Massagepistol Test 2021 – Experternas 8 favorit massageapparater

Senest opdateret den 0

I den här artikeln får du en överblick över marknadens åtta bästa massagepistoler. Den här typen av apparat kan även gå under namnet ”massage gun”.

Det rör sig om åtta modeller från olika märken, som har hamnat bland experternas favoriter. 

I den här testartikeln om massagepistoler / massageapparater går vi igenom modellerna var för sig. Vi börjar med att berätta vilka för- och nackdelar experterna har lyft fram, och därefter beskriver vi hur den aktuella massagepistolen / massageapparaten fungerar.

Efter genomgången av produkterna i den här massagepistol-testartikeln hittar du en lista över alla expertkällor vi hänvisar till samt länkar till deras tester. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som också kan vara av intresse 

Den här testartikeln om massagepistoler / massageapparater innehåller:

🔸 Överblick över marknadens 8 bästa massagepistoler og massageapparater
🔸 Genomgång av vad experterna anser om varje model
🔸 Ytterligare information om vad de olika massageapparaterna kan göra
🔸 Information om vad en massagepistol är och vad den kan göra
🔸 Anledningar till att använda en massagepistol eller massageapparaten
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat
🔸 Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Massagepistol test 2021 – Dessa 8 massageapparater är bäst enligt experterna

Här hittar du en genomgång av åtta av marknadens bästa massagepistoler. För att skapa en större variation har vi inkluderat både testvinnare, favoriter och andra modeller som har fått höga betyg. Här finns något för varje budget och smak.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se några höjdpunkter om varje apparat. Du hittar även en prisjämförelse för varje modell. På så vis kan du snabbt och enkelt se var du får bäst pris.

MusclePain Massagepistol – Vår rekommendation + Bästa massagepistolen för priset

✅ Vår rekommendation
✅ Används av sjukgymnaster och det danska damlandslaget i handboll
✅ Skandinavisk design

MusclePain Massagepistol

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.799,00 1.799,00 Læs mere
.
MusclePain Massagepistol har inte varit med i några experttester av massagepistoler. Vi har dock valt att inkludera modellen ändå eftersom att den utstrålar en otrolig kvalitet. Priset är därför inte direkt lågt. För pengarna får man dock ett verktyg som används av professionella sjukgymnaster och idrottare i det danska damlandslaget i handboll. Den här modellen är därför det bästa valet för kräsna konsumenter som vill ha en massagepistol i toppklass.

Den här modellen är dessutom vår rekommendation, och den kan användas på ömma muskler oavsett om de beror på löpning, hård träning på gymmet, cykling eller något annat. Den är därmed väldigt mångsidig.

Sex olika massagehuvuden

Mångsidigheten hos MusclePain Massagepistol märks även på tillbehören. Det ingår nämligen hela sex olika huvuden, som alla är utformade för specifika delar av kroppen. Alla muskler kan därför behandlas på ett professionellt sätt direkt från hemmet.

Utöver detta är pistolen väldigt robust och tillverkad av hållbara material. Du kommer därför att kunna använda den i många år. Den har en maskulin design som förenar elegans med enkelhet och funktionalitet. Produkten ligger bra i handen och har ett välgjort handtag. Den väger dessutom inte särskilt mycket – bara 800 gram.

Många hastigheter

Utöver de sex huvudena finns det även flera valmöjligheter när det gäller hastigheten. Man kan närmare bestämt välja mellan tio olika lägen. Detta gör det lättare att hitta en intensitet som passar till varje situation, och man kan därför bli redo för nästa träningspass snabbare.

Den här massageapparaten kommer även att vara det bästa valet för konsumenter som inte vill ha någon högljudd massagepistol. Modellen är nämligen tystgående med en låg ljudnivå. Man får dessutom ett slagdjup på 10 millimeter och en effekt på 20 watt. Batteritiden ligger på 5 timmar, vilket är utmärkt, och som en bonus har produkten en smart touchskärm med belysning.

Specifikationer för MusclePain Massagepistol – basfakta
🔴 Tillverkare: MusclePain
🔴 Typ: Massagepistol / massage gun
🔴 Antal massagehuvuden: 6
🔴 Antal hastighetsnivåer: 10
🔴 Effekt: 20 watt
🔴 Batteritid: Upp till 5 timmar

Fördelar med MusclePain Massagepistol
🔵 Används av proffs
🔵 För kräsna konsumenter
🔵 Levereras med sex huvuden
🔵 Tio hastighetsinställningar
🔵 Tystgående modell med LED-touchskärm


TheraGun Pro Massagepistol / Massageapparat

✅ Testvinnare hos teknikmagasinet Techgearlab.com
✅ Testvinnare hos hälsomagasinet Verywellfit.com
✅ Rekommenderas av hälsomagasinet Womenshealthmag.com

TheraGun Pro Massageapparat

Butik Pris Totalpris Läs mer
6.066,00 6.066,00 Læs mere
.
TheraGun Pro Massageapparat har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinet Techgearlab.com och hälsomagasinen Verywellfit.com och Womenshealthmag.com. Modellen imponerade mycket på experterna och fick i slutändan fina betyg.

Techgearlab.com blev särskilt förtjusta och gav den här massagepistolen en förstaplacering i sitt test. Placeringen som testvinnare motiveras med att den allmänna kvaliteten är otroligt hög. Experterna berömmer den kraftfulla motorn som ger en djupgående massage, och som en bonus ingår det även två batterier. De förklarar även att det är en fördel att modellen har många olika massagehuvuden, program och hastighetsnivåer. Den kan dessutom kommunicera med en telefon via Bluetooth. Det nämns dock ett par nackdelar också, till exempel att priset är väldigt högt samt att modellen är ganska stor och tung.

Hälsomagasinet Verywellfit.com har också testat TheraGun Pro Massageapparat. De har också utsett den här modellen till testvinnare, vilket motiveras med att den har många funktioner. Dessa inkluderar bland annat sex massagehuvuden, en justerbar arm, en tillhörande väska och en interaktiv app. Experterna kom i slutändan fram till att apparaten sköter massagejobbet oklanderligt. De sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Top-of-the-line option with a price tag to match, but with six attachments and an adjustable arm, it definitely gets the job done”.

Bästa massagepistolen för kräsna konsumenter

TheraGun Pro Massageapparat är något alldeles speciellt när det kommer till den här typen av produkter. Modellen ligger helt klart i en hög priskategori, men i gengäld får man även riktigt mycket kvalitet. Utformningen är lite annorlunda än en vanlig ”pistol”, men detta är gjort för att uppnå en bättre ergonomi, en fastare grepp och en bättre muskelstimulation. Den ser mer ut som en arm.

Det ingår sex olika huvuden som är utformade för olika typer av kroppsmassage, och apparaten har även en justerbar hastighet på 1750 till 2400 stötar per minut. Modellen ingår i en serie av flera produkter från TheraGun, och det här är Pro-versionen. Detta innebär att den är det bästa alternativet för seriösa eller kräsna personer som vill ha det bästa av det bästa. 

Med app och Bluetooth

Pro-modellen är kraftigare än de andra modellerna i serien och används i professionella sammanhang. Den levererar 16 procent djupare vibrationsmassage än standardpistolen, och man får därmed en grundligare behandling. Modellen utmärker sig även med Bluetooth-möjligheter och en tillhörande app. Man kan därför kommunicera med telefonen och hitta tips och goda råd om användningen. I appen finns det program och guider som går igenom olika övningar.

Även om det här är en stor massageapparat är den utformad för att vara tyst. Detta är möjligt tack vare en Quiet Force-teknik. Det ingår två batterier för en längre drifttid på upp till fem timmar totalt.

Specifikationer för TheraGun Pro Massagepistol / Massageapparat– basfakta
🔴 Tillverkare: TheraGun
🔴 Typ: Massagepistol / massage gun
🔴 Antal massagehuvuden: 6
🔴 Antal hastighetsnivåer: Justerbar
🔴 Batteritid: Upp till 5 timmar

Fördelar med TheraGun Pro Massagepistol / Massageapparat
🔵 Testvinnare i massagepistol-test
🔵 Stor och professionell
🔵 Mycket hög kvalitet
🔵 16 procent mer djupgående
🔵 Med Bluetooth och app


TheraGun Mini Massageapparat / Massagepistol

✅ Utsedd till ”Bästa transportabla massagepistol” av teknikmagasinet Cnet.com
✅ Rekommenderas av hälsomagasinet Menshealth.com
✅ Bra omdöme hos hälsomagasinet Womenshealthmag.com

TheraGun Mini Massageapparat

Butik Pris Totalpris Läs mer
2.059,00 2.059,00 Læs mere
.
TheraGun Mini Massageapparat har testats av tre olika expertpaneler, närmare bestämt teknikmagasinet Cnet.com samt hälsomagasinen Menshealth.com och Womenshealthmag.com. Modellen fick mycket beröm hos alla tre källor.

Cnet.com utnämnde modellen till ”Bästa transportabla massagepistol” på grund av den lilla storleken. De skriver att TheraGun Mini Massageapparat är det bästa alternativet om man inte har råd med de dyrare massagepistolerna men gärna vill ha ett smakprov på vad en TheraGun kan göra. De nämner även att modellen är ”surprisingly powerful” och att den är väldigt tystgående. Det ingår bara ett massagehuvud, men det går att köpa fler.

Menshealth.com har också genomfört ett test av marknadens bästa massageapparater, och de provade bland annat TheraGun Mini Massageapparat. De framhäver framförallt den lilla storleken men berömmer även den bra batteritiden och den låga vikten. Experterna summerar upplevelsen på följande sätt: ”This pocket-sized model is perfect for transport and portability”.

Mini-version av den välkända TheraGun

TheraGun Mini Massageapparat är det bästa valet för konsumenter som gärna vill se vad en TheraGun kan göra utan att spendera så mycket pengar. Den här modellen har därför en mindre design och en enkel utformning. På grund av den lilla storleken är den lätt att ta med sig, och den tar inte stor plats i väskan.

Modellen har en bra batteritid på upp till 2,5 timmar per laddning och är gjord för att inte väsnas så mycket. Detta är möjligt tack vare den inbyggda Quiet Force-tekniken, som levererar ett kraftfullt arbete utan höga ljud. Eftersom att det här är en mindre avancerad TheraGun är priset också lägre än för de större modellerna.

Låg vikt

På grund av den mindre utformningen har TheraGun Mini Massageapparat en låg vikt på bara 550 gram. Den kommer därför inte att tynga ner packningen. Det ingår dessutom en mjuk förvaringsväska för resan. Den här modellen har ett ergonomiskt grepp för en så optimal upplevelse som möjligt.

Eftersom att det här är en minimodell är den inte lika avancerad som de flesta andra konkurrenter. Det innebär att man bara får ett enda massagehuvud och tre olika hastighetsinställningar. Det går dock att köpa till fler huvuden om man vill ha en mer mångsidig maskin.

Specifikationer för TheraGun Mini Massageapparat – basfakta
🔴 Tillverkare: TheraGun
🔴 Typ: Massagepistol / massage gun
🔴 Antal massagehuvuden: 1
🔴 Antal hastighetsnivåer: 3
🔴 Batteritid: Upp till 2,5 timmar

Fördelar med TheraGun Mini Massageapparat / Massagepistol
🔵 Toppbetyg i massagepistol-test
🔵 Liten och lätt att ta med
🔵 Tystgående
🔵 Med Quiet Force-teknik
🔵 Överkomligt pris för en TheraGun-apparat


TheraGun Elite Massagepistol / Massageapparat

✅ Testvinnare hos teknikmagasinet T3.com
✅ Utsedd till ”Bästa högteknologiska massagepistol” hos hälsomagasinet Verywellfit.com
✅ 4,7 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk

TheraGun Elite Massageapparat

.
TheraGun Elite Massageapparat har testats av två expertkällor: teknikmagasinet T3.com och hälsomagasinet Verywellfit.com. Det här är dessutom en konsumentfavorit bland användarna hos Amazon.co.uk. Både experterna och användarna verkar överens om att det här är en riktigt bra produkt.

T3.com har till och med utsett modellen till testvinnare, och de skriver att den är ”Hands down the best percussion massager on the market today”. De framhäver i synnerhet att den har en hög byggkvalitet samt ett ergonomiskt handtag som gör det lättare att behandla sig själv. Modellen får även beröm för att den har en tillhörande app och för att man kan justera massagemönstret själv. 

Hos Verywellfit.com utsågs TheraGun Elite Massageapparat till ”Bästa högteknologiska massagepistol”, och experterna förklarar att man bör överväga den här produkten om man vill uppgradera sin massage. De påpekar att den har en snygg design och att den är fullproppad med moderna funktioner, till exempel Bluetooth, en OLED-skärm, justerbar hastighet och ett riktigt bra batteri. Batteriet har en drifttid på 120 minuter per laddning. Som en bonus väsnas massagepistolen inte särskilt mycket. Experterna summerar upplevelsen på följande sätt: ”The OLED screen keeps track of your speed and pressure level, and you can customize it from your smartphone”.

Uppdaterad version av en tidigare favorit

TheraGun Elite Massageapparat är en nyare variant av den klassiska modellen TheraGun Pro. Den här har därför samma höga kvalitet och annorlunda design. Modellen är nämligen utformad som en slags arm istället för en pistol.

Det här är en väldigt modern produkt, och det är den bästa massagepistolen för konsumenter som vill ha ett nymodigt och mångsidigt verktyg med den senaste tekniken. Den höga mångsidigheten beror bland annat på att maskinen har så mycket som fem inkluderade massagehuvuden som är utformade för olika uppgifter. Det finns dessutom fem hastighetslägen.

Med app och OLED-skärm

TheraGun Elite Massageapparat kan tillhandahålla muskelbehandling på hög nivå för kräsna konsumenter. Detta märks bland annat på den informativa OLED-skärmen. Där kan man nämligen övervaka hastigheten och trycket som läggs på musklerna. Det finns dessutom en tillhörande telefonapp som man kommer åt via Bluetooth. I appen kan man få tillgång till en hel rad av data om behandlingen.

Den här produkten kommer även att vara det bästa alternativet för konsumenter som inte vill ha någon högljudd massagepistol. Tack vare den innovativa Quiet Force-tekniken är modellen nämligen väldigt tystgående. Den är faktiskt upp till 75 procent tystare än tidigare modeller. Apparaten har en batteritid på två timmar, vilket dock inte är det bästa på marknaden, en strömadapter samt en väska för resor och förvaring.

Specifikationer för TheraGun Elite Massagepistol / Massageapparat – basfakta
🔴 Tillverkare: TheraGun
🔴 Typ: Massagepistol / Massage gun
🔴 Antal massagehuvuden: 5
🔴 Antal hastighetsnivåer: 5
🔴 Batteritid: Upp till 2 timmar

Fördelar med TheraGun Elite Massagepistol / Massageapparat
🔵 Testvinnare i massagepistol-test
🔵 Uppdaterad version från TheraGun
🔵 Fem massagehuvuden
🔵 Med tillhörande app
🔵 Tystgående tack vare Quiet Force-teknik


Kica Feiyu Massagepistol / Massageapparat

✅ 4,8 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
✅ Elva timmars batteritid
✅ 4 hastighetsnivåer

Kica Feiyu Massagepistol

Butik Pris Totalpris Läs mer
990,00 990,00 Læs mere
.
Kica Feiyu Massagepistol har inte varit med i något test av massagepistoler. Det här är däremot en favorit bland kunderna hos Amazon.co.uk. Användarna är så imponerade av den här produkten att de har gett den ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 stjärnor. De berömmer flera olika aspekter, men något som nämns upprepade gånger är att massagepistolen är väldigt kraftfull och att den håller en otroligt hög kvalitet. En av användarna skriver: ”I love it. The aluminium body is lightweight, easy to hold and sturdy. One month on, I’ve not had to charge it yet, so battery is not bad either. It’s good for general massage and really amazing for warm ups and cool down”. En annan person sammanfattar sin upplevelse på följande sätt: “Incredibly well built and powerful massage gun”.

För djupmassage och smärtlindring

Kica Feiyu Massagepistol är det bästa alternativet om man vill ha en apparat för en ordentlig djupmassage som kan befria musklerna från smärta. Här rör det sig om en klassisk massagepistol med en läcker enkelhet och hög elegans. 

För att maskinen ska kunna behandla hela kroppen ordentligt ingår det fyra olika massagehuvuden, som alla är skapta för specifika typer av massage. Det finns även fyra hastighetsinställningar som kan användas för att justera kraften i behandlingen.

Lång batteritid

Kica Feiyu Massagepistol utmärker sig på många olika områden, inte minst när det gäller batteritid. Modellen har nämligen en batteritid på upp till elva timmar, vilket är riktigt mycket, och när batteriet är slut behöver man bara ladda det. Tillverkaren har även fokuserat på användarvänligheten, vilket innebär att produkten är enkel att använda.

Handtaget är ergonomiskt och ger ett bra grepp även efter lång användning. Detta säkerställer även att man kan utföra massagen på ett så bra sätt som möjligt. Massagepistolen är dessutom väldigt lätt med en vikt på knappt 500 gram. 

Specifikationer för Kica Feiyu Massagepistol – basfakta
🔴 Tillverkare: Kica
🔴 Typ: Massagepistol
🔴 Antal massagehuvuden: 4
🔴 Antal hastighetsnivåer: 4
🔴 Effekt: 30 watt
🔴 Batteritid: Upp till 11 timmar

Fördelar med Kica Feiyu Massagepistol
🔵 Användarfavorit
🔵 Erbjuder en ordentlig djupmassage
🔵 Fin och enkel
🔵 Fyra massagehuvuden och fyra hastighetslägen
🔵 Bra grepp och låg vikt


Beurer MG100 Massageapparat

✅ 4 massageprogram
✅ Möjlighet till infraröd värme
✅ 5 massagehastigheter

Beurer MG100 Massageapparat

Butik Pris Totalpris Läs mer
eNemo.se 1.013,00 1.013,00 Læs mere
1.013,00 1.013,00 Læs mere
1.013,00 1.013,00 Læs mere
1.013,00 1.013,00 Læs mere
1.350,00 1.350,00 Læs mere
.
Beurer MG100 Massageapparat har inte varit med i något experttest av massagepistoler. Vi har dock valt att inkludera den här modellen ändå eftersom att den är lite annorlunda än vanliga massagepistoler.

Det här är nämligen en massageapparat som arbetar med infraröd värme. I tillägg till muskelstimulansen får man alltså även en värmebehandling som kan leda till riktigt bra resultat. Den här massagepistolen är därför det bästa alternativet för konsumenter som vill behandla sina ömma muskler med värme också.

Infraröd värmebehandling

Beurer MG100 Massageapparat arbetar som sagt med infraröd värme. Denna går in och påverkar musklerna och spänningen. Värmen mjukar upp musklerna och gör att de slappnar av, vilket leder till mindre spänningar. Processen fungerar som så att apparaten värmer upp vävnaden runt musklerna och stimulerar blodcirkulationen.

Observera att den här produkten drivs av en strömsladd och inte ett batteri. Man måste därför vara i närheten av ett eluttag för att kunna använda den. Modellen har en garanti på tre år.

Knackande massage

Utöver den infraröda värmebehandlingen använder Beurer MG100 Massageapparat en knackande massage. Detta innebär att huvudet ”knackar” lätt på musklerna för att lösa upp spänningar. Man kan justera intensitetsnivån på massagen genom att välja mellan fem olika inställningar. 

Det ingår två olika huvuden, och dessa är tillverkade av hållbart och robust aluminium. Handtaget är specialdesignat och har en non slip-beläggning som gör att man får ett bra grepp. Det finns totalt fyra massageprogram att välja mellan, och den här modellen är därför en optimal massagepistol för konsumenter med både lätt och mer omfattande muskelvärk.

Specifikationer för Beurer MG100 Massageapparat – basfakta
🔴 Tillverkare: Beurer
🔴 Typ: Massageapparat med infraröd värme
🔴 Antal massagehuvuden: 2
🔴 Antal hastighetsnivåer: 5
🔴 Material: Aluminium
🔴 Batteritid: Ingen, drivs via strömsladd

Fördelar med Beurer MG100 Massageapparat
🔵 Annorlunda variant
🔵 Använder infraröd värme
🔵 Drivs via en strömsladd
🔵 Fem intensitetsnivåer
🔵 Fyra olika massageprogram


Eleeels X3 massagepistol

✅ Mycket låg ljudnivå
✅ Perfekt att ta med på språng
✅ Trådlös
✅ Låg vikt

Eleeels X3 Massage Gun

Butik Pris Totalpris Läs mer
eNemo.se 1.826,00 1.826,00 Læs mere
1.826,00 1.826,00 Læs mere
1.826,00 1.826,00 Læs mere
.
Eleeels X3 massagepistol har inte testats av några experter. Eftersom att det är en användbar modell som kan göra mycket har vi dock ändå inkluderat produkten i den här testartikeln om massagepistoler.

Den här modellen är det bästa alternativet om man vill ha en avancerad massagepistol som kan göra stor skillnad för ömma muskler. Produkten använder vibrationer för att lösa upp muskelspänningar och främja en snabbare återhämtning.

Fyra massagehuvuden

Eleeels X3 massagepistol har en enkel men robust design som utstrålar kvalitet. Apparaten har ett bra specialdesignat handtag som gör att man inte blir öm av att hålla i den. Den låga vikten på 0,79 kilo bidrar också till detta.

Det finns totalt fyra massagehuvuden som det är lätt att byta mellan. Dessa är speciellt framtagna för massage av specifika områden på kroppen. Det finns även fyra hastighetsnivåer att välja mellan. Börja försiktigt och öka gradvis om du behöver mer.

Tio timmars batteritid

Eleeels X3 massagepistol har ett uppladdningsbart batteri som håller i upp till tio timmar. Det ingår även en smart väska som gör att man kan använda produkten både hemma och på resor. Modellen arbetar snabbt och professionellt, och det här är därför en optimal massagepistol för mer krävande konsumenter också. Den har en Endurance Motion-teknik, som ger en lång livslängd, samt en Quiet Motion-teknik som säkerställer att produkten väsnas så lite som möjligt.

Det finns dessutom en tydlig av- och på-indikator samt en indikator för hastigheten. 

Specifikationer för Eleeels X3 massagepistol – basfakta
🔴 Tillverkare: Eleeels
🔴 Typ: Massagepistol
🔴 Antal massagehuvuden: 4
🔴 Antal hastighetsnivåer: 4
🔴 Batteritid: Upp till 10 timmar

Fördelar med Eleeels X3 massagepistol
🔵 Hög kvalitet
🔵 Professionellt verktyg
🔵 Levereras med fyra huvuden
🔵 Bra batteri
🔵 Tystgående


Gymstick massagepistol

✅ Fem massagehuvuden
✅ 3 hastighetsnivåer
✅ 20 watts motor

Gymstick Massage Gun

Butik Pris Totalpris Läs mer
eNemo.se 878,00 878,00 Læs mere
878,00 878,00 Læs mere
878,00 878,00 Læs mere
.
Gymstick massagepistol har inte varit med i något test av massagepistoler. Vi har dock valt att inkludera modellen ändå eftersom att den är en välfungerande massageapparat i en lägre priskategori. Det betyder däremot inte att kvaliteten är låg. Här hittar man nämligen riktigt mycket teknik och en konstruktion av starka material.

Massagepistolen är tillverkad av stål och silikon, vilket gör att den är robust och hållbar. Den har en enkel design med ett kraftigt handtag som ligger bra i handen.

Fem massagehuvuden

Den här modellen är en optimal massagepistol för konsumenter som vill ha en mångsidig produkt. Det ingår nämligen fem olika massagehuvuden som är lätta att byta mellan. Dessa är skräddarsydda för specifika muskelpåverkande ändamål. Man får närmare bestämt ett runt huvud, ett U-huvud, ett bollfingerhuvud, ett platt huvud och en spiral.

Det runda huvudet ger en målinriktad massage för skuldror, nacke och ben. U-huvudet är utformat för rygg, vader, underarmar och anklar. Bollfingerhuvudet är utformat för handflator. Det platta huvudet är ett utmärkt val för låren. Slutligen är spiralen bra för ledmassage.

Tre hastighetsnivåer

Gymstick massagepistol har även tre olika hastighetslägen som gör det möjligt att bearbeta kroppen med stigande intensitet. Börja alltid på den lägsta hastigheten så att du inte skadar muskler som redan är trötta.

Massagepistolen går på batteri och har en drifttid på upp till fem timmar. Modellen har en stark motor på 20 watt och levereras med en smart väska som gör att man utan problem kan ta med den på semestern. Det här är en mångsidig massagepistol som är optimal för både hobbymotionärer och professionella idrottare.

Specifikationer för Gymstick massagepistol – basfakta
🔴 Tillverkare: Gymstick
🔴 Typ: Massagepistol / massage gun
🔴 Antal massagehuvuden: 5
🔴 Antal hastighetsnivåer: 3
🔴 Effekt: 20 watt
🔴 Material: Stål och silikon
🔴 Batteritid: Upp till 5 timmar

Fördelar med Gymstick massagepistol
🔵 Överkomligt pris
🔵 Robust
🔵 Med fem huvuden
🔵 Tre hastighetsnivåer
🔵 För både hobbymotionärer och professionella idrottare


Fakta: Vad är en massagepistol, och behöver du en?

Baserat på expertinformation från Nike.com förklarar vi här vad en massagepistol egentligen är för något samt vad den kan göra. Vi besvarar även frågan om huruvida du behöver en eller inte.

Vad är en massagepistol?

Kort sagt är en massagepistol en högteknologisk massageapparat som fungerar som ett hjälpmedel för återhämtning.

Utseendemässigt kan verktyget beskrivas som en kombination av en borrmaskin och en massageboll, och den masserar musklerna genom att skapa snabba och upprepade stötar mot kroppen. Massagehuvudet brukar bestå av skum och gummi, och när det träffar kroppen påverkas musklerna på samma sätt som hos massören.

Den här typen av massage kallas för vibrationsterapi.

När musklerna påverkas av denna vibrationsterapi blir bindväven runt musklerna smidigare, vilket gör att musklerna känns mindre stela. Massagen har dock även en neurologisk påverkan. Den får nämligen hjärnan att berätta för musklerna att de ska slappna av.

När du börjar använda den här typen av massageapparat är det viktigt att du börjar försiktigt och startar på den lägsta hastigheten. Man bör nämligen inte angripa musklerna med hård kraft utan ge dem en mjukare behandling.

Produkten kan användas på större delen av kroppen. Du bör dock undvika ryggraden, ben och stora kärlstrukturer. Kvinnor bör även undvika att massera bröstvävnaden eftersom att vibrationerna kan vara för kraftiga.

Behöver jag en sådan här massageapparat?

Experterna förklarar att en massagepistol faktiskt är perfekt för många olika typer av konsumenter.

Den är dock särskilt väl lämpad för personer som ägnar sig åt hård, semiprofessionell eller professionell träning. Den snabbare återhämtningen kommer att vara välkommen för den här gruppen, som behöver en frisk och stark kropp varje dag.

Den här typen av produkt är även ett bra verktyg om man tränar för en specifik tävling, oavsett om det rör sig om något professionellt eller bara nöje. Den kan nämligen lindra den stelhet som annars kan leda till överbelastningsskador.

Personer som har problem med knutor och lokal smärta kan slutligen också få mycket nytta av en massagepistol. Den är nämligen mer effektiv än både vanlig massage och en foam roller.


Guide: Därför bör du använda en massagepistol

Baserat på expertråd från Painhunter.dk och Sportsact.dk räknar vi här upp sex anledningar till att använda en massagepistol:

1. Snabb återhämtning

Massage är en av de bästa metoderna för att återhämta sig efter träning. Det lindrar smärtor och obehag i musklerna och gör att de snabbt blir redo på nytt. Ju snabbare musklerna återhämtar sig, desto snabbare kan du komma ut och träna igen.

Om man vill ha ordentlig massage av en annan person bör man besöka en professionell massör, men det kan ofta bli väldigt dyrt. En massagepistol kan då vara ett bra alternativ eftersom att den är billigare än massören på lång sikt. Pistolen skapar dessutom samma tryck på musklerna, och du får samma snabba återhämtning av både professionell massage och en massagepistol.

2. Ökat blodflöde

Blodet flödar alltid genom venerna och artärerna i kroppen, och när musklerna används eller masseras skapas ett tryck som gör att blodet färdas snabbare till och från hjärtat. Detta är nyttigt för kroppen och gör att den klarar av mer. Denna blodcirkulation är livsviktig för att hålla kroppen frisk.

Blodflödet ökar ofta vid motion, men samma sak händer även vid massage. En omgång med massagepistolen stärker därför kroppen och skapar ett bättre välbefinnande.

3. Rensar ut mjölksyra

När du tränar väldigt intensivt kan du uppleva att det bildas mjölksyra i musklerna. De blir då stela och känns svagare. Mjölksyra är en biprodukt som kroppen inte kan göra sig av med på en gång på grund av den höga intensiteten. Det är dock inte något farligt. Det leder bara till irriterande stela muskler som kan hålla i sig i flera dagar.

Det går över av sig självt efter ett par dagar, men du kan även snabba upp processen genom att använda en massagepistol. Den får återhämtningen att gå snabbare.

4. Bryter ner ärrvävnad

Massageapparaten kan dessutom hjälpa till att krympa oönskade ärr. Detta beror på att massagen får huden att slappna av. När du för produkten över ärrvävnaden sträcks vävnaden ut åt flera håll. Detta gör att huden slappnar av mer och kan göra ärret mindre synligt.

5. Lossar knutor

När man får ömma muskler kan man även känna av hårda knutor som gör mer ont. Dessa muskelknutor är delar av musklerna som är mer spända än resten, och dessa kan göra väldigt ont. De finns ofta i områden kring nacken och skuldrorna, där de kan dra upp axlarna mot huvudet och orsaka huvudvärk.

Massagepistolen har en ”upplösande” effekt på knutorna eftersom att vibrationerna får muskelområdet att slappna av mer. Detta gör att knutorna släpper. 

6. Hjälper dem som inte motionerar tillräckligt

Det är långt ifrån alla som får tillräckligt med motion under dagen, särskilt om man arbetar på kontor. Detta har ofta en negativ påverkan på blodcirkulationen, som blir långsammare. Det innebär att kroppen blir sämre på att rena sig själv och ta upp syre. Även om du inte motionerar kan en massagepistol sätta igång musklerna och få lite fart på blodflödet.


FAQ – Vanliga frågor

Massagepistol test: Vilken massagepistol är bäst?

Det finns många bra modeller på marknaden, och vissa är enkla medan andra är mer avancerade. Följande apparater har antingen fått toppbetyg av experter eller utmärkt sig på något annat sätt: TheraGun Pro Massageapparat, TheraGun Mini Massageapparat, TheraGun Elite Massageapparat, Kica Feiyu Massage Pistol, Beurer MG100 Massageapparat, Eleeels X3 Massage Gun och Gymstick Massage Gun.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en massagepistol?

Om du vill investera i en massagepistol gäller det att hitta den bästa modellen för dina behov. Eftersom att priset är högt är det viktigt att utgå från vad du behöver. Ta hänsyn till den allmänna kvaliteten och designen för att få en apparat som håller länge och som ligger bra i handen. Ta även reda på hur många massagehuvuden som följer med och hur många hastighetslägen som finns. Båda dessa ökar nämligen mångsidigheten. Det är dessutom viktigt med en lång batteritid samt en lämplig storlek och kraft. Det kan slutligen vara en bra idé att studera experternas kommentarer, eftersom att de har använt professionella processer för att utvärdera produkten i praktiken.

Vad kan en massagepistol göra?

En massagepistol kan behandla ömma muskler och andra muskelproblem. Den gör att kroppen mår bättre och bidrar till en bättre blodcirkulation, och det går därför snabbare att bli redo för nästa träningspass. Den här typen av massageapparat är perfekt för både seriösa idrottare och hobbymotionärer, men även normala konsumenter som lider av muskelproblem.


Massagepistol Test 2021: Dessa källor vi har använt

Användarrecensioner

Vissa av modellerna har inte varit med i några experttester. För dessa har vi istället tittat på vad konsumenterna har skrivit om produkten. Vi har använt användarrecensioner av följande modeller:

Läs mer om vad användarna tycker om TheraGun Elite Massageapparat hos Amazon.co.uk.

Läs mer om vad användarna tycker om Kica Feiyu Massagepistol hos Amazon.co.uk.

Cnet.com

Cnet.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på elektroniska konsumentprodukter. Magasinet skriver artiklar om bland annat nyheter, trender och guider. De genomför även löpande produkttester. Den här gången gäller det ett test av marknadens bästa massagepistoler. Där provade de bland annat modellen TheraGun Mini Massageapparat. Läs mer hos Cnet.com.

Menshealth.com

Menshealth.com är världens största magasin för män, med fokus på träning, livsstil, kost, sex och mycket annat. Här har magasinet genomfört ett test för att komma fram till vilka massagepistoler som är bäst på marknaden. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen TheraGun Mini Massageapparat. Läs hela testet hos Menshealth.com.

Techgearlab.com

Techgearlab.com är ett internationellt teknikmagasin som genomför jämförande tester av elektroniska konsumentprodukter. Därefter skriver de djupgående recensioner av produkterna. Här har magasinet granskat marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen TheraGun Pro Massageapparat. Läs hela testet hos Techgearlab.com.

T3.com

T3.com är ett internationellt teknikmagasin som behandlar både nyheter, artiklar, trender och guider. De utför även tester av olika elektroniska konsumentprodukter. Den här gången har magasinet genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellen TheraGun Elite Massageapparat. Läs testet i sin fulla längd hos T3.com.

 Verywellfit.com

Verywellfit.com är ett hälsomagasin som förser sina läsare med expertråd, övningar, guider, artiklar, recept och tester. Den här gången har magasinet genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellerna TheraGun Pro Massageapparat och TheraGun Elite Massageapparat. Du hittar hela testet hos Verywellfit.com.

Womenshealthmag.com

Womenshealthmag.com är den kvinnliga motsvarigheten till Men’s Health. Det här är alltså ett hälsomagasin för kvinnor, och de fokuserar på träning, livsstil, förhållanden, kost och hälsa i allmänhet. Den här gången har magasinet genomfört ett test av marknadens bästa massagepistoler. Denna undersökning inkluderade bland annat modellerna TheraGun Pro Massageapparat och TheraGun Mini Massageapparat. Läs mer om testet hos Womenshealthmag.com.


Andra relevanta tester och artiklar

I den här massagepistol-testartikeln har vi tagit en titt på marknadens bästa produkter inom den kategorin.

Den bästa massagepistolen kan vara ett riktigt bra hjälpmedel efter hård träning, när musklerna gärna får återhämta sig lättare. Om du tränar mycket i allmänhet kan det även vara en bra idé att investera i en träningsklocka. En sådan kan hjälpa dig att följa utvecklingen av din form och kondition. Om du är osäker på vilken klocka som skulle passa bäst för dig kan du hitta inspiration i vår träningsklocka testartikel.

Träningsklockor och pulsklockor påminner om varandra, och funktionerna kan överlappa en hel del. Pulsklockor har också en pulsmätningsfunktion, så det kan mycket väl vara så att den här typen av klocka är ett bättre val för dig. Om du vill veta mer om pulsklockor och löparklockor hittar du en översikt över marknadens mest välfungerande modeller i vår egen pulsklocka testartikel.

Om du tränar för att komma i form eller gå ner i vikt kan det även vara läge att köpa en bra personvåg. På så vis kan du se om du är på väg åt rätt håll. Det finns många olika modeller med varierande nivåer av avancerad teknik. Vissa är väldigt enkla medan andra kan genomföra en mängd olika mätningar. Om du vill veta mer om vilka modeller som är bäst kan du hämta inspiration i vår personvåg testartikel. 

Denne side er anmeldt af: Lærke B. Dam 10/10