DeLonghi Magnifica espressomaskin test – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Den här artikeln handlar om espressomaskiner från DeLonghis Magnifica-serie. Här får du en överblick över några av marknadens bästa Magnifica-modeller samt ett par alternativa espressomaskiner från DeLonghi.

Alla espressomaskiner som vi skriver om har testats och bedömts av experter i olika officiella undersökningar. Vi har till exempel gått igenom granskningar från Råd & Rön, CoffeeTeaClub.co.uk, BeanToCupCoffee.co.uk, Kaffee-profis.de och Trustedcoffeereviews.co.uk.

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av best i test DeLonghi Magnifica-espressomaskiner
Genomgång av alternativa espressomaskiner från DeLonghi
Information om DeLonghi
Underhållstips för espressomaskinen
Information om kaffebönor
Information om olika kaffesorter
Genomgång av alla testkällor

Om du vill läsa mer om vad de olika expertkällorna tycker om espressomaskinerna finns det länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

DeLonghi Magnifica espressomaskin test 2023 – Här är de fyra bästa modellerna från DeLonghis Magnifica-serie

Vi på Konsumentmagasinet har gått igenom expertundersökningar från både in- och utland för att kunna samla de bästa espressomaskinerna från DeLonghi i den här artikeln. Vi har dessutom sammanställt en prisjämförelse för varje modell som gör att du enkelt kan få en överblick över vilka återförsäljare som är billigast. 


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

✅ 4,4 av 5 stjärnor hos den brittiska kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk
✅ Utnämnd till “Editor’s Choice’ hos brittiska BeanToCupCoffee.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

 

.
DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har testats och recenserats av två olika expertkällor: CoffeeTeaClub.co.uk och BeanToCupCoffee.co.uk. Båda källorna tycker bra om modellen och ger den därför fina betyg i sina respektive undersökningar. Den här espressomaskinen får nämligen ett betyg på 4,4 av 5 stjärnor samt en utnämning till “Editor’s Choice”.

CoffeeTeaClub.co.uk tycker bäst om att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är en kvalitetsmaskin som är enkel att använda. BeanToCupCoffee.co.uk verkar däremot mest positiva till att maskinen är mångsidig och att den brygger en god kopp kaffe.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här espressomaskinen. De påpekar dock att mjölkskummaren kan vara lite svår att använda samt att kopphållaren gärna hade fått bli varmare.

Helautomatisk espressomaskin med mjölkskummare och kaffekvarn

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är en helautomatisk espressomaskin som dessutom är ganska rymlig. Den här modellen har nämligen en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor.

Det går dessutom att använda både hela kaffebönor och färdigmalet kaffe i den här maskinen.

I och med att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är en helautomatisk maskin kan den användas för att brygga flera olika typer av kaffe. Den här modellen har både en kaffekvarn och en mjölkskummare och kan därför brygga allt från espresso till cappuccino. Kaffekvarnen har 13 olika inställningar.

Individuell anpassning och automatisk avstängning

Även om DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är en helautomatisk maskin kan man dock fortfarande anpassa kaffet så att smaken blir precis som man vill ha den.

Den här maskinen har nämligen flera manuella inställningar för kaffemängd, vattenhårdhet, malning, vattenmängd och temperatur. För att resultatet ska bli så bra som möjligt finns det dessutom en funktion som ser till att den valda temperaturen hålls på en konstant nivå.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har även en automatisk avstängningsfunktion. Detta innebär att maskinen stänger av sig själv efter en bestämd tidsperiod om man skulle råka lämna den igång.

Ett automatiskt rengöringsprogram ser till att maskinen underhålls kontinuerligt. Utöver detta har DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 även ett automatiskt avkalkningssystem som håller borta kalkavlagringar. Med den här maskinen kan man dessutom brygga två koppar kaffe samtidigt.

Experterna: Lättanvänd kvalitetsmaskin

Enligt de två expertkällorna CoffeeTeaClub.co.uk och BeanToCupCoffee.co.uk är DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 en högkvalitativ kaffemaskin. CoffeeTeaClub.co.uk skriver till exempel att maskinen är fantastisk och att byggkvaliteten är otroligt hög. De nämner även att maskinen är lätt att använda och att det inte tar lång tid att lära sig hur den fungerar.

Experterna från CoffeeTeaClub.co.uk framhäver även att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är mångsidig eftersom att man kan använda både hela bönor och färdigmalet kaffe i maskinen.

Experterna från BeanToCupCoffee.co.uk verkar också hålla med om att maskinen är mångsidig. De skriver dock även att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är en utmärkt maskin som gör riktigt gott kaffe. Experterna tycker dessutom extra bra om de olika inställningarna som gör att användaren kan påverka bryggningen av kaffet.

Även om experterna överlag är imponerade av DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 anmärker de bland annat på att kaffekvarnen väsnas lite. De påpekar även att droppbrickan blir full ganska snabbt.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 250 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 35,1 cm
Bredd: 23,8 cm
Djup: 43 cm
Vikt: 9 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110:
Helautomatisk espressomaskin
Inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare
Flera anpassningsmöjligheter
Automatisk rengöring och avkalkning
Automatisk avstängning

Här kan du se en presentationsvideo från DeLonghi där de visar upp modellen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110:


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360

✅ 94 av 100 poäng hos den tyska hemsidan Kaffee-profis.de
✅ 9 av 10 stjärnor baserat på 598 kundomdömen hos Currys.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360

[.

.
Espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 har testats av både experter och konsumenter och verkar imponera lika mycket på båda grupperna.

Den här modellen får nämligen 94 av 100 poäng hos Kaffee-profis.de och ett genomsnittligt betyg på 9 av 10 stjärnor av kunderna hos Currys.co.uk.

Experterna från Kaffee-profis.de är mest positiva till maskinens funktioner, mjölkskummare och kaffekvarn. Användarna hos Currys.co.uk tycker däremot bäst om att maskinen är användarvänlig och lätt att rengöra.

Ingen nämner särskilt många nackdelar med den här modellen. Flera användare skriver dock att det kan vara lite svårt att komma igång med maskinen. Enligt recensionerna brygger den dock godare kaffe när man väl har använt den några gånger.

Experter och konsumenter: Praktisk och effektiv kaffemaskin

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 går hem hos både experter och konsumenter och får därför bra recensioner. Detta beror bland annat på att maskinen brygger en välsmakande kopp kaffe och att den är både praktisk och effektiv.

Experterna från Kaffee-profis.de nämner till exempel att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 är lätt att använda och att den har en specifik knapp för cappuccino. De skriver dessutom att maskinen är enkel att rengöra.

Flera användare verkar också hålla med om detta. I en recension står det till exempel att maskinen är fantastisk eftersom att man bara behöver trycka på en knapp för att brygga en cappuccino. En annan användare skriver dessutom att modellen brygger en läcker kopp kaffe som som ingen vill gå miste om. Detta beror mycket på de praktiska funktionerna, men enligt en användare beror det även på det fantastiska mjölkskummet.

Inbyggd kaffekvarn och automatiskt cappuccinosystem

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 är en helautomatisk espressomaskin. Med den här modellen behöver man dessutom bara trycka på en enda knapp för att maskinen ska mala kaffebönorna och brygga kaffet.

Den här espressomaskinen har alltså en inbyggd kaffekvarn. Denna kvarn har 13 olika inställningar som låter användaren välja hur fint eller grovt kaffet ska malas. Om man vill kan man även använda färdigmalet kaffe i den här maskinen.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 har dessutom ett automatiskt cappuccinosystem som gör att man snabbt och enkelt kan göra en cappuccino närhelst man vill ha en. Maskinen har även en mjölkskummare som kan användas för att göra andra mjölkbaserade kaffedrycker.

Vattenbehållaren i DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 har en kapacitet på 1,8 liter medan bönbehållaren rymmer 250 gram kaffebönor.

Användarvänlig maskin och enkel rengöring

När man köper DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 får man en espressomaskin som är både är enkel att använda och lätt att rengöra. Maskinen har dessutom flera praktiska egenskaper. Man kan till exempel brygga två koppar samtidigt om man är två personer som ska dricka kaffe.

Det går dessutom att anpassa kaffesmaken genom att välja mellan kort, mellan eller långt kaffe samt mellan en mild och stark arom. Man kan även justera temperaturen.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360 är enkel att rengöra. Maskinen har nämligen ett automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram som sköter både rengöring och underhåll. Bryggenheten går dessutom att tas lös så att man kan rengöra den manuellt.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 250 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 35,1 cm
Bredd: 23,8 cm
Djup: 43 cm
Vikt: 9 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360:
Automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram
Inbyggd kaffekvarn
Cappuccinosystem
Kan brygga två koppar kaffe samtidigt
Inbyggd mjölkskummare

I den här videon kan du se hur man gör en bra cappuccino med DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360:


DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B

✅ 9,85 av 10 stjärnor hos den brittiska hemsidan Trustedcoffeereviews.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B

.
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B har testats och recenserats av den brittiska hemsidan Trustedcoffeereviews.co.uk. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför ett betyg på 9,85 av 10 stjärnor.

Enligt experterna är den enkla användningen en av de största fördelarna med den här maskinen. De framhäver även att man har möjlighet att anpassa kaffet till sina egna önskemål med DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B.

Trustedcoffeereviews.co.uk hittar inte särskilt många nackdelar med den här maskinen. Experterna påpekar dock att modellen är ganska dyr jämfört med andra modeller som klarar av ungefär lika mycket.

Experterna: Mångsidig och funktionell kaffemaskin

Experterna från Trustedcoffeereviews.co.uk tycker väldigt bra om DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B och beskriver modellen som en funktionell och mångsidig kaffemaskin. De skriver bland annat att den här maskinen kan göra allt som en helautomatisk espressomaskin ska kunna och mer därtill.

De förklarar även att DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B är bättre än många andra modeller på marknaden. Enligt experterna är den här maskinen nämligen gjord för att man snabbt ska kunna brygga sitt favoritkaffe och få den dryck man vill ha utan några problem.

Sist men inte minst nämner experterna att maskinen har en design som passar bra in i de flesta kök. Trustedcoffeereviews.co.uk skriver till exempel att designen gör att man kan vara stolt över att ge maskinen en plats på köksbänken.

Helautomatisk maskin med mjölkskummare

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B är en helautomatisk espressomaskin som sköter bryggprocessen helt själv. Man behöver bara trycka på en knapp för att starta processen och få en kopp nybryggt kaffe. Även om maskinen är helautomatisk kan man dock anpassa kaffet efter eget tycke och smak.

Med den här maskinen kan man nämligen justera både smak, temperatur och arom. Man kan välja mellan kort, medel eller långt kaffe, stark eller mild arom samt låg, medel eller hög temperatur. Maskinen kan även ge användaren varmt vatten till te.

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B har dessutom en mjölkskummare som gör det möjligt att brygga flera olika kaffedrycker. Maskinen kan därför göra allt från espresso till cappuccino.

Enkel rengöring och inbyggd kaffekvarn

Med DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B kan man använda både hela kaffebönor och färdigmalet kaffe. Maskinen har en inbyggd kaffekvarn med 13 olika inställningar som kan justeras efter behov.

Eftersom att alla löstagbara delar på DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B tål maskindisk behöver man dessutom inte slösa särskilt mycket tid på rengöringen. Bryggenheten kan också tas lös och sköljas av under rinnande vatten.

Det finns även ett avkalkningsprogram för maskinen och ett automatiskt rengöringsprogram för mjölkskummaren. Med den här modellen kan man dessutom brygga två koppar kaffe samtidigt.

Bönbehållaren i DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B rymmer 250 gram kaffebönor och har ett tättslutande lock som bevarar aromen. Vattenbehållaren har en kapacitet på 1,8 liter och är dessutom löstagbar och enkel att fylla på.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 250 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 35,1 cm
Bredd: 23,8 cm
Djup: 43 cm
Vikt: 9 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B:
Kaffekvarn och mjölkskummare
Brygger kaffe med en enda knapptryckning
Kan brygga två koppar samtidigt
Automatiskt rengöringsprogram för mjölkskummaren
Flera anpassningsmöjligheter

Här kan du se en presentationsvideo där återförsäljaren Tretti berättar om modellen DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B: 


DeLonghi Magnifica ESAM 3200

9.5 av 10 poäng hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
3 av 5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de

DeLonghi Magnifica ESAM 3200

.
DeLonghi Magnifica ESAM 3200 har testats och recenserats av både Beantocupcoffeemachines.net och Coffeeness.de. Den här modellen gick hem hos båda expertkällorna och fick i slutändan betyg på 9,5 av 10 poäng respektive 3 av 5 stjärnor.

Betygen motiveras bland annat med att maskinen har enkla kontroller och bra funktioner. Experterna är dock inte lika nöjda med hur lång tid det tar för maskinen att värma upp en kopp.

Experterna: Bra espressomaskin

Enligt experterna från Beantocupcoffeemachines.net och Coffeeness.de är DeLonghi Magnifica ESAM 3200 en bra espressomaskin. De berättar även att maskinen är billig med tanke på hur många bra och praktiska funktioner den har. Experterna menar därför att den här modellen passar bra in hemma hos kaffeälskare.

Beantocupcoffeemachines.net skriver till exempel att maskinen har en mängd praktiska funktioner som gör att man kan brygga en välsmakande kopp kaffe utan några problem. Detta är något som Coffeeness.de också verkar hålla med om. Experterna därifrån menar nämligen att maskinen är väldigt enkel att använda och att man snabbt kan brygga en god kopp kaffe.

Ingen av experterna nämner särskilt många nackdelar med DeLonghi Magnifica ESAM 3200. De påpekar dock att kaffekvarnen inte är särskilt snabb, vilket kan vara värt att ha i åtanke.

Helautomatisk espressomaskin med kaffekvarn och mjölkskummare

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 är en helautomatisk espressomaskin som är utrustad med både kaffekvarn och mjölkskummare. Tack vare detta kan maskinen brygga olika typer av kaffedrycker både med och utan mjölk. Man kan dessutom använda både färdigmalet kaffe och hela bönor.

Espressomaskinen har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 180 gram kaffebönor. För det ska gå snabbare och lättare att fylla på vatten i maskinen är vattenbehållaren dessutom löstagbar.

Anpassa maskinen till olika önskemål och behov

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 har många justerbara inställningar som gör det möjligt att anpassa maskinen till olika preferenser. Man kan därför alltid brygga kaffet precis som man vill ha det. Det går till exempel att justera koppstorlek, kaffestyrka och malningsgrad.

Den här espressomaskinen har dessutom ett inbyggt rengöringssystem och ett automatiskt skölj- och avkalkningsprogram. Detta innebär att man inte behöver rengöra maskinen manuellt efter att man har använt den.

Med DeLonghi Magnifica ESAM 3200 kan man brygga två koppar kaffe samtidigt. Om man vill ha te istället för kaffe finns det även en varmvattenfunktion.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica ESAM 3200: 
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 180 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 36 cm
Bredd: 28,5 cm
Djup: 37,5 cm
Vikt: 10 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica ESAM 3200:
Varmvattenfunktion för te
Kan brygga två koppar samtidigt
Rengöringsprogram
Justerbara inställningar
Kaffekvarn och mjölkskummare


DeLonghi Magnifica ESAM 4000

9.3 av 10 poäng hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
9 av 10 poäng hos kaffemagasinet Beantocupcoffee.co.uk

DeLonghi Magnifica ESAM 4000

.
DeLonghi Magnifica ESAM 4000 har testats och recenserats av Beantocupcoffeemachines.net och Beantocupcoffee.co.uk. Dessa granskningar slutade med att experterna gav espressomaskinen betyg på 9,3 respektive 9 av 10 poäng.

Betygen motiveras bland annat med att maskinen har praktiska funktioner och att den brygger gott kaffe. Experterna är däremot inte lika nöjda med användarvänligheten hos den här modellen. De påpekar nämligen att maskinen till en början kan vara svår att använda för nybörjare.

Experterna: En välsmakande kopp kaffe

Enligt experterna från Beantocupcoffeemachines.net och Beantocupcoffee.co.uk är DeLonghi Magnifica ESAM 4000 en bra espressomaskin som kan vara till stor glädje i köket hos kaffeälskare. De menar nämligen att den här maskinen brygger en välsmakande kopp kaffe.

Beantocupcoffee.co.uk berömmer framförallt maskinen för att den skapar ett professionellt mjölkskum. De skriver dock även att den är billig med tanke på alla praktiska funktioner.

Experterna från Beantocupcoffeemachines.net berättar att modellen är enkel att rengöra. Med den här maskinen behöver man alltså inte lägga en massa tid på rengöring efter att man har bryggt en kopp kaffe eller två.

Ingen av expertkällorna hittar särskilt många nackdelar med DeLonghi Magnifica ESAM 4000. De nämner dock att kontrollerna är det största minuset.

Helautomatisk espressomaskin med automatisk avstängning

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 är en helautomatisk espressomaskin med en löstagbar vattenbehållare på 1,8 liter. Det finns även en bönbehållare som rymmer upp till 200 gram kaffebönor. Med den här maskinen kan man dessutom välja om man vill använda hela kaffebönor eller färdigmalet kaffe.

Den här modellen har även en automatisk avstängningsfunktion som gör att maskinen stänger av sig själv om man inte använder den på en viss tid. Den här funktionen ökar säkerheten och minskar även energiförbrukningen.

Om man vill brygga mer än en kopp kaffe går det dessutom att brygga två koppar på en gång. Detta kan till exempel vara en fördel om man ska göra kaffe åt både sig själv och en annan person i hushållet. 

Justerbar espressomaskin

Eftersom att DeLonghi Magnifica ESAM 4000 är en helautomatisk espressomaskin går det snabbt och enkelt att brygga kaffe – maskinen sköter helt enkelt allting själv. Det går dock att justera olika inställningar för att kaffet ska bli precis som man vill ha det.

Man kan bland annat ställa in vattenmängd, kaffemängd, koppstorlek och ångmängd. DeLonghi Magnifica ESAM 4000 har även en kaffekvarn med 13 inställningar samt en mjölkskummare. Den här maskinen kan därför brygga många olika kaffedrycker både med och utan mjölk.

Sist men inte minst har DeLonghi Magnifica ESAM 4000 ett automatiskt skölj- och avkalkningsprogram som rengör maskinen efter att man har använt den. Man behöver därför inte göra detta manuellt.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica ESAM 4000:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 200 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 36 cm
Bredd: 28,5 cm
Djup: 37,5 cm
Vikt: 10 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica ESAM 4000: 
Automatiskt skölj- och avkalkningsprogram
Justerbara inställningar
Automatisk avstängning
Kaffekvarn och mjölkskummare
Kan brygga två koppar kaffe på en gång


Alternativ till DeLonghi Magnifica

I den här artikeln har vi hittills gått igenom flera espressomaskiner ur DeLonghis Magnifica-serie. Dessa modeller har antingen fått toppbetyg av experter i olika undersökningar eller positiva recensioner från användarna.

Magnifica-modellerna är dock inte de enda bra espressomaskinerna på marknaden. För att skapa en så balanserad överblick som möjligt vill vi därför presentera några maskiner från DeLonghis andra serier också. Alla modeller som vi går igenom här nedanför har också fått beröm av antingen experter eller användare.


DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

.
Elegant och rymlig espressomaskin

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS är en helautomatisk espressomaskin med en stilren och elegant design av rostfritt stål. Designen är dessutom gjord för att maskinen ska kunna stå framme i de flesta kök oavsett vilka andra produkter man har.

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS är en relativt stor maskin med en vattenbehållare som rymmer hela 2 liter vatten. Bönbehållaren är också stor och har en kapacitet på 400 gram kaffebönor.

Maskinen har en enkel och lättöverskådlig utformning där kontrollpanelen sitter högst upp på fronten. Kontrollpanelen består av en färgskärm som används för att bläddra mellan alla inställningar och funktioner.

Flexibel maskin med mjölkskummare

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS är utrustad med en justerbar kaffekvarn. Genom att ändra malningsgraden i kvarnen kan man själv bestämma hur starkt eller milt kaffet ska bli.

Den här modellen har dessutom en mjölkskummare som gör att man kan brygga både espresso och kaffedrycker med mjölk. Det ingår även en mjölkbehållare som ser till att mjölken hålls kall.

Med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS kan man brygga många olika kaffedrycker, till exempel cappuccino, americano, lungo, latte, latte macchiato och ristretto. Det går även att  göra varm choklad med den här maskinen.

Enkel rengöring

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS har ett temperatursystem som säkerställer att kaffet alltid bryggs vid en optimal temperatur. Man kan dessutom välja om man vill brygga en eller två koppar kaffe åt gången.

Den här modellen har även flera rengöringsprogram och ett avkalkningsprogram som underlättar rengöringen. Dessa program innebär att maskinen sköter sitt eget underhåll och att man därmed slipper rengöra maskinen manuellt.

Specifikationer för DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 2 liter
Bönbehållare: 400 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 37,5 cm
Bredd: 26 cm
Djup: 48 cm
Vikt: 16,9 kg

Fördelar med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
Temperatursystem
Kan brygga flera olika kaffesorter
Stor maskin
Rengörings- och avkalkningsprogram
Mjölkskummare och kaffekvarn

I den här videon kan du se hur man gör en bra cappuccino med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:


DeLonghi ECAM 510.55.M

DeLonghi ECAM 510.55.M

 

.Helautomatisk modell med stor vattenbehållare

DeLonghi ECAM 510.55.M är en helautomatisk espressomaskin och sköter därmed hela bryggprocessen själv. Det enda man behöver göra är att fylla på vatten och kaffebönor i behållarna och välja vilken typ av kaffe man vill ha.

Den här maskinen har en stor vattenbehållare med en kapacitet på totalt 2 liter vatten. Bönbehållaren rymmer 250 gram kaffebönor och har därmed en ganska vanlig storlek för helautomatiska espressomaskiner.

Flera praktiska egenskaper

Espressomaskinen DeLonghi ECAM 510.55.M är utrustad med flera praktiska egenskaper. Den här modellen har till exempel både en mjölkskummare och en kaffekvarn.

Maskinen har även en böna-till-kopp-funktion som håller kaffebönorna fräscha. Tack vare denna funktion mals nämligen bara den mängd bönor som behövs för den valda kaffedrycken. Resten av bönorna blir därmed kvar i behållaren där aromen kan bevaras på ett bättre sätt.

DeLonghi ECAM 510.55.M kan brygga både svart kaffe och mjölkbaserade kaffedrycker. Maskinen har en touchskärm där man kan välja mellan olika inställningar och kaffesorter. Man kan till exempel välja espresso, americano, lungo, latte macchiato, macchiato, cappuccino och ristretto.

Flera anpassningsmöjligheter

Även om DeLonghi ECAM 510.55.M är en helautomatisk modell kan man fortfarande anpassa kaffet efter sina egna önskemål. På skärmen kan man nämligen justera både vatten- och kaffemängd. Maskinen har även en minnesfunktion som gör att man kan spara sina valda inställningar och snabbt hitta igen dem senare.

Den här maskinen har dessutom ett LatteCrema-system som är gjort för att skapa en optimal blandning av mjölk och kaffe. Tack vare detta system får mjölkskummet även en perfekt temperatur.

Sist men inte minst är DeLonghi ECAM 510.55.M enkel att rengöra. Den här espressomaskinen har nämligen ett automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram.

Specifikationer för DeLonghi ECAM 510.55.M:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 2 liter
Bönbehållare: 250 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 35 cm
Bredd: 23,8 cm
Djup: 47 cm
Vikt: 11,5 kg

Fördelar med DeLonghi ECAM 510.55.M:
LatteCrema-system
Minnesfunktion
Vattenbehållare med en kapacitet på 2 liter
Mjölkskummare och kaffekvarn
Böna-till-kopp-funktion

I den här videon kan du se hur man gör iordning DeLonghi ECAM 510.55.M när man använder maskinen för första gången:


DeLonghi ECAM 350.75

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.75

 

.
DeLonghi ECAM 350.75 har testats och recenserats av expertkällor, Råd & Rön. Expertkällorna tycker bra om den här modellen och ger den fina betyg i sina respektive undersökningar. DeLonghi ECAM 350.75 får nämligen bra betyg hos det danska konsumentrådet och toppbetyg hos Råd & Rön.

Experterna är framförallt imponerade av maskinens användarvänlighet. Råd & Rön skriver dessutom att DeLonghi ECAM 350.75 brygger en god kopp kaffe.

Helautomatisk maskin med mjölkskummare och kaffekvarn

DeLonghi ECAM 350.75 är en helautomatisk espressomaskin med en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 300 gram kaffebönor.

Den här modellen har både en mjölkskummare och en kaffekvarn. Man kan därför välja mellan många olika typer av kaffe och vara med och bestämma hur kaffet ska bryggas. Man kan till exempel välja om kaffet ska ha en stark eller mild smak genom att justera bönornas malningsgrad.

Kan brygga flera olika kaffesorter

Med DeLonghi ECAM 350.75 får man en espressomaskin som kan brygga många olika typer av kaffe. Kontrollpanelen sitter på fronten av maskinen och har olika ikoner och touchkontroller som används för att styra maskinen.

På kontrollpanelen kan man välja mellan flera olika kaffesorter, bland annat ristretto, lungo, cappuccino, latte, espresso, americano, macchiato och latte macchiato. Man kan även få hett vatten till te.

Flera uppvärmningssystem

DeLonghi ECAM 350.75 har två olika uppvärmningssystem: ett för kaffet och ett för mjölken. Tack vare dessa två system kan espresson och mjölkskummet komplettera varandra helt perfekt.

Man kan dessutom anpassa smaken på kaffet utifrån sina egna önskemål genom att justera mängden mjölk och kaffe samt kaffets arom.

Den här maskinen kan dessutom anpassas till olika koppar och måste därmed inte användas med koppar av en specifik höjd. Det går även att brygga upp till två koppar kaffe på samma gång. Sist men inte minst har DeLonghi ECAM 350.75 ett automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram som ser till att rengöringen går både snabbt och enkelt.

Specifikationer för DeLonghi ECAM 350.75:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 300 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 34,8 cm
Bredd: 23,6 cm
Djup: 42,9 cm
Vikt: 9,5 kg

Fördelar med DeLonghi ECAM 350.75:
Mjölkskummare och kaffekvarn
Kan brygga många olika typer av kaffe
Två uppvärmningssystem
Automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram
Flera anpassningsmöjligheter

I den här videon kan du se hur man brygger kaffe från hela kaffebönor med espressomaskinen DeLonghi ECAM 350.75:


Om DeLonghi

Delonghi_logo
DeLonghi är ett italienskt familjeföretag som tillverkar espressomaskiner och andra hushållsprodukter. Företaget grundades 1902 av familjen DeLonghi och var till en början ett ledande företag inom klimatanläggningar och värmeelement. Idag har de utökat sitt sortiment med en mängd olika hushållsapparater och tillverkar bland annat produkter för matlagning och rengöring. Produktionen av hushållsprodukter startade 1974.

Visionen hos DeLonghi är att vara en global ledare inom kaffe, komfort och specifika köks- och hushållsprodukter. De lägger därför stor vikt vid att skapa produkter som är både eleganta, kraftfulla och innovativa.

DeLonghi beskriver sig själva som en tillverkare för kräsna konsumenter. De skapar nämligen användarvänliga, fantasifulla och eleganta produkter som går hem hos även den mest kräsna personen. DeLonghi siktar även på att skapa produkter som passar olika kulturer, miljöer, livsstilar och rutiner.

Idag tillverkar DeLonghi sina produkter i Kina medan själva formgivningen sker i Italien. Hos DeLonghi är de stolta över att vara ett globalt märke och säger att “en DeLonghi-produkt alltid gör vardagen till något speciellt”.


Köpguide espressomaskin

Köpguide espressomaskin

Innan du köper en espressomaskin finns det ett par saker som är bra att fundera på. Här nedanför kan du få en överblick över vad du bör tänka på innan du investerar i en ny maskin.

Vilken typ av espressomaskin ska jag välja?

Först och främst är det bra att klargöra vad för behov du har och vilken typ av espressomaskin du vill ha. Det finns fyra olika typer av maskiner på marknaden:

Manuell espressomaskin
Med en manuell maskin måste du utföra stora delar av bryggprocessen själv. Du ska själv fylla filterhållaren, tampa kaffet och sedan dra ner ett handtag för skapa ett tryck som brygger espresson. Innan du köper en manuell espressomaskin är det bra om du vet hur du ska göra och har provat hela processen tidigare.

Halvautomatisk espressomaskin 
En halvautomatisk espressomaskin har också ett handtag, men istället för att skapa trycket manuellt finns det en pump som gör detta. Pumpen ser till att resultatet blir lika bra vid varje bryggning och du kan själv bestämma hur lång bryggtiden ska vara.

Automatisk espressomaskin 
En automatisk espressomaskin är så gott som identisk med en halvautomatisk. Den största skillnaden är att du inte kan välja bryggtiden eller vattenmängden själv.

Helautomatisk espressomaskin 
En helautomatisk espressomaskin sköter hela bryggprocessen utan att du behöver göra något alls. Idag finns det dock helautomatiska modeller med olika inställningar som låter användaren justera allt från temperaturen till kaffestyrkan.

Pris 
pris När du har kommit fram till vilken typ av espressomaskin du vill ha bör du fundera över hur mycket pengar du vill lägga på maskinen. Eftersom att många espressomaskiner kostar en hel del blir det lätt en dyr investering. Om du tittar på billigare alternativ kan det vara bra att ta reda på hur olika modeller har klarat sig i expertgranskningar innan du bestämmer dig för att köpa någon. Även om pris och kvalitet inte alltid går hand i hand kan det dessutom vara bra att läsa tester för att ta reda på mer om funktionerna och specifikationerna hos olika modeller.

Storlek 
Vissa espressomaskiner är stora och tar upp en hel del plats. I regel är maskinen större ju fler egenskaper och funktioner den har. Fundera därför på vad du vill ha och hur mycket plats du har över för en espressomaskin. Eftersom att maskinen ska stå framme på köksbänken är det dessutom bra om du försöker hitta en modell som passar bra ihop med din köksinredning.

Funktioner 
Vilka funktioner som faktiskt är användbara skiljer sig åt från person till person. Helautomatiska modeler har i regel både en kaffekvarn och en mjölkskummare och kan brygga kaffe med en enda knapptryckning. Det finns även maskiner som kan brygga flera koppar kaffe på en gång eller spara din favoritdryck tills nästa gång.

Tidsåtgång 
Hur lång tid det tar att brygga kaffet är en viktig faktor för många personer, och det är oftast en fördel om bryggningen går ganska snabbt. Ta därför reda på hur lång tid det tar att brygga en eller två koppar kaffe med maskinen som du tittar på.

Om du vill läsa mer om vad du bör tänka på när du köper en ny espressomaskin kan du klicka in på den här artikeln från PerfectDailyGrind.com.


Hur underhåller man en espressomaskin?

Om du redan har en espressomaskin men inte är riktigt säker på hur du ska underhålla den hittar du ett antal rengörings- och underhållstips här nedanför.

Läs bruksanvisningen 
DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 Till att börja med ska du alltid läsa bruksanvisningen som följde med när du köpte espressomaskinen. I den kan du läsa mer om hur du rengör och underhåller just din maskin på bästa sätt. Det kan till exempel hända att maskinen behöver ett speciellt avkalkningsmedel eller att den har flera automatiska avkalknings- och rengöringsprogram. De flesta helautomatiska modeller behöver faktiskt inte rengöras manuellt eftersom att de har program som sköter både rengöring och underhåll helt automatiskt.

Använd diskmaskinen 
Om espressomaskinen har löstagbara delar kan du oftast köra dessa i diskmaskinen. Det är dock viktigt att du kontrollerar att delarna faktiskt tål maskindisk innan du gör detta. Om de inte tål maskindisk kan du istället diska dem under rinnande vatten med vanligt diskmedel.

Använd ättika 
Om det inte rekommenderas någon specifik rengöringsprodukt kan det fungera bra att använda ättika till underhållet av maskinen. Kör helt enkelt hälften av blandningen genom maskinen och låt det stå och dra i ungefär 30 minuter innan du kör igenom resten. Skölj sedan igenom maskinen ett par gånger med rent vatten. Eftersom att vissa maskiner inte tål ättika är det dock viktigt att du kollar upp om du kan använda det till din maskin eller inte.

Torka av maskinen med en fuktig trasa 
När du har rengjort maskinen invändigt ska den även torkas av med en fuktig trasa på utsidan. Genom att använda kalkfritt vatten när du torkar av maskinen får den en skinande ren och blank yta efteråt.

Ta bort mjölkrester 
Om du har använt mjölkskummaren måste den rengöras på en gång. Det kan nämligen vara svårt att få bort mjölkrester om du låter dem sitta för länge. Vissa maskiner har ett automatiskt rengöringsprogram som rengör mjölkskummaren efter varje användning.

Om du vill läsa mer om hur man underhåller en espressomaskin hittar du fler goda råd i den här artikeln.


Lär känna dina kaffebönor

kaffebönor

De flesta kaffebönor ser ut att vara identiska när de väl är rostade. Eftersom att det finns fler än 60 olika kaffesorter är dock detta är långt ifrån sanningen. Man skiljer vanligtvis på två olika typer av kaffebönor: Arabica och Robusta. Men vad är egentligen skillnaden mellan dessa två sorter?

Arabica
Arabicabönor kommer ursprungligen från Etiopien men odlas idag över hela världen, till exempel i Brasilien, Colombia och Indonesien. Arabica står för den största delen av världens kaffeproduktion och har en mild och söt smak. Eftersom att smaken är syrlig utan någon bitterhet är det här en väldigt populär typ av kaffe.

Arabicabönor är dock känsligare än till exempel Robusta. Eftersom att man därmed inte får lika mycket kaffe från Arabicaproduktionen är denna bönsort dyrare att odla.

Robusta
Robustabönor kommer från Afrika och används både till espresso och snabbkaffe. Den här bönsorten har en starkare och mer skarp smak och innehåller dubbelt så mycket koffein som Arabica. Robustabönor har en lägre syrlighet och anses även vara av en lägre kvalitet än Arabicabönor.

Robusta är däremot en mer tålig bönsort och är därför billigare att odla än Arabica. Robusta odlas idag i flera länder världen över. Den största delen av produktionen sker dock i Afrika och Indonesien.

Du kan läsa mer om olika kaffesorter och bönor i den här artikeln från TheKitchn.com.


Baristaguide: Populära kaffedrycker

Det är inte alltid lätt att hålla koll på skillnaden mellan olika kaffedrycker. I det här avsnittet kommer vi därför att gå igenom de mest populära kaffesorterna och berätta vad som är kännetecknande för varje dryck.

Bryggkaffe: Bryggkaffe görs i en kaffebryggare med filter och tratt. Vattnet rinner igenom de malda kaffebönorna i filtret och kommer sedan ut som bryggkaffe.

espresso Espresso: Den mörkaste kaffesorten kallas för espresso. Espresso bryggs under ett tryck som pressar aromen ur bönorna och ger upphov till ett väldigt starkt smakande kaffe.

Caffe Latte: Caffe latte är en blandning av espresso och mjölkskum. Denna kaffedryck är mild och kan även kallas för Café au lait.

Cappuccino: En cappuccino består av tre lika delar espresso, mjölkskum och varm mjölk. Detta är en söt kaffedryck som ofta toppas med antingen kakao eller choklad.

Cortado: Cortado är nästan identisk med espresso. Den största skillnaden är att cortado även innehåller lite varm mjölk. Vanligtvis består en cortado av två shot espresso och lite mjölk.

Latte Macchiato: Latte macchiato är en mild kaffedryck som består av lite kaffe och mycket mjölk. I regel har en latte macchiato ett lager mjölk längst ner och ett lager espresso ovanpå.

Espresso Macchiato: Espresso macchiato är helt enkelt en espresso med lite mjölkskum på toppen.

Americano Americano: Americano är en stark kaffesort som består av två shot espresso och lite varmt vatten.

Mocha: Mocha är en söt kaffedryck som består av en espresso, kakaopulver, mjölk och mjölkskum.

Om du vill veta mer om olika kaffedrycker hittar du mer information i den här artikeln.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


DeLonghi Magnifica ESAM 3000

4.2 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon.co.uk
3 av 5 stjärnor hos det tyska kaffemagasinet Coffeeness.de

DeLonghi Magnifica ESAM 3000

.
DeLonghi Magnifica ESAM 3000 har recenserats av kunder hos Amazon.co.uk och av expertkällan Coffeeness.de. Både konsumenterna och experterna tycker bra om den här maskinen och ger den i slutändan betyg på 4,2 respektive 3 av 5 stjärnor.

Betygen motiveras bland annat med att maskinen har enkla kontroller och ett lågt pris. Recensenterna är dock inte lika nöjda med att DeLonghi Magnifica ESAM 3000 väsnas lite när den startar.

Experter och konsumenter: Billig espressomaskin med många valmöjligheter

Enligt Coffeeness.de och kunderna hos Amazon.co.uk är DeLonghi Magnifica ESAM 3000 en fantastisk maskin som brygger en god kopp kaffe. De framhäver även att espressomaskinen har en mängd olika inställningar.

Coffeeness.de berättar dessutom att det här är en billig espressomaskin som med hänsyn till priset är väldigt stabil och gedigen. Flera användare håller med om detta och skriver även att maskinen är enkel att rengöra samt att den håller en hög kvalitet.

Varken konsumenterna eller Coffeeness.de hittar särskilt många nackdelar med den här espressomaskinen. De nämner dock att den är lite “plastig”, vilket vissa personer kan uppleva som en nackdel.

Mångsidig espressomaskin

DeLonghi Magnifica ESAM 3000 är en helautomatisk espressomaskin som kan användas med både hela kaffebönor och färdigmalet kaffe. Om man använder hela bönor får man alltid fräscht kaffe eftersom att bönorna inte mals förrän de ska användas.

Den här espressomaskinen har en inbyggd kaffekvarn och en mjölkskummare och kan därför brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Man kan alltså få kaffet precis som man vill ha det. Det finns dessutom flera inställningar som bland annat gör det möjligt att justera malningsgrad och vattenhårdhet.

DeLonghi Magnifica ESAM 3000 har även en koppvärmare och ett kaffeutlopp som kan justeras i höjdled. Koppvärmaren värmer koppen och gör på så vis att kaffet hålls varmt längre. Det justerbara kaffeutloppet innebär samtidigt att man kan anpassa maskinen till olika koppar.

Enkel rengöring

Tack vare ett automatiskt rengöringsprogram är DeLonghi Magnifica ESAM 3000 enkel att rengöra. Det går dessutom att ta lös droppbrickan och köra den i diskmaskinen.

Den här maskinen har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 200 gram kaffebönor. Vattenbehållaren är dessutom löstagbar för att det ska gå lättare och snabbare att fylla på vatten i maskinen.

Sist men inte minst kan maskinen brygga två koppar kaffe samtidigt om man behöver mer än en kopp.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica ESAM 3000:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 200 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 36 cm
Bredd: 28,5 cm
Djup: 37,5 cm
Vikt: 10 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica ESAM 3000: 
Automatiskt rengöringsprogram
Justerbara inställningar
Kan brygga två koppar kaffe på en gång
Justerbart kaffeutlopp
Kaffekvarn och mjölkskummare


DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B

3.4 av 5 stjärnor av användarna hos det australiska testmagasinet Productreview.com.au
4.5 av 5 stjärnor av kunderna hos Amazon.com.au

DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B

 

.DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B har inte varit med i några officiella experttester. Den här espressomaskinen är däremot populär bland användarna. Modellen har nämligen fått betyg på 3,4 respektive 4,5 av 5 stjärnor av användarna hos Productreview.com.au och Amazon.com.au.

Användarna skriver bland annat att espressomaskinen är enkel att använda samt att man kan få en välsmakande kopp kaffe snabbt med den här modellen. Vissa personer nämner att maskinen är ganska dyr men menar ändå att den är perfekt för folk som älskar kaffe.

Användarna: En maskin för alla som älskar att brygga gott kaffe hemma

Enligt användarna är DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B en riktigt bra espressomaskin som hör hemma hos alla kaffeälskare som vill brygga sitt kaffe snabbt och enkelt. Användarna hos Productreviews.com.au skriver till exempel att maskinen är väldigt enkel att använda samt att den brygger oerhört gott kaffe med en enkel knapptryckning.

Flera kunder hos Amazon.com.au lyfter fram precis samma fördelar. De förklarar dock även att DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B har många justerbara inställningar som gör att man kan få en perfekt kopp kaffe varje gång.

I några recensioner kan vi läsa att maskinen inte fungerar riktigt optimalt från början och att de första kopparna inte smakar så bra. När man väl har använt maskinen ett par gånger finns det däremot inget att klaga på längre.

Stor espressomaskin med enkla kontroller

DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B är en helautomatisk espressomaskin som är försedd med behållare för både kaffebönor och vatten. Bönbehållaren har en kapacitet på 200 gram kaffebönor medan vattenbehållaren rymmer upp till 1,8 liter vatten.

Eftersom att maskinen är helautomatisk behöver man bara trycka på en knapp för att den ska brygga kaffet. Man kan dessutom välja om man vill använda hela kaffebönor eller färdigmalet kaffe. Maskinen har en motoreffekt på 1450 watt.

DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B har även en automatisk avstängningsfunktion som stänger av maskinen om den inte har använts på en viss tid. Man behöver därför inte oroa sig om man skulle glömma bort att stänga av espressomaskinen.

Justerbara inställningar

DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B har en inbyggd kaffekvarn och en mjölkskummare. Tack vare detta kan maskinen brygga en mängd olika kaffedrycker både med och utan mjölk.

Kaffekvarnen är justerbar, och utöver detta går det även att anpassa styrkan och mängden kaffe. Man kan därför brygga kaffet precis som man vill ha det. Om man behöver mer än en kopp går det dessutom att brygga två koppar kaffe på en gång med den här maskinen.

Sist men inte minst har DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B ett automatiskt rengöringsprogram som både rengör och avkalkar maskinen invändigt. Man behöver därmed inte ta hand om detta manuellt.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 200 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 36 cm
Bredd: 28 cm
Djup: 40,5 cm
Vikt: 9,5 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B:
 Automatiskt rengöringsprogram
Justerbara inställningar
Kan brygga två koppar kaffe samtidigt
Inbyggd kaffekvarn
Mjölkskummare


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB

✅ 4,6 av 5 stjärnor hos den brittiska kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB  DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB har testats och recenserats av experter från den brittiska kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk. Experterna granskade maskinen utifrån olika testpunkter, till exempel funktioner och bryggning, och gav sedan modellen ett betyg på 4,6 av 5 stjärnor.

CoffeeTeaClub.co.uk tycker framförallt bra om mångsidigheten och effektiviteten hos DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. De nämner till exempel att den här maskinen kan brygga många olika kaffedrycker.

Experterna hittar inte särskilt många nackdelar med DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. De påpekar dock att man måste tömma droppbrickan ganska ofta.

Helautomatisk espressomaskin med inbyggd kaffekvarn

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB är en helautomatisk espressomaskin som kan brygga flera olika typer av kaffe. Den här modellen har nämligen både en kaffekvarn och en mjölkskummare.

Eftersom att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB har en inbyggd kaffekvarn bryggs kaffet direkt från kaffebönorna i bönbehållaren. Detta innebär att bönorna hålls fräscha ända tills kaffet ska bryggas.

Om man inte vill använda hela kaffebönor går det även att använda färdigmalet kaffe i den här maskinen.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB är dessutom utrustad med ett ThermoBlock-system som ser till att vattnet håller en optimal bryggtemperatur. För att temperaturen ska vara helt perfekt värmer systemet bara upp så mycket vatten som behövs för kaffedrycken som ska bryggas.

Rymlig espressomaskin med mjölkskummare

Utöver kaffekvarnen har DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB även en mjölkskummare som ökar mångsidigheten. Tack vare denna kan man nämligen brygga både cappuccino och andra mjölkbaserade kaffedrycker. Alla inställningar finns på kontrollpanelen som sitter på fronten av maskinen.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB har en vattenbehållare på 1,8 liter och en bönbehållare som rymmer 250 gram kaffebönor.

Den här modellen har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som gör att maskinen stänger av efter en viss tid om man glömmer den igång. Den har även en praktisk koppvärmare som kan användas när man brygger kaffe.

Experterna: Mångsidig och högkvalitativ modell

Experterna från CoffeeTeaClub.co.uk tycker otroligt bra om DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. I sin recension skriver de att maskinen håller en hög kvalitet och att den lever upp till DeLonghis höga standard. De menar därför att maskinen är “en säker vinnare” i hemmet.

CoffeeTeaClub.co.uk förklarar att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB är en effektiv och robust produkt som är gjord för kaffeentusiaster. Enligt experterna kan den här modellen därför vara ett bra alternativ för vem som helst.

CoffeeTeaClub.co.uk framhäver även den fantastiska mångsidigheten hos DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB och skriver att den kan brygga allt från espresso till cappuccino.

Specifikationer för DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB:
Typ: Helautomatisk espressomaskin
Märke: DeLonghi
Vattenbehållare: 1,8 liter
Bönbehållare: 250 gram
Kaffekvarn: Ja
Mjölkskummare: Ja
Pumptryck: 15 bar
Höjd: 35,1 cm
Bredd: 23,8 cm
Djup: 43 cm
Vikt: 9 kg

Fördelar med DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB:
ThermoBlock-system
Inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn
Automatisk avstängningsfunktion
Enkla kontroller
Koppvärmare


FAQ – Vanliga frågor

Vilka DeLonghi Magnifica espressomaskiner är bäst i test?

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

Hur testas DeLonghi Magnifica espressomaskinerna?

Espressomaskiner bedöms bland annat baserat på användarvänlighet, vilket till exempel inkluderar påfyllning, rengöring och finjustering av inställningar. Man undersöker även temperaturen och kvaliteten hos espresson samt hur enhetligt resultatet blir om man brygger flera koppar efter varandra. Man testar dessutom mjölkskumningen och bedömer slutligen energiförbrukningen hos maskinerna.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Genomgång av testkällor 

BeanToCupCoffee.co.uk 
Den brittiska kaffesajten BeanToCupCoffee.co.uk skriver om allt som har med kaffebryggning att göra. Deras mål är att hjälpa konsumenterna att göra rätt val när de ska köpa en ny kaffemaskin. BeanToCupCoffee.co.uk testar och recenserar även kaffemaskiner och har bland annat provat modellen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110. Denna modell utnämns i slutändan till “Editor’s Choice”. Du hittar hela recensionen på deras hemsida.

Beantocupcoffee.co.uk har även testat DeLonghi Magnifica ESAM 4000 och gett modellen ett betyg på 9 av 10 poäng. Du kan läsa hela recensionen här.

CoffeeTeaClub.co.uk 
Den brittiska bloggen CoffeeTeaClub.co.uk skriver artiklar och guider om kaffe och te. De fokuserar huvudsakligen på själva dryckerna men behandlar även kaffemaskiner och andra tillbehör. CoffeeTeaClub.co.uk testar och recenserar även olika slags tillbehör och har till exempel provat de två espressomaskinerna DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 och DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Du kan läsa dessa recensioner här och här.

Currys.co.uk 
Den brittiska hemsidan Currys.co.uk är en återförsäljare som säljer produkter inom teknik och elektronik. När man har köpt en produkt kan man även recensera den på deras hemsida för att andra konsumenter ska få veta mer om andras upplevelser. Här har kunderna hos Currys.co.uk recenserat espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360.

Kaffee-profis.de 
Kaffee-profis.de är en hemsida som riktar sig till kaffefantaster. De skriver olika typer av artiklar samt recensioner av olika kaffeprodukter. Kaffee-profis.de granskar till exempel espressomaskiner och har bland annat provat modellen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.360. Om du vill läsa mer hittar du hela recensionen här.

Råd & Rön
Konsumentorganisationen Råd & Rön jobbar med svenskarnas konsumentliv och genomför till exempel tester av olika konsumentprodukter. Här har Råd & Rön provat olika espressomaskiner i ett test som bland annat inkluderade modellerna DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS och DeLonghi ECAM 350.75. Om du vill läsa mer hittar du hela undersökningen på Råd & Röns hemsida.

För att få full tillgång till testresultaten måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Trustedcoffeereviews.co.uk 
Den brittiska hemsidan Trustedcoffeereviews.co.uk testar och recenserar allt som har med kaffe att göra. De provar både kaffe, kaffekvarnar och kaffemaskiner. Trustedcoffeereviews.co.uk har till exempel granskat espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B och gett modellen ett betyg på 9,85 av 10 poäng. Du hittar hela recensionen här.

Beantocupcoffeemachines.net
Det amerikanska kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net skriver om allt som har med kaffe och kaffemaskiner att göra. På grund av detta testar och recenserar de även olika produkter för kaffebryggning. De granskar till exempel espressomaskiner och har bland annat recenserat DeLonghi Magnifica ESAM 3200 och DeLonghi Magnifica ESAM 4000.

Om du vill läsa hela recensionen av DeLonghi Magnifica ESAM 3200 kan du klicka här.

Om du vill läsa hela recensionen av DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kan du klicka här.

Coffeeness.de
Coffeeness.de är ett tyskt kaffemagasin som drivs av kaffeälskaren Arne Preuß. Han skriver om kaffe och testar även olika kaffemaskiner. Här har han till exempel provat och recenserat de två espressomaskinerna DeLonghi Magnifica ESAM 3200 och DeLonghi Magnifica ESAM 3000.

Om du vill läsa hela recensionen av DeLonghi Magnifica ESAM 3200 kan du klicka här.

Om du vill läsa hela recensionen av DeLonghi Magnifica ESAM 3000 kan du klicka här.

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
I den här artikeln om Delonghi Magnifica espressomaskiner har vi använt recensioner från både experter och konsumenter. Vi har tittat på användarrecensioner av flera espressomaskiner för att se vilka modeller som är konsumenternas favoriter samt vilka för- och nackdelar de lyfter fram hos olika maskiner.

Vi har bland annat läst kundomdömen hos Productreview.com.au, Amazon.com.au och Amazon.co.uk. Om du vill läsa omdömena som vi har använt i artikeln hittar du länkar till dessa här nedanför.

Du kan läsa recensionerna av DeLonghi Magnifica ESAM 04.110.B hos Productreview.com.au och Amazon.com.au.

Du kan läsa användarrecensionerna av DeLonghi Magnifica ESAM 3000 hos Amazon.co.uk.


Andra relevanta artiklar:

Om du inte är säker på om du vill ha en espressomaskin från DeLonghi kanske du även vill läsa vår artikel Espressomaskin test. Där har vi nämligen samlat testvinnande espressomaskiner från flera olika tillverkare.

Du kanske även är intresserad av artikeln Helautomatisk espressomaskin test. Om du redan vet att du vill ha en helautomatisk maskin kan du där få en överblick över de modeller som har fått bäst betyg på marknaden.

Här på Konsumentmagasinet har vi även en artikel om espressomaskiner från DeLonghi. Där hittar du en genomgång av alla DeLonghi-maskiner som lovordas av olika recensenter. Den artikeln innehåller därmed både modeller från Magnifica-serien och andra maskiner från DeLonghi. Där går vi igenom en mängd olika produkter, bland annat kaffebryggare, espressomaskiner och köksmaskiner.

Vi har även en artikel där vi har samlat de bästa espressomaskinerna från Siemens: Siemens espressomaskin test. Både DeLonghi och Siemens är nämligen några av marknadens mest populära märken när det kommer till espressomaskiner.

Andra populära espressomaskiner är Sage Barista Touch och Rocket Espresso. Här på Konsumentmagasinet kan du läsa experternas recensioner av alla dessa maskiner. Vi har givetvis även jämfört priserna för de olika produkterna för att du enkelt ska kunna se vilka återförsäljare som är billigast på nätet.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta