Kaffekvarn bäst i test – Guide till de bästa kaffekvarnarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: juni 5, 2023.
Kaffekvarn bäst i test – Guide till de bästa kaffekvarnarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I detta test går vi igenom de bästa kaffekvarnar på marknaden just nu för att du ska få en tydlig överblick och jämförelse av de olika modellerna. Att mala dina egna kaffebönor är bland det bästa du kan göra för smaken på ditt kaffe – förutsatt att du väljer rätt kaffekvarn och malningsgrad för din bryggmetod.

Det är nämligen stor skillnad om du ska mala kaffebönor till en pressobryggare eller till espresso, och därför är det viktigt att din kaffekvarn kan mala ditt kaffe precis så som du vill ha det. Nedan följer en genomgång av några av de bästa och mest lovordade kaffekvarnar på marknaden just nu, och längst ned i artikeln hittar du länkar till alla de test och artiklar som innehållet refererar till.

De 7 bästa kaffekvarnarna i testguiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Jämförelse av de 7 bästa kaffekvarnarna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper kaffekvarn

 • Kapacitet

  När du ska välja en kaffekvarn med lämplig kapacitet bör du tänka på dina specifika bryggningsbehov samt hur många personer du brukar servera. De vanligaste alternativen som finns på marknaden är:

  Liten kapacitet: Kvarnar med liten kapacitet rymmer vanligtvis cirka 113 till 227 gram kaffebönor, vilket motsvarar ungefär fyra till åtta uns. De är lämpliga för privatpersoner i mindre hushåll då de kan mala tillräckligt med kaffe för några koppar åt gången.

  Medelstor kapacitet: Kvarnar med medelstor kapacitet rymmer vanligtvis cirka 227 till 340 gram kaffebönor, vilket motsvarar åtta till tolv uns. De är lämpliga för små sammankomster eller hushåll med måttlig kaffekonsumtion och ger tillräckligt med kaffe för en liten grupp eller några koppar i en enda malning.

  Stor kapacitet: Kvarnar med stor kapacitet kapacitet rymmer vanligtvis cirka 340 till 454 gram eller mer kaffebönor, vilket motsvarar 12 till 16 uns. Dessa kvarnar är idealiska för större grupper, kontor eller kaféer som kräver en stor mängd kaffe. De kan mala en betydande mängd kaffe i en enda användning.

  Observera dock att dessa kapacitetsintervall är ungefärliga och kan variera beroende på den specifika kvarnmodellen och tillverkaren.

 • Malningsgrader

  Justerbara malningsgrader på en kaffekvarn är avgörande för att uppnå optimal smak och extraktion. Varierande grader erbjuder mångsidighet för olika bryggningsmetoder för att du ska kunna anpassa grovheten till din favoritdryck – oavsett om det är espresso, pour-over, fransk press eller cold brew. Genom att justera malningsgraden har du kontroll över smakprofilen hos ditt kaffe, vilket innebär att du kan styra hur starkt eller milt du vill ha det. Konsekventa malningsgrader är avgörande för jämn extraktion, samtidigt som justerbara inställningar säkerställer att du kan uppnå en balanserad malning. Ett flertal inställningar, vanligtvis mellan 15 och 40, erbjuder dessutom flexibilitet att anpassa sig till olika kaffebönor och ger dig därmed exakt kontroll över extraktionen.

 • Effekt

  Kvarnens motoreffekt påverkar direkt dess effektivitet vid malning av kaffebönor. En kraftfullare motor möjliggör en snabbare och mer konsekvent malning, vilket skapar jämnare och mer enhetliga resultat. Högre effekt innebär normalt sett även högre hastigheter, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver mala kaffe snabbt när du exempelvis förbereder större mängder eller när du har ont om tid.

  Den optimala effekten för en kaffekvarn beror på dina specifika behov. För de flesta hemmabruk räcker det generellt sett med en effekt på mellan 150 och 300 watt. Kommersiella inställningar eller tunga malningar kan dock kräva modeller med högre effekt på över 500 watt.

 • Pris

  Kaffekvarnar finns i olika prisklasser – från prisvärda till dyra alternativ. Budgetvänliga kaffekvarnar kostar cirka 500 kronor och lämpar sig bäst för simpla kaffedrickare. De har grundläggande funktioner och mindre kapacitet för bönor, men kan ändå ge en anständig malning för genomsnittlig bryggning.

  Dyra kvarnar kostar runt 1 500 kronor – i vissa fall ännu mer – och erbjuder avancerade funktioner samt överlägsen byggkvalitet och malning. Dessa modeller rekommenderas till kaffeentusiaster och professionella som söker exakt kontroll över sin bryggning. Även om dyra kvarnar kan ge överlägsen prestanda kan prisvärda alternativen fortfarande ge utsökta resultat. Valet beror kort sagt på individuella preferenser, bryggningsbehov och budgetöverväganden.

 • Användar- och expertrecensioner

  Den här artikeln innehåller både användar- och expertrecensioner eftersom de är till god hjälp när du ska välja kaffekvarn. Användarrecensioner erbjuder information om erfarenheter av kaffekvarnen i praktiken, vilket gör att du kan förstå dess prestanda, hållbarhet och eventuella begränsningar. De kan även förse dig med hjälpsamma tips, rekommendationer och opartiska åsikter.

  Expertrecensioner erbjuder däremot djupgående utvärderingar och bedömer faktorer som malningsgrad, motoreffekt samt övergripande kvalitet. Dessa insikter hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

  Genom att läsa igenom ett flertal varierande recensioner får du en omfattande förståelse för en viss produkt, vilket säkerställer att den överensstämmer med dina preferenser och behov.

arrow-more

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

AIVIQ Inspire Pro AKG-501 - elektrisk kaffekvarn som är både tyst och effektiv

Konsumentmagasinets rekommendation

Dagens bästa priser och erbjudanden på AIVIQ Inspire Pro AKG-501:

 • Unik patenterad malningsteknik
 • 31 inställningar för malningsgrader
 • Justerbar timer och inställningar för koppar

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar AIVIQ Inspire Pro AKG-501 till dig som prioriterar precision i din kaffemalning. De 31 justerbara malningsgraderna är en stor fördel som gör det möjligt att brygga efter ett stort antal olika preferenser – från grovt för fransk press, till fint för espresso. Stålkonstruktionen är inte bara estetiskt tilltalande, utan även robust och motståndskraftig, vilket garanterar optimal hållbarhet.

Det patenterade systemet säkerställer att en betydande majoritet av kaffepartiklarna – närmare bestämt över 90 % – är under 0,425 millimeter, för garantera en jämn malning. En potentiell nackdel är behållarens relativt lilla kapacitet på 130 gram. Denna storlek kan dock ses som en fördel eftersom den uppmuntrar till mindre, färskare partier, vilket bibehåller kaffets aromatiska egenskaper.

Fördelar

 • Modern design i stål
 • Mycket tystgående
 • Låg hastighet som minimerar både värme och ljud
 • Användarvänlig med inbyggd display
 • Två års garanti

Nackdelar

 • Behållaren för det färdigmalda kaffet rymmer endast 130 gram

Vi på Konsumentmagasinet gillar verkligen den här elektriska kaffekvarnen från AIVIQ – och vår entusiasm tycks delas med många konsumenter i de recensioner som produkten fått. En användare beskriver denna kaffekvarn som “en superläcker kaffekvarn till ett rimligt pris”.

AIVIQ Inspire Pro AKG-501 maler effektivt, snabbt och jämnt, tack vare dess patenterade teknologi som ser till att bönorna mals till partiklar som alla är mindre än 0,425 millimeter. Kaffekvarnen är dessutom väldigt tystgående då den är gjort av högkvalitativa material som gör den väldigt stabil och hållbar.

Hos denna kvarn kan du välja bland 31 olika malningsgrader för att du ska få ditt kaffe precis så som du vill ha det. Produkten är väldigt enkel att placera för att alla i hushållet, inklusive dina gäster, ska få en skräddarsydd kopp kaffe. Denna detalj ser vi som ett stor plus!

Recension: En detaljerad recension av AIVIQ Inspire Pro AKG-501

Specifikationer

 • Effekt: 180 W
 • Mått: 33 x 18 x 12 cm
 • Kapacitet: 320 g
 • Justerbara malningsgrader

Robust och tålig kaffekvarn i rostfritt stål med låg ljudnivå
Denna eleganta kaffekvarn från AIVIQ sticker ut från mängden på många sätt. Bland annat har den en snygg och elegant design som samtidigt är robust och hållbar. Produkten är tillverkad i rostfritt stål och plast, vilket båda är praktiska material som är enkla att rengöra.

Kaffekvarnen är dessutom väldigt tystgående med en ljudnivå lägre än 69 dB. Detta är såklart en stor fördel – inte minst för de lite mer morgontrötta kaffedrickarna. Apparatens motor på 180 watt är en kraftfull likströmsmotor som arbetar både stabilt och jämnt. Det är dessutom en mångsidig kaffekvarn som låter dig välja en egen malningsgrad bland 31 möjliga – det finns endast ett fåtal kaffekvarnar som kan matcha denna detalj.

Mer om AIVIQ Inspire Pro AKG-501

Specifikationer

 • Effekt: 180 W
 • Mått: 33 x 18 x 12 cm
 • Kapacitet: 320 g
 • Justerbara malningsgrader

Bodum Bistro 11160

Bästa kaffekvarn i kompakt utformning
 • check "Bästa köp" enligt TechGearLab
 • check Toppbetyg av Råd & Rön
 • check 4.4/5 stjärnor på Amazon
 • check 4.4/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bodum Bistro 11160:

 • Kompakt, platsbesparande design
 • Slitstarka malningsblad i rostfritt stål
 • Genomskinligt lock gör det möjligt att övervaka processen

Konsumentmagasinets omdöme

Bodum Bistro 11160 är en kompakt kaffekvarn som på ett smart sätt använder sin design för att ge användarna mervärde. Dess platsbesparande dimensioner gör den inte bara lämplig för små kök, utan också till ett resevänligt alternativ för kaffeentusiaster på språng. Den inbyggda sladdförvaringen bidrar ytterligare till dess bärbarhet och bekvämlighet, medan det genomskinliga locket erbjuder ett enkelt, men effektivt, sätt att övervaka processen.

Kvarnens hållbara skärblad i rostfritt stål garanterar lång livslängd och jämn prestanda. Även om den saknar några av de avancerade funktioner som hittas hos andra modeller är Bodum Bistro 11160:s simplicitet dess största styrka; den tar bort komplexiteten och fokuserar på att leverera en pålitlig och lättanvänd malningsupplevelse.

Fördelar

 • Bärbart utformad
 • Praktiskt inbyggd sladdförvaring
 • Knappreglage
 • Bra malningsgrader

Nackdelar

 • Är något högljudd vid den högsta malningsgraden

Bodum Bistro 11160 har testats och recenserats av två expertkällor: Råd & Rön och Tek.no. Experterna hittade både för- och nackdelar med den här modellen; de berömmer bland annat dess kompakta design och användarvänlighet, men är inte lika förtjusta i det faktum att apparaten lämnar mycket malet kaffe i själva kvarnen.

Recension: En detaljerad recension av Bodum Bistro 11160

Specifikationer

 • Effekt: 160 W
 • Mått: 17,5 x 0,17 x 17,5 cm
 • Kapacitet: 220 g
 • Justerbara malningsgrader

Praktisk kaffekvarn
Med Bodum Bistro 11160 får man en praktisk kaffekvarn som kan placeras precis bredvid kaffebryggaren. Eftersom modellen  dessutom har en inbyggd förvaring av dess sladd tar den inte heller upp onödig plats. Kvarnen har en kapacitet på 60 gram kaffebönor, vilket motsvarar den mängd locket kan innehålla.

Modellen maler snabbt ner hela bönor och kan producera allt från grovmalet till väldigt finmalet kaffe – ju längre tid bönorna mals, desto finare blir malningen.. Med Bodum Bistro 11160 kan man därför få nymalet kaffe på nolltid.

Starka och hållbara knivblad
Bodum Bistro 11160 är försedd med starka och hållbara malningsblad av rostfritt stål som roterar med ett exakt antal varv per minut. Kaffekvarnen har dessutom ett genomskinligt lock som gör att man kan hålla koll på processen hela tiden, vilket säkerställer att man får det resultat man vill ha. Sist, men inte minst, är modellen utrustad med ett enkelt knappreglage som kan användas för både pulsmalning och kontinuerlig malning av bönorna.

Vad säger experter om Bodum Bistro 11160?

Experterna på Tek.no berättar att de största fördelarna med Bodum Bistro 11160 är dess kompakt storlek. De skriver också att kaffekvarnen är väldigt enkel att placera och att de uppskattar den inbyggda sladdförvaringen som underlättar förvaring av produkten på såväl köksbänken som i köksskåpet.

Experterna på Tek.no hittar dock även ett par nackdelar; de skriver i sin recension att kaffekvarnen inte direkt sköter sina uppgifter optimalt. De menar nämligen att det är besvärligt att använda kvarnen eftersom att den inte har några exakt justerbara inställningar för malningen.

Mer om Bodum Bistro 11160

Specifikationer

 • Effekt: 160 W
 • Mått: 17,5 x 0,17 x 17,5 cm
 • Kapacitet: 220 g
 • Justerbara malningsgrader

Melitta Molino

Mest praktiska kaffekvarn för hemmabruk
 • check Toppbetyg av Råd & Rön
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon
 • check 4.3/5 stjärnor på den brittiska kaffebloggen Coffeeteaclub.co.uk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Molino:

 • Justerbar kaffemängd från två till 14 koppar
 • Professionell platt malningsskiva
 • Rymlig bönbehållare med en kapacitet på 200 gram

Konsumentmagasinets omdöme

Melitta Molino har en rad imponerande funktioner som gör den till ett praktiskt val för hemmabruk. Den automatiska avstängningsfunktionen ger bekvämlighet samt garanterar säkerhet och energieffektivitet. Med en praktisk malningskapacitet på 200 gram och 17 justerbara inställningar har användarna dessutom flexibiliteten att uppnå önskad malningsgrad för olika bryggmetoder.

Den justerbara kaffemängden gör det möjligt att mäta exakt, med plats för allt från två till 14 koppar, för att tillgodose individuella preferenser och större sammankomster. Samtidigt säkerställer den professionella malningsskivan konsekventa resultat och förbättrad smakutvinning, och det avtagbara locket bekväm rengöring och underhåll.

Malningen med Melitta Molino kunde ha varit mer jämn, men det är viktigt att notera att detta kan anpassas genom att justera malningsgraden enligt bryggningsmetoden. Melitta Molino:s mångsidighet, praktiska användbarhet och utbud av funktioner uppväger även denna mindre nackdel, vilket gör den till ett pålitligt och användarvänligt alternativ för kaffeentusiaster som söker en utmärkt produkt för sin heminstallation.

Fördelar

 • Enkel rengöring med avtagbara komponenter
 • Justerbara malningsgrader
 • Automatisk avstängning
 • Justerbar kaffemängd

Nackdelar

 • Malningen är inte alltid helt jämn

Melitta Molino har testats och recenserats av Råd & Rön, Coffeeteaclub.co.uk och Coffeeness.de, och går hem hos alla tre expertkällor. Den får mycket beröm i samtliga recensioner där experterna bland annat nämner att modellen är oerhört kompakt och enkel att rengöra. De är dock inte lika förtjusta i Melitta Molino:s utformning.

Recension: En detaljerad recension av Melitta Molino

Specifikationer

 • Effekt: 100 W
 • Mått: 21,8 x 15,2 x 29,5 cm
 • Kapacitet: 200 g
 • Automatisk avstängning
 • Justerbara malningsgrader

Maler kaffebönor för varje tillfälle
Med Melitta Molino kan man få allt från finmalet kaffe för att brygga espresso, till grovmalet som passar bra för att göra filterkaffe. Kvarnen maler automatiskt kaffebönorna enligt användarens behov och har en stor bönbehållare med en kapacitet på 200 gram.

Bönbehållaren har dessutom ett löstagbart lock som gör det enkelt att fylla på kvarnen med kaffebönor. Melitta Molino har dessutom justerbara inställningar för kaffemängd som går från två till 14 koppar; man väljer inställning på maskinens kontrollvred och sedan maler kvarnen den valda mängden kaffe.

Justerbar malningsgrad
Melitta Molino är en praktisk och justerbar kaffekvarn med individuella inställningar för malningsgrader. Det finns 17 olika inställningar som går från väldigt finmalet på läge ett, till väldigt grovmalet på läge 17.

Modellen har dessutom flera praktiska egenskaper, däribland en löstagbar uppsamlingsbehållare med lock för det malda kaffet samt en automatisk avstängningsfunktion som säkerställer att apparaten stängs av på en gång när malningen är färdig.

Sist, men inte minst, är Melitta Molino enkel att rengöra efter användning; många av apparatens komponenter, bland annat malningsskivan, uppsamlingsbehållaren och locket, är nämligen avtagbara.

Vad säger experter om Melitta Molino?

Experterna berättar att Melitta Molino är en utmärkt kaffekvarn som kan vara till glädje för många kaffeälskare. Coffeeteaclub.co.uk skriver bland annat att modellen är “den perfekta kaffekvarnen för en modern kaffejunkie med en budget”. De motiverar detta med att kaffekvarnen är enkel att rengöra, att den har en låg strömförbrukning, flera löstagbara delar och en intuitiv kontrollpanel.

Många av dessa punkter framhävs även av Coffeeness.de. Experterna därifrån skriver även vidare att Melitta Molino är väldigt kompakt och extremt billig. De är däremot inte lika förtjusta i dess design.

Mer om Melitta Molino

Specifikationer

 • Effekt: 100 W
 • Mått: 21,8 x 15,2 x 29,5 cm
 • Kapacitet: 200 g
 • Automatisk avstängning
 • Justerbara malningsgrader

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Sage The Smart Grinder Pro

Bästa kaffekvarn i test
 • check Testvinnare hos den brittiska tidningen The Independent
 • check Experternas val på den brittiska testsidan Expertreviews.co.uk
 • check 95 % på Cofeeness.de
 • check 4.7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Smart Grinder Pro:

Konsumentmagasinets omdöme

Sage Smart Grinder Pro är en testvinnande kaffekvarn som utmärker sig med sina innovativa funktioner och exceptionella prestanda. Den inbyggda Dosing IQ-teknologin skiljer den från mängden och garanterar exakt och konsekvent malning genom att automatiskt justera malningstid och dosering för varje kopp. De förprogrammerade inställningarna och LCD-displayen gör den otroligt användarvänlig och bekväm.

Den här BPA-fria modellen erbjuder dessutom anmärkningsvärda 60 olika malningsinställningar, så att användarna kan finjustera sin malning för olika bryggningsmetoder. Även om det är sant att Sage The Smart Grinder Pro hamnar i en högre prisklass, motiverar dess kvalitet, mångsidighet och avancerade funktioner investeringen för seriösa kaffeentusiaster. Kvarnens exceptionella prestanda, tillsammans med dess hållbarhet och långvariga konstruktion, gör den till ett värdefullt val för dem som söker resultat av professionell kvalitet i bekvämligheten av sitt eget hem.

Fördelar

 • Dosing IQ-teknik
 • 100 %BPA-fri
 • Smarta förprogrammerade inställningar
 • Bevarar kaffebönornas smak och arom
 • 60 olika malningsgrader
 • Pausfunktion

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Sage The Smart Grinder Pro har recenserats av den brittiska tidningen The Independent och den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk. Båda expertkällorna tycker bra om den här modellen och utnämner den till testvinnare respektive “experternas val”.

Experterna från The Independent blir imponerade av kaffekvarnens funktioner och egenskaper, till exempel dess inställningar och intuitiva LCD-skärm. Expertreviews.co.uk framhäver däremot modellens precision och hur jämnt den maler kaffebönorna.

Varken The Independent eller Expertreviews.co.uk hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. De uppmärksammar dock konsumenterna på att den här kvarnen är dyrare än många andra modeller på marknaden.

Recension: En detaljerad recension av Sage The Smart Grinder Pro

Specifikationer

 • Effekt: 165 W
 • Mått: 15,2 x 21,6 x 39,2 cm
 • Kapacitet: 450 g
 • Justerbara malningsgrader

Kompakt kaffekvarn med Dosing IQ-teknik
Sage The Smart Grinder Pro är en kompakt kaffekvarn som kan stå framme på köksbänken utan att ta upp för mycket utrymme. Modellen är tillverkad av rostfritt stål och har en ganska simpel och elegant design.

Den här modellen har ävenen inbyggd Dosing IQ-teknik som ser till att maskinen alltid maler rätt mängd kaffebönor. Modellen är dessutom utformad för att mala kaffet på bästa möjliga sätt. Detta innebär att kvarnen skapar så lite värme som möjligt under malningen för att bevara och skydda smaken och aromen hos kaffebönorna.

BPA-fri modell med pausfunktion
Sage The Smart Grinder Pro är 100 % BPA-fri. Detta innebär att det inte finns BPA i någon av delarna som kommer i kontakt med kaffet.

Enligt båda expertkällorna är det dessutom enkelt att använda och hantera den här kaffekvarnen. Alla knappar och inställningar finns nämligen på framsidan av modellen. Sage the Dose Pro har även en pausfunktion som gör att man kan pausa alla inställningar samt malningen av kaffebönorna vid behov.

Vad säger experter om Sage The Smart Grinder Pro?

Både The Independent och Expertreviews.co.uk framhäver de många användbara och effektiva funktionerna hos den här kaffekvarnen.

The Independent skriver till exempel att Sage The Smart Grinder Pro är en miniatyr av Willy Wonkas chokladfabrik eftersom att den har 60 olika malningsinställningar. Eftersom att dessa inställningar sträcker sig från fin espresso till mer grovmalet presskaffe kan man göra precis den typ av kaffe man vill ha.

The Independent skriver även att maskinens elektroniska timer ger användaren full kontroll. Eftersom att denna timer kan ställas in med intervaller på en sekund kan man nämligen få en otroligt exakt dosering.

Experterna från Expertreviews.co.uk verkar också hålla med om detta. De förklarar även att Sage The Smart Grinder Pro är lämplig för nybörjare eftersom att den är väldigt enkel att använda. De skriver dessutom att kaffekvarnen är lätt att rengöra och beskriver den därför som “en varierad kaffedrickares drömmaskin”.

Mer om Sage The Smart Grinder Pro

Specifikationer

 • Effekt: 165 W
 • Mått: 15,2 x 21,6 x 39,2 cm
 • Kapacitet: 450 g
 • Justerbara malningsgrader

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Wilfa WSCG-2

Bästa kaffekvarn för allround-bruk
 • check Toppbetyg av Råd & Rön
 • check Mottagare av priset “Den gyllene Bönan”
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wilfa WSCG-2:

Konsumentmagasinets omdöme

Wilfa WSCG-2 kaffekvarn är ett mångsidigt alternativ som passar för många olika bryggmetoder. Dess allsidiga design garanterar kompatibilitet med espresso, aeropress, filterkaffe och presskaffe, vilket ger flexibilitet för olika preferenser. Den enkla justeringen av grovheten direkt på maskinen ger ökad bekvämlighet och möjliggör anpassning.

De effektivt utformade koniska slipbladen ger en konsekvent och exakt malning, vilket resulterar i en överlägsen bryggupplevelse. UV-filtret i bönbehållaren är ett genomtänkt tillägg som hjälper till att bibehålla kaffets friskhet och smak. Den inbyggda timern ökar ytterligare kontrollen över malningsprocessen. Även om det kan finnas utrymme för förbättringar när det gäller design, prioriterar Wilfa WSCG-2 funktionalitet och prestanda. Dess tillförlitlighet och effektivitet gör den till ett pålitligt val för dem som söker en mångsidig kaffekvarn.

Fördelar

 • Effektiva konformade malningsblad
 • Väl lämpad för såväl espresso och bryggkaffe som aeropress- och presskaffe
 • Vissa komponenter tål maskindisk
 • Praktisk elektronisk timer
 • UV-filter i bönbehållarens väggar

Nackdelar

 • Har inte den snyggaste designen

Råd & Rön ger höga betyg för maskinens kvalitetsintryck, och för kvaliteten på kaffet som kvarnen maler. Råd & Rön betonar också det finmalda kaffet och ger det nästan fullt betyg. Prismässigt ligger kaffekvarnen i mellanklassen, medan kvaliteten är absolut toppklass.

Mer om Wilfa WSCG-2

Specifikationer

 • Effekt: 160W
 • Mått: 12 x 16,5 x 27 cm
 • Kapacitet: 250 g
 • Automatisk avstängning
 • Justerbara malningsgrader

Kaffekvarnen från Wilfa har en kapacitet på 250 gram, och är lämplig till både espresso, aeropress, bryggkaffe och presskaffe, och du kan lätt justera kaffets grovlek på maskinen.

Maskinen är designad med koniska blad, vilket gör att det produceras så lite värme som möjligt när kaffebönorna mals. Därmed bevaras den goda doften och kaffets smak. Bönbehållaren har ett UV-filter, så att dina kaffebönor och deras smak inte skadas även om kaffekvarnen står på en solig plats.

Wilfa WSCG-2 är utrustad med en elektronisk timer, som kan ställas in på 0-30 sekunder. Detta gör att du kan kontrollera mängden kaffe som mals, vilket försäkrar att du får en jämn mängd kaffe varje gång. Själva kvarnen är gjort i rostfritt stål, och har en dold sladdförvaring på botten av maskinen.

Kaffekvarnen har även blivit tilldelad “Den gyllene bönan” av European Coffee Brewing Center, vilket är en utmärkelse för kaffeutrustning, som bara tillfaller de allra bästa produkterna för kaffebryggning.

DeLonghi KG79

 • check Toppbetyg av Råd & Rön
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på DeLonghi KG79:

Konsumentmagasinets omdöme

Kaffekvarnen DeLonghi KG79 är ett modernt och användarvänligt alternativ med flera anmärkningsvärda funktioner. Den moderna designen passar bra in i de flesta kökens estetik, medan dess funktionalitet tillgodoser olika bryggningsmetoder, inklusive espresso, droppkaffe och fransk press. Kvarnen i rostfritt stål säkerställer hållbarhet och jämn malningsprestanda, vilket ger möjlighet till exakt kontroll över malningsstorleken. Det genomskinliga locket ger bekvämlighet genom att användaren kan övervaka malningsprocessen.

Det är värt att notera att DeLonghi KG79 kan ge upphov till visst buller under drift, vilket är vanligt förekommande med många kaffekvarnar. Detta påverkar dock inte nämnvärt dess övergripande prestanda eller kvaliteten på den malning den producerar.

Fördelar

 • Väl lämpad till såväl espresso som brygg- och presskaffe
 • Praktiska knappreglage
 • Val av grovhet och storlek på koppen
 • Modern design
 • Bönbehållare med en kapacitet på 120 gram
 • Glidsäker botten

Nackdelar

 • Tenderar att vara bullrig

Kaffekvarnen från DeLonghi får särskilt mycket beröm för sin användarvänlighet och robusthet, och naturligtvis även för kvaliteten på kaffet den maler.

Mer om DeLonghi KG79

Specifikationer

 • Effekt: 110 W
 • Mått: 16 x 13 x 26 cm
 • Kapacitet: 120 g
 • Automatisk avstängning
 • Justerbara malningsgrader

Maskinen är gjord med en kvarn i rostfritt stål, och med ett genomskinligt lock så att du lätt kan följa med i processen. Själva kaffebehållaren är löstagbar, och botten är försedd med halksäkra fötter, så att kvarnen står stadigt under användning. Den övre delen av stålkvarnen kan tas lös, vilket underlättar rengöringen avsevärt.

Modellen lämpar sig för både espresso-, brygg-, och presskaffe. Den har en bönbehållare med en kapacitet på 120 gram, och du kan ställa in kvarnen att mala mellan 2 och 12 koppar per gång. Kvarnen stannar automatiskt när den malt kaffe till det önskade antalet koppar.

Kaffekvarnen har 12 olika steg för kaffets malningsgrad, och du väljer lätt den inställning du vill ha på sidan av maskinen. På framsidan väljer du hur många koppar du vill mala kaffe till, och när kaffet är färdigmalet åker det ner i en behållare som dras ut som en liten låda, som vi känner igenom från gammeldags kaffekvarnar.

Graef CM800

 • check Testvinnare hos Icakuriren
 • check Toppbetyg av Råd & Rön
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Graef CM800:

Konsumentmagasinets omdöme

Graef CM800 kaffekvarn imponerar med sin höga bönkapacitet på 350 g och 40 olika inställningar för malningsgrad, vilket ger användarna ett brett utbud av alternativ för att passa deras specifika preferenser. Den koniska kvarnen säkerställer konsekventa och exakta malningsresultat, vilket bidrar till en smakrik kopp kaffe.

Även om Graef CM800 är något skrymmande för enkel förvaring är dess robusta aluminiumkonstruktion ett bevis på dess hållbarhet och långvariga prestanda. Kvarnens solida konstruktion säkerställer stabilitet under drift och ger en pålitlig och effektiv malningsupplevelse. Dessutom kan den större storleken ses som en fördel för dem som värdesätter en högre bönkapacitet, vilket minskar frekvensen av påfyllning.

Fördelar

 • Stark och tillförlitlig malningsmekanism
 • Väl lämpad till både espresso och bryggkaffe
 • Rymlig bönbehållare med en kapacitet på 350 gram
 • Förvaringshållare för filter
 • 40 olika malningsgrader
 • Enkel att rengöra tack vare den avtagbara behållaren

Nackdelar

 • Något skrymmande konstruktion

Den enda negativa anmärkning, som återkommer i olika tester, är att kvarnen tar upp en hel del plats i köket, då den är betydligt större än många av de andra modellerna. Dock har kaffekvarnen även en betydligt högre kapacitet och fler funktioner än många av de andra modellerna, och har därmed plats för 350 gram kaffebönor i sin bönbehållare.

Mer om Graef CM800

Specifikationer

 • Effekt: 128 W
 • Mått: 23 x 39,7 x 13,5 cm
 • Kapacitet: 350 g
 • Justerbara malningsgrader

Det ingår även två filterhållare med 60 respektive 70 mm i diameter, vilka lätt kan monteras på kvarnen.

Kaffekvarnen har inte mindre än 40 olika inställningar för malningsgrad, så här har du verkligen möjlighet att få ditt kaffe precis som du vill ha det. Modellen lämpar sig till både espresso, bryggkaffe, och presskaffe.

Kaffekvarnen är tillverkad i rostfritt stål och har halksäkra gummifötter, så den står stadigt på bordet under användning.

Modellen har en konisk kvarn och en motor med låg hastighet, vilket innebär att kaffebönorna inte överhettas under malningen, vilket bevarar deras arom och smak. Trots de många inställningarna är kvarnen lätt att använda, vilket både Råd & Rön påpekar i sina tester av modellen.

FAQ

Hur rengör jag min kaffekvarn?
Du kan rengöra din kaffekvarn genom att torka av den med en fuktig trasa för att sedan mala torrt ris. Detta avlägsnar eventuella oljor och restprodukter.
Varför är det bra att ha en kaffekvarn hemma?
Att ha en kaffekvarn hemma garanterar att du alltid har färskt och nymalt kaffe tillgängligt. Detta skapar en bättre smakupplevelse av ditt kaffe.
Kan jag använda en kaffekvarn till att mala andra ingredienser än kaffebönor?
Du kan använda en kaffekvarn till att mala kryddor eller nötter. Det är dock bäst att ha en separat produkt för dessa ändamål för att undvika att smakerna blandas.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta