DeLonghi Espressomaskin Test – Här är experternas favoriter – Bäst i Test guide

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om espressomaskiner från märket DeLonghi, och här kommer vi att gå igenom några av DeLonghis bästa espressomaskiner.

Här kan du läsa om alla espressomaskiner från DeLonghi som har granskats i officiella tester hos olika expertkällor. Källorna som vi har använt i den här artikeln är konsumentorganisationerna Råd & Rön, tidningen Independent.co.uk, tekniksajten Digitaltrends.com och testsajterna Trustedreviews.com och Which.co.uk.

Den här artikeln innehåller:
Överblick över experternas favoritmaskiner från DeLonghi
Fakta om företaget DeLonghi
Guide som visar hur man brygger en perfekt espresso
Information om vilken mjölk som ger bäst mjölkskum
Genomgång av vad du bör tänka på när du köper en ny espressomaskin
Information om olika kaffedrycker
Fakta om koffein och hur det påverkar kroppen
Genomgång av alla test som vi har undersökt samt länkar för vidare läsning

Om du vill läsa mer om testen och källorna finns det en lista över länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


DeLonghis bästa espressomaskiner

Här går vi igenom alla modeller som vi har kunnat hitta expertbedömningar av. Vi beskriver espressomaskinernas funktioner och går igenom vad olika källor säger om modellerna.


DeLonghi La Specialista EC9335.M – för den riktiga kaffeälskaren med bra mjölkskummare

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

DeLonghi La Specialista EC9335.M har testats av experter hos den amerikanska kaffe- och matbloggen Cuppabean.com och den tyska kaffe- och kaffemaskintestsajten Coffeeness.de. Experterna rosar denna espressomaskin för sin mycket låga ljudnivå, sin enkla rengöring och sin snabbhet.

Fixar kaffet snabbt och tyst
Experterna nämner hur snabbt och tyst denna espressomaskin kan fixa en riktigt god kopp kaffe. Detta är alltså den perfekta espressomaskinen för dig som vill kunna brygga en härlig kopp kaffe snabbt och utan störande ljud.

Lätt att rengöra
Denna maskin får även ett bra betyg när det kommer till rengöringen. Det mesta är tillverkat av metall, vilket gör den här maskinen riktigt hygienisk och lättrengjord.

Detta är den ultimata espressomaskinen för dig som verkligen älskar kaffe. Tyvärr tar denna modell upp riktigt mycket plats och kostar en del jämfört med andra maskiner på marknaden.

Fördelar

  • Bra mjölkskummare
  • Tyst
  • Snabb
  • Enkel att använda
  • Lätt att rengöra och avkalka
Nackdelar

  • Tar upp mycket plats

Specifikationer
Mjölkskummare
Kaffekvarn
Bryggtryck: 19.0 bar
Färg: Rostfritt stål


DeLonghi ECAM 510.55 M

DeLonghi Ecam 510.55 M

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.

Klarar av det mesta själv

DeLonghi ECAM 510.55 M är en helautomatisk espressomaskin, vilket innebär att användaren inte måste göra särskilt mycket manuellt. Det enda man behöver göra är att fylla på kaffebönor och vatten och sedan välja vilken typ av kaffe man vill ha.

Den här espressomaskinen från DeLonghi är en stor modell med en vattentank på 2 liter och en bönbehållare med en kapacitet och på 250 gram kaffebönor.

Många funktioner 

DeLonghi ECAM 510.55 M är ett bra alternativ för dig som vill ha en mångsidig espressomaskin. Den här modellen har nämligen både kaffekvarn och mjölkskummare.

För att kaffebönorna ska hålla sig så fräscha som möjligt har DeLonghi ECAM 510.55 M en smart böna-till-kopp-funktion som gör att maskinen bara maler så mycket bönor som behövs här och nu. Resten av kaffebönorna blir alltså kvar hela i bönbehållaren, och där bevaras deras smak och arom så bra som möjligt.

Trots att den här modellen har många funktioner är maskinen lätt att styra via den lättillgängliga touchskärmen, och där kan man enkelt välja vad för typ av kaffe man vill ha.

På skärmen kan man välja om man vill ha en svart espresso eller en kaffedryck med mjölk. Eftersom att DeLonghi ECAM 510.55 M har en mjölkskummare kan modellen brygga väldigt många olika kaffedrycker, till exempel espresso, americano, lungo, cappuccino, caffe latte, latte macchiato och ristretto.

Många valmöjligheter 

Med DeLonghi ECAM 510.55 M har man möjlighet att individanpassa sitt kaffe, och i en meny på skärmen kan man till exempel justera mängden vatten och kaffe. Maskinen har även en minnesfunktion som sparar de valda inställningarna och gör att man snabbt kan få fram dem igen.

För att kaffet ska innehålla en optimal mängd mjölk har maskinen även ett unikt LatteCrema-system. Detta system är utformat för att skapa en så bra blandning av mjölk och kaffe som möjligt, och mjölkskummet blir både mjukt och krämigt samtidigt som det håller precis rätt temperatur.

Med den här espressomaskinen från DeLonghi behöver man aldrig göra särskilt mycket manuellt, och detta gäller även rengöringen. Eftersom att den här modellen har ett automatiskt rengöringsprogram och avkalkningsprogram kommer maskinen både att hålla längre och fungera bättre.

Basfakta – DeLonghi ECAM 510.55 M
Kapacitet, vattentank: 2 liter
Kapacitet, bönbehållare: 250 gram
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ECAM 510.55 M:
Stor helautomatisk espressomaskin
Böna-till-kopp-funktionen skyddar kaffebönornas arom
Användarvänlig touchskärm
Smart minnesfunktion
LatteCrema-systemet ger ett perfekt mjölkskum

I den här videon kan du se hur man gör en perfekt cappuccino med DeLonghi ECAM 510.55 M:


DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Modellen DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite har granskats av två olika expertkällor, nämligen Råd & Rön. Experter har provat en mängd olika espressomaskiner och undersökt deras bryggning, funktioner, användarvänlighet och design.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite klarar sig bra i båda undersökningarna och utses till testvinnare hos Råd & Rön.

Stor och fin modell

Den här espressomaskinen från DeLonghi är en helautomatisk modell med en läcker design i rostfritt stål. Modellen passar därför dig som både är kräsen med kaffet och uppskattar fina saker i köket.

Det här är en stor espressomaskin med en vattentank på 2 liter och en bönbehållare som rymmer hela 400 gram kaffebönor.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite har kontrollpanelen högst upp på fronten och bryggenheten undertill. Modellen kontrolleras via en fin och tydlig färgskärm som har många olika funktioner, men tack vare ett ökat fokus på användarvänlighet är den här maskinen ändå enkel att använda.

Brygger många olika typer av kaffe 

Den här modellen har en inbyggd kaffekvarn, och genom att justera malningsgraden kan man själv bestämma hur starkt kaffet ska bli.

Maskinen har även en mjölkskummare, vilket innebär att man kan göra både espresso och kaffedrycker med mjölk med den här modellen. Den har dessutom en mjölkbehållare som ser till att mjölken hålls kall och fräsch, och kaffet får därför en betydligt bättre kvalitet och smak.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite kan brygga många olika typer av kaffe, bland annat espresso, americano, lungo, cappuccino, caffe latte, latte macchiato och ristretto. Den här modellen kan dessutom göra varm choklad och är därför ett bra alternativ för dig som har barn.

Enkel rengöring 

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite är designad för att framställa en perfekt kopp kaffe varje gång. Modellen har därför ett unikt temperatursystem som alltid brygger kaffet vid en optimal temperatur. Man kan dessutom brygga två koppar samtidigt, men även om man väljer att bara brygga en kopp åt gången är maskinen snabb och brygger kaffet på ett ögonblick.

Den här modellen har dessutom flera olika program som förlänger maskinens livslängd och underlättar rengöringen. Den har nämligen flera automatiska rengöringsprogram samt ett avkalkningsprogram, och maskinen sköter alltså rengöringen själv.

Basfakta – DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite
Kapacitet, vattentank: 2 liter
Kapacitet, bönbehållare: 400 gram
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite:
Stor och fin espressomaskin
Har både kaffekvarn, mjölkskummare och mjölkbehållare
Stor och användarvänlig färgskärm
Kan brygga många olika typer av kaffe och göra varm choklad
Flera automatiska rengöringsprogram

Här kan du se en video där DeLonghi presenterar modellen DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite: 


DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica har ingått i granskningar, en hos Råd & Rön.

Tillsammans med ett antal andra espressomaskiner har DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica granskats utifrån olika testpunkter som visar vilka kvaliteter de olika modellerna har. Den här modellen imponerar på experterna och får därför toppbetyg i undersökningarna.

Perfekt för kaffenörden 

Den här modellen ä r ett bra alternativ för dig som är väldigt intresserad av kaffe och är något av en kaffenörd. Det här är nämligen en stor och helautomatisk espressomaskin med en vattentank på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 300 gram kaffebönor.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica har dessutom flera komponenter. Modellen har både en mjölkkanna, mjölkskummare och kaffekvarn, vilket innebär att man har många valmöjligheter och kan finjustera sitt kaffe med den här espressomaskinen.

Man kan till exempel anpassa malningsgraden för kaffebönorna och på så vis få kaffet precis så starkt som man vill ha det.

Kan brygga många kaffesorter 

Den här maskinen passar även bra i stora familjer där alla tycker om olika typer av kaffe. Modellen har en kontrollpanel med touchikoner, och här kan man fritt välja mellan olika kaffesorter. Mjölkkannan håller mjölken fräsch, och tack vare mjölkskummaren kan man få både svart kaffe och kaffedrycker med mjölk.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kan brygga många olika typer av kaffe, bland annat espresso, americano, lungo, cappuccino, caffe latte, latte macchiato och ristretto. Man kan dessutom få hett vatten om man till exempel vill göra te istället.

Två värmesystem

Den här modellen är designad för att brygga perfekt kaffe varje gång, och eftersom att temperaturen är otroligt viktig för resultatet har maskinen två olika värmesystem: ett för kaffet och ett för mjölken. Detta gör att espresson och mjölkskummet kompletterar varandra.

Alla kaffenördar bör även bli glada över att man kan anpassa varje kopp kaffe efter personliga preferenser genom att justera både arom och mängden kaffe och mjölk.

Maskinen kan anpassas till olika koppstorlekar och brygga två koppar samtidigt. Den har även en automatisk rengöringsfunktion som gör att maskinen är så lätt som möjligt att rengöra. Den här modellen har dessutom ett automatiskt avkalkningsprogram.

Basfakta – DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica
Kapacitet, vattentank: 1,8 liter
Kapacitet, bönbehållare: 300 gram
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica:
Stor och fin modell för kaffeentusiasten
Har både mjölkkanna, mjölkskummare och kaffekvarn
Möjlighet att individanpassa varje kopp
Två separata värmesystem för kaffe och mjölk
Enkel rengöring med automatiska rengöringsfunktioner


DeLonghi ECAM 350.15.B

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

 

.
DeLonghi ECAM 350.15.B har varit med i  tester, ett hos Råd & Rön.

I undersökningarna har experter granskat DeLonghi ECAM 350.15.B tillsammans med en mängd andra espressomaskiner utifrån testpunkter som bryggning, funktioner, användarvänlighet och design. Eftersom att DeLonghi ECAM 350.15.B klarar sig bra överlag får modellen en topplacering i testen.

Justerbar modell

DeLonghi ECAM 350.15.B är en stor och fin espressomaskin med en vattenbehållare som rymmer 1,8 liter, vilket är en hel del. Man kan därför brygga många koppar kaffe innan man måste fylla på mer vatten, och det går dessutom att brygga två koppar på samma gång.

DeLonghi ECAM 350.15.B ser lite enklare ut än många andra espressomaskiner från DeLonghi, och tekniken är faktiskt lite simplare i den här modellen. Maskinen kan dock fortfarande hantera många olika uppgifter.

Den har en inbyggd kaffekvarn, och eftersom att man kan ställa in malningsgraden själv kan man få kaffet precis så starkt som man vill ha det. Modellen kan även användas för att göra mjölkskum, men här måste man skumma mjölken själv.

Förmalet kaffe eller hela bönor 

Den här modellen har två fack för kaffe och fungerar därför med både förmalet kaffe och hela bönor. Bönbehållaren har en kapacitet på 300 gram och rymmer därmed en hel del. Den här maskinen kan kanske inte brygga flest kaffesorter på marknaden, men den kan ändå användas för att göra några olika typer av kaffe.

DeLonghi ECAM 350.15.B kan brygga både espresso, americano och lungo, och om man vill ha en kaffedryck med mjölk får man som sagt skumma mjölken själv med hjälp av ångmunstycket. Det finns även en varmvattenfunktion som till exempel är användbar om man vill ha te.

Enkla kontroller 

Eftersom att DeLonghi ECAM 350.15.B är en enklare modell är den även gjord för att vara lätt att styra. Maskinen kontrolleras med hjälp av touchknappar, och tack vare upplysta ikoner blir användningen tydligare och mer visuell. På kontrollpanelen kan man även välja smakintensitet och på så vis anpassa kaffet efter personliga preferenser.

För att kaffet ska bli så gott som möjligt har DeLonghi ECAM 350.15.B två separata värmesystem för kaffet och mjölken.

Maskinen har även ett automatiskt rengöringsprogram och ett avkalkningsprogram som förlänger maskinens livslängd.

Alla löstagbara delar kan dessutom köras i diskmaskinen, och bryggenheten kan tas lös och sköljas under varmt vatten.

Basfakta – DeLonghi ECAM 350.15.B
Kapacitet, vattentank: 1,8 liter
Kapacitet, bönbehållare: 300 gram
Mjölkskummare: Mjölken måste skummas manuellt med ångmunstycket
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ECAM 350.15.B:
Lite enklare och billigare modell
Justerbar kaffekvarn
Kan användas till kaffedrycker med mjölk
Två olika värmesystem
Kaffestyrkan kan anpassas till personliga preferenser

Här kan du se en videogenomgång av DeLonghi ECAM 350.15.B: 


DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS har granskats i ett test där konsumentorganisationen Råd & Rön provade flera olika espressomaskiner.

Tillsammans med de andra modellerna granskades den här maskinen utifrån specifika testpunkter och fick sedan ett samlat betyg. DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS klarar sig riktigt bra i undersökningen och får därför en fin topplacering.

Stor och helautomatisk modell

Den här modellen är ett bra alternativ för dig som vill ha lika bra kaffe hemma som på kaffebaren utan att behöva göra särskilt mycket själv.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS är en helautomatisk espressomaskin, och modellen är gjord för att sköta hela bryggprocessen och leverera den typ av kaffe som användaren vill ha. Det här är en stor maskin med en vattenkapacitet på 2 liter och en bönbehållare som rymmer 400 gram kaffebönor.

Maskinen har även en kaffekvarn och mjölkskummare. Den har dessutom en termisk mjölkbehållare med dubbla väggar som ser till att mjölken håller en bra temperatur.

Enkla kontroller

Den här espressomaskinen från DeLonghi är utformad på ett sätt som gör att man snabbt och enkelt kan få den kaffedryck man vill ha. Modellen kontrolleras via en 3,5 tums färgskärm som är intuitiv med tydliga knappar, och man kan faktiskt beställa kaffet med en enda knapptryckning.

Skärmen är en touchskärm som vägleder användaren steg för steg, vilket gör att även nya användare kan hitta rätt i menyn. Det finns dessutom ett par smarta genvägar på skärmen.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS kan brygga många olika kaffedrycker, bland annat espresso, lungo, cappuccino, americano och latte. Man kan även göra varm choklad med den här maskinen, och den kan därför vara till glädje för barnen också.

Cappuccinatore-system

Den här modellen har dessutom ett smart Cappuccinatore-system som förbereder både temperatur, mjölk och kaffe för att skapa den bästa möjliga kombinationen.

Man kan dock även individanpassa sitt kaffe om man vill ha ett större inflytande. För att man alltid ska kunna få kaffet exakt likadant som förra gången kan man dessutom skapa upp till sex olika användarprofiler. Alla i familjen kan alltså ha en unik profil, och i dessa användarprofiler sparar maskinen användarens specifika önskemål.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS är även utformad för att vara lätt att rengöra, och modellen har därför en automatisk rengöringsfunktion som ser till att maskinen alltid hålls ren och hygienisk.

Basfakta – DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS
Kapacitet, vattentank: 2 liter
Kapacitet, bönbehållare: 400 gram
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS:
Helautomatisk espressomaskin med kaffekvarn, mjölkskummare och mjölkbehållare
Termisk mjölkbehållare med dubbla väggar som håller mjölken kall
Stor och tydlig skärm med vägledning och genvägar
Cappuccinatore-system
Kan spara sex olika användarprofiler

Här kan du se en video där DeLonghi själva presenterar modellen DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55 MS: 


DeLonghi ETAM 29.620.SB

DeLonghi ETAM 29.620.SB

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

Lite lägre kapacitet

Den här modellen ser ut som DeLonghis espressomaskiner brukar se ut. Den har en fyrkantig design med kontrollpanelen och bryggningen längst fram. Med en vattenkapacitet på 1,4 liter och en bönbehållare som rymmer 150 gram kaffebönor är maskinen däremot lite mindre än många andra modeller.

Detta innebär även att den här modellen är lite billigare än andra espressomaskiner från DeLonghi.

Fokus på espresso

DeLonghi ETAM 29.620.SB är i första hand byggd för att brygga espresso, men man kan även få lungo och varmt vatten för te ur maskinen. Det går dessutom att brygga två koppar espresso åt gången.

Den här modellen kan även användas för att göra kaffedrycker med mjölk, men då krävs det lite manuellt arbete. Man måste nämligen skumma mjölken själv med hjälp av ångmunstycket innan man kan avnjuta till exempel en caffe latte eller en cappuccino.

Justerbar kaffekvarn

Bönbehållaren på DeLonghi ETAM 29.620.SB rymmer 150 gram, och därifrån hämtas de bönor som ska malas och användas till espresson.

För att man ska kunna påverka bryggningen och få kaffet precis som man vill ha det är kaffekvarnen justerbar. Detta innebär att man kan ställa in hur grovt eller fint bönorna mals, och det är det som avgör hur starkt kaffet blir.

Den här espressomaskinen från DeLonghi har dessutom flera bra rengöringsfunktioner som ser till att maskinen alltid är så effektiv och hygienisk som möjligt. Den har nämligen ett automatiskt sköljprogram, ett automatiskt rengöringsprogram, ett rengöringsprogram för mjölksystemet samt ett automatiskt avkalkningssystem.

Basfakta – DeLonghi ETAM 29.620.SB
Kapacitet, vattentank: 1,4 liter
Kapacitet, bönbehållare: 150 gram
Mjölkskummare: Mjölken måste skummas manuellt
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ETAM 29.620.SB:
Lite lägre kapacitet för ett lite lägre pris
Gjord för att brygga espresso
Kan användas för att göra kaffedrycker med mjölk om man skummar mjölken manuellt
Justerbar kaffekvarn
Flera rengöringsfunktioner

Här kan du se en video där DeLonghi presenterar modellen DeLonghi ETAM 29.620.S: 


DeLonghi Dedica

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com
✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen Independent.co.uk
✅ 4 av 5 stjärnor hos tekniksajten Digitaltrends.com
✅ Utsedd till ”Best Buy” hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

DeLonghi Dedica

 

.
DeLonghi Dedica har testats av fyra olika expertkällor med olika inriktningar. Modellen har nämligen granskats av experter på konsumenttest från Which.co.uk och Trustedreviews.com, men den har även provats av tidningen Independent.co.uk och tekniksajten Digitaltrends.com.

Gemensamt för dessa är dock att alla verkar tycka väldigt bra om DeLonghi Dedica, och modellen får därför fina omdömen hos alla fyra expertkällor.

Fin och elegant espressomaskin

DeLonghi Dedica ser inte direkt ut som DeLonghis vanliga espressomaskiner, och istället för deras fyrkantiga och orubbliga uttryck har den här modellen en slank design med rundade kanter. DeLonghi Dedica är dessutom kompakt och tar inte särskilt mycket plats.

Modellen har ett glänsande utseende och liknar de espressomaskiner som används av professionella baristor. DeLonghi Dedica har ingen kaffekvarn utan brygger espresso på antingen förmalet kaffe eller kaffepods.

Med eller utan mjölkskum 

DeLonghi Dedica kan brygga espresso utan att man behöver göra särskilt mycket, och det finns dessutom en varmvattenfunktion om man skulle vilja göra te. Maskinen kan dock även användas för att göra kaffedrycker med mjölk, till exempel caffe latte och cappuccino. DeLonghi Dedica har nämligen en manuell mjölkskummare som ska användas för hand.

Modellen kan brygga antingen en enkel eller en dubbel espresso, och man kan därmed själv bestämma hur intensivt kaffet ska vara.

Läcker espresso för det mindre köket 

DeLonghi Dedica får fina omdömen av alla fyra expertkällor som har provat modellen. Experterna förklarar att det här är en kompakt modell som inte tar särskilt mycket plats, och den är därför perfekt för dig som inte har så mycket utrymme i ditt kök.

Enligt experterna brygger den här maskinen en silkeslen och oerhört välsmakande espresso. Mjölkskummet blir också väldigt bra när man till exempel gör en cappuccino.

DeLonghi Dedica får även beröm för sin design, och experterna skriver att modellen är läcker och inger en väldigt professionell känsla. Det är dessutom smart att modellen kan brygga två koppar samtidigt och att den har en snabbuppvärmningsfunktion.

Experterna upptäcker dock även några nackdelar med med DeLonghi Dedica. De påpekar bland annat att modellen grisar en del och att det kan ta ett tag innan man lär sig hantera ångmunstycket ordentligt.

Basfakta – DeLonghi Dedica
Kapacitet, vattentank: 1 liter
Kapacitet, bönbehållare: Används med förmalet kaffe
Mjölkskummare: Mjölken måste skummas manuellt
Kaffekvarn: Nej
Automatisk rengöring: Nej
Automatisk avkalkning: Nej
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi Dedica:
Fin och kompakt espressomaskin
Används med förmalet kaffe
Mjölken skummas manuellt
Varmvattenfunktion
Kan brygga en eller två koppar espresso

Här kan du se en video där DeLonghi visar hur du får ett så bra resultat som möjligt med DeLonghi Dedica: 


Om DeLonghi

Delonghi_logo
DeLonghi är ett italienskt varumärke som kommer från Trevino i Italien. Företaget grundades 1902 av en familj som hette DeLonghi i efternamn, men det skulle ta ett par år innan företaget var färdigutvecklat. Detta hände nämligen först på 1950-talet.

Produktutveckling

Innan företaget DeLonghi hade utvecklats till vad det är idag tillverkade de mindre apparater för hemmet, framförallt bärbara maskiner för värme och luftkonditionering. I takt med att åren gick ökade företaget sitt utbud, men de fokuserade fortfarande på mindre apparater för hemmet.

Med det ökade utbudet började de även fokusera på produkter inom kaffebryggning och matlagning, och samtidigt som DeLonghi koncentrerade sig på innovation och teknik ökade de även sitt fokus på design. På designfronten var det framförallt viktigt för dem att knyta an till sina italienska rötter.

Köket i fokus

Tack vare den unika kombinationen av innovation, teknik och design blev DeLonghi allt mer populära. Under 70- och 80-talet nådde DeLonghi stora framgångar, både nationellt och internationellt, och detta berodde framförallt på en större efterfrågan för köksprodukter.

År 2001 köpte DeLonghi upp märket Kenwood, som är ett välkänt namn på marknaden för köks- och hushållsprodukter, och företaget växte då enormt.

Kännetecknas av kaffemaskiner

kaffe Idag förknippar många DeLonghi med kaffe och kaffemaskiner, och just kaffemaskiner är faktiskt en av företagets viktigaste produkter.

Företaget strävar efter att kunna möta behoven hos alla som dricker kaffe, och DeLonghi tillverkar därför både avancerade och enkla modeller.

På deras fabriker finns det specialister som hela tiden jobbar för att DeLonghi ska ligga i framkant i trender och utveckling, och på så vis upprätthåller företaget en hög standard.

Prestanda och utseende

DeLonghi har en vision om att erbjuda konsumenterna innovativa hushållsprodukter som håller en hög nivå vad gäller både stil och prestanda.

De måste även ta hänsyn till internationalisering och globalisering genom att göra produkter som är tilltalande i olika kulturer och miljöer. DeLonghi försöker även balansera tekniken i maskinerna med designen som konsumenterna ser först, allt för att tillverka toppmoderna produkter som även ser fina ut på köksbänken.

Enligt DeLonghi måste vardagen vara speciell, och detta är något som alla konsumenter ska ha glädje av.


Så här brygger du en perfekt espresso

espresso Många skulle beskriva kaffebryggning som en konstform, och det krävs finess för att kunna brygga det bästa kaffet. Baserat på artiklar från den brittiska tidningen Guardian.com och det brittiska testmagasinet Which.co.uk berättar vi här hur du ska göra för att brygga en så bra espresso som möjligt:

Välj rätt espressomaskin: När du köper en ny espressomaskin bör du tänka på att det finns olika typer av maskiner på marknaden. Vissa är helautomatiska och andra halvautomatiska.

Helautomatiska espressomaskiner sköter så gott som hela bryggprocessen själva. De har ofta både kaffekvarn, mjölkskummare och mjölkbehållare, och det krävs bara ett par knapptryckningar på kontrollpanelen för att maskinen ska brygga det kaffe som du väljer. På dessa maskiner får du ofta många valmöjligheter, och de kan bland annat brygga espresso, lungo, americano, caffe latte, cappuccino, latte macchiato och ristretto.

Halvautomatiska espressomaskiner brukar även kallas för manuella modeller. Eftersom att du måste göra mer för hand på dessa maskiner har du en större möjlighet att påverka hur kaffet blir, och här brukar det ofta även finnas en manuell mjölkskummare.

Manuell espressobryggning: En helautomatisk espressomaskin sköter oftast allting själv. Om du inte har en sådan maskin eller helt enkelt vill anpassa kaffet själv måste du däremot brygga espresson manuellt.

Först ska kaffebönorna malas i en kaffekvarn, och här kan du ofta anpassa hur fint eller grovt kaffet ska malas. Därefter ska kaffet pressas med en så kallad tamper, och sedan ska vattnet rinna igenom det malda kaffet.

kaffe tamper Tampningen är något av en konstform, och det är detta steg som avgör hur länge det kommer att ta för vattnet att rinna igenom kaffet. Om vattnet är i kontakt med det malda kaffet för länge får espresson en bitter smak, och en för kortvarig kontakt leder istället till en tunn och blaskig espresso.

Enligt experterna är den optimala kontakttiden mellan vattnet och kaffet ungefär 25 sekunder, och bryggningen ska ske med ett tryck på 9-15 bar.

Du märker att du har bryggt en perfekt espresso när du får en intensiv arom och ett skumlager på toppen. Detta skum kallas för crema och ska gärna vara 3-4 mm högt.

Espresson är grunden till många andra kaffetyper, och när du har bryggt en espresso kan du till exempel blanda den med vatten, mjölk eller mjölkskum för att göra den kaffedryck du vill ha.

Längre ner i artikeln kan du läsa mer om olika sorters kaffedrycker.

Förbered espressomaskinen: Experterna förklarar att espressomaskinen borde rengöras innan varje användning. För att göra detta behöver du bara fylla vattentanken, placera en tom kopp under utloppet och starta maskinen. Maskinen sköljer då bort alla gamla kafferester, och systemet är ordentligt genomspolat när vattnet som kommer ut i koppen är klart.

kaffebönorVälj rätt kaffebönor: Kvaliteten på det färdiga kaffet beror till stor del på hur bra kaffebönor du använder, och det är därför viktigt att välja en bra blandning. Se även till att vara noggrann med malningen så att kaffet inte blir för fin- eller grovmalet.

Många espressomaskiner har en inbyggd kaffekvarn som låter användaren justera malningsgraden, men annars kan du även köpa en separat kaffekvarn.

Värm koppen: En uppvärmd kopp är kanske en liten detalj, men den lilla detaljen gör att kaffet håller sig varmt längre. Vissa espressomaskiner har en inbyggd koppvärmare, men om din maskin inte har det kan du även värma koppen genom att fylla den med hett vatten.

Brygg espresso: Många espressomaskiner gör espresson automatiskt när du trycker på en knapp. Enligt experterna går bryggningen dessutom riktigt snabbt om du bara vill ha en espresso, och ofta blir den klar på ungefär 20 sekunder.

För att kaffet ska bli så bra som möjligt måste bryggtemperaturen ligga på mellan 92 och 96 grader. Modeller med ett PID-system, Precise Temperature Control, är extra bra på att hålla en korrekt bryggtemperatur.

Mjölkskum: Om du inte bara vill ha en espresso utan istället vill göra en latte, cappuccino eller någon annan kaffedryck med mjölk ska det tillsättas mjölk och mjölkskum.

MjölkskumHelautomatiska espressomaskiner har ofta hela mjölksystem med inbyggd mjölkskummare, och med dessa behöver du bara trycka på några knappar för att få en färdig kaffedryck med mjölk.

Andra typer av maskiner har dock bara ett ångmunstycke som används för att skumma mjölken manuellt.

Om du ska skumma mjölken manuellt rekommenderar experterna att du börjar med att hälla några centimeter mjölk i kannan. Starta sedan mjölkskummaren, placera kannan under ångmunstycket och låt munstycket blåsa ånga ner i mjölken.

Börja försiktigt så att luften kommer in i hela mjölkmängden. Mjölken börjar nu att växa eftersom att det skapas bubblor, och på så vis blir den till ett lent mjölkskum.

Blanda espresso och mjölkskum: När du har skummat mjölken ska du blanda mjölkskummet med espresson för att göra den kaffedryck du vill ha. Längre ner i artikeln går vi igenom olika typer av kaffe.


Det optimala mjölkskummet

mjölkskummetOavsett om du har en espressomaskin som gör mjölkskummet åt dig eller om du skummar mjölken manuellt är det viktigt att välja mjölk med omsorg.

Danska Videnskab.dk förklarar att mjölkskum skapas när man blåser in luft och ånga i mjölken. Detta skapar små luftbubblor som binds samman av kanaler, och i dessa kanaler fastnar fettdropparna som finns i mjölken. Skummet får även en ytspänning eftersom att proteinmolekylerna i mjölken attraherar varandra. Molekylerna håller därmed fast i varandra och skapar på så vis en slags sammanhållning som gör att mjölkskummet inte kollapsar.

Standardmjölk fungerar bäst 

Om du vill ha ett så bra mjölkskum som möjligt måste du även välja rätt typ av mjölk.

mjölkArla.dk förklarar att fetthalten har stor betydelse för skummets konsistens. En fet mjölk ger ett stabilare skum, och därför är standardmjölk bäst när man ska göra mjölkskum. Fetthalten i standardmjölk ger dessutom en fint avrundad smak på kaffet.

Även om lättmjölk har en högre fetthalt än minimjölk är dock minimjölken det bättre alternativet av de två. Lättmjölk ger nämligen ett mer instabilt skum än minimjölk.

Konsistensen på mjölkskummet blir dock inte lika bra som med standardmjölk, och med dessa magrare mjölksorter får du dessutom inte samma fina avrundning på kaffet.

Standardmjölk är alltså bäst för skumning, men det är även viktigt att du väljer en mjölk som är homogeniserad. Ohomogeniserad mjölk innehåller nämligen för stora fettdroppar, och på grund av dessa skapar den mjölken också ett instabilt skum.


Tänk på detta när du köper en espressomaskin 

espressomaskin

Det finns många olika typer av espressomaskiner på marknaden, och det kan därför vara svårt att veta vilken modell man ska välja. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du är på jakt efter en ny espressomaskin:

Typ: Fundera på vad för typ av espressomaskin du behöver. Med stora helautomatiska modeller kan du brygga både espresso och kaffe med mjölk med några få knapptryckningar, men dessa maskiner kostar också en hel del. Om du vill ha mer kontroll över resultatet kan du istället välja en manuell maskin, och dessa brukar även vara billigare.

Fysisk storlek: Hur mycket utrymme har du på köksbänken? Helautomatiska espressomaskiner tar oftast mycket plats, och tänk på att en modell som kan göra mer även kräver mer utrymme.

Funktioner: Alla espressomaskiner kan inte göra lika mycket, och priset beror både på om maskinen är helautomatisk eller manuell och hur många funktioner maskinen har. Fundera på om du behöver en modell med ett intelligent bryggsystem som klarar av allting själv. Fundera även på om du vill ha en modell med till exempel individuella profiler, minnesfunktion, bryggning med en enda knapptryckning, automatisk rengöring och tillhörande app.

Kaffekvarn: Vissa modeller har en inbyggd kaffekvarn med justerbar malningsgrad. Malningen av kaffebönorna är otroligt viktig för kvaliteten av den färdiga espresson, och om du köper en maskin utan kaffekvarn bör du därför investera i en separat kvarn.

Mjölkskummare: Vissa espressomaskiner har ett helt mjölksystem som doserar mjölk och mjölkskum på rätt sätt till den valda kaffedrycken. Andra har istället en manuell mjölkskummare med ett ångmunstycke som du själv använder för att skumma mjölken. Den manuella mjölkskummaren ger dig fler valmöjligheter än ett automatiskt system.

Tid: Hur länge det tar att bygga en kopp kaffe varierar från maskin till maskin, och om man vill ha kaffe direkt på morgonen kan några minuters skillnad kännas som ganska länge. De flesta modeller kan brygga en espresso riktigt snabbt, men om du vill ha kaffe med mjölk kan du däremot behöva vänta en stund.


Vad består olika kaffedrycker av?

På trendiga kaffebarer kan människor prata om en mängd olika kaffetyper, men vad består de egentligen av? Många populära kaffevarianter liknar varandra väldigt mycket, och det kan därför vara svårt att ta reda på vad det är för skillnad på de olika sorterna.

Baserat på information från Latteartguide.com går vi här igenom några populära och moderna kaffevarianter:

espresso Espresso: Espresso är svart kaffe som bryggs under tryck. Trycket pressar ut smakämnen ur kaffebönorna och ger upphov till en otroligt intensiv smak. Man kan antingen brygga en enkel eller en dubbel espresso. Espresso är en stark kaffesort och kan antingen drickas som den är eller användas som en del i andra kaffedrycker.

Americano: Americano är en annan stark kaffesort, och den består av en del espresso och två delar vatten.

Ristretto: Ristretto är en mildare version av espresso och används också när man gör andra kaffedrycker. En ristretto består av en halv espresso och är därför inte lika syrlig och bitter som en ren espresso.

Cortado Cortado: Cortado kan även kallas Macchiato, och eftersom att det finns flera varianter av macchiato kan detta vara lite förvirrande. Cortado/macchiato är också en ganska stark kaffesort, och den består av en dubbel espresso och lite varm mjölk utan skum.

Espresso Macchiato: Espresso Macchiato är en variant av macchiato som består av en enkel espresso som toppas med mjölkskum.

Latte Macchiato: Den här macchiato-varianten skiljer sig en del från de andra eftersom att den är väldigt mild, och smaken påminner mest om en caffe latte. Latte Macchiato består av lite espresso och mycket mjölk, och drycken serveras ofta i tre lager: mjölk längst ner, en blandning av mjölk och espresso i mitten och ren espresso högst upp.

Caffe Latte: Latten är en mild kaffedryck som innehåller mer mjölk än kaffe. En latte kan göras på många olika sätt, men oftast består den av en del espresso och två delar varm, skummad mjölk. Om du vill ha en caffe latte utomlands heter drycken Cafe au Lait.

CappuccinoCappuccino: Cappuccino är en söt kaffedryck som består av lika delar espresso, varm mjölk och mjölkskum. Om man vill ha en tydligare kaffesmak kan man dock använda lite mindre skum. Ofta serveras cappuccino med lite kakao på toppen.

Caffe Mocha: Caffe Mocha är en annan söt kaffedryck, och denna dryck är ett mellanting mellan varm choklad och cappuccino. Caffe Mocha består av en enkel espresso som blandas med kakao innan man tillsätter mjölk och mjölkskum.


Vad är koffein och hur påverkar det kroppen?

koffein De flesta förknippar kaffe med en snabb uppiggande effekt, och detta stämmer väl överens med verkligheten. När man dricker kaffe på en trött morgon får man en energiboost och vaknar till, och kaffe kan även göra att man orkar arbeta ett par timmar till på kvällen. Denna effekt beror på att kaffet innehåller koffein.

Kaffeguide.se berättar att kaffe har en hög koncentration av ämnet koffein. Koffein är ett centralstimulerande ämne som påverkar både kropp och sinne, och det upptäcktes redan 1819 av den tyska kemisten Friedrich Ferdinand Runge.

Fungerar på samma sätt som droger 

Experter från danska Dr.dk förklarar att koffein kan liknas med amfetamin, och även om detta kan låta lite väl häftigt påverkar dessa två ämnen kroppen på samma sätt: de stimulerar och piggar upp. Detta innebär även att man kan få svårt att sova om man dricker kaffe sent på kvällen, för kroppen kommer fortfarande att vara vaken.

Kaffe är en av de främsta källorna till koffein, men man kan även få i sig stora mängder koffein genom att dricka energidrycker som Red Bull. Cola, vissa typer av te och choklad innehåller också koffein, men inte i samma mängder.

Koffein stannar i kroppen länge 

Koffein stannar i kroppen När man dricker kaffe eller något annat som innehåller koffein absorberas koffeinet i blodomloppet och sprids sedan i hela kroppen. Ungefär 30 minuter efter att man har fått i sig koffein märker man av den största uppiggande effekten, och efter tre till sju timmar har koffeinmängden halverats.

Anledningen till att man påverkas så pass länge av en kopp kaffe är att koffein har en halveringstid på fem timmar. Den långa halveringstiden gör att det tar väldigt länge innan koffeinet försvinner ur kroppen, för en halveringstid på fem timmar innebär att det tar fem timmar innan koffeinmängden i kroppen har halverats.

Om man brukar dricka kaffe och har svårt att somna rekommenderar experterna därför att man undviker kaffe efter klockan 17.

Kaffet påverkar både kropp och sinne 

Danska Videnskab.dk förklarar att koffein rent vetenskapligt sett är ett helt naturligt ämne som tillhör gruppen växtalkaloider.

När man får i sig koffein, till exempel genom kaffe, ökar kroppen sin produktion av adrenalin, och detta gör att kroppen känner sig mer vaken. Adrenalinet gör även att kroppen känns starkare och att man känner sig mer uppmärksam och blir bättre på att fatta beslut.

koffein Utöver detta finns det faktiskt en hel del nyttiga och hälsofrämjande ämnen i kaffe. Videnskab.dk och Telegraph.co.uk förklarar att ett måttligt intag av kaffe på tre till fem koppar per dag kan skydda mot vissa typer av cancer, nämligen gallblåsecancer, äggstockscancer, livmodercancer och tjocktarmscancer.

Risken för att utveckla typ 2-diabetes och Parkinsons minskar dessutom med 25 %, och risken för att drabbas av en blodpropp eller hjärnblödning blir 10 % lägre.

En annan hälsofrämjande egenskap hos kaffe är att det innehåller ämnen som stärker minnet och skyddar mot demenssjukdomar. Hjärnan blir även mer skärpt av adrenalinpåslaget som skapas när kroppen får i sig koffein.

Kaffe bidrar även till att minska inflammationen i kroppen och gör det lättare att neutralisera inflammatoriska tillstånd. Kaffe innehåller dessutom mycket antioxidanter som stärker skyddet av kroppens celler.

Bortsett från de långsiktiga förbättringarna i kroppen har kaffe även omedelbara effekter som till och med gör dig gladare. När man dricker kaffe ökar nämligen produktionen av kroppens lyckohormoner, serotonin och dopamin, och detta leder till att man känner sig lyckligare.

Det finns dock även några mindre bra effekter av att dricka kaffe, framförallt om man dricker för mycket. Man kan som sagt få svårt att sova, men när kaffet ökar adrenalinnivån höjs även blodtrycket, och detta kan vara ett problem om man redan har högt blodtryck sedan tidigare.

Adrenalin har flera bra funktioner i kroppen och är särskilt bra när man ska prestera eller befinner sig i en hotfull situation. En ökad produktion av adrenalin kan dock även leda till frossa, illamående och kallsvett.

Även om kaffedrickande kan ha negativa effekter på kroppen är kaffe inte farligt, och även om vissa skräckhistorier påstår något annat kan man faktiskt inte få en överdos av kaffe.

För att komma upp i farligt höga koffeinnivåer i kroppen förklarar experterna att man måste dricka minst 80 koppar kaffe efter varandra.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


DeLonghi ECAM 44.620.S

DeLonghi ECAM 44.620.S

.

Stor modell som kräver lite manuellt arbete 

Den här modellen är en större espressomaskin med en hög kapacitet. Den har en vattentank på 2 liter och en bönbehållare som rymmer 400 gram kaffebönor, vilket är en hel del.

Modellen är ganska simpel jämfört med andra DeLonghi-modeller, men då är den här maskinen även billigare än märkets andra espressomaskiner. Detta kan bero på att det krävs lite manuellt arbete om man vill brygga kaffedrycker med mjölk.

Maskinen kan dock brygga både espresso och lungo med några få knapptryckningar, och den kan även ge användaren hett vatten till te. Om man vill ha kaffe med mjölk måste man dock själv ånga och skumma mjölken med hjälp av maskinens ångmunstycke.

Justerbar malningsgrad

DeLonghi ECAM 44.620.S är ett bra alternativ för dig som vill ha lite kontroll över kaffebryggningen. Maskinen har en kaffekvarn som maler kaffebönorna precis innan bryggningen, och bönorna hålls därmed intakta och bevarar sin arom så länge som möjligt.

Kaffekvarnen går dessutom att justera, och genom att ändra hur grovt eller fint bönorna mals kan användaren därför påverka hur starkt kaffet blir.

Enkel rengöring

Utformningen av DeLonghi ECAM 44.620.S gör dessutom att maskinen är lättanvänd. Modellen har nämligen bara ett fåtal enkla knappar som används när man vill brygga sitt kaffe.

Maskinen är dessutom designad för att vara enkel att rengöra, och den går därför att skölja igenom både manuellt och automatiskt och har ett automatiskt rengöringsprogram.

För att DeLonghi ECAM 44.620.S ska fungera effektivt och hålla länge har maskinen även ett automatiskt avkalkningssystem som ser till att maskinen hålls fri från kalk.

Basfakta – DeLonghi ECAM 44.620.S
Kapacitet, vattentank: 2 liter
Kapacitet, bönbehållare: 400 gram
Mjölkskummare: Mjölken måste skummas manuellt
Kaffekvarn: Ja
Automatisk rengöring: Ja
Automatisk avkalkning: Ja
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ECAM 44.620.S:
Lite enklare och billigare espressomaskin
Stor bönbehållare som rymmer 400 gram
Kan användas för att göra kaffedrycker med och utan mjölk
Justerbar kaffekvarn
Enkel rengöring


DeLonghi Scultura ECZ 351 W

✅ Bäst i sin prisklass enligt det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

DeLonghi Scultura


DeLonghi Scultura ECZ 351 W har granskats av det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk, och här rör det sig om ett enskilt test där experterna har koncentrerat sig helt och hållet på den här modellen.

De granskade DeLonghi Scultura ECZ 351 W utifrån specifika testpunkter, och eftersom att de brittiska experterna blev förtjusta i modellen koras den till ”Best Buy” hos Which.co.uk.

Annorlunda design

Utseendet är bland det första man lägger märke till hos DeLonghi Scultura ECZ 351 W. Många espressomaskiner från DeLonghi är kantiga och kompakta, men DeLonghi Scultura ECZ 351 W ser helt annorlunda ut. Med sina många former, rundade kanter och avbrott i designen liknar den här modellen snarare de maskiner man kan hitta hos professionella baristor.

Den här modellen är därmed designad för dig som vill ha en riktig baristakänsla hemma, och maskinen har både automatiska funktioner och valmöjligheter för ett mer individanpassat kaffe. Observera att den här modellen bara kan användas med förmalet kaffe eller speciella kaffepods.

Barista i sitt eget kök

DeLonghi Scultura ECZ 351 W låter användaren påverka flera steg av kaffebryggningen, och man får till exempel valmöjligheter som rör temperatur, kaffe och skumning.

Maskinen kan brygga espresso, och om man vill kan man även skumma mjölk med ångmunstycket och göra kaffedrycker med mjölk. Man kan även brygga två koppar espresso samtidigt. Den här modellen har en vattenkapacitet på 1,4 liter och rymmer därmed lite mindre än många andra espressomaskiner från DeLonghi.

Experternas favorit

DeLonghi Scultura ECZ 351 W har granskats av det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk, och experterna därifrån tycker otroligt bra om den här modellen.

De skriver att DeLonghi Scultura ECZ 351 W brygger en utsökt espresso som har en rik och stark smak med en bra kick. Creman blir läckert gyllenbrun och espresson får även en riktigt fin arom.

Om man vill ha kaffe med mjölk förklarar experterna att den här modellen skummar mjölken riktigt bra, och skumningen går både snabbt och tyst. Man måste skumma mjölken manuellt med ångmunstycket, men enligt experterna är detta ganska enkelt att göra.

Experterna hittar dock även ett par nackdelar med DeLonghi Scultura ECZ 351 W. Nackdelarna är inte särskilt många, men experterna påpekar bland annat att modellen inte brygger kaffet särskilt snabbt och att den kan droppa lite när bryggningen är färdig.

Basfakta – DeLonghi Scultura ECZ 351 W
Kapacitet, vattentank: 1,4 liter
Kapacitet, bönbehållare: Används med förmalet kaffe
Mjölkskummare: Mjölken måste skummas manuellt
Kaffekvarn: Nej
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi Scultura ECZ 351 W:
Snygg modell med ett professionellt utseende
Brygger espresso på förmalet kaffe
Manuell mjölkskumning med ett ångmunstycke
Kapacitet på 1,4 liter vatten
Framställer en rik och stark espresso med fin crema


DeLonghi ECP 35.31

DeLonghi ECP 35.31

En liten och simpel maskin

Den här modellen är en av DeLonghis mer budgetvänliga espressomaskiner, och den har därför inte lika många funktioner och alternativ som deras andra modeller.

DeLonghi ECP 35.31 ser dock ut som en traditionell espressomaskin. Den har en fyrkantig design, och knapparna som man använder för att styra kaffebryggningen sitter på fronten.

Den här modellen är även mindre än vanligt, och dess vattenkapacitet på 1,1 liter är bara lite över hälften av kapaciteten hos stora espressomaskiner. Det går dock fortfarande att brygga två koppar espresso på samma gång.

Gjord för espressobryggning

DeLonghi ECP 35.31 har inte någon kaffekvarn eller bönbehållare som de flesta andra espressomaskiner från DeLonghi har. Modellen använder istället förmalet kaffe, och man kan alltså inte mala några kaffebönor i den här espressomaskinen.

Den här espressomaskinen från DeLonghi är i första hand gjord för att brygga espresso, och den kan därför vara ett bra alternativ för dig som föredrar en svart espresso framför andra kaffesorter.

Man kan dock även använda DeLonghi ECP 35.31 för att göra kaffedrycker med mjölk. Det enda man behöver göra om man till exempel vill ha en latte eller cappuccino är att skumma mjölken manuellt med ångmunstycket och blanda drycken själv.

Manuell maskin

Man kan även få hett vatten till te i DeLonghi ECP 35.31, men i övrigt så är det här en manuell modell.

Förutom att man måste skumma mjölken manuellt om man vill ha någon kaffedryck med mjölk ska maskinen även rengöras manuellt.

Detta gäller oavsett om man vill rengöra eller skölja igenom mjölksystemet eller själva maskinen, och modellen måste även avkalkas manuellt.

Basfakta – DeLonghi ECP 35.31
Kapacitet, vattentank: 1,1 liter
Kapacitet, bönbehållare: Används med förmalet kaffe
Mjölkskummare: Mjölken måste skummas manuellt
Kaffekvarn: Nej
Automatisk rengöring: Nej
Automatisk avkalkning: Nej
Antal koppar som kan bryggas samtidigt: 2

Utvalda fördelar med DeLonghi ECP 35.31:
Liten och budgetvänlig espressomaskin
Fokus på manuellt arbete
Brygger huvudsakligen espresso men kan användas för att skumma mjölk manuellt
Varmvattenfunktion
Kan brygga två koppar espresso samtidigt


FAQ – Vanliga frågor

Vilka DeLonghi espressomaskiner är bäst i test?

DeLonghi ECAM 510.55 M, DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite, DeLonghi Scultura ECZ 351 W och DeLonghi Dedica

Hur testas DeLonghi espressomaskinerna?

Espressomaskiner bedöms bland annat baserat på användarvänlighet, vilket till exempel inkluderar påfyllning, rengöring och finjustering av inställningar. Man undersöker även temperaturen och kvaliteten hos espresson samt hur enhetligt resultatet blir om man brygger flera koppar efter varandra. Man testar dessutom mjölkskumningen och bedömer slutligen energiförbrukningen hos maskinerna.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


DeLonghi espressomaskin test – använda källor samt länkar för vidare läsning

Digitaltrends.com
Digitaltrends.com är en amerikansk tekniksajt som skriver om de senaste digitala trenderna inom teknikbranschen. Hos Digitaltrends.com kan man därför hitta nyheter, artiklar, guider, videor och test som rör det digitala, och här har de till exempel granskat espressomaskinen DeLonghi Dedica.

Klicka här för att läsa mer om undersökningen.

 


Independent.co.uk
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. De skriver om både in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men i tidningen finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat ett antal olika espressomaskiner, bland annat modellen DeLonghi Dedica. Du kan läsa hela artikeln på deras hemsida.


Råd & Rön
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med flera aspekter av det svenska konsumentlivet, och de utför bland annat granskningar av olika konsumentprodukter. Här har Råd & Rön provat ett antal olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du måste ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de specifika testresultaten.


Trustedreviews.com
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och testar de senaste elektroniska konsumentprodukterna.

Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om olika produkter, samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt.

Här har Trustedreviews.com provat espressomaskinen DeLonghi Dedica. Klicka här för att läsa mer om undersökningen.


Cuppabean.com
Cuppabean.com är en amerikansk kaffe- och matblogg. Vi har använt oss av deras test av DeLonghi La Specialista EC9335.M för att samla nyttig information om produkten.
Testet uppdaterades den: 11. oktober, 2021. Du kan läsa hela testet här


Coffeeness.de DE
Coffeeness.de är en tysk sajt med fokus på tester och betygsättning av kaffe och kaffemaskiner. Vi har använt oss av deras test av DeLonghi La Specialista EC9335.M för att lära oss mer om produkten. Testet uppdaterades den: 22. januari, 2021. Du kan läsa hela testet här


Which.co.uk
Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin, och de strävar efter att vara konsumenternas förlängda arm och medhjälpare i vardagen. De ser därför till att konsumenterna är så välinformerade som möjligt innan de köper en viss produkt.

Which.co.uk granskar löpande ett stort urval av konsumentprodukter, och här handlar det om tre olika espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa hela testet av DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW.

Observera dock att du måste ha ett betalt medlemskap för att komma åt de fullständiga testresultaten.


Andra relevanta artiklar
Om du inte redan har bestämt dig för att du vill ha en espressomaskin från DeLonghi kanske du även vill läsa Siemens espressomaskin test. I den artikeln hittar du en komplett översikt över de espressomaskiner från Siemens som presterar bäst i olika granskningar.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta