Senseo kaffemaskin bäst i test – Här är Senseos fem bästa kaffemaskiner

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln hittar du en stor översikt över marknadens bästa Senseo kaffemaskiner.

Det rör sig om fem populära modeller som gör livet lättare för kaffeälskare. Alla modeller kommer från Philips, som står bakom Senseo-märket. 

Vi kommer här att gå igenom alla fem produkter var för sig. I genomgången av varje modell berättar vi både vad maskinen kan göra och vilka för- och nackdelar som lyfts fram i recensioner.

Därefter hittar du en faktasektion där du kan lära dig mer om hur du tar hand om din Senseo-maskin, hur du väljer det bästa kaffet samt varför det är hälsosamt att dricka kaffe.

Längre ner finns det även en lista över alla källor som vi hänvisar till samt länkar till deras kommentarer. Slutligen kommer vi med några tips på andra relevanta tester och artiklar som kanske kan vara av intresse, såsom vår översikt över de bästa kaffebryggarna

Denna testartikel om Senseo Kaffemaskiner innehåller:
Överblick över marknadens fem bästa Senseo kaffemaskiner
Tips om hur du avkalkar din Senseo kaffemaskin
Guide om hur du väljer det bästa kaffet
Information om varför kaffe är nyttigt
Källinformation och länkar till de tester vi har använt
Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Senseo Kaffemaskin Test 2023 – Dessa 1 modeller är bäst

Här hittar du en genomgång av fem av marknadens bästa modeller. Vi kommer att gå igenom uteslutande användarfavoriter, och för att skapa en större variation inkluderar vi ett brett utbud av maskiner. Det finns därför något för varje budget och smak.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vad användarna har gett produkten för omdömen. Det finns även en prisjämförelse för varje modell. På så vis kan du snabbt och enkelt se var du får bäst pris.


Senseo Switch 3 in 1 Base+

4 av 5 stjärnor från användarna hos Pricerunner.se
4 av 5 stjärnor från användarna hos Elgiganten.se
4,1 av 5 stjärnor från användarna hos Philips.se
4,3 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk

 

Philips Switch 3 in 1 Base

Senseo Switch 3 in 1 Base+ har har fått mycket beröm av användare hos Pricerunner.se, Elgiganten.se, Amazon.co.uk och Philips.se. Mellan dessa källor har modellen fått ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 stjärnor, vilket visar att detta är en högkvalitativ produkt.

Användarna framhäver i synnerhet maskinens fina design, användarvänlighet och mångsidighet. En person skriver till exempel följande: “Jag kan bara säga en sak om denna kaffebryggare: MAGISK! … Den är snygg, enkel, smidig och stilren. Passar både stora och små kök pga designen.”

Möjlighet att använda både kaffepads och filterkaffe

Senseo Switch 3 in 1 Base+ är en väldigt mångsidig kaffemaskin. Maskinen har nämligen en TripleBrew-teknik som gör det möjligt att använda både filterkaffe och Senseo kaffepads. En fördel med kaffepads är att kaffet bryggs snabbt och får ett fint lager av gyllene crema på toppen. Om man föredrar vanligt filterkaffe bryggs kaffet långsammare. Det utvinns då mer smak från bönorna, vilket gör att kaffet får en starkare arom.

Användarvänligheten är också hög hos den här modellen, och man kan få sitt kaffe på bara 30 sekunder efter en enda knapptryckning. Det tar dessutom mindre än tio minuter att brygga en hel kanna kaffe, vilket motsvarar sju koppar. Maskinen levereras med en robust termoskanna av rostfritt stål som håller kaffet varmt i upp till två timmar.

Välj mellan tre olika styrkor

Med Senseo Switch 3 in 1 Base+ kan man välja mellan tre olika styrkor när man använder kaffepads: Classic, Strong och Extra strong. Detta bidrar till en större mångsidighet. Maskinen stänger dessutom av automatiskt när den har arbetat färdigt, vilket sparar ström.

Alla delar är löstagbara för att underlätta rengöringen, och det finns även en indikator som visar när det är dags för avkalkning. För att avkalka maskinen behöver man dessutom bara hälla avkalkningsvätska i vattentanken och trycka på en knapp för att starta maskinens egna avkalkningsprogram.

Specifikationer för Senseo Switch 3 in 1 Base+ – basfakta
 Tillverkare: Philips
 Typ: Kaffemaskin, filterkaffe och Senseo kaffepads
 Effekt: 1 450 watt
 Vattentank: 1 liter
 Antal koppar: Upp till 7
 Pumptryck: 1 bar
 Bryggningstid för en kopp: 30 sekunder
 Bryggningstid för en hel kanna: 8,5 minuter
 Sladdlängd: 0,8 meter
 Vikt: 1,75 kg

Fördelar med Senseo Switch 3 in 1 Base+
 Användarfavorit
 För både kaffepads och filterkaffe
 Tre styrkeinställningar
 Enkel rengöring
 Med automatisk avstängning


Tips: Så här avkalkar du din Senseo kaffemaskin

När du investerar i en Senseo kaffemaskin bör du även ta väl hand om den, och detta inkluderar bland annat avkalkning. Kalkavlagringar kan nämligen täppa till maskinen, förkorta livslängden och sakta ner bryggningen.

Baserat på expertinformation från och Philips går vi här igenom tre olika sätt att avkalka kaffemaskinen:

Avkalkning med ättiksprit

Det kanske lättaste och billigaste sättet att avkalka din Senseo kaffemaskin är med vanlig ättiksprit. Blanda en del ättiksprit med en del vatten och häll det i maskinen. Kör igenom den ett par gånger och skölj sedan med rent vatten.

Avkalkning med citronsyra

Citronsyra är en stark substans som är väldigt effektiv. Du bör därför se till att ha en bra ventilation. Blanda en matsked citronsyra med en liter vatten och låt blandningen stå i maskinen över natten. Kör sedan igenom maskinen flera gånger med vatten.

När ska jag avkalka min Senseo-maskin?

Vissa modeller har en lampa som tänds när det är dags för avkalkning. Om det inte finns någon sådan bör du avkalka maskinen om den brygger ljummet kaffe, om den brygger mindre kaffe än tidigare eller om du inte längre får något cremalager på kaffet.


Guide: Vilket kaffe ska jag välja?

När du har köpt en Senseo kaffemaskin vill du förstås få så bra kaffe som möjligt ur maskinen. Baserat på information från experter hos Dr.dk, Homebarista.dk och Tretti.se berättar vi här hur du lyckas med det:

Typ av bönor

Kaffet brukar bli bäst om du utgår från hela bönor och maler dem själv. Det finns två olika typer av kaffebönor: Arabica och Robusta. Arabicabönor är vanligast och utgör 70 till 80 procent av världens totala produktion. De är lite känsliga och växer i tropiska klimat, och av dessa bönor får man en rik, aromatisk och mild smak. Robustabönor är tåligare och kan odlas i kallare klimat. Den här typen är billigare än Arabica och används vanligtvis i blandkaffe. Smaken kännetecknas av att den lutar lite åt den starka, syrliga och bittra sidan.

Arabica brukar därför vara det godaste alternativet.

Experterna förklarar även att handplockade bönor är bäst eftersom att det då är möjligt att enbart plocka de bär som är helt mogna. Omogna bär ger nämligen en sämre smakupplevelse. 

Land

Var bönorna kommer ifrån är inte utan betydelse. Titta därför vilket land de produceras i. I artiklarna från Homebarista.dk och Tretti.se får du en kort beskrivning av vilka smaker man kan förvänta sig av bönor från olika världsdelar och länder.

Investera i en kaffekvarn

Det rekommenderas att du köper en egen kaffekvarn så att du kan mala kaffet själv. På så vis kan du vara säker på att bönorna mals först när de ska användas, vilket innebär att de är så färska som möjligt. Du kan dessutom bestämma hur fin- eller grovmalet kaffet ska vara.

Om du föredrar färdigmalet kaffe är det viktigt att du förvarar det i en tättslutande förpackning. Syre gör nämligen att kaffet blir gammalt snabbare. Samma råd gäller dock även för hela kaffebönor. Undvik att låta kaffet stå för länge – ju fräschare kaffe, desto bättre smak.

Rostning

Kaffebönor ska helst användas inom tre månader efter att de rostats. Om du handlar kaffe i vanliga matbutiker kan du utgå från att bönorna är rostade ett år innan bäst före-datumet. Det kan dock vara svårt att hitta riktigt färska bönor i vanliga butiker, så om du vill vara säker på att få en helt optimal smak kan du besöka en specialbutik istället.

Därför är det nyttigt att dricka kaffe

Ja, det är okej. Ditt dagliga intag av kaffe har faktiskt en hälsofrämjande effekt på både kropp och sinne. Danska experter från TV2 och Jyllands-Posten räknar här upp positiva effekter av att dricka kaffe:

  • ✔ Minskad risk för vissa typer av cancer
  • ✔ Minskad risk för typ 2-diabetes
  • ✔ Minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
  • ✔ Minskad risk för åderförkalkning
  • ✔ Minskad risk för blodproppar
  • ✔ Högre livslängd
  • ✔ Bättre humör
  • ✔ Bättre minne
  • ✔ Bättre skärpa

Dessa effekter kan upplevas vid ett måttligt intag av kaffe, det vill säga tre eller fyra koppar om dagen. Gravida och ångestdrabbade personer bör dock inte dricka så mycket kaffe.


FAQ – Vanliga frågor

Vilken Senseo kaffemaskin är bäst?

Det finns många bra modeller på marknaden. Om du vill ha en Senseo-maskin som kan göra både filterkaffe och enstaka koppar med Senseo kaffepads bör du överväga modellen Senseo Switch 3 in 1 Base+. Om du föredrar Senseo kaffepads är Senseo Original HD6554, Senseo Quadrante HD7865-60, Senseo Viva Cafe HD6564 och Senseo Original HD6556 alla bra alternativ.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en Senseo kaffemaskin?

Först och främst bör du välja en Senseo-maskin som brygger den typ av kaffe du vill ha – föredrar du filterkaffe eller Senseo kaffepads? Utöver detta bör du även ta hänsyn till pumptryck, funktioner, hastighet, användarvänlighet och kaffekvalitet. Det sistnämnda kan vara svårt att ta reda på innan man köper en maskin. Här kan du därför med fördel läsa vad experter och andra användare har sagt om kaffet. Du hittar länkar till alla recensioner som vi har använt längst ner i den här artikeln. Fundera även på pris, design, fysisk storlek, rengöring och avkalkning.

Vilken typ av kaffe kan jag brygga med en Senseo kaffemaskin?

Vad för kaffe du kan brygga varierar mellan olika modeller – vissa kan brygga filterkaffe medan andra använder kaffepads. Några Senseo-modeller kan göra både filterkaffe och använda Senseo kaffepads, till exempel Senseo Switch 3 in 1 Base+. De resterande fyra modellerna i den här artikeln använder bara Senseo kaffepads.


Senseo Kaffemaskin Test 2021: Dessa källor har vi använt

Amazon.co.uk

Amazon.co.uk är den brittiska versionen av den internationella nätbutiken Amazon, som säljer allt från filmer, musik och böcker till hushållsapparater, gadgets och verktyg. Flera Senseo-modeller har recenserats av kunder hos Amazon:

Läs vad användarna tycker om Senseo Switch 3 in 1 Base+ här.

Läs vad användarna tycker om Senseo Original HD6554 här.

Läs vad användarna tycker om Senseo Quadrante HD7865-60 här.

Läs vad användarna tycker om Senseo Viva Cafe HD6564 här.

Läs vad användarna tycker om Senseo Original HD6556 här.

Bol.com

Bol.com är en nederländsk återförsäljare av ett brett utbud av konsumentprodukter, framförallt elektronik, spel, film, musik, leksaker, smycken och gör-det-själv-produkter. Kunderna hos butiken har här testat flera modeller:

Läs recensionerna av Senseo Viva Cafe HD6564 hos Bol.com.

Läs recensionerna av Senseo Original HD6556 hos Bol.com.

Coffeeandblogging.co.uk

Coffeeandblogging.co.uk är en brittisk personlig blogg som handlar om kaffe. Här har bloggaren provat kaffemaskinen Senseo Quadrante HD7865-60. Du kan läsa hela recensionen hos Coffeeandblogging.co.uk.

Computeruniverse.net

Computeruniverse.net är en tysk elektronikbutik som fokuserar på att ha så låga priser som möjligt. Deras kunder har här testat Senseo Original HD6554. Du kan läsa vad de tycker hos Computeruniverse.net.

Coolblue.nl

Coolblue.nl är en av Nederländernas största nätbutiker, och de har även ett flertal fysiska butiker. Coolblue.nl säljer i första hand elektronik och produkter för hushållet och vardagen. Där kan man även hitta både användarrecensioner och deras interna expertbedömningar. Här har to Senseo-modeller recenserats:

Läs recensionen av Senseo Viva Cafe HD6564 här.

Läs recensionen av Senseo Original HD6556 här.

Elgiganten.se

Elgiganten.se är en stor återförsäljare av elektronik och produkter för hushållet. De finns både online och som fysiska butiker i hela Sverige. Deras kunder har här testat Senseo Switch 3 in 1 Base+. Läs alla recensioner hos Elgiganten.se.

Idealo.co.uk

Idealo.co.uk är en brittisk jämförelsesajt där man kan jämföra priserna för olika produkter. Detta gäller både apparater för hushåll och trädgård samt elektronik. Användarna har här testat Senseo Original HD6554. Läs deras recensioner i sin helhet hos Idealo.co.uk.

Philips.se

Philips är en nederländsk tillverkare av teknikprodukter för hemmet, och Philips.se är den svenska återförsäljaren. Det är Philips som står bakom Senseo kaffemaskiner. Användarna har här provat Senseo Switch 3 in 1 Base+. Läs deras recensioner hos Philips.se.

Pricerunner.se

Pricerunner.se är den svenska versionen av den internationella jämförelsesajten Pricerunner, där man kan hitta priser och recensioner av diverse konsumentprodukter. Användarna har här recenserat Senseo Switch 3 in 1 Base+. Läs vad de har skrivit i sina recensioner hos Pricerunner.se.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Senseo Quadrante HD7865-60

4,6 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
”Fungerar fantastiskt” enligt kaffebloggen Coffeeandblogging.co.uk
9,1 av 10 stjärnor från användarna hos Coolblue.nl

Senseo Quadrante HD7865-60

Senseo Quadrante HD7865-60 är en kundfavorit hos både Amazon.co.uk och Coolblue.nl, och modellen imponerade även på kaffebloggen Coffeeandblogging.co.uk.

Användarna framhäver i synnerhet att maskinen är välbyggd och fin att se på. De påpekar att modellen väsnas lite, men de berättar även att den är enkel att använda och att den helt enkelt brygger gott kaffe. En person skriver ”Makes a perfect cup or mug of coffee. No fuss as it’s very easy to use”, medan en annan kommenterar “Probably the best Senseo machine we’ve had”.

Kaffebloggen Coffeeandblogging.co.uk blev också väldigt imponerade av den här modellen. De framhäver att den helt enkelt fungerar fantastiskt, att den är miljövänlig samt att den kommer med välfungerande Senseo kaffepads.

Perfekt för hemmabaristan

Om du är ute efter en Senseo kaffemaskin som påminner om de maskiner som används på professionella kaffebarer är Senseo Quadrante HD7865-60 ett bra alternativ. Den utstrålar lyx och skönhet och kommer att pryda köket fint oavsett vilket inredningsstil du har. Maskinen är fyrkantig, svart och glansig, och trots det professionella uttrycket är den enkel att använda.

Kontrollpanelen består av ett fåtal knappar, och för att brygga kaffet behöver man bara hälla vatten i tanken och sätta i de Senseo kaffepads man föredrar. Den finns många Senseo kaffepads att välja mellan, och dessa varierar i smak, arom och styrka.

Kaffe på en minut

Senseo Quadrante HD7865-60 är gjord för familjer som dricker mycket kaffe, och maskinen har därför en stor vattentank på 1,2 liter. Detta betyder i praktiken att den kan brygga upp till åtta koppar per tank. Bryggningen går dessutom snabbt i och med att bryggtiden för en kopp ligger på en minut. Maskinen kan även brygga två koppar åt gången, så hastigheten är definitivt en framträdande egenskap.

Modellen har en 0,8 meter lång sladd och en effekt på 1450 watt. För att skapa en hög säkerhetsnivå har maskinen en automatiskt avstängningsfunktion, och för att underlätta rengöringen kan de löstagbara delarna köras i diskmaskinen.

Specifikationer för Senseo Quadrante HD7865-60 – basfakta
 Tillverkare: Philips
 Typ: Kaffemaskin, Senseo kaffepads
 Effekt: 1 450 watt
 Vattentank: 1,2 liter
 Antal koppar: Upp till 8
 Bryggningstid för en kopp: 1 minut
 Sladdlängd: 0,8 meter
 Vikt: 2 kg

Fördelar med Senseo Quadrante HD7865-60
 Användar- och bloggarfavorit
 Fin och professionell design
 Snabb maskin
 Med automatisk avstängning
 Löstagbara delar tål maskindisk


Senseo Viva Cafe HD6564

4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
9,0 av 10 stjärnor från användarna hos Coolblue.nl
4,6 av 5 stjärnor från användarna hos Bol.com

Senseo Viva Cafe HD6564

 

Senseo Viva Cafe HD6564 tillhör kundfavoriterna hos nätbutikerna Amazon.co.uk, Coolblue.nl och Bol.com. På dessa sajter har modellen fått riktigt höga betyg.

Användarna framhäver i synnerhet att maskinen är fin att se på och att den brygger riktigt välsmakande kaffe med en härlig arom. Flera personer lyfter fram Aroma Booster-funktionen och den goda byggkonstruktionen. En användare sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Den strålande färgen är väldigt vacker. Aroma Booster är ett plus, och kaffet är mycket bättre än de grundläggande varianterna” (översatt från franska).

Platsbesparande och välfungerande

Senseo Viva Cafe HD6564 är ett bra val om man vill ha en välfungerande Senseo kaffemaskin som brygger kaffe från Senseo kaffepads. Den har dessutom en snygg design som finns i flera färger, bland annat neutralt svart och glänsande rött. Maskinen har en enkel utformning, vilket även bidrar till en hög användarvänlighet.

Den här modellen tar inte särskilt stor plats och är därför perfekt för mindre kök. Trots att maskinen är liten och platsbesparande har den dock en ganska stor kapacitet. Vattentanken rymmer nämligen 0,9 liter och räcker därmed till upp till fem koppar kaffe. Maskinen är tillverkad av robust rostfritt stål.

Aroma Booster

Senseo Viva Cafe HD6564 har en effekt på 1450 watt och brygger därför kaffet snabbt. Bryggningen tar nämligen bara 30 sekunder per kopp. Maskinen kan dessutom brygga två koppar på en gång, och det går därför snabbt att fixa kaffe till hela hushållet. Den har ett pumptryck på 1 bar.

För att resultatet ska bli så bra som möjligt är den här Senseo-maskinen utrustad med en Aroma Booster-teknik. Detta gör att aromen från Senseo kaffepadsen blir kraftigare och mer välbalanserad, vilket skapar en mer intensiv kaffeupplevelse. Som en extra bonus är maskinen försedd med en automatisk avstängningsfunktion och en avkalkningsindikator. De löstagbara delarna tål dessutom maskindisk.

Specifikationer för Senseo Viva Cafe HD6564 – basfakta
 Tillverkare: Philips
 Typ: Kaffemaskin, Senseo kaffepads
Effekt: 1 450 watt
Vattentank: 0,9 liter
Antal koppar: Upp till 5
Pumptryck: 1 bar
 Bryggningstid för en kopp: 30 sekunder
 Sladdlängd: 0,8 meter
 Vikt: 1,75 kg

Fördelar med Senseo Viva Cafe HD6564
 Användarfavorit
 Finns i flera färger
 Aroma Booster-funktion
 Avkalkningsindikator
 Med automatisk avstängning


Senseo Original HD6556

4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
8,2 av 10 stjärnor från användarna hos Coolblue.nl
4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Bol.com

Senseo Original HD6556

 

Senseo Original HD6556 är en populär modell som har fått riktigt fina omdömen av personer som använder maskinen i vardagen. Kunder hos Amazon.co.uk och Bol.com har gett modellen 4,5 av 5 stjärnor medan användare hos Coolblue.nl har gett den 8,2 av 10 stjärnor.

Användarna motiverar sina fina omdömen med det överkomliga priset, den snygga designen, den fina konsistensen på kaffet och creman samt den höga användarvänligheten. En användare skriver bland annat: “Väldigt fin kaffemaskin vad gäller design. Och stora framsteg från den första Senseo eftersom att den väsnas mindre – därför total belåtenhet” (översatt från franska). På minussidan nämns det att vattentanken måste fyllas ofta om man använder maskinen mycket.

Fokus på smak och arom

Senseo Original HD6556 är en fin och kompakt kaffemaskin som inte tar upp så mycket plats på köksbänken. Produkten är gjord för att användas med Senseo kaffepads och kan brygga två koppar kaffe åt gången. Själva bryggningen tar bara 30 sekunder. Den smarta Crema Plus-tekniken innebär dessutom att kaffet toppas med ett extra tjockt och lent lager av crema.

Man kan ställa in styrkan på kaffet själv genom att trycka på en knapp. Det går även att välja mellan olika koppstorlekar. Maskinen har dessutom en så kallad Coffee Boost-teknik, som extraherar mesta möjliga smak ur kaffepadsen och garanterar en stark arom.

Alla delar tål maskindisk

Senseo Original HD6556 har en löstagbar vattentank med en kapacitet på 0,7 liter. Detta är något mindre än många konkurrenter på marknaden, men det går fortfarande att brygga flera koppar kaffe per tank.

Maskinen stänger dessutom av sig själv efter användning, så man behöver inte oroa sig för att lämna den oövervakad. Rengöringen går också enkelt eftersom att de löstagbara delarna, som vattentanken och droppbrickan, utan problem kan köras i diskmaskinen.

Specifikationer för Senseo Original HD6556 – basfakta
 Tillverkare: Philips
 Typ: Kaffemaskin, Senseo kaffepads
Effekt: 1 450 watt
Vattentank: 0,7 liter
Pumptryck: 1 bar
 Bryggningstid för en kopp: 30 sekunder
 Sladdlängd: 0,8 meter
 Vikt: 1,7 kg

Fördelar med Senseo Original HD6556
 Användarfavorit
 Extra crema på toppen
 Coffee Boost ger en stark arom
 Justera styrkan själv
 Med automatisk avstängning


Senseo Original HD6554

4,6 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
4,8 av 5 stjärnor från användarna hos Idealo.co.uk
5 av 5 stjärnor från användarna hos Computeruniverse.net

Senseo Original HD6554 68

Senseo Original HD6554 är en populär användarfavorit som verkligen har lyckats imponera på konsumenterna. Modellen har nämligen fått toppbetyg av användare hos återförsäljaren Amazon.co.uk, jämförelsesajten Idealo.co.uk och elektronikbutiken Computeruniverse.net.

Användarna framhäver i synnerhet hållbarheten och kvaliteten. De förklarar att maskinen är välfungerande och gedigen samt att den är ett enkelt sätt att få gott kaffe. En användare summerar upplevelsen på följande sätt: ”Overall design is nice. This is perfect if you can not be bothered with loose coffee as the pads of Senseo are easy to use and one can get different strengths and flavors… I would not be without it.”

Bra modell med ett bra pris

Senseo Original HD6554 är ett bra alternativ om man vill ha en välfungerande Senseo kaffemaskin till ett överkomligt pris. Maskinen är fristående men tar inte särskilt stor plats. Designen är nämligen gjord för att vara kompakt och enkel att ha att göra med. Den är tillverkad av plast, vilket bidrar till ett lägre pris, men maskinen är fortfarande robust och hållbar.

Designen är enkel vad gäller både utseende och funktion. Maskinen är nämligen användarvänlig och lätt att använda. Man behöver bara lägga i Senseo kaffepads, hälla vatten i tanken och trycka på startknappen.

Kan brygga två koppar åt gången

Senseo Original HD6554 påbörjar då bryggningen, och eftersom att maskinen kan brygga två koppar samtidigt behöver man inte vänta länge på sin varma dryck. Kaffet får en härlig crema på toppen, vilket är ett välsmakande skumlager. Hur kaffet smakar beror på vilka Senseo kaffepads man använder.

Maskinen har en vattentank på 0,7 liter och har därmed inte marknadens högsta kapacitet. Den kan dock ändå brygga upp till fem koppar per tank, och tack vare den höga effekten på 1450 watt går bryggningen snabbt. Produkten går på ström och har en 0,8 meter lång sladd.

Specifikationer för Senseo Original HD6554 – basfakta
 Tillverkare: Philips
 Typ: Kaffemaskin, Senseo kaffepads
Effekt: 1 450 watt
Vattentank: 0,7 liter
Antal koppar: Upp till 5
Pumptryck: 1 bar
 Sladdlängd: 0,8 meter
 Vikt: 1,76 kg

Fördelar med Senseo Original HD6554
 Användarfavorit
 Smart och kompakt
 Överkomligt pris
 Kan brygga två koppar åt gången
 Användarvänlig


Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tagit en närmare titt på användarfavoriter bland Senseo kaffemaskiner.

Det finns dock många olika typer av kaffemaskiner och -bryggare på marknaden, och det kan mycket väl hända att du har andra preferenser. Eftersom att vi på Konsumentmagasinet har skrivit många testartiklar om detta ämne kan vi dock hjälpa dig ändå:

Det kan vara så att du föredrar en kaffemaskin med inbyggd kvarn som brygger fräscht kaffe av nymalda kaffebönor. I så fall kan du hitta inspiration i vår testartikel kaffebryggare med kvarn.

Kaffemaskiner och kaffebryggare kommer ofta med olika tillbehör, och vissa modeller levereras med en termoskanna. Denna gör det lättare att hålla kaffet varmt längre. 

Det kan också vara så att du vill ha en modell som kan byggas in i köksinredningen. Det finns nämligen ett antal bra inbyggnadsmodeller, och precis som inbyggnadsugnar är dessa gjorda som en del av designen istället för att stå fritt och ta plats. I vår testartikel inbyggd kaffemaskin kan du hitta din drömprodukt och samtidigt få ett par tips och goda råd.

Om du inte är riktigt säker på vad för maskin du vill ha kan du få hjälp och inspiration i vår allmänna testartikel om marknadens bästa kaffebryggare. Där går vi igenom de bästa kaffebryggarna på marknaden, och vi berättar även hur du brygger så gott kaffe som möjligt. Läs även vårt Melitta kaffebryggare bäst i test.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta