Testöversikt: Här är marknadens bästa träningsklocka enligt experterna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I den här testvinnarguiden om träningsklockor får du en överblick över de bästa modellerna på marknaden. En träningsklocka är perfekt för dig som gärna vill hålla koll på din kondition och form under olika typer av rörelse, aktivitet och motion.

Den här artikeln behandlar tester av träningsklockor från flera olika tillverkare. Vi går igenom vad ett antal experter har sagt om klockorna i olika tester och berättar om vilka egenskaper varje modell har. Du hittar även en prisjämförelse vid varje klocka som visar vilken återförsäljare som är billigast. 

Till den här artikeln har vi undersökt tester från flera olika källor, bland annat tekniksajterna Techradar.com, Wearable.com och Digitaltrends.com samt testsajterna Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Bland källorna finns även hälso- och träningsmagasinet Aktivtraening.dk.

Den här artikeln innehåller:

green-elm Genomgång av testvinnande träningsklockor
green-elm Prisjämförelser för alla klockor
green-elm Genomgång av testkällor som vi har använt i artikeln

Om du vill läsa mer hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Träningsklocka Testöversikt– Här är marknadens nio bästa modeller

Här nedanför hittar du en genomgång av de träningsklockor som har fått bäst betyg i olika framstående granskningar. Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vilka tester varje produkt har bedömts i. Med den här översikten vill vi hjälpa dig att komma fram till vilken träningsklocka som passar bäst till just dina behov.


Garmin Forerunner 245 Music – Modern design och enkel att använda

Vår rekommendation

✅ 4,5 av 5 stjårnor hos den amerikanska testsajten Tomsguide.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com
✅ 8 av 10 stjårnor hos den amerikanska tekniksajten Wired.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos den amerikanska tekniksajten Wareable.com
Garmin-Forerunner-245-Music

 

 

Garmin Forerunner 245 Music har testats och recenserats av fyra olika expertkällor och fick i slutändan bra betyg hos samtliga. Det rör sig närmare bestämt om Tomsguide.com, Digitaltrends.com, Wired.com och Wareable.com.

Experterna gav träningsklockan fina recensioner eftersom att den har en bra batteritid, många träningsfunktioner och en användarvänlig skärm.

Trots att experterna generellt sett är imponerade av Garmin Forerunner 245 Music nämner flera av dem även att modellen är ganska dyr. Detta kan därför vara värt att uppmärksamma. 

Experterna: Modern och användarvänlig träningsklocka för löpning

De fyra expertkällorna berättar att Garmin Forerunner 245 Music är en bra klocka för träning som kommer med flera praktiska funktioner.

Experterna från Wareable.com beskriver klockan som en ”formidabel löparklocka”. De skriver även att Garmin har tagit allt de tyckte om hos 235-modellen och gjort det bättre.

Flera experter förklarar dessutom att klockan har en modern design. De menar även att Garmin Forerunner 245 Music är enkel att använda. Digitaltrends.com skriver till exempel att det är lätt att läsa av skärmen och enkelt att navigera i menyerna.

Flera expertkällor framhäver även att Garmin Forerunner 245 Music kommer med detaljerade och noggranna spårningsfunktioner, något som Wired.com är särskilt förtjusta i.

Tomsguide.com verkar också hålla med om detta och förklarar även att klockan har ett en bra batteritid.

Utöver det höga priset hittar ingen av experterna särskilt många nackdelar med Garmin Forerunner 245 Music.

Wired.com nämner dock kort att man måste ha med sig telefonen för att komma åt säkerhetsfunktionerna.

Lyssna på musik under träningen

Med Garmin Forerunner 245 Music har man möjligthet att spela låtar och lyssna på musik när man tränar.

Det går nämligen att ladda ner upp till 500 låtar till klockan, antingen som MP3-filer eller via en streamingtjänst som Spotify.

Därefter behöver man bara ansluta ett par Bluetooth-hörlurar för att lyssna på musiken som finns på klockan.

Garmin Forerunner 245 Music har en batteritid på upp till sju dagar i smartwatchläge. I GPS-läge med musik räcker batteriet istället i upp till sex timmar.

Klockan har dessutom flera säkerhets- och spårningsfunktioner som gör det enkelt att dela sin position med utvalda kontakter om man skulle behöva hjälp.

Användarvänlig klocka med pulsmätning vid handleden och GPS

Garmin Forerunner 245 Music har pulsmätning vid handleden och inbyggd GPS. Detta hjälper klockan att mäta bland annat tempo, distans och intervaller.

Genom att aktivera både GPS och satellitsystemet Galileo kan man dessutom få ännu noggrannare positionsmätningar. Klockan mäter även antal steg och förbrända kalorier.

Den här träningsklockan har en mängd olika aktivitetsprofiler som är anpassade för löpning. Klockan kan därför visa hur det går oavsett om man springer som vanligt eller till exempel i terräng.

Garmin Forerunner 245 Music benämns i första hand som en löparklocka, men den har även aktivitetsprofiler för cykling och simning.

Man hittar alla aktivitetsprofiler på den användarvänliga skärmen, där man även kan bläddra i de olika menyerna.

Sist men inte minst är Garmin Forerunner 245 Music försedd med träningsprogram via Garmin Coach.

Här kan man hitta kostnadsfria träningsprogram som innehåller vägledning från tränare. Det går dessutom att anpassa dessa program till sina egna mål och önskemål. 

Fördelar

 • Pulsmätning vid handleden
 • Inbyggd GPS
 • Möjlighet att spara upp till 500 låtar på klockan
 • Lämplig för löpning
 • Batteritid på upp till sju dagar
Nackdelar

 • Det kan vara svårt att styra löparklockan med pekskärmen under löpning

Specifikationer
Bandstorlek: 127-204 mm
Funktioner: Accelerometer, hjärtfrekvens
Vikt: 38,6 g
Färg: black, white, aqua blue

Här kan du se en presentationsvideo för Garmin Forerunner 245 Music. Videon är gjord av Garmin:


Apple Watch Series 3 – Mångsidig träningsklocka

✅ 5 av 5 stjårnor hos den amerikanska tekniksajten T3.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos den amerikanska testsajten Tomsguide.com
✅ 82 av 100 stjårnor hos den amerikanska tekniksajten Engadget.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos den brittiska testsajten Trustedreviews.com
✅ 4,5 av 5 stjårnor hos den brittiska tekniksajten Techradar.com

Apple-Watch-Series-3-38mm-Aluminum-Case-with-Sport-Band

 

.
Apple Watch Series 3 har testats och recenserats av fem olika expertkällor och blev i slutändan väldigt uppskattad hos samtliga.Det rör sig närmare bestämt om expertkällorna T3.com, Tomsguide.com, Engadget.com, Trustedreviews.com och Techradar.com.

Alla experter har gett modellen fina betyg på grund av klockans många praktiska funktioner. Trots att experterna generellt sett är betagna av Apple Watch Series 3 förklarar de dock även att batteritiden är lite av en besvikelse.

Experterna: Lämplig klocka för flera träningsformer

Enligt de fem expertkällorna är Apple Watch Series 3 en utmärkt träningsklocka med en mängd smarta och praktiska funktioner.

Trustedreviews.com och Techradar.com skriver till exempel att Apple Watch Series 3 är ett bra köp eftersom att klockan har detaljerad spårning och bra funktioner som riktar sig till många olika konsumenter.

Flera experter förklarar dessutom att Apple Watch Series 3 är en klocka som fungerar bra vid många träningsformer, vilket lyfts fram som en fördel.

T3.com berättar att träningsklockan är bra för allmän träning och att man kan använda den till bland annat löpning, cykling och simning.

Experterna från Tomsguide.com och Engadget.com har också testat den här klockan och menar bland annat att Siri är väldigt användbar och snabb. De skriver även att modellen har utmärkta funktioner för fitnesspårning.

Det nämns dock ett par nackdelar med den här modellen också, till exempel att nätverksinställningarna inte är särskilt bra och att samtalskvaliteten varierar.

Mångsidig träningsklocka

Apple Watch Series 3 håller reda på rörelse och aktiviteter när man bär klockan på handleden. Den ger information om användarens aktivitetsnivå och hälsa, och genom att mäta pulsen kan den även övervaka användarens stressnivå.

Den här modellen är utrustad med både aktivitetsmätare, pulsmätare, inbyggd GPS samt en barometrisk höjdmätare. Den sistnämnda funktionen registrerar hur långt och högt man kommit.

Pulsmätaren visar information om användarens puls vid vila, gång och träning direkt på skärmen.

Apple Watch Series 3 kan dessutom användas till många olika typer av träning, till exempel löpning och cykling. Klockan är även simtålig och kan alltså bäras även när man simmar. Aktivitetsmätaren är faktiskt försedd med nya funktioner för simmare.

Den här klockan erbjuder en app för andningsövningar samt andra hälsoappar som till exempel påminner användaren om att dricka vatten eller ställa sig upp. Batteriet räcker i upp till 18 timmar.

Minimalistisk klocka med enkla kontroller och musik

Apple Watch Series 3 har en keramisk konstruktion och en minimalistisk design. Den är intuitiv att använda och har användarvänliga menyer.

Den breda skärmen gör det enkelt att läsa vad som står på klockan. Det går även att välja mellan flera olika urtavlor.

Med den här klockan kan man även lyssna på musik eller låta Siri välja en låt via Apple Music-appen. Med denna kan man strömma upp till 45 miljoner låtar direkt från handleden.

Sist men inte minst är Apple Watch Series 3 utrustad med WatchOS 5. Klockan använder en kraftfull 64-bitars tvåkärnig processor och har även ett trådlöst W2-chip som möjliggör Wifi- och Bluetooth-anslutningar.

Fördelar

 • Lämplig för flera träningsformer
 • Inbyggd pulsmätare
 • Inbyggd GPS
 • Möjlighet att strömma musik
 • Batteritid på upp till 18 timmar
Nackdelar

 • Värdenhets-OS som stöds

Specifikationer
Intelligent assistent: Siri
Bildskärm: OLED 272 x 340 pixlar
Spåringsdata: Distans, tid, brända kalorier, aktivitet, hjärtfrekvens. steg tagna
Vikt: 26,7 g

 


Garmin Forerunner 935 – Bekväm design och en lång batteritid

Beröm hos expertkällorna

✅ 4,5 av 5 stjårnor hos den amerikanska testsajten Tomsguide.com
✅ 5 av 5 stjårnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjårnor hos den brittiska tekniksajten Techradar.com
✅ 5 av 5 stjårnor hos den brittiska testsajten Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 stjårnor hos den brittiska tekniksajten Stuff.tv

Garmin-Forerunner-935

 

 

.
Garmin Forerunner 935 har testats och recenserats av fem olika expertkällor: Tomsguide.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Trustedreviews.com och Stuff.tv. Den här modellen fick i slutändan fina recensioner hos samtliga källor.

Detta motiveras bland annat med att träningsklockan har en bekväm design och en lång batteritid.

Experterna tycker generellt sett riktigt bra om Garmin Forerunner 935. Flera källor nämner dock även att klockan är ganska dyr och att detta är något man bör ta med i beräkningen.

Experterna: Bra multisportklocka

Garmin Forerunner 935 har fått mycket beröm hos de fem expertkällorna. Expertreviews.co.uk skriver bland annat att det här är en utmärkt multisportklocka som kan användas vid allt från löpning till cykling och simning.

Detta verkar backas upp av de övriga experterna. Tomsguide.com tillägger även att Garmin Forerunner 935 kan spåra vardagsaktiviteter också.

Andra expertkällor lägger märke till att klockan är lätt och tillräckligt bekväm för att bäras hela tiden. Trustedreviews.com skriver till exempel att klockan är så bekväm att man inte märker att man har den på sig.

Experterna från Techradar.com och Stuff.tv framhäver klockans ”eleganta design” och ”fantastiska batteritid”, vilka de menar är bland modellens bästa egenskaper. Utöver priset hittar ingen av experterna särskilt många nackdelar med Garmin Forerunner 935.

Kompakt träningsklocka som är lämplig för triathlon

Garmin Forerunner 935 HRM har en kompakt design som inte tar mycket plats på handleden.

Klockan väger bara 49 gram och kan därför utan problem bäras hela dagen om man vill spåra sin dagliga aktivitet.

Med Garmin Forerunner 935 får man en multisportklocka som kan användas vid både löpning, cykling och simning, både separat och i ett triathlon.

Den här klockan har nämligen en kombinerad triathlon-funktion som gör det möjligt att spara ett triathlon som en enda träningsfil. 

Garmin Forerunner 935 har dessutom ett flertal avancerade löpningsfunktioner. Dessa inkluderar bland annat uppskattning av VO2-max och ett test av användarens mjölksyratröskel.

Klockan har en batteritid på 24 timmar i GPS-läge, 60 timmar i UltraTrac-läge och 2 veckor om man bara använder aktivitetsmätning i vardagen.

Vardagsklocka med inbyggd pulsmätare

Garmin Forerunner 935 kan inte bara användas som en sportklocka utan är även lämplig för vardagsbruk.

Klockan har bland annat en inbyggd pulsmätare som mäter användarens puls direkt från handleden.

Den här klockan har dessutom en aktivitetsmätare som bland annat mäter steg, kaloriförbränning, avstånd, intensiva minuter och våningar. Så länge man har på sig klockan kan man alltså hålla koll på sin aktivitet under dagen.

Aktivitetsdatan kan visas på själva klockan och i Garmin Connect-appen. Garmin Forerunner 935 HRM håller även koll på återhämtningstid och andra fysiologiska aspekter.

Utöver detta får man även smartaviseringar för SMS, mail, appar och samtal direkt på klockan. Detta gör att modellen lämpar sig för vardagsbruk när man inte tränar. Vid behov kan man även hålla koll på sin kalender och väderprognoser.

Fördelar

 • Lämplig för triathlon
 • Inbyggd aktivitetsmätare
 • Inbyggd pulsmätare
 • Batteritid på upp till 24 timmar i GPS-läge
 • Möjlighet att se aktivitetsdata i Garmin Connect-appen
Nackdelar

 • Rekommenderad användning är cykel, löpning och simning

Specifikationer
Användningsläge (med GPS på) – upp till 24 timmar
Användningsläge (enbart klocka) – upp till 336 timmar
Färg: Svart
Material: Fiberförstärkt polymer

Här kan du se en presentationsvideo för Garmin Forerunner 935. Videon är gjord av Garmin:


Garmin Vivoactive 3 – Kan användas till vardags också

Vattentät aktivitetsklockan

✅ 5 av 5 stjårnor hos Expertreviews
✅ 4 av 5 stjårnor hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos Wearable.com
✅ 3 av 5 stjårnor hos Digitaltrends.com
✅ 4 av 6 stjårnor hos Mobilsiden.dk

 

Träningsklockan Garmin Vivoactive 3 har testats av fem olika expertkällor, närmare bestämt testsajten Expertreviews.co.uk, tekniksajterna Techradar.com, Wearable.com och Digitaltrends.com samt den danska mobilsajten Mobilsiden.dk.

Garmin Vivoactive 3 fick ett högt betyg hos var och en av de fem källorna och hamnade i toppen av deras respektive skalor. Här talar vi alltså om en riktigt bra och välfungerande pulsklocka som lever upp till de höga förväntningar man har på Garmin som tillverkare.

För vardagen och löprundan

På grund av utseendet hos Garmin Vivoactive 3 framhäver experterna att den här träningsklockan inte nödvändigtvis ska begränsas till löprundan. Klockan är nämligen på stilig att man utan problem kan använda den till vardags också. Garmin Vivoactive 3 är dessutom gjord för att tillmötesgå personliga preferenser. Urtavlan kan nämligen anpassas till användarens önskemål.

Skärmen är utformad för att vara lätt att läsa och skyddas även av hållbart Corning Gorilla Glass. Garmin Vivoactive 3 är helt enkelt gjord för att vara robust, och man kan till och med ta ett bad med klockan på. Armbandet är tillverkat av silikon och sitter bekvämt runt handleden.

Garmin Vivoactive 3 är dessutom gjord för att vara enkel att använda. Man kan därför lätt hålla koll på sina dagliga aktiviteter samt få en överblick över inkomna aviseringar.

Mångsidig träningsklocka

Garmin Vivoactive 3 håller koll på användarens rörelse- och aktivitetsmönster så länge man bär klockan på handleden. Detta gäller även under natten. Man kan därför få bra information om sin hälsa och sitt aktivitetsmönster. Pulsmätaren kan till och med berätta när man är mest stressad.

Experterna bedömer att så gott som alla funktioner fungerar bra på Garmin Vivoactive 3, och denna mångsidighet är en av anledningarna till de fina kommentarerna. Garmin Vivoactive 3 är en väldigt mångsidig träningsklocka som kan hålla koll på mycket data åt användaren.

Modellen är utrustad med aktivitetsmätare, pulsmätare och inbyggd GPS. Klockan har 15 förinstallerade aktivitetsprofiler som kan spåra både intensiva och lugna aktiviteter – allt från yoga till snowboardåkning.

Pulsmätningen sker direkt på handleden. Man behöver därför inte några andra sladdar eller mätare för att mäta pulsen under aktiviteter.

Batteritid på sju dagar

Garmin Vivoactive 3 har ett uppladdningsbart och hållbart batteri som gör det möjligt att vara ute och röra på sig länge. Batteriet i Garmin Vivoactive 3 räcker faktiskt i upp till sju dagar. Om man använder GPS minskar dock batteritiden till ungefär 13 timmar.

Garmin Vivoactive 3 fungerar även i samarbete med en app på telefonen. Om man vill få en bra överblick över sin aktivitet och träning kan man därför ladda ner den tillhörande appen.

Den kostnadsfria appen heter Garmin Connect och finns för både Android och iOS. Man kan därför ansluta klockan till de allra flesta telefoner. Appen samlar och analyserar all data, som automatiskt överförs från klockan till telefonen.

Med Garmin Vivoactive 3 kan man få aviseringar från appar och mail direkt på handleden. Om man har en Android-telefon kan man även använda Garmins förinställda snabbsvar för att svara på meddelanden. Garmin Vivoactive 3 paras ihop med telefonen via Bluetooth.

Fördelar

 • Fin träningsklocka med anpassningsbar urtavla
 • Mäter användarens stressnivå
 • Inbyggd aktivitetsmätare, pulsmätare och GPS
 • Batteritid på upp till sju dagar
 • Fungerar med tillhörande Garmin-app
Nackdelar

 • Finns endast med silikonrem

Specifikationer

Färg: Vit/Rose Gold, Black/Grey, BLack/Steel
Rostfri stålram
Funktionen Garmin Pay
Mer än 15 förinstallerade sportapplikationer
Klockan är vattentät


Garmin Forerunner 35 – Träningsklocka i simpel design

Mycket bra till löpning och cykling

✅ Udsedd til ”Bra köp” hos Aktivtræning.dk
✅ 4,5 av 5 stjårnor hos Digitaltrends.com
✅ 3,5 av 5 stjårnor hos Wearable.com

Garmin-Forerunner-35

 

Garmin Forerunner 35 har testats av det danska träningsmagasinet Aktivtraening.dk och de två internationella tekniksajterna Digitaltrends.com och Wearable.com. Alla tre källor bedömde flera olika aspekter och kom i slutändan fram till att det här är en bra träningsklocka.

Garmin Forerunner 35 fick fina betyg av experterna och är en gedigen modell som gör vad man kan förvänta sig av en träningsklocka.

Perfekt för löpning och cykling

Experterna berättar att Garmin Forerunner 35 är en bra träningsklocka. De skriver dock även att användarens föredragna aktiviteter spelar en stor roll i huruvida man kan bli helt nöjd med klockan och få maximal användning för den.

De menar nämligen att Garmin Forerunner 35 fungerar bäst till löpning och cykling och att klockan har bra mätegenskaper för dessa aktiviteter. Om man vill spåra aktiviteter i en simbassäng eller i havet fungerar den dock inte lika bra.

Det råder delade meningar om klockans utseende, men sammantaget sett har den en simpel design med ett mjukt armband samt en fyrkantig och något dominerande skärm. Klockan är dessutom bekväm och så lätt att bära att man glömmer bort att man har den på sig.

Pulsmätning är den primära funktionen

Garmin Forerunner 35 kan säga flera saker om användarens aktivitet och rörelse. Experterna skriver dock att den primära funktionen hos Garmin Forerunner 35 är pulsmätningen, och den fungerar riktigt bra.

Träningsklockan mäter pulsen med hög precision och registrerar användarens hjärtfrekvens både dag och natt. Garmin Forerunner 35 är dock inte bara ett passivt objekt. Klockan analyserar nämligen både rutiner och sömnmönster samt aktiviteter under dagen.

Garmin Forerunner 35 kan sätta upp specifika mål och på så vis motivera användaren till mer rörelse. Klockan mäter även antal steg och förbrända kalorier samt distans. Man kan även välja mellan ett antal olika aktivitetsprofiler.

Genom att aktivera vissa aviseringar kan Garmin Forerunner 35 dessutom säga till när man har suttit ner för länge. Garmin Forerunner 35 har även en GPS-funktion.

Bra batteri och app

Garmin Forerunner 35 har ett kraftfullt batteri som är gjort för att hålla länge. Man kan därför använda klockan på längre turer utan att behöva bekymra sig för att batteriet ska ta slut. I praktiken innebär detta att Garmin Forerunner 35 kan användas i upp till nio dagar innan klockan måste laddas. Tänk dock på att batteriet bara håller i elva timmar om man använder GPS. Detta är dock ganska bra om man jämför med konkurrenterna.

Liksom många andra träningsklockor har Garmin Forerunner 35 en tillhörande app som kan laddas ner till telefonen. Appen heter Garmin Connect och är gratis att ladda ner. Där kan man sedan föra över data från klockan. Appen skapar då ytterligare analyser som ger användaren en bättre överblick över träning, rörelse, aktiviteter och rörelsevanor. Garmin Forerunner 35 ansluts till en smartphone eller surfplatta via Bluetooth.

Fördelar

 • Robust träningsklocka som är väl lämpad för löpning och cykling
 • Enkel design och låg vikt
 • Pulsmätning är den centrala funktionen
 • Hjälper användaren till bättre rörelsevanor
 • Batteritid på upp till nio dagar
Nackdelar

 • Har inte funktionen Garmin Pay

Specifikationer
Batteritid: GPS-läge; 13 Timmar
Pulsregistrering
Garmins egna Connect Live-funktion
Vikt: 37,3 g


Sportsbuddy Veryfit Kids löparklocka – Hjälper ditt barn till at få nog daglig motion

Sportsbuddy Veryfit Kids

 

.
Introduktion

Det är lika viktigt för både vuxna och barn att få nog med motion, så varför inte ge ditt barn en händig aktivitetsklocka för hälsans skull! Sportsbuddy Veryfit Kids är en klocka som är särskilt framställd för att passa barn på mellan 4 – 12 år, och alla dess effektiva funktioner hjälper till att motivera din son eller dotter att få nog med daglig motion!

Om Sportsbuddy Veryfit Kids

Sportsbuddy Veryfit Kids är en lättviktig – men hållbar – aktivitetsklocka som ditt barn har runt handleden, och den här klockan mäter hur många kalorier som bränns tillsammans med hur många steg som har tagits. Forskning har visat att vart sjunde barn inte rör sig nog varje dag, och visst är vi alla väl medvetna om hur viktig motionen är för att vi ska må bra. Genom att bära en stegräknare kan både du och ditt barn sätta mål som passar er och se till så att hela familjen får nog med motion under dagen.

Sportsbuddy Veryfit Kids vs marknaden

En smart funktion som ingår när du beställer Sportsbuddy Veryfit Kids är en applikation där ni ställer in mål gällande hur många steg det förväntas att din son eller dotter ska ta under dagens gång. Med klara mål är det enklare att känna sig motiverad, och när ditt barn når målen kommer en pokal att dyka upp tillsammans med ett meddelande som gratulerar. Värt att veta är också hur lättviktig klockan är samt att den är tillverkad av vattentäta material, så den kan dras nytta av i ur och skur.

Bra att veta om Sportsbuddy Veryfit Kids

Skälet till att klockan kan användas av både barn som är så unga som 4 år och så gamla som 12 år är tack vare den bekväma remmen som kan justeras närhelst det behövs. Om ditt barn är äldre än 12 år kan du istället vända dig till en av vuxenklockorna.

Batteritiden räcker i hela sju dagar, så din son eller dotter slipper att konstant ta av sig klockan för att ladda den. Även efter dessa sju dagar tar det endast 1 – 2 timmar att ladda upp den igen, och sedan har du ytterligare sju dagar av batteritid att njuta av. Med hjälp av Sportsbuddy Veryfit Kids blir daglig motion lätt som en plätt att uppnå!

Fördelar

 • Vattentät och hållbar design
 • Sätt enkelt upp mål och alarm med medföljande applikation
 • Mäter steg och kalorier
Nackdelar

 • Klockan borde ha en ”Find my device” funktion

Specifikationer
Mäter steg och kalorier
Batteritid på sju dagar
Spänne kan justeras så att klockan passar barn från 4 till 12 år
Applikation ingår
Tillverkad i vattentäta material
Kan beställas i antingen svart, blått eller rosa

 


Sportsbuddy Veryfit Kids löparklocka – Hjälper ditt barn till at få nog daglig motion

Sportsbuddy Veryfit Kids

 

.
Introduktion

Det är lika viktigt för både vuxna och barn att få nog med motion, så varför inte ge ditt barn en händig aktivitetsklocka för hälsans skull! Sportsbuddy Veryfit Kids är en klocka som är särskilt framställd för att passa barn på mellan 4 – 12 år, och alla dess effektiva funktioner hjälper till att motivera din son eller dotter att få nog med daglig motion!

Om Sportsbuddy Veryfit Kids

Sportsbuddy Veryfit Kids är en lättviktig – men hållbar – aktivitetsklocka som ditt barn har runt handleden, och den här klockan mäter hur många kalorier som bränns tillsammans med hur många steg som har tagits. Forskning har visat att vart sjunde barn inte rör sig nog varje dag, och visst är vi alla väl medvetna om hur viktig motionen är för att vi ska må bra. Genom att bära en stegräknare kan både du och ditt barn sätta mål som passar er och se till så att hela familjen får nog med motion under dagen.

Sportsbuddy Veryfit Kids vs marknaden

En smart funktion som ingår när du beställer Sportsbuddy Veryfit Kids är en applikation där ni ställer in mål gällande hur många steg det förväntas att din son eller dotter ska ta under dagens gång. Med klara mål är det enklare att känna sig motiverad, och när ditt barn når målen kommer en pokal att dyka upp tillsammans med ett meddelande som gratulerar. Värt att veta är också hur lättviktig klockan är samt att den är tillverkad av vattentäta material, så den kan dras nytta av i ur och skur.

Bra att veta om Sportsbuddy Veryfit Kids

Skälet till att klockan kan användas av både barn som är så unga som 4 år och så gamla som 12 år är tack vare den bekväma remmen som kan justeras närhelst det behövs. Om ditt barn är äldre än 12 år kan du istället vända dig till en av vuxenklockorna.

Batteritiden räcker i hela sju dagar, så din son eller dotter slipper att konstant ta av sig klockan för att ladda den. Även efter dessa sju dagar tar det endast 1 – 2 timmar att ladda upp den igen, och sedan har du ytterligare sju dagar av batteritid att njuta av. Med hjälp av Sportsbuddy Veryfit Kids blir daglig motion lätt som en plätt att uppnå!

Fördelar

 • Vattentät och hållbar design
 • Sätt enkelt upp mål och alarm med medföljande applikation
 • Mäter steg och kalorier
Nackdelar

 • Klockan borde ha en ”Find my device” funktion

Specifikationer
Mäter steg och kalorier
Batteritid på sju dagar
Spänne kan justeras så att klockan passar barn från 4 till 12 år
Applikation ingår
Tillverkad i vattentäta material
Kan beställas i antingen svart, blått eller rosa


Polar M600
✅ 4 av 5 stjårnor hos Wearable.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos Trustedreviews.com

Polar-M600

 

Polar M600 har testats och bedömts av tre olika expertkällor, och i slutändan kom samtliga experter fram till samma betyg. De skriver att det här är en mycket välfungerande träningsklocka som är både gedigen, mångsidig och fin att titta på.

Källorna vi talar om är den framstående testsajten Trustedreviews.com samt de välkända tekniksajterna Wearable.com och Techradar.com.

Fungerar som en personlig tränare

Polar M600 är gjord för att registrera små som stora aktiviteter som sker under dagen i användarens liv. Det blir därför lättare att hålla koll på alla typer av aktiviteter. Man kan även skapa en egen aktivitetsprofil på Polar M600.

Den primära funktionen hos Polar M600 är nämligen att agera som en slags personlig tränare för användaren. När man har på sig klockan mäter den pulsen hela tiden. Man kan även byta mellan flera olika profiler inom bland annat gång och löpning.

För att hjälpa användaren att nå en så bra form som möjligt kommer klockan med feedback på aktiviteterna och tips på hur man kan förbättra träningen. Med Polar M600 kan man även övervaka sin sömnrytm.

Fin klocka som kan kommunicera med telefonen

Polar M600 har en inbyggd GPS som gör det möjligt att se sina egna rörelser och rutter. Om man vill träna i vatten är Polar M600 dessutom vattentät ner till tio meter.

Det här är dessutom en intelligent klocka som kan kommunicera med mobiltelefonen. Man kan därför använda Polar M600 för att svara på samtal och lyssna på musik, vilket kan vara praktiskt under löprundan. Polar M600 kan paras ihop med både Android- och iOS-telefoner

Experterna har även tittat på utseendet och designen hos Polar M600. De kom då fram till att den här modellen, till skillnad från många konkurrenter, faktiskt ser bra ut. Polar M600 kan därför utan problem användas till vardags utan att likna en vanlig sportklocka alltför mycket.

Välfungerande Polar Flow-app

Polar M600 har ett kraftfullt batteri som gör att man lugnt kan ta med träningsklockan på längre turer. Batteriet kan nämligen hålla ett bra tag även om man har glömt att ladda klockan. Experterna har testat batteritiden och kom då fram till att batteriet lätt håller några dagar om man inte använder GPS. 

Om man använder GPS och samtidigt lyssnar musik via klockan får man däremot en batteritid på ungefär sex eller sju timmar. Precis som med många andra träningsklockor kan man ladda ner en tillhörande app till Polar M600.

Experterna skriver att dessa appar många gånger är ganska överflödiga. De menar däremot att appen för Polar M600 är ett absolut måste för att få ut så mycket som möjligt av klockan.

Appen heter Polar Flow och fungerar otroligt bra. Man får där tillgång till mycket data, analyser, program och statistik, och appen uppdateras alltid från aktiviteter på klockan. Polar M600 är Bluetooth-baserad och kan även anslutas till Wifi.

Fördelar med Polar M600:
🔴Personlig tränare i både stora och små aktiviteter
🔴Många alternativ för olika mätningar
🔴Snygg design
🔴Bra tillhörande Polar Flow-app
🔴Använder både Bluetooth och Wifi


FAQ

Vilka träningsklockor är bäst i test?
Garmin Fenix 5, Apple Watch Series 3, Garmin Forerunner 935 HRM, Garmin Vivoactive 3 och Garmin Forerunner 35
Hur har träningsklockorna testats?
Träningsklockorna har bland annat bedömts baserat på hur exakt de spårar olika aktiviteter. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartwatch
Hur väljer man rätt modell?
Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du dessutom undersöka skärmkvaliteten lite noggrannare. Det kan även vara värt att ta reda på batteritiden hos de modeller du tittar på.

Träningsklocka test – dessa källor har vi använt: 

Aktivtraening.dk 🇩🇰

Aktivtraening.dk är ett danskt träningsmagasin som behandlar flera olika aspekter inom hälsa. Detta inkluderar både motion, kost och välmående. De publicerar ständigt nya artiklar, nyheter och tester av olika hälsorelaterade produkter.

Aktivtraening.dk har gett ut en artikel där de utser marknadens bästa löparklockor med GPS. Den artikeln hittar du här. I artikeln kan du bland annat läsa om Suunto Spartan Sport Wrist HR, Garmin Fenix 5 och Garmin Forerunner 35.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Hos den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com hittar man både fakta och information om den digitala världen och de valmöjligheter man har som konsument. Digitaltrends.com behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter i sina många artiklar, nyheter, guider, tester och videor. 

Experterna har bland annat testat olika träningsklockor och bedömt dem baserat på till exempel design, komfort, funktionalitet och användning. Du kan läsa mer om deras test av Garmin Vivoactive 3 här och testet av Garmin Forerunner 35 här.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som genomför oberoende tester av ett brett utbud av elektroniska produkter för hemmet. Detta inkluderar bland annat tv-apparater, datorer, mobiltelefoner och kameror men även vitvaror. Här rör det sig om en granskning av träningsklockan Garmin Vivoactive 3. Experterna bedömde klockan baserat på dess design, funktioner, prestanda och användbarhet. Du kan läsa mer om testet här.

Expertreviews.co.uk har även testat Garmin Forerunner 935 HRM och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Mobilsiden.dk 🇩🇰

Mobilsiden.dk är en dansk mobilsajt som skriver om både mobiltelefoner och andra mobila enheter. De genomför även tester och bedömningar och har bland annat provat träningsklockan Garmin Vivoactive 3. Du kan läsa mer om testet här.

Outdoorgearlab.com 🇺🇸

Outdoorgearlab.com är en hemsida som fokuserar på friluftsliv och hjälpmedel som kan underlätta aktiviteter utomhus. Sidan genomför även tester någon gång emellanåt och granskar då produkter för både camping och vandring. De har bland annat recenserat träningsklockan Garmin Fenix 5. Du kan läsa mer om testet här.

Techradar.com 🇺🇸

Techradar.com är en tekniksajt med ett brett fokus på teknikprodukter för konsumenter. Hemsidan har experter som skriver artiklar och nyheter om teknikrelaterade ämnen, och Techradar.com genomför även olika tester. De har bland annat granskat flera olika träningsklockor. Du kan läsa mer om Garmin Vivoactive 3 här, Suunto Spartan Sport Wrist HR här och Polar M600 här.

Techradar.com har även testat och recenserat de två träningsklockorna Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Om du vill läsa testet av Apple Watch Series 3 hittar du det här.

Om du vill läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM hittar du det här.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com är en internationell testsajt som fokuserar på elektroniska konsumentprodukter. De ger ut expertbedömningar och ytterligare analyser av dessa produkter varje dag. Här har de provat olika träningsklockor och bedömt modellernas design, komfort, funktionalitet, funktioner och användning. Du kan läsa mer om deras test av Polar M600 här och om testet av Garmin Fenix 5 här

Trustedreviews.com har även testat och recenserat de två träningsklockorna Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Om du vill läsa testet av Apple Watch Series 3 hittar du det här.

Om du vill läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM hittar du det här.

T3.com 🇺🇸

T3.com är ett amerikanskt gadget- och teknikmagasin som fokuserar på teknikrelaterade nyheter, recensioner, guider och artiklar. De fokuserar huvudsakligen på elektroniska konsumentprodukter som telefoner, datorer och spel samt produkter inom ljud och fitness.

T3.com har bland annat testat Apple Watch Series 3 och gett klockan ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Wearable.com 🇺🇸

Wearable.com är en hemsida som förser sina besökare med nyheter, artiklar, guider och tester av teknikprodukter som man kan bära på kroppen. Detta innefattar i allra högsta grad träningsklockor och andra tekniska armbandsprodukter. Här rör det sig om olika tester av träningsklockor. Du kan läsa mer om Garmin Vivoactive 3 här, Garmin Forerunner 35 här, Suunto Spartan Sport Wrist HR här, Polar M600 här och Garmin Fenix 5 här.

Wearable.com har även testat Garmin Forerunner 245 Music och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela testet här.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com har som mål att guida konsumenter genom den tekniska och digitala världen. De tillhandahåller därför allt från nyheter till guider och artiklar inom dessa ämnen. De testar och recenserar även olika produkter, till exempel träningsklockor. Här rör det sig om ett test av Garmin Forerunner 245 Music. Du kan läsa undersökningen här.

Engadget.com 🇺🇸

Engadget.com är en amerikanskt tekniksajt som skriver om allt som har med teknik att göra. Hos dem hittar man därför både artiklar och nyheter samt recensioner av olika produkter. Här har de testat och recenserat träningsklockan Apple Watch Series 3. Du kan läsa hela undersökningen här.

Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv är en brittisk tekniksajt som bland annat skriver recensioner av elektroniska konsumentprodukter. Här har de till exempel testat träningsklockan Garmin Forerunner 935 HRM. Om du vill läsa testet av Garmin Forerunner 935 HRM hittar du det här.

Tomsguide.com 🇺🇸

Tomsguide.com är ett amerikanskt testmagasin som hjälper konsumenter med sådant som rör teknik och elektronik. De gör detta genom att skriva artiklar, guider och recensioner av olika produkter. Den här gången har de testat träningsklockorna Garmin Forerunner 245 Music, Apple Watch Series 3 och Garmin Forerunner 935 HRM.

Du kan läsa hela testet av Garmin Forerunner 245 Musik här.

Du kan läsa hela testet av Apple Watch Series 3 här.

Du kan läsa hela testet av Garmin Forerunner 935 HRM här.

Wired.com 🇺🇸

Wired.com är en amerikansk tekniksajt som fokuserar på IT, telekom, kommunikation, data och teknik. Wired.com finns online men ges även ut som en fysisk tidning. De fokuserar på hur tekniken påverkar kultur, ekonomi och politik. Utöver detta recenserar de även olika konsumentprodukter. 

Här har Wired.com testat träningsklockan Garmin Forerunner 245 Music och gett modellen ett betyg på 8 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen från Wired.com kan du klicka på den här länken.


Andra relevanta artiklar:

Utöver den här artikeln om träningsklockor kan du även läsa vår artikel Pulsklocka test. Där kan du hitta ytterligare några bra modeller, även om många av klockorna kan återkomma i båda artiklarna. I den artikeln får du även ett par goda råd om vad du bör tänka på när du väljer en ny träningsklocka.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Sportsbuddy Veryfit Sport – Elegant och konkurrenskraftig löparklocka

Sportsbuddy Veryfit Sport löparklocka

 

Introduktion

Det finns sannerligen mer än några få funktioner som ser till så att Sportsbuddy Veryfit Sport är värd sin prislapp. Den här förträffliga sportklockan med sin utomordentligt långa batteritid och inbyggda GPS kan se till så att du får ett optimalt träningspass varje gång du ger dig ut i den friska luften. 

Trots att klockan agerar som en mycket effektiv löparklocka är det fullt möjligt att dra nytta av den under andra typer av aktiviteter tack vare sportprogrammen som du kan skifta mellan. Satsa på Sportsbuddy Veryfit Sport och var säker på att du får en träningsklocka som imponerar.

Om Sportsbuddy Veryfit Sport

Först av allt är det ett måste att nämna hur robust klockans utformning verkligen är. Dess rostfria stål tillsammans med de mjuka gummiremmarna ser till så att klockan sitter skönt samtidigt som den utan tvekan kommer att hålla under en lång tid framöver. Självfallet är materialet dessutom vattentätt så att du ska kunna njuta av din träning oavsett hur vädret ser ut. Kom även ihåg att klockan kommer med Bluetooth, så det är hur enkelt som helst att koppla den till mobilen om du så föredrar.

Det spelar ingen roll om du har en förkärlek till vandring, cykling, löpning eller någon helt annan aktivitet. Sportsbuddy Veryfit Sport kommer utrustad med många olika sportprogram så att du kan välja det som överensstämmer med sporten som du tycker om. Klockan mäter det allra viktigaste såsom distans, puls samt hur länge du har tränat. Allt detta och mer får du reda på direkt på själva klockan.

Sportsbuddy Veryfit Sport vs marknaden

Det är vanligt att sportklockor inte kommer med inbyggd GPS, men det är här som Sportsbuddy Veryfit Sport står ut i mängden. Tack vare dess GPS får du tillgång till en karta som visar dig var du är och hur bra turen har gått för dig. Som om detta inte vore nog kan du också förvänta dig en inbyggd kompass. Ladda ner applikationen Veryfit Pro och njut av de många fördelarna som klockan har att bjuda på.

Inte ger dock applikationen dig endast tillgång till kartan, utan också anpassningsmöjligheter. Se till så att klockans utseende överensstämmer med din stil genom att ändra displayens design, och byt även ut remmarna om du så känner för det.

Bra att veta om Sportsbuddy Veryfit Sport

Hur länge batteriet räcker beror på hur flitigt du använder din Sportsbuddy Veryfit Sport, men det är fullt möjligt att dra nytta av klockan i upp till hela 15 dagar innan den måste laddas upp igen, och om klockan bara används i standby-läge håller batteriet sig i mer än en månad. Sportsbuddy Veryfit Sport kommer också att kunna kopplas till din mobil så att du kan få notiser varje gång någon ringer dig eller skickar ett meddelande.

Fördelar

 • Batteri som varar i mer än två veckor
 • Utrustad med inbyggd GPS
 • Ett stort antal sportprogram att välja mellan
Nackdelar

 • Lite av en fantasilös design

Specifikationer

Kommer med olika sportprogram
Kan mäta bland annat tid, puls, steg, kaloriförbrukning och mer
Batteriet håller i upp till 15 dagar
GPS är inbyggt
Kan kopplas till mobilen
Utrustad med touchskärm


Suunto Spartan Sport Wrist HR

✅ ”Bra köp” hos Aktivtræning.dk
✅ 3,5 av 5 stjårnor hos Wearable.com
✅ 4 av 5 stjårnor hos Techradar.com

Suunto-Spartan-Sport-Wrist-HR-All-Black

Suunto Spartan Sport Wrist HR har testats av tre olika expertkällor. Det rör sig närmare bestämt om det danska träningsmagasinet Aktivtraening.dk samt tekniksajterna Wearable.com och Techradar.com.

Alla tre källor blev nöjda med den här modellen. Suunto Spartan Sport Wrist HR fick därför fina betyg i den bättre halvan av betygsskalan, vilket visar att att det här är en robust och gedigen träningsklocka. Suunto Spartan Sport Wrist HR är dessutom en prisvärd modell som ger köparen mycket valuta för pengarna.

Experterna: Bra egenskaper

Experterna blev inte så värst imponerade av designen hos Suunto Spartan Sport Wrist HR eftersom att den inte är lika smart som hos många andra klockor. Den här träningsklockan har en simpel utformning med ett mjukt armband och en enkel färgskärm med touch och knappar på sidorna. Armbandet finns i både neutrala färger som svart och mer livliga färger som turkos.

När det kommer till insidan låter det dock helt annorlunda. Här berömmer nämligen experterna Suunto Spartan Sport Wrist HR för dess många bra egenskaper. De framhäver speciellt precisionen hos pulsmätaren.

Suunto Spartan Sport Wrist HR är därför ett bra alternativ om man vill ha en lite billigare träningsklocka, med en enkel design och en bra pulsmätare, som kan säga mycket om användarens puls, stressnivå och rörelse.

Många funktioner

Suunto Spartan Sport Wrist HR är en robust och vattentålig träningsklocka. Den här modellen kan därför tas med på simturen, och den är faktiskt vattentät ända ner till 100 meter. Detta innebär även att det inte gör något om man föredrar att behålla klockan på i duschen – kanske för att inte glömma bort att ta på den igen när man är färdig.

Suunto Spartan Sport Wrist HR har många bra funktioner som hjälper användaren att hålla koll på olika aktiviteter. Om man sportar på en professionell nivå kan det dock hända att den här modellen är lite för simpel.

För vanliga konsumenter som bara vill hålla koll på sin aktivitetsnivå är Suunto Spartan Sport Wrist HR däremot ett bra alternativ. Den här klockan har både intervallfunktioner med tid och distans, pulsmätning vid handleden, kaloriberäkning, stegräkning och GPS.

Upp till tio dagars batteritid

Med Suunto Spartan Sport Wrist HR får man en träningsklocka som kan följa med ut på långa turer utan att man behöver oroa sig för att batteriet ska ta slut.

Suunto Spartan Sport Wrist HR har nämligen en batteritid på upp till 240 timmar om man inte använder GPS. Detta motsvarar tio dagar. Om man använder GPS räcker batteriet istället i upp till tolv timmar.

Suunto Spartan Sport Wrist HR kan även användas tillsammans med en telefon eller surfplatta. Klockan har en tillhörande app med aviseringar och ansluts till telefonen via Bluetooth.

Fördelar med Suunto Spartan Sport Wrist HR:
🔴Prisvärd och simpel träningsklocka
🔴Bra pulsmätare som ger information om hjärtfrekvens, stressnivå och rörelse
🔴Robust och vattentät
🔴Många bra typer av mätningar
🔴Tio dagars batteritid


Garmin Fenix 5 – Premium valg

✅ Testvinnare hos Aktivtræning.dk
✅ 4,5 av 5 stjårnor hos Wearable.com
✅ 4,5 av 5 stjårnor hos Trustdreviews.com
✅ Tesvinnare hos Outdoorgearlab.com
Garmin-Fenix-5

 

Träningsklockan Garmin Fenix 5 har testats av fyra olika källor. Det rör sig närmare bestämt om det danska träningsmagasinet Aktivtraening.dk, testsajten Trustedreviews.com, tekniksajten Wearable.com samt friluftssajten Outdoorgearlab.com. I slutändan verkar alla experter komma fram till att Garmin Fenix 5 är en av marknadens bästa träningsklockor.

Klockan fick nämligen enbart toppbetyg och utsågs till och med till testvinnare i två av fyra tester.

Bland marknadens bästa

Med Garmin Fenix 5 märker man snabbt att det här är en träningsklocka som tillhör marknadens allra högsta kategori. Till att börja med har Garmin Fenix 5 en riktigt snygg och professionell design, med ett utbytbart armband och en rund urtavla med knappar på sidan. Det utbytbara armbandet vittnar även om mångsidigheten hos Garmin Fenix 5. Tack vare detta kan man välja mellan olika armband beroende på om man ska ut och träna eller om man använder klockan till vardags.

Insidan av Garmin Fenix 5 gör den här klockan till det uppenbara valet för kräsna idrottare som behöver ett brett utbud av alternativ och funktioner. Experterna berättar att Garmin Fenix 5 kan vara den absolut bästa träningsklockan på marknaden, och detta kommer givetvis med ett något högre pris.

Om man är villig att betala en större summa pengar får man dock en träningsklocka som kan göra så gott som allt man kan önska sig vad gäller mätningar och funktioner för träning.

Spårar många olika sporter

Med Garmin Fenix 5 kan man spåra nästan alla former av träning och rörelse och hålla koll på tid, distans, puls och mycket annat. Garmin Fenix 5 är nämligen framtagen för konsumenter som utövar många olika sporter.

Den här klockan kan nämligen spåra allt från joggingturer, löpning, promenader och cykling till klättring, simning, golf och till och med bergsbestigning och fallskärmshoppning. Detta är möjligt tack vare en barometrisk höjdmätare och en treaxlad kompass, som arbetar tillsammans med klockans GPS för att skapa korrekta mätningar.

Garmin Fenix 5 har även en funktion som automatiskt startar GPS:en när klockan bedömer att den behövs. Den stänger sedan av GPS-spårningen automatiskt efter avslutad aktivitet för att spara batteri.

Batteritid på 14 dagar

Garmin Fenix 5 kan, som förväntat av en så gedigen klocka, även kommunicera med telefonen med hjälp av en app. Kommunikationen sker via Bluetooth. När man har laddat ner den tillhörande Garmin Connect-appen till sin smartphone får man tillgång till fler mätningar, datainsamlingar och fakta.

Batteritiden är också en viktig faktor när det kommer till träningsklockor. Garmin Fenix 5 har därför ett kraftfullt batteri som säkerställer att klockan inte dör mitt i en aktivitet. Batteriet räcker i upp till 14 dagar på standby-läge och i upp till 24 timmar om man använder GPS. Experterna berättar dock att denna siffra är något lägre i praktiken och att de uppmätte 14 timmar. Observera dock att 14 timmar fortfarande är mycket jämfört med andra träningsklockor.

Fördelar med Garmin Fenix 5:
🔴Experterna anser att detta kan vara marknadens bästa träningsklocka
🔴Dyr men avancerad träningsklocka
🔴Kan mäta många olika aktiviteter, från löpning och golf till fallskärmshoppning
🔴Inbyggd GPS och barometrisk höjdmätare
🔴Batteritid på 14 dagar


Sportsbuddy Veryfit Smart löparklocka

Utrustad med en effektiv touchskärm

Sportsbuddy Veryfit Smart löparklocka

 

Introduktion

Välj antingen en svart, lila eller röd färg och njut av en riktigt modern sportklocka som vet var skåpet ska stå när det kommer till att hjälpa dig med alla dina träningspass. Sportsbuddy Veryfit Smart har en stor färgskärm med touch som gör det lätt för dig att snabbt kontrollera hur din träning går och att göra ändringar utan några svårigheter.

Med flera olika sportprogram kommer du snabbt igång med den typen av träningspass som blir rätt för dig, och med hjälp av en medföljande gratis-app får du tillgång till flera olika hjälpmedel och inställningar.

Om Sportsbuddy Veryfit Smart

Den vattentäta utformningen säkerställer att du kan ta med dig Sportsbuddy Veryfit Smart ut under träningspassen oavsett hur väderleken ser ut. Förvänta dig en högkvalitativ sportklocka som ger dig alla de olika funktionerna som kan komma väl tillhands såsom möjligheten att hålla reda på hur många steg du har tagit, hur många kalorier du har bränt, hur hög din puls är och dylikt.

Funktionerna tar dock inte slut där, för du kan även få hjälp med meditation samt ta del av en sömnavläsare som ser till så att du sover nog om natten. Ännu är vi dock inte färdiga med funktionerna, för visst finns det också specifika program som du kan välja mellan med fokus på olika typer av träning såsom vandring, löpning och cykling: allt som allt 14 program.

Sportsbuddy Veryfit Smart vs marknaden

Det är sannerligen inte alla sportklockor som har en skärm som är stor nog för att bjuda dig på allt det som du föredrar att ha tillgång till, men just Sportsbuddy Veryfit Smart kan här stå till tjänst. Den här smartklockans stora touchskärm kan se till så att du får notiser direkt på klockan om någon ringer eller skickar SMS till din mobil.

Lämna mobilen i fickan och läs istället meddelandena på klockan – och glöm inte att du också både kan svara och lägga på samtal på klockans display. Detta är en av de många aspekterna som sannerligen får Sportsbuddy Veryfit Smart att stå ut i mängden jämfört med många andra sportklockor på marknaden.

Bra att veta om Sportsbuddy Veryfit Smart

Det är upp till dig om klockan ska dras nytta av till träning eller inte. Om smartklockan är menad att användas vid regelbundna träningspass kommer batteriet att räcka i ungefär 10 dagar innan det är dags att ladda upp det igen, men om du endast har den på standby-läge för att hålla koll på tiden kommer batteriet att vara under en mycket längre tid än så.

I vilket fall som helst tar det bara 2,5 timmar att ladda upp klockan igen, så du behöver inte stå ut med några långa laddningstider. När allt kommer till kritan lever Sportsbuddy Veryfit Smart upp till sitt namn: det är sannerligen en smart sportklocka som du inte vill gå miste om.

Fördelar

 • Tillverkad i robusta material
 • Stor och snygg touchskärm
 • Hela 14 sportprogram att välja mellan
Nackdelar

 • Touchskärmen är bra, men inte den bästa

Specifikationer

Kommer med 14 sportprogram
Batteritid på 10 dagar
Touchskärm med färg
Kan ta emot meddelandenotiser och svara på samtahttps://www.youtube.com/watch?v=-JeiiSz7NVYl
Mäter puls, kaloriförbränning, tid, steg och mer
Applikation ingår


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta