Induktionshäll bäst i test – Guide till marknadens bästa induktionshällar

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I denna artikel går vi igenom de bästa induktionshällarna på marknaden, så att du snabbt och enkelt kan skapa en överblick och jämföra olika modeller.

Induktionshällar representerar den högsta nivån av teknologi inom köksutrustning, och denna typ av spishäll är populärare än någonsin – och med goda skäl. Induktionshällar värmer effektivare och är energisnålare än traditionella hällar, samtidigt som de ger en snabbare och mer precis temperaturreglering än andra typer av hällar.

Bara ett fåtal induktionshällar har dock ingått i några officiella tester, varför vi i urvalet av de bästa hällarna även har lagt stor vikt vid hur konsumenterna bedömer de olika modellerna efter att ha köpt och provat dem i praktiken en tid. För detta ändamål har vi därför samlat in oberoende kundrecensioner från vitvaruportaler som exempelvis WhiteAway, och danska Skousen.

En enskild kundrecension kan givetvis inte säga mycket, men genom att ta fram en genomsnittlig värdering baserad på en rad olika recensioner får vi en rättvis bild av enskilda produkter. Bland de induktionshällar som fått bäst kundrecensioner har vi valt ut de bästa, baserat på en bedömning av olika specifikationer.

I denna artikel får du:

🔸 Överblick över de bästa induktionshällarna på marknaden
🔸 En överblick över vad induktion är, och varför teknologin skiljer sig från traditionella hällar
🔸 Genomgång av de olika tester vi använt till denna artikel


AEG IKB64301FB

Konsumentmagasinet rekommenderar

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
Rekommenderas av den engelska tidningen The Telegraph

AEG IKB64301FB

AEG IKB64301FB har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk och den engelska tidningen The Telegraph. Båda expertkällorna ser positivt på den här modellen och ger den i slutändan fina betyg i sina respektive undersökningar.

Betygen motiveras bland annat med att spishällen har en låg ljudnivå och enkla kontroller samt att du får snabba resultat. Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om AEG IKB64301FB nämner de dock att hällen är lite svår att rengöra.

Tänk på att AEG IKB64301FB är en induktionshäll och att du därför måste använda kokkärl som fungerar med induktion.

Experterna: Snabb och energisnål spishäll

I recensionen från The Telegraph skriver experterna att AEG IKB64301FB är en utmärkt induktionshäll som levererar snabba resultat samtidigt som den är energisnål. 

De framhäver även att spishällen har ett överkomligt pris, något som lär vara en fördel för alla som vill ha en induktionshäll i köket. Experterna är dessutom positiva till funktionerna och berättar till exempel att timerfunktionen ger en tydlig överblick över tillagningstiden.

Den största nackdelen som experterna skriver om är att AEG IKB64301FB inte är lika enkel att rengöra som andra liknande spishällar.

Snabb induktionshäll

AEG IKB64301FB är en snabb induktionshäll som dessutom är utrustad med en Boosterfunktion. Den här funktionen ger en intensiv uppvärmning som gör att matlagningen går ännu snabbare. Boosterfunktionen ökar nämligen effekten i kokzonerna i upp till tio minuter. 

Om man måste gå undan från matlagningen en stund finns det även en Stop&Go-funktion som pausar tillagningen utan att maten blir kall. När man kommer tillbaka till maten och stänger av funktionen kommer spishällen automatiskt att återgå till de tidigare inställningarna.

AEG IKB64301FB har fyra kokzoner och är därmed lagom stor för ett helt vanligt hushåll.

Restvärmeindikator och automatisk kastrullavkänning

AEG IKB64301FB är försedd med flera praktiska funktioner, till exempel en restvärmeindikator med tre steg och automatisk kastrullavkänning.

Restvärmeindikatorn ger en överblick över restvärmen på hällen och gör därmed att man kan ta tillvara på så mycket värme som möjligt. Kastrullavkänningen ser istället till att kokzonerna aldrig blir varma om det inte finns något kokkärl på dem.

Sist men inte minst har AEG IKB64301FB en touchpanel där man justerar alla inställningar. Där finns även en timerfunktion som kan användas både som timer och stoppur. 

AEG IKB64301FB mäter (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Urval av specifikationer för AEG IKB64301FB:
Restvärmeindikator
Automatisk kastrullavkänning
Boosterfunktion
Stop&Go-funktion
Timerfunktion och stoppur


Electrolux HOI630MF

Bästa allround-modellen

Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
Toppbetyg hos Råd & Rön

Electrolux HOI630MF

.

Electrolux HOI630MF har testats och recenserats av Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Den här modellen går hem hos båda expertkällorna och får i slutändan toppbetyg i en undersökning och en utmärkelse som testvinnare i den andra.

I recensionerna kan vi läsa att experterna tycker bäst om den effektiva och snabba tillagningen samt de enkla kontrollerna hos den här spishällen. Trots att de tycker bra om Electrolux HOI630MF anmärker de dock på att hällen har en ram som försvårar rengöringen.

Tänk på att Electrolux HOI630MF är en induktionshäll. Man måste därför använda speciella kokkärl som fungerar med induktion.

Snabb och användarvänlig spishäll

Den här induktionshällen är utrustad med funktioner som gör matlagningen både snabb och effektiv. Electrolux HOI630MF har bland annat en PowerBoost-funktion som ger en supersnabb uppvärmning och gör det möjligt att koka upp vatten på mindre än 90 sekunder.

Spishällen har även en pausfunktion som gör att man kan pausa matlagningen och sätta den på varmhållning. Maten blir därför inte kall om man skulle behöva gå bort från hällen en stund.

Electrolux HOI630MF har fyra kokzoner och kontrolleras via en touchpanel som är enkel att använda och har en hög precision. Man kan därför enkelt justera inställningarna med en lätt beröring.

Säker spishäll

Electrolux HOI630MF har flera olika säkerhetsfunktioner som bidrar till en säkrare matlagning. 

Det finns bland annat en barnspärr som gör att hällen inte kan startas när spärren är aktiverad. Spishällen har även funktionslås som ser till att inställningarna inte kan ändras när hällen redan är startad.

Electrolux HOI630MF är dessutom utrustad med automatisk kastrullavkänning. Detta innebär att kokzonerna inte blir varma om det inte finns något kokkärl på dem.

Flera praktiska funktioner

Den här spishällen har en praktisk timerfunktion och en restvärmeindikator. Genom att använda timerfunktionen kan man ställa in tillagningstiden efter behov. Hällen ger sedan ifrån sig en signal när den inställda tiden har löpt ut. Det går även att använda timern som ett stoppur.

Restvärmeindikatorn har tre steg och visar vilka kokzoner som fortfarande är varma. Tack vare denna indikator kan man därför få ut så mycket som möjligt av restvärmen.

Induktionshällen har även en automatisk funktion för uppkokning. Denna funktion innebär att kokzonen värms upp till det högsta värmeläget en viss tid för att sedan sänkas till den valda inställningen.

Electrolux HOI630MF mäter (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Urval av specifikationer för Electrolux HOI630MF:
PowerBoost-funktion
Flera säkerhetsfunktioner
3-stegs restvärmeindikator
Timerfunktion och stoppur
Touchkontroller


Bosch PIE651BB1E

Bästa säkerhetsfunktioner

Toppbetyg hos Råd & Rön
84 av 100 poäng hos det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk

Bosch PIE651BB1E

.
Bosch PIE651BB1E har testats och recenserats av konsumentorganisationen Råd & Rön och det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk. Den här spishällen går hem hos båda expertkällorna och får i slutändan toppbetyg hos Råd & Rön och ett betyg på 84 av 100 poäng hos Kagoo.co.uk.

De fina betygen motiveras bland annat med att spishällen har en elegant design och enkla kontroller. Experterna är däremot inte lika nöjda med det höga pipljudet som ibland hörs från hällen.

Tänk på att Bosch PIE651BB1E är en induktionshäll och att man därför behöver speciella kokkärl för induktion.

Experterna: Elegant spishäll som är enkel att använda

Enligt experterna från Kagoo.co.uk är Bosch PIE651BB1E en elegant spishäll som passar bra in i de flesta kök. De skriver till exempel att hällen har en stilren design och att den fungerar optimalt. Experterna anmärker dock på att pipljudet från hällen kan vara lite väl högt.

Kagoo.co.uk framhäver även att Bosch PIE651BB1E är användarvänlig. De berättar nämligen att hällen är enkel att använda oavsett om man har haft en induktionshäll tidigare eller inte. Experterna förklarar även att spishällen har många funktioner som gör att matlagningen går både snabbare och lättare, något som alltid är en fördel. 

Enkel och snabb matlagning

Bosch PIE651BB1E har fyra kokzoner som alla är utrustade med automatisk kastrullavkänning. Med TouchSelect-kontrollerna är det dessutom enkelt att välja både kokzon och effektnivå.

Den här spishällen har även en PowerBoost-funktion som ökar effekten i kokzonerna med upp till 50 %. Denna funktion kan till exempel användas på dagar då du har extra bråttom med matlagningen.

 

QuickStart och timer

Bosch PIE651BB1E är utrustad med flera praktiska funktioner, till exempel QuickStart och en timerfunktion.

QuickStart-funktionen känner av var man placerar ett kokkärl och visar sedan automatiskt rätt kokzon på displayen. Med denna funktion kan du därför snabbare komma igång med matlagningen. Timerfunktionen kan sedan stänga av kokzonen automatiskt när den inställda tiden har löpt ut. Timern är därför praktisk när du vill slippa hålla koll på maten hela tiden.

Sist men inte minst har Bosch PIE651BB1E en elektronisk barnspärr som kan aktiveras och stängas av efter behov.

Bosch PIE651BB1E mäter (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Urval av specifikationer för Bosch PIE651BB1E:
Elektronisk barnspärr
QuickStart-funktion
Timerfunktion
PowerBoost-funktion
TouchSelect-kontroller


Electrolux HOI650MF

Bäst betyg hos testpaneler

Toppbetyg hos Råd & Rön

Electrolux HOI650MF

.

Electrolux HOI650MF har testats och recenserats av konsumentorganisationen Råd & Rön. Modellen ingick i en stor undersökning av spishällar och fick i slutändan toppbetyg av experterna. Detta motiveras bland annat med att hällen har bra kontroller och en låg ljudnivå.

Experterna är däremot inte lika nöjda med säkerhetsfunktionerna. Tänk även på att Electrolux HOI650MF är en induktionshäll och att den därmed bara kan användas med kokkärl som fungerar på induktion.

Snabb uppvärmning

Electrolux HOI650MF har fyra kokzoner och passar därför bra in i de flesta kök. Eftersom att spishällen använder induktion är man dessutom garanterad en snabb uppvärmning och en hög precision i temperaturinställningarna.

Den här modellen har även en Boosterfunktion som kan skapa en mer intensiv värme vid behov. Funktionen höjer effekten hos kokzonerna i max tio minuter och gör att uppvärmningen går extra snabbt.

Spishällen kontrolleras med en touchpanel där man kan justera alla inställningar med en lätt beröring.

Praktisk och funktionell spishäll

Electrolux HOI650MF är en praktisk spishäll med funktioner som underlättar matlagningen. Den har till exempel en timer och en pausfunktion.

Den inställbara timern påminner användaren om den valda tillagningstiden medan pausfunktionen gör det möjligt att gå ifrån matlagningen en stund och lämna alla kokzoner på varmhållning. När man kommer tillbaka till hällen och stänger av pausläget återgår alla kokzoner till de tidigare inställningarna.

Spishällen har dessutom något som kallas för uppkokningsautomatik. Denna funktion gör att kokzonen värms upp till högsta värmeläget under en viss tid innan den sänker temperaturen till önskad nivå.

Säker spishäll

Electrolux HOI650MF är försedd med flera olika säkerhetsfunktioner, till exempel en barnspärr och funktionslås. Barnspärren förhindrar oavsiktlig användning av hällen medan funktionslåsen gör att man inte kan ändra inställningarna.

Sist men inte minst har Electrolux HOI650MF en restvärmeindikator och automatisk kastrullavkänning. Restvärmeindikatorn visar den aktuella restvärmen och gör på så vis att man kan ta tillvara på värmen så bra som möjligt. Den automatiska kastrullavkänningen säkerställer samtidigt att kokzonerna bara kan starta och bli varma om det faktiskt finns ett kokkärl på dem.

Electrolux HOI650MF mäter (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Urval av specifikationer för Electrolux HOI650MF:
Automatisk kastrullavkänning
Pausfunktion
Timerfunktion
Boosterfunktion
Barnspärr och funktionslås


AEG HK604200IB

Mest prisvärd

”Best buy” hos det brittiska testmagasinet Which

AEG HK604200IB

.

Induktionshällen från AEG är ännu en “Best buy” från brittiska Which. Det innebär att sambandet mellan modellens pris, specifikationer och resultat i tester gör den till en produkt som ger mycket värde för pengarna.

Hällen har en effektiv och ögonblicklig värmejustering som ger en effektiv och säker matlagning där den professionella induktionstekniken ser till att ytan aldrig blir riktigt varm. Det finns totalt fyra kokzoner, men inga är flexibla.

Boosterfunktion och stabil sjudtemperatur

Modellen har, precis som de flesta andra, en Boosterfunktion som ger en extra snabb och intensiv värme för exempelvis kokning. Enligt AEG kan funktionen koka upp 1 liter vatten på bara en och en halv minut, och boosterfunktionen kan vara igång i högst tio minuter åt gången. Hällens lägre värmelägen är dessutom så stabila och konstanta i temperaturen att de enkelt kan användas för att sjuda mat under en längre tid utan att maten varken bränns vid eller blir för kall.

Hällen är enkel att använda och styrs med integrerade touchknappar som är lätta att använda. När kokzonerna används kan man aktivera ett funktionslås som gör att man inte kan ändra de valda inställningarna. Modellen har även en Stop+Go-funktion som kan användas som en pausfunktion om du blir avbruten i matlagningen. Funktionen håller maten varm utan att bränna den tills du kommer tillbaka.

Värmezonerna har dessutom en barnspärr som förhindrar oavsiktlig användning, och en extra säkerhetsfunktion som ser till att en kokplatta som har startats men inte använts på en viss tid stängs av automatiskt.

Extra säkerhet med automatisk kastrullavkänning

Slutligen är denna induktionshäll utrustad med automatisk kastrullavkänning som ser till att en värmezon inte blir varm om inte rätt typ av kokkärl av metall står på den. Induktionshällen har dessutom en restvärmeindikator för kokzonerna.

Eftersom att induktionstekniken ser till att bara kokkärlet värms upp medan själva glashällen förblir sval är rengöringen av hällen otroligt enkel. Maten bränns inte fast om man spiller på hällen, vilket innebär att man lätt kan torka bort eventuella spill.

Induktionshällen har ingen ram och kan därför bli ett med resten av köksbänken. Den är även enkel att torka av eftersom att fett och matrester inte har någonstans att fastna

Induktionshällen är 59 cm  bred och 52 cm djup.

Urval av specifikationer för AEG HK604200IB:
Boosterfunktion
 Stop+Go-funktion
Automatisk kastrullavkänning
Barnspärr
Funktionslås


Witt WIF 801 FS

Mest användarvänlig

✅ 4,7 av 5 stjärnor hos WhiteAway
4,6 av 5 stjärnor hos danska Skousen

Witt WIF 801 FS

.
Denna modell från Witt har ännu inte ingått i några officiella tester, men i gengäld höjer användarna induktionshällen till skyarna. Särskilt användarvänligheten framhävs flera gånger, och även den stilrena designen och de effektiva kokzonerna talas det gott om.

Induktionshällarna från Witt har fyra kokzoner, och på vänstra sidan finns en smart brofunktion, som gör det möjligt att ansluta två värmefält. Därmed kan även den största grytan användas på hällen utan problem. Alla värmezonerna har nio olika värmelägen, och de har även en booster-, och en dubbel boosterfunktion. Boosterfunktionen innebär, som namnet antyder, att du kan boosta värmen på en värmezon. När funktionen är igång arbetar den önskade zonen under 10 minuter på värmeläge 9 med en extra hög effekt. Därmed kan du till exempel värma upp stora mängder vatten extra snabbt. Alla värmezoner har även en timerfunktion, så att du lätt och exakt kan kontrollera hur länge det ska vara värme under en gryta. Måste du under matlagningen lämna hällen en kort stund, kan du använda funktionen “Pause”. Med denna funktion är det möjligt att stoppa och sedan starta hällen igen på samma inställning och värmelägen som du lämnade den på.

Hällen har naturligtvis också en restvärmeindikator, och så länge en värmezon har en yttemperatur på över 60°C, så lyser indikatorn. När restvärmeindikatorn lyser kan du med fördel dra nytta av värmezonen för varmhållning. Därmed kan du både hålla maten varm, och spara energi. Räcker det inte med restvärmen, så har hällen också en enkom “Keep Warm”-funktion. Här är det möjligt att bibehålla en temperatur på 45°C eller 70°C på en värmezon och därmed snabbt värma upp kalla rätter, eller ställa en rätt att stå och sjuda, så att maten hålls varm.

Hällen har Finger-Touch betjäning, vilket gör det lätt att styra temperatur och inställning individuellt för var och en av de fyra zonerna. Det finns naturligtvis även en låsfunktion, som både kan säkerställa att inget ändras i inställningarna under användning, och att hällen inte startas av misstag.

Urval av specifikationer för Witt WIF 801 FS: 
Smart brofunktion
Booster- och dubbel boosterfunktion
Pausfunktion
Timerfunktion
Keep warm-funktion

Här nedan kan du se en kort presentation av induktionshällarna från Witt:


Siemens EH651FEB1E 

Testvinnare hos Testfakta

Siemens EH651FEB1E

.

Denna modell från Siemens blev korad till testvinnare i Testfaktas stora genomgång av induktionshällar. Testfakta testade 9 olika induktionshällar, och modellen från Siemens utmärkte sig särskilt med sin effektivitet, temperaturstabilitet, och snabba uppvärmning. Hällen från Siemens får också beröm för sin låga strömförbrukning.

Induktionshällen har, liksom i stort sett alla andra modeller, fyra kokzoner. Alla kokzoner har 17 olika effektnivåer, som lätt kan väljas via Siemens’ unika “touchSlider”-funktion. TouchSlider-funktionen innebär att du lätt kan ställa in temperatur för en kokzon genom att helt enkelt flytta fingret uppåt eller nedåt i temperaturfältet. Hällen har automatisk kastrullavkänning. Det vill säga att kokzonen inte startar förrän det placeras en kastrull eller stekpanna på den.

Modellen har också en powerBoost-funktion, som gör det möjligt att öka effekten på en kokzon med upp till 50 %. Om du till exempel vill koka stora mängder vatten, så kan PowerBoost-funktionen spara dig 35 % av koktiden. Alla kokzoner har dessutom en timerfunktion, som du kan ställa in att stänga av vid en bestämd tidpunkt. Modellen har även en inbyggd timer, 2-stegs restvärmeindikering för varje kokzon, och barnspärr.

Urval av specifikationer för Siemens EH651FEB1E: 
17 olika effektlägen
touchSlider-funktion
powerBoost-funktion
Energieffektiv
Bra temperaturstabilitet
Kastrullavkänning


Vad är en induktionshäll?

Till ytan sett är en induktionshäll och en glaskeramisk häll nästan identiska. Under ytan är de dock mycket olika. En induktionshäll fungerar genom att den har en elektrisk spole under kokfältet, som bildar ett elektromagnetiskt fält. När hällen används överför det elektromagnetiska fältet värme till en kastrull eller stekpanna av järnhaltigt material.

Magnetfältet har ingen effekt i sig, och det är just därför hällen bara slocknar om det inte står någon gryta eller panna på den. Det innebär att det inte är själva induktionshällen som blir varm, utan istället kastrullen, eller stekpannan. Själva hällen kan dock mycket väl verka varm, men detta beror på den restvärme som avges av den gryta eller panna som står på hällen.

En glaskeramisk häll fungerar genom att ett värmeelement under själva glasytan överför värme till den valda kokzonen, som då upphettas. Så här är det alltså själva hällen som blir varm, och den fungerar i princip på samma sätt som gammaldags hällar med plattor. Du kan läsa mycket mer om hur induktionshällar och andra typer av hällar fungerar här.

Induktionshällar är både säkrare och mycket effektivare än exempelvis keramikhällar. Induktion kan ta lite tid att vänja sig vid, men när man väl gjort det erbjuder hällen en mängd fördelar jämfört med konventionella hällar. En induktionshäll blir varm mycket snabbare än andra hällar, vilket innebär att dina grytor snabbare börjar koka, och din mat tillagas snabbare.

Exempelvis annonserar de flesta tillverkare med att en induktionshäll kan koka upp en gryta med vatten på 90 sekunder. I och med att induktionshällar fungerar via ett elektromagnetiskt fält, så är säkerheten också mycket högre än hos andra typer av hällar.

Exempelvis kan en induktionshäll helt enkelt inte startas om det inte placerats en kastrull på kokfältet. Vill du läsa mer om fördelar med induktionshällar, så har Råd & Rön skrivit en artikel om ämnet här.

Överväger du att investera i en spis med induktionsplattor, så kanske du vill läsa Konsumentmagasinets stora Induktionsspis test, där de bästa och mest prisvinnande induktionsspisar gås igenom.

Vilka kastruller fungerar på induktionshäll?

Något du bör ha i åtanke är att induktion kräver en särskild typ av grytor, vilket kan innebära, att om du investerar i induktion, kan du även behöva investera i nya grytor. Matlagningskärl i aluminium och koppar fungerar exempelvis inte till induktion.

Ett sätt att testa om din befintliga köksutrustning är kompatibel med induktion är med hjälp av en liten magnet. Om utrustningen magnetisk kan den användas på induktion. Som utgångspunkt så kan järn, vissa typer av rostfritt stål, och emaljerat järn, så länge det finns en kärna av järn i botten, användas till matlagning på en induktionshäll.

Om dina grytor och pannor inte lämpar sig till induktio kan du helt enkelt inte laga mat på en induktionshäll. Du kan läsa mer om att hitta de rätta kastrullerna för induktion i den danska tidskriften Idenyt.dk, som 2015 släppte en utmärkt artikel om just kokkärl till induktion.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka induktionshällar är bäst i test?

AEG IKB64301FB, Electrolux HOI630MF, AEG HK604200IB och Siemens EH651FEB1E

🤓 Hur testas induktionshällarna?

Induktionshällarna bedöms baserat på deras energieffektivitet, värmefördelning och förmåga att koka upp en bestämd mängd vatten. Man bedömer dessutom deras energiförbrukning, användarvänlighet och säkerhet.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Skalan för induktionshällar går från A+++ i toppen till D i botten. Rekommendationen är att välja en modell i klass A+ eller bättre.


Induktionshäll Test – Dessa test har vi gått igenom 

Testfakta 🇸🇪
Testfakta har genomfört en noggrann granskning av nio olika induktionshällar. De olika induktionshällarna blev alla bedömda på parametrarna effektivitet, energiförbrukning, hållbarhet, rengöring, samt temperaturfördelning. Modellen Siemens EH651FE17E klarar sig bäst, och utmärker sig särskilt både vad gäller effektivitet samt energiförbrukning. Du kan läsa hela testet här.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett grundligt test av induktionshällar, där modellen VOSS-Electrolux DIK3462-FR korades till testvinnare. Testet är inte längre tillgängligt online, men på Tænks hemsida kan du läsa ett stort antal andra tester. Se sidan här.

Which? 🇬🇧
Which är Englands största konsumenttidning med nästan 700 000 prenumeranter. Tidningen testar regelbundet olika hushållsprodukter och här har de provat Gorenje IS756STAEG HK604200IBSmeg SI5643D och Miele KM 6115. Observera att man måste vara prenumerant för att få full tillgång till de olika testerna.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenska konsumentrådet Råd & Rön utför också tester av olika produkter som konsumenterna använder i vardagen. Till den här artikeln har vi tittat närmare på en undersökning av åtta induktionshällar där modellerna provades och bedömdes på olika testområden.

Du kan läsa mer om testet här. Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk jämför olika konsumentprodukter och gör det på så vis lättare för konsumenter att hitta de bästa produkterna på marknaden. Kagoo.co.uk har bland annat granskat induktionshällen Bosch PIE651BB1E och gett modellen ett betyg på 84 av 100 poäng. Du kan läsa hela recensionen här.

The Telegraph 🇬🇧
Den engelska tidningen The Telegraph kommer med nya artiklar varje dag. De behandlar både in- och utrikesnyheter och skriver om bland annat sport, politik, ekonomi, kultur och underhållning. The Telegraph testar och recenserar även konsumentprodukter och har till exempel provat sju av marknadens bästa induktionshällar. I denna undersökning provade experterna bland annat modellen AEG IKB64301FB. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt induktionshäll här kanske du vill läsa någon av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Du kan till exempel läsa våra populära artiklar Siemens induktionshäll test och Siemens spishäll test. Båda dessa artiklar innehåller testvinnande modeller från det tyska kvalitetsmärket.

Om du behöver en ny ugn kan Konsumentmagasinet hjälpa dig med det också. I våra generella artiklar ugn test och varmluftsugn test kan du till exempel få en överblick över utbudet på marknaden. Båda dessa innehåller flera testvinnande ugnsmodeller.

Om du framförallt är intresserad av en viss tillverkare har vi även ett antal artiklar där vi fokuserar på ett specifikt märke. I så fall kan vi tipsa om Bosch ugn test, Siemens ugn test och Electrolux ugn test. I dessa artiklar får du veta vilka ugnsmodeller från de olika tillverkarna som har klarat sig bäst i oberoende experttester.

I vår stora artikel inbyggnadsugn test kan du läsa mer om marknadens bästa inbyggnadsmodeller. Denna artikel kan nog intressera dig som specifikt är ute efter en inbyggnadsugn.

Precis som med de vanliga ugnarna har vi även här ett antal märkesspecifika artiklar. Om du är mer intresserad av en viss tillverkare kan vi därför tipsa om Siemens inbyggnadsugn test.

När du köper en ny ugn är det även viktigt att ta hänsyn till rengöringen. I våra artiklar självrengörande ugn test och pyrolysugn test hittar du en genomgång av marknadens bästa ugnar med självrengöringsprogram.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta