Löpband - Bäst i test: Guide till bästa löpbanden hemma

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Löpband - Bäst i test: Guide till bästa löpbanden hemma

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I det här testet av löpband tittar vi närmre på några av de mest populära löpbanden på marknaden. Vi har gått igenom olika välkända och oberoende tester och recensioner, och gör även vår egen bedömning av varje enskild produkt. Längst ned i artikeln hittar du även en köpguide där vi tittar närmare på vad du behöver tänka på när du köper ett löpband.

Avslutningsvis hittar du en lista över de källor som vi använt till artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkter, utan vi sammanställer resultaten från olika opartiska tester, med målet att du enkelt ska få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av löpbanden i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 9 bästa löpbanden i test-guiden 2023:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda löpbanden

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper löpband

 • Storlek och förvaring

  De flesta löpband går att fälla ihop så att de kan förvaras, men se till att det löpband du väljer passar in hemma hos dig. Om du använder ditt löpband för just löpning bör du skaffa ett löpband som är minst 50 cm brett och 150 cm långt. Om du bara tänkt promenera på löpbandet fungerar ett smalare och kortare löpband. Det finns även överdimensionerade löpband som är 55 cm breda och 150+ långa som passar användare med kraftigare kroppsform.

 • Motoreffekt

  Den effekt som löpbandets motorn har mäts i hästkrafter (HP). De flesta löpbandsmotorer för hemmabruk har mellan 2,25 och 4,25 CHP. Du bör välja ett löpband med en motor som har mer än 2,0 HP om du väger över 90 kg eller om du planerar att göra mer intensiva övningar på löpbandet, som att springa eller jogga. Om du letar efter ett löpband som kan användas för långa sträckor eller höga hastigheter behöver du ett löpband med en motor som har mer än 4,0 HP. Motorn på 3,0 hk är bra för promenader, vandringar och lätt jogging men olämplig för långdistansträning.
  Dessutom är det viktigt att tänka på hur mycket löpbandet kommer att användas. Om du planerar att använda löpbandet ofta eller under långa perioder bör du välja ett löpband med en motor som har mer kraft. På så sätt kommer motorn inte att slitas ut lika snabbt.

 • Tillbehör

  De flesta moderna löpband är utrustade med en display som visar all nödvändig information under din löpning. Dessa kan vara LCD- eller LED-skärmar. På vissa löpband kan du även ansluta din telefon eller surfplatta, som vanligtvis kan placeras i särskilda hållare. Med dessa kan du inte bara mäta hastighet, tid, kalorier och puls, utan även välja förinstallerade program, ändra träningsintensiteten, registrera data eller anpassa och skräddarsy ditt träningspass. Beroende på modell kan hjärtfrekvenssensorerna ha olika placeringar. Samtidigt har vissa löpband också speciella hjärtfrekvensprogram som ändrar intensiteten i realtid under träningen. Du kanske vill skaffa en löpbandsmatta för att skydda löpbandet och golvet eller lite rengöringsmaterial för att hålla det i gott skick. De flesta löpband har displayer som visar all information du behöver när du använder dem. Du kan också köpa löpband med hållare för din telefon eller surfplatta så att du kan använda appar och ändra intensiteten på ditt träningspass. Andra specialfunktioner är också att tänka på, till exempel on/off-dämpning och träningsfläktar. Hjärtfrekvenssensorer är en annan viktig funktion att leta efter, eftersom de hjälper dig att övervaka din hjärtfrekvens när du tränar. Vissa löpband har också särskilda program som justerar intensiteten i ditt träningspass i realtid.

 • Pris

  Budgetvänliga alternativ finns att köpa för ungefär 3000 kronor, medan de dyrare modellerna kan kosta uppåt 30 000 kronor. Den största skillnaden mellan de olika prisklasserna ligger i konstruktionens kvalitet. Budgetvänliga alternativ tenderar att ha färre funktioner och är i regel inte lika hållbara som premiummodellerna. De kan dock fortfarande ge ett bra träningspass och kan vara ett bra alternativ för någon som precis har börjat använda ett löpband. För dem som letar efter fler funktioner och hållbarhet kan de dyrare modellerna vara ett bättre val.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är alltid värt att titta på vad tidigare kunder har att säga om specifika löpband och hur effektivt de fungerat för dem. Användarrecensioner kan ge insikter om hur pass väl löpbandet tål daglig användning och om dess funktioner fungerar korrekt. Expertrecensioner kan fastställa mer exakt hur väl löpbanden fungerar under mer extrema förhållanden, jämföra olika modeller mot varandra och se hur de står sig i förhållande till tidigare modeller eller marknaden. Nedan har vi inkluderat både användar- och expertrecensioner för att göra ditt val lite lättare.

arrow-more

Master Fitness T30 - löpband för både nybörjare och erfarna motionärer

Bästa löpband för hemmabruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Master Fitness T30:

 • 20 lutningsnivåer
 • 25 program
 • Mycket funktionell display

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Master Fitness T30 en omfattande och användarvänlig lösning för hemmaträning. Löpbandet är utrustat med ett imponerande utbud av 25 träningsprogram som passar olika träningsnivåer och målsättningar. Det erbjuder dessutom överlägsen prestanda, med en maximal hastighet på 20 km/h som överstiger marknadsgenomsnittet, samt en lutningskapacitet på 15 % för ökad träningsintensitet.

Dess avancerade spårningssystem, inklusive hastighetsmätare, kaloriräknare, pulsmätare och stoppur, säkerställer att användaren har omfattande kontroll över sin träning. Även om det är värt att notera att T30 – som en modell avsedd för hemmabruk – kanske inte är lika robust som en kommersiell modell, återspeglas den solida konstruktionen genom den höga maximala belastningen på 130 kilogram och den stora mattan. Master Fitness T30 tillgodoser således inte bara varierande träningsbehov, utan kan även integreras sömlöst i ditt vardagsrum, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dig som uppskattar träning i bekvämligheten av ditt eget hem.

Fördelar

 • Hopfällbar konstruktion
 • Stor löpmatta för att vara en modell för hemmabruk
 • Enkel att förflytta tack vare transporthjulen
 • Klarar en belastning på över 100 kilogram

Nackdelar

 • Eftersom det är en modell för hemmabruk kan den upplevas som mindre robust än kommersiella modeller.

Master Fitness T30 har en justerbar lutning med 20 nivåer, vilket gör den lämplig för alla träningsentusiaster – från nybörjare som tar sina första steg in i träningsvärlden, till erfarna idrottare som strävar efter topprestationer. Med det här löpbandet kommer du att ha flexibiliteten att kunna anpassa din träning efter dina önskemål och din färdighetsnivå, allt i bekvämligheten av ditt eget hem.

Recension: En detaljerad recension av Master Fitness T30

Specifikationer

 • Lutning: 15%
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 204 x 87 x 137 cm
 • Träningsschema: 25
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Vikbar

Mångsidiga träningsprogram och rörlighet
Master Fitness löpband T30 är utformat för träningsentusiaster som uppskattar variation i sin träning. Löpbandet har så många som 25 träningsprogram, vilket ger användaren ett omfattande utbud av alternativ för att tillgodose olika träningsmål, oavsett om det gäller viktminskning, uthållighet eller intervallträning. Programmen är särskilt anpassade för att utmana och engagera användare på alla konditionsnivåer, vilket garanterar en personlig och dynamisk träningsupplevelse.

T30-modellen är dessutom utrustad med transporthjul, vilket gör den enkel att flytta runt på i hemmet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som har begränsat utrymme eller som ofta måste omorganisera sitt utrymme där de tränar.

Display med mycket information
Master Fitness T30 är utrustad med många viktiga funktioner som alla bidrar till att förbättra maskinens funktionalitet och prestanda. Den har bland annat en hastighetsmätare, en kaloriräknare, en pulsmätare och ett stoppur, som gör det möjligt för användaren att följa sina mätvärden för träningen i direkt anslutning till den. Skärmen ger en mängd information om din träning, inklusive distans, hastighet, förbrukade kalorier, lutning, puls och tid, så att du kan övervaka och justera din träning efter behov.

Med en maxhastighet på 20 km/h överträffar T30 marknadens genomsnitt på 10 till 15 km/h, och erbjuder därmed intensivare träning för mer erfarna motionärer. Löpbandet har dessutom en 15 % lutningskapacitet, vilket ökar utmaningen ytterligare samt riktar in sig på fler muskelgrupper.

TIPS: Det rekommenderas att ställa in lutningen i åtminstone en liten vinkel, cirka 1-3 %, för att bättre efterlikna utomhusförhållanden och främja ett mer utmanande träningspass. Denna lutning hjälper till att aktivera benmusklerna – särskilt vaderna, hamstrings och glutes – samtidigt som den ger kardiovaskulära fördelar. 

Användarvänlig konstruktion och platsbesparande flexibilitet
Master Fitness T30 är utformad för en maximal belastning på upp till 130 kilogram, vilket är i linje med marknadens genomsnitt. Dess stora matta garanterar en bekväm och säker träningsupplevelse, även för att vara en modell avsedd för hemmabruk. Slutligen är löpbandets hopfällbara konstruktion ytterligare en fördel – särskilt för dem med begränsat utrymme. Du kan nämligen enkelt fälla ihop löpbandet efter ditt träningspass, vilket skapar utrymme och en städad miljö samtidigt som det möjliggör praktisk förvaring.

Mer om Master Fitness T30

Specifikationer

 • Lutning: 15%
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 204 x 87 x 137 cm
 • Träningsschema: 25
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Vikbar

TREADMILL T80 PRO - robust och professionellt löpband

Bäst för avancerade användare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TREADMILL T80 PRO :

 • Professionellt byggd kvalitet och design
 • Generös löparyta på 54 cm
 • Inbyggd Bluetooth och handpulssensorer

Fördelar

 • Hopfällbart
 • Stabil och robust konstruktion
 • Brett och bekvämt band
 • Imponerande maximal hastighet
 • Stor variation när det gäller träningsprogrammen

Nackdelar

 • Hade gynnats av en trådlös pulsmätare

Nästa produkt på listan är ett passande val för dig som bara nöjer dig med det allra bästa. TREADMILL T80 PRO från märket TITAN LIFE är ett proffsigt löpband som både har mycket att skryta om när det kommer till det snygga utseendet och de många funktionerna som du helt enkelt inte vill gå miste om. Varför ge dig ut och riskera att ett regnoväder förstör joggingrundan när du istället kan stanna inne och närsomhelst njuta av ett högkvalitativt löpband? Du kan även skräddarsy dina träningspass så att de blir perfekta för dig och hålla reda på hur nära du är dina mål med hjälp av en smart display.

Mer om TREADMILL T80 PRO

Specifikationer

 • Träningsschema: 24
 • Max. personvikt: 160 kg
 • Topphastighet: 22 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 4 hk
 • Mått: 187 x 87 x 148 cm
 • Vikbar

TREADMILL T80 PRO ger dig ordentligt med plats att promenera, jogga eller springa på. Med en yta på så mycket som 54 cm kan du lugnt använda bandet utan att det känns trångt. För enkel förvaring när löpbandet inte används kan det fällas ihop, men trots detta får du en riktigt robust och fast känsla när löpbandet har fällts ut – och detta på grund av att löpbandets vikt ligger på hela 95 kg. Den starka motorn ser till så att du kan komma upp i hastigheter på imponerande 22 km/h, så det är upp till dig om du föredrar att gå lite lugnt eller springa snabbt som ögat.

TREADMILL T80 PRO är mycket generös när det kommer till dess lutningsnivåer. Det finns hela 20 olika att välja mellan, så du kan smidigt gå från ett helt plant underlag till en lutning där äkta styrka krävs för att du ska kunna ta dig fram.

Som grädden på moset har TREADMILL T80 PRO en display som du kan använda för at ta reda på hur snabbt du springer, hur långt du har sprungit, hur många kalorier du har bränt, vad din puls för närvarande ligger på och mycket mer. Här ser du också vilket program du har valt och hur långt du har kvar till dess att du har nått ditt mål.

Sole Fitness F65 - löpband med stark motor och bra tillbehör

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor hos Treadmill Review Guru
 • check 4,1/5 på Garage Gym Reviews

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sole Fitness F65:

 • Högpresterande motor på 3,25 HP
 • Rymligt löpdäck
 • Utrustad med smarta tillbehör

Konsumentmagasinets omdöme

Sole Fitness F65 löpband är en riktigt bra träningsmaskin för dig som vill komma i form. Enkel LCD-skärm med bra överblick och inbyggda Bluetooth-högtalare gör den trevlig att använda. En nackdel är dock att de taktila, upphöjda knapparna kan bli lite smutsiga med tiden. Löpbandet har dock en förstärkt ram med sidobalkar och tvärbalkar av stål under däck som gör löpbandet robust och stabilt, vilket gör att maskinen passar bäst för tyngre användare.

Fördelar

 • 7,5" bakgrundsbelyst LCD-skärm
 • Inbyggda Bluetooth-högtalare
 • USB-port för laddning av enheter och en hållare för surfplattor
 • Vikbar
 • Hjul för enklare transport

Nackdelar

 • De taktila, upphöjda knapparna kan bli smutsiga med tiden

Sole Fitness F65 löpband är ett särskilt bra val för dig som söker ett enkelt och robust hopfällbart löpband. Detta rymliga löpband är bra för löpare av alla storlekar, med en maximal användarvikt på cirka 150 kg.

Recension: En detaljerad recension av Sole Fitness F65

Specifikationer

 • Max. personvikt: 158 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Träningsschema: 10
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 3,25 hk
 • Mått: 208 x 94 x 145 cm
 • Vikbar

Stark motor och ram
Sole Fitness F65 löpband har en imponerande motor på 3,25 hk som är tyst och ger smidig justering av lutning/nedgång och hastighet. Tack vare motorns styrka stöder modellen dessutom lutningar på upp till 15 % och har en maxhastighet på 20 km/h. Ramen är solid och välbyggd och ger väldigt lite ljud ifrån sig under användning eller vid lutning.

Enkelt hopfällbar
Löpbandet kan fällas ihop och låsas på plats när du är klar med träningen. Det finns en stålstång vid däckets bas som du kan hålla i och lyfta för att fälla däcket vertikalt. När löpbandet väl fälls ihop kan det låsas på plats för att frigöra golvutrymme. Maskinen har fyra hjul, två under de främre benen och två vid däckets bas, så att maskinen smidigt kan rullas ur vägen när den är låst.

Smarta tillbehör
Modellen är utrustad med Bluetooth-teknik som gör det möjligt för användare att spela in träningsfeedback från löpbandet direkt till en smart Android- eller Apple-enhet och spåra träningsinformation i någon av de kompatibla träningsapparna. Den har en integrerad tabletthållare som gör att du kan använda dina smarta enheter för att titta på program eller följa dina träningsrutiner.

Du kan också lyssna på musik, eftersom de inbyggda Bluetooth 3.0-ljudhögtalarna möjliggör trådlös anslutning till din smartphone, såvida du inte hellre vill använda extrakabeln. Dessutom finns en USB-port, där du kan ladda dina mobila enheter medan du tränar.

Vad säger användare och experter om Sole Fitness F65?

Denna modell har granskats av TreadmillReviewGuru.com och fick 4,5 av 5 stjärnor. Däcket lutar svagt, så att du kan fortsätta springa eller gå utan att behöva balansera under justeringar. Även GarageGymReviews.com gav betyget 4,1 av 5 stjärnor och betonade det breda löpdäcket och den stora skärmen.

Mer om Sole Fitness F65

Specifikationer

 • Max. personvikt: 158 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Träningsschema: 10
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 3,25 hk
 • Mått: 208 x 94 x 145 cm
 • Vikbar

T25 löpband - Bästa budgetval

Bäst för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Priset "Bästa budgetval" hos PriceRunner - med 4,5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på T25 löpband:

 • Ett brett utbud av praktiska funktioner
 • 36 förprogrammerade körprogram
 • Bekväm löpyta i full storlek

Fördelar

 • Pulsmätare
 • Smidigt och bekvämt löpband
 • Lätt att fälla ihop och rulla undan
 • Kan lutas 15 %
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Liten display

Det viktigaste när du beställer ett löpband är att välja en produkt som är slitstark, har en lång livslängd, är behaglig att använda, är lätt att använda och är utrustad med en rad praktiska funktioner. Allt detta får du lyckligtvis med T25, så det kommer då säkerligen inte som en överraskning av träningsutrustningen har lyckats att få många positiva kundomdömen. Välj T25 från märket MASTER FITNESS och gör träningspassen roligare!

Mer om T25 löpband

Specifikationer

 • Träningsschema: 36
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 172 x 87 x 137 cm
 • Vikbar

Ett bättre budgetval får du allt leta länge efter. Det här snygga och moderna löpbandet har en motor på hela 2,5 hk så att du ska få ut så mycket som möjligt av dina promenader, joggingturer eller löprundor. När bandet inte längre används kan det fällas ihop utan några svårigheter, och då har vi inte ens nämnt den imponerande maxhastigheten på hela 20 km/h. Om du föredrar att springa fort är detta något som du definitivt kan göra med det här löpbandet.

Jämfört med andra löpband på marknaden ser T25 till så att du får mycket till ett lågt pris. Utöver det som vi redan har nämnt finns det en liten display som hjälper dig att hålla koll på hur långt du har sprungit, vad din hastighet ligger på, hur många kalorier du har bränt, vad din puls är och mer därtill.

Som kronan på verket finns det hela 36 olika program att byta mellan, och löpbandet kan lutas upp till 15 % om du föredrar att springa i uppförsbacke. Tänk på att användarvikten ligger på max 130 kg samt att det är en bra idé att köpa till ett golvskydd så att löpbandet inte gör märken i golvet.

T20 löpband  - bästa löpband för hemmabruk

Löpband - Bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i test hos PriceRunner - med högt betyg på 4,5/5 stjärnor

Dagens bästa priser och erbjudanden på T20 löpband :

 • Optimal för promenader, jogging och löpning i hemmet
 • Backe med 16 lutningsnivåer för träning i tunga backar
 • Olika förprogrammerade träningsprogram

Fördelar

 • Hylla för en surfplatta eller mobiltelefon
 • Två flaskhållare
 • Funktion för övervakning av hjärtfrekvens
 • Användarvänlig kontrollpanel

Nackdelar

 • Utan Bluetooth-funktion

Om du vill kunna promenera, jogga eller springa utan att behöva oroa dig för vädret utomhus kan ett löpband vara den perfekta lösningen att ha hemma. Då gäller det dock att hitta ett särskilt löpband som håller hög kvalitet och som även har en lång livslängd – och det är här som T20 från märket MASTER FITNESS kommer in i bilden. Detta prisvärda löpband ser inte bara riktigt snyggt och modernt ut, utan är dessutom utrustat med många uppskattade funktioner.

Mer om T20 löpband 

Specifikationer

 • Max. personvikt: 120 kg
 • Topphastighet: 16 km/h
 • Träningsschema: 25
 • Motoreffekt: 2 hk
 • Mått: 108 x 75 x 143 cm
 • Vikbar
 • Lutning: 16 %

Löpbandet T20 ger dig möjligheten att jogga på en plan yta eller att justera lutningen till hela 16 % så att du får en extra utmaning. Det finns dessutom en liten hylla där du kan lägga mobilen om du exempelvis föredrar att lyssna på musik medan du tränar.

Med så många som 25 olika program och en maximal hastighet på hela 16 km/h kan du förvänta dig skräddarsydda träningspass som blir perfekta både för den som tycker om att promenera och träna hårdare pass.

Förutom de många fördelarna som vi har nämnt ovan är det viktigt att inte glömma den smarta displayen. Med hjälp av T20s display får du snabbt reda på hur länge du har sprungit, din distans, din hastighet, hur många kalorier du har bränt samt vad din puls ligger på. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även beställa till ett golvskydd så att löpbandet garanterat inte lämnar några repor.

Abilica TM 10  - hopfällbart löpband for intervallträning

Bästa löpband för löpare på alla nivåer

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor hos PriceRunner

Dagens bästa priser och erbjudanden på Abilica TM 10 :

 • Perfekt för promenader, höghastighetsträning och intervallträning
 • Hopfällbar och med transporthjul för enkel förflyttning
 • Användarvänlig drift för både nybörjare och erfarna

Konsumentmagasinets omdöme

Löpbandet Abilica TM 10 är en solid utrustning för alla som vill ha en effektiv och bekväm träning hemma. Dess stabila konstruktion och praktiska design gör den mycket användarvänlig. Samtidigt garanterar dess bekväma träningsyta att du får ut det mesta av ditt träningspass. Vi rekommenderar därför Abilica TM 10 till löpare på alla nivåer.

Fördelar

 • Stabil konstruktion
 • Många lättnavigerade utbildningsprogram
 • Användarvänlig
 • Praktisk utformning
 • Bekväm och effektiv träning

Nackdelar

 • Saknar Bluetooth-anslutning för surfplattor och smarttelefoner

Löpbandet Abilica TM 10 är utformat med snabbknappar för både lutning och hastighet. Detta gör det till ett högkvalitativt löpband för effektiv hemmaträning, eftersom du snabbt kan justera inställningarna efter dina behov. Oavsett om du är ute efter ett utmanande träningspass eller bara en lugn promenad är löpbandet Abilica TM 10 ett bra val.

Vad säger användare och experter om Abilica TM 10?

Detta löpband har uppvisat solida testresultat och experter från pricerunner.se gav det 4,5 av 5 poäng. Experternas omdöme var: “Abilica TM 10 är ett löpband till ett bra pris och som gör träningen bekväm tack vare den bekväma dämpningen. Det finns många förinställda träningsprogram att välja mellan och för dig som gillar att kombinera träning med skärmtid finns det en praktisk hållare för din surfplatta eller smartphone.”

Mer om Abilica TM 10 

Specifikationer

 • Träningsschema: 12
 • Max. personvikt: 120 kg
 • Topphastighet: ​​18 km/h
 • Lutning: 14,8 %
 • Motoreffekt: 2 hk
 • Mått: 179 x 135 x 79 cm
 • Vikbar

Löpbandet Abilica TM 10 har 12 träningsprogram som hjälper dig att hålla dig på rätt spår, samt en mängd andra funktioner som gör det till ett bra val för ditt hemmagym. Löpbandet klarar upp till 120 kg, vilket gör det lämpligt för de flesta.

Abilica TM 10 har en löpbredd på 48 cm. Löpbandets maximala hastighet är 18 km/h, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som vill få upp pulsen. Löpbandet TM 10 har också en löplängd på 140 cm, vilket är ungefär den genomsnittliga längden jämfört med liknande produkter.

Löpbandet är också hopfällbart för enkel förvaring. Det har transporthjul för enkel förflyttning, trots att det väger 70 kg. Det har också en snygg display som visar dig all viktig information när du tränar, såsom tid, hastighet, distans, förbrukade kalorier, puls etc.

Sole Fitness F85 - professionellt löpband 

Bästa professionella löpband

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utmärkelsen "Bästa premiumval" hos PriceRunner med ett högt betyg på 4.5/5
 • check Högt betyg på 4.8/5 stjärnor hos Tredmill Review Guru
 • check Högt betyg på 4.9/5 stjärnor på Treadmill Reviews

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sole Fitness F85:

 • En kraftfull likströmsmotor på 4 HP för avancerad träning
 • Effektiv stötdämpning med Cushion Flex
 • Skarp 10-tums TFT-LCD-skärm med raketskärpa

Konsumentmagasinets omdöme

Sole Fitness löpband F85 är ett av de mer stabila löpbanden, och dess konstruktion gör att det är praktiskt taget ljudlöst. Löpbandet har dessutom mycket användarvänliga funktioner och en riktigt snygg design. En nackdel är dock att löpbandet saknar Bluetooth-anslutning för surfplatta eller smartphone. Trots det bedömer vi att F85 är ett riktigt bra val för din träningsrutin hemma.

Fördelar

 • Kompatibel med Zwift-appen
 • Stor yta för löpning
 • Hög viktkapacitet
 • Levereras med ett trådlöst Polar-bröstband för pulsmätning
 • Enkla och lättförståeliga program

Nackdelar

 • Hastighetsändringen är lite långsam efter att du har tryckt på knapparna
 • På den tyngre sidan

Sole Fitness F85 är ett högkvalitativt och professionellt löpband som erbjuder effektiv stötdämpning med Cushion Flex. Detta bidrar till att skydda dina leder och säkerställa ett smidigt träningspass.

Vad säger användare och experter om Sole Fitness F85?

Sole Fitness F85 placerade sig på andra plats, testad av experter på pricerunner.com. Experternas omdöme var “F85 är ett professionellt löpband från Sole Fitness, erbjuder förstklassig prestanda till ett hyfsat pris och är därför vårt val för bästa professionella val”.

Mer om Sole Fitness F85

Specifikationer

 • Träningsschema: 25
 • Max. personvikt: 150 kg
 • Topphastighet: 22 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 4 hk
 • Mått: 211 x 94 x 145 cm
 • Vikbar

Löpbandet Sole Fitness F85 är en träningsutrustning i toppklass. F85 är kompatibel med Zwift-appen för en maxad träningsupplevelse. Löpbandet har 25 träningsprogram att välja mellan samt en display som visar tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och puls.

Löpbandet har plats för personer med en vikt på upp till 150 kg. Sole Fitness F85 har en bredd på 56 cm som ligger över genomsnittet. Dessutom kan löpbandet nå en maxhastighet på 22 km/h. Det har också en löplängd på 152 cm. F85 är kompatibel med Zwift-appen för att ge en mer uppslukande träningsupplevelse.

ATHLETE T73 - bekvämt löpband som minimerar risken för skador

Dagens bästa priser och erbjudanden på ATHLETE T73:

Fördelar

 • Bekväm att springa på
 • 24 olika träningsprogram
 • En maximal hastighet på hela 22 km/h
 • Kommer utrustad med en händig display

Nackdelar

 • Saknar en trådlös pulsmätare

Aldrig mer tvingas du att ge dig ut i regnet för att träna när du har det här händiga löpbandet i ditt hem. ATHLETE T73 från märket TITAN LIFE är ett säkert val då just den här produkten är tillverkad i slitstarka material samtidigt som den bjuder dig på många valmöjligheter när det kommer till program. Skräddarsy dina träningspass genom att välja mellan olika träningsprogram och ta själv beslutet kring huruvida du vill springa på ett plant underlag eller med lutning.

Mer om ATHLETE T73

Specifikationer

 • Träningsschema: 24
 • Max. personvikt: 130 kg
 • Topphastighet: 22 km/h
 • Lutning: 20 %
 • Motoreffekt: 3 hk
 • Mått: 194 x 88 x 144 cm
 • Vikbar

Om du uppskattar modern träningsutrustning blir ATHLETE T73 det rätta valet för dig. Det här löpbandet har nämligen både radio samt USB så att du kan koppla in en MP3-spelare eller dylikt för att lyssna på musik medan du springer. Välj sedan mellan 24 träningsprogram och skapa upp till tre profiler så att din familj också kan njuta av löpbandet.

Du kan nå upp till en hastighet på hela 22 km/h, vilket betyder att du sannerligen kan springa riktigt snabbt om du så föredrar. När du sedan inte använder dig av löpbandet behöver du inte oroa dig för att det ska ta upp någon större plats då du snabbt och enkelt kan fälla ihop ATHLETE T73.

ATHLETE T73 är ett ganska standard löpband jämfört med andra modeller på marknaden, men det som får den här produkten att stå ut lite extra är bland annat den imponerande maxhastigheten på hela 22 km/h. Det är även ett stort plus att löpbandet kommer med både radio samt USB. Om du vill hålla reda på hur din träning går får du inte heller glömma displayen som pryder löpbandet: den visar hur många kalorier du har bränt, hur länge du har sprungit, vad din puls ligger på och mer därtill.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

T70 Löpband - stabilt löpband med generös löpyta

Bästa löpband av kommersiell kvalitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på T70 Löpband:

 • Idealisk för användning på företag och små gym
 • Utmärkt design med strömlinjeformade detaljer
 • Tyst arbetande motor

Fördelar

 • Stabilt och elegant löpband i toppklass
 • Generös löpyta
 • Hylla för surfplatta
 • Lutning upp till 15 %

Nackdelar

 • Inte hopfällbart

T70 Löpband från märket Master Fitness är ett passande val för både nybörjare och den mer erfarna som vill komma igång med konditionsträning. Välj mellan ett antal olika program och håll koll på hur ditt träningspass går med hjälp av den smarta displayen som mäter distans, tid, hastighet, kaloriförbrukning och mer därtill.

Mer om T70 Löpband

Specifikationer

 • Träningsschema: 9
 • Max. personvikt: 145 kg
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Lutning: 15 %
 • Motoreffekt: 2,5 hk
 • Mått: 83 x 139 x 196 cm

T70 Löpband har nio olika program att testa på, och du kontrollerar enkelt hur långt du har kommit genom att kika på displayen som ger dig information kring din puls, kaloriförbrukning, tid, distans samt hastighet. Om det inte är utmanande nog att jobba på en plan yta kan du välj att luta bandet upp till 15 %, vilket påminner om att jogga i en uppförsbacke. Löpbandet väger hela 121 kg och kommer därför att ligga stabilt på plats i alla lägen.

Priset kanske är på den lite dyrare sidan, men om du är ute efter ett riktigt lyxigt löpband får det kosta vad det kosta vill. T70 Löpband bjuder på en förvånansvärt generös löpyta, en hylla för din surfplatta eller mobil, flera olika träningsprogram samt möjligheten att justera lutningen för att utmana dig lite extra. Här finns sannerligen allt som du kan tänkas vilja ha!

Tester och recensioner av löpbanden som används i artikeln

Expert- och testkällor

Treadmill Doctor

Amerikanska Treadmill Doctor har, precis som namnet antyder, specialiserat sig på just löpband. De erbjuder reservdelar, service samt råd inför reparation och underhåll. Som en naturlig del av servicen, testar och utvärderar de olika löpbandsmodeller, och du kan t.ex. läsa deras test av Sole F85 från 2013 här.

PriceRunner

För att jämföra flera miljontals produkter från tusentals olika butiker kan du vända dig till jämförelsetjänsten PriceRunner. Det här företaget grundades år 1999 och driver numera verksamhet i Danmark, Storbritannien och Sverige. Målet med tjänsten är att du som konsument ska kunna jämföra produkter inom olika kategorier för att hitta den bästa produkten för dig.

Du kan se T25 recensionen genom att klicka här

Du kan se T70 recensionen genom att klicka här

Träningsmaskiner.com

Träningsmaskiner.com är en butik på nätet som specialiserar sig på diverse träningsmaskiner, vare sig det är tal kring crossfit, cyklar, kampsport, löpband, motionscyklar eller någonting helt annat. Utöver produkter bjuder de även på guider och artiklar som är menade att hjälpa dig att hitta en passande produkt.

Du kan se T20 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se T70 kundomdömena genom att klicka här

Hammer

Hammer är en tysk webbutik som bjuder på ett sortiment fyllt av olika träningsrelaterade produkter. Du kan bland annat läsa om löpband, motionscyklar, boxningsutrustning samt till och med fitness-trampoliner. Du har även möjligheten att läsa artiklar med fokus på fitness och liknande ämnen.

Du kan se Technum BT kundomdömena genom att klicka här

SportTema

SportTema är ett företag som säljer produkter inom kategorin ”sport och fitness”. I deras sortiment stöter du på träningsredskap av olika slag såsom motionscyklar, löpband, boxningsredskap, crosstrainers, viktskivor och mer därtill. De säljer produkter till både företag och privatpersoner där målet är att erbjuda produkter av högsta kvalitet till det lägsta priset över nätet.

Du kan se STREAM TM 60 AC kundomdömena genom att klicka här

Treadmil Review Guru

Treadmill Review Guru är en webbplats som ger omfattande recensioner av löpband genom att undersöka olika aspekter som löpbandets funktioner, prestanda, byggkvalitet, användarvänlighet och pris. De rekommenderar Sole Fitness F65 som ett bra löpband på instegsnivå med en robust konstruktion och flera träningsprogram. Sole Fitness F85 beskrivs som ett högklassigt alternativ med avancerade funktioner och hållbarhet, perfekt för seriösa löpare eller de som letar efter ett högkvalitativt löpband för hemmagymmet, även om det har ett relativt högt pris.

Se recensionen av Sole F65 här.

Se recensionen av Sole F85 här.

Garage gym reviews

Garage Gym Reviews är en webbplats som ger djupgående recensioner och information om olika fitnessutrustningar, inklusive löpband. Webbplatsen är känd för sina ärliga och omfattande recensioner som bygger på praktiska tester av produkterna… De tar hänsyn till faktorer som användarvänlighet, underhållskrav och kundsupport när de utvärderar fitnessutrustning.

I sin recension av löpbandet Sole Fitness F65 konstaterar Garage Gym Reviews att det ger bra valuta för pengarna med sin robusta byggkvalitet, rymliga löpdäck och en rad olika träningsprogram. De har också recenserat Sole Fitness F65 löpband och noterat dess solida konstruktion, rymliga löpdäck och utbud av träningsprogram.

Se Sole f85 fullständig recension här.

Se fullständig recension av Sole f63 här.

Kundrecensioner

Amazon

E-handelsföretaget Amazon grundades år 1994 och tillåter besökare att beställa produkter inom en lång rad olika kategorier. Med hjälp av en sökfunktion på Amazons sajt hittar du produkter inom kategorier såsom trädgård, leksaker, kläder, kontorsutrustning, teknologi, möbler, träningsutrusning och mycket mer.

Du kan se MINI LÖPBAND HOPFÄLLBART kundomdömena genom att klicka här

Google Shopping

Google Shopping är en online shoppingplattform som drivs av Google. Den gör det möjligt för användare att söka efter produkter från olika återförsäljare på nätet och jämföra priser, funktioner och betyg. En anmärkningsvärd funktion hos Google Shopping är användarnas betygssystem. Kunderna kan betygsätta och recensera produkter på plattformen utifrån sina personliga erfarenheter, vilket ger värdefulla insikter om produktens kvalitet, hållbarhet och allmänna tillfredsställelse. Dessa betyg och recensioner visas tillsammans med produktinformationen och hjälper andra användare att fatta välgrundade beslut när de gör ett köp.

Se T25 löpband användarnas omdömen här.

FAQ

Titan ST650, Abilica Stream TM X och Titan ST590
Hur har man testat löpbanden?
Löpbanden har bedömts baserat på deras användarvänlighet, inbyggda program och inställningar samt deras byggkvalitet.
Vilket är bäst: löpband eller motionscykel?
Det går inte att säga att det ena är bättre än det andra. Det finns dock underlag som talar för att löpbandet är bättre för att förbättra konditionen medan en motionscykel är bättre om man vill förbränna kalorier. Detta beror dock även på vem som använder dem och på vilket sätt.

Vilket löpband ska jag välja?

Kanske har du som löpare någon gång köpt ett par riktigt billiga löparskor. Då vet du att fel typ av utrustning kan döda träningsglädjen vilket betyder att du i slutändan tränar mindre än vad du planerat. Bra utrustning är en förutsättning för lusten att träna och detta gäller naturligtvis även löpband. Välj inte det billigaste löpbandet – det är bättre att spara ihop till en bättre modell av högre kvalitet. Du kan till exempel välja någon av de populära modellerna som vi har gått igenom i denna testguide. Det finns dessutom både billigare och dyrare modeller att välja emellan, med produkter som passar varje plånbok.

Är du kraftigt byggd kan det vara säkrare att ha ett anpassat löpband. Maxvikten varierar mycket från modell till modell. Om du är en en person som gärna springer med hög hastighet bör du satsa på ett löpband som kan klara en hastighet på 18-20 km/h. De flesta motionärer klarar sig dock på en betydligt lägre hastighet, vilket kan ha betydelse för löpbandets pris. Extra effekt kan uppnås med lutningsfunktionen där även en svag lutning kan kompensera för en lägre topphastighet.

Tänk även på hur ofta du planerar att använda löpbandet. Om flera personer tränar dagligen på samma löpband blir slitaget högre än om du själv springer på bandet då och då, som t.ex. när vädret är dåligt. För mer intensiv användning bör du leta efter robusta modeller och här är vikten som regel en viktig aspekt att tänka på även om andra egenskaper naturligtvis även spelar roll.

Alla löpband vi har tittat på i den här artikeln erbjuder de viktigaste standardfunktionerna. I princip behöver du därför inte tänka så mycket på eventuella extrafunktioner och antalet program, men har du särskilda krav gällande funktioner bör detta övervägas. Du kan t.ex. leta efter trådlös pulsmätning eller inbyggt ljudsystem.

Läs också: Roddmaskin test-översikt, SUP brädor testguide, massagepistol översikt och crosstrainer test-översikt.

Vilka är de viktigaste fördelarna med att inkludera en löpband i en vanlig träningsrutin?

Att inkludera ett löpband i din regelbundna träningsrutin har flera viktiga fördelar. För det första erbjuder löpbandet en bekväm och kontrollerad miljö för löpning och gång, oavsett väderförhållanden. Det möjliggör träning när som helst på dagen utan att påverkas av yttre faktorer.

För det andra kan löpbandet vara ett effektivt verktyg för att övervaka och anpassa din träning. Många moderna löpband har inbyggda funktioner som pulsmätning, kaloriförbränning och träningsprogram som hjälper dig att spåra dina framsteg och sätta upp mål.

En annan fördel är den jämnare ytan på löpbandet jämfört med utomhusmiljön, vilket kan minska risken för stötar och belastningsskador. Dessutom kan du justera hastigheten och lutningen på löpbandet för att anpassa träningen efter din nivå och mål, vilket kan vara svårare att göra vid utomhusträning.

Sammanfattningsvis kan ett löpband vara en mångsidig och praktisk träningspartner som bidrar till ökad kondition, fettförbränning och förbättrad hjärt- och kärlhälsa, samtidigt som det minskar påverkan på lederna.

Hur kan man minimera risken för skador vid träning på löpband?

För att minimera risken för skador vid träning på löpband är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer och säkerhetsåtgärder:

 • Uppvärmning: Börja alltid med en ordentlig uppvärmning innan du ökar intensiteten på löpbandet. Uppvärmning hjälper till att förbereda muskler och leder för träning och minskar risken för sträckningar och skador.
 • Korrekt form: Håll en korrekt löpform för att undvika överbelastning på lederna. Håll kroppen rak, axlarna avslappnade och armbågarna i en 90-graders vinkel. Undvik att luta dig för mycket framåt eller bakåt.
 • Anpassa intensitet gradvis: Öka hastighet, lutning och träningsvaraktighet gradvis över tid. Att plötsligt öka intensiteten kan öka risken för överbelastningsskador.
 • Rätt skor: Använd ordentliga löparskor som passar din fot och löpstil. Bra skor ger stöd och dämpning som minskar risken för fot- och benproblem.
 • Dämpningssystem: Välj ett löpband med ett effektivt dämpningssystem som absorberar stötar och minskar belastningen på lederna.
 • Hydration och vila: Se till att du är ordentligt hydrerad och tar tillräckligt med vila mellan träningspassen. Överträning och uttorkning kan öka risken för skador.
 • Nödsäkerhet: Ha en nödstoppsknapp och nödrep tillgängligt när du tränar på löpbandet, så att du snabbt kan avbryta träningen om det behövs.
 • Anpassa träningen: Var noga med att anpassa träningen efter din nuvarande konditionsnivå och eventuella tidigare skador. Konsultera en tränare eller sjukvårdspersonal om du är osäker på vilken typ av träning som är lämplig för dig.

Genom att vara medveten om säkerhetsåtgärder och träna med omsorg kan du minimera risken för skador och njuta av en trygg och effektiv träning på löpbandet.

Vilka åtgärder kan vidtas för att minimera ljud och vibrationer som orsakas av löpbandet?

För att minimera ljud och vibrationer som orsakas av ett löpband kan följande åtgärder vidtas:

 • Placering: Placera löpbandet på en stabil och jämn yta för att minska vibrationerna. Undvik att placera det på en ojämn eller lutande yta som kan förstärka vibrationerna.
 • Golvunderlägg: Använd golvunderlägg eller mattor med ljudabsorberande egenskaper under löpbandet. Detta kan hjälpa till att dämpa ljudet och vibrationerna som överförs till golvet och omgivande ytor.
 • Antivibrationsplattor: Antivibrationsplattor eller gummimattor kan placeras under löpbandets ben för att absorbera vibrationer och minska överföringen av ljud till omgivningen.
 • Placera bort från väggar: Undvik att placera löpbandet direkt mot en vägg. Ett avstånd från väggen kan minska ljudets reflektion och förhindra att ljudet förstärks.
 • Service och underhåll: Regelbundet underhåll av löpbandet, inklusive smörjning av rullar och kontroller av dämpningssystemet, kan minska ljud som genereras av mekaniska komponenter.
 • Användningsmönster: Om möjligt, undvik att använda löpbandet under tider då ljudet kan störa andra, som tidiga morgnar eller sena kvällar.
 • Ljudisolering: Om ljudnivån är särskilt problematisk, överväg att använda ljudisoleringsmaterial runt området där löpbandet är placerat för att minska ljudets spridning.
 • Köp av högkvalitativt löpband: Välj ett löpband med inbyggda ljudisoleringstekniker och dämpningssystem som kan minska ljud och vibrationer vid källan.

Genom att kombinera flera av dessa åtgärder kan du betydligt minska ljud och vibrationer som orsakas av ett löpband och skapa en mer behaglig träningsmiljö för dig själv och dina omgivningar.

Övriga källor

I samband med vår research till artikeln har vi dessutom använt oss av en lång rad olika källor med tips och tricks för optimal användning av löpbandet. Ett bra exempel är Fit Living, som bl.a. har en intressant och mycket informativ artikel med tips och tricks till löpbandslöpare. Du kan läsa artikeln helt gratis här.

Danska magasinet Aktiv Träning erbjuder också flera intressanta artiklar om träning på löpbandet. Läs t.ex. den här artikeln med en genomgång av löpbandsträning. Magasinet har även ett bra träningsprogram för nybörjare som vill komma igång med konditionsträningen.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

93 X 36 CM SVART 

STREAM TM 60 AC - kompakt löpband för användning hemma

Technum BT - hopfällbart löpband for hemmabruk

Titan ST650 löpband

Abilica Stream TM X

Titan ST590 löpband

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta