Elsparkcykel test-översikt: Här är de 10 bästa elscooters

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

En elsparkcykel är sannerligen ett händigt transportmedel som är smidigare än att promenera, men tar samtidigt inte upp ett lika stort utrymme som exempelvis en cykel. Att ha en elscooter nära tillhands för att snabbt kunna ta dig från punkt A till B är ovärderligt, men det gäller att du får tag på en högkvalitativ variant som inte bara har alla funktionerna som du är ute efter, utan som även håller under en lång tid framöver.

För att hjälpa dig med din jakt på en prisvärd el scooter har vi genomfört ett el sparkcykel test-översikt, och i topplistan nedan hittar du våra favoriter. Om du bara nöjer dig med det bästa av de bästa, fortsätt att läsa och hitta din föredragna produkt inom vårt elsparkcykel test-översikt!

Du bör tänka på följande punkter innan beställning

🔸 Din budget
Då prisklasserna kan variera ganska enormt gäller det att du satsar på en elsparkcykel som din plånbok klarar av. Gör det klart för dig vilken exakt budget du har att jobba med och välj den rätta elsparkcykeln utefter detta.

🔸 Elsparkcykelns design
En elsparkcykel kan lätt se barnslig ut om designen inte lever upp till dina förväntningar. Designval såsom låga styren och konstig placering av bromsar kan även försämra upplevelsen, så se till så att du tar hänsyn till design innan beställning.

🔸 Vikten och storleken
Vill du lätt kunna bära runt på din elkickbike när den inte används och har du ett begränsat utrymme att förvara din sparkcykel på? Kontrollera då att du väljer en produkt som är lättviktig och kanske även hopfällbar för enklare förvaring.

🔸 Lastkapaciteten
Viktigast av allt är självfallet att elsparkcykeln klarar av din vikt utan att gå sönder. Vissa elsparkcyklar som är ämnade för barn har endast en lastkapacitet på högst 50 kg medan många modeller för vuxna klarar av mellan 100–150 kg.


GoRunner Pro 10” elsparkcykel – bra batteri och punkteringsfritt bakdäck

Vår rekommendation

✅ Bästa elsparkcykel för priset
✅ Toppfart: 20 km/t
GoRunner Pro 10

 

Introduktion

GoRunner Pro 10” Svart är den första högkvalitativa elsparkcykeln på listan, och detta är en imponerande produkt från märket GoRunner som har lyckats att få ett kundomdöme på hela 4,2 av 5 hos Innoliving. Denne produkt till både herr och dam kan komma upp i hela 18 km/h. Det finns två växlar att skifta mellan så att du uppnår den lämpliga hastigheten som du är ute efter, och som kronan på verket är en elektrisk sparkcykel som den här mycket enkel att fälla ut för att börja använda.

Om GoRunner Pro 10” Svart

Vill du smidigt kunna ta dig fram utan att ödsla på din egen energi? Då blir GoRunner Pro 10” Svart den perfekta lösningen. Inte nog med att den har en snygg design och klarar av att nå en maximal hastighet på hela 18 km/h, utan den tar heller inte upp något utrymme vid förvaring. Du fäller nämligen snabbt ihop elsparkcykeln på några sekunder, och sedan är det lätt att både transportera och lägga undan elsparkcykeln när den inte används.

Med skivbroms och bakbroms garanteras du säkra åkturer, och utöver detta kan du enkelt hålla koll på hur snabbt det går tack vare hastighetsmätaren. För en elscooter som sannerligen levererar är det GoRunner Pro 10” Svart som gäller.

Fördelar 

 • Snygg display
 • Hopfällbar på bara några sekunder
 • Kommer upp i imponerande hastigheter
 • Utrustad med två växlar
Nackdelar

 • Har ingen ringklocka eller applikation

Specifikationer
Har en vikt på 15 kg
Klarar av en belastning på upp till 150 kg
Når en hastighet på upp till 18 km/h
Kommer utrustad med skiv- och fotbroms
Har en laddningstid på tre timmar
Kan fällas ihop på några sekunder


Xiaomi MI Pro 2 Nordic – elscooter med imponerande räckvidd

Bästa premiumval

Imponerande räckvidd och prestanda
MI Pro 2 Nordic

 

Introduktion

Näst i vårt elsparkcykel test-översikt har vi en produkt som är snäppet dyrare, men du får onekligen en högkvalitativ och snygg produkt som kan skryta med sin imponerande räckvidd. MI Pro 2 Nordic är en elsparkcykel från märket Xiaomi som på en enda laddning håller i hela 45 kilometer innan du måste ladda upp batteriet igen. Du kan därför få stor nytta av sparkcykeln oavsett om du vill dra nytta av den för att pendla till jobbet eller att bara njuta av den friska luften.

Om MI Pro 2 Nordic

Ladda upp MI Pro 2 Nordic i fem-sex timmar och sedan kan den elektriska motorn ta dig långa vägar i hastigheter på upp till 20 km/h. Du slipper därför att själv ödsla på energi när du ska ge dig ut, och istället kan du låta sparkcykeln göra allt jobb. Med en hopfällbar design gäller det bara att fälla ihop sparkcykeln när den inte används för att lägga den i tryggt förvar.

Det finns en MI Home-applikation som elsparkcykeln kan anslutas till, och detta tillåter dig att hålla koll på hastigheten tillsammans med statusen. Allt som allt väger sparkcykeln 14,2 kg och kan bära upp till 100 kg, så börja pendla till jobbet samtidigt som du får lite frisk luft tack vare en högkvalitativ elkickbike.

Fördelar 

 • Välbyggd
 • Känns stabil vid högre hastigheter
 • Imponerande elektrisk räckvidd
 • Enkelt hopfällbar
Nackdelar

 • En aning svår att förvara
 • Applikationen är lite för simpel

Specifikationer
Har en max. belastning på 100 kg
Produkten väger 14,2 kg
Kan nå hastigheter på 20 km/h
Har en laddningstid på fem-sex timmar
Kan användas med applikationen MI Home
Har en räckvidd på 45 km


Ninebot Segway KickScooter E25E – praktisk och bekväm elsparkcykel

Bästa Ninebot till priset

Hopfällbar elsparkcykel med tre hastighetsinställningar

KickScooter E25E

 

Introduktion

KickScooter E25E är en elsparkcykel från Segway-Ninebot som har lyckats att imponera – inte bara under vårt elsparkcykel test, utan även vid ett test som utfördes av Scootered där elsparkcykeln fick ett slutligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Det är enkelt att se varför om man tar hänsyn till den snygga designen, det rimliga priset och den generösa räckvidden. Det här är helt enkelt en ”elscooter bäst i test” som du inte vill missa.

Om KickScooter E25E

KickScooter E25E är en produkt som du kan använda tillsammans med en applikation i mobilen. Därifrån kan du välja olika lägen beroende på hur du vill dra nytta av din elsparkcykel. Du kanske exempelvis väljer den miljövänliga inställningen där sparkcykeln inte överstiger en hastighet på 15 km/h och därför ser till så att batteriet håller längre.

Det finns därtill en sportinställning som tillåter elsparkcykeln att färdas riktigt fort, och till sist en normal inställning som ligger mellan de andra inställningarna med en maximal hastighet på 25 km/h. Om du laddar upp sparkcykeln i fyra timmar kommer batteriet att hålla i upp till 25 km innan det är dags att ladda batteriet igen. Med en högkvalitativ elscooter som den här kan du ge dig ut på vägen och veta att du tar ett klimatsmart val samtidigt som du får lite frisk luft på köpet.

Fördelar 

 • Välkänt märke
 • Härlig belysning
 • Hopfällbar
 • Lättviktig
Nackdelar

 • Kan vara en aning komplicerad att fälla ihop
 • Hög tyngdpunkt kan kännas lite udda

Specifikationer
Kommer med en applikation för att ställa in sparkcykelns läge
Har en laddningstid på fyra timmar
Har en räckvidd på 25 km/h
Väger 14,4 kg
Laddare ingår
LED-display ingår


GoRunner Connect 8.5″ – hopfällbare el kickbike med applikation

GoRunner Connect 8.5

 

Introduktion

GoRunner Connect 8.5″ från det välkända märket GoRunner gör det lätt att ta dig från punkt A till punkt B utan att du behöver slösa på energi. Med hjälp av en elsparkcykel som den här glider du fram i upp till 20 km innan batteriet behöver laddas igen. GoRunner Connect 8.5″ har lyckats att få ett imponerande omdöme på 4,8 av 5 stjärnor hos Innoliving, så det är ingen tvekan om att det här är en omtyckt produkt.

Om GoRunner Connect 8.5″

En elektrisk scooter kan förenkla vardagen och göra under för dig som vill ta dig till jobbet på ett smidigt sätt eller bara njuta av en härlig åktur. GoRunner Connect 8.5″ kommer utrustad med en elektrisk motor på 350 W som tillåter dig att glida fram, och med tre växlar väljer du själv hur snabbt det ska gå.

Denne elsparkcykel är hopfällbar så att du utan problem kan förvara produkten när den inte används. Sparkcykeln väger heller inte mer än 12 kg, men trots detta klarar den av en maximal belastning på 120 kg. På en laddning kan elsparkcykeln ta dig hela 20 km, och med hjälp av en kraftfull skivbroms är det lätt att stanna omedelbart när det behövs. Glöm heller inte att en informationsdisplay ingår tillsammans med LED-ljus.

Fördelar 

 • Säkerhetsföreskrifterna uppfylls
 • Bekväm sadel
 • Tre växlar att skifta mellan
 • Kommer med en applikation
Nackdelar

 • En aning dyrt

Specifikationer
Har en max. belastning på 120 kg
350 W elektrisk motor
Elsparkcykeln väger 12 kg
Utrustad med tre växlar
Hopfällbar för lätt förvaring
Kommer med en informationsdisplay


GoRunner Urbanglide 6.5″ elsparkcykel – Kompakt el kickbike med bra funktioner

GoRunner Urbanglide 6.5

 

Introduktion

GoRunner Urbanglide 6.5″ är nästa fräcka elsparkcykel från märket GoRunner som kan fällas ihop helt när den inte används för att du utan problem ska kunna förvara den. Ta dig fram på en bekväm sparkcykel med en motor som enkelt tar dig dit du ska. I princip allting är redan förmonterat när du beställer din GoRunner Urbanglide 6.5″, så allt du behöver göra är att fästa de två handtagen och sedan bär det av.

Om GoRunner Urbanglide 6.5″

Här har vi en billig elscooter som imponerade lite extra i vårt elsparkcykel test-översikt. Den levereras med en informationsdisplay samt möjligheten att skifta mellan tre olika växlar för att komma upp i den hastigheten som du är ute efter. Sparkcykeln har en 250 W motor och produkten väger allt som allt 7,4 kg.

GoRunner Urbanglide 6.5″ klarar av en belastning på upp till 100 kg, men vi föreslår att du inte överskrider 75 kg för att vara på den säkra sidan. Efter att ha laddad upp elsparkcykeln i två-tre timmar kommer den att kunna glida fram i högst 10 km innan det är dags att ladda batteriet igen. Produkten kommer därtill med en klocka, LED-strålkastare, bakljus, fotbroms och handbroms. Med andra ord får du här allt du kan tänkas behöva för en härlig elsparkcykeltur.

Fördelar 

 • Robust konstruktion
 • Chockabsorberande
 • Lättviktig
 • Hopfällbar
Nackdelar

 • Genomsnittlig räckvidd på sex-åtta km

Specifikationer
Har en vikt på 7,4 kg
Klarar av en belastning på upp till 100 kg
Kommer med en laddningstid på två-tre timmar
Räckvidd på upp till 10 km
Möjligheten att skifta mellan tre växlar
Utrustad med fotbroms och handbroms


Innoliving Fatbike – Bästa fatbike

Det optimala transportmedlet för längre turer

Fatbike

 

Introduktion

Näst på listan har vi en produkt som nästan påminner lite mer om än motorcykel än en sparkcykel. Fatbike från märket Innoliving ligger helt enkelt inom sin egen kategori av transportmedel för de som vill njuta av lite längre åkturer. Kanske vill du ha ett smidigt sätt att pendla till jobbet på eller så uppskattar du långa cykelturer där du själv slipper att trampa. Som kronan på verket har Fatbike en riktigt snygg design som ser till så att du verkligen står i rampljuset när du ger dig ut på vägen.

Om Fatbike

Fatbike kommer i en fräck svart färg och är utrustad med en motor på hela 1 000 W. Detta ser till så att du kan åka med en fart på 30-50 km/h utan problem, så om du är någon som pendlar till jobbet varje dag kommer det inte att ta någon längre tid innan du når din destination. Det är fortare samt mindre påfrestande än att cykla, men samtidigt är det smidigare än att använda en bil. Fatbike är det optimala valet i många lägen, helt enkelt.

Tack vare stora hjul får du en stabilitet som gör det lätt att ta dig fram oavsett terräng. Du får dessutom tillgång till både fotbroms och skivbroms så att säkerheten alltid sätts i första rum. Genom att bara ladda upp Fatbike i sex timmar kan du sedan njuta av transportmedlet i 35-40 km. Det här är ett perfekt alternativ istället för att satsa på bilen, och du kommer utan tvekan att tacka dig själv för det lite mer klimatsmarta beslutet som du tar.

Fördelar 

 • Har en toppfart på hela 30-50 km/h
 • Kan färdas 35-40 km på en laddning
 • Utrustad med både fotbroms och skivbroms
 • Kraftfull motor
Nackdelar

 • Ligger på den lite dyrare sidan

Specifikationer
Kommer med skivbroms och fotbroms
Motor på 1 000 W
Klarar av en hastighet på 30-50 km/h
Har en max. belastning på 200 kg
Uppladdningstid på sex timmar
Räckvidd på 35-40 km


X-Pro Surf – kan användas som både elsparkcykel och vanlig sparkcykel

X-Pro Surf

 

Introduktion

X-Pro Surf är lite av en annorlunda produkt på den här listan, och detta är då det är tal kring just en elsparkcykel för barn. X-Pro Surf kommer från märket Motorsweden och kan beställas i tre olika färger beroende på vad som föredras. Med hjälp av en fotplatta gasar du för att nå hastigheter på upp till 10 km/h och när det är dags att stanna gäller det bara att lätta på gasen och placera foten bakpå brädan.

Om X-Pro Surf

En stor fördel med X-Pro Surf är att den både kan dras nytta av som en elsparkcykel och som en helt vanlig sparkcykel. Om det skulle vara så att batteriet tar slut kan produkten helt enkelt användas som en ordinär sparkcykel resten av vägen. Tänk på att sparkcykeln har en åldersgräns på fyra år och att den maximala vikten som produkten klarar av är 50 kg. Detta är därför en elsparkcykel som specifikt gynnar din son eller dotter.

Efter att batteriet enbart har laddats upp i två timmar har elsparkcykeln en räckvidd på 6 km, och tack vare fotbromsen är det enkelt att stoppa sparkcykeln när det behövs. Produkten väger 5 kg, så den är enkel att bära runt på samtidigt som den är liten nog att lätt förvara.

Fördelar 

 • Justerbart handtag
 • Lättviktig
 • Kommer i tre olika färger
 • Lättanvänd fotbroms
Nackdelar

 • Klarar av en vikt på max. 50 kg

Specifikationer
Kan beställas i tre olika färger
Har en laddningstid på två timmar
Räckvidd på 6 km
Utrustad med fotbroms
Har en hastighet på högt 10 km/h
Klarar av en vikt på max. 50 kg


Premium Plus – mångsidig elscooter med fantastisk batterikapacitet

Premium Plus

 

Introduktion

Premium Plus från märket Eltra har både många imponerande funktioner att bjuda på samtidigt som den är en fröjd för ögat. Du kan få just den stilen som passar dig tack vare att Premium Plus erbjuds i hela fem olika färger. Det är ovanligt att få så många valmöjligheter, så ta chansen och hitta just den elsparkcykeln som passar dig likt handen i handsken. Välj mellan svart, cremévit, kalkstensgrå, månskensblå och British Racing Green.

Om Premium Plus

Premium Plus må inte vara den billigaste elsparkcykeln på marknaden, men det som du får är utan tvekan stor valuta för pengarna. Med en kraftfull motor på 500 W har du möjligheten att ladda upp batteriet i fem-åtta timmar för att sedan kunna glida fram i imponerande 50 km innan det är laddningsdags igen.

Såsom tidigare nämnt finns det fem olika färger så att du får tag på din favoritsparkcykel, men det finns även tre fartinställningar som elsparkcykeln kommer utrustad med. Som om detta inte vore nog kan du förvänta dig belysning fram och bak, stötdämpning framtill samt en hopfällbar design. Här har vi med andra ord en elsparkcykel som är värd varenda krona!

Fördelar 

 • Räckvidd på 50 km
 • Tillgänglig i fem olika färger
 • Tre olika fartinställningar
 • Mycket allsidig
Nackdelar

 • En aning tung med sina 23 kg

Specifikationer
Erbjuds i fem olika färger
Har en motor på 500 W
Räckvidd på 50 km
Vikt på 23 kg
Tre hastighetsväxlar att skifta mellan
Har en laddningstid på fem-åtta timmar


Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater – Bästa elscooter for priset

Robust elscooter med två sittplatser

 

Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater

 

Introduktion

Då var det dags för ännu en Fatboy-produkt för de som vill njuta av en härlig åktur antingen till jobbet eller bara för att få lite frisk luft. Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater kommer från Motorsweden och en viktig lockande aspekt av den här produkten är just de två sittplatserna. Detta tillåter dig att ta med en vän, partner eller familjemedlem på turerna, och med en kraftfull motor på hela 2 000 W finns det ingenting att klaga på.

Om Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater

Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater är en elscooter med sadel – eller rättare sagt två sadlar – som klarar av en maximal belastning på 120 kg. Ladda upp den i omkring sex timmar och kör sedan i hastigheter på upp till 35 km/h. Varje laddning räcker till cirka fyra mil, så du har gott om tid att njuta av din bästa elscooter innan det är dags att ladda den igen.

Här är det kanske inte tal om en billig elscooter, men trots detta fick den en plats på vår topplista efter vårt elsparkcykel test-översikt tack vare den stora valutan för pengarna som du kan räkna med. Välj själv om du vill ge dig ut på egen hand eller dra nytta av den extra sittplatsen för att ta med en vän på färden. Det finns två olika färgvarianter att välja mellan, så du kan få just den elscootern som passar dig.

Fördelar 

 • Maximal hastighet på 35 km/h
 • Broms både fram och bak
 • Kraftfull 2 000 W motor
 • Räckvidd på upp till 40 km per laddning
Nackdelar

 • En aning dyrt

Specifikationer
Max. belastning på 120 kg
Max. hastighet på 35 km/h
Vikt på 60 kg
Laddningstid på sex timmar
Räckvidd på 40 km
Broms fram och bak


Electric Scooter Elo Mobility Fold – flexibel och enkel-att-hantera elscooter

Electric Scooter Elo Mobility Fold

 

Introduktion

Nästa produkt i vårt elsparkcykel test-översikt kommer från Motorsweden, och detta är en händig samt relativt billig scooter som kommer att göra susen vid vardaglig transport. När du är färdig med scootern kan den smidigt fällas ihop, och tack vare att den inte väger mer än 18 kg är det inga svårigheter att bära den med dig. Även om du inte har något större förvaringsutrymme är det här ett smidigt transportmedel som inte tar upp någon större plats.

Om Electric Scooter Elo Mobility Fold

Electric Scooter Elo Mobility Fold är utrustad med en display som bland annat kommer att tala om för dig hur mycket batteri som finns kvar att använda. När du har laddat upp scootern i tre-fyra timmar kan du njuta av turer på 15-25 km innan batteriet laddas ur. Det här är därför en scooter som blir passande för de som föredrar lite kortare åkturer.

Elscootern klarar av en maximal belastning på 120 kg och kan köra i upp till 20 km/h. Tack vare broms som både finns fram och bak på elscootern kan du alltid känna dig säker ute på vägen, och som ett extra plus slipper du att tänka på krävande underhåll. Med en el kickbike kan det aldrig gå fel.

Fördelar 

 • Enkel att fälla ihop och förvara
 • Lättviktig med sina 18 kg
 • Utrustad med en display som visar batterinivå, hastighet och distans
 • Kort laddningstid
Nackdelar

 • Max. hastighet på 20 km/h

Specifikationer
Fordonsvikt på 18 kg
Max. belastning på 120 kg
Max. hastighet på 20 km/h
Laddningstid på tre-fyra timmar
Broms bak och fram
Räckvidd på 15-25 km per laddning


Vad bör jag ha i åtanke när jag letar efter en elsparkcykel?

Att ha en elsparkcykel för att pendla till jobbet eller för att bara njuta av en åktur bjuder på många fördelar. Inte är det bara ett miljövänligt val jämfört med din bil, men det är även ett transportmedel som är riktigt enkelt att förvara utan att du behöver leta efter parkeringsplatser – och visst är det också härligt att få komma ut i den friska luften ett slag. Du bör dock inte bara slå till på den första bästa elscooteren som du ser, utan det är viktigt att du har vissa punkter i åtanke för att se till så att du får tag på den mest passande elsparkcykeln för dina ändamål. Några av dessa punkter lyder såsom följande.

Utseende
Den första punkten må inte var den allra viktigaste, men för att du ska känna dig nöjd och självsäker på din elsparkcykel vill du självfallet att den ska ha ett snyggt utseende. Trots att många elsparkcyklar är tillverkade för barn finns det modeller som är specifikt framtagna för att användas av vuxna, och dessa har vanligtvis mer eleganta designval som du kan känna dig stolt över att äga. Vissa elsparkcyklar låter dig till och med välja mellan flera olika färger så att din sparkcykel ska passa dig likt handen i handsken.

Hur mycket elsparkcykeln väger
Nu kommer vi till en lite viktigare detalj: nämligen vikten. Det finns två olika typer av vikt som du bör titta på, och den första är hur mycket elkickbiken i sig själv väger. Du vill nämligen smidigt kunna bära runt på och transportera din elsparkcykel utan att det blir för tungt. Den andra vikttypen som du även måste kontrollera är lastkapaciteten som sparkcykeln klarar av. Barnsparkcyklar kommer vanligtvis bara att klara av en maximal belastning på upp till 50 kg medan modeller som är tillverkade för vuxna ofta klarar av upp till 100 kg.

Elsparkcykelns räckvidd
Hur långt du kan glida fram på en laddning är mer betydelsefullt än du kanske tror. Elsparkcyklar klarar vanligtvis bara ett visst antal laddningar innan det är dags att byta ut den, och även om antalet laddningar är stort vill du självfallet att ditt transportmedel ska hålla under en så lång tid som möjligt. Om du har planer på att ofta ta dig långa distanser är det även skönt att veta att du har nog med batteri för att klara dig. Se därför till så att den elsparkcykeln som du väljer har en imponerande räckvidd.

Hastigheten som elsparkcykeln kan komma upp i
Vissa elsparkcyklar kan glida fram i 10 km/h medan andra elscootrar kan ta sig hela vägen till 50 km/h, så vilken modell du satsar på beror på vad du föredrar. Det är dock vanligast att elsparkcyklar för vuxna har en maximal hastighet på 20 km/h, och många anser att detta räcker mer än väl. När allt kommer till kritan är säkerheten naturligtvis det viktigaste medan elsparkcykelns hastighet kommer på andraplats.

Elsparkcykelns belysning
Under vinterhalvåret blir det snabbt mörkt utomhus, så även om du bara använder din elsparkcykel under dagen är det bäst att det finns ordentlig belysning. Om du är villig att lägga lite pengar på produkten kommer det ofta att finnas belysning både fram och bak som redan är inbyggd i sparkcykeln. Om du dock satsar på en modell utan belysning kan du alltid köpa till detta separat.

Bromsar och däck
I jakten på den perfekta elsparkcykeln kommer du att stöta på flera olika bromstyper, men efter vårt elscooter test-översikt kan vi utan tvekan rekommendera modeller med just skivbromsar. Sparkcyklarna som har dessa är ibland en aning dyrare, men det är utan tvekan värt pengarna i slutändan. Gällande däcken kan du antingen förvänta dig pneumatiska däck eller luftfria däck. De förstnämnda erbjuder mer stötdämpning, men nackdelen är att det krävs en aning mer underhåll.

Kostnad och garanti
Vad du får beror på vad du är villig att betala. Visst finns det billiga budgetsparkcyklar för någon tusenlapp, men om du vill ha riktigt högkvalitativa funktioner, ett långt batteriliv och en imponerande räckvidd per laddning kan du förvänta dig att betala i alla fall 5 000 kronor. Oavsett vilken prisklass du lägger dig i kan det dock vara en god idé att se till så att din föredragna sparkcykel kommer med en garanti. Det är inte alla återförsäljare som erbjuder en garanti på sina elsparkcyklar, så kika noga igenom valmöjligheterna.

När allt är sagt och gjort
I slutändan finns det en hel uppsjö av olika elsparkcyklar att välja mellan, så oavsett vad du är på jakt efter är det nästintill en garanti att din perfekta elsparkcykel finns därute. Med varierande prisklasser kan du både få tag på budgetsparkcyklar och riktigt exklusiva varianter, små elsparkcyklar som kan fällas ihop för enkel förvaring och stora elscootrar som tar upp stor plats, en riktigt lång räckvidd för långa åkturer och lite kortare räckvidder och så vidare.

Kom alltid ihåg att det är bäst att köpa din elsparkcykel från ett märke som är välkänt, och för att göra processen lite enklare för dig har vi bara test-översikt av modeller i vårt elsparkcykel test-översikt från pålitliga märken. Om du satsar på en elsparkcykel från topplistan kan du därför vara säker på att du får en elsparkcykel som går att lita på.

Källa: Unagiscooters


Underhåll av din elsparkcykel

Även om du följer alla trafikregler för elsparkcykel och tar hand om ditt transportmedel så gott som det går kan det hända att en del underhåll sitter på sin plats. Du behöver dock inte oroa dig, för i vanliga fall finns det ett mycket litet krav på underhåll när du väljer att köpa en elsparkcykel, men trots detta bör du ha vissa punkter i åtanke.

Guiden är skriven baserat på en artikel från Electric-scooter.guide.

Det kan exempelvis vara så att just den elsparkcykeln som du har valt inte har utbytbara delar, och detta betyder att en elkickbike som har gått sönder inte enkelt kan fixas genom att bara byta ut en del. Istället tvingas du att skicka tillbaka elsparkcykeln till tillverkaren för att få den fixad. Det här och mer får du inte glömma bort att kontrollera innan du klickar på köp-knappen, och nedan ska vi titta på ytterligare exempel så att du inte överraskas av plötsligt underhåll.

Hur ofta behöver en elsparkcykel repareras?
Hur robust och dyr din elscooter än är kan du förvänta dig att den kommer att kräva en viss mängd underhåll. Det är vanligt att ägare av elsparkcyklar som regelbundet drar nytta av dem upplever omkring två problem per år med sin elsparkcykel. Detta är dock inte mer ovanligt än en cykel där det ibland har gått hål på däcken eller att bromsarna behöver justeras.

Du har därför inget större jobb framför dig när det kommer till underhåll, och det kommer heller inte att kosta dig särskilt mycket. Tvärtom sparar du en rejäl summa pengar på bensin om du ofta använder din sparkcykel istället för bilen, så det dröjer inte länge förrän du har tjänat in reparationskostnaderna igen.

Förhindra problem innan de dyker upp
Om du vill undvika att problem dyker upp i framtiden kan du alltid vidta vissa åtgärder för att förhindra underhåll senare. Se exempelvis ofta till så att däcken har nog med luft i sig eller att bultar sitter som de ska. Lyckligtvis nog är elsparkcyklar en typ av transportmedel som inte är i behov av konstant underhåll, så när allt kommer till kritan är det mycket smidigare att dra nytta av en elsparkcykel än exempelvis en bil för att pendla till jobbet eller för att bara njuta av lite frisk luft.

Så länge du är medveten om regler kring hastighet och användningsområde blir det en fröjd att dra nytta av en elsparcykel – särskilt om du har en modell som kommer utrustad med en display som talar om för dig hur långt du har åkt och när batteriet snart måste laddas upp igen.

Att reparera elsparkcykeln själv
En viktig punkt att komma ihåg när du har valt att beställa en elsparkcykel är faktumet att det inte finns särskilt många verkstäder som specialiserar sig på elsparkcyklar på samma sätt som ordinära cykelverkstäder. Därför kan det vara så att underhåll av din elsparkcykel är som enklast att ta hand om själv. Att reparera din egen elsparkcykel kommer dessutom självfallet att bli billigare.


Vilken typ av elsparkcykel är passande för nybörjare?

I vårt elsparkcykel test-översikt har vi kikat på en lång rad olika typer av elsparkcyklar och gett tips på olika högkvalitativa modeller inom olika områden, men kanske är du fortfarande en aning osäker. Vilken variant är exempelvis bäst för en nybörjare som aldrig tidigare har använt en elsparkcykel? En bra första elsparkcykel bör ha en räckvidd på i alla fall 25 km. Detta betyder att elsparkcykeln kan färdas 25 km på en laddning. Ju längre räckvidden är desto längre kommer din elscooter med största sannolikhet att hålla, men som nybörjare är detta en bra plats att börja.

Se dessutom till så att elsparkcykeln som du väljer har en motor på 250 W eller mer. En kraftfull motor kan se till så att du lätt tar dig fram snabbare och du får överlag en bättre upplevelse. Du måste dock ha möjligheten att snabbt stanna när det behövs, och därför är det bäst att välja en elsparkcykel som i alla fall har en kvalitetsbroms. Här är skivbromsar att föredra, och för säkerhetens skull är det här en typ av elscooter som du definitivt bör hålla utkik efter.

Vikten får inte heller glömmas bort, och detta gäller både när det kommer till vikten på själva elsparkcykeln och lastkapaciteten som produkten klarar av. Det finns exempelvis elscootrar med en lastkapacitet på hela 120 kg som kan bära två passagerare samtidigt, men sedan finns det också små barnsparkcyklar med en lastkapacitet på bara 50 kg. Se till så att du väljer en elsparkcykel med en lastkapacitet som passar dig samtidigt som produkten i sig själv inte väger alltför mycket – du vill självfallet kunna transportera och förvara den utan problem.

Med alla dessa punkter i åtanke kommer det inte att dröja länge förrän du hittar en elsparkcykel som passar dig helt perfekt. Det är en fröjd att kunna ge sig ut i den friska luften och glida fram på en lätt elsparkcykel utan att behöva anstränga sig, och samtidigt kan du känna att ditt val av transportmedel är ett klimatsmart beslut. Som ett extra plus sparar du pengar på bensin genom att välja en elsparkcykel som färdmedel istället för din bil, så när allt kommer till kritan finns det helt enkelt mycket att älska hos elsparkcyklar. Kika på vår topplista över de bästa modellerna från vårt elsparcykel test-översikt och se om någon variant verkar extra intressant!

Vill du läsa om fler utomhusprodukter? Kika på vår lista över de bästa paddelbrädorna eller Garmin-pulsklockorna.


Vanliga frågor och svar

🤔 Vilken elsparcykel är bäst?

🧐 Är elektriska skotrar lagliga i Sverige?

Det krävs att den innefattas av en av Transportstyrelsens fordonsklasser för att lagligt få köras i Sverige. Motorstyrka tillsammans den maximala hastigheten är det som har betydelse för vilken kategori transportmedlet hamnar inom.

😄 Vad är åldersgränsen för elsparkcykel?

För närvarande finns det ingen åldersgräns i Sverige när det kommer till att använda elsparkcyklar. Det finns särskilda modeller som är tillverkade för barn och andra som är anpassade för vuxna, så välj den varianten som blir rätt för dig.

🤓 Hur mycket kostar en elsparkcykel?

Pris kan variera enormt beroende på vilken elsparkcykel som du satsar på. En enkel elsparkcykel till barn kan bara kosta någon tusenlapp medan en högkvalitativ elscooter för vuxna kan komma att kosta över 20 000 kronor.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Innoliving

Den skandinaviska webbutiken Innoliving lägger fokus på att erbjuda produkter inom kategorierna elektronik, bil samt skönhet. Inte bjuder de dock enbart på högkvalitativa produkter, utan även expertis inom allt som har att göra med elsparkcyklar och liknande fordon. Oavsett om du är på jakt efter elcyklar, elsparkcyklar, hoverboards eller andra transportmedel finns det ett brett sortiment att kika igenom hos Innoliving.

Du kan se GoRunner Pro 10” kundomdömena genom att klicka här
Du kan se GoRunner Connect 8.5” kundomdömena genom att klicka här

Techadvisor

Techadvisor är en digital tidning som lägger fokus på att erbjuda konsumentråd i form av bland annat produktrecensioner. Företaget slog upp sina portar år 1995, då under namnet PC Advisor. Numera har deras fokus skiftats från PC till teknologi i allmänhet, därav namnbytet. Techadvisor testar och recenserar mobiler, laptops, surfplattor, elscooters och mer därtill.

Du kan se Xiaomi MI Pro 2 Nordic recensionen genom att klicka här

T3

Den digitala tidningen T3 har som mål att informera om produkter som förbättrar konsumenternas vardag på diverse sätt. De testar de senaste prylarna inom kategorierna teknologi, hem och livsstil för att ge sina läsare tips samt råd kring vad som bjuder på valuta för pengarna. Deras produktguider, tips och råd har resulterat i att den digitala tidningen T3 numera får mer än 10 miljoner besökare varje månad.

Du kan se Xiaomi MI Pro 2 Nordic recensionen genom att klicka här
Du kan se Segway-Ninebot KickScooter E25E recensionen genom att klicka här

Scootered

Scootered är en butik från Storbritannien som slog upp sina portar år 2019. De specialiserar sig på elsparkcyklar och erbjuder många modeller från välkända märken såsom Decent, Ninebot-Segway samt Xiaomi. Utöver att enbart sälja elsparkcyklar recenserar Scootered dessutom olika modeller för att göra det lättare för potentiella kunder att ta reda på vilken elsparkcykel som blir rätt för just dem.

Du kan se Segway-Ninebot KickScooter E25E recensionen genom att klicka här

M3

M3 är en digital tidning som bland annat ägnar sig åt att testa produkter inom en lång rad olika kategorier. Du kan därför förvänta dig att finna recensioner som fokuserar på datorer, mobiler, surfplattor, transportmedel och mycket mer. Som om detta inte vore nog har du hos M3 även möjligheten att få tag på de senaste nyheterna inom världen av teknologi.

Du kan se Eltra Premium Plus recensionen genom att klicka här


Andra källor

Unagiscooters

Unagiscooters är ett företag som grundades år 2018, och från deras webbutik har du chansen att beställa både elsparkcyklar samt tillbehör. Få även tillgång till en guide gällande vad du bör ha i åtanke innan du beställer din egen elsparkcykel.
Artikeln uppdaterades senast: juni 2021

Läs hela artikeln här

Electric-scooter.guide

Electric Scooter Guide är en sida som ger dig en översikt av några av de bästa elsparkcyklarna på marknaden samtidigt som de även recenserar diverse modeller och erbjuder elsparkcykelguider. Inom dessa guider får du bland annat reda på vad du bör ta hänsyn till innan du tar beslutet att köpa en elsparkcykel.

Artikeln uppdaterades senast: juni 2021
Läs hela artikeln här

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta