Espressomaskin bäst i test - Guide till bästa espressomaskinerna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 6, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Espressomaskin bäst i test - Guide till bästa espressomaskinerna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här artikeln tittar Konsumentmagasinet närmare på olika tester av espressomaskiner där experter har granskat ett antal olika modeller för att bedöma vilka maskiner som är bäst och varför.

Vi går igenom de olika testerna för att hjälpa dig att hitta den espressomaskin som passar bäst till dina behov. Vi har undersökt tester från bland annat Råd & Rön och den amerikanska testsajten Medium.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Eftersom det finns många olika typer av espressomaskiner vill vi snabbt gå igenom vilka olika typer som finns, för att du ska kunna välja den som passar bäst för just dig:

 • Manuell espressomaskin – Den här typen av espressomaskin låter dig styra hela processen genom att du använder en spak som du drar använder för att brygga espresso. Dessa maskiner är kända för att ha lång livslängd och för att ge god kontroll och anpassningsförmåga. Samtidigt tenderar de vara svåra att bemästra.
 • Halvautomatisk espressomaskin – Halvautomatiska espressomaskiner har elektriska pumpar vilket gör dem lättare att använda än manuella espressomaskiner, och ger ytterligare utrymme för att anpassa espresson efter dina önskemål. Maskinen låter dig kontrollera vattenflöde, tampning och tryck, men var beredd på att även dessa maskiner kommer med en inlärningskurva.
 • Helautomatisk espressomaskinEn helautomatiskt espressomaskin är rätt alternativ för dig som vill ha en snabb inlärningskurva eftersom maskinen gör allt åt dig. Samtidigt innebär en helautomatiserad espressomaskin att du inte kan kontrollera varken vattenmängd eller tryck, vilket ger dig mindre kontroll över bryggprocessen.
 • Superautomatisk espressomaskin – Dessa maskiner är försedda med många funktioner som låter dig styra maskinen genom bara ett par knapptryck. Superautomatiska espressomaskiner har vanligtvis många programmerbara inställningar och maler, tampar och brygger espresso i ett enda svep. Om du dricker många espresso och vill ha perfekt kaffe utan ansträngning är en superautomatisk espressomaskin alternativet för dig.

Senast ändrad: 7. april 2023

Vi har lagt till Sage The Bambino Plus, Sage The Oracle Touch och DeLonghi Dedica Deluxe EC685 i vår översikt över de bästa espressomaskinerna.

Sage The Bambino Plus är bäst i test och testvinnare på NyTimes.com, TomsGuide.com, Forbes.com, SeriousEats.com, bästa espressomaskin i mellanklass på BBCGoodFood.com och bästa mindre espressomaskin på GoodHouseKeeping.com.

Sage The Oracle Touch är den bästa premium-espressomaskinen med 5/5 betyg på BBCGoodFood.com och t3.com och 4,5/5 betyg på TechRadar.com och Coffeeness.de.

DeLonghi Dedica Deluxe EC685 är det bästa budgetvalet. Den är bästa i klassen mindre espressomaskinen på Forbes.com, rankad snyggast på BBCGoodFood.com och bästa budgetalternativ på TechRadar.com.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 14 bästa espressomaskinerna i test-guiden 2023:

Visa mer +

Visa mindre -

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda espressomaskinerna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper espressomaskin

 • Kaffekvarn

  Det första du bör fundera över när du ska köpa en espressomaskin är om den har en inbyggd kaffekvarn. Många espressomaskiner kommer utan kaffekvarn, vilket innebär att du antingen kommer behöver skaffa en separat kvarn eller använda färdigmalt kaffepulver. Färskmalet kaffe har stor inverkan på smak och kvalitet, och en espressomaskin med inbyggd kvarn är både bekvämare och tar mindre plats, vilket gör dessa maskiner till bra alternativ för dig med begränsat utrymme i köket eller som inte vill köpa en separat kaffekvarn.

  De flesta helautomatiska espressomaskiner är konstruerade med inbyggd kaffekvarn, medan halvautomatiska maskiner kommer både med och utan kaffekvarn, beroende på modell. Vissa anser att en separat kvarn fungerar bättre, och att en inbyggd kvarn innebär fler rörliga delar vilket medför en högre risk att espressomaskinen går sönder. Samtidigt innebär en separat kaffekvarn mer jobb, en extra kostnad och kräver mer utrymme.

 • Tryck- och temperaturkontroll

  En espressomaskins förmåga att brygga perfekt espresso kommer i grunden från snabb upphettning av vattnet. Genom högt tryck tvingar espressomaskinen hett vatten genom en tätt packad puck av nymalda kaffebönor. För att se till att du får ut så mycket smak som möjligt från bönorna bör processen inte ta mer än 30 sekunder. De flesta espressomaskiner för hemmabruk brygger kaffe vid ett tryck runt 15 till 19 bar. Det höga trycket krävs för att kaffet ska bli tillräckligt starkt, få en bra konsistens och fin crema.

  En bra tumregel är att att välja en espressomaskin som klarar av att producera ett tryck på nio bar eller mer för att maskinen ska kunna extrahera tillräckligt med smak från kaffebönorna för att brygga goda espresso. En annan avgörande aspekt i bryggprocessen är vattentemperaturen, eftersom överextraherat kaffe kan smaka bittert och underextraherat kaffe kan sakna smakdjup. 93ºC är den optimala temperaturen för att ett stabilt resultat.

  TIPS: De flesta moderna espressomaskinerna är utrustade med en PID-regulator (Proportional Integral Derivative Controller), som justerar vattnets temperatur och tryck för att säkerställa jämnt result, något vi starkt rekommenderar att hålla utkik efter. En PID-regulator reglerar värmeelementet för att upprätthålla konstant temperatur och låter dig justera temperaturen i steg om en grad.

 • Ytterligare funktioner

  Espressomaskiner kan komma med en rad ytterligare funktioner. Nedan förklarar vi några av de vanligaste.

  • Mjölkskummare – Den här funktionen är viktig för att brygga cappuccinos, lattes och macchiatos. Många espressomaskiner är utrustade med ett ångrör som genom växlande tryck generar ånga till att skumma mjölk.
  • Programmerbara inställningar – Vissa espressomaskiner kommer med förprogrammerade mjölk- eller espressobaserade drycker som du kan förbereda med hjälp av en knapptryckning. Det finns även espressomaskiner som låter dig ställa in och spara inställningar anpassade efter dina favoritdrycker. Många modeller kommer med någon form av förprogrammerade inställningar vilket kan vara väldigt bekvämt, men är inte nödvändigt för kvaliteten på ditt kaffe och påverkar för det mesta inte bryggprocessen.
  • Automatisk avstängning – De flesta espressomaskiner kommer med automatisk avstängning vilket gör att du kan hålla nere din energiförbrukning. Vattenflödet stannar av automatiskt när din kopp är klar, vilket också gör att du tryggt kan lämna maskinen obevakad utan att behöva oroa dig för skador på maskin eller inredning. Med automatisk avstängningsfunktion minskar dessutom risken för bränder kopplade till kaffemaskiner.
  • Löstagbar droppbricka och vattenbehållare – Både droppbrickan och vattenbehållaren är viktiga komponenter som är avgörande för att säkerställa jämn kvalitet på ditt kaffe. På droppbrickan samlas kafferester vilket förhindrar spill och fläckar på bänkskivan, och gör espressomaskinen lättare att rengöra. En avtagbar vattenbehållare gör den lättare att fylla på och att rengöra, vilket gör det lättare att hålla ditt kaffevatten friskt och utan föroreningar.

  TIPS: En viktig detalj som finns på alla espressomaskiner är vattenbehållaren. Eftersom det krävs varmt vatten för att brygga espresso, är det viktigt att maskinens vattentank är stor nog. Om du brygger kaffe ofta rekommenderar vi att du väljer en kaffemaskin med en större vattentank på minst 1,5 liter för att du ska slippa fylla på den för ofta. För dig som driver ett kafé bör du troligtvis välja en espressomaskin som kan anslutas direkt till en vattenkälla.

 • Pris

  Prisintervallet för espressomaskiner är enormt och det finns många faktorer som spelar in. Vissa modeller i högre prisklasser blir dyrare på grund av varumärke, hållbarhet, kvalitet på materialet eller avancerade funktioner. Dessa espressomaskiner erbjuder vanligtvis en kombination av användarvänlighet och riktigt god espresso. För dig som gillar att mixtra med olika inställningar och är mycket noga med smaken på sin espresso kan det vara lönt att överväga att betala lite mer. Om du inte är alltför intresserad av extrafunktioner utan känner dig nöjd med en espressomaskin som brygger god espresso kan det passa bättre med en modell i en lägre prisklass.

  Du kan hitta modeller för omkring 1000 kr, medan espressomaskiner för professionellt bruk och med många funktioner kan nå ett pris på 14000 kr. Vi har dragit slutsatsen att det går att hitta högkvalitativa espressomaskiner för omkring 3000 kr vilket ger dig alla väsentliga funktioner som krävs för en god espresso och som kommer med inbyggd kaffekvarn, mjölkskumning, en stor vattentank, automatisk avstängning och en hållbar maskin.

 • Användar- och expertrecensioner

  Att läsa användar- och expertrecensioner kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för de espressomaskin du väljer mellan. Expertrecensenter gör jämförelser mellan olika modeller på marknaden samt ger utförliga beskrivningar av olika funktioner och testresultat. Kundrecensioner kan vara behjälpliga för att få höra vad folk som använder espressomaskinen dagligen upplever och har för åsikter om eventuella nackdelar. För att hjälpa dig att välja rätt espressomaskin för dig har vi valt att inkludera både användar- och expertrecensioner i den här artikeln. Vi kommer främst fokusera på de espressomaskiner som har fått ett högt resultat och betyg av båda parter.

arrow-more

Sage Bambino Plus - kompakt halvautomatisk espressomaskin 

Bäst i test espressomaskin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på NyTimes.com, TomsGuide.com, Forbes.com, SeriousEats.com
 • check Bästa espressomaskin i mellanklass på BBCGoodFood.com
 • check Bästa mindre espressomaskin GoodHouseKeeping.com
 • check 4,6/5 hos Google Shopping
 • check 4.6/5 hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage Bambino Plus:

 • ThermoJet-värmesystem
 • PID-reglering för optimal smakextrahering 
 • Helautomatisk mjölkskumning

Konsumentmagasinets omdöme

Allt som allt är Sage The Bambino Plus en kompakt espressomaskin som står upp mot några mycket exklusiva rivaler. Tack vare snabb uppvärmningstid, optimerat vattentryck och en justerbar ångstång gör Bambino Plus att du kan utvecklas som barista, samtidigt som den brygger riktigt god espresso, ger bra skummad mjölk och är smart utformad för en övergripande användarvänlig upplevelse. Modellen saknar dock en inbyggd kaffekvarn och manuell temperaturinställning.

Vi anser dock att dessa nackdelar är av mindre vikt, eftersom PID-temperaturregleringen håller maskinen på rätt bryggtemperatur och med en separat kvarn får du alltid nymalda bönor. NYTimes.com konstaterade att “den här maskinen kommer att imponera på både nybörjare och erfarna baristas med jämnt resultat, god espresso och silkeslent mjölkskum”.

Fördelar

 • Inbyggd droppbricka för enkel rengöring
 • Kompakt storlek
 • Optimalt vattentryck
 • Snabb uppvärmningstid
 • Justerbar mjölkskummare

Nackdelar

 • Saknar inbyggd kaffekvarn
 • Saknar manuella temperaturinställningar

Bambino Plus är den första espressomaskinen med helautomatisk mjölkskummare som låter dig ställa in både temperatur och konsistens på skummet. På så sätt kan du förvandla mjölk till både tjockt, silkeslent skum och till lätt skum. Vi anser att denna funktion gör att den här espressomaskinen passar utmärkt till kaffedrycker som café au lait, cappuccino och latte.

Recension: En detaljerad recension av Sage Bambino Plus

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,9 L
 • Ström: 1600 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 19,5 x 31 x 32 cm
 • Inbyggd mjölkskummare

Jämn smakupplevekse och arom
En av espressomaskinens viktigaste egenskaper är dess PID-reglering som säkerställer ett jämnt resultat och espresso med fyllig smak. PID-funktionen innebär att vattentemperaturen hålls konstant under bryggprocessen, vilket resulterar i en perfekt balanserad kopp espresso. För-infusion vid lågt tryck som ökar gradvis bidrar till att alla smaker extraheras jämnt.

Optimal temperaturreglering
ThermoJet-värmesystemet i Sage The Bambino Plus är en annan utmärkande egenskap hos espressomaskinen. Systemet gör att maskinen når den optimala temperaturen på bara 3 sekunder, vilket är betydligt snabbare än många andra espressomaskiner på marknaden.

Detta sparar inte bara tid utan säkerställer också att espresson bryggs vid rätt temperatur, vilket även detta bidrar till ett jämnt resultat. Dessutom kommer espressomaskinen med en justerbar ångstång med automatisk inställning för mikroskum för att göra det enklare för dig som är nybörjare att skumma mjölk. Ångstången går även att justera manuellt, vilket ger mer utrymme för anpassning.

Användarvänlig design
Bambino Plus är utformad med användarvänlighet i åtanke. Efter bryggning stängs maskinen automatiskt av, vilket säkerställer att maskinen aldrig lämnas på när den inte används. Dessutom är tryckpumpen kapabel att applicera 15 bar tryck under bryggprocessen, även om det rekommenderade trycket ligger runt 8 till 9 bar.

På så vis säkerställer espressomaskinen att kaffesmaken extraheras vid rätt tryck för att ge fyllig smak. Slutligen gör automatisk rengöring och en inbyggd droppbricka att den här modellen är lätt att underhålla och att förvara på köksbänken.

Mer om Sage Bambino Plus

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,9 L
 • Ström: 1600 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 19,5 x 31 x 32 cm
 • Inbyggd mjölkskummare

Dagens bästa priser och erbjudanden på AIVIQ AEM-101S:

 • Minimalistisk design
 • Stor 7-tums touchskärm
 • Automatisk mjölkskummare

Konsumentmagasinets omdöme

Med en SEM07S espressomaskin från Sense Appliances får du en kaffemaskin med en snygg och enkel design som passar bra i skandinaviska hem. Sense Appliances SEM07S rekommenderas särskilt till dig som söker en espressomaskin i stilren design med många smarta funktioner till ett överkomligt pris.

En stor fördel hos denna modell är den stora touchskärmen, som gör maskinen fantastiskt lätt att använda. En nackdel med denna modell är att dess vattenbehållare inte är avtagbar, vilket såklart vore smidigt, men däremot anser vi inte att det egentligen är ett problem eftersom alla andra funktioner säkerställer den goda kvaliteten på ditt kaffe. Det faktum att en termosflaska kan köpas för att anslutas till maskinen gör det automatiska mjölksystemet ännu mer användbart.

Vi rekommenderar SEM07S espressomaskin från Sense Appliances till dig som söker en prisvärd multifunktionell kaffemaskin i en elegant och minimalistisk design. Maskinen har en stor 7-tums touchskärm som gör den lätt att använda. För extra bekvämlighet kan du även köpa till en smart termosflaska som kan anslutas till maskinens automatiska mjölksystem.

Recension: En detaljerad recension av AIVIQ AEM-101S

Praktisk och stor touchskärm
Sense Appliances SEM07S är utrustad med en stor 7-tums touchskärm som gör det enkelt att använda och ställa in maskinen. Vi har hittat få espressomaskiner på marknaden med en så pass stor skärm, vilket gör Sense Appliances SEM07S särskilt lätt att använda och navigera.

Modern och stilren design
Espressomaskinen SEM07S från Sense Appliances är tillverkad av eleganta material såsom kvalitetsplast och borstat stål, vilket ger maskinen ett elegant och modernt utseende. Den stora touchskärmen, materialvalet och den enkla designen ger maskinen ett minimalistiskt utseende som passar bra in i skandinaviska kök.

Mjölkskummare med ett flertal inställningar
Sense Appliances SEM07S har ett automatiskt mjölksystem som gör det enklare än någonsin att få din favoritkaffe med ett knapptryck. Precis som med de flesta andra espressomaskiner är SEM07S utrustad med en gummislang, vilket gör att du kan använda mjölk direkt från kartongen. För extra bekvämlighet kan du välja att köpa till en termosflaska som låter dig lämna mjölken ute på bänken under längre stunder.

DeLonghi Dedica Deluxe EC685 - perfekt för mindre hushåll

Bästa kompakta espressomaskin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bästa budgetalternativet på TechRadar.com
 • check Bästa mindre espressomaskin Forbes.com
 • check Snyggaste BBCGoodFood.com
 • check 4,5/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på DeLonghi Dedica Deluxe EC685 :

 • Thermoblock-teknik
 • Enkel kontrollpanel med 3 knappar
 • Kompatibel med ESE-poddar och malet kaffe

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Dedica Deluxe en espressomaskin med kompakt konstruktion och snygg design med olika inställningar för mjölkskumning, 40 sekunders uppvärmningstid samt filter med kapacitet att hantera både enkel och dubbel espresso och som även fungerar med ESE-poddar.

Med en kapacitet på 1,1 liter har maskinen en mindre vattentank än många andra espressomaskiner på marknaden, men trots den mindre konstruktionen klarar maskinen av att generera ett tryck på 15 bar och brygger riktigt god espresso. Om du vill ha en espressomaskin till ett riktigt bra pris med en klassisk touch, bör De’Longhis Dedica Deluxe EC685.M stå högt upp på din lista.

Fördelar

 • Snygg, kompakt design
 • Fungerar med höga latteglas
 • Energisparande standby-läge
 • Antidroppsystem
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Något liten kapacitet
 • Svårt att få plats med två koppar under pipen

Den här snygga och lättanvända espressomaskinen erbjuder bra balans mellan enkelhet, smidighet och mångsidiga funktioner. Med möjligheten att använda både ESE-poddar och malet kaffe är espressomaskinen ett bra alternativ för dig som gillar olika kaffedrycker, och maskinen kan även hantera att brygga koffeinfritt kaffe. Kompatibilitet med ESE-poddar innebär att Dedica Deluxe kan hålla malet kaffe i sitt portafilter, vilket gör att du slipper kaffepulver som flyger och far, vilket lätt sker när du maler kaffebönor färskt.

Recension: En detaljerad recension av DeLonghi Dedica Deluxe

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,1 L
 • Ström: 1300 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 14,9 x 33 x 30,3 cm
 • Inbyggd mjölkskummare

Perfekt bryggt kaffe på nolltid
Dedica Deluxe är en snygg och elegant espressomaskin med kompakt design för att fungera i kök med mindre utrymme samtidigt som den levererar kaffe av hög kvalitet. Maskinen är utrustad med ett värmesystem med Thermoblock vilket ser till att ditt kaffe alltid bryggs vid rätt temperatur.

Thermoblock-värmesystemet gör att vattnet blir varmt på mindre än 40 sekunder och kommer med inbyggd koppvärmare, automatisk stoppfunktion och en löstagbar vattentank på 1,1 lagom till en stor eller två små koppar åt gången.

Enkla inställningar och reglage
En annan utmärkande funktion hos espressomaskinen är dess anpassningsbara mjölkskummarfunktion. Oavsett vilken typ av kaffe du föredrar låter maskinen dig välja mellan olika typer av mjölkskum för att du enkelt ska kunna få till den konsistens du önskar. Den tydliga kontrollpanelen med endast tre knappar gör det enkelt att använda maskinen, även för dig som är ny med espressobryggning.

Du kan välja mellan en enkel eller dubbel espresso och både ångad eller skummad mjölk vilket täcker basen för alla de mest populära barista-dryckerna. Trots den enkla kontrollpanelen låter espressomaskinen dig justera vattenhårdhet, kaffetemperatur och kaffemängd.

Byggd med användaren i åtanke
Med en stark effekt på 1300 watt och en tryckpump på 15 bar ser maskinen till att du får ut maximal smak och arom från dina kaffebönor. Espressomaskinen har många smarta funktioner som förenklar för dig som användare, inklusive en dubbel droppbricka som du enkelt kan justera eller ta bort, och som gör det enkelt för dig att använda olika koppar, från små espressokoppar till höga latteglas.

Dessutom har espressomaskinen ett inbyggt standby-energisparläge som minskar energiförbrukningen, och med automatisk avstängningsfunktion känns maskinen trygg och enkel att använda.

Vad säger användare och experter om DeLonghi Dedica Deluxe?

Espressomaskinen har fått strålande betyg från både användare och experter. TechRadar.com utnämnde den till den “bästa budgetespressomaskinen”, medan Forbes.com utnämnde den till den “bästa mindre espressomaskinen”. Experter har konstaterat att Dedica Deluxe “producerar ett jämnt resultat med intensiv espresso full av crema samtidigt som den gör det enkelt för dig att skumma mjölk”. De rekommenderar den till nybörjare inom espressobryggning som har begränsat utrymme i köket och som vill ha en maskin som är enkel att använda.

BBCGoodFood.com hänvisade till Dedica Deluxe som den “snyggaste” espressomaskinen på marknaden. De uppgav att den “skapar läckert len, crema-toppad espresso utan minsta antydan till bitterhet”. Även användarna älskar Dedica Deluxe och ger den betyget 4,3/5 stjärnor baserat på Googles samlade användarrecensioner från olika webbutiker.

De flesta uppgav att den är enkel att använda, medan några gav espressomaskinen ett något lägre betyg på grund av den begränsade storleken som gör att du måste brygga en kopp i taget. Sammantaget kan vi utifrån recensionerna dra slutsatsen att den här maskinen är en succé för dig som vill ha en espressoupplevelse av hög kvalitet utan att det behöver kosta en förmögenhet.

Mer om DeLonghi Dedica Deluxe EC685

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,1 L
 • Ström: 1300 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 14,9 x 33 x 30,3 cm
 • Inbyggd mjölkskummare

Philips Series 2200 EP2231 - perfekt för nybörjare

Bra espressomaskin med användarvänliga funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utsedd till “Bra Köp” hos Råd & Rön
 • check Högt betyg 5/5 stjärnor på Coffeeness.de
 • check 4.4/5 hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Series 2200 EP2231 :

 • Justerbar styrka och kvantitet med My Coffe-valmenyn
 • 12-stegs justering av slipmaskinen
 • Slitstarka 100 % ren keramiska kvarnar

Konsumentmagasinets omdöme

Kort sagt erbjuder Philips Series 2 200 automatiska espressomaskin enkla och användarvänliga funktioner till ett rimligt pris. Den levereras med en tillhörande mjölkskummare och har en automatisk avstängningsfunktion, 12 olika inställningar för kaffekvarnen samt en enkel och säker rengörings- och avkalkningsprocess. Vår analys avslöjade dock även några nackdelar, däribland maskinens plastkonstruktion som endast består av ett fåtal delar i rostfritt stål som annars är ett mycket populärt material för espressomaskiner.

Trots detta upptäckte vi att vattentanken, som då är tillverkad av plast, var mycket stabil och ger dig ett bra grepp när du tar bort, rengör och sätter in den igen. Med detta sagt anser vi att alla kaffeälskare som letar efter en espressomaskin som erbjuder alla nödvändiga funktioner till ett bra pris bör överväga den här modellen.

Läs även vår guide till Philips espressomaskiner om du vill läsa mer om de bästa modellerna från Philips.

Fördelar

 • Automatisk avstängning
 • Olika praktiska och justerbara inställningar
 • Enkel att använda
 • Touch-display

Nackdelar

 • Lite högljudd pump

Eftersom att Philips Series 2200 EP2231 är en helautomatisk espressomaskin får du garanterat en snabb och enkel kaffebryggning. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp, sedan sköter maskinen hela bryggprocessen själv. Espressomaskinen har dessutom en inbyggd mjölkskummare.

Den kan därför brygga många olika kaffedrycker både med och utan mjölk. Maskinen har en bönbehållare som rymmer 275 gram kaffebönor och en vattenbehållare på 1,8 liter. Om man skulle glömma bort att stänga av Philips Series 2200 EP2231 behöver man dessutom inte bekymra sig. Den automatiska avstängningsfunktionen ser nämligen till att maskinen stänger av efter ett visst antal minuter.

Recension: En detaljerad recension av Philips Series 2200 EP2231

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1500 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 24,6 x 43,3 x 37,1 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Flera justerbara inställningar
Med Philips Series 2200 EP2231 kan man välja precis hur man vill ha sitt kaffe. Den här maskinen har nämligen flera justerbara inställningar. Man kan till exempel anpassa kaffestyrkan och mängden kaffe. Det går även att justera malningsgraden eftersom att den keramiska kaffekvarnen har tolv olika inställningar.  Philips Series 2200 EP2231 har även ett aromextraheringssystem som alltid skapar en optimal balans mellan temperatur och aromextrahering. Detta gör att du får en välsmakande kopp kaffe varje gång.

Enkel rengöring
Philips Series 2200 EP2231 är lätt att rengöra och kräver därför inte någon långdragen manuell rengöring. Den här modellen har nämligen en funktion som kallas för AquaClean.  Denna funktion avkalkar automatiskt maskinen efter att man har använt den. Tack vare detta behöver man inte avkalka espressomaskinen manuellt förrän den har bryggt ungefär 5000 koppar. Alla löstagbara delar tål dessutom maskindisk. Själva bryggenheten går också att ta lös, men den ska bara torkas av med en fuktig trasa vid behov.

Vad säger användare och experter om Philips Series 2200 EP2231?

Efter att ha läst recensionerna kan vi konstatera att många konsumenter är nöjda med Philips espressomaskin. Några av de kommentarer som har lämnats om den här modellen är: “passar perfekt i mitt lilla kök”, ”enkel och lättstädad maskin som gör kaffe från grunden med kaffebönor” samt ”användarvänlig med dess display som har tydliga ikoner och program”. Modellen fick 4,4/5 stjärnor på Amazon och 4,2/5 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner från andra webbshoppar.

Experter på Coffeeness.de gav Philips espressomaskin 5/5 i betyg och konstaterade att modellen är enkel och intuitiv att använda. De uppskattade att maskinens alla inställningar för att åstadkomma en bra automatisk espresso är enkla att välja (temperatur, påfyllningsnivå, kaffemängd), men nämnde att bönbehållaren är en aning stort och klumpigt.

Mer om Philips Series 2200 EP2231

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1500 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 24,6 x 43,3 x 37,1 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Sage The Oracle Touch - häpnadsväckande anpassningsbar helautomatisk espressomaskin

Bästa espressomaskin i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check T3 " platina pris " - med hög betygsättning av 5/5 stjärnor
 • check 5/5 hos BBCGoodFood.com
 • check 4,5/5 hos TechRadar.com
 • check 4,5/5 hos Coffeeness.de
 • check 4,6/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Oracle Touch:

 • Touchdisplay med ''Swipe and Select''-funktion
 • PID-temperaturkontroll
 • Automatisk Micro Foam Milk Texturing

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Sage The Oracle Touch Espressomaskin ett förstklassigt alternativ för dig som söker en högkvalitativ bryggupplevelse i hemmet. Dess avancerade funktioner, inklusive PID-temperaturkontroll, automatisk Milk Texturizer och Smart kaffekvarn, gör Oracle Touch till ett måste för kaffekonnässörer.

Om du inte har något emot att betala ett högre pris för den automatiserade designen och de enastående funktionerna anser vi att den här espressomaskinen är ett smart val för dig som uppskattar högkvalitativt kaffe. Som t3.com konstaterade: “Den är enkel att använda och ger utsökt espresso gång på gång.”

Fördelar

 • Pre infusion-funktion
 • Dubbla värmeelement för snabb uppvärmning
 • Automatisk uppvägning, tampning och mjölkskumning
 • Snygg design
 • Fem förprogrammerade drycker

Nackdelar

 • Högt pris på grund av högautomatiserad konstruktion
 • Skrymmande design som kräva mer plats

Med pekskärmen “Swipe and Select” låter Sage The Oracle Touch dig själv välja bland olika kaffedrycker, specialanpassa dem och till och med spara dina favoritdrycker under olika namn och ikoner som du väljer själv. Med fem förprogrammerade drycker är denna espressomaskin perfekt för dig som vill åt din espresso snabbt och enkelt genom bara en knapptryckning.

Recension: En detaljerad recension av Sage The Oracle Touch

Specifikationer

 • Mått: 37,3 x 39,2 x 45,4 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare
 • Ström: 2400 W
 • Tryck: 15 Bar
 • Vattentankens kapacitet: 2,5 L

Inbyggd kaffekvarn och lättreglerad temperatur
En av de utmärkande funktionerna hos Sage The Oracle Touch är dess avancerade, inbyggda PID-temperaturkontroll. Systemet övervakar ständigt vattentemperaturen och gör små justeringar för att hålla temperaturen jämn och garantera att ditt kaffe bryggs vid korrekt temperatur. Espressomaskinens kaffekvarn känner av är du fyller på filterkorgen och mäter automatiskt upp rätt mängd kaffe.

För att brygga en riktigt lyxig espresso med krämig konsistens och djup karamellfärg inleder maskinen bryggprocessen med en försiktig pre-infusion vid lågt tryck för att sedan öka trycket med hjälp av maskinens italienska 15 bar starka tryckpump. Från första till sista steg arbetar maskinen självmant, från att mala kaffebönor till att dosera ut och tampa espressopulvret. Ingen rengöring, ingen mjölkskumning – en enkel knapptryckning är allt som krävs.

Automatiserad och användarvänlig
Espressomaskinen Oracle Touch optimerar och bestämmer hur finmalt kaffetpulver som krävs, tampar sedan kaffet, ställer in vattentemperaturen, balanserar trycket och arbetar helt automatiskt. Allt du behöver bestämma är kaffets styrka och mjölkens konsistens. Maskinen har automatisk Milk Texturization vilket låter dig välja mjölktemperatur, och möjliggör för tjock mjölkskumning, vilket är viktigt för latte art.

Dessutom applicerar maskinen en pre infusion-teknik vid lågt tryck för att kaffet jämnare ska kunna absorbera vatten under bryggprocessen, vilket ger bättre resultat och godare kaffe. Jämfört med Sage Oracle som inte erbjuder lika mycket anpassning kommer Oracle Touch med åtta alternativ att välja mellan och fem förprogrammerade inställningar. Även om de liknar varandra till utseendet erbjuder Oracle Touch en mer intuitiv touchdisplay med Swipe and Select-funktion än LCD-displayen med knappar på Sage Oracle.

Dubbla värmeelement för snabb uppvärmning
En annan höjdpunkt på espressomaskinen är dess dubbla värmeelement. Det ena är avsett för kaffebryggning och det andra för att skumma mjölk, vilket gör att du kan använda båda funktionerna samtidigt. För dig som gillar mjölkbaserade drycker kan detta göra det extra smidigt, eftersom du kan brygga espresso och skumma mjölk samtidigt, vilket minskar den tid det tar att brygga dina favoritkaffedrycker.

Maskinen kommer med en stor avtagbar vattentank på 2,5 liter, en behållare för kaffebönor med en kapacitet på 280 gram och maskinen kan brygga två koppar kaffe samtidigt. Med ett högkvalitativt design i rostfritt stål kan vi konstatera att espressomaskinen inte bara är snygg och elegant, utan den är även utformad för att vara hållbar och för att kunna stå emot slitage från daglig användning.

Vad säger användare och experter om Sage The Oracle Touch?

Espressomaskinen Sage The Oracle Touch har varit en succé bland både användare och experter och har fått mycket beröm och toppbetyg på olika sajter. Enligt BBCGoodFood.com är Oracle Touch en “seriös kaffemaskin som från kaffeböna till kaffekopp är sofistikerad men ändå enkel att använda”. Den fick imponerande 5/5 av recensenterna som hyllade maskinens fem förprogrammerade drycker samt dess förmåga att brygga två espresso på under 90 sekunder.

T3.com gav också Oracle Touch ett perfekt betyg på 5/5 och konstaterade att den “fungerar som en professionell maskin men tar tekniken till hjälp för att eliminera behovet av gissningar eller avancerad kunskap” och berömde dess avancerade funktioner, bland annat den automatiska Milk Texturizing-funktionen och PID-temperaturfunktionen.

TechRadar.com och Coffeeness.de gav båda Oracle Touch betyget 4,5/5 och noterade dess “lättanvända pekskärm” och att kaffet bryggs “jämnt och håller hög kvalitet”. Coffeeness.de kallade den “en av de bästa helautomatiska espressomaskinerna på marknaden”.

Slutligen gav konsumenterna espressomaskinen 4,6/5 betyg enligt Googles sammanställning av användarrecensioner. Kommentarerna inkluderar “enkel justering av temperatur och skumnivå”, “suverän byggkvalitet”, “intuitiv pekskärmsdisplay” och “professionell kaffebryggningsupplevelse”. Majoriteten av användarna noterar dock att det stora höljet kräver en del utrymme i köket, men tack vare funktionerna och kaffekvaliteten är de flesta överens om att detta på det stora hela är försumbart.

Mer om Sage The Oracle Touch

Specifikationer

 • Mått: 37,3 x 39,2 x 45,4 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare
 • Ström: 2400 W
 • Tryck: 15 Bar
 • Vattentankens kapacitet: 2,5 L

DeLonghi ECAM21.117.B - modell med användarvänliga kontroller

Bra och lättanvänd espressomaskin som skapar kaffe från grunden

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare av svensk oberoende testpanel
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor hos PriceRunner
 • check 4,6/5 hos Google Shopping
 • check 4,5/5 hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på DeLonghi ECAM21.117.B :

Konsumentmagasinets omdöme

Generellt sett har DeLonghi ECAM21.117 Magnifica espressomaskin allt du behöver för att utföra en grundläggande och vardaglig espressobryggning. Modellen är helt automatisk och har därför en automatisk avstängningsfunktion, kaffekvarn med 13 inställningar och en användarvänlig kontrollpanel. Vår granskning visade dock att avkalkningen kan vara lite svår att utföra, men om man följer instruktionerna noga bör det inte vara något problem.

Fördelar

 • Funktion för energibesparing
 • Justerbar kaffedispenser
 • Enkel och effektiv drift
 • Justerbar slipning och dosering
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Plasthölje

Kaffet bryggs under ett tryck på 15 bar och dessutom är denna DeLonghi-modell också enkel att rengöra. Samtidigt får du en espressomaskin som inte tar upp all plats i köket. Den är 24 cm bredd och 24 hög och får därför plats i de flesta kök.

Det bästa av allt med DeLonghi ECAM21.117.B är att den ligger på den lägre halvan av prisskalan. Som Råd & Rön själva skriver, så är det inte nödvändigt att slänga 14,000-15,000kr på en lyxmodell, när man kan få en lika bra maskin för endast en femtedel.

Vad säger användare om DeLonghi ECAM21.117 Magnifica?

Efter att ha läst recensionerna om denna modell kan vi konstatera att många konsumenter är imponerade av dess konstruktion, funktioner och användarvänlighet. Den fick 4,6/5 stjärnor baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner och 4,5/5 stjärnor på Amazon.  Några användare nämnde att den värms upp på nolltid och skummar och värmer mjölken mycket snabbt samtidigt som du har möjlighet att kontrollera vattentemperaturen.

Mer om DeLonghi ECAM21.117.B

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1450 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 43 x 23,8 x 35,1 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 - perfekt när du behöver två kaffe to-go

En bra espressomaskin med dubbla bönbehållare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg hos Råd & Rön
 • check Rekommenderas av de tyska kaffeexperterna från Coffeeness.de
 • check TrustedReviews rekommendationspris - med högt betyg 4,5/5
 • check 4,6/5 hos Google Shopping
 • check 4,5/5 hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Siemens EQ.9 Plus Connect s500 :

Konsumentmagasinets omdöme

För att sammanfatta är Siemens EQ.9 Plus Connect s500 en högkvalitativ espressomaskin med åtta olika program att välja mellan, dubbla bönbehållare med separata kvarnar samt erbjuder ljudlös användning tack vare SuperSilent-funktionen. Även om den här espressomaskinen tillhör en högre prisklass anser vi att dess många funktioner, som bland annat SensoFlow System för perfekt bryggtemperatur, AromaDouble Shot för extra kaffe och AutoMilk Clean för enkelt underhåll av mjölksystemet, rättfärdigar priset.

Den medföljande appen är kanske egentligen inte nödvändig för vardagligt bruk, men kan ändå underlätta för dig genom att förbereda dina kaffebehov på distans. Sett på det stora hela kan vi fastställa att den här modellen är ett utmärkt alternativ att överväga om du vill ha tillgång till två kaffesorter snabbt och smidigt samt önskar att anpassa kaffet efter dina egna önskemål.

Fördelar

 • TFT-display med interaktiv meny
 • Två malnings- och bryggningsprocesser
 • Helautomatisk ångrengöring
 • Hög prestanda
 • Enkel kontroll med Smart-appen

Nackdelar

 • Kan vara svårt att rengöra mjölksystemet
 • Högre prisklass

Eftersom att Siemens EQ.9 Plus Connect s500 är en helautomatisk espressomaskin kan man brygga en kopp kaffe på nolltid. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp, sedan sköter maskinen hela bryggprocessen själv. Tack vare mjölkskummaren kan maskinen dessutom brygga kaffedrycker både med och utan mjölk. För att man ska få sitt kaffe precis som man vill ha det går det även att justera flera inställningar manuellt.

Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 kan man brygga två koppar kaffe samtidigt. Den här espressomaskinen är dessutom ganska stor. Den har nämligen en vattenbehållare på 2,3 liter och en bönbehållare som rymmer 290 gram kaffebönor.

Vad säger experter om Siemens EQ.9 Plus Connect s500?

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 imponerar på samtliga experter. Chip.de skriver bland annat att den största fördelen med den här modellen är att man får fantastiskt och välsmakande kaffe varje gång. De framhäver även att maskinen inte väsnas särskilt mycket när den brygger kaffet. Experterna uppmärksammar dock konsumenterna på att den här espressomaskinen inte direkt är billig.

Coffeeness.de har också testat Siemens EQ.9 Plus Connect s500. Experterna därifrån skriver bland annat att maskinen är otroligt pålitlig och att den därför kan användas i många år framöver. De berättar även att det här är en av marknadens bästa modeller men att den besvärliga rengöringen drar ner betyget en aning.

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 imponerar på samtliga experter. Chip.de skriver bland annat att den största fördelen med den här modellen är att man får fantastiskt och välsmakande kaffe varje gång. De framhäver även att maskinen inte väsnas särskilt mycket när den brygger kaffet. Experterna uppmärksammar dock konsumenterna på att den här espressomaskinen inte direkt är billig.

Coffeeness.de har också testat Siemens EQ.9 Plus Connect s500. Experterna därifrån skriver bland annat att maskinen är otroligt pålitlig och att den därför kan användas i många år framöver. De berättar även att det här är en av marknadens bästa modeller men att den besvärliga rengöringen drar ner betyget en aning.

Espressomaskinen fick 4,5/5 i betyg på TrustedReviews.com som speciellt lyfte fram de dubbla bönbehållarna – var och en med sin egen kvarn, vilket möjliggör användning av två olika typer av kaffe på en gång. Experterna från Coffeeness.de har också testat Siemens EQ.9 Plus Connect s500 och skriver att den är “otroligt pålitlig”, vilket de menar bidrar till att den kommer att hålla i många år framöver. De konstaterar även att maskinen är “en av de bästa modellerna på marknaden”, men att den besvärliga rengöringen drar ner betyget en aning.

Användare har betygsatt den här modellen med 4,6/5 stjärnor enligt Googles sammanställning från olika webbutiker, och med 4,5/5 stjärnor på Amazon. Kunderna är generellt sett nöjda med de 12 olika programmen, den enkelt avtagbara vattenbehållaren och den stora men mycket stabila och lyxiga designen.

Mer om Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2,3 L
 • Ström: 1500 W
 • Tryck: 19 bar
 • Mått: 31,6 x 39,2 x 47 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 är en användarvänlig espressomaskin med enkla kontroller. Bryggningen kan antingen styras från själva maskinen eller via en app. Den här modellen har dessutom en automatisk avstängningsfunktion och personliga kaffeinställningar.

Den automatiska avstängningen ser till att maskinen stänger av efter ett visst antal minuter medan de personliga inställningarna gör det möjligt att lägga in sin egen favoritdryck på menyn. Tack vare detta går det alltid snabbt att brygga de kaffedrycker man tycker bäst om.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk - espressomaskin med mjölkskummare

Bästa espressomaskin för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor på Coffeenes
 • check 4,5/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:

Konsumentmagasinets omdöme

Kort sagt är Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk en kompakt och prisvärd espressomaskin. Modellen har en avtagbar bricka i metall för enkel rengöring, en så kallad Auto-Cappucinatore-funktion som utför automatisk mjölkskumning och är enkel att styra med dess knappar och rattar som gör det möjligt att anpassa din dryck efter dina önskemål.

Den största nackdelen med den här espressomaskinen är att den saknar olika sorters program för att brygga specifika kaffesorter – något som vissa av de andra dyrare maskinerna har. Däremot anser vi att denna modell är bra och prisvärd som är lämplig för de som har grundläggande kaffebehov. Den kommer dessutom att passa utmärkt för de som uppskattar en ordentliga cappuccino då den kan skumma och värma vilken typ av mjölk som helst.

Fördelar

 • Praktiska, utrymmessnåla mått med en kapacitet på 1,2 liter.
 • Automatiskt rengöringsprogram
 • Lätt åtkomst till vattenbehållaren och bönförrådet
 • Justerbar styrka på ångutgången
 • Höjdjusterbar kaffetut

Nackdelar

 • Alternativet för mjölkskumning kunde vara bättre

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har en fyrkantig och kanske lite klumpig design, men om man är mer intresserad av kaffet än utseendet är Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk ett bra alternativ.Insidan av modellen är nämligen utformad för att ge användaren precis den typ av kaffe han eller hon vill ha, och med den inbyggda mjölkskummaren kan den även göra kaffedrycker med mjölk.

Creman blir silkeslen och rund, och mjölkskummet  blir både lätt och luftigt. Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk är en helautomatisk espressomaskin med en vattenbehållare på 1,2 liter och en behållare för kaffebönor som rymmer 125 gram. Observera att den här modellen inte är kompatibel med färdigmalet kaffe.

Vad säger användare och experter om Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk?

Konsumenterna är generellt sett nöjda med trestegs regleringen av kaffetemperaturen, den stabila konstruktionen som inte tar upp för mycket plats och de lättanvända programmen. En kund nämnde att maskinen ”skapar en härligt skummande cappuccino utan problem”. Användarna betygsatte den här modellen med 4,3/5 stjärnor på Amazon och 4,5/5 stjärnor baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner från andra webbutiker.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har fått riktigt bra omdömen från den tyska kaffesajten coffeeness.de där de nämnde att modellen är kompakt, stabil och tålig med en en inbyggd mjölkskummare som är utformad för daglig användning.

Mer om Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,2 L
 • Ström: 1400 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 20 x 46 x 33 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Man kan göra kaffedrycker både med och utan mjölk på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, och man kan till och med brygga två koppar kaffe eller espresso samtidigt. Modellen är enkel att använda och har både en skärm med LED-symboler och ett vred som används för att anpassa kaffet.

Vredet kan även användas tillsammans med funktionen Auto Cappuccinatore som både förbereder varm mjölk och vatten samt skummar mjölken. För att få kaffet precis som man vill ha det kan man även justera kaffestyrkan utifrån tre nivåer samt ställa in modellen utifrån vattnets hårdhet.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har dessutom en inbyggd koppvärmare som gör att kaffet hålls varmt längre. Den har även en automatisk avstängningsfunktion som stänger av maskinen efter en viss tid samt ett automatiskt rengöringsprogram.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Melitta Barista T Smart - espressomaskin med en snygg TFT-skärm

Konsumentmagasinets rekommendation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare av dansk och svensk oberoende testpanel
 • check ExpertReviews pris för bästa köp - med högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check 4,6/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Barista T Smart:

Melitta Barista T Smart har testats och recenserats av både konsumentorganisationen Råd & Rön och Expertreviews.co.uk. Den här espressomaskinen får fina betyg av både de svenska och de brittiska experterna. De framhäver bland annat maskinens mångsidighet och det högkvalitativa kaffet. Experterna menar dock att maskinens pris och elförbrukning är en nackdel.

Recension: En detaljerad recension av Melitta Barista T Smart

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1400 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 25,9 x 46,7 x 37,2 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *: Ja
 • Inbyggd mjölkskummare: Ja

Snabb och enkel kaffebryggning
Eftersom att Melitta Barista T Smart är en helautomatisk espressomaskin kan den brygga en kopp kaffe på nolltid. Maskinen startas med en enkel knapptryckning och sköter sedan hela bryggprocessen själv. Man kan välja mellan 18 olika kaffedrycker både med och utan mjölk. Med den här modellen kan man alltså brygga kaffet precis som man vill ha det. Espressomaskinen kontrolleras antingen manuellt eller via en app.

Melitta Barista T Smart har även flera justerbara inställningar. Man kan till exempel anpassa kaffestyrkan, bönornas malningsgrad och mängden kaffe. Om man skulle glömma bort att stänga av maskinen när man har använt den behöver man dessutom inte oroa sig. Den automatiska avstängningsfunktionen tar nämligen hand om detta efter ett visst antal minuter.

Brygg två koppar kaffe på en gång
Melitta Barista T Smart har en bönbehållare som rymmer 270 gram kaffebönor och en vattenbehållare på 1,8 liter. Det går dessutom att brygga två koppar kaffe på en gång med hjälp av Double Cup-funktionen. Detta är till exempel praktiskt när två personer vill ha en kopp kaffe samtidigt. Sist men inte minst har Melitta Barista T Smart en funktion som kallas för My Coffee Memory. Med denna funktion kan man spara sina kaffedrycker och enkelt hitta tillbaka till dem senare.

Vad säger experter om Melitta Barista T Smart?

Båda expertkällorna tycker bra om Melitta Barista T Smart, och experterna beskriver bland annat modellen som en genial espressomaskin. Expertreviews.co.uk skriver till exempel att Melitta Barista T Smart är otroligt flexibel eftersom att maskinen kan brygga en mängd olika kaffedrycker.

De brittiska experterna framhäver dessutom att Melitta Barista T Smart är enkel att rengöra samt att maskinen har flera funktioner som gör kaffeupplevelsen ännu bättre. Trots att experterna generellt sett tycker bra om Melitta Barista T Smart nämner de även att maskinen är ganska stor. Man bör därför ha gott om plats på köksbänken innan man väljer den här modellen.

Mer om Melitta Barista T Smart

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1400 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 25,9 x 46,7 x 37,2 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *: Ja
 • Inbyggd mjölkskummare: Ja

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

DeLonghi La Specialista EC9335.M - bra alternativ till Sage

En bra semi-automatisk espressomaskin

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 hos Google Shopping
 • check 4/5 stjärnor på Coffeeness.de

Dagens bästa priser och erbjudanden på DeLonghi La Specialista EC9335.M :

Fördelar

 • Lätt att göra ren och avkalka
 • Dubbelt värmesystem
 • Snabbstart på 1 sekund
 • Lättanvänd
 • Bra mjölkskummare

Nackdelar

 • Tar upp mycket plats

DeLonghi La Specialista EC9335.M har bland annat testats av den amerikanska kaffe- och matbloggen Cuppabean.com och den tyska kaffe- och kaffemaskintestsajten Coffeeness.de. Experterna ger den här espressomaskinen ett högt betyg eftersom den både är snabb och tyst.

Mer om DeLonghi La Specialista EC9335.M

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 2,5 L
 • Ström: 1450 W
 • Tryck: 15 Bar
 • Mått: 37,3 x 39,2 x 45,5 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Med en espressomaskin som DeLonghi La Specialista EC9335.M kan du brygga en kopp gott kaffe på nolltid. Denna modell brygger kaffet riktigt snabbt. Den gör det dessutom riktigt tyst, så du slipper störande ljud medan du väntar på ditt kaffe.

DeLonghi La Specialista EC9335.M är smart konstruerad och är därför lätt att rengöra och avkalka. Detta gör denna maskin extra populär bland såväl experter som vanliga konsumenter. DeLonghi La Specialista EC9335.M tar upp mycket plats och är dyrare än andra liknande modeller på marknaden. Den passar därför bäst hemma hos den riktiga kaffeälskaren.

Melitta Caffeo Varianza CSP - espressomaskin med tio varianter av kaffe

Konsumentmagasinets rekommendation: Allt-i-ett-alternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinder hos Stiftung Warentest
 • check ExpertReviews rekommendationspris - med högt betyg av 5/5 stjärnor
 • check 4,2/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Caffeo Varianza CSP:

Fördelar

 • 10 förinställda kafferecept
 • Smart My Bean Select-funktion
 • Behållaren passar in i kylskåpsdörren
 • Extern mjölkbehållare värms snabbt upp

Nackdelar

 • Lite svårt att tömma överflödigt vatten och kaffesump

Massor av flexibilitet och utmärkt kaffe gör enligt brittiska Expert Reviews Melitta Caffeo Varianza CSP till en otroligt bra espressomaskin. Medan flera andra modeller inte erbjuder samma stora flexibilitet, så är denna maskin designad för att göra ett brett urval av drycker samtidigt som det finns flera möjligheter för personlig anpassning, så att ditt kaffe blir precis så som du vill ha det. Melitta Caffeo Varianza har totalt 10 kaffevariationer, med bl.a. möjligheten att fixa espresso, cappuccino, latte macchiato och cafè crema. Dessutom går det också att fixa ristretto, lungo, espresso macchiato, americano, cafè au lait samt cafè latte.

Mer om Melitta Caffeo Varianza CSP

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,2 L
 • Ström: 1450 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 25,3 x 38 x 40,5 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Stiftung Warentest, som är Tysklands största och mest kända konsumentorganisation, lyfter i deras test av denna maskin fram att det som utmärker den speciellt är dess användarvänlighet samt kvaliteten av kaffet som produceras. Modellen är så pass bra att den tillsammans med modellen Jura E8 fick en delad första plats i Stiftung Warentests genomgång, bland 42 andra maskiner. Maskinen hyllas också för dess rengöringsvänlighet, som trots de många funktionerna är mycket enkel att klara.

Maskinen har ett integrerat program för att rengöra mjölksystemet, som med hjälp av ånga snabbt och hygieniskt rengör alla de delar på maskinen som är i kontakt med mjölken. Expert Reviews hyllar även maskinen för dess enkla rengöring samt dess många inställningar.

Exempelvis kan man justera bönornas malningsstorlek, liksom att det är möjligt att justera mängden av vatten som används till en espressoshot – och därmed hur stark den kommer vara. Expert Reviews är så pass imponerade av maskinens kvalitet på kaffet samt användarvänligheten att de delade ut 5 utav 5 möjliga stjärnor i deras test till Melitta Caffeo Varianza CSP.

Det som gör maskinen speciellt intressant är funktionen My Bean Select. Har du lust till en annan typ av bönor än de som ligger just nu i maskinen, eller behöver du t.ex. göra koffeinfritt kaffe, så är det möjligt att tillsätta de önskade bönorna i My Bean Select-tratten. Bönorna tillsätts enkelt med en medföljande doseringssked, och maskinen vet därefter automatiskt om att det finns bönor i My Bean Select-tratten, så att kaffet bryggs därifrån. Nedanför kan du se en liten video, där My Bean-funktionen förklaras.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 - kompakt espressomaskin

Bra alternativ för små kök

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ExpertReviews rekommendation - med 4/5 stjärnor
 • check Utnämnd till ”Editor’s Choice” hos den brittiska kaffesajten BeanToCupCoffee.co.uk
 • check Högt betyg 9.5/10 på Coffeedino.com
 • check 4,6/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110:

Fördelar

 • Slank och snygg design
 • Anpassningsbar arom och kvantitet
 • Lätt att rengöra och använda
 • Idealisk temperaturkontroll

Nackdelar

 • Saknar avancerade inställningar

Espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har granskats av två olika expertpaneler och imponerar på experterna i båda undersökningarna. Det rör sig om två brittiska tester från kaffebloggen CoffeeTeaClub.co.uk och kaffesajten BeanToCupCoffee.co.uk. Båda källorna har granskat espressomaskinen utifrån flera olika testpunkter. Maskinens fina prestationer resulterar i att den får ett betyg på 4,4 av 5 stjärnor hos CoffeeTeaClub.co.uk och utnämns till ”Editor’s Choice” hos BeanToCupCoffee.co.uk.

Vad säger användare och experter om DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110?

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har bland annat testats av den brittiska bloggen CoffeeTeaClub.co.uk. De ger maskinen ett betyg på 4,4 av 5 stjärnor och motiverar detta med flera olika anledningar. Experterna skriver till exempel att maskinen helt enkelt är fantastisk och att byggkvaliteten är otroligt hög.

Den här modellen är dessutom oerhört lätt att använda och har ett väldigt professionellt utseende. CoffeeTeaClub.co.uk framhäver även att DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är mångsidig och att kaffet smakar fantastiskt. De nämner dessutom att det är smart att man kan använda både hela bönor och färdigmalet kaffe.

Experterna lyfter dock även fram några nackdelar med den här espressomaskinen. De påpekar till exempel att kaffekvarnen lever om och att droppbrickan blir full väldigt snabbt. DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har även granskats av kaffesajten BeanToCupCoffee.co.uk och utnämns där till “Editor’s Choice”.

Experterna hos BeanToCupCoffee.co.uk anser nämligen att det här är en utmärkt kaffemaskin som brygger riktigt gott kaffe. De skriver även att modellen är mångsidig och att användaren har många möjligheter att påverka smaken. Experterna kommer till sist fram till att den här maskinen är en av de bästa i sin prisklass. De anmärker dock på att det kan vara lite svårt att lära sig hur mjölkskummaren fungerar. De skriver även att kopphållaren gärna hade fått bli lite varmare.

Mer om DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1450 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 43 x 23,8 x 35,1 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *: Ja
 • Inbyggd mjölkskummare: Ja

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är en helautomatisk espressomaskin som är både stor och rymlig. Den här modellen har nämligen både en stor vattenbehållare och en stor bönbehållare. Vattenbehållaren har en kapacitet på 1,8 liter medan bönbehållaren rymmer 200 gram kaffebönor. Den här modellen ska alltså huvudsakligen användas för att brygga kaffe från hela bönor. Man kan dock använda färdigmalet kaffe också om man föredrar det.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är även utrustad med en mjölkskummare. Den här espressomaskinen kan därför brygga flera olika kaffesorter – allt från mörk espresso till cappuccino och andra kaffedrycker med mjölk.DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 är alltså en helautomatisk maskin som brygger kaffet så gott som helt själv. Maskinen har dock även olika manuella inställningar som låter användaren göra kaffet mer individanpassat.

Man kan nämligen justera både malningen, vattenmängden, kaffemängden, vattenhårdheten och temperaturen manuellt. Den här modellen har dessutom ett unikt Thermosystem som ser till att maskinen upprätthåller den valda temperaturen och att resultatet blir så bra som möjligt.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som säkerställer att det inte händer något om man skulle råka lämna maskinen igång. Det finns även ett automatiskt rengöringsprogram som håller maskinen ren. För att bibehålla en hög effektivitet har maskinen dessutom ett automatiskt avkalkningssystem som håller den fri från kalkavlagringar.

Melitta Caffeo Passione - en bra espressomaskin

 • check Toppbetyg hos Råd & Rön
 • check 4/5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de
 • check 4,5/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Melitta Caffeo Passione:

Fördelar

 • 5 inställningar för att justera kaffestyrkan
 • Automatisk rengöring och avkalkning
 • Energisparläge och programmerbar automatisk avstängning
 • Melitta-appen för följeslagare

Nackdelar

 • Lite högljudd vid högsta inställningen

Melitta Caffeo Passione har granskats av flera testpaneler, och den generella bedömningen från både svenska, danska och tyska experter är att Melitta Caffeo Passione är en utmärkt espressomaskin som fungerar mycket bra.

Mer om Melitta Caffeo Passione

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,2 L
 • Ström: 1450 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 39 x 38 x 25,3 cm
 • Inbyggd kaffekvarn *
 • Inbyggd mjölkskummare

Melitta Caffeo Passione är inte lika dyr som andra bra espressomaskiner, men det betyder inte att kvaliteten är låg. Melitta Caffeo Passione har en mjölkskummare som säkerställer att man kan göra både svart espresso och kaffedrycker med mjölk. Modellen har ett tryck på 15 bar och en löstagbar vattentank på 1,2 liter. Det är inte marknadens största vattenbehållare, och bönbehållaren med en kapacitet på 125 gram hör inte heller till de största.

Trots att Melitta Caffeo Passione inte rymmer särskilt mycket kan maskinen brygga många olika sorters kaffe, och utbudet ökas ytterligare tack vare den inbyggda mjölkskummaren. Alternativen består bland annat av espresso, latte macchiato, café creme, cappuccino, ristretto och lungo. Man väljer enkelt med One Touch-funktionen på TFT-färgskärmen, och där kan man även välja mellan tio förprogrammerade kaffespecialiteter.

För att säkerställa att resultatet blir optimalt varje gång är modellen utrustad med Best Aroma System. Detta ser till att få fram alla aromer i smaken och leverera ett gott och smakrikt kaffe.Melitta Caffeo Passione är kompakt och har en fin design, vilket innebär att den kommer att se bra ut på köksbänken men inte ta särskilt mycket plats.

Detta gör att modellen är perfekt för mindre kök. För att underlätta rengöringen är Melitta Caffeo Passione utrustad med en automatisk rengöringsfunktion samt en automatisk avkalkningsfunktion. Dessa ger en bättre kaffekvalitet och gör att maskinen håller längre.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Rocket Appartamento - italiensk espressomaskin

 • check Mycket positiv recension på EspressoOutlet.net
 • check Högt betyg 5/5 stjärnor på RoastyCoffee
 • check 4,8/5 hos Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Rocket Appartamento:

Fördelar

 • Robust, professionellt byggd kvalitet
 • Stor ångkapacitet
 • Justerbar styrka och smak
 • Integrerad mjölkskumare

Nackdelar

 • Högre prisklass

Espressomaskinerna från Rocket har flera gånger jämförts med Ferrari: de är italienska, snabba och det finns inget negativt att säga om varken kvaliteten eller designen.  Maskinerna från Rocket Espresso tillverkas i Milano i Italien och allt är handgjort, vilket bara det gör att de sticker ut från mängden av espressomaskiner på marknaden. Rocket Espressos maskiner för privat bruk håller dessutom en så hög kvalitet att de är jämförbara med de modeller som används av professionella baristor.

Mer om Rocket Appartamento

Specifikationer

 • Vattentankens kapacitet: 1,8 L
 • Ström: 1200 W
 • Tryck: 15 bar
 • Mått: 27,4 x 42,5 x 36 cm
 • Inbyggd mjölkskummare

Rocket Appartamento är en manuell espressomaskin där kaffet bryggs via en filterhållare och modellen levereras med filterhållare för både en och två koppar. Det är en stadigt byggd maskin som väger hela 20 kg, vilket säger en hel del om kvaliteten på de material som har använts. Modellen ser dock fortfarande fin ut och har en design med runda detaljer i antingen vitt eller koppar.

Maskinen har ett E-61 grupphuvud i förkromad mässing från Faema. Den här typen av grupphuvud uppfanns 1961 och är det mest berömda bland espressomaskiner. Grupphuvudet bidrog till en fundamental ändring i hur man brygger kaffe i och med att det har en inbyggd vattencirkulation som säkrar en stabil värme. Du hittar med andra ord inte ett bättre grupphuvud än det som sitter på Rocket Appartamento.

Rocket Appartamento använder en så kallar HX kopparpanna med en kapacitet på 1,8 liter. HX står för “Heat Exchanging” och kan liknas med en värmeväxlare. Den här typen av panna gör att maskinen både kan ånga och brygga på samma gång. Om du vill ha mjölk i ditt kaffe är ångaren dessutom extra kraftfull och värmer upp och skummar mjölken så snabbt att ångkraften har påpekats vara imponerande bra i tester.

Förutom ett rör för ånga har modellen även en ventil för kokande vatten, vilket gör det enkelt att förvandla espresson till en Americano eller brygga en kopp te. Modellens droppbricka är försedd med magneter, vilket är en trevlig detalj. Det påverkar förvisso inte själva espresson, men det gör att brickan sitter perfekt utan att rassla eller leva om när man ställer ner sin kopp på den. Maskinen kan inte vattenanslutas men den har i gengäld en extra stor vattentank med en kapacitet på 2,3 liter.

Maskinen är mycket kompakt och tar därför inte upp särskilt mycket plats i köket jämfört med andra espressomaskiner i samma stil. Trots den kompakta designen har man varken minskat prestandan eller försämrat designen och Rocket Appartamento kan brygga espresso av högsta kvalitet. Appartamento är den minsta av Rocket-modellerna, men det betyder inte att den brygger sämre kaffe och enligt amerikanska Medium.com är det bara kvaliteten av kaffet som överträffar maskinens snygga design.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av espressomaskinerna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Berlingske

Den ansedda danska tidningen Berlingske har i sin nätupplaga sammanställt ett test i januari 2016, där de testade 5 olika espressomaskiner. Alla modellerna gör kaffe på kaffebönor och några är helautomatiska med inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare. Maskinerna testades först och främst på smak och kaffekvalitet. Baristan Johannes Elm Niemann stod för att göra kaffet, medan Søren Frank och Jens H. Thomsen gjorde ett blindtest av smaken. Därefter blev varje espressomaskin utvärderad av design och användarvänlighet. Testet presenteras som en artikel där varje deltagare delar med sig av egna upplevelser samt ger modellerna egna betyg. Du kan läsa hela testet gratis här.

Råd & Rön

Det svenska konsumentmagasinet Råd & Rön gjorde två omfattande tester av espressomaskiner. I 2014 testade de 20 helautomatiska espressomaskiner på en rad parametrar, bl.a. kaffets kvalitet (arom och fyllighet), hur lång tid varje maskin tar att göra en och två espressokoppar, espressons temperatur (som bör ligga runt 67 grader) och hur enkelt det är att rengöra varje maskin.

I testet från 2016 tog Råd & Rön 16 nya modeller och la till parametrar, med större uppdelningar under varje punkt – exempelvis rengöring av varje element i maskinen. Testet från 2016 har också produktspecifikationer med, så att man snabbt kan se vad varje modell kan göra.

Det gemensamma för dessa två tester från Råd & Rönär att espressomaskinerna testades i laboratorium av experter och att resultatet är uppsatt som poäng för varje parameter. Detta skapar ett mer objektivt intryck, där skälet inte alltid är tydligt. Detta vägs upp med de många underpunkterna, samt möjligheten att jämföra de olika modellerna i en interaktiv tabell.

Du kan se testet från 2014 här och testet från 2016 här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till testet.

Klikk.no

Det norska onlinemagasinet Klikk.no har gjort ett test av 5 olika kaffemaskiner. De slår omgående fast vid att den billigaste modellen är den bästa och espressomaskinen från DeLonghi får 5 utav 6 möjliga stjärnor. I testet har Klikk tagit hjälp av de två kaffeexperterna Tøri Lindvik och Jørgen Lindvik – som är kafferostare hos Den Gyldne Bønne – att testa de olika modellerna. Alla maskiner testades i att göra vanligt kaffe, espresso och cappuccino, både med de automatiska samt manuella inställningar. Det viktigaste i testet var kvaliteten på själva kaffet, men också användarvänligheten, ljudnivån, rengöringsvänligheten och displayen. Du kan läsa testet hos Klikk.no helt gratis här.

I samma undersökning granskades även Miele CM 6350, som tillsammans med espressomaskinen från DeLonghi får toppbetyg i testet. Espressomaskinen från Miele får nämligen också 5 av 6 poäng. Du kan läsa mer här.

Klikk.no har även provat Siemens EQ.6, som får 4 av 6 poäng. Recensionen av den här maskinen finns i samma artikel som espressomaskinerna här ovanför.

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest är Tysklands största och mest kända konsumentorganisation och deras tester är kända för grundliga genomgångar och skarpa bedömningar. De testade inte mindre än 44 olika espressomaskiner, där modellerna Melitta Caffeo Varianza CSP och Jura E8 Platin delade första platsen. Espressomaskinerna testades både på kvaliteten av den bryggda espresson, smak, användarvänlighet, rengöring, design och elförbrukning.

Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till testet.

Techradar 

TechRadar är en webbplats med teknikfokuserade nyheter och recensioner som ger information, analyser och åsikter om de senaste teknikprodukterna och trenderna. Webbplatsen täcker ett brett urval av ämnen, inklusive smartphones, bärbara datorer, hemmabiosystem, spel och annan konsumentelektronik. 

Sage The Oracle Touch
Du kan se testet här.
Testad: 03/03/2022

Sage The Barista Express
Du kan se testet här.
Testad: 20/07/2020

DeLonghi Dedica Deluxe EC685
Du kan se testet här.
Testad på: 01/11/2021

Expert Reviews

Det brittiska konsumentmagasinet Expert Reviews gjorde en grundlig genomgång av espressomaskinen Melitta Caffeo Varianza CSP, vilket tilldelades inte mindre än 5 utav 5 möjliga stjärnor. Modellen bedömdes på allt från design till elförbrukning, samt dess förmåga att mäta bönor och smaken av den espresso som precis bryggdes. Expert Reviews sysslar främst med nyheter, tester och recensioner å konsumenternas vägnar och magasinet utmärker sig med att alltid gå på djupet med deras tester och behandla en given produkt kritiskt och grundligt. Du kan läsa hela testet gratis här.

Expertreviews.com har även provat Sage The Barista Express. I det testet undersöker de många av espressomaskinens funktioner, dess design samt kvaliteten på kaffet. Maskinen får ett totalbetyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa deras recension här.

Expertreviews.co.uk har även testat Melitta Barista T Smart och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Sage The Oracle Touch
Du kan se testet här.
Testad: 24/02/2020

Sage Barista Pro
Du kan se testet här.
Testad: 24/02/2021

Gastomand.dk

Danska Gastomand har provat Siemens EQ.9 Connect och gått igenom så gott som alla funktioner hos den här kaffemaskinen. De har bland annat undersökt WiFi-funktionen, kaffets kvalitet, hur lätt maskinen är att rengöra och mycket annat.

Du kan läsa hela granskningen av maskinen på deras hemsida.

Trustedreviews.com

Den stora internationella testsajten trustedreviews.com har gjort en detaljerad granskning av Delonghi  Dedica. Här utvärderar de ett antal testpunkter och ger till slut modellen ett totalbetyg på 4,5 av 5 stjärnor.

I testet bedöms bland annat kvaliteten av kaffet, hur det är att använda maskinen samt kvalitet och funktioner.

Du kan läsa hela undersökningen här.

Sage Barista Pro
Du kan se testet här.
Testad: 08/05/2020

Bbcgoodfood

BBC Good Food är en webbplats med fokus på mat och matlagning och ingår i BBC-nätverket (British Broadcasting Corporation). Webbplatsen erbjuder ett brett utbud av matrelaterat innehåll, inklusive recept, matlagningstips, produktrecensioner och andra artiklar om matrelaterade ämnen. BBC Good Food är dessutom en hemsida där mycket av innehållet som publiceras är skapat av användare – det kan var allt från recensioner och betygsättning av recept, till forum där användarna kan bolla idéer och dela med sig av sina erfarenheter. 

Sage The Oracle Touch
Du kan se testet här.
Testad: 05/05/2021

Här kan du se deras test av de bästa espressomaskinerna

DeLonghi Dedica Deluxe EC685
Du kan se testet här.
Testad på: 11.05.2011 04/03/2021

Sage Bambino Plus
Du kan se testet här

T3

T3.com är en tekniksida med recensioner, nyheter och artiklar om de senaste teknikprylarna och trenderna. Den täcker ett brett urval av ämnen, däribland gadgets, hemmabiosystem, spel och mycket mer. 

Sage The Oracle Touch
Du kan se testet här.
Testad: 11/08/2021

Wired

Wired.com är en teknik- och kulturinriktad webbtidning som publicerar nyheter, recensioner och analyser om en mängd olika ämnen som vetenskap, ekonomi, politik och design.

Sage The Oracle Touch
Du kan se testet här.

Du kan se deras test av de bästa espressomaskinerna här.

NY Times

Nytimes.com är webbversionen av tidningen The New York Times som erbjuder sina läsare omedelbar tillgång till nyheter, åsikter och multimedieinnehåll. Webbplatsen gör det möjligt för läsarna att söka efter artiklar om vilket ämne som helst med hjälp av det användarvänliga gränssnittet och förutom nyhetsbevakning dygnet runt erbjuder Nytimes.com också oberoende analyser, ärliga synpunkter och intressanta artiklar från redaktionens medarbetare.

Du kan se deras test av de bästa espressomaskinerna här.

SeriousEats.com

SeriousEats.com är en populär webbplats för mat och matlagning som erbjuder recept, metoder för matlagning, produktrecensioner samt matrelaterade artiklar och videor. 

Du kan se deras test av de bästa espressomaskinerna här.  

Which.co.uk

Englands största testmagasin which.co.uk har testat Sage The Barista Express, och de kommer med både positiva och negativa kommentarer. Även om maskinen gör gott kaffe finns det områden där den hade kunnat prestera bättre. Du kan läsa hela undersökningen på which.co.uk.

Which.co.uk har även testat Siemens EQ.9 Plus Connect s500 och gett modellen ett betyg på 73 av 100 poäng. Du kan läsa hela recensionen här.

Observera att man måste betala för att läsa testet.

Stuff.tv

Den amerikanska tekniksajten stuff.tv har också provat Sage The Barista Express, och i artikeln granskar och betygsätter de ett antal olika espressomaskiner.

Här får Sage The Barista Express 5 av 5 stjärnor, alltså toppbetyg.

Du kan läsa hela artikeln här.

Cnet.com

Den stora internationella tekniksajten cnet.com har testat Sage The Barista Express. Det bör dock nämnas att det faktiskt är Breville The Barista Express de har granskat. Maskinerna är likadana, men i USA säljs de istället under namnet Breville.

Maskinen får 4,5 av 5 stjärnor i deras granskning där de undersökte design, kvalitet och andra viktiga funktioner.

Du kan läsa mer här.

Coffeeness.de

Coffeeness.de är en av Tysklands största kaffesajter, som drivs av kaffeentusiasten Arne Preuß. Han skriver om olika kaffesorter, kaffebryggning samt tester av olika kaffemaskiner.

Arne har bland annat provat Melitta Caffeo Varianza, som får 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela testet på hans hemsida här.

Arne har även provat Melitta Caffeo Solo, och den här espressomaskinen får 4,5 av 5 stjärnor. Denna undersökning kan du läsa på hemsidan här.

På hemsidan hittar du även hans granskning av Miele CM 6350. Den här maskinen får en fullpott på 5 av 5 stjärnor, och det testet kan du läsa här.

Även Siemens EQ.3 s300 har granskats på hemsidan, och maskinen får ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Denna artikel kan du läsa här.

Coffeeness.de har även testat och recenserat Siemens EQ.9 Plus Connect s500. De rekommenderar i slutändan den här espressomaskinen till sina läsare. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Vi har läst deras test av DeLonghi La Specialista EC9335.M. Testet uppdaterades den: 22. januari 2021 Du kan läsa hela testet här

BeanToCupCoffee.co.uk

BeanToCupCoffee.co.uk är en brittisk kaffesajt som skriver om kaffebryggning ur flera olika perspektiv. Deras mål är att hjälpa konsumenterna att hitta den bästa kaffemaskinen för dem.

BeanToCupCoffee.co.uk har till exempel provat espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110. Du hittar hela recensionen här. 

CoffeeTeaClub.co.uk

CoffeeTeaClub.co.uk är en brittisk blogg som skriver om både kaffe och te. De fokuserar huvudsakligen på själva dryckerna men skriver även om tillbehör, till exempel kaffemaskiner.

CoffeeTeaClub.co.uk har därför testat espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110. Du kan läsa mer om undersökningen här.

Chip.de

Det tyska testmagasinet Chip.de testar och recenserar en mängd olika konsumentprodukter inom kategorierna teknik och elektronik. De har till exempel testat Siemens EQ.9 Plus Connect s500 och gett maskinen ett betyg på 4,3 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Cuppabean.com

Cuppabean.com är en amerikansk blogg om kaffe och mat. Vi har läst deras test av DeLonghi La Specialista EC9335.M. Det har gett oss en inblick i fördelar, nackdelar och specifikationer. Testet uppdaterades den: 11. oktober, 2021 Du kan läsa hela testet här.

Tomsguide

Sage The Oracle Touch
Här kan du se deras test av de bästa espressomaskinerna

Sage The Bambino Plus

Du kan se testet här

Testad på: 11/08/2021

Kundrecensioner

Amazon

Sage Barista Touch – Du kan se recensionerna här

Sage The Barista Express – Du kan se recensionerna här

Sage The Oracle – Du kan se recensionerna här.

Sage Barista Pro – Du kan se recensionerna här.

Philips Series 2200 EP2231 – Du kan se recensionerna här

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 – Du kan se recensionerna här

Philips Series 3200 LatteGo – Du kan se recensionerna här.

DeLonghi ECAM21.117 Magnifica – Du kan se recensionerna här

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk – Du kan se recensionerna här.

Bosch CTL636EB6 – Du kan se recensionerna här.

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75 MS – Du kan se recensionerna här.

Siemens CTC636LES1 – Du kan se recensionerna här

Sage The Bambino Plus – Du kan se recensionerna här.

Hur man gör den bästa espresson

Norska friele.no berättar hur man på bästa sätt kan göra den lilla koppen med mörkt och koncentrerat kaffe med en intensiv arom och gyllene crema på toppen – mer känd som espresso.

 • Steg 1 – Börja med att mala bönorna fint för att de ska kunna avge tillräckligt med smak på den korta tiden de är i kontakt med vattnet.
 • Steg 2 – Pressa samman kaffet med en så kallad “tamper”
 • Steg 3 – När man ska göra espresso är det optimala trycket 9 bar. Vattnet bör vara mellan 92 och 96 grader varmt och ska vara i kontakt med kaffet i ca 25 sekunder. Man kan dessutom justera malningsgraden för att anpassa smaken.
 • Steg 4 – Om espresson görs rätt skapas ett jämnt lager gyllene skum på toppen som kallas för “crema”. En bra crema är kompakt och 3-4 mm hög. Skummet mörknar snabbt och försvinner helt efter 3-4 minuter.

5 saker du borde veta om kaffe och koffein

Danska Dr.dk går här igenom fem saker som är värda att känna till om kaffe och koffein. Nog gör kaffet att man vaknar upp en trött morgon och att man kan arbeta några timmar extra en sen kväll, men vad gör egentligen koffeinet?

Vad är koffein?

Koffein är ett stimulerande ämne som ger en uppiggande effekt – mycket likt ämnen som amfetamin. När man får i sig koffein upplever många att de vaknar till, men koffein kan även påverka kroppen negativt genom att höja blodtrycket och öka sömnlösheten.

Kaffe är en av de huvudsakliga källorna till koffein, men man kan även dricka energidrycker som exempelvis Red Bull.

Hur länge påverkar koffein kroppen?

Koffeinet absorberas i blodomloppet och sprider sig till hela kroppen. Efter ungefär en till en och en halv timme är koncentrationen av koffein i kroppen som högst och efter tre till sju timmar halveras mängden. Detta beror dock på personen och hans eller hennes storlek. Experterna rekommenderar att man slutar dricka kaffe om det har en negativ effekt.

Kan man få i sig för mycket koffein?

Även om man dricker många koppar kaffe om dagen behöver man inte oroa sig för en “överdos”. Experterna säger att det inte blir några giftiga effekter hos vuxna så länge koffeinmängden ligger under 400 milligram per dag. För barn och gravida gäller dock andra rekommendationer. Rekommendationer kring koffein hittar du hos Livsmedelsverket.

Kan man dö av för mycket koffein?

Som vi precis nämnde behöver man inte vara rädd för hälsofarliga effekter av att dricka mycket kaffe. Experterna bedömer nämligen att man måste dricka ca 80-100 koppar per dag för att riskera att dö av det – och då måste man dessutom dricka kopparna utan avbrott.

Expertens råd

Flera studier visar att det faktiskt kan vara avgjort fördelaktigt att dricka kaffe. Experternas rekommendation är därför att man gärna kan dricka ett par koppar eller lite mer. Undvik dock kaffet på kvällen för att undvika sömnproblem orsakade av koffein.

När du ska köpa espressomaskiner

Innan du väljer att investera i en espressomaskin, så finns det några element du bör ta med i beräkningen. Här får du en snabb genomgång av några av faktorerna du bör vara uppmärksam på:

Pris:

En espressomaskin är inte någon billig hobby, och du kan enkelt hitta modeller som ligger långt över 10,000kr. Dock bör du vara uppmärksam på att det finns några billiga alternativ som minst är lika bra. Svenska konsumentmagasinet Råd & Rön lyfter dock fram att den dyraste modellen i deras test från 2014 faktiskt kom på sista plats. I espressovärlden finns det alltså inte alltid samband mellan pris och kvalitet.

Storlek:

Några av de helautomatiska espressomaskinerna är ganska stora och fyller en del. Ju flera saker de klarar av, desto större blir de. Överväg därför vilka dina behov är och hur stor plats du har på köksbänken. En enkel espressomaskin som bara gör espresso kommer självklart vara mindre. Väljer du en maskin med inbyggd mjölkbehållare till cappuccinon så ökar också storleken.

Funktioner:

Några av modellerna är helautomatiska och har både inbyggd kaffekvarn och mjölkbehållare samt skummare. Här får du en färdig bryggd kopp med endast ett tryck på knappen. Det finns också modeller där du kan välja att få malet kaffe i, och modeller som har en extern mjölkskummare, där mjölken skummas direkt ned i koppen. Om du väljer en maskin med inbyggd mjölkbehållare så ska du vara beredd på att detta kräver en hel del rengöring. Mjölkrester eller en sur latte är aldrig riktigt gott.

Tidsförbrukning:

En avgörande faktor för många är tidsförbrukningen. Om man köper en espressomaskin så är det av anledningen att man gärna vill ha det färdiga kaffet snabbare, än om man gör den manuellt. Därför är det smart att vara uppmärksam på tiden maskinen tar på sig att brygga en kopp. En stressad morgon kan det vara en stor fördel att endast behöva vänta 1-2 minuter.

Kaffekvarn:

Vissa modeller har en integrerad kaffekvarn medan andra inte har det och ofta är det en smaksak om man föredrar det ena eller det andra. Om man väljer en modell utan kaffekvarn kan det dock vara värt att investera i en separat sådan eftersom nymalda kaffebönor påverkar kaffets kvalitet nästan lika mycket som kvaliteten på espressomaskinen gör.

De tre vanligaste espressomaskinerna

 • Semi-automatisk espressomaskin: Perfekt för kaffeälskare som vill ha kontroll över bryggprocessen. Dessa maskiner balanserar mellan automatisk och manuell drift och ger användaren möjlighet att experimentera och förfina sin espressokunskap. Några vanliga funktioner inkluderar en portafilter, ångstång, justerbart bryggtryck och en timer.
 • Automatisk espressomaskin: Dessa maskiner erbjuder bekväm och lättanvänd bryggning, automatiserar många av de annars manuella stegen i bryggprocessen. Funktioner inkluderar kaffekvarn, programmerbara inställningar, mjölkskummare och pekskärm. Dessa maskiner är ett bra val för dem som värdesätter bekvämlighet och kontinuitet i sin kaffebryggning.
 • Super-automatisk espressomaskin: Denna variant automatiserar nästan alla steg i bryggprocessen; från att mala kaffebönor till att skumma mjölk. Funktioner inkluderar bönbehållare och kvarn, automatisk mjölkskummare, digitala display och programmerbara inställningar. Dessa maskiner är perfekta för de som vill ha en snabb och enkel kopp espresso.

Andra typer av espressomaskiner inkluderar manuella espressomaskiner, espressomaskin på spisen och inbyggda espressomaskiner. Varje typ har sina egna unika funktioner och fördelar och är bäst lämpade för olika typer av kaffeälskare.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Sage The Barista Express - kraftfull espressomaskin

DeLonghi ECAM 44.660.B

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta