Kapselbryggare Test – Hitta de bästa kaffekapsel-maskinerna här

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Sverige hör till de länder där det dricks absolut mest kaffe i världen, med ett genomsnitt på 3-4 koppar om dagen. Tillhör du dem som dricker kaffe efter behag genom hela dagen, klarar du dig nog utmärkt med en vanlig kaffebryggare. Dricker du däremot kaffe mer återhållsamt, och bara tar en kopp någon gång då och då, så kan en kapselbryggare vara den optimala lösningen.

I detta test av kaffekapselmaskiner får du reda på vilka maskiner som ger mest för pengarna.

I denna artikel tittar vi närmare på de bästa modellerna på marknaden. Vi har gått igenom en lång rad tester av kaffekapselmaskiner och visar här upp de bästa testvinnarna.

Först kommer en genomgång av varje enskild produkt, följt av några goda råd för att underlätta valet av modell, sist i artikeln ges en översikt över de tester vi har utgått från, och källor för testerna, så att du själv kan ta en närmare titt på dem.

Denna artikel innehåller:

 En genomgång av de bästa testvinnande kapselbryggarna
 Tips om vad du bör tänka på vid köp av en ny maskin
 En genomgång av alla test vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


DeLonghi Gran Lattissima

Utnämnd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
Rekommenderas av den engelska tidningen The Independent
4.5 av 5 stjärnor hos det tyska testmagasinet Testberichte.de
85 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

DeLonghi Gran Lattissima

 

.
DeLonghi Gran Lattissima har testats av Which.co.uk, The Independent, Testberichte.de och Good Housekeeping Institute.

Experterna berömmer användarvänligheten och den höga bryggkvaliteten hos den här kapselbryggaren och ger i slutändan modellen fina betyg. Trots att experterna generellt sett tycker bra om DeLonghi Gran Lattissima förklarar de även att den kostar ganska mycket.

Experterna: Anmärkningsvärd Nespressomaskin

Enligt Testberichte.de är DeLonghi Gran Lattissima en anmärkningsvärd Nespressomaskin med en användarvänlig One Touch-funktion. Detta är något som experterna från The Independent också verkar hålla med om. De förklarar dock även att maskinen erbjuder en uppsjö av smakupplevelser som gör att man kan få kaffet precis som man vill ha det. 

Experterna från Good Housekeeping Institute framhäver att DeLonghi Gran Lattissima är en bra investering eftersom att man snabbt kan få en kopp kaffe även när man har bråttom. De påpekar dock även att maskinen är tämligen dyr.

Kaffedrycker med och utan mjölk

DeLonghi Gran Lattissima är en funktionell kaffemaskin som kan brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. Maskinen har nämligen en mjölkbehållare på 0,5 liter. Mjölkbehållaren är dessutom löstagbar och kan därför förvaras i kylskåpet när man inte använder den. Vattentanken är också löstagbar och har en kapacitet på 1,3 liter.

Om man har bråttom när man brygger kaffet behöver man inte vänta länge med den här kapselbryggaren. Maskinen blir nämligen varm på under 25 sekunder och kan även göra mjölkskum på ungefär 20 sekunder. 

Energisnål maskin och enkel rengöring

Med DeLonghi Gran Lattissima får man en energisnål kapselbryggare som dessutom är enkel att rengöra. Maskinen har ett energisparläge som minskar energiförbrukningen efter tre minuters inaktivitet. DeLonghi Gran Lattissima har även en automatisk avstängningsfunktion som stänger av maskinen om man inte har använt den på nio minuter.

Rengöringen går dessutom både snabbt och enkelt tack vare en automatisk rengöringsfunktion som körs mellan bryggningarna. Tack vare detta blir varje kopp kaffe fräsch och hygienisk.

Fördelar med DeLonghi Gran Lattissima:
Energisparläge
Automatisk avstängning
Enkel rengöring
Kan brygga flera kaffedrycker
Löstagbar mjölkbehållare

I den här videon från Nespresso kan du se en presentation av DeLonghi Gran Lattissima:


Nespresso Vertuo Plus

Testvinnare hos det amerikanska teknikmagasinet Techradar.com
Testvinnare hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com
Utnämnd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin
5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet T3.com
4 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk
89 av 100 poäng hos det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

Nespresso Vertuo Plus

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Nespresso Vertuo Plus har testats och recenserats av Techradar.com, Trustedreviews.com, Which.co.uk, T3.com, Expertreviews.co.uk och Good Housekeeping Institute. Den här modellen får i slutändan fina betyg hos alla källor.

I recensionerna skriver experterna att de framförallt är imponerade av maskinens intuitiva kontroller och utmärka kaffe. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Nespresso Vertuo Plus nämner de även att maskinen är ganska dyr.

Experterna: Extremt enkel att använda

Enligt experterna från Trustedreviews.com är Nespresso Vertuo Plus en utmärkt Nespressomaskin som skulle passa bra in hemma hos de allra flesta. Detta är dessutom något som får medhåll från både Good Housekeeping Institute och Techradar.com.

De förklarar även att den här modellen har en fantastisk byggkvalitet. Experterna från T3.com menar samtidigt att det är en fördel att maskinen kan brygga många olika kaffetyper.

Expertreviews.co.uk har också testat Nespresso Vertuo Plus och framhäver bland annat att modellen är väldigt lyxig. De menar nämligen att den har en mängd olika funktioner och fördelar.

Ingen av experterna nämner särskilt många nackdelar med den här modellen. De anmärker dock på att man enbart kan använda kapslar från Nespresso.

Enkla kontroller

Nespresso Vertuo Plus är en användarvänlig kapselbryggare med enkla kontroller. Man kan nämligen välja mellan fem olika koppstorlekar och brygga kaffet med en enkel knapptryckning.

Den här maskinen värmer upp vattnet på ungefär 20 sekunder och kan därför brygga en kopp kaffe riktigt snabbt. Nespresso Vertuo Plus använder dessutom en bryggteknik som kallas för Centrifusion & Trade. Detta system innebär att kapseln roterar upp till 7000 varv per minut för att det malda kaffet ska blandas ordentligt med vattnet och frige så mycket smak som möjligt.

Praktiska funktioner

Nespresso Vertuo Plus är utrustad med flera praktiska funktioner. Det finns till exempel en streckkodsläsare som gör att maskinen kan anpassa bryggningen till den specifika kaffeblandningen och brygga kaffet på bästa möjliga vis.

Sist men inte minst har Nespresso Vertuo Plus ett automatiskt huvud som gör att man utan problem kan öppna och stänga toppen av maskinen. Vattentanken är flyttbar och har en kapacitet på 1,2 liter vatten.

Fördelar med Nespresso Vertuo Plus:
Streckkodsläsare
Snabb uppvärmning
Enkla kontroller
Centrifusion & Trade-bryggteknik
Fem koppstorlekar

I den här videon från Nespresso kan du se en presentation av Nespresso Vertuo Plus:


Nespresso CitiZ & Milk

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos Aftonbladet
✅ Rekommenderas av Which.co.uk
✅ Toppbetyg hos Vlt.se
✅ Toppbetyg hos tyska Testberichte.de

Nespresso Citiz & Milk Black D122

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Nespresso CitiZ & Milk hör prismässigt till mellanklassen och erbjuder mjölkskummare, som ger möjlighet till lite fler intressanta kaffealternativ. Trots priset får du även flera andra funktioner, som ofta är reserverade för de lite dyrare maskinerna.

Själva byggkvaliteten får också beröm av experterna: Med fylld vattenbehållare väger Nespresso CitiZ & Milk hela 5,6 kg, vilket är i den absolut tyngsta klassen. Hög vikt ger en stabilare uppställning på bordet, men tyngd i sig är ofta även en tydlig indikation på kvalitet och robusthet.

Därför är Nespresso CitiZ & Milk ett bra val

Med CitiZ & Milk från Nespresso får du helt enkelt mycket kapselbryggare för pengarna. Men utöver stadig byggkvalitet och många användbara funktioner, bedömer Råd & Rön dessutom att modellens användarvänlighet ligger på topp.

Några exempel är automatisk indikation för när uppvärmningen är klar och ett alarm som påminner dig när det är dags för avkalkning av systemet. Rent säkerhetsmässigt är modellen dessutom utrustad med automatiskt stopp av vattenflödet och automatisk avstängning efter 9 minuter.

Fördelar med Nespresso CitiZ & Milk:
Välkänt varumärke
Stabil konstruktion
Mjölkskummare ingår
Stor vattenbehållare på 1 liter
Mycket kaffebryggare för pengarna
Hög användarvänlighet och många automatiska funktioner

Du kan här se en kort presentationsvideo av maskinen:

Här kan du se hur du lätt kommer igång med maskinen: 


Nespresso Lattissima Pro

✅ 5 av 5 stjärnor hos Expertreviews.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Techlicious.com
✅ “Sehr Gut” hos tyska Testberichte.de
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ “Sehr Gut” hos tyska Chip.de

De'Longhi Lattissima Pro

 

“Den bästa Nespresso maskin du kan få” säger Expertreviews.co.uk om De’Longhi Lattissima Pro, vilket backas upp av mycket höga betyg från ett antal andra erkända testinstitut. De’Longhi och Nespresso har gått samman och producerat denna hyllade modell.

Modellen hamnar i den dyrare änden av skalan, men kaffet blir också därefter. Expertreviews.com kommer även med bedömningen att De’Longhi Lattissima Pro inte är långt ifrån att kunna jämföras med dedikerade espressomaskiner.

Elegant design i de bästa materialen

De’Longhi Lattissima Pro är designad med ytor i borstad aluminium och detaljer i kromat stål. Det finns med andra ord inget billigt eller plastigt över denna maskin, som garanterat kan passa in i även de mest stilfulla köken, enligt granskaren från Expertreviews.co.uk. De vackra detaljerna inkluderar även en LCD-display och omfattande touchkontroller.

Den genomtänkta designen innefattar även en perfekt integration av mjölkbehållaren, som på vissa andra modeller kan verka som något som blev påtänkt först i efterhand. Den får även beröm för den integrerade varmvattenkranen, som är dold bakom en lucka på sidan av maskinen. Som kaffedrickare har du inte mycket användning för denna, men får du besök av en tedrickare tar det inte många sekunder att få en kopp te färdig åt gästen.

Därför är De’Longhi Lattissima Pro ett bra val

Även om De’Longhi Lattissima Pro är relativt stor och tillverkad av robusta material, väger den inte mer än 3,5 kg. Ändå är modellen utrustad med en stor vattenbehållare på 1,3 liter, samt gott om plats för mjölk. Brygger du en kaffevariant med mjölk kommer maskinen även att påminna dig om att ställa tillbaka mjölkbehållaren i kylskåpet och kör sedan en helautomatisk rengöring av systemet, så att alla spår av mjölk rensas ut.

Nästan allt är justerbart, däribland konsistensen på mjölkskummet, och om du skulle föredra det, kan du använda maskinen manuellt genom varje fas. De’Longhi Lattissima Pro kan dock även göra allting själv i en helautomatisk process. Välj din önskade kaffesort och en halv minut senare har du en färdig kopp kaffe, serverad vid 66 grader.

Fördelar med De’Longhi Lattissima Pro:
Jämförbar med “riktiga” espressomaskiner
Konstruktion gjord i bra material
Kran för varmvatten
Stor vattenbehållare på 1,3 liter
Automatiserade processer

I denna video kan du se en kort presentation av Lattisima Pro:

Här kan du se hur du kommer igång med maskinen:


Nespresso Essenza Mini

✅ Rekommenderas av engelska Good Housekeeping Institute

Nespresso Essenza Mini kapsel maskine

 

.
Precis som namnet antyder är Nespresso Essenza Mini en av Nespressos minsta kapselbryggare, och den här lilla smarta maskinen har granskats av engelska Good Housekeeping Institute.

Den engelska expertpanelen bedömer att modellen är en riktigt bra kaffemaskin och eftersom att den är så liten passar den även in i ett litet kök.

Kort om Nespresso Essenza Mini

Den lilla kaffekapselmaskinen Nespresso Essenza Mini är utformad för att vara kompakt och ta liten plats samtidigt som den är fin att se på. Modellen finns i fem olika färger – svart, vit, grå, röd och limegrön – samt i två olika utformningar.

Designen bygger på den moderna eleganta och klassiska stilen med rena linjer och runda, mjuka former. Modellen är Nespressos minsta kapselbryggare hittills, och den är utformad för att göra det perfekta kaffet varje gång.

Användning och funktioner

Nespresso Essenza Mini jobbar med ett tryck på 19 bar och är kompatibel med Nespressos breda utbud av kapslar.

Modellen är gjord för att brygga espresso och lungo, och man styr modellen med två programmerbara kaffeknappar. Man kan även välja mellan två olika koppstorlekar.

Nespresso Essenza Mini värmer upp snabbt och har en användarvänlig design, vilket experterna också nämner i sin granskning av modellen.

Enligt experterna har Nespresso Essenza Mini väldigt många positiva aspekter, och de nämner även att det bryggda kaffet smakar utmärkt och blir färdigt snabbt. Experterna bryggde en välbalanserad espresso toppad med läcker crema på under två minuter.

Andra fördelar

Nespresso Essenza Mini är byggd för att vara energieffektiv och tillverkaren framhäver att man, om man vill ha en kaffedryck med mjölk, kan skaffa en Nespresso Aeroccino mjölkskummare för att kunna använda modellen för att göra många olika kaffesorter med mjölk.

Nespresso Essenza Mini är dessutom en lätt modell som väger ca 2,5 kg. Observera att Nespresso Essenza Mini bara kan användas med Nespressokapslar.

Fördelar med Nespresso Essenza Mini:
Kapselbryggare i två utformningar och fem färger
Brygger utsökt espresso eller lungo
Snabb modell
Användarvänlig

Här kan du se en presentationsvideo för Nespresso Essenza mini: 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Nespresso Essenza Mini D30

Testvinnare hos det amerikanska testmagasinet Wirecutter
Rekommenderas av det brittiska hushållsmagasinet Good Housekeeping Institute

Nespresso Essenza Mini D30

Nespresso Essenza Mini D30 har testats och recenserats av både Wirecutter och Good Housekeeping Institute. Dessa undersökningar slutade med en placering som testvinnare, ett toppbetyg samt en rekommendation.

I recensionerna framhäver experterna att maskinen är snabb och att den brygger en god kopp kaffe. De är däremot inte lika nöjda med att man enbart kan använda kapslar från Nespresso.

Experterna: Fantastiskt kaffe

Enligt experterna från Good Housekeeping Institute är Nespresso Essenza Mini D30 en utmärkt Nespressomaskin som brygger kaffe med en fantastisk smak.

De framhäver dessutom att maskinen arbetar extra snabbt och att man därför inte behöver vänta särskilt länge på kaffet. Experterna menar dock att det är en nackdel att man inte man använda några andra kapslar än de från Nespresso.

Detta är något som experterna från Wirecutter också verkar hålla med om. De förklarar dock även att Nespresso Essenza Mini D30 är en kompakt modell som trots storleken är väldigt mäktig och kraftfull. De framhäver även att priset är lågt jämfört med andra modeller.

Snabb och enkel kaffebryggning

När man har hittat den kapsel man vill använda brygger Nespresso Essenza Mini D30 kaffet med en enkel knapptryckning. Maskinen har dessutom två programmerbara koppstorlekar som gör att man själv kan välja hur mycket kaffe man vill ha.

Nespresso Essenza Mini D30 är utrustad med en högtryckspump och ett snabbt uppvärmningssystem som ser till att kaffet blir klart på nolltid. Maskinen når nämligen en perfekt temperatur på ungefär 30 sekunder.

Stilren maskin med energisparläge

Nespresso Essenza Mini D30 är en stilren och kompakt kapselbryggare som inte tar stor plats. Den här maskinen kan därför utan problem stå framme på köksbänken hela tiden.

Modellen har dessutom ett energibesparande Ecoläge som gör att energiförbrukningen sänks efter tre minuters inaktivitet. Om man skulle glömma bort att stänga av kapselbryggaren har den även en automatisk avstängningsfunktion som träder i kraft efter nio minuter.

Sist men inte minst har Nespresso Essenza Mini D30 en vattentank som rymmer upp till 0,6 liter vatten.

Fördelar med Nespresso Essenza Mini D30:
Två programmerbara koppstorlekar
Snabb uppvärmning
Kompakt storlek
Ecoläge
Automatisk avstängning

I den här videon från Nespresso kan du se en presentation av Nespresso Essenza Mini:


Nespresso Pixie Electric Titan

4,5 av 5 stjärnor hos den stora testsajten Trustedreviews.com

Nespresso Pixie Electric Titan

 

Nespresso Pixie Electric Titan har granskats av den stora testsajten Trustedreviews.com. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här kapselbryggaren och ger den ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor.

Experterna från Trustedreviews.com tycker bäst om att maskinen är kompakt och att den har flera praktiska egenskaper. De påpekar till exempel att vattenbehållaren är praktisk och att maskinen är användarvänlig.

Trustedreviews.com hittar inte särskilt många nackdelar med Nespresso Pixie Electric Titan. De anmärker dock på att utbudet av kapslar till maskinen inte är det största. Experterna skriver även att det framförallt finns klassiska kaffetyper och att de gärna hade haft fler valmöjligheter.

Kort om Nespresso Pixie Electric Titan

Experterna från Trustedreviews.com beskriver Nespresso Pixie Electric Titan som en stilren och kompakt kaffemaskin. Modellen väger dessutom bara 2,4 kg och är därför lätt att flytta runt på om man vill göra det. Eftersom att maskinen är gjord av titan och har en design i svart och silver passar den dessutom in i de flesta kök.

För att brygga kaffe med Nespresso Pixie Electric Titan behöver man bara hitta en kaffekapsel som man tycker om, sätta den i maskinen och trycka på knappen. Maskinen sköter sedan hela bryggningen själv.

Den här kapselbryggaren har en löstagbar vattenbehållare med en kapacitet på 0,7 liter. Maskinen informerar dessutom användaren när vattnet tar slut i behållaren. Den här modellen har även en automatisk avstängningsfunktion som gör att maskinen stänger av när den inte har använts på 9 minuter.

Användning och funktioner

Nespresso Pixie Electric Titan har inte lika många funktioner som många andra maskiner från Nespresso. Den har dock fortfarande ett effektivt uppvärmningssystem och brygger kaffet med ett tryck på 19 bar för att utvinna så mycket smak och arom som möjligt från varje kaffekapsel. Man kan dessutom välja mellan två olika koppstorlekar: espresso och lungo.

Den här modellen är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en maskin som kan brygga espresso. Om man kombinerar Nespresso Pixie Electric Titan med Nespressos externa mjölkskummare Aeroccino kan maskinen även användas för att göra till exempel caffe latte, macchiato eller cappuccino

Trustedreviews.com förklarar även att det bara finns två knappar utöver den diskreta startknappen och att dessa används för att välja vilken typ av kaffe man vill ha. De påpekar dessutom att modellen blir varm på nolltid och når en perfekt temperatur på ungefär 25 sekunder. Den här kapselbryggaren har även ett energibesparande program och är därför känd för att vara både miljövänlig och ergonomisk.

Andra fördelar

Nespresso Pixie Electric Titan har flera praktiska egenskaper, till exempel en automatisk och programmerbar mängdkontroll samt ett praktiskt handtag.

Den här kapselbryggaren har även en inbyggd sladdförvaring, en justerbar spillbricka av metall samt en behållare för använda kaffekapslar som rymmer tio kapslar. Uppsamlingsbehållaren är dessutom enkel att ta lös och tömma.

Utvalda fördelar med Nespresso Pixie Electric Titan:
Snabb uppvärmning på 25 sekunder
Energisnål och miljövänlig
Automatisk avstängning
Två olika koppstorlekar att välja mellan
Liten och kompakt modell med en stilren design


Sage Nespresso Creatista Plus

Rekommenderas av Which.co.uk – Englands största testmagasin
5 av 5 stjärnor hos brittiska Good Housekeeping Institute

Sage Nespresso Creatista Plus

Sage Nespresso Creatista Plus har granskats av experter från de två brittiska källorna Which.co.uk och Good Housekeeping Institute. Båda expertkällorna tycker väldigt bra om den här modellen och ger maskinen en rekommendation samt ett betyg på 5 av 5 stjärnor.

Experterna från Which.co.uk tycker bäst om att den här modellen är lätt att komma igång med och enkel att använda. De nämner även att maskinen har en imponerande mjölkskummare. Good Housekeeping Institute tycker också att maskinen är användarvänlig, men de fokuserar framförallt på att den är snabb och lätt att rengöra.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Sage Nespresso Creatista Plus. De anmärker dock på att den här kapselbryggaren är ganska dyr och att den bara fungerar med kaffekapslar från Nespresso.

Kort om Sage Nespresso Creatista Plus

Sage Nespresso Creatista Plus är en modern kaffemaskin, och experterna framhäver att modellen har en elegant design i borstat rostfritt stål. Good Housekeeping Institute skriver till exempel att maskinen har en enkel design och att den liknar de maskiner som finns på kaffebarer.

Eftersom att vattenbehållaren på den här maskinen rymmer 1,5 liter behöver man inte fylla på den med vatten titt som tätt. Sage Nespresso Creatista Plus kan bara användas med kaffekapslar från Nespresso, men det finns ändå flera olika smaker och kaffesorter att välja mellan.

Sage Nespresso Creatista Plus är även utrustad med en mjölkskummare som kan användas för att göra kaffedrycker med mjölk, till exempel cappuccino och caffe latte.

Användning och funktioner

Sage Nespresso Creatista Plus har flera valmöjligheter för kaffebryggningen och blir dessutom varm snabbt. Maskinen når nämligen en optimal temperatur på bara tre sekunder. Experterna från Which.co.uk skriver även att modellen är lätt att ställa upp och komma igång med. De påpekar även att maskinen är enkel att använda.

Maskinen har 11 olika temperaturinställningar för att värma mjölk, och den automatiska mjölkskumstekniken ger användaren 8 olika alternativ vad gäller mjölkens konsistens. Med den här maskinen kan man därför göra både mjölkbaserade kaffedrycker och kaffetyper utan mjölk, till exempel ristretto, espresso och lungo. Ångröret som används för att skumma mjölken har dessutom en inbyggd temperatursensor och en automatisk rengöringsfunktion.

Sage Nespresso Creatista Plus har en användarvänlig digital display och är därför enkel att använda. Displayen är intuitiv och vägleder användaren genom alla valmöjligheter för både kaffebryggning och underhåll. Om man behöver inspiration kan man även välja mellan åtta olika kafferecept på displayen.

Andra fördelar

Good Housekeeping Institute framhäver även att Sage Nespresso Creatista Plus har en automatisk avstängningsfunktion som ser till att maskinen stänger av om man inte har använt den under en viss tid. Experterna förklarar att detta är en fördel eftersom att maskinen då inte förbrukar ström i onödan när man inte använder den.

Sage Nespresso Creatista Plus brygger kaffet med ett tryck på 19 bar och utvinner därför en optimal smak och arom från kaffekapseln.

Utvalda fördelar med Sage Nespresso Creatista Plus:
Åtta texturinställningar för mjölkskummet
Vattenbehållare med en kapacitet på 1,5 liter
Inbyggd mjölkskummare
11 temperaturinställningar för uppvärmning av mjölk
Intuitiv display som vägleder användaren

I den här videon från Nespresso kan du se en presentation av Sage Nespresso Creatista Plus:


Bosch Tassimo Vivy

 4 av 5 stjärnor hos engelska trustedreviews.com
✅ Rekommenderas av det engelska testmagasinet which.co.uk

Bosch Tassimo Vivy

Bosch Tassimo Vivy är gjord för konsumenten som har ont om utrymme i köket. Modellen är liten och kompakt och mäter inte mer än 17 cm på bredden.

Bosch Tassimo Vivy har testats av både trustedreviews.com och which.co.uk, och båda expertpanelerna lyfter fram modellen som en bra kaffemaskin – särskilt för konsumenten som inte har något behov av många specialfunktioner.

Kort om Bosch Tassimo Vivy

Bosch Tassimo Vivy är en väldigt enkel kaffemaskin som ändå kan brygga många olika sorters kaffe. Modellen arbetar med kapslar, och för att brygga rätt kaffe så snabbt och enkelt som möjligt är modellen utrustad med den patenterade T DISH-tekniken som läser av varje kaffetyp utifrån streckkoder på kapslarna. På så vis kan man alltid vara säker på att modellen brygger rätt kaffe varje gång.

Det innebär att maskinen automatiskt anpassar vattenmängd, bryggcykel och temperatur till drycken som bryggs.

Användning och funktioner

Experterna bedömer att Bosch Tassimo Vivy är ett bra alternativ för den vanliga kaffedrickaren som inte är någon superkaffeentusiast. Detta grundas i att modellen är enkel att använda och gör det lätt och bekvämt att brygga kaffe. Modellen kan dock göra många olika sorters kaffe och drycker, bland annat espresso, kaffe, latte, macchiato, te och chai.

Koppla bara in maskinen i eluttaget och välj vilken kapsel du vill ha. Ett par minuter senare är kaffet klart att dricka. Den här kompakta kapselmaskinen är dessutom mycket enkel att använda eftersom att man kontrollerar maskinen med en enda knapp.

Andra fördelar

Bosch Tassimo Vivy är en liten och smal kapselmaskin som har en rund och enkel form. Modellen finns i en mängd olika färger, både neutrala och mer iögonfallande.

Rengöringen är enkel på Bosch Tassimo Vivy. Modellen har nämligen ett automatiskt rengöringsprogram som sköter rengöringen helt själv.

Fördelar med Bosch Tassimo Vivy:
Liten och kompakt kapselbryggare

T DISH-teknik som läser av streckkoderna på kapslarna
Enkel att använda – kontrolleras med bara en knapp
Kan brygga en mängd olika kaffesorter som espresso, kaffe, latte och macchiato samt te

Här kan du se en presentationsvideo från Bosch: 


Nescafé Dolce Gusto Oblo

✅ Utnämnd till ”bästa köp” av det engelska testmagasinet which.co.uk
✅ 4 av 5 stjärnor hos engelska trustedreviews.com

Nescafe Dolce Gusto Oblo

.
Nescafe Dolce Gusto Oblo är enligt tillverkaren varumärkets färgglada och fräscha inslag i Nescafe-familjen. Nescafe Dolce Gusto Oblo har testats av både which.co.uk och trustedreviews.com, och båda expertpanelerna bedömer att modellen är riktigt bra. De framhäver särskilt den höga kvaliteten på de olika kaffesorterna samt användarvänligheten.

Kort om Nescafe Dolce Gusto Oblo

Nescafe Dolce Gusto Oblo har ett lite udda utseende. Själva maskinen har en fyrkantig form och kaffet bryggs i ett hål i maskinen.

Designen är unik och spännande, och den unika designen har här sällskap med en enkel kaffebryggning. Modellen är kompakt och kan passa in i vilket kök som helst. Den här kapselbryggaren är kraftfull med 1 500 W, har ett tryck på 15 bar och en vattentank på 0,8 liter. 

Användning och funktioner

Nescafe Dolce Gusto Oblo är något av en multiprodukt när det kommer till bryggmöjligheter. Modellen kan brygga både varma och kalla drycker, och experterna framhäver särskilt kvaliteten av modellens espresso och cappuccino, som båda blir riktigt bra, smakrika och utsökta.

Om man vill ha en kall dryck kan man till exempel brygga iste på Nescafe Dolce Gusto Oblo. Nescafe Dolce Gusto Oblo är en manuell kaffemaskin som inte har lika många smarta funktioner som många andra modeller har. I gengäld är dock Nescafe Dolce Gusto Oblo mycket enkel att använda och förstå – man behöver bara trycka på en knapp för att få den dryck man vill ha ur kapslarna.

Nescafe Dolce Gusto Oblo har dessutom ett snabbt uppvärmningssystem som uppnår den perfekta bryggtemperaturen på bara 30 sekunder.

Andra fördelar

Nescafe Dolce Gusto Oblo finns i fyra olika färger: de neutrala färgerna svart och vitt samt de mer iögonfallande färgerna orange och rött. Modellen är dessutom billigare än många konkurrerande modeller, men den gör fortfarande lika gott kaffe.

Av säkerhetsskäl är Nescafe Dolce Gusto Oblo försedd med automatisk avstängning som stänger av maskinen om man själv glömmer bort det. Med en vikt på 2,5 kg är modellen även lätt att flytta runt.

Fördelar med Nescafe Dolce Gusto Oblo:
Kapselbryggare med unik design
Kan brygga både varma och kalla drycker
Användarvänlig
Automatisk avstängningsfunktion

Här kan du se en presentationsvideo för Nescafe Dolce Gusto Oblo:


Tänk på miljön med kaffekapslarna

Eftersom att kapslar inte bryts ned lika lätt som till exempel vanliga kaffefilter kommer vi i följande avsnitt att kika närmare på hur kapselbryggaren påverkar miljön. Läs vidare för att lära dig hur du undviker att skada miljön.

Källsortera dina kapslar

Istället för att slänga kapslarna i sopkorgen ska man kasta aluminiumkapslar bland metall och plastkapslar bland plast. Både metall- och plastbehållare finns på återvinningsstationer.

Nespresso har en egen lösning

Livsstil.tv2.dk berättar att du som främst använder Nespressos egna kapslar även kan göra dig av med dem på ett annat sätt. Man kan nämligen lämna in kapslarna för återvinning direkt till sin närmaste Nespresso Boutique. Nespresso-genanvendelsespose

Den idén gynnar även Nespresso som tillverkare. De berättar att det krävs 20 gånger mer energi för att tillverka nytt aluminium jämfört med att återanvända materialet.

Konsumentmagasinet.se skriver att det här initiativet kallas The Positive Cup och att det startades 2014. Då var Nespressos mål att göra kaffekonsumtionen från kapslar mer hållbar och att konsumenterna därmed skulle kunna njuta av kaffet med gott samvete. Läs mer här: Nespressomaskin test.

Trots debatten om att aluminiumkapslar skadar miljön finns det ingen chans att Nespresso byter material. Anledningen till det är att en aluminiumförpackning skyddar kaffet på bästa sätt och ger de bästa smakerna.

Om man vill ha ett mer hållbart alternativ kan man på många matbutiker köpa biologiskt nedbrytbara kapslar. Tänk dock på att resultatet kan bli sämre än med originalkapslar samt att Nespressomaskinerna kan skadas av kapslar som inte är original.


Goda råd vid köp av kapselbryggare

Det finns i allmänhet ett ganska tydligt samband mellan pris och kvalitet när det handlar om kapselmaskiner, vilket även denna genomgång av kapselbryggare har visat på.

Därför hittar du inte de riktigt billiga modellerna bland rekommendationerna i denna artikel. En del vill kanske hävda att det resulterande kaffet blir detsamma, om man använder samma kapslar, men det är inte helt sant.

Smaken och konsistensen beror i mycket hög grad på vattentemperatur, vattentryck och brygghastighet. Små variationer från de optimala förhållandena kan vara avgörande för resultatet. Det finns normalt sett bättre kontroll över dessa parametrar i de lite dyrare maskinerna och därmed blir resultatet i många fall också bättre. Å andra sidan är det säkert möjligt att hitta en utmärkt modell till ett rimligt pris och vi har även med några bra budgetmodeller på denna lista.

Strömförbrukningen för de olika modellerna varierar ganska mycket, men i praktiken har det inte så stor betydelse, då maskinen bara används en kort tid åt gången. Lägg då hellre fokus på exempelvis vattenbehållarens storlek. Ju mindre den är, desto oftare måste den fyllas på, vilket är särskilt viktigt om flera personer ska använda bryggaren.

Många modeller har en medföljande mjölkskummare, men tänk på att den sällan är helt automatisk. Ett par av de dyrare modellerna har dock en helautomatisk skummare, vilket kan vara värt att överväga om du föredrar kaffevarianter med mjölk. Om du å andra sidan inte anser mjölken vara nödvändig, finns en del pengar att spara på genom att välja en modell som går att köpa utan mjölkskummare. Det kan innebära en markant prisskillnad.

Kaffekapselmaskiner har blivit populära, eftersom att det är väldigt lätt och bekvämt att göra en snabb kopp kaffe med dem. Som vanligt kommer dock bekvämligheten till ett pris, i detta fall är själva kaffet dyrare när det levereras i kapselform. Du måste därför räkna med att själva inköpet av maskinen är den minsta delen av kostnaden, vilket är ännu ett argument mot att välja en alltför billig modell.

Om du väljer en Nespresso-maskin, kanske du vill titta på denna video:


FAQ – Vanliga frågor

Vilka kapselbryggare är bäst i test?

Nespresso CitiZ & Milk, Nespresso Lattissima Pro, Sage Nespresso Creatista Plus och Nescafé Dolce Gusto Oblo

Hur testas kapselbryggarna?

Kapselbryggarna bedöms bland annat baserat på användarvänlighet, vilket till exempel inkluderar påfyllning, rengöring och finjustering av inställningar. Man undersöker även temperaturen och kvaliteten hos espresson samt hur enhetligt resultatet blir om man brygger flera koppar efter varandra. Man testar dessutom mjölkskumningen och bedömer slutligen energiförbrukningen hos maskinerna.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Kapselbryggare Test – Dessa källor har vi använt 

Valet av de bästa kaffekapselmaskinerna har vi i första hand baserat på offentliga, oberoende tester, från olika länder. Här nedan listar vi de källor vi använt, så du själv kan läsa på ytterligare om du så önskar. Observera dock att en del av källorna kräver betalning för att få tillgång till det fullständiga innehållet.

Which.co.uk
Den engelska tidskriften Which har, som namnet antyder, specialiserat sig på konsumentrådgivning för det bästa valet av produkter. Tidningen testar och utvärderar allt från bilar till blöjor och använder sig av både professionella granskare med branscherfarenhet, testpaneler med lekmän och vanliga användare, samt olika typer av laboratorietester. Tidskriften har genomfört ett grundligt test av bland annat Nespresso CitiZ & Milk. Full åtgång kräver dock abonnemang.

De har dessutom provat Nescafe Dolce Gusto Piccolo, men Which är inte lika imponerade av den här maskinen. Du kan läsa hela deras recension här.

Which.co.uk har även testat och recenserat Nespresso Vertuo Plus.

Du hittar hela recensionen av Nespresso Vertuo Plus här.

Testberichte.de
Den tyska tidskriften Testberichte.de har specialiserat sig på att samla olika tester och kundrecensioner, analysera dem, och sedan komprimera resultatet till poäng, som kan jämföras produkter emellan – även om de inte nödvändigtvis testats på samma ställe. De ger generellt en lite bredare värdering. Tidskriften analyserar många olika produkttyper och därmed även kaffekapselmaskiner. Genom att följa de respektive länkarna, kan du se deras värdering av Nespresso CitiZ & Milk, Nespresso Prodigio & Milk, och De’Longhi Lattissima Pro.

Testberichte.de har även testat DeLonghi Gran Lattissima och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela deras recension här.

Trustedreviews.com
Den engelska tidskriften Trustedreviews.com har specialiserat sig på test och recensioner av elektroniska produkter. De moderna kapselbryggarna är så pass avancerade att även de har uppmärksammats av denna tidskrift, som är kända för sina djupgående och noggranna artiklar. Det finns goda exempel på detta, då tidskriften bland annat har testat och recenserat Nespresso Lattissima Touch, Nespresso Prodigio & Milk, och De’Longhi Lattissima Pro.

Testsajten har bland annat provat kapselbryggarna Nespresso Pixie Electric Titan, Nespresso Vertuo Plus och Nespresso Expert. Du kan läsa recensionerna här, här och här.

Trustedreviews.com har även testat Nespresso Vertuo Plus och utsett modellen till testvinnare. Om du vill läsa hela recensionen kan du klicka här eller här.

Testsieger.de
Testsieger.de är ännu ett exempel på en tysk tidskrift som specialiserat sig på insamling och korshänvisningar av testmaterial för att skapa en jämförbar betygsättning av produkterna. Testsiger.de jobbar mycket med elektronik- och hushållsprodukter och tidskriften har bland annat gett utmärkta recensioner av Nespresso Lattissima Touch, Nespresso Prodigio & Milk, och Nespresso Gran Maestria.

Chip.de
Den tyska tidskriften Chip.de är bland annat kända för sina korta och koncisa recensioner av elektronisk utrustning, där de även ger en tydlig överblick över för- och nackdelar. Flera av de nu mycket avancerade kapselmaskinerna har blivit testade och et exempel på rekommendationer från Chip.de är: Nespresso Lattissima Touch.

Altomdata.dk
Altomdata.dk är en välkänd dansk tidskrift, som numera har flera generationer på nacken. Tidskriften innehåller artiklar och rekommendationer av bland annat elektroniska produkter och mjukvara. Vi hittade även en intressant genomgång av Nespresso Lattissima Touch som kan läsas här.

Dinside.no
Tidskriften Dinside.no har blivit mycket populär bland norrmän. Tidskriften behandlar aktuella konsumtionsvaror av olika slag och har därför även tittat närmare på de populära kaffekapselmaskinerna. De ger bland annat beröm och höga betyg till Nespresso Prodigio & Milk, som har testats och analyserats på djupet i denna artikel.

Gastromand.dk
Den något nyare danska tidskriften Gastromand.dk arbetar med alla typer av ämnen inom matlagning och gastronomi, så det är därför även mycket relevant med ett test av kapselbryggare. Tidskriften har bland annat tagit fram en mycket detaljerad artikel med fokus på Nespresso Gran Maestria. Följ länken om du vill läsa mer om Gastromands bedömning.

Toptenreviews.com
Den engelska tidskriften Toptenreviews.com är ännu ett exempel på en serviceorganisation som hjälper konsumenterna att navigera bland det stadigt växande utbudet av produkter på marknaden. Detta sker genom test och recensioner av produkter. I november 2016 kom turen till Nespresso Pixie. Du kan läsa hela recensionen via denna länk.

Techlicious.com
Som namnet antyder, har tidskriften Techlicious.com fokus på mera läckra gadgets och andra tekniska produkter. I augusti 2016 släppte tidskriften en djupgående artikel om bland annat De’Longhi Lattissima Pro. Du kan läsa den här.

Good Housekeeping Institute
Brittiska Good Housekeeping Institute är en hemsida med massor av information, goda råd och fakta om olika produkter som man har hemma. De skriver även många recensioner av olika konsumentprodukter, till exempel kaffemaskiner. Experterna från Good Housekeeping Institute har bland annat provat och recenserat kapselbryggarna Sage Nespresso Creatista Plus. Du kan läsa recensionerna här.

Good Housekeeping Institute har även testat och recenserat DeLonghi Gran Lattissima och Nespresso Essenza Mini D30.

Du hittar hela recensionen av DeLonghi Gran Lattissima här.

Du hittar hela recensionen av Nespresso Essenza Mini D30 här.

Techadvisor.co.uk
Den brittiska tekniksajten Techadvisor.co.uk fokuserar på allt som har med teknik och teknologi att göra. De skriver därför guider, artiklar, nyheter och tips om en mängd olika teknikrelaterade ämnen. Techadvisor.co.uk recenserar dock även massor av produkter och har bland annat provat kapselbryggaren Nespresso Expert. Modellen får i slutändan 4 av 5 stjärnor av experterna. Du kan läsa hela recensionen här.

Techradar.com
Den brittiska tekniksajten Techradar.com fokuserar på olika aspekter av teknikbranschen och skriver både nyheter, artiklar och guider om teknik. Experterna från Techradar.com recenserar även olika elektroniska produkter för hemmet och har bland annat provat kapselbryggaren Nespresso Vertuo Plus. Modellen får i slutändan ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Techradar.com har även testat Nespresso Vertuo Plus och utsett modellen till testvinnare i deras stora granskning av kaffemaskiner. Du kan läsa hela recensionen här.

Expertreviews.co.uk
Det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk förser sina läsare med tester och recensioner som gör det lättare att hitta de bästa produkterna på marknaden. Den här gången har de provat kapselbryggaren Nespresso Vertuo Plus och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

T3.com
Det amerikanska teknikmagasinet T3.com skriver teknikrelaterade artiklar med goda råd och guider samt recensioner av olika produkter. Den här gången rör det sig om en granskning av Nespresso Vertuo Plus som slutade med ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

The Independent
Den engelska tidningen The Independent skriver om både in- och utrikesnyheter varje dag och behandlar allt från politik till sport och underhållning i sina artiklar. De testar och recenserar även konsumentprodukter och har till exempel genomfört en stor granskning av marknadens bästa kapselbryggare. I den undersökningen provade experterna bland annat modellen DeLonghi Gran Lattissima. Du kan läsa hela recensionen här.

Wirecutter
Wirecutter är ett amerikanskt testmagasin som recenserar en mängd olika konsumentprodukter. De har till exempel provat några av marknadens bästa Nespressomaskiner i ett test där modellen Nespresso Essenza Mini D30 till slut utsågs till testvinnare. Du kan läsa hela recensionen här.


 Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt kapselbryggare i den här artikeln har vi lyckligtvis flera andra artiklar som också kan vara av intresse här på Konsumentmagasinet.

En av de mest populära tillverkarna av kapselbryggare är det amerikanska märket Nespresso. På grund av detta kan vi tipsa om vår stora artikel Nespressomaskin test. Där hittar du en genomgång av de Nespressomaskiner som har fått bäst betyg i olika framstående tester.

Om du lutar mer åt en vanlig kaffebryggare kan vi hjälpa dig med det också. Du kan till exempel läsa våra generella artiklar Kaffebryggare test och Kaffebryggare med kvarn test. Båda dessa artiklar innehåller en överblick över testvinnande modeller samt lite information och tips som hjälper dig att brygga så bra kaffe som möjligt.

Om du vill veta mer om en viss tillverkare kanske du även vill läsa någon av våra märkesspecifika artiklar. Bland dessa hittar du till exempel följande: Moccamaster test, Siemens kaffemaskin test och Wilfa kaffebryggare test.

Om du vill lära dig mer om espressomaskiner kan vi även tipsa om våra stora artiklar Espressomaskin test och Helautomatisk espressomaskin test. Båda dessa artiklar ger dig en bra introduktion till kategorin och visar dig även flera av marknadens bästa modeller.

I kategorin espressomaskiner har vi också ett antal märkesspecifika artiklar för dig som föredrar en viss tillverkare. Du kan då läsa någon av följande artiklar: DeLonghi Magnifica test, Siemens espressomaskin test, DeLonghi espressomaskin test och Krups espressomaskin test

Det är dock framförallt en tillverkare som alltid lyckas skapa espressomaskiner av kafékvalitet för hemmabaristan. Det rör sig självfallet om det australiska märket Breville, som även kallas Sage. På grund av detta har vi flera djupgående artiklar om olika modeller från Sage, närmare bestämt Sage the Bambino Plus och Sage the Oracle. Alla dessa modeller blir höjda till skyarna av både experter och konsumenter.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta