt resekamrat. Med TheraGun Mini kan du njuta av muskelavlastning var du än befinner dig.

Massagepistolen fulladdas på bara 80 minuter, vilket, enligt oss, är väldigt smidigt. Detta säkerställer att enheten är redo att användas direkt när du behöver den. TheraGun Mini levereras endast med ett massagehuvud – något vi ser som en förenkling, snarare än en begränsning. Detta sätter fokus på enhetens viktiga funktioner och underlättar användningen, vilket gör massagepistolen särskilt lämplig för dig som värdesätter simpel och effektiv muskelvård utan krångel med extrafunktioner.

Vi anser att massagepistolen TheraGun Mini är ett utmärkt alternativ för dig som prioriterar bekvämlighet, en lätt design och tyst drift. Kort sagt kombinerar enheten användarvänlighet med prestanda.

Fördelar

 • Snabb uppladdning på endast 80 minuter
 • Toppbetyg i test av massagepistoler
 • Liten och smidig att ta med
 • Tystgående
 • Två utbytbara batterier

Nackdelar

 • Endast ett massagehuvud ingår

TheraGun Mini Massageapparat är det bästa valet för dig som vill få ut det mest av en TheraGun utan att spendera för mycket pengar. Den här modellen har en mindre design och enkel utformning och är därför lätt att ta med sig samt tar inte upp mycket plats i din väska.

Modellen har en bra batteritid på upp till 2,5 timmar per laddning och är gjord för att inte väsnas så mycket tack vare den inbyggda Quiet Force-tekniken, som levererar ett kraftfullt arbete utan höga ljud. Eftersom att det är en mindre avancerad TheraGun-modell är priset dessutom lägre jämfört med de större varianterna.

Recension: En detaljerad recension av TheraGun Mini

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,65 kg
 • Batteritid: 2,5 t
 • Antal tillbehör: 1
 • Amplitud: 12 mm
 • Kraft: 22,5 W

Lättviktig modell
Tack vare den mindre konstruktionen är TheraGun Mini mycket lätt och väger endast 550 gram. Det är alltså en utmärkt massagepistol att ha med sig på resande fot då den inte kommer att addera onödig vikt i din packning. Det ingår dessutom ett mjukt fodral som du kan förvara din produkt i under resan. Massagepistolen har även ett ergonomiskt handtag för att du ska få en så optimal upplevelse som möjligt.

Eftersom att TheraGun Mini är en fickmodell är den inte lika avancerad som dess konkurrenter; man får till exempel bara ett enda massagehuvud och tre olika hastighetsinställningar. Det går dock att köpa till fler huvuden om man vill ha en mer mångsidig apparat.

Vad säger experterna om Theragun Mini?

TheraGun Mini har testats av tre olika expertpaneler: teknikmagasinet Cnet.com samt hälsomagasinen Menshealth.com och Womenshealthmag.com. Modellen fick mycket beröm av alla tre magasin, varav Cnet.com utnämnde modellen till “bästa bärbara massagepistol” på grund av dess kompakta storleken.

Cnet.com skriver att TheraGun Mini Massageapparat är det bästa alternativet om man inte har råd med en dyrare massagepistol, men gärna vill ha ett smakprov på vad en TheraGun kan göra. De nämner även att modellen är “förvånansvärt kraftfull” och att den är väldigt tystgående.

I Menshealth.com test uppmärksammar de framförallt produktens praktiska storlek, men berömmer även dess batteritid och låga vikt. Experterna summerar användningen av TheraGun Mini enligt följande: ”This pocket-sized model is perfect for transport and portability”.

Mer om TheraGun Mini

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,65 kg
 • Batteritid: 2,5 t
 • Antal tillbehör: 1
 • Amplitud: 12 mm
 • Kraft: 22,5 W
Läs mer om TheraGun Mini

MusclePain Pro - tystgående massagepistol med LED-touchskärm

Konsumentmagasinets rekommendation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på MusclePain Pro:

 • Tio olika hastigheter för olika intensitet på massagen
 • Används av danska fysioterapeuter och idrottare
 • Ger en djup och ordentlig vävnadsmassage

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar MusclePain Pro eftersom det är en högkvalitativ produkt med imponerande funktioner. Den professionella byggkvaliteten har vunnit förtroende hos danska fysioterapeuter och idrottsmän, vilket understryker dess tillförlitlighet och hållbarhet. Med tio olika hastigheter och sex massagehuvuden erbjuder den ett brett utbud av alternativ för personlig massage. Dessutom gör dess lätta design och tysta drift den bekväm och diskret att använda.

Även om den kan komma med en högre prisklass ger MusclePain Pro ett exceptionellt värde för investeringen. Den överlägsna byggkvaliteten garanterar långsiktig prestanda och tillförlitlighet, vilket gör den till ett värdefullt val för dem som söker en pålitlig och effektiv massagekanon. Genom att välja MusclePain Pro får användarna tillgång till funktioner av professionell kvalitet och en försäkran om att de investerar i en produkt som är betrodd av proffs. Trots den högre kostnaden visar sig MusclePain Pro vara en klok investering för personer som prioriterar kvalitet och funktionalitet i sin massageterapirutin.

Fördelar

 • Medföljande praktiskt resefodral
 • Bra alternativ för de som är ute efter en högkvalitativ och avancerad produkt
 • Sex massagehuvuden ingår
 • Lättviktig och enkel att använda
 • Tystgående modell med LED-touchskärm

Nackdelar

 • I en högre prisklass

MusclePain Pro har ännu inte deltagit i några experttester av massagepistoler, men vi har valt att inkludera den i vår guide ändå eftersom vi anser att det är en otroligt högkvalitativ produkt. Denna massagepistol används av bland annat professionella sjukgymnaster och det danska damlandslaget i handboll, och är alltså inte det billigaste alternativet på marknaden, men passar utmärkt för dem som vill ha en massagepistol i toppklass.

Recension: En detaljerad recension av MusclePain Pro

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 10
 • Vikt: 0,7 kg
 • Kraft: 20 W
 • Batteritid: 7 t
 • Amplitud: 12 mm
 • Antal tillbehör: 6

Sex olika massagehuvuden
Mångsidigheten hos MusclePain märker man även av på tillbehören – det ingår nämligen sex olika massagehuvuden, som alla är utformade för att massera specifika delar av kroppen. Tack vare dessa tillbehör kan alla muskler alltså behandlas på ett professionellt sätt direkt från hemmet.

Utöver detta är massagepistolen väldigt robust och tillverkad av hållbara material och du kommer därför att kunna använda den i många år framöver. Produkten har en maskulin design som förenar elegans med enkelhet och funktionalitet samt passar bra i handen då den har ett välkonstruerat handtag. Den väger dessutom inte särskilt mycket – bara 800 gram.

Många hastigheter
Utöver de sex huvudena finns det även flera valmöjligheter när det gäller apparatens hastighet; närmare bestämt kan man välja mellan tio olika lägen, vilket gör det mycket enkelt att hitta en intensitet som passar till varje massagesession.

Den här massagepistolen kommer att vara det bästa alternativet för de som inte vill ha en högljudd massagepistol eftersom det är en mycket tystgående modell med låg ljudnivå. Förutom detta har den ett amplitud på tio millimeter, en effekt på 20 watt och en batteritid på hela fem timmar. Som ytterligare en bonus har produkten en smart LED-touchskärm med belysning.

Mer om MusclePain Pro

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 10
 • Vikt: 0,7 kg
 • Kraft: 20 W
 • Batteritid: 7 t
 • Amplitud: 12 mm
 • Antal tillbehör: 6
Läs mer om MusclePain Pro

Gymstick - massagepistol i stål och silikon

En massagepistol som passar alla

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gymstick:

 • Utformad för aktiva personer och elitidrottare
 • Kraftfull motor som når djupt in i muskelvävnaden
 • Lättviktig och användarvänlig massagepistol

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis visar sig Gymstick Massage Gun vara ett användarvänligt och mångsidigt verktyg som passar både elitidrottare och nybörjare. Dess intuitiva funktion och genomtänkta design gör den lätt att använda och garanterar en problemfri upplevelse för användare på alla nivåer. Med sina fem utbytbara massagehuvuden riktar den effektivt in sig på musklerna, främjar avslappning och förbättrar cirkulationen, vilket hjälper användarna att uppnå sina träningsmål samtidigt som de förbättrar sitt allmänna välbefinnande.

Även om den kan ha färre hastighetsnivåer jämfört med liknande modeller, förenklar detta faktiskt användarupplevelsen och möjliggör en mer okomplicerad anpassning. Gymstick Massage Gun fokuserar på att leverera optimal prestanda inom ett välbalanserat utbud av hastigheter, vilket garanterar effektivitet och precision i muskelåterhämtning och avslappning. Dessutom bidrar inkluderandet av ett praktiskt förvaringsfodral till dess bekvämlighet och bärbarhet, vilket gör att användarna kan hålla sin enhet organiserad och skyddad.

Fördelar

 • Högpresterande produkt i en lättviktig konstruktion
 • Tillverkad i robusta material
 • Flera massagehuvuden ingår
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Få hastighetsnivåer jämfört med andra liknande modeller

Denna massagepistol är tillverkad av stål och silikon, vilket gör den robust och hållbar, och har en enkel design med ett kraftigt handtag som ligger bra i handen. Gymstick massagepistol har inte varit med i något test av massagepistoler, men vi har valt att inkludera modellen i vår guide ändå, eftersom att vi anser att det är en högpresterande produkt i en lägre prisklass. Låt dig inte luras av denna massagepistols pris – bara för att den är billigare än andra modeller betyder det inte att dess kvalitet är sämre. Gymstick massagepistol är nämligen en mycket teknisk produkt med en konstruktion av robusta material.

Recension: En detaljerad recension av Gymstick massagepistol

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,8 kg
 • Kraft: 20 W
 • Batteritid: 5 t
 • Amplitud: 8 mm
 • Antal tillbehör: 5

Fem massagehuvuden
Den här massagepistolen är ett utmärkt alternativ de som vill ha en mångsidig produkt; det ingår nämligen fem olika massagehuvuden som man enkelt kan byta mellan som alla är anpassade för olika masserande ändamål. Man får ett kulformat, ett U-format, ett platt och ett spiralformat huvud samt ett bollfingerhuvud,

Det kulformade huvudet ger en riktad massage för skuldror, nacke och ben, medan det U-formade huvudet är lämpligt att använda för att massera rygg, vader, underarmar och anklar. Bollfingerhuvudet är utformat för att användas på handflator, det platta huvudet på låren och slutligen – spiralen för att massera leder.

Tre hastighetsnivåer
Gymstick massagepistol har tre olika hastighetslägen som gör det möjligt att bearbeta kroppen med stigande intensitet. Observera att du alltid ska börja på den lägsta hastigheten för att inte råka skada muskler som redan är utmattade.

Massagepistolen går på batteri och har en drifttid på upp till fem timmar. Modellen har dessutom en stark motor på 20 watt och levereras med ett praktiskt fodral som gör att man enkelt kan packa med den om man ska på semestern. Gymstick massagepistol är en alltså kort sagt en mångsidig massagepistol som är optimal för både vardagligt aktiva personer och elitidrottare, och alla där emellan.

Mer om Gymstick

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,8 kg
 • Kraft: 20 W
 • Batteritid: 5 t
 • Amplitud: 8 mm
 • Antal tillbehör: 5
Läs mer om Gymstick

TheraGun Pro - högkvalitativ massagepistol bäst i test

Massagepistol - Bäst i Test hos Techgearlab.com + Verywellfit.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TheraGun Pro:

 • Justerbar hastighet och riktning av massagehuvudet
 • Kan styras via Therabody-appen
 • OLED-display för enkel överblick av hastighet och tryck

Konsumentmagasinets omdöme

Massagepistolen TheraGun Pro utmärker sig som en favorit bland experter tack vare dess många “Bäst i test”-utmärkelser. Det är högkvalitativ massagepistol, utrustad med avancerade funktioner, däribland bluetooth- och appanslutning. Detta gör den till en av de ledande enheterna på marknaden för djupvävnadsmassage.

Trots att det finns liknande massagepistoler med ett bredare utbud av hastighetsinställningar, anser vi inte att detta minskar dess värde. Enligt oss är TheraGun Pro en utmärkt massagepistol för dig som letar efter en professionell massageupplevelse.

Fördelar

 • Lång batteritid
 • Produkt av mycket hög kvalitet
 • Erbjuder 16 % mer djupgående massage än standardmodellen
 • Sex medföljande massagehuvuden
 • Ergonomiskt handtag

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Något högljudd vid högsta hastighetsinställningen

TheraGun Pro Massageapparat har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinet Techgearlab.com samt hälsomagasinen Verywellfit.com och Womenshealthmag.com. Modellen imponerade mycket på experterna och fick därför mycket fina omdömen.

Mer om TheraGun Pro

Specifikationer

 • Batteritid: 5 t
 • Vikt: 1,3 kg
 • Amplitud: 16 mm
 • Intensitetsnivåer: 5 mm
 • Antal tillbehör: 6
 • Kraft: 15 - 160 W

Techgearlab.com blev är särskilt förtjusta i denna massagepistol och gav den därför en förstaplacering i sitt test och motiverade detta med att produktens generella kvalitet som är otroligt hög. Experterna berömde även den kraftfulla motorn som erbjuder en djupgående massage samt uppskattade att det ingår två batterier.

En annan fördel som experterna uppskattade var modellens många massagehuvuden, program och hastighetsnivåer. Den kan dessutom anslutas till en telefon via Bluetooth. Det nämnde dock att det är en relativt dyr modell samt att den är ganska stor och tung.

Hälsomagasinet Verywellfit.com, som också har utsett TheraGun Pro till testvinnare, hyllar massagepistolens många funktioner och tillbehör, däribland dess sex massagehuvuden, justerbara arm, praktiska fodral och medföljande app.

Experterna på Verywellfit.com nämner i slutet av sitt test fram att denna apparat erbjuder ordentlig och kvalitativ massage genom att sammanfatta upplevelsen enligt följande: ”Top-of-the-line option with a price tag to match, but with six attachments and an adjustable arm, it definitely gets the job done”.

TheraGun Pro är något alldeles speciellt när det kommer till massagepistoler. Modellen ligger helt klart i en hög priskategori, men i gengäld får man en riktigt högkvalitativ produkt. Konstruktionen är lite annorlunda jämfört med en traditionell massagepistol, och kan uppfattas som lite udda, men detta är gjort med avsikt för att uppnå ett bättre ergonomiskt grepp för att kunna stimulera musklerna bättre. Istället för den vanliga pistolformade designen ser denna modell snarare ut som en arm.

Med TheraGun Pro ingår sex olika massagehuvuden som är utformade för olika typer av massage samt har en justerbar hastighet mellan 1 750 till 2 400 slag per minut. Modellen ingår i en serie av flera produkter från TheraGun, varav denna modell är Pro-versionen, vilket innebär att den är det bästa alternativet för de som är ute efter en seriös och avancerad produkt.

Pro-modellen är kraftigare än de andra modellerna i serien och används ofta i professionella sammanhang. Den levererar 16 % djupare vibrationsmassage än standardmodellen i serien, vilket innebär att man får en mer grundlig behandling. Modellen utmärker sig även med dess Bluetooth-kompatiblitet och tillhörande app som gör det möjligt att ansluta apparaten till din mobiltelefon för att hitta tips och goda råd om användningen. I appen finns det dessutom program och guider som går igenom olika övningar.

Trots att TheraGun Pro är en stor massageapparat är den utformad för att vara tyst, vilket är möjligt tack vare en Quiet Force-teknik. Den har även två batterier som möjliggör längre drifttid på upp till fem timmar totalt.

Läs mer om TheraGun Pro

TheraGun Elite - testvinnare i flera tester av massagepistoler

Massgaepistol - Bäst i Test hos T3.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TheraGun Elite :

 • Anpassningsbar och kraftfull design
 • Patenterat Theragun Triangle ergonomiskt handtag
 • Smart perkussionsterapi

Konsumentmagasinets omdöme

TheraGun Elite-massagepistol är en mycket uppskattad produkt som är känd för sin mångsidighet och banbrytande teknik. Med sin personliga slagterapi och tillhörande app kan användarna uppleva riktad och anpassningsbar massage som riktar sig till specifika muskelgrupper med precision. Trots att TheraGun Elite ligger i en högre prisklass och har ett något skrymmande hölje levererar den exceptionella prestanda, mångsidighet och hållbarhet och överträffar förväntningarna. Möjligheten att anpassa behandlingarna och de avancerade funktionerna gör den till en värdefull investering för personer som söker optimal återhämtning och allmänt välbefinnande.

Fördelar

 • Högkvalitativ konstruktion
 • Uppvärmningsfunktion
 • Har en tillhörande app
 • Tystgående tack vare Quiet Force-teknik
 • Bekväma massagehuvuden i skum med slutna celler

Nackdelar

 • Fodralet är skrymmande
 • Tillhör en högre prisklass

TheraGun Elite har testats av två expertkällor: teknikmagasinet T3.com och hälsomagasinet Verywellfit.com, och är dessutom en favorit bland användarna på Amazon.co.uk. Både experterna och användarna är överens om att det är en riktigt bra produkt.

Mer om TheraGun Elite

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1 kg
 • Batteritid: 2 t
 • Antal tillbehör: 5
 • Amplitud: 16 mm
 • Kraft: 90 W

T3.com har utsett denna modell till testvinnare och motiverar detta med påståendet: ”Hands down the best percussion massager on the market today”. De framhäver i synnerhet att den har en högkvalitativ konstruktion samt ett ergonomiskt handtag som gör det enkelt att till och med massera sig själv. Modellen får även beröm för att den tillhörande appen och för att man kan justera massagemönstret själv.

Hos Verywellfit.com utsågs TheraGun Elite till “bästa högteknologiska massagepistol” varav experterna antydde att man bör överväga den här produkten om man vill ta sin massage till nästa steg. De tillägger även att den har en snygg design och att den är fullproppad med moderna funktioner, till exempel Bluetooth, en OLED-skärm, justerbar hastighet och ett riktigt bra batteri.

Batteriet har en drifttid på 120 minuter per laddning och som ytterligare en bonus väsnas massagepistolen inte särskilt mycket. Experterna summerar upplevelsen på följande sätt: ”The OLED screen keeps track of your speed and pressure level, and you can customize it from your smartphone”.

TheraGun Elite är en nyare variant av den klassiska modellen TheraGun Pro och har därför samma höga kvalitet och annorlunda design – modellen är nämligen utformad som en arm istället för en pistol.

Denna modell är väldigt modern och är därför det bästa alternativet för konsumenter som vill ha en nymodig och mångsidig apparat som erbjudet den senaste teknologin. Den höga mångsidigheten beror främst på de fem inkluderade massagehuvudena som är utformade för olika masserande uppgifter samt de fem olika hastighetslägena.

TheraGun Elite tillhandahåller muskelbehandling på hög nivå för även de mest kräsna konsumenterna, tack vare bland annat på den informativa OLED-skärmen där man kan övervaka hastigheten och trycket som läggs på musklerna. Det finns dessutom en tillhörande app som man gör att man kan ansluta massagepistolen till sin telefon via Bluetooth där man kan ta del av information och data om den. aktuella behandlingen.

Den här massagepistolen är också det bästa alternativet för de som inte vill ha en högljudd apparat tack vare den innovativa Quiet Force-tekniken som gör modellen väldigt tystgående – den är faktiskt upp till 75 % tystare än tidigare modeller. Slutligen har TheraGun Elite en batteritid på två timmar, vilket dock inte är det bästa på marknaden, en strömadapter samt ett fodral för resor och förvaring.

Läs mer om TheraGun Elite

Kica Feiyu - massagepistol med fyra massagehuvuden och hastighetslägen

Användarnas favoritmassagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kica Feiyu:

 • Det magnetiska platta huvudet ger en spa-liknande upplevelse
 • Design i smartphone-storlek för optimal bärbarhet
 • Smart inbromsningsfunktion för att spara energi

Konsumentmagasinets omdöme

Massagepistolen Kica Feiyu lovordas för sin intuitiva design, som tillåter användare på alla erfarenhetsnivåer. Med fyra olika program och hastighetsinställningar kan du anpassa massagen efter dina fysiska behov, din känslighet och de resultat du vill uppnå.

Massagepistolens kompakta storlek och smidiga användning gör den enkel att bära med sig, vilket möjliggör användning vart du än går. Vidare ökar enhetens smarta bromsfunktion energieffektiviteten och optimerar funktionaliteten.

Det är emellertid viktigt att notera att massagepistolen Kica Feiyu inte har ett huvud med justerbar vinkel samt att den saknar en förvaringsväska. Vi anser dock att den konsekventa vinkeln bidrar till att uppnå enhetlig muskelbehandling och att det inte bör vara något problem att hitta alternativa förvaringsalternativ.

Sammantaget anser vi att Kica Feiyu är en användarvänlig och tillgänglig massagepistol, perfekt för dig som söker mångsidig och effektiv muskelavlastning.

Fördelar

 • Utför ordentligt djup vävnadsmassage
 • Snygg och stilren design
 • Fyra massagehuvuden och fyra hastighetslägen
 • Bra handtag och lättviktig
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Inte möjligt att justera vinkeln på massagehuvudet
 • Förvaringsfodral ingår inte

Kica Feiyu massagepistol har inte varit med i något test av massagepistoler, men däremot är den en favorit bland kunderna hos Amazon.co.uk. Användarna är så imponerade av den här massagepistolen att de har gett den ett genomsnittligt betyg på 4,8/5 stjärnor och berömmer den bland annat för hur pass kraftfull den är samt den otroligt hög kvalitet den håller.

En av användarna skriver: ”I love it. The aluminium body is lightweight, easy to hold and sturdy. One month on, I’ve not had to charge it yet, so battery is not bad either. It’s good for general massage and really amazing for warm ups and cool downs”, och en annan sammanfattar sin upplevelse enligt följande: “Incredibly well built and powerful massage gun”.

Recension: En detaljerad recension av Kica Feiyu

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 4
 • Vikt: 0,5 kg
 • Kraft: 10 W
 • Batteritid: 18 t
 • Amplitud: 6 mm
 • Antal tillbehör: 4
 • Kraft: 30 W

För djup vävnadsmassage och smärtlindring
Kica Feiyu massagepistol är det bästa alternativet om man vill ha en produkt som utför en ordentligt djup vävnadsmassage som befriar musklerna från smärta och stelhet. Det är en klassisk massagepistol med en snygg och stilren design som känns väldigt exklusiv.

För att apparaten ska kunna behandla hela kroppen ordentligt ingår det fyra olika massagehuvuden, som alla är skapta för specifika typer av massage, och fyra hastighetsinställningar, som kan användas för att justera intensiteten i behandlingen.

Lång batteritid
Kica Feiyu massagepistol utmärker sig på många olika områden, inte minst när det gäller batteritid – modellen har nämligen en batteritid på upp till elva timmar! Det märks även att tillverkaren av Kica Feiyu har fokuserat på användarvänligheten, eftersom att den är mycket enkel att använda och hantera.

Handtaget är ergonomiskt och ger ett bra grepp även efter lång användning, vilket säkerställer bekväm och optimal användning. Massagepistolen är dessutom väldigt lätt med en vikt på knappt 500 gram.

Mer om Kica Feiyu

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 4
 • Vikt: 0,5 kg
 • Kraft: 10 W
 • Batteritid: 18 t
 • Amplitud: 6 mm
 • Antal tillbehör: 4
 • Kraft: 30 W
Läs mer om Kica Feiyu

Beurer MG100 - massagepistol med infraröd värme

Bästa massagepistol med infraröd värme

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer MG100:

 • Unik funktion med infraröd värme
 • Sandblästrat aluminiumhölje
 • Två greppfasta handtag

Konsumentmagasinets omdöme

Beurer MG100-massagepistol har unika fördelar som skiljer den från andra. Den utmärkande egenskapen är att den innehåller infraröd värmebehandling, vilket ökar effektiviteten och avslappningen av den djupa massage som den ger. Med möjlighet till ensam- eller dubbelanvändning kan den anpassas till individuella preferenser. Det sandblästrade aluminiumhöljet och de ergonomiska halkfria handtagen säkerställer hållbarhet och bekvämt grepp vid användning. Dessutom erbjuder de fyra olika massageprogrammen mångsidighet för olika behov. Även om Beurer MG100 kan vara något skrymmande och inte sladdlös på grund av att den inte är batteridriven, kan dessa aspekter ses som fördelar. Den större storleken möjliggör en mer robust motor och längre massagesessioner utan överhettning. Den sladdanslutna konstruktionen garanterar en jämn och oavbruten strömförsörjning, vilket eliminerar behovet av frekventa laddningar eller batteribyten.

Trots de mindre nackdelarna förblir Beurer MG100-massagepistol ett pålitligt val för dem som söker djup och effektiv tappmassage med den extra fördelen av infraröd värmebehandling.

Fördelar

 • Display med blå bakgrundsbelysning
 • Handtag med lång räckvidd
 • Justerbar intensitet
 • Fyra olika massageprogram

Nackdelar

 • Inte sladdlös
 • Lite skrymmande

Beurer MG100 har inte varit med i något experttest av massagepistoler, men vi har valt att inkludera modellen i vår guide ändå eftersom att den har vissa utmärkande egenskaper som traditionella massagepistoler inte har.

Denna massagepistol arbetar med infraröd värme vilket innebär att man, förutom massage, även får en värmebehandling som kan bidra till ytterligare hälsofördelar. Beurer MG100 här är därför det bästa alternativet för dem som vill behandla sina ömma muskler med mer än bara massage.

Recension: En detaljerad recension av Beurer MG100

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1,7 kg
 • Kraft: 25 W
 • Antal tillbehör: 1

Infraröd värmebehandling
Beurer MG100 arbetar som sagt med infraröd värme som går in och behandlar dina muskler från spänning eftersom värme mjukar upp musklerna och gör så att de slappnar av. Processen fungerar genom att apparaten värmer upp vävnaden runt musklerna och stimulerar då samtidigt blodcirkulationen.

Observera att den här produkten drivs av en strömsladd och inte ett batteri och man måste alltså vara i närheten av ett eluttag för att kunna använda den. Modellen har en garanti på tre år.

Knackande massage
Utöver den infraröda värmebehandlingen erbjuder Beurer MG100 en knackande massage, vilket innebär att huvudet “knackar” lätt på musklerna för att lösa upp spända muskler. Man kan justera intensitetsnivån på massagen genom att välja mellan fem olika inställningar.

Det ingår två olika huvuden, och dessa är tillverkade av hållbart och robust aluminium. Handtaget är specialdesignat och har en non slip-beläggning för att du som användare ska få ett bra och stabilt grepp. Det finns totalt fyra massageprogram att välja mellan, vilket gör Beurer MG100 till en lämplig massagepistol för de med både lätt och mer omfattande muskelvärk.

Mer om Beurer MG100

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1,7 kg
 • Kraft: 25 W
 • Antal tillbehör: 1
Läs mer om Beurer MG100

Tester och recensioner av massagepistolerna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Cnet.com

Cnet.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på elektronikprodukter för vardagliga konsumenter och publicerar bland annat artiklar om nyheter, trender och guider. De genomför även löpande produkttester, och har till exempel utför ett sådant där de bedömer marknadens bästa massagepistoler där de bland annat provade modellen TheraGun Mini Massageapparat, som du kan läsa mer om på deras hemsida Cnet.com.

Menshealth.com

Menshealth.com är världens största tidning för män, med fokus på träning, livsstil, kost, sex och mycket annat. Tidningen har genomfört ett test av olika massagepistoler för att undersöka vilka som är bäst på marknaden just nu, och inkluderade bland annat modellen TheraGun Mini Massageapparat. Läs hela testet hos Menshealth.com.

Techgearlab.com

Techgearlab.com är ett internationellt teknikmagasin som genomför jämförande tester av elektronikprodukter för vardagliga konsumenter för att erbjuda deras läsare djupgående recensioner av produkterna. Tidningen har bland annat granskat marknadens bästa massagepistoler, där de inkluderade modellen TheraGun Pro Massageapparat. Du läsa hela testet hos Techgearlab.com.

T3.com

T3.com är ett internationellt teknikmagasin som behandlar både nyheter, artiklar, trender och guider. De utför även tester av olika elektronikprodukter för vardagliga konsumenter, däribland ett för marknadens bästa massagepistoler som bland annat inkluderade modellen TheraGun Elite. Läs hela testet hos T3.com.

Verywellfit.com

Verywellfit.com är ett hälsotidning som erbjuder sina läsare expertråd, övningar, guider, artiklar, recept och tester. En undersökning de har gjort som är relevant för denna artikel är deras test av de bästa massagepistolerna på marknaden just nu som inkluderade modellerna TheraGun Pro och TheraGun Elite. Du hittar hela testet på Verywellfit.com.

Womenshealthmag.com

Womenshealthmag.com är den kvinnliga motsvarigheten till Men’s Health – det är alltså ett hälsomagasin för kvinnor som fokuserar på träning, livsstil, förhållanden, kost och allmän hälsa. Tidningen har genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler som inkluderade modellerna TheraGun Pro och TheraGun Mini som du kan läsa mer om på Womenshealthmag.com.

Inspekto

Jämförelsesidan Inspekto är en hemsida där du kan ta del av olika resultat av produkttester i form av topplistor där du får en översikt av några av de bästa produkterna på marknaden inom diverse kategorier, samtidigt som du får reda på varje produkts för- och nackdelar. Inspekto fokuserar främst på kategorierna ”hem och hushåll”, ”sport och friluftsliv” samt ”personvård och hälsa”, vilket innebär att du kan stöta på ett stort antal olika produkter på deras topplistor.

Du kan se en recension av FlowGun Go! genom att klicka här

Hemfakta.se

Hemfakta är en hemsida som testar och jämför produkter inom olika kategorier för att sedan recensera dem och skapa en topplista över de mest imponerande. Målet med Hemfakta är att vägleda dig som läsare för att du ska få möjlighet att hitta de mest högkvalitativa produkterna inom olika kategorier.

Du kan se en recension av FlowGun Go! genom att klicka här.

Testat.nu

Webbplatsen Testat.nu hämtar olika recensioner, omdömen och tester från externa källor och sammanställer dem till topplistor för att hjälpa dig som läsare att hitta de bästa produkterna inom olika kategorier. Deras fokus ligger på produkter inom kategorierna ”hus och hem”, ”sport och fritid”, personvård och hälsa”, ”elektronik” samt ”övrigt”.

Du kan se en recension av FlowGun Go! genom att klicka här.

Andra relevanta tester och artiklar

I den här testet av massagepistoler har vi tagit en titt på marknadens bästa produkter enligt flera olika tester och källor. Den bästa massagepistolen kan vara ett riktigt bra hjälpmedel efter hård träning för att få musklerna att återhämta sig enklare och snabbare. Om du tränar mycket, och är intresserad i andra produkter som kan underlätta i din träningsrutin, bör du även fundera på att investera i en träningsklocka eftersom en sådan kan hjälpa dig att följa din utveckling i både form och kondition. Om du är osäker på vilken klocka som skulle passa bäst för dig kan du ta del av vår artikel där vi går igenom marknadens bästa träningsklockor.

Träningsklockor och pulsklockor är två produkter med mycket liknande egenskaper, och trots att de har sina likheter skiljer de sig faktiskt åt. Pulsklockors främsta uppgift är att mäta användarens puls, vilket även en träningsklocka gör, och om detta är detta du vill få ut av din klocka kan en sådan variant kanske vara bättre för dig. Om du vill veta mer om både puls- och träningklockor hittar du en översikt av marknadens bästa modeller i vårt eget test. Du kanske också är intresserad av att läsa vår guide om vår guide av de bästa massagestolarna i test.

Om du tränar för att komma i form eller gå ner i vikt kan det även vara lämpligt att köpa en välfungerande personvåg för att se till att din träning tar sig. Det finns många olika modeller med varierande nivåer av avancerad teknik; vissa är väldigt enkla medan andra kan genomföra en mängd olika mätningar. Om du vill veta mer om vilka modeller som är bäst på marknaden kan du läsa vårt test av personvågar.

Läs också: Roddmaskin – testguide, SUP Brädor – testguide, löpband guide och crosstrainer – testguide.

Coach

Coach är en webbplats som erbjuder artiklar och resurser om hälsa, fitness och välbefinnande. De testade nyligen Therabody Theragun, som är en handhållen massagepistol, och berömde dess kraftfulla motor och kompakta, ergonomiska design. Deras recension ger värdefulla insikter om produktens prestanda och användbarhet för potentiella köpare.

Se deras recension av Therabody Theragun mini här.

Tom's Guide

Tom’s Guide är en webbplats som erbjuder recensioner och information om konsumentelektronik – inklusive träningsteknik. De testade nyligen Theragun Elite, en högkvalitativ massagepistol, och bedömde den som en kraftfull och mångsidig apparat som alla kan dra nytta av. Deras recension ger värdefulla insikter om produktens funktioner och prestanda, och kan vara till hjälp för potentiella köpare.

Se deras recension av Theragun Elite här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en återförsäljare på nätet som erbjuder ett brett utbud av produkter, däribland elektronik, böcker, kläder och hushållsartiklar. Amazon erbjuder också ett system för användaromdömen som hjälper kunder att fatta välgrundade beslut när de ska investera i nya produkter genom att ge värdefull information om deras kvalitet, tillförlitlighet och prestanda.

Se användarrecensioner av Theragun mini här.

Se användarrecensioner av TheraGun Pro här.

Se användarrecensioner av FeiyuTech Kica här.

 

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform som gör det möjligt för användare att söka och jämföra produkter från olika återförsäljare. Tjänsten erbjuder information om produktpriser, tillgänglighet och användarbetyg. Med hjälp av användarbetyg på Google Shopping kan kunderna se vad andra tycker om en produkt innan de genomför ett köp, vilket kan hjälpa dem att fatta mer välgrundade beslut om vilka produkter de ska köpa.

Se användarrecensioner av Gymstick massagepistol här.

Se användarrecensioner av Kica Feiyu Massagepistol här.

Se Flowlife Flowgun GO 2.0 användarbetyg här.

 

FAQ

Vilken massagepistol är bäst?
Det finns många bra modeller på marknaden idag, varav vissa är enklare och andra mer avancerade. Följande apparater har antingen fått toppbetyg av experter eller utmärkt sig på något annat sätt: TheraGun Pro, TheraGun Mini, TheraGun Elite, Kica Feiyu, Beurer MG100, Eleeels X3 och Gymstick.
Vad ska jag tänka på när jag ska välja massagepistol?
Om du vill investera i en massagepistol gäller det att hitta en modell som passar dig och dina behov eftersom att priserna kan variera kraftigt. Ta hänsyn till den allmänna kvaliteten och designen för att få en apparat som håller länge och som ligger bra i handen. Ta även reda på hur många massagehuvuden som följer med samt hur många hastighetslägen som modeller erbjuder då båda dessa ökar apparatens mångsidighet. Det är också viktigt med en bra batteritid samt en lämplig storlek och kraft. Till sist kan det vara en bra idé att studera experternas utlåtande, eftersom att de har använt professionella metoder för att utvärdera produkten.
Är det bra att använda en massagepistol?
En massagepistol kan behandla ömma muskler och andra muskelproblem eftersom att massage bidrar till förbättra blodcirkulationen och kroppens allmänna mående samt gör återhämtningsprocessen snabbare inför nästa träningspass. En massagepistol är perfekt för både elitidrottare och vardagliga motionärer, men även för icke-aktiva personer som lider av muskelproblem eller söker extra avslappning och återhämtning.

Fakta: Vad är en massagepistol, och behöver du en?

Baserat på expertinformation från Nike.com förklarar vi i detta avsnitt vad en massagepistol egentligen är för något samt vad den kan göra. Vi besvarar även frågan om huruvida du behöver en eller inte.

Vad är en massagepistol?
Kort sagt är en massagepistol en högteknologisk massageapparat som fungerar som ett hjälpmedel för återhämtning.

Utseendemässigt kan verktyget beskrivas som en maskin i kombination av en borrmaskin och en massageboll, som masserar musklerna genom att leverera snabba och upprepade stötar mot kroppen. Massagehuvudet består vanligtvis av skum och gummi, och när det träffar kroppen påverkas musklerna på samma sätt som hos en massör.

Massagen som en massagepistol erbjuder kallas för vibrationsterapi och när musklerna påverkas av detta blir bindväven runt dem smidigare, vilket gör att musklerna känns mindre stela. Massagen har även en neurologisk påverkan då den får hjärnan att berätta för musklerna att de ska slappna av.

När du ska börja använda en massagepistol är det viktigt att börja försiktigt genom att starta på den lägsta hastigheten. Man bör alltså inte börja med angripa musklerna med hård intensitet, utan snarare ge dem en mjuk och behaglig behandling.

Produkten kan användas på större delen av kroppen, men du bör undvika ryggraden, områden nära skelettet och stora kärlstrukturer. Kvinnor bör även undvika att massera bröstvävnaden eftersom att vibrationerna kan vara för kraftiga och orsaka smärta.

Behöver jag en massagepistol?
Experterna förklarar att en massagepistol faktiskt är perfekt för de flesta olika typerna av konsumenter. Träningsexperten Mette B. Boldsen hävdar att en av de främsta fördelarna med en massagepistol är att du kan massera dig själv på ställen som i vanliga fall är svåra att nå, vilket ger dig möjlighet att uppnå hälsofördelarna med massage utan att behöva gå till en professionell massör.

En massagepistol är särskilt lämpad för de som ägnar sig åt hård, semiprofessionell eller professionell träning. Den snabbare återhämtningstiden som en massagepistol möjliggör kommer att vara till stor fördel för den här gruppen, som behöver en frisk och stark kropp varje dag.

En massagepistol är även en bra apparat om man tränar inför en specifik tävling, oavsett om det rör sig om något professionellt eller bara nöje, då den kan lindra stelhet som annars kan orsaka överbelastningsskador.

Till sist är en massagepistol även användbar för personer som har problem med knutor och punktsmärta eftersom den är mer effektiv än både vanlig massage och en så kallad “foam roller”.

Hur använder man en massagepistol?
De flesta massagepistoler är utrustade med en LED-touchskärm, som ibland gör att du kan råka starta maskinen oavsiktligt. Därför har massagepistolen också en knapp, vanligtvis placerad längst ner, som säkerställer att enheten inte är påslagen och urladdas mellan användningarna.

När du slår på din massagepistol ger den ett knådande och upprepande slag mot muskeln, vilket även kallas för slagterapi. Massagepistolen ska göra det lättare för musklerna att återhämta sig och befria dig från både smärta och ömhet.

Vilka är fördelarna med en massagepistol?
Det finns många fördelar med att använda en massagepistol, varav fysioterapeuten Mette B. Boldsen understryker att de inte bara är till för träningsentusiaster eller elitidrottare, utan även för de som söker vardaglig avslappning och återhämtning av musklerna. När du använder en massagepistol ökar du blodcirkulationen till musklerna och kan bland annat uppnå dessa hälsofördelar:

 • Motverkar mios och spänningar
 • Motverkar ärrvävnad
 • Snabbare återhämtning
 • Uppvärmning av muskler före och efter träning

Vår övergripande rekommendation är att välja en massagepistol som har många olika program och massagehuvuden, som du inte heller behöver ladda allt för ofta. Om du ständigt är på språng är det smart att välja en med lång batteritid.

Vi har samlat 12 modeller från olika märken, som enligt oss är de bästa på marknaden idag – inklusive både testvinnare och favoriter bland experter.

Vi tittar närmre på varje modell i tur och ordning, för att ge dig en tydlig bild av både för- och nackdelar samt har gjort prisjämförelser för att du snabbt ska hitta de mest förmånliga erbjudandena. Kort sagt får du alltså av oss de bästa förutsättningarna för att välja rätt massagepistol för dina behov.

Guide: Därför bör du använda en massagepistol

Baserat på expertråd från de danska hemsidorna Painhunter.dk går vi i detta avsnitt igenom sex olika anledningar till varför du bör använda en massagepistol:

Snabb återhämtning
Massage är en av de bästa metoderna för att återhämta sig efter träning eftersom det lindrar smärtor och obehag i musklerna. Ju snabbare musklerna återhämtar sig, desto snabbare kan du komma ut och träna igen.

Om man önskar ordentlig massage av en annan person bör man besöka en professionell massör, vilket ofta kan bli väldigt dyrt. Därför kan en massagepistol vara ett bra alternativ eftersom att den är billigare än ett flertal sessioner hos en massören på lång sikt. Massagepistolen skapar dessutom samma tryck på musklerna som en professionell massör, och du får alltså samma snabba återhämtning.

Ökad blodcirkulation
Blodet flödar ständigt genom dina vener och artärer i kroppen, och när musklerna används eller masseras skapas ett tryck som gör att blodet färdas snabbare till och från hjärtat. Detta är nyttigt för kroppen, eftersom denna blodcirkulation är livsviktig för att hålla kroppen frisk, och gör även kroppen mer tolererbar.

Blodcirkulationen ökar, som många redan vet, vid motion, men vad kanske inte lika många är medvetna om är att samma sak sker vid massage. En session med en massagepistol stärker därför kroppen och bidrar till ett bättre välbefinnande.

Rensar ut mjölksyra
När du tränar väldigt intensivt kan du uppleva att det bildas mjölksyra i musklerna vilket gör att de upplevs som stela och känns svagare. Mjölksyra är en biprodukt som kroppen inte kan göra sig av med på en gång på grund av den höga intensiteten, men det är inte något farligt utan leder bara till irriterande stela muskler som kan hålla i sig i flera dagar.

Mjölksyra går över av sig själv efter ett par dagar, men med hjälp av en massagepistol kan du göra processen kvickare eftersom den får återhämtningen att gå snabbare.

Bryter ner ärrvävnad
En massageapistol kan bidra till att minska oönskade ärr eftersom att massage får huden att slappna av. När du för produkten över ärrvävnaden sträcks vävnaden ut åt flera håll vilket gör att huden slappnar av och kan på så sätt göra ärret mindre synligt.

Lossar knutor
När man upplever ömma muskler kan man även känna av hårda knutor som orsakar smärta. Dessa muskelknutor är de partierna av musklerna som är mer spända än de andra, och gör ofta väldigt ont. De förekommer vanligtvis runt områden kring nacken och skuldrorna, där de tvingar upp axlarna mot huvudet och orsakar huvudvärk.

Massagepistolen har en upplösande effekt på knutorna eftersom att vibrationerna får muskelområdet att slappna av mer vilket gör att knutorna släpper.

Hjälper dem som inte motionerar tillräckligt
Det är långt ifrån alla som får tillräckligt med motion under vardagen – särskilt om man arbetar på kontor. Detta har ofta en negativ påverkan på blodcirkulationen, eftersom den blir långsammare då kroppen blir sämre på att rena sig själv och fånga upp syre. Om du är en av dem som inte motionerar tillräckligt kan en massagepistol sätta igång dina musklerna för att få fart på blodcirkulationen.

Läs också: Elsparkcykel testöversikt: de bästa elsparkcyklarna på marknaden

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Massagepistol inkl. 4 massagehuvuden - bästa massagepistolen under 800 kronor

Eleeels X3 massagepistol - tystgående massagepistol av hög kvalitet

Sharper Image Pro - en väldigt anpassningsbar massagepistol

Painhunter Massagepistol

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta