Smoothie-mixer - Bäst i test: Här är de bästa blendrarna för smoothie

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 15, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Smoothie-mixer - Bäst i test: Här är de bästa blendrarna för smoothie

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Ninja BN495 har blivit utvald som bäst i test smoothie-mixer hos goodhousekeeping.com och housebeautiful.com.

Den här artikeln handlar om olika tester av smoothie-blenders, som även kallas smoothie-mixers, och syftar till att ge dig den bästa möjliga översikten över utbudet på marknaden.

Vi har analyserat ett stort antal experttester där både skandinaviska och internationella experter har provat olika smoothie-mixers och bedömt vilka modeller som är bäst.

Det rör sig om tester från både Råd & Rön och testsajter som Which.co.uk, Expertreviews.co.uk och Klikk.no samt tidningarna The Guardian, The Independent och The Telegraph.

Syftet med den här artikeln är att du ska få en komplett översikt över de modeller som har bedömts vara bäst på marknaden och därmed slippa spendera tid på att gå igenom en stor mängd tester själv.

Vi har även jämfört priserna för de olika modellerna för att du lätt ska kunna se vilka återförsäljare som är billigast.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till i slutet av artikeln.

Senast ändrad:

Den 17/11/2023 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa smoothie blenders med produkterna Sage The Fresh & Furious, Blendjet 2 Portable, Ninja BN495 och Zwilling Enfinigy Personal.
Sage The Fresh & Furious smoothie blender är utrustad med ett speciellt Kinetix-bladsystem för kraftfull mixning och nio smarta inställningar.
Blendjet 2 Portable är en bra portionsblender som med fördel kan användas on-the-go.

Tidigare ändringar:

1. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av smoothie-mixers i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

27. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 11 bästa smoothie-mixers i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda smoothie-mixers

5 saker att tänka på innan du köper smoothie-mixer

 • Kannans kapacitet

  Kannans kapacitet anger hur mycket mat eller vätska en mixer kan innehålla samtidigt. En större kapacitet är viktig om du regelbundet tillagar stora mängder mat, till exempel smoothies för flera personer eller soppor för en hel familj. Omvänt är en mindre storlek lämplig för att mixa mer blygsamma mängder. Vanligt förekommande storlekar inkluderar

  • 0,5–1,5 liter – Lämplig kapacitet för enskilda portioner eller för dig med hektisk vardag. Perfekt för att snabbt mixa ihop smoothies, proteinshakes eller milkshakes.
  • 1,5–2 liter – Mångsidig kapacitet som passar för både enstaka drycker och större portioner. Den är lämplig för att tillreda fyra till åtta portioner smoothie såväl som att göra såser, dressingar och flera portioner soppa.
  • 3+ liter – Det finns få modeller för privatbruk med en kapacitet på över tre liter, utan dessa modeller används framför allt i kommersiellt syfte. De är lämpliga för kaféer eller restauranger där det man behöver kunna producera stora mängder smoothies, cocktails eller färska juicer under tidspress.
 • Effekt

  De flesta mixrar har en effekt på mellan 500 och 700 watt, men det finns modeller med både lägre och högre värden – allt från 300 till 1 500 watt. När du ska välja en mixer med en lämplig effekt är det viktigt att tänka på vad du vill mixa:

  • 300–500 watt – Lämpligt för att mixa mjukare ingredienser, till exempel mjölk, yoghurt, bananer, shakes, barnmat och salladsdressingar. De kan dock ha problem med hårdare ingredienser som isbitar och frysta livsmedel.
  • 500–700 watt – Perfekt för att göra smoothies, frysta drycker, puréer, såser och soppor. Den högre effekten underlättar mixerns förmåga att blanda, mixa och mala större portioner.
  • 700+ watt – En mixer med en effekt på över 700 watt kan hantera det mesta – allt från att blanda torra ingredienser och finhacka nötter eller frön till att vispa upp smidiga dippsåser och mixa frysta bär.
 • Program och hastighetsinställningar

  En mixer bör ha minst tre hastighetsinställningar eftersom det möjliggör varierad användning och effektiv drift. En mixer med färre än tre hastigheter har mest troligt en bristande mångsidighet, medan en med över tio är överdriven för vardaglig användning. Ett bredare utbud av hastigheter ger dock bättre kontroll över vissa processer, bland annat hackning, puré eller kondensering.

  En del mixrar har en gradvis uppstart som tillåter knivarna att nå den valda hastigheten successivt. Detta minimerar stänk, vilket är avgörande när man hanterar flytande blandningar. Andra modeller har en pulsfunktion som ger korta kraftstötar – något som är praktiskt när man vill mixa små eller torra matportioner för att uppnå önskad konsistens. Många moderna mixrar erbjuder även förinställda funktioner, varav de mest populära är “mala”, “blanda”, “mixa”, “iskross”, “puré” och “självrengöring”.

  Observera att en mixer med många funktioner vanligtvis är dyrare än en modell med färre funktioner. 

 • Pris

  Det finns mixrar i alla möjliga prisklasser, varav de dyraste modellerna på marknaden kostar runt 3 000 kronor. Dessa modeller är vanligtvis utrustade med en stor kanna och har en hög effekt. De har dessutom ett flertal hastighets- och programinställningar samt andra utmärkande funktioner, till exempel en BPA-fri konstruktion.

  De mest prisvärda mixrarna kostar cirka 200 kronor. Dessa modeller har en kanna som rymmer cirka 500 milliliter och en effekt på 300 watt. Det erbjuder emellertid färre funktioner, men är trots allt tillräckliga utmärkt för de flesta.

 • Användar- och expertrecensioner

  Genom att ta del av vad såväl användare som experter har att säga om en viss smoothiemixer kan du få en större förståelse för produkten och göra ett välgrundat köpbeslut.

  Användarrecensioner ger dig en inblick i vad användare gillade och ogillade med en specifik smoothiemixer – vanligtvis vad gäller produktens kvalitet och användarvänlighet. Expertrecensioner fokuserar snarare på produkternas konstruktion, prestanda och specifika inställningar.

  Båda typer av recensioner kan ge dig praktisk information när du ska välja vilken smoothiemixer du ska köpa.

   

arrow-more

Sage The Fresh & Furious - Blender med nio smarta inställningsalternativ

Korad testvinnare bland smoothie blenders av flera testpaneler

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Fresh & Furious:

 • Särskilt Kinetix-bladsystem för kraftfull mixning
 • Nio inställningar för olika uppgifter
 • Fem hastighetsinställningar för omedelbara smoothies

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Sage The Fresh & Furious en imponerande tillgång i köket, särskilt för dig som brinner för smoothies och såser, och den är utmärkt på att krossa is, en fördel för sommarens förfriskningar. Det är dock viktigt att notera att den inte är lämplig för heta vätskor.

Med sitt effektiva Kinetix-bladsystem erbjuder den dock anmärkningsvärd konsistens och flexibilitet, vilket gör den idealisk för olika recept. För dig som letar efter en pålitlig smoothie blender som ger konsekventa och jämna resultat, samtidigt som den erbjuder användarvänliga funktioner, kan vi starkt rekommendera den.

Fördelar

 • Lämplig för både såser och smoothies med jämna resultat
 • Bra förmåga att krossa is
 • Självrengörande funktion som fungerar bra
 • Vassa blad som hanterar frysta produkter väl

Nackdelar

 • Kan inte hantera varma vätskor
 • Ganska högljudd vid mixning av fryst frukt

Med sina nio one-touch-program, inklusive fem hastighetsinställningar, en inställning för green smoothies, en för smoothies samt en för iskross, kan du med den här blendern snabbt skapa smoothies som garanterat kommer att tillfredsställa alla dina begär. Sage The Fresh & Furious är utformad för maximal enkelhet och effektivitet, utan att förlora kraft och prestanda när du växlar mellan olika blenderuppgifter.

En detaljerad recension av Sage The Fresh & Furious

Specifikationer

 • Kapacitet: 1500 ml
 • Ström: 1300 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Typ av kontroll: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (WxDxH): 21,6 x 43,9 x 17,6 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Material: BPA-fri, Tritan plast
 • Antal program: 4

Knivsystemet Special Kinetix

Den här smoothie blenderns främsta funktion är dess knivsystem Special Kinetix som kombinerar funktionerna hos en blender med funktionerna hos en matberedare för optimal prestanda. Eftersom systemet sitter centralt i blenderns hjälper det till att dra ned maten som sedan krossas av knivarna för en enhetlig konsistens där allt blandas. Bredden på knivarna säkerställer också att luft tillsätts under mixning, så att resultatet blir lätt och luftigt.

Användarvänligt öppningssystem och fem praktiska hastigheter

Smoothie blendern har en lättöppnad design med ett lock som du enkelt kan ta av, samtidigt som det sluter ordentligt tätt under drift. Med en behållare på 1,5 liter kan den hantera upp till sex glas på 330 ml i ett enda svep, och tack vare de slitstarka knivarna i rostfritt stål som ordentligt håller skärpan försämras inte dess mixningsegenskaper någonting att tala om. Smoothie blendern är helt fri från BPA, så du kan tryggt använda den för alla typer av mat. Det finns fem hastighetsinställningar, var och en namngiven efter den uppgift den utför bäst, från långsammast till snabbast: mixa, hacka, blanda, puré och liquefy.

Här är några idéer om hur du bäst utnyttjar de olika hastighetsinställningarna:

Mixa: Den här funktionen kan användas för att kombinera mjuka ingredienser eller för att tillsätta pulver, till exempel proteinpulver eller kakaopulver.

Hacka: Den här funktionen passar för att hacka frukt och grönsaker, särskilt sådana med hård konsistens, till exempel morötter eller selleri.

Blanda: Den här funktionen är till för att mixa mjuka frukter och grönsaker, till exempel bananer, bär och bladgrönsaker. Detta ger en slät och jämn konsistens på din smoothie.

Purée: Detta är en kraftfull inställning, perfekt för tuffare ingredienser som frysta frukter och grönsaker eller nötsmör. Denna inställning är perfekt för att göra tjockare smoothies eller smoothie bowls.

Liquefy: Den här funktionen är den mest kraftfulla inställningen och passar för att göra smoothies med hårda ingredienser som is eller frysta frukter.

Vad säger användare och experter om Sage The Fresh & Furious?

Blendern Sace the Fresh & Furious har hyllats som det bästa valet för smoothies på flera expertwebbplatser och korades till vinnande smoothie blender av Techradar.com. De hyllade den som en “kompakt och kostnadseffektiv blender som levererar utmärkta resultat.” Utöver dess effektivitet när det gäller att tillreda gröna smoothies och majonnäs, får även dess 60-sekunders automatiska rengöringsfunktion mycket uppskattning.

Användarfeedback från olika e-handelsplattformar understryker dess höga betyg och berömmer särskilt den “anmärkningsvärda automatiska rengöringsfunktionen som säkerställer en fläckfri kanna och lock.” Några användare nämner att blendern är lite bullrigt när man blandar fryst frukt, men säger samtidigt att detta visar på effektivitet, vilket belyser dess formidabla blandningsförmåga för både frukt och grönsaker.

Mer om Sage The Fresh & Furious

Specifikationer

 • Kapacitet: 1500 ml
 • Ström: 1300 W
 • Antal hastighetsinställningar: 5
 • Typ av kontroll: Tryckknappar
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått (WxDxH): 21,6 x 43,9 x 17,6 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Material: BPA-fri, Tritan plast
 • Antal program: 4

MyBlend 3 - smart "to go"-blender

Utmärkt smoothieblender med sladdlös design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på MyBlend 3:

 • Mycket kraft för alla frysta frukter och is
 • Kompakt och sladdlös design som fungerar på språng
 • Praktiskt drickbart lock

Konsumentmagasinets omdöme

MyBlend 3 är garanterat en av de snyggaste smoothie-mixarna vi har sett. Den har en läcker och kul design, är enkel att rengöra och laddbar tack vare den medföljande USB-C-kabeln till 4000 mAh-batteriet.

Den enda nackdelen är att kapaciteten hade kunnat vara en aning större, men överlag tycker vi att den här mixern presterar riktigt bra, särskilt med tanke på dess prisklass.

Fördelar

 • Läcker och kul design 
 • USB-C-kabel för laddning ingår
 • BPA-fri plast 
 • Blad av rostfritt stål
 • Lätt att rengöra
 • Stilrent och modernt utseende 

Nackdelar

 • Kapaciteten hade kunnat vara större

My Blend 3 Smoothie Blender passar särskilt bra för dig som vill ha en praktisk och lättanvänd mixer. Den är perfekt för att göra smoothies på språng, eftersom den är sladdlös och inte kräver några eluttag.

Recension: En detaljerad recension av MyBlend 3

Specifikationer

 • Kapacitet: 500 ml
 • Vikt: 0,664 kg
 • Material: BPA-fri plast + blad i rostfritt stål
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Ström: 7 V

MyBlend 3 smoothie blender är ett riktigt bra val för att göra smoothies även när du inte är hemma. Den har en kapacitet på 500 ml, vilket är tillräckligt för att göra flera portioner på en gång, och den finns i flera härliga färgalternativ som piggar upp vardagen.

Bladen är tillverkade i 304 rostfritt stål för maximal hållbarhet och prestanda, och i kombination med 7V-motorn krossar de enkelt och kraftfullt fryst frukt och is. MyBlend 3 är dessutom lätt att rengöra: tillsätt vatten, lite diskmedel och mixa under någon minut innan du sköljer behållaren med kallt vatten. Som pricken över i har denna mixer ett drickvänligt lock och är tillverkad av BPA-fri plast.

Vad säger användare om MyBlend 3?

Användarna är överens om att denna kompakta mixer är effektiv, kraftfull och enkel att rengöra. En del påstår att de använder Myblend 3 varje dag för att göra smoothie, varav en användare delar med sig av sina favoritingredienser till sin smoothie:

 • Kefirl
 • Båbär
 • Spenat
 • Avokado
 • Chiafrön

Mer om MyBlend 3

Specifikationer

 • Kapacitet: 500 ml
 • Vikt: 0,664 kg
 • Material: BPA-fri plast + blad i rostfritt stål
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Ström: 7 V

Blendjet 2 Portable - Budgetvänlig portionsmixer

Bland marknadens bästa sladdlösa smoothie blenders

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Blendjet 2 Portable:

 • Upp till 15 timmars sladdlös användning
 • Blandar på 20 sekunder
 • BPA-fri plast

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår uppfattning erbjuder BlendJet 2 Portable Smoothie Blender en mängd fördelar, vilket gör den till en av marknadens bästa sladdlösa smoothie blenders. Dess mångsidiga och effektiva blandningsfunktioner gör den till en oumbärlig köksapparat för dig som fota är på språng.

Även om det ibland kan vara nödvändigt att köra mixern två gånger eller flytta runt de hårdare ingredienserna för att mixa allt, säkerställer TurboJet-tekniken och de sex knivarna i rostfritt stål att blendern förblir tillräckligt kraftfull för att hantera de flesta mixningsuppgifter. Med sin självrengörande funktion, imponerande batteritid och lätta design bevisar BlendJet 2 att du inte behöver offra kraft eller funktionalitet för bekvämlighet, vilket gör den till ett exceptionellt val för alla som söker en bärbar och pålitlig sladdlös smoothie blender.

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Låg vikt
 • Lätt att rengöra
 • Kraftfull för sin storlek
 • Kommer i ett brett utbud av färger

Nackdelar

 • Kan behöva köras två gånger när du blandar hårda ingredienser som is
 • Du kan behöva flytta runt frysta bitar för att få dem helt mixade

Trots dess mindre storlek är Blendjet 2 en kraftfull blender med TurboJet-teknik och sex blad i rostfritt stål som kan krossa is och fryst frukt på bara 20 sekunder. Denna bärbara blender är idealisk för dig som letar efter ett snabbt och enkelt sätt att förbereda en hälsosam och näringsrik smoothie eller shake, utan att behöva spendera för mycket tid eller ansträngning på processen. Vi tror att både fitnessentusiaster och hälsomedvetna personer kommer att uppskatta den kraftfulla mixningskapaciteten, eftersom den gör att blendern snabbt kan mixa ihop proteinpulver och kosttillskott.

En detaljerad recension av Blendjet 2 Portable

Specifikationer

 • Kapacitet: 600 ml
 • Ström: 150 W
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 7,6 x 23 x 7,6 cm
 • Vikt: 0,6 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Mångsidig användning

BlendJet 2 Portable Smoothie Blender är en uppgraderad version av den populära BlendJet 1, med en utökad kapacitet på 0,48 liter, från den ursprungliga 0,35 liter. Denna mångsidiga blender kan göra mer än att bara blanda smoothies och shakes. Med möjligheten att skapa iskaffe, milkshakes, slushies, barnmat, dipp och såser har denna bärbara blender blivit ett oumbärligt köksredskap. Genom att trycka på strömbrytaren två gånger förvandlas BlendJet 2 till en kraftfull matberedare som kan hacka grönsaker, frukt, nötter och mycket mer. Med en integrerad pulsfunktion kan den dessutom användas för att vispa ihop guacamole, pesto, salsa och hummus på bara några sekunder.

Effektiv blandning och självrengöring

BlendJet 2 erbjuder 15+ användningar per en timmes laddning, jämfört med 10+ blandningar från föregångaren. Med en självrengörande funktion behöver du dessutom aldrig oroa dig för krångel med att rengöra mixern manuellt. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten och eventuellt en droppe tvål, starta mixern normalt, och sedan låta den rengöra sig själv. Skölj och häll ut vattnet i slutet för en fläckfri mixer på nolltid.

Bärbar och kraftfull blender

BlendJet 2 är en kompakt, bärbar blender som inte behöver vara inkopplad för att kunna mixa ingredienser, och är således utformad för dig som ofta är på resande fot. Blendern laddas via en USB-kontakt och klarar upp till 15+ timmars användning innan den behöver laddas. Utrustad med en vattentät USB-port och en medföljande kabel är den både bekväm och pålitlig. Den BPA-fria plastbehållaren har ett praktiskt bärhandtag som gör det enkelt att ta med den lätta blendern på resor. Även om effekten på 150 W kanske inte är lika stark som större köksblenders, erbjuder modellen mer än tillräckligt med kraft för en enportionsblender, vilket gör den till ett perfekt val för dig som söker funktionalitet i en kompakt design.

Vad säger användare och experter om Blendjet 2 Portable?

BlendJet 2 har gjort sig väl till känna som en av marknadens bästa bärbara smoothie blenders, enligt Forbes.com. Denna kompakta blender är också ett “billigt alternativ för dig som ofta är på språng”, enligt HomesAndGardens.com.

Experterpaneler har testat blendern med jordgubbar, blåbär, melon och nötmjölk, och är nöjda med det robusta locket och handtaget, samt smoothieresultaten. Enligt användare är mixern enkel att använda och att rengöra, tystgående så att den inte stör någon i närheten och lättviktig, vilket gör den enkel att bära med sig. Trots dess mindre storlek har kunder berättat att det är en kraftfull blender som klarar av att mixa alla frukter och ingredienser på ett smidigt sätt.

Mer om Blendjet 2 Portable

Specifikationer

 • Kapacitet: 600 ml
 • Ström: 150 W
 • Antal hastighetsinställningar: 3
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 7,6 x 23 x 7,6 cm
 • Vikt: 0,6 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Ninja BN495 - Kraftfull smoothie blender med enkla kontroller

Bäst i test smoothie-mixer hos GoodHouseKeeping.com och HouseBeautiful.com

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ninja BN495:

 • Auto-iQ-teknik med anpassade och automatiska program
 • Snabbmixning med Ninja Blade-teknik
 • Kraftfull motor på 1000 W

Konsumentmagasinets omdöme

Ninja BN495 är smoothie-mixer- Bäst i test hos GoodHouseKeeping.com och HouseBeautiful.com. Sammantaget kan vi konstatera att smoothie blendern Ninja BN495 och dess Auto-iQ-teknik står ut bland konkurrenter. Med sina intuitiva kontroller och Pro Extractor-blad säkerställer denna modell en silkeslen konsistens varje gång. Bekvämligheten med enkel rengöring, i kombination med de BPA-fria bärbara behållarna, förstärker dess användbarhet.

Med detta sagt är den här smoothie blendern inte det bästa alternativet för dig som vill mixa stora mängder på en gång. Detta bör dock inte vara ett större problem, eftersom de flesta som letar efter en smoothie blender är ute efter att förbereda en eller två portioner åt gången. Vår slutsats är att Ninja BN495 definitivt är en blender som inte bör förbises.

Fördelar

 • Enkla kontrollknappar
 • Lätt att hålla ren (diskmaskinssäkra delar)
 • Kan krossa fryst frukt och is
 • Nedräkningstimer med LED
 • Jämna och strukturerade resultat
 • Rejäla halkfria fötter

Nackdelar

 • Inte lämplig för stora mängder
 • Lite högljudd

Kärnan i denna innovativa blender från Ninja är dess Auto-iQ-teknik. Oavsett om ditt mål är att mixa ihop en uppfriskande fruktsmoothie eller en kyld dryck, blandar 45-sekunders programmet enkelt till puréer och drycker med färsk eller frusen frukt, vätskor och is. För dig som vill ha en fylligare, mer näringsrik blandning kan programmet Max Blend på 60 sekunder enkelt ta sig igenom tuffare ingredienser, till exempel frön och kraftiga grönsaker. Denna blender är perfekt för dig som ofta har bråttom på morgonen, för hälsofantaster eller alla som söker god blenderprestanda.

En detaljerad recension av Blendjet 2 Portable

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Ström: 1000 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 17 x 38,7 x 15,9 cm
 • Vikt: 3 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Intuitiva kontroller för exakt mixning

Blendern Ninja BN495 utmärker sig inte bara med dess eleganta design utan även med sitt användarvänliga gränssnitt. Först och främst har du lätt tillgång till de båda smarta Auto-iQ-programmen och den manuella Pulse-funktionen. Utöver att bara trycka på start och stopp finns dessutom tre lägen utformade för en bättre mixningsupplevelse: “Blend”, som tar 45 sekunder, är perfekt för smoothies, även med is. För mer motståndskraftiga ingredienser eller frukter med skal ger “Max Blend” en utökad 15-sekunders boost. Slutligen ger “Pulse”-funktionen dig optimal kontroll över konsistensen på din smoothie. Dessutom håller den inbyggda timern dig uppdaterad om hur länge mixningen pågår, och du kan självklart stoppa processen när som helst.

Enkelt underhåll

Rengöring efter mixning är en barnlek med Ninja BN495. Alla löstagbara delar, från drickskoppen till knivenheten, är utformade för att vara lätta att diska. Välj en skonsam handdisk med diskmedel och en mjuk trasa eller placera dem i diskmaskinens översta fack för problemfri rengöring. När det gäller motorbasen räcker det med en fuktig trasa.

Kraftfull motor och BPA-fria behållare

När det gäller prestanda briljerar Ninja BN495 med sina patenterade Pro Extractor-blad, ett kännetecken för Ninja Blade-tekniken. Dessa blad, som drivs av en robust motor på 1000 watt, gör processen kort även med tuffare ingredienser som fryst frukt eller fast is. Extraktionsprocessen säkerställer att alla värdefulla näringsämnen från råvarorna bevaras. Som grädde på moset ingår två 700 ml BPA-fria plastbehållare som inte bara är till för att mixa i, utan de fungerar även som bärbara dryckeshållare.

Vad säger användare och experter om Ninja BN495?

Telegraph.co.uk berömmer blenderns effektivitet och noterar hur ingredienserna blir “släta på bara några sekunder”. Inkluderingen av en liten skärm med en timer fångade särskilt deras uppmärksamhet. GoodHouseKeeping.com ger mixern toppbetyg för dess prestanda och pekar särskilt på dess förmåga att kunna “pulverisera även knepiga hallonkärnor med lätthet för att skapa silkeslena drycker.”

Feedback från användare förstärker dessa resultat. Många har testat mixerns mångsidighet genom att vispa ihop olika blandningar. En användare berättar: “Det första vi provade var en chokladmilkshake enligt receptet i boken och den var jättegod, och framför allt gick det snabbt. Sedan gjorde vi också smoothies med fryst frukt, yoghurt och lite mjölk. Blendern klarade även det utan problem på nolltid.”

Blendern uppges vara något högljudd, men både vi och många användare anser att det är en liten kompensation för de utmärkta resultat den levererar.

Mer om Ninja BN495

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Ström: 1000 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Pulsfunktion: Ja
 • Mått: 17 x 38,7 x 15,9 cm
 • Vikt: 3 kg
 • Material: BPA-fri plast
 • Antal program: 3

Magimix Le Blender - utmärkt smoothiemixer enligt flera testpaneler

Bästa smoothiemixer i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Magimix Le Blender:

 • ColdMix-teknik för optimal temperatur
 • Turbo Pulse-program för de mest krämiga konsistenserna
 • Inställning för automatisk rengöring

Konsumentmagasinets omdöme

Magimix Le Blender utmärker sig med sin höga prestanda som, tack vare motoreffekten på 1 300 watt och de fyra automatiska effektprogrammen, möjliggör en mångsidig användning. Du kan med denna mixer göra allt från att mixa smoothies till att förbereda soppor.

Den termiska glaskannan är både hållbar och skicklig på att hålla temperaturen. Trots att tekniken är utformad för att skydda näringsämnen även vid höga hastigheter, menar en del användare att den är något bullrig. Mixerns mångsidighet är dock uppenbar med funktioner som går utöver vanlig mixning, däribland iskrossning och flera hastighetsinställningar.

Magimix Le Blender erbjuder även optimal bekvämlighet, bland annat med det praktiska  rengöringsprogrammet och den medföljande receptboken. Enligt oss är Magimix Le Blender en pålitlig och mångsidig smoothiemixer, lämpad för dig som värdesätter funktionalitet och kraftfull prestanda.

Fördelar

 • Hög effekt på 1 200 watt
 • Stor kapacitet
 • Fyra förinställda program
 • Mätskala på kannan

Nackdelar

 • Kannan är relativt tung
 • Något bullrig på högsta hastighetsinställningen

Magimix Le Blender har granskats av flera olika experter. Experterna är överens om att den här smoothie-blendern är ett riktigt bra alternativ om du vill ha en robust och stabil smoothie-blender.

Recension: En detaljerad recension av Magimix Le Smoothie Blender

Specifikationer

 • Kapacitet: 1800 ml
 • Vikt: 4,8 kg
 • Material: Plast, glas
 • Antal program: 4
 • Antal hastighetsinställningar: 4
 • Ström: 1300 W

Magimix Le Blender ser helt vanlig ut, men bakom den fina designen gömmer sig en otroligt kraftfull och mångsidig blender. Smoothien mixas i glaskannan, som har en kapacitet på 1,8 liter, med en effekt på 1200 W, vilket är mycket för en smoothie-blender.

Magimix Le Blender kan användas till mer än bara smoothies. Modellen har fyra förinställda program och kan bland annat göra soppa och krossa is, och för att anpassa mixningen till varje dryck har den åtta olika hastigheter samt en Turbo pulse-funktion.

Magimix Le Blender är en tystgående blender som är både robust och stabil. Det ingår även ett recepthäfte med över 80 olika recept som inspirerar och gör att du snabbt kan komma igång med användningen av modellen. Tillverkaren ger 3 års garanti på blendern.

Vad säger användare och experter om Magimix Le Blender?

BBCGoodFood.com ger Magimix Le Blender högsta betyg: 5/5 stjärnor. De berömmer mixern för dess design såväl som dess funktion och noterar att den är betydligt tystare än andra modeller de testat. Vidare lovordar de det säkra suglocket och den användbara indikatorn som varnar för eventuell överbelastning.

Användarna framhåller mixerns robusta konstruktion och kraftfulla prestanda. De betonar även den praktiska designen bestående av en fyrkantig kanna, som förhindrar att den oavsiktligt rullar, och ett stort handtag, som gör den lätt att greppa.

Mer om Magimix Le Blender

Specifikationer

 • Kapacitet: 1800 ml
 • Vikt: 4,8 kg
 • Material: Plast, glas
 • Antal program: 4
 • Antal hastighetsinställningar: 4
 • Ström: 1300 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Zwilling Enfinigy Personal - Smoothie blender med unik bladdesign

Perfekt smoothie blender för varma och kalla ingredienser

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Zwilling Enfinigy Personal:

 • Autentiskt korsblad från Zwilling
 • Praktisk flaska att ta med
 • Inbyggd säkerhetsfunktion

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Zwilling Enfinigy Personal smoothie blender är en mångsidig och pålitlig apparat, perfekt för dig som värdesätter bekvämlighet, säkerhet och ett brett utbud av receptalternativ. Den innovativa designen inkluderar en spillsäker to-go behållare och en lätt, splitterresistent Tritan-burk, som garanterar hållbarhet och användarvänlighet. 

Även om locket kräver att du skruvar fast det ordentligt, ger det en säker försegling och eliminerar risken för spill eller olyckor vid mixning. Allt som allt, om du vill ha en lättanvänd mixer som kan hantera både varma och kalla vätskor, ger bra mixerresultat och inte är krånglig att rengöra, är denna Zwilling-mixer värd att överväga.

Fördelar

 • Tyst vid användning
 • Klarar av både varma och kalla vätskor
 • Kraftfull motor på 600 W
 • Titan-burk som tål diskmaskin och är okrossbar

Nackdelar

 • Locket kräver att man stänger det noggrant

Med ett kompakt korsblad som utvecklats i Tyskland tar smoothie blendern Enfinigy Personal sig snabbt an svårblandade ingredienser och ger dig släta smoothies, såser och soppor.

En detaljerad recension av Zwilling Enfinigy Personal

Specifikationer

 • Kapacitet: 550 ml
 • Material: BPA-fri Tritan-plast
 • Ström: 600 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Antal program: 2
 • Mått: 13,7 x 35,7 x 13,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Pulsfunktion: Ja

Spillsäker och hållbar design

Med den spillsäkra to-go-behållaren från Zwilling Enfinigy kan du som användare enkelt transportera dina smoothies utan att behöva oroa dig för läckage eller spill. Den 0,55 l stora Tritan-burken är inte bara lättare än traditionella glasburkar, utan också mer splitterskyddad jämfört med andra modeller.

Smidiga blandningar

Den kraftfulla 600 watts högpresterande motorn säkerställer släta blandningar, medan de BPA-fria komponenterna och den diskmaskinssäkra designen gör blendern enkel att rengöra. Observera att locket med knivarna måste handdiskas, men denna mindre olägenhet kompenseras mer än väl av blenderns övergripande effektivitet och säkerhetsfunktioner.

Avancerade säkerhetsfunktioner

Blendern är utrustad med ett säkerhetslåssystem som säkerställer att mixerblanden endast sätts igång när kannan är korrekt på plats. Om locket öppnas under mixning stängs blendern av automatiskt, vilket ger ytterligare ett lager av säkerhet.

Enkel användning och app med recept

När det gäller inställningar är modellen utrustad med två förprogrammerade inställningar, smoothie och puls, så att du kan välja önskad funktion med bara en knapptryckning. Med hundratals recept tillgängliga i ZWILLING Culinary World App kan du dessutom enkelt skapa ett brett utbud av välsmakande smoothies och härliga cocktails.

Vad säger användare och experter om Zwilling Enfinigy Personal?

Zwilling Enfinigy Personal blender får mycket beröm från både användare och experter. På GoodHouseKeeping.com utnämndes den till den tystaste blendern i deras test, medan SeriousEats.com noterar att “den blandar enkelt silkeslena smoothies, och dess design gör den lätt att rengöra”.

Samtidigt kunde testpanelen hos TechAdvisor.com med pulsfunktionen få fram fint granulerade bitar av bär som var perfekta att strö i yoghurt eller på desserter.

Mer om Zwilling Enfinigy Personal

Specifikationer

 • Kapacitet: 550 ml
 • Material: BPA-fri Tritan-plast
 • Ström: 600 W
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Antal program: 2
 • Mått: 13,7 x 35,7 x 13,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Pulsfunktion: Ja

NutriBullet Pro 900 - effektiv smoothiemixer med smart design

Smoothiemixer med kraftfullast prestanda

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på NutriBullet Pro 900 :

 • Optimerad motor på 900 watt som mixar även de tuffaste ingredienserna
 • Kan mixa, mosa och hacka
 • Två "Extractor Blade"-knivar

Konsumentmagasinets omdöme

Med sin unika patronformade design är NutriBullet Pro 900 en utmärkt lösning för dig med begränsat diskutrymme. Den robusta motorn på 900 watt hanterar allt från fryst frukt till klibbigt jordnötssmör. Det vi särskilt tycker är utmärkande med NutriBullet Pro 900, och som sannolikt kommer att tilltala dem flesta, är den okomplicerade och intuitiva användningen. Det är tack vare de dubbla extraktionsbladen som varje blandning blir både krämig och len – något vi verkligen uppskattar.

Vi har förstått att en del är skeptiska till mixerns enda hastighetsinställning, men enligt vår erfarenhet försämrar den inte enhetens övergripande prestanda. Trots att den inte är bäst för bearbetning av varma soppor, är det viktigt att tänka på att den faktiskt är designad för tillagning av smoothies, vilket den är otroligt bra på. Det faktum att man får två praktiska behållare med To Go-lock gör den dessutom ännu mer tilltalande. Sammantaget anser vi att NutriBullet Pro 900:s fördelar väger tyngre än dess smärre nackdelar. Enligt oss är det en mixer för dig med en förkärlek för smoothies.

Fördelar

 • Enkel och intuitiv design
 • Diskmaskinssäkra komponenter
 • Mångsidig mixer som kan hantera många olika typer av ingredienser
 • To Go-lock till behållarna

Nackdelar

 • Endast en hastighet
 • Inte avsedd för bearbetning av varma soppor

Den amerikanska konsumentsajten thewirecutter.com har provat ett antal smoothie-blenders, bland annat modellen NutriBullet Pro 900, och undersökt kvaliteten på smoothies samt användarvänlighet, funktioner och hanterbarhet. Experterna är imponerade av NutriBullet Pro 900 och framhäver särskilt modellens starka motor, mångsidighet och intuitiva användning.

Recension: En detaljerad recension av NutriBullet Pro 900

Specifikationer

 • Kapacitet: 900 ml
 • Vikt: 2,1 kg
 • Material: Plast
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Ström: 900 W

NutriBullet Pro 900 tillhör, som namnet antyder, NutriBullet-serien. Den är därför formad som en patron, vilket gör att modellen är kompakt och tar mindre plats.

Modellen har 900 W och experterna noterar att motorn är mycket kraftfull. Det gör att modellen kan hantera både frusen frukt, trådig ingefära, kletigt jordnötssmör, sega dadlar och hårda grönsaker. Experterna har testat allt detta och NutriBullet Pro 900 mixar alla ingredienser utan några problem.

Experterna märker på en gång att NutriBullet Pro 900 är mycket enkel och intuitiv att använda, och man kan använda modellen direkt när man tar ut den ur lådan utan att först behöva läsa på om användningen.

NutriBullet Pro 900 är utrustad med två Extractor Blade-knivar som ser till att dissekera ingredienserna totalt, och med NutriBullet Pro 900 får man en härligt krämig smoothie – även när man mixar tjockare blandningar som nästan måste ätas med sked.

Modellen har bara en hastighet, men experterna upplever inte det som något problem.

NutriBullet Pro 900 har en bägare på 900 ml och en på 700 ml. Dessa är utrustade med To Go-lock, vilket är säkerhetslock som förhindrar läckage om man vill ta med sig sin smoothie på språng.

Mer om NutriBullet Pro 900

Specifikationer

 • Kapacitet: 900 ml
 • Vikt: 2,1 kg
 • Material: Plast
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Ström: 900 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Electrolux ESB2500 - billig smoothiemixer att ta med på resan

Bästa "to go"-mixer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux ESB2500:

 • Resevänlig flaska i rätt storlek för att få plats i väskan
 • Stöt- och slagtåliga Tartan-material
 • Levereras med två flaskor BPA-fria plastflaskor

Konsumentmagasinets omdöme

Electrolux ESB2500 är en kompakt och praktisk mixer för hälsoentusiaster som ständig befinner sig på språng. Mixern erbjuder visserligen inga avancerade program och funktioner, men, precis som dess simpla utformning, är dess syfte att erbjuda enkelhet och bärbarhet. Dessa är dessutom, enligt oss, enhetens största styrkor.

Electrolux ESB2500 har en motor på 300 watt. Medan detta inte gör den till den mest kraftfulla mixern på marknaden, är den tillräcklig för att att mixa frukt och grönsaker – något som säkerställer en snabb och enkel användning.

Vi anser att Electrolux ESB2500 enkla design, i kombination med dess användarvänliga funktioner, gör den till ett perfekt val för dig som söker en pålitlig och simpel mixer för vardagliga behov.

Fördelar

 • Pulsfunktion
 • Skarpa knivar av rostfritt stål
 • Smidig och enkel drift
 • Lång och smal design

Nackdelar

 • Brist på avancerade program och funktioner

Electrolux ESB2500 Sportblender har inte genomgått några tester, men modellen är ett bra köp eftersom att den håller en hög kvalitet och har ett lågt pris. Den är därmed ett bra alternativ för dig som vill ha en billig modell eller för nybörjaren som vill ha en enkel smoothie-blender utan för många funktioner.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux ESB2500

Specifikationer

 • Kapacitet: 600 ml
 • Vikt: 1,81 kg
 • Material: Plast
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Ström: 300 W

Electrolux ESB2500 Sportblender har en hög och smal design med en on/off-knapp på framsidan. Motorn på 300 W är inte den största, men det är enkelt att mixa både frukt och grönsaker med modellen.

Modellen är gjord för att du ska kunna ta med sig smoothien på språng och därför får du med två bägare med lock på 600 ml vardera. Med Electrolux ESB2500 Sportblender kan du göra smoothien direkt i bägaren. Du behöver bara trycka på en enda knapp och sätta på locket.

Under mixningen kan du även använda en pulsfunktion om du vill ha mer kontroll, och modellen är säkrad så att den inte startar innan den är korrekt monterad. Båda bägarna är BPA-fria och absorberar varken smak eller lukt från smoothien.

Knivarna i mixern är gjorda av rostfritt stål, och för att underlätta rengöringen är de löstagbara. För att blendern ska stå stabilt när den arbetar är den försedd med sugkoppar på undersidan, vilket gör att den hålls fast bättre på bänken.

Vad säger användare om Electrolux ESB2500?

Användarna berömmer genomgående mixerns enkla design som möjliggör en snabb och problemfri användning. Den enkla rengöringen nämns också frekvent, vilken användarna menar förbättrar apparatens praktiska egenskaper.

Vidare uppskattar användarna bekvämligheten med mixerns bägare som fungerar som dryckesbehållare. Dessa kan dessutom kompletteras med lock för njutning på språng.

Användarna lovordar även mixerns prestanda när det gäller att mixa frysta frukter eller is, vilket säkerställer att även de kallaste ingredienserna omvandlas till perfekt, släta drycker.

Mer om Electrolux ESB2500

Specifikationer

 • Kapacitet: 600 ml
 • Vikt: 1,81 kg
 • Material: Plast
 • Antal hastighetsinställningar: 2
 • Ström: 300 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

NutriBullet 600 - välrenommerad och kraftfull smoothiemixer

Bästa smoothiemixer för daglig användning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på NutriBullet 600:

 • Kompakt och effektivt kit i 3 delar
 • Enkel, intuitiv design
 • Perfekt för alla ingredienser med sex knivblad

Konsumentmagasinets omdöme

Nutribullet 600 är en smoothiemixer för dig som vill åstadkomma en hälsosammare livsstil. Detta tack vare apparatens unika design som säkerställer maximalt näringsinnehåll genom att extrahera näringsämnen även från skal och frön. Vidare är mixerns mångsidighet lovordad av experter genom olika tester, medan den medföljande receptboken och de två olika kannorna främjar optimal användarvänlighet.

Trots att det finns en del tveksamheter angående mixerns begränsningar när det gäller hantering av hårda och fiberrika ingredienser, understryker dess övergripande effektivitet, snabba drift och framgångsrika testresultat dess kapacitet.

Vi anser att Nutribullet 600:s intuitiva design som säkerställer daglig användning, i kombination med dess enkla rengöring, gör den till en utmärkt mixer för dig som värdesätter hälsosam matlagning utan krångel.

Fördelar

 • Medföljande receptbok
 • Motoreffekt på 600 watt
 • Frigör vitaminer från skal och kärnor
 • Mångsidig

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda och fiberrika ingredienser

Den engelska tidningen The Telegraph har testat modellen NutriBullet 600. Modellen tillhör NutriBullet-serien, och experterna märker att den i likhet med de många andra familjemedlemmarna imponerar på ett stort antal testpunkter.

Experterna framhäver huvudsakligen modellens effektivitet och kvaliteten av blandningar med många olika konsistenser. Modellen är billigare än många andra NutriBullet-modeller och experterna påpekar att ett minus med den här modellen är att knivarna inte kan köras i diskmaskinen.

Recension: En detaljerad recension av NutriBullet 600

Specifikationer

 • Kapacitet: 680 ml
 • Vikt: 3,18 kg
 • Material: Plast
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 600 W

NutriBullet 600 är utformad för att vara snabbare, hälsosammare och effektivare än traditionella blenders, och ännu bättre på att göra smoothies. Modellen ser därför till att bevara så mycket vitaminer som möjligt, även från skalet och kärnhuset.

Det gör den bland annat med sina korsade knivar som hackar maten så fint att kroppen får lättare att ta upp näringsämnena, men fortfarande på ett sätt som bevarar vitaminerna. Modellen har 600 W och experterna noterar att modellen, trots att den har en lägre effekt än andra modeller, är mycket kraftfull.

NutriBullet 600 är enkel och intuitiv att använda. Det är formad som den vanliga patronen och man behöver bara lägga i ingredienserna och trycka på knappen. Man behöver inte hålla ner knappen medan motorn arbetar, ett tryck räcker, och det tar ungefär 30 sekunder att mixa ingredienserna.

Experterna har provat fyra olika konsistenser – vanlig smoothie, hummus, mandelmjölk och margarita – för att undersöka mångsidigheten, och alla fyra blir utmärkta med NutriBullet 600. Du får även med ett recepthäfte på engelska och två olika bägare på 750 ml respektive 500 ml, båda med spillsäkra lock.

Vad säger användare och experter om NutriBullet 600?

ExpertReviews.co.uk skriver att NutriBullet 600 är en av de mest populära mixrarna på marknaden just nu. Detta tack vare dess kompakta storlek, lämplighet för mindre hushåll och praktiska tillbehör, däribland locket till kannan som gör det möjligt att hålla det mixade innehållet färskt.

Användarna berömmer apparatens mångsidiga drift i förhållande till dess kompakta design. De noterar att den är bättre än många större mixrar som tenderar att vara bullriga och mindre effektiva och som ofta lämnar kvar icke-bearbetade klumpar. Användarna framhåller även NutriBullet 600:s design, varav en del påstår att apparaten utgör en snygg inredningsdetalj på deras köksbänkar.

Mer om NutriBullet 600

Specifikationer

 • Kapacitet: 680 ml
 • Vikt: 3,18 kg
 • Material: Plast
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 600 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Sage The Boss To Go - smart smoothiemixer med många behållare

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Boss To Go:

 • Centralt placerade blad för kraftfull blandning
 • Unika dryckesmuggar med slät kant
 • Sage assist lock medföljer

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss kombinerar smoothiemixern Sage The Boss To Go en kraftfull drift med noggrann precision. Vi uppskattar motorn på 1 000 watt såväl som det innovativa Kinetix-bladet – två komponenter som möjliggör en problemfri drift, även vid hantering av tuffa ingredienser.

Sage The Boss To Go kan uppnå en smoothietextur som är upp till 42 % finare än många andra på marknaden, vilket är väl värt att lägga på minnet. Den användarvänliga designen med en raffinerad yta i borstat aluminium ger dessutom en utmärkt balans mellan estetik och funktionalitet.

Mixern kan emellertid bara bearbeta en portion i taget, vilket kan upplevas som en begränsning för vissa. Vi anser däremot att de två medföljande behållarna eliminerar detta problem. Behållarna, som rymmer 500 milliliter, möjliggör inte bara omedelbar servering, utan tillgodoser också behov när man är på språng.

Sammantaget rekommenderar vi Sage The Boss To Go till dig som prioriterar såväl kvalitet som prestanda. Detta tack vare Sage:s rykte som tillverkare och mixerns praktiska funktioner.

Fördelar

 • Maximal skärprestanda med blad av rostfritt stål
 • Mycket högkvalitativ apparat
 • Motoreffekt på 1 000 watt
 • Kan mixa ingredienserna upp till 42 % finare än den genomsnittliga mixern
 • Två medföljande BPA-fria plastbägare

Nackdelar

 • Kan endast hantera en portion åt gången

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go har granskats av testsajterna expertreviews.co.uk och which.co.uk, och experterna från båda ställena är eniga om att modellen är en riktigt bra smoothie-mixer. De framhäver särskilt modellens solida kvalitet och snygga design samt den starka motorn som snabbt omvandlar frukt och grönsaker till en drickfärdig smoothie.

Recension: En detaljerad recension av Sage the Boss To Go

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Vikt: 3,8 kg
 • Material: Rostfritt stål, tritanplast, metall
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 1000 W

Sage the Boss To Go är en kraftfull mixer med en effekt på 1000 W. Det är särskilt tack vare de unika Kinetix-knivarna som den starka motorn enkelt kan omvandla även besvärliga frukter och grönsaker till en drickfärdig smoothie. Bladen suger in ingredienserna och pulvriserar dem snabbt och effektivt.

Modellen är utformad för att kunna skapa en mycket fin smoothie och Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go kan mixa ingredienserna upp till 42 % finare jämfört med en traditionell blender. Detta ger en krämigare smoothie, även när den innehåller hårdare grönsaker.

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go är en mycket enkel blender att använda. Det ingår två tjocka och tåliga bägare på 500 ml vardera som dessutom är BPA-fria och tål maskindisk.

Lägg ingredienserna i bägaren och starta den starka motorn. På bara ett par sekunder förvandlas då ingredienserna till en drickfärdig, krämig smoothie. Modellens stilrena design i borstad aluminium får också beröm i de olika testerna.

Sage the Boss To Go är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha det bästa av det bästa. Märket Sage är mycket framstående och i England är märket ett av de största på marknaden.

Man har tänkt på alla detaljer och eftersom modellen kommer med två bägare kan du antingen dricka smoothien på en gång eller ta med dig bägaren på språng.

Vad säger användare och experter om Sage the Boss To Go?

Det är tydligt att Sage The Boss To Go har gjort ett starkt intryck på både användare och experter. Experterna på TrustedReviews.com och ExpertReviews.co.uk anser att mixern är en värdefull investering som kan ta dina smoothies till nya nivåer.

Användarna framhåller mixerns förmåga att producera exceptionellt jämna blandningar samt dess problemfria hantering av såväl frysta frukter och spenat som nötter och frön. De uppskattar även den smidiga rengöringen och betonar att bladet är enkelt att diska under rinnande vatten.

Mer om Sage The Boss To Go

Specifikationer

 • Kapacitet: 700 ml
 • Vikt: 3,8 kg
 • Material: Rostfritt stål, tritanplast, metall
 • Antal program: 3
 • Antal hastighetsinställningar: 1
 • Ström: 1000 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Blendtec Total - kraftfull smoothiemixer som kan krossa det mesta

Bästa smoothiemixer med stor kapacitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Blendtec Total :

 • Många olika funktioner, bland annat manuell 10-växlad manuell styrning
 • Kanna med en kapacitet på 2,6 liter
 • Automatiska avstängningsfunktioner

Konsumentmagasinets omdöme

Vi tror att Blendtec Total:s traditionella design döljer dess mångfacetterade funktionalitet. Mixern erbjuder nämligen tio hastigheter, sex program och en pulsfunktion, vilket innebär att den kan användas för ett brett spektrum av kulinariska behov – allt från att förbereda juicer och soppor till glass.

Vi uppskattar särskilt enhetens “Wildside+”-behållare som rymmer 2,6 liter. Med denna betydande kapacitet kan du utan problem tillaga större portioner, såväl för dagliga behov som för att underhålla gäster. Samtidigt säkerställer den robusta motorn på 1 560 watt att driften är effektiv och konsekvent.

Blendtec Total är en relativt dyr mixer, men med tanke på dess mångsidighet och hållbarhet, som backas upp av en garanti på åtta år, anser vi att den är värd investeringen. Trots att den är något skrymmande, gör materialkvaliteten och dess förmåga att hantera en mängd olika uppgifter den till ett utmärkt val för dig som letar efter en hållbar köksapparat. Sammantaget är Blendtec Total, enligt oss, värd att överväga om ditt tillgängliga köksutrymme och din budget tillåter det.

Fördelar

 • Tio hastigheter och en pulsfunktion
 • Sex program
 • Kanna med en kapacitet på 2,6 liter
 • LCD-display som visar återstående tid
 • Motoreffekt på 1 560 Watt

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Något skrymmande

Blendtec Total Blender har testats och recenserats av experter från både Health.com och Good Kitchen. Eftersom att båda källorna tycker bra om den här blendern får den både en rekommendation och ett betyg på 8,9 av 10 poäng.

Experterna från Health.com förklarar att Blendtec Total Blender är tillräckligt kraftfull för att göra en perfekt smoothie eller hummus. De skriver även att den är tillräckligt effektiv för att göra mindre mängder av såser och liknande. Experterna påpekar dessutom att blendern har vassa knivar och att den därför är en bra investering för hemmet.

Good Kitchen verkar vara överens med experterna från Health.com. De framhäver dock även att den här blendern har massor av användbara tillbehör och att den är tillverkad av robusta och stabila material.

 

Recension: En detaljerad recension av Blendtec Total

Specifikationer

 • Kapacitet: 2600 ml
 • Ström: 1560 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Kontrolltyp: Touch buttons
 • Mått: 2 5x 30 x 36 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Antal program: 6
 • Material: Plast

Blendtec Total Blender har en klassisk design och en mängd olika funktioner. Den här blendern har nämligen tio olika hastigheter, sex program och en pulsfunktion. Blendern kan användas för att göra både smoothies, juice och soppor, vilket innebär att man kan använda den till flera olika uppgifter i köket.

Experterna uppmärksammar även att Blendtec Total Blender har en motoreffekt på 1560 watt. Detta innebär att den kan mixa det mesta och att den klarar av de flesta olika uppgifter.

Blendtec Total Blender är utrustad med en Wildside+-kanna med en uppsättning knivar. Eftersom att kannan har en kapacitet på 2,6 liter kan man dessutom mixa stora mängder på en gång i den här modellen.

Alla knappar på den här blendern är förseglade tryckknappar som är lätta att rengöra och kan tryckas på även om man har blöta händer. Blendern har tio olika hastighetslägen samt en pulsfunktion, vilket innebär att man har full kontroll över hastigheten när man mixar olika ingredienser.

Blendtec Total Blender har dessutom sex olika program för juice, soppa, glass, smoothie, krossad is och deg.

Blendtec Total Blender har en BPA-fri kanna och en stål-mot-stål-koppling. Blendern kommer dessutom med åtta års garanti, så om du får problem med blendern efter något år är det bara att skicka tillbaka den.

Blendtec Total Blender har även en LCD-display som visar hur lång tid som återstår av det aktuella programmet. Om man har startat ett program men inte är säker på hur lång tid det tar är det alltså enkelt att ta reda på när blendern blir klar.

Vad säger användare och experter om Blendtec Total?

Efter att ha tagit del av ett flertal recensioner är vår uppfattning att både experter och användare är nöjda med sin användning av Blendtec Total. Experterna ger mixern höga betyg för dess robusta kraft, medan användarna framhåller dess problemfria hantering av ett brett utbud av ingredienser, inklusive frysta frukter. Användarna uppskattar även funktionen som värmer upp soppor genom friktion samt att mixern kan förvandla nästan alla ingredienser till en perfekt slät blandning.

Mer om Blendtec Total

Specifikationer

 • Kapacitet: 2600 ml
 • Ström: 1560 W
 • Antal hastighetsinställningar: 10
 • Kontrolltyp: Touch buttons
 • Mått: 2 5x 30 x 36 cm
 • Vikt: 4 kg
 • Antal program: 6
 • Material: Plast

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av smoothie-mixers som används i artikeln

Expert- och testkällor

TechRadar.com

TechRadar.com är en teknikwebbplats som granskar och betygsätter olika produkter. De testar smoothie blenders genom att utvärdera deras kraft, blendingprestanda, användarvänlighet och design.

Sage The Fresh & Furious

Du kan se recensionen här.

Testad den: 21/08/2021

Ninja BN495

Du kan läsa recensionen här.

Testad den: 03/12/2021

GoodHouseKeeping.com

GoodHouseKeeping.com är en livsstilswebbplats som testar och rekommenderar hushållsprodukter. De testar smoothie blenders genom att bedöma deras blendingprestanda, användarvänlighet, ljudnivå och hållbarhet.

Rtings.com

Rtings.com är en webbplats för produktrecensioner som fokuserar på elektronik och hushållsapparater. De testar smoothie blenders genom att utvärdera deras blendingprestanda, användarvänlighet, ljudnivå och byggkvalitet.

Sage The Fresh & Furious

Du kan se recensionen här.

Testad den: 27/01/2022

HomesAndGardens.com

HomesAndGardens.com är en livsstilswebbplats som recenserar och rekommenderar produkter för hem och trädgård. De testar smoothie blenders genom att bedöma deras blendingprestanda, mångsidighet, användarvänlighet och hållbarhet.

Blendjet 2 Bärbar

Du kan se recensionen här.

Uppdaterad den: 11/07/2022

Zwilling Enfinigy Personlig

Du kan se recensionen här.

Uppdaterad den: 04/02/2022

Forbes.com

Forbes.com är en affärs- och finanswebbplats som ibland granskar och betygsätter konsumentprodukter. De testar smoothie blenders genom att utvärdera deras blendingprestanda, användarvänlighet, design och pris.

Blendjet 2 Bärbar

Du kan se recensionen här

Testad den: 25/08/2021

ManMakesFire.com

ManMakesFire.com är en webbplats som recenserar utomhusutrustning och hushållsapparater. De testar smoothie blenders genom att bedöma deras blendingprestanda, användarvänlighet, mångsidighet och hållbarhet.

Blendjet 2 Bärbar

Du kan se recensionen här.

SeriousEats.com

SeriousEats.com är en webbplats som tillhandahåller recept och produktrecensioner relaterade till mat och matlagning. De testar smoothie blenders genom att utvärdera deras blendingprestanda, användarvänlighet, ljudnivå och hållbarhet.

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com är en teknikwebbplats som tillhandahåller recensioner och betyg av olika produkter. De testar smoothie blenders genom att utvärdera deras blendingprestanda, användarvänlighet, design och funktioner.

Zwilling Enfinigy Personlig

Du kan se recensionen här

Testad den: 03/12/2021

HouseBeautiful.com

HouseBeautiful.com är en webbplats för hemdesign och inredning som erbjuder råd, idéer och produktrecensioner. När de testar smoothie blenders utvärderar de faktorer som blendingprestanda, design, hållbarhet och användarvänlighet. Deras recensioner syftar till att ge läsarna omfattande insikter för att fatta välgrundade köpbeslut.

Telegraph.co.uk

Telegraph.co.uk är en stor brittisk nyhetswebbplats som täcker olika ämnen från nyheter till livsstilsartiklar. När de granskar blenders bedömer de prestanda, design, funktionalitet och valuta för pengarna. Deras recensioner hjälper läsarna att välja de bästa produkterna för deras behov baserat på rigorösa tester.

FoodNetwork.com

FoodNetwork.com är en kulinarisk webbplats som erbjuder recept, matlagningstips och recensioner av köksutrustning. De testar blenders baserat på deras kraft, effektivitet och mångsidighet, vilket säkerställer att användarna gör informerade köpval. Recensionerna bygger på praktiska tester och verkliga erfarenheter från köket.

FoodAndWine.com

FoodAndWine.com är en webbplats som ger insikter om gourmetmat, vin och köksutrustning. De utvärderar [https://www.foodandwine.com/lifestyle/kitchen/best-personal-blenders| blenders] för prestanda, hållbarhet och användarvänlighet och hjälper användare att välja produkter av hög kvalitet. Deras utvärderingar tar hänsyn till både professionella kockars och hemmakockars perspektiv.

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk är en brittisk webbplats som tillhandahåller produktrecensioner av en rad konsumentvaror. När de testar blenders undersöker de faktorer som design, blandningsfunktioner och valuta för pengarna. Omfattande testning och användaråterkoppling vägleder användarna mot de bästa köpbesluten.

Andra relevanta tester

Zwilling Enfinigy Personal – Du kan se recensionerna här

Ninja BN495 – Du kan se recensionerna här

PriceRunner

Zwilling Enfinigy Personal – Du kan se recensionerna här

Ninja BN495 – Du kan se recensionerna här

Expertreviews.com

Expertreviews.com är en brittisk testsajt som huvudsakligen granskar elektroniska produkter som vanliga konsumenter behöver i hemmet.

De fokuserar främst på TV, datorer och mobiltelefoner, men även köksprodukter. Här har sajten provat modellen Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go. Klicka på den här länken för att besöka hemsidan och läsa mer.

Goodhousekeeping.co.uk

Det brittiska Good Housekeeping Institute. Där kan man som konsument hitta både kunskap, information och bedömningar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter.

Goodhousekeeping.co.uk genomför tester allt eftersom och bedömer produkterna baserat på deras funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har de granskat 16 olika blenders.

Klicka på den här länken för att läsa mer.

Heavy.com

Heavy.com är en nyhetssajt som är baserad i New York sedan 1999. De publicerar nyheter dygnet runt, från både in- och utland, om sport, underhållning och TV. De skriver även artiklar och nyheter inom konsumentliv, där de de fokuserar på nya teknikprodukter.

Här har Heavy.com provat marknadens tio bästa smoothie-blenders. Klicka här för att läsa mer.

Hus & Hem (hemtrevligt.se)

Hus & Hem är en del av hemtrevligt.se, som fokuserar på inspiration och tips för hemmet vad gäller inredning, produkter och apparater.

Här har de provat modellen Wilfa BL-1200S och undersökt kvaliteten av smoothies, användarvänlighet och funktionalitet. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Klikk.no

Klikk.no är en stor norsk konsumentsajt som genomför ett stort antal konsumenttester av produkter inom både hus, hem, trädgård, bil, teknik, mode och hälsa.

Här har Klikk.no provat nio olika blenders för att komma fram till vilka som är bäst. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Råd & Rön

Råd & Rön, det svenska konsumentrådet, behandlar flera aspekter av svenskarnas konsumentliv. Där ingår även tester av olika konsumentprodukter och Råd & Rön har här granskat 20 olika blenders.

Besök deras hemsida för att läsa mer. Observera dock att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till resultaten, alternativt köpa tillgång till en enskild undersökning om man bara vill se resultatet av ett specifikt test.

Søndagsavisen

Søndagsavisen är en dansk tidning som skriver om både nyheter, konsumentliv, insikt, tester och livsstil.

Här har tidningen provat ett urval av blenders för att undersöka om de dyrare modellerna verkligen är så mycket bättre än de billigare. Klicka på den här länken för att läsa mer.

The Guardian

The Guardian är en av Storbritanniens stora traditionella tidningar. Den grundades redan 1821, men publiceras fortfarande dagligen – med undantag för söndagar. Tidningen behandlar allt inom nyheter, både in- och utland, business, sport och kultur.

Tidningen fokuserar även på läsaren som konsument och ser därför till att hålla läsarna uppdaterade när det gäller nya konsumentprodukter för vardagen. Här har tidningen granskat blenders.

Du kan läsa mer här.

The Independent

The Independent är en av Storbritanniens största tidningar och de publicerar ett brett utbud av nyheter om in- och utland, politik, sport och kultur. Det finns dock även utrymme för det kulinariska och konsumentprodukter, och här har The Independent provat åtta olika blenders.

Klicka på den här länken för att läsa mer.

The Telegraph

The Telegraph är en av de traditionella brittiska tidningarna. Tidningen såg dagens ljus första gången 1855 och ges fortfarande ut dagligen, men idag är tidningen även stor online. De skriver huvudsakligen om nyheter från både in- och utland, men även om sport, underhållning, kultur och livsstil.

Här försöker tidningen komma fram till om billigare blenders kan konkurrera med de betydligt dyrare modellerna. Klicka här för att läsa mer.

Thewirecutter.com

Thewirecutter.com är en amerikansk konsumentsajt med experter som utvärderar ett brett utbud av konsumentprodukter.

Visionen är att erbjuda en samlad plats där konsumenterna kan söka information och få en överblick över en specifik typ av produkt innan de köper något. Här har de testat olika blenders. Klicka här för att läsa mer.

Toptenreviews.com

Toptenreviews.com agerar som en hjälpande hand för konsumenterna när de ska välja olika elektroniska konsumentprodukter för vardagen.

Konsumentsajten forskar, testar och undersöker en mängd konsumentprodukter i ett eget laboratorium och skriver sedan en bedömning av varje produkt. Här har de provat MagicBullet blender. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Which.co.uk

Which är Englands största konsumenttidning och de har över en halv miljon prenumeranter. Whichs mål är att vara konsumenternas förlängda arm och medhjälpare i vardagen genom att se till att konsumenterna får den bästa informationen innan de köper produkter. Which testar kontinuerligt ett brett utbud av konsumentprodukter och här har de granskat smoothie-blenders.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att man måste vara prenumerant för att få tillgång till undersökningens fullständiga resultat.

Andra relevanta tester

Här på Konsumentmagasinet har vi tagit fram en mängd andra tester som kan vara av intresse för dig. Om du vill läsa en allmän artikel om traditionella blenders kan du besöka vårt blender/mixer test.

Om du är intresserad av att göra juice kan vi även rekommendera vårt råsaftcentrifug test eller vårt slow juicer test. De här artiklarna berättar mer om hur du kan göra egen juice och du får även en noggrann genomgång av de modeller som experterna har utsett till testvinnare i olika undersökningar.

Vi har även sammanställt ett juicepress test där vi tar en närmare titt på de juicepressar som har korats till “bäst i test” av experterna. Den här artikeln innehåller både slow juicers och traditionella råsaftcentrifuger

PriceRunner

PriceRunner genomförde en rad tester av olika smoothieblandare och utvärderade dem utifrån funktionalitet, prestanda och användarvänlighet. Bland de testade blendernas resultat framstod Magimix Le Blender som bäst och fick ett högt betyg på 4,5.

Testarna berömde Magimix Le Blender för dess ändamålsenliga mixerstav, som de ansåg vara effektiv för att mixa smoothies till en perfekt konsistens. Mixerns enkla kontroller gjorde den också lätt att använda, även för nybörjare.

Se hela testet här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform som gör det möjligt för användare att söka efter produkter från olika återförsäljare. De hjälper användare när det gäller recensioner genom att visa samlade betyg och recensioner från olika webbplatser, vilket gör det lättare att fatta välgrundade köpbeslut.

Blendjet 2 Portable – Du kan se recensionerna här

Amazon

Amazon är en e-handelsplattform som erbjuder ett brett utbud av produkter från olika säljare. De hjälper användare när det gäller recensioner genom att låta verifierade konsumenter lämna betyg och recensioner, vilket ger värdefull feedback som kan hjälpa andra användare att bestämma om de ska köpa en produkt eller inte.

Sage The Fresh & Furious – Du kan se recensionerna här

FAQ

Vilka smoothie-mixer modeller är bäst i test?
NutriBullet 1200, NutriBullet Pro 900, Magimix Le Blender och Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go
Hur testas smoothie-blenders?
Smoothie-blenders har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.
Vilken typ av blender ska jag välja?
Det finns tre olika typer av blender att välja mellan. Först och främst finns den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt smidig produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblenders som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Dessa kräver dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.

Guide: Blender, smoothie-blender eller råsaftcentrifug – vad är skillnaden?

Det kan vara svårt att ta reda på hur stor skillnad det är på en vanlig blender, en smoothie-blender och en råsaftcentrifug. Baserat på en artikel från Which.co.uk går vi här igenom för- och nackdelar med varje sort:

Vanlig blender

Fördelar:
En vanlig blender är mycket flexibel och kan bearbeta många olika konsistenser – både smoothies, soppor, cocktails, såser och till och med is. Många vanliga blenders kan dessutom hacka, puréa och krossa is samt ha värmeelement för soppa.

Nackdelar:
Många vanliga blenders är inte specialiserade på juice eller smoothies, och därför är filter och silar ofta inte tillräckligt bra för att sortera bort fruktkött, kärnor och skal. Detta kan leda till att smoothien blir bitter och tjock.

Smoothie-blender

Fördelar:
En smoothie-blender påminner mycket om en vanlig blender, men de har ofta en speciell topp som gör att smoothien kan göras direkt i dryckesbägaren. Smoothieblenders är dessutom riktigt bra på att sortera bort fruktkött, kärnor och skal, och de är även bra när man blandar drinkar.

Nackdelar:
Smoothie-blenders kan vara svåra att rengöra och utbudet är inte särskilt stort. Många modeller är inte särskilt mångsidiga och kan alltså inte användas till många olika uppgifter.

Råsaftcentrifug

Fördelar:
Ett bra sätt att få i sig mer frukt och grönt, och modellerna är i synnerhet bra på att hantera hårda grönsaker. De är snabba, bra på att bevara ett stort antal vitaminer och filtrerar bort så gott som allt fruktkött, vilket resulterar i en klar dryck. Det finns många modeller att välja mellan, och vissa modeller kan även mala kött och kaffebönor.

Nackdelar:
Råsaftcentrifuger är inte särskilt bra på att göra smoothies och kan ha problem med mycket hårda ingredienser, till exempel nötter. Kräver ofta mycket rengöring och behöver en stor mängd ingredienser för att få fram en liten mängd juice.

Smoothierecept

I det här avsnittet presenterar vi tio enkla recept för smoothie-blendern. Klicka på recepten för att läsa mer.

Jordgubb och banan

Ingredienser:
200 gram frysta jordgubbar
1 banan
1 dl grekisk yoghurt
1 dl skummjölk
1 tsk vaniljsocker

Yoghurt med blåbär och lime

Ingredienser:
3 dl yoghurt
3 dl blåbär
2 msk honung
Saft och rivet skal av 1 lime

Avokado och äpple med mynta

Ingredienser:
3 mogna avokado
2 gröna äpplen, urkärnade
10 myntablad
1 pressad lime
250 gram skyr eller yoghurt 0,2 procent
Ev. isbitar för en krämigare konsistens

Ananasklassiker

Ingredienser:
½ ananas
2 bananer
2 passionsfrukter
2 dl ananasjuice
4 isbitar

Jordgubb och mango

Ingredienser:
1 mango
1 handfull jordgubbar
¼ ananas
1 dl yoghurt, naturell eller med jordgubbssmak
2 dl ananasjuice
4 isbitar

Banan i grönt

Ingredienser:
2 bananer
2 kiwi
1 handfull kärnfria blå druvor
2 dl äppeljuice
4 isbitar

Melonpepp

Ingredienser:
½ melon
½ ananas
½ cm ingefära, riven
2 dl ananas- eller äppeljuice
4 isbitar

Kaffesmoothie

Ingredienser:
1 banan i skivor
2 dl mjölk
½ dl starkt kaffe
Lite vaniljpulver
Lite kanel
1 tsk honung
Ev. lite kardemumma

Rödbeta med grönkål

Ingredienser:
200 gram rödbetor i skivor
2 selleristjälkar
1 mogen avokado
1 omogen banan
2 dl hackad grönkål
5 dl kallt vatten
2 dl frysta hallon
3 msk färskpressad citronjuice

OBS: Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon från utlandet innan användning eftersom att de kan innehålla virus och bakterier.

Jordnötssmör med banan

Ingredienser:
1 frusen banan
1-1,5 dl naturell yoghurt
1-1,5 dl mjölk
1 msk jordnötssmör
2 tsk honung

Guide: Vitaminer i din smoothie

Mängden frukt och grönsaker i smoothien gör att den blir en viktig källa till ditt välbefinnande. Läs vidare och få reda på vilka vitaminer du kan få i dig från din smoothie. Den här guiden är baserad på artiklar från de danska hemsidorna Alt.dk och Femina.dk

A-vitamin

Gynnar flera kroppsfunktioner. Stärker immunförsvaret och är särskilt bra för näthinna, ögon, hår och naglar. A-vitamin är även viktigt för gravida eftersom det hjälper fosterutvecklingen.

A-vitamin får du från en smoothie med:

 • Morötter
 • Tomat
 • Broccoli
 • Kål
 • Spenat

B-vitamin

Det finns många olika typer av B-vitamin och därför är det svårt att dra alla över en kam. Det finns nämligen både B1, B2, B3, B6, B8, B9 och B12. B-vitamin är viktigt för bland annat muskler, hjärna, hjärta, syn, energiomvandling och blodsocker.

B-vitamin får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter
 • Nötter
 • Baljväxter
 • Grönkål
 • Bönor (kom ihåg att okokta gröna bönor kan vara giftiga)

C-vitamin

C-vitamin bidrar till att stärka kroppens immunförsvar och skydda mot virus och bakterier. Det hjälper även till att reglera kolesterolhalten och upprätthålla styrkan hos hjärta och blodkärl.

C-vitamin får du från en smoothie med:

 • Apelsin
 • Citron
 • Bär
 • Tomat
 • Blomkål
 • Paprika

D-vitamin

D-vitamin är i första hand viktigt för kroppens skelett. Det är D-vitamin som ger benen och tänderna styrka, och D-vitamin finns huvudsakligen i kött, ägg, fet fisk och solsken.

D-vitamin får du från en smoothie med:

 • Feta mjölkprodukter
 • Avokado

E-vitamin

E-vitamin är viktigt för hjärtat och blodomloppet. Det motverkar att kroppens celler bryts ned, skyddar mot åderförkalkning och blodproppar samt hjälper till vid nybildning av blodkärl.

E-vitamin får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter
 • Nötter (främst mandlar)
 • Kål

K-vitamin

K-vitamin är viktigt för blodets förmåga att koagulera samt för bildning av viktiga proteiner.

K-vitamin får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter
 • Avokado
 • Kål
 • Broccoli
 • Spenat

Kalcium (kalk)

Kalcium (kalk) är, precis som D-vitamin, viktigt för uppbyggnad och underhåll och skelettet. Om man inte får i sig tillräckligt mycket kalcium kan man i värsta fall drabbas av benskörhet.

Kalcium får du från en smoothie med:

 • Mjölkprodukter (den främsta källan till kalcium)
 • Nötter
 • Grönkål
 • Spenat

Järn

Järn är ett viktigt mineral för kroppen eftersom det hjälper de röda blodkropparna att transportera syre i kroppen.

Järn får du från en smoothie med:

 • Blomkål
 • Broccoli
 • Bönor (kom ihåg att okokta bönor kan vara giftiga)

Magnesium

Bibehåller hormonbalansen och funktionen hos nervcellerna.

Magnesium får du från en smoothie med:

 • Broccoli
 • Spenat
 • Avokado

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender - bra smoothieblandare med bra recensioner

OBH 6620 Smoothie Twister - prisvärd smoothieblandare i en enkel design

KitchenAid 5080EOB

NutriBullet 1200

Braun Pure Mix

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta