Massagepistol bäst i test – De bästa massagepistolerna mot ömma muskler och leder

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

 

Många tror att massagepistoler bara är för elitidrottare – vilket inte stämmer. Massagepistoler kan med fördel användas av vem som helst. Enligt Mette Bendict Boldsen, expert på träning och fysoterapi, kan regelbunden massage öka muskelrörligheten och även lindra muskelsmärta och träningsvärk.

Du bestämmer själv om du föredrar en mildare eller mer kraftfull massage, inklusive både vibrationsmassage, roterande eller pulserande massage. De flesta massagepistoler har dessutom flera massagehuvuden med olika funktioner och i olika material.

Hur fungerar en massagepistol?

De flesta massagepistoler är utrustade med en LED-touchskärm, som ibland gör att du kan råka starta maskinen oavsiktligt. Därför har massagepistolen också en knapp, vanligtvis placerad längst ner, som säkerställer att enheten inte är påslagen och urladdas mellan användningarna. När du slår på din massagepistol ger det ett masserande och repetitivt slag mot muskeln – det kallas också slagterapi. Massagepistolen ska göra det lättare för musklerna att återhämta sig och rädda dig från både smärta och ömhet.

Vilka är fördelarna med en massagepistol?

Det finns många fördelar med att skaffa en massagepistol. Fysioterapeut Mette B. Boldsen understryker att massagepistoler inte bara för träningsentusiasten eller elitidrottaren, utan lika bra för vanliga personer som söker avslappning och återhämtning för musklerna i vardagen. När du använder en massagepistol ökar du blodcirkulationen till musklerna. Du kan bland annat uppnå dessa hälsofördelar:

 • Motverkar mios och spänningar
 • Motverkar ärrvävnad
 • Snabbare återhämtning
 • Uppvärmning av muskler före och efter träning

Vår övergripande rekommendation är att välja en massagepistol som har många olika program, flera massagehuvuden, och där du inte heller behöver tänka på att ladda den för ofta. Om du ofta är på språng är det smart att välja en med längre batteritid.

Vi har samlat 14 modeller från olika märken, som enligt vår mening är bland de bästa på marknaden – inklusive både testvinnare och experternas favoriter.

Vi tittar närmre på varje modell i tur och ordning, för att ge dig en tydlig bild av både fördelar och nackdelar. Vi gör också en prisjämförelse, så att du snabbare kan hitta de mest förmånliga erbjudandena på marknaden.

Du får de bästa förutsättningarna för att kunna välja rätt massagepistol för dina behov.

Vad är viktigt att tänka på innan du köper en massagepistol?

 • Batteritid – En av de viktigaste funktionerna hos en massagepistol är batteritiden. Batteriet i en massagepistol bör räcka i ungefär två till tre timmar vid full laddning, men vissa modeller kan hålla i upp till sex timmar. Om du letar efter en massagepistol som håller i flera timmar utan att du behöver oroa dig för att batteriet urladdas bör du välja en modell med längre batteritid. Om du istället tänkt använda din massagepistol under kortare stunder bör cirka 2-3 timmars batteritid räcka.
 • Hastighet och kapacitet – Det är viktigt att kunna justera hastighetsinställningarna på din massagepistol för att undvika obehag när du använder den för exempelvis muskelvärk. Du vill förmodligen hålla dig till lägre intensitetsnivåer om du har ömma eller känsliga muskler eftersom det kan vara för intensivt för kroppen att börja på högre nivåer innan du hunnit bekanta dig med din toleransnivå. Vissa modeller kan ha upp till 30 olika hastighetsinställningar, men det vanligaste antalet ligger runt 5. Det är helt enkelt en fråga om hur pass mycket du vill kunna anpassa din massageupplevelse till dina egna preferenser.
 • Anpassningsbarhet – Olika personer brukar föredra olika typer av tillbehör beroende på vad de tänkt använda massagepistolen till. Enligt fysioterapeut Mette B. Boldsen finns inga vetenskapliga bevis för vilket massageverktyg som är mest effektivt, så i detta fall beror det till stor del på dina egna preferenser. En U-format munstycke gör det möjligt att minimera uppehåll under massagen, vilket är användbart bland annat för att mjuka upp senor. Med ett kulformat munstycke kan impulserna fokuseras på små områden, vilket underlättar tryckpunktsmassage, men det kan samtidigt användas på alla områden och även på känsliga muskelgrupper, till exempel underarmen eller axeln. Om du vill ha större mångsidighet i din massage eller behöver smärtlindring på många olika muskelgrupper bör du välja en modell med fler munstycken.
 • Pris – De dyrare massagepistolerna kostar runt 4000 kronor och har oftast en mer hållbar konstruktion, ett högre antal hastighetsinställningar och fler munstycken. De passar främst elitidrottare och personer som tränar intensivt. De billigare alternativen kostar från 300 kronor och kan fortfarande vara av bra kvalitet, men har oftast en enklare och mer grundläggande design som är avsedd för mer tillfällig användning. 
 • Användar- och expertrecensioner – När du bestämt dig för vilken typ av massagepistol som passar bäst för just dig är det en bra idé att läsa användar- och expertomdömen för att få en uppfattning om hur andra har upplevt produkten. Exempel på egenskaper att titta efter är bland annat hur pass bekväm den är att använda och huruvida den fungerar effektivt eller inte. Expertrecensioner kan ge dig mer detaljerad information om produktens kvalitet och hållbarhet, särskilda funktioner eller jämförelser med andra massagepistoler på marknaden.

arrow-more

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar några produkter. Istället sammanställer vi resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de bästa modellerna på marknaden.


MusclePain Pro Massagepistol – Skandinavisk design

Vår rekommendation

✅ Vår rekommendation
✅ Används av sjukgymnaster och det danska damlandslaget i handboll
365 dagar nöjdkund-garanti
Musclepain Pro Massasjepistol
.
MusclePain Massagepistol har ännu inte deltagit i några experttester av massagepistoler. Vi har dock valt att inkludera modellen ändå eftersom att den uppvisar en otrolig kvalitet. Priset är därför inte direkt lågt. För pengarna får man dock ett verktyg som används av professionella sjukgymnaster och idrottare i det danska damlandslaget i handboll. Den här modellen är därför det bästa valet för kräsna konsumenter som vill ha en massagepistol i toppklass.

Den här modellen är dessutom vår rekommendation, och den kan användas på ömma muskler oavsett om de beror på löpning, hård träning på gymmet, cykling eller något annat. Den är därmed väldigt mångsidig.

Sex olika massagehuvuden

Mångsidigheten hos MusclePain Massagepistol märks även på tillbehören. Det ingår nämligen hela sex olika huvuden, som alla är utformade för specifika delar av kroppen. Alla muskler kan därför behandlas på ett professionellt sätt direkt från hemmet.

Utöver detta är pistolen väldigt robust och tillverkad av hållbara material. Du kommer därför att kunna använda den i många år. Den har en maskulin design som förenar elegans med enkelhet och funktionalitet. Produkten ligger bra i handen och har ett välgjort handtag. Den väger dessutom inte särskilt mycket – bara 800 gram.

Många hastigheter

Utöver de sex huvudena finns det även flera valmöjligheter när det gäller hastigheten. Man kan närmare bestämt välja mellan tio olika lägen. Detta gör det lättare att hitta en intensitet som passar till varje situation, och man kan därför bli redo för nästa träningspass snabbare.

Den här massageapparaten kommer även att vara det bästa valet för konsumenter som inte vill ha någon högljudd massagepistol. Modellen är nämligen tystgående med en låg ljudnivå. Man får dessutom ett slagdjup på 10 millimeter och en effekt på 20 watt. Batteritiden ligger på 5 timmar, vilket är utmärkt, och som en bonus har produkten en smart touchskärm med belysning.

Fördelar

 • Används av proffs
 • För kräsna konsumenter
 • Sex massagehuvuden ingår
 • Tio hastighetsinställningar
 • Tystgående modell med LED-touchskärm
Nackdelar

 • I en högre prisklass

Specifikationer
 Tillverkare: MusclePain
 Typ: Massagepistol / massage gun
 Antal massagehuvuden: 6
 Antal hastighetsnivåer: 10
 Effekt: 20 watt
Batteritid: Upp till 5 timmar


Flowgun Go 2.0 – Testvinnare

Bästa massagepistol i budgetklassen

✅ Bäst i test hos Testat och Inspecto i Sverige
✅ 5 olika vibrationsnivåer
✅ 100 dagar Nöjdkundgaranti + Fri frakt
Då har vi kommit fram till ytterligare en Flowlife produkt, och att säga att just den här massagepistolen är populär är en underskattning. Den här massagepistolen bjuder på utomordentligt hög kvalitet tillsammans med många tillbehör och funktioner utan att kosta skjortan. Hos Google Shopping har Flowgun Go! lyckats att få ett kundomdöme på hela 4,9 av 5, och som om detta inte vore nog har den blivit utsedd till bäst i test, bästa valet och den bästa massagepistolen hos bland annat Testvinnarna, Inspekto, Hemfakta och många fler därtill.

Bra att veta om Flowlife Flowgun Go!

Till ett rimligt pris får du i det här paketet en massagepistol som kommer med fem vibrationsnivåer och hela sex olika massagehuvuden. Flowgun Go! är smidig att använda för att lindra ömma muskler och få det att kännas bättre efter en stressig dag. Du kan njuta av upp till 2 800 stötar per minut, och att använda en massagepistol under 10 minuter per dag kan göra mycket för både kropp och själ.

Flowgun Go! från Flowlife vs. marknaden

Vad är det då egentligen som får just Flowgun Go! att stå ut lite extra på marknaden jämfört med många andra högkvalitativa massagepistoler? En av de stora fördelarna med just den här produkten är att du får mycket för en rimlig summa. Upp till 2 800 stötar per minut, hela sex massagehuvuden, fem olika vibrationsnivåer att välja mellan samt en smidig bärväska för att förvara allting. Oavsett om du föredrar lite mer långsamma eller snabba stötar finns det därför ett passande program för dig, och med de utbytbara massagehuvudena kan du se till så att du använder rätt huvud för just dina ömma muskler.

Någonting som du heller inte får glömma är att det inte tar mer än tre timmar att ladda upp massagepistolen, och sedan får du möjligheten att använda den i upp till fem timmar innan den behöver laddas igen. Detta är sannerligen gott om tid för en härlig massagesession.

Mer om massagepistolen och tillbehören

Vilka tillbehör ingår i paketet när du satsar på en Flowgun Go! redan idag? Jo, du får självfallet massagepistolen, men även sex olika massagehuvuden med olika former. Kanske vill du exempelvis testa på det runda massagehuvudet, den platta varianten eller varför inte massagehuvudet som är format likt en gaffel!

Inte tar det dock slut här, för du får också en laddare samt en bärväska som du kan förvara alla delarna i. Detta gör Flowgun Go! till ett ypperligt hjälpmedel att ta med på en kommande semester eller roadtrip. Ha alltid en smidig massagepistol nära tillhands och ta väl hand om dina muskler.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Liten och lättviktig massagepistol
 • Når upp till hela 2 800 stötar per minut
 • Fem vibrationsnivåer
 • Sex utbytbara massagehuvuden
 • Ergonomisk design
Nackdelar:

 • Lite kort batteritid

Specifikationer
Upp till 2 800 stötar per minut
Fem vibrationsmönster
 Sex massagehuvuden ingår
100 dagars nöjd kund-garanti
Batteritid på fem timmar
Laddningstid på tre timmar
Vikt: 903 gram
 Bärväska och laddningssladd ingår
Två års garanti


Flowgun pocket – Bästa kompakta massagepistol

✅ Billig massagepistol
✅ Mini massagepistol – Lätt att bära överallt
✅ 100 dagar Nöjdkundgaranti + Fri frakt

Flowlife Pocket

Nästa massagepistol på listan kommer också från märket Flowlife, men den här gången är det tal om pocket-varianten. Detta syftar på en mindre och lättare produkt som både kan förvaras samt transporteras utan att ta upp någon större plats. Låt dig dock inte luras av den mindre storleken, för trots detta är FlowGun Pocket förvånansvärt kraftfull och bjuder på hela 3 200 stötar i minuten. Riktigt imponerande, inte sant?

Bra att veta om Flowlife Flowgun Pocket

Flowgun Pocket från Flowlife är det perfekta valet för dig som vill ha en portabel massagepistol som både är lättviktig och som inte tar upp någon större plats vid förvaring. Den är ypperlig att dra nytta av när du vill öka blodcirkulationen i kroppen, lindra ömheter i musklerna och när du känner dig spänd efter en stressig dag.

Det ingår fyra massagehuvuden som du kan skifta mellan för att få den upplevelsen som passar dig bäst. Som kronan på verket har du även tre vibrationsnivåer att välja mellan, och det är upp till dig om du föredrar ett mer långsamt program eller upp till 3 200 stötar per minut. Bara för att massagepistolen är liten betyder inte detta att den inte är kraftfull!

Flowlife Flowgun Pocket vs. marknaden

Om du jämför Flowgun Pocket med flera andra massagepistoler på marknaden kommer du snabbt att märka att den största skillnaden är storleken. Flowgun Pocket har nämligen tagits fram som en minivariant av märket Flowlife’s större massagepistoler, och detta för att ge dig tillgång till en produkt som både är enkel att transportera och att förvara.

Olyckligtvis nog finns det vissa nackdelar med Flowgun Pocket om man jämför den med många andra massagepistoler på marknaden, och dessa är de få vibrationsprogrammen tillsammans med ett relativt litet antal massagehuvuden. Om du tar hänsyn till detta är Flowgun Pocket dock ganska billig, och den portabla designen är sannerligen ett stort plus.

Mer om massagepistolen och tillbehören

Tillsammans med Flowgun Pocket får du fyra olika massagehuvuden som du kan skifta mellan för en skräddarsydd upplevelse som passar dina önskemål. Kanske föredrar du ett platt huvud, en smal och lång variant, ett runt massagehuvud eller ett huvud som påminner om en gaffel. De är alla tillverkade av högkvalitativa material för att erbjuda dig underbara massagestunder.

Du får som sagt även tre olika vibrationsprogram tillsammans med massagepistolen, så det är upp till dig vilket program du tycker om som mest. Allt som allt kan pistolen komma upp till 3 200 stötar per minut. Sist men inte minst ingår en snygg förvaringsväska med handtag där du kan förvara din massagepistol tillsammans med alla tillbehören, och här får också den medföljande laddaren plats.

Flowlife Pocket Kasse

Fördelar:

 • Relativt tystlåten
 • Liten och enkel att hantera
 • Lång batteritid
 • Lättviktig
 • Hela 3 200 stötar per minut
Nackdelar:

 • Färre program än vissa andra massagepistoler

Specifikationer
 Batteri som varar i två-fyra timmar
 Laddningstid på fyra timmar
Upp till 3 200 stötar per minut
Vikt: 500 gram
 Fyra massagehuvuden ingår
 Tre vibrationsprogram ingår
 Laddningssladd ingår


TheraGun Mini Massageapparat / Massagepistol

Utsedd till ”Bästa transportabla massagepistol” av teknikmagasinet Cnet.com
Rekommenderas av hälsomagasinet Menshealth.com
Bra omdöme hos hälsomagasinet Womenshealthmag.com

TheraGun Mini Massageapparat


Mini-version av populära TheraGun


TheraGun Mini Massageapparat är det bästa valet för dig som gärna vill se vad en TheraGun kan göra utan att spendera så mycket pengar. Den här modellen har därför en mindre design och en enkel utformning. På grund av den lilla storleken är den lätt att ta med sig, och den tar inte stor plats i väskan.

Modellen har en bra batteritid på upp till 2,5 timmar per laddning och är gjord för att inte väsnas så mycket. Detta är möjligt tack vare den inbyggda Quiet Force-tekniken, som levererar ett kraftfullt arbete utan höga ljud. Eftersom att det här är en mindre avancerad TheraGun är priset också lägre än för de större modellerna.
Lättviktig modell
På grund av den mindre utformningen har TheraGun Mini Massageapparat en låg vikt på bara 550 gram. Den kommer därför inte att tynga ner packningen. Det ingår dessutom en mjuk förvaringsväska för resan. Den här modellen har ett ergonomiskt grepp för en så optimal upplevelse som möjligt.
Eftersom att det här är en minimodell är den inte lika avancerad som de flesta andra konkurrenter. Det innebär att man bara får ett enda massagehuvud och tre olika hastighetsinställningar. Det går dock att köpa till fler huvuden om man vill ha en mer mångsidig maskin.

Vad säger användare och experter om Theragun Mini?

TheraGun Mini Massageapparat har testats av tre olika expertpaneler, närmare bestämt teknikmagasinet Cnet.com samt hälsomagasinen Menshealth.com och Womenshealthmag.com. Modellen fick mycket beröm hos alla tre källor. Cnet.com utnämnde modellen till ”Bästa transportabla massagepistol” på grund av den lilla storleken. De skriver att TheraGun Mini Massageapparat är det bästa alternativet om man inte har råd med de dyrare massagepistolerna men gärna vill ha ett smakprov på vad en TheraGun kan göra. De nämner även att modellen är ”förvånansvärt kraftfull” och att den är väldigt tystgående. Det ingår bara ett massagehuvud, men det går att köpa fler.
Menshealth.com har också genomfört ett test av marknadens bästa massageapparater, och de provade bland annat TheraGun Mini Massageapparat. De framhäver framförallt den lilla storleken men berömmer även den bra batteritiden och den låga vikten. Experterna summerar upplevelsen på följande sätt: ”This pocket-sized model is perfect for transport and portability”.
Fördelar

 • Toppbetyg i massagepistol-test
 • Liten och lätt att ta med
 • Tystgående
 • Quiet Force-teknik
 • Överkomligt pris för en TheraGun-apparat
Nackdelar

 • Kort batteritid

Specifikationer
Tillverkare: TheraGun
Typ: Massagepistol / massage gun
Antal massagehuvuden: 1
Antal hastighetsnivåer: 3
Batteritid: Upp till 2,5 timmar


Gymstick massagepistol

✅ Fem massagehuvuden
✅ 3 hastighetsnivåer
✅ 20 watts motor

Gymstick Massage Gun

Massagepistolen är tillverkad av stål och silikon, vilket gör att den är robust och hållbar. Den har en enkel design med ett kraftigt handtag som ligger bra i handen. Gymstick massagepistol har inte varit med i något test av massagepistoler. Vi har dock valt att inkludera modellen ändå eftersom att den är en välfungerande massageapparat i en lägre priskategori. Det betyder däremot inte att kvaliteten är låg. Här hittar man nämligen riktigt mycket teknik och en konstruktion av starka material.

Fem massagehuvuden

Den här modellen är en optimal massagepistol för konsumenter som vill ha en mångsidig produkt. Det ingår nämligen fem olika massagehuvuden som är lätta att byta mellan. Dessa är skräddarsydda för specifika muskelpåverkande ändamål. Man får närmare bestämt ett runt huvud, ett U-huvud, ett bollfingerhuvud, ett platt huvud och en spiral.

Det runda huvudet ger en målinriktad massage för skuldror, nacke och ben. U-huvudet är utformat för rygg, vader, underarmar och anklar. Bollfingerhuvudet är utformat för handflator. Det platta huvudet är ett utmärkt val för låren. Slutligen är spiralen bra för ledmassage.

Tre hastighetsnivåer

Gymstick massagepistol har även tre olika hastighetslägen som gör det möjligt att bearbeta kroppen med stigande intensitet. Börja alltid på den lägsta hastigheten så att du inte skadar muskler som redan är trötta.

Massagepistolen går på batteri och har en drifttid på upp till fem timmar. Modellen har en stark motor på 20 watt och levereras med en smart väska som gör att man utan problem kan ta med den på semestern. Det här är en mångsidig massagepistol som är optimal för både hobbymotionärer och professionella idrottare.

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Robust
 • Fem massagehuvuden
 • Tre hastighetsnivåer
 • För både hobbymotionärer och elitidrottare
Nackdelar

 • Få hastighetsnivåer jämfört med andra modeller
 • Tung

Specifikationer
 Tillverkare: Gymstick
 Typ: Massagepistol / massage gun
 Antal massagehuvuden: 5
 Antal hastighetsnivåer: 3
 Effekt: 20 watt
 Material: Stål och silikon
 Batteritid: Upp till 5 timmar


TheraGun Pro Massagepistol / Massageapparat

✅ Testvinnare hos teknikmagasinet Techgearlab.com
✅ Testvinnare hos hälsomagasinet Verywellfit.com
✅ Rekommenderas av hälsomagasinet Womenshealthmag.com

.

TheraGun Pro Massageapparat har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinet Techgearlab.com och hälsomagasinen Verywellfit.com och Womenshealthmag.com. Modellen imponerade mycket på experterna och fick i slutändan fina betyg.

Techgearlab.com blev särskilt förtjusta och gav den här massagepistolen en förstaplacering i sitt test. Placeringen som testvinnare motiveras med att den allmänna kvaliteten är otroligt hög. Experterna berömmer den kraftfulla motorn som ger en djupgående massage, och som en bonus ingår det även två batterier. De förklarar även att det är en fördel att modellen har många olika massagehuvuden, program och hastighetsnivåer. Den kan dessutom kommunicera med en telefon via Bluetooth. Det nämns dock ett par nackdelar också, till exempel att priset är väldigt högt samt att modellen är ganska stor och tung.

Hälsomagasinet Verywellfit.com har också testat TheraGun Pro Massageapparat. De har också utsett den här modellen till testvinnare, vilket motiveras med att den har många funktioner. Dessa inkluderar bland annat sex massagehuvuden, en justerbar arm, en tillhörande väska och en interaktiv app. Experterna kom i slutändan fram till att apparaten sköter massagejobbet oklanderligt. De sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Top-of-the-line option with a price tag to match, but with six attachments and an adjustable arm, it definitely gets the job done”.

Bästa massagepistolen för den kräsna

TheraGun Pro Massageapparat är något alldeles speciellt när det kommer till den här typen av produkter. Modellen ligger helt klart i en hög priskategori, men i gengäld får man även riktigt mycket kvalitet. Utformningen är lite annorlunda än en vanlig ”pistol”, men detta är gjort för att uppnå en bättre ergonomi, en fastare grepp och en bättre muskelstimulation. Den ser mer ut som en arm.

Det ingår sex olika huvuden som är utformade för olika typer av kroppsmassage, och apparaten har även en justerbar hastighet på 1750 till 2400 stötar per minut. Modellen ingår i en serie av flera produkter från TheraGun, och det här är Pro-versionen. Detta innebär att den är det bästa alternativet för seriösa eller kräsna personer som vill ha det bästa av det bästa. 

Med app och Bluetooth

Pro-modellen är kraftigare än de andra modellerna i serien och används i professionella sammanhang. Den levererar 16 procent djupare vibrationsmassage än standardpistolen, och man får därmed en grundligare behandling. Modellen utmärker sig även med Bluetooth-möjligheter och en tillhörande app. Man kan därför kommunicera med telefonen och hitta tips och goda råd om användningen. I appen finns det program och guider som går igenom olika övningar.

Även om det här är en stor massageapparat är den utformad för att vara tyst. Detta är möjligt tack vare en Quiet Force-teknik. Det ingår två batterier för en längre drifttid på upp till fem timmar totalt.

Fördelar

 • Testvinnare i massagepistol-test
 • Stor och professionell
 • Mycket hög kvalitet
 • 16 procent mer djupgående
 • Med Bluetooth och app
Nackdelar

 • Hög prisklass

Specifikationer
 Tillverkare: TheraGun
 Typ: Massagepistol / massage gun
 Antal massagehuvuden: 6
 Antal hastighetsnivåer: Justerbar
 Batteritid: Upp till 5 timmar


Massagepistol inkl. 4 massagehuvuden – bästa massagepistolen under 800 kronor

✅ Billigaste massagepistolen

massagepistol-muscle-gun-til-dybtgaende-vibrationsmassage-1

 

Med en massagepistol från Innoliving får du chansen att lägga vantarna på en av de mest prisvärda massagepistolerna som smidigt används för att lindra ömma muskler. Självfallet är produkten även användbar vid vanlig massage, och med hela sex olika intensitetsnivåer att välja mellan kan du få just den upplevelsen som blir rätt för dig. Här har vi beviset på att en effektiv massagepistol inte behöver kosta skjortan.

Vad som ingår i paketet

Det som du får när du beställer detta paket är först av allt naturligtvis själva massagepistolen. Denne är uppladdningsbar, och efter en laddningstid på två-tre timmar kan du dra nytta av produkten i tre-fem timmar innan den behöver laddas upp igen. Tillsammans med massagepistolen får du fyra massagehuvuden som alla har sina olika syften. Ett av huvudena är gjort för målinriktad massage, ett för avkoppling, ett specifikt för nack- samt ryggmassage och ett för de stora muskelgrupperna.

Bra att veta om Massagepistol – inkl. 4 massagehuvuden

”Massagepistol – inkl. 4 massagehuvuden” är ett verktyg som kan hjälpa dig på en rad olika sätt. Den kan exempelvis se till så att din blodcirkulation ökar samtidigt som ömheten i dina muskler lindras. För att effektivt dra nytta av massagepistolen bör du hålla den över varje muskelgrupp i omkring en halv minut till tre minuter. Då det finns sex olika intensitetsnivåer att välja mellan är det upp till dig vad som blir bäst. Tack vare en massagepistol som den här återhämtar du dig fortare efter exempelvis ett träningspass så att du slipper ömma muskler och liknande besvär.

För att börja använda massagepistolen måste den först laddas upp i två till tre timmar, men när detta väl är gjort har du hela tre till fem timmar på dig att njuta innan batteriet behöver laddas upp igen. Det är sannerligen gott om tid för många massagestunder.

Massagepistol – inkl. 4 massagehuvuden vs. marknaden

Den stora fördelen med att satsa på just den här massagepistolen jämfört med många andra varianter på marknaden är att du får stor valuta för pengarna. Du behöver inte tömma ur plånboken för att få riktigt hög kvalitet, och den här produkten är ett äkta bevis på det. Välj att sätta fast ett av de fyra massagehuvudena och börja njuta av en av de sex intensitetsnivåerna.

Vill du dra nytta av ett massagehuvud som verkligen går på djupet och ger dig målinriktad massage? Föredrar du ett massagehuvud som tillåter dina muskler att koppla av? Är du ute efter ett massagehuvud som lägger fokus på det större muskelgrupperna eller är det särskilt nacke och rygg som kräver lite extra omvårdnad? Oavsett vad har den här massagepistolen det som blir perfekt för just dig.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Sex intensitetsnivåer
 • Lätt att använda
Nackdelar:

 • Uppbyggnadskvaliteten är inte den högsta

Specifikationer
Paketet innehåller en massagepistol och fyra massagehuvuden
Massagepistolen är tillverkad av ABS
Kommer med sex intensitetsnivåer
Har en vikt på 1,5 kg
Levereras med ett 2000 mAh batteri
Laddas upp på två-tre timmar
Har en batteritid på tre-fem timmar


TheraGun Elite Massagepistol / Massageapparat

✅ Testvinnare hos teknikmagasinet T3.com
✅ Utsedd till ”Bästa högteknologiska massagepistol” hos hälsomagasinet Verywellfit.com
✅ 4,7 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk

TheraGun Elite Massageapparat

TheraGun Elite Massageapparat har testats av två expertkällor: teknikmagasinet T3.com och hälsomagasinet Verywellfit.com. Det här är dessutom en konsumentfavorit bland användarna hos Amazon.co.uk. Både experterna och användarna verkar överens om att det här är en riktigt bra produkt.

T3.com har till och med utsett modellen till testvinnare, och de skriver att den är ”Hands down the best percussion massager on the market today”. De framhäver i synnerhet att den har en hög byggkvalitet samt ett ergonomiskt handtag som gör det lättare att behandla sig själv. Modellen får även beröm för att den har en tillhörande app och för att man kan justera massagemönstret själv. 

Hos Verywellfit.com utsågs TheraGun Elite Massageapparat till ”Bästa högteknologiska massagepistol”, och experterna förklarar att man bör överväga den här produkten om man vill uppgradera sin massage. De påpekar att den har en snygg design och att den är fullproppad med moderna funktioner, till exempel Bluetooth, en OLED-skärm, justerbar hastighet och ett riktigt bra batteri. Batteriet har en drifttid på 120 minuter per laddning. Som en bonus väsnas massagepistolen inte särskilt mycket. Experterna summerar upplevelsen på följande sätt: ”The OLED screen keeps track of your speed and pressure level, and you can customize it from your smartphone”.

Uppdaterad version av en tidigare favorit

TheraGun Elite Massageapparat är en nyare variant av den klassiska modellen TheraGun Pro. Den här har därför samma höga kvalitet och annorlunda design. Modellen är nämligen utformad som en slags arm istället för en pistol.

Det här är en väldigt modern produkt, och det är den bästa massagepistolen för konsumenter som vill ha ett nymodigt och mångsidigt verktyg med den senaste tekniken. Den höga mångsidigheten beror bland annat på att maskinen har så mycket som fem inkluderade massagehuvuden som är utformade för olika uppgifter. Det finns dessutom fem hastighetslägen.

Med app och OLED-skärm

TheraGun Elite Massageapparat kan tillhandahålla muskelbehandling på hög nivå för kräsna konsumenter. Detta märks bland annat på den informativa OLED-skärmen. Där kan man nämligen övervaka hastigheten och trycket som läggs på musklerna. Det finns dessutom en tillhörande telefonapp som man kommer åt via Bluetooth. I appen kan man få tillgång till en hel rad av data om behandlingen.

Den här produkten kommer även att vara det bästa alternativet för konsumenter som inte vill ha någon högljudd massagepistol. Tack vare den innovativa Quiet Force-tekniken är modellen nämligen väldigt tystgående. Den är faktiskt upp till 75 procent tystare än tidigare modeller. Apparaten har en batteritid på två timmar, vilket dock inte är det bästa på marknaden, en strömadapter samt en väska för resor och förvaring.

Fördelar

 • Testvinnare i massagepistol-test
 • Uppdaterad version från TheraGun
 • Fem massagehuvuden
 • Med tillhörande app
 • Tystgående tack vare Quiet Force-teknik
Nackdelar

 • Kort batteriliv
 • Hög prisklass

Specifikationer
 Tillverkare: TheraGun
 Typ: Massagepistol / Massage gun
 Antal massagehuvuden: 5
 Antal hastighetsnivåer: 5
 Batteritid: Upp till 2 timmar


Kica Feiyu Massagepistol / Massageapparat

✅ 4,8 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
✅ Elva timmars batteritid
✅ 4 hastighetsnivåer

Kica Feiyu Massagepistol

Kica Feiyu Massagepistol har inte varit med i något test av massagepistoler. Det här är däremot en favorit bland kunderna hos Amazon.co.uk. Användarna är så imponerade av den här produkten att de har gett den ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 stjärnor. De berömmer flera olika aspekter, men något som nämns upprepade gånger är att massagepistolen är väldigt kraftfull och att den håller en otroligt hög kvalitet. En av användarna skriver: ”I love it. The aluminium body is lightweight, easy to hold and sturdy. One month on, I’ve not had to charge it yet, so battery is not bad either. It’s good for general massage and really amazing for warm ups and cool down”. En annan person sammanfattar sin upplevelse på följande sätt: “Incredibly well built and powerful massage gun”.

För djupmassage och smärtlindring

Kica Feiyu Massagepistol är det bästa alternativet om man vill ha en apparat för en ordentlig djupmassage som kan befria musklerna från smärta. Här rör det sig om en klassisk massagepistol med en läcker enkelhet och hög elegans. 

För att maskinen ska kunna behandla hela kroppen ordentligt ingår det fyra olika massagehuvuden, som alla är skapta för specifika typer av massage. Det finns även fyra hastighetsinställningar som kan användas för att justera kraften i behandlingen.

Lång batteritid

Kica Feiyu Massagepistol utmärker sig på många olika områden, inte minst när det gäller batteritid. Modellen har nämligen en batteritid på upp till elva timmar, vilket är riktigt mycket, och när batteriet är slut behöver man bara ladda det. Tillverkaren har även fokuserat på användarvänligheten, vilket innebär att produkten är enkel att använda.

Handtaget är ergonomiskt och ger ett bra grepp även efter lång användning. Detta säkerställer även att man kan utföra massagen på ett så bra sätt som möjligt. Massagepistolen är dessutom väldigt lätt med en vikt på knappt 500 gram. 

Fördelar

 • Användarfavorit
 • Ordentlig djupmassage
 • Snygg och enkel
 • Fyra massagehuvuden och fyra hastighetslägen
 • Bra grepp och låg vikt
Nackdelar

 • Inte möjligt att justera vinkeln
 • Förvaringsväska ingår inte

Specifikationer
 Tillverkare: Kica
 Typ: Massagepistol
 Antal massagehuvuden: 4
 Antal hastighetsnivåer: 4
 Effekt: 30 watt
 Batteritid: Upp till 11 timmar


Beurer MG100 Massageapparat

✅ 4 massageprogram
✅ Möjlighet till infraröd värme
✅ 5 massagehastigheter

Beurer MG100 Massageapparat

Beurer MG100 Massageapparat har inte varit med i något experttest av massagepistoler. Vi har dock valt att inkludera den här modellen ändå eftersom att den är lite annorlunda än vanliga massagepistoler.

Det här är nämligen en massageapparat som arbetar med infraröd värme. I tillägg till muskelstimulansen får man alltså även en värmebehandling som kan leda till riktigt bra resultat. Den här massagepistolen är därför det bästa alternativet för konsumenter som vill behandla sina ömma muskler med värme också.

Infraröd värmebehandling

Beurer MG100 Massageapparat arbetar som sagt med infraröd värme. Denna går in och påverkar musklerna och spänningen. Värmen mjukar upp musklerna och gör att de slappnar av, vilket leder till mindre spänningar. Processen fungerar som så att apparaten värmer upp vävnaden runt musklerna och stimulerar blodcirkulationen.

Observera att den här produkten drivs av en strömsladd och inte ett batteri. Man måste därför vara i närheten av ett eluttag för att kunna använda den. Modellen har en garanti på tre år.

Knackande massage

Utöver den infraröda värmebehandlingen använder Beurer MG100 Massageapparat en knackande massage. Detta innebär att huvudet ”knackar” lätt på musklerna för att lösa upp spänningar. Man kan justera intensitetsnivån på massagen genom att välja mellan fem olika inställningar. 

Det ingår två olika huvuden, och dessa är tillverkade av hållbart och robust aluminium. Handtaget är specialdesignat och har en non slip-beläggning som gör att du får ett bra grepp. Det finns totalt fyra massageprogram att välja mellan, och den här modellen är därför en optimal massagepistol för konsumenter med både lätt och mer omfattande muskelvärk.

Fördelar

 • Annorlunda variant
 • Använder infraröd värme
 • Drivs via en strömsladd
 • Fem intensitetsnivåer
 • Fyra olika massageprogram
Nackdelar

 • Drivs med ström
 • Stor apparat

Specifikationer
Tillverkare: Beurer
 Typ: Massageapparat med infraröd värme
 Antal massagehuvuden: 2
 Antal hastighetsnivåer: 5
 Material: Aluminium
 Batteritid: Ingen, drivs via strömsladd


Eleeels X3 massagepistol

✅ Mycket låg ljudnivå
✅ Perfekt att ta med på språng
✅ Trådlös
✅ Låg vikt

Eleeels X3 Massage Gun

Eleeels X3 massagepistol har inte testats av några experter. Eftersom att det är en användbar modell som kan göra mycket har vi dock ändå inkluderat produkten i den här testartikeln om massagepistoler.

Den här modellen är det bästa alternativet om man vill ha en avancerad massagepistol som kan göra stor skillnad för ömma muskler. Produkten använder vibrationer för att lösa upp muskelspänningar och främja en snabbare återhämtning.

Fyra massagehuvuden


Eleeels X3 massagepistol har en enkel men robust design som utstrålar kvalitet. Apparaten har ett bra specialdesignat handtag som gör att man inte blir öm av att hålla i den. Den låga vikten på 0,79 kilo bidrar också till detta.

Det finns totalt fyra massagehuvuden som det är lätt att byta mellan. Dessa är speciellt framtagna för massage av specifika områden på kroppen. Det finns även fyra hastighetsnivåer att välja mellan. Börja försiktigt och öka gradvis om du behöver mer.

Tio timmars batteritid

Eleeels X3 massagepistol har ett uppladdningsbart batteri som håller i upp till tio timmar. Det ingår även en smart väska som gör att man kan använda produkten både hemma och på resor. Modellen arbetar snabbt och professionellt, och det här är därför en optimal massagepistol för mer krävande konsumenter också. Den har en Endurance Motion-teknik, som ger en lång livslängd, samt en Quiet Motion-teknik som säkerställer att produkten väsnas så lite som möjligt.

Det finns dessutom en tydlig av- och på-indikator samt en indikator för hastigheten. 

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Professionellt verktyg
 • Levereras med fyra huvuden
 • Bra batteri
 • Tystgående
Nackdelar

 • Lämpar sig till massage därhemma eller till resor, men inte till professionellt bruk

Specifikationer
Tillverkare: Eleeels
Typ: Massagepistol
Antal massagehuvuden: 4
 Antal hastighetsnivåer: 4
 Batteritid: Upp till 10 timmar


SHARPER IMAGE MASSAGE PISTOL PRO – ett helt anpassningsbart alternativ

Bästa modellen för djupstimulering av vävnader

4,8 Google Shopping
✅ Bra recension på Massagegunfight.com

Painhunter Pro

Denna modell är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en massagepistol som ökar blodcirkulationen i musklerna. Den kan användas på många delar av kroppen, vilket gör den till ett mångsidigt alternativ som passar både elitidrottare och den som ofta får ömma muskler. Dessutom har den en tystgående motor för en ljudlös massageupplevelse.

 • Upp till 6 intensitetsnivåer
 • 6 enkelt utbytbara munstycken
 • Tystgående motor

Vad bör du tänka på innan du köper Sharper Image Massage Pistol PRO?

Helt anpassningsbar massageupplevelse

Detta är ett högkvalitativt massageverktyg utrustat med en mängd olika funktioner för en djupvävnadsmassage. Med sin tystgående motor, sina 6 olika tillbehör och 4,5 timmars sladdlös användning är denna produkt ett toppval. Med hjälp av tillbehören kan du få en djupgående massage samtidigt som du lindrar spänningar i de flesta delar av kroppen. Munstyckena kan användas med eller utan hudlotion och massageolja, beroende på vad du föredrar. Det kulformade munstycket kan användas på hela kroppen, medan det platta munstycket passar bäst för rygg, bröst och armar. Du får dessutom andra tillbehör som är utformade för tryckpunktsmassage samt för trånga och svåråtkomliga områden. Massagepistolen kan användas före och efter träning för att ge dig optimal återhämtning. Före träningspasset kan den lösa upp knutar och värma upp musklerna, för att hjälpa dig göra dig redo för träningen. Efter träningen kan du sedan enkelt massera bort spänningar eller obehag som uppstått under passet.

Ergonomisk design

Denna massagepistol har en ergonomisk design som känns bra i handen. Detta gör att du kan massera alla områden du behöver med precision och utan obehag. Dessutom har den en LCD-touchskärm som enkelt låter dig justera intensitetsnivån under din massage. Massagepistolen kommer i ett ljusgrått etui som är lätt att förvara och transportera. Förvaringsboxen är kompakt och praktisk, vilket gör den perfekt att ta med dig på resan.

Fördelar

 • 4,5 timmars batteritid
 • Användarvänlig funktion
 • Aktiverar blodcirkulationen
 • Djupvävnadsstimulering
 • Kommer med en grå förvaringsbox
 • Kan användas på en mängd olika muskelgrupper
Nackdelar

 • Känns något tung i handen efter en stunds användning
 • Garanti på endast 3 månader

Vad säger användare och experter om Sharper Image Massage Pistol PRO?

Användare och experter har gett denna massagepistol ett högt betyg. De gillade särskilt den långa batteritiden samt de smarta tillbehören som ger en utökad massageupplevelse. Testsidan Massagegunfight.com har konstaterat att denna modell är “ett självklart val som sätter ribban högt för vad du kan förvänta dig av en massagepistol”.

Bedömning

Denna massagepistol med många fördelar som fungerar utmärkt på kroppens olika områden. Den är dock lite tung och har en garanti på 3 endast månader, vilket är något kortare än vissa andra jämförbara modeller på marknaden. Ändå tycker vi att detta överlag är en bra massagepistol som vi definitivt rekommenderar till alla som letar efter ett högpresterande massageverktyg.

Specifikationer:

Intensitetsnivåer: 6
Antal munstycken: 6
Effekt: 88W
Batteritid: 4,5 timmar
Höjd: 23,5 cm
Djup: 6,3 cm
Längd: 17,5 cm
Vikt: 1 kg


Fakta: Vad är en massagepistol, och behöver du en?

Baserat på expertinformation från Nike.com förklarar vi här vad en massagepistol egentligen är för något samt vad den kan göra. Vi besvarar även frågan om huruvida du behöver en eller inte.

Vad är en massagepistol?

Kort sagt är en massagepistol en högteknologisk massageapparat som fungerar som ett hjälpmedel för återhämtning.

Utseendemässigt kan verktyget beskrivas som en kombination av en borrmaskin och en massageboll, och den masserar musklerna genom att skapa snabba och upprepade stötar mot kroppen. Massagehuvudet består vanligtvis av skum och gummi, och när det träffar kroppen påverkas musklerna på samma sätt som hos massören.

Den här typen av massage kallas för vibrationsterapi.

När musklerna påverkas av denna vibrationsterapi blir bindväven runt musklerna smidigare, vilket gör att musklerna känns mindre stela. Massagen har dock även en neurologisk påverkan. Den får nämligen hjärnan att berätta för musklerna att de ska slappna av.

När du börjar använda den här typen av massageapparat är det viktigt att du börjar försiktigt och startar på den lägsta hastigheten. Man bör nämligen inte angripa musklerna med hård kraft utan ge dem en mjukare behandling.

Produkten kan användas på större delen av kroppen. Du bör dock undvika ryggraden, ben och stora kärlstrukturer. Kvinnor bör även undvika att massera bröstvävnaden eftersom att vibrationerna kan vara för kraftiga.

Behöver jag en massagepistol?

Experterna förklarar att en massagepistol faktiskt är perfekt för många olika typer av konsumenter. Träningsexperten Mette B. Boldsen hävdar att en av de främsta fördelarna med en massagepistol är att du kan massera dig själv på ställen som i vanliga fall är svåra att nå, vilket ger dig möjlighet att uppnå hälsofördelarna med massage utan att behöva gå till en salong. 

En massagepistol är dock särskilt väl lämpad för personer som ägnar sig åt hård, semiprofessionell eller professionell träning. Den snabbare återhämtningen kommer att vara till stor fördel för den här gruppen, som behöver en frisk och stark kropp varje dag.

Den här typen av produkt är även ett bra verktyg om man tränar för en specifik tävling, oavsett om det rör sig om något professionellt eller bara nöje. Den kan nämligen lindra den stelhet som annars kan leda till överbelastningsskador.

Personer som har problem med knutor och lokal smärta kan slutligen också få mycket nytta av en massagepistol. Den är nämligen mer effektiv än både vanlig massage och en foam roller.


Guide: Därför bör du använda en massagepistol

Baserat på expertråd från Painhunter.dk och Sportsact.dk räknar vi här upp sex anledningar till att använda en massagepistol:

1. Snabb återhämtning

Massage är en av de bästa metoderna för att återhämta sig efter träning. Det lindrar smärtor och obehag i musklerna och gör att de snabbt blir redo på nytt. Ju snabbare musklerna återhämtar sig, desto snabbare kan du komma ut och träna igen.

Om man vill ha ordentlig massage av en annan person bör man besöka en professionell massör, men det kan ofta bli väldigt dyrt. En massagepistol kan då vara ett bra alternativ eftersom att den är billigare än massören på lång sikt. Pistolen skapar dessutom samma tryck på musklerna, och du får samma snabba återhämtning av både professionell massage och en massagepistol.

2. Ökat blodflöde

Blodet flödar alltid genom venerna och artärerna i kroppen, och när musklerna används eller masseras skapas ett tryck som gör att blodet färdas snabbare till och från hjärtat. Detta är nyttigt för kroppen och gör att den klarar av mer. Denna blodcirkulation är livsviktig för att hålla kroppen frisk.

Blodflödet ökar ofta vid motion, men samma sak händer även vid massage. En omgång med massagepistolen stärker därför kroppen och skapar ett bättre välbefinnande.

3. Rensar ut mjölksyra

När du tränar väldigt intensivt kan du uppleva att det bildas mjölksyra i musklerna. De blir då stela och känns svagare. Mjölksyra är en biprodukt som kroppen inte kan göra sig av med på en gång på grund av den höga intensiteten. Det är dock inte något farligt. Det leder bara till irriterande stela muskler som kan hålla i sig i flera dagar.

Det går över av sig självt efter ett par dagar, men du kan även snabba upp processen genom att använda en massagepistol. Den får återhämtningen att gå snabbare.

4. Bryter ner ärrvävnad

Massageapparaten kan dessutom hjälpa till att krympa oönskade ärr. Detta beror på att massagen får huden att slappna av. När du för produkten över ärrvävnaden sträcks vävnaden ut åt flera håll. Detta gör att huden slappnar av mer och kan göra ärret mindre synligt.

5. Lossar knutor

När man får ömma muskler kan man även känna av hårda knutor som gör mer ont. Dessa muskelknutor är delar av musklerna som är mer spända än resten, och dessa kan göra väldigt ont. De finns ofta i områden kring nacken och skuldrorna, där de kan dra upp axlarna mot huvudet och orsaka huvudvärk.

Massagepistolen har en ”upplösande” effekt på knutorna eftersom att vibrationerna får muskelområdet att slappna av mer. Detta gör att knutorna släpper. 

6. Hjälper dem som inte motionerar tillräckligt

Det är långt ifrån alla som får tillräckligt med motion under dagen, särskilt om man arbetar på kontor. Detta har ofta en negativ påverkan på blodcirkulationen, som blir långsammare. Det innebär att kroppen blir sämre på att rena sig själv och ta upp syre. Även om du inte motionerar kan en massagepistol sätta igång musklerna och få lite fart på blodflödet.

Läs också: Elsparkcykel test-översikt: de bästa el scooters


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 


Painhunter Massagepistol

✅ +100 5-stjärnors Trustpilot omdömen
✅ Med förvaringsväska och 4 massagehuvuden
✅Justerbar massagearm 0°/ 45° / 90°

Painhunter Pro Massage Pistol

Painhunter PRO från Painhunter är en lyxvariant inom världen av massagepistoler som verkligen kan gå på djupet med de enskilda problemen.
Därmed är detta den bästa massagepistolen till den kräsna konsumenten som vill ha en kvalitetsprodukt som kan behandla varje ömhet som kan dyka upp. Detta gäller muskelproblem som uppstår från all typ av träning och för alla typer av individer.

Olika hastighetsinställningar

Painhunter Massage Pistol kommer i en snygg och maskulin design i en stark svart färg och med kraftfulla delar. Den är robust och hållbar med ett grepp som gör att den ligger bekvämt i handen – även vid långvarig användning.
Där produkten verkligen sticker ut från mängden är antalet hastigheter. Här finns inte mindre än 5 olika att välja mellan. De många hastigheterna gör att du lätt kommer att kunna hitta den intensitetsnivån som passar för den enskilda skadan, och därmed kommer muskeln att kunna återhämta sig snabbare.

Med 4 massagehuvuden

Tillsammans med de många hastighetsinställningarna ingår 4 massagehuvuden. Dessa kan bytas ut på ett enkelt sätt, och varje huvud är speciellt utformat för att ta hand om en viss muskeltyp. Det förbättrar den individuella behandlingen så att du blir smärtfri snabbare. Den är också lämplig för avkoppling och massage på kroppar som inte lider av svår ömhet.
Modellen drivs med ett uppladdningsbart batteri och ger upp till +6 timmars körtid per laddning. Det är kanske inte så mycket jämfört med flera av konkurrenterna, men visst fungerar det ändå väl. Som en bonus ingår en praktisk förvaringsväska så att den kan användas både på semestern och därhemma.

Fördelar

 • Används av professionella idrottare och fysioterapeuter
 • 4 massagehuvuden
 • Används av professionella idrottare och fysioterapeuter
 • Handtag med mulitgrepp
 • Justerbar massagearm
Nackdelar

 • Färre hastigheter jämfört med andra modeller inom samma prisklass

Specifikationer 
Producent: Painhunter
Typ: Massagepistol / Massage gun
Antal massagehuvuden: 4 utbytbara massagehuvuden
Antal hastighetsnivåer: 5
Batteritid: +6 timmar
Upp till 3 200 slag per minut
Justerbar massagearm 0°/ 45° / 90°
Slagdjubt 14 mm.
Tyst motor
Handtag med multigrepp


Flowgun massagepistol – Bästa premium testvinnaren

✅ Vurdert Bäst i test + bästa massagepistol hos Inspekto Sverige
✅ Används av svenska professionella idrottare
✅ 100 dagar Nöjdkundgaranti
✅ Fri frakt

 

Flowgun massagepistol

 

Flowgun massagepistol är en händig produkt från märket Flowlife som har blivit utsedd till ”bästa massagepistolen” hos Inspekto Sverige, och det är lätt att se varför. Med den här effektiva massagepistolen nära tillhands har du tillgång till en produkt som kan hjälpa dig att öka kroppens blodcirkulation och återhämta dig efter träning eller en stressig vardag. Trots dess effektiva funktioner är inte massagepistolen särskilt stor, så den är enkel att ta med i alla lägen.

Bra att veta om Flowgun massagepistol från Flowlife

Flowlife Flowgun massagepistol är ett utomordentligt hjälpmedel vid ömma muskler och stress. Den här produkten kommer med sex olika massagehuvuden, så det är upp till dig att välja vilket huvud som blir bäst för just den muskeln som du vill massera. Med upp till 2 800 stötar i minuten kan det gå riktigt fort till, men visst kan du även justera massagepistolen för ett lugnare tempo. Det finns allt som allt fem olika vibrationsnivåer att skifta mellan.

Ha i åtanke att massagepistolen klarar sig i hela fem timmar innan den behöver laddas upp igen, så du har gott om tid att njuta av din högkvalitativa Flowgun massagepistol. Den snygga ergonomiska designen gör också bara saken bättre. Produkten ligger därför bekvämt i din hand.

Flowlife Flowgun massagepistol vs. marknaden

Några av de stora fördelarna med den här massagepistolen är självfallet att det finns så många massagehuvuden att välja mellan, flera olika vibrationsmönster samt att den har en ergonomisk design. Det finns dock en smärre nackdel om man jämför Flowgun massagepistol med vissa andra varianter på marknaden, och det är just priset. Med detta sagt får du vad du betalar för, så även om Flowlife Flowgun massagepistol är en aning dyrare är det stor valuta för pengarna som väntar på dig.

Mer om Flowlife Flowgun massagepistolen och tillbehören

Vi nämnde tidigare att du får sex olika massagehuvuden tillsammans med din Flowgun massagepistol, men vilka är dessa egentligen? Jo, du får ett bullet-massagehuvud, ett platt massagehuvud, ett runt, ett med en silikonhatt, ett format likt en gaffel samt ett silikonmassagehuvud. Vilket av dessa du använder beror på vilken muskel du vill massera samt vilken typ av känsla du är ute efter.

För enkel förvaring samt transport kommer du dessutom att motta en smidig förvaringsväska med handtag där du kan lägga massagepistolen, de olika massagehuvudena samt den medföljande laddaren. Om du är på jakt efter en högkvalitativ massagepistol som lindrar ömheten i dina muskler och ser till så att du återhämtar dig snabbare efter en stressig vardag bjuder Flowlife Flowgun massagepistol på ett stort antal valmöjligheter.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Upp till 3 200 stötar per minut
 • Används av svenska professionella idrottare
 • 100 dagars ”nöjd kund”-garanti
 • Vikt på 978 gram
Nackdelar:

 • En aning dyrare än vissa andra massagepistoler

Specifikationer
Massagepistol, laddare, sex massagehuvuden samt förvaringsväska ingår
Fem timmars batteritid
Kommer med fem vibrationslägen
Erbjuder upp till 3 200 stötar per minut
Två års garanti
Vikt på 978 gram
Tar fyra timmar att laddas upp


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Användarrecensioner

Vissa av modellerna har inte varit med i några experttester. För dessa har vi istället tittat på vad konsumenterna har skrivit om produkten. Vi har använt användarrecensioner av följande modeller:

Läs mer om vad användarna tycker om TheraGun Elite Massageapparat hos Amazon.co.uk.

Läs mer om vad användarna tycker om Kica Feiyu Massagepistol hos Amazon.co.uk.

Cnet.com
Cnet.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på elektroniska konsumentprodukter. Magasinet skriver artiklar om bland annat nyheter, trender och guider. De genomför även löpande produkttester. Den här gången gäller det ett test av marknadens bästa massagepistoler. Där provade de bland annat modellen TheraGun Mini Massageapparat. Läs mer hos Cnet.com.
Menshealth.com
Menshealth.com är världens största magasin för män, med fokus på träning, livsstil, kost, sex och mycket annat. Här har magasinet genomfört ett test för att komma fram till vilka massagepistoler som är bäst på marknaden. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen TheraGun Mini Massageapparat. Läs hela testet hos Menshealth.com.
Techgearlab.com
Techgearlab.com är ett internationellt teknikmagasin som genomför jämförande tester av elektroniska konsumentprodukter. Därefter skriver de djupgående recensioner av produkterna. Här har magasinet granskat marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen TheraGun Pro Massageapparat. Läs hela testet hos Techgearlab.com.
T3.com
T3.com är ett internationellt teknikmagasin som behandlar både nyheter, artiklar, trender och guider. De utför även tester av olika elektroniska konsumentprodukter. Den här gången har magasinet genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen TheraGun Elite Massageapparat. Läs testet i sin fulla längd hos T3.com.
Verywellfit.com
Verywellfit.com är ett hälsomagasin som förser sina läsare med expertråd, övningar, guider, artiklar, recept och tester. Den här gången har magasinet genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellerna TheraGun Pro Massageapparat och TheraGun Elite Massageapparat. Du hittar hela testet hos Verywellfit.com.
Womenshealthmag.com
Womenshealthmag.com är den kvinnliga motsvarigheten till Men’s Health. Det här är alltså ett hälsomagasin för kvinnor, och de fokuserar på träning, livsstil, förhållanden, kost och hälsa i allmänhet. Den här gången har magasinet genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellerna TheraGun Pro Massageapparat och TheraGun Mini Massageapparat. Läs mer om testet hos Womenshealthmag.com.
Google Shopping

Google Shopping agerar som en smidig tjänst där du som konsument kan jämföra priser mellan olika produkter och försäljare. Här har du möjligheten att söka efter produkter inom i princip vilken kategori som helst, och för att förenkla sökningen kan du sortera produkterna baserat på prisklass, användningsområde, märke, plats, frakt och mycket mer.

Du kan se FlowGun Go! kundomdömena genom att klicka här

Du kan se FlowGun Pocket kundomdömena genom att klicka här

Inspekto

Jämförelsesidan Inspekto är en sajt där du kan få tillgång till resultat av olika produkttester i form av topplistor. Här får du en översikt av några av de bästa produkterna på marknaden inom diverse kategorier samtidigt som du får reda på varje produkts för- och nackdelar. Inspekto lägger fokus på kategorierna ”hem och hushåll”, ”sport och friluftsliv” samt ”personvård och hälsa”, så du kan stöta på ett stort antal olika produkter inom deras topplistor.

Du kan se FlowGun Go! recensionen genom att klicka här

Hemfakta.se

Hemfakta är en jämförelsesajt som testar på produkter inom olika kategorier för att sedan recensera dem och skapa en topplista över de mest imponerande varianterna. Målet av Hemfakta är att vägleda dig som läsare så att du har möjligheten att hitta de mest högkvalitativa produkterna inom olika kategorier.

Du kan se FlowGun Go! recensionen genom att klicka här

Testat.nu

Webbplatsen Testat hämtar olika recensioner, omdömen och tester från externa källor för att sammanställa topplistor med målet att hjälpa dig som läsare att hitta de mest högkvalitativa produkterna inom olika kategorier. Fokus ligger på produktkategorier såsom ”hus och hem”, ”sport och fritid”, personvård och hälsa”, ”elektronik” samt en ”övrigt” kategori.

Du kan se FlowGun Go! recensionen genom att klicka här

Andra relevanta tester och artiklar

I den här massagepistol-testartikeln har vi tagit en titt på marknadens bästa produkter inom den kategorin.Den bästa massagepistolen kan vara ett riktigt bra hjälpmedel efter hård träning, när musklerna gärna får återhämta sig lättare. Om du tränar mycket i allmänhet kan det även vara en bra idé att investera i en träningsklocka. En sådan kan hjälpa dig att följa utvecklingen av din form och kondition. Om du är osäker på vilken klocka som skulle passa bäst för dig kan du hitta inspiration i vår träningsklocka testartikel.

Träningsklockor och pulsklockor påminner om varandra, och funktionerna kan överlappa en hel del. Pulsklockor har också en pulsmätningsfunktion, så det kan mycket väl vara så att den här typen av klocka är ett bättre val för dig. Om du vill veta mer om pulsklockor och löparklockor hittar du en översikt över marknadens mest välfungerande modeller i vår egen pulsklocka testartikel.

Om du tränar för att komma i form eller gå ner i vikt kan det även vara läge att köpa en bra personvåg. På så vis kan du se om du är på väg åt rätt håll. Det finns många olika modeller med varierande nivåer av avancerad teknik. Vissa är väldigt enkla medan andra kan genomföra en mängd olika mätningar. Om du vill veta mer om vilka modeller som är bäst kan du hämta inspiration i vår personvåg testartikel.


Läs också: Roddmaskin test-översigt, SUP Brädor testguide, löpband guide och crosstrainer test-översikt.


FAQ

Massagepistol test: Vilken massagepistol är bäst?
Det finns många bra modeller på marknaden, och vissa är enkla medan andra är mer avancerade. Följande apparater har antingen fått toppbetyg av experter eller utmärkt sig på något annat sätt: TheraGun Pro Massageapparat, TheraGun Mini Massageapparat, TheraGun Elite Massageapparat, Kica Feiyu Massage Pistol, Beurer MG100 Massageapparat, Eleeels X3 Massage Gun och Gymstick Massage Gun.
Vad ska jag tänka på när jag väljer en massagepistol?
Om du vill investera i en massagepistol gäller det att hitta den bästa modellen för dina behov. Eftersom att priset är högt är det viktigt att utgå från vad du behöver. Ta hänsyn till den allmänna kvaliteten och designen för att få en apparat som håller länge och som ligger bra i handen. Ta även reda på hur många massagehuvuden som följer med och hur många hastighetslägen som finns. Båda dessa ökar nämligen mångsidigheten. Det är dessutom viktigt med en lång batteritid samt en lämplig storlek och kraft. Det kan slutligen vara en bra idé att studera experternas kommentarer, eftersom att de har använt professionella processer för att utvärdera produkten i praktiken.
Vad kan en massagepistol göra?
En massagepistol kan behandla ömma muskler och andra muskelproblem. Massage kan bidra till att kroppen mår bättre och till en bättre blodcirkulation, samt ge snabbare återhämtning inför nästa träningspass. Den här typen av massageapparat är perfekt för både seriösa idrottare och hobbymotionärer, men även vanliga personer som lider av muskelproblem eller söker extra avslappning och återhämtning.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta