Massagekudde testöversikt: De bästa massagekuddarna för nacke och rygg

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

 

En effektiv massagekudde kommer att bli din bästa vän om dina ömma muskler utgör ett problem i vardagen.

Med en av dessa smidiga hjälpmedel nära tillhands får du njuta av härlig massage som lindrar muskel- och ledvärk på samma gång som din blodcirkulation förbättras.

Med allt detta sagt finns det många olika massagekuddar på marknaden, så du kan utan tvekan hitta en passande variant för dig oavsett vad din budget ligger på. För att du ska få tag på en produkt som blir rätt för dig finner du nedan en topplista som inte bara baseras på ett massagekudde test, utan flera experters och kunders åsikter kring vilka de bästa massagekuddarna är.

Hitta snabbt och enkelt den optimala kudden.

Följande är viktigt innan du beställer en massagekudde:

🔸 Storlek och design
Det är som bäst om massagekudden som du väljer har en relativt kompakt storlek så att du kan ta med den även när du ska ge dig ut på resor eller dylikt. Att kudden lätt kan förvaras och transporteras ser till så att du alltid har tillgång till hjälpmedlet oavsett var du befinner dig.

🔸 Funktioner
Olika kuddar kommer utrustade med olika funktioner, så se till så att du går igenom dina valmöjligheter noga. Det finns exempelvis massagekuddar som är utrustade med värmefunktioner som gör det mer bekvämt för dina ömma muskler.

🔸 Kvalitet över pris
Din hälsa är självfallet mycket viktig, och därför är det en god idé att välja pris över kvalitet. En alltför billig massagekudde är inte alltid lika bekväm eller effektiv som en aningen dyrare variant. Istället för att nöja dig med det billigaste som du kan hitta, spara därför ihop lite för att få en massagekudde som verkligen hjälper dig på bästa sätt med dina ömma muskler.

🔸 Trådlösa modeller
Det kan vara lite bökigt och jobbigt att behöva flytta runt på sladdar och att enbart ha möjligheten att använda massagekudden nära ett uttag. Med detta i åtanke rekommenderas det att främst rikta ditt fokus mot en massagekudde som är trådlös.


Musclepain MusclePillow – massagekudde för nacke och rygg

Vår rekommendation

✅ 4,5/5 stjärnor på Trustpilot
✅ Billigaste massagekudde av högste kvalitet
✅ Fler rotationsmöjligheter, hastigheter och värmestyrkor
✅ 365 dagar nöjdkundgaranti

>

Musclepain MusclePillow

 

Introduktion

För dig som är ute efter en händig massagekudde för nacke och rygg som både kan skryta med sitt låga pris och sina effektiva funktioner är det MusclePillow från märket Musclepain som du kommer att få stor nytta av. Denna massagekudde kan med fördel dras nytta av för att antingen lindra smärta eller att helt enkelt bjuda dig på en ljuvlig massage efter en lång dags arbete.

Om Musclepain MusclePillow

Musclepain MusclePillow kommer utrustad med infraröd värme och kan med hjälp av sina olika funktioner lindra ömma leder och muskler – för att inte tala om dess förmåga att ge din blodcirkulation en boost. Den här produkten är en enkelanvänd trådlös massagekudde som du antingen kan vila mot för att ge din nacke en härlig massage eller som kan användas på helt andra delar av kroppen.

Tack vare den relativt lilla storleken uppskattar många kunder hur Musclepain MusclePillow kan förvaras och transporteras utan svårigheter. Om du vill ha en effektiv massagekudde med bästa möjliga värde är det här en modell som vi kan rekommendera.

Fördelar

 • Kompakt och resevänlig
 • Snygg skandinavisk design
 • 365 dagars nöjdhetsgaranti
Nackdelar

 • Svår att rengöra

 Specifikationer
Från märket Musclepain
Trådlös
Olika hastigheter, värmenivåer och rotationsnivåer att välja mellan
Justerbar
Batteritid på 2 – 3 timmar
Kommer med infraröd värme


Flowlife Flowpillow – månsidig nackmassage apparat

Bästa testvinnare i Sverige

✅ Bäst i test hos Testvinnarna, Testat och Inspekto
✅ 4,8/5 stjärnor på Trustpilot
✅ 100 dagars nöjdkundgaranti
✅ 2 års garanti
Flowlife Flowpillow SE

 

Introduktion

Då var det dags att ta en titt på en äkta svensk testvinnare. Om du vill ha en kudde som alltid hamnar högt uppe på topplistorna är det en Flowlife massagekudde som gäller. Just Flowpillow från märket Flowlife har tre olika hastigheter att välja mellan så att du kan få precis den upplevelsen som du föredrar.

Om Flowlife Flowpillow

Den härliga och uppladdningsbara massagekudden Flowlife Flowpillow blir din räddare i nöden om du exempelvis har träningsvärk och är i behov av ett hjälpmedel som lindrar värken. Med Flowpillow Heat tekniken njuter du samtidigt av infravärme, vilket bara gör upplevelsen ännu bättre.

Batteriet kan hålla i upp till två timmar, och sen laddar du enkelt upp din massagekudde för att återigen dra nytta av den. Den kompakta storleken och lätta vikten ser dessutom till så att du kan ta med dig massagekudden överallt och enkelt förvara den när den inte används.

Fördelar

 • Mycket robust
 • Sladdlös och fler hastigheter
 • Enkel att använda
 • Flera olika massagemöjligheter
Nackdelar

 • Nackmassagen är lite för intensiv för vissa

Specifikationer
Från märket Flowlife
Batteritid på 1,5 – 2 timmar
Utrustad med infravärme
Tre olika hastigheter att välja mellan
Trådlös
Vikt på 1,6 kg


Medisana MC 840 Shiatsu – nackmassage kudde med värme

Båsta billige massagekudde

Medisana MC 840 Shiatsu

 

Introduktion

Nästsist på listan har vi MC 840 Shiatsu från märket Medisana, och om du är ute efter en riktigt billig massagekudde har du kommit till den rätta massagekudden. Den här sköna kudden har möjligheten att massera antingen nacke, axlar, rygg, svank eller ben för att lindra dina ömma muskler eller för att bara ge dig en avkopplande känsla.

Om Medisana MC 840 Shiatsu

Välj Medisana MC 840 Shiatsu för att få njuta av lite härlig shiatsumassage, och du styr massagekudden med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. Utöver ordinär massage kommer kudden dessutom utrustad med en uppvärmningsfunktion för att göra massageupplevelsen ännu mer ljuvlig.

Med en vikt på så lite som 1,3 kg kommer du inte att ha några problem med att vare sig transportera eller att förvara din massagekudde, och du väljer därför själv om du vill ha den därhemma eller ta med den till exempelvis jobbet eller på resan. Oavsett vad kan du lita på att Medisana MC 840 Shiatsu alltid levererar.

Fördelar

 • Enkel och smidig fjärrkontroll
 • Material som bidrar till mycket lite underhåll
 • Utmärkt för benmassage
Nackdelar

 • Kardborrebanden är inte de bästa

Specifikationer
Från märket Medisana
Bjuder på shiatsumassage
Kommer med uppvärmning
Vikt på 1,3 kg
Kommer med fjärrkontroll
Innehåller fyra roterande kulor


Beurer MG 145 – massagekudde för nacken

Beurer MG 145

 

Introduktion

Då var det dags för en riktigt mjuk och len kudde som du inte vill gå miste om. Här är det sannerligen många positiva kundomdömen som gäller, och det är lätt att förstå varför. Ett uppskattat lågt pris, ett ljuvligt överdrag och underbar massage ser till så att just denna massagekudde blir väl värd att kika närmare på.

Om Beurer MG 145

Hos både Amazon och inom flera olika topplistor prisas Beurer MG 145 som en riktigt skön nackkudde med massage. Om dina muskler är ömma efter ett träningspass eller om du bara vill slappna av ett tag är det här en produkt som kan bjuda dig på skön shiatsumassage. Kudden har fyra olika kulor inom sig som roterar för att ge dig den där underbara upplevelsen.

Kom ihåg att Beurer MG 145 inte bara bjuder på massage, utan den kommer även utrustad med en värmefunktion som du kan använda var som helst på kroppen. Oavsett om du är i behov av lite avkoppling därhemma eller när du är ute på vift spelar det ingen roll, för denne massagekudde är mycket lätt att transportera.

Fördelar

 • Överdraget är tvättbart
 • Mycket lång sladd
 • Stängs av automatiskt
Nackdelar

 • Inga intensitetsinställningar

Specifikationer
Product specification Från märket Beurer
Product specification Bjuder på shiatsumassage
Product specification Kommer med fyra roterande kulor
Product specification Värmefunktion ingår
Product specification Överdrag som är tvättbart
Product specification Ett års öppet köp


Beurer MG147 Shiatsu – populärt val av massagekudde

Beurer MG147 Shiatsu

 

Introduktion

Om du vill beställa en nackkudde med massage utan att det blir för dyrt kan MG147 Shiatsu från märket Beurer göra susen. Den här kudden har fått många positiva kundomdömen tillsammans med beröm inom olika produktrecensioner. Kudden är kanske inte lika mjuk som dyrare varianter, men du kan ändå förvänta dig hög kvalitet.

Om Beurer MG147 Shiatsu

Om du vill få din nacke, rygg, svank eller ben masserade kommer Beurer MG147 Shiatsu att göra susen. Inte nog med att den bjuder dig på härlig shiatsumassage, utan det här är en massagekudde som också kommer utrustad med en ljuvlig uppvärmningsfunktion.

Beurer MG147 Shiatsu har fyra roterande massagehuvuden som hjälper till att lindra muskelvärk och förbättra blodcirkulationen. Det finns två olika program att välja mellan så att du ska kunna få den typen av massage som passar dig, och allt detta till ett förvånansvärt lågt pris.

Fördelar

 • Enkla kontroller
 • Snygg design
 • Effektiv uppvärmningsfunktion
Nackdelar

 • Lite av en ömtålig känsla till sig

Specifikationer
Från märket Beurer
Kommer med fyra roterande kulor
Ger shiatsumassage
Har en uppvärmningsfunktion
Två olika program
Kan användas för att lindra muskelvärk


Tips för att välja en massagekudde

Då har vi tagit en titt på några bäst i test massagekuddar, men hur bör du egentligen gå till väga för att välja den bästa massagekudden? Det finns som sagt många olika modeller att välja mellan, men det rekommenderas att satsa på en massagekudde med värme så att du både kan njuta av de roterande massagehuvudena och infravärme som fulländar upplevelsen. En infraröd massageapparat kan verkligen göra susen!

Tänk sedan på att du alltid får vad du betalar bör. Om du vill lägga vantarna på en massagekudde som är utomordentligt skön med flera olika hastigheter och funktioner kan du inte vända dig till en budgetvariant. Med tanke på att det är din hälsa som vi talar om kan det därför vara väl värt att spara ihop lite pengar så att du kan få en äkta lyxkudde som verkligen gör jobbet väl. 

Källa: Mychineserecipes.com


Fördelarna av att välja en massagekudde

Oavsett om du har planer på att beställa en nackmassage kudde eller en ryggmassagekudde finns det många fördelar som du inte vill gå miste om. Det största skälet till att många satsar på en massageapparat är tack vare att den här produkttypen kan lindra muskel- och ledvärk. Kanske har du nyligen kört styrketräning och besväras därför av träningsvärk eller så vill du bara kunna koppla av en stund med en härlig massagesession.

Vad fallet än må vara kan en massagekudde komma väl tillhands. Det tar dock inte slut där, utan en massagekudde är också duktig på att förbättra blodcirkulationen i din kropp så att du helt enkelt mår bättre. 

Källor: Chirocareflorida.com & Bestmassagechairguide.com 


Därför fungerar massage på ömma muskler och leder

Dina ömma muskler och leder lindras tack vare de fysiologiska förändringarna som sker vid massage. När du masseras av exempelvis en massagekudde kommer ditt nervsystem att reagera på beröringen. Som ett resultat kommer kroppen att ge fysisk respons när tryck appliceras på de mjuka vävnaderna. Med allt detta i åtanke kommer din smärta att lindras och din blodcirkulation att förbättras – för att inte tala om den sköna känslan som vi alla upplever när vi får njuta av massage. 

Källor: Takingcharge.edu & Webmd.com


FAQ

Vilken är den bästa massagekudden?
Vilken massagekudde som blir bäst för dig beror på hur intensiv massagen är som du eftersöker och vilka funktioner du vill att kudden ska ha. Kika därför på vår topplista för att hitta en kudde som fångar ditt intresse.
Är massagekuddar effektiva?
Massagekuddar är effektiva när det gäller att lindra muskel- och ledvärk samt att förbättra blodcirkulationen.
Kan du överanvända en massagekudde?
Precis som med allt annat här i världen är det bra att ta det med måtta. Du kan dock dra nytta av en massagekudde ganska ofta om du så känner för det.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Google shopping

Google shopping är en av Googles tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra olika produkter. Hitta det bästa priset hos den bästa återförsäljaren och beställ varor från en lång rad olika kategorier.

Du kan se Flowlife Flowpillow kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Beurer MG147 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här

LöparShop

LöparShop är en webbutik som erbjuder produkter inom träningskategorin. Du kan exempelvis hitta löparskor, träningskläder, hörlurar och träningsklockor för att enbart nämna några få produkter. Du kan dessutom läsa olika artiklar och produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa träningsprylarna.

Du kan se Flowlife Flowpillow recensionen genom att klicka här

Amazon

Amazon är ett företag med fokus på e-handel, och i deras webbutik kan du som kund beställa varor inom flera olika kategorier. Oavsett om du är på jakt efter köksutrustning, trädgårdsverktyg, kontorsprylar, leksaker, skönhetsprodukter eller någonting helt annat finns det en stor chans att du hittar dessa hos just Amazon.

Du kan se Beurer MG 145 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Medisana MC 840 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Beurer MG147 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här

Alles Beste

Alles Beste är en tysk sida som recenserar flera olika sorters produkter. På deras sida kan du hitta artiklar, guider, recensioner och framför allt topplistor som hjälper dig att få reda på vilka varor som är de bästa på marknaden.

Du kan se Beurer MG 145 recensionen genom att klicka här

Cool Blue

Cool Blue är en e-handelstjänst, och i deras webbutik kan du beställa produkter inom nästintill de flesta kategorierna. Elektronik, hem, skönhet, sport och trädgård är bara några av de många olika produktsorterna som erbjuds.

Du kan se Beurer MG147 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här


Andra källor

My Chinese Recipes

Trots namnet är My Chinese Recipes en sajt som inte bara fokuserar på recept, utan som även bjuder på diverse produktrecensioner och topplistor. Hitta de bästa varorna inom olika kategorier eller kika på de olika kinesiska recepten.

Artikeln uppdaterades senast: 18 april 2020
Läs hela artikeln här

ChiroCare of Florida

På ChiroCare of Floridas sajt hittar du information, råd och helt enkelt artiklar om allt som har att göra med kiropraktik. I deras blogg kan du även stöta på guider som hjälper dig att hitta de rätta verktygen för att hjälpa dig med smärta och värk.

Artikeln uppdaterades senast: 19 augusti 2020
Läs hela artikeln här

Massage Guide

Hos Massage Guide hittar du tips, råd och produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa produkterna inom kategorin ”massage”. Läs även artiklar med fokus på olika typer av massage.

Artikeln uppdaterades senast: 22 februari 2018
Läs hela artikeln här

Taking Charge of Your Health & Wellbeing

Vill du ta reda på hur du kan göra för att må bättre samt ta hand om både kropp och sinne? Hos Taking Charge of Your Health & Wellbeing finner du flera olika artiklar som kan hjälpa dig.

Artikeln uppdaterades senast: Augusti 2021
Läs hela artikeln här

WebMD

WebMD publicerar bland annat nyhetsartiklar, råd och guider som främst lägger fokus på hälsa. Ta reda på vad som händer inom världen av hälsa och hitta de rätta hjälpmedlen som kan hjälpa dig på vägen mot ett bättre liv.

Artikeln uppdaterades senast: 1 februari 2012
Läs hela artikeln här

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta