Bosch Tvättmaskiner Test 2019 – Hitta de bästa Bosch tvättmaskinerna

0

Bäst i Test guide 2019: Är du ute efter en ny tvättmaskin, så kan det vara svårt att veta vilken modell som är den rätta just för dig. Det finns många olika producenter på marknaden, som har lika många olika modeller att välja mellan.

I denna artikel går vi igenom resultat från en rad skandinaviska tester av Bosch-tvättmaskiner och kikar närmare på de modeller som experterna och konsumenterna värderade till att vara de bästa. Nedan hittar du en genomgång av de olika testvinnarna från Bosch.

Därefter går vi igenom ett par testvinnare av andra märken, så att du som konsument får möjligheten att bilda din egen uppfattning och få en lättare överblick av andra alternativ än Bosch.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av testvinnande tvättmaskiner från Bosch
🔸 Alternativa testvinnare från andra tillverkare
🔸 Genomgång av de testkällor vi har använt i artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


 Bosch WAN280L8SN 

Tilldelades ”bra val”-bemärkelsen av svenska Råd & Rön

Bosch WAN280L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Läs mer
5 542,00 Kr. 0,00 Kr. 5 542,00 Kr. Läs mer
5 543,00 Kr. 0,00 Kr. 5 543,00 Kr. Läs mer
6 940,00 Kr. 0,00 Kr. 6 940,00 Kr. Läs mer

 

Svenska Råd & Rön värderar att Bosch WAN280L8SN är ett riktigt bra val som tvättmaskin. Detsamma gäller hos danska Tænk, som också rekommenderar denna modell. Båda organisationer lyfter fram att maskinen är mycket miljövänlig, då den varken förbrukar särskilt mycket vatten eller energi. Därutöver har du möjlighet att tvätta en halv maskin, vilket kommer minimera din förbrukning av vatten och el ännu mera.

Du kan tvätta 8 kg kläder i denna Bosch-tvättmaskin. Den har naturligtvis alla vanliga tvättprogram och därutöver även möjligheten för att optimera din tvätt, antingen i frågan om tid eller elförbrukning. På så sätt får du därmed den mest ekonomiska och miljövänliga tvätten.

Bosch WAN280L8SN är en A+++ 10% maskin, vilket betyder att den är 10% mer effektiv än den bästa energimärkningen.

Tvätt

Både Råd & Rön och Tænk ger höga betyg till maskinens bomullsprogram. Programmet är nämligen utformat med fokus på att spara el och vatten, utan att det kompromissas med tvättens resultat. Tænk ger även toppbetyg för maskinens förmåga till att centrifugera syntetiska kläder.

Teknik och uppsättning

Båda testinstituten tycker att Bosch WAN280L8SN är en mycket användarvänlig tvättmaskin. De tycker även att den är mycket enkel att ställa in på varje program, med hjälp av styrningsknapparna på fronten.

Maskinen är utrustad med en Ecosilence drive-motor och en speciell antivibrationsmotor. Detta minskar bullret från maskinen, så att den knappast hörs när den är i drift.

Därutöver så är både Råd & Rön och Tænk speciellt positiva i frågan om manualen, som de menar är rätt lätt att gå igenom. Detta gör det enkelt för nya ägare att köra igång tvättmaskinen och lära sig de olika funktionerna.

Därför rekommenderas denna modell
🔵 Låg vatten- och energiförbrukning
🔵 Låg bullernivå
🔵 Bra bomulltvätt
🔵 Bra centrifugering av syntetiska kläder
🔵 Användarvänlig kontrollpanel
🔵 Bra manual


Bosch WAN2828ISN

✅ Många positiva kundomdömen

Bosch WAN2828ISN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 899,00 Kr. 0,00 Kr. 4 899,00 Kr. Läs mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Läs mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Läs mer

 

Tvättmaskinsmodellen Bosch WAN2828ISN har inte deltagit i några officiella experttester, men vi har ändå valt att ta med modellen i vår artikel. Detta beror på att maskinen har fått väldigt många positiva recensioner från kunder hos olika återförsäljare online, till exempel Whiteaway.se och Tretti.se.

Konsumenterna själva använder tvättmaskinen ofta och kan därför berätta om hur maskinen fungerar i längden, och Bosch WAN2828ISN får mest beröm av användarna för att den verkligen tvättar rent samt att den har en mycket låg ljudnivå.

Stor och effektiv tvättmaskin

Den här modellen har en hög kapacitet och rymmer 8 kg tvätt. Det motsvarar ungefär sju eller åtta uppsättningar kläder och är lagom för ett hushåll på ungefär fem personer. Bosch WAN2828ISN är utformad för att vara funktionell och effektiv, vilket grundar sig i att tillverkaren är medveten om att det för konsumenten är ett måste att tvätta kläder, inte ett nöje. Kapaciteten är därför hög och tvätten ska bli så ren som möjligt så fort som möjligt.

För att uppfylla dessa kriterier har Bosch WAN2828ISN en maximal centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut. Detta gör att vattnet slungas ur tvätten snabbare, vilket i sin tur gör att kläderna torkar snabbare efteråt.

Man kan tro att detta är riktigt energikrävande, men Bosch WAN2828ISN är faktiskt en miljövänlig tvättmaskin som finns i marknadens bästa energiklass – A+++.

Specialprogram

Konsumenterna själva skriver att den här tvättmaskinsmodellen tvättar kläderna riktigt rena, och att detta är en av maskinens stora fördelar. Bosch WAN2828ISN är dock även designad för att ta hand om olika typer av tyger på bästa sätt, och modellen har därför en mängd specialprogram som kan användas när man behöver tvätta annat än bara bomull.

Maskinen har bland annat specialprogram för dun, mörk tvätt, gardiner, skjortor, sport, mix, allergi, ylle, fintvätt och siden. Den har även två olika snabbprogram på 15 respektive 30 minuter som kan fräscha upp kläderna om de bara är lite smutsiga.

Tyst modell

Förutom de många specialprogrammen är Bosch WAN2828ISN även utrustad med en VarioPerfect-teknik som optimerar energiförbrukning och tidsåtgång för varje enskilt program.

En annan fördel som många användare skriver om i sina recensioner är att Bosch WAN2828ISN är väldigt tyst. Detta beror dels på modellens Eco Silence Drive-motorteknik, som gör att motorn arbetar tyst, men även på att motorn är kolfri, vilket samtidigt förlänger dess livslängd.

Ljudnivån under tvättning är bara 55 dB, men maskinen låter lite högre vid centrifugering. Hos Bosch WAN2828ISN är det även fokus på användarvänlighet, och maskinen har därför en stor LED-skärm på fronten där man kan välja och övervaka tvättning och program.

Bosch WAN2828ISN mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 60 cm (d).

Därför rekommenderas Bosch WAN2828ISN
🔵 Användarfavorit med en kapacitet på 8 kg
🔵 Centrifugeringshastighet på upp till 1400 varv per minut
🔵 Energiklass A+++
🔵 VarioPerfect garanterar effektiva tvättresultat
🔵Mycket tyst modell med kolfri motor


Bosch WAY32899SN

✅ Många positiva kundomdömen

Bosch WAY32899SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
10 059,00 Kr. 0,00 Kr. 10 059,00 Kr. Läs mer
10 590,00 Kr. 0,00 Kr. 10 590,00 Kr. Läs mer
10 590,00 Kr. 0,00 Kr. 10 590,00 Kr. Läs mer
17 783,00 Kr. 0,00 Kr. 17 783,00 Kr. Läs mer

 

Tvättmaskinsmodellen Bosch WAY32899SN har inte varit med i något experttest där den fått en officiell bedömning, men konsumenterna själva tycker riktigt bra om modellen och därför har vi tagit med maskinen i den här artikeln. Det finns många positiva recensioner hos återförsäljare online, till exempel Whiteaway.se och Tretti.se, som visar att modellen är omtyckt bland användarna.

Recensionerna lyfter fram många olika aspekter som fungerar bra, men det automatiska doseringssystemet, den effektiva tvättningen och den tysta motorn återkommer i många omdömen.

Kapacitet på 9 kg

Den här tvättmaskinen kommer att vara till mest nytta i ett hushåll med många medlemmar. Modellen har nämligen en mycket hög kapacitet på hela 9 kg, vilket överstiger genomsnittet på ca 7 kg. Kapaciteten innebär i praktiken att man kan tvätta nio till tio uppsättningar kläder åt gången, och modellen passar därför i ett hushåll med fem eller sex personer.

Den höga kapaciteten gör dessutom att man utan problem kan tvätta större objekt som filtar och täcken i Bosch WAY32899SN, som även har en tillräckligt stark trumma och teknik för sådana uppgifter.

Låg restfukt

En annan aspekt som många användare uppmärksammar är att Bosch WAY32899SN tvättar rent även när man kör stora mängder tvätt. Maskinen har dessutom en bra centrifugeringsförmåga, och med en hastighet på upp till 1600 varv per minut garanterar maskinen en låg återstående restfukt i tvätten. Hos den här modellen ligger restfukten på 44 %.

Även om det här är en kraftig tvättmaskin slukar den varken vatten eller ström – Bosch WAY32899SN finns nämligen i energiklass A+++. Modellen har dessutom en kolfri motor som både gör att tvättmaskinen håller länge och tvättar tyst.

Automatisk tvättmedelsdosering med iDOS

Den här tvättmaskinen är utformad för att tvätta helt rent och behandla tvätten skonsamt. Modellen är därför utrustad med iDOS, ett system som själv doserar tvättmedlet baserat på program och tvättmängd – en funktion som många användare tycker väldigt bra om.

Om man måste tvätta något som inte bör köras på ett 40 eller 60 graders bomullsprogram har Bosch WAY32899SN en mängd olika specialprogram att välja mellan. Det finns bland annat program för strykfritt, skjortor, sport, mix, skonsam, allergi, täcken, tyst, ylle, handtvätt, fintvätt och siden.

Tvättmaskinen har även funktioner som extra sköljning och trumrengöring samt ett snabbprogram på bara 15 minuter. Bosch WAY32899SN har dessutom ett fläckborttagningssystem med hela 16 olika fläckprogram.

Man kontrollerar enkelt tvättmaskinen via kontrollpanelen som består av en TFT-display med färg. På skärmen visas programmets förlopp och återstående tid, och här kan man även välja senarelagd start och en mängd andra funktioner.

Bosch WAY32899SN mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 63,2 cm (d).

Därför rekommenderas Bosch WAY32899SN
🔵 Användarfavorit som rymmer hela 9 kg tvätt
🔵 Kan även användas till täcken och kuddar
🔵 Bra centrifugeringsförmåga och låg restfukt
🔵 iDOS – automatisk tvättmedelsdosering
🔵Många specialprogram, snabbprogram samt 16 fläckprogram


Bosch WAB28266SN

Populär bland konsumenterna

Bosch WAB28266SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 229,00 Kr. 0,00 Kr. 3 229,00 Kr. Läs mer
3 590,00 Kr. 0,00 Kr. 3 590,00 Kr. Läs mer
3 590,00 Kr. 0,00 Kr. 3 590,00 Kr. Läs mer
3 590,00 Kr. 0,00 Kr. 3 590,00 Kr. Läs mer

 

Bosch WAB28266SN är ett populärt val bland väljare. Den har fått 4,5 av 5 möjliga stjärnor på danska vitvaruportalen Whiteaway.se. Den kan tvätta upp till 6 kg kläder, vilket gör den anpassad till mindre hushåll.

Maskinen har energimärkningen A+++, som är den mest ekonomiska energiklassen för tvättmaskiner, något som också betyder att maskinen är den mest energivänliga du kan få. Maskinen har också ett speciellt tvättprogram där du kan välja mellan att spara 40% på tvättiden eller 10% av elförbrukningen.

Displayen utmärker sig genom att var mycket användarvänlig och styrningen är mycket enkel. Således är det enkelt att ställa in maskinen och enkelt att följa tvättens process. Samtidigt kan du alltid se på displayen hur lång tid det är kvar på tvättpasset.

En annan detalj som gör maskinen till extra miljövänlig är dess sensorstyrda system som sparar vatten. Systemet har två steg, så att du själv har inflytande på hur vattenbesparande tvättningen blir.

Specialprogram och allergivänlig

På displayen är det också möjligt att ställa in maskinen på en rad olika specialprogram. Utöver de mer vanliga programmen som lättvätt, ull och fintvätt, så har Bosch WAB28266SN också speciella tvättprogram till både skjortor, sportkläder och en så kallad hygienisk tvätt.

Bosch WAB28266SN har också tilldelats Allergiplus/ECARF-kvalitetsstämpel, vilket betyder att maskinen är väl anpassad för användning av hushåll med allergiker.

Därför rekommenderas denna maskin
🔵 Bra för mindre hushåll
🔵 Miljövänlig
🔵 Allergivänlig
🔵 Specialprogram för t.ex. sportkläder och hygienisk tvätt
🔵 Display med bra användarvänlighet
🔵 Visar status samt hur långt det är kvar tills maskinen är klar


Bosch WAT324L7SN

Tilldelades ”bra val”- utmärkelsen från svenska Råd & Rön

 

Bosch WAT324L7SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
7 890,00 Kr. 0,00 Kr. 7 890,00 Kr. Läs mer
9 650,00 Kr. 0,00 Kr. 9 650,00 Kr. Läs mer

 

Bosch WAT324L7SN värderades till att vara ett bra köp av svenska Råd & Rön. Hos danska Tænk bedömdes maskinen till att vara ”bra”, vilket är den näst högsta placeringen en produkt kan uppnå i deras test.

Maskinen kan tvätta upp till 7 kg kläder och passar därför bra in i ett hushåll på mellan 1-5 personer. Modellen har energimärkningen A+++, vilket gör maskinen mycket energivänlig. Detta är den bästa energimärkningen en tvättmaskin kan få.

Det finns en 10-års garanti på maskinens Ecosilence Drive-motorn, vilket är en speciellt utvecklad Bosch-motor, som använder så lite energi som möjligt och är mycket tyst när den är i drift.

Speciella funktioner

Bosch WAT324L7SN kommer också med en funktion som rengör trumman i maskinen. Har det varit länge sedan trumman rengjordes, kommer programmet påminna dig om detta. Därmed undviker du tråkiga missfärgningar eller oförklarliga fläckar på kläderna.

Maskinen har också en indikator för både energiförbrukning och överdosering. Varje gång du väljer ett program, kommer indikatorn visa dig hur mycket energi du använder. Om det kommer för mycket pulver, kommer överdoseringsindikatorn göra utslag. Detta gör dig mer uppmärksam på energiförbrukningen och hjälper till att minska din användning av tvättpulvret.

En annan funktion som Bosch WAT324L7SN är utrustad med är en tidsfördröjd start, som gör det möjligt att ställa in maskinen att tvätta vid ett senare tillfälle. Detta betyder att du kan lägga kläderna i maskinen och därefter ställa in när maskinen ska köras igång. Därmed kan du anpassa tvätten så att kläderna blir färdiga tills du kommer hem från jobbet eller att maskinen körs igång under natten, då elpriserna är lägre.

Både svenska Råd & Rön och danska Tænk fann i deras respektive tester av maskinen att den är enkel att styra. Därutöver är de också båda eniga om att maskinen är bra på att både tvätta och centrifugera kläderna. Denna detalj är något som säkrar maskinens höga placering i deras tester.

Därför rekommenderas denna modell
🔵 Påminner dig om att rengörna trumman
🔵 Energiförbrukningsindikator
🔵 Överdoseringsindikator
🔵 Möjlighet för tidsfördröjd start
🔵 Användarvänlig styrning
🔵 Bra tvätt- och centrifugeringsförmåga


Bosch WAT323I8SN

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Bosch WAT323I8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 259,00 Kr. 0,00 Kr. 8 259,00 Kr. Läs mer
10 099,00 Kr. 0,00 Kr. 10 099,00 Kr. Läs mer
10 099,00 Kr. 0,00 Kr. 10 099,00 Kr. Läs mer

 

Tvättmaskinsmodellen Bosch WAT323I8SN har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk och får i slutändan ett bra betyg av experterna.

Det danska konsumentrådet motiverar betyget med att den här tvättmaskinen tvättar och centrifugerar riktigt bra. Experterna tycker dock mindre bra om sköljningen.

Bosch WAT323I8SN är en frontmatad tvättmaskin med en kapacitet på 8 kg. Den här tvättmaskinen är därför lagom för en familj med ungefär fyra eller fem medlemmar. Den här modellen har dessutom en centrifugeringshastighet på 1600 varv per minut.

När tvättmaskinen är färdig har kläderna en restfukt på 44 %. Restfukten är därmed på en optimal nivå för att tvätten ska torka snabbare.

Energisnål tvättmaskin med timer och kolfri motor

Bosch WAT323I8SN är en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Eftersom att detta är en bra klass för tvättmaskiner kan man tryggt lita på att den här modellen inte förbrukar särskilt mycket energi per år.

Den här tvättmaskinen har dessutom en kolfri motor som gör att modellen arbetar tystare och tvättar mer effektivt. Den kolfria motorn gör dessutom att tvättmaskinen håller längre.

Bosch WAT323I8SN har även en timerfunktion som gör att man kan ställa in starttiden för ett tvättprogram upp till 24 timmar i förväg. Tvättmaskinen har även ett snabbprogram som bara tar 15 minuter.

Många praktiska funktioner

Bosch WAT323I8SN har flera praktiska funktioner, till exempel VarioPerfect och VarioDrum.

VarioPerfect gör att man får ett optimalt tvättresultat oavsett textiltyp och tvättmängd. Många av tvättprogrammen kan kombineras med VarioPerfect-funktionen för att spara både tid och energi.

Det patenterade systemet VarioDrum ser istället till att tvättmaskinen alltid är skonsam mot kläderna. Detta system gör nämligen att tvätten förs in mot mitten oavsett åt vilket håll trumman roterar, vilket är mer skonsamt för tygerna.

Bosch WAT323I8SN har även en funktion som kallas för ActiveWater Plus. Denna funktion håller nere vattenförbrukningen med hjälp av sensorer som anpassar vattenmängden till tvätten som finns i maskinen.

AntiVibration-teknik

Bosch WAT323I8SN är en stilren tvättmaskin med fokus på minskade vibrationer. Modellen är därför utrustad med en AntiVibration-teknik som gör tvättmaskinen någorlunda tystgående. Den här tvättmaskinen väsnas därmed inte särskilt mycket varken när den tvättar eller när den centrifugerar.

Utöver detta är Bosch WAT323I8SN även utrustad med ett system som kallas för EcoSilence. Detta system minskar ljudnivån ännu mer, och tack vare detta har tvättmaskinen en ljudnivå på 48 dB när den tvättar och 74 dB när den centrifugerar. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB är detta inte särskilt högt för en tvättmaskin.

Bosch WAT323I8SN har en stor LED-display med touch där man enkelt kan välja mellan olika inställningar på tvättmaskinen.

Bosch WAT323I8SN mäter 85 cm (h) x 59,8 cm (b) x 63,4 cm (d).

Därför rekommenderas Bosch WAT323I8SN:
🔵 Utrustad med ActiveWater Plus, VarioDrum och VarioPerfect
🔵 Användarvänlig LED-display
🔵 AntiVibration-teknik
🔵 EcoSilence-system
🔵 Kolfri motor
🔵 Timerfunktion

I den här videon från WhiteAway.com kan du se en presentation av Bosch WAT323I8SN:

https://www.youtube.com/watch?v=nkjstlDBoSc

Bosch WAT323L7SN

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Bra betyg hos Råd & Rön

Bosch WAT323L7SN

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 749,00 Kr. 0,00 Kr. 8 749,00 Kr. Läs mer
9 214,00 Kr. 0,00 Kr. 9 214,00 Kr. Läs mer
9 299,00 Kr. 0,00 Kr. 9 299,00 Kr. Läs mer

 

Tvättmaskinsmodellen Bosch WAT323L7SN har granskats av både svenska och danska experter från Råd & Rön respektive det danska konsumentrådet Tænk.

Båda källorna tycker bra om den här modellen och skriver att den både tvättar och centrifugerar bra. Experterna är dock inte lika imponerade av sköljningen och påpekar att många andra modeller är bättre på den punkten.

Bosch WAT323L7SN är en frontmatad tvättmaskin med en kapacitet på 7 kg, vilket är lämpligt för en familj på ungefär fyra personer. Tvättmaskinen har dessutom en centrifugeringshastighet på 1600 varv per minut.

När tvättmaskinen är färdig har kläderna en restfukt på 44 %, vilket är optimalt för att de ska kunna torka snabbare.

Energisnål modell med många program

Bosch WAT323L7SN är en klassisk vit tvättmaskin med kontrollpanelen högst upp på fronten. På kontrollpanelen kan man välja mellan alla olika program och inställningar.

Den här tvättmaskinen har över 15 olika program. Den har förstås de vanliga programmen för till exempel syntet och bomull, men det finns även en hel del specialprogram för bland annat sportkläder, mix, skjortor, ylle, fintvätt och siden. Det finns även ett program för enbart sköljning samt två snabbprogram som heter Super 15 och Super 30. Oavsett vad man vill tvätta finns det alltså ett program som passar.

Bosch WAT323L7SN är dessutom en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Eftersom att tvättmaskinen därmed inte drar särskilt mycket energi per år är detta en fördel för både plånboken och miljön.

Tystgående tvättmaskin med EcoSilence Drive-motor

När man köper Bosch WAT323L7SN får man en ganska tystgående tvättmaskin med en kolfri EcoSilence Drive-motor. Detta är en patenterad motor från Bosch, och tack vare denna är tvättmaskinen både tystgående och effektiv.

Den kolfria motorn gör även att tvättmaskinen håller längre och kan användas i många år framöver.

Eftersom att motorn hjälper till att hålla nere ljudnivån har Bosch WAT323L7SN en ljudnivå på bara 50 dB när maskinen tvättar. Den här tvättmaskinen väsnas därmed inte särskilt mycket när man använder den.

Utöver EcoSilence Drive-motorn har Bosch WAT323L7SN även en AntiVibration-design som verkar ljuddämpande genom att minska vibrationer när tvättmaskinen är igång.

Användarvänlig tvättmaskin med VarioPerfect och VarioDrum

Bosch WAT323L7SN har flera olika funktioner, till exempel VarioPerfect och VarioDrum. VarioPerfect sparar vatten och energi genom att optimera tvättprogrammen och anpassa dem till tvätten som finns i maskinen. VarioDrum säkerställer samtidigt att kläderna behandlas skonsamt i tvättmaskinen.

Bosch WAT323L7SN har även en ActiveWater-teknik som håller nere vattenförbrukningen utan att försämra tvättresultatet.

Den här tvättmaskinen kontrolleras via en LED-display med touch, och här kan man bland annat använda funktionen Reload. Denna funktion gör att maskinen stannar så att man kan lägga in enstaka plagg om man har missat något.

Bosch WAT323L7SN mäter 84,8 cm (h) x 59,8 cm (b) x 59 cm (d).

Därför rekommenderas Bosch WAT323L7SN:
🔵 Energisnål modell
🔵 ActiveWater-teknik
🔵 Utrustad med VarioPerfect och VarioDrum
🔵 Tvättkapacitet på 7 kg
🔵 Reload-funktion
🔵 Massor av vanliga program och specialprogram


Bosch WAN280L7SN

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Bosch WAN280L7SN 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 789,00 Kr. 0,00 Kr. 3 789,00 Kr. Läs mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Läs mer
5 000,00 Kr. 0,00 Kr. 5 000,00 Kr. Läs mer
6 613,00 Kr. 0,00 Kr. 6 613,00 Kr. Läs mer

 

Bosch WAN280L7SN har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk. De danska experterna ger modellen ett bra betyg och motiverar detta med att den här tvättmaskinen tvättar och centrifugerar riktigt bra.

Experterna från Tænk är dock inte lika förtjusta i tvättmaskinens vatten- och energiförbrukning. De skriver nämligen att den här maskinen är en av dem som använder mest ström och vatten i deras undersökning.

Bosch WAN280L7SN är en frontmatad tvättmaskin med en kapacitet på 7 kg, vilket är lagom för en familj på ungefär fyra personer. Den här tvättmaskinen har dessutom en centrifugeringshastighet på 1400 varv per minut.

Energisnål tvättmaskin med ActiveWater och VarioPerfect

Bosch WAN280L7SN är en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Eftersom att detta är en av de bästa energiklasserna för tvättmaskiner kan man lita på att den här modellen är ekonomisk att använda.

Tvättmaskinen har även några effektiva funktioner, till exempel ActiveWater-tekniken och funktionen VarioPerfect.

Med VarioPerfect kan man spara både tid och energi utan att påverka tvättresultatet negativt. VarioPerfect kan aktiveras på de flesta av maskinens tvättprogram, och dessa program kan då antingen gå snabbare eller bli mer energibesparande.

Bosch WAN280L7SN har även en ActiveWater-teknik som ser till att tvättmaskinen bara använder precis så mycket vatten som behövs. Maskinen är nämligen utrustad med sensorer som anpassar vattenförbrukningen till både textiltypen och tvättmängden.

Många program och EcoSilence Drive-motor

Bosch WAN280L7SN har en mängd olika program. Det finns dessutom både vanliga program och specialprogram, till exempel de två snabbprogrammen som tar 15 respektive 30 minuter.

Tvättmaskinen har även en EcoSilence Drive-motor som minskar ljudnivån och gör att man kan tvätta när som helst under dygnet. Den borstlösa motorn är dock inte bara tyst utan även väldigt effektiv.

Maskinen är dessutom utformad med en AntiVibration-design som verkar ljuddämpande och minskar vibrationer. Tillsammans med den tystgående motorn gör den här designen att Bosch WAN280L7SN har en ljudnivå på 54 dB vid tvätt och 75 dB vid centrifugering.

Användarvänlig display och barnspärr

På fronten av Bosch WAN280L7SN sitter det en stor och praktisk LED-display som används för att välja olika program. Displayen är även användarvänlig och visar dessutom hur lång tid som återstår av det pågående tvättprogrammet.

Bosch WAN280L7SN är även försedd med en elektronisk barnspärr som ser till att inga små fingrar kommer i kläm i luckan till tvättmaskinen. Barnspärren gör även att inga barn kan ändra inställningarna efter att man har startat tvättmaskinen.

Bosch WAN280L7SN mäter 84,8 cm (h) x 59,8 cm (b) x 55 cm (d).

Därför rekommenderas Bosch WAN280L7SN:
🔵 Tillhör energiklass A+++
🔵 ActiveWater-teknik
🔵 VarioPerfect
🔵 Elektronisk barnspärr
🔵 EcoSilence Drive-motor
🔵 AntiVibration-design


Alternativa testvinnare från andra tillverkare

Även om Bosch levererar bra och robusta tvättmaskiner, så är det bara en enda modell som har fått toppbetyg i de tester av tvättmaskiner vi har gått igenom hos Råd & Rön och Tænk. De övriga testerna har vunnits av maskiner från andra producenter. Vi går igenom dessa nedan.


Miele WKB120

Toppbetyg hos svenska Råd & Rön
✅  Testvinnare hos danska Tænk

Miele WKB120

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
7 790,00 Kr. 0,00 Kr. 7 790,00 Kr. Läs mer
7 990,00 Kr. 0,00 Kr. 7 990,00 Kr. Läs mer

 

Miele WKB120 är en av testvinnarna hos danska konsumentmagasinet Tænk och fick toppbetyg hos svenska Råd & Rön. Maskinen kan tvätta upp till 8 kg kläder per tvätt, något som är tillräckligt för en familj med 2 vuxna och 4 barn.

Maskinen har den bästa energimärkningen en tvättmaskin kan få, nämligen A+++.

Miele WKB120 har en kolfri motor. Detta gör att det kommer uppstå mindre slitage i motorn och att maskinen inte larmar så mycket när den är i drift. Den har faktiskt den lägsta bullernivån vi har sett i testerna av tvättmaskiner, som vi har gått igenom. Ringa 48 dB(A) motsvarar alltså bara en viskning.

Hög centrifugeringsförmåga och enkel att använda

Maskinen har en hög centrifugeringsförmåga på 1600 rpm, något som betyder att den är riktigt bra på att få vattnet ur dina kläder. Kläderna blir därmed snabbt torra.

Maskinen har en display där du kan följa händelseförloppet. Det är möjligt att välja språk, så att du kan få alla uppgifterna på svenska.

Miele WKB120 har en timer, så att du själv kan styra när dina kläder ska vara färdigtvättade. Den har även ett snabbprogram, som tvättar kläderna snabbare än ett vanligt tvättpass.

Därför rekommenderas denna modell
🔵 Hög energimärkning
🔵 Kolfri motor – mindre slitage och mindre buller
🔵 Hög centrifugeringsförmåga
🔵 Display med flera språk och möjlighet att följa händelseförloppet
🔵 Timer och snabbprogram


Värt att veta om Bosch

bosch logo
Väljer du en Bosch-tvättmaskin, så får du en maskin som är producerad av en av de största producenterna av vitvaror och hushållsapparater. Firman grundades redan 1886 av tysken Robert Bosch.

Med åren blev Bosch en världskänd producent. Företaget producerar bl.a. dammsugare, tvättmaskiner, kylskåp, spisar, diskmaskiner och andra hushållsapparater. De har även en stor produktion av elektroniska delar till bilindustrin samt en rad andra industrier.

Boschs produktion av hushållsapparater är samlat under koncernen BSH, som står för Bosch-Siemens Hausgeräte, men som idag fullständigt ägs av Bosch. Fabriken producerar utöver varumärkena Bosch och Siemens även hushållsapparater under namn som Gaggenau och Neff, samt en rad andra varumärken som bara är lokalt kända i ett antal länder, som exempelvis Thermador, Junker, Viva och Constructa.

Fokus på att göra hushållningen enklare

Bosch har sedan början haft som fokus att utveckla nyskapande och användbara produkter. Det handlar om att göra hushållningen enklare, så att folk får tid till andra saker, som exempelvis familjen eller fritiden.

Detta medmänskliga fokus kommer också till uttryck genom Bosch-fonden, som är en av de största fonderna i Tyskland. De stöttar varje år en lång rad olika projekt, både i Tyskland och utomlands.

Effektiv kundtjänst

Precis som lagen säger, ger Bosch två års reklamationsrätt på din nya tvättmaskin. Dessutom har du med Bosch PlusService möjlighet att köpa ytterligare tre års reklamationsrätt.

Dessutom har Bosch under de senaste 40 åren haft en speciell kundtjänst som är redo att hjälpa till om din produkt från Bosch har gått sönder. Du kan få hjälp på olika sätt, både via nätet och telefon.

Upplever du ett problem, så är det mycket möjligt att det är något du själv kan lösa. På Bosch:s hemsida har de samlat en rad av de mest vanliga frågor, tillsammans med tillhörande svar. Detta ger dig ofta möjligheten till att själv lösa problemet.

Kan du inte själv klara det, så kan du ringa eller maila Bosch, så kommer de guida dig igenom för att försöka lösa problemet. Om detta fortfarande inte har hjälpt, så kan du boka en tekniker som kommer hem till dig. Detta kan du göra antingen på deras hemsida eller genom att ringa dem.

Har din tvättmaskin gått sönder, så kan det vara en bra idé att vända dig till Bosch. De har ett stort team av tekniker som snabbt kan rycka ut. Det gör inget om tvättmaskinen är lite äldre, då Bosch säkrar reservdelar till din tvättmaskin på upp till 10 år efter det att du har köpt maskinen.


Bosch Tvättmaskiner Test – Dessa källor har vi gått igenom

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentmagasinet Tænk genomförde ett test av 69 tvättmaskiner, där man testade maskinerna på en rad olika parametrar såsom tvättförmåga, sköljningsförmåga, centrifugeringsförmåga, vatten- och elförbrukning, tvättid och bullernivå.

Alla tvättmaskinerna blev grundligt testade, med både bomulls- och syntetiskt program på 40 grader som utgångspunkt. Därefter bestämde panelen vilka maskiner som var de bästa. Du kan läsa hela testet på Tænks hemsida här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få tillgång till testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Svenska Råd & Rön har testat 89 tvättmaskiner i deras test från februari 2016. I testet har man bl.a. värderat tvättmaskinernas förmåga till att rengöra kläderna, om tvättmedlet tvättades ur kläderna, hur mycket fukt det fanns kvar efter centrifugeringen, vatten- och elförbrukningen samt tvättiden. Du kan läsa hela testet på deras hemsida här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få tillgång till testet.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse