Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Smoothie-mixer - Bäst i test: Här är de bästa blendrarna för smoothie

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 17, 2024.

Smoothie-mixer - Bäst i test: Här är de bästa blendrarna för smoothie

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Sage The Fresh & Furious är utsedd till bäst i test på techradar.com.

Den här artikeln handlar om olika tester av smoothie-blenders, som även kallas smoothie-mixers, och syftar till att ge dig den bästa möjliga översikten över utbudet på marknaden.

Vi har analyserat ett stort antal experttester där både skandinaviska och internationella experter har provat olika smoothie-mixers och bedömt vilka modeller som är bäst.

Det rör sig om tester från både Råd & Rön och testsajter som Which.co.uk, Expertreviews.co.uk och Klikk.no samt tidningarna The Guardian, The Independent och The Telegraph.

Syftet med den här artikeln är att du ska få en komplett översikt över de modeller som har bedömts vara bäst på marknaden och därmed slippa spendera tid på att gå igenom en stor mängd tester själv.

Vi har även jämfört priserna för de olika modellerna för att du lätt ska kunna se vilka återförsäljare som är billigast.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till i slutet av artikeln.

Senast ändrad:

Den 17/11/2023 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa smoothie blenders med produkterna Sage The Fresh & Furious, Blendjet 2 Portable, Ninja BN495 och Zwilling Enfinigy Personal.
Sage The Fresh & Furious smoothie blender är utrustad med ett speciellt Kinetix-bladsystem för kraftfull mixning och nio smarta inställningar.
Blendjet 2 Portable är en bra portionsblender som med fördel kan användas on-the-go.

Tidigare ändringar:

1. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av smoothie-mixers i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

27. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Smoothie-mixer Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda smoothie-mixers

Sage The Fresh & Furious - Blender med nio smarta inställningsalternativ

Bäst i test på TechRadar.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test på TechRadar.com
 • check 4,2/5 TechGearLab.com
 • check 4,6/5 Amazon
 • check 4,4/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Fresh & Furious:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Särskilt Kinetix-bladsystem för kraftfull mixning
 • Nio inställningar för olika uppgifter
 • Fem hastighetsinställningar för omedelbara smoothies

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Sage The Fresh & Furious en imponerande tillgång i köket, särskilt för dig som brinner för smoothies och såser, och den är utmärkt på att krossa is, en fördel för sommarens förfriskningar. Det är dock viktigt att notera att den inte är lämplig för heta vätskor.

Med sitt effektiva Kinetix-bladsystem erbjuder den dock anmärkningsvärd konsistens och flexibilitet, vilket gör den idealisk för olika recept. För dig som letar efter en pålitlig smoothie blender som ger konsekventa och jämna resultat, samtidigt som den erbjuder användarvänliga funktioner, kan vi starkt rekommendera den.

Fördelar

 • Lämplig för både såser och smoothies med jämna resultat
 • Bra förmåga att krossa is
 • Självrengörande funktion som fungerar bra
 • Vassa blad som hanterar frysta produkter väl

Nackdelar

 • Kan inte hantera varma vätskor
 • Ganska högljudd vid mixning av fryst frukt

Med sina nio one-touch-program, inklusive fem hastighetsinställningar, en inställning för green smoothies, en för smoothies samt en för iskross, kan du med den här blendern snabbt skapa smoothies som garanterat kommer att tillfredsställa alla dina begär. Sage The Fresh & Furious är utformad för maximal enkelhet och effektivitet, utan att förlora kraft och prestanda när du växlar mellan olika blenderuppgifter.

En detaljerad recension av Sage The Fresh & Furious

Specifikationer

 • Kapacitet: 1500 ml
 • Ström: 1300 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Typ av kontroll: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (WxDxH): 21,6 x 43,9 x 17,6 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Material: BPA-fri, Tritan plast
 • Antal program: 4

Knivsystemet Special Kinetix

Den här smoothie blenderns främsta funktion är dess knivsystem Special Kinetix som kombinerar funktionerna hos en blender med funktionerna hos en matberedare för optimal prestanda. Eftersom systemet sitter centralt i blenderns hjälper det till att dra ned maten som sedan krossas av knivarna för en enhetlig konsistens där allt blandas. Bredden på knivarna säkerställer också att luft tillsätts under mixning, så att resultatet blir lätt och luftigt.

Användarvänligt öppningssystem och fem praktiska hastigheter

Smoothie blendern har en lättöppnad design med ett lock som du enkelt kan ta av, samtidigt som det sluter ordentligt tätt under drift. Med en behållare på 1,5 liter kan den hantera upp till sex glas på 330 ml i ett enda svep, och tack vare de slitstarka knivarna i rostfritt stål som ordentligt håller skärpan försämras inte dess mixningsegenskaper någonting att tala om. Smoothie blendern är helt fri från BPA, så du kan tryggt använda den för alla typer av mat. Det finns fem hastighetsinställningar, var och en namngiven efter den uppgift den utför bäst, från långsammast till snabbast: mixa, hacka, blanda, puré och liquefy.

Här är några idéer om hur du bäst utnyttjar de olika hastighetsinställningarna:

Mixa: Den här funktionen kan användas för att kombinera mjuka ingredienser eller för att tillsätta pulver, till exempel proteinpulver eller kakaopulver.

Hacka: Den här funktionen passar för att hacka frukt och grönsaker, särskilt sådana med hård konsistens, till exempel morötter eller selleri.

Blanda: Den här funktionen är till för att mixa mjuka frukter och grönsaker, till exempel bananer, bär och bladgrönsaker. Detta ger en slät och jämn konsistens på din smoothie.

Purée: Detta är en kraftfull inställning, perfekt för tuffare ingredienser som frysta frukter och grönsaker eller nötsmör. Denna inställning är perfekt för att göra tjockare smoothies eller smoothie bowls.

Liquefy: Den här funktionen är den mest kraftfulla inställningen och passar för att göra smoothies med hårda ingredienser som is eller frysta frukter.

Vad säger användare och experter om Sage The Fresh & Furious?

Blendern Sace the Fresh & Furious har hyllats som det bästa valet för smoothies på flera expertwebbplatser och korades till vinnande smoothie blender av Techradar.com. De hyllade den som en “kompakt och kostnadseffektiv blender som levererar utmärkta resultat.” Utöver dess effektivitet när det gäller att tillreda gröna smoothies och majonnäs, får även dess 60-sekunders automatiska rengöringsfunktion mycket uppskattning.

Användarfeedback från olika e-handelsplattformar understryker dess höga betyg och berömmer särskilt den “anmärkningsvärda automatiska rengöringsfunktionen som säkerställer en fläckfri kanna och lock.” Några användare nämner att blendern är lite bullrigt när man blandar fryst frukt, men säger samtidigt att detta visar på effektivitet, vilket belyser dess formidabla blandningsförmåga för både frukt och grönsaker.

Mer om Sage The Fresh & Furious

Specifikationer

 • Kapacitet: 1500 ml
 • Ström: 1300 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Typ av kontroll: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (WxDxH): 21,6 x 43,9 x 17,6 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Material: BPA-fri, Tritan plast
 • Antal program: 4

Blendjet 2 Portable - Budgetvänlig portionsmixer

Bland marknadens bästa sladdlösa smoothie blenders

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bästa prisvärda sladdlösa blender på ExpertReviews.co.uk
 • check 4,7/5 ManMakesFire.com
 • check 4,5/5 HomesAndGardens.com
 • check 4,8/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Blendjet 2 Portable:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Upp till 15 timmars sladdlös användning
 • Blandar på 20 sekunder
 • BPA-fri plast

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår uppfattning erbjuder BlendJet 2 Portable Smoothie Blender en mängd fördelar, vilket gör den till en av marknadens bästa sladdlösa smoothie blenders. Dess mångsidiga och effektiva blandningsfunktioner gör den till en oumbärlig köksapparat för dig som fota är på språng.

Även om det ibland kan vara nödvändigt att köra mixern två gånger eller flytta runt de hårdare ingredienserna för att mixa allt, säkerställer TurboJet-tekniken och de sex knivarna i rostfritt stål att blendern förblir tillräckligt kraftfull för att hantera de flesta mixningsuppgifter. Med sin självrengörande funktion, imponerande batteritid och lätta design bevisar BlendJet 2 att du inte behöver offra kraft eller funktionalitet för bekvämlighet, vilket gör den till ett exceptionellt val för alla som söker en bärbar och pålitlig sladdlös smoothie blender.

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Låg vikt
 • Lätt att rengöra
 • Kraftfull för sin storlek
 • Kommer i ett brett utbud av färger

Nackdelar

 • Kan behöva köras två gånger när du blandar hårda ingredienser som is
 • Du kan behöva flytta runt frysta bitar för att få dem helt mixade

Trots dess mindre storlek är Blendjet 2 en kraftfull blender med TurboJet-teknik och sex blad i rostfritt stål som kan krossa is och fryst frukt på bara 20 sekunder. Denna bärbara blender är idealisk för dig som letar efter ett snabbt och enkelt sätt att förbereda en hälsosam och näringsrik smoothie eller shake, utan att behöva spendera för mycket tid eller ansträngning på processen. Vi tror att både fitnessentusiaster och hälsomedvetna personer kommer att uppskatta den kraftfulla mixningskapaciteten, eftersom den gör att blendern snabbt kan mixa ihop proteinpulver och kosttillskott.

En detaljerad recension av Blendjet 2 Portable

Specifikationer

 • Kapacitet: 600 ml
 • Ström: 150 W
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 7,6 x 23 x 7,6 cm
 • Vikt: 0,6 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Mångsidig användning

BlendJet 2 Portable Smoothie Blender är en uppgraderad version av den populära BlendJet 1, med en utökad kapacitet på 0,48 liter, från den ursprungliga 0,35 liter. Denna mångsidiga blender kan göra mer än att bara blanda smoothies och shakes. Med möjligheten att skapa iskaffe, milkshakes, slushies, barnmat, dipp och såser har denna bärbara blender blivit ett oumbärligt köksredskap. Genom att trycka på strömbrytaren två gånger förvandlas BlendJet 2 till en kraftfull matberedare som kan hacka grönsaker, frukt, nötter och mycket mer. Med en integrerad pulsfunktion kan den dessutom användas för att vispa ihop guacamole, pesto, salsa och hummus på bara några sekunder.

Effektiv blandning och självrengöring

BlendJet 2 erbjuder 15+ användningar per en timmes laddning, jämfört med 10+ blandningar från föregångaren. Med en självrengörande funktion behöver du dessutom aldrig oroa dig för krångel med att rengöra mixern manuellt. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten och eventuellt en droppe tvål, starta mixern normalt, och sedan låta den rengöra sig själv. Skölj och häll ut vattnet i slutet för en fläckfri mixer på nolltid.

Bärbar och kraftfull blender

BlendJet 2 är en kompakt, bärbar blender som inte behöver vara inkopplad för att kunna mixa ingredienser, och är således utformad för dig som ofta är på resande fot. Blendern laddas via en USB-kontakt och klarar upp till 15+ timmars användning innan den behöver laddas. Utrustad med en vattentät USB-port och en medföljande kabel är den både bekväm och pålitlig. Den BPA-fria plastbehållaren har ett praktiskt bärhandtag som gör det enkelt att ta med den lätta blendern på resor. Även om effekten på 150 W kanske inte är lika stark som större köksblenders, erbjuder modellen mer än tillräckligt med kraft för en enportionsblender, vilket gör den till ett perfekt val för dig som söker funktionalitet i en kompakt design.

Vad säger användare och experter om Blendjet 2 Portable?

BlendJet 2 har gjort sig väl till känna som en av marknadens bästa bärbara smoothie blenders, enligt Forbes.com. Denna kompakta blender är också ett “billigt alternativ för dig som ofta är på språng”, enligt HomesAndGardens.com.

Experterpaneler har testat blendern med jordgubbar, blåbär, melon och nötmjölk, och är nöjda med det robusta locket och handtaget, samt smoothieresultaten. Enligt användare är mixern enkel att använda och att rengöra, tystgående så att den inte stör någon i närheten och lättviktig, vilket gör den enkel att bära med sig. Trots dess mindre storlek har kunder berättat att det är en kraftfull blender som klarar av att mixa alla frukter och ingredienser på ett smidigt sätt.

Mer om Blendjet 2 Portable

Specifikationer

 • Kapacitet: 600 ml
 • Ström: 150 W
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 7,6 x 23 x 7,6 cm
 • Vikt: 0,6 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Ninja BN495 - Kraftfull smoothie blender med enkla kontroller

Bra automatisk smoothieblandare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 8,7/10 RTINGS.com
 • check 4,5/5 TechRadar.com
 • check 4,6/5 Google Shopping
 • check 4,7/5 Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja BN495:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Auto-iQ-teknik med anpassade och automatiska program
 • Snabbmixning med Ninja Blade-teknik
 • Kraftfull motor på 1000 W

Konsumentmagasinets omdöme

Sammantaget kan vi konstatera att smoothie blendern Ninja BN495 och dess Auto-iQ-teknik står ut bland konkurrenter. Med sina intuitiva kontroller och Pro Extractor-blad säkerställer denna modell en silkeslen konsistens varje gång. Bekvämligheten med enkel rengöring, i kombination med de BPA-fria bärbara behållarna, förstärker dess användbarhet.

Med detta sagt är den här smoothie blendern inte det bästa alternativet för dig som vill mixa stora mängder på en gång. Detta bör dock inte vara ett större problem, eftersom de flesta som letar efter en smoothie blender är ute efter att förbereda en eller två portioner åt gången. Vår slutsats är att Ninja BN495 definitivt är en blender som inte bör förbises.

Fördelar

 • Enkla kontrollknappar
 • Lätt att hålla ren (diskmaskinssäkra delar)
 • Kan krossa fryst frukt och is
 • Nedräkningstimer med LED
 • Jämna och strukturerade resultat
 • Rejäla halkfria fötter

Nackdelar

 • Inte lämplig för stora mängder
 • Lite högljudd

Kärnan i denna innovativa blender från Ninja är dess Auto-iQ-teknik. Oavsett om ditt mål är att mixa ihop en uppfriskande fruktsmoothie eller en kyld dryck, blandar 45-sekunders programmet enkelt till puréer och drycker med färsk eller frusen frukt, vätskor och is. För dig som vill ha en fylligare, mer näringsrik blandning kan programmet Max Blend på 60 sekunder enkelt ta sig igenom tuffare ingredienser, till exempel frön och kraftiga grönsaker. Denna blender är perfekt för dig som ofta har bråttom på morgonen, för hälsofantaster eller alla som söker god blenderprestanda.

En detaljerad recension av Blendjet 2 Portable

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Ström: 1000 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 17 x 38,7 x 15,9 cm
 • Vikt: 3 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Intuitiva kontroller för exakt mixning

Blendern Ninja BN495 utmärker sig inte bara med dess eleganta design utan även med sitt användarvänliga gränssnitt. Först och främst har du lätt tillgång till de båda smarta Auto-iQ-programmen och den manuella Pulse-funktionen. Utöver att bara trycka på start och stopp finns dessutom tre lägen utformade för en bättre mixningsupplevelse: “Blend”, som tar 45 sekunder, är perfekt för smoothies, även med is. För mer motståndskraftiga ingredienser eller frukter med skal ger “Max Blend” en utökad 15-sekunders boost. Slutligen ger “Pulse”-funktionen dig optimal kontroll över konsistensen på din smoothie. Dessutom håller den inbyggda timern dig uppdaterad om hur länge mixningen pågår, och du kan självklart stoppa processen när som helst.

Enkelt underhåll

Rengöring efter mixning är en barnlek med Ninja BN495. Alla löstagbara delar, från drickskoppen till knivenheten, är utformade för att vara lätta att diska. Välj en skonsam handdisk med diskmedel och en mjuk trasa eller placera dem i diskmaskinens översta fack för problemfri rengöring. När det gäller motorbasen räcker det med en fuktig trasa.

Kraftfull motor och BPA-fria behållare

När det gäller prestanda briljerar Ninja BN495 med sina patenterade Pro Extractor-blad, ett kännetecken för Ninja Blade-tekniken. Dessa blad, som drivs av en robust motor på 1000 watt, gör processen kort även med tuffare ingredienser som fryst frukt eller fast is. Extraktionsprocessen säkerställer att alla värdefulla näringsämnen från råvarorna bevaras. Som grädde på moset ingår två 700 ml BPA-fria plastbehållare som inte bara är till för att mixa i, utan de fungerar även som bärbara dryckeshållare.

Vad säger användare och experter om Ninja BN495?

Många har testat mixerns mångsidighet genom att vispa ihop olika blandningar. En användare berättar: “Det första vi provade var en chokladmilkshake enligt receptet i boken och den var jättegod, och framför allt gick det snabbt. Sedan gjorde vi också smoothies med fryst frukt, yoghurt och lite mjölk. Blendern klarade även det utan problem på nolltid.”

Blendern uppges vara något högljudd, men både vi och många användare anser att det är en liten kompensation för de utmärkta resultat den levererar.

Mer om Ninja BN495

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Ström: 1000 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 17 x 38,7 x 15,9 cm
 • Vikt: 3 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3
Läs mer om Ninja BN495

Zwilling Enfinigy Personal - Smoothie blender med unik bladdesign

Perfekt smoothie blender för varma och kalla ingredienser

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 HomesAndGardens.com
 • check 4,5/5 TechAdvisor.com
 • check 4,7/5 Google Shopping
 • check 4,4/5 Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Zwilling Enfinigy Personal:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Autentiskt korsblad från Zwilling
 • Praktisk flaska att ta med
 • Inbyggd säkerhetsfunktion

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Zwilling Enfinigy Personal smoothie blender är en mångsidig och pålitlig apparat, perfekt för dig som värdesätter bekvämlighet, säkerhet och ett brett utbud av receptalternativ. Den innovativa designen inkluderar en spillsäker to-go behållare och en lätt, splitterresistent Tritan-burk, som garanterar hållbarhet och användarvänlighet. 

Även om locket kräver att du skruvar fast det ordentligt, ger det en säker försegling och eliminerar risken för spill eller olyckor vid mixning. Allt som allt, om du vill ha en lättanvänd mixer som kan hantera både varma och kalla vätskor, ger bra mixerresultat och inte är krånglig att rengöra, är denna Zwilling-mixer värd att överväga.

Fördelar

 • Tyst vid användning
 • Klarar av både varma och kalla vätskor
 • Kraftfull motor på 600 W
 • Titan-burk som tål diskmaskin och är okrossbar

Nackdelar

 • Locket kräver att man stänger det noggrant

Med ett kompakt korsblad som utvecklats i Tyskland tar smoothie blendern Enfinigy Personal sig snabbt an svårblandade ingredienser och ger dig släta smoothies, såser och soppor.

En detaljerad recension av Zwilling Enfinigy Personal

Specifikationer

 • Kapacitet: 550 ml
 • Material: BPA-fri Tritan-plast
 • Ström: 600 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Antal program: 2
 • Mått: 13,7 x 35,7 x 13,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Pulsfunktion

Spillsäker och hållbar design

Med den spillsäkra to-go-behållaren från Zwilling Enfinigy kan du som användare enkelt transportera dina smoothies utan att behöva oroa dig för läckage eller spill. Den 0,55 l stora Tritan-burken är inte bara lättare än traditionella glasburkar, utan också mer splitterskyddad jämfört med andra modeller.

Smidiga blandningar

Den kraftfulla 600 watts högpresterande motorn säkerställer släta blandningar, medan de BPA-fria komponenterna och den diskmaskinssäkra designen gör blendern enkel att rengöra. Observera att locket med knivarna måste handdiskas, men denna mindre olägenhet kompenseras mer än väl av blenderns övergripande effektivitet och säkerhetsfunktioner.

Avancerade säkerhetsfunktioner

Blendern är utrustad med ett säkerhetslåssystem som säkerställer att mixerblanden endast sätts igång när kannan är korrekt på plats. Om locket öppnas under mixning stängs blendern av automatiskt, vilket ger ytterligare ett lager av säkerhet.

Enkel användning och app med recept

När det gäller inställningar är modellen utrustad med två förprogrammerade inställningar, smoothie och puls, så att du kan välja önskad funktion med bara en knapptryckning. Med hundratals recept tillgängliga i ZWILLING Culinary World App kan du dessutom enkelt skapa ett brett utbud av välsmakande smoothies och härliga cocktails.

Vad säger användare och experter om Zwilling Enfinigy Personal?

Zwilling Enfinigy Personal blender får mycket beröm från både användare och experter. På GoodHouseKeeping.com utnämndes den till den tystaste blendern i deras test, medan SeriousEats.com noterar att “den blandar enkelt silkeslena smoothies, och dess design gör den lätt att rengöra”.

Samtidigt kunde testpanelen hos TechAdvisor.com med pulsfunktionen få fram fint granulerade bitar av bär som var perfekta att strö i yoghurt eller på desserter.

Mer om Zwilling Enfinigy Personal

Specifikationer

 • Kapacitet: 550 ml
 • Material: BPA-fri Tritan-plast
 • Ström: 600 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Antal program: 2
 • Mått: 13,7 x 35,7 x 13,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Pulsfunktion

NutriBullet Pro 900 - effektiv smoothiemixer med smart design

Smoothiemixer med kraftfullast prestanda

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på amerikanska Thewirecutter.com
 • check Testvinnare på IdealHome.co.uk
 • check Testvinnare på TheSpruceEats.com
 • check 5/5 stjärnor på Homes & Gardens
 • check Bästa bärbara på Telegraph.co.uk
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på NutriBullet Pro 900 :

 • Optimerad motor på 900 watt som mixar även de tuffaste ingredienserna
 • Kan mixa, mosa och hacka
 • Två "Extractor Blade"-knivar

Konsumentmagasinets omdöme

Med sin unika patronformade design är NutriBullet Pro 900 en utmärkt lösning för dig med begränsat diskutrymme. Den robusta motorn på 900 watt hanterar allt från fryst frukt till klibbigt jordnötssmör. Det vi särskilt tycker är utmärkande med NutriBullet Pro 900, och som sannolikt kommer att tilltala dem flesta, är den okomplicerade och intuitiva användningen. Det är tack vare de dubbla extraktionsbladen som varje blandning blir både krämig och len – något vi verkligen uppskattar.

Vi har förstått att en del är skeptiska till mixerns enda hastighetsinställning, men enligt vår erfarenhet försämrar den inte enhetens övergripande prestanda. Trots att den inte är bäst för bearbetning av varma soppor, är det viktigt att tänka på att den faktiskt är designad för tillagning av smoothies, vilket den är otroligt bra på. Det faktum att man får två praktiska behållare med To Go-lock gör den dessutom ännu mer tilltalande. Sammantaget anser vi att NutriBullet Pro 900:s fördelar väger tyngre än dess smärre nackdelar. Enligt oss är det en mixer för dig med en förkärlek för smoothies.

Fördelar

 • Enkel och intuitiv design
 • Diskmaskinssäkra komponenter
 • Mångsidig mixer som kan hantera många olika typer av ingredienser
 • To Go-lock till behållarna

Nackdelar

 • Endast en hastighet
 • Inte avsedd för bearbetning av varma soppor

Den amerikanska konsumentsajten thewirecutter.com har provat ett antal smoothie-blenders, bland annat modellen NutriBullet Pro 900, och undersökt kvaliteten på smoothies samt användarvänlighet, funktioner och hanterbarhet. Experterna är imponerade av NutriBullet Pro 900 och framhäver särskilt modellens starka motor, mångsidighet och intuitiva användning.

Recension: En detaljerad recension av NutriBullet Pro 900

Specifikationer

 • Kapacitet: 900 ml
 • Vikt: 2,1 kg
 • Material: Plast
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Ström: 900 W

NutriBullet Pro 900 tillhör, som namnet antyder, NutriBullet-serien. Den är därför formad som en patron, vilket gör att modellen är kompakt och tar mindre plats.

Modellen har 900 W och experterna noterar att motorn är mycket kraftfull. Det gör att modellen kan hantera både frusen frukt, trådig ingefära, kletigt jordnötssmör, sega dadlar och hårda grönsaker. Experterna har testat allt detta och NutriBullet Pro 900 mixar alla ingredienser utan några problem.

Experterna märker på en gång att NutriBullet Pro 900 är mycket enkel och intuitiv att använda, och man kan använda modellen direkt när man tar ut den ur lådan utan att först behöva läsa på om användningen.

NutriBullet Pro 900 är utrustad med två Extractor Blade-knivar som ser till att dissekera ingredienserna totalt, och med NutriBullet Pro 900 får man en härligt krämig smoothie – även när man mixar tjockare blandningar som nästan måste ätas med sked.

Modellen har bara en hastighet, men experterna upplever inte det som något problem.

NutriBullet Pro 900 har en bägare på 900 ml och en på 700 ml. Dessa är utrustade med To Go-lock, vilket är säkerhetslock som förhindrar läckage om man vill ta med sig sin smoothie på språng.

Mer om NutriBullet Pro 900

Specifikationer

 • Kapacitet: 900 ml
 • Vikt: 2,1 kg
 • Material: Plast
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Ström: 900 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Sage The Boss To Go - smart smoothiemixer med många behållare

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 ExpertReviews.co.uk
 • check 5/5 TrustedReviews.com
 • check 4,7/5 Google Shopping
 • check 4,4/5 Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Boss To Go:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Centralt placerade blad för kraftfull blandning
 • Unika dryckesmuggar med slät kant
 • Sage assist lock medföljer

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss kombinerar smoothiemixern Sage The Boss To Go en kraftfull drift med noggrann precision. Vi uppskattar motorn på 1 000 watt såväl som det innovativa Kinetix-bladet – två komponenter som möjliggör en problemfri drift, även vid hantering av tuffa ingredienser.

Sage The Boss To Go kan uppnå en smoothietextur som är upp till 42 % finare än många andra på marknaden, vilket är väl värt att lägga på minnet. Den användarvänliga designen med en raffinerad yta i borstat aluminium ger dessutom en utmärkt balans mellan estetik och funktionalitet.

Mixern kan emellertid bara bearbeta en portion i taget, vilket kan upplevas som en begränsning för vissa. Vi anser däremot att de två medföljande behållarna eliminerar detta problem. Behållarna, som rymmer 500 milliliter, möjliggör inte bara omedelbar servering, utan tillgodoser också behov när man är på språng.

Sammantaget rekommenderar vi Sage The Boss To Go till dig som prioriterar såväl kvalitet som prestanda. Detta tack vare Sage:s rykte som tillverkare och mixerns praktiska funktioner.

Fördelar

 • Maximal skärprestanda med blad av rostfritt stål
 • Mycket högkvalitativ apparat
 • Motoreffekt på 1 000 watt
 • Kan mixa ingredienserna upp till 42 % finare än den genomsnittliga mixern
 • Två medföljande BPA-fria plastbägare

Nackdelar

 • Kan endast hantera en portion åt gången

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go har granskats av testsajterna expertreviews.co.uk och which.co.uk, och experterna från båda ställena är eniga om att modellen är en riktigt bra smoothie-mixer. De framhäver särskilt modellens solida kvalitet och snygga design samt den starka motorn som snabbt omvandlar frukt och grönsaker till en drickfärdig smoothie.

Recension: En detaljerad recension av Sage the Boss To Go

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Vikt: 3,8 kg
 • Material: Rostfritt stål, tritanplast, metall
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 1000 W

Sage the Boss To Go är en kraftfull mixer med en effekt på 1000 W. Det är särskilt tack vare de unika Kinetix-knivarna som den starka motorn enkelt kan omvandla även besvärliga frukter och grönsaker till en drickfärdig smoothie. Bladen suger in ingredienserna och pulvriserar dem snabbt och effektivt.

Modellen är utformad för att kunna skapa en mycket fin smoothie och Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go kan mixa ingredienserna upp till 42 % finare jämfört med en traditionell blender. Detta ger en krämigare smoothie, även när den innehåller hårdare grönsaker.

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go är en mycket enkel blender att använda. Det ingår två tjocka och tåliga bägare på 500 ml vardera som dessutom är BPA-fria och tål maskindisk.

Lägg ingredienserna i bägaren och starta den starka motorn. På bara ett par sekunder förvandlas då ingredienserna till en drickfärdig, krämig smoothie. Modellens stilrena design i borstad aluminium får också beröm i de olika testerna.

Sage the Boss To Go är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha det bästa av det bästa. Märket Sage är mycket framstående och i England är märket ett av de största på marknaden.

Man har tänkt på alla detaljer och eftersom modellen kommer med två bägare kan du antingen dricka smoothien på en gång eller ta med dig bägaren på språng.

Vad säger användare och experter om Sage the Boss To Go?

Det är tydligt att Sage The Boss To Go har gjort ett starkt intryck på både användare och experter. Experterna på TrustedReviews.com och ExpertReviews.co.uk anser att mixern är en värdefull investering som kan ta dina smoothies till nya nivåer.

Användarna framhåller mixerns förmåga att producera exceptionellt jämna blandningar samt dess problemfria hantering av såväl frysta frukter och spenat som nötter och frön. De uppskattar även den smidiga rengöringen och betonar att bladet är enkelt att diska under rinnande vatten.

Mer om Sage The Boss To Go

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Vikt: 3,8 kg
 • Material: Rostfritt stål, tritanplast, metall
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 1000 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

NutriBullet 600 - välrenommerad och kraftfull smoothiemixer

Bästa smoothiemixer för daglig användning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test av dansk oberoende testpanel
 • check ”Bästa grundläggande NutriBullet” på ExpertReviews.co.uk
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på NutriBullet 600:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Kompakt och effektivt kit i 3 delar
 • Enkel, intuitiv design
 • Perfekt för alla ingredienser med sex knivblad

Konsumentmagasinets omdöme

Nutribullet 600 är en smoothiemixer för dig som vill åstadkomma en hälsosammare livsstil. Detta tack vare apparatens unika design som säkerställer maximalt näringsinnehåll genom att extrahera näringsämnen även från skal och frön. Vidare är mixerns mångsidighet lovordad av experter genom olika tester, medan den medföljande receptboken och de två olika kannorna främjar optimal användarvänlighet.

Trots att det finns en del tveksamheter angående mixerns begränsningar när det gäller hantering av hårda och fiberrika ingredienser, understryker dess övergripande effektivitet, snabba drift och framgångsrika testresultat dess kapacitet.

Vi anser att Nutribullet 600:s intuitiva design som säkerställer daglig användning, i kombination med dess enkla rengöring, gör den till en utmärkt mixer för dig som värdesätter hälsosam matlagning utan krångel.

Fördelar

 • Medföljande receptbok
 • Motoreffekt på 600 watt
 • Frigör vitaminer från skal och kärnor
 • Mångsidig

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda och fiberrika ingredienser

Den engelska tidningen The Telegraph har testat modellen NutriBullet 600. Modellen tillhör NutriBullet-serien, och experterna märker att den i likhet med de många andra familjemedlemmarna imponerar på ett stort antal testpunkter.

Experterna framhäver huvudsakligen modellens effektivitet och kvaliteten av blandningar med många olika konsistenser. Modellen är billigare än många andra NutriBullet-modeller och experterna påpekar att ett minus med den här modellen är att knivarna inte kan köras i diskmaskinen.

Recension: En detaljerad recension av NutriBullet 600

Specifikationer

 • Kapacitet: 680 ml
 • Vikt: 3,18 kg
 • Material: Plast
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 600 W

NutriBullet 600 är utformad för att vara snabbare, hälsosammare och effektivare än traditionella blenders, och ännu bättre på att göra smoothies. Modellen ser därför till att bevara så mycket vitaminer som möjligt, även från skalet och kärnhuset.

Det gör den bland annat med sina korsade knivar som hackar maten så fint att kroppen får lättare att ta upp näringsämnena, men fortfarande på ett sätt som bevarar vitaminerna. Modellen har 600 W och experterna noterar att modellen, trots att den har en lägre effekt än andra modeller, är mycket kraftfull.

NutriBullet 600 är enkel och intuitiv att använda. Det är formad som den vanliga patronen och man behöver bara lägga i ingredienserna och trycka på knappen. Man behöver inte hålla ner knappen medan motorn arbetar, ett tryck räcker, och det tar ungefär 30 sekunder att mixa ingredienserna.

Experterna har provat fyra olika konsistenser – vanlig smoothie, hummus, mandelmjölk och margarita – för att undersöka mångsidigheten, och alla fyra blir utmärkta med NutriBullet 600. Du får även med ett recepthäfte på engelska och två olika bägare på 750 ml respektive 500 ml, båda med spillsäkra lock.

Vad säger användare och experter om NutriBullet 600?

ExpertReviews.co.uk skriver att NutriBullet 600 är en av de mest populära mixrarna på marknaden just nu. Detta tack vare dess kompakta storlek, lämplighet för mindre hushåll och praktiska tillbehör, däribland locket till kannan som gör det möjligt att hålla det mixade innehållet färskt.

Användarna berömmer apparatens mångsidiga drift i förhållande till dess kompakta design. De noterar att den är bättre än många större mixrar som tenderar att vara bullriga och mindre effektiva och som ofta lämnar kvar icke-bearbetade klumpar. Användarna framhåller även NutriBullet 600:s design, varav en del påstår att apparaten utgör en snygg inredningsdetalj på deras köksbänkar.

Mer om NutriBullet 600

Specifikationer

 • Kapacitet: 680 ml
 • Vikt: 3,18 kg
 • Material: Plast
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 600 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Läs mer om NutriBullet 600

5 saker att tänka på innan du köper smoothie-mixer

 • Kannans kapacitet

  Kannans kapacitet anger hur mycket mat eller vätska en mixer kan innehålla samtidigt. En större kapacitet är viktig om du regelbundet tillagar stora mängder mat, till exempel smoothies för flera personer eller soppor för en hel familj. Omvänt är en mindre storlek lämplig för att mixa mer blygsamma mängder. Vanligt förekommande storlekar inkluderar

  • 0,5–1,5 liter – Lämplig kapacitet för enskilda portioner eller för dig med hektisk vardag. Perfekt för att snabbt mixa ihop smoothies, proteinshakes eller milkshakes.
  • 1,5–2 liter – Mångsidig kapacitet som passar för både enstaka drycker och större portioner. Den är lämplig för att tillreda fyra till åtta portioner smoothie såväl som att göra såser, dressingar och flera portioner soppa.
  • 3+ liter – Det finns få modeller för privatbruk med en kapacitet på över tre liter, utan dessa modeller används framför allt i kommersiellt syfte. De är lämpliga för kaféer eller restauranger där det man behöver kunna producera stora mängder smoothies, cocktails eller färska juicer under tidspress.
 • Effekt

  De flesta mixrar har en effekt på mellan 500 och 700 watt, men det finns modeller med både lägre och högre värden – allt från 300 till 1 500 watt. När du ska välja en mixer med en lämplig effekt är det viktigt att tänka på vad du vill mixa:

  • 300–500 watt – Lämpligt för att mixa mjukare ingredienser, till exempel mjölk, yoghurt, bananer, shakes, barnmat och salladsdressingar. De kan dock ha problem med hårdare ingredienser som isbitar och frysta livsmedel.
  • 500–700 watt – Perfekt för att göra smoothies, frysta drycker, puréer, såser och soppor. Den högre effekten underlättar mixerns förmåga att blanda, mixa och mala större portioner.
  • 700+ watt – En mixer med en effekt på över 700 watt kan hantera det mesta – allt från att blanda torra ingredienser och finhacka nötter eller frön till att vispa upp smidiga dippsåser och mixa frysta bär.
 • Program och hastighetsinställningar

  En mixer bör ha minst tre hastighetsinställningar eftersom det möjliggör varierad användning och effektiv drift. En mixer med färre än tre hastigheter har mest troligt en bristande mångsidighet, medan en med över tio är överdriven för vardaglig användning. Ett bredare utbud av hastigheter ger dock bättre kontroll över vissa processer, bland annat hackning, puré eller kondensering.

  En del mixrar har en gradvis uppstart som tillåter knivarna att nå den valda hastigheten successivt. Detta minimerar stänk, vilket är avgörande när man hanterar flytande blandningar. Andra modeller har en pulsfunktion som ger korta kraftstötar – något som är praktiskt när man vill mixa små eller torra matportioner för att uppnå önskad konsistens. Många moderna mixrar erbjuder även förinställda funktioner, varav de mest populära är “mala”, “blanda”, “mixa”, “iskross”, “puré” och “självrengöring”.

  Observera att en mixer med många funktioner vanligtvis är dyrare än en modell med färre funktioner. 

 • Pris

  Det finns mixrar i alla möjliga prisklasser, varav de dyraste modellerna på marknaden kostar runt 3 000 kronor. Dessa modeller är vanligtvis utrustade med en stor kanna och har en hög effekt. De har dessutom ett flertal hastighets- och programinställningar samt andra utmärkande funktioner, till exempel en BPA-fri konstruktion.

  De mest prisvärda mixrarna kostar cirka 200 kronor. Dessa modeller har en kanna som rymmer cirka 500 milliliter och en effekt på 300 watt. Det erbjuder emellertid färre funktioner, men är trots allt tillräckliga utmärkt för de flesta.

 • Användar- och expertrecensioner

  Genom att ta del av vad såväl användare som experter har att säga om en viss smoothiemixer kan du få en större förståelse för produkten och göra ett välgrundat köpbeslut.

  Användarrecensioner ger dig en inblick i vad användare gillade och ogillade med en specifik smoothiemixer – vanligtvis vad gäller produktens kvalitet och användarvänlighet. Expertrecensioner fokuserar snarare på produkternas konstruktion, prestanda och specifika inställningar.

  Båda typer av recensioner kan ge dig praktisk information när du ska välja vilken smoothiemixer du ska köpa.

   

arrow-more

FAQ

Vilka smoothie-mixer modeller är bäst i test?
NutriBullet 1200, NutriBullet Pro 900, Magimix Le Blender och Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go
Hur testas smoothie-blenders?
Smoothie-blenders har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.
Vilken typ av blender ska jag välja?
Det finns tre olika typer av blender att välja mellan. Först och främst finns den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt smidig produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblenders som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Dessa kräver dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.

Guide: Blender, smoothie-blender eller råsaftcentrifug – vad är skillnaden?

Det kan vara svårt att ta reda på hur stor skillnad det är på en vanlig blender, en smoothie-blender och en råsaftcentrifug. Baserat på en artikel från Which.co.uk går vi här igenom för- och nackdelar med varje sort:

Vanlig blender

Fördelar:
En vanlig blender är mycket flexibel och kan bearbeta många olika konsistenser – både smoothies, soppor, cocktails, såser och till och med is. Många vanliga blenders kan dessutom hacka, puréa och krossa is samt ha värmeelement för soppa.

Nackdelar:
Många vanliga blenders är inte specialiserade på juice eller smoothies, och därför är filter och silar ofta inte tillräckligt bra för att sortera bort fruktkött, kärnor och skal. Detta kan leda till att smoothien blir bitter och tjock.

Smoothie-blender

Fördelar:
En smoothie-blender påminner mycket om en vanlig blender, men de har ofta en speciell topp som gör att smoothien kan göras direkt i dryckesbägaren. Smoothieblenders är dessutom riktigt bra på att sortera bort fruktkött, kärnor och skal, och de är även bra när man blandar drinkar.

Nackdelar:
Smoothie-blenders kan vara svåra att rengöra och utbudet är inte särskilt stort. Många modeller är inte särskilt mångsidiga och kan alltså inte användas till många olika uppgifter.

Råsaftcentrifug

Fördelar:
Ett bra sätt att få i sig mer frukt och grönt, och modellerna är i synnerhet bra på att hantera hårda grönsaker. De är snabba, bra på att bevara ett stort antal vitaminer och filtrerar bort så gott som allt fruktkött, vilket resulterar i en klar dryck. Det finns många modeller att välja mellan, och vissa modeller kan även mala kött och kaffebönor.

Nackdelar:
Råsaftcentrifuger är inte särskilt bra på att göra smoothies och kan ha problem med mycket hårda ingredienser, till exempel nötter. Kräver ofta mycket rengöring och behöver en stor mängd ingredienser för att få fram en liten mängd juice.

Smoothierecept

I det här avsnittet presenterar vi tio enkla recept för smoothie-blendern. Klicka på recepten för att läsa mer.

Jordgubb och banan

Ingredienser:
200 gram frysta jordgubbar
1 banan
1 dl grekisk yoghurt
1 dl skummjölk
1 tsk vaniljsocker

Yoghurt med blåbär och lime

Ingredienser:
3 dl yoghurt
3 dl blåbär
2 msk honung
Saft och rivet skal av 1 lime

Avokado och äpple med mynta

Ingredienser:
3 mogna avokado
2 gröna äpplen, urkärnade
10 myntablad
1 pressad lime
250 gram skyr eller yoghurt 0,2 procent
Ev. isbitar för en krämigare konsistens

Ananasklassiker

Ingredienser:
½ ananas
2 bananer
2 passionsfrukter
2 dl ananasjuice
4 isbitar

Jordgubb och mango

Ingredienser:
1 mango
1 handfull jordgubbar
¼ ananas
1 dl yoghurt, naturell eller med jordgubbssmak
2 dl ananasjuice
4 isbitar

Banan i grönt

Ingredienser:
2 bananer
2 kiwi
1 handfull kärnfria blå druvor
2 dl äppeljuice
4 isbitar

Melonpepp

Ingredienser:
½ melon
½ ananas
½ cm ingefära, riven
2 dl ananas- eller äppeljuice
4 isbitar

Kaffesmoothie

Ingredienser:
1 banan i skivor
2 dl mjölk
½ dl starkt kaffe
Lite vaniljpulver
Lite kanel
1 tsk honung
Ev. lite kardemumma

Rödbeta med grönkål

Ingredienser:
200 gram rödbetor i skivor
2 selleristjälkar
1 mogen avokado
1 omogen banan
2 dl hackad grönkål
5 dl kallt vatten
2 dl frysta hallon
3 msk färskpressad citronjuice

OBS: Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon från utlandet innan användning eftersom att de kan innehålla virus och bakterier.

Jordnötssmör med banan

Ingredienser:
1 frusen banan
1-1,5 dl naturell yoghurt
1-1,5 dl mjölk
1 msk jordnötssmör
2 tsk honung

Guide: Vitaminer i din smoothie

Mängden frukt och grönsaker i smoothien gör att den blir en viktig källa till ditt välbefinnande. Läs vidare och få reda på vilka vitaminer du kan få i dig från din smoothie. Den här guiden är baserad på artiklar från de danska hemsidorna Alt.dk och Femina.dk

A-vitamin

Gynnar flera kroppsfunktioner. Stärker immunförsvaret och är särskilt bra för näthinna, ögon, hår och naglar. A-vitamin är även viktigt för gravida eftersom det hjälper fosterutvecklingen.

A-vitamin får du från en smoothie med:

 • Morötter
 • Tomat
 • Broccoli
 • Kål
 • Spenat

B-vitamin

Det finns många olika typer av B-vitamin och därför är det svårt att dra alla över en kam. Det finns nämligen både B1, B2, B3, B6, B8, B9 och B12. B-vitamin är viktigt för bland annat muskler, hjärna, hjärta, syn, energiomvandling och blodsocker.

B-vitamin får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter
 • Nötter
 • Baljväxter
 • Grönkål
 • Bönor (kom ihåg att okokta gröna bönor kan vara giftiga)

C-vitamin

C-vitamin bidrar till att stärka kroppens immunförsvar och skydda mot virus och bakterier. Det hjälper även till att reglera kolesterolhalten och upprätthålla styrkan hos hjärta och blodkärl.

C-vitamin får du från en smoothie med:

 • Apelsin
 • Citron
 • Bär
 • Tomat
 • Blomkål
 • Paprika

D-vitamin

D-vitamin är i första hand viktigt för kroppens skelett. Det är D-vitamin som ger benen och tänderna styrka, och D-vitamin finns huvudsakligen i kött, ägg, fet fisk och solsken.

D-vitamin får du från en smoothie med:

 • Feta mjölkprodukter
 • Avokado

E-vitamin

E-vitamin är viktigt för hjärtat och blodomloppet. Det motverkar att kroppens celler bryts ned, skyddar mot åderförkalkning och blodproppar samt hjälper till vid nybildning av blodkärl.

E-vitamin får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter
 • Nötter (främst mandlar)
 • Kål

K-vitamin

K-vitamin är viktigt för blodets förmåga att koagulera samt för bildning av viktiga proteiner.

K-vitamin får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter
 • Avokado
 • Kål
 • Broccoli
 • Spenat

Kalcium (kalk)

Kalcium (kalk) är, precis som D-vitamin, viktigt för uppbyggnad och underhåll och skelettet. Om man inte får i sig tillräckligt mycket kalcium kan man i värsta fall drabbas av benskörhet.

Kalcium får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter (den främsta källan till kalcium)
 • Nötter
 • Grönkål
 • Spenat

Järn

Järn är ett viktigt mineral för kroppen eftersom det hjälper de röda blodkropparna att transportera syre i kroppen.

Järn får du från en smoothie med:

 • Blomkål
 • Broccoli
 • Bönor (kom ihåg att okokta bönor kan vara giftiga)

Magnesium

Bibehåller hormonbalansen och funktionen hos nervcellerna.

Magnesium får du från en smoothie med:

 • Broccoli
 • Spenat
 • Avokado

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta