Kontinentalsäng (Bäst i test) – Guide till de bästa kontinentalsängarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Kontinentalsängar är bland de allra mest populära sängkategorierna. Den främsta orsaken är att de ofta har en enastående komfort som ger en god natts sömn varje natt. En kontinentalsäng är dessutom lätt att ta sig i och upp ur, samtidigt som den är behaglig att sitta i, särskilt om den har en sänggavel. Nedan följer en guide över hur du kan välja den bästa kontinentalsängen för dina behov.

Sömnen tar upp ungefär en tredjedel av livet, och enligt sömnexpert Mikael Rasmussen är sömnen en av de allra viktigaste faktorerna för kroppens och hjärnans återhämtning och återuppbyggnad. Idag finns en mängd olika typer av sängar på marknaden, vilket gör det extra viktigt att välja rätt säng. Utöver kontinentalsängen, som denna artikel handlar om, finns även ställbara sängar och ramsängar, som vi också har skrivit omfattande guider om här på Konsumentmagasinet.

Generellt är kontinentalsängen ett mycket populärt val av säng. Detta beror framför allt på att kontinentalsängen är en sängtyp som ger fantastisk komfort till ett överkomligt pris. De många lagren gör att en kontinentalsäng är mycket bekväm att sova i, och de flesta upplever en avsevärt förbättrad sömn när de byter ut sin traditionella säng mot just en kontinentalsäng.


Vad är viktigt att tänka på när du köper kontinentalsäng?

Storlek
Det finns flera faktorer som påverkar vilken storlek som är lämplig på din nya säng, särskilt hur många personer som ska sova i den, andra personliga preferenser samt storleken på det utrymme där den ska placeras. Om du vill få ut det mesta av ditt sovrum kan måtten 140×200 cm vara lämpliga eftersom det är optimalt för en person samtidigt som det rymmer personer om det behövs. Den mest populära storleken för par är måtten 140×200 och 160×200 cm, vilket är perfekt för två personer samtidigt som det får plats i de flesta sovrum utan att tumma på komforten. Det finns även större versioner av kontinentalsängar som är optimala för större utrymmen, såsom 200×200 cm eller 210×210 cm, vilket ger betydligt mer utrymme och passar för längre personer som behöver extra utrymme. Sängen bör alltid vara minst 20 cm längre än längden hos den längsta personen som ska sova i den.

Madrass
En kontinentalsäng är en säng som består av tre lager: en sängbotten, en vändbar resårmadrass och en bäddmadrass. Sängbotten utgör sängens grund och ser till att din kropp får fullständigt stöd. Den vändbara resårmadrassen är det mellersta lagret och särskilt viktigt för att kunna justera komfortnivån i sängen. Bäddmadrassen är det lager som ligger närmast din kropp och är därför centralt för den övergripande känslan, i form av hårdhetsgrad och val av material.

Det finns ett brett utbud av hårdhetsgrader och prisalternativ för de flesta materialval på marknaden. I allmänhet bör sidosovare leta efter madrasser med medelmjukt till medelfast stöd för att dämpa kontaktytorna. Rygg- och magsovare bör välja en madrass med medelfast till fast stöd för ländryggen samtidigt som vikten fördelas jämnt. Två bra tips är att välja en madrass som ger möjlighet att välja olika fastheten på de två sidorna av sängen, och en återförsäljare som erbjuder gratis byte av madrass om du skulle råka välja fel hårdhetsgrad från början. 

Material
Kontinentalsängar finns i ett brett utbud av material för sängramen, och olika material påverkar sängarnas hållbarhet, stabilitet och madrasstöd. Det rekommenderas att välja en konstruktion som består av mer hållbara material såsom en sängram i massivt trä eller en sängram i metall eftersom dessa är mindre benägna att gå sönder. En annan sak att tänka på när det gäller sängramens design är att de finns i olika utföranden och ofta har stoppade sängramar, som är insvepta i tyg som kan vara tillverkat av många andra material, inklusive mocka och konstläder eller sammet.

Stilen på sängramen kan även variera från enkla och strömlinjeformade utseenden till mer dekorativa mönster med knappnitar och broderier. När du överväger stoppade sängramar är det viktigt att ta hänsyn till både det estetiska och det praktiska i designen för att välja det bästa alternativet för dina önskemål. Om du bryr dig om miljön och hälsosamma material bör du leta efter Öko-tex-certifierade, Svanmärkta, FSC-certifierade träd och material som utvunnits i Skandinavien.

Pris
Kontinentalsängar finns i flera prisklasser. De dyrare alternativen kostar runt 50 000 kronor eller mer och är vanligtvis en lyxig säng som består av en högkvalitativ robust ram, handgjord sängbotten och en madrass med högkvalitativa komfortzoner som ser till att kroppsdelarna får den avlastning de behöver. De billigare alternativen kostar runt 8 000-10 000 kronor och är utformade i en enklare design i mindre storlek med färre funktioner, men det är fortfarande möjligt att hitta en riktigt bra säng så länge du är noggrann med vad du köper och uppmärksammar detaljerna.

Kund- och expertomdömen
Innan du köper en kontinentalsäng rekommenderas det att du läser recensioner från personer som redan köpt sängen. Ett par saker som du kan tänka på är hur bekväm madrassen är, hur välgjord sängen är och om du gillar designen. Du kan också läsa om andra människor tycker att sängen är värd priset. Av den anledningen har vi inkluderat kundrecensioner i vår testguide för att hjälpa dig med ditt köpbeslut. Det är också alltid en bra idé att granska varumärket eller återförsäljaren på Trustpilot innan du köper deras produkt, eftersom deras omdömen ger viktig information om kvalitet och service.

arrow-more


Att välja madrassens fasthet 

Val av madrass beror enligt sömnexpert Mikael Rasmussen på kroppsform och en rad andra faktorer. Ofta slutar det med att många väljer för mjuk madrass, vilket beror på att det kan vara svårt att bedöma vilken fasthet du behöver. Ofta känns nämligen en mjuk madrass mycket behagligt när du provar kontinentalsängen i ett par minuter i butiken, men det är inte säkert att det är det bästa valet i längden.

En madrass som är för mjuk kan dock mycket väl visa sig vara ett felaktigt val, och med tanke på att du i genomsnitt spenderar ca 3.000 timmar i sängen per år kan ett felaktigt val ge minst sagt obehagliga besvär. Om du sover på ett för mjukt underlag går det ofta ut över ryggen, och du kan även få problem med andning och blodcirkulation om du sover extremt mjukt.

Det som avgör hur hård eller mjuk kontinentalsängen är att ligga i är framför allt fastheten av resårmadrasserna. Liggkomforten kan justeras en aning genom att välja en mjukare bäddmadrass, men i slutändan är det fastheten på resårmadrasserna som bidrar mest till liggkomforten i kontinentalsängen.

Fastheten avgörs av pocketfjädrar, som alla moderna madrasser är uppbyggda av. Jämfört med gammaldags resårmadrasser med få fjädrar per kvadratmeter används flera hundra pocketfjädrar per kvadratmeter – normalt 300 fjädrar per kvadratmeter –  i en modern resårmadrass. Detta ger många fler kontaktpunkter mellan kroppen och madrassen, vilket gör att madrassen kan anpassa sig mycket exakt efter din kroppsform.

Vilken fasthet som är den rätta för dig avgörs av din vikt. Som tumregel bör du välja:

En madrass med pocketfjädrar med medium fasthet, om du väger under 75 kg.
En madrass med pocketfjädrar med fast fasthet, om du väger mellan 75 och 95 kg.
En madrass med multipocketfjädrar med fast fasthet, om du väger över 95 kg.

Multipocketfjädrar är en madrasstyp som ofta innehåller en halv till två gånger så många fjädrar per kvadratmeter jämfört med en resårmadrass med vanliga pocketfjädrar.


Emma Kontinentalsäng

Konsumentmagasinet rekommenderar

✅ Madrassen er bäst i test – Testfakta 2021
✅ 100 nätters provsömn
✅  10 års garanti
✅ Använd koden ”ASNRL5” för 5 % rabatt
Emma Kontinentalsäng
.
Med ett betyg på 4,82 av 5 efter kundrecensioner hos Emma.se är konsumenter utan tvekan nöjda med allt som Emma Kontinentalsäng har att bjuda på. Sängen kommer i et komplett sängpaket med en 7-zons pocketfjädringsmadrass.

Denna stilrena, grå kontinentalsäng finns i storleken 140 x 200 cm eller 180 x 200 cm i ett komplett sängpaket. Här får du nämligen både en sänggavel, resårbotten, madrass och bäddmadrass med miljömärkningen OEKO-TEX.

Madrassen och dess struktur

Resårbottnen hos Emma Kontinentalsäng består av bonellfjädring för bättre stabilitet och anpassningsbarhet. Ovanpå dess botten ligger den ljuvliga pocketfjädringsmadrassen som är uppdelad i sju olika komfortzoner. På så vis får du ett mjukare eller fastare stöd där din kropp behöver det som mest.

Närmast dig ligger bäddmadrassen som går under namnet Flip Bäddmadrass, och den här vändbara madrassen är 6 cm tjock med både en lite hårdare och mjukare sida. 

Storlekar

Emma Kontinentalsäng finns i följande storlekar:

Emma Kontinentalsäng

140 x 200
180 x 200

Fördelar

 • Ergonomisk madrass med 7 komfortzoner
 • Resårbotten, gavel, madrass och bäddmadrass ingår
 • Finns i två olika storlekar
Nackdelar

 • Finns i endast en färg

Därför rekommenderar vi Emma Kontinentalsäng

Komfort, stilrenhet och ett konkurrenskraftigt pris är några av egenskaperna som Emma Kontinentalsäng kan skryta med. En stor fördel med dessa kontinentalsängar är inkluderingen av både en resårbotten, madrass, bäddmadrass och sänggavel. Vi rekommenderar Emma Kontinentalsäng till dig som vill ha ett komplett sängpaket till ett rimligt pris.


KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs – tidlös design, fyra hårdhetsgrader och en extra mjuk zon för axlarna

Bästa design

✅ Inga testresultat för närvarande

Med sitt Duozon-system har KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs pocketresårer som formar sig efter din kropp tillsammans med en mjukare zon vid axlarna för bättre komfort. Här får du garanerat en säng som passar just dig genom att välja mellan åtta tyger samt fyra hårdhetsgrader och samtidigt få en träram, mellanmadrass och bäddmadrass i ett komplett kontinentalsängspaket.

 • Utrustad med stötdämpande bonell
 • Fyra hårdhetsgrader och åtta färger att välja mellan
 • Tillverkad i luftiga och elastiska material

Att tänka på innan du köper KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs

Robust konstruktion
För bättre hållbarhet har KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs utformats med en robust träram tillsammans med stötdämpande bonellresårer. Med kantförstärkning och tre olika resårlager erbjuder denna säng en stabil, robust och hållbar lösning utan att tumma på komforten.

Sängram, mellanmadrass och bäddmadrass
Till skillnad från vanliga ramsängar får du med en kontinentalsäng flera lager för bättre komfort och tryckavlastning. KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs har en träram i bottnen, en mellanmadrass ovanpå samt en LINA vit bäddmadrass överst. Det enda du behöver köpa till separat är sängben och sänggavel.

Vad säger konsumenter och experter om KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs?

KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs är ett premiumval vars egenskaper imponerar, även utan expertrecensioner. Den stilrena designen passar väl in i de flesta hem, inte minst tack vare de åtta olika tygerna som finns att välja mellan. Du kan själv bestämma om du vill ha en mjuk, medium, hård eller extra hård madrass, och med en garanti på 30 år kan du tryggt använda din säng under många år.

Fördelar

 • Madrass med lång hållbarhet
 • Robust träram
 • Anpassar sig till din optimala sovställning
 • Välj mellan åtta härliga färger
Nackdelar

 • Sängens tyg hade kunnat ha bättre hållbarhet

Konsumentmagasinets bedömning

För den extra kräsna som ställer höga krav på design och komfort tycker vi att KungSängen Kontinentalsäng Lindenäs är en praktisk och elegant lösning. Kontinentalsängen har en tidlös design i en av åtta olika färger, och i ditt köp ingår både en träram, en mellanmadrass med komfortzonsindelning och en bäddmadrass iklädd stretchtyg.

Specifikationer
Från märket KungSängen
Fyra hårdhetsgrader
Bäddmadrass LINA Vit ingår
Garanti på 30 år
Duozon med en mjuk komfortzon
Tre resårlager och kantförstärkning


KungSängen Kontinentalsäng Bellehamn – fem komfortzoner

Bästa premiumvalet

✅ Inga testresultat för närvarande

KungSängen Kontinentalsäng Bellehamn är en dubbelsäng som finns tillgänglig i sex olika bäddmått samt sju färger. De Öko-tex-certifierade materialen garanterar en trygg och bekväm sömn samtidigt som komfortzonsindelningen i fem olika zoner ger dig optimal tryckavlastning vid olika delar av kroppen. Dessutom ingår en allergivänlig och värmeavvisande bäddmadrass.

 • Öko-tex certifierad
 • Sju olika trendiga tyger
 • Ett lager Talalay-naturlatex

Goda råd innan du köper KungSängen Kontinentalsäng Bellehamn

Ju fler komfortzoner desto bättre
Medan vissa sängar har en jämn hårdhetsgrad över hela madrassen finns det sängar som är indelade i olika zoner. KungSängen Kontinentalsäng Belle Hamn faller inom den sistnämnda kategorin och har utrustats med fem komfortzoner. Detta innebär att hårdheten varierar vid olika punkter i madrassen för optimal tryckavlastning till hela kroppen.

Utmärkt garantipolicy
Du vill så klart kunna använda din säng under många år, och därför kommer den långa garantipolicyn hos KungSängen Kontinentalsäng Bellehamn väl till hands. Du får en 30 års garanti som täcker ram- och fjäderbrott, så att du slipper eventuella problem.

Vad säger konsumenter och experter om KungSängen Kontinentalsäng Bellehamn?

Det finns relativt få kundbetyg och expertrecensioner, men hos KungSängen själva är konsumenterna mer än nöjda med produkten. Sängens tredubbla resårlager är ett stort plus, och detsamma gäller för sängbottnen med stöttande pocketresårer tillsammans med stötdämpande bonell och hållbart polyeterskum.

Tidigare kunder gillade även särskilt det extra lagret av Talalay-naturlatex då detta klimatsmarta material skapar en sval sovmiljö samtidigt som det är allergivänligt. Materialet förhindrar ansamlingar av stora mängder damm och kvalster, och formar sig samtidigt efter din kropp för att ge dig skräddarsydd tryckavlastning och optimalt stöd.

Fördelar

 • Mjukare zon för axlarna
 • Stötdämpande bonell
 • Madrass gjord av naturmaterial
 • Extra kantförstärkning
Nackdelar

 • Sängben ingår ej

Konsumentmagasinets bedömning

Är du på jakt efter en lyxig och superbekväm dubbelsäng? Då rekommenderar vi KungSängen Kontinentalsäng Bellehamn. Du kan själv välja mellan sex bäddmått, sju olika färger samt tre hårdhetsgrader för en säng som är både snygg och praktisk. En träram, mellanmadrass och bäddmadrass ingår, och tack vare en 30 års garanti kan du använda din säng under många år framöver.

Specifikationer
Från märket KungSängen
Finns i sex olika bäddmått
Tillgänglig i sju olika färger
 Finns i extra hård, hård och och medel hårdhetsnivå
Indelad i fem komfortzoner
Utrustad med minipocket-, pocket- och bonellresår


Hästens Herlewing Kontinentalsäng 

Bästa lyxvalet

Hästens Herlewing Kontinentalsäng inkl BJ Bäddmadrass

Då har vi kommit fram till ett riktigt premiumval i vår topplista, och den här sängen går under namnet Hästens Herlewing Kontinentalsäng. Här har vi en säng som andas lyx både när det kommer till dess utseende och den komfort som du känner av varje natt. Du kan även välja mellan ett stort antal färger för en säng som passar just dig och ditt hem.

Madrassen och dess struktur
Madrassen bygger på en ”lager på lager”-teknik där tagel, ull och bomull är placerade ovanpå varandra för att skapa en utomordentligt skön säng. Resultatet blir en imponerande följsamhet och ett stöd som ser till så att varje natt blir lika härlig som den förra. 

Mer om bäddmadrassen
Högst upp på sängen möts du av en mjuk och bekväm bäddmadrass som blir kronan på verket för att ge dig den där fulländade sömnupplevelsen. Denna exklusiva kontinentalsäng passar in i alla typer av hem vare sig du söker en mer modern eller klassisk look. Detta må vara en av de lite dyrare sängarna på marknaden, men i gengäld får du lyx och exklusivitet som sällan har skådats förr.

Speciella egenskaper och funktioner
Den absolut största fördelen med Hästens Herlewing Kontinentalsäng är de tre kombinerade fjädringssystemen. Det är dessa som förser dig med ett stöd där du behöver det som mest. Själva ordet ”Herlewing” översätts till ”uppvaknande”, och när du vaknar upp på morgonen i just den här sängen kommer du alltid att känna dig utvilad.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Unikt tredubbelt fjädringssystem
 • Naturmaterial
 • Hög komfort
Nackdelar

 • Hög prisklass

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar
 90 x 200
 90 x 210
 105 x 200
 105 x 210
 120 x 200
 120 x 210
 140 x 200
 140 x 210
 160 x 200
 160 x 210
 180 x 200
 180 x 210
 210 x 200
 210 x 210

Hästens Herlewing Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium
 Fast


Kontinentalsäng Amore

Bästa allround-kontinentalsängen

✅ Elegant design och hög komfort

Kontinentalsäng Amore

 

Kontinentalsängen Amore är den perfekta sängen för dig som är på jakt efter ett elegant utseende och hög komfort till ett överkomligt pris. Grå sammet pryder denna svensktillverkade säng, och i detta sängpaket ingår både en huvudgavel med en knappad design, ben i metall med fot, en mellanmadrass samt en bäddmadrass i Delux Latex.

Madrassen och dess struktur
Den bekväma kontinentalsängen Amore är utrustad med en mellanmadrass som kan vändas efter tycke och behov, vilket möjliggör jämt slitage. Samtidigt består underbädden av bonellresår, vilket med andra ord är ett lager av spiralfjädrar i metall som är formade likt ett timglas. Här är det utan tvekan komfort på högsta nivå som gäller där det inte har snålats med kvaliteten.

Mer om bäddmadrassen
Bäddmadrassen spelar stor roll när det gäller komfort, och det är viktigt att den både är tjock samt har den rätta fastheten. Kontinentalsängen Amores bäddmadrass är framställd med en latexkärna och är pikerad samt kuvertsydd. Vid beställning av kontinentalsängen Amore väljer du själv om fastheten Medium, Medium/Fast eller Fast föredras, och vad du väljer baseras delvis på din vikt, men är även en smaksak.

Speciella egenskaper och funktioner
För dig som ofta sover på sidan eller på ryggen har kontinentalsängen Amore flera egenskaper som gynnar dig. Sängen har nämligen en zonindelad 5-zons pocketresår som hjälper till att stödja höfter och axlar.

Fördelar

 • Hög komfort
 • Sammetsmaterial
 • 5 zoner
 • Elegant design
Nackdelar

 • Sänggavel beställs separat

Kontinentalsängen Amore är tillgänglig i följande storlek:
 180 x 200

Kontinentalsängen Amore är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium
 Medium/Fast
 Fast

Utvalda specifikationer
Färg: Ljusgrå
Material: sammet
Resårmadrass: 19cm träram med bonellresårer
Vändbar high lux 16cm 5 zons pocket resårmadrass

Mätt säng: 180x200x78 cm


Tempur Promise – Kontinentalsäng

✅ Exklusiv säng med många färgmöjligheter

Tempur Promise - Kontinentalsang SE

Hos kontinentalsägen Promuise kan du välja mellan sju olika färger för en unikt anpassad design. Denna högkvalitativa säng bjuder på komfort, stil och hållbarhet tillsammans med en 10 års garanti på sängbotten, madrassen samt bäddmadrassen.

Madrassen och dess struktur
Kontinentalsäng Promise har en mellanmadrass som är tillverkad av ett så kallat Promise Tempur-material, som ser till så att stödet anpassar sig efter kroppen. Tempur-materialet gör att man inte vrider och vänder på sig lika mycket då man långsamt sjunker ner i sängen samtidigt som materialet formar sig efter kroppen. Kontinentalsängen Promise i en av sju olika färger: Onyx, Grafit, Ljusgrå, Havsblå, Aubergine, Choklad och Kakao.

Mer om bäddmadrassen
Kontinentalsäng Promise har en Cloud WAVE bäddmadrass som är 9 cm tjock. Denna högkvalitativa bäddmadrass formar sig efter kroppen för att ge stöd precis där du behöver det. Bäddmadrassens överdrag tas enkelt av genom att dra ner dragkedjan, och det behöver bara tvättas i 60 °C för att återigen bli så gott som nytt.

Speciella egenskaper och funktioner
Kontinentalsäng Promises design ger utan tvekan en känsla av elegans. Både en hel bäddmadrass och en mellanmadrass ingår för att bjuda på bästa möjliga komfort tillsammans med ett exklusivt utseende. Tempur-materialet är en räddare i nöden för ryggen tack vare hur det anpassar sig efter kroppen på helt rätt sätt.

Fördelar

 • Bäddmadrass med kärntjocklek på 7 centimeter
 • Flera anpassningsmöjligheter
 • Danskproducerad kontinentalsäng
 • Solid ram av kärnvirke
Nackdelar

 • Sängben beställs separat

Utvalda specifikationer
Extra fjädring med flexibla lameller
Levereras med 7 cm bäddmadrass
Madrassfasthet: Cloud, Original, Sensation
Höjd utan ben och gavel: 48 cm

Kontinentalsängen Promise är tillgänglig i följande storlek:
 180 x 200

Kontinentalsängen Promise är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Fast
 Medium
 Mjuk


TYYNI kontinentalsäng 

✅ Enkel skandinavisk design med en imponerande inre struktur

Kontinentalsäng TYYNI

.

 

Kontinentalsäng TYYNI från Matri är en säng med dubbelfjädring i skandinavisk design. Tillsammans med de medföljande sängbenen har denna säng en höjd på omkring 58 cm där det dubbla fjädringssystemet garanterar komfort. Kontinentalsäng TYYNI kan just nu beställas hos Solhem Inredning där du kan få storleken 180 x 200 för 23 735 kronor.

Återförsäljaren erbjuder hemleverans både under dagtid och kvällstid med leverans ända in i hemmet, och du kan därtill njuta av öppet köp i 30 dagar. Om du skulle ångra ditt köp inom denne tidsperiod kan du lämna tillbaka sängen och få pengarna tillbaka – lätt och smidigt, helt enkelt.

Madrassen och dess struktur
Kontinentalsäng TYYNI är utrustad med en mellanmadrass som har pocketfjädring tillsammans med stoppning av jutelatex. Därtill finns ett madrassöverdrag som kan tas av och tvättas för enklare renhållning. Som en extra bekväm detalj är överdraget tillverkat i bomullsväv-polyesterväv som är Oeko-tex-certifierat, vilket garanterar att det inte finns några ohälsosamma kemikalier i produkten.

Mer om bäddmadrassen
Kontinentalsäng TYYNI har en tjock bottenmadrass som kommer med pocketfjädring där varje spiralfjäder är inpackad i en tygpåse. Eftersom fjädrarna på detta sätt inte har med varandra att göra säkerställer pocketfjädring att madrassen blir mer följsam. Sängen kommer dessutom med en sängram och ribbor som är tillverkade i obehandlat trä. Längst ner finner man sängbenen som man också får på köpet, och dessa är 10 cm höga samt tillverkade i ljust björkträ.

Speciella egenskaper och funktioner
Den stora fördelen med att välja just kontinentalsäng TYYNI är den dubbla fjädringen som ser till så att hela ens kropp får stöd och komfort som imponerar i alla lägen. Det är både tack vare den dubbla fjädringen och den ventilerande jutelatexstoppningen som du får en fulländad säng för en god natts sömn varje natt. Den minimalistiska skandinaviska designen passar i de flesta sovrum, och kontinentalsäng TYYNI kan därför bjuda på både stil och komfort.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Sängben ingår i priset
 • Bra material
Nackdelar

 • 3-4 veckors leveranstid

Utvalda specifikationer
Dubbelt fjädringssystem
Ventilerande klädsel av jutelatex
Överdrag: OEKO-TEX-certifierad bomull
Sängram: Obehandlat FSC-märkt trä
Sängben, material: Björkträ
Sängben, höjd: 10 cm
Höjd inkl. sängben: 58 cm

Kontinentalsängen TYYNI finns i följande storlek:
 180 x 200

Kontinentalsängen TYYNI finns i följande fasthetsvarianter:
 Medium
 Fast

Du kan läsa mer om de olika TYYNI sängarna här.


Bedre Nætter Senses Kontinentalsäng – Sju komfortzoner och allergivänlig bäddmadrass

Bäst for priset

✅ 4.7/5 stjärnor baserat på över 2900 recensioner på TrustPilot
✅ Svanenmärkning och OEKO-TEX-certifierade material
✅ 100 dagars provperiod och leverans inom 2-8 arbetsdagar

Obs: Senses Kontinentalsäng erbjuds för närvarande hos återförsäljaren. Detta innebär att till exempel storleken 180 x 200 minskas från 19.999 kr. till 13.999 kr. De andra storlekarna i denna modell är också rabatterade.

Senses Kontinentalsäng är en bästsäljare från Bedre Nætter. Som den mest köpta sängen hos ett av Skandinaviens ledande sängvarumärken har denna produkt en kvalitetsstämpel som garanterar ett bra val för de allra flesta. 

 • 7 olika komfortzoner som optimerats efter kroppens form för bästa komfort under sömnen.
 • OEKO-TEX-certifierad och Svanenmärkt bäddmadrass, vilket gör den allergivänlig och 100 % fri från skadliga ämnen.
 • 100 dagars provperiod, med möjlighet till retur eller justerad fasthet utan extra kostnad.

Recension och analys av Senses Kontinentalsäng

Sju komfortzoner och allergivänlig bäddmadrass

Senses Kontinentalsäng är en kontinentalsäng bestående av tre lager för maximal komfort. Bottenlagret består av en resårbotten för maximal stabilitet. Resårmadrassen består av ett 12 cm skumlager samt en 8 cm tjock sängram av massivt svenskt furuträ.

Resårmadrassen består av sju komfortzoner som utformats för att ge allt från rygg till fötter precis rätt stöd. På så vis uppnår du maximal komfort och får skräddarsytt stöd för just din kroppsform. Kontinentalsängen ger samtidigt möjlighet att separat justera varje sida av sängen utefter den hårdhetsgrad du och din partner önskar. På så sätt kan ni båda uppnå maximal komfort i samma säng.

Bäddmadrassen består av en 6 centimeter tjock latexkärna, med ett överdrag som känns mjukt och behagligt mot huden. En av bäddmadrassens centrala funktioner är dess andningsförmåga som hjälper till att avleda värme under natten som motverkar att du svettas i onödan. Unikt hos denna bäddmadrass är att den är Svanenmärkt, vilket garanterar ett miljövänligt val.

Bedre Nætter har skapat en säng som är enkel att montera så att du inte behöver avancerade verktyg. Underredets fästen har förmonterats och sängbenen har utrustats med inbyggda halkskydd, så att sängen varken glider eller repar golvet.

Du kan välja mellan fyra olika färger samt tre olika sängbottnar utefter dina önskemål. Sängens totalhöjd är 55 centimeter, vilket gör det lätt att både lägga sig på och ta sig upp ur sängen. Sängen levereras uppdelad i sju mindre paket, så att den utan problem kan förflyttas genom små dörrar och utrymmen.

När du jämför Senses Kontinentalsäng med andra sängar i samma prisklass får du hög kvalitet för det pris du betalar. Med Senses får du dessutom en sänggavel utan extra kostnad samt sju olika komfortzoner, medan många andra kontinentalsängar i samma prisklass ofta endast har fem komfortzoner.

Vad säger konsumenter och experter om Bedre Nætter Senses Kontinentalsäng?

Kunderna har reagerat positivt på Senses Kontinentalsäng och betygsatt den med 4,5/5 stjärnor baserat på 510 recensioner hos Bedre Nætter, vilket tyder på en hög grad av kundnöjdhet. Recensionerna anses vara mycket trovärdiga eftersom de har givits av personer som själva har produkten i sitt hem och använder den dagligen.

Bedre Nætter uppvisar även en övergripande hög nivå av kundnöjdhet hos samtliga sängar i deras sortiment. På TrustPilot har sängtillverkaren fått 4,7/5 stjärnor baserat på över 2900 recensioner. 

Du får dessutom 25 års garanti på fjäder och sängram, vilket gör att du tryggt kan räkna med att sängen håller under många år.

Några av nackdelarna med kontinentalsängen är att vissa kunder upplever att den övre madrassen glider och att sänggaveln gnisslar. Några få kunder har även upplevt försenade leveranstider, men har snabbt fått sina problem lösta med hjälp av kundtjänst.

Fördelar

 • OEKO-TEX-certifierad säng och Svanenmärkt bäddmadrass gör den miljövänlig, allergivänlig och 100 % fri från skadliga ämnen.
 • 7 olika komfortzoner som optimeras efter din kroppsform
 • 25 års garanti på fjäder och sängram
 • Väggmonterad sänggavel ingår
 • 100 dagars provperiod och 24 timmars kundsupport
Nackdelar

 • Enskilda kunder upplever att bäddmadrassen glider och att sänggaveln gnisslar.
 • Vissa upplever försenade leveranstider, men alltid snabb kundsupport

Redaktionens omdöme

Överlag är vi positivt överraskade av Senses Kontinentalsäng. En stor fördel enligt vår bedömning är sängens högklassiga ergonomiska egenskaper samt bäddmadrassens andningsförmåga. Att bäddmadrassen dessutom är allergivänlig och att sängen är 100 % fri från skadliga ämnen är ett plus.

Att Bedre Nætter erbjuder en 100-dagars provperiod, under vilken du kan skicka tillbaka sängen utan extra kostnad, ser vi som en god kvalitetsstämpel. För oss ger detta en extra trygghet till konsumenten och bekräftar dessutom att Bedre Nætter har stark tillit till produktens komfort, kvalitet och ergonomiska egenskaper.

Det som utmärker Bedre Nætter från konkurrenterna är deras Svanenmärkta bäddmadrass samt den väggmonterade sänggaveln som ingår vid köp utan extra kostnad. 

Kombinationen av sängtillverkarens goda recensioner, allergivänliga bäddmadrass samt sängens sju komfortzoner gör att vi rekommenderar Senses Kontinentalsäng. Att du dessutom på köpet får en väggmonterad sänggavel ser vi som ett extra plus.

Sängen finns i följande storlekar
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Vad är en kontinentalsäng?  

En kontinentalsäng är en säng som är uppbyggd i flera lager. Den består normalt av tre lager, varav det nedersta är en ramsäng, som utgör botten på sängen. Därefter kommer ett lager med en resårmadrass, och överst ligger en bäddmadrass, som antingen har en kärna av så kallat memoryfoam, eller latex.

Kontinentalsängen skiljer sig också från andra sängtyper genom att den inte har någon form av sängram. Det innebär att du inte kommer att ha en sängram med lamellbotten, som det ligger en madrass ovanpå, som du kanske är van vid från traditionella sängar. I stället utgörs sängbotten av ramsängen, med de två andra madrasstyperna staplade ovanpå.

Det är det som gör kontinentalsängen lite högre än andra vanliga sängar, och därmed lättare att ta sig i och upp ur. Detta är särskilt praktiskt för äldre och personer som har problem med exempelvis ryggen eller muskel- och skelettsystemet.

Slipp springan i mitten 

Väljer du en dubbel kontinentalsäng säkerställer bäddmadrassen samtidigt att du slipper problemet med “springan i mitten av sängen”, som många känner till från traditionella sängar. Både 160 säng och 180×200-versionerna av kontinentalsängen täcks av en bäddmadrass i ett stycke. Förutom att fylla springan i mitten ger bäddmadrassen dessutom en riktigt bra komfort, vilket garanterat kan bidra till att förbättra din sömn.

Individuell anpassning av fastheten i sängen 

Samtidigt är det möjligt att anpassa liggkomforten på vardera sida av en dubbel kontinentalsäng, genom att välja resårmadrass efter vikten på den person som ska ligga på just den sidan av sängen. För även om resårmadrass-lagret ser ut att bestå av ett stycke finns två separata resårmadrasser i lagret. De hålls samman av ett överdrag, som gör att resårmadrasserna vilar stabilt på ramsängen.

Genom att välja en resårmadrass med den rätta fastheten i förhållande till din vikt, kan du anpassa liggkomforten individuellt till två personer i samma säng. Skulle du råka välja fel fasthet erbjuder de flesta seriösa återförsäljare av kontinentalsängar möjlighet till att byta ut resårmadrassen upp till en månad efter köpet.


Så hittar du den bästa kontinentalsängen

Det kan vara svårt att säga exakt vilken säng som är den bästa kontinentalsängen. Det kommer naturligtvis att bero på personlig smak och behov, samt vilken prisklass man själv har valt. Men som vi tidigare nämnt, är det viktigt att vara uppmärksam på kvaliteten av samtliga lager i kontinentalsängen, när du ska välja den rätta kontinentalsängen för din kroppsbyggnad, och din budget.

När det kommer till budgeten, kan det löna sig att betala en aning mer än du egentligen hade bestämt dig för. En högkvalitativ kontinentalsäng håller i minst 20 år utan problem. Detta innebär över 60.000 timmar som du kommer spendera i sängen, vilket gör det extra viktigt att välja rätt säng.

Vi presenterar i denna artikel ett antal förslag på bra kontinentalsängar, där du med säkerhet får mycket för pengarna. Vi har lagt vikt vid att sängarna är tillverkade i Skandinavien, och att alla lager är av högsta kvalitet. På så vis får du de bästa möjligheterna till att få en riktigt god natts sömn.


Därför är din sömn så viktig

De flesta vet mycket väl att en god nattsömn är avgörande för att vi ska klara av vardagens utmaningar på bästa sätt. Men i takt med att vi blir mer upptagna sover vi mindre. Enligt danska Kristeligtdagblad.dk, sover danskarna 1,5 timme mindre varje dag, jämfört med 100 år sedan.

vigtigt med god søvn

Du spenderar omkring 33% av ditt liv på att sova, och den ⅓ av ditt liv som går åt till sömnen har en mycket stor betydelse för hur du har det resten av tiden. Får du för lite sömn, går det nämligen kraftigt ut över din livskvalitet, koncentrationsförmåga, och ditt humör i vardagen.

Enligt sömnexpert Mikael Rasmussen spelar sömnen en avgörande roll när det gäller att förebygga stress, depression, typ 2-diabetes, hjärt-kärl-problem, och övervikt. Vid långvarig sömnbrist påverkas kroppens återuppbyggnadsprocesser och immunförsvar negativt, vilket ökar risken för att drabbas avolika  sjukdomar.

Danska Videnskab.dk skriver, att forskare från University of Boston har upptäckt att det giftiga ämnet adenosin bryts ner i vår hjärna medan vi sover. Detta giftämne byggs upp i hjärnan under loppet av dagen, och forskarna förklarar att detta ämne är huvudorsaken till att du blir trött under dagen. Ju mer av ämnet som samlas i hjärnan, desto tröttare blir du. När du sover sänks nivån av adenosin, och efter en god natts sömn är du därför redo att starta en ny dag med en frisk hjärna.

Enligt danska Politiken.dk Lider över en halv miljon danskar av så stora sömnproblem, att det påverkar deras vardag. Enligt Dansk Center för Sömnmedicin, har 300.000 avgjort kroniska sömnproblem, vilket bidrar till att sänka livskvaliteten avsevärt. Forskarna kallar tillståndet “kronisk sömnlöshet”.

Flera studier stödjer påståendet om vår dåliga sömn. I en undersökning från danska Sundhedsstyrelsens Nationella Hälsoprofil för 2013, visade det sig att hela 41 % av danskarna själva anser att de upplevt sömnbesvär under de senaste 14 dagarna.

Också ett ekonomiskt problem

Dålig sömn är även ett ekonomiskt problem, både för dig själv, och för samhället. Sömnproblem har nämligen ett samband med ökad medicinanvändning, ett större antal läkarbesök, ökad inblandning i olyckor i trafiken och på arbetet, nedsatt produktivitet i vardagen, och ökad frånvaro från arbetet i form av fler sjukdagar, skriver danska Kristeligtdagblad.dk i denna artikel. Det uppskattas att danskarnas sömnproblem årligen kostar det danska samhället över 10 miljarder.

Så kan du förbättra din sömn

Det finns många aspekter som kan förbättra din sömn. Det handlar först och främst om att du sover bekvämt i en bra säng. Men det finns också många goda råd om vad du bör göra för att sova bättre. Vi tittar här lite närmare på några av de råd som experterna ger.

Vi utgår från en stor sömnrapport, som togs fram av danska läkarföreningen, och Trygfonden. Du kan läsa hela rapporten här hos danska vidensråd.dk. Rapporten behandlar sammanhangen mellan sömnproblem, hälsa, arbetsmiljö, stress, och mycket mer. Det är några av danmarks ledande forskare och sömnläkare, som har tagit fram rapporten.

»Det är första gången någonsin som vi har granskat existerande vetenskap mer systematiskt, för att bilda ett beslutsunderlag för vad vi anser är goda råd inom sömnområdet« säger Poul Jennum, som är professor vid Institutionen för klinisk medicin på Köpenhamns Universitet och överläkare vid Dansk Center för Sömnmedicin på Glostrup Hospital och Rigshospitalet.


Olika faktorer som påverkar din sömn: 

Dricker du kaffe eller alkohol innan läggdags? vin og kaffe søvn

En av de saker som kan ha en negativ inverkan på din sömn är koffein. Kjeld Hermansen, som är professor och överläkare på Århus Universitetssjukhus, förklarar att koffein gör det svårare för kroppen att varva ner, och därmed somna. Du riskerar också att få en oroligare sömn under natten, vilket kan göra att du sedan vaknar upp utan att känna dig tillräckligt utvilad.

Också alkohol kan vara störande för din sömn. Det är alltså en myt att du sover bättre på ett par glas rödvin. När du dricker alkohol, särskilt i de fall du dricker större mängder, kommer du att uppleva en oroligare sömn. Din kropp har helt enkelt svårt att komma i ro, och därför får du inte en ordentlig vila.

Alkohol är även vätskedrivande, vilket kan innebära att du måste upp och kissa under natten, vilket också stör din sömn, förklarar Kjeld Hermansen.

Bra mat:

Om du istället letar efter saker du kan äta eller dricka, som förbättrar din sömn, så får du här ett antal livsmedel som överläkaren rekommenderar:mandler og bananer

Du kan sikta på livsmedel som innehåller aminosyran tryptofan, som i din kropp omvandlas till melatonin, vilket är ett sömnhormon. Detta hjälper din kropp att uppnå en djupare och bekvämare sömn. Livsmedel som innehåller tryptofan är bland annat: Bananer, mörk choklad, torkade dadlar, yoghurt, och mandlar.

Dessutom finns melatonin också i komjölk och modersmjölk.

Motion – En viktig faktor för en bra sömn:

»Forskningen pekar mot att folk som lider av sömnproblem, kan förbättra sin sömn, genom att bli fysiskt aktiva« säger Anders Sjödin, professor vid Institutet för Idrott och näring på Köpenhamns Universitet till Videnskab.dk.

motion og søvnHan rekommenderar att personer med sömnproblem blir regelmässigt fysiskt aktiva. Gärna en timme om dagen, om man verkligen önskar att märka effekten. Han pekar på att man inte bör vara så pass fysiskt aktiv under de senaste timmarna före läggdags. Han förklarar att fysisk aktivitet nedsätter stress och spänning, vilket är en av de orsakerna som kan hjälpa till med att uppnå bättre sömn.

Stress kan förstöra din sömn:

stress niveau ved søvnBobby Zachariae, professor i hälsopsykologi vid Psykologisk Institutet vid Århus universitet, förklarar att stress är en av de viktigaste orsakerna bakom sömnproblem. Detta gäller stress som kan förekomma i en stressig vardag. Dessutom kan sömnproblem uppstå som en stressfaktor för sig, om du blir stressad att du inte kan sova, något som utvecklas till en ond cirkel.

När man når till höga stressnivåer beror detta på att den naturliga försvarsmekanismen sätts igång, som får kroppen att vara på sin vakt. Stressen gör att vi blir aktiverad både psykiskt och fysiskt, vilket håller kroppen vaken, och kan därmed motverka den naturliga sömnstressen.

Det kan du själv göra:

Professor Bobby Zacharie rekommenderar att du konfronterar de problem du har, innan du ska sova, så att du inte ligger sömnlös om natten och funderar över dem.

Han rekommenderar även att du skriver ner de saker som oroar dig, och vad du har tänkt att göra åt dem. Det kan hjälpa dig att bli lugn i sinnet, och därmed få dig att sova bättre, och somna lättare.

Rökning är skadligt för sömnen:

En sak som det varit extra stort fokus på de senaste åren, är sambandet mellan sömn och rökning. Enligt överläkare och sömnforskare Poul Jennum, är rökning en vanlig orsak till sömnproblem.

Även om forskarna inte är 100 % säkra på vad sambandet mellan sömn och tobaksrök är, så tror de att de olika substanserna i tobaksröken, som exempelvis nikotin, kan bidra till att påverka din sömn negativt.

Forskarna tror att konsekvenserna av rökning bland annat är flera sömnstörningar, kortare sömn, nattlig hosta, och försämrad sömnstruktur.

Rekommendationen till rökare med sömnproblem, är mycket kort och koncist från överläkare Poul Jennum: »De måste sluta röka. Att sluta röka är den enda behandling som finns tillgänglig« 


Hur påverkas min träning av sömn?

Hur påverkas min träning av sömnEfter att man har tränat ordentligt är det viktigt att kroppen får vila. Återhämtningen påverkar nämligen resultaten av din träning lika mycket som själva träningen, och en dålig nattsömn orsakar dessutom en massa problem i vardagen. Dålig sömn kan även öka risken för både demens och ett antal andra livsstilssjukdomar. Här nedanför förklarar vi vad du kan göra för att sova bättre.

En bra nattsömn är på många sätt nyckeln till ett hälsosamt liv. Otaliga forskningsresultat och de senaste vetenskapliga framstegen inom sömnforskning tyder på detta, men samtidigt ökar antalet personer som klagar på sömnproblem.

Allt för många skippar en eller två timmars sömn för att få en hektisk vardag att gå ihop, och andra tar med sig dagens problem till sängen och kan därför inte somna. Det finns även de som helt enkelt ger sig själva dåliga förutsättningar för att lyckas somna. I takt med att vetenskapen gång på gång bevisar att sömn är extremt viktig för hälsan är det bara fler och fler personer som får problem med sömnen.

Vi skryter om hur lite vi sover

Många har faktiskt en vansinnigt ohälsosam inställning till sömn idag, och det har blivit socialt accepterat att sova för lite. Det är heller inte ovanligt att människor rentav skryter om hur lite de sover. Detta ger dem en status som extremt produktiva och superoptimerade personer som utnyttjar dygnets timmar till fullo.

Problemet är bara att en dålig sömn ökar risken för de vanligaste demenssjukdomarna, som Alzheimers och Parkinsons, och det försvagar även immunförsvaret. Detta är något som forskare vid upprepade tillfällen kommer fram till, och det är även den viktigaste slutsatsen i boken Why We Sleep, som är skriven av en amerikansk sömnprofessor.

Enligt boken gör den här skadliga inställningen till sömn att generationen av sömnförnekande, superproduktiva människor inte kan förvänta sig att leva mycket längre än 60 år, såvida det inte kommer någon ny medicinsk behandling.

De löper även en betydligt större risk att råka illa ut i trafiken. Om du bara har sovit fem timmar föregående natt ökar nämligen risken för en trafikolycka med 4,3 %. Immunförsvaret hamnar också ur balans eftersom att koncentrationen av inflammationsmarkörer blir lägre.

Män blir dessutom mindre virila, och studier visar att män som sover för lite har 29 % färre spermier än de som sover mellan sju och nio timmar varje natt.

Om vi inte gör något åt det här sömnförnekande beteendet kommer det både att sänka den genomsnittliga livslängden, förvärra fetmaepidemin och göra att fler drabbas av demens och andra livsstilssjukdomar. Vi måste kort sagt bli bättre på att sova och börja sova tillräckligt länge.

Träning förbättrar din sömnkvalitet

Innan vi går in mer på hur du kan förbättra din nattsömn vill vi även berätta att träning faktiskt gör att du sover bättre. Forskare har vid upprepade tillfällen konstaterat att även lätt och måttlig träning under dagen ökar chanserna för en bra nattsömn.

Forskare från Stanford University har till exempel följt en grupp äldre inaktiva personer som klagade på sömnproblem under ett års tid. Försökspersonerna fick individuellt anpassade träningsprogram som tog hänsyn till deras fysiska form och eventuella hälsoproblem. Gemensamt för alla var dock att de skulle ägna en halvtimme per dag åt lätt till måttlig träning eller annan fysisk aktivitet.

Under det år som forskarna följde försökspersonerna fick de inte bara in rapporter om bättre sömnkvalitet. Försökspersoner som led av depression märkte nämligen också av en förbättring, och många tappade även mer vikt än förväntat av den ökade motionen. Flera av försökspersonerna kände även att deras fysiska hälsa blev bättre av både motionen och den förbättrade sömnen.

För försökspersonerna hade alltså de två faktorerna – träning och sömn – en stor positiv inverkan på livet. Om du tränar aktivt och seriöst gör du därmed redan något bra för sömnen, men det är inte nödvändigtvis tillräckligt. Vad mer du kan göra återkommer vi till senare.

Om du vill veta med om träning och sömn kan du titta på den här videon och höra Dr. Travis Stork berätta om vikten av en bra nattsömn och regelbunden motion:

Varför är sömnen så nyttig för oss?

För dig som tränar seriöst är musklernas återhämtning en av de största fördelarna med sömnen. När vi sover kan muskelmassan återuppbyggas efter belastningen av träningen, och sömnen är därmed bra för din fysik och hjälper till att öka effekten av din träning.

Hjärncellerna rensas samtidigt av en speciell rengöringsvätska som frigörs i hjärnan så fort du somnar. När du somnar krymper hjärncellerna en aning, och rengöringsvätskan kommer därför åt att skölja bort slaggprodukter och andra onödiga ämnen från hjärncellerna. Den här delen av sömnen är bra för ditt psyke och din omdömesförmåga.

Cellerna i resten av kroppen rengörs också, samtidigt som bryter ned de sista spåren av dagens måltider. Sömnen har alltså en stor positiv inverkan på kroppen, men bara om du sover tillräckligt länge och tillräckligt bra.


Så här förbättrar du din nattsömn

Om du vill sova bättre om nätterna är det huvudsakligen fyra faktorer du bör undersöka närmare.

🔸 Dina förberedelser innan du går och lägger dig
🔸 Inredningen i ditt sovrum
🔸 Kvaliteten på din säng
🔸 Din sovställning

Låt oss ta en närmare titt på de fyra faktorerna och gå igenom hur du rättar till ett eventuellt skadligt beteende eller dåliga val.

Förberedelser innan läggdags

Kroppen och hjärnan är inga maskiner, och de kan därmed inte bara stängas av när du vill sova. Eller rättare sagt kan du faktiskt göra det om du kan justera salthalten i hjärnvätskan. Detta visar en dansk studie på möss, där forskarna kunde få mössen att somna och vakna igen på kommando genom att öka och minska koncentrationen av salt i hjärnvätskan.

Den typen av experiment ska vi dock inte ägna oss åt. Förbered istället både hjärna och kropp på att det är dags att sova, och detta gör du enklast genom att:

🔸 Gå och lägga dig och kliva upp samma tid varje dag
🔸 Varva ner och slappna av innan du går och lägger dig
🔸 Dämpa belysningen innan du går och lägger dig
🔸 Undvik datorn, mobilen och tv:n innan läggdags
🔸 Undvik att äta eller dricka några större mängder innan läggdags
🔸 Undvik att dricka alkohol innan du går och lägger dig
🔸 Undvik att träna eller vara fysiskt aktiv precis innan läggdags

Gå och lägg dig och kliv upp samma tid varje dag

Gå och lägg digVi är alla vanemänniskor och vet hur svårt det är att bryta en dålig vana, men detsamma gäller även för goda vanor när de väl har etablerats. Du kan därför skapa en god vana för din kropp genom att gå och lägga sig och kliva upp samma tid varje dag, även på helgen.

Kroppen och sinnet vänjer sig då vid dina sängtider och anpassar automatiskt sina processer efter dessa. Detta innebär att du slipper ligga och vända och vrida på dig i sängen för att din hjärna och kropp inte är redo att sova ännu.

Varva ner, dämpa belysningen och slappna av

Om du vill underlätta processen och förbereda dig mentalt för sömnen ska du varva ner och börja slappna av minst en halvtimme innan du går och lägger dig.

Detta gör du bäst genom att inte göra så mycket fysiskt precis innan läggdags. Du kan även sätta dig ner i en bekväm stol eller soffa, dämpa belysningen och bara ta det lugnt.

Undvik skärmar innan läggdags

Undvik skärmar innan läggdags

Om du är som de flesta människor kommer den här lugna halvtimmen kännas som en välkommen möjlighet att kolla de sista mailen, gå igenom Facebook eller titta nyheterna innan du går och lägger dig.

Du bör dock hålla dig borta från både datorn, surfplattan, mobilen och tv:n en halvtimme innan läggdags. Det blå ljuset från skärmarna får nämligen din hjärna att tro att det är mitt på dagen. Detta gäller även om du använder den speciella nattbelysningen som finns på många elektroniska enheter idag, för även om denna inställning minskar mängden blått ljus är det fortfarande inte tillräckligt.

Undvik att äta och dricka för mycket – och skippa alkoholen

För att öka chanserna för en bra nattsömn är det även viktigt att inte äta en alltför stor måltid precis innan läggdags, och du ska heller inte dricka några större mängder. Detta sätter nämligen magen i arbete och ökar risken för att du vaknar under natten och måste gå på toaletten.

Det är heller inte någon bra idé att dricka alkohol precis innan du går och lägger dig, eftersom att detta sätter ämnesomsättningen ur balans och gör det svårare att somna. Alkohol ökar även risken för att du måste upp och kissa under natten, och det kan även störa hjärnans naturliga processer som får dig att somna. Även ett måttligt alkoholintag innan läggdags hindrar dig därför från att falla i REM-sömn innan alkoholen är förbränd.

Hoppa över energidrycken, men ät gärna lite Skyr

Du bör även undvika energidryck, koffein och andra uppiggande drycker innan läggdags. En liten portion Skyr, kvarg eller någon annan mjölkprodukt som innehåller kasein kan däremot vara bra, särskilt om du tränar mycket. Kasein finns även som kosttillskott.

Kasein är ett protein som absorberas långsamt i kroppen, och återhämtningsprocessen som återuppbygger musklerna när vi sover får därmed byggstenar att jobba med hela natten. En liten portion kasein innan läggdags är alltså bra för dig.

Kaseintillskottet säkerställer samtidigt att magen håller sig mätt hela natten, och det minskar därmed risken för att du vaknar mitt i natten av att du är hungrig.

Träna inte precis innan läggdags

Det är å andra sidan inte hälsosamt att träna precis innan du går och lägger dig. Även om det kan verka vara en bra metod för att bli trött gör träning att kroppen går upp i varv. Du får därmed svårare att somna om du går och lägger dig precis efter träningen.

Ge istället dig själv lite tid för att ställa om innan du går och lägger dig, så att både din kropp och din hjärna får en chans att varva ner igen.

Sovrummets inredning

Inredningen i sovrummet är också väldigt viktig för din nattsömn, särskilt vad gäller ljus och ljud.

Detta beror på att vi sedan urminnes tider alltid har varit extremt uppmärksamma på ljud och ljus i mörkret när vi sover. Detta var tecken på fara, och vi var tvungna att vakna upp tillräckligt mycket för att kunna ta ställning till farorna innan vi kunde sova vidare.

Så är det även idag, och det är därför viktigt att det är så mörkt och tyst som möjligt i sovrummet. När vi säger mörkt menar vi dessutom helt mörkt. Även standby-lampan på en tv kan vara tillräckligt för att störa din nattsömn. Detsamma gäller för alla typer av ljud, både vägbuller och oväsen från andra delar av bostaden eller byggnaden där du bor.

Det är därför en bra idé att sätta upp mörkläggningsgardiner i sovrummet och stänga av alla lampor och apparater innan du ska sova. Om du ändå inte kan sova på grund av ljus eller oväsen kan du även skaffa öronproppar och en ögonmask.

Säng- och sömnkvalitet går hand i hand

Nästa sak du borde undersöka är faktiskt kvaliteten på din säng. Ger den dig ett tillräckligt bra stöd när du sover? Eller har du till exempel ont i ryggen eller nacken när du vaknar eftersom att du ligger för mjukt eller för hårt?

Madrassen i sängen är extra viktig. Den ska se till att din nacke och ryggrad ligger så rakt som möjligt, oavsett om du ligger på rygg eller på sida.

För att göra detta ska madrassen innehålla fjädrar med en fasthet som passar din vikt. Om du väger under 75 kg ska du därför välja en madrass med medium fasthet. Om du väger mellan 75 och 95 kg ska du istället välja en fast madrass, och om du väger över 95 kg ska madrassen ha extra fasta fjädrar.

Det är även viktigt att madrassen har komfortzoner som låter kroppens mer utstående delar, som axlar och höfter, sjunka ner i madrassen. Andra komfortzoner ska samtidigt stötta kroppen vid ländryggen och nacken, eftersom att dessa två kroppsdelar helst ska ligga över madrassen när du sover.

Problemet är att vi har en tendens att välja en för mjuk madrass när vi köper en ny. Oftast provligger vi bara den nya madrassen ett par minuter i butiken innan vi bestämmer oss, och då har vi även på oss ytterkläderna. Detta är helt enkelt inte tillräckligt för att vi ska kunna avgöra om madrassen är rätt för oss.

Det är därför bäst att köpa madrassen från en butik som låter dig byta ut den om den visar sig vara för mjuk. Antalet butiker som erbjuder denna tjänst blir bara fler och fler, och vissa erbjuder en provperiod på upp till 100 dagar. Om du vill hitta den bästa sängen för just dig måste du alltså kontrollera att du har möjlighet att byta madrassen.

Sängens höjd, justeringsmöjligheter och andra parametrar är också viktiga när du väljer din säng, och i vår artikel om dubbelsängar kan du läsa en guide om just detta.

Din sovställning påverkar din sömnkvalitet

sovställning

Det sista du ska fundera på om du vill förbättra din nattsömn är hur du ligger i sängen när du sover. De flesta har en favoritställning, men det är inte säkert att just den är bäst för din nattsömn.

Generellt sett finns det fyra olika sovställningar: på rygg, på mage eller på en av sidorna.

Magen är helt klart sämst av dessa fyra. Den här ställningen kan lätt leda till ryggproblem, och det kan vara svårt att hitta en bra position för armarna. Eftersom att man måste ligga med huvudet på sidan för att få luft blir det dessutom besvärligt att andas, och man får ofta problem med nacken också.

Om man sover på rygg får man lätt problem med snarkningar, vilket i sin tur anses öka risken för sömnapné. Sömnapné innebär att gomseglet och de övre luftvägarna blockerar lufttillförseln till lungorna, och nattsömnen störs därför av att man inte får någon luft. Tillståndet anses även öka risken för att utveckla demenssjukdomar senare i livet, både på grund av att det försämrar sömnen och att hjärnan får syrebrist.

Om du däremot sover på sidan, och framförallt om du ligger på vänster sida, ökar du dina chanser för att sova bra under natten. Med den här sovställningen gör du även att rengöringsprocessen som sker i hjärnan när du sover blir så effektiv som möjligt.

Med tiden har processen nämligen anpassat sig efter att de allra flesta däggdjur, inklusive människan, naturligt föredrar att sova på vänster sida. Rengöringsprocessen fungerar därför bäst när du ligger på just vänster sida.

Läs också: Tyngdtäcke


Det är lättare än du tror att förändra en dålig sovställning

En felaktig sovställning låter som en svår vana att bryta, men genom att använda olika kuddar kan du göra det svårare för dig själv att lägga dig “fel”.

Detta är knappast särskilt charmigt för din sängpartner, men den goda nyheten är att det oftast bara tar några veckor innan du slutar försöka lägga dig fel i sängen. Du vänjer dig helt enkelt vid att det inte längre är möjligt att lägga sig på det viset.

Den här videon förklarar mer om hur du hittar den bästa sovställningen: 


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Emma.se
Emma.se är en webbutik vars mål enligt dem består av att förbättra hela världens sömn. Här kan du köpa sängar, men du kan även läsa recensioner.
Läs alla recensioner av Emma Kontinentalsäng här

FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka kontinentalsängar rekommenderas?

Amore, Laholm, TYYNI, W8, Utö, Promise, Residens, Happy, Amalfi

🧐 Vad är en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är uppbyggd av tre olika komponenter: en ramsäng längst ner, ytterligare en madrass i mitten och slutligen en bäddmadrass högst upp. Detta skapar en ganska hög säng med en otroligt hög komfortnivå.

🤔 Vilken fasthet ska jag välja på madrassen?

Om du väger mindre än 75 kg bör du välja en säng med medium fasthet. Detta säkerställer att madrassen ger efter tillräckligt mycket för att du inte ska ligga för hårt. Om du väger över 75 kg är en fast madrass oftast ett bättre alternativ. Om du väger över 95 kg bör du dessutom se till att välja en modell med extra många fjädrar för att få ett så bra stöd som möjligt.


Andra relevanta källor och tester
Läs även: Ställbar säng (Bäst i test)


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


24SJU Skymning Kontinentalsäng 

 

24SJU Skymning Kontinentalsäng Paket inkl ben och gavel

 

Är du ute efter en ny bekväm säng till lägenheten, huset eller stugan? Oavsett vad har vi här en produkt som kan bli en äkta helhet i sovrummet i form av en kontinentalsäng där både gavel och sängben ingår. Med andra ord är det inte mycket som behövs beställas separat, så när du satsar på 24SJU Skymning Kontinentalsäng kan du vara säker på att ditt sovrum fulländas.

Madrassen och dess struktur
Madrassens pocketresår står för en stor del av den bekvämligheten som du kommer att få njuta av. Varje fjäder ligger i en tygficka och arbetar individuellt så att varje del av din kropp får det stödet som den behöver. Med olika zoner får din rygg, midja, axlar och höfter en utomordentligt bekväm madrass under sig.

Mer om bäddmadrassen
Det är den så kallade BM2 bäddmadrassen som ingår när du beställer 24SJU Skymning Kontinentalsäng. Den här bäddmadrassen är hela 9 cm hög för ett så omfattande stöd som möjligt. Den här svensktillverkade kontinentalsängen är dessutom tillverkad i Småland, så det är utan tvekan nära och bra!

Speciella egenskaper och funktioner
Vid beställning av 24SJU Skymning Kontinentalsäng kan du känna dig trygg och säker alla dagar i veckan då en garanti på ram- och resårbrott ingår, och detta gäller under hela 25 år. Det är samtidigt en stor bonus att både en snygg knappad sänggavel och stilrena sängben ingår så att hela sängen ger mer av ett helhetsintryck i ditt sovrum.

Storlekar och fastheten

24SJU Skymning Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlekar:
 160 x 200
 180 x 200

24SJU Skymning Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium
 Medium / Fast
 Fast


Viking Engaholm Kontinentalsäng 

Bäst värde

Om imponerande värde för pengarna gärna ska stå på din inköpslista är det Viking Engaholm Kontinentalsäng som du bör ta en närmare titt på. Här har vi en fullkomlig dubbelsäng i färgen kol som ger dig all den stilen och komforten som du kan tänkas vilja ha. Få hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris, helt enkelt.

Madrassen och dess struktur
En granträram lägger grunden för den här starka och hållbara sängen, och du finner dessutom resårfjädring i sängens underdelar. Inte får vi heller glömma bort den 1-zons pocketmadrassen som agerar som en bekväm 13 cm hög mellanmadrass. Allt detta bidrar till komfort och sköna sömnupplevelser.

Mer om bäddmadrassen
Utöver sängram och mellanmadrass ingår en pikerad bäddmadrass med perforerad polyeterskum. Det som sedan behöver beställas separat är gavel och sängben tillsammans med sängkläder. Så länge detta är fixat kan du lita på att du alltid har en pålitlig och skön säng som väntar på dig varje natt.

Speciella egenskaper och funktioner
Viking Engaholm Kontinentalsäng är en svensktillverkad säng som kan beställas i antingen en Medium, Medium/Fast eller Fast variant beroende på vad som passar just dig. Både vikt och preferens kan spela roll i valet av madrassfasthet, så se till så att du får den madrassen som blir rätt för dig.

Värt att veta är också att du får en 25 års garanti på ram- och fjäderbrott. När allt kommer till kritan finns det mycket som talar för att Viking Engaholm Kontinentalsäng är ett ypperligt val som du inte vill gå miste om.

Storlekar och fastheten

Viking Engaholm Kontinentalsäng är tillgänglig i följande storlek:

180 x 200

Viking Engaholm Kontinentalsäng är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
Medium
Medium / Fast
Fast


Kontinentalsäng Laholm

 

Kontinentalsäng Laholm

.
Kontinentalsängen Laholm är ett svensktillverkat komplett sängpaket från varumärket Sverigesängen som består av en huvudgavel, en bäddmadrass, en mellanmadrass samt ben. Huvudgaveln har en knappad design, bäddmadrassen är tillverkad i kallskum och mikrofiber, mellanmadrassen är tillverkad i pocketresår medan benen är tillverkade i champagneformat aluminium. 

Madrassen och dess struktur

Kontinentalsäng Laholm kommer utrustad med en mellanmadrass i 5-zons pocketresår som är 13 cm tjock. Vad detta betyder är att alla fjädrarna är individuellt inkapslade för att garantera hög komfort och en god natts sömn alla dagar i veckan. För att se till så att kontinentalsäng Laholm blir så stabil som möjligt har alla hörnen och sidorna förstärkts av kallskum.

Mer om bäddmadrassen

Botten av sängen är framställd i resår, och tack vare den robusta träramen kan man förvänta sig att få en säng som håller i många år framöver. Bäddmadrassen har en kallskumskärna tillsammans med mikrofiber, och för att hålla hygienen på topp har bäddmadrassen ett överdrag som kan tvättas i 30 grader. Vid beställning av kontinentalsäng Laholm är det också fullt möjligt att välja mellan en säng i antingen en ljusgrå eller mörkgrå färg.

Speciella egenskaper och funktioner

När det kommer till att bestämma sig för rätt kontinentalsäng Laholm bör man ha i åtanke att just den här sängen kan beställas i Fast eller Medium fasthet om man väljer storleken 120 x 200. Om man dock väljer en större säng än så har man både alternativen Fast, Medium och en Medium/Fast kombination att välja mellan.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen Laholm är tillgänglig i följande storlekar:
 120 x 200
 160 x 200
 180 x 200

Kontinentalsängen Laholm är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium
 Medium/Fast
 Fast


Kontinentalsäng W8

 

Kontinentalsäng W8

.
Här kommer sängen för de som älskar valmöjligheter. Kontinentalsäng W8 kan nämligen beställas i 11 olika färger varav några exempel är Clay, Cliff, Flint, Terra, River och Air. Som om detta inte vore nog har man dessutom en lång rad fasthetsvarianter att välja mellan, för att inte tala om den justerbara höftzonen som garanterar hög komfort. En mer skräddarsydd säng är svår att hitta. 

Madrassen och dess struktur

Kontinentalsäng W8s huvudmadrass är tillverkad av Exklusive Pocket medan dess undermadrass är tillverkad av Standard Pocket, och resultatet blir ett ytterst bekvämt underlag med ypperlig tryckavlastning. Sängens bottenram bjuder på justerbar fasthet under höften, och på så vis ser man enkelt till så att sängen formar sig efter ens individuella kropp.

Mer om bäddmadrassen

Kontinentalsäng W8 har en bäddmadrass som är framställd i så kallat Premium Pulse Latex, ett material som formar sig efter kroppen och håller tryckpunkter på en så låg nivå som möjligt. På samma gång garanterar Rapid Dry textilen att fukt och kondens leds bort på ett snabbt och smidigt sätt. För renlighetens skull är textilerna avtagbara och tvättbara i 60 °C, så hygien blir aldrig någonting att oroa sig för.

Speciella egenskaper och funktioner

Kontinentalsäng W8 är det perfekta valet för de som är på jakt efter härliga material som följer kroppen på precis rätt sätt. Dess Exklusive Pocket är en typ av pocketfjädring som är mjuk vid toppen och bjuder på mer stöd vid hårdare belastning.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen W8 är tillgänglig i följande storlek:
 180 x 200

Kontinentalsängen W8 är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium/Medium
 Medium/Fast
 Medium/Extra Fast
 Fast/Fast
 Fast/Extra Fast
 Extra Fast/Extra Fast


Kontinentalsäng Utö

 

Kontinentalsäng Utö

.
Kontinentalsäng Utö från varumärket Sjöholm är en mycket bekväm säng som kommer i en rad storlekar och fasthetsvarianter tillsammans med en kantförstärkt design som uppskattas i de flesta sovrummen.

Madrassen och dess struktur

En mellanmadrass med pocket kan komma i flera olika varianter såsom 3-zons, 5-zons och 7-zons. Just kontinentalsäng Utö har en mellanmadrass med 7-zons pocket som man finner hos de mest exklusiva sängarna. Varje zon ger olika mycket stöd beroende på vilken del av sängen det är tal om. Zonerna kan till exempel ge mindre stöd vid huvudet och mer stöd vid midjan för att säkerställa en rak rygg medan man sover.

Mer om bäddmadrassen

Kontinentalsäng Utö har en bäddmadrass som är 10 cm tjock och tillverkad i naturlatex. Detta material har en öppen cellstruktur som ser till så att överflödig värme leds bort. Därtill följer materialet kroppens former för att kunna agera som ett mycket bekvämt underlag. Naturlatex är en riktig hejare på att stöta bort damm och att hindra bakterietillväxt, så en friskare säng än kontinentalsäng Utö får man allt leta länge efter.

Speciella egenskaper och funktioner

För de som gillar att sova högt upp är kontinentalsäng Utö ett perfekt val med sin imponerande höjd. Vi nämnde tidigare de 7 olika zonerna, och dessa kommer i 4 olika komfortlager för att bjuda på extra komfort. Som kronan på verket får man en livstidsgaranti på fjäder- och rambrott, så kontinentalsäng Utö kan finnas där för en i många år framöver.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen Utö är tillgänglig i följande storlekar:
 160 x 200
 180 x 200
 200 x 200
 210 x 200

Kontinentalsängen Utö är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium
 Fast
 Medium/Fast


Kontinentalsäng Residens

 

Kontinentalsäng Residens

.
Kontinentalsäng Residens är en högkvalitativ säng som kan fås i en av sex olika färger. Paketet innehåller både en bäddmadrass, mellanmadrass samt botten, och man kan lita på att denne säng från varumärket Sköön alltid bjuder på komfort. 

Madrassen och dess struktur

Underbädden är framställd i så kallad zonindelad pocketresår. Bottnen är 7-zonad medan mellanmadrassen är 5-zonad, och vad detta syftar på är varierande fasthet vid olika delar av madrassen. Ju fler zoner desto enklare kan madrassen anpassa sig efter ens kropp. Därtill är det väl värt att nämna hur mellanmadrassen är hela 15 cm tjock, så man får alltid en komfortabel upplevelse när man ligger i sängen.

Mer om bäddmadrassen

En aspekt av sängen där det verkligen inte har snålats med kvaliteten är bäddmadrassen Residens, och denne har ett cooling-gel som ser till så att man hålls sval under natten. På så vis slipper man svettiga morgnar då madrassen både för bort värme och fukt för en så behaglig upplevelse som möjligt.

Speciella egenskaper och funktioner

Kontinentalsäng Residens innehåller en bäddmadrass, mellanmadrass samt botten, och vid beställning får man en 25 års garanti på ram- och resårbrott. Inom hela Sköön-serien är just kontinentalsäng Residens den mest exklusiva varianten, och det är enkelt att förstå varför när man får känna på sängens madrasser av mycket hög kvalitet.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen Residens är tillgänglig i följande storlekar:
 120 x 200
 140 x 200
 160 x 200
 180 x 200
 200 x 200

Kontinentalsängen Residens är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Fast
 Medium


Kontinentalsäng Happy – Prisvärd kontinentalsäng

Kontinentalsäng Happy

Kontinentalsäng Happy är en komfortabel säng i skandinavisk design som imponerar i alla typer av sovrum. Med flera olika färger, storlekar och tillbehör att välja mellan kan man få en äkta skräddarsydd säng som verkligen imponerar.

Madrassen och dess struktur

Längst ner på kontinentalsäng Happy finns ribbor som är monterade över sängramen. På denne finns en madrass i bonellresår med hela 110 fjädrar per kvadratmeter samt en trådtjocklek på 2,2 mm. Fjädrarna i madrassen är förankrade i varandra, och resultatet blir ett jämnt fördelat tryck som garanterar komfort och en god natts sömn i alla lägen.

Mer om bäddmadrassen

Översta lagret i sängen utgörs av bäddmadrassen, som innehåller 4 cm tjockt, mjukt skum. Detta tillför en extra behaglig känsla när man lägger sig ner i sängen, och tack vare den avtagbara klädseln är det busenkelt att tvätta bäddmadrassen vid behov.

Speciella egenskaper och funktioner

Kontinentalsäng Happy kommer i olika färgvarianter, och du kan välja mellan svart, beige, ljusgrått och blått för att få den perfekta sängen som passar in i just ditt sovrum. Med ben i massivt trä står sängen stabilt och stadigt under många år framöver. Notera dock att nackkuddarna och sänggaveln måste köpas separat och alltså inte ingår i sängpaketet.

Fördelar

 • 5 olika färgvarianter
 • Bra pris
 • Slitstarkt överdrag
Nackdelar

 • Sänggavel beställs separat

Utvalda specifikationer
Varumärke: Bedly
Ben höjd: 15 cm
Höjd resårmadrass:18 cm
Material klädsel: 56% polypropylen
Garanti: 5 år

Kontinentalsängen Happy är tillgänglig i följande storlekar:
 120 x 200
 140 x 200
 160 x 200
 180 x 200

Kontinentalsängen Happy är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
 Medium


Kontinentalsäng Amalfi

Kontinentalsäng Amalfi

.
Kontinentalsäng Amalfi är ett ypperligt val för de som är på jakt efter en exklusiv säng med ett riktigt lyxigt utseende. Mörkblå sammet tillsammans med den 5-zonade mellanmadrassen är bara två aspekter av denne högkvalitativa säng som uppskattas oavsett vilket sovrum sängen placeras i. 

Madrassen och dess struktur

Kontinentalsäng Amalfi har en mellanmadrass med en 5-zonspocket. Detta syftar på att olika delar av madrassen har olika fasthet beroende på var det behövs som mest. På så vis får man en säng som ger stöd åt kroppen och blir passande för de som antingen sover på ryggen eller på sidan.

Mer om bäddmadrassen

Kontinentalsäng Amalfi kommer utrustad med bäddmadrassen MiDormani Deluxe Memory. Inuti denne madrass finns trögelastiskt memoryskum som anpassar sig efter ens kropp och gör det extra bekvämt att ligga i sängen. Klädseln är dessutom avtagbar om man vid vissa tillfällen vill rengöra sin madrass. Det rekommenderas dock alltid att man beställer ett lakan separat för hygienens och enkelhetens skull.

Speciella egenskaper och funktioner

Utöver madrasserna kommer kontinentalsäng Amalfi med champagneformade ben som är 12 cm höga. Dessa ben är tillverkade i krom och ser till så att sängen står stadigt i många år framöver. En ytterligare positiv aspekt av kontinentalsängen Amalfi är den 25-åriga garantin för ram- och resårbrott.

Storlekar och fastheten

Kontinentalsängen Amalfi är tillgänglig i följande storlekar:
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
200 x 200

Kontinentalsängen Amalfi är tillgänglig i följande fasthetsvarianter:
Medium
Fast
Medium/Fast


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du kan se att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över båda svenska och internationella webbshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Emma.se

Emma.se är en webbutik vars mål enligt dem består av att förbättra hela världens sömn. Här kan du köpa sängar, men du kan även läsa recensioner.

Läs alla recensioner av Emma Kontinentalsäng här

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta