Löpband bäst i test – Guide till bästa löpbanden

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

–I det här testet av löpband tittar vi närmre på några av de mest populära löpbanden på marknaden. Vi har gått igenom olika välkända och oberoende tester och recensioner, och gör även med vår egen bedömning av varje enskild produkt. Sist i artikeln hittar du även en köpguide där vi tittar närmare på vad du behöver tänka på när du köper ett löpband.

Avslutningsvis hittar du en lista över de källor som vi använt till artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkter, utan vi sammanställer resultaten från olika opartiska tester, med målet att du enkelt ska få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Vad är viktigt att tänka på när du köper ett löpband?

 • Löpbandets motor
  Löpbandsmotorer är det som driver löpbandet, och en stark motor kan göra hela skillnaden mellan om en maskin är tyst och smidig eller om den överhettas. När du jämför löpbandsmotorer kan du bland annat titta på antalet hästkrafter. Den så kallade kontinuerliga hästkraften är ett mått på motorns effekt under långvariga perioder vid normal användning. En tumregel är att du bör kunna förvänta dig minst 1,5 eller 2 hästkrafter. En annan viktig faktor är mattrullarna, som ger drivkraft från motorn till löpmattan. Ju större rullarna är, desto mindre är spänningen och slitaget på löpbandets olika delar. 2-tums rullar är standard, men 2,5-tums rullar är ännu bättre.
 • Löpmatta
  När du springer eller går på löpbandet sliter du med tiden på löpmattan och tryckbelastar den platta som understödjer löpmattan. Därför bör du alltid leta efter tjockare löpmattor och helst sådana som är tillverkade av mer högkvalitativa material. Mattor med en konstruktion av två lager bör vara ett minimum. För att räcka till för en genomsnittlig löpning bör löpmattans yta vara över 40 cm bred och cirka 130 cm lång.
 • Funktioner
  De flesta moderna löpband är utrustade med en display som visar all nödvändig information under din löpning. Dessa kan vara LCD- eller LED-skärmar. På vissa löpband kan du även ansluta din telefon eller surfplatta, som vanligtvis kan placeras i särskilda hållare. Med dessa kan du inte bara mäta hastighet, tid, kalorier och puls, utan även välja förinstallerade program, ändra träningsintensiteten, registrera data eller anpassa och skräddarsy ditt träningspass. Beroende på modell kan hjärtfrekvenssensorerna ha olika placeringar. Samtidigt har vissa löpband också speciella hjärtfrekvensprogram som ändrar intensiteten i realtid under träningen.
 • Pris
  Budgetvänliga alternativ finns att köpa för ungefär 3000 kronor, medan de dyrare modellerna kan kosta uppåt 30 000 kronor. Den största skillnaden mellan de olika prisklasserna ligger i konstruktionens kvalitet. Budgetvänliga alternativ tenderar att ha färre funktioner och är i regel inte lika hållbara som premiummodellerna. De kan dock fortfarande ge ett bra träningspass och kan vara ett bra alternativ för någon som precis har börjat använda ett löpband. För dem som letar efter fler funktioner och hållbarhet kan de dyrare modellerna vara ett bättre val.
 • Användar- och expertrecensioner
  Det är alltid värt att titta på vad tidigare kunder har att säga om specifika löpband och hur effektivt de fungerat för dem. Användarrecensioner kan ge insikter om hur pass väl löpbandet tål daglig användning och om dess funktioner fungerar korrekt. Expertrecensioner kan fastställa mer exakt hur väl löpbanden fungerar under mer extrema förhållanden, jämföra dem mot varandra och se hur de står sig i förhållande till tidigare modeller eller marknaden. Nedan har vi inkluderat både användar- och expertrecensioner för att göra ditt val lite lättare.

arrow-more


Sole Fitness F65 – löpband med stark motor och bra tillbehör

Konsumentmagasinet rekommenderar

Sole Fitness F65

 

 

Sole Fitness F65 löpband är ett särskilt bra val för dig som söker ett enkelt och robust hopfällbart löpband. Detta rymliga löpband är bra för löpare av alla storlekar, med en maximal användarvikt på cirka 150 kg.

 • Motor på 3,25 hk
 • 15 % lutning
 • Rymligt löpdäck

Recension: En detaljerad recension av Sole Fitness F65

Stark motor och ram
Sole Fitness F65 löpband har en imponerande motor på 3,25 hk som är tyst och ger smidig justering av lutning/nedgång och hastighet. Tack vare motorns styrka stöder modellen dessutom lutningar på upp till 15 % och har en maxhastighet på 20 km/h. Ramen är solid och välbyggd och ger väldigt lite ljud ifrån sig under användning eller vid lutning.

Enkelt hopfällbar
Löpbandet kan fällas ihop och låsas på plats när du är klar med träningen. Det finns en stålstång vid däckets bas som du kan hålla i och lyfta för att fälla däcket vertikalt. När löpbandet väl fälls ihop kan det låsas på plats för att frigöra golvutrymme. Maskinen har fyra hjul, två under de främre benen och två vid däckets bas, så att maskinen smidigt kan rullas ur vägen när den är låst.

Smarta tillbehör
Modellen är utrustad med Bluetooth-teknik som gör det möjligt för användare att spela in träningsfeedback från löpbandet direkt till en smart Android- eller Apple-enhet och spåra träningsinformation i någon av de kompatibla träningsapparna. Den har en integrerad tabletthållare som gör att du kan använda dina smarta enheter för att titta på program eller följa dina träningsrutiner. Du kan också lyssna på musik, eftersom de inbyggda Bluetooth 3.0-ljudhögtalarna möjliggör trådlös anslutning till din smartphone, såvida du inte hellre vill använda extrakabeln. Dessutom finns en USB-port, där du kan ladda dina mobila enheter medan du tränar.

Fördelar

 • 7,5″ bakgrundsbelyst LCD-skärm
 • Inbyggda Bluetooth-högtalare
 • USB-port för laddning av enheter och en hållare för surfplattor
 • Vikbar
 • Hjul för enklare transport
Nackdelar

 • De taktila, upphöjda knapparna kan bli smutsiga med tiden

Vad säger användare och experter om Sole Fitness F65?

Denna modell har granskats av TreadmillReviewGuru.com och fick 4,5 av 5 stjärnor. Däcket lutar svagt, så att du kan fortsätta springa eller gå utan att behöva balansera under justeringar. Även GarageGymReviews.com gav betyget 4,1 av 5 stjärnor och betonade det breda löpdäcket och den stora skärmen.

Konsumentmagasinets bedömning

Sole Fitness F65 löpband är en riktigt bra träningsmaskin för dig som vill komma i form. Enkel LCD-skärm med bra överblick och inbyggda Bluetooth-högtalare gör den trevlig att använda. En nackdel är dock att de taktila, upphöjda knapparna kan bli lite smutsiga med tiden. Löpbandet har dock en förstärkt ram med sidobalkar och tvärbalkar av stål under däck som gör löpbandet robust och stabilt, vilket gör att maskinen passar bäst för tyngre användare.

Specifikationer:

Träningsprogram: 10 (5 förinställda, manuella, 2 användare, 2 HRC).
Displayinformation: Tid, hastighet, distans, kalorier, puls, lutning, program.
Max. personvikt: 150 kg
Vikt: 119 kg
Löparbredd: 51 cm
Max. hastighet: 20 km/h
Motståndsnivåer (lutning): 0-15%
Längd: 152 cm


T20 löpband 

Bästa löpband för hemmabruk

T20

 

Om du vill kunna promenera, jogga eller springa utan att behöva oroa dig för vädret utomhus kan ett löpband vara den perfekta lösningen att ha hemma. Då gäller det dock att hitta ett särskilt löpband som håller hög kvalitet och som även har en lång livslängd – och det är här som T20 från märket MASTER FITNESS kommer in i bilden. Detta prisvärda löpband ser inte bara riktigt snyggt och modernt ut, utan är dessutom utrustat med många uppskattade funktioner.

Bra att veta om T20

Löpbandet T20 ger dig möjligheten att jogga på en plan yta eller att justera lutningen till hela 16 % så att du får en extra utmaning. Det finns dessutom en liten hylla där du kan lägga mobilen om du exempelvis föredrar att lyssna på musik medan du tränar. Med så många som 25 olika program och en maximal hastighet på hela 16 km/h kan du förvänta dig skräddarsydda träningspass som blir perfekta både för den som tycker om att promenera och träna hårdare pass.

T20 vs. marknaden

Förutom de många fördelarna som vi har nämnt ovan är det viktigt att inte glömma den smarta displayen. Med hjälp av T20s display får du snabbt reda på hur länge du har sprungit, din distans, din hastighet, hur många kalorier du har bränt samt vad din puls ligger på. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även beställa till ett golvskydd så att löpbandet garanterat inte lämnar några repor.

Fördelar

 • Oslagbart prisvärd
 • Kraftfull motor
 • Justerbar lutning
 • Hög maxhastighet
Nackdelar

 • Ganska platskrävande

Specifikationer
Klarar av en vikt på upp till 120 kg
Display som mäter tid, distans, hastighet, puls och Kcal
25 olika program
Lutning på upp till 16 %
Maximal hastighet på 16 km/h
Vikt på 67 kg
Transporthjul ingår


93 X 36 CM SVART 

Bästa löpband med hopfällbar design

MINI LOPBAND HOPFALLBART

 

Det är inte alla som har tillräckligt stort utrymme i hemmet för att enormt löpband ska få plats. Lyckligtvis nog finns denna produkt som löser problemet. MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART är såsom namnet antyder ett löpband som är relativt litet, väger ganska lite samt kan fällas ihop för enkel förvaring. Eftersom löpbandet kommer från det välkända märket VidaXL är hög kvalitet garanterat.

Bra att veta om MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART

MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART är tillverkat i målat stål med ett bälte i en blandning mellan PVC samt polyeten. Löpbandet har en storlek på 100 x 53 x 105 cm och tar inte upp mer plats än 37 x 53 x 115 cm när det väl är hopfällt. Trots sin vikt på endast 14,8 kg klarar löpbandet av en maximal vikt på 100 kg. Glöm inte heller att det finns hjul undertill som ser till så att det blir hur enkelt som helst att flytta runt på ditt löpband. Det är dock inte bara transporten som är enkel, utan även monteringen.

MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART vs. marknaden

Det som får MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART att stå ut bland de andra löpbanden på marknaden är definitivt dess design. Löpbandet är som sagt framställt med smidighet och lätt vikt i åtanke, vilket betyder att bandet vare sig tar upp något större utrymme eller väger särskilt mycket. Som kronan på verket sitter det en liten display längst fram som håller koll på bland annat hastighet, tid, distans samt kaloriförbränning.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Utrustad med hjul för enkel transport
 • Hopfällbar för smidig förvaring
 • Display ingår för bättre kontroll över dina träningspass
Nackdelar

 • Ganska högljudd

Specifikationer
 Ram av målat stål
 Bälte av PVC och polyeten
 Max belastning på 100 kg
 Hopfällbar
 Hjul ingår
 Vikt på 14,8 kg
 Uppmäter 100 x 53 x 105 cm


Abilica TM 10 

Bästa löpband för löpare på alla nivåer

Abilica TM 10

Löpbandet Abilica TM 10 är utformat med snabbknappar för både lutning och hastighet. Detta gör det till ett högkvalitativt val för effektiv hemmaträning, eftersom du snabbt kan justera inställningarna efter dina behov. Oavsett om du är ute efter ett utmanande träningspass eller bara en lugn promenad är löpbandet Abilica TM 10 ett bra val. 

 • Snabbknappar för både lutning och hastighet
 • Hopfällbar och med transporthjul för enkel förflyttning
 • Många lättnavigerade träningsprogram

Omdöme: En detaljerad recension av Abilica TM 10

Lämplig för löpare på alla nivåer
Löpbandet Abilica TM 10 har 12 träningsprogram som hjälper dig att hålla dig på rätt spår, samt en mängd andra funktioner som gör det till ett bra val för ditt hemmagym. Löpbandet klarar upp till 120 kg, vilket gör det lämpligt för de flesta. Abilica TM 10 har en löpbredd på 48 cm. Löpbandets maximala hastighet är 18 km/h, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som vill få upp pulsen. Löpbandet TM 10 har också en löplängd på 140 cm, vilket är ungefär den genomsnittliga längden jämfört med liknande produkter. Löpbandet är också hopfällbart för enkel förvaring. Det har transporthjul för enkel förflyttning, trots att det väger 70 kg. Det har också en snygg display som visar dig all viktig information när du tränar, såsom tid, hastighet, distans, förbrukade kalorier, puls etc.

Vad säger användare och experter om Abilica TM 10?

Detta löpband har uppvisat solida testresultat och experter från pricerunner.se gav det 4,5 av 5 poäng. Experternas omdöme var: ”Abilica TM 10 är ett löpband till ett bra pris och som gör träningen bekväm tack vare den bekväma dämpningen. Det finns många förinställda träningsprogram att välja mellan och för dig som gillar att kombinera träning med skärmtid finns det en praktisk hållare för din surfplatta eller smartphone.”

FÖRDELAR

 • Stabil konstruktion
 • Användarvänlig
 • Praktisk utformning
 • Bekväm och effektiv träning
NACKDELAR

 • Saknar Bluetooth-anslutning för surfplattor och smarttelefoner

Konsumentmagasinets bedömning

Löpbandet Abilica TM 10 är en solid utrustning för alla som vill ha en effektiv och bekväm träning hemma. Dess stabila konstruktion och praktiska design gör den mycket användarvänlig. Samtidigt garanterar dess bekväma träningsyta att du får ut det mesta av ditt träningspass. Vi rekommenderar därför Abilica TM 10 till löpare på alla nivåer.


Specifikationer:

Träningsprogram: 12
Visningsinformation: Tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning, hjärtfrekvens.
Max. personvikt: 120 kg
Vikt: 70 kg
Löparbredd: 48 cm
Max. hastighet: 18 km/tim.
Löplängd: 140 cm


T25 löpband

Bästa löpband med många funktioner

T25

 

Det viktigaste när du beställer ett löpband är att välja en produkt som är slitstark, har en lång livslängd, är behaglig att använda, är lätt att använda och är utrustad med en rad praktiska funktioner. Allt detta får du lyckligtvis med T25, så det kommer då säkerligen inte som en överraskning av träningsutrustningen har lyckats att få många positiva kundomdömen. Välj T25 från märket MASTER FITNESS och gör träningspassen roligare!

Bra att veta om T25

Ett bättre budgetval får du allt leta länge efter. Det här snygga och moderna löpbandet har en motor på hela 2,5 hk så att du ska få ut så mycket som möjligt av dina promenader, joggingturer eller löprundor. När bandet inte längre används kan det fällas ihop utan några svårigheter, och då har vi inte ens nämnt den imponerande maxhastigheten på hela 20 km/h. Om du föredrar att springa fort är detta något som du definitivt kan göra med det här löpbandet.

T25 vs. marknaden

Jämfört med andra löpband på marknaden ser T25 till så att du får mycket till ett lågt pris. Utöver det som vi redan har nämnt finns det en liten display som hjälper dig att hålla koll på hur långt du har sprungit, vad din hastighet ligger på, hur många kalorier du har bränt, vad din puls är och mer därtill. Som kronan på verket finns det hela 36 olika program att byta mellan, och löpbandet kan lutas upp till 15 % om du föredrar att springa i uppförsbacke. Tänk på att användarvikten ligger på max 130 kg samt att det är en bra idé att köpa till ett golvskydd så att löpbandet inte gör märken i golvet.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Pulsmätare
 • Hela 37 träningsprogram
 • Kan lutas 15 %
 • Maxhastighet på 20 km/h
Nackdelar

 • Liten display

Specifikationer
 Display som visar tid, hastighet, distans, brända kalorier och puls
 Hastighet upp till 20 km/h
 36 program att välja mellan
 Vikt på 88 kg
 Kan lutas upp till 15 %
 Användarvikt på max 130 kg
 Uppmäter 172 x 87 x 137 cm


Sole Fitness F85 – professionellt löpband 

Bästa professionella löpband med snygg design

Sole Fitness F85


Sole Fitness F85 är ett högkvalitativt och professionellt löpband som erbjuder effektiv stötdämpning med Cushion Flex. Detta bidrar till att skydda dina leder och säkerställa ett smidigt träningspass.

 • Kompatibel med Zwift-appen
 • Effektiv stötdämpning med Cushion Flex
 • Trådlöst pulsbälte

Recension: En detaljerad recension av Sole Fitness F85

Kompatibel med Zwift-appen
Löpbandet Sole Fitness F85 är en träningsutrustning i toppklass. F85 är kompatibel med Zwift-appen för en maxad träningsupplevelse. Löpbandet har 25 träningsprogram att välja mellan samt en display som visar tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och puls. Löpbandet har plats för personer med en vikt på upp till 150 kg. Sole Fitness F85 har en bredd på 56 cm som ligger över genomsnittet. Dessutom kan löpbandet nå en maxhastighet på 22 km/h. Det har också en löplängd på 152 cm. F85 är kompatibel med Zwift-appen för att ge en mer uppslukande träningsupplevelse.

Vad säger användare och experter om Sole Fitness F85?

Sole Fitness F85 placerade sig på andra plats, testad av experter på pricerunner.com. Experternas omdöme var ”F85 är ett professionellt löpband från Sole Fitness, erbjuder förstklassig prestanda till ett hyfsat pris och är därför vårt val för bästa professionella val”.

FÖRDELAR

 • Hopfällbar för platsbesparande förvaring
 • Mycket solid och hållbar
 • Stor löparyta
 • Kraftfull motor
 • Tabletthållare och USB-port
NACKDELAR

 • Transporthjulen kunde vara bredare

 Konsumentmagasinets bedömning

Sole Fitness löpband F85 är ett av de mer stabila löpbanden, och dess konstruktion gör att det är praktiskt taget ljudlöst. Löpbandet har dessutom mycket användarvänliga funktioner och en riktigt snygg design. En nackdel är dock att löpbandet saknar Bluetooth-anslutning för surfplatta eller smartphone. Trots det bedömer vi att F85 är ett riktigt bra val för din träningsrutin hemma.

Specifikationer:
Träningsprogram: 25
visningsinformation: Tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning, hjärtfrekvens
max. personvikt: 150 kg
vikt: 136 kg
löparbredd: 56 cm
max. hastighet: 22 km/tim.
löplängd: 152 cm


ATHLETE T73 – bekvämt löpband som minimerar risken för skador

ATHLETE T73

 

Aldrig mer tvingas du att ge dig ut i regnet för att träna när du har det här händiga löpbandet i ditt hem. ATHLETE T73 från märket TITAN LIFE är ett säkert val då just den här produkten är tillverkad i slitstarka material samtidigt som den bjuder dig på många valmöjligheter när det kommer till program. Skräddarsy dina träningspass genom att välja mellan olika träningsprogram och ta själv beslutet kring huruvida du vill springa på ett plant underlag eller med lutning.

Bra att veta om ATHLETE T73

Om du uppskattar modern träningsutrustning blir ATHLETE T73 det rätta valet för dig. Det här löpbandet har nämligen både radio samt USB så att du kan koppla in en MP3-spelare eller dylikt för att lyssna på musik medan du springer. Välj sedan mellan 24 träningsprogram och skapa upp till tre profiler så att din familj också kan njuta av löpbandet.

Du kan nå upp till en hastighet på hela 22 km/h, vilket betyder att du sannerligen kan springa riktigt snabbt om du så föredrar. När du sedan inte använder dig av löpbandet behöver du inte oroa dig för att det ska ta upp någon större plats då du snabbt och enkelt kan fälla ihop ATHLETE T73.

ATHLETE T73 vs. marknaden

ATHLETE T73 är ett ganska standard löpband jämfört med andra modeller på marknaden, men det som får den här produkten att stå ut lite extra är bland annat den imponerande maxhastigheten på hela 22 km/h. Det är även ett stort plus att löpbandet kommer med både radio samt USB. Om du vill hålla reda på hur din träning går får du inte heller glömma displayen som pryder löpbandet: den visar hur många kalorier du har bränt, hur länge du har sprungit, vad din puls ligger på och mer därtill.

Fördelar:

 • Bekväm att springa på
 • 24 olika träningsprogram
 • En maximal hastighet på hela 22 km/h
 • Kommer utrustad med en händig display
Nackdelar:

 • Saknar en trådlös pulsmätare

Specifikationer
 24 olika program att välja mellan
 Motor på 3 hk
 Transporthjul ingår
 Display som visar puls, Kcal, hastighet, distans och tid
 Vikt på 79 kg
 Klarar av en användarvikt på upp till 130 kg
 Uppmäter 194 x 88 x 144 cm


TREADMILL T80 PRO – robust och professionellt löpband

TREADMILL T80 PRO

 

Nästa produkt på listan är ett passande val för dig som bara nöjer dig med det allra bästa. TREADMILL T80 PRO från märket TITAN LIFE är ett proffsigt löpband som både har mycket att skryta om när det kommer till det snygga utseendet och de många funktionerna som du helt enkelt inte vill gå miste om. Varför ge dig ut och riskera att ett regnoväder förstör joggingrundan när du istället kan stanna inne och närsomhelst njuta av ett högkvalitativt löpband? Du kan även skräddarsy dina träningspass så att de blir perfekta för dig och hålla reda på hur nära du är dina mål med hjälp av en smart display.

Bra att veta om TREADMILL T80 PRO

TREADMILL T80 PRO ger dig ordentligt med plats att promenera, jogga eller springa på. Med en yta på så mycket som 54 cm kan du lugnt använda bandet utan att det känns trångt. För enkel förvaring när löpbandet inte används kan det fällas ihop, men trots detta får du en riktigt robust och fast känsla när löpbandet har fällts ut – och detta på grund av att löpbandets vikt ligger på hela 95 kg. Den starka motorn ser till så att du kan komma upp i hastigheter på imponerande 22 km/h, så det är upp till dig om du föredrar att gå lite lugnt eller springa snabbt som ögat.

TREADMILL T80 PRO vs. marknaden

TREADMILL T80 PRO är mycket generös när det kommer till dess lutningsnivåer. Det finns hela 20 olika att välja mellan, så du kan smidigt gå från ett helt plant underlag till en lutning där äkta styrka krävs för att du ska kunna ta dig fram.

Som grädden på moset har TREADMILL T80 PRO en display som du kan använda för at ta reda på hur snabbt du springer, hur långt du har sprungit, hur många kalorier du har bränt, vad din puls för närvarande ligger på och mycket mer. Här ser du också vilket program du har valt och hur långt du har kvar till dess att du har nått ditt mål.

Fördelar:

 • Hopfällbart
 • Brett och bekvämt band
 • Imponerande maximal hastighet
 • Stor variation när det gäller träningsprogrammen
Nackdelar:

 • Hade gynnats av en trådlös pulsmätare

Specifikationer
 Maximal hastighet på 22 km/h
 20 lutningsnivåer att välja mellan
 Display som visar tid, distans, kalorier med mera
 Transporthjul ingår
 Handpulssensor ingår
 Hopfällbar
 Vikt på 95 kg


STREAM TM 60 AC – kompakt löpband för användning hemma

STREAM TM 60 AC

 

Nästa löpband ligger på den lite dyrare sidan, men med tanke på den höga kvaliteten som du kan förvänta dig samt de många programmen som produkten har att erbjuda är det väl värt pengarna för dig som verkligen vill ha det bästa. STREAM TM 60 AC är ett löpband med en praktisk LED-skärm, ett stort antal program samt en robust design som gör löpningen till en fröjd. Det här löpbandet från märket ABILICA är perfekt för dig som vill unna dig det bästa för din träning.

Bra att veta om STREAM TM 60 AC

Inte fulländar bara STREAM TM 60 AC din inredning med sitt stilrena utseende, utan den är även fantastisk att använda. Löpbandet är utrustat med en motor på 2 hk med möjligheten att komma upp i generösa hastigheter på max 22 km/h. Du kan utforska 12 olika träningsprogram och justera höjden i 15 olika nivåer för att få en lutning som blir rätt för dig. LED-displayen informerar dig om allt det viktigaste såsom hastighet, puls, distans och hur många kalorier du har bränt under joggingturen. 

STREAM TM 60 AC vs. marknaden

En aspekt av STREAM TM 60 AC som gör den här produkten mycket modern jämfört med många andra löpband på marknaden är den medföljande högtalaren som kan anslutas för att spela musik om du så vill. När du har tränat färdigt och sedan möjligtvis vill flytta på ditt löpband gäller det bara att fälla ihop det och att sedan dra nytta av hjulen undertill för att rulla i väg det. Svårare än så blir det inte.

Fördelar:

 • Robust
 • Hopfällbart
 • Hög maximal hastighet
 • Lättviktigt
Nackdelar:

 • Hade gynnats av fler förinställda program

Specifikationer
 Ett års garanti
 LED-skärm som visar puls, tid, distans med mera
 12 olika program
 Maximal hastighet på 22 km/h
 Kan lutas i 15 nivåer
 Motor på 2,5 hk
 Klarar av en maximal vikt på 125 kg

 


T70 Löpband – stabilt löpband med generös löpyta

T70 Lopband

 

T70 Löpband från märket Master Fitness är ett passande val för både nybörjare och den mer erfarna som vill komma igång med konditionsträning. Välj mellan ett antal olika program och håll koll på hur ditt träningspass går med hjälp av den smarta displayen som mäter distans, tid, hastighet, kaloriförbrukning och mer därtill.

Bra att veta om T70 Löpband

T70 Löpband har nio olika program att testa på, och du kontrollerar enkelt hur långt du har kommit genom att kika på displayen som ger dig information kring din puls, kaloriförbrukning, tid, distans samt hastighet. Om det inte är utmanande nog att jobba på en plan yta kan du välj att luta bandet upp till 15 %, vilket påminner om att jogga i en uppförsbacke. Löpbandet väger hela 121 kg och kommer därför att ligga stabilt på plats i alla lägen.

T70 Löpband vs. marknaden

Priset kanske är på den lite dyrare sidan, men om du är ute efter ett riktigt lyxigt löpband får det kosta vad det kosta vill. T70 Löpband bjuder på en förvånansvärt generös löpyta, en hylla för din surfplatta eller mobil, flera olika träningsprogram samt möjligheten att justera lutningen för att utmana dig lite extra. Här finns sannerligen allt som du kan tänkas vilja ha!

Fördelar:

 • Stabilt löpband
 • Generös löpyta
 • Hylla för surfplatta
 • Lutning upp till 15 %
Nackdelar:

 • Inte hopfällbart

Specifikationer
 Kontrollera tid, hastighet, distans med mera via en display
 Vikt på 121 kg
 Klarar av en användarvikt på 145 kg
 Uppmäter 196 x 83 x 139 cm
 Nio program
 Handpulssensor
 Transporthjul


Technum BT – hopfällbart löpband for hemmabruk

Technum BT

 

Näst på listan kommer ett smidigt hopfällbart löpband från märket Finnlo som tar dina träningspass till nya höjder: mer specifikt talar vi om löpbandet Technum BT. Med en ganska hög maximal hastighet, en snygg design och en händig display blir det lätt att både planera samt att utföra din träning samtidigt som du slipper att oroa dig för potentiella regnoväder som du annars ibland stöter på när du ger dig ut för att jobba.

Bra att veta om Technum BT

Technum BT har 11 inbyggda träningsprogram som du kan skifta mellan så att du ska få den typen av träning som blir rätt för dig. Välj antingen att sakta promenera eller att skruva upp hastigheten till hela 18 km/h. För att göra upplevelserna ännu mer krävande kan du justera lutningen på upp till 15 % så att du verkligen måste kämpa dig framåt. Med Technum BT nära tillhands får du tillgång till konditionsträning som verkligen utmanar dig om du så vill, och med en display längst fram kan du följa hur långt du har kommit i träningen.

Technum BT vs. marknaden

När du beställer Technum BT kan du glädjas åt en ganska lång garanti på hela tre år, men tack vare löpbandets höga kvalitet är detta säkerligen ingenting som du kommer att behöva. För att lätt hålla koll på din träning, glöm inte att nyttja den utmärkta displayen som inte bara tillåter dig att justera hastighet och lutning – utan du får samtidigt också info kring hur många kalorier du har bränt, hur många kilometer du har sprungit, vad din puls ligger på, hur snabbt du springer och dylikt. Glöm inte att det kan vara en god idé att köpa ett golvskydd separat, och kom även ihåg att den maximala användarvikten ligger på 135 kg.

Fördelar:

 • Hopfällbar
 • Imponerande lutning
 • 11 olika träningsprogram
 • Händig display
Nackdelar:

 • Skärmen hade kunnat vara lite större

Specifikationer
 Hastighetsintervallen ligger på 1 – 18 km/h
 Kommer med 11 olika program
 Bandet kan lutas upp till 12 %
 Hopfällbar
 Display som visar puls, kalorier, hastighet, distans och tid
 Tre års garanti
 Uppmäter 179 x 80 x 138 cm

 

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Titan ST650 löpband

✅ Professionellt löpband för hemmanvändning

Titan ST650

 

Med modellen ST650 utklassar Titan de betydligt dyrare konkurrentmodellerna med ett löpband i mellanprisskala och som bjuder på många pro-funktioner. Ett exempel är maskinens kraftiga 2,5 hk-motor, som utan problem klarar personvikt på 130 kilo i 20 km/h-hastighet. Maskinens relativt stora löpyta på 140 x 48 cm är naturligt fjädrad och försedd med extra stötabsorbering både fram och bak. Detta skonar knän samt leder och ger samtidigt möjlighet för extra kraftfulla intervall.

De flesta som har ett löpband hemma har ett rum tillägnat för träning. Därför är det rätt så vanligt att löpbandet tas fram när det ska springas, och ställas åt sidan efteråt. Det är lätt att göra med Titan ST650, som både är hopfällbar och utrustad med transporthjul.

Titan ST650 loebebaand - sammenfoldet

Det mest funktionsrika löpbandet i vår genomgång

Titan ST650 är utan tvivel det mest funktionsrika löpbandet av alla de modeller vi har gått igenom. Modellen bjuder på hela fyra löpningsprogram och därutöver tre manuella program. En smart detalj är dessutom att hastigheten kan justeras direkt på handtaget, så att du inte behöver släppa taget. Detta är en fördel när det ska tränas hårt. Handtaget har även handpulsmätare, så det är möjligt att träna efter puls via exempelvis ett av de förinställda programmen.

Datorn på Titan ST60 är välutrustad och ger dig naturligtvis all gängse data i fråga om puls, distans, tid, kaloriförbränning och mycket annat. Härifrån kan du naturligtvis även styra den motoriserade lutningen, som kan inställas i 16 olika nivåer.

titan st650 displayet

Fördelar med Titan ST650:
Professionell modell till lågt pris
Stor 2,5 hk-motor med hastighet på upp till 20 km/h
Fällbar och utrustad med transporthjul
24 fasta program samt tre manuella
Hastighetsjustering och pulsmätare direkt på handtaget
Motoriserad lutning med 16 nivåer


Abilica Stream TM X

✅ Bästa skärmfaciliteter

abilica stream tm 100

Hör du till dem som uppskattar motivationsfaktorn, kan Abilica Stream TM X vara det bästa löpbandet för dig. Prismässigt ligger den i den dyrare halvan för hemmabrukslöpband, men du får riktigt många extrafunktioner för priset. Den bästa är nog Google-Maps integrationen, där du kan planera för att ”löpa” en viss sträcka på kartan. Det är nästan som att vara där själv och detta är en stor motivationsfaktor som gör hård träning roligare. Modellen är även förberedd för montering av en surfplatta så att skärmen blir även större.

Det behövs naturligtvis även riktigt bra musik och detta får du med de inbyggda kvalitetshögtalarna som lätt kopplas till din smartphone eller MP3-spelare. Träningen blir relativt bekväm med en extra stor löpyta på 140 x 50 cm och som drivs av en kraftig 2,5 hk-motor. Toppfarten är 18 km/h vilket borde passa de flesta erfarna löpare. Under löpbandet finns det ett dämpningssystem, som skonar dina knän och leder samt dämpar ljudet under träningen.

abilica stream tm 100 sammenklappet

Bra kompromiss mellan stabilitet och mobilitet

Konstruktionen av Abilica Stream TM X är solid, vilket vikten på 83 kg vittnar om, något som trots allt inte är så tungt att bandet inte går att flytta runt på. Modellen kan fällas ihop så att den bara tar upp 121 x 83 cm av golvytan, och de inbyggda transporthjulen underlättar för en eventuell förflyttning.

Datorn bjuder naturligtvis på all de vanliga data såsom hastighet, tid, kaloriförbrukning med mera. Även pulsen kan mätas och ingå i ett av de 12 förprogrammerade träningsprogrammen. Datorn är dessutom redo för att kunna ta emot pulssignalerna trådlöst, från t.ex. ett bälte. Från datorn styr du även den motoriserade lutningsfunktionen, som kan luta löpbandet upp till 15 %..

 abilica stream tmx loebebaand

Fördelar med Abilica Stream TM X
Integration med Google Maps
Kan utvidgas med surfplatta
Inbyggda högtalare
Kraftig 2,5 hk-motor med topphastighet på 18 km/h
Solid modell, enkel att fälla ihop och flytta runt
12 träningsprogram och lutning upp till 15%
Förberedd för trådlösa pulssignaler


Titan ST590 löpband

Mycket för pengarna
Populärt budgetlöpband

Titan ST590 lobebaand

Titan ST590 är det billigaste löpbandet på marknaden, men är inte för det ett mindre bra löpband. Du får snarare riktigt mycket för pengarna. En av de saker som bidrar till att hålla priset nere på den här modellen är den relativt lilla displayen som visar all nödvändig data. Tillverkaren har inte sparat på löpbandet i sig, som kan klara en hastighet på upp till 20 km/h, något som är betydligt bättre än många andra dyrare modeller.

Detta relativt snabba löpband drivs av en kraftig motor som presterar 2 hk, även vid stor belastning, och den styrs precist med Pulse Width Modulation-systemet. Löpytan är 130 x 45 cm och klarar en vikt på upp till 120 kg. Även i fråga om antalet träningsprogram presterar Titan ST590 bättre än flera av de dyrare modellerna, med hela 15 förinställda program och ytterligare tre användarprogram.

Titan ST590 lobebaand display

Titan ST590 bjuder på många extrafunktioner 
Med ST590 får du otroligt mycket funktionalitet. Maskinen har hela 20 olika lutningsnivåer, vilket (liksom antalet funktioner) är mer än standarden hos de dyrare modellerna. Du får även både en inbyggd MP3-spelare. Själva datorn bjuder på de vanliga standardmöjligheterna som t.ex. puls, tid, kaloriförbrukning och hastighet, samt har avancerade extrafunktioner, såsom kroppsfettsmätning.

Fördelar med Titan ST590:
Mycket attraktivt pris
Hastighet på upp till 20 km/h
Kraftig 2 hk-motor med Puls Width Modulation-system
Hela 20 lutningsnivåer
Många program och specialfunktioner
Inbyggd MP3-spelare
Zonuppdelad stötabsorbering på bandet


Vilket löpband ska jag välja?

Kanske har du som löpare någon gång köpt ett par riktigt billiga löparskor. Då vet du att fel typ av utrustning kan döda träningsglädjen vilket betyder att du i slutändan tränar mindre än vad du planerat. Bra utrustning är en förutsättning för lusten att träna och detta gäller naturligtvis även löpband. Välj inte det billigaste löpbandet – det är bättre att spara ihop till en bättre modell av högre kvalitet. Du kan till exempel välja någon av de populära modellerna som vi har gått igenom i denna testguide. Det finns dessutom både billigare och dyrare modeller att välja emellan, med produkter som passar varje plånbok.

Är du kraftigt byggd kan det vara säkrare att ha ett anpassat löpband. Maxvikten varierar mycket från modell till modell. Om du är en en person som gärna springer med hög hastighet bör du satsa på ett löpband som kan klara en hastighet på 18-20 km/h. De flesta motionärer klarar sig dock på en betydligt lägre hastighet, vilket kan ha betydelse för löpbandets pris. Extra effekt kan uppnås med lutningsfunktionen där även en svag lutning kan kompensera för en lägre topphastighet.

Tänk även på hur ofta du planerar att använda löpbandet. Om flera personer tränar dagligen på samma löpband blir slitaget högre än om du själv springer på bandet då och då, som t.ex. när vädret är dåligt. För mer intensiv användning bör du leta efter robusta modeller och här är vikten som regel en viktig aspekt att tänka på även om andra egenskaper naturligtvis även spelar roll.

Alla löpband vi har tittat på i den här artikeln erbjuder de viktigaste standardfunktionerna. I princip behöver du därför inte tänka så mycket på eventuella extrafunktioner och antalet program, men har du särskilda krav gällande funktioner bör detta övervägas. Du kan t.ex. leta efter  trådlös pulsmätning eller inbyggt ljudsystem.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka löpband har fått bäst omdömen?
Titan ST650, Abilica Stream TM X och Titan ST590
Hur har man testat löpbanden?
Löpbanden har bedömts baserat på deras användarvänlighet, inbyggda program och inställningar samt deras byggkvalitet.
Vilket är bäst: löpband eller motionscykel?
Det går inte att säga att det ena är bättre än det andra. Det finns dock underlag som talar för att löpbandet är bättre för att förbättra konditionen medan en motionscykel är bättre om man vill förbränna kalorier. Detta beror dock även på vem som använder dem och på vilket sätt.

 


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Test.se
Test.se är ett svenskt magasin som har specialiserat sig på att värdera konsumentprodukter, bl.a. genom att sammanställa olika externa tester. Magasinet testar allt från hushållsapparater till verktyg och gjorde 2014 ett test av löpband.
Bäst-i-test
Det svenska magasinet Bäst-i-test har specialiserat sig på att leta fram de bästa produkterna på marknaden för konsumenterna. Detta gör de bl.a. i samarbete med specialiserade experter i olika ämnen. 2016 testade magasinet nio olika populära löpband på marknaden.
Treadmill Doctor
Amerikanska Treadmill Doctor har, såsom namnet säger, specialiserat sig i löpband. Här erbjuder man reservdelar, service samt råd inför reparation och underhåll. Som en naturlig del av servicen, testar och utvärderar de olika löpbandsmodeller, och du kan t.ex. läsa deras test av Sole F85 från 2013 här.
Övriga källor

I samband med vår research till artikeln har vi dessutom använt oss av en lång rad olika källor med tips och tricks för optimal användning av löpbandet. Ett bra exempel är Fit Living, som bl.a. har en intressant och mycket informativ artikel med tips och tricks till löpbandslöpare. Du kan läsa artikeln helt gratis här.

Danska magasinet Aktiv Träning erbjuder också flera intressanta artiklar om träning på löpbandet. Läs t.ex. den här artikeln med en genomgång av löpbandsträning. Magasinet har även ett bra träningsprogram för nybörjare som vill komma igång med konditionsträningen

PriceRunner

För att jämföra flera miljontals produkter från tusentals olika butiker kan du vända dig till jämförelsetjänsten PriceRunner. Det här företaget grundades år 1999 och driver numera verksamhet i Danmark, Storbritannien och Sverige. Målet med tjänsten är att du som konsument ska kunna jämföra produkter inom olika kategorier för att hitta den bästa produkten för dig.

Du kan se T20 recensionen genom att klicka här

Du kan se T25 recensionen genom att klicka här

Du kan se T70 recensionen genom att klicka här

Träningsmaskiner.com

Träningsmaskiner.com är en butik på nätet som specialiserar sig på diverse träningsmaskiner, vare sig det är tal kring crossfit, cyklar, kampsport, löpband, motionscyklar eller någonting helt annat. Utöver produkter bjuder de även på guider och artiklar som är menade att hjälpa dig att hitta en passande produkt.

Du kan se T20 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se T70 kundomdömena genom att klicka här

Amazon

E-handelsföretaget Amazon grundades år 1994 och tillåter besökare att beställa produkter inom en lång rad olika kategorier. Med hjälp av en sökfunktion på Amazons sajt hittar du produkter inom kategorier såsom trädgård, leksaker, kläder, kontorsutrustning, teknologi, möbler, träningsutrusning och mycket mer.

Du kan se MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART kundomdömena genom att klicka här

Tights

Tights är en norsk nätbutik med fokus på att erbjuda sina kunder bland annat träningskläder för både män och kvinnor, men även andra kost- och träningsrelaterade produkter. För att göra det enklare för kunderna att hitta de mest passande produkterna finns det dessutom topplistor att läsa hos Tights där träningsrelaterade produkter testas och jämförs.

Du kan se ATHLETE T73 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se TREADMILL T80 PRO kundomdömena genom att klicka här

Hammer

Hammer är en tysk webbutik som bjuder på ett sortiment fyllt av olika träningsrelaterade produkter. Du kan bland annat stöta på löpband, motionscyklar, boxningsutrustning samt till och med fitness-trampoliner. Du har även möjligheten att läsa artiklar med fokus på fitness och liknande ämnen.

Du kan se Technum BT kundomdömena genom att klicka här

SportTema

SportTema är ett företag som säljer produkter inom kategorin ”sport och fitness”. I deras sortiment stöter du på träningsredskap av olika slag såsom motionscyklar, löpband, boxningsredskap, crosstrainers, viktskivor och mer därtill. De säljer produkter till både företag och privatpersoner där målet är att erbjuda produkter av högsta kvalitet till det lägsta priset över nätet.

Du kan se STREAM TM 60 AC kundomdömena genom att klicka här


Läs också: Roddmaskin test-översigt, SUP Brädor testguide, massagepistol översikt och crosstrainer test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta