Kaffekvarn Test – Hitta den bästa kaffekvarnen här

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

 

I denna kaffekvarn test går vi igenom de bästa modellerna av kaffekvarnar på marknaden just nu, så att du snabbt och smidigt kan få en överblick och jämföra modeller. Att mala dina egna kaffebönor är bland det bästa du kan göra för smaken på ditt kaffe, och det är viktigt att du väljer rätt kaffekvarn för din bryggmetod.

Det är nämligen stor skillnad om du ska mala kaffebönorna till en pressobryggare eller till espresso, och därför är det viktigt att din kaffekvarn kan mala ditt kaffe precis som du vill ha det. Här nedan hittar du en genomgång av några av de bästa och mest testvinnande kaffekvarnar på marknaden just nu. Längst ner i artikeln finns länkar till alla de test som artikeln refererar till.

I denna artikeln får du:

🔸 Överblick över de bästa kaffekvarnarna på marknaden
🔸 En överblick över vilka bryggmetoder och malningsgrader som hör samman
🔸 Genomgång av de olika tester som vi har använt till denna artikel

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Sense Appliances Inspire Pro KG-01 – elektrisk kaffekvarn som både är tyst och effektiv

Redaktionens rekommendation

Se priser och erbjudanden på Sense Appliances Inspire Pro KG-01 här: 

Vi gillar verkligen den här elektriska kaffekvarnen från Sense – och vår entusiasm tycks delas av många kunder i de recensioner som produkten fått. En användare beskriver denna produkt som “en superläcker kaffekvarn till ett rimligt pris”.

Sense Appliances maler effektivt, snabbt och jämnt, tack vare dess patenterade teknologi som ser till att bönorna mals till partiklar som alla är mindre än 0,425 mm. 

Kaffekvarnen är väldigt tystgående då den är gjort av högkvalitativa material som gör den väldigt stabil och hållbar. 

Hos denna kvarn kan du välja bland 31 olika sätt att mala dina kaffebönor på, så att du får ditt kaffe precis så som du vill ha det. Produkten är väldigt enkel att ställa in så att alla i hushållet, inklusive dina gäster, kan få en skräddarsydd kopp kaffe. Denna detalj ser vi som ett stor plus. 

Robust och tålig kaffekvarn i rostfritt stål med låg ljudnivå 

Denna eleganta kaffekvarn från Sense sticker ut från många andra modeller på marknaden på flera sätt. Designen är smidig och elegant men samtidigt robust och hållbar.
Produkten är tillverkad i rostfritt stål och plast, vilket båda är praktiska material som är lätta att rengöra. 

Dessutom är kvarnen väldigt tyst med en ljudnivå på mindre än 69 DB. Detta är såklart en stor fördel, inte minst för de lite mer morgontrötta kaffedrickarna. 

Kaffekvarnens motor på 180 W är en kraftfull likströmsmotor som arbetar både stabilt och jämnt. 

Det är dessutom en flexibel kaffekvarn som låter dig ställa in din egen finhetsgrad bland 31 olika inställningar. På marknaden finns bara ett fåtal kaffekvarnar som kan matcha den egenskapen.

Fördelar

  • Maler 90% av kaffet till jämna korn som är mindre än 0,425 mm 
  • Mycket tystgående
  • Låg hastighet som minimerar både värme och ljud
  • 31 olika inställningar
Nackdelar

  • Behållaren för de malda kaffet rymmer 130 gram, vilket kunde ha varit större

Specifikationer 

Märke: Sense 
Ljudnivå: under 69 DB 
Motor: 180 W stark DC-motor 
40 mm rostfritt stål 
Kvarn-inställningar: 31 st
Behållare till kaffebönor: 320 g
Behållare till malt kaffe: 130 g
Filterhållare: 51 mm och 58 mm
Elegant och stilren design


Bodum Bistro 11160

Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
Toppbetyg hos Råd & Rön
3 av 10 stjärnor hos den norska tekniksajten Tek.no

Bodum Bistro 11160

 

Bodum Bistro 11160 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk och Tek.no.

Alla experter hittade både för- och nackdelar med den här kaffekvarnen. De berömmer framförallt modellens kompakta design och användarvänlighet. Experterna är dock inte lika förtjusta i att Bodum Bistro 11160 lämnar kvar mycket malda bönor i själva kvarnen.

Experterna: Kompakt kaffekvarn med sladdförvaring

Experterna från Tek.no berättar att de största fördelarna med Bodum Bistro 11160 är att kaffekvarnen är kompakt och lätt att förvara.

De skriver till exempel att modellen är väldigt lätt att placera och att den har en inbyggd sladdförvaring. Det är därför enkelt att göra utrymme för kvarnen både på bänken och i köksskåpet.

Experterna hittar dock ett par nackdelar också och förklarar i recensionen att kaffekvarnen inte direkt sköter sina uppgifter optimalt. De menar nämligen att det är besvärligt att använda kvarnen eftersom att den inte har några justerbara inställningar för malningen.

Praktisk kaffekvarn

Med Bodum Bistro 11160 får man en praktisk kaffekvarn som kan placeras precis bredvid kaffebryggaren. Kvarnen har en kapacitet på 60 gram hela kaffebönor, vilket motsvarar den mängd locket kan innehålla.

Den här kaffekvarnen maler snabbt ner hela bönor och kan framställa allt från grovmalet till väldigt finmalet kaffe. Med den här modellen kan man därför få nymalet kaffe på nolltid. Ju längre tid bönorna mals, desto finare blir malningen.

Eftersom att man kan gömma undan sladden i kaffekvarnen kan den dessutom placeras fritt på köksbänken utan några problem.

Starka och hållbara knivblad

Bodum Bistro 11160 är försedd med starka och hållbara knivblad av rostfritt stål. Dessa roterar med ett exakt antal varv per minut.

Kvarnen har dessutom ett genomskinligt lock som gör att man kan hålla koll på malningsgraden hela tiden. Detta säkerställer att man får det resultat man vill ha.

Sist men inte minst finns det en enkel tryckknapp som kan användas för både pulsmalning och kontinuerlig malning av bönorna.

Fördelar med Bodum Bistro 11160:
Kompakt kaffekvarn
Sladdförvaring
Tryckknapp
Genomskinligt lock
Knivblad av rostfritt stål

Här nedan kan du se en kort presentation av Bodum Bistro 11160:

https://www.youtube.com/watch?v=5rexqmCCH9M&feature=emb_logo


Melitta Molino

Toppbetyg hos Råd & Rön
Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
4,3 av 5 stjärnor hos den brittiska kaffebloggen Coffeeteaclub.co.uk
3 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de

Melitta Molino

.

 

Melitta Molino har testats och recenserats av Råd & Rön, det danska konsumentrådet Tænk, Coffeeteaclub.co.uk och Coffeeness.de.

Den här kaffekvarnen går hem hos alla fyra expertkällor och får mycket beröm i samtliga recensioner. Experterna nämner bland annat att modellen är oerhört kompakt och enkel att rengöra. De är dock inte lika förtjusta i designen hos Melitta Molino.

Experterna: Perfekt för kaffeälskare på en budget

Experterna berättar att Melitta Molino är en väldigt bra kaffekvarn som kan vara till glädje för många kaffeälskare. Coffeeteaclub.co.uk skriver till exempel att modellen är ”den perfekta kaffekvarnen för en modern kaffejunkie på en budget”.

De motiverar detta med att kaffekvarnen är enkel att rengöra samt att den har en låg strömförbrukning, flera löstagbara delar och en intuitiv kontrollpanel.

Många av dessa punkter framhävs även av Coffeeness.de. Experterna därifrån berättar dessutom att Melitta Molino är väldigt kompakt och extremt billig. De är däremot inte lika förtjusta i designen.

Maler kaffebönor för varje tillfälle

Med Melitta Molino kan man få allt från finmalet kaffe för att brygga espresso till mer grovmalet kaffe som passar bra för att göra filterkaffe. Kvarnen maler automatiskt kaffebönorna enligt användarens behov och har en stor bönbehållare med en kapacitet på 200 gram.

Bönbehållaren har ett löstagbart lock som gör det enkelt att fylla på kvarnen med kaffebönor. Melitta Molino har dessutom justerbara inställningar för kaffemängd som går från 2 till 14 koppar. Man väljer inställning på maskinens kontrollvred och sedan maler kvarnen den valda mängden kaffe.

Justerbar malningsgrad

Melitta Molino är en praktisk och justerbar kaffekvarn med individuella inställningar för malningsgrad. Det finns 17 olika inställningar som går från väldigt finmalet på läge 1 till väldigt grovmalet på läge 17.

Den här modellen har dessutom flera praktiska egenskaper, till exempel en löstagbar uppsamlingsbehållare med lock för det malda kaffet. Det finns även en automatisk avstängningsfunktion som ser till att kaffekvarnen stänger av på en gång när malningen är färdig.

Sist men inte minst är Melitta Molino enkel att rengöra efter att man har använt kvarnen. Rengöringen underlättas nämligen av att både malskivan, uppsamlingsbehållaren och locket till bönbehållaren går att ta lös.

Fördelar med Melitta Molino:
Enkel rengöring
Justerbar malningsgrad
Automatisk avstängning
Justerbar kaffemängd
Stor bönbehållare

Här nedan kan du se en kort presentation av Melitta Molino kaffekvarn:


Sage The Smart Grinder Pro

Testvinnare hos den brittiska tidningen The Independent
Experternas val hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk

Sage Grinder Pro

 

Sage The Smart Grinder Pro har recenserats av den brittiska tidningen The Independent och den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk. Båda expertkällorna tycker bra om den här modellen och utnämner den till testvinnare respektive “experternas val”.

Experterna från The Independent blir imponerade av kaffekvarnens funktioner och egenskaper, till exempel dess inställningar och intuitiva LCD-skärm. Expertreviews.co.uk framhäver däremot modellens precision och hur jämnt den maler kaffebönorna.

Varken The Independent eller Expertreviews.co.uk hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. De uppmärksammar dock konsumenterna på att den här kvarnen är dyrare än många andra modeller på marknaden.

Experterna: Lång lista av effektiva och användbara funktioner

Både The Independent och Expertreviews.co.uk framhäver de många användbara och effektiva funktionerna hos den här kaffekvarnen.

The Independent skriver till exempel att Sage The Smart Grinder Pro är en miniatyr av Willy Wonkas chokladfabrik eftersom att den har 60 olika malningsinställningar. Eftersom att dessa inställningar sträcker sig från fin espresso till mer grovmalet presskaffe kan man göra precis den typ av kaffe man vill ha.

The Independent skriver även att maskinens elektroniska timer ger användaren full kontroll. Eftersom att denna timer kan ställas in med intervaller på en sekund kan man nämligen få en otroligt exakt dosering.

Experterna från Expertreviews.co.uk verkar också hålla med om detta. De förklarar även att Sage The Smart Grinder Pro är lämplig för nybörjare eftersom att den är väldigt enkel att använda. De skriver dessutom att kaffekvarnen är lätt att rengöra och beskriver den därför som “en varierad kaffedrickares drömmaskin”.

Kompakt kaffekvarn med Dosing IQ-teknik

Sage The Smart Grinder Pro är en kompakt kaffekvarn som kan stå framme på köksbänken utan att ta upp för mycket utrymme. Modellen är tillverkad av rostfritt stål och har en ganska simpel och elegant design.

Den här modellen har ävenen inbyggd Dosing IQ-teknik som ser till att maskinen alltid maler rätt mängd kaffebönor.

Modellen är dessutom utformad för att mala kaffet på bästa möjliga sätt. Detta innebär att kvarnen skapar så lite värme som möjligt under malningen för att bevara och skydda smaken och aromen hos kaffebönorna.

BPA-fri modell med pausfunktion

Sage The Smart Grinder Pro är 100 % BPA-fri. Detta innebär att det inte finns BPA i någon av delarna som kommer i kontakt med kaffet.

Enligt båda expertkällorna är det dessutom enkelt att använda och hantera den här kaffekvarnen. Alla knappar och inställningar finns nämligen på framsidan av modellen.

Sage the Dose Pro har även en pausfunktion som gör att man kan pausa alla inställningar samt malningen av kaffebönorna vid behov.

Fördelar med Sage The Smart Grinder Pro:
100 %BPA-fri
Dosing IQ-teknik
Bevarar kaffebönornas smak och arom
60 olika malningsgrader
Pausfunktion

I den här videon från Sage kan du se en demonstration av Sage The Smart Grinder Pro:


Wilfa WSCG-2

Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Toppbetyg hos danska Tænk
✅ Mottagare av “Den gyllene bönan”

Wilfa WSCG-2

Denna kaffekvarn från Wilfa klarar allt från espresso till presskaffe. Det danska konsumentrådet Tænk betonar särskilt kaffekvarnens förmåga att mala fint kaffe, som får toppbetyg, och även modellens användarvänlighet lovordas.

Råd & Rön ger höga betyg för maskinens kvalitetsintryck, och för kvaliteten på kaffet som kvarnen maler. I likhet med Tænk betonar Råd & Rön också det finmalda kaffet, och ger det nästan full pott. Prismässigt ligger kaffekvarnen i mellanklassen, medan kvaliteten dock är i absolut toppklass.

Kaffekvarnen från Wilfa har en kapacitet på 250 gram, och är lämplig till både espresso, aeropress, bryggkaffe och presskaffe, och du kan lätt justera kaffets grovlek på maskinen.

Maskinen är designad med koniska blad, vilket gör att det produceras så lite värme som möjligt när kaffebönorna mals. Därmed bevaras den goda doften och kaffets smak. Bönbehållaren har ett UV-filter, så att dina kaffebönor och deras smak inte skadas även om kaffekvarnen står på en solig plats.

Wilfa WSCG-2 är utrustad med en elektronisk timer, som kan ställas in på 0-30 sekunder. Detta gör att du kan kontrollera mängden kaffe som mals, vilket försäkrar att du får en jämn mängd kaffe varje gång. Själva kvarnen är gjort i rostfritt stål, och har en dold sladdförvaring på botten av maskinen.

Kaffekvarnen har även blivit tilldelad “Den gyllene bönan” av European Coffee Brewing Center, vilket är en utmärkelse för kaffeutrustning, som bara tillfaller de allra bästa produkterna för kaffebryggning.

Fördelar med Wilfa WSCG-2 kaffekvarn:
Bönbehållare med en kapacitet på 250 g.
Väl lämpad för både espresso-, brygg-, aeropress-, och presskaffe
Timer
UV-filter i bönbehållaren
Mottagare av priset “Den gyllene Bönan”


DeLonghi KG79

Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Toppbetyg hos danska Tænk

.

Kaffekvarnen från DeLonghi får särskilt mycket beröm för sin användarvänlighet och robusthet, och naturligtvis även för kvaliteten på kaffet den maler. Hos det danska konsumentrådet Tænk utmärker sig särskilt det grovmalda kaffet, och även medium-inställningen får bra betyg.

Maskinen är gjord med en kvarn i rostfritt stål, och med ett genomskinligt lock så att du lätt kan följa med i processen. Själva kaffebehållaren är löstagbar, och botten är försedd med halksäkra fötter, så att kvarnen står stadigt under användning. Den övre delen av stålkvarnen kan tas lös, vilket underlättar rengöringen avsevärt.

Modellen lämpar sig för både espresso-, brygg-, och presskaffe. Den har en bönbehållare med en kapacitet på 120 gram, och du kan ställa in kvarnen att mala mellan 2 och 12 koppar per gång. Kvarnen stannar automatiskt när den malt kaffe till det önskade antalet koppar.

Kaffekvarnen har 12 olika steg för kaffets malningsgrad, och du väljer lätt den inställning du vill ha på sidan av maskinen. På framsidan väljer du hur många koppar du vill mala kaffe till, och när kaffet är färdigmalet åker det ner i en behållare som dras ut som en liten låda, som vi känner igenom från gammeldags kaffekvarnar.

Fördelar med DeLonghi KG79 kaffekvarn:
Väl lämpad till både espresso-, brygg- och presskaffe
12 olika inställningar för malningsgrad
Bönbehållare med en kapacitet på 120 gram
Halksäker design


Graef CM800

Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos Icakuriren
✅ Toppbetyg hos danska Tænk

Graef CM800

.

Denna modell från Graef utmärkte sig som bäst i test hos Icakuriren, där den fick toppbetyg för sitt espresso- och bryggkaffe. Hos det danska konsumentrådet Tænk får kvarnen bra betyg för sin användarvänlighet och konstruktion.

Den enda negativa anmärkning, som återkommer i olika tester, är att kvarnen tar upp en hel del plats i köket, då den är betydligt större än många av de andra modellerna. Dock har kaffekvarnen även en betydligt högre kapacitet och fler funktioner än många av de andra modellerna, och har därmed plats för 350 gram kaffebönor i sin bönbehållare.

Det ingår även två filterhållare med 60 respektive 70 mm i diameter, vilka lätt kan monteras på kvarnen.

Kaffekvarnen har inte mindre än 40 olika inställningar för malningsgrad, så här har du verkligen möjlighet att få ditt kaffe precis som du vill ha det. Modellen lämpar sig till både espresso, bryggkaffe, och presskaffe.

Som tidigare nämnt ger Icakuriren toppbetyg för både bryggkaffe och espresso, medan Råd & Rön och danska Tænk båda berömmer kvarnen för dess finmalda kaffe, som får högsta betyg.

Kaffekvarnen är tillverkad i rostfritt stål och har halksäkra gummifötter, så den står stadigt på bordet under användning.

Modellen har en konisk kvarn, och en låghastighetsmotor, vilket innebär att kaffebönorna inte hettas upp för mycket under malningen, och därmed bevaras deras arom och smak. Kvarnen är, trots de många inställningarna, lätt att använda, vilket både Råd & Rön och danska Tænk poängterar i sina tester av modellen.

Fördelar med Graef CM800 kaffekvarn:
Väl lämpad till både espresso och bryggkaffe
Bönbehållare med en kapacitet på 350 gram
Hållare för filter
40 olika inställningar för malningsgrad
Konisk kvarn


Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta