Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Träningsklocka - Bäst i test: De bästa aktivitetsklockor (Guide)

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 8, 2024.

Träningsklocka - Bäst i test: De bästa aktivitetsklockor (Guide)

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Garmin Forerunner 265S 42 mm är utsedd till "bäst i test” enligt dansk testpanel.

I den här artikeln erbjuder vi en överblick av de bästa träningsklockorna på marknaden idag. En träningsklocka är en perfekt utrustning för dig som vill hålla koll på din kondition och form under olika typer av aktiviteter och motionsmoment.

I artikeln behandlar vi tester av träningsklockor från flera olika tillverkare. Vi går igenom vad ett antal experter har sagt om klockorna och tittar närmare på vilka utmärkande detaljer och funktionaliteter respektive modell har. Vi tillhandahåller även en prisjämförelse av varje klocka som redovisar var du kan hitta produkten till bästa pris.

För att färdigställa den här artikeln har vi tagit del av tester från flera olika källor, bland annat teknikinriktade webbplatser som Techradar.com, Wearable.com och Digitaltrends.com, men även testsidor som Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Vi har även inkluderat det danska hälso- och träningsmagasinet Aktivtraening.dk.

Senast ändrad:

Den 25/01/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa träningsklockor med Garmin Forerunner 265S 42 mm som är en mångsidig modell med kristallklar AMOLED-skärm.

Tidigare ändringar:

5. januari 2024

I början av 2024 den 5 januari uppdaterade vi vår artikel med fyra smartklockor: Samsung Galaxy Watch 5, Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Huawei Watch GT 3 och bonusen Safekid One, en smartklocka riktad till barn.

24. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Träningsklocka Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda träningsklockorna

Samsung Galaxy Watch 5 - Smartklocka med avancerat övervakningssystem

Bästa Samsung smartklockan för alla ändamål

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Den bästa Samsung-klockan överlag" på TomsGuide.com
 • check "Bästa Apple Watch-alternativet" på PCmag.com
 • check "Bästa Samsung-klockan" på TrustedReviews.com
 • check "Den bästa Android-klockan" på CNET.com
 • check "Den bästa Android-smartklockan" på Independent.co.uk
 • check 4,4/5 stjärnor på GoogleShopping
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Watch 5:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Anpassningsbar AMOLED-skärm med hög upplösning
 • Vattentålig
 • Förbättrade sensorer för hälsodata

Konsumentmagasinets omdöme

När vi sammanfattar Samsung Galaxy Watch 5 tycker vi att den utmärker sig med sin skarpa AMOLED-skärm, tåliga safirkristallglas och en rad funktioner för hälso- och fitnesspårning. De omfattande anpassningsmöjligheterna och kompatibiliteten med Googles Wear OS 3 gör den till ett mångsidigt val. Användare har hyllat den sömlösa integrationen med Samsung Galaxy-telefoner och snabbladdningsfunktioner, vilket gör den till ett ledande val på marknaden för Android-smartklockor. Det är dock värt att notera att temperaturdata, en eftertraktad funktion, saknades till en början. Samsungs engagemang för löpande förbättringar tyder på att framtida programuppdateringar kan inkludera denna funktionalitet. Fram till dess kan du förlita dig på tredjepartsappar för temperaturövervakning.

Fördelar

 • Uppgraderat Wear OS 3
 • Gedigen batteritid
 • Detaljerad spårning av hälsodata
 • Slitstark och elegant design

Nackdelar

 • Temperaturdata ej tillgänglig vid lansering

Samsung Galaxy Watch 5 har en vattentålighet på upp till 50 meter (5 ATM), vilket gör att den klarar aktiviteter som simning, snorkling i grunt vatten och vanligt stänk. Om du gillar vattenaktiviteter eller vill ha en klocka som tål att utsättas för vatten, är denna funktion ett lämpligt val för din livsstil.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Galaxy Watch 5

Specifikationer

 • Material: Aluminium
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,4"
 • Kapacitet: 16 GB
 • Batteritid: 48 timmar
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 44 x 44 x 9,8 mm
 • Vikt: 33,5 g

Förbättrad sömnassistens

Enligt vår mening utmärker sig Samsung Galaxy Watch 5 inte bara när det gäller sömnövervakning utan även när det gäller skärmkvalitet. Dess avancerade sömncoachningssystem spårar och analyserar effektivt dina sömnstadier, inklusive lätt, djup och REM-sömn, vilket ger en nyanserad bild av dina sömnmönster. Dessutom har den här klockan en högupplöst, anpassningsbar 44 mm AMOLED-skärm, med ett mindre 40 mm alternativ tillgängligt, vilket gör det enkelt för dig att komma åt och tolka din sömndata, inklusive sömnlängd och kvalitet. Dessutom möjliggör integrationen med Samsung Health ett mer omfattande sätt att se på ditt allmänna välbefinnande, så att du kan hantera och övervaka olika hälsoaspekter vid sidan av sömnen.

Uppgraderat system för hälsoövervakning

Med utgångspunkt i diskussionen om dess display och sömnmätningsfunktioner, anser vi att Samsung Galaxy Watch 5 ytterligare imponerar med sin batteriprestanda och hälsoövervakningsfunktioner. Klockan är utrustad med ett 410mAh-batteri som ger upp till två dagars användning per laddning. Den har också stöd för bekväm trådlös laddning och når full laddning på bara två timmar. Det effektiva energihanteringssystemet optimerar batteritiden samtidigt som viktiga funktioner som Bluetooth, Wi-Fi och GPS bibehålls.

Galaxy Watch 5 har dessutom ett förbättrat system för hälsoövervakning. Detta inkluderar avancerade sensorer för hjärtfrekvens, blodtryck, syrehalt i blodet (SpO2) och till och med elektrokardiogram (EKG). Dessa funktioner gör att du kan hålla ett öga på dina fitnessframsteg och din allmänna hälsa, samtidigt som du får snabb feedback och varningar för eventuella hälsoproblem. Jämfört med Galaxy Watch 4 utmärker sig Watch 5 med sin större batterikapacitet, vilket ger längre batteritid. Båda modellerna har dock likheter när det gäller trådlös laddning och anslutningsmöjligheter, vilket ger en blandning av uppgraderade och pålitliga funktioner.

Tips: För att maximera batteritiden i Samsung Galaxy Watch 5, aktivera strömsparläget för att inaktivera icke nödvändiga funktioner och minska skärmens ljusstyrka, och anpassa inställningarna genom att stänga av den alltid påslagna skärmen, begränsa bakgrundsanvändning av appar och inaktivera onödiga aviseringar.

Vad säger användare och experter om Samsung Galaxy Watch 5?

Efter att ha analyserat olika användarrecensioner är det uppenbart att Samsung Galaxy Watch 5 är mycket uppskattad för sin skarpa AMOLED-skärm, robusta safirkristallglas och ett brett utbud av funktioner. En användare skrev till exempel: “Jag älskar Samsung Galaxy Watch 5. Den skarpa AMOLED-skärmen och den imponerande batteritiden gör den till en game-changer för mig. Det är den bästa smartklockan jag har använt hittills!”.

Expertrecensioner bekräftar ytterligare dessa användarkänslor, med anmärkningsvärda källor som Tom’s Guide och PCMag.com som berömmer klockans reptåliga display, förbättrade batteritid och eleganta design. Trusted Reviews och CNET.com påpekar att även om Galaxy Watch 5 endast erbjuder marginella uppgraderingar jämfört med Watch 4, är den fortfarande en toppkonkurrent på marknaden för Android-smartklockor. Tidningar som The New York Times och Independent.co.uk understryker de avancerade hälsofunktionerna och den smidiga Wear OS 3-integrationen, medan T3.com och TechAdvisor.com uppskattar den enkla kopplingen till Samsung Galaxy-telefoner och snabbladdningsfunktionerna.

Mer om Samsung Galaxy Watch 5

Specifikationer

 • Material: Aluminium
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,4"
 • Kapacitet: 16 GB
 • Batteritid: 48 timmar
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 44 x 44 x 9,8 mm
 • Vikt: 33,5 g

Garmin Forerunner 265S 42 mm - mångsidig träningsklocka med kristallklar AMOLED-skärm

"Bäst i test” enligt dansk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bäst i test” enligt oberoende dansk testpanel
 • check 4,5/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check 4,5/5 stjärnor på TrustedReviews.com
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 265S 42 mm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Avancerad löpstatistik
 • Upp till 15 dagars batteritid (i Smartwatch-läge)
 • AMOLED-skärm av hög kvalitet

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår granskning och övervägning av feedback från såväl experter som användare kan vi konstatera att Forerunner 265S är en omtyckt träningsklocka. Den är välbyggd, erbjuder många funktioner och lämpar sig för löpare som söker en lätt och bekväm klocka med en mycket tydlig AMOLED-pekskärm.

Trots att 265S-modellen är något dyrare än dess föregångare i 255-serien, med en OLED-skärm som främsta uppgradering, anser vi inte att detta enbart bör ses som en nackdel. Den extra kostnaden motiveras av de övergripande förbättringarna i skärmkvalitet, användarupplevelse och små, men meningsfulla, förbättringar i funktionalitet. Med dessa faktorer i åtanke tycker vi att Garmin Forerunner 265S 42 mm, trots dess något högre pris, är en utmärkt träningsklocka för dig som letar efter en enhet av hög kvalitet.

Fördelar

 • Bra skärmkvalitet
 • Användarvänlig touchskärm och app
 • Exakt spårning
 • Lätt konstruktion
 • Hjälpsamma träningsfunktioner

Nackdelar

 • Dyrare än 255-modellen

Garmin Forerunner 265S 42 mm fungerar som ett personligt mätinstrument runt handleden. Om du är en dedikerad löpare kommer du att älska klockans avancerade mätningar; den läser bland annat av din löpkraft, markkontakttid och steglängd samt ditt vertikala förhållande – helt utan extra utrustning. Det är en perfekt träningsklocka för dig som vill få detaljerade insikter för att förbättra din prestation.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 265S 42 mm

Specifikationer

 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,1"
 • Kapacitet: 8 GB
 • Batteritid: 15 dagar (i Smartwatch-läge)
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 41,7 x 41,7 x 12,9 mm
 • Vikt: 39 g

En ny tid för träningsklockor

Träningsklockan Garmin Forerunner 265S lanserades knappt ett år efter 255-serien. Den kom emellertid med en uppgraderad, elegant design och en helt ny AMOLED-skärm som levererade en levande bildupplevelse. Trots att 265S-modellen är något större än sin föregångare har den en elegant profil som perfekt balanserar stil och funktion. AMOLED-skärmen – en utmärkande egenskap – är jämförbar med de bästa smartwatch-modellerna på marknaden, inklusive de mest avancerade Apple-modellerna. Ändå har den en imponerande batteritid på upp till 15 dagar, förutsatt att den är i smartwatch-läge, och upp till 24 timmar i GPS-läge.

Observera: “Skärmboost” innebär att skärmen alltid är på, vilket medför en något sämre batteritid.

Avancerad navigering och bättre överblick av din träning

Medan Garmins mer avancerade modeller inte erbjuder fullständig navigering, är 265S-modellens grundläggande linjeformade karta och uppladdning av rutter mer än tillräckliga för de flesta äventyr. Att vakna upp till en omfattande morgonrapport, inklusive insikter om sömn och återhämtning, HRV-status och träningsberedskap, ger dig en tydlig bild av din kommande dag. Klockan föreslår dagliga träningspass baserat på mina tävlingsplaner och prestationer, vilket hjälper dig att träna smartare. Med över 30 aktivitetsprofiler är den dessutom tillräckligt mångsidig för såväl triathleter som simmare i öppet vatten.

Förbättrad lagring och anslutningsmöjligheter

Forerunner 265S är utrustad med samma fantastiska funktioner som 255-modellen, men en betydande uppgradering är dess lagringsutrymme som ökat från fyra till åtta gigabyte. Det här extra lagringsutrymmet är perfekt för musikälskare eftersom det ger mer utrymme för personliga ljudfiler eller synkronisering av spellistor från appar som Deezer och Spotify.

Vad säger användare om Garmin Forerunner 265S 42 mm?

Vi har tagit del av recensioner från olika expertsidor, inklusive TechRadar.com, och kan därför med säkerhet konstatera att Garmin Forerunner 265S 42 mm är en uppskattad modell bland träningsklockor. Flera experter menar att den är en värdig konkurrent till Apples smartwatches – inte minst eftersom den är utrustad med den första ljusstarka AMOLED-touchskärmen någonsin i Garmin Forerunner 200-serien. En annan aspekt som utmärker Garmin Forerunner 265S 42 mm är dess otroliga batteritid som sägs räcka upp till 18 gånger längre än Apples motsvarigheter.

Den övergripande opinionen bland användarna överensstämmer med experternas omdömen. Forerunner 265S får beröm för att vara en välkonstruerad och funktionsrik träningsklocka, särskilt anpassad för löpare. Experterna menar att klockan erbjuder en uppsjö av värdefulla verktyg som kan förbättra din löpning. De är också imponerade av skärmens tydlighet och den tillhörande appens kvalitet – två faktorer som förbättrar klockans övergripande användbarhet.

Mer om Garmin Forerunner 265S 42 mm

Specifikationer

 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,1"
 • Kapacitet: 8 GB
 • Batteritid: 15 dagar (i Smartwatch-läge)
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 41,7 x 41,7 x 12,9 mm
 • Vikt: 39 g

Garmin Forerunner 245 Music - modern och användarvänlig träningsklocka

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Tomsguide.com
 • check 4/5 stjärnor på Digitaltrends.com
 • check Rekommenderas av ExpertReviews.co.uk – 5/5 stjärnor

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 245 Music :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Avancerad prestandaanalys
 • Mångsidig anpassning med Connect IQ-appen
 • Upp till 500 låtar från streamingtjänster för musik

Fördelar

 • Pulsmätning på handleden
 • Inbyggd GPS
 • Lämplig för löpning
 • Batteritid på upp till sju dagar

Nackdelar

 • Klockan kan vara svår att hantera under löpning

Garmin Forerunner 245 Music har testats och recenserats av fyra olika expertkällor: Tomsguide.com, Digitaltrends.com, Wired.com och Wareable.com. Samtliga expertpaneler var imponerade av träningsklockan och gav den därför höga betyg och positiva omdömen.

Experterna lovordade bland annat träningsklockan för den långa batteritiden, de många träningsfunktionerna samt den användarvänliga skärmen. Trots att de överlag var mycket nöjda med modellen, påpekar de att den är relativt dyr – något som kan vara bra att veta om.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 245 Music

Specifikationer

 • Batteritid: 7 dagar
 • Bluetooth
 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,2 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 42,3 x 42,3 x 12 mm
 • Vikt: 39 g

Lyssna på musik under träningen
Med Garmin Forerunner 245 Music har du möjlighet att lyssna på musik medan du tränar; det går nämligen att ladda ner upp till 500 låtar till enheten – antingen som MP3-filer eller via en streamingtjänst. För att lyssna på musiken behöver du bara ansluta ett par Bluetooth-hörlurar till klockan.

Garmin Forerunner 245 Music har en batteritid på upp till sju dagar i standardläge, medan den i GPS-läge med musik håller i upp till sex timmar. Träningsklockan har flera säkerhets- och spårningsfunktioner som gör det enkelt att dela din position med utvalda kontakter om du skulle behöva hjälp.

Användarvänlig klocka med pulsmätning och GPS
Garmin Forerunner 245 Music mäter användarens puls på handleden och är utrustad med en GPS. Detta hjälper klockan att mäta bland annat hastighet, distans och intervaller. Genom att aktivera både GPS och satellitsystemet Galileo får du dessutom ännu noggrannare positionsmätningar. Klockan mäter även antal steg och förbrända kalorier.

Träningsklockan har en mängd olika aktivitetsprofiler som är anpassade för löpning. Klockan kan därför visa hur det går oavsett om du springer som vanligt eller till exempel i terräng. Garmin Forerunner 245 Music benämns i första hand som en löparklocka, men tillhandahåller även aktivitetsprofiler för cykling och simning. Du hittar alla aktivitetsprofiler på den användarvänliga skärmen, där du även kan bläddra i de olika menyerna.

Sist, men inte minst, är Garmin Forerunner 245 Music försedd med träningsprogram från Garmin Coach. Här hittar du kostnadsfria träningsprogram som innehåller vägledning från tränare. Du kan dessutom anpassa dessa program efter egna mål och preferenser.

Vad säger experter om Garmin Forerunner 245 Music?

De fyra nämnda expertkällorna framhåller att Garmin Forerunner 245 Music är en utmärkt klocka för träning eftersom den är utrustad med en rad praktiska funktioner. Experterna från Wareable.com beskriver träningsklockan som en “fantastisk löparklocka”. De skriver även att enheten har behållit alla de bästa egenskaperna hos den föregående 235-modellen och gjort dem ännu bättre.

Flera experter berömmer klockans moderna design och användarvänliga gränssnitt. Digitaltrends.com skriver till exempel att det är enkelt att läsa av skärmen och att navigera i menyerna. Flera expertkällor framhäver även att Garmin Forerunner 245 Music kommer med detaljerade och noggranna spårningsfunktioner – något som experterna på Wired.com är särskilt förtjusta i.

Tomsguide.com håller med ovannämnda experter och förklarar även att klockan har en bra batteritid. Utöver det höga priset påpekar ingen av expertkällorna särskilt många nackdelar med Garmin Forerunner 245 Music. Wired.com nämner dock att man måste ha med sig telefonen för att komma åt säkerhetsfunktionerna.

Mer om Garmin Forerunner 245 Music

Specifikationer

 • Batteritid: 7 dagar
 • Bluetooth
 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,2 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 42,3 x 42,3 x 12 mm
 • Vikt: 39 g

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Samsung Galaxy Watch 5 Pro - smartklocka från Samsung med bra batteritid

Bland de mest avancerade Samsung-smartklockorna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Den bästa Samsung-klockan för idrottare" på TomsGuide.com
 • check "Bästa hållbarhet och batteritid" på PCmag.com
 • check Bästa Samsung-klockan för batteritid hos TrustedReviews.com
 • check 4/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check 8,3/10 på CNET.com
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Watch 5 Pro:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • BioAktiv Sensor
 • LTE-anslutning
 • Upp till 80 timmars batteritid

Konsumentmagasinets omdöme

Samsung Galaxy Watch 5 Pro sticker ut med sina robusta funktioner och sin mångsidighet. Den förlängda batteritiden, den hållbara titankonstruktionen och den högkvalitativa safirskärmen är viktiga höjdpunkter som ger tillförlitlighet och tålighet. GPS-funktionerna och den omfattande hälsomätningen passar både fitnessentusiaster och de som söker en en smartklocka med hälsodata. Vi är medvetna om att avsaknaden av en roterande bezel kan vara en nackdel för vissa användare som är vana vid denna funktion, men enligt vår mening kompenserar klockan mer än väl med sin ljusstarka, högkvalitativa display och det omfattande utbudet av Google-appar och appar från tredje parter.

Fördelar

 • Tillgång till Google-appar och appar från tredje parter
 • Automatisk spårning av träningspass
 • Ljusstark, högkvalitativ skärm
 • Sportig design

Nackdelar

 • Ingen mer roterande bezel

Funktionen Auto Workout Tracking i Samsung Galaxy Watch 5 Pro känner automatiskt av och registrerar olika övningar, vilket ger användare en sömlös träningsupplevelse. Den är lämplig för personer som vill ha ett smart och bekvämt sätt att hålla koll på sina fysiska aktiviteter.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Specifikationer

 • Material: Titan
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,4"
 • Kapacitet: 16 GB
 • Batteritid: 80 timmar
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45 x 45 x 10,5 mm
 • Vikt: 46,5 g

4G LTE avancerad uppkoppling

Vi tycker att Galaxy Watch 5 Pro utmärker sig när det gäller uppkoppling och batteritid. Den erbjuder LTE-anslutning som tillval, vilket gör att du kan ringa samtal, skicka sms och streama innehåll direkt från klockan utan att behöva en smartphone i närheten eller Wi-Fi anslutet. På så sätt håller du dig uppkopplad och underhållen var du än befinner dig. Watch 5 Pro har dessutom ett batteri på 590 mAh, vilket är 60% större än föregångaren Galaxy Watch 4. Enligt Samsung kan den här modellen användas i upp till 80 timmar på en enda laddning, vilket motsvarar cirka tre dagars vardaglig användning.

Andra styrkor hos Galaxy Watch 5 Pro innefattar dess BioActive Sensor som är ett betydande framsteg. Den nydesignade sensorn ligger närmare huden och ger mer exakta mätningar av din hälsodata, inklusive exakt pulsmätning. Dessutom har Watch 5 Pro GPS och funktioner för röstnavigering, så att du tryggt kan navigera på utomhusäventyr med realtidsvägledning direkt från handleden.

Vad säger användare och experter om Samsung Galaxy Watch 5 Pro?

Expertrecensioner av Samsung Galaxy Watch 5 Pro lyfter fram dess styrkor som en topputmanare på marknaden för smarta klockor. Tom’s Guide betonar att den är attraktiv för utomhussportentusiaster, särskilt för dess GPS-funktioner som utmanar Garmin-klockor. Trusted Reviews och TechRadar hyllar den dessutom som en av de bästa Wear OS-enheterna, jämförbar med Apple Watch 7 för Android-användare, med fokus på dess robusta design och avancerade hälsofunktioner. New York Times noterar dessutom dess större storlek och hållbara konstruktion, medan CNET uppskattar dess blandning av smartwatch- och sportfunktioner. Å andra sidan hyllar användarna Watch 5 Pro, i linje med dessa expertinsikter, för dess imponerande batteritid, hållbara titaniumkonstruktion och bekväma D Buckle-armband.

Mer om Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Specifikationer

 • Material: Titan
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,4"
 • Kapacitet: 16 GB
 • Batteritid: 80 timmar
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45 x 45 x 10,5 mm
 • Vikt: 46,5 g

Huawei Watch GT 3 - smartklocka med exakt fitness tracking

Bra smartklocka med stor display

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bästa smartklockan från Huawei hittills" på T3.com
 • check "En fantastisk allroundklocka" enligt TechRadar.com
 • check "Redaktörens val" på TechAdvisor.com
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Huawei Watch GT 3:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Stor 46 mm display
 • Inbyggd GPS
 • Avancerad spårning av hälsodata

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Huawei Watch GT 3 sticker ut bland andra smartklockor med sin blandning av funktioner och funktionalitet. Den erbjuder exakt hälso- och fitnesspårning, inklusive pulsmätning, sömnspårning och en pålitlig GPS, och smartklockan passar bra för både tonåringar och vuxna. Dess förmåga att hantera samtal och tillhandahålla träningsintensitetsnivåer direkt från handleden bidrar till dess praktiska egenskaper. Användare tycker att smartklockan är prisvärd och erbjuder en rad funktioner som vanligtvis endast återfinns i dyrare modeller. Det är dock viktigt att notera att Watch GT 3 har begränsat stöd för appar från tredje parter jämfört med vissa av konkurrenterna. Detta kan vara en nackdel om du letar efter en smartklocka som är helt integrerad med ett brett utbud av appar. Men för dig som främst är intresserade av fitnesspårning och viktiga smartwatch-funktioner är Huawei Watch GT 3 fortfarande ett starkt val, som balanserar prestanda, stil och användbarhet.

Fördelar

 • Harmony OS förbättrar Lite OS
 • Större och skarpare skärm
 • 1-2 veckors batteritid
 • Exakt spårning av hälsodata

Nackdelar

 • Begränsat stöd för appar från tredje parter

Huawei Watch GT 3 har en integrerad GPS som möjliggör exakt spårning av träningspass utan att du behöver ta med dig en telefon överallt. Den här funktionen gör den till ett perfekt alternativ för dig som är frilufts- eller fitnessentusiast och vill övervaka dina fysiska aktiviteter på ett smidigt sätt.

Recension: En detaljerad recension av Huawei Watch GT 3

Specifikationer

 • Material: Rostfritt stål
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,43"
 • Kapacitet: 4 GB
 • Batteritid: 336 timmar
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45,9x45,9x11 mm
 • Vikt: 43 g

AMOLED-skärm och otrolig batteritid

Vi anser att Huawei Watch GT 3 sticker ut bland konkurrenter med sin stora 1,43-tums AMOLED-skärm med hög upplösning på 466 x 466, vilket säkerställer att aviseringar, meddelanden och fitnessdata är lättlästa utan att ögonen blir ansträngda. Dessutom har smartklockan en imponerande batteritid på upp till 14 dagar per laddning, vilket är en betydande fördel jämfört med Samsung Galaxy Watch 5, som har en batteritid på två dagar.

Huawei Watch GT 3, som är utrustad med avancerade funktioner för hälso- och fitnessspårning, och är utformad för att hjälpa dig att nå dina fitnessmål. Den erbjuder viktiga hälsomätningar som syremättnad i blodet, hjärtfrekvens och sömnspårning, vilket ger dig en grundlig förståelse för din hälsa och ditt välbefinnande. Smartklockan körs på Huaweis uppgraderade HarmonyOS och ger en snabbare och mer intuitiv användarupplevelse, med snabbare GPS-låstider och förbättrad övergripande prestanda.

Vad säger användare och experter om Huawei Watch GT 3?

Vår analys av recensionerna av Huawei Watch GT 3 avslöjar ett starkt positivt mottagande från både användare och experter. Användare anser generellt att Watch GT 3 är en mångsidig smartklocka som passar både tonåringar och vuxna. En användare lyfter fram dess praktiska funktioner som att svara på samtal direkt från handleden, övervaka träningsintensitet och hjärtfrekvens med röstsändning, någonting som även kan stängas av om så önskas. Användaren noterar också dess prisvärdhet och konstaterar: “Smartklockan är en game changer när det gäller funktioner och värde.” Expertrecensioner bekräftar dessutom dess exakta puls- och GPS-spårning, även om de noterar att den ligger något efter Apple Watch när det gäller tillförlitlighet. Watch GT 3 har fått utmärkelser som “A great all-rounder” av Techradar.com, “Editor’s choice” på Techadvisor.com och “Best Huawei smartwatch to date” på T3.com. TrustedReviews.com berömmer den eleganta designen, som gör den till en modern accessoar, medan dess detaljerade programvara för fitnesspårning effektivt vänder sig till fitnessentusiaster.

Mer om Huawei Watch GT 3

Specifikationer

 • Material: Rostfritt stål
 • Skärmtyp: OLED (AMOLED)
 • Skärmstorlek: 1,43"
 • Kapacitet: 4 GB
 • Batteritid: 336 timmar
 • GPS
 • Bluetooth
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45,9x45,9x11 mm
 • Vikt: 43 g

5 saker att tänka på innan du köper träningsklocka

 • Spårningsfunktioner

  Olika träningsklockor erbjuder olika funktionalitet som tillgodoser varierande träningsbehov. Genom att överväga vilka funktioner som du kommer att dra nytta av innan du köper en träningsklocka kan du välja en modell som uppfyller dina träningsbehov, överensstämmer med dina personliga preferenser, passar din budget, är kompatibel med dina andra enheter och ger en bra användarupplevelse.

  Om syftet med din träningsklocka till exempel är att förbättra dina löpprestationer bör du överväga en modell som erbjuder GPS-spårning och pulsmätning; om du däremot gillar att lyssna på musik när du tränar bör du överväga en klocka med underhållningsfunktioner.

  Träningsklockor kan spåra olika aktiviteter, bland annat antal steg man tagit, förbrukade kalorier samt tillryggalagd sträcka. Vissa modeller kan dessutom övervaka sömnmönster för att användaren ska kunna förstå och förbättra sin sömnkvalitet. I slutändan beror de mest användbara funktionerna på dina individuella behov, ditt syfte med klockan samt dina träningsmål.

 • Batteriets livslängd

  Energilagringen hos ett batteri mäts i milliamperetimmar (mAh) där ett högre värde i regel motsvara en längre batteritid. Träningsklockor kan använda olika typer av batterier, till exempel litiumjonbatterier, litiumpolymerbatterier eller vanliga knappcellsbatterier.

  Litiumjon- och litiumpolymerbatterier kan laddas och har vanligtvis längre batteritid, medan vanliga knappcellsbatterier måste bytas ut. De flesta träningsklockor har en batteritid på sju till tio dagar när de är helt laddade, men påverkas markant av vilka funktioner som används. En klocka som har en aktiv GPS-spårning kan till exempel behöva laddas upp igen efter bara 24 timmar. Batteritiden hos en träningsklocka varierar även beroende på modell och tillverkare; en del håller i över 30 dagar på en enda laddning. Allt beroende på batterikapaciteten samt antalet och vilka funktioner de erbjuder.

  Du som planerar att använda din träningsklocka med avancerade funktioner, till exempel GPS, pulsmätning och underhållning, bör satsa på en högre mAh-värde. Vissa träningsklockor har en batterikapacitet på mellan 100 och 500 mAh – beroende på märke, modell och funktioner. Om du inte kommer att nyttja dessa avancerade funktioner eller föredrar en mindre och lättare klocka kan det emellertid räcka med ett lägre mAh-värde. Ett högre mAh-värde innebär således även en mer robust och större klocka; prioriterar man därför design och komfort framför batteritid bör man också överväga en modell med lägre kapacitet.

 • Ytterligare funktioner

  Utöver de grundläggande funktionerna för konditionsmätning erbjuder träningsklockor fler funktioner som ökar enhetens värde och bekvämlighet. Å ena sidan ökar dessa ytterligare funktioner även priset, å andra sidan ökar de en klockas funktionalitet avsevärt.

  Om du till exempel planerar att använda klockan för simning eller andra vattenbaserade aktiviteter är det viktigt att kontrollera huruvida enheten är vattentålig. Medan vissa träningsklockor endast är vattentäta till ett visst djup, kan andra användas riskfritt för simning och andra vattensporter. Om du uppskattar bekvämligheten med mobila betalningar är det värt att kontrollera om klockan stödjer detta och är kompatibla med den plattform du föredrar. Smartwatch-funktioner som att ta emot notiser, ringa samtal och styra musikuppspelning finns också på vissa träningsklockor. Du bör emellertid överväga vilka funktioner som är nödvändiga för dig så att du inte betalar för dem i onödan.

  Det kan det vara värt att notera att vissa träningsklockor är kompatibla med appar från tredje parter som erbjuder ytterligare funktioner som specialiserade träningsrutiner eller spårning av näringsintag. Se till att kontrollera om detta gäller för dina appar och din valda klocka.

  Slutligen bör du kontrollera om klockan har utbytbara komponenter, däribland urtavlor och armband. Detta säkerställer att klockan alltid passar din stil och dina preferenser.

 • Pris

  Billigare och dyrare träningsklockor skiljer sig åt när det gäller kvalitet och funktioner. Budgetvänliga enheter erbjuder i regel grundläggande funktionalitet för konditionsmätning till ett lägre pris, medan dyrare erbjuder avancerade funktioner och är tillverkade i material av högre kvalitet.

  Det finns prisvärda alternativ som kostar runt 500-1000 kronor, såväl som dyrare som kan kosta över 5 000 kronor. Om du bara behöver grundläggande funktioner för konditionsuppföljning kan en prisvärd klocka vara tillräcklig för dina behov. En dyrare klocka kan däremot vara nödvändig om du värdesätter avancerade funktioner som GPS-spårning, pulsmätning och mobila betalningar.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner erbjuder värdefulla insikter om olika träningsklockors prestanda, funktionalitet och användarvänlighet. Genom att ta hänsyn till båda typer av recensioner kan du fatta ett mer välgrundat beslut om vilken modell som bäst uppfyller dina behov och preferenser.

  Användarrecensioner tillhandahåller verkliga erfarenheter som kan ge värdefulla insikter om en klockas prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Samtidigt ger expertrecensioner mer detaljerade bedömningar av enhetens funktioner, för- och nackdelar samt hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut baserat på enhetens styrkor och svagheter.

  Vi har inkluderat såväl användar- som expertrecensioner i den här artikeln för att underlätta ditt köpbeslut.

arrow-more

FAQ

Vilken träningsklocka är bäst?
Det finns ingen specifik träningsklocka som passar alla; valet av träningsklocka beror på personliga preferenser och individuella behov. Vi rekommenderar emellertid Samsung Galaxy Watch 5.
Hur har träningsklockorna testats?
Träningsklockorna har bedömts baserat på hur exakt de spårar olika aktiviteter. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartklocka.
Hur väljer man rätt träningsklocka?
Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du undersöka skärmkvaliteten. Det kan även vara värt att ta reda på batteritiden.

Vilken träningsklocka passar mig?

För att välja en träningsklocka som passar dig är det viktigt att ta hänsyn till dina träningsbehov samt att fundera på vilka funktioner som är nödvändiga för dig.

Om du tränar för att förbättra din löpning kan en klocka med GPS-spårning vara en fördel; om du däremot vill övervaka din sömn- och hjärtfrekvens under dagarna bör du överväga en klocka med aktivitets- och sömnspårning. Om du tränar inomhus är en klocka med inbyggda träningsprogram praktisk, medan en vattentät klocka är lämplig för simning och vattensporter.

Slutligen är det viktigt att tänka på din budget och välja en träningsklocka som passar dina behov utan att den kostar skjortan.

Vad är en träningsklocka?

En träningsklocka är en smartklocka som är utformad speciellt för träning- och fitnessändamål. Enheten erbjuder mätningar av puls, steg och förbrända kalorier samt ytterligare funktioner som GPS-spårning och sömnövervakning. Träningsklockor är otroligt användbara för de som vill hålla god koll på sin träningsrutin för att på ett smidigt sätt uppnå sina träningsmål.

Vilka typer av träningsklockor finns det?

Det finns olika typer av träningsklockor på marknaden som varierar i funktionalitet och pris. De mest populära tillverkarna inkluderar Fitbit, Garmin, Apple, Polar och Samsung. De flesta träningsklockor är kompatibla med smartphones och har appar som hjälper användaren att övervaka sin träningsdata och prestationer.

Vilka fördelar finns med att använda en träningsklocka?

Träningsklockor kan övervaka din träningsrutin, hjälpa dig att sätta träningsmål samt hålla reda på dina framgångar. De kan även fungera som en motivationskälla genom att uppmuntra dig att hålla dig aktiv. Träningsklockor är dessutom en bekväm och stilren accessoar för dig som vill ha alla sina träningsfunktioner i ett enda smart format på handleden.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta