Skäggtrimmer Test – Hitta de bästa skäggtrimrarna – Bäst i Test guide

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

 

I det här skäggtrimmertestet kommer Konsumentmagasinet att gå igenom ett antal testvinnande skäggtrimrar som har rekommenderats i olika konsumenttidningar. Detta gör att du snabbt och lätt kan få en överblick över vilka modeller experterna anser vara bäst på marknaden och på så vis även hitta den modell som passar bäst till dig.

Om du är intresserad av att veta mer om de olika testerna som vi har undersökt för den här artikeln finns det en lista över källor med tillhörande länkar i slutet av artikeln.

I den här artikeln får du:

🔸 En genomgång av marknadens mest testvinnande skäggtrimrar
🔸 Guide: Så tar du hand om din skäggtrimmer 
🔸 Vilka olika typer av skäggtrimmer finns det? 
🔸Guide: Så här vårdar du ditt skägg
🔸Inspiration till att hitta den skäggfrisyr som passar bäst till din ansiktsform
🔸 Tips på hur du matchar din frisyr med ditt skägg
🔸Guide: Så här trimmar du ditt skägg
🔸 Kan skäggtrimmer användas till annat än ansiktet? 
🔸 Så testas skäggtrimrarna 
🔸 Kort genomgång av de källor vi har använt till artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Braun BT5070

Rekommenderas av den amerikanska testsajten 10techy.com 

Braun BT5070

.
Braun BT5070 har testats och recenserats av den amerikanska testsajten 10techy.com. Där har de bland annat bedömt skäggtrimmerns funktioner, inställningar, användarvänlighet och design.

Sammantaget tycker experterna från 10techy.com väldigt bra om den här modellen, och de uppmärksammar framför allt trimmerns rakning, användarvänlighet och fina design. De är dessutom positiva till batteritiden och skriver att den är riktigt bra jämfört med andra modeller på marknaden.

Det finns inte särskilt många nackdelar med den här modellen, och det enda experterna anmärker på är att trimmern ibland kan kännas lite svag när man trimmar.

Vattentät och sladdlös trimmer med 25 längdinställningar 

Braun BT5070 har 25 olika längdinställningar att välja mellan, och man kan därför alltid hitta en inställning som ger det resultat man är ute efter. Man får både en precisionstrimmer på 1-10 mm och en skäggtrimmer på 10-20 mm.

Braun BT5070 har dessutom ett effektivt och uppladdningsbart NiMH-batteri som ger en batteritid på 50 minuter. Man kan alltså raka sig sladdlöst i 50 minuter utan att behöva stå precis vid ett eluttag, men för att kunna göra detta måste man först ladda trimmern i en timme.

Braun BT5070 är 100 % vattentät och kan därmed användas i duschen. Detta innebär dock även att man kan rengöra trimmern under rinnande vatten när man är färdig. Eftersom att man helt enkelt kan skölja av trimmern går rengöringen dessutom riktigt snabbt. 

Jämnt resultat med vassa blad samt en utfällbar detaljtrimmer 

Braun BT5070 har vassa skärblad och en utfällbar detaljtrimmer.

De vassa bladen ger en jämn och exakt trimning, och eftersom att bladen är hållbara behöver man inte byta ut dem hela tiden.

Den här trimmern är även utrustad med en utfällbar detaljtrimmer och är därför perfekt för en detaljerad trimning. Om man vill ha en viss stil eller look med tydliga kanter går det alltså att fixa det med den här funktionen. 

Automatisk spänning, LED-indikator och Slide & Style-system 

Braun BT5070 har även flera praktiska funktioner som är till hjälp både under och efter trimningen.

Slide & Style-systemet gör att man kan styla och trimma skägget även när kammen sitter på. Oavsett om kammen är på eller inte krävs det dock bara ett enda tryck för att börja styla skägget.

Man kan dessutom koppla in skäggtrimmern i olika eluttag utomlands, och trimmern kommer då automatiskt att anpassa sig till en spänning på mellan 100 och 240 V. Den här skäggtrimmern kan därför utan problem användas på utlandsresor och semestrar. Det ingår även en förvaringspåse som gör att man kan samla hela kitet i resväskan eller handbagaget.

Sist men inte minst har Braun BT5070 en LED-indikator som bland annat varnar för låg batterinivå och visar laddstatus.

Utvalda fördelar med Braun BT5070:
25 olika längdinställningar
Uppladdningsbart batteri
Vattentät modell
Slide & Style-system
Automatisk spänning
Utfällbar detaljtrimmer

 


Remington MB 4110

✅ Rekommenderas av danska Tjeck.dk

Remington MB 4110

.
Remington MB 4110 har många bra funktioner som gör den till en av favoriterna hos testpanelen på den danska tidningen Tjeck.dk. De säger att den är en bra och mångsidig trimmer för privat användning och skäggtrimmern har bland annat många olika klipplängder mellan 0,4 och 5,5 mm.

Vassa titanblad

Skärbladen på Remington MB 4110 är gjorda av titan, vilket ger en skarp och exakt trimning av skägget. Testpanelen berättar att skäggtrimmern kapar skägget enkelt med ett enda drag.

Skäggtrimmern har två utbytbara huvuden som enkelt kan tas loss och rengöras så att eventuella skäggrester tvättas bort. Dessa utbytbara huvuden gör att man kan trimma till en valfri längd eller göra en vanlig rakning.

USB-laddning

Det följer med en hel del tillbehör som gör Remington MB 4110 till en perfekt trimmer att ha med på resan. Det ingår till exempel ett fodral som gör att man inte behöver oroa sig för att skäggtrimmern plötsligt ska starta i necessären.

Det följer även med en vanlig laddare som man ansluter till ett eluttag samt en USB-kabel som kan anslutas till en dator. Man kan alltså ladda sin skäggtrimmer direkt från datorn om man vill.

Andra specifikationer

Remington MB 4110 är utformad i ett hårt plastmaterial som är lätt att rengöra. Det ingår en microkam som gör att man kan justera klipplängden mellan 0,4 och 5,5 mm beroende på vilken stil man vill ha.

Testpanelen påpekar att Remington MB 4110 ger ett jämnt resultat oavsett stil och skäggtrimmern får dessutom beröm för att den ger ett så fint resultat trots att den är relativt billig.

Utvalda fördelar med Remington MB 4110:
Titanblad
Utbytbara huvuden för vanlig trimning eller rakning
Längdinställningar på 0,4 till 5,5 mm
USB-laddare ingår
Resefodral ingår


Braun HC5090

Bra omdöme från testsajten Toptenreviews.com 
4,2 stjärnor av 5 från användarna hos Amazon.com baserat på 111 recensioner

Braun HC5090

.
Skäggtrimmern Braun HC5090 har blivit testad på två olika ställen. Det första är ett officiellt experttest av den brittiska testsajten Toptenreviews.com, där modellen blev bedömd och utvärderad från specifika kriterier som sedan sammanställdes. Experterna på Toptenreviews.com är generellt sett begeistrade över Braun HC5090 och ger modellen ett bra betyg.

Den andra källan är inte ett officiellt konsumenttest utan kommer från konsumenterna själva och baseras på detaljerade recensioner på Amazon.com och där konsumenterna tar upp vad det tycker är bra och mindre bra med modellen. Även konsumenterna är mycket förtjusta i Braun HC5090, som får 4,2 stjärnor av i genomsnitt.

Trimmer med 16 längdinställningar

Braun HC5090 är konstruerad för att hålla länge och därför kan bladen hållas skarpa hela maskinens livslängd. Skarpa blad är en förutsättning för att man ska få en bra och exakt trimning. Braun HC5090 är även designad för ett allsidigt bruk så att både personer med kort och mycket kort hår kan få glädje av modellen. Det innebär att Braun HC5090 levereras med två olika klipphuvuden som är justerbara.

Det lilla klipphuvudet omfattar avstånden från 3-24 millimeter medan det stora klipphuvudet omfattar 14-35 millimeter. Innanför den här spännvidden finns det 16 olika längdinställningar.

Modell med minnesfunktion

Braun HC5090 ha så många olika längdinställningar att det kan vara svårt att komma ihåg vilken av dem man brukar använda. Därför är Braun HC5090 utrustad men en smart minnesfunktion kallad Memory Safety Lock som sparar den senaste inställningen och det gäller även om man tar bort klipphuvudet.  När man har använt Braun HC5090 och ska rengöra modellen är det bara att skölja av trimmern under rinnande vatten och därefter kan man skölja ner hårresterna.

Braun HC5090 går och är utrustad med ett dubbelt batterisystem för att modellen ska kunna vara igång längre och inte stanna mitt i en klippning. Ett fulladdat batteri varar i upp till 50 minuter. Om man har glömt att ladda batteriet har Braun HC5090 även en snabbuppladdningsfunktion. En LED-indikator visar om batteriet laddas eller är färdigladdat. Om man vill kan man använda Braun HC5090 med sladd och stickkontakt.

Lätt och smidig trimmer, enligt experterna

Det första som experterna från Toptenreviews.com lägger märke till med Braun HC5090 är modellens smidiga design och lätta vikt. De anser att Braun HC5090 ligger riktigt bra i handen och det visar sig även att modellen är väldigt enkel att använda.

Vidare har experterna tittat närmare på det justerbara klipplängderna och de är imponerade över den stora spännvidden som ger konsumenterna en stor valfrihet och många möjligheter. Experterna är mindre nöjda med sladden till Braun HC5090 ledning som de tycker är besvärlig och allt för kort.

Även batteriet får ett par minuspoäng men det är mest för att det tar nästan åtta timmar att ladda upp.

Särskilt bra för att klippa detaljer, enligt experterna

Experterna har testat Braun HC5090 inom flera olika klippområden och framhäver att Braun HC5090 är bäst när det kommer till att klippa detaljer i håret och lite mindre bra när det handlar om att klippa hela håret.

Enligt experterna fungerar Braun HC5090 riktigt bra i nacken, runt öronen och vid polisongerna men om man har tjockt hår har inte Braun HC5090 tillräckligt med kraft vilket kan resultera i att den börjar hacka under arbetet. Experterna framhäver dessutom minnesfunktionen som en bra funktion och kallar det för en unik detalj.

Fördelar med Braun HC5090: 
Lätt och smidig
Levereras med två olika klipphuvuden
16 olika längdinställningar
Minnesfunktion
Kan användas med batteri eller med sladd


Remington Colour Cut HC5035

Bra bedömning från testsajten Expertreviews.co.uk 
4,5 av 5 från konsumenterna hos Amazon.co.uk baserat på 750 recensioner

Remington Colour Cut HC5035

.
Remington Colour Cut HC5035 är populär trimmer både hos experterna och konsumenterna. Det syns inte minst på att Remington Colour Cut HC5035 är medtagen i ett officiellt experttest utfört av den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk där experter, utifrån specifika parametrar, har utvärderat och sammanställt modellens egenskaper. Efter testen sammanfattar experterna att det med Remington Colour Cut HC5035 handlar om en bra skäggtrimmer.

Även konsumenterna är begeistrade i modellen och det syns på Amazon.co.uk där konsumenterna i genomsnitt ger modellen 4,5 stjärnor av 5 möjliga.

Exakt och skonsam

Remington Colour Cut HC5035 har en snygg, strömlinjeformad och blank design som passar en modern stil. Modellen är utvecklad för att kunna bistå med den trimning som användaren önskar samt så exakt och jämt som möjligt, men även en så skonsam behandling som möjligt. Därför har Remington Colour Cut HC5035 Comfort Blades som är skarpa men samtidigt mjuka mot huden.

Skarpheten gör att trimningen blir exakt och den skonsamma utformningen gör att huden inte blir irriterad. Bladen på trimmern har en automatisk slipfunktion som gör att bladen inte blir slöa i takt med att de används.

Färgglad trimning

Remington Colour Cut HC5035 har bland annat fått sitt namn efter de nio olika kammar, var och en med en unik klipplängd, som medföljer och sin färg. Det gör trimningen mer färgglad och mer lättöverskådlig och klipplängden varierar mellan 0,5 millimeter och 20 millimeter.

För hårtrimningen ska bli komplett medföljer det även en rengöringsborste som kan ta bort håransamlingar (man kan även ta bort bladen och tvätta av dem separat) och en lite sax och kam för att säkerställa att trimningen blir precis som man vill ha den.

Avslutningsvis medföljer det även en liten nackborste som kan användas för att borsta bort eventuella hårstrån i nacken, ansiktet, halsen eller kroppen. Lägg märke till att Remington Colour Cut HC5035 ska användas ihop med en sladd och anslutas till elnätet vid användning.

Rejäl och tung modell, enligt experterna

Något av det första som experterna lägger märke till med den här elnätanslutna skäggtrimmern är modellens vikt. Till att börja med verkar kan det kännas som att den höga vikten på Remington Colour Cut HC5035 är ett problem med när experterna provar modellen i praktiken konstaterar de istället att den höga vikten istället är en fördel eftersom balansen blir bättre och det gör i sin tur att modellen är enklare att använda. Därefter tittar experterna närmare på designen och de tycker att den är både snygg och stilren

Bra pris, enligt experterna

Efter testet anser experterna att trimmern levererar ett riktigt bra resultat och att det fungerar bra med de många olika klipphuvudena.

Dock är Remington Colour Cut HC5035 en aning långsam och av den anledningen bör man ha tillräckligt med tid på sig för att slippa stressa. Experterna menar ändå att det här inte är något större problem.  Slutligen sammanfattar experterna att det med Remington Colour Cut HC5035 är tal om en riktigt bra produkt som har fördelen att priset är förhållandevis lågt. Experterna saknar ett etui eller någon form av förvaring till modellen, något som inte medföljer.

Fördelar med Remington Colour Cut HC5035:
Comfort Blades
Bladen slipas automatiskt
Nio olika klipphuvuden
Längdinställning mellan 0,5 och 20 millimeter
Går på ström från stickkontakten


Wella Contura HS 61

✅ Rekommenderas av danska Tjeck.dk

Wella Contura HS 61

.
Den danska tidningen Tjeck har testat och bedömt funktionerna, användarvänligheten och slutresultatet hos skäggtrimmern Wella Contura HS 61. De berömmer modellen och framhäver särskilt dess förmåga att trimma kort.

Den här skäggtrimmern är en av de dyrare modellerna och det ökar förväntningarna på den. Testpanelen är dock överens om att Wella Contura HS 61 klarar sig bra och poängterar att skäggtrimmern är en professionell modell för privat användning.

Bra på att klippa ultrakort

Wella Contura HS 61 är perfekt för trimning av polisonger, nacke och skäggstubb. Modellen kan trimma så kort som 0,1 mm, vilket garanterar en ultrakort trimning och skäggtrimmern fungerar därför bra till precisionstrimning och till mindre områden.

Det går även att montera en medföljande trimmerkam som ger dig möjligheten att justera klipplängden från 3-6 mm, vilket fungerar bra när man trimmar hela skägget. Wella Contura HS 61 passar alltså bra för båda delarna.

Medföljande laddstation

Wella Contura HS 61 levereras med en laddstation, vilket innebär att man slipper ladda skäggtrimmern direkt med en sladd. Detta innebär en stor frihet i och med att man inte är lika beroende av ett eluttag.

Laddstationen kan gärna stå framme så att man snabbt och enkelt kan sätta skäggtrimmern på laddning efter att man använt den. På så vis är skäggtrimmern alltid fulladdad och man får en känsla av att trimmern fungerar trådlöst. LED-displayen på framsidan av skäggtrimmern lyser när trimmern är fulladdad.

Andra specifikationer

Skäggtrimmerns motor är relativt tyst och motorn vibrerar heller inte särskilt mycket. Eftersom att dessa faktorer därmed inte stör under trimningen bidrar detta till en bra användarvänlighet. Ljudnivån ligger på ungefär 60 dB när trimmern används.

Wella Contura HS 61 har ett ergonomiskt aluminiumhölje och väger inte mer än 110 gram. Det följer dessutom med en rengöringsborste som används för att rengöra trimmern. Själva skärbladen är tillverkade i rostfritt stål och de vassa bladen garanterar en smidig trimning.

Utvalda fördelar med Wella Contura HS 61:
Precisionstrimmer som kan ställas in till 0,1 mm
Laddstation ingår
Tyst motor med en maximal ljudnivå på 60 dB
Låg vikt på 110 gram
Skärblad i rostfritt stål

 


Remington MB 4045 

Utsedd till ”Bästa budgetalternativ” hos det internationella testmagasinet Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos det tyska testmagasinet Testberichte.de

Remington MB 4045

.
Remington MB 4045 har testats av två olika expertkällor: det internationella testmagasinet Trustedreviews.com och det tyska testmagasinet Testberichte.de.

Trustedreviews.com har granskat flera olika skäggtrimrar medan Testberichte.de enbart har fokuserat på den här modellen från Remington.

Slutsatsen från båda expertpanelerna är dock att Remington MB 4045 är en välfungerande apparat som på det stora hela presterar riktigt bra.

Budgetvänligt trimmerkit

Remington MB 4045 levereras med en uppsättning av tre kammar som kan användas för att trimma och forma skägget efter egna önskemål.

Skärbladen är självslipande och ger därför alltid ett skarpt och exakt resultat. Bladen är dessutom belagda med titan för att de ska hålla extra länge.

Man kan byta mellan de olika kammarna efter behag. Det finns totalt nio längdinställningar som sträcker sig från 0,3 till 35 millimeter.

Den första kammen är gjord för att hålla efter skäggstubb medan de två andra är till för att trimma kort respektive lite längre skägg.

När man köper den här trimmern ingår det även en sax och en borste. Man får alltså alla relevanta tillbehör i ett och samma paket.

Som en bonus är paketet dessutom budgetvänligt. Det är därför tillgängligt för många olika konsumenter oavsett hur deras budget ser ut.

Lång batteritid

Den här skäggtrimmern går på batteri och har därmed ingen sladd som kommer i vägen när man trimmar skägget. Trimmern kan dessutom användas i upp till 120 minuter per laddning.

Detta är en ganska lång drifttid om man jämför med konkurrerande produkter. När batteriet tar slut tar det sedan fyra timmar för trimmern att bli fulladdad igen. Detta är i gengäld också lite längre än hos andra modeller.

Rengöringen är å andra sidan smidig eftersom att de tre kammarna enkelt kan klickas lös och sköljas av under rinnande vatten.

Observera däremot att själva trimmern inte är vattentät. Den kan därför inte tas med i badet eller duschen.

Experterna: Perfekt för en stram budget

Remington MB 4045 har testats av två olika expertkällor. De tyska experterna från Testberichte.de har till exempel tittat närmare på trimmerns funktionalitet, hantering och bearbetning. De förklarar att modellen klarar sig fint på alla tre punkter och kommer i slutändan fram till att det här är en bra trimmer. 

Det internationella testmagasinet Trustedreviews.com har också testat den här apparaten. De har dock granskat den i ett större test av tolv olika trimmermodeller.

Experterna betonar framförallt att den här modellen är fördelaktig om man vill ha en bra skäggtrimmer som inte kostar skjortan.

Eftersom att priset är lägre än hos många av konkurrenterna får man dock räkna med en lite plastig känsla och en något sämre precision. Experterna nämner även att det kan vara lite krångligt att sätta fast och ta lös kammarna från trimmern.

Å andra sidan noterar de även att apparaten har en väldigt robust och gedigen konstruktion. Det ingår dessutom tre kammar för att man ska kunna välja hur långt skägg man vill ha.

Kammarna är justerbara och gjorda för olika ändamål. De kan till exempel användas för precisionstrimning av mustaschen.

Generellt sett bedömer experterna att Remington MB 4045 ger en ganska jämn trimning utan allt för många missade strån.

Specifikationer för Remington MB 4045:
🔴 Typ: Skäggtrimmer
🔴 Märke: Remington
🔴 Batteridriven: Ja
🔴 Batteritid per laddning: 120 minuter
🔴 Laddningstid: 4 timmar
🔴 Klippbredd: 46 mm
🔴 Antal inställningar: 9 längder med tre justerbara kammar
🔴 Längdinställningar: 0,5-35 mm
🔴 Skärm: Nej
🔴 Kan rengöras med vatten: Bara huvudet, resten av trimmern är inte vattentät
🔴 Höjd: 24 cm
🔴 Vikt: 146 gram

Utvalda fördelar med Remington MB 4045:
Budgetvänligt alternativ
Enkel trimmer
Levereras med tre kammar
Justerbara längdinställningar
Lång batteritid


Philips One Blade Pro QP 6510

4.5 av 5 stjärnor av kunderna hos Shavershop.com.au

Philips One Blade Pro QP 6510

i samarbete med PriceRunner

Philips One Blade Pro QP 6510 har inte testats av några experter. Vi har dock valt att presentera den här modellen ändå eftersom att den är en favorit bland konsumenterna.

Vi har därför undersökt vad konsumenterna själva har att säga om den här produkten. Efter genomgången av apparaten berättar vi vad användarna framhäver i sina recensioner.

Det enkla valet med bara ett blad

Philips One Blade Pro QP 6510 är ett bra alternativ för dig som vill kunna använda ett och samma redskap oavsett om du ska trimma skägget, raka dig eller skapa definierade kanter.

Den här modellen har nämligen en trimmerkam med tolv olika längdinställningar. Man kan alltså själv bestämma vad för stil man vill ha.

Det här är därför något av ett multiverktyg, perfekt för mannen som föredrar att ha en apparat för både skäggvård och underhåll.

För att man ska få en jämn och exakt trimning eller rakning arbetar de invändiga skärbladen riktigt snabbt, närmare bestämt upp till 200 varv per sekund. Detta ökar effektiviteten avsevärt.

Skonsam mot huden

Philips One Blade Pro QP 6510 är dock inte en rakapparat. Den rakar därför inte lika nära huden som ett rakblad och ger därmed inte ett lika slätt resultat.

Den här modellen är nämligen gjord för att underhålla och trimma skägg och hår snarare än att avlägsna det helt. Maskinen är därför skonsam mot huden och trimmar håret utan irritation. Längdinställningarna går från 0,5 till 9 millimeter.

Trimmern har ett dubbelsidigt blad som är gjort för att skapa skarpa konturer och kanter. Bladet kan dessutom raka i alla riktningar.

Den här produkten går på batteri och kan användas i upp till 60 minuter per laddning. Det finns även en batteriindikator som visar när det är dags för laddning.

Som en extra bonus är den här skäggtrimmern vattentät. Man kan därför både rengöra den under rinnande vatten och ta med den in i duschen.

Användarna: Fantastiska resultat

Philips One Blade Pro QP 6510 har som sagt inte testats av några experter. Den här modellen är däremot en klar favorit bland kunderna hos den australiska nätbutiken Shavershop.com.au. En av användarna beskriver till exempel produkten på följande vis: ”Fantastic shaver does everything you need”.

Användarna berömmer trimmern för flera olika saker. De skriver till exempel att den har en bra byggkvalitet och ett mångsidigt trimmerhuvud som kan ge många olika resultat. Flera personer menar dessutom att man får riktigt bra resultat och att trimmern klarar uppgifterna väl.

Den är dessutom både effektiv och skonsam. I en recension kan vi till exempel läsa följande ”I can honestly say I have not got a rash from the One Blade Pro and the cut is as good as a normal razor”.

Specifikationer för Philips One Blade Pro QP 6510:
🔴 Typ: Skäggtrimmer
🔴 Märke: Philips
🔴 Batteridriven: Ja
🔴 Batteritid per laddning: 60 minuter
🔴 Laddningstid: 1 timme
🔴 Antal inställningar: 12
🔴 Längdinställningar: 0,5-9 mm
🔴 Skärm: Nej
🔴 Kan rengöras med vatten: Ja, trimmern är vattentät
🔴 Höjd: 21,8 cm
🔴 Bredd: 13 cm
🔴 Djup: 9,7 cm
🔴 Vikt: 227 gram

Utvalda fördelar med Philips One Blade Pro QP 6510:
Många funktioner
Trimmer och rakapparat
Effektiv men skonsam
Bra batteri
Vattentät

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


 

Panasonic ER-GB40

Panasonic ER-GB40

 

Panasonic ER-GB40 har testats och recenserats av den brittiska tidningen Business Insider som har har granskat alla funktioner och inställningar som skäggtrimmern har att bjuda på.

Sammantaget får skäggtrimmern positiv respons för sina funktioner, inställningar och slutresultat. Testpanelen påpekar dock att det tar länge att ladda skäggtrimmern och laddningstiden på upp till åtta timmar drar ner totalbetyget en aning.

19 klipplängder

Panasonic ER-GB40 är en skäggtrimmer som har hela 19 olika klipplängder från 1 mm till 10 mm. Den kan därmed användas för både vanlig trimning av skägget och precisionstrimning på mindre områden.

Klipplängden ställs in med ett inbyggt hjul som sitter under själva trimmerkammen. Man använder fingret för att vrida på hjulet och ställer på så vis in exakt den längd man vill ha.

Full kontroll

Skäggtrimmern från Panasonic har en mängd funktioner som gör att användaren känner att han har full kontroll över trimningen. Handtaget på skäggtrimmern har till exempel ett gummiöverdrag som gör att den känns bättre i handen.

Gummiöverdraget förhindrar även att skäggtrimmern glider ur handen om den blir blöt. Testpanelen talar mycket väl om gummihandtaget och säger att det ger en känsla av bättre komfort och kontroll under trimningen.

Andra specifikationer

Panasonic ER-GB40 är lätt att hålla i med en vikt på bara 150 gram. På grund av den låga vikten och de tillfredsställande funktionerna tycker testpanelen att den här skäggtrimmern är särskilt bra att ha med sig utanför hemmet.

Själva skärhuvudet är tvättbart och bladen består av rostfritt stål, vilket ger en vass och effektiv trimning av skägget. Det enda man måste tänka på med den här modellen är att skäggtrimmern kräver regelbunden smörjning med olja.

Utvalda fördelar med Panasonic ER-GB40:
19 klipplängder
Justeras enkelt med ett inbyggt hjul
Gummiöverdrag ger en bra kontroll
Tvättbart skärhuvud
Låg vikt


Philips OneBlade Pro

Philips OneBlade Pro

 

Skäggtrimmern Philips OneBlade Pro har fått fina recensioner från testmagasinet T3, teknikmagasinet Wired.com samt Shaverguru.com. Modellen får nämligen toppbetyg hos T3, 8 av 10 poäng av experterna hos Wired.com och 9,3 av 10 poäng hos Shaverguru.com.

En anledning till att Philips OneBlade Pro är så populär bland experterna är att skäggtrimmern är både pålitlig, funktionell och bekväm att använda. Experterna verkar dessutom överens om att trimmerns många olika längdinställningar är en klar fördel.

Experterna från T3 tycker bäst om att maskinen är vattentät och att den trimmar jämnt, och Wired.com är mest imponerade över längdinställningarna samt att den här trimmern är billig jämfört med andra modeller på marknaden. Experterna från Shaverguru.com lägger dock mest vikt vid att skäggtrimmern har en unik design.

Det nämns inte särskilt många nackdelar med den här modellen, och experterna anmärker egentligen mest på att lasern verkar ganska meningslös och att trimmern fungerar bäst på kort skägg. Experterna från Shaverguru.com håller dock inte med om detta utan skriver att trimmern kan användas på alla typer av skägg.

Uppladdningsbar skäggtrimmer med 14 olika längdinställningar 

Philips OneBlade Pro är en uppladdningsbar och justerbar skäggtrimmer med flera olika längdinställningar.

Den här justerbara skäggtrimmern har totalt 14 olika längdinställningar som går från 0,4 mm till 10 mm, och det finns därför alltid ett läge som passar perfekt.

Philips OneBlade Pro har dessutom ett uppladdningsbart litiumjonbatteri som ger 90 minuters användning efter en timmes laddning. Modellen har även en batteriindikator som visar när batteriet måste laddas.

Ny teknik och dubbelsidiga rakblad 

Philips OneBlade Pro är utrustad med en ny teknik inom skäggtrimning och rakning som gör det möjligt att styla, raka och trimma olika skägglängder och stubb.

Skärbladen i maskinen rör sig med ungefär 200 varv per sekund, vilket gör att man kan använda trimmern på både långt och kort skägg.

Philips OneBlade Pro har dessutom ett dubbelsidigt rakblad som gör att man kan raka skägget i alla riktningar. Den här skäggtrimmern är nämligen gjord för styling, och dess storlek och funktioner gör det till exempel möjligt att skapa tydliga kanter.

Vattentät och hållbar skäggtrimmer med LED-display 

Philips OneBlade Pro är gjord för att hålla länge. Det rekommenderas dock att man byter blad var fjärde månad för att trimmern alltid ska fungera så bra som möjligt.

Modellen är dessutom 100 % vattentät, och man kan därför både raka sig i duschen och rengöra trimmern under rinnande vatten. Trimmern kan för övrigt användas både med och utan skum.

På den digitala LED-displayen kan man se när det är dags att ladda batteriet samt hur mycket batteri som finns kvar i trimmern.

Sist men inte minst har Philips OneBlade Pro ett reselås som gör att man lugnt kan ta med trimmern i väskan på semestern. Reselåset ser även till att modellen inte startar när man inte har tänkt använda den.

Utvalda fördelar med Philips OneBlade Pro:
14 olika längdinställningar
Uppladdningsbart batteri
Led-display
100 % vattentät
Dubbelsidiga rakblad
Med reselås

 

Braun BT3040 

 

Braun BT3040

.
Modellen Braun BT3040 har blivit testad i två officiella experttest utförda av det förhållandevis stora brittiska testmagasinet Which.co.uk och teknologimagasinet T3.com.

Båda expertpanelerna är begeistrade över Braun BT3040 som de har bedömt och utvärderat på olika parametrar så som användarvänlighet, precision och prestanda. Resultaten har de sedan samlat i en slutgiltig bedömning.

Fokus på precision

Braun BT3040 har en snygg maskulin design i mörka färger och själva modellen är framställd för att ge den bästa möjliga och precisa hårklippningen. Därför är Braun BT3040 tillverkad med ett så kallat Precision Dial, som gör att varje trimning är detaljorienterad och blir bra.

Den här skäggtrimmern är ett bra val för alla typer av hårväxt eftersom den är så allsidig. Den levereras med två klipphuvuden med två olika klipplängder.

Braun BT3040 kan klippa hårväxt från 0,5 millimeter till 20 millimeter och däremellan finns det hela 39 olika längdinställningar att välja mellan.

Med eller utan ström

Den här trimmern är designad med vassa blad som förblir skarpa under modellens hela livslängd. Det gör att man alltid kan vara säker på att bladet är så skarpt att precisionen upprätthålls och att det inte uppstår några hack i klippningen.

Braun BT3040 hör till de modeller som både går på batteri och ström och därför medföljer det både strömsladd och batteri. Batteriet är laddningsbart och en uppladdning tar åtta timmar, varför det är en fördel att ladda batteriet under natten.

När Braun BT3040s batteri är fulladdat håller det i upp till 60 minuter, vilket motsvarar flera dagars användning. När det kommer till rengöring är det bara att skölja av trimmern under vattenkranen eftersom modellen är vattentät. De medföljer även en rengöringsborste ifall det skulle uppstå anhopningar av hår som inte går att skölja bort.

Imponerande antal inställningar, enligt experterna

Bland det första man läser om modellen är det imponerande antalet, 39 stycken, längdinställningar, något som även imponerar på experterna. Eftersom modellen är vattentät blir rengöringen dessutom mycket enkel. Experterna anser att det handlar om en användarvänlig modell som är mycket enkel att använda. Det är även lätt att välja mellan de mång olika inställningarna och att skifta mellan de båda klipphuvudena.

Klipper jämnt, enligt experterna

Experterna har även låtit testperson använda modellen i praktiken och deras slutsats är att Braun BT3040 ger en mycket jämn och precis klippning samt att resultatet blir mycket bra. Dessutom har modellen ett riktigt bra pris i förhållande till prestanda.

Dock påpekar experterna den långa laddningstiden och de tycker att åtta timmar laddning är för länge i förhållande till en timmes användning. Många trimmers har en LED-indikator till batteriet men det inte Braun BT3040.

Experterna avslutar med att skriva att den här trimmern lever upp till deras förväntningar gällande en modell från Braun eftersom den är robust och solid. Dessutom är Braun BT3040 bra till alla klipp- eller trimningsuppdrag.

Fördelar med Braun BT3040: 
Precision Dial
Två klipphuvuden
39 olika längdinställningar
Kan köras på batteri eller användas med sladd
Vattentät modell som kan rengöras under rinnande vatten

 

Philips Series 7000 BT 7500

Philips Series 7000 BT 7500.
Den brittiska tidningen The Independent har genomfört ett test av marknadens bästa skäggtrimrar. De provade totalt åtta olika modeller.

En av dessa var Philips Series 7000 BT 7500. Experterna bedömde alla modeller baserat på hur bra de trimmar samt deras precision, användarvänlighet, batteri och användbarhet.

De brittiska experterna kom slutligen fram till att de tycker väldigt bra om den här skäggtrimmern från Philips. De rekommenderar därför produkten till sina läsare.

Individanpassad trimning med många inställningar

Philips Series 7000 BT 7500 är ett bra alternativ för dig som vill ha en lätt och användarvänlig skäggtrimmer som kan användas för att skapa en personlig stil.

Produkten har 20 fasta längdinställningar som går från 0,5 till 10 millimeter.

Tack vare de självslipande metallbladen får man alltid ett nära och jämnt resultat. Skärbladen behöver dessutom inte oljas. Man får även en dubbelsidig trimmer.

Eftersom att den här modellen går på batteri slipper man allt krångel med en irriterande sladd. Detta innebär även att trimmern är lättare att ha med sig när man reser.

Trimmern kan användas i 75 minuter per laddning. Det finns även en indikator som visar när det är dags att ladda batteriet. En full uppladdning tar ungefär en timme.

Lift & Trim PRO

Philips Series 7000 BT 7500 har ett avancerat Lift & Trim PRO-system som gör det möjligt att trimma alla hårstrån med en enda rörelse.

För att man ska få en jämn och nära trimning går systemet in och lyfter upp de allra minsta stråna. Detta gör det nämligen lättare för trimmern att kapa dessa strån nära huden. Man uppnår därmed ett skarpare uttryck och en slätare hud. För att kanterna ska bli riktigt skarpa ingår det även en precisionstrimmer.

Den här modellen har en klippbredd på 32 millimeter och är dessutom användarvänlig och enkel att hantera. Trimmern ligger bra i handen och känns säker. Detta är särskilt praktiskt när man vill skapa definierade kanter.

Philips har dessutom fokuserat på rengöringen med den här modellen. De avklippta hårstråna avlägsnas nämligen med en typ av dammsugarfunktion. Trimmern har dessutom en vattentålig konstruktion som gör att den kan rengöras under rinnande vatten. Detta innebär dock inte att den är helt vattentät – den kan till exempel inte användas i badet.

Experterna: Bra på alla punkter

Philips Series 7000 BT 7500 ingick i ett test där den brittiska tidningen The Independent granskade åtta av marknadens bästa skäggtrimrar.

I undersökningen förklarar experterna att den här modellen har många fördelar: det finns bland annat en bra dammsugarfunktion som avlägsnar avklippta hårstrån på en gång.

Detta gör att trimmern skräpar ner så lite som möjligt och underlättar därmed städningen efteråt. Man uppskattar att funktionen får bort upp till 94 procent av de avklippta stråna.

Experterna framhäver att trimmern har flera bra inställningar som gör att man kan anpassa resultatet till sina egna önskemål. Batteritiden är dessutom riktigt bra.

Det påpekas även att trimmern är praktisk att ha med sig på resor just på grund av att den går på batteri och att batteriet håller så länge.

Den här modellen är dessutom perfekt när man har bråttom och inte har tid att städa upp efter sig. Den är även praktisk när man bara behöver trimma skägget lite snabbt innan man går ut.

Specifikationer för Philips Series 7000 BT 7500:
🔴 Typ: Skäggtrimmer
🔴 Märke: Philips
🔴 Batteridriven: Ja
🔴 Batteritid per laddning: 75 minuter
🔴 Laddningstid: 1 timme
🔴 Klippbredd: 32 mm
🔴 Antal inställningar: 20
🔴 Längdinställningar: 0,5-10 mm
🔴 Skärm: Nej
🔴 Kan rengöras med vatten: Ja, men trimmern är inte vattentät
🔴 Höjd: 18,7 cm
🔴 Bredd: 4,7 cm
🔴 Djup: 4,5 cm
🔴 Vikt: 271 gram

Utvalda fördelar med Philips Series 7000 BT 7500:
Många inställningar
Bra batteritid
Individanpassad trimning
Lift & Trim PRO-system
Fokus på enkel rengöring

 


Guide: Så tar du hand om din skäggtrimmer

Ju oftare man använder skäggtrimmern desto mer fylld med hår blir den och det är självklart svårt att undvika. Livestrong.com förklarar att en trimmer kommer i tät kontakt med både hud och hårbotten där det kan finnas olika bakterier som kan orsaka infektioner. Därför är det viktigt att rengöra trimmern efter varje användning.  Man ska även komma ihåg att hålla bladen vassa så man får en jämn hårtrimning utan hudskador.

Håll trimmern ren

Livestrong.com har gjort en guide till hur man på bästa sätt rengör och underhåller trimmern.

Steg 1: Börja med att slå av strömmen på trimmern om den går på ström från en stickkontakt. 

Steg 2: Knacka trimmern försiktigt mot till exempel en torr bänk eller skräphink så att det lösa håret lossnar.

Steg 3: Använd rengöringsborsten, om det medföljer en sådan, för att ta bort de riktigt små håren. Ta sedan en våtservett eller fuktig trasa och rengör alla ytor på trimmern. Se till att få bort eventuella anhopningar av hår.

Steg 4: Skölj av trimmern, om det är möjligt. Ta bort bladen, det finns en knapp för det ändamålet.

Steg 5: Om du vill sterilisera trimmern helt kan du använda ett flytande desinfektionsmedel för att rengöra varje enskild del av trimmern, dock inte de elektriska delarna.

Håll trimmerns blad vassa

Wikihow.com förklarar att de flesta trimmer har en självslipande funktion som håller bladen vassa. Men för att funktionen ska vara lika effektiv hela tiden är det nödvändigt att olja den regelbundet och se till att hela tiden hålla trimmern ren. (Läs ovan om rengöring av skäggtrimmer).

Ett slött blad kan nämligen resultera i en ojämn trimning, hack eller skador i huden.  Wikihow.com förklarar att man bör olja bladen varannan eller var tredje användning eftersom det förhindrar överhettning och friktion som kan skada bladen. När man har tillfört ny olja bör man låta trimmern vara påslagen några minuter innan man använder den eller stänger av den.


Vilka olika typer av skäggtrimmer finns det?

Här går vi igenom en rad av de skäggtrimrarna som finns på marknaden.

Manuella skäggtrimmersManuella skäggtrimmers

Före elektriciteten uppfanns fanns det bara manuella skäggtrimmers och de fungerar på så sätt att man trycker ihop två handtag som varsin skarp kant. Då klipps håret av tätt intill huden och det går snabbt.

Den här typen heter ”manuel clipper” på engelska, uppfanns i mitten av 1800-talet och användes fram till att de elektriska versionerna tog över. Några barberare använder fortfarande den här tekniken då den är mycket exakt och för att hålla liv i traditionen.

Elektriska skäggtrimrar

Philips OneBlade ProDe elektriska skäggtrimrarna såg dagens ljus på 1900-talet och ersatte då de manuella varianterna. Principen i en elektrisk modell är den samma som i en manuell men den drivs istället av en elektrisk motor som får bladen att röra sig från sida till sida. Något som kallas frö oscillerande rörelser.
Det finns dock olika slags motorer i olika skäggtrimmer och som använder olika klipptekniker.

Olika blad

Det finns dessutom olika blad som är designade för olika typer av trimning. Några föredrar en helt slät klippning och för det ändamålet finns det blad som trimmar håret i längder mellan 0,1 och 1,2 millimeter.

Medium bladen ger en trimning mellan 2,4 och 4 millimeter, de grova bladen 6 och 13 millimeter och bladen för längre hår mellan 16 och 25 millimeter.


Guide: Så här vårdar du ditt skägg

Ett skägg kan kräva lite extra skötsel och underhåll för att det ska se friskt och välvårdat ut. Här nedanför har vi samlat ett antal tips på hur du kan ta hand om ditt skägg med enkla medel.

Tvätta skägget regelbundet

I likhet med håret på huvudet behöver skägget tvättas regelbundet för att inte bli fettigt. En bra tumregel är därför att tvätta skägget varje gång du tvättar håret. När du tvättar skägget kan du gärna använda en mild tvål som är skonsam mot huden.

Vårda skägget med kräm

Det är viktigt att vårda huden under skägget för att undvika mjäll i skägget. Ett bra tillvägagångssätt är att öppna porerna med varmt vatten och smörja huden med en bra återfuktande kräm. Sedan sluter du porerna igen med en handduk med kallt vatten. Detta gör huden renare och förhindrar att huden blir irriterad efter rakning. Om du har långt skägg och vill ha lite glans i det kan du applicera en skäggolja som är gjord för ändamålet. Du kan läsa mer om vad oljan gör här.

Forma ditt skägg med vax

Om du har långt skägg kan du forma det med hjälp av lite vax. Vanligt hårvax kan dock få skägget att se fettigt ut och därför finns det vax som är framställt speciellt för skägg. Vaxet bevarar skäggets form och samlar ihop de små stråna, vilket gör att skägget får mer volym och ser välvårdat ut.

Du kan få fler bra tips på hur du vårdar ditt skägg i den här artikeln som är skriven av danska Samvirke.


Hitta den skäggfrisyr som passar bäst till din ansiktsform

Genom att välja den typ av skägg som passar bäst till din ansiktsform kan du framhäva dina fina drag och kanske dölja det du är mindre nöjd med. Baserat på artiklar från en dansk och en norsk livsstilstidning, Euroman och Klikk, har Konsumentmagasinet skapat en översikt över vilken skäggfrisyr som passar de olika ansiktsformer:skaeggtrimrar

Ovalt ansikte:

Om ditt ansikte är ovalt kan du faktiskt ha nästan vilken längd och frisyr du vill på skägget. Det enda män med ovala ansikten bör tänka på är att skägget inte ska vara för fyrkantigt runt hakan eftersom det skapar obalans i ansiktets utseende.

Fyrkantigt ansikte:

Om du har mycket breda käkar som gör att din ansiktsform liknar en fyrkant rekommenderas det att klippa skägget kort på kinderna och skapa en skugga i linje ner mot hakan. Män med breda ansikten kan experimentera lite med silhuetter för att skapa en mer oval ansiktsform.

Runt ansikte:

Om din ansiktsform är rund gäller det att lyfta fram kindbenen med mycket skägg. Detta kan uppnås genom att låta skägget fortsätta ända upp till under kindbenen. En rak mustasch kan också hjälpa till att bryta den runda formen.

Långt ansikte:

Om du har ett långt ansikte gäller det att skapa fyllighet. Här kan det vara bra att vara slätrakad på halsen eftersom det får ansiktet att verka rundare. Stubb eller kort skägg passar bäst på hakpartiet eftersom att långt skägg på hakan bara får ansiktet att se ännu längre ut. Du kan gärna låta skägget växa på sidorna för att bryta den långa ansiktsformen.

Triangelformat ansikte:

Om du naturligt har ett triangelformat ansikte med avsmalnande haka gäller det att skapa fyllighet på kinderna. Du bör undvika att ha för mycket skägg på hakan eftersom det kan få ansiktet att verka spetsigare. Ett helskägg som är lika långt överallt fungerar däremot bra och bryter den triangulära och spetsiga formen.

Ett litet ansikte:

Ett litet ansikte försvinner nästan i ett stort skägg. Därför bör man hålla skägget kortklippt om man har ett litet ansikte. Om man ändå vill ha ett fylligt helskägg gäller det att hitta den gyllene gränsen där skägget ger en maskulinitet utan att begrava hela ansiktet.

Ett stort ansikte:

Om man har ett stort ansikte kan det vara bra att tona ner skägget, särskilt om man har en liten kropp. Rekommendationen är faktiskt att vara helt slätrakad om man har ett stort ansikte. Man kan dock lägga några linjer under hakan och kindbenen för att markera ansiktet.

Flyende haka:

En flyende haka, även kallad svag haka, innebär att hakan ser ut som om den har dragit sig tillbaka lite in i ansiktet. Man kan väga upp för detta med ett längre och fylligare skägg i hela ansiktet. Om man har svårt att odla skägg på kinderna kan ett bockskägg också fungera.


Så här matchar du ditt skägg med din frisyr 👨🏻

När skägget ska matcha frisyren måste du först och främst ta reda på vilken ansiktsform du har och sedan anpassa både skägg och frisyr efter det. Enligt en artikel från Philips gäller det att använda skägget och frisyren för att framhäva eller tona ner dina ansiktsdrag och på så vis skapa balans och symmetri i ansiktet.

Använd guiden här ovanför för att komma fram till vilken skäggstil som passar din ansiktsform och anpassa sedan frisyren efter skägget. Om du till exempel har ett runt ansikte kan du kombinera ett skägg som går ända upp till kindbenen med en frisyr som har volym överst och är kortklippt på sidorna. Detta kommer att få ditt ansikte att se mer ovalt ut.

Här kan du se en YouTube-video som visar hur du matchar ditt skägg med din frisyr:


Guide: Så här trimmar du ditt skägg

Ett skägg kräver underhåll och därför är det viktigt att veta hur du ska trimma för att uppnå det bästa slutresultatet. Baserat på en artikel från norska Klikk har vi samlat ett par tips på hur du ska gå tillväga samt hur ofta du ska trimma ditt skägg för att det ska se fint och välvårdat ut:

Trimma skägget regelbundet: Oavsett om du vill ha ett långt och stort helskägg eller bara lite skäggstubb är det viktigt att trimma skägget regelbundet. Detta bidrar till att upprätthålla en fin och jämn form i hela ansiktet.

Raka halsen: Om du vill att ditt skägg ska framhäva dina ansiktsdrag hjälper det att vara slätrakad på halsen. Detta ger ett renare och mer välvårdat intryck.

Trimma mustaschen: I likhet med skägget på halsen och kinderna måste mustaschen också trimmas. Klipp den gärna till samma längd som resten av skägget för att få ett jämnt resultat. Om mustaschen går ner över överläppen kan du rätta till den med en vass sax.

Följ konturerna av ansiktet: För att skägget ska bli proportionerligt är det bra att trimma efter ansiktets linjer. Var särskilt noggrann med att följa ansiktslinjerna när du trimmar sidorna och där kan du gärna följa linjen som går ner längs öronen.


Kan skäggtrimmer användas till annat än ansiktet?

Philips.co.uk förklarar att man kan använda sin skäggtrimmer till mer än bara ansikte och huvud. Det går även att använda den för att hålla styr på håret på bröstet och magen.

Så håller du styr på brösthåret

Så håller du styr på brösthåretBaserat på Philips.co.uk förklarar vi här hur man kan använda skäggtrimmern för att trimma håret på bröstet och överkroppen:

Steg 1: Börja med att reda ut brösthåret med en kam så att det inte är några hoptrasslade hårstrån.  

Steg 2: Välj önskad längdinställning.

Steg 3: När man rakar sig i ansiktet eller trimmar hårväxt i ansiktet bör man alltid göra det i hårets växtriktning men med brösthåret är det annorlunda. Philips.co.uk rekommenderar att man trimmar brösthåret med rörelser som går emot hårets växtriktning. Det kan bli nödvändigt att raka i flera olika riktningar för att få med allt hår. Hår på bröstet kan växa i många olika riktningar.

Steg 4: Om man vill ha ett helt slätrakat bröst är det bra att peela huden med en skrubbcrème då och då för att undvika inåtväxande hårstrån eller hårsäcksinflammation efter rakningen.


Så tar du hand om din hud

Så tar du hand om din hud

Ju oftare och tätar man trimmar sin kroppsbehåring i desto högre grad kan huden också bli irriterad. Philips skriver i en artikel om hudvård att det är viktigt att ta hand om huden när det kommer till rakning eller trimning, särskilt om man har känslig hy. Men det är inte bara personer med känslig hy som kan få långvarig rodnad, irritation eller klåda. Med hjälp av några få råd kan man komma tillrätta med problemen.

Använd raklödder och inte två vid rakning: Tvål torkar ut huden så använd raklödder, som är mer skonsamt, istället. 

Använd lotion efter rakning: Om man har gjort en mycket hudnära rakning, där trimmern har varit i kontakt med huden, kan man använda after shave som har en avkylande och lugnande effekt på huden. Kom bara ihåg att välja en after shave som är alkoholfri. Om huden verkar bli torr av after shave kan man istället använda en fuktighetskräm som återfuktar huden.

Låt huden vila: Både rakning och trimning kan fresta på huden. Om man upplever att huden bli irriterad kan man försöka att hoppa över rakningen då och då, till exempel över helgen.


Så testas skäggtrimrarna

test

Toptenreviews.com har testat en lång rad skäggtrimrar och för att kunna ge de bästa och mest konkreta recensionerna till konsumenterna har experterna både gjort analyser baserat på vetenskap och praktiska test.

Toptenreviews.com började sitt test av 10 skäggtrimrar med att samla in 35 exemplar av varje modell för att se om alla exemplar fungerade och de tittade även på tillbehör och fabriksgarantier.

Hanterbarhet/design 

För att testa hanterbarheten och hur varje skäggtrimmer ligger i handen, mätt och vägde de varje modell och experterna höll även varje enskild modell i handen i 12 minuter, vilket motsvarar den genomsnittstid det tar för en man att raka sig. De utvärderade också hur bekväma modellerna var och hur de kändes i handen. De undersökte även hur varm modellen blev.

Rengöring

Toptenreviews.com utvärderade även i sitt test hur lätta modellerna var att rengöra och vilket rengöringsverktyg som följde med.

Batteri

De batteridrivna skäggtrimrarna testades av Toptenreviews.com på två parametrar; batteritid och laddningstid. Toptenreviews.com jämförde sina mätningar med tal som producenterna angav för att som om det fanns några avvikelser.

Prestanda

För att komma fram till hur exakt och jämt varje skäggtrimmer klipper bjöd Toptenreviews.com in en professionell hårstylist till laboratoriet. Därefter fick både den professionella yrkesutövaren och en frivillig person från Toptenreviews.com, som inte var professionell yrkesutövare, prova att klippa håret på testpersoner. Under tiden de gjorde det mätte Toptenreviews.com hur bra trimmern fungerade i handen på en professionell utövare och på en vanlig person.

Pris

I sitt test har Toptenreviews.com inkluderat skäggtrimrar med ett pris mellan 25 och 100 dollar för att se om priset påverkade kvaliteten.

Sladdlängd

Många skäggtrimrar kan användas med batteri men Toptenreviews.com rekommenderar ändå att man väljer en trimmer som har en lång sladd för få bättre rörelseutrymme och minska irritation. I testen tittar experterna därför närmare på både sladdlängd och rörelseutrymme.

Funktioner

Toptenreviews.com tittade även närmare på vilka specialfunktioner respektive skäggtrimmer har och på hur användbara och välfungerande de är.

Läs också: Barncykel test-översikt: De bästa barncyklarna


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka skäggtrimrar har fått bäst omdömen i tester?

Philips OneBlade Pro, Remington Colour Cut HC5035 och Braun BT3040

🤓 Hur har man testat skäggtrimrarna?

Skäggtrimrarna har bedömts baserat på deras ergonomi och användarvänlighet. Experterna har även provat hur bra apparaterna fungerar på torr och våt hud samt undersökt hur lätta de är att rengöra.

🤔 Hur ofta ska man underhålla sin skäggtrimmer?

Vi rekommenderar att du tar bort allt hår från skäggtrimmern och sköljer bladen med varmt vatten efter varje användning. Utöver detta bör du ta ta isär trimmern en gång i månaden och skölja alla löstagbara delar i varmt vatten. Låt sedan alla delar torka ordentligt innan du sätter ihop maskinen igen.


Skäggtrimmer Test – dessa källor har vi använt:

gif

Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent är en brittisk tidning som skriver om de senaste inrikes- och utrikesnyheterna. I tidningen hittar man även artiklar med produktrecensioner och konsumentinnehåll. Independent har bland annat skrivit en recension av skäggtrimrarna Panasonic ER-GB80 och Remington MB4560. Båda recensionerna kan läsas i den här artikeln.

Independent.co.uk har även genomfört ett annat test av marknadens bästa skäggtrimrar. I denna undersökning ingick bland annat modellen Philips Series 7000 BT 7500. Du kan läsa hela testet hos Independent.co.uk.

Tjeck.dk 🇩🇰
Tjeck.dk är en dansk ungdomstidning som skriver artiklar om livsstil, mode, samhälle, utbildning och underhållning. Tjeck undersöker även olika produkter för att hjälpa deras läsare att välja rätt. Tidningen har bland annat testat och recenserat skäggtrimrarna Wella Contura HS 61 och Remington MB 4110. Du kan läsa båda recensionerna här.

Askmen.com 🇺🇸
Askmen.com är en online-plattform som riktar sig mot män. Här hittar man nyheter inom livsstil, hälsa och produkter för män. Askmen har bland annat testat och recenserat skäggtrimrarna Philips BT7201/15, Gillette Fusion ProGlide och Panasonic ER-GB40. Du kan läsa alla tre recensionerna i den här artikeln.

Businessinsider.com 🇺🇸
Business Insider är en amerikansk nyhetstidning som ger ut artiklar inom affärsområdet. Business Insider skriver även recensioner av olika produkter för konsumenter och tidningen har bland annat testat och recenserat Panasonic ER-GB40. Den artikeln kan du läsa här. OBS: I artikeln kallas skäggtrimmern för Panasonic Milano All-in-one Trimmer.

Instantgrooming.com 🇺🇸
Instant Grooming är en online-plattform som ger ut recensioner av olika trimrar för män för att göra marknaden mer överskådlig för konsumenterna. Instant Grooming har testat och recenserat skäggtrimmern Braun BT5070 och den recensionen kan du läsa här.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen testar elektroniska produkter som den allmänna konsumenten har användnings för i hemmet. Deras fokus ligger på tv-apparater, datorer, mobiltelefoner och även skönhetsprodukter. Här har Expertreviews.co.uk testat olika skäggtrimrar inklusive modellen Remington Colour Cut HC5035. Vill du läsa mer om testen kan du hitta artikeln här.

Toptenreviews.com 🇺🇸
Toptenreviews.com agerar som en hjälpande hand i konsumenternas vardag när det gäller val av diverse elektroniska konsumentprodukter i vardagen. Konsumentsidan forskar på, undersöker och testar därför ett stort antal konsumentprodukter i sitt laboratorium varefter de sammanställer en utvärdering av varje enskild produkt. Här har Toptenreviews.com testat en lång rad skäggtrimrar inklusive modellen Braun HC5090. Du kan läsa mer på hemsidan här. 

T3.com 🇺🇸
T3.com är ett amerikanskt teknikmagasin som har fokus på olika områden inom teknologi, till exempel nyheter, recensioner, guider och diverse artiklar. Det är särskilt de elektroniska konsumentprodukterna som får uppmärksamhet hos T3.com, till exempel telefoner, datorer, ljud, spel och fitness. Men det finns även utrymme för andra konsumentprodukter hos T3.com. Här har T3.com testat åtta olika skäggtrimrar inklusive modellen Braun BT3040.Vill du läsa mer om testen kan du klicka på den här länken.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin med över en halv miljon abonnenter. Which:s vision är att vara konsumenternas förlängda arm och hjälper dagligen till med att se till att konsumenterna får den bästa möjliga kunskapen före ett produktinköp. Which.co.uk testar löpande ett stort urval av konsumentprodukter och här handlar det om skäggtrimmern Braun BT3040.

Vill du läsa mer kan du klicka här. Lägg dock märke till att det krävs ett abonnemang för att få full tillgång till testens specifika resultat.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de är en tysk testsajt som sammanställer tester och recensioner av olika konsumentprodukter. De analyserar experternas bedömningar och bildar därefter en egen uppfattning baserat på dessa recensioner. Testberichte.de delar slutligen ut ett totalbetyg till den aktuella produkten. Här gäller det en granskning av skäggtrimmern Remington MB 4045. Du kan läsa hela undersökningen hos Testberichte.de.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd expertgranskningar av marknadens senaste elektroniska konsumentprodukter. De arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om olika produkter. Målet är att läsarna ska vara välinformerade innan de investerar i en produkt.

Här har experterna genomfört ett test av marknadens bästa skäggtrimrar där de bland annat provade modellen Remington MB 4045. Du kan läsa mer om vad experterna tycker om trimmern hos Trustedreviews.com.

Kundomdömen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Marknaden för skäggtrimrar är stor och bara utvalda modeller ingår i de olika testerna. Det betyder inte att de skäggtrimrar som inte har granskats är sämre – de har bara inte testats ännu. I vår bedömning av olika skäggtrimrar har vi därför även tittat på konsumenternas egna recensioner. Fördelen med dessa recensioner är att de vanligtvis baseras på en längre användningsperiod medan produkterna bara testas under en mycket kort tidsperiod i de officiella testerna. Där granskas oftast produkternas olika funktioner och inställningar en eller ett fåtal gånger, men konsumenterna har möjlighet att bedöma produktens egenskaper och användning över en längre tid.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt skäggtrimmer här kanske du vill läsa någon av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Du kan till exempel läsa vår stora artikel rakapparat test. Där hittar du en översikt över marknadens bästa modeller samt användbar information om rakning och hudvård.

Om du är mer intresserad av ett visst märke har vi även ett par artiklar där vi fokuserar på en specifik tillverkare av rakapparater. Här hittar du Philips rakapparat test och Braun rakapparat test. Båda dessa artiklar innehåller testvinnande modeller.

Om du behöver en ny trimmer för håret kan vi hjälpa dig där också. I artikeln hårtrimmer test presenterar vi nämligen ett flertal av experternas favoritmodeller.

Utöver dessa tester vill vi även lyfta fram några relaterade artiklar inom personlig hygien och välbefinnande.

Om du behöver en ny eltandborste kan du till exempel läsa vår generella artikel eltandborste test. Där får du en överblick över flera testvinnande modeller.

Ett annat bra hjälpmedel för att hålla reda på sitt fysiska välmående är en personvåg. Till skillnad från de gamla analoga vågarna kan många nya modeller kopplas till en smartphone och mäta saker som BMI, muskelmassa och fettprocent.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta