Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Pizzaugn - Bäst i test: Här är topplistan med de bästa pizzaugnarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 30, 2024.

Pizzaugn - Bäst i test: Här är topplistan med de bästa pizzaugnarna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Den här artikeln handlar om pizzaugnar, och innehåller en guide till de modeller som experterna utnämnt till de bästa pizzaugnarna på marknaden.

Vill du också kunna bjuda på härligt nygräddad pizza hemma? På marknaden finns en mängd olika pizzaugnar att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilken modell som passar bäst hemma hos dig. För att hjälpa dig välja rätt pizzaugn har vi tittat närmre på för- och nackdelarna med olika pizzaugnar med hjälp av ett flertal olika tester som utförts av kända testpaneler.

Om du vill titta närmre på de olika testerna hittar du länkar till alla undersökningar längst ner i artikeln.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med en ny pizzaugn: Clementi Family Wood Fired. Den här ugnen är uppmärksammad för sina omfattande tillbehör som förhöjer möjligheten att laga mat utomhus.

Tidigare ändringar:

4. mars 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av pizzaugnar i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

27. februari 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Pizzaugn Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda pizzaugnar

Panetti Pizzetta Primo - vattentät design för både inomhus- och utomhusbruk

Bra elektrisk pizzaugn för inomhus- och utomhusbruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Panetti Pizzetta Primo:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Perfekta pizzor på mindre än 120 sekunder
 • Dubbla infraröda element ger en jämn värmefördelning.
 • Utformad för både inomhus- och utomhusbruk med vattentät IPX4-certifiering

Fördelar

 • Snabb tillagningstid
 • Hög värmekapacitet
 • Jämn bakning

Nackdelar

 • Relativt högt pris

I den hektiska världen av matlagning och underhållning i hemmet sticker Panetti Pizzetta Primo – Electric Pizza Oven ut med sin snabba höghastighetstillagning som levererar läckra pizzor på mindre än 120 sekunder vid en skyhög temperatur på 500°C. Vi tror att denna funktion är särskilt fördelaktig för den upptagna matälskaren som vill servera gourmetpizzor utan långa väntetider. Dessutom är den mångsidig och kan användas både inomhus och utomhus, tack vare en vattentät IPX4-certifiering och en rymlig 13-tums öppning – perfekt för dem som gillar att äta utomhus eller har begränsat köksutrymme men vägrar att kompromissa med kvaliteten på sin hemlagade pizzaupplevelse.

Vad du behöver veta innan du köper en elektrisk pizzaugn

Specifikationer

 • Vikt: 12 KG
 • Bränsletyp: El
 • Mått: 48cm × 41cm × 28cm

Höghastighetstillagning för perfekta pizzor på rekordtid

Panetti Pizzetta Primo – Elektrisk pizzaugn utmärker sig genom sin anmärkningsvärda kapacitet för höghastighetstillagning. Den kan tillaga perfekt tillagade pizzor på mindre än 120 sekunder tack vare sin förmåga att nå en maximal temperatur på 500 °C. Denna funktion är särskilt imponerande eftersom den gör det möjligt för användare att njuta av autentiska pizzor av pizzeriakvalitet direkt från bekvämligheten i sina egna hem eller under utomhusmöten. Vi vet hur värdefull tid är, och den snabba tillagningsprocessen säkerställer inte bara att tid sparas utan också att pizzans kvalitet inte äventyras.

Energieffektivitet med avancerad infraröd teknik

Vi är imponerade av den energieffektivitet som Panetti Pizzetta Primo erbjuder genom sina innovativa dubbla infraröda element. Genom att spara upp till 60 % energi jämfört med konventionella ugnar säkerställer denna elektriska pizzaugn jämn värmefördelning utan att energiräkningarna ökar i onödan. Denna funktion återspeglar en växande efterfrågan från konsumenterna på miljövänliga apparater som inte gör avkall på prestanda. Den effektiva energianvändningen innebär också att ugnen värms upp snabbt, vilket ytterligare kompletterar dess höghastighetstillagning och gör den till ett ekonomiskt smart val för pizzaentusiaster.

Mångsidig användning i alla miljöer med vattentät certifiering

Mångsidighet är en nyckelfaktor när man väljer pizzaugn, och Panetti Pizzetta Primo utmärker sig i detta avseende med sin design som lämpar sig för både inomhus- och utomhusbruk. Dess vattentäta IPX4-certifiering försäkrar oss om att den kan motstå vattenstänk från alla håll, vilket gör den tillräckligt robust för en mängd olika miljöer, oavsett om det är en bakgårdsgrill eller en köksbänk. Dessutom rymmer den rymliga 13-tumsöppningen olika pizzastorlekar, vilket vi tycker är praktiskt för att servera familjemåltider eller catering till fester där flera pizzor måste göras i följd. Denna anpassningsförmåga gör den till ett perfekt val för dem som tycker om att underhålla eller helt enkelt älskar mångsidighet i sina matlagningsapparater.

Mer om Panetti Pizzetta Primo

Specifikationer

 • Vikt: 12 KG
 • Bränsletyp: El
 • Mått: 48cm × 41cm × 28cm

Ooni Koda 12 - portabel pizzaugn med hopfällbara ben

Bästa kompakta pizzaugn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjärnor på teachgearlab.com
 • check 4,5/5 stjärnor på BBCgoodfood
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ooni Koda 12:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • L-formad brännare för snabb uppvärmning
 • Extra tjock, 15 mm pizzasten i cordierit
 • Kompakt design med hopfällbara ben

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss framstår Ooni Koda 12 pizzaugn som ett mycket effektivt och mångsidigt alternativ för pizzabakning i hemmet. Den L-formade brännaren utlovar snabb uppvärmning och gör ugnens redo för gräddning efter bara 60 sekunder. Den snabba och enkla installationen är en ytterligare fördel – särskilt för dig som värdesätter bekvämlighet. Samtidigt tillgodoser det justerbara värmereglaget en mängd olika matlagningsbehov utöver bara pizza. Du kan till exempel även tillaga biffar, hamburgare och fisk.

Trots att pizzaugnen inte bör förvaras utomhus under längre perioder, kan den användas utomhus under goda väderförhållanden. Vi anser dessutom att denna begränsning förminskas tack vare enhetens kompakta och bärbara design som gör den enkel att flytta efter behov.

Sammantaget erbjuder Ooni Koda 12 en kombination av effektivitet, mångsidighet och användarvänlighet. Detta gör den till ett utmärkt val för dig som vill njuta av pizzor av restaurangkvalitet i bekvämligheten av ditt hem eller trädgård.

Fördelar

 • Snabb och enkel installation
 • Kan tillaga mer än bara pizza, till exempel biffar, hamburgare, fisk och kyckling
 • Justerbar värmekontroll
 • Pizzan gräddas på 60 sekunder

Nackdelar

 • Bör inte förvaras utomhus under längre perioder

Vad sägs om en pizzaugn som inte bara är lättanvänd, utan dessutom portabel? Detta är precis vad Ooni Koda erbjuder, och det finns många som anser att denna pizzaugn håller en standard i toppklass. Hos Amazon ligger genomsnittsbetyget från kunderna på 4,3 av 5, och i en produktrecension hos Wired fick pizzaugnen ett betyg på hela 8 av 10.

Vad säger användare och experter om Ooni Koda 12?

Ooni Koda 12 är en mycket omtyckt pizzaugn. Den lovordas särskilt för dess portabla design som gör att den kan tas med på campingresor och sommarsemestrar.

Experterna på BBC Good Food framhåller den minimalistiska, lätta designen som möjliggör enkel installation och förvaring. De menar även att ugnen gräddar en krispig pizzabotten med perfekt tillagade toppings. Experter på Tech Gear Lab har utsett Ooni Koda 12 till sitt toppval; inte enbart för att det är en av “fansens favoriter”, utan också för att den konsekvent tillagar välsmakande pizza.

Användarna på såväl Amazon som Google Shopping är också nöjda med Ooni Koda 12. Många  användarrecensioner består av påståenden som “den bästa pizzan jag har gjort i mitt liv” och “jag visste inte att jag kunde älska pizza så mycket”. Användarna menar att pizzaugnen är utmärkt för att grädda mindre pizzor ute i trädgården och att de älskade resultatet. De noterar dock att du kan behöva lite övning innan resultaten blir optimala.

Ooni Koda 12 har fått 4,6/5 stjärnor på Google Shopping samt 4,5/5 stjärnor på Amazon baserat på över 2 000 recensioner.

Mer om Ooni Koda 12

Specifikationer

 • Mått: 39 x 29 x 62 cm
 • Material: Kolstål
 • Vikt: 9,25 kg
 • Matlagningsyta: 30 cm
 • Bränsletyp: Naturgas

Den här kompakta och högkvalitativa pizzaugnen har inte bara en riktigt snygg, modern och stilren design, utan gör effektivt det den ska utan att ta upp någon större plats. Det är bland annat en perfekt ugn att ha på balkongen eller på ställen där du har ett begränsat utrymme.

Ooni Koda kan grädda pizzor på upp till 30 cm i diameter och det går förvånansvärt fort – mindre än en minut per pizza. Kom bara ihåg att först värma upp ugnen i 20 minuter. Den maximala temperaturen når upp till 500 °C, så du kan vara säker på att pizzan verkligen bakas ordentligt.

En aspekt som verkligen får den här pizzaugnen att stå ut jämfört med andra produkter på marknaden är den kompakta storleken och den snygga designen. Du får dessutom en liten receptbok som innehåller olika recept och smarta tips för hur du lagar perfekt pizza.

På samma vis som en gasolugn värms Ooni Koda upp med hjälp av propangas. Pizzaugnen har en inbyggd tändare, och gasen tillförs via en slang. Notera att slang och regulator köps separat.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Läs mer om Ooni Koda 12

Morsø Forno - vedeldad pizzaugnmed modern rundad design

Högkvalitativ pizzaugn av italiensk design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bästa premium-pizzaugn" enligt Expertreviews.co.uk
 • check "Bästa pizzaugn" enligt Ideal Home

Dagens bästa priser och erbjudanden på Morsø Forno:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Unik, modernt rundad design
 • Rökning, stekning och bakning i ett
 • Äkta italiensk stenugnstillagning och smak

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Morsø Forno är en robust och mångsidig pizzaugn. Dess högkvalitativa gjutjärnskonstruktion inspirerad av italiensk design säkerställer inte bara optimal värmefördelning för perfekt gräddade pizzor, utan möjliggör också tillagning av en mängd andra rätter – något som ökar dess mångsidighet. Ugnens eleganta design är dessutom inte bara funktionell, utan också estetiskt tilltalande, vilket gör den till ett elegant detalj i din trädgård.

Pizzaugnen är relativt tung, vilket å ena sidan gör den något otymplig. Å andra sidan bidrar detta till dess hållbarhet och stabila konstruktion. Den är dessutom mycket enkel att installera, vilket gör den tillgänglig även för dig som inte är van vid att laga pizza i den här typen av ugnar.

Sammantaget anser vi att Morsø Forno är ett utmärkt val för dig som söker en hållbar och mångsidig utomhusugn som är lika funktionell som den är stilfull.

Fördelar

 • Konstruktion av högkvalitativ gjutjärn
 • Kan användas till många olika rätter 
 • Optimal värmefördelning 
 • Utmärkt design
 • Enkel att installera

Nackdelar

 • Tillbehör måste köpas separat
 • Något tyngre konstruktion

Morsø Forno har testats och recenserats av två brittiska expertkällor: Expertreviews.co.uk och Ideal Home. Båda testpanelerna imponerades av den här pizzaugnen och har utsett den till bästa premiumvalet samt bästa pizzaugn i respektive tester.

Denna pizzaugn är enkel att använda och har en elegant design. Även om experterna generellt sett tycker riktigt bra om den här modellen nämner de dock tyngden som en nackdel.

Recension: En detaljerad recension av Morsø Forno

Specifikationer

 • Mått: 70 x 60 kg
 • Material: Gjutning av iromn
 • Vikt: 94 kg
 • Bränsletyp: Trä/Kol
 • Matlagningsyta: 70 cm
 • Termometer

Mångsidig pizzaugn
Med Morsø Forno får du en kombinerad pizza- och grillugn som kan användas till betydligt mer än pizza. Den här ugnen kan nämligen användas till allt från att grilla kött till att baka bröd.

Insidan av ugnen är uppbyggd som en traditionell stenugn med ett lågt tak och en bred kammare. Pizzaugnens utformning ger en optimal värmefördelning oavsett vilka ingredienser som tillagas. När du köper Morsø Forno kan du även välja att köpa till extra tillbehör för olika maträtter. Det finns bland annat ett grillgaller och en stekgryta att köpa till separat.

Lättanvänd pizzaugn av gjutjärn
Morsø Forno är tillverkad i svart gjutjärn med en keramisk stenbotten. Detta ger en optimal värmestrålning när kol eller ved placeras längs ugnens sidor. När kolet eller veden har blivit till glöd är ugnen redo att användas.

Den keramiska stenen är enkel att ta ut när man rengör ugnen efter matlagningen. Tack vare detta behöver du inte slösa en massa tid på rengöring innan ugnen är klar för nästa pizzabakning eller matlagning. Morsø Forno mäter 58,5 x 55 x 42,9 centimeter.

Vad säger experter om Morsø Forno?

Båda expertkällorna anser att den här pizzaugnen är en av de bästa modellerna på marknaden. Expertreviews.co.uk skriver till exempel att Morsø Forno är en smart och elegant pizzaugn i premiumklassen.

De förklarar att ugnen är enkel att montera och att den är ett riktigt bra val för pizzaälskare som vill använda ugnen ofta.

Experterna från Ideal Home verkar också hålla med om betyget. De framhäver även att Morsø Forno är tillräckligt stor för att kunna användas som värmekälla på kvällen. Den enda nackdelen som nämns i recensionerna är att den tyngre vikten gör ugnen svår att flytta på.

Mer om Morsø Forno

Specifikationer

 • Mått: 70 x 60 kg
 • Material: Gjutning av iromn
 • Vikt: 94 kg
 • Bränsletyp: Trä/Kol
 • Matlagningsyta: 70 cm
 • Termometer

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Läs mer om Morsø Forno

Clementi Family Wood Fired - pizzaugn med omfattande tillbehör

Bra och mångsidig pizzaugn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Clementi Family Wood Fired:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Snabb uppvärmningstid
 • Tillbehör för flera olika typer av matlagning
 • Patenterat Air Plus-system

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att pizzaugnen Clementi Family Wood Fired är ett utmärkt alternativ för dig som älskar att laga mat och umgås utomhus. Ugnens flexibla förmåga att smidigt integreras i utomhuskök eller trädgårdsarrangemang bidrar med en touch av elegans. Dess kapacitet att tillaga upp till fyra pizzor samtidigt, gör den dessutom lämplig för familjesammankomster och middagsbjudningar. Vidare garanterar den effektiva uppvärmningen, som når 400 grader Celsius efter endast 20-25 minuter, enkla, snabba och smidiga middagar. Tack vare ugnens design för långvarig värmehållning kan du laga mat mer effektivt och utforska en mängd olika recept utöver pizza.

Medan ugnens krav på utomhusutrymme kan ses som en begränsning, väljer vi att se det som en anledning att tillbringa mer tid utomhus. För dig som inte har en trädgård eller uteplats kan tillfälliga uppsättningar eller särskilda utomhusplatser i närområdet vara en potentiell lösning. På så sätt kan verkligen alla njuta av alla fördelar med denna exceptionella pizzaugn. Sammanfattningsvis anser vi att Clementi Family Wood Fired erbjuder en blandning av effektivitet, mångsidighet och hög kvalitet som är svår att hitta hos andra pizzaugnar, oavsett prisklass. Enligt oss är den här ugnen en värdefull investering för alla som brinner för vedeldad matlagning.

Fördelar

 • Kan integreras i alla utomhuskök eller trädgårdsanläggningar
 • Kan tillaga upp till fyra pizzor samtidigt
 • Når upp till 400 °C på 20-25 minuter
 • Behåller värmen under långa perioder

Nackdelar

 • Inte lämplig för dem utan trädgård eller uteplats

Pizzaugnen Clementi Family Wood Fired har kapacitet att underlätta matlagningen vid familjesammankomster. Detta tack vare dess mångsidiga tillbehör som gör att ugnen kan användas för att grilla, baka och steka på en och samma plats. Ugnen är således en omfattande lösning och kan tillaga allt från pizzor till vegetariska rätter.

Recension: En detaljerad recension av Clementi Family Wood Fired

Specifikationer

 • Bränsletyp: Trä
 • Mått: 80×60 cm
 • Matlagningsyta: ?
 • Material: Kupol i rostfritt 430-stål och eldfast botten för livsmedelsbruk
 • Vikt: 112 kg

Mångsidig matlagning utomhus med snabb uppvärmning

Vi anser att pizzaugnen Clementi Family Wood Fired, tack vare dess mångsidiga placeringsalternativ, omdefinierar begreppet utomhusmatlagning. Ugnen är kompakt och designad för utomhusbruk och kan därmed integreras i alla trädgårdskök, även modulvarianter. Dess tillagningskammare mäter 80×60 centimeter och rymmer upp till fyra pizzor samtidigt, vilket gör den lämplig för familjesammankomster och fester. Ugnen är dessutom något mindre och lättare än sin större motsvarighet. Med sina kompakta mått väger den endast 112 kilogram, till skillnad från den större modellen som väger 230 kilogram och har en tillagningskammare på 100×80 centimeter som rymmer fem pizzor. Detta möjliggör enklare installation och större flexibilitet i mindre utomhusutrymmen. Ugnen Clementi Family Wood Fired erbjuder således en utomordentlig balans mellan funktionalitet och storlek.

Vidare är ugnens kapacitet att nå en temperatur på 400 grader Celsius på endast 20–25 minuter bevis på snabb och effektiv uppvärmning. Detta underlättar matlagningen väsentligt genom att ödsla mindre tid åt att vänta, och mer tid åt att umgås med gäster.

Avancerat luftsystem och hållbara tillbehör

Vi anser att ugnens patenterade Air Plus-system är ett tydligt exempel på tillverkarens engagemang för innovativ matlagningsteknik. Denna unika luftcirkulation för in förbränningsluft från ugnens botten, vilket garanterar jämn tillagning och optimal spridning av flamskyddet över maten. Ugnen är dessutom överlägset isolerad med högkvalitativa material som scamotek för att bibehålla värmen under lång tid. Detta minskar behovet av kontinuerligt bränslepåfyllning, även vid användning med öppen lucka.

Slutligen är pizzaugnen Clementi Family Wood Fired utrustad med omfattande tillbehör. Detta inkluderar en skorsten och en fronthylla i rostfritt stål, en termometer, en lucka och en behållare för ved. Dessa tillbehör förbättrar inte bara ugnens funktionalitet, utan även dess användarvänlighet. De bekräftar dessutom vår ståndpunkt att ugnen är designad för att uppfylla de högsta kraven för utomhushäng och matlagning.

Tips: Om du vill ge dina grillade måltider en unik twist rekommenderar vi att du bakar desserter, till exempel fruktpajer eller chokladkakor, med Multi-Cooking-tillbehöret. Röken från träet ger en rustik men sofistikerad smak till traditionella sötsaker, vilket ger dina desserter en touch av utomhuslivet.

Mer om Clementi Family Wood Fired

Specifikationer

 • Bränsletyp: Trä
 • Mått: 80×60 cm
 • Matlagningsyta: ?
 • Material: Kupol i rostfritt 430-stål och eldfast botten för livsmedelsbruk
 • Vikt: 112 kg

The Smart Oven Pizzaiolo - elektrisk pizzaugn för inomhusbruk

Bästa pizzaugn för inomhusbruk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Vunnit T3:s platinapris – 5/5 stjärnor
 • check 5/5 stjärnor på IdealHome
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på The Smart Oven Pizzaiolo:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Upp till 400 °C temperatur vid tillagning
 • Sju program och manuell inställning
 • Platsbesparande design för inomhusbruk

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är Smart Oven Pizzaiolo en mycket effektiv och användarvänlig pizzaugn för pizzaentusiaster. Det är en avancerad modell med en design som är utformad för att tåla höga temperaturer, vilket gör den lämplig för gräddning av såväl pizza som bröd.

Den snabba uppvärmningen och de många olika inställningarna tillgodoser ett brett spektrum av önskemål – du kan skapa tunna och krispiga såväl som djupa och fluffiga pizzor. Samtidigt förbättras den totala användningen av ugnens praktiska inkluderingar, däribland den smarta dörröppningen, pizzapannan och överdraget.

Trots att Smart Oven Pizzaiolo är relativt dyr, anser vi att ugnens pris motiveras av dess mångsidighet och användarvänlighet samt kvaliteten på pizzorna den gräddar. Det är dessutom en mycket uppskattad modell av experter. Smart Oven Pizzaiolo är ett utmärkt alternativ för dig som vill åstadkomma professionell pizzabakning i bekvämligheten av ditt hem. Det är en pizzaugn som erbjuder en fantastisk kombination av bekvämlighet, variation och kvalitet.

Fördelar

 • Snabb uppvärmning
 • Mycket lättanvänd
 • Utrustad med många olika pizzainställningar
 • Dörr med smart öppningsmekanism
 • Levereras med pizzapanna och pizzaspade

Nackdelar

 • I högre prisklass

Vill du ha en smidig pizzaugn i hemmet som inte tar upp någon större plats i köket? Då är Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo rätt val för dig. Med denna smarta och kompakta pizzaugn kan du laga utsökta pizzor på nolltid. Pizzaugnen har fått många lovord från både T3 och The Spruce Eats där den sistnämnda gav ugnen ett betyg på hela 4,9 av 5 stjärnor!

Vad säger användare och experter om Smart Oven Pizzaiolo?

Smart Oven Pizzaiolo har mottagit många positiva recensioner av experter världen över och anses vara en av marknadens bästa pizzaugnarna för inomhusbruk. Modellen har vunnit T3.com:s platinapris med följande motivering: “Smart Oven PIzzaiolo är Jimi Hendrix och Mozart bland pizzaugnar för hemmabruk.” T3 har betygsatt ugnen med 5/5 stjärnor och framhåller dess förmåga att konsekvent grädda utsökta pizzabottnar såväl som dess användarvänlighet.

Vidare har Smart Oven Pizzaiolo blivit utsedd till “Bästa pizzaugn för inomhusbruk” av Ideal Home Magazine som också älskade den färdiga pizzan som ugnen tillagar konsekvent och snabbt.

Även användarrecensionerna är överväldigande positiva. Med cirka 250 recensioner på Google Shopping har den ett mycket imponerande betyg på 4,8/5 stjärnor. Användarna lovordar den utsökta pizzan som, enligt dem, är av restaurangkvalitet. Användarna nämner också att enheten är mycket enkel att använda.

Mer om The Smart Oven Pizzaiolo

Specifikationer

 • Material: Rostfritt stål
 • Vikt: 17 kg
 • Mått: 47,5 x 57 x 46,5 cm
 • Matlagningsyta: 30 cm
 • Bränsletyp: El

Om du vill njuta av läckra pizzor som inte tar mer än två minuter att grädda är Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo ett bra val. Riktigt utsökta pizzor från Italien bakas i robusta stenugnar som inte bara når mycket höga temperaturer, utan även optimal värdefördelning.

Det är den här äkta pizzabagarkänslan som du kan få med Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo. Låt dig inte luras av den nätta storleken: den här pizzaugnen kan komma upp i imponerande 400 °C så att du snabbt kan baka fantastiska pizzor utan några långa väntetider. Du kan använda ugnen till antingen hemmagjorda pizzor eller fryspizza, och resultatet kommer att bli utmärkt varje gång.

En stor positiv aspekt av just Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo är dess mindre storlek som ser till så att pizzaugnen passar i alla olika sorters kök. Visst är det även imponerande att ugnen – trots sin kompakta design – har flera olika pizzainställningar och förmågan att komma upp i riktigt höga temperaturer. Jämfört med andra ugnar på marknaden är den här varianten en ypperlig inomhusmodell som är värd varenda krona.

Austin and Barbeque Pizza Oven Box - lätt pizzaugn med dubbel isolering och inbyggd termometer

Mest prisvärda pizzaugn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Austin and Barbeque Pizza Oven Box:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Perfekt till pizza och tunnbröd
 • Fungerar på både kol- och gasgrillar
 • Dubbel isolering

Konsumentmagasinets omdöme

Austin and Barbeque Pizza Oven Box är en praktisk och effektiv lösning för pizzaentusiaster som redan äger en grill. Ugnens konstruktion säkerställer en jämn värmefördelning av enhetens baksida, vilket är avgörande för alla pizzaugnars funktion. Den inbyggda termometern tillsammans med den lätta och praktiska konstruktionen gör ugnen enkel att både använda och underhålla.

För att använda Austin and Barbeque Pizza Oven Box krävs det en befintlig grill. Detta kan emellertid ses som en fördel för dig som redan äger en grill och som vill utöka dess kapacitet utan att behöva investera i en extra, fristående pizzaugn.

Sammantaget utgör Austin and Barbeque Pizza Oven Box en praktisk och effektiv pizzaugn – perfekt för dig som älskar att grilla, men som vill utveckla dina kulinariska färdigheter. Den kommer dessutom till ett betydligt lägre pris än de flesta traditionellt pizzaugnar, vilket gör den tillgänglig för fler budgetramar.

Fördelar

 • Inbyggd termometer
 • Jämn värmefördelning på hela ugnens baksida
 • Praktisk och lätt
 • Enkel att använda och underhålla

Nackdelar

 • Ugnens drift kräver en grill

Om du söker en pizzaugn i budgetklassen som fortfarande ger utsökta pizzor är det värt att kika närmare på Austin and Barbeque Pizza Oven Box. Här har vi en pizzaugn med dubbel isolering och inbyggd termometer, och du kan använda ugnen till både pizzor eller tunnbröd. Tänk dock på att det krävs att du redan har en grill för att pizzaugnen ska fungera.

Vad säger användare och experter om Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn?

Inom ett experttest hos Tek.no har Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn fått ett helt okej betyg på 6 av 10. Hos NetOnNet ser det ännu bättre ut då konsumenterna har lämnat betyg med genomsnitt på 4,2 av 5. En kund hos NetOnNet hade följande att säga om pizzaugnen:

”Nöjd med produkten, det blev riktigt goda pizzor. Övning ger färdighet dock, och mina dåliga briketter gjorde det svårt att få upp värmen.”

Mer om Austin and Barbeque Pizza Oven Box

Specifikationer

 • Bränsletyp: Kol och gas
 • Mått: 39,8 x 33,2 x 14,4 cm
 • Material: Metall
 • Vikt: 5,7 kg
 • Matlagningsyta: 27,9 x 33,7 cm
 • Termometer

Det är inte alla som är villiga att lägga flera tusenlappar på en pizzaugn, och då kan Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn vara ett bra alternativ. Till ett billigt pris får du en välfungerande pizzaugn för både tunnbröd och pizzor. Allt som behövs är en grill.

Medan vissa är ute efter en stor pizzaugn föredrar andra mindre och mer kompakta varianter för enkelhetens skull samt för möjligheten att smidigare förvara produkten. Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn är inte större än 40 x 33,5 x 14,5 cm och är därmed en kompakt och händig produkt.

Ooni Karu 12 - vedeldad pizzaugn med extra tjock pizzasten

Bästa bärbara pizzaugn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Vunnit Gardeningetc:s Guldpris – 5/5 stjärnor
 • check 5/5 stjärnor på Pizza Oven Reviews
 • check 4,6/5 stjärnor på The Spruce Eats
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ooni Karu 12:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Extra bärbar design
 • Tillagningsalternativ med flera bränslen
 • Skräddarsydd bränslebricka

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Ooni Karu 12 är en robust och mångsidig pizzaugn för utomhusbruk. Dess slitstarka konstruktion och utmärkta isolering är avgörande för konsekventa matlagningsresultat. Ugnens lämplighet för utomhusbruk, i kombination med den avtagbara askbrickan, gör den dessutom användarvänlig och enkel att underhålla.

Ugnen kan användas med en gasoladapter, vilket ökar dess mångsidighet. Det ingår dock inte en gasbrännare – något som kan ifrågasättas. Däremot fungerar ugnen utmärkt på bara ved eller kol, vilket gör att vi ser på möjligheten att driva ugnen på gasol som en bonus.

Enligt oss är Ooni Karu 12 ett flexibelt och effektivt alternativ för dig som strävar efter att tillaga autentisk och vedeldad pizza. Den lämpar sig för dig som värdesätter bekvämligheten med gasoldrift, och, tack vare dess bärbara design, för dig som ägnar sig mycket åt friluftsaktiviteter.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Riktigt bra isolering
 • Lämplig för mindre utrymmen
 • Avtagbar asksamlare för enkel rengöring
 • Kan användas med en gasadapter

Nackdelar

 • Gasbrännare ingår ej

Ooni Karu 12 Pizzaugn är en mindre variant av den tidigare nämnda Ooni Karu 16 Pizzaugn. Här får du ett kompakt alternativ med en portabel konstruktion och en vikt som inte överstiger 12 kg. Pizzaugnen är gjord av rostfritt stål, och det är upp till dig om du vill använda kol eller ved som bränsle.

Recension: En detaljerad recension av Ooni Karu 12 Pizzaugn

Specifikationer

 • Mått: 80 x 40 x 77 cm
 • Bränsletyp: Trä, träkol och gas
 • Vikt: 12 kg
 • Material: Rostfritt stål
 • Matlagningsyta: 33 x 33 cm

Bränslemöjligheterna
Det är alltid bra att ha flera olika alternativ när det gäller bränslet. Med olika alternativ kan du se till att din måltid får rätt smak, och just Ooni Karu 12 Pizzaugn kan drivas med antingen ved eller kol.

Smidig transport
Det kan mycket väl vara så att du har ett begränsat utrymme i hemmet, eller så vill ta med dig din pizzaugn på semestern. Vad fallet än må vara kan en kompakt design göra susen, och detta kan du räkna med när du väljer Ooni Karu 12 Pizzaugn. 50 x 34 x 74 cm är de portabla måtten som pizzaugnen bjuder på.

Vad säger användare och experter om Ooni Karu 12 Pizzaugn?

Efter 260+ kundrecensioner ligger Ooni Karu 12 Pizzaugn för närvarande på det imponerande betyget 4,5 av 5 hos Amazon. Konsumenterna har alltså mycket positivt att säga om pizzaugnen, och detsamma gäller för expertrecensenterna. Hos Pizza Oven Reviews har Ooni Karu 12 Pizzaugn ett perfekt betyg på 5 av 5, och de lyfter bland annat fram produktens styrka och snabba uppvärmningstid.

Mer om Ooni Karu 12

Om du vill njuta av läckra pizzor som inte tar mer än två minuter att grädda kommer Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo till din undsättning. Riktigt utsökta pizzor från Italien bakas i robusta stenugnar som inte bara kommer upp i mycket höga temperaturer, utan även optimal värdefördelning.

Det är den här äkta pizzabagarkänslan som du nu kan få tillgång till när du satsar på Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo. Du ska inte låta dig luras av den lite mindre storleken: den här pizzaugnen kan komma upp i imponerande 400 °C så att du kan få ta del av underbara pizzor utan några långa väntetider. Det är möjligt att använda ugnen till antingen hemmagjorda pizzor eller fryspizza, och resultatet kommer att uppskattas alla gånger.

En stor positiv aspekt av just Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo är dess mindre storlek som ser till så att pizzaugnen passar i alla olika sorters kök. Visst är det även imponerande att ugnen – trots sin kompakta design – har flera olika pizzainställningar tillsammans med möjligheten att komma upp i riktigt höga temperaturer. Jämfört med andra ugnar på marknaden är den här varianten en ypperlig inomhusmodell som är värd varenda krona.

Läs mer om Ooni Karu 12

Ooni Fyra - portabel vedeldad pizzaugn

Bästa vedeldade pizzaugn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utsedd till "Redaktörens val" på TechAdvisor – 4,5/5 stjärnor
 • check 4,8/5 stjärnor på Pizza Oven Reviews
 • check Vunnit Gardeningetc:s Guldpris – 5/5 stjärnor
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ooni Fyra:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Autentisk vedeldad pizzasmak
 • Kraftfull flamma och värmehållning
 • Innovativ vedtrattränna

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar pizzaugnen Ooni Fyra till dig som älskar smaken av krispig, vedeldad mat. Allt du behöver för att använda Ooni Fyra är träpellets, och sedan tar det inte mer än en kvart för ugnen att nå en temperatur på 500 °C.

Vi anser att Ooni Fyra, tack vare dess portabla design på endast tio kilogram, snabba installation och medföljande baksten, utgör ett komplett paket för pizzabakning. Ugnen är ett praktiskt och effektivt alternativ för pizzaentusiaster. Dess enkla installation och användning, tillsammans med enhetens hopfällbara ben, gör den lämplig för såväl hemmabruk som för campingsemestern. Den högkvalitativa konstruktionen i rostfritt stål garanterar dessutom hållbarhet och jämn värmefördelning, vilka är avgörande faktorer för att få till den perfekt gräddade pizzan. Konstruktionen minimerar även ansamling av aska, vilket underlättar rengöringen.

Trots att ugnens bränslealternativ kan upplevas som begränsande, uppvägs detta av ugnens övergripande prestanda och bärbarhet. Sammantaget är Ooni Four ett utmärkt alternativ för dig som söker en bärbar och användarvänlig vedeldad pizzaugn för utomhusbruk.

Fördelar

 • Enkel att installera och använda
 • Utrustad med hopfällbara ben för enkel transport
 • Högkvalitativ konstruktion
 • Minimala mängder smuts/aska
 • Jämn värmefördelning

Nackdelar

 • Begränsade bränslealternativ

Ooni Fyra Pizzaugn är en vedeldad ugn som ger dig utsökt pizza utan långa väntetider. Ugnen värms upp på endast 15 minuter och kan nå en temperatur på upp till 500 °C. Detta tillåter dig att baka en pizza på så lite som en minut. Med sin vikt på 10 kg är Ooni Fyra Pizzaugn dessutom ett portabelt verktyg som är lätt att transportera.

Recension: En detaljerad recension av Ooni Fyra Pizzaugn

Specifikationer

 • Mått: 74 x 39 x 72 cm
 • Material: Kolstål
 • Vikt: 10 kg
 • Bränsletyp: Träpellets
 • Matlagningsyta: 33 x 33 cm

Bärbarhet
Vill du att det ska vara lätt att flytta runt på din pizzaugn? Att både transport och förvaring känns smidigt är ett stort plus, och detta får du när du väljer Ooni Fyra Pizzaugn. Ugnen väger inte mer än 10 kg och har en höjd på 68,6 cm, en bredd på 25,4 cm samt ett djup på 47,8 cm.

Enkel montering
Du vill inte behöva lägga en halv dag på att montera din pizzaugn, och därför är Ooni Fyra Pizzaugn ett bra val. Monteringen är varken tidskrävande eller komplicerad, och det rostfria stålet som produkten är tillverkad av säkerställer en robust design som håller under en lång tid framöver.

Vad säger användare och experter om Ooni Fyra pizzaugn?

Både experter och konsumenter har gett denna pizzaugn höga betyg, så visst är Ooni Fyra Pizzaugn en omtyckt produkt. Hos Amazon har ugnen ett sammanlagt betyg på 4,7 av 5 och inom ett experttest hos Tech Advisor fick ugnen 4,5 av 5 stjärnor. Ännu bättre gick det inom ett test hos GardeningEtc där Ooni Fyra Pizzaugn fick ett perfekt betyg på 5 av 5.

Mer om Ooni Fyra

Specifikationer

 • Mått: 74 x 39 x 72 cm
 • Material: Kolstål
 • Vikt: 10 kg
 • Bränsletyp: Träpellets
 • Matlagningsyta: 33 x 33 cm
Läs mer om Ooni Fyra

Witt Etna Rotante - gasdriven pizzaugn med dubbla brännare

Bästa pizzaugn för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Witt Etna Rotante:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 0-500°C på mindre än 15 minuter
 • Roterande sten och boosterbrännare
 • Klarar pizza på 40,5 cm

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning framstår Witt Etna Rotante som en pizzaugn med flera övertygande funktioner för pizzaentusiaster. Ugnen har bland annat en anmärkningsvärd kort uppvärmningstid: den når 500 °C på knappt 15 minuter. Detta säkerställer snabb och effektiv tillagning. Samtidigt tillhandahåller de hopfällbara aluminiumbenen med gummifötter inte bara stabilitet, utan förbättrar också bärbarheten.

Den U-formade huvudbrännaren är den avgörande komponenten för ugnens jämna värmefördelning och säkerställer, tillsammans med den roterande stenbasen, konsekvent tillagade pizzor. Den enkla installationen och den högkvalitativa konstruktionen i rostfritt stål bidrar till ugnens hållbarhet och användarvänlighet.

En nackdel med Witt Etna Rotante är att du behöver köpa det tillhörande locket separat. Vi anser emellertid att detta uppvägs av ugnens övergripande funktionalitet och prestanda. Pizzaugnen Witt Etna Rotante är väl lämpad för dig som värdesätter snabba uppvärmningstider, enkel användning och jämn tillagning. Det är ett utmärkt alternativ för både fritidsbagare och seriösa pizzabagare som letar efter en högpresterande och bärbar pizzaugn för utomhusbruk.

Fördelar

 • Från 0 till 500 °C på knappt 15 minuter
 • U-formad huvudbrännare för jämn värmefördelning
 • Hopfällbara aluminiumben med gummifötter
 • Enkel installation
 • Högkvalitativ konstruktion av rostfritt stål

Nackdelar

 • Det tillhörande locket måste köpas separat

Witt Etna Rotante pizzaugn är utrustad med en stor matlagningsyta vilket gör den perfekt för personer som söker en ugn med extra stort utrymme. Med en diameter på 40,5 cm klarar denna ugn även de största pizzorna.

Recension: En detaljerad recension av Witt Etna Rotante

Specifikationer

 • Mått: 63 x 45 cm
 • Matlagningsyta: 40,5 cm
 • Material: Aluminium, stål
 • Vikt: 29,8 kg
 • Bränsletyp: Gas

Snabb uppvärmning
Witt Etna Rotante pizzaugn kan nå en värme upp till 500 °C på mindre än 15 minuter, och är därför ett extra bra val för pizzaälskare som vill få sina pizza gjorda snabbt. Den snabba uppvärmningen sker genom innovativa U-formade brännare, till skillnad från traditionella L-formade brännare, samt en isolering som möjliggör snabb förvärmning och jämn värmefördelning.

Pizzasten med 360 graders rotation
Denna modell är utrustad med en roterande pizzasten. Tack vare rotationen på 360 grader bakas pizzan jämnt. Rotationen startar med en enda knapptryckning. Notera att när pizzan är tillagad bör du använda en spatel för att lossa eventuella kanter som kan ha fastnat, innan du försiktigt lyfter pizzan från stenen. Modellen levereras med vikbara aluminiumben med gummifötter, vilket gör den lätt att montera och plocka isär. Benen kan dessutom vikas ihop för smidigare transport, så att du kan ta med dig din pizzaugn vart du än går.

Boosterbrännare

Som en bonus är Witt Rotante utrustad med en boosterbrännare, som är placerad under pizzastenen. Denna boosterbrännare ser till att värmebredden på stenen är jämn och att det inte finns några kalla områden. Boosterbrännaren håller dessutom stenen varm så att du snabbt kan baka så många pizzor i rad som du vill utan att behöva vänta någon längre stund.

Mer om Witt Etna Rotante

Specifikationer

 • Mått: 63 x 45 cm
 • Matlagningsyta: 40,5 cm
 • Material: Aluminium, stål
 • Vikt: 29,8 kg
 • Bränsletyp: Gas

5 saker att tänka på innan du köper pizzaugn

 • Storlek

  De olika storlekarna har i princip samma funktioner, och varierar främst i kapacitet. En pizza tar bara ungefär två minuter att grädda, så det är mycket effektivt att kunna få plats med 2-3 pizzor samtidigt. För andra typer av mat är det bra om det finns tillräckligt med utrymme för att få plats med flera stekpannor inuti.
  En yta på 15-20 cm är utmärkt för att experimentera med flera mindre pizzor. Elektriska pizzaugnar har vanligtvis en mindre till medelstor kokyta. Medelstora pizzaugnar är de vanligaste, och deras diameter kan variera från cirka 30 till 60 cm på gaseldade och vedeldade modeller. Vissa större vedeldade ugnar kan ha en diameter på upp till 150 cm, vilket är bra om du vill laga mat till 6-7 personer samtidigt. En mindre diameter behöver dock inte vara ett problem eftersom du med de flesta gas- eller vedeldade pizzaugnar kan grädda en pizza på 1-2 minuter.

 • Material

  Det vanligaste materialet som används i pizzaugnar är rostfritt stål eftersom det leder och behåller värmen utmärkt samtidigt som det kräver minimalt underhåll.
  Gjutjärn är ett bra ledande material som överför värme mer effektivt än keramiska material, vilket ger extra knapriga pizzor. På grund av kolinnehållet är det dock rostbenäget och kräver därför mer underhåll.
  Keramik är ett bra värmebeständigt material som är bra för att kontrollera höga temperaturer i ugnen. Det är dock känsligt för sprickor till följd av termisk chock, eftersom det är ett något sprött material, så du måste vara försiktig när du hanterar det.
  Cordierite-sten är mindre benäget att spricka men har låg värmeexpansion vilket innebär att värmefördelningen inte är optimal när temperaturen ändras.

 • Bränsletyp

  Enligt typen av bränsletillförsel kan vi skilja mellan vedeldade ugnar, gasugnar, hybridugnar och elugnar. En vedeldad ugn är förmodligen den mest utmanande att hantera, men den ger maten den typiska doften av ved, särskilt vid långkokta rätter. Jämfört med vedeldade ugnar är el- och gasugnar lättare att hantera, tack vare den automatiska temperaturkontrollen och den enkla rengöringen. Med hybridmodeller får du det bästa av två världar.
  Dessutom kan vissa pizzaugnar användas med ved, träkol eller gas, och vissa kan till och med drivas samtidigt med två av dessa bränsletyper. Elektriska pizzaugnar är lättast att använda och det mest kompakta alternativet av alla, men tillagningen kan ta lite längre tid jämfört med gasdrivna pizzaugnar. För att välja den typ av bränsletillförsel som bäst passar dina behov är det bra att identifiera de anslutningar som redan finns tillgängliga i ditt kök och fundera över vad du främst tänkt använda din pizzaugn till.

 • Pris

  De dyraste pizzaugnarna kostar runt 2000 kronor och är vanligtvis vedeldade och tillverkade av hållbart rostfritt stål eller sten. Mer kompakta, oftast elektriska modeller av pizzaugnar kostar mellan 500 och 2000 kronor. Baserat på dina matlagningsbehov kan du alltid välja en modell i en medelprisklass som inte är så dyra men ändå har en konstruktion i rostfritt stål och flerbränslealternativ, så att du själv kan välja hur du vill göra din pizza.

 • Användar- och expertomdömen

  Att läsa användar- och expertrecensioner är ett bra sätt att få en inblick i hur en produkt fungerar i verkliga förhållanden och dess övergripande kvalitet. Användarrecensioner ger förstahandsinformation om hur en produkt fungerar, dess styrkor och svagheter och tidigare kunders tillfredsställelse.
  Expertrecensioner kan ge en mer djupgående analys av en produkts egenskaper, prestanda och värde för pengarna, ofta med hänsyn till tekniska specifikationer och industristandarder. Vi har inkluderat både användar- och expertrecensioner i den här artikeln för att hjälpa dig att bestämma och välja en modell som passar bäst för dina behov.

arrow-more

FAQ

Vilken pizzaugn är bäst?
Vi rekommenderar Panetti Pizzetta Primo, men det finns många faktorer att överväga när man väljer en pizzaugn, såsom storlek, typ av bränsle, tillagningstid, effektivitet och pris. Den bästa pizzaugnen beror på dina specifika behov och preferenser när det gäller att tillaga pizza. Det kan vara en god idé att göra forskning och läsa recensioner innan du köper en pizzaugn för att hitta en som passar dina behov och budget.
Hur har pizzaugnarna testats?
Pizzaugnarna har i första hand bedömts baserat på resultatet på pizzan. Experterna har dock även undersökt hur snabbt ugnarna når rätt temperatur och hur pass bra de håller värmen. Slutligen har de bedömt ugnarnas byggkvalitet och användarvänlighet.
Hur fungerar en pizzaugn?
Pizzaugnar fungerar i grund och botten som en normal ugn med en betydligt högre temperatur. Den höga temperaturen gör att pizzan får en spröd botten utan att resten av pizzan blir torr. Man brukar säga att den optimala temperaturen för att grädda pizza ligger på ungefär 450 grader.
Hur varm är en pizzaugn?
Temperaturen på en pizzaugn kan variera beroende på vilken typ av ugn det är och vilken typ av bränsle som används. Generellt sett kan man säga att en vanlig pizzaugn vanligtvis uppnår temperaturer mellan 200-300 grader Celsius för att tillaga en pizza på cirka 10-15 minuter. En vedeldad pizzaugn kan nå ännu högre temperaturer på upp till 500-600 grader Celsius, vilket ger en snabbare tillagningstid och krispigare pizza. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda rätt temperatur och tillagningstid för att uppnå det bästa resultatet när du lagar pizza i en pizzaugn.

Tre goda recept för pizzaugn

Dessertpizza med mascarpone

Ingredienser:

Pizzadeg 
7 dl vetemjöl special
3 dl vatten
2 tsk strösocker
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
50 g jäst

Tillbehör 
Mascarpone
Pinjenötter
Olivolja
Florsocker
Creme fraiche
Färsk frukt

Gör så här 
1. Blanda fingervarmt vatten, socker, salt, olja och jäst i en skål och rör ner lite mjöl i taget tills du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i några timmar. När degen har jäst färdigt delar du upp den i fyra bitar.

2. Forma varje degbit till en rund och fast boll. Håll dem tjocka för att degen ska bli lättare att jobba med. Sträck ut degen försiktigt tills pizzabotten är tunn. Du kan givetvis även göra den tjockare om du föredrar detta.

3. När degbotten är rund som en pizza täcker du den med olivolja och toppar den med mascarpone och pinjenötter.

4. Skjut in pizzan i pizzaugnen när temperaturen ligger på mellan 400 och 500 grader. För att pizzan inte ska bli bränd är det viktigt att du håller koll på den hela tiden. Många moderna pizzaugnar kan nämligen grädda pizza otroligt snabbt.

5. Ta ut pizzan ur ugnen när den är färdig och dela den antingen på mitten eller i fyra delar. Toppa slutligen pizzabitarna med creme fraiche, florsocker och den frukt du vill ha.

Surdegsbröd

Ingredienser:

Surdegsstart:
50 g vatten
25 g vetemjöl
25 g rågmjöl

Matning av surdegen: 
50 g surdeg
75 g vatten
25 g vetemjöl
25 g rågmjöl

Gör så här – Starta surdegen 
1. Till att börja med måste du starta en surdeg.

2. Blanda vatten och mjöl i en skål och rör ihop allt ordentligt innan du häller över degen i ett glas.

3. Sätt ett lock eller en duk över glaset. Se dock till att surdegen alltid har tillgång till luft.

4. Placera glaset på en ganska sval plats men inte i kylskåpet.

5. Låt surdegen stå i ungefär ett dygn tills den har blivit dubbelt så stor. När surdegen har vuxit och du ser luftbubblor längs kanterna är det dags för matning.

Gör så här – Mata surdegen 
1. Nu är det dags att mata surdegen och kassera den deg som inte ska användas. Efter matningen ska du återigen placera surdegen på ett svalt ställe. Matningen ska upprepas en gång om dagen i ungefär tre dagar.

2. När du har matat surdegen i tre dagar kan du börja göra den surdeg som du sedan kan använda för att baka ditt bröd.

Gör så här – Baka med surdegen 
1. Mata surdegen genom att följa samma steg som vi har beskrivit här ovanför. Sätt nu ett streck på glaset så att du vet hur mycket surdeg du börjar med.

2. När surdegen har blivit dubbelt så stor innehåller den mycket mjölksyrabakterier. Detta innebär att du nu kan baka med surdegen.

Grädda ditt surdegsbröd i pizzaugnen 
1. Starta din pizzaugn och låt den komma upp i en temperatur på ungefär 200 grader. Häll lite vatten i ugnen så att det bildas ånga.

2. När det har bildats lite ånga kan du placera brödet direkt i pizzaugnen. Brödet ska gräddas i 30 till 40 minuter eller tills det har fått en gyllenbrun skorpa.

3. Ta ut brödet ur ugnen när det är färdigt och låt det svalna i 15 till 20 minuter.

4. När brödet har svalnat kan du skära det i skivor och servera det.

 

Potatisgratäng

Ingredienser: 
1 kg potatis
1 lök
100 g smör
200 g grädde
Riven parmesanost
Salt
Peppar

Gör så här 
1. Skölj potatisen och skär dem i tunna skivor med kochknivarna. Därefter ska även löken skivas tunt.

2. Fördela en tredjedel av potatisen och löken på en bakplåt eller en form. Toppa med lite smör, salt och peppar.

3. Upprepa dessa lager tills du har använt upp all potatis.

4. Häll grädden i formen och även det sista smöret. Toppa gratängen med parmesanost och täck sedan formen eller bakplåten med folie eller ett lock.

5. Tänd pizzaugnen och vänta tills den når en temperatur på 250 grader. Låt sedan temperaturen sjunka till ungefär 230 grader.

6. Placera plåten eller formen i ugnen och låt gratängen tillagas i ungefär en timme. Ta bort locket de sista 10 minuterna.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta