Mjölkskummare Test 2020 – Hitta de bästa mjölkskummarna – Bäst i Test guide

0

Bäst i Test 2020: I den här artikeln tar vi en närmare titt på olika tester av mjölkskummare. Baserat på experternas bedömningar i undersökningarna går vi igenom mjölkskummarna var för sig för att komma fram till vad som gör varje modell till ett bra köp.

Vi har granskat undersökningar från ett antal tyska testsajter som har provat olika mjölkskummare, bland annat Computer Bild, TestFazit och Testberichte. Vi har även läst tester i de brittiska tidningarna The Evening Standard och The Independent där experter utvärderar ett urval av mjölkskummare.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

I den här artikeln får du:
🔸 Överblick över marknadens bästa mjölkskummare
🔸 Information om hur mjölkskum skapas
🔸 Information om mjölkens påverkan på kaffet
🔸 Guide till att hitta den kaffedryck du föredrar
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Krups Automatisk mjölkskummare

✅ Rekommenderas av brittiska The Evening Standard

Krups Automatisk maelkeskummer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
869,00 Kr. 0,00 Kr. 869,00 Kr. Läs mer
994,00 Kr. 0,00 Kr. 994,00 Kr. Läs mer
1 023,00 Kr. 0,00 Kr. 1 023,00 Kr. Läs mer
1 067,00 Kr. 0,00 Kr. 1 067,00 Kr. Läs mer

Den Londonbaserade tidningen The Evening Standard behandlar ämnen som intresserar londonborna. Detta innefattar även ett så modernt ämne som specialkaffe och vad som krävs för att kunna göra kaffedrycken själv istället för att köpa den på kaféet. Tidningen har därför testat ett urval av mjölkskummare och experterna ger Krups Automatisk mjölkskummare mycket beröm i undersökningen.

Tre olika typer av skum

Krups Automatisk mjölkskummare gör det väldigt enkelt för användaren att få precis den typ av kaffe han eller hon vill ha. Modellen har tre olika inställningar: cappuccino, latte och varm mjölk. Alla lägen har en egen knapp, vilket gör det enkelt att snabbt välja sin favorit. Det går dessutom att specificera vilket typ av skum man vill ha för att kaffet ska bli perfekt. När man har valt mellan de tre inställningarna lyser den valda knappen blått och man kan följa med i processen genom modellens genomskinliga lock.

Hög användarvänlighet

Förutom det välgjorda skummet, som är både mjukt och krämigt, får Krups Automatisk mjölkskummare beröm av experterna för sin användarvänlighet. Modellen är automatisk och klarar därför av skumningen själv. Den är även sladdlös och kan stå var som helst, till exempel i vardagsrummet om man vill ha flera koppar och dricka lite åt gången. Krups Automatisk mjölkskummare är dessutom utformad så att man kan hälla från alla vinklar, vilket gör att modellen inte spiller så lätt.

Bra funktioner

Krups Automatisk mjölkskummare har tänkt på det mesta när det kommer till användarens bekvämlighet. Den har bland annat invändiga mätlinjer som gör att man alltid vet hur mycket mjölk man ska fylla på för att få rätt mängd skum. Handtaget är bekvämt att hålla i och vinklat så att man inte bränner sig. För ytterligare säkerhet har Krups Automatisk mjölkskummare även automatisk avstängning, och en non stick-beläggning gör att mjölkrester har svårt att fastna.

Utvalda fördelar med Krups Automatisk mjölkskummare:
🔵 Tre inställningar: cappuccino, latte och varm mjölk
🔵 Skummet blir mjukt och krämigt
🔵 Lätt att följa med i processen
🔵 Användarvänlig modell
🔵 Hög säkerhet


WMF Lineo mjölkskummare

✅ Testvinnare hos tyska Computer Bild

WMF Lineo maelkeskummer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 018,00 Kr. 0,00 Kr. 1 018,00 Kr. Läs mer

Den tyska konsumentsajten Computer Bild har provat totalt åtta olika mjölkskummare från olika märken och i olika prisklasser, bland annat WMF Lineo mjölkskummare. Sajten har undersökt konsistensen på mjölkskummet, användarvänligheten samt rengöringen och experterna kommer fram till att WMF Lineo mjölkskummare är den bästa i testet.

Fyra sorters mjölkskum

WMF Lineo mjölkskummare sätter guldkant på det hembryggda kaffet. Modellen har testats med flera olika typer av mjölk eftersom olika mjölksorter ger olika skum. Slutsatsen för WMF Lineo mjölkskummare blir att alla mjölksorter resulterar i ett mjukt och krämigt skum som varken är för hårt eller för mjukt. Konsistensen blir krämig men det går även att göra tre andra typer av skum: fastare skum samt både varmt och kallt skum.

Lätt att rengöra

WMF Lineo mjölkskummare är en automatisk mjölkskummare, vilket betyder att modellen skapar skummet utan något manuellt arbete från användarens sida. Det krävs emellertid lite manuellt arbete när det kommer till rengöringen men experterna skriver att det är enkelt att rengöra WMF Lineo mjölkskummare. Detta är en stor fördel eftersom mjölken snabbt kan bränna fast vid höga temperaturer. En av orsakerna till mjölkskummarens lätta rengöring är att den är försedd med en non stick-beläggning som gör det svårare för mjölken att fastna.

Bra funktioner

WMF Lineo mjölkskummare har även ett par bra funktioner som underlättar arbetet. Den är sladdlös och kommer med en separat 360 graders bas med sladdupprullning, vilket gör det enkelt att hitta en plats för den i köket. WMF Lineo mjölkskummare är dessutom en säker modell som automatiskt stängs av när det valda programmet är färdigt. Det tar ca två minuter att skumma mjölk från en behållare som rymmer 250 ml mjölk. Designen är enkel med en fin stålgrå färg samt ett robust och ergonomiskt handtag.

Utvalda fördelar med WMF Lineo mjölkskummare:
🔵 Kan skapa fyra olika sorters skum
🔵 Producerar krämigt skum
🔵 Enkel att rengöra
🔵 Sladdlös modell ger större frihet
🔵 Bra kapacitet


Severin SM 9685

✅ Testvinnare hos tyska TestFazit
✅ Rekommenderas av brittiska The Evening Standard

Severin SM 9685

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 049,00 Kr. 0,00 Kr. 1 049,00 Kr. Läs mer
1 056,00 Kr. 0,00 Kr. 1 056,00 Kr. Läs mer
1 299,00 Kr. 0,00 Kr. 1 299,00 Kr. Läs mer

Både den stora tyska testsajten TestFazit och den brittiska tidningen The Evening Standard har provat ett urval av mjölkskummare, och den automatiska modellen Severin SM 9685 ingick i båda testerna. Experterna undersökte skummets konsistens samt modellens funktioner, användarvänlighet och rengöring. Severin SM 9685 imponerar på båda testpanelerna och får riktigt bra omdömen på samtliga testpunkter. Modellen är så bra att den utses till testvinnare hos TestFazit och får varma rekommendationer av The Evening Standard.

Bra konsistens

Severin SM 9685 är en mycket mångsidig mjölkskummare som ger ett bra resultat oavsett vilken sorts skum man ber om. Den ger ett skum som är både mjukt och krämigt med små bubblor som ger skummet en bra volym. Modellen kan producera både varmt och kallt skum, vilket innebär att man kan göra sin kaffedryck precis som man vill ha den. Det går dessutom att göra ett fastare skum om man vill att skummet ska flyta på toppen av drycken. Slutligen kan modellen även värma mjölken utan att skumma den.

Olika temperaturlägen

För en mer mångsidig användning är Severin SM 9685 försedd med fyra olika temperaturlägen – 45, 55, 60 och 65 grader – som gör det enkelt att få just den typ av mjölkskum man vill ha. Modellen är dessutom en mycket stor modell med en kapacitet på 700 ml, vilket gör att den kan skumma mjölk till flera koppar samtidigt om du till exempel får gäster. Själva mjölkskummaren är löstagbar och man kan därmed servera mjölken direkt ur kannan.

Känns bra i handen

Mjölkskummaren är tillverkad av rostfritt stål med ett handtag av plast som har ett bra grepp. Handtaget är dessutom utformat för att man inte ska komma åt att bränna sig på den varma kannan. Flera av delarna hos Severin SM 9685 kan tas lös och köras i diskmaskinen, vilket underlättar rengöringsprocessen. För att mjölkskummaren ska vara enkel att använda är det möjligt att öppna locket på modellen för att lättare kunna fylla på med andra ingredienser som kakao och syrup. Severin SM 9685 har dessutom en fin design och ger ett robust intryck.

Utvalda fördelar med Severin SM 9685:
🔵 Mångsidig modell som kan göra flera sorters skum
🔵 Producerar krämigt och fylligt skum
🔵 Fyra temperaturlägen
🔵 Flera delar kan köras i diskmaskinen
🔵 Robust modell


Bodum Latteo mjölkskummare

✅ Toppbetyg hos tyska TestFazit
✅ Toppbetyg hos brittiska The Independent

Bodum Latteo maelkeskummer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
261,00 Kr. 0,00 Kr. 261,00 Kr. Läs mer
290,00 Kr. 0,00 Kr. 290,00 Kr. Läs mer

Både den tyska testsajten TestFazit och den brittiska tidningen The Independent har provat ett urval av bra mjölkskummare för att hitta den modell som både gör bäst skum och är användarvänlig, har bra funktioner och är enkel att rengöra. Det är svårt att hitta en modell som uppfyller alla kriterier, men Bodum Latteo mjölkskummare kommer nära och får bra betyg på i stort sett alla testpunkter. Både TestFazit och The Independent tycker så bra om modellen att den får toppbetyg i bådas tester.

Manuell modell ger luftigt skum

Bodum Latteo mjölkskummare är, till skillnad från de flesta andra testade modeller, en manuell modell som inte använder någon ström. Processen är därmed ganska rättfram: man häller mjölk i glaskannan och pumpar sedan pressen upp och ner. Detta resulterar i ett krämigt och kallt mjölkskum som experterna bedömer har en otroligt mjuk och fin konsistens. Bubblorna i skummet förblir väldigt små och eventuella större bubblor försvinner snabbt.

Från kallt till varmt skum

Om man vill ha varmt mjölkskum kan man helt enkelt värma det kalla skummet i mikron i ungefär en halv minut. Glaskannan till Bodum Latteo mjölkskummare är gjord för att tåla värmen och man kan därmed värma skummet i direkt i kannan. Modellen är alltså en robust modell som tål mycket. Pressen, som är gjord i rostfritt stål och plast, klarar av att diskas i maskin, och eftersom att modellen inte är ansluten till någon ström kan även resterande delar köras i diskmaskinen.

Liten och enkel modell

Bodum Latteo mjölkskummare är inte den största mjölkskummaren, men med en kapacitet på 250 ml producerar modellen fortfarande tillräckligt med skum till flera cappuccinos. Modellen är dessutom enkel att använda och den manuella hanteringen är inga problem. Mjölken ska skummas i ungefär en minut och sedan stå en stund och tjockna innan man antingen kan värma skummet eller använda det kallt. Kallt skum ger till exempel en fin krämig konsistens och smak till diverse is-drycker. En annan fördel med Bodum Latteo mjölkskummare är att den fungerar till alla typer av mjölk och inte bara helmjölk, vilken annars är den rekommenderade mjölken att skumma.

Utvalda fördelar med Bodum Latteo mjölkskummare:
🔵 Manuell modell som inte använder ström
🔵 Lätt att skapa kallt och krämigt skum
🔵 Det kalla skummet kan värmas i mikron
🔵 Robust modell
🔵 Bra till alla mjölksorter


Gastroback Latte Magic

✅ Testvinnare hos tyska ETM Magazine
✅ Testvinnare hos tyska Technik Zu Hause
✅ Toppbetyg hos tyska Testsieger
✅ Toppbetyg hos tyska Testberichte

Gastroback Latte Magic

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
561,00 Kr. 0,00 Kr. 561,00 Kr. Läs mer

Flera tyska testsajter har provat modellen Gastroback Latte Magic tillsammans med ett urval av andra bra mjölkskummare. Modellen har testats på flera punkter och experterna från både ETM Magazine, Technik Zu Hause, Testsieger och Testberichte kommer fram till slutsatsen att Gastroback Latte Magic är en riktigt bra mjölkskummare. Den kan användas till både cappuccino, latte macchiato, espresso och andra kaffedrycker och den får en topplacering i samtliga tester.

Krämigt mjölkskum

Den elektriska mjölkskummaren Gastroback Latte Magic är en mångsidig mjölkskummare som kan användas till alla typer av kaffe. Modellen kan nämligen göra både varmt och kallt skum som får en silkeslen konsistens och kan användas både i själva kaffet och på toppen som ett “lock” över drycken. Modellen håller en bra temperatur och värmeelementen ser till att mjölken inte överstiger 70 grader, vilket gör att man slipper få en otrevlig bismak i mjölkskummet som annars kan uppstå vid för hög värme.

Stor modell

Gastroback Latte Magic har en kapacitet på 350 ml mjölk och därmed kan man göra mjölkskum till flera koppar på en gång med den här modellen. Den får även beröm för sin lätta rengöring som dessutom förenklas ytterligare av en non stick-beläggning. Beläggningen gör att mjölken, som annars lätt bränner fast i den höga värmen, har svårare att fastna. Gastroback Latte Magic har för övrigt en löstagbar spiral som också underlättar rengöringen.

Bra till hela familjen

Många familjer dricker olika kaffedrycker som cappuccino och caffe latte, och Gastroback Latte Magic är skapad för att producera skum till just dessa drycker. Barnfamiljer kan dock också få glädje av modellen då den även är bra till att göra varm choklad. Här är dock kapaciteten 250 ml. Säkerheten är i fokus på Gastroback Latte Magic och den är därför utrustad med automatisk avstängning och blir aldrig särskilt varm på utsidan.

Gastroback Latte Magic är dessutom en tyst modell tack vare det magnetiska drivsystemet, och det genomskinliga locket gör det enkelt att följa med i processen.

Utvalda fördelar med Gastroback Latte Magic:
🔵 Mjölkskummet bli krämigt och mjukt
🔵 Bra till många olika kaffedrycker och choklad
🔵 Hög kapacitet
🔵 Non stick-beläggning ger en lättare rengöring
🔵 Tyst modell


Philips CA6500

✅ Toppbetyg hos tyska TestFazit

Philips CA6500

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
915,00 Kr. 0,00 Kr. 915,00 Kr. Läs mer

Philips CA6500 har testats av den tyska testsajten TestFazit som har gjort noggranna granskningar av flera mjölkskummare. De har undersökt kvaliteten på skummet, funktioner, användarvänlighet och rengöring, och Philips CA6500 hyllas av experterna på nästan alla testområden.

Liten modell med bra mjölkskum

En av de främsta anledningarna till att Philips CA6500 sticker ut positivt är dess storlek. Philips CA6500 är en relativt liten modell med en kapacitet på 120 ml, vilket inte är någon stor mängd men experterna har kommit fram till att det fortfarande räcker till en stor latte macchiato eller två cappuccino. TestFazit har främst undersökt modellens förmåga att skapa varmt mjölkskum och det tar bara två minuter för den att skapa ett fint skum vid ca 70 grader.

Snygg design

Om man är mån om designen i sitt kök kan Philips CA6500 vara ett bra val. Experterna är mycket imponerade över modellens design och utformning och kallar den till och med för “vacker”. Designen är simpel och modern med en kanna i högglansig plast med en fin svart nyans. Om man bortser från det snygga utseendet är Philips CA6500 dessutom mycket enkel att använda. Den medföljande manualen finns på flera språk och berättar kortfattat om hur man använder produkten.

Lätt att skumma mjölk

Den stilrena utsidan bryts inte av en massa knappar eller displayer eftersom Philips CA6500 kontrolleras med en enda knapp. Knappen är diskret och ett kort tryck på denna resulterar i uppvärmd och skummad mjölk. Om man istället håller ner knappen blir mjölken skummad kall. Den här modellen är dessutom mycket tyst och den enda egentliga nackdelen är att varken mjölkkannan eller medföljande delar kan köras i diskmaskinen. Philips CA6500 är dock försedd med en non stick-beläggning som gör att mjölkrester har svårt att fastna, även vid höga temperaturer.

Utvalda fördelar med Philips CA6500:
🔵 Liten men effektiv modell
🔵 Perfekt på kontoret
🔵 Möjlighet att göra olika typer av skum
🔵 Krämigt skum
🔵 Riktigt snygg design


Severin SM 9688

Toppbetyg hos det stora brittiska teknikmagasinet T3.com

Severin SM 9688

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

Mjölkskummaren Severin SM 9688 har granskats av teknikmagasinet T3.com och får där toppbetyg av experterna.

Experterna hittar många positiva funktioner hos den här modellen och framhäver till exempel att mjölkskummaren rymmer mycket och är lätt att rengöra. De tycker även bra om funktionen som gör att man kan ställa in en specifik temperatur som mjölken ska värmas till.

Teknikmagasinet T3.com hittar inte särskilt många nackdelar med Severin SM 9688 utan uppmärksammar egentligen bara konsumenterna på att mjölkskummaren är ganska dyr.

Rymlig mjölkskummare i rostfritt stål

Eftersom att Severin SM 9688 är tillverkad av rostfritt stål är den här modellen både hållbar och robust. Bara man tar hand om mjölkskummaren ordentligt kan den därför hålla i många år framöver.

Den här automatiska mjölkskummaren är dessutom rymlig med en kapacitet på 0,7 liter. Den kan därför användas oavsett om man vill skumma mjölk åt bara sig själv eller om man har gäster på besök.

Själva mjölkkannan kan även lyftas av från basen och placeras på bordet vid behov, och tack vare modellens 360 graders-system kan den ställas tillbaka i basen i vilken riktning som helst.

Effektiv motor och flera temperaturinställningar

När man köper Severin SM 9688 får man en tystgående mjölkskummare med en effektiv motor. Modellen har en motoreffekt på 500 watt och skummar därför mjölken snabbt och enkelt.

Mjölkskummaren har fyra olika temperaturinställningar: 45 grader, 55 grader, 60 grader och 65 grader. Tack vare dessa inställningar kan man välja precis den temperatur man vill ha, och man kan dessutom göra både kallt och varmt mjölkskum.

Om man vill tillsätta kakao eller andra ingredienser i mjölken är det dessutom enkelt öppna locket.

Praktiska funktioner och enkel rengöring

Severin SM 9688 har flera praktiska funktioner. Mjölkskummaren tål till exempel maskindisk och är därför otroligt enkel att rengöra.

Mjölkskummaren har dessutom en avstängningsfunktion som automatiskt stänger av maskinen när man är färdig med den. Den har även en säkerhetsfunktion som skyddar mjölkskummaren mot överhettning.

Maskinen är dessutom försedd med LED-lampor som gör det enkelt att hålla koll på mjölkens temperatur. Dessa kontrollampor fungerar nämligen som en indikator för den valda temperaturen.

Severin SM 9688 har även utbytbara tillbehör samt en magnetisk förvaring som gör det lättare att hålla reda på de olika tillbehören.

Fördelar med Severin SM 9688:
🔵 Tål maskindisk
🔵 Kapacitet på 0,7 liter
🔵 Fyra temperaturinställningar
🔵 Motoreffekt på 500 watt
🔵 Automatisk avstängning
🔵 Löstagbar mjölkkanna i stål


maelkeskummerHur får man det bästa mjölkskummet?

Kan det verkligen stämma att kvaliteten på ditt mjölkskum beror på korna? Det kan verka som en långsökt förklaring, men det ligger faktiskt något i det. Danska videnskab.dk har undersökt frågan och inleder med en kort teknisk förklaring av hur mjölkskum egentligen skapas:

Högt och stabilt skum

Videnskab.dk berättar att mjölken skummas genom att man blåser in ånga i mjölken. Detta skapar mycket små luftbubblor som omges av tunna proteinskal. Mellan bubblorna löper små kanaler där fettdroppar från mjölken sätter sig som små proppar, och det är det som gör att skummet inte kollapsar igen. Det bildas även en ytspänning i processen när proteinmolekylerna i skummet attraherar och håller fast i varandra, vilket också bidrar till att skummet hålls uppe och inte faller ihop.

Små luftbubblor är hemligheten bakom ett stabilt skum och proteininnehållet i mjölken avgör hur små bubblor som skapas. Små bubblor är bra eftersom att de gör skummet mer elastiskt och enklare att kontrollera. Bubblornas storlek påverkar därmed även hur lätt det är för baristan att skapa mönster i kaffet. Ju mindre bubblor, desto lättare är det att skapa mönster.

Mjölkens fetthalt är avgörande

Tillbaka till kon ute i hagen och dess mjölk. Huruvida mjölkskummet blir bra eller inte beror faktiskt på mjölkens sammansättning. Fetthalten i mjölken har en stor betydelse för skummets konsistens och ju fetare mjölken är, desto stabilare blir skummet. Detta beror på att det mjuka fettet i fettdropparna pressas ut och “limmar” ihop fettdropparna så att de skapar en fin och stabil kedja.

Man får bäst resultat när man använder homogeniserad mjölk eftersom ohomogeniserad mjölk har stora fettdroppar som gör skummet instabilt och får det att kollapsa snabbare. Därför bör man inte använda gammaldags mjölk för skumning just eftersom att den inte är homogeniserad.

Transport och tvål förstör skummet

En annan förklaring till varför det ibland kan vara svårt att skapa fint och fluffigt skum finns i transporten av mjölken. Transporten av den obehandlade mjölken från gården till mejeriet kan skaka om mjölken en hel del, och om mjölken skakas för mycket kan fettdropparna förstöras. Detta gör att vissa enzymer kan påverka fettet och släppa ut fettsyror som i sin tur, om det frigörs tillräckligt mycket, kan förstöra ytspänningen runt proteinerna, vilket leder till att skummet kollapsar.

Ibland är det småsaker som påverkar effekten, även när man skummar mjölk. En annan faktor som kan göra det omöjligt att skapa ett fint och fast skum är tvål och diskmedel. Det kan vara svårt att helt undvika diskmedelsrester i kannan, och tvål förstör ytspänningen på samma vis som fettsyror.

Så gör du det bästa mjölkskummet:

– Mjölksort: Välj helmjölk. Det är den mjölksorten som har högst fetthalt.

– Homogenisering: Undvik gammaldags mjölk som är ohomogeniserad.

– Värme: Värm mjölken till max 65 grader. Högre temperaturer ger en otrevlig bismak.


Hur påverkar mjölken kvaliteten på skummet?

maelk

Danska Arla.dk skriver att man får bäst skum genom att använda en halv deciliter varm mjölk till varje deciliter starkt kaffe. Mjölken ska vispas i ungefär en minut i mjölkskummaren när den har nått en temperatur på ca 60 grader. I regel blir skummet luftigare om man skummar mindre mängder åt gången.

Arla.dk nämner även att alla mjölksorter kan skummas men att de olika sorterna ger olika resultat. Här nedanför kommer en mer detaljerad förklaring av hur olika mjölksorter påverkar mjölkskummet:

Skummjölk och minimjölk: Mager mjölk ger ett stabilt skum som mest påminner om hårt vispade äggvitor. Den rundar inte av smaken av kaffet särskilt mycket men om man vill dra ner på kalorierna är skummjölk eller minimjölk bra alternativ.

Lättmjölk: Lättmjölk fungerar inte lika bra som varken helmjölk eller de magra mjölksorterna. Skummet blir istället mycket mjukt och inte speciellt stabilt.

Helmjölk: Helmjölk ger ett både mjukt, krämigt och stabilt skum. Den feta helmjölken rundar av kaffet fint tack vare den högre fetthalten


Vilken kaffedryck är din favorit?

Caffe latte, cappuccino, espresso, macchiato… Många av typerna är snarlika och därför guidar vi dig här till vad de olika kaffedryckerna innehåller baserat på artiklar från Euroman och Latte Art Guide:

Espresso: Espresson är grunden för de flesta andra kaffedrycker. Den bryggs inte av en speciell typ av kaffebönor utan är en kaffesort som bryggs under tryck. Detta tryck pressar smakämnen och oljor ur kaffebönorna och ger en mycket koncentrerad smak.

Dubbel espresso: En dubbel espresso är, precis som det låter, två espressos i en kopp. Det är därmed ett mycket starkt kaffe.

Espresso macchiato: Den här varianten är espresso med mjölkskum ovanpå. Skummet håller kvar både värmen, aromen och smaken.

Americano: Ett starkare kaffe som består av en dubbel espresso toppad med hett vatten. Eftersom att det kan ha en lite bitter smak är det fördelaktigt att avlägsna skummet från espresson. Man kan även gärna brygga espresson direkt över vattnet istället för att hälla kokande vatten över espresson.

Caffe latte: Latten är en mildare kaffevariant och på många sätt är en latte, med sitt höga mjölkinnehåll, en mild och söt version av espresson. Latte består av en enkel eller dubbel espresso med en ordentlig mängd mjölk. På toppen placeras ett lager mjölkskum som både bevarar värmen och gör drycken trevlig att dricka. Smaken av kaffet kan lätt spädas ut om man tillsätter för mycket mjölk. Vissa häller i mjölken varm medan andra tillsätter den kall.

Cappuccino: Cappuccino har ett rykte om att vara mycket söt med lika delar espresso, mjölk och skum. Experterna tycker dock att detta är synd eftersom att en cappuccino bör innehålla mer mjölk och max en femtedel av kaffet ska bestå av skum. Tillsätt gärna en deciliter mjölk i cappuccinon. Traditionellt sett används dock mycket skum till cappuccino och gärna lite choklad strött på toppen.

Cortado: En mindre känd variant som kallas den maskulina latten. Cortado består av en dubbel espresso som toppas med helmjölk utan skum. Smakar mer än latten.

Mocha: Mochan är en blandning mellan cappuccino och varm choklad. Mochan bereds genom att en espresso blandas med kakaopulver och sedan tillsätter man mjölk och mjölkskum.

kaffetyper


Mjölkskummare test – dessa källor har vi använt: 

Computer Bild 🇩🇪
Tysklands största webbportal om teknik som behandlar allt inom teknik och konsumentliv. Sajten utför en del tester och har bland annat provat åtta olika mjölkskummare. Du kan läsa mer här.

ETM Magazine 🇩🇪
Tyskt testmagasin som provar produkter inom hushåll, teknik och fritid. De har bland annat utfört en undersökning av 12 mjölkskummare. Du kan läsa mer om testet här, men full tillgång kräver en prenumeration.

Technik Zu Hause 🇩🇪
Tysk hemsida som huvudsakligen behandlar hus, kök och trädgård. De har provat ett urval av mjölkskummare och det testet kan du läsa mer om här.

Testberichte 🇩🇪
Den här tyska hemsidan samlar olika tester och kundomdömen och analyserar dem. Utifrån dessa skapar sajten sedan en egen åsikt och ger ett samlat betyg. Du kan läsa mer här.

TestFazit 🇩🇪
TestFazit är en tysk hemsida med fokus på konsumentliv i hus, hushåll och kök. Sajten genomför olika tester av konsumentprodukter och deras experter har bland annat provat ett antal olika mjölkskummare. Du kan läsa mer här.

Testsieger 🇩🇪
Den här tyska testsajten samlar och korsrefererar olika testmaterial. Baserat på detta genererar de sedan en samlad och unik bedömning av produkterna. Du kan läsa mer här.

The Evening Standard 🇬🇧
Denna Londonbaserade dagstidning ges ut i 600 000 exemplar och skriver om både nyheter, sport, underhållning och konsumentämnen. De har bland annat genomfört ett test av sju olika mjölkskummare som du kan läsa mer om här.

The Independent 🇬🇧
The Independent är en av de största och mest omfattande brittiska tidningarna. De skriver bland annat om nyheter, sport, politik och utrikes, men även konsumentämnen och mat har en plats i tidningen. I ett test har tidningen hittat marknadens fem bästa mjölkskummare och dessa kan du läsa mer om här.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse