Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Mjölkskummare - Bäst i test: Guide till de bästa mjölkskummarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 8, 2024.

Mjölkskummare - Bäst i test: Guide till de bästa mjölkskummarna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Gastroback Latte Magic är utsedd till mjölkskummar bäst i test hos oberoende dansk testpanel.

I den här artikeln erbjuder vi en överblick av olika tester av mjölkskummare. Vi kommer att ta en närmare titt på respektive produkt för att, tillsammans med olika expertomdömen, diskutera vad som gör varje modell till ett bra köp.

Vi har tagit del av granskningar från ett antal tyska testsidor, bland annat Computer Bild, TestFazit och Testberichte. Vi har även läst tester från de brittiska tidningarna The Evening Standard och The Independent. Om du vill läsa mer om en specifik undersökning har vi inkluderat en lista med länkar till alla källor längst ner i artikeln.

Senast ändrad:

Den 25/01/2024 uppdaterade vi vår artikel om de bästa mjölkskummarna på marknaden genom att lägga till Sage SMF600 som är en högkvalitativ mjölkskummare med temperaturreglage och en hållbar konstruktion i rostfritt stål.

Tidigare ändringar:

24. januari 2024

Den 24/01/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa mjölkskummare med Smeg MFF01 som, i ikonisk Smeg-retrodesign, erbjuder sex anpassningsbara program.

20. oktober 2023

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av mjölkskummarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

27. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Mjölkskummare Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda mjölkskummarna

Sage SMF600 - mjölkskummare med temperaturreglage

Bästa premium-mjölkskummare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på TechGearLab.com
 • check "Bästa mjölkskummare” enligt FoodNetwork.com
 • check "Bäst mjölkskummare för varm choklad" enligt Cofeeness.de
 • check ”Bästa mjölkskummare med temperaturreglage" enligt Nymag.com
 • check "Bästa uppgradering av mjölkskummare" enligt SeriousEats.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage SMF600:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Induktionsvärmesystem
 • Användarvänligt temperaturreglage
 • Konstruktion i rostfritt stål

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår grundliga analys av mjölkskummaren Sage SMF600 kan vi med säkerhet konstatera att det är en apparat i toppklass när det gäller kaffebryggning. Det som särskilt utmärker mjölkskummaren är dess oöverträffade prestanda som är särskilt anpassad för kaffekännare som kräver precision i sin bryggning. Möjligheten att finjustera mjölkskummets konsistens och temperatur gör att varje kopp kaffe – oavsett om det är en latte eller cappuccino – når upp till professionell caféstandard.

Mjökskummaren Sage SMF600 är visserligen dyrare än många andra modeller, men efter vår granskning anser vi att apparaten är väl värd pengarna. Mjölkskummets kvalitet, den praktiska designen och apparatens övergripande hållbarhet motiverar är bara några av de faktorer som motiverar kostnaden. Vår bedömning är tydlig: Sage SMF600 är en riktig kvalitets- och precisionsinvestering, vilket gör den till ett utmärkt val för alla kaffeentusiaster.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Perfekt för varm choklad
 • Lämplig för flera portioner
 • Snygg design
 • Stor kapacitet

Nackdelar

 • I en högre prisklass

Det som särskiljer mjölkskummaren Sage SMF600 är dess banbrytande temperaturreglage som, med en enkel vridning, låter dig anpassa temperaturen från sval till extra het. Vi ser detta som en praktisk funktion för att skapa allt från islatte till ångande cappuccino. Den här mjölkskummaren hjälper dig att göra drycker av cafékvalitet i bekvämligheten av ditt hem – oavsett om du är rutinerad barista eller bara älskar att lyxa till ditt morgonkaffe.

Recension: En detaljerad recension av Sage SMF600

Specifikationer

 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål
 • Kapacitet: 800 ml
 • Effekt: 500 W

Innovativ och användarvänlig design

Sage SMF600 är inte bara en mjölkskummare – det är en revolution inom kaffebryggning. Mjölkskummarens genomtänkta lock är inte heller bara ett lock, utan fungerar även som ett mått som säkerställer rätt mängd mjölk vid varje användningstillfälle. Det viktigaste för oss, och förmodligen för dig med, är den enkla användningen. Det enda du behöver göra är att välja skumdisk för latte eller cappuccino, tillsätta mjölk, välja temperatur och trycka på startknappen. Mitt i skummningen kan du strö kakao eller matcha genom lockets fönster, vilket adderar en extra smak till dina drycker. Den skumdisk som du inte använder kan förvaras på baksidan av apparaten, vilket utgör en snygg detalj samtidigt som det säkerställer praktisk förvaring.

Avancerad teknik för perfekt skum

En annan utmärkande detalj med den här Sage-mjölkskummaren är dess induktionsvärmesystem som värmer mjölken stegvis och konsekvent. Systemet skapar små bubblor som är avgörande för en perfekt uppvärmd mjölkdryck. Vidare är vi imponerade av den automatiska avstängningen som stänger av apparaten när mjölken når önskad temperatur. Detta ger ett extra lager av säkerhet och användarvänlighet.

Tips: Du kan förvärma dina koppar eller muggar innan du skummar mjölken. Fyll bara kopparna med varmt vatten i en minut eller två innan du brygger ditt kaffe. Genom att förvärma dina koppar håller din dryck den önskade temperaturen längre, vilket är särskilt fördelaktigt om du föredrar extra varma drycker. Det framhäver dessutom kaffets fulla smak och arom.

Enkel användning och rengöring

Den enkla rengöringen av Sage SMF600 är ytterligare en detalj vi vill framhålla. Eftersom apparaten använder ett induktionsvärmesystem kan den diskas i diskmaskin. Den generösa kapaciteten på 800 milliliter är dessutom idealisk för alla kaffeälskande familjer och klarar enkelt flera portioner.

Vad säger användare och experter om Sage SMF600?

Mjölkskummaren Sage SMF600 är, enligt flera olika expertsajter, en utmärkt apparat för dig som uppskattar det där lilla extra i din kaffebryggning. Experter på SeriousEats.com ser mjölkskummaren som ett perfekt alternativ för dig som kan skilja mellan skumstrukturen i en latte och en cappuccino, och som föredrar extra varma drycker.

Den generella uppfattningen bland användarna är densamma som bland experterna. De älskar hur snabbt och enkelt maskinen producerar varm, slät och skummande mjölk. På bara drygt en minut menar användarna att de kan njuta av en kaffeupplevelse av hög kvalitet som överträffar deras favoritcafé.

Mer om Sage SMF600

Specifikationer

 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål
 • Kapacitet: 800 ml
 • Effekt: 500 W

Smeg MFF01 - mjölkskummare med sex anpassningsbara program

Bästa mjölkskummare i retrodesign

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ”Bästa mjölkskummare för priset” enligt Delish.com
 • check 4,5/5 stjärnor på HomesAndGardens.com
 • check 4,9/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Smeg MFF01:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Smegs ikonisk retrodesign i olika färger
 • Sex anpassningsbara program
 • Effektiv induktionsvärme

Konsumentmagasinets omdöme

Det som vi uppskattar med Smegs mjölkskummare MFF01 är dess otroliga retrodesign, som kännetecknar alla Smeg-produkter. Mjölkskummaren levererar således inte enbart hög prestanda, den utgör även en snygg inredningsdetalj i ditt kök som är svår att missa. Vidare är apparaten mycket praktisk: med sex olika program kan den användas till allt från morgonkaffe till kvällens varma choklad.

Innan du väljer att köpa Smegs mjölkskummare bör du dock vara medveten om dess höga pris. Vi anser emellertid att kostnaden motiveras av enhetens mångsidighet, effektivitet och estetiska charm. Smeg MFF01 är både en estetiskt tilltalande och praktiskt mjölkskummare som är lämpad för vardagsbruk.

Fördelar

 • Kan även skumma växtbaserad mjölk
 • Integrerad indikator för vattenflöde
 • Enkel manövrering med vridreglage
 • Diskmaskinssäker kanna i rostfritt stål

Nackdelar

 • Jämfört med liknande produkter på marknaden är den relativt dyr

Smegs mjölkskummare ger ett fylligt och utsökt mjölkskum som passar till både kaffe och varm choklad. Mjölkskummarens sex program samt manuella funktion gör morgonkaffet lite lyxigare. Den kan dessutom användas för att tillreda både varma och kalla drycker med fluffiga skum.

Recension: En detaljerad recension av Smeg MFF01

Specifikationer

 • Kapacitet: 500 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål

Välkänd kvalitet och retrodesign

Smeg är välkända för att alltid leverera högkvalitativa och högpresterande vitvaror och köksapparater, och den här mjölkskummaren är inget undantag. Med den ikoniska retrodesignen utgör den dessutom en fin inredningsdetalj i köket – särskilt om du redan äger andra köksredskap från Smeg.

Induktionsvärme och snabb skumning

Smegs mjölkskummare är effektiv och värmer upp mjölken via induktionsvärme, vilket ger ett utsökt och tjockt mjölkskum till ditt kaffe. Mjölkskummaren är dessutom mycket enkel att använda; du behöver bara hälla i mjölken, sätta på locket, välja önskat program och trycka på startknappen.

Skumningens hastighet varierar beroende på inställning. Om du ska skumma varm mjölk för att få ett lätt skum tar det två minuter och fem sekunder. Om du däremot ska skumma kall mjölk för att få ett lätt skum tar det exakt en minut på den snabbaste inställningen. Den drygaste inställningen är uppvärmningen av en full kanna med mjölk, vilket tar cirka fem minuter. Ingen av inställningarna upplevs emellertid som för lång, och eftersom skumningen sker automatiskt kan du gå iväg och göra annat under tiden.

Stor kanna

Jämfört med andra mjölkskummare på marknaden är Smeg MFF01 känd för sin stora kapacitet och multifunktionalitet. Detta har gjort den till en favorit bland användare som värdesätter såväl estetik som prestanda i sina köksapparater. Mjölkskummaren har en kanna av rostfritt stål som rymmer 500 milliliter mjölk för uppvärmning och 250 milliliter för skumning. Den är dessutom utrustad med en integrerad vattenindikator som låter dig hålla koll på hur mycket vätska som kommer in så att inget går till spillo.

Vad säger användare och experter om Smeg MFF01?

HomesAndGardens.com framhåller mjölkskummarens sex olika inställningar för både varma och kalla drycker. Experterna menar att apparaten skapar ”perfekt, sammetslena drycker av både mejeri- och icke-mejeriprodukter”.

Brittiska Delish.com har testat mjölkskummarens olika funktioner och lovordar enheten för dess kvalitet, men också för dess användarvänliga design. De menar att mjölkskummaren inte bara är lyxig, utan också ger bra valuta för pengarna – något vi håller med om.

Slutligen understryker användarna mjölkskummarens förmåga att skumma kall mjölk för iskaffe, tillsammans med den fängslande designen i hela Smeg 50’s Retro Style-serien.

Mer om Smeg MFF01

Specifikationer

 • Kapacitet: 500 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål

Melitta Cremio II - elektrisk mjölkskummare för varmt och kallt skum

Mest prisvärda mjölkskummare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Coffeeness.de
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Cremio II:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Bas med 360°-rotation för enkel användning
 • Cool Touch-yta
 • Mångsidiga och smarta funktioner

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är Melitta Cremio II en välkonstruerad och användarvänlig mjölkskummare. Med bara ett knapptryck kan du producera såväl varm mjölk som mjölkskum. Vissa användare har dock påpekat att skummet kunde vara varmare, men den goda kapaciteten hos apparaten, som drivs av en robust motor på 450 watt, kompenserar för detta. Enheten kan dessutom producera kallt mjölkskum, vilket utökar dess mångsidighet och gör den lämplig för både varma och kalla drycker.

Mjölkskummarens automatiska avstängning ger ett lager av säkerhet, medan dess non-stick-insida och diskmaskinssäkra komponenter möjliggör enkel rengöring. Sammantaget tycker vi att Melitta Cremio II är en utmärkt mjölkskummare eftersom den kombinerar användarvänlighet, säkerhet och mångsidighet.

Fördelar

 • Lämplig för alla typer av mjölk
 • Smart avstängning
 • Har en uppvärmande funktion
 • Användarvänlig
 • Enkel att rengöra tack vare non-stick-beläggningen

Nackdelar

 • Enbart locket och vispen kan diskas i diskmaskin

Experterna på Coffeeness.de har testat och recenserat Melitta Cremio II, varav testpanelen utsåg mjökskummaren till “Toppscorer”. De motiverar detta med enhetens höga prestanda.

Recension: En detaljerad recension av Melitta Cremio II

Specifikationer

 • Kapacitet: 250 ml
 • Effekt: 450 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål
 • Typ *: ?
 • material *: Stainless steel

Med Melitta Cremio II kan du producera utsökt skummad mjölk till ditt kaffe – oavsett vilken mjölksort du föredrar. Med denna mjölkskummare kan du förbereda såväl vanlig komjölk som sojamjölk eller laktosfri mjölk. Vad du än föredrar kan du räkna med att Melitta Cremio II sköter sitt jobb – och den gör det bra.

Melitta Cremio II värmer upp mjölken samtidigt som den skummas, vilket gör den lämplig för att tillreda varm choklad. Vidare är dess non-stick-insida någonting som kommer att uppskattas av dig som inte vill lägga mycket tid på rengöring, och dess ergonomiska handtag av dig som värdesätter bekväm användning.

Melitta är en välkänd tillverkare när det gäller högkvalitativa kaffeprodukter – och Cremio II är inget undantag. Mjölkskummaren erbjuder många smarta funktioner, bland annat automatisk avstängning som sker när apparaten avlägsnas från dess bas, ett CoolTouch-hölje, olika uppvärmningsinställningar samt en non-stick-insida.

Sammantaget är Melitta Cremio II en högkvalitativ produkt med avancerad funktionalitet som får den att stå ut jämfört med andra liknande alternativ på marknaden.

Vad säger användare och experter om Melitta Cremio II?

Experterna på Coffeeness.de lovordar Melitta Cremio II för den exceptionella kvaliteten på mjölkskummet som den producerar. De framhåller också enhetens utmärkta prisvärdhet och anser att den erbjuder en utmärkt balans mellan kompakta mått och tillräcklig kapacitet.

Användarna skriver att Melitta Cremio II producerar fluffig skummad mjölk mycket snabbt. De uppskattar även den enkla rengöringen, där sköljning med vatten är tillräckligt.

Mer om Melitta Cremio II

Specifikationer

 • Kapacitet: 250 ml
 • Effekt: 450 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål
 • Typ *: ?
 • material *: Stainless steel

Bodum Latteo - praktisk manuell mjölkskummare

Bästa manuella mjölkskummare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,2/5 stjärnor på Testberichte.de
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bodum Latteo:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Lätt och luftigt skum på bara 30 sekunder
 • Tillverkad av hållbart borosilikatglas
 • Kan värmas i mikrovågsugn

Konsumentmagasinets omdöme

Bodum Latteo erbjuder en användarvänlig och manuell metod för mjölkskumning, vilket eliminerar behovet av en strömkälla. Även om den kanske inte erbjuder samma finesser som vissa elektriska modeller, producerar den ett bra skum med en len konsistens – något som dessutom har bekräftats av en rad olika testpaneler.

Mjölkskummarens komponenter är diskmaskinssäkra och enkla att rengöra. Den har en kapacitet på 250 milliliter, vilket bör vara tillräcklig för de flesta genomsnittliga hushåll. Bodum Latteo kan hantera olika typer av mjölk, vilket ger ett lager av mångsidighet. En potentiell nackdel är den manuella skumningsprocessen som kanske inte faller alla i smaken. Den kan dessutom upplevas som något långsam. Har du däremot inte något emot lite praktiskt arbete tycker vi att Bodum Latteo är ett bra och kostnadseffektivt alternativ för mjölkskumning.

Fördelar

 • Funkar med alla mjölksorter
 • Kompakt och utrymmesbesparande
 • Kan producera kallt och krämigt skum
 • Det kalla skummet kan värmas i mikrovågsugn

Nackdelar

 • Inte idealisk för större kvantiteter
 • Något långsammare än elektriska modeller

Det är svårt att hitta en mjölkskummare som uppfyller alla kriterier, men Bodum Latteo kommer väldigt nära! Denna modell producerar bra mjölkskum, är användarvänlig, har fantastiska funktioner och är enkel att rengöra.

Recension: En detaljerad recension av Bodum Latteo

Specifikationer

 • Kapacitet: 250 ml
 • Typ: Manual
 • Material: Glas / Plast
 • Effekt: 0 W
 • Typ *: Manual
 • material *: Glass / Plastic

Manuell modell som producerar luftigt skum
Bodum Latteo är, till skillnad från de flesta andra testade modeller, en manuell modell som inte drivs av ström. Processen är därmed ganska rättfram: man häller mjölk i glaskannan och pumpar sedan pressen upp och ner.

Detta resulterar i ett krämigt och kallt mjölkskum som experterna bedömer har en otroligt mjuk och fin konsistens. Bubblorna i skummet förblir väldigt små och eventuella större bubblor försvinner snabbt.

Från kallt till varmt skum
Om man vill ha varmt mjölkskum kan man helt enkelt värma det kalla skummet i mikron i ungefär en halv minut. Eftersom Bodum Latteo är framtagen för att tåla även högre temperaturer kan man värma skummet direkt i kannan.

Bodum Latteo är en robust mjölkskummare. Pressen, som är gjord i rostfritt stål och plast, är diskmaskinsäker, vilket även resterande komponenter också är eftersom modellen inte är strömburen.

Liten och användarvänligt
Bodum Latteo är inte den största mjölkskummaren på marknaden, men med en kapacitet på 250 milliliter producerar den ändå tillräckligt med skummad mjölk för flera cappuccinos. Modellen är dessutom enkel att använda och den manuella hanteringen är i stort sett problemfri. Mjölken ska skummas i ungefär en minut och sedan stå en stund och tjockna innan man antingen värmer skummet eller serverar det kallt. Kallt skum är till exempel särskilt gott till diverse is-drycker.

En annan fördel med Bodum Latteo är att den fungerar till alla typer av mjölk och inte bara helmjölk, vilken annars är den rekommenderade mjölken att skumma.

Vad säger användare och experter om Bodum Latteo?

Testberichte.de beskriver Bodum Latteo som en enhet som producerar mjölkskum med hjälp av muskelkraft. De betonar med andra ord den manuella ansträngning som krävs för att använda denna mjölkskummare. Användarna har däremot noterat att skummet som Bodum Latteo producerar inte bara är fint, utan uppvisar även en stabilitet som överträffar resultatet från strömdrivna enheter.

Denna manuella skummare verkar ha slagit an en sträng hos dem som föredrar ett mer praktiskt tillvägagångssätt för sin mjölkskumning.

Mer om Bodum Latteo

Specifikationer

 • Kapacitet: 250 ml
 • Typ: Manual
 • Material: Glas / Plast
 • Effekt: 0 W
 • Typ *: Manual
 • material *: Glass / Plastic

Severin SM3587 Spuma 700 Plus - mjölkskummare med många inställningar

Bästa mjölkskummarna med stor kapacitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bra omdöme av TrustedCoffeeReviews.co.uk
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Severin SM3587 Spuma 700 Plus:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Mångsidig apparat med 13 program
 • XXL – extra stor modell
 • Individuellt justerbara temperaturnivåer

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis, Severin SM3587 Spuma 700 Plus är pålitlig och välkonstruerad samt försedd med anpassningsbara program och en LED-ljusring.

Vi noterade emellertid att magnetvispen kan vara krånglig att byta ut. Trots detta är det en utmärkt mjölkskummare för dig som vill ha en apparat av högkvalitet. Förutom dess robusta konstruktion, är den enkel att använda och utgör ett lämpligt komplement i alla kök.

Fördelar

 • Laktosfri funktion
 • Intuitivt och enkelt programval
 • Högkvalitativ konstruktion
 • Induktionsuppvärmning
 • 360° LED-ljusring

Nackdelar

 • Magnetvispen är krånglig att byta ut
 • Tillhör en högre prisklass

Severin SM3587 Spuma 700 Plus erbjuder 13 program, vilket gör den optimal för dem som vill ha en mångsidig mjölkskummare som kan förbereda en mängd olika drycker. Den här mjölkskummaren kommer att möta alla krav – oavsett om du vill göra cappuccino, latte eller macchiato.

Recension: En detaljerad recension av Severin SM3587 Spuma 700 Plus

Specifikationer

 • Kapacitet: 350 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål

Brett utbud av drycker
Severin SM3587 Spuma 700 Plus är en av de mest avancerade mjölkskummarna på marknaden. Den ebjuder ett antal specialfunktioner, till exempel ett laktosfritt program, ett program för proteinshake samt ett för gröt- eller mjölksersättning.

Apparaten är med andra ord optimal för laktosintoleranta, styrketränare eller föräldrar som vill göra förberedningen av barnmaten snäppet roligare.

Stor kapacitet
Severin SM3587 Spuma 700 Plus är en stor modell som låter dig skumma större mängder mjölk på en gång. Den har en avtagbar kanna i rostfritt stål som kan diskas i diskmaskinen, vilket underlättar dess rengöring. Vidare är kannan försedd med en flexibel hällpip, vilket gör det enkelt att hälla över mjölken i en kopp utan spill.

Den flexibla hällpipen möjliggör även skapande så kallad “latte art”. Detta är perfekt för kaffeentusiaster som gärna tillför lite extra lyx till morgonkaffet.

Justerbar temperatur
Temperaturen kan justeras mellan 45 och 65 °C, vilket innebär att du kan producera olika sorters mjölk med varierande karaktär. Tack vare en jämn och konsekvent fördelning av värmeprocessen kan du skumma mjölk utan oönskade klumpar eller bubblor.

Med alla ovannämnda funktioner medföljer ett något högre pris. Vi anser emellertid att denna extra kostnad är värd för dig som är villig att investera i extra kvalitet.

Vad säger användare och experter om Severin SM3587 Spuma 700 Plus?

Severin SM3587 Spuma 700 Plus har fått positiva recensioner från både experter och användare, som lovordar den exakta temperaturkontrollen och användarvänligheten. Användarna på Amazon har gett mjölkskummaren ett betyg på 4,6/5 stjärnor och berömmer, förutom redan nämnda aspekter, även den diskmaskinssäkra och avtagbara mjölkkannan. Experterna på TrustedCoffeeReviews.co.uk beskrev denna modell som en “högkvalitativ produkt som producerar tjockt och krämigt skum”.

Mer om Severin SM3587 Spuma 700 Plus

Specifikationer

 • Kapacitet: 350 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål

Gastroback Latte Magic

Mjölkskummar bäst i test hos oberoende dansk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg av tyska Testsieger.de
 • check Toppbetyg av tyska Testberichte.de
 • check Testvinnare enligt oberoende dansk testpanel
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gastroback Latte Magic:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Producerar varmt och kallt skum för alla typer av kaffe
 • Krämigt och mjukt mjölkskum på bara några sekunder
 • Kraftfullt och tyst magnetiskt drivsystem

Konsumentmagasinets omdöme

Gastroback Latte Magic är kåret mjoelkskummare bäst i test hos oberoende dansk testpanel. Efter noggrann granskning av Gastroback Latte Magic är det tydligt för oss varför denna mjölkskummare alltid hamnar i toppen av i olika tester. Det första som sticker ut är dess mångsidighet. Mjölkskummaren kan användas för många olika typer av kaffedrycker – till och med varm choklad.

Trots att enheten presterar utmärkt sett ur de flesta aspekter, påpekar en del användare att den spiller när man ska hälla från den. Vi anser emellertid att dess non-stick-belagda insida och visp, som dessutom kan tas bort, underlättar rengöringen, vilket i sin tur minimerar oron för spill. Vidare ger den pålitliga designen, med bland annat en automatisk avstängningsfunktion och en svala utsida, ett lager av säkerhet under användning.

Sammantaget anser vi att Gastroback Latte Magic erbjuder betydligt fler fördelar än nackdelar. Enligt oss är det en mycket användbar mjölkskummare för både kaffeälskare och familjer.

Fördelar

 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Utmärkt till flera kaffe- och chokladdrycker
 • Non-stick-beläggning som underlättar rengöringen
 • Tystgående

Nackdelar

 • Kyltiden är något lång
 • Tenderar att kladda när man ska hälla från enheten

Flera tyska testpaneler har granskat Gastroback Latte Magic tillsammans med ett urval av andra bra mjölkskummare. Enheterna testas på en rad olika parametrar som sedan sammanställs för att få fram ett slutgiltigt resultat.

Experterna från både Testsieger och Testberichte skriver att att Gastroback Latte Magic är en mycket bra mjölkskummare som kan användas till cappuccino, latte macchiato, espresso och många andra kaffedrycker. Faktum är att modellen hamnade i topp i både Testsiegers och Testberichtes test.

Recension: En detaljerad recension av Gastroback Latte Magic

Specifikationer

 • Kapacitet: 350 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Plast

Krämigt mjölkskum
Den elektriska mjölkskummaren Gastroback Latte Magic är en mångsidig apparat som kan användas till alla typer av kaffe. Modellen kan göra både varmt och kallt skum med en silkeslen konsistens och kan användas både i själva kaffet och på toppen som ett “lock”.

Mjölkskummaren håller temperaturen bra samtidigt som värmeelementen säkerställer att mjölken inte överstiger 70 °C. Detta är avgörande för att den skummade mjölken inte ska få en otrevlig bismak – något som kan ske om vid för hög värme.

Stor modell
Gastroback Latte Magic har en kapacitet på 350 milliliter och kan därmed producera skummad mjölk till flera koppar på en gång. Apparaten är dessutom mycket enkel att rengöra tack vare dess insida som är täckt av en non-stick-beläggning. Beläggningen gör att mjölken, som annars lätt bränner fast i den höga värmen, har svårare att fastna. Rengöringen av Gastroback Latte Magic underlättas ytterligare med den löstagbara spiralen.

Lämplig för hela familjen
Många familjer dricker olika kaffedrycker – vissa kanske vill ha cappuccino, medan andra föredra caffe latte. Gastroback Latte Magic är skapad för att producera skum för alla behov – även varm choklad. Detta innebär att även barnfamiljer kan få glädje av apparaten.

Mjölkskummaren har en kapacitet på 250 milliliter. Apparaten är framtagen med säkerhet i åtanke och därför är den utrustad med automatisk avstängning och blir aldrig särskilt varm på utsidan.

Gastroback Latte Magic är dessutom en tyst enhet, tack vare det magnetiska drivsystemet, som låter användaren följa hela processen genom de det genomskinliga locket.

Vad säger användare och experter om Gastroback Latte Magic?

Gastroback Latte Magic är kåret mjoelkskummare bäst i test hos oberoende dansk testpanel. Såväl experter som användare verkar vara mycket nöjda med Gastroback Latte Magic. Testberichte.de berömmer mjölkskummaren för dess användarvänliga design och betonar särskilt de tydliga markeringarna och den avtagbara vispen som underlättar rengöringen.

Användarna uppskattar enhetens förmåga att producera tätt och mjukt skum som kan användas för att skapa “latteart”. De framhåller även mjölkskummarens tre inställningar, enkla rengöring och glidfria yta.

Mer om Gastroback Latte Magic

Specifikationer

 • Kapacitet: 350 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Plast

Philips CA6500 - utmärkt kompakt mjölkskummare

Bästa mjölkskummare för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Testberichte.de
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips CA6500:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Praktisk kompakt design – perfekt för såväl hemmet som kontoret
 • Kapacitet för två koppar
 • Lämplig för en mängd olika recept för både varmt och kallt kaffe

Konsumentmagasinets omdöme

Efter omfattande granskning av Phillips Senseo CA6500/60 kan vi konstatera att det är en utmärkt mjölkskummare för dig som vill ta ditt kaffe till nya nivåer. För det första är vi imponerade av den innovativa skumvispen som ger ett mjukt och fint mjölkskum – perfekt för drycker som latte och cappuccino. För det andra tycker vi att det är fantastiskt att mjölkskummaren kan skumma både varm och kall mjölk. Detta möjliggör tillredning av såväl varma som kalla drycker.

Det är dock värt att notera att enheten endast är konstruerad för att skumma mjölken, inte värma. Vi anser emellertid att den producerar så pass högkvalitativt skum så att man kan förbise denna begränsning. Mjölkskummarens kapacitet på 120 milliliter räcker dessutom för två cappuccinos, vilket är lämpligt för större hushåll, och de avtagbara komponenterna underlättar rengöringen.

Sammantaget anser vi att Phillips Senseo CA6500/60 är ett utmärkt val för dig som vill uppgradera dina baristaskills i bekvämligheten av ditt hem.

Fördelar

 • Användarvänlig
 • Perfekt på kontoret
 • Flera inställningar
 • Redo att användas på bara några minuter
 • Riktigt snygg design

Nackdelar

 • Kan endast skumma mjölken, inte värma

Philips CA6500 har testats av Testberichte.de som gav den utmärkta betyg. Modellen verkar generellt sett vara mycket populär – både bland användare och experter – och med sina smarta funktioner och snygga design är det inte svårt att förstå varför.

Vi är med andra ord inte förvånande över den positiva feedback mjölkskummaren har fått. Vi tror främst att det är tack vare dess smarta och diskreta funktioner som, även om de alla kanske inte är absolut nödvändiga, bidrar till produktens övergripande kvalitet.

Recension: En detaljerad recension av Philips CA6500

Specifikationer

 • Kapacitet: 120 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Plast
 • Typ *: Electric
 • material *: Plastic

Liten modell som producerar utmärkt mjölkskum
En av de främsta anledningarna till att Philips CA6500 utmärker sig dess storlek. Mjölkskummaren är av relativt liten modell med en kapacitet på 120 milliliter, vilket å ena sidan inte är särskilt stort; å andra sidan menar experterna att det är tillräckligt till en stor latte macchiato eller två cappuccino. TestFazit, som främst har undersökt modellens förmåga att skapa varmt mjölkskum, påstår dessutom att det tar bara två minuter för apparaten att skapa ett fint skum vid cirka 70 °C.

Snygg design
Om man är mån om designen i sitt kök är Philips CA6500 ett utmärkt komplement. Experterna är mycket imponerade över modellens design och utformning och kallar den till och med för “vacker”. Mjölkskummaren är simpel och modern med en kanna i högglansig plast med en fin svart nyans.

Om man bortser från den eleganta utformningen är Philips CA6500 dessutom mycket enkel att använda. Den medföljande manualen finns på flera språk och redogör kortfattat om hur man använder produkten.

Enkel att skumma mjölk med
Den stilrena utsidan bryts inte av en massa knappar eller displayer eftersom Philips CA6500 kontrolleras med en enda knapp. Knappen är diskret och ett kort tryck på denna resulterar i uppvärmd och skummad mjölk. Om man istället håller ner knappen blir mjölken skummad kall.

Modellen är dessutom mycket tyst och den enda egentliga nackdelen är att varken mjölkkannan eller dess komponenter tål diskmaskinsdisk. Philips CA6500 är emellertid försedd med en non stick-beläggning som gör att mjölkrester inte bränner fast i kannan – inte ens vid höga temperaturer.

Vad säger användare och experter om Philips CA6500?

Experterna på Testberichte.de skriver att Phillips Senseo CA6500/60 producerar ett krämigt, fint skum. De framhåller även enhetens estetiskt tilltalande design.

Användarna berömmer enhetens förmåga att förbereda mjölk för två koppar kaffe samtidigt såväl som dess mångsidighet när det gäller att skumma både kall och varm mjölk. Den enkla rengöringen, tack vare den avtagbara, magnetiska vispen, är en annan lovordad detalj. Mjölkskummarens snabba prestanda går inte heller obemärkt förbi: användarna skriver att det knappt tar en minut att skumma mjölken.

Mer om Philips CA6500

Specifikationer

 • Kapacitet: 120 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Plast
 • Typ *: Electric
 • material *: Plastic

Bialetti Soft Cream - mjölskummare för både varm och kall mjölk

Mest användarvänliga mjölkskummare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bialetti Soft Cream:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Konstruktion i rostfritt stål med non-stick-beläggning på insidan
 • Två insatser med två olika funktioner
 • Utrustad med ett genomskinligt lock

Konsumentmagasinets omdöme

Bialetti Soft Cream har en användarvänlig design, med en avtagbar bas för enkel rengöring. Även om den inte är diskmaskinssäker är den tillräckligt enkel att rengöra för hand. Apparaten har en något högre ljudnivå, men överlag anser vi att det är en bra modell med kompakt utformning och användbara funktioner.

Fördelar

 • Skummar på bara 80 sekunder
 • Automatisk avstängning
 • Praktisk sladdförvaring
 • Smidig design
 • Avtagbar bas

Nackdelar

 • Inte diskmaskinssäker

Den här mjölkskummarens är utrustad med automatisk avstängning som säkerställer att apparaten stängs av om man av misstag skulle lämna den påslagen. Den är perfekt för dem som vill göra mjölkbaserade drycker på baristanivå i bekvämligheten av sitt hem.

Recension: En detaljerad recension av Bialetti Soft Cream

Specifikationer

 • Kapacitet: 115 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål

Konstruktion i rostfritt stål
Bialetti Soft Cream har en robust kanna i rostfritt stål med ett genomskinligt lock och en non-stick-beläggning på insidan. Locket gör det enkelt att mäta hur mycket mjölk du behöver samt låter dig följa skumningen, samtidigt som non-stick-beläggningen förhindrar att mjölken fastnar i behållaren.

Apparaten består dessutom av dubbla vispar för att både skumma och värma mjölken. Detta gör att du enkelt kan förbereda läckra cappuccinos, varm choklad eller andra mjölkbaserade drycker. Behållaren rymmer 115 milliliter skummad mjölk och 240 milliliter värmd mjölk utan skum – perfekt för både varm och kall mjölk.

Enkel att rengöra
Mjölkskummaren är utrustad med praktisk sladdförvaring, så att du inte behöver oroa dig för att sladdarna ska vara i vägen eller ta upp för mycket utrymme. Du kan enkelt rengöra mjölkskummaren genom att ta bort vispen och diska den i varmt vatten; se till att torka den ordentligt innan du ställer undan den.

Vad säger användare om Bialetti Soft Cream?

Bialetti Soft Cream har fått 4,3/5 stjärnor på Amazon och 4,5/5 stjärnor på Google Shopping. Användarna menar att det är en mycket praktisk mjölksummare som producerar rikligt med skum utan krav på stora mängder mjölk.

Mer om Bialetti Soft Cream

Specifikationer

 • Kapacitet: 115 ml
 • Effekt: 500 W
 • Typ: Elektrisk
 • Material: Rostfritt stål

5 saker att tänka på innan du köper mjölkskummare

 • Kapacitet

  Mängden mjölk som kan skummas på en gång påverkas av mjölkskummarens kapacitet. Om du behöver förbereda skummad mjölk till flera portioner, till exempel om du ofta har gäster på besök, är det fördelaktigt med en större enhet. En mjölkskummare med större kapacitet tar emellertid upp mer disk- och förvaringsutrymme, vilket också bör beaktas.

  En mindre mjölkskummare, med en kapacitet på 100 till 350 milliliter, är lämplig för dig som endast skummar enstaka portioner mjölk eller som har begränsat disk- eller förvaringsutrymme. En något större modell, med en kapacitet på cirka 480 milliliter, är lämplig för dig som vill skumma mjölk till flera portioner. Det finns även mjölkskummare som rymmer över 600 milliliter. Dessa är lämpliga för större sammankomster eller för dig som vill skumma mjölk till flera drycker åt gången utan att ständig behöva fylla på enheten.

 • Funktioner

  En del mjölkskummare erbjuder ytterligare funktioner som bidrar till enhetens användarvänlighet. De kan även göra processen mer spännande och rolig.

  • Automatisk avstängning – stänger av enheten när mjölken har uppnått önskad temperatur eller konsistens.
  • Temperaturkontroll – tillåter dig att justera mjölkens temperatur för tillredning av såväl varma som kalla drycker.
  • Flera inställningar – tillåter dig att skapa olika typer av skum till olika drycker, till exempel cappuccino eller latte.
  • Non-stick-insida – förhindrar att mjölken fäster på sidorna och gör det enklare att rengöra enheten.
  • Avtagbara och diskmaskinssäkra komponenter – underlättar rengöringen och underhållet av enheten.
 • Material

  De vanligaste materialen för mjölkskummare är rostfritt stål, glas och plast.

  • Rostfritt stål är ett hållbart och korrosionsbeständigt material som är enkelt att rengöra och underhålla. Mjölkskummare tillverkade av rostfritt stål håller dessutom värmen bra, vilket är avgörande för att uppnå konsekventa temperaturer. Vidare är rostfritt stål mindre ömtåligt än glas och därmed utmärkt för dig som prioriterar hållbarhet.
  • Glas är ett elegant och visuellt tilltalande material som tillåter dig att följa hela processen. Mjölkskummare i glas är också enkla att rengöra och underhålla. Glas är dock mer ömtåligt än rostfritt stål och plast och kräver därför noggrann hantering.
  • Plast är ett lätt och prisvärt material som är populärt bland budgetmedvetna konsumenter. Det är dessutom relativt hållbart. Mjölkskummare av plast har däremot inte lika bra värmehållning som de av rostfritt stål eller glas.

  Det finns även mjölkskummare av keramik. Dessa är eleganta och håller värmen bra; de är dock ömtåliga. I slutändan beror valet av material på personliga preferenser, budget och användningsbehov.

 • Pris

  Priset på mjölkskummare varierar kraftigt beroende på deras funktionalitet och vilket material de är tillverkade av. Du kan hitta budgetvänliga alternativ som kostar cirka 300 kronor såväl som premiummodeller som kostar över 1 500 kronor.

  Budgetvänliga mjölkskummare är vanligtvis tillverkade i plast och erbjuder färre funktioner. De har till exempel bara en inställning och inga temperaturkontroller. De är ofta tillräckliga för att grundläggande mjölkskumning till varma eller kalla drycker.

  Dyrare mjölkskummare är tillverkade av högkvalitativa material, till exempel rostfritt stål eller glas. De tillhandahåller avancerade funktioner som temperaturkontroll, flera inställningar och automatisk avstängning. En dyrare mjölkskummare är lämplig för dig med stort kaffeintresse som vill tillreda drycker av bästa möjliga kvalitet.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner är viktiga informationskällor vid ett eventuellt köp av en mjölkskummare. Dessa recensioner tillhandahåller värdefulla insikter om olika modellers prestanda, funktioner och konstruktionskvalitet.

  Användarrecensioner ger dig en bättre uppfattning om hur mjölkskummaren fungerar vid daglig användning, medan expertrecensioner erbjuder mer djupgående analyser av enhetens prestanda och funktionalitet. Att ta del av både positiva och negativa recensioner ger dig en heltäckande bild av produkten och kan hjälpa dig att jämföra olika modeller, deras funktioner, prestanda och pris.

  Vi har vi inkluderat såväl användar- som expertrecensioner i den här artikeln för att hjälpa dig i valet av mjölkskummare.

arrow-more

FAQ

Vilka mjölkskummare är bäst i test?
Mjölkskummaren Gastroback Latte Magic är bäst i test.
Hur testas mjölkskummarna?
Mjölkskummarna har framförallt bedömts baserat på deras förmåga att skumma såväl kall som varm mjölk. Man har även granskat apparaternas användarvänlighet, energiförbrukning, byggkvalitet och ljudnivå.
Trots att det i grund och botten är en smaksak, tycker de flesta att kaffe smakar bättre när det serveras med skummad mjölk. En anledning till detta är att volymen ökar när mjölken skummas och att man därmed upplever smaken på ett bättre sätt. Skummad mjölk gör dessutom kaffet krämigare.

Hur får man det bästa mjölkskummet?

Kan det verkligen stämma att kvaliteten på ditt mjölkskum beror på korna som har producerat mjölken? Det kan verka som en långsökt förklaring, men det ligger faktiskt något i det. Danska videnskab.dk har undersökt frågan och inleder med en kort teknisk förklaring av hur mjölkskum egentligen skapas:

Högt och stabilt skum
Videnskab.dk berättar att mjölken skummas genom ångan som blåses in i den. Detta skapar mycket små luftbubblor som omges av tunna proteinskal. Mellan bubblorna löper små kanaler där fettdroppar från mjölken sätter sig som små proppar, vilka säkerställer att skummet inte kollapsar. Det bildas även en ytspänning i processen när proteinmolekylerna i skummet attraherar och håller fast i varandra, vilket också bidrar till att skummet hålls uppe och inte faller ihop.

Små luftbubblor är hemligheten bakom ett stabilt skum och proteininnehållet i mjölken avgör hur små bubblor som skapas. Små bubblor är bra eftersom att de gör skummet mer elastiskt och enklare att kontrollera. Bubblornas storlek påverkar därmed även hur lätt det är för baristan att skapa mönster i kaffet – ju mindre bubblor, desto lättare är det att skapa mönster.

Mjölkens fetthalt är avgörande
Tillbaka till kon ute i hagen och dess mjölk. Huruvida mjölkskummet blir bra eller inte beror faktiskt på mjölkens sammansättning. Fetthalten i mjölken har en stor betydelse för skummets konsistens och ju fetare mjölken är, desto stabilare blir skummet. Detta beror på att det mjuka fettet i fettdropparna pressas ut och “limmar” ihop fettdropparna så att de skapar en fin och stabil kedja.

Man får bäst resultat när man använder homogeniserad mjölk eftersom ohomogeniserad mjölk har stora fettdroppar som gör skummet instabilt och får det att kollapsa snabbare. Eftersom gammaldags mjölk inte är ohomogeniserad bör man alltså inte skumma den.

Transport och tvål förstör skummet
En annan förklaring till varför det ibland kan vara svårt att skapa fint och fluffigt skum finns i transporten av mjölken. Transporten av den obehandlade mjölken från gården till mejeriet kan skaka om mjölken en hel del, och om mjölken skakas för mycket kan fettdropparna förstöras. Detta gör att vissa enzymer kan påverka fettet och släppa ut fettsyror som i sin tur, om det frigörs tillräckligt mycket, kan förstöra ytspänningen runt proteinerna, vilket leder till att skummet kollapsar.

Ibland är det småsaker som påverkar effekten, även när man skummar mjölk. En annan faktor som kan göra det omöjligt att skapa ett fint och fast skum är tvål och diskmedel. Medan det kan vara svårt att helt undvika diskmedelsrester i kannan, är det ett faktum att tvål förstör ytspänningen på samma sätt som fettsyror.

Så får du det bästa mjölkskummet:

 • Mjölksort: Välj helmjölk; det är den mjölksorten som har högst fetthalt.
 • Homogenisering: Undvik gammaldags mjölk som är ohomogeniserad.
 • Värme: Värm mjölken till maximalt 65 °C – högre temperaturer ger en otrevlig bismak.

Hur påverkar mjölken kvaliteten på skummet?

Danska Arla.dk skriver att man får bäst skum genom att använda en halv deciliter varm mjölk till varje deciliter starkt kaffe. Mjölken ska vispas i ungefär en minut i mjölkskummaren när den har nått en temperatur på ca 60 °C. I regel blir skummet luftigare om man skummar mindre mängder åt gången.

Arla.dk nämner även att alla mjölksorter kan skummas men att de olika sorterna ger olika resultat. Nedan följer en mer detaljerad förklaring av hur olika mjölksorter påverkar mjölkskummet:

 • Skummjölk och minimjölk: Mager mjölk ger ett stabilt skum som mest påminner om hårt vispade äggvitor. Den rundar inte av smaken av kaffet särskilt mycket, men om man vill dra ner på kalorierna är skummjölk eller minimjölk bra alternativ.
 • Lättmjölk: Lättmjölk fungerar inte lika bra som varken helmjölk eller de magra mjölksorterna. Skummet blir istället mycket mjukt och inte speciellt stabilt.
 • Helmjölk: Helmjölk ger ett både mjukt, krämigt och stabilt skum. Den feta helmjölken rundar av kaffet fint tack vare den högre fetthalten

Vilken kaffedryck är din favorit?

Caffe latte, cappuccino, espresso, macchiato… Många av typerna är snarlika och därför guidar vi dig nedan till vad de olika kaffedryckerna innehåller baserat på artiklar från Euroman och Latte Art Guide:

 • Espresso: Espresson utgör grunden för de flesta kaffedrycker. Den bryggs inte av en speciell typ av kaffebönor utan är en kaffesort som bryggs under tryck. Detta tryck pressar smakämnen och oljor ur kaffebönorna och ger en mycket koncentrerad smak.
 • Dubbel espresso: En dubbel espresso är, precis som det låter, två espressos i en kopp. Det är ett mycket starkt kaffe.
 • Espresso macchiato: Den här varianten är espresso med mjölkskum ovanpå. Skummet håller kvar både värmen, aromen och smaken.
 • Americano: Ett starkare kaffe som består av en dubbel espresso toppad med hett vatten. Eftersom att det kan ha en lite bitter smak är det fördelaktigt att avlägsna skummet från espresson. Man kan även brygga espresson direkt över det heta vattnet istället för att hälla på det i slutet.
 • Caffe latte: Latten är en mildare kaffevariant och på många sätt är en den, med sitt höga mjölkinnehåll, en mild och söt version av espresson. Latte består av en enkel eller dubbel espresso med en ordentlig mängd mjölk. På toppen placeras ett lager mjölkskum som både bevarar värmen och gör drycken trevlig att dricka. Smaken av kaffet kan lätt spädas ut om man tillsätter för mycket mjölk. Vissa häller i mjölken varm medan andra tillsätter den kall.
 • Cappuccino: Cappuccino har ett rykte om att vara mycket söt med lika delar espresso, mjölk och skum. Experterna tycker dock att detta är synd eftersom att en cappuccino bör innehålla mer mjölk och maximalt en femtedel av kaffet ska bestå av skum. Tillsätt gärna en deciliter mjölk i cappuccinon. Traditionellt sett används dock mycket skum till cappuccino och gärna lite choklad strött på toppen.
 • Cortado: En mindre känd variant som kallas den maskulina latten. Cortado består av en dubbel espresso som toppas med helmjölk utan skum. Cortado smakar mer kaffe än latte.
 • Mocha: Mochan är en blandning mellan cappuccino och varm choklad. Mochan bereds genom att blanda en espresso med kakaopulver och sedan tillsätter man mjölk och mjölkskum.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta