Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Köksassistent - Bäst i test: Guide till de bästa köksmaskinerna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 9, 2024.

Köksassistent - Bäst i test: Guide till de bästa köksmaskinerna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

KitchenAid Artisan 125 är utsedd till köksassistent bäst i test på homesandgardens.com.

I denna artikel har vi sammanställt en lista med de bästa köksassistenterna som dessutom har blivit rekommenderade av en rad oberoende tester utförda av ledande testsidor och testmagasin. Vi redovisar varje modell var för sig, och förser dig därefter med användbara tips och råd till när du ska välja köksassistent.

Vi på Konsumentmagasinet hoppas att denna artikel kommer att göra det enklare för dig att fatta ett beslut gällande vilken köksassistent du ska köpa samt att du får en bättre överblick av vilka modeller som är bäst på marknaden just nu

Senast ändrad:

Vi har flyttat Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium till avsnittet med tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kan hitta den hos någon återförsäljare.

Tidigare ändringar:

20. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av köksassistenterna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

15. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Köksassistent Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda köksassistenterna

KitchenAid Artisan 125 - bäst i test köksassistent med tio olika hastighetsinställningar

Köksassistent bäst i test på HomesAndGardens.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på TechGearLab.com
 • check 4,5/5 stjärnor på BBCgoodfood.com
 • check 4,5/5 stjärnor på TrustedReviews.com
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på KitchenAid Artisan 125:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Blandar större och mindre volymer utan problem
 • Unik KitchenAid-design i flera färger
 • Kan förses med över 20 valfria tillbehör

Konsumentmagasinets omdöme

Den bäst i test köksassistent från KitchenAid, som har utmärkt sig på HomesAndGardens.com, är en mångsidig köksassistent som utmärker sig med sina 10 hastighetsinställningar och sin förmåga att hantera både små och stora mixningsuppgifter effektivt, och är särskilt fördelaktig när det gäller degblandning och vispning, vilket säkerställer noggranna och konsekventa resultat.

Trots den blygsamma motoreffekten tycker vi att modellen fortfarande levererar bra resultat, och de många hastighetsinställningarna och den stora kapaciteten ger flexibilitet för olika kulinariska skapelser med både mild blandning och höghastighetsvispning.

Modellen ligger i den övre delen av prisskalan, men tack vare sin robusta konstruktion och pålitliga prestanda anser vi den vara en bra investering. Vissa källor lyfter dock fram dess tunga vikt som en potentiell utmaning vid rengöring i köket, men med noggrann hantering och underhåll bör det inte försämra din övergripande upplevelse.

Fördelar

 • Bra på att vispa
 • Degkapacitet på 4,8 liter
 • Tio olika hastighetsinställningar
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Kan vara svårt att fästa och att ta bort sladdvindan
 • På den tyngre sidan

När HomesAndGardens.com testade olika köksassistenter fick KitchenAid Artisan 125 bäst i test. Experter har testat och provat alla funktioner i modellen och är överens om att den här köksassistenten är lättanvänd och levereras med många användbara tillbehör.

Dessutom finns modellen i flera olika färger, vilket gör att du kan välja den färg som passar ditt kök. Det bör beaktas att modellen är på den tyngre sidan och därför bäst lämpad för att ha på köksbänken, eftersom den kan vara otymplig att stuva i ett köksskåp.

Recension: En detaljerad recension av KitchenAid Artisan 125

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,8 l
 • Kraft: 300 W
 • Antal tillbehör: 2
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått (bxhxd): 24 x 36 x 37 cm
 • Vikt: 10,4 kg

En stark maskin som vispar bra
KitchenAid Artisan 125 har en motor på 300 watt, vilket kan upplevas som lågt – men låt dig inte luras! Experterna menar att maskinen fortfarande levererar bra prestanda och att den kan hantera många olika blandningar. De påpekar dock att den fungerar allra bäst när något ska vispas.

Experterna från Klikk.no är imponerade av hur bra maskinen vispar, och de skriver att den både vispar snabbt och ger ett bra resultat. Experterna från Søndagsavisen håller med om detta och beskriver modellen enligt följande: “Trots en mycket låg motoreffekt är maskinen stark och levererar bra resultat”. De två testpanelerna tycker alltså att KitchenAid Artisan 125 presterar utmärkt, och berömmer därutöver även dess material som den anser vara av bra kvalitet.

Degkapacitet på 4,8 liter och tio olika hastighetsinställningar
KitchenAid Artisan 125 har tio olika hastighetsinställningar, vilket innebär att man kan anpassa hastigheten till degen eller blandningen som ska knådas eller röras om. Med denna köksassistent kan man jobba med både mindre och större satser deg och smet då dess skål rymmer 4,8 liter.

Om man är intresserad av mer avancerad och specifika blandningsuppgifter är det möjligt att köpa till utrustning och separata tillbehör. Det är dock inget som är egentligen nödvändigt eftersom att det redan ingår flera tillbehör när man köper maskinen.

KitchenAid Artisan 125 är en av marknadens dyrare köksassistenter, men detta är även en av de få nackdelarna som experterna kan hitta hos modellen. Experterna från Søndagsavisen nämner att man bör vara medveten om att modellen är relativt tung då den väger 11,2 kilogram, vilket kan göra rengöringen av den något besvärlig.

Vad säger användare och experter om KitchenAid Artisan 125?

Efter en noggrann genomgång av de många recensionerna från både experter och användare drar vi slutsatsen att KitchenAid Artisan 125 köksassistent, som har utmärkt sig på HomesAndGardens.com, sticker ut på marknaden. Erkända webbplatser som BBCGoodFood.com och TrustedReviews.com håller med och berömmer dess mångsidighet och förmåga att hantera både små och stora bakuppgifter, vilket gör den till ett bra val för dig som vill investera i en pålitlig köksassistent.

Användare har noterat att den är effektiv när det kommer till att kombinera ingredienser och knåda deg. Den enkla rengöringen av delarna, även efter den klibbiga uppgiften att göra bröddeg, har varit en mycket uppskattad funktion. Dessutom älskar användare metallskålen, som ger flexibilitet att justera temperaturen för att passa matlagningsbehoven – oavsett om den värms upp för brödbakning eller kyls ned för smörkärning.

Mer om KitchenAid Artisan 125

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,8 l
 • Kraft: 300 W
 • Antal tillbehör: 2
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått (bxhxd): 24 x 36 x 37 cm
 • Vikt: 10,4 kg

Ankarsrum Assistent Original - Avancerad köksmaskin med roterande skål

Marknadens bästa multifunktionella köksmaskin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 HomesAndGardens.com
 • check 4,7/5 TechGearLab.com
 • check 4,7/5 Amazon
 • check 4,7/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ankarsrum Assistent Original:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Motor på 1500 watt
 • Roterande skål med en kapacitet på sju liter
 • 12 hastighetsnivåer

Konsumentmagasinets omdöme

Allt som allt, Ankarsrum Assistent Original sticker ut i världen av köksmaskiner och kombinerar ett rikt arv från 1940 med modern, innovativ design. Enheten är ett riktigt kraftpaket med sin motor på 1500 watt som vida överträffar den genomsnittliga effekten hos andra mixers på marknaden. Med sin 7-liters mixerskål i rostfritt stål och justerbara arm erbjuder Ankarsrum Assistent Original ojämförbar kontroll över blandningsprocessen, och den omfattande uppsättningen medföljande verktyg, såsom degrulle, degkniv och degkrok, garanterar precision och mångsidighet.

Trots att köksmaskinen ligger i en högre prisklass erbjuder enheten exceptionellt värde för pengarna. Vi tror på dess multifunktionalitet, tilltagna kapacitet och utbud av ytterligare tillbehör som kan köpas separat, gör den här mixern till en riktig kameleont i köket. Enligt vår uppfattning, Ankarsrum Assistent Original är en långsiktig investering som ger en trogen följeslagare på din kulinariska resa, och som säkerställer att du har det bästa verktyget till ditt förfogande för alla uppgifter i köket, stora som små. 

Fördelar

 • Klarar av att hantera upp till 5 kg deg åt gången
 • Gummifötter som ger god stabilitet
 • Löstagbar sladd ger enkel förvaring
 • 7 års garanti på motorn
 • 12-minuters-timer och 12 hastighetsnivåer
 • Stort utbud av tillgängliga tillbehör

Nackdelar

 • Tar lite tid att vänja sig vid
 • Köksmaskinen och dess tillbehör ligger i en högre prisklass

Ankarsrum Assistent Original är ett underverk av ingenjörskonst, utformad för både professionellt och privat bruk. Den här kraftfulla köksmaskinen har en imponerande motor med en effekt på 1500 watt, en effektangivelse som vida överstiger marknadens genomsnitt på 300 watt och till och med överträffar andra premiummodeller som ligger runt 1000 watt. Enkelt uttryckt kan du översätta mer kraft till högre effektivitet, mer precision och bättre förmåga att hantera även mer utmanande degar med lätthet. Oavsett om du är hemmabagare, driver ett mindre cateringföretag eller är professionell konditor, ger den här maskinen dig möjlighet till konsekventa bakresultat som håller hög kvalitet.  

En detaljerad recension av Ankarsrum Assistent Original

Specifikationer

 • Skålens volym: 7 L
 • Antal hastighetsinställningar: 12
 • Kraft: 1500 W
 • Mått (bxhxd): 27 x 36 x 40
 • Vikt: 8,5 kg
 • Antal tillbehör: 8

Arvet och det unika med Ankarsrum Assistent Original
Ankarsrum Assistent Original lanserades år 1940 och har en särskild plats i den kulinariska historien som den första svenska köksmaskinen. Denna ikoniska modell har förfinats genom åren med hjälp av avancerad teknik, samtidigt som den aldrig släppt taget om eller slutat hedra sina traditionella rötter. En av Ankarsrum Assistent Originals utmärkande egenskaper är dess unika omrörningsdesign där den justerbara armen ger överlägsen kontroll över blandningsprocessen, vilket möjliggör för svårslagen precision i bakning och matlagning.

Stor kapacitet och mångsidiga tillbehör
När det kommer till kapacitet utmärker sig Ankarsrum Assistent Original bland sina konkurrenter. Dess blandningsskål i rostfritt stål har en kapacitet på sju liter, och rymmer upp till 50 deciliter mjöl, vilket gör att den klarar av både små och stora bakprojekt. Mixern är inte heller begränsad till bara en funktion, utan levereras med en stor uppsättning verktyg: en degrulle, en degkniv, en degskrapa, en degkrok och ett jäslock. Ytterligare tillbehör inkluderar ballongvispar, mördegsvispar och en receptbok.

Köksmaskinen levereras också med en 3,5-liters vispskål med dubbla tillhörande vispar, och är tillverkad av BPA/BPS-fri Tritanplast. Plastskålen är tålig nog för kokande sockersirap och är även konstruerad för att säkerställa att inga fettrester blir kvar i skålen efter att den exempelvis har använts för att vispa grädde. Skålen klarar enkelt av att blanda samman smör och glasyr och rymmer upp till 18 äggvitor.

Användarvänlig hantering
Förutom de ovan nämnda tillbehören kan köksmaskinen Ankarsrum Assistent Original vändas på sidan för att användas tillsammans med andra extratillbehör som går att köpa till. På så vis kan köksmaskinen användas som köttkvarn, grönsaksskivare, mixer, citruspress, sil, rivjärn, pastamaskin, fling- och kornkvarn eller kakpress. Enheten har inte bara en kraftfull motor på 1500 watt, utan även en anpassningsbar hastighetsknapp med 12 hastighetsnivåer mellan 45 och 130 varv per minut. On/Off-knappen fungerar även som en 12-minuters timer, vilket gör att du kan sköta andra uppgifter medan mixern arbetar.

Utformad för att passa in i många olika kök
Ankarsrum Assistant Original är utrustad med en kontrollpanel som är ergonomiskt vinklad för bekväm användning, och dess stora timer- och hastighetsreglage är lätta att läsa. Köksmaskinen finns i 13 olika färger så att du kan välja vilken modell som passar in i ditt kök, samtidigt som dess löstagbara sladd gör enheten enkel att förvara. 

Vad säger användare och experter om Ankarsrum Assistent Original?

Ankarsrum Assistent Original är känd för sin exceptionella prestanda och hållbarhet och får mycket beröm av både användare och branschexperter.

Den ansedda hem- och livsstilsplattformen HomesAndGardens.com ger köksmaskinen Ankarsrum Assistent Original ett högt betyg och förklarat att den är “oöverträffad vad när det kommer till att knåda deg”. Detta expertutlåtande understryker köksmaskinens enastående förmåga att hantera de mest utmanande degar med lätthet.

De välbeprövade matlagningskonässörerna på SeriousEats.com satte köksmaskinen Ankarsrum Assistent Original på prov och testade den i en rad olika uppgifter, där den bland annat testades i att baka kakor, att vispa grädde och att baka tårtor. Under provet noterade testpanelen enhetens enkla rengöringsprocess och trots köksmaskinens unika mixerstil som roterar skålen i stället för vispkvarnen, blev testpanelen positivt överraskad över köksmaskinens blandningseffektivitet.

På Amazon är användare lika imponerade och noterar hur mixern “kombinerar blandnings- och knådningsprocessen i ett”. En användare berömer mixerns överlägsna prestanda och framhåller att: “Degen är helt enkelt smidigare, starkare och ger mer konsekventa resultat än med andra köksmaskiner”.

Mer om Ankarsrum Assistent Original

Specifikationer

 • Skålens volym: 7 L
 • Antal hastighetsinställningar: 12
 • Kraft: 1500 W
 • Mått (bxhxd): 27 x 36 x 40
 • Vikt: 8,5 kg
 • Antal tillbehör: 8

SMEG SMF02 - köksassistent med glidsäker botten

Bästa köksassistent för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 93/100 poäng på Goodhousekeeping
 • check 4,5/5 stjärnor på Trustedreviews.com 
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på SMEG SMF02:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Skål av högpolerat rostfritt stål
 • Tio hastigheter med mjukstart
 • Unik retrodesign

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår mening är Smeg SMF02 köksassistent mer än en arbetshäst i köket – den är också snyggt designad. Trots sina robusta funktioner sticker denna mixer ut med sin ikoniska Smeg retrodesign som ger estetiskt tilltal till alla kök. Om du letar efter balans mellan estetik och prestanda i dina köksapparater tycker vi därför att Smeg SMF02 är ett bra alternativ.

Även om vi uppskattar Smeg-designen, den kraftfulla motorn och de mångsidiga hastighetsinställningarna, ser vi också några nackdelar. Dess förmåga att knåda deg kunde till exempel vara bättre, och själva maskinen är ganska tung, vilket kan göra den lite utmanande att flytta runt i köket. Dessutom klarar den inte av att vispa grädde till önskad konsistens, enligt en källa. Men med tanke på dess övergripande funktionalitet, användarvänliga design och säkerhetsfunktioner anser dock att detta är mindre kompromisser.

Fördelar

 • Glidsäker botten
 • Fyra olika tillbehör ingår
 • Stänkskydd för skålen
 • Slitstarkt hölje av gjuten aluminium
 • Automatiskt säkerhetsstopp vid eventuell överbelastning samt när motorarmen lyfts

Nackdelar

 • Skulle kunna prestera bättre vid gräddvispning
 • Lite tung

SMEG SMF02 är en gedigen och robust köksassistent som kan blanda ihop mängder av ingredienser utan problem. Maskinen har en motor på 800 Watt samt en automatisk säkerhetsfunktion som gör att motorarmen stannar vid eventuell överbelastning. Experterna som har granskat SMEG SMF02 verkar alla vara överens om att den fungerar bäst för mindre blandningar, och påstår att detta är maskinens starkaste sida.

Recension: En detaljerad recension av SMEG SMF02

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,8 l
 • Kraft: 800 W
 • Antal tillbehör: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått (bxhxd): 40,2 x 37,9 x 22,1 cm
 • Vikt: 9,1 kg

Säkerhetsstopp och tio hastighetsinställningar
Den här köksassistenten från SMEG har en klassisk och snygg design som experterna anser kommer att passa in på köksbänken hemma hos de allra flesta. Testmagasinet Trustedreviews.com är förtjusta i modellens retro design, och menar att den säger är ett “must-have” för SMEG-fans – något som experterna från brittiska Good Housekeeping Institute håller med om.

Med tio olika hastigheter och en effekt på 800 Watt klarar den här köksassistenten av flera olika typer av degar och blandningar. Det brittiska teknikmagasinet T3.com har gett SMEG SMF02 mycket beröm och skriver bland annat att den är kraftfull och “packad med styrka”.

Maskinen har en skål i rostfritt stål med en volym på 4,8 liter som dessutom går att diska i diskmaskin – något som experterna från Good Housekeeping är väldigt förtjusta i. Den är även försedd med gummitassar på dess undersida vilket gör att maskinen står stabilt på köksbänken.

SMEG SMF02 är försedd med ett automatiskt säkerhetsstopp som aktiveras om motorarmen lyfts upp eller om motorn skulle överbelastas. Man kan även rulla upp sladden under maskinen, vilket möjliggör praktisk och säker förvaring.

Bra på att vispa
SMEG SMF02 levereras med en degkrok, ett plastlock och två olika sorters vispar – en i rostfritt stål och en i aluminium.

Enligt experterna från den brittiska tidningen The Telegraph kan man med hjälp av dessa redskap vispa ihop många olika blandningar, och menar därför att SMEG SMF02 är ett bra alternativ om man vill röra ihop lätta och luftiga blandningar. The Telegraph skriver dock att maskinens automatiska säkerhetsstopp kan göra det svårt att röra ihop tjockare och tyngre degar.

Vad säger användare och experter om SMEG SMF02?

TrustedReviews.com skriver att detta är en attraktiv och välpresterande köksmaskin, och de uppskattar särskilt den diskmaskinssäkra rostfria stålskålen. Deras tester visade imponerande effektivitet, med kakdeg som mixades ihop på 45 sekunder och bröddeg som började gå ihop på cirka fyra minuter och uppnådde ordentlig knådning strax efteråt.

Användarna har förstärkt denna positiva bild och berömmer köksassistenten för dess förmåga att hantera tung deg utan ansträngning och för att den är tystare än andra modeller de har använt tidigare. Utbudet av hastigheter och det användarvänliga gränssnittet har också lyfts fram som bra funktioner som förenklar matlagnings- och bakningsprocesser.

Mer om SMEG SMF02

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,8 l
 • Kraft: 800 W
 • Antal tillbehör: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått (bxhxd): 40,2 x 37,9 x 22,1 cm
 • Vikt: 9,1 kg
Läs mer om SMEG SMF02

Varimixer Teddy W5A - tyst köksassistent med högkvalitativ konstruktion

Bästa premiumalternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på Gastromand.dk
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Varimixer Teddy W5A:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Professionell kvalitet
 • Multifunktionell och användarvänlig drift
 • Geometrisk form för att blanda stora volymer

Fördelar

 • Dansk industrikvalitet
 • Tung och stabil konstruktion
 • Alla komponenter kan diskas i diskmaskin
 • Mycket tyst i drift
 • Kraftfull, men energisnål motor
 • Tillgänglig i olika färger

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Något tung

Med en vikt på hela 16 kilogram är Varimixer Teddy W5A, från danska tillverkaren Bjørn, den tyngsta köksassistenten på marknaden för privat användning; bjørn producerar normalt sett endast maskiner för industriell användning, men denna modell är faktiskt framtagen för privata konsumenter. Priset är något högre än för de resterande köksassistenterna i vår artikel, vilket såklart beror på den höga industrikvaliteten.

Recension: En detaljerad recension av Varimixer Teddy W5A

Specifikationer

 • Skålens volym: 5 L
 • Kraft: 500 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Mått (bxhxd): 45,7 x 45,7 cm
 • Vikt: 23,6 kg
 • Antal tillbehör: 2

Varimixer Teddy W5A är skräddarsydd för alla tänkbara blandnings uppgifter – allt från att knåda till att vispa. Notera dock att det inte medföljer någon extrautrustning för de mer sekundära behoven. I gengäld klarar denna modell de primära uppgifterna riktigt bra – speciellt knådning av tyngre degar då den klarar av att arbeta med innehåll på upp till 2,5 kilogram utan problem.

Något lite överraskande med Varimixer Teddy W5A är att dess motor är relativt energisnål då den endast har en förbrukning på 500 Watt – utan att den behöver anstränga sig något märkvärdigt. Dess medföljande tillbehör är i rostfritt stål, vilket innebär att de alla kan diskas i diskmaskin.

Mer om Varimixer Teddy W5A

Specifikationer

 • Skålens volym: 5 L
 • Kraft: 500 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Mått (bxhxd): 45,7 x 45,7 cm
 • Vikt: 23,6 kg
 • Antal tillbehör: 2

Sage Bakery Boss - köksassistent med LCD-indikator

Bästa köksassistent för bakning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på Ideal Home
 • check Mixer med kraftfull motor på T3.com UK teknikmagasin
 • check 4/5 stjärnor på TrustedReviews.com 
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage Bakery Boss:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • LCD-indikator för timer och optimal blandning
 • Slitstarkt växelverk av 100 % metall
 • 12 intuitiva hastighetsinställningar för olika blandningsuppgifter

Konsumentmagasinets omdöme

Sage Bakery Boss är en kraftfull köksassistent med praktiska funktioner som gör den till ett pålitligt val för en mängd olika bakningsuppgifter. Med en motor på 1200 watt och två skålar , en glasskål på 4,8 liter och en mindre skål på 3,8 liter, kan den utan problem hantera tunga degblandningar och erbjuda flexibilitet när det kommer till receptmängder. Med en degkrok, visp och två K-spadar sträcker sig funktionaliteten bortom knådning av deg till blandnings- och vispningsuppgifter. Köksassistenten har också en timer som gör att du kan säkerställa exakta blandningstider. Även om vissa delar inte är diskmaskinssäkra och det inte finns något alternativ för navtillbehör, uppväger Sage Bakery Boss övergripande prestanda och praktiska egenskaper dessa mindre nackdelar.

Baserat på expertrecensioner och vår bedömning anser vi att Sage Bakery Boss är ett bra val för dig som letar efter en kraftfull och mångsidig mixer med praktiska funktioner som förbättrar bakupplevelsen.

Fördelar

 • Kraftfullmotor på 1 200 Watt
 • Två K-spadar, en degkrok och en visp medföljer
 • Två olika skålar ingår
 • Justerbar hastighet
 • Timer och inbyggd belysning

Nackdelar

 • Endast vissa delar tål maskindisk
 • Ingen möjlighet att fästa tillbehör

Köksassistenten Sage Bakery Boss är särskilt populär bland experter; den har mottagit utmärkta recensioner hos olika expertkällor som alla har granskat och bedömt maskinen individuellt. Experterna har bland annat granskat hur bra Sage Bakery Boss är på att blanda ingredienser, hur användarvänlig den är samt hur enkel den är att rengöra. De har även undersökt dess design och ett antal andra punkter. Alla experter kommer fram till samma slutsats: att Sage Bakery Boss är en utmärkt köksassistent som kommer att passa utmärkt hos de allra flesta.

Experterna verkar även överens om att modellen är perfekt till att baka, varav teknikmagasinet T3.com beskriver närmre om hur maskinen rör ihop en perfekt kaksmet. Ingen av experterna hittar några direkta nackdelar med Sage Bakery Boss; det enda de kom att tänka på är att den tillhör en något högre prisklass.

Recension: En detaljerad recension av Sage Bakery Boss

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,7 l
 • Kraft: 1200 W
 • Antal tillbehör: 2
 • Antal hastighetsinställningar: 12
 • Mått (bxhxd): 41 x 35,8 x 21,5 cm
 • Vikt: 10,9 kg

Två skålar och en kraftfull motor på 1 200 watt
Sage Bakery Boss är en köksassistent med många hästkrafter; den har en motor på 1 200 watt, vilket innebär att maskinen snabbt och enkelt kan blanda ihop såväl lätta smetar som tunga degar utan att blandningen blir klumpig eller ojämn.

Sage Bakery Boss är dessutom mångsidig och praktisk då man bland annat kan välja mellan två olika skålar – något som det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com särskilt uppskattade då de tycker det bidrar till maskinens övergripande flexibilitet. Den ena skålen är tillverkad av glass och rymmer 4,8 liter, medan den andra är tillverkad av rostfritt stål och rymmer 3,8 liter.

Maskinen levereras med en degkrok som kan knåda deg, en visp som kan vispa samt två K-spadar som är lämpliga till flera användningsområden. Sage Bakery Boss är dessutom utrustad med en timer som kan användas om man inte vill stå och övervaka köksassistenten, vilket innebär att man kan ta hand om andra uppgifter under tiden som den arbetar.

Klassisk design, justerbar hastighet och inbyggd belysning
Sage Bakery Boss är utformad med klassisk design med fokus på detaljer och raka linjer, vilket gör att den passar fint in i de allra flesta kök. Köksassistenten styrs enkelt från dess sida, där du bland annat kan justera  hastigheten; modellen har nämligen olika hastighetsinställningar för att man ska kunna anpassa sitt arbete beroende på om man knådar en deg, vispar grädde eller blandar en smet.

Den här köksassistenten har även en inbyggd belysning som automatiskt slås på när maskinen startar. Testmagasinet Which.co.uk skriver att detta är en utmärkt funktion som ger användaren möjlighet att följa hela processen.

Vad säger användare och experter om Sage Bakery Boss?

Efter att ha granskat insikterna från olika experter och användare har vi nått en väl avrundad förståelse för Sage Bakery Boss köksassistent. T3.com beksriver den som en utmärkt mixer och noterar särskilt kraften i dess motor som utmärker sig med tyngre ingredienser.

Användare betonar också maskinens tysta drift och stabilitet, där inget ljud, skakning eller ens vibrationer observerades, även när man hanterade utmanande degar. Maskinens design verkar ha hittat en balans mellan att erbjuda en mängd olika inställningar och tillbehör, samtidigt som den är intuitiv och enkel att använda.

Dessutom har användare noterat dess effektivitet när det gäller att skapa känsliga recept som fluffiga suffléer, vilket tyder på en precisionsnivå som är högt värderad vid bakning.

Mer om Sage Bakery Boss

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,7 l
 • Kraft: 1200 W
 • Antal tillbehör: 2
 • Antal hastighetsinställningar: 12
 • Mått (bxhxd): 41 x 35,8 x 21,5 cm
 • Vikt: 10,9 kg
Läs mer om Sage Bakery Boss

Bosch MUM54A00 - kompakt köksassistent

Bra och enkel stavmixer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch MUM54A00:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Multi Motion Drive-motor för alla tänkbara blandningsuppgifter
 • Praktisk design för begränsade utrymmen
 • EasyArm-lyftfunktion

Konsumentmagasinets omdöme

Med tanke på resultaten i vår analys kan vi säga att Bosch MUM54A00 köksassistent framstår som en multifunktionell köksapparat, utrustad med en rad hastigheter och praktiska funktioner för att passa olika kulinariska uppgifter. Dess 3D Planetary Mixing-teknik och praktiska multifunktionsarm, tillsammans med en rad användbara tillbehör, gör det möjligt att blanda, vispa och knåda utan ansträngning.

Även om vi har märkt att maskinen närmar sig sin gräns vid större mängder, runt 2,5 kilo, balanseras detta av Multi Motion Drive-motorn på 900 watt som levererar kraft och effektivitet för de flesta köksbehov. Den kompakta storleken, som är något mindre än genomsnittet, gör att den passar perfekt för små till medelstora familjer utan att kompromissa med prestanda.

Fördelar

 • Multifunktionell köksassistent
 • Sju hastighetsinställningar
 • Mindre modell – perfekt för hushåll med begränsat utrymme
 • Säkerhetslås och gummitassar
 • Försedd med multifunktionsarm och 3D Planetary Mixing

Nackdelar

 • Vid större mängder runt 2,5 kilo når maskinen sin gräns

Bosch MUM54A00 är en mångsidig och flexibel modell som kan användas till en mängd olika uppgifter i köket. Kort sagt är det en multifunktionell köksassistent som kan gör allt från att knåda till att vispa och blanda ihop olika ingredienser.

Recension: En detaljerad recension av Bosch MUM54A00

Specifikationer

 • Skålens volym: 3,9 l
 • Kraft: 900 W
 • Antal tillbehör: 17
 • Mått (bxhxd): 28 x 28,2 x 27,1 cm
 • Vikt: 5,1 kg
 • Antal hastighetsinställningar: 7
 • Skålkapactiet: 3,9 l
 • Effekt: 900 W
 • Antal bilagor *: 17
 • Mått: 28 x 28,2 x 27,1 cm
 • Antal hastigheter: 7

Multifunktionell köksassistent med flera hastighetslägen
Den här modellen är en praktisk hjälpreda i köket och har dessutom sju olika hastighetslägen som gör att du kan anpassa körningen efter den aktuella blandningen. Hastigheten kan dessutom både höjas och sänkas under tiden som man använder maskinen.

Bosch MUM54A00 har en skål av rostfritt stål som har en volym på 3,9 liter, vilket är något mindre än genomsnittet för köksassistenter. Trots detta kan maskinen användas av såväl små som normalstora familjer, och tack vare dess kompakta storlek är den både praktiskt och smidig.

Praktiska funktioner
Bosch MUM54A00 har flera praktiska funktioner som kan vara till hjälp när man lagar mat och bakar, till exempel dess multifunktionsarm och funktionen som Bosch kallar för 3D Planetary Mixing. Multifunktionsarmen möjliggör snabb och enkel montering av alla de medföljande tillbehören då man endast behöver trycka på en knapp för att lyfta upp armen för att sedan montera på det verktyg man vill använda. 3D Planetary Mixing bidrar med något helt annat: den här funktionen gör nämligen att vispen rör sig i olika riktningar samtidigt som den roterar runt sin egen axel, vilket gör att maskinen vispar och blandar ingredienserna så effektivt som möjligt.

När man köper Bosch MUM54A00 ingår det dessutom flera olika tillbehör: en grovvisp, en ballongvisp, en degkrok samt ett fodral där man kan förvara alla komponenterna.

Effektiv motor med Multi Motion Drive
Bosch MUM54A00 har en Multi Motion Drive-motor med en effekt på 900 Watt. Eftersom att motorn får hjälp av Multi Motion Drive-funktionen är den kraftfull och effektiv trots den lägre motoreffekten, vilket gör det möjligt för dig att använda köksassistenten till alla möjliga uppgifter – oavsett om gäller enkel vispning eller mer krävande saker.

Köksassistenten har även ett säkerhetslås som gör att skålen kan låsas fast; alla delar måste dessutom vara korrekt monterade för att maskinen överhuvudtaget ska kunna starta. Slutligen är Bosch MUM54A00 försedd med glidsäkra gummitassar som ser till att basen inte glider runt på bänken när maskinen är i drift.

Vad säger användare om Bosch MUM54A00?

Bosch MUM54A00 har fått ett rykte bland användare för ett gott pris-prestanda-förhållande. Den allmänna uppfattningen är att denna mixer arbetar nästan ljudlöst och förenklar matlagnings- och bakningsprocessen via sitt användarvänliga gränssnitt.

Dessutom har användarna noterat effektiviteten hos den stora metallblandningsskålen, som inte bara underlättar knådning av deg utan också underlättar rengöringsarbete. Kulinariska entusiaster har också berättat att de kunde få till utsökt vispgrädde och lätta, fluffiga kakor.

Mer om Bosch MUM54A00

Specifikationer

 • Skålens volym: 3,9 l
 • Kraft: 900 W
 • Antal tillbehör: 17
 • Mått (bxhxd): 28 x 28,2 x 27,1 cm
 • Vikt: 5,1 kg
 • Antal hastighetsinställningar: 7
 • Skålkapactiet: 3,9 l
 • Effekt: 900 W
 • Antal bilagor *: 17
 • Mått: 28 x 28,2 x 27,1 cm
 • Antal hastigheter: 7
Läs mer om Bosch MUM54A00

Kenwood Chef XL KVL4100S - köksassistent med justerbar höjd för visp och degkrok

Bästa köksassistent för större volymer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kenwood Chef XL KVL4100S:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Pulsfunktion för optimal konsistens
 • Extra stor skål för större volymer
 • Variabla hastigheter för fullständig kontroll av blandningen

Konsumentmagasinets omdöme

Den här köksassistenten från Kenwood är ett utmärkt verktyg för kulinariska måltider i större mängder, eftersom dess extra stora skål, som är konstruerad i rostfritt stål och har en kapacitet på 6,7 liter, är särskilt fördelaktig när du förbereder stora portioner för familjen eller för andra sammankomster.

Dessutom är det också möjligt att köpa ett brett utbud av olika tillbehör som ger dig mångsidighet och gör att du kan förbereda olika rätter. Denna mångsidighet stöds ytterligare av modellens kraftfulla motor på 1 200 watt och med tre eluttag. Maskinens justerbara hastighetskontroll är en annan fördelaktig egenskap som gör att du kan uppnå konsekventa resultat, och turbofunktionen är användbar för svårare ingredienser.

Enligt vissa kan ljudnivån vara högre än angivet, men med tanke på maskinens prestanda och mångsidighet anser vi att detta är en mindre kompromiss och bedömer därför denna Kenwood-modell som ett bra val för dig som värdesätter flexibilitet och hög kapacitet.

Fördelar

 • Stänkskydd ingår
 • Justerbar höjd för visp och degkrok
 • Justerbar hastighet
 • Motoreffekt på 1 200 watt
 • Turbofunktion

Nackdelar

 • Något hög ljudnivå

Eftersom att Kenwood Chef XL KVL4100S har en justerbar hastighet kan man alltid anpassa tempot till den aktuella blandningen för att få både bättre och jämnare resultat. Modellen har dessutom ett turboläge som möjliggör problemfri hantering även av hårdare ingredienser.

Recension: En detaljerad recension av Kenwood Chef XL KVL4100S

Specifikationer

 • Skålens volym: 6,7 L
 • Kraft: 1200 W
 • Antal tillbehör: 6
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Mått (bxhxd): 38,5 x 34,5 x 28 cm
 • Vikt: 7,7 kg

Justerbar hastighet och hög prestanda
Den här köksassistenten håller en hög prestandanivå med en motoreffekt på 1 200 Watt och klarar därför av de flesta tänkbara arbetsuppgifter – även mer krävande processer. Kenwood Chef XL KVL4100S har dessutom tre olika blandningsverktyg som gör maskinen både mångsidig och flexibel.

Extra stor skål och massor av tillbehör
När man köper en Kenwood Chef XL KVL4100S medföljer det en mängd olika tillbehör. Det finns över 20 olika komponenter, som kan användas till allt från såser till kött. Notera dock att alla tillbehör inte medföljer med maskinen utan att vissa av dem måste köpas till separat.

Man kan till exempel köpa en K-visp, en vanlig visp och en degkrok – och mycket mer. Kenwood Chef XL KVL4100S har en extra stor skål av rostfritt stål med en volym på 6,7 liter, vilket innebär att den rymmer tillräckligt för att du ska kunna förbereda extra stora portioner till hela familjen och några gäster.

Flera praktiska funktioner
Kenwood Chef XL KVL4100S är en praktisk köksassistent försedd med flera användbara funktioner. Maskinen har bland annat ett stänkskydd samt en nyckel som kan användas för att justera höjden på vispen eller degkroken.

Stänkskyddet minimerar risken för spill och håller köket rent genom att hindra de olika ingredienserna från att skvätta ut ur skålen, medan nyckeln möjliggör justering av höjden på vispen eller degkroken om de inte sitter rätt i förhållande till skålens innehål.

Vad säger användare om Kenwood Chef XL KVL4100S?

Efter att ha dykt ned i en samling användarrecensioner har vi sammanfattat de viktigaste åsikterna om Kenwood Chef XL KVL4100S. Användare berömmer konsekvent den tysta men kraftfulla motorn, som de rapporterar hanterar tung knådning av bröddeg med lätthet.

Skålens generösa storlek nämns ofta och användare säger att den lätt uppfyller kraven för bakning för hela familjen. Kenwood Chef XL:s praktiska egenskaper understryks ytterligare av kommentarer om den enkla rengöringen och den användarvänliga processen för byte av tillbehör.

Mer om Kenwood Chef XL KVL4100S

Specifikationer

 • Skålens volym: 6,7 L
 • Kraft: 1200 W
 • Antal tillbehör: 6
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Mått (bxhxd): 38,5 x 34,5 x 28 cm
 • Vikt: 7,7 kg

KitchenAid 5K45SS Classic - kompakt köksassistent med flexibel användning

Kundernas favorit

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 94/100 poäng på Goodhousekeeping
 • check Homes&Gardens fick "Gold" - med 4,5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på KitchenAid 5K45SS Classic:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Blandar, knådar och vispar problemfritt
 • Det vinklade huvudet är konstruerat för enkel addering av ingridienser
 • Många tillbehör – allt från matkvarnar till pastamaskiner

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår mening är KitchenAid 5K45SS Classic ett utmärkt val för dig som söker mångsidighet och tillförlitlighet i dina köksapparater. Den har fått mycket beröm för sin robusta metallkonstruktion, som inte bara är estetiskt tilltalande utan också underlättar underhåll och hygien. Dessutom hjälper den till med en mängd olika köksuppgifter, från omrörning och vispning till blandning och mosning, tack vare sina mångsidiga tillbehör som visp, degkrok och degspade.

Vi noterade dock att vissa av de tillhörande verktygen kan vara svåra att fästa. Trots detta anser vi att möjligheten att kunna använda olika tillbehör uppväger denna mindre nackdel. Sammanfattningsvis tillför KitchenAid 5K45SS Classic ett betydande värde till köket eftersom den balanserar klassisk design med funktionell mångsidighet.

Fördelar

 • Flexibel användning
 • Planetarisk blandning
 • Receptbok ingår
 • Enkel att underhålla
 • Rymlig skål på 4,3 liter

Nackdelar

 • Vissa av redskapen är svåra att fästa på maskinen
 • Lite tung

KitchenAid 5K45SS Classic har granskats av experter från den brittiska sidan Good Housekeeping Institute där maskinen mottagit mycket beröm och positiva kommentarer samt ett totalt betyg på 86/100 poäng. Good Housekeeping Institute belyser framförallt modellens robusta design och skriver att det är en bra modell för allround-användning.

Ingen av expertkällorna lyfter fram någon större nackdel med KitchenAid 5K45SS Classic, men verkar dock vara överens om att den inte är speciellt bra på att blanda pannkakssmet och att de olika hastighetslägena är för snabba för vissa uppgifter.

Recension: En detaljerad recension av KitchenAid 5K45SS Classic

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,2 l
 • Kraft: 275 W
 • Antal tillbehör: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått (bxhxd): 23 x 36 x 36 cm
 • Vikt: 11 kg

Mångsidig köksassistent med flera funktioner
KitchenAid 5K45SS Classic är en klassisk maskin med en solid och robust metalldesign. Själva basen har dessutom en slät och rundad utformning vilket gör den enkel att torka av när den måste rengöras. Det är en mångsidig köksassistent som kan stå till tjänst med en mängd olika uppgifter i köket då den kan göra allt från att vispa och blanda till att mosa.

KitchenAid 5K45SS Classic kommer med en visp, en degkrok och en blandare, och kan därför användas till varierande uppgifter, bland annat till att knåda deg eller vispa grädde – blandaren är dessutom perfekt för att röra ihop tyngre smet till tårtor och liknande bakverk. Eftersom att alla löstagbara delar kan diskas i diskmaskin behöver du dessutom inte lägga tid på att diska allting för hand.

Flera hastighetsinställningar och rymlig skål
Motorn i KitchenAid 5K45SS Classic har en motoreffekt på 275 Watt, vilket är betydligt lägre än hos andra köksassistenter. Detta är dock inte nödvändigtvis en nackdel då motorn i den här maskinen är en effektiv Direct Drive-motor som arbetar med optimal prestanda, vilket gör att köksassistenten trots allt faktiskt kan användas till mer krävande uppgifter.

Eftersom att modellen har tio olika hastighetsinställningar kan man dessutom anpassa hastigheten efter den aktuella blandningen. Skålen till KitchenAid 5K45SS Classic rymmer 4,3 liter vilket är tillräckligt för att förbereda stora portioner till hela familjen på en gång.

Direkt drivsystem, planetarisk blandning och flexibelt uttag
När man köper KitchenAid 5K45SS Classic får man en köksassistent försedd med flera olika funktioner. Den har bland annat en planetarisk blandningsrörelse, ett flexibelt munstycke och ett direkt drivsystem. Tack vare det direkta drivsystemet arbetar köksassistenten både tyst och effektivt, och i kombination med den planetariska blandningen gör detta att alla ingredienser snabbt blandas ihop till en jämn och slät blandning. Det flexibla munstycket ökar maskinens användningsområden genom att göra det möjligt att använda över 15 olika tillbehör.

Vad säger användare och experter om KitchenAid 5K45SS Classic?

Efter att ha granskat recensioner från både experter och användare, har vi fått en klar bild av KitchenAid 5K45SS Classic köksassistent som ett kompetent och effektivt köksredskap. GoodHouseKeeping.com har tilldelat den titeln “mest prisvärda köksassistent från KitchenAid” och betonar dess robusta konstruktion och de konsekventa resultat den levererar i en mängd olika bakningsuppgifter, från kakor och vispad grädde till deg.

Ur användares synvinkel matchar köksassistentens kraftfulla natur expertens syn på dess robusthet. Användare har funnit att den är pålitlig för snabb och enkel degberedning för en mängd olika recept. Även om vikten kan vara en utmaning när man flyttar runt den i köket, kan denna aspekt ses som ett bevis på dess solida konstruktion och hållbarhet.

Mer om KitchenAid 5K45SS Classic

Specifikationer

 • Skålens volym: 4,2 l
 • Kraft: 275 W
 • Antal tillbehör: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Mått (bxhxd): 23 x 36 x 36 cm
 • Vikt: 11 kg

Kenwood KMX750 - effektiv och kraftfull köksassistent

Bästa köksassistent för krävande blandningsuppgifter

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bästa köp" enligt ExpertReviews som gav den ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check 5/5 stjärnor på Ideal Home
 • check Rekommenderas av TrustedReviews som gav den ett betyg på 5/5 stjärnor
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kenwood KMX750:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Unik blandningsfunktion som försiktigt sänker ingredienserna
 • Mycket effektiv och kraftfull motor
 • Skapar alltid ett jämnt och klumpfritt resultat

Konsumentmagasinets omdöme

Kenwood KMX750 är en mångsidig köksmaskin som kombinerar en retroinspirerad design med kraftfull prestanda. Med sin effektiva 1000W-motor är den utmärkt för en mängd olika kulinariska uppgifter, från att blanda deg till att vispa grädde. Den rymliga fem liter stora blandningsskålen i rostfritt stål har gott om kapacitet för att förbereda både små och stora mängder ingredienser. Det ergonomiska handtaget gör den enkel att hantera och den diskmaskinssäkra designen förenklar rengöringen. Mixern har sex hastighetsinställningar med en hastighetskontrollfunktion som ger exakt kontroll över mixningsprocessen för optimalt resultat.

KMX750 kan vara lite tung och det kan vara lite svårt att fästa stänkskyddet, men dessa mindre överväganden uppvägs av dess mångsidighet och övergripande prestanda. Vi anser att Kenwood KMX750 är ett utmärkt alternativ för individer eller familjer som letar efter en pålitlig och multifunktionell köksapparat med en touch av retrocharm.

Fördelar

 • Mångsidig modell
 • Enkel att styra tack vare reglagehjulet
 • Effektivt stänkskydd
 • Unik blandfunktion som försiktigt vänder ned ingredienserna
 • Levereras med flera olika tillbehör

Nackdelar

 • Ganska tung
 • Stänkskärmen kan vara svår att fästa

Kenwood KMX750 är kanske mest känd för sin retroinspirerade design, men modellen har även en kraftfull motoreffekt på 1 000 Watt som gör att den klarar av mer krävande uppgifter, och kan till exempel knåda kraftig deg utan några problem.

Recension: En detaljerad recension av Kenwood KMX750

Specifikationer

 • Skålens volym: 5 L
 • Kraft: 1000 W
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Antal tillbehör: 2
 • Mått (bxhxd): 24 x 35,5 x 38,5 cm
 • Vikt: 9,1 kg

Effektiv motor och stor skål
Kenwood KMX750 har en skål med en volym på fem liter, vilket innebär att man kan använda maskinen till alla tänkbara recept och maträtter samt både till små och stora satser.

Skålen är tillverkad av rostfritt stål och är utrustad med ett ergonomiskt handtag som gör den enkel att hantera och ställa på plats. Skålen kan dessutom diskas i diskmaskin om man inte vill lägga tid på att diska den för hand. Kenwood KMX750 har dessutom ett lock med ett extra stort doseringsrör som gör det enklare att addera ytterligare ingredienser i skålen – även när maskinen är igång.

Flera användningsområden och funktioner
Kenwood KMX750 är en mångsidig köksassistent som kan användas till en mängd olika uppgifter i köket. Maskinen kan till exempel hjälpa till med att blanda, vispa och knåda, och man kan därför arbeta med olika typer av degar, smeter, blandningar och vätskor i den.

Köksassistenten har sex olika hastighetsinställningar och en hastighetskontroll som låter användaren öka hastigheten efter behov med mjuka steg. Tack vare denna mjuka hastighetsjustering håller sig ingredienserna i skålen istället för att skvätta ut över hela köket. Med Kenwood KMX750 har du som användare alltid full kontroll över vilken hastighet som maskinen kör i, och man kan dessutom justera den när som helst.

Kenwood KMX750 är även utrustad med en speciell blandfunktion som försiktigt vänder ihop de olika ingredienserna, vilket kan vara väldigt praktiskt när man bakar sufflé och liknande efterrätter.

Säker och mångsidig köksassistent
Kenwood KMX750 levereras med en rad olika tillbehör som kan komma till användning i köket, bland annat en degkrok, en visp och en K-visp, och som alla kan diskas i diskmaskin. Man kan även köpa till ytterligare tillbehör som inte ingår med själva maskinen, till exempel en köttkvarn eller en pastamaskin. Slutligen har Kenwood KMX750 en funktion som automatiskt stänger av maskinen om man lyfter upp huvudet där skålverktygen sitter.

Vad säger användare och experter om Kenwood KMX750?

Olika expertwebbplatser, inklusive IdealHome.co.uk, har givit den höga betyg och berömmer den för dess utmärkta värde och användarvänliga design. Den har erkänts för att konsekvent leverera bra resultat i både kakbakning och degberedning.

Användare delar detta positiva perspektiv och citerar ofta att Kenwood KMX750 är prisvärd, särskilt jämfört med andra mixers på marknaden. En särskilt uppskattad funktion är den långsamma starten, som användare tycker är otroligt användbar för att förhindra spill och röra från pulverformiga ingredienser. Dessutom har degkroken berömts för sin effektivitet, med användare som rapporterar att den producerar en perfekt elastisk bröddeg.

Mer om Kenwood KMX750

Specifikationer

 • Skålens volym: 5 L
 • Kraft: 1000 W
 • Antal hastighetsinställningar: 6
 • Antal tillbehör: 2
 • Mått (bxhxd): 24 x 35,5 x 38,5 cm
 • Vikt: 9,1 kg
Läs mer om Kenwood KMX750

Electrolux EKM6000 - köksassistent med integrerat LED-ljus

Mest användarvänliga köksassistent

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bra köp" enligt norska Tek.no

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux EKM6000:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Praktiskt lyftsystem för skålen
 • Utrustad med integrerat LED-ljus
 • Programmerbar timer med AssistentPRo

Fördelar

 • Stor kapacitet
 • Skål och tillbehör tål att diskas i diskmaskin
 • Enkel att både använda och underhålla
 • Olika hastighetsinställningar och pulsfunktion

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Hög ljudnivå vid användning

Electrolux EKM6000 har granskats av norska experter från Tek.no i ett omfattande test av flera olika köksassistenter som ansåg att den här modellen var ett en utmärkt produkt. De berömmer bland annat köksassistentens design, dess stabila konstruktion samt att den presterar bra både när det gäller att blanda ingredienser och att knåda en bulldeg.

Experterna från Tek.no nämner inte särskilt många nackdelar med Electrolux EKM6000, men de uppmärksammar dock sina läsare om att maskinen skulle ha kunnat vara något mer kraftfull. Samtidigt förklarar de att detta inte egentligen inte är ett avgörande problem eftersom att maskinen fortfarande kan hantera en mängd olika uppgifter i köket.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux EKM6000

Specifikationer

 • Kraft: 1200 W
 • Skålens volym: 5,7 L
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Antal tillbehör: 3
 • Vikt: 9,3 kg
 • Mått (bxhxd): 29,4 x 40,5 x 41,9 cm

Electrolux EKM6000 är en köksassistent som kan hjälpa till med flera olika uppgifter i köket; modellen kan nämligen både röra, vispa, knåda och blanda. Den kan därför stå till tjänst med allt från att vispa ägg och grädde till att knåda en seg bröddeg.

Trots att Electrolux EKM6000 är försedd med flera användbara och praktiska funktioner, är den relativt  billig jämfört med många andra modeller. Detta är något experterna är väldigt tacksamma över då det faktiskt är en mycket funktionell och högkvalitativ maskin som inte heller har färre tillbehör.

Electrolux EKM6000 levereras med en blandspade, en degkrok och en visp vilket möjliggör dess många användningsområden. Om man vill utveckla dessa ytterligare bör man även vara medveten om att man kan köpa till fler tillbehör separat för att till exempel kunna mixa, hacka eller riva.

Electrolux EKM6000 har tio olika hastighetslägen samt en pulsfunktion, vilket innebär att du alltid kan anpassa hastigheten till den aktuella blandningen. Modellen är även utrustad med en integrerad LED-belysning som lyser upp skålen när maskinen är igång vilket gör det möjligt för användaren att hålla koll på hela processen. Skålen har en kapacitet på 5,7 liter och rymmer därmed stora mängder ingredienser.

Electrolux EKM6000 är en kraftfull köksassistent med en motoreffekt på 1 200 watt; maskinen är alltså tillräckligt stark för att även klara av tyngre uppgifter, vilket experterna från Tek.no också uppmärksammade då de påpekade att den knådar en seg bulldeg utan problem.

Vad säger experter om Electrolux EKM6000?

Experterna från Tek.no tycker framförallt bra om användarvänligheten hos den här köksassistenten och skriver att den är väldigt enkel att hantera när man väl har kommit igång med den. Tek.no är dessutom otroligt positiva till maskinens timer som de ger användaren en bättre överblick av hela processen. Med timern kan man nämligen ställa in hur länge maskinen ska arbeta, samt kontrollera hur länge den redan har varit igång.

Tek.no är också förtjusta i Electrolux EKM6000s design som de beskriver som både cool och läcker – och som kommer att passa in hemma hos de allra flesta. Experterna nämner även att köksassistenten är väldigt robust samt att den står stadigt på köksbänken, och att man tack vare detta inte behöver hålla fast maskinen när den är i drift.

Slutligen är de väl värt att notera att alla löstagbara komponenter tål att diskas i diskmaskin samt att maskinens basen endast behöver torkas av med en fuktig trasa efter varje användning.

Mer om Electrolux EKM6000

Specifikationer

 • Kraft: 1200 W
 • Skålens volym: 5,7 L
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Antal tillbehör: 3
 • Vikt: 9,3 kg
 • Mått (bxhxd): 29,4 x 40,5 x 41,9 cm

FAQ

Vilken köksassistent är bäst?
Det finns inget enkelt svar gällande vilken köksassistent som är bäst eftersom alla har olika behov och preferenser när det gäller matlagning och bakning. Det är därför viktigt att välja en modell som passar dina behov och din budget. En bra köksassistent bör ha tillräckligt med kraft och kapacitet för att hantera de typer av matlagning och bakning som du vill utföra, men det är också viktigt att ta hänsyn till vilka material den är tillverkad av samt om den är enkel att rengöra och underhålla. Har du ingen koll alls på vilken köksassistent som du kan tänkas dra nytta av, kan vi verkligen rekommendera KitchenAid Artisan 125.
Hur har man testat köksassistenterna?
Köksassistenterna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att vispa, röra och knåda. Experterna har även tittat på maskinernas kvalitet, användarvänlighet, ljudnivå och energiförbrukning.
Hur väljer jag rätt köksassistent?
För att hitta en modell som passar dina behov bör du först och främst fundera på maskinens kapacitet, storlek och vikt. Därefter bör du även ta hänsyn till dess motoreffekt, funktioner och tillbehör.

Tips och råd när du ska köpa en köksassistent

Det finns ganska stora prisskillnader mellan olika köksassistenter. Många av de tester vi har tagit del av visar dock att du som utgångspunkt bör undvika de allt för billiga modellerna, speciellt om maskinen ska kunna hantera större mängder deg och andra mer avancerade uppgifter.

Detta bör du vara uppmärksam på

Det första många uppmärksammar när de ska köpa en ny köksassistent är maskinens motorkraft, det vill säga motorns Watt-antal – något som inte nödvändigtvis motsvarar maskinens kvalitet. Testarna visar faktiskt att det i princip inte finns något sammanhang mellan motorkraften och köksassistentens kraft i praktiken; en motor på 500 Watt kan i vissa fall hantera en större deg bättre än en motor på 1 500 Watt.

En faktor som du däremot bör ta hänsyn till är maskinens ljudnivå. De olika modellerna på marknaden skiljer sig nämligen markant när de gäller deras bullernivå – något som inte heller nödvändigtvis har med deras motorkraft att göra. Ett bra exempel är den kraftfulla Varimixer Teddy W5A som har en mycket stark motor, men som samtidigt hör till en av de mest ljudlösa modellerna i vårt test.

Extra utrustning

Det finns självklart också stor skillnad på hur mycket extrautrustning som följer med – och hur mycket av detta som eventuellt kan köpas till separat. Tänka på att du betalar extra för maskinens tillbehör, och om du inte kommer att använda det är det egentligen bättre att investera i en simpel modell utan extra tillbehör. Är du däremot ute efter en mycket mångsidig maskin som du kan använda till många användningsområden, bör du istället investera i en modell där extrautrustningen följer med eller kan köpas till separat senare.

Maskinens vikt

En annan viktig parameter, som många tenderar att glömma bort, är köksassistentens vikt. Det finns faktiskt många fördelar med en tung maskin, eftersom den står mer stabilt på köksbänken när man till exempel arbetar med en större deg. En lättare maskin har tendens att hoppa och ramla ner från arbetsytan, vilket kan orsaka skador på både maskinen och ditt hushåll. Har du behov av att förvara maskinen i ett skåp eller en låda efter användningen kan det däremot vara en fördel om den inte är allt för tung.

Recept för köksassistenter

Om du behöver inspiration för att komma igång med din nya köksassistent har vi nedan samlat ett par smarriga och enkla recept som du kan prova.

Deg till pitabröd

Cirka 12 st.

Ingredienser:

 • 300 g vetemjöl
 • 150 g grahamsmjöl
 • 3 dl kallt vatten
 • 15 g jäst
 • 4 g salt
 • 18 g olivolja

Gör så här:

 1. Häll vetemjöl, vatten, jäst, salt och hälften av grahamsmjölet i köksassistentens skål.
 2. Rör ihop och knåda det sedan till en smidig deg.
 3. Tillsätt olivolja och resten av grahamsmjölet.
 4. Knåda degen tills den blir fast.
 5. Ta upp degen ur skålen och forma 12 pitabröd.
 6. Låt degklumparna jäsa i 40 minuter.
 7. Värm ugnen till 225-250 °C.
 8. Kavla ut degklumparna till pitabröd och sätt in dem i ugnen.
 9. Grädda pitabröden i ca 4-5 minuter.

Kanelbullar med marsipan och päron

Cirka 16 st.

Ingredienser:
Deg:

 • 3 dl mjölk
 • 20 g jäst
 • ½ tsk salt
 • 1 msk socker
 • 1 ägg
 • 500 g mjöl
 • 50 g smör

 

Marsipan- och päronfyllning:

 • 1 stort päron
 • 125-150 g marsipan
 • 100 g socker eller farinsocker
 • 150 g smör
 • 3-4 msk kanel

 

Gör så här:

 1. Blanda mjölk och jäst och värm upp det i en kastrull.
 2. Tillsätt salt, ägg och socker och rör sedan ner mjölet lite i taget.
 3. Tillsätt smör och blanda ordentligt.
 4. Häll över blandningen i din köksassistent och knåda degen.
 5. Låt degen stå i kylskåpet i 24 timmar.
 6. Ta ut degen nästa dag och låt den stå i 1-2 timmar.
 7. Kavla ut degen.
 8. Förbered fyllningen genom att vispa ihop smör, socker och kanel.
 9. Riv päronet och marsipanen och rör sedan ner det i blandningen.
 10. Fördela fyllningen på degen och rulla ihop den längs med långsidan.
 11. Skär bullarna med en kniv.
 12. Värm ugnen till 180 °C med varmluft och grädda bullarna i 20 minuter.

Hemmagjorda müslibröd

Cirka 12-14 st.

Ingredienser:

 • 5 dl vatten
 • 15 g jäst
 • 1 ägg
 • 1 msk socker
 • 1,5 dl yoghurt (valfri sort)
 • 4 dl müsli
 • 1 tsk kardemumma
 • 2 dl fullkornsmjöl
 • 2 dl durumvetemjöl

Om du vill kan du även tillsätta torkad frukt, bär eller nötter i bröden.

Gör så här:

 1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt yoghurt, ägg, socker, kardemumma och müsli.
 2. Rör ner nötter, frukt eller bär i blandningen om så önskas.
 3. Tillsätt båda mjölsorterna.
 4. Knåda hela degen i din köksassistent tills den är färdigknådad.
 5. Sätt degen i en skål och ställ in den i kylskåpet i 24 timmar.
 6. Ta ut degen ur kylskåpet dagen efter och forma 12-14 portionsbröd.
 7. Lägg upp bröden på en plåt och låt dem vila i 40 minuter.
 8. Grädda bröden i ugnen på 225 °C i 20 minuter.

Chokladkaka

Cirka 8-10 bitar

Ingredienser:

 • 180 g mjöl
 • 100 g farinsocker
 • 100 g socker
 • 150 g smör
 • 2 stora eller 3 små ägg
 • 1 ½ dl mjölk
 • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
 • 50 g kakao
 • 1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

 1. Värm ugnen till 175 °C.
 2. Rör ihop alla ingredienser i din köksassistent tills smeten är slät och smidig. Ingredienserna kan även tillsättas var för sig om man föredrar det.
 3. Ta fram en springform och smörj in den med smör eller olja. Det fungerar även att sätta bakplåtspapper i formens botten.
 4. Häll upp kaksmeten i formen.
 5. Grädda kakan i ugnen i cirka 40 minuter på 175 °C.
 6. När kakan är färdig ska den vara mjuk och fluffig. Kakan kan serveras både ljummen och kall.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta