Smörgåsgrill test – Hitta den bästa smörgåsgrillen här

0

3 augusti 2017

Med en smörgåsgrill kan du grilla, rosta, och värma mat otroligt snabbt och enkelt. Oftast är grillen gjord för att värma upp allt från kött till bröd, och därmed får du en komplett lösning som underlättar vardagen och matlagningen. Det enda en smörgåsgrill behöver är ett eluttag, så även om det inte är grillväder utomhus, så kan du fortfarande grilla inomhus.

I denna artikel får du: 
– Genomgång av de bästa smörgåsgrillarna på marknaden
– Få ut det mesta av din smörgåsgrill
– Genomgång av alla de källor som vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


The Smart Grill Pro

✅ Toppbetyg hos danska Gastromand

The Smart Grill Pro

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 099,00 Kr. 0,00 Kr. 5 099,00 Kr. Läs mer

 

Denna grill har nära nog fått toppbetyg hos danska Gastromand, där den imponerar i test. Den enda negativa punkt som nämns, som drar ner betyget något, är priset. På alla andra punkter levererar modellen gedigen kvalitet. Enligt Gastromand, så kommer märket Sage med de allra bästa produkterna på marknaden när det kommer till denna typ av grill – och The Smart Grill Pro är inget undantag.

The Smart Grill Pro är framtagen i samarbete med den världsberömda kocken Heston Blumenthal, och det är en mycket effektiv grill. Värmeelementen värms snabbt upp, och modellen kan användas både till att grilla paninis och perfekta biffar. Värmeläget kan även ställas till “panini” – lättare blir det inte att göra den perfekta mackan.

Grillen har en 7-stegs höjdjustering, så att du lätt kan anpassa hur mycket direkt värme som ska tillföras, och så att den passar precis till den typ av mat du grillar. Dessutom är grillen försedd med en LCD-skärm, som enkelt ger dig en överblick över både inställning och temperatur. Grillen kan också vikas ut till en öppen grill, så att ytan blir dubbelt så stor, och så att möjligheterna för matlagning blir ännu större.

Särskilt inställningarna för kött på grillen imponerar i tester, och Gastromand påpekar att testets entrecôte grillades helt perfekt. Modellen har totalt fem olika inställningar för kött, som går från rare till genomstekt. Grillen har en inbyggd termometer, som mycket exakt talar om när du ska ta ditt kött från grillen, och låta det dra.

Om du använder modellen som en öppen grill, kan du även ställa in om plattorna ska ligga helt platt, till exempel när du steker ägg eller pannkakor, eller om du vill ha dem i en vinkel med en svag sluttning, så att man kan se till att fett och andra safter rinner bort från maten och ner i den inbyggda droppskålen. Droppskålen diskas lätt i diskmaskin, och även grillplattorna kan tas lös och köras i diskmaskinen. På det hela taget lovordas modellen för att vara mycket enkel att rengör.

Med The Smart Grill Pro får du en toppmodell, som levererar gedigen kvalitet och grillar perfekta biffar och smörgåsar.

Du kan se mer om grillens funktioner i följande presentationsvideo:


The Adjusta Grill

✅ Bra recensioner hos danska Gastromand

The Adjusta Grill

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Läs mer

 

Märket Sage är kända för att leverera produkter av hög kvalitet, och The Adjusta Grill är inget undantag. Modellen utmärker sig i test genom att ha en bra värmefördelning, och enkel användning och rengöring. Enligt Gastromand levererar Sage de bästa modellerna inom denna produktkategori, och The Adjusta Grill är inget undantag.

Grillen har en 7-stegs höjdjustering, så att du lätt kan anpassa hur mycket direkt värme som ska tillföras, och så att den passar precis till den typ av mat du grillar, oavsett om det är en panini eller en biff. Som en extra säkerhet är det möjligt att låsa fast locket när grillen är igång, och på så vis undvika att barn öppnar grillen under användning.

De formgjutna plattorna är belagda med en non-stick beläggning, som gör både stekning och rengöring enkelt. Modellen har också ett plasttråg som kan monteras på framsidan av grillen, och som överskottsvätska och fett kan rinna ner i. Även detta kan köras i diskmaskin

Grillen är otroligt mångsidig, och du kan använda den till allt från att steka ägg och pannkakor, till panini och biffar. Du kan enkelt justera värmen på grillen, så att den passar perfekt till den typ av mat du vill laga.

Med denna modell från Sage får du en toppmodell som levererar kvalitet varje gång. Modellen är konstruerad i borstat rostfritt stål med gjutna aluminiumplattor. Den kan förvaras antingen liggande eller ståendes på högkant.

Här nedan kan du se en kort presentation av grillen och dess funktioner:


Fritel GR2275

✅ Billig kvalitetsmaskin med 10 års garanti

Fritel GR2275

 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
849,00 Kr. 0,00 Kr. 849,00 Kr. Läs mer

 

Med denna smörgåsgrill från Fritel får du en solid och mångsidig kvalitetsmaskin till ett bra pris och med en bra garanti.

Modellen har en 180° funktion, vilket innebär att du kan använda den både som en klassisk grill, och som en bordsgrill. Så oavsett om det är en panini eller en grillad biff du är sugen på, kan du göra det på grillen.

Ytan på grillen mäter 58*29 cm, och själva grillen har en justerbar höjd, så att du kan anpassa den till stora paninis eller smörgåsar. Värmen ställs enkelt in på en justerbar termostat, och två kontrolljus håller ett öga på grillen åt dig. Grillen har en effekt på 2000 watt, vilket ger en snabb och effektiv uppvärmning och tillagning av din mat.

Modellen är dessutom utrustad med ett handtag som förblir svalt under uppvärmning, så att grillen lätt kan öppnas och stängas under användning, utan risk för skador.

Modellen är också riktigt enkel att rengöra. Det finns en kant på grillen som säkerställer att exempelvis fett och smält ost samlas upp, och inte rinner ut på bordet eller ner i maskinen. Plattorna på grillen har en non-stick beläggning, vilket innebär att du både sparar in på extra stekfett, och att de är lätta att torka av. Om inte det räcker, så tål de även maskindisk.

Med Fritel GR2275 får du en multifunktionell grill, och ett överkomligt alternativ till många av de dyra modellerna på marknaden.


Tefal OptiGrill GC702D16

✅ Toppbetyg hos danska ElektronikTest

Tefal OptiGrill GC702D16

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 389,00 Kr. 0,00 Kr. 1 389,00 Kr. Läs mer
1 442,00 Kr. 0,00 Kr. 1 442,00 Kr. Läs mer
1 649,00 Kr. 0,00 Kr. 1 649,00 Kr. Läs mer

 

Med Tefals OptiGrill blir det enkelt att få bra grillresultat, och steka den perfekta biffen eller paninin. Danska ElektronikTest har genomfört ett grundligt test av modellen, och grillen lovordas för både sin användning och tillagning av mat.

Grillen från Tefal använder sig av en särskild teknik som tillverkaren själv kallar för “Automatic Sensor Cooking”. Det betyder att grillen kan registrera hur mycket mat som placeras på grillen, samt matvarornas tjocklek, och därefter anpassa temperatur och grilltid. En liten lampa säkerställer att du enkelt kan övervaka tillagningen, och en färgförändring indikerar hur långt tillagningen av maten har kommit. Om du till exempel vill grilla biffar, så anpassar grillen själv stektiden efter tjocklek och typ av kött, och en inbyggd stekindikator meddelar dig när köttet har nått den önskade stekgraden.

Grillen har dessutom en non-stick beläggning som både underlättar rengöringen, och som innebär att du inte behöver använda extra fett att steka maten i.

Det finns totalt 6 olika program på grillen, nämligen rött kött, fågel, korv, hamburgare, bacon och smörgås/panini. Du måste därför bara välja vilken typ av mat du lägger på grillen, och därefter ser Tefal OptiGrill till att anpassa temperaturen till varje typ av mat, och tillaga det perfekt.
Grillen har en yta på 600 cm2 och är lämplig för 2-4 personer. Under själva grillen sitter en droppskål för uppsamling av fett, och vinklade plattor säkerställer att fett och saft från maten inte rinner ut på bordet.


Tefal XL Health Grill

✅ Extra stor grill för hela familjen

Tefal XL Health Grill

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 190,00 Kr. 0,00 Kr. 1 190,00 Kr. Läs mer

 

Med denna modell från Tefal är det möjligt att laga paninis till hela familjen på en gång.

 

Grillen har två lägen, och kan både användas som en dubbelsidig grill, och en öppen grill. Används modellen som en dubbelsidig grill så har den en stekyta på 800 cm2, och används den som en öppen grill så är stekytan på 1600 cm2. Enligt Tefal själva, så är grillen lämplig för användning till måltider för upp till 8 personer.

Grillen har dessutom en non-stick beläggning som både underlättar rengöringen, och som innebär att du inte behöver använda extra fett i matlagningen. Modellen är också utrustad med ett dropptråg som ser till att samla upp saft och fett, som rinner från maten under tillagningen. Både dropptråg och non-stick-plattorna är löstagbara och tål maskindisk.

Temperaturen på grillen ändras lätt via termostaten, och en liten indikatorlampa berättar när grillen är klar för användning.

Med Tefal XL Health får du en mångsidig grill, som är lämplig för hela familjen. Trots sin storlek så är grillen lätt att förvara, då den även kan förvaras stående på högkant.


Få ut det mesta av din smörgåsgrill

En panini är kort sagt en grillad macka. Ordet stammar från italienska, och hänvisar bokstavligt talat till en brödrulle, dock används panini ofta även för att tala om helt vanliga smörgåsar.

Med en bra grill för att laga exempelvis paninis, så är det inga svårigheter med att göra välsmakande smörgåsar. Här nedan hittar du två recept på både goda och näringsrika smörgåsar.


Panini med kyckling, pesto, och mozzarella Panini med kyckling, pesto, och mozzarella
2 st.

Tid för förberedelser: 15 min

Ingredienser:
2 bröd
1 kycklingfilé
Basilikapesto
1 tomat
125 g färsk mozzarella (1 kula)

Instruktioner:

1) Stek kycklingfilén i en varm panna
2) Skär den stekta kycklingfilén i skivor
3) Skär tomaten i skivor
4) Skär mozzarellan i skivor
5) Dela bröden på mitten och smöra dem med pesto
6) Fördela nu mozzarella, tomat, och kyckling på bröden, och stäng mackan.
7) Värm din smörgåsgrill
8) Lägg smörgåsen i grillen och stäng locket. Låt den grilla tills din panini har en krispig yta. Du kan eventuellt vända den under tillagningstiden, om det kommer för mycket vätska ut i maskinen.

Receptet är lånat från danska Louises madblog.


Panini med parmaskinkaPanini med parmaskinka
2 st.

Ingredienser:
2 stora bröd
Olivolja
2 tomater i skivor
1 mozzarella, 125 g, i skivor
1 näve färsk basilika
1 paket parmaskinka, ca. 90 g
Salt och peppar

Instruktioner:
Dela bröden; droppa olja över dem, och fyll dem med tomater, mozzarella, basilika, och parmaskinka. Krydda med salt och peppar, och grilla smörgåsarna i en varm grillpanna. Lägg gärna en tung panna eller gryta ovanpå smörgåsarna, så att de pressas ihop något. Grilla dem på båda sidorna, och servera med en sallad. Receptet är till 2 personer.

Receptet är lånat från danska Femina.


Smörgåsgrill test – Dessa test har vi gått igenom

Gastromand.dk
Gastromand.dk är Danmarks största onlinecommunity om gastronomi och köksredskap för män. Hos Gastromand finns ett stort intresse och passion för gastronomi, och deras målsättning är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Emellanåt genomför Gastromand även tester, vilket var fallet när det testade The Adjusta Grill och The Smart Grill Pro. Du kan läsa hela testet här.

ElektronikTest
ElektronikTest är en dansk nättidning, som bland annat testar olika elektroniska produkter till hushållet. Tidningen har genomfört en grundlig genomgång av grillen Tefal OptiGrill, som de ger 8 poäng av 10 möjliga. Grillen får särskilt beröm för sin enkla användning, medan rengöringen drar ner något.