Hopfällbar elcykel bäst i test: Marknadens bästa hopfällbara elcyklar

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Vill du ta dig till jobbet på ett riktigt smidigt och miljövänligt sätt, eller har du helt enkelt en förkärlek till härliga cykelturer ute i den friska luften? Med en hopfällbar elcykel kan du smidigt ta dig från punkt A till B utan att det tar för mycket av din energi, och den hopfällbara egenskapen gör både förvaring och transport till en barnlek.

Funderar du samtidigt över vilken hopfällbar elcykel som är rätt för dig? Oroa dig inte – nedan finner du en bäst i test topplista som ger dig en överblick av de bästa hopfällbara elcyklarna på marknaden, så att du kan välja rätt modell för just dig.

Tips och råd innan du köper en elcykel:

green-elmLaddningstid. Det är aldrig kul att behöva vänta på att elcykelns batteri laddas, så välj gärna en hopfällbar elcykel som har ett batteri med kort laddningstid.
green-elmRäckvidd. Utöver kort laddningstid är det fördelaktigt om batteriet inte behöver laddas särskilt ofta. Räckvidden syftar på hur lång distans cykeln kan åka innan den behöver laddas upp igen, så välj helst en cykel med en lång räckvidd.
green-elmVikt. För att transport och förvaring ska bli lätt när cykeln väl har fällts ihop kan du vilja vända dig till en hopfällbar elcykel som är relativt lättviktig. Kontrollera alltid vikten innan du beställer din cykel.
green-elmMaximal belastning. Alla elcyklar har en maximal vikt som de klarar av, så det är viktigt att den elcykel du väljer passar din vikt. Det finns både elcyklar för vuxna och modeller för barn där den maximala belastningen skiljer sig ganska rejält.

arrow-more


Xiaomi Himo Z20 – Hopfällbar elcykel med stilren design

Bästa elcykel i premiumklassen

 

HIMO Z20 Unisex

 

Introduktion
Med bra betyg och många lovord från flera olika recensioner och typer av hopfällbar elcykel test är det säkert att påstå att det finns mycket att älska hos Himo Z20 Hopfällbar Elcykel från märket Xiaomi. En specifik egenskap som får den här elcykeln att stå ut i mängden är dess långa räckvidd som ser till så att du kan njuta av långa cykelturer innan det är dags att ladda upp batteriet igen.

Om Xiaomi Himo Z20 Hopfällbar Elcykel
Med en laddningstid på endast fem timmar kan Xiaomi Himo Z20 Hopfällbar Elcykel sedan ta dig fram i hela åtta mil innan du behöver ladda upp batteriet igen. Detta gör cykeln utmärkt att dra nytta av vid både pendling till- och från jobbet samt långa nöjesturer. 

Maxhastigheten ligger på 25 km/h och det finns tre lägen som du kan skifta mellan: pedalläget, mopedläget och det elektriska läget. Få därför en skräddarsydd upplevelse som blir rätt för dig. Elcykeln är dessutom som sagt hopfällbar, och den kan därför placeras i bagageutrymmet och enkelt tas med överallt.

Fördelar 

 • Stilren design
 • Enkel att montera ihop
 • Lång räckvidd
Nackdelar

 • Batteriet varar inte särskilt länge

Specifikationer:

Från märket Xiaomi
Räckvidd på åtta mil
Maxhastighet på 25 km/h
Laddningstid på fem timmar
Klarar av en belastning på upp till 100 kg
Välj mellan pedalläge, mopedläge och elektriskt läge


Innoliving Moveit – Hopfällbar elcykel med imponerande räckvidd

Konsumentmagasinet rekommenderar

El-cykel – Moveit Black

 

Introduktion
Med ett kundbetyg på hela fem av fem stjärnor hos Innoliving är Moveit Hopfällbar Elcykel sannerligen en cykel som många uppskattar. Till både korta och lite längre turer kan den här hopfällbara elcykeln komma väl tillhands, och om du vill ta med dig cykeln i bilen eller liknande kan den vikas ihop på ett lätt och smidigt sätt.

Om Innoliving Moveit Hopfällbar Elcykel
Innoliving Moveit Hopfällbar Elcykel laddas upp i sex till sju timmar innan du kan njuta av cykelturer i upp till 60 km innan batteriet behöver laddas upp igen. Självfallet kan du dock fortfarande använda elcykeln som en ordinär cykel även efter dess att batteriet har laddats ur.

Motorn ser till så att cykeln når en hastighet på upp till 25 km/h, och du får alltid en säker tur tack vare skivbromsarna bak och fram. Elcykeln har en vikt på 21 kg och klarar av en belastning på max 150 kg.

Fördelar 

 • Utmärkt att använda även när det regnar
 • Konkurrenskraftigt pris
 • Imponerande räckvidd
Nackdelar

 • Kunde ha varit enklare att fälla ihop

Specifikationer:

 • Från märket Innoliving
 • Hastighet på upp till 25 km/h
 • Laddningstid på sex till sju timmar
 • Maximal belastning på 150 kg
 • Vikt på 21 kg
 • Räckvidd på 50 – 60 km

Ecoride Flexer HS Fold H-9 – mycket tystlåten hopfällbar elcykel

Bästa elcykel för pendling i stadsmiljöer

Ecoride Flexer HS Fold H-9 2021 Unisex

 

Introduktion
Innan vår hopfällbar elcykel test topplista är över får vi inte gå miste om att nämna ett riktigt premiumval. Ecoride Flexer HS Fold H-9 Hopfällbar Elcykel är kanske inte den billigaste cykeln på marknaden, men du får utan tvekan vad du betalar för. Om det är en lyxig cykel du söker kommer du garanterat vilja testa den här modellen.

Om Ecoride Flexer HS Fold H-9 Hopfällbar Elcykel
Ecoride Flexer HS Fold H-9 Hopfällbar Elcykel från årsmodell 2021 är en snygg ljusblå elektrisk cykel med hela nio växlar att skifta mellan. Cykeln har en total vikt på 24 kg, och när den behöver transporteras viker du bara ihop cykeln och placerar den i bagageutrymmet.

Notera att cykeln klarar av en maximal vikt på 85 kg, vilket är en aning lägre än vissa andra modeller. Assistanshastigheten kommer upp i 25 km/h med en motor som har en effekt på 250W. När du har laddat upp batteriet i tre till fem timmar håller det i 50 – 130 km innan laddning återigen krävs.

Fördelar 

 • Populär och mycket tystlåten cykel
 • Utmärkt i brantare backar
 • Snabb laddningstid
Nackdelar

 • Inte särskilt lättviktig med sina 24 kg

Specifikationer:

 • Från märket Ecoride
 • Räckvidd på 50 – 130 km
 • Klarar av en maxbelastning på 85 kg
 • Kommer upp i 25 km/h
 • Motoreffekt på 250W
 • Laddningstid på tre till fem timmar

UrbanGlide E-bike 140 – Lättviktig och mycket kompakt

Bästa elcykel i budgetklassen

E-bike 140 Urbanglide


Introduktion

UrbanGlide E-bike 140 Hopfällbar Elcykel är den första cykeln på vår lista, och är optimal för dig som är på jakt efter en modell som inte är särskilt dyr. Den här smidiga hopfällbara elcykeln från märket UrbanGlide gör under om du förväntar dig att ge dig ut på lite kortare turer och föredrar ett budgetval som gör sitt jobb väl. Med 4,1 av 5 stjärnor hos Amazon är det säkert att påstå att tidigare kunder tycker om elcykeln!

Om UrbanGlide E-bike 140 Hopfällbar Elcykel
Med sin relativt lättviktiga tyngd på 15 kg tillsammans med den hopfällbara egenskapen får du ett resultat i form av en elcykel som både är lätt att transportera och att förvara. Du laddar upp dess batteri i fem timmar, och sedan bär det av i upp till 18 km innan batteriet återigen behöver laddas upp.

Värt att veta är att den hopfällbara elcykeln har en maximal belastning på 120 kg samt att den kan komma upp i en hastighet på 25 km/h. För att bättre hålla reda på batterinivån ingår det en applikation till mobilen med flera olika funktioner som du inte vill missa. För ett budgetval som bjuder dig på sköna korta turer är UrbanGlide E-bike 140 Hopfällbar Elcykel utmärkt.

Fördelar 

 • Lättviktig och mycket kompakt
 • Enkel att navigera
 • Utmärkt budgetval
Nackdelar

 • Mest passande för korta turer

Specifikationer:

Från märket UrbanGlide
Hastighet på upp till 25 km/h
Vikt på 15 kg
Kan fällas ihop
Laddningstid på fem timmar
Räckvidd på 18 km


Är en hopfällbar elcykel lika bra som en vanlig elcykel?

En hopfällbar elcykel kan ha många fördelar som en vanlig liten elcykel inte har. Den främsta fördelen att en hopfällbar elcykel på ett smidigare sätt kan tas med överallt.

Du kan lasta in den i bilens bagageutrymme utan att den tar upp någon större plats, och samtidigt bära med den på tåget om du så skulle föredra. För dig som dock vill kika på ordinära elcyklar istället för den hopfällbara varianten kan du ta en tur över till ett händigt elcykel test.

Hopfällbar för att bära eller för att förvara lättare + billiga hopfällbara elcyklar

När du har fällt ihop en elektrisk cykel märker du snabbt hur mycket enklare det blir att förvara utrustningen i ditt hem. Om du har ett begränsat utrymme att jobba med eller bara inte vill stå ut med en stor cykel som står i vägen kan en hopvikbar elcykel göra susen.

Lägg även in den i bilen för att exempelvis ta med cykeln på den kommande campingturen. Om du är på jakt efter en billig hopfällbar elcykel finns det många varianter att välja mellan, och för dig som är intresserad av ett ännu billigare färdmedel kan en smidig elsparkcykel rekommenderas.

Frågor och svar om hopfällbara elcyklar

En fråga som ofta dyker upp när det är tal kring hopfällbara elcyklar har att göra med priset. Hur mycket bör det egentligen kosta? Om du kikar på ett ”elcykel hopfällbar test” märker du dock snart att priserna kan variera ganska enormt, så cykelns pris beror på hur många funktioner du vill ha, hur lång räckvidden är, hur lång uppladdningstiden är och mer därtill.

Hur länge en hopfällbar elcykel håller är dessutom en vanligt förekommande fråga, och det snabba svaret är att det beror på batteriet. Om din liten elcykel har ett högkvalitativt litiumbatteri kan du förvänta dig att det håller i två till fyra år. Läs dock gärna en komplett guide för att få alla dina frågor besvarade.

Några vanliga myter om hopfällbara elcyklar

Oron som vissa har när det kommer till hopfällbara elcyklar har att göra med tyngden. Lyckligtvis nog finns det många varianter som inte väger särskilt mycket, och tack vare den hopfällbara egenskapen blir förvaring lätt som en plätt.

En ytterligare myt som cirkulerar är att hopfällbara elcyklar inte har en särskilt lång livslängd, men om du tar hand om din cykel på rätt sätt kan den utan problem klara sig under många år framöver. Inte behöver du heller vara rädd för att ge dig ut i regn eller snö så länge du inte cyklar rakt ner i sjöar. Hopfällbara elcyklar är gjorda för att vara tåliga, så många av myterna stämmer inte överens med dagens modeller. 

Läs också om cykeltrainers, de bästa el lådcyklarna och de bästa dam elcyklarna.

Skäl till att köpa en hopfällbar elcykel | Pris och egenskaper

Genom att satsa på en lätt mini elcykel som går att fälla ihop kan du inte bara smidigt pendla och njuta av cykelturer, utan förvaring blir också enklare än någonsin. Glid fram med hjälp av den effektiva motorn som säkerställer att du inte behöver anstränga dig, och när du sedan inte använder din elcykel eller mini elcykel kan du snabbt fälla ihop den för enkel förvaring.

Den hopfällbara egenskapen gör självfallet även transport till en barnlek. Medan en vanlig cykel kanske inte alltid får plats i bilens bagageutrymme blir detta inte ett problem för en hopfällbar elcykel, så ta gärna med den på alla dina bilsemestrar.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Amazon

E-handelstjänsten Amazon ger dig som kund tillgång till ett brett sortiment av olika produkter. Köp varor inom en hel uppsjö av kategorier såsom möbler, skönhet, leksaker, fordon, trädgårdsredskap och mycket mer.

Du kan se UrbanGlide E-bike 140 Hopfällbar Elcykel kundomdömena genom att klicka här

Gröna Bilister

Gröna Bilister är en sajt med fokus på en grönare och mer hållbar framtid. Kika på olika tester av bland annat bilar och elcyklar eller ta reda på mer kring vad som krävs för att vara mer skonsam mot miljön.

Du kan se LifeBike C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel recensionen genom att klicka här

Youtube

Youtube är en videodelningsplattform där privatpersoner och företag kan ladda upp videor som täcker alla möjliga ämnen. En av dessa ämnen är produktrecensioner, och du kan därför dra nytta av Youtube för att bland annat få en översikt av hur olika hopfällbara elcyklar fungerar.

Du kan se LifeBike C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel recensionen genom att klicka här
Du kan se Xiaomi Himo Z20 Hopfällbar Elcykel recensionen genom att klicka här

Innoliving

Hos webbutiken Innoliving kan du beställa produkter som har att göra med sport och transport. Du finner bland annat varor inom kategorierna hoverboards, elektriska skotrar, elcyklar, SUP-paddelbrädor och mer än så.

Du kan se Innoliving Moveit Hopfällbar Elcykel kundomdömena genom att klicka här

Channel News

Channel News bjuder sina läsare på nyhetsartiklar och produktrecensioner av olika slag. Exempel på ämnen som du stöter på hos Channel News är Networking, ljud, industri, hårdvara, gaming, event, apparater, tillbehör med mera.

Du kan se Xiaomi Himo Z20 Hopfällbar Elcykel recensionen genom att klicka här

EcoRide

Hos EcoRide kan du beställa en lång rad olika elcyklar i antingen deras webbutik eller i någon av de fysiska butikerna. För närvarande har de tiotals butiker i både Sverige och Norge där de säljer elcyklar i olika modeller.

Du kan se Ecoride Flexer HS Fold H-9 Hopfällbar Elcykel informationen genom att klicka här

Andra källor

Full Rulle

Hos Full Rulle kan du ta reda på mer om bland annat elcyklar, hoverboards, elmopeder, barncyklar, elsparkcyklar, mopedbilar och mer därtill. Läs diverse produktrecensioner för att hitta transportmedel som blir passande för dig.

Artikeln uppdaterades senast: September 2021
Läs hela artikeln här

Which.co.uk

Which.co.uk är en nyhetssajt där du finner artiklar med fokus på teknologi, hem och trädgård, pengar, familj, bilar, resor med mera. Inte finns det heller någon avsaknad av produktrecensioner, och dessa hjälper dig att hitta passande varor inom olika kategorier.

Artikeln uppdaterades senast: 14 september 2021
Läs hela artikeln här

FAQ

Är hopfällbara elcyklar värda att satsa på?
Om du vill ha ett klimatsmart färdmedel till jobbet eller älskar cykelturer ute i den friska luften kan en hopfällbar elcykel komma väl tillhands.
Hur väljer jag en hopfällbar elcykel?
Kika på bland annat vikten, antalet växlar, räckvidden och laddningstiden för att lägga vantarna på en passande cykel för dig.
Hur monteras en hopfällbar elcykel?
I vanliga fall levereras elcykeln nästan fullkomligt fullmonterad. Det du behöver göra är att sätta fast sadeln, styret och ibland framhjulet, vilket inte tar mer än några minuter.
Hur lång är batteritiden?
Batteritiden varierar från elcykel till elcykel. Medan vissa cyklar klarar sig i någon mil innan det är dags att ladda upp den igen kan andra komma upp i ungefär 10 mil.

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


LifeBike C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel – modern design och god batterikapacitet

Bästa elcykel i minimalistisk design

Lifebike C-PACT G7 Grå

 

Introduktion
Från märket LifeBike kommer C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel, en produkt som bjuder dig på lyx i ett smart och smidigt paket. Med många positiva recensioner inom flera olika typer av hopfällbar elcykel test är detta en produkt som du inte kommer att vilja gå miste om. Ta härliga cykelturer för att få lite frisk luft eller pendla till jobbet.

Om LifeBike C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel
Bor du relativt nära ditt jobb och vill ha en smidig cykel som tillåter dig att pendla varje dag? Ger du dig ofta iväg på campingturer och vill ha en smart hopfällbar elcykel som kan tas med på färden utan att ta upp något större utrymme? Vad fallet än må vara är LifeBike C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel det uppenbara valet som gör mycket för dig.

Kom upp i en hastighet på högst 25 km/h och glid fram i hela fyra till sju mil innan batteriet måste laddas upp igen under sex timmars tid. Med sju olika växlar att skifta mellan får du det motståndet som blir passande för dig, och allt som allt väger den hopfällbara elcykeln 20 kg. 

Fördelar 

 • Justerbart styre och sadel
 • Praktisk pakethållare
 • Bekväm lädersadel
Nackdelar

 • Batteriet måste underhållas/laddas om det inte används under ett tag

Specifikationer:

 • Från märket LifeBike
 • Utrustad med sju växlar
 • Hastighet på högst 25 km/h
 • Laddningstid på sex timmar
 • Vikt på 20 kg
 • Räckvidd på fyra – sju mil

Urbanglide C7 Hopfällbar Elcykel – mångsidig cykel med sju växlar

Bra för både stadscykling och terräng

Urbanglide C7 Hopfällbar Elcykel

 

Introduktion
Urbanglide C7 Hopfällbar Elcykel är en cykel som utan problem klarar av både stadscykling och lite svårare terräng tack vare de rejäla däcken. Med en hopfällbar egenskap garanteras du samtidigt en cykel som är smidig att förvara och transportera när den inte används. Pendla till arbetet eller få helt enkelt bara lite frisk luft med en elcykel som gör susen.

Om Urbanglide C7 Hopfällbar Elcykel
Urbanglide C7 Hopfällbar Elcykel har en 250W motor som kan ta dig upp i en hastighet på 25 km/h. Det finns sju växlar att skifta mellan så att du alltid får det passande motståndet, och när batteriet väl har laddats upp har cykeln en räckvidd på hela 60 km.

Både ljus och reflexer ingår tillsammans med en hastighetsmätare, pakethållare och andra händiga tillbehör. Värt att veta är också att elcykeln väger 27 kg och kan klara av en belastning på upp till 150 kg. Allt som allt är det här en cykel som kommer med fler än några få fördelar.

Fördelar 

 • Utmärkt räckvidd
 • Klarar av svårare terräng
 • Flera växel- och cyklingslägen
Nackdelar

 • Ganska tung

Specifikationer:

 • Från märket Urbanglide
 • Utrustad med sju växlar
 • Maxhastighet på 25 km/h
 • Vikt på 27 kg
 • Motor på 250W
 • Räckvidd på sex mil

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta