Smörgåsgrill - Bäst i test: Guide till bästa paninigrillarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 28, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Smörgåsgrill - Bäst i test: Guide till bästa paninigrillarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

KRUPS Grcic FDK452 har blivit utvald som smörgåsgrill bäst i test hos råd & rön.

Med en smörgåsgrill kan du grilla, rosta, och värma mackor och annan mat otroligt snabbt och enkelt. I de flesta fall är grillen gjord för att värma upp allt från kött till bröd, och därmed får du en komplett lösning som underlättar vardagen och matlagningen. Det enda en smörgåsgrill behöver är ett eluttag, så även när det inte är grillväder utomhus kan du fortfarande grilla inomhus.

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkterna, utan istället samlar vi resultaten från opartiska tester. På så vis kan du enkelt få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

 

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av smörgåsgrillar i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

12. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 11 bästa smörgåsgrillar i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda smörgåsgrillar

5 saker att tänka på innan du köper smörgåsgrill

 • Material

  Grillplattorna hos en smörgåsgrill tillverkas vanligen av tre material: gjutjärn, aluminium och non-stickbelagda plattor. Gjutjärnsplattor är kända för att vara hållbara och hålla värmen väl. De kan ta längre tid att värma upp, men när de väl når den ideala temperaturen fördelar de värmen jämnt, vilket gör dem optimala för tjockare smörgåsar. Gjutjärnsplattor föredras också av många för att skapa en krispig skorpa på brödet. De måste dock kryddas och underhållas regelbundet för att förhindra rost. Aluminiumplattor är lättare och värms upp snabbare än gjutjärnsplattor. De leder värmen bra och möjliggör snabb och jämn tillagning. De är dock kanske inte lika hållbara som gjutjärn och kan lätt repas. De kanske inte heller ger en lika krispig skorpa som gjutjärn.

  Plattor med non-stick-beläggning är tillverkade av material som teflon eller keramik, vilket gör dem lätta att använda och rengöra. De är perfekta för tillagning av känsliga smörgåsar eftersom de förhindrar att brödet fastnar och gör det lätt att ta bort smörgåsen. Anti-stickbeläggningar kan dock slitas av med tiden och är kanske inte lika hållbara som gjutjärn eller aluminium. Det bästa materialet för smörgåsgrillplattor beror på vilken typ av smörgås som tillagas och personliga preferenser. Gjutjärn är idealiskt för tjockare smörgåsar, aluminium för snabb och jämn tillagning och non-stick för känsliga smörgåsar.

 • Ytterligare funktioner

  När du köper en smörgåsgrill finns det flera ytterligare funktioner som är värda att överväga för att förbättra matlagningsupplevelsen och göra det enklare och effektivare att tillaga smörgåsar.

  Justerbara temperaturinställningar kan hjälpa till att kontrollera värmenivån för olika typer av smörgåsar, medan avtagbara plattor gör rengöringen till en barnlek.

  Ett gångjärns- eller flytande lock kan anpassas till smörgåsens tjocklek, vilket garanterar en jämn tillagning och tätning av fyllningen.

  En inbyggd timer hjälper till att hålla koll på tillagningstiden, medan man bör tänka på storleken om man vill ha större smörgåsar eller använda den ofta.

  En droppbricka samlar upp överflödigt fett eller olja från smörgåsen, vilket gör den hälsosammare och lättare att rengöra.

  Sladdförvaring håller köket organiserat och minskar röran på bänkskivan.

  Alla dessa funktioner kan förbättra matlagningsupplevelsen, göra rengöringen enklare och i slutändan göra det roligare att laga smörgåsar.

 • Strömförsörjning

  Effekten hos en smörgåsgrill varierar från cirka 750 till 2500 watt. Ju högre effekt, desto kraftfullare grill och desto snabbare värms grillen upp och tillagar smörgåsar. För att välja rätt wattstyrka för din smörgåsgrill ska du ta hänsyn till dina matlagningsbehov. Om du planerar att använda grillen ofta och tillaga större smörgåsar kan en grill med högre effekt vara mer lämplig eftersom den tillagar smörgåsarna snabbare och jämnare. Om du däremot bara planerar att använda grillen då och då eller till mindre smörgåsar kan en grill med lägre wattantal vara tillräcklig.

  Det är också viktigt att ta hänsyn till ditt köks elkapacitet. Om du har flera apparater som använder hög effekt i köket kan en smörgåsgrill med hög effekt överbelasta kretsen och utlösa brytaren. I det här fallet kan en grill med lägre effekt vara ett säkrare alternativ. Sammanfattningsvis bestämmer en smörgåsgrills effekt och tillagningshastighet. När du väljer rätt effekt för din grill ska du ta hänsyn till dina matlagningsbehov, storleken på de smörgåsar du planerar att göra och ditt köks elkapacitet.

  En grill med högre effekt är lämplig för frekvent användning och större smörgåsar, medan en grill med lägre effekt kan vara tillräcklig för tillfällig användning eller mindre smörgåsar.

 • Pris

  När priset på en smörgåsgrill bestäms spelar flera faktorer in, bland annat märke, storlek, effekt och ytterligare funktioner. Generellt sett är mindre och mindre kraftfulla smörgåsgrillar mer prisvärda, medan större och kraftfullare grillar med avancerade funktioner tenderar att vara dyrare. för den som har en budget finns det flera prisvärda smörgåsgrillalternativ som kostar runt 500 kronor. Dessa grillar har vanligtvis en effekt på cirka 750 till 1000 watt, en mindre kokyta och färre funktioner. Även om de kan ta lite längre tid att värma upp och tillaga smörgåsar är de ett utmärkt alternativ för tillfällig användning och mindre smörgåsar.

  För dem som är villiga att investera mer pengar i en smörgåsgrill finns det flera dyrare alternativ som kostar upp till 4000 kronor eller mer. Dessa grillar har vanligtvis en högre effekt, en större tillagningsyta och mer avancerade funktioner, såsom justerbara temperaturinställningar, avtagbara plattor, gångjärns- eller flytande lock, timers och droppbrickor. De värms upp snabbare och tillagar smörgåsar jämnare, vilket gör dem perfekta för mer frekvent användning och större smörgåsar.

 • Användar- och expertrecensioner

  Den här artikeln innehåller användar- och expertrecensioner, som kan vara till hjälp när du ska avgöra vilken smörgåsgrill som är bäst lämpad för dina behov. Användarrecensioner ger insikter från andra kunder som har köpt och använt produkten och erbjuder ärliga och opartiska åsikter om smörgåsgrillens prestanda, funktioner och övergripande värde. Expertrecensioner, å andra sidan, är skrivna av yrkesverksamma som har testat och utvärderat smörgåsgrillen och ger en mer detaljerad analys av dess funktioner, prestanda och byggkvalitet. Expertrecensioner är särskilt fördelaktiga när man jämför olika modeller eller märken eftersom de ger en objektiv och omfattande bedömning av varje produkts styrkor och svagheter.

arrow-more

KRUPS Grcic FDK452 - testvinnande smörgåsgrillen i bra material

Smörgåsgrill bäst i test hos Råd & Rön

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på KRUPS Grcic FDK452:

 • Extra stora och djupa tallrikar
 • Bekväma värmeisolerade handtag
 • Lätt att underhålla med non stick-beläggning

Fördelar

 • Lätt att använda med hjälp av indikatorlampor
 • Enkel förvaring med kabelrulle
 • Gör två stora och fylliga smörgåsar på nolltid
 • Robust och hållbar konstruktion

Nackdelar

 • Kan vara bekvämare med automatisk avstängning

Smörgåsgrillen från Krups är formgiven av den tyske industridesignerna Konstantin Grcic för Krups och smörgåsgrillen utmärker sig i testerna på områdena design, användarvänlighet, säkerhet och effektivitet.

Mer om KRUPS Grcic FDK452

Specifikationer

 • Mått: 32 x 29,6 x 15,9 cm
 • Vikt: 2 kg
 • Material: Plast
 • Non-stick
 • Justerbar termostat
 • Ström: 850 W

Smörgåsgrillen har två extra stora och extra djupa grillplattor på 12×12 centimeter så att även större brödskivor och varma smörgåsar lätt kan tillredas. Plattorna har en klassisk ”toast-indelning”, vilket gör det möjligt att tillaga två varma smörgåsar samtidigt. Grillplattorna har dessutom non-stickbeläggning som gör att maskinen är lätt att göra ren.

Modellen är mycket lätt att använda; när den röda lampan lyser håller smörgåsgrillen på att komma upp i rätt temperatur och när den gröna lampan lyser är temperaturen tillräckligt hög och smörgåsgrillen är klar att användas. Det finns dessutom en av/på-knapp som bryter strömmen utan att man behöver dra ut kontakten från vägguttaget. Handtaget är ett så kallat cool touch-handtag vilket innebär att det inte blir varmt när paninigrillen är varm och används. Själva smörgåsgrillen blir inte heller varm utanpå så det är ingen risk att man bränner sig.

Smörgåsgrillen har en effekt på hela 850W något som säkerställer en hög tillagningstemperatur och ett bra och jämnt slutresultat.

Förvaring är också något man har tagit hänsyn till i formgivningen. Under maskinen finns en sladdvinda och det är också möjligt att förvara grillen stående på högkant.

OBH Nordica Easy Grill 7104 - minimalistisk smörgåsgrill som gör vad den ska göra

Bästa smörgåsgrill med praktiska funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OBH Nordica Easy Grill 7104:

 • Kompakt grill i resevänlig storlek
 • Temperaturjustering i fem steg
 • Användarvänlig design med enkel drift och underhåll

Fördelar

 • Stor bordgrill
 • Kan användas som både smörgåsjärn och grill
 • Justerbar temperatur
 • Non stick-beläggning

Nackdelar

 • Lite simpel modell

OBH Nordica Easy Grill 7104 är mer än bara en smörgåsgrill. Det här är snarare en vanlig bordsgrill som går att använda till många olika ändamål. Den här grillen kan givetvis användas till toast och smörgåsar, men den kan även grilla kött, fisk, korv och grönsaker. OBH Nordica Easy Grill 7104 kan därför enkelt täcka upp för grillen i trädgården under vintern och när det är dåligt väder.

Maskinen har dessutom flera bra funktioner som underlättar användningen och gör grillen mer lättnavigerad. Det finns bland annat en smart temperaturstyrning som gör det enkelt att anpassa värmen till olika typer av råvaror.

Mer om OBH Nordica Easy Grill 7104

Specifikationer

 • Ström: 2000 W
 • Mått: 41 x 35 x 15 cm
 • Vikt: 3,3 kg
 • Material: Rostfritt stål
 • Non-stick
 • Justerbar termostat

Non stick-beläggning för en enklare rengöring

För att grillen ska kunna användas året om har den en hållbar och robust utformning. På vintern kan man som sagt gärna använda grillen som ersättare för trädgårdsgrillen. OBH Nordica Easy Grill 7104 har därför en kraftig design av rostfritt stål som gör att grillen utan problem kan användas varje dag.

För att det ska vara enkelt att rengöra grillen är den försedd med en smart non stick-beläggning. Detta innebär att varken kött, bröd eller smält ost fastnar så pass hårt på grillplattorna att de inte går att få loss.

Non stick-beläggningen är nämligen speciellt utformad för att maten inte ska kunna bränna fast. Detta gör både att måltiden håller en bättre kvalitet och att grillen blir betydligt enklare att rengöra. När du är färdig med grillen kan du helt enkelt torka av plattorna med en fuktig duk.

Budgetvänligt alternativ

OBH Nordica Easy Grill 7104 är ett bra alternativ för både grillfantaster och för de med en stram budget. Eftersom att den här modellen inte tillhör marknadens dyrare segment är den nämligen tillgänglig för olika typer av konsumenter.

Det lägre priset innebär även att det här är en lite simplare smörgåsgrill än många konkurrenter på marknaden. Detta märks bland annat på att grillplattorna inte är löstagbara och därmed måste rengöras manuellt.

OBH Nordica Easy Grill 7104 har i gengäld en stor grillyta som gör det möjligt att tillaga stora mängder mat på en gång.

Cloer Sandwich Maker - snygg och effektiv smörgåsgrill

Bästa smörgåsgrill med snygg och effektiv design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cloer Sandwich Maker:

Fördelar

 • Ser snygg ut och är enkel att använda
 • Kan förvaras upprätt så att du sparar på ytan i köket
 • Har en ytbeläggning som ser till så att smörgåsen inte fastnar i grillen
 • Klarar av stora mängder toppings
 • Hölje av rostfritt stål

Nackdelar

 • Saknar en på-och-av knapp
 • Sladden är inte särskilt lätt att förvara

För en effektiv smörgåsgrill som får jobbet gjort till ett rimligt pris kommer Cloer Smörgåsgrill Sandwich Maker. Den här produkten har lyckats att få toppbetyget i oktober 2014 hos Testberichte, och detsamma gäller hos Testfazit. Om du letar efter smörgåsgrillen hos Amazon kommer du även snart att märka hur den har fått ett kundbetyg på hela 4,5 av 5, så det är utan tvekan en produkt som används flitigt av tidigare kunder.

Mer om Cloer Sandwich Maker

Specifikationer

 • Mått: 10 x 22 x 24,5 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Material: Plastik
 • Non-stick
 • Justerbar termostat
 • Ström: 930 W

Det här fiffiga verktyget är en smörgåsgrill med en bredd på 24,5 cm, ett djup på 22 cm samt en höjd på 9 cm. Den har nog med utrymme för två smörgåsar samtidigt, och med ett hölje i rostfritt stål kan du förvänta dig att produkten håller under en lång tid framöver. Paninigrillen kommer med ett säkerhetslås för trygghetens skull, och bäst av allt är att du får grillen till ett mycket rimligt pris.

Det finns mycket som gör Cloer mackgrill Sandwich Maker till en händig kamrat i köket. Först av allt har den en nonstick-ytbeläggning för att hjälpa till att säkerställa att smörgåsen inte fastnar i smörgåsgrillen. Efter användning kan grillen också förvaras upprättstående för att spara på ytan i köket, vilket annars inte är särskilt lätt att göra med många andra typer av paninigrillar. När allt är sagt och gjort är detta en mackgrill som ger dig många smörgåsmöjligheter utan att det kostar skjortan.

C3 Ciabatta - smart smörgåsgrill som är enkel att rengöra

Bästa smörgåsgrill med enkel rengöring

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på C3 Ciabatta:

Fördelar

 • Indikeringslampa för optimal temperatur
 • Handtag med lås
 • Non stick-beläggning för enkel rengöring
 • Ribbade grillytor som ger en jämn och frasig yta
 • Lämplig till en stor varm smörgås eller två vanliga toasts

Nackdelar

 • Plastlåset kunde vara starkare

Smörgåsgrillen C3 Ciabatta får riktigt bra testresultat både hos de danska och svenska konsumentrådgivarna. Modellen är designad för att kunna tillaga så väl varma smörgåsar, olika typer av snacks som större smörgåsar. Maskinen är tillverkad med en högblank svart finish och har en enkel och stilren design.

Mer om C3 Ciabatta

Specifikationer

 • Ström: 700 W
 • Mått: 9,55 x 23,5 x 23 cm
 • Vikt: 1,2 kg
 • Material: Plast
 • Non-stick
 • Justerbar termostat

Grillplattorna i smörgåsgrillen är behandlade med non-stick vilket betyder att de varma smörgåsarna får en jämn och frasig yta samt att maskinen är lätt att rengöra. I stället för två separata fack, som är det vanligaste i smörgåsgrillar, har C3 Ciabatta stora ribbade grillytor. Det gör att man själv kan bestämma om man vill göra två traditionella toasts eller en stor varm smörgås. Grillytan är 22×14 centimeter och modellen har en ganska hög effekt på 700W, vilket säkerställer en effektiv och snabb tillagning av varma smörgåsar.

Smörgåsgrillen är inte bara effektiv den är också mycket enkel att använda både med avseende på design och funktion. Handtaget är till exempel låsbart så att det inte går att öppna av misstag under tiden smörgåsen tillagas, man minskar alltså risken att barn, eller man själv, bränner sig på de varma plattorna. Två lampor ovanpå smörgåsgrillen indikerar när maskinen är uppvärmningsläge och när den har uppnått den optimala tillagningstemperaturen.

Tefal Snack Collection - smörgåsgrill med möjlighet for 10 olika yper av grillplattor

Bästa smörgåsgrill enligt ETM Testmagazin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Snack Collection:

Fördelar

 • Löstagbara grillplattor som går att diska i diskmaskin
 • Möjlighet att köpa till 10 olika typer av grillplattor
 • Snabb uppvärmning och tillagning
 • Säker och användarvänlig
 • Alla grillplattor har non stick-beläggning

Nackdelar

 • Fettutlopp för att samla upp fett ingår inte

Smörgåsgrillen från Tefal är mycket allsidig i sitt bruk då det utöver de klassiska grillplattorna till varma smörgåsar även medföljer plattor till belgiska våfflor. Det går dessutom att köpa till ytterligare 10 olika slags plattor, till exempel klassiska tunna våfflor, munkar eller pannkakor. På så sätt kan du utöka smörgåsgrillens funktion ordentligt och spara både pengar och plats sett till om man skulle investera i alla de olika maskinerna var för sig.

Mer om Tefal Snack Collection

Specifikationer

 • Mått: 36 x 28 x 20 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Non-stick
 • Justerbar termostat
 • Ström: 700 W
 • Vikt: 4 kg

Grillplattorna i smörgåsgrillen har en non stick-beläggning och är naturligtvis utbytbara. På så sätt kan man lätt skifta mellan olika typer av grillplattor och när man har använt plattorna är det bara att köra dem i diskmaskinen. Plattorna fästs enkelt med ett klick i maskinen och det krävs bara ett tryck på en knapp för att lossa dem.

Själva smörgåsgrillen är delvis tillverkad i svart och härdad plast medan resten är framställd i rostfritt stål. På grillens lock finns en indikatorlampa som talar om för dig när maskinen håller på att värma upp och när den är klar att användas. På sidan finns det dessutom en av- och på-knapp som gör att man inte behöver dra ut sladden för att stänga av smörgåsgrillen när man inte använder den. Undertill finns den sladdvinda som håller ordning på strömkabeln under förvaringen.

Modellen har en effekt på 7000W vilket betyder att den går snabbt att värma upp och tillaga både varma smörgåsar och till exempel våfflor. Handtaget fixeras dessutom av ett snäpplås under användningen så man riskerar inte att den varma maskinen öppnar sig av misstag.

Smörgåsgrillens allsidighet framhävs flera gånger i de olika testen precis som det också påpekas att modellen är mycket effektiv, säker och användarvänlig.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Breville DuraCeramic VST070 - smörgåsgrill med DuraCeramic-beläggning

Bästa smörgåsgrill i allround-modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Breville DuraCeramic VST070:

Fördelar

 • Löstagbara plattor som kan diskas i diskmaskin
 • Särskild DuraCeramic-beläggning på grillplattorna
 • Sladdvinda och möjlig att förvara på högkant
 • ”Skär och försegla”-teknologi, som formar den varma smörgåsen
 • Snygg och elegant retro-design i rostfritt stål

Nackdelar

 • Högre prisklass

Breville är den tillverkare som för mer än 40 år sedan lanserade den första smörgåsgrillen på marknaden. Redan då imponerade Breville med bra kvalitet och användarvänlighet och deras produkter har bara blivit bättre med tiden. Smörgåsgrillen är formgiven i en vacker retrostil i rostfritt stål och liknar den första modellen som lanserades för 40 år sedan.

Mer om Breville DuraCeramic VST070

Specifikationer

 • Mått: 30 x 23,6 x 13 cm
 • Vikt: 2,8 kg
 • Material: Metall, Plast
 • Non-stick
 • Ström: 800 W

Modellens grillutrymmen är extra djupa och ger därför plats till extra mycket fyllning i den varma smörgåsen eller extra tjocka brödskivor. Grillplattorna har dessutom Brevilles speciella ”skär och tillslut”-teknologi, som innebär att den varma smörgåsen automatiskt formas så att fyllningen blir kvar inne i själva toasten, samtidigt som den får ett mönster som gör det lätt att dela smörgåsen i två trekanter. Du kan ser hur i filmen här nedanför.

Grillplattorna har non stick-beläggning, är löstagbara och går att diska i diskmaskin. Plattorna har Brevilles särskilda DuraCeramic-beläggning som har en uppvärmningstid som är upp till 20 % kortare än för andra non stick-ytor. Dessutom är de mycket motståndskraftiga mot repor. Enligt Breville är deras DuraCeramic-plattor fyra gånger så hållbara jämfört med andra non stick-beläggningar.

Det finns två indikatorlampor på locket som anger om maskinen är igång och när den är klar att användas. Modellen har en sladdvinda undertill och det är även möjligt att ställa den på högkant, när den inte används, vilket gör den betydligt enklare att förvara.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

The Smart Grill Pro - paninigrill med 7-stegs höjdjustering

Bästa smörgåsgrill med smarta funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på The Smart Grill Pro:

Fördelar

 • Utfälld platt bbq-läge
 • Avtagbara plattor som tål att diskas i diskmaskin
 • Justerbar höjdkontroll
 • 2 års garanti för reparation eller utbyte

Nackdelar

 • Högre prisklass

Denna grill har nära nog fått toppbetyg hos danska Gastromand, där den imponerar i test. Den enda negativa punkt som nämns, som drar ner betyget något, är priset. På alla andra punkter levererar modellen gedigen kvalitet. Enligt Gastromand, så kommer märket Sage med de allra bästa produkterna på marknaden när det kommer till denna typ av grill – och The Smart Grill Pro är inget undantag.

Mer om The Smart Grill Pro

Specifikationer

 • Ström: 2400 W
 • Mått: 36,7 x 17,0 x 39,2 cm
 • Vikt: 10 kg
 • Justerbar termostat
 • Justerbar termostat
 • Material: Rostfritt stål
 • Non-stick

The Smart Grill Pro är framtagen i samarbete med den världsberömda kocken Heston Blumenthal, och det är en mycket effektiv grill. Värmeelementen värms snabbt upp, och modellen kan användas både till att grilla paninis och perfekta biffar. Värmeläget kan även ställas till “panini” – lättare blir det inte att göra den perfekta mackan.

Grillen har en 7-stegs höjdjustering, så att du lätt kan anpassa hur mycket direkt värme som ska tillföras, och så att den passar precis till den typ av mat du grillar. Dessutom är grillen försedd med en LCD-skärm, som enkelt ger dig en överblick över både inställning och temperatur. Grillen kan också vikas ut till en öppen grill, så att ytan blir dubbelt så stor, och så att möjligheterna för matlagning blir ännu större.

Särskilt inställningarna för kött på grillen imponerar i tester, och Gastromand påpekar att testets entrecôte grillades helt perfekt. Modellen har totalt fem olika inställningar för kött, som går från rare till genomstekt. Grillen har en inbyggd termometer, som mycket exakt talar om när du ska ta ditt kött från grillen, och låta det dra.

Om du använder modellen som en öppen grill, kan du även ställa in om plattorna ska ligga helt platt, till exempel när du steker ägg eller pannkakor, eller om du vill ha dem i en vinkel med en svag sluttning, så att man kan se till att fett och andra safter rinner bort från maten och ner i den inbyggda droppskålen. Droppskålen diskas lätt i diskmaskin, och även grillplattorna kan tas lös och köras i diskmaskinen. På det hela taget lovordas modellen för att vara mycket enkel att rengör.

Med The Smart Grill Pro får du en toppmodell, som levererar gedigen kvalitet och grillar perfekta biffar och smörgåsar.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dagens bästa priser och erbjudanden på The Adjusta Grill:

Fördelar

 • Fötterna justerar basens lutning
 • Högklassig non-stick matlagningsyta
 • Diskmaskinssäker avtagbar droppbricka
 • Värmer upp snabbt och jämnt

Nackdelar

 • Designen är lite enkel

Märket Sage är kända för att leverera produkter av hög kvalitet, och The Adjusta Grill är inget undantag. Modellen utmärker sig i test genom att ha en bra värmefördelning, och enkel användning och rengöring. Enligt Gastromand levererar Sage de bästa modellerna inom denna produktkategori, och The Adjusta Grill är inget undantag.

Mer om The Adjusta Grill

Specifikationer

 • Ström: 2200 W
 • Mått: 14,5 x 31 x 38 cm
 • Vikt: 5,84 kg
 • Material: Rostfritt stål
 • Non-stick
 • Justerbar termostat

Grillen har en 7-stegs höjdjustering, så att du lätt kan anpassa hur mycket direkt värme som ska tillföras, och så att den passar precis till den typ av mat du grillar, oavsett om det är en panini eller en biff. Som en extra säkerhet är det möjligt att låsa fast locket när grillen är igång, och på så vis undvika att barn öppnar grillen under användning.

De formgjutna plattorna är belagda med en non-stick beläggning, som gör både stekning och rengöring enkelt. Modellen har också ett plasttråg som kan monteras på framsidan av grillen, och som överskottsvätska och fett kan rinna ner i. Även detta kan köras i diskmaskin

Grillen är otroligt mångsidig, och du kan använda den till allt från att steka ägg och pannkakor, till panini och biffar. Du kan enkelt justera värmen på grillen, så att den passar perfekt till den typ av mat du vill laga.

Med denna modell från Sage får du en toppmodell som levererar kvalitet varje gång. Modellen är konstruerad i borstat rostfritt stål med gjutna aluminiumplattor. Den kan förvaras antingen liggande eller ståendes på högkant.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Fritel GR2275 - paninigrill med 180° funktion

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fritel GR2275:

Fördelar

 • Dropplåda för överflödigt fett och vätska
 • 180 ° vikbar
 • Plattor som tål diskmaskin
 • Indikatorlampa

Nackdelar

 • Systemet för justerbar höjd skulle kunna vara mer stabilt

Med denna smörgåsgrill från Fritel får du en solid och mångsidig kvalitetsmaskin till ett bra pris och med en bra garanti.

Modellen har en 180° funktion, vilket innebär att du kan använda den både som en klassisk grill, och som en bordsgrill. Så oavsett om det är en panini eller en grillad biff du är sugen på, kan du göra det på grillen.

Mer om Fritel GR2275

Specifikationer

 • Ström: 2000 W
 • Mått: 14,3 x 33,5 x 35 cm
 • Vikt: 3,7 kg
 • Non-stick
 • Justerbar termostat
 • Material: Stål

Ytan på grillen mäter 58*29 cm, och själva grillen har en justerbar höjd, så att du kan anpassa den till stora paninis eller smörgåsar. Värmen ställs enkelt in på en justerbar termostat, och två kontrolljus håller ett öga på grillen åt dig. Grillen har en effekt på 2000 watt, vilket ger en snabb och effektiv uppvärmning och tillagning av din mat.

Modellen är dessutom utrustad med ett handtag som förblir svalt under uppvärmning, så att grillen lätt kan öppnas och stängas under användning, utan risk för skador.

Modellen är också riktigt enkel att rengöra. Det finns en kant på grillen som säkerställer att exempelvis fett och smält ost samlas upp, och inte rinner ut på bordet eller ner i maskinen. Plattorna på grillen har en non-stick beläggning, vilket innebär att du både sparar in på extra stekfett, och att de är lätta att torka av. Om inte det räcker, så tål de även maskindisk.

Med Fritel GR2275 får du en multifunktionell grill, och ett överkomligt alternativ till många av de dyra modellerna på marknaden.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Smörgåsgrill Snack Time 2PL SW341:

 • Kommer med våffelplattor och assietter
 • Kan användas som smörgåsgrill och våffeljärn
 • Har en Nonstick-ytbeläggning

Fördelar

 • Utmärkta toast-resultat
 • Stabilt lock som kan stängas tätt
 • Kan även användas som våffeljärn
 • Barnsäkert handtag med värmeskydd

Nackdelar

 • Tillverkad för större brödskivor och inte optimal för mindre mackor

Oavsett om du vill använda denna grill som en smörgåsgrill eller våffeljärn kommer här en produkt som kan hjälpa dig på traven mot underbara måltider. Tefal Snack Time 2PL SW341 kommer från märket Tefal och har mer än några få punkter att skryta med. Produkten har lyckats att bli en äkta testvinnare hos Testberichte i december 2017, och som om detta inte vore nog har smörgåsgrillen dessutom ett kundbetyg på 4,5 av 5 hos Amazon.

Mer om Tefal Smörgåsgrill Snack Time 2PL SW341

Specifikationer

 • Ström: 700 W
 • Mått: 22,5 x 13 cm
 • Vikt: 3,3 kg
 • Non-stick

Att det finns många som älskar denna smörgåsgrill är en självklarhet, men vad är det som gör produkten så lockande? Den snygga svarta brödgrillen är en fröjd för ögat och passar i de flesta hemmen. Den kommer med säkerhetsfunktioner såsom ett värmeisolerat handtag för att se till så att du inte bränner dig vid användning av grillen. Tillsammans med smörgås grillen får du även våffelplattor och assietter som kan bytas ut.

En smart funktion hos smörgåsgrillen är Nonstick-ytbeläggningen som ser till så att din våffla eller smörgås inte fastnar. Våffelplattorna kan även köras i diskmaskinen så att du slipper att tvätta dessa förhand. Det finns med andra ord mycket att älska hos denne mångsidiga produkt som agerar som både ett våffeljärn och en paninigrill.

Dagens bästa priser och erbjudanden på TriStar GR-2852:

 • Robust bordsgrill
 • Justerbar temperatur och värmeindikator
 • Mångsidig modell

TriStar GR-2852 är ett bra alternativ om man vill ha en bordsgrill som kan användas till många olika ändamål. Med den här modellen kan man bland annat tillaga smörgåsar, men grillen kan även användas till en hel del annat. Den kan till exempel öppnas upp helt och användas för att steka både kött, fisk, korv och grönsaker. Tristar GR-2852 kan alltså utan problem ersätta trädgårdsgrillen på vintern och när det är dåligt väder ute.

Det här är en robust bordsgrill med en kraftig utformning och ett ordentligt handtag. Maskinen är dessutom tillverkad av rostfritt stål och har därför en riktigt lång livslängd.

Mer om TriStar GR-2852

Specifikationer

 • Ström: 1500 W
 • Mått: 33,3 x 12,1 cm
 • Vikt: 1 kg
 • Non-stick
 • Justerbar termostat

Lättanvänd grill för ett lågt pris

TriStar GR-2852 är ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en paninijärn av hög kvalitet utan att det ska behöva kosta skjortan.

Den här modellen hittas nämligen i en billigare prisgrupp och är därmed mer tillgänglig för olika typer av personer. TriStar GR-2852 kan till exempel vara ett alternativ för personer som aldrig har provat en paninijärn tidigare.  Maskinen är dessutom enkel att använda i både öppet och stängt läge och har bara ett fåtal funktioner. En av dessa funktioner är en smart indikatorlampa som visar när grillen är varm. En annan funktion är temperaturstyrningen. Tack vare denna kan man alltid tillaga maten vid en optimal temperatur.

Non stick-beläggning

En annan fördel med TriStar GR-2852 är att grillen är enkel att rengöra. Den här modellen har nämligen en non stick-beläggning på grillplattorna för att maten inte ska bränna fast lika lätt. Eventuella matrester kan därför enkelt tas bort när man rengör grillen.  Det går även att ta bort plattorna helt och hållet. De lösa plattorna kan sedan antingen diskas för hand eller köras i diskmaskinen. Eftersom att TriStar GR-2852 kan öppnas 180 grader finns det dessutom inte direkt några svårtillgängliga platser där matrester kan gömma sig.

Tester och recensioner av smörgåsgrillar som används i artikeln

Expert- och testkällor

Gastromand.dk

Gastromand.dk är Danmarks största onlinecommunity om gastronomi och köksredskap för män. Hos Gastromand finns ett stort intresse och passion för gastronomi, och deras målsättning är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Emellanåt genomför Gastromand även tester, vilket var fallet när det testade The Adjusta Grill och The Smart Grill Pro. Du kan läsa hela testet här.

Råd & Rön

Den svenska konsumentrådgivningsorganisationen Råd & Rön har testat 15 olika modeller av smörgåsgrillar. De olika modellerna blev bedömda på prestanda, energiförbrukning, användarvänlighet och kvaliteten på konstruktionen. Modellerna C3 Ciabatta och KRUPS Grcic FDK452 kommer på en delad förstaplats. Du kan läsa testet her. Observera att det krävs att du har ett abonnemang eller betalar för att få tillgång till hela artikeln.

Søndagsavisen

I artikeln poängterades särskilt vikten av att välja en smörgåsgrill som inte blir varm under användningen och, kanske det viktigaste, att välja en smörgåsgrill som rostar jämt och snabbt. Du kan läsa hela artikeln här.

Testfazit

TestFazit är en tysk sajt med fokus på konsumenternas liv i hus, hushåll och kök. Sajten redovisar olika test av konsumentprodukter och har bland annat testat fem olika modeller av smörgåsgrillar. Du kan läsa mer här.

ETM Testmagazin

ETM Testmagazin är ett tyskt testmagasin som gör olika test inom hushållsprodukter, teknik och fritid. Här handlar det om ett test av 14 smörgåsgrillar. Du kan läsa mer om testen här, men det krävs en prenumeration för fullständig tillgång.

The Independent 

Den brittiska tidningen är en av de största och mest omfattande tidningarna i Storbritannien. Det skrivs om nyheter, sport, politik och utland men även konsumentrelaterade ämnen samt matartiklar har sin plats i tidningen. I det här testet har tidningen hittat de bästa smörgåsgrillarna på marknaden. Läs mer här.

The Telegraph

Den brittiska tidningen Telegraph.co.uk lägger upp artiklar med de senaste nyheterna i sin webbtidning. Här lägger de även upp artiklar och recensioner av test av olika produkter för konsumenter. I det här testet har tidningen listat de bästa smörgåsgrillarna som finns på marknaden. Läs mer här.

Tweak.dk

Tweak är en dansk sajt, med nyheter om hårdvara och mjukvara samt recensioner av olika konsumentprodukter. Du kan läsa deras recension av Tefal Snack Collection här.

FAQ

Vilken smörgåsgrill är bäst i test?
OBH Nordica Easy Grill 7104, KRUPS Grcic FDK452, C3 Ciabatta och Tefal Snack Collection
Hur har de olika smörgåsgrillarna testats?
Smörgåsgrillarna har framförallt bedömts baserat på deras grillning och användarvänlighet. Man har dock även tittat på maskinernas byggkvalitet, energiförbrukning och säkerhet.
Hur väljer jag rätt modell?
Vi rekommenderar att du väljer en modell med justerbar temperatur. För att underlätta rengöringen är det dessutom bäst om grillen har en non stick-beläggning och löstagbara grillplattor.

Få ut det mesta av din smörgåsgrill

En panini är kort sagt en grillad macka. Ordet stammar från italienska, och hänvisar bokstavligt talat till en brödrulle, dock används panini ofta även för att tala om helt vanliga smörgåsar.

Med en bra grill för att laga exempelvis paninis, så är det inga svårigheter med att göra välsmakande smörgåsar. Här nedan hittar du två recept på både goda och näringsrika smörgåsar.

Panini med kyckling, pesto, och mozzarella

2 st.

Tid för förberedelser: 15 min

Ingredienser:
2 bröd
1 kycklingfilé
Basilikapesto
1 tomat
125 g färsk mozzarella (1 kula)

Instruktioner:

Stek kycklingfilén i en varm stekpanna
Skär den stekta kycklingfilén i skivor med en köksknivar.
Skär tomaten i skivor
Skär mozzarellan i skivor
Dela bröden på mitten och smöra dem med pesto
Fördela nu mozzarella, tomat, och kyckling på bröden, och stäng mackan.
Värm din smörgåsgrill
Lägg smörgåsen i grillen och stäng locket. Låt den grilla tills din panini har en krispig yta. Du kan eventuellt vända den under tillagningstiden, om det kommer för mycket vätska ut i maskinen.

Receptet är lånat från danska Louises madblog.

Panini med parmaskinka

2 st.

Ingredienser:
2 stora bröd
Olivolja
2 tomater i skivor
1 mozzarella, 125 g, i skivor
1 näve färsk basilika
1 paket parmaskinka, ca. 90 g
Salt och peppar

Instruktioner:
Dela bröden; droppa olja över dem, och fyll dem med tomater, mozzarella, basilika, och parmaskinka.
Krydda med salt och peppar, och grilla smörgåsarna i en varm grillpanna.
Lägg gärna en tung panna eller gryta ovanpå smörgåsarna, så att de pressas ihop något.
Grilla dem på båda sidorna, och servera med en sallad.

Receptet är lånat från danska Femina.

Så lagar du varma smörgåsar à la Elvis

Varma smörgåsar är en god, enkel och snabb måltid. De flesta håller sig nog till en klassisk fyllning med skinka och ost eller kanske en cowboytoast. Vi har hittat ett recept, som du hittar här nedanför, till en mycket speciell varm smörgås: The Elvis.

Elvis var inte bara känd för sin musik utan även för sin förkärlek till fet mat. Den här varma smörgåsen var, enligt utsago, Elvis favoriträtt som han gärna åt till frukost. Ryktet säger att hans portioner ofta bestod av inte mindre än 12–15 varma smörgåsar. Som matbloggen Gastromand uttrycker det så är det här receptet varken för känsliga själar eller personer med högt blodtryck. Rätten består i all sin enkelhet av två skivor bröd bredda med jordnötssmör, sylt, banan och knaperstekt bacon och kombinationen är på flera ställen rätt och slätt känd som ”The Elvis”.

Ingredienser (2 personer):
1 paket bacon
4 skivor formfranska
Jordnötssmör
Hallonmarmelad
1 banan

Så här gör du: 
Mosa bananen
Stek baconet tills det nästan är knaprigt
Bred två skivor formfranska med jordnötssmör, lägg sedan på mosad banan och toppa med bacon
Bred de andra två brödskivorna med hallonmarmelad och montera ihop alla brödskivorna
Stek smörgåsen på båda sidorna i lite smör i en non-stick stekpanna eller tillaga den i en paninigrill

Du kan även hitta receptet på Gastromand.dk.

Nedanför visar Gastromand hur man tillagar en Elvis-toast på bästa sätt. Den kan naturligtvis även tillagas i en smörgåsgrill:

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

WMF Brödrost & Toaster Lono - enkel smörgåsgrill som är lätt att rengöra

Tefal OptiGrill GC702D16

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta