Elsparkcykel barn – Vårt val av de bästa elsparkcyklarna för barn

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 15, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Elsparkcykel barn – Vårt val av de bästa elsparkcyklarna för barn

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

E-Wheels E2S V2 2023 har blivit utvald som bäst i test barn elsparkcykel enligt tekguide.no.

Som förälder måste man vara medveten om hur viktigt det faktiskt är för ens barn att få tillräckligt med daglig motion och frisk luft samt att känna friheten att kunna ta sig vart de vill.

Med en praktisk elsparkcykel konstruerad för användning av barn kan du slå två flugor med en smäll och åstadkomma både och; beställ en elsparkcykel redan idag och säkerställ att din son eller dotter får komma ut i den friska luften.

För att göra letandet enklare för dig har vi sammanställt en topplista med de bästa elsparkcyklarna för barn på marknaden idag. Läs vidare för att hitta ditt barns favorit redan nu!

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av elsparkcyklarna barn i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

31. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 8 bästa elsparkcyklarna barn i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda elsparkcyklarna barn

5 saker att tänka på innan du köper elsparkcykel för barn

 • Vikt

  De allra flesta tillverkare anger en åldersrekommendation och en maximal belastning för sina elsparkcyklar. Att följa dessa riktlinjer är extremt viktigt för att fordonet ska fungera korrekt och garanterar att modellen är anpassad efter ditt barns erfarenhetsnivå.

  Genom att välja en elsparkcykel som är lämplig för ditt barns vikt garanterar du en säker och behaglig körupplevelse. Om elsparkcykeln däremot är för liten eller lätt kan det vara en utmaning för ditt barn att hantera och styra den, och på samma sätt kan den vara svår att kontrollera och bära om den är för stor eller tung.

  Vanligtvis ligger den maximala belastningen för elsparkcyklar för barn på cirka 50 kilogram. Det är viktigt att komma ihåg att även om ditt barn väger mindre än den angivna maximala belastningen, kan till exempel transport med en skolväska fylld med böcker överskrida gränsen och potentiellt skada sparkcykeln. Man bör därför se till att där är en marginal mellan användarens vikt och den maximala belastningen.

 • Räckvidd och hastighet

  Att välja rätt hastighet och räckvidd för en elsparkcykel för barn är avgörande för att garantera deras säkerhet, komfort och nöje när de åker. Det är viktigt att ta hänsyn till ditt barns ålder och färdighetsnivå samt körmiljö och tillverkarens rekommendationer för hastighet och räckvidd. Elsparkcyklar för vuxna har normalt sett en hastighetsbegränsning på 25 km/h, medan modeller tillverkade för barn tenderar att vara begränsade till 16 km/h eller lägre – beroende på fordonets storlek och åldersrekommendationen. Snabbare elsparkcyklar är främst lämpade för barn äldre än nio år, eftersom de troligtvis har lite färdigheter och den erfarenhet som krävs för att hantera den ökade hastigheten.

  När det gäller räckvidden är det viktigt att ta hänsyn till ditt barns behov och körmiljö. En kortare räckvidd kan vara tillräcklig om ditt barn endast kommer att använda elsparkcykeln till korta turer i grannskapet för nöjets skull. En längre räckvidd kan dock vara nödvändig om han eller hon ska använda elsparkcykeln för längre åkturer. Tänk även på att fordonets faktiska räckvidd påverkas av faktorer som förarens vikt och terrängen där elsparkcykeln används.

 • Funktioner

  När du ska köpa en elsparkcykel till ditt barn är det viktigt att ta hänsyn till olika funktioner som kan bidra till dess säkerhet och bekvämlighet samt fordonets funktionalitet. Till exempel kan ett justerbart styre anpassas efter ditt barns längd i takt med att han eller hon växer, vilket garanterar en bekväm och säker körupplevelse i många år framöver. Samtidigt kan inbyggd belysning öka ditt barns synlighet i svaga ljusförhållanden, vilket gör det enklare för andra förare och cyklister att upptäcka barnet och ökar därmed dennes säkerhet.

  Appar och Bluetooth-kompatiblitet är andra fördelaktiga funktioner som gör att du kan övervaka batteritid, hastighet och räckvidd. Du kan på så sätt hålla koll på ditt barns körvanor och garantera dess säkerhet. Viktiga säkerhetsfunktioner som bromsar, stötdämpare och robusta ramar förebygger skador och garanterar ditt barns säkerhet ytterligare. Vissa modeller har inbyggd fjädring som hjälper till att absorbera stötar och ger en jämn körning – särskilt när man åker på ojämna underlag.

  Sist, men inte minst, möjliggör en hopfällbar konstruktion enkel förvaring och transport av elsparkcykeln. Om du tar hänsyn till ovanstående funktioner kommer du garanterat att hitta en praktisk, funktionell och lättanvänd elsparkcykel till ditt barn.

 • Pris

  Priserna på elsparkcyklar för barn kan variera avsevärt beroende på modell och vilka funktioner den har. Budgetvänliga modeller kostar cirka 1 000 kronor, medan dyrare varianter kan kosta upp mot 5 000 kronor eller mer.

  I de lägre prisklasserna hittar du enkla elsparkcyklar för barn som har kortare räckvidd och färre funktioner. Dessa modeller lämpar sig bäst för yngre barn och de som bara kommer att använda fordonet för korta turer i grannskapet eller parken. Dyrare elsparkcyklar för barn tenderar däremot att ha längre räckvidd, mer avancerade funktioner och en konstruktion av högkvalitativa material. Dessa modeller är lämpliga för äldre barn och de som planerar att använda fordonet för längre åkturer.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är alltid en bra idé att läsa igenom några användar- och expertrecensioner innan du genomför ett köp då de erbjuder värdefulla insikter om en viss produkts kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Användarrecensioner erbjuder feedback från dem som redan har använt produkten, medan expertrecensioner ger en djupgående analys av dess funktioner och prestanda. Båda typerna av recensioner kan nås via olika källor och kommer att vara till hjälp när du ska fatta ett välgrundat beslut om vilken elsparkcykel ditt barn ska få.

  Vi har inkluderat tillgängliga recensioner från både användare och experter för att hjälpa dig i ditt köpbeslut.

arrow-more

Dagens bästa priser och erbjudanden på E-Wheels E2S V2 2023:

 • Kraftfull motor som möjliggör en hastighet på upp till 30 km/h
 • Kompatibel med Bluetooth och har en tillhörande app
 • Vattentålig konstruktion – IP56

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt TEKGUIDE.no är E-Wheels E2S V2 bäst i test barnelsparkcykeln. Med en imponerande effekt på 650W och en utmärkt räckvidd på 25 kilometer är den Bluetooth-kompatibel och levereras med en praktisk app för en mer personlig upplevelse. Trots att appen inte når toppbetyg, anses modellens många fördelar vara betydligt tyngre. E-Wheels E2S V2 rekommenderas varmt och erbjuder funktioner som skivbroms baktill samt en extra ABS-utrustad elektronisk broms framtill.

Du bör kontrollera tillverkarens TrustPilot innan du genomför ett köp; några tidigare konsumenter har nämligen upplevt problem.

Fördelar

 • Funktion för "icke-nollstart"
 • Stora luftfyllda hjul för en bekväm körning
 • Skivbroms bak samt elektronisk ABS-antilåsningsbroms fram
 • Fällbar design för enklare förvaring

Nackdelar

 • Appen är inte den bästa

Elsparkcykeln E-Wheels E2S V2 är ett bra alternativ för ditt barn som vill ha ett bekvämt och säkert transportmedel. Den kraftfulla motorn på 650 W säkerställer en räckvidd på upp till 25 kilometer, samtidigt som hastighetsspärren gör den lämplig för användning av alla, oavsett ålder.

Recension: En detaljerad recension av E-Wheels E2S V2 2023

Specifikationer

 • Räckvidd: 25 km
 • Mått: 43 x 114 x 108 cm
 • Effekt: 250 W
 • Max. hastighet: 30 km/h
 • Batterikapacitet: 270 Wh
 • Max. användarvikt: 125 kg
 • Vikt: 12,5 kg
 • Hjulstorlek: 8,5 "
 • Maxeffekt: 650 W
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Rammaterial: Aluminiumlegering

Kraftfullt batteri och en hastighetsspärr
E-Wheels E2S V2 har en vattentålig konstruktion enligt IP56-standard, vilket innebär att ditt barn kan använda den i alla väderförhållanden. Elsparkcykeln väger endast 12,5 kilogram och är därutöver även hopfällbar, vilket möjliggör mycket smidig förvaring. Batteriet på 7 500 mAh och den kraftfulla motorn ger dig en räckvidd på 25-35 kilometer – beroende på förarens vikt, hastighet och underlaget den körs på.

Även om modellen har en maximal hastighet på 30 km/h, kan den beställas med en hastighetsspärr så att den endast kan köras i 20 km/h. Detta gör användningen av den helt laglig i Sverige, oavsett ålder. Eftersom spärren inte har någon effekt i brant terräng kan du använda hela motorns kraft fram till att du når spärren på 20 km/h.

Säker och bekväm körning
Elsparkcykeln är utrustad med Bluetooth och har en tillhörande app, vilket gör att du kan låsa scootern direkt via appen samt göra andra personliga inställningar. Den har även en “icke-nollstart”-funktion – det vill säga en säkerhetsfunktion som förhindrar att elsparkcykeln fortsätter att köra om du faller av – vilket är fördelaktigt om du till exempel står vid ett övergångsställe för fotgängare. Sist, men inte minst, garanterar de robusta, luftfyllda hjulen en bekväm körning – även på ojämnt underlag.

Vad säger användare och experter om E-Wheels E2S V2 2023?

Som bäst i test barn elsparkcykel hos TEKGUIDE.no har E-Wheels E2S V2 fått positiva recensioner från experter, bland annat från Tek.no, som betygsatte den med 7,5/10 stjärnor och rekommenderade den till sina läsare. De norska experterna lyfte särskilt fram hastigheten i uppförsbacke, kvaliteten på bromsarna samt det överkomliga priset.

Av Elsparkcykel.com har E-Wheels E2S V2 utnämnts till “Bästa köp” tack vare förhållandet mellan pris och kvalitet jämfört med sina konkurrenter.

Mer om E-Wheels E2S V2 2023

Specifikationer

 • Räckvidd: 25 km
 • Mått: 43 x 114 x 108 cm
 • Effekt: 250 W
 • Max. hastighet: 30 km/h
 • Batterikapacitet: 270 Wh
 • Max. användarvikt: 125 kg
 • Vikt: 12,5 kg
 • Hjulstorlek: 8,5 "
 • Maxeffekt: 650 W
 • Topphastighet: 20 km/h
 • Rammaterial: Aluminiumlegering

Dagens bästa priser och erbjudanden på Segway Ninebot Zing C8:

 • Hopfällbar
 • Tre körlägen
 • Tillverkad av aluminiumlegering med aerospace-kvalitet

Konsumentmagasinets omdöme

Segway-Ninebot KickScooter Zing C8 är enkel att montera och är av låg vikt, vilket gör den enkel att bära med sig. Med en rad fina färgalternativ och ergonomiska handtag är vi övertygade om att vilket barn som helst skulle älska att åka på denna elsparkcykel. Dessutom säkerställer dess robusta konstruktion att den tål en del slitage. En mindre nackdel är dock att scootern inte kan kopplas Ninebot Segways app, men eftersom elsparkcykeln är anpassad för barn, kommer detta förmodligen inte vara något större problem. Vad gäller batteritiden är den relativt låg, men vi fann att batteriet fortfarande ger anständig prestanda. Sammantaget erbjuder modellen tillräckligt med säkerhet och roliga funktioner för att tillfredsställa både föräldrar och barn.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Låg vikt
 • Robust konstruktion
 • Fina färgalternativ
 • Ergonomiska handtag

Nackdelar

 • Går inte att koppla till Ninebot Segway-appen
 • Låg batteritid

Segway Ninebot Zing C8 elsparkcykel är en lätt och ihopfällbar elscooter som är enkel att bära med sig och att manövrera. Tack vare dess bärbarhet och kick-start-funktion är det ett bra val för barn och tonåringar som vill börja lära sig åka elsparkcykel.

En detaljerad recension av Segway Ninebot Zing C8 elektrisk scooter

Specifikationer

 • Mått: 35 x 85 x 80 cm
 • Effekt: 120 W
 • Maxeffekt: 180 W
 • Max. hastighet: 16 km/h
 • Räckvidd: 10 km
 • Batterikapacitet: 54 Wh
 • Max. användarvikt: 50 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 7,9 kg
 • Hjulstorlek: 6 "
 • : 6 +

Jämförelse med andra elsparkcyklar
Elsparkcykeln Segway-Ninebot KickScooter Zing C8 väger åtta kilo, har kapacitet att köra upp till 10 km per laddning och är anpassad för användare som väger upp till 50 kilo. Modellen är tillverkad av flygplansanpassad aluminiumlegering och är tålig nog att klara frekvent användning. Några av Segway Ninebot Zing C8 närmaste konkurrenter är Xiaomi Mi Electric Scooter, Razor E300 Electric Scooter och Swagtron Swagger 5 Elite Electric Scooter. Vad gäller prestanda har alla fyra modeller liknande topphastighet och räckvidd, men Xiaomi och Swagtron har något vassare räckvidd än modelerna Segway och Razor. Segway Zing C8 har dock den extra fördelen att vara utrustad med kick-start, vilket inte är tillgängligt på övriga tre modeller.

Alternativa körlägen
Segway Ninebot eKickScooter Zing C8 är konstruerad med tre olika körlägen, vart och ett utformat och anpassat till olika körstilar och färdighetsnivåer: eco, standard och sportläge. Eco är elsparkcykelns standardläge, utformat för maximal energieffektivitet och batteritid. Standardläget är det mest balanserade och ger bra avvägning mellan balans, hastighet och energiförbrukning, medan sportläget är utformat för dig som längtar efter hastighet och prestanda. I sportläge kan elsparkcykeln nå en topphastighet på 25 km/h. Som nämnts ovan erbjuder modellen alternativet “Kick Start”, vilket gör att du som användare kan starta din elsparkcykel utan att behöva använda gasreglaget. För att starta behöver du istället helt enkelt ge din elsparkcykel en lätt knuff framåt och sedan trycka på knappen på gasreglaget för att koppla in motorn. Segway-Ninebot KickScooter Zing C8 är dessutom utrustad med 40 mm främre fjädring, vilket effektivt absorberar stötar som orsakas av ojämnheter på sandiga, gräsbevuxna eller ojämna vägar. Elsparkcykelns högelastiska gummidäcken säkerställer smidig körning och gör att du som förare kan känna dig bekväm. Stötfångaren på elsparkcykeln är utrustad med en 3M-reflexdekal.

Vad säger användare och experter om Segway Ninebot Zing C8?

Amazons användarrecensioner ger elsparkcykeln Segway Ninebot Zing C8 4,5/5 stjärnor, och användare framhåller att Segway-Ninebot erbjuder mjuk och smidig körning med sina luftfyllda däck och sitt fjädringssystem. Samtidigt nämnde användare elsparkcykelns korta batteritid på cirka 30 minuter.

På Google Shopping får Segway Ninebot Zing C8 ett genomsnittligt betyg på 4,4/5 stjärnor, där kunderna uppskattar hur enkel elsparkcykeln är att fälla ihop och att bära med sig tack vare sin lätta design. Några kunder nämner även att batteritiden upplevs som längre än vad expertutlåtanden har hävdat.

Sammantaget, baserat på användarrecensioner över olika plattformar verkar de flesta användare vara övervägande nöjda med elsparkcykeln Segway Ninebot Zing C8 , trots problem med vissa funktioner.

Mer om Segway Ninebot Zing C8

Specifikationer

 • Mått: 35 x 85 x 80 cm
 • Effekt: 120 W
 • Maxeffekt: 180 W
 • Max. hastighet: 16 km/h
 • Räckvidd: 10 km
 • Batterikapacitet: 54 Wh
 • Max. användarvikt: 50 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 7,9 kg
 • Hjulstorlek: 6 "
 • : 6 +

Razor Power Core E90 - Elsparkcykel med elektroluminiscerande vajerlampor anpassad för barn

Dagens bästa priser och erbjudanden på Razor Power Core E90:

 • Power Core-teknik
 • Underhållsfri
 • Konstruktion helt i stål

Konsumentmagasinets omdöme

Amazons användare ger elsparkcykeln ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor, vilket indikerar en övervägande nöjd kundbas, och användare noterar enhetens användarvänlighet och enkla monteringsprocess. Vissa användare uttrycker dock att batteritiden är kortare än väntat. Sammantaget pekar dock recensionerna på att Razor Power Core E90 Electric Scooter är ett populärt val bland föräldrar som vill ge sina barn ett roligt och tryggt transportmedel.

Fördelar

 • Enkel att montera
 • Lätt att navigera
 • Robust och välbyggd
 • Bra balans och dragkraft
 • Punkteringsfria däck

Nackdelar

 • Mindre barn kan uppleva enheten som något tung

Razor Power Core E90 elsparkcykel med Power Core-teknik för smidig acceleration för dig som gillar utomhusäventyr.

En detaljerad recension av Razor Power Core E90

Specifikationer

 • Effekt: 90 W
 • Räckvidd: 16 km
 • Mått: 40,64 x 91,44 x 82,55 cm
 • Max. hastighet: 16 km/h
 • Batterikapacitet: ?
 • Max. användarvikt: 54 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 9,8 kg
 • Hjulstorlek: 6 "
 • Maxeffekt: ?
 • : 8 +

Robust ram och solitt batteri
Razor Power Core E90 är konstruerad helt i stål, vilket gör elsparkcykeln robust nog för att kunna hantera dagligt slitage samtidigt som enheten ger maximal komfort och stabilitet. Navmotorn med sitt höga vridmoment och kick-startfunktion ger en effekt på 90 watt, vilket resluterar i hastigheter på upp till 16 km/h och en körsträcka på upp till 16 km per laddning. Med ett 12V inneslutet blybatterisystem kan du som kör njuta av upp till 80 minuters kontinuerlig körning per laddning. Elsparkcykeln hanterar smidigt och enkelt backar, vilket gör den till ett bra alternativ för daglig pendling. Modellen väger 9,8 kilo, vilket innebär att den är relativt bärbar och lätt att hantera. Razor Power Core E90 är utrustad med en navmotor och ett underhållsfritt, inneslutet blybatterisystem. Navmotorn saknar remmar och kedjor, vilket eliminerar behovet av regelbunden justering eller underhåll. Dessutom är modellen konstruerad med EL-lampor på undersidan av ståplatten, vilket ger en cool och unik ljuseffekt när föraren rullar fram.

Alternativ för kontroll
Elsparkcykeln är konstruerad med ett vridbart gasreglage monterat på styret, vilket gör att du som förare enkelt kan justera din hastighet. Genom att vrida på gasreglaget kan du öka eller minska hastigheten, vilket ger en mjuk och följsam acceleration. Enheten har en handmanövrerad bakbroms vilket ger en effektiv inbromsning som skänker föraren både kontroll och trygghet. Bromsspaken är placerad på vänster sida av styret, vilket gör den lätt att nå och att använda. Enheten är även utrustad med en gasbegränsare med tryckknapp, vilket hjälper yngre eller mindre erfarna förare att hålla sig inom ett säkert hastighetsintervall. Med den här funktionen kan du som förälder begränsa elsparkcykelns hastighet till 12,7 km/h, vilket kan vara bra för barn som precis har lärt sig att köra eller behöver en lägre hastighet av säkerhetsskäl. Minimiåldern för användning är åtta år och den maximala användarvikten är 54 kilo.

Vad säger användare och experter om Razor Power Core E90?

Amazons användare ger elsparkcykeln ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor, vilket indikerar en övervägande nöjd kundbas, och användare noterar enhetens användarvänlighet och enkla monteringsprocess. Vissa användare uttrycker dock att batteritiden är kortare än väntat. Sammantaget pekar dock recensionerna på att Razor Power Core E90 Electric Scooter är ett populärt val bland föräldrar som vill ge sina barn ett roligt och tryggt transportmedel.

Mer om Razor Power Core E90

Specifikationer

 • Effekt: 90 W
 • Räckvidd: 16 km
 • Mått: 40,64 x 91,44 x 82,55 cm
 • Max. hastighet: 16 km/h
 • Batterikapacitet: ?
 • Max. användarvikt: 54 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 9,8 kg
 • Hjulstorlek: 6 "
 • Maxeffekt: ?
 • : 8 +

Dagens bästa priser och erbjudanden på Razor Power Core E100:

 • Stålplatta i aluminium och ram helt i stål
 • Gasreglage med ON-off-funktion
 • Halkfri ståplatta

Konsumentmagasinets omdöme

Elsparkcykeln Razor Power Core E100 ger snabb acceleration och upplevelse för sina förare. Med en drifttid på 60 minuter och en lätt design är elsparkcykeln både enkel att bära med sig och att använda. Dessutom finns Razor Power Core E100 i en rad olika färgalternativ som kan anpassas efter varje barns specifika smak och stil. Tänk dock på att styret är lite kort, vilket kan vara obekvämt för större barn eller vid längre åkturer. Trots detta fann vi att den kompakta designen faktiskt gynnar manövrerbarheten i små utrymmen eller stadsmiljöer där kullar kan utgöra ett problem. För dig som letar efter en pålitlig elsparkcykel för ditt barn, är Razor Power Core E100 definitivt ett alternativ värt att överväga.

Fördelar

 • Topphastighet på 18 km/h
 • 60 minuters kontinuerlig användning
 • Underhållsfri körning
 • färgalternativ

Nackdelar

 • Fungerar inte bra i backar

Med sin halkfria ståplatta och ram helt konstruerad i stål, erbjuder elsparkcykeln Razor Power Core E100 en trygg körupplevelse för vem som helst, och gör scootern till ett bra alternativ för barn och tonåringar som är nya till elsparkcyklande. 

En detaljerad recension av Razor Power Core E100

Specifikationer

 • Effekt: 100 W
 • Räckvidd: 18 km
 • Mått: 85,6 x 41,9 x 88,9 cm
 • Max. hastighet: 18 km/h
 • Batterikapacitet: 144 Wh
 • Max. användarvikt: 54 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 12 kg
 • Hjulstorlek: 8 "
 • Maxeffekt: ?
 • : 8 +

Jämförelse med tidigare modeller
Elsparkcykeln Razor Power Core E100 är en uppgraderad version av versionen Razor E100, med flera förbättringar jämfört med den tidigare modellen. Razor Power Core E100 har en kraftfullare och effektivare motor än den tidigare modellen, med en 100-watts navmotor med högt vridmoment för mjukare och tystare körning, medan den tidigare modellen har en kedjedriven motor. Den nya modellen är dessutom utrustad med ett 24V inbyggt uppladdningsbart blybatterisystem som ger längre körtid och som inte kräver något underhåll, medan den tidigare modellen har ett mindre avancerat 12V-batteri. Med en topphastighet på upp till 18 km/h och en körtid på upp till 60 minuter per laddning är elsparkcykeln Razor Power Core E100 ett bra alternativ för både barn och vuxna.

Köralternativ
Om du som förare önskar öka räckvidden på din elsparkcykel kan det vara en god idé att använda energieffektiva körtekniker som att accelerera långsamt och att undvika plötsliga stopp. Jämfört med andra modeller på marknaden har Razor Power Core E100 fått beröm för sin robusta byggkvalitet och mjuka körupplevelse. Elsparkcykeln är särskilt utformad för yngre förare med en maximal användarvikt på 54 kilo.

Tips: För bästa prestanda bör du det till att hålla elsparkcykelns däck ordentligt pumpade nära det tryck som rekommenderas av tillverkaren och som står på däckprofilen eller i manualen. Detta kommer att ge bättre grepp och mindre rullmotstånd vilket innebär längre körtid per laddning.

Vad säger användare och experter om Razor Power Core E100?

Razor Power Core E100 har fått 4,5 av 5 stjärnor i användarbetyg på Amazon. Kunderna berömer elsparkcykelns robusta design och smidiga körning, och en recensent nämner att “min son älskar den här scootern! Den är hållbar, går snabbt men inte för snabbt, är lätt att montera och väldigt smidig.” Ett fåtal användare rapporterar att ha upplevt problem med batteritid och uppladdning av batteriet, och andra nämner också att det kan ta tid att komma upp i hastighet efter att motorn startats. Sammantaget får Razor Power Core E100, generellt positiva recensioner från både experter och användare, och erbjuda tillförlitlig prestanda till ett tillgängligt pris.

Mer om Razor Power Core E100

Specifikationer

 • Effekt: 100 W
 • Räckvidd: 18 km
 • Mått: 85,6 x 41,9 x 88,9 cm
 • Max. hastighet: 18 km/h
 • Batterikapacitet: 144 Wh
 • Max. användarvikt: 54 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 12 kg
 • Hjulstorlek: 8 "
 • Maxeffekt: ?
 • : 8 +

Denver SCK-5300 - snygg rosa elsparkcykel för barn

Dagens bästa priser och erbjudanden på Denver SCK-5300 :

Fördelar

 • Hopfällbar för enkel transport
 • Mycket lätt att använda
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Ganska låg maxhastighet

Då var det dags för ytterligare en utmärkt elsparkcykel för barn. SCK-5300 kommer från märket Denver och är en omtyckt produkt hos Google Shopping med sitt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. Om du är på jakt efter en högkvalitativ elsparkcykel för barn som kan ta din son eller dotter från punkt A till punkt B på ett säkert och roligt sätt vill du definitivt inte gå miste om SCK-5300.

Mer om Denver SCK-5300

Specifikationer

 • Räckvidd: 6 km
 • Mått: 74 x 13,8 x 85 cm
 • Effekt: 100 W
 • Max. hastighet: 6 km/h
 • Batterikapacitet: 42 Wh
 • Max. användarvikt: 50 kg
 • Vikt: 5,6 kg
 • Hjulstorlek: 5 "
 • Rammaterial: Plast / Aluminium

Denver SCK-5300 är en elsparkcykel för barn som har en räckvidd på 6 km. Med andra ord klarar den av att köra i hela 6 km på en laddning innan det är dags att ladda upp sparkcykeln igen. Den maximala hastigheten som elsparkcykeln kan komma upp i är 6 km/h och produkten klarar max av en vikt på 50 kg. Denver SCK-5300 blir därför mycket passande för yngre barn som lätt vill kunna ta sig fram ute i den friska luften.

Denna elsparkcykel kommer utrustad med ett batteri med en effekt på 100 watt. Dess uppladdningstid är inte längre än 150 minuter, så du behöver inte oroa dig för att behöva vänta hela dagen på att sparkcykeln ska laddas upp. När allt är sagt och gjort är detta en snygg rosa elsparkcykel som lätt fälls ihop när den inte används.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Denver SCK-5400:

 • Färgglada LED-lampor på framdäcket och på sidorna
 • Snabb laddningstid på 1,5-2 timmar
 • Justerbart handtag i metall

Fördelar

 • Lättviktskonstruktion som gör fordonet enkelt att transportera
 • Kort uppladdningstid
 • Manuell fotbroms av metall på bakhjulet
 • Tillgänglig i olika färger
 • Utmärkt design

Nackdelar

 • Lägre maxhastighet jämfört med andra modeller

Denver SCK-5400 är en elsparkcykel för barn med många fördelaktiga funktioner och specifikationer. På Google Shopping har modellen fått över 30 användarrecensioner där dess betyg för närvarande ligger på 2,8/5 stjärnor. Precis som betyget intygar är Denver SCK-5400 en relativt bra elsparkcykel som främst lämpar sig för barn som vill åka på lite kortare åkturer.

Mer om Denver SCK-5400

Specifikationer

 • Mått: 71 x 87 x 34 cm
 • Effekt: 80 W
 • Maxeffekt: ?
 • Max. hastighet: 6 km/h
 • Räckvidd: 6 km
 • Batterikapacitet: 42 Wh
 • Max. användarvikt: 50 kg
 • Rammaterial: Stål
 • Vikt: 5 kg
 • Hjulstorlek: 4,5 "
 • : 6 +

Denna elsparkcykel behöver endast laddas i cirka två timmar innan ditt barn kan ge sig ut på en åktur. Modellen har en räckvidd på sex kilometer, och efter den sträckan behöver batteriet att laddas upp igen. Om batteriets laddning skulle ta slut mitt under en åktur kan elsparkcykeln dock fortfarande användas som en vanlig sparkcykel, vilket innebär att ditt barn alltid kommer att kunna ta sig från punkt A till B.

Denver SCK-5400 är utrustad med ett batteri med en effekt på 80 watt och är tillverkad i en stilren svart design. Modellen är dessutom dekorerad med fräck belysning som pryder både hjulen och sidan av plattan som man står på. Den här snygga belysningen är definitivt pricken över i:et och något som ditt barn kommer att uppskatta.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

MotorSweden X-Pro Surf - kan användas som både en elsparkcykel och en vanlig sparkcykel

Dagens bästa priser och erbjudanden på MotorSweden X-Pro Surf :

 • Användarvänligt utformad för barn från fyra år
 • Kan även användas som vanlig sparkcykel
 • Enkel att hantera och använda

Fördelar

 • Justerbart styre
 • Finns i olika färger
 • Hopfällbar lättviktskonstruktion som möjliggör enkel förvaring
 • Stabil och robust
 • Snabb uppladdning

Nackdelar

 • Låg maximal belastning

Nästa elsparkcykel på vår lista är den fräcka X-Pro Surf från märket MotorSweden som är ett utmärkt val för i princip alla barn. Elsparkcykeln är inte bara enkel att använda, utan har även mycket praktisk förvaring tack vare den hopfällbara konstruktionen. Den utgör alltså ett smidigt transportmedel för ditt barn som kommer att kunna ta sig fram ute i den friska luften på ett roligt sätt.

Mer om MotorSweden X-Pro Surf

Specifikationer

 • Mått: 73,5 x 36,5 x 92 cm
 • Effekt: 100 W
 • Max. hastighet: 10 km/h
 • Räckvidd: 6 km
 • Batterikapacitet: ?
 • Max. användarvikt: 50 kg
 • Rammaterial: Aluminium
 • Vikt: 5 kg
 • Hjulstorlek: 6 "
 • Maxeffekt: ?
 • : ?

Oavsett om ditt barn föredrar en svart, rosa eller blå sparkcykel finns det en X-Pro Surf modell som kommer att passa honom eller henne perfekt. Med hjälp av en fotplatta gasar man fordonet som sedan kan komma upp i en hastighet på 10 km/h. Modellen är givetvis försedd med en fotbroms.

Elsparkcykeln har en räckvidd på sex kilometer, vilken betyder att ditt barn kan köra i den sträckan innan det är dags att ladda batteriet igen. Om enheten skulle laddas ur mitt under en åktur kan den dock fortfarande användas som en vanlig sparkcykel. Uppladdningstiden för X-Pro Surf ligger på omkring två timmar, vilket inte är särskilt länge. Med andra ord kan din son eller dotter snabbt ge sig ut igen för att njuta av sin X-Pro Surf. Notera dock att modellen är framtagen för barn äldre än fyra år,

Dagens bästa priser och erbjudanden på Segway Ninebot E8 Elsparkcykel Barn:

Fördelar

 • Smart uppbyggnad
 • Hög maximal hastighet
 • Bekväm att använda

Nackdelar

 • En aning dyr med en ganska lång uppladdningstid

Ninebot E8 från märket Segway är en ypperlig elsparkcykel för barn som verkligen håller hög standard. Hos Google Shopping visar tidigare kunder hur nöjda de är, och produktens betyg ligger därför just nu på 4,5 av 5 stjärnor med tusentals omdömen. Även hos Amazon ser du en liknande trend då betyget här ligger på 4,6 av 5 stjärnor med tusentals kunder som har betygsatt produkten.

Mer om Segway Ninebot E8 Elsparkcykel Barn

Specifikationer

 • Räckvidd: 10 km
 • Effekt: 200 W
 • Max. hastighet: 14 km/h
 • Batterikapacitet: 2550 mAh
 • Max. användarvikt: 50 kg
 • Rammaterial: Aluminium alloy
 • Vikt: 8 kg
 • Mått: 33,5 x 83 x 85 cm
 • Hjulstorlek: 7 "

Segway Ninebot E8 kan med fördel dras nytta av som en ordinär sparkcykel, men visst är det extra fräckt att ta del av alla de funktionerna som en elsparkcykel har att bjuda på. Genom att ladda upp sparkcykeln i fyra timmar har din son eller dotter möjligheten att glida fram i hela 10 km innan Segway Ninebot E8 måste laddas upp igen.

Visst har det även lagts krut på att ta fram ett snyggt utseende. Den stilrena blåa designen är utan tvivel tilltalande, och du behöver inte vara rädd för att din elsparkcykel för barn ska ta upp någon större plats. Produkten är nämligen hopfällbar så att den inte ska vara i vägen när sparkcykeln inte används. Kom även ihåg att det finns en händig broms vid den vänstra sidan av styret för säkerhetens skull.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av elsparkcyklarna barn som används i artikeln

Expert- och testkällor

KidsATVSale

KidsATVSale är en webbplats som recenserar olika produkter samt ger tips och råd kring ämnen som relaterar till transportmedel för barn. Några exempel på produkter som testas och recenseras är balanscyklar, elsparkcyklar, Go Karts och även tillbehör såsom hjälmar.

Läs deras artikel där de går igenom tips och råd inför ditt köp av en elsparkcykel för ditt barn genom att klicka här. Artikeln uppdaterades senast i augusti 2021.

MomLovesBest

MomLovesBest är en sida som drivs av mammor där de publicerar olika artiklar kring allt som har att göra med moderskap. De erbjuder tips och råd och vägledning kring ämnen som relaterar till graviditet, föräldraskap och dylikt. De genomför även olika produktrecensioner för att deras läsare ska få tag på de bästa produkten till deras barn.

Läs hela artikeln här. Artikeln uppdaterades senast den 30. april 2023.

Tekguide.no

Tekguide.no är en norsk webbplats som tillhandahåller information, recensioner och guider om olika tekniska produkter som smartphones, bärbara datorer och andra apparater. Den hjälper användarna att fatta välgrundade beslut när de köper teknikprodukter genom att ge jämförelser och insikter om olika produkters egenskaper och prestanda.

Läs deras test av E-Wheels E2S V2 här.

Elsparkcykel.com

Elsparkcykel.com är en webbplats dedikerad åt elsparkcyklar, som erbjuder ett brett utbud av produkter för olika behov och preferenser. De tillhandahåller omfattande information, recensioner och guider för att hjälpa användare att fatta informerade beslut om köp och användning av elsparkcyklar. Med en användarvänlig gränssnitt siktar webbplatsen på att vara en allt-i-ett-plats för individer som söker pålitliga och aktuella resurser om elsparkcyklar.

Läs deras test av E-Wheels E2S V2 här.

TomsGuide

Tom’s Guide är en ansedd online-resurs som erbjuder expertrecensioner, analys och rekommendationer om ett brett utbud av konsumentelektronik och teknikprodukter. Den täcker allt från smartphones och laptops till smarta hem-enheter och spelrelaterade tillbehör, och ger värdefulla insikter för att hjälpa användare att fatta informerade köpbeslut. Med sina omfattande tester och insiktsfulla artiklar är Tom’s Guide en självklar källa för personer som söker pålitlig information om de senaste tekniktrenderna och produkterna.

Läs deras test av Razor Power Core E100 här.

EnvyRide

EnvyRide.com är en dynamisk online-plattform som är specialiserad på att recensera och främja elektriska färdmedel och personliga transportenheter. Med fokus på att erbjuda insiktsfulla guider, recensioner och jämförelser hjälper EnvyRide.com användare att navigera i den ständigt föränderliga världen av elsparkcyklar, skateboardar, hoverboards och andra innovativa transportlösningar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare erbjuder EnvyRide.com värdefull information för att underlätta medvetna val av miljövänliga och effektiva transportalternativ.

Läs deras test av Segway Ninebot Zing C8 här.

Elsparkcykel

Kundrecensioner

Amazon

E-handelsföretaget Amazon erbjuder ett stort utbud av varor inom flera olika produktkategorier.

Du kan läsa användarrecensionerna av Segway Ninebot E8 här.

Segway-Ninebot KickScooter Zing C8 Amazon kundrecensioner kan läsas här.

Razor Core E90 Amazon kundrecensioner kan läsas här.

Razor Core E100 Amazon kundrecensioner kan läsas här

 

Google Shopping

Google Shopping är en funktion som tillhandahålls av Google som erbjuder ett enkelt och effektivt sätt för konsumenter att handla online. Användare kan bläddra bland produkter från olika webbplatser för onlineshopping och jämföra priser från olika säljare, så att de kan göra en bra affär. Tjänsten gör det möjligt för säljare att lista sina produkter och nå en bredare publik, vilket förbättrar deras örsäljningschanser. Google Shopping ger användare flera filtreringsalternativ som sortering efter varumärke och pris, vilket gör det enkelt att hitta den produkt som uppfyller deras specifika behov. Med sin integration med andra Google-tjänster, som Google Sök, är Google Shopping ett bekvämt och populärt val för online-shoppare.

Kundrecensioner om Google Shopping kan läsas här.

FAQ

Vad är en elsparkcykel för barn?
En elsparkcykel för barn är en elektrisk sparkcykel med justerbart styre som är avsedd för barn i åldern 6-12 år.
Hur fungerar en elsparkcykel för barn?
En elsparkcykel för barn har en motor och ett uppladdningsbart batteri som driver hjulen vilket gör att elsparkcykeln kan färdas i hastigheter på upp till 15 km/h.
Vad är den genomsnittliga räckvidden för en elsparkcykel för barn?
Den genomsnittliga räckvidden för en elsparkcykel för barn är cirka 10-15 kilometer på en laddning, beroende på terräng och användning.

Tips när du ska köpa en elsparkcykel till ditt barn

Då har du mest troligt precis läst igenom vår lista av de bästa elsparkcyklarna för barn på marknaden just nu, men kanske undrar du fortfarande vad du egentligen bör tänka på innan du genomför ett köp? Nedan går vi igenom några viktiga punkter gällande detta för att du ska hitta en modell som passar ditt barn oberoende vilket märke du föredrar.

Källa: Kidsatvsale.com.

Ditt barns längd

Oavsett om du vill satsa på en billig eller lite dyrare elsparkcykel är det viktigt att välja en modell som är lämplig för ditt barns ålder, längd och vikt. Alla elsparkcyklar har en maximal belastning som de klarar av, och denne bör självfallet inte överstigas. Det är heller ingen bra idé att köpa en elsparkcykel som är för tung om din son eller dotter själv är ganska lätt.

Det står vanligtvis i en elsparkcykels beskrivning vilken ålder som den rekommenderas till, men för säkerhetens skull bör du även säkerställa själv att ditt barn är tillräckligt lång för användning av den. Tänk också på att även fast det inte finns någon faktiskt åldersgräns för elsparkcyklar, rekommenderas det att barn under åtta år inte ska använda dem.

Hastigheten

Gällande en elsparkcykels hastighet är det viktigt att ta det lugnt i början. Om du planerar att beställa ditt barns första elsparkcykel bör den inte vara för snabb då detta kan bli obehagligt och farligt. En maximal hastighet på 10 km/h brukar vara en bra startpunkt.

Räckvidden

En annan viktig faktor att tänka på är elsparkcykelns räckvidd, som avser hur långt fordonet kan köra innan det är dags att ladda upp dess batteri igen. Se gärna till så att räckvidden är lång, men glöm inte att även kolla upp drift- och uppladdningstid så att du slipper tillbringa hela dagar på att ladda upp ditt barns elsparkcykel.

Olika funktioner

Vad ditt barn anser vara en bra elsparkcykel varierar beroende på vilka funktioner som han eller hon tycker är viktiga. Kanske är det en modell med sadel, en så kallad “fatbike” eller en elsparkcykel med handbroms? Det finns till och med elsparkcyklar med inbyggd LED-belysning som gör modellens design lite extra cool. Kika därför alltid på vilka olika funktioner som erbjuds tillsammans med ditt barn för att garantera att han eller hon blir nöjd.

Vill du själv hålla bättre koll på din dagliga motion bör du läsa våra artiklar om pulsklockor och löparklockor. För ytterligare produkter som tar dig ut i den friska luften bör du även läsa vår artikel om motionscyklar.

Så väljer du rätt elsparkcykel för barn

I ovanstående stycke har vi kikat närmre på några punkter som är viktiga att tänka på när du ska välja en elsparkcykel till ditt barn. Det finns dock fortfarande ytterligare aspekter som är värda att nämna, och några av dem går vi igenom nedan.

Källa: MomLovesBest.com.

Motorn

Alla elsparkcyklar har en motor, men hur den är konstruerad kan variera ganska markant. Det är vanligt att tyngre elsparkcyklar har en mer kraftfull motor, vilket både säkerställer högre hastigheter och längre hållbarhet. Tyngre elsparkcyklar kan dock vara svåra att navigera för yngre barn – se därför till att välja en modell som lämpar sig till ditt barns ålder. Det viktigaste är att elsparkcykeln känns bekväm att använda så att ditt barn enkelt kan följa alla regler i trafiken.

Bromsarna

Att en elsparkcykel för barn har bromsar är A och O för att garantera ditt barns säkerthet i trafiken. Det finns modeller med olika sorters bromsar, bland annat med handbroms och fotbroms. Av dessa två rekommenderar vi att välja en elsparkcykel med fotbroms på bakdäcket. Om bromsen är placerad vid framhjulet kommer elsparkcykeln med största sannolikhet att bromsa mycket plötsligt vilket kan orsaka svårigheter med att hålla balansen; en broms på bakhjulet gör det däremot mycket enklare att hålla balansen.

Hopfällbar konstruktion

Vanliga elsparkcyklar kan nästan alltid fällas ihop, men så är faktiskt inte fallet för modeller framtagna för barn. Se därför gärna till att leta efter en modell för barn som faktiskt är hopfällbar då det gör den enklare att både förvara och transportera om det skulle behövas.

Om motion är av intresse även för dig själv bör du läsa något av våra övergripande tester av antingen elsparkcyklar eller paddleboards.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Razor Tekno Elsparkcykel

E-wheels E2S Junior 2022

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta