Testöversikt: SUP-brädor och Paddelbräda – de bästa enligt experterna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Sommarsolen dansar på havsytan när du glider över vågorna och känner att du bokstavligt talat kan gå på vattnet. Det kan bli din sommardröm om du investerar i en SUP-bräda.

En SUP – Stand Up Paddle Board – är en bräda som du använder för att paddla dig fram genom vattnet.

Vi har tagit hand om efterforskningen åt dig och kommit fram till fem modeller som experterna anser vara bäst. Vi presenterar modellerna var för sig. Du får därför en tydlig översikt över vad experterna framhäver samt praktiska detaljer som du bör ha koll på.

I det sista avsnittet hittar du tips på annan träningsutrustning som kanske också kan vara av intresse. Där finns testartiklar om både motionscyklar och personvågar.

Tänk på det här innan du köper din nya SUP-bräda:

Vill du också sväva över vattenytan på en paddleboard medan du både får motion och njuter av solskenet? Då finns det vissa saker som du bör tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en specifik bräda:

 • Veteran eller gröngöling: Är du nybörjare eller erfaren? Vissa brädor är bäst för nybörjare medan andra är gjorda för dig med mer erfarenhet.
 • Äventyr eller avslappning: Föredrar du fart och fläkt eller lugna paddelturer? Vissa brädor är bättre för det ena än det andra.
 • Stabilitet: Behöver du mycket stabilitet eller har du bemästrat paddelkonsten?
 • Säkerhet: Finns det ett halksäkert underlag? Finns det en säkerhetslina? Har du en flytväst?
 • Design: Passar brädan din personlighet? Har den en praktisk design? Vissa modeller har till exempel inbyggda förvaringsmöjligheter.
 • Tillbehör: Med de flesta enheter får du även ett utrustningspaket med bland annat pump, åra och väska. Ingår allt du behöver?
 • Användbarhet: Kan du göra om brädan till en kajak?
 • Pris: Priset brukar bero på brädans typ, design, användbarhet och tillbehör, och du får ofta vad du betalar för.

Många av dessa faktorer kan dock vara svåra att undersöka på egen hand. Här är det därför bra att studera vad experterna har skrivit i sina recensioner. På så vis kan du vara säker på att få en produkt som fått experternas godkännande. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.

Vad bör du tänka på innan du köper en SUP-bräda?

 • Viktkapacitet – När du köper en SUP-bräda är det viktigt att tänka på hur stor vikt brädan klarar av. Om du väger mer än vad SUP-brädan är utformad för att tåla blir den svår att manövrera och förmodligen inte lika stabil. Den vikt du bör räkna in gäller din egen vikt plus vikten av eventuell utrustning som du tar med dig. SUP-brädor klarar vanligtvis en vikt på mellan 90 och 140 kg, men det finns SUP-brädor som klarar mer än 230 kg. Om du väger mindre än 90 kg borde de flesta vanliga SUP-brädor kunna hålla dig flytande. Om du väger mer än så bör du välja en större SUP-bräda för bättre stabilitet. I det fallet kan du välja en bräda med en längd på minst 300 cm och en bredd på cirka 80 cm.
 • Längd och bredd – Kortare SUP-brädor (under 305 cm) passar bra för surfing samt för barn, men de brädor som är särskilt utformade för barn har vanligtvis en längd på 240 cm. Medelstora SUP-brädor (305-365 cm) är optimala för allround-användning och för SUP-yoga. Längre brädor (380 cm och över) passar bra för snabb paddling och för längre turer, men de är inte lika lätta att manövrera. De är oftast snabbare än korta och medelstora brädor och tenderar att ge en rakare kurs, så om du vill kunna paddla snabbt eller i längre sträckor bör du välja en längre bräda. En bredare bräda ger som regel bättre stabilitet, men tänk på att den kan vara långsammare och svår att paddla om den är för bred. Bredare brädor brukar ha en bredd på cirka 63 cm upp till 93 cm för att kunna passa de flesta. Om du tänkt ge dig ut på längre turer med extra utrustning passar en bredare bräda som ger mer förvaringsutrymme. Smalare brädor är å andra sidan snabbare och lättare att manövrera, vilket gör dem till ett självklart val för och surfare och paddlare som tävlar. Se till att du väljer en SUP-bräda med en bredd anpassad till din kroppstyp. En tumregel är att en mindre person bör välja en smalare bräda och en större person bör välja en bredare bräda.
 • Tjocklek – Tjockleken avgör hur mycket vikt SUP-brädan kan bära. Ju tjockare brädan är, desto mer vikt kan den bära och den genomsnittliga tjockleken varierar mellan 12 och 15 cm. En tunnare bräda är ett bättre val för mindre personer eftersom den har en lägre totalvolym, och den kan enklare manövreras vilket ger en lättare användning. För personer med en vikt över 90 kg är en tjockare bräda ett bättre val så att de kan känna sig säkrare när de paddlar.
 • Pris – SUP-brädor varierar i pris, från cirka 2 000 kronor för ett budgetalternativ till 8 000 kronor och uppåt för mer avancerade modeller. I premiumklassen är SUP-brädor vanligtvis tillverkade av mer robusta material och levereras med en paddel av hög kvalitet. De har även flera högkvalitativa PVC-skikt för en stabilare åktur, tillsammans med D-ringar och redskapsfästen för medhavd utrustning. Budgetalternativen är vanligtvis lättare och lättare att transportera, men de saknar samma högkvalitativa tillbehör och är inte alltid lika hållbara. Du bör välja vilken SUP-bräda som är rätt för dig utifrån din budget och baserat på den typ av vattenaktiviteter du tänkt använda den för.
 • Användar- och expertrecensioner – Många använder SUP-brädor av olika skäl, till exempel för fiske, tävling eller bara för nöjes skull. När du går i köptankar efter en SUP-bräda kan det vara bra att överväga vad andra användare har sagt om den produkt du är intresserad av. Användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om hur SUP-brädan presterar under olika förhållanden och om tidigare användare har haft goda erfarenheter av den eller inte. Expertrecensioner kan ge dig mer fördjupad teknisk information och kan hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut om vilken SUP-bräda som är rätt för dig.

arrow-more

Vår SUP testartikel innehåller:
🔸 Överblick över marknadens fem bästa SUP-brädor
🔸 Genomgång av vad experterna anser om varje modell
🔸 Information om vad de olika produkterna kan göra

 • Köpguide där du kan lära dig mer inför köpet
 • Information om hur du kommer igång med din paddleboard
 • Information om hur du underhåller din SUP-bräda
 • Jämförelse med kajaker
 • Information om hur du kan använda brädan för träning
 • Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

🔸 Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.


Watery Global 10’6 SUP bräda – stand up paddle board i hög kvalitet för lite pengar

Konsumentmagasinets rekommendation + bäst för priset

✅ Bästa i test hos det danska vattensportsmagasinet Vandklar
4,8 av 5 stjärnor i kundomdömen hos den danska återförsäljaren
Hög valuta för pengarna: Inga dyra mellanhänder
365 dagars returrätt och bytesrätt
Prisgaranti

Watery Global 10’6 SUP Board – Danmarks bedste paddleboard
.
Watery Global 10’6 SUP Board är en utmärkt paddelbräda för dig som värderar kvalitet och pris.

Modellen är en stor favorit bland experter och användare, och den har testats av två olika expertpaneler från Danmark. Det rör sig om vattensportsmagasinet Vandklar.dk och friluftsmagasinet Friluftsmagasinet.dk, och båda två har utnämnt produkten till testvinnare.

Friluftsmagasinet.dk har genomfört ett test av SUP-brädor där Watery Global 10’6 SUP Board fick en fin placering som testvinnare. Magasinet testade totalt fem olika modeller, och experterna förklarade i slutändan att du förmodligen inte kommer att hitta ett bättre alternativ än Watery-brädan. De framhäver i första hand priset, de dubbla lagren av PVC-plast och möjligheten till en hög viktbelastning. Den enda nackdelen de nämner är att du bara kan köpa produkten i två olika färger.

Experterna skriver sammanfattningsvis att Watery är fantastiska inom paddleboards och att den här produkten inte är något undantag.

Hos återförsäljaren Watery.dk har modellen dessutom fått ett imponerande kundomdöme på 4,8 av 5 stjärnor. Användarna lyfter fram flera olika punkter, men något som återkommer i flera recensioner är att kvaliteten är hög och balansen bra samt att brädan är fantastisk med tanke på priset. En person skriver: ”En bra och stabil bräda med stor halksäker yta och justerbar paddel”, och en annan sammanfattar upplevelsen så här: ”Jag blev överraskad av kvaliteten av de två brädorna. De verkar robusta och som ett starkt material. Det finns dessutom smarta funktioner som nät längst fram och bärhandtag. Kan rekommendera den.” Båda dessa recensioner är översatta från danska.

Hög kvalitet för både nybörjare och veteraner

Det finns många fördelar med Watery Global 10’6 SUP Board, men priset i förhållande till kvaliteten är nog den främsta. Priset ligger helt klart i den bättre änden av prisskalan, och brädan är tillverkad med marknadens mest moderna och tekniska principer. Du kan därför lita på att du får mycket valuta för pengarna. Du behöver dessutom inte leta efter bra erbjudanden för att ha råd med den här modellen.

Brädan är designad för både nybörjare och mer erfarna användare, och den tilltalar därför en bred målgrupp. Detsamma gäller även viktklassen, för den här modellen klarar av en belastning på upp till 145 kilo.

En av de många fördelarna med Waterys SUP är brädans konstruktion. Den är uppbyggd av sex lager och har bland annat två lager av hård PVC-plast som ökar stadgan. Det finns även fyra D-ringar på brädan som gör det möjligt att omvandla den till en kajak om du köper till en sits.

Paddleboarden är uppblåsbar och ska därför pumpas upp innan du åker ut på vattnet.

Mycket stabil

Watery Global 10’6 SUP Board är gjord för att vara en allroundprodukt som fungerar i de flesta vatten- och väderförhållanden. Den ökade stadgan är tänkt att skapa en bättre stabilitet, och detta gör att du kan få glädje av brädan även om du är helt ny i sporten. Fronten är en så kallad pinfront och är optimal för nybörjare. Den ger en snabbare hastighet och ett bredare område att stå eller sitta på.

En bonus med stadgan är att du inte behöver stå ensam på brädan om du är helt ny. Brädan kan faktiskt hantera två vuxna utan att varken brytas eller böjas.

Högst upp finns det en miljövänlig och halksäker matta som bidrar till både stabiliteten och säkerheten. Du kommer därför inte att ramla så lätt. Mellan mattan och PVC-lagren finns det extra lager av nylon som ökar brädans robusthet och slagtålighet. 

Brädan rymmer 298 liter luft och har därmed en ordentlig fyllning som håller dig flytande, och den klarar som sagt av en maxlast på 145 kilo. Det är en hel del.

Sammantaget sett är Watery Global 10’6 SUP Board en budgetvänlig bräda som ger dig hög kvalitet för ett lågt pris. Den är perfekt för både nybörjare och erfarna. 

Specifikationer för Watery Global 10’6 SUP Board – basfakta
🔴 Tillverkare: Watery
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Luft: Rymmer 298 liter luft
🔴 Längd: 320 cm
🔴 Bredd: 85 cm
🔴 Tjocklek: 15 cm
🔴 Vikt: 7,4 kg
🔴 Maximal belastning: 145 kg

Fördelar med Watery Global 10’6 SUP Board
Testvinnare i test av paddelbräda
Lågt pris
Hög stabilitet
Konstruktion med sex lager
Perfekt för nybörjare och avancerade utövare


Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ – Bäst för avkopplande aktiviteter

Utsedd till ”Editor’s Choice” hos surfmagasinet Globosurfer.com
4,1 av 5 stjärnor hos vattensportsmagasinet Paddlelove.com
Med kajaksits
Perfekt för barn
Smart förvaring
Lämplig för yoga 

”>Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10

 

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ är den bästa SUP-brädan för dig som vill ha en robust modell som kan konverteras till en kajak.

Produkten har testats av två olika expertkällor och imponerade i båda undersökningarna. SUP-testerna utfördes hos surfmagasinet Globosurfer.com och vattensportsmagasinet Paddlelove.com.

Globosurfer.com hittade väldigt många fördelar. De berättar bland annat att den medföljande kajaksitsen har ett justerbart och vadderat ryggstöd som ger dig en maximal komfort. Den inkluderade åran fungerar bra och kan även konverteras till en kajakpaddel vid behov. Experterna berömmer även det integrerade förvaringsutrymmet, och de skriver att den här modellen är ett bra alternativ för både barn och vuxna. De sammanfattar upplevelsen med följande ord: ”If you equally enjoy paddleboarding and kayaking, check out the Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’”.

Paddlelove.com har bedömt brädan utifrån fyra olika testpunkter: byggkvalitet, funktioner, stabilitet och prestanda. Brädan fick 4 av 5 stjärnor för byggkvalitet, funktioner och prestanda medan stabiliteten fick ett något högre betyg på 4,2 av 5 stjärnor. Experterna framhäver flera andra fördelar också, till exempel det överkomliga priset, den halksäkra beläggningen och mångsidigheten.

Stabil bräda för lugna paddelturer

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ är optimal för lugna vattenförhållanden där vågorna inte är så höga. Den har en robust och hållbar utformning som inte är gjord för riktigt höga hastigheter.

Du kan utan problem komma upp i ett bra tempo, men det här är inte någon racingbräda. Du kan istället avnjuta en lugn och avslappnande paddeltur på sjön eller i mindre vågor. Det här är en allroundbräda som kan tilltala både nybörjare och erfarna paddlare. Om du tycker om yoga och meditation kommer du förmodligen inte att hitta ett bättre alternativ.

Stabiliteten är hög, och det är därför inga problem att det går långsamt. Den fina tjockleken på 12 centimeter ger en bra luftfördelning medan bredden på 84 centimeter bidrar till den höga stabiliteten. 

Modellen är en uppblåsbar paddleboard som du ska pumpa upp själv. Det går dock väldigt enkelt eftersom att det ingår en handpump när du köper brädan. Om du vill att pumpningen ska gå snabbare kan du köpa en elektrisk pump.

Smart konverterbar modell

När du ser Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ för första gången kommer du garanterat att lägga märke till designen. Modellen har en fin och attraktiv design med blåa nyanser som skapar en lugn harmoni med vattnets rörelser.

Längst fram sitter det ett snörsystem som bildar ett nät, och det kan till exempel användas till förvaring av packning vid längre turer.

Det mest speciella med brädan är dock att den går att konvertera till en kajak. Allt du behöver göra är att montera den medföljande sitsen på brädan, och sedan kan du sätta dig ner och paddla istället för att stå eller sitta på knä.

Modellen levereras med en justerbar åra som kan användas för att paddla oavsett om du står upp eller sitter ner. Produkten kommer med ett stort tillbehörspaket, som utöver pump och sits även innehåller en ryggsäck, en fena, ett ankelsnöre och ett reparationskit. 

Den maximala belastningen är 120 kg, vilket är väldigt bra. Priset är överkomligt – särskilt med tanke på att du får både en paddleboard och en kajak för pengarna.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ en robust SUP-bräda som kan omvandlas till kajak och som är gjord för lugnare turer.

Specifikationer för Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ – basfakta

🔴 Tillverkare: Bestway
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard/Kajak-paddleboard
🔴 Längd: 305 cm
🔴 Bredd: 84 cm
🔴 Tjocklek: 12 cm
🔴 Vikt: 14 kg
🔴 Maximal belastning: 120 kg

Fördelar med Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’
 Toppbetyg i test av paddleboards
 Kan omvandlas till kajak
 Bäst för lugna vattenförhållanden
 Bra stabilitet
 Inbyggd förvaring


Aqua Marina Fusion – Toppbetyg uppblåsbar SUP

Toppbetyg hos det danska magasinet Friluftsmagasinet.dk
8,2 av 10 poäng hos vattensportsmagasinet Standuppaddleboardworld.com
Komplett paket
Okonventionell design
Lämplig för familjer
Perfekt för fritidsaktiviteter

Aqua Marina Fusion

Aqua Marina Fusion är den bästa SUP-brädan för dig som vill ha mycket valuta för pengarna.

Modellen har testats av två olika expertkällor och imponerade stort på båda testpanelerna. Danska Friluftsmagasinet.dk har gett produkten toppbetyg medan vattensportsmagasinet Standuppaddleboardworld.com gav den hela 8,2 av 10 poäng.

Friluftsmagasinet.dk har genomfört ett test av fem olika SUP-brädor, och Aqua Marina Fusion fick då en fin andraplacering. Experterna motiverar placeringen med att priset är riktigt bra och att designen är otroligt snygg. De förklarar att brädan är bäst lämpad för sommarstugan men att hela familjen kan använda den. Friluftsmagasinet.dk skriver sammanfattningsvis att kvaliteten är bra och att du trots det låga priset får mycket valuta för pengarna.

Standuppaddleboardworld.com har gett brädan höga betyg på flera olika punkter, till exempel stabilitet, design, prestanda, inkluderade tillbehör och förhållandet mellan pris och kvalitet. Experterna blev särskilt förtjusta i de inkluderade tillbehören eftersom att dessa gör att du inte behöver lägga ut extra pengar. En annan fördel är den låga vikten som gör brädan lätt att transportera. Den presterar dessutom otroligt bra på både lugnt och oroligt vatten. Experterna sammanfattar den positiva upplevelsen med följande ord: ”Aqua Marina Fusion lives up to the high expectations. It is one of the most sold inflatable SUP boards and this is justified. The SUP board is great on the water and is very sturdy”.

Kan allt

Det finns en mängd olika fördelar med Aqua Marina Fusion, och vi kan börja med utsidan: Brädan har en superfin design i en läcker orange färg som garanterat kommer att dra blickar till sig. Den har en längd på 330 centimeter och är därmed längre än både föregångaren och många konkurrenter. Du kommer därför att glida smidigare genom vattnet.

Brädan är även bred och ger dig därför en bra stabilitet och balans. Detta är framförallt bra för nybörjare som måste lära sig tekniken.

Med den här produkten är du redo att hoppa i bland vågorna på en gång. SUP-brädan är uppblåsbar och platsbesparande i vardagen, och när du ska ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den. Det sker med hjälp av den medföljande högtryckspumpen som gör brädan klar på nolltid.

Utöver pumpen får du även ett komplett paket med många olika tillbehör. Det inkluderar en justerbar åra, en smart transportväska, en säkerhetslina och ett reparationskit.

Priset är inte direkt lågt, men du får mycket valuta för pengarna. Se betalningen som en investering i både underhållning, rekreation, hälsa och välbefinnande.

För en bred målgrupp

En av de främsta styrkorna hos Aqua Marina Fusion är mångsidigheten. Med sin design och konstruktion tilltalar den en bred målgrupp som sträcker sig från äventyrliga idrottare till familjer och nybörjare. Du kan använda produkten i både lugna och oroliga vattenförhållanden, och du kan få både action och meditation. Valet är ditt.

Brädan väger mindre än nio kilo och är därför lätt att transportera. Den klarar av en belastning på upp till 150 kilo, vilket är högt för den här typen av SUP. 

Det finns gott om styrka och stadga i produkten, och brädan är konstruerad med den senaste drop-stitch-tekniken. Du får samma robusthet och glid som med en hård bräda, och formen skapar en bättre balans.

Brädan har ett praktiskt snörsystem längst fram som fungerar som ett slags förvaringsnät. Det gör det lättare att åka ut på längre turer och ta med packning och proviant.

Sammantaget sett är Aqua Marina Fusion en mångsidig SUP-bräda som är lätt att använda och tillverkad med moderna tekniker. Den har en lång längd, en optimal stabilitet och massor av tillbehör.

Specifikationer för Aqua Marina Fusion – basfakta
🔴 Tillverkare: Aqua Marina
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Längd: 330 cm
🔴 Bredd: 81 cm
🔴 Tjocklek: 15 cm
🔴 Vikt: 8,6 kg
🔴 Maximal belastning: 150 kg

Fördelar med Aqua Marina Fusion
 Toppbetyg i test av paddleboards
 Lång längd
 Optimal balans
 Mycket tillbehör
 Modern drop-stitch-teknik


Gorunner Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP bräda

Gorunner Paketerbjudande 2x Gorunner SUP

 

.
Letar du efter en fräck SUP-bräda till dig själv och en till din kompis, partner eller familjemedlem? Satsa då gärna på ”Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set” från märket GoRunner som ger dig två brädor tillsammans med alla de tillbehören som är viktiga att ha när två personer ska ge sig ut och paddla på öppet vatten. 

Med tre olika designs att välja mellan får både du och någon annan precis den brädan som ni är på jakt efter, och allting till ett rimligt pris. 4,5 av 5 stjärnor hos Trustpilot är en god indikation på hur mycket tidigare kunder älskar dessa brädor.

Vad som ingår i paketerbjudandet

När du beställer detta paket är det upp till dig hur de två brädorna ska se ut. Du får möjligheten att välja mellan en blå bräda med blommotiv, en orange bräda med sköldpaddsmotiv samt en bräda med ett hajmotiv. Utöver de två brädorna ingår också två förvaringsväskor, två pumpar, två säkerhetsremmar, två reparationskit samt två paddlar. När allt kommer till kritan har du därför den kompletta utrustningen som behövs för att du och en vän ska kunna ge er ut på öppet vatten.

Vem detta paket ämnar sig till

Såsom tidigare nämnt är paketerbjudandet framtaget till två personer, men en sak att ha i åtanke är att det inte krävs tidigare erfarenhet för att ta dig upp på en SUP-bräda. De ämnar sig till alla åldrar och alla olika erfarenhetsnivåer, så du kan testa på SUP för första gången och redan idag lyckas med att stå upp på brädan.

Bra att veta om Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set

Inte nog med att det finns tre olika mönster som du kan välja mellan när du beställer Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set, utan du får även många smarta tillbehör. De tre medföljande fenorna kan exempelvis fästas på brädan för större stabilitet, men de är också avtagbara om du hellre föredrar att njuta av SUP utan dem. Med en maximal belastning på 150 kg kommer de flesta att kunna dra nytta av SUP-brädan, och den är framställd för att klara av två personer samtidigt.

Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set vs. marknaden

Trots att vissa erfarna SUP-entusiaster kanske vänder sig till de hårdare brädorna finns det många positiva aspekter av att välja just en uppblåsbar bräda. Hårda brädor kräver inte bara ett ganska stort utrymme vid förvaring, utan väger också ganska mycket. Uppblåsbara brädor, å andra sidan, är mycket lättviktiga och tillåter för enkel transport. Då du kan tömma brädan på luft kommer det även att bli lätt som en plätt att förvara den efter användning, men det är inte ett måste att tömma ur luften: en bräda som väl har blåsts upp kan klara sig i flera månader utan att tappa luften.

Till skillnad från en hård SUP-bräda är en uppblåsbar bräda säkrare för alla åldrar. Då den inte är tillverkad av hårda material slipper du att skada dig om brädorna skulle råka krocka med varandra, och just därför kan både barn såväl som vuxna få många roliga stunder med SUP-brädorna. Som kronan på verket ingår som sagt två förvaringsväskor, och när du väl har tömt brädorna på luft får de plats i väskorna för utomordentligt smidig transport. Inte är detta någonting som blir möjligt med hårda brädor!

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Du får allt du behöver för att komma igång med SUP
 • Brädan innehåller inga skadliga ämnen
 • Kan användas av två personer samtidigt
 • Mycket stabila brädor
 • Passande för nybörjare
Nackdelar:

 • Det finns bättre alternativ för de med mer erfarenhet
 • En aning dyrt jämfört med andra liknande paket

Specifikationer
 Har en maximal belastning på 150 kg
 Brädorna är CE-godkända
 Godkänd för användning av två personer samtidigt
 Två brädor ingår
 Tre fenor ingår
 Två förvaringsväskor ingår
 Två pumpar ingår
 Två fotledsremmar ingår
 Två reparationskit ingår
 Två paddlar ingår


Bestway Hydro Force Kahawai – För nybörjare och veteraner

Utsedd till ”Our top pick” hos surfmagasinet Globosurfer.com
Bra omdöme hos det danska magasinet Ferieudstyr.dk
4 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon
Perfekt för längre turer
Massor av tillbehör
Lätt att manövrera i turbulent vatten

Bestway Hydro Force Kahawai

.[af

 

Bestway Hydro Force Kahawai är den bästa SUP-brädan för dig som vill ut på lite vildare vågor, oavsett om du är erfaren eller nybörjare.

Modellen är en favorit bland både experter och konsumenter. Hos återförsäljaren Amazon har den till exempel fått ett genomsnittligt kundomdöme på 4 av 5 stjärnor. Den har även utsetts till testvinnare i ett test av paddleboards hos surfmagasinet Globosurfer.com och fått ett fint omdöme hos det danska magasinet Ferieudstyr.dk, som skriver om semesterutrustning.

Globosurfer.com motiverar den fina placeringen med att brädan är: ”Fast, stable, and very easy to paddle, which makes it an excellent option for both beginners and experienced paddleboarders”. Experterna blev framförallt imponerade av den halksäkra ytan, som gör att du inte glider runt, samt det välfungerande fensystemet som gör det enkelt att hålla en rak linje på vattnet. Den smarta åran som följer med är tillverkad av aluminium och kan delas i tre delar för att underlätta transporten. Brädan har även fem handtag som också är en stor fördel när du transporterar den. Sammantaget sett menar experterna att det här är en enastående bräda som passar alla kroppstyper och erfarenhetsnivåer.

Användarna hos Amazon framhäver flera olika fördelar, men några som återkommer ofta är att kvaliteten är hög, att upplevelsen på vattnet är trevlig och att man får mycket valuta för pengarna.

Tuff bräda med många fördelar

Bestway Hydro Force Kahawai är inte en av Bestways billigaste modeller, men den hör inte heller till de dyraste. Du måste lägga ut mer pengar än om du väljer en av de mest budgetvänliga modellerna, men i gengäld får du en rejäl investering som kan hålla i flera år.

Enheten har en robust och hållbar utformning, och detta beror mycket på att brädan är designad för att användas i vattenförhållanden som är allt annat än lugna. Du behöver därför inte vara nervös över att åka ut på oroligt vatten med Bestways SUP. Den kan till exempel användas i floder och på kraftiga vågor. Om du är äventyrlig är den här modellen helt klart något för dig.

Som en bonus är brädan riktigt fin att se på. Den har en flerfärgad design med snygga detaljer.

Modellen är en uppblåsbar paddleboard som går snabbt att pumpa upp. Den levereras med en handpump, men om du vill att det ska gå ännu snabbare kan du även köpa till en elektrisk pump. Tillbehörspaketet är faktiskt riktigt stort och inkluderar även en åra, en ryggsäck, en fångrem och ett praktiskt reparationskit.

Enkel manövrering

En annan stor fördel med Bestway Hydro Force Kahawai är styrningen. Brädan är gjord för att vara lättmanövrerad – både i lugna vatten och i vildare vågor.

Det finns tre löstagbara fenor som underlättar manövreringen och bidrar till en bättre säkerhet. Säkerheten är viktig när du använder en SUP-bräda, och här kan du stå stabilt.

Även om modellen är gjord för vildare förhållanden kan du även använda den för avslappnande paddelturer på sjön eller i lugnt vatten. Det gör att produkten är lämplig för både nybörjare och experter.

Den klarar av en belastning på upp till 140 kilo, vilket är riktigt bra. Som en extra bonus finns det ett smart snörsystem längst fram som kan användas för att hålla fast packning. Modellen är därför perfekt för längre turer också.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Kahawai en robust och fin SUP-bräda som är gjord för vildare vattenförhållanden. Den har en smidig manövrering och smarta snören för packningen.

Specifikationer för Bestway Hydro Force Kahawai – basfakta
🔴 Tillverkare: Bestway
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Längd: 310 cm
🔴 Bredd: 86 cm
🔴 Tjocklek: 15 cm
🔴 Vikt: 15 kg
🔴 Maximal belastning: 140 kg

Fördelar med Bestway Hydro Force Kahawai
 Testvinnare i test av paddleboards
 För den äventyrliga
 Mångsidig modell
 Med tre fenor
 Mycket värde för pengarna


Bestway Hydro Force Aqua Journey – Budgetvänlig SUP-bräda

Utsedd till ”Best Value” hos surfmagasinet Globosurfer.com
4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon
Stabil och funktionell
Bra prestanda på alla typer av vatten
Bekväm

Bestway Hydro Force Aqua Journey

 

Bestway Hydro Force Aqua Journey är den bästa SUP-brädan för dig som är ute efter ett budgetvänligt alternativ.

Modellen är en favorit bland både experter och konsumenter. Hos den internationella återförsäljaren Amazon har produkten fått 4,5 av 5 stjärnor. Den har även fått utmärkelsen ”Best Value” i ett test av paddleboards hos surfmagasinet Globosurfer.com.

Experterna tyckte väldigt bra om modellen. De nämner att priset helt klart är överkomligt men att du ändå får alla tillbehör du kan önska dig. Modellen får beröm för den stabila och funktionella designen, och experterna kommenterar även att det är bekvämt att använda brädan – även när du sitter på knä. De monterade handtagen underlättar transporten, och prestationen är bra i både sjöar, hav och floder. Upplevelsen sammanfattas med följande ord: ”Simple, functional, and budget-friendly, the Bestway Hydro Force Aqua Journey is an excellent choice for beginners who are looking for a great entry board”.

Användarna tycker om flera olika aspekter hos den här brädan. De skriver till exempel att den effektiva pumpen gör det otroligt enkelt att komma igång med produkten. De framhäver även det låga priset, den gedigna konstruktionen, den bekväma designen, prestationen på vattnet samt alla praktiska tillbehör som ingår.

Det prisvärda valet

Det finns flera fördelar med Bestway Hydro Force Aqua Journey, men priset är nog den största av dessa. Modellen har ett överkomligt pris som gör den tillgänglig för alla typer av konsumenter. Du behöver därför inte leta efter några sänkta priser för att ha råd med den här brädan.

Trots det låga priset får du massor av kvalitet, och du behöver därför inte oroa dig för att du kompromissar bort viktiga detaljer.

Brädan är solid och hållbar. Den är gjord för att vara robust, så du kan lugnt ta med den ut på de blå vågorna och vara säker på att få en fantastisk upplevelse. Säkerheten är hög, och här får du en modell med ett bra och halksäkert område att stå eller sitta på.

Bestways SUP-bräda är designad i en färgglad gul-orange nyans som är lätt att få syn på. Designen ser även väldigt bra ut när brädan glider genom vattnet.

Allroundprodukt

Vissa SUP-brädor är gjorda för vilda vågor medan andra är framtagna för lugnare vatten. Bestway Hydro Force Aqua Journey är en allroundbräda som kan användas i de vattenförhållanden som du föredrar. Den glänser dock helt klart mest i lugnare vatten med mindre vågor.

Brädan är väldigt mångsidig och kan användas både för avslappnande paddelturer och lite mer action. Om du är intresserad av yoga och meditation kan du även få nytta av brädan i dessa aktiviteter.

SUP-brädan är en uppblåsbar paddleboard och är därför lätt att transportera. När du vill ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den med den medföljande pumpen. Du kan även köpa till en elektrisk pump om du vill att det ska gå lite snabbare.

Brädan klarar av en belastning på max 100 kilo.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Aqua Journey ett färgglatt, mångsidigt och budgetvänligt val som kommer med allt du behöver.

Specifikationer för Bestway Hydro Force Aqua Journey – basfakta
🔴 Tillverkare: Bestway
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Längd: 274 cm
🔴 Bredd: 76 cm
🔴 Tjocklek: 12 cm
🔴 Vikt: 11 kg
🔴 Maximal belastning: 100 kg

Fördelar med Bestway Hydro Force Aqua Journey
 Toppbetyg i test av paddleboards
 Budgetvänlig
 Färgglad
 Säker och robust
 Allroundbräda för olika vattenförhållanden


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Surplus Basic – Uppblåsbart SUP-paket 9’4″ – för barn och personer under 95 kg

Bäst för priset

Detta är en SUP-bräda som passar alla nivåer, från nybörjare till expert. Den klarar upp till 95 kg, vilket gör den till ett bra val för både barn och vuxna under viktgränsen. Med hjälp av brädans design kan du enkelt kryssa genom vattnet och njuta av en kul dag på sjön eller stranden.

 • Passar alla nivåer
 • Ger optimal balans
 • Utformad för enkel paddling

Vad bör du tänka på innan du köper Surplus Basic – Uppblåsbart SUP-paket 9’4″?

Bra stabilitet

Denna produkt är ett utmärkt val för nybörjare och för användare på medelsvår nivå som vill ha en lättanvänd och relativt billig paddelbräda. Den här brädan är utformad med en unik form som gör det enklare och snabbare att paddla. Tjockleken på 10 cm gör den till ett bra val för den som prioriterar snabbhet, då tunnare brädor oftast är snabbare än tjockare. Denna modell ger även god stabilitet och bra manövrerbarhet. Brädans breda design ger gott om utrymme så att du kan känna dig säker och stabil på både lugna och snabba vågor, och förhindrar att du tippar över.

Snygg design

Surplus SUP-brädan levereras med en pump, som gör det enkelt att blåsa upp brädan på bara några minuter. Detta är en bra funktion både för nybörjare som inte är lika bekanta med att använda en elektrisk pump och för den som har ont om tid. Brädan finns i både grönt och grått i en snygg design som passar de allra flesta i smak. Den väger cirka 9 kg, vilket är ganska vanligt för en SUP-bräda, så att du enkelt kan ta med den till din favoritstrand och njuta av en dag på vattnet.

Fördelar

 • Lätt att hantera
 • Bra stabilitet
 • Lätt att blåsa upp med hjälp av medföljande pump
 • Passar nybörjare
Cons

 • Rekommenderad användarvikt är endast upp till 95 kg
 • Saknar säkerhetslina för foten

Bedömning

Denna bräda ger en smidig paddling med hjälp av sin unika form och har mycket bra stabilitet, vilket gör att den passar alla nivåer av paddlare. Den enda nackdelen är att den rekommenderade användarvikten endast är upp till 95 kg, vilket gör att den inte är lika anpassad för tyngre åkare. Den har inte heller någon säkerhetslina för foten, vilket är en viktig försiktighetsåtgärd, inte minst för barn. Överlag är vår bedömning att detta är en lätthanterlig och prisvärd paddelbräda som passar de flesta.

Specifikationer:

Bredd: 76 cm
Längd: 285 cm
Tjocklek: 10 cm
Vikt: 9 kg
Max personvikt: 95 kg

Denne side er anmeldt af: Elias H. Andresen Rating 5/5


Köpguide: Vilken sup bräda ska man välja?

Du har bestämt dig för att du vill ut på vattnet och glida över havet med din paddleboard under dig, men du vet kanske inte riktigt vad du bör tänka på innan du köper din bräda. Här berättar vi därför om de viktigaste faktorerna.

Typ

Det finns både hårda och uppblåsbara SUP-brädor. Alla modeller i den här artikeln är uppblåsbara. En uppblåsbar bräda är optimal för de flesta eftersom att de vanligtvis är både billigare och lättare att transportera, hantera och förvara. Tänk på att en paddleboard kan vara närmare fyra meter lång. Om du inte kan tömma den på luft blir den därför snabbt besvärlig att hantera.

Användning – Fart och fläkt eller avslappning? Nybörjare eller expert?

Fundera på vad du vill använda SUP-brädan till. Tänker du dig fart och fläkt eller avslappnande paddelturer på sjön? Vissa brädor är gjorda för det ena medan andra funkar bättre för det andra. Fundera även på om brädan kommer att användas flitigt eller bara någon gång emellanåt.

Nästa fråga är om du är nybörjare eller expert. Modellerna som är gjorda för höga hastigheter brukar vara dyrare. De har även en längre och smalare utformning. Det betyder att du måste behärska tekniken först, och racing-brädor är därför inte lämpliga för nybörjare.

SUP-brädor som är gjorda för lugna turer – och kanske även för yoga eller meditation – är ofta lite billigare. De är bredare och ger dig mer utrymme samt bättre balans och stabilitet. Den typen är perfekt för nybörjare.

Stabilitet

Det krävs balans och stabilitet när du manövrerar en paddleboard. Om du är helt ny på området behöver du oftast mer stabilitet, och för att få en bra upplevelse som ger mersmak bör du därför välja en stabil bräda.

Design

Det finns otroligt fina brädor med olika former och färger. Om du är estetiskt lagd kan du därför välja en modell som passar din personlighet. Formen påverkar även användningsmöjligheterna. Titta även om brädan har inbyggda förvaringsmöjligheter eller andra praktiska designdetaljer.

Stadga

Det är stadgan i konstruktionen som bidrar till farten och brädans placering i vattnet. En bra stadga skapar bättre förutsättningar för att komma upp i höga hastigheter, och en stel bräda kommer även att ha en högre viktgräns.

Maximal belastning/viktgräns

Alla modeller har en viktgräns. Det är den belastning som brädan klarar av innan den blir skadad eller luften blir för sammanpressad. Ta hänsyn till din egen vikt och eventuell packning eller andra personer som ska åka med på brädan.

Fenor

Fenan är till för manövreringen och finns i regel på alla brädor. Vissa fenor är gjorda för höga hastigheter medan andra är utformade för allround-användning.

Åra

Åran, eller paddeln, använder du för att skapa fart och ta dig framåt. Åran är ofta en del av det inkluderade tillbehörspaketet och ingår därför i priset. En bra åra har en robust konstruktion men en låg vikt, och den ska fungera för ditt ändamål med aktiviteten. Det finns till exempel åror som är gjorda för högre hastigheter.

Förvaring

Många brädor har en snörsystem längst fram som bildar en typ av förvaringsnät. Du kan till exempel använda nätet om du vill fara ut på längre turer och ha med dig packning.

Luftpump

Uppblåsbara SUP-brädor kräver luft för att kunna flyta. När du köper en paddleboard ingår det ofta en handpump. Hur mycket luft som ryms varierar mellan olika modeller.

Säkerhet

Säkerhet är en väldigt viktig faktor när du ägnar dig åt aktiviteter på en SUP-bräda. Många modeller har ett halksäkert underlag som gör att du står mer stabilt. Det är väldigt smart – särskilt om du inte är van ännu. Vissa modeller är gjorda för att ha en säkrare konstruktion och en bättre luftfördelning. Du bör även ha ett reparationskit och en säkerhetslina ombord, men det är sådant som brukar ingå när du köper brädan.

Transport

Om du väljer en uppblåsbar paddleboard blir transporten enkel. Du slipper hantera en otympligt lång bräda under transporten och kan helt enkelt pumpa upp den på plats. Det ingår ofta en handpump när du köper brädan, men du kan även köpa en elektrisk pump om du vill att det ska gå snabbare. Då slipper du även det manuella arbetet.

Pris

En SUP är inte någon billig investering, och därför kommer priset för det mesta att vara en viktig faktor. De smarta och mer professionella modellerna som är gjorda för fart och fläkt är oftast de dyraste. Allroundbrädorna brukar däremot ha ett lägre pris. Om priset är avgörande för dig kan du även leta efter ett bra erbjudande på modellen du vill ha.

Flytväst

Du bör alltid ha på dig en flytväst när du är ute i vattnet på din SUP. Den måste ofta köpas separat.

Konvertering till kajak

Vissa modeller har en anordning som gör det möjligt att montera ett säte på brädan. Du kan då konvertera brädan till en kajak och öka användningsmöjligheterna. Det är särskilt smart om du brinner för vattensport och vill ha ut så mycket som möjligt av ditt köp.

Om du vill veta mer om vad du bör tänka på när du köper en paddleboard kan du hitta mer inspiration hos Supboardguide.com och Peakpaddleboards.com.


SUP 101: Kom igång med din paddleboard

Om du är helt grön inom SUP-brädor har du en hel värld av underhållning och motion att upptäcka.

Populariteten för paddleboards har ökat de senaste åren. Tanken att kunna glida över vattnet utan att bli blöt och samtidigt få både motion och avslappning tilltalar många. Det finns flera fördelar med SUP-aktiviteter eftersom att du kan få motion och en upplevelse på en och samma gång. Det är en mångsidig ”sportgren” som antingen kan erbjuda fart och fläkt eller användas i samband med yoga och meditation.

Om du fortfarande inte har kommit ut på vattnet trots att SUP-kulturen tilltalar dig berättar vi här hur du kommer igång på bästa sätt.

 • Säkerhetslina: Använd alltid säkerhetslinan. Den binder dig till brädan och ser till att den inte flyter iväg om du ramlar av. I extrema fall kan linan rädda ditt liv.
 • Starta brett: Välja gärna en bred och välbalanserad paddleboard när du är nybörjare. Det ger dig en bättre balans i både lugnt och oroligt vatten. Du kan byta till en bräda som går snabbare när du har bekantat dig med tekniken och bemästrat konsten att hålla balansen.
 • Åra: Se till att du har rätt längd på åran så att du inte behöver böja dig framåt. När du böjer dig framåt blir det lättare att tappa balansen.
 • Kontrollera vindförhållandena: Innan du ger dig ut på vattnet bör du kontrollera vind- och väderförhållandena. Din kropp fungerar som ett slags segel, och kraftiga vindar gör det därför svårt att manövrera brädan. 
 • Starta mjukt: När du ska lära dig att använda brädan bör du alltid börja i lugnt vatten. När du har bekantat dig med brädan och vant dig vid känslan av att stå på en SUP kan du ge dig ut i vildare vatten med större vågor.
 • Rätt teknik: Du blir mest framgångsrik om du lär dig den rätta tekniken. Gå gärna en nybörjarkurs där en erfaren instruktör kan visa dig hur du ska göra. Det kan vara svårt att hitta rätt vinkel på åran själv. Du kommer även att märka att det faktiskt är överkroppen och inte armarna som gör det tyngsta arbetet.
 • Rättvänd bräda: Det kan vara förvånansvärt svårt att se åt vilket håll brädan ska vara vänd. I regel kan du komma fram till rätt placering genom att titta på fenan, som ska sitta längst bak på brädan.
 • Stå rakt: Många nybörjare böjer sig framåt när de paddlar. Det bästa är dock att stå rakt. Det ökar stabiliteten och minskar risken att ramla i vattnet. När du tittar neråt försämrar du också stabiliteten.
 • Håll avstånd: Håll ett stort avstånd till andra personer som använder sina brädor i vattnet. Du riskerar att krocka i andra om avståndet är för kort, och du kommer garanterat att påverkas av vågorna från deras paddlande. 
 • Fallteknik: Alla nybörjare ramlar någon gång, så det kan du knappast undvika. Försök att ramla bort från brädan så minimerar du risken för allvarliga skador som kan uppstå om du slår i brädan. Så länge du har på dig säkerhetslinan behöver du inte oroa dig för att tappa bort din SUP.

Om du är intresserad av att läsa fler nybörjartips kan hu hitta mer information hos Leisurepro.com och Rei.com.


Guide: Så här underhåller du din paddleboard

En paddleboard är inte direkt någon billig investering, så du bör ta väl hand om den. Om du är osäker på hur du ska göra har vi samlat de bästa tipsen här nedanför.

 1. Rengöring efter användning: Rengör din SUP-bräda med färskvatten efter varje användning. Det är dock nästan oundvikligt att din välanvända bräda börjar lukta lite med tiden. Därför kan du även tvätta brädan med ett mild rengöringsmedel och vatten någon gång emellanåt.
 2. Smörjning: En gång om året bör du olja in alla metalldelar. Se även till att delarna inte börjar rosta. De ska alltid vara rena och torra.
 3. Undvik solen: Det låter nästan motsägelsefullt, men din SUP-bräda mår inte bra av för mycket solsken – precis som din hud. Var därför noga med att inte låta den ligga på sanden eller asfalten för länge, för där är temperaturen betydligt högre än i luften och vattnet.
 4. Tänk på omgivningen: Din paddleboard är väldigt tålig, men du bör ändå vara försiktig så att du inte stöter in den i något – särskilt inte fenorna. Brädan är lång, och det kan vara svårt att ha koll på alla föremål som kan skada den. Om du har otur kan du råka stöta ihop med något så att det blir ett hål i brädan, vilket är ett problem när insidan är full av luft. I många fall kan du dock reparera småskador själv med det inkluderade reparationskittet. 
 5. Säkerhetslina: Säkerhetslinan är till för både dig och själva SUP-brädan. Genom att ha på dig linan kan du vara säker på att inte tappa bort brädan när du är ute och paddlar.
 6. Använd väskan: Packa in din bräda i väskan eller skyddsfodralet när du inte använder den. Där ligger den tryggt och skyddad från skador. Det är även lättare att transportera SUP-brädan i väskan.
 7. Förvaring: Förvara modellen på en plats som inte blir för varm och där den inte står för nära en värmekälla.

Om du vill ha fler tips om underhåll och skötsel kan du läsa mer hos Pauhanasurfco.com.


Information: Paddleboard eller kajak?

Vissa SUP-brädor kan omvandlas till en kajak, men det är långt ifrån alla modeller som erbjuder den möjligheten.

Kajaken är lite som en sittande typ av SUP medan en SUP kan ses som en stående typ av kajak. Båda har sina för- och nackdelar. Om du är osäker på vilken som är bäst för dina behov kan du få lite hjälp på traven här nedanför.

Om du är ute efter motion… Är SUP-brädan bättre eftersom att den tränar din kropp mer än en kajak.

Om du är ute efter stabilitet… Är kajaken bättre.

Om du ramlar i vattnet… Är det lättare att komma upp på en SUP-bräda än en kajak.

Om du vill ha förvaringsutrymme… Är kajaken bättre eftersom att det finns mer plats i den.

Om du funderar på transport… Är en uppblåsbar SUP betydligt lättare att hantera än en kajak.

Om du är ute efter underhållning och nöje… Är SUP-brädan oftast bättre eftersom att den är mångsidig och ger mer valuta för pengarna.

Om du är ute efter sightseeing… Är SUP-brädan bättre eftersom att du får en bättre sikt.

Om du vill vara ett med naturen… Är kajaken bättre på grund av den låga sittställningen.

Om du är orolig för att frysa… Är kajaken bättre eftersom att den ger mer skydd.

Om du inte tål värme… Är SUP-brädan bättre eftersom att du står luftigt istället för att sitta i ett stängt utrymme där värmen kan byggas upp.

Om du oroar dig för solens strålning… Är kajaken bättre eftersom att en mindre del av kroppen exponeras för solskenet.

Om du oroar dig för blåst… Är kajaken bättre eftersom att den ger mer skydd och är lättare att manövrera i starka vindar.

Om du vill åka långt… Är kajaken bättre på grund av den sittande ställningen.

Om priset är viktigt… Är det oavgjort. Båda typerna kan vara lika dyra.

Om du är ute efter hållbarhet… Är kajaken bättre utrustad och mer robust.

Om du är ute efter hastighet… Är kajaken snabbare.

Om du är ute efter komfort… Är kajaken bättre på grund av den sittande ställningen.

Om du är ute efter rörelsefrihet… Är SUP-brädan bättre eftersom att det finns mer fritt utrymme.

Om du vill fiska på turen… Är SUP-brädan bättre på grund av rörelsefriheten och siktförhållandena. 

Om du vill utöva yoga… Är SUP-brädan bättre eftersom att den gör det möjligt att meditera ute på vattnet.

Om du är nybörjare… Är båda två utmärkta val. SUP-brädan kan dock vara lättare för absoluta nybörjare.

Du hittar fler jämförelser mellan kajaker och SUP-brädor hos Thursosurf.com och Gilisports.com.


Tips: Använd din paddleboard för att träna

Det är långt ifrån alla som tycker om att träna, men med en paddleboard kan du kombinera en väldigt mångsidig träningsform med underhållning och upplevelser.

SUP-aktiviteter är faktiskt väldigt bra träning för din kropp, och du kan vara med oavsett om du är vältränad eller inte. Den relativt låga intensiteten gör att SUP-träning är optimalt för dig som inte har tränat så länge. Du tränar större delen av kroppen när du paddlar, särskilt överkroppen, bålen, benen och armarna. Det är svårt att hitta en aktivitet som tränar så många delar av kroppen på en gång.

Att paddla på en SUP är samtidigt ett roligt sätt att röra på sig. Du kommer ut i naturen och får frisk luft, och du kan till och med använda brädan till yoga och meditation. Du stärker även din smidighet, eftersom balans är viktigt i SUP-aktiviteter, och med meditation kan du även träna sinnet.

Du kan bränna en hel del kalorier, men exakt hur mycket beror förstås på hur intensivt du paddlar. En avslappnad men målinriktad SUP-paddling kan lätt bränna upp till 450 kalorier på en timme. Om du går på hårdare och paddlar genom större vågor kan du bränna över 700 kalorier i timmen.

Du kan läsa mer om paddleboards som träningsform hos Flashpack.com.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du märker att det ligger mycket jobb bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter, och vi använder därför både officiella konsumentorganisationer, externa expertkällor och konsumenternas egna recensioner hos olika nätbutiker. Vårt researchteam har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. 

I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Amazon

Amazon är en internationell marknadsplats för handel där du kan hitta allt från film och musik till trädgårdsredskap, böcker, kläder, smycken och köksutrustning. Hos Amazon kan kunderna lämna omdömen på varor de köpt, och dessa omdömen kan sedan hjälpa andra potentiella köpare.

Datum: Ej angett. 

Du kan se användarnas recensioner av Bestway Hydro Force Aqua Journey här.
Du kan se användarnas recensioner av Bestway Hydro Force Kahawai här.

Ferieudstyr.dk

Ferieudstyr.dk är ett danskt magasin där konsumenter kan hitta information om diverse semesterutrustning. Det spelar ingen roll om utrustningen är för flygturen, solsemestern, vinterresan eller vandringen. Ferieudstyr.dk genomför även tester av olika produkter och har till exempel provat SUP-brädor. Modellen Bestway Hydro Force Kahawai ingick i undersökningen och fick en fin recension av experterna. Betygen baserades bland annat på produkternas prestanda, design, pris och användbarhet.

Testet utfördes: Ej angett. 

Globosurfer.com

Globosurfer.com är ett internationellt surfmagasin som är en del av Amazons tjänster. De skriver om vattensport och fokuserar mestadels på surfing. Magasinet utför även tester av utrustning och har här genomfört ett paddleboard-test där de provade ett antal brädor från Bestway Hydro Force. Granskningen inkluderade bland annat modellerna Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, Bestway Hydro Force Kahawai och Bestway Hydro Force Aqua Journey. Experterna bedömde brädornas prestanda, design, pris, användbarhet och tillbehör.

Testet utfördes: Februari 2021
Du kan se testet här.

Paddlelove.com

Paddlelove.com är ett stort magasin som skriver om vattensport. De fokuserar på aktiviteter där du måste paddla, alltså SUP-brädor, kajaker och kanoter. Experterna hjälper sina läsare att välja välfungerande produkter och genomför även tester någon gång emellanåt. Här har Paddlelove.com till exempel provat SUP-brädan Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, och den fick i slutändan mycket beröm av experterna.

Testet utfördes: Ej angett.
Du kan se testet här.

Standuppaddleboardworld.com

Standuppaddleboardworld.com är ett magasin om SUP-brädor som riktar sig till både nybörjare och mer erfarna paddlare. Där kan du hitta all information du behöver om du vill veta mer om ämnet, och det inkluderar bland annat tester. Här har experterna tagit en närmare titt på modellen Aqua Marina Fusion. De bedömde bland annat prestandan, priset, designen och användbarheten, och modellen fick i slutändan ett riktigt fint omdöme.

Testet utfördes: Mars 2021
Du kan se testet här.

Vandklar.dk

Vandklar.dk är ett danskt vattensportsmagasin som är skapat av proffs inom simning. De fokuserar på simning och vattenaktiviteter, och här har de genomfört ett test av SUP-brädor. Modellen Watery Global 10’6 SUP Board utsågs i slutändan till testvinnare i undersökningen. Testet bygger på kriterier som prestanda, kvalitet, stabilitet, säkerhet och användbarhet.

Testet utfördes: Januari 2021

Watery.dk

Watery.dk är en dansk återförsäljare och tillverkare av utrustning för vattenaktiviteter. Deras kunder kan lämna recensioner om produkter de köpt för att hjälpa andra potentiella köpare. Här har vi tittat på användarrecensioner av den populära SUP-brädan Watery Global 10’6 SUP Board.

Datum: Ej angett. 

Andra relevanta tester och artiklar

I vår översikt har vi tittat närmare på fem av marknadens bästa SUP-brädor. En SUP-bräda är en trevlig motionsform där du även får njuta av vackra strand- och havsmiljöer. 

Om du letar efter andra sätt att motionera hemma utan att behöva gå till gymmet vill du kanske läsa någon av våra andra testartiklar.

Vi har sammanställt liknande artiklar om andra träningsredskap och tillbehör, och en av de mest klassiska är vår motionscykel testartikel. Motionscykeln är en tidlös klassiker som har hittat vägen in i många träningsintresserade konsumenters hem, och den kommer alltid att vara ett bra alternativ för att förbättra din hälsa.

När du har kommit hem från löprundan eller är färdig med träningspasset på vardagsrumsgolvet är det dags för återhämtning. Om du vill ta hand om dina ömma muskler och bli redo för nästa pass så snabbt som möjligt kan du investera i en massagepistol. Det kan låta farligt men är faktiskt väldigt smart. Läs mer om ämnet och hitta en modell som passar bra till dina behov i vår massagepistol testartikel.

Om du tränar för att gå ner i vikt är det viktigt att ha en våg. En bra våg ska alltid vara pålitlig och stabil. De mest moderna modellerna kan dock säga mycket mer om din vikt och hälsa. Om du är osäker på vilken du ska välja kan du läsa vår personvåg testartikel. Där finns något för alla.


Läs också: Roddmaskin test-översigt, löpband guide och crosstrainer test-översikt.

Läs också: Elsparkcykel test-översikt: de bästa el scooters och Elcykel test-översikt – de 12 bästa elcyklarna


FAQ

Vilka SUP-brädor är bäst i test?

Det finns många bra modeller på marknaden, och vi har gått igenom fem av de bästa i vår SUP testartikel. Alla dessa hamnar bland experternas favoriter, men några som utmärker sig extra mycket är: Watery Global 10’6 SUP Board, Bestway Hydro Force Kahawai och Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’.

Hur väljer jag rätt paddleboard?
När du väljer din paddleboard bör du ha vissa kriterier i åtanke. Utgå från dina individuella preferenser och behov för att komma fram till om du ska välja en snabb modell eller en mer stabil nybörjarbräda. Du hittar den bästa SUP-brädan genom att även ta hänsyn till stadga, material, säkerhet, förvaringsmöjligheter, design och tillbehör. Slutligen är det viktigt att tänka på priset och konverteringsalternativ. Vissa av dessa punkter kan vara svåra att undersöka på egen hand. Det kan därför vara en bra idé att läsa experternas kommentarer. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.
Hur kan jag använda en SUP?
En Stand Up Paddleboard – eller SUP – är en bräda som används i vatten. Du tar dig fram genom vattnet med arm- eller paddelrörelser och kan antingen sitta på knä eller stå upp på brädan. Med en SUP kan du uppleva vattnet och havet på ett unikt sätt samtidigt som du rör på dig och får motion.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta