Träningsklocka bäst i test: Här är marknadens bästa fitnessklockor enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 5, 2023.
Träningsklocka bäst i test: Här är marknadens bästa fitnessklockor enligt experterna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här testguiden får du en överblick över de bästa träningsklockorna på marknaden. En träningsklocka är perfekt för dig som gärna vill hålla koll på din kondition och form under olika typer av rörelse, aktivitet och motion.

Den här artikeln behandlar tester av träningsklockor från flera olika tillverkare. Vi går igenom vad ett antal experter har sagt om klockorna i olika tester och tittar närmre på vilka egenskaper varje modell har. Du hittar även en prisjämförelse av varje klocka som visar vilken återförsäljare som är billigast.

Till den här artikeln har vi undersökt tester från flera olika källor, bland annat tekniksajterna Techradar.com, Wearable.com och Digitaltrends.com samt testsajterna Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Bland källorna finns även danska hälso- och träningsmagasinet Aktivtraening.dk.

De 5 bästa fitnessklockor i testguiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

5 saker att tänka på innan du köper fitnessklocka

 • Spårningsfunktioner

  Olika träningsklockor har olika funktioner som tillgodoser specifika träningsbehov. Genom att överväga olika funktioner innan du köper en träningsklocka kan du se till att du väljer en modell som uppfyller dina träningsbehov, överensstämmer med dina personliga preferenser, passar din budget, är kompatibel med dina andra enheter och ger en bra användarupplevelse. Om du till exempel vill förbättra dina löpprestationer kanske du vill ha en klocka med funktioner för GPS-spårning och pulsmätning. Om du gillar att lyssna på musik när du tränar kanske du vill ha en klocka med inbyggda musikfunktioner. Fitnessklockor kan spåra olika aktiviteter, t.ex. antal steg, förbrukade kalorier och tillryggalagd sträcka. Vissa enheter kan också övervaka sömnmönster, vilket hjälper användarna att förstå sin sömnkvalitet och göra nödvändiga justeringar för att förbättra sin vila. I slutändan beror de mest användbara funktionerna på dina individuella behov och fitnessmål.

 • Batteriets livslängd

  Energilagringskapaciteten hos ett batteri mäts i milliamperetimmar (mAh), och en högre mAh-klassning indikerar i allmänhet en längre batteritid. Fitnessklockor kan använda olika typer av batterier, t.ex. litiumjonbatterier, litiumpolymerbatterier eller vanliga knappcellsbatterier. Litiumjon- och litiumpolymerbatterier kan laddas och har i allmänhet längre batteritid, medan vanliga knappcellsbatterier måste bytas ut. De flesta fitness trackers har en batteritid på 7 till 10 dagar när de är helt laddade, men denna tid kan minska till mindre än 24 timmar när GPS-funktionerna används. Vissa fitness-trackers kan dock hålla i 30 dagar eller mer på en enda laddning, beroende på batterikapacitet och de funktioner de erbjuder. För användare som planerar att använda avancerade funktioner som GPS, pulsmätning och musikuppspelning kan en högre mAh-klassning vara nödvändig för att säkerställa tillräcklig batteritid. Vissa träningsklockor kan ha en batterikapacitet på mellan 100 mAh och över 500 mAh, beroende på märke, modell och funktioner. För användare som inte behöver avancerade funktioner eller som föredrar en mindre och lättare klocka kan det dock räcka med en lägre mAh-klassning. Dessutom kan vissa användare prioritera andra faktorer, som design och komfort, framför batteritid.

 • Ytterligare funktioner

  Utöver de grundläggande funktionerna för konditionsmätning erbjuder fitnessklockor olika tilläggsfunktioner som kan öka enhetens värde och bekvämlighet, men som också kan öka priset. Det är viktigt att ta hänsyn till dessa funktioner när man väljer en träningsklocka. Om du till exempel planerar att använda klockan för simning eller andra vattenbaserade aktiviteter är det viktigt att kontrollera graden av vattentålighet. Medan vissa fitnessklockor endast är vattentäta till ett visst djup kan andra användas för simning och andra vattensporter.
  Om du uppskattar bekvämligheten med mobila betalningar är det värt att kontrollera om klockan har funktioner för mobila betalningar som är kompatibla med den plattform du föredrar.
  Smartwatch-funktioner som att ta emot notiser, ringa samtal och styra musikuppspelning finns också på vissa fitnessklockor. Du bör dock överväga om dessa funktioner är nödvändiga eller om du föredrar en mer grundläggande fitnessfokuserad enhet.
  Det är värt att notera att vissa fitnessklockor kan vara kompatibla med appar från tredje part som erbjuder ytterligare funktioner som specialiserade träningsrutiner eller spårning av näringsintag. Se till att kontrollera om klockan är kompatibel med de appar du brukar använda.
  Slutligen bör du överväga om klockan har stöd för att anpassa urtavlor, armband och andra funktioner för att passa din stil och dina preferenser.

 • Pris

  Billigare och dyrare fitnessklockor skiljer sig åt när det gäller kvalitet och funktioner. Prisvärda klockor erbjuder i allmänhet grundläggande funktioner för konditionsmätning till ett lägre pris, medan dyrare klockor erbjuder avancerade funktioner och material av högre kvalitet. Det finns prisvärda alternativ som kostar runt 500-1000 kronor, samt dyrare alternativ som kan kosta upp till 5000 kronor eller mer. Om du bara behöver grundläggande funktioner för konditionsuppföljning kan en prisvärd klocka passa dina behov. En dyrare klocka kan dock vara nödvändig om du behöver avancerade funktioner som GPS, pulsmätning och mobila betalningar.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner kan ge värdefulla insikter om olika fitnessklockors prestanda, funktioner och användarupplevelse. Genom att ta hänsyn till dessa recensioner kan du fatta ett mer välgrundat beslut om vilken modell som bäst uppfyller dina behov och preferenser och undvika vanliga misstag eller problem som andra användare har upplevt. Användarrecensioner ger verkliga erfarenheter från personer som har använt produkten. Detta kan ge värdefulla insikter om enhetens prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Expertrecensioner kan också ge detaljerade bedömningar av enhetens funktioner, för- och nackdelar och hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut baserat på enhetens styrkor och svagheter. Den här artikeln innehåller användar- och expertrecensioner för att underlätta ditt köpbeslut.

arrow-more

Garmin Forerunner 245 Music - modern träningsklocka och enkel att använda

Konsumentmagasinet rekommenderar
 • check 4,5/5 stjärnor hos den amerikanska testsajten Tomsguide.com
 • check 4/5 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com
 • check ExpertReviews rekommendation med högt betyg 5/5
 • check Högt betyg 5/5 på Guradian

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 245 Music :

 • Avancerad prestandaanalys
 • Mångsidig anpassning med Connect IQ-appen
 • Upp till 500 låtar från streamingtjänster för musik

Fördelar

 • Pulsmätning vid handleden
 • Inbyggd GPS
 • Lämplig för löpning
 • Batteritid på upp till sju dagar

Nackdelar

 • Det kan vara svårt att styra löparklockan med pekskärmen under löpning

Garmin Forerunner 245 Music har testats och recenserats av fyra olika expertkällor och fick i slutändan bra betyg hos samtliga. Det rör sig närmare bestämt om Tomsguide.com, Digitaltrends.com, Wired.com och Wareable.com.

Experterna gav träningsklockan fina recensioner för sin långa batteritid, många träningsfunktioner och en användarvänlig skärm. Trots att experterna generellt sett är imponerade av Garmin Forerunner 245 Music nämner flera av dem även att modellen är relativt dyr, vilket kan vara bra att veta om.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 245 Music

Lyssna på musik under träningen
Med Garmin Forerunner 245 Music har du möjlighet att spela låtar och lyssna på musik medan du tränar. Det går nämligen att ladda ner upp till 500 låtar till fitnessklockan, antingen som MP3-filer eller via en streamingtjänst för musik.

Därefter behöver du bara ansluta ett par Bluetooth-hörlurar för att lyssna på musiken som finns på klockan. Garmin Forerunner 245 Music har en batteritid på upp till sju dagar i smartwatchläge. I GPS-läge med musik räcker batteriet istället i upp till sex timmar.

Träningsklockan har dessutom flera säkerhets- och spårningsfunktioner som gör det enkelt att dela din position med utvalda kontakter om du skulle behöva hjälp.

Användarvänlig klocka med pulsmätning vid handleden och GPS
Garmin Forerunner 245 Music har pulsmätning vid handleden och inbyggd GPS. Detta hjälper klockan att mäta bland annat tempo, distans och intervaller. Genom att aktivera både GPS och satellitsystemet Galileo kan du dessutom få ännu noggrannare positionsmätningar. Klockan mäter även antal steg och förbrända kalorier.

Den här träningsklockan har en mängd olika aktivitetsprofiler som är anpassade för löpning. Klockan kan därför visa hur det går oavsett om du springer som vanligt eller till exempel i terräng. Garmin Forerunner 245 Music benämns i första hand som en löparklocka, men den har även olika aktivitetsprofiler för cykling och simning.

Du hittar alla aktivitetsprofiler på den användarvänliga skärmen, där du även kan bläddra i de olika menyerna. Sist men inte minst är Garmin Forerunner 245 Music försedd med träningsprogram via Garmin Coach.

Här kan du hitta kostnadsfria träningsprogram som innehåller vägledning från tränare. Du kan dessutom anpassa dessa program till dina egna mål och önskemål.

Vad säger experter om Garmin Forerunner 245 Music?

De fyra expertkällorna berättar att Garmin Forerunner 245 Music är en bra klocka för träning som är utrustad med en rad praktiska funktioner. Experterna från Wareable.com beskriver denna träningsklocka som en “fantastisk löparklocka”. De skriver även att Garmin har behållit alla de bästa egenskaperna hos den föregående 235-modellen och gjort dem ännu bättre.

Flera experter berömmer dessutom klockans moderna design. De menar även att Garmin Forerunner 245 Music är enkel att använda. Digitaltrends.com skriver till exempel att det är lätt att läsa av skärmen och att navigera i menyerna. Flera expertkällor framhäver även att Garmin Forerunner 245 Music kommer med detaljerade och noggranna spårningsfunktioner, något som Wired.com är särskilt förtjusta i.

Tomsguide.com verkar också hålla med om detta och förklarar även att klockan har en bra batteritid. Utöver det höga priset hittar ingen av experterna särskilt många nackdelar med Garmin Forerunner 245 Music. Wired.com nämner dock att man måste ha med sig telefonen för att komma åt säkerhetsfunktionerna.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Apple Watch Series 3  - träningsklocka med inbyggd GPS

Bästa träningsklocka med mångsidiga funktioner
 • check TrustedReviews rekommendation - med 4/5 stjärnor
 • check 4/5 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten T3.com
 • check 82/100 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Engadget.com
 • check 4,5/5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Techradar.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Apple Watch Series 3 :

 • Lämplig för flera olika former av träning
 • Fullmatad med användarvänliga funktioner
 • Flera anslutningsalternativ

Fördelar

 • Inbyggd pulsmätare
 • Inbyggd GPS
 • Möjlighet att strömma musik
 • Batteritid på upp till 18 timmar

Nackdelar

 • Värdenhets-OS som stöds

Apple Watch Series 3 har testats och recenserats av fem olika expertkällor och blev i slutändan väldigt uppskattad hos samtliga. Det rör sig närmare bestämt om expertkällorna T3.com, Tomsguide.com, Engadget.com, Trustedreviews.com och Techradar.com.

Alla experter har gett modellen fina betyg på grund av klockans många praktiska funktioner. Trots att experterna generellt sett är betagna av Apple Watch Series 3 förklarar de dock även att batteritiden är lite av en besvikelse.

Recension: En detaljerad recension av Apple Watch Series 3 

Mångsidig träningsklocka
Apple Watch Series 3 håller reda på rörelse och aktiviteter när du bär klockan på handleden. Den ger information din aktivitetsnivå och hälsa, och genom att mäta pulsen kan den även mäta din stressnivå. Den här modellen är utrustad med både aktivitetsmätare, pulsmätare, inbyggd GPS samt en barometrisk höjdmätare. Den sistnämnda funktionen registrerar hur långt och högt du har rört dig.

Pulsmätaren visar information om puls vid vila, gång och träning direkt på skärmen. Apple Watch Series 3 kan dessutom användas till många olika typer av träning, till exempel löpning och cykling. Klockan är även vattentålig och kan alltså användas även under simning. Aktivitetsmätaren är till och med försedd med nya funktioner specifikt framtagna för simmare.

Den här klockan erbjuder en app för andningsövningar samt andra hälsoappar som till exempel påminner dig om att dricka vatten eller ställa dig upp. Batteriet räcker i upp till 18 timmar.

Minimalistisk klocka med enkla kontroller och musikstreaming
Apple Watch Series 3 har en keramisk konstruktion och en minimalistisk design. Den är intuitiv att använda och har användarvänliga menyer. Den breda skärmen gör det enkelt att läsa vad som står på klockan. Det går även att välja mellan flera olika urtavlor.

Med den här klockan kan du även lyssna på musik eller låta Siri välja en låt via Apple Music-appen, där du kan strömma upp till 45 miljoner låtar direkt från handleden. Sist men inte minst är Apple Watch Series 3 utrustad med WatchOS 5. Klockan använder en kraftfull 64-bitars dubbelkärnad processor och har även ett trådlöst W2-chip som möjliggör Wifi- och Bluetooth-anslutningar.

Vad säger experter om Apple Watch Series 3?

Enligt de fem expertkällorna är Apple Watch Series 3 en utmärkt träningsklocka med en mängd smarta och praktiska funktioner.

Trustedreviews.com och Techradar.com skriver till exempel att Apple Watch Series 3 är ett bra köp eftersom att klockan har detaljerad spårning och bra funktioner som riktar sig till många olika konsumenter.

Flera experter förklarar dessutom att Apple Watch Series 3 är en klocka som fungerar bra vid många träningsformer, vilket lyfts fram som en fördel.

T3.com berättar att träningsklockan är bra för allmän träning och att man kan använda den till bland annat löpning, cykling och simning.

Experterna från Tomsguide.com och Engadget.com har också testat den här klockan och menar bland annat att Siri-funktionen är väldigt användbar och snabb. De skriver även att modellen har utmärkta funktioner för fitnesspårning.

Det nämns dock ett par nackdelar med den här modellen också, till exempel att nätverksinställningarna inte är särskilt bra och att samtalskvaliteten varierar.

Garmin Forerunner 935   - träningsklocka med barometer, höjdmätare och elektronisk kompass

Bästa träningsklocka med modern design
 • check 4,5/5 stjärnor hos den amerikanska testsajten Tomsguide.com
 • check 5/5 stjärnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
 • check 4,5/5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Techradar.com
 • check 5/5 stjärnor hos den brittiska testsajten Trustedreviews.com
 • check 5/5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Stuff.tv

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 935  :

 • Avancerade funktioner för löpning och multisport
 • Inbyggd barometer, höjdmätare och elektronisk kompass
 • TrainingPeaks Connect IQ-appen

Fördelar

 • Lämplig för triathlon
 • Inbyggd aktivitetsmätare
 • Inbyggd pulsmätare
 • Batteritid på upp till 24 timmar i GPS-läge
 • Möjlighet att se aktivitetsdata i Garmin Connect-appen

Nackdelar

 • Rekommenderad främst för cykel, löpning och simning

Garmin Forerunner 935 har testats och recenserats av fem olika expertkällor: Tomsguide.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Trustedreviews.com och Stuff.tv. Den här modellen fick i slutändan fina recensioner hos samtliga källor.

Detta motiveras bland annat med att träningsklockan har en bekväm design och en lång batteritid. Experterna tycker generellt sett riktigt bra om Garmin Forerunner 935. Flera källor nämner dock även att klockan är ganska dyr vilket bör tas med i beräkningen.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 935  

Kompakt träningsklocka som är lämplig för triathlon
Garmin Forerunner 935 HRM har en kompakt design som inte tar mycket plats på handleden. Klockan väger bara 49 gram och kan därför utan problem bäras hela dagen om du vill spåra din dagliga aktivitet.

Med Garmin Forerunner 935 får du en multisportklocka som kan användas vid både löpning, cykling och simning, både separat eller under ett triathlon. Den här klockan har nämligen en kombinerad triathlon-funktion som gör det möjligt att spara ett triathlon som en enda träningsfil.

Garmin Forerunner 935 har dessutom ett flertal avancerade löpningsfunktioner. Dessa inkluderar bland annat uppskattning av VO2-max och ett test av användarens mjölksyratröskel. Klockan har en batteritid på 24 timmar i GPS-läge, 60 timmar i UltraTrac-läge och 2 veckor om du bara använder aktivitetsmätning i vardagen.

Vardagsklocka med inbyggd pulsmätare
Garmin Forerunner 935 kan inte bara användas som en sportklocka utan är även lämplig för vardagsbruk. Klockan har bland annat en inbyggd pulsmätare som mäter användarens puls direkt från handleden.

Den här klockan har dessutom en aktivitetsmätare som bland annat mäter steg, kaloriförbränning, avstånd, intensiva minuter och våningar. Så länge du har på dig klockan kan du alltså hålla koll på din aktivitet under dagen. Aktivitetsdatan kan visas på själva klockan och i Garmin Connect-appen. Garmin Forerunner 935 HRM håller även koll på återhämtningstid och andra fysiologiska aspekter.

Utöver detta kan du även ta emot aviseringar för sms, mail, appar och samtal direkt till träningsklockan. Detta gör att modellen lämpar sig för vardagsbruk även när du inte tränar. Du kan även välja att hålla koll på din kalender och väderprognoser.

Vad säger experter om Garmin Forerunner 935?

Garmin Forerunner 935 har fått mycket beröm hos de fem expertkällorna. Expertreviews.co.uk skriver bland annat att detta är en utmärkt multisportklocka som kan användas vid allt från löpning till cykling och simning.

Detta verkar backas upp av de övriga experterna. Tomsguide.com tillägger även att Garmin Forerunner 935 även kan mäta vardagsaktiviteter.

Andra expertkällor lägger märke till att klockan är lätt och tillräckligt bekväm för att bäras hela tiden. Trustedreviews.com skriver till exempel att klockan är så bekväm att du inte märker att du har den på dig.

Experterna från Techradar.com och Stuff.tv framhäver klockans “eleganta design” och “fantastiska batteritid”, vilka de menar är bland modellens bästa egenskaper. Utöver priset hittar ingen av experterna särskilt många nackdelar med Garmin Forerunner 935.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivoactive 3  - träningsklocka med aktivitetsmätare, pulsmätare och GPS

Bästa träningsklocka för både sport och vardag
 • check ExpertReviews " bästa köppris " - med 5/5 stjärnor
 • check 4/5 stjärnor hos Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor hos Wearable.com
 • check 3/5 stjärnor hos Digitaltrends.com
 • check 4/6 stjärnor hos Mobilsiden.dk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 3 :

 • Högupplöst färgpekskärm med pekskärm
 • Mer än 15 förinstallerade sportappar
 • Inbyggd aktivitetsmätare, pulsmätare och GPS

Fördelar

 • Fin träningsklocka med anpassningsbar urtavla
 • Mäter användarens stressnivå
 • Batteritid på upp till sju dagar
 • Fungerar med tillhörande Garmin-app

Nackdelar

 • Finns endast med silikonrem

Träningsklockan Garmin Vivoactive 3 har testats av fem olika expertkällor, närmare bestämt testsajten Expertreviews.co.uk, tekniksajterna Techradar.com, Wearable.com och Digitaltrends.com samt den danska mobilsajten Mobilsiden.dk.

Garmin Vivoactive 3 fick ett högt betyg hos var och en av de fem källorna och hamnade i toppen av deras respektive skalor. Här talar vi alltså om en riktigt bra och välfungerande pulsklocka som lever upp till de höga förväntningar man har på Garmin som tillverkare.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 3 

För vardagen och löprundan
På grund av utseendet hos Garmin Vivoactive 3 framhäver experterna att den här träningsklockan inte nödvändigtvis ska begränsas till löprundan. Klockan är nämligen så snygg att du även kan använda den till vardags. Garmin Vivoactive 3 är dessutom gjord för att kunna anpassas efter personliga preferenser. Urtavlan kan nämligen anpassas till användarens önskemål.

Skärmen är utformad för att vara lätt att läsa och skyddas även av robust “Corning Gorilla Glass”. Garmin Vivoactive 3 är helt enkelt gjord för att vara hållbar, och du kan till och med ta ett bad med klockan på. Armbandet är tillverkat av silikon och sitter bekvämt runt handleden.

Garmin Vivoactive 3 är dessutom gjord för att vara enkel att använda. Du kan lätt hålla koll på dina dagliga aktiviteter samt få en överblick över inkomna aviseringar.

Mångsidig träningsklocka
Garmin Vivoactive 3 håller koll på användarens rörelse- och aktivitetsmönster så länge man bär klockan på handleden. Detta gäller även under natten. Man kan därför få bra information om sin hälsa och sitt aktivitetsmönster. Pulsmätaren kan till och med berätta när man är mest stressad.

Experterna bedömer att så gott som alla funktioner fungerar bra på Garmin Vivoactive 3, och denna mångsidighet är en av anledningarna till de fina kommentarerna. Garmin Vivoactive 3 är en väldigt mångsidig träningsklocka som kan hålla koll på mycket data åt användaren.

Modellen är utrustad med aktivitetsmätare, pulsmätare och inbyggd GPS. Klockan har 15 förinstallerade aktivitetsprofiler som kan spåra både intensiva och lugna aktiviteter – allt från yoga till snowboardåkning. Pulsmätningen sker direkt på handleden. Man behöver därför inte några andra sladdar eller mätare för att mäta pulsen under aktiviteter.

Batteritid på sju dagar
Garmin Vivoactive 3 har ett uppladdningsbart och hållbart batteri som gör det möjligt att vara ute och röra på sig länge. Batteriet i Garmin Vivoactive 3 räcker faktiskt i upp till sju dagar. Om man använder GPS minskar dock batteritiden till ungefär 13 timmar.

Garmin Vivoactive 3 fungerar även i samarbete med en app på telefonen. Om man vill få en bra överblick över sin aktivitet och träning kan man därför ladda ner den tillhörande appen. Den kostnadsfria appen heter Garmin Connect och finns för både Android och iOS. Man kan därför ansluta klockan till de allra flesta telefoner. Appen samlar och analyserar all data, som automatiskt överförs från klockan till telefonen.

Med Garmin Vivoactive 3 kan man få aviseringar från appar och mail direkt på handleden. Om man har en Android-telefon kan man även använda Garmins förinställda snabbsvar för att svara på meddelanden. Garmin Vivoactive 3 paras ihop med telefonen via Bluetooth.

Garmin Forerunner 35  - träningsklocka med aktivitetsmätning hela dagen

Bästa träningsklocka för löpning och cykling
 • check Utsedd till "Bra köp" hos Aktivtræning.dk
 • check 4,5/5 stjärnor hos Digitaltrends.com
 • check ExpertReviews " bästa köppris " - med 5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 35 :

 • Aktivitetsmätning hela dagen
 • Överför automatiskt dina data till Garmin Connect
 • Inbyggd GPS spårar hur långt, hur snabbt och var du springer

Fördelar

 • Robust träningsklocka som är väl lämpad för löpning och cykling
 • Enkel design och låg vikt
 • Pulsmätning är den centrala funktionen
 • Hjälper användaren till bättre rörelsevanor
 • Batteritid på upp till nio dagar

Nackdelar

 • Har inte funktionen Garmin Pay

Garmin Forerunner 35 har testats av det danska träningsmagasinet Aktivtraening.dk och de två internationella tekniksajterna Digitaltrends.com och Wearable.com. Alla tre källor bedömde flera olika aspekter och kom i slutändan fram till att det här är en bra träningsklocka. Garmin Forerunner 35 fick fina betyg av experterna och är en gedigen modell som gör vad man kan förvänta sig av en träningsklocka.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 35 

Perfekt för löpning och cykling
Experterna berättar att Garmin Forerunner 35 är en bra träningsklocka. De skriver dock även att typen aktivitet spelar en stor roll för huruvida man kan bli helt nöjd med klockan och få maximal användning för den. De menar nämligen att Garmin Forerunner 35 fungerar bäst till löpning och cykling och att klockan har bra mätegenskaper för dessa aktiviteter. Om du vill spåra aktiviteter i en simbassäng eller i havet fungerar den dock inte lika bra.

Det råder delade meningar om klockans utseende, men sammantaget sett har den en simpel design med ett mjukt armband samt en fyrkantig och något dominerande skärm. Klockan är dessutom bekväm och så lätt att bära att man glömmer bort att man har den på sig.

Pulsmätning är den primära funktionen
Garmin Forerunner 35 kan säga flera saker om användarens aktivitet och rörelse. Experterna skriver dock att den primära funktionen hos Garmin Forerunner 35 är pulsmätningen, och den fungerar riktigt bra.

Träningsklockan mäter pulsen med hög precision och registrerar användarens hjärtfrekvens både dag och natt. Garmin Forerunner 35 är dock inte bara ett passivt objekt. Klockan analyserar nämligen både rutiner och sömnmönster samt aktiviteter under dagen.

Garmin Forerunner 35 kan sätta upp specifika mål och på så vis motivera användaren till mer rörelse. Klockan mäter även antal steg och förbrända kalorier samt distans. Du kan även välja mellan ett antal olika aktivitetsprofiler. Genom att aktivera vissa aviseringar kan Garmin Forerunner 35 dessutom säga till när du har suttit ner för länge. Garmin Forerunner 35 har även en GPS-funktion.

Bra batteri och app
Garmin Forerunner 35 har ett kraftfullt batteri som är gjort för att hålla länge. Du kan därför använda klockan på längre turer utan att behöva bekymra dig för att batteriet ska ta slut. I praktiken innebär detta att Garmin Forerunner 35 kan användas i upp till nio dagar innan klockan måste laddas. Tänk dock på att batteriet bara håller i elva timmar om du använder GPS-funktionen. Detta är dock ganska bra om man jämför med konkurrenterna.

Liksom många andra träningsklockor har Garmin Forerunner 35 en tillhörande app som kan laddas ner till telefonen. Appen heter Garmin Connect och är gratis att ladda ner. Där kan du sedan föra över data från klockan. Appen skapar då ytterligare analyser som ger användaren en bättre överblick över träning, rörelse, aktiviteter och rörelsevanor. Garmin Forerunner 35 ansluts till en smartphone eller surfplatta via Bluetooth.

Tester och recensioner av fitnessklockor som används i artikeln

Expert- och testkällor

Aktivtraening.dk

Aktivtraening.dk är ett danskt träningsmagasin som behandlar flera olika aspekter inom hälsa. Detta inkluderar både motion, kost och välmående. De publicerar ständigt nya artiklar, nyheter och tester av olika hälsorelaterade produkter.

Aktivtraening.dk har gett ut en artikel där de utser marknadens bästa löparklockor med GPS. Den artikeln hittar du här. I artikeln kan du bland annat läsa om Suunto Spartan Sport Wrist HR, Garmin Fenix 5 och Garmin Forerunner 35.

Digitaltrends.com

Hos den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com hittar man både fakta och information om den digitala världen och de valmöjligheter man har som konsument. Digitaltrends.com behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter i sina många artiklar, nyheter, guider, tester och videor.

Experterna har bland annat testat olika träningsklockor och bedömt dem baserat på till exempel design, komfort, funktionalitet och användning. Du kan läsa mer om deras test av Garmin Vivoactive 3 här och testet av Garmin Forerunner 35 här.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som genomför oberoende tester av ett brett utbud av elektroniska produkter för hemmet. Detta inkluderar bland annat tv-apparater, datorer, mobiltelefoner och kameror men även vitvaror. Här rör det sig om en granskning av träningsklockan Garmin Vivoactive 3. Experterna bedömde klockan baserat på dess design, funktioner, prestanda och användbarhet. Du kan läsa mer om testet här.

Expertreviews.co.uk har även testat Garmin Forerunner 935 HRM och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Mobilsiden.dk

Mobilsiden.dk är en dansk mobilsajt som skriver om både mobiltelefoner och andra mobila enheter. De genomför även tester och bedömningar och har bland annat provat träningsklockan Garmin Vivoactive 3. Du kan läsa mer om testet här.

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com är en hemsida som fokuserar på friluftsliv och hjälpmedel som kan underlätta aktiviteter utomhus. Sidan genomför även tester någon gång emellanåt och granskar då produkter för både camping och vandring. De har bland annat recenserat träningsklockan Garmin Fenix 5. Du kan läsa mer om testet här.

Techradar.com

Techradar.com är en tekniksajt med ett brett fokus på teknikprodukter för konsumenter. Hemsidan har experter som skriver artiklar och nyheter om teknikrelaterade ämnen, och Techradar.com genomför även olika tester. De har bland annat granskat flera olika träningsklockor. Du kan läsa mer om Garmin Vivoactive 3 här, Suunto Spartan Sport Wrist HR här och Polar M600 här.

Techradar.com har även testat och recenserat de två träningsklockorna Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Om du vill läsa testet av Apple Watch Series 3 hittar du det här.

Om du vill läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM hittar du det här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en internationell testsajt som fokuserar på elektroniska konsumentprodukter. De ger ut expertbedömningar och ytterligare analyser av dessa produkter varje dag. Här har de provat olika träningsklockor och bedömt modellernas design, komfort, funktionalitet, funktioner och användning. Du kan läsa mer om deras test av Polar M600 här och om testet av Garmin Fenix 5 här.

Trustedreviews.com har även testat och recenserat de två träningsklockorna Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Om du vill läsa testet av Apple Watch Series 3 hittar du det här.

Om du vill läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM hittar du det här.

T3.com

T3.com är ett amerikanskt gadget- och teknikmagasin som fokuserar på teknikrelaterade nyheter, recensioner, guider och artiklar. De fokuserar huvudsakligen på elektroniska konsumentprodukter som telefoner, datorer och spel samt produkter inom ljud och fitness.

T3.com har bland annat testat Apple Watch Series 3 och gett klockan ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Wearable.com

Wearable.com är en hemsida som förser sina besökare med nyheter, artiklar, guider och tester av teknikprodukter som man kan bära på kroppen. Detta innefattar i allra högsta grad träningsklockor och andra tekniska armbandsprodukter. Här rör det sig om olika tester av träningsklockor. Du kan läsa mer om Garmin Vivoactive 3 här, Garmin Forerunner 35 här, Suunto Spartan Sport Wrist HR här, Polar M600 här och Garmin Fenix 5 här.

Wearable.com har även testat Garmin Forerunner 245 Music och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela testet här.

Digitaltrends.com

Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com har som mål att guida konsumenter genom den tekniska och digitala världen. De tillhandahåller därför allt från nyheter till guider och artiklar inom dessa ämnen. De testar och recenserar även olika produkter, till exempel träningsklockor. Här rör det sig om ett test av Garmin Forerunner 245 Music. Du kan läsa undersökningen här.

Engadget.com

Engadget.com är en amerikanskt tekniksajt som skriver om allt som har med teknik att göra. Hos dem hittar man därför både artiklar och nyheter samt recensioner av olika produkter. Här har de testat och recenserat träningsklockan Apple Watch Series 3. Du kan läsa hela undersökningen här.

Stuff.tv

Stuff.tv är en brittisk tekniksajt som bland annat skriver recensioner av elektroniska konsumentprodukter. Här har de till exempel testat träningsklockan Garmin Forerunner 935 HRM. Om du vill läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM hittar du det här.

Tomsguide.com

Tomsguide.com är ett amerikanskt testmagasin som hjälper konsumenter med sådant som rör teknik och elektronik. De gör detta genom att skriva artiklar, guider och recensioner av olika produkter. Den här gången har de testat träningsklockorna Garmin Forerunner 245 Music, Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Du kan läsa hela testet av Garmin Forerunner 245 Musik här.

Du kan läsa hela testet av Apple Watch Series 3 här.

Du kan läsa hela testet av Garmin Forerunner 935 HRM här.

Wired.com

Wired.com är en amerikansk tekniksajt som fokuserar på IT, telekom, kommunikation, data och teknik. Wired.com finns online men ges även ut som en fysisk tidning. De fokuserar på hur tekniken påverkar kultur, ekonomi och politik. Utöver detta recenserar de även olika konsumentprodukter.

Här har Wired.com testat träningsklockan Garmin Forerunner 245 Music och gett modellen ett betyg på 8 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen från Wired.com kan du klicka på den här länken.

Andra relevanta artiklar:

Utöver den här artikeln om träningsklockor kan du även läsa vår artikel Pulsklocka test. Där kan du hitta ytterligare några bra modeller, även om många av klockorna kan återkomma i båda artiklarna. I den artikeln får du även ett par goda råd om vad du bör tänka på när du väljer en ny träningsklocka.

FAQ

Vilken träningsklocka är bäst?
Det finns ingen specifik träningsklocka som är bäst för alla. Valet av träningsklocka beror på personliga preferenser och individuella behov. Vi rekommenderar Garmin Forerunner 245 Music .
Hur har träningsklockorna testats?
Träningsklockorna har bland annat bedömts baserat på hur exakt de spårar olika aktiviteter. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartwatch.
Hur väljer man rätt modell?
Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du dessutom undersöka skärmkvaliteten lite noggrannare. Det kan även vara värt att ta reda på batteritiden hos de modeller du tittar på.

Vilken träningsklocka passar mig?

Det bästa sättet att välja en träningsklocka som passar dig är att tänka på dina träningsbehov och vilka funktioner som är viktiga för dig. Om du tränar för att förbättra din löpning kan en klocka med GPS spårning vara en fördel. Om du vill övervaka din sömn och hjärtfrekvens under hela dagen kan du överväga en klocka med aktivitets- och sömnspårning.

Om du tränar inomhus kan en klocka med inbyggda träningsprogram vara användbar, medan en vattentät klocka kan vara optimal för simning och vattensporter. Slutligen är det viktigt att tänka på din budget och hitta en träningsklocka som passar dina behov utan att bryta banken.

Vad är en träningsklocka?

En träningsklocka är en smartklocka som är utformad speciellt för träning och fitnessändamål. Den har funktioner som pulsmätning, stegräknare, kaloriförbränning, GPS-spårning, sömnövervakning, och många andra användbara träningsfunktioner. Träningsklockor är till stor hjälp för personer som vill hålla koll på sin träningsrutin och uppnå sina träningsmål.

Vilka typer av träningsklockor finns det?

Det finns olika typer av träningsklockor på marknaden som varierar i funktioner och pris. Vissa populära märken inkluderar Fitbit, Garmin, Apple, Polar och Samsung. De flesta träningsklockor är kompatibla med smartphones och har appar som hjälper användaren att övervaka sin träningsdata och prestationer.

Vilka fördelar finns med att använda en träningsklocka?

Träningsklockor kan hjälpa användare att övervaka sin träningsrutin, ställa träningsmål och hålla reda på sin framgång. De kan också fungera som en motivation och uppmuntra användaren att hålla sig aktiv. Dessutom kan träningsklockor vara en bekväm och stilren accessoar för användare som vill ha alla sina träningsfunktioner på handleden.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Sportsbuddy Veryfit Kids löparklocka - hjälper ditt barn att få rätt motion i vardagen

Polar M600

Sportsbuddy Veryfit Sport - elegant och konkurrenskraftig löparklocka

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Garmin Fenix 5 - premium valg

Sportsbuddy Veryfit Smart löparklocka

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta