Massagekudde bäst i test: De bästa massagekuddarna för nacke och rygg

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

En effektiv massagekudde kommer att bli din bästa vän om ömma muskler är ett problem i din vardag.

Med en av dessa smidiga hjälpmedel nära till hands kan du njuta av härlig massage som lindrar muskel- och ledvärk, samtidigt som blodcirkulationen förbättras.

Med det sagt finns det en mängd olika massagekuddar på marknaden, och du kan garanterat hitta en modell som passar dig och dina behov, oavsett din budget. För att du lättare ska kunna hitta den massagekudde som passar dig presenterar vi en topplista med produkter som inte bara baseras på olika tester av massagekuddar, utan även på recensioner och omdömen från experter och konsumenter.

Viktigt att tänka på när du köper en massagekudde:

🔸 Storlek och design
Det är fördelaktigt om den massagekudde du väljer har en relativt kompakt storlek så att du kan ta med den överallt, även på resor. En massagekudde som lätt kan förvaras och transporteras gör att du alltid har tillgång till hjälpmedlet, oavsett var du befinner dig.

🔸 Funktioner
Olika massagekuddar är utrustade med olika funktioner, och det är viktigt att du går igenom dina valmöjligheter noga. Det finns exempelvis massagekuddar som är utrustade med värmefunktioner som ökar komforten för ömma muskler.

🔸 Kvalitet framför pris
Din hälsa är värd att investera lite extra i, och därför är det sällan bäst att välja det allra billigaste. En alltför billig massagekudde troligtvis inte lika bekväm eller effektiv som en lite dyrare variant. Istället för att nöja dig med det billigaste som du kan hitta är det bättre att spara ihop lite till en massagekudde som verkligen hjälper dig och din kropp på bästa sätt.

🔸 Trådlösa modeller
Sladdar kan vara lite bökiga och jobbiga att flytta runt på, och du har inte alltid möjligheten att använda massagekudden nära ett uttag på ett bekvämt sätt. Med detta i åtanke rekommenderar vi att i första hand välja en trådlös massagekudde.


Musclepain MusclePillow – massagekudde för nacke och rygg

Vår rekommendation

✅ 4,5/5 stjärnor på Trustpilot
✅ Hög kvalitet till lågt pris
✅ Fler rotationsmöjligheter, hastigheter och värmestyrkor
✅ 365 dagar nöjd-kund-garanti

>

Musclepain MusclePillow

 

Introduktion

Till dig som söker en smidig massagekudde för nacke och rygg med effektiva funktioner till ett lågt pris rekommenderar vi MusclePillow från märket Musclepain. Denna massagekudde kan användas antingen för att lindra smärta eller att helt enkelt för en ljuvlig och avkopplande massage efter en lång arbetsdag.

Om Musclepain MusclePillow

Musclepain MusclePillow är utrustad med infraröd värme och kan med hjälp av sina olika funktioner lindra ömma leder och muskler – för att inte tala om dess förmåga att ge din blodcirkulation en boost. Den här produkten är en enkelanvänd och trådlös massagekudde som du antingen kan vila mot för att ge din nacke en härlig massage, eller använda på helt andra delar av kroppen.

Tack vare den relativt lilla storleken uppskattar många kunder att Musclepain MusclePillow kan förvaras och transporteras utan svårigheter. Till dig som söker en effektiv massagekudde med bra värde för pengarna kan vi definitivt rekommendera denna modell.

Fördelar

 • Kompakt och resvänlig
 • Snygg skandinavisk design
 • 365 dagars nöjd-kund-garanti
Nackdelar

 • Svår att rengöra

 Specifikationer
Från märket Musclepain
Trådlös
Olika hastigheter, värmenivåer och rotationsnivåer att välja mellan
Justerbar
Batteritid på 2 – 3 timmar
Kommer med infraröd värme


Flowlife Flowpillow – mångsidig massagekudde för nackmassage

Bästa testvinnare i Sverige

✅ Bäst i test hos Testvinnarna, Testat och Inspekto
✅ 4,8/5 stjärnor på Trustpilot
✅ 100 dagars nöjdkundgaranti
✅ 2 års garanti
Flowlife Flowpillow SE

 

Introduktion

Nästa produkt är en äkta svensk testvinnare. Om du vill ha en kudde som alltid hamnar högt uppe på topplistor är det en massagekudde från Flowlife som gäller. Just Flowpillow från märket Flowlife har tre olika hastigheter att välja mellan så att du kan få precis den massageupplevelse som du föredrar.

Om Flowlife Flowpillow

Den härliga och uppladdningsbara massagekudden Flowlife Flowpillow blir din räddare i nöden om du exempelvis har träningsvärk och är i behov av ett hjälpmedel som lindrar värken. Med Flowpillow Heat tekniken njuter du samtidigt av infravärme, vilket gör massageupplevelsen ännu bättre.

Batteriet kan hålla i upp till två timmar, och sen laddar du enkelt upp din massagekudde för att kunna använda den på nytt. Den kompakta storleken och lätta vikten gör det enkelt att ta med dig massagekudden överallt, och att förvara den när den inte används.

Fördelar

 • Mycket robust
 • Sladdlös och flera hastigheter
 • Lättanvänd
 • Flera olika massagemöjligheter
Nackdelar

 • Nackmassagen kan upplevas för intensiv

Specifikationer
Från märket Flowlife
Batteritid på 1,5 – 2 timmar
Utrustad med infravärme
Tre olika hastigheter
Trådlös
Vikt på 1,6 kg


Medisana MC 840 Shiatsu – massagekudde med värme för nacken

Mest prisvärda massagekudden

Medisana MC 840 Shiatsu

 

Introduktion

Näst på listan är MC 840 Shiatsu från märket Medisana, som framför allt passar dig som söker en billig massagekudde. Denna behagliga massagekudde kan massera antingen nacke, axlar, rygg, svank eller ben för att lindra ömma muskler eller för avkoppling.

Om Medisana MC 840 Shiatsu

Med Medisana MC 840 Shiatsu kan du njuta av härlig shiatsumassage, och du styr massagekudden med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. Utöver ordinär massage är kudden dessutom utrustad med en värmefunktion för att göra massageupplevelsen ännu mer ljuvlig.

Med en vikt på så lite som 1,3 kg kommer du inte att ha några problem med att vare sig transportera eller att förvara massagekudden, och du väljer därför själv om du vill använda den hemma eller ta med den till exempelvis jobbet eller på resan. Oavsett vilket kan du lita på att Medisana MC 840 Shiatsu alltid levererar.

Fördelar

 • Enkel och smidig fjärrkontroll
 • Material som kräver mycket lite underhåll
 • Utmärkt för benmassage
Nackdelar

 • Kardborrebanden hade kunnat vara av bättre kvalitet

Specifikationer
Från märket Medisana
Möjlighet till shiatsumassage
Funktion för uppvärmning
Vikt på 1,3 kg
Fjärrkontroll
Fyra roterande kulor


Beurer MG 145 – massagekudde för nacken

Beurer MG 145

 

Introduktion

Nästa produkt är en riktigt mjuk och len kudde som du inte vill missa. Denna produkt har fått många positiva kundomdömen, och det är lätt att förstå varför. Ett lågt pris, ett ljuvligt överdrag och underbar massage är anledningarna till att just denna massagekudde är värd att titta närmare på.

Om Beurer MG 145

Hos både Amazon och på flera olika topplistor prisas Beurer MG 145 som en riktigt skön massagekudde för just nackmassaage. Om dina muskler är ömma efter ett träningspass eller om du bara vill slappna av ett tag är det här en produkt som kan bjuda dig på skön shiatsumassage. Kudden har fyra roterande kulor som ger en underbar massageupplevelse.

Notera att Beurer MG 145 inte bara bjuder på massage, utan denna massagekudde är även utrustad med en värmefunktion som du kan använda var som helst på kroppen. Oavsett om du är i behov av lite avkoppling hemma eller när du är ute och reser kan du lätt ta med dig denna massagekudde överallt.

Fördelar

 • Tvättbart överdrag
 • Lång sladd
 • Automatisk avstängning
Nackdelar

 • Inga intensitetsinställningar

Specifikationer
Från märket Beurer
Shiatsumassage
Fyra roterande kulor
Värmefunktion
Tvättbart överdrag
Ett års öppet köp


Beurer MG147 Shiatsu – populär massagekudde

Beurer MG147 Shiatsu

 

Introduktion

Om du söker en massagekudde för nackmassage utan att det blir för dyrt kan MG147 Shiatsu från märket Beurer göra susen. Den här kudden har fått många positiva kundomdömen och beröm inom olika produktrecensioner. Kudden är kanske inte lika mjuk som dyrare varianter, men ändå kan du förvänta dig hög kvalitet.

Om Beurer MG147 Shiatsu

Om du vill massera din nacke, rygg, svank eller ben kommer Beurer MG147 Shiatsu göra susen. Inte nog med att denna massagekudde ger härlig shiatsumassage, utan den är dessutom utrustad med en ljuvlig värmefunktion.

Beurer MG147 Shiatsu har fyra roterande massagehuvuden som hjälper till att lindra muskelvärk och förbättra blodcirkulationen. Det finns två olika program att välja mellan så att du ska kunna få den typ av massage som passar dig, och allt detta till ett förvånansvärt lågt pris.

Fördelar

 • Enkla kontroller
 • Snygg design
 • Effektiv värmefunktion
Nackdelar

 • Känns lite ömtålig

Specifikationer
Från märket Beurer
Fyra roterande kulor
Shiatsumassage
Uppvärmningsfunktion
Två olika program
Kan användas för att lindra muskelvärk


Tips för att välja en massagekudde

I denna testguide har vi tittat närmre på några massagekuddar som presterat bra i olika tester, men hur bör du egentligen gå till väga för att välja den bästa massagekudden för just dig? Det finns onekligen en rad olika modeller att välja mellan. Vi rekommenderar att satsa på en massagekudde med värme så att du både kan njuta av de roterande massagehuvudena och infravärme som fulländar upplevelsen. En infraröd massageapparat kan verkligen göra susen!

Var medveten om att du alltid får vad du betalar för. Om du söker en massagekudde som är utomordentligt skön med flera olika hastigheter och funktioner är det inte lönt att välja en budgetvariant. Med hälsan i åtanke kan det vara värt att spara ihop lite extra till en äkta lyxkudde som verkligen ger en högkvalitativ massage.

Källa: Mychineserecipes.com


Fördelarna med en massagekudde

Oavsett om du planerar att köpa en massagekudde för nacke eller rygg finns det många fördelar som du inte vill gå miste om. Det största skälet till att många satsar på en massagekudde är att den kan lindra muskel- och ledvärk. Kanske har du nyligen kört styrketräning och besväras därför av träningsvärk eller så vill du bara kunna koppla av efter en lång arbetsdag.

En massagekudde kan dessutom förbättra blodcirkulationen i kroppen så att du helt enkelt mår bättre överlag.

Källor: Chirocareflorida.com & Bestmassagechairguide.com 


Därför är massage effektivt för ömma muskler och leder

Dina ömma muskler och leder lindras tack vare de fysiologiska förändringarna som sker vid massage. När du masseras av exempelvis en massagekudde kommer ditt nervsystem att reagera på beröringen. Som ett resultat kommer kroppen att ge fysisk respons när tryck appliceras på den mjuka vävnaden. Med allt detta i åtanke kommer din smärta att lindras och din blodcirkulation att förbättras – för att inte tala om den sköna känslan som vi alla upplever när vi får njuta av massage. 

Källor: Takingcharge.edu & Webmd.com


FAQ

Vilken massagekudde är bäst?
Vilken massagekudde som är bäst för dig beror på hur intensiv massage söker och vilka funktioner du vill att kudden ska ha. Du kan exempelvis kika på vår topplista för att hitta en kudde som väcker ditt intresse.
Är massagekuddar effektiva?
Massagekuddar är effektiva när det gäller att lindra muskel- och ledvärk samt att förbättra blodcirkulationen.
Kan du överanvända en massagekudde?
Precis som med allt annat här i världen är det bra att använda massage med måtta. Du kan dock använda en massagekudde i princip så ofta som du känner för det.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att det märks att det ligger ett stort arbete bakom denna artikel. Vårt mål är att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Google shopping

Google shopping är en av Googles tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra olika produkter. Du kan exempelvis hitta det bästa priset hos den bästa återförsäljaren och beställa varor från en lång rad olika kategorier.

Du kan se Flowlife Flowpillow kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Beurer MG147 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här

LöparShop

LöparShop är en webbutik som erbjuder produkter inom träningskategorin. Du kan exempelvis hitta löparskor, träningskläder, hörlurar och träningsklockor för att enbart nämna några få produkter. Du kan dessutom läsa olika artiklar och produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa träningsprylarna.

Du kan se Flowlife Flowpillow recensionen genom att klicka här

Amazon

Amazon är ett företag med fokus på e-handel, och i deras webbutik kan du som kund beställa varor inom flera olika kategorier. Oavsett om du är på jakt efter köksutrustning, trädgårdsverktyg, kontorsprylar, leksaker, skönhetsprodukter eller någonting helt annat finns det en stor chans att du hittar dessa hos just Amazon.

Du kan se Beurer MG 145 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Medisana MC 840 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Beurer MG147 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här

Alles Beste

Alles Beste är en tysk sida som recenserar flera olika sorters produkter. På deras sida kan du hitta artiklar, guider, recensioner och framför allt topplistor som hjälper dig att få reda på vilka varor som är de bästa på marknaden.

Du kan se Beurer MG 145 recensionen genom att klicka här

Cool Blue

Cool Blue är en e-handelstjänst, och i deras webbutik kan du beställa produkter inom nästintill de flesta kategorierna. Elektronik, hem, skönhet, sport och trädgård är bara några av de många olika produktsorterna som erbjuds.

Du kan se Beurer MG147 Shiatsu kundomdömena genom att klicka här


Andra källor

My Chinese Recipes

Trots namnet är My Chinese Recipes en sajt som inte bara fokuserar på recept, utan som även bjuder på diverse produktrecensioner och topplistor. Hitta de bästa varorna inom olika kategorier eller kika på de olika kinesiska recepten.

Artikeln uppdaterades senast: 18 april 2020
Läs hela artikeln här

ChiroCare of Florida

På ChiroCare of Floridas sajt hittar du information, råd och helt enkelt artiklar om allt som har att göra med kiropraktik. I deras blogg kan du även stöta på guider som hjälper dig att hitta de rätta verktygen för att hjälpa dig med smärta och värk.

Artikeln uppdaterades senast: 19 augusti 2020
Läs hela artikeln här

Massage Guide

Hos Massage Guide hittar du tips, råd och produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa produkterna inom kategorin ”massage”. Läs även artiklar med fokus på olika typer av massage.

Artikeln uppdaterades senast: 22 februari 2018
Läs hela artikeln här

Taking Charge of Your Health & Wellbeing

Vill du ta reda på hur du kan göra för att må bättre samt ta hand om både kropp och sinne? Hos Taking Charge of Your Health & Wellbeing finner du flera olika artiklar som kan hjälpa dig.

Artikeln uppdaterades senast: Augusti 2021
Läs hela artikeln här

WebMD

WebMD publicerar bland annat nyhetsartiklar, råd och guider som främst lägger fokus på hälsa. Ta reda på vad som händer inom världen av hälsa och hitta de rätta hjälpmedlen som kan hjälpa dig på vägen mot ett bättre liv.

Artikeln uppdaterades senast: 1 februari 2012
Läs hela artikeln här

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta