Dammsugare bäst i test: Guide till de bästa dammsugarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 13, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Dammsugare bäst i test: Guide till de bästa dammsugarna enligt experterna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Att välja rätt dammsugare kan vara knepigt, och därför har vi sammanställt denna artikel där vi tittar närmre på de dammsugare som vunnit flest tester och fått de bästa recensionerna på marknaden – allt för att du ska kunna hitta den bästa dammsugaren för just dig. Vi tillhandahåller även information om var du kan köpa de olika dammsugarna till bästa pris.

Senast ändrad: 4. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av dammsugarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 8 bästa dammsugarna i test-guiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda dammsugarna

Se hela tabellen

6 saker att tänka på innan du köper dammsugare

 • Typ av dammsugare

  Det finns flera olika typer av dammsugare på marknaden, alla utformade för att tillgodose olika rengöringsbehov. Vilken typ av dammsugare som är bäst lämpad för dina behov bestäms av olika faktorer, bland annat storleken på dit hem, vilka golv det har, om du har många mattor, ditt förvaringsutrymme samt dess praktiska användbarhet.

  • Stående dammsugare: Generellt sett är stående dammsugare det bästa valet för stora hem med många mattor. Dessa dammsugare har en mängd medföljande tillbehör som erbjuder effektiv rengöring av utrymmen med till exempel trappor eller klädda ytor. Trots detta kan de vara något klumpiga och rekommenderas därför inte för mindre utrymmen.
  • Cylinderdammsugare: Cylinderdammsugare är vanligtvis lättare och mer kompakta än stående dammsugare, vilket gör dem lättare att manövrera och förvara. De är mångsidiga och kan användas på olika ytor, inklusive hårda golv, mattor och gardiner. Cylinderdammsugare är dock inte lika kraftfulla som stående dammsugare och kan därmed vara mer ansträngande att använda på grund av behovet av att dra kanisterenheten bakom användaren.
  • Sladdlösa dammsugare: Sladdlösa dammsugare är bekväma och flexibla, eftersom användaren kan röra sig fritt i hemmet utan att vara bunden till ett eluttag. Dessa dammsugare är bäst för snabb rengöring och mindre orenheter, vilket gör dem idealiska för lägenheter, små hus och personer som tycker om att städa ofta. Sladdlösa dammsugare är dock inte lika kraftfulla som sina sladdanslutna motsvarigheter och kräver regelbunden uppladdning efter användning.
  • Robotdammsugare: Dessa apparater är små, motordrivna enheter med avancerade sensorer, automatiskt drivna rengöringsborstar och går oftast att styra via en smartphone-app. De är lämpliga för personer som vill städa sina hem ofta med minimal ansträngning, men tenderar att vara effektivare på vardaglig rengöring av mattor än på hårt golv och djuprengöring.
  • Handdammsugare: Handdammsugare är lätta, bärbara och perfekta för rengöring av mindre orenheter, inklusive bilinteriörer, trappor och klädda möbler. De lämpar sig inte för djuprengöring men är praktiska för snabba rengöringsuppgifter.
 • Konstruktion med eller utan påse samt dammsugarens kapacitet

  Hur en dammsugare samlar upp smuts och damm beror på om du väljer en modell som kräver påsar, är påslös eller har en vattenbehållare, som finns i både stående dammsugare och cylinderdammsugare.
  Modeller med påsar är vanligtvis mer hygieniska och kan rymma mer damm än de andra alternativen, men det kan vara svårt att avgöra när de behöver byta påse. Med påslösa alternativ kan användarna enkelt göra sig av med smutsen genom att montera av behållaren och sedan tömma den, vilket man dessutom sparar pengar på efter man inte behöver köpa engångspåsar. Dock kräver de extra filterunderhåll.

  HEPA-filter är särskilt användbara för allergiker och erbjuder luftfiltrering på hög nivå. Sladdlösa dammsugare har vanligtvis en mindre kapacitet på 0,3-0,7 liter men kräver minimalt underhåll och är tillräckligt kraftfulla för att fungera som en dammsugare som uppfyller vardagliga behov.
  Cylinderdammsugare kan däremot rymma upp till fem liter om de är konstruerade med påsar, och 1,8 liter om de istället har en dammbehållare. Vilken dammsugare du ska välja med hänsyn till denna egenskap baseras främst på dina personliga behov, eftersom de påslösa modellerna erbjuder bekvämlighet och minimalt underhåll medan modeller med påsar har större kapacitet och mindre utsläpp av damm och allergener vid tömning.

 • Vilka ytor ditt hem består av – hårda golv eller mattor?

  När det kommer till rengöringsförmåga bör du vara uppmärksam på vilka golvytor du har mest av i ditt hem: hårt golv av trä, klinkers, linoleum eller utrymmen med heltäckningsmattor? Jämför gärna golvytornas respektive storlekar och ha det sedan i åtanke när du ska välja dammsugare.

  Om ditt hem till största del består av hårda golvytor finns det ett större och billigare urval av dammsugare att välja mellan. De flesta dammsugare har idag en riktigt bra rengöringsförmåga på hårda golv och kostar mellan 1 000 till 1 600 kronor, men det går även att hitta billigare modeller för mindre än 1 000 kronor med bra rengöringsförmåga. Om ditt hem huvudsakligen består av hårda golv bör inte välja en dammsugare i en lägre rengöringsklass än klass B.

  För många hushåll är det tillräckligt med en dammsugare som har en rengöringsförmåga i klass C för mattor, men om du har små barn eller husdjur eller är allergiker eller astmatiker bör du välja en modell i klass A, alternativt klass B. Ett bra alternativ som uppfyller detta krav är Nilfisk Elite Energy Classic eftersom den ligger i klass B för både hårda golv och mattor.

 • Ytterligare funktioner och tillbehör

  De flesta dammsugare har olika munstycken för att underlätta rengöring av olika ytor. Det finns många olika tillbehör, varav vissa är mycket viktiga för effektiv rengöring och medföljer till de flesta dammsugare, medan andra riktar in sig på specifika syften, till exempel roterande borstformade dammsugarhuvudem som är lämpliga för rengöring av långhåriga mattor eller för att suga upp djurhår.
  Andra tillbehör som är mycket användbara är ett munstycke med en mjuk borste som är bra för känsliga rengöringsuppgifter, till exempel djuprengöring av klädda möbler eller av föremål som enkelt får repor, ett förlängningsrör som ger extra räckvidd för bland annat hörn i taket, eller ett smalt dammsugarhuvud som passar i trånga springor som andra dammsugarhuvuden kan ha svårt att nå.
  Vissa premiummodeller har sensorteknik som justerar effekten beroende på vilken yta den arbetar på eller kan anslutas till din telefon för att du ska kunna övervaka batteritiden – dessa egenskaper hittas främst hos sladdlösa dammsugare och robotdammsugare. När du ska välja dammsugare bör du alltid tänka på de funktioner och tillbehör som du kommer att ha mest användning av, för att du ska undvika att spendera för mycket pengar på onödiga funktioner som du inte kommer dra nytta av.

 • Pris

  Dammsugare finns i många olika prisklasser; budgetvänliga handdammsugare kan kosta så lite som 400 kronor, och sladdlösa modeller samt cylinderdammsugare 1 000 kronor. Däremot brukar man säga att sladdlösa, stående och cylindermodeller i intervallet 2 000 till 4 000 kronor är de bästa alternativen för de allra flesta köpares behov. I takt med att tekniken utvecklas fortsätter däremot de lite mer högkvalitativa modellerna att förbättras när det gäller egenskaper och funktionalitet och därför finns det även premiummodeller för över 6000 kronor för dem med mycket specifika behov.

  Det är särskilt sladdlösa dammsugare och robotdammsugare som når dessa höga summor på grund av dess många avancerade funktioner, däribland WiFi-anslutning samt många tillbehör för olika typer av rengöring. Det är dock viktigt att vara medveten om att en produkt med högt pris ibland är en onödigt dyr investering eftersom flera av de extra funktionerna den erbjuder förmodligen inte är nödvändiga för genomsnittskonsumenten. Vi rekommenderar dig att alltid läsa produktbeskrivningar noggrant innan du tar ett beslut för att förstå vad du betalar för och därmed maximera din investering.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det finns många tester av dammsugare utförda av experter på internet, och vi har utvärderat flera av dem i den här artikeln. Experter brukar bedöma dammsugare utifrån deras prestanda vid rengöring av olika ytor, användarvänlighet, ljudnivå och hållbarhet. Förutom expertbedömningar rekommenderar vi även att du läser kundrecensioner för att bättre förstå produktens användbarhet samt ta del av tidigare användarupplevelser. För att hjälpa dig att göra ett medvetet köp har vi endast inkluderat användar- och expertorecensioner från pålitliga webbplatser för att säkerställa att du får bästa möjliga kvalitet.

arrow-more

Miele Complete C3 PowerLine - Dammsugare bäst i test

Konsumentmagasinets rekommendation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare enligt Råd & Rön
 • check 4,5/5 stjärnor hos Trustedreviews.com
 • check T3 platina pris - med 5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Miele Complete C3 PowerLine:

 • Allergivänlig HyClean dammsugarpåse
 • Effektiv djuprengöring av flera sorters ytor
 • Idealisk för djurhår och djupt inbäddad smuts

Fördelar

 • Höjdjustering i fem nivåer
 • Kraftfull sugning
 • Stor arbetsradie
 • Skonsam mot släta ytor
 • Tyst i drift

Nackdelar

 • Turbomunstycket är lite otympligt för rengöring av kanter
 • Det är något svårt att rengöra påsen

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har testats av fem expertgrupper, däribland den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön och de brittiska testtidningarna Good Housekeeping Institute, Trustedreviews.com och Which.co.uk. Modellen presterar mycket bra överlag, vilket resulterade i toppbetyg från flera av dessa experter.

Recension: En detaljerad recension av Miele Complete C3 PowerLine

Specifikationer

 • Motoreffekt: 900 W
 • Mått: 49,6 x 29 x 22,7 cm
 • Vikt: 8,2 kg
 • Påsvolym: 4,5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Aktionsradie: 11.0 m
 • Ljudnivå: 76 dB

Bra mot djurhår
Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine är en traditionell dammsugare med påskonstruktion som ansluts till ström via en sladd på tolv meter, som skapar en bra arbetsradie som passar utmärkt för större hem eller kontor. Dammsugaren är dessutom mycket kraftfull med dess motoreffekt på 890 watt och har en stark sugkraft som kan justeras i sex olika nivåer.

Den är tack vare dess kraftfulla egenskaper särskilt bra på att suga upp envis smuts och skräp eller djurhår från eventuella husdjur. Med dammsugaren ingår flera praktiska dammsugarhuvuden, inklusive ett universalmunstycke för både mattor och hårda golv samt ett turbomunstycke.

Modellen har dessutom ett smart teleskoprör med ergonomiskt grepp, där du själv kan justera längden för bästa möjliga komfort under städning. Den har även en överhettningsindikator som ser till att motorn inte överhettas, utan stängs i sådana fall av för att kylas ner.

Allergivänlig
Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine är en allergivänlig modell tack vare att den utrustats med en HyClean dammsugarpåse som är försedd med HyClose-förseglingssystem, vilket säkerställer att damm inte virvlar tillbaka in i rummet. Dammsugaren har en kapaciteten på 4,5 liter samt en lampa som indikerar när det är dags att byta ut dammsugarpåsen.

Dammsugaren kommer även med ett Active AirClean SF-AA50-filter som renar luften från otrevliga lukter, vilket är perfekt för dig som har husdjur. Den har även en ljudnivå på 76 decibel, vilket innebär att dammsugaren är relativt tyst.

Bra för alla sorters ytor enligt experterna
Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har testats av Trustedreviews.com som ger modellen ett högt betyg och berömmer den för dess kraftfulla sugförmåga, som de anser fungerar särskilt bra mot djurhår. De noterar även att modellen presterar bra på hårda golv och låter väldigt lite. Experterna är dock inte imponerade av turbomunstycket, eftersom det är för stort för att användas i trappor, och påpekade även att sladden hade kunnat vara lite längre.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine har också testats av Good Housekeeping Institute, som är mycket nöjda med den goda konstruktionen, sugkraften och de självstängande dammsugarpåsarna. De tycker dock att det var något krångligt att byta dammsugarpåse då manualen är en aning svår att förstå. Which.co.uk tillägger att modellen fungerar bra på alla typer av ytor samt att allergifiltret fungerar effektivt. De ansåg att dammsugarens enda nackdel var att den har svårt att fånga upp större dammtussar.

Mer om Miele Complete C3 PowerLine

Specifikationer

 • Motoreffekt: 900 W
 • Mått: 49,6 x 29 x 22,7 cm
 • Vikt: 8,2 kg
 • Påsvolym: 4,5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Aktionsradie: 11.0 m
 • Ljudnivå: 76 dB

Electrolux EUO9GREEN UltraOne - Smidig dammsugare med 360-graders roterbara gummihjul

Mycket praktisk modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare enligt Råd & Rön
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor hos PriceRunner
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux EUO9GREEN UltraOne:

 • Praktiska funktioner för rengöring av större utrymmen
 • Tvättbart Allergy Plus-filter
 • Mångsidigt med två olika dammsugarhuvuden

Fördelar

 • Mycket effektiv motor
 • 360-graders mjuka gummihjul
 • Justerbart teleskoprör
 • Stort arbetsområde på tolv meter

Nackdelar

 • Ingen helautomatisk uppsamling av sladden

Electrolux EUO9GREEN UltraOne hamnar i klass A tack vare sin förmåga att suga upp damm på både hårda golv och mjuka mattor, vilket gör den här modellen till ett bra alternativ för dig som vill kunna dammsuga effektivt på båda dessa underlag.

Prestandan hos denna dammsugare är en av de bästa på marknaden, samtidigt som den använder till och med 65 % mindre ström än andra dammsugare i samma klass.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Specifikationer

 • Motoreffekt: 850 W
 • Mått: 307 x 502 x 255 cm
 • Vikt: 8,07 kg
 • Påsvolym: 5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Ljudnivå: 65 dB

Praktisk och flexibel dammsugare med Silent Air-teknik
Tack vare den effektiva motorn på 850 watt har Electrolux EUO9GREEN UltraOne en optimal sugkraft samt en inbyggd Silent Air-teknik, och med hjälp av den förbättrade, tysta slangen säkerställer denna teknik att dammsugaren arbetar relativt tyst.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har nämligen en ljudnivå på 65 dB, som man kan jämföra med ljudnivån för en normal samtalston på ungefär 60 dB – den är alltså lägre än många andra modeller på marknaden.

Med hjälp av dammsugarens långa sladd har den här dammsugaren en räckvidd på tolv meter, och är därför både praktisk och flexibel. Modellen har dessutom inbyggd sladdförvaring, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka in i dammsugaren igen.

Man kan även justera teleskopröret för att få anpassa arbetshöjden av röret som dessutom är ett lättviktsrör då det inte väger särskilt mycket.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har en dammsugarpåse på fem liter som påstås hålla 80 % längre än andra modeller. Dammsugarpåsen har dessutom en hygienisk stängning och optimal filtrering, så att luften förblir ren när dammsugaren är i drift. En annan smidig funktion med denna modell är att man kan läsa av på dammsugarens display  om det är dags att byta påse eller inte.

Allergy Plus-filter och två dammsugarhuvuden för olika ändamål
Electrolux EUO9GREEN UltraOne levereras med två huvudsakliga dammsugarhuvuden för olika ändamål: parkettmunstycket AeroPro Parketto Pro och kombimunstycket FlowMotion, varav det sistnämnda är speciellt känt för sin låga ljudnivå och höga dammupptagning.

Utöver dessa två dammsugarhuvuden levereras den även med ett fog-, borst- och möbelmunstycke. Man kan därför alltid anpassa dammsugaren med det tillbehör som passar bäst till ytan som ska dammsugas.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne är en allergivänlig modell och passar därför bra hemma hos både allergiker och astmatiker. Den har ett tvättbart Allergy Plus-filter som fångar upp mer än 99 % av olika dammpartiklar vilket säkerställer att luften hålls ren och fräsch; något som är extra fördelaktigt för dig som lider av liknande besvär.

Ergonomiskt handtag och golvvänliga hjul
Electrolux EUO9GREEN UltraOne är försedd med mjuka gummihjul som kan rotera i 360 grader. Dessa är otroligt tysta, samtidigt som de är även utformade för att skydda alla typer av underlag. Gummihjulen följer varje rörelse man gör när man använder dammsugaren, och man behöver därför inte dra särskilt mycket i dammsugaren för att få med sig hela apparaten överallt.

Sist, men inte minst, har denna dammsugare ett ergonomiskt handtag som är bekvämt för dig att hantera och ger dig full kontroll över styrningen. Det finns även bärhandtag på både fram- och ovansidan av dammsugaren.

Mer om Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Specifikationer

 • Motoreffekt: 850 W
 • Mått: 307 x 502 x 255 cm
 • Vikt: 8,07 kg
 • Påsvolym: 5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Ljudnivå: 65 dB

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline - Kraftfull dammsugare med goda recensioner

Bäst för rengöring av hårda golv

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utnämnd till "bästa köp" hos ExpertReviews - med högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:

 • Universellt mångsidigt dammsugarhuvud
 • Ett komplett utbud av tillbehör
 • Skonsam och ordentlig rengöring av trägolv

Fördelar

 • Skydd mot överhettning
 • Utmärkt för större utrymmen
 • Lätt att både använda och tömma
 • Kraftfull rengöring

Nackdelar

 • En något tyngre modell

Obs! Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline produceras tyvärr inte längre och vi har därför ersatt pristabellen med den liknande modellen, Miele Complete C3 EcoLine – SGSP3. Produkttexterna handlar dock fortfarande om Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline hamnar i klass A för sin dammupptagning på hårda golv, men endast i klass D för sin användning på mattor, vilket gör den här dammsugaren till ett bra alternativ för dig som huvudsakligen tänkt dammsuga hårda golv.

Recension: En detaljerad recension av Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Specifikationer

 • Motoreffekt: 550 W
 • Mått: 28,4 x 49,6 x 22,7
 • Vikt: 7,3 kg
 • Påsvolym: 4,5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Ljudnivå: 76 dB

Power Efficiency-motor och AirClean Plus-filter
Power Efficiency-motorn på 550 watt ger den här dammsugaren en effektiv sugkraft som suger upp minsta lilla dammtuss samt gör att den fungerar ordentligt och förbrukar så lite energi som möjligt.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett universellt dammsugarhuvuden och kan därför användas på en mängd olika underlag. Förutom detta levereras dammsugaren även med ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke samt en sugpensel med naturborst. Alla tillbehör är dammfritt integrerade eller förvaras på VarioClip-fästet.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett AirClean Plus-filter som fångar upp även de minsta dammpartiklarna så att ytorna den täcker blir snabbt rengjorda och fria från damm, smuts och skräp. Dammsugaren har en ljudnivå på 76 dB, vilket är relativt högt jämfört med andra dammsugarmodeller på marknaden. För att få en uppfattning av hur hög dess ljudnivå är kan du jämföra med ljudnivån för en normal samtalston som ligger på ungefär 60 dB.

Den här dammsugarmodellen har en räckvidd på upp till tolv meter, vilket betyder att du har ett stort arbetsområde att täcka  innan du behöver byta eluttag, och därför är den särskilt bra för rengöring av större utrymmen. Dammsugaren har även en Comfort-kabelvinda med OneTouch-funktion som gör att man bara behöver trycka på en knapp med foten för att rulla in sladden, och man slipper därmed böja sig ner. Dammsugarpåsen rymmer 4,5 liter åt gången.

Dammsugarens Comfort-teleskoprör kan enkelt ställas in efter behov; du drar helt enkelt ut teleskopröret till rätt längd och låser det sedan i den position du önskar. Teleskopröret är även klätt i gummi längst upp, så att man kan luta röret mot väggen utan att det faller.

Praktisk dammsugare med låssystem och metalltråd
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett praktiskt låssystem som gör att man snabbt och enkelt kan låsa fast och ta av delar på dammsugaren. När munstycket, teleskopröret och handtaget kopplas samman hörs det ett litet klick, och därefter kan även det integrerade tillbehörsfacket öppnas med en enda knapptryckning.

Alla dammsugare från Miele har en liten metalltråd inbyggd i handtaget som ska fungera som en liten åskledare och förhindra en eventuell statisk urladdning mellan dammsugaren och användaren. Detta är en unik säkerhetsfunktion som gör dammsugaren till ett mycket säkerhet alternativ.

Den här dammsugaren har utöver det vi redan nämnt en mjukstartande motor, vilket innebär att motorn långsamt ökar till den valda effekten för att skydda elnätet från överbelastning.

Möbel- och överhettningsskydd
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline är försedd med en stötskydd, och man kan därför lugnt lämna alla möbler och andra inredningsföremål framme när man ska dammsuga utan att vara orolig för att något ska förstöras. Det sitter nämligen en list av mjukt syntetmaterial runt hela dammsugaren, och möblerna kommer alltså inte att skadas även om man skulle stöta in i dem med apparaten.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har även ett överhettningsskydd som hindrar motorn från att överhettas. Motorn stänger tack vare detta skydd av automatiskt om dammsugaren till exempel suger upp något stort som fastnar i röret. När problemet som uppstått är lös kan man sedan starta dammsugaren igen när motorn har svalnat.

Mer om Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Specifikationer

 • Motoreffekt: 550 W
 • Mått: 28,4 x 49,6 x 22,7
 • Vikt: 7,3 kg
 • Påsvolym: 4,5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Ljudnivå: 76 dB

Philips FC9331/09 - Lättviktig dammsugare med allergifilter

Bästa allround-modellen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ExpertReviews rekommendation med 4/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips FC9331/09:

 • Unik PowerCyclone 5-teknik
 • Roterande rengöring med TriActive-munstycket
 • Kompakt och användarvänlig

Fördelar

 • Hygienisk tömning av behållaren med en hand
 • Lättviktig konstruktion
 • Har allergifilter
 • Betyg A på så väl som rengöringsförmågan på hårda golv som på partikelfiltreringen
 • Medföljande munstycken för både golv och möbler samt ett fogmunstycke

Nackdelar

 • Mindre kapacitet på behållaren jämfört med andra modeller

Modellen Philips FC9331/09 har provats av experter från sajten expertreviews.co.uk och av kunderna på amazon.de och har visat sig vara en riktigt bra dammsugare enligt både experter och användare som presterar effektivt på såväl mattor som hårda golv .

Recension: En detaljerad recension av Philips FC9331/09

Specifikationer

 • Motoreffekt: 900 W
 • Mått: 28,1 x 41 x 24,7 cm
 • Vikt: 4,5 kg
 • Påsvolym: 1,5 L
 • Påse/påslös: Påslös
 • HEPA-filter
 • Ljudnivå: 67 dB

PowerCyclone-teknik
Philips FC9331/09 är försedd med den senaste sugtekniken som kallas PowerCyclone 5 för att skapa ett dammfritt hem genom att skilja dammet från luften så fort dammet sugs upp. Detta sker genom att luften snabbt sugs in via munstycket för att sedan ledas genom en krökt passage till den cykloniska kammaren där luften och dammet separeras från varandra.

Eftersom att Philips FC9331/09 är en påsfri dammsugare leds dammet istället ner till dammbehållare genom effektiva ventilationsluckor. Modellen har dessutom ett integrerat allergifilter som ser till att inga allergener från damm eller smuts kommer tillbaka ut i luften.

Passar de flesta hem
Philips FC9331/09 är ett bra alternativ för genomsnittskonsumenten eftersom de flesta hem består av både hårda golv, som parkett- eller klinkergolv, och ytor som är täckta av mattor. Därför behöver de flesta en dammsugare som kan hantera alla typer av underlag.

Philips FC9331/09 har fått betyg A när det kommer till rengöring av hårda golv, det vill säga högsta betyg, och på mattor har den fått betyg C, vilket fortfarande är ett bra betyg. Kollar man endast på betygen kan det verka som att denna dammsugare inte är särskilt lämpad för rengöring av mattor, men med tanke på att alla dammsugare har svårare att suga upp smuts från mattor än från hårda golv förstår man att så är inte situationen.

Förutom att dammsugaren har mycket bra betyg på dess rengöring av olika typer av ytor ligger den även i A-klassen vad gäller partikelfiltrering.

Flera munstycken ingår
Philips FC9331/09 är en mycket effektiv dammsugare, och en av anledningarna till detta är de specialutformade munstyckena som var och ett passar till ett specifikt underlag. Det ingår ett parkettmunstycke, ett möbelmunstycke och ett fogmunstycke.Använd gärna modellens fogmunstycke i sprickor och springor samt på hyllor och andra svåråtkomliga ställen.

En annan trevlig egenskap med denna dammsugare är dess design; många moderna dammsugare liknar något som är taget från en science fiction-film, men Philips FC9331/09 ser ut som en vanlig hederlig dammsugare med tjock kropp, rör och sladd.

Modellen har ett teleskoprör som kan anpassas efter användarens längd och väger 6,1 kilogram, vilket möjliggör användarvänlig manövrering utan eventuella risker. Slutligen har dammsugaren en lång sladd som ger en arbetsradie på nio meter, vilket innebär att du inte kommer att behöva byta eluttag så ofta.

Mer om Philips FC9331/09

Specifikationer

 • Motoreffekt: 900 W
 • Mått: 28,1 x 41 x 24,7 cm
 • Vikt: 4,5 kg
 • Påsvolym: 1,5 L
 • Påse/påslös: Påslös
 • HEPA-filter
 • Ljudnivå: 67 dB

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Dyson V8 Absolute

Mycket bra sladdlös modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Rekommenderas avExpertReview som gav den 5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor hos TechRadar
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V8 Absolute:

 • Mångsidig två-i-ett-design
 • Avancerade program med två nivåer
 • Lättviktig konstruktion med mycket bra sugkraft

Fördelar

 • Pås- och sladdlös
 • Flexibel modell med en vikt på endast 2,61 kilogram
 • Flera dammsugarhuvuden ingår, bland annat ett för hårda golv och ett för mattor
 • Kan konverteras till en handdammsugare
 • Är utrustad med både HEPA-filter och ett tvättbart basfilter

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Dyson har lanserat en ny och mer kraftfull dammsugarserie som de kallar för V8, och i denna serie hittar vi bland annat modellen Dyson V8 Absolute. Den här dammsugaren har testats av en mängd experter från olika länder och så gott som alla är överens om att Dyson V8 Absolute är en utomordentlig dammsugare och har därför fått bästa möjliga betyg.

Specifikationer

 • Motoreffekt: 115 AW
 • Mått: 22.4 x 124.4 x 25
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Påse/påslös: Påslös
 • Ljudnivå: 73,3 dB
 • Påsvolym: 0,54 L

”Evolution bland dammsugare”
Dyson V8 Absolute är framtagen för att göra konsumentens liv lättare, och tack vare dess otroliga sugkraft som gör dammsugningen mycket effektiv kallar experterna faktiskt modellen för en “evolution” bland dammsugare. Detta uttalande beror mycket på att modellen är både pås- och sladdlös, vilket gör att användaren slipper problem med fulla dammsugarpåsar som försämrar effektiviteten samt krångel med sladdar – Dyson V8 Absolute går nämligen på batteri istället.

På den här modellen måste man själv hålla in en knapp när dammsugaren ska suga vilket gör dammsugaren mycket energisnål eftersom den endast förbrukar energi när den faktiskt är i drift. Denna egenskap förlänger även dess batteritid.

Experterna påpekar även att batteritiden hos Dyson V8 Absolute är betydligt bättre jämfört med andra bra sladdlösa modeller då den kan dammsuga i 40 minuter på en enda laddning om man kör med normal sugeffekt och inte använder Max-läget.

Lättviktig dammsugare
Det är tydligt att tillverkaren har fokuserat på användarvänlighet vid utformningen av Dyson V8 Absolute – modellen väger nämligen bara 2,61 kilogram och är därmed extremt lättviktig, vilket innebär att det inte är några problem att hantera apparaten, även om man behöver lyfta upp den för att dammsuga ytor högt upp.

Flexibilitet är en av modellens kännetecknande egenskaper, och tack vare de flexibla dammsugarhuvudena kan dammsugaren komma åt i princip alla utrymmen – även under soffan samt i trånga hörn och kanter.

Dyson V8 Absolute är som sagt även påslås, vilket också bidrar till dess utmärkta användarvänlighet. Dammet samlas istället upp i en behållare som rymmer 0,54 liter. Experterna skriver att andra påslösa modeller tenderar att ha problem när det gäller att tömma dammbehållaren, men behållaren på Dyson V8 Absolute är försedd med en ny teknik som gör att den är mycket enkel att tömma.

Kan konverteras till handdammsugare
För att säkerställa att dammsugningen blir så effektiv som möjligt kombinerar Dyson V8 Absolute en stark sugeffekt med specialutformade dammsugarhuvuden. Den här modellen kommer med många olika sådana, vart och ett med ett specifikt ändamål: ett städmunstycke med mjuk borste för hårda golv, ett munstycke med direktdrift för mattor, ett motordrivet miniverktyg för trappor och möbler samt ett kombinationsmunstycke för mycket fint damm.

En extra smart sak med Dyson V8 Absolute är att den är en två-i-ett-dammsugare, vilket betyder att den stående dammsugaren kan konverteras till en handdammsugare. Detta är en särskild fördel när man ska städa mindre utrymmen eller bara ta bort smulor från frukostbordet. Den här dammsugaren befinner sig dessutom i toppen gällande inomhusmiljö eftersom den både har ett HEPA-filter och ett tvättbart basfilter, som även skyddar mot allergener.

Mer om Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Motoreffekt: 115 AW
 • Mått: 22.4 x 124.4 x 25
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Påse/påslös: Påslös
 • Ljudnivå: 73,3 dB
 • Påsvolym: 0,54 L

Electrolux PureD9 (PD91) - Tyst dammsugare

Mest användarvänliga alternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Electrolux PureD9 (PD91):

 • Automatisk justering av sugkraften
 • Miljövänlig konstruktion av återvunnen plast
 • Flexibel dammsugning med tre-i-ett-munstycke

Fördelar

 • Lätt att manövrera med stora hjul
 • Tvättbart HEPA-filter
 • Bra prestanda på både golv och mattor
 • Filtrering i toppklass
 • Enkel rengöring med CleanLift-handtag

Nackdelar

 • Inte så bra för djurhår

Dammsugarmodellen Electrolux PureD9 – PD91-Green har fått bra betyg hos Råd & Rön där experterna framför allt berömmer modellen för dess förmåga att dammsuga effektivt och tyst.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har en dammupptagning i klass A på hårda golv och klass C på mattor och är alltså ett perfekt alternativ för dig som främst har hårda golv hemma.

Tack vare dammsugarens PureFlow-system har den dessutom en 30 % högre energieffektivitet än andra modeller.

Dammsugaren har en motoreffekt på 350 watt, vilket inte är den starkaste motoreffekten på marknaden, men den har fortfarande en tillräckligt hög effekt för att dammsugaren ska klara av det flesta rengöringsuppgifterna.

Recension: En detaljerad recension av Electrolux PureD9 – PD91-Green

Specifikationer

 • Motoreffekt: 350 W
 • Mått: 24 x 30,5 x 51
 • Vikt: 5,6 kg
 • Påsvolym: 5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Ljudnivå: 67 dB

Användarvänlig dammsugare med lång räckvidd
Electrolux PureD9 – PD91-Green har två bakhjul samt ett litet noshjul som kan rotera fritt, vilket gör modellen mycket lätt att hantera. Denna utformning gör nämligen att dammsugaren helt enkelt följer med i varje rörelse, och man behöver alltså inte slita och dra i den för att den ska följa efter.

Sladden underlättar också när man ska dammsuga – Electrolux PureD9 – PD91-Green har nämligen en räckvidd på tolv meter, och man behöver därför inte byta eluttag särskilt ofta.

Om man vill justera sugstyrkan när man använder apparaten finns det kontroller för detta på själva dammsugaren.

Tystgående dammsugare med S-bag-påse och PureAdvantage-filter
Vid drift har Electrolux PureD9 – PD91-Green en ljudnivå på 67 dB, och med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB, är den relativt låg.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har dessutom ett PureAdvantage-filter och använder S-bag-påsar som tillsammans med dess motor fångar upp allt damm och säkerställer att luften som släpps ut igen är lika ren som i naturen.

Dammsugaren har även en modern typ av hållare för dammsugarpåsen som gör påsbytet både enkelt och hygieniskt. S-bag-påsen förseglar dammet och håller kvar det i påsen medan CleanLift-handtaget gör att påsen enkelt kan klickas lös med en snabb handrörelse.

Miljövänlig modell med ett tre-i-ett-munstycke
Electrolux PureD9 – PD91-Green är en miljövänlig och hållbar dammsugare som är tillverkad av 70 % återvunnen plast och kommer i en förpackningen av 100 % återvunna material. Electrolux PureD9 – PD91-Green kommer även med ett tre-i-ett-munstycke som klarar av rengöring av alla slags ytor och som förvaras direkt i dammsugaren och finns därför alltid nära till hands. Det ingår även ett mjukt Parketto Pro-munstycke för hårda golv. Dammsugarpåsen har en kapacitet på fem liter, och på själva dammsugaren finns det en indikator som visar när påsen behöver bytas.

Mer om Electrolux PureD9 (PD91)

Specifikationer

 • Motoreffekt: 350 W
 • Mått: 24 x 30,5 x 51
 • Vikt: 5,6 kg
 • Påsvolym: 5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Ljudnivå: 67 dB

Nilfisk Elite RCL14E08A2 - Allergivänlig dammsugare med lång sladd

Bra allergivänlig dammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nilfisk Elite RCL14E08A2:

 • Idealisk sugkraft på både hårda golv och mattor
 • Ultra Plus-filtreringssystem med HEPA-filter
 • Handtag med regalgekontroller

Fördelar

 • Kompakt och enkel att förvara
 • Utmärkt filtrering
 • Automatisk samling av sladden
 • Energieffektiv

Nackdelar

 • Inte idealisk för långhåriga mattor

När man köper Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en dammsugare vars slang och rör tillsammans är 3,2 meter långa vilket underlättar otroligt mycket när man städar eftersom att man slipper ha dammsugaren i hälarna och kan därför röra sig relativt fritt.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har även en ganska lång sladd på åtta meter, vilket innebär att den totala räckvidden blir 11,2 meter. Med den här dammsugaren slipper man alltså att flytta sladden mellan olika eluttag hela tiden.

Recension: En detaljerad recension av Nilfisk Elite RCL14E08A2

Specifikationer

 • Motoreffekt: 450 W
 • Mått: 33 x 45 x 31 cm
 • Vikt: 7,2 kg
 • Påse/påslös: Påse
 • Påsvolym: 3,6 L
 • Ljudnivå: 68 dB
 • HEPA-filter

Användarvänlig dammsugare med justerbar sugstyrka
Nilfisk Elite RCL14E08A2 har knappar på handtaget som kan användas för att kontrollera det mesta med dammsugaren. Tack vare detta behöver man alltså inte böja sig ner konstant för att trycka på reglagen på själva dammsugaren. Den här modellen är därmed både praktisk och flexibel samt användarvänlig tack var det ergonomiskt konstruerade handtaget.

Kontrollerna på handtaget kan bland annat användas för att starta och stänga av dammsugaren, och om det skulle behövas kan man även justera sugkraften. En fördel med att manuellt kontrollera dammsugarens sugkraft är att man sparar både tid och energi eftersom att man varken behöver gå bort till dammsugaren eller böja sig ner.

Allergivänlig och tystgående modell
Nilfisk Elite RCL14E08A2 har ett Ultra Plus-filtrationssystem med en lufttät konstruktion, ett HEPA 14-filter och en dammsugarpåse av mikrofiber. Dessa komponenter ser till att dammsugaren fångar upp även de minsta dammpartiklarna, vilket gör modellen mycket allergivänlig. Nilfisk Elite RCL14E08A2 är därför ett perfekt alternativ för konsumenter som lider av antingen astma eller är allergiker.

Den här dammsugaren har en motoreffekt på 450 watt och en ljudnivå på 68 dB, och med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB är det alltså en relativt låg sådan. Dammsugarpåsen, som är speciellt utformad för att bytas snabbt och enkelt, har en kapacitet på 3,2 liter och kan därför användas länge innan den måste bytas ut.

Mer om Nilfisk Elite RCL14E08A2

Specifikationer

 • Motoreffekt: 450 W
 • Mått: 33 x 45 x 31 cm
 • Vikt: 7,2 kg
 • Påse/påslös: Påse
 • Påsvolym: 3,6 L
 • Ljudnivå: 68 dB
 • HEPA-filter

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Nilfisk Elite WCL14P08A1 - Liten dammsugare med platsbesparande konstruktion

Mest prisvärda modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nilfisk Elite WCL14P08A1:

 • Energieffektiv eko-dammsugare
 • Dubbla funktioner för både hårda golv och mattor
 • Platsbesparande design

Fördelar

 • Extra tillbehör ingår
 • Sugstyrkan kan justeras på handtaget
 • Ordentlig konstruktion
 • Ergonomiskt handtag
 • Justerbart teleskoprör

Nackdelar

 • En aning dyr

Nilfisk Elite WCL14P08A1 rengör flera olika sorters ytor väldigt bra och ligger i klass A för sin goda rengöringsförmåga på både hårda golv och mattor. Den här modellen är därför ett bra alternativ om man vill ha en dammsugare som har fått bra omdömen och kan användas på flera sorters underlag.

Recension: En detaljerad recension av Nilfisk Elite WCL14P08A1

Specifikationer

 • Motoreffekt: 650 W
 • Mått: 45 x 33 x 31
 • Påsvolym: 5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Vikt: 5,6 kg
 • Ljudnivå: 67 dB

Effektiv rengöring, allergenfiltrering och justerbar sugkraft
Nilfisk Elite WCL14P08A1 är känd för sin effektiva sugkraft tack vare dess kraftfulla motor som har en effekt på 650 watt. Det är inte den högsta motoreffekten på marknaden, men tack vare dammsugarens ytterligare funktioner avlägsnar modellen ändå damm och smuts väldigt effektivt.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har även effektiv allergenfiltrering med hjälp av dess dammsugarpåsar av mikrofiber, en lufttät konstruktion samt ett HEPA 14-filter. Alla dessa element skyddar tillsammans hemmet mot både dammkvalster, djurhår och annat damm, och därför är den här dammsugaren ett extra bra alternativ för dig som är allergiker eller har astma.

Dammsugaren har ett handtag med fjärrkontroll, och man kan därför starta och stänga av dammsugaren utan att behöva böja sig ner; vilket sparar både tid och energi. På handtaget går det även att justera dammsugarens sugkraft, så att man kan höja eller sänka den efter behov.

En nackdel med denna modell är att den har en ljudnivå på 73 dB, vilket är relativt högt jämför med andra modeller på marknaden.

Bra räckvidd och rymlig dammsugarpåse
Dammsugarmodellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 har en räckvidd på upp till 11,2 meter, och kan därför utan problem användas på större ytor. Med en bra räckvidd kan dammsugaren följa med relativt långt och man slipper att konstant behöva byta eluttag.

Dammsugaren har även en automatisk sladdupprullning, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats i dammsugaren.

Dammsugarpåsen rymmer 3,2 liter, vilket är en ganska bra kapacitet för en dammsugare då man inte behöver byta påse jätteofta. Apparaten är dessutom utrustad med en indikator som visar när påsen behöver bytas ut.

Ergonomiskt, användarvänligt och mjukt handtag
Dammsugaren Nilfisk Elite WCL14P08A1 har ett ergonomiskt, mjukt och användarvänligt handtag som används för att hålla, styra och kontrollera dammsugaren med, och utgör därför en viktig del av hela dess konstruktion.

Handtaget på Nilfisk Elite WCL14P08A1 är mjukt och ligger bra i handen, tack vare änden på handtaget som är böjt på ett ergonomiskt sätt. För att dammsugaren ska vara så bekväm som möjligt att använda kan man även justera rörets längd efter behov, och för att veta att det låser sig i det önskade läget ger det ett klick-ljud ifrån sig.

Dammsugarpåsen till Nilfisk Elite WCL14P08A1 fästs på ett användarvänligt sätt, vilket gör att det går både snabbt och enkelt att byta dessa.

Mer om Nilfisk Elite WCL14P08A1

Specifikationer

 • Motoreffekt: 650 W
 • Mått: 45 x 33 x 31
 • Påsvolym: 5 L
 • Påse/påslös: Påse
 • Vikt: 5,6 kg
 • Ljudnivå: 67 dB

Tester och recensioner av dammsugarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Rön

Råd & Rön har testat 37 olika dammsugare, du kan läsa hela testet här. Observera att du behöver vara prenumerant för att kunna läsa inlägget, vilket du kan bli genom att skapa ett konto och därefter betala avgiften.

Trustedreviews.com

Den brittiska expertsajten Trustedreviews.com ha testat Dyson V8, och belönar dammsugaren med toppbetyg. Testpanelen skriver bland annat att den är mycket bättre än många andra dammsugare som de har provat, samt att de tycker att dammsugaren har särskilt bra flexibilitet och sugeffekt.

Du kan läsa hela undersökningen här.

Expertreviews.com

Den välkända brittiska testsajten Expertreviews.co.uk har testat Dyson V8, och skriver att det är den bästa sladdlösa dammsugaren som finns på marknaden idag.

Av testpanelen får Dyson V8 framför allt beröm för sin kraftfulla motor och starka sugeffekt, och de nämner även att den rengör mycket bra och att den gör det snabbt.

Klicka här för att läsa hela recensionen på deras hemsida.

Du kan även läsa en recension av Dyson V6 på deras hemsida här.

Which.co.uk

Ett av världens största konsument- och testmagasin ligger i London och heter Which.co.uk.

De har granskat Dyson V8 Absolute och gav modellen utmärkelsen ”bästa köp”.

Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du måste vara prenumerant för att kunna läsa hela undersökningen.

Goodhousekeeping.co.uk

Den stora engelska konsumentsajten Goodhousekeeping.co.uk har testat Dyson V8 Absolute.

Generellt sett är experterna mycket imponerade och bedömer att användarvänligheten är hög samt att modellen är lättmanövrerad. Experterna nämner dock att den kan vara lite tung och därför orsaka värk i fingrarna eftersom man konstant måste hålla ner sug-knappen.

Av denna testpanel har modellens design, sugförmåga, motor och effektivitet fått väldigt mycket beröm. Du kan läsa hela testet här.

T3

Tidningen T3, som är en teknikfokuserad resurs i Storbritannien, har gjort en granskning av Miele Complete C3 PowerLine-dammsugaren och berömmer framför allt dess exceptionella sugkraft och rengöringsförmåga av djurhår. För att läsa den fullständiga recensionen kan du klicka här.

PriceRunner

PriceRunner genomförde ett test av Electrolux EUO9GREEN UltraOne dammsugare och utvärderade dess prestanda, olika dammsugarhuvuden samt andra medföljande tillbehör. Dammsugaren fick beröm för sin högkvalitativa konstruktion av återvunnet material samt sin starka sugkraft på alla ytor.

Se hela Electrolux EUO9GREEN UltraOne-testet här.

TechRadar

Tech Radar är en populär webbplats där det publiceras tekniknyheter och recensioner som täcker ett brett urval av ämnen som rör olika sorters apparater, mjukvara och hemelektronik. Deras team av erfarna skribenter och redaktörer skapar djupgående analyser och recensioner av de senaste teknikprodukterna på marknaden.

I sin granskning av Dyson V8 Absolute testade Tech Radar dess många inställningar i olika scenarier för att bedöma dess prestanda och användbarhet. De utvärderade bland annat dammsugarens sugkraft, batteritid, mångsidighet och design. I recensionen lyfter de fram V8 Absolute:s förmåga att hantera djurhår och damm, dess lätta och ergonomiska design samt långlivade batteri som några av de mest utmärkande egenskaperna.

Se testresultaten här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en marknadsplats på nätet där användare kan söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare på nätet. En av de mest användbara funktionerna i Google Shopping är användarnas betygssystem som möjliggör för kunderna att lämna recensioner och kommentarer om sina erfarenheter av en viss produkt, vilket gör att andra kan ta del av deras erfarenheter för att kunna fatta egna välgrundade köpbeslut.

Se användarrecensionerna om Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine här.

Se användarrecensionerna om Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline här.

Se användarrecensionerna om Philips FC9331/09 här.

Amazon

Amazon är en av de världens mest populära webbplatser för online shopping och erbjuder olika produkter från många olika leverantörer. En av de unika funktionerna hos Amazon är användarnas betygs- och granskningssystem; efter att ha köpt en produkt kan kunderna lämna ett betyg och en recension av sin upplevelse av en viss produkt. Dessa betyg är viktiga eftersom de återberättar tidigare kunders upplevelser av en viss produkt, som sedan andra som funderar på att köpa samma kan ta del av för att fatta välgrundade köpbeslut.

Se användarrecensionerna om Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine här.

Se användarrecensionerna om Electrolux EUO9GREEN UltraOne här.

Se användarrecensionerna om Philips FC9331/09 här.

Se användarrecensionerna om Miele Complete C3 PowerLine här.

 

 

FAQ

Vilken dammsugare är bäst?
Miele Complete C3 PowerLine, Electrolux EUO9GREEN UltraOne, Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen och Dyson V8 Absolute utnämndes som bäst i vårt test av de dammsugare som vi har gått igenom.
Hur testas dammsugarna?
Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, smuts och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar samt både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.
Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en ny dammsugare?
Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har främst hårda golv eller mattor i ditt hem samt om du har husdjur hemma. Du bör alltid välja en modell som tillhör energiklass C eller bättre.
Hur länge håller en dammsugare?
Hållbarheten för en dammsugare kan variera beroende på flera faktorer såsom märke, modell, användning, underhåll och kvalitet. Generellt sett bör man förvänta sig att en högkvalitativ dammsugare håller i tio år eller mer om den används och underhålls på rätt sätt.

Hur fungerar en dammsugare?

En dammsugare fungerar genom att suga upp damm och smuts från ytor genom en process som kallas sugning. Processen börjar med att en motor framkallar en vakuumliknande effekt som suger in luft från dammsugarens munstycke. När luften sedan transporteras genom röret, passerar den ett antal filter som hjälper till att fånga upp damm och andra partiklar som sugs in.

Luften som transporterats genom filtrena leds sedan in i en behållare, där den förlorar sin hastighet och skickas ut genom dammsugarens avgasutlopp. Kort sagt sugs alltså den smutsiga luften in genom munstycket, för att sedan passera dammsugarens olika filter och till slut transporteras den ut igen. Samtidigt stannar det uppsamlade dammet och smutsen kvar i behållaren.

Beroende på vilken typ av dammsugare man har kan det finnas olika typer av tillbehör och funktioner som hjälper till att rengöra golv och ytor av olika material, men i grund och botten fungerar alla dammsugare som vi beskrivit det ovan.

Hur mycket el drar en dammsugare?

En dammsugares energiförbrukning beror på flera faktorer, såsom effekten på dess motor och vilken typ av dammsugare det är. Generellt sett kan man förvänta sig att en vanlig dammsugare drar mellan 350 och 2 000 watt när den är i drift.

En högeffektiv dammsugare drar mer energi, medan en energisnål modell med lägre effekt kan drar mindre. Energiförbrukningen kan även variera beroende på vilken typ av yta som dammsugas, då dammsugaren behöver arbeta hårdare för att suga upp smuts från långhåriga mattor jämfört med från en hård golvyta.

För att minska energiförbrukningen kan man välja en dammsugare med en energieffektiv motor samt använda rätt tillbehör för att anpassa sugkraften till ytan som rengörs. Det är också viktigt att hålla dammsugarpåsar och filter rena och att använda sin apparat på rätt sätt för att undvika onödig energiförbrukning.

Vad är en bra sugeffekt på en dammsugare?

En bra sugeffekt på en dammsugare beror på flera faktorer, bland annat dess motoreffekt, konstruktionen av dammsugarröret och kvaliteten på dammsugarhuvuden och filterna. Generellt sett kan man säga att en sugeffekt på mellan 350-550 watt är bra för en standardmodell.

Det är som sagt dock viktigt att notera att sugeffekten inte är den enda faktorn som avgör dammsugarens prestanda och rengöringsförmåga; de andra faktorerna vi nämnt kan också påverka apparatens effektivitet och förmåga att suga upp smuts och damm från olika ytor.

Därför är det viktigt att välja en dammsugare som är utformad för att passa dina rengöringsbehov samt att använda rätt tillbehör för olika ytor och material. Du bär även rengöra och underhålla dammsugarens filter och dammsugarhuvuden regelbundet för att säkerställa optimal sugeffekt och rengöringsförmåga.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Electrolux SilentPerformer ESP75

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

Bosch BSGL5333/02 Zoo'o ProAnimal

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta