Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Massagepistol - Bäst i test: Guide till de bästa massagepistolerna för ömma muskler

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 28, 2024.

Massagepistol - Bäst i test: Guide till de bästa massagepistolerna för ömma muskler

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

TheraGun Pro är utsedd till bäst i test på techgearlab.com.

Massagepistoler har blivit en otroligt populärt apparat att ha i hemmet; förr var de så passa dyra att de bara användes av sjukgymnaster och på sjukhus, men idag har priserna reducerats och apparaterna har därmed blivit tillgängliga även för vanliga konsumenter. Massagepistoler är praktiska för alla, och fungerar genom knådande och upprepade slag mot muskeln – med andra ord slagterapi. Du kan själv bestämma om du vill ha mjuk eller intensiv massage genom att välja mellan vibrerande, roterande eller kraftfullt pulserande massage.

Vi har samlat några massagepistoler från olika märken som vi utnämnt till de absolut bästa alternativen på marknaden, baserat på både tester och expertomdömen. Vi granskar varje modell individuellt för att kunna ge dig en ordentlig översikt av deras för- och nackdelar samt gör prisjämförelser för du ska hitta produkterna till de bästa priserna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med två nya massagepistoler: HoMedics Pro Physio och Theragun Prime. HoMedics Pro Physio får musklerna att slappna av tack vare sitt justerbara massagehuvud som kan värmas upp till 47 °C på knappt två minuter. Theragun Prime har ett ergonomiskt, triangulärt handtag som är utformat för att lindra obehag vid långvarigt skrivbordsarbete eller ihållande värk.

Tidigare ändringar:

4. maj 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av massagepistolerna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

10. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Massagepistol Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda massagepistolerna

MusclePain Pro - tystgående massagepistol med LED-touchskärm

Prisvärd massagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på MusclePain Pro:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Tio olika hastigheter för olika intensitet på massagen
 • Används av danska fysioterapeuter och idrottare
 • Ger en djup och ordentlig vävnadsmassage

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar MusclePain Pro eftersom det är en högkvalitativ produkt med imponerande funktioner. Den professionella byggkvaliteten har vunnit förtroende hos danska fysioterapeuter och idrottsmän, vilket understryker dess tillförlitlighet och hållbarhet. Med tio olika hastigheter och sex massagehuvuden erbjuder den ett brett utbud av alternativ för personlig massage. Dessutom gör dess lätta design och tysta drift den bekväm och diskret att använda.

Även om den kan komma med en högre prisklass ger MusclePain Pro ett exceptionellt värde för investeringen. Den överlägsna byggkvaliteten garanterar långsiktig prestanda och tillförlitlighet, vilket gör den till ett värdefullt val för dem som söker en pålitlig och effektiv massagekanon. Genom att välja MusclePain Pro får användarna tillgång till funktioner av professionell kvalitet och en försäkran om att de investerar i en produkt som är betrodd av proffs. Trots den högre kostnaden visar sig MusclePain Pro vara en klok investering för personer som prioriterar kvalitet och funktionalitet i sin massageterapirutin.

Fördelar

 • Medföljande praktiskt resefodral
 • Bra alternativ för de som är ute efter en högkvalitativ och avancerad produkt
 • Sex massagehuvuden ingår
 • Lättviktig och enkel att använda
 • Tystgående modell med LED-touchskärm

Nackdelar

 • I en högre prisklass

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 10
 • Vikt: 0,7 kg
 • Kraft: 20 W
 • Batteritid: 7 t
 • Amplitud: 12 mm
 • Antal tillbehör: 6
Läs mer om MusclePain Pro

Core Massage gun massagepistol - Mångsidig massagepistol

Bästa massagepistol enligt Aftonbladet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Core Massage gun massagepistol:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Anpassad lindring: Med 20 intensitetsnivåer och 4 massagehuvuden för målinriktad behandling.
 • Letvægtsdesign med op til 3 timers batterilevetid

Konsumentmagasinets omdöme

Vi har vurderet Core Massage Gun og konkluderet, at dens alsidighed, batterilevetid og mange indstillinger er dens største styrker. Muligheden for at tilpasse massageoplevelsen med 20 intensitetsniveauer og fire forskellige hoveder passer til forskellige muskelgrupper og personlige præferencer. Vi sætter pris på bekvemmeligheden ved et langtidsholdbart 2500 mAh-batteri, der giver omkring tre timers brug, hvilket reducerer antallet af opladninger.

Fördelar

 • Mångsidig och anpassningsbar
 • Lättvikt på endast 800 g
 • Långvarigt batteri

Nackdelar

 • Komplicerat att välja de optimala inställningarna

Vi tycker att Core Massage Gun sticker ut då massagepistolen har blivit framröstad till ”Bästa köp” av Aftonbladet. Dessutom ger den skräddarsydd massage med 20 intensitetsnivåer och 4 massagehuvuden. Massagepistolen har 3 timmars batteritid, vilket ger dig gott om tid att behandla dina ömma muskler.

Vad du behöver veta innan du köper Core massagepistol

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 20
 • Vikt: 850 g
 • Kraft: 20-30 W
 • Batteritid: 3 t
 • Antal tillbehör: 4

Udnævnt til »Bedste køb« af Aftonbladet for massagepistoler

Core Massage Gun er blevet udnævnt til »Bedste køb« af Aftonbladet, en flot udnævnelse. Denne anerkendelse er vigtig, fordi den placerer produktet blandt de bedste i sin kategori, baseret på grundige evalueringer. Vi mener, at denne eksterne anerkendelse validerer massagepistolens evne til at levere optimal lindring og terapi.

Anpassad lindring: 20 intensitetsnivåer och 4 massagehuvuden för målinriktad behandling

Mångsidigheten hos Core-massagepistolen kommer med 20 justerbara hastighetsinställningar och ett urval av 4 utbytbara massagehuvuden. Med denna funktion kan användaren skräddarsy sin massageupplevelse efter sina specifika behov, oavsett om de behöver mjuka tryck för känsliga områden eller mer intensiv stimulering för djupgående arbete.

Sladdlös bekvämlighet: Lättviktsdesign med upp till 3 timmars batteritid

Core Massage Gun är bekväm eftersom den är sladdlös och har en lång batteritid. Med ett robust 2500 mAh-batteri som ger cirka 3 timmars användning på en full laddning kan användarna njuta av friheten att röra sig utan begränsningar, vilket gör den perfekt för användning hemma, på gymmet eller på resan. Den lätta designen gör den ännu mer portabel och säkerställer att dragavlastningen alltid finns inom räckhåll när den behövs. Vi ser detta som en stor fördel för dem som prioriterar flexibilitet och lätthet i sin återhämtningsrutin.

Mer om Core Massage gun massagepistol

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 20
 • Vikt: 850 g
 • Kraft: 20-30 W
 • Batteritid: 3 t
 • Antal tillbehör: 4

Flowgun Go 2.0 - "Bäst i test"-massagepistol med fem vibrationer

En mycket bra och kompakt massagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bäst i test" enligt Testat.nu och Inspekto.se
 • check 4,7/5 stjärnor på Trustpilot
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowgun Go 2.0:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Ergonomiskt konstruktion
 • Fem olika vibrationsnivåer
 • Kraftfull men tyst drift

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår omfattande granskning av Flowgun Go 2.0 kan vi konstatera att det är en utmärkt massagepistol, särskilt omtyckt av idrottare och grupper med aktiv livsstil. Massagepistolen är ett fantastiskt verktyg för dig som vill förbättra din återhämtning.

Massagepistolen Flowgun Go 2.0 är erkänd av en rad olika testpaneler och lovordas av många användare. Detta, i kombination med dess utmärkelser som utmärkelser som “Bäst i test” och “Bästa massagepistol”, understryker dess överlägsna kvalitet och effektivitet. Det som skiljer den här massagepistolen från andra modeller är dess prisvärdhet och breda utbud av funktioner. Enheten kan leverera upp till 2 800 slag per minut i fem intensitetsnivåer och är utrustad med sex anpassningsbara massagehuvuden, vilket garanterar personlig muskelavlastning och avslappning efter intensiva träningspass eller långa arbetsdagar.

Trot att massagepistolens batteritid på fem timmar kan upplevas som något begränsande, anser vi att dess snabba uppladdning kompenserar för detta genom att möjliggöra omedelbar användning, när och var som helst. Om du är på jakt efter en prisvärd massagepistol som levererar effektiv muskelåterhämtning är Flowgun Go 2.0 produkten för dig.

Fördelar

 • Kompakt och lätt
 • Upp till 2 800 slag per minut
 • Sex utbytbara massagehuvuden
 • 100-dagars "nöjd kund"-garanti och fri frakt

Nackdelar

 • Något kort batteritid

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 0,9 kg
 • Kraft: 30 W
 • Batteritid: 5 t
 • Amplitud: 10 mm
 • Antal tillbehör: 6
Läs mer om Flowgun Go 2.0

Trend Rehab massagepistol - Ökad rörlighet och design i toppklass

Bäst för snabb återhämtning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Trend Rehab massagepistol:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Många olika funktioner för snabb återhämtning
 • Program för pulsering och slag
 • Unik konstruktion och storlek för att passa olika muskler

Konsumentmagasinets omdöme

Vi blev mycket imponerade av denna massagepistol eftersom den bidrar till att minska stela och ömma muskler samt förbättrar ens rörlighet före uppvärmning. Vi ser dessutom den snygga designen och de högkvalitativa materialen den är konstruerad i som ett stort plus.

Den enda nackdelen vi kunde hitta hos Trend Rehab massagepistol var dess batteritid då den hade kunnat vara något bättre. Däremot är detta överlag en mångsidig massagepistol som vi rekommenderar till de som vill påskynda sin återhämtning efter träning på ett effektivt sett.

Med koden “Trendmassage” får du 20 % rabatt på Trend Rehabs hemsida!

Fördelar

 • Hjälper till att motverka stela och ömma muskler
 • Optimal för uppvärmning av musklerna
 • Snygg design
 • Tillverkad i högkvalitativa material
 • Du får 20 % rabatt på Trend Rehabs hemsida med koden "Trendmassage"

Nackdelar

 • Battertiden kunde varit längre

Trend Rehab massagepistol är ett perfekt alternativ för personer som vill påskynda sin återhämtning efter träning tack vare de sex olika massagehuvudena som erbjuder olika sorters massageformer som kan hjälpa till att lindra spänningar och stramhet i musklerna.

Mer om Trend Rehab massagepistol

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1,2 kg
 • Amplitud: 10 mm
 • Antal tillbehör: 6
 • Kraft: 28 W
 • Batteritid: ?

Trend Rehab massagepistol är en behaglig, kompakt och relativt tystgående massagepistol som är perfekt för dig som vill ha intensiv massage. Den har fem intensitetsnivåer att välja mellan, samt två olika program – pulsering och slag – som hjälper till att cirkulera blodflödet och minska inflammation. Stimuleringen på 55 Hz och amplituden på 10 millimeter gör den till ett utmärkt val för dig som behöver en intensiv massage.

Modellen har sex olika medföljande munstycken som ger lindring av olika muskeltyper. Med en ljudnivå på endast 55 dB är den dessutom mycket tyst, så att du kan använda den utan att störa andra i din närhet. Sist, men inte minst, är Trend Rehab massagepistol mycket prisvärd jämfört med andra liknande produkter på marknaden.

Flowlife Flowgun Pocket - kompakt massagepistol med 3 200 slag per minut

Mest användarvänliga massagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowlife Flowgun Pocket:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hög prestanda och kraftfull design i fickformat
 • Exakta slag med starka vibrationer
 • Anpassningsbar massage med de 4 medföljande massagehuvudena

Konsumentmagasinets omdöme

Massagepistol Flowgun Pocket erbjuder exceptionell bekvämlighet och anpassar sig efter dina behov, trots dess mindre format. Enhetens kompakta och resevänliga storlek, tillsammans med dess medföljande förvaringsfodral, gör den enkel att ta med var du vill.

Med den här massagepistolen kan du anpassa din massage efter dina preferenser. Den levereras med fyra olika massagehuvuden och erbjuder tre vibrationsnivåer. Detta innebär att du kan justera intensiteten i din massage – upp till kraftfulla 3 200 stötar per minut.

Trots att Flowgun Pocket erbjuder färre inställningar än vissa större massagepistoler, anser vi att dess simpla design gör den mer användarvänlig. Genom att fokusera på de viktigaste inställningarna minskar enheten komplexiteten och ger en mer användarvänlig upplevelse. Vi anser att massagepistolen Flowgun Pocket gör det enkelt för dig att hitta lämpliga inställningar för dina behov, vilket gör att den främjar behaglig massage.

Fördelar

 • Relativt tystlåten
 • Liten och enkel att hantera
 • Lång batteritid
 • Lättviktig
 • 3 200 stötar per minut

Nackdelar

 • Erbjuder färre inställningar än vissa andra massagepistoler

Nästa massagepistol på listan kommer också från märket Flowlife, men den här gången är det en pocket-variant, det vill säga  en mindre och lättare produkt som kan förvaras och transporteras utan att ta upp större plats. Låt dig dock inte luras av dess storlek – FlowGun Pocket är en mycket kraftfull modell med hela 3 200 stötar i minuten, vilket är riktigt imponerande!

Mer om Flowlife Flowgun Pocket

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,5 kg
 • Kraft: 100,8 W
 • Batteritid: 4 t
 • Amplitud: 8 mm
 • Antal tillbehör: 4

Flowgun Pocket från Flowlife är det perfekta valet för dig som vill ha en portabel massagepistol som är lättviktig och som inte tar upp för mycket plats vid förvaring. Den är utmärkt att använda när du vill öka din blodcirkulation, lindra ömma muskler och när du känner dig spänd efter en stressig dag.

Det ingår fyra massagehuvuden som du kan skifta mellan för att få den massageupplevelse som passar dig bäst, och som pricken över i:et har du dessutom tre vibrationsnivåer att välja mellan vilket innebär att du själv kan välja om du vill köra en långsam inställning eller maximera med till 3 200 stötar per minut. Bara för att massagepistolen är liten betyder det inte att den inte är kraftfull!

Om du jämför Flowgun Pocket med flera andra massagepistoler på marknaden kommer du snabbt att märka att den som skiljer den åt är dess storlek. Flowgun Pocket har nämligen tagits fram som en minivariant av märket Flowlife’s större massagepistoler för att ge användaren tillgång till en produkt som är både enkel att transportera och förvara.

Trots de många fördelarna med Flowgun Pocket har den även några mindre bra egenskaper, till exempel har den jämfört med andra modeller relativt få vibrationsprogrammen samt ett mindre antal massagehuvuden. Däremot är Flowgun Pocket ganska billig, och med dess fickformat är den mycket praktiskt, så

Med Flowgun Pocket får du fyra olika massagehuvuden som du kan skifta mellan för att anpassa din massage efter dina önskemål och behov. Kanske föredrar du att massera med detta platta huvudet, eller föredrar du hellre det smala och spetsiga? Eller varför inte det kulformade eller gaffelformade? Oavsett vilket du gillar bäst är de alla tillverkade av högkvalitativa material för att erbjuda dig massage av hög kvalitet.

Som vi tidigare nämnt erbjuder denna modell även tre olika vibrationsprogram, vilket innebär att du tack vare dessa kan skräddarsy din massagesession ännu mer. Maximalt kan massagepistolen komma upp i 3 200 stötar per minut. Sist, men inte minst, ingår ett stilrent fodral med handtag där du kan förvara din massagepistol tillsammans med dess tillbehör och laddare.

Homedics Pro Physio - massagepistol med värmebehandling

Bästa massagepistol i test hos GoodHouseKeeping

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check “Bäst i test” enligt GoodHouseKeeping.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Homedics Pro Physio:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Justerbart huvud med aktiv värme
 • Enkel kontroll av vridningen
 • Riktad lindring

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning utmärker sig massagepistolen HoMedics Pro Physio med sina användarcentrerade funktioner. Enhetens extremt tysta motor är en väsentlig fördel eftersom den möjliggör en lugn och skön återhämtning, vilket vi värdesätter. Massagepistolens lätta design gör den dessutom lämplig för självbehandling utan att överbelasta armarna – något vi menar främjar bekväm användning.

Massagepistolens förmåga att glida mjukt över huden, i kombination med dess genomtänkta urval av tillbehör, säkerställer en mångsidig och effektiv massage som är skräddarsydd för varierande behov och preferenser.

Trots att massagepistolen erbjuder något färre intensitetsnivåer än vissa konkurrerande modeller, anser vi att precisionen och effektiviteten hos dess inställningar är mer än tillräckliga. De koncentrerade intensitetsnivåerna gör det dessutom möjligt för dig att hitta precis det tryck som behövs för att lindra dina besvär och på så sätt lösa problemet på ett effektivt sätt utan att kompromissa med prestandan. Sammantaget håller massagepistolen HoMedics Pro Physio vad den lovar genom att erbjuda personlig, effektiv och skonsam behandling.

Fördelar

 • Extremt tyst motor
 • Lätt design – lämplig för egenbehandling
 • Glider mjukt över huden
 • Bra urval av tillbehör

Nackdelar

 • Antalet intensitetsnivåer är något färre än hos en del konkurrerande modeller

Lider du av muskelspänningar och trötthet? Då är massagepistolen Homedics Pro Physio något för dig. Enheten har ett justerbart huvud med aktiv värme som når 47 °C på knappt två minuter, vilket gör obehag och spända muskler till ett minne blott.

Tips: Värm upp musklerna innan du tränar genom att använda massagepistolens värmefunktion. På så sätt främjar du optimal blodcirkulation. Efter träningen kan du istället kyla ner musklerna.

Recension: En detaljerad recension av Homedics Pro Physio Massage Gun

Specifikationer

 • Kraft: 30 w
 • Batteritid: 5 h
 • Vikt: 0,7 kg
 • Amplitud: 10 mm
 • Intensitetsnivåer: 3 st
 • Antal tillbehör: 6 st
 • Effekt *: 30 W
 • Batteriets livslängd *: 5 h
 • Vikt *: 0.7 kg
 • Slagdjup *: 10 mm
 • Intensitetsnivåer *: 3
 • Antal tillbehör *: 6

Lämplig för snabb återhämtning

Massagepistolen Homedics Pro Physio är ett utmärkt verktyg för dig som behöver effektiv muskelåterhämtning och lindring av spänningar. Vi tror att massagepistolens djupgående behandling gör den till en unik produkt på en annars hårt konkurrensutsatt marknad. Den tränger djupt in i muskelvävnaden och lindrar effektivt obehag, vilket sätter en ny standard för vad du kan förvänta dig av en massagepistol. Enheten är dessutom utrustad med sex olika massagehuvuden – vart och ett noggrant utformat för massage av olika kroppsdelar, till exempel knäveck, vader, sätesmuskler och celluliter. Bara denna kapacitet breddar massagepistolens terapeutiska potential och gör den till en mångsidig lösning för din återhämtning.

Observera: För effektiv användning av massagepistolen HoMedics Pro Physio bör du använda det unika massagehuvudet för celluliter för att behandla och släta ut celluliter. Detta förbättrar både muskelåterhämtningen och hudens utseende under en och samma användning.

Ergonomisk design och optimal batteritid

Trots sin kraftfulla prestanda har massagepistolen HoMedics Physio en ergonomisk design som gör den enkel att använda. Enhetens låga vikt gör behandlingen både bekväm och okomplicerad. Med upp till fem timmars batteritid – 3,5 timmar vid användning av det uppvärmda huvudet – erbjuder massagepistolen långvarig drift jämfört med flera konkurrenter. Detta främjar en smidig behandling utan avbrott.

Enligt oss kombinerar den här massagepistolen innovativ massageteknik med genomtänkt design, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för återhämtning.

Vad säger användare och experter om Homedics Pro Physio Massage Gun?

Efter att ha granskat både användar- och expertrecensioner kan vi konstatera att massagepistolen HoMedics Pro Physio lovordas för sin exceptionella prestanda och sina många tillbehör. Enheten sägs ha en anmärkningsvärd batteritid och en elegant design samt vara prisvärd och, tack vare dess förvaringsfodral, praktisk. En del användare uttrycker tvivel om batteriets hållbarhet och plasthandtagets utformning som potentiellt blockerar på- och avknappen. Det är emellertid en klar majoritet som uttrycker tillfredsställelse av massagepistolen, bland annat för dess omfattande uppsättning tillbehör och sladdlösa drift. Användarna menar att dessa faktorer avsevärt förbättrar enhetens användbarhet och bekvämlighet – inte minst för de som lider av kronisk smärta eller muskelspasmer.

Enligt experterna utmärker sig HoMedics Pro Physio på den trånga marknaden av massagepistoler, främst tack vare dess aktiva värme. De menar att det uppvärmda massagehuvudet ger lugnande värme till problemområden, vilket saknas hos andra liknande modeller. TechRadar.com berömmer massagepistolens eleganta, ergonomiska design, användarvänlighet och långa batteritid. De menar att enheten är ett perfekt val för alla som vill ta itu med muskeltrötthet. GoodHouseKeeping.com understryker massagepistolens innovativa aspekter, däribland dess lätta vikt trots dess större design samt smidiga och tysta drift. De framhåller även möjligheten att värma och kyla huvudet innan och efter träningen,

Mer om Homedics Pro Physio

Specifikationer

 • Kraft: 30 w
 • Batteritid: 5 h
 • Vikt: 0,7 kg
 • Amplitud: 10 mm
 • Intensitetsnivåer: 3 st
 • Antal tillbehör: 6 st
 • Effekt *: 30 W
 • Batteriets livslängd *: 5 h
 • Vikt *: 0.7 kg
 • Slagdjup *: 10 mm
 • Intensitetsnivåer *: 3
 • Antal tillbehör *: 6

Theragun Prime - massagepistol med en amplitud på 16 millimeter

Bästa smart-massagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på TomsGuide.com
 • check 4/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Theragun Prime:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Triangulärt handtag
 • Levereras med fyra specialdesignade tillbehör
 • Mångsidiga hastighetsinställningar

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning är Theragun Prime en utmärkt massagepistol. Enhetens användarvänliga design, med justerbara hastighets- och effektinställningar, passar ett brett spektrum av användare – allt från nybörjare till erfarna atleter. Vi gillar hur massagepistolen integrerar smartteknik, erbjuder vägledning i realtid via den medföljande appen och säkerställer en skräddarsydd massageupplevelse.

En utmärkande funktion är massagepistolens batteritid på 120 minuter, vilket innebär färre avbrott för laddning. Vi har emellertid förstått att den lägsta inställningen är något för intensiv för vissa. Vi anser dock att detta enkelt kan åtgärdas genom att börja med ett mjukare tillbehör eller använda en tunn trasa mellan enheten och huden för att justera intensiteten.

Sammantaget anser vi att massagepistolen Theragun Prime har förändrat marknaden av verktyg för muskelavlastning och avslappning, vilket gör den till ett värdefullt tillskott i alla egenvårdsrutiner. Enligt oss är dess kombination av funktioner och fördelar helt unik på marknaden.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Justerbar hastighet och kraft
 • Integrerar smart teknik
 • Levererar 120 minuters drifttid

Nackdelar

 • Den lägsta inställningen kan vara något för intensiv

Massagepistolen Theragun Prime har ett triangulärt handtag som ger en ergonomisk och enkel lösning för självständig massage. Det unika handtaget avlastar dina händer och armar och förhindrar ytterligare ansträngning, vilket gör enheten lämplig för dig som har problem med långvarigt skrivbordsarbete eller ständigt värk i nacke, axlar och rygg.

Recension: En detaljerad recension av Theragun Prime

Specifikationer

 • Kraft: ?
 • Batteritid: 2 h
 • Vikt: 1,4 kg
 • Amplitud: 16 mm
 • Intensitetsnivåer: 5 st
 • Antal tillbehör: 4 st

Förlängd batteritid

Massagepistolen Theragun Prime utmärker sig med sina mångsidiga hastighetsinställningar. Den erbjuder fem justerbara hastigheter som sträcker sig från 1 750 till 2 400 slag per minut. Denna flexibilitet gör att du kan anpassa din massageupplevelse för olika behov och preferenser, vilket säkerställer att du alltid hittar den perfekta inställningen för att lindra din muskelspänning. Enheten har dessutom en förlängd batteritid och levererar hela 120 minuters drifttid. Detta minimerar behovet av frekvent laddning, vilket gör den lämplig för konsekvent användning. Vidare lovar massagepistolens höga amplitud på 16 millimeter en intensiv massage. Detta innebär att enheten levererar effektivare muskelterapi och stresslindring än många av dess konkurrenter, eftersom den med precision riktar in sig på djupa vävnader för att lindra obehag.

Tyst och smart

Massagepistolen Theragun Prime är utrustad med bullerdämpande teknik och har konstruerats för att vara 70 % tystare än sina föregångare. Denna utveckling tar itu med en av de vanligaste nackdelarna med perkussiva massageapparater, vilket ger en lugnare och mindre påträngande användning. Enheten utnyttjar dessutom smartteknik med perkussiv terapi för att möjliggöra en anpassad massageupplevelse. Den är utformad för att vara effektivare än traditionella apparater genom att nå 60 % djupare i muskeln, vilket, enligt oss, förbättrar dess behandlingseffekt avsevärt. Den medföljande appen förhöjer användningen ytterligare genom att erbjuda vägledning i realtid för anpassade massageprogram. Appen kan integreras med Apple Health och Google Fit för att anpassa användningen utifrån individuella fysiska behov och aktiviteter.

Massagepistolen är utrustad med fyra precisionstillbehör som möjliggör riktad muskelbehandling: ”Dampener”, “Standard Ball”, “Thumb” och ”Cone”. Du kan dessutom köpa till ytterligare tillbehör för en optimalt anpassad massage. Massagepistolen Theragun Primes kan alltså justeras för att möta dina specifika behov, vilket understryker dess mångsidighet och effektivitet som ett verktyg för effektiv muskelbehandling.

Observera: När du använder massagepistolen Theragun Prime bör du börja på den lägsta hastighetsinställningen och därefter gradvis öka hastigheten för att hitta en nivå som passar din komfort och dina behov. Detta gör det enklare för dig att komma in i massagen och förhindrar eventuella obehag relaterade till för hög intensitet.

Vad säger användare och experter om Theragun Prime?

Massagepistolen Theragun Prime lovordas för sin effektivitet och användarvänlighet. En användare skriver hur enheten effektivt lindrar muskelspänningar och stress, samt att det triangulära handtaget gör den användarvänlig – inte minst för dem med ömma händer och handleder. En annan användare menar att massagepistolen är kraftfull – även på den lägsta inställningen – och uppskattar dess långvariga lindring av ömma och stela muskler. Flera användare är nöjda med enhetens justerbara huvuden och kraftfulla prestanda. Trots att den är något dyrare menar användarna att dess pris motiveras av dess överlägsna prestanda. En användare menar att han märker en markant skillnad mellan den här massagepistolen och andra, billigare modeller som han har testat tidigare.

Experterna från TechRadar.com beskriver Theragun Prime som ett utmärkt massagepistol och framhåller den medföljande appen som är anpassad efter individuella behov och ger visuell vägledning i realtid. De betonar även den ergonomiska designen och den kraftfulla perkussiva massagen. Experterna från TomsGuide.com anser att Theragun Prime är imponerande och särskilt användbar för idrottare och träningsentusiaster eftersom den erbjuder kostnadseffektiv återhämtning och uppvärmning jämfört med traditionell massage. Experterna berömmer även dess långa batteritid och användarvänliga app, vilket de menar gör den till ett bekvämt val. De noterar, precis som användarna, enhetens något högre pris, men skriver att enheten är värd att investera i för den som vill ha intensiv massage och effektiv behandling.

Mer om Theragun Prime

Specifikationer

 • Kraft: ?
 • Batteritid: 2 h
 • Vikt: 1,4 kg
 • Amplitud: 16 mm
 • Intensitetsnivåer: 5 st
 • Antal tillbehör: 4 st

Gymstick - massagepistol i stål och silikon

En massagepistol som passar alla

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gymstick:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Utformad för aktiva personer och elitidrottare
 • Kraftfull motor som når djupt in i muskelvävnaden
 • Lättviktig och användarvänlig massagepistol

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis visar sig Gymstick Massage Gun vara ett användarvänligt och mångsidigt verktyg som passar både elitidrottare och nybörjare. Dess intuitiva funktion och genomtänkta design gör den lätt att använda och garanterar en problemfri upplevelse för användare på alla nivåer. Med sina fem utbytbara massagehuvuden riktar den effektivt in sig på musklerna, främjar avslappning och förbättrar cirkulationen, vilket hjälper användarna att uppnå sina träningsmål samtidigt som de förbättrar sitt allmänna välbefinnande.

Även om den kan ha färre hastighetsnivåer jämfört med liknande modeller, förenklar detta faktiskt användarupplevelsen och möjliggör en mer okomplicerad anpassning. Gymstick Massage Gun fokuserar på att leverera optimal prestanda inom ett välbalanserat utbud av hastigheter, vilket garanterar effektivitet och precision i muskelåterhämtning och avslappning. Dessutom bidrar inkluderandet av ett praktiskt förvaringsfodral till dess bekvämlighet och bärbarhet, vilket gör att användarna kan hålla sin enhet organiserad och skyddad.

Fördelar

 • Högpresterande produkt i en lättviktig konstruktion
 • Tillverkad i robusta material
 • Flera massagehuvuden ingår
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Få hastighetsnivåer jämfört med andra liknande modeller

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 3
 • Vikt: 0,8 kg
 • Kraft: 20 W
 • Batteritid: 5 t
 • Amplitud: 8 mm
 • Antal tillbehör: 5
Läs mer om Gymstick

TheraGun Pro - högkvalitativ massagepistol bäst i test

Bäst i test på TechGearLab.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos teknikmagasinet Techgearlab.com
 • check Testvinnare hos hälsomagasinet Verywellfit.com
 • check 4,5/5 stjärnor på LiveScience.com
 • check Rekommenderas av hälsomagasinet Womenshealthmag.com
 • check 4,5/5 stjärnor av Tom's Guide
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på TheraGun Pro:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Justerbar hastighet och riktning av massagehuvudet
 • Kan styras via Therabody-appen
 • OLED-display för enkel överblick av hastighet och tryck

Konsumentmagasinets omdöme

Massagepistolen TheraGun Pro utmärker sig som en favorit bland experter tack vare dess många “Bäst i test”-utmärkelser. Det är högkvalitativ massagepistol, utrustad med avancerade funktioner, däribland bluetooth- och appanslutning. Detta gör den till en av de ledande enheterna på marknaden för djupvävnadsmassage.

Trots att det finns liknande massagepistoler med ett bredare utbud av hastighetsinställningar, anser vi inte att detta minskar dess värde. Enligt oss är TheraGun Pro en utmärkt massagepistol för dig som letar efter en professionell massageupplevelse.

Fördelar

 • Lång batteritid
 • Produkt av mycket hög kvalitet
 • Erbjuder 16 % mer djupgående massage än standardmodellen
 • Sex medföljande massagehuvuden
 • Ergonomiskt handtag

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Något högljudd vid högsta hastighetsinställningen

TheraGun Pro Massageapparat har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinet Techgearlab.com samt hälsomagasinen Verywellfit.com och Womenshealthmag.com. Modellen imponerade mycket på experterna och fick därför mycket fina omdömen.

Mer om TheraGun Pro

Specifikationer

 • Batteritid: 5 t
 • Vikt: 1,3 kg
 • Amplitud: 16 mm
 • Intensitetsnivåer: 5 mm
 • Antal tillbehör: 6
 • Kraft: 15 - 160 W

Techgearlab.com blev är särskilt förtjusta i denna massagepistol och gav den därför en förstaplacering i sitt test och motiverade detta med att produktens generella kvalitet som är otroligt hög. Experterna berömde även den kraftfulla motorn som erbjuder en djupgående massage samt uppskattade att det ingår två batterier.

En annan fördel som experterna uppskattade var modellens många massagehuvuden, program och hastighetsnivåer. Den kan dessutom anslutas till en telefon via Bluetooth. Det nämnde dock att det är en relativt dyr modell samt att den är ganska stor och tung.

Hälsomagasinet Verywellfit.com, som också har utsett TheraGun Pro till testvinnare, hyllar massagepistolens många funktioner och tillbehör, däribland dess sex massagehuvuden, justerbara arm, praktiska fodral och medföljande app.

Experterna på Verywellfit.com nämner i slutet av sitt test fram att denna apparat erbjuder ordentlig och kvalitativ massage genom att sammanfatta upplevelsen enligt följande: ”Top-of-the-line option with a price tag to match, but with six attachments and an adjustable arm, it definitely gets the job done”.

TheraGun Pro är något alldeles speciellt när det kommer till massagepistoler. Modellen ligger helt klart i en hög priskategori, men i gengäld får man en riktigt högkvalitativ produkt. Konstruktionen är lite annorlunda jämfört med en traditionell massagepistol, och kan uppfattas som lite udda, men detta är gjort med avsikt för att uppnå ett bättre ergonomiskt grepp för att kunna stimulera musklerna bättre. Istället för den vanliga pistolformade designen ser denna modell snarare ut som en arm.

Med TheraGun Pro ingår sex olika massagehuvuden som är utformade för olika typer av massage samt har en justerbar hastighet mellan 1 750 till 2 400 slag per minut. Modellen ingår i en serie av flera produkter från TheraGun, varav denna modell är Pro-versionen, vilket innebär att den är det bästa alternativet för de som är ute efter en seriös och avancerad produkt.

Pro-modellen är kraftigare än de andra modellerna i serien och används ofta i professionella sammanhang. Den levererar 16 % djupare vibrationsmassage än standardmodellen i serien, vilket innebär att man får en mer grundlig behandling. Modellen utmärker sig även med dess Bluetooth-kompatiblitet och tillhörande app som gör det möjligt att ansluta apparaten till din mobiltelefon för att hitta tips och goda råd om användningen. I appen finns det dessutom program och guider som går igenom olika övningar.

Trots att TheraGun Pro är en stor massageapparat är den utformad för att vara tyst, vilket är möjligt tack vare en Quiet Force-teknik. Den har även två batterier som möjliggör längre drifttid på upp till fem timmar totalt.

Läs mer om TheraGun Pro

TheraGun Elite - testvinnare i flera tester av massagepistoler

Bäst för lindring av smärta i ländryggen enligt T3.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos teknikmagasinet T3.com
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor på Tom's Guide
 • check Utsedd till ”bästa högteknologiska massagepistol” hos hälsomagasinet Verywellfit.com
 • check Högt användarbetyg på 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på TheraGun Elite :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Anpassningsbar och kraftfull design
 • Patenterat Theragun Triangle ergonomiskt handtag
 • Smart perkussionsterapi

Konsumentmagasinets omdöme

TheraGun Elite-massagepistol är en mycket uppskattad produkt som är känd för sin mångsidighet och banbrytande teknik. Med sin personliga slagterapi och tillhörande app kan användarna uppleva riktad och anpassningsbar massage som riktar sig till specifika muskelgrupper med precision. Trots att TheraGun Elite ligger i en högre prisklass och har ett något skrymmande hölje levererar den exceptionella prestanda, mångsidighet och hållbarhet och överträffar förväntningarna. Möjligheten att anpassa behandlingarna och de avancerade funktionerna gör den till en värdefull investering för personer som söker optimal återhämtning och allmänt välbefinnande.

Fördelar

 • Högkvalitativ konstruktion
 • Uppvärmningsfunktion
 • Har en tillhörande app
 • Tystgående tack vare Quiet Force-teknik
 • Bekväma massagehuvuden i skum med slutna celler

Nackdelar

 • Fodralet är skrymmande
 • Tillhör en högre prisklass

TheraGun Elite har testats av två expertkällor: teknikmagasinet T3.com och hälsomagasinet Verywellfit.com, och är dessutom en favorit bland användarna på Amazon.co.uk. Både experterna och användarna är överens om att det är en riktigt bra produkt.

Mer om TheraGun Elite

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1 kg
 • Batteritid: 2 t
 • Antal tillbehör: 5
 • Amplitud: 16 mm
 • Kraft: 90 W

T3.com har utsett denna modell till testvinnare och motiverar detta med påståendet: ”Hands down the best percussion massager on the market today”. De framhäver i synnerhet att den har en högkvalitativ konstruktion samt ett ergonomiskt handtag som gör det enkelt att till och med massera sig själv. Modellen får även beröm för att den tillhörande appen och för att man kan justera massagemönstret själv.

Hos Verywellfit.com utsågs TheraGun Elite till “bästa högteknologiska massagepistol” varav experterna antydde att man bör överväga den här produkten om man vill ta sin massage till nästa steg. De tillägger även att den har en snygg design och att den är fullproppad med moderna funktioner, till exempel Bluetooth, en OLED-skärm, justerbar hastighet och ett riktigt bra batteri.

Batteriet har en drifttid på 120 minuter per laddning och som ytterligare en bonus väsnas massagepistolen inte särskilt mycket. Experterna summerar upplevelsen på följande sätt: ”The OLED screen keeps track of your speed and pressure level, and you can customize it from your smartphone”.

TheraGun Elite är en nyare variant av den klassiska modellen TheraGun Pro och har därför samma höga kvalitet och annorlunda design – modellen är nämligen utformad som en arm istället för en pistol.

Denna modell är väldigt modern och är därför det bästa alternativet för konsumenter som vill ha en nymodig och mångsidig apparat som erbjudet den senaste teknologin. Den höga mångsidigheten beror främst på de fem inkluderade massagehuvudena som är utformade för olika masserande uppgifter samt de fem olika hastighetslägena.

TheraGun Elite tillhandahåller muskelbehandling på hög nivå för även de mest kräsna konsumenterna, tack vare bland annat på den informativa OLED-skärmen där man kan övervaka hastigheten och trycket som läggs på musklerna. Det finns dessutom en tillhörande app som man gör att man kan ansluta massagepistolen till sin telefon via Bluetooth där man kan ta del av information och data om den. aktuella behandlingen.

Den här massagepistolen är också det bästa alternativet för de som inte vill ha en högljudd apparat tack vare den innovativa Quiet Force-tekniken som gör modellen väldigt tystgående – den är faktiskt upp till 75 % tystare än tidigare modeller. Slutligen har TheraGun Elite en batteritid på två timmar, vilket dock inte är det bästa på marknaden, en strömadapter samt ett fodral för resor och förvaring.

Läs mer om TheraGun Elite

Kica Feiyu - massagepistol med fyra massagehuvuden och hastighetslägen

Användarnas favoritmassagepistol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjärnor på Amazon
 • check 5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kica Feiyu:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Det magnetiska platta huvudet ger en spa-liknande upplevelse
 • Design i smartphone-storlek för optimal bärbarhet
 • Smart inbromsningsfunktion för att spara energi

Konsumentmagasinets omdöme

Massagepistolen Kica Feiyu lovordas för sin intuitiva design, som tillåter användare på alla erfarenhetsnivåer. Med fyra olika program och hastighetsinställningar kan du anpassa massagen efter dina fysiska behov, din känslighet och de resultat du vill uppnå.

Massagepistolens kompakta storlek och smidiga användning gör den enkel att bära med sig, vilket möjliggör användning vart du än går. Vidare ökar enhetens smarta bromsfunktion energieffektiviteten och optimerar funktionaliteten.

Det är emellertid viktigt att notera att massagepistolen Kica Feiyu inte har ett huvud med justerbar vinkel samt att den saknar en förvaringsväska. Vi anser dock att den konsekventa vinkeln bidrar till att uppnå enhetlig muskelbehandling och att det inte bör vara något problem att hitta alternativa förvaringsalternativ.

Sammantaget anser vi att Kica Feiyu är en användarvänlig och tillgänglig massagepistol, perfekt för dig som söker mångsidig och effektiv muskelavlastning.

Fördelar

 • Utför ordentligt djup vävnadsmassage
 • Snygg och stilren design
 • Fyra massagehuvuden och fyra hastighetslägen
 • Bra handtag och lättviktig
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Inte möjligt att justera vinkeln på massagehuvudet
 • Förvaringsfodral ingår inte

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 4
 • Vikt: 0,5 kg
 • Kraft: 10 W
 • Batteritid: 18 t
 • Amplitud: 6 mm
 • Antal tillbehör: 4
 • Kraft: 30 W
Läs mer om Kica Feiyu

Beurer MG100 - massagepistol med infraröd värme

Bästa massagepistol med infraröd värme

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer MG100:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Unik funktion med infraröd värme
 • Sandblästrat aluminiumhölje
 • Två greppfasta handtag

Konsumentmagasinets omdöme

Beurer MG100-massagepistol har unika fördelar som skiljer den från andra. Den utmärkande egenskapen är att den innehåller infraröd värmebehandling, vilket ökar effektiviteten och avslappningen av den djupa massage som den ger. Med möjlighet till ensam- eller dubbelanvändning kan den anpassas till individuella preferenser. Det sandblästrade aluminiumhöljet och de ergonomiska halkfria handtagen säkerställer hållbarhet och bekvämt grepp vid användning. Dessutom erbjuder de fyra olika massageprogrammen mångsidighet för olika behov. Även om Beurer MG100 kan vara något skrymmande och inte sladdlös på grund av att den inte är batteridriven, kan dessa aspekter ses som fördelar. Den större storleken möjliggör en mer robust motor och längre massagesessioner utan överhettning. Den sladdanslutna konstruktionen garanterar en jämn och oavbruten strömförsörjning, vilket eliminerar behovet av frekventa laddningar eller batteribyten.

Trots de mindre nackdelarna förblir Beurer MG100-massagepistol ett pålitligt val för dem som söker djup och effektiv tappmassage med den extra fördelen av infraröd värmebehandling.

Fördelar

 • Display med blå bakgrundsbelysning
 • Handtag med lång räckvidd
 • Justerbar intensitet
 • Fyra olika massageprogram

Nackdelar

 • Inte sladdlös
 • Lite skrymmande

Specifikationer

 • Intensitetsnivåer: 5
 • Vikt: 1,7 kg
 • Kraft: 25 W
 • Antal tillbehör: 1
Läs mer om Beurer MG100

5 saker att tänka på innan du köper massagepistol

 • Batteritid

  Batteritiden är särskilt viktig för personer som vill använda massagepistolen i längre sessioner, exempelvis terapeuter och elitidrottare. Vi rekommenderar generellt att välja en modell som håller i minst 60 minuter på en laddning. Vissa massagepistoler kommer med två batterier så att du snabbt kan byta och ladda det ena medan du använder det andra, vilket uppskattas av många, medan andra, mer högkvalitativa modeller, har en batteritid på över 5 timmar. Om man väljer en massagepistol med sladd behöver man inte bekymra sig alls över produktens batteritid, men man bör istället ha i åtanke att dess flexibilitet begränsas.

 • Hastighetsinställningar

  De flesta massagepistoler har ett intervall på mellan 2 000 till 3 200 RPM och mellan två och fem justerbara hastigheter, så att du kan anpassa intensiteten på massagen efter dina behov och preferenser. Massagepistolens amplitud är också avgörande och avser djupet hos massagehuvudets rörelse – med andra ord är det alltså skillnaden mellan lätt och djup massage. Ju längre massagehuvudet färdas (mäts vanligtvis i millimeter), desto mer kraft appliceras på musklerna. Alla muskelgrupper tål inte samma tryck, och därför är olika inställningar och program viktiga egenskaper hos en massagepistol. Du bör till exempel använda en lägre inställning på mer känsliga områden på kroppen, som vaderna, och högre tryck på större muskler, som hamstringsmuskeln.

 • Anpassningsmöjligheter

  När du väljer en massagepistol är det bra att tänka på hur pass anpassningsbar den är, så att du kan skräddarsy din massage efter dina personliga behov och preferenser. Massagepistoler har olika tillbehör som du kan använda för olika kroppsdelar och därför bör du överväga en modell som har medföljande tillbehör för bland annat armar, ben och fötter.

  De flesta massagepistoler idag har minst fyra tillbehör, vilket räcker för de flesta som vill använda apparaten till vardagliga behov. Ett “bullet”-huvud är till exempel perfekt för att massera en mycket fokuserad triggerpunkt, som trapeziusmuskeln (axelområdet), medan ett gaffelhuvud passat bra till bland annat vaderna eller hamstringsmusklerna. Det mest vanliga massagehuvudet är det kulformade som kommer i varierande storlekar som passar olika bra för olika ändamål; på sätesmusklerna rekommenderas det till exempel att använda ett relativt stort sådant. På känsliga områden av kroppen bör man alltid använda mjuka massagehuvuden.

 • Pris

  Massagepistoler förekommer i flera olika prisklasser. De dyraste varianterna kostar cirka 6 000 kronor och har ofta mellan fem till sex intensitetsnivåer samt olika medföljande tillbehör, och lämpar sig därför särskilt till dig som är mycket intresserad av massageterapi. Vissa har även en OLED-skärm och är trådlösa, vilket ger dig flexibel användning även om du inte befinner i närheten av ett eluttag. De budgetvänliga alternativen har inte lika många funktioner, är vanligtvis sladdburna och har endast två till tre olika medföljande tillbehör och program. Däremot kan priset vara så lågt som 250 kronor, vilket är väldigt mycket billigare än de dyrare alternativen.

 • Användar- och expertrecensioner

  Att läsa användar- och expertrecensioner är alltid en bra idé för att säkerställa att du gör rätt val. Tidigare användare kan erbjuda information om batteriets livslängd, laddningstid och andra faktorer hos en specifik massagepistol, såsom dess användarvänlighet och service hos leverantören. Experter brukar gå in mer i detalj på produktens hastighet, amplitud och andra funktioner som vardagliga användare förmodligen inte lägger märke till. De utför dessutom ofta jämförelser mellan olika modeller och deras föregångare, eller andra jämförbara alternativ på marknaden. Ibland ger även professionella fysioterapeuter recensioner av specifika massagepistoler, vilket definitivt kan vara till användbar hjälp.

arrow-more

FAQ

Vilken massagepistol är bäst?
Det finns många bra modeller på marknaden idag, varav vissa är enklare och andra mer avancerade. Följande apparater har antingen fått toppbetyg av experter eller utmärkt sig på något annat sätt: TheraGun Pro, TheraGun Mini, TheraGun Elite, Kica Feiyu, Beurer MG100, Eleeels X3 och Gymstick.
Vad ska jag tänka på när jag ska välja massagepistol?
Om du vill investera i en massagepistol gäller det att hitta en modell som passar dig och dina behov eftersom att priserna kan variera kraftigt. Ta hänsyn till den allmänna kvaliteten och designen för att få en apparat som håller länge och som ligger bra i handen. Ta även reda på hur många massagehuvuden som följer med samt hur många hastighetslägen som modeller erbjuder då båda dessa ökar apparatens mångsidighet. Det är också viktigt med en bra batteritid samt en lämplig storlek och kraft. Till sist kan det vara en bra idé att studera experternas utlåtande, eftersom att de har använt professionella metoder för att utvärdera produkten.
Är det bra att använda en massagepistol?
En massagepistol kan behandla ömma muskler och andra muskelproblem eftersom att massage bidrar till förbättra blodcirkulationen och kroppens allmänna mående samt gör återhämtningsprocessen snabbare inför nästa träningspass. En massagepistol är perfekt för både elitidrottare och vardagliga motionärer, men även för icke-aktiva personer som lider av muskelproblem eller söker extra avslappning och återhämtning.

Fakta: Vad är en massagepistol, och behöver du en?

Baserat på expertinformation från Nike.com förklarar vi i detta avsnitt vad en massagepistol egentligen är för något samt vad den kan göra. Vi besvarar även frågan om huruvida du behöver en eller inte.

Vad är en massagepistol?

Kort sagt är en massagepistol en högteknologisk massageapparat som fungerar som ett hjälpmedel för återhämtning.

Utseendemässigt kan verktyget beskrivas som en maskin i kombination av en borrmaskin och en massageboll, som masserar musklerna genom att leverera snabba och upprepade stötar mot kroppen. Massagehuvudet består vanligtvis av skum och gummi, och när det träffar kroppen påverkas musklerna på samma sätt som hos en massör.

Massagen som en massagepistol erbjuder kallas för vibrationsterapi och när musklerna påverkas av detta blir bindväven runt dem smidigare, vilket gör att musklerna känns mindre stela. Massagen har även en neurologisk påverkan då den får hjärnan att berätta för musklerna att de ska slappna av.

När du ska börja använda en massagepistol är det viktigt att börja försiktigt genom att starta på den lägsta hastigheten. Man bör alltså inte börja med angripa musklerna med hård intensitet, utan snarare ge dem en mjuk och behaglig behandling.

Produkten kan användas på större delen av kroppen, men du bör undvika ryggraden, områden nära skelettet och stora kärlstrukturer. Kvinnor bör även undvika att massera bröstvävnaden eftersom att vibrationerna kan vara för kraftiga och orsaka smärta.

Behöver jag en massagepistol?

Experterna förklarar att en massagepistol faktiskt är perfekt för de flesta olika typerna av konsumenter. Träningsexperten Mette B. Boldsen hävdar att en av de främsta fördelarna med en massagepistol är att du kan massera dig själv på ställen som i vanliga fall är svåra att nå, vilket ger dig möjlighet att uppnå hälsofördelarna med massage utan att behöva gå till en professionell massör.

En massagepistol är särskilt lämpad för de som ägnar sig åt hård, semiprofessionell eller professionell träning. Den snabbare återhämtningstiden som en massagepistol möjliggör kommer att vara till stor fördel för den här gruppen, som behöver en frisk och stark kropp varje dag.

En massagepistol är även en bra apparat om man tränar inför en specifik tävling, oavsett om det rör sig om något professionellt eller bara nöje, då den kan lindra stelhet som annars kan orsaka överbelastningsskador.

Till sist är en massagepistol även användbar för personer som har problem med knutor och punktsmärta eftersom den är mer effektiv än både vanlig massage och en så kallad “foam roller”.

Hur använder man en massagepistol?

De flesta massagepistoler är utrustade med en LED-touchskärm, som ibland gör att du kan råka starta maskinen oavsiktligt. Därför har massagepistolen också en knapp, vanligtvis placerad längst ner, som säkerställer att enheten inte är påslagen och urladdas mellan användningarna.

När du slår på din massagepistol ger den ett knådande och upprepande slag mot muskeln, vilket även kallas för slagterapi. Massagepistolen ska göra det lättare för musklerna att återhämta sig och befria dig från både smärta och ömhet.

Vilka är fördelarna med en massagepistol?

Det finns många fördelar med att använda en massagepistol, varav fysioterapeuten Mette B. Boldsen understryker att de inte bara är till för träningsentusiaster eller elitidrottare, utan även för de som söker vardaglig avslappning och återhämtning av musklerna. När du använder en massagepistol ökar du blodcirkulationen till musklerna och kan bland annat uppnå dessa hälsofördelar:

 • Motverkar mios och spänningar
 • Motverkar ärrvävnad
 • Snabbare återhämtning
 • Uppvärmning av muskler före och efter träning

Vår övergripande rekommendation är att välja en massagepistol som har många olika program och massagehuvuden, som du inte heller behöver ladda allt för ofta. Om du ständigt är på språng är det smart att välja en med lång batteritid.

Vi har samlat 12 modeller från olika märken, som enligt oss är de bästa på marknaden idag – inklusive både testvinnare och favoriter bland experter.

Vi tittar närmre på varje modell i tur och ordning, för att ge dig en tydlig bild av både för- och nackdelar samt har gjort prisjämförelser för att du snabbt ska hitta de mest förmånliga erbjudandena. Kort sagt får du alltså av oss de bästa förutsättningarna för att välja rätt massagepistol för dina behov.

Guide: Därför bör du använda en massagepistol

Baserat på expertråd från de danska hemsidorna Painhunter.dk går vi i detta avsnitt igenom sex olika anledningar till varför du bör använda en massagepistol:

Snabb återhämtning

Massage är en av de bästa metoderna för att återhämta sig efter träning eftersom det lindrar smärtor och obehag i musklerna. Ju snabbare musklerna återhämtar sig, desto snabbare kan du komma ut och träna igen.

Om man önskar ordentlig massage av en annan person bör man besöka en professionell massör, vilket ofta kan bli väldigt dyrt. Därför kan en massagepistol vara ett bra alternativ eftersom att den är billigare än ett flertal sessioner hos en massören på lång sikt. Massagepistolen skapar dessutom samma tryck på musklerna som en professionell massör, och du får alltså samma snabba återhämtning.

Ökad blodcirkulation

Blodet flödar ständigt genom dina vener och artärer i kroppen, och när musklerna används eller masseras skapas ett tryck som gör att blodet färdas snabbare till och från hjärtat. Detta är nyttigt för kroppen, eftersom denna blodcirkulation är livsviktig för att hålla kroppen frisk, och gör även kroppen mer tolererbar.

Blodcirkulationen ökar, som många redan vet, vid motion, men vad kanske inte lika många är medvetna om är att samma sak sker vid massage. En session med en massagepistol stärker därför kroppen och bidrar till ett bättre välbefinnande.

Rensar ut mjölksyra

När du tränar väldigt intensivt kan du uppleva att det bildas mjölksyra i musklerna vilket gör att de upplevs som stela och känns svagare. Mjölksyra är en biprodukt som kroppen inte kan göra sig av med på en gång på grund av den höga intensiteten, men det är inte något farligt utan leder bara till irriterande stela muskler som kan hålla i sig i flera dagar.

Mjölksyra går över av sig själv efter ett par dagar, men med hjälp av en massagepistol kan du göra processen kvickare eftersom den får återhämtningen att gå snabbare.

Bryter ner ärrvävnad

En massageapistol kan bidra till att minska oönskade ärr eftersom att massage får huden att slappna av. När du för produkten över ärrvävnaden sträcks vävnaden ut åt flera håll vilket gör att huden slappnar av och kan på så sätt göra ärret mindre synligt.

Lossar knutor

När man upplever ömma muskler kan man även känna av hårda knutor som orsakar smärta. Dessa muskelknutor är de partierna av musklerna som är mer spända än de andra, och gör ofta väldigt ont. De förekommer vanligtvis runt områden kring nacken och skuldrorna, där de tvingar upp axlarna mot huvudet och orsakar huvudvärk.

Massagepistolen har en upplösande effekt på knutorna eftersom att vibrationerna får muskelområdet att slappna av mer vilket gör att knutorna släpper.

Hjälper dem som inte motionerar tillräckligt

Det är långt ifrån alla som får tillräckligt med motion under vardagen – särskilt om man arbetar på kontor. Detta har ofta en negativ påverkan på blodcirkulationen, eftersom den blir långsammare då kroppen blir sämre på att rena sig själv och fånga upp syre. Om du är en av dem som inte motionerar tillräckligt kan en massagepistol sätta igång dina musklerna för att få fart på blodcirkulationen.

Läs också: Elsparkcykel testöversikt: de bästa elsparkcyklarna på marknaden

Ger kylterapi och massage med en massagepistol mening att kombinera?

Ja, det kan vara fördelaktigt att kombinera kylterapi och massage med en massagepistol för att maximera fördelarna för musklerna och främja återhämtningen. Kylterapi kan minska inflammation och svullnad i musklerna samtidigt som den ger en uppfriskande känsla, medan massage med en massagepistol kan lindra muskelspänningar och öka blodcirkulationen för att främja läkningsprocessen. Denna kombination av terapier kan ge en holistisk och effektiv behandling för att optimera återhämtningen och förbättra välbefinnandet. Om du är intresserad av att skapa ditt eget isbad hemma för att utföra kylterapi rekommenderar vi att du läser vår artikel för mer information och råd.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta