Guide: Hitta den bästa elsparkcykeln till ditt barn – de topp 5 modellerna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Vi är alla självfallet medvetna om hur viktigt det är för våra barn att både få tillräckligt mycket daglig motion samt att få friheten att kunna ta sig dit de vill.

Med en händig elsparkcykel till barn kan du slå två flugor med en smäll och åstadkomma både ock. Beställ en liten elsparkcykel och säkerställ att din son eller dotter får komma ut i den friska luften.

För att sökandet ska bli lätt och smidigt är en bra början att kika på vår topplista nedan där du får tillgång till en översikt av några av de bästa elsparkcyklarna för barn.

Hitta din och ditt barns favorit redan nu.

Vilka punkter ska tas hänsyn till vid köp av en elsparkcykel för barn?

🔸 Räckvidd
Självfallet är det gynnsamt om din elsparkcykel kan ta sig så långt som möjligt innan den återigen behöver laddas upp, så kontrollera alltid sparkcykelns räckvidd innan beställning. Den ska gärna kunna klara sig minst några kilometer på en laddning.

🔸 Uppladdningstid
På tal om laddning är det inte särskilt roligt om uppladdningstiden är för lång, så beställ en elsparkcykel för barn som inte kräver att du laddar upp den under hela dagen för att fungera.

🔸 Storlek
Beroende på hur gammalt ditt barn är kan han eller hon vara i behov av en viss storlek. Köp en elsparkcykel som är lämplig för just ditt barns längd då fel storlek både kan vara obekvämt och farlig att köra runt med.

🔸 Design
Utöver att vara funktionell är det sannerligen också trevligt om din elsparkcykel för barn har en söt eller fräck design. Särskilt sparkcyklar som är tillverkade för barn har ofta snygga mönster och färger som du inte vill gå miste om.


E-Wheels E2S V2 (2022) – elsparkcykel til barn med kraftfull motor

Vår rekommendation

✅ Tek.no rekommendation
✅ ”Bästa köp” enligt Elsparkcykel.com

E-Wheels E2S V2 elsparkcykel är ett bra val för dig som vill ha ett bekvämt och säkert transportmedel. Den kraftfulla 700W-motorn ser till att du kan färdas i sträckor på upp till 25 km, och hastighetslåset gör att den lämpar sig för alla åldrar.

 • Kraftfull 700 W-motor
 • Vattenresistent (IP56)
 • Lätt och användarvänlig

Recension: En detaljerad recension av E-Wheels E2S V2 (2022)

Kraftfullt batteri och en hastighetsspärr
E-Wheels E2S V2 elscooter har en vattenresistent konstruktion enligt IP56-standard, vilket gör att du kan använda den i alla väderförhållanden. Dessutom väger elsparkcykeln 12,5 kg och är även hopfällbar, vilket gör den lätt att förvara. Batteriet på 7800 mAh och den kraftfulla motorn dig en räckvidd på 25-35 km beroende på förarens vikt, hastighet och terräng.

Även om modellen har en topphastighet på 30 km/h kan den beställas med en 20 km/h-spärr, vilket gör den laglig i Sverige, oavsett ålder. Eftersom spärren inte har någon effekt i brant terräng kan du använda hela motorns kraft fram till att du når spärren i 20 km/h.

Säker och bekväm körning
Elsparkcykeln är utrustad med Bluetooth samt en tillhörande app, vilket gör att du kan låsa scootern direkt via appen samt göra andra personliga inställningar. Dessutom har den en ”icke-nollstart”-funktion – en säkerhetsfunktion som förhindrar att elsparkcykeln fortsätter att köra om du faller av – vilket är en bra funktion om du till exempel står vid ett övergångsställe för fotgängare. De robusta, luftfyllda hjulen ger en bekväm körning, även på ojämnt underlag.

Vad säger användare och experter om E-Wheels E2S V2 (2022)?

Denna modell fick positiva recensioner från experter. Sajten Tek.no betygsatte elsparkcykeln med 7,5/10 och gav den sin rekommendation, och betonade dess hastighet i uppförsbackar, kvalitet på bromsar samt överkomliga pris. Enligt Elsparkcykel.com har E-Wheels E2S V2 utnämnts till ”bästa köp” tack vare förhållandet mellan pris och kvalitet jämfört med sina konkurrenter.

Fördelar

 • Utrustad med Bluetooth och app
 • Funktion för ”icke-nollstart”
 • Stora luftfyllda hjul för en bekväm körning
 • Skivbroms bak + elektronisk E-ABS-antilåsningsbroms fram
Nackdelar

 • App-stödet hade kunnat vara bättre

Konsumentmagasinets bedömning

E-Wheels E2S V2 elsparkcykel har en effekt på 700W och en optimal räckvidd på 25 km. Andra funktioner som Bluetooth och tillhörande app ger dig en mer personlig upplevelse. App-stödet kunde dock vara bättre, men trots denna nackdel rekommenderar vi denna elsparkcykel eftersom den både har en skivbroms baktill och en extra ABS-utrustad elektronisk broms framtill.

Specifikationer
Bredd: 43 cm
Djup: 108 cm
Höjd: 114 cm
Vikt: 12,5 kg
Hjulstorlek: 8,5 ”
Effekt: 700 W
Användarvikt (Max): 125 kg
Batterikapacitet: 7800 mAh
Maxhastighet: 20 km/h (med lås)
Räckvidd: 25 km


Segway Ninebot E8 Elsparkcykel Barn – Håller hög standard

Segway Ninebot E8 Elsparkcykel

i samarbete med PriceRunner

 

 

Introduktion

Ninebot E8 från märket Segway är en ypperlig elsparkcykel för barn som verkligen håller hög standard. Hos Google Shopping visar tidigare kunder hur nöjda de är, och produktens betyg ligger därför just nu på 4,5 av 5 stjärnor med tusentals omdömen. Även hos Amazon ser du en liknande trend då betyget här ligger på 4,6 av 5 stjärnor med tusentals kunder som har betygsatt produkten.

Om Segway Ninebot E8

Segway Ninebot E8 kan med fördel dras nytta av som en ordinär sparkcykel, men visst är det extra fräckt att ta del av alla de funktionerna som en elsparkcykel har att bjuda på. Genom att ladda upp sparkcykeln i fyra timmar har din son eller dotter möjligheten att glida fram i hela 10 km innan Segway Ninebot E8 måste laddas upp igen.

Visst har det även lagts krut på att ta fram ett snyggt utseende. Den stilrena blåa designen är utan tvivel tilltalande, och du behöver inte vara rädd för att din elsparkcykel för barn ska ta upp någon större plats. Produkten är nämligen hopfällbar så att den inte ska vara i vägen när sparkcykeln inte används. Kom även ihåg att det finns en händig broms vid den vänstra sidan av styret för säkerhetens skull.

Fördelar

 • Smart uppbyggnad
 • Hög maximal hastighet
 • Bekväm att använda
Nackdelar

 • En aning dyr med en ganska lång uppladdningstid

Specifikationer
Från märket Segway
Fyra timmars uppladdningstid
Räckvidd på 10 km
Blå design
Hopfällbar
Utrustad med handbroms


Denver SCK-5300 Elsparkcykel – bra elsparkcykel för barn

Denver SCK-5300 Elsparkcykel

i samarbete med PriceRunner

 

 

Introduktion

Då var det dags för ytterligare en utmärkt elsparkcykel för barn. SCK-5300 kommer från märket Denver och är en omtyckt produkt hos Google Shopping med sitt betyg på 4,1 av 5 stjärnor. Om du är på jakt efter en högkvalitativ elsparkcykel för barn som kan ta din son eller dotter från punkt A till punkt B på ett säkert och roligt sätt vill du definitivt inte gå miste om SCK-5300.

Om Denver SCK-5300

Denver SCK-5300 är en elsparkcykel för barn som har en räckvidd på 6 km. Med andra ord klarar den av att köra i hela 6 km på en laddning innan det är dags att ladda upp sparkcykeln igen. Den maximala hastigheten som elsparkcykeln kan komma upp i är 6 km/h och produkten klarar max av en vikt på 50 kg. Denver SCK-5300 blir därför mycket passande för yngre barn som lätt vill kunna ta sig fram ute i den friska luften.

Denna elsparkcykel kommer utrustad med ett batteri med en effekt på 100 watt. Dess uppladdningstid är inte längre än 150 minuter, så du behöver inte oroa dig för att behöva vänta hela dagen på att sparkcykeln ska laddas upp. När allt är sagt och gjort är detta en snygg rosa elsparkcykel som lätt fälls ihop när den inte används.

Fördelar

 • Hopfällbar för enkel transport
 • Mycket lätt att använda
 • Prisvärd
Nackdelar

 • Ganska låg maxhastighet

Specifikationer
Från märket Denver
Med rosa design
Räckvidd på 6 km
Klarar av en maximal vikt på 50 kg
Hastighet på max 6 km/h
Uppladdningstid på 150 minuter


Denver SCK-5400 Elsparkcykel – billig elscooter för barn

Denver SCK-5400 Elsparkcykel

i samarbete med PriceRunner

 

 

Introduktion

Trots att den hamnade längst ner på topplistan är Denver SCK-5400 en elsparkcykel för barn som har många positiva aspekter att skryta om. På Google Shopping har den här produkten fått 30+ kundrecensioner och dess betyg ligger för närvarande på 2,8 av 5 stjärnor. Denver SCK-5400 är därför en helt okej elsparkcykel för barn som kommer att bli passande för de som vill ta lite kortare turer.

Om Denver SCK-5400

Denna elsparkcykel för barn behöver inte laddas upp i mer än två timmar innan din son eller dotter kan ge sig ut för att använda den. Räckvidden ligger på 6 km, så batteriet kommer att klara sig under den här distansen innan du måste ladda upp elsparkcykeln igen. Även om batteriet skulle ta slut kan den dock fortfarande dras nytta av som en ordinär sparkcykel, så ditt barn kommer alltid att ha möjligheten att ta sig från punkt A till B.

Denver SCK-5400 kommer med ett batteri med en effekt på 80 watt. Den är tillverkad i en stilren svart design, men glöm inte att det även ingår fräck belysning som pryder både hjulen samt sidan av plattan som du står på. Det här snygga ljuset är definitivt pricken över i:et.

Fördelar

 • Kort uppladdningstid
 • Färgglada LED-ljus
 • Billigt och bra
Nackdelar

 • Inte den mest bekväma sparkcykeln

Specifikationer
Från märket Denver
Utrustad med färgglada LED-ljus
Uppladdningstid på två timmar
Räckvidd på 6 km
Batteri med effekt på 80 watt
Tillverkad i aluminium


Razor Tekno Elsparkcykel – elsparkcykel med lampor för barn

Razor Tekno Elsparkcykel

i samarbete med PriceRunner

 

 

Introduktion

För dig som har en son eller dotter runt åtta års ålder kan Razor Tekno komma väl tillhands. Denna sparkcykel för barn ger ditt barn möjligheten att ge sig ut i den friska luften och ha ett lättnavigerat transportmedel nära tillhands. Tekno från märket Razor är en produkt som både har en riktigt snygg design med fräcka funktioner samtidigt som den är tillverkad av högkvalitativa material.

Om Razor Tekno

En av de stora fördelarna med Razor Tekno som ser till så att den står ut i mängden bland andra sparkcyklar för barn är dess LED-ljus. Sparkcykeln kan lysa upp i hela 12 färger när ditt barn ställer sig på sparkcykeln, och ljuset pryder både plattan som du står på samt hjulet framtill.

Om du vill se till så att ditt barn får lite härlig motion är det här den perfekta sparkcykeln. Den är nämligen inte elektrisk, så för att ta sig fram gäller det att sparka. För säkerhetens skull ingår dock en broms baktill för att snabbt kunna stanna närhelst det behövs. Så länge en elektrisk funktion inte är viktig för dig kommer den här produkten att göra under med sitt fräcka LED-ljus.

Fördelar

 • Lättviktig
 • LED-belysning i 12 färger
 • Bakbroms
Nackdelar

 • Skumhandtagen är bekväma, men inte särskilt långlivade

Specifikationer
Från märket Razor
Utrustad med LED-ljus i 12 färger
Skumhandtag
Rekommenderas till barn på runt åtta års ålder
Kommer med bakbroms
Inte elektrisk


MotorSweden X-Pro Surf Elsparkcykel Barn – kan användas som både en elsparkcykel och sparkcykel

MotorSweden X-Pro Surf Elsparkcykel

i samarbete med PriceRunner

 

 

Introduktion

Nästa produkt på vår elsparkcykel bäst i test lista är den fräcka X-Pro Surf från märket MotorSweden som blir ett utmärkt val för ditt barn. Sparkcykeln är inte bara lätt att använda och gör det inte bara smidigt för ditt barn att ta sig fram ute i den friska luften, utan när sparkcykeln inte används kan den också förvaras utan några svårigheter. Denne elsparkcykel för barn är nämligen hopfällbar för att se till så att den får plats i alla hem.

Om MotorSweden X-Pro Surf

Oavsett om ditt barn föredrar en svart, rosa eller blå sparkcykel finns det en X-Pro Surf modell som blir perfekt för honom eller henne. Med hjälp av en fotplatta gasar du elsparkcykeln, och den kan sedan ta sig upp i högst 10 km/h. Självfallet kommer denne elsparkcykel för barn även med en fotbroms.

Elsparkcykeln har en räckvidd på 6 km, vilken betyder att den kan susa fram i upp till 6 km innan det är dags att ladda batteriet igen. Även om produkten skulle urladdas kan den dock fortfarande dras nytta av som en vanlig sparkcykel. X-Pro Surf är gjord för barn på 4+ år, och elsparkcykeln har en laddningstid på omkring två timmar. Med andra ord kan din son eller dotter snabbt ge sig ut för att njuta av sin X-Pro Surf.

Fördelar

 • Justerbart styre
 • Lättviktig
 • Kommer i tre olika färger
Nackdelar

 • Klarar av högst 50 kg

Specifikationer
Från märket MotorSweden
Kan beställas i antingen svart, rosa eller blått
Hopfällbar design
Maxhastighet på 10 km/h
Räckvidd på 6 km
Laddningstid på två timmar


Tips för att köpa en elektrisk scooter för barn

Då har du i vår ”elscooter bäst i test lista” fått ett smakprov på några av de bästa elsparkcyklarna på marknaden, men kanske undrar du fortfarande vad du egentligen bör tänka på innan du genomför beställningen. Nedan ska vi kika på några viktiga punkter så att du hittar en elektrisk scooter som passar ditt barn oavsett vilket märke du föredrar.

Källa: Kidsatvsale.com.

Ditt barns längd

Oavsett om du vill satsa på en billig elsparkcykel eller en lite dyrare modell är den bästa produkten en som är lämplig för ditt barns ålder, längd och vikt. Alla elsparkcyklar har en maximal vikt som de klarar av, och denne bör självfallet inte överstigas. Det är heller ingen god idé att köpa en elsparkcykel som är rent för tung om din son eller dotter är ganska lätt.

Det står vanligtvis i produktens beskrivning vilken ålder som den rekommenderas till, men för säkerhetens skull bör du se till så att ditt barn även har en längd som är lämplig för elsparkcykeln. Kom dessutom ihåg att det kanske inte finns någon åldersgräns för elsparkcyklar, men det rekommenderas ändå att barn under åtta år inte använder dem.

Hastigheten

Gällande elsparkcykel hastighet är det viktigt att ta det lugnt i början. Om du planerar att beställa ditt barns första elsparkcykel bör den inte vara för snabb då detta lätt kan bli obehagligt för ett oerfaret barn. Högst 10 km/h brukar vara en bra startpunkt.

Räckvidden

I vårt elsparkcykel test har vi tidigare nämnt räckvidden, och visst är denne viktig. Räckvidd syftar på hur långt elsparkcykeln kan köra innan det är dags att ladda upp den igen. Se därför gärna till så att både räckvidden är lång och att batteritiden är kort så att du inte behöver tillbringa hela dagen med att ladda upp elsparkcykeln. För ytterligare produkter som tar dig ut i den friska luften, glöm inte att kika på några fräcka motionscyklar.

Olika funktioner

Vad du anser vara din bästa elscooter kan variera beroende på vilka funktioner som du tycker är viktiga. Kanske är du ute efter en elscooter med sadel, en fatbike eller en elsparkcykel med handbroms till ett billigt pris. Det finns till och med modeller med inbyggd LED-belysning för att göra sparkcykeln lite extra cool. Kika därför alltid på vilka olika funktioner som ingår tillsammans med en elsparkcykel för barn. För att hålla reda på den dagliga motionen, ta också gärna en titt på snygga pulsklockor eller löparklockor.


Hur du väljer en elektrisk scooter för barn

Vi har ovan kikat på några punkter som är viktiga att ha i åtanke när du väljer en elsparkcykel för barn, men visst finns det fortfarande ytterligare aspekter som är värda att nämna. Kika även gärna på elsparkcykel test och några fräcka paddelbrädor om motion är av intresse för dig.

Källa: MomLovesBest.com.

Motorn

Alla elsparkcyklar har en motor, men hur den här motorn ser ut kan variera ganska markant. Det är vanligt att tyngre elsparkcyklar har en mer kraftfull motor, vilket både ser till så att sparkcykeln går snabbare och att motorn håller längre. Tyngre sparkcyklar kan dock vara svåra att navigera för yngre barn, så välj den modellen som blir lämpligast utefter ditt barns ålder. Det viktigaste är att elsparkcykeln känns bekväm att använda så att ditt barn enkelt kan följa alla regler i trafiken.

Bromsarna

Att en elsparkcykel för barn har bromsar är A och O för att se till så att ditt barn är säkert i trafiken. Det finns både varianter med handbroms och fotbroms där vi rekommenderar att modellen som du beställer har en broms därbak. Om bromsen ligger vid framhjulet kommer elsparkcykeln med största sannolikhet att bromsa mycket plötsligt och det kan då vara svårt att hålla balansen. Om din elsparkcykel för barn har en broms vid bakhjulet blir det mycket lättare för ditt barn att hålla balansen.

Hopfällbarheten

Ordinära elsparkcyklar kan nästan alltid fällas ihop, men så är inte fallet för elsparkcyklar för barn. Se därför gärna till så att du specifikt går på jakt efter elsparkcyklar för barn som är hopfällbara så att de blir lätta att både förvara och transportera.


Frågor och svar

Fråga: Vilken elsparkcykel är bäst för barn?
Svar: Det viktigaste är att du satsar på en elsparkcykel som är framställd för att passa ditt barns ålder och längd så att transportmedlet blir bekvämt och säkert att använda. Det finns både budgetvarianter och lite dyrare varianter som håller hög standard.

Fråga: Är elektriska skotrar lagliga att köra för barn i Sverige?
Svar: Elsparkcyklar är lagliga för barn att köra i Sverige då de klassas som en cykel, men de får inte gå snabbare än 20 km/h.

Fråga: Vad är åldersgränsen på elsparkcykel?
Svar: Det finns ingen åldersgräns på elsparkcykel, men om ditt barn är yngre än 15 år gammalt måste han eller hon bära hjälm.

Fråga: Hur mycket kostar en elsparkcykel till barn?
Svar: Priset för en elsparkcykel kan variera ganska rejält beroende på vilken modell du väljer och hur många funktioner du vill att sparkcykeln ska ha. Beställ gärna en elsparkcykel från ett välkänt märke som även har många positiva kundrecensioner, så vet du att du får hög kvalitet.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Google Shopping 🇸🇪

Google Shopping är en tjänst som gör det lätt och smidigt för dig som konsument att hitta de bästa produkterna från de bästa försäljarna.

Du kan se Segway Ninebot E8 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Denver SCK-5300 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Denver SCK-5400 kundomdömena genom att klicka här

Amazon 🇺🇸
E-handelsföretaget Amazon ser till så att du kan beställa varor inom flera olika produktkategorier.
Du kan se Segway Ninebot E8 kundomdömena genom att klicka här

Andra källor

KidsATVSale 🇺🇸

KidsATVSale är en sajt som recenserar olika produkter samt ger råd och tips kring ämnen som relaterar till transportmedel för barn. Några exempel på produkter som testas och recenseras är balanscyklar, elsparkcyklar, Go Karts och även tillbehör såsom hjälmar.

Artikeln uppdaterades senast: Augusti 2021
Läs hela artikeln här

MomLovesBest 🇺🇸

MomLovesBest är en sida som drivs att en antal mammor, och på denna sajt publiceras olika artiklar kring allt som har att göra med moderskap. Få råd, tips och vägledning kring ämnen som relaterar till graviditet, föräldraskap och dylikt. Läs dessutom olika produktrecensioner så att du får tag på de bästa redskapen som passar din son eller dotter.

Artikeln uppdaterades senast: 1 februari 2021
Läs hela artikeln här

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta