KitchenAid Kaffebryggare – Bäst i Test: Här kan du läsa experternas bedömningar

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test 2023: Den här artikeln handlar om kaffebryggare från märket KitchenAid. Här kommer vi att gå igenom experternas favoritmodeller för att skapa en så bra överblick som möjligt över KitchenAids bästa kaffebryggare.

Vi presenterar fyra kaffebryggare från KitchenAid och fyra alternativa modeller från andra tillverkare. För att det ska bli enkelt att jämföra de olika modellerna går vi igenom alla maskiner på samma sätt.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av fyra kaffebryggare från KitchenAid
🔸 Genomgång av fyra alternativ
🔸 Tips för dig som ska köpa en ny kaffebryggare
🔸 Fakta om kroppen och kaffe
🔸 Information om KitchenAid
🔸 Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning
🔸 Förslag på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

KitchenAid kaffebryggare – Bäst i Test 2023

Här nedanför presenterar vi de kaffebryggare från KitchenAid som har klarat sig bäst i olika tester. För att kunna göra detta har vi på Konsumentmagasinet analyserat en mängd olika expertundersökningar från både in- och utland.

Du hittar även en prisjämförelse vid varje kaffebryggare som ger dig en tydlig överblick över vilka återförsäljare som är billigast.


Alternativ till KitchenAids kaffebryggare

Här ovanför har vi nu gått igenom fyra olika kaffebryggare från KitchenAid. Vi har berättat vad de kan göra och vad experterna tycker om de olika modellerna.

I det här avsnittet kommer vi att presentera ett par alternativ till KitchenAid och gå igenom fyra kaffebryggare från andra tillverkare.


Braun KF7020

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Braun KF7020 

.
Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler har båda genomfört stora tester av kaffebryggare.

I dessa undersökningar provade experterna flera modeller från olika tillverkare. De granskade bland annat modellen Braun KF7020.

Experterna provade alla kaffebryggare på förutbestämda testpunkter och utgick sedan från dessa punkter när de delade ut totalbetyg till varje modell. Braun KF7020 imponerar mycket på experterna och utnämns därför till testvinnare i båda undersökningarna.

Klassisk kaffebryggare med fin design

Braun KF7020 har en läcker design i en mörk färg. Kaffebryggaren har dessutom en enkel och modern utformning som ser riktigt fin ut på köksbänken. Det här är en klassisk modell som brygger filterkaffe.

Kaffebryggaren har en bra kapacitet på 1,2 liter och kan brygga upp till 12 koppar kaffe åt gången. Om man inte vill ha så mycket kaffe går det dock även att brygga färre koppar utan att smaken påverkas.

OptiBrewSystem

Den här kaffebryggaren använder Brauns så kallade OptiBrewSystem för att framställa kaffe med bästa möjliga smak och konsistens. Detta system optimerar nämligen både bryggtemperatur, tid och extraktion.

Eftersom att fokus ligger på att bevara smak och arom har kaffebryggaren även en AromaCarafe-kanna. Den här kannan ser till att det nybryggda kaffet hålls varmt och behåller sin arom längre.

Flera funktioner

Braun KF7020 har flera användbara funktioner, till exempel en 24-timmars timer och ett reglage för kaffestyrkan.

Timern kan ställas in så att kaffet blir färdigt precis när man vill ha det. Alla funktioner kontrolleras på den moderna LCD-skärmen som är både intuitiv och användarvänlig.

Det finns dessutom en automatisk avstängningsfunktion.

Braun KF7020 – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: Braun
🔴 Watt: 1 000
🔴 Vattenbehållare: 1,2 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 12

Utvalda fördelar med Braun KF7020
Läcker och modern kaffebryggare
OptiBrewSystem
AromaCarafe
Timer
Justerbar kaffestyrka

Här kan du se en djupgående presentationsvideo för Braun KF7020. Videon är gjord av Cnet.com:


Melitta Excellent 5.0

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Melitta Excellent 5.0

.

Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler har båda genomfört stora tester av kaffebryggare.

I dessa undersökningar har experterna valt ut kaffebryggare från olika märken och bedömt dem utifrån ett antal specifika testpunkter.

Melitta Excellent 5.0 ingick i båda granskningarna och klarade sig riktigt bra. Den här modellen fick därför toppbetyg av både uafhængige testpaneler och Råd & Rön.

Enkel men välfungerande

Melitta Excellent 5.0 är en enkel traditionell kaffebryggare, något som även märks på designen. Kaffebryggaren har en bra kapacitet på 1,25 liter och kan därmed brygga tio koppar kaffe åt gången.

Eftersom att den här modellen har en hög effekt på 1525 watt bryggs kaffet snabbt. Man kan nämligen få en hel kanna kaffe på knappt sex minuter.

Två värmeelement

Den här produkten har två separata värmeelement: det ena värmer upp vattnet  för kaffebryggningen och det andra håller det nybryggda kaffet varmt.

Varmhållningsfunktionen håller kaffet varmt i upp till 30 minuter efter att bryggningen är färdig.

Den här produkten har dessutom tilldelats ECBC Gold Bean för att den lever upp till Europas högsta standarder inom kaffebryggning.

AromaControl

Även om Melitta Excellent 5.0 kan brygga tio koppar kaffe åt gången kan man även välja att brygga en mindre mängd. Oavsett hur många koppar man brygger säkerställer funktionen AromaControl att kvaliteten alltid blir densamma.

Den här kaffebryggaren har även en automatisk avstängningsfunktion. Denna funktion träder i kraft om kaffebryggaren inte har använts på 40 minuter.

Melitta Excellent 5.0 – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: Melitta
🔴 Watt: 1 525
🔴 Vattenbehållare: 1,25 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 10
🔴 Bryggtid: 6 minuter
🔴 Bryggtemperatur: 96 grader

Utvalda fördelar med Melitta Excellent 5.0
Fin traditionell kaffebryggare
Kapacitet på 1,25 liter – räcker till 10 koppar
Snabb bryggning
Två värmeelement
Gold Bean-produkt


Tänk på detta innan du köper en ny kaffebryggare

KitchenAid Pour OverBaserat på expertinformation från Thekitchn.com och Thespruceeats.com berättar vi här vad du bör tänka på innan du köper en ny kaffebryggare.

Användning: Tänk långsiktigt när du köper en ny maskin. Vad behöver du? En traditionell kaffebryggare eller en kapselmaskin? Ska den kunna brygga en hel kanna eller bara en kopp?

Vill alla i familjen ha samma typ av kaffe eller ska kaffet anpassas till olika behov? Det kan även vara bra att fundera på hur många koppar du vill kunna brygga i en kanna.

Bryggtemperatur: Om du är en riktig kaffefantast bör du även ta reda på vilken temperatur kaffet bryggs vid innan du köper en ny kaffebryggare.

Även små förändringar i temperaturen kan nämligen ge olika resultat. Bryggtemperaturen finns ofta angiven på kartongen. Enligt experterna ligger den optimala temperaturen mellan 92 och 96 grader.

Funktioner: Olika kaffebryggare har olika funktioner. Det kan åtminstone vara bra att välja en modell med timer och automatisk avstängning. Med hjälp av en timer kan du till exempel ha nybryggt kaffe färdigt när du kliver upp på morgonen.

Rengöring: Om du använder kaffebryggaren ofta blir det en hel del rengöring. Det är därför bäst att välja en modell som är lätt att rengöra.

Glas eller stål: Kannan brukar vara tillverkad av antingen glas eller stål. Dessa olika material innebär både en visuell och en praktisk skillnad.

En kanna av stål håller värmen längre men måste ofta diskas för hand. Glaskannor tål ofta maskindisk men håller inte värmen lika bra som stålkannor. Med en glaskanna är det även enklare att hålla ett öga på kaffebryggningen.

Tid: Hur lång tid det tar att brygga kaffet kan också variera en del mellan olika modeller. Ett par minuters skillnad kan till exempel kännas som en evighet om du vill ha en kopp kaffe direkt på morgonen.


Kaffets otroliga resa

Kaffets otroliga resa

Javapresse.com förklarar att kaffebönan egentligen är ett frö som ursprungligen kommer från Etiopien och Yemen. Numera odlas kaffe över hela världen, men produktionen sker främst i Afrika, Asien och Sydamerika.

På grund av skillnader i till exempel klimat, jord, genetik, vatten och bakterier får kaffet olika smak beroende på vilken region det produceras i. Även två odlingar som ligger bredvid varandra kommer att framställa kaffe med olika smakprofiler.

Kaffeplantan börjar producera små kapslar ungefär två till fem år efter sådd. I dessa kapslar finns de gröna kaffebönorna. De som arbetar på kaffeodlingarna är utbildade för att bara plocka de mogna kapslarna.

På gården kan man sedan manipulera och anpassa aromen, smaken, sötman och syran i bönan genom att låsa upp vad som redan finns där. Det skapas alltså inte några onaturliga smaker.

Efter skörden separeras kaffebönorna från kapslarna varpå de torkas och fermenteras. Det finns olika metoder för detta som påverkar smaken och aromen på olika sätt. Bönorna är sedan redo att säljas och drickas i resten av världen.


Fakta om kroppen och koffein

kroppen och koffeinHealthline.com förklarar att kaffe innehåller en hög koncentration av det centralstimulerande ämnet koffein. Koffein påverkar både kropp och sinne och har en uppiggande och stimulerande effekt på kroppen. Detta är anledningen till att många dricker en kopp kaffe på morgonen för att vakna till.

Koffein påverkar kroppen på flera olika sätt. Här nedanför går vi igenom de viktigaste.

Hjärnan
Koffein påverkar först och främst uppmärksamheten och gör att man känner sig mer alert. När man får i sig koffein börjar kroppen nämligen producera mer adrenalin. Detta gör att kroppen känns piggare och starkare samt att sinnet känns mer uppmärksamt. Man kan därför känna sig bättre rustad för att ta beslut. En ökad produktion av adrenalin kan dock även leda till frossa, illamående och kallsvettningar.

Kaffe stärker dessutom minnet och skyddar därför mot demenssjukdomar.

Kaffe påverkar även humöret och gör att man känner sig gladare. Detta beror på att kroppens produktion av lyckosubstanserna serotonin och dopamin ökar när man dricker kaffe.

Om man dricker för mycket kaffe kan det dock leda till förvirring i hjärnan på grund av överstimulering. Man kan även drabbas av huvudvärk och bli irriterad om man inte får sin kaffedos.

Eftersom att koffein är uppiggande kan man även få svårt att sova om man dricker kaffe på kvällen. Då får kroppen inte den ro och vila den behöver.

Hjärtat
Koffein får hjärtat att slå snabbare och kan därför vara ett problem om man har hjärtproblem sedan tidigare. Kaffe höjer nämligen både pulsen och blodtrycket.

KaffeMusklerna
Om man inte får i sig den mängd kaffe man är van vid kan man även uppleva muskelsmärtor.

Magen
Om man dricker för mycket kaffe kan detta leda till illamående och kräkningar.

Blåsan
Eftersom att kaffe är vätskedrivande upplever många att de måste kissa oftare när de dricker kaffe.

Fertilitet
Vissa kvinnor kan få svårt att bli gravida om de dricker för mycket kaffe. Man bör även hålla nere kaffekonsumtionen när man är gravid.

Sjukdomar
En måttlig konsumtion av kaffe på 3-5 koppar om dagen skyddar mot vissa typer av cancer. Detta gäller cancer i gallblåsan, äggstockarna, livmodern och tjocktarmen.

Kaffe kan dessutom minska risken för typ 2-diabetes och Parkinsons med 25 %. Risken för en blodpropp eller blödning i hjärnan minskar samtidigt med 10 %.

Kaffe bidrar även till att minska inflammation i kroppen så att inflammationstillstånden lättare kan neutraliseras. Eftersom att kaffe innehåller många antioxidanter förbättras dessutom skyddet av kroppens celler.


Om KitchenAid

KitchenAid-logo
KitchenAid grundades 1919 i Michigan, USA och tillverkar köksapparater.

Det var en visp som låg bakom både företagsnamnet och produktionen. Ingenjören Herbert Johnson uppfann år 1919 världens första elektriska visp för hemmabruk. Denna visp blev en revolution i köket och lade även grunden för namnet KitchenAid.

Namnet KitchenAid

När den elektriska vispen tillverkades hade den fortfarande inte något namn. En av testpersonerna utbröt dock att detta var det bästa kökshjälpmedlet (översatt från engelskans “kitchen aid”) hon någonsin hade upplevt. Och så uppstod företagsnamnet.

KitchenAid fortsatte därefter att skapa innovation i köket och inspirerades av professionella kockar. De nya visparna intresserade dessutom både vanligt folk och kändisar som till exempel John Barrymore, Henry Ford och Ginger Rogers.

Design och stil

KitchenAid fokuserade redan från början på både funktion och design. Under 1930-talet lanserade KitchenAid sin berömda K-modell, en produkt som idag har fått något av en kultstatus. Designen var faktiskt så banbrytande att man kan hitta originalmodeller på muséer.

Annorlunda färger

Fram till 1950-talet kännetecknades hushållsprodukter ofta av funktionalitet, något som även var tydligt i designen. Dessa maskiner var vanligtvis vita och anonyma. KitchenAid vände dock denna trend genom att tillverka maskiner med massor av färg och personlighet. Deras produkter lanserades till exempel i ljusrött, ljusgult, ljusgrönt och ljusblått. Det fanns dock även mer neutrala färger som svart, vitt och grått.

Idag finns KitchenAids produkter i upp till 20 olika färger. Nu tillverkar de dessutom inte bara vispar utan har en mängd olika produkter för köket i sitt sortiment.

Medverkade i The Great British Bake Off

KitchenAids ställning som kändisfavorit har förstärkts ytterligare under senare år. Flera av märkets köksprodukter har nämligen använts i det brittiska bakprogrammet The Great British Bake Off. Detta är även en bidragande anledning till att KitchenAid har slagit igenom på allvar även i Europa.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Moccamaster KBGC982

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Moccamaster KBGC982

 

.
Moccamaster KBGC982 har varit med i två tester där experter har provat flera olika kaffebryggare på en gång. Dessa undersökningar tog plats hos Råd & Rön respektive det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.

Experterna undersökte bland annat kaffebryggarnas förmågor, funktioner och hanterbarhet. Både Råd & Rön och uafhængige testpaneler kom i slutändan fram till att Moccamaster KBGC982 klarar sig bra på alla testpunkter.

Snabb kaffebryggare

Moccamaster KBGC982 har en fin och elegant design som verkligen drar till sig uppmärksamhet.

Den här modellen har även en hög kapacitet på 1,25 liter och kan därför brygga ungefär tio koppar kaffe åt gången.

Dessa tio koppar bryggs dessutom snabbt och blir klara på bara sex minuter.

Två värmeelement

Den här kaffebryggaren har två separata värmeelement: ett för kaffebryggningen och ett som håller det nybryggda kaffet varmt. Det finns alltså en smart varmhållningsfunktion för när man inte vill dricka allt kaffe på en gång.

Värmeelementet för kaffebryggningen gör att vattnet håller rätt temperatur för att utvinna bästa möjliga smak ur kaffet.

Den här kaffebryggaren har dessutom en smart avstängningsfunktion som automatiskt stänger av maskinen om den inte har använts på 45 minuter.

Robust kaffebryggare

Moccamaster KBGC982 är gjord för att vara tillräckligt robust och hållbar för att kunna användas varje dag.

Den här kaffebryggaren kommer därför med tio års garanti om man registrerar sin produkt. Själva kroppen är dessutom tillverkad av kraftig aluminium som förlänger livslängden.

Observera att det här är en lite dyrare produkt när man tittar på vanliga kaffebryggare. Den inger dock en ganska lyxig känsla.

Moccamaster KBGC982 – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: Moccamaster
🔴 Watt: 1 520
🔴 Vattenbehållare: 1,25 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 10
🔴 Bryggtid: 6 minuter
🔴 Bryggtemperatur: 96 grader

Utvalda fördelar med Moccamaster KBGC982
 Läcker lyxmodell
Kan brygga upp till tio koppar åt gången
Snabb bryggning
Två värmeelement
Robust kaffebryggare

Här kan du se en presentationsvideo för Moccamaster KBG serien. Videon är gjord av Moccamaster:


KitchenAid 1204EOB

✅ 4,7 av 5 stjärnor enligt kundomdömen hos Skousen.dk
✅ 4,7 av 5 stjärnor enligt kundomdömen hos Whiteaway.se

KitchenAid 1204EOB

 

.
Kaffebryggaren KitchenAid 1204EOB har inte varit med i några officiella expertgranskningar.

Vi har dock valt att ändå presentera modellen i den här artikeln eftersom att det rör sig om en klar konsumentfavorit.

Vi har läst kundomdömen hos både Skousen.dk och Whiteaway.se för att ta reda på vad användarna tycker om den här kaffebryggaren.

Vi berättar mer om vad användarna skriver i sina recensioner efter genomgången av produkten.

Klassisk kaffebryggare med typisk KitchenAid-design

KitchenAid 1204EOB är en av marknadens traditionella kaffebryggare. Just den här modellen har dessutom en läcker och elegant design som är typisk för KitchenAid.

Kaffebryggaren har en rymlig vattentank på 1,7 liter och kan brygga upp till 12 koppar kaffe åt gången.

Maskinen har ett återanvändbart filter och ett enkelt One Touch-system som underlättar kaffebryggningen. Man kan dessutom justera kaffestyrkan.

Timer

En unik funktion hos den här kaffebryggaren är dess 24-timmars timer. Med hjälp av denna kan man ställa in starttiden för bryggningen så att man får nybryggt kaffe precis när man vill ha det.

Kaffebryggaren har en tydlig LED-skärm som vägleder användaren och som är lätt att använda.

Med den här modellen kan man även brygga ett mindre antal koppar om man hellre vill det. Kaffebryggaren kommer då automatiskt att optimera systemet för att kaffet ska smaka så bra som möjligt.

Användarna: Välfungerande kaffebryggare

KitchenAid 1204EOB är en konsumentfavorit som har fått många positiva användarrecensioner hos olika återförsäljare online.

Modellen får bland annat beröm för sin design, timer, kaffekvalitet, filter och funktioner.

En användare skriver till exempel: “Den har förstås en läcker KitchenAid-design, och utöver att brygga gott kaffe har den även en timerfunktion”.

En annan användare berättar att kaffebryggaren är lätt att programmera och att den inte använder sig av pappersfilter.

KitchenAid 1204EOB – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: KitchenAid
🔴 Watt: 1 200
🔴 Vattenbehållare: 1,7 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 12

Utvalda fördelar med KitchenAid 1204EOB
 Klassisk kaffebryggare
Hög kapacitet
Kan brygga upp till 12 koppar
One touch-system
Timer


KitchenAid Artisan 5KCM0812

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Bra betyg hos Råd & Rön

KitchenAid Artisan 5KCM0812

 

.
KitchenAid Artisan 5KCM0812 har granskats av två olika expertkällor: Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.

Båda expertpanelerna har provat flera olika kaffebryggare och bedömt alla modeller på ett antal specifika testpunkter.

Baserat på dessa testpunkter fick alla modeller sedan ett totalbetyg. KitchenAid Artisan 5KCM0812 fick i slutändan ett bra betyg i båda granskningarna.

Innovativ design

KitchenAid Artisan 5KCM0812 är en sifonkaffebryggare med en intressant och innovativ design. Den är tillverkad av glas och ser nästan ut som ett unikt konstverk.

Bryggningen sker genom en automatiserad vakuumprocess som säkerställer en jämn temperatur genom hela bryggningen. Detta resulterar i ett kaffe med en lätt, frisk och fyllig smak.

Det krävs bara en knapptryckning

Den här produkten är otroligt användarvänlig och kan brygga en kanna kaffe efter en enda knapptryckning.

Vattentanken rymmer en liter och kannan har ett smart hällock. Man kan brygga upp till åtta koppar kaffe åt gången med den här modellen.

Följ med i bryggningen

Tack vare den unika glasdesignen hos KitchenAid Artisan 5KCM0812 kan man följa med i hela bryggprocessen.

För att underlätta både användningen och rengöringen har den här kaffebryggaren en bred hals med en magnetisk låstätning.

Det finns dessutom en vit LED-indikator på sidan där on/off-knappen sitter.

KitchenAid Artisan 5KCM0812 – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: KitchenAid
🔴 Watt: 1 440
🔴 Vattenbehållare: 1 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: Upp till 8

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan 5KCM0812
 Läcker och innovativ design
Sifonbryggare av glas
Automatiserad vakuumbryggning
Brygger kaffe med en enda knapptryckning
Kan brygga upp till åtta koppar åt gången

Här kan du se en presentationsvideo för KitchenAid Artisan 5KCM0812. Videon är gjord av KitchenAid:


KitchenAid Pour Over

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Bra betyg hos Råd & Rön

KitchenAid Pour Over

.
KitchenAid Pour Over har varit med i två olika experttester. Ett av dessa tog plats hos Råd & Rön och det andra utfördes av det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.

Båda expertkällorna provade ett urval av kaffebryggare för att komma fram till vilka modeller som är bäst. KitchenAid Pour Over tillhör de bästa modellerna i båda undersökningarna och får därför ett bra betyg av båda expertpanelerna.

Pour Over-bryggning

KitchenAid Pour Over är en så kallad Pour Over-kaffebryggare som imiterar den manuella bryggningsmetoden.

Vattnet fördelas över de malda kaffebönorna i en tunn och jämn stråle som gör att kaffet får en fylligare och bredare smak.

Den fylliga smaken beror bland annat på att kaffebönorna friger kolsyra.

Brygg kaffet med en knapptryckning

Bryggningen sker dock utan att användaren behöver sköta hela processen manuellt.

Bryggningsmetoden kombineras här med den senaste tekniken för att man ska kunna brygga kaffet med en enda knapptryckning.

Man kan dessutom välja om man vill ha kaffet mellanrostat eller mörkrostat.

Bryggtemperatur på 93 grader

För att kaffet ska smaka så bra som möjligt sker bryggningen vid en temperatur på 93 grader.

KitchenAid Pour Over har dessutom en inbyggd skärm som låter användaren följa med i bryggprocessen. På skärmen kan man nämligen följa allt från vattenuppvärmningen till bryggtiden.

Med den här kaffebryggaren kan man även välja hur många koppar kaffe man vill brygga. Det går att brygga mellan två och åtta koppar åt gången.

Det finns dessutom en smart värmeplatta som värmer upp kannan och håller den varm.

KitchenAid Pour Over – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: KitchenAid
🔴 Watt: 1 200
🔴 Vattenbehållare: 1,25 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 2-8
🔴 Bryggtid: 12 minuter
🔴 Bryggtemperatur: 93 grader

Utvalda fördelar med KitchenAid Pour Over
Pour Over-bryggning
Fyllig smak
Brygg kaffe med en knapptryckning
Bryggtemperatur på 93 grader
Värmeplatta

Här kan du se en presentationsvideo för KitchenAid Pour Over. Videon är gjord av KitchenAid:


KitchenAid Artisan Cold Brew

✅ 9 av 10 stjärnor hos kaffesajten Coffeereview.com
✅ Bra betyg hos Everythingkitchens.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos kaffesajten Coffeedorks.com
✅ Bra betyg hos Epicurious.com

KitchenAid Artisan Cold Brew

.
KitchenAid Artisan Cold Brew har granskats av fyra olika expertkällor: kaffesajterna Coffeereview.com och Coffeedorks.com, kökssajten Everythingkitchens.com och matsajten Epicurious.com.

Den här modellen imponerar på alla fyra expertgrupper och får därför fina kommentarer och bra betyg i samtliga undersökningar.

Bryggning i kallt vatten

KitchenAid Artisan Cold Brew är en kaffebryggare för kallbryggt kaffe. Man brygger därmed kaffet genom att blötlägga det i kallt vatten i 12-24 timmar för att få ut så mycket arom som möjligt ur bönorna.

KitchenAid Artisan Cold Brew har en kapacitet på 0,85 liter och kan brygga upp till 14 koppar åt gången.

Kaffebryggaren är tillverkad av glas och rostfritt stål och har en väldigt slående design.

Glaset är dessutom specialdesignat för att kaffebryggaren ska vara lättare att rengöra. Det finns även ett handtag av aluminium som gör det enkelt att flytta runt kaffebryggaren.

Experterna: Stark konstruktion och smarta funktioner

Den här produkten har bland annat testats av Coffeereview.com. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här kaffebryggaren och förklarar till exempel att den har en stark och gedigen konstruktion.

De påpekar även att kaffebryggaren har några smarta funktioner som gör att den skiljer sig från mängden.

Kaffebryggaren får även beröm för dess filter, design och enkla rengöring. Priset är dock ganska högt.

Experterna: Läcker modell som är lätt att hantera

KitchenAid Artisan Cold Brew har även granskats av Everythingkitchens.com. De räknar upp ett flertal fördelar med den här modellen, till exempel den kompakta storleken, den fina designen, den höga kvaliteten och det tvättbara filtret som gör att man slipper köpa nya kaffefilter. De skriver även att kaffebryggaren är droppfri.

Experterna förklarar att den här maskinen är lätt att hantera och flytta runt på samt att den är enkel att använda.

De anmärker dock på att kaffebryggaren har en tendens att lämna kvar lite sump i bryggsystemet.

KitchenAid Artisan Cold Brew – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: KitchenAid
🔴 Vattenbehållare: 0,85 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 14

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan Cold Brew
Produkt för kallbryggning
Unik bryggmetod
Brygger upp till 14 koppar
Hållbar konstruktion
Bra filter

Här kan du se en video om KitchenAid Artisan Cold Brew. Videon är gjord av KitchenAid:


Electrolux EKF7800

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler har genomfört större tester av kaffebryggare. Modellen Electrolux EKF7800 har varit med i båda dessa undersökningar.

Experterna provade en mängd olika kaffebryggare och bedömde dem baserat på olika testpunkter, till exempel prestanda, funktioner och användbarhet.

Alla modeller fick sedan ett totalbetyg, och Electrolux EKF7800 utnämns i slutändan till testvinnare hos både uafhængige testpaneler och Råd & Rön.

Klassisk kaffebryggare med timer

Electrolux EKF7800 är en av marknadens klassiska kaffebryggare som brygger filterkaffe. Även om det här är en klassisk modell är den dock försedd med en modern timerfunktion som kallas för Auto-Start.

Med hjälp av den här funktionen kan man ställa in maskinen att brygga kaffet precis när man vill ha det. Kaffebryggaren har dessutom en hög kapacitet på 1,65 liter och kan därför brygga 12 koppar kaffe åt gången.

AromaStrength-väljare

Den här produkten har även en AromaStrength-väljare som gör det möjligt att anpassa smaken på kaffet. Allt man behöver göra är att trycka på en knapp och välja hur starkt man vill ha sitt kaffe.

För att kaffet ska smaka så bra som möjligt har maskinen dessutom ett inbyggt Pure Advantage-filter. Med detta filter får man bästa möjliga filtrering och en så bra arom som möjligt i det färdiga kaffet.

LCD-skärm med enkla kontroller

Electrolux EKF7800 är en användarvänlig kaffebryggare med enkla kontroller. Kaffebryggaren styrs nämligen på en inbyggd LCD-skärm som är utformad för att vara både tydlig och intuitiv.

Den här modellen har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som innebär att det inte gör något som man glömmer bort att stänga av kaffebryggaren. Efter 40 minuters inaktivitet stänger den nämligen av sig själv.

Electrolux EKF7800 – specifikationer
🔴 Typ: Kaffebryggare
🔴 Märke: Electrolux
🔴 Watt: 1 080
🔴 Vattenbehållare: 1,65 liter
🔴 Antal koppar per bryggning: 12
🔴 Bryggtid: 12 minuter
🔴 Bryggtemperatur: 93 grader

Utvalda fördelar med Electrolux EKF7800
Klassisk modell med timer
Hög kapacitet
AromaStrength-väljare
Pure Advantage-filter
LCD-skärm

Här kan du se en presentationsvideo för Electrolux EKF7800. Videon är gjord av Cnet.com:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka KitchenAid kaffebryggare har fått bäst omdömen?

KitchenAid Pour Over och KitchenAid Artisan Cold Brew

🤓 Hur testas KitchenAid kaffebryggarna?

Kaffebryggare bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


KitchenAid Kaffebryggare test – använda källor och länkar

Epicurious.com 🇺🇸
Epicurious.com är en matsajt som fokuserar på recept, restauranger, drycker och näring. Här har Epicurious.com granskat kaffebryggaren KitchenAid Artisan Cold Brew och bedömt dess färdigheter. Du hittar hela recensionen hos Epicurious.com.

Everythingkitchens.com 🇺🇸
Everythingkitchens.com är en internationell återförsäljare av köksutrustning. De genomför även tester av olika typer av köksapparater och har bland annat provat KitchenAid Artisan Cold Brew. Du kan läsa hela deras recension på Everythingkitchens.com.

Coffeedorks.com 🇺🇸
Coffeedorks.com är en kaffesajt som bland annat genomför tester av olika kaffemaskiner. De har till exempel provat och recenserat kaffebryggaren KitchenAid Artisan Cold Brew. Du kan läsa mer om undersökningen här.

Coffeereview.com 🇺🇸
Coffeereview.com är en kaffesajt som handlar om kaffebryggning i stort. På deras hemsida hittar man bland annat expertartiklar, blogginlägg, recensioner och granskningar av olika redskap för kaffebryggning. Coffeereview.com har till exempel genomfört ett test av KitchenAid Artisan Cold Brew. Om du vill läsa mer hittar du hela undersökningen här.

Uafhængige testpaneler 🇩🇰
Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler behandlar alla tänkbara aspekter av det danska konsumentlivet. De genomför bland annat noggranna tester av olika konsumentprodukter och har till exempel provat kaffebryggare. Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet. Detta inkluderar bland annat tester av olika konsumentprodukter, och här rör det sig om en granskning av kaffebryggare. Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken. För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte redan har bestämt dig för att köpa en kaffebryggare från KitchenAid hittar du här ett flertal andra artiklar som kan vara av intresse för dig.

Du som vill ha en traditionell kaffebryggare kan till exempel läsa vår mer allmänna artikel Kaffebryggare test. Om du gärna vill ha färskmalet kaffe varje gång har vi även ett stort test av kaffebryggare med kvarn. Urvalet i dessa artiklar är baserat på testresultat från diverse expertgranskningar.

För dig som framförallt är intresserad av ett specifikt märke har vi även flera artiklar där vi fokuserar på testvinnande kaffebryggare och kaffemaskiner från en viss tillverkare. Du kan till exempel läsa följande artiklar: Siemens kaffemaskin testBosch kaffebryggare test och Wilfa kaffebryggare test.

Om valet står mellan en traditionell kaffebryggare och en espressomaskin kan vi hjälpa dig med det också. Du kan till exempel läsa våra generella artiklar Espressomaskin test och Helautomatisk espressomaskin test för att skapa dig en överblick över marknadens bästa modeller.

När det kommer till espressomaskiner har vi också en mängd artiklar som fokuserar på en specifik tillverkare. Du kanske vill läsa någon av följande artiklar: DeLongi Magnifica testSiemens espressomaskin test, Krups espressomaskin test, eller DeLonghi espressomaskin test. Du hittar även prisjämförelser i alla artiklar som visar vilka återförsäljare som har bäst pris på de olika maskinerna.

Kapselbryggare är ett annat populärt alternativ, och där ligger Nespressos maskiner helt klart i framkant när det kommer till att imponera på experterna.

Slutligen vill vi även framhäva de stilrena inbyggda kaffemaskinerna. Med dessa maskiner sparar du plats i köket samtidigt som du kan få nybryggt kaffe på cafénivå.

Läs även: KitchenAid köksmaskin (Bäst i test)

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta