Hopfällbar elcykel bäst i test – marknadens bästa hopfällbara elcyklar

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 4, 2023.
Hopfällbar elcykel bäst i test – marknadens bästa hopfällbara elcyklar

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Vill du ta dig till jobbet på ett smidigt och miljövänligt sätt, eller har du helt enkelt bara en förkärlek till härliga cykelturer ute i den friska luften? Med en hopfällbar elcykel kan du ta dig från punkt A till B utan att det tar för mycket på krafterna, samtidigt som den hopfällbara konstruktionen gör både förvaring och transport av fordonet till en barnlek.

Funderar du samtidigt över vilken hopfällbar elcykel som är rätt för dig? Oroa dig inte – nedan finner du en topplista av de bästa hopfällbara elcyklarna på marknaden just nu, så att du kan välja rätt modell för just dig.

De 3 bästa hopfällbara elcyklar i testguiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Jämförelse av de 3 bästa hopfällbara elcyklar

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper hopfällbar elcykel

 • Batteri och räckvidd

  Elcykelns batteri är en viktig komponent eftersom det avgör dess räckvidd, det vill säga hur långt den kan köra på en enda laddning. Generellt sett mäts batterier till elcyklar i watttimmar (Wh) och avser då hur mycket energi de kan leverera. Normalt sett brukar de ligga på 250 till 750 Wh, varav batterier med högre watt har kraftfullare motorer, vilket gör att cykeln kan köra snabbare.

  Andra faktorer, som underlaget cykeln kör på, förarens vikt och hur mycket cyklisten trampar, är också avgörande för en elcykels batteris räckvidd. Vanligtvis har batteriet en räckvidd på mellan 30 och 150 kilometer på en enda laddning, men vad som är tillräckligt för dig beror på dina behov och användningsområden av cykeln. Om du bara ska använda din elcykel för korta sträckor, räcker det förmodligen med ett batteri med lägre effekt och en räckvidd på 30 till 50 kilometer, men om du ska använda cykeln till att pendla, på ojämna underlag eller för längre åkturer är det lämpligt att välja en modell med ett batteri med högre effekt och en räckvidd på minst 50 till 100 kilometer.

 • Ram

  Det finns olika typer av ramar för cyklar, bland annat ramar för stadscyklar, stegcyklar, mountainbikes, fullfjädrade cyklar, hopfällbara cyklar och landsvägscyklar. Vilken ram som passar dig beror på dina egna preferenser och behov. Stadscyklar är perfekta för pendling och vardagligt bruk, medan mountainbikes är lämpliga för terrängäventyr. Ramar för landsvägscyklar passar bäst till cyklister som vill resa långa sträckor i hög hastighet, medan hopfällbara ramar är perfekta för dem som behöver ett kompakt och bärbart alternativ. När du har valt vilken ram som passar dig, bör du även tänka på vilket material den ska vara tillverkad av eftersom det påverkar cykelns vikt, hållbarhet och körkvalitet.

  Aluminium är ett lätt och relativt billigt material med bra styrka och uthållighet, vilket gör det lämpligt för fritidscykling, vardaglig cykling samt pendling. Stål är ett klassiskt material som ger en bekväm och smidig körning samt utmärkt stötdämpning och hållbarhet, vilket är idealiskt för långa cykelturer, pendling och fritidscykling. Kolfiber är ett något mer avancerat material som är otroligt lättviktigt, men samtidigt starkt och styvt, vilket gör det perfekt för överlägsen kraftöverföring och hantering och därmed idealiskt för högpresterande cyklister som tävlar eller utför liknande aktiviteter.

  Titan är ett förstklassigt material som är både lätt och robust, med utmärkt korrosionsbeständighet, och är därför lämpligt för cyklister som värdesätter komfort, hållbarhet och avancerade funktioner – perfekt för högpresterande cyklister som kör långa turer.

 • Funktioner

  När du väljer en elcykel är det viktigt att tänka på kontroller på en eventuell display, motortyp, effekt, fjädring och bromsar, eftersom att alla dessa funktioner kan förbättra cykelns funktionalitet, bekvämlighet och prestanda, vilket i sin tur leder till en roligare och effektivare körupplevelse. En elcykel bör ha en tydlig och lättläst display som visar viktig information som hastighet, avstånd, batteritid och effektnivå. Kontrollerna ska vara användarvänliga och intuitiva, så att cyklisten kan justera effektnivåer och inställningar medan han eller hon cyklar utan problem.

  Motortyp och effekt är viktiga eftersom de påverkar cykelns hastighet, acceleration och prestanda. Det finns två huvudmotortyper: navmotorer och mid drive-motorer. Navmotorer, som sitter i hjulnavet, är billigare, medan midrive-motorer, som sitter i cykelns bottenplatta, ger bättre prestanda och effektivitet. Fjädringssystem kan förbättra cykelns allmänna körkvalitet och komfort – särskilt på grova eller ojämna underlag. Det finns både cyklar med framgafflar och fullfjädrade system, där de fullfjädrade systemen erbjuder bättre prestanda men ökar fordonets vikt och kostnad.

  Skivbromsar rekommenderas för elcyklar, eftersom de ger överlägsen bromskraft och hållbarhet jämfört med fälgbromsar. De är också bättre lämpade för elcyklarnas höga hastigheter och tyngre vikt, samt garanterar säker och tillförlitlig bromsprestanda under flera olika förhållanden.

 • Pris

  Kostnaden för en hopfällbar elcykel beror på dess funktioner och allmänna kvalitet, men brukar ligga på mellan 10 000 och 100 000 kronor. För regelbundna pendlare är det lämpligt att investera i en modell med högre pris, medan de som kanske inte kommer att använda cykeln lika frekvent kan hitta tillräcklig prestanda hos ett mer budgetvänligt alternativ. Det är dock viktigt att vara medveten om att de billigare alternativen tenderar att vara tyngre, ha lägre batterikapacitet samt tar längre tid att ladda, medan de dyrare kommer med högkvalitativa komponenter, inklusive växelspakar, bromsar och rammaterial.

 • Användar- och expertutlåtanden

  För att fatta ett välgrundat beslut innan du investerar i en hopfällbar elcykel rekommenderar vi att du läser recensioner från både användare och experter. Användarrecensioner ger värdefulla insikter om en specifik modells batteri- och uppladdningstid samt komfort och bromsprestanda, medan expertrecensioner erbjuder mer en detaljerad analys av cykelns funktioner som hastighet och räckvidd, och inkluderar ofta jämförelser av liknande produkter som finns på marknaden. För att underlätta för dig i ditt köpbeslut har vi inkluderat både användar- och expertrecensioner i vår artikel.

arrow-more

Innoliving Moveit - hopfällbar elcykel med imponerande räckvidd

Konsumentmagasinets rekommendation

Dagens bästa priser och erbjudanden på Innoliving Moveit:

 • Innovativ design med funktioner som möjliggör enklare transport
 • Kraftfullt, högkvalitativt batteri på 10 Ah
 • Skivbromsar av hög kvalitet både fram och bak

Fördelar

 • Vattentålig med en märkning på IP54
 • Konkurrenskraftigt pris
 • Erbjuder smidig och bekväm körning
 • Hopfällbar konstruktion för enkel förvaring och transport
 • Utmärkt konstruktion

Nackdelar

 • Kunde ha varit något enklare att fälla ihop

Med ett kundbetyg på hela 5/5 stjärnor på dess tillverkares hemsida är den hopfällbara elcykeln Innoliving Moveit sannerligen en produkt som många uppskattar. Den är lämplig för både korta och lite längre åkturer, och om du vill ta med dig cykeln i bilen eller på tåget är den mycket enkel att vika ihop.

Mer om Innoliving Moveit

Specifikationer

 • Räckvidd: 50 - 60 km
 • Max. hastighet: 25 km/h
 • Max. belastning: 150 kg
 • Uppladdningstid: 6 - 7 h
 • Vikt: 21 kg
 • Typ av bromsar: Skivbromsar
 • Batterikapacitet: 10 Ah
 • Motoreffekt: 250 W
 • Antal växlar: 8
 • Rammaterial: Aluminium

Den hopfällbara elcykeln Innoliving Moveit behöver laddas upp i sex till sju timmar innan du kan njuta av cykelturer i upp till 60 kilometer, sedan behöver batteriet laddas upp igen. Du kan dock fortfarande använda elcykeln som en traditionell cykel även efter att dess batteriet har laddats ur.

Motorn gör det möjligt för cykeln att nå en hastighet på upp till 25 km/h, och du får alltid en säker tur tack vare skivbromsarna som finns både bak och fram. Denna hopfällbara elcykel har en vikt på 21 kilogram och klarar av en belastning på maximalt 150 kilogram.

Ecoride Flexer HS Fold H-9 - mycket tystlåten hopfällbar elcykel

Bästa hopfällbara elcykel för pendling i stadsmiljö

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ecoride Flexer HS Fold H-9 :

 • Inbyggda sensorer för detektering av hastighet, effekt och pedalfrekvens
 • Naturlig körkänsla med enkel hantering
 • Hydrauliska skivbromsar med utmärkt bromsprestanda

Fördelar

 • Tyst och behaglig körning
 • Praktisk låg ingång
 • Utmärkt prestanda även i branta backar
 • Kort uppladdningstid
 • Unika visningsalternativ

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Innan vår lista av de bästa hopfällbara elcyklarna tar slut, får vi inte glömma att nämna ett riktigt högkvalitativt alternativ – nämligen Ecoride Flexer HS Fold H-9. Denna modell är inte den billigaste hopfällbara elcykeln på marknaden, men du får utan tvekan vad du betalar för. Så om det är en lyxig och förstklassig elcykel du söker, bör du garanterat kika närmre på den här modellen.

Mer om Ecoride Flexer HS Fold H-9

Specifikationer

 • Räckvidd: 80 km
 • Max. hastighet: 25 km/h
 • Max. belastning: 85 kg
 • Uppladdningstid: 5 h
 • Antal växlar: 9
 • Vikt: 24 kg
 • Typ av bromsar: Hydrauliska skivbromsar
 • Batterikapacitet: 11,6 Ah
 • Rammaterial: Aluminium
 • Motoreffekt: 250 W

Den hopfällbara elcykeln Ecoride Flexer HS Fold H-9 från 2021 är en snygg, ljusblå modell som är försedd med nio växlar. Cykeln har en total vikt på 24 kilogram, vilket är relativt lätt, och när den behöver transporteras kan du därför smidigt vika ihop den och placerar den i bagageutrymmet i bilen eller bära med dig den på tåget. Du bör dock vara medveten om att cykeln har en maximal belastningskapacitet på 85 kilogram, vilket är något lägre än andra modeller på marknaden.

Ecoride Flexer HS Fold H-9 kommer upp i en hastighet på 25 km/h och har en motor med en effekt på 250 W. Dess batteri tar cirka tre till fem timmar att ladda upp, och när det är fulladdat kan du köra i 50 – 130 kilometer innan det behöver laddas igen.

UrbanGlide E-bike 140 - lättviktig och mycket kompakt hopfällbar elcykel

Mest budgetvänliga hopfällbara elcykel

Dagens bästa priser och erbjudanden på UrbanGlide E-bike 140:

 • Lättviktig och kompakt konstruktion som möjliggör enkel förvaring och transport
 • Välutvecklad tillhörande app från Urbanglide
 • Enkel att fälla ihop tack vare det intelligenta vikningssystemet

Fördelar

 • Välbyggd ram av aluminium
 • Mycket bekväm skumsadel
 • Enkel att navigera
 • Möjlighet till Bluetooth-anslutning
 • Stöldskydd

Nackdelar

 • Bäst lämpad för korta åkturer

UrbanGlide E-bike 140 är en perfekt hopfällbar elcykel för dig som är på jakt efter en modell som inte är särskilt dyr. Den här smidiga modellen från UrbanGlide är utmärkt om du vill använda cykeln för lite kortare åkturer samtidigt som du föredrar en prisvänlig produkt som sköter sitt jobb. Med 4,1/5 stjärnor på Amazon råder det dessutom ingen tvekan om att tidigare användare har tyckt om elcykeln!

Mer om UrbanGlide E-bike 140

Specifikationer

 • Räckvidd: 18 km
 • Max. hastighet: 25 km/h
 • Max. belastning: 120 kg
 • Uppladdningstid: 5 h
 • Vikt: 15 kg
 • Typ av bromsar: Skivbromsar
 • Batterikapacitet: 6,6 Ah
 • Motoreffekt: 350 W

Med sin relativt lätta vikt på 15 kilogram tillsammans med dess hopfällbara konstruktion får du en elcykel som är både enkel att transportera och förvara. Dess batteri laddas färdigt på fem timmar, och sedan kan cykeln användas i 18 kilomer innan det behöver laddas upp igen.

Du bör vara medveten om att denna hopfällbara elcykel har en maximal belastning på 120 kilogram och kan komma upp i en hastighet på 25 km/h. För att hålla koll på batterinivån har elcykeln en tillhörande app som du kan ladda ner på din telefon, där du dessutom kan utnyttja fler funktioner som du inte vill missa. Kort sagt är UrbanGlide E-bike 140 ett budgetval som kommer att ge dig många behagliga korta åkturer.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av hopfällbara elcyklar som används i artikeln

Expert- och testkällor

Innoliving

Webbutiken Innoliving erbjuder produkter som har att göra med sport och transport, och du kan hitta varor inom kategorierna hoverboards, elektriska skotrar, elcyklar, SUP-paddelbrädor och mycket mer.

Du kan ta del av användarrecensionerna av den hopfällbara elcykeln Innoliving Moveit här.

Channel News

Channel News publicerar nyhetsartiklar och produktrecensioner av olika slag, som främst handlar om ämnen som Networking, ljud, industri, hårdvara, gaming, event, apparater och tillbehör.

Du kan deras recension av den hopfällbara elcykeln Xiaomi Himo Z20 här.

EcoRide

Hos EcoRide kan du beställa en lång rad olika elcyklar, som även har fysiska butikerna runt om i landet. För närvarande har de tiotals butiker i både Sverige och Norge där de säljer elcyklar av olika slag.

Du kan se den hopfällbara elcykeln Ecoride Flexer HS Fold H-9 här.

Which.co.uk

Which.co.uk är en nyhetssajt där du kan hitta artiklar med fokus på teknologi, hem, trädgård, ekonomi, familj, bilar, resor och mycket mer. De erbjuder även produktrecensioner som är mycket användbara för att du ska kunna hitta de bästa produkterna för dig och dina behov.

Läs deras artikel om hopfällbara elcyklar här.
Artikeln uppdaterades senast den 14 september 2021.

Kundrecensioner

Amazon

E-handelstjänsten Amazon ger dig som kund tillgång till ett brett sortiment av olika produkter. Du hittar allt från möbler, skönhet och leksaker till fordon och trädgårdsredskap – och mycket mer.

Du kan ta del av användarrecensionerna av den hopfällbara elcykeln UrbanGlide E-bike 140 här.

FAQ

Är det värt att investera i en hopfällbar elcykel?
Om du vill ha ett miljövänligt fordon för att ta dig till och från jobbet, eller älskar cykelturer ute i den friska luften, kan en hopfällbar elcykel absolut vara en smart investering för dig.
Hur väljer jag rätt hopfällbara elcykel?
Du bör bland annat titta på cykelns vikt, antalet växlar den har samt dess räckvidd och uppladdningstid för att välja rätt hopfällbara elcykel för dig och dina behov.
Hur monteras en hopfällbar elcykel?
I vanliga fall levereras en hopfällbar elcykel fullkomligt monterad, och då är det enda du behöver göra att justera sadeln, styret och ibland framhjulet, vilket inte tar mer än några få minuter.
Hur lång är batteritiden hos en hopfällbar elcykel?
Batteritiden varierar från modell till modell: vissa elcyklar klarar sig bara i några enstaka mil innan det är dags att ladda upp batteriet igen, medan andra kan köra i ungefär 10 mil innan de behöver laddas.

Är en hopfällbar elcykel lika bra som en vanlig elcykel?

En hopfällbar elcykel kan ha många fördelar som en vanlig elcykel inte har, varav den främsta är att den hopfällbara konstruktionen möjliggör att man på ett smidigare sätt kan ta med den överallt.

Du kan till exempel lasta in den i bilens bagageutrymme utan att den tar upp någon större plats, eller bära med den på tåget om det skulle behövas. För dig som däremot inte är intresserad av en hopfällbar elcykel, utan snarare en traditionell sådan, rekommenderar vi att läsa vår testguide av de bästa elcyklarna på marknaden.

Hopfällbar konstruktion för enkel förvaring och transport

När du har fällt ihop en elcykel märker du snabbt hur mycket enklare den är att förvara jämfört med en traditionellt utformad cykel. Om du har ett begränsat utrymme eller bara inte vill ha en stor cykel stående som i vägen kan en hopfällbar elcykel absolut vara något för dig.

En hopfällbar elcykel passar dessutom in i bagageluckan på bilen, vilket kan vara fördelaktigt om man till exempel vill ha med den på camping eller andra resor. Om du är på jakt efter en billig hopfällbar elcykel finns det många varianter att välja mellan, och för dig som är intresserad av ett ännu billigare färdmedel rekommenderar vi att kolla in en praktisk elsparkcykel.

Frågor och svar om hopfällbara elcyklar

En fråga som ofta dyker upp när man talar om hopfällbara elcyklar är deras pris – hur mycket bör de egentligen kosta? Om du går igenom några olika tester av hopfällbara elcyklar märker du förmodligen snabbt att priserna varierar ganska enormt. Cykelns pris beror framförallt på hur många funktioner den är försedd med samt hur lång räckvidd och uppladdningstid den har.

Hur lång hållbarhet en hopfällbar elcykel har är också en vanligt förekommande fråga, och det enkla svaret är att det beror mycket på fordonets batteri. Om din elcykel har ett högkvalitativt litiumbatteri bör du förvänta dig att det håller i minst två till fyra år.

För att få svar på alla dina frågor gällande elcyklar i alla dess former bör du läsa igenom en komplett guide.

Några vanliga myter om hopfällbara elcyklar

Många tror att hopfällbara elcyklar är mycket tunga, och att de på grund av dess vikt kommer att vara svåra att hantera trots sin smidiga utformning. Som tur är finns det trots allt många modeller som inte väger särskilt mycket, som kombinerat med den hopfällbara konstruktionen, är enkla att både förvara och bära.

En annat missförstående gällande hopfällbara elcyklar är att de inte skulle ha en särskilt lång hållbarhet, men om du tar hand om den på rätt sätt kommer den att klara sig felfritt i många år framöver. Du behöver dessutom inte heller vara rädd för att ge dig ut i regn eller snö, så länge du inte cyklar rakt ner i sjöar, eftersom hopfällbara elcyklar är skapade för att vara tåliga. Många av de myter som finns om hopfällbara elcyklar stämmer alltså inte med dagens moderna modeller.

Läs även om de bästa cykeltrainers, de bästa el-lådcyklarnade bästa dam-elcyklarna, och de bästa hoverboards:en.

Varför man ska köpa en hopfällbar elcykel – pris och egenskaper

Genom att satsa på en lättviktig hopfällbar elcykel kommer du inte endast att få uppleva otroligt smidig pendling och njutbara cykelturer, utan förvaringen av fordonet kommer vara enklare än någonsin. Glid fram med hjälp av den effektiva motorn som säkerställer att du inte behöver anstränga dig allt för mycket, och när du har nått din önskade destination kan du snabbt fälla ihop din cykel för enkel förvaring.

Den hopfällbara egenskapen hos denna sortens elcykel gör självfallet även transport av fordonet till en barnlek: medan en vanlig cykel vanligtvis inte får plats i en bils bagageutrymme, får denna plats utan problem. Detta innebär att du kan ta med dig cykeln i princip vart du vill, till exempel om du ska på bilsemester.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Xiaomi Himo Z20

LifeBike C-PACT G7 Hopfällbar Elcykel

Urbanglide C7 Hopfällbar Elcykel

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta