SUP-bräda - Bäst i test: Guide till bästa paddleboard & SUP board

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: april 15, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SUP-bräda - Bäst i test: Guide till bästa paddleboard & SUP board

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Watery Global 10’6 SUP-bräda är utsedd till sup-bräda bäst i test hos det danska vattensportsmagasinet vandklar.

Sommarsolen dansar på havsytan och när du glider över vågorna känns det bokstavligen som att du går på vattnet. Detta kan bli din sommardröm om du investerar i en SUP-bräda.

En SUP-bräda – eller ‘stand up paddleboard’ – är en bräda som du använder för att paddla dig fram genom vattnet.

Vi har gjort grundlig research åt dig och tittat närmre på fem modeller som är bäst i test enligt experterna. De olika bästa SUP-brädorna presenteras var för sig. På så vis får du en tydlig översikt över vad experterna säger samt information om andra praktiska detaljer som är bra att ha koll på.

I slutet på artikeln kan du även få tips på annan träningsutrustning som du kanske också vill veta mer om. Där finns tester av både motionscyklar och personvågar.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av SUP-brädor i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

10. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Sup-bräda Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda sup-brädor

Watery Global 10’6 SUP-bräda - uppblåsbar med sex lager

SUP-bräda bäst i test hos det danska vattensportsmagasinet Vandklar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Watery Global 10’6 SUP-bräda:

 • Högkvalitativ 6-skikts konstruktion
 • Passar både nybörjare och avancerade användare
 • Utvecklad för skandinaviska förhållanden

Konsumentmagasinets omdöme

SUP-brädan Watery Global 10’6 är utsedd till “Bäst i test” på danska Vandklar.dk och utmärker sig inte bara för sitt pris, utan också för sitt anmärkningsvärda värde. Vi uppskattar SUP-brädans konkurrenskraftiga förhållandet mellan pris och kvalitet, vilket gör den till ett övertygande val.

Watery Global 10’6 är tillverkad med avancerade, tekniska principer som garanterar hållbarhet och prestanda. Vidare är SUP-brädan otroligt mångsidig och därmed lämplig för både nybörjare och erfarna paddlare. Den klarar av en belastning på upp till 145 kilogram, vilket utökar dess spektrum av användare ytterligare.

Å ena sidan hade det varit fördelaktigt om paddelsitsen, som går att köpa till separat, ingick i kostnaden för brädan. Å andra sidan anser vi inte att detta sänker dess övergripande värde. SUP-brädan Watery Global 10’6 erbjuder dessutom en rad fördelar som kompenserar för detta, bland annat en halkfri matta, en robust luftkapacitet och slagtålig design. Om du letar efter en högkvalitativ och prisvärd SUP-bräda är Watery Global 10’6, enligt oss, SUP-brädan för dig.

Fördelar

 • Halkfri yta
 • Stabil och motståndskraftig mot stötar
 • Passar både vuxna och barn
 • All nödvändig utrustning ingår

Nackdelar

 • Finns endast i två färger

Det finns många fördelar med Watery Global 10’6 SUP-bräda, men priset i förhållande till kvaliteten är nog den främsta. Priset ligger helt klart i den bättre änden av prisskalan, och brädan är tillverkad med marknadens mest moderna och tekniska principer. Du kan därför lita på att du får mycket valuta för pengarna. Du behöver dessutom inte leta efter bra erbjudanden för att ha råd med den här modellen.

Recension: En detaljerad recension av Watery Global 10’6

Specifikationer

 • Max. personvikt: 130 kg
 • Längd: 320 cm
 • Vikt: 10.2 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: 2 + 1
 • Form: Rundad

Hög kvalitet för både nybörjare och avancerade användare
Denna SUP-bräda är designad för både nybörjare och mer erfarna användare, och den tilltalar därför en bred målgrupp. Det gäller även viktklassen, eftersom den här modellen klarar av en belastning på upp till 145 kilo.

En av de många fördelarna med Waterys SUP är brädans konstruktion. Den är uppbyggd av sex lager och har bland annat två lager av hård PVC-plast som ökar stadgan. Det finns även fyra D-ringar på brädan som gör det möjligt att omvandla brädan till en kajak om du köper till en sits. SUP-brädan är uppblåsbar och behöver därför pumpas upp innan du åker ut på vattnet.

Bra stadga
Watery Global 10’6 SUP-bräda är gjord för att vara en allround-produkt som fungerar i de flesta vatten- och väderförhållanden. Den ökade stadgan är tänkt att skapa en bättre stabilitet, vilket gör att du får glädje av brädan även om du är helt ny i sporten. Fronten är en så kallad pinfront och är optimal för nybörjare. Den ger en snabbare hastighet och ett bredare område att stå eller sitta på.

En bonus med stadgan är att du inte behöver stå ensam på brädan om du är helt ny. Brädan kan faktiskt hantera två vuxna utan att varken brytas eller böjas. Högst upp finns det en miljövänlig och halksäker matta som bidrar till både stabiliteten och säkerheten. Du kommer därför inte att ramla så lätt. Mellan mattan och PVC-lagren finns det extra lager av nylon som ökar brädans robusthet och slagtålighet.

Brädan rymmer 298 liter luft och har därmed en ordentlig fyllning som håller dig flytande, och den klarar som sagt av en maxlast på 145 kilo, vilket är en hel del. Sammantaget sett är Watery Global 10’6 SUP Board en budgetvänlig bräda som ger dig hög kvalitet för ett lågt pris. Den är perfekt för såväl nybörjare som erfarna.  Watery Global 10’6 SUP-bräda är en utmärkt SUP paddelbräda för dig som värderar både kvalitet och pris.

Vad säger användare och experter om Watery Global 10'6?

SUP-brädan Watery Global 10’6 har fått positiv feedback från både experter och användare, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en mångsidig produkt.

Vandklar.dk framhåller brädan som en testvinnare och betonar dess optimala storlek som passar ett brett spektrum av användare. Experterna menar att detta gör det möjligt att bibehålla balansen oavsett paddlarens längd, vilket är särskilt fördelaktigt för svängar. SUP-brädan Watery Global 10’6 mäter 320 centimeter i längd och 80 centimeter i bredd, vilket överensstämmer med standardstorleken för uppblåsbara paddelbrädor. Detta gör den särskilt användarvänlig och enkel att använda.

Vandklar.dk påpekar SUP-brädans hastighet som en potentiell nackdel, eftersom det inte är den snabbaste modellen på marknaden. De menar emellertid att brädans långsammare hastighet bidrar till dess robusta stabilitet, vilket är en avgörande faktor för användning på olika nivåer. En stabil SUP-bräda prioriterar säkerhet och användarvänlighet, vilket experterna menar gör avkallet på hastigheten till en lämplig avvägning.

Även användarna är nöjda med SUP-brädan Watery Global 10’6, vilket bland annat framgår på den danska återförsäljarens hemsida där brädan ett betyg på 4,8/5 stjärnor. En användare skriver att denne är “supernöjd med brädan och tillbehören som är enkel att hantera och ligger bra i vattnet”, vilket  sammanfattar den övergripande användarupplevelsen. Kommentaren understryker även brädans användarvänlighet och stabilitet i vattnet.

Mer om Watery Global 10’6 SUP-bräda

Specifikationer

 • Max. personvikt: 130 kg
 • Längd: 320 cm
 • Vikt: 10.2 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: 2 + 1
 • Form: Rundad

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set - SUP-bräda med panoramavy

Bästa SUP-bräda med panoramautsikt

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set:

 • Transparent panel för panoramautsikt
 • PVC-struktur av hög kvalitet med teknik för droppstickning
 • Imponerande maxbelastning på upp till 150 kg

Konsumentmagasinets omdöme

SUP-brädan Bestway Hydro-Force™ Panorama utmärker sig i vår topplista tack vare dess unika panoramafönster som ger en härlig undervattensvy. Utöver detta leveras brädan med allt du kan tänkas behöva för en lyckad paddeltur. Du får till exempel en handpump, en ryggsäck, en säkerhetsrem, en fena och en reparationssats. Med den här SUP-brädan är fullt utrustad för alla äventyr direkt från sekunden du packar upp den.

SUP-brädans konstruktion, bestående av bland annat drop-stitch-material och halkskydd, garanterar stabilitet och säkerhet, vilket vi värdesätter högt. Den breda designen gör dock brädan något långsam, men eftersom den även säkerställer optimal stabilitet anser vi inte att det spelar någon större roll.

Sammantaget tycker vi att det här setet från Bestway erbjuder en bra balans mellan design och praktisk funktionalitet. SUP-brädan har dessutom höga användarbetyg och mottagit positiv feedback för dess prestanda och högkvalitativa tillbehör. Om du lockas av tanken på att observera undervattensvärlden medan du paddlar är Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama en SUP-bräda för dig.

Fördelar

 • Lätt att montera och förvara
 • Anti-slip-material
 • Utrustad med praktiska handtag och elastiska band
 • Utmärkt design

Nackdelar

 • Långsammare på grund av den breda designen

Den mest attraktiva egenskapen hos Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set paddelbräda är brädans panoramafönster som gör att du kan få en härlig panoramautsikt under vattnet. Dess droppstygn-material ser dessutom till så att brädan håller sig stabil, för att inte tala om halkskyddet som täcker brädans yta. Resultatet blir en trygg och säker upplevelse på din SUP-bräda.

Recension: En detaljerad recension av Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set SUP-bräda

Specifikationer

 • Max. personvikt: 150 kg
 • Längd: 340 cm
 • Vikt: 12.3 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 89 cm
 • Form: Rundad
 • Uppställning av fenor: Enklel

Vad som ingår i paketet
När du köper en SUP-bräda ska du kontrollera att alla de mest nödvändiga tillbehören inte måste beställas separat. Vid köp av just Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set ingår själva SUP-brädan, en paddel, en handpump, en ryggsäck, en säkerhetsrem, en fena och ett reparationskit.

Maximal användarvikt
Vissa SUP-brädor lämpar sig för yngre och lättviktiga personer medan andra brädor har en maximal användarvikt som passar för individer i alla åldrar. Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set SUP paddelbräda är utrustad med en imponerande användarvikt på upp till 150 kg.

Vad säger konsumenter om Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set?

Konsumenter har haft en rad positiva egenskaper att lyfta fram hos Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set. Efter 170+ kundrecensioner hos ProduceShop ligger SUP-brädan på ett 4,8 av 5 betyg. Snabb uppblåsning, imponerande maximal användarvikt, flera praktiska tillbehör, högkvalitativa material och ett häftigt panoramafönster bidrar alla till det höga betyget.

Mer om Bestway Hydro-Force™ SUP Panorama Set

Specifikationer

 • Max. personvikt: 150 kg
 • Längd: 340 cm
 • Vikt: 12.3 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 89 cm
 • Form: Rundad
 • Uppställning av fenor: Enklel

Aqua Marina Breeze 9'10" Set - lätt allround-bräda för användare upp till 100 kilogram

Bästa valet för lättare användare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Aqua Marina Breeze 9'10" Set :

 • Diamond grooving EVA-footpad för optimalt grepp och komfort
 • Double-wall droppstygn och PVC-teknologi
 • Justerbar elastisk rem för extra bagage

Konsumentmagasinets omdöme

Vi kan, efter noggrann granskning av Aqua Marina Breeze 9’10”, konstatera att det är en SUP-bräda som är särskilt lämplig för lättare användare, till exempel barn. Detta eftersom brädan har en något begränsad maximal belastning på 100 kilogram.

Den lätta konstruktionen gör emellertid att brädan är enkel att bära och hantera. Den levereras dessutom med en rad olika praktiska tillbehör.

Fördelar

 • Lättviktig
 • Stabil på vattnet
 • Snabb att blåsa upp
 • Hållbar
 • Snygg design

Nackdelar

 • Max 100 kg
 • Inte lämplig för högre hastigheter

Aqua Marina Breeze 9’10” Set SUP-bräda är en praktisk allround-bräda med en hållbar konstruktion. Den är enkel att blåsa upp, lättviktig att ha att göra med och behåller sin stabilitet ute på vattnet i alla lägen. Med ett lovande betyg inom ett experttest hos Stand up Paddle Board World tillsammans med flera 4+ betyg från konsumenterna är den stiliga gröna SUP-brädan en ypperlig partner ute på vattnet.

Recension: En detaljerad recension av Aqua Marina Breeze 9'10"

Specifikationer

 • Max. personvikt: 100 kg
 • Längd: 300 cm
 • Vikt: 7.9 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Rundad

Vikt och erfarenhet
Aqua Marina Breeze 9’10” Set SUP-bräda passar särskilt för användare med färre än fem års erfarenhet av SUP-paddling, och är på grund av sin lättare vikt särskilt lämpad för kvinnor och barn. Det är viktigt att du väljer din paddelbräda baserat på din vikt för bästa möjliga upplevelse, och just Aqua Marina Breeze 9’10” Set har förmågan att klara av max 100 kg, vilket är relativt lågt jämfört med konkurrerande modeller.

Fenor
Fenor ger extra stabilitet till brädan, och det rekommenderas därför att välja en SUP-bräda som har en avtagbar fena. Lyckligtvis nog gäller detta för Aqua Marina Breeze 9’10” Set SUP-bräda. Du får dock inte bara en fena, utan dessutom en högkvalitativ pump för enkel uppblåsning tillsammans med en bärväska, aluminiumpaddel och säkerhetsrem.

Stabilitet
Aqua Marina Breeze 9’10” Set SUP-bräda är framställd med en längd på 300 cm, en bredd på 76 cm samt en vikt på 7,9 kg. Brädan är med andra ord ganska lättviktig och enkel att hantera. Den bjuder på stabilitet ute på vattnet och har som kronan på verket en snygg grön design som tilltalar många användare. När du satsar på Aqua Marina Breeze 9’10” Set får du helt enkelt vad du betalar för, och för dig som är nybörjare inom SUP-världen kan denna bräda gott och väl räcka så länge du inte överstiger den maximala viktkapaciteten.

Vad säger konsumenter och experter om Aqua Marina Breeze 9'10" Set SUP-bräda?

Både experter och konsumenter är eniga om att Aqua Marina Breeze 9’10” Set-brädan är en hållbar och lättviktig bräda som håller vad den lovar. I en expertrecension hos Stand up Paddelboard World har en tidigare recensenten haft följande att säga om produkten:

”Till ett väldigt överkomligt pris får du ett komplett paket som tillåter dig att komma igång omedelbart. Aqua Marina Breeze är tillverkad av lättviktigt droppstygn material och är mycket robust, men enkel att bära”.

Även konsumenterna är överlag nöjda då de har lämnat ett betyg på 4,6 hos både Google Shopping och Supboard 99 samt ett betyg på 4,2 hos Amazon. Inom kundrecensioner lyfter de fram hur enkelt det är att fylla och tömma brädan på luft samt hur stabil den är i vattnet.

Mer om Aqua Marina Breeze 9'10" Set

Specifikationer

 • Max. personvikt: 100 kg
 • Längd: 300 cm
 • Vikt: 7.9 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Rundad

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ - bra SUP-bräda för nybörjare

Bästa SUP-bräda för lugnare paddelturer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’:

 • Justerbart och vadderat ryggstöd för maximal komfort
 • Kan förvandlas till kajak
 • Robust och väderbeständigt Tritech ™ ytmaterial

Konsumentmagasinets omdöme

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10′ är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en SUP-bräda som är avsedd för lugna vattenförhållanden. Brädans design i vackra, blå nyanser skapar en känsla av harmoni med vattnet, vilket gör den perfekt för lugna och fridfulla aktiviteter.

Den här SUP-brädan erbjuder exceptionell stabilitet, vilket är en av dess främsta kapaciteter. Detta gör brädan särskilt lämpad för lugna turer på sjön eller i mindre vågor. En annan detalj som utmärker Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10′ är dess unika konvertibla design. Med den medföljande kajaksitsen kan SUP-brädan förvandlas till en kajak, vilket skapar en mångsidig paddlingsupplevelse. Det enda du behöver göra är att fästa sitsen på brädan. Därefter kan du njuta av att antingen sitta eller stå upp när du paddlar.

Den här SUP-brädan fungerar inte optimalt på turbulent vatten, vilket egentligen inte är så konstigt eftersom den är konstruerad för användning under lugnare förhållanden. Vi anser därför inte att detta försämrar dess funktionalitet. Vi ser snarare SUP-brädan som ett utmärkt alternativ för dig som söker mångsidig men lugn paddling.

Fördelar

 • Optimal för lugna vattenförhållanden
 • Bra stabilitet
 • Inbyggd förvaring
 • Anti-slip beläggning och bärhandtag
 • Utmärkt hårdhet och hållbarhet

Nackdelar

 • Presterar sämre i turbulenta vatten

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ är den bästa SUP-brädan för dig som vill ha en robust modell som kan konverteras till en kajak. Produkten har testats av två olika expertkällor och imponerade i båda undersökningarna. SUP-testerna utfördes hos surfmagasinet Globosurfer.com och vattensportsmagasinet Paddlelove.com.

Globosurfer.com hittade väldigt många fördelar. De nämner bland annat att den medföljande kajaksitsen har ett justerbart och vadderat ryggstöd för maximal komfort. Den medföljande åran fungerar bra och kan även konverteras till en kajakpaddel när det behövs. Experterna imponeras även av det integrerade förvaringsutrymmet, och skriver att den här modellen är ett bra alternativ för både barn och vuxna. De sammanfattar upplevelsen med följande ord: ”If you equally enjoy paddleboarding and kayaking, check out the Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’”.

Paddlelove.com har bedömt brädan utifrån fyra olika testpunkter: byggkvalitet, funktioner, stabilitet och prestanda. Brädan fick 4 av 5 stjärnor för byggkvalitet, funktioner och prestanda medan stabiliteten fick ett något högre betyg på 4,2 av 5 stjärnor. Experterna framhäver dessutom flera andra fördelar, till exempel det överkomliga priset, den halksäkra beläggningen och mångsidigheten.

Recension: En detaljerad recension av Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’

Specifikationer

 • Max. personvikt: 110 kg
 • Längd: 305 cm
 • Vikt: 12 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 84 cm
 • Uppställning av fenor: Enklel
 • Form: Rundad

Stabil bräda för lugnare paddelturer
Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ är optimal för lugna vattenförhållanden där vågorna inte är så höga. Den har en robust och hållbar utformning som inte är gjord för riktigt höga hastigheter.

Du kan utan problem komma upp i ett bra tempo, men det här är inte någon racingbräda. Du kan istället avnjuta en lugn och avslappnande paddeltur på sjön eller i mindre vågor. Det här är en allroundbräda som kan tilltala både nybörjare och erfarna paddlare. Om du tycker om yoga och meditation kommer du förmodligen inte att hitta ett bättre alternativ.

Stabiliteten är hög, och det är därför inga problem att det går långsamt. Den fina tjockleken på 12 centimeter ger en bra luftfördelning medan bredden på 84 centimeter bidrar till den höga stabiliteten. Modellen är en uppblåsbar paddleboard som du ska pumpa upp själv. Det går dock väldigt enkelt eftersom att det ingår en handpump när du köper brädan. Om du vill att pumpningen ska gå snabbare kan du köpa en elektrisk pump.

Smart konverterbar modell
När du ser Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ för första gången kommer du garanterat att lägga märke till designen. Modellen har en fin och attraktiv design med blå nyanser som skapar en lugn harmoni med vattnets rörelser.

Längst fram finns ett snörsystem som bildar ett nät, och det kan till exempel användas till förvaring av packning vid längre turer. Det mest speciella med brädan är dock att den går att konvertera till en kajak. Allt du behöver göra är att montera den medföljande sitsen på brädan, och sedan kan du sätta dig ner och paddla istället för att stå eller sitta på knä.

Modellen levereras med en justerbar åra som kan användas för att paddla oavsett om du står upp eller sitter ner. Produkten kommer med ett stort tillbehörspaket, som utöver pump och sits även innehåller en ryggsäck, en fena, ett ankelsnöre och ett reparationskit.

Den maximala belastningen är 120 kg, vilket är väldigt bra. Priset är överkomligt – särskilt med tanke på att du får både en paddleboard och en kajak för pengarna. Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ en robust SUP-bräda som kan omvandlas till kajak och som är optimal för lugnare turer.

Mer om Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’

Specifikationer

 • Max. personvikt: 110 kg
 • Längd: 305 cm
 • Vikt: 12 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 84 cm
 • Uppställning av fenor: Enklel
 • Form: Rundad

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP-bräda - droppstygn, Tritech-material och UV-resistent

Utmärkt för erfarna användare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP-bräda:

 • Utformad för snabb körning och medellånga eller långa resor
 • Droppstygn och Tritech-material
 • Maximal stabilitet och grepp

Konsumentmagasinets omdöme

Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP är lämplig för dig som är erfaren, vuxen SUP-entusiast, och vi rekommenderar brädan om du inte störs av den lite tyngre vikten på 14 kg. I paketet ingår allt du behöver för att komma igång, såsom SUP-bräda, gungbräda, handpump, ryggsäck, fångrem och mittenfena.

När du satsar på detta SUP-paket är du fullt utrustad med allt som behövs för en lyckad tur ute på vattnet. Maximal stabilitet, utmärkt grepp och ett gummiband för ytterligare förvaring är ett extra plus.

Fördelar

 • Glidfri yta
 • Racingtyp
 • Praktiskt handtag för enklare transport
 • Lätt att sätta upp och transportera

Nackdelar

 • Inte perfekt för nybörjare

Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP-bräda kommer från det omtyckta märket Bestway och bjuder på långa och trygga turer. Brädan har utrustats med droppstygn och Tritech-material för att både säkerställa att den är enkel att transportera och att den får samma fasta yta som en hård bräda. Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set paddelbräda står emot UV-strålar, och dess halkfria yta garanterar säkerhet ute på vattnet.

Recension: En detaljerad recension av Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP-bräda

Specifikationer

 • Max. personvikt: 120 kg
 • Längd: 381 cm
 • Vikt: 17 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Loppet

Fasta och robusta material som håller
Ibland kan uppblåsbara brädor sakna samma fasta kvalitet som hårda brädor, men så är inte fallet med Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP. Denna bräda är tillverkad med droppstygn och Tritech-material, en kombination som förser produkten med en fast och robust yta samtidigt som den fortfarande förvaras och transporteras utan svårigheter.

Lämplig viktkapacitet
Du bör alltid kontrollera viktkapaciteten innan du beställer en ny bräda. Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set paddelbräda riktar sig till vuxna och erfarna användare med en maximal vikt på 120 kg. Brädan i sig själv väger 14 kg, vilket du bör ta med i beräkningen.

Vad säger konsumenter och experter om Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP-bräda?

Efter hundratals kundbetyg är det tydligt att Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set är en storfavorit. Hos Produceshop har produkten fått ett mycket imponerande betyg på 4,9 av 5, och även hos Amazon har paddelbrädan lyckats nå ett kundbetyg på sammanlagt 4,5 av 5. En nöjd kund gav följande recension:

”Fantastisk. Jag blev verkligen förvånad över hur bra den är. Jag trodde att detta skulle vara en mjuk uppblåsbar bräda, men den är fast som trä (eller sten!!) och verkligen lättviktig och enkel att bära. Jag köper nog en till.”

Mer om Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set SUP-bräda

Specifikationer

 • Max. personvikt: 120 kg
 • Längd: 381 cm
 • Vikt: 17 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Loppet

Bestway Hydro Force Kahawai - sup board med stort värde för pengarna

Bästa SUP-bräda för turbulent vatten

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Hydro Force Kahawai :

 • Lättmanövrerad - i lugnt vatten och i vildare vågor
 • Utformad för att klara långa turer på vattnet
 • Fungerar både på platt vatten och floder

Konsumentmagasinets omdöme

Om du är på jakt efter en SUP-bräda som kan användas på vilda vågor rekommenderar vi, såväl som användare och experter, Bestway Hydro Force Kahawai. Den här SUP-brädan lovordas för att vara snabb, stabil och enkel att navigera, vilket gör den lämplig för både nybörjare och erfarna paddlare. Brädans halkfria yta och effektiva fensystem optimerar din säkerhet och kontroll, medan dess design säkerställer att du är redo för både händelserika och stilla vattenaktiviteter.

Trots att kvaliteten på den medföljande pumpen känns något halvdan, anser vi att brädans övergripande prestanda, i kombination med dess omfattande tillbehör, kompenserar för detta. Bestway Hydro Force Kahawai är redo att möta både utmanande och stillsamt vatten.

Vi tror att den här SUP-brädan, som kan belastas med 140 kilogram och är utrustad med ett smart förvaringssystem för din utrustning, är redo för långa expeditioner – oavsett om det handlar om äventyr eller avkoppling.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Passar den äventyrliga
 • Mångsidig modell
 • Extra förvaringsutrymme
 • Lätt att transportera

Nackdelar

 • Kvaliteten på den medföljande pumpen kunde vara bättre

Bestway Hydro Force Kahawai är den bästa SUP-brädan för dig som vill ut på lite vildare vågor, oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Modellen är en favorit bland både experter och konsumenter. Hos återförsäljaren Amazon har den till exempel fått ett genomsnittligt kundomdöme på 4 av 5 stjärnor. Den har även utsetts till testvinnare i ett test av paddleboards hos surfmagasinet Globosurfer.com och fått ett fint omdöme hos det danska magasinet Ferieudstyr.dk, som skriver om semesterutrustning.

Globosurfer.com motiverar den fina placeringen med att brädan är: ”Fast, stable, and very easy to paddle, which makes it an excellent option for both beginners and experienced paddleboarders”. Experterna blev framförallt imponerade av den halksäkra ytan, som gör att du inte glider runt, samt det välfungerande fensystemet som gör det enkelt att hålla en rak linje på vattnet. Den smarta åran som följer med är tillverkad av aluminium och kan delas i tre delar för att underlätta transporten. Brädan har även fem handtag som också är en stor fördel när du transporterar den.

Sammantaget sett menar experterna att det här är en enastående bräda som passar alla kroppstyper och erfarenhetsnivåer. Användarna hos Amazon framhäver flera olika fördelar, men några som återkommer ofta är att kvaliteten är hög, att upplevelsen på vattnet är trevlig och att man får mycket valuta för pengarna.

Recension: En detaljerad recension av Bestway Hydro Force Kahawai

Specifikationer

 • Max. personvikt: 140 kg
 • Längd: 310 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 86 cm
 • Form: Rundad
 • Uppställning av fenor: Thruster

Tuff bräda med många fördelar
Bestway Hydro Force Kahawai är inte en av Bestways billigaste modeller, men den hör inte heller till de dyraste. Du måste lägga ut mer pengar än om du väljer en av de mest budgetvänliga modellerna, men i gengäld får du en rejäl investering som kan hålla i flera år.

Enheten har en robust och hållbar utformning, och detta beror mycket på att brädan är designad för att användas i vattenförhållanden som är allt annat än lugna. Du behöver därför inte vara nervös över att åka ut på oroligt vatten med Bestways SUP. Den kan till exempel användas i floder och på kraftiga vågor. Om du är äventyrlig är den här modellen helt klart något för dig.

Som en bonus är brädan riktigt fin att se på. Den har en flerfärgad design med snygga detaljer. Modellen är en uppblåsbar paddleboard som går snabbt att pumpa upp. Den levereras med en handpump, men om du vill att det ska gå ännu snabbare kan du även köpa till en elektrisk pump. Tillbehörspaketet är faktiskt riktigt stort och inkluderar även en åra, en ryggsäck, en fångrem och ett praktiskt reparationskit.

Enkel manövrering
En annan stor fördel med Bestway Hydro Force Kahawai är styrningen. Brädan är gjord för att vara lättmanövrerad – både i lugna vatten och i vildare vågor.

Det finns tre löstagbara fenor som underlättar manövreringen och bidrar till en bättre säkerhet. Säkerheten är viktig när du använder en SUP-bräda, och här kan du stå stabilt. Även om modellen är gjord för vildare förhållanden kan du även använda den för avslappnande paddelturer på sjön eller i lugnt vatten. Det gör att produkten är lämplig för både nybörjare och experter.

Den klarar av en belastning på upp till 140 kilo, vilket är riktigt bra. Som en extra bonus finns det ett smart snörsystem längst fram som kan användas för att hålla fast packning. Modellen är därför perfekt för längre turer också.

Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Kahawai en robust och fin SUPbräda som är gjord för vildare vattenförhållanden. Den har en smidig manövrering och smarta snören för packningen.

Mer om Bestway Hydro Force Kahawai

Specifikationer

 • Max. personvikt: 140 kg
 • Längd: 310 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 86 cm
 • Form: Rundad
 • Uppställning av fenor: Thruster

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Bestway Hydro Force Aqua Journey - budgetvänlig SUP-bräda

Utmärkt SUP-bräda för nybörjare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Hydro Force Aqua Journey:

 • Lättviktig, justerbar paddel i aluminium
 • Allroundbräda för olika vattenförhållanden
 • Halkfri dragkudde

Konsumentmagasinets omdöme

Bestway Hydro Force Aqua Journey har flera fördelar, framför allt en nybörjarvänlig design och ett överkomligt pris. Den här brädan är tillgänglig för alla konsumenter, eftersom den erbjuder ett budgetvänligt alternativ utan att kompromissa med kvaliteten. Den är solid, hållbar och utformad för att stå emot vågorna, vilket garanterar en säker och rolig upplevelse. Det halkfria området ger extra säkerhet under användningen. Med sin färgglada gul-orange nyans sticker Bestway SUP-bräda ut och ser fantastisk ut när den glider genom vattnet. Det är en allroundbräda som passar för olika vattenförhållanden, även om den presterar bäst i lugnare vatten med mindre vågor. Dess mångsidighet gör den idealisk för både avkopplande paddelturer och mer äventyrliga aktiviteter som yoga och meditation.

Även om den har icke avtagbara fenor och kvaliteten på den medföljande väskan skulle kunna förbättras, anser vi att det övergripande värdet och överkomligheten hos Bestway Hydro Force Aqua Journey gör den till ett solitt val för vattenentusiaster.

Fördelar

 • Stabil och lätt att kontrollera
 • Snabb uppblåsning med medföljande pump
 • Färgglad design
 • Utmärkt för olika aktiviteter

Nackdelar

 • Ej avtagbara fenor
 • Kvaliteten på den medföljande väskan kunde vara bättre

Bestway Hydro Force Aqua Journey är den bästa SUP-brädan för dig som är ute efter ett budgetvänligt alternativ. Modellen är en favorit bland både experter och konsumenter. Hos den internationella återförsäljaren Amazon har produkten fått 4,5 av 5 stjärnor. Den har även fått utmärkelsen “Best Value” i ett test av paddleboards hos surfmagasinet Globosurfer.com.

Experterna tyckte väldigt bra om modellen. De nämner att priset helt klart är överkomligt men att du ändå får alla tillbehör du kan önska dig. Modellen får beröm för den stabila och funktionella designen, och experterna kommenterar även att det är bekvämt att använda brädan – även när du sitter på knä.

De monterade handtagen underlättar transporten, och prestationen är bra i både sjöar, hav och floder. Upplevelsen sammanfattas med följande ord: ”Simple, functional, and budget-friendly, the Bestway Hydro Force Aqua Journey is an excellent choice for beginners who are looking for a great entry board”.

Användarna tycker om flera olika aspekter hos den här brädan. De skriver till exempel att den effektiva pumpen gör det otroligt enkelt att komma igång med produkten. De framhäver även det låga priset, den gedigna konstruktionen, den bekväma designen, prestationen på vattnet samt alla praktiska tillbehör som ingår.

Recension: En detaljerad recension av Bestway Hydro Force Aqua Journey

Specifikationer

 • Max. personvikt: 100 kg
 • Längd: 274 cm
 • Vikt: 11 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Rundad

Prisvärt val
Det finns flera fördelar med Bestway Hydro Force Aqua Journey, men priset är nog den största av dessa. Modellen har ett överkomligt pris som gör den tillgänglig för alla typer av konsumenter. Du behöver därför inte leta efter några sänkta priser för att ha råd med den här brädan.

Trots det låga priset får du massor av kvalitet, och du behöver därför inte oroa dig för att du kompromissar bort viktiga detaljer. Brädan är solid och hållbar. Den är gjord för att vara robust, så du kan lugnt ta med den ut på de blå vågorna och vara säker på att få en fantastisk upplevelse. Säkerheten är hög, och här får du en modell med ett bra och halksäkert område att stå eller sitta på.

Bestways SUP-bräda är designad i en färgglad gul-orange nyans som är lätt att få syn på. Designen ser även väldigt bra ut när brädan glider genom vattnet.

Allround-bräda
Vissa SUP-brädor är gjorda för vilda vågor medan andra är framtagna för lugnare vatten. Bestway Hydro Force Aqua Journey är en allround-bräda som kan användas i de vattenförhållanden som du föredrar. Den presterar dock helt klart bäst i lugnare vatten med mindre vågor.

Brädan är väldigt mångsidig och kan användas både för avslappnande paddelturer och lite mer action. Om du är intresserad av yoga och meditation kan du även få nytta av brädan i dessa aktiviteter.

SUPbrädan är en uppblåsbar paddleboard och är därför lätt att transportera. När du vill ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den med den medföljande pumpen. Du kan även köpa till en elektrisk pump om du vill att det ska gå lite snabbare.

Brädan klarar av en belastning på max 100 kilo. Sammantaget sett är Bestway Hydro Force Aqua Journey ett färgglatt, mångsidigt och budgetvänligt val som kommer med allt du behöver.

Mer om Bestway Hydro Force Aqua Journey

Specifikationer

 • Max. personvikt: 100 kg
 • Längd: 274 cm
 • Vikt: 11 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Rundad

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP-bräda - färgstark bräda för längre och lugnare paddelturer

Bästa valet för längre turer på lugnare vatten

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP-bräda:

 • TravelTech system
 • Enkel installation och bekväm förvaring
 • Formad för längre turer på platt vatten

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP till användare på upp till 110 kg som föredrar avkopplande turer som varar länge. Här får du ett komplett paket med SUP-bräda, paddel, handpump, ryggsäck, fotledsrem, fena samt reparations-kit. Att lära dig att balansera på brädan kan ta ett litet tag, men väl gjort kan du förvänta dig en hållbar design, snabb uppblåsning, extra förvaring samt en hård och stabil bräda.

Fördelar

 • Hållbar design
 • Kan vikas horisontalt och vertikalt
 • Snabb och enkel uppblåsning/tömning
 • Extra förvaring för packning
 • Robust och stabil konstruktion

Nackdelar

 • Tar lite tid att hitta balansen på brädan

Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP lämpar sig för alla de trevliga och långa turerna på aningen lugnare vatten. Med optimala förvaringsmöjligheter, ett smart TravelTech system och en medföljande paddel som går att justera kan du förvänta dig en skräddarsydd upplevelse på en bräda som både konsumenter och experter uppskattar.

Recension: En detaljerad recension av Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP-bräda

Specifikationer

 • Max. personvikt: 110 kg
 • Längd: 320 cm
 • Vikt: 10.2 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Plattvatten

Storlek och vikt
Tänk på att SUP-brädor varierar i både storlek och viktkapacitet, så du bör välja en paddelbräda som passar just dig. Just Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP klarar en vikt på max 110 kg och har en robust konstruktion med en tjocklek på 12 cm, en bredd på 76 cm samt en längd på 320 cm.

Fenor för bättre stabilitet
Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUPbräda är anpassad för långa turer på vattnet, inte minst tack vare sina förvaringsmöjligheter och sin stabila design. För att enklare hålla balansen ute på vattnet ingår en avtagbar fena i paketet som du med fördel kan använda för bättre stabilitet.

Vad säger konsumenter och experter om Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP-bräda?

I ett test av SUP-brädor från år 2021 fick Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set paddelbräda ett betyg på 4,5 av 5. Experterna lyfte då fram den optimala storleken och hur du som användare betalar för äkta kvalitet. Även konsumenter imponeras av brädan som just nu har ett kundbetyg på 4,8 av 5 efter 20 recensioner hos Google Shopping.

Mer om Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP-bräda

Specifikationer

 • Max. personvikt: 110 kg
 • Längd: 320 cm
 • Vikt: 10.2 kg
 • Tjocklek: 12 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Plattvatten

Aqua Marina Fusion - uppblåsbar SUP-bräda med toppbetyg

Hög valuta för pengarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Aqua Marina Fusion:

 • Multifunktionell design för en bred publik
 • 10 cm längre än de flesta modeller
 • Praktiskt resevänligt snörningssystem

Konsumentmagasinets omdöme

Aqua Marina Fusion har en slående orange design och en längre längd på 330 centimeter för utmärkt synlighet och smidigare glidning på vattnet. Brädans breda konstruktion ger stabilitet och balans, vilket gör den nybörjarvänlig och lämplig för olika vattenförhållanden. Med sin uppblåsbara karaktär är den lätt att förvara och transportera, och den medföljande högtryckspumpen blåser snabbt upp brädan. Även om Aqua Marina Fusion levereras som ett omfattande paket med tillbehör som en justerbar årra, transportväska, säkerhetslina och reparationssats kan dess högre prisklass vara en nackdel för vissa konsumenter. Brädans mångsidighet gör dock att den passar både äventyrare, familjer och nybörjare. Den kan hantera en belastning på upp till 150 kilo och erbjuder styrka och stabilitet.

Trots det högre priset ger Aqua Marina Fusion värde för pengarna med sin attraktiva design, stabilitet och en rad medföljande tillbehör. Sammantaget är det enligt vår uppfattning en mångsidig SUP-bräda som kombinerar användarvänlighet med modern teknik till ett bra pris, vilket gör den till ett utmärkt val för vattenentusiaster.

Fördelar

 • Toppbetyg i test
 • Lång längd
 • Optimal balans
 • Flera tillbehör
 • Modern droppstygnsteknik

Nackdelar

 • Högre prisklass

Aqua Marina Fusion är den bästa uppblåsbar SUP bräda för dig som vill ha mycket för pengarna. Modellen har testats av två olika expertkällor och imponerade stort på båda testpanelerna. Danska Friluftsmagasinet.dk har gett produkten toppbetyg medan vattensportsmagasinet Standuppaddleboardworld.com gav den hela 8,2 av 10 poäng.

Friluftsmagasinet.dk har genomfört ett test av fem olika SUP-brädor, och Aqua Marina Fusion fick då en fin andraplacering. Experterna motiverar placeringen med att priset är riktigt bra och att designen är otroligt snygg. De förklarar att brädan är bäst lämpad för sommarstugan men att hela familjen kan använda den. Friluftsmagasinet.dk skriver sammanfattningsvis att kvaliteten är bra och att du trots det låga priset får mycket valuta för pengarna.

Standuppaddleboardworld.com har gett brädan höga betyg på flera olika punkter, till exempel stabilitet, design, prestanda, inkluderade tillbehör och förhållandet mellan pris och kvalitet. Experterna blev särskilt förtjusta i de medföljande tillbehören eftersom dessa gör att du inte behöver spendera extra på utrustning.

En annan fördel är den låga vikten som gör brädan lätt att transportera. Den presterar dessutom otroligt bra på både lugnt och oroligt vatten. Experterna sammanfattar den positiva upplevelsen med följande ord: ”Aqua Marina Fusion lives up to the high expectations. It is one of the most sold inflatable SUP boards and this is justified. The SUP board is great on the water and is very sturdy”.

Recension: En detaljerad recension av Aqua Marina Fusion

Specifikationer

 • Max. personvikt: 150 kg
 • Längd: 330 cm
 • Vikt: 8.5 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 81 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Turer

Multifunktionell bräda
Det finns en mängd olika fördelar med Aqua Marina Fusion, och vi kan börja med utsidan: Brädan har en superfin design i en läcker orange färg som garanterat kommer att dra blickar till sig. Den har en längd på 330 centimeter och är därmed längre än både föregångaren och många konkurrenter. Du kommer därför att glida smidigare genom vattnet.

Brädan är även bred och ger dig därför en bra stabilitet och balans. Detta är framförallt bra för nybörjare som måste lära sig tekniken. Med den här produkten är du redo att hoppa i bland vågorna på en gång. SUP-brädan är uppblåsbar och smidig att förvara, och när du ska ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den. Det sker med hjälp av den medföljande högtryckspumpen som gör brädan redo på nolltid.

Utöver pumpen får du även ett komplett paket med många olika tillbehör. Det inkluderar en justerbar åra, en smart transportväska, en säkerhetslina och ett reparationskit. Priset är inte direkt lågt, men för detta paket får du stort värde för pengarna. Se betalningen som en investering i både underhållning, rekreation, hälsa och välbefinnande.

Passar en bred målgrupp
En av de främsta styrkorna hos Aqua Marina Fusion är mångsidigheten. Med sin design och konstruktion tilltalar den en bred målgrupp som sträcker sig från äventyrliga idrottare till familjer och nybörjare. Du kan använda produkten i både lugna och oroliga vattenförhållanden, och du kan få både action och meditation. Valet är ditt.

Brädan väger mindre än nio kilo och är därför lätt att transportera. Den klarar av en belastning på upp till 150 kilo, vilket är högt för den här typen av SUP.  Det finns gott om styrka och stadga i produkten, och brädan är konstruerad med den senaste drop-stitch-tekniken. Du får samma robusthet och glid som med en hård bräda, och formen skapar en bättre balans.

Brädan har ett praktiskt snörsystem längst fram som fungerar som ett slags förvaringsnät. Det gör det lättare att åka ut på längre turer och ta med packning och proviant. Sammantaget sett är Aqua Marina Fusion en mångsidig SUP-bräda som är lätt att använda och tillverkad med modern teknik. Den har en lång längd, en optimal stabilitet och massor av tillbehör.

Mer om Aqua Marina Fusion

Specifikationer

 • Max. personvikt: 150 kg
 • Längd: 330 cm
 • Vikt: 8.5 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 81 cm
 • Uppställning av fenor: Enkel
 • Form: Turer

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Gorunner Paketerbjudande - 2x Gorunner SUP-bräda

Bästa valet för en komplett uppsättning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gorunner Paketerbjudande :

 • Set med 2 paddleboards med tillbehör
 • Godkänd för användning av 2 personer samtidigt
 • Tre olika färger

Konsumentmagasinets omdöme

Gorunner SUP Paddleboard Komplett set är en heltäckande lösning för två personer som vill paddla tillsammans. Med anpassningsbara designalternativ erbjuder setet personlig anpassning till ett rimligt pris. Det innehåller två brädor, förvaringsväskor, pumpar, säkerhetsremmar, reparationssatser och paddlar, vilket ger all nödvändig utrustning för en fantastisk paddelupplevelse. Paketets mångsidighet gör det lämpligt för alla åldrar och erfarenhetsnivåer, och inkluderingen av avtagbara fenor ger stabilitet och flexibilitet. Brädornas uppblåsbara karaktär gör dem lätta, lätta att transportera och bekväma att förvara. Säkerheten prioriteras med det mjuka materialet, vilket gör det till ett bra alternativ för familjer och nybörjare.

Även om den kan vara mer lämplig för nybörjare och faller i en högre prisklass, erbjuder Package Deal: 2x Gorunner SUP Paddleboard Complete Set många fördelar. Dess mångsidighet, bekvämlighet och säkerhetsfunktioner gör den till en värdefull investering för trevliga stunder på vattnet.

Fördelar

 • Komplett startpaket för SUP-paddling
 • Inga skadliga ämnen
 • Kan användas av två personer samtidigt
 • Mycket stabil
 • Lämplig för nybörjare

Nackdelar

 • Inte det bästa valet för erfarna användare
 • Dyrare jämfört med andra liknande SUP-paket

Letar du efter en fräck SUP-bräda till dig själv och en till din kompis, partner eller familjemedlem? Satsa då gärna på ”Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddelboard Komplett set” från märket GoRunner som ger dig två brädor tillsammans med alla de tillbehör som är viktiga att ha när två personer ska ge sig ut och paddla på öppet vatten.

Med tre olika designer att välja mellan får både du och din paddelpartner precis det ni söker, till ett rimligt pris. 4,5 av 5 stjärnor hos Trustpilot är en god indikation på hur mycket tidigare kunder gillat dessa brädor.

Mer om Gorunner Paketerbjudande

Specifikationer

 • Max. personvikt: 150 kg
 • Längd: 320 cm
 • Vikt: 12 kg
 • Tjocklek: 15 cm
 • Bredd: 84 cm
 • Uppställning av fenor: 2 + 1
 • Form: Rundad

När du beställer detta paket är det upp till dig hur de två brädorna ska se ut. Du får möjligheten att välja mellan en blå bräda med blommotiv, en orange bräda med sköldpaddsmotiv samt en bräda med ett hajmotiv. Utöver de två brädorna ingår också två förvaringsväskor, två pumpar, två säkerhetsremmar, två reparationskit samt två paddlar. I detta paket ingår alltså all den utrustning som behövs för att du och en vän ska kunna ge er ut på vattnet.

Såsom tidigare nämnt är paketerbjudandet framtaget till två personer, men en sak att ha i åtanke är att ingen tidigare erfarenhet krävs för att ta dig upp på dessa SUP-brädor. De ämnar sig till alla åldrar och alla olika erfarenhetsnivåer, och även till dig som vill testa på SUP för första gången och redan idag lyckas hålla balansen på brädan.

Inte nog med att det finns tre olika mönster som du kan välja mellan när du beställer Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set, utan du får även många smarta tillbehör. De tre medföljande fenorna kan exempelvis fästas på brädan för bättre stabilitet, men de är även avtagbara om du hellre vill paddla utan dem. Med en maximal belastning på 150 kg kommer de flesta att kunna dra nytta av denna SUP-bräda, som är konstruerad för att klara av två personer samtidigt.

Paketerbjudande: 2x Gorunner SUP Paddleboard Komplett set vs. marknaden

Trots att vissa erfarna SUP-entusiaster kanske vänder sig till de hårdare brädorna finns det många positiva aspekter av att välja just en uppblåsbar bräda. Hårda brädor kräver inte bara ett ganska stort utrymme vid förvaring, utan väger också ganska mycket. Uppblåsbara brädor, å andra sidan, är mycket lättviktiga och tillåter för enkel transport. Då du kan tömma brädan på luft kommer det även att bli lätt som en plätt att förvara den efter användning, men det är inte ett måste att tömma ur luften: en bräda som väl har blåsts upp kan klara sig i flera månader utan att tappa luften.

Till skillnad från en hård SUP-bräda är en uppblåsbar bräda säkrare för alla åldrar. Då den inte är tillverkad av hårda material slipper du att skada dig om brädorna skulle råka krocka med varandra, och just därför kan både barn såväl som vuxna få många roliga stunder med SUP-brädorna. Som kronan på verket ingår som sagt två förvaringsväskor, och när du väl har tömt brädorna på luft får de plats i väskorna för utomordentligt smidig transport. Inte är detta någonting som blir möjligt med hårda brädor!

Surplus Basic - uppblåsbart SUP-paket 9'4" - för barn och personer under 95 kg

Bäst för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Surplus Basic - uppblåsbart SUP-paket 9'4":

 • Passar alla nivåer
 • Ger optimal balans
 • Utformad för enkel paddling

Konsumentmagasinets omdöme

Denna bräda ger en smidig paddling med hjälp av sin unika form och har mycket bra stabilitet, vilket gör att den passar alla nivåer av paddlare. Den enda nackdelen är att den rekommenderade användarvikten endast är upp till 95 kg, vilket gör att den inte är lika anpassad för tyngre åkare. Den har inte heller någon säkerhetslina för foten, vilket är en viktig försiktighetsåtgärd, inte minst för barn. Överlag är vår bedömning att detta är en lätthanterlig och prisvärd paddelbräda som passar de flesta.

Fördelar

 • Lätt att hantera
 • Bra stabilitet
 • Lätt att blåsa upp med hjälp av medföljande pump
 • Passar nybörjare

Nackdelar

 • Rekommenderad användarvikt är endast upp till 95 kg
 • Saknar säkerhetslina för foten

Detta är en SUP-bräda som passar alla nivåer, från nybörjare till expert. Den klarar upp till 95 kg, vilket gör den till ett bra val för både barn och vuxna under viktgränsen. Med hjälp av brädans design kan du enkelt kryssa genom vattnet och njuta av en kul dag på sjön eller stranden.

Recension: En detaljerad recension av Surplus Basic - uppblåsbart SUP-paket 9'4"

Specifikationer

 • Max. personvikt: 95 kg
 • Längd: 285 cm
 • Vikt: 9 kg
 • Tjocklek: 10 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Single
 • Form: Round

Bra stabilitet
Denna produkt är ett utmärkt val för nybörjare och för användare på medelsvår nivå som vill ha en lättanvänd och relativt billig paddelbräda. Den här brädan är utformad med en unik form som gör det enklare och snabbare att paddla. Tjockleken på 10 cm gör den till ett bra val för den som prioriterar snabbhet, då tunnare brädor oftast är snabbare än tjockare. Denna modell ger även god stabilitet och bra manövrerbarhet. Brädans breda design ger gott om utrymme så att du kan känna dig säker och stabil på både lugna och snabba vågor, och förhindrar att du tippar över.

Snygg design
Surplus SUP-brädan levereras med en pump, som gör det enkelt att blåsa upp brädan på bara några minuter. Detta är en bra funktion både för nybörjare som inte är lika bekanta med att använda en elektrisk pump och för den som har ont om tid. Brädan finns i både grönt och grått i en snygg design som passar de allra flesta i smak. Den väger cirka 9 kg, vilket är ganska vanligt för en SUP-bräda, så att du enkelt kan ta med den till din favoritstrand och njuta av en dag på vattnet.

Mer om Surplus Basic - uppblåsbart SUP-paket 9'4"

Specifikationer

 • Max. personvikt: 95 kg
 • Längd: 285 cm
 • Vikt: 9 kg
 • Tjocklek: 10 cm
 • Bredd: 76 cm
 • Uppställning av fenor: Single
 • Form: Round

5 saker att tänka på innan du köper sup-bräda

 • Viktkapacitet

  När du köper en SUP-bräda är det viktigt att tänka på hur stor vikt brädan klarar av. Om du väger mer än vad SUP-brädan är utformad för att tåla blir den svår att manövrera och kan kännas instabil. Den vikt du bör räkna in gäller din egen vikt plus vikten av eventuell utrustning som du tar med dig.
  SUP-brädor klarar vanligtvis en vikt på mellan 90 och 140 kilo, men det finns SUP-brädor som klarar mer än 230 kilo. Om du väger mindre än 90 kilo bör de flesta vanliga SUP-brädor kunna hålla dig flytande. Om du väger mer än så bör du välja en större SUP-bräda för bättre stabilitet. I det fallet kan du välja en bräda med en längd på minst tre meter och en bredd på cirka 80 centimeter.

 • Längd och bredd

  Kortare SUP-brädor (under 305 centimeter) passar bra för surfing och för barn, men de brädor som är särskilt utformade för barn har vanligtvis en längd på 240 centimeter. Medelstora SUP-brädor (305-365 centimeter) är optimala för allround-användning och för SUP-yoga. Längre brädor (380 centimeter och längre) passar bra för snabbare paddling och för längre turer, men de är inte lika lätta att manövrera.
  De är oftast snabbare än korta och medelstora brädor och tenderar att hålla en rakare kurs, så om du vill kunna paddla snabbt eller i längre sträckor bör du välja en längre bräda. En bredare bräda ger som regel bättre stabilitet, men tänk på att brädan kan vara långsammare och svår att paddla om den är för bred. Bredare brädor brukar ha en bredd på cirka 63 centimeter upp till 93 centimeter för att kunna passa de flesta. Om du tänkt ge dig ut på längre turer med extra utrustning passar en bredare bräda som ger mer förvaringsutrymme.

  Smalare brädor är å andra sidan snabbare och lättare att manövrera, vilket gör dem till ett självklart val för och surfare och paddlare som tävlar. Se till att du väljer en SUP-bräda med en bredd anpassad till din kroppstyp. En tumregel är att en mindre person bör välja en smalare bräda och en större person bör välja en bredare bräda.

 • Tjocklek

  Tjockleken avgör hur stor vikt SUP-brädan kan bära. Ju tjockare brädan är, desto mer vikt kan den bära och den genomsnittliga tjockleken varierar mellan 12 och 15 centimeter. En tunnare bräda är ett bättre val för mindre personer eftersom den har en lägre totalvolym, och den kan enklare manövreras vilket ger en lättare användning. För personer med en vikt över 90 kilo är en tjockare bräda ett bättre val så att de kan känna sig säkrare när de paddlar.

 • Pris

  SUP-brädor varierar i pris, från cirka 2 000 kronor för ett budgetalternativ till 8 000 kronor och uppåt för mer avancerade modeller. SUP-brädor i premiumklassen är vanligtvis tillverkade av mer robusta material och levereras med en paddel av hög kvalitet.
  De har även flera högkvalitativa PVC-skikt för en stabilare åkning, tillsammans med D-ringar och redskapsfästen för medhavd utrustning. Budgetalternativen är vanligtvis lättare och lättare att transportera, men de saknar samma högkvalitativa tillbehör och är inte alltid lika hållbara. Du bör välja vilken SUP-bräda som är rätt för dig utifrån din budget och baserat på den typ av vattenaktiviteter du tänkt använda den för.

 • Användar- och expertrecensioner

  Många använder SUP-brädor av olika skäl, till exempel för fiske, tävling eller bara för nöjes skull. När du funderar på att köpa en SUP-bräda kan det vara bra att överväga vad tidigare användare har sagt om sin upplevelse av olika produkter.

  Användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om hur SUP-brädan presterar i praktiken under olika förhållanden, och om tidigare användare har haft goda erfarenheter av den eller inte. Expertrecensioner kan ge dig mer fördjupad teknisk information och kan hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut om vilken SUP-bräda som är rätt för dig.

arrow-more

Tester och recensioner av sup-brädor som används i artikeln

Expert- och testkällor

Supboard 99

Online butiken Supboard 99 har ett brett sortiment av paddelbrädor tillsammans med händiga tillbehör. Deras paddelbrädor är uppblåsbara, och det finns både varianter som passar nybörjare samt mer erfarna SUP-entusiaster. Hos Supboard 99 kan du även läsa produktrecensioner som deras kunder har lämnat.

Du kan läsa alla recensioner av Aqua Marina Breeze 9’10” Set Paddelbräda här

GuideSiden

Hos GuideSiden finner du topplistor och produktrecensioner inom flera olika kategorier. Vare sig du är på jakt efter ett nytt våffeljärn, massagepistol, robotgräsklippare eller SUP-bräda kan du ta en titt på olika varianter inom produktrecensionerna hos GuideSiden.

Testet av SUP-brädor uppdaterades senast den: 7 september 2021
Läs testet här

Ferieudstyr.dk

Ferieudstyr.dk är ett danskt magasin där konsumenter kan hitta information om diverse semesterutrustning. Det spelar ingen roll om utrustningen är för flygturen, solsemestern, vinterresan eller vandringen. Ferieudstyr.dk genomför även tester av olika produkter och har till exempel provat SUP-brädor. Modellen Bestway Hydro Force Kahawai ingick i undersökningen och fick en fin recension av experterna. Betygen baserades bland annat på produkternas prestanda, design, pris och användbarhet.

Testet utfördes: Ej angett. 

Globosurfer.com

Globosurfer.com är ett internationellt surfmagasin som är en del av Amazons tjänster. De skriver om vattensport och fokuserar mestadels på surfing. Magasinet utför även tester av utrustning och har här genomfört ett paddleboard-test där de provade ett antal brädor från Bestway Hydro Force. Granskningen inkluderade bland annat modellerna Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, Bestway Hydro Force Kahawai och Bestway Hydro Force Aqua Journey. Experterna bedömde brädornas prestanda, design, pris, användbarhet och tillbehör.

Testet utfördes: Februari 2021
Du kan se testet här.

Paddlelove.com

Paddlelove.com är ett stort magasin som skriver om vattensport. De fokuserar på aktiviteter där du måste paddla, alltså SUP-brädor, kajaker och kanoter. Experterna hjälper sina läsare att välja välfungerande produkter och genomför även tester någon gång emellanåt. Här har Paddlelove.com till exempel provat SUP-brädan Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’, och den fick i slutändan mycket beröm av experterna.

Testet utfördes: Ej angett.
Du kan se testet här.

Standuppaddleboardworld.com

Stand up Paddle Board World är en sajt som drivs av en nederländsk SUP-entusiast, och här har du möjligheten att få ta del av SUP-recensioner, köpguider samt information kring paddelbrädeaccessoarer. Ta reda på vilka SUP-brädor som håller hög standard och vilka som bör skippas.

Testet av Aqua Marina Breeze 9’10” Set Paddelbräda uppdaterades senast den: 26 oktober 2021
Du kan se testet här

Testet utfördes: Mars 2021
Du kan se testet här.

Vandklar.dk

Vandklar.dk är ett danskt vattensportsmagasin som är skapat av proffs inom simning. De fokuserar på simning och vattenaktiviteter, och här har de genomfört ett test av SUP-brädor. Modellen Watery Global 10’6 SUP Board utsågs i slutändan till testvinnare i undersökningen. Testet bygger på kriterier som prestanda, kvalitet, stabilitet, säkerhet och användbarhet.

Testet utfördes: Januari 2021

Watery.dk

Watery.dk är en dansk återförsäljare och tillverkare av utrustning för vattenaktiviteter. Deras kunder kan lämna recensioner om produkter de köpt för att hjälpa andra potentiella köpare. Här har vi tittat på användarrecensioner av den populära SUP-brädan Watery Global 10’6 SUP Board.

Datum: Ej angivet.

Kundrecensioner

Amazon

Företaget Amazon är en amerikansk E-handelsverksamhet, och i deras webbutik kan folk från världen över beställa produkter inom en lång rad kategorier. En av dessa är SUP-paddelbrädor, och under varje brädas beskrivning är det möjligt att läsa kundrecensioner som har lämnats av konsumenter.

Du kan läsa alla recensioner av Aqua Marina Breeze 9’10” Set Paddelbräda här
Du kan läsa alla recensioner av Hydro Force Fastblast 3Tech 12’6’’ Set Paddelbräda här

Datum: Ej angett. 

Du kan se användarnas recensioner av Bestway Hydro Force Aqua Journey här.
Du kan se användarnas recensioner av Bestway Hydro Force Kahawai här.

Google Shopping

Google Shopping är en webbtjänst som tillhandahålls av Google och som gör det möjligt för användare att söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare på webben. Det är ett bekvämt sätt att bläddra bland och köpa produkter från olika säljare och innehåller ofta produktrecensioner, priser och fraktinformation. Användarna kan få tillgång till Google Shopping via Googles sökmotor eller en separat webbplats och kan filtrera sökresultaten efter pris, plats, varumärke och andra kriterier.

Se Bestway Hydro Force Oceana 10′ Set användarnas betyg här.

Se Aqua Marina Breeze 9’10” användarbedömningar här.

Se Bestway Hydro-Force Aqua Cruise Set SUP-bräda användarbedömningar här.

Se Aqua Marina Fusion användarbedömningar här.

 

 

 

FAQ

Vilka SUP-brädor är bäst i test?
Det finns många bra modeller på marknaden, och vi har tittat närmre på fem av de bästa i vår SUP-testartikel. Alla dessa hamnar bland experternas favoriter, men några som utmärker sig extra mycket är: Watery Global 10’6 SUP-bräda, Bestway Hydro Force Kahawai och Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’.
Hur väljer jag rätt SUP-bräda?
När du väljer din SUP-bräda bör du ha vissa kriterier i åtanke. Utgå från dina individuella preferenser och behov för att komma fram till om du bör välja en snabb modell eller en mer stabil nybörjarbräda. Du hittar den bästa SUP-brädan genom att även ta hänsyn till stadga, material, säkerhet, förvaringsmöjligheter, design och tillbehör. Slutligen är det viktigt att tänka på priset och konverteringsalternativ. Vissa av dessa punkter kan vara svåra att undersöka på egen hand. Det kan därför vara en bra idé att läsa experternas kommentarer. Du hittar länkar till undersökningarna längst ner i artikeln.
Hur använder jag en SUP-bräda?
En Stand Up Paddleboard – eller SUP – är en bräda som används i vatten. Du tar dig fram genom vattnet med arm- eller paddelrörelser och kan antingen sitta på knä eller stå upp på brädan. Med en SUP kan du uppleva vattnet och havet på ett unikt sätt samtidigt som du rör på dig och får motion.

Köpguide: Vilken SUP-bräda ska man köpa?

Du har bestämt dig för att du vill ge dig ut på vattnet och glida över havet med din SUP-bräda under dig, men du vet kanske inte riktigt vad som är viktigt att tänka på innan du köper din bräda. Nedan går vi in på de viktigaste faktorerna.

Typ
Det finns både hårda och uppblåsbara SUP-brädor. Alla modeller i den här artikeln är uppblåsbara. En uppblåsbar bräda är optimal för de flesta eftersom att de vanligtvis är både billigare och lättare att transportera, hantera och förvara. Tänk på att en SUP-bräda kan vara upp till fyra meter lång. Om du inte kan tömma den på luft blir den därför snabbt besvärlig att hantera.

Användning – Fart och fläkt eller avslappning? Nybörjare eller expert?
Fundera på vad du vill använda SUP-brädan till. Tänker du dig fart och fläkt eller avslappnande paddelturer på sjön? Vissa brädor är gjorda för det ena medan andra funkar bättre för det andra. Fundera även på om brädan kommer att användas flitigt eller bara någon gång ibland.

Nästa fråga är om du är nybörjare eller expert. Modellerna som är gjorda för höga hastigheter brukar vara dyrare. De har även en längre och smalare utformning. Det betyder att du måste behärska tekniken först, och racing-brädor är därför inte lämpliga för nybörjare.

SUP-brädor som är gjorda för lugna turer – och kanske även för yoga eller meditation – är ofta lite billigare. De är bredare och ger dig mer utrymme samt bättre balans och stabilitet. Den typen är perfekt för nybörjare.

Stabilitet
Det krävs balans och stabilitet när du manövrerar en paddleboard. Om du är helt ny på området behöver du oftast mer stabilitet, och för att få en bra upplevelse som ger mersmak bör du därför välja en stabil bräda.

Design
Det finns otroligt fina brädor med olika former och färger. Om du är estetiskt lagd kan du därför välja en modell som passar din personlighet. Formen påverkar även användningsmöjligheterna. Titta även om brädan har inbyggda förvaringsmöjligheter eller andra praktiska designdetaljer.

Stadga
Det är stadgan i konstruktionen som bidrar till farten och brädans placering i vattnet. En bra stadga skapar bättre förutsättningar för att komma upp i höga hastigheter, och en stel bräda kommer även att ha en högre viktgräns.

Maximal belastning/viktgräns
Alla modeller har en viktgräns. Det är den belastning som brädan klarar av innan den blir skadad eller luften blir för sammanpressad. Ta hänsyn till din egen vikt och eventuell packning eller andra personer som ska åka med på brädan.

Fenor
Fenan är till för manövreringen och finns i regel på alla brädor. Vissa fenor är gjorda för höga hastigheter medan andra är utformade för allround-användning.

Åra
Åran, eller paddeln, använder du för att skapa fart och ta dig framåt. Åran är ofta en del av det inkluderade tillbehörspaketet och ingår därför i priset. En bra åra har en robust konstruktion men en låg vikt, och den ska fungera för ditt ändamål med aktiviteten. Det finns till exempel åror som är gjorda för högre hastigheter.

Förvaring
Många brädor har en snörsystem längst fram som bildar en typ av förvaringsnät. Du kan till exempel använda nätet om du vill fara ut på längre turer och ha med dig packning.

Luftpump
Uppblåsbara SUP-brädor kräver luft för att kunna flyta. När du köper en paddleboard ingår det ofta en handpump. Hur mycket luft som ryms varierar mellan olika modeller.

Säkerhet
Säkerheten är en väldigt viktig faktor när du ägnar dig åt aktiviteter på en SUP-bräda. Många modeller har ett halksäkert underlag som gör att du står mer stabilt. Detta är en bra funktion – särskilt om du inte är van ännu. Vissa modeller är gjorda för att ha en säkrare konstruktion och en bättre luftfördelning. Du bör även ha ett reparationskit och en säkerhetslina ombord, men det är sådant som brukar ingå när du köper brädan.

Transport
Om du väljer en uppblåsbar paddleboard blir transporten enkel. Du slipper hantera en otympligt lång bräda under transporten och kan helt enkelt pumpa upp den på plats. Det ingår ofta en handpump när du köper brädan, men du kan även köpa en elektrisk pump om du vill att det ska gå snabbare. Då slipper du även det manuella arbetet.

Pris
En SUP-bräda är ingen billig investering, och därför kommer priset för det mesta att vara en viktig faktor. De smarta och mer professionella modellerna som är gjorda för fart och fläkt är oftast de dyraste. Allroundbrädorna brukar däremot ha ett lägre pris. Om priset är avgörande för dig kan du även leta efter ett bra erbjudande på modellen du vill ha.

Flytväst
Du bör alltid ha på dig en flytväst när du är ute i vattnet på din SUP-bräda. Den måste ofta köpas separat.

Konvertering till kajak
Vissa modeller har en anordning som gör det möjligt att montera ett säte på brädan. Du kan då konvertera brädan till en kajak och öka användningsmöjligheterna. Det är särskilt smart om du brinner för vattensport och vill få ut så mycket som möjligt av ditt köp.

Om du vill veta mer om vad du bör tänka på när du köper en paddleboard kan du hitta mer inspiration hos Supboardguide.com och Peakpaddleboards.com.

Vad är skillnaden mellan en uppblåsbar SUP-bräda och en hård paddleboard?

Den största skillnaden mellan en uppblåsbar paddleboard (iSUP) och en hård paddleboard (hard SUP) ligger i deras konstruktion och egenskaper. Här är en uppdelning av de viktigaste skillnaderna:

Konstruktion:

 • Uppblåsbar paddelbräda (iSUP): Som namnet antyder är uppblåsbara paddleboards utformade för att blåsas upp med luft. De är vanligtvis tillverkade av slitstarka PVC-material och har en intern drop-stitch-konstruktion. När brädan är uppblåst blir den styv och kan bära vikten av en person på vattnet.
 • Hård paddelbräda (Hard SUP): Hårda paddelbrädor är vanligtvis tillverkade av styva material som skum, glasfiber, epoxi eller plast. De är solida brädor med en fast form och struktur, vilket ger en stabil plattform för paddling.

Bärbarhet och förvaring:

 • iSUP: En av de största fördelarna med uppblåsbara paddleboards är deras bärbarhet. När de är tömda på luft kan de rullas ihop och förvaras i en kompakt ryggsäck. Detta gör dem lätta att transportera i en bil, på kollektivtrafik eller till och med som incheckat bagage på flygningar.
 • Hård SUP: Hårda paddelbrädor är skrymmande och mindre praktiska att transportera. De kräver ett takräcke eller en släpvagn för transport och kan ta upp mer lagringsutrymme när de inte används.

Prestanda:

 • iSUP: Uppblåsbara paddleboards är utformade för att vara mångsidiga och lämpliga för olika vattenförhållanden. Men eftersom de är något flexibla kanske de inte erbjuder samma nivå av styvhet och prestanda som hårda paddleboards i vissa situationer, särskilt i mycket grovt vatten eller för mer avancerade manövrar.
 • Hård SUP: Hårda paddleboards tenderar att ge bättre prestanda och styvhet på vattnet, vilket gör dem att föredra för mer erfarna paddlare och för aktiviteter som surfing eller racing.

Hållbarhet:

 • iSUP: Uppblåsbara paddleboards är i allmänhet ganska tåliga och kan klara kollisioner med stenar, bryggor eller andra hinder bättre tack vare sin flexibla natur.
 • Hård SUP: Även om hårda paddelbrädor också är hållbara kan de få flisor eller bucklor vid kollision med hårda föremål. Reparationer kan vara mer komplicerade än med uppblåsbara brädor.

Kostnad:

 • iSUP: Uppblåsbara paddleboards är ofta billigare än hårda paddleboards, vilket gör dem till ett bra alternativ för nybörjare eller de som har en budget.
 • Hård SUP: Hårda paddelbrädor är i allmänhet dyrare på grund av de material och tillverkningsprocesser som används.

Installation och uppblåsning:

 • iSUP: Uppblåsbara paddleboards kräver uppblåsning före användning. Denna process kan ta några minuter med hjälp av en pump.
 • Hard SUP: Hard paddleboards är redo att användas så snart du sätter dem i vattnet.

I slutändan beror valet mellan en uppblåsbar paddleboard och en hård paddleboard på dina specifika behov, preferenser och avsedda användning. Om du prioriterar bärbarhet och enkel förvaring kan en uppblåsbar paddleboard vara det bättre valet. Om du å andra sidan vill ha högre prestanda och är villig att ta itu med transportutmaningar kan en hård paddleboard vara mer lämplig.

Hur påverkar formen på SUP-brädan prestandan?

Formen på en stand-up paddleboard (SUP) har stor betydelse för dess prestanda och hur den beter sig på vattnet. Olika former är optimerade för specifika aktiviteter och förhållanden. Så här påverkar formen på en SUP-bräda dess prestanda:

Längd:

 • Längre brädor: Längre brädor (vanligtvis över 11 fot) ger bättre spårning och glid. De är mer effektiva för längre sträckor, vilket gör dem lämpliga för turpaddling, racing och träningspaddling.
 • Kortare brädor: Kortare brädor (vanligtvis under 10 fot) är mer manövrerbara och responsiva. De är perfekta för surfing och lekfull paddling i mindre vågor.

Bredd:

 • Bredare brädor: Bredare brädor ger mer stabilitet, vilket gör dem idealiska för nybörjare, yoga och fritidspaddling. De är mindre benägna att tippa över och är lättare att balansera på.
 • Smalare brädor: Smalare brädor är smidigare och mer responsiva, vilket ger snabbare svängar och bättre prestanda i vågor. De föredras av mer erfarna paddlare.

Tjocklek:

 • Tjockare brädor: Tjockare brädor ger ökad flytkraft, vilket kan förbättra stabiliteten och göra dem lämpliga för större personer eller de som bär på extra utrustning. De kan också ge en torrare åktur i skakigare vatten.
 • Tunnare brädor: Tunnare brädor tenderar att vara mer responsiva och har en lägre tyngdpunkt, vilket kan bidra till bättre manövrerbarhet och kontroll.

Rocker (krökning):

 • Mer rocker: Brädor med mer kurvatur (rocker) från nose till tail är bättre lämpade för surfing. Det gör att brädan rullar smidigare över vågorna och förhindrar nosdykning.
 • Mindre rocker: Brädor med mindre rocker är mer lämpade för paddling och cruising på plattvatten. De spårar bättre och ger bättre glid.

Form på nosen:

 • Spetsig näsa: Spetsiga näsor är vanligt förekommande på touring- och racingbrädor. De hjälper till att skära genom vattnet, förbättrar spårningen och minskar luftmotståndet för effektiv paddling.
 • Rund näsa: Runda näsor används ofta på allroundbrädor. De ger en bra balans mellan stabilitet och mångsidighet, vilket gör dem lämpliga för olika aktiviteter.
 • Spoon eller Upswept Nose: Dessa nosformer är utformade för bättre prestanda i grov eller vågig sjö. De hjälper till att förhindra att vatten stänker på däcket.

Form på stjärten:

 • Fyrkantig stjärt: Fyrkantiga stjärtfenor ger stabilitet och yta, vilket gör dem lämpliga för nybörjare och paddling på plattvatten. De ger också bra stabilitet när du står stilla, som under yoga.
 • Pin Tail: Pin tails är mer strömlinjeformade och finns ofta på brädor som är designade för surfing. De ger snabbare svängar och bättre kontroll i vågor.
 • Swallow Tail: Swallow Tail ger en blandning av stabilitet och responsivitet, vilket gör dem mångsidiga för olika förhållanden, inklusive små vågor och touring.

Sammanfattningsvis påverkar formen på en SUP-bräda direkt dess stabilitet, manövrerbarhet, hastighet och lämplighet för olika vattenförhållanden och aktiviteter. När du väljer SUP-bräda bör du ta hänsyn till din kunskapsnivå, vilka aktiviteter du föredrar och vilken typ av vatten du kommer att paddla i för att välja den form som bäst motsvarar dina behov.

SUP 101: Kom igång med din paddleboard

Om du är helt nybörjare inom SUP-brädor har du en hel värld av underhållning och motion att upptäcka.

Paddleboards har ökat i popularitet under de senaste åren. Tanken att kunna glida över vattnet utan att bli blöt och samtidigt få både motion och avslappning tilltalar många. Det finns flera fördelar med SUP-aktiviteter eftersom att du kan få motion och en upplevelse på en och samma gång. Det är en mångsidig “sportgren” som antingen kan erbjuda fart och fläkt eller användas i samband med yoga och meditation.

Om du fortfarande inte har kommit ut på vattnet trots att SUP-kulturen tilltalar dig berättar vi här hur du kommer igång på bästa sätt.

Säkerhetslina: Använd alltid säkerhetslinan. Den binder dig till brädan och ser till att den inte flyter iväg om du ramlar av. I extrema fall kan linan rädda ditt liv.

Starta brett: Välja gärna en bred och välbalanserad paddleboard när du är nybörjare. Det ger dig en bättre balans i både lugnt och oroligt vatten. Du kan byta till en bräda som går snabbare när du har bekantat dig med tekniken och bemästrat konsten att hålla balansen.

Åra: Se till att du har rätt längd på åran så att du inte behöver böja dig framåt. När du böjer dig framåt blir det lättare att tappa balansen.

Kontrollera vindförhållandena: Innan du ger dig ut på vattnet bör du kontrollera vind- och väderförhållandena. Din kropp fungerar som ett slags segel, och kraftiga vindar gör det därför svårt att manövrera brädan.

Starta lugnt: När du ska lära dig att använda brädan bör du alltid börja i lugnt vatten. När du har bekantat dig med brädan och vant dig vid känslan av att stå på en SUP-bräda kan du ge dig ut i mer utmanande vatten med större vågor.

Rätt teknik: Du blir mest framgångsrik om du lär dig den rätta tekniken. Gå gärna en nybörjarkurs där en erfaren instruktör kan visa dig hur du ska göra. Det kan vara svårt att hitta rätt vinkel på åran själv. Du kommer även att märka att det faktiskt är överkroppen och inte armarna som gör det tyngsta arbetet.

Rättvänd bräda: Det kan vara förvånansvärt svårt att se åt vilket håll brädan ska vara vänd. I regel kan du komma fram till rätt placering genom att titta på fenan, som ska sitta längst bak på brädan.

Stå rakt: Många nybörjare böjer sig framåt när de paddlar. Det bästa är dock att stå rakt. Det ökar stabiliteten och minskar risken att ramla i vattnet. När du tittar neråt försämrar du också stabiliteten.

Håll avstånd: Håll ett stort avstånd till andra personer som använder sina brädor i vattnet. Du riskerar att krocka i andra om avståndet är för kort, och du kommer garanterat att påverkas av vågorna från deras paddlande.

Fallteknik: Alla nybörjare ramlar någon gång, så det kan du knappast undvika. Försök att ramla bort från brädan så minimerar du risken för allvarliga skador som kan uppstå om du slår i brädan. Så länge du har på dig säkerhetslinan behöver du inte oroa dig för att tappa bort din SUP-bräda.

Om du vill läsa fler nybörjartips kan hu hitta mer information hos Leisurepro.com och Rei.com.

Guide: Så här underhåller du din SUP-bräda

En paddleboard är inte direkt någon billig investering, så du bör ta väl hand om den. Om du är osäker på hur du ska göra har vi samlat de bästa tipsen här nedanför.

Rengöring efter användning: Rengör din SUP-bräda med sötvatten efter varje användning. Det är dock nästan oundvikligt att välanvända brädor börjar lukta lite med tiden. Därför kan du även tvätta brädan med ett mild rengöringsmedel och vatten någon gång emellanåt.

Smörjning: En gång om året bör du olja in alla metalldelar. Se även till att delarna inte börjar rosta. De ska alltid vara rena och torra.

Undvik solen: Det låter nästan motsägelsefullt, men din SUP-bräda mår inte bra av för mycket solsken – precis som din hud. Var därför noga med att inte låta den ligga på sanden eller asfalten för länge, för där är temperaturen betydligt högre än i luften och vattnet.

Tänk på omgivningen: En paddleboard är väldigt tålig, men du bör ändå vara försiktig så att du inte stöter in den i något – särskilt inte fenorna. Brädan är lång, och det kan vara svårt att ha koll på alla föremål som kan skada den. Om du har otur kan du råka stöta ihop med något så att det blir ett hål i brädan, vilket är ett problem när insidan är full av luft. I många fall kan du dock reparera småskador själv med det medföljande reparationskitet.

Säkerhetslina: Säkerhetslinan är till både för dig och för själva SUP-brädan. Genom att ha på dig linan kan du vara säker på att inte tappa bort brädan när du är ute och paddlar.

Använd väskan: Packa in din bräda i väskan eller skyddsfodralet när du inte använder den. Där ligger den tryggt och skyddad från skador. Det är även lättare att transportera SUP-brädan i väskan.

Förvaring: Förvara modellen på en plats som inte blir för varm och där den inte står för nära en värmekälla.

Om du vill ha fler tips om underhåll och skötsel kan du läsa mer hos Pauhanasurfco.com.

Om du letar efter ett sätt att hålla dig varm när du paddlar är vår artikel om våtdräkter perfekt för dig. Våtdräkter är utformade för att hålla dig varm i kallt vatten, och de kan vara ett bra komplement till din utrustning för paddelsurfing. Vår artikel tar upp allt du behöver veta om våtdräkter, från de olika typerna som finns tillgängliga till hur du väljer rätt våtdräkt för dig. Vi diskuterar också fördelarna med att bära en våtdräkt när du paddlar, till exempel förbättrad flytförmåga och ökad värme.

Information: SUP-bräda eller kajak?

Vissa SUP-brädor kan omvandlas till en kajak, men det är långt ifrån alla modeller som erbjuder den möjligheten.

Kajaken är lite som en sittande typ av SUP medan en SUP kan ses som en stående typ av kajak. Båda har sina för- och nackdelar. Om du är osäker på vilken som är bäst för dina behov kan du få lite hjälp på traven här nedanför.

Om du är ute efter motion… Är SUP-brädan bättre eftersom att den tränar din kropp mer än en uppblåsbar kajak.

Om du är ute efter stabilitet… Är kajaken bättre.

Om du ramlar i vattnet… Är det lättare att komma upp på en SUP-bräda än en kajak.

Om du vill ha förvaringsutrymme… Är kajaken bättre eftersom att det finns mer plats i den.

Om du funderar på transport… Är en uppblåsbar SUP betydligt lättare att hantera än en kajak.

Om du är ute efter underhållning och nöje… Är SUP-brädan oftast bättre eftersom att den är mångsidig och ger mer valuta för pengarna.

Om du är ute efter sightseeing… Är SUP-brädan bättre eftersom att du får en bättre sikt.

Om du vill vara ett med naturen… Är kajaken bättre på grund av den låga sittställningen.

Om du är orolig för att frysa… Är kajaken bättre eftersom att den ger mer skydd.

Om du inte tål värme… Är SUP-brädan bättre eftersom att du står luftigt istället för att sitta i ett stängt utrymme där värmen kan byggas upp.

Om du oroar dig för solens strålning… Är kajaken bättre eftersom att en mindre del av kroppen exponeras för solskenet.

Om du oroar dig för blåst… Är kajaken bättre eftersom att den ger mer skydd och är lättare att manövrera i starka vindar.

Om du vill åka långt… Är kajaken bättre på grund av den sittande ställningen.

Om priset är viktigt… Är det oavgjort. Båda typerna kan vara lika dyra.

Om du är ute efter hållbarhet… Är kajaken bättre utrustad och mer robust.

Om du är ute efter hastighet… Är kajaken snabbare.

Om du är ute efter komfort… Är kajaken bättre på grund av den sittande ställningen.

Om du är ute efter rörelsefrihet… Är SUP-brädan bättre eftersom att det finns mer fritt utrymme.

Om du vill fiska på turen… Är SUP-brädan bättre på grund av rörelsefriheten och siktförhållandena.

Om du vill utöva yoga… Är SUP-brädan bättre eftersom att den gör det möjligt att meditera ute på vattnet.

Om du är nybörjare… Är båda två utmärkta val. SUP-brädan kan dock vara lättare för absoluta nybörjare.

Du hittar fler jämförelser mellan kajaker och SUP-brädor hos Thursosurf.com och Gilisports.com.

Tips: Använd din SUP-bräda för träning

Det är långt ifrån alla som tycker om att träna, men med en paddleboard kan du kombinera en väldigt mångsidig träningsform med underhållning och upplevelser.

SUP-aktiviteter är faktiskt väldigt bra träning för din kropp, och du kan vara med oavsett om du är vältränad eller inte. Den relativt låga intensiteten gör att SUP-träning är optimalt för dig som inte har tränat så länge. Du tränar större delen av kroppen när du paddlar, särskilt överkroppen, bålen, benen och armarna. Det är svårt att hitta en aktivitet som tränar så många delar av kroppen på en gång.

Att paddla på en SUP är samtidigt ett roligt sätt att röra på sig. Du kommer ut i naturen och får frisk luft, och du kan till och med använda brädan till yoga och meditation. Du stärker även din smidighet, eftersom balans är viktigt i SUP-aktiviteter, och med meditation kan du även träna sinnet.

Du kan bränna en hel del kalorier, men exakt hur mycket beror förstås på hur intensivt du paddlar. En avslappnad men målinriktad SUP-paddling kan lätt bränna upp till 450 kalorier på en timme. Om du går på hårdare och paddlar genom större vågor kan du bränna över 700 kalorier i timmen.

Du kan läsa mer om paddleboards som träningsform hos Flashpack.com.

Andra relevanta tester och artiklar

I vår översikt har vi tittat närmare på fem av marknadens bästa SUP-brädor. En SUP-bräda är en trevlig motionsform där du även får njuta av vackra strand- och havsmiljöer. 

Om du letar efter andra sätt att motionera hemma utan att behöva gå till gymmet vill du kanske läsa någon av våra andra testartiklar.

Vi har sammanställt liknande artiklar om andra träningsredskap och tillbehör, och en av de mest klassiska är vår motionscykel testartikel. Motionscykeln är en tidlös klassiker som har hittat vägen in i många träningsintresserade konsumenters hem, och den kommer alltid att vara ett bra alternativ för att förbättra din hälsa.

När du har kommit hem från löprundan eller är färdig med träningspasset på vardagsrumsgolvet är det dags för återhämtning. Om du vill ta hand om dina ömma muskler och bli redo för nästa pass så snabbt som möjligt kan du investera i en massagepistol. Det kan låta farligt men är faktiskt väldigt smart. Läs mer om ämnet och hitta en modell som passar bra till dina behov i vår massagepistol testartikel.

Om du tränar för att gå ner i vikt är det viktigt att ha en våg. En bra våg ska alltid vara pålitlig och stabil. De mest moderna modellerna kan dock säga mycket mer om din vikt och hälsa. Om du är osäker på vilken du ska välja kan du läsa vår personvåg testartikel. Där finns något för alla.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta