Sage the Bambino Plus Test – Här kan du läsa experternas omdömen

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Den här artikeln handlar om espressomaskinen Sage the Bambino Plus, en modell som tillhör experternas absoluta favoriter.

Vi börjar med en ingående presentation av maskinen och berättar sedan vad experterna egentligen skriver om den här modellen.

Efter detta presenterar vi även ett par alternativ till Sage the Bambino Plus. Alla alternativa maskiner har också fått fina betyg i olika tester.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna finns det länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av Sage the Bambino Plus
Alternativa modeller
Tips för dig som tänker köpa en ny espressomaskin
Information om hur man brygger en så bra espresso som möjligt
Guide: Kan du dina kaffedrycker?
Information om vad kaffe gör med kroppen
Bakgrundsinformation om Sage
Genomgång av alla tester vi har undersökt samt länkar för vidare läsning 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Sage the Bambino Plus 

Testvinnare hos det amerikanska teknikmagasinet Thewirecutter.com
9,6 av 10 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedcoffeereviews.co.uk
66 av 100 poäng hos det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk
4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk
4,5 av 5 stjärnor hos brittiska Bbcgoodfood.com
71 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute
Bra betyg hos det amerikanska teknikmagasinet T3.com

Sage Bambino Plus

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Sage the Bambino Plus har granskats av sju olika expertpaneler och får fina kommentarer i alla undersökningar.

Experterna kommer från vitt skilda källor. Den här modellen har nämligen testats av teknikmagasinen Thewirecutter.com och T3.com, testmagasinen Trustedcoffeereviews.co.uk, Which.co.uk och Expertreviews.co.uk samt brittiska Bbcgoodfood.com och hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute.

I undersökningarna har experterna granskat espressomaskinens bryggning, funktionalitet, användarvänlighet, design, pris, användbarhet och funktioner.  Baserat på dessa kriterier har de sedan gett modellen ett totalbetyg.

Sage the Bambino Plus klarar sig bra på alla testpunkter och får därför riktigt fina recensioner.

Läcker och kompakt modell

Sage the Bambino Plus är ett bra alternativ om du vill ha en lite mindre espressomaskin som kan stå framme på bänken. Den här modellen har nämligen en smal och kompakt utformning som gör att den även passar in i mindre kök.

Espressomaskinen har dessutom en stilren design med en läcker ljusgrå färg och är därför riktigt fin att ha framme. Den eleganta designen bryts bara av ett fåtal knappar. Den här produkten påminner faktiskt en hel del om professionella espressomaskiner som finns på kaffebarer.

Maskinen har inte någon skärm utan kontrolleras helt och hållet med hjälp av knapparna. Tack vare detta är den här modellen både användarvänlig och lättillgänglig.

Noggrann temperaturkontroll

Sage the Bambino Plus Bryggtemperaturen är viktig för att kaffet ska smaka så bra som möjligt. Sage the Bambino Plus har därför ett PID-system som säkerställer att kaffet bryggs vid en optimal temperatur.

PID är en digital temperaturkontroll som håller koll på hur varmt vattnet är. Systemet säkerställer även att det inte sker för stora temperaturväxlingar.

Maskinen ökar vattentrycket gradvis under bryggningen och använder därmed en metod som ofta förekommer i professionella sammanhang. Den här metoden säkerställer nämligen att bönorna expanderar och öppnar på så vis upp för fler smaknyanser i kaffet.

Trycket gör även att smaken från bönorna extraheras på ett optimalt sätt. Kaffet får därför en mer komplex och fasetterad arom.

Inbyggd mjölkskummare

Sage the Bambino Plus är en bra espressomaskin för både espressofantasten och för dig som föredrar kaffedrycker med mjölk. Den här modellen har nämligen en helautomatisk mjölkskummare som ger användaren flera olika valmöjligheter.

Man kan ställa in både temperatur och konsistens på mjölkskummet. Dessa inställningar kommer dessutom att påverka smaken och smakupplevelsen av kaffet. Alla mjölkbaserade kaffedrycker passar nämligen inte med samma typ av mjölkskum.

Justerbar kaffestyrka

Till skillnad från många andra espressomaskiner är Sage the Bambino Plus inte utrustad med någon kaffekvarn. Man kan dock fortfarande leka barista med den här maskinen genom att justera kaffestyrkan och på så vis anpassa smakupplevelsen. Maskinen har tre olika nivåer för kaffestyrka.

Den här espressomaskinen är dessutom utformad med fokus på rengöringen. När man har använt mjölkskummaren rengörs därför utloppet automatiskt för att det inte ska finnas kvar någon gammal mjölk. Maskinen håller alltså alltid en hög hygiennivå.

Espressomaskinen har även en smart automatisk avstängningsfunktion samt en stor vattentank på 1,9 liter. Den kan även brygga två koppar espresso samtidigt.

Experterna: Den bästa modellen för kaffefantasten

Sage the Bambino Plus har bland annat testats av teknikmagasinet Thewirecutter.com. Experterna därifrån blev väldigt imponerade av den här modellen och utsåg den därför till testvinnare i deras granskning av totalt nio olika espressomaskiner. Thewirecutter.com hade i slutändan lagt ner 60 timmar på efterforskning och tester.

Experterna förklarar att den här modellen helt enkelt är den bästa produkten på marknaden för kaffefantaster – även för dig som har lite erfarenhet.

De berättar att Sage the Bambino Plus är en otroligt kraftfull maskin. De skriver även att den känns både enkel och användarvänlig om man har lite erfarenhet av espressomaskiner.

Enligt experterna håller kaffet en riktigt hög kvalitet med en rik smak och en perfekt textur. Mjölkskummet får också en riktigt fin konsistens i den här maskinen.

Thewirecutter.com nämner även att maskinen har en fin och kompakt design som gör att den utan problem får plats i så gott som alla kök.

Experterna: Bra manuell maskin för nybörjaren

Expertreviews.co.uk blir väldigt imponerade av Sage the Bambino Plus och ger därför maskinen ett högt betyg på 4 av 5 stjärnor.

De menar att den här modellen är ett bra alternativ om man är nybörjare när det kommer till manuella espressomaskiner. För dig som är mer erfaren kan den däremot kännas för simpel.

Expertreviews.co.uk skriver dessutom att maskinen har en kompakt design och förklarar att detta är en stor fördel. De påpekar även att den är lätt att använda.

Experterna nämner sedan att kaffet smakar utmärkt samt att det håller en jämn och konsekvent kvalitet.

Mjölkskummaren får extra mycket beröm i undersökningen. Experterna beskriver den faktiskt rakt av som “briljant” och skriver att det är så gott som omöjligt att brygga kaffe som inte smakar bra.

De brittiska experterna anmärker dock på att maskinen är ganska dyr samt att den övergripande potentialen är lite för låg.

Experterna: Attraktiv maskin som är lätt att komma igång med

sage the bambino plus Sage the Bambino Plus har även granskats av Good Housekeeping Institute. Experterna därifrån är generellt sett eniga med resten av expertkällorna, men de nämner även ett par nackdelar.

Good Housekeeping Institute hittar dock betydligt fler fördelar än nackdelar med den här modellen. De kommenterar först och främst att maskinen är attraktiv och att den har en tuff och stilren design.

Experterna berömmer även den automatiska mjölkskummaren och skriver att det är en stor fördel att den kan användas utan några förkunskaper.

Maskinen är utrustad med bra knappar som har tydliga instruktioner och är lätta att förstå. Den här modellen arbetar dessutom både snabbt och tyst.

Experterna är dock lite besvikna över temperaturen på kaffet och förklarar att den är för låg. De hade även förväntat sig att smaken skulle vara mer nyanserad.

Experterna: Användarvänlig espressomaskin

Det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk är lite mer skeptiska och ger faktiskt inte något toppbetyg till den här modellen. De förklarar dock ändå att Sage the Bambino Plus är väldigt användarvänlig och kompakt. Experterna berömmer även den fina designen med enkla knappar och skriver dessutom att maskinen brygger kaffet riktigt snabbt.

Which.co.uk har dock inte bara positiva saker att säga om den här espressomaskinen. De tycker nämligen inte att kaffet smakar exceptionellt bra, vilket Sage själva påstår i sin marknadsföring.

Enligt experterna är smaken istället medelmåttig, och då rör det sig ändå om en dyr maskin. Den har dessutom en irriterande tendens att droppa kaffet utanför koppen.

Sage the Bambino Plus – specifikationer
Typ: Espressomaskin
Märke: Sage
Typ: Manuell
Effekt: 1 700 watt
Pumptryck: 15 bar
Kapacitet, vattenbehållare: 1,9 liter
Antal koppar per bryggning: 2
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Nej
Rengöringsprogram: Ja
Skärm: Nej
Justerbar kaffestyrka: Ja, 3 nivåer
Höjd: 31 cm
Bredd: 19,5 cm
Djup: 32 cm
Vikt: 8 kg

Utvalda fördelar med Sage the Bambino Plus
Fin och kompakt modell
Enkel kontrollpanel med ett fåtal knappar
PID temperaturkontroll
Fokus på optimal extrahering av kaffebönorna
Inbyggd mjölkskummare
Tre olika nivåer för kaffestyrka
Automatiskt rengöringsprogram
Kan brygga två koppar espresso på en gång 


Alternativ till Sage the Bambino Plus

Här ovanför har vi nu presenterat espressomaskinen Sage the Bambino Plus. Vi har både gått igenom vad maskinen kan göra och vad experterna tycker om den.

I det här avsnittet kommer vi istället att presentera tre andra espressomaskiner från Sage som utgör alternativ till Sage the Bambino Plus.


Sage Barista Express 

5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Stuff.tv
4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk
4,4 av 5 stjärnor hos det brittiska magasinet Coffeeteaclub.co.uk
”Editor’s Choice” 2018 hos det amerikanska magasinet Latteartguide.com
4,5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
Bra betyg hos det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk
73 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute
8 av 10 stjärnor hos det brittiska magasinet Beantocupcoffee.co.uk

Sage The Barista Express

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Espressomaskinen Sage Barista Express är populär bland experterna. Modellen har faktiskt testats av hela åtta olika expertpaneler och fått goda resultat på alla ställen.

Efter att ha granskat maskinens bryggning, funktionalitet, funktioner och användbarhet kommer experterna fram till att den här modellen fungerar bra på alla områden.

Expertpanelerna kommer från vitt skilda källor. Sage Barista Express har nämligen testats av teknikexperter från Stuff.tv och Cnet.com, kaffeexperter från Latteartguide.com, Beantocupcoffee.co.uk och Coffeeteaclub.co.uk, hushållsexperter från Good Housekeeping Institute samt experter från testmagasinen Expertreviews.co.uk och Which.co.uk.

Kraftfull espressomaskin

Sage Barista Express är en kraftfull espressomaskin som jobbar med hela 1850 watt. Man kan därför lita på att maskinen presterar och brygger kaffet både snabbt och korrekt.

Den här modellen har även en hög kapacitet med en vattentank som rymmer hela 2 liter vatten.

Maskinen är dessutom väldigt professionell. Den liknar de espressomaskiner som finns på kaffebarer men ger även vanliga konsumenter möjlighet att agera barista i hemmets trygga vrå.

Den här espressomaskinen har en fin ljusgrå färg och kontrolleras med hjälp av knappar. Kontrollpanelen på den här modellen har inte någon skärm.

Eftersom att Sage Barista Express är en manuell espressomaskin måste man brygga kaffet själv med den här maskinen. Detta kan verka besvärligt, men det innebär även att man får betydligt mer kontroll över bryggprocessen än med en helautomatisk maskin.

Inbyggd kvarn och mjölkskummare

Sage Barista Express har en del utrustning som ökar användbarheten hos maskinen. Det finns bland annat en inbyggd kaffekvarn och en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor.

Tack vare kaffekvarnen använder maskinen alltid nymalda bönor. Detta ger bäst resultat eftersom att maskinen då kan extrahera så mycket som möjligt av smaknyanserna i bönorna.

Kvarnen har dessutom 18 olika inställningar för malningsgrad. Detta innebär att man kan justera smaken på kaffet in i minsta detalj.

Sage Barista Express använder ett PID-system för att kontrollera bryggtemperaturen. Detta system säkerställer även att temperaturen hålls på en jämn nivå genom hela bryggprocessen.

Den här maskinen har dessutom en mjölkskummare och kan alltså användas till mer än bara espresso. Med hjälp av skummunstycket kan man även anpassa konsistensen på mjölkskummet. Det går dessutom att brygga två koppar espresso samtidigt med den här modellen.

Den här apparaten har även en smart koppvärmare samt en indikator som visar när det är dags för rengöring.

Experterna: Kvalitetsprodukt

Sage Barista Express har recenserats av hela åtta olika expertpaneler. Expertreviews.co.uk skriver till exempel att det här är en kvalitetsprodukt som ger användaren stor kontroll över kaffebryggningen.

De framhäver även den inbyggda kvarnen och skriver att espresson smakar utmärkt. Experterna berättar dessutom att mjölkskummet får en perfekt konsistens.

Which.co.uk skriver att det är smart att maskinen levereras med en massa extrautrustning, något som är ovanligt för manuella espressomaskiner. De framhäver även att kaffet smakar bra.

Experterna anmärker dock på att priset är ganska högt. De berättar även att maskinen är svår att hålla ren samt att det kan ta ett tag att komma igång med den.

Sage Barista Express har även testats av Good Housekeeping Institute. Experterna därifrån skriver att den här modellen är ett bra alternativ för dig som vill ha stor kontroll över bryggprocessen.

Den här maskinen är inte den snabbaste på marknaden. Den brygger i gengäld gott kaffe med en rik arom och en väldigt låg nivå av bitterhet.

Experterna framhäver även att instruktionerna är otroligt enkla att förstå. Det är därför lätt att brygga kaffe med den här maskinen. De nämner dock ett par nackdelar också, till exempel att mjölkskummet inte blir tillräckligt tjockt, att skumningsmunstycket blir väldigt varmt samt att det är lite svårt att komma fram till rätt malningsgrad i kvarnen.

Stuff.tv har också testat Sage Barista Express och berömmer då maskinens eleganta design. De menar nämligen att maskinen utstrålar en känsla av lyx.

Kaffekvarnen och mjölkskummaren får också mycket beröm. Enligt experterna är kaffet dessutom otroligt välsmakande – de skriver till och med att det är godare än det kaffe man får på kaféer.

De nämner dock ett par nackdelar med den här modellen också. Experterna anmärker framförallt på det höga priset samt att storleken på maskinen gör att den tar mycket plats i köket.

Cnet.com skriver att Sage Barista Express är en användarvänlig maskin med en otroligt läcker design. De berättar även att rengöringen går enkelt och att kaffet blir bättre än hos många dyrare konkurrenter.

Enligt experterna kan det dock vara lite svårt att sätta sig in i alla funktioner och all utrustning på den här maskinen. De påpekar även att priset är ganska högt.

I och med att kaffet smakar fantastiskt får man dock ändå mycket valuta för pengarna.

Sage Barista Express – specifikationer
Typ: Espressomaskin
Märke: Sage
Typ: Manuell
Effekt: 1 850 watt
Pumptryck: 15 bar
Kapacitet, vattenbehållare: 2,0 liter
Antal koppar per bryggning: 2
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Rengöringsprogram: Nej
Skärm: Nej
Justerbar kaffestyrka: Ja, 18 nivåer
Höjd: 44 cm
Bredd: 40,4 cm
Djup: 40,7 cm
Vikt: 10,6 kg

Utvalda fördelar med Sage Barista Express
Kraftfull och professionell maskin
Ger användaren möjlighet att påverka kaffet
Inbyggd kaffekvarn
Kan skumma mjölk
PID temperaturkontroll 


Sage Barista Pro 

Utsedd till ”Best Buy” hos det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk
9,9 av 10 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedcoffeereviews.co.uk
Bra betyg hos det amerikanska magasinet Seattlecoffeegear.com
7,7 av 10 stjärnor hos det amerikanska magasinet Coffeescience.org

Sage Barista Pro

.
Sage Barista Pro har testats av fyra olika expertpaneler och får fina recensioner hos alla fyra.

Undersökningarna kommer från följande källor: Trustedcoffeereviews.co.uk, Seattlecoffeegear.com, Coffeescience.org samt det brittiska konsument- och testmagasinet Which.co.uk.

Experterna har granskat maskinen utifrån ett antal specifika testpunkter och sedan delat ut ett totalbetyg.

Professionell halvautomatisk espressomaskin

Sage Barista Pro är en halvautomatisk espressomaskin och sköter därmed vissa uppgifter själv.

Maskinen tar till exempel hand om malning av bönor, dosering, tampning och mjölkskumning. För dessa uppgifter behöver man därför bara trycka på några knappar istället för att genomföra dem själv.

Om du är väldigt intresserad av kaffe och gärna vill ha mer kontroll över bryggningen går det även att aktivera ett manuellt läge. När detta läge är aktiverat kan du istället ta hand om dessa uppgifter själv.

Sage Barista Pro är en fin och kraftig maskin med ett professionellt utseende. Den har en läcker ljusgrå design och en kontrollpanel som består av både knappar och en skärm. För att man ska få en så bra upplevelse som möjligt har maskinen även ett så kallat PID-system. Detta system kontrollerar temperaturen och säkerställer att vattnet håller samma höga temperatur genom hela bryggningen. Detta gör nämligen att det färdiga kaffet får en så bra smak som möjligt.

Inbyggd kvarn och mjölkskummare

Sage Barista Pro är designad för att kunna brygga många andra kaffedrycker än bara espresso. Maskinen har därför en inbyggd mjölkskummare som är gjord för att framställa ett rikt och fylligt skum.

Mjölken skummas med hjälp av ett kraftigt ångmunstycke. Om man har lust kan man även försöka sig på att skapa lattekonst av mjölkskummet.

Espressomaskinen har dessutom en inbyggd kaffekvarn samt en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor. När man brygger kaffe används därför alltid färska bönor där en större del av aromen är bevarad.

Kvarnen har dessutom 30 olika inställningar för malningsgrad. Detta innebär att användaren kan bestämma exakt hur grov- eller finmalet kaffet ska vara.

Experterna: Bra maskin för kaffefantasten

Sage Barista Pro har bland annat testats av konsument- och testmagasinet Which.co.uk och får där utmärkelsen “Best Buy”.

Experterna motiverar utmärkelsen med att maskinen är ett bra alternativ för den ihärdiga kaffedrickaren. De framhäver att espresson smakar ovanligt bra och skriver att de verkligen blir imponerade av detta.

Modellen får även beröm för sin mjölkskummare eftersom att mjölkskummet får en riktigt fin och krämig konsistens.

Which.co.uk berättar dessutom att maskinen är enkel att använda, snabb, tystgående och lätt att rengöra. Den är dock både stor och tung och tar därmed upp en hel del utrymme. Det går heller inte att justera höjden på droppbrickan.

Sage Barista Pro har även granskats av Coffeescience.org. De förklarar att det här är en bra allt-i-ett-maskin som har hela paketet: den är fin att titta på, har en mängd bra funktioner och är utrustad med den senaste tekniken – framförallt inom mjölkskumning.

Experterna skriver att mjölkskummaren är en av höjdpunkterna med den här maskinen och förklarar att den moderna tekniken gör underverk för skummet. Espresson smakar dessutom riktigt bra. Tänk dock på att smaken påverkas mycket av vilka kaffebönor man använder. Det enda experterna klagar på hos den här modellen är faktiskt att priset är lite väl högt.

Sage Barista Pro – specifikationer
Typ: Espressomaskin
Märke: Sage
Typ: Halvautomatisk
Effekt: 1 680 watt
Pumptryck: 15 bar
Kapacitet, vattenbehållare: 2 liter
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Rengöringsprogram: Nej
Skärm: Ja
Justerbar kaffestyrka: Ja, 30 nivåer
Höjd: 41 cm
Bredd: 35 cm
Djup: 35 cm
Vikt: 12,4 kg

Utvalda fördelar med Sage Barista Pro
Halvautomatisk – maskinen sköter de svåraste uppgifterna själv
Manuellt läge låter användaren agera barista
PID temperaturkontroll
Inbyggd mjölkskummare
Inbyggd kaffekvarn med 30 inställnignar 


Sage the Barista Touch 

72 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute
4 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk
Rekommenderas av det amerikanska teknikmagasinet T3.com
Rekommenderas av den brittiska tidningen Indpendent.co.uk

Sage The Barista Touch

.
Sage the Barista Touch har varit med i fem olika experttester. Dessa utfördes av testmagasinen Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk, teknikmagasinet T3.com, tidningen Independent.co.uk samt hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute.

Automatisk maskin som sköter allt själv

Sage the Barista Touch är en bra modell för dig som vill kunna njuta av en espressomaskin utan att behöva göra så mycket arbete själv.

Det här är nämligen en automatisk maskin som kontrollerar temperaturen och sköter både malning, mjölkskumning och dosering själv. Allt man behöver göra för att brygga kaffe är därför att trycka på en knapp.

Maskinen använder ett så kallat PID-system för att kontrollera bryggtemperaturen digitalt. Detta system säkerställer att temperaturen alltid hålls på en optimal nivå och att resultatet blir så bra som möjligt.

Sage the Barista Touch är dessutom en fin maskin med ett professionellt utseende. På framsidan finns det en touchskärm som används för att styra bryggningen.

På skärmen kan man helt enkelt välja vilken kaffesort man vill ha. Därefter brygger maskinen kaffet helt själv. För att det ska bli lättare att hitta tillbaka till sina favoriter  går det även att spara inställningar för upp till sex olika kaffedrycker.

Kaffekvarn och mjölkskummare

Sage the Barista Touch har ett inbyggt mjölkskumningssystem och kan därför brygga både espresso och kaffedrycker med mjölk. Man kan dessutom själv ställa in hur man vill ha sitt mjölkskum. När man har valt hur skummet ska vara sköter maskinen sedan resten av arbetet.

Det finns även en inbyggd kaffekvarn som maler kaffebönorna när de ska användas. Tack vare detta får man bästa möjliga arom i kaffet.

Kvarnen har 18 olika inställningar för malningsgrad och kan därmed mala kaffebönorna både grovt och fint.

Den här modellen har ett inbyggt rengöringsprogram som håller maskinen ren och fräsch. Det går dessutom att värma upp sin kopp i förväg. Maskinen har även en varmvattenfunktion som till exempel kan användas för att göra te.

Experterna: Högt pris och hög kvalitet

Sage the Barista Touch har bland annat testats av Good Housekeeping Institute och beskrivs där som en otroligt användarvänlig maskin. Experterna framhäver bland annat att man kan skräddarsy sitt kaffe samt att skärmen fungerar bra.

De berättar att maskinen inte behöver värma upp och att kaffet därför bryggs otroligt snabbt. De tillägger även att kaffet smakar riktigt bra.

Creman, det gyllene skumlagret ovanpå espresson, har en lite tunn konsistens men är i gengäld full av smaknyanser.

Experterna framhäver även mjölkskummet och berättar att det får en krämig och sammetslen konsistens.

Sage the Barista Touch har även granskats av Expertreviews.co.uk. Experterna därifrån lägger mest fokus på att man kan skräddarsy kaffet utifrån sina egna personliga preferenser.

Maskinen försöker verkligen uppmuntra till kreativitet och samtidigt lära alla slags användare hur de kan bli sin egen barista.

Experterna påpekar att Sage the Barista Touch inte direkt är billig. I gengäld framställer den dock riktigt gott kaffe samtidigt som den är både lättillgänglig och användarvänlig.

Den här modellen har även varit med i ett test av flera olika espressomaskiner hos T3.com. Sage the Barista Touch får i slutändan en topplacering i undersökningen eftersom att experterna bland annat menar att den brygger en fantastisk kopp kaffe varje gång.

Maskinen värmer dessutom upp snabbt och har ett mjölkskumningssystem i en klass för sig. Enligt experterna kommer den här produkten att vara ännu mer tilltalande för dig som gärna experimenterar.

Sage the Barista Touch – specifikationer
Typ: Espressomaskin
Märke: Sage
Typ: Automatisk
Effekt: 1 850 watt
Pumptryck: 15 bar
Kapacitet, vattenbehållare: 2,0 liter
Mjölkskummare: Ja
Kaffekvarn: Ja
Rengöringsprogram: Ja
Skärm: Ja
Justerbar kaffestyrka: Ja, 18 nivåer
Höjd: 44 cm
Bredd: 40,7 cm
Djup: 40,4 cm
Vikt: 10,6 kg

Utvalda fördelar med Sage the Barista Touch
Automatisk espressomaskin som sköter så gott som allt själv
PID temperaturkontroll
Kontrolleras via en touchskärm
Minnesfunktion
Inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn 


Köpguide: Allt du behöver veta innan du köper en espressomaskin

Sage the Bambino Plus

Baserat på expertinformation från Perfectdailygrind.com berättar vi här vad du bör ha i åtanke när du köper en espressomaskin.

Olika typer av espressomaskiner

Det finns flera olika typer av espressomaskiner på marknaden. Dessa beskrivs ofta som antingen automatiska eller manuella. Den stora frågan är hur mycket du själv vill behöva göra för att få en kopp kaffe.

Om du väljer en manuell modell hörs det egentligen på namnet att du behöver göra det mesta själv. Med den här typen av maskin måste man först av allt mala kaffebönorna. Om maskinen inte har en inbyggd kaffekvarn, vilket långt ifrån alla manuella maskiner har, måste du därför köpa en kvarn separat.

När bönorna är malda ska kaffet pressas samman i en process som kallas “tampning”. Man använder då en tamper och pressar det malda kaffet i ett portafilter av metall.

Automatiska espressomaskiner har däremot ofta en behållare för hela kaffebönor där man helt enkelt häller i så mycket bönor man vill ha.

När man sedan vill ha en kopp kaffe maler maskinen automatiskt en optimal mängd bönor innan den brygger kaffet. I regel behöver man bara trycka på ett fåtal knappar för att få det kaffe man vill ha med en automatisk maskin.

Automatiska espressomaskiner har dessutom ofta ett inbyggt mjölksystem som skummar mjölk. Dessa maskiner kan därför även brygga kaffedrycker med mjölk.

Anledningar till att välja en manuell espressomaskin:
Om du är väldigt intresserad av kaffe är det roligt att kunna påverka bryggningen
Du får mer kontroll över hur kaffet smakar
Det är lättare att gör finjusteringar än med en automatisk modell
Du får ofta fram fler smaknyanser ur bönorna när du förbereder dem själv.
Manuella maskiner är ofta betydligt enklare att använda
Manuella maskiner är i regel billigare än automatiska
Du får större möjligheter att agera barista hemma
Det är ofta enklare att rengöra mjölksystemen på manuella maskiner

Anledningar till att välja en automatisk espressomaskin:
Det krävs bara ett fåtal knapptryckningar för att få det kaffe du vill ha
Du behöver inte göra särskilt mycket arbete själv
Snabbare bryggning
Snabbare när du har gäster
Enkel mjölkskumning – rengöringen kan dock vara mer besvärlig
Du kan justera kaffet på flera sätt genom att ändra inställningar på en skärm
Det är enkelt att göra kaffedrycker med mjölk, till exempel cappuccino och latte

 

kapselbryggar

Användning
När du har kommit fram till vilken typ av maskin du vill ha bör du även fundera på vilka kaffedrycker du vill brygga. Vissa espressomaskiner fungerar bäst till espresso medan andra även kan brygga olika mjölkbaserade kaffedrycker.

Vissa maskiner kan brygga många olika kaffesorter med ett fåtal knapptryckningar medan andra erbjuder lite färre valmöjligheter. Om du tycker om te kan det även vara bra att välja en maskin med varmvattenfunktion.

Funktioner
Olika espressomaskiner kan ha många olika funktioner, framförallt om du tittar på automatiska modeller. Det kan till exempel vara praktiskt med en minnesfunktion och en koppvärmare.

Välj gärna en modell med automatisk avstängning och en bra droppbricka. På vissa modeller kan man även justera temperaturen manuellt.

Kaffekvarn
Kaffekvarn Om du skaffar en automatisk modell rekommenderar vi att du väljer en där kaffekvarnen har flera olika inställningar. Detta gör nämligen att du kan få en mer nyanserad smak i kaffet.

Mjölkskum
De flesta automatiska espressomaskiner har någon typ av system för att skumma mjölk. Vissa modeller har enkla ångmunstycken medan andra låter användaren anpassa både konsistens och volym på skummet.

Rengöring
När du köper en espressomaskin kommer den alltid med ett rengöringsbehov. Innan du bestämmer dig för en modell är det därför bäst att ta reda på hur lätt maskinen är att ta isär. Undersök även om det är enkelt att komma åt alla ställen som ska rengöras. Vissa produkter har inbyggda rengöringssystem medan andra har indikatorlampor som visar när det är dags för avkalkning och rengöring.

Pris
Priset kan variera mycket mellan olika maskiner. I regel är automatiska espressomaskiner med många funktioner dyrast.

Eftersom att pris och kvalitet inte alltid går hand i hand är det dock bäst att ta reda på vad experterna säger om olika modeller. De har provat de olika produkterna och vet därför hur de fungerar. Du hittar länkar till alla expertundersökningar längst ner i den här artikeln.


En hemmabaristas guide: Så här gör du en bra espresso

hemmabaristas guide

Här har vi sammanställt en guide för dig som är ny inom baristavärlden eller helt enkelt vill finslipa dina kaffekunskaper. Beskrivningen här nedanför är baserad på två olika artiklar: en från den brittiska tidningen Theguardian.com och en från konsument- och testmagasinet Which.co.uk.

Förberedelser
Börja med att fylla vattenbehållaren med kallt och rent vatten. Placera en tom kopp under utloppet och starta maskinen. Vattnet pumpas då igenom maskinen och rengör systemet. Maskinen är redo att användas när vattnet som kommer ut i koppen är helt klart.

Temperatur
Bryggtemperaturen är helt avgörande för hur kaffet kommer att smaka. Den optimala bryggtemperaturen ligger på mellan 92 och 96 grader. Temperaturen bör dessutom hållas på en konstant nivå under hela bryggningen.

Experterna förklarar att många espressomaskiner som är gjorda för hemmabruk har svårt för att hålla en jämn temperatur. För att motverka detta problem är det bäst att köpa en modell med PID temperaturkontroll.

Kaffebönor
Kaffet blir aldrig bättre än bönorna det bryggs på. Om du vill ha kvalitetskaffe måste du därför även använda bönor av hög kvalitet. Experterna använder mörkrostade bönor och brygger helst kaffe av dem 9 till 11 dagar efter rostningen. Fördelen med mörkrostade bönor är att de har en mer komplex smak med toner av choklad och karamell. Ljusrostade kaffebönor har istället mer frukt- och blomstertoner.

Dosering
Experterna från Theguardian.com rekommenderar att man använder 18 gram malet kaffe till en dubbel espresso på 30 ml. Detta är dock lite mer än vad andra experter rekommenderar. Enligt experterna från Which.co.uk bör man till exempel använda 7 gram malet kaffe till en enkel espresso och 14 gram till en dubbel.

Om du använder en manuell maskin är det viktigt att kaffet är pressat jämnt och kompakt. Detta gör det nämligen lättare för vattnet att hitta en väg genom kaffet.

Bryggtid och malning
Enligt experternas rekommendationer ska vattnet vara i kontakt med kaffet ungefär 30 sekunder för att utvinna alla smaknyanser från bönorna på bästa sätt.

Tänk även på att kaffet kan få en alltför tunn eller bitter smak om kaffebönorna är för grov- eller finmalda. En perfekt bryggd espresso ska få ett lager gyllene crema på toppen.

Mjölkskum
MjölkskumVissa espressomaskiner skummar mjölken helt automatiskt medan andra kräver att användaren gör detta själv. Det här är därför något som är värt att ha i åtanke om du vill dricka mjölkbaserade kaffedrycker, till exempel latte eller cappuccino.

Om du tänker skumma mjölken själv förklarar experterna att det är bäst att använda en metallkanna. Dessa värms nämligen upp snabbare än till exempel en keramikkanna.

Häll ett par centimeter mjölk i kannan, starta ångmunstycket och håll kannan under så att ångan pumpas in i mjölken. Generellt sett får du bäst skum om du använder helmjölk.

För kannan upp och ner i ett lugnt tempo så att luft och ånga fördelas jämnt i mjölken. Snart börjar mjölken resa sig och fyllas av bubblor. Fortsätt tills mjölkskummet har en bra volym och en sammetslen konsistens.

Värm upp koppen
Om din espressomaskin har en koppvärmare kan du använda denna. Genom att värma upp koppen i förväg ser du till att kaffet hålls varmt längre. Om du inte har tillgång till en koppvärmare kan du istället fylla koppen med varmt vatten för att värma upp botten och sidorna.

Eftersom att espresso generellt sett är lite kallare än andra kaffedrycker är det extra viktigt att den kan hållas varm längre.

Experimentera
Experterna förklarar slutligen att det tar tid att bemästra espressobryggning. De skriver därför att man bör pröva sig fram och experimentera. Med tid och övning kommer du att hitta den teknik som fungerar bäst.


Kan du ditt kaffe? – Information om olika kaffedrycker

Kan du ditt kaffe

Det krävs inte mer än en snabb titt på menyn i en kaffebar för att man ska inse att det finns väldigt många olika kaffesorter. Med hjälp av experterna från Latteartguide.com förklarar vi här vad några av de mest populära varianterna består av. Vi kommer mer specifikt att berätta om förhållandet mellan espresso, mjölk och vatten i de olika dryckerna.

Espresso: Espresso utgör grundstenen i de andra kaffedryckerna men kan även drickas som den är. Espresso bryggs under tryck och kan mycket väl smaka ganska bittert som den är. Den här bryggprocessen pressar nämligen ut smakämnen och oljor ur kaffebönorna. Espresso bryggs i så kallade “shots”, och man kan ofta höra baristan prata om en eller två shot. Ju fler shot, desto mer intensivt är kaffet.

Dubbel espresso: En dubbel espresso består av två shot espresso istället för en. Den här kaffesorten är därför väldigt stark.

Americano Americano: Americano är en stark kaffesort som består av två shot espresso och varmt vatten. Det exakta förhållandet kan variera, men ofta rör det sig om en del espresso till två delar vatten.

Ristretto: Ristretto bryggs med samma mängd kaffe som en espresso men bara halva mängden vatten. Det här är därför en väldigt koncentrerad kopp kaffe.

Cortado: Det här är en annan stark kaffedryck som består av espresso med lite varm mjölk. En Cortado görs ofta med två shot espresso och helmjölk utan skum. Mjölken ska ligga på toppen av espresson som en slags crema. Något man bör vara uppmärksam på är att Cortado kallas för “Macchiato” på italienska. Detta kan skapa en del förvirring eftersom att det finns andra Macchiato-varianter som skiljer sig en hel del från denna. Vi går igenom dessa längre ner.

Cafe Latte: Cafe Latte är en söt kaffedryck som kan drickas av nästan alla. Den består av espresso och mjölk och bör enligt experterna innehålla en del espresso till två delar mjölk. På vissa ställen utomlands kan denna kaffedryck även kallas för Cafe au Lait.

CappuccinoCappuccino: Cappuccino är en av marknadens mest populära mjölkbaserade kaffedrycker. Den är söt som Cafe Latte och påminner även en hel del om den. Experterna rekommenderar att man använder lika delar espresso, varm mjölk och mjölkskum när man gör Cappuccino. Om du tycker att smaken blir för söt kan du använda mindre mjölkskum. Många ställen serverar Cappuccino med lite choklad eller kakao på toppen av skummet.

Latte Macchiato: Här är en av de andra Macchiato-varianterna. Den här skiljer sig dock från Cortadon och påminner istället en hel del om Cafe Latte. Latte Macchiato består nämligen av lite espresso och mycket mjölkskum.

Latte macchiato Espresso Macchiato: Det här är ännu en Macchiato-variant. Den här är dock lite starkare och består av en espresso med mjölkskum på toppen.

Short Macchiato: Short Macchiato påminner om en espresso men innehåller även lite mjölk och mjölkskum som rundar av den bittra smaken.

Long Macchiato: Long Macchiato liknar en Short Macchiato men innehåller istället två shot espresso.

Mocha: Mocha är i stort sett en blandning av Cappuccino och varm choklad. Man börjar här med lite espresso i botten och fyller sedan på med chokladsirap och mjölk. Mocha är därmed en väldigt söt och mild kaffedryck.


Fakta: Så påverkas din kropp av koffein

kroppen och koffein Många dricker en kopp kaffe på morgonen för att vakna till. Denna uppiggande effekt beror på att kaffet innehåller koffein. Baserat på expertinformation från University of Michigan och Healthline förklarar vi här vad som händer i kroppen när du dricker kaffe med koffein.

Vad är koffein?
Koffein är ett centralstimulerande ämne som påverkar både kropp och sinne. Högst koncentration av koffein hittar man i kaffebönor, men ämnet förekommer även i till exempel cola, te och choklad. Koffein påverkar kroppen på liknande sätt som berusningsmedel, dock på ett ofarlig sätt, i och med att det stimulerar och piggar upp hela systemet.

Den uppiggande effekten
Den mest välkända effekten av att dricka en kopp kaffe är att man piggnar till. När man får i sig koffein går det ut i blodet och gör då att kroppen vaknar till och att man känner sig mindre trött. Denna effekt märks ofta av inom 15 minuter.

Det skickas signaler till hjärnan som stimulerar uppmärksamheten. Kroppen börjar producera adrenalin som gör att man känner sig vaken och alert. Detta gör även att kroppen känns mer vaken.

Bättre och snabbare beslut
Produktionen av adrenalin påverkar hjärnan och gör dig bättre rustad för att ta snabba beslut. Kroppen hänger dock också med på förändringen: musklerna stärks, sinnena skärps och ögonen blir mer uppmärksamma – precis som om du stod inför en hotfull situation.

Bra mot demens
Flera studier har visat att koffein stärker minnet. Ett måttligt intag av koffein kan därmed även skydda mot demenssjukdomar.

Kaffe gör dig lycklig
Kaffe gör dig lyckligKaffe kan kanske inte direkt skapa lycka. Koffeinet i kaffe påverkar dock humöret och ökar faktiskt känslan av glädje. Detta beror på att koffein ökar kroppens produktion av lyckoämnena dopamin och serotonin, vilket leder till att du känner dig gladare.

Skyddar mot cancer
Experterna förklarar att en måttlig kaffekonsumtion på tre till fem koppar per dag kan minska risken för vissa sorters cancer. Detta gäller närmare bestämt cancer i gallblåsan, äggstockarna, livmodern, halsen och tjocktarmen. 

Minskar risken för diabetes
Experterna har hittat ett samband mellan konsumtion av kaffe och en 25 % lägre risk för att utveckla typ 2-diabetes. Risken för att utveckla parkinsons minskade också med 25 %. 

Kaffe kan även minska inflammation och gör det därmed lättare för kroppen att neutralisera inflammationstillstånd. Eftersom att kaffe innehåller mycket antioxidanter stärks dessutom skyddet av kroppens celler.

Biverkningar av koffein
Skakningar och kallsvett är vanliga biverkningar av ett för högt intag av koffein. Man upplever dessutom ofta abstinensbesvär och kan därför slippa skakningarna för stunden om man dricker ännu en kopp kaffe. Då kan de dock återkomma värre senare.

Hjärnan kan också påverkas negativt av för stora mängder kaffe. Om systemet blir överstimulerat kan detta nämligen leda till huvudvärk och lättretlighet. Även här kan en kopp kaffe avhjälpa problemen för stunden men orsaka fler problem senare.

Om du har hjärtproblem bör du tänka på att kaffe som innehåller koffein får hjärtat att slå snabbare, vilket kan orsaka problem. Pulsen och blodtrycket stiger också när du dricker kaffe.

Kaffe har dessutom en tendens att påverka magen och blåsan. Man kan till exempel få ont i magen eller bli illamående av för mycket kaffe. Eftersom att kaffe är vätskedrivande kan det även hända att man måste kissa oftare.

Sömnproblem
Kaffe Det mest utbredda problemet med att dricka kaffe är nog sömnproblem. Det tar nämligen lång tid innan koffeinet försvinner helt ur kroppen. En enda kopp kaffe på eftermiddagen kan därför göra  att man är pigg för länge och inte kan sova senare på kvällen.

Om du brukar dricka kaffe och även har sömnproblem rekommenderar experterna därför att du undviker kaffe efter klockan 17.

För mycket kaffe kommer inte att döda dig
Det finns flera skräckhistorier om personer som har dött efter att ha fått i sig för mycket koffein. Experterna förklarar dock att man inte behöver oroa sig för detta när det gäller kaffe.

För att komma i närheten av sådana problem uppskattar experterna att man skulle behöva dricka 80 koppar kaffe i sträck.


Om Sage

Sage logo
Varumärket som vi i Europa känner till som ”Sage” heter faktiskt ursprungligen något helt annat, nämligen Breville. Detta beror på att Breville har samarbetspartners över hela världen, bland annat Sage i Europa.

Breville grundades i Australien 1932 av Bill O’Brien och Harry Norville. De satte ihop sina namn och skapade på så vis företagsnamnet Breville.

Vi är framförallt bekanta med Sage/Breville som tillverkare av köksprodukter. Från början fokuserade de dock på tillverkning av radioapparater, och under andra världskriget bytte de riktning och började tillverka mindetektorer.

Efter kriget ändrade de kurs igen och började experimentera med konsumentprodukter för hemmet. Breville försökte även tillverka tv-apparater men sålde den delen av företaget år 1968.

Sage i köket

Idag känner vi som sagt till Sage/Breville som en tillverkare av köksapparater. Företaget började fokusera på den här delen av hemmet under 70-talet och tillverkade faktiskt världens första toastjärn år 1974. Maskinen hade stora framgångar och såldes i över 400 000 exemplar under det första året. Det var detta som på allvar satte Breville på världskartan.

Sage/Breville tillverkar idag ett flertal produkter för köket, bland annat köksmaskiner, assistenter, kaffebryggare, espressomaskiner, vattenkokare, toastjärn, bordsgrillar och blendrar. Flera av deras produkter har dessutom vunnit designpriser för sitt industriella och professionella utseende.

Sage by Heston Blumenthal

Inte nog med att Breville heter “Sage” i stora delar av Europa, märket kallas även på många ställen för ”Sage by Heston Blumenthal”. Detta beror på att flera av deras europeiska produkter är tillverkade i samarbete med den världsberömda kocken Heston Blumenthal. Dessa produkter fokuserar på professionalism och att konsumenterna ska få det allra bästa.

Heston Blumenthal är en prisbelönt brittisk kock som är berömd från tv och äger flera Michelinrestauranger. En av de mest välkända av dessa heter “The Fat Duck” och har tilldelats tre Michelinstjärnor.

Heston Blumenthal har dessutom medverkat i flera tv-program och skrivit flera kokböcker. Hans filosofi handlar om att tackla matlagningen på ett enkelt men vetenskapligt sätt.

Om du vill veta med om Sage kan du titta på den här YouTube-videon: 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka källor har testat Sage the Bambino Plus?

Thewirecutter.com, Trustedcoffeereviews.co.uk, Which.co.uk, Expertreviews.co.uk, Bbcgoodfood.com, Good Housekeeping Institute och T3.com.

Hur har experterna testat Sage the Bambino Plus?

Man har bland annat undersökt hur användarvänlig maskinen är vad gäller till exempel påfyllning, finjustering av inställningar och rengöring. Man har även bedömt kvaliteten på espresson, temperaturen samt enhetligheten i resultatet om man brygger flera koppar efter varandra. Slutligen har man testat maskinens förmåga att skumma mjölk samt bedömt energiförbrukningen.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Sage the Bambino Plus test – källor och länkar 

Bbcgoodfood.com 
BBC är Storbritanniens public service-leverantör och fungerar därmed ungefär som SVT och SR i Sverige. De har både nationella och internationella tv- och radiokanaler och fokuserar bland annat på nyheter, politik, sport, underhållning och undervisning. BBC finns även online och behandlar till exempel ämnen inom hushåll, gastronomi och konsumentliv på hemsidan Bbcgoodfood.com.

De brittiska experterna har bland annat provat espressomaskinen Sage the Bambino Plus. Du hittar hela testet på Bbcgoodfood.com.

Beantocupcoffee.co.uk 
Beantocupcoffee.co.uk är en brittisk kaffesajt som behandlar flera olika aspekter av kaffebryggning. De har till exempel testat espressomaskinen Sage Barista Express. Om du vill läsa hela undersökningen hittar du den på deras hemsida.

Cnet.com 
Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin som skriver om en mängd olika ämnen inom teknikens värld. De tillhandahåller till exempel nyheter, guider, artiklar, tester, forum och videor. Cnet.com har bland annat provat espressomaskinen Sage Barista Express. Om du vill läsa mer hittar du hela recensionen hos Cnet.com.

Coffeescience.org 
Coffeescience.org är ett amerikanskt magasin som fokuserar på att som har med kaffe att göra. De genomför därför även tester av kaffebryggare och espressomaskiner och har bland annat provat modellen Sage Barista Pro. Du hittar hela recensionen hos Coffeescience.org.

Coffeeteaclub.co.uk 
Coffeeteaclub.co.uk är en brittisk hemsida som fokuserar på kaffe och te. De skriver dock även om tillbehör till dessa drycker och har bland annat genomfört ett test av espressomaskinen Sage Barista Express. Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.

Expertreviews.co.uk 
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som framförallt granskar elektroniska produkter för vanliga konsumenter. De fokuserar huvudsakligen på datorer, tv-apparater, mobiltelefoner och köksprodukter. Expertreviews.co.uk har till exempel genomfört tester av tre olika espressomaskiner:

Om du vill läsa mer om Sage the Bambino Plus hittar du hela testet här.
Om du vill läsa mer om Sage Barista Express hittar du hela testet här.
Om du vill läsa mer om Sage the Barista Touch hittar du hela testet här. 

Goodhousekeeping.com 
Hos brittiska Good Housekeeping Institute hittar man som konsument både fakta, information och recensioner av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.com genomför nya tester lite eftersom och bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. De brittiska experterna har bland annat provat olika espressomaskiner:

Om du vill läsa mer om Sage the Bambino Plus hittar du hela testet här.
Om du vill läsa mer om Sage the Barista Touch hittar du hela testet här.

Independent.co.uk 
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. Den behandlar ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur. Tidningen gör dock även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har till exempel genomfört ett test av flera olika espressomaskiner där de bland annat provade Sage the Barista Touch. Du hittar hela undersökningen hos Independent.co.uk.

Latteartguide.com 
Latteartguide.com är en internationell kaffesajt som riktar sig till baristor på alla nivåer. Latteartguide.com skriver om kaffe och tillbehör i allmänhet och har till exempel testat espressomaskinen Sage Barista Express. Du hittar hela recensionen på deras hemsida.

Seattlecoffeegear.com 
Seattlecoffeegear.com är ett amerikanskt kaffemagasin som fokuserar på kaffebryggning. De genomför även tester av olika produkter och har bland annat provat espressomaskinen Sage Barista Pro. Du hittar hela undersökningen hos Seattlecoffeegear.com.

Stuff.tv 
Stuff.tv är ett brittiskt teknikmagasin med tillhörande hemsida. Det skriver bland annat recensioner av elektroniska konsumentprodukter och har till exempel testat espressomaskinen Sage Barista Express. Om du vill läsa mer om undersökningen hittar du den hos Stuff.tv.

Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Testsajten har bland annat granskat espressomaskinen Sage the Barista Touch. Du hittar hela undersökningen hos Trustedreviews.com.

Thewirecutter.com 
Thewirecutter.com är ett amerikanskt teknikmagasin som har genomfört ett test av olika espressomaskiner och tillbehör. I undersökningen ingick bland annat modellen Sage the Bambino Plus. Du kan läsa hela recensionen hos Thewirecutter.com.

Trustedcoffeereviews.co.uk 
Trustedcoffeereviews.co.uk är en brittisk hemsida som fokuserar på tester av kaffemaskiner, tillbehör och olika smakvarianter. Till den här artikeln har vi undersökt tester av två olika espressomaskiner:

Du hittar hela recensionen av Sage the Bambino Plus här.
Du hittar hela recensionen av Sage Barista Pro här. 

T3.com 
T3.com är ett amerikanskt teknik- och gadgetmagasin som skriver om olika teknikrelaterade ämnen. Hos T3.com hittar man bland annat nyheter, recensioner, guider och artiklar. De fokuserar framförallt på elektroniska konsumentprodukter, till exempel telefoner och datorer samt produkter inom ljud, spel och fitness. De provar dock även produkter för köket.

Magasinet har till exempel testat espressomaskinen Sage the Bambino Plus för att ta reda  på hur bra maskinen fungerar. Du hittar hela undersökningen hos T3.com.

T3.com har även genomfört ett större test av flera olika espressomaskiner där de bland annat provade modellen Sage the Barista Touch. Den undersökningen kan du läsa här.

Which.co.uk 
Which.co.uk är Storbritanniens största konsumentmagasin med över en halv miljon prenumeranter. De testar ett brett utbud av konsumentprodukter och genomför löpande nya granskningar. Which.co.uk har till exempel provat flera olika espressomaskiner:

Om du vill läsa mer om Sage the Bambino Plus hittar du hela testet här.
Om du vill läsa mer om Sage Barista Pro hittar du hela testet här.

Observera att du behöver en betald prenumeration för att få full tillgång till de specifika testresultaten.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta