Moccamaster (Bäst i test) – Guide till de bästa kaffebryggarna från Moccamaster

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Moccamaster kaffebryggare är bland de populäraste på marknaden, och det med rätta. Med samtliga modeller får du nämligen en elegant design, och en god kopp kaffe varje gång.

Även om alla Moccamasters modeller utmärker sig med enastående kvalitet och kaffe, är det inte säkert att alla modeller passar för just dina behov.

I denna artikel går Konsumentmagasinet igenom de bästa, och mest testvinnande Moccamaster-modellerna på marknaden, så att du kan hitta den modell som passar just ditt hushåll och kaffebehov bäst.

Konsumentmagasinet har även tittat närmare på testvinnande kaffebryggare från andra tillverkare, så att du lätt kan jämföra Moccamasters bryggare, med liknande modeller från andra tillverkare som också klarat sig bra i olika test.

I denna artikeln får du:

🔸 Genomgång av de bästa och mest testvinnande Moccamaster kaffebryggare
🔸 Prisvärda alternativ till Moccamasters kaffebryggare
🔸 Genomgång av alla tester vi har granskat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

 


Moccamaster KBGT741

Bästa Moccamaster enligt tester

Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos TV2.no
Toppbetyg hos Icakuriren

Konsumentmagasinets-favoritMoccamaster KBGT741

Ännu en toppmodell från Moccamaster, som är otroligt populär bland danskar. Den är gjord i rostfritt stål, vilket ger den ett elegant och tidlöst utseende.

En av de riktigt smarta funktionerna hos denna Moccamaster, och där den verkligen skiljer sig från övriga modeller i sortimentet, är att den brygger kaffet direkt i en termos, som rymmer 1,25 liter kaffe(10 koppar). Det är därför inte långt från kaffebryggning till servering av kaffe i termos med denna modell. Modellen har även en mycket driftsäker motor på 1450 watt, som säkerställer att du har en väl fungerande kaffebryggare många år framöver.

Kaffebryggaren är dessutom utrustad med en anti dropp-funktion, och temperatursäkring, vilket gör att maskinen inte överhettas. Som med alla andra Moccamaster kaffebryggare här i artikeln, får du här en kvalitet utöver det vanliga. Om du letar efter en kaffebryggare av högsta klass, som samtidigt har en inbyggd termos, är Moccamaster KBGT741 det självklara valet.

Maskinen är handtillverkad och individuellt testad på Moccamasters fabrik i Holland. Det ges fem års garanti på bryggenheten, medan lösa delar som kannor och plastdelar ej omfattas av denna garanti. Om du registrerar din kaffebryggare på Moccamasters hemsida, så har du även möjlighet att förlänga garantin på bryggenheten till totalt tio år.

Utvalda fördelar med Moccamaster KBGT741: 

Automatisk avstängning
Godkänd av European Coffee Brewing Centre
Integrerad termos
Design i rostfritt stål


Moccamaster Cup-one

Bästa Moccamaster i kompakt modell

5 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk
✅ Rekommenderas av danska Rigeligtsmør.dk
✅ Rekommenderas av Goodfood.com.au

Bäst-för-prisetMoccamaster Cup one

Cup-one är den enda enkoppsbryggaren i världen som är godkänd av European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen ger en korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Modellen är en extra kompakt och snabb kaffebryggare, som brygger 0,3 liter kaffe på ca fyra minuter, och har en effekt på 1090 W. Cup-one har inga värmeelement, och stängs därför automatiskt av när vattenbehållaren är tom. Enligt tillverkaren värms vattnet upp till 92-96 grader, och det färdiga kaffet har en temperatur på 80-84. Så även om modellen inte har något värmeelement, så blir kaffet fortfarande tillräckligt varmt. Gastromand.dk har testat Cup-ones kaffekvalitet, och slutsatsen är att denna modell är för den som älskar bryggkaffe, men bara behöver brygga en stor kopp kaffe åt gången. Gastromand.dk tillägger ytterligare att inget negativt finns att säga om produktens kvalitet.

De flesta kanske undrar vad man ska med en kaffebryggare som bara kan brygga en kopp åt gången – varför inte bara brygga en kopp i en vanlig kaffebryggare? Det går naturligtvis att bara brygga en kopp kaffe, istället för en hel kanna, i en vanlig kaffebryggare, men eftersom att vattnet passerar snabbare än i t.ex. Cup-one, så blir det en både dyr och dålig kopp kaffe. Den avgörande faktorn är nämligen tiden det tar för vattnet att gå igenom kaffet. I en vanlig kaffebryggare passerar vattnet betydligt snabbare än i en Cup-one, så resultatet blir en tunn och bitter kopp kaffe. I designen av Cup-one har man tagit hänsyn till just detta, och både dosering av vatten och kaffe, samt temperatur, är noggrant balanserade för att leverera en god kopp kaffe.

Moccamaster Cup-one levereras med två porslinsmuggar med värmeisolerande silikon, så att du inte bränner dig på koppen, och som matchar färgen på din Moccamaster. Dessutom får du tio take-away-muggar med lock, så att du kan dricka morgonkaffet på språng. Det medföljer även 80 kaffefilter med modellen, och en liten borste för att underlätta rengöring av bryggaren. Modellen kan fås i flera fina färger, och det bör finnas något för alla.

Utvalda fördelar med Moccamaster Cup-one: 

Godkänd av European Coffee Brewing Centre
Brygger 3,3 dl kaffe på ca fyra minuter
Speciellt designad för att balansera bryggtid och smak till en enda kopp kaffe
Levereras med två porslinsmuggar som passar precis till mängden kaffe som bryggs


Moccamaster CD-011

Bästa Moccamaster med snabb bryggning

✅ Testvinnare hos Smartson

moccamaster cd

Denna modell från Moccamaster har utsetts till “snabbast i test” hos nättidningen Smartson. Smartson har totalt testat 12 olika modeller av kaffebryggare, och här bryggde Moccamaster CD-011 överlägset den snabbaste kannan kaffe. Mer exakt uppmättes modellen till att kunna brygga 1,25 liter kaffe på 4 minuter och 55 sekunder, vilket är riktigt snabbt.

Bryggtid är dock inte det enda som denna modell utmärker sig med. Smartson påpekar att maskinen imponerar i alla aspekter av bryggningen, och man får med denna modell, enligt Smartson, en gedigen och kompetent maskin, där kvaliteten matchar priset.

Liksom alla andra Moccamaster modellerna, är CD-011 tillverkad i högsta kvalitet, och handtillverkad i Holland. Höljet på modellen är gjort i aluminium, vilket ger kaffebryggaren ett flott och strömlinjeformat utseende

Maskinen har automatiskt droppstopp och två värmeelement, vilket betyder att ditt kaffe bryggs vid en temperatur, och varmhålls vid en annan. Därmed bryggs och värms kaffet vid de helt rätta temperaturerna, då dessa två moment inte kräver samma temperatur. Modellen har även automatiskt avstängning, så glömmer du att stänga av kaffebryggaren, stänger den av sig själv efter 40 minuter. Modellen finns i färgerna vitt och polerat stål.

Utvalda fördelar med Moccamaster KB952 AO: 

Mycket snabb bryggning av en kanna kaffe
Automatisk avstängning efter 40 minuter
Droppstopp
Godkänd av European Coffee Brewing Centre


Billigare alternativ till Moccamaster

Det råder inga tvivel om att du med Moccamaster får bland det finaste inom kaffebryggare, vilket priset också speglar. Letar du efter en lite billigare kaffebryggare än vad Moccamaster kan erbjuda, så har Konsumentmagasinet här nedan listat ett par bra alternativ, som har utmärkt sig vad gäller kvalitet, funktionalitet, design och pris.


Siemens TC86303

Siemens TC86303

Vattenbehållaren på kaffebryggaren har en kapacitet på 1 liter vatten, och maskinen har ett extra värmeelement som håller ditt kaffe varmt efter bryggning. Vattenbehållaren fylls lätt och snabbt genom pipen i toppen, utan att du ens behöver öppna locket. Kaffebryggaren är även utrustad med droppstopp, så kaffet slutar rinna när kannan tas bort.

Utvalda fördelar med Siemens TC86303: 

Avtagbar vattenbehållare för lätt påfyllning
Droppstopp
Timer och automatisk avstängning
Användarvänlig


Bosch TKA6A041

Bosch TKA6A041

Vattenbehållaren på modellen har en kapacitet på 1 liter, och är både avtagbar och tydlig med nivåmarkeringar på utsidan. Filterhållaren har en swing-out design, så det är extra lätt att sätta i filter och kaffe. Bosch har också tänkt på både säkerhet och strömförbrukning med denna modell, och kaffebryggaren är därför utrustad med automatisk avstängning, där du själv kan välja om den ska stängas av efter 20, 40, eller 60 minuter. Modellen har även droppstopp, så om kannan tas bort riskerar man inte att få fastbränt kaffe på värmeplattan.
Med kaffebryggaren från Bosch får man en enkel design och en solid maskin utan en massa extrafunktioner, som brygger en bra kanna kaffe varje gång.

Utvalda fördelar med Bosch TKA6A041:

Integrerat avkalkningsprogram
Automatisk avstängning: 20, 40 eller 60 min kan väljas
Avtagbar swing-out filterhållare
Droppstopp


Varför välja Moccamaster?

Det är idag mer än 40 år sedan den holländska industridesignern Gerard C. Smit tillverkade den första Moccamaster kaffebryggaren. Idag räknas maskinerna som några av de bästa inom sitt område, vilket många utmärkelser i tester också talar för.

Moccamaster har en enkel och grundläggande idé bakom alla sina kaffebryggare, nämligen att kontrollera temperaturen på vatten och kaffe genom hela bryggprocessen. Detta påverkar både valet av material, och utformningen av varje modell.

Varenda Moccamaster kaffebryggare tillverkas för hand, och testas individuellt innan den lämnar fabriken i Holland, så det ligger ett genuint hantverk bakom varje enskild kaffebryggare. Alla Moccamasters maskiner är dessutom godkända av European Coffee Brewing Center. Detta innebär att kaffebryggaren har fått ett av de förnämsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen levererar korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Med en Moccamaster kaffebryggare får du alltså en produkt, som garanterar dig både kvalitet och en god kopp kaffe. Du kan läsa mer om Moccamaster här.

Letar du efter en ny kaffekvarn till kaffebryggaren, så kanske du vill läsa Konsumentmagasinets stora test av kaffekvarnar, där vi går igenom de bästa modellerna på marknaden just nu. Att mala dina egna kaffebönor är något av det bästa du kan göra för smaken på ditt kaffe, och påverkar i hög grad slutresultatet.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Moccamaster KB952 AO

✅ Rekommenderas av Energimyndigheten.se

Moccamaster KB952 AO

 

Denna modell är en klassiker från Moccamaster, som levererar den välbekanta kvalitet, stil och användarvänlighet som förknippas med märket. Modellen kan brygga hela tio koppar kaffe(1,25 liter) på bara sex minuter, och kaffebryggaren har dubbla värmeelement som säkerställer att värmen är optimal både under själva bryggningen och efteråt. Skulle du glömma bort att stänga av kaffebryggaren, stängs den automatiskt av efter 40 minuter. Det övre värmeelementet stängs dessutom automatiskt av så fort vattenbehållaren är tom, vilket både ökar säkerheten och minskar strömförbrukningen. Modellen är även utrustad med automatiskt droppstopp.

Modellen rekommenderas av Energimyndigheten, där den beröms för sin användarvänlighet, och naturligtvis för sin energiförbrukning som ligger på endast 65 kWh/år. Denna förbrukning är beräknad på bryggning av en kanna kaffe per dag i 365 dagar, som man sedan låter stå på värmeelementet i 30 minuter.

Kaffebryggaren är tillverkad i reptålig aluminium, och är därför motståndskraftig mot de stötar och repor som en kaffebryggare som står framme lätt kan få. Denna modell är också godkänd av European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen ger en korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Det ges fem års garanti på bryggenheten, medan lösa delar som kannor och plastdelar ej omfattas av garantin. Maskinen kan får i tre färger: Polished Silver, Black och White Metallic.

Utvalda fördelar med Moccamaster KB952 AO: 

Låg energiförbrukning
Automatisk avstängning efter 40 minuter
Design i reptålig aluminium
Godkänd av European Coffee Brewing Centre


Moccamaster KBG962 AO

Testvinnare hos Testfakta
✅ Testvinnare hos Dinside.no
Testvinnare hos danska Familie Journal

Moccamaster KBG962 AO

Denna Moccamaster är en av de bästa i Moccamaster-sortimentet. Kaffebryggaren har den välkända kvalitet, användarvänlighet, och stil som kännetecknar alla Moccamasters modeller, och så är den även en av de populäraste modellerna för privata hushåll.
Modellen brygger 1,25 liter kaffe, vilket motsvarar tio koppar, på bara sex minuter. Kaffet bryggs inte bara snabbt, utan även mycket tyst, och modellen har ett extra värmeelement som håller ditt kaffe varmt efter att bryggningen är färdig. Glömmer du ditt kaffe, och kaffebryggaren är igång, så stängs den automatiskt av helt efter 40 minuter.

Modellen har även en smart och automatisk droppstopp-funktion, så att du slipper brända kaffedroppar på värmeelementet. Kannan är elegant utformad i glas och själva maskinen är gjord i reptåligt aluminium.

Som alla Moccamasters kaffebryggare, är denna modell godkänd av ECBC – European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden av kaffeutrustning, som endast tillfaller de bästa produkterna för kaffebryggning. Att bli godkänd av European Coffee Brewing Center är dessutom en europeisk standard för att maskinen ger en korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Maskinen är handtillverkad och individuellt testad på Moccamasters fabrik i Holland. Det ges fem års garanti på bryggenheten, medan lösa delar som kannor och plastdelar ej omfattas av denna garanti. Om du registrerar din kaffebryggare på Moccamasters hemsida, så har du även möjlighet att förlänga garantin på bryggenheten till totalt tio år.

Denna modell kan, som en av de enda, fås i fem olika färger, nämligen Anthracite, Red, Light Ivory, Polished White och Black. Så det finns goda möjligheter att hitta en modell som passar perfekt till just dig och ditt kök.

Utvalda fördelar med Moccamaster KBG 962 AO:

Automatisk avstängning
Godkänd av European Coffee Brewing Centre
Dubbla värmeelement, så ditt kaffe hålls varmt
Automatisk droppstopp-funktion
Design i reptåligt aluminium


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Vilka Moccamaster kaffebryggare är bäst i test?

Moccamaster KBG962 AO, Moccamaster KBGT741 och Moccamaster CD-011

🤓 Hur testas Moccamaster kaffebryggarna?

Kaffebryggare bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Moccamaster Test – Dessa test har vi granskat

Testfakta 🇸🇪
Testfakta har gjort en grundlig kontroll av åtta olika kaffebryggare, bland annat Moccamasters klassiska Clubline modell. De olika modellerna har testats vad gäller bryggtemperatur och tid, kaffemaskinens förmåga att hålla kaffet varmt, samt användarvänlighet. Du kan läsa hela testet här.

Dinside.no 🇳🇴
Det norska konsumentmagasinet Dinside har testat tio olika kaffebryggare, som de delar upp i tre kategorier: Klassiska, programmerbara, och bryggare med vattentanken på toppen. I sina tester har Dinside bedömt modellerna utifrån temperatur, bryggtid, funktioner, design, och materialval. Du kan läsa hela testet här.

Familie Journal 🇩🇰
Danska Familie Journal har genomfört ett test av sex kaffebryggare i olika prisklasser. I testen har man tittat på användarvänlighet, smak, bryggtid, och bedömt huruvida tid och temperatur överensstämmer med vad som utlovats av tillverkaren. Du kan läsa hela testet genom att besöka familiejournal.dk här.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no har i samarbete med Norsk Kaffeinformasjon testat 37 olika kaffebryggare. Syftet med testet var helt enkelt att klargöra de olika modellernas förmåga att brygga en god kopp kaffe. Du kan läsa hela testet här.

Icakuriren 🇸🇪
Icakuriren har testat 10 olika modeller av kaffebryggare, som alla har en termos som kaffet bryggs direkt i. De har testat de olika modellernas bryggtemperatur, det bryggda kaffets temperatur i termosen, design, kvalitet, och praktiska funktioner. Du kan läsa hela testet här.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk är Danmarks största onlinecommunity om gastronomi och köksredskap för män. Hos Gastromand finns ett stort intresse och passion för gastronomi, och deras målsättning är att vara Danmarks största och bästa community om mat och dryck – av och för män. Emellanåt genomför Gastromand även tester, vilket var fallet när det testade Moccamaster Cup-one kaffebryggare. Du kan läsa hela testet här.

Rigeligtsmør.dk 🇩🇰
Rigeligtsmør.dk är en dansk blogg vars författare önskar inspirera och informera om sin passion för, och kunskap om mat, vin, och gastronomi. Ibland genomför Rigeligtsmør.dk även tester, vilket bland annat resulterat i en grundlig genomgång av Moccamasters Cup-one modell. Du kan läsa hela testet här.

Goodfood.com.au 🇦🇺
Good Food är en australisk nättidning, som har specialiserat sig på recensioner av restauranger, mat, och kökstillbehör. Tidskriften har gjort en grundlig genomgång av Moccamaster Cup-one, som du kan läsa här.

Energimyndigheten.se 🇸🇪
Energimyndigheten har genomfört ett test av åtta kaffebryggare. Modellerna har först och främst testats vad gäller deras energiförbrukning, men även hur lätt det är att brygga en kanna kaffe med de olika maskinerna, deras funktioner, och hur lätta de är att rengöra. Du kan läsa hela testet här.

Smartson 🇸🇪
Smartson har genomfört ett test av tolv olika kaffebryggare. Modellerna utvärderades på bryggtid, serveringstemperatur, design, funktioner, och kaffets smak. Du kan läsa hela testet här.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön har genomfört ett test av kaffebryggare, där ett antal kaffeexperter i ett laboratorium har testat 24 olika kaffebryggare i olika prisklasser. Du kan läsa hela testet på deras hemsida här. Observera dock att det krävs en betald prenumeration för att få tillgång till hela testet.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta