Melitta kaffebryggare Test – Här är experternas favoritmaskiner från Melitta

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test: Den här artikeln handlar om tester av kaffebryggare och espressomaskiner från Melitta. Artikeln är baserad på externa tester av kaffemaskiner från flera olika expertkällor. Om du är intresserad av vårt test av de bästa kaffebryggarna överlag, följ länken för att jämföra deras funktioner.

Vi kommer att presentera olika kaffebryggare och espressomaskiner som har fått fina betyg av experterna.

För att skapa en översikt över för- och nackdelar hos varje modell går vi igenom både funktioner och specifikationer för alla maskiner.

Syftet med genomgången av både maskinerna och de olika testerna är att konsumenterna ska kunna få en bättre uppfattning om vilken kaffebryggare eller espressomaskin som passar bäst till deras önskemål och behov.

Den här artikeln innehåller:
Översikt över kaffebryggare från Melitta 
Översikt över espressomaskiner från Melitta 
Information om företaget Melitta 
Tips på hur du lyckas bättre med kaffet 
Genomgång av testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat kaffebryggarna och espressomaskinerna som nämns i den här artikeln. Vi har däremot sammanställt information och resultat från olika tester för att du lätt ska kunna få en överblick över Melittas bästa espressomaskiner och kaffebryggare.

Melitta kaffebryggare – Bäst i Test 2024 – Här är marknadens tio bästa kaffebryggare från Melitta

Vi på Konsumentmagasinet har gått igenom experttester från både in- och utland för att sedan samla de bästa kaffebryggarna och espressomaskinerna från Melitta här nedanför. Det finns även prisjämförelser där du snabbt och enkelt kan se vilken återförsäljare som har bäst pris på den produkt du vill ha.


Melitta Aroma Signature Deluxe

Testvinnare hos Råd & Rön

Melitta-Aroma-Signature-Deluxe-Testvinner-kaffemaskin

 

.
Melitta Aroma Signature Deluxe är en kaffebryggare med en rostfri ståldesign och en uppsjö av funktioner. Med den här modellen får man en traditionell kaffebryggare som hyllas av kritiker.

Kaffebryggaren har testats av både Råd & Rön. Maskinen slutade som testvinnare i en undersökning och fick toppbetyg i den andra.

Det här är en relativt kompakt kaffebryggare. Det finns därför stora chanser att maskinen får plats på bänken om man vill att den ska stå framme.

Melitta Aroma Signature Deluxe har dessutom tilldelats den Gyllene Bönan, en kvalitetsstämpel som garanterar att maskinen brygger en god kopp kaffe. Utmärkelsen delas ut av European Coffee Brewing Center.

Kraftfull motor och två separata värmeelement

Melitta Aroma Signature Deluxe har en motoreffekt på 1 520 watt.

Kaffebryggaren har därmed en kraftfull motor som säkerställer en bättre drift. Maskinen kommer därför att hålla samma kvalitet även när den har använts många gånger. Om man skulle få problem med kaffebryggaren tillhandahålls även en garanti på fem år.

Den här modellen har två värmeelement: ett för bryggning och ett för varmhållning. För att kaffet ska smaka så bra som möjligt bryggs det vid en temperatur på 96 grader. Detta är en optimal temperatur för att man alltid ska få en fräsch kopp kaffe.

Kaffebryggaren har dessutom en kapacitet på 1,25 liter och kan därför brygga ungefär tio koppar kaffe åt gången. När kaffebryggningen är färdig ger maskinen ifrån sig en pipsignal.

Automatisk avstängning och droppstopp

Melitta Aroma Signature Deluxe är försedd med transparenta vattenrör som ser till att maskinen inte kalkar igen lika snabbt. Dessa gör även att kaffebryggningen går snabbare och att maskinen arbetar förhållandevis tyst.

Kaffebryggaren har även en inbyggd droppstopp-funktion i filterhållaren. Denna funktion ser till att det inte droppar kaffe på värmeplattan när man tar bort kannan.

Det finns dessutom en automatisk avstängningsfunktion som sätter kaffebryggaren i standby om man skulle glömma bort att stänga av den. Man kan även programmera funktionen och välja när man vill att maskinen ska stänga av automatiskt.

Aroma Control och inställning av vattenhårdhet

Melitta Aroma Signature Deluxe har en Aroma Control-funktion som gör att man alltid får en bra smakupplevelse när man brygger kaffe. Tack vare den här funktionen smakar kaffet nämligen lika bra oavsett om man brygger två eller tio koppar.

Kaffebryggaren har dessutom LED-lampor som lyser upp både vattenbehållaren och knapparna. Belysningen tänds automatiskt när man häller vatten i maskinen och gör det därmed lättare att inte spilla.

Utöver belysningen finns det även en kalkindikator som visar när kaffebryggaren måste avkalkas.

Tack vare kalkindikatorn och avkalkningsprogrammet är det enkelt att rengöra den här kaffebryggaren. Indikatorn berättar när maskinen måste avkalkas medan programmet ser till att den faktiskt blir avkalkad.

Kaffebryggaren har dessutom mestadels löstagbara delar som kan köras i diskmaskinen.

Med Melitta Aroma Signature Deluxe kan man dessutom ställa in vilken hårdhetsnivå vattnet har där man bor.

Utvalda fördelar med Melitta Aroma Signature Deluxe:
Droppstopp och automatisk avstängning
Två värmeelement
Kapacitet på 1,25 liter
Aroma Control
Inställning för vattenhårdhet
LED-belysning

Här kan du se en videopresentation av Melitta Aroma Signature Deluxe:


Melitta Look IV Timer

Toppbetyg hos Råd & Rön

Melitta Look IV Timer 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Melitta Look IV Timer är en kaffebryggare med filter som framförallt har blivit populär på grund av dess praktiska timerfunktion. Med den här funktionen får man nybryggt kaffe på exakt den tidpunkt man ställer in i förväg.

Det här är dessutom en kompakt kaffebryggare som antingen kan stå framme på köksbänken eller ställas undan i ett skåp. Eftersom att maskinen är simpel kan man enkelt välja funktion med knapparna på frontpanelen.

Melitta Look IV Timer är en favorit bland experter och har till exempel fått fina omdömen hos både Råd & Rön.

Modellen fick närmare bestämt bra toppbetyg hos Råd & Rön.

Justerbar intensitet och varmhållningstid

Melitta Look IV Timer har en patenterad AromaSelector-funktion som låter användaren justera kaffets intensitet manuellt. Man kan därför utgå från sina egna preferenser och välja om man vill brygga en mild eller stark kopp kaffe.

Kaffebryggaren har dessutom en varmhållningstimer där man kan välja hur länge kaffet ska hållas varmt.

Om man inte har tid att dricka kaffet på en gång eller om man inte är hemma när bryggningen är färdig kan man ställa in maskinen att hålla kaffet varmt i upp till en timme. Maskinen har dessutom en termokanna som gör att kaffet håller värmen även när man tagit bort kannan från värmeplattan.

Brygg 10 stora eller 15 små koppar kaffe

Med Melitta Look IV Timer kan man upp till 10 stora eller 15 mindre koppar kaffe. Maskinen har nämligen en kapacitet på 1,2 liter.

Kaffebryggaren har en motoreffekt på 1 000 watt. Motorn är dessutom ganska energivänlig, vilket är en fördel för både användaren och miljön.

En annan energibesparande egenskap hos Melitta Look IV Timer är att maskinen har en automatisk avstängningsfunktion.

Den här funktionen ser till att kaffebryggaren stänger av automatiskt om den har varit påslagen en längre tid utan att användas. Funktionen säkerställer därmed att maskinen inte förbrukar ström i onödan.

Det finns även en droppstopp-funktion som stoppar flödet av kaffe om man tar bort kannan från bryggaren. Tack vare den här funktionen kommer det alltså inte att droppa kaffe på värmeplattan om man flyttar kannan.

Avkalkningsfunktioner och inställning för vattenhårdhet

Melitta Look IV Timer är utrustad med olika avkalkningsfunktioner som innebär att maskinen tar hand om processen själv. Dessa funktioner säkerställer att avkalkningen är enkel med den här modellen. Den kompakta storleken gör dessutom att man kan rengöra kaffebryggaren på nolltid genom att helt enkelt dra en fuktig trasa över de olika delarna.

Den här kaffebryggaren har även en inställning för vattenhårdhet som gör att maskinen tar hänsyn till hur hårt vattnet är. Varje kaffeupplevelse blir därför en fullträff med den här modellen.

Utvalda fördelar med Melitta Look IV Timer:
Droppstopp och automatisk avstängning
Kan brygga 10 stora eller 15 mindre koppar kaffe
Avkalkningsfunktioner
Timerfunktion och varmhållningstimer
AromaSelector
Inställning för vattenhårdhet


Melitta AromaFresh

Toppmodell från Melitta

Melitta AromaFresh

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Melitta AromaFresh har inte testats av några expertkällor. Vi har dock valt att inkludera den här modellen ändå eftersom att det rör sig om en traditionell kaffebryggare med mängder av funktioner. Den här kaffebryggaren kan därför tillgodose behoven i de flesta hushåll.

Det här är en traditionell kaffebryggare som är utrustad med en inbyggd kaffekvarn.

Kaffekvarnen gör det möjligt att justera både malningsgrad och kaffestyrka utifrån sina egna preferenser. Tack vare en genomskinlig vattentank med en nivåindikator kan man dessutom alltid fylla på kaffebryggaren med rätt mängd vatten.

Maskinen har en kapacitet på 1,25 liter och kan därför brygga upp till tio koppar kaffe. Det går även att stänga av kaffekvarnen om man hellre vill använda färdigmalet kaffe.

Justerbar kaffestyrka

Med Melitta AromaFresh kan man själv välja hur starkt man vill ha sitt kaffe.

Den här kaffebryggaren är utformad för alla kaffeälskare oavsett om de föredrar en mild eller starkare kopp kaffe. Eftersom att det går att justera intensiteten kan man nämligen använda maskinen oberoende av preferens.

Kaffebryggaren har en motoreffekt på 1 000 watt och har därför en kontinuerlig drift oavsett om man brygger en eller tio koppar kaffe. Bryggningen tar ungefär nio minuter.

Timerfunktion med klocka och LCD-skärm

Med Melitta AromaFresh har man flera möjligheter att anpassa kaffebryggaren till sina egna preferenser.

Det finns bland annat en timerfunktion med klocka. Med denna kan man till exempel ställa in kaffebryggaren så att den startar bryggningen när man kommer hem från jobbet eller när man kliver upp på morgonen.

På så vis kan man se till att bryggningen alltid blir klar precis när man vill ha en kopp nybryggt kaffe.

Melitta AromaFresh har dessutom en användarvänlig LCD-skärm som är enkel att förstå.

Det går därför snabbt att komma fram till vad man ska trycka på för att hitta till olika funktioner. Man behöver alltså inte spendera särskilt mycket tid på att lära sig hur kaffebryggaren fungerar med den här modellen.

Kaffet hålls varmt i upp till en timme

Melitta AromaFresh har även en varmhållningsfunktion. Den här funktionen kan till exempel vara användbar om man ska gå ut eller om man helt enkelt inte vill dricka flera koppar kaffe på en gång.

Varmhållningsfunktionen kan ställas in så att den håller kaffet varmt i antingen 20, 40 eller 60 minuter. När den valda tiden har gått stänger kaffebryggaren av automatiskt.

Melitta har även fokuserat på rengöringen med den här modellen. Kaffebryggaren har därför ett 3-i-1-kalkskydd som bland annat innefattar en avkalkningsindikator.

Man slipper därför större ansamlingar av kalk i kaffebryggaren. Kalkskyddet ger även användaren möjlighet att ställa in vattenhårdheten.

Utvalda fördelar med Melitta AromaFresh:
Snabb kaffebryggning på nio minuter
Justerbar kaffestyrka
Enkel rengöringsfunktion
Timerfunktion med klocka
Varmhållningsfunktion
Kan brygga tio koppar kaffe på en gång

Här kan du se en videopresentation av Melitta AromaFresh. Videon är gjord av Melitta:


Melitta Aroma Boy

Melitta Aroma Boy

 

.
Melitta Aroma Boy har en stilren och modern design och en vattenbehållare på 0,3 liter. Det här är därmed en liten kaffebryggare som är lämplig för mindre hushåll.

Kaffebryggaren kan brygga ungefär två koppar kaffe åt gången. Detta är inte särskilt mycket, men den låga kapaciteten innebär även att maskinen kan vara perfekt i hushåll med en eller två personer. Den kan även tas med på semestern om man vill kunna brygga kaffe längs vägen.

Automatisk avstängning efter 40 minuter

Den här kaffebryggaren har en av- och påknapp och stänger av automatiskt om man inte har använt maskinen på 40 minuter.

Detta innebär att kaffebryggaren är relativt energisnål. Den automatiska avstängningen gör nämligen att man slipper slösa onödigt mycket ström på en maskin som inte används hela tiden.

Det är dessutom enkelt att rengöra Melitta Aroma Boy eftersom att både filterhållaren och glaskannan tål maskindisk. Man behöver alltså inte lägga en massa tid på att handdiska dessa delar.

Platsbesparande kaffebryggare med en motoreffekt på 500 watt

Melitta Aroma Boy har en platsbesparande design och tar därför inte särskilt mycket plats, varken på köksbänken eller i skåpet.

Kaffebryggaren har även en inbyggd sladdförvaring som ser till att sladden inte sprider ut sig över hela bänken.

Den här kaffebryggaren har en mindre motor med en effekt på 500 watt. Trots att detta inte är marknadens kraftigaste motor är den gott och väl tillräcklig för att brygga några koppar kaffe med modellens kompakta storlek.

Genomskinlig vattenbehållare med koppmarkeringar

Melitta Aroma Boy har en genomskinlig vattenbehållare där man enkelt kan se hur mycket vatten man häller i.

Det finns även en lättläst nivåindikator som visar hur många koppar kaffe man brygger.

Om man bara vill brygga en kopp kaffe kan man därför ta en titt på vattenbehållaren för att se om vattnet når upp till nivån för en kopp.

Utvalda fördelar med Melitta Aroma Boy:
Liten och kompakt storlek
Inbyggd sladdförvaring
Automatisk avstängning
Genomskinlig vattenbehållare med koppmarkeringar
Modern och stilren design
Filterhållare och glaskanna som tål maskindisk

Här kan du se en videopresentation av Melitta Aroma Boy. Videon är gjord av Melitta:


Melitta Enjoy Top Therm

Bra betyg hos Råd & Rön

Melitta Enjoy Top Therm

 

.
Melitta Enjoy Top Therm har en mängd olika funktioner, till exempel en isolerad kanna av rostfritt stål, AromaSelector och en genomskinlig vattenbehållare.

Kaffebryggaren har testats av konsumentorganisationen Råd & Rön. Experterna tyckte bra om den här modellen och gav den i slutändan ett bra betyg.

Den här kaffebryggaren har en modern design av rostfritt stål. Den kan därför utan problem stå framme på köksbänken i hushåll där man dricker mycket kaffe.

Med Melitta Enjoy Top Therm behöver man alltså inte ställa undan kaffebryggaren hela tiden om man använder den varje dag.

Utrustad med patenterad AromaSelector-funktion

Med den patenterade funktionen AromaSelector kan man justera smaken och intensiteten hos kaffet med en knapptryckning.

Man kan alltså själv välja om man vill ha sitt kaffe milt eller starkt eftersom att AromaSelector ser till att kaffet smakar optimalt oavsett vilket man väljer. Kaffebryggaren håller dessutom en bryggtemperatur på 82 grader.

För att Melitta Enjoy Top Therm ska vara säker för användaren stänger kaffebryggaren av automatiskt om man inte har använt den på 15 minuter.

Detta är dock inte bara en praktisk säkerhetsfunktion. Eftersom att maskinen inte står påslagen i onödan några längre perioder förhindrar funktionen även en onödig strömförbrukning.

Brygg kaffe på nolltid

Melitta Enjoy Top Therm har en motoreffekt på 1 000 watt och kan brygga upp till 10 stora eller 15 små koppar kaffe. Modellen har en kapacitet på 1,25 liter.

Detta är en lämplig storlek för ett hushåll där man dricker kaffe varje dag. Det går dessutom snabbt att få sin nybryggda kopp kaffe. Melitta Enjoy Top Therm brygger nämligen kaffet på bara nio minuter.

Den här modellen har en löstagbar filterhållare med en integrerad droppstopp-funktion. Denna funktion ser till att kaffebryggningen avbryts automatiskt om kannan tas bort från maskinen.

På så vis undviker man onödigt spill samtidigt som man slipper problem med att hela värmeplattan täcks av kaffe.

Om man inte vill diska den svängbara filterhållaren för hand går den även att köra i diskmaskinen.

Genomskinlig vattenbehållare och praktisk termoskanna

Den här kaffebryggaren har en isolerad kanna som är tillverkad av rostfritt stål. Kannan är dessutom okrossbar och stöttålig. För att det ska gå snabbt och enkelt att fylla på vatten i kaffebryggaren är vattenbehållaren på den här modellen genomskinlig.

Vattenbehållaren har dessutom koppmarkeringar som gör det enkelt att fylla upp vatten till rätt antal koppar kaffe.

När man köper Melitta Enjoy Top Therm ingår det en praktisk termoskanna som gör att man kan ta med kaffet utan att det blir kallt. Termoskannan håller kaffet fräscht och varmt större delen av dagen.

Kannans lock har dessutom en praktisk klickfunktion som gör det enkelt att lyfta upp och sätta tillbaka.

Utvalda fördelar med Melitta Enjoy Top Therm:
Automatisk avstängning
Genomskinlig vattenbehållare med koppmarkeringar
Löstagbar filterhållare med droppstopp
Brygger kaffe på nio minuter
Utrustad med AromaSelector
Termoskanna som håller kaffet varmt och fräscht


Espressomaskiner från Melitta:


Melitta Caffeo Barista TS

Bra betyg hos Råd & Rön 
5 av 5 stjärnor hos testsajten Expertreviews.co.uk 
4.5 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com 
76 av 100 poäng hos Goodhousekeeping.com

Melitta Caffeo Barista TS

.
Melitta Caffeo Barista TS har testats av fyra olika expertkällor och fick fina recensioner på alla ställen. Det rör sig närmare bestämt om Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk och Goodhousekeeping.com.

Experterna skriver att de tycker bäst om espressomaskinens användarvänlighet och det välsmakande kaffet.

Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Melitta Caffeo Barista TS nämner de även att droppbrickan kan vara svår att tömma.

Experterna: Enkel användning och gott kaffe

De fyra expertkällorna som har provat Melitta Caffeo Barista TS menar att den här modellen är enkel att använda.

Experterna från Expertreviews.co.uk skriver till exempel att espressomaskinen är fantastisk och att det här är den första automatiska modell de skulle välja över en manuell maskin.

Trustedreviews.com verkar också hålla med om detta. De skriver även att en fördel med den här modellen är att man kan välja mellan en mängd olika recept. Detta gör det lättare att hitta inspiration till olika kaffedrycker.

Experterna från Goodhousekeeping.com nämner dessutom att Melitta Caffeo Barista TS har många justerbara inställningar som gör att man kan brygga kaffet precis som man vill ha det. De framhäver detta eftersom att kaffet därmed kan anpassas till olika preferenser.

Flera av expertkällorna påpekar däremot att temperaturen inte alltid är optimal för alla kaffedrycker. Expertreviews.co.uk menar till exempel att detta är något man bör vara medveten om.

AromaSafe, Bean to Cup och Automatic Bean Select

Melitta Caffeo Barista TS har flera praktiska funktioner som bidrar till en bättre kopp kaffe. Bönbehållaren har till exempel ett AromaSafe-lock som hjälper till att skydda kaffebönornas arom.

Det finns även en Bean to Cup-funktion som ser till att maskinen bara maler den mängd kaffebönor som ska användas just då. Resten av bönorna lämnas därmed kvar i den skyddade och förseglade behållaren.

För att kaffet ska smaka så bra som möjligt har Melitta Caffeo Barista TS även en funktion som kallas Automatic Bean Select. Den här funktionen innebär att espressomaskinen kan välja mellan två olika bönsorter och använda den som passar bäst till den kaffedryck man brygger.

Maskinen har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 270 gram kaffebönor. Den här modellen kan därför brygga en hel del kaffe innan man måste fylla på den. Den har dessutom en motoreffekt på 1 450 watt.

One Touch-funktion och personliga inställningar

Melitta Caffeo Barista TS är försedd med inställningar som gör det enklare att brygga en optimal kopp kaffe.

Maskinen har till exempel en kaffekvarn och en mjölkskummare. Man kan därför välja mellan flera olika drycker och brygga kaffe både med och utan mjölk.

Det är dessutom enkelt att brygga dessa kaffedrycker. Den här maskinen har nämligen en One Touch-funktion som gör att man kan brygga kaffet med en enda knapptryckning. Det går även att brygga två koppar kaffe på en gång.

Melitta Caffeo Barista TS har även en funktion som kallas för My Coffee Memory. Med den här funktionen kan man spara inställningar för bland annat temperatur och kaffestyrka så att man slipper mata in dessa varje gång. Det går att skapa upp till fyra användarprofiler med egna inställningar.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Barista TS:
Skapa upp till fyra användarprofiler
One Touch-funktion
Kan brygga två koppar kaffe på en gång
AromaSafe-lock och Automatic Bean Select
Bean to Cup-funktion

Här kan du se en presentationsvideo om Melitta Caffeo barista TS. Videon är gjord av Melitta:


 

Melitta Caffeo Passione

Toppbetyg hos Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Espressomaskinen Melitta Caffeo Passione har testats och recenserats av två olika expertkällor, nämligen Råd & Rön.

Den här modellen går hem hos båda källorna och får i slutändan toppbetyg av de svenska experterna.

Det här är en kompakt espressomaskin med många funktioner som gör maskinen både smart och användarvänlig. Modellen kan brygga tio olika kaffesorter och man kan till exempel få en vanlig kopp kaffe, espresso, latte macchiato eller cappuccino.

Espressomaskinen har dessutom en modern och elegant design som skulle passa bra in i de flesta kök. Den här modellen kan därför utan problem stå framme på köksbänken. Vattenbehållaren har en kapacitet på 1,2 liter.

Helautomatisk modell med mjölkskummare

Melitta Caffeo Passione är en helautomatisk maskin som är utrustad med en mjölkskummare.

Mjölkskummaren är en del av ett system som kallas Auto Cappuccinatore. Detta system framställer ett fylligt mjölkskum genom att skapa en optimal blandning av luft, mjölk och ånga.

Med Auto Cappuccinatore-systemet kan man även värma mjölk och vatten om man till exempel vill ha en kopp te istället för kaffe.

Den här espressomaskinen är känd som en användarvänlig modell med stora och tydliga knappar.

Knapparna är försedda med symboler som förklarar den specifika funktionen. Det går till och med att välja mellan tre olika koppstorlekar.

Genom att hålla ner en av knapparna i ungefär två sekunder kan man dessutom spara koppstorleken till nästa gång. Med den här maskinen kan man även brygga två koppar kaffe på en gång.

AromaSafe och nymalet kaffe

Eftersom att Melitta Caffeo Passione bara maler kaffe till en kopp åt gången kommer kaffet alltid att bryggas med nymalda bönor.

Espressomaskinen är dessutom gjord för att mala exakt rätt mängd kaffe för att bryggningen ska bli perfekt.

Bönbehållaren på den här modellen har ett AromaSafe-lock som bevarar kaffebönornas arom. Eftersom att bönorna förseglas ordentligt i behållaren får kaffet alltid en rik och fyllig smak.

Det finns även en funktion som mjukar upp kaffebönorna innan bryggningen för att framhäva kaffesmaken ännu mer.

Maskinen har en justerbar kaffepip som kan höjas upp till 135 millimeter. Man kan därför använda högre glas med den här modellen.

Energisnål maskin och enkel rengöring

Den här espressomaskinen är försedd med en energibesparande strömbrytare. När denna aktiveras kopplas maskinen bort från strömnätet så att den inte förbrukar någon energi alls.

Melitta Caffeo Passione har även flera rengöringsfunktioner, till exempel ett automatiskt avkalknings- och rengöringsprogram. Maskinen meddelar dessutom själv när det är dags för avkalkning, och när detta sker behöver man därför bara starta rengöringsprogrammet. Bryggenheten rengörs dock inte i den här processen. Denna är däremot löstagbar för att man ska kunna rengöra den för hand efteråt.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Passione:
Försedd med mjölkskummare
Kan brygga tio olika kaffesorter
AromaSafe-lock
Energisnål modell
Flera rengöringsfunktioner
Justerbar kaffepip

Här kan du se en videopresentation av Melitta Caffeo Passione. Videon är gjord av Melitta:


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

 

.
Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har testats och utvärderats av både danska och tyska experter, närmare bestämt den tyska kaffesajten Coffeeness.de. Den här espressomaskinen blev i slutändan omtyckt hos båda källorna.

Den här espressomaskinen har ett Auto Cappuccinatore-system och kan därför brygga mjölkbaserade kaffedrycker som caffe latte och cappuccino.

Med det här systemet kan man även göra mjölkskum genom att vrida på en knapp. Man kan därför själv bestämma hur mycket skum man vill ha.

Det går dessutom att justera både kaffestyrka, kaffetemperatur och koppstorlek på den här modellen.

Vattenbehållaren har en kapacitet på 1,2 liter, och med Double Cup-funktionen kan man brygga två koppar kaffe på en gång.

Helautomatisk espressomaskin med kompakt design

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk är en helautomatisk espressomaskin som kan användas för att prova olika kaffebönor. Med den här modellen kan man även brygga en kopp kaffe med en enda knapptryckning.

Maskinen ger dock användaren möjlighet att anpassa kaffet oavsett om man vill ha mer smak, mer mjölkskum eller något helt annat.

Espressomaskinens kompakta utformning gör att den utan problem får plats i de flesta hem. Den har dessutom en elegant och modern design som passar fint på köksbänken utan att störa resten av inredningen.

Den tyska kaffesajten Coffeeness.de tycker bäst om maskinens kompakta design eftersom att den därmed får plats i mindre kök också.

De uppmärksammar dock konsumenterna på att många av delarna är ganska små, till exempel vattenbehållaren och bönbehållaren.

Justerbar kaffepip och One Touch-kontroller

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk kan användas med både små koppar och höga glas. Kaffepipen är nämligen justerbar för att man ska få plats med de flesta typer av glas och koppar.

Den här modellen har dessutom en LED-display med symboler som visar vad man ska trycka på för olika funktioner. One Touch-kontrollerna innebär även att det går snabbt och enkelt att brygga en kopp kaffe även om man är nybörjare.

Energisnål maskin och enkel rengöring

Den här espressomaskinen har en strömbrytare och är därför ganska energisnål.

Brytaren kan beskrivas som en slags automatisk avstängningsfunktion eftersom att maskinen stänger av automatiskt när bryggningen är färdig. Detta innebär att maskinen inte förbrukar någon energi i onödan.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk är dessutom enkel att rengöra. Maskinen har nämligen ett rengöringsprogram som hjälper till att hålla enheten ren.

Själva bryggenheten kan dessutom att tas lös och rengöras för hand. Man kan antingen torka av den med en trasa eller rengöra den under rinnande vatten.

Experterna från Coffeeness.de är imponerade av Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk och menar bland annat att maskinen har många smarta och intuitiva funktioner.

De påpekar dock att de gärna hade sett att mjölkskummaren gick att använda till annat än bara Perfect Milk-varianterna.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
Helautomatisk espressomaskin
Auto Cappuccinatore och mjölkskummare
Automatiskt rengöringsprogram
Energisnål modell med strömbrytare
One Touch-kontroller
Justerbara inställningar för bland annat kaffestyrka

Här kan du se en videogenomgång av espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Videon är gjord av Melitta:


Om Melitta

Melitta är ett tyskt företag som säljer kaffe, kaffefilter, kaffebryggare och espressomaskiner. Det är en del av Melitta-gruppen som har filialer i flera olika länder.

Företaget har sitt huvudkontor i Minden, Nordrhein-Westfalen.

År 1908 uppfann Melitta Bentz, en 35-årig hemmafru från Dresden, Tyskland, världens första kaffefilter. Hon fick senare en patentregistrering för sin “filtertoppanordning fodrad med filterpapper” från patentkontoret i Berlin. Hon grundade därefter företaget Melitta samma år.

Melitta har sedan dess fortsatt att utveckla nya tekniker för att förbättra formen, prestandan, materialen och tillverkningsprocessen för sina maskiner och filtersystem.

År 1989 lanserades till exempel ett kaffefilter som bara var blekt med syre, och 1997 utvecklade Melitta ytterligare ett filter. Detta filter hade mikroporer som såg till att bara de bästa aromämnena hamnade i det färdiga kaffet. År 2007 introducerades även bambufilter på marknaden.

Idag är Melitta mest kända för sina kaffemaskiner och kaffefilter som används av kaffeälskare över hela världen.

Melitta logo


Vad kan man göra för att lyckas bättre med kaffet?

kaffet Vem har väl inte startat morgonen med att brygga en kopp kaffe för att sedan belönas med en sur smak som förstör hela dagen? Det kan hända den bäste.

Låt oss därför ta en titt på ett par tips som kan hjälpa dig att brygga bättre kaffe. Genom att följa dessa råd kan du en gång för alla lämna de sura morgonminerna bakom dig och istället avnjuta en fantastisk kopp kaffe varje morgon.

Förbättra smaken på kaffet
Är du redo att förbättra smaken på ditt kaffe? Bra! Här nedanför hittar du en lista över några av de bästa tipsen för att få kaffet att smaka bättre. Dessa tips är enkla för alla, så det borde inte vara några problem för dig att optimera kaffesmaken.

Kaffebryggaren
Till att börja med går vi igenom några tips som ser till att kaffebryggaren är redo för att brygga en god kopp kaffe.

Tips 1 – Rengör din kaffebryggare
Gammal kaffesump och vatten som lämnas kvar i kaffebryggaren kan snabbt göra att kaffet smakar surt. Även om du inte behöver rengöra kaffebryggaren efter varje bryggning är det bra att rengöra den med jämna mellanrum. En regelbunden rengöring gör att du blir av med ett par av de faktorer som kan ha en negativ inverkan på kaffets smak.

kaffet Tips 2 – Prova kaffebryggaren i förväg
Vissa kaffebryggare kan inte värma upp vattnet ordentligt direkt när man startar dem. Detta gäller framförallt traditionella filterbryggare. Det kan då hända att vattnet inte blir tillräckligt varmt förrän den andra eller tredje bryggningen.

För att förbättra vattentemperaturen kan du därför prova att köra rent vatten genom kaffebryggaren först. På så vis kan den värma upp ordentligt innan du brygger kaffet.

Vattnet
När du är klar med kaffebryggaren är det dags att tänka på vattnet du använder och vad du kan göra för att få bäst resultat.

Tips 3 – Använd kallt vatten
Även om du givetvis vill ha ditt kaffe varmt kommer det faktiskt att smaka bättre om det bryggs på kallt vatten. Prova därför att använda kallt eller åtminstone svalt vatten till kaffebryggningen. Använd aldrig varmt eller kokande vatten. Låt istället kaffebryggaren värma upp vattnet till rätt temperatur.

Tips 4 – Kontrollera temperaturen
När du brygger kaffet ska vattnet vara mellan 90 och 96 grader varmt. Om du kokar vattnet själv bör du därför investera i en bra termometer för att kunna mäta temperaturen. Om du använder en vanlig kaffebryggare bör du också kontrollera temperaturen för att se om maskinen värmer upp vattnet till rätt temperatur. Om detta inte är fallet kan du behöva justera inställningarna eller byta ut kaffebryggaren för att få ett bättre resultat.

Kaffet
Låt oss nu ta en titt på vilket kaffe du använder. Om du använder dåligt kaffe spelar det nämligen ingen roll hur bra kaffebryggare du har eller hur bra vatten du använder.

KaffebönorTips 5 – Använd färska kaffebönor
Till att börja med bör du kontrollera hur färska dina kaffebönor är. Om du har haft dem hemma en längre tid är det ganska troligt att de inte längre är så fräscha. Om kaffebönorna är nya men ändå smakar dåligt kan du behöva hitta en bättre förvaringsmetod. Såvida du inte vill köpa en liten påse kaffebönor varje dag behöver du nämligen ett bra ställe att förvara dem på. Investera i en lufttät behållare och låt inte bönorna ligga för länge.

Tips 6 – Prova andra bönor
Om du har följt alla andra tips på den här listan kan det helt enkelt vara så att bönorna du köper inte är riktigt optimala. Prova därför andra typer av kaffebönor för att se vad du tycker bäst om. Var inte rädd för att testa nya kaffesorter och nya typer av bönor. Det kan alltid hända att du hittar en ny favoritböna.

Njut av kaffet!
Om du följer dessa tips kan du se fram emot en god kopp kaffe varje morgon. De hjälper dig även att anpassa kaffet till dina egna önskemål och preferenser. Eftersom att alla inte vill ha samma typ av kaffe är det viktigt att experimentera med både bryggningsmetod, kaffebönor och kaffesort för att komma fram till vad du tycker om och vad du inte gillar lika mycket.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Melitta kaffebryggare är bäst i test?

Melitta Aroma Signature Deluxe

Hur testas Melitta kaffebryggarna?

Kaffebryggare bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Genomgång av testkällor

Coffeeness.de
Coffeeness.de är en tysk kaffesajt som skriver om allt som har med kaffe att göra. De beskriver sig själva som en kaffeblogg som skriver om allt från kaffebryggare till espressomaskiner och mycket annat. Coffeeness.de har bland annat testat och recenserat espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Om du vill läsa hela undersökningen hittar du den här.

Råd & Rön
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön genomför tester av olika konsumentprodukter. De presenterar därefter resultaten för konsumenterna för att det ska bli lättare att få en överblick över för- och nackdelar med olika produkter. Råd & Rön har bland annat recenserat kaffebryggare och espressomaskiner, till exempel Melitta Look IV Timer, Melitta Aroma Signature Deluxe, Melitta Enjoy Top Therm och Melitta Caffeo Passione. Om du vill läsa de olika undersökningarna hittar du dem här och här.

Observera att du behöver en prenumeration hos Råd & Rön för att få full tillgång till testerna. Det går även att köpa tillgång till enskilda undersökningar.

Expertreviews.co.uk
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som testar och recenserar en mängd olika konsumentprodukter. De har till exempel provat espressomaskinen Melitta Caffeo Barista TS och gett den ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.

Goodhousekeeping.com
Goodhousekeeping.com är en brittisk konsumentsajt som testar och recenserar en mängd olika produkter. Efter undersökningarna presenterar de testresultaten för konsumenterna. Den här gången har de testat espressomaskinen Melitta Caffeo Barista TS och gett modellen ett betyg på 76 av 100 poäng. Du kan läsa hela undersökningen här.

Techradar.com
Techradar.com är en brittisk tekniksajt som förser sina läsare med teknik- och elektronikrelaterade artiklar, guider och nyheter. De testar och recenserar även olika produkter och har till exempel provat espressomaskinen Melitta Caffeo CI. Du kan läsa hela testet här.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com är en testsajt som testar olika produkter, till exempel espressomaskiner. Den här gången har de testat espressomaskinen Melitta Caffeo Barista TS och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen på den här länken.


Andra relevanta artiklar:

Om du fortfarande är osäker på vilken kaffebryggare som är rätt för dig kan du även läsa vår mer generella artikel kaffebryggare test. Där har vi samlat testvinnande kaffebryggare från ett flertal tillverkare för att skapa en tydlig överblick över vilka modeller som har klarat sig bäst i olika granskningar.

Såvida du inte är fast besluten om att du vill ha en kaffebryggare från just Melitta kan vi även tipsa om våra artiklar Bosch kaffebryggare test och Siemens kaffemaskin test. I dessa artiklar utgår vi från externa experttester för att kunna ta en närmare titt på marknadens bästa kaffebryggare från de två märkena. Du hittar dessutom en massa goda råd och tips på hur du brygger så bra kaffe som möjligt i båda artiklarna.

Moccamaster är en annan tillverkare av kaffebryggare som också är väldigt populär. Här på Konsumentmagasinet har vi därför även en artikel om dessa maskiner: Moccamaster test. Där har vi samlat de kaffebryggare från Moccamaster som har fått bäst betyg av olika experter.

Du kanske även vill läsa vår artikel kaffebryggare med kvarn test? Där går vi igenom flera modeller med inbyggd kvarn som har fått höga betyg i diverse tester. Med en inbyggd kvarn i kaffebryggaren får du alltid en härligt fräsch smak på kaffet eftersom att det bryggs på nymalda kaffebönor varje gång.

Om du föredrar en traditionell kaffebryggare men ändå vill ha nymalet kaffe varje dag kan du uppnå detta genom att även köpa en kaffekvarn.

Om du vill ha en god kopp kaffe så snabbt och enkelt som möjligt kan vi även tipsa om vår artikel kapselbryggare test. Där kan du få en överblick över marknadens bästa kapselmaskiner. Den här bryggmetoden är dyrare än traditionella kaffebryggare. I gengäld är det dock otroligt enkelt att få riktigt gott kaffe med en kapselbryggare.

Om du är på jakt efter en espressomaskin men inte hittade rätt maskin bland modellerna från Melitta vill vi gärna rekommendera vår mer allmänna artikel espressomaskin test. Där har vi samlat testvinnande espressomaskiner från flera olika tillverkare för att skapa en tydlig överblick över vilka modeller som har klarat sig bäst i granskningar.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta