Massagekudde - Bäst i test: Guide till bästa nackmassage maskin

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Massagekudde - Bäst i test: Guide till bästa nackmassage maskin

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

En effektiv massagekudde kommer bli din bästa vän om ömma muskler är ett problem i din vardag.

Med en av dessa smidiga hjälpmedel nära till hands kan du njuta av härlig massage som lindrar muskel- och ledvärk, samtidigt som blodcirkulationen förbättras.

Med det sagt finns det en mängd olika massagekuddar på marknaden, och du kan garanterat hitta en modell som passar dig och dina behov, oavsett din budget. För att du lättare ska kunna hitta den massagekudde som passar dig presenterar vi en topplista med produkter som inte bara baseras på olika tester av massagekuddar, utan även på recensioner och omdömen från experter och konsumenter.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av massagekuddar i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 5 bästa massagekuddar i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda massagekuddar

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper massagekudde

 • Typ

  De vanligaste typerna av massagekuddar är Shiatsu-, vibrations-, värmetterapi-, rull-, slag- och akupressurkuddar, som alla är utformade för att ge en unik massageupplevelse. Shiatsu-massagekuddar efterliknar till exempel fingertrycket i en Shiatsu-massage med hjälp av roterande noder som knådar och rullar över kroppen, vilket främjar avslappning och mjukar upp muskelspänningar.

  Vibrationsmassagekuddar använder sig av vibrationsteknik för att ge en mild massage som hjälper till att lindra muskelspänningar och förbättra blodcirkulationen. Massagekuddar med värmeteknik däremot utnyttjar värmeteknik för att ge en varm och lugnande massage som lindrar muskelömhet och minskar smärta. Rullande massagekuddar använder en rullande rörelse för att försiktigt massera nacke, axlar och rygg och på så sätt lindra spänningar.

  Perkussionsmassagekuddar använder sig av slagmassageteknik för att ge djupvävnadsmassage, vilket är idealiskt för att minska muskelsmärta och stelhet. Slutligen riktar akupressurmassagekuddarna in sig på specifika delar av kroppen med hjälp av akupressurpunkter för att ge en övergripande massageupplevelse som främjar hälsa och välbefinnande.

 • Tillval och funktioner

  Massagekuddarna har olika alternativ och funktioner för att ge en skräddarsydd, praktisk och bekväm massageupplevelse. De flesta maskkuddar har justerbara hastighetsinställningar som gör att du kan välja hastigheten på massagen. Du kan välja en långsam hastighet för en mild massage eller en hög hastighet för en mer intensiv massage. För att förhindra överhettning och garantera säkerheten är en av de praktiska funktionerna att ha ett automatiskt avstängningsalternativ. Denna funktion stänger av apparaten efter en viss tid, vanligtvis 15 till 30 minuter.

  Högkvalitativa massagekuddar har minnesinställningar som gör att du kan spara dina önskade massageinställningar. Denna funktion gör att du kan njuta av en konsekvent och personlig massageupplevelse varje gång du använder apparaten. Massagekuddar erbjuder olika intensitetsnivåer för att tillgodose individuella preferenser. Du kan justera intensiteten så att den passar din komfortnivå och det önskade massagetrycket.

  En praktisk funktion som är värd att överväga är ett avtagbart överdrag, vilket gör underhåll och rengöring av massagekudden enklare och bekvämare. På det hela taget kan det hjälpa dig att hitta den massagekudde som bäst passar dina individuella preferenser och krav om du tar hänsyn till dessa egenskaper.

 • Strömkälla

  Strömkällan för en massagekudde kan i hög grad påverka dess bärbarhet, bekvämlighet och effektivitet. Massagekuddar kan drivas av antingen batterier eller eluttag. Batteridrivna massagekuddar är sladdlösa och drivs av uppladdningsbara batterier. De är mycket bärbara, vilket gör dem idealiska för användning på språng. Deras batteritid kan dock variera, vilket är en viktig faktor att ta hänsyn till, eftersom de kan behöva laddas ofta. Elektriskt drivna massagekuddar drivs av eluttag och ger en jämn och kraftfull massageupplevelse. deras kraftkälla säkerställer att de inte tar slut när de används och är vanligtvis kraftfullare än batteridrivna alternativ. De är dock mindre bärbara och kräver en strömkälla för att fungera.

 • Pris

  Massagekuddar i en högre prisklass, som kostar runt 2000 kronor och mer, erbjuder vanligtvis ett större utbud av hastighetsalternativ, funktioner och övergripande anpassningsmöjligheter för att tillgodose specifika massagebehov. Dessa modeller kan vara mer lämpliga för personer som söker en mer avancerad och konsekvent massageupplevelse. Omvänt kostar budgetalternativ vanligtvis runt 300 kronor och kan ha begränsade justeringsmöjligheter. Ändå kan de vara ett optimalt alternativ för tillfällig användning och för dem som inte behöver en mer kraftfull modell.

 • Användar- och expertrecensioner

  Att läsa användar- och expertrecensioner kan vara till stor hjälp när det gäller att avgöra vilken modell av massagekudde du ska köpa. Användarrecensioner ger en inblick i faktiska användares erfarenheter och kan hjälpa dig att förstå för- och nackdelar med en viss modell. Expertrecensioner ger mer djupgående information om massagekuddens funktioner, kvalitet och effektivitet. De kan också jämföra olika modeller och ge rekommendationer utifrån specifika behov och preferenser. Dessutom kan recensioner hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller brister med produkten innan du köper den, så att du kan fatta ett välgrundat beslut. Vi har inkluderat båda recensionerna i den här artikeln för att hjälpa dig att avgöra vilken produkt som är bäst lämpad för dina behov.

arrow-more

Musclepain MusclePillow - kompakt och resevänlig massagekudde

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Musclepain MusclePillow:

 • Justerbara inställningar för rotation, hastighet och värme
 • Kraftfullt batteri för 2-3 timmars användning
 • Arbetar med flera muskelgrupper

Fördelar

 • Fyra lättillgängliga knappar
 • Kompakt och resvänlig
 • Väl utformade massagehuvuden
 • 365 dagars nöjd-kund-garanti
 • Lätt att justera tack vare resåren på baksidan

Nackdelar

 • Kan ta lite tid att vänja sig vid produkten

Till dig som söker en smidig massagekudde för nacke och rygg med effektiva funktioner till ett lågt pris rekommenderar vi MusclePillow från märket Musclepain. Denna massagekudde kan användas antingen för att lindra smärta eller att helt enkelt för en ljuvlig och avkopplande massage efter en lång arbetsdag.

Mer om Musclepain MusclePillow

Specifikationer

 • Strömkälla: Uppladdningsbart batteri (3 timmars användning)
 • Typ av massage: Värme, vibrationer
 • Vikt: ?
 • Mått: ?

Musclepain MusclePillow är utrustad med infraröd värme och kan med hjälp av sina olika funktioner lindra ömma leder och muskler – för att inte tala om dess förmåga att ge din blodcirkulation en boost. Den här produkten är en lättanvänd och trådlös massagekudde som du antingen kan vila mot för att ge din nacke en härlig massage, eller använda på helt andra delar av kroppen.

Tack vare den relativt lilla storleken uppskattar många kunder att Musclepain MusclePillow kan förvaras och transporteras utan svårigheter. Till dig som söker en effektiv massagekudde med bra värde för pengarna kan vi definitivt rekommendera denna modell.

Flowlife Flowpillow - robust massagekudde

Bästa allround-massagekudde

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjärnor på Trustpilot
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowlife Flowpillow :

 • Multifunktionella två roterande plattor
 • Tre massagehastigheter och program
 • Kompakt och praktisk, resevänlig design

Fördelar

 • Mycket robust
 • Lämplig för hela kroppen
 • Lättanvänd
 • Flera olika massagemöjligheter
 • Behaglig värme

Nackdelar

 • Nackmassagen kan upplevas som för intensiv

Nästa produkt på listan är en äkta svensk testvinnare. Om du vill ha en kudde som alltid hamnar högt uppe på topplistor är det en massagekudde från Flowlife som gäller. Just Flowpillow från märket Flowlife har tre olika hastigheter att välja mellan så att du kan få precis den massageupplevelse som du föredrar.

Mer om Flowlife Flowpillow

Specifikationer

 • Strömkälla: Batteri (3 timmars användning)
 • Vikt: 1,6 kg
 • Mått: 32 x 20 cm
 • Typ av massage: Punktmassage, Shiatsu

Den härliga och uppladdningsbara massagekudden Flowlife Flowpillow blir din räddare i nöden om du exempelvis har träningsvärk och är i behov av ett hjälpmedel som lindrar värken. Med Flowpillow Heat tekniken njuter du samtidigt av infravärme, vilket gör massageupplevelsen ännu bättre.

Batteriet kan hålla i upp till två timmar, och sen laddar du enkelt upp din massagekudde för att kunna använda den på nytt. Den kompakta storleken och lätta vikten gör det enkelt att ta med dig massagekudden överallt, och att förvara den när den inte används.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Medisana MC 840 Shiatsu - massagekudde för shiatsu massage

Bästa massagekudde för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Medisana MC 840 Shiatsu:

 • Ultrasmal design med bekväma 4 massagehuvuden
 • Bekväm fjärrkontroll
 • Omkopplingsbart rött ljus och värmefunktion

Fördelar

 • Utrustad med gummiband
 • Lätt att anpassa tack vare den ergonomiska formen och den platta designen
 • Material som kräver mycket lite underhåll
 • Utmärkt för benmassage
 • Kan fästas på en stol

Nackdelar

 • Kardborrebanden hade kunnat vara av bättre kvalitet

Näst på listan är MC 840 Shiatsu från märket Medisana, som framför allt passar dig som söker en billig massagekudde. Denna behagliga massagekudde kan massera antingen nacke, axlar, rygg, svank eller ben för att lindra ömma muskler eller för avkoppling.

Mer om Medisana MC 840 Shiatsu

Specifikationer

 • Strömkälla: Kabelansluten
 • Mått: 31 x 23 x 11 cm
 • Typ av massage: Värme, vibration, shiatsu
 • Fjärrkontroll
 • Vikt: ?

Med Medisana MC 840 Shiatsu kan du njuta av härlig shiatsumassage, och du styr massagekudden med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. Utöver vanlig massage är kudden dessutom utrustad med en värmefunktion för att göra massageupplevelsen ännu mer ljuvlig.

Med en vikt på så lite som 1,3 kg kommer du inte att ha några problem med att vare sig transportera eller att förvara massagekudden, och du väljer därför själv om du vill använda den hemma eller ta med den till exempelvis jobbet eller på resan. Oavsett vilket kan du lita på att Medisana MC 840 Shiatsu alltid levererar.

Beurer MG 145 - nackmassage kudde med värme

Bästa massagekudde för nacken

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer MG 145:

 • Universell och anpassningsbar form optimal för nackmassage
 • Behaglig massage med två valbara massageriktningar
 • Extra mjukt, avtagbart överdrag av mikrofleece

Fördelar

 • Bekvämt på huden tack vare sammetstyg
 • Stängs av automatiskt
 • Lätt att använda och förvara
 • Fyra mjuka och behagliga rullhuvuden

Nackdelar

 • Inga intensitetsinställningar

Nästa produkt är en riktigt mjuk och len kudde som du inte vill missa. Denna produkt har fått många positiva kundomdömen, och det är lätt att förstå varför. Ett lågt pris, ett ljuvligt överdrag och underbar massage är anledningarna till att just denna massagekudde är värd att titta närmare på.

Mer om Beurer MG 145

Specifikationer

 • Strömkälla: Tråd
 • Vikt: 1,34 kg
 • Mått: 34 x 11 x 23 cm
 • Typ av massage: Shiatsu

Hos både Amazon och på flera olika topplistor prisas Beurer MG 145 som en riktigt skön massagekudde för just nackmassaage. Om dina muskler är ömma efter ett träningspass eller om du bara vill slappna av ett tag är det här en produkt som kan bjuda dig på skön shiatsumassage. Kudden har fyra roterande kulor som ger en underbar massageupplevelse.

Notera att Beurer MG 145 inte bara bjuder på massage, utan denna massagekudde är även utrustad med en värmefunktion som du kan använda var som helst på kroppen. Oavsett om du är i behov av lite avkoppling hemma eller när du är ute och reser kan du lätt ta med dig denna massagekudde överallt.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Beurer MG147 Shiatsu - populär, budgetvänlig och trådlös massage kudde

Bästa massagekudde för shiatsumassage

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer MG147 Shiatsu:

 • 3D-massagehuvuden simulerar traditionell shiatsumassage
 • Infrarött ljus och värmefunktion i ett
 • Extra stora och bekväma shiatsu-huvuden

Fördelar

 • Enkla kontroller
 • Bra och stark massage
 • Lätt att underhålla med avtagbart lock
 • Snygg design
 • Effektiv värmefunktion

Nackdelar

 • Lite skrymmande

Om du söker en massagekudde för nackmassage utan att det blir för dyrt kan MG147 Shiatsu från märket Beurer göra susen. Den här kudden har fått många positiva kundomdömen och beröm inom olika produktrecensioner. Kudden är kanske inte lika mjuk som dyrare varianter, men ändå kan du förvänta dig hög kvalitet.

Mer om Beurer MG147 Shiatsu

Specifikationer

 • Strömkälla: Tråd
 • Vikt: 0.87 kg
 • Mått: 40 x 27 cm
 • Typ av massage: Shiatsu
 • Fjärrkontroll

Om du vill massera din nacke, rygg, svank eller ben kommer Beurer MG147 Shiatsu göra susen. Inte nog med att denna massagekudde ger härlig shiatsumassage, utan den är dessutom utrustad med en ljuvlig värmefunktion.

Beurer MG147 Shiatsu har fyra roterande massagehuvuden som hjälper till att lindra muskelvärk och förbättra blodcirkulationen. Det finns två olika program att välja mellan så att du ska kunna få den typ av massage som passar dig, och allt detta till ett förvånansvärt lågt pris.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av massagekuddar som används i artikeln

Expert- och testkällor

LöparShop

LöparShop är en webbutik som erbjuder produkter inom träningskategorin. Du kan exempelvis hitta löparskor, träningskläder, hörlurar och träningsklockor för att enbart nämna några få produkter. Du kan dessutom läsa olika artiklar och produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa träningsprylarna.

Du kan se Flowlife Flowpillow recensionen genom att klicka här

Alles Beste

Alles Beste är en tysk sida som recenserar flera olika sorters produkter. På deras sida kan du hitta artiklar, guider, recensioner och framför allt topplistor som hjälper dig att få reda på vilka varor som är de bästa på marknaden.

Du kan se Beurer MG 145 recensionen genom att klicka här

My Chinese Recipes

Trots namnet är My Chinese Recipes en sajt som inte bara fokuserar på recept, utan som även bjuder på diverse produktrecensioner och topplistor. Hitta de bästa varorna inom olika kategorier eller kika på de olika kinesiska recepten.

Artikeln uppdaterades senast: 18 april 2020

Läs hela artikeln här

ChiroCare of Florida

På ChiroCare of Floridas sajt hittar du information, råd och helt enkelt artiklar om allt som har att göra med kiropraktik. I deras blogg kan du även stöta på guider som hjälper dig att hitta de rätta verktygen för att hjälpa dig med smärta och värk.

Artikeln uppdaterades senast: 19 augusti 2020

Läs hela artikeln här

WebMD

WebMD publicerar bland annat nyhetsartiklar, råd och guider som främst lägger fokus på hälsa. Ta reda på vad som händer inom världen av hälsa och hitta de rätta hjälpmedlen som kan hjälpa dig på vägen mot ett bättre liv.

Artikeln uppdaterades senast: 1 februari 2012

Läs hela artikeln här

FAQ

Vilken massagekudde är bäst?
Vilken massagekudde som är bäst för dig beror på hur intensiv massage söker och vilka funktioner du vill att kudden ska ha. Du kan exempelvis kika på vår topplista för att hitta en kudde som väcker ditt intresse.
Är massagekuddar effektiva?
Massagekuddar är effektiva när det gäller att lindra muskel- och ledvärk samt att förbättra blodcirkulationen.
Kan man överanvända en massagekudde?
Precis som med allt annat här i världen är det bra att använda massage med måtta. Du kan dock använda en massagekudde i princip så ofta som du känner för det.

Tips för att välja rätt massagekudde

I denna testguide har vi tittat närmre på några massagekuddar som presterat bra i olika tester, men hur bör du egentligen gå till väga för att välja den bästa massagekudden för just dig? Det finns onekligen en rad olika modeller att välja mellan. Vi rekommenderar att satsa på en massagekudde med värme så att du både kan njuta av de roterande massagehuvudena och infravärme som fulländar upplevelsen. En infraröd massageapparat kan verkligen göra susen!

Tänk på att du oftast får vad du betalar för när det gäller kvalitet och funktioner. Om du söker en massagekudde som är utomordentligt skön med flera olika hastigheter och funktioner är det inte lönt att välja en budgetvariant. Med hälsan i åtanke kan det vara värt att spara ihop lite extra till en äkta lyxkudde som verkligen ger en högkvalitativ massage.

Källa: Mychineserecipes.com

Fördelarna med en massagekudde

Oavsett om du planerar att köpa en massagekudde för nacke eller rygg finns det många fördelar som du inte vill gå miste om. Det största skälet till att många satsar på en massagekudde är att den kan lindra muskel- och ledvärk. Kanske har du nyligen kört styrketräning och besväras därför av träningsvärk eller så vill du bara kunna koppla av efter en lång arbetsdag.

En massagekudde kan dessutom förbättra blodcirkulationen i kroppen så att du helt enkelt mår bättre överlag.

Källor: Chirocareflorida.com & Bestmassagechairguide.com 

Därför är massage effektivt för ömma muskler och leder

Dina ömma muskler och leder lindras tack vare de fysiologiska förändringarna som sker vid massage. När du masseras av exempelvis en massagekudde kommer ditt nervsystem att reagera på beröringen. Som ett resultat kommer kroppen att ge fysisk respons när tryck appliceras på den mjuka vävnaden.

Med allt detta i åtanke kommer din smärta att lindras och din blodcirkulation att förbättras – för att inte tala om den sköna känslan som vi alla upplever när vi får njuta av massage.

Läs även: Massagepistol (bäst i test), massagestol bäst i test.

Källor: Takingcharge.edu & Webmd.com

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta