Dammsugare – bäst i test: Guide till experternas bästa dammsugare

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

 

Att välja rätt dammsugare kan vara knepigt. I den här artikeln tittar vi närmre på de dammsugare som vunnit flest tester och fått de bästa recensionerna på marknaden. Allt för att du enkelt ska kunna hitta den bästa dammsugaren för just dig, samt information om var du kan köpa dammsugaren till bästa pris.

Artikeln innehåller recensioner av sju olika dammsugare som alla har fått goda omdömen hos en lång rad olika skandinaviska testsidor, som exempelvis det danska konsumentrådet Tænk, Råd & Rön och norska Klikk.no.

Vi har även inkluderat dammsugare som visats i program på både dansk och svensk tv. Längst ner på sidan hittar du de tester vi har använt oss av till vår sammanställning.

Vi kommer också att titta närmare på vilka parametrar som du bör vara särskilt uppmärksam på när du är på jakt efter en ny dammsugare. 

Den här artikeln innehåller:

🔸 Översikt över marknadens bästa dammsugare
🔸 Tips på vad du bör tänka på när du köper ny dammsugare
🔸 Genomgång av de tester som vi undersökt och analyserat

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar några produkter. Istället sammanställer vi resultaten från oberoende tester med målet att du enkelt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux EUO9GREEN UltraOne – Testvinnare

Konsumentmagasinets Rekommendation

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
Testvinnare hos Råd & Rön
Electrolux EUO9GREEN 

Electrolux EUO9GREEN UltraOne hamnar i klass A för sin dammupptagning på både hårda golv och mattor, och den här modellen är därför ett bra alternativ för dig som vill kunna dammsuga på båda dessa underlag.

Prestandan hos den här modellen räknas som en av de bästa. Detta märks dock inte på dammsugarens låga energiförbrukning, och den här modellen tillhör därför energiklass A. Den använder dessutom 65 % mindre ström än andra dammsugare i samma grupp.

Praktisk och flexibel dammsugare med Silent Air-teknik

Tack vare den effektiva motorn på 850 watt har Electrolux EUO9GREEN UltraOne en optimal sugkraft. Den här modellen har dessutom en inbyggd Silent Air-teknik, och med hjälp av en förbättrad, tyst slang har den en teknik som gör att dammsugaren arbetar relativt tyst.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har nämligen en ljudnivå på 65 dB, och som referenspunkt ligger ljudnivån för en normal samtalston på ungefär 60 dB.

Tack vare den långa sladden har den här dammsugaren en räckvidd på 12 meter, och den är därför både praktisk och flexibel. Modellen har dessutom inbyggd sladdförvaring, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka in i dammsugaren igen.

Man kan även justera teleskopröret för att få rätt arbetshöjd. Själva röret är dessutom ett lättviktsrör som inte väger särskilt mycket.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har en dammsugarpåse på 5 liter som påstås hålla 80 % längre än andra modeller.

Dammsugarpåsen har dessutom en hygienisk stängning och optimal filtrering, och luften förblir därför ren när man dammsuger. På dammsugarens display kan man även se om det är dags att byta påse eller inte.

Allergy Plus-filter och två munstycken för olika ändamål

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har två olika munstycken för olika ändamål, nämligen parkettmunstycket AeroPro Parketto Pro och kombimunstycket FlowMotion. Det sistnämnda är mest känt för sin låga ljudnivå och höga dammupptagning.

Utöver dessa två munstycken levereras den här modellen även med ett fog-, borst- och möbelmunstycke. Man kan därför alltid använda det munstycke som passar bäst till ytan som ska dammsugas.

Den här dammsugaren är allergivänlig och passar därför bra hemma hos både allergiker och astmatiker. Den har ett tvättbart Allergy Plus-filter som fångar upp mer än 99 % av olika dammpartiklar. Detta säkerställer att luften hålls ren och fräsch, vilket är extra fördelaktigt för dig som lider av astma eller allergier.

Ergonomiskt handtag och golvvänliga hjul

Electrolux EUO9GREEN UltraOne är försedd med mjuka gummihjul som kan rotera 360 grader. Dessa är otroligt tysta, men de är även utformade för att skydda alla typer av underlag.

Gummihjulen följer varje rörelse man gör när man dammsuger, och man behöver därför inte dra särskilt mycket i dammsugaren för att ta sig runt överallt.

Den här dammsugaren har även ett ergonomiskt handtag som är bekvämt att hantera och ger användaren bra kontroll över styrningen. Det finns även bärhandtag på både fronten och ovansidan av dammsugaren. 

Specifikationer för Electrolux EUO9GREEN– mått
🌀 Höjd:25,5 cm
🌀 Bredd:30,7 cm
🌀 Längd:50,2 cm
🌀 Vikt:5,8 kg

Specifikationer för Electrolux EUO9GREEN– basfakta
🔴 Energiklass:A
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering):A
🔴 Dammupptagning på hårt golv:A
🔴 Dammupptagning på mattor:A
🔴 Årlig energiförbrukning:26,8 kWh
🔴 Motoreffekt: 850 watt
🔴 Ljudnivå:65 dB
🔴 Räckvidd:12 meter
🔴 Påsstorlek:5 liter 

Fördelar med Electrolux EUO9GREEN:
Räckvidd på 12 meter
Två munstycken för olika ändamål
Utrustad med ett Allergy Plus-filter
Bra på både mattor och hårda golv
Ställbart och ergonomiskt handtag
360-graders mjuka gummihjul


Electrolux ESP72DB Silent Performer

Billigaste valet

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Toppbetyg hos Råd & Rön
8,55 av10 poäng hos brittiskaToptenreviews.com

ELECTROLUX ESP72DB


Dammsugarmodellen Electrolux ESP72DP Silent Performer har granskats av den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk och brittiska Toptenreviews.com. Alla tre tycker bra om den här modellen och ger den fina betyg.

Modellen får toppbetyg hosRåd & Rön, bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk och ett betyg på 8,55 av 10 poäng hos Toptenreviews.com.

Electrolux ESP72DP Silent Performer får högsta betyg för sin dammupptagning på hårda golv och hamnar där i klass A. Modellen får dessutom ett högt betyg för sin dammupptagning på mattor, och där hamnar den här dammsugaren istället i klass B.

Med kombimunstycket DustMagnet Silent kan den här dammsugaren användas till en mängd olika ytor.

Den här modellen har en motoreffekt på 650 watt, och även om det inte är marknadens kraftfullaste motor tycker experterna att modellen är relativt effektiv. Den här dammsugaren har dock en ljudnivå på 70 dB, och den väsnas därför mer än många andra dammsugarmodeller.

Experterna från Toptenreviews.com tycker om den här modellen och skriver att den skulle passa in hemma hos de allra flesta. De är särskilt positiva över dammsugarens långa räckvidd, som enligt dem gör att det går snabbare att dammsuga. De är dessutom imponerade av den relativt kraftiga sugstyrkan.

Toptenreviews.com hittar inte många nackdelar hos den här modellen. Det enda de egentligen anmärker på är att den inte suger upp skräp och smuts lika snabbt som de andra dammsugarmodellerna i testet.

12 meters räckvidd och dammsugarpåse på 3,5 liter

Dammsugaren Electrolux ESP72DP Silent Performer har en bra räckvidd och en dammsugarpåse som rymmer totalt 3,5 liter. Dammsugaren har en räckvidd på upp till 12 meter, och man kan därför dammsuga stora ytor utan att behöva leta efter nya eluttag. Modellen har även en automatisk sladdupprullning, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats av sig själv.

Dammsugarpåsen i Electrolux ESP72DP Silent Performer har en kapacitet på totalt 3,5 liter. Påsen har även en hygienisk stängning.

På den här dammsugaren finns det dessutom en display med en indikator som visar om dammsugarpåsen måste bytas eller inte. Detta innebär att man inte behöver ta ut påsen förrän det är dags att byta den.

Modellen tillhör dessutom energiklass A och har därmed en låg energiförbrukning.

360oMotion-teknik och mjuk stötfångare

Electrolux ESP72DP Silent Performer är framtagen med fokus på komfort och bekvämlighet. Dammsugaren har därför en 360oMotion-teknik som gör att man enkelt kan dammsuga upp små partiklar, damm och skräp i svåråtkomliga hörn och vrår.

Den här tekniken gör att hjulen på dammsugaren kan rotera helt runt – 360 grader – och du slipper därför krångel med att ta dig in under soffan, runt krukor eller under soffbordet.

Med Electrolux ESP72DP Silent Performer behöver du dessutom inte oroa dig för att skada dina möbler. Den här modellen har nämligen en stötfångare som fungerar ungefär som en kudde mellan dammsugaren och möblerna. Om du exempelvis skulle råka stöta in i soffan med dammsugaren kommer dammsugaren inte lämna några spår på möblerna.

Justerbar sugstyrka

Det kan vara en fördel att kunna justera sugstyrkan när du dammsuger, för att på så vis kunna anpassa dammsugningen till underlaget och mängden smuts. På modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer kan du både höja och sänka sugstyrkan med en knapptryckning.

Electrolux ESP72DP Silent Performer har även ett hygienfilter som renar luften och ser till att den förblir ren. Filtret avlägsnar dessutom alla dammpartiklar, vilket är en stor fördel för konsumenter som lider av astma eller allergier.

Den här dammsugaren har ett teleskoprör som kan ställas in efter längd och behov. Du kan alltså justera rörets längd utifrån vad som känns bäst och är mest bekvämt när du dammsuger. På den här modellen sker detta med hjälp av ett klicksystem, som gör att du hör ett klick när du ställer in teleskopröret.

Specifikationer för Electrolux ESP72DP Silent Performer– mått
🌀 Höjd:23,8 cm
🌀 Bredd:29,3 cm
🌀 Längd:44,1 cm
🌀 Vikt:4,47 kg 

Specifikationer för Electrolux ESP72DP Silent Performer – basfakta
🔴 Energiklass: A
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: B
🔴 Årlig energiförbrukning: 21,4 kWh
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Ljudnivå:70 dB
🔴 Räckvidd:12 meter
🔴 Påsstorlek: 3,5 liter

Fördelar hos Electrolux ESP72DP Silent Performer:
Bra på hårda golv
12 meters räckvidd och en dammsugarpåse på 3,5 liter
Hygienfilter
Justerbar sugstyrka
360-graders Motion-teknik
Skonsam stötfångare för möbler


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline
Obs! Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline är tyvärr ute ur produktion. Vi har därför ersatt pristabellen med liknande modell, Miele Complete C3 EcoLine – SGSP3. Produkttexter handlar dock fortfarande om Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Miele är kända för sina högkvalitativa produkter som håller i många år.
Dammsugarmodellen Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har fått positiva omdömen från det danska konsumentrådet Tænk, och eftersom att modellen får över medelbetyg på de flesta testpunkterna korades den till testvinnare i Tænks dammsugartest 2018.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline hamnar i klass A för sin dammupptagning på hårda golv. På mattor har modellen istället en dammupptagning i klass D, och den här dammsugaren är därför ett bra alternativ för dig som huvudsakligen tänkt dammsuga hårda golv.

Modellen tillhör energiklass C, vilket är en av marknadens bästa energiklasser för dammsugare.

Power Efficiency-motor och AirClean+ Filter 

Motorn på 550 watt ger den här dammsugaren en effektiv sugstyrka som suger upp minsta lilla dammtuss. Modellen har en Power Efficiency-motor som gör att dammsugaren fungerar bättre och förbrukar mindre energi.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett universellt golvmunstycke och kan därför användas på en mängd olika underlag. Dammsugaren levereras även med ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke samt en sugpensel med naturborst. Alla dessa munstycken är dammfritt integrerade eller förvaras på VarioClip-fästet.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har även ett AirClean+ Filter som fångar upp även de minsta dammpartiklarna. Ytorna blir därför snabbt rena och fria från damm, smuts och skräp. Dammsugaren har en ljudnivå på 76 dB, vilket är högt jämfört med andra dammsugarmodeller på marknaden. Som jämförelse ligger ljudnivån för en normal samtalston på ungefär 60 dB.

Den här dammsugarmodellen har en räckvidd på upp till 12 meter. Du kommer därför långt med dammsugaren innan du behöver byta eluttag, vilket gör den här modellen särskilt bra för lite större ytor. Dammsugaren har även en Comfort-kabelvinda med OneTouch-funktion som gör att man bara behöver trycka på en knapp med foten för att rulla in sladden, och man slipper därmed böja sig ner. Dammsugarpåsen rymmer 4,5 liter åt gången.

Dammsugarens Comfort-teleskoprör kan ställas in efter behov. Du drar helt enkelt ut teleskopröret till rätt längd och låser det sedan i den position du önskar. Teleskopröret är även gummibeklätt längst upp, så att röret lutas mot väggen utan att falla.

Praktisk dammsugare med låssystem och metalltråd

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har ett praktiskt låssystem som gör att man snabbt och enkelt kan låsa fast och ta lös delar på dammsugaren. När munstycket, teleskopröret och handtaget kopplas samman hörs det ett litet klick, och därefter kan även det integrerade tillbehörsfacket öppnas med en knapptryckning.

Alla dammsugare från Miele har en liten metalltråd inbyggd i handtaget, och den här modellen är inte något undantag. Metalltråden ska fungera som en liten åskledare och förhindra en statisk urladdning mellan dammsugaren och användaren. Dessa dammsugare har alltså en bra säkerhet.

Den här dammsugaren har dessutom en mjukstartad motor. Detta innebär att motorn långsamt ökar till den valda effekten, vilket skyddar elnätet från överbelastning.

Möbelskydd och överhettningsskydd 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline är försedd med en stötskyddslist, och man kan därför lugnt lämna alla möbler och produkter framme när man dammsuger. Det sitter nämligen en list av mjukt syntetmaterial hela vägen runt dammsugaren, och möblerna kommer alltså inte att skadas även om man skulle stöta in i dem med dammsugaren.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har även ett överhettningsskydd som hindrar motorn från att överhettas. Motorn stänger automatiskt av om dammsugaren till exempel suger upp något stort som fastnar i röret. Dammsugaren kan sedan startas igen när problemet är löst och motorn har svalnat.

Specifikationer för Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – mått
🌀 Höjd: 23 cm
🌀 Bredd: 28 cm
🌀 Längd: 51,5 cm
🌀 Vikt: 7 kg

Specifikationer för Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – basfakta
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: D
🔴 Årlig energiförbrukning: 20,3 kWh
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Ljudnivå: 76 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 4,5 liter

Fördelar med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
Räckvidd på 12 meter
Tre olika munstycken för olika ändamål
AirClean+ Filter
Power Efficiency-motor
Fungerar bra på hårda golv
Ställbart teleskoprör, överhettningsskydd och låssystem

 


Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch BGS5335

Dammsugaren Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har testats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Experterna är eniga om att Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal är en riktigt bra dammsugare och modellen får därför en topplacering i båda undersökningarna.

Precis som namnet antyder passar modellen särskilt bra i hem med pälsdjur samt i hem där det finns allergier.

Bra för djurhår

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal är gjord för att glida lätt över alla ytor och underlag i hemmet, men modellen briljerar på hårda golv med en dammupptagningsförmåga i klass A. Den ligger däremot i klass C när det kommer till mattor.Bosch BGS5335 stoevbeholder

Modellen har ett specialdesignat munstycke som avlägsnar djurhår som tenderar att fastna överallt på mattor, soffor, kuddar och i springor. Munstycket kallas ProAnimal turboborste och är mycket kraftfullt. Kraften kombinerad med den unika utformningen gör att de allra flesta djurhår avlägsnas, vilket främst förbättrar miljön för allergiker, samtidigt som alla glädjas åt ett rent och fräscht hem.

Bra på golv

Utöver att vara bra på att avlägsna djurhår är Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal dessutom extra bra på kakel och parkettgolv med fogar, skarvar och springor. Dammsugaren har en specialborste för hårda golv som är både effektiv och skonsam för att inte skada ytan på de släta golven.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal är även användarvänlig och enkel att använda. Modellen har ett teleskoprör som kan justeras efter användarens längd, utbytbara munstycken samt en vridknapp som justerar sugstyrkan.

Dammsugaren har dessutom gummihjul under kroppen som gör att den rör sig lätt över golvet när man dammsuger.

Modell med HEPA-filter

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal är utrustad med det unika HEPA-filtret som garanterar en bättre miljö för allergiker. Filtret filtrerar bort alla partiklar som sugs in och renar på så vis luften helt. Detta sker i samarbete med modellens höga partikelfiltrering i klass A samt AirTurbo-systemet som skapar ett bra luftflöde.

Rengöringen är enkel på Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal. Modellen är påsfri och samlar upp damm och skräp i en specialdesignad behållare som enkelt kan tas lös och tömmas vid behov. Behållaren rymmer 3 liter och gör att man slipper köpa nya dammsugarpåsar.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal har en sladd på 11 meter och väger 6,7 kg.

Utvalda fördelar med Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
ProAnimal Turboborste för djurhår
Specialborste för hårda golv
Justerbart teleskoprör
Med HEPA-filter
Påsfri dammsugare

Här kan du se en kort demonstration av dammsugaren. Videon är framtagen av Bosch:


Philips FC9331/09

✅ Rekommenderas av expertreviews.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Amazon.de

Philips FC9331-09

Modellen Philips FC9331/09 har provats av experter från sajten expertreviews.co.uk och av kunderna på amazon.de. Det visar sig att både experter och vanliga konsumenter är eniga om att Philips FC9331/09 är en riktigt bra dammsugare som är bra på såväl mattor som hårda golv.

PowerCyclone-teknik

Philips FC9331/09 är försedd med den senaste sugtekniken som ger ett dammfritt hem. Den kallas PowerCyclone 5 och skiljer dammet från luften så fort dammet sugs upp. Detta sker genom att luften snabbt sugs in via luftintaget och sedan leds genom en krökt passage till den cykloniska kammaren där luften och dammet separeras från varandra.

Eftersom att Philips FC9331/09 är en påsfri dammsugare som har en dammbehållare istället för utbytbara påsar leds dammet sedan ner i behållaren genom effektiva ventilationsluckor. Modellen har dessutom ett integrerat allergifilter som ser till att inga allergener från damm eller smuts kommer tillbaka ut i luften.

Passar de flesta hem

Philips FC9331/09 är ett bra alternativ för genomsnittskonsumenten. I de flesta hem finns nämligen både hårda golv, som parkett- eller klinkergolv, och ytor som är täckta av mattor. Därför behöver de flesta en dammsugare som kan hantera alla typer av underlag.Philips FC9331-09 stoevbeholder

Philips FC9331/09 får betyg A när det kommer till rengöring av hårda golv, alltså högsta betyg, och på mattor får modellen C, vilket fortfarande är ett bra betyg. Det kan verka som att modellen inte är särskilt lämplig för mattor, men tänk på att alla dammsugare har svårare att suga upp smuts från mattor än från hårda golv där dammet är mer lättillgängligt.

Dammsugaren ligger dessutom absolut i topp vad gäller partikelfiltrering och får även där betyget A.

Flera munstycken ingår

Philips FC9331/09 är en effektiv dammsugare, och en av anledningarna till detta är de specialutformade munstyckena som var och ett passar till ett specifikt underlag. Det ingår ett parkettmunstycke, ett möbelmunstycke och ett fogmunstycke.

Använd gärna modellens fogmunstycke i sprickor och springor samt på hyllor och andra svåråtkomliga ställen. Många moderna dammsugare liknar något ur en science fiction-film, men Philips FC9331/09 ser ut som en vanlig hederlig dammsugare med tjock kropp, rör och sladd.

Modellen har ett teleskoprör som kan anpassas efter användarens längd, vilket hjälper till att förebygga ryggproblem. En annan fördel med den här modellen är den långa sladden som ger en arbetsradie på nio meter, vilket innebär att du inte behöver byta eluttag så ofta.

Philips FC9331/09 väger 6,1 kg.

Utvalda fördelar med Philips FC9331/09:
Med PowerCyclone 5-teknik
Påsfri modell
Med allergifilter
Betyg A för både rengöringsförmåga på hårda golv och partikelfiltrering
Det följer med munstycken för både golv och möbler samt ett fogmunstycke

Här kan du se en kort introduktionsvideo för dammsugaren. Videon är framtagen av Philips:


Electrolux PureD9 – PD91-Green

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Bra betyg hos Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Dammsugarmodellen Electrolux PureD9 – PD91-Green har fått bra betyg hos både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, och experterna berömmer framförallt modellen för sin förmåga att dammsuga effektivt och tyst. Det danska konsumentrådet Tænk är dock lite besvikna över modellens förmåga att dammsuga upp hår från golvmattor.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har en dammupptagning i klass A på hårda golv och klass C på mattor. Den här modellen är därför ett perfekt alternativ för dig som bara har hårda golv hemma.

Den här modellen tillhör energiklass A och är därmed energisnål. Tack vare dammsugarens PureFlow-system har den dessutom en 30 % högre energieffektivitet än andra modeller.

Dammsugaren har en motoreffekt på 350 watt. Detta är inte den starkaste motorn på marknaden, men den har fortfarande en tillräckligt hög effekt för att dammsugaren ska klara av det mesta.

Användarvänlig dammsugare med lång räckvidd

Electrolux PureD9 – PD91-Green har två bakhjul samt ett litet noshjul som kan rotera fritt, och den här modellen är därför lätt att hantera. Denna utformning gör nämligen att dammsugaren helt enkelt följer varje rörelse, och man behöver alltså inte slita och dra i dammsugaren för att den ska följa efter.

Sladden underlättar också när man dammsuger. Electrolux PureD9 – PD91-Green har nämligen en räckvidd på 12 meter, och man behöver därför inte byta eluttag särskilt ofta.

Om man vill justera sugstyrkan när man dammsuger finns det kontroller för detta på själva dammsugaren.

Tystgående dammsugare med S-bag-påse och PureAdvantage-filter

Vid drift har Electrolux PureD9 – PD91-Green en ljudnivå på 67 dB, och med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB är detta ganska lågt.

Electrolux PureD9 – PD91-Green har dessutom ett PureAdvantage-filter och använder S-bag-påsar. I kombination med motorn innebär detta att dammsugaren fångar upp allt damm och att utblåsluften är lika ren som i naturen.

Dammsugaren har även en ny typ av hållare för dammsugarpåsen som gör påsbytet både enkelt och hygieniskt. S-bag-påsen förseglar dammet och håller kvar det i påsen medan CleanLift-handtaget gör att påsen enkelt kan klickas lös med en snabb handrörelse.

Miljövänlig modell med ett 3-i-1-munstycke

Electrolux PureD9 – PD91-Green är en miljövänlig och hållbar dammsugare som är tillverkad av 70 % återvunnen plast. Förpackningen är dessutom gjord av 100 % återvunna material.

Electrolux PureD9 – PD91-Green kommer även med ett 3-i-1-munstycke som klarar av alla slags ytor. Detta munstycke förvaras direkt i dammsugaren och finns därför alltid nära till hands. Det ingår även ett mjukt Parketto Pro-munstycke för hårda golv.

Dammsugarpåsen har en kapacitet på 5 liter, och på själva dammsugaren finns en indikator som visar när påsen behöver bytas.

Specifikationer för Electrolux PureD9 – PD91-Green – mått:
🌀 Höjd: 24 cm
🌀 Bredd: 30,5 cm
🌀 Längd: 51 cm
🌀 Vikt: 7,09 kg

Specifikationer för Electrolux PureD9 – PD91-Green – basfakta:
🔴 Energiklass: A
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: C
🔴 Årlig energiförbrukning: 9,9 kWh
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Ljudnivå: 67 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 5 liter

Fördelar med Electrolux PureD9 – PD91-Green:
Räckvidd på 12 meter
3-i-1-munstycke
S-bag-påsar och PureAdvantage-filter
Lättmanövrerad modell med två bakhjul och ett noshjul
Miljövänlig dammsugare


Miele Complete C3 Ecoline SGSP3

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Miele Complete C3 Ecoline SGSP3

.
Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 har granskats av det danska konsumentrådet Tænk. Modellen får där ett bra betyg av experterna, och enligt dem är det här en energisnål dammsugare som rengör effektivt. De anmärker dock på att den inte fungerar särskilt bra för att suga upp hår från golvmattor.

Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 tillhör energiklass C och har därmed en låg energiförbrukning.

Modellen dammsuger dessutom effektivt på både mattor och hårda golv. Dammupptagningen på hårda golv hamnar nämligen i klass A medan dammupptagningen på mattor placeras i klass B. Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 är därför ett perfekt alternativ för dig som vill ha en dammsugare som fungerar på flera olika underlag.

Ergonomisk dammsugare med Power Efficiency-motor

Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 har en motoreffekt på 550 watt och är därmed inte den kraftfullaste dammsugaren på marknaden. Den har dock flera funktioner som säkerställer att den ändå dammsuger ordentligt.

Modellen har till exempel en Power Efficiency-motor med en förbättrad verkningsgrad, och med hjälp av ett EcoTeQ Plus-munstycke och ett AirClean+-filter kan dammsugaren fånga upp alla små dammpartiklar. Utblåsluften filtreras dessutom noggrant för att luften ska förbli ren och fräsch.

Den här dammsugaren är dessutom försedd med fotknapp som kan användas för att justera sugstyrkan. Man behöver alltså inte böja sig ner för att ändra sugeffekten. Modellen har även ett teleskoprör som kan ställas in så att man får en bra arbetshöjd och en så ergonomisk ställning som möjligt.

Lång räckvidd

Med Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 slipper man flytta sladden mellan olika eluttag titt som tätt. Dammsugaren har nämligen en lång räckvidd på 12 meter, vilket innebär att man kan dammsuga stora utrymmen innan man behöver leta efter ett nytt eluttag.

Den här dammsugaren är utrustad med tre gummihjul som alla kan rotera 360 grader. Man behöver därför inte anstränga sig särskilt mycket när man drar dammsugaren efter sig.

Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 har även en automatisk sladdupprullning. Man behöver därför bara trycka på en knapp med foten för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats av sig själv.

Modellen har en ljudnivå på 74 dB och är därmed inte en av marknadens tystaste dammsugare.

Stor dammsugarpåse och flera munstycken

När man köper Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 ingår det även en del tillbehör. Man får till exempel tre olika munstycken, nämligen ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke och en sugpensel. Man kan därför alltid välja det munstycke som passar bäst för underlaget som ska dammsugas.

Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 är dessutom utrustad med ett överhettningsskydd och en stötskyddslist. Överhettningsskyddet ser till att dammsugaren inte blir för varm medan skyddslisten ser till att möblerna inte skadas när man dammsuger.

Dammsugarpåsen i Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 har en kapacitet på 4,5 liter och behöver därför inte bytas särskilt ofta.

Specifikationer för Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 – mått:
🌀 Höjd: 22,7 cm
🌀 Bredd: 49,6 cm
🌀 Längd: 49,6 cm
🌀 Vikt: 7,41 kg

Specifikationer för Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 – basfakta:
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: B
🔴 Årlig energiförbrukning: 20,10 kWh
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Ljudnivå: 74 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 4,5 liter

Fördelar med Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3:
Kan användas på både hårda golv och mattor
Power Efficiency-motor
Överhettningsskydd och stötskyddslist
Justerbar sugstyrka
EcoTeQ Plus-munstycke och AirClean+-filter
Ställbart teleskoprör

Här kan du se en video av Miele Complete C3 Excellence Ecoline från Miele:


Nilfisk Elite RCL14E08A2

Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Dammsugarmodellen Nilfisk Elite RCL14E08A2 har fått ett bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk. Experterna tycker framförallt bra om dammsugarens energiförbrukning och skriver även att modellen fungerar bra till det mesta. De är dock en aning besvikna över dammsugarens förmåga att få bort hår från golvmattor.

Modellen tillhör energiklass B och är därmed en energisnål dammsugare som är bra för både ekonomin och miljön.

Den här dammsugaren har dessutom en dammupptagning i klass A på hårda golv och klass B på mattor.

Lång slang och bra räckvidd

När man köper Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en dammsugare vars slang och rör tillsammans är 3,2 meter långa. Detta underlättar när man städar eftersom att man slipper ha dammsugaren i hälarna, och man kan därför röra sig en bit bort innan den följer efter.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har även en ganska lång sladd på 8 meter, vilket innebär att den totala räckvidden blir 11,2 meter. Med den här dammsugaren slipper man därmed flytta sladden mellan olika eluttag hela tiden.

Användarvänlig dammsugare med justerbar sugstyrka

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har knappar på handtaget som kan användas för att kontrollera det mesta man kan tänkas vilja göra med dammsugaren. Tack vare detta behöver man inte böja sig ner hela tiden för att trycka på knappar på själva dammsugaren. Den här modellen är därmed både praktisk och flexibel, och handtaget är dessutom ergonomiskt utformat.

Kontrollerna på handtaget kan bland annat användas för att starta och stänga av dammsugaren, och vid behov kan man även justera sugstyrkan direkt på handtaget. När sugstyrkan kan kontrolleras från handtaget sparar man dessutom både tid och energi eftersom att man varken behöver gå bort till dammsugaren eller böja sig ner.

Allergivänlig och tystgående modell

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har ett Ultra+ Filtration-system med en lufttät konstruktion, ett HEPA 14-filter och en dammsugarpåse av mikrofiber. Dessa komponenter ser till att dammsugaren fångar upp även de minsta dammpartiklarna, och det här är därmed en allergivänlig modell. Nilfisk Elite RCL14E08A2 är därför ett perfekt alternativ för konsumenter som lider av antingen astma eller allergier.

Den här dammsugaren har en motoreffekt på 450 watt och en ljudnivå på 68 dB. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB väsnas den här dammsugaren alltså inte särskilt mycket.

Dammsugarpåsen har en kapacitet på 3,2 liter och kan därför användas ganska länge innan den måste bytas. Påsen är dessutom utformad på ett sätt som gör att bytet går både snabbt och lätt.

Specifikationer för Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mått: 
🌀 Höjd: 31 cm
🌀 Bredd: 33 cm
🌀 Längd: 45 cm
🌀 Vikt: 7,2 kg

Specifikationer för Nilfisk Elite RCL14E08A2 – basfakta: 
🔴 Energiklass: B
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): B
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: B
🔴 Årlig energiförbrukning: 15,8 kWh
🔴 Motoreffekt: 450 watt
🔴 Ljudnivå: 68 dB
🔴 Räckvidd: 11,2 meter
🔴 Påsstorlek: 3,2 liter

Fördelar med Nilfisk Elite RCL14E08A2:
Allergivänlig modell
Justerbar sugstyrka
Extra effektiv på hårda golv
Allt kontrolleras från handtaget
Räckvidd på 11,2 meter
Långt rör och lång slang

Här kan du se en video av Nilfisk Elite RCL14E08A2 från WhiteAway.com:


Nilfisk Elite WCL14P08A1

Bästa premiumvalet

Högt betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Nilfisk Elite WCL14P08A1

 

Nilfisk är kända för sina högkvalitativa dammsugare som både är användarvänliga och har en bra design och prestanda. Modellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 är inget undantag från detta, och modellen har därför fått positiva utlåtanden från det danska konsumentrådet Tænk. De har granskat den här modellen utifrån flera testpunkter och kommit fram till att den är ett bra alternativ för de allra flesta hushåll. Dammsugaren får därför ett bra totalbetyg hos Tænk.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 rengör alla ytor väldigt bra och hamnar i klass A för sin dammupptagning på både hårda golv och mattor. Den här modellen är därför ett bra alternativ om man vill ha en dammsugare som har bra betyg och kan användas på alla underlag.

Modellen tillhör även energiklass C, vilket är en av marknadens bästa klasser för dammsugare. Den här dammsugaren förbrukar därför upp till 50 % mindre energi än andra modeller på marknaden.

Effektiv dammupptagning, allergifiltrering och justerbar sugstyrka

Nilfisk Elite WCL14P08A1 är känd för sin effektiva dammupptagning, och den här modellen har en kraftfull motor med en effekt på 650 watt. Det här är inte den högsta motoreffekten på marknaden, men tack vare dammsugarens funktioner avlägsnar den här modellen ändå damm och skräp väldigt effektivt.

Nilfisk Elite WCL14P08A1 har även en allergifiltrering som består av en dammsugarpåse av mikrofiber, en lufttät konstruktion samt ett HEPA 14-filter. Detta skyddar hemmet mot både dammkvalster, djurhår och annat damm, och den här modellen är därför ett extra bra alternativ för dig som har allergier eller astma.

Dammsugaren har ett handtag med fjärrkontroll, och man kan därför starta och stänga av dammsugaren utan att behöva böja sig ner. På handtaget går det även att justera sugstyrkan, och man kan därför snabbt och enkelt höja eller sänka sugstyrkan efter behov.

Den här modellen har en ljudnivå på 73 dB och är därmed inte en av marknadens tystaste dammsugare.

Bra räckvidd och rymlig dammsugarpåse

Dammsugarmodellen Nilfisk Elite WCL14P08A1 har en räckvidd på upp till 11,2 meter, och kan därför utan problem användas på större ytor. Med en bra räckvidd kan dammsugaren följa med ganska långt, och man slipper därmed leta efter nya eluttag hela tiden.

Dammsugaren har även en automatisk sladdupprullning, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats i dammsugaren.

Dammsugarpåsen rymmer 3,2 liter och har därmed en bra kapacitet. Man behöver alltså inte byta påse hela tiden, och det finns dessutom en dammpåseindikator på dammsugaren som visar när påsen måste bytas.

Ergonomiskt, användarvänligt och mjukt handtag

Dammsugaren Nilfisk Elite WCL14P08A1 har ett ergonomiskt, mjukt och användarvänligt handtag. Handtaget används för att hålla, styra och kontrollera dammsugaren med, och det är därför en viktig del av dammsugaren.  

Handtaget på Nilfisk Elite WCL14P08A1 är mjukt och ligger bra i handen. Änden på handtaget är dessutom böjt på ett ergonomiskt sätt som gör att det ligger helt rätt i handen.

För att dammsugaren ska vara så bekväm som möjligt att använda kan man även ställa in röret efter behov. Man vet att allt är låst i rätt läge när man hör ett klickljud.

Dammsugarpåsen till Nilfisk Elite WCL14P08A1 fästs dessutom på ett användarvänligt handtag. Detta gör att det går både snabbt och enkelt att byta påse, och man slipper därmed slösa tid på det.

Specifikationer för Nilfisk Elite WCL14P08A1 – mått
🌀 Höjd: 31 cm
🌀 Bredd: 33 cm
🌀 Längd: 45 cm
🌀 Vikt: 7,2 kg

Specifikationer för Nilfisk Elite WCL14P08A1 – basfakta
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: A
🔴 Årlig energiförbrukning: 22 kWh
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Ljudnivå: 73 dB
🔴 Räckvidd: 11,2 meter
🔴 Påsstorlek: 3,2 liter 

Fördelar med Nilfisk Elite WCL14P08A1:
Bra på både hårda golv och mattor
11,2 meters räckvidd och en dammsugarpåse på 3,2 liter
Sugstyrkan kan justeras på handtaget
Ergonomiskt handtag
Fjärrkontroll för av- och påslagning
Allergifiltrering


Dammsugarguide – Goda råd när du köper ny dammsugare

Det finns flera saker som du bör vara uppmärksam på när du är på jakt efter en ny dammsugare. Genom denna guide kan du enkelt jämföra olika dammsugare så att du kan komma fram till den modell som bäst passar dina behov.

Pris:

När du ska välja dammsugare är det lätt att frestas av att gå efter priset, vilket ibland kan vara en fälla eftersom det ofta är stor skillnad mellan pris och kvalitet när du köper ny dammsugare. Detta gäller dock endast dammsugare med ett pris på upp till runt 2000 kr. Därefter blir det svårare att bevisa en bättre rengöringsförmåga eftersom priset då oftast beror på andra, mer subjektiva faktorer, såsom extra utrustning, specialiserade användningsområden eller prestigefylld design.

Det finns även ett stort urval av dammsugare under 1000 kronor, men baserat på de tester som vi tittat närmre på går det att konstatera att ju lägre under 1000 kronor dammsugaren kostar, desto sämre presterar den.

Om du tittar på modeller i prisklassen mellan 1000 och 1500 kronor finns en mängd dammsugare med bra rengöringsförmåga som ofta är utrustade med filter, vilket är ett måste för allergiker och astmatiker.

Om du lägger till ytterligare 500 kronor får du de tystgående modellerna och en ännu bättre rengöringsförmåga.

Vilka golvytor har du mest av hemma – hårda golv eller mattor?

När det kommer till rengöringsförmåga bör du vara uppmärksam på vilka golvytor du har mest av hemma: hårt golv av trä eller klinkers eller linoleum, eller ytor med heltäckningsmattor? Jämför gärna golvytornas respektive kvadratmeter.

Om du mest har hårt golv hemma finns ett större och billigare urval att välja mellan. De flesta dammsugare har idag en riktigt bra rengöringsförmåga på hårda golv. I prisklassen 1000 till 1600 kronor kan du hitta många dammsugare med rengöringsförmåga A på hårda golv, och det går även att hitta dammsugare under 1000 kronor med en bra rengöringsförmåga. Du som mest har hårda golv bör inte välja en dammsugare med rengöringsklass för hårda golv som ligger under klass B.

För många är det viktigt med en dammsugare som har rengöringsförmåga C för mattor, men om du dessutom har små barn, allergiker, astmatiker eller pälsdjur hemma bör du som ett minimum välja en dammsugare som ligger i B-klassen för mattor, men allra helst en i klass A. Här är Nilfisk Elite Energy Classic ett bra val. Den ligger i klass B för både hårda golv och mattor.

Ljudnivå

De flesta tänker inte så mycket dammsugarens ljudnivå, såvida man inte själv eller andra i hushållet är lite extra ljudkänsliga. Det kan även uppstå situationer där man måste dammsuga medan personer är i rummet eller samtidigt som barn sover.

Om ljudnivån är viktig för dig bör du titta efter en dammsugare med en ljudnivå under 70 dB(A). Ju närmare du kommer 60 dB(A) desto bättre. 60 dB(A) motsvarar samma ljudnivå som ett vanligt samtal, medan 70 dB(A) upplevs som dubbelt så högt och motsvarar ljudet av en personbil som kör förbi på 10 meters avstånd.

Electrolux är särskilt bra på att tillverka dammsugare med låg ljudnivå. Det gäller även de tre som är med i det här testet samt flera av deras andra modeller.

Energiförbrukning

Precis som med ljudnivån är det få som tar hänsyn till energiförbrukningen. För även om energiförbrukningen är hög är dammsugaren påslagen under begränsad tid. Den sammanlagda energiförbrukningen över tid är ganska låg. Därför hade många konsumenter länge inställningen att ju högre watt en dammsugare hade desto bättre var rengöringsförmågan.

2014 tog EU-kommissionen tag i detta och införde krav som bland annat har gett oss klassificeringarna för rengöringsförmåga, ljudnivå, dammsugarsystemets täthet och energiförbrukning på dammsugare. EU-kommissionen införde även en max-effekt på motorerna på 1600 watt. Alla dammsugare som hade mer än 1600 watt blev därför olagliga att sälja inom EU.

Samtidigt fastlade de en ytterligare sänkning av max-effekten och därför får man från och med september 2017 endast sälja dammsugare med en max-effekt på 900 watt. Detta är anledningen till att det har tillkommit många dammsugarmodeller med en effekt på 700 och 800 watt på marknaden.

Detta har ställt nya krav på dammsugarproducenternas utvecklingsavdelningar som blivit tvungna att uppnå samma sug- och rengöringsförmåga hos motorer med lägre effekt. Att döma av alla tester vi har läst på nätet har de överlag lyckats mycket bra med detta.

Vi kan därför slå fast att dammsugarna du kan köpa idag har precis samma rengöringsförmåga som tidigare energikrävande modeller. Det är med andra ord absolut ingen grund till att avfärda en dammsugare med en effekt på 700 watt.

Detta innebär samtidigt att driftkostnaden för dammsugaren är halverad. Med en motor på 900 watt eller lägre är priset ungefär 2 kronor för varje timma du dammsuger. Räknar du på ett helt år kommer du upptäcka att det är dyrare att köpa dammsugarpåsar än ström för den tid du dammsuger.

Hur mycket kostar dammsugarpåsar?

Priset på dammsugarpåsar är en ganska förbisedd parameter som du bör ta med när du planerar att köpa en ny dammsugare. Här gäller samma pricip som med bläckpatroner och rakblad, nämligen att det är billigare, och oftast lika bra, att köpa påsar som inte är original. Undersök alltid priset för båda typerna av påsar innan du köper dammsugaren.

Vill du ha en dammsugare som är ekonomisk med avseende på påsförbrukning bör du välja en modell som använder stora påsar. Då behöver du inte byta så ofta. Nackdelen är att dessa påsar ofta är dyrare att köpa vilket innebär att det du sparar på påsar under ett år ofta blir minimalt.

Du kan även välja en dammsugare utan påsar, men även om de suger mer betyder det inte att de gör rent bättre. De är i regel inte heller inte bra för allergiker och astmatiker då det påslösa systemet ofta har större luftgenomströmning. Dessutom är ljudnivån på dessa modeller högre än genomsnittet.

Finns allergiker eller astmatiker i hushållet?

Är du själv eller har du allergiker eller astmatiker i hushållet bör du tänka på detta när du väljer dammsugare, särskilt om alla i hushållet ska kunna använda den.

I detta fall bör du titta efter en dammsugare med så högt nummer efter HEPA som är möjligt. HEPA-14 är det bästa filtret och det tar bort minst 99,995% av alla skadliga mikropartiklar och allergener i utblåsluften. Även om det lite sämre HEPA-13 ”bara” filtrerar bort 99,95% är det för det mesta tillräckligt för att allergiker och astmatiker inte ska uppleva några obehag.

Dammsugaren ska ha minst ett HEPA-13 eller allra helst ett HEPA-14 filter inbyggt.

Du kan också välja andra lösningar som t.ex. en robotdammsugare. Den ställs in så att den dammsuger på tidpunkter när ingen är hemma. Då kan de skadliga partiklarna lägga sig igen innan någon kommer hem.

Denna lösning är dock inte optimal och speciellt inte för dammallergiker. Robotdammsugaren har en betydligt sämre rengöringsförmåga än traditionella dammsugare och det finns ofta områden som den inte kan komma åt. En robotdammsugare ska inte ersätta en traditionell dammsugare men kan fungera som ett komplement mellan dammsugningarna.

Hur mycket kostar filter och andra förbrukningsvaror?

När vi ändå pratar om allergiker och filter bör du undersöka hur mycket nya filter kostar. Anledningen är att dessa bör bytas med jämna mellanrum för att fungera optimalt.

Du kan få dammsugare med tvättbara allergivänliga filter som ett par av de modeller som vi har undersökt har. Men de är sällan lika effektiva för att filtrera bort skadliga partiklar som HEPA-13 eller HEPA-14.

Utöver dammsugarpåsar och filter kan det också vara andra förbrukningsvaror som med jämna mellanrum ska bytas ut. Du bör därför orientera dig om prisnivån för dessa. För lite dyrare dammsugarna kan det vara billigare att reparera den istället för att köpa en ny, om något går sönder eller behöver bytas.

Hur mycket plats har du till förvaring?

Den sista detaljen du bör överväga är hur mycket plats dammsugare kräver när den ska förvaras. Här är det en fördel att välja en dammsugare i samma storlek som den du redan har. Då kan du byta den gamla dammsugaren med den nya utan att behöva anpassa förvaringsstället.

Det kan också hända att dina praktiska erfarenheter med din gamla dammsugare fått dig att uppskatta den nya dammsugarens egenskaper. Detta gäller t.ex förvaring av extra munstycken m.m. som Electrolux och Nilfisk inbyggda. Detta betyder dock ofta att dammsugaren kräver mer plats än den dammsugare du har idag.

Checklista till din nya dammsugare

1) Fokusera främst på dammsugare i prisklassen 1000 till 1600 kronor. Här får du mest dammsugare för pengarna.

2) Du kan lugnt välja en dammsugare med 700 eller 800 watt. De rengör lika effektivt som gamla dammsugare med 2000 watt.

3) Välj en dammsugare med högsta möjliga rengöringsklass för den golvyta du har mest av, det vill säga hårt golv eller mattor.

4) Välj en dammsugare med låg ljudnivå (<70dB(A)) för att få en bra arbetsmiljö medan du dammsuger.

5) Välj en dammsugare med HEPA-13 eller HEPA-14 filter om det finns allergiker eller astmatiker i hushållet.

6) Undersök prisnivån på dammsugarpåsar, filter och andra förbrukningsvaror.

7) Se till att dammsugaren har samma storlek som din gamla. Då kan du använda samma förvaringsplats.


Tidigare recenserade produkter som utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi för närvarande inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Bosch BSGL5333/02 Zoo’o ProAnimal

Bosch BSGL5333:02 Zoo'o ProAnimal

.
Denna dammsugare från Bosch utmärker sig i danska Tænks test med en utpräglat bra sugkraft på alla typer av underlag, så väl mattor som hårda golv, och även med kvalitet och robusthet. Dessutom är dammsugaren särskilt lämplig för hem med husdjur och allergiker då den är speciellt utvecklad för just detta.

Genom sitt AirTurbo-system och sitt kraftfulla ProAnimal-turbomunstycke, är den extra effektiv när det gäller att få bort djurhår. ProAnimal-munstycket har speciella svarta borst som samlar upp damm och röda borst som samlar upp hår. Med dammsugaren följer även ett ProAnimal-möbelmunstycke som är extra stort, har fyra avtagbara filtkuddar, vridbart huvud och som är speciellt anpassat för att avlägsna djurhår från möbler.

Dammsugaren är utrustad med ett HEPA-filter, som blockerar mer än 99 % av alla dammpartiklar. Det betyder att den luft som blåses ut ur dammsugaren är ren och fri från skadliga partiklar. HEPA-filtret kan enkelt rengöras när det är fullt. Dammsugaren är därför märkt med klass A vad gäller täthet och om någon i hushållet är särskilt känslig för damm, bör du ha en dammsugare med just täthetsklass A. Dammsugaren har även ett Bionic-filter som ger en naturlig luktreducering.

Användningen av dammsugaren är också utmärkt. Teleskopröret på dammsugaren kan t.ex. justeras så att det passar din längd, så att du kan dammsuga i upprätt ställning. Modellen har en extra lång sladd, och du har därför en arbetsradie på inte mindre än 15 meter. En transparent skyddslist ser till att dina väggar och möbler inte får svarta repor om du skulle dra in dammsugaren i dem.

Dammsugarpåsen har en extra hög kapacitet på 4,5 liter vilket betyder att den sällan behöver bytas. När det är dags att byta påse har dammsugaren en liten indikator som gör dig uppmärksam på detta.


Dyson V8 Absolute

 

Dyson V8 Absolute

Dyson har lanserat en ny och mer kraftfull dammsugarserie som de kallar för V8-serien. Modellen Dyson V8 Absolute tillhör den nya serien.

Den här dammsugaren har testats av en mängd experter från olika länder och så gott som alla är överens om att Dyson V8 Absolute är en utomordentlig dammsugare. Den får därför absoluta toppbetyg.

”Evolution bland dammsugare”

Dyson V8 Absolute är byggd för att göra konsumentens liv lättare, och på grund av en otrolig sugeffekt som förenklar dammsugningen kallar experterna faktiskt Dyson V8 Absolute för en “evolution” bland dammsugare. Detta beror även mycket på att modellen är både påsfri och sladdlös, vilket gör att användaren slipper problem med fulla dammsugarpåsar som försämrar effektiviteten samt krångel med sladdar. Dyson V8 Absolute går nämligen på batteri istället.

På den här modellen måste man själv hålla in avtryckaren när dammsugaren ska suga. Denna metod gör att dammsugaren bara förbrukar energi när den faktiskt suger, vilket förlänger batteritiden.

Experterna noterar även att batteritiden hos Dyson V8 Absolute är betydligt bättre än hos andra bra modeller. Dyson V8 Absolute kan nämligen dammsuga i 40 minuter på en laddning om man kör med normal sugeffekt och inte använder Max-läget.

Lätt vikt i fokus

Det är tydligt att tillverkaren har fokuserat på användarvänlighet vid utformningen av Dyson V8 Absolute. Modellen väger nämligen bara 2,61 kg och är därmed en mycket lätt dammsugare, vilket innebär att det inte är några problem att hantera modellen och till exempel lyfta den för att dammsuga ytor högt upp – även taket.

Flexibilitet är en av modellens kännetecknande egenskaper, och tack vare de ledade munstyckena kan dammsugaren komma åt överallt – även in under soffan samt mot hörn, kanter och väggar.

Dyson V8 Absolute är som sagt dessutom en påsfri dammsugare och detta bidrar också till en bättre användarvänlighet.

Dammet samlas istället upp i en behållare som rymmer 0,54 liter. Experterna skriver att andra påslösa modeller ofta har problem när det kommer till tömningen av dammbehållaren, men behållaren på Dyson V8 Absolute är försedd med en ny teknik som gör att den är mycket lättare att tömma.

Kan konverteras till handdammsugare

För att säkerställa att dammsugningen blir så effektiv som möjligt kombinerar Dyson V8 Absolute en stark sugeffekt med specialutformade munstycken.Dyson V8 Absolute haandstovsuger

Den här modellen kommer med många olika munstycken, vart och ett med ett specifikt ändamål: ett städmunstycke med mjuk vals för hårda golv, ett munstycke med direktdrift för mattor, ett motordrivet miniverktyg för trappor och möbler samt ett kombinationsmunstycke för fint damm.

En extra smart sak med Dyson V8 Absolute är att den är en 2-i-1-dammsugare. Det betyder att skaftdammsugaren kan konverteras till en handdammsugare, vilket är en fördel när man ska städa ett mindre område eller bara ta bort smulor från frukostbordet.

Den här dammsugaren befinner sig dessutom i toppskiktet vad gäller miljön inomhus. Modellen har nämligen både ett HEPA-filter och ett tvättbart förfilter som även skyddar mot allergier.

Utvalda fördelar med Dyson V8 Absolute:
Påslös och sladdlös
Flexibel modell med en rörlig led och en vikt på bara 2,61 kg
Flera städmunstycken ingår, bland annat ett munstycke för hårda golv och ett för mattor
Kan konverteras till en handdammsugare
Med både HEPA-filter och ett tvättbart förfilter

Här kan du se en officiell video där Dyson presenterar V8-modellen:

https://youtu.be/tof1cmX6RqU

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

 

Electrolux EUS8GREEN

Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk har testat och bedömt dammsugarmodellen Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen.

Det danska konsumentrådet Tænk utsåg modellen till testvinnare i deras dammsugartest 2018, och de baserade sin bedömning på olika testpunkter. Hos Råd & Rön får den här dammsugaren istället toppbetyg.

Den här modellen är utrustad med ett Silent Zen-system och är därför en av marknadens tystaste dammsugare. Detta system gör att slangen är tyst, och modellen har därför en ljudnivå på bara 58 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB, och den här dammsugaren väsnas alltså inte särskilt mycket när man använder den.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen får höga betyg för sin dammupptagning på både hårda golv och mattor. På hårda golv får modellen högsta betyg och hamnar därför i klass A, och för sin dammupptagning på mattor hamnar modellen istället i klass B.

När man köper den här dammsugaren ingår det ett 3-i-1-munstycke som gör att modellen kan användas på många olika ytor och underlag.

Energisnål dammsugare med bra räckvidd

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen är en praktisk dammsugare med en räckvidd på upp till 12 meter. Detta innebär att du kan dammsuga stora ytor utan att behöva byta eluttag hela tiden. Dammsugarpåsen har dessutom en kapacitet på 3,5 liter och behöver därför inte heller bytas ofta.

Den här dammsugaren tillhör energiklass A och förbrukar därför upp till 50 % mindre energi än andra modeller på marknaden. Den här dammsugarmodellen är därmed bra för både miljön och plånboken.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen är även tillverkad av 55 % återvunnen plast, vilket gör modellen ännu mer miljövänlig. Om man byter ut den här dammsugaren mot en annan går det dessutom att återvinna 92 % av materialen.

Flexibel dammsugare med mjuka gummihjul och teleskoprör

Electrolux EUS8GREENDen här modellen har ett Motion Control-system som gör dammsugaren lättmanövrerad. Dammsugaren följer nämligen varje rörelse man gör, och man behöver därför inte dra och slita i den när man dammsuger.

Modellen är även försedd med ett ergonomiskt teleskoprör som kan ställas in efter användarens längd och behov. Detta innebär att man varken behöver böja sig ner eller stå ut med ryggsmärtor när man dammsuger.

Tack vare de mjuka gummihjulen på Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen kommer golven varken att slitas eller skadas. Hjulen kan dessutom rotera helt runt, och dammsugaren anpassar sig därför efter den väg man tar och följer helt enkelt efter.

Användarvänlig dammsugare med hygieniskt filter och automatisk sladdupprullning

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen haren motoreffekt på 750 watt. Det här är inte den mest kraftfulla motorn på marknaden, men dammsugaren har fortfarande en bra prestanda och sugstyrka.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen är utrustad med ett hygieniskt filter som även är löstagbart. Detta filter kan tvättas i tvättmaskinen eller för hand, men oavsett vilket är det viktigt att rengöra filtret då och då för bästa effekt.

Den automatiska sladdupprullningen gör den här dammsugaren användarvänlig. Tack vare den behöver man nämligen inte ens böja sig ner för att få tillbaka sladden in i dammsugaren. Allt man behöver göra för att sladden ska hitta tillbaka till sin plats är istället att trycka på en knapp med foten.

Man kan dessutom kolla dammsugarens kapacitet på displayen. Här kan man nämligen se om dammsugarpåsen är full eller om den kan användas ett tag till innan man måste byta. Påsen rymmer totalt 3,5 liter.

Specifikationer för Electrolux EUS8GREEN– mått
🌀 Höjd:26,6 cm
🌀 Bredd:30,8 cm
🌀 Längd:40,2 cm
🌀 Vikt:5,9 kg

Specifikationer för Electrolux EUS8GREEN– basfakta
🔴 Energiklass:A
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering):A
🔴 Dammupptagning på hårt golv:A
🔴 Dammupptagning på mattor:B
🔴 Årlig energiförbrukning:24,4 kWh
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Ljudnivå:58 dB
🔴 Räckvidd:12 meter
🔴 Påsstorlek:3,5 liter

Fördelar med Electrolux EUS8GREEN:
Bra på hårda golv
Kan användas på större ytor tack vare en räckvidd på 12 meter
360-graders hjul
Tystgående modell med en ljudnivå på 58 dB
Dammpåseindikator och sladdupprullning
Ergonomiskt handtag


Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

Dammsugarmodellen Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer har granskats av det danska konsumentrådet Tænk, och modellen fick då bra resultat på de olika testpunkterna. Tænk blev framför allt imponerade av dammsugarens prestanda, och i slutändan tyckte de så bra om den här modellen att de gav den ett bra totalbetyg.

Den här modellen hamnar i klass A för sin dammupptagning på hårda golv och har en dammupptagning i klass B på mattor. Det här är därför en bra modell för dig som är ute efter en dammsugare som kan användas på flera olika ytor.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer tillhör dessutom energiklass C och har därmed en låg energiförbrukning. Den här modellen är därför bra för både plånboken och miljön. Dammsugaren har en motoreffekt på 600 watt.

Tyst slang och parkeringsfunktion

Med den här modellen har man fokuserat på bekvämlighet, och dammsugaren är därför utrustad med en Silent Air-teknik som gör att den inte lever om så mycket när man dammsuger.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer har en förbättrad och tyst slang samt ett AeroPro Silent-munstycke. Dammsugaren har en ljudnivå på 61 dB och är därmed tystare än många andra dammsugarmodeller.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer har dessutom en parkeringsfunktion som gör att dammsugaren kan parkeras både liggande och stående. Man kan alltså sätta fast slangen och röret på dammsugaren oavsett hur den står.

Tack vare ett noshjul som kan rotera 360 grader är den här dammsugaren lätt att dra runt. Hjulen är tillverkade av mjukt gummi och tar sig därför utan problem runt olika möbler utan att skada vare sig möblerna eller golvytan.

Enkel manövrering och bra räckvidd

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer har ettMotion Control-systemsom gör dammsugaren lätt och mjuk att manövrera. Det är alltså inga problem att gå runt med den här dammsugaren, och det går lika lätt oavsett om man ska vända sig om eller gå från ett rum till ett annat.

Den här modellen har en bra räckvidd på upp till 12 meter, och man kan därför snabbt och enkelt dammsuga stora ytor utan att byta eluttag. Dammsugaren har även en automatisk sladdupprullning, och man behöver därför bara trycka på en knapp för att sladden automatiskt ska hitta tillbaka till sin plats igen.

Dammsugarpåsen har en hygienisk stängning och en kapacitet på 3,5 liter. Påsen ingår när man köper dammsugaren. På själva dammsugaren finns det dessutom en dammpåseindikator som visar om påsen behöver bytas. Man behöver alltså inte hantera dammsugarpåsen innan man vet säkert att den ska bytas.

HEPA-filter och justerbar sugstyrka

På Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer kan man själv justera sugstyrkan. Man kan alltså både höja och sänka sugstyrkan efter behov, och vad som är bäst beror i regel både på underlaget och mängden av smuts och skräp.

Den här modellen har dessutom ett HEPA-filter, vilket är ett tvättbart hygienfilter som renar luften och ser till att den förblir ren och fräsch. Detta är en extra stor fördel för dig som lider av antingen astma eller allergier. När man köper den här dammsugaren ingår det även ett fogmunstycke, ett möbelmunstycke samt ett borstmunstycke.

Specifikationer för Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer– mått
🌀 Höjd:26,6 cm
🌀 Bredd:30,8 cm
🌀 Längd:40,2 cm
🌀 Vikt:5,98 kg

Specifikationer för Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer– basfakta
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: B
🔴 Årlig energiförbrukning: 21,3 kWh
🔴 Motoreffekt: 600 watt
🔴 Ljudnivå: 61 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 3,5 liter

Fördelar med Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer:
Bra på både hårda golv och mattor
12 meters räckvidd och en dammsugarpåse på 3,5 liter
Motion Control-system
HEPA-filter
Justerbar sugstyrka
Förbättrad och tyst slang

 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka dammsugare är bäst i test?

Electrolux EUO9GREEN UltraOne, Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline, Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen och Dyson V8 Absolute

🤓 Hur testas dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass C eller bättre.


Test av dammsugare – Dessa tester har vi gått igenom:

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk testar löpande nya dammsugare på marknaden och ger varje år ut en uppdaterad lista med testresultat där de korar vinnaren och ger en massa köpråd.

Med anledning av sitt nära samarbete med den danska konsumentombudsmannen så är Tænk det mest ansedda och mest citerade testmedia i Danmark. Du hittar dammsugartestet här, man måste betala för att kunna läsa det.


DR.dk 🇩🇰
Den danska public service-kanalen Danmarks Radio (DR) har flera olika konsumentmagasin. I augusti 2014 gjorde DR:s dåvarande konsumentmagasin Forbrugertesten ett test av dammsugare. Testet gjordes i samarbete med Forbrugerstyrelsen och Tænk. Testets överraskande slutsats var att dammsugarmärken som Dyson, Miele och Nilfisk hade stora problem med dammsugarsystemets täthet. Så även om det satt ett HEPA-filter på utblåsluften orsakade dessa dammsugare ändå problem för astmatiker och allergiker.
Du kan läsa mer om DR-testet här.


Sveriges Television 🇸🇪
Även SVT har haft konsumentmagasin som har testat dammsugare i en sändning från september 2015. Här testades fyra modeller från Nilfisk, Electrolux, Philips och Miele och slutsatsen löd att Electrolux Zusgreen+ Ultrasilencer, som också är med i vår sammanställning här, är det bästa valet. Du kan läsa mer om testet här.


Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön testade 37 olika dammsugare. Du kan läsa hela testet här. För att läsa testet behöver du dock vara prenumerant. Detta kräver att du skapar ett konto och därefter betalar för att kunna läsa testet.


Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no är ett norskt online-magasin som ägs av danska Egmont. Magasinet täcker allt inom privatsektorn och är kända för sina tester samt sin tekniksektion med gadgets och datortillbehör som ofta citeras i danska medier.

Dammsugartestet är ett av deras mindre test och det behandlar endast sju olika dammsugare från varsitt märke. Testet är också lite annorlunda än andra dammsugartest då det enbart undersöker dammsugaren fungerar och hur den används i vardagen. I testet tas det inte upp något om ex. energiförbrukning, rengöringsförmåga, ljudnivå eller dammsugarsystemets täthet något som är viktiga parametrar i andra tester. Du kan läsa deras test här. Det är gratis.

Klikk.no har också provat Dyson V8, och testpanelen därifrån skriver att dammsugaren är utrustad med roterande borstar som enkelt avlägsnar dammet från golvet. De skriver även att de många olika munstyckena som ingår gör det lätt att rengöra alla tänkbara ytor.

Klikk.no noterar dock att det inte finns någon förvaring för alla munstyckena. Du kan läsa hela recensionen här.


T3.com 🇺🇸
Den amerikanska Gadget-sajten T3.com beskriver Dyson V8 Absolute som ”den ultimata sladdlösa dammsugaren”. Modellen får mycket beröm av testpanelen och generellt höga betyg på alla testpunkter. I undersökningen påpekas dock att modellen är relativt dyr, vilket testpanelen tror kommer hindra många från att köpa den. Du kan läsa hela recensionen här.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Den brittiska expertsajten Trustedreviews.com har också testat Dyson V8, och även de belönar dammsugaren med toppbetyg. Testpanelen skriver bland annat att den är mycket bättre än många andra dammsugare som de har provat, och de tycker särskilt bra om flexibiliteten och sugeffekten.

Du kan läsa hela undersökningen här.


Theguardian.com 🇬🇧
I sin granskning av Dyson V8 Absolute har den brittiska tidningen The Guardian i stort sett bara positiva kommentarer att komma med. De lovordar den sladdlösa utformningen som både gör dammsugaren enklare att manövrera och snabbare att komma igång med. De framhäver även att man inte behöver ta lika många pauser eftersom att man kan dammsuga hela huset utan att behöva flytta runt sladden och hitta nya eluttag.

Du kan läsa hela undersökningen på The Guardians hemsida.

The Guardian har även recenserat Dyson V6, och den recensionen finns också tillgänglig på deras hemsida. Du kan läsa mer här.


Expertreviews.com 🇬🇧
Den välkända brittiska testsajten Expertreviews.co.uk har provat Dyson V8, och de skriver att det här är den bästa sladdlösa dammsugaren man kan köpa idag.

Dyson V8 får framför allt beröm för sin kraftfulla motor och starka sugeffekt. Den rengör mycket bra och testpanelen skriver att dammsugningen går riktigt snabbt med Dyson V8.

Klicka här för att läsa hela recensionen på deras hemsida.

Du kan även läsa en recension av Dyson V6 på deras hemsida, och den hittar du här.


Tek.no 🇳🇴
Norska Tek.no har genomfört ett test av ett stort antal dammsugare, bland annat Dyson V8. Modellen får beröm för att vara både effektiv och mångsidig, och experterna talar även gott om den kraftfulla motorn och sugeffekten.

Testpanelen anser dock att dammsugaren är dyr, och det är just priset som får mest kritik. Du kan läsa hela undersökningen här.

Dyson V6 ingick i samma test, vilket innebär att du kan hitta all information om experternas bedömning av den modellen i samma artikel.


Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends har provat Dyson V8 och publicerat en detaljerad beskrivning av hur de upplever dammsugaren.

Den får beröm för sin effektivitet på både hårda golv och mattor, och experterna är även mycket imponerade av den kraftfulla motorn.

Modellen lovordas dessutom för sin flexibilitet som förbättrar både användarvänligheten och sugförmågan. De nämner även att den lätta känslan är ovärderlig när man ska dammsuga länge.

Experterna anser dock att modellen är mycket dyr, och hos Digitaltrends är det därför framför allt priset som drar ner totalbetyget.

Du kan läsa hela deras bedömning av dammsugaren här.

Digitaltrends har även testat modellen Dyson V6, och den recensionen kan du läsa här.


Which.co.uk 🇬🇧
Ett av världens största konsument- och testmagasin ligger i London och heter Which.co.uk.

De har också granskat Dyson V8 Absolute och de ger modellen utmärkelsen ”bästa köp”.

Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du måste vara prenumerant för att kunna läsa hela undersökningen.


Gizmodo.co.uk 🇬🇧
Den brittiska test-, teknik- och vetenskapssajten Gizmodo.co.uk har genomfört ett test av Dyson V8 Absolute.

De kommer fram till att Dyson V8 Absolute är den bästa dammsugaren som går att hitta på marknaden. Den har därmed även ett mycket högt pris, vilket enligt experterna är modellens enda stora nackdel.

Experterna berömmer framför allt modellens sugförmåga, design och motorkraft. Du kan läsa hela Gizmodos recension här.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Den stora engelska konsumentsajten Goodhousekeeping.co.uk har också provat Dyson V8 Absolute.

Generellt sett är experterna mycket imponerade och bedömer att användarvänligheten är hög samt att modellen är lättmanövrerad. Experterna nämner dock att det kan vara lite tungt och leda till värk i fingrarna att hela tiden hålla ner sug-knappen.

Både design, sugförmåga, motor och effektivitet får dessutom mycket beröm i den här undersökningen. Du kan läsa hela testet här.


Mirror.co.uk 🇬🇧
Av den stora brittiska tidningen The Mirror får Dyson V8 Absolute 5 av 5 stjärnor. Testpanelen beskriver Dyson V8 Absolute som ”den bästa sladdlösa dammsugaren” och de bedömer att den här dammsugaren passar bäst för målgruppen som vill ha det absolut bästa.

Dammsugaren får bland annat mycket beröm för den unika Two Tier Radial Cyclone-tekniken som garanterar en effektiv rengöring. Experterna är även mycket förtjusta i batteritiden, som har förbättrats avsevärt om man jämför med V6.

Du kan läsa hela undersökningen här.


Dinside.no 🇳🇴
Den stora norska konsumentsajten har provat dammsugaren Dyson V6. Du kan läsa hela deras bedömning av dammsugaren från Dyson här.


The Independent 🇬🇧
Tidningen The Independent har samlat de 10 bästa dammsugarna på marknaden just nu och här kom Dysons Cinetic Big Ball på första plats. Testet är baserat på en blandning av bedömningar från både experter och privata konsumenter. Du kan läsa hela recensionen av Dyson Cinetic Big Ball här.


Tech-Test 🇺🇸
Tech-Test är ett online-magasin som testar och recenserar allt inom konsumentelektronik, IT-gadgets och andra produkter som är baserade på nya teknologier. Redaktionen har tittat närmare på Dysons Cinetic Big Ball och gjort en grundlig genomgång av dammsugaren och dess funktioner. Du kan läsa hela testet här.


TechRadar 🇺🇸
TechRadar är ännu ett nätbaserat konsumentmagasin som testar i stort sett allt inom elektronik. Redaktionen har gjort en grundlig genomgång av Dysons Cinetic Big Ball, och ger dammsugaren 4,5 av 5 möjliga stjärnor samt kallar den för ett underbart stycke ingenjörskonst. Du kan läsa hela testet här.


Läs ocksa: Här är marknadens bästa AC-enheter och Avfuktare test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta