Moccamaster (Bäst i test) – Guide till de bästa kaffebryggarna från Moccamaster

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Moccamaster kaffebryggare är bland de populäraste på marknaden, och det med rätta. Med samtliga modeller får du nämligen en elegant design, och en god kopp kaffe varje gång.

Även om alla Moccamasters modeller utmärker sig med enastående kvalitet och kaffe, är det inte säkert att alla modeller passar för just dina behov.

I denna artikel går Konsumentmagasinet igenom de bästa, och mest testvinnande Moccamaster-modellerna på marknaden, så att du kan hitta den modell som passar just ditt hushåll och kaffebehov bäst.

Konsumentmagasinet har även tittat närmare på testvinnande kaffebryggare från andra tillverkare, så att du lätt kan jämföra Moccamasters bryggare, med liknande modeller från andra tillverkare som också klarat sig bra i olika test.

I denna artikeln får du:

Genomgång av de bästa och mest testvinnande Moccamaster kaffebryggare
Prisvärda alternativ till Moccamasters kaffebryggare
Genomgång av alla tester vi har granskat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Moccamaster KBG 741-SSB Select – Kaffebryggare med sprayarm med nio hål

Perfekt för hemmabruk

✅ 5 på Coffeeness.de
✅ 4.8 på Google Shopping
✅ 4.7 på Amazon
✅ 4.5 på TomsGuide.com

 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Moccamaster KBG 741-SSB Select erbjuder kaffe av industristandard tack vare möjligheten att uppnå temperaturer upp till 96 grader, och den är ett bra alternativ för kaffeälskare som uppskattar olika kaffetyper. 

 • Kan uppnå industristandardtemperaturer (96 C)
 • 9-håls sprayarm
 • Kapacitet för 10 koppar kaffe

En detaljerad recension av Moccamaster KBG 741-SSB Select

Stor tank och automatisk avstängning
Moccamaster KBG 741 Select är en högkvalitativ kaffebryggare som konsekvent levererar utsökt kaffe. Med en vattentank på 1,25 liter kan du brygga upp till 10 koppar åt gången. Med ett kraftfullt värmeelement på 1475 W värmer maskinen snabbt upp vattnet till branschstandardtemperaturer på 96 grader celsius, vilket säkerställer optimal bryggning. Den automatiska avstängningsfunktionen sparar energi genom att automatiskt stänga av maskinen efter bryggning. Maskinen använder inte en integrerad kaffekvarn, vilket gör att du kan välja vilken typ av kaffe du önskar. En annan anmärkningsvärd funktion är sprayarmen med nio hål, som säkerställer jämn mättnad av kaffepulvret för förbättrad smakutvinning.

Underhåll
Moccamaster KBG kaffebryggare kräver regelbundet underhåll för att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd. Ett av de underhållsalternativ som finns tillgängliga för denna kaffebryggare är användning av en avkalkningslösning för att avlägsna mineralavlagringar i vattensystemet. Avkalkning bör utföras var 100:e bryggcykel eller var tredje månad för att förhindra igensättning och för att förlänga maskinens livslängd.

En bra tumregel när du använder den här kaffebryggaren är att se till att dina bönor är nyrostade eftersom gamla bönor resulterar i kaffe med svag smak, oavsett hur välgjord din bryggare är. 

Vad säger användare och experter om Moccamaster KBG 741-SSB Select?

Moccamaster KBG 741 har fått mycket beröm från både användare och experter. Coffeeness gav den betyget 5/5, med hänvisning till dess handgjorda konstruktion och väl genomtänkta design, medan Tomsguide gav den 4,5 av 5 för dess överlägsna prestanda och byggkvalitet. Båda recensenterna erkände det höga priset men tyckte att produkten var värd det för kaffeentusiaster som värdesätter mjukt, balanserat kaffe. 

Fördelar

 • Exakt temperaturkontroll
 • Stor vattenbehållare
 • Tillverkad av aluminium och rostfritt stål
 • Tyst bryggning
 • Enkel att använda
Nackdelar

 • Inga programmerbara inställningar
 • Ingen inbyggd kvarn

Konsumentmagasinets bedömning

Moccamaster KBG 741 är ett bra alternativ för kaffeentusiaster som värdesätter exakt temperaturkontroll, enkel användning och tyst bryggning. Den stora vattenbehållaren gör att du kan brygga flera koppar kaffe utan att behöva fylla på hela tiden. Maskinen är tillverkad av högkvalitativa material som aluminium och rostfritt stål, vilket gör den hållbar och långlivad. Moccamaster KBG 741-SSB Select har inga programmerbara inställningar eller inbyggd kvarn, men vi tycker ändå att den är ett bra val för alla som letar efter en pålitlig och effektiv kaffebryggare som levererar välsmakande kaffe varje gång.

Specifikationer:
 Vattentankens kapacitet: 1,25 L
Effekt: 1475 W
Vikt: 2,83 kg
Automatisk avstängning: Ja
Integrerad kaffekvarn: Nej
Mått: 16,51 x 32,38 x 35,56 cm


Moccamaster Thermo Automatic – En kaffebryggare som kan brygga 10 koppar kaffe

Bra val för kontoret

✅ 4,3 på Amazon

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Moccamaster Thermo Automatic kan brygga en hel kanna kaffe på bara sex minuter utan att offra kvaliteten på smaken, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för upptagna yrkesverksamma som uppskattar en god kopp kaffe.

 • Levereras med en termos
 • Kan brygga en hel kanna kaffe på bara sex minuter
 • Automatiskt droppstopp

En detaljerad recension av Moccamaster Thermo Automatic

Storlek och övergripande prestanda
Med en generös kapacitet på 1,25 liter kan den här kaffebryggaren brygga upp till 10 koppar kaffe direkt i den medföljande termosen, vilket garanterar att kaffet håller sig varmt och smakrikt under längre perioder. Moccamaster Thermo är utformad för att vara effektiv, eftersom den kan brygga en hel kanna kaffe på bara sex minuter, perfekt för hektiska morgnar eller när du har gäster. Den automatiska droppstoppsfunktionen gör att du kan hälla upp en kopp kaffe mitt i bryggningen utan att riskera spillt kaffe. Dessutom stängs kopparelementet i maskinen av efter bryggningsprocessen, vilket garanterar säkerhet och energibesparing, medan strömbrytaren förblir på för enkel åtkomst till ditt nybryggda kaffe. Moccamaster Thermo Automatic är en elegant och effektiv kaffebryggare som levererar exceptionella bryggresultat, vilket gör den till ett utmärkt val för kaffeentusiaster.

Med en vattentankskapacitet på 1,25 l och en effekt på 1450 W kan kaffebryggaren brygga upp till 10 koppar kaffe på nolltid, vilket gör den perfekt för stora hushåll eller kontor. 

Den har också en automatisk avstängningsfunktion som garanterar säkerhet och energieffektivitet. De kompakta måtten 30 x 17 x 32 cm gör dessutom att den passar in i alla kök och kontor utan att ta upp för mycket plats. 

Enkelt att underhålla
Moccamaster Thermo levereras med ett automatiskt avkalkningsprogram som hjälper till att avlägsna mineralavlagringar som kan uppstå över tiden på grund av hårt vatten. Denna funktion hjälper till att förhindra skador på kaffebryggaren och säkerställer optimal prestanda. En annan funktion är den avtagbara vattentanken, vilket gör det enkelt att rengöra och fylla på kaffebryggaren med vatten. Vattentanken kan tas bort med en enkel vrid- och låsmekanism, och det rekommenderas att rengöra den regelbundet för att undvika bakterietillväxt. Maskinen har också en bryggkorg som är lätt att ta bort, vilket gör den enkel att rengöra och säkerställer att det inte samlas kaffesump som kan påverka kaffets smak. Dessutom har maskinen en rengöringslampa som tänds när maskinen behöver rengöras.

Vid jämförelse av Moccamaster Thermo Automatic med Moccamaster KBG 741, kan vi se att thermo-modellen levereras med en termosbehållare som hjälper till att hålla det bryggda kaffet varmt under en längre tid. KBG 741-modellen har istället en glaskaraff för det bryggda kaffet, men har inte samma isolerande egenskaper som en termoskanna, men är ett visuellt tilltalande sätt att servera kaffe på.

Ett tips är att investera i en separat kaffekvarn om du föredrar nymalda bönor framför förmalda när du använder den här kaffebryggaren för extra gott kaffe. 

Vad säger användare och experter om Moccamaster Thermo Automatic?

Användare på Amazon är väl nöjda över Moccamaster Thermo Automatic och ger den ett genomsnittligt betyg på 4,3/5 stjärnor i flera butiker. Kunderna berömmer maskinens användarvänlighet, snabba bryggtider och den ständigt höga kvaliteten på det kaffe som produceras.

Med sin exakta temperaturkontroll, snabba bryggtid och lättanvända funktioner kan denna kaffebryggare säkert tillfredsställa även de mest kräsna kaffedrickarna.

Fördelar

 • Snabb bryggning
 • Automatisk avstängning
 • Exakt temperaturkontroll
Nackdelar

 • Potentiell instabilitet i filterhållaren

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis är kaffebryggaren Moccamaster Thermo Automatic ett bra alternativ för kaffeälskare som värdesätter snabb bryggning och exakt temperaturkontroll. Dess förmåga att brygga upp till 10 koppar kaffe på bara sex minuter är imponerande och kan komma väl till pass under hektiska morgnar eller när du har gäster. Den automatiska avstängningsfunktionen ser till att maskinen inte slösar energi i onödan. Det är dock viktigt att notera att denna kaffebryggare har begränsade funktioner jämfört med andra modeller i samma prisklass. Trots detta gör den övergripande prestandan och kvaliteten hos Moccamaster Thermo Automatic den till en värdefull investering för dig som prioriterar snabbhet och precision i sin kaffebryggningsprocess.

Specifikationer:
 Vattentankens kapacitet: 1,25 L
Effekt: 1450 W
Vikt: 3,6 kg
Automatisk avstängning: Ja
Integrerad kaffekvarn: Nej
Mått. 30 x 17 x 32 cm


Moccamaster Cup-one

Bästa Moccamaster i kompakt modell

5 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk
✅ Rekommenderas av danska Rigeligtsmør.dk
✅ Rekommenderas av Goodfood.com.au

Moccamaster Cup one

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Cup-one är den enda enkoppsbryggaren i världen som är godkänd av European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen ger en korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Modellen är en extra kompakt och snabb kaffebryggare, som brygger 0,3 liter kaffe på ca fyra minuter, och har en effekt på 1090 W. Cup-one har inga värmeelement, och stängs därför automatiskt av när vattenbehållaren är tom. Enligt tillverkaren värms vattnet upp till 92-96 grader, och det färdiga kaffet har en temperatur på 80-84. Så även om modellen inte har något värmeelement, så blir kaffet fortfarande tillräckligt varmt. Gastromand.dk har testat Cup-ones kaffekvalitet, och slutsatsen är att denna modell är för den som älskar bryggkaffe, men bara behöver brygga en stor kopp kaffe åt gången. Gastromand.dk tillägger ytterligare att inget negativt finns att säga om produktens kvalitet.

De flesta kanske undrar vad man ska med en kaffebryggare som bara kan brygga en kopp åt gången – varför inte bara brygga en kopp i en vanlig kaffebryggare? Det går naturligtvis att bara brygga en kopp kaffe, istället för en hel kanna, i en vanlig kaffebryggare, men eftersom att vattnet passerar snabbare än i t.ex. Cup-one, så blir det en både dyr och dålig kopp kaffe. Den avgörande faktorn är nämligen tiden det tar för vattnet att gå igenom kaffet. I en vanlig kaffebryggare passerar vattnet betydligt snabbare än i en Cup-one, så resultatet blir en tunn och bitter kopp kaffe. I designen av Cup-one har man tagit hänsyn till just detta, och både dosering av vatten och kaffe, samt temperatur, är noggrant balanserade för att leverera en god kopp kaffe.

Moccamaster Cup-one levereras med två porslinsmuggar med värmeisolerande silikon, så att du inte bränner dig på koppen, och som matchar färgen på din Moccamaster. Dessutom får du tio take-away-muggar med lock, så att du kan dricka morgonkaffet på språng. Det medföljer även 80 kaffefilter med modellen, och en liten borste för att underlätta rengöring av bryggaren. Modellen kan fås i flera fina färger, och det bör finnas något för alla.

Utvalda fördelar med Moccamaster Cup-one: 

Godkänd av European Coffee Brewing Centre
Brygger 3,3 dl kaffe på ca fyra minuter
Speciellt designad för att balansera bryggtid och smak till en enda kopp kaffe
Levereras med två porslinsmuggar som passar precis till mängden kaffe som bryggs


Billigare alternativ till Moccamaster

Det råder inga tvivel om att du med Moccamaster får bland det finaste inom kaffebryggare, vilket priset också speglar. Letar du efter en lite billigare kaffebryggare än vad Moccamaster kan erbjuda, så har Konsumentmagasinet här nedan listat ett par bra alternativ, som har utmärkt sig vad gäller kvalitet, funktionalitet, design och pris.


Siemens TC86303

Siemens TC86303

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Vattenbehållaren på kaffebryggaren har en kapacitet på 1 liter vatten, och maskinen har ett extra värmeelement som håller ditt kaffe varmt efter bryggning. Vattenbehållaren fylls lätt och snabbt genom pipen i toppen, utan att du ens behöver öppna locket. Kaffebryggaren är även utrustad med droppstopp, så kaffet slutar rinna när kannan tas bort.

Utvalda fördelar med Siemens TC86303: 

Avtagbar vattenbehållare för lätt påfyllning
Droppstopp
Timer och automatisk avstängning
Användarvänlig


Bosch TKA6A041

Bosch TKA6A041

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Vattenbehållaren på modellen har en kapacitet på 1 liter, och är både avtagbar och tydlig med nivåmarkeringar på utsidan. Filterhållaren har en swing-out design, så det är extra lätt att sätta i filter och kaffe. Bosch har också tänkt på både säkerhet och strömförbrukning med denna modell, och kaffebryggaren är därför utrustad med automatisk avstängning, där du själv kan välja om den ska stängas av efter 20, 40, eller 60 minuter. Modellen har även droppstopp, så om kannan tas bort riskerar man inte att få fastbränt kaffe på värmeplattan.
Med kaffebryggaren från Bosch får man en enkel design och en solid maskin utan en massa extrafunktioner, som brygger en bra kanna kaffe varje gång.

Utvalda fördelar med Bosch TKA6A041:

Integrerat avkalkningsprogram
Automatisk avstängning: 20, 40 eller 60 min kan väljas
Avtagbar swing-out filterhållare
Droppstopp


Varför välja Moccamaster?

Det är idag mer än 40 år sedan den holländska industridesignern Gerard C. Smit tillverkade den första Moccamaster kaffebryggaren. Idag räknas maskinerna som några av de bästa inom sitt område, vilket många utmärkelser i tester också talar för.

Moccamaster har en enkel och grundläggande idé bakom alla sina kaffebryggare, nämligen att kontrollera temperaturen på vatten och kaffe genom hela bryggprocessen. Detta påverkar både valet av material, och utformningen av varje modell.

Varenda Moccamaster kaffebryggare tillverkas för hand, och testas individuellt innan den lämnar fabriken i Holland, så det ligger ett genuint hantverk bakom varje enskild kaffebryggare. Alla Moccamasters maskiner är dessutom godkända av European Coffee Brewing Center. Detta innebär att kaffebryggaren har fått ett av de förnämsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen levererar korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Med en Moccamaster kaffebryggare får du alltså en produkt, som garanterar dig både kvalitet och en god kopp kaffe. Du kan läsa mer om Moccamaster här.

Letar du efter en ny kaffekvarn till kaffebryggaren, så kanske du vill läsa Konsumentmagasinets stora test av kaffekvarnar, där vi går igenom de bästa modellerna på marknaden just nu. Att mala dina egna kaffebönor är något av det bästa du kan göra för smaken på ditt kaffe, och påverkar i hög grad slutresultatet.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Moccamaster KB952 AO

✅ Rekommenderas av Energimyndigheten.se

Moccamaster KB952 AO

 

Denna modell är en klassiker från Moccamaster, som levererar den välbekanta kvalitet, stil och användarvänlighet som förknippas med märket. Modellen kan brygga hela tio koppar kaffe(1,25 liter) på bara sex minuter, och kaffebryggaren har dubbla värmeelement som säkerställer att värmen är optimal både under själva bryggningen och efteråt. Skulle du glömma bort att stänga av kaffebryggaren, stängs den automatiskt av efter 40 minuter. Det övre värmeelementet stängs dessutom automatiskt av så fort vattenbehållaren är tom, vilket både ökar säkerheten och minskar strömförbrukningen. Modellen är även utrustad med automatiskt droppstopp.

Modellen rekommenderas av Energimyndigheten, där den beröms för sin användarvänlighet, och naturligtvis för sin energiförbrukning som ligger på endast 65 kWh/år. Denna förbrukning är beräknad på bryggning av en kanna kaffe per dag i 365 dagar, som man sedan låter stå på värmeelementet i 30 minuter.

Kaffebryggaren är tillverkad i reptålig aluminium, och är därför motståndskraftig mot de stötar och repor som en kaffebryggare som står framme lätt kan få. Denna modell är också godkänd av European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen ger en korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Det ges fem års garanti på bryggenheten, medan lösa delar som kannor och plastdelar ej omfattas av garantin. Maskinen kan får i tre färger: Polished Silver, Black och White Metallic.

Utvalda fördelar med Moccamaster KB952 AO: 

Låg energiförbrukning
Automatisk avstängning efter 40 minuter
Design i reptålig aluminium
Godkänd av European Coffee Brewing Centre


Moccamaster CD-011

✅ Testvinnare hos Smartson

moccamaster cd

Denna modell från Moccamaster har utsetts till “snabbast i test” hos nättidningen Smartson. Smartson har totalt testat 12 olika modeller av kaffebryggare, och här bryggde Moccamaster CD-011 överlägset den snabbaste kannan kaffe. Mer exakt uppmättes modellen till att kunna brygga 1,25 liter kaffe på 4 minuter och 55 sekunder, vilket är riktigt snabbt.

Bryggtid är dock inte det enda som denna modell utmärker sig med. Smartson påpekar att maskinen imponerar i alla aspekter av bryggningen, och man får med denna modell, enligt Smartson, en gedigen och kompetent maskin, där kvaliteten matchar priset.

Liksom alla andra Moccamaster modellerna, är CD-011 tillverkad i högsta kvalitet, och handtillverkad i Holland. Höljet på modellen är gjort i aluminium, vilket ger kaffebryggaren ett flott och strömlinjeformat utseende

Maskinen har automatiskt droppstopp och två värmeelement, vilket betyder att ditt kaffe bryggs vid en temperatur, och varmhålls vid en annan. Därmed bryggs och värms kaffet vid de helt rätta temperaturerna, då dessa två moment inte kräver samma temperatur. Modellen har även automatiskt avstängning, så glömmer du att stänga av kaffebryggaren, stänger den av sig själv efter 40 minuter. Modellen finns i färgerna vitt och polerat stål.

Utvalda fördelar med Moccamaster KB952 AO: 

Mycket snabb bryggning av en kanna kaffe
Automatisk avstängning efter 40 minuter
Droppstopp
Godkänd av European Coffee Brewing Centre


Moccamaster KBGT741

Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos TV2.no
Toppbetyg hos Icakuriren

Moccamaster KBGT741

Ännu en toppmodell från Moccamaster, som är otroligt populär bland danskar. Den är gjord i rostfritt stål, vilket ger den ett elegant och tidlöst utseende.

En av de riktigt smarta funktionerna hos denna Moccamaster, och där den verkligen skiljer sig från övriga modeller i sortimentet, är att den brygger kaffet direkt i en termos, som rymmer 1,25 liter kaffe(10 koppar). Det är därför inte långt från kaffebryggning till servering av kaffe i termos med denna modell. Modellen har även en mycket driftsäker motor på 1450 watt, som säkerställer att du har en väl fungerande kaffebryggare många år framöver.

Kaffebryggaren är dessutom utrustad med en anti dropp-funktion, och temperatursäkring, vilket gör att maskinen inte överhettas. Som med alla andra Moccamaster kaffebryggare här i artikeln, får du här en kvalitet utöver det vanliga. Om du letar efter en kaffebryggare av högsta klass, som samtidigt har en inbyggd termos, är Moccamaster KBGT741 det självklara valet.

Maskinen är handtillverkad och individuellt testad på Moccamasters fabrik i Holland. Det ges fem års garanti på bryggenheten, medan lösa delar som kannor och plastdelar ej omfattas av denna garanti. Om du registrerar din kaffebryggare på Moccamasters hemsida, så har du även möjlighet att förlänga garantin på bryggenheten till totalt tio år.

Utvalda fördelar med Moccamaster KBGT741: 

Automatisk avstängning
Godkänd av European Coffee Brewing Centre
Integrerad termos
Design i rostfritt stål


Moccamaster KBG962 AO

Testvinnare hos Testfakta
✅ Testvinnare hos Dinside.no
Testvinnare hos danska Familie Journal

Moccamaster KBG962 AO

Denna Moccamaster är en av de bästa i Moccamaster-sortimentet. Kaffebryggaren har den välkända kvalitet, användarvänlighet, och stil som kännetecknar alla Moccamasters modeller, och så är den även en av de populäraste modellerna för privata hushåll.
Modellen brygger 1,25 liter kaffe, vilket motsvarar tio koppar, på bara sex minuter. Kaffet bryggs inte bara snabbt, utan även mycket tyst, och modellen har ett extra värmeelement som håller ditt kaffe varmt efter att bryggningen är färdig. Glömmer du ditt kaffe, och kaffebryggaren är igång, så stängs den automatiskt av helt efter 40 minuter.

Modellen har även en smart och automatisk droppstopp-funktion, så att du slipper brända kaffedroppar på värmeelementet. Kannan är elegant utformad i glas och själva maskinen är gjord i reptåligt aluminium.

Som alla Moccamasters kaffebryggare, är denna modell godkänd av ECBC – European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen ger en korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Maskinen är handtillverkad och individuellt testad på Moccamasters fabrik i Holland. Det ges fem års garanti på bryggenheten, medan lösa delar som kannor och plastdelar ej omfattas av denna garanti. Om du registrerar din kaffebryggare på Moccamasters hemsida, så har du även möjlighet att förlänga garantin på bryggenheten till totalt tio år.

Denna modell kan, som en av de enda, fås i fem olika färger, nämligen Anthracite, Red, Light Ivory, Polished White och Black. Så det finns goda möjligheter att hitta en modell som passar perfekt till just dig och ditt kök.

Utvalda fördelar med Moccamaster KBG 962 AO:

Automatisk avstängning
Godkänd av European Coffee Brewing Centre
Dubbla värmeelement, så ditt kaffe hålls varmt
Automatisk droppstopp-funktion
Design i reptåligt aluminium


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vilka Moccamaster kaffebryggare är bäst i test?

Moccamaster KBG962 AO, Moccamaster KBGT741 och Moccamaster CD-011

Hur testas Moccamaster kaffebryggarna?

Kaffebryggare bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Moccamaster Test – Dessa test har vi granskat

Testfakta
Testfakta har gjort en grundlig kontroll av åtta olika kaffebryggare, bland annat Moccamasters klassiska Clubline modell. De olika modellerna har testats vad gäller bryggtemperatur och tid, kaffemaskinens förmåga att hålla kaffet varmt, samt användarvänlighet. Du kan läsa hela testet här.

Dinside.no
Det norska konsumentmagasinet Dinside har testat tio olika kaffebryggare, som de delar upp i tre kategorier: Klassiska, programmerbara, och bryggare med vattentanken på toppen. I sina tester har Dinside bedömt modellerna utifrån temperatur, bryggtid, funktioner, design, och materialval. Du kan läsa hela testet här.

Familie Journal
Danska Familie Journal har genomfört ett test av sex kaffebryggare i olika prisklasser. I testen har man tittat på användarvänlighet, smak, bryggtid, och bedömt huruvida tid och temperatur överensstämmer med vad som utlovats av tillverkaren. Du kan läsa hela testet genom att besöka familiejournal.dk här.

TV2.no
TV2.no har i samarbete med Norsk Kaffeinformasjon testat 37 olika kaffebryggare. Syftet med testet var helt enkelt att klargöra de olika modellernas förmåga att brygga en god kopp kaffe. Du kan läsa hela testet här.

Icakuriren
Icakuriren har testat 10 olika modeller av kaffebryggare, som alla har en termos som kaffet bryggs direkt i. De har testat de olika modellernas bryggtemperatur, det bryggda kaffets temperatur i termosen, design, kvalitet, och praktiska funktioner. Du kan läsa hela testet här.

Gastromand.dk
Gastromand.dk är Danmarks största onlinecommunity om gastronomi och köksredskap för män. Hos Gastromand finns ett stort intresse och passion för gastronomi, och deras målsättning är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Emellanåt genomför Gastromand även tester, vilket var fallet när det testade Moccamaster Cup-one kaffebryggare. Du kan läsa hela testet här.

Rigeligtsmør.dk
Rigeligtsmør.dk är en dansk blogg vars författare önskar inspirera och informera om sin passion för, och kunskap om mat, vin, och gastronomi. Ibland genomför Rigeligtsmør.dk även tester, vilket bland annat resulterat i en grundlig genomgång av Moccamasters Cup-one modell. Du kan läsa hela testet här.

Goodfood.com.au
Good Food är en australisk nättidning, som har specialiserat sig på recensioner av restauranger, mat, och kökstillbehör. Tidskriften har gjort en grundlig genomgång av Moccamaster Cup-one, som du kan läsa här.

Energimyndigheten.se
Energimyndigheten har genomfört ett test av åtta kaffebryggare. Modellerna har först och främst testats vad gäller deras energiförbrukning, men även hur lätt det är att brygga en kanna kaffe med de olika maskinerna, deras funktioner, och hur lätta de är att rengöra. Du kan läsa hela testet här.

Smartson
Smartson har genomfört ett test av tolv olika kaffebryggare. Modellerna utvärderades på bryggtid, serveringstemperatur, design, funktioner, och kaffets smak. Du kan läsa hela testet här.

Råd & Rön
Råd & Rön har genomfört ett test av kaffebryggare, där ett antal kaffeexperter i ett laboratorium har testat 24 olika kaffebryggare i olika prisklasser. Du kan läsa hela testet på deras hemsida här. Observera dock att det krävs en betald prenumeration för att få tillgång till hela testet.

Amazon

Amazon är en global webbplats med ett stort utbud av produkter. Företaget är verksamt inom detaljhandel, streaming och cloud computing och är en stor investerare inom digital handel. Amazons onlineplattform erbjuder ett enormt lager av fysiska produkter, vilket gör det till en framstående aktör inom e-handelsbranschen. På företagets webbplats finns avancerade sökalternativ, kundrecensioner och säkra betalningssystem, vilket garanterar exceptionell kundservice. Amazons framgång kan tillskrivas dess förmåga att tillhandahålla ett stort urval av produkter till konkurrenskraftiga priser, allt på ett och samma ställe.

Moccamaster Thermo Automatic Amazon kundrecensioner kan läsas här.
Moccamaster KBG 741-SSB Select Amazon kundrecensioner kan läsas här

Google Shopping 

Google Shopping är en funktion som tillhandahålls av Google som erbjuder ett enkelt och effektivt sätt för konsumenter att handla online. Användarna kan bläddra bland produkter från olika webbplatser för online-shopping och jämföra priser från olika säljare, så att de kan hitta den bästa affären. Tjänsten gör det möjligt för säljare att lista sina produkter och nå en bredare publik, vilket förbättrar deras chanser att göra en försäljning. Google Shopping ger användarna flera filtreringsalternativ, till exempel varumärke och pris, vilket gör det enkelt för dem att hitta den produkt som uppfyller deras specifika behov. Med sin integration med andra Google-tjänster, som Google Sök, är Google Shopping ett bekvämt och populärt val för online-shoppare.

Google Shopping-kundrecensioner av Moccamaster KBG 741-SSB Select kan läsas här.

Coffeeness.de

Coffeeness.de är en tysk webbplats som är dedikerad till allt som har med kaffe att göra. Webbplatsen erbjuder ett brett utbud av kafferelaterat innehåll, inklusive recensioner av kaffemaskiner, tips om bryggmetoder och råd om hur man väljer de bästa kaffebönorna. Det är en värdefull resurs för både nybörjare och erfarna kaffeälskare, och recensionerna är särskilt användbara för dig som funderar på att köpa en ny kaffemaskin eller kaffekvarn. Webbplatsen är väldesignad, lätt att navigera och erbjuder en mängd information om alla aspekter av kaffe. Sammantaget är coffeeness.de en utmärkt resurs för kaffeentusiaster som vill utöka sin kunskap och färdigheter.

Coffeeness.de recension av Moccamaster KBG 741-SSB Select kan läsas här.
Senaste uppdateringen var den 25 mars 2023

Tom’s Guide 

Tom’s Guide är en teknikfokuserad webbplats som tillhandahåller recensioner, köpguider och nyheter om en mängd olika konsumentelektronik, inklusive bärbara datorer, smartphones, spelkonsoler och mer. Deras team av experter testar och utvärderar produkter för att ge omfattande och tillförlitlig information för att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut. Dessutom erbjuder webbplatsen användbara tips och handledning för att hjälpa användare att få ut det mesta av sina enheter. Tom’s Guide är en populär och pålitlig resurs för dem som vill hålla sig uppdaterade om de senaste tekniska produkterna och trenderna.

Tom’s Guide för Moccamaster KBG 741-SSB Select kan läsas här.
Senaste uppdateringen var den 11 augusti 2023.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta