Inbyggd kaffemaskin bäst i test – Här är konsumenternas favoriter (Topplista)

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tar vi en närmare titt på inbyggda kaffemaskiner från olika tillverkare och prisklasser. Du kan också se listan och funktionerna för de bästa kaffebryggarna överlag.

Det finns dock inga officiella expertgranskningar av inbyggda kaffemaskiner, och det går heller inte att hitta särskilt många recensioner från konsumenter.

Vi har dock undersökt flera olika modeller och lyckats hitta ett par maskiner med bra användarrecensioner. Vi har även inkluderat några andra toppmodeller för att skapa en bra överblick över utbudet på marknaden.

I genomgången av de olika modellerna utgår vi från maskinernas funktioner och specifikationer.

Efter genomgången av de inbyggda kaffemaskinerna hittar du även information om kaffe och koffein samt en genomgång av olika kaffedrycker. Du kan också se listan och funktionerna för de bästa kaffebryggarna överlag.

 

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av inbyggda kaffemaskiner
Information om hur koffein påverkar kroppen
Guide till olika kaffedrycker
Information om kaffets ursprung
Genomgång av alla källor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Inbyggd kaffemaskin test 2022 – Här är marknadens bästa modeller

I det här avsnittet hittar du en genomgång av marknadens bästa inbyggda kaffemaskiner. I och med att den här typen av kaffemaskiner är ett relativt nytt fenomen har det dock inte gjorts några officiella experttester. Det finns dessutom väldigt få användarrecensioner av inbyggda kaffemaskiner. På grund av detta har vi utgått från maskinernas specifikationer och valt ut de mest imponerande och lovande modellerna.

Om du tänker köpa en inbyggd kaffemaskin hoppas vi att den här genomgången kan hjälpa dig att hitta rätt modell för just dig.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en inbyggd kaffemaskin?

Storlek och typ
Storlek och typ är det första du bör tänka på när du köper en inbyggd kaffemaskin. För att du ska få ut det mesta av din inbyggda kaffemaskin måste den inte bara passa till storleken på ditt kök eller kontor, utan även till personen som ska använda den. Dessutom spelar storlek och typ en stor roll när det gäller priset. Maskinens och komponenternas mått måste matcha det tillgängliga utrymmet i ditt kök eller på platsen där du planerar att installera en inbyggd kaffemaskin, så att den passar perfekt.

Det är viktigt att mäta området noggrant innan du gör ett köp. De flesta inbyggda kaffemaskiner mäter mellan 23 och 25 tum i höjd (59 cm-64 cm), med 16 till 18 tum i bredd (41 cm – 46 cm) och 14 till 17 tum i djup (35 cm – 43 cm). I allmänhet är dessa maskiner tillverkade av stålkonstruktion och är utformade för att passa bekvämt i en befintlig kökslayout.

Om ditt kök inte har standardmått bör du dock överväga att köpa en skräddarsydd inbyggd kaffemaskin. Fördelen med skräddarsydda modeller är att det finns så många funktioner som kan anpassas för att uppfylla specifika behov. Du kan välja mellan olika stilar och storlekar på maskinerna, t.ex. system med enkel servering eller full pott. Du kan också anpassa maskinens övergripande designfärg och finish för att matcha andra element i ditt kök. Vilken typ av inbyggd kaffemaskin du väljer beror också på vilken typ av kaffe du föredrar (för vem den är avsedd, för hemmet eller kontoret), var du vill installera den och hur högt pris du är villig att betala.

Det finns flera olika typer av inbyggda kaffemaskiner på marknaden idag. De mest populära är:

 • Traditionella droppmaskiner – dessa använder gravitation för att dra varmt vatten från behållaren till filterkorgen, där det blandas med malda bönor och sedan bryggs direkt i en karaff eller kopp nedanför. Den här typen av maskin är populär eftersom den är lätt att använda och inte kräver någon extra utrustning.
 • Espressomaskiner – med dessa kan du brygga espresso snabbt och enkelt genom att bara trycka på en knapp. De har vanligtvis funktioner som temperaturkontroll, justerbara tryckinställningar och automatisk mjölkskumningsfunktion för ökad bekvämlighet.
 • Engångsmaskiner – med dessa maskiner kan du göra en kopp åt gången genom att sätta in färdigförpackade kapslar direkt i maskinens kammare. De erbjuder bekvämlighet men kan vara dyra eftersom de är beroende av kapslar som måste köpas separat från själva maskinen.
 • Bön-till-kopp-maskiner – dessa är dyrare än traditionella droppmaskiner men har fler funktioner som exakt temperaturkontroll, programmerbara inställningar och inbyggda kvarnar som gör att du kan använda färska bönor i stället för färdigmalda. De har också större vattenbehållare så att de inte behöver fyllas på lika ofta som andra modeller.

Tankkapacitet
Tankkapaciteten i en inbyggd kaffemaskin avgör hur mycket vatten som kan lagras samtidigt. Ju mer vatten som kan lagras, desto mer kaffe kan bryggas innan man behöver fylla på. Detta innebär att maskiner med större tankkapacitet är bra för dem som dricker flera koppar kaffe per dag eller är värdar för stora grupper. Vattenbehållarens storlek påverkar inte nödvändigtvis kvaliteten på det kaffe som bryggs, men den påverkar bekvämligheten och prestandan.

Maskiner med större tankar gör det möjligt att brygga längre tid utan att behöva fylla på efter varje kopp, medan de större tankarna innebär att det krävs mer energi för att värma upp vattnet och hålla det vid en optimal temperatur. Den typiska tankkapaciteten för en inbyggd kaffemaskin varierar beroende på modell och märke. De flesta maskiner har tankar som är mellan 0,5 liter och 1 liter stora. Vissa modeller kan dock ha större eller mindre tankar beroende på deras egenskaper och kapacitet.

Installationsinställningar
När det gäller installationsinställningar finns det två huvudtyper av inbyggda kaffemaskiner, plomberade och icke-plomberade. Vilken du väljer beror på vilken typ av din nuvarande VVS-installation du har och om du är villig att ändra den. Plomberade inbyggda kaffemaskiner är anslutna till en vattenkälla, till exempel ditt hems vattenledning.

Det innebär att de inte behöver fyllas på manuellt, utan drar vatten direkt från huvudvattenledningen, så att du aldrig behöver oroa dig för att vattnet ska ta slut. Detta eliminerar också behovet av en extern reservoar eller tank, vilket gör den inbyggda kaffemaskinen lättare att installera och underhålla.

Icke-plomberade inbyggda kaffemaskiner har externa tankar eller reservoarer som måste fyllas manuellt med rent dricksvatten före bryggning. Så länge du kommer ihåg att fylla på tanken vid behov ger dessa maskiner kaffe av lika god kvalitet som plomberade modeller. Dessutom tenderar dessa maskiner att vara billigare än sina motsvarigheter med rörledningar eftersom de inte kräver någon ytterligare hårdvara eller installationer.

Funktioner
När du har kontrollerat storlek och typ är funktioner nästa aspekt som du bör uppmärksamma så att du får en enklare och trevligare kaffebryggning. Dessa är de vanligaste funktionerna hos inbyggda kaffemaskiner:

Automatisk rengöring – Rengöring och regelbundet underhåll är viktigt inte bara för att en inbyggd kaffemaskin ska hålla längre, utan också för kaffedryckens kvalitet. Numera har de flesta kaffemaskiner ett alternativ för automatisk rengöring, t.ex. automatisk kalk- eller ångrengöring, men de är inte tillräckligt noggranna. Efter en tid är det viktigt att rengöra kalk- och smutsavlagringar på olika svåråtkomliga ställen.

Rengöringen hjälper till att avlägsna eventuella rester som kan ansamlas med tiden, till exempel oljor från bönor eller mineraler från kranvatten. Dessa rester och ansamlingar kan få kaffet att smaka sämre. Rengöring hjälper också till att förhindra bakterietillväxt på maskinens delar, vilket kan göra dig sjuk om det inte kontrolleras. Rengöringsprocessen beror inte bara på hur ofta du använder kaffemaskinen utan också på hur den är utformad.

Om det inte finns några alternativ för automatisk rengöring påverkar det inte bara kaffekvaliteten och hygienen utan även priset. Du kan dock alltid rengöra maskinen manuellt genom att koppla ur maskinen och ta bort alla löstagbara delar, som droppbrickor eller filter. Därefter kan du kan använda en ren fuktig trasa eller svamp för att torka av alla ytor. Se till att ägna särskild uppmärksamhet åt områden där rester kan ansamlas, som sprickor och hörn. När du är klar med att torka av ytorna ska du skölja alla avtagbara delar i varmt vatten med diskmedel och torka dem helt innan du sätter tillbaka dem på plats.

Automatiskt malningssystem
De flesta inbyggda kaffemaskiner av hög kvalitet har ett automatiskt malningssystem för nymalda bönor. De är utformade för att mala bönor snabbt och jämnt, så att du får ut mesta möjliga smak ur varje kopp. Detta är viktigt eftersom nymalda bönor har mer smak än färdigmalt kaffe. Dessutom innebär ett automatiskt malningssystem att du inte behöver oroa dig för att mala dina bönor manuellt varje gång du behöver en kopp kaffe.

Programmerbara inställningar
En annan utmärkande egenskap hos inbyggda kaffemaskiner är programmerbara inställningar. Leta efter modeller som erbjuder flera programmerbara inställningar som temperaturkontroll, bryggstyrka, dryckesstorlek med mera. På så sätt kan du anpassa dina drycker precis som du vill ha dem.

Inbyggt system för mjölkskumning
Om du föredrar kaffe med mjölk, skummas mjölken snabbt och jämnt med hjälp av mjölkskumningssystemet. Det eliminerar behovet av en extern ångare som tar upp extra utrymme på bänken, samt att du måste mäta ut ingredienser varje gång du vill ha en kopp kaffe. Vissa har till och med särskilda tillbehör som gör att du kan göra olika sorters mjölkskum, till exempel lätt eller fast skum beroende på vad du föredrar.

Pris
Priset på en inbyggd kaffemaskin beror till stor del på dess funktioner och möjligheter. Standardmodeller finns att köpa från cirka 10 000 kronor (1 000 dollar) och uppåt, och passar dig som vill ha snabbt, enkelt och gott kaffe. Dessa maskiner är vanligtvis utrustade med viktiga funktioner som en justerbar inställning av vattentemperaturen och en programmerbar timer. De flesta basmodeller har också en automatisk avstängningsfunktion för säkerhets skull.

Mer avancerade inbyggda kaffemaskiner kan kosta någonstans mellan 26 000 kronor (2 500 dollar) och 53 000 kronor (5 000 dollar). Avancerade modeller har vanligtvis extra funktioner som justerbara malningsinställningar, förprogrammerade recept och till och med temperaturkontrollinställningar så att din espresso bryggs till perfektion varje gång. Dessutom har vissa avancerade modeller även Wi-Fi-anslutning så att du kan styra den från din telefon eller andra enheter.

Premiummodeller kan kosta upp till 10 000 dollar eller mer beroende på märke och extra funktioner som de erbjuder. Med en premiummodell kan du förvänta dig alla de funktioner som finns hos avancerade modeller plus ytterligare extrafunktioner som t.ex. varmvattenuttag, automatiska mjölkskumningssystem och till och med integrerade bönor som gör att du kan mala dina egna bönor om du föredrar det.

Användar- och expertrecensioner
Användar- och expertrecensioner kan vara en bra källa till information om en viss produkt, så att du kan fatta ett välgrundat beslut baserat på feedback från personer som redan har testat produkten i praktiken.

Denna typ av information kan visa sig ovärderlig när du försöker bestämma vilken modell som är bäst lämpad för dina behov. Förutom användarrecensioner är även expertrecensioner värda att ta hänsyn till när du handlar en inbyggd kaffemaskin.

Expertrecensenter ger mer teknisk information än vad du vanligtvis hittar i en användarrecension – de tenderar att fokusera på saker som strömförbrukning, vattenkapacitet, temperaturkontroll och andra funktioner som kanske inte är lika uppenbara för konsumenter som inte har erfarenhet av dessa typer av maskiner. Expertrecensioner är särskilt användbara om du letar efter något specifik egenskap hos din kaffemaskin, till exempel programmerbara inställningar eller avancerade bryggningsfunktioner.

arrow-more


Bosch CTL636ES6 – inbyggd kaffemaskin med åtta dryckesval och intuitiv LCD-pekskärm 

✅ 4,6/5 på Google Shopping
✅ 4,5/5 på Amazon

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Bosch CTL636ES6 inbyggda kaffemaskin är utrustad med helautomatiska funktioner, som i kombination med designen i rostfritt stål ger ett fantastiskt kaffe. Aroma Double Shot-funktioner bevarar kaffets specifika aromer och minskar bitterhet vilket gör detta till ett utmärkt val för kaffeälskare.

 • OneTouch Double Cup-alternativ
 • Home connect-funktion med andra Bosch-apparater
 • Automatisk ångrengöring efter varje dryck

Recension: En detaljerad recension av Bosch CTL636ES6

SensoFlow värmesystem
Den här inbyggda kaffemaskinen använder SensoFlow-teknikens värmesystem för en personlig och sofistikerad kaffeupplevelse. Detta system är till för att säkerställa att det valda kaffet alltid tillagas vid rätt temperatur.

Oavsett kaffetyp, bönor eller malning kommer det att kontrollera den exakta temperaturen så att du kan vara säker på att den specifika smaken inte överväldigas av för mycket värme eller bitterhet som orsakas av låga eller höga temperaturer. Eftersom det här systemet är så effektivt när det gäller att reglera temperaturen minskar det dessutom energiförbrukningen och ser dessutom till att din maskin förblir säker och trygg när den används.

Samma sensorer som används för att övervaka vattentemperaturen används också för att upptäcka när det inte finns tillräckligt med vatten i maskinen – om den upptäcker en låg vattennivå stängs den automatiskt av i stället för att riskera överhettning eller kokning utan tillräckligt med vätska.

Alternativ för kaffekokning
Syftet med att ha en inbyggd kaffemaskin är att säkerställa bästa möjliga kaffe för dig, din familj eller dina gäster, oavsett om det är hemma, på kontoret osv. Med den här Bosch-modellen kan du återskapa lyxiga kaffedrycker som klassisk espresso, latte macchiato, cappuccino, americano eller dina egna mjölkdrycker. Modellen erbjuder justerbara inställningar för kaffestyrka, vattenmängd och höjd för koppstativet.

Det finns också alternativet Aroma Double shot som gör det möjligt att brygga två koppar kaffe på mindre än två minuter och säkerställer att bryggsystemet extraherar maximal smak. Dessutom är kan du justera dryckestemperaturen individuellt för kaffe 3 grader och för vatten 4 grader, medan mjölktillsättningen är automatisk. 

Tekniska egenskaper
Den här inbyggda kaffemaskinen har en inbyggd display, vilket gör att du enkelt kan justera inställningar och se information om dina val. Displayen används också för att övervaka vattennivåerna och varna dig när det är dags att rengöra eller avkalka maskinen. På kontrollpanelen kan du också finjustera inställningar som malningsstorlek, styrka, temperatur med mera.

Det finns även en funktion för fjärrstyrning via app för att göra kaffebryggingen ännu enklare. Kvarnen kan justeras enligt dina önskemål, med antingen grov eller fin malning. Den har också ett justerbart grindsystem som säkerställer en jämn malningsstorlek varje gång. Denna funktion eliminerar behovet av externa kvarnar som ofta kan kräva mer ansträngning och rengöringstid.

Calc clean-alternativet finns också tillgängligt för den här inbyggda kaffemaskinen. Det fungerar automatiskt genom att köra en intern rengöringscykel med några veckors mellanrum. Det innebär också att du måste köpa speciella rengöringskapslar speciellt för detta ändamål. 

Vad säger användare och experter om Bosch CTL636ES6?

Den här Bosch-modellen får 4,5 av 5 stjärnor på Amazon där de flesta kunderna framhåller dess kompatibilitet, enkla installation och hur väl designen är synkroniserad med olika drycker och moderna tekniska funktioner. Överlag konstaterar de att denna inbyggda kaffemaskin ger dig mycket för pengarna. 

Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker ger den här modellen 4,6 av 5 stjärnor av användarnas recensioner. Användarna uppskattade särskilt den goda, barista-liknande kaffesmaken och hur den lätt kan justeras till allas smak. Några av dem markerade hur ett alternativ för automatisk rengöring är ett stort värde och hur det bidrar till att göra kaffebryggningen extra smidig.

Fördelar

 • Lätt att installera
 • Fjärrstyrning via app
 • Avtagbara bryggdelar
 • TFT-display
 • Automatiska alternativ
Nackdelar

 • Höggljudd kvarn
 • Stor droppbricka

Redaktörens bedömning 

Bosch CTL636ES6 är konstruerad med en bra balans mellan bekvämlighet och prestanda. Det innebär att den har en lättanvänd kontrollpanel med intuitiva knappar och ett app-fjärrkontrollalternativ som gör att du kan välja kaffedryck med bara några få tryckningar.

TFT-displayen bidrar till bättre energibesparing medan alternativet för automatisk rengöring hjälper till att säkerställa en god hygienisk nivå, utan att du behöver rengöra den manuellt varje dag. Den här inbyggda kaffemaskinen är dessutom lätt att rengöra tack vare de avtagbara delarna och de diskmaskinsäkra komponenterna.

Den inbyggda mjölkskummaren ger ett krämigt skum som är perfekt för cappuccino och latte, samtidigt som de två keramiska skivkvarnarna säkerställer att ditt kaffe alltid är nymalet. Beroende på kaffebönan kan dock kvarnen vara högljudd och vissa användare hävdar att den stora droppbrickan kan vara knepig att använda. Men överlag brygger den här modellen fantastiskt kaffe i en enkel process, vilket gör maskinen mycket prisvärd.

Specifikationer
 Vattenbehållare: 2,4 L
Effekt: 1600 W
Höjd: 46 cm
Bredd: 59 cm
Tryck: 19 bar


Siemens CT636LES6

5 av 5 stjärnor av kunderna hos den danska nätbutiken Skousen.dk
5 av 5 stjärnor av kunderna hos WhiteAway.se

Siemens CT636LES6

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Siemens CT636LES6 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här inbyggda kaffemaskinen är dock populär bland konsumenterna. Maskinen har nämligen fått ett betyg på 5 av 5 stjärnor av kunderna hos både WhiteAway.se och den danska butiken Skousen.dk.

Användarna berättar bland annat att maskinen brygger otroligt gott kaffe och att den har många funktioner. Ingen nämner några direkta nackdelar med Siemens CT636LES6.

Användarna: Fantastisk kaffemaskin

Enligt konsumenterna som använder Siemens CT636LES6 är det här en bra kaffemaskin som fungerar fint. En användare skriver till exempel att maskinen är fantastisk och att den brygger lika bra kaffe som den bästa kaffebaren.

En annan person förklarar att Siemens CT636LES6 har många funktioner och en fin design, vilket helt klart är en fördel när det gäller en inbyggd kaffemaskin. En användare som haft maskinen i ett år berättar dessutom att det är lätt att förstå alla funktioner. Samma person skriver även att de aldrig har druckit godare kaffe.

Inbyggd helautomatisk espressomaskin med Home Connect

Siemens CT636LES6 är en inbyggnadsmaskin som ska installeras i ett köksskåp. Det här är även en helautomatisk espressomaskin som sköter allt arbete själv. Man behöver därför bara trycka på en knapp för att starta kaffebryggningen.

Den här modellen kan kontrolleras via en smartphone eller en surfplatta med hjälp av Home Connect-appen. Siemens CT636LES6 kan även röststyras med Amazon Alexa.

Maskinen kan brygga en mängd olika kaffedrycker, till exempel espresso, cappuccino och caffe latte. Tack vare den inkluderade mjölkskummaren kan man göra kaffedrycker både med och utan mjölk. Den keramiska kaffekvarnen säkerställer dessutom att bryggningen alltid sker med nymalet kaffe.

Eftersom att maskinen har en autoMilk Clean-funktion rengörs mjölksystemet helt automatiskt. Man kan även välja om man vill brygga en eller två koppar kaffe åt gången.

Intelligent kaffemaskin

Siemens CT636LES6 är en intelligent kaffemaskin med flera praktiska funktioner och tekniker.

Den här modellen är till exempel utrustad med aromaDouble Shot och ett SensoFlow-system. AromaDouble Shot ser till att kaffet får en så bra arom som möjligt medan SensoFlow-systemet värmer upp vattnet till helt rätt temperatur.

Om man skulle glömma bort att stänga av maskinen behöver man dessutom inte oroa sig för det. Maskinen stänger nämligen av automatiskt när den har varit inaktiv en viss tid. Bönbehållaren i den här maskinen har en kapacitet på 500 gram medan vattenbehållare rymmer upp till 2,4 liter vatten.

Sist men inte minst har Siemens CT636LES6 tre förinställda koppstorlekar. Dessa kan även justeras i fem steg för att mängden ska bli perfekt för den kopp man har.

Specifikationer för Siemens CT636LES6 – mått:
Inbyggnadshöjd: 44,9 cm
Inbyggnadsbredd: 55,8 cm
Inbyggnadsdjup: 35,6 cm
Vikt: 20,428 kg

Specifikationer för Siemens CT636LES6 – basfakta:
Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
Kapacitet: 2,4 liter
Bönbehållare: 500 gram
Motoreffekt: 1 600 watt
Mjölkskummare: Ja
Tryck: 19 bar
Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Siemens CT636LES6:
aromaDouble Shot
SensoFlow-system
Automatisk avstängning
Home Connect
Kan brygga kaffedrycker med och utan mjölk


Smeg CMS4303X – inbyggd kaffemaskin med kapacitet för många olika kaffedrycker, med automatisk rengöring och avstängning. 

✅ Bästa inbyggda kaffemaskin utan rör i testet från Spruce.com.

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Smeg CMS4303X är en inbyggd kaffemaskin med klassiskt utseende och modern design med inbyggd mjölkskummare. Med sina smarta funktioner, högklassiga design och kaffeservice på köpet är denna inbyggda kaffemaskin ett utmärkt val för kaffeentusiaster.

 • Flera intensitetsnivåer för kaffet
 • 13 kaffedrycksvariationer
 • Inbyggd mjölkskummare 

Recension: En detaljerad recension av Smeg CMS4303X 

Oändliga kaffemöjligheter
Förutom klassisk espresso, cappuccino eller varma mjölkdrycker har Smeg CMS4303 dessutom en justerbar kvarn och erbjuder 13 olika alternativ för kaffedrycker. Du kan själv välja mellan malet kaffe och bönkaffe, med möjlighet att justera grovheten på malningen. Maskinen kan också användas för varmt vatten till te. Du kan välja mellan enkel eller dubbel kopp, med kapacitet för att brygga två koppar samtidigt.

Beroende på hur starkt kaffe du föredrar kan du välja mellan fem olika intensitetsnivåer: extra-light, light, medium, strong eller extra strong. Kaffekoppens höjd är också justerbar med fem olika alternativ. Anpassningsmöjligheterna pekas dessutom ut med den justerbara kaffedispensern som kan anpassas efter en högre eller lägre kopp. Andra värdefulla funktioner som ger en bättre kaffeupplevelse är automatisk cappuccinofunktion, skummande munstycke och en separat tank för mjölk. 

Bra automatiska funktioner
För en ännu bättre användarupplevelse har den här inbyggda kaffemaskinen utrustats med en programmerbar språkdisplay, automatisk rengöring och automatisk avstängning. 

Dessa funktioner är perfekta för dig som har en hektisk vardag, eller helt enkelt inte vill lägga extra tid på att rengöra din kaffemaskin. Det automatiska rengöringssystemet kan dessutom minska risker för proppar eller ansamlingar, så att din inbyggda kaffemaskin kan fungera optimalt under längre tid.

Denna modell har även automatisk avstängning så att du slipper oroa dig för att stänga av manuellt. Maskinen slutar automatiskt att producera eller distribuera när bryggningsprocessen är klar. Denna funktion sparar inte bara tid, utan det kan också minimera energiförbrukningen och bidra till att sänka kostnaderna samtidigt som det ökar säkerheten och tryggheten.

TFT Soft Touch Screen-teknik
Den här inbyggd kaffemaskinen från Smeg har en display som bygger på TFT Soft Touch Screen-teknik. Det innebär att skärmen har dubbla transistorpixlar och flytande kristaller. Transistorerna slås på och av för att låta elektrisk ström flyta genom en sida av pixeln åt gången. Som ett resultat kan varje pixel visa 16 miljoner färger, vilket gör dem optimala för högkvalitativ grafik, däribland den som finns i moderna kaffemaskiner.

Dessutom ger de bättre navigering i kaffesystemet med enkla, smidiga kommandon. TFT-tekniken ger även bättre energianvändning utan elektrisk kontaktförlust. Detta ger dig snabbare kaffekokningstider och enklare kontroll över kaffestyrka, temperatur och andra anpassningsalternativ. Dessutom har den här modellen designats i elegant rostfritt stål som även är fingeravtryckssäkert, för en design som är både snygg och enkel att hålla ren.

Vad säger användare och experter om Smeg CMS4303X?

Den här inbyggda kaffemaskinen är relativt ny på marknaden, vilket innebär att det fortfarande finns få användarrecensioner och tester. Webbplatsen The Spruce har dock testat kaffemaskinen och utnämnde den till en av de sju bästa inbyggda kaffemaskinerna i 2022. De framhävde särskilt att maskinen är lätt att anpassa till just dina kaffevanor eftersom du kan välja bland 13 olika alternativ för kaffedrycker. Dessutom är underhållsprocessen mycket detaljerad, inklusive en självrengöringsfunktion för ånga och vatten. 

Fördelar

 • Stilren design
 • Tillverkad av rostfritt stål
 • Utrustad med modern teknik
 • Smarta funktioner
Nackdelar

 • Saknar timer

Konsumentmagasinets bedömning

Smeg CMS4303X är en elegant designad inbyggd kaffemaskin som främst fokuserar på en enkel och lyxig kaffeupplevelse. Den ger ett skräddarsytt, välsmakande kaffe med minimal tids- och energiförbrukning. Tack vare pekskärmsteknik och flera automatiska funktioner är maskinen justerbar och mycket enkel att använda.

Modellen har en design med moderna linjer, som passar in i alla kök, kontor eller för alla platser där en kaffemaskin behövs. Modellen har dock ingen timer, men har däremot automatisk påslagning och energisparande standby-alternativ. Tack vare sina genomtänkta och integrerade funktioner är Smeg CMS4303X värd att köpa. Denna inbyggda kaffemaskin är ett utmärkt val för dig som älskar olika sorters kaffe och gillar att servera lyxigt kaffe till vänner, familj eller kolleger. Dessutom har den vackra industriella designlinjer. 

Specifikationer
Vattenbehållare: 2,4 L
Effekt: 1350 W
Höjd: 45,5 cm
Bredd: 59,5 cm
Tryck: 15,0 bar


Bosch CTL636E

✅ 4.9 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos WhiteAway.se
✅ 4.4 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Tretti.se

Bosch CTL636E

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Bosch CTL636E har inte varit med i några officiella expertgranskningar. Den här modellen har dock fått fina betyg av kunderna hos både WhiteAway och Tretti. Maskinen har nämligen fått genomsnittliga betyg på 4.9 respektive 4.4 av 5 stjärnor.

Flera recensioner nämner att kaffet blir riktigt gott i Bosch CTL636E. Vissa användare berättar även att kaffemaskinen är lätt att använda.

Det är inte särskilt många personer som nämner några nackdelar med den här modellen. En användare skriver dock att de gärna hade haft ett kylt fack för mjölken istället för en termos. En annan person påpekar även att man måste tömma droppbrickan lite väl ofta.

Tänk på att den här kaffemaskinen är gjord för inbyggnad och att den därmed ska installeras i en köksmodul. Vi rekommenderar därför att du kontrollerar att maskinen har rätt mått innan du köper den.

Flera olika funktioner

Bosch CTL636E är en helautomatisk kaffemaskin som är utrustad med flera praktiska funktioner och egenskaper. Den har en vattenbehållare på 2,4 liter och en bönbehållare som rymmer 500 gram kaffebönor. Motorn har en effekt på 1600 watt och kaffet bryggs med ett tryck på 19 bar.

Den här kaffemaskinen har bland annat ett SensoFlow-system som säkerställer att bryggtemperaturen är optimal. Detta system gör även att maskinen är dubbelt så snabb som andra modeller på att brygga den första koppen kaffe när den startar.

Bosch CTL636E har även en funktion som kallas för AromaDoubleShot. Med den här funktionen kan man brygga extra starkt kaffe utan att smaken blir bitter. Detta beror på att maskinen maler och brygger två gånger. Den keramiska kaffekvarnen är dessutom ljudisolerad och väsnas därför inte särskilt mycket. Man kan även justera kvarnen och välja mellan fyra olika malningsgrader.

Den här kaffemaskinen har även ett minnessystem som kallas för MyCoffee. Med detta system kan man spara upp till åtta olika drycker och sedan brygga dem igen på ett enkelt sätt.

Användarna: Läcker och användarvänlig kaffemaskin

Enligt användarna är Bosch CTL636E en läcker kaffemaskin som verkligen skapar en känsla av vardagslyx. En användare skriver till exempel att maskinen har “så många fördelar” och att den gör perfekt kaffe på ett ögonblick.

En annan användare verkar också hålla med om detta. De förklarar nämligen att maskinen är otroligt enkel att använda samt att den brygger en supergod kopp kaffe.

I en recension kan man även läsa att det är enkelt att fylla på både vatten, kaffebönor och mjölk. Samma person skriver dessutom att det går snabbt och enkelt att rengöra mjölkbehållaren och att de därför dricker mycket kaffedrycker med mjölk.

Många användare berömmer dessutom maskinens fina design som är både enkel och stilren. En recension framhäver även att maskinen frigör bänkyta eftersom att man inte behöver någon vattenkokare eller andra kaffemaskiner.

Helautomatisk maskin med OneTouch

Bosch CTL636E har en praktisk OneTouch-funktion som gör att man kan brygga sitt kaffe med en enda knapptryckning. På detta vis kan maskinen brygga både svart kaffe, espresso, cappuccino och flera andra kaffedrycker. Med OneTouch DoubleCup kan man dessutom brygga två koppar kaffe samtidigt.

Den här modellen har en TFT-skärm med optimal skärpa och är därför enkel att använda. Detta innebär nämligen att texten på skärmen syns tydligt från alla vinklar.

Rengöringen är också enkel på Bosch CTL636E. Den inbyggda mjölkskummaren har till exempel ett automatiskt rengöringssystem som körs automatiskt efter varje användning. Eftersom att bryggenheten är löstagbar är det dessutom lätt att hålla maskinen ren. Detta innebär nämligen att bryggenheten enkelt kan tas ut och rengöras manuellt.

Med funktionen Calc’n Clean kan kaffemaskinen rengöras och avkalkas i en och samma process. Maskinen rengörs även automatiskt efter varje bryggning för att kaffet alltid ska smaka så bra som möjligt.

Sist men inte minst har Bosch CTL636E en funktion som gör att man kan ställa in koppstorleken individuellt. Tack vare denna funktion kan man därmed få precis rätt mängd kaffe i koppen.

Specifikationer för Bosch CTL636E – mått: 
Inbyggnadshöjd: 44,9 cm
Inbyggnadsbredd: 55,8 cm
Inbyggnadsdjup: 35,6 cm
Vikt: 19,7 kg

Specifikationer för Bosch CTL636E – basfakta:
Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
Kapacitet: 2,4 liter
Bönbehållare: 500 gram
Motoreffekt: 1 600 Watt
Mjölkskummare: Ja
Tryck: 19 bar
Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Bosch CTL636E: 
Användarvänlig kaffemaskin
Enkel rengöring med flera rengöringsfunktioner
OneTouch-funktion
SensoFlow-system
Kan spara dina favoritdrycker


Siemens CT636LE

✅ 4.6 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos WhiteAway.se 
✅ 4.4 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos danska Skousen.dk

Siemens CT636LES1

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Siemens CT636LE har inte varit med i några expertundersökningar. Den här kaffemaskinen har dock fått fina omdömen av kunderna hos både Whiteaway.se och danska Skousen.dk.

Användarna verkar överlag tycka att Siemens CT636LE är en högkvalitativ maskin som brygger gott kaffe. I recensionerna skriver de till exempel att Siemens CT636LE är en effektiv kaffemaskin som levererar en fantastisk kopp kaffe. Flera användare förklarar dessutom att maskinen är enkel att använda och rengöra.

De flesta recensioner nämner inte några nackdelar alls med den här modellen. Ett fåtal användare påpekar dock att maskinen är lite besvärlig att rengöra eftersom att det finns många olika delar.

Observera att Siemens CT636LE ska byggas in i en köksmodul. Man måste därför kontrollera maskinens mått innan man köper den.

Effektiv maskin med inbyggd mjölkskummare

Siemens CT636LE är en helautomatisk maskin som inte kräver något manuellt arbete från användaren. Maskinen kan nämligen brygga kaffet helt själv.

Den här kaffemaskinen har en vattenbehållare med en kapacitet på 2,4 liter och en bönbehållare som rymmer 500 gram kaffebönor.

Det finns dessutom en funktion som kallas för IndividualCup Volume. Med denna funktion kan man anpassa koppstorleken så att kaffet fyller den kopp man använder. Maskinen har tre förinställda koppstorlekar: liten, mellan och stor. Dessa kan dock anpassas ytterligare vid behov.

Siemens CT636LE har en inbyggd mjölkskummare och kan därför brygga en mängd olika kaffedrycker. Maskinen är dessutom utrustad med ett rengöringssystem som rengör mjölkskummaren efter varje användning. Detta system kallas för AutoMilk Clean.

Användarna: Maskin med alla funktioner man behöver

Enligt användarna har Siemens CT636LE alla funktioner man behöver. Någon skriver till och med att maskinen överstiger alla deras förväntningar. En användare nämner dessutom att Siemens CT636LE har en fin design som gör att maskinen passar perfekt in i köket.

En annan användare skriver att man kan göra flera olika kaffedrycker med Siemens CT636LE. Enligt den här användaren kan man därför brygga kaffet precis som man vill ha det. Eftersom att maskinen har en självrengörande funktion går det dagliga underhållet dessutom både snabbt och enkelt.

Sist men inte minst verkar användarna vara väldigt positivt inställda till maskinens AromaDoubleShot-funktion. Den här funktionen använder dubbla malnings- och bryggningsprocesser och ger kaffet en fantastisk arom. Den dubbla bryggningen frigör nämligen inte särskilt mycket bittra ämnen och skapar därmed inte någon bitter eftersmak.

Enkel användning

Siemens CT636LE är en lättanvänd kaffemaskin med en OneTouch-funktion. Med den här funktionen kan man brygga sitt kaffe med en enda knapptryckning oavsett om man vill ha en ristretto, espresso, svart kaffe, cappuccino eller något helt annat.

Tack vare OneTouch DoubleCup-funktionen är det dessutom möjligt att brygga två koppar kaffe på samma gång.

Den här maskinen har även en inbyggd kaffekvarn som automatiskt anpassar malningstiden till kaffebönorna. Detta gör att man kan få kaffet precis så starkt som man vill ha det.

Det går även att anpassa malningsgraden till den kaffesort man brygger. Maskinen har dessutom ett värmesystem som ser till att bryggtemperaturen alltid är jämn och konstant.

Precis som vissa användare berättar i sina recensioner är rengöringen enkel på Siemens CT636LE. Den här maskinen har nämligen ett rengörings- och avkalkningsprogram som rengör maskinen efter varje bryggning. Användaren behöver därmed inte slösa särskilt mycket tid på att underhålla kaffemaskinen.

Specifikationer för Siemens CT636LE – mått: 
Inbyggnadshöjd: 44,9 cm
Inbyggnadsbredd: 55,8 cm
Inbyggnadsdjup: 35,6 cm
Vikt: 20,14 kg

Specifikationer för Siemens CT636LE – basfakta: 
Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
Kapacitet: 2,4 liter
Bönbehållare: 500 gram
Motoreffekt: 1 600 Watt
Mjölkskummare: Ja
Tryck: 19 bar
Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Siemens CT636LE: 
Helautomatisk maskin
Brygger kaffe med en enda knapptryckning
Kan brygga flera olika kaffedrycker
Enkel rengöring
Inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn


Smeg CMS8451

✅ Inbyggd kaffemaskin med vintagedesign

Smeg CMS8451

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Smeg CMS8451 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Det här är dock en läcker kaffemaskin med en fin vintagedesign.

Den här maskinen har en enkel och stilren design som passar bra in hemma hos de allra flesta som uppskattar lite retrostil i köket.

Tänk dock på att kaffemaskinen ska installeras i ett köksskåp. Det är därför viktigt att kontrollera produktens mått innan man köper den.

Helautomatisk maskin med flera praktiska egenskaper

Smeg CMS8451 är en helautomatisk kaffemaskin och sköter därmed hela bryggningen själv.

Med den här inbyggda kaffemaskinen kan man brygga flera olika typer av kaffe, till exempel svart kaffe, cappuccino och americano.

Maskinen har en vattenbehållare med en kapacitet på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer totalt 220 gram kaffebönor. Motorn har dessutom en effekt på 1350 watt.

Smeg CMS8451 har även en automatisk avstängningsfunktion. Detta innebär att maskinen stänger av sig själv om man inte har använt den under en viss tidsperiod. Tack vare den här funktionen förbrukar maskinen därmed inte någon ström i onödan.

Mjölkskummare och kaffekvarn

Den här inbyggda kaffemaskinen har både en automatisk mjölkskummare och en inbyggd kaffekvarn.

Mjölkskummaren gör att man kan få skummad mjölk direkt ner i koppen om man till exempel vill ha en cappuccino.

Den inbyggda kaffekvarnen maler kaffebönorna innan bryggningen. På kvarnen kan man välja mellan olika malningsgrader för att få bönorna malda precis som man vill ha dem. Med Smeg CMS8451 kan man även få en kopp hett vatten om man hellre vill ha te.

Enkel användning

Smeg CMS8451 är en lättanvänd kaffemaskin med en LCD-skärm som visar alla inställningar och funktioner. På skärmen kan man även välja mellan flera olika språk.

Den här maskinen har även inställningar som låter användaren välja mellan en liten, mellanstor eller stor kopp. Man kan dessutom att brygga två koppar kaffe på en gång. När det är dags för avkalkning börjar en indikator lysa på maskinen. Det finns även en indikator som meddelar när lådan för kaffesump är full och måste tömmas.

Smeg CMS8451 har även teleskoputdrag som gör att det går både snabbt och enkelt att fylla på vatten och kaffebönor. Varje gång man startar maskinen genomför den dessutom en automatisk genomsköljning.

Specifikationer för Smeg CMS8451 – mått: 
Inbyggnadshöjd: 45 cm
Inbyggnadsbredd: 56 cm
Inbyggnadsdjup: 55 cm
Vikt: 26 kg

Specifikationer för Smeg CMS8451 – basfakta: 
Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
Kapacitet: 1,8 liter
Bönbehållare: 220 gram
Motoreffekt: 1 350 Watt
Mjölkskummare: Ja
Tryck: 15 bar
Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Smeg CMS8451: 
Kan brygga två koppar kaffe samtidigt
Mjölkskummare och kaffekvarn
Teleskoputdrag som underlättar påfyllning
Automatisk avstängning
Enkla kontroller


Hur påverkas kroppen av koffein?

koffein De flesta av oss dricker kaffe på morgonen som en del av vår morgonrutin. Detta får oss att vakna till och gör oss mer redo för dagen. Flera av oss dricker även kaffe senare på dagen för att vi ska hålla oss vakna och klara i huvudet. Den uppiggande effekten beror på att kaffe innehåller koffein, men hur påverkas egentligen kroppen av koffein?

Det centrala nervsystemet 
Koffein är ett centralstimulerande medel. När det når fram till hjärnan märker vi framförallt av att vi vaknar till och blir piggare. Studier har även visat att människor som dricker kaffe regelbundet löper en lägre risk för att utveckla Alzheimers och demens.

Blodtryck 
Koffein kan få blodtrycket att stiga under en kort period. Denna effekt antas bero på att adrenalinhalten i kroppen ökar eller att koffeinet tillfälligt blockerar hormoner som annars utvidgar artärerna. Hos de flesta har kaffe inte någon långvarig effekt på blodtrycket.

Om du redan har en oregelbunden hjärtrytm kan koffein få ditt hjärta att arbeta hårdare. Om du lider av högt blodtryck eller andra hjärtproblem rekommenderas det därför att du pratar med din läkare för att komma fram till om koffein är säkert för dig eller inte.

Matsmältning 
Koffein ökar mängden syra i magen och kan orsaka halsbränna och magont. Koffein lagras dock inte i kroppen. Det behandlas istället av levern och kommer sedan ut tillsammans med urinen. Detta är även anledningen till att vi kan behöva kissa mer strax efter att vi har druckit något som innehåller koffein.

Reproduktion 
Koffein kan göra att pulsen och ämnesomsättningen ökar hos barnet. En för stor mängd koffein kan även leda till att fostret växer sämre och öka risken för missfall. I de flesta fall är det dock säkert att få i sig en lägre dos koffein under graviditeten. Det kan dock ändå vara bra att rådfråga din läkare ifall du är gravid.

Om du vill veta med om hur kroppen påverkas av koffein kan du läsa mer i den här artikeln.


Kaffeguide: Vad innehåller olika kaffedrycker?

Eftersom att det finns mängder av kaffedrycker kan det vara svårt att veta vad skillnaden är mellan olika varianter. Här nedanför hittar du därför en genomgång av ett par olika kaffedrycker med information om vad de innehåller och hur de bryggs. Vi baserar informationen på en artikel från Latteartguide.com.

Bryggkaffe: Bryggkaffe görs i en helt vanlig kaffebryggare med tratt och filter. När man har hällt malda kaffebönor i filtret startar man maskinen för att vattnet ska rinna igenom kaffet.

Espresso Espresso: Espresso är en helt svart kaffesort som ska drickas som den är. Bryggningen sker under ett tryck som pressar aromen ur bönorna och skapar den starka och koncentrerade smaken.

Caffe latte: Det här är en mildare kaffedryck som består av espresso och krämigt mjölkskum. Om man är utomlands kan drycken även kallas för Café au lait.

Cappuccino: Cappuccino består av tre lika delar espresso, mjölkskum och varm mjölk. Den här kaffedrycken är ganska söt och serveras ofta med antingen kakao eller choklad på toppen av skummet.

Cortado: Cortado är helt enkelt espresso med lite varm mjölk. Den här drycken påminner därför mycket om espresso. En cortado görs ofta med två shot espresso och lite mjölk utan skum.

Latte macchiato Latte macchiato: Latte macchiato består av lite kaffe och mycket mjölk. Den här kaffedrycken är därför mild och liknar till exempel en caffe latte. Den serveras vanligtvis i lager med mjölken längst ner och espresson på toppen.

Espresso macchiato: Den här kaffedrycken består av en espresso med lite mjölkskum på toppen.

Americano: Americano är en annan stark kaffevariant. Den består nämligen av två shot espresso och lite varmt vatten.

Mocha: Mocha är en söt kaffedryck som består av en espresso och kakaopulver. I detta tillsätter man även mjölkskum och mjölk.


Kaffets ursprung

Kaffet blir känt över hela världen

Kaffe har en lång historia och ett ursprung som kan spåras ända tillbaka till 500-talets Etiopien. Kaffebönorna sägs då ha upptäckts av en bonde vid namn Kaldi. Enligt historien märke Kaldi att hans getter blev piggare och mer energiska efter att ha ätit bären från ett visst träd. Kaldi berättade om upptäckten för en munk som därefter hällde varmt vatten över bönorna för att skapa en dryck. Efter att ha druckit denna dryck kunde han sedan hålla sig vaken i flera timmar. Ryktet om kaffets egenskaper spred sig sakta men säkert och nådde till slut fram till Arabiska halvön.

Man brukar säga att kaffe ursprungligen kommer från Etiopien. Det finns nämligen en berättelse om en arabisk shejk som reste i Etiopien och blev helt betagen av kaffets effekter. När han återvände till Arabiska halvön tog han därför med sig kaffet hem. Han bad sedan religiösa ledare att dricka den nya drycken för att kunna be om nätterna, vilket ledde till att kaffe blev en slags religiös dryck.

Världens första kaffehus 
Det första kaffehuset öppnades i Mekka någon gång runt 1470. Detta startade en helt ny kultur där man höll sammankomster på kaffehusen. Dessa kaffehus spreds snabbt genom mellanöstern och blev en plats där man drack kaffe och hade det trevligt.

Kaffet kommer till Europa 
Med tiden kom kaffet även till Europa. Detta skedde omkring år 1615 och började i Italien, där Venedig var den första staden att öppna ett kaffehus. London öppnade också flera kaffehus och hade snart flera hundra runt om i staden. Kaffe blev populärt i stora delar av Europa och många började dricka kaffe varje dag.

Ungefär 50 år efter att kaffet hade anlänt till Venedig kom det även till Norden. Här tog det ett tag innan folk började dricka kaffe till vardags, men med tiden startade den vanan även här. Idag är kaffe en av världens mest populära drycker, och människor dricker nu kaffe både morgon och kväll.

Man vet inte säkert när kaffe odlades för första gången. Enligt vissa källor fanns den första kaffeodlingen vid röda havet under 600-talet. Kaffeodling blev dock inte vanligt förrän 1400-talet. Då började det nämligen dyka upp flera kaffeodlingar i Yemen. Efter detta började även Holland odla mycket kaffe. Holland var dessutom ett av de första länderna som upptäckte hur bra affärsmöjligheter som fanns i kaffe.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka inbyggd kaffemaskiner har fått bäst omdömen?

Bosch CTL636E och Siemens CT636LE

Hur testas kaffemaskinerna?

Kaffemaskinerna bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Genomgång av källor 

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
I den här artikeln har vi använt flera användarrecensioner av inbyggda kaffemaskiner. Vi har bland annat tittat på kundomdömen hos Whiteaway.se, Tretti.se och danska Skousen.dk.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte är fast besluten att köpa en inbyggd kaffemaskin kanske du även vill läsa några av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen ett flertal andra artiklar som också kan vara av intresse.

I våra generella artiklar kaffebryggare test och kaffebryggare med kvarn test kan du till exempel få en överblick över marknadens bäst rankade kaffemaskiner. Du kan även fördjupa dig mer i någon av våra många märkesspecifika artiklar.

Bland dessa hittar du till exempel  Moccamaster test, Siemens kaffemaskin test, Bosch kaffebryggare test, Senseo kaffemaskin test, Melitta kaffebryggare test och Wilfa kaffebryggare test. Alla dessa artiklar innehåller en översikt över de högst rankade maskinerna från varje tillverkare.

Om du tror att en espressomaskin är ett bättre alternativ för dig kan vi hjälpa dig på det området också. I våra generella artiklar espressomaskin test och helautomatisk espressomaskin test kan du få en introduktion till marknaden och se vilka modeller som klarar sig bäst i olika tester.

Vi har även ett antal märkesspecifika artiklar i den här kategorin också. Här hittar du bland annat DeLonghi Magnifica test, Siemens espressomaskin test, Krups espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test och Smeg espressomaskin. I dessa artiklar hittar du de bästa modellerna från de olika tillverkarna.

När det kommer till att skapa espressomaskiner för hemmabaristan är det dock en tillverkare som sticker ut från mängden. Det rör sig självklart om det australiska kvalitetsmärket Sage.

Slutligen vill vi framhäva vår artikel kaffekvarn test. Där hittar du en översikt över marknadens bästa kaffekvarnar samt användbar information om kaffebönor, hur man brygger kaffe på bästa sätt och mycket annat.


Google Shopping

Google Shopping är en Google-tjänst som skapats för att ge kunder fokuserad produktsökning. Den fungerar på så sätt att den genererar produkter från shoppingwebbplatser på nätet och jämför dem. Tack vare specifika och detaljerade Google-algoritmer rangordnar Google shoppingprodukter utifrån deras relevans, medan recensionerna samlas in genom Googles program för kundrecensioner. Googles aggregering av användarrecensioner i olika butiker gör det möjligt för användare att hitta och objektivt informera om den produkt de är intresserade av. 

Bosch CTL636ES6 Google Shopping kundomdömen finns att läsa här.


Amazon

Amazon är en av världens mest populära webbplatser för online shopping. De erbjuder en mängd olika produkter från elektronik till livsmedel och musikinstrument till kläder. Det som utmärker Amazon är deras funktion för kundrecensioner, som ger kunderna möjlighet att dela och rangordna sina erfarenheter av produkter som de har köpt. Detta recensionssystem gör det möjligt för andra kunder att få en bättre förståelse för vad en produkt innebär innan de gör ett köp. Dessutom fungerar detta som en bra feedbackmekanism för både Amazon och de respektive varumärkena som ingår i deras enorma bibliotek av produkter. 

Bosch CTL636ES6 inbyggd kaffemaskin har fått höga betyg av Amazons kunder, med ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor.
Bosch CTL636ES6 Amazon-kundernas recensioner finns att läsa här


The Spruce

The Spruce är en online-resurs för dem som vill upptäcka de bästa produkterna med begränsad forskning. De kondenserar timmar och timmar av omfattande produkttester och kundrecensioner till kortfattade, informativa sammanfattningar och rankningar. Dessa listor är mycket detaljerade och erbjuder en tydlig och pålitlig inblick i för- och nackdelar med olika produkter för att hjälpa köpare att fatta välgrundade beslut om inköp. 

Smeg CMSU4303X ansågs vara den bästa inbyggda kaffemaskinen utan rör.
Testet publiceras på: 21/12/2022
Läs testet här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta