Kaffebryggare - Bäst i test: Bästa kaffebryggarna enligt konsumenter

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Kaffebryggare - Bäst i test: Bästa kaffebryggarna enligt konsumenter

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här testguiden går vi igenom en rad olika tester av kaffebryggare och testvinnarna från både svenska och skandinaviska tester. Vårt mål är att samla alla relevanta tester på samma ställe så att du enkelt kan få en överblick över vilka kaffebryggare som rekommenderas i olika kategorier.

I denna artikel går vi igenom fördelarna med de olika testvinnarna, och längst ner i artikeln kan du hitta länkar och källor till de tester som vi refererar till. Vi hoppas att artikeln kommer att göra det lättare för dig att välja vilken kaffebryggare du ska köpa.

Senast ändrad:

Vi har flyttat Moccamaster KBGT741 till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

Tidigare ändringar:

5. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av kaffebryggarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 9 bästa kaffebryggarna i test-guiden 2023:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda kaffebryggarna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper kaffebryggare

 • Kapacitet

  När du väljer rätt kapacitet för din kaffemaskin ska du tänka på hur många koppar kaffe du behöver göra på en gång. Om du bara behöver göra några få koppar kaffe åt gången kan det räcka med en mindre vattenbehållare på 0,5 liter/4 koppar. Om du behöver göra mer kaffe till flera personer kan en större vattentankstorlek på 1 liter/8 koppar vara lämpligare. För ännu större grupper kan en vattentankstorlek på 1,5 liter/12 koppar vara nödvändig. Det är viktigt att notera att större vattentankar kan kräva mer utrymme och ta längre tid att värma upp, så tänk på dessa faktorer när du väljer rätt kapacitet för din kaffemaskin.

 • Effekt

  Effekten hos en kaffemaskin mäts i watt och varierar vanligtvis från cirka 600 watt för mindre maskiner till 1500 watt eller mer för större, kraftfullare maskiner. Ju högre effekt kaffemaskinen har, desto snabbare kan den brygga kaffe. Om du alltid har bråttom och behöver ditt kaffe bryggt snabbt, är en maskin med högre wattantal lämpligare för dig. Men det är viktigt att notera att kaffemaskiner med högre effekt kan förbruka mer energi, vilket resulterar i högre elräkningar. Generellt sett är en kaffemaskin med en effekt på 800-1000 watt lämplig för de flesta hushåll. Om du har en större maskin med större vattentank eller ytterligare funktioner kan du dock behöva en högre effekt.

 • Ytterligare funktioner och program

  Kaffemaskiner levereras med olika tilläggsfunktioner och program som kan förbättra din kaffeupplevelse. En av de praktiska funktionerna är automatisk avstängning. Denna funktion stänger automatiskt av kaffemaskinen efter en viss tid av inaktivitet, vilket sparar energi och förhindrar olyckor. Vissa kaffemaskiner har en integrerad kaffekvarn som gör att du kan mala kaffebönor precis innan du brygger dem. Detta ger ett fräschare och mer smakfullt kaffe.
  Om du vill justera kaffets styrka, bryggningstid och temperatur har många kaffemaskiner programmerbara inställningar som gör att du kan anpassa kaffet efter dina önskemål. Vissa kaffemaskiner har också en självrengöringsfunktion som gör det enkelt att hålla maskinen ren och hygienisk. I slutändan beror rätt kaffemaskin med rätt funktioner på dina behov och preferenser.

 • Pris

  När du fastställer ett lämpligt pris för en kaffemaskin är det viktigt att ta hänsyn till de egenskaper och funktioner som är viktiga för dina behov av kaffekokning. En dyrare kaffemaskin kan kosta upp till 4000 kr eller mer och har ofta ytterligare funktioner som en inbyggd kvarn, programmerbara inställningar eller en mjölkskummare för att höja kaffeupplevelsen, kan mer prisvärda alternativ finnas att köpa för cirka 400 kr om dessa funktioner inte är nödvändiga. Ett annat övervägande är maskinens hållbarhet. Dyrare kaffemaskiner är vanligtvis tillverkade av material av högre kvalitet och kan hålla längre än prisvärda modeller.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner kan vara värdefulla för att hjälpa dig att välja rätt kaffemaskinprodukt att köpa. Genom att läsa recensioner kan du fatta ett välgrundat beslut och känna dig säker på ditt köp. Användarrecensioner ger förstahandsberättelser om erfarenheter av kaffemaskinen. Användarna kan dela med sig av vad de tycker om, vad de inte tycker om och deras övergripande erfarenheter av produkten, vilket ger dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig.
  Expertrecensioner är vanligtvis mer objektiva och ger en opartisk bedömning av kaffemaskinen och kan ge en detaljerad analys av produktens funktioner, prestanda och värde för pengarna. Vi har inkluderat båda recensionerna i den här artikeln för att hjälpa dig i ditt köpbeslut.

arrow-more

AIVIQ Design Aromatico AFC-2101 - kaffebryggare med kapacitet för tio till tolv koppar kaffe

Bästa kaffebryggare för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på AIVIQ Design Aromatico AFC-2101:

 • Snabb koktid – åtta minuter för tio till tolv koppar
 • Bas och topp i rostfritt stål
 • Automatisk anti-dropp-funktion

Konsumentmagasinets omdöme

Några utmärkande aspekter med AIVIQ Design Aromatico AFC-2101 är knappen med ljusindikator, filtret som är enkelt att rengöra samt apparatens övergripande hållbarhet. Lampan på knappen tänds när kaffebryggaren är påslagen, och kommer att lysa till kaffet är klart. Detta är innebär att du inte behöver hålla koll på kaffebryggaren själv för att se när kaffet är klart. Filtret är viktigt eftersom det bidrar till kaffebryggarens funktionalitet och säkerställer att kaffet smakar som det ska.

Kaffebryggaren har ingen ljudsignal när kaffet är klart, vilket innebär att du behöver vara i närheten för att märka det. Vi anser emellertid att ljusindikatorn är tillräcklig. Sammantaget är AIVIQ Design Aromatico AFC-2101 enligt oss en prisvärd kaffebryggare med många användbara funktioner.

Fördelar

 • På/av-knapp med ljusindikator
 • Återanvändbart filter ingår
 • Automatisk avstängning
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Ingen signal när kaffet är klart

AIVIQ Design Aromatico AFC-2101 kan brygga upp till 10-12 koppar kaffe åt gången, vilket är perfekt för större sammankomster eller för dig som vill slippa köpa extra kaffekapslar.

Mer om AIVIQ Design Aromatico AFC-2101

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1500 W
 • Automatisk avstängning
 • Mått: ?
 • Vikt: ?

AIVIQ Design Aromatico Automatic Coffee Maker AFC-2101 av rostfritt stål är med sin kapacitet på 1,25 liter ett utmärkt val för större grupper. Den här kaffebryggaren har en effekt på 1500 W och kan brygga 10 koppar kaffe på cirka 8 minuter. Kaffebryggaren har dessutom en nedräkningstimer som ger en signal när kaffet är klart. Automatisk avstängning efter 40 minuter gör att du kan sova gott om natten utan att behöva oroa dig för att din kaffebryggare står påslagen.

Den avtagbara filterbehållaren är enkel att rengöra och dessutom tillräckligt stor för att rymma en generös mängd kaffe, så du kan brygga en hel kanna utan att behöva fylla på filterbehållaren flera gånger. AIVIQ Design Aromatico Automatic Coffee Maker AFC-2101 har dessutom två olika värmeinställningar att välja mellan. Den låga värmeinställningen kan användas när du vill brygga kaffe med en lättare smak, medan den höga inställningen ger en starkare smak.

Braun KF7020  - kaffebryggare med timer

Bäst i test enligt Råd & Rön

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun KF7020 :

 • Unikt OptiBrewSystem
 • Val av bryggstyrka
 • Användarvänlig LCD-skärm med enkla kontroller

Konsumentmagasinets omdöme

Braun KF7020 är en elegant kaffebryggare som smidigt kan integreras i de flesta moderna kök. Det användarvänliga gränssnittet tillhandahåller en problemfri användning och gör apparaten tillgänglig för alla. Aroma Carafe-funktionen är ett prisvärt tillskott som effektivt bevarar kaffets värme och smak. Samtidigt levererar kaffebryggaren optimala bryggförhållanden för att utvinna kaffe med fyllig smak, vilket åstadkoms med en optimal balans av tid och temperatur.

KF7020 har en kapacitet att brygga tolv koppar kaffe per bryggning, vilket gör apparaten väl lämpad för större hushåll eller för dig som ofta har gäster – eller för dig som bara älskar att dricka kaffe. Trots att kaffebryggaren avger ett märkbart ljud under användning, anser vi att detta är en mindre olägenhet när det vägs mot dess övergripande prestanda.

Avslutningsvis vill vi framhålla apparatens snabba aktivering av den automatiska avstängningsfunktionen som en utmärkt säkerhetsåtgärd, som dessutom är energibesparande. Sammantaget är Brauns KF7020 en kaffebryggare för dig som letar efter en simpel apparat som är enkel att rengöra och som brygger gott kaffe utan komplikationer.

Fördelar

 • Stilren och elegant design
 • Användarvänlig
 • Aroma Carafe-funktion som håller kaffet varmt
 • Optimal balans av tid och temperatur vid bryggning
 • Kan brygga tolv koppar vid en bryggning

Nackdelar

 • Tenderar att vara något högljudd
 • Den automatiska avstängningen aktiveras ibland för fort

Kaffebryggaren Braun KF7020 har granskats av expertpaneler hos både Råd & Rön. Expertgrupperna har bedömt flera olika kaffebryggare på testpunkter som bryggning, funktioner och design. Braun KF7020 imponerar otroligt mycket i båda undersökningarna och utnämns därför till testvinnare två gånger.

Recension: En detaljerad recension av Braun KF7020 

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,5 L
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 20 x 20 x 36 cm
 • Vikt: 2,8 kg
 • Effekt: 1000 W

Elegant kaffebryggare
Braun KF7020 är en av marknadens traditionella kaffebryggare som brygger klassiskt, älskat bryggkaffe. Rent designmässigt är det här däremot en väldigt modern modell med ett elegant utseende. Kaffebryggaren har nämligen en läcker svart färg samt en enkel och minimalistisk design utan särskilt många avbrott.

Högst upp på maskinen sitter det en modern LCD-skärm med tillhörande kontrollpanel. På den här skärmen kan man enkelt välja och justera olika inställningar för kaffet. Nedanför kontrollpanelen har kannan sin diskreta placering.

Justerbar styrka
Braun KF7020 ger användaren flera olika valmöjligheter. Kaffebryggaren har bland annat en smart timer som kan ställas in på skärmen.

Timern går upp till 24 timmar och kan till exempel ställas in så att kaffet är färdigbryggt när man kliver upp på morgonen.

Den här modellen har även en så kallad Coffee Strength Selector. Detta är ett reglage för kaffestyrka som gör det möjligt att välja precis hur starkt man vill ha sitt kaffe.

Tolv koppar per bryggning
Braun KF7020 är en rymlig kaffebryggare som kan brygga upp till tolv koppar per tank. Om man inte vill ha så mycket kaffe är det dock inga problem att brygga till exempel en eller tre koppar heller.

Om man brygger en full kanna som inte ska drickas upp på en gång finns det även en värmehållningsfunktion. Denna funktion kallas för Aroma Carafe och kan hålla kaffet varmt länge.

För att kaffebryggaren ska tillverka ett så gott kaffe som möjligt är Braun KF7020 även utrustad med OptiBrewSystem. Detta system ser till att kaffet blir tillräckligt varmt och att kontakttiden mellan vattnet och kaffebönorna varken är för lång eller för kort.

Vad säger experterna om Braun KF7020?

Braun KF7020 är en av de tre högst rankade modellerna i Råd & Rön:s test av kaffebryggare. Apparaten har fått högsta betyg för dess användarvänlighet, smidiga och snabba underhåll samt dess övergripande kvalitet.

Mer om Braun KF7020 

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,5 L
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 20 x 20 x 36 cm
 • Vikt: 2,8 kg
 • Effekt: 1000 W

Melitta Aroma Excellent - bästa kaffebryggaren enligt tester

Bäst i test enligt Politiken.dk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bästa köp" enligt ExpertReviews som utnämnde modellen till testvinnare – 5/5 stjärnor
 • check Testvinnare på Politiken.dk
 • check Mottagit "Golden Brew"-utmärkelsen av European Coffee Brewing Center

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Aroma Excellent:

 • Utmärkt bryggkvalitet med hög tillförlitlighet
 • Retro design i rostfritt stål
 • Slitstarkt och robust metallhölje

Konsumentmagasinets omdöme

Vi tycker att Melitta Aroma Excellent lever upp till sitt löfte om bekväm och effektiv kaffebryggning. Termosen är en viktig komponent som bibehåller kaffets temperatur, vilket säkerställer att din andra kopp blir lika varm som den första. Den transparenta vattentanken som är märkt med en mätskala ökar användarvänligheten och eliminerar gissningar om hur mycket vatten man behöver till respektive bryggning. Apparaten är enkel att rengöra och underhålla, bland annat tack vare det avtagbara locket.

Melitta Aroma Excellent brygger kaffe snabbt, vilket gör den perfekt för hektiska morgnar. Vidare håller den integrerade sladdförvaringen köksbänken fri från stök. Trots att kaffebryggaren tenderar att vara något högljudd vid den högsta temperaturinställningen, anser vi att detta är en mindre kompromiss för den övergripande effektivitet och bekvämlighet som den erbjuder.

Sammantaget anser vi att Melitta Aroma Excellent är ett utmärkt val för dig som prioriterar effektiv och funktionell kaffebryggning.

Fördelar

 • Termos som bevarer kaffets temperatur
 • Genomskinlig vattentank med mätskala
 • Enkel att rengöra då locket kan avlägsnas
 • Effektiv kaffebryggning
 • Sladdförvaring

Nackdelar

 • Något högljudd på den högsta temperaturinställningen

Melitta Aroma Excellent är enligt Wupti.com Danmarks mest sålda kaffebryggare och det finns flera anledningar till det. Först och främst är den prisvänlig så du får en kaffebryggare som brygger en god kopp kaffe och snabbt.

Vad säger experterna om Melitta Aroma Excellent?

Experterna på expertreviews.co.uk är mycket imponerade av Melitta Aroma Excellent och har gett den 5/5 stjärnor. De menar att kaffebryggaren brygger högkvalitativt kaffe och att den är bland de bästa modellerna med termos. De avslutar sin recension med följande kommentar: “Om du vill ha den bästa filterkaffebryggaren är det den här du ska köpa. ”

Melitta Aroma Excellent har dessutom tilldelats det prestigefyllda priset “Golden Brew” av European Coffee Brewing Centre. Detta motiverades med kaffebryggarens högkvalitativa konstruktion och design samt dess utmärkta bryggning.

Mer om Melitta Aroma Excellent

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1455 W
 • Mått: 40,4 x 40,6 x 44,6 cm
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 3,1 kg

Du kan brygga tio koppar kaffe på en kanna och den brygger med en perfekt temperatur på 96 grader. Även denna bryggare stänger av sig automatiskt efter två timmar.

Om du är på jakt efter en testvinnare i det billigare segmentet är denna modell ett riktigt bra val. Den har både vunnit ett test av den danska tidningen Politiken och har mottagit utmärkelsen ”Den Gyldne Bønne”.

Det är få kaffebryggare som har fått utmärkelsen ”Den Gyldne Bønne” då det är mycket stränga krav för att en produkt ska få utmärkelsen. Det bekräftar att denna kaffebryggare brygger riktigt gott kaffe.

Melitta Excellent 5.0 - liten kaffebryggare med LED-ljus

Bästa kompakta kaffebryggare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg av Råd & Rön

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Excellent 5.0:

 • Praktisk storlek för begränsade utrymmen
 • AromaControl-funktion för mindre kaffemängder
 • Automatisk LED-indikering av förkalkning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Melitta Excellent 5.0 är en robust kaffebryggare med en klassisk, kompakt design som passar i alla kök. Den kan brygga upp till tio koppar per session, vilket passar både individuella och familjära behov. Dess effektivitet är anmärkningsvärd och levererar en full bryggning på under sex minuter – en tidsbesparing särskilt under hektiska morgnar.

De två värmeelementen är en genomtänkt detalj som säkerställer jämn uppvärmning och optimal smakutvinning. AromaControl-funktionen, som automatiskt bestämmer rätt proportioner av kaffe och vatten beroende på hur mycket kaffe du vill göra, är särskilt imponerande och säkerställer att du får en god kopp kaffe samtidigt som avfallet reduceras.

Den största nackdelen med den här modellen är den korta varmhållningen som är begränsad till cirka fyra minuter. Vi anser dock att detta kompenseras något av maskinens snabba bryggtid, vilket innebär att färskt kaffe är tillgängligt på bara några minuter. Sammantaget är Melitta Excellent 5.0 ett utmärkt alternativ för dig som värdesätter såväl smak som effektivitet.

Fördelar

 • Klassisk kaffebryggare med en kompakt design
 • Kan brygga upp till tio koppar
 • Brygger kaffet på under sex minuter
 • Två värmeelement
 • AromaControl ger optimal smak

Nackdelar

 • Håller bara kaffet varmt i 40 minuter

Råd & Rön har genomfört omfattande granskningar av olika kaffebryggare. Modellen Melitta Excellent 5.0 ingick i dessa undersökningar. Experterna bedömde alla produkter utifrån specifika testpunkter för att komma fram till vilka modeller som är bäst. Melitta Excellent 5.0 imponerar på både de svenska och de danska experterna och får därför toppbetyg i båda undersökningarna.

Recension: En detaljerad recension av Melitta Excellent 5.0

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1525 W
 • Vikt: 2,95 kg
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 27,8 x 16,2 x 35,0 cm

Enkel och kompakt modell
Om man tittar på moderna kaffebryggare är Melitta Excellent 5.0 är en av marknadens enklare och mer kompakta modeller. Den här modellen är väldigt lik gammaldags kaffebryggare och har inte ett lika stort fokus på utseende som många konkurrenter. Kannan, vattentanken och bryggenheten är nämligen tydligt åtskilda på den här modellen.

Designen kan därför kännas mindre harmonisk än hos många andra kaffebryggare. Eftersom att det här kaffebryggaren har en kompakt utformning kan den vara ett bra alternativ för dig som inte har så gott om utrymme i köket.

Snabb kaffebryggning
Melitta Excellent 5.0 har en vattentank på 1,25 liter och är därmed inte en av marknadens rymligaste kaffebryggare. Med 1,25 liter vatten kan man dock fortfarande brygga tio koppar per tank. Den här modellen har en effekt på hela 1525 watt och brygger därför kaffet snabbt.

Tack vare detta kan man få en hel kanna nybryggt kaffe på bara 5 minuter och 50 sekunder. Om man brygger en hel kanna men inte tänker dricka upp allt på en gång finns det även en smart varmhållningsfunktion som ser till att kaffet inte blir kallt.

Två värmeelement
Melitta Excellent 5.0 har två olika värmeelement och kan därför hålla kaffet varmt länge. Ett av värmeelementen är till för själva bryggningen medan det andra håller kaffet varmt när det väl är färdigbryggt.

Den här kaffebryggaren har dock flera andra bra funktioner också. Funktionen AromaControl säkerställer till exempel att kaffet smakar bra oavsett om man brygger en hel kanna eller bara några koppar. Melitta Excellent 5.0 har även en smart avstängningsfunktion som stänger av maskinen automatisk om den inte används på 40 minuter.

Vad säger experterna om Melitta Excellent 5.0?

Melitta Excellent 5.0 har lovordats av Råd & Rön tack vare dess enkelhet och raka design som underlättar rengöring och användning. Modellen är rankad bland de fem bästa i deras lista av de bästa kaffebryggarna.

Mer om Melitta Excellent 5.0

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1525 W
 • Vikt: 2,95 kg
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 27,8 x 16,2 x 35,0 cm

Melitta Aroma Signature Deluxe  - kaffebryggare med LED-ljus i vattentanken

Bäst i test enligt Råd & Rön

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,1/5 stjärnor på PriceRunner

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Aroma Signature Deluxe :

 • Programmerbar varmhållningsfunktion
 • LED-ljus i vattentanken
 • Elegant rostfritt stål med glaskanna

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är Melitta Aroma Signature Deluxe en prisvärd kaffebryggare tack vare dess effektiva droppstopp-system. Apparatens användarvänliga gränssnitt, i kombination med dess praktiska timer, möjliggör en problemfri kaffebryggning. Kaffebryggaren har en mycket effektiv drift, vilket kan vara särskilt fördelaktigt under hektiska morgnar innan du beger dig till jobbet.

Melitta Aroma Signature Deluxe levererar en hållbar och konsekvent bryggning, även över tid, vilket tyder på att enheten tål frekvent användning. Vidare underlättar den smidiga avkalkningen underhållet av kaffebryggaren, samtidigt som det säkerställer att apparaten förblir i toppskick.

Behållaren för filtret och kaffesumpen är något liten, vilket å ena sidan begränsar möjligheten att brygga starkare kaffe. Å andra sidan anser vi att detta är ett mindre problem med tanke på maskinens övergripande effektivitet och funktionalitet.

Är du en kaffeälskare som letar efter en apparat som kombinerar effektivitet, enkelhet och hållbarhet, är Melitta Aroma Signature Deluxe en utmärkt kaffebryggare för dig.

Fördelar

 • Utmärkt droppstopp-system
 • Användarvänlig
 • Effektiv kaffebryggning
 • Hållbar och konsekvent även över tid
 • Enkel avkalkning
 • Praktisk timer

Nackdelar

 • Filter- och kaffesumpbehållaren är något liten

Här får du en kaffebryggare av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Maskinen utsågs till testvinnare av Råd & Rön. Modellen får beröm för dess förmåga att brygga välsmakande kaffe. Maskinen har en inbyggd aromkontroll vilket säkerställer bästa möjliga smak, oavsett hur mycket kaffe du brygger. Den justerar alltså smaken beroende på om du exempelvis brygger fyra eller tio koppar kaffe.

Avkalkning är också enkelt på denna modell. Melittas AromaElegance, ger dig ett 3-i-1 kalkskydd med programmerbar vattenhårdhetsgrad, en avkalkningsdisplay, och ett enkelt avkalkningsprogram. Du har möjlighet att ställa in varmhållningstiden till 30, 60, eller 90 minuter utan att kaffet tappar sin smak.

Recension: En detaljerad recension av Melitta Aroma Signature Deluxe 

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1800 W
 • Vikt: 2,8 kg
 • Mått: 32,5 x 15,5 x 35,5 cm
 • Automatisk avstängning

Dyr design i en billig maskin
En av de saker maskinen också generellt lovordas för är formgivningen som får bryggaren att se ut som en betydligt dyrare maskin än den egentligen är. Den är tillverkad i rostfritt stål, vilket får den att indikera att kvaliteten är lika bra på utsidan som inuti med avseende på dess goda förmåga att brygga kaffe.

Maskinen har även inbyggt droppstopp i filtret som ser till att det inte droppar kaffe på värmeplattan när du avlägsnar kannan. Den är även, som de flesta andra nya kaffebryggare, försedd med automatisk avstängning som försätter maskinen i standby om du glömmer att stänga av den.

Maskinen kan brygga 1,25 liter kaffe i en kanna (tio koppar), och får beröm av experterna för förmågan att brygga kaffet snabbt och att bibehålla den optimala värmen när kaffet står i kannan. Den har dessutom automatisk aromkontroll så att du är garanterad den bästa smakupplevelsen varje gång du brygger en kopp kaffe.

Vad säger användarna om Melitta Aroma Signature DeLuxe?

Användarna på PriceRunner verkar överlag vara nöjda med Melitta Aroma Signature DeLuxe. Många menar att kaffet som apparaten brygger är mycket gott, trots att det är en budgetmodell. Andra lovordar kaffebryggarens intuitiva gränssnitt som gör det möjligt att kontrollera kaffets styrka och bryggningens varaktighet.

Med ett betyg på 4,1/5 stjärnor kan vi dra slutsatsen att det är en omtyckt kaffebryggare bland dess användare.

Mer om Melitta Aroma Signature Deluxe 

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1800 W
 • Vikt: 2,8 kg
 • Mått: 32,5 x 15,5 x 35,5 cm
 • Automatisk avstängning

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Siemens TC86303 - kaffebryggare med sensorstyrt värmesystem

Bäst i test enligt Stiftung Warentest

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Siemens TC86303:

 • Sensorstyrt värmesystem
 • Mångsidiga praktiska funktioner
 • Svängbart filter för enklare och snabbare kaffe

Konsumentmagasinets omdöme

Kaffebryggaren Siemens TC 86303 är välkänd för dess intelligenta funktioner, däribland en minnesfunktion och ett automatisk standby-läge, som garanterar bekväm kaffebryggning. En annan aspekt som är omtyckt är apparatens stabila filterhållare som garanterar simpel och säker användning. Vidare anser vi att den avtagbara vattentanken är en praktiskt detalj eftersom den underlättar såväl påfyllning som rengöring.

Siemens TC 86303 har lovordats för smaken på kaffet den brygger, vilket således är den viktigaste aspekten av en kaffebryggare. Med timern kan du ställa in bryggtiden i förväg och på så sätt vakna upp till doften av nybryggt kaffe.

Trots att timern på auto-off-funktionen kan upplevas som något kort, anser vi att funktionens energisparande fördel kompenserar för detta. Vi tycker även att Siemens TC 86303:s andra funktioner gör den till ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en kaffebryggare som kombinerar funktionalitet med bekvämlighet.

Fördelar

 • Minnesfunktion och automatisk standby
 • Mycket stabil filterhållare
 • Avtagbar vattentank
 • Brygger mycket gott kaffe
 • Utrustad med timer

Nackdelar

 • Timern för den automatiska avstängningen är något kort

Den här kaffebryggaren har blivit korad till testvinnare i Danmark, Sverige, och Tyskland. Den får genomgående beröm av kritikerna för att brygga gott kaffe samtidigt som den brygger kaffet snabbt.

Vad säger användarna om Siemens TC 86303?

Siemens TC 86303 har fått övervägande positiva omdömen av användarna på Amazon. För tillfället har kaffebryggaren ett betyg på 4,4/5 stjärnor baserat på 500 recensioner.

Flera användare lovordar kaffet som Siemens TC 86303 brygger, och menar dessutom att processen går mycket snabbt. Andra uppskattar den praktiska timern och snygga designen samt apparatens förmåga att hålla det bryggda kaffet varmt under en längre tid.

Mer om Siemens TC86303

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1160 W
 • Mått: 26 x 25 x 35,5 cm
 • Vikt: 2,8 kg
 • Automatisk avstängning

En av anledningarna till att förmågan att brygga välsmakande kaffe är på topp hos den här modellen är, enligt experterna, maskinens två värmeelement, som säkerställer en optimal byggprocess, vilket alltså avspeglar sig i det slutliga resultatet.

Modellen får även beröm för att vara bra på att hålla kaffet varmt. Vissa kaffebryggare låter kaffet stå och bli svalt och beskt men det ska alltså inte vara fallet med den här modellen. En inbyggd sensor i maskinen mäter konstant bryggtemperaturen och justerar automatiskt temperaturen för att hålla den på en optimal nivå.

Vill du ha ditt kaffe färdigt till en viss tidpunkt, kan du aktivera timer-funktionen som startar maskinen vid den valda tiden. Om man tittar på priset för den här modellen råder det ingen tvekan om att man får mycket för pengarna, vilket också är något experterna som testat maskinen är eniga om.

Du har möjlighet att brygga 1,25 liter kaffe per kanna i den här maskinen. Skulle du ha behov att brygga mindre har Siemens optimerat sina maskiner med den så kallade AromaSensePlus-funktionen, som togs fram för att säkerställa att kaffet uppnår bästa möjliga smak, även om du bara brygger en halv kanna.Rengöringen är också lätt med Siemens TC86303.

Kaffebryggaren är utformad så att vattentanken lätt kan tas lös, och man kan föra filterhållaren åt sidan, så att det blir enkelt att rengöra den. Dessutom är filterhållaren försedd med automatiskt droppstopp som aktiveras när kannan tas bort från värmeplattan. Därmed slipper du att det droppar ned kaffe som sedan bränner fast på värmeplattan.

Slutligen bör det även nämnas att maskinen är utrustad med automatisk avstängning som gör att den automatiskt går i standby-läge om du glömmer att stänga av den. Därmed sparar du ström, undgår att maskinen står och är varm hela natten samt minskar brandrisken.

Wilfa Svart Presisjon - vinnare av iF Product Design Award

Bästa professionella kaffemaskin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Rekommenderas av danska Connery.dk
 • check 10/10 stjärnor på norska Dinside.no
 • check Rekommenderas av danska Feinschmeckeren.dk
 • check Rekommenderas av norska Tu.no
 • check Vinnare av iF Product Design Award
 • check "Bästa premiumval" enligt PriceRunner – 4/5 stjärnor

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wilfa Svart Presisjon:

 • Professionellt byggd kvalitet
 • Unik temperaturstabilitet vid 94 grader
 • Flödeskontrollfunktion

Konsumentmagasinets omdöme

Kaffebryggaren Wilfa Black Precision har lovordats för att brygga utsökt kaffe, vilket tyder på en högkvalitativ apparat med en effektiv bryggningsprocess. Den innovativa designen är inte bara estetiskt tilltalande, utan har också ett patenterat värmesystem som ser till att kaffet bryggs vid perfekt temperatur. De dubbla väggarna i filterhållaren är en annan smart detalj som ger överlägsen temperaturkontroll under bryggningen – något som är avgörande för att uppnå optimal kaffesmak.

Trots att apparaten är något skrymmande, anser vi att dess överlägsna prestanda är värd denna otympliga designaspekt. Enligt oss håller Wilfa Black Precisions fokus på precision och kontroll vid kaffebryggningen, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dig som är seriös med ditt hemmakaffe och som är villig att acceptera en något större apparat för att få kaffe med mycket god smak.

Fördelar

 • Hyllas av experter för att brygga ett mycket välsmakande kaffe
 • Innovativ design
 • Patenterat Heating System som garanterar perfekt temperatur till kaffebryggning
 • Dubbla väggar i filterhållaren för optimal temperaturkontroll

Nackdelar

 • Något skrymmande design

Denna hyllade kaffebryggare sticker verkligen ut från mängden med sin innovativa design. Det är norska Wilfa som ligger bakom den här maskinen som de har utvecklat i samarbete med den berömda baristan och kaffe-entusiasten Tim Wendelboe.

Vad säger experterna om Wilfa Black Precision?

Förutom att Wilfa Black Precision har vunnit iF Product Design Award för sin innovativa utformning, har den lovordats av flera experter från diverse källor.

Experterna på danska Connery.dk har testat kaffebryggaren och menar att det är en utmärkt modell som kan producera välsmakande kvalitetskaffe. De sammanfattade sin upplevelse av apparaten enligt följande: “Sammantaget står Wilfa Black Precision för tre saker: enkelhet, stabilitet och smak.” Vidare berömmer norska Tu.no kaffebryggaren för dess innovativa vattenhantering och temperaturkontroll.

Sammantaget verkar många experter vara imponerade av Wilfa Black Precision – inte minst tack vare dess innovativa funktioner.

Mer om Wilfa Svart Presisjon

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1840 W
 • Automatisk avstängning
 • Vikt: 4,1 kg
 • Mått: 36,3 x 36 x 21,3 cm

Designen är annorlunda än hos andra kaffebryggare men detta beror inte enbart på att de ville göra en annorlunda kaffebryggare. Formgivningen har nämligen även en funktionalitet som bidrar till att brygga det bästa möjliga kaffet.

En av de saker som den utmärker sig med, och som beröms av granskare, är dess unika temperaturstabilitet på 94 grader. Anledningen till att detta är viktigt är att temperaturen spelar en viktig roll i hur kaffet extraheras från kaffebönorna. Genom att brygga vid en konstant temperatur på 94 grader säkrar man den bästa möjliga smaken.

En annan funktion som också bidrar till att optimera smaken under bryggningen är det runda duschmunstycket som jämnt fördelar vattnet över de kvarvarande kaffebönorna. På så sätt ser maskinen till att nyttja varje böna optimalt.

Maskinen har också den så kallade Flow Control-funktionen som är en teknik som gör att vattnet tar en optimalt anpassad tid på sig att rinna igenom kaffet under bryggningen, vilket bidrar till att få ut mesta möjliga smak ur bönorna. Hos danska Connery.dk lovordas maskinen för sina minimalistiska funktioner och stilrena design. Deras slutsats är sammantaget att Wilfa Svart Presisjon står för tre saker; enkelhet, stabilitet och god smak.

Det norska testmagasinet Dinside.no är också mycket exalterade över maskinen men nämner också samtidigt att i ett test av 10 kaffebryggare, var denna modell den som lät mest när den bryggde kaffe. De skriver dock att det finns en bra anledning till detta då det beror på en vakuumpump som suger vattnet ur tanken och in i filtret. Funktionen ger en optimal vattentillförsel till kaffebönorna men låter samtidigt en del.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Bosch TKA6A041 - kaffebryggare med 24-timmars timer

Bästa kaffebryggare i budgetklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch TKA6A041:

 • Aroma+-knappen för intensivt kaffe
 • Enkel avkalkning med integrerat avkalkningsprogram
 • Vridbar filterhållare för bekväm påfyllning

Konsumentmagasinets omdöme

Kaffebryggaren Bosch TKA6A041 kombinerar bekvämlighet med funktionalitet. Dess automatiska avstängning garanterar säker användning, medan dess konstruktion, bestående av en kanna med stor öppning och en avtagbar vattentank, underlättar rengöringen. Den programmerbara 24-timmars timern är en annan fördelaktig detalj för dig som uppskattar att ha kaffet klart vid en viss tidpunkt. Apparaten kan dessutom brygga starkt kaffe, vilket passar dig som föredrar en robust bryggning.

Bosch TKA6A041 har en något mindre glaskanna, vilket kan vara fördelaktigt för dig som tillhör ett mindre hushåll och som vill brygga färskt kaffe utan överflöd. Ljudnivån, som ofta är märkbar under drift, anser vi vara en mindre olägenhet jämfört med maskinens övergripande funktionalitet och effektivitet.

Om du letar efter en simpel och pålitlig kaffebryggare som kan producera en riktig kopp kaffe tycker vi att Bosch TKA6A041 är ett utmärkt alternativ för dig.

Fördelar

 • Automatisk avstängning
 • Kannan med stor öppning och den avtagbara vattentanken möjliggör enkel rengöring
 • Praktisk utformning
 • Programmerbar 24-timmars timer
 • Kan brygga starkt kaffe

Nackdelar

 • Glaskannan är något mindre
 • Något bullrig drift

Som de flesta andra bättre kaffebryggare på marknaden är denna modell utrustad med droppstopp och automatisk avstängning. Droppstopp innebär att kaffet inte kommer att droppa ner på värmeplattan och bränna fast när du avlägsnar kannan.

Den automatiska avstängningen försätter maskinen i standby-läge, om du skulle glömma att stänga av den, så att den inte står på hela natten. Detta är både en säkerhetsåtgärd och en fördel ur ett ekonomiskt perspektiv eftersom det sparar el. Bosch själva kallar denna funktion för ”AutoOff”. Du kan också välja att ställa in maskinen att automatiskt stänga av efter 20, 40 eller 60 minuter.

Recension: En detaljerad recension av Bosch TKA6A041

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1200 W
 • Mått: 35,5 x 28,5 x 23 cm
 • Vikt: 2,1 kg
 • Automatisk avstängning

Enkel avkalkning
Avkalkningssystemet fungerar som så att en LED-signal ger besked när maskinen bedömer att det är dags att kalka av den. Du kan göra med hjälp av det integrerade avkalkningsprogrammet, som gör det enkelt och snabbt att kalka av bryggaren.

Vattenbehållaren har en total kapacitet på 1 liter, vilket motsvarar ungefär fyra koppar kaffe på en kanna.

Allt som allt är detta en bra standard-kaffebryggare. Du får inte det ultimata inom kaffebryggning, vilket man kan förvänta sig när man ser prisnivån, men du får en solid kaffebryggare som brygger riktigt gott kaffe och är lätt att rengöra.

Mer om Bosch TKA6A041

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,25 L
 • Effekt: 1200 W
 • Mått: 35,5 x 28,5 x 23 cm
 • Vikt: 2,1 kg
 • Automatisk avstängning

AIVIQ Design Pro ACM-311 - kaffebryggare med självrengöringsfunktion

Bästa tidsbesparande kaffebryggare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på AIVIQ Design Pro ACM-311:

 • Panel med touchdisplay
 • Tillägg för självrengöring
 • Aromakontroll

Konsumentmagasinets omdöme

AIVIQ Design Pro ACM-311 erbjuder flera funktioner som skiljer den från konkurrenterna, bland annat en vattennivåindikator och konfilter. Den härdade glasbehållaren säkerställer dessutom att ditt kaffe håller sig varmt utan att det bli bittert.

Den enda nackdelen med den här kaffebryggaren är att styrningen via touchdisplayen möjligtvis inte föredras av alla användare. Vi anser däremot att AIVIQ Design Pro ACM-311, tack vare dess smidiga rengöring, är ett utmärkt val för dig som vill spara lite extra tid.

Fördelar

 • Justerbar automatisk avstängning
 • Indikator för vattennivå
 • Konformat filter
 • Kanna av härdat glas

Nackdelar

 • Kontrollen via touchdisplayen föredras inte av alla

AIVIQ Design Pro ACM-311 är en kaffebryggare med en funktion för självrengöring. Detta innebär att kaffebryggaren rengörs automatiskt, vilket är extra smidigt för dig som både vill spara tid och alltid njuta av färskt kaffe.

Mer om AIVIQ Design Pro ACM-311

Specifikationer

 • Vattenbehållarens kapacitet: 1,8 L
 • Effekt: 1000 W
 • Vikt: 3,05 kg
 • Automatisk avstängning
 • Mått: 25,2 x 23,5 x 37,3

AIVIQ Design Pro ACM-311 erbjuder många funktioner som inte återfinns hos den genomsnittliga kaffebryggaren. Modellen har bland annat en touchdisplay som gör den enkel att manövrera och en aromakontroll som gör att du kan anpassa kaffets smak. Vattenkapaciteten på 1,8 liter gör att du kan brygga flera koppar på en gång, medan anti dropp-funktionen hindrar kaffet från att spilla över hela bänkskivan.

Tester och recensioner av kaffebryggarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Politiken.dk

Den ansedda danska tidningen politiken.dk har genomfört ett test där de testade åtta olika kaffebryggare. Lone Lysdal som är livsmedelstekniker på Karolines Kök stod i spetsen för testet. I testet fokuserades det på funktion, användarvänlighet, pris, design och kaffets temperatur samt hur lång tid det tog att brygga kaffet på de olika kaffebryggarna. I testet vann den billigaste kaffebryggaren Melitta Aroma Excellent titeln som ”Bästa Kaffemaskin”. Du kan läsa hela testet gratis här på politiken.dk

Råd & Rön

Råd & Rön har testat flera kaffemaskiner där en rad olika experter har testat 24 olika kaffebryggare i ett laboratorium.
Du kan läsa hela testet online på deras hemsida genom att klicka här. Det kostar 45 kr att läsa testet.

Ecbc.info

European Coffee Brewing Centre är en norsk kaffeorganisation som testar kaffebryggare för både privat och professionell användning. Alla kaffebryggare som Ecbc har godkänt är garanterat av högsta kvalitet. Du kan läsa mer om organisationen här.

Dinside.no

Den oberoende norska tidningen har genomfört ett test, där man bedömde 8 olika kaffebryggare. Du kan läsa deras testresultat genom att besöka deras hemsida här.

De har också gett ut en hel artikel om kaffebryggare där de grundligt går igenom olika kaffebryggares kvaliteter. Du kan läsa hela artikeln genom att klicka här.

Icakuriren.se

Ica Kuriren har testat 10 olika kaffebryggare där man fokuserade på kaffemaskinernas funktion och dess förmåga att brygga en välsmakande kopp kaffe. Här vann Bosch Styleline priset som den bästa kaffemaskinen. Du kan läsa testet online här. Var uppmärksam på att du kan ladda ner en pdf-fil på deras hemsida där du kan läsa ytterligare information om testet.

Connery.dk 

Den danska livsstilstidningen för män har satt Wilfa Svart Presisjon på prov hos sin redaktion. I testet kan du läsa redaktionens åsikt om hur maskinen är att brygga kaffe i, dess kvalitet och dess design. Du kan läsa hela artikeln hos Connery genom att klicka här.

Feinschmeckeren

Den danska livsstilsbloggen Feinschmeckeren har också haft Wilfa Svart Presisjon på prov. De har gjort en mycket utförlig granskning av maskinen i sin artikel som kan göra dig klokare vad gäller maskinens olika funktioner och egenskaper. Innan du beslutar dig för att köpa denna modell, är det en bra idé att läsa deras artikel för att få en bättre förståelse för kaffebryggaren.

Du kan läsa hela artikeln här.

Tu.no

Hos Tu.no som är en förkortning för ”Norges Tekniske Ukeblad” har man också satt Wilfa Svart Presisjon på prov. Här bedömde journalisterna bland annat dess förmåga att brygga kaffe, och skriver om deras inställning till designen.

Du kan läsa hela artikeln här.

Test.de

Tysklands största testmagasin heter Stiftung Warentest. Deras hemsida är test.de, och här kan du hitta deras beskrivning av Siemens TC86303, som de har korat till testvinnare 2011 i ett test med 22 olika kaffebryggare från ett antal kända varumärken.

Du kan läsa hela testet här. Observera att de tar en avgift för att du ska få full tillgång till testet.

Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt kaffemaskin för dina behov i den här artikeln har vi på Konsumentmagasinet ett flertal andra artiklar som också kan vara av intresse.

Du kan till exempel få en överblick över testvinnande espressomaskiner på marknaden i vår mer generella artikel Espressomaskin test.

Vi har även många artiklar där vi fokuserar på en specifik tillverkare, till exempel följande: DeLonghi Magnifica test, DeLonghi espressomaskin test och Smeg espressomaskin test.

När det gäller espressomaskiner finns det dock ett märke som sticker ut från mängden med sina många testvinnande och högkvalitativa maskiner. Det rör sig självklart om det australiska märket Breville, som även kallas för Sage.

På grund av detta har vi ett antal djupgående artiklar om olika modeller från Sage, bland annat Sage the Bambino PlusSage Barista Touch och Sage the Oracle. Alla dessa modeller har blivit höjda till skyarna av både experter och konsumenter.

Om du tror att en vanlig kaffebryggare är ett bättre alternativ för dig kan vi hjälpa dig med det valet också.

Du kan till exempel läsa våra generella artiklar Kaffebryggare test och Kaffebryggare med kvarn test. Båda dessa artiklar innehåller testvinnande modeller och spännande fakta om kaffe, koffein, kroppen och mycket annat.

I den här kategorin har vi också ett antal märkesspecifika artiklar. Här kan vi till exempel tipsa om Moccamaster test, Bosch kaffebryggare test, Senseo kaffemaskin test och Wilfa kaffebryggare test.

PriceRunner

Melitta Aroma Signature DeLuxe kaffemaskin har testats och jämförts med andra modeller på PriceRunner. Det var ett prisvärt alternativ som brygger en utsökt kopp kaffe. Trots sitt överkomliga pris pris prisades den för sin snabba bryggtid, användarvänliga gränssnitt och förmåga att producera högkvalitativt kaffe.

Se testresultaten här.

ExpertReviews

Expert Reviews är en webbplats som tillhandahåller expertbedömningar och köpråd för ett stort antal produkter. Deras expertteam testar produkter rigoröst och ger opartiska recensioner baserat på faktorer som prestanda, design och värde för pengarna. expert Reviews testade nyligen kaffemaskinen Melitta Aroma Excellent och utvärderade den utifrån flera faktorer som brygghastighet, användarvänlighet och kaffekvalitet. I recensionen konstaterades att Melitta Aroma Excellent producerade kaffe av konstant hög kvalitet med en rik, fyllig smak. Maskinen prisades också för sitt användarvänliga gränssnitt och sin lätthet att rengöra.

Se hela testet här.

Roasty Coffeee

Roasty Coffee är en webbplats som förser kaffeentusiaster med kaffenyheter, recensioner och bryggningsguider. De testade nyligen kaffemaskinen Moccamaster KBGT741 och utvärderade den på flera faktorer som bryggningshastighet, användarvänlighet och kaffekvalitet.

Roasty Coffee konstaterade att Moccamaster KBGT741 producerade kaffe av konstant hög kvalitet med en balanserad, mjuk smak. Maskinen prisades också för sin hållbara byggkvalitet och användarvänliga design, med intuitiva kontroller och en okomplicerad bryggningsprocess.

Se hela testet här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en populär marknadsplats på nätet som erbjuder ett brett utbud av produkter från olika säljare. Användare kan söka efter produkter, läsa produktinformation och recensioner och köpa direkt via Amazon. Användaromdömen på Amazon kan vara till hjälp när man ska avgöra vilken produkt man ska välja eftersom de ger feedback från andra användare som redan har använt produkten. Användarna kan betygsätta produkten på en skala från 1 till 5 stjärnor och lämna kommentarer om sina erfarenheter. Detta kan ge värdefull information om produktens kvalitet, prestanda och värde.

 

Se Moccamaster KBGT741 användarnas betyg här.

Se Siemens TC 86303 användaromdömen här.

FAQ

Vilken kaffebryggare är bäst?
AIVIQ Design Aromatico AFC-2101, Electrolux EKF7800, Braun KF7020, Siemens TC86303, Bosch TKA6A041, Melitta Aroma Signature Deluxe, Bosch TKA8013, Moccamaster KBGT741, Melitta Aroma Excellent och Wilfa Svart Presisjon
Hur testas kaffebryggarna?
Kaffebryggare bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.
Hur väljer jag rätt maskin?
Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.

Så får du ut det mesta av ditt kaffe

I likhet med vin handlar även kaffe om personliga preferenser. Precis som vissa föredrar ett syrligt vin med mineraltoner finns det olika preferenser när det kommer till kaffe. Men hur försäkrar du dig då om att du får samma goda kaffeupplevelse varje gång och att du får ut det mesta av ditt kaffe? Vi har undersökt saken närmare.

Det bästa kaffet är det kaffe som du tycker bäst om – så enkelt är det. Om din personliga preferens är ett billigt kaffemärke på stormarknaden kan du alltså glädja dig åt att du sparar massvis med pengar på din kaffekonsumtion varje år. Föredrar du däremot kapselkaffe eller gourmetkaffe, som Luwak-kaffe och Blue Mountain, får du räkna med att din kaffeförbrukning kommer att kosta mer.

Oavsett vad du har för preferenser vill du förstås få ut så mycket som möjligt av ditt kaffe och i den här delen av vårt test av kaffebryggare har vi därför samlat ett antal tips på hur du gör just det.

Håll kaffebryggaren ren och slipp bittert kaffe, astma och allergi

Ett av de vanligaste felen du kan få på kaffet är att det smakar surt och bittert. Detta beror oftast på att kaffebryggaren, särskilt filtertratten, inte har rengjorts ordentligt. Kaffet kan även ha tagit smak av matvaror som kaffebönorna har förvarats med.

Rengöringen av din kaffebryggare, filtertratt och kaffekanna är mycket viktig, och inte bara på grund av smaken. Om du låter filtret ligga kvar med kaffesumpen eller lämnar lite kaffe i botten av kannan skapar du nämligen en varm och fuktig grogrund för svamp- och mögelsporer.

Om du bara dricker en kanna kaffe varje dag eller använder kaffebryggaren mer sällan riskerar du alltså att få mögel i tratt och kanna. Därför bör du alltid slänga det använda kaffefiltret så fort kaffet är färdigbryggt. Samtidigt är det viktigt att rengöra och torka ur både vattenbehållare, tratt och kanna efter varje bryggning när det färdiga kaffet hälls över i en termos.

Om du inte rengör dessa delar innan du brygger nästa omgång kaffe riskerar du att få i dig mögelsporerna och kaffebryggaren sprider även mögelsporer omkring sig som blir kvar i luften hemma hos dig. Detta ökar risken för att du ska utveckla allergier och i värsta fall astma.

Finns det redan mögelsporer, från andra fuktiga ställen i bostaden, i ditt inomhusklimat kan den smutsiga kaffebryggaren driva nivån av mögelsporer långt över gränsvärdena. Håll därför din kaffebryggare ren och se till att vädra ordentligt hemma för att minimera hälsoriskerna med kaffebryggaren.

Vad ger kaffet smak och arom?

Precis som vin tar kaffebönor smak av:

 • Jord
 • Odlingsmetod
 • Klimat
 • Efterbehandling

Smaken uppfattas av alla smakreceptorer vi har på tungan och i munhålan varför det är bra att smaka på ett nytt kaffe på samma sätt som du smakar på vin. Låt kaffet skölja runt i munnen så att alla smaklökar påverkas och tillsätt eventuellt lite syre under processen genom att andas in genom munnen med en lämplig mängd kaffe på tungan.

Samma fyra faktorer som påverkar vinaromen påverkar även kaffets arom och av den anledningen bör du även lukta på kaffet innan du dricker det. Hitta den rätta vinkeln och det rätta avståndet till kaffekoppen och sänk blicken medan du luktar på kaffet. På så vis förbättrar du luktsinnet och ökar hjärnans förmåga att känna igen de olika dofterna.

Så förvarar du kaffet på rätt sätt

Kaffe ska förvaras svalt och i en lufttät behållare. Istället för att sätta en klämma på kaffepåsen och sätta in den i ett skåp bör du sätta påsen i en tätslutande behållare, gärna en glasburk, som du sedan ställer in i kylskåpet.

Om du har mycket kaffe på lager är det bäst att frysa ner det. Frys dock bara in hela bönor, malet kaffe får lätt frostskador under nedfrysningen och kan även skadas när man tinar upp det igen.

Sju grundregler för en bra kaffebryggning

Förutom att kaffet ska förvaras rätt är själva behandlingen av kaffebönorna under bryggningen extremt viktig för kaffets smak och arom. Om du följer dessa sju grundregler för kaffebryggning har du de bästa förutsättningarna för att brygga ett riktigt gott kaffe.

 • Välj ett kaffe som du tycker smakar bra. Helst kaffe i hela bönor som du kan mala precis innan du ska använda det. Hela bönor håller smaken bättre än malda bönor och du kan känna en skillnad på smaken redan efter några dagar om du jämför med nymalda bönor av samma sort.
 • Läs bruksanvisningen på kaffebryggaren. Eller ta åtminstone reda på hur kaffebryggaren fungerar. Finns det några speciella inställningar för temperatur, värms kaffekannan upp av bryggaren eller kan du ändra temperaturen på värmeplattan? Kan du ställa in hur snabbt vattnet ska rinna igenom kaffet på filtertratten eller kanske på själva maskinen?
 • Se till att kaffebryggaren, filtertratten och kaffekannan är rena. Det är viktigt för smaken på kaffet men även för att både kaffet och inomhusklimatet runt om kaffebryggaren ska hålla en hälsosam nivå. (Detta har vi nämnt tidigare i artikeln). Skölj och rengör alla delar och se till att de alltid är torra. Släng kaffefiltret och rengör tratt, kanna och vattenbehållare på en gång när kaffet är färdigt. Varje gång.
 • Kontrollera att vattentemperaturen är rätt. För att få ett gott kaffe bör vattnet hålla en temperatur på mellan 92 och 96 grader Celsius när vattnet träffar kaffebönorna. Om temperaturen är för låg blir kaffet svagt och tråkigt och om den är för hög blir det beskt och bittert. Kontrollera vattentemperaturen genom att köra vattnet direkt ner i kannan utan kaffefilter i maskinen. Mät sedan temperaturen på vattnet med en termometer så snart det når kannan.
 • Välj rätt malningsgrad på kaffet. Hur mycket tid det kokande vattnet behöver för att suga ut kaffet ur de malda kaffebönorna beror på malningsgraden av bönorna. Om förhållandet mellan malningsgraden och tiden det tar för vattnet att rinna igenom kaffet är så bra som möjligt blir även ditt kaffe så gott som möjligt:
  – En flödestid på 1–4 minuter kräver extra finmalda kaffebönor
  – En flödestid på 4–6 minuter kräver finmalet kaffe, perfekt för kaffebryggare
  – En kontakttid på 6–8 minuter är lämplig för grovmalt kaffe, perfekt för espressobryggare
 • Doseringen avgör kaffets styrka. En annan viktig faktor som påverkar kaffets smak och styrka är doseringen av kaffebönor. Som en tumregel ska du använda 60 gram malda kaffebönor per liter kaffe du vill brygga. I en vanlig kaffebryggare med en kapacitet på 10 till 12 koppar bör du använda ungefär 110 gram, vilket motsvarar 1,8 liter kaffe. Leta upp kaffekannans kapacitet i bruksanvisningen för kaffebryggaren om du vill räkna ut den exakta mängden kaffebönor för din kaffebryggare.
 • Drick kaffet medan det är varmt. Kaffet smakar bäst när det är varmt – alltså vid en temperatur på mellan 80 och 85 grader Celcius. Kallt eller ljummet kaffe är inte mycket att ha så se till att du har en termos som bevarar värmen effektivt.

Smaka dig fram till det kaffe du tycker bäst om

De sista tre stegen i genomgången ovanför uppmärksammar att kaffets arom och smak utvecklas från det ögonblick det kokande vattnet träffar bönorna. Syrligheten i kaffet är oftast starkast under de första 30 sekunderna och det är därför kaffet smakar så surt om du tar en kopp så fort det finns tillräckligt mycket kaffe i kannan.

Aromen börjar utvecklas först efter 30 sekunder och kaffet blir gradvis mildare i takt med att syran avtar. Hur kraftig arom och smak kaffet får beror dels på hur länge kaffet drar i pressobryggaren eller hur snabbt vattnet rinner igenom i kaffebryggaren och dels på mängden kaffebönor samt valet av bönor.

På en kaffebryggare kan du inte direkt påverka hur snabbt vattnet rinner igenom såvida det inte går att justera det på filtertratten. Detta går att göra på alla Moccamasters kaffebryggare. Om du inte tycker att kaffet blir tillräckligt bra i din kaffebryggare kan du ofta bara justera doseringen. Prova olika doseringar, över och under den rekommenderade mängden bönor, i steg sex här ovanför. På så vis kan du lätt smaka dig fram till hur du brygger kaffet precis som du vill ha det.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Moccamaster KBGT741 - snygg kaffebryggare med högt betyg

Moccamaster KBGC982 

Electrolux EKF7800

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta