Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bästa Hårvitaminer – Vår syn på de bästa hårvitaminerna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 12, 2024.

Bästa Hårvitaminer – Vår syn på de bästa hårvitaminerna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

De flesta drömmer om ett friskt och starkt hår, men att hitta rätt vitaminer för just ditt hår kan vara svårt då de olika varianterna på marknaden fungerar på varierande sett; tar man fel kan det i värsta fall ha en negativ effekt på håret. Med hjälp av denna guide om hårvitaminer vill vi hjälpa dig att välja rätt sorts vitaminer för att ditt hår ska hålla sig friskt och starkt.

Vi har utfört grundlig undersökning för att sammanställa denna lista och vårt mål är att den ska guida dig genom de bästa alternativen på marknaden, för att du ska kunna kan välja de hårvitaminer som passar dig och ditt hår.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av hårvitaminerna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

23. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Vitamin för hår Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda hårvitaminerna

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

MegaFood Skin, Nails & Hair 2 - whole food-tillskott för hår, hud och naglar

Dagens bästa priser och erbjudanden på MegaFood Skin, Nails & Hair 2:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Innehåller biotin, zink och C-vitamin
 • Unik framställning genom torkning vid låg temperatur
 • Laboratorietestat

Fördelar

 • Främjar hälsan hos hud, hår och naglar
 • Innehåller biotin
 • Tillverkat av riktiga ingredienser, bland annat brännässlor, och innehåller vitaminer och mineraler

Nackdelar

 • I en högre prisklass
 • Zink kan orsaka illamående om det inte kombineras med antioxidanter i kosten

Skin, Nails & Hair 2 är ett utmärkt kosttillskott eftersom det innehåller biotin och zink som främjar en välmående hud och ett hälsosamt hår. Kosttillskottet innehåller även C-vitamin och selen, varav det sistnämnda bidrar till att bibehålla friskt hår och friska naglar.

Recension: En detaljerad recension av Skin, Nails & Hair 2

Specifikationer

 • Antal: 60 st
 • Form: Tablett

Bra ingredienser
Kosttillskottet Skin, Nails & Hair 2 utmärker sig med sin avancerade formulering, som innehåller väsentliga näringsämnen som biotin, zink och C-vitamin. Ingredienser är noggrant utvalda för att främja och bibehålla en välmående hud samt friskt hår och friska naglar, något vi uppskattar.

Biotin är känt för sin roll i produktionen av keratin, vilket gynnar både hår och naglar. Zink är viktigt för hudens återhämtning och C-vitamin, som är en antioxidant, för att skydda huden mot skador.

Whole food-ingredienser
Kosttillskottet Skin, Nails & Hair 2 är tillverkat av whole food-ingredienser, vilket vi tycker är väldigt imponerande. Vi uppskattar även framställningen av tabletterna som sker genom torkningen vid låg temperatur. Denna process bevarar näringsinnehållet i de grönsaker, frukter, örter och bär som används i produkten, vilket säkerställer att ingrediensernas naturliga effekter förblir intakta.

Mer om MegaFood Skin, Nails & Hair 2

Specifikationer

 • Antal: 60 st
 • Form: Tablett

Hair Formula Gummies for Women - hårvitaminer med 14 viktiga vitaminer för håret

Dagens bästa priser och erbjudanden på Hair Formula Gummies for Women:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hög halt av biotin
 • Innehåller kiseldioxid från bambuextrakt
 • Veganska, sockerfria ingredienser utan artificiella smaker

Konsumentmagasinets omdöme

Dessa välsmakande och sockerfria hårvitaminerna är ett utmärkt kosttillskott för att säkerställa att du får i dig alla de vitaminer och mineraler som ditt hår kan tänkas behöva. Vissa användare har dock rapporterat att de haft problem med att öppna locket till burken – något som vi på Konsumentmagasinet räknar som en relativt liten nackdel jämfört med de många fördelar som dess innehåll tillhandahåller. Om du letar efter ett enkelt och smidigt sätt att förbättra din hårhälsa är dessa vitaminer i form av vingummi ett bra alternativ tack vare dess innehåll som består av 14 viktiga vitaminer och mineraler.

Fördelar

 • Förbättrar hårets elasticitet
 • Kliniskt testade
 • Ger resultat inom några veckor
 • Vegansk
 • Passar alla hårtyper

Nackdelar

 • Förpackningen kan vara svår att öppna
 • Tillhör en högre prisklass

Dessa sockerfria hårvitaminer passar bra för de som vill minimera sitt sockerintag och samtidigt hitta ett enkelt sätt att få i sig rätt vitaminer för att gynna sin hårhälsa. Vi har tagit en närmare titt på eventuella för- och nackdelar med Hair Formula Gummies for Women samt sammanställt en kort analys baserad på tidigare recensioner av produkten från både experter och användare.

Recension: En detaljerad recension av Hair Formula Gummies for Woman

Specifikationer

 • Form: Tuggummi
 • Antal: 90
 • Vegan

Flera näringsrika ingredienser
Dessa tuggbara hårvitaminer i form av vingummi har ett högt innehåll av biotin, vilket är viktigt för din hårväxt. Biotin bidrar nämligen till att förbättra hårets elasticitet som du kommer att se märkbara resultat av efter bara några veckor.

I dessa hårvitaminer hittar man även bambuextrakt – en annan populär ingrediens i hårvitaminer eftersom det är rikt på kiseldioxid, vilket är en central ingrediens för de som vill förbättra sin hårhälsa. Kiseldioxid hjälper inte bara ditt hår att växa snabbare, utan ger det även mer lyster och glans.

Vitaminerna innehåller även C-vitamin, som hjälper till att reparera kluvna toppar och motverka torrt hår, kalcium-D-pantotenat, som verkar inuti hårbotten och stimulerar hårväxten genom att ge näring till hårsäcken inifrån, och zinkcitrat som förebygger håravfall. Den sistnämnda mineralen är särskilt fördelaktig för dig som lider av zinkbrist.

Vegansk och kliniskt testade
Dessa vitaminer har tillverkats utan artificiella aromer eller färgämnen, vilket innebär att du kan lita på produktens kvalitet och känna dig trygg med att inga oönskade kemikalier har tillsatts. Med sina naturliga och veganska ingredienser är dessa hårvitaminer ett perfekt val för dig som letar efter ett effektivt och säkert sätt att förbättra din hårhälsa.

Vitaminerna passar alla hårtyper och även för dig med växtbaserad kost; de är dessutom fria från socker, laktos, gelatin och gluten. De tillhör en något högre prisklass, men med tanke på att de består av viktiga mineraler och vitaminer som gynnar din hårhälsa, är vår bedömning att de definitivt är värda investeringen.

Vad säger användare och experter om Hair Formula Gummies for Woman?

Dessa högkvalitativa hårvitaminer har fått ett högt kundbetyg på 4,6/5 enligt Googles sammanställning av användarrecensioner från olika webbbutiker, där användarna särskilt lyfter fram den goda smaken och veganska sammansättningen.

På danska Momstertest.dk har en grupp kvinnor testat hårvitaminerna och upplevde att de förbättrade deras allmänna hårkvalitet.

Mer om Hair Formula Gummies for Women

Specifikationer

 • Form: Tuggummi
 • Antal: 90
 • Vegan

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Australian Bodycare Hair Loss Care - hårvitaminer för tjockare hår

Dagens bästa priser och erbjudanden på Australian Bodycare Hair Loss Care:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Kan användas av både män och kvinnor
 • Skapar en hälsosam balans mellan hår och hårbotten
 • Innehåller biotin och zink för hälsosam hårväxt

Konsumentmagasinets omdöme

Blandningen av biotin och zink, tillsammans med alla andra ingredienser som dessa vitaminer innehåller, bidrar till att främja en hälsosam miljö för hårväxt. Även om det kan ta upp till fyra månader att se resultat anser vi att hårvitaminerna Australian Bodycare Hair Loss Care definitivt är värda att prova för personer som kämpar med håravfall och tunt hår.

Du bör dock vara uppmärksamma på att intaget av zink ska stabiliseras med en varierad kost bestående av mycket antioxidanter då du annars kan uppleva illamående.

Fördelar

 • Motverkar och återställer tunt hår
 • Fuktgivande och förebygger en torr hårbotten
 • Bidrar till normal hårpigmentering
 • Fri från skadliga ämnen
 • Innehåller 100 % ren Tea Tree-olja

Nackdelar

 • Zink kan orsaka illamående om det inte kombineras med antioxidanter i kosten
 • Det kan ta upp till fyra månader innan du börjar se resultat

Australian Bodycare Hair Loss Care är en hårvitamin som hjälper till att återställa en hälsosam balans mellan hår och hårbotten, och kan användas av både män och kvinnor. Hårvitaminerna förbättrar hårets allmänna hälsa för att minska eventuellt håravfall och skapa ett friskare hår. Vi har granskat produktens för- och nackdelar för att ta del av dess effektivitet på lång sikt.

Recension: En detaljerad recension av Australian Bodycare Hair Loss Care 60 st

Specifikationer

 • Antal: 60
 • Form: Surfplattor
 • Vegan

Hälsofrämjande egenskaper
Dessa hårvitaminer är ett unikt kosttillskott som har utformats specifikt för att stödja hälsosam hårväxt. De innehåller biotin och zink, som är avgörande för friskt hår, samt capsaicin från cayennepeppar, pepparrot, koppar och 100 % tea tree-olja. Vitaminerna innehåller alltså en unik kombination av ingredienser.

Capsaicin har visat sig vara effektiv för att stimulera hårväxt, samtidigt som det gynnar hårets volym. Pepparrot och koppar främjar också en sund hårväxt; pepparrot är fullt av antioxidanter som bidrar till hårets återuppbyggnad och förbättrar blodcirkulationen i hårbotten. Tea tree-oljan har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt som lugnar hårbotten vilket i sin tur bildar friska hårsäckar.

Alla ingredienser i dessa vitaminer arbetar tillsammans för att ge näring till hårbotten och hårsäckarna, vilket främjar att nya hårstrån växer starkare och med ökad glans.

Förbättrad hårpigmentering
Koppar gör befintliga hårstrån tjockare och säkerställer att din hårbotten får rätt näringsämnen för att den ska kunna producera nytt hår. Denna mineral spelar även stor roll för att ge håret dess färg, och därför kan produkter som innehåller koppar fördröja grått hår eller åtminstone begränsa dess uppkomst.

Sist, men inte minst, är det väl värt att notera att dessa hårvitaminer är giftfria och fria från skadliga ämnen.

Mer om Australian Bodycare Hair Loss Care

Specifikationer

 • Antal: 60
 • Form: Surfplattor
 • Vegan

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Xlash Hair Growth Formula - hårvitaminer med viktiga mineraler och sex typer av B-vitaminer

Dagens bästa priser och erbjudanden på Xlash Hair Growth Formula:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Främjar naturlig hårväxt
 • Innehåller biotin, folsyra och vitamin B6
 • Förbättrat skydd mot skadat hår

Konsumentmagasinets omdöme

Xlash Hair Growth Formula är hårvitaminer för dig som vill stärka och ge näring åt ditt hår. Med bara två kapslar om dagen är det enkelt att integrera intaget av dessa vitaminer i din dagliga rutin – dessutom passar de alla hårtyper. De extra fördelarna som järnet och zinken tillför gör även kapslarna till ett mångsidigt tillskott för ditt hårs allmänna hälsa. Även om Xlash Hair Growth Formula Pills inte är lämpliga för personer under 18 år, bör det inte avskräcka vuxna från att prova dem då de kommer att gynna hårhälsan och främja naturlig tillväxt.

Fördelar

 • Stärker och ger näring åt ditt hår
 • Du behöver endast ta två kapslar om dagen
 • Lämpliga för alla hårtyper
 • Innehåller järn och zink

Nackdelar

 • Inte lämpliga för personer under 18 år

Xlash Hair Growth Formula främjar naturlig hårväxt tack vare sitt vitamin- och mineralrika innehåll. Hårvitaminerna är särskilt framtagna för att stärka dina hårsäckar, minska håravfall samt uppmuntra en sund hårbotten.

Recension: En detaljerad recension av Xlash Hair Growth Formula

Specifikationer

 • Form: Kapsel
 • Antal: 60

För att främja friskt hår erbjuder Xlash en formula för hårväxt som innehåller tre viktiga substanser: biotin, folsyra och vitamin B6. Biotin är särskilt viktigt för ditt hårs tillväxt och styrka, medan folsyra hjälper till att förebygga håravfall; samtidigt är vitamin B6 nödvändigt för att hårcellerna ska fungera ordentligt. Tillsammans verkar dessa vitaminer för att skydda ditt hår mot eventuella skador och håravfall.

Formulan innehåller även hyaluronsyra; ett naturligt återfuktande ämne som finns i kroppen och som främjar en sund hårväxt. För att uppnå optimala resultat är den rekommenderade dosen två kapslar om dagen. Vitaminerna är enkla att förtära och passar i princip alla då de kommer i en praktisk kapselform som är fri från vanliga allergener och onödiga tillsatser. De är alltså säkra för regelbunden användning oavsett om du är allergiker eller känslig mot någon specifik tillsats.

Mer om Xlash Hair Growth Formula

Specifikationer

 • Form: Kapsel
 • Antal: 60

Yuaia Haircare - hårvitaminer med bambuextrakt

Dagens bästa priser och erbjudanden på Yuaia Haircare:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Högt innehåll av viktiga näringsämnen
 • Fri från gluten, laktos och gelatin
 • Naturlig jordgubbssmak

Konsumentmagasinets omdöme

Dessa hårvitaminer jobbar för att stärka dina hårstrån inifrån samt för att ge dem ökad glans. De är dessutom helt veganska och ekologiska, samt fullpackade med viktiga vitaminer som skapat deras naturligt söta smak. Kort sagt passar dessa hårvitaminer de allra flesta – oavsett hårtyp eller hårbotten.

Fördelar

 • Lämpliga för veganer och allergiker
 • Innehåller bambuextrakt
 • Ger näring åt håret inifrån
 • Passar alla hårtyper

Nackdelar

 • Smaken var enligt vissa användare för söt

Dessa hårvitaminer är fria från gluten, laktos och gelatin, och utgör därför ett bra alternativ för allergiker eller för de med känslighet för någon av de nämnda ingredienserna. Vitaminerna hjälper till att främja hårväxt samtidigt som de håller din hårbotten frisk.

Vi har tittat närmare på Yuaia Haircare för att se vad som skiljer dessa hårvitaminer från liknande produkter på marknaden, samt för att ta del av deras eventuella för- och nackdelar.

Recension: En detaljerad recension av Yuaia Haircare

Specifikationer

 • Form: Piller
 • Antal: 60
 • Vegan

Naturlig smak med bambuextrakt
De helt naturliga hårvitaminerna Yuaia Haircare är ett utmärkt sätt att ge näring åt håret inifrån och ut. De har innehåller höga halter av viktiga näringsämnen, inklusive folsyra och bambuextrakt som hjälper till att hålla ditt hår friskt och glansigt.

Bambuextrakt är bra för din hårbotten tack vare sin lugnande effekt som förbättrar blodcirkulationen och därmed stimulerar hårväxten. Det har också en positiv inverkan på huden – inte minst hos aknebenägen hud. Folsyra ger ökad volym och minskar risken för förtida gråa hårstrån. Tabletterna har även en söt och fruktig, naturlig jordgubbssmak.

Fri från gluten, laktos och gelatin
Dessa hårvitaminer är fria från gluten, laktos och gelatin, vilket gör dem lämpliga även för allergiker. De innehåller dessutom höga halter av de viktiga näringsämnena A-, B-, C-, D- och E-vitamin. Kombinationen av dessa vitaminer ger håret en stark grund att växa från, vilket resulterar i färre hårskador, mindre håravfall och mer långvarig volym.

Mer om Yuaia Haircare

Specifikationer

 • Form: Piller
 • Antal: 60
 • Vegan
Läs mer om Yuaia Haircare

Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry - hårvitaminer med höga vitaminhalter

 • check 4,7/5 på Google Shopping
 • check 4,1/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hög halt av vitaminer som säkerställer friskt hår och friska naglar
 • Smak av hallon
 • Innehåller folsyra samt vitamin D och B12.

Konsumentmagasinets omdöme

Dessa allergivänliga och veganska hårvitaminer ger resultat efter bara tre veckor. För att uppnå optimal effekt bör du dock se till att använda dem regelbundet i tre månader – precis som med de flesta kosttillskott på marknaden. Sammantaget tycker vi att de är bra hårvitaminer som förbättrar tillväxt och styrka hos både hår och naglar.

Fördelar

 • Allergi- och veganvänliga
 • Fri från artificiella smakämnen
 • Resultat kan ses redan efter tre veckor
 • Ökar ämnesomsättningen
 • Enkla att svälja

Nackdelar

 • Innehåller sötningsmedel
 • Kan vara svårt att separera tabletterna då de tenderar att klumpa ihop sig

De här hårvitaminerna innehåller alla de näringsämnen som krävs för att främja din allmänna hår- och nagelhälsa – inte minst den höga halten biotin. Vi har tittat närmare på Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry för att erbjuda dig en överblick av produkten så att du kan ta ett beslut om de är något för dig. Vi har även sammanställt en kort analys baserad på recensioner från tidigare användare.

Recension: En detaljerad recension avVitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry

Specifikationer

 • Form: Tuggummi
 • Antal: 60
 • Vegan

Högt innehåll av vitaminer
De här hårvitaminerna innehåller folsyra samt vitamin D och B12, som alla är viktiga näringsämnen för att främja hälsosam hårväxt. Med en god smak av hallon är de dessutom enkla att förtära.

D-vitamin hjälper till att stimulera både nya och gamla hårsäckar, och är även ett viktigt näringsämne när det gäller att stimulera din ämnesomsättning. Vitamin B12 producerar syrerika röda blodkroppar som främjar en sund hårväxt. Biotin stimulerar keratinproduktionen i håret, vilket i sin tur kan förbättra din övergripande hårkvalitet. I sällsynta fall har man dock upplevt matsmältningsproblem eller akneutbrott på grund av den höga biotinhalten i dessa vitaminer.

Fri från konstgjorda smakämnen
En annan fördel med dessa hårvitaminer är att de är helt fria från artificiella aromer, vilket gör dem till ett utmärkt val för den som letar efter ett naturligt kosttillskott av hög kvalitet. Vissa produkter på marknaden kan innehålla tillsatser som utformats för att efterlikna smaken av naturliga ingredienser, men denna har alltså tillverkats till 100 % med naturliga aromer och färgämnen.

Vad säger användare och experter om Hair & Nails Vitamins Raspberry?

Dessa hårvitaminer med hallonsmak har fått många positiva omdömen på Googles sammanställning av användarrecensioner, samt ett betyget på 4,1/5 på Amazon. Användarna gillade främst vitaminernas smak samt deras rika innehåll av en mängd viktiga vitaminer. Det finns ytterst få negativa recensioner om dessa hårvitaminer, men några tidigare användare ansåg att tabletterna var för söta samt att de tenderade att klumpa ihop sig i burken.

Mer om Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry

Specifikationer

 • Form: Tuggummi
 • Antal: 60
 • Vegan

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Beauty Bear - hårvitaminer med 100 % naturliga ingredienser

 • check 4,6/5 på Google shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beauty Bear:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Utsökt svartvinbärssmak
 • Innehåller naturlig C-vitamin och biotin
 • 100 % vegansk formula

Konsumentmagasinets omdöme

Dessa växtbaserade hårvitaminer är ett utmärkt val för dig som vill ha en 100 % vegansk produkt. Tabletterna har en god smak och är behaglig att tugga och svälja, samtidigt som de stärker ditt hår.

Fördelar

 • Utan färgämnen eller konserveringsmedel
 • Främja kvaliteten på dina hårstrån
 • Bidrar till ett tjockare och längre hår
 • Laktos- och glutenfri

Nackdelar

 • Du måste ta två tabletter per dag för att uppnå synliga resultat

Beauty Bear Vitamins är ett veganskt alternativ till traditionella hårvitaminer. De främjar inte bara en hälsosam hårväxt utan hjälper även till att hålla din hårbotten frisk och fri från irritation. Vi har undersökt dessa vitaminer närmare för att ta del av hur väl de fungerar, eventuella för- och nackdelar samt huruvida de är en bra investering eller inte.

Recension: En detaljerad recension av Beauty Bear

Specifikationer

 • Form: Tuggummi
 • Antal: 60
 • Vegan

Utsökt svartvinbärssmak
Dessa hårvitaminer är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter välsmakande kosttillskott för att främja din hårhälsa; de smakar nämligen av svartvinbär vilket är uppfriskande och gör dem enkla att förtära. Hårvitaminerna innehåller dessutom inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel, vilket innebär att du garanterat får en kvalitativ och naturlig produkt.

Högt halt C-vitamin 
C-vitamin är avgörande för att producera kollagen i ditt hår, och förebygger därutöver mjäll, förhindrar att håret blir försvagat och förtunnat, minskar håravfall och stimulerar hårväxten. Vitaminerna innehåller även biotin, vilket i vissa fall kan leda till matsmältningsproblem om den rekommenderade dosen överskrids, men överlag är det ett effektivt komplement för att göra håret tjockare. Folsyra samt vitamin B12 och D3 är några av de andra ingående ingredienserna i dessa hårvitaminer som tillsammans stimulerar hårets allmänna hälsa och utseende.

Vad säger användare och experter om Beauty Bear?

Dessa hårvitaminer har fått ett högt betyg på 4,6/5 enligt Googles sammanställning av användarrecensioner från olika webbutiker. Användarna är särskilt imponerade över den goda smaken och det fantastiska resultat de har upplevt när deras hår blivit fylligare, mjukare och starkare. För synliga resultat bör du ta dessa vitaminer i minst två månader, på så sätt säkerställer du märkbar effekt på dina hårstrån.

Mer om Beauty Bear

Specifikationer

 • Form: Tuggummi
 • Antal: 60
 • Vegan
Läs mer om Beauty Bear

5 saker att tänka på innan du köper vitamin för hår

 • Ingredienser

  Genom att noggrant läsa igenom en produkts innehållsförteckning kan du enkelt säkerställa att du väljer rätt vitaminer för just dig och ditt hår.

  B-vitamin är avgörande för din allmänna hårhälsa; tillsammans med biotin, det vill säga B7-vitamin, bidrar B-vitamin även till en förbättrad produktion av röda blodkroppar som i sin tur stimulerar hårbotten och hårväxten. Dessa två vitaminer kan dock orsaka utbrott hos personer med aknebenägen hud eller, i sällsynta fall, matsmältningsproblem.

  B12 är också vanligt förekommande i hårvitaminer eftersom den är vattenlöslig, vilket gör den enkel för kroppen att bryta ned. B12 bidrar till att förebygga grått hår i förtid.

  Vitamin C, som är allmänt känt för att boosta ditt immunförsvar, stimulerar även hårsäckarnas tillväxt.

  Zink är en mineral som är lämplig för personer med låga zinknivåer och kan dessutom minska håravfall och hårförtunning, samtidigt som den förbättrar kvaliteten hos både hud och naglar.

  D-vitamin bidrar till tillväxten av nya hårsäckar, men det är viktigt att endast ta rekommenderad dos eftersom den annars kan orsaka illamående.

  Järn är avgörande för syretillförseln till hårsäckarnas celler samt för deras återställande. Notera dock att den rekommenderade dagliga dosen av järn för kvinnor som har mens är 15-18 milligram, och för gravida kvinnor 27 milligram – det skiljer sig alltså väsentligt.

 • Hårbotten och hårtyp

  Olika vitaminer ger olika effekt beroende på vilken hårtyp du har. Lockigt hår får en extra boost av biotin, zink och D-vitamin – ämnen som dessutom bidrar till förbättrad hårform och tillväxt. Tillsammans med B-vitaminer passar dessa ingredienser även bra för de som har tunt hår och problem med håravfall.

  För de som har problem med torr hårbotten, som vanligtvis orsakas av specifika näringsbrister, är det lämpligt med regelbunden användning av vitamin B6 och B12. De fungerar även bra för de som tenderar att få oljigt hår då de hjälper till att reglera talgproduktionen. Överlag är B-vitamin en av de viktigaste ingredienserna i hårvitaminer oavsett hårtyp, eftersom det gör håret tjockare samtidigt som det gynnar hårväxten.

 • Biverkningar

  Det är viktigt att vara noggrann med doseringen och se till att dina hårvitaminer inte innehåller några ingredienser som din kropp inte tål. Precis som med alla andra kosttillskott kan biverkningar förekomma – överdosering av B-vitamin kan till exempel orsaka hudirritation eller illamående.

  Det rekommenderas inte att dosera över 0,01-0,025 milligram D-vitamin, särskilt inte hos personer med D-vitaminbrist. Dessutom bör zink inte kombineras med allt för fiberrika måltider, eftersom kostfibrer binder sig med mineraler och försvårar därmed upptaget av dessa. På samma sätt kan för höga doser av E-vitamin störa produktionen av sköldkörtelhormon.

  Det som nämns ovan är exempel på extremfall som är mycket ovanliga så länge du doserar dina kosttillskott enligt rekommendation.

 • Pris

  De dyraste hårvitaminerna på marknaden kostar runt 400 kronor och består då av 100 % naturliga ingredienser, samtidigt som de innehåller alla vitaminer och mineraler som behövs för optimal hårväxt och allmänt förbättrad hårkvalitet. De billigare alternativen kostar mellan 100 och 200 kronor och tenderar att innehålla mer konstgjorda tillsatser. Var noggrann med att kontrollera innehållsförteckningen innan du väljer en produkt för att säkerställa att den faktiskt innehåller de vitaminer och mineraler som du behöver.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om vad tidigare konsumenter har gillat och ogillat med en specifik produkt, hur lång tid det tog för dem att se resultat, om de upplevde några eventuella biverkningar och så vidare. Expertrecensioner ger dig däremot en djupare insikt om en specifik hårvitamins ingredienser och hur de påverkar din hårhälsa, hur väl de presterat i olika produkttester och i jämförelse med liknande produkter på marknaden.

arrow-more

FAQ

Vitamin A, B, C, D och E är alla viktiga för att bibehålla en frisk hårhälsa då de hjälper till att producera keratin, håller håret återfuktat och absorberar järn; de skyddar även håret från eventuella skador. Brist på någon av dessa vitaminer kan leda till torrt och sprött hår.
Vad ska jag tänka på innan jag köper hårvitaminer?
Olika vitaminer verkar olika för olika typer av hår, och det är därför viktigt att ta hänsyn till din hårbotten och hårtyp när du väljer hårvitaminer. Några av fördelarna man kan uppleva genom att äta hårvitaminer är tjockare hår, förbättrad tillväxt och minskat håravfall. Det är dock viktigt att vara noggrann med doseringen och att se till att tabletterna inte innehåller några ingredienser som din kropp inte tål eller kan ta skada av.
Hur lång tid tar det för hårvitaminer att verka?
Även om de flesta ser resultat efter tre till fyra månader, varierar det från person till person. Det är därför viktigt att ha tålamod. Om du inte ser någon förbättring efter fyra månader är det möjligt att vitaminerna inte fungerar för dig och ditt hår.

Vilka vitaminer är bra för håret?

Det finns tyvärr inget enkelt svar på denna fråga eftersom det finns många olika typer av vitaminer, och var och en av dem kan påverka ditt hår på olika sätt. Det finns dock vitaminer som är allmänt kända för att vara särskilt gynnsamma för hårhälsan – oavsett hårtyp och hårbotten. Dessa vitaminer är:

A-vitamin

Vitamin A är viktigt för talgproduktionen, vilket är en naturlig olja som håller hårbotten och håret friskt. Brist på A-vitamin kan leda till torrt och sprött hår.

B-vitamin

Det finns flera olika typer av B-vitaminer, varav alla är viktiga för hårets hälsa. B-vitamin hjälper till att producera keratin, som är ett protein och en viktigt beståndsdel av ditt hår, samt att hålla håret återfuktat och förhindrar att det klyvs. Brist på B-vitamin kan leda till håravfall.

C-vitamin

C-vitamin är viktigt för din kollagen-produktionen som bidrar till att hålla håret starkt. Det hjälper också din kropp att absorbera järn, som är ett annat viktigt ämne för din hårhälsa. Brist på C-vitamin kan leda till torrt och sprött hår.

D-vitamin

D-vitamin är viktigt för kalciumabsorptionen vilket är avgörande för att få starkt hår. Brist på D-vitamin kan leda till håravfall.

E-vitamin

E-vitamin är en antioxidant som hjälper till att skydda håret från yttre skador. Det bidrar även till att hålla hårbotten frisk och kan förebygga håravfall. Brist på E-vitamin kan leda till torrt och sprött hår.

Om du vill garantera att ditt hår får alla de näringsämnen det behöver, bör du äta ett kosttillskott som gynnar ditt hår och dess hälsa. Du bör också se till att du äter en hälsosam kost bestående av mycket frukt och grönsaker. Användning av hårprodukter som innehåller vitaminer och andra näringsämnen kan också gynna din hårhälsa.

Varför ska jag använda hårvitaminer?

Hårvitaminer är en sorts kosttillskott som gynnar din hårhälsa och hårets tillväxt. De innehåller vanligtvis en kombination av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som är avgörande för ett friskt hår.

Även om hårvitaminer inte botar ett medicinskt tillstånd kan de hjälpa till att förbättra utseendet på ditt hår om du har brist på några specifika näringsämnen. Om din kost inte består av tillräckligt höga halter av näringsämnen som ditt hår behöver för att hålla sig friskt, kan hårvitaminer bidra till att tillföra den näring som behövs.

Men – vilka är de bästa hårvitaminerna? Skrolla upp och läs igenom vår artikel för att ta del av vilka hårvitaminer som är bäst för just dig och ditt hår!

Hur lång tid tar det innan hårvitaminer ger effekt?

Det finns inget enkelt svar på den här frågan eftersom det varierar från person till person; vissa kan se resultat inom två till tre veckor, medan det för andra kan ta tre till fyra månader.

Orsaken till denna variation beror på många faktorer, till exempel hur pass allvarlig vitaminbristen är, hur väl vitaminerna tas upp av kroppen och huruvida personen tar någon övrig medicin som kan påverka vitaminupptaget.

Generellt sett upplever de flesta en viss förbättring av håret inom tre till fyra månader efter att de börjat äta hårvitaminer. Det är dock viktigt att komma ihåg att hårvitaminer inte är någon mirakelkur och att de inte nödvändigtvis kommer att fungera för alla.

Om du inte ser någon förbättring efter fyra månader är det möjligt att hårvitaminer inte fungerar för dig och ditt hår, och du bör då konsultera en läkare eller dermatolog för att undersöka andra möjliga orsaker till ditt eventuella håravfall.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta