Bästa träningsklockorna: Testvinnande träningsklockor

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Bästa träningsklockorna: Testvinnande träningsklockor

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här artikeln erbjuder vi en överblick av de bästa träningsklockorna på marknaden idag. En träningsklocka är en perfekt utrustning för dig som vill hålla koll på din kondition och form under olika typer av aktiviteter och motionsmoment.

I artikeln behandlar vi tester av träningsklockor från flera olika tillverkare. Vi går igenom vad ett antal experter har sagt om klockorna och tittar närmare på vilka utmärkande detaljer och funktionaliteter respektive modell har. Vi tillhandahåller även en prisjämförelse av varje klocka som redovisar var du kan hitta produkten till bästa pris.

För att färdigställa den här artikeln har vi tagit del av tester från flera olika källor, bland annat teknikinriktade webbplatser som Techradar.com, Wearable.com och Digitaltrends.com, men även testsidor som Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Vi har även inkluderat det danska hälso- och träningsmagasinet Aktivtraening.dk.

OBS: Denna artikel innehåller för närvarande endast 1 produkt, eftersom de tidigare utvalda produkterna är slutsålda eller inte längre tillgängliga. Vi är medvetna om problemet och arbetar för fullt med nya undersökningar för att du inom kort ska få en komplett överblick av de bästa produkterna på marknaden idag – de finns precis runt hörnet.
test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De bästa träningsklockorna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper träningsklocka

 • Spårningsfunktioner

  Olika träningsklockor erbjuder olika funktionalitet som tillgodoser varierande träningsbehov. Genom att överväga vilka funktioner som du kommer att dra nytta av innan du köper en träningsklocka kan du välja en modell som uppfyller dina träningsbehov, överensstämmer med dina personliga preferenser, passar din budget, är kompatibel med dina andra enheter och ger en bra användarupplevelse.

  Om syftet med din träningsklocka till exempel är att förbättra dina löpprestationer bör du överväga en modell som erbjuder GPS-spårning och pulsmätning; om du däremot gillar att lyssna på musik när du tränar bör du överväga en klocka med underhållningsfunktioner.

  Träningsklockor kan spåra olika aktiviteter, bland annat antal steg man tagit, förbrukade kalorier samt tillryggalagd sträcka. Vissa modeller kan dessutom övervaka sömnmönster för att användaren ska kunna förstå och förbättra sin sömnkvalitet. I slutändan beror de mest användbara funktionerna på dina individuella behov, ditt syfte med klockan samt dina träningsmål.

 • Batteriets livslängd

  Energilagringen hos ett batteri mäts i milliamperetimmar (mAh) där ett högre värde i regel motsvara en längre batteritid. Träningsklockor kan använda olika typer av batterier, till exempel litiumjonbatterier, litiumpolymerbatterier eller vanliga knappcellsbatterier.

  Litiumjon- och litiumpolymerbatterier kan laddas och har vanligtvis längre batteritid, medan vanliga knappcellsbatterier måste bytas ut. De flesta träningsklockor har en batteritid på sju till tio dagar när de är helt laddade, men påverkas markant av vilka funktioner som används. En klocka som har en aktiv GPS-spårning kan till exempel behöva laddas upp igen efter bara 24 timmar. Batteritiden hos en träningsklocka varierar även beroende på modell och tillverkare; en del håller i över 30 dagar på en enda laddning. Allt beroende på batterikapaciteten samt antalet och vilka funktioner de erbjuder.

  Du som planerar att använda din träningsklocka med avancerade funktioner, till exempel GPS, pulsmätning och underhållning, bör satsa på en högre mAh-värde. Vissa träningsklockor har en batterikapacitet på mellan 100 och 500 mAh – beroende på märke, modell och funktioner. Om du inte kommer att nyttja dessa avancerade funktioner eller föredrar en mindre och lättare klocka kan det emellertid räcka med ett lägre mAh-värde. Ett högre mAh-värde innebär således även en mer robust och större klocka; prioriterar man därför design och komfort framför batteritid bör man också överväga en modell med lägre kapacitet.

 • Ytterligare funktioner

  Utöver de grundläggande funktionerna för konditionsmätning erbjuder träningsklockor fler funktioner som ökar enhetens värde och bekvämlighet. Å ena sidan ökar dessa ytterligare funktioner även priset, å andra sidan ökar de en klockas funktionalitet avsevärt.

  Om du till exempel planerar att använda klockan för simning eller andra vattenbaserade aktiviteter är det viktigt att kontrollera huruvida enheten är vattentålig. Medan vissa träningsklockor endast är vattentäta till ett visst djup, kan andra användas riskfritt för simning och andra vattensporter. Om du uppskattar bekvämligheten med mobila betalningar är det värt att kontrollera om klockan stödjer detta och är kompatibla med den plattform du föredrar. Smartwatch-funktioner som att ta emot notiser, ringa samtal och styra musikuppspelning finns också på vissa träningsklockor. Du bör emellertid överväga vilka funktioner som är nödvändiga för dig så att du inte betalar för dem i onödan.

  Det kan det vara värt att notera att vissa träningsklockor är kompatibla med appar från tredje parter som erbjuder ytterligare funktioner som specialiserade träningsrutiner eller spårning av näringsintag. Se till att kontrollera om detta gäller för dina appar och din valda klocka.

  Slutligen bör du kontrollera om klockan har utbytbara komponenter, däribland urtavlor och armband. Detta säkerställer att klockan alltid passar din stil och dina preferenser.

 • Pris

  Billigare och dyrare träningsklockor skiljer sig åt när det gäller kvalitet och funktioner. Budgetvänliga enheter erbjuder i regel grundläggande funktionalitet för konditionsmätning till ett lägre pris, medan dyrare erbjuder avancerade funktioner och är tillverkade i material av högre kvalitet.

  Det finns prisvärda alternativ som kostar runt 500-1000 kronor, såväl som dyrare som kan kosta över 5 000 kronor. Om du bara behöver grundläggande funktioner för konditionsuppföljning kan en prisvärd klocka vara tillräcklig för dina behov. En dyrare klocka kan däremot vara nödvändig om du värdesätter avancerade funktioner som GPS-spårning, pulsmätning och mobila betalningar.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner erbjuder värdefulla insikter om olika träningsklockors prestanda, funktionalitet och användarvänlighet. Genom att ta hänsyn till båda typer av recensioner kan du fatta ett mer välgrundat beslut om vilken modell som bäst uppfyller dina behov och preferenser.

  Användarrecensioner tillhandahåller verkliga erfarenheter som kan ge värdefulla insikter om en klockas prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Samtidigt ger expertrecensioner mer detaljerade bedömningar av enhetens funktioner, för- och nackdelar samt hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut baserat på enhetens styrkor och svagheter.

  Vi har inkluderat såväl användar- som expertrecensioner i den här artikeln för att underlätta ditt köpbeslut.

arrow-more

Garmin Forerunner 245 Music - modern och användarvänlig träningsklocka

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Tomsguide.com
 • check 4/5 stjärnor på Digitaltrends.com
 • check Rekommenderas av ExpertReviews.co.uk – 5/5 stjärnor
 • check 5/5 stjärnor på TheGuradian.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 245 Music :

 • Avancerad prestandaanalys
 • Mångsidig anpassning med Connect IQ-appen
 • Upp till 500 låtar från streamingtjänster för musik

Fördelar

 • Pulsmätning på handleden
 • Inbyggd GPS
 • Lämplig för löpning
 • Batteritid på upp till sju dagar

Nackdelar

 • Klockan kan vara svår att hantera under löpning

Garmin Forerunner 245 Music har testats och recenserats av fyra olika expertkällor: Tomsguide.com, Digitaltrends.com, Wired.com och Wareable.com. Samtliga expertpaneler var imponerade av träningsklockan och gav den därför höga betyg och positiva omdömen.

Experterna lovordade bland annat träningsklockan för den långa batteritiden, de många träningsfunktionerna samt den användarvänliga skärmen. Trots att de överlag var mycket nöjda med modellen, påpekar de att den är relativt dyr – något som kan vara bra att veta om.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 245 Music

Specifikationer

 • Batteritid: 7 dagar
 • Bluetooth: 4.2
 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,2 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 42,3 x 42,3 x 12 mm
 • Vikt: 39 g

Lyssna på musik under träningen
Med Garmin Forerunner 245 Music har du möjlighet att lyssna på musik medan du tränar; det går nämligen att ladda ner upp till 500 låtar till enheten – antingen som MP3-filer eller via en streamingtjänst. För att lyssna på musiken behöver du bara ansluta ett par Bluetooth-hörlurar till klockan.

Garmin Forerunner 245 Music har en batteritid på upp till sju dagar i standardläge, medan den i GPS-läge med musik håller i upp till sex timmar. Träningsklockan har flera säkerhets- och spårningsfunktioner som gör det enkelt att dela din position med utvalda kontakter om du skulle behöva hjälp.

Användarvänlig klocka med pulsmätning och GPS
Garmin Forerunner 245 Music mäter användarens puls på handleden och är utrustad med en GPS. Detta hjälper klockan att mäta bland annat hastighet, distans och intervaller. Genom att aktivera både GPS och satellitsystemet Galileo får du dessutom ännu noggrannare positionsmätningar. Klockan mäter även antal steg och förbrända kalorier.

Träningsklockan har en mängd olika aktivitetsprofiler som är anpassade för löpning. Klockan kan därför visa hur det går oavsett om du springer som vanligt eller till exempel i terräng. Garmin Forerunner 245 Music benämns i första hand som en löparklocka, men tillhandahåller även aktivitetsprofiler för cykling och simning. Du hittar alla aktivitetsprofiler på den användarvänliga skärmen, där du även kan bläddra i de olika menyerna.

Sist, men inte minst, är Garmin Forerunner 245 Music försedd med träningsprogram från Garmin Coach. Här hittar du kostnadsfria träningsprogram som innehåller vägledning från tränare. Du kan dessutom anpassa dessa program efter egna mål och preferenser.

Vad säger experter om Garmin Forerunner 245 Music?

De fyra nämnda expertkällorna framhåller att Garmin Forerunner 245 Music är en utmärkt klocka för träning eftersom den är utrustad med en rad praktiska funktioner. Experterna från Wareable.com beskriver träningsklockan som en “fantastisk löparklocka”. De skriver även att enheten har behållit alla de bästa egenskaperna hos den föregående 235-modellen och gjort dem ännu bättre.

Flera experter berömmer klockans moderna design och användarvänliga gränssnitt. Digitaltrends.com skriver till exempel att det är enkelt att läsa av skärmen och att navigera i menyerna. Flera expertkällor framhäver även att Garmin Forerunner 245 Music kommer med detaljerade och noggranna spårningsfunktioner – något som experterna på Wired.com är särskilt förtjusta i.

Tomsguide.com håller med ovannämnda experter och förklarar även att klockan har en bra batteritid. Utöver det höga priset påpekar ingen av expertkällorna särskilt många nackdelar med Garmin Forerunner 245 Music. Wired.com nämner dock att man måste ha med sig telefonen för att komma åt säkerhetsfunktionerna.

Mer om Garmin Forerunner 245 Music

Specifikationer

 • Batteritid: 7 dagar
 • Bluetooth: 4.2
 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,2 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 42,3 x 42,3 x 12 mm
 • Vikt: 39 g

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av träningsklockorna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Aktivtraening.dk

Aktivtraening.dk är ett danskt träningsmagasin som behandlar flera olika aspekter inom hälsa. Detta inkluderar både motion, kost och välmående. De publicerar ständigt nya artiklar, nyheter och tester av olika hälsorelaterade produkter.

Aktivtraening.dk har publicerat en artikel där de utser marknadens bästa löparklockor med GPS. I artikeln kan du bland annat läsa om Suunto Spartan Sport Wrist HR, Garmin Fenix 5 och Garmin Forerunner 35.

Du kan läsa artikeln här.

Digitaltrends.com

På den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com hittar man både fakta och information om den digitala världen och de valmöjligheter man har som konsument. Digitaltrends.com behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter i sina många artiklar, nyheter, guider, tester och videor.

Experterna på Digitaltrends.com har utfört ett test av olika träningsklockor och bedömt dem baserat på parametrar som design, komfort, funktionalitet och användning. I testet ingick bland annat modellerna Garmin Vivoactive 3 och Garmin Forerunner 35.

Du kan läsa testet här.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är en brittisk testsida som genomför oberoende tester av ett brett utbud av elektroniska produkter för hemmet. Detta inkluderar bland annat tv-apparater, datorer, mobiltelefoner och kameror, men även vitvaror.

Experterna på Expertreview.co.uk har granskat träningsklockan Garmin Vivoactive 3. De bedömde klockan baserat på dess design, funktioner, prestanda och användbarhet. Du kan läsa testet här.

Expertreviews.co.uk har även granskat träningsklockan Garmin Forerunner 935 HRM som de gav högsta möjliga betyg: 5/5 stjärnor. Du kan läsa testet här.

Mobilsiden.dk

Mobilsiden.dk är en dansk webbplats som publicerar innehåll om mobiltelefoner och andra mobila enheter. De genomför tester och granskningar, och har bland annat bedömt träningsklockan Garmin Vivoactive 3.

Du kan läsa testet här.

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com är en webbplats som fokuserar på friluftsliv och hjälpmedel som kan underlätta utomhusaktiviteter. Outdoorgearlab.com genomför även tester och granskar då produkter för både camping och vandring. De har bland annat recenserat träningsklockan Garmin Fenix 5.

Du kan läsa testet här.

Techradar.com

Techradar.com är en tekniksida med fokus på konsumentelektronik. Techradar.com har experter som skriver artiklar och nyheter om teknikrelaterade ämnen samt genomför olika tester. De har bland annat granskat flera olika träningsklockor, däribland Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Du kan läsa testet av Apple Watch Series 3 här.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en internationell testsida med fokus på konsumentelektronik. De ger ut expertbedömningar och ytterligare analyser av produkter som faller inom denna kategori varje dag.

Trustedreviews.co har testat olika träningsklockor och bedömt dessa baserat på design, komfort, funktionalitet, funktioner och användning.

Du kan läsa testet av Polar M600.

Du kan läsa testet av Garmin Fenix 5 här.

Du kan läsa testet av Apple Watch Series 3 här.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM här.

T3.com

T3.com är ett amerikanskt gadget- och teknikmagasin som fokuserar på teknikrelaterade nyheter, recensioner, guider och artiklar. De fokuserar huvudsakligen på konsumentelektronik, däribland mobiltelefoner, datorer och spel, samt produkter inom ljud och fitness.

T3.com har bland annat testat Apple Watch Series 3 och gett klockan hösta möjliga betyg: 5/5 stjärnor. Du kan läsa testet recensionen här.

Wearable.com

Wearable.com är en hemsida som publicerar nyheter, artiklar, guider och tester av teknikprodukter som man kan bära på kroppen. Detta innefattar i allra högsta grad träningsklockor och andra tekniska armbandsprodukter.

Du kan läsa testet av Garmin Vivoactive 3 här.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 35 här.

Du kan läsa testet av Suunto Spartan Sport Wrist HR här.

Du kan läsa testet av Polar M600 här.

Du kan läsa testet av Garmin Fenix 5 här.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 245 Music här. Denna modell fick högsta betyg: 5/5 stjärnor.

Digitaltrends.com

Den amerikanska tekniksidan Digitaltrends.com har som mål att guida konsumenter genom den tekniska och digitala världen. De tillhandahåller därför allt från nyheter till guider och artiklar inom dessa ämnen. De testar och recenserar även olika produkter, bland annat just träningsklockor.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 245 Music här.

Engadget.com

Engadget.com är en amerikanskt tekniksida som skriver om allt som har med teknik att göra. Här hittar man både artiklar och nyheter samt recensioner av olika produkter.

Du kan läsa testet av Apple Watch Series 3 här.

Stuff.tv

Stuff.tv är en brittisk tekniksida som bland annat skriver recensioner av konsumentelektronik. De har bland annat testat träningsklockan Garmin Forerunner 935 HRM.

Du kan läsa testet här.

Tomsguide.com

Tomsguide.com är ett amerikanskt testmagasin som hjälper konsumenter med sådant som rör teknik och elektronik. Detta gör de genom artiklar, guider och recensioner av diverse produkter.

Tomsguide.com har de testat träningsklockorna Garmin Forerunner 245 Music, Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 245 Musik här.

Du kan läsa testet av Apple Watch Series 3 här.

Du kan läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM här.

Wired.com

Wired.com är en amerikansk tekniksida som fokuserar på IT, telekom, kommunikation, data och teknik. Wired.com finns online men ges även ut som en fysisk tidning. De fokuserar på hur tekniken påverkar kultur, ekonomi och politik samt recenserar olika konsumentprodukter.

Wired.com har testat träningsklockan Garmin Forerunner 245 Music som fick 8/10 stjärnor i betyg.

Du kan läsa testet här.

Andra relevanta artiklar:

Vi rekommenderar att även läsa vår artikel om pulsklockor där vi har inkluderat ytterligare några bra modeller. Observera dock att några av klockorna återkommer i båda artiklarna.

I denna artikel får du fler goda råd om vad du bör tänka på när du väljer en ny träningsklocka.

FAQ

Vilken träningsklocka är bäst?
Det finns ingen specifik träningsklocka som passar alla; valet av träningsklocka beror på personliga preferenser och individuella behov. Vi rekommenderar emellertid Garmin Forerunner 245 Music .
Hur har träningsklockorna testats?
Träningsklockorna har bedömts baserat på hur exakt de spårar olika aktiviteter. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartklocka.
Hur väljer man rätt träningsklocka?
Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du undersöka skärmkvaliteten. Det kan även vara värt att ta reda på batteritiden.

Vilken träningsklocka passar mig?

För att välja en träningsklocka som passar dig är det viktigt att ta hänsyn till dina träningsbehov samt att fundera på vilka funktioner som är nödvändiga för dig.

Om du tränar för att förbättra din löpning kan en klocka med GPS-spårning vara en fördel; om du däremot vill övervaka din sömn- och hjärtfrekvens under dagarna bör du överväga en klocka med aktivitets- och sömnspårning. Om du tränar inomhus är en klocka med inbyggda träningsprogram praktisk, medan en vattentät klocka är lämplig för simning och vattensporter.

Slutligen är det viktigt att tänka på din budget och välja en träningsklocka som passar dina behov utan att den kostar skjortan.

Vad är en träningsklocka?

En träningsklocka är en smartklocka som är utformad speciellt för träning- och fitnessändamål. Enheten erbjuder mätningar av puls, steg och förbrända kalorier samt ytterligare funktioner som GPS-spårning och sömnövervakning. Träningsklockor är otroligt användbara för de som vill hålla god koll på sin träningsrutin för att på ett smidigt sätt uppnå sina träningsmål.

Vilka typer av träningsklockor finns det?

Det finns olika typer av träningsklockor på marknaden som varierar i funktionalitet och pris. De mest populära tillverkarna inkluderar Fitbit, Garmin, Apple, Polar och Samsung. De flesta träningsklockor är kompatibla med smartphones och har appar som hjälper användaren att övervaka sin träningsdata och prestationer.

Vilka fördelar finns med att använda en träningsklocka?

Träningsklockor kan övervaka din träningsrutin, hjälpa dig att sätta träningsmål samt hålla reda på dina framgångar. De kan även fungera som en motivationskälla genom att uppmuntra dig att hålla dig aktiv. Träningsklockor är dessutom en bekväm och stilren accessoar för dig som vill ha alla sina träningsfunktioner i ett enda smart format på handleden.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Apple Watch Series 3  - träningsklocka med inbyggd GPS

Garmin Forerunner 935   - träningsklocka med barometer, höjdmätare och elektronisk kompass

Garmin Vivoactive 3  - träningsklocka med GPS samt aktivitets- och pulsmätare

Garmin Forerunner 35  - träningsklocka med konsekvent aktivitetsmätning

Sportsbuddy Veryfit Kids löparklocka - hjälper ditt barn att få rätt motion i vardagen

Polar M600

Sportsbuddy Veryfit Sport - elegant och konkurrenskraftig löparklocka

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Garmin Fenix 5 - premium valg

Sportsbuddy Veryfit Smart löparklocka

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta