Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Löpband - Bäst i test: Guide till bästa löpbanden hemma

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 9, 2024.

Löpband - Bäst i test: Guide till bästa löpbanden hemma

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

I det här testet av löpband tittar vi närmre på några av de mest populära löpbanden på marknaden. Vi har gått igenom olika välkända och oberoende tester och recensioner, och gör även vår egen bedömning av varje enskild produkt. Längst ned i artikeln hittar du även en köpguide där vi tittar närmare på vad du behöver tänka på när du köper ett löpband.

Avslutningsvis hittar du en lista över de källor som vi använt till artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkter, utan vi sammanställer resultaten från olika opartiska tester, med målet att du enkelt ska få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av löpbanden i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

22. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Löpband Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda löpbanden

Master Fitness T30 - löpband för såväl nybörjare som erfarna motionärer

Bästa löpband för hemmabruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Master Fitness T30:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 20 lutningsnivåer
 • 25 program
 • Mycket funktionell display

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Master Fitness T30 är utformat för hemmabruk och kombinerar en utrymmesbesparande konstruktion med användarvänliga funktioner. Utrustningens vikbara design, som dessutom är utrustad med transporthjul, förenklar förvaring och mobilitet. Detta gör löpbandet lämpligt för alla hushåll, även där utrymmet är begränsat.

Med 25 anpassade träningsprogram och en bas som kan lutas med 15 % erbjuder det här löpbandet varierad träning som kan justeras i takt med att du utvecklar din skicklighetsnivå. Vi anser att utrustningen kan användas av såväl nybörjare som avancerade motionärer.

Medan löpbandets hållbarhet kan ifrågasättas i jämförelse med kommersiella modeller, tycker vi att dess kapacitet att stödja upp till 130 kilogram och ge en rymlig löpyta talar volymer om dess kvalitet. Sammantaget är Master Fitness T30 är ett perfekt alternativ för dig som letar efter ett löpband för hemmabruk. Löpbandet håller hög prestanda, är användarvänligt och kan helt klart hjälpa dig att uppnå dina träningsmål utan att lämna vardagsrummet.

Fördelar

 • Hopfällbar konstruktion
 • Stor löpmatta för att vara en modell för hemmabruk
 • Enkel att förflytta tack vare transporthjulen
 • Klarar en belastning på över 100 kilogram

Nackdelar

 • Eftersom det är en modell för hemmabruk kan den upplevas som mindre robust än kommersiella modeller.

Master Fitness T30 har en justerbar lutning med 20 nivåer, vilket gör den lämplig för alla träningsentusiaster – från nybörjare som tar sina första steg in i träningsvärlden, till erfarna idrottare som strävar efter topprestationer. Med det här löpbandet kommer du att ha flexibiliteten att kunna anpassa din träning efter dina önskemål och din färdighetsnivå, allt i bekvämligheten av ditt eget hem.

Recension: En detaljerad recension av Master Fitness T30

Specifikationer

 • Lutning: 15%
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 204 x 87 x 137 cm
 • Träningsschema: 25
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Vikbar

Mångsidiga träningsprogram och rörlighet
Master Fitness löpband T30 är utformat för träningsentusiaster som uppskattar variation i sin träning. Löpbandet har så många som 25 träningsprogram, vilket ger användaren ett omfattande utbud av alternativ för att tillgodose olika träningsmål, oavsett om det gäller viktminskning, uthållighet eller intervallträning. Programmen är särskilt anpassade för att utmana och engagera användare på alla konditionsnivåer, vilket garanterar en personlig och dynamisk träningsupplevelse.

T30-modellen är dessutom utrustad med transporthjul, vilket gör den enkel att flytta runt på i hemmet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som har begränsat utrymme eller som ofta måste omorganisera sitt utrymme där de tränar.

Display med mycket information
Master Fitness T30 är utrustad med många viktiga funktioner som alla bidrar till att förbättra maskinens funktionalitet och prestanda. Den har bland annat en hastighetsmätare, en kaloriräknare, en pulsmätare och ett stoppur, som gör det möjligt för användaren att följa sina mätvärden för träningen i direkt anslutning till den. Skärmen ger en mängd information om din träning, inklusive distans, hastighet, förbrukade kalorier, lutning, puls och tid, så att du kan övervaka och justera din träning efter behov.

Med en maxhastighet på 20 km/h överträffar T30 marknadens genomsnitt på 10 till 15 km/h, och erbjuder därmed intensivare träning för mer erfarna motionärer. Löpbandet har dessutom en 15 % lutningskapacitet, vilket ökar utmaningen ytterligare samt riktar in sig på fler muskelgrupper.

TIPS: Det rekommenderas att ställa in lutningen i åtminstone en liten vinkel, cirka 1-3 %, för att bättre efterlikna utomhusförhållanden och främja ett mer utmanande träningspass. Denna lutning hjälper till att aktivera benmusklerna – särskilt vaderna, hamstrings och glutes – samtidigt som den ger kardiovaskulära fördelar. 

Användarvänlig konstruktion och platsbesparande flexibilitet
Master Fitness T30 är utformad för en maximal belastning på upp till 130 kilogram, vilket är i linje med marknadens genomsnitt. Dess stora matta garanterar en bekväm och säker träningsupplevelse, även för att vara en modell avsedd för hemmabruk. Slutligen är löpbandets hopfällbara konstruktion ytterligare en fördel – särskilt för dem med begränsat utrymme. Du kan nämligen enkelt fälla ihop löpbandet efter ditt träningspass, vilket skapar utrymme och en städad miljö samtidigt som det möjliggör praktisk förvaring.

Mer om Master Fitness T30

Specifikationer

 • Lutning: 15%
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 204 x 87 x 137 cm
 • Träningsschema: 25
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Vikbar

TREADMILL T80 PRO - robust och professionellt löpband

Bästa löpband för erfarna motionärer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TREADMILL T80 PRO :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Professionell byggkvalitet och design
 • Generös löpyta på 54 centimeter
 • Inbyggd bluetooth och handpulssensorer

Konsumentmagasinets omdöme

För seriösa löpare och träningsentusiaster rekommenderar vi löpbandet Titan Life T80 Pro. Den här utrustningen sticker ut på vår lista genom att kombinera mångsidig träning av professionell kvalitet med bekvämt hemmabruk. Löpbandets breda löpyta på 54 centimeter och kraftfulla motor på 4 hästkrafter stöder hastigheter på upp till 22 kilometer i timmen, vilket gör det perfekt för att tänja på dina gränser. Med löpbandets 20 olika lutningsnivåer kan du anpassa ditt träningspass och simulera olika terränger för ett mer engagerande och omfattande träningspass.

Trots att avsaknaden av en trådlös pulsmätare är värd att notera, säkerställer löpbandets detaljerade LED-display att dina framsteg alltid kan avläsas och håller dig motiverad. Löpbandet Titan Life T80 Pro är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter ett avancerat, hållbart löpband med exceptionell prestanda och stabilitet. Med den här utrustningen kan du uppgradera din hemmaträning med precision och intensitet.

Fördelar

 • Hopfällbart
 • Stabil och robust konstruktion
 • Brett och bekvämt band
 • Imponerande maximal hastighet
 • Stor variation när det gäller träningsprogrammen

Nackdelar

 • Hade gynnats av en trådlös pulsmätare

Nästa produkt på listan är ett passande val för dig som bara nöjer dig med det allra bästa. TREADMILL T80 PRO från märket TITAN LIFE är ett proffsigt löpband som både har mycket att skryta om när det kommer till det snygga utseendet och de många funktionerna som du helt enkelt inte vill gå miste om. Varför ge dig ut och riskera att ett regnoväder förstör joggingrundan när du istället kan stanna inne och närsomhelst njuta av ett högkvalitativt löpband? Du kan även skräddarsy dina träningspass så att de blir perfekta för dig och hålla reda på hur nära du är dina mål med hjälp av en smart display.

Mer om TREADMILL T80 PRO

Specifikationer

 • Träningsschema: 24
 • Max. personvikt: 160 kg
 • Topphastighet: 22 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 4 hk
 • Mått: 187 x 87 x 148 cm
 • Vikbar

TREADMILL T80 PRO ger dig ordentligt med plats att promenera, jogga eller springa på. Med en yta på så mycket som 54 cm kan du lugnt använda bandet utan att det känns trångt. För enkel förvaring när löpbandet inte används kan det fällas ihop, men trots detta får du en riktigt robust och fast känsla när löpbandet har fällts ut – och detta på grund av att löpbandets vikt ligger på hela 95 kg. Den starka motorn ser till så att du kan komma upp i hastigheter på imponerande 22 km/h, så det är upp till dig om du föredrar att gå lite lugnt eller springa snabbt som ögat.

TREADMILL T80 PRO är mycket generös när det kommer till dess lutningsnivåer. Det finns hela 20 olika att välja mellan, så du kan smidigt gå från ett helt plant underlag till en lutning där äkta styrka krävs för att du ska kunna ta dig fram.

Som grädden på moset har TREADMILL T80 PRO en display som du kan använda för at ta reda på hur snabbt du springer, hur långt du har sprungit, hur många kalorier du har bränt, vad din puls för närvarande ligger på och mycket mer. Här ser du också vilket program du har valt och hur långt du har kvar till dess att du har nått ditt mål.

Sole Fitness F65 - löpband med stark motor och bra tillbehör

Löpband för alla träningsnivåer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor av Treadmill Review Guru
 • check 4,1/5 stjärnor av Garage Gym Reviews

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sole Fitness F65:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Högpresterande motor på 3,25 HP
 • Rymligt löpdäck
 • Utrustad med smarta tillbehör

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Sole Fitness F65 är ett utmärkt alternativ för både vardagliga joggare och seriösa löpare som vill träna med hög intensitet direkt i vardagsrummet. Med en robust ram, som kan hålla användare upp till 158 kilogram, och en kraftfull motor på 3,25 hästkrafter, som kombinerar kraft med tyst drift, passar löpbandet för ett brett spektrum av träningsnivåer. Med en bas som kan lutas med 15 % och hastigheter på upp till 20 kilometer i timmen möjliggör utrustningen varierade och intensiva träningspass.

Vi vill emellertid framhålla att de taktila knapparna tendera att ansamla damm efter längre användning, vilket kan upplevas som något ohygieniskt. Detta är dock ett mindre problem i jämförelse med löpbandets många fördelar, vilka bland annat inkluderar dess vikbara konstruktion för platsbesparing, bluetooth-anslutning för hälsospårning och inbyggda högtalare för underhållning.

Fördelar

 • 7,5" bakgrundsbelyst LCD-skärm
 • Inbyggda Bluetooth-högtalare
 • USB-port för laddning av enheter och en hållare för surfplattor
 • Vikbar
 • Hjul för enklare transport

Nackdelar

 • De taktila, upphöjda knapparna kan bli smutsiga med tiden

Sole Fitness F65 löpband är ett särskilt bra val för dig som söker ett enkelt och robust hopfällbart löpband. Detta rymliga löpband är bra för löpare av alla storlekar, med en maximal användarvikt på cirka 150 kg.

Recension: En detaljerad recension av Sole Fitness F65

Specifikationer

 • Max. personvikt: 158 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Träningsschema: 10
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 3,25 hk
 • Mått: 208 x 94 x 145 cm
 • Vikbar

Stark motor och ram
Sole Fitness F65 löpband har en imponerande motor på 3,25 hk som är tyst och ger smidig justering av lutning/nedgång och hastighet. Tack vare motorns styrka stöder modellen dessutom lutningar på upp till 15 % och har en maxhastighet på 20 km/h. Ramen är solid och välbyggd och ger väldigt lite ljud ifrån sig under användning eller vid lutning.

Enkelt hopfällbar
Löpbandet kan fällas ihop och låsas på plats när du är klar med träningen. Det finns en stålstång vid däckets bas som du kan hålla i och lyfta för att fälla däcket vertikalt. När löpbandet väl fälls ihop kan det låsas på plats för att frigöra golvutrymme. Maskinen har fyra hjul, två under de främre benen och två vid däckets bas, så att maskinen smidigt kan rullas ur vägen när den är låst.

Smarta tillbehör
Modellen är utrustad med Bluetooth-teknik som gör det möjligt för användare att spela in träningsfeedback från löpbandet direkt till en smart Android- eller Apple-enhet och spåra träningsinformation i någon av de kompatibla träningsapparna. Den har en integrerad tabletthållare som gör att du kan använda dina smarta enheter för att titta på program eller följa dina träningsrutiner.

Du kan också lyssna på musik, eftersom de inbyggda Bluetooth 3.0-ljudhögtalarna möjliggör trådlös anslutning till din smartphone, såvida du inte hellre vill använda extrakabeln. Dessutom finns en USB-port, där du kan ladda dina mobila enheter medan du tränar.

Vad säger användare och experter om Sole Fitness F65?

Denna modell har granskats av TreadmillReviewGuru.com och fick 4,5 av 5 stjärnor. Däcket lutar svagt, så att du kan fortsätta springa eller gå utan att behöva balansera under justeringar. Även GarageGymReviews.com gav betyget 4,1 av 5 stjärnor och betonade det breda löpdäcket och den stora skärmen.

Mer om Sole Fitness F65

Specifikationer

 • Max. personvikt: 158 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Träningsschema: 10
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 3,25 hk
 • Mått: 208 x 94 x 145 cm
 • Vikbar
Läs mer om Sole Fitness F65

Master Fitness T20  - bästa löpband för hemmabruk

Bästa löpband för nybörjare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Master Fitness T20 :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Optimal för promenader, jogging och löpning i hemmet
 • Backe med 16 lutningsnivåer för träning i tunga backar
 • Olika förprogrammerade träningsprogram

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Master Fitness T20 utmärker sig i vår lista tack vare dess nybörjarvänliga funktioner. Dessa inkluderar bland annat en motor med 2 hästkrafter och en rymlig löpyta som säkerställer en bekväm start på alla träningsprogram. Löpbandets hopfällbara design löser effektivt utrymmesproblem, vilket gör det praktiskt för mindre hem. Vidare erbjuder utrustningen 25 träningsprogram och en justerbar lutning på 0-16 %. Med dessa funktioner kan du kan nå en mängd olika träningsmål, samtidigt som du förbättrar dina färdigheter.

Löpbandets display redovisar viktig träningsinformation, bland annat tid, distans och puls, medan de användarvänliga kontrollerna säkerställer en sömlös träningsupplevelse. Trots att löpbandet inte är optimalt för högintensiva träningspass och tillräckligt kompakt för att få plats under sängen, är dess prestanda och funktionalitet en solid grund för nybörjare som letar efter en pålitlig och mångsidig lösning.

Fördelar

 • Hylla för en surfplatta eller mobiltelefon
 • Två flaskhållare
 • Funktion för övervakning av hjärtfrekvens
 • Användarvänlig kontrollpanel

Nackdelar

 • Erfarna användare kan vilja ha mer avancerade funktioner

Om du vill kunna promenera, jogga eller springa utan att behöva oroa dig för vädret utomhus kan ett löpband vara den perfekta lösningen att ha hemma. Då gäller det dock att hitta ett särskilt löpband som håller hög kvalitet och som även har en lång livslängd – och det är här som T20 från märket MASTER FITNESS kommer in i bilden. Detta prisvärda löpband ser inte bara riktigt snyggt och modernt ut, utan är dessutom utrustat med många uppskattade funktioner.

Mer om Master Fitness T20 

Specifikationer

 • Max. personvikt: 120 kg
 • Topphastighet: 16 km/h
 • Träningsschema: 25
 • Motoreffekt: 2 hk
 • Mått: 108 x 75 x 143 cm
 • Vikbar
 • Lutning: 16 %

Löpbandet T20 ger dig möjligheten att jogga på en plan yta eller att justera lutningen till hela 16 % så att du får en extra utmaning. Det finns dessutom en liten hylla där du kan lägga mobilen om du exempelvis föredrar att lyssna på musik medan du tränar.

Med så många som 25 olika program och en maximal hastighet på hela 16 km/h kan du förvänta dig skräddarsydda träningspass som blir perfekta både för den som tycker om att promenera och träna hårdare pass.

Förutom de många fördelarna som vi har nämnt ovan är det viktigt att inte glömma den smarta displayen. Med hjälp av T20s display får du snabbt reda på hur länge du har sprungit, din distans, din hastighet, hur många kalorier du har bränt samt vad din puls ligger på. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även beställa till ett golvskydd så att löpbandet garanterat inte lämnar några repor.

Sole Fitness F85 - professionellt löpband 

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utsedd till "Bästa premiumval" på PriceRunner – 4,5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Treadmill Reviews
 • check 4,4/5 Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sole Fitness F85:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • En kraftfull likströmsmotor på 4 HP för avancerad träning
 • Effektiv stötdämpning med Cushion Flex
 • Skarp 10-tums TFT-LCD-skärm med raketskärpa

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar löpbandet Sole F85 eftersom det utmärker sig på flera sätt, vilket gör det särskilt fördelaktigt för seriösa löpare och idrottare. Löpbandet är utrustad med en motor med 4 hästkrafter som levererar jämn prestanda, oavsett om du pressar dig själv under intervallträning eller tar det lugnt under återhämtning. Löpbandet kan stödja en belastning på 150 kilogram, vilket gör det tillgänglig för ett brett spektrum av användare. Det utgör även ett mångsidigt tillskott till hemmagymmet.

Vi är särskilt imponerade av löpbandets mått, som är i enlighet med kommersiella modeller, såväl som de väl genomtänkta säkerhetsfunktionerna. Dessa inkluderar bland annat sidokanterna som bidrar till en stabil och säker löpning. Vidare tror vi att den innovativa bluetooth-anslutningen avsevärt kan förbättra din träningsrutin genom att spåra dina framsteg. Med anslutningen kan du även engagera dig i Zwift-communityt och dela med dig av dina erfarenheter och ta del av andras.

Trots att löpbandets främre stolpar tenderar att ge mindre stötar, anser vi att dess övergripande stabilitet och komfort samt användarcentrerade funktioner, till exempel effektiva stötdämpar, mer än väl kompenserar för detta. Om du letar efter ett löpband som återspeglar kvaliteten och funktionaliteten hos en kommersiell modell, är Sole F85 en träningsmaskin för dig.

Fördelar

 • Kompatibel med Zwift-appen
 • Stor yta för löpning
 • Hög viktkapacitet
 • Levereras med ett trådlöst Polar-bröstband för pulsmätning
 • Enkla och lättförståeliga program

Nackdelar

 • Hastighetsändringen är lite långsam efter att du har tryckt på knapparna
 • På den tyngre sidan

Sole Fitness F85 är ett högkvalitativt och professionellt löpband som erbjuder effektiv stötdämpning med Cushion Flex. Detta bidrar till att skydda dina leder och säkerställa ett smidigt träningspass.

Mer om Sole Fitness F85

Specifikationer

 • Träningsschema: 25
 • Max. personvikt: 150 kg
 • Topphastighet: 22 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 4 hk
 • Mått: 211 x 94 x 145 cm
 • Vikbar

Löpbandet Sole Fitness F85 är en träningsutrustning i toppklass. F85 är kompatibel med Zwift-appen för en maxad träningsupplevelse. Löpbandet har 25 träningsprogram att välja mellan samt en display som visar tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och puls.

Löpbandet har plats för personer med en vikt på upp till 150 kg. Sole Fitness F85 har en bredd på 56 cm som ligger över genomsnittet. Dessutom kan löpbandet nå en maxhastighet på 22 km/h. Det har också en löplängd på 152 cm. F85 är kompatibel med Zwift-appen för att ge en mer uppslukande träningsupplevelse.

Läs mer om Sole Fitness F85

Abilica TM 10  - hopfällbart löpband for intervallträning

Mest användarvänliga löpband

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Abilica TM 10 :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Perfekt för promenader, höghastighetsträning och intervallträning
 • Hopfällbar och med transporthjul för enkel förflyttning
 • Användarvänlig drift för både nybörjare och erfarna

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Abilica TM 10 är ett utmärkt alternativ för nybörjare och motionärer som vill upprätthålla sin kondition direkt i sitt vardagsrum. Löpbandets motor med 2 hästkrafter stöder allt från lugna promenader till utmanande sprintar upp till 18 kilometer i timmen, vilket säkerställer mångsidighet på alla träningsnivåer.

Löpbandet är utrustat med praktiska knappar för olika snabbval, till exempel för justering av lutning och hastighet. Detta, i kombination med dess 15 olika träningsprogram, gör utrustningen enkel att anpassas till din träning.

Trots att löpbandet Abilica TM 10 saknar vissa högteknologiska bekvämligheter, bland annat bluetooth-anslutning, kompenserar det med flera användarvänliga element. Utrustningen kan till exempel vikas och bäras, vilket möjliggör smidig transport och förvaring. Sammantaget anser vi att löpbandet Abilica TM 10 är ett enkelt och pålitligt alternativ för dig som är ute efter praktisk och effektiv hemmaträning.

Fördelar

 • Stabil konstruktion
 • Många lättnavigerade utbildningsprogram
 • Användarvänlig
 • Praktisk utformning
 • Bekväm och effektiv träning

Nackdelar

 • Saknar Bluetooth-anslutning för surfplattor och smarttelefoner

Löpbandet Abilica TM 10 är utformat med snabbknappar för både lutning och hastighet. Detta gör det till ett högkvalitativt löpband för effektiv hemmaträning, eftersom du snabbt kan justera inställningarna efter dina behov. Oavsett om du är ute efter ett utmanande träningspass eller bara en lugn promenad är löpbandet Abilica TM 10 ett bra val.

Vad säger användare och experter om Abilica TM 10?

Detta löpband har uppvisat solida testresultat och experter från pricerunner.se gav det 4,5 av 5 poäng. Experternas omdöme var: “Abilica TM 10 är ett löpband till ett bra pris och som gör träningen bekväm tack vare den bekväma dämpningen. Det finns många förinställda träningsprogram att välja mellan och för dig som gillar att kombinera träning med skärmtid finns det en praktisk hållare för din surfplatta eller smartphone.”

Mer om Abilica TM 10 

Specifikationer

 • Träningsschema: 12
 • Max. personvikt: 120 kg
 • Topphastighet: ​​18 km/h
 • Lutning: 14,8 %
 • Motoreffekt: 2 hk
 • Mått: 179 x 135 x 79 cm
 • Vikbar

Löpbandet Abilica TM 10 har 12 träningsprogram som hjälper dig att hålla dig på rätt spår, samt en mängd andra funktioner som gör det till ett bra val för ditt hemmagym. Löpbandet klarar upp till 120 kg, vilket gör det lämpligt för de flesta.

Abilica TM 10 har en löpbredd på 48 cm. Löpbandets maximala hastighet är 18 km/h, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som vill få upp pulsen. Löpbandet TM 10 har också en löplängd på 140 cm, vilket är ungefär den genomsnittliga längden jämfört med liknande produkter.

Löpbandet är också hopfällbart för enkel förvaring. Det har transporthjul för enkel förflyttning, trots att det väger 70 kg. Det har också en snygg display som visar dig all viktig information när du tränar, såsom tid, hastighet, distans, förbrukade kalorier, puls etc.

Läs mer om Abilica TM 10 

Master Fitness T25 - bästa budgetalternativ

Bästa löpband för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bästa budgetval" enligt PriceRunner – 4,5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Master Fitness T25:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Ett brett utbud av praktiska funktioner
 • 36 förprogrammerade körprogram
 • Bekväm löpyta i full storlek

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning utmärker sig löpbandet Master Fitness T25 med sina praktiska funktioner, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dig som söker kvalitet till ett överkomligt pris. Löpbandet har en generös löpyta som passar alla steg under såväl intensiva som lugna pass. Det är dessutom hopfällbart, vilket säkerställer att du kan upprätthålla en aktiv livsstil även i mindre bostadsutrymmen.

Trots att löpbandets display är något liten, är den praktiska återkopplingen på dina mätvärden, inklusive avstånd, hastighet, förbrända kalorier och puls, mer än tillräcklig för att hålla dig informerad och motiverad. Vi anser att Master Fitness T25 är ett prisvärt löpband som erbjuder ett betydande värde med en rik uppsättning funktioner.

Fördelar

 • Pulsmätare
 • Smidigt och bekvämt löpband
 • Lätt att fälla ihop och rulla undan
 • Kan lutas 15 %
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Liten display

Det viktigaste när du beställer ett löpband är att välja en produkt som är slitstark, har en lång livslängd, är behaglig att använda, är lätt att använda och är utrustad med en rad praktiska funktioner. Allt detta får du lyckligtvis med T25, så det kommer då säkerligen inte som en överraskning av träningsutrustningen har lyckats att få många positiva kundomdömen. Välj T25 från märket MASTER FITNESS och gör träningspassen roligare!

Mer om Master Fitness T25

Specifikationer

 • Träningsschema: 36
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 172 x 87 x 137 cm
 • Vikbar

Ett bättre budgetval får du allt leta länge efter. Det här snygga och moderna löpbandet har en motor på hela 2,5 hk så att du ska få ut så mycket som möjligt av dina promenader, joggingturer eller löprundor. När bandet inte längre används kan det fällas ihop utan några svårigheter, och då har vi inte ens nämnt den imponerande maxhastigheten på hela 20 km/h. Om du föredrar att springa fort är detta något som du definitivt kan göra med det här löpbandet.

Jämfört med andra löpband på marknaden ser T25 till så att du får mycket till ett lågt pris. Utöver det som vi redan har nämnt finns det en liten display som hjälper dig att hålla koll på hur långt du har sprungit, vad din hastighet ligger på, hur många kalorier du har bränt, vad din puls är och mer därtill.

Som kronan på verket finns det hela 36 olika program att byta mellan, och löpbandet kan lutas upp till 15 % om du föredrar att springa i uppförsbacke. Tänk på att användarvikten ligger på max 130 kg samt att det är en bra idé att köpa till ett golvskydd så att löpbandet inte gör märken i golvet.

ATHLETE T73 - användarvänligt löpband som minimerar risken för skador

Mest mångsidiga löpband

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på ATHLETE T73:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Avancerade lutningsalternativ
 • Profiler för flera användare
 • 24 förinställda träningsprogram

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Athlete T73 från Titan Life bidrar med bekvämlighet och mångsidighet till din hemmaträning. Med den här utrustningen behöver du inte längre trotsa regnet för en joggingtur utomhus. Vi uppskattar löpbandets robusta konstruktion och den uppsjö av alternativ den erbjuder, allt från 24 träningsprogram till justerbara lutningsalternativ. Detta säkerställer att din träning förblir utmanande och varierad.

Med löpbandet Athlete T73 kan du skapa upp till tre användarprofiler, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för en familj. Vidare gör maskinens topphastighet på 22 kilometer i timmen den lämplig för dig som vill tänja på dina gränser. Integreringen av teknik genom en TFT-display, MP3-anslutning och app-kompatibilitet förbättrar dessutom användarupplevelsen ytterligare genom att möjliggöra underhållning och detaljerad spårning.

En smärre nackdel med löpbandet är dess relativt stora konstruktion som kan vara opraktiskt i mindre vardagsrum. Löpbandets hopfällbara design och inbyggda hjul minskar däremot denna problematik avsevärt. En annan potentiell nackdel är att löpbandet inte kan styras direkt från telefonen, men det breda utbudet av fysiska kontroller och Fitshow-appens omfattande spårningsfunktioner kompenserar mer än väl för denna begränsning.

Fördelar

 • Bekvämt att springa på
 • 24 olika träningsprogram
 • Maximal hastighet på 22 kilometer i timmen
 • Utrustad med en praktisk display

Nackdelar

 • Appen kan inte styras direkt från telefonen

Aldrig mer tvingas du att ge dig ut i regnet för att träna när du har det här händiga löpbandet i ditt hem. ATHLETE T73 från märket TITAN LIFE är ett säkert val då just den här produkten är tillverkad i slitstarka material samtidigt som den bjuder dig på många valmöjligheter när det kommer till program. Skräddarsy dina träningspass genom att välja mellan olika träningsprogram och ta själv beslutet kring huruvida du vill springa på ett plant underlag eller med lutning.

Mer om ATHLETE T73

Specifikationer

 • Träningsschema: 24
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 22 km/h
 • Lutning: 20 %
 • Motoreffekt: 3 hk
 • Mått: 194 x 88 x 144 cm
 • Vikbar

Om du uppskattar modern träningsutrustning blir ATHLETE T73 det rätta valet för dig. Det här löpbandet har nämligen både radio samt USB så att du kan koppla in en MP3-spelare eller dylikt för att lyssna på musik medan du springer. Välj sedan mellan 24 träningsprogram och skapa upp till tre profiler så att din familj också kan njuta av löpbandet.

Du kan nå upp till en hastighet på hela 22 km/h, vilket betyder att du sannerligen kan springa riktigt snabbt om du så föredrar. När du sedan inte använder dig av löpbandet behöver du inte oroa dig för att det ska ta upp någon större plats då du snabbt och enkelt kan fälla ihop ATHLETE T73.

ATHLETE T73 är ett ganska standard löpband jämfört med andra modeller på marknaden, men det som får den här produkten att stå ut lite extra är bland annat den imponerande maxhastigheten på hela 22 km/h. Det är även ett stort plus att löpbandet kommer med både radio samt USB. Om du vill hålla reda på hur din träning går får du inte heller glömma displayen som pryder löpbandet: den visar hur många kalorier du har bränt, hur länge du har sprungit, vad din puls ligger på och mer därtill.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Läs mer om ATHLETE T73

Master Fitness T70 - stabilt löpband med generös löpyta

Bästa löpband av kommersiell kvalitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Master Fitness T70:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Idealiskt för mindre företag och små gym
 • Utmärkt design med strömlinjeformade detaljer
 • Tyst motor

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Master Fitness T70 är särskilt utformat för kommersiellt bruk. Med en omfattande garanti och enkel installation är det därför ett utmärkt alternativ för träningsutrymmen hos mindre företag. Löpbandets stora löpyta, nio program, justerbara lutning till 15 %, i kombination med dess ytterligare bekvämligheter, inklusive hyllan för en surfplatta, förbättrar upplevelsen genom att kombinera användarvänlighet med mångsidighet.

Trots att löpbandet Master Fitness T70 inte är hopfällbart – en potentiell nackdel för utrymmen som kräver flexibilitet – uppväger dess stabilitet, även under intensiva träningspass, och utbudet av träningsprogram denna begränsning. Sammantaget anser vi att löpbandets genomtänkta design och prestanda gör det möjligt för allt från nybörjare till erfarna löpare kan förbättra sina konditionsfärdigheter.

Fördelar

 • Stabilt och elegant löpband i toppklass
 • Generös löpyta
 • Hylla för surfplatta
 • Lutning upp till 15 %

Nackdelar

 • Inte hopfällbart

T70 Löpband från märket Master Fitness är ett passande val för både nybörjare och den mer erfarna som vill komma igång med konditionsträning. Välj mellan ett antal olika program och håll koll på hur ditt träningspass går med hjälp av den smarta displayen som mäter distans, tid, hastighet, kaloriförbrukning och mer därtill.

Mer om Master Fitness T70

Specifikationer

 • Träningsschema: 9
 • Max. personvikt: 145 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 83 x 139 x 196 cm

T70 Löpband har nio olika program att testa på, och du kontrollerar enkelt hur långt du har kommit genom att kika på displayen som ger dig information kring din puls, kaloriförbrukning, tid, distans samt hastighet. Om det inte är utmanande nog att jobba på en plan yta kan du välj att luta bandet upp till 15 %, vilket påminner om att jogga i en uppförsbacke. Löpbandet väger hela 121 kg och kommer därför att ligga stabilt på plats i alla lägen.

Priset kanske är på den lite dyrare sidan, men om du är ute efter ett riktigt lyxigt löpband får det kosta vad det kosta vill. T70 Löpband bjuder på en förvånansvärt generös löpyta, en hylla för din surfplatta eller mobil, flera olika träningsprogram samt möjligheten att justera lutningen för att utmana dig lite extra. Här finns sannerligen allt som du kan tänkas vilja ha!

FAQ

Titan ST650, Abilica Stream TM X och Titan ST590
Hur har man testat löpbanden?
Löpbanden har bedömts baserat på deras användarvänlighet, inbyggda program och inställningar samt deras byggkvalitet.
Vilket är bäst: löpband eller motionscykel?
Det går inte att säga att det ena är bättre än det andra. Det finns dock underlag som talar för att löpbandet är bättre för att förbättra konditionen medan en motionscykel är bättre om man vill förbränna kalorier. Detta beror dock även på vem som använder dem och på vilket sätt.

Vilket löpband ska jag välja?

Kanske har du som löpare någon gång köpt ett par riktigt billiga löparskor. Då vet du att fel typ av utrustning kan döda träningsglädjen vilket betyder att du i slutändan tränar mindre än vad du planerat. Bra utrustning är en förutsättning för lusten att träna och detta gäller naturligtvis även löpband. Välj inte det billigaste löpbandet – det är bättre att spara ihop till en bättre modell av högre kvalitet. Du kan till exempel välja någon av de populära modellerna som vi har gått igenom i denna testguide. Det finns dessutom både billigare och dyrare modeller att välja emellan, med produkter som passar varje plånbok.

Är du kraftigt byggd kan det vara säkrare att ha ett anpassat löpband. Maxvikten varierar mycket från modell till modell. Om du är en en person som gärna springer med hög hastighet bör du satsa på ett löpband som kan klara en hastighet på 18-20 km/h. De flesta motionärer klarar sig dock på en betydligt lägre hastighet, vilket kan ha betydelse för löpbandets pris. Extra effekt kan uppnås med lutningsfunktionen där även en svag lutning kan kompensera för en lägre topphastighet.

Tänk även på hur ofta du planerar att använda löpbandet. Om flera personer tränar dagligen på samma löpband blir slitaget högre än om du själv springer på bandet då och då, som t.ex. när vädret är dåligt. För mer intensiv användning bör du leta efter robusta modeller och här är vikten som regel en viktig aspekt att tänka på även om andra egenskaper naturligtvis även spelar roll.

Alla löpband vi har tittat på i den här artikeln erbjuder de viktigaste standardfunktionerna. I princip behöver du därför inte tänka så mycket på eventuella extrafunktioner och antalet program, men har du särskilda krav gällande funktioner bör detta övervägas. Du kan t.ex. leta efter trådlös pulsmätning eller inbyggt ljudsystem.

Läs också: Roddmaskin test-översikt, SUP brädor testguide, massagepistol översikt och crosstrainer test-översikt.

Vilka är de viktigaste fördelarna med att inkludera en löpband i en vanlig träningsrutin?

Att inkludera ett löpband i din regelbundna träningsrutin har flera viktiga fördelar. För det första erbjuder löpbandet en bekväm och kontrollerad miljö för löpning och gång, oavsett väderförhållanden. Det möjliggör träning när som helst på dagen utan att påverkas av yttre faktorer.

För det andra kan löpbandet vara ett effektivt verktyg för att övervaka och anpassa din träning. Många moderna löpband har inbyggda funktioner som pulsmätning, kaloriförbränning och träningsprogram som hjälper dig att spåra dina framsteg och sätta upp mål.

En annan fördel är den jämnare ytan på löpbandet jämfört med utomhusmiljön, vilket kan minska risken för stötar och belastningsskador. Dessutom kan du justera hastigheten och lutningen på löpbandet för att anpassa träningen efter din nivå och mål, vilket kan vara svårare att göra vid utomhusträning.

Sammanfattningsvis kan ett löpband vara en mångsidig och praktisk träningspartner som bidrar till ökad kondition, fettförbränning och förbättrad hjärt- och kärlhälsa, samtidigt som det minskar påverkan på lederna.

Hur kan man minimera risken för skador vid träning på löpband?

För att minimera risken för skador vid träning på löpband är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer och säkerhetsåtgärder:

 • Uppvärmning: Börja alltid med en ordentlig uppvärmning innan du ökar intensiteten på löpbandet. Uppvärmning hjälper till att förbereda muskler och leder för träning och minskar risken för sträckningar och skador.
 • Korrekt form: Håll en korrekt löpform för att undvika överbelastning på lederna. Håll kroppen rak, axlarna avslappnade och armbågarna i en 90-graders vinkel. Undvik att luta dig för mycket framåt eller bakåt.
 • Anpassa intensitet gradvis: Öka hastighet, lutning och träningsvaraktighet gradvis över tid. Att plötsligt öka intensiteten kan öka risken för överbelastningsskador.
 • Rätt skor: Använd ordentliga löparskor som passar din fot och löpstil. Bra skor ger stöd och dämpning som minskar risken för fot- och benproblem.
 • Dämpningssystem: Välj ett löpband med ett effektivt dämpningssystem som absorberar stötar och minskar belastningen på lederna.
 • Hydration och vila: Se till att du är ordentligt hydrerad och tar tillräckligt med vila mellan träningspassen. Överträning och uttorkning kan öka risken för skador.
 • Nödsäkerhet: Ha en nödstoppsknapp och nödrep tillgängligt när du tränar på löpbandet, så att du snabbt kan avbryta träningen om det behövs.
 • Anpassa träningen: Var noga med att anpassa träningen efter din nuvarande konditionsnivå och eventuella tidigare skador. Konsultera en tränare eller sjukvårdspersonal om du är osäker på vilken typ av träning som är lämplig för dig.

Genom att vara medveten om säkerhetsåtgärder och träna med omsorg kan du minimera risken för skador och njuta av en trygg och effektiv träning på löpbandet.

Vilka åtgärder kan vidtas för att minimera ljud och vibrationer som orsakas av löpbandet?

För att minimera ljud och vibrationer som orsakas av ett löpband kan följande åtgärder vidtas:

 • Placering: Placera löpbandet på en stabil och jämn yta för att minska vibrationerna. Undvik att placera det på en ojämn eller lutande yta som kan förstärka vibrationerna.
 • Golvunderlägg: Använd golvunderlägg eller mattor med ljudabsorberande egenskaper under löpbandet. Detta kan hjälpa till att dämpa ljudet och vibrationerna som överförs till golvet och omgivande ytor.
 • Antivibrationsplattor: Antivibrationsplattor eller gummimattor kan placeras under löpbandets ben för att absorbera vibrationer och minska överföringen av ljud till omgivningen.
 • Placera bort från väggar: Undvik att placera löpbandet direkt mot en vägg. Ett avstånd från väggen kan minska ljudets reflektion och förhindra att ljudet förstärks.
 • Service och underhåll: Regelbundet underhåll av löpbandet, inklusive smörjning av rullar och kontroller av dämpningssystemet, kan minska ljud som genereras av mekaniska komponenter.
 • Användningsmönster: Om möjligt, undvik att använda löpbandet under tider då ljudet kan störa andra, som tidiga morgnar eller sena kvällar.
 • Ljudisolering: Om ljudnivån är särskilt problematisk, överväg att använda ljudisoleringsmaterial runt området där löpbandet är placerat för att minska ljudets spridning.
 • Köp av högkvalitativt löpband: Välj ett löpband med inbyggda ljudisoleringstekniker och dämpningssystem som kan minska ljud och vibrationer vid källan.

Genom att kombinera flera av dessa åtgärder kan du betydligt minska ljud och vibrationer som orsakas av ett löpband och skapa en mer behaglig träningsmiljö för dig själv och dina omgivningar.

Övriga källor

I samband med vår research till artikeln har vi dessutom använt oss av en lång rad olika källor med tips och tricks för optimal användning av löpbandet. Ett bra exempel är Fit Living, som bl.a. har en intressant och mycket informativ artikel med tips och tricks till löpbandslöpare. Du kan läsa artikeln helt gratis här.

Danska magasinet Aktiv Träning erbjuder också flera intressanta artiklar om träning på löpbandet. Läs t.ex. den här artikeln med en genomgång av löpbandsträning. Magasinet har även ett bra träningsprogram för nybörjare som vill komma igång med konditionsträningen.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta