Kaffebryggare med kvarn (Bäst i test) – De bästa kaffebryggarna med inbyggd kvarn

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I den här artikeln undersöker vi tester av olika kaffebryggare med inbyggd kvarn – både traditionella kaffebryggare och espressomaskiner. Baserat på experternas bedömning i de olika testerna går vi igenom utvalda kaffebryggare med kvarn en efter en för att komma fram till vad som gör varje modell till ett bra köp.

Vi har bland annat tittat närmare på undersökningar från Råd & Rön, tidningen The Guardian samt konsumentsajterna Trustedreviews.com och Goodhousekeeping.co.uk.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en kaffebryggare med kvarn?

Espresso– eller droppkaffebryggare – När du köper en kaffebryggare med kvarn finns två huvudkategorier att välja mellan: espressomaskiner och droppkaffebryggare. Espressomaskiner är vanligtvis dyrare, eftersom de kommer med fler funktioner, som exempelvis att värma och skumma mjölk.

Därför rekommenderas espressomaskiner till dig som gillar att dricka ditt kaffe på många olika sätt. Droppkaffebryggare däremot är utrustade med en kanna och är därför en bra kaffemaskin för kontoret eller för dig som vill brygga kaffe till många personer i hemmet. Dessa masker saknar vanligtvis de extrafunktioner och tillbehör som behövs för att göra mer avancerade kaffedrycker.

Kapacitet – Kapaciteten hos en kaffebryggare bestäms i liter eller antal koppar. De flesta kaffebryggare har en kapacitet på mellan 1 och 2 liter, med ett genomsnitt på cirka 1,25 liter. Denna kapacitet bör räcka för en medelstor till större familj eftersom den kan brygga mellan 10 och 12 koppar, där en kopp vanligtvis motsvarar 170 ml.

En droppkaffebryggare fungerar istället som en engångsmaskin med kapacitet för 1 eller 2 koppar och är därför lämplig för mindre hushåll. För större fester finns även kaffebryggare av kommersiell storlek att köpa, som har kapacitet för stora mängder kaffe.

Extrafunktioner – Att välja en kaffebryggare med extrafunktioner kan göra ditt kaffebryggande enklare och mer personligt. Några av de vanligaste funktionerna är inställningar för malning och bryggning för olika kaffesmaker och kaffestyrkor.

Vissa modeller har dessutom en inbyggd mjölkskummare, vilket är perfekt för dig som älskar latte och cappuccino. Andra kaffebryggare har smarta funktioner som exempelvis anslutning via app. Tack vare den tekniska utvecklingen har många moderna modeller digitala displayer som i allmänhet är lättare att förstå än indikatorlampor, särskilt när du ska ställa in kaffebryggaren.

Eftersom de funktioner du väljer beror på dina personliga preferenser finns det ingen regel som passar alla. Vi rekommenderar ändå att du helst väljer en modell med de funktioner som nämns ovan, eftersom det garanterar fantastiskt kaffe och en enkel bryggningsprocess.

Pris – Priset på kaffemaskiner varierar beroende på faktorer som extrafunktioner, kapacitet och övergripande design. Budgetvänliga modeller som kan utföra grundläggande kaffebryggning utan avancerade funktioner kostar cirka 1000 kronor och uppåt.

Premiummodeller kan kosta över 8000 kronor och är som regel professionella kaffemaskiner med kvarn och toppfunktioner. Kaffebryggare i prisklassen mellan 2000 och 3000 kronor uppfyller de allra flesta behoven eftersom de är utrustade med de viktigaste extrafunktionerna, såsom mjölkskummare och olika malningsalternativ. Vårt råd är att välja en modell med de funktioner som känns viktiga för dig, utan att överskrida din budget.

Kund- och expertomdömen – Genom att läsa mer på djupet om specifika modeller kan du få en bättre helhetsbild av hur olika produkter presterar. Experterna kan ge en mer teknisk analys av modellens funktionalitet, design och egenskaper samt jämförelser mellan olika modeller på marknaden.

Användarrecensioner är bra för att få en bild av kundnöjdheten av olika produkter. Vi rekommenderar att du läser både användarnas och experternas positiva och negativa kommentarer för att få en fullständig bild av vad du köper. Därför har vi inkluderat båda typer av recensioner i vår översikt över marknadens bästa kaffebryggare med kvarn.

arrow-more

I den här artikeln får du:

🔸 Överblick över de bästa kaffebryggarna med inbyggd kvarn
🔸 Guide till hur man brygger gott kaffe med egenmalda bönor
🔸 Information om valet av kaffebönor
🔸 Fördelar med att dricka kaffe
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


DeLonghi Magnifica S (ECAM21.117.B) – kaffebryggare med kvarn och mjölkskummare

Bästa kaffebryggare med kvarn för priset

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
DeLonghi Magnifica 5

Modellen DeLonghi Magnifica S har inte testats av experter, men en liknande modell, DeLonghi Magnifica, har granskats och fått toppbetyg av Råd & Rön.

Vi har ändå inkluderat DeLonghi Magnifica S i vår artikel eftersom att den har många av funktionerna som finns hos DeLonghi Magnifica och den håller samma höga kvalitet. Den är även en otroligt mångsidig espressomaskin med kvarn med många inställningar.

För både hela och färdigmalda bönor

DeLonghi Magnifica S är en mycket kraftfull och effektiv espressomaskin som kostar mer än traditionella kaffebryggare, men modellen är i gengäld mycket mångsidig och man kan få sitt kaffe precis som man vill ha det. Man kan antingen använda den inbyggda kaffekvarnen för att mala bönorna eller använda färdigmalda bönor om man vill att det ska gå snabbt.

Man kan brygga antingen en eller två koppar åt gången, vilket är standard för espressomaskiner, och få kaffet precis som man vill ha det. DeLonghi Magnifica S kan nämligen brygga vid tre olika temperaturer som passar för olika typer av kaffe.

13 olika inställningar i kvarnen

Förutom de tre olika temperaturerna har DeLonghi Magnifica S hela 13 olika inställningar i kaffekvarnen, vilket innebär att man kan mala sina bönor precis som man vill ha dem för att få antingen en kraftig eller mild arom. Som en bonus anpassar maskinen själv vatten- och kaffemängden. Vattenbehållaren är stor med en kapacitet på 1,8 liter och behållaren för kaffebönor rymmer 250 gram bönor.

Multimaskin

DeLonghi Magnifica S är en riktig multiprodukt och det finns även en manuell mjölkskummare i modellen. Med mjölkskummaren kan man bli sin egen barista och skumma mjölk till kaffet. Med en så här stor maskin med många funktioner kan det ofta krävas en hel del rengöring, och därför har DeLonghi Magnifica S ett automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram som sköter rengöringen. Även om modellen kan göra mycket tar den inte särskilt mycket plats och med sin snygga och kompakta design kan DeLonghi Magnifica S även passa in i mindre kök som har ont om utrymme.

DeLonghi Magnifica S mäter 35,1 cm (h) x 23,8 cm (b) x 43 cm (d).

Utvalda fördelar med DeLonghi Magnifica S:
☕ Mångsidig espressomaskin med kaffekvarn och mjölkskummare
☕ Stor vattenbehållare med en kapacitet på 1,8 liter
☕ 13 olika inställningar i kaffekvarnen
☕ Automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram
☕ Kompakt modell som inte tar mycket plats

Här kan du se återförsäljaren Whiteaways presentation av DeLonghi Magnifica S:


AIVIQ Grind ‘N Brew Automatisk Kaffemaskin med Kvarn – AGC-201

Bästa kaffebryggare med kvarn i test

AIVIQ kaffebryggare med kvarn är ett toppalternativ för dig som söker en prisvärd modell med en slimmad design. LCD-skärmen på vridknappen gör kaffebryggaren lätt att använda, vilket är perfekt för kaffeälskare som vill ha nymalet kaffe varje morgon.

 • Extern vattennivåindikator
 • LCD-skärm på en vridbar ratt
 • Väger endast 4,3 kg

Recension: En detaljerad recension av AIVIQ Grind ‘N Brew Automatisk Kaffemaskin med Kvarn – AGC-201

Unik och användarvänlig LCD-skärm
Om du letar efter en kaffebryggare med inbyggd kvarn är AIVIQ Grind ‘N Brew ännu ett toppval att överväga. Den har alla funktioner du behöver för att brygga en kopp gott kaffe, inklusive en LCD-skärm som visar tid, styrka och antal koppar som bryggts.
Den här modellen har en användarvänlig layout med knappar som gör att du kan styra on/off-inställningar, bryggning, malning, styrka, antalet koppar, program och timer.

Upp till 10 koppar kaffe
Denna kaffebryggare är lätt att fylla tack vare den yttre vattennivåindikatorn och de enkla instruktionerna. Med en vikt på endast 4,3 kg är den dessutom lätt att flytta runt när det behövs. När du vill brygga kaffe till en större grupp personer är denna maskin dessutom perfekt med sin kapacitet på 1,5 liter åt gången.

Kanna av hög kvalitet
Kaffebryggaren har en behållare av högt borosilikatglas med hög temperaturbeständighet som en extra säkerhetsåtgärd. Varje morgon kan du njuta av en nybryggd kopp kaffe tack vare bryggningsmekanismen med ett enkelt klick. Kvarnens utbytbara vattenfilter bidrar till att ge ditt kaffe en fantastisk smak varje dag.

Fördelar

 • Slitstark konstruktion i rostfritt stål
 • Lätt att använda
 • Användarvänlig layout av knapparna
 • Möjlighet att välja tid, styrka och mängd
Nackdelar

 • Inte optimal för mindre utrymmen på grund av designen

Konsumentmagasinets bedömning

Den här modellen har en hållbar konstruktion i rostfritt stål och är lätt att använda, men på grund av den smala och höga designen är den inte optimal för mindre utrymmen. Jämfört med liknande kaffemaskiner på marknaden erbjuder AIVIQ kaffemaskin med kvarn bra värde för pengarna. Den har alla nödvändiga funktioner som behövs för att brygga en god kopp kaffe utan att behöva betala ett premiumpris, vilket är anledningen till att vi gav den vår utmärkelse ‘Bäst för priset’.

Specifikationer
 Effekt: 900W
Kapacitet för bönbehållare: 200g
Kapacitet för vattentank: 1,5 liter
Vikt: 4,3 kg
Längd: 27,7 cm
Bredd: 20,7 cm
Höjd: 39,3 cm


AIVIQ AEM-101S – Automatisk Espressomaskin

Bästa kaffebryggare med kvarn i premiumklassen

AIVIQ AEM-101S är en automatisk espressomaskin som utrustats med en justerbar och exakt kvarn. Detta gör att du kan mala dina kaffebönor precis innan brygg, för ett så färskt kaffe som möjligt. Kaffemaskinen har dessutom en kontrollpanel med pekskärm som gör att du kan anpassa dina drycker efter önskemål. Detta gör den till ett bra val för dig som vill ha en modern och mycket anpassningsbar modell.

 • Stor pekskärm
 • 9 drycker att välja mellan
 • Dubbel värmare

Recension: En detaljerad recension av AIVIQ AEM-101S

Professionell 19-bar-pump av hög kvalitet
AIVIQ AEM-101S är en automatisk espressomaskin av hög kvalitet med flera avancerade specifikationer och funktioner som skiljer den från konkurrenterna. Den här maskinen har en dubbel värmare för stabila temperaturer vid bryggning och ångning, vilket garanterar jämna och perfekta resultat. Den har dessutom en professionell, italiensk pump för utmärkt tryck och extraktion, vilket resulterar i perfekt espresso varje gång.

Responsiva och användarvänliga kontroller
Den automatiska one-touch-knappen gör rengöringen enkel samtidigt som det eleganta, mattsvarta utseendet kompletterar vilken köksinredning som helst. Dessutom kan du med hjälp av AR-funktionen se hur maskinen skulle se ut i ditt kök innan du köper den. Du kan installera appen, slå på kameran och virtuellt se hur kaffemaskinen skulle se ut hemma på din bänkskiva. Kaffemaskinen är enkel att ställa in tack vare den responsiva och intuitiva pekskärmen som snabbt utför kommandon.

9 drycker att välja mellan
Tack vare kapaciteten på 1,8 liter kan du förbereda över 12 koppar kaffe, och det automatiska mjölkskumningssystemet gör att du kan justera temperatur och mängden skum för att brygga en perfekt kopp kaffe varje gång. Det finns nio drycker att välja mellan: Espresso, Americano, Cappuccino, Latte, Macchiato, Latte macchiato, Flat white, varm mjölk och varmt vatten.

Fördelar

 • Justerbar kvarn för kaffets styrka och mängd.
 • Automatiskt system för mjölkskumning
 • Enkel rengöring
 • Minimalistisk och användarvänlig design
 • Snabb och responsiv pekskärm
Nackdelar

 • Enbart pekskärmskontroll föredras inte av alla
 • Högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Den här modellen är utrustad med en justerbar kvarn för kaffets styrka och mängd, vilket gör att den bör stå högst upp på listan för alla kaffeälskare. Den har en minimalistisk och användarvänlig design som gör den lätt att använda. Den har dock inte knappstyrning utan endast pekskärm, vilket inte alla föredrar. Ändå anser vi att den förtjänar utmärkelsen “Det bästa premiumvalet”. Vi rekommenderar denna kaffemaskin till dig som vill ha högkvalitativa komponenter och funktioner och inte drar dig för att betala ett något högre pris.

Specifikationer
Effekt: 1250W
Kapacitet för bönbehållare: 160g
Kapacitet för vattentank: 1,8 liter
Vikt: 13 kg
Längd: 46,3 cm
Bredd: 28,3 cm
Höjd: 36,5 cm


DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS – kaffemaskin med kvarn och touch skärm

Bästa kaffemaskin med kaffekvarn och smarta funktioner

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ 4 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ Rekommenderas av brittiska Goodhousekeeping.co.uk

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Modellen DeLonghi PrimaDonna Elite har testats av både Råd & Rön och testsajterna Trustedreviews.com och Goodhousekeeping.co.uk.

Experterna är överens om att DeLonghi PrimaDonna Elite är en storslagen espressomaskin med en mängd möjligheter. Det mycket höga priset är bland det enda negativa med modellen och därför passar DeLonghi PrimaDonna Elite bäst till den kräsna kaffeentusiasten med ett stort intresse för kaffe.

Stor modell som kan styras från telefonen

Det första experterna märker med DeLonghi PrimaDonna Elite kaffemaskin med kvarn är dess stora storlek som inte är tänkt för små kök med ont om plats. DeLonghi PrimaDonna Elite är utformad för att stå framme och pryda köksbänken, och maskinen har därför ett stilrent utseende med kontrollpanelen på fronten som har en LCD-skärm med touch där man ställer in sin bryggning.

DeLonghi PrimaDonna Elite är dessutom en stark och modern modell som kan styras från en smartphone via Bluetooth och appen DeLonghi Coffee Link.

Stor variation

Den primära funktionen med DeLonghi PrimaDonna Elite är att brygga espresso och cappuccino. Maskinen är utrustad med en kaffekvarn och mjölkskummare och har därmed alla komponenter som krävs för att brygga den kaffesort man annars bara kan få på ett café.

Experterna har provsmakat många olika varianter, bland annat en rik espresso med stark crema och gott mjölkskum, och DeLonghi PrimaDonna Elite levererar ett välgjort kaffe varje gång som varken har bryggts vid för hög eller för låg temperatur. Experterna nämner även att det finns flera hundra möjliga kaffevarianter som kan göras med maskinen.

Gör ditt eget kaffe

DeLonghi PrimaDonna Elite är för alla sorts kaffeälskare, men den har även ett specialprogram för varm choklad och därmed kan barn också få glädje av modellen. Om man gillar att leka barista och blanda olika typer av kaffe blir det ännu roligare med DeLonghi PrimaDonna Elite. Man kan nämligen, förutom att justera temperatur, arom och mängd, skapa sitt eget kaffe, ge det ett namn och spara det för att enkelt kunna brygga samma sort igen.

Experterna kommer fram till att DeLonghi PrimaDonna Elite är en oöverträffad espressomaskin som dessutom är användarvänlig. Modellen indikerar nämligen själv när vattenbehållaren är tom, när det ska fyllas på bönor och när maskinen ska rengöras. Man kan brygga två koppar kaffe åt gången på DeLonghi PrimaDonna Elite och modellen har även en timer och automatisk avstängning.

DeLonghi PrimaDonna Elite mäter 47 cm (h) x 26 cm (b) x 37 cm (d) och väger 12,4 kg.

Utvalda fördelar med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
☕ Stor och kraftfull modell
☕ LCD-skärm med touch
☕ Kan styras med en smartphone via Bluetooth
☕ Möjlighet att göra många olika typer av kaffe samt skapa en egen variant
☕ Indikator för tom vatten- och bönbehållare

Här kan du se hur man gör en cappuccino med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:


DeLonghi ECAM 350.15 – kaffebryggare med mjölkskummare och memory-funktion

Bästa kaffebryggare med kvarn i allround-modell

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

 

Råd & Rön har provat 31 espressomaskiner, bland annat modellen DeLonghi ECAM 350.15. Bland de många modellerna märker experterna att DeLonghi ECAM 350.15 är en riktigt bra kaffebryggare med kvarn, och modellen får därför en topplacering i testet.

Helautomatisk espressomaskin med kvarn

En helautomatisk espressomaskin med kvarn är ett bra val för den medvetna konsumenten som föredrar att maskinen gör hela arbetet. DeLonghi ECAM 350.15 är helautomatisk och ser till att användaren alltid får den kaffesort han eller hon vill ha.

Modellen har därför en Memory-funktion som kommer ihåg den de senaste inställningarna. Enkelheten är en av de främsta fördelarna med DeLonghi ECAM 350.15 och med bara ett par tryck på kontrollpanelen på framsidan får man precis den typ av kaffe man vill ha.

Med kvarn och mjölkskummare

För att klara av uppgiften som en äkta barista är DeLonghi ECAM 350.15 försedd med både kaffekvarn och mjölkskummare. Kvarnen är designad för att kunna mala bönorna så grovt eller fint man vill ha dem, och man kan även få kaffet så starkt eller milt man vill.

Kvarnen är utformad för att lämna minsta möjliga kafferester, vilket gör att bönorna alltid är färskmalda, och bönbehållaren rymmer 200 gram kaffebönor. Mjölkskummaren framställer ett gott skum till kombinerade kaffe- och mjölkdrycker, som cappuccino, och skummet blir både silkeslent och högt.

Sköter sig själv

DeLonghi ECAM 350.15 är som sagt en kaffemaskin med bönor och modellen är bra på att ta hand om sig själv. Den har både automatisk avstängning, som gör att den stänger av en viss tid efter användning, och en automatisk sköljning som rensar bort gammalt kaffe och gammal mjölk från maskinen, vilket annars kan vara ohygieniskt och ge nästa kopp kaffe en dålig smak.

DeLonghi ECAM 350.15 mäter 34,8 cm (h) x 23,6 cm (b) x 42,9 cm (d).

Utvalda fördelar med DeLonghi ECAM 350.15:
☕ Kaffebryggare med kvarn
☕ Memory-funktion
☕ Kaffet bryggs med några få tryck
☕ Med kaffekvarn och mjölkskummare
☕ Automatisk avstängning efter en viss tid

Här kan du se en presentation av DeLonghi ECAM 350.15:


Melitta AromaFresh – kaffemaskin med bönor och kvarn

✅ Toppmodell från Melitta

Melitta AromaFresh

 

 

Modellen Melitta AromaFresh har inte gått igenom några experttester ännu, men vi har valt att ändå inkludera den eftersom att den är en bra och gedigen kaffebryggare med många funktioner som möter de flestas kaffebehov. Det här är en traditionell kaffebryggare med en integrerad kaffekvarn som ger många användningsmöjligheter.

Alltid färskt kaffe

Eftersom Melitta AromaFresh har en inbyggd kaffekvarn är det enkelt att alltid få färskt kaffe. Genom att bara mala de bönor som ska användas håller sig kaffet fräscht längre, och det ger även en mer intensiv smak och bevarar bönornas unika arom och karaktär.

Modellen kan brygga ungefär tio koppar åt gången med en vattenbehållare som rymmer 1,25 liter. Det är inte den högsta kapaciteten på marknaden, men i gengäld tar det bara nio minuter att brygga kaffet. Att kaffebönorna inte förvaras i kaffekvarnen under lång tid ökar också friskheten.

Välj styrkan själv

Melitta AromaFresh är utformad för att göra kaffet så individanpassat som möjligt. Kaffekvarnen gör att man kan mala de bönor man gillar bäst och bönbehållaren rymmer 180 gram.

Man kan även justera både malningsgrad på bönorna och intensiteten på kaffet i tre olika nivåer för att få kaffet precis som man vill ha det. För att kunna anpassa Melitta AromaFresh ännu mer till individuella behov har modellen en timer som gör att man i förväg kan ställa in maskinen och därmed till exempel starta bryggningen lagom tills man kliver upp.

Håller kaffet varmt

En annan smart funktion hos Melitta AromaFresh är modellens varmhållning. Om man inte vill dricka allt kaffe med detsamma kan maskinen hålla kaffet varmt i 20, 40 eller 60 minuter innan den stängs av. Tillverkaren har dessutom tänkt på rengöringen och Melitta AromaFresh har därför en 3-i-1-funktion som skyddar mot kalkavlagringar, vilket annars kan ge kaffet en otrevlig bismak. Här finns inställningar för vattnets hårdhet, en display som visar kalknivån samt ett avkalkningsprogram. Detta garanterar dessutom en längre livslängd, en bättre och stabilare drift samt den bästa möjliga bryggningen av kaffet.

Melitta AromaFresh mäter 47,8 cm (h) x 30,5 cm (b) x 29,5 cm (d) och väger 5,2 kg.

Utvalda fördelar med Melitta AromaFresh:
☕ Möjlighet att brygga tio koppar kaffe på en gång – på nio minuter
☕ Går att anpassa efter individuella behov genom att bland annat justera styrkan
☕ Med timer som gör att man kan ställa in när kaffet ska vara färdigt
☕ Varmhållning
☕ 3-i-1 rengöringsfunktion

Om du vill läsa om fler modeller från Melitta, missa inte vårt Melitta kaffebryggare bäst i test.


Siemens EQ. 3 S300

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de 
✅ Rekommenderas av den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

.
Siemens EQ. 3 S300 har granskats av två olika expertpaneler som båda kommer från Tyskland. Det rör sig nämligen om den tyska kaffesajten Coffeeness.de och den stora tyska tidningen Frankfurter Allgemeine.

Experterna har bedömt maskinen utifrån olika specifika testpunkter, till exempel kaffebryggning, funktioner och hanterbarhet. Siemens EQ. 3 S300 klarar sig riktigt bra i undersökningarna och får därför mycket beröm och höga betyg.

Helautomatisk modell som har nästan allt

Siemens EQ. 3 S300 är en kaffebryggare med kvarn med många olika funktioner och tekniker. Den här modellen är därför ett perfekt alternativ för kaffeentusiasten som är ute efter en produkt som kan göra mycket.

Till att börja med har den här maskinen både en kaffekvarn och en mjölkskummare. Den kan därmed mala kaffebönorna själv och sedan brygga kaffesorter med och utan mjölk – till exempel både espresso och cappuccino.

Modellen är dessutom utrustad med det innovativa värmesystemet SensoFlow. Detta system gör både att vattnet värms upp snabbt och att det sedan håller en konstant temperatur genom hela bryggningen.

Även om Siemens EQ. 3 S300 har en kompakt design är maskinen ganska rymlig. Vattenbehållaren har en kapacitet på 1,4 liter, men det är framförallt bönbehållaren som är stor i och med att den rymmer hela 250 gram kaffebönor.

Ny och förbättrad kaffekvarn

Siemens EQ. 3 S300 har en så kallad CeramDrive-kvarn. Detta är en keramisk kaffekvarn som är både tystgående och slitagefri.

Kvarnen har fem olika inställningar för malningsgrad och kan justeras manuellt. Med den här maskinen kan man alltså själv bestämma hur fint eller grovt kaffebönorna ska malas. Man kan dock även använda färdigmalet kaffe om man hellre vill det.

Med Siemens EQ. 3 S300 har man även fokuserat på enkla kontroller. Modellen har därför en smidig One Touch-funktion som underlättar bryggprocessen. Denna funktion gör nämligen att man bara behöver trycka på en enda knapp för att brygga en kopp kaffe – oavsett om man vill ha espresso eller kaffe med mjölk.

De som föredrar kaffedrycker med mjölk kan dessutom få ett riktigt bra mjölkskum i den här maskinen. Milk Perfect-tekniken ser nämligen till att mjölkskummet får helt rätt temperatur och konsistens.

Experterna: Gedigen maskin med enkla kontroller

Siemens EQ. 3 S300 har bland annat granskats av den tyska kaffesajten Coffeeness.de. De tyska experterna blir väldigt imponerade av den här modellen och framhäver till exempel att den är väldigt gedigen. De skriver även att den kommer med flera nya lösningar.

En av dessa lösningar är det nya systemet för att skumma mjölk. Enligt experterna skiljer sig detta system verkligen från mängden eftersom att det finns flera smarta valmöjligheter. Skummet blir dessutom riktigt bra.

Experterna lovordar även det goda kaffet och skriver att maskinen har en bra och kompakt design. De anmärker dock på att kapaciteten är lite väl låg, särskilt om man är flera personer i hushållet.

Siemens EQ. 3 S300 har även granskats av den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine. Enligt experterna därifrån utmärker sig modellen framförallt när det kommer till mjölkskummet. De skriver nämligen att mjölkskumningen sker på ett smartare sätt i den här maskinen än hos maskiner från konkurrerande tillverkare.

Modellen får dessutom beröm för sin slanka och fina design samt för att den generellt sett brygger gott kaffe. Experterna nämner dock att det finns vissa problem med malningsgraden och att den “fina” inställningen fortfarande är ganska grov.

Siemens EQ. 3 S300 – specifikationer  
🌀 Typ: Kaffebryggare med kvarn
🌀 Märke: Siemens
🌀 Vattenbehållare: 1,4 liter
🌀 Bönbehållare: 250 gram
🌀 Kaffekvarn: Ja
🌀 Mjölkskummare: Ja
🌀 Justerbar malningsgrad: Ja
🌀 Automatiskt rengöringsprogram: Ja
🌀 Höjd: 37,8 cm
🌀 Bredd: 24,7 cm
🌀 Djup: 42 cm
🌀 Vikt: 7,5 kg

Fördelar med Siemens EQ. 3 S300: 
☕ Helautomatisk modell
☕ SensoFlow-system som ger en perfekt temperatur
☕ Keramisk kaffekvarn med fem inställningar
☕ Milk Perfect-mjölkskummare
☕ One Touch-funktion som brygger kaffet med en enda knapptryckning


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB – kaffemaskin med bönor och LCD skärm

✅ 4,6 av 5 stjärnor hos den brittiska kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB 

“] .

 

Kaffebryggare med mjölkskummare DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB har granskats av experter från den brittiska kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk. Experterna bedömde bland annat maskinens bryggning, funktioner och hanterbarhet och gav den sedan ett totalbetyg.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB imponerar på de brittiska experterna och får därför ett toppbetyg på 4,6 av 5 stjärnor.

Helautomatisk modell med inbyggd kvarn

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB tillhör de espressomaskiner som har i stort sett allt som krävs för att brygga olika typer av kaffe.

Till att börja med är det här en helautomatisk maskin som kan sköta så gott som hela bryggprocessen utan någon hjälp från användaren. Den har dessutom både en kaffekvarn och en mjölkskummare.

Kaffet bryggs därmed på kaffebönor som kommer direkt från bönbehållaren och blir därför så färskt som bara möjligt. Detta innebär nämligen att aromen bevaras i kaffebönorna ända tills de mals i den inbyggda kaffekvarnen. Det går dock även att använda färdigmalet kaffe i maskinen om man hellre vill det.

Inbyggd mjölkskummare

Utöver kaffekvarnen har DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB även en mjölkskummare. Detta ökar mångsidigheten eftersom att man därmed kan göra till exempel cappuccino och andra kaffedrycker med mjölk. På kontrollpanelen som sitter på fronten kan man snabbt och enkelt styra maskinen och justera inställningarna.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB är en stor maskin med en hög kapacitet för både vatten och kaffebönor. Maskinen har nämligen en vattenbehållare med en kapacitet på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor.

Den här modellen har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som säkerställer att det inte händer något om man råkar lämna maskinen igång. Det finns även en smart koppvärmare.

Experterna: Lever upp till Delonghis höga standard

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB har testats av de brittiska experterna från CoffeeTeaClub.co.uk. Modellen får där ett högt betyg på 4,6 av 5 stjärnor eftersom att den helt klart lever upp till Delonghis sedvanliga standard.

CoffeTeaClub.co.uk skriver att Delonghi är en av tungviktarna på marknaden för kaffemaskiner och att de alltid erbjuder effektiva och robusta produkter för kaffeentusiaster. Detta stämmer även för modellen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB.

Experterna skriver att den här maskinen är fantastiskt mångsidig och att den har ett stort fokus på enkelhet. Oavsett om man vill ha en simpel espresso eller en mer speciell kaffesort är det därför enkelt att brygga kaffet med den här modellen.

CoffeTeaClub.co.uk nämner dock även ett par nackdelar med maskinen. De skriver till exempel att det kan vara svårt att lära sig hur mjölkskummaren fungerar. Utöver detta påpekar de även att det är irriterande att behöva tömma droppbrickan så ofta.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB – specifikationer  
🌀 Typ: Kaffemaskin med bönor
🌀 Vattenbehållare: 1,8 liter
🌀 Bönbehållare: 250 gram
🌀 Kaffekvarn: Ja
🌀 Mjölkskummare: Ja
🌀 Justerbar malningsgrad: Ja
🌀 Automatiskt rengöringsprogram: Ja
🌀 Höjd: 35,1 cm
🌀 Bredd: 43 cm
🌀 Djup: 23,8 cm
🌀 Vikt: 9 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB: 
☕ Kaffebryggare med kvarn
☕ Hög kapacitet
☕ Inbyggd kaffekvarn
☕ Inbyggd mjölkskummare
☕ Automatisk avstängningsfunktion


Så här gör du det bästa kaffet med egenmalda bönor

Kaffe är inte längre bara kaffe. Kaffe är för många människor en livsstil och kaffedrickandet har blivit en riktig trend. Om du tillhör kaffeentusiasterna kan du läsa vidare här och få reda på hur du själv gör det bästa kaffet med egenmalda bönor

Kvarn med malskivor eller knivar? Kaffemoelle

Den danska tidningen Søndagsavisen skriver att det först och främst är viktigt att skaffa det bästa verktyget – vissa väljer en kvarn med knivar och andra en med malskivor. Det kan vara svårt att få ett bra resultat i kvarnar som maler med knivar eftersom att det är svårt att ha kontroll och få den rätta malningsgraden på bönorna. Kvarnar med knivar är mindre och har dessutom färre delar än kaffekvarnar med malskivor, vilket gör att de kan vara lättare att rengöra.

Experterna föredrar dock kaffekvarnar med malskivor som både maler bönorna bättre och kan ge en mer nyanserad smakupplevelse – satsa gärna på en modell där man kan justera både mängd och malningsgrad. Rengöringen kan dock vara problematisk och det är viktigt att få bort det gamla kaffet. Även små mängder kvarvarande kaffe kan nämligen ge nästa kopp kaffe en otrevlig bismak.

Fundera på geografi och blandning

Om du tillhör dem som älskar att stå i specialbutiker och välja en sorts bönor över en annan skriver fivesenses.com att man bör fundera  på hur man vill dricka sitt kaffe. Det är dessutom en bra idé att titta på geografin för att hitta en variant som passar ens smaklökar.

Experterna skriver att man borde välja ett blandkaffe om man dricker sitt kaffe med mjölk. Där har man nämligen redan tagit hänsyn till att kaffet ska passa så bra som möjligt ihop med den tillsatta mjölken. Om man dricker kaffet svart kan man gärna välja en variant som bara består av en sorts bönor då detta ger bättre förutsättningar för smaknyanserna att komma till sin rätta.

Om man letar efter just den kaffesort som passar bäst till ens smakpreferenser borde man även undersöka bönornas geografi. I regel hittar man fruktiga aromer i afrikanska kaffebönor, och särskilt Kenya och Etiopien är kända för att producera kaffebönor med inslag av både vin och diverse bär.

Kaffebönor från Syd- och Centralamerika har en mer delikat, söt och ren kaffesmak med inslag av choklad och bakverk och en mildare nyans av frukt. Ofta lyfter man fram kaffet från Brasilien och Colombia. Ett tredje alternativ är kaffe från Asien som producerar fylliga kaffebönor med jordtoner och en kryddig smak.

Varför välja hela bönor istället för färdigmalet kaffe?

Norska kaffemesteren.no skriver att man kan känna en tydlig smakskillnad mellan färdigmalet kaffe och kaffe som är bryggt på hela bönor samt att smaken alltid är mer intensiv och nyanserad när man maler själv. Den mer nyanserade smaken kommer från bönornas ursprung och odling som märks mer i de hela bönorna än i det färdigmalda kaffet. Detta beror helt enkelt på att hela bönor bevarar mer av den ursprungliga smaken och de naturliga oljorna när de förblir hela bönor tills de mals.

Om man föredrar färdigmalet kaffe eller bönor är en smaksak, men om man maler bönorna själv har man dessutom fördelen att man kan ta bort dåliga eller skadade bönor. Man kan även själv experimentera med smaker och malningsgrader med hela bönor. Allt beror givetvis även på tid och om man har det hektiskt kan det vara nödvändigt att välja en färdigmald blandning. Kom dock ihåg att färdigmalet kaffe har en betydligt kortare hållbarhet och tappar smaken snabbt – det håller faktiskt bara i ungefär en vecka.

 


Välj rätt kaffebönorkaffebonner

Kaffebönor är inte bara kaffebönor. Som vi nämnde i det föregående avsnittet avgörs kaffebönornas smak av deras ursprung: det afrikanska kaffet är fruktigt, de syd- och centralamerikanska kaffebönorna är renare i smaken med inslag av fylligare aromer, och asiatiska bönor är fylligare och har en kryddig smak.

Tretti.se skriver att även rostningen påverkar smaken. Ett mörkrostat kaffe smakar mer bränt medan ljusrostade bönor ger en mildare smak som låter kaffebönornas karakteristiska smak träda fram mer

Rostning för espresso och filter

Man bör dock inte alltid välja ljusrostat – det passar till exempel inte bäst i espressomaskinen eftersom att espressokaffe som görs på ljusrost ger en smak som inte alltid är välbalanserad vad gäller syra, sötma och beska – här passar istället hårt rostade bönor bäst. Mycket mörkrostade bönor kan dock ge en alltför bitter smak. Ljusrost är däremot bra för filterkaffe eftersom att mörkrost där ger en mycket kraftig smak som döljer bönornas karaktär.

En bönsort eller blandningar

Om man har druckit en fantastisk kopp kaffe vill man gärna återvända till just den varianten. Att uppnå precis samma smak varje gång är dock svårt, och det beror på att de flesta kaffesorter man kan köpa är en blandning av olika kaffebönor från antingen Afrika, Syd- och Centralamerika eller Asien som har olika karaktär.

Om man vill ha en exakt smak kan man dock köpa det. Ett dyrare kaffe kan garantera att bönorna kommer från samma ställe, och mycket exklusivt kaffe kan ibland komma från samma fält där de likartade odlingsförhållandena ger en likadan smak.

För att få ut ett så bra resultat som möjligt från sina kaffebönor bör man kontrollera dem innan de sätts i kvarnen. Sortera bort dåliga och skadade bönor samt bönor med hål efter insekter och mycket ljusa bönor som inte är mogna.

Kaffekvarnen: den rätta malningsgraden

Whiteaway.se skriver att även en bra böna kan förstöras av en felaktig malningsgrad. För vanliga kaffebryggare bör kaffebönorna vara mellanmalda. Om de mals för grovt rinner vattnet igenom för snabbt och drar inte åt sig tillräckligt mycket smak, och om kaffet mals för fint rinner vattnet för sakta igenom, vilket ger en besk och bitter smak.

I presskannan bör man använda grovmalet kaffe som inte täpper till filtret, och till espresso, som ska bryggas under högt tryck, ska man använda finmalda kaffebönor. Finmalet kaffe skapar mesta möjliga motstånd, vilket ger upphov till det höga trycket.

Man bör köpa en bra kaffekvarn för ändamålet, men om man inte har någon kvarn kan man köpa färskmalet kaffe i specialbutiker.

Milda Arabica och syrliga Robusta

Beanit.se skriver dessutom att att det i grund och botten finns två olika typer av kaffebönor: Arabica och Robusta. Dessa två har olika karaktär och kvalitet, och oftast är det Arabica-kaffe vi dricker.

Arabica sägs vara den första arten av kaffebönor som odlades, och den utgör 70-80 % av världens kaffeproduktion. Arabica-kaffet växer i tropiska klimat och har en mild, aromatisk och rik smak. Arabica innehåller mindre koffein än Robusta.

Robusta kan odlas i tuffare klimat och på högre höjder, och det kan skördas flera gånger per år. Robusta innehåller dubbelt så mycket koffein som Arabica och kostar i allmänhet mindre. Robusta har en mer bitter, stark och syrlig smak, och det används ofta i blandkaffe.

Koffein

Det är ingen hemlighet att en god kopp morgonkaffe får ett trött huvud att piggna till, och det är koffeinet som ger den effekten. Koffein upptäcktes 1819 av den tyska kemisten Friedrich Ferdinand Runge, och det höga innehållet av koffein i kaffe har både lovordats och fördömts.

Kaffeguiden.se skriver att koffein fungerar som en centralstimulerande drog som kan ha samma uppiggande effekt som amfetamin och kokain. Den uppiggande effekten är anledningen till att många använder kaffet för att vakna till på morgonen eller på kvällar när man måste jobba sent. Koffein har dock flera negativa effekter på kroppen, bland annat högt blodtryck, högre puls och sömnlöshet.


Fördelar med en god kopp kaffekaffekop

Bortsett från koffeinets effekt på kroppen är måttligt kaffedrickande faktiskt nyttigt för kroppen. Danska videnskab.dk skriver att kaffe minskar risken för att utveckla typ 2-diabetes, Parkinsons, Alzheimers och depression. Kaffe kan även minska risken för att få en blodpropp eller blödning i hjärnan med 10 %. Man bör emellertid vara återhållsam med kaffet om man lider av ångest, är gravid eller har ett för lågt upptag av kalcium i kroppen.

Det är filterkaffe som har testats och slutsatsen är att tre till fyra koppar per dag är det optimala intaget – så drick kaffet med måtta. Detta är särskilt goda nyheter för de många svenskar som dricker kaffe varje dag.

Förutom de hälsofrämjande effekterna här ovanför skriver norska forskning.no att inflammationsnivån i kroppen minskas av kaffet. Ju äldre man blir, desto högre blir inflammationsnivån. En måttlig mängd kaffe motverkar detta eftersom koffein neutraliserar cellernas inflammatoriska ämnen.

Svenska forskare från ki.se berättar också att kaffe kan minska risken för att utveckla livmodercancer, levercancer och gallblåsecancer. Vissa tumörer utsöndrar dessutom stora mängder adenosin, vilket belastar kroppens egna immunceller, och just koffein har visat sig verka hämmande på adenosin.

Kaffe har även ett högt innehåll av antioxidanter som bidrar till att skydda kroppens celler mot skador, och forskarna kommer därmed fram till att mellan tre och fem koppar kaffe per dag kan ha en positiv effekt på kroppen.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka kaffebryggare med kvarn är bäst i test?

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS och DeLonghi Magnifica S (ECAM 21.117.B)

🤓 Hur testas kaffebryggarna?

Kaffebryggare bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Kaffebryggare med kvarn test – dessa källor har vi använt: 

Expertreview🇬🇧

Den här brittiska testsajten genomför oberoende tester av ett brett utbud av elektroniska produkter för hemmet. De granskar bland annat tv, datorer, mobiltelefoner och kameror, men de testar även köksprodukter som kaffebryggare.

Här har de provat kaffebryggaren Smarter Coffee WiFi och experterna har undersökt kvaliteten på kaffet, användarvänligheten och användbarheten. Du kan läsa mer här.

 


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Den här brittiska hemsidan både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. Det handlar inte om ett enkom test där de provar ett stort antal produkter på samma gång. Däremot har de över tid provat ett urval av kaffebryggare och espressomaskiner och här har de granskat DeLonghi Prima Donna Elite.

Här får produkterna sedan ett betyg på en skala upp till 100 för att visa hur bra de är. Du kan läsa mer här.


Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön är det svenska konsumentrådet som utför tester av olika produkter som konsumenterna använder sig av i vardagen. Till den här artikeln har vi undersökt två tester av 47 kaffebryggare respektive 31 espressomaskiner.

Du kan läsa mer om testerna här och här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.


The Evening Standard 🇬🇧

Den här Londonbaserade dagstidningen ges ut i 600 000 exemplar och skriver om både nyheter, sport, underhållning och konsumentämnen. Här handlar det om ett test av kaffebryggare. Du kan läsa mer här.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Internationell hemsida som dagligen publicerar detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. Här har de testat Delonghi Prima Donna Elite och undersökt kvaliteten på kaffet samt modellens användarvänlighet, design och användbarhet. Du kan läsa mer här.


Coffeeness.de 🇩🇪 

Coffeeness.de är en tysk hemsida som handlar om kaffe. De behandlar alla tänkbara aspekter och skriver därför även om espressomaskiner och kaffebryggare. Coffeeness.de genomför dessutom tester av olika maskiner och har bland annat provat modellen Siemens EQ. 3 S300. Du kan läsa hela undersökningen här.


Frankfurter Allgemeine 🇩🇪 

Frankfurter Allgemeine Zeitung är en stor tysk tidning som även har en väldigt stor upplaga utanför landets gränser. Tidningen skriver om både nyheter, sport, ekonomi och konsumentämnen. Här har Frankfurter Allgemeine till exempel provat espressomaskinen Siemens EQ. 3 S300. Klicka här om du vill läsa hela den tyska undersökningen.


CoffeeTeaClub.co.uk 🇬🇧

CoffeeTeaClub.co.uk är en brittisk hemsida som skriver om både kaffe och te. Experterna fokuserar huvudsakligen på själva dryckerna men skriver även om tillbehör, till exempel kaffemaskiner. CoffeeTeaClub.co.uk har därför testat espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Du kan läsa mer om undersökningen här.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt kaffemaskin för dina behov i den här artikeln har vi på Konsumentmagasinet ett flertal andra artiklar som också kan vara av intresse.

Du kan till exempel få en överblick över testvinnande espressomaskiner på marknaden i vår mer generella artikel Espressomaskin test.

Vi har även många artiklar där vi fokuserar på en specifik tillverkare, till exempel följande: DeLonghi Magnifica test, Siemens espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test, Smeg espressomaskin test och Krups espressomaskin test.

När det gäller espressomaskiner finns det dock ett märke som sticker ut från mängden med sina många testvinnande och högkvalitativa maskiner. Det rör sig självklart om det australiska märket Breville, som även kallas för Sage.

På grund av detta har vi ett antal djupgående artiklar om olika modeller från Sage, bland annat Sage the Bambino PlusSage Barista Touch och Sage the Oracle. Alla dessa modeller har blivit höjda till skyarna av både experter och konsumenter.

Om du tror att en vanlig kaffebryggare är ett bättre alternativ för dig kan vi hjälpa dig med det valet också.

Du kan till exempel läsa våra generella artiklar Kaffebryggare test och Kaffebryggare med kvarn test. Båda dessa artiklar innehåller testvinnande modeller och spännande fakta om kaffe, koffein, kroppen och mycket annat.

I den här kategorin har vi också ett antal märkesspecifika artiklar. Här kan vi till exempel tipsa om KitchenAid kaffebryggare test, Moccamaster test, Siemens kaffemaskin test, Bosch kaffebryggare test, Senseo kaffemaskin test och Wilfa kaffebryggare test.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta