Elcykel test-översikt – Här är de 12 bästa elcyklarna på marknaden

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

En högkvalitativ elcykel ger dig möjligheten att ge dig ut på härliga cykelturer utan att du behöver kämpa med att trampa hela vägen. Med hjälp av en elmotor som sitter på den här typen av cykel kommer du utan problem att kunna ta dig fram till din destination eller att helt enkelt bara få njuta av en lugn cykeltur. Du väljer själv om du föredrar att trampa eller att låta cykeln göra jobbet åt dig.

Innan du kan ge dig av gäller det dock att du hittar en elcykel som lever upp till dina förväntningar, och just därför har vi utfört ett elcykel test för att hitta de äkta ”bäst i test” varianterna som du inte vill missa. Kika på topplistan nedan och få snart tag på din favoritelcykel!

Du bör tänka på följande punkter innan beställning

🔸 Räckvidden
Räckvidd syftar på hur långt du kan glida fram på din elcykel per laddning. Ett batteri klarar endast av ett visst antal uppladdningar, så du gynnas av att välja en elcykel med en generös räckvidd.

🔸 Hur mycket elcykeln kostar
När du köper en elcykel är du inte förväntad att betala en specifik summa. Priser varierar nämligen rejält beroende på vilken cykelmodell du satsar på, så bestäm dig för en budget som du vill hålla dig till innan du börjar leta efter den perfekta cykeln.

🔸 Tillbehör och funktioner
Se till så att du satsar på en elcykel som har alla de tillbehören och funktionerna som är viktiga för dig. Vill du exempelvis gärna att cykeln ska ha en korg? En pakethållare? Ett fungerande lås? Detta ingår inte alltid, så läs produktens beskrivning innan köp.

🔸 Elcykelns vikt
Vissa elcyklar är tyngre än andra, och för enkel transport samt förvaring kan det vara gynnsamt att satsa på en cykel som är lite mer lättviktig. Kontrollera därför cykelns vikt under ”specifikationer” så att du vet vad du kan förvänta dig.


Hybrid Steps Dam – Bästa elcykel för dam

Redaktörens val för dam

Hybrid Steps Dam

 

Introduktion

Nästa produkt på listan är ytterligare en snygg elektrisk cykel från märket Stålhästen, men den här gången är det tal om en damcykel. Hos det här transportmedlet i vårt elcykel test har motorn placerats i mitten av cykeln istället för på pakethållaren, men resultaten blir lika positiva. Njut av cykelturer med en motor som tar dig hela vägen upp till 25 km/h om du så föredrar.

Om Hybrid Steps Dam

Letar du efter en bra elcykel som ser till så att du slipper att konstant trampa för att ta dig dit du ska? Hybrid Steps Dam har en mittmotor som tillåter dig att glida fram hela 70 km innan batteriet måste laddas upp igen. Med åtta olika växlar att skifta mellan blir det även enkelt när du väl väljer att trampa dig fram på cykeln, och med handbromsar både framtill och baktill får du alltid en säker upplevelse.

Däcken är en aning smalare än vad många andra cyklar bjuder på, och detta leder till att du snabbt tar dig fram med ett reducerat vindmotstånd. Motorn ser till så att du kan komma upp i hastigheter på hela 25 km/h, och med en korg längst fram blir förvaring av en väska eller andra prylar möjligt.

Fördelar 

 • Skivbromsar fram och bak
 • Kommer med en händig centralmotor
 • Många tillbehör ingår
 • Batteri som är avtagbart
Nackdelar

 • En aning dyrt
 • Laddningstiden är relativt lång

Specifikationer
Kommer utrustad med en mittmotor
Kan nå hastigheter på upp till 25 km/h
Räckvidd på 70 km
Utrustad med belysning framtill och baktill
Cykelkorg ingår
Uppblåsbar cykelhjälm ingår


Hybrid Steps Herr – Bästa elcykel för herr

Redaktörens val för herr

Hybrid Steps Herr

 

Introduktion

Då har vi kikat på Hybrid Steps damcykel, och här kommer herrcykelvarianten – också från märket Stålhästen. Hybrid Steps Herr är en stilren grå cykel som både har en korg längst fram för förvaringsändmål, ett lättanvänt lås samt belysning fram- och baktill. Tack vare en motor i mitten slipper du att lägga energi på krävande trampande, och du kan förvänta dig att komma upp i hastigheter på hela 25 km/h. Detta är med andra ord en elcykel som inte bara ger dig det mest grundläggande, utan går ett steg längre. 

Om Hybrid Steps Herr

Eftersöker du en cykel som ett effektivt transportmedel till jobbet eller uppskattar du helt enkelt lugna cykelturer för att njuta av den friska luften? Vad fallet än må vara är Hybrid Steps Herr en produkt i vårt elcykel test som du alltid kan lita på. Motorn som cykeln är utrustad med kommer från Shimano Steps, och med åtta växlar får du en skräddarsydd upplevelse ute på cykelvägen.

För att lättare ta dig fram är cykeln designad med relativt smala däck jämfört med vad du vanligtvis stöter på hos elcyklar, så detta tillsammans med en mer framåtlutad sadelposition är nyckeln till den smidiga cyklingen. Kom ihåg att du även får den uppblåsbara cykelhjälmen ”Hövding” på köpet, så glöm inte att lägga den i varukorgen om du beställer Hybrid Steps Herr.

Fördelar 

 • Skivbromsar bak- och framtill
 • Shimano mittmotor
 • Många tillbehör ingår
 • Avtagbart batteri
Nackdelar

 • Laddningstiden är en aning lång

Specifikationer
Utrustad med en Shimano mittmotor
Tar dig upp till maxhastigheter på 25 km/h
Kommer med lås, belysning och korg
Cykeln har åtta växlar
Har en laddningstid på fyra-sex timmar
Hövding cykelhjälm på köpet


Tria 8 – utmärkt elcykel som kan hantera svårare terräng

Tria 8

 

Introduktion

Tria 8 är en damcykel från märket Winora som är tillverkad för att både klara av plan asfalt och lite svårare terräng. Med hjälp av lättdoserade skivbromsar stannar du enkelt elcykeln utan dröjning, och med hela åtta växlar att skifta mellan kan du ta dig fram även när underlaget blir brant.

Om Tria 8

Här har vi en elcykel som både kan skryta med sitt utseende och funktionalitet. Du kan förvänta dig en snabb laddningstid på 3,5 timmar och sedan räcker batteriet i fyra-sju mil. Du kan ta dig upp i hastigheter på 25 km/h, och med en effektiv skivbroms stannar cykeln snabbt när det behövs.

Tria 8 är den optimala stadscykeln som gör under oavsett om du snabbt vill ta dig till jobbet eller njuta av en lugn cykeltur. Du har åtta olika växlar att skifta mellan och cykeln har en rimlig vikt på 23,6 kg. Om du eftersöker en robust damcykel med en riktigt snygg design behöver du inte leta längre.

Fördelar 

 • Snabb laddningstid
 • Flexibel konstruktion
 • Kan hantera både asfalt och svårare terräng
 • Användbar och informativ display
Nackdelar

 • Hade gynnats av en mer kraftfull motor
 • Växlingen hade kunnat vara smidigare

Specifikationer
Utrustad med skivbroms
Kan nå hastigheter på upp till 25 km/h
Laddningstid på 3,5 timmar
Kommer med åtta växlar
Har en vikt på 23,6 kg
En laddning räcker i fyra-sju mil


Sub Active eRIDE – elektrisk cykel passande för pendlare

Sub Active eRIDE

 

Introduktion

Vårt elcykel test fortsätter, och näst på listan har vi Sub Active eRIDE. Den här elcykeln kommer från märket Scott-sports och är ett transportmedel som pendlare kommer att uppskatta. De breda däcken gör cyklingen lugn samt mjuk, och du har möjligheten att njuta av en räckvidd på hela sju mil innan cykeln måste laddas upp igen. Tack vare en händig display som ingår får du reda på hur snabbt du cyklar, hur långt du har cyklat, när batteriet måste laddas och du kan även justera hur mycket motorn ska hjälpa dig. 

Om Sub Active eRIDE

Sub Active eRIDE har skivbromsar både framtill och baktill på cykeln så att du kan känna dig trygg ute på cykelvägen. Med hjälp av motorn kan du komma upp i hastigheter på 25 km/h, och efter att bara ha laddat batteriet i 3,5 timmar kan cykeln ta dig fyra-sju mil beroende på hur svår terrängen är.

Den mindre nackdelen med den här cykeln och skälet till att den inte har hamnat högre upp på listan är för att du får betala ganska mycket för den. En räckvidd på hela sju mil är dock sannerligen inte dåligt, laddningstiden är kort och displayen som ingår är mycket händig – så det är upp till dig om cykeln är värd sin prislapp.

Fördelar 

 • Imponerande design
 • Välbyggd
 • Snabb laddningstid
 • Bekväm sadel
Nackdelar

 • En aning dyrt

Specifikationer
 Vikt på 25 kg
 Nio växlar
 Räckvidd på fyra-sju mil
 Hastighet på max 25 km/h
 Laddningstid på 3,5 timmar
 Utrustad med skivbroms


Urbanglide El-Cykel Urbanglide C7 elcykel – den bästa hopfällbara elcykeln

Bäst inom prisklassen

Urbanglide El-Cykel Urbanglide C7 elcykel

 

Introduktion

Genom att ha tillgång till Urbanglide El-Cykel Urbanglide C7 elcykel kommer du snart att känna friheten av att ge dig ut i den friska luften medan cykeln gör en stor del av jobbet åt dig. Den här elcykeln har nämligen en räckvidd på 60 km, så du kan allt som allt glida fram i sex mil innan det är dags att ladda upp cykelns batteri igen. Självfallet kan du fortfarande använda cykeln även efter dess att batteriet har blivit urladdat till dess att du får möjligheten att ladda upp det igen.

Om Urbanglide El-Cykel Urbanglide C7 elcykel

En mycket stor positiv aspekt hos Urbanglide El-Cykel Urbanglide C7 elcykel är de robusta terrängdäcken som cykeln kommer utrustad med. Dessa ser till så att du kan ta an riktigt fräcka utmaningar i lite svårare terräng. Med flera växlar och lägen att skifta mellan får du en härlig körupplevelse oavsett om du har planer på att använda cykeln för att ta dig till jobbet eller för att ta en tur ut i skogen.

Transport och förvaring blir inga problem när du satsar på den här elcykeln. Den kan enkelt fällas ihop och har dessutom ett avtagbart batteri. För säkerhetens skull kan du också förvänta dig två skivbromsar tillsammans med både ljus och reflexer. Ha i åtanke att elcykeln klarar av en maximal vikt på 150 kg och att den kan glida fram i högst 25 km/h.

Fördelar 

 • Hopfällbar – enkel för pendlare då den kan bäras i kollektivtrafik
 • LCD display och avtagbart batteri
 • Prisvärd kvalitetselcykel med terrängdäck
Nackdelar

 • Kan vara en aning liten för längre personer

Specifikationer
Från märket Urbanglide
Hopfällbar design
Räckvidd på 60 km
Klarar av en maximal vikt på 150 kg
Kommer med en 250W motor
Utrustad med två skivbromsar


El-cykel Skateflash Urban fatbike elcykel – modern och elektrisk cykel med stora terrängdäck

El-cykel Skateflash Urban Fat elcykel

 

Introduktion

Vill du ha en elcykel som både klarar av pendling från och till arbetet samt lite svårare terräng för att njuta av härliga skogsturer? Då kan El-cykel Skateflash Urban Fat elcykel göra susen för dig. Den här elcykeln med sina enorma terrängdäck är tillverkad av robusta material som ser till så att du kan ta del av den utomordentliga elcykeln under en lång tid framöver.

Om El-cykel Skateflash Urban Fat elcykel

Ladda upp El-cykel Skateflash Urban Fat elcykel i fyra till fem timmar och njut därefter av en räckvidd på 50 km. Glid alltså fram i upp till fem mil innan det är dags att ladda upp cykelns batteri. Med terrängdäcken blir det möjligt att cykla på både gator, stränder och i skogar, så välj själv om du vill använda elcykeln till pendling eller för att bara få komma ut i det fria ett tag. El-cykel Skateflash Urban Fat elcykel levereras i princip helt färdigmonterad, så efter bara några minuter kan du ge dig ut och börja använda cykeln.

Med flera olika växlar och körlägen att skifta mellan kan du dessutom se till så att du får precis den cykelturen som känns rätt för dig. Pricken över i:et är den fräcka LCD-displayen tillsammans med integrerade ljus för att fullända designen. När allt kommer till kritan är El-cykel Skateflash Urban Fat elcykel en produkt som du inte vill missa om du vill ha en robust elcykel som tar dig från punkt A till B oavsett terräng.

Fördelar 

 • Avtagbart batteri
 • Flera olika växel- och körlägen
 • LCD-display tillsammans med integrerat ljus
Nackdelar

 • Räckvidd på upp till 50 km

Specifikationer
 Från märket Skateflash Urban Fat
 Utrustad med terrängdäck
 Räckvidd på 50 km
 Kommer med integrerat ljus
 Maximal hastighet på 25 km/h
 Uppladdningstid på 4 – 5 timmar


E-bike 140 – smidig hopfällbar elcykel

E-bike 140

 

Introduktion

Anser du att en ordinär cykel tar upp ett för stort utrymme? Vill du att hela förvaringsprocessen ska bli enklare? Satsa då på en hopfällbar elcykel såsom E-bike 140. Den här fräcka cykeln från märket Urbanglide har en kompakt storlek tillsammans med ett styre som kan fällas ner, och resultatet blir ett transportmedel som knappt tar upp någon plats vid förvaring. Tidigare kunder har gett cykeln ett omdöme på 4,1 av 5 stjärnor hos Amazon, så visst är det här tal om en produkt som imponerar.

Om E-bike 140

E-bike 140 är en billig elcykel som blir perfekt under lite kortare cykelturer. Den tar fem timmar att ladda upp, och sedan kan du använda den i upp till 18 km innan du återigen behöver ladda upp batteriet. Cykeln når en maxhastighet på 25 km/h om du så föredrar, och då cykeln inte väger mer än 15 kg är den lätt att bära runt på.

Med på köpet får du en applikation i mobilen som hjälper dig att kontrollera när batteriet behöver laddas, hålla koll på belysningen och mer därtill. Om du inte har planer på att ta några längre cykelturer och istället eftersöker en billig, liten och lätt elcykel är det här ett ypperligt val för dig.

Fördelar 

 • Lättviktig
 • Hopfällbar för smidig transport och förvaring
 • Relativt billig
 • Kommer med en applikation i mobilen
Nackdelar

 • Inte passande för längre cykelturer
 • Applikationen hade kunnat förbättras

Specifikationer
Kan nå hastigheter på 25 km/h
Tar fem timmar att ladda upp
Batteriet räcker i 18 km
Cykeln är hopfällbar
Vikt på 15 kg
Klarar av en max. vikt på 120 kg


Crescent elcykel Elina – en populär stadsmodell med el

Elina

 

 

Introduktion

Nästa produkt i vårt elcykel test är Elina från märket Crescent. Den här snygga svarta cykeln kommer utrustad med ett ramlås, en pakethållare, en korg samt belysning både fram och bak. Den stora lockande aspekten av cykeln är dock dess motor som på en laddning kan ta dig fyra-sju mil så att du slipper det tunga arbetet av att konstant trampa. Inte finns det något smidigare transportmedel än en snygg elcykel som tar dig från punkt A till B samtidigt som du får njuta av lite frisk luft.

Om Elina

Elina är en svensk elcykel med sju växlar för en skräddarsydd cykeltur. Du kan förlita dig på både en fotbroms samt en skivbroms, och med belysning på båda ändarna av cykeln tar du dig smidigt fram även under natten.

Nå en maximal hastighet på upp till 25 km/h med hjälp av elcykelns motor, och efter en laddningstid på sex timmar kan du ta dig fyra-sju mil innan cykeln behöver laddas upp igen. Hur håller du koll på detta? Jo, det ingår en display som sitter på styret så att du enkelt har koll på när nästa laddningstillfälle bör ske.

Fördelar 

 • Väldigt bekväm
 • Smidig växling
 • Rimligt pris
 • Stabil konstruktion
Nackdelar

 • Hade gynnats av bättre batteriplacering
 • En aning tung med sina 25 kg

Specifikationer
Belysning fram- och baktill
Har en vikt på 25 kg
Utrustad med sju växlar
Har en laddningstid på sex timmar
Räckvidd på fyra-sju mil
Kan nå en max. hastighet på 25 km/h


Comfort G8 elektrisk cykel – stor valuta för pengarna

Comfort G8

 

Introduktion

Näst i vårt elcykel test kommer en stilig svart cykel med bruna detaljer från märket Lifebike. Den svenska elcykeln är utformad för att utan problem klara av vädret i vårt avlånga land, och med en lång rad medföljande utrustning såsom skivbromsar, pakethållare och belysning slipper du att oroa dig för att köpa tillbehör separat. Motorn bjuder på en imponerande räckvidd på hela fem-åtta mil innan den återigen behöver laddas upp, och batteriets placering ger dig enkel tillgång till pakethållaren.

Om Comfort G8

Njut av kommande cykelturer utan att du själv behöver trampa tack vare Comfort G8 med en motor som kan ta dig upp i hastigheter på högst 25 km/h. Efter att ha laddat upp batteriet i sex timmar kan du glida fram i hela fem-åtta mil, och då du har sju olika växlar att skifta mellan får du en härlig upplevelse även när du trampar själv.

Anledningen till att Comfort G8 inte befinner sig högre upp på listan är då den ibland kan ge ifrån sig skramlande ljud och inte heller är särskilt optimal när du cyklar uppför en backe. Trots detta får du dock valuta för pengarna i form av en smidig elcykel som inte kostar skjortan.

Fördelar 

 • Prisvärd
 • Bekväma handtag
 • Mycket stabil och enkel att manövrera
 • Imponerande räckvidd med tanke på det billiga priset
Nackdelar

 • Svår att cykla med uppför backar
 • Inte fullkomligt tystlåten

Specifikationer
Max. hastighet på 25 km/h
Vikt på 25 kg
Sju växlar
Laddningstid på sex timmar
Räckvidd på fem-åtta mil
Utrustad med skivbroms


Vilken elcykel bör jag välja?

Nu har vi kikat på de bästa cyklarna efter utförandet av vårt elcykel test, men en fråga som du kanske fortfarande har är hur du vet att en elcykel håller hög standard. Vilken elcykel bör du egentligen välja? Punkterna nedan är bra att ha i åtanke när du letar efter din föredragna elcykel. Tipsen är baserade på följande guide.

Batteri och räckvidd
Batterier varierar i storlek beroende på vilken typ du satsar på, och detsamma gäller för kapaciteten. Ju högre kapacitet desto längre kan du glida fram på en enda laddning. De mindre batterierna är vanligtvis billigare, men dessa har lägre kapacitet och behöver därför laddas oftare – vilket betyder att de inte alltid håller lika länge. Du kan därför spara pengar i längden om du satsar på ett större batteri.

Typ av elcykel
På topplistan kommer du att hitta flera olika cykeltyper, och vilken du väljer beror på dina behov. Är du kanske en pendlare som är i behov av en stadscykel? Kör du ofta genom skogar och behöver därför en mountainbike? Passar det helt enkelt bäst med ordinära dam- och herrcyklar? Allt beror på vad du planerar att använda cykeln till. Mountainbikes kommer exempelvis inte alltid med korgar, belysning och liknande utrustning som stadscyklar är utrustade med, så välj cykeltyp utefter användningsområdet som du siktar på.


Din guide till att köpa en elcykel

Vill du ha lite händiga tips gällande vad som är bra att tänka på inför valet av en elcykel? Fortsätt att läsa och ha följande punkter i åtanke när du väl tar tjuren vid hornen och beställer din föredragna cykel.

 1. Vad du ska använda cykeln till – Det finns en anledning till att många olika cykeltyper existerar. De är nämligen tillverkade för olika syften. Du som pendlar till jobbet varje dag kommer att ha glädje av en stadscykel medan någon som föredrar en elcykel för att motionera säkerligen kommer att vara gladare över en mountainbike. För de med begränsat förvaringsutrymme som enbart cyklar lite kortare sträckor kan även en hopfällbar elcykel göra susen.
 2. Var noga med vem du köper ifrån – hur högkvalitativ produkten som du beställer kommer att vara går hand i hand med hur pålitlig butiken som du köper ifrån är. Du bör alltid säkerställa att butiken som du har valt lever upp till dina krav. Välj exempelvis gärna en butik som specialiserar sig på elcyklar istället för en butik som bara råkar sälja ett litet antal elcyklar tillsammans med deras andra produkter. På så vis vet du att butiken i fråga har äkta kunskap om just elcyklar. Satsa även gärna på en butik som säljer elcyklar från kända märken då du på så sätt vet att det är kvalitetsprodukter som gäller.
 3. Se till så att dina förväntningar förblir höga – Du bör inte nöja dig med medelmåtta. Det finns en hel uppsjö av olika elcyklar i olika prisklasser, och kvaliteten kan variera ganska markant. En elcykel av hög kvalitet bör vara robust, bekväm att sitta på, ha en generös räckvidd tillsammans med en kort laddningstid och det får gärna också ingå utrustning såsom belysning samt en cykelkorg. Begär det bästa som kund och nöj dig inte förrän du har fått tag på äkta kvalitet. Lyckligtvis nog är detta någonting som alla elcyklarna i vår topplista kan erbjuda.
 4. Garantin spelar en stor roll – Oavsett om du beställer en lite billigare eller dyrare cykel är det en sak som är säker: elcyklar är överlag en relativt stor investering. Du bör därför se till så att garantin är generös, och vanligtvis är en tvåårsgaranti att föredra.
 5. Det miljövänliga valet – Det är ingen hemlighet att en cykel är bättre för miljön än vad en bil är, men till skillnad från en ordinär cykel glider du snabbt fram på en elcykel utan att behöva trampa på. Du kan därför i slutändan få en trevligare tur till jobbet på en elcykel samtidigt som du får njuta av den friska luften. Förvänta dig att din elcykel håller i omkring 5-10 år, så ni får mycket tid tillsammans!
 6. Du får vad du betalar för – När du beställer din egen elcykel kan du definitivt förvänta dig att få vad du betalar för. Det finns små hopfällbara cyklar som kostar så lite som 5 000 kronor, men dessa kommer inte att ha många av funktionerna som de dyrare cyklarna har. De billiga varianterna kommer exempelvis att behöva laddas oftare och saknar ibland tillbehör såsom cykelkorg, stöd och liknande. Med de dyrare modellerna kan du räkna med riktigt hög kvalitet och vanligtvis en display som håller koll på när batteriet måste laddas upp, hur långt du har cyklat och så vidare.
  Källa: NewWheel

Prisklasser bland elcyklar

I vårt elcykel test gick det snabbt att mycket tydligt se hur det finns elcyklar i en lång rad prisklasser – och detsamma gäller när du köper batteri till elcykel. Hur mycket en Fatbike elcykel kostar kan exempelvis skilja sig mycket från en stadscykel eller en ordinär dam/herr-cykel. E-bike 140 är ett exempel på en relativt billig elcykel på omkring 4 300 kronor. Cykeln är ganska liten, har en ganska kort räckvidd och blir passande för kortare cykelturer, och för dessa skäl är den en aning billigare. För mer om prisklasser och elcykeltyper, klicka här.

Exempel på dyrare modeller är elcyklar såsom Hybrid Steps Dam på nästan 26 000 kronor. Den här cykeln är byggd på ett smidigt sätt med smala däck som ser till så att du verkligen glider fram. Med åtta växlar, bromsar både fram och bak, en imponerande 70 km räckvidd och en snygg design får du mycket för pengarna.

När allt kommer till kritan kan du därför förvänta dig att få en cykel med fler funktioner och fördelar om du är villig att satsa på en lite dyrare variant, men visst finns det även snygga budgetmodeller som gör sitt jobb väl. I vårt elcykel test har vi valt att kika på elcyklar i många olika prisklasser för att kunna lista de bästa modellerna som passar dig oavsett vad din budget ligger på. Ta en närmare titt på någon av de olika elcyklarna som ser intressanta ut och gör vardagen enklare för dig. Med en elcykel nära tillhands kan du lätt pendla till jobbet varje dag eller bara njuta av fantastiska cykelturer när du får en stund över!

Vill du läsa om fler produkter? Kika på vår lista över de bästa motionscyklarna, massagepistolerna eller paddelbrädorna.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Razer E-Go Dam – väldesignad elcykel

Razer E-Go Dam

 

Introduktion

Razer E-Go Dam är en ordentlig cykel från märket Batavus med en motor från Yamaha i mitten. Du har möjligheten att komma upp i 25 km/h och kan njuta av dina cykelturer utan att behöva lägga energi på att trampa. Du har sju växlar att skifta mellan så att du får en äkta skräddarsydd upplevelse, och cykelns imponerande design ser till så att den både har ett stilrent utseende och håller under en lång tid framöver.

Om Razer E-Go Dam

Vad kan du egentligen förvänta dig av Razer E-Go Dam? Den robusta utformningen garanterar att du kan dra nytta av elcykeln oavsett årstid, men bara för att den är slitstark betyder det inte att cykeln är tung. Med sina 20 kg har du här en relativt lättviktig produkt som gör det härligt att både trampa själv och att njuta av den inbyggda motorn.

Tack vare en display på cykeln får du exempelvis information om när batteriet behöver laddas, och inte är det nödvändigt att köpa belysning eller pakethållare separat – detta ingår redan. Efter att ha laddat cykeln i 3,5 timmar kan du sedan cykla i fyra-sju mil innan den återigen måste laddas.

Fördelar 

 • Lättviktig
 • Snabb laddningstid
 • Smidig display ingår
 • Kan användas året runt
Nackdelar

 • En aningen kort räckvidd

Specifikationer
Laddningstid på 3,5 timmar
Räckvidd på fyra-sju mil
Max. hastighet på 25 km/h
Belysning och pakethållare ingår
Utrustad med motor från Yamaha
Har en vikt på 20 kg


Prima Elcykel Herr – Bästa billiga elcykeln

Prima Elcykel Herr

 

 

Introduktion

Bara för att det är tal kring en elcykel behöver detta inte betyda att designen är tråkig, och den första elcykeln på listan är ett bevis på det. Med Prima Elcykel Herr från märket Stålhästen vid din sida får du en prisvärd elcykel med en stark motor som trots sin kraft är mycket tystlåten. Motorn sitter på pakethållaren och är avtagbar, så när du väl ska ladda upp din cykel gör du detta utan problem. Med en vattentät display kan du dessutom alltid njuta av cykeln i vått och torrt.

Om Prima Elcykel Herr

Vad är det då egentligen som gör Prima Elcykel Herr så speciell? Förutom sitt riktigt snygga utseende som man sällan stöter på bland elcyklar kan du förvänta dig en elmotor på hela 250 W som tillåter dig att komma upp i hastigheter på högst 25 km/h. Du slipper fullkomligt att trampa om du så känner för det och glider istället fram utan svårigheter. Du laddar upp batteriet i fyra-sex timmar och därefter kan motorn användas under cykelturer på sammanlagt 70 km innan batteriet måste laddas igen.

Fördelar 

 • Klassisk design
 • Tyst motor
 • Vattenresistent display
 • Punkteringssäkra däck
Nackdelar

 • Endast tre växlar
 • Sadeln är en aning hård

Specifikationer
Har en 250 W elmotor
Laddningstid på fyra-sex timmar
Batteriet räcker i 70 km
Batteriet är avtagbart
Displayen är vattentät
Du får en korg, ett ramlås och belysning på köpet


SDURO Trekking 2.0 – robust mountain/pendling-elcykel

SDURO Trekking 2.0

 

Introduktion

Sist men inte minst har vi SDURO Trekking 2.0 från märket Haibike. Trots att produkten har hamnat längst ner på listan efter vårt elcykel test finns det ändå mycket att uppskatta hos den här cykeln. Den robusta designen gör den passande både för pendlare och för de som föredrar cykelturer över skogsstigar. Som om detta inte vore nog ingår det även stänkskydd, belysning, sidostöd samt pakethållare, så du slipper att köpa tillbehör separat.

Om SDURO Trekking 2.0

SDURO Trekking 2.0 är en cykel som ligger på den lite dyrare sidan och även är ganska tung, men det finns många som definitivt anser att fördelarna överväger nackdelarna. Du har exempelvis möjligheten att skifta mellan hela tio olika växlar och efter en laddningstid på bara fyra timmar kan cykeln ta dig så långt som fem-åtta mil beroende på hur hård terrängen är.

Elcykeln kan nå en hastighet på 25 km/h och motorn som produkten är utrustad med är en mittmotor från Yamaha. Cykeln är en aning tung med sina 24 kg, men med ett snyggt utseende och en lång rad händiga funktioner finns det mycket att älska hos SDURO Trekking 2.0.

Fördelar 

 • Starkt batteriliv
 • Passande för både pendling och skogsstigar
 • Utmärkt för längre distanser
 • Användbar utrustning
Nackdelar

 • Lite på den tyngre sidan

Specifikationer
Har en laddningstid på fyra timmar
Räckvidd på fem-åtta mil
Kommer utrustad med skivbroms
Har en max. hastighet på 25 km/h
Lampa och pakethållare ingår
Kommer med 10 olika växlar


Vanliga frågor och svar

🤩 Vilken elcykel är bäst i test?

Högst upp på listan har vi placerat Prima Elcykel Herr efter ett extensivt elcykel test. Det rimliga priset, den snygga utformningen och den långa räckvidden gör detta till en passande cykel för många.

🤔 Varför elcykel?

Elcyklar är bland annat perfekta för pendling till jobbet tack vare att du själv slipper att ödsla energi på att trampa, men de är samtidigt passande när du helt enkelt vill ge dig ut på en lugn cykeltur.

🧐 Hur mycket kostar en elcykel?

Priset kan variera ganska rejält. Det finns enklare modeller för bara 5 000 kronor, men också elcyklar med fler funktioner och fördelar som kan kosta 20 000 – 30 000 kronor.

🙃 Hur länge håller ett batteri till elcykel och vad kostar ett nytt?

Ett batteri kan kosta alltifrån 4 000 kronor till nästan 9 000 kronor beroende på vilken elcykel du har. Ett batteri brukar hålla i minst tre år.

😎 Är elcyklar värda pengarna?

Det är ingen hemlighet att elcyklar kan bli ganska dyra jämfört med ordinära cyklar. Vad du får i gengäld är dock ett stort antal år av härliga cykelturer eller förenklad pendling till jobbet. För detta skäl är det många som anser att elcyklar är värda prislappen.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Allt Om Elcyklar
Allt Om Elcyklar är en sida på nätet som drivs av journalister och har som mål att förenkla valet av elcykel för sina läsare. De utför tester på diverse elcykelmodeller och skriver recensioner som hjälper dig som läsare att få reda på mer om fördelarna samt nackdelarna hos de olika elcyklarna. Vänd dig även till några av deras guider för att få fakta kring vad du bör tänka på innan du väljer din föredragna elcykel.

Du kan se Prima Elcykel recensionen genom att klicka här.

Amazon
Du har med största sannolikhet hört talas om Amazon tidigare, och det finns ett gott skäl till detta. Amazon är ett amerikanskt e-handelsföretag, och via deras sida kan du beställa produkter inom de flesta kategorierna som du kan tänka dig. Verktyg, böcker, elektronik, babyprodukter, husdjursprodukter, kläder, musik, trädgårdsredskap, kontorsprodukter och transportmedel är bara några få exempel.

Du kan se Urbanglide E-bike 140 kundomdömena genom att klicka här.

M3
Den digitala tidningen M3 är en sajt som både testar och recenserar olika produkter för att förenkla framtida köp för sina läsare. Produkterna som recenseras hör vanligtvis till kategorierna datorer, surfplattor, transportmedel och mobiler, men M3 sträcker sig även utanför dessa kategorier. Besök M3 för att antingen läsa nyhetsreportage som relaterar till teknologins värld, gå igenom guider eller kika på produktrecensioner.

Du kan se Elina recensionen genom att klicka här.

Du kan se Tria 8 recensionen genom att klicka här.

Du kan se Razer E-Go Dam recensionen genom att klicka här.

T3
Genom att testa och recensera produkter som relaterar till teknologi, livsstil och hem ser den här digitala tidningen till så att du som konsument vet vad du kan förvänta dig när du köper de olika produkterna. Med 10 miljoner besökare varje månad är T3 en populär och pålitlig sajt som även specialiserar sig på produktguider.

Du kan se SDURO Trekking 2.0 recensionen genom att klicka här.


Andra källor

Cykelexperten
Cykelexperten är en dansk butik som ger dig tillgång till ett brett sortiment av cyklar inom olika kategorier. Damcyklar, herrcyklar, barncyklar, mountainbikes och elcyklar är bara några få exempel. De erbjuder dessutom tips och guider så att du enklare ska kunna hitta din favoritcykel.

Artikeln uppdaterades senast: juni 2021

Läs hela artikeln här

NewWheel
NewWheel är en butik med ett produktsortiment som innehåller diverse cyklar inom en lång rad olika kategorier. Elcyklar befinner sig inom en av dessa kategorier, och utöver att beställa en elcykel kan du hos NewWheel även läsa guider som hjälper dig att hitta en passande cykel för just dina behov.

Artikeln uppdaterades senast: juni 2021

Läs hela artikeln här

Electrek
Electrek är en nyhetssida som lägger fokus på övergången från transport med hjälp av fossila bränslen till transport med hjälp av elektricitet. Med detta i åtanke kan du därför bland annat hitta guider som ger dig tips på hur du väljer den rätta elcykeln för dig.

Artikeln uppdaterades senast: april 2019

Läs hela artikeln här


Läs också: Elsparkcykel test-översikt.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta