Inbyggd kaffemaskin Test – Här är konsumenternas favoriter – Bäst i Test

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I den här artikeln tar vi en närmare titt på inbyggda kaffemaskiner från olika tillverkare och prisklasser.

Det finns dock inga officiella expertgranskningar av inbyggda kaffemaskiner, och det går heller inte att hitta särskilt många recensioner från konsumenter.

Vi har dock undersökt flera olika modeller och lyckats hitta ett par maskiner med bra användarrecensioner. Vi har även inkluderat några andra toppmodeller för att skapa en bra överblick över utbudet på marknaden.

I genomgången av de olika modellerna utgår vi från maskinernas funktioner och specifikationer.

Efter genomgången av de inbyggda kaffemaskinerna hittar du även information om kaffe och koffein samt en genomgång av olika kaffedrycker.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av inbyggda kaffemaskiner
🔸 Information om hur koffein påverkar kroppen
🔸 Guide till olika kaffedrycker
🔸 Information om kaffets ursprung
🔸 Genomgång av alla källor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Inbyggd kaffemaskin test 2021 – Här är marknadens bästa modeller

I det här avsnittet hittar du en genomgång av marknadens bästa inbyggda kaffemaskiner. I och med att den här typen av kaffemaskiner är ett relativt nytt fenomen har det dock inte gjorts några officiella experttester. Det finns dessutom väldigt få användarrecensioner av inbyggda kaffemaskiner. På grund av detta har vi utgått från maskinernas specifikationer och valt ut de mest imponerande och lovande modellerna.

Om du tänker köpa en inbyggd kaffemaskin hoppas vi att den här genomgången kan hjälpa dig att hitta rätt modell för just dig.


Siemens CT636LES6

5 av 5 stjärnor av kunderna hos den danska nätbutiken Skousen.dk
5 av 5 stjärnor av kunderna hos WhiteAway.se

Siemens CT636LES6

.
Siemens CT636LES6 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här inbyggda kaffemaskinen är dock populär bland konsumenterna. Maskinen har nämligen fått ett betyg på 5 av 5 stjärnor av kunderna hos både WhiteAway.se och den danska butiken Skousen.dk.

Användarna berättar bland annat att maskinen brygger otroligt gott kaffe och att den har många funktioner. Ingen nämner några direkta nackdelar med Siemens CT636LES6.

Användarna: Fantastisk kaffemaskin

Enligt konsumenterna som använder Siemens CT636LES6 är det här en bra kaffemaskin som fungerar fint. En användare skriver till exempel att maskinen är fantastisk och att den brygger lika bra kaffe som den bästa kaffebaren.

En annan person förklarar att Siemens CT636LES6 har många funktioner och en fin design, vilket helt klart är en fördel när det gäller en inbyggd kaffemaskin. En användare som haft maskinen i ett år berättar dessutom att det är lätt att förstå alla funktioner. Samma person skriver även att de aldrig har druckit godare kaffe.

Inbyggd helautomatisk espressomaskin med Home Connect

Siemens CT636LES6 är en inbyggnadsmaskin som ska installeras i ett köksskåp. Det här är även en helautomatisk espressomaskin som sköter allt arbete själv. Man behöver därför bara trycka på en knapp för att starta kaffebryggningen.

Den här modellen kan kontrolleras via en smartphone eller en surfplatta med hjälp av Home Connect-appen. Siemens CT636LES6 kan även röststyras med Amazon Alexa.

Maskinen kan brygga en mängd olika kaffedrycker, till exempel espresso, cappuccino och caffe latte. Tack vare den inkluderade mjölkskummaren kan man göra kaffedrycker både med och utan mjölk. Den keramiska kaffekvarnen säkerställer dessutom att bryggningen alltid sker med nymalet kaffe.

Eftersom att maskinen har en autoMilk Clean-funktion rengörs mjölksystemet helt automatiskt. Man kan även välja om man vill brygga en eller två koppar kaffe åt gången.

Intelligent kaffemaskin

Siemens CT636LES6 är en intelligent kaffemaskin med flera praktiska funktioner och tekniker.

Den här modellen är till exempel utrustad med aromaDouble Shot och ett SensoFlow-system. AromaDouble Shot ser till att kaffet får en så bra arom som möjligt medan SensoFlow-systemet värmer upp vattnet till helt rätt temperatur.

Om man skulle glömma bort att stänga av maskinen behöver man dessutom inte oroa sig för det. Maskinen stänger nämligen av automatiskt när den har varit inaktiv en viss tid. Bönbehållaren i den här maskinen har en kapacitet på 500 gram medan vattenbehållare rymmer upp till 2,4 liter vatten.

Sist men inte minst har Siemens CT636LES6 tre förinställda koppstorlekar. Dessa kan även justeras i fem steg för att mängden ska bli perfekt för den kopp man har.

Specifikationer för Siemens CT636LES6 – mått:
🌀 Inbyggnadshöjd: 44,9 cm
🌀 Inbyggnadsbredd: 55,8 cm
🌀 Inbyggnadsdjup: 35,6 cm
🌀 Vikt: 20,428 kg

Specifikationer för Siemens CT636LES6 – basfakta:
🔴 Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapacitet: 2,4 liter
🔴 Bönbehållare: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1 600 watt
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Tryck: 19 bar
🔴 Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Siemens CT636LES6:
aromaDouble Shot
SensoFlow-system
Automatisk avstängning
Home Connect
Kan brygga kaffedrycker med och utan mjölk


Bosch CTL636E

✅ 4.9 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos WhiteAway.se
✅ 4.4 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos Tretti.se

Bosch CTL636E

.
Bosch CTL636E har inte varit med i några officiella expertgranskningar. Den här modellen har dock fått fina betyg av kunderna hos både WhiteAway och Tretti. Maskinen har nämligen fått genomsnittliga betyg på 4.9 respektive 4.4 av 5 stjärnor.

Flera recensioner nämner att kaffet blir riktigt gott i Bosch CTL636E. Vissa användare berättar även att kaffemaskinen är lätt att använda.

Det är inte särskilt många personer som nämner några nackdelar med den här modellen. En användare skriver dock att de gärna hade haft ett kylt fack för mjölken istället för en termos. En annan person påpekar även att man måste tömma droppbrickan lite väl ofta.

Tänk på att den här kaffemaskinen är gjord för inbyggnad och att den därmed ska installeras i en köksmodul. Vi rekommenderar därför att du kontrollerar att maskinen har rätt mått innan du köper den.

Flera olika funktioner

Bosch CTL636E är en helautomatisk kaffemaskin som är utrustad med flera praktiska funktioner och egenskaper. Den har en vattenbehållare på 2,4 liter och en bönbehållare som rymmer 500 gram kaffebönor. Motorn har en effekt på 1600 watt och kaffet bryggs med ett tryck på 19 bar.

Den här kaffemaskinen har bland annat ett SensoFlow-system som säkerställer att bryggtemperaturen är optimal. Detta system gör även att maskinen är dubbelt så snabb som andra modeller på att brygga den första koppen kaffe när den startar.

Bosch CTL636E har även en funktion som kallas för AromaDoubleShot. Med den här funktionen kan man brygga extra starkt kaffe utan att smaken blir bitter. Detta beror på att maskinen maler och brygger två gånger. Den keramiska kaffekvarnen är dessutom ljudisolerad och väsnas därför inte särskilt mycket. Man kan även justera kvarnen och välja mellan fyra olika malningsgrader.

Den här kaffemaskinen har även ett minnessystem som kallas för MyCoffee. Med detta system kan man spara upp till åtta olika drycker och sedan brygga dem igen på ett enkelt sätt.

Användarna: Läcker och användarvänlig kaffemaskin

Enligt användarna är Bosch CTL636E en läcker kaffemaskin som verkligen skapar en känsla av vardagslyx. En användare skriver till exempel att maskinen har “så många fördelar” och att den gör perfekt kaffe på ett ögonblick.

En annan användare verkar också hålla med om detta. De förklarar nämligen att maskinen är otroligt enkel att använda samt att den brygger en supergod kopp kaffe.

I en recension kan man även läsa att det är enkelt att fylla på både vatten, kaffebönor och mjölk. Samma person skriver dessutom att det går snabbt och enkelt att rengöra mjölkbehållaren och att de därför dricker mycket kaffedrycker med mjölk.

Många användare berömmer dessutom maskinens fina design som är både enkel och stilren. En recension framhäver även att maskinen frigör bänkyta eftersom att man inte behöver någon vattenkokare eller andra kaffemaskiner.

Helautomatisk maskin med OneTouch

Bosch CTL636E har en praktisk OneTouch-funktion som gör att man kan brygga sitt kaffe med en enda knapptryckning. På detta vis kan maskinen brygga både svart kaffe, espresso, cappuccino och flera andra kaffedrycker. Med OneTouch DoubleCup kan man dessutom brygga två koppar kaffe samtidigt.

Den här modellen har en TFT-skärm med optimal skärpa och är därför enkel att använda. Detta innebär nämligen att texten på skärmen syns tydligt från alla vinklar.

Rengöringen är också enkel på Bosch CTL636E. Den inbyggda mjölkskummaren har till exempel ett automatiskt rengöringssystem som körs automatiskt efter varje användning. Eftersom att bryggenheten är löstagbar är det dessutom lätt att hålla maskinen ren. Detta innebär nämligen att bryggenheten enkelt kan tas ut och rengöras manuellt.

Med funktionen Calc’n Clean kan kaffemaskinen rengöras och avkalkas i en och samma process. Maskinen rengörs även automatiskt efter varje bryggning för att kaffet alltid ska smaka så bra som möjligt.

Sist men inte minst har Bosch CTL636E en funktion som gör att man kan ställa in koppstorleken individuellt. Tack vare denna funktion kan man därmed få precis rätt mängd kaffe i koppen.

Specifikationer för Bosch CTL636E – mått: 
🌀 Inbyggnadshöjd: 44,9 cm
🌀 Inbyggnadsbredd: 55,8 cm
🌀 Inbyggnadsdjup: 35,6 cm
🌀 Vikt: 19,7 kg

Specifikationer för Bosch CTL636E – basfakta:
🔴 Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapacitet: 2,4 liter
🔴 Bönbehållare: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1 600 Watt
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Tryck: 19 bar
🔴 Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Bosch CTL636E: 
Användarvänlig kaffemaskin
Enkel rengöring med flera rengöringsfunktioner
OneTouch-funktion
SensoFlow-system
Kan spara dina favoritdrycker


Siemens CT636LE

✅ 4.6 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos WhiteAway.se 
✅ 4.4 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos danska Skousen.dk

Siemens CT636LES1

.
Siemens CT636LE har inte varit med i några expertundersökningar. Den här kaffemaskinen har dock fått fina omdömen av kunderna hos både Whiteaway.se och danska Skousen.dk.

Användarna verkar överlag tycka att Siemens CT636LE är en högkvalitativ maskin som brygger gott kaffe. I recensionerna skriver de till exempel att Siemens CT636LE är en effektiv kaffemaskin som levererar en fantastisk kopp kaffe. Flera användare förklarar dessutom att maskinen är enkel att använda och rengöra.

De flesta recensioner nämner inte några nackdelar alls med den här modellen. Ett fåtal användare påpekar dock att maskinen är lite besvärlig att rengöra eftersom att det finns många olika delar.

Observera att Siemens CT636LE ska byggas in i en köksmodul. Man måste därför kontrollera maskinens mått innan man köper den.

Effektiv maskin med inbyggd mjölkskummare

Siemens CT636LE är en helautomatisk maskin som inte kräver något manuellt arbete från användaren. Maskinen kan nämligen brygga kaffet helt själv.

Den här kaffemaskinen har en vattenbehållare med en kapacitet på 2,4 liter och en bönbehållare som rymmer 500 gram kaffebönor.

Det finns dessutom en funktion som kallas för IndividualCup Volume. Med denna funktion kan man anpassa koppstorleken så att kaffet fyller den kopp man använder. Maskinen har tre förinställda koppstorlekar: liten, mellan och stor. Dessa kan dock anpassas ytterligare vid behov.

Siemens CT636LE har en inbyggd mjölkskummare och kan därför brygga en mängd olika kaffedrycker. Maskinen är dessutom utrustad med ett rengöringssystem som rengör mjölkskummaren efter varje användning. Detta system kallas för AutoMilk Clean.

Användarna: Maskin med alla funktioner man behöver

Enligt användarna har Siemens CT636LE alla funktioner man behöver. Någon skriver till och med att maskinen överstiger alla deras förväntningar. En användare nämner dessutom att Siemens CT636LE har en fin design som gör att maskinen passar perfekt in i köket.

En annan användare skriver att man kan göra flera olika kaffedrycker med Siemens CT636LE. Enligt den här användaren kan man därför brygga kaffet precis som man vill ha det. Eftersom att maskinen har en självrengörande funktion går det dagliga underhållet dessutom både snabbt och enkelt.

Sist men inte minst verkar användarna vara väldigt positivt inställda till maskinens AromaDoubleShot-funktion. Den här funktionen använder dubbla malnings- och bryggningsprocesser och ger kaffet en fantastisk arom. Den dubbla bryggningen frigör nämligen inte särskilt mycket bittra ämnen och skapar därmed inte någon bitter eftersmak.

Enkel användning

Siemens CT636LE är en lättanvänd kaffemaskin med en OneTouch-funktion. Med den här funktionen kan man brygga sitt kaffe med en enda knapptryckning oavsett om man vill ha en ristretto, espresso, svart kaffe, cappuccino eller något helt annat.

Tack vare OneTouch DoubleCup-funktionen är det dessutom möjligt att brygga två koppar kaffe på samma gång.

Den här maskinen har även en inbyggd kaffekvarn som automatiskt anpassar malningstiden till kaffebönorna. Detta gör att man kan få kaffet precis så starkt som man vill ha det.

Det går även att anpassa malningsgraden till den kaffesort man brygger. Maskinen har dessutom ett värmesystem som ser till att bryggtemperaturen alltid är jämn och konstant.

Precis som vissa användare berättar i sina recensioner är rengöringen enkel på Siemens CT636LE. Den här maskinen har nämligen ett rengörings- och avkalkningsprogram som rengör maskinen efter varje bryggning. Användaren behöver därmed inte slösa särskilt mycket tid på att underhålla kaffemaskinen.

Specifikationer för Siemens CT636LE – mått: 
🌀 Inbyggnadshöjd: 44,9 cm
🌀 Inbyggnadsbredd: 55,8 cm
🌀 Inbyggnadsdjup: 35,6 cm
🌀 Vikt: 20,14 kg

Specifikationer för Siemens CT636LE – basfakta: 
🔴 Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapacitet: 2,4 liter
🔴 Bönbehållare: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1 600 Watt
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Tryck: 19 bar
🔴 Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Siemens CT636LE: 
Helautomatisk maskin
Brygger kaffe med en enda knapptryckning
Kan brygga flera olika kaffedrycker
Enkel rengöring
Inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn


Smeg CMS8451

✅ Inbyggd kaffemaskin med vintagedesign

Smeg CMS8451

.
Smeg CMS8451 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Det här är dock en läcker kaffemaskin med en fin vintagedesign.

Den här maskinen har en enkel och stilren design som passar bra in hemma hos de allra flesta som uppskattar lite retrostil i köket.

Tänk dock på att kaffemaskinen ska installeras i ett köksskåp. Det är därför viktigt att kontrollera produktens mått innan man köper den.

Helautomatisk maskin med flera praktiska egenskaper

Smeg CMS8451 är en helautomatisk kaffemaskin och sköter därmed hela bryggningen själv.

Med den här inbyggda kaffemaskinen kan man brygga flera olika typer av kaffe, till exempel svart kaffe, cappuccino och americano.

Maskinen har en vattenbehållare med en kapacitet på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer totalt 220 gram kaffebönor. Motorn har dessutom en effekt på 1350 watt.

Smeg CMS8451 har även en automatisk avstängningsfunktion. Detta innebär att maskinen stänger av sig själv om man inte har använt den under en viss tidsperiod. Tack vare den här funktionen förbrukar maskinen därmed inte någon ström i onödan.

Mjölkskummare och kaffekvarn

Den här inbyggda kaffemaskinen har både en automatisk mjölkskummare och en inbyggd kaffekvarn.

Mjölkskummaren gör att man kan få skummad mjölk direkt ner i koppen om man till exempel vill ha en cappuccino.

Den inbyggda kaffekvarnen maler kaffebönorna innan bryggningen. På kvarnen kan man välja mellan olika malningsgrader för att få bönorna malda precis som man vill ha dem. Med Smeg CMS8451 kan man även få en kopp hett vatten om man hellre vill ha te.

Enkel användning

Smeg CMS8451 är en lättanvänd kaffemaskin med en LCD-skärm som visar alla inställningar och funktioner. På skärmen kan man även välja mellan flera olika språk.

Den här maskinen har även inställningar som låter användaren välja mellan en liten, mellanstor eller stor kopp. Man kan dessutom att brygga två koppar kaffe på en gång. När det är dags för avkalkning börjar en indikator lysa på maskinen. Det finns även en indikator som meddelar när lådan för kaffesump är full och måste tömmas.

Smeg CMS8451 har även teleskoputdrag som gör att det går både snabbt och enkelt att fylla på vatten och kaffebönor. Varje gång man startar maskinen genomför den dessutom en automatisk genomsköljning.

Specifikationer för Smeg CMS8451 – mått: 
🌀 Inbyggnadshöjd: 45 cm
🌀 Inbyggnadsbredd: 56 cm
🌀 Inbyggnadsdjup: 55 cm
🌀 Vikt: 26 kg

Specifikationer för Smeg CMS8451 – basfakta: 
🔴 Typ: Inbyggd kaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapacitet: 1,8 liter
🔴 Bönbehållare: 220 gram
🔴 Motoreffekt: 1 350 Watt
🔴 Mjölkskummare: Ja
🔴 Tryck: 15 bar
🔴 Spänning: 220-240 V

Utvalda fördelar med Smeg CMS8451: 
Kan brygga två koppar kaffe samtidigt
Mjölkskummare och kaffekvarn
Teleskoputdrag som underlättar påfyllning
Automatisk avstängning
Enkla kontroller


Hur påverkas kroppen av koffein?

koffeinDe flesta av oss dricker kaffe på morgonen som en del av vår morgonrutin. Detta får oss att vakna till och gör oss mer redo för dagen. Flera av oss dricker även kaffe senare på dagen för att vi ska hålla oss vakna och klara i huvudet. Den uppiggande effekten beror på att kaffe innehåller koffein, men hur påverkas egentligen kroppen av koffein?

Det centrala nervsystemet 
Koffein är ett centralstimulerande medel. När det når fram till hjärnan märker vi framförallt av att vi vaknar till och blir piggare. Studier har även visat att människor som dricker kaffe regelbundet löper en lägre risk för att utveckla Alzheimers och demens.

Blodtryck 
Koffein kan få blodtrycket att stiga under en kort period. Denna effekt antas bero på att adrenalinhalten i kroppen ökar eller att koffeinet tillfälligt blockerar hormoner som annars utvidgar artärerna. Hos de flesta har kaffe inte någon långvarig effekt på blodtrycket.

Om du redan har en oregelbunden hjärtrytm kan koffein få ditt hjärta att arbeta hårdare. Om du lider av högt blodtryck eller andra hjärtproblem rekommenderas det därför att du pratar med din läkare för att komma fram till om koffein är säkert för dig eller inte.

Matsmältning 
Koffein ökar mängden syra i magen och kan orsaka halsbränna och magont. Koffein lagras dock inte i kroppen. Det behandlas istället av levern och kommer sedan ut tillsammans med urinen. Detta är även anledningen till att vi kan behöva kissa mer strax efter att vi har druckit något som innehåller koffein.

Reproduktion 
Koffein kan göra att pulsen och ämnesomsättningen ökar hos barnet. En för stor mängd koffein kan även leda till att fostret växer sämre och öka risken för missfall. I de flesta fall är det dock säkert att få i sig en lägre dos koffein under graviditeten. Det kan dock ändå vara bra att rådfråga din läkare ifall du är gravid.

Om du vill veta med om hur kroppen påverkas av koffein kan du läsa mer i den här artikeln.


Kaffeguide: Vad innehåller olika kaffedrycker?

Eftersom att det finns mängder av kaffedrycker kan det vara svårt att veta vad skillnaden är mellan olika varianter. Här nedanför hittar du därför en genomgång av ett par olika kaffedrycker med information om vad de innehåller och hur de bryggs. Vi baserar informationen på en artikel från Latteartguide.com.

Bryggkaffe: Bryggkaffe görs i en helt vanlig kaffebryggare med tratt och filter. När man har hällt malda kaffebönor i filtret startar man maskinen för att vattnet ska rinna igenom kaffet.

EspressoEspresso: Espresso är en helt svart kaffesort som ska drickas som den är. Bryggningen sker under ett tryck som pressar aromen ur bönorna och skapar den starka och koncentrerade smaken.

Caffe latte: Det här är en mildare kaffedryck som består av espresso och krämigt mjölkskum. Om man är utomlands kan drycken även kallas för Café au lait.

Cappuccino: Cappuccino består av tre lika delar espresso, mjölkskum och varm mjölk. Den här kaffedrycken är ganska söt och serveras ofta med antingen kakao eller choklad på toppen av skummet.

Cortado: Cortado är helt enkelt espresso med lite varm mjölk. Den här drycken påminner därför mycket om espresso. En cortado görs ofta med två shot espresso och lite mjölk utan skum.

Latte macchiatoLatte macchiato: Latte macchiato består av lite kaffe och mycket mjölk. Den här kaffedrycken är därför mild och liknar till exempel en caffe latte. Den serveras vanligtvis i lager med mjölken längst ner och espresson på toppen.

Espresso macchiato: Den här kaffedrycken består av en espresso med lite mjölkskum på toppen.

Americano: Americano är en annan stark kaffevariant. Den består nämligen av två shot espresso och lite varmt vatten.

Mocha: Mocha är en söt kaffedryck som består av en espresso och kakaopulver. I detta tillsätter man även mjölkskum och mjölk.


Kaffets ursprung

Kaffet blir känt över hela världen

Kaffe har en lång historia och ett ursprung som kan spåras ända tillbaka till 500-talets Etiopien. Kaffebönorna sägs då ha upptäckts av en bonde vid namn Kaldi. Enligt historien märke Kaldi att hans getter blev piggare och mer energiska efter att ha ätit bären från ett visst träd. Kaldi berättade om upptäckten för en munk som därefter hällde varmt vatten över bönorna för att skapa en dryck. Efter att ha druckit denna dryck kunde han sedan hålla sig vaken i flera timmar. Ryktet om kaffets egenskaper spred sig sakta men säkert och nådde till slut fram till Arabiska halvön.

Man brukar säga att kaffe ursprungligen kommer från Etiopien. Det finns nämligen en berättelse om en arabisk shejk som reste i Etiopien och blev helt betagen av kaffets effekter. När han återvände till Arabiska halvön tog han därför med sig kaffet hem. Han bad sedan religiösa ledare att dricka den nya drycken för att kunna be om nätterna, vilket ledde till att kaffe blev en slags religiös dryck.

Världens första kaffehus 
Det första kaffehuset öppnades i Mekka någon gång runt 1470. Detta startade en helt ny kultur där man höll sammankomster på kaffehusen. Dessa kaffehus spreds snabbt genom mellanöstern och blev en plats där man drack kaffe och hade det trevligt.

Kaffet kommer till Europa 
Med tiden kom kaffet även till Europa. Detta skedde omkring år 1615 och började i Italien, där Venedig var den första staden att öppna ett kaffehus. London öppnade också flera kaffehus och hade snart flera hundra runt om i staden. Kaffe blev populärt i stora delar av Europa och många började dricka kaffe varje dag.

Ungefär 50 år efter att kaffet hade anlänt till Venedig kom det även till Norden. Här tog det ett tag innan folk började dricka kaffe till vardags, men med tiden startade den vanan även här. Idag är kaffe en av världens mest populära drycker, och människor dricker nu kaffe både morgon och kväll.

Man vet inte säkert när kaffe odlades för första gången. Enligt vissa källor fanns den första kaffeodlingen vid röda havet under 600-talet. Kaffeodling blev dock inte vanligt förrän 1400-talet. Då började det nämligen dyka upp flera kaffeodlingar i Yemen. Efter detta började även Holland odla mycket kaffe. Holland var dessutom ett av de första länderna som upptäckte hur bra affärsmöjligheter som fanns i kaffe.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka inbyggd kaffemaskiner har fått bäst omdömen?

Bosch CTL636E och Siemens CT636LE

🤓 Hur testas kaffemaskinerna?

Kaffemaskinerna bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Genomgång av källor 

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
I den här artikeln har vi använt flera användarrecensioner av inbyggda kaffemaskiner. Vi har bland annat tittat på kundomdömen hos Whiteaway.se, Tretti.se och danska Skousen.dk.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte är fast besluten att köpa en inbyggd kaffemaskin kanske du även vill läsa några av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen ett flertal andra artiklar som också kan vara av intresse.

I våra generella artiklar kaffebryggare test och kaffebryggare med kvarn test kan du till exempel få en överblick över marknadens bäst rankade kaffemaskiner. Du kan även fördjupa dig mer i någon av våra många märkesspecifika artiklar.

Bland dessa hittar du till exempel KitchenAid kaffebryggare test,  Moccamaster test, Siemens kaffemaskin test, Bosch kaffebryggare test och Wilfa kaffebryggare test. Alla dessa artiklar innehåller en översikt över de högst rankade maskinerna från varje tillverkare.

Om du tror att en espressomaskin är ett bättre alternativ för dig kan vi hjälpa dig på det området också. I våra generella artiklar espressomaskin test och helautomatisk espressomaskin test kan du få en introduktion till marknaden och se vilka modeller som klarar sig bäst i olika tester.

Vi har även ett antal märkesspecifika artiklar i den här kategorin också. Här hittar du bland annat DeLonghi Magnifica test, Siemens espressomaskin test, Krups espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test och Smeg espressomaskin. I dessa artiklar hittar du de bästa modellerna från de olika tillverkarna.

När det kommer till att skapa espressomaskiner för hemmabaristan är det dock en tillverkare som sticker ut från mängden. Det rör sig självklart om det australiska kvalitetsmärket Sage.

På grund av detta vill vi även tipsa om våra djupgående artiklar om Sage the Bambino PlusSage Barista Touch och Sage the Oracle. Alla dessa maskiner har höjts till skyarna av både experter och konsumenter.

Slutligen vill vi framhäva vår artikel kaffekvarn test. Där hittar du en översikt över marknadens bästa kaffekvarnar samt användbar information om kaffebönor, hur man brygger kaffe på bästa sätt och mycket annat.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta