Pizzaugn bäst i test: Guide till marknadens bästa pizzaugnar

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I den här artikeln om pizzaugnar får du en överblick över de modeller som experterna anser vara bäst på marknaden.

För att titta närmre på för- och nackdelarna med olika modeller av pizzaugnar på marknaden har vi gått igenom ett flertal olika tester, bland annat från The Independent, Expertreviews.co.uk, Business Insider, Wired.com, Ideal Home, The Sun och T3.com.

Om du vill läsa mer hittar du länkar till alla undersökningar vi hänvisar till längs ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller: 
🔸 Genomgång av marknadens bästa pizzaugnar 
🔸 Köpguide: Välj rätt pizzaugn för dig 
🔸 Tre goda recept att göra i pizzaugnen 
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte själva testar några produkter, utan vi sammanställer resultaten från oberoende tester för att du enkelt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Pizzaugn bäst i test 2022 – Här är experternas favoriter

I den här sektionen hittar du en genomgång av olika pizzaugnar som har fått bra omdömen av experter. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat ett antal oberoende tester och presenterar här de modeller som fått bäst betyg.

Det finns även en prisjämförelse för varje modell som tydligt visar vilken återförsäljare som har bäst pris.


Morsø Forno – Premiumval

Vår rekommendation + Bästa premiumvalet

✅ Bästa lyxpizzaugn enligt det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk 
✅ Bästa pizzaugn enligt det brittiska livsstilsmagasinet Ideal Home

 

Morsø Forno

.
Morsø Forno har testats och recenserats av två brittiska expertkällor: Expertreviews.co.uk och Ideal Home. Båda källor ser positivt på den här ugnen och utser den till bästa lyxpizzaugn samt bästa pizzaugn i sina respektive tester. 

Detta motiveras bland annat med att pizzaugnen är enkel att använda och att den har en elegant design. Även om experterna generellt sett tycker riktigt bra om den här modellen nämner de dock även att ugnen är relativt tung. 

Experterna: Smart och elegant pizzaugn för entusiaster

Båda expertkällorna anser att den här pizzaugnen är en av de bästa modellerna på marknaden. Expertreviews.co.uk skriver till exempel att Morsø Forno är en smart pizzaugn som är väldigt elegant och uppfriskande samt att det är en high-end modell. 

De förklarar att ugnen är enkel att ställa upp och att den här modellen är ett bra alternativ för pizzaentusiaster som kommer att använda ugnen ofta. 

Experterna från Ideal Home verkar också hålla med om dessa iakttagelser. De framhäver dock även att Morsø Forno är tillräckligt stor för att kunna användas som värmekälla på kvällen. Den enda nackdelen som nämns i recensionerna är att vikten hos den här ugnen gör den svår att flytta på. 

Mångsidig pizzaugn

Med Morsø Forno får man en kombinerad pizza- och grillugn som kan användas till betydligt mer än pizza. Den här ugnen kan nämligen användas till allt från att grilla kött till att baka bröd.

Insidan av ugnen är uppbyggd som en traditionell stenugn med ett lågt tak och en bred kammare. Pizzaugnens utformning ger en optimal värmefördelning oavsett vilka ingredienser som tillagas.

När du köper Morsø Forno kan du även välja att köpa till extra tillbehör för olika maträtter. Det finns bland annat ett grillgaller och en stekgryta att köpa separat. 

Användarvänlig pizzaugn av gjutjärn

Morsø Forno är tillverkad i svart gjutjärn med en keramisk stenbotten. Detta ger en optimal värmestrålning när kol eller ved placeras längs ugnens sidor. När kolet eller veden har blivit till glöd är ugnen redo att användas. 

Den keramiska stenen är enkel att ta ut när man rengör ugnen efter matlagningen. Tack vare detta behöver du inte slösa en massa tid på rengöring innan ugnen är klar för nästa pizzabakning eller matlagning.

Morsø Forno mäter 58,5 x 55 x 42,9 centimeter.

Utvalda fördelar med Morsø Forno: 
Kombinerad pizza- och grillugn 
Kan användas till många olika rätter 
Tillverkad av gjutjärn 
Optimal värmefördelning 
Tillbehör som går att köpa separat

Här kan du se en video där den danska kocken Gorm Wisweh bakar en utsökt pizza i Morsø Forno. Videon är gjord av det danska gjuteriet Morsø Jernstøberi:


Ooni Koda pizzaugn – Perfekt portabel pizzaugn

Bäst för priset

Ooni Koda pizzaugn

Introduktion

Vad sägs om en pizzaugn som inte bara är lättanvänd, utan dessutom portabel? Detta är precis vad Ooni Koda erbjuder, och det finns fler än några få som anser att pizzaugnen håller en hög standard. Hos Amazon ligger genomsnittsbetyget från kunderna på 4,3 av 5, och i en produktrecension hos Wired fick ugnen ett betyg på hela 8 av 10. Det är verkligen inte dåligt!

Om Ooni Koda

Vad är det som gör Ooni Kodas pizzaugn så eftertraktad? Den här kompakta och högkvalitativa pizzaugnen har inte bara en riktigt snygg, modern och stilren design, utan gör sitt jobb väl utan att ta upp någon större plats. Det är bland annat en perfekt ugn att ha på balkongen eller var du än har ett begränsat utrymme att jobba med.

Ooni Koda klarar av att grädda pizzor på upp till 30 cm i diameter och det går förvånansvärt fort. På inte mer än en minut är pizzan redo. Kom bara ihåg att först värma upp ugnen i 20 minuter. Den maximala temperaturen når hela vägen upp till 500 °C, så du kan vara säker på att pizzan verkligen bakas ordentligt.

Ooni Koda vs marknaden

En aspekt som verkligen får den här pizzaugnen att stå ut i mängden jämfört med andra produkter på marknaden är den kompakta storleken och den mycket snygga designen, men visst finns det mycket mer att älska hos Ooni Koda. Du kommer till exempel att få ett häfte med i paketet som listar olika recept och smarta tips för en så utsökt pizza som möjligt.

På samma vis som en gasolugn värms Ooni Koda upp med hjälp av propangas. Pizzaugnen har en inbyggd tändare, och gasen tillförs via en slang. Kom ihåg att slangen tillsammans med en regulator köps separat.

Fördelar
 • Kompakt och tilltalande design
 • Enkel att använda och värms upp ganska snabbt
 • Utomordentligt portabel
Nackdelar
 • Kan inte förvaras utomhus under en längre tidsperiod

Specifikationer

 • Från märket Ooni
 • Uppvärmning på 20 minuter
 • Kan baka en pizza på en minut
 • Utrymme för pizzor på upp till 30 cm
 • Använder propangas
 • Maximal temperatur på 500 °C


The Smart Oven Pizzaiolo Pizzaugn

Den bästa inomhusmodellen

 The Smart Oven Pizzaiolo Pizzaugn

Introduktion

Vill du ha en smidig pizzaugn i hemmet som inte tar upp någon större plats i köket? Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo är då det rätta valet för dig. Den smarta lilla ugnen ser till så att du får ta del av utsökta pizzor på nolltid. Pizzaugnen har fått många lovord från både T3 och The Spruce Eats där den sistnämnda gav ugnen ett betyg på hela 4,9 av 5 stjärnor!

Om Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo

Om du vill njuta av läckra pizzor som inte tar mer än två minuter att grädda kommer Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo till din undsättning. Riktigt utsökta pizzor från Italien bakas i robusta stenugnar som inte bara kommer upp i mycket höga temperaturer, utan även optimal värdefördelning.

Det är den här äkta pizzabagarkänslan som du nu kan få tillgång till när du satsar på Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo. Du ska inte låta dig luras av den lite mindre storleken: den här pizzaugnen kan komma upp i imponerande 400 °C så att du kan få ta del av underbara pizzor utan några långa väntetider. Det är möjligt att använda ugnen till antingen hemmagjorda pizzor eller fryspizza, och resultatet kommer att uppskattas alla gånger.

Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo vs marknaden

En stor positiv aspekt av just Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo är dess mindre storlek som ser till så att pizzaugnen passar i alla olika sorters kök. Visst är det även imponerande att ugnen – trots sin kompakta design – har flera olika pizzainställningar tillsammans med möjligheten att komma upp i riktigt höga temperaturer. Jämfört med andra ugnar på marknaden är den här varianten en ypperlig inomhusmodell som är värd varenda krona.

Fördelar
 • Utomordentligt enkel att använda
 • Kan dras nytta av utomhus vid goda väderförhållanden
 • Utrustad med många olika pizzainställningar
Nackdelar
 • En aning dyr

Specifikationer

 • Kommer med sju program
 • Gräddar en pizza på två minuter
 • Rekommenderas som inomhusmodell
 • Når upp till 400 °C
 • Jämn värmefördelning
 • Vikt på 17 kg

Ooni Karu 16 Pizzaugn – mångsidig ugn med extra kapacitet och temperatur på upp till 500 °C

Redaktörens val

Betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping
Betyg på 4,4 av 5 hos TechRadar
Betyg på 9 av 10 hos Wired 
Betyg på 5 av 5 hos Ideal Home

Ooni Karu 16 Pizzaugn är en ugn med en extra stor kapacitet för att möjliggöra tillagning av pizzor på upp till 16 tum. Dess maximala temperatur ligger på 500 °C, och det tar då inte längre än en minut för en pizza att bli färdig i ugnen. Mångsidigheten gör det även möjligt att även använda ugnen till kött, grönsaker eller bröd.

 • Fönster för smidig översikt
 • Extra stor kapacitet
 • Bra bränsleförbrukning

Att tänka på innan du köper Ooni Karu 16 Pizzaugn

Storleken

Innan du väljer pizzaugn bör du fundera kring hur många ni är i familjen och hur mycket mat ni vanligtvis tillagar. Det som är så bra med just Ooni Karu 16 Pizzaugn är dess extra kapacitet och en storlek som klarar av pizzor upp till hela 16 tum.

Materialen

Materialen som pizzaugnen är tillverkad av kommer att påverka dess effektivitet, så lägg lite tid på att kontrollera hur ugnen är uppbyggd innan du slår till. Just Ooni Karu 16 Pizzaugn är framställd i pulverlackerat kolstål och blir ett robust tillskott till hemmet.

Fördelar
 • Flera bränsletyper
 • Riktigt snabb uppvärmning
 • Superstabil
Nackdelar
 • Ganska dyr

Vad säger konsumenter och experter om Ooni Karu 16 Pizzaugn?

Både konsumenter och experter uppskattar Ooni Karu 16 Pizzaugn tack vare bland annat mångsidigheten, kapaciteten, de högkvalitativa materialen och den snabba uppvärmningen. Kunderna har gett ugnen ett betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping medan experterna hos TechRadar har betygsatt den som 4,4 av 5. Hos Wired och Ideal Home möts du av nästintill perfekta betyg på 9 av 10 och 5 av 5.

Konsumentmagasinets bedömning

Ooni Karu 16 Pizzaugn rekommenderas till dig som vill få ut så mycket som möjligt av din pizzaugn. Med snabb uppvärmning på bara 15 minuter, en hög maximal temperatur på 500 °C och en stor kapacitet kan du smidigt laga pizzor på upp till 16 tum. Vi rekommenderar även pizzaugnen tack vare mångsidigheten: förmågan att både använda ugnen till bröd, grönsaker, kött och pizza.

Specifikationer:

 Från märket Ooni
 Kan laga 16-tums pizzor
 15 minuters förvärmning
 Gör klart pizzor på 60 sekunder
 Upp till 500 °C
 Tillverkad av pulverlackerat kolstål
 Vikt på 28,4 kg


Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn – lättviktig produkt med dubbel isolering och inbyggd termometer

Bäst till priset

Betyg på 4,2 av 5 hos NetOnNet
Betyg på 6 av 10 hos Tek

Om du eftersöker en budgetugn som kan få till smarriga pizzor är det värt att kika närmare på Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn. Här har vi en pizzaugn med dubbel isolering samt en inbyggd termometer, och du kan dra nytta av ugnen till pizzor eller tunnbröd. Tänk dock på att det krävs att du redan har en grill för att pizzaugnen ska fungera.

 • Perfekt till pizza och tunnbröd
 • Inbyggd termometer
 • Dubbel isolering

Att tänka på innan du köper Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn

Pris

Det är inte alla som är villiga att lägga flera tusenlappar på en pizzaugn, och då kan Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn vara ett bra alternativ. Till ett billigt pris får du en välfungerande pizzaugn för både tunnbröd och pizzor. Allt som behövs är en grill.

Storlek
Medan vissa är ute efter en stor pizzaugn är det andra som föredrar mindre och mer kompakta varianter för enkelhetens skull samt möjligheten att smidigare förvara produkten. Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn är inte större än 40 x 33,5 x 14,5 cm och ger dig därför en kompakt och händig produkt.

Fördelar
 • Lågt pris
 • Värmen sprider sig jämnt över hela bakytan
 • Lättviktig
Nackdelar
 • Du behöver en grill

Vad säger konsumenter och experter om Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn?

Inom ett experttest hos Tek.no har Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn fått ett helt okej betyg på 6 av 10. Hos NetOnNet ser det ännu bättre ut då konsumenterna har lämnat betyg med genomsnitt på 4,2 av 5. En kund hos NetOnNet hade följande att säga om pizzaugnen:

”Nöjd med produkten, blev riktigt goda pizzor, övning ger färdighet dock, hade för dåliga briketter så svårt att få upp värmen.”

Konsumentmagasinets bedömning

Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn passar dig som redan äger en grill och söker ett mycket prisvärt verktyg för att laga pizzor. Värmen sprider sig jämnt över hela bakytan, och den lättviktiga produkten är mycket smidig att förvara när den inte används. Dess dubbla isolering och inbyggda termometer är ytterligare skäl till att vi rekommenderar denna produkt som ett budgetalternativ till en pizzaugn.

Specifikationer:

 Från märket Austin and Barbeque AABQ
 Inbyggd termometer
 Två fördjupningar som kan användas som handtag
 Dubbelisolering
 Uppmäter 40 x 33,5 x 14,5 cm


Ooni Karu 12 Pizzaugn – kompakt pizzaugn med utmärkt isolering och flera bränslemöjligheter

Det bästa kompakta valet

Betyg på 4,5 av 5 hos Amazon
Betyg på 4,3 av 5 hos GearLab
Betyg på 5 av 5 hos Pizza Oven Reviews 
Betyg på 4,6 av 5 hos The Spruce Eats

Ooni Karu 12 Pizzaugn är en mindre variant av den tidigare nämnda Ooni Karu 16 Pizzaugn. Här får du tillgång till ett kompakt alternativ med en portabel konstruktion och en vikt som inte överstiger 12 kg. Pizzaugnen är gjord av rostfritt stål, och det är upp till dig om du vill använda kol eller ved som bränsle.

 • Bakbräda av kordieritsten
 • Kan laga en pizza på under en minut
 • Kan använda en gasadapter

Att tänka på innan du köper Ooni Karu 12 Pizzaugn

Bränslemöjligheterna

Det är alltid trevligt att ha flera olika alternativ när det gäller bränslet. Med de lämpliga möjligheterna kan du se till så att den perfekta smaken tillsätts när du lagar kvällsmaten, och just Ooni Karu 12 Pizzaugn kan drivas med antingen ved eller kol.

Smidig transport

Det kan mycket väl vara så att du har ett begränsat utrymme i hemmet, eller så vill ta med dig din pizzaugn på semestern. Vad fallet än må vara kan en kompakt design göra susen, och detta kan du räkna med när du väljer Ooni Karu 12 Pizzaugn. 50 x 34 x 74 cm är de portabla måtten som pizzaugnen bjuder på.

Fördelar
 • Flera bränslemöjligheter
 • Lätt att transportera
 • Riktigt bra isolering
Nackdelar
 • Gasbrännare följer inte med ugnen

Vad säger konsumenter och experter om Ooni Karu 12 Pizzaugn?

Efter 260+ kundrecensioner ligger Ooni Karu 12 Pizzaugn för närvarande på det imponerande betyget 4,5 av 5 hos Amazon. Man kan därför säkert påstå att konsumenterna har mycket positivt att säga om pizzaugnen, och detsamma gäller för expertrecensenterna. Hos Pizza Oven Reviews har Ooni Karu 12 Pizzaugn ett perfekt betyg på 5 av 5, och de lyfter bland annat fram produktens styrka och snabba uppvärmningstid.

Konsumentmagasinets bedömning

Konsumentmagasinet rekommenderar Ooni Karu 12 Pizzaugn till dig som föredrar flera olika bränslemöjligheter i ett kompakt paket. Med en bredd på 50 cm, en höjd på 34 cm och ett djup på 74 cm kan du räkna med att pizzaugnen är lätt att transportera, och dess utmärkta isolering är grädden på moset.

Specifikationer:

Från märket Ooni
Skyddslock ingår
Tillverkad av rostfritt stål
Bakbräda av kordieritsten
Bredd: 50 cm
Höjd: 34 cm
Djup: 74 cm


Ooni Fyra Pizzaugn – snabb uppvärmning på 15 minuter och portabel tack vare sin lätta vikt på 10 kg

Bästa vedeldade ugnen

✅ Betyg på 4,7 av 5 hos Amazon
Betyg på 4,5 av 5 hos Tech Advisor
Betyg på 4,2 av 5 hos GoodFood
Betyg på 5 av 5 hos GardeningEtc

Ooni Fyra Pizzaugn är en vedeldad ugn som ger dig utsökt pizza utan långa väntetider. Ugnen värms upp på endast 15 minuter och kan nå en temperatur på upp till 500 °C. Detta tillåter dig att baka en pizza på så lite som en minut. Med sin vikt på 10 kg är Ooni Fyra Pizzaugn dessutom ett portabelt verktyg som är lätt att transportera.

 • Autentisk vedeldad pizzasmak
 • Modernt utseende
 • Innovativ vedtrattränna

Var medveten om följande innan du köper Ooni Fyra Pizzaugn

Portabilitet

Vill du att det ska vara lätt att flytta runt på din pizzaugn? Att både transport och förvaring känns smidigt är ett stort plus, och detta får du när du väljer Ooni Fyra Pizzaugn. Ugnen väger inte mer än 10 kg och har en höjd på 68,6 cm, en bredd på 25,4 cm samt ett djup på 47,8 cm.

Enkel montering

Du vill inte behöva lägga en halv dag på att montera din pizzaugn, och därför är det en god idé att satsa på Ooni Fyra Pizzaugn. Monteringen är varken tidskrävande eller komplicerad, och det rostfria stålet som produkten är tillverkad av säkerställer en robust design som håller under en lång tid framöver.

Fördelar
 • Lätt att installera och använda
 • Riktigt bra kvalitet
 • Ingen större mängd smuts/avfall
Nackdelar
 • Begränsade bränslealternativ

Vad säger konsumenter och experter om Ooni Fyra Pizzaugn?

Höga betyg har lämnats av både experter och konsumenter, så visst är Ooni Fyra Pizzaugn en omtyckt produkt. Hos Amazon har ugnen ett sammanlagt betyg på 4,7 av 5 och inom ett experttest hos Tech Advisor fick ugnen 4,5 av 5 stjärnor. Ännu bättre gick det inom ett test hos GardeningEtc där Ooni Fyra Pizzaugn fick ett perfekt betyg på 5 av 5.

Konsumentmagasinets bedömning

Ooni Fyra Pizzaugn rekommenderas av oss till dig som älskar smaken av krispig vedeldad mat. Allt som behövs är träpellets, och det tar därefter inte längre än en kvart för ugnen att komma upp i 500 °C. Med en portabel vikt på 10 kg, en snabb monteringsprocess och medföljande bakningssten vid beställning är detta ett komplett pizzaugnspaket.

Specifikationer:

Från märket Ooni
Använder träpellets
Tillverkad av rostfritt stål
Vikt: 10,4 kg
Höjd: 68,6 cm
Bredd: 25,4 cm
Djup: 47,8 cm


Köpguide: Så väljer du rätt pizzaugn

Köpguide pizzaugnen

Pizzaugnar är ett roligt tillägg i utekök och på terrasser och har snabbt blivit väldigt populära. Med tanke på att det är svårt att hitta en person som inte tycker om pizza är detta inte särskilt förvånande.

Eftersom att det finns många olika valmöjligheter och modeller på marknaden kan det dock vara svårt att veta vilken pizzaugn som passar bäst till just dina behov. Här har vi därför sammanställt ett antal goda råd och tips på vad du bör tänka på innan du köper en pizzaugn.

1. Vad vill du använda pizzaugnen till? 
Pizza eller något annat? Namnet till trots kan en pizzaugn användas för att tillaga en mängd olika maträtter. I regel kan den till exempel användas för att grilla och steka kött och fisk, baka bröd, grilla grönsaker och mycket annat.

Innan du köper en pizzaugn är det därför bäst att fundera på vad du i första hand vill tillaga i den. När du har kommit fram till vad du kommer att använda ugnen till kan du gå vidare till nästa punkt i vår köpguide.

2. Eldfast sten eller lättviktsugn av rostfritt stål? 
En stenugn håller värmen bra långt efter att elden har slocknat. Det tar dock ofta mer än två timmar för en stenugn att värmas upp ordentligt och komma upp i rätt temperatur.

Ooni 3En ugn som är tillverkad av rostfritt stål håller inte värmen lika bra som en stenugn. Den här typen av pizzaugn värms dock upp snabbt och når rätt temperatur på mindre än en halvtimme. Ibland tar det faktiskt inte mer än 10 till 15 minuter för en stålugn att bli varm. Men vilken typ av ugn är bäst? 

Så länge båda ugnarna har ett eldfast golv, vilket är ett måste för en äkta pizzaugn, fungerar båda typerna bra för att tillaga både pizza och andra maträtter. 

Förmågan att hålla värmen en längre tid är däremot viktig om du ofta vill baka bröd och kakor. Denna egenskap är dessutom nödvändig om du vill laga mat som ska stekas länge på medelhög värme utan någon direkt eld. 

Ugnar av rostfritt stål med ett eldfast golv är därför ett perfekt val för alla som vill ha en ugn som blir varm snabbt. En stenugn är däremot bättre för dig som vill baka bröd och göra långkok. 

3. Olika typer av bränsle 
Traditionella pizzaugnar kan drivas med olika typer av bränsle, till exempel gas eller ved. Oavsett om du använder ved eller gas för att baka pizza får du så gott som samma resultat. 

Gas är snabbt och praktiskt men ingjuter inte samma autentiska känsla som ved. Med gas får du dessutom inte någon levande brasa, något som många anser vara det där lilla extra när man bakar pizza hemma. 

Det finns även flexibla pizzaugnar som kan användas med olika typer av bränsle. Med dessa kan du alltså själv välja om du vill använda ved eller gas beroende på vad du har hemma eller helt enkelt vad du känner för. 

Det kan därför vara en bra idé att välja en modell där du får flera valmöjligheter och kan variera mellan olika typer av bränsle.

4. Med eller utan skorsten? 
För det mesta är det bäst att köpa en pizzaugn som har en skorsten. I slutändan är det dock upp till dig att komma fram till vad som fungerar bäst för dig. Om ugnen ska stå inomhus är det däremot viktigt att den har en skorsten.

Ooni ProEn skorsten leder bort röken från dig när du använder ugnen. Om du tänker dig att flera personer ska kunna sitta nära ugnen och mysa är det dessutom inte särskilt trevligt att få röken rätt i ansiktet.

Tänk dock på att en skorsten även skapar ett starkare drag i ugnen, precis som när man använder en vanlig kamin. Detta innebär att förbränningen blir mer effektiv i en ugnsmodell med skorsten.

Även om detta kanske inte är det allra viktigaste är det helt klart värt att fundera på om du vill ha en pizzaugn med eller utan skorsten.

5. Storlek 
Många tror att man behöver en ugn som rymmer så många pizzor som möjligt på en gång, men detta stämmer inte alls. Eftersom att många moderna pizzaugnar kan grädda pizza på bara några minuter finns det nämligen ingen anledning till att investera i en stor ugn som rymmer flera pizzor på en gång. 

Så länge du inte har en väldigt stor familj eller frekventa trädgårdsfester med många gäster behöver du helt enkelt inte en stor pizzaugn. Du kommer nämligen inte att kunna äta pizzorna i samma tempo som de blir färdiga. Det är ju dessutom oerhört trist att behöva nöja sig med en kall och tråkig pizza när du istället hade kunnat få en helt nygräddad. 

Hur stor ugn du behöver beror alltså inte på antalet pizzor som får plats i den. Storleken bör istället väljas baserat på hur stora grytor, pannor eller galler du vill kunna använda i ugnen när du lagar mat. 

En mindre pizzaugn kan därför vara tillräckligt för en familj. Det viktigaste är egentligen att ugnen är tillräckligt stor för att tillaga en stor köttbit eller en hel kyckling om du även vill använda ugnen till detta.

6. Isolering och design 
Morsø FornoOavsett vilken typ av ugn du väljer är isoleringen viktig för att ugnen ska prestera på rätt sätt. Se därför till att pizzaugnen som du väljer har en optimal isolering som säkerställer att ugnen håller värmen och har en jämn värmefördelning.

Det är även viktigt att ta hänsyn till ugnens design och proportioner. Det är till exempel en stor fördel om hålet för skorstenen är placerat precis ovanför den främre dörren istället för längre bak.

7. Inomhus eller utomhus? 
På sommaren kan det vara väldigt trevligt att använda en pizzaugn utomhus. Under kallare perioder är det dock inte lika roligt att behöva går ut i dåligt väder för att laga mat. Med en pizzaugn inomhus kan du däremot använda ugnen när som helst, 365 dagar om året, utan att behöva ta hänsyn till vädret. Här behöver du därför komma fram till vad just du föredrar när det gäller pizzaugnar.

Idag finns det dock många olika modeller som kan stå utomhus året runt utan att ta skada. Även om du väljer en pizzaugn för utomhusbruk kan du därför göra pizza och andra maträtter i ugnen när du vill. Du kommer givetvis att behöva gå ut, men om du placerar ugnen på ett bra ställe behöver detta inte nödvändigtvis vara något stort problem. Fundera helt enkelt på vad som skulle fungera bäst för dig.

8. Kvalitet och pris 
prisNär du köper en pizzaugn är det bäst att välja en kvalitetsmodell som fungerar bra och som kommer att hålla länge. Det är därför viktigt att du tar reda på mer om tillverkaren, hur ugnen är tillverkad samt vilka material som har använts i tillverkningen. 

Om möjligt är det dessutom alltid bra att läsa expertrecensioner av pizzaugnen som du tittar på. Genom att göra detta kan du få en bättre uppfattning om ugnen och lättare besluta om den är värd din investering eller inte.

Du bör även fundera över hur mycket pengar du vill lägga på pizzaugnen. I regel är det bäst att undvika de allra billigaste modellerna eftersom att de inte är i närheten lika bra som de dyrare. Lågprisugnar har ofta många fel och brister som man inte hittar på dyrare modeller.

Rätt pizzaugn för dina behov

Om du utgår från ovanstående punkter är du på god väg till att hitta en pizzaugn som täcker alla dina behov. Det finns helt enkelt ingen anledning till att bara gå ut och köpa första bästa modell. 

Lägg istället lite tid på att verkligen tänka igenom vad du faktiskt behöver. Undersök även marknaden för att få en uppfattning om vilka valmöjligheter du har. 

Om du vill veta mer om hur du hittar den bästa pizzaugnen för dig kan du läsa den här artikeln från T3.com eller den här från FSRmagazine.com.


Tre goda recept för pizzaugn

Visst vet du att du kan laga mycket mer än bara pizza i en pizzaugn? Genom att helt enkelt anpassa temperaturen i ugnen till olika råvaror kan en pizzaugn användas för att ta många maträtter till nästa nivå.

I det här avsnittet hittar du först och främst en guide över lämpliga temperaturer när man lagar mat i en pizzaugn. Efter guiden får du även tre goda recept som du kan prova göra i ugnen.

Temperaturguide för pizzaugn

Här hittar du en guide över olika ugnstemperaturer och tillagningsmetoder. Om du vill prova laga ett av dina favoritrecept i en pizzaugn istället kan du titta på den här guiden för att hitta rätt temperatur.

🔹 Bakning: Pizza, vitlöksbröd eller naanbröd: 400 grader eller mer.

🔹 Grill: Biff, sardiner, räkor: 280 till 320 grader.

🔹 Stekning: Kalkon, potatis, fisk: 230 till 280 grader.

🔹 Bröd: Surdeg, pizzabullar eller foccacia: 200 till 230 grader.

🔹 Efterrätter: Morotskaka, kanelbullar och liknande: 160 till 200 grader.

🔹 Långkok: Pulled pork, revbensspjäll, stora köttstycken: 100 till 120 grader.


Dessertpizza med mascarpone

Dessertpizza med mascarponeIngredienser:

Pizzadeg 
7 dl vetemjöl special 
3 dl vatten 
2 tsk strösocker 
1 tsk salt 
0,5 dl olivolja 
50 g jäst

Tillbehör 
Mascarpone 
Pinjenötter 
Olivolja 
Florsocker 
Creme fraiche 
Färsk frukt

Gör så här 
1.
Blanda fingervarmt vatten, socker, salt, olja och jäst i en skål och rör ner lite mjöl i taget tills du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i några timmar. När degen har jäst färdigt delar du upp den i fyra bitar.

2. Forma varje degbit till en rund och fast boll. Håll dem tjocka för att degen ska bli lättare att jobba med. Sträck ut degen försiktigt tills pizzabotten är tunn. Du kan givetvis även göra den tjockare om du föredrar detta.

3. När degbotten är rund som en pizza täcker du den med olivolja och toppar den med mascarpone och pinjenötter.

4. Skjut in pizzan i pizzaugnen när temperaturen ligger på mellan 400 och 500 grader. För att pizzan inte ska bli bränd är det viktigt att du håller koll på den hela tiden. Många moderna pizzaugnar kan nämligen grädda pizza otroligt snabbt.

5. Ta ut pizzan ur ugnen när den är färdig och dela den antingen på mitten eller i fyra delar. Toppa slutligen pizzabitarna med creme fraiche, florsocker och den frukt du vill ha.


Surdegsbröd

SurdegsbrödIngredienser:

Surdegsstart: 
50 g vatten 
25 g vetemjöl 
25 g rågmjöl

Matning av surdegen: 
50 g surdeg 
75 g vatten 
25 g vetemjöl 
25 g rågmjöl

Gör så här – Starta surdegen 
1.
Till att börja med måste du starta en surdeg.

2. Blanda vatten och mjöl i en skål och rör ihop allt ordentligt innan du häller över degen i ett glas.

3. Sätt ett lock eller en duk över glaset. Se dock till att surdegen alltid har tillgång till luft.

4. Placera glaset på en ganska sval plats men inte i kylskåpet.

5. Låt surdegen stå i ungefär ett dygn tills den har blivit dubbelt så stor. När surdegen har vuxit och du ser luftbubblor längs kanterna är det dags för matning.

Gör så här – Mata surdegen 
1.
Nu är det dags att mata surdegen och kassera den deg som inte ska användas. Efter matningen ska du återigen placera surdegen på ett svalt ställe. Matningen ska upprepas en gång om dagen i ungefär tre dagar.

2. När du har matat surdegen i tre dagar kan du börja göra den surdeg som du sedan kan använda för att baka ditt bröd.

Gör så här – Baka med surdegen 
1.
Mata surdegen genom att följa samma steg som vi har beskrivit här ovanför. Sätt nu ett streck på glaset så att du vet hur mycket surdeg du börjar med.

2. När surdegen har blivit dubbelt så stor innehåller den mycket mjölksyrabakterier. Detta innebär att du nu kan baka med surdegen.

Grädda ditt surdegsbröd i pizzaugnen 
1.
Starta din pizzaugn och låt den komma upp i en temperatur på ungefär 200 grader. Häll lite vatten i ugnen så att det bildas ånga.

2. När det har bildats lite ånga kan du placera brödet direkt i pizzaugnen. Brödet ska gräddas i 30 till 40 minuter eller tills det har fått en gyllenbrun skorpa.

3. Ta ut brödet ur ugnen när det är färdigt och låt det svalna i 15 till 20 minuter.

4. När brödet har svalnat kan du skära det i skivor och servera det.


Potatisgratäng

PotatisgratängIngredienser: 
1 kg potatis 
1 lök 
100 g smör 
200 g grädde 
Riven parmesanost 
Salt 
Peppar

Gör så här 
1.
Skölj potatisen och skär dem i tunna skivor. Därefter ska även löken skivas tunt.

2. Fördela en tredjedel av potatisen och löken på en bakplåt eller en form. Toppa med lite smör, salt och peppar.

3. Upprepa dessa lager tills du har använt upp all potatis.

4. Häll grädden i formen och även det sista smöret. Toppa gratängen med parmesanost och täck sedan formen eller bakplåten med folie eller ett lock.

5. Tänd pizzaugnen och vänta tills den når en temperatur på 250 grader. Låt sedan temperaturen sjunka till ungefär 230 grader.

6. Placera plåten eller formen i ugnen och låt gratängen tillagas i ungefär en timme. Ta bort locket de sista 10 minuterna.


I den här videon från Kitchen & Craft visar de ett recept på pizza som sedan gräddas i en pizzaugn:


Om vill lära dig hur man bakar pizza i en pizzaugn kanske du även vill titta på den här videon från Jamie Oliver:


Tidigare recenserade produkter som utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Ooni 3

✅ Mest för pengarna enligt det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk 
✅ Toppbetyg hos Business Insider

Ooni 3

 

.
Pizzaugnen Ooni 3 har testats och recenserats av både det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk och amerikanska Business Insider. Ugnen får i slutändan en utmärkelse som “Mest för pengarna” i en undersökning och toppbetyg i den andra. 

Båda expertkällorna tycker bra om den snabba uppvärmningen och de goda pizzorna man kan göra i den här ugnen. Experterna påpekar dock att Ooni 3 kan vara lite svår att använda om man är nybörjare.

Experterna: Hög kvalitet och överkomligt pris

Enligt experterna är Ooni 3 en högkvalitativ pizzaugn som är värd att lägga till i samlingen. 

Expertreviews.co.uk menar till exempel att den här modellen träffar helt rätt när det kommer till att ha en balans mellan kvalitet och ett överkomligt pris. Detta är något som experterna från Business Insider också verkar hålla med om. De framhäver nämligen att ugnen har ett utmärkt värde samtidigt som den tillagar utsökt pizza. 

I recensionen från Expertreviews.co.uk kan vi även läsa att den portabla designen är en av de bästa egenskaperna hos den här ugnen. Experterna framhäver att ugnen inte väger särskilt mycket och att den utan problem kan lyftas och bäras av ett par händer. Business Insider påpekar dock att man måste hålla koll på pelletsen hela tiden och att detta kan vara lite irriterande. 

Tillagar pizzor snabbt

Med Ooni 3 kan man tillaga en hemgjord pizza på 60 sekunder. Pizzaugnen kan dessutom nå en temperatur på 500 grader på 10 minuter. Den här ugnen drivs av träpellets.

Ooni 3 kan dock inte bara användas till pizza. Ugnen fungerar nämligen bra för tillagning av allt från kött och fisk till grönsaker och flatbröd. Man kan alltså tillaga flera olika maträtter i den här ugnen. 

Hållbar pizzaugn med optimal isolering

Ooni 3 är tillverkad av rostfritt stål och är väldigt hållbar. Ugnen kan därför stå utomhus året om och användas i många år framöver. 

Pizzaugnen har dessutom en optimal isolering som håller värmen och säkerställer att temperaturen inuti ugnen hålls på en konstant nivå. Detta innebär att pizzorna tillagas på bästa möjliga vis. Ugnens design gör det dessutom enkelt att justera temperaturen efter behov.

Ooni 3 mäter 77 x 36 x 67,5 centimeter.

Utvalda fördelar med Ooni 3: 
Hållbar ugn av rostfritt stål 
Optimal isolering för en bättre värme 
Kan användas till annat än pizza 
Snabb tillagning 
Snabb uppvärmning

Här kan du se en presentationsvideo för Ooni 3. Videon är gjord av Ooni:


Dangrill Pizzaugn

✅ Möjlighet att laga stenugnsbakad pizza hemma

Dangrill Pizzaugn

 

.
Dangrill Pizzaugn har inte varit med i några officiella expertundersökningar men är ändå en snabb och praktisk pizzaugn. För att ge en bredare överblick över utbudet på marknaden har vi därför valt att inkludera den här modellen i artikeln ändå. 

Stenugnsbakad pizza hemma

Med Dangrill Pizzaugn har du möjligheten att få stenugnsbakad pizza hemma. Ugnen värms upp till 300 grader på ungefär 20 minuter och kan därefter användas för att grädda pizza.

När man har skjutit in pizzan i ugnen tar det ungefär 2 till 3 minuter innan den är färdig. Den exakta tiden beror på temperaturen. Man kan alltså enkelt göra hemgjord pizza till vardagsmiddag eller till gäster. 

Massor av tillbehör

När man köper Dangrill Pizzaugn ingår det en del olika tillbehör som gör att man kan komma igång med pizzabakningen på en gång.

Det ingår närmare bestämt en termometer, en skorsten, en trähållare, en avskärmning, ett lock med ventilationshål, extra plattor för golvet i ugnen, ett eldfast fat och en pizzaspade. 

Med den här modellen är man därför väl förberedd när man sätter igång med pizzabakningen. Med hjälp av termometern kan man dessutom hålla koll på temperaturen i ugnen och se till att pizzorna tillagas vid en optimal värme. 

Stilren pizzaugn

Dangrill Pizzaugn har en stilren och elegant design som gör att den utan problem kan stå framme i trädgården eller på terrassen både före och efter användning. 

Tack vare den svarta ytan, trähandtagen och stenarna ser ugnen elegant och fin ut oavsett var man ställer den. Utsidan är tillverkad av aluminium medan insidan är gjord av rostfritt stål med en keramisk yta. Detta gör att ugnen håller värmen bättre. 

Notera att den här ugnen förbrukar ungefär 3 kilo ved i timmen.

Dangrill Pizzaugn mäter 65 x 70 x 70 centimeter.

Utvalda fördelar med Dangrill Pizzaugn: 
Stilren design 
Många medföljande tillbehör 
Relativt snabb tillagning 
Medföljande termometer 
Keramisk yta inuti ugnen


BioLite PizzaDome

✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen The Independent

BioLite PizzaDome

 

.
BioLite PizzaDome har testats och recenserats av den brittiska tidningen The Independent. Experterna därifrån rekommenderar den här pizzaugnen eftersom att den keramiska stenen tillagar pizzan effektivt och noggrant.

Experterna är däremot inte lika förtjusta i att det tog ett tag innan den inbyggda termometern visade att rätt temperatur var nådd.

Experterna: Genial pizzaugn med effektiv keramisk sten

Enligt de brittiska experterna är BioLite PizzaDome en genial modell som enkelt kan tas med på skogsutflykten eller till andra platser. De framhäver att pizzaugnen är enkel att komma igång med och att du därför inte behöver nöja dig med att göra egen pizza hemma i trädgården. 

Experterna berättar även att pizzaugnen kan tillaga stora pizzor med spröd botten tack vare den effektiva keramiska stenen. 

De anmärker dock på att det tog ett tag innan den inbyggda termometern visade att ugnen hade nått rätt temperatur. I gengäld blev pizzan helt perfekt när de testade ugnen.

Pizzaugn med praktiska funktioner

BioLite PizzaDome kan användas för att tillaga flera olika saker utöver pizza, till exempel flatbröd. Tack vare det tredelade systemet kan enheten dessutom användas som en BaseCamp-spis för att tillaga andra typer av maträtter. 

Det modulära systemet gör att man kan använda kupolen som lock för att uppnå en mer koncentrerad värme och en snabbare tillagning. Den här pizzaugnen har även en inbyggd termometer som övervakar temperaturen hela tiden.

Gräddar pizzan snabbt

Med BioLite PizzaDome kan man snabbt och enkelt göra egen pizza både hemma och på utflykter. Tack vare den kompakta designen kan man även ta med sig ugnen på språng om man vill det. 

Gräddningstiden för en pizza ligger på ungefär 5 till 10 minuter och varierar beroende på hur varm ugnen är. Det tar ungefär 10 till 15 minuter för ugnen att bli varm. 

Eftersom att den här pizzaugnen är tillverkad av rostfritt stål är den hållbar och tål det mesta. Handtaget är gjort av silikon och förblir därför svalt även när ugnen är varm.

BioLite PizzaDome mäter 37 x 37 x 14 centimeter.

Utvalda fördelar med BioLite PizzaDome: 
Tredelat system 
Inbyggd termometer 
Kompakt design 
Tillverkad av rostfritt stål 
Silikonhandtag

Här kan du se en introduktionsvideo för BioLite PizzaDome. Videon är gjord av BioLite:

Läs också: Barncykel test-översikt: De bästa barncyklarna


FAQ


Vilka pizzaugnar är bäst test?
Morsø Forno och Ooni Karu
Hur har pizzaugnarna testats?
Pizzaugnarna har i första hand bedömts baserat på deras förmåga att baka god pizza. Experterna har dock även undersökt hur snabbt ugnarna når rätt temperatur och hur pass bra de håller värmen. Slutligen har de bedömt ugnarnas byggkvalitet och användarvänlighet.
Hur fungerar en pizzaugn?
Pizzaugnar fungerar i grund och botten som en normal ugn med en betydligt högre temperatur. Den höga temperaturen gör att pizzan får en spröd botten utan att resten av pizzan blir torr. Man brukar säga att den optimala temperaturen för att grädda pizza ligger på ungefär 450 grader.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
 
Google Shopping

Google Shopping är en tjänst som ger dig förmågan att enkelt jämföra priser och villkor mellan olika återförsäljare. Du söker efter en produkt som intresserar dig bland ett nästintill gränslöst antal kategorier och därefter gör Google Shopping det smidigt att jämföra produkten mellan olika återförsäljare.

Du kan läsa alla recensioner av Ooni Karu 16 Pizzaugn här

TechRadar

TechRadar är en testsajt med fokus på teknikprylar. Läs olika guider och produktrecensioner för att hitta de perfekta teknikrelaterade produkterna för dig. Här testas dessutom pizzaugnar, så du har möjligheten att läsa en recension kring bland annat Ooni Karu 16 Pizzaugn.

Testet av Ooni Karu 16 Pizzaugn uppdaterades senast den: 24 september 2021
Du kan se testet här

NetOnNet

Webbshoppen NetOnNet erbjuder ett brett sortiment av produkter inom kategorier såsom dator, gaming, hem och fritid, TV, ljud, mobil och vitvaror. En av de många varorna i utbudet är Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn, och du har möjligheten att läsa händiga kundrecensioner under produktbeskrivningen.

Du kan läsa alla recensioner av Austin and Barbeque Pizza Oven Box Pizzaugn här
 
Tek

Tek är en norsk nyhetssajt där du kan läsa teknikrelaterade aktuella artiklar. Bland sidans utbud finner du dock även en lång rad produktrecensioner, tester och topplistor vars mål är att hjälpa dig att lägga vantarna på de mest högkvalitativa teknikprylarna.

Testet av pizzaugnar uppdaterades senast den: 3 september 2021
Du kan se testet här

GearLab

Är du intresserad av att ta reda på vilka produkter som håller hög standard och vilka du helst ska skippa? Hos GearLab finner du produktrecensioner med fokus på allt från elektronik, kök, ljud och hem till trädgård, hälsa och kontor.

Testet av Ooni Karu 12 Pizzaugn uppdaterades senast den: 14 februari 2022
Du kan se testet här

Pizza Oven Reviews

Som namnet antyder är Pizza Oven Reviews en sajt som specifikt lägger fokus på att testa olika sorters pizzaugnar. Oavsett vilka material, former, storlekar, färger eller tillbehör du är ute efter kan du läsa recensioner kring i princip alla pizzaugnar som du kan tänka dig.

Testet av Ooni Karu 12 Pizzaugn uppdaterades senast den: 28 januari 2022
Du kan se testet här

Tech Advisor

För recensioner med fokus på teknikprylar är det Tech Advisor som du ska vända dig till. Hitta den perfekta datorn, telefonen eller kanske pizzaugnen. Ooni Fyra Pizzaugn är en av de många produkterna som har recenserats hos Tech Advisor.

Testet av Ooni Fyra Pizzaugn uppdaterades senast den: 29 september 2021
Du kan se testet här

GoodFood

Likt många andra älskar du säkert läckra måltider, och GoodFood lägger fokus på just detta. Här kan du hitta recept, inspiration och inte minst recensioner av verktygen som behövs för att laga maten. Ooni Fyra Pizzaugn är ett av dessa verktyg som har recenserats hos GoodFood.

Testet av Ooni Fyra Pizzaugn uppdaterades senast den: Maj 2022
Du kan se testet här

GardeningEtc

Älskar du utomhuslivet? Det gör även GardeningEtc. På denna sajt kan du motta tips kring hur du på bästa sätt tar hand om din trädgård, men du kan även läsa produktrecensioner kring verktyg som är bra att ha i trädgården. Ooni Fyra Pizzaugn är en av dessa!

Testet av Ooni Fyra Pizzaugn uppdaterades senast den: 18 mars 2021
Du kan se testet här


Amazon

Amazon är en riktig gigant inom e-handelstjänsten, och i deras webbutik kan du beställa produkter inom nästintill vilken kategori som helst. En av varutyperna som du finner i shoppen är pizzaugnen, och med en lång rad olika valmöjligheter hittar du säkerligen en variant som passar dig.

Du kan läsa alla recensioner av Ooni Karu 12 Pizzaugn här
Du kan läsa alla recensioner av Ooni Fyra Pizzaugn här
Du kan se Ooni Koda recensionen genom att klicka här

Wired

Nyhetssajten Wired bjuder dig på artiklar kring det senaste inom kultur, teknikprylar, businessvärlden, forskning, säkerhet och mycket mer därtill. Utöver nyheter finner du också recensioner såsom testet av Ooni Karu 16 Pizzaugn.

Testet av Ooni Karu 16 Pizzaugn uppdaterades senast den: 1 juli 2021
Du kan se testet här
Du kan se Ooni Koda recensionen genom att klicka här

T3

T3 är en sajt där du bland annat finner nyhetsartiklar med fokus på teknologi.

Du kan se Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo recensionen genom att klicka här

The Spruce Eats

Hos The Spruce Eats kan du få tag på information kring allt mat-relaterat som du kan tänka dig. Med 16 000+ recept, 35 000+ steg-för-steg bilder och 1 200+ instruktionsvideor kan du snart tillaga någonting alldeles utsök. Glöm inte att även kika på deras recensioner där de bland annat testar pizzaugnar.

Testet av Ooni Karu 12 Pizzaugn uppdaterades senast den: 5 maj 2021
Du kan se testet här
Du kan se Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo recensionen genom att klicka här

Business Insider 🇺🇸
Den amerikanska hemsidan Business Insider lanserades 2009 och behandlar både in- och utrikesnyheter. De genomför även tester av olika produkter och har bland annat recenserat pizzaugnar. Business Insider testade flera olika pizzaugnar och gav då toppbetyg till modellen Ooni 3. Du hittar hela recensionen här.
Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk publicerar oberoende tester av en mängd olika produkter för hemmet. De har till exempel genomfört ett stort test av marknadens bästa pizzaugnar där de bland annat provade modellerna, Ooni 3 og Morsø Forno. Om du vill läsa hela recensionen av pizzaugnarna hittar du undersökningen på deras hemsida.
Ideal Home 🇬🇧 
Det brittiska livsstilsmagasinet Ideal Home förser sina läsare med inspiration, goda råd samt tips och tricks om heminredning. De testar och recenserar även konsumentprodukter och har bland annat genomfört en undersökning av flera olika pizzaugnar. I det testet utsågs modellen Morsø Forno till marknadens bästa pizzaugn. Du kan läsa hela recensionen här.

För dig som vill veta allt och lite till om hem och inredning kan du vända dig till Ideal Home. Här finner du köpguider och produktrecensioner med fokus på produkter till hemmet. Vardagsrummet, köket, badrummet och mer kan bli fulländat så länge du har valt den rätta inredningen.

Teste av Ooni Karu 16 Pizzaugn uppdaterades senast den: 17 oktober 2021
Du kan se testet här

The Independent 🇬🇧
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De skriver om både in- och utrikesnyheter samt artiklar om allt från sport och underhållning till livsstil. The Independent testar och recenserar även produkter och har bland annat provat några av marknadens bästa pizzaugnar, till exempel Ooni Koda och BioLite PizzaDome. Om du vill läsa hela recensionen kan du klicka här.
The Sun 🇬🇧 
Den brittiska tidningen The Sun förmedlar de senaste nyheterna från både in- och utland till sina läsare. De skriver bland annat om sport, kändisar, underhållning, ekonomi, livsstil och politik. The Sun testar och recenserar dessutom en mängd olika konsumentprodukter, till exempel pizzaugnar. De har bland annat utsett pizzaugnen Ooni Pro till testvinnare i en av sina undersökningar. Du hittar hela recensionen här.
T3.com 🇺🇸 
Det amerikanska testmagasinet T3.com förser sina läsare med artiklar, goda råd och guider om gadgets och annat som tillhör teknikens värld. De testar även olika produkter och har bland annat provat Ooni Karu i en granskning av marknadens bästa pizzaugnar. Du hittar hela recensionen här.
Wired.com 🇺🇸
Det amerikanska magasinet Wired.com skriver artiklar om många olika ämnen, till exempel IT, tele, kommunikation, data och teknik. De recenserar även konsumentprodukter och har bland annat testat pizzaugnen Ooni Pro, en modell som slutar med ett betyg på 8 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen kan du klicka här.

Alternativa tester och artiklar

Här hittar du ett antal förslag på andra artiklar som också kan vara av intresse för dig som tittar på pizzaugnar.

Om du helst vill slippa arbetet som krävs för att röra ihop pizzadegen för hand är en köksmaskin en perfekt hjälpreda i köket.

Vi har många märkesspecifika artiklar där vi går igenom testvinnande köksmaskiner och modeller som har fått toppbetyg av experter. Du kan till exempel läsa någon av följande artiklar: Electrolux köksmaskin test och Bosch köksmaskin test.

När man talar om köksmaskiner är det framförallt en tillverkare som alltid får beröm i undersökningar, nämligen det brittiska kvalitetsmärket Kenwood. Vi vill därför tipsa om våra Kenwood köksmaskin test.

Om du är extra intresserad av en speciell modell från Kenwood har vi även ett antal artiklar där vi fokuserar på testvinnare från specifika produktserier. I så fall kanske du vill läsa någon av dessa artiklar: Kenwood Chef test, Kenwood Chef XL test eller Kenwood Major test.

Vi önskar dig mycket glädje med din nya pizzaugn.

Denne side er anmeldt af: Louise V. Danielsen Rating 5/5

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta