Elsparkcykel bäst i test: Guide till de 10 bästa elscootrarna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

En elsparkcykel är ett riktigt smidigt transportmedel som går fortare än att promenera, samtidigt som den kräver mindre utrymme än exempelvis en cykel. Att med hjälp av en elscooter kunna ta sig från punkt A till B är ovärderligt i vardagen, men det gäller välja en högkvalitativ variant som inte bara har alla de funktioner du söker, utan som dessutom håller under en lång tid framöver.

För att hjälpa dig hitta din optimala elsparkcykel har vi sammanställt en stor testguide med olika modeller, däribland våra favoriter. Denna testguide är för dig som är osäker på vilken elsparkcykel du ska välja, men som samtidigt inte vill nöja dig med första bästa.

Vad bör du tänka på innan du köper en elsparkcykel?

 • Vikt – Vikten påverkar prestandan hos en elsparkcykel och hur pass lätt det är att färdas med den. Du som söker en elscooter som du kan ta med dig på resor eller vid pendling bör välja en modell som är smidig och lätt att bära (15-20 kg eller mindre). Om du istället söker en elsparkcykel som tål tuffare terräng bör du välja en tyngre modell med ett kraftfullare batteri, vilket vanligtvis ger en vikt på mellan 20 och 30 kg. Vissa elscootrar kan till och med väga mellan 40 och 50 kg, vilket gör dem svårare att bära, men dock snabbare och med större räckvidd. Förutom själva prestandan är det viktigt att du överväger den maxvikt som elsparkcykeln tål. Maxvikten ligger vanligtvis på ungefär 100 kg och avser enbart förarens vikt. En tumregel är att du bör välja en elsparkcykel med en viktgräns på minst 10 kg mer än din egen vikt.
 • Hastighet och räckvidd – De flesta elsparkcyklar har vanligtvis en räckvidd på 25-30 km och en hastighet på 25 km/h, vilket räcker gott och väl för att snabbt ta sig runt i stadsmiljöer och pendla till jobb eller skola. Elscootrar i mellanklassen kan ha en räckvidd på över 30 km och en hastighet på cirka 30 km/h, men tänk på att de kan vara svåra att kontrollera på ojämn terräng. Det finns också vissa premium-modeller som är optimala för längre turer eftersom de kan ha en räckvidd på 60 eller till och med 80 km och en hastighet på 60 km/h, men dessa elsparkcyklar är lättare att tappa kontrollen över, inte minst om du är nybörjare eller bor i svårframkomliga områden. Hastigheten är dessutom begränsad i vissa områden, så var noga med att kontrollera vilka regler som gäller i ditt område innan du köper en elscooter.
 • Funktioner – Vissa elsparkcyklar är utrustade med en display på instrumentbrädan som ger information om hastighet, batteritid m.m. De flesta modeller har dessutom olika körlägen som du kan välja mellan, exempelvis ett Eco-läge som sparar på batteriet. Kontrollera även om den elscooter du tänkt köpa är utrustad med Bluetooth, då detta är smidigt för att exempelvis få dina meddelanden via din smartphone direkt på displayen. Vissa modeller är dessutom hopfällbara så att du enkelt kan transportera dem eller förvara dem mellan användningarna. Fundera över vilka funktioner du prioriterar så att du kan välja en elsparkcykel som ger dig maximal användarupplevelse.
 • Pris – Kostnaden för en elsparkcykel är nästan alltid direkt beroende på kvaliteten. De dyraste modellerna kostar runt 18000 kronor och uppåt, och har som regel större räckvidd, bättre batteritid och terrängkörningsförmåga samt en allmänt bättre prestanda och hållbarhet. Om du söker en elsparkcykel för din dagliga pendling eller aktiviteter samt för längre turer till jobbet bör du investera i en något dyrare modell med högre kvalitet. Budgetalternativet kostar mellan 2000 och 3000 kronor men då får du sällan samma höga kvalitet. Om du däremot tänkt använda din elscooter mer sällan eller främst för skojs skull kan en något billigare modell räcka, men tänk på att noga kolla upp flera olika modellers funktioner så att du kan avgöra vilken som bäst passar dina behov.
 • Användar- och expertrecensioner – Tidigare användare kan ge dig värdefull information om exempelvis elsparkcykelns batteritid, uppladdningstid och allmän användarupplevelse. Experter kan ge dig mer detaljerad information och testresultat om hastighet, räckvidd och andra funktioner samt jämförelser med tidigare eller liknande modeller på marknaden.

arrow-more


E2S V2 2022 – Bästa budgetvalet

Vår rekommendation

✅ 7.5/10 Tek.no
✅ Bästa elsparkcykeln på Elsparkcykel.com

Med sin lätta och vattentäta design är denna elscooter ett perfekt val för nybörjare. Med en IP-certifiering på 56 tål den i princip alla väderförhållanden och står emot eventuella vattenskador.

 • Luftfyllda däck för extra körkomfort
 • IP56 – vattentät
 • Bästa elsparkcykeln 2021 enligt Elsparkcykel.com

Vad är viktigt att tänka på när du köper E2S V2 2022?

Kraftfull acceleration i uppförsbackar

E2S V2 elsparkcykel är utrustad med Bluetooth samt tillhörande app, och displayen gör det enkelt att hålla koll på viktig information såsom hastighet, batterinivå m.m. På så vis kan du enkelt bibehålla kontrollen över din elscooter när du är ute på tur. Denna elscooter kan nå hastigheter på upp till 22 km/h med en räckvidd på upp till 25 km. Hastigheten kan nå upp i 22 km/h på endast 7,5 sekunder med en lättare användare (ca 95 kg). Denna modell har dessutom en kraftfull acceleration även i uppförsbacke, vilket gör den lämplig för olika områden.

Lättviktsdesign

Denna elsparkcykel är fantastiskt lätt och smidig att bära med dig överallt. Tack vare sin hopfällbara design kan den med en enkel knapptryckning enkelt få plats i bilen eller förvaras mellan användningarna. Oavsett om du pendlar till jobbet eller gör ärenden är alltså detta ett bra alternativ för att ta dig runt i stadsmiljöer. Den är utrustad med uppgraderad belysning framtill som fungerar utmärkt som strålkastare i mörker. Bakljuset är placerat på bakskärmen och denna modell har även reflexer på sidorna, placerade på varje sida av fram- och bakhjulen, vilket ökar säkerheten. Denna elscooter passar de allra flesta som söker ett kul, bekvämt och praktiskt transportmedel.

Fördelar

 • Bra acceleration
 • Välbalanserad ståplatta
 • Tystgående
 • Lättviktig
 • Kraftig vit belysning fram och röd belysning bak
Nackdelar

 • Bromsar in i brantare backar
 • Något sämre prestanda på ojämn terräng på grund av avsaknad av luftfyllda däck

Vad säger användare och experter om E2S V2 2022?

Några av de funktioner som imponerat på tidigare användare är den starka motorn, som gör den smidigare i uppförsbackar, samt den tillhörande appen med funktion för att låsa elscootern. Denna elsparkcykel har fått betyget 7,5/10 på den norska testsajten Tek.no och utsetts till bästa elsparkcykeln av Elsparkcykel.com. Tidigare tester har konstaterat att detta är en exceptionell ”kompanjon i vardagen med grundläggande funktioner som kombineras med pålitliga komponenter”.

Bedömning

Baserat på vår undersökning kan vi konstatera att detta är en välbalanserad elsparkcykel med en stabil platta och bra acceleration. Den är dessutom väldigt tystgående, vilket är ett plus. Vi upptäckte dock att den saktar ner i brantare backar och har lite problem med att behålla stabiliteten i ojämn terräng, på grund av avsaknaden av luftfyllda däck. Trots det anser vi att denna elscooter är bland de bästa för skandinaviska väderförhållanden.

Specifikationer:

Effekt 250W Nominell motor, 650W Max.
Batteri: 36V 7.8Ah – 281Wh
Räckvidd: 25 km
Hastighet: 20 km/h
Uppladdningstid: 5 – 6 timmar
Vikt: 12,5 kg
Max. användarvikt: 125 kg
Storlek på ståplatta (LxB): 57×14,5 cm
Mått (LxBxH): 108 x 114 x 43 cm


E-Wheels E2S V2 Lite (2022) – elsparkcykel med smart design och bra funktioner

Bästa budgetalternativet

E-Wheels E2S V2 Lite (2022) är perfekt för personer som söker en kompakt elsparkcykel. Det hopfällbara styret gör elscootern enkelt att förvara och transportera, vilket gör den perfekt för nybörjare eller för personer som enkelt vill kunna ta sig runt.

 • Hopfällbart styre
 • Bekväm körning (8,5” luftfyllda däck)
 • Vattentät konstruktion (IP56-certifierad)

Omdöme: En detaljerad recension av E-Wheels E2S V2 Lite (2022)

Stora luftfyllda däck och en lätt ram

E-Wheels E2S V2 Lite elsparkcykel är utrustad med 8,5” luftfyllda däck utan integrerad fjädring, vilket ger en minst lika bekväm körupplevelse som en elscooter med fasta däck och integrerad fjädring. Det är viktigt att se till att däcken alltid är väl pumpade för att förhindra punktering. Tack vare aluminiumlegeringen är storleken och vikten (12,5 kg) på denna modell en fördel eftersom det gör den mycket lätt att bära uppför trappor eller ombord på bussar, tåg, tunnelbana osv. 

Lämplig för tyngre förare

Motorn har en räckvidd på upp till 25 km, beroende på förarens vikt, hastighet och terräng. Maximal bärvikt är 125 kg. Elsparkcykeln har en hastighet på 20 km/h, vilket gör den laglig att använda av personer över 15 år. Dessutom har elscootern en vattenresistent konstruktion (IP56-certifierad) så att du kan använda den i alla väderförhållanden. 

Användarvänliga funktioner

Elsparkcykeln har Bluetooth-stöd och styrning via app, vilket gör att du kan följa din hastighet, distans med mera. Dessutom kan styret fungera som bärhandtag när det inte används, vilket gör elscootern enkel att transportera. De inbyggda LED-lamporna ger extra säkerhet när du kör på natten eller i svagt ljus, och SMART Accelerator förhindrar att elscootern oavsiktligt kör iväg.

Konsumentmagasinets bedömning

E-Wheels E2S V2 är ett smart val för pendlare och nybörjare som söker en kompakt elscooter. Andra funktioner såsom Bluetooth och tillhörande app gör att du får ut det mesta av din åkning. Denna elsparkcykel saknar dock integrerade stötdämpare, men denna nackdel kompenseras av de stora däcken. Skivbromsarna baktill samt den regenerativa elektroniska motorbromsen framtill gör denna modell till vårt ”bästa budgetval”.

FÖRDELAR

 • Bluetooth och stöd för app
 • Styret blir bärhandtag vid ihopfällning
 • LED-lampor fram och bak
 • SMART Accelerator förhindrar att elscootern kör iväg av sig själv
NACKDELAR

 • Saknar stötdämpare

Specifikationer:

Bredd: 43 cm
Djup: 108 cm
Höjd: 114 cm
Vikt: 12,5 kg
Hjulstorlek: 8,5 ”
Effekt (nominell): 250 W
Användarvikt (max): 125 kg
Batteri: 36V 7.8Ah – 281Wh
Hastighet: 20 km/h
Räckvidd: 25 km


Eltra 67 – All round – kraftfull elsparkcykel med NFC-låsteknik

Bra alternativ för längre sträckor

 • Rekommenderas av M3.idg.se
 • Bra recensioner på Elsparkcykel.com

Eltra 67 - All round

Denna elscooter från Eltra är perfekt för dig som letar efter en modell som är byggd med säkerheten i första rummet. Med sitt högkvalitativa LG-batteri kan denna elsparkcykel ge dig många timmars åkning utan att du behöver oroa dig för att batteriet ska ta slut.

 • LG-batteri av hög kvalitet
 • NFC-kort för praktisk låsning
 • Inbyggd LED-display

 

Vad bör du tänka på innan du köper Eltra 67 All round elsparkcykel? 

NFC-låsteknik och vattentät design
Eltra 67 elscooter är en högklassig modell som erbjuder många funktioner och specifikationer som inte finns hos andra elsparkcyklar. Till att börja med har den en vattentät IP67-klassificering, vilket innebär att den kan användas i regnväder utan risk för skador. Med praktisk NFC-låsteknik kan du enkelt låsa elscootern via din smartphone, så att du tryggt kan lämna din elsparkcykel utan uppsikt när du inte använder den. 

Smart LED-display
Den här elscootern har dessutom en inbyggd LED-display som visar batteritid och annan viktig information. Tack vare den kraftfulla 500W-motorn har den en kapacitet på 50 km/h, men maxhastigheten är dock justerad till 20 km/h för att följa gällande svensk lag. Dessutom är den bekväm att köra och har en robust konstruktion som klarar av slitsam användning. 

Bekväm körning
Eltra 67 elscooter har en god accelerationsförmåga och en bred fotplatta för enkel balansering. Hållbara trumbromsar både fram och bak garanterar säkerhet vid körning.

FÖRDELAR

 • Slitstark konstruktion
 • Stort batteri på 16Ah
 • God bromsförmåga
 • Bra prestanda i uppförsbacke
 • Bekväm att köra
 • Ljus, lättläst display
NACKDELAR

 • Lite otymplig att bära på grund av sin storlek och vikt
 • Högre prisklass

Vad säger användare och experter om Eltra 67 All round? 

Redaktionen på M3 – en av Sveriges främsta teknik- och prylsajter – beskriver Eltra 67 som “en modell som kombinerar kraft och komfort med en solid konstruktion. Den är dessutom vattentät och har NFC-lås.”

Bedömning

Eltra 67 har en fantastisk bromsförmåga, presterar bra i uppförsbackar och har ett kraftfullt batteri på 16Ah. Den ljusa, lättlästa displayen och räckvidden på upp till 50 km är andra starka egenskaper. Den enda nackdelen är att den är lite svår att bära runt på grund av sin storlek och vikt, men på det stora hela kan vi rekommendera den till dig som söker en elscooter som är rustad för längre större sträckor och som är beredd att betala lite extra för det.

Specifikationer:
Effekt: 500W 
Batteri: 36V, 16Ah 
Räckvidd: 50 km
Hastighet: 20 km/h
Laddningstid: 4 – 6 h
Vikt: 22 kg
Max. användarvikt: 130 kg
Mått (ihopfälld): 115,5 x 52,5 x 60 cm (vikt: 115,5 x 52,5 x 60 cm)


GoRunner Pro 10” elsparkcykel – starkt batteri och punkteringsfritt bakdäck

✅ Bästa elsparkcykel för priset
✅ Toppfart: 20 km/t
GoRunner Pro 10

 

Introduktion

GoRunner Pro 10” är en imponerande elsparkcykel från märket GoRunner som har lyckats att få ett kundomdöme på hela 4,2 av 5 hos Innoliving. Denna produkt fungerar för både herr och dam och kan komma upp i hela 18 km/h. Det finns två växlar att skifta mellan så att du uppnår den lämpliga hastigheten som du är ute efter, och som kronan på verket är denna elscooter mycket enkel att fälla ut för att börja använda.

Om GoRunner Pro 10” Svart

Vill du smidigt kunna ta dig fram utan att slösa din energi? Då blir GoRunner Pro 10” Svart den perfekta lösningen. Inte nog med att den har en snygg design och klarar av att nå en maximal hastighet på hela 18 km/h, utan den tar heller inte upp något utrymme vid förvaring. Du fäller nämligen snabbt ihop elsparkcykeln på några sekunder, och sedan är det lätt att både transportera och lägga undan elsparkcykeln när den inte används.

Med skivbroms och bakbroms garanteras du säkra åkturer, och utöver detta kan du enkelt hålla koll på hur snabbt det går tack vare hastighetsmätaren. Om du vill ha en elscooter som verkligen levererar är det GoRunner Pro 10” som gäller.

Fördelar 

 • Snygg display
 • Hopfällbar på bara några sekunder
 • Kommer upp i imponerande hastigheter
 • Utrustad med två växlar
Nackdelar

 • Saknar ringklocka och app

Specifikationer
Har en vikt på 15 kg
Klarar av en belastning på upp till 150 kg
Når en hastighet på upp till 18 km/h
Kommer utrustad med skiv- och fotbroms
Har en laddningstid på tre timmar
Kan fällas ihop på några sekunder


Xiaomi MI Pro 2 Nordic – elscooter med imponerande räckvidd

Bästa premiumvalet

Imponerande räckvidd och prestanda

MI Pro 2 Nordic

 

Introduktion

Näst i vår testguide av elsparkcyklar tittar vi närmre på en produkt som är snäppet dyrare, men som onekligen är en högkvalitativ och snygg produkt som kan skryta med sin imponerande räckvidd. MI Pro 2 Nordic är en elsparkcykel från märket Xiaomi som på en enda laddning håller i hela 45 kilometer innan du måste ladda upp batteriet igen. Du kan därför få mycket användning av elsparkcykeln oavsett om du behöver den för att pendla till jobbet eller att bara vill njuta av den friska luften.

Om MI Pro 2 Nordic

Så snart MI Pro 2 Nordic laddats under fem-sex timmar kan den färdas långa vägar i hastigheter på upp till 20 km/h. Du slipper därför att själv ödsla på energi när du ska ge dig ut, och istället kan du låta sparkcykeln göra allt jobb. Med en hopfällbar design gäller det bara att fälla ihop sparkcykeln när den inte används för att lägga den i tryggt förvar.

Det finns en MI Home-applikation som elsparkcykeln kan anslutas till, och detta tillåter dig att hålla koll på hastigheten tillsammans med statusen. Allt som allt väger sparkcykeln 14,2 kg och kan bära upp till 100 kg, så börja pendla till jobbet samtidigt som du får lite frisk luft tack vare en högkvalitativ elscooter.

Fördelar 

 • Välbyggd
 • Känns stabil vid högre hastigheter
 • Imponerande elektrisk räckvidd
 • Enkelt hopfällbar
Nackdelar

 • En aning svår att förvara
 • Applikationen är lite för simpel

Specifikationer
Har en max. belastning på 100 kg
Produkten väger 14,2 kg
Kan nå hastigheter på 20 km/h
Har en laddningstid på fem-sex timmar
Kan användas med applikationen MI Home
Har en räckvidd på 45 km


Ultra – kraftfull elsparkcykel för alla typer av terräng

Elsparkcykel med en räckvidd på upp till 100 kilometer

Eltra Ultra

Denna elscooter är perfekt för dig som enkelt vill ge dig ut på långa turer i stadsmiljöer utan att oroa dig för batteritider. Med en räckvidd på upp till 100 kilometer kan du resa längre än någonsin tidigare.

 • Effekt på 800W/1600W
 • Stötdämpning fram och bak
 • Räckvidd på upp till 100 kilometer

Vad är viktigt att tänka på innan du köper Ultra? 

Kraftfull motor

Ultra elsparkcykel är en premiummodell som har flera fantastiska funktioner. Med sin 800 W-motor och en maxeffekt på 1600 W kan den enkelt hantera uppförsbackar och grövre terränger, och den ligger långt över marknadens genomsnitt på 600 W. Detta gör den särskilt optimal för friluftsentusiaster och för dig som vill ha en elscooter som klarar allt.

Dubbelt stötdämpningssystem

Med ett starkt batteri på 52V och med 30Ah energi är detta en av de absolut mest hållbara elscootrarna på marknaden. Dessutom är däcken luftfyllda för en mjukare körning, och det dubbla stötdämpningssystemet garanterar en bekväm körning även på ojämna underlag. Systemet består av två separata stötdämpare, en fram och en bak, som arbetar tillsammans för att absorbera stötarna från ojämn terräng.

FÖRDELAR

 • Stora hjul
 • Bred och robust ståplatta
 • Hastighet på upp till 45 km/h
 • Klarar enkelt uppförsbackar
 • Utrustad med bromsljus
 • Dubbelt stötdämpningssystem
NACKDELAR

 • I högre prisklass
 • Tyngre modell

Bedömning

Den här modellens kraftfulla motor och robusta konstruktion gör den perfekt för körning i alla typer av terräng. Den ligger dock i den dyrare prisklassen och med sina 26 kilo är den tyngre än den genomsnittliga elsparkcykeln, men med tanke på sina fantastiska egenskaper och funktioner tycker vi definitivt att den är värd investeringen.

Specifikationer: 
Effekt: 800/1600 W
Batteri: 52V, 30Ah 
Räckvidd: 100 km
Hastighet: 45 km/h
Laddningstid: 9-12 timmar
Vikt: 26 kg
Max. användarvikt: 120
Mått: 121 x 25 x 118 cm


Ninebot Segway KickScooter E25E – praktisk och bekväm elsparkcykel

Bästa Ninebot till priset

Hopfällbar elsparkcykel med tre hastighetsinställningar

KickScooter E25E

 

Introduktion

KickScooter E25E är en elsparkcykel från Segway-Ninebot som har lyckats att imponera – inte bara under vårt test av elsparkcyklar, utan även i ett test som utfördes av Scootered där elsparkcykeln fick ett slutligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Det är enkelt att se varför om man tar hänsyn till den snygga designen, det rimliga priset och den generösa räckvidden. Det här är helt enkelt en ”elscooter bäst i test” som du inte vill missa.

Om KickScooter E25E

KickScooter E25E är en produkt som du kan använda tillsammans med en applikation i mobilen. Därifrån kan du välja olika lägen beroende på hur du vill dra nytta av din elsparkcykel. Du kanske exempelvis väljer den miljövänliga inställningen där sparkcykeln inte överstiger en hastighet på 15 km/h och därför ser till så att batteriet håller längre.

Det finns därtill en sportinställning som tillåter elsparkcykeln att färdas riktigt fort, och till sist en normal inställning som ligger mellan de andra inställningarna med en maximal hastighet på 25 km/h. Om du laddar upp sparkcykeln i fyra timmar kommer batteriet att hålla i upp till 25 km innan det är dags att ladda batteriet igen. Med denna högkvalitativ elscooter kan du ge dig ut på vägen och veta att du tar ett klimatsmart val samtidigt som du får lite frisk luft på köpet.

Fördelar 

 • Välkänt märke
 • Bra belysning
 • Hopfällbar
 • Lättviktig
Nackdelar

 • Kan vara en aning komplicerad att fälla ihop
 • Hög tyngdpunkt kan kännas lite udda

Specifikationer
Kommer med en applikation för att ställa in sparkcykelns läge
Har en laddningstid på fyra timmar
Har en räckvidd på 25 km/h
Väger 14,4 kg
Laddare ingår
LED-display ingår


GoRunner Connect 8.5″ – hopfällbar elsparkcykel med app

GoRunner Connect 8.5

 

Introduktion

GoRunner Connect 8.5″ från det välkända märket GoRunner gör det lätt att ta dig från punkt A till punkt B utan att du behöver slösa energi. På denna elsparkcykel glider du fram i upp till 20 km innan batteriet behöver laddas igen. GoRunner Connect 8.5″ har lyckats att få ett imponerande omdöme på 4,8 av 5 stjärnor hos Innoliving, så det är ingen tvekan om att detta är en omtyckt produkt.

Om GoRunner Connect 8.5″

En elscooter kan förenkla vardagen och göra under för dig som vill ta dig till jobbet på ett smidigt sätt eller bara vill njuta av en härlig åktur. GoRunner Connect 8.5″ kommer utrustad me d en elektrisk motor på 350 W som tillåter dig att glida fram, och med tre växlar väljer du själv hur snabbt det ska gå.

Denne elsparkcykel är hopfällbar så att du utan problem kan förvara produkten när den inte används. Sparkcykeln väger heller inte mer än 12 kg, men trots detta klarar den av en maximal belastning på 120 kg. På en laddning kan elsparkcykeln ta dig hela 20 km, och med hjälp av en kraftfull skivbroms är det lätt att stanna omedelbart när det behövs. Glöm heller inte att en informationsdisplay ingår tillsammans med LED-ljus.

Fördelar 

 • Säkerhetsföreskrifterna uppfylls
 • Bekväm sadel
 • Tre växlar att skifta mellan
 • Kommer med en applikation
Nackdelar

 • En aning dyr

Specifikationer
Maxbelastning: 120 kg
350 W elektrisk motor
Vikt: 12 kg
Utrustad med tre växlar
Hopfällbar för lätt förvaring
Kommer med en informationsdisplay


GoRunner Urbanglide 6.5″ elsparkcykel – Kompakt elscooter med bra funktioner

GoRunner Urbanglide 6.5

 

Introduktion

GoRunner Urbanglide 6.5″ är nästa elsparkcykel från märket GoRunner som kan fällas ihop helt när den inte används så att du enkelt kan förvara den. Här handlar det om en bekväm elsparkcykel med en motor som enkelt tar dig dit du ska. I princip allt är redan förmonterat när du beställer din GoRunner Urbanglide 6.5″, och det enda du behöver göra är att fästa de två handtagen innan du ger dig av.

Om GoRunner Urbanglide 6.5″

Detta är en billig elscooter som imponerade lite extra i vårt test av elcyklar. Den levereras med en informationsdisplay samt möjligheten att skifta mellan tre olika växlar för att komma upp i den hastighet du är ute efter. Sparkcykeln har en 250 W motor och produkten väger totalt 7,4 kg.

GoRunner Urbanglide 6.5″ klarar av en belastning på upp till 100 kg, men vi föreslår att du inte överskrider 75 kg för att vara på den säkra sidan. Efter att ha laddat elsparkcykeln i två till tre timmar kan den glida fram i högst 10 km innan det är dags att ladda batteriet igen. Produkten kommer därtill med en klocka, LED-strålkastare, bakljus, fotbroms och handbroms. Med andra ord får du här allt du kan tänkas behöva för en härlig elsparkcykeltur.

Fördelar 

 • Robust konstruktion
 • Chockabsorberande
 • Lättviktig
 • Hopfällbar
Nackdelar

 • Genomsnittlig räckvidd på sex-åtta km

Specifikationer
Har en vikt på 7,4 kg
Klarar av en belastning på upp till 100 kg
Kommer med en laddningstid på två-tre timmar
Räckvidd på upp till 10 km
Möjligheten att skifta mellan tre växlar
Utrustad med fotbroms och handbroms


Innoliving Fatbike – Bästa fatbike

Det optimala transportmedlet för längre turer

Fatbike

 

Introduktion

Näst på listan har vi en produkt som nästan påminner mer om en motorcykel än en sparkcykel. Fatbike från märket Innoliving ligger helt enkelt inom sin egen kategori av transportmedel för dig som vill njuta av lite längre åkturer. Kanske vill du ha ett smidigt sätt att pendla till jobbet på eller så uppskattar du långa cykelturer där du själv slipper att trampa. Som kronan på verket har Fatbike en riktigt snygg design som ser till så att du verkligen står i rampljuset när du ger dig ut på vägen.

Om Fatbike

Fatbike kommer i en fräck svart färg och är utrustad med en motor på hela 1 000 W. Detta ser till så att du kan åka med en fart på 30-50 km/h utan problem, så om du är någon som pendlar till jobbet varje dag kommer det inte att ta någon längre tid innan du når din destination. Det är fortare samt mindre påfrestande än att cykla, men samtidigt är det smidigare än att använda en bil. Fatbike är det optimala valet i många lägen, helt enkelt.

Tack vare stora hjul får du en stabilitet som gör det lätt att ta dig fram oavsett terräng. Du får dessutom tillgång till både fotbroms och skivbroms så att säkerheten alltid sätts i första rum. Genom att ladda Fatbike i så lite som sex timmar kan du sedan njuta av transportmedlet i 35-40 km. Detta är ett perfekt alternativ till bilen, och du kommer utan tvekan att tacka dig själv för det lite mer klimatsmarta beslutet.

Fördelar 

 • Har en toppfart på hela 30-50 km/h
 • Kan färdas 35-40 km på en laddning
 • Utrustad med både fotbroms och skivbroms
 • Kraftfull motor
Nackdelar

 • Lite dyrare

Specifikationer
Kommer med skivbroms och fotbroms
Motor på 1 000 W
Klarar av en hastighet på 30-50 km/h
Har en max. belastning på 200 kg
Uppladdningstid på sex timmar
Räckvidd på 35-40 km


X-Pro Surf – både elsparkcykel och vanlig sparkcykel

X-Pro Surf

 

Introduktion

X-Pro Surf är lite av en annorlunda produkt på den här listan, och här handlar det om en elsparkcykel för barn. X-Pro Surf kommer från märket Motorsweden och kan beställas i tre olika färger beroende på dina önskemål. Med hjälp av en fotplatta gasar du för att nå hastigheter på upp till 10 km/h och när det är dags att stanna gäller det bara att lätta på gasen och placera foten bakpå brädan.

Om X-Pro Surf

En stor fördel med X-Pro Surf är att den både kan dras nytta av som en elsparkcykel och som en helt vanlig sparkcykel. Om det skulle vara så att batteriet tar slut kan produkten helt enkelt användas som en ordinär sparkcykel resten av vägen. Tänk på att sparkcykeln har en åldersgräns på fyra år och att den maximala vikten som produkten klarar av är 50 kg. Detta är därför en elsparkcykel som är perfekt för barn.

Efter att batteriet enbart har laddats upp i två timmar har elsparkcykeln en räckvidd på 6 km, och tack vare fotbromsen är det enkelt att stoppa sparkcykeln när det behövs. Produkten väger 5 kg, så den är enkel att bära runt på samtidigt som den är liten nog att lätt förvara.

Fördelar 

 • Justerbart handtag
 • Lättviktig
 • Kommer i tre olika färger
 • Lättanvänd fotbroms
Nackdelar

 • Klarar av en vikt på max. 50 kg

Specifikationer
Kan beställas i tre olika färger
Har en laddningstid på två timmar
Räckvidd på 6 km
Utrustad med fotbroms
Har en hastighet på högt 10 km/h
Klarar av en vikt på max. 50 kg


Premium Plus – mångsidig elscooter med fantastisk batterikapacitet

 

 

Introduktion

Premium Plus från märket Eltra har både många imponerande funktioner att bjuda på samtidigt som den är en fröjd för ögat. Tack vare att Premium Plus erbjuds i hela fem olika färger kan du skapa den stil som passar dig, vilket är ovanligt bland elsparkcykel. Du kan välja mellan svart, cremévit, kalkstensgrå, månskensblå och British Racing Green.

Om Premium Plus

Premium Plus må inte vara den billigaste elsparkcykeln på marknaden, men här får du utan tvekan mycket för pengarna. Med en kraftfull motor på 500 W har du möjligheten att ladda upp batteriet i fem-åtta timmar för att sedan kunna glida fram i imponerande 50 km innan det är laddningsdags igen.

Såsom tidigare nämnt finns det fem olika färger att välja bland, samt dessutom tre fartinställningar som elsparkcykeln kommer utrustad med. Som om detta inte vore nog kan du förvänta dig belysning fram och bak, stötdämpning framtill samt en hopfällbar design. Här har vi med andra ord en elsparkcykel som är värd varenda krona!

Fördelar 

 • Räckvidd på 50 km
 • Tillgänglig i fem olika färger
 • Tre olika fartinställningar
 • Mycket allsidig
Nackdelar

 • En aning tung med sina 23 kg

Specifikationer
Erbjuds i fem olika färger
Har en motor på 500 W
Räckvidd på 50 km
Vikt på 23 kg
Tre hastighetsväxlar att skifta mellan
Har en laddningstid på fem-åtta timmar


Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater – Bästa elscooter for priset

Robust elscooter med två sittplatser

 

Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater

 

Introduktion

Då var det dags för ännu en Fatboy-produkt för dig som vill njuta av en härlig åktur antingen till jobbet eller bara  få lite frisk luft. Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater kommer från Motorsweden och en viktig styrka hos den här produkten är just de två sittplatserna. Detta tillåter dig att ta med en vän, partner eller familjemedlem på turerna, och med en kraftfull motor på hela 2 000 W finns det ingenting att klaga på.

Om Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater

Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-seater är en elscooter med sadel – eller rättare sagt två sadlar – som klarar av en maximal belastning på 120 kg. Elscootern behöver laddas i omkring sex timmar och kan sedan köra i hastigheter på upp till 35 km/h. Varje laddning räcker till cirka fyra mil, vilket ger dig gott om tid till att njuta av din elscooter innan det är dags att ladda den igen.

Här är det kanske inte tal om en billig elscooter, men trots detta fick den en plats på vår topplista efter vårt test tack vare att du får mycket för pengarna. Du kan själv välja om du vill ge dig ut på egen hand eller dra nytta av den extra sittplatsen för att ta med en vän på färden. Det finns två olika färgvarianter att välja mellan, så att du kan få just den elscooter som passar dig.

Fördelar 

 • Maximal hastighet på 35 km/h
 • Broms både fram och bak
 • Kraftfull 2 000 W motor
 • Räckvidd på upp till 40 km per laddning
Nackdelar

 • En aning dyr

Specifikationer
Max. belastning på 120 kg
Max. hastighet på 35 km/h
Vikt på 60 kg
Laddningstid på sex timmar
Räckvidd på 40 km
Broms fram och bak


Electric Scooter Elo Mobility Fold – flexibel och enkel-att-hantera elscooter

Electric Scooter Elo Mobility Fold

 

Introduktion

Nästa produkt i vår testguide av elcyklar kommer från Motorsweden, och detta är en händig samt relativt billig scooter som kommer att göra susen vid vardaglig transport. När du är färdig med scootern kan den smidigt fällas ihop, och tack vare att den inte väger mer än 18 kg är det inga svårigheter att bära den med dig. Även om du inte har något större förvaringsutrymme är det här ett smidigt transportmedel som inte tar upp någon större plats.

Om Electric Scooter Elo Mobility Fold

Electric Scooter Elo Mobility Fold är utrustad med en display som bland annat kan tala om för dig hur mycket batteri som finns kvar att använda. När du har laddat upp scootern i tre-fyra timmar kan du njuta av turer på 15-25 km innan batteriet laddas ur. Detta är därför en scooter som blir passande för de som föredrar lite kortare åkturer.

Elscootern klarar av en maximal belastning på 120 kg och kan köra i upp till 20 km/h. Tack vare broms som både finns fram och bak på elscootern kan du alltid känna dig säker ute på vägen, och som ett extra plus slipper du tänka på krävande underhåll. Denna elsparkcykel har allt du kan förvänta dig.

Fördelar 

 • Enkel att fälla ihop och förvara
 • Lättviktig med sina 18 kg
 • Utrustad med en display som visar batterinivå, hastighet och distans
 • Kort laddningstid
Nackdelar

 • Max. hastighet på 20 km/h

Specifikationer
Fordonsvikt på 18 kg
Max. belastning på 120 kg
Max. hastighet på 20 km/h
Laddningstid på tre-fyra timmar
Broms bak och fram
Räckvidd på 15-25 km per laddning


Tidigare recenserade produkter som utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


E2S V2 MAX 2022 – modell med 1600 W effekt

✅ Testvinnare på norska Anbefaler.com
✅ 8/10 Tek.no

Denna elsparkcykel har en kraftfull motor med en effekt på 1600 W. Detta gör den till ett toppklassigt val för den som vill ha en kraftfull elscooter för stigande terränger med lång räckvidd eller som bara letar efter ett pålitligt transportmedel för daglig pendling till jobbet eller skolan.

 • Kraftfull motor – 1600 W
 • Stort 650wh-batteri för stor räckvidd
 • Testvinnare på anbefaler.com

Vad bör du tänka på innan du köper E2S V2 MAX 2022?

Stor räckvidd

Den här modellen har ett stort 650wh-batteri som ger en stor räckvidd, vilket är betydligt bättre än de flesta andra elsparkcyklar på marknaden, och gör att du kan förflytta dig på längre sträckor utan att behöva oroa dig för batteriet tar slut. De 20 cm luftfyllda hjulen garanterar en smidig körning på de allra flesta underlag, och räckvidden på upp till 60 km ger dig goda marginaler för att enkelt ta dig uppför backar och runt i stadsmiljöer. Tack vare de luftfyllda däcken får du dessutom en bekvämare körning, eftersom de har förmågan att garantera en jämnare körning även på ojämn terräng.

Kraftfull motor

Det som skiljer den här modellen från andra elscootrar på marknaden är kraften på 500 W – och upp till 900 W under kortare perioder. Detta är betydligt kraftfullare än de flesta elsparkcyklar på marknaden, och ger dig möjligheter att förflytta dig snabbare och på längre sträckor. Denna modell har dessutom en lättläst LCD-skärm som ger dig löpande information om din hastighet, körsträcka m.m. Hastigheten, accelerationen och bromsarna kan regleras i den tillhörande mobilappen.

Farthållare

Denna elsparkcykel har dessutom farthållare som hjälper dig att bibehålla en fast hastighet utan att ständigt behöva använda gaspedalen. Detta är bra om du vill spara energi eller bara åker runt i stan. Den är dessutom vattentät med IP56-certifiering vilket gör att du inte behöver oroa dig för regn eller pölar. Modellen ligger i en högre prisklass men med tanke på vad den har att erbjuda är denna elscooter väl värd att överväga för den som vill ha en användarupplevelse med det lilla extra.

Fördelar

 • Kraftfull körförmåga i uppförsbacke
 • Hopfällbar
 • Lättläst LCD-skärm
 • Utrustad med Bluetooth och tillhörande app
 • Stor räckvidd
Nackdelar

 • Laddningsportens placering är lite obekväm
 • Bromsmekanismen kan ta lite tid att vänja sig vid

Vad säger användare och experter om E2S V2 MAX 2022?

Denna elsparkcykel från E-Wheels har utsetts till testvinnare av norska Anbefaler.com som ”din mest kraftfulla stadskompanjon som lätt och kontrollerat tar dig uppför branta backar”. Modellen har även ett relativt stort batteri och rullar lätt, vilket ger en toppklassig elscooter för stigande terränger med stor räckvidd (Tek.no).

Bedömning

Vi hade verkligen kul när vi undersökte funktionerna hos denna elsparkcykel. Den klarar uppförsbackar galant, har en smart hopfällbar design och är utrustad med Bluetooth och en tillhörande app, vilket gör den busenkel att styra. Vi upplevde dock att det tar lite tid att vänja sig vid bromsarna eftersom de sitter på både fram- och bakhjulet. Placeringen av laddningsporten är lite obekväm, men styrkan och räckvidden hos denna elscooter är enastående och därför anser vi att den definitivt är det bästa valet i premiumklassen.

Specifikationer:

Effekt: 600W Nominell motor, 1200W Max.
Batteri: 48V 13,5Ah – 650Wh
Räckvidd: 60 km
Hastighet: 20 km/h
Vikt: 19 kg
Max. användarvikt: 125
Mått (LxBxH): 117 x 47 x 121 cm 


Vad är viktigt att tänka på när du köper elsparkcykel?

Att ha en elsparkcykel för att pendla till jobbet eller för att bara njuta av en åktur bjuder på många fördelar. Inte är det bara ett miljövänligt val jämfört med din bil, men det är även ett transportmedel som är riktigt enkelt att förvara utan att du behöver leta efter parkeringsplatser – och visst är det också härligt att få komma ut i den friska luften ett slag. Du bör dock inte bara slå till på den första bästa elscooteren som du ser, utan det är viktigt att du har vissa punkter i åtanke för att se till så att du får tag på den mest passande elsparkcykeln för dina ändamål. Några av dessa punkter lyder såsom följande.

Utseende
Den första punkten må inte var den allra viktigaste, men för att du ska känna dig nöjd och självsäker på din elsparkcykel vill du förmodligen att den ska ha ett snyggt utseende. Trots att många elsparkcyklar är tillverkade för barn finns det modeller som är specifikt framtagna för att användas av vuxna, och dessa har vanligtvis mer eleganta designval som du kan känna dig stolt över att äga. Vissa elsparkcyklar låter dig till och med välja mellan flera olika färger så att din sparkcykel ska passa dig likt handen i handsken.

Vikt
Nu kommer vi till en lite viktigare detalj: nämligen vikten. Det finns två olika typer av vikt som du bör titta på, och den första är hur mycket elkickbiken i sig själv väger. Du vill nämligen smidigt kunna bära runt på och transportera din elsparkcykel utan att det blir för tungt. Den andra vikttypen som du även måste kontrollera är lastkapaciteten som sparkcykeln klarar av. Barnsparkcyklar klarar vanligtvis en maximal belastning på upp till 50 kg medan modeller som är tillverkade för vuxna ofta klarar av upp till 100 kg.

Räckvidd
Hur långt du kan färdas på en laddning är viktigare än du kanske tror. Elsparkcyklar klarar vanligtvis bara ett visst antal laddningar innan det är dags att byta ut den, och även om antalet laddningar är stort vill du självfallet att ditt transportmedel ska hålla under en så lång tid som möjligt. Om du har planer på att ofta ta dig långa distanser är det även skönt att veta att du har nog med batteri för att klara dig. Välj en elsparkcykel med så bra räckvidd som möjligt.

Maximal hastighet
Vissa elsparkcyklar kan glida fram i 10 km/h medan andra elscootrar kan ta sig hela vägen till 50 km/h, så vilken modell du satsar på beror på vad du föredrar. Det är dock vanligast att elsparkcyklar för vuxna har en maximal hastighet på 20 km/h, och många anser att detta räcker mer än väl. När allt kommer till kritan är säkerheten naturligtvis det viktigaste medan elsparkcykelns hastighet kommer på andraplats.

Belysning
Under vinterhalvåret blir det snabbt mörkt utomhus, så även om du bara använder din elsparkcykel under dagen är det bäst att det finns ordentlig belysning. Om du är villig att lägga lite pengar på produkten kommer det ofta att finnas belysning både fram och bak som redan är inbyggd i sparkcykeln. Om du dock satsar på en modell utan belysning kan du alltid köpa till detta separat.

Bromsar och däck
I jakten på den perfekta elsparkcykeln kommer du att stöta på flera olika bromstyper, men efter vårt test av elscootrar kan vi utan tvekan rekommendera modeller med just skivbromsar. Sparkcyklarna som har dessa är ibland en aning dyrare, men det är utan tvekan värt pengarna i slutändan. Gällande däcken kan du antingen förvänta dig pneumatiska däck eller luftfria däck. De förstnämnda erbjuder mer stötdämpning, men nackdelen är att det krävs en aning mer underhåll.

Kostnad och garanti
Vad du får beror på vad du är villig att betala. Visst finns det billiga budgetsparkcyklar för någon tusenlapp, men om du vill ha riktigt högkvalitativa funktioner, ett långt batteriliv och en imponerande räckvidd per laddning kan du förvänta dig att betala i alla fall 5 000 kronor. Oavsett vilken prisklass du lägger dig i kan det dock vara en god idé att se till så att din föredragna sparkcykel kommer med en garanti. Det är inte alla återförsäljare som erbjuder en garanti på sina elsparkcyklar, så kika noga igenom valmöjligheterna.

I slutändan finns det en hel uppsjö av olika elsparkcyklar att välja mellan, så oavsett vad du är på jakt efter är det nästintill en garanti att din perfekta elsparkcykel finns därute. Med varierande prisklasser kan du både få tag på budgetsparkcyklar och riktigt exklusiva varianter, små elsparkcyklar som kan fällas ihop för enkel förvaring och stora elscootrar som tar upp stor plats, en riktigt lång räckvidd för långa åkturer och lite kortare räckvidder och så vidare.

Kom alltid ihåg att det är bäst att köpa din elsparkcykel från ett märke som är välkänt, och för att göra processen lite enklare för dig har vi bara inkluderat modeller från pålitliga märken i vår testguide. Om du satsar på en elsparkcykel från topplistan kan du därför vara säker på att du får en elsparkcykel som går att lita på.

Källa: Unagiscooters


Så underhåller du din elsparkcykel

Även om du följer alla trafikregler för elsparkcykel och tar hand om ditt transportmedel så gott som det går kan det hända att en del underhåll krävs. Du behöver dock inte oroa dig, för i vanliga fall finns det ett mycket litet krav på underhåll när du väljer att köpa en elsparkcykel, men trots detta finns en del saker att ha i åtanke.

Guiden är skriven baserat på en artikel från Electric-scooter.guide.

Det kan exempelvis vara så att just den elsparkcykeln som du har valt inte har utbytbara delar, och detta betyder att en elkickbike som har gått sönder inte enkelt kan fixas genom att bara byta ut en del. Istället tvingas du att skicka tillbaka elsparkcykeln till tillverkaren för att få den fixad. Det här och mer får du inte glömma bort att kontrollera innan du klickar på köp-knappen, och nedan ska vi titta på ytterligare exempel så att du inte överraskas av plötsligt underhåll.

Hur ofta behöver en elsparkcykel repareras?
Hur robust och dyr din elscooter än är kan du förvänta dig att den kommer att kräva en viss mängd underhåll. Det är vanligt att ägare av elsparkcyklar som regelbundet drar nytta av dem upplever omkring två problem per år med sin elsparkcykel. Detta är dock inte mer ovanligt än en cykel där det ibland har gått hål på däcken eller att bromsarna behöver justeras.

Du har därför inget större jobb framför dig när det kommer till underhåll, och det kommer heller inte att kosta dig särskilt mycket. Tvärtom sparar du en rejäl summa pengar på bensin om du ofta använder din sparkcykel istället för bilen, så det dröjer inte länge förrän du har tjänat in reparationskostnaderna igen.

Förhindra problem innan de dyker upp
Om du vill undvika att problem dyker upp i framtiden kan du alltid vidta vissa åtgärder för att förhindra underhåll senare. Se exempelvis ofta till så att däcken har nog med luft i sig eller att bultar sitter som de ska. Lyckligtvis nog är elsparkcyklar en typ av transportmedel som inte är i behov av konstant underhåll, så när allt kommer till kritan är det mycket smidigare att dra nytta av en elsparkcykel än exempelvis en bil för att pendla till jobbet eller för att bara njuta av lite frisk luft.

Så länge du är medveten om regler kring hastighet och användningsområde blir det en fröjd att dra nytta av en elsparcykel – särskilt om du har en modell som kommer utrustad med en display som talar om för dig hur långt du har åkt och när batteriet snart måste laddas upp igen.

Att reparera elsparkcykeln själv
En viktig punkt att komma ihåg när du har valt att beställa en elsparkcykel är faktumet att det inte finns särskilt många verkstäder som specialiserar sig på elsparkcyklar på samma sätt som ordinära cykelverkstäder. Därför kan det vara så att underhåll av din elsparkcykel är som enklast att ta hand om själv. Att reparera din egen elsparkcykel kommer dessutom självfallet att bli billigare.


Vilken typ av elsparkcykel är passande för nybörjare?

I vår testguide har vi kikat på en lång rad olika typer av elsparkcyklar och gett tips på olika högkvalitativa modeller inom olika områden, men kanske är du fortfarande en aning osäker. Vilken variant är exempelvis bäst för en nybörjare som aldrig tidigare har använt en elsparkcykel? En bra första elsparkcykel bör ha en räckvidd på i alla fall 25 km. Detta betyder att elsparkcykeln kan färdas 25 km på en laddning. Ju längre räckvidden är desto längre kommer din elscooter med största sannolikhet att hålla, men som nybörjare är detta en bra plats att börja.

Se dessutom till så att elsparkcykeln som du väljer har en motor på 250 W eller mer. En kraftfull motor kan se till så att du lätt tar dig fram snabbare och du får överlag en bättre upplevelse. Du måste dock ha möjligheten att snabbt stanna när det behövs, och därför är det bäst att välja en elsparkcykel som i alla fall har en kvalitetsbroms. Här är skivbromsar att föredra, och för säkerhetens skull är det här en typ av elscooter som du definitivt bör hålla utkik efter.

Vikten får inte heller glömmas bort, och detta gäller både när det kommer till vikten på själva elsparkcykeln och lastkapaciteten som produkten klarar av. Det finns exempelvis elscootrar med en lastkapacitet på hela 120 kg som kan bära två passagerare samtidigt, men sedan finns det också små barnsparkcyklar med en lastkapacitet på bara 50 kg. Se till så att du väljer en elsparkcykel med en lastkapacitet som passar dig samtidigt som produkten i sig själv inte väger alltför mycket – du vill självfallet kunna transportera och förvara den utan problem.

Med alla dessa punkter i åtanke kommer det inte att dröja länge förrän du hittar en elsparkcykel som passar dig helt perfekt. Det är en fröjd att kunna ge sig ut i den friska luften och glida fram på en lätt elsparkcykel utan att behöva anstränga sig, och samtidigt kan du känna att ditt val av transportmedel är ett klimatsmart beslut. Som ett extra plus sparar du pengar på bensin genom att välja en elsparkcykel som färdmedel istället för din bil, så när allt kommer till kritan finns det helt enkelt mycket att älska hos elsparkcyklar. Kika på vår topplista över de bästa modellerna från vår testguide av elsparkcyklar för att se om någon variant verkar extra intressant!

Vill du läsa om fler utomhusprodukter? Kika på vår lista över de bästa paddelbrädorna eller Garmin-pulsklockorna.


Vanliga frågor och svar

🤔 Vilken elsparcykel är bäst?

Vi har valt att placera GoRunner Pro 10” Svart högst upp på listan i vår testguide, men vilken variant som är bäst för dig beror på syftet. Kanske vill du exempelvis satsa på en stor elscooter som tillåter dig att sitta ner eller så föredrar du mindre hopfällbara elsparkcyklar som är lätta att förvara efter användning.

🧐 Är elektriska skotrar lagliga i Sverige?

Det krävs att den innefattas av en av Transportstyrelsens fordonsklasser för att lagligt få köras i Sverige. Motorstyrka tillsammans den maximala hastigheten är det som har betydelse för vilken kategori transportmedlet hamnar inom.

😄 Vad är åldersgränsen för elsparkcykel?

För närvarande finns det ingen åldersgräns i Sverige när det kommer till att använda elsparkcyklar. Det finns särskilda modeller som är tillverkade för barn och andra som är anpassade för vuxna, så välj den varianten som blir rätt för dig.

🤓 Hur mycket kostar en elsparkcykel?

Pris kan variera enormt beroende på vilken elsparkcykel som du satsar på. En enkel elsparkcykel till barn kan bara kosta någon tusenlapp medan en högkvalitativ elscooter för vuxna kan komma att kosta över 20 000 kronor.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Innoliving

Den skandinaviska webbutiken Innoliving lägger fokus på att erbjuda produkter inom kategorierna elektronik, bil samt skönhet. Inte bjuder de dock enbart på högkvalitativa produkter, utan även expertis inom allt som har att göra med elsparkcyklar och liknande fordon. Oavsett om du är på jakt efter elcyklar, elsparkcyklar, hoverboards eller andra transportmedel finns det ett brett sortiment att kika igenom hos Innoliving.

Du kan se GoRunner Pro 10” kundomdömena genom att klicka här
Du kan se GoRunner Connect 8.5” kundomdömena genom att klicka här

Techadvisor

Techadvisor är en digital tidning som lägger fokus på att erbjuda konsumentråd i form av bland annat produktrecensioner. Företaget slog upp sina portar år 1995, då under namnet PC Advisor. Numera har deras fokus skiftats från PC till teknologi i allmänhet, därav namnbytet. Techadvisor testar och recenserar mobiler, laptops, surfplattor, elscooters och mer därtill.

Du kan se Xiaomi MI Pro 2 Nordic recensionen genom att klicka här

T3

Den digitala tidningen T3 har som mål att informera om produkter som förbättrar konsumenternas vardag på diverse sätt. De testar de senaste prylarna inom kategorierna teknologi, hem och livsstil för att ge sina läsare tips samt råd kring vad som bjuder på valuta för pengarna. Deras produktguider, tips och råd har resulterat i att den digitala tidningen T3 numera får mer än 10 miljoner besökare varje månad.

Du kan se Xiaomi MI Pro 2 Nordic recensionen genom att klicka här
Du kan se Segway-Ninebot KickScooter E25E recensionen genom att klicka här

Scootered

Scootered är en butik från Storbritannien som slog upp sina portar år 2019. De specialiserar sig på elsparkcyklar och erbjuder många modeller från välkända märken såsom Decent, Ninebot-Segway samt Xiaomi. Utöver att enbart sälja elsparkcyklar recenserar Scootered dessutom olika modeller för att göra det lättare för potentiella kunder att ta reda på vilken elsparkcykel som blir rätt för just dem.

Du kan se Segway-Ninebot KickScooter E25E recensionen genom att klicka här

M3

M3 är en digital tidning som bland annat ägnar sig åt att testa produkter inom en lång rad olika kategorier. Du kan därför förvänta dig att finna recensioner som fokuserar på datorer, mobiler, surfplattor, transportmedel och mycket mer. Som om detta inte vore nog har du hos M3 även möjligheten att få tag på de senaste nyheterna inom världen av teknologi.

Du kan se Eltra Premium Plus recensionen genom att klicka här


Andra källor

Unagiscooters

Unagiscooters är ett företag som grundades år 2018, och från deras webbutik har du chansen att beställa både elsparkcyklar samt tillbehör. Få även tillgång till en guide gällande vad du bör ha i åtanke innan du beställer din egen elsparkcykel.
Artikeln uppdaterades senast: juni 2021

Läs hela artikeln här

Electric-scooter.guide

Electric Scooter Guide är en sida som ger dig en översikt av några av de bästa elsparkcyklarna på marknaden samtidigt som de även recenserar diverse modeller och erbjuder elsparkcykelguider. Inom dessa guider får du bland annat reda på vad du bör ta hänsyn till innan du tar beslutet att köpa en elsparkcykel.

Artikeln uppdaterades senast: juni 2021
Läs hela artikeln här

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta