Testöversikt: SUP-brädor och Paddelbräda 2021 – de bästa enligt experterna

Senest opdateret den 0

Sommarsolen dansar på havsytan när du glider över vågorna och känner att du bokstavligt talat kan gå på vattnet. Det kan bli din sommardröm om du investerar i en SUP-bräda.

En SUP – Stand Up Paddle Board – är en bräda som du använder för att paddla dig fram genom vattnet.

Vi har tagit hand om efterforskningen åt dig och kommit fram till fem modeller som experterna anser vara bäst. Vi presenterar modellerna var för sig. Du får därför en tydlig översikt över vad experterna framhäver samt praktiska detaljer som du bör ha koll på.

I det sista avsnittet hittar du tips på annan träningsutrustning som kanske också kan vara av intresse. Där finns testartiklar om både motionscyklar och personvågar.

Tänk på det här innan du köper din nya SUP-bräda:

Vill du också sväva över vattenytan på en paddleboard medan du både får motion och njuter av solskenet? Då finns det vissa saker som du bör tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en specifik bräda:

 • Veteran eller gröngöling: Är du nybörjare eller erfaren? Vissa brädor är bäst för nybörjare medan andra är gjorda för dig med mer erfarenhet.
 • Äventyr eller avslappning: Föredrar du fart och fläkt eller lugna paddelturer? Vissa brädor är bättre för det ena än det andra.
 • Stabilitet: Behöver du mycket stabilitet eller har du bemästrat paddelkonsten?
 • Säkerhet: Finns det ett halksäkert underlag? Finns det en säkerhetslina? Har du en flytväst?
 • Design: Passar brädan din personlighet? Har den en praktisk design? Vissa modeller har till exempel inbyggda förvaringsmöjligheter.
 • Tillbehör: Med de flesta enheter får du även ett utrustningspaket med bland annat pump, åra och väska. Ingår allt du behöver?
 • Användbarhet: Kan du göra om brädan till en kajak?
 • Pris: Priset brukar bero på brädans typ, design, användbarhet och tillbehör, och du får ofta vad du betalar för.

Många av dessa faktorer kan dock vara svåra att undersöka på egen hand. Här är det därför bra att studera vad experterna har skrivit i sina recensioner. På så vis kan du vara säker på att få en produkt som fått experternas godkännande. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.

Vår SUP testartikel innehåller:
🔸 Överblick över marknadens fem bästa SUP-brädor
🔸 Genomgång av vad experterna anser om varje modell
🔸 Information om vad de olika produkterna kan göra

 • Köpguide där du kan lära dig mer inför köpet
 • Information om hur du kommer igång med din paddleboard
 • Information om hur du underhåller din SUP-bräda
 • Jämförelse med kajaker
 • Information om hur du kan använda brädan för träning
 • Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

🔸 Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.


CoolSurf SAIL Kite – Uppblåsbar SUP bräda – Bästa valget

✅ Billig kvalitetspaddelbräda (SPARA 50%)
✅ Komplett uppsättning med allt du behöver + Inkl. stor resväska
✅ För hela familjen (7 till 80 år) + Perfekt för nybörjare och erfarna
✅ 4-lagers konstruktion
✅ Känd från TV | Prismatchning och 101 dagars retur

CoolSurf, SUP, paddleboard
Butik Pris

Annoncer

4.999,00 Läs mer
.
Från märket CoolSurf kommer här en produkt i form av två uppsättningar med SUP-brädor tillsammans med alla de nödvändiga tillbehören. Du kan med andra ord förvänta dig att få allt som behövs för att du och en vän, partner eller familjemedlem ska kunna ger er ut på det öppna vattnet på en helt egen högkvalitativ SUP-bräda. Tack vare att brädorna är uppblåsbara blir det dessutom enkelt för er att transportera och förvara era brädor när de inte används.

Bra att veta om CoolSurf SAIL Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4

Ännu återstår frågan kring vad du mer konkret får i det här prisvärda paketet, och inte är det snålt med tillbehör. Utöver de två SUP-brädorna får du två säkerhetsremmar som fästs kring fotleden, två fenor, två paddlar, två pumpar och två förvaringsväskor. Väskorna agerar som ryggsäckar, och när du har tömt brädorna på luft får de plats i varsin väska för att sedan kunna tas till och från stranden, sjön eller var du än vill dra nytta av brädorna.

Tack vare att SUP-brädorna är uppblåsbara blir de passande som nybörjarbrädor, och de flesta kan använda dem oavsett ålder. Låt därför gärna din son, dotter, mamma, pappa, partner eller vän följa med dig ut på vattnet och snabbt komma underfund med hur brädan fungerar. ”CoolSurf SAIL Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP” har brädor som är mycket duktiga på att bevara luften efter dess att de har blåsts upp, så du kan förvänta dig att luften förblir i brädan under flera månader efter endast en uppblåsning med den medföljande pumpen.

CoolSurf SAIL Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4 vs. marknaden

Huruvida uppblåsbara eller hårda brädor är bättre beror delvist på vad du föredrar, men om du är en nybörjare finns det många fördelar med att välja den förstnämnda. Vi nämnde tidigare att brädan kan tömmas på luft för att sedan enkel förvaras i den medföljande förvaringsväskan, och detta betyder att brädan både väger väldigt lite och inte tar upp något större utrymme

Om en olycka skulle inträffa där din bräda träffar dig eller en annan uppblåsbar SUP-bräda kan du känna dig säker tack vare ytan som är mjukare än en ordinär hård bräda. Det är allt detta och lite till som gör ”CoolSurf SAIL Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4” perfekt för personer i alla åldrar.

Mer om SUP-brädorna och tillbehören

De två SUP-brädorna i uppsättningen har en längd på 3,2 m samt en bredd på 0,76 m. Du får därför gott om plats för att stå upp på brädan och paddla. Ytan som är halkfri kommer också att se till så att du kan stå stadigt på din bräda vid alla tillfällen.

Till och med den rundade nosen på brädan har sitt eget syfte: nämligen att se till så att brädan lätt och stabilt flyter genom vattnet. Sist men inte minst är det viktigt att nämna hur du, utöver de resterande tillbehören, får ett reparationskit för att snabbt kunna laga brädan om någonting händer, men tack vare den höga kvaliteten är detta förhoppningsvis ingenting som du behöver tänka på.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Rimligt pris med tanke på all den utrustningen som ingår
 • Utmärkt bräda till allround-användning
 • Passande val för nybörjare
 • Lämpligt för alla åldrar
Nackdelar:

 • Finns bara att välja i en enda färg

Specifikationer
 Två SUP-brädor ingår
 Brädorna har en halkfri yta
 Brädorna kommer med en rundad nos
 Varje bräda uppmäter 320 x 76 cm
 Två pumpar ingår
 Två fenor ingår
 Två paddlar ingår
 Två säkerhetsremmar ingår
 Två förvaringsväskor ingår
 Ett reparationskit ingår


Watery Global 10’6 SUP bräda – Hög kvalitet för lite pengar

✅ Bästa i test hos det danska vattensportsmagasinet Vandklar
4,8 av 5 stjärnor i kundomdömen hos den danska återförsäljaren
Perfekt storlek för de flesta konsumenter
Konstruktion med sex lager

Watery Global 10’6 SUP Board – Danmarks bedste paddleboard
Butik Pris

Annoncer

5.299,00 Läs mer
.
Watery Global 10’6 SUP Board är en utmärkt paddelbräda för dig som värderar kvalitet och pris.

Modellen är en stor favorit bland experter och användare, och den har testats av två olika expertpaneler från Danmark. Det rör sig om vattensportsmagasinet Vandklar.dk och friluftsmagasinet Friluftsmagasinet.dk, och båda två har utnämnt produkten till testvinnare.

Friluftsmagasinet.dk har genomfört ett test av SUP-brädor där Watery Global 10’6 SUP Board fick en fin placering som testvinnare. Magasinet testade totalt fem olika modeller, och experterna förklarade i slutändan att du förmodligen inte kommer att hitta ett bättre alternativ än Watery-brädan. De framhäver i första hand priset, de dubbla lagren av PVC-plast och möjligheten till en hög viktbelastning. Den enda nackdelen de nämner är att du bara kan köpa produkten i två olika färger.

Experterna skriver sammanfattningsvis att Watery är fantastiska inom paddleboards och att den här produkten inte är något undantag.

Hos återförsäljaren Watery.dk har modellen dessutom fått ett imponerande kundomdöme på 4,8 av 5 stjärnor. Användarna lyfter fram flera olika punkter, men något som återkommer i flera recensioner är att kvaliteten är hög och balansen bra samt att brädan är fantastisk med tanke på priset. En person skriver: ”En bra och stabil bräda med stor halksäker yta och justerbar paddel”, och en annan sammanfattar upplevelsen så här: ”Jag blev överraskad av kvaliteten av de två brädorna. De verkar robusta och som ett starkt material. Det finns dessutom smarta funktioner som nät längst fram och bärhandtag. Kan rekommendera den.” Båda dessa recensioner är översatta från danska.

Hög kvalitet för både nybörjare och veteraner

Det finns många fördelar med Watery Global 10’6 SUP Board, men priset i förhållande till kvaliteten är nog den främsta. Priset ligger helt klart i den bättre änden av prisskalan, och brädan är tillverkad med marknadens mest moderna och tekniska principer. Du kan därför lita på att du får mycket valuta för pengarna. Du behöver dessutom inte leta efter bra erbjudanden för att ha råd med den här modellen.

Brädan är designad för både nybörjare och mer erfarna användare, och den tilltalar därför en bred målgrupp. Detsamma gäller även viktklassen, för den här modellen klarar av en belastning på upp till 145 kilo.

En av de många fördelarna med Waterys SUP är brädans konstruktion. Den är uppbyggd av sex lager och har bland annat två lager av hård PVC-plast som ökar stadgan. Det finns även fyra D-ringar på brädan som gör det möjligt att omvandla den till en kajak om du köper till en sits.

Paddleboarden är uppblåsbar och ska därför pumpas upp innan du åker ut på vattnet.

Mycket stabil

Watery Global 10’6 SUP Board är gjord för att vara en allroundprodukt som fungerar i de flesta vatten- och väderförhållanden. Den ökade stadgan är tänkt att skapa en bättre stabilitet, och detta gör att du kan få glädje av brädan även om du är helt ny i sporten. Fronten är en så kallad pinfront och är optimal för nybörjare. Den ger en snabbare hastighet och ett bredare område att stå eller sitta på.

En bonus med stadgan är att du inte behöver stå ensam på brädan om du är helt ny. Brädan kan faktiskt hantera två vuxna utan att varken brytas eller böjas.

Högst upp finns det en miljövänlig och halksäker matta som bidrar till både stabiliteten och säkerheten. Du kommer därför inte att ramla så lätt. Mellan mattan och PVC-lagren finns det extra lager av nylon som ökar brädans robusthet och slagtålighet. 

Brädan rymmer 298 liter luft och har därmed en ordentlig fyllning som håller dig flytande, och den klarar som sagt av en maxlast på 145 kilo. Det är en hel del.

Sammantaget sett är Watery Global 10’6 SUP Board en budgetvänlig bräda som ger dig hög kvalitet för ett lågt pris. Den är perfekt för både nybörjare och erfarna. 

Specifikationer för Watery Global 10’6 SUP Board – basfakta
🔴 Tillverkare: Watery
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Luft: Rymmer 298 liter luft
🔴 Längd: 320 cm
🔴 Bredd: 85 cm
🔴 Tjocklek: 15 cm
🔴 Vikt: 7,4 kg
🔴 Maximal belastning: 145 kg

Fördelar med Watery Global 10’6 SUP Board
Testvinnare i test av paddelbräda
Lågt pris
Hög stabilitet
Konstruktion med sex lager
Perfekt för nybörjare och avancerade utövare


Pro Touring Paddleboard – Bästa premium SUP bräda

✅ Performance Touring Paddleboard
Garanterad möjlighet för höga hastigheter
✅ Komplett uppsättning med allt du behöver + Inkl. stor resväska
✅ 4-lagers konstruktion, spetsig näsa och runda kanter
✅ Känd från TV | Prismatchning och 101 dagars retur

Pro Touring Paddleboard
Butik Pris

Annoncer

3.999,00 Läs mer
.
Få en äkta premiumbräda när du satsar på Pro Touring Paddleboard från märket CoolSurf. Här är det inte bara själva brädan som ingår, utan också en mängd tillbehör som fulländar dina SUP-upplevelser oavsett om du är en nybörjare eller om du har tidigare erfarenhet av Stand Up Paddle surfing. Med en rundad och spetsig nos glider brädan lätt genom vattnet och kan nå höga hastigheter om du så föredrar.

Bra att veta om Pro Touring Paddleboard

Det som du får i det här paketet är en bräda med en längd på 3,81 m och en bredd på 0,71 m så att du förses med gott om plats att stå på. Detta är dock inte allt, utan du får också en förvaringsväska som du kan lägga brädan i efter dess att du har tömt den på luft. Då väger brädan både mycket lite samtidigt som den tar upp ett minimalt utrymme. För riktigt enkel förvaring och transport är det därför en uppblåsbar bräda såsom Pro Touring Paddleboard som blir din bästa vän.

Nu har vi nämnt brädan och förvaringsväskan, men ytterligare tillbehör som du får är en fena som kan fästas på brädan för förbättrad stabilitet och därefter tas av vid behov. Med hjälp av en medföljande paddel blir det också enkelt att ta dig fram i vattnet, och glöm inte pumpen som du självfallet använder för att pumpa upp brädan. Sist men inte minst får du en säkerhetsrem som fästs runt din fotled och vid brädan. Om du skulle ramla av din bräda ser den här remmen till så att brädan aldrig flyter för långt bort.

Pro Touring Paddleboard vs. marknaden

Trots att vissa proffs hellre vänder sig till hårda brädor finns det många anledningar till varför en uppblåsbar bräda som den här kan bli det rätta valet för dig. Först av allt är de vanligtvis mycket billigare än de hårda brädorna, vilket självfallet är ett stort plus oavsett om du har tidigare erfarenhet av SUP eller inte. Samtidigt gör mjukheten hos de uppblåsbara brädorna så att varken du eller någon runtom dig skadas om brädan skulle åka på villovägar.

När du ska ta hem den uppblåsbara brädan bestämmer du själv om du vill tömma den på luft eller inte. Om du låter den vara klarar brädan av att bevara luften under många månader framöver, men om du tömmer den på luft blir transport mycket enkel då brädan får plats i den medföljande förvaringsväskan. I vilket fall som helst kommer brädan att väga mycket lite jämfört med en hård modell. Som en sista stor fördel kan uppblåsbara SUP-brädor användas av de flesta oavsett ålder och erfarenhet, så det är nästan en garanti att brädan blir rätt för dig.

Mer om SUP-brädan och tillbehören

Pro Touring Paddleboard har flexibla gummiband som går i ett sicksackmönster över en del av brädan, och dessa säkerställer att du kan fästa paddeln på brädan när den inte används. Därtill finns ett halkskydd så att du alltid står stabilt uppe på brädan i alla väder. Med allt detta och mycket mer har du här ett paddleboard-kit som verkligen går att lita på.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Kan ta dig upp till imponerande hastigheter
 • Innehåller både bräda och alla tillbehören som du kan tänkas behöva
 • Har en maximal belastning på 160 kg
 • Brädan har handtag för att enkel bäras runt på
 • Kommer med en 4-lagers konstruktion
Nackdelar:

 • Det finns billigare alternativ, dock i lägre kvalitet

Specifikationer
 En uppblåsbar SUP-bräda ingår i paketet
Brädan uppmäter 381 x 71 cm x 15cm
 En fena ingår
 En säkerhetsrem ingår
 En paddel ingår
 En pump ingår
 En förvaringsväska ingår


Gorunner Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP – bra danska tillverkade paddleboards

Gorunner Paketerbjudande 2x Gorunner SUP

Butik Pris

Annoncer

6.995,00 Läs mer
.
Letar du efter en fräck SUP-bräda till dig själv och en till din kompis, partner eller familjemedlem? Satsa då gärna på ”Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set” från märket GoRunner som ger dig två brädor tillsammans med alla de tillbehören som är viktiga att ha när två personer ska ge sig ut och paddla på öppet vatten. 

Med tre olika designs att välja mellan får både du och någon annan precis den brädan som ni är på jakt efter, och allting till ett rimligt pris. 4,5 av 5 stjärnor hos Trustpilot är en god indikation på hur mycket tidigare kunder älskar dessa brädor.

Vad som ingår i paketerbjudandet

När du beställer detta paket är det upp till dig hur de två brädorna ska se ut. Du får möjligheten att välja mellan en blå bräda med blommotiv, en orange bräda med sköldpaddsmotiv samt en bräda med ett hajmotiv. Utöver de två brädorna ingår också två förvaringsväskor, två pumpar, två säkerhetsremmar, två reparationskit samt två paddlar. När allt kommer till kritan har du därför den kompletta utrustningen som behövs för att du och en vän ska kunna ge er ut på öppet vatten.

Vem detta paket ämnar sig till

Såsom tidigare nämnt är paketerbjudandet framtaget till två personer, men en sak att ha i åtanke är att det inte krävs tidigare erfarenhet för att ta dig upp på en SUP-bräda. De ämnar sig till alla åldrar och alla olika erfarenhetsnivåer, så du kan testa på SUP för första gången och redan idag lyckas med att stå upp på brädan.

Bra att veta om Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set

Inte nog med att det finns tre olika mönster som du kan välja mellan när du beställer Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set, utan du får även många smarta tillbehör. De tre medföljande fenorna kan exempelvis fästas på brädan för större stabilitet, men de är också avtagbara om du hellre föredrar att njuta av SUP utan dem. Med en maximal belastning på 150 kg kommer de flesta att kunna dra nytta av SUP-brädan, och den är framställd för att klara av två personer samtidigt.

Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set vs. marknaden

Trots att vissa erfarna SUP-entusiaster kanske vänder sig till de hårdare brädorna finns det många positiva aspekter av att välja just en uppblåsbar bräda. Hårda brädor kräver inte bara ett ganska stort utrymme vid förvaring, utan väger också ganska mycket. Uppblåsbara brädor, å andra sidan, är mycket lättviktiga och tillåter för enkel transport. Då du kan tömma brädan på luft kommer det även att bli lätt som en plätt att förvara den efter användning, men det är inte ett måste att tömma ur luften: en bräda som väl har blåsts upp kan klara sig i flera månader utan att tappa luften.

Till skillnad från en hård SUP-bräda är en uppblåsbar bräda säkrare för alla åldrar. Då den inte är tillverkad av hårda material slipper du att skada dig om brädorna skulle råka krocka med varandra, och just därför kan både barn såväl som vuxna få många roliga stunder med SUP-brädorna. Som kronan på verket ingår som sagt två förvaringsväskor, och när du väl har tömt brädorna på luft får de plats i väskorna för utomordentligt smidig transport. Inte är detta någonting som blir möjligt med hårda brädor!

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Du får allt du behöver för att komma igång med SUP
 • Brädan innehåller inga skadliga ämnen
 • Kan användas av två personer samtidigt
 • Mycket stabila brädor
 • Passande för nybörjare
Nackdelar:

 • Det finns bättre alternativ för de med mer erfarenhet
 • En aning dyrt jämfört med andra liknande paket

Specifikationer
 Har en maximal belastning på 150 kg
 Brädorna är CE-godkända
 Godkänd för användning av två personer samtidigt
 Två brädor ingår
 Tre fenor ingår
 Två förvaringsväskor ingår
 Två pumpar ingår
 Två fotledsremmar ingår
 Två reparationskit ingår
 Två paddlar ingår


CoolSurf Stormy Kite – Uppblåsbar SUP bräda – billig paddelbräda til hög hastighet

✅ Spetsig nos som garanterar optimala hastighetsmöjligheter
✅ Perfekt för nybörjare och erfarna
✅ Komplett uppsättning med allt du behöver + Inkl. stor resväska
✅ 4-lagers konstruktion
✅ Känd från TV | Prismatchning och 101 dagars retur

2 x Stormy Kite Paddleboard

Butik Pris

Annoncer

11.999,00 Läs mer
.
Vill du ha två högkvalitativa uppblåsbara paddelbrädor med alla de mest nödvändiga tillbehören till ett förvånansvärt billigt pris? Ta då tillfället i akt och testa på ”CoolSurf Stormy Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4”. De två robusta brädorna med en 4-lagers konstruktion kan rekommenderas till de flesta i alla åldrar, så ta med en vän eller familjemedlem och njut av den friska luften i stil. 

Bra att veta om CoolSurf Stormy Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4

De två brädorna som ingår i det här paketet blåses enkelt upp med en medföljande pump, och därefter har du tillgång till två robusta brädor som bevarar luften i flera månader framöver. Med en 4-lagers konstruktion och ett halkskydd på ytan står du enkelt på den slitstarka brädan utan att glida av, och den lätt rundade nosen gör det smidigare för brädan att ta sig fram genom vattnet. Med en längd på 3,2 m samt en bredd på 0,76 m finns det gott om plats för att stå på brädorna, och de klarar av en vikt på upp till 135 kg.

CoolSurf Stormy Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4 vs. marknaden

Det som gör just detta kit så eftertraktat är delvist det förvånansvärt billiga priset och delvist faktumet att du får allt det som du kan tänkas behöva till SUP-surfing i ett smidigt paket. En uppblåsbar bräda är perfekt oavsett ålder samt erfarenhet, och när du tömt brädan på luft tar den knappt upp något utrymme alls.

Det är här som hårda brädor och uppblåsbara brädor skiljer sig åt, då den sistnämnda enkelt kan tas med överallt utan att det blir tungt eller jobbigt. Kanske oroar du dig dock för att en uppblåsbar variant inte kommer att hålla länge, men tro det eller ej är detta ingenting som du behöver vara rädd för. Med en 4-lagers konstruktion är brädan mycket robust, och när den väl har fyllts med luft kommer den inte att behöva pumpas upp igen på flera månader. Riktigt smidigt, helt enkelt!

Mer om SUP-brädorna och tillbehören

Det är mer än några få tillbehör som du får på köpet när du beställer denne uppsättning med de två SUP-brädorna. De två medföljande förvaringsväskorna som du kan lägga brädorna i nämnde vi lite snabbt tidigare, men du får också två paddlar för att ta dig fram genom vattnet, två pumpar för att blåsa upp brädorna, två fenor som kan fästas på brädorna för balansens skull och två säkerhetsremmar. Remmarna fästs med ena änden om din fotled och den andra på brädan, så om du skulle råka falla av kan du snabbt få fatt på brädan igen.

Om brädan mot förmodan skulle få ett hål i sig ingår ett reparationskit i paketet som du kan använda för att laga brädan utan några svårigheter. Prova på den roliga aktiviteten Stand Up Paddle Surfing redan idag med ”CoolSurf Stormy Kite Paddleboard – Uppblåsbar SUP 10’4” och få en fullständig uppsättning med allt som behövs till två personer.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Rundad spets för att komma upp i höga hastigheter
 • Fullkomligt kit som ger dig alla de tillbehören som du behöver
 • Tillverkad med en 4-lagers konstruktion
 • Kan dras nytta av oavsett ålder
 • Blir perfekt till nybörjare
Nackdelar:

 • Erfarna proffs kan vilja ha en hårdare bräda

Specifikationer
 Två uppblåsbara SUP-brädor ingår i paketet
 Varje bräda uppmäter 320 x 760 cm
 Varje bräda har en maximal belastning på 135 kg
 Två pumpar ingår
 Två fenor ingår
 Två paddlar ingår
 Två förvaringsväskor ingår
 Två säkerhetsremmar ingår
 Ett reparationskit ingår


Touring Paddleboard 4.27M – Bästa valet till den erfarna SUP-utövaren

Touring Paddleboard 4.27M

Butik Pris

Annoncer

4.299,00 Läs mer
.
Touring Paddleboard 4.27M är den ultimata SUP-brädan för dig som vill kunna ta dig fram genom vattnet snabbt och enkelt. Tack vare den spetsiga nosen undviker du något större vattenmotstånd, och faktumet att brädan är uppblåsbar för med sig en lång rad fördelar: lättviktighet, enkel förvaring och du skadar dig heller inte om en bräda skulle råka träffa dig i vattnet. Touring Paddleboard 4.27M från märket CoolSurf är både en fröjd för ögat och gör under när du vill ge dig av på SUP-äventyr.

Bra att veta om Touring Paddleboard 4.27M

Såsom namnet antyder har denne bräda en längd på 4,27 meter, och detta är med andra ord en ovanligt lång bräda som smidigt glider fram i vattnet. Det så kallade LW-materialet hjälper även till att göra brädan ännu snabbare. Du slipper därför att oroa dig för att du ska stå helt stilla i lugnt vatten.

Bra att ha i åtanke är att en belastning på mellan 50 kg och 110 kg rekommenderas på just den här brädan, och maximal belastning ligger på 160 kg. Brädan har även en vikt på 10,15 kg, vilket är en aning tungt med tanke på att brädan är uppblåsbar. Så länge detta inte blir något problem för dig kommer du att hitta mycket att älska hos Touring Paddleboard 4.27M.

Vad som ingår vid beställning

För att du ska kunna njuta av SUP gäller det att du har vissa tillbehör utöver din bräda, men lyckligtvis nog ingår det allra viktigaste vid beställning av Touring Paddleboard 4.27M. Du får bland annat en fotledsrem där ena änden fästs i brädan medan den andra änden fästs runt fotleden. Om du faller av brädan ser den här remmen till så att brädan inte flyter ifrån dig.

Förvänta dig även att få en händig paddel och en fena för balansens skull som kan sättas på eller tas av beroende på vad du föredrar. Även en pump ingår så att du snabbt blåser upp brädan, och inte får vi glömma förvaringsväskan som brädan får plats i när den väl har tömts på luft.

Touring Paddleboard 4.27M vs. marknaden

Det som får Touring Paddleboard 4.27M att stå ut bland andra SUP-brädor på marknaden är bland annat den imponerande längden och den spetsiga nosen som ser till så att brädan lätt tar sig fram genom vattnet. Att vända dig till en uppblåsbar bräda istället för en fast och tung bräda kan också ha sina fördelar såsom exempelvis enklare förvaring och transport, lättviktighet samt möjligheten att lägga brädan i en smidig förvaringsväska när den väl har tömts på luft.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

 • Känd från TV
 • Garanterad möjlighet för hög fart
 • Komplett set med allt som du behöver
Nackdelar:

 • Väger en aning mycket för att vara en uppblåsbar bräda

Specifikationer
 Har en längd på 4,27 m
 Har en bredd på 0,66 m
 Maximal belastning på 160 kg
 Totalvikt på 10,15 kg
 Fena, paddel, pump, säkerhetsrem och förvaringsväska ingår
 Tillverkad med en LW-konstruktion
 Utformad med en spetsig nos och runda kanter


Aqua Marina Fusion – Toppbetyg SUP bräda

Toppbetyg hos det danska magasinet Friluftsmagasinet.dk
8,2 av 10 poäng hos vattensportsmagasinet Standuppaddleboardworld.com
Komplett paket
Okonventionell design
Lämplig för familjer
Perfekt för fritidsaktiviteter

Aqua Marina Fusion

 

i samarbete med PriceRunner

Aqua Marina Fusion är den bästa SUP-brädan för dig som vill ha mycket valuta för pengarna.

Modellen har testats av två olika expertkällor och imponerade stort på båda testpanelerna. Danska Friluftsmagasinet.dk har gett produkten toppbetyg medan vattensportsmagasinet Standuppaddleboardworld.com gav den hela 8,2 av 10 poäng.

Friluftsmagasinet.dk har genomfört ett test av fem olika SUP-brädor, och Aqua Marina Fusion fick då en fin andraplacering. Experterna motiverar placeringen med att priset är riktigt bra och att designen är otroligt snygg. De förklarar att brädan är bäst lämpad för sommarstugan men att hela familjen kan använda den. Friluftsmagasinet.dk skriver sammanfattningsvis att kvaliteten är bra och att du trots det låga priset får mycket valuta för pengarna.

Standuppaddleboardworld.com har gett brädan höga betyg på flera olika punkter, till exempel stabilitet, design, prestanda, inkluderade tillbehör och förhållandet mellan pris och kvalitet. Experterna blev särskilt förtjusta i de inkluderade tillbehören eftersom att dessa gör att du inte behöver lägga ut extra pengar. En annan fördel är den låga vikten som gör brädan lätt att transportera. Den presterar dessutom otroligt bra på både lugnt och oroligt vatten. Experterna sammanfattar den positiva upplevelsen med följande ord: ”Aqua Marina Fusion lives up to the high expectations. It is one of the most sold inflatable SUP boards and this is justified. The SUP board is great on the water and is very sturdy”.

Kan allt

Det finns en mängd olika fördelar med Aqua Marina Fusion, och vi kan börja med utsidan: Brädan har en superfin design i en läcker orange färg som garanterat kommer att dra blickar till sig. Den har en längd på 330 centimeter och är därmed längre än både föregångaren och många konkurrenter. Du kommer därför att glida smidigare genom vattnet.

Brädan är även bred och ger dig därför en bra stabilitet och balans. Detta är framförallt bra för nybörjare som måste lära sig tekniken.

Med den här produkten är du redo att hoppa i bland vågorna på en gång. SUP-brädan är uppblåsbar och platsbesparande i vardagen, och när du ska ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den. Det sker med hjälp av den medföljande högtryckspumpen som gör brädan klar på nolltid.

Utöver pumpen får du även ett komplett paket med många olika tillbehör. Det inkluderar en justerbar åra, en smart transportväska, en säkerhetslina och ett reparationskit.

Priset är inte direkt lågt, men du får mycket valuta för pengarna. Se betalningen som en investering i både underhållning, rekreation, hälsa och välbefinnande.

För en bred målgrupp

En av de främsta styrkorna hos Aqua Marina Fusion är mångsidigheten. Med sin design och konstruktion tilltalar den en bred målgrupp som sträcker sig från äventyrliga idrottare till familjer och nybörjare. Du kan använda produkten i både lugna och oroliga vattenförhållanden, och du kan få både action och meditation. Valet är ditt.

Brädan väger mindre än nio kilo och är därför lätt att transportera. Den klarar av en belastning på upp till 150 kilo, vilket är högt för den här typen av SUP. 

Det finns gott om styrka och stadga i produkten, och brädan är konstruerad med den senaste drop-stitch-tekniken. Du får samma robusthet och glid som med en hård bräda, och formen skapar en bättre balans.

Brädan har ett praktiskt snörsystem längst fram som fungerar som ett slags förvaringsnät. Det gör det lättare att åka ut på längre turer och ta med packning och proviant.

Sammantaget sett är Aqua Marina Fusion en mångsidig SUP-bräda som är lätt att använda och tillverkad med moderna tekniker. Den har en lång längd, en optimal stabilitet och massor av tillbehör.

Specifikationer för Aqua Marina Fusion – basfakta
🔴 Tillverkare: Aqua Marina
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Längd: 330 cm
🔴 Bredd: 81 cm
🔴 Tjocklek: 15 cm
🔴 Vikt: 8,6 kg
🔴 Maximal belastning: 150 kg

Fördelar med Aqua Marina Fusion
 Toppbetyg i test av paddleboards
 Lång längd
 Optimal balans
 Mycket tillbehör
 Modern drop-stitch-teknik


Bestway Hydro Force Aqua Journey – Budgetvänlig SUP-bräda

Utsedd till ”Best Value” hos surfmagasinet Globosurfer.com
4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon
Stabil och funktionell
Bra prestanda på alla typer av vatten
Bekväm

Bestway Hydro Force Aqua Journey

Butik Pris

Annoncer

.
Bestway Hydro Force Aqua Journey är den bästa SUP-brädan för dig som är ute efter ett budgetvänligt alternativ.

Modellen är en favorit bland både experter och konsumenter. Hos den internationella återförsäljaren Amazon har produkten fått 4,5 av 5 stjärnor. Den har även fått utmärkelsen ”Best Value” i ett test av paddleboards hos surfmagasinet Globosurfer.com.

Experterna tyckte väldigt bra om modellen. De nämner att priset helt klart är överkomligt men att du ändå får alla tillbehör du kan önska dig. Modellen får beröm för den stabila och funktionella designen, och experterna kommenterar även att det är bekvämt att använda brädan – även när du sitter på knä. De monterade handtagen underlättar transporten, och prestationen är bra i både sjöar, hav och floder. Upplevelsen sammanfattas med följande ord: ”Simple, functional, and budget-friendly, the Bestway Hydro Force Aqua Journey is an excellent choice for beginners who are looking for a great entry board”.

Användarna tycker om flera olika aspekter hos den här brädan. De skriver till exempel att den effektiva pumpen gör det otroligt enkelt att komma igång med produkten. De framhäver även det låga priset, den gedigna konstruktionen, den bekväma designen, prestationen på vattnet samt alla praktiska tillbehör som ingår.

Det prisvärda valet

Det finns flera fördelar med Bestway Hydro Force Aqua Journey, men priset är nog den största av dessa. Modellen har ett överkomligt pris som gör den tillgänglig för alla typer av konsumenter. Du behöver därför inte leta efter några sänkta priser för att ha råd med den här brädan.

Trots det låga priset får du massor av kvalitet, och du behöver därför inte oroa dig för att du kompromissar bort viktiga detaljer.

Brädan är solid och hållbar. Den är gjord för att vara robust, så du kan lugnt ta med den ut på de blå vågorna och vara säker på att få en fantastisk upplevelse. Säkerheten är hög, och här får du en modell med ett bra och halksäkert område att stå eller sitta på.

Bestways SUP-bräda är designad i en färgglad gul-orange nyans som är lätt att få syn på. Designen ser även väldigt bra ut när brädan glider genom vattnet.

Allroundprodukt

Vissa SUP-brädor är gjorda för vilda vågor medan andra är framtagna för lugnare vatten. Bestway Hydro Force Aqua Journey är en allroundbräda som kan användas i de vattenförhållanden som du föredrar. Den glänser dock helt klart mest i lugnare vatten med mindre vågor.

Brädan är väldigt mångsidig och kan användas både för avslappnande paddelturer och lite mer action. Om du är intresserad av yoga och meditation kan du även få nytta av brädan i dessa aktiviteter.

SUP-brädan är en uppblåsbar paddleboard och är därför lätt att transportera. När du vill ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den med den medföljande pumpen. Du kan även köpa till en elektrisk pump om du vill att det ska gå lite snabbare.

Brädan klarar av en belastning på max 100 kilo.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Aqua Journey ett färgglatt, mångsidigt och budgetvänligt val som kommer med allt du behöver.

Specifikationer för Bestway Hydro Force Aqua Journey – basfakta
🔴 Tillverkare: Bestway
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Längd: 274 cm
🔴 Bredd: 76 cm
🔴 Tjocklek: 12 cm
🔴 Vikt: 11 kg
🔴 Maximal belastning: 100 kg

Fördelar med Bestway Hydro Force Aqua Journey
 Toppbetyg i test av paddleboards
 Budgetvänlig
 Färgglad
 Säker och robust
 Allroundbräda för olika vattenförhållanden


Bestway Hydro Force Kahawai – För nybörjare och veteraner

Utsedd till ”Our top pick” hos surfmagasinet Globosurfer.com
Bra omdöme hos det danska magasinet Ferieudstyr.dk
4 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon
Perfekt för längre turer
Massor av tillbehör
Lätt att manövrera i turbulent vatten

Bestway Hydro Force Kahawai

Butik Pris

Annoncer

.
Bestway Hydro Force Kahawai är den bästa SUP-brädan för dig som vill ut på lite vildare vågor, oavsett om du är erfaren eller nybörjare.

Modellen är en favorit bland både experter och konsumenter. Hos återförsäljaren Amazon har den till exempel fått ett genomsnittligt kundomdöme på 4 av 5 stjärnor. Den har även utsetts till testvinnare i ett test av paddleboards hos surfmagasinet Globosurfer.com och fått ett fint omdöme hos det danska magasinet Ferieudstyr.dk, som skriver om semesterutrustning.

Globosurfer.com motiverar den fina placeringen med att brädan är: ”Fast, stable, and very easy to paddle, which makes it an excellent option for both beginners and experienced paddleboarders”. Experterna blev framförallt imponerade av den halksäkra ytan, som gör att du inte glider runt, samt det välfungerande fensystemet som gör det enkelt att hålla en rak linje på vattnet. Den smarta åran som följer med är tillverkad av aluminium och kan delas i tre delar för att underlätta transporten. Brädan har även fem handtag som också är en stor fördel när du transporterar den. Sammantaget sett menar experterna att det här är en enastående bräda som passar alla kroppstyper och erfarenhetsnivåer.

Användarna hos Amazon framhäver flera olika fördelar, men några som återkommer ofta är att kvaliteten är hög, att upplevelsen på vattnet är trevlig och att man får mycket valuta för pengarna.

Tuff bräda med många fördelar

Bestway Hydro Force Kahawai är inte en av Bestways billigaste modeller, men den hör inte heller till de dyraste. Du måste lägga ut mer pengar än om du väljer en av de mest budgetvänliga modellerna, men i gengäld får du en rejäl investering som kan hålla i flera år.

Enheten har en robust och hållbar utformning, och detta beror mycket på att brädan är designad för att användas i vattenförhållanden som är allt annat än lugna. Du behöver därför inte vara nervös över att åka ut på oroligt vatten med Bestways SUP. Den kan till exempel användas i floder och på kraftiga vågor. Om du är äventyrlig är den här modellen helt klart något för dig.

Som en bonus är brädan riktigt fin att se på. Den har en flerfärgad design med snygga detaljer.

Modellen är en uppblåsbar paddleboard som går snabbt att pumpa upp. Den levereras med en handpump, men om du vill att det ska gå ännu snabbare kan du även köpa till en elektrisk pump. Tillbehörspaketet är faktiskt riktigt stort och inkluderar även en åra, en ryggsäck, en fångrem och ett praktiskt reparationskit.

Enkel manövrering

En annan stor fördel med Bestway Hydro Force Kahawai är styrningen. Brädan är gjord för att vara lättmanövrerad – både i lugna vatten och i vildare vågor.

Det finns tre löstagbara fenor som underlättar manövreringen och bidrar till en bättre säkerhet. Säkerheten är viktig när du använder en SUP-bräda, och här kan du stå stabilt.

Även om modellen är gjord för vildare förhållanden kan du även använda den för avslappnande paddelturer på sjön eller i lugnt vatten. Det gör att produkten är lämplig för både nybörjare och experter.

Den klarar av en belastning på upp till 140 kilo, vilket är riktigt bra. Som en extra bonus finns det ett smart snörsystem längst fram som kan användas för att hålla fast packning. Modellen är därför perfekt för längre turer också.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Kahawai en robust och fin SUP-bräda som är gjord för vildare vattenförhållanden. Den har en smidig manövrering och smarta snören för packningen.

Specifikationer för Bestway Hydro Force Kahawai – basfakta
🔴 Tillverkare: Bestway
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard
🔴 Längd: 310 cm
🔴 Bredd: 86 cm
🔴 Tjocklek: 15 cm
🔴 Vikt: 15 kg
🔴 Maximal belastning: 140 kg

Fördelar med Bestway Hydro Force Kahawai
 Testvinnare i test av paddleboards
 För den äventyrliga
 Mångsidig modell
 Med tre fenor
 Mycket värde för pengarna


Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ – Bäst för avkopplande aktiviteter

Utsedd till ”Editor’s Choice” hos surfmagasinet Globosurfer.com
4,1 av 5 stjärnor hos vattensportsmagasinet Paddlelove.com
Med kajaksits
Perfekt för barn
Smart förvaring
Lämplig för yoga 

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10

i samarbete med PriceRunner

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ är den bästa SUP-brädan för dig som vill ha en robust modell som kan konverteras till en kajak.

Produkten har testats av två olika expertkällor och imponerade i båda undersökningarna. SUP-testerna utfördes hos surfmagasinet Globosurfer.com och vattensportsmagasinet Paddlelove.com.

Globosurfer.com hittade väldigt många fördelar. De berättar bland annat att den medföljande kajaksitsen har ett justerbart och vadderat ryggstöd som ger dig en maximal komfort. Den inkluderade åran fungerar bra och kan även konverteras till en kajakpaddel vid behov. Experterna berömmer även det integrerade förvaringsutrymmet, och de skriver att den här modellen är ett bra alternativ för både barn och vuxna. De sammanfattar upplevelsen med följande ord: ”If you equally enjoy paddleboarding and kayaking, check out the Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’”.

Paddlelove.com har bedömt brädan utifrån fyra olika testpunkter: byggkvalitet, funktioner, stabilitet och prestanda. Brädan fick 4 av 5 stjärnor för byggkvalitet, funktioner och prestanda medan stabiliteten fick ett något högre betyg på 4,2 av 5 stjärnor. Experterna framhäver flera andra fördelar också, till exempel det överkomliga priset, den halksäkra beläggningen och mångsidigheten.

Stabil bräda för lugna paddelturer

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ är optimal för lugna vattenförhållanden där vågorna inte är så höga. Den har en robust och hållbar utformning som inte är gjord för riktigt höga hastigheter.

Du kan utan problem komma upp i ett bra tempo, men det här är inte någon racingbräda. Du kan istället avnjuta en lugn och avslappnande paddeltur på sjön eller i mindre vågor. Det här är en allroundbräda som kan tilltala både nybörjare och erfarna paddlare. Om du tycker om yoga och meditation kommer du förmodligen inte att hitta ett bättre alternativ.

Stabiliteten är hög, och det är därför inga problem att det går långsamt. Den fina tjockleken på 12 centimeter ger en bra luftfördelning medan bredden på 84 centimeter bidrar till den höga stabiliteten. 

Modellen är en uppblåsbar paddleboard som du ska pumpa upp själv. Det går dock väldigt enkelt eftersom att det ingår en handpump när du köper brädan. Om du vill att pumpningen ska gå snabbare kan du köpa en elektrisk pump.

Smart konverterbar modell

När du ser Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ för första gången kommer du garanterat att lägga märke till designen. Modellen har en fin och attraktiv design med blåa nyanser som skapar en lugn harmoni med vattnets rörelser.

Längst fram sitter det ett snörsystem som bildar ett nät, och det kan till exempel användas till förvaring av packning vid längre turer.

Det mest speciella med brädan är dock att den går att konvertera till en kajak. Allt du behöver göra är att montera den medföljande sitsen på brädan, och sedan kan du sätta dig ner och paddla istället för att stå eller sitta på knä.

Modellen levereras med en justerbar åra som kan användas för att paddla oavsett om du står upp eller sitter ner. Produkten kommer med ett stort tillbehörspaket, som utöver pump och sits även innehåller en ryggsäck, en fena, ett ankelsnöre och ett reparationskit. 

Den maximala belastningen är 120 kg, vilket är väldigt bra. Priset är överkomligt – särskilt med tanke på att du får både en paddleboard och en kajak för pengarna.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ en robust SUP-bräda som kan omvandlas till kajak och som är gjord för lugnare turer.

Specifikationer för Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ – basfakta

🔴 Tillverkare: Bestway
🔴 Typ: SUP-bräda/Uppblåsbar paddleboard/Kajak-paddleboard
🔴 Längd: 305 cm
🔴 Bredd: 84 cm
🔴 Tjocklek: 12 cm
🔴 Vikt: 14 kg
🔴 Maximal belastning: 120 kg

Fördelar med Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’
 Toppbetyg i test av paddleboards
 Kan omvandlas till kajak
 Bäst för lugna vattenförhållanden
 Bra stabilitet
 Inbyggd förvaring


Köpguide: Så väljer du rätt SUP

Du har bestämt dig för att du vill ut på vattnet och glida över havet med din paddleboard under dig, men du vet kanske inte riktigt vad du bör tänka på innan du köper din bräda. Här berättar vi därför om de viktigaste faktorerna.

Typ

Det finns både hårda och uppblåsbara SUP-brädor. Alla modeller i den här artikeln är uppblåsbara. En uppblåsbar bräda är optimal för de flesta eftersom att de vanligtvis är både billigare och lättare att transportera, hantera och förvara. Tänk på att en paddleboard kan vara närmare fyra meter lång. Om du inte kan tömma den på luft blir den därför snabbt besvärlig att hantera.

Användning – Fart och fläkt eller avslappning? Nybörjare eller expert?

Fundera på vad du vill använda SUP-brädan till. Tänker du dig fart och fläkt eller avslappnande paddelturer på sjön? Vissa brädor är gjorda för det ena medan andra funkar bättre för det andra. Fundera även på om brädan kommer att användas flitigt eller bara någon gång emellanåt.

Nästa fråga är om du är nybörjare eller expert. Modellerna som är gjorda för höga hastigheter brukar vara dyrare. De har även en längre och smalare utformning. Det betyder att du måste behärska tekniken först, och racing-brädor är därför inte lämpliga för nybörjare.

SUP-brädor som är gjorda för lugna turer – och kanske även för yoga eller meditation – är ofta lite billigare. De är bredare och ger dig mer utrymme samt bättre balans och stabilitet. Den typen är perfekt för nybörjare.

Stabilitet

Det krävs balans och stabilitet när du manövrerar en paddleboard. Om du är helt ny på området behöver du oftast mer stabilitet, och för att få en bra upplevelse som ger mersmak bör du därför välja en stabil bräda.

Design

Det finns otroligt fina brädor med olika former och färger. Om du är estetiskt lagd kan du därför välja en modell som passar din personlighet. Formen påverkar även användningsmöjligheterna. Titta även om brädan har inbyggda förvaringsmöjligheter eller andra praktiska designdetaljer.

Stadga

Det är stadgan i konstruktionen som bidrar till farten och brädans placering i vattnet. En bra stadga skapar bättre förutsättningar för att komma upp i höga hastigheter, och en stel bräda kommer även att ha en högre viktgräns.

Maximal belastning/viktgräns

Alla modeller har en viktgräns. Det är den belastning som brädan klarar av innan den blir skadad eller luften blir för sammanpressad. Ta hänsyn till din egen vikt och eventuell packning eller andra personer som ska åka med på brädan.

Fenor

Fenan är till för manövreringen och finns i regel på alla brädor. Vissa fenor är gjorda för höga hastigheter medan andra är utformade för allround-användning.

Åra

Åran, eller paddeln, använder du för att skapa fart och ta dig framåt. Åran är ofta en del av det inkluderade tillbehörspaketet och ingår därför i priset. En bra åra har en robust konstruktion men en låg vikt, och den ska fungera för ditt ändamål med aktiviteten. Det finns till exempel åror som är gjorda för högre hastigheter.

Förvaring

Många brädor har en snörsystem längst fram som bildar en typ av förvaringsnät. Du kan till exempel använda nätet om du vill fara ut på längre turer och ha med dig packning.

Luftpump

Uppblåsbara SUP-brädor kräver luft för att kunna flyta. När du köper en paddleboard ingår det ofta en handpump. Hur mycket luft som ryms varierar mellan olika modeller.

Säkerhet

Säkerhet är en väldigt viktig faktor när du ägnar dig åt aktiviteter på en SUP-bräda. Många modeller har ett halksäkert underlag som gör att du står mer stabilt. Det är väldigt smart – särskilt om du inte är van ännu. Vissa modeller är gjorda för att ha en säkrare konstruktion och en bättre luftfördelning. Du bör även ha ett reparationskit och en säkerhetslina ombord, men det är sådant som brukar ingå när du köper brädan.

Transport

Om du väljer en uppblåsbar paddleboard blir transporten enkel. Du slipper hantera en otympligt lång bräda under transporten och kan helt enkelt pumpa upp den på plats. Det ingår ofta en handpump när du köper brädan, men du kan även köpa en elektrisk pump om du vill att det ska gå snabbare. Då slipper du även det manuella arbetet.

Pris

En SUP är inte någon billig investering, och därför kommer priset för det mesta att vara en viktig faktor. De smarta och mer professionella modellerna som är gjorda för fart och fläkt är oftast de dyraste. Allroundbrädorna brukar däremot ha ett lägre pris. Om priset är avgörande för dig kan du även leta efter ett bra erbjudande på modellen du vill ha.

Flytväst

Du bör alltid ha på dig en flytväst när du är ute i vattnet på din SUP. Den måste ofta köpas separat.

Konvertering till kajak

Vissa modeller har en anordning som gör det möjligt att montera ett säte på brädan. Du kan då konvertera brädan till en kajak och öka användningsmöjligheterna. Det är särskilt smart om du brinner för vattensport och vill ha ut så mycket som möjligt av ditt köp.

Om du vill veta mer om vad du bör tänka på när du köper en paddleboard kan du hitta mer inspiration hos Supboardguide.com och Peakpaddleboards.com.


SUP 101: Kom igång med din paddleboard

Om du är helt grön inom SUP-brädor har du en hel värld av underhållning och motion att upptäcka.

Populariteten för paddleboards har ökat de senaste åren. Tanken att kunna glida över vattnet utan att bli blöt och samtidigt få både motion och avslappning tilltalar många. Det finns flera fördelar med SUP-aktiviteter eftersom att du kan få motion och en upplevelse på en och samma gång. Det är en mångsidig ”sportgren” som antingen kan erbjuda fart och fläkt eller användas i samband med yoga och meditation.

Om du fortfarande inte har kommit ut på vattnet trots att SUP-kulturen tilltalar dig berättar vi här hur du kommer igång på bästa sätt.

 • Säkerhetslina: Använd alltid säkerhetslinan. Den binder dig till brädan och ser till att den inte flyter iväg om du ramlar av. I extrema fall kan linan rädda ditt liv.
 • Starta brett: Välja gärna en bred och välbalanserad paddleboard när du är nybörjare. Det ger dig en bättre balans i både lugnt och oroligt vatten. Du kan byta till en bräda som går snabbare när du har bekantat dig med tekniken och bemästrat konsten att hålla balansen.
 • Åra: Se till att du har rätt längd på åran så att du inte behöver böja dig framåt. När du böjer dig framåt blir det lättare att tappa balansen.
 • Kontrollera vindförhållandena: Innan du ger dig ut på vattnet bör du kontrollera vind- och väderförhållandena. Din kropp fungerar som ett slags segel, och kraftiga vindar gör det därför svårt att manövrera brädan. 
 • Starta mjukt: När du ska lära dig att använda brädan bör du alltid börja i lugnt vatten. När du har bekantat dig med brädan och vant dig vid känslan av att stå på en SUP kan du ge dig ut i vildare vatten med större vågor.
 • Rätt teknik: Du blir mest framgångsrik om du lär dig den rätta tekniken. Gå gärna en nybörjarkurs där en erfaren instruktör kan visa dig hur du ska göra. Det kan vara svårt att hitta rätt vinkel på åran själv. Du kommer även att märka att det faktiskt är överkroppen och inte armarna som gör det tyngsta arbetet.
 • Rättvänd bräda: Det kan vara förvånansvärt svårt att se åt vilket håll brädan ska vara vänd. I regel kan du komma fram till rätt placering genom att titta på fenan, som ska sitta längst bak på brädan.
 • Stå rakt: Många nybörjare böjer sig framåt när de paddlar. Det bästa är dock att stå rakt. Det ökar stabiliteten och minskar risken att ramla i vattnet. När du tittar neråt försämrar du också stabiliteten.
 • Håll avstånd: Håll ett stort avstånd till andra personer som använder sina brädor i vattnet. Du riskerar att krocka i andra om avståndet är för kort, och du kommer garanterat att påverkas av vågorna från deras paddlande. 
 • Fallteknik: Alla nybörjare ramlar någon gång, så det kan du knappast undvika. Försök att ramla bort från brädan så minimerar du risken för allvarliga skador som kan uppstå om du slår i brädan. Så länge du har på dig säkerhetslinan behöver du inte oroa dig för att tappa bort din SUP.

Om du är intresserad av att läsa fler nybörjartips kan hu hitta mer information hos Leisurepro.com och Rei.com.


Guide: Så här underhåller du din paddleboard

En paddleboard är inte direkt någon billig investering, så du bör ta väl hand om den. Om du är osäker på hur du ska göra har vi samlat de bästa tipsen här nedanför.

 1. Rengöring efter användning: Rengör din SUP-bräda med färskvatten efter varje användning. Det är dock nästan oundvikligt att din välanvända bräda börjar lukta lite med tiden. Därför kan du även tvätta brädan med ett mild rengöringsmedel och vatten någon gång emellanåt.
 2. Smörjning: En gång om året bör du olja in alla metalldelar. Se även till att delarna inte börjar rosta. De ska alltid vara rena och torra.
 3. Undvik solen: Det låter nästan motsägelsefullt, men din SUP-bräda mår inte bra av för mycket solsken – precis som din hud. Var därför noga med att inte låta den ligga på sanden eller asfalten för länge, för där är temperaturen betydligt högre än i luften och vattnet.
 4. Tänk på omgivningen: Din paddleboard är väldigt tålig, men du bör ändå vara försiktig så att du inte stöter in den i något – särskilt inte fenorna. Brädan är lång, och det kan vara svårt att ha koll på alla föremål som kan skada den. Om du har otur kan du råka stöta ihop med något så att det blir ett hål i brädan, vilket är ett problem när insidan är full av luft. I många fall kan du dock reparera småskador själv med det inkluderade reparationskittet. 
 5. Säkerhetslina: Säkerhetslinan är till för både dig och själva SUP-brädan. Genom att ha på dig linan kan du vara säker på att inte tappa bort brädan när du är ute och paddlar.
 6. Använd väskan: Packa in din bräda i väskan eller skyddsfodralet när du inte använder den. Där ligger den tryggt och skyddad från skador. Det är även lättare att transportera SUP-brädan i väskan.
 7. Förvaring: Förvara modellen på en plats som inte blir för varm och där den inte står för nära en värmekälla.

Om du vill ha fler tips om underhåll och skötsel kan du läsa mer hos Pauhanasurfco.com.


Information: Paddleboard eller kajak?

Vissa SUP-brädor kan omvandlas till en kajak, men det är långt ifrån alla modeller som erbjuder den möjligheten.

Kajaken är lite som en sittande typ av SUP medan en SUP kan ses som en stående typ av kajak. Båda har sina för- och nackdelar. Om du är osäker på vilken som är bäst för dina behov kan du få lite hjälp på traven här nedanför.

Om du är ute efter motion… Är SUP-brädan bättre eftersom att den tränar din kropp mer än en kajak.

Om du är ute efter stabilitet… Är kajaken bättre.

Om du ramlar i vattnet… Är det lättare att komma upp på en SUP-bräda än en kajak.

Om du vill ha förvaringsutrymme… Är kajaken bättre eftersom att det finns mer plats i den.

Om du funderar på transport… Är en uppblåsbar SUP betydligt lättare att hantera än en kajak.

Om du är ute efter underhållning och nöje… Är SUP-brädan oftast bättre eftersom att den är mångsidig och ger mer valuta för pengarna.

Om du är ute efter sightseeing… Är SUP-brädan bättre eftersom att du får en bättre sikt.

Om du vill vara ett med naturen… Är kajaken bättre på grund av den låga sittställningen.

Om du är orolig för att frysa… Är kajaken bättre eftersom att den ger mer skydd.

Om du inte tål värme… Är SUP-brädan bättre eftersom att du står luftigt istället för att sitta i ett stängt utrymme där värmen kan byggas upp.

Om du oroar dig för solens strålning… Är kajaken bättre eftersom att en mindre del av kroppen exponeras för solskenet.

Om du oroar dig för blåst… Är kajaken bättre eftersom att den ger mer skydd och är lättare att manövrera i starka vindar.

Om du vill åka långt… Är kajaken bättre på grund av den sittande ställningen.

Om priset är viktigt… Är det oavgjort. Båda typerna kan vara lika dyra.

Om du är ute efter hållbarhet… Är kajaken bättre utrustad och mer robust.

Om du är ute efter hastighet… Är kajaken snabbare.

Om du är ute efter komfort… Är kajaken bättre på grund av den sittande ställningen.

Om du är ute efter rörelsefrihet… Är SUP-brädan bättre eftersom att det finns mer fritt utrymme.

Om du vill fiska på turen… Är SUP-brädan bättre på grund av rörelsefriheten och siktförhållandena. 

Om du vill utöva yoga… Är SUP-brädan bättre eftersom att den gör det möjligt att meditera ute på vattnet.

Om du är nybörjare… Är båda två utmärkta val. SUP-brädan kan dock vara lättare för absoluta nybörjare.

Du hittar fler jämförelser mellan kajaker och SUP-brädor hos Thursosurf.com och Gilisports.com.


Tips: Använd din paddleboard för att träna

Det är långt ifrån alla som tycker om att träna, men med en paddleboard kan du kombinera en väldigt mångsidig träningsform med underhållning och upplevelser.

SUP-aktiviteter är faktiskt väldigt bra träning för din kropp, och du kan vara med oavsett om du är vältränad eller inte. Den relativt låga intensiteten gör att SUP-träning är optimalt för dig som inte har tränat så länge. Du tränar större delen av kroppen när du paddlar, särskilt överkroppen, bålen, benen och armarna. Det är svårt att hitta en aktivitet som tränar så många delar av kroppen på en gång.

Att paddla på en SUP är samtidigt ett roligt sätt att röra på sig. Du kommer ut i naturen och får frisk luft, och du kan till och med använda brädan till yoga och meditation. Du stärker även din smidighet, eftersom balans är viktigt i SUP-aktiviteter, och med meditation kan du även träna sinnet.

Du kan bränna en hel del kalorier, men exakt hur mycket beror förstås på hur intensivt du paddlar. En avslappnad men målinriktad SUP-paddling kan lätt bränna upp till 450 kalorier på en timme. Om du går på hårdare och paddlar genom större vågor kan du bränna över 700 kalorier i timmen.

Du kan läsa mer om paddleboards som träningsform hos Flashpack.com.


FAQ

🤩 Vilka SUP-brädor är bäst i test?

Det finns många bra modeller på marknaden, och vi har gått igenom fem av de bästa i vår SUP testartikel. Alla dessa hamnar bland experternas favoriter, men några som utmärker sig extra mycket är: Watery Global 10’6 SUP Board, Bestway Hydro Force Kahawai och Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’.

🤔 Hur väljer jag rätt paddleboard?

När du väljer din paddleboard bör du ha vissa kriterier i åtanke. Utgå från dina individuella preferenser och behov för att komma fram till om du ska välja en snabb modell eller en mer stabil nybörjarbräda. Du hittar den bästa SUP-brädan genom att även ta hänsyn till stadga, material, säkerhet, förvaringsmöjligheter, design och tillbehör. Slutligen är det viktigt att tänka på priset och konverteringsalternativ. Vissa av dessa punkter kan vara svåra att undersöka på egen hand. Det kan därför vara en bra idé att läsa experternas kommentarer. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.

🧐 Hur kan jag använda en SUP?

En Stand Up Paddleboard – eller SUP – är en bräda som används i vatten. Du tar dig fram genom vattnet med arm- eller paddelrörelser och kan antingen sitta på knä eller stå upp på brädan. Med en SUP kan du uppleva vattnet och havet på ett unikt sätt samtidigt som du rör på dig och får motion.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du märker att det ligger mycket jobb bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter, och vi använder därför både officiella konsumentorganisationer, externa expertkällor och konsumenternas egna recensioner hos olika nätbutiker. Vårt researchteam har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. 

I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Amazon

Amazon är en internationell marknadsplats för handel där du kan hitta allt från film och musik till trädgårdsredskap, böcker, kläder, smycken och köksutrustning. Hos Amazon kan kunderna lämna omdömen på varor de köpt, och dessa omdömen kan sedan hjälpa andra potentiella köpare.

Datum: Ej angett. 

Du kan se användarnas recensioner av Bestway Hydro Force Aqua Journey här.
Du kan se användarnas recensioner av Bestway Hydro Force Kahawai här.

Ferieudstyr.dk

Ferieudstyr.dk är ett danskt magasin där konsumenter kan hitta information om diverse semesterutrustning. Det spelar ingen roll om utrustningen är för flygturen, solsemestern, vinterresan eller vandringen. Ferieudstyr.dk genomför även tester av olika produkter och har till exempel provat SUP-brädor. Modellen Bestway Hydro Force Kahawai ingick i undersökningen och fick en fin recension av experterna. Betygen baserades bland annat på produkternas prestanda, design, pris och användbarhet.

Testet utfördes: Ej angett. 

Globosurfer.com

Globosurfer.com är ett internationellt surfmagasin som är en del av Amazons tjänster. De skriver om vattensport och fokuserar mestadels på surfing. Magasinet utför även tester av utrustning och har här genomfört ett paddleboard-test där de provade ett antal brädor från Bestway Hydro Force. Granskningen inkluderade bland annat modellerna Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, Bestway Hydro Force Kahawai och Bestway Hydro Force Aqua Journey. Experterna bedömde brädornas prestanda, design, pris, användbarhet och tillbehör.

Testet utfördes: Februari 2021
Du kan se testet här.

Paddlelove.com

Paddlelove.com är ett stort magasin som skriver om vattensport. De fokuserar på aktiviteter där du måste paddla, alltså SUP-brädor, kajaker och kanoter. Experterna hjälper sina läsare att välja välfungerande produkter och genomför även tester någon gång emellanåt. Här har Paddlelove.com till exempel provat SUP-brädan Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, och den fick i slutändan mycket beröm av experterna.

Testet utfördes: Ej angett.
Du kan se testet här.

Standuppaddleboardworld.com

Standuppaddleboardworld.com är ett magasin om SUP-brädor som riktar sig till både nybörjare och mer erfarna paddlare. Där kan du hitta all information du behöver om du vill veta mer om ämnet, och det inkluderar bland annat tester. Här har experterna tagit en närmare titt på modellen Aqua Marina Fusion. De bedömde bland annat prestandan, priset, designen och användbarheten, och modellen fick i slutändan ett riktigt fint omdöme.

Testet utfördes: Mars 2021
Du kan se testet här.

Vandklar.dk

Vandklar.dk är ett danskt vattensportsmagasin som är skapat av proffs inom simning. De fokuserar på simning och vattenaktiviteter, och här har de genomfört ett test av SUP-brädor. Modellen Watery Global 10’6 SUP Board utsågs i slutändan till testvinnare i undersökningen. Testet bygger på kriterier som prestanda, kvalitet, stabilitet, säkerhet och användbarhet.

Testet utfördes: Januari 2021

Watery.dk

Watery.dk är en dansk återförsäljare och tillverkare av utrustning för vattenaktiviteter. Deras kunder kan lämna recensioner om produkter de köpt för att hjälpa andra potentiella köpare. Här har vi tittat på användarrecensioner av den populära SUP-brädan Watery Global 10’6 SUP Board.

Datum: Ej angett. 

Andra relevanta tester och artiklar

I vår översikt har vi tittat närmare på fem av marknadens bästa SUP-brädor. En SUP-bräda är en trevlig motionsform där du även får njuta av vackra strand- och havsmiljöer. 

Om du letar efter andra sätt att motionera hemma utan att behöva gå till gymmet vill du kanske läsa någon av våra andra testartiklar.

Vi har sammanställt liknande artiklar om andra träningsredskap och tillbehör, och en av de mest klassiska är vår motionscykel testartikel. Motionscykeln är en tidlös klassiker som har hittat vägen in i många träningsintresserade konsumenters hem, och den kommer alltid att vara ett bra alternativ för att förbättra din hälsa.

När du har kommit hem från löprundan eller är färdig med träningspasset på vardagsrumsgolvet är det dags för återhämtning. Om du vill ta hand om dina ömma muskler och bli redo för nästa pass så snabbt som möjligt kan du investera i en massagepistol. Det kan låta farligt men är faktiskt väldigt smart. Läs mer om ämnet och hitta en modell som passar bra till dina behov i vår massagepistol testartikel.

Om du tränar för att gå ner i vikt är det viktigt att ha en våg. En bra våg ska alltid vara pålitlig och stabil. De mest moderna modellerna kan dock säga mycket mer om din vikt och hälsa. Om du är osäker på vilken du ska välja kan du läsa vår personvåg testartikel. Där finns något för alla.

Denne side er anmeldt af: Elias H. Andresen Rating 5/5