Köksmaskin Test – Hitta de bästa köksmaskiner här – Bäst i Test Guide

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Bäst i Test Guide 2021 – I denna artikel går vi igenom en rad oberoende tester av köksmaskiner, från ledande testmagasin och tidningar. Denna artikel har samlat de maskiner som har fått de bästa rekommendationerna. Efter genomgången av alla modeller var för sig, så kommer vi med ett par råd inför valet av köksmaskin. Sist i artikeln hittar du dessutom en översikt över de tester vi har använt, så att du själv läsa vidare om du är intresserad.

Vi på konsumentmagasinet.se hoppas vår genomgång av köksmaskiner kommer att göra det enkelt och ge dig som läsare bättre överblick över vilka köksmaskiner som är de bästa på marknaden.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium – Test vinnande köksmaskin

Konsumentmagasinets rekommendation

Testvinnare hos den norska tekniktidningen Tek.no 
6 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk
Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

Märket Kenwood är kända för att tillverka solida och robusta köksmaskiner som är effektiva i köket, och enligt experter från Tek.no och Gastromand.dk är modellen Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium inget undantag från detta.

Den norska tekniktidningen Tek.no och den danska hemsidan Gastromand.dk är nämligen förtjusta i den här köksmaskinen från Kenwood, och experterna har gett den 6 av 6 stjärnor samt utsett modellen till testvinnare. Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium har en kraftfull motor och flera olika funktioner som passar bra i de flesta hushåll.

Kraftfull köksmaskin

Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium är en kraftfull köksmaskin med en motor på hela 1700 watt, och den är därmed stark nog för att klara av att knåda och röra om en mängd olika blandningar. Den här modellen väger 10,4 kg och är därmed lite tyngre än många andra köksmaskiner på marknaden. Maskinen har en degkapacitet på 2,56 liter, och man kan alltså knåda mycket deg åt gången. Det går även att knåda mindre degar, men om man måste göra en större mängd skriver både Tek.no och Gastromand.dk att Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium klarar detta utan problem.

Fördelen med Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium är att maskinen enkelt kan röra om tjocka och tunga degar. Maskinen har även en speciell degkrok som gör att det går både lättare och snabbare att knåda eller röra om tunga och tjocka degar och blandningar.

Även om maskinens storlek kan ses som en nackdel verkar båda experterna överens om att den bara är en fördel. Vikten gör nämligen att man har möjlighet att använda maskinen till precis den typ av degar som man vill göra.

LED-belysning och stänkskydd 

Båda experterna skriver att den här modellen är ganska dyr, och detta är en av de få nackdelarna som experterna kan hitta hos maskinen. Utöver en kraftfull motor får man dock även smarta funktioner för priset, och dessa kan underlätta hela processen en aning.

Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium har stänkskydd och LED-belysning. LED-belysningen gör att man kan följa med i hela processen, medan stänkskyddet ser till att man alltid är skyddad mot stänk när man använder maskinen.

När man köper den här köksmaskinen ingår det en flexi beater, en K-visp, en degkrok och en skål.

Du kan även läsa vår artikel om Kenwood köksmaskiner där vi har samlat alla modeller som rekommenderas av experter.  

Utvalda fördelar medKenwood KVL8320S Chef XL Titanium:
Fungerar bra för tunga och tjocka degar
Kraftfull motor på 1700 Watt
Stänkskydd
LED-belysning
Flera olika delar ingår


SMEG Köksassistent – Köksmaskinen som ger mest för pengarna

Bäst för priset

Rekommenderas av det brittiska teknikmagasinet T3.com 
4,5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com 
7 av 10 stjärnor hos den brittiska tidningen The Telegraph  
77 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute
SMEG Köksassistent

SMEG köksassistent är en gedigen och robust köksmaskin som kan blanda ihop mängder av ingredienser. Maskinen har en motor på 800 watt samt en automatisk säkerhetsfunktion som gör att motorarmen stannar på en gång vid överbelastning.

Experterna som har granskat den här köksmaskinen verkar överens om att SMEG köksassistent fungerar bäst med mindre blandningar, och de säger att detta är maskinens starkaste sida.

Säkerhetsstopp och 10 hastighetslägen 

Den här modellen från SMEG har en klassisk och snygg design, och enligt experterna kan maskinen passa in på köksbänken hemma hos de allra flesta.

Testmagasinet Trustedreviews.com är förtjusta i köksmaskinens retro design, som de säger är ett “must-have” för SMEG-fans. Detta är även något som experterna från brittiska Good Housekeeping Institute håller med om.

Med tio olika hastigheter och en effekt på 800 watt klarar den här köksmaskinen av flera olika typer av degar. Det brittiska teknikmagasinet T3.com tycker om SMEG köksassistent, och de skriver att den är kraftfull och packad med “power”.

Maskinen har en skål i rostfritt stål med en kapacitet på 4,8 liter, och experterna från Good Housekeeping Institute är väldigt glada över att man kan spara tid på rengöringen genom att köra skålen i diskmaskinen.

Den här modellen är även försedd med gummitassar som gör att maskinen står stabilt på köksbänken.

SMEG köksassistent är designad med ett automatiskt säkerhetsstopp som aktiveras om motorarmen lyfts upp eller om motorn överbelastas.

Man kan även rulla upp sladden under maskinen, och den kan därmed snabbt och enkelt stoppas undan.

Bra på att vispa 

SMEG köksassistent levereras med både en degkrok, ett plastlock och två olika sorters vispar – en i rostfritt stål och en i aluminium.

Enligt experterna från den brittiska tidningen The Telegraph kan man därför vispa ihop många olika blandningar, och maskinen är därför ett bra alternativ om man vill röra ihop lätta och luftiga blandningar.

The Telegraph skriver dock att maskinens automatiska säkerhetsstopp gör det svårt att röra ihop tjockare och tyngre degar.

Utvalda fördelar medSMEG Köksassistent:
10 hastigheter
Motor på 800 watt
Skålkapacitet på 4,8 liter
4 olika delar ingår
Automatiskt säkerhetsstopp vid överbelastning samt när motorarmen lyfts


Varimixer Teddy W5A – En exklusiv köksmaskin

Premiumval

  Testvinnare hos Tænk.dk
Varimixer-Teddy-W5A

.
Med en vikt på hela 16 kilo, så är Varimixer Teddy från danska Bjørn den tyngsta köksmaskinen för privat användning på marknaden. Företaget producerar i vanliga fall maskiner för industrier, men denna modell är tänkt för privata konsumenter. Priset är något högre än för de genomsnittliga köksmaskinerna, men industrikvaliteten kostar lite extra, såklart.

Testpanelen hos det danska konsumentmagasinet Tænk.dk ger absoluta toppbetyg för dess överlägsna kvalitetsintryck. De är också mycket imponerade med maskinens låga ljud, även vid hög hastighet. Vikten gör att maskinen står säkert och stabilt på köksbänken, även om detta inte är någon maskin man går och flyttar på för mycket. Detta gör den välanpassad till hushållsarbete där man använder köksmaskinen ofta.

Stark köksmaskin utan icke-nödvändiga tillbehör

Varimixer Teddy W5A är skräddarsydd för att knåda, välta och vispa, och det medföljer ingen extrautrustning för de mer sekundära behoven. I gengäld klarar den de primära uppgifter riktigt bra, och speciellt knådning av tyngre degar får absolut toppbetyg. Här klarar maskinen ända upp till 2,5 kilo utan problem.

Lite överraskande är det dock att motorn är energisnål, med en förbrukning på endast 500W – utan att behöva anstränga sig något märkvärdigt. Tillbehöret är i rostfritt stål, så att alla delarna kan utan problem köras i diskmaskinen. Testpanelet hos Tænk.dk hyllar också maskinen för att den kan styras från två sidor, för att den är utrustad med avtagbar sladd och att det kan böjas lågt ner till skålen, där det blir möjligt att bevara födoämnen direkt i skålen.

Därför rekommenderas Varimixer Teddy W5A:
Dansk industrikvalitet
Tung och stabil konstruktion
Alla delar kan diskas i diskmaskinen
Mycket tyst i drift
Kraftig, men energisnål motor


Sage Bakery Boss

4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com 
”Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin 
88 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute 
Testvinnare hos det brittiska teknikmagasinet T3.com 
8 av 10 stjärnor hos den brittiska tidningen The Telegraph

Sage Bakery Boss

.
Köksmaskinen Sage Bakery Boss är populär bland experter, och den har fått utmärkta recensioner hos fem olika expertkällor som har provat och bedömt maskinen.

Englands största testmagasin, Which.co.uk, har till exempel utsett Sage Bakery Boss till ”Best Buy”, och det brittiska teknikmagasinet T3.com har korat modellen till testvinnare.

Experterna har bland annat granskat hur bra den här modellen är på att blanda ingredienser, hur användarvänlig den är samt hur lätt den är att rengöra, men de har även undersökt designen och ett antal andra punkter.

Alla experter kommer fram till samma slutsats, nämligen att Sage Bakery Boss är en bra köksmaskin som kan passa in hemma hos de allra flesta.

Experterna verkar även överens om att den här köksmaskinen är perfekt när man bakar, och teknikmagasinet T3.com förklarar att maskinen rör ihop en utmärkt kaksmet.

Ingen av experterna hittar några direkta nackdelar med den här modellen, och det enda de tycker att man ska tänka på är att maskinen tillhör en högre prisklass.  

Två skålar och en kraftfull motor på 1200 watt 

Sage Bakery Boss är en köksmaskin med många hästkrafter. Den här modellen har nämligen en motor på 1200 watt, vilket innebär att maskinen snabbt och enkelt kan blanda ihop även tunga degar utan att blandningen blir klumpig eller ojämn.

Sage Bakery Boss är dessutom mångsidig och praktisk, och man kan välja mellan två olika skålar.

Det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com tycker särskilt bra om valmöjligheten och flexibiliteten som de två skålarna ger. Den ena skålen är en glasskål på 4,8 liter, och den andra skålen är något mindre med en kapacitet på 3,8 liter.

Den här modellen levereras med en degkrok som kan knåda deg, men Sage Bakery Boss kan även användas till att blanda och vispa eftersom att det även ingår en visp och två K-spadar.

Sage Bakery Boss är dessutom utrustad med en timer som kan användas om man inte vill stå och övervaka köksmaskinen hela tiden. Man kan därmed ta hand om andra uppgifter under tiden som den arbetar.

Klassisk design, justerbar hastighet och inbyggd belysning 

Sage Bakery Boss är designad i en klassisk stil med fokus på detaljer och rena linjer, och den här modellen passar därför in i de allra flesta kök.

Köksmaskinen styrs enkelt från sidan, och där kan man välja precis rätt hastighet. Sage Bakery Boss har nämligen en justerbar hastighet som underlättar hastighetsändringar oavsett om man knådar deg, vispar eller blandar.

Den här modellen har även en inbyggd belysning som automatiskt tänds när maskinen startar. Testmagasinet Which.co.uk skriver att detta är en utmärkt funktion som ger användaren möjlighet att följa med i processen.

Utvalda fördelar medSage Bakery Boss:
Kraftfullmotor på 1200 watt
TvåK-spadar, degkrok och visp ingår
Två olika skålar ingår
Justerbar hastighet
Timer och inbyggd belysning


Bosch MUM54A00

Billig köksmaskin

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk


bosch mum54a00

 

Köksmaskinen Bosch MUM54A00 har granskats av det danska konsumentrådet Tænk, och att de tycker bra om den här modellen märks tydligt i deras bedömning. Tænk utser nämligen modellen till testvinnare i en av sina undersökningar och motiverar detta med att maskinen har bra funktioner samt att den är både användarvänlig och lätt att hantera.

Experterna från det danska konsumentrådet tycker otroligt bra om maskinens användbarhet, men de uppmärksammar även konsumenterna på att den här modellen är något mindre än många andra köksmaskiner. Den är därför inte ett optimalt alternativ för alla familjer, men den kan däremot vara helt perfekt för dig som vill ha en lite mindre köksmaskin.

Multifunktionell köksmaskin med flera hastighetslägen

Bosch MUM54A00 är en mångsidig och flexibel modell som kan användas till en mängd olika uppgifter i köket, och man kan därför säga att det här är en multifunktionell köksmaskin. Maskinen kan bland annat vispa, knåda och blanda ihop olika ingredienser.

Den här modellen är en praktisk hjälpreda i köket och har dessutom sju olika hastighetslägen. Man kan därför anpassa hastigheten till de aktuella ingredienserna, och hastigheten kan dessutom både höjas och sänkas under tiden som man använder maskinen.

Bosch MUM54A00 har en rostfri skål med en kapacitet på 3,9 liter, och den rymmer därmed något mindre än många andra modeller. Även om den här modellen har en mindre skål kan den dock fortfarande användas av både små och normalstora familjer.

Praktiska funktioner

Bosch MUM54A00 har flera praktiska funktioner som kan vara till hjälp när man lagar mat och bakar. Köksmaskinen har till exempel en multifunktionsarm samt en funktion som Bosch kallar för 3D Planetary Mixing.

Multifunktionsarmen gör att det går både snabbare och lättare att montera och ta lös olika tillbehör. När man vill byta tillbehör behöver man nämligen bara trycka på en knapp för att lyfta upp armen, och sedan är det bara att montera det verktyg man vill använda.

3D Planetary Mixing bidrar dock med något helt annat. Den här funktionen gör nämligen att vispen rör sig i olika riktningar samtidigt som den roterar runt sin egen axel, och denna blandningsrörelse gör att maskinen kan vispa och blanda ingredienserna så effektivt som möjligt.

När man köper Bosch MUM54A00 ingår det flera olika tillbehör, nämligen en grovvisp, en ballongvisp, en degkrok samt en väska för alla tillbehör. Om man vill samla alla tillbehör på ett och samma ställe kan man alltså använda väskan som följer med maskinen.

Effektiv motor med Multi Motion Drive

Bosch MUM54A00 har en Multi Motion Drive-motor med en effekt på 900 watt. Eftersom att motorn får hjälp av Multi Motion Drive-funktionen är den kraftfull och effektiv trots den lägre motoreffekten, och den här köksmaskinen kan därmed utan problem användas till mer krävande uppgifter.

Köksmaskinen har även ett säkerhetslås som gör att skålen kan låsas fast. Alla delar måste dessutom vara korrekt monterade för att maskinen överhuvudtaget ska kunna starta.

Bosch MUM54A00 har även halksäkra gummifötter som ser till att basen inte glider runt på bänken när man använder maskinen.

Utvalda fördelar med Bosch MUM54A00:
Multifunktionell köksmaskin
Sju hastighetslägen
Mindre modell (för familjer som vill ha en lite mindre köksmaskin)
Säkerhetslås och gummifötter
Med multifunktionsarm och 3D Planetary Mixing


Kenwood Chef XL KVL4100S

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

Kenwood Chef XL KVL4100S

 

 

Köksmaskinen Kenwood Chef XL KVL4100S har granskats av det danska konsumentrådet Tænk. Modellen klarade sig bra i undersökningen, och eftersom att den presterade bra på alla testpunkter blev den en av testvinnarna hos det danska konsumentrådet.

Experterna framhäver framförallt modellens skålkapacitet, men de berömmer även maskinen för att vara relativt tystgående och berättar att den klarar av de flesta uppgifterna helt perfekt.

Det danska konsumentrådet Tænk nämner inte särskilt många nackdelar med Kenwood Chef XL KVL4100S. De anmärker egentligen mest på att maskinen inte är lika bra på att röra ihop kak- och pannkakssmet som den är på att till exempel vispa äggvitor och knåda bröddeg.

Justerbar hastighet och hög prestanda

Eftersom att Kenwood Chef XL KVL4100S har en justerbar hastighet kan man alltid anpassa tempot till de aktuella ingredienserna för att få både bättre och jämnare resultat.

Kenwood Chef XL KVL4100S har dessutom ett turboläge som snabbt och enkelt hanterar hårdare ingredienser.

Den här köksmaskinen har en hög prestanda med en motoreffekt på 1200 watt och klarar därför av det mesta. Maskinen kan därmed även hantera tyngre och mer krävande uppgifter.

Kenwood Chef XL KVL4100S har dessutom tre olika uttag som gör maskinen både mångsidig och flexibel.

Extra stor skål och massor av tillbehör

När man köper Kenwood Chef XL KVL4100S får man massor av tillbehör. Det finns nämligen över 20 olika tillbehör till den här maskinen, och dessa kan användas till allt från såser till kött. Vissa av dessa tillbehör måste dock köpas separat, och alla ingår alltså inte när man köper maskinen.

Man kan till exempel köpa en K-visp, en visp och en degkrok, men även mycket annat.

Kenwood Chef XL KVL4100S har en extra stor skål i rostfritt stål. Skålen har en kapacitet på 6,7 liter och rymmer därmed tillräckligt mycket för att man ska kunna göra extra stora portioner till hela familjen och några gäster.

Flera praktiska funktioner

Kenwood Chef XL KVL4100S är en praktisk köksmaskin med flera användbara funktioner. Maskinen har bland annat ett stänkskydd samt en nyckel som kan användas för att justera höjden på vispen eller degkroken.

Stänkskyddet minimerar risken för spill och håller köket rent genom att hindra de olika ingredienserna från att sprätta ut ur skålen.

Det går dessutom att justera höjden på vispen eller degkroken om de inte sitter riktigt rätt i förhållande till ingredienserna. Man justerar enkelt verktyget med hjälp av en nyckel som följer med maskinen.

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL KVL4100S:
Stänkskydd ingår
Justerbar höjd för visp och degkrok
Justerbar hastighet
Extra stor skål i rostfritt stål
Motoreffekt på 1200 watt
Turbofunktion


KitchenAid Artisan 125

5 av 6 stjärnor hos den norska tidningen Klikk.no 
4 av 6 stjärnor hos danska Søndagsavisen

KitchenAid Artisan 125

KitchenAid är kända för sina högkvalitativa köksmaskiner som passar in i de flesta hem, och KitchenAid Artisan 125 har recenserats av experter från både Danmark och Norge. Den norska tidningen Klikk.no gav köksmaskinen 5 av 6 stjärnor, och hos danska Søndagsavisen fick maskinen ett betyg på 4 av 6 stjärnor.

Båda experterna har provat alla funktioner på maskinen, och de verkar överens om att KitchenAid Artisan 125 är lätt att använda samt att modellen kommer med många användbara tillbehör.

Den här modellen finns i flera olika färger, så man har goda förutsättningar att hitta just den färg som passar in i köket där hemma.

Eftersom att den här modellen är stor och tung kan det även vara svårt att ställa in den i ett köksskåp, och det är därför bäst att låta den stå framme på köksbänken.

En stark maskin som vispar bra 

KitchenAid Artisan 125 har en motor på 300 watt. Man ska dock inte låta sig luras av den låga effekten, för experterna berättar att maskinen fortfarande levererar ett bra resultat.

Man kan göra många olika blandningar med KitchenAid Artisan 125, men den fungerar allra bäst när något ska vispas.

Experterna från Klikk.no är imponerade av hur bra maskinen vispar, och de skriver att den både vispar snabbt och ger ett bra resultat.

Experterna från Søndagsavisen håller med om detta och beskriver maskinen på följande vis: “Trots en mycket låg effekt är maskinen stark och levererar ett bra resultat.”

De två testpanelerna tycker alltså att KitchenAid Artisan 125 levererar ett bra resultat, och de anser även att materialen verkar vara av bra kvalitet.

Degkapacitet på 4,8 liter och 10 olika hastigheter 

Den här modellen har tio olika hastighetslägen, och man kan därmed anpassa hastigheten till degen eller blandningen som ska knådas eller röras om. Med KitchenAid Artisan 125 kan man göra både mindre och större satser deg eller smet.

Degkapaciteten är på 4,8 liter, och man kan därmed göra större satser. Om man vill kan man även köpa massor av utrustning och tillbehör till den här modellen, men eftersom att det redan ingår en del tillbehör när man köper maskinen är det inte nödvändigt.

KitchenAid Artisan 125 är en av marknadens dyrare köksmaskiner, men detta är även en av de enda nackdelarna som experterna kan hitta hos den här modellen.

Experterna från Søndagsavisen nämner även att man bör vara medveten om att maskinen väger en hel del. Med en vikt på 11,2 kg är den nämligen ganska tung, och de skriver att maskinen därför kan vara lite besvärlig att rengöra.

Utvalda fördelar medKitchenaid Artisan 125:
Bra på att vispa
Degkapacitet på 4,8 liter
10 olika hastigheter
Enkel att använda
Finns i flera olika färger


KitchenAid 5K45SS Classic

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
86 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SS Classic

 

KitchenAid 5K45SS Classic har granskats av experter från det danska konsumentrådet Tænk och den brittiska sajten Good Housekeeping Institute.

Maskinen får mycket beröm och positiva kommentarer från båda expertkällorna, och modellen utses till testvinnare hos Tænk och får ett betyg på 86 av 100 poäng hos Good Housekeeping Institute.

Det danska konsumentrådet Tænk tycker bäst om maskinens användarvänlighet och förmåga att vispa äggvitor och grädde. Good Housekeeping Institute framhäver istället modellens robusta design och skriver att den är bra “all-round”.

Ingen av expertkällorna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. De verkar dock överens om att den inte är särskilt bra på att röra ihop pannkakssmet och att de olika hastighetslägena är för snabba för vissa uppgifter.

Mångsidig köksmaskin med flera funktioner

KitchenAid 5K45SS Classic är en klassisk maskin med en solid och robust metalldesign. Själva basen har dessutom en slät och rundad utformning och är därför lätt att torka av när den måste rengöras.

Det här är en mångsidig köksmaskin som kan hjälpa till med en mängd olika uppgifter i köket. Den kan till exempel röra, vispa, blanda och mosa.

KitchenAid 5K45SS Classic har nämligen både en visp, en degkrok och en flatblandare. Maskinen kan därför bland annat knåda deg och vispa grädde, och flatblandaren är perfekt för röra ihop tyngre smet till tårtor och liknande.

Eftersom att alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen behöver man dessutom inte slösa tid på att diska allting för hand.

Flera hastighetslägen och rymlig skål

Motorn i KitchenAid 5K45SS Classic har en motoreffekt på 275 watt, vilket är ganska mycket mindre än effekten hos andra köksmaskiner. Motorn i den här maskinen är dock en effektiv Direct Drive-motor som arbetar optimalt, och köksmaskinen kan därför ändå användas till mer krävande uppgifter.

Eftersom att modellen har tio olika hastighetslägen kan man dessutom anpassa hastigheten till den aktuella uppgiften och ingredienserna som används.

När man använder köksmaskinen placerar man ingredienserna i en skål, och eftersom att skålen till KitchenAid 5K45SS Classic rymmer 4,3 liter kan man utan problem göra stora portioner till hela familjen på en gång.

Direkt drivsystem, planetarisk blandning och flexibelt uttag

När man köper KitchenAid 5K45SS Classic får man en köksmaskin med flera olika funktioner. Den har bland annat en planetarisk blandningsrörelse, ett flexibelt uttag och ett direkt drivsystem.

Tack vare det direkta drivsystemet arbetar köksmaskinen både tyst och effektivt, och i kombination med den planetariska blandningen gör detta att alla ingredienser snabbt blandas ihop till en jämn blandning.

KitchenAid 5K45SS Classic har även ett flexibelt uttag som ökar maskinens användningsområden genom att göra det möjligt att använda mer än 15 olika tillbehör.

Utvalda fördelar med KitchenAid 5K45SS Classic:
Flexibelt uttag
Planetarisk blandning
Direkt drivsystem
Direct Drive-motor
Tio olika hastighetslägen
Rymlig skål på 4,3 liter

 


Kenwood Chef KVC3170S

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

Kenwood Chef KVC3170S

Kenwood Chef KVC3170S har granskats i ett test av flera olika köksmaskiner hos det danska konsumentrådet Tænk. Modellen klarar sig bra i undersökningen och utnämns till testvinnare av experterna.

I undersökningen bedömde experterna användarvänligheten, designen, användbarheten och prestandan hos samtliga modeller. Det danska konsumentrådet tycker framförallt bra om prestandan och de olika användningsmöjligheterna med den här maskinen.

Kenwood Chef KVC3170S klarar sig faktiskt överlag bra på alla testpunkter. De danska experterna är dock inte särskilt nöjda med maskinens ljudnivå. De skriver nämligen att den väsnas en hel del när man använder den.

Köksmaskin med flera funktioner

Kenwood Chef KVC3170S har flera olika funktioner, och med hjälp av olika tillbehör kan man till exempel använda maskinen för att blanda, mosa, vispa och röra.

När man köper Kenwood Chef KVC3170S ingår det totalt 20 olika tillbehör som gör det möjligt att förbereda en mängd olika rätter. Man får till exempel en degkrok, en visp och en köttkvarn. Den här maskinen kan därmed användas oavsett om man vill knåda en bröddeg eller mala kött till köttbullarna.

Maskinen är dessutom enkel att rengöra eftersom att alla löstagbara delar tål maskindisk. Man behöver därför inte diska någon av delarna för hand. Tänk dock på att själva basen inte kan köras i diskmaskinen. Denna bör istället torkas av med en fuktig trasa efter varje användning.

Användarvänlig maskin med justerbar hastighet

Kenwood Chef KVC3170S har en enkel och industriell design, och eftersom att modellen inte har en miljon olika knappar är den dessutom enkel att använda. Maskinen har nämligen bara ett fåtal knappar. En av dessa är till exempel en vridknapp som används för att steglöst justera hastigheten.

Köksmaskinen har en steglös hastighetskontroll samt en pulsfunktion. Detta innebär att man får en jämnare övergång mellan låga och höga hastigheter, vilket både minskar risken för spill och gör att ingredienserna blandas bättre.

Utöver den steglösa hastighetskontrollen har Kenwood Chef KVC3170S även ett stänkskydd som hindrar ingredienser från att sprätta ut ur skålen. Man kan dessutom justera placeringen av tillbehören så att de varken sitter för högt eller för lågt för den aktuella uppgiften.

Modell med blender och en motoreffekt på 1000 watt

När man köper den här köksmaskinen får man även en blender som till exempel kan användas för att göra soppor, såser och smoothies.

Kenwood Chef KVC3170S har dessutom en motoreffekt på 1000 watt som gör att maskinen klarar av det mesta. Tack vare detta kan man till exempel använda köksmaskinen för att knåda lite tyngre bröddegar.

Den här köksmaskinen har en rostfri skål med en kapacitet på 4,6 liter. Detta innebär att man kan göra ganska stora satser åt gången om det skulle behövas.

Mått – Kenwood Chef KVC3170S:
🌀 Höjd: 30 cm
🌀 Bredd: 38 cm
🌀 Djup: 28 cm
🌀 Vikt: 7,3 kg

Specifikationer – Kenwood Chef KVC3170S: 
🔴 Typ: Köksmaskin
🔴 Tillverkare: Kenwood
🔴 Motoreffekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet: 4,6 liter
🔴 Hastighetslägen: Steglös + pulsfunktion
🔴 Blender: Ja

Utvalda fördelar med Kenwood Chef KVC3170S: 
Funktionell köksmaskin med flera egenskaper
Steglös hastighetsjustering
Skål med en kapacitet på 4,6 liter
Kraftfull motor på 1000 watt
Levereras med många tillbehör


Kenwood KMX750

Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk


Kenwood KMX750

 

Kenwood KMX750 har granskats av det danska konsumentrådet Tænk, och de tycker så bra om den här modellen att den får toppbetyg i deras test av köksmaskiner.

Det som experterna från det danska konsumentrådet tycker bäst om med den här modellen är att den är lätt att använda. De berömmer även maskinens förmåga att vispa äggvitor.

Det danska konsumentrådet Tænk hittar inte särskilt många nackdelar med Kenwood KMX750, och det enda de egentligen anmärker på är att modellen inte fungerar riktigt optimalt för att röra ihop pannkakssmet.

Effektiv motor och stor skål

Den här köksmaskinen är kanske mest känd för sin retroinspirerade design, men modellen har även en effektiv motor med en effekt på 1000 watt. Kenwood KMX750 klarar därför av mer krävande uppgifter och kan till exempel knåda kraftig deg utan några problem.

När man köper Kenwood KMX750 ingår det en skål som ska användas till alla recept och maträtter man vill göra med maskinen. Skålen har en kapacitet på 5 liter och är därmed tillräckligt rymlig för att man ska kunna använda maskinen för både små och stora satser.

Skålen är gjord av rostfritt stål, och eftersom att den har ett ergonomiskt handtag är den enkel att hantera och ställa på plats. Skålen kan dessutom köras i diskmaskinen om man inte vill diska den för hand.

Kenwood KMX750 har även ett extra stort inmatningsrör som gör det lättare att lägga i mer ingredienser i skålen.

Flera användningsområden och funktioner

Kenwood KMX750 är en mångsidig köksmaskin som kan användas till en mängd olika uppgifter i köket. Maskinen kan till exempel hjälpa till med att blanda, vispa och knåda, och man kan därför arbeta med olika typer av deg, smet, pasta och grädde i den här modellen.

Köksmaskinen har sex olika hastighetslägen och en hastighetskontroll som låter användaren öka hastigheten lugnt och försiktigt. Tack vare den lugna ökningen håller sig ingredienserna i skålen istället för att sprätta ut över hela köket.

På den här maskinen kan man alltid välja en hastighet som passar bra till den aktuella uppgiften, och man kan även ändra hastigheten när som helst.

Kenwood KMX750 har dessutom en speciell blandfunktion som försiktigt vänder ihop de olika ingredienserna. Denna funktion är väldigt praktiskt när man bakar sufflé och liknande efterrätter.

Säker och mångsidig köksmaskin

Kenwood KMX750 levereras med många olika tillbehör som kan komma till användning i köket. Den kommer bland annat med en degkrok, en visp och en K-visp. Alla dessa delar tål dessutom maskindisk.

Man kan dock även köpa fler tillbehör som inte ingår när man köper själva maskinen, till exempel en köttkvarn och en pastaskärare.

Kenwood KMX750 har dessutom en funktion som automatiskt stänger av maskinen om man lyfter upp huvudet där skålverktygen sitter.

Utvalda fördelar med Kenwood KMX750:
Mångsidig modell
Motoreffekt på 1000 watt
Sex hastighetslägen
Skål som rymmer 5 liter
Unik blandfunktion som försiktigt vänder ner ingredienserna
Levereras med flera olika tillbehör


Electrolux EKM6000

”Bra köp” enligt norska Tek.no

Electrolux EKM6000

 

Electrolux EKM6000 har granskats av norska experter från Tek.no i ett omfattande test av flera olika köksmaskiner.

Enligt Tek.no är den här modellen ett bra köp. De skriver till exempel att köksmaskinen har en fin design, att den är stabil samt att den fungerar bra för att röra ihop och knåda en bulldeg.

Experterna från Tek.no hittar inte särskilt många nackdelar med den här köksmaskinen. De uppmärksammar dock konsumenterna på att maskinen gärna hade fått vara lite mer kraftfull. De skriver emellertid även att detta inte är något stort problem eftersom att maskinen fortfarande klarar av en mängd olika uppgifter i köket.

Grundläggande köksmaskin med flera funktioner

Electrolux EKM6000 är en köksmaskin som kan hjälpa till med flera olika uppgifter i köket. Modellen kan nämligen både röra, vispa, knåda och blanda. Den kan därför till exempel hjälpa användaren med att vispa ägg och grädde samt knåda bröddeg.

Även om Electrolux EKM6000 har flera funktioner är priset för den här modellen lite lägre än för många andra köksmaskiner. Experterna är väldigt positiva till detta eftersom att det ändå rör sig om en funktionell maskin som helt enkelt har lite färre tillbehör.

Electrolux EKM6000 levereras dock fortfarande med en blandspade, en degkrok och en visp och kan därmed användas för ett antal olika ändamål i köket. Om man vill göra mer med maskinen kan man dessutom köpa fler tillbehör för att till exempel kunna skiva, hacka och riva.

Experterna: Användarvänlig modell med tio hastighetslägen

Experterna från Tek.no tycker framförallt bra om användarvänligheten hos den här modellen. De skriver nämligen att maskinen är väldigt lätt att använda när man väl har kommit igång med den.

Tek.no är dessutom otroligt positiva till maskinens timer och skriver att den ger användaren en bättre överblick. Med timern kan man nämligen ställa in hur länge maskinen ska arbeta. Tack vare detta kan man även kontrollera hur länge maskinen har varit igång.

Electrolux EKM6000 har dessutom tio olika hastighetslägen samt en pulsfunktion. Detta innebär att man alltid kan anpassa hastigheten till de aktuella ingredienserna.

Den här köksmaskinen är även utrustad med en LED-belysning som lyser upp skålen när maskinen är igång. Detta gör att användaren alltid kan följa med i processen. Skålen har en kapacitet på 5,7 liter och rymmer därmed stora mängder ingredienser.

Experterna: Kraftfull modell med en läcker design

Electrolux EKM6000 är en kraftfull köksmaskin med en motoreffekt på 1200 watt. Detta innebär att maskinen är tillräckligt stark för att klara av tyngre uppgifter. Experterna från Tek.no skriver till exempel att den knådar en tung bulldeg utan några problem.

Tek.no är dessutom förtjusta i designen hos den här köksmaskinen. De skriver att designen är både cool och läcker samt att maskinen kan passa in hemma hos de allra flesta. Experterna nämner även att köksmaskinen är väldigt stabil och att den står stadigt på köksbänken. Tack vare detta behöver man inte hålla fast maskinen när den bearbetar ingredienserna.

Alla löstagbara delar tål dessutom maskindisk, och basen behöver bara torkas av med en fuktig trasa efter varje användning.

Mått – Electrolux EKM6000:
🌀 Höjd: 40,5 cm
🌀 Bredd: 29,4 cm
🌀 Djup: 41,9 cm
🌀 Vikt: 10,85 kg

Specifikationer – Electrolux EKM6000: 
🔴 Typ: Köksmaskin
🔴 Tillverkare: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 1 200 watt
🔴 Kapacitet: 5,7 liter
🔴 Hastighetslägen: 10
🔴 Blender: Nej

Utvalda fördelar med Electrolux EKM6000: 
Tio hastighetslägen
Motoreffekt på 1 200 watt
Skål som rymmer 5,7 liter
Blå LED-belysning i skålen
Överkomligt pris


Electrolux EKM4300

”Bra köp” enligt norska Tek.no

Electrolux EKM4300

 

Tek.no har genomfört ett omfattande test av flera olika köksmaskiner där de bland annat provade modellen Electrolux EKM4300. I undersökningen bedömde experterna bland annat prestandan, användarvänligheten, priset och designen hos de olika maskinerna.

Den här modellen utses till ett “bra köp” eftersom att experterna tycker om den robusta designen och det bra priset. De skriver dessutom att det är en fördel att maskinen kommer med två olika skålar.

Tek.no är dock inte lika nöjda med maskinens kapacitet. De skriver nämligen att den här modellen är lite väl liten för konsumenter som vill kunna göra större satser på en gång.

Mångsidig köksmaskin med en kraftfull motor

Electrolux EKM4300 är tillverkad av metall och är därmed både hållbar och robust. Så länge man tar hand om den här maskinen kan den därför hålla i många år framöver

Tack vare en kraftfull motor på 1000 watt får man en effektiv hjälpande hand i köket. Den starka motorn innebär nämligen att maskinen klarar av även tyngre uppgifter oavsett om det rör sig om att vispa, knåda, mosa, blanda eller något annat.

Man kan dessutom anpassa inställningarna på den här köksmaskinen efter både behov och antal personer som man ska laga mat åt.

Electrolux EKM4300 har två olika skålar: en som rymmer 4,8 liter och en som rymmer 2,9 liter. Enligt experterna från Tek.no är detta en av de största fördelarna med den här modellen. Tack vare de olika skålarna kan man nämligen själv välja om man vill göra en stor eller lite mindre sats.

Experterna: Stabil maskin med tio hastighetslägen och ett överkomligt pris

En av de saker som Tek.no tycker bäst om med den här maskinen är priset. Experterna menar nämligen att den har ett bättre pris än många andra modeller på marknaden. Det här är därför ett bra budgetalternativ för dig som inte vill lägga så mycket pengar på en köksmaskin.

Experterna från Tek.no skriver även att Electrolux EKM4300 är en stabil köksmaskin. Den är nämligen utrustad med stora gummifötter som ser till att maskinen står stabilt på bänken när den används.

Electrolux EKM4300 har dessutom tio hastighetslägen som gör det möjligt att anpassa hastigheten till de aktuella ingredienserna.

LED-belysning och medföljande tillbehör

Den här köksmaskinen har en LED-belysning som lyser upp skålen när maskinen är igång. Tack vare detta kan man enkelt se vad som händer i skålen.

När man köper Electrolux EKM4300 ingår det dessutom olika typer av tillbehör för olika ändamål. Man får nämligen både en degkrok, en visp, en blandspade samt ett genomskinligt lock med en öppning för att hälla i ingredienser.

Mått – Electrolux EKM4300:
🌀 Höjd: 36 cm
🌀 Bredd: 37 cm
🌀 Djup: 21 cm
🌀 Vikt: 9,27 kg

Specifikationer – Electrolux EKM4300: 
🔴 Typ: Köksmaskin
🔴 Tillverkare: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Kapacitet: 4,8 och 2,9 liter
🔴 Hastighetslägen: 10
🔴 Blender: Nej

Utvalda fördelar med Electrolux EKM4300: 
LED-belysning som lyser upp skålen
Överkomligt pris
Två olika skålar
Stora gummifötter
Motoreffekt på 1000 watt


Electrolux EKM4000

Testvinnare hos den stora finska Tv-kanalen YLE

Electrolux EKM4000

 

På den finska tv-stationen YLE:s hemsida yle.fi kunde man hösten 2015 läsa ett test av en rad olika köksmaskiner av hög kvalitet. Här blev vinnaren Electrolux EKM4000, som dock delade förstaplatsen med Kenwood Classic Chef KM336 (läs mer om denna modell längre ner).

En av sakerna som särskilt imponerade domarpanelen med Electrolux EKM4000 var den flotta röda färgen och den speciella formgivningen som bedömdes vara speciellt anpassad för att stå framme i köket, även när den inte används.

Utseendet blev i praktiska test följt av bra prestanda på alla testade områdena. Särskild imponerande var maskinens tysthet i drift. Domarpanelen var också väldigt förtjusta i den inbyggda LED-belysning som belyser den rostfria stålskålen och gör det lätt att hålla koll på innehållet.

Användarvänliga detaljer med Electrolux EKM4000

Ytterligare något bra med denna maskin är att det följer med en extra skål Electrolux EKM4000, något som självklart lyfts som ett stort plus, eftersom man inte behöver rengöra skålen på en gång om det är flera processer igång samtidigt.

Själva hastighetsvalen är också en positiv bit, eftersom det är lätt att se vilken utav de 10 hastigheterna som har valts åt den kraftiga 1000W motorn.

Testpanelen var också imponerade av möjligheten att kunna sänka vispen i relation till skålens botten.

Därför rekommenderas Electrolux EKM4000:
Snygg design
Tyst i drift
Kraftig motor med 10 hastigheter
Det medföljer 2 rörsskålar i rostfritt stål
Integrerad LED-belysning till både skålen och hastighetsväljaren
Möjlighet för höjdjustering av vispen


Bra tips vid köp av köksmaskin

Det finns ganska stora prisskillnader på köksmaskiner. De många testerna visar dock på att du som utgångspunkt bör undvika de billigaste modeller, speciellt om maskinen ska kunna hantera större mängder deg och andra uppgifter.

Detta bör du vara uppmärksam på:

Många attraheras av motorkraften (motorns Watt), något som inte nödvändigtvis är ett uttryck för kvalitet. Testarna visar, väldigt överraskande, att det i stort sätt inte finns något sammanhang mellan motorkraft och köksmaskinens kraft i praktiken. En motor på 500 Watt kanske kan klara en större deg än en motor på 1500 Watt. Här kan du med fördel stödja dig mot de genomgående testerna.

Tänk också på hur bullrig maskinen är för dig i vardagen. Det finns nämligen mycket stora skillnader på modellernas bullernivå, något som inte nödvändigtvis har med motorns kraft att göra. Ett bra exempel är den mycket kraftiga Varimixer Teddy W5A som har industriell kraft men samtidigt hör till de mest tysta modellerna vi har hittat på nätet.

Extra utrustning:

Det finns självklart också stor skillnad på hur mycket extrautrustning som följer med – och hur mycket av detta som eventuellt kan köpas till. Det är klart att du betalar extra för extrautrustningen, och om den sen inte används, så får du kanske välja en köksmaskin som har fokus på det primära. Önskar du å andra sidan att kunna samla alla dina köksmaskiner till en enkel maskin, så kan du med fördel fokusera på de maskiner där extrautrustning följer med eller kan köpas till senare.

Maskinens vikt:

En viktig, dock något överskuggad, parameter är maskinens vikt. Det finns faktiskt många fördelar med en tung maskin, eftersom den kan stå säkrare på köksbänken när man t.ex. ska arbeta med knådning av någon större deg. En lättare maskin kan ha tendens att hoppa och ramla ner på bordet/disken. Har du behov av att ställa bort maskinen i ett skåp efter användningen, så kan det å andra sidan vara en fördel att den inte väger alldeles för mycket.


Recept för köksmaskiner

Om du behöver inspiration för att komma igång och använda din köksmaskin har vi här samlat ett par bra och enkla recept som du kan prova. Man kan nämligen använda sin köksmaskin till en mängd olika recept.

Deg till pitabröd
Cirka 12 st.

Deg till pitabrödIngredienser:
– 300 g vetemjöl
– 150 g grahamsmjöl
– 3 dl kallt vatten
– 15 g jäst
– 4 g salt
– 18 g olivolja

Gör så här:
1. Häll vetemjöl, vatten, jäst, salt och hälften av grahamsmjölet i köksmaskinen.
2. Rör ihop degen och vänta tills den är färdigknådad.
3. Tillsätt olivolja och resten av grahamsmjölet.
4. Knåda degen tills den blir fast.
5. Ta upp degen ur skålen och forma 12 pitabröd.
6. Låt degklumparna jäsa i 40 minuter.
7. Värm ugnen till 225-250 grader.
8. Kavla ut degklumparna till pitabröd och ställ in dem i ugnen.
9. Grädda pitabröden i ca 4-5 minuter.


Kanelbullar med marsipan och päron
Cirka 16 st.

KanelbullarIngredienser: 
Deg:
– 3 dl mjölk
– 20 g jäst
– ½ tsk salt
– 1 msk socker
– 1 ägg
– 500 g mjöl
– 50 g smör

Marsipan- och päronfyllning:
– 1 stort päron
– 125-150 g marsipan
– 100 g socker eller farinsocker
– 150 g smör
– 3-4 msk kanel

Gör så här:
1. Blanda mjölk och jäst och värm upp det i en kastrull.
2. Tillsätt salt, ägg och socker och rör sedan ner mjölet lite i taget.
3. Tillsätt smör och blanda ordentligt.
4. Häll över blandningen i en köksmaskin och vänta tills degen är färdigknådad.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 24 timmar.
6. Ta ut degen nästa dag och låt den stå i 1-2 timmar.
7. Kavla ut degen.
8. Gör fyllningen genom att vispa ihop smör, socker och kanel.
9. Riv päronet och marsipanen och vispa ner det i blandningen.
10. Fördela fyllningen på degen och rulla ihop den längs med långsidan.
11. Skär bullarna med en kniv.
12. Värm ugnen till 180 grader varmluft ochgrädda bullarna i 20 minuter.


Hemmagjorda müslibröd
Cirka 12-14 st.

müslibrödIngredienser:
– 5 dl vatten
– 15 g jäst
– 1 ägg
– 1 msk socker
– 1,5 dl yoghurt (valfri sort)
– 4 dl müsli
– 1 tsk kardemumma
– 2 dl fullkornsmjöl
– 2 dl durumvetemjöl

Om du vill kan du även tillsätta torkad frukt, bär eller nötter i bröden.

Gör så här:
1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt yoghurt, ägg, socker, kardemumma och müsli.
2. Rör ner nötter, frukt eller bär i blandningen om du vill ha det.
3. Tillsätt båda mjölsorterna.
4. Knåda hela degen i en köksmaskin tills den är färdigknådad.
5. Sätt degen i en skål och ställ den på kylning i 24 timmar.
6. Forma 12-14 portionsbröd.
7. Lägg upp bröden på en plåt och låt dem vara i 40 minuter.
8. Grädda bröden i ugnen på 225 grader i 20 minuter.


Chokladkaka
Cirka 8-10 bitar

ChokladkakaIngredienser:
– 180 g mjöl
– 100 g farinsocker
– 100 g socker
– 150 g smör
– 2 stora eller 3 små ägg
– 1 ½ dl mjölk
– 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
– 50 g kakao
– 1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör ihop alla ingredienser i en köksmaskin tills smeten är lätt och smidig.
3. Ingredienserna kan även tillsättas var för sig om man föredrar det.
4. Ta fram en springform och smörj den med smör eller olja. Det fungerar även att sätta bakplåtspapper i botten av formen.
5. Häll upp kaksmeten i formen.
6. Grädda kakan i ugnen i ca 40 minuter på 175 grader.
7. När kakan är färdig ska den vara mjuk och luftig invändigt.
8. Serveras ljummen eller kyld.

 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka köksmaskiner är bäst i test?

Varimixer Teddy W5A, Electrolux EKM4000, Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium, Sage Bakery Boss, Bosch MUM54A00, Kenwood Chef XL KVL4100S och Kenwood Chef KVC3170S

🤓 Hur har man testat köksmaskinerna?

Köksmaskinerna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att vispa, röra och knåda. Experterna har även tittat på maskinernas kvalitet, användarvänlighet, ljudnivå och energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar dina behov bör du först och främst fundera på maskinens kapacitet, storlek och vikt. Därefter bör du även titta på motoreffekt, funktioner och tillbehör.


Köksmaskiner Test – Dessa källor har vi gått igenom:

Vid genomgången av de olika köksmaskinerna, har vi tagit utgångspunkt i recensioner och bedömningar från olika oberoende källor som har företagit oberoende tester. Du kan se en lista över dessa nedanför, där det också finns direkta länkar till de enskilda testerna.

TV2.no 🇳🇴
På onlineplattformen för den norska Tv-kanalen TV2 företog man i oktober 2015 ett något annorlunda test, där man skulle se om det lönade sig att köpa en lite dyrare modell när man ändå skulle köpa en köksmaskin. Slutsatsen blev att den dyraste modellen (Kenwood Major Titanium KMM060) också var den bästa. Du kan läsa artikeln online här.

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk.dk är en av de mest objektiva källorna när det gäller tester av varor och tjänster åt konsumenterna. Trovärdigheten hänger självklart på att magasinet har täta kontakter med den danska konsumentmyndigheten, Forbrugerstyrelsen, något som gör att butiker och producenter med stolthet visar upp om en av deras produkter/tjänster har fått bra bedömningar från Tænk. Magasinet citeras för övrigt i både utländska såväl som danska medier, och många konsumenter prenumererar på deras tryckta magasin.

TTænk har företagit ett test av 13 olika köksmaskiner, som ligger online med en interaktiv tabell där du kan sortera och jämföra produkterna. Du kan se hela testet här. Var dock uppmärksam på att för full tillgång krävs abonnemang. Det finns dock möjlighet att köpa tillgång till enbart denna artikel.

I sin stora granskning av köksmaskiner har det danska konsumentrådet Tænk även provat modellen Kenwood Chef KVC3170S. Du kan läsa hela recensionen här.

Yle.fi 🇫🇮
Yle.fi är finska public-service, något som kanske förklarar namnet. Här publicerades det i oktober 2015 ett litet test med fyra köksmaskiner i mellanklass. Tillgång till artikeln är helt gratis via denna länk på den svenska delen av hemsidan.

Forbrukerrådet 🇳🇴
I december 2012 publicerade norska Forbrukerrådet ett test av sju köksmaskiner. Testet är på så sätt något äldre, men testvinnarna från denna omgång är fortfarande populära på marknaden. Detta bara understryker vikten av detta test samt kvaliteten på köksmaskinerna som testades där. Det testet företogs för övrigt i samarbete med välkända Testfakta.no som är ett oberoende testlaboratorium med mycket professionellt tillvägagångssätt under själva undersökningarna. Du kan läsa Forbrukkerrådets artikel här, som är helt gratis.

Expressen.se 🇸🇪
Expressen är en svensk kvällstidning med över 1 miljon läsare som skriver om både nyheter, sport, underhållning och livsstil. I sektionen som behandlar livsstil har tidningen genomfört ett test av åtta olika köksmaskiner där de fokuserar på modellernas kvalitet, kapacitet, inställningar, användarvänlighet och slutresutlat. Du kan läsa hela testet här.

Politiken 🇩🇰
Den danska tidningen Politiken har i samarbete med livsmedelsteknikern Lone Lysdal från Karolines Køkken utfört ett test av åtta olika köksmaskiner. De undersökte modellernas förmåga att knåda både bröddeg och sockerkakssmet, och för att få ett så representativt resultat som möjligt användes färdiga blandningar från affären. Du hittar hela testet här.

Smartson 🇸🇪
Smartson har provat åtta olika köksmaskiner. De granskade de olika modellernas inställningar, användarvänlighet, motor, byggkvalitet och design. Du kan läsa hela testet här.

Wiseguide 🇸🇪
Svenska Wiseguide har testat sex olika köksmaskiner. Maskinerna fick knåda en vetedeg samt vispa grädde och man bedömde modellernas kapacitet, kvalitet, användarvänlighet och slutresultat. Du kan läsa hela testet från 2016 här.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk är Danmarks största onlinecommunity om gastronomi och köksredskap för män, och här finns ett stort intresse och passion för gastronomi. Deras målsättning är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Emellanåt utför Gastromand även tester, till exempel när de provade köksmaskinerna Ankarsrum AKM och Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium. Du kan läsa recensionerna här och här.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Den brittiska hemsidan Good Housekeeping Institute granskar en mängd olika konsumentprodukter och delar sedan resultaten med sina läsare. De testar allt från blendrar till dammsugare och köksmaskiner, och de har bland annat provat och recenserat de tre köksmaskinerna Bosch MUM48W1, Sage Bakery Boss och SMEG köksassistent. Du kan läsa recensionerna härhär och här.

Klikk.no 🇳🇴
Den norska tidningen Klikk.no skriver om allt inom bostad, hälsa, mat, motor, mode och teknik, och de testar och recenserar även olika konsumentprodukter. Klikk.no granskar till exempel köksmaskiner, och de har bland annat recenserat modellen KitchenAid Artisan 125. Du kan läsa recensionen här.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danska veckotidningen Søndagsavisen skriver om både nyheter, guider, undersökningar, konsumentämnen och recensioner. Här har Søndagsavisen testat och recenserat sju olika köksmaskiner, bland annat modellen KitchenAid Artisan 125, och de undersökte till exempel modellernas ljudnivå, effekt och kapacitet. Du kan läsa recensionen här.

Tek.no 🇳🇴
Den norska tekniktidningen Tek.no är Norges största hemsida om konsumentteknik. Hos Tek.no kan man hitta både nyheter, guider och recensioner om teknik, och de har bland annat testat köksmaskinen Kenwood KVL8320S Chef XL Titanium. Du kan läsa recensionen här.

Tek.no har genomfört ett omfattande test av köksmaskiner där de bland annat provade de två modellerna Electrolux EKM6000 och Electrolux EKM4300. Klicka på den här länken för att läsa hela undersökningen.

The Telegraph 🇬🇧
Den brittiska tidningen The Telegraph skriver dagligen om nyheter från hela världen, och den kända tidningen testar och recenserar även en mängd olika produkter. De har bland annat genomfört ett test av nio olika köksmaskiner, och i den undersökningen ingick bland annat modellerna Sage Bakery Boss och SMEG köksassistent. Du kan läsa båda recensionerna här.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com är en av Storbritanniens största hemsidor för recensioner, och de testar och recenserar olika konsumentprodukter varje dag. Det kan handla om allt från vattenkokare och brödrostar till köksmaskiner, och de har bland annat provat och recenserat modellerna Sage Bakery Boss och SMEG köksassistent. Du kan läsa recensionerna här och här.

T3.com 🇬🇧
Det brittiska teknikmagasinet T3.com publicerar nyheter och artiklar som handlar om teknik, men utöver detta skriver T3.com även recensioner av olika produkter. De har bland annat testat Sage Bakery Boss och SMEG köksassistent, och du kan läsa båda recensionerna här.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största testmagasin. De är kända för att prova olika produkter och skriva recensioner som hjälper konsumenterna att välja rätt produkt för rätt behov. De testar nya produkter varje dag och beskriver deras funktioner samt för- och nackdelar. Dessa produkter kan vara allt från dammsugare till råsaftcentrifuger och köksmaskiner, och de har bland annat provat och bedömt köksmaskinen Sage Bakery Boss. Du kan läsa hela recensionen här. Observera att du måste ha ett betalt medlemskap för att kunna läsa de fullständiga recensionerna på Which.co.uk.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta